Ponedeljak, 12.05.2014.

09:33

Vojska granatama udara na Slavjansk

Dan nakon referenduma za nezavisnost u regionu Donjeck, snažne eksplozije odjekuju oko Slavjanska, javljaju RIA Novosti.

Izvor: B92

Vojska granatama udara na Slavjansk IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

kojot

pre 9 godina

Tamo se brane svi suvremeni zakoni civiliziranog svijeta, a prije svega suvrenitet međunarodno priznatih granica. (Marija-Buje, 12. maj 2014 14:11)

A suvremeni zakoni civiliziranog svijeta nemaju problema sa paljenjem živih ljudi u Odesi. Kao ni sa dizanjem spomenika ustaškim komadantima 2014-te. Ni sa činjenicom da je danas u Ukrajini šef nacionalne bezbednosti čovek koji je osnovao Nacional-Socialističku partiju. A pola ministara iz partije koja se nalazi na Vizentalovoj top listi neo-nacista.

To je civilizirano. To je suvremeno. Putin je babaroga.

Mile

pre 9 godina

@Marija-Buje ma opusteno Putin ulazi sa vojskom za par dana i oslobadja Ukrajinu od Fasizma a zapad ce da izdaje saopstenja kao i dosad

Putin

pre 9 godina

Opet Putin vuče pravi potez. Ruska vojska zaista nije u Ukrajini, jesu obaveštajci, ali jesu tamo i obaveštajci Amerike, 20,000 km daleko od svoje države. Ukrajina će goreti, ginuće i ukrajinski vojnici, samo polako, planuće vatra i u nekim drugim delovima Ukrajine, biće vatre i u Kijevu, Ukrajina ulazi u haos, i ekonomsku nestabilnost. Od 1.juna neće imati gas, a na jesen neće biti dovoljno gasa ni za ostatak Evrope. Rusija će terati po svom, regione neće prisjediniti, čekaće Putin da ga zamole da sedne i federalizuje Ukrajinu sa Amerikom i EU. Na kraju će Kijev morati da pogleda u oči ove regione koje je palio, i gazio, i koji će biti deo Ukrajine, i koji će moći da blokira u parlamentu svaku odluku koja im ne odgovora. Ostaviće Putin 10 miliona Rusa u Ukrajini, kao garant da ova država ne uđe u NATO pakt. Ukrajina je već sada siromašna, jedva je malo bolja od Moldavija, plate su dva puta manje nego u Albaniji, a sada sa mnogo skupljim gasom, ili bez gasa nemaju nikakve šanse. Imaće socijalne nemire, štrajkove, sve dok ne dođe na vlast, neka Vlada kroz 5-10 godina koja će se opet okrenuti Putinu. Živi bili pa videli. Putin ima više od "dva topa" na stolu, EU nema ni jedan.

Anđelika

pre 9 godina

Scenario već viđen; zbog prekomerne upotrebe sile, Rusi beže, Ukrajinci su, pa skoro genocidni, i jeee! - dolazi američka konjica da ih oslobodi, te da izbombarduje nevaljalu ukrajinsku, rusomrzačku vojsku. Ili je to bilo u nekom drugom holivudskom filmu.
Bem ti belosvetsku đubrad, još uvek se služe najnižim primitivnim oružjem - zavadi pa vladaj, onako američki, demokratski.
Nadam se da nisu opet svoje doskorašnje crne robove poslali da ginu za njiha, dok se njihove domaćice bore i bore i bore za prava muslimanskih i devojčica u Nigeriji...

PravdaNS

pre 9 godina

(Marija-Buje, 12. maj 2014 14:11)
Nemoj da nazivaš ljude topovskim mesom! Ovo je sve tužno i žalosno.Tvoj komentar je jako ružan, a tvoje proročke sposobnosti primeni na sebi i ne sprdaj se sa ljudima i decom koji ginu i gube živote zbog nacista i fašista!
Iskreno se nadam da će ovi zločini koji se dešavaju u Ukrajini izaći pred lice pravde kad tad! A svi vi što likujete nad ljudskom nesrećom i stradanjem neka vas bude sramota što ste se rodili u ljudskom obličju.

Лима

pre 9 godina

Будимо прецизни... која је то војска? ? одакле су дошли ти људи, плаћеници?

lud ....zbunjenog

pre 9 godina

Nikad EU nije boila nemocnija.
Dok ovi granatiraju svoj narod, citav EU Parlament zaseda da bi prosirio listu nepozeljnih Rusa,za ekonomske snakcije nemaju petlju, nemacke novine objavljuju citavu fotogaleriju "proruskih terorista" na referendumu: http://www.spiegel.de/fotostrecke/donezk-und-luhansk-jubel-ueber-referendumsergebnis-fotostrecke-114427.html

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Skontaj da mi nismo htjeli sami ostat pod vasom dominacijom
Eto vidis, ti imas svoju neku teoriju
I rado bih se u pice s tobom kladio da ovaj referendum u Ukrajini pada u neko dogledno vrijeme
E sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu
Rezime sto bi francuzi rekli je da ce biti kako zapad kaze, na ovaj ili onaj nacin
Pozdrav I tebi zemo
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 13:20)

Evo, da opet izvrnem tezu: Pa ko velis, kad vec mi necemo pod njihovom dominacijom, nek' oni budu pod nasom, u nakaradnoj tvorevini poznatijoj kao AVNOJ-evska BiH? Sta je sa CINJENICOM da preko 90% Srba u BiH ne zeli da bude pod vasom dominacijom, priznajes li to cinjenicno stanje, ili ces se i tu pozvati na zakon jacega, tj. na cijoj je strani Francuska, SAD i Engleska, tj. na to da ce biti kako zapad kaze? Ja sam mislio da se ne pravi razlika kada je pravo na samoopredjeljenje u pitanju?

Правда

pre 9 godina

Чија војска?
Ови су регуларна војска исто колико су и они типови што су Хапсили Милошевића били регуларна полиција.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

http://www.cbsnews.com/news/ukraine-guardsmen-open-fire-on-crowd-in-east-after-referendum/
CBS/APMay 11, 2014, 2:15 PM
Ukraine guardsmen open fire on crowd in east after referendum

Ovo je malo starija vest ali ipak prate dogadjaje na neki nacin. Izricito pise da je fotograf Associated Press-a licno video dva tela koja su bezivotno lezala na tlu nakon sto je pripadnik ukrajinske garde pucao u masu.

Nikola 58/969

pre 9 godina

Kako bese ono na Kosovu 1999-e sa "NEPRIMERNOM UPOTREBOM VOJNE SILE" protiv albanskih terorista. Eeee, "moj" Nato, SAD i EU, fukare bezboznicke!!!
Pri svemu ovome sto se zadnjih dana u istocnoj Ukrajini dogadja, najvise mi na zivce idu Rusi. Pa ako necete da saljete vojsku, pi..ka vam ma....na, saljite bar oruzje. Zamislite sta bi radili Amerikanci na vasem mestu a da se u istocnoj Ukraini granatiraju neke njihove sluge. Bede slovenske, uzeli ste Krim jer vam je geopoliticki i vojno vazan, za ljude vas boli ...... Ruskim, kao uostalom i srpskim vladarima, narod je potreban samo u ratu, kao topovsko meso. Tada se apeluje na narod da bude patriotski, da s'ponosom umire za otadzbinu, dok vladari (bar u nasem slucaju) cekaju negde u inostranstvu, dok se dim ne slegne.

Popaj

pre 9 godina

Za susjede Hrvate i mi smo bili bombardovani i to osiromašenim uranijumom koji će zračiti i nakon 1000 godina,pa nam ne pada na pamet da razbijamo ploče sa natpisima na engleskom jeziku.Iako su nam oduzeli Kosovo i gotovo celu vladu s generalima smestili u Hag.Šta biste vi radili da su vam Nato trupe oduzele Dalmaciju a po Zagorju rasuli uranijum.Velika je razlika između Srba i Hrvata vi mnogo plačete a mi ćutimo.

Marija-Buje

pre 9 godina

Eto, događa se upravo scenarij koji sam predvidjela: ukrajinska vojska pokrenula je pravu vojnu akciju, a Putinovo sluđeno topovsko meso spremno je za njega i umrijeti, ne shvaćajući kako nema baš nikakve šanse u borbi sa Zapadom. Jer, naivan je onaj koji misli da se u Slavjansku brani samo Ukrajina. Tamo se brane svi suvremeni zakoni civiliziranog svijeta, a prije svega suvrenitet međunarodno priznatih granica. Nažalost, sluđeno topovsko meso je toliko sluđeno da je spremno izginuti za Putina. Kako god žele, s njima ili bez njih, dok ukrajinska vojska ne stane na istočne međunarodno priznate granice Ukrajine, tamo će biti rat, razaranja i ljudske žrtve. Samo naivni mogu misliti da će Zapad popustiti jednom diktatoru. Ovo je 2014., a ne 1939. godina!

jj okocha

pre 9 godina

sta uradi crni putine,nahuskao si narod na rat i sad ih ostavljas na cedilu,za nekoliko godina ces odgovarati za veleizdaju kao i zvi izdajnici

Бојан Илић

pre 9 godina

"Е sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu..."

(sarajevo.ba, 12. maj 2014 13:20)

Mislis ba i ti isti samo ti tesko da prihvatis:-))!
Jos malo pa vam mozda dodju Rusi na "istok zemlje" sa nekom "malom" vojnom bazom;-)
Kazem mozda....

uros

pre 9 godina

@pozdrav iz praga
jel ti znas da za NATO novinari predstavljaju legitiman vojni cilj, ako ne verujes proguglaj sta je bilo u Abardarevoj. Jos su srpske civilne strukture odgovarale sto nisu novinare ucutkali, jer su toboze bili upozoreni da ce ih NATO pobiti. A ti zagovaras da se posalju novinari da navodno objektivno izvestavaju.

ii

pre 9 godina

Ko se popeo na brda? U cetiri centralne sarajevske opstine prije rata zivjelo je oko 70 000 Srba, a ostali u okolnim opstinama, pa u i po brdima između ostalog. Znači nisu se peli, tamo su živjeli - npr trebevićki i jahorinski pojas. Uzgred, Srbi su prvi napravili referendum i rekli da žele da ostanu da žive u Jugoslaviji - pa ga niste uvažili. A tražite da vaša volja bude uvažena. Zato BiH i liči na - ništa.
(bojan, 12. maj 2014 12:14)

zbog referenduma i ukrajinske vojske koje ne zna kako da se ponasa ovo je cisti sarajevski scenario.znaci jna je s namjerom ili ne godinu dana prije ukopala tesku artiljeriju na trebevic odakle je sarajevo ko na dlanu,zatim brdo mojmilo,zatim vraca ,jevrejsko groblje.general kukanjac je to sve lijepo objasnio,ali je kao nepodoban odstranjen,srecom bog dao you tube pa istina ostaje.jna je bila zajednicka vojska i nebi mi krivo bilo sekunde da su otisli casno,a ne odmah na brda i slusati karadziceve komande.evo link intervjua generala kukanjca https://www.youtube.com/watch?v=ENJKWvP1-Uk

objavite komentar

pre 9 godina

Sve evropejac do evropejca........ Naplacuju vam izlet u prirodu, podrzavaju fashizam i vi kao muve na g..no! Ja zelim referendum o prikljuchenju u eu. Ne zelim u kucu nasilnika shto nam je decu ubijao.........

London burning down,down...Ny. burning down,down, down

pre 9 godina

i ti prorusi su bu**le , umjesto da se smire i onda naravno , separatizam uz podrsku tajni sluzbi

blinkibil

pre 9 godina

Ovo nije trebalo Ukraincima, ne razumem drzavu koja nije sposobna na vreme da resi ovakve stvari.Ukraina bar ima jaku vojsku i narodnu miliciju, trebali su na vreme da resavaju ova pitanja, u ostalom ista prica kao sa Kosovom, da je Srbija na vreme resavala situaciju dole ne bi dosla u situaciju da ulazi u gradjanski rat.Ne moze se oteti parce zemlje jedne suverene drzave, podrzavam akciju Ukraine, mada kazem to treba u pocetku saseci, to je posao obavestajnih sluzbi i milicije a kad se umesa vojska to vec teze ide.

sarajevo.ba

pre 9 godina

@daj bombona da sisamo

Skontaj da mi nismo htjeli sami ostat pod vasom dominacijom
Eto vidis, ti imas svoju neku teoriju
I rado bih se u pice s tobom kladio da ovaj referendum u Ukrajini pada u neko dogledno vrijeme
E sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu
Rezime sto bi francuzi rekli je da ce biti kako zapad kaze, na ovaj ili onaj nacin
Pozdrav I tebi zemo

ISKANDER

pre 9 godina

E sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu
Rezime sto bi francuzi rekli je da ce biti kako zapad kaze, na ovaj ili onaj nacin
Pozdrav I tebi zemo
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 13:20)

Gomila gluposti!

1. Rusija moze da zaustavi NATO pakt prvenstveno zato sto ima nuklearno oruzje i samim tim moze da unisti sve zemlje koje su clanice tog pakta.To je dovoljan razlog da taj isti NATO i ne pomislja na bilo kakav sukob sa Rusijom. Mogu im (Rusiji) uvesti sankcije,ali za 4-5 meseci kalendarski u Evropu dolazi zima. Je l' da ?
2. Konvencionalnim nacinom ratovanja (bez mesanja SAD) Rusija moze da pregazi celu Evropu,jer vi koji ne pratite vojne tokove samo vidite dokle je u poslednjih 20 godina dosao NATO,ali ne znate nista o vojnim mogucnostima tih istih zemalja. Sve te armije (i istocne i zapadne Evrope) su smanjene,skracene,i sve vise lice na 'lovacka drustva'.
3. Taj 'zapad' o kojem ti pises je sveukupno sa Kanadom,SAD,EU i Japanom tek nesto malo veci od povrsine Rusije,pa ja ne bih preuvelicavao njegovu ulogu.
4.Izmedju Rusije i Kine nema ljubavi,ali su u bilo kakvom pogledu po pitanju 'zapada' na istoj strani.Dodaj tu i cetvrtu svetsku vojnu silu Indiju.
5. Zaboravi iskljucivo na 'zapad',jer postoji i 'ostatak' sveta koji je itekako u stanju da se izbori da ostvari svoje ciljeve.

I tu sigurno nece biti 'kako zapad kaze',jer je to nekakva vrsta Napoleonove ili Hitlerove ideologije,a te iste nisu prosle i unistene su.

Flash

pre 9 godina

Evo udarise ljudi teskom artiljerijom po gradu! Gde je zapad da uvede sankcije Kijevu? Kijev pokrenuo dovoljno vojnika i tenkova da slomi citavu oklopnu diviziju, da se suprotstavi grupici pobunjenika? Zar to bese nije prekomerna sila? Pritom ovi pobunjenici ne prave nikakve zasede niti napadaju prvi, a mi smo '98 na Kosovu protiv OVK koja je svakodnevno pucala na nase, upadala u sela i palila kuce, koristili samo policiju sa lakim naoruzanjem i tek pred kraj vojsku! Nas bombardovase zbog Racka gde je poginulo 40 civila i terorista zajedno, u jeku borbe u sred rata, a u Odesi je u onoj zgradi spaljeno 46 civila, i pucano je na one koji su nenaoruzani hteli da izadju, i sta je bilo, nista! Dvostruki arsini!

Uros

pre 9 godina

Demokratski izabrana demokratska vlast, demokratskim sredstvima, bori se protiv svog nedemokratskog naroda i nedemokratski organizovanog nedemokratskog referenduma.

Pozdrav iz Praga

pre 9 godina

Što lepo B92 ili RTS ne pošalju novinare na mesto dogadjanja kao što rade slične medijske kuće iz drugih zemalja veličine Srbije pa da imate informacije iz prve ruke ne agencijske obradjene informace od jedne strane (ruske)?
Ovako ste postali čitači "istinitih" informacija....

Zec

pre 9 godina

@dje ba zapelo - e pa ti bi onda mogao lijepo posvjedociti o tisucama granata ispaljenih na Vinkovce i okolna hrvatska sela iz Mirkovaca, s Henrikovaca i jos raznih lokacija u i oko Mirkovaca. Reci mili, zasto vam je bolnica u Vinkovcima bila tako draga meta pa ste je toliko puta izravno gadjali, suprotno zdravom razumu i svim medjunarodnih konvencijama i hrvatskom zakonu?

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 9 godina

демократски нема шта........еу толерише војну силу......јадан народ

smile

pre 9 godina

Ajmo Rusi. Sada jedan brzi ulazak, da se u Slavjansku zaustavi prekomerna upotreba sile, i zadržavanje koliko god je potrebno da se osigura prestanak vatre i mir. Teška artiljerija na civilno stanovništvo - na ljude koji brane svoj grad je dovoljan razlog za to. Ameri su već ušli u dvorište i kucaju na vrata, a neće se zaustaviti na vratima...

milisav

pre 9 godina

kako su komentatori potreseni ovom vešću, a kako to da niste tako reagovali kada je srpska vojska granatirala zadar, šibenbik, okučane , zagreb... i to sve po kućama nedužnih ljudi.

Tamo neki

pre 9 godina

@Sarajevo, pomesao si loncice, alija je rekao da je BiH zemlja muslimana, tj bosnjaka, Karadzic je tada rekao da BiH moze opstati samo kao zemlja tri ravnopravna naroda i trazio je da svaki narod ima istu tezinu glasova u parlamentu. Vi niste to prihvatili i poceli ste da se naoruzavate i pocele su nocni satanci u kucama muslimana, Zenica, Tuzla ...- Sarajevo. Ostali tok znate. Budite malo iskreni, lazi vise ne prolaze.

bojan

pre 9 godina

"Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"? "

Ko se popeo na brda? U cetiri centralne sarajevske opstine prije rata zivjelo je oko 70 000 Srba, a ostali u okolnim opstinama, pa u i po brdima između ostalog. Znači nisu se peli, tamo su živjeli - npr trebevićki i jahorinski pojas. Uzgred, Srbi su prvi napravili referendum i rekli da žele da ostanu da žive u Jugoslaviji - pa ga niste uvažili. A tražite da vaša volja bude uvažena. Zato BiH i liči na - ništa.

Ja+

pre 9 godina

Ako tako razmišljaš,onda ode Vojvodina Madjarima,Sandžak Bošnjacima,Preševo i Bujanovac Albancima,tu su još Bugari,Vlasi-Rumuni..Nevalja ti ta logika Mare.
(Miško, 12. maj 2014 11:12)

A sto samo Srbija.....Istra Italiji,Dalmacija Veneciji,Deo Albanije Grckoj,Venecija,Deo Bugarske Turskoj,Deo Rumunuje Madjarskoj......
Zna se koje pokrenuo masinu

dje ba zapelo

pre 9 godina

Hrvoje ja sam iz Mirkovaca,22.07.1991. u 05"03 casova granate iz pravca Vinkovaca zasule moje selo,pesadija krenula na prisince,drugi deo preko Vrapcane,radio Vinkovci isti dan javljaju kako su cetnici iz Mirkovaca napali nicim izazvane Vinkovce,svaki komentar suvisan

Mica Zivkovic,Zlatibor,zaseok Uvac

pre 9 godina

U redu Vojska udarila na Slavjansk. Sa kojim ciljem? da ubija sopstveni Narod!!A zasto vi slavni ukrajinski generali niste udarili na Majdan gde se izleglo zlo po Ukrajinu jos dok se moglo spasiti Drzava Ukrajina?!Spavali ste , samo zato sto mekani Janukovic nije bio kadar da naredi Vojsci Ukrajine da zbrisu zapadne naciste fasiste sa lica zemlje u pocetku jos su Amerika i Nato- pakt pokrenuli protiv Rusije!!Sta za vas naslednike vasih predaka znaci fashizam koji ste naseledili od vasih dedova pradedova koji su rame uz rame odma,posle 22. juna 1941. godine kada je Hitler jurnuno na Sovjete,malo kasno,jer se zabavio oko Jugoslavije koju je vec bio smestio u svoja nedra proboj na Grcku!!Ali zapdni sektor tada uskace u kandze fashizma,pa sa kukastim krstom cini strasne zlocine po Ukrajini!!Uspavao se i pricutao cekajuci ponovo priliku da se pofanpiri,pa da krene protiv Rusije!!Ali ne lezi vraze nemade na celu Rusije ni Gorbacova grobara Sovjeta niti pijanog Jelcina koji prodade veru sa VOTKU i dade znak Klintonu da Sa Ruskom Federacijom moze raditi sta mu je volja, zajedno sa Nato-paktom. Jos jednom bivsi Partizan koji se borio za spas protiv Fasizma Seljak sa Zlatibora!!

Nenad-EU

pre 9 godina

@ Sarajevo.ba

Razlika je sto oni hoce samo region u kom su apsolutna vecina a vi ste hteli celu BIH iako vam kompletna ne pripada. Nadam se da cete isti stav koji ste izneli ovde, imati kad i RS bude trazila referendum.

runner

pre 9 godina

Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"?
Ili smo mi ipak nesto duzni nekome a ovi rusi nisu?
Pitam se samo ko bi s vama tako postenim I realnim htio zivit skupa???
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 11:12)

Tebi je, moj jarane, očigledno,bez Srba sad' mnogo bolje!? 'Ajde ne pravi se naivan i nevješt jer ni vaše maslo nije bilo za ramazana. Više od godinu dana pre tog vašeg, nazovi, referenduma vi ste mobilisali i naoružavali paravojne formacije tzv. "Patriotsku ligu" i "Zelene beretke". Znali ste vi dobro šta to znači, kuda i čemu to vodi. Pa upravo zbog bosanskog iskustva zar nije bolje I za Ukrajinu da izbjegne rat I ustroji federalni sistem. S ratom ili bez njega stanje status quo-a, iz februara ove godine, sigurno neće biti vraćeno.

RS

pre 9 godina

referendum je legalniji od vlasti Ukrajine nesto neznam kako su dosli na vlas izborima.Desni sektor fasisti sire demokratiju svasta.Sarajlija rece kada smo mi imali referendum zaboravio da su vezali zastave saHDZ i pevali Srbe na vrbe .Ignorisali volju Srpskog naroda eto imate federaciju mi nasu prelepu REPUBLIKU SRPSKU to je takodje volja naroda

solidarnost

pre 9 godina

sve se radi, samo da Rusiju uvuku u rat. to bi bilo uzasno pogresno iako bi naizgled skratilo agoniju. sto se tice nato-naci hunte u Kijevu i njihovih "savetnika" tj. naredbodavaca, granatiranje je dokaz krajnje jarosti i nemoci. kada jedna strana uradi ovako nesto, jasno je da je na pragu poraza. primer iz gradjanskog rata u jugoslaviji je jedan od tipicnih. narodu Ukrajine zelim brzo oslobodjenje od ovog zla koje im je doslo sa zapada...

malorealnosti

pre 9 godina

Ako tako razmišljaš,onda ode Vojvodina Madjarima,Sandžak Bošnjacima,Preševo i Bujanovac Albancima,tu su još Bugari,Vlasi-Rumuni..Nevalja ti ta logika Mare.
(Miško, 12. maj 2014 11:12)

Nisam nacionalista, daleko od toga i granice mi nista ne znace,da li je Srbija do Tokija ili kao sto je sada u ovim granicama. Vise bih voleo da nas je 30 miliona a na teritoriji manjoj i od ove. Ali ti sto lupas, lupas i tvoja logika je zaista nebuloza.
Idemo redom, ako je Srba bilo pola stanovnika bivse Jugoslavije, sto onda nije pola teritorije sada te teritorije - Srbija? Drugo, kako to moze Vojvodina biti madjarska ako je tamo 85% Srba. Zasto npr. teritorija Hrvatska, nije pola u Srbiji kad je npr pre II sv.rata u njoj bilo cak 40% Srba, kao i 45% Srba u Bosni? Ako hoces kreni bilo kojom statistikom od kraja 19.veka i 20 veka i jos vise ces videti koliko ne znas. A seti se da nije kralj Aleksandar bio naivan i veliikojugosloven,kolika bi Srbija bila posle I sv.rata,sto su joj saveznici i Versaj davali.Bila bi 70% veca. Nego cinjenica je da samo Srbi i Rusi nemogu nesto sto svi mogu. Znaci Srbi po tebii srbomrscima gde god cine i 40% stanovnika novostvorene drzave treba da cute i pomire se sa tim, a po Srbiji svako ko ima 1,2,5,10% stanovnika ima pravo da trazi autonomiju, drzavu ili sta vec. Necuvena logika tvoja.
I za kraj, sad je ukrajinska vojska u pravu, a JNA nije bila iako je cak i OVK i kod Amerikanaca tada bila proglasena za teroristicku organizaciju.

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"?
Ili smo mi ipak nesto duzni nekome a ovi rusi nisu?
Pitam se samo ko bi s vama tako postenim I realnim htio zivit skupa???
Hvala na objavi realnog I neuvredljivog komentara
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 11:12)


Cek da malo i ja izvrnem koju tezu, kad sam vec ovde: A kada ste vi izasli na referendum da se otcijepite, to je bilo OK, a ovaj sad referendum u Ukrajini je nevazeci? A, licemjeri?
Eto, vidis... Pozdrav zemo.

Bilal

pre 9 godina

Hteo bih samo da podsetim lažne pacifiste iz EU i SAD, a Boga mi i poneke iz Srbije, o tzv. prekoračenju odnosno upotrebi prekomerne sile. Kada je Srpska policija, 1997/98 godine delovala lakim naoružanjem protiv tzv. UČK-a celi svet se digao na noge zbog tobožnjeg prekoračenja sile a sada kad Kijev u DOMBAS i istočne, proruski orijentisane, delove zemlje dovlači tenkove i teško naoružanje, borbene avione i helikoptere,i kada granatira položaje proruski orijentisanih civila, muk. Što sada u Slavjansk ne pošalju nekog novog Vokera?

Miško

pre 9 godina

" Kijev, s druge strane, kao ni zapadne sile, ne priznaju rezultate glasanja."
- Dakle samo srbima i rusima nije dozvoljeno da prave svoje države na teritorijama gde su ogromna većina. Svima ostalima jeste ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 12. maj 2014 10:15)

Ako tako razmišljaš,onda ode Vojvodina Madjarima,Sandžak Bošnjacima,Preševo i Bujanovac Albancima,tu su još Bugari,Vlasi-Rumuni..Nevalja ti ta logika Mare.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Mnogo je žrtava u selu Andreevka. Već od danas ukrajinska vojska je okupatorska u ovim republikama,a od 18.maja će biti u ratu sa Rusijom. Tog dana ove republike imaku referendum o prisajedinjenju Rusiji. Predsednik Čečenije Kadirov je poručio da će ih nositi samo hladna voda i pokrivati zelena trava.

Popaj

pre 9 godina

Miško za tvoju informaciju Mađari nisu većina u Vojvodini već Srbi,a teritorija Sandžaka i teritorije gde žive Bugari u Srbiji su smešno male da bi se odvajale u samostalne oblasti.Na kraju gde misliš da bi otišli Vlasi iz Srbije kada ih prvi Rumuni ne priznaju.Samo narodi koji nisu osetili rat mogu da ga požele a ovde su ga svi dobro osetili.

crni domino

pre 9 godina

Jel udara? Udara, udara.
Novinarski debili, dosta nam je huskacke politike! Hocete prolivanje krvi i po Srbiji!? Malo li vam je bilo!?
Srbija ima isuvise svojih problema! Pomozite Srbiji da izadje iz TIH problema! Ostavite se ratovanja i huskanja krezubih krvoloka!
Ako to ne znate, idite cuvajte koze ili idite u Legiju stranaca pa ratujte i koljite do mile volje!

Dušan

pre 9 godina

Ovde se svi zgražavaju, te "sramota artiljerijom na svoj narod" te bla bla.. A kad su Srbi tukli po Sarajevu ili Kosovu artiljerijom to je bilo ok..

Milan

pre 9 godina

Jedan nalet jedne eskadrile Suhojeva bi počistio taj fašistički o..š. Da ljudi mogu normalno da žive i da opomenu one kriminalce koji su u Kijevu uzurpirali vlast. Ovako nema smisla, završiće se građanskim ratom. Nadam se da Putin samo čekao rezultate referenduma mada mi ne izgleda tako.

bez_cenzure

pre 9 godina

@ hrvoje

Identicno sam se i ja osjećao kada su "hrabri" vojnici već nezavisne Hrvatske gruhali po Mostaru i Hercegovini i pri tome je etnički čistili od "nepodobnih" naroda.

Saldzo

pre 9 godina

"proruske aktiviste koji su zauzeli gradove"

Ja kao Zrenjaninac ne mogu da zauzmem Zrenjanin. Od koga da ga zauzmem? Od sebe i komsija. Mogu valjda samo da ga branim.
(Fikus je pametniji, 12. maj 2014 10:20)

To vam je isto kao sto smo, po zapadnjackoj prici, mi Srbi 90-ih izvrsili agresiju na BiH. Po njima mi smo jedini narod u istoriji koji je uspeo da izvrsi agresiju na sopstvenu domovinu, stvarno smo strateski genijalci.

intelektualac

pre 9 godina

"Kakva sramota. Artiljerija na svoj narod."
(Matt, 12. maj 2014 10:24)
Jel to mislis na "narod" u maskirnim uniformama i pancirima, do zuba naoruzan, sa zoljama i rucnim bacacima koji je zaposeo drzavne ustanove!?
Ili sam ja ili si ti Matte mamlaz! Neko od nas jeste sigurno!

cvm

pre 9 godina

Ako smo i mi (JNA) 90-ih udarili na neke svoje gradove (a nije baš tako), kao i Ukrajinci, mi smo sve svoje vođe poslali u Hag. Hoće li i ovi iz Kijeva otići na sud za ratne zločine (hoće li biti isporučeni) ili će, naprotiv, biti zaštićeni? Ovde će biti proganjani oni iz Slavjanska (ali hvala bogu, neće biti dostupni zapadnim ad hoc institucijama). Dakle, potpuno obrnuti standardi u odnosu na naš slučaj.

VERBOTEN!!!

pre 9 godina

Mene sve strah ako provale da su Beograđani zauzeli Beograd ili Nišlije Niš, da nas ne zaspu nečim? Izgelda da tako to ide. Grad nije onog ko u njemu živi, već šta 'slobodni' mediji kažu!

Nev

pre 9 godina

"Šta je ovo
"Kakva sramota. Artiljerija na svoj narod."
(Matt, 12. maj 2014 10:24)

Jel to mislis na "narod" u maskirnim uniformama i pancirima, do zuba naoruzan, sa zoljama i rucnim bacacima koji je zaposeo drzavne ustanove!?
Ili sam ja ili si ti Matte mamlaz! Neko od nas jeste sigurno!
(intelektualac, 12. maj 2014 11:30) "

Jel to mislis na OVK zbog koje je iste akcije srpske vojske smatrane nedemokratskim i prevelika upotreba sile?
Ovde vidimo isti Kosovski scenario ali sa obrnutim ulogama. US izazvala krizu, EU podrzala a sve nadajuci se da pridobiju novo trziste tj. novu koloniju kao sto je od nas stvorila. Rusima to neodgovara jer em su ekonomsko vezani em su zavisni od industrijskih kapaciteta bas istocnih delova Ukraine. Ako bi Ukraina usla u EU onda bas istocni proruski deo gubi industrijsku bazu jer EU nije zainteresovan za nju i to je jos jedan razlog zasto Istok hoce sa Rusijom.
Znaci ovde imamo globalnu borbu gde US samo dobija jer em sto je napravila problem Rusiji, em sto ako uspe udara po Ruskoj ekonomiji i vojnoj industriji, a da negovorimo priblizavanju granicama Rusije a i novu poslusnu koloniju. Ako neuspe opet imaju dobit jer jacaju vojnu industriju sopstvenu povampirenjem hladnog rata. A ako dodje do podele Ukraine opet slabe EU i dobijaju delimicnu koloniju uz dalje slabljenje Rusije.
Sve u svemu narod strada a oni koji su nas unistili sad unistavaju i druge i samo se bogate.
US u dobitku u svakom slucaju, Rusi gube delimicno kao i EU..

sarajevo.ba

pre 9 godina

Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"?
Ili smo mi ipak nesto duzni nekome a ovi rusi nisu?
Pitam se samo ko bi s vama tako postenim I realnim htio zivit skupa???
Hvala na objavi realnog I neuvredljivog komentara

charlie

pre 9 godina

ne volim da navijam za rat, ali ako se donbas prisajedini sa rf, eto ruske vojske i gotovo je ovo fašističko ludilo. a zapada ukrajine mi je žao. njih ni ne spominju mediji, za sad su po strani, a izgleda da će marginalizovani i ostati

Miloš

pre 9 godina

Kako je pošten i objektivan ovaj Zapad. Malo pre čitam njihove vesti i jedino o čemu pišu je kako su ukrajinske "vlasti" prokomentarisale da je referendum bio bez zakonske osnove. A to što lete granate po nenaoružanim civilima i njihovim kućama, to izgleda nije dovoljno bitno da bi se o tome pisalo. Svet hoće bolje... E pa ovako sigurno neće stvoriti to bolje!

Stevan

pre 9 godina

Ovi iz Kijeva jos nisu uvideli " realnost na terenu " i pravo naroda na " samoopredeljenje "
Zapad,molim lepo,vi ste ove termine izmislili zato sada tisina

Mare

pre 9 godina

" Kijev, s druge strane, kao ni zapadne sile, ne priznaju rezultate glasanja."
- Dakle samo srbima i rusima nije dozvoljeno da prave svoje države na teritorijama gde su ogromna većina. Svima ostalima jeste ...

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Још једном пишем! У нади да ћете објавити коментар... Замислите да Јанукович са војском напада про фашистичко упориште Лвов, Ивано Франковск,Ровно... Па Полаци и Амери би увелико бомбардовали по Украини!!!

popeye

pre 9 godina

Можда је прави тренутак да одговоримо амбасадору Конузину.
"Има ли тамо Руса"!?

расциа

pre 9 godina

тешком артиљеријом на цивилно становништво,ужас и срамота.толико од евромајдановаца из Кијева и чуде се откуд хоће да се отцепе-/
Лицемерје Еу и САД на нивоу

pomorac

pre 9 godina

Katastrofa. Nego bjese li ono NATO bombardovao Srbiju jer je krenula da stiti svoju teritoriju na KiM? A oni milostivi, bombama sprijecili genocid je l' tako bjese? Ovo koliko vidim dodje na isto samo sto sada milostivi NATO POMAZE braniteljima svoje teritorije. Bas cudni neki standardi

Swedenonline

pre 9 godina

Kakva sramota. Artiljerija na svoj narod.
(Matt, 12. maj 2014 10:24)

Ajde, uzmi pistolj i okupiraj banku, interesuje me ishod posto si civil!

popeye

pre 9 godina

@Vlada
Нема других извора за ове вести, јер кијевска и западна штампа о овоме гласно ЋУТИ, а жртве из Одесе се у Ради помињу у контексту "кромпирове златице". Баш као што сте и навели у вези слободе медија, само с друге стране медаље...

serb_alien

pre 9 godina

Da se odmah razumemo, ne navijam ni za jednu ni za drugu stranu, ali ima li neka prenesena agencijska vest, a da to nije RIA ili RT?! Mi ovde, posle naših ratova, vrlo dobro znamo šta znači izvor vesti i njegova veza sa pravom istinom!
(Vlada, 12. maj 2014 09:57)

Vlado, imas CNN, Euronews, BBC, CNBC, Bloomberg, Dojce vele, France 24... ali od kako su zapalili one ljude u Odesi, jednostavno su prestali da izvestavaju o krizi u Ukrajini. Jedino su objavili par vesti i to vezano za sankcije Rusiji i juce u vezi nezakonitog odrzavanja referenduma. U sustini nema ni reci o bilo kakvim akcijama ukrajinske vojske. Da sam pratio samo ove kanale poslednjih 15-20 dana, sada bih mislio da je situacija u Ukrajini skoro pa savrsena. Imam utisak da montiraju neku krupnu pricu i samo cekaju pravi trenutak da je objave. Prljave su to medijske igre.

hrvoje

pre 9 godina

Prave herojcine! Granatiraju neduzan narod...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (loiArent, 12. maj 2014 10:07)

Da nažalost. Ovo smo prošli u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Samo na Vukovar padalo je 2 000 granata dnevno. U to vrijeme živio sam u Vinkovcima. Po danu su se čule te eksplozije, ali podnošljivo. Po noći si imao osjećaj kao da ti padaju u tvom dvorištu, a 10-tak km zračne linije je bilo. I tako 6 mjeseci. Plus one koje su stvarno padale po Vinkovcima i mojoj kući.

Fikus je pametniji

pre 9 godina

"proruske aktiviste koji su zauzeli gradove"

Ja kao Zrenjaninac ne mogu da zauzmem Zrenjanin. Od koga da ga zauzmem? Od sebe i komsija. Mogu valjda samo da ga branim.

Simon

pre 9 godina

Tako to biva u zemlji gde su poslednji izbori bili odavno, a nove polovina ne želi a druga polovina neće. Svi misle da im je sve jasno, podele su samo još veće, teške reči su prethodile sve težim postupcima i sada imamo vest da vojska granatama udara na Slavjansk. Ako ste mislili da gore od ovoga ne može varate se, svi u Ukrajini tonete sve dublje a i jedni i drugi i teći... ste kročili u živo blato u kom su ljudi počeli da nestaju. Još nije kasno, izađite, smirite se, vi ste braća - mir.

KarabasBarabas

pre 9 godina

ne bacajte vrelo olivo na civile,na vasu bracu ! ovo je strasno,a bice jos strasnije kada rusi definitivno udju u rat sa ukrajinom.lepu corbu su im skuvali nemci i amerikanci ?
nisu smeli bratski narodi da se toliko zavade,trebali su da se nauce na nesrecama drugih naroda,npr.naseg raspad jugoslavije :(
dobra biti nece,bice rata !

como

pre 9 godina

Rusi zauzeli gradove? To su stanovnici Ukrajine a neki rusi iz komsiluka. Oni su zauzeli gradove kao sto je sadasnja vlada zauzela Kijev. Na isti nacin i istim sredstvima.

Istina

pre 9 godina

Drugar Hrvat mi je juce rekao da je on na strani istoka koji zeli nezavisnost! Kaze isto je ovako JNA pokusala njih da spreci da se odcepe. Nije mu jasno zasto se ne postuje volja vecine vec se ide u krvoprolice, a isto tako mu nije jasno sto je ovo drugacija situacija od mnogih drugih gde se gledalo blagonaklono na cepanje drzava. Ja sam inace bio pristalica rasturanja SFRJ kada sam video da ne mozemo da zivimo zajedno i nadao sam se mirnom resenju koje je izostalo usled izpocacenosti tadasnjih politicara, a verovatno i spoljnih faktora. Drugar je upravu u potpunosti jer ce sila zvanicnom Kijevu da se obije o glavu jer i oni neutralni nece mirno sedeti i gledati kako im ruse grad, ubijaju komsije...

Realista

pre 9 godina

Kad je Rusija sravnila Čečeniju sa zemljom, onda je to bilo u redu, zar ne rusofili? U svakom slučaju tuga jedna velika i želim svim stanovnicima Ukrajine da prevazidju ovu odvratnu situaciju.

kima

pre 9 godina

Ajmo sada ,da dobri i preposteni zapad ,uvede sankcije ukrajini i njihovom rezimu, i natera Kijev na razgovore i pregovore(Kijev-Donjeck, kao i Beograd-pristina).
Srbijo NE u NATO, NE u EU....

guja

pre 9 godina

ranije započetu ofanzivu na proruske aktiviste koji su zauzeli gradove na istoku zemlje........
..
Jel hoćete već jednom da objasnite kako se to zauzima svoj grad, u kome si rođen. I prestanite da ljude nazivate "proruski aktivisti" kada su oni jednostavno antifašisti. Ne ludirajte se više.

Mirko Popović

pre 9 godina

Samo se pitam kad će mediji da proglase da je počeo rat u Ukrajini?
Pitanje je u kom će se pravcu ovaj rat odvijati, da li će se strane sile umešati direktno ili će samo "da pomažu".
Kako god, tamo će narod da strada, ali, ako je kao što je ovde bilo, taj narod je verovatno sad "naložen" i ne shvata kako će se jednog dana, kad sve prodje, gorko kajati. Mada, ima i onih koji se neće kajati, jer će se na ratu obogatiti.
Sve u svemu, imaćemo jedan popriličan "rat uživo", koji će, za razliku od ostalih, ovde kod nas neprestano biti u žiži interesovanja i predmet dodatnih podela medju građanima Srbije, pogotovo onim koji ordiniraju po internet portalima.
Da nije u pitanju pravi rat, rekao bih - jeftina zabava.

Vlada

pre 9 godina

Da se odmah razumemo, ne navijam ni za jednu ni za drugu stranu, ali ima li neka prenesena agencijska vest, a da to nije RIA ili RT?! Mi ovde, posle naših ratova, vrlo dobro znamo šta znači izvor vesti i njegova veza sa pravom istinom!

Mare

pre 9 godina

" Kijev, s druge strane, kao ni zapadne sile, ne priznaju rezultate glasanja."
- Dakle samo srbima i rusima nije dozvoljeno da prave svoje države na teritorijama gde su ogromna većina. Svima ostalima jeste ...

Fikus je pametniji

pre 9 godina

"proruske aktiviste koji su zauzeli gradove"

Ja kao Zrenjaninac ne mogu da zauzmem Zrenjanin. Od koga da ga zauzmem? Od sebe i komsija. Mogu valjda samo da ga branim.

guja

pre 9 godina

ranije započetu ofanzivu na proruske aktiviste koji su zauzeli gradove na istoku zemlje........
..
Jel hoćete već jednom da objasnite kako se to zauzima svoj grad, u kome si rođen. I prestanite da ljude nazivate "proruski aktivisti" kada su oni jednostavno antifašisti. Ne ludirajte se više.

kima

pre 9 godina

Ajmo sada ,da dobri i preposteni zapad ,uvede sankcije ukrajini i njihovom rezimu, i natera Kijev na razgovore i pregovore(Kijev-Donjeck, kao i Beograd-pristina).
Srbijo NE u NATO, NE u EU....

расциа

pre 9 godina

тешком артиљеријом на цивилно становништво,ужас и срамота.толико од евромајдановаца из Кијева и чуде се откуд хоће да се отцепе-/
Лицемерје Еу и САД на нивоу

serb_alien

pre 9 godina

Da se odmah razumemo, ne navijam ni za jednu ni za drugu stranu, ali ima li neka prenesena agencijska vest, a da to nije RIA ili RT?! Mi ovde, posle naših ratova, vrlo dobro znamo šta znači izvor vesti i njegova veza sa pravom istinom!
(Vlada, 12. maj 2014 09:57)

Vlado, imas CNN, Euronews, BBC, CNBC, Bloomberg, Dojce vele, France 24... ali od kako su zapalili one ljude u Odesi, jednostavno su prestali da izvestavaju o krizi u Ukrajini. Jedino su objavili par vesti i to vezano za sankcije Rusiji i juce u vezi nezakonitog odrzavanja referenduma. U sustini nema ni reci o bilo kakvim akcijama ukrajinske vojske. Da sam pratio samo ove kanale poslednjih 15-20 dana, sada bih mislio da je situacija u Ukrajini skoro pa savrsena. Imam utisak da montiraju neku krupnu pricu i samo cekaju pravi trenutak da je objave. Prljave su to medijske igre.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Још једном пишем! У нади да ћете објавити коментар... Замислите да Јанукович са војском напада про фашистичко упориште Лвов, Ивано Франковск,Ровно... Па Полаци и Амери би увелико бомбардовали по Украини!!!

como

pre 9 godina

Rusi zauzeli gradove? To su stanovnici Ukrajine a neki rusi iz komsiluka. Oni su zauzeli gradove kao sto je sadasnja vlada zauzela Kijev. Na isti nacin i istim sredstvima.

pomorac

pre 9 godina

Katastrofa. Nego bjese li ono NATO bombardovao Srbiju jer je krenula da stiti svoju teritoriju na KiM? A oni milostivi, bombama sprijecili genocid je l' tako bjese? Ovo koliko vidim dodje na isto samo sto sada milostivi NATO POMAZE braniteljima svoje teritorije. Bas cudni neki standardi

Mirko Popović

pre 9 godina

Samo se pitam kad će mediji da proglase da je počeo rat u Ukrajini?
Pitanje je u kom će se pravcu ovaj rat odvijati, da li će se strane sile umešati direktno ili će samo "da pomažu".
Kako god, tamo će narod da strada, ali, ako je kao što je ovde bilo, taj narod je verovatno sad "naložen" i ne shvata kako će se jednog dana, kad sve prodje, gorko kajati. Mada, ima i onih koji se neće kajati, jer će se na ratu obogatiti.
Sve u svemu, imaćemo jedan popriličan "rat uživo", koji će, za razliku od ostalih, ovde kod nas neprestano biti u žiži interesovanja i predmet dodatnih podela medju građanima Srbije, pogotovo onim koji ordiniraju po internet portalima.
Da nije u pitanju pravi rat, rekao bih - jeftina zabava.

popeye

pre 9 godina

@Vlada
Нема других извора за ове вести, јер кијевска и западна штампа о овоме гласно ЋУТИ, а жртве из Одесе се у Ради помињу у контексту "кромпирове златице". Баш као што сте и навели у вези слободе медија, само с друге стране медаље...

Bilal

pre 9 godina

Hteo bih samo da podsetim lažne pacifiste iz EU i SAD, a Boga mi i poneke iz Srbije, o tzv. prekoračenju odnosno upotrebi prekomerne sile. Kada je Srpska policija, 1997/98 godine delovala lakim naoružanjem protiv tzv. UČK-a celi svet se digao na noge zbog tobožnjeg prekoračenja sile a sada kad Kijev u DOMBAS i istočne, proruski orijentisane, delove zemlje dovlači tenkove i teško naoružanje, borbene avione i helikoptere,i kada granatira položaje proruski orijentisanih civila, muk. Što sada u Slavjansk ne pošalju nekog novog Vokera?

Saldzo

pre 9 godina

"proruske aktiviste koji su zauzeli gradove"

Ja kao Zrenjaninac ne mogu da zauzmem Zrenjanin. Od koga da ga zauzmem? Od sebe i komsija. Mogu valjda samo da ga branim.
(Fikus je pametniji, 12. maj 2014 10:20)

To vam je isto kao sto smo, po zapadnjackoj prici, mi Srbi 90-ih izvrsili agresiju na BiH. Po njima mi smo jedini narod u istoriji koji je uspeo da izvrsi agresiju na sopstvenu domovinu, stvarno smo strateski genijalci.

Istina

pre 9 godina

Drugar Hrvat mi je juce rekao da je on na strani istoka koji zeli nezavisnost! Kaze isto je ovako JNA pokusala njih da spreci da se odcepe. Nije mu jasno zasto se ne postuje volja vecine vec se ide u krvoprolice, a isto tako mu nije jasno sto je ovo drugacija situacija od mnogih drugih gde se gledalo blagonaklono na cepanje drzava. Ja sam inace bio pristalica rasturanja SFRJ kada sam video da ne mozemo da zivimo zajedno i nadao sam se mirnom resenju koje je izostalo usled izpocacenosti tadasnjih politicara, a verovatno i spoljnih faktora. Drugar je upravu u potpunosti jer ce sila zvanicnom Kijevu da se obije o glavu jer i oni neutralni nece mirno sedeti i gledati kako im ruse grad, ubijaju komsije...

Tamo neki

pre 9 godina

@Sarajevo, pomesao si loncice, alija je rekao da je BiH zemlja muslimana, tj bosnjaka, Karadzic je tada rekao da BiH moze opstati samo kao zemlja tri ravnopravna naroda i trazio je da svaki narod ima istu tezinu glasova u parlamentu. Vi niste to prihvatili i poceli ste da se naoruzavate i pocele su nocni satanci u kucama muslimana, Zenica, Tuzla ...- Sarajevo. Ostali tok znate. Budite malo iskreni, lazi vise ne prolaze.

VERBOTEN!!!

pre 9 godina

Mene sve strah ako provale da su Beograđani zauzeli Beograd ili Nišlije Niš, da nas ne zaspu nečim? Izgelda da tako to ide. Grad nije onog ko u njemu živi, već šta 'slobodni' mediji kažu!

popeye

pre 9 godina

Можда је прави тренутак да одговоримо амбасадору Конузину.
"Има ли тамо Руса"!?

KarabasBarabas

pre 9 godina

ne bacajte vrelo olivo na civile,na vasu bracu ! ovo je strasno,a bice jos strasnije kada rusi definitivno udju u rat sa ukrajinom.lepu corbu su im skuvali nemci i amerikanci ?
nisu smeli bratski narodi da se toliko zavade,trebali su da se nauce na nesrecama drugih naroda,npr.naseg raspad jugoslavije :(
dobra biti nece,bice rata !

RS

pre 9 godina

referendum je legalniji od vlasti Ukrajine nesto neznam kako su dosli na vlas izborima.Desni sektor fasisti sire demokratiju svasta.Sarajlija rece kada smo mi imali referendum zaboravio da su vezali zastave saHDZ i pevali Srbe na vrbe .Ignorisali volju Srpskog naroda eto imate federaciju mi nasu prelepu REPUBLIKU SRPSKU to je takodje volja naroda

Stevan

pre 9 godina

Ovi iz Kijeva jos nisu uvideli " realnost na terenu " i pravo naroda na " samoopredeljenje "
Zapad,molim lepo,vi ste ove termine izmislili zato sada tisina

dje ba zapelo

pre 9 godina

Hrvoje ja sam iz Mirkovaca,22.07.1991. u 05"03 casova granate iz pravca Vinkovaca zasule moje selo,pesadija krenula na prisince,drugi deo preko Vrapcane,radio Vinkovci isti dan javljaju kako su cetnici iz Mirkovaca napali nicim izazvane Vinkovce,svaki komentar suvisan

bez_cenzure

pre 9 godina

@ hrvoje

Identicno sam se i ja osjećao kada su "hrabri" vojnici već nezavisne Hrvatske gruhali po Mostaru i Hercegovini i pri tome je etnički čistili od "nepodobnih" naroda.

Flash

pre 9 godina

Evo udarise ljudi teskom artiljerijom po gradu! Gde je zapad da uvede sankcije Kijevu? Kijev pokrenuo dovoljno vojnika i tenkova da slomi citavu oklopnu diviziju, da se suprotstavi grupici pobunjenika? Zar to bese nije prekomerna sila? Pritom ovi pobunjenici ne prave nikakve zasede niti napadaju prvi, a mi smo '98 na Kosovu protiv OVK koja je svakodnevno pucala na nase, upadala u sela i palila kuce, koristili samo policiju sa lakim naoruzanjem i tek pred kraj vojsku! Nas bombardovase zbog Racka gde je poginulo 40 civila i terorista zajedno, u jeku borbe u sred rata, a u Odesi je u onoj zgradi spaljeno 46 civila, i pucano je na one koji su nenaoruzani hteli da izadju, i sta je bilo, nista! Dvostruki arsini!

Popaj

pre 9 godina

Za susjede Hrvate i mi smo bili bombardovani i to osiromašenim uranijumom koji će zračiti i nakon 1000 godina,pa nam ne pada na pamet da razbijamo ploče sa natpisima na engleskom jeziku.Iako su nam oduzeli Kosovo i gotovo celu vladu s generalima smestili u Hag.Šta biste vi radili da su vam Nato trupe oduzele Dalmaciju a po Zagorju rasuli uranijum.Velika je razlika između Srba i Hrvata vi mnogo plačete a mi ćutimo.

Ja+

pre 9 godina

Ako tako razmišljaš,onda ode Vojvodina Madjarima,Sandžak Bošnjacima,Preševo i Bujanovac Albancima,tu su još Bugari,Vlasi-Rumuni..Nevalja ti ta logika Mare.
(Miško, 12. maj 2014 11:12)

A sto samo Srbija.....Istra Italiji,Dalmacija Veneciji,Deo Albanije Grckoj,Venecija,Deo Bugarske Turskoj,Deo Rumunuje Madjarskoj......
Zna se koje pokrenuo masinu

runner

pre 9 godina

Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"?
Ili smo mi ipak nesto duzni nekome a ovi rusi nisu?
Pitam se samo ko bi s vama tako postenim I realnim htio zivit skupa???
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 11:12)

Tebi je, moj jarane, očigledno,bez Srba sad' mnogo bolje!? 'Ajde ne pravi se naivan i nevješt jer ni vaše maslo nije bilo za ramazana. Više od godinu dana pre tog vašeg, nazovi, referenduma vi ste mobilisali i naoružavali paravojne formacije tzv. "Patriotsku ligu" i "Zelene beretke". Znali ste vi dobro šta to znači, kuda i čemu to vodi. Pa upravo zbog bosanskog iskustva zar nije bolje I za Ukrajinu da izbjegne rat I ustroji federalni sistem. S ratom ili bez njega stanje status quo-a, iz februara ove godine, sigurno neće biti vraćeno.

Popaj

pre 9 godina

Miško za tvoju informaciju Mađari nisu većina u Vojvodini već Srbi,a teritorija Sandžaka i teritorije gde žive Bugari u Srbiji su smešno male da bi se odvajale u samostalne oblasti.Na kraju gde misliš da bi otišli Vlasi iz Srbije kada ih prvi Rumuni ne priznaju.Samo narodi koji nisu osetili rat mogu da ga požele a ovde su ga svi dobro osetili.

Miloš

pre 9 godina

Kako je pošten i objektivan ovaj Zapad. Malo pre čitam njihove vesti i jedino o čemu pišu je kako su ukrajinske "vlasti" prokomentarisale da je referendum bio bez zakonske osnove. A to što lete granate po nenaoružanim civilima i njihovim kućama, to izgleda nije dovoljno bitno da bi se o tome pisalo. Svet hoće bolje... E pa ovako sigurno neće stvoriti to bolje!

Правда

pre 9 godina

Чија војска?
Ови су регуларна војска исто колико су и они типови што су Хапсили Милошевића били регуларна полиција.

Vlada

pre 9 godina

Da se odmah razumemo, ne navijam ni za jednu ni za drugu stranu, ali ima li neka prenesena agencijska vest, a da to nije RIA ili RT?! Mi ovde, posle naših ratova, vrlo dobro znamo šta znači izvor vesti i njegova veza sa pravom istinom!

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Mnogo je žrtava u selu Andreevka. Već od danas ukrajinska vojska je okupatorska u ovim republikama,a od 18.maja će biti u ratu sa Rusijom. Tog dana ove republike imaku referendum o prisajedinjenju Rusiji. Predsednik Čečenije Kadirov je poručio da će ih nositi samo hladna voda i pokrivati zelena trava.

Putin

pre 9 godina

Opet Putin vuče pravi potez. Ruska vojska zaista nije u Ukrajini, jesu obaveštajci, ali jesu tamo i obaveštajci Amerike, 20,000 km daleko od svoje države. Ukrajina će goreti, ginuće i ukrajinski vojnici, samo polako, planuće vatra i u nekim drugim delovima Ukrajine, biće vatre i u Kijevu, Ukrajina ulazi u haos, i ekonomsku nestabilnost. Od 1.juna neće imati gas, a na jesen neće biti dovoljno gasa ni za ostatak Evrope. Rusija će terati po svom, regione neće prisjediniti, čekaće Putin da ga zamole da sedne i federalizuje Ukrajinu sa Amerikom i EU. Na kraju će Kijev morati da pogleda u oči ove regione koje je palio, i gazio, i koji će biti deo Ukrajine, i koji će moći da blokira u parlamentu svaku odluku koja im ne odgovora. Ostaviće Putin 10 miliona Rusa u Ukrajini, kao garant da ova država ne uđe u NATO pakt. Ukrajina je već sada siromašna, jedva je malo bolja od Moldavija, plate su dva puta manje nego u Albaniji, a sada sa mnogo skupljim gasom, ili bez gasa nemaju nikakve šanse. Imaće socijalne nemire, štrajkove, sve dok ne dođe na vlast, neka Vlada kroz 5-10 godina koja će se opet okrenuti Putinu. Živi bili pa videli. Putin ima više od "dva topa" na stolu, EU nema ni jedan.

Nenad-EU

pre 9 godina

@ Sarajevo.ba

Razlika je sto oni hoce samo region u kom su apsolutna vecina a vi ste hteli celu BIH iako vam kompletna ne pripada. Nadam se da cete isti stav koji ste izneli ovde, imati kad i RS bude trazila referendum.

bojan

pre 9 godina

"Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"? "

Ko se popeo na brda? U cetiri centralne sarajevske opstine prije rata zivjelo je oko 70 000 Srba, a ostali u okolnim opstinama, pa u i po brdima između ostalog. Znači nisu se peli, tamo su živjeli - npr trebevićki i jahorinski pojas. Uzgred, Srbi su prvi napravili referendum i rekli da žele da ostanu da žive u Jugoslaviji - pa ga niste uvažili. A tražite da vaša volja bude uvažena. Zato BiH i liči na - ništa.

objavite komentar

pre 9 godina

Sve evropejac do evropejca........ Naplacuju vam izlet u prirodu, podrzavaju fashizam i vi kao muve na g..no! Ja zelim referendum o prikljuchenju u eu. Ne zelim u kucu nasilnika shto nam je decu ubijao.........

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Skontaj da mi nismo htjeli sami ostat pod vasom dominacijom
Eto vidis, ti imas svoju neku teoriju
I rado bih se u pice s tobom kladio da ovaj referendum u Ukrajini pada u neko dogledno vrijeme
E sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu
Rezime sto bi francuzi rekli je da ce biti kako zapad kaze, na ovaj ili onaj nacin
Pozdrav I tebi zemo
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 13:20)

Evo, da opet izvrnem tezu: Pa ko velis, kad vec mi necemo pod njihovom dominacijom, nek' oni budu pod nasom, u nakaradnoj tvorevini poznatijoj kao AVNOJ-evska BiH? Sta je sa CINJENICOM da preko 90% Srba u BiH ne zeli da bude pod vasom dominacijom, priznajes li to cinjenicno stanje, ili ces se i tu pozvati na zakon jacega, tj. na cijoj je strani Francuska, SAD i Engleska, tj. na to da ce biti kako zapad kaze? Ja sam mislio da se ne pravi razlika kada je pravo na samoopredjeljenje u pitanju?

Nev

pre 9 godina

"Šta je ovo
"Kakva sramota. Artiljerija na svoj narod."
(Matt, 12. maj 2014 10:24)

Jel to mislis na "narod" u maskirnim uniformama i pancirima, do zuba naoruzan, sa zoljama i rucnim bacacima koji je zaposeo drzavne ustanove!?
Ili sam ja ili si ti Matte mamlaz! Neko od nas jeste sigurno!
(intelektualac, 12. maj 2014 11:30) "

Jel to mislis na OVK zbog koje je iste akcije srpske vojske smatrane nedemokratskim i prevelika upotreba sile?
Ovde vidimo isti Kosovski scenario ali sa obrnutim ulogama. US izazvala krizu, EU podrzala a sve nadajuci se da pridobiju novo trziste tj. novu koloniju kao sto je od nas stvorila. Rusima to neodgovara jer em su ekonomsko vezani em su zavisni od industrijskih kapaciteta bas istocnih delova Ukraine. Ako bi Ukraina usla u EU onda bas istocni proruski deo gubi industrijsku bazu jer EU nije zainteresovan za nju i to je jos jedan razlog zasto Istok hoce sa Rusijom.
Znaci ovde imamo globalnu borbu gde US samo dobija jer em sto je napravila problem Rusiji, em sto ako uspe udara po Ruskoj ekonomiji i vojnoj industriji, a da negovorimo priblizavanju granicama Rusije a i novu poslusnu koloniju. Ako neuspe opet imaju dobit jer jacaju vojnu industriju sopstvenu povampirenjem hladnog rata. A ako dodje do podele Ukraine opet slabe EU i dobijaju delimicnu koloniju uz dalje slabljenje Rusije.
Sve u svemu narod strada a oni koji su nas unistili sad unistavaju i druge i samo se bogate.
US u dobitku u svakom slucaju, Rusi gube delimicno kao i EU..

ISKANDER

pre 9 godina

E sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu
Rezime sto bi francuzi rekli je da ce biti kako zapad kaze, na ovaj ili onaj nacin
Pozdrav I tebi zemo
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 13:20)

Gomila gluposti!

1. Rusija moze da zaustavi NATO pakt prvenstveno zato sto ima nuklearno oruzje i samim tim moze da unisti sve zemlje koje su clanice tog pakta.To je dovoljan razlog da taj isti NATO i ne pomislja na bilo kakav sukob sa Rusijom. Mogu im (Rusiji) uvesti sankcije,ali za 4-5 meseci kalendarski u Evropu dolazi zima. Je l' da ?
2. Konvencionalnim nacinom ratovanja (bez mesanja SAD) Rusija moze da pregazi celu Evropu,jer vi koji ne pratite vojne tokove samo vidite dokle je u poslednjih 20 godina dosao NATO,ali ne znate nista o vojnim mogucnostima tih istih zemalja. Sve te armije (i istocne i zapadne Evrope) su smanjene,skracene,i sve vise lice na 'lovacka drustva'.
3. Taj 'zapad' o kojem ti pises je sveukupno sa Kanadom,SAD,EU i Japanom tek nesto malo veci od povrsine Rusije,pa ja ne bih preuvelicavao njegovu ulogu.
4.Izmedju Rusije i Kine nema ljubavi,ali su u bilo kakvom pogledu po pitanju 'zapada' na istoj strani.Dodaj tu i cetvrtu svetsku vojnu silu Indiju.
5. Zaboravi iskljucivo na 'zapad',jer postoji i 'ostatak' sveta koji je itekako u stanju da se izbori da ostvari svoje ciljeve.

I tu sigurno nece biti 'kako zapad kaze',jer je to nekakva vrsta Napoleonove ili Hitlerove ideologije,a te iste nisu prosle i unistene su.

Simon

pre 9 godina

Tako to biva u zemlji gde su poslednji izbori bili odavno, a nove polovina ne želi a druga polovina neće. Svi misle da im je sve jasno, podele su samo još veće, teške reči su prethodile sve težim postupcima i sada imamo vest da vojska granatama udara na Slavjansk. Ako ste mislili da gore od ovoga ne može varate se, svi u Ukrajini tonete sve dublje a i jedni i drugi i teći... ste kročili u živo blato u kom su ljudi počeli da nestaju. Još nije kasno, izađite, smirite se, vi ste braća - mir.

malorealnosti

pre 9 godina

Ako tako razmišljaš,onda ode Vojvodina Madjarima,Sandžak Bošnjacima,Preševo i Bujanovac Albancima,tu su još Bugari,Vlasi-Rumuni..Nevalja ti ta logika Mare.
(Miško, 12. maj 2014 11:12)

Nisam nacionalista, daleko od toga i granice mi nista ne znace,da li je Srbija do Tokija ili kao sto je sada u ovim granicama. Vise bih voleo da nas je 30 miliona a na teritoriji manjoj i od ove. Ali ti sto lupas, lupas i tvoja logika je zaista nebuloza.
Idemo redom, ako je Srba bilo pola stanovnika bivse Jugoslavije, sto onda nije pola teritorije sada te teritorije - Srbija? Drugo, kako to moze Vojvodina biti madjarska ako je tamo 85% Srba. Zasto npr. teritorija Hrvatska, nije pola u Srbiji kad je npr pre II sv.rata u njoj bilo cak 40% Srba, kao i 45% Srba u Bosni? Ako hoces kreni bilo kojom statistikom od kraja 19.veka i 20 veka i jos vise ces videti koliko ne znas. A seti se da nije kralj Aleksandar bio naivan i veliikojugosloven,kolika bi Srbija bila posle I sv.rata,sto su joj saveznici i Versaj davali.Bila bi 70% veca. Nego cinjenica je da samo Srbi i Rusi nemogu nesto sto svi mogu. Znaci Srbi po tebii srbomrscima gde god cine i 40% stanovnika novostvorene drzave treba da cute i pomire se sa tim, a po Srbiji svako ko ima 1,2,5,10% stanovnika ima pravo da trazi autonomiju, drzavu ili sta vec. Necuvena logika tvoja.
I za kraj, sad je ukrajinska vojska u pravu, a JNA nije bila iako je cak i OVK i kod Amerikanaca tada bila proglasena za teroristicku organizaciju.

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"?
Ili smo mi ipak nesto duzni nekome a ovi rusi nisu?
Pitam se samo ko bi s vama tako postenim I realnim htio zivit skupa???
Hvala na objavi realnog I neuvredljivog komentara
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 11:12)


Cek da malo i ja izvrnem koju tezu, kad sam vec ovde: A kada ste vi izasli na referendum da se otcijepite, to je bilo OK, a ovaj sad referendum u Ukrajini je nevazeci? A, licemjeri?
Eto, vidis... Pozdrav zemo.

Realista

pre 9 godina

Kad je Rusija sravnila Čečeniju sa zemljom, onda je to bilo u redu, zar ne rusofili? U svakom slučaju tuga jedna velika i želim svim stanovnicima Ukrajine da prevazidju ovu odvratnu situaciju.

solidarnost

pre 9 godina

sve se radi, samo da Rusiju uvuku u rat. to bi bilo uzasno pogresno iako bi naizgled skratilo agoniju. sto se tice nato-naci hunte u Kijevu i njihovih "savetnika" tj. naredbodavaca, granatiranje je dokaz krajnje jarosti i nemoci. kada jedna strana uradi ovako nesto, jasno je da je na pragu poraza. primer iz gradjanskog rata u jugoslaviji je jedan od tipicnih. narodu Ukrajine zelim brzo oslobodjenje od ovog zla koje im je doslo sa zapada...

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 9 godina

демократски нема шта........еу толерише војну силу......јадан народ

intelektualac

pre 9 godina

"Kakva sramota. Artiljerija na svoj narod."
(Matt, 12. maj 2014 10:24)
Jel to mislis na "narod" u maskirnim uniformama i pancirima, do zuba naoruzan, sa zoljama i rucnim bacacima koji je zaposeo drzavne ustanove!?
Ili sam ja ili si ti Matte mamlaz! Neko od nas jeste sigurno!

smile

pre 9 godina

Ajmo Rusi. Sada jedan brzi ulazak, da se u Slavjansku zaustavi prekomerna upotreba sile, i zadržavanje koliko god je potrebno da se osigura prestanak vatre i mir. Teška artiljerija na civilno stanovništvo - na ljude koji brane svoj grad je dovoljan razlog za to. Ameri su već ušli u dvorište i kucaju na vrata, a neće se zaustaviti na vratima...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

http://www.cbsnews.com/news/ukraine-guardsmen-open-fire-on-crowd-in-east-after-referendum/
CBS/APMay 11, 2014, 2:15 PM
Ukraine guardsmen open fire on crowd in east after referendum

Ovo je malo starija vest ali ipak prate dogadjaje na neki nacin. Izricito pise da je fotograf Associated Press-a licno video dva tela koja su bezivotno lezala na tlu nakon sto je pripadnik ukrajinske garde pucao u masu.

uros

pre 9 godina

@pozdrav iz praga
jel ti znas da za NATO novinari predstavljaju legitiman vojni cilj, ako ne verujes proguglaj sta je bilo u Abardarevoj. Jos su srpske civilne strukture odgovarale sto nisu novinare ucutkali, jer su toboze bili upozoreni da ce ih NATO pobiti. A ti zagovaras da se posalju novinari da navodno objektivno izvestavaju.

cvm

pre 9 godina

Ako smo i mi (JNA) 90-ih udarili na neke svoje gradove (a nije baš tako), kao i Ukrajinci, mi smo sve svoje vođe poslali u Hag. Hoće li i ovi iz Kijeva otići na sud za ratne zločine (hoće li biti isporučeni) ili će, naprotiv, biti zaštićeni? Ovde će biti proganjani oni iz Slavjanska (ali hvala bogu, neće biti dostupni zapadnim ad hoc institucijama). Dakle, potpuno obrnuti standardi u odnosu na naš slučaj.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"?
Ili smo mi ipak nesto duzni nekome a ovi rusi nisu?
Pitam se samo ko bi s vama tako postenim I realnim htio zivit skupa???
Hvala na objavi realnog I neuvredljivog komentara

Бојан Илић

pre 9 godina

"Е sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu..."

(sarajevo.ba, 12. maj 2014 13:20)

Mislis ba i ti isti samo ti tesko da prihvatis:-))!
Jos malo pa vam mozda dodju Rusi na "istok zemlje" sa nekom "malom" vojnom bazom;-)
Kazem mozda....

charlie

pre 9 godina

ne volim da navijam za rat, ali ako se donbas prisajedini sa rf, eto ruske vojske i gotovo je ovo fašističko ludilo. a zapada ukrajine mi je žao. njih ni ne spominju mediji, za sad su po strani, a izgleda da će marginalizovani i ostati

crni domino

pre 9 godina

Jel udara? Udara, udara.
Novinarski debili, dosta nam je huskacke politike! Hocete prolivanje krvi i po Srbiji!? Malo li vam je bilo!?
Srbija ima isuvise svojih problema! Pomozite Srbiji da izadje iz TIH problema! Ostavite se ratovanja i huskanja krezubih krvoloka!
Ako to ne znate, idite cuvajte koze ili idite u Legiju stranaca pa ratujte i koljite do mile volje!

Uros

pre 9 godina

Demokratski izabrana demokratska vlast, demokratskim sredstvima, bori se protiv svog nedemokratskog naroda i nedemokratski organizovanog nedemokratskog referenduma.

Mica Zivkovic,Zlatibor,zaseok Uvac

pre 9 godina

U redu Vojska udarila na Slavjansk. Sa kojim ciljem? da ubija sopstveni Narod!!A zasto vi slavni ukrajinski generali niste udarili na Majdan gde se izleglo zlo po Ukrajinu jos dok se moglo spasiti Drzava Ukrajina?!Spavali ste , samo zato sto mekani Janukovic nije bio kadar da naredi Vojsci Ukrajine da zbrisu zapadne naciste fasiste sa lica zemlje u pocetku jos su Amerika i Nato- pakt pokrenuli protiv Rusije!!Sta za vas naslednike vasih predaka znaci fashizam koji ste naseledili od vasih dedova pradedova koji su rame uz rame odma,posle 22. juna 1941. godine kada je Hitler jurnuno na Sovjete,malo kasno,jer se zabavio oko Jugoslavije koju je vec bio smestio u svoja nedra proboj na Grcku!!Ali zapdni sektor tada uskace u kandze fashizma,pa sa kukastim krstom cini strasne zlocine po Ukrajini!!Uspavao se i pricutao cekajuci ponovo priliku da se pofanpiri,pa da krene protiv Rusije!!Ali ne lezi vraze nemade na celu Rusije ni Gorbacova grobara Sovjeta niti pijanog Jelcina koji prodade veru sa VOTKU i dade znak Klintonu da Sa Ruskom Federacijom moze raditi sta mu je volja, zajedno sa Nato-paktom. Jos jednom bivsi Partizan koji se borio za spas protiv Fasizma Seljak sa Zlatibora!!

kojot

pre 9 godina

Tamo se brane svi suvremeni zakoni civiliziranog svijeta, a prije svega suvrenitet međunarodno priznatih granica. (Marija-Buje, 12. maj 2014 14:11)

A suvremeni zakoni civiliziranog svijeta nemaju problema sa paljenjem živih ljudi u Odesi. Kao ni sa dizanjem spomenika ustaškim komadantima 2014-te. Ni sa činjenicom da je danas u Ukrajini šef nacionalne bezbednosti čovek koji je osnovao Nacional-Socialističku partiju. A pola ministara iz partije koja se nalazi na Vizentalovoj top listi neo-nacista.

To je civilizirano. To je suvremeno. Putin je babaroga.

hrvoje

pre 9 godina

Prave herojcine! Granatiraju neduzan narod...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (loiArent, 12. maj 2014 10:07)

Da nažalost. Ovo smo prošli u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Samo na Vukovar padalo je 2 000 granata dnevno. U to vrijeme živio sam u Vinkovcima. Po danu su se čule te eksplozije, ali podnošljivo. Po noći si imao osjećaj kao da ti padaju u tvom dvorištu, a 10-tak km zračne linije je bilo. I tako 6 mjeseci. Plus one koje su stvarno padale po Vinkovcima i mojoj kući.

Dušan

pre 9 godina

Ovde se svi zgražavaju, te "sramota artiljerijom na svoj narod" te bla bla.. A kad su Srbi tukli po Sarajevu ili Kosovu artiljerijom to je bilo ok..

Nikola 58/969

pre 9 godina

Kako bese ono na Kosovu 1999-e sa "NEPRIMERNOM UPOTREBOM VOJNE SILE" protiv albanskih terorista. Eeee, "moj" Nato, SAD i EU, fukare bezboznicke!!!
Pri svemu ovome sto se zadnjih dana u istocnoj Ukrajini dogadja, najvise mi na zivce idu Rusi. Pa ako necete da saljete vojsku, pi..ka vam ma....na, saljite bar oruzje. Zamislite sta bi radili Amerikanci na vasem mestu a da se u istocnoj Ukraini granatiraju neke njihove sluge. Bede slovenske, uzeli ste Krim jer vam je geopoliticki i vojno vazan, za ljude vas boli ...... Ruskim, kao uostalom i srpskim vladarima, narod je potreban samo u ratu, kao topovsko meso. Tada se apeluje na narod da bude patriotski, da s'ponosom umire za otadzbinu, dok vladari (bar u nasem slucaju) cekaju negde u inostranstvu, dok se dim ne slegne.

Miško

pre 9 godina

" Kijev, s druge strane, kao ni zapadne sile, ne priznaju rezultate glasanja."
- Dakle samo srbima i rusima nije dozvoljeno da prave svoje države na teritorijama gde su ogromna većina. Svima ostalima jeste ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 12. maj 2014 10:15)

Ako tako razmišljaš,onda ode Vojvodina Madjarima,Sandžak Bošnjacima,Preševo i Bujanovac Albancima,tu su još Bugari,Vlasi-Rumuni..Nevalja ti ta logika Mare.

Milan

pre 9 godina

Jedan nalet jedne eskadrile Suhojeva bi počistio taj fašistički o..š. Da ljudi mogu normalno da žive i da opomenu one kriminalce koji su u Kijevu uzurpirali vlast. Ovako nema smisla, završiće se građanskim ratom. Nadam se da Putin samo čekao rezultate referenduma mada mi ne izgleda tako.

Anđelika

pre 9 godina

Scenario već viđen; zbog prekomerne upotrebe sile, Rusi beže, Ukrajinci su, pa skoro genocidni, i jeee! - dolazi američka konjica da ih oslobodi, te da izbombarduje nevaljalu ukrajinsku, rusomrzačku vojsku. Ili je to bilo u nekom drugom holivudskom filmu.
Bem ti belosvetsku đubrad, još uvek se služe najnižim primitivnim oružjem - zavadi pa vladaj, onako američki, demokratski.
Nadam se da nisu opet svoje doskorašnje crne robove poslali da ginu za njiha, dok se njihove domaćice bore i bore i bore za prava muslimanskih i devojčica u Nigeriji...

lud ....zbunjenog

pre 9 godina

Nikad EU nije boila nemocnija.
Dok ovi granatiraju svoj narod, citav EU Parlament zaseda da bi prosirio listu nepozeljnih Rusa,za ekonomske snakcije nemaju petlju, nemacke novine objavljuju citavu fotogaleriju "proruskih terorista" na referendumu: http://www.spiegel.de/fotostrecke/donezk-und-luhansk-jubel-ueber-referendumsergebnis-fotostrecke-114427.html

PravdaNS

pre 9 godina

(Marija-Buje, 12. maj 2014 14:11)
Nemoj da nazivaš ljude topovskim mesom! Ovo je sve tužno i žalosno.Tvoj komentar je jako ružan, a tvoje proročke sposobnosti primeni na sebi i ne sprdaj se sa ljudima i decom koji ginu i gube živote zbog nacista i fašista!
Iskreno se nadam da će ovi zločini koji se dešavaju u Ukrajini izaći pred lice pravde kad tad! A svi vi što likujete nad ljudskom nesrećom i stradanjem neka vas bude sramota što ste se rodili u ljudskom obličju.

Mile

pre 9 godina

@Marija-Buje ma opusteno Putin ulazi sa vojskom za par dana i oslobadja Ukrajinu od Fasizma a zapad ce da izdaje saopstenja kao i dosad

jj okocha

pre 9 godina

sta uradi crni putine,nahuskao si narod na rat i sad ih ostavljas na cedilu,za nekoliko godina ces odgovarati za veleizdaju kao i zvi izdajnici

Swedenonline

pre 9 godina

Kakva sramota. Artiljerija na svoj narod.
(Matt, 12. maj 2014 10:24)

Ajde, uzmi pistolj i okupiraj banku, interesuje me ishod posto si civil!

Лима

pre 9 godina

Будимо прецизни... која је то војска? ? одакле су дошли ти људи, плаћеници?

Marija-Buje

pre 9 godina

Eto, događa se upravo scenarij koji sam predvidjela: ukrajinska vojska pokrenula je pravu vojnu akciju, a Putinovo sluđeno topovsko meso spremno je za njega i umrijeti, ne shvaćajući kako nema baš nikakve šanse u borbi sa Zapadom. Jer, naivan je onaj koji misli da se u Slavjansku brani samo Ukrajina. Tamo se brane svi suvremeni zakoni civiliziranog svijeta, a prije svega suvrenitet međunarodno priznatih granica. Nažalost, sluđeno topovsko meso je toliko sluđeno da je spremno izginuti za Putina. Kako god žele, s njima ili bez njih, dok ukrajinska vojska ne stane na istočne međunarodno priznate granice Ukrajine, tamo će biti rat, razaranja i ljudske žrtve. Samo naivni mogu misliti da će Zapad popustiti jednom diktatoru. Ovo je 2014., a ne 1939. godina!

milisav

pre 9 godina

kako su komentatori potreseni ovom vešću, a kako to da niste tako reagovali kada je srpska vojska granatirala zadar, šibenbik, okučane , zagreb... i to sve po kućama nedužnih ljudi.

Pozdrav iz Praga

pre 9 godina

Što lepo B92 ili RTS ne pošalju novinare na mesto dogadjanja kao što rade slične medijske kuće iz drugih zemalja veličine Srbije pa da imate informacije iz prve ruke ne agencijske obradjene informace od jedne strane (ruske)?
Ovako ste postali čitači "istinitih" informacija....

ii

pre 9 godina

Ko se popeo na brda? U cetiri centralne sarajevske opstine prije rata zivjelo je oko 70 000 Srba, a ostali u okolnim opstinama, pa u i po brdima između ostalog. Znači nisu se peli, tamo su živjeli - npr trebevićki i jahorinski pojas. Uzgred, Srbi su prvi napravili referendum i rekli da žele da ostanu da žive u Jugoslaviji - pa ga niste uvažili. A tražite da vaša volja bude uvažena. Zato BiH i liči na - ništa.
(bojan, 12. maj 2014 12:14)

zbog referenduma i ukrajinske vojske koje ne zna kako da se ponasa ovo je cisti sarajevski scenario.znaci jna je s namjerom ili ne godinu dana prije ukopala tesku artiljeriju na trebevic odakle je sarajevo ko na dlanu,zatim brdo mojmilo,zatim vraca ,jevrejsko groblje.general kukanjac je to sve lijepo objasnio,ali je kao nepodoban odstranjen,srecom bog dao you tube pa istina ostaje.jna je bila zajednicka vojska i nebi mi krivo bilo sekunde da su otisli casno,a ne odmah na brda i slusati karadziceve komande.evo link intervjua generala kukanjca https://www.youtube.com/watch?v=ENJKWvP1-Uk

sarajevo.ba

pre 9 godina

@daj bombona da sisamo

Skontaj da mi nismo htjeli sami ostat pod vasom dominacijom
Eto vidis, ti imas svoju neku teoriju
I rado bih se u pice s tobom kladio da ovaj referendum u Ukrajini pada u neko dogledno vrijeme
E sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu
Rezime sto bi francuzi rekli je da ce biti kako zapad kaze, na ovaj ili onaj nacin
Pozdrav I tebi zemo

Zec

pre 9 godina

@dje ba zapelo - e pa ti bi onda mogao lijepo posvjedociti o tisucama granata ispaljenih na Vinkovce i okolna hrvatska sela iz Mirkovaca, s Henrikovaca i jos raznih lokacija u i oko Mirkovaca. Reci mili, zasto vam je bolnica u Vinkovcima bila tako draga meta pa ste je toliko puta izravno gadjali, suprotno zdravom razumu i svim medjunarodnih konvencijama i hrvatskom zakonu?

blinkibil

pre 9 godina

Ovo nije trebalo Ukraincima, ne razumem drzavu koja nije sposobna na vreme da resi ovakve stvari.Ukraina bar ima jaku vojsku i narodnu miliciju, trebali su na vreme da resavaju ova pitanja, u ostalom ista prica kao sa Kosovom, da je Srbija na vreme resavala situaciju dole ne bi dosla u situaciju da ulazi u gradjanski rat.Ne moze se oteti parce zemlje jedne suverene drzave, podrzavam akciju Ukraine, mada kazem to treba u pocetku saseci, to je posao obavestajnih sluzbi i milicije a kad se umesa vojska to vec teze ide.

London burning down,down...Ny. burning down,down, down

pre 9 godina

i ti prorusi su bu**le , umjesto da se smire i onda naravno , separatizam uz podrsku tajni sluzbi

Vlada

pre 9 godina

Da se odmah razumemo, ne navijam ni za jednu ni za drugu stranu, ali ima li neka prenesena agencijska vest, a da to nije RIA ili RT?! Mi ovde, posle naših ratova, vrlo dobro znamo šta znači izvor vesti i njegova veza sa pravom istinom!

Realista

pre 9 godina

Kad je Rusija sravnila Čečeniju sa zemljom, onda je to bilo u redu, zar ne rusofili? U svakom slučaju tuga jedna velika i želim svim stanovnicima Ukrajine da prevazidju ovu odvratnu situaciju.

intelektualac

pre 9 godina

"Kakva sramota. Artiljerija na svoj narod."
(Matt, 12. maj 2014 10:24)
Jel to mislis na "narod" u maskirnim uniformama i pancirima, do zuba naoruzan, sa zoljama i rucnim bacacima koji je zaposeo drzavne ustanove!?
Ili sam ja ili si ti Matte mamlaz! Neko od nas jeste sigurno!

Marija-Buje

pre 9 godina

Eto, događa se upravo scenarij koji sam predvidjela: ukrajinska vojska pokrenula je pravu vojnu akciju, a Putinovo sluđeno topovsko meso spremno je za njega i umrijeti, ne shvaćajući kako nema baš nikakve šanse u borbi sa Zapadom. Jer, naivan je onaj koji misli da se u Slavjansku brani samo Ukrajina. Tamo se brane svi suvremeni zakoni civiliziranog svijeta, a prije svega suvrenitet međunarodno priznatih granica. Nažalost, sluđeno topovsko meso je toliko sluđeno da je spremno izginuti za Putina. Kako god žele, s njima ili bez njih, dok ukrajinska vojska ne stane na istočne međunarodno priznate granice Ukrajine, tamo će biti rat, razaranja i ljudske žrtve. Samo naivni mogu misliti da će Zapad popustiti jednom diktatoru. Ovo je 2014., a ne 1939. godina!

Miško

pre 9 godina

" Kijev, s druge strane, kao ni zapadne sile, ne priznaju rezultate glasanja."
- Dakle samo srbima i rusima nije dozvoljeno da prave svoje države na teritorijama gde su ogromna većina. Svima ostalima jeste ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 12. maj 2014 10:15)

Ako tako razmišljaš,onda ode Vojvodina Madjarima,Sandžak Bošnjacima,Preševo i Bujanovac Albancima,tu su još Bugari,Vlasi-Rumuni..Nevalja ti ta logika Mare.

Dušan

pre 9 godina

Ovde se svi zgražavaju, te "sramota artiljerijom na svoj narod" te bla bla.. A kad su Srbi tukli po Sarajevu ili Kosovu artiljerijom to je bilo ok..

sarajevo.ba

pre 9 godina

Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"?
Ili smo mi ipak nesto duzni nekome a ovi rusi nisu?
Pitam se samo ko bi s vama tako postenim I realnim htio zivit skupa???
Hvala na objavi realnog I neuvredljivog komentara

hrvoje

pre 9 godina

Prave herojcine! Granatiraju neduzan narod...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (loiArent, 12. maj 2014 10:07)

Da nažalost. Ovo smo prošli u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Samo na Vukovar padalo je 2 000 granata dnevno. U to vrijeme živio sam u Vinkovcima. Po danu su se čule te eksplozije, ali podnošljivo. Po noći si imao osjećaj kao da ti padaju u tvom dvorištu, a 10-tak km zračne linije je bilo. I tako 6 mjeseci. Plus one koje su stvarno padale po Vinkovcima i mojoj kući.

Swedenonline

pre 9 godina

Kakva sramota. Artiljerija na svoj narod.
(Matt, 12. maj 2014 10:24)

Ajde, uzmi pistolj i okupiraj banku, interesuje me ishod posto si civil!

jj okocha

pre 9 godina

sta uradi crni putine,nahuskao si narod na rat i sad ih ostavljas na cedilu,za nekoliko godina ces odgovarati za veleizdaju kao i zvi izdajnici

sarajevo.ba

pre 9 godina

@daj bombona da sisamo

Skontaj da mi nismo htjeli sami ostat pod vasom dominacijom
Eto vidis, ti imas svoju neku teoriju
I rado bih se u pice s tobom kladio da ovaj referendum u Ukrajini pada u neko dogledno vrijeme
E sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu
Rezime sto bi francuzi rekli je da ce biti kako zapad kaze, na ovaj ili onaj nacin
Pozdrav I tebi zemo

milisav

pre 9 godina

kako su komentatori potreseni ovom vešću, a kako to da niste tako reagovali kada je srpska vojska granatirala zadar, šibenbik, okučane , zagreb... i to sve po kućama nedužnih ljudi.

London burning down,down...Ny. burning down,down, down

pre 9 godina

i ti prorusi su bu**le , umjesto da se smire i onda naravno , separatizam uz podrsku tajni sluzbi

Zec

pre 9 godina

@dje ba zapelo - e pa ti bi onda mogao lijepo posvjedociti o tisucama granata ispaljenih na Vinkovce i okolna hrvatska sela iz Mirkovaca, s Henrikovaca i jos raznih lokacija u i oko Mirkovaca. Reci mili, zasto vam je bolnica u Vinkovcima bila tako draga meta pa ste je toliko puta izravno gadjali, suprotno zdravom razumu i svim medjunarodnih konvencijama i hrvatskom zakonu?

ii

pre 9 godina

Ko se popeo na brda? U cetiri centralne sarajevske opstine prije rata zivjelo je oko 70 000 Srba, a ostali u okolnim opstinama, pa u i po brdima između ostalog. Znači nisu se peli, tamo su živjeli - npr trebevićki i jahorinski pojas. Uzgred, Srbi su prvi napravili referendum i rekli da žele da ostanu da žive u Jugoslaviji - pa ga niste uvažili. A tražite da vaša volja bude uvažena. Zato BiH i liči na - ništa.
(bojan, 12. maj 2014 12:14)

zbog referenduma i ukrajinske vojske koje ne zna kako da se ponasa ovo je cisti sarajevski scenario.znaci jna je s namjerom ili ne godinu dana prije ukopala tesku artiljeriju na trebevic odakle je sarajevo ko na dlanu,zatim brdo mojmilo,zatim vraca ,jevrejsko groblje.general kukanjac je to sve lijepo objasnio,ali je kao nepodoban odstranjen,srecom bog dao you tube pa istina ostaje.jna je bila zajednicka vojska i nebi mi krivo bilo sekunde da su otisli casno,a ne odmah na brda i slusati karadziceve komande.evo link intervjua generala kukanjca https://www.youtube.com/watch?v=ENJKWvP1-Uk

guja

pre 9 godina

ranije započetu ofanzivu na proruske aktiviste koji su zauzeli gradove na istoku zemlje........
..
Jel hoćete već jednom da objasnite kako se to zauzima svoj grad, u kome si rođen. I prestanite da ljude nazivate "proruski aktivisti" kada su oni jednostavno antifašisti. Ne ludirajte se više.

blinkibil

pre 9 godina

Ovo nije trebalo Ukraincima, ne razumem drzavu koja nije sposobna na vreme da resi ovakve stvari.Ukraina bar ima jaku vojsku i narodnu miliciju, trebali su na vreme da resavaju ova pitanja, u ostalom ista prica kao sa Kosovom, da je Srbija na vreme resavala situaciju dole ne bi dosla u situaciju da ulazi u gradjanski rat.Ne moze se oteti parce zemlje jedne suverene drzave, podrzavam akciju Ukraine, mada kazem to treba u pocetku saseci, to je posao obavestajnih sluzbi i milicije a kad se umesa vojska to vec teze ide.

Mare

pre 9 godina

" Kijev, s druge strane, kao ni zapadne sile, ne priznaju rezultate glasanja."
- Dakle samo srbima i rusima nije dozvoljeno da prave svoje države na teritorijama gde su ogromna većina. Svima ostalima jeste ...

Pozdrav iz Praga

pre 9 godina

Što lepo B92 ili RTS ne pošalju novinare na mesto dogadjanja kao što rade slične medijske kuće iz drugih zemalja veličine Srbije pa da imate informacije iz prve ruke ne agencijske obradjene informace od jedne strane (ruske)?
Ovako ste postali čitači "istinitih" informacija....

crni domino

pre 9 godina

Jel udara? Udara, udara.
Novinarski debili, dosta nam je huskacke politike! Hocete prolivanje krvi i po Srbiji!? Malo li vam je bilo!?
Srbija ima isuvise svojih problema! Pomozite Srbiji da izadje iz TIH problema! Ostavite se ratovanja i huskanja krezubih krvoloka!
Ako to ne znate, idite cuvajte koze ili idite u Legiju stranaca pa ratujte i koljite do mile volje!

Fikus je pametniji

pre 9 godina

"proruske aktiviste koji su zauzeli gradove"

Ja kao Zrenjaninac ne mogu da zauzmem Zrenjanin. Od koga da ga zauzmem? Od sebe i komsija. Mogu valjda samo da ga branim.

kima

pre 9 godina

Ajmo sada ,da dobri i preposteni zapad ,uvede sankcije ukrajini i njihovom rezimu, i natera Kijev na razgovore i pregovore(Kijev-Donjeck, kao i Beograd-pristina).
Srbijo NE u NATO, NE u EU....

Istina

pre 9 godina

Drugar Hrvat mi je juce rekao da je on na strani istoka koji zeli nezavisnost! Kaze isto je ovako JNA pokusala njih da spreci da se odcepe. Nije mu jasno zasto se ne postuje volja vecine vec se ide u krvoprolice, a isto tako mu nije jasno sto je ovo drugacija situacija od mnogih drugih gde se gledalo blagonaklono na cepanje drzava. Ja sam inace bio pristalica rasturanja SFRJ kada sam video da ne mozemo da zivimo zajedno i nadao sam se mirnom resenju koje je izostalo usled izpocacenosti tadasnjih politicara, a verovatno i spoljnih faktora. Drugar je upravu u potpunosti jer ce sila zvanicnom Kijevu da se obije o glavu jer i oni neutralni nece mirno sedeti i gledati kako im ruse grad, ubijaju komsije...

расциа

pre 9 godina

тешком артиљеријом на цивилно становништво,ужас и срамота.толико од евромајдановаца из Кијева и чуде се откуд хоће да се отцепе-/
Лицемерје Еу и САД на нивоу

popeye

pre 9 godina

Можда је прави тренутак да одговоримо амбасадору Конузину.
"Има ли тамо Руса"!?

Bilal

pre 9 godina

Hteo bih samo da podsetim lažne pacifiste iz EU i SAD, a Boga mi i poneke iz Srbije, o tzv. prekoračenju odnosno upotrebi prekomerne sile. Kada je Srpska policija, 1997/98 godine delovala lakim naoružanjem protiv tzv. UČK-a celi svet se digao na noge zbog tobožnjeg prekoračenja sile a sada kad Kijev u DOMBAS i istočne, proruski orijentisane, delove zemlje dovlači tenkove i teško naoružanje, borbene avione i helikoptere,i kada granatira položaje proruski orijentisanih civila, muk. Što sada u Slavjansk ne pošalju nekog novog Vokera?

Saldzo

pre 9 godina

"proruske aktiviste koji su zauzeli gradove"

Ja kao Zrenjaninac ne mogu da zauzmem Zrenjanin. Od koga da ga zauzmem? Od sebe i komsija. Mogu valjda samo da ga branim.
(Fikus je pametniji, 12. maj 2014 10:20)

To vam je isto kao sto smo, po zapadnjackoj prici, mi Srbi 90-ih izvrsili agresiju na BiH. Po njima mi smo jedini narod u istoriji koji je uspeo da izvrsi agresiju na sopstvenu domovinu, stvarno smo strateski genijalci.

RS

pre 9 godina

referendum je legalniji od vlasti Ukrajine nesto neznam kako su dosli na vlas izborima.Desni sektor fasisti sire demokratiju svasta.Sarajlija rece kada smo mi imali referendum zaboravio da su vezali zastave saHDZ i pevali Srbe na vrbe .Ignorisali volju Srpskog naroda eto imate federaciju mi nasu prelepu REPUBLIKU SRPSKU to je takodje volja naroda

Правда

pre 9 godina

Чија војска?
Ови су регуларна војска исто колико су и они типови што су Хапсили Милошевића били регуларна полиција.

serb_alien

pre 9 godina

Da se odmah razumemo, ne navijam ni za jednu ni za drugu stranu, ali ima li neka prenesena agencijska vest, a da to nije RIA ili RT?! Mi ovde, posle naših ratova, vrlo dobro znamo šta znači izvor vesti i njegova veza sa pravom istinom!
(Vlada, 12. maj 2014 09:57)

Vlado, imas CNN, Euronews, BBC, CNBC, Bloomberg, Dojce vele, France 24... ali od kako su zapalili one ljude u Odesi, jednostavno su prestali da izvestavaju o krizi u Ukrajini. Jedino su objavili par vesti i to vezano za sankcije Rusiji i juce u vezi nezakonitog odrzavanja referenduma. U sustini nema ni reci o bilo kakvim akcijama ukrajinske vojske. Da sam pratio samo ove kanale poslednjih 15-20 dana, sada bih mislio da je situacija u Ukrajini skoro pa savrsena. Imam utisak da montiraju neku krupnu pricu i samo cekaju pravi trenutak da je objave. Prljave su to medijske igre.

como

pre 9 godina

Rusi zauzeli gradove? To su stanovnici Ukrajine a neki rusi iz komsiluka. Oni su zauzeli gradove kao sto je sadasnja vlada zauzela Kijev. Na isti nacin i istim sredstvima.

Milan

pre 9 godina

Jedan nalet jedne eskadrile Suhojeva bi počistio taj fašistički o..š. Da ljudi mogu normalno da žive i da opomenu one kriminalce koji su u Kijevu uzurpirali vlast. Ovako nema smisla, završiće se građanskim ratom. Nadam se da Putin samo čekao rezultate referenduma mada mi ne izgleda tako.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Још једном пишем! У нади да ћете објавити коментар... Замислите да Јанукович са војском напада про фашистичко упориште Лвов, Ивано Франковск,Ровно... Па Полаци и Амери би увелико бомбардовали по Украини!!!

Tamo neki

pre 9 godina

@Sarajevo, pomesao si loncice, alija je rekao da je BiH zemlja muslimana, tj bosnjaka, Karadzic je tada rekao da BiH moze opstati samo kao zemlja tri ravnopravna naroda i trazio je da svaki narod ima istu tezinu glasova u parlamentu. Vi niste to prihvatili i poceli ste da se naoruzavate i pocele su nocni satanci u kucama muslimana, Zenica, Tuzla ...- Sarajevo. Ostali tok znate. Budite malo iskreni, lazi vise ne prolaze.

pomorac

pre 9 godina

Katastrofa. Nego bjese li ono NATO bombardovao Srbiju jer je krenula da stiti svoju teritoriju na KiM? A oni milostivi, bombama sprijecili genocid je l' tako bjese? Ovo koliko vidim dodje na isto samo sto sada milostivi NATO POMAZE braniteljima svoje teritorije. Bas cudni neki standardi

KarabasBarabas

pre 9 godina

ne bacajte vrelo olivo na civile,na vasu bracu ! ovo je strasno,a bice jos strasnije kada rusi definitivno udju u rat sa ukrajinom.lepu corbu su im skuvali nemci i amerikanci ?
nisu smeli bratski narodi da se toliko zavade,trebali su da se nauce na nesrecama drugih naroda,npr.naseg raspad jugoslavije :(
dobra biti nece,bice rata !

Stevan

pre 9 godina

Ovi iz Kijeva jos nisu uvideli " realnost na terenu " i pravo naroda na " samoopredeljenje "
Zapad,molim lepo,vi ste ove termine izmislili zato sada tisina

smile

pre 9 godina

Ajmo Rusi. Sada jedan brzi ulazak, da se u Slavjansku zaustavi prekomerna upotreba sile, i zadržavanje koliko god je potrebno da se osigura prestanak vatre i mir. Teška artiljerija na civilno stanovništvo - na ljude koji brane svoj grad je dovoljan razlog za to. Ameri su već ušli u dvorište i kucaju na vrata, a neće se zaustaviti na vratima...

Mica Zivkovic,Zlatibor,zaseok Uvac

pre 9 godina

U redu Vojska udarila na Slavjansk. Sa kojim ciljem? da ubija sopstveni Narod!!A zasto vi slavni ukrajinski generali niste udarili na Majdan gde se izleglo zlo po Ukrajinu jos dok se moglo spasiti Drzava Ukrajina?!Spavali ste , samo zato sto mekani Janukovic nije bio kadar da naredi Vojsci Ukrajine da zbrisu zapadne naciste fasiste sa lica zemlje u pocetku jos su Amerika i Nato- pakt pokrenuli protiv Rusije!!Sta za vas naslednike vasih predaka znaci fashizam koji ste naseledili od vasih dedova pradedova koji su rame uz rame odma,posle 22. juna 1941. godine kada je Hitler jurnuno na Sovjete,malo kasno,jer se zabavio oko Jugoslavije koju je vec bio smestio u svoja nedra proboj na Grcku!!Ali zapdni sektor tada uskace u kandze fashizma,pa sa kukastim krstom cini strasne zlocine po Ukrajini!!Uspavao se i pricutao cekajuci ponovo priliku da se pofanpiri,pa da krene protiv Rusije!!Ali ne lezi vraze nemade na celu Rusije ni Gorbacova grobara Sovjeta niti pijanog Jelcina koji prodade veru sa VOTKU i dade znak Klintonu da Sa Ruskom Federacijom moze raditi sta mu je volja, zajedno sa Nato-paktom. Jos jednom bivsi Partizan koji se borio za spas protiv Fasizma Seljak sa Zlatibora!!

ISKANDER

pre 9 godina

E sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu
Rezime sto bi francuzi rekli je da ce biti kako zapad kaze, na ovaj ili onaj nacin
Pozdrav I tebi zemo
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 13:20)

Gomila gluposti!

1. Rusija moze da zaustavi NATO pakt prvenstveno zato sto ima nuklearno oruzje i samim tim moze da unisti sve zemlje koje su clanice tog pakta.To je dovoljan razlog da taj isti NATO i ne pomislja na bilo kakav sukob sa Rusijom. Mogu im (Rusiji) uvesti sankcije,ali za 4-5 meseci kalendarski u Evropu dolazi zima. Je l' da ?
2. Konvencionalnim nacinom ratovanja (bez mesanja SAD) Rusija moze da pregazi celu Evropu,jer vi koji ne pratite vojne tokove samo vidite dokle je u poslednjih 20 godina dosao NATO,ali ne znate nista o vojnim mogucnostima tih istih zemalja. Sve te armije (i istocne i zapadne Evrope) su smanjene,skracene,i sve vise lice na 'lovacka drustva'.
3. Taj 'zapad' o kojem ti pises je sveukupno sa Kanadom,SAD,EU i Japanom tek nesto malo veci od povrsine Rusije,pa ja ne bih preuvelicavao njegovu ulogu.
4.Izmedju Rusije i Kine nema ljubavi,ali su u bilo kakvom pogledu po pitanju 'zapada' na istoj strani.Dodaj tu i cetvrtu svetsku vojnu silu Indiju.
5. Zaboravi iskljucivo na 'zapad',jer postoji i 'ostatak' sveta koji je itekako u stanju da se izbori da ostvari svoje ciljeve.

I tu sigurno nece biti 'kako zapad kaze',jer je to nekakva vrsta Napoleonove ili Hitlerove ideologije,a te iste nisu prosle i unistene su.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Mnogo je žrtava u selu Andreevka. Već od danas ukrajinska vojska je okupatorska u ovim republikama,a od 18.maja će biti u ratu sa Rusijom. Tog dana ove republike imaku referendum o prisajedinjenju Rusiji. Predsednik Čečenije Kadirov je poručio da će ih nositi samo hladna voda i pokrivati zelena trava.

Nikola 58/969

pre 9 godina

Kako bese ono na Kosovu 1999-e sa "NEPRIMERNOM UPOTREBOM VOJNE SILE" protiv albanskih terorista. Eeee, "moj" Nato, SAD i EU, fukare bezboznicke!!!
Pri svemu ovome sto se zadnjih dana u istocnoj Ukrajini dogadja, najvise mi na zivce idu Rusi. Pa ako necete da saljete vojsku, pi..ka vam ma....na, saljite bar oruzje. Zamislite sta bi radili Amerikanci na vasem mestu a da se u istocnoj Ukraini granatiraju neke njihove sluge. Bede slovenske, uzeli ste Krim jer vam je geopoliticki i vojno vazan, za ljude vas boli ...... Ruskim, kao uostalom i srpskim vladarima, narod je potreban samo u ratu, kao topovsko meso. Tada se apeluje na narod da bude patriotski, da s'ponosom umire za otadzbinu, dok vladari (bar u nasem slucaju) cekaju negde u inostranstvu, dok se dim ne slegne.

Nev

pre 9 godina

"Šta je ovo
"Kakva sramota. Artiljerija na svoj narod."
(Matt, 12. maj 2014 10:24)

Jel to mislis na "narod" u maskirnim uniformama i pancirima, do zuba naoruzan, sa zoljama i rucnim bacacima koji je zaposeo drzavne ustanove!?
Ili sam ja ili si ti Matte mamlaz! Neko od nas jeste sigurno!
(intelektualac, 12. maj 2014 11:30) "

Jel to mislis na OVK zbog koje je iste akcije srpske vojske smatrane nedemokratskim i prevelika upotreba sile?
Ovde vidimo isti Kosovski scenario ali sa obrnutim ulogama. US izazvala krizu, EU podrzala a sve nadajuci se da pridobiju novo trziste tj. novu koloniju kao sto je od nas stvorila. Rusima to neodgovara jer em su ekonomsko vezani em su zavisni od industrijskih kapaciteta bas istocnih delova Ukraine. Ako bi Ukraina usla u EU onda bas istocni proruski deo gubi industrijsku bazu jer EU nije zainteresovan za nju i to je jos jedan razlog zasto Istok hoce sa Rusijom.
Znaci ovde imamo globalnu borbu gde US samo dobija jer em sto je napravila problem Rusiji, em sto ako uspe udara po Ruskoj ekonomiji i vojnoj industriji, a da negovorimo priblizavanju granicama Rusije a i novu poslusnu koloniju. Ako neuspe opet imaju dobit jer jacaju vojnu industriju sopstvenu povampirenjem hladnog rata. A ako dodje do podele Ukraine opet slabe EU i dobijaju delimicnu koloniju uz dalje slabljenje Rusije.
Sve u svemu narod strada a oni koji su nas unistili sad unistavaju i druge i samo se bogate.
US u dobitku u svakom slucaju, Rusi gube delimicno kao i EU..

bojan

pre 9 godina

"Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"? "

Ko se popeo na brda? U cetiri centralne sarajevske opstine prije rata zivjelo je oko 70 000 Srba, a ostali u okolnim opstinama, pa u i po brdima između ostalog. Znači nisu se peli, tamo su živjeli - npr trebevićki i jahorinski pojas. Uzgred, Srbi su prvi napravili referendum i rekli da žele da ostanu da žive u Jugoslaviji - pa ga niste uvažili. A tražite da vaša volja bude uvažena. Zato BiH i liči na - ništa.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Е sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu..."

(sarajevo.ba, 12. maj 2014 13:20)

Mislis ba i ti isti samo ti tesko da prihvatis:-))!
Jos malo pa vam mozda dodju Rusi na "istok zemlje" sa nekom "malom" vojnom bazom;-)
Kazem mozda....

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Skontaj da mi nismo htjeli sami ostat pod vasom dominacijom
Eto vidis, ti imas svoju neku teoriju
I rado bih se u pice s tobom kladio da ovaj referendum u Ukrajini pada u neko dogledno vrijeme
E sad sto vi mislite da Rusija moze zapad zaustavit to je prica za malu djecu
Rezime sto bi francuzi rekli je da ce biti kako zapad kaze, na ovaj ili onaj nacin
Pozdrav I tebi zemo
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 13:20)

Evo, da opet izvrnem tezu: Pa ko velis, kad vec mi necemo pod njihovom dominacijom, nek' oni budu pod nasom, u nakaradnoj tvorevini poznatijoj kao AVNOJ-evska BiH? Sta je sa CINJENICOM da preko 90% Srba u BiH ne zeli da bude pod vasom dominacijom, priznajes li to cinjenicno stanje, ili ces se i tu pozvati na zakon jacega, tj. na cijoj je strani Francuska, SAD i Engleska, tj. na to da ce biti kako zapad kaze? Ja sam mislio da se ne pravi razlika kada je pravo na samoopredjeljenje u pitanju?

VERBOTEN!!!

pre 9 godina

Mene sve strah ako provale da su Beograđani zauzeli Beograd ili Nišlije Niš, da nas ne zaspu nečim? Izgelda da tako to ide. Grad nije onog ko u njemu živi, već šta 'slobodni' mediji kažu!

Miloš

pre 9 godina

Kako je pošten i objektivan ovaj Zapad. Malo pre čitam njihove vesti i jedino o čemu pišu je kako su ukrajinske "vlasti" prokomentarisale da je referendum bio bez zakonske osnove. A to što lete granate po nenaoružanim civilima i njihovim kućama, to izgleda nije dovoljno bitno da bi se o tome pisalo. Svet hoće bolje... E pa ovako sigurno neće stvoriti to bolje!

dje ba zapelo

pre 9 godina

Hrvoje ja sam iz Mirkovaca,22.07.1991. u 05"03 casova granate iz pravca Vinkovaca zasule moje selo,pesadija krenula na prisince,drugi deo preko Vrapcane,radio Vinkovci isti dan javljaju kako su cetnici iz Mirkovaca napali nicim izazvane Vinkovce,svaki komentar suvisan

runner

pre 9 godina

Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"?
Ili smo mi ipak nesto duzni nekome a ovi rusi nisu?
Pitam se samo ko bi s vama tako postenim I realnim htio zivit skupa???
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 11:12)

Tebi je, moj jarane, očigledno,bez Srba sad' mnogo bolje!? 'Ajde ne pravi se naivan i nevješt jer ni vaše maslo nije bilo za ramazana. Više od godinu dana pre tog vašeg, nazovi, referenduma vi ste mobilisali i naoružavali paravojne formacije tzv. "Patriotsku ligu" i "Zelene beretke". Znali ste vi dobro šta to znači, kuda i čemu to vodi. Pa upravo zbog bosanskog iskustva zar nije bolje I za Ukrajinu da izbjegne rat I ustroji federalni sistem. S ratom ili bez njega stanje status quo-a, iz februara ove godine, sigurno neće biti vraćeno.

Putin

pre 9 godina

Opet Putin vuče pravi potez. Ruska vojska zaista nije u Ukrajini, jesu obaveštajci, ali jesu tamo i obaveštajci Amerike, 20,000 km daleko od svoje države. Ukrajina će goreti, ginuće i ukrajinski vojnici, samo polako, planuće vatra i u nekim drugim delovima Ukrajine, biće vatre i u Kijevu, Ukrajina ulazi u haos, i ekonomsku nestabilnost. Od 1.juna neće imati gas, a na jesen neće biti dovoljno gasa ni za ostatak Evrope. Rusija će terati po svom, regione neće prisjediniti, čekaće Putin da ga zamole da sedne i federalizuje Ukrajinu sa Amerikom i EU. Na kraju će Kijev morati da pogleda u oči ove regione koje je palio, i gazio, i koji će biti deo Ukrajine, i koji će moći da blokira u parlamentu svaku odluku koja im ne odgovora. Ostaviće Putin 10 miliona Rusa u Ukrajini, kao garant da ova država ne uđe u NATO pakt. Ukrajina je već sada siromašna, jedva je malo bolja od Moldavija, plate su dva puta manje nego u Albaniji, a sada sa mnogo skupljim gasom, ili bez gasa nemaju nikakve šanse. Imaće socijalne nemire, štrajkove, sve dok ne dođe na vlast, neka Vlada kroz 5-10 godina koja će se opet okrenuti Putinu. Živi bili pa videli. Putin ima više od "dva topa" na stolu, EU nema ni jedan.

charlie

pre 9 godina

ne volim da navijam za rat, ali ako se donbas prisajedini sa rf, eto ruske vojske i gotovo je ovo fašističko ludilo. a zapada ukrajine mi je žao. njih ni ne spominju mediji, za sad su po strani, a izgleda da će marginalizovani i ostati

Popaj

pre 9 godina

Miško za tvoju informaciju Mađari nisu većina u Vojvodini već Srbi,a teritorija Sandžaka i teritorije gde žive Bugari u Srbiji su smešno male da bi se odvajale u samostalne oblasti.Na kraju gde misliš da bi otišli Vlasi iz Srbije kada ih prvi Rumuni ne priznaju.Samo narodi koji nisu osetili rat mogu da ga požele a ovde su ga svi dobro osetili.

bez_cenzure

pre 9 godina

@ hrvoje

Identicno sam se i ja osjećao kada su "hrabri" vojnici već nezavisne Hrvatske gruhali po Mostaru i Hercegovini i pri tome je etnički čistili od "nepodobnih" naroda.

malorealnosti

pre 9 godina

Ako tako razmišljaš,onda ode Vojvodina Madjarima,Sandžak Bošnjacima,Preševo i Bujanovac Albancima,tu su još Bugari,Vlasi-Rumuni..Nevalja ti ta logika Mare.
(Miško, 12. maj 2014 11:12)

Nisam nacionalista, daleko od toga i granice mi nista ne znace,da li je Srbija do Tokija ili kao sto je sada u ovim granicama. Vise bih voleo da nas je 30 miliona a na teritoriji manjoj i od ove. Ali ti sto lupas, lupas i tvoja logika je zaista nebuloza.
Idemo redom, ako je Srba bilo pola stanovnika bivse Jugoslavije, sto onda nije pola teritorije sada te teritorije - Srbija? Drugo, kako to moze Vojvodina biti madjarska ako je tamo 85% Srba. Zasto npr. teritorija Hrvatska, nije pola u Srbiji kad je npr pre II sv.rata u njoj bilo cak 40% Srba, kao i 45% Srba u Bosni? Ako hoces kreni bilo kojom statistikom od kraja 19.veka i 20 veka i jos vise ces videti koliko ne znas. A seti se da nije kralj Aleksandar bio naivan i veliikojugosloven,kolika bi Srbija bila posle I sv.rata,sto su joj saveznici i Versaj davali.Bila bi 70% veca. Nego cinjenica je da samo Srbi i Rusi nemogu nesto sto svi mogu. Znaci Srbi po tebii srbomrscima gde god cine i 40% stanovnika novostvorene drzave treba da cute i pomire se sa tim, a po Srbiji svako ko ima 1,2,5,10% stanovnika ima pravo da trazi autonomiju, drzavu ili sta vec. Necuvena logika tvoja.
I za kraj, sad je ukrajinska vojska u pravu, a JNA nije bila iako je cak i OVK i kod Amerikanaca tada bila proglasena za teroristicku organizaciju.

solidarnost

pre 9 godina

sve se radi, samo da Rusiju uvuku u rat. to bi bilo uzasno pogresno iako bi naizgled skratilo agoniju. sto se tice nato-naci hunte u Kijevu i njihovih "savetnika" tj. naredbodavaca, granatiranje je dokaz krajnje jarosti i nemoci. kada jedna strana uradi ovako nesto, jasno je da je na pragu poraza. primer iz gradjanskog rata u jugoslaviji je jedan od tipicnih. narodu Ukrajine zelim brzo oslobodjenje od ovog zla koje im je doslo sa zapada...

popeye

pre 9 godina

@Vlada
Нема других извора за ове вести, јер кијевска и западна штампа о овоме гласно ЋУТИ, а жртве из Одесе се у Ради помињу у контексту "кромпирове златице". Баш као што сте и навели у вези слободе медија, само с друге стране медаље...

objavite komentar

pre 9 godina

Sve evropejac do evropejca........ Naplacuju vam izlet u prirodu, podrzavaju fashizam i vi kao muve na g..no! Ja zelim referendum o prikljuchenju u eu. Ne zelim u kucu nasilnika shto nam je decu ubijao.........

cvm

pre 9 godina

Ako smo i mi (JNA) 90-ih udarili na neke svoje gradove (a nije baš tako), kao i Ukrajinci, mi smo sve svoje vođe poslali u Hag. Hoće li i ovi iz Kijeva otići na sud za ratne zločine (hoće li biti isporučeni) ili će, naprotiv, biti zaštićeni? Ovde će biti proganjani oni iz Slavjanska (ali hvala bogu, neće biti dostupni zapadnim ad hoc institucijama). Dakle, potpuno obrnuti standardi u odnosu na naš slučaj.

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Cekaj, kada je Bosna isti referendum odrzala I otcijepila se og Yuge neki su se popeli na brda iznad Sarajeva I bacali hiljade granata na dan
Koliko vas je tada komentarisalo "ne na neduzan narod"?
Ili smo mi ipak nesto duzni nekome a ovi rusi nisu?
Pitam se samo ko bi s vama tako postenim I realnim htio zivit skupa???
Hvala na objavi realnog I neuvredljivog komentara
(sarajevo.ba, 12. maj 2014 11:12)


Cek da malo i ja izvrnem koju tezu, kad sam vec ovde: A kada ste vi izasli na referendum da se otcijepite, to je bilo OK, a ovaj sad referendum u Ukrajini je nevazeci? A, licemjeri?
Eto, vidis... Pozdrav zemo.

Flash

pre 9 godina

Evo udarise ljudi teskom artiljerijom po gradu! Gde je zapad da uvede sankcije Kijevu? Kijev pokrenuo dovoljno vojnika i tenkova da slomi citavu oklopnu diviziju, da se suprotstavi grupici pobunjenika? Zar to bese nije prekomerna sila? Pritom ovi pobunjenici ne prave nikakve zasede niti napadaju prvi, a mi smo '98 na Kosovu protiv OVK koja je svakodnevno pucala na nase, upadala u sela i palila kuce, koristili samo policiju sa lakim naoruzanjem i tek pred kraj vojsku! Nas bombardovase zbog Racka gde je poginulo 40 civila i terorista zajedno, u jeku borbe u sred rata, a u Odesi je u onoj zgradi spaljeno 46 civila, i pucano je na one koji su nenaoruzani hteli da izadju, i sta je bilo, nista! Dvostruki arsini!

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 9 godina

демократски нема шта........еу толерише војну силу......јадан народ

Ja+

pre 9 godina

Ako tako razmišljaš,onda ode Vojvodina Madjarima,Sandžak Bošnjacima,Preševo i Bujanovac Albancima,tu su još Bugari,Vlasi-Rumuni..Nevalja ti ta logika Mare.
(Miško, 12. maj 2014 11:12)

A sto samo Srbija.....Istra Italiji,Dalmacija Veneciji,Deo Albanije Grckoj,Venecija,Deo Bugarske Turskoj,Deo Rumunuje Madjarskoj......
Zna se koje pokrenuo masinu

Mirko Popović

pre 9 godina

Samo se pitam kad će mediji da proglase da je počeo rat u Ukrajini?
Pitanje je u kom će se pravcu ovaj rat odvijati, da li će se strane sile umešati direktno ili će samo "da pomažu".
Kako god, tamo će narod da strada, ali, ako je kao što je ovde bilo, taj narod je verovatno sad "naložen" i ne shvata kako će se jednog dana, kad sve prodje, gorko kajati. Mada, ima i onih koji se neće kajati, jer će se na ratu obogatiti.
Sve u svemu, imaćemo jedan popriličan "rat uživo", koji će, za razliku od ostalih, ovde kod nas neprestano biti u žiži interesovanja i predmet dodatnih podela medju građanima Srbije, pogotovo onim koji ordiniraju po internet portalima.
Da nije u pitanju pravi rat, rekao bih - jeftina zabava.

Simon

pre 9 godina

Tako to biva u zemlji gde su poslednji izbori bili odavno, a nove polovina ne želi a druga polovina neće. Svi misle da im je sve jasno, podele su samo još veće, teške reči su prethodile sve težim postupcima i sada imamo vest da vojska granatama udara na Slavjansk. Ako ste mislili da gore od ovoga ne može varate se, svi u Ukrajini tonete sve dublje a i jedni i drugi i teći... ste kročili u živo blato u kom su ljudi počeli da nestaju. Još nije kasno, izađite, smirite se, vi ste braća - mir.

Nenad-EU

pre 9 godina

@ Sarajevo.ba

Razlika je sto oni hoce samo region u kom su apsolutna vecina a vi ste hteli celu BIH iako vam kompletna ne pripada. Nadam se da cete isti stav koji ste izneli ovde, imati kad i RS bude trazila referendum.

Popaj

pre 9 godina

Za susjede Hrvate i mi smo bili bombardovani i to osiromašenim uranijumom koji će zračiti i nakon 1000 godina,pa nam ne pada na pamet da razbijamo ploče sa natpisima na engleskom jeziku.Iako su nam oduzeli Kosovo i gotovo celu vladu s generalima smestili u Hag.Šta biste vi radili da su vam Nato trupe oduzele Dalmaciju a po Zagorju rasuli uranijum.Velika je razlika između Srba i Hrvata vi mnogo plačete a mi ćutimo.

uros

pre 9 godina

@pozdrav iz praga
jel ti znas da za NATO novinari predstavljaju legitiman vojni cilj, ako ne verujes proguglaj sta je bilo u Abardarevoj. Jos su srpske civilne strukture odgovarale sto nisu novinare ucutkali, jer su toboze bili upozoreni da ce ih NATO pobiti. A ti zagovaras da se posalju novinari da navodno objektivno izvestavaju.

Uros

pre 9 godina

Demokratski izabrana demokratska vlast, demokratskim sredstvima, bori se protiv svog nedemokratskog naroda i nedemokratski organizovanog nedemokratskog referenduma.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

http://www.cbsnews.com/news/ukraine-guardsmen-open-fire-on-crowd-in-east-after-referendum/
CBS/APMay 11, 2014, 2:15 PM
Ukraine guardsmen open fire on crowd in east after referendum

Ovo je malo starija vest ali ipak prate dogadjaje na neki nacin. Izricito pise da je fotograf Associated Press-a licno video dva tela koja su bezivotno lezala na tlu nakon sto je pripadnik ukrajinske garde pucao u masu.

Anđelika

pre 9 godina

Scenario već viđen; zbog prekomerne upotrebe sile, Rusi beže, Ukrajinci su, pa skoro genocidni, i jeee! - dolazi američka konjica da ih oslobodi, te da izbombarduje nevaljalu ukrajinsku, rusomrzačku vojsku. Ili je to bilo u nekom drugom holivudskom filmu.
Bem ti belosvetsku đubrad, još uvek se služe najnižim primitivnim oružjem - zavadi pa vladaj, onako američki, demokratski.
Nadam se da nisu opet svoje doskorašnje crne robove poslali da ginu za njiha, dok se njihove domaćice bore i bore i bore za prava muslimanskih i devojčica u Nigeriji...

Mile

pre 9 godina

@Marija-Buje ma opusteno Putin ulazi sa vojskom za par dana i oslobadja Ukrajinu od Fasizma a zapad ce da izdaje saopstenja kao i dosad

lud ....zbunjenog

pre 9 godina

Nikad EU nije boila nemocnija.
Dok ovi granatiraju svoj narod, citav EU Parlament zaseda da bi prosirio listu nepozeljnih Rusa,za ekonomske snakcije nemaju petlju, nemacke novine objavljuju citavu fotogaleriju "proruskih terorista" na referendumu: http://www.spiegel.de/fotostrecke/donezk-und-luhansk-jubel-ueber-referendumsergebnis-fotostrecke-114427.html

PravdaNS

pre 9 godina

(Marija-Buje, 12. maj 2014 14:11)
Nemoj da nazivaš ljude topovskim mesom! Ovo je sve tužno i žalosno.Tvoj komentar je jako ružan, a tvoje proročke sposobnosti primeni na sebi i ne sprdaj se sa ljudima i decom koji ginu i gube živote zbog nacista i fašista!
Iskreno se nadam da će ovi zločini koji se dešavaju u Ukrajini izaći pred lice pravde kad tad! A svi vi što likujete nad ljudskom nesrećom i stradanjem neka vas bude sramota što ste se rodili u ljudskom obličju.

kojot

pre 9 godina

Tamo se brane svi suvremeni zakoni civiliziranog svijeta, a prije svega suvrenitet međunarodno priznatih granica. (Marija-Buje, 12. maj 2014 14:11)

A suvremeni zakoni civiliziranog svijeta nemaju problema sa paljenjem živih ljudi u Odesi. Kao ni sa dizanjem spomenika ustaškim komadantima 2014-te. Ni sa činjenicom da je danas u Ukrajini šef nacionalne bezbednosti čovek koji je osnovao Nacional-Socialističku partiju. A pola ministara iz partije koja se nalazi na Vizentalovoj top listi neo-nacista.

To je civilizirano. To je suvremeno. Putin je babaroga.

Лима

pre 9 godina

Будимо прецизни... која је то војска? ? одакле су дошли ти људи, плаћеници?