Nedelja, 11.05.2014.

16:20

Šta će Vučić reći privrednicima?

Vlada Srbije će najverovatnije u četvrtak usvojiti set ekonomskih mera. Premijer Aleksandar Vučić u ponedeljak se sastaje sa više od 200 privrednika.

Izvor: B92

Šta æe Vuèiæ reæi privrednicima? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

klasika

pre 10 godina

Bolje je pitanje šta će oni njemu reći na ove besmislene mere? (privrednik, 11. maj 2014 16:43)
Žalosno je što za Vas nisu bili "besmisleni" oni koji su nas u ovo stanje uveli. Samo potvrđujete onu Mešinu da na balkanu nema "ni jedne stvari bez njene senke...!"

urke

pre 10 godina

Na ovaj sastanak su pozvane samo najuspesnije firme koje uredno placaju porez, one ce sada dobiti priliku za jos veci razvoj, kao i razlicite podsticaje za poslovanje, zaista dobra vest.

VojkanS

pre 10 godina

Povoljni krediti, privlacenje stranih investitora i olaksice pri zaposljavanju radnika su odlicne mere cijom primenom ce nasa privreda znatno napredovati, 200 najboljih firmi bi trebalo da svojim primerom pokazu dobar nacin za poslovanje.

gocili

pre 10 godina

Veoma je dobro sto se 200 privrednika sastalo sa premijerom Vucicem. Ovde je razgovarano o problemima koji muce privrednike a koji mogu da se rese u nekom normalnom periodu. Takodje treba pohvaliti stav Vlade oko pomoci privredi prilikom zaposljavanja velikog broja nezaposlenih ljudi.

Veljko

pre 10 godina

I ranije se sa privrednicima razgovaralo, ali je ovo prvi put da se njima nešto konkretno nudi, kako bi povećali proizvodnju, uslugu, svoju delatnost. Za uzvrat država očekuje veće zapošljavanje. I Vučić, pre izlaska mera, želi da čuje mišljenje, predloge, ideje onih zbog kojih se mere i pišu. I iz dijaloga uvek izađe nešto dobro.

Joka

pre 10 godina

Svaka pomoc drzave u oblasti privrede, kako u pogledu pomoci oko procesa poslovanja tako i prilikom zaposljavnja nezaposlenih ljudi, privrednicima ce dobro doci. Zato je dobro sto ce 200 privrednika imati sastanak sa premijerom Vucicem, nadajmo se i sa ministrom privrede.

Bojan BOR

pre 10 godina

(paušalac, 11. maj 2014 17:29)
Za situaciju u kojoj je danas država odgovornost snose oni koji su dozvolili da se u periodo od 2008 do 2012 godine broj zaposlenih u javnom sektoru poveća za preko 100000 ljudi.

Vesna

pre 10 godina

Vucic se sigurno predloziti privrednicima svoj plan,sastanak sa privrednicima ce mnogo pomoci da se vidi gde smo a gde mozemo da budemo ako se bude kvalitetno radilo...

marica

pre 10 godina

Predstavice podsticaje za zaposljavanje i druge mere koje bi trebale da stvore povoljnu klimu za poslovanje.Mozda da cuje eventualne zamerke i sugestije.

sumorni

pre 10 godina

"Kako bi bilo moguce dalje napredovanje potrebne su nam investicije stranih ulagaca, a njih mozemo privuci tako sto ce biti omogucene razlicite olaksice pri ulaganju, ovaj sastanak je od velike vaznosti jer ce se na njemu raspravljati o ekonomskim merama koje je potrebno uvesti kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.
(koja, 11. maj 2014 21:27)"

Privreda je "zacrtane ciljeve" ispunjavala u socijalizmu, a zadnji put krajem 70-tih mislim da su tad bile poslednje "petoletke".

Tu ste se negde i zaglavili u vremenu i prostoru?

RedRadRadnik

pre 10 godina

Možemo zaključiti da Vlada svim naporima želi stvoriti povoljnu klimu za nova radna mesta, stimulisanje izvoza ali i suzbijanje sive ekonomije. Verujemo da će u tom poslu i uspeti, i da će biti mnogo više onih koji zadovoljno i odgovorno rade na svojim radnim mestima.

Jack

pre 10 godina

Cim vide Vucica u naslovu, botine polete da po zadatku pisu hvalospeve, sto najsurovije deluje kada pisu o temi o kojoj nemaju 3 ciste, jer su im najveci intelektualni dometi prebrojavanje kusura koji im vrati kasirka. Nemam nista protiv da lupaju minuse i pluseve, zao mi samo vremena koje potrosih na njihova mizerna tumacenja.

novica952

pre 10 godina

Evo prilike da premijer Vučić sasluša sve privrednike i direktore velikih firmi iz oblasti bankarstva, građevinsrstva, stranig firmi zainteresovanih za ulaganja u Srbiju i svima onima koji imaju želje da u Srbiji nađu pogodno investiciono tlo za razvoj svojih privatnig firmi koje nameravaju da prave ili da ulažu u Srbiju.Ovo bi trebalo da bude upoznavanje Vućića sa nbekim pravcima i problemima koje muče investitore i potencijalne ulagače i da to bude matrijal koji treba da se ugradi u nova zakonska rešenja koja skupština treba brzo da donese.Srbija mora da preduzme hitne korake izmene zakonodavstva iz radinih odnosa, izmene zakona koja regulišu investiciona ulaganja i novi zakon o planiranju i izgradnji.

more

pre 10 godina

" More je veliko zato što i male reke ne podcenjuje". Tako Vučić razmišlja, mali mogu puno pomoći. Na zapadu 7o% mali privatnih preduzeća čine i stvaraju ogroman kapital svojim zemljama. Treba to upamtiti.

Sone82

pre 10 godina

Mnogo toga treba uraditi kako bi se popravila situacija u privredi, ovaj sastanak 200 najboljih sa premijerom Vucicem doprinece razresenju mnogih problema, u buducnosti bi trebalo da se organizuje vise ovakvih skupova.

zoki puma

pre 10 godina

Ovo je odlican nacin da se podstakne rad privrednika, posebno je vazno omoguciti razlicite olaksice pri zaposljavanju, kao i pogodnosti za strane investitore, samo treba nastaviti sa dobrim radom i videce se veliki pomak u oblasti privrede.

Lik

pre 10 godina

Ne uzbuđuj se @paušalac, pre neki dan je jedan lik koji je zbrisao iz SNS, ovde lepo objasnio da svi oni imaju partijski zadatak da na ovakvim forumima negativno ocenjuju svaku kritiku vlade. Da sad ne ulazimo u psihološki profil tih krpa pd ljudi, držimo se teme.
Mislim da možemo zaključiti da se nastavlja politika presipanja iz šupljeg u prazno. Crnu ekonomiju ovim merama neće eliminisati jer te mere jednostavno nisu dovoljne, s jedne strane će poslodavce osloboditi doprinosa za 75% ali će ih s druge strane, kao tebe klepiti sa suludim procentom povećanja poreza. Oni jednostavno ne smeju da uđu u konačni obračun sa parazitima u javnom sektoru gde je objektivni višak bar 250.000 ljudi, neće da ponište sulude zakonske propise koji glave privredu i neće da ukunu parafiskalne namete kojih ima ne zna im se broj jer tako otimaju novac za finansiranje tog viška. Naravno, pošto sve ima svoj kraj tako će i ovo, kad pukne trpilo oni događaji u Sarajevu delovaće zabavno kao crtani film jer je narod mnogo besan i već sada vidi da od ovih prevaranata na vlasti nema vajde.

milosav55

pre 10 godina

Samo 200 najboljih privrednika iz Srbije ce dobiti priliku da prisustvuju ovom sastanku jer su pokazali da mogu uspesno da posluju i da placaju sve predvidjene poreze i doprinose, smatram da ce u buducnosti uz razvoj privrede rasti i broj ovako uspesnih preduzeca.

koja

pre 10 godina

Kako bi bilo moguce dalje napredovanje potrebne su nam investicije stranih ulagaca, a njih mozemo privuci tako sto ce biti omogucene razlicite olaksice pri ulaganju, ovaj sastanak je od velike vaznosti jer ce se na njemu raspravljati o ekonomskim merama koje je potrebno uvesti kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.

Laki

pre 10 godina

Premijer Vucic je isplanirao sprovodjenje veoma dobrih ekonomskih mera, one ce biti predocene predstavnicima najuspesnijuh firmi koje posluju u Srbiji, a njihovim sprovodjenjem bice povecanja produktivnost i smanjena stopa nezaposlenosti.

morska zvezda

pre 10 godina

(Winston, 11. maj 2014 16:48)
Zato i postoje savetnici. Nama mora biti cilj pokretanje privrede što u ovom trenutku ne deluje ni malo jednostavno. A meni je je jako drago da se neko i naših privrednika setio. Možda ne mogu tako mnogo uložiti ali mogu otvoriti nekoliko stotina novih radnih mesta. A svako radno mesto danas nam vredi puno.

Milijana

pre 10 godina

Ovo je prilika da se privrednici direktno upoznaju za planom vlade kako da se stvore što bolji uslova za ulaganje u Srbiji. Strane kompanije moraju biti sigurne za ulaganje svog kapitala i da imaju garancije da će imati optimalne uslove za obavljanje svojih poslova. Na ovaj način će se steći uslovi za otvaranje novih radnih mesta i smanjenje nezaposlenosti u Srbiji.

Ajde pa sve znamo

pre 10 godina

reci ce im da im dodje jos para,da gradjani vise nece finansirati drzavi sektor,nego ce nastviti da finansira privatni sektor.
Kako inace tvrdi Vucic da je on motor,a nas motor pun klinova,pa nece nista da placaju,a i kad ostvare profit,on ne zavrsava u nasim bankama kako bi novac bio koriscen za podsticaj,nego ga lepo izvezu na sigurno.

Moki

pre 10 godina

Meni je jasna slika-oporavak privrede.Iako se cini da nije mnogo, ali svaki preduzetnik da otvori 10 novih radnih mesta, eto ga napredak.Sanse za jacanje privrede su dobar korak nove vlade, i samo napred.

Zmaj

pre 10 godina

Da vidimo-banke cede gradjane Srbije visokim kamatama. Drzava ce iz budzeta isplatili nekoliko desetina miliona eura bankama od para gradjana(poreskih obveznika) da bi spustile kamate, ali zato ce svim gradjanima preko grbace da podigne porez? Lep plan...

Edita

pre 10 godina

privrednik, 11. maj 2014 16:43
S'obzirom da se mere odnose samo na javni sektor nikako i privatne firme, ne vidim sto bi se oni bunili, jer ce ljudi vise mozda da se okrecu njima sto je za njih svakako pogodnija stvar.

Milan1989

pre 10 godina

Privrednici i drzava ne mogu funkcionisati jedno bez drugog,tako da je veoma bitna dobra saradnja izmedju njih,da se cuju svaciji utisci i predlozi.

Paušalac 2

pre 10 godina

Kako je moguće da je potpisnik paušalac dobio 135 minusa? Šta nije tačno u onome što je napisao/la? Evo ja mogu da potvrdim da je sve tačno jer je i meni stiglo poresko rešenje prošle nedelje uvećano za 130% u odnosu na prošlu godinu! Jeste vi koji lupate te minuse ona Simina ekipa koja se uvalila u TE NT zbog koje smo i dobili ovakva uvećanja nameta? Vidimo da razlika neće otići u džep lekarima, nastavnicima, vatrogascima i drugim korisnim uposlenicima u državnoj službi pošto ćete i od njih da zahvatite po 10%. Koliko su vam doprinosa uplatile gazde za te klikove? Kako vas nije više sramota, zbog takvih klimoglavaca i šlihtara smo i stigli dotle. Bolje bi vam bilo da mućnete glavom i da shvatite da živite od nas malih preduzetnika koje samo čerupate, pa ih još pravite ludima na ovakvim portalima i smejete im se u lice tim kliktanjem. Upamtite, ovi sa subvencijama vam ne daju ništa, vi dajete naše pare njima. Nemojte toliko da se radujete što nas davite jer vam je to pucanj u sopstvenu nogu.

Mališa

pre 10 godina

Voleo bih da sve ove dobre ideje što pre budu i stvari koje ćemo videti u praksi.Osnovno je da ljudi prestanu da se bune za sve što Vučić kaže, jer lako je kritikovati a mnogo teže pomoći ovim reformama.

deki

pre 10 godina

KO nama vodi drzavu,ljudi koji nista u zivotu sem Politike nisu radili,neznalice,verujem da Vucic ima zelju ali nema znanje,sve i da nekoj kompaniji platis dazbine za 100 radnika,on mora da isplati 100 plata njemu toliko ljudi nije potrebno.Za pocetak kao Nemci,platite poslodavcu ono sto on mora da plati za socijalno,zdravstveno i penzijsko ossiguranje a ne kao do sada 10 000 evra za radno mesto,to je Kriminal,nema Kontrolle gde pare idu

Voleo bih da mogu da verujem...

pre 10 godina

Treba bezati odavde ne slusati vise nijednog politicara.Ti koji ih slusaju se postavlja pitanje kolika im je memorija i kapacitet pamcenja unazad 5,10,15 ili 20 godina?

Tri gradjanska rata sam imao sa ovim na slici i njegovim pajtosom koji je predsednik drzave i sada treba da mi kaze kada "Ce mi biti bolje".

Hvala.Jedini nacin na koji mi moze biti bolje to je da emigriram iz Srbije jednom zauvek sto pre.

Ostalima koji ostaju toplo savetujem da slusaju to sto slusaju da gledaju to sto gledaju i da cekaju to sto cekaju unazad 25+ godina.
(Lupaj obecanja vrednom,pismenom i pametnom narodu, 11. maj 2014 17:03)

Po podršci se vidi direktiva...

Nažalost, kao privrednik koji dugo posluje (čitaj: opstaje) - od 90-te, mogu samo da potvrdim tačnost predhodnog teksta. Opet će subvencije biti podeljene podobnima, Šalu na stranu, ovde ko ne poludi - taj nije normalan...

Sinisa

pre 10 godina

Da sam ja na njegovom mestu, ja bi svakom privatniku koji je zbog neimanja posla stavio firmu u stanje mirovanja, naredio da je ODMAH stavi u aktivno stanje i da ODMAH bez obzira, imao ili ne imao posla naplatio porez!
Ma samo jaši...

neshoni

pre 10 godina

Sta da kaze, u poreskim resenjima opstine Grocka 500 eura procenjena vrednost kvadrata a on u Bbeogradu zida za 380, osnovica za poreze i doprinose privatnika dignute za 15% on smanjuje plate i penzije 10%, kada ce doci kraj ovakvom populizmu na recima...

Lupaj obecanja vrednom,pismenom i pametnom narodu

pre 10 godina

Treba bezati odavde ne slusati vise nijednog politicara.Ti koji ih slusaju se postavlja pitanje kolika im je memorija i kapacitet pamcenja unazad 5,10,15 ili 20 godina?

Tri gradjanska rata sam imao sa ovim na slici i njegovim pajtosom koji je predsednik drzave i sada treba da mi kaze kada "Ce mi biti bolje".

Hvala.Jedini nacin na koji mi moze biti bolje to je da emigriram iz Srbije jednom zauvek sto pre.

Ostalima koji ostaju toplo savetujem da slusaju to sto slusaju da gledaju to sto gledaju i da cekaju to sto cekaju unazad 25+ godina.

Srdjan

pre 10 godina

Srbija:
- student ne moze da polozi ispit, plati mito profesoru,...ne moze da zavrsi fakultet, plati privatni fakultet...;
- bolesnik ne moze da se leci, plati mito lekaru;
- nezaposleni ne moze da se zaposli, uclani se u politicku stranku...;
- privrednici ne mogu da dobiju posao na tenderu, plate mito drzavnom sluzbeniku...;
- drzava ne zna kako da smanji kamate, daje subvencije bankama...;
- drzava ne zna kako da natera privredne subjekte da postuju zakon, daje subvencije istima, da bi prijavili radnike na crno;
- drzava ne zna kako da stvori adekvatno poslovno okruzenje, daje subvencije stranim investitorima;
Jel neko bese pricao o promeni svesti?

paušalac

pre 10 godina

Meni je već rekao. Pre neki dan stigla rešenja o davanjima državi. Povećana u odnosu na prošlu godinu, a posla sve manje. Državi ne odgovara da mali preduzetnici i zanatlije rade i hrane porodice.

Dule

pre 10 godina

"Jednom od četiri suštinskih ekonomskih mera predviđa se da kompaniji koja zaposli 100 radnika, država plati obaveze za njih 75." Za veću nebulozu nisam čuo! Ko li ga je samo savetovao da ovo predloži?!

Biljana

pre 10 godina

Vucic samo maze da otme od drugin, da da 'podobnima'. Mere koje predlaze nisu mere, nego otimanje. Vucic ne zeli da reformise drzavu, nego da prezivi, jer para dobiaj sve manje.
A Srbiji to i treba, narod ga je birao, jer je toliko izgubio pamer, da ne vidi, da ko pri svakoj izjavi prica da je posten, to je uzas jedan.
Tako ce Srbija, da opet potrosi, ne samo sve sto ima, nego i sledecih 4 godine. Ali glavno sto procesuira Miskovica, ja nevide nogde, da drzava sece granu na kojoj stoji, pa dali je Hrvatska uhapsila najveceg privrednika, nego bivseg premijera, dali Putin hapsi tajkune, sto su bogati, ne radi se to tako, privrednici ili tajkuni se hapse zbog poreza ili kartela, a ne zgog bogastva. Treba Miskovic da pokloni firmu, pa da parijasi vode, kao sto vode drzavne firme

lola

pre 10 godina

Svaka vrsta subvencije je dobrodosla kako za poslodavce tako i za zaposlene...podrska za set mera, posebno za ovu...ipak je zaposljavanje prioritet.

lola

pre 10 godina

Svaka vrsta subvencije je dobrodosla kako za poslodavce tako i za zaposlene...podrska za set mera, posebno za ovu...ipak je zaposljavanje prioritet.

paušalac

pre 10 godina

Meni je već rekao. Pre neki dan stigla rešenja o davanjima državi. Povećana u odnosu na prošlu godinu, a posla sve manje. Državi ne odgovara da mali preduzetnici i zanatlije rade i hrane porodice.

zoki puma

pre 10 godina

Ovo je odlican nacin da se podstakne rad privrednika, posebno je vazno omoguciti razlicite olaksice pri zaposljavanju, kao i pogodnosti za strane investitore, samo treba nastaviti sa dobrim radom i videce se veliki pomak u oblasti privrede.

novica952

pre 10 godina

Evo prilike da premijer Vučić sasluša sve privrednike i direktore velikih firmi iz oblasti bankarstva, građevinsrstva, stranig firmi zainteresovanih za ulaganja u Srbiju i svima onima koji imaju želje da u Srbiji nađu pogodno investiciono tlo za razvoj svojih privatnig firmi koje nameravaju da prave ili da ulažu u Srbiju.Ovo bi trebalo da bude upoznavanje Vućića sa nbekim pravcima i problemima koje muče investitore i potencijalne ulagače i da to bude matrijal koji treba da se ugradi u nova zakonska rešenja koja skupština treba brzo da donese.Srbija mora da preduzme hitne korake izmene zakonodavstva iz radinih odnosa, izmene zakona koja regulišu investiciona ulaganja i novi zakon o planiranju i izgradnji.

Lupaj obecanja vrednom,pismenom i pametnom narodu

pre 10 godina

Treba bezati odavde ne slusati vise nijednog politicara.Ti koji ih slusaju se postavlja pitanje kolika im je memorija i kapacitet pamcenja unazad 5,10,15 ili 20 godina?

Tri gradjanska rata sam imao sa ovim na slici i njegovim pajtosom koji je predsednik drzave i sada treba da mi kaze kada "Ce mi biti bolje".

Hvala.Jedini nacin na koji mi moze biti bolje to je da emigriram iz Srbije jednom zauvek sto pre.

Ostalima koji ostaju toplo savetujem da slusaju to sto slusaju da gledaju to sto gledaju i da cekaju to sto cekaju unazad 25+ godina.

milosav55

pre 10 godina

Samo 200 najboljih privrednika iz Srbije ce dobiti priliku da prisustvuju ovom sastanku jer su pokazali da mogu uspesno da posluju i da placaju sve predvidjene poreze i doprinose, smatram da ce u buducnosti uz razvoj privrede rasti i broj ovako uspesnih preduzeca.

Milijana

pre 10 godina

Ovo je prilika da se privrednici direktno upoznaju za planom vlade kako da se stvore što bolji uslova za ulaganje u Srbiji. Strane kompanije moraju biti sigurne za ulaganje svog kapitala i da imaju garancije da će imati optimalne uslove za obavljanje svojih poslova. Na ovaj način će se steći uslovi za otvaranje novih radnih mesta i smanjenje nezaposlenosti u Srbiji.

Laki

pre 10 godina

Premijer Vucic je isplanirao sprovodjenje veoma dobrih ekonomskih mera, one ce biti predocene predstavnicima najuspesnijuh firmi koje posluju u Srbiji, a njihovim sprovodjenjem bice povecanja produktivnost i smanjena stopa nezaposlenosti.

Sone82

pre 10 godina

Mnogo toga treba uraditi kako bi se popravila situacija u privredi, ovaj sastanak 200 najboljih sa premijerom Vucicem doprinece razresenju mnogih problema, u buducnosti bi trebalo da se organizuje vise ovakvih skupova.

more

pre 10 godina

" More je veliko zato što i male reke ne podcenjuje". Tako Vučić razmišlja, mali mogu puno pomoći. Na zapadu 7o% mali privatnih preduzeća čine i stvaraju ogroman kapital svojim zemljama. Treba to upamtiti.

koja

pre 10 godina

Kako bi bilo moguce dalje napredovanje potrebne su nam investicije stranih ulagaca, a njih mozemo privuci tako sto ce biti omogucene razlicite olaksice pri ulaganju, ovaj sastanak je od velike vaznosti jer ce se na njemu raspravljati o ekonomskim merama koje je potrebno uvesti kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.

Moki

pre 10 godina

Meni je jasna slika-oporavak privrede.Iako se cini da nije mnogo, ali svaki preduzetnik da otvori 10 novih radnih mesta, eto ga napredak.Sanse za jacanje privrede su dobar korak nove vlade, i samo napred.

Milan1989

pre 10 godina

Privrednici i drzava ne mogu funkcionisati jedno bez drugog,tako da je veoma bitna dobra saradnja izmedju njih,da se cuju svaciji utisci i predlozi.

morska zvezda

pre 10 godina

(Winston, 11. maj 2014 16:48)
Zato i postoje savetnici. Nama mora biti cilj pokretanje privrede što u ovom trenutku ne deluje ni malo jednostavno. A meni je je jako drago da se neko i naših privrednika setio. Možda ne mogu tako mnogo uložiti ali mogu otvoriti nekoliko stotina novih radnih mesta. A svako radno mesto danas nam vredi puno.

Mališa

pre 10 godina

Voleo bih da sve ove dobre ideje što pre budu i stvari koje ćemo videti u praksi.Osnovno je da ljudi prestanu da se bune za sve što Vučić kaže, jer lako je kritikovati a mnogo teže pomoći ovim reformama.

Srdjan

pre 10 godina

Srbija:
- student ne moze da polozi ispit, plati mito profesoru,...ne moze da zavrsi fakultet, plati privatni fakultet...;
- bolesnik ne moze da se leci, plati mito lekaru;
- nezaposleni ne moze da se zaposli, uclani se u politicku stranku...;
- privrednici ne mogu da dobiju posao na tenderu, plate mito drzavnom sluzbeniku...;
- drzava ne zna kako da smanji kamate, daje subvencije bankama...;
- drzava ne zna kako da natera privredne subjekte da postuju zakon, daje subvencije istima, da bi prijavili radnike na crno;
- drzava ne zna kako da stvori adekvatno poslovno okruzenje, daje subvencije stranim investitorima;
Jel neko bese pricao o promeni svesti?

Biljana

pre 10 godina

Vucic samo maze da otme od drugin, da da 'podobnima'. Mere koje predlaze nisu mere, nego otimanje. Vucic ne zeli da reformise drzavu, nego da prezivi, jer para dobiaj sve manje.
A Srbiji to i treba, narod ga je birao, jer je toliko izgubio pamer, da ne vidi, da ko pri svakoj izjavi prica da je posten, to je uzas jedan.
Tako ce Srbija, da opet potrosi, ne samo sve sto ima, nego i sledecih 4 godine. Ali glavno sto procesuira Miskovica, ja nevide nogde, da drzava sece granu na kojoj stoji, pa dali je Hrvatska uhapsila najveceg privrednika, nego bivseg premijera, dali Putin hapsi tajkune, sto su bogati, ne radi se to tako, privrednici ili tajkuni se hapse zbog poreza ili kartela, a ne zgog bogastva. Treba Miskovic da pokloni firmu, pa da parijasi vode, kao sto vode drzavne firme

Paušalac 2

pre 10 godina

Kako je moguće da je potpisnik paušalac dobio 135 minusa? Šta nije tačno u onome što je napisao/la? Evo ja mogu da potvrdim da je sve tačno jer je i meni stiglo poresko rešenje prošle nedelje uvećano za 130% u odnosu na prošlu godinu! Jeste vi koji lupate te minuse ona Simina ekipa koja se uvalila u TE NT zbog koje smo i dobili ovakva uvećanja nameta? Vidimo da razlika neće otići u džep lekarima, nastavnicima, vatrogascima i drugim korisnim uposlenicima u državnoj službi pošto ćete i od njih da zahvatite po 10%. Koliko su vam doprinosa uplatile gazde za te klikove? Kako vas nije više sramota, zbog takvih klimoglavaca i šlihtara smo i stigli dotle. Bolje bi vam bilo da mućnete glavom i da shvatite da živite od nas malih preduzetnika koje samo čerupate, pa ih još pravite ludima na ovakvim portalima i smejete im se u lice tim kliktanjem. Upamtite, ovi sa subvencijama vam ne daju ništa, vi dajete naše pare njima. Nemojte toliko da se radujete što nas davite jer vam je to pucanj u sopstvenu nogu.

Dule

pre 10 godina

"Jednom od četiri suštinskih ekonomskih mera predviđa se da kompaniji koja zaposli 100 radnika, država plati obaveze za njih 75." Za veću nebulozu nisam čuo! Ko li ga je samo savetovao da ovo predloži?!

neshoni

pre 10 godina

Sta da kaze, u poreskim resenjima opstine Grocka 500 eura procenjena vrednost kvadrata a on u Bbeogradu zida za 380, osnovica za poreze i doprinose privatnika dignute za 15% on smanjuje plate i penzije 10%, kada ce doci kraj ovakvom populizmu na recima...

deki

pre 10 godina

KO nama vodi drzavu,ljudi koji nista u zivotu sem Politike nisu radili,neznalice,verujem da Vucic ima zelju ali nema znanje,sve i da nekoj kompaniji platis dazbine za 100 radnika,on mora da isplati 100 plata njemu toliko ljudi nije potrebno.Za pocetak kao Nemci,platite poslodavcu ono sto on mora da plati za socijalno,zdravstveno i penzijsko ossiguranje a ne kao do sada 10 000 evra za radno mesto,to je Kriminal,nema Kontrolle gde pare idu

Voleo bih da mogu da verujem...

pre 10 godina

Treba bezati odavde ne slusati vise nijednog politicara.Ti koji ih slusaju se postavlja pitanje kolika im je memorija i kapacitet pamcenja unazad 5,10,15 ili 20 godina?

Tri gradjanska rata sam imao sa ovim na slici i njegovim pajtosom koji je predsednik drzave i sada treba da mi kaze kada "Ce mi biti bolje".

Hvala.Jedini nacin na koji mi moze biti bolje to je da emigriram iz Srbije jednom zauvek sto pre.

Ostalima koji ostaju toplo savetujem da slusaju to sto slusaju da gledaju to sto gledaju i da cekaju to sto cekaju unazad 25+ godina.
(Lupaj obecanja vrednom,pismenom i pametnom narodu, 11. maj 2014 17:03)

Po podršci se vidi direktiva...

Nažalost, kao privrednik koji dugo posluje (čitaj: opstaje) - od 90-te, mogu samo da potvrdim tačnost predhodnog teksta. Opet će subvencije biti podeljene podobnima, Šalu na stranu, ovde ko ne poludi - taj nije normalan...

Edita

pre 10 godina

privrednik, 11. maj 2014 16:43
S'obzirom da se mere odnose samo na javni sektor nikako i privatne firme, ne vidim sto bi se oni bunili, jer ce ljudi vise mozda da se okrecu njima sto je za njih svakako pogodnija stvar.

Sinisa

pre 10 godina

Da sam ja na njegovom mestu, ja bi svakom privatniku koji je zbog neimanja posla stavio firmu u stanje mirovanja, naredio da je ODMAH stavi u aktivno stanje i da ODMAH bez obzira, imao ili ne imao posla naplatio porez!
Ma samo jaši...

Zmaj

pre 10 godina

Da vidimo-banke cede gradjane Srbije visokim kamatama. Drzava ce iz budzeta isplatili nekoliko desetina miliona eura bankama od para gradjana(poreskih obveznika) da bi spustile kamate, ali zato ce svim gradjanima preko grbace da podigne porez? Lep plan...

Jack

pre 10 godina

Cim vide Vucica u naslovu, botine polete da po zadatku pisu hvalospeve, sto najsurovije deluje kada pisu o temi o kojoj nemaju 3 ciste, jer su im najveci intelektualni dometi prebrojavanje kusura koji im vrati kasirka. Nemam nista protiv da lupaju minuse i pluseve, zao mi samo vremena koje potrosih na njihova mizerna tumacenja.

Lik

pre 10 godina

Ne uzbuđuj se @paušalac, pre neki dan je jedan lik koji je zbrisao iz SNS, ovde lepo objasnio da svi oni imaju partijski zadatak da na ovakvim forumima negativno ocenjuju svaku kritiku vlade. Da sad ne ulazimo u psihološki profil tih krpa pd ljudi, držimo se teme.
Mislim da možemo zaključiti da se nastavlja politika presipanja iz šupljeg u prazno. Crnu ekonomiju ovim merama neće eliminisati jer te mere jednostavno nisu dovoljne, s jedne strane će poslodavce osloboditi doprinosa za 75% ali će ih s druge strane, kao tebe klepiti sa suludim procentom povećanja poreza. Oni jednostavno ne smeju da uđu u konačni obračun sa parazitima u javnom sektoru gde je objektivni višak bar 250.000 ljudi, neće da ponište sulude zakonske propise koji glave privredu i neće da ukunu parafiskalne namete kojih ima ne zna im se broj jer tako otimaju novac za finansiranje tog viška. Naravno, pošto sve ima svoj kraj tako će i ovo, kad pukne trpilo oni događaji u Sarajevu delovaće zabavno kao crtani film jer je narod mnogo besan i već sada vidi da od ovih prevaranata na vlasti nema vajde.

Bojan BOR

pre 10 godina

(paušalac, 11. maj 2014 17:29)
Za situaciju u kojoj je danas država odgovornost snose oni koji su dozvolili da se u periodo od 2008 do 2012 godine broj zaposlenih u javnom sektoru poveća za preko 100000 ljudi.

sumorni

pre 10 godina

"Kako bi bilo moguce dalje napredovanje potrebne su nam investicije stranih ulagaca, a njih mozemo privuci tako sto ce biti omogucene razlicite olaksice pri ulaganju, ovaj sastanak je od velike vaznosti jer ce se na njemu raspravljati o ekonomskim merama koje je potrebno uvesti kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.
(koja, 11. maj 2014 21:27)"

Privreda je "zacrtane ciljeve" ispunjavala u socijalizmu, a zadnji put krajem 70-tih mislim da su tad bile poslednje "petoletke".

Tu ste se negde i zaglavili u vremenu i prostoru?

Ajde pa sve znamo

pre 10 godina

reci ce im da im dodje jos para,da gradjani vise nece finansirati drzavi sektor,nego ce nastviti da finansira privatni sektor.
Kako inace tvrdi Vucic da je on motor,a nas motor pun klinova,pa nece nista da placaju,a i kad ostvare profit,on ne zavrsava u nasim bankama kako bi novac bio koriscen za podsticaj,nego ga lepo izvezu na sigurno.

Veljko

pre 10 godina

I ranije se sa privrednicima razgovaralo, ali je ovo prvi put da se njima nešto konkretno nudi, kako bi povećali proizvodnju, uslugu, svoju delatnost. Za uzvrat država očekuje veće zapošljavanje. I Vučić, pre izlaska mera, želi da čuje mišljenje, predloge, ideje onih zbog kojih se mere i pišu. I iz dijaloga uvek izađe nešto dobro.

marica

pre 10 godina

Predstavice podsticaje za zaposljavanje i druge mere koje bi trebale da stvore povoljnu klimu za poslovanje.Mozda da cuje eventualne zamerke i sugestije.

Vesna

pre 10 godina

Vucic se sigurno predloziti privrednicima svoj plan,sastanak sa privrednicima ce mnogo pomoci da se vidi gde smo a gde mozemo da budemo ako se bude kvalitetno radilo...

RedRadRadnik

pre 10 godina

Možemo zaključiti da Vlada svim naporima želi stvoriti povoljnu klimu za nova radna mesta, stimulisanje izvoza ali i suzbijanje sive ekonomije. Verujemo da će u tom poslu i uspeti, i da će biti mnogo više onih koji zadovoljno i odgovorno rade na svojim radnim mestima.

Joka

pre 10 godina

Svaka pomoc drzave u oblasti privrede, kako u pogledu pomoci oko procesa poslovanja tako i prilikom zaposljavnja nezaposlenih ljudi, privrednicima ce dobro doci. Zato je dobro sto ce 200 privrednika imati sastanak sa premijerom Vucicem, nadajmo se i sa ministrom privrede.

gocili

pre 10 godina

Veoma je dobro sto se 200 privrednika sastalo sa premijerom Vucicem. Ovde je razgovarano o problemima koji muce privrednike a koji mogu da se rese u nekom normalnom periodu. Takodje treba pohvaliti stav Vlade oko pomoci privredi prilikom zaposljavanja velikog broja nezaposlenih ljudi.

urke

pre 10 godina

Na ovaj sastanak su pozvane samo najuspesnije firme koje uredno placaju porez, one ce sada dobiti priliku za jos veci razvoj, kao i razlicite podsticaje za poslovanje, zaista dobra vest.

VojkanS

pre 10 godina

Povoljni krediti, privlacenje stranih investitora i olaksice pri zaposljavanju radnika su odlicne mere cijom primenom ce nasa privreda znatno napredovati, 200 najboljih firmi bi trebalo da svojim primerom pokazu dobar nacin za poslovanje.

klasika

pre 10 godina

Bolje je pitanje šta će oni njemu reći na ove besmislene mere? (privrednik, 11. maj 2014 16:43)
Žalosno je što za Vas nisu bili "besmisleni" oni koji su nas u ovo stanje uveli. Samo potvrđujete onu Mešinu da na balkanu nema "ni jedne stvari bez njene senke...!"

paušalac

pre 10 godina

Meni je već rekao. Pre neki dan stigla rešenja o davanjima državi. Povećana u odnosu na prošlu godinu, a posla sve manje. Državi ne odgovara da mali preduzetnici i zanatlije rade i hrane porodice.

Srdjan

pre 10 godina

Srbija:
- student ne moze da polozi ispit, plati mito profesoru,...ne moze da zavrsi fakultet, plati privatni fakultet...;
- bolesnik ne moze da se leci, plati mito lekaru;
- nezaposleni ne moze da se zaposli, uclani se u politicku stranku...;
- privrednici ne mogu da dobiju posao na tenderu, plate mito drzavnom sluzbeniku...;
- drzava ne zna kako da smanji kamate, daje subvencije bankama...;
- drzava ne zna kako da natera privredne subjekte da postuju zakon, daje subvencije istima, da bi prijavili radnike na crno;
- drzava ne zna kako da stvori adekvatno poslovno okruzenje, daje subvencije stranim investitorima;
Jel neko bese pricao o promeni svesti?

lola

pre 10 godina

Svaka vrsta subvencije je dobrodosla kako za poslodavce tako i za zaposlene...podrska za set mera, posebno za ovu...ipak je zaposljavanje prioritet.

Lupaj obecanja vrednom,pismenom i pametnom narodu

pre 10 godina

Treba bezati odavde ne slusati vise nijednog politicara.Ti koji ih slusaju se postavlja pitanje kolika im je memorija i kapacitet pamcenja unazad 5,10,15 ili 20 godina?

Tri gradjanska rata sam imao sa ovim na slici i njegovim pajtosom koji je predsednik drzave i sada treba da mi kaze kada "Ce mi biti bolje".

Hvala.Jedini nacin na koji mi moze biti bolje to je da emigriram iz Srbije jednom zauvek sto pre.

Ostalima koji ostaju toplo savetujem da slusaju to sto slusaju da gledaju to sto gledaju i da cekaju to sto cekaju unazad 25+ godina.

Sinisa

pre 10 godina

Da sam ja na njegovom mestu, ja bi svakom privatniku koji je zbog neimanja posla stavio firmu u stanje mirovanja, naredio da je ODMAH stavi u aktivno stanje i da ODMAH bez obzira, imao ili ne imao posla naplatio porez!
Ma samo jaši...

Jack

pre 10 godina

Cim vide Vucica u naslovu, botine polete da po zadatku pisu hvalospeve, sto najsurovije deluje kada pisu o temi o kojoj nemaju 3 ciste, jer su im najveci intelektualni dometi prebrojavanje kusura koji im vrati kasirka. Nemam nista protiv da lupaju minuse i pluseve, zao mi samo vremena koje potrosih na njihova mizerna tumacenja.

neshoni

pre 10 godina

Sta da kaze, u poreskim resenjima opstine Grocka 500 eura procenjena vrednost kvadrata a on u Bbeogradu zida za 380, osnovica za poreze i doprinose privatnika dignute za 15% on smanjuje plate i penzije 10%, kada ce doci kraj ovakvom populizmu na recima...

deki

pre 10 godina

KO nama vodi drzavu,ljudi koji nista u zivotu sem Politike nisu radili,neznalice,verujem da Vucic ima zelju ali nema znanje,sve i da nekoj kompaniji platis dazbine za 100 radnika,on mora da isplati 100 plata njemu toliko ljudi nije potrebno.Za pocetak kao Nemci,platite poslodavcu ono sto on mora da plati za socijalno,zdravstveno i penzijsko ossiguranje a ne kao do sada 10 000 evra za radno mesto,to je Kriminal,nema Kontrolle gde pare idu

Dule

pre 10 godina

"Jednom od četiri suštinskih ekonomskih mera predviđa se da kompaniji koja zaposli 100 radnika, država plati obaveze za njih 75." Za veću nebulozu nisam čuo! Ko li ga je samo savetovao da ovo predloži?!

Biljana

pre 10 godina

Vucic samo maze da otme od drugin, da da 'podobnima'. Mere koje predlaze nisu mere, nego otimanje. Vucic ne zeli da reformise drzavu, nego da prezivi, jer para dobiaj sve manje.
A Srbiji to i treba, narod ga je birao, jer je toliko izgubio pamer, da ne vidi, da ko pri svakoj izjavi prica da je posten, to je uzas jedan.
Tako ce Srbija, da opet potrosi, ne samo sve sto ima, nego i sledecih 4 godine. Ali glavno sto procesuira Miskovica, ja nevide nogde, da drzava sece granu na kojoj stoji, pa dali je Hrvatska uhapsila najveceg privrednika, nego bivseg premijera, dali Putin hapsi tajkune, sto su bogati, ne radi se to tako, privrednici ili tajkuni se hapse zbog poreza ili kartela, a ne zgog bogastva. Treba Miskovic da pokloni firmu, pa da parijasi vode, kao sto vode drzavne firme

Lik

pre 10 godina

Ne uzbuđuj se @paušalac, pre neki dan je jedan lik koji je zbrisao iz SNS, ovde lepo objasnio da svi oni imaju partijski zadatak da na ovakvim forumima negativno ocenjuju svaku kritiku vlade. Da sad ne ulazimo u psihološki profil tih krpa pd ljudi, držimo se teme.
Mislim da možemo zaključiti da se nastavlja politika presipanja iz šupljeg u prazno. Crnu ekonomiju ovim merama neće eliminisati jer te mere jednostavno nisu dovoljne, s jedne strane će poslodavce osloboditi doprinosa za 75% ali će ih s druge strane, kao tebe klepiti sa suludim procentom povećanja poreza. Oni jednostavno ne smeju da uđu u konačni obračun sa parazitima u javnom sektoru gde je objektivni višak bar 250.000 ljudi, neće da ponište sulude zakonske propise koji glave privredu i neće da ukunu parafiskalne namete kojih ima ne zna im se broj jer tako otimaju novac za finansiranje tog viška. Naravno, pošto sve ima svoj kraj tako će i ovo, kad pukne trpilo oni događaji u Sarajevu delovaće zabavno kao crtani film jer je narod mnogo besan i već sada vidi da od ovih prevaranata na vlasti nema vajde.

Ajde pa sve znamo

pre 10 godina

reci ce im da im dodje jos para,da gradjani vise nece finansirati drzavi sektor,nego ce nastviti da finansira privatni sektor.
Kako inace tvrdi Vucic da je on motor,a nas motor pun klinova,pa nece nista da placaju,a i kad ostvare profit,on ne zavrsava u nasim bankama kako bi novac bio koriscen za podsticaj,nego ga lepo izvezu na sigurno.

Paušalac 2

pre 10 godina

Kako je moguće da je potpisnik paušalac dobio 135 minusa? Šta nije tačno u onome što je napisao/la? Evo ja mogu da potvrdim da je sve tačno jer je i meni stiglo poresko rešenje prošle nedelje uvećano za 130% u odnosu na prošlu godinu! Jeste vi koji lupate te minuse ona Simina ekipa koja se uvalila u TE NT zbog koje smo i dobili ovakva uvećanja nameta? Vidimo da razlika neće otići u džep lekarima, nastavnicima, vatrogascima i drugim korisnim uposlenicima u državnoj službi pošto ćete i od njih da zahvatite po 10%. Koliko su vam doprinosa uplatile gazde za te klikove? Kako vas nije više sramota, zbog takvih klimoglavaca i šlihtara smo i stigli dotle. Bolje bi vam bilo da mućnete glavom i da shvatite da živite od nas malih preduzetnika koje samo čerupate, pa ih još pravite ludima na ovakvim portalima i smejete im se u lice tim kliktanjem. Upamtite, ovi sa subvencijama vam ne daju ništa, vi dajete naše pare njima. Nemojte toliko da se radujete što nas davite jer vam je to pucanj u sopstvenu nogu.

Voleo bih da mogu da verujem...

pre 10 godina

Treba bezati odavde ne slusati vise nijednog politicara.Ti koji ih slusaju se postavlja pitanje kolika im je memorija i kapacitet pamcenja unazad 5,10,15 ili 20 godina?

Tri gradjanska rata sam imao sa ovim na slici i njegovim pajtosom koji je predsednik drzave i sada treba da mi kaze kada "Ce mi biti bolje".

Hvala.Jedini nacin na koji mi moze biti bolje to je da emigriram iz Srbije jednom zauvek sto pre.

Ostalima koji ostaju toplo savetujem da slusaju to sto slusaju da gledaju to sto gledaju i da cekaju to sto cekaju unazad 25+ godina.
(Lupaj obecanja vrednom,pismenom i pametnom narodu, 11. maj 2014 17:03)

Po podršci se vidi direktiva...

Nažalost, kao privrednik koji dugo posluje (čitaj: opstaje) - od 90-te, mogu samo da potvrdim tačnost predhodnog teksta. Opet će subvencije biti podeljene podobnima, Šalu na stranu, ovde ko ne poludi - taj nije normalan...

Zmaj

pre 10 godina

Da vidimo-banke cede gradjane Srbije visokim kamatama. Drzava ce iz budzeta isplatili nekoliko desetina miliona eura bankama od para gradjana(poreskih obveznika) da bi spustile kamate, ali zato ce svim gradjanima preko grbace da podigne porez? Lep plan...

Mališa

pre 10 godina

Voleo bih da sve ove dobre ideje što pre budu i stvari koje ćemo videti u praksi.Osnovno je da ljudi prestanu da se bune za sve što Vučić kaže, jer lako je kritikovati a mnogo teže pomoći ovim reformama.

Milan1989

pre 10 godina

Privrednici i drzava ne mogu funkcionisati jedno bez drugog,tako da je veoma bitna dobra saradnja izmedju njih,da se cuju svaciji utisci i predlozi.

RedRadRadnik

pre 10 godina

Možemo zaključiti da Vlada svim naporima želi stvoriti povoljnu klimu za nova radna mesta, stimulisanje izvoza ali i suzbijanje sive ekonomije. Verujemo da će u tom poslu i uspeti, i da će biti mnogo više onih koji zadovoljno i odgovorno rade na svojim radnim mestima.

milosav55

pre 10 godina

Samo 200 najboljih privrednika iz Srbije ce dobiti priliku da prisustvuju ovom sastanku jer su pokazali da mogu uspesno da posluju i da placaju sve predvidjene poreze i doprinose, smatram da ce u buducnosti uz razvoj privrede rasti i broj ovako uspesnih preduzeca.

Laki

pre 10 godina

Premijer Vucic je isplanirao sprovodjenje veoma dobrih ekonomskih mera, one ce biti predocene predstavnicima najuspesnijuh firmi koje posluju u Srbiji, a njihovim sprovodjenjem bice povecanja produktivnost i smanjena stopa nezaposlenosti.

zoki puma

pre 10 godina

Ovo je odlican nacin da se podstakne rad privrednika, posebno je vazno omoguciti razlicite olaksice pri zaposljavanju, kao i pogodnosti za strane investitore, samo treba nastaviti sa dobrim radom i videce se veliki pomak u oblasti privrede.

Milijana

pre 10 godina

Ovo je prilika da se privrednici direktno upoznaju za planom vlade kako da se stvore što bolji uslova za ulaganje u Srbiji. Strane kompanije moraju biti sigurne za ulaganje svog kapitala i da imaju garancije da će imati optimalne uslove za obavljanje svojih poslova. Na ovaj način će se steći uslovi za otvaranje novih radnih mesta i smanjenje nezaposlenosti u Srbiji.

novica952

pre 10 godina

Evo prilike da premijer Vučić sasluša sve privrednike i direktore velikih firmi iz oblasti bankarstva, građevinsrstva, stranig firmi zainteresovanih za ulaganja u Srbiju i svima onima koji imaju želje da u Srbiji nađu pogodno investiciono tlo za razvoj svojih privatnig firmi koje nameravaju da prave ili da ulažu u Srbiju.Ovo bi trebalo da bude upoznavanje Vućića sa nbekim pravcima i problemima koje muče investitore i potencijalne ulagače i da to bude matrijal koji treba da se ugradi u nova zakonska rešenja koja skupština treba brzo da donese.Srbija mora da preduzme hitne korake izmene zakonodavstva iz radinih odnosa, izmene zakona koja regulišu investiciona ulaganja i novi zakon o planiranju i izgradnji.

morska zvezda

pre 10 godina

(Winston, 11. maj 2014 16:48)
Zato i postoje savetnici. Nama mora biti cilj pokretanje privrede što u ovom trenutku ne deluje ni malo jednostavno. A meni je je jako drago da se neko i naših privrednika setio. Možda ne mogu tako mnogo uložiti ali mogu otvoriti nekoliko stotina novih radnih mesta. A svako radno mesto danas nam vredi puno.

Sone82

pre 10 godina

Mnogo toga treba uraditi kako bi se popravila situacija u privredi, ovaj sastanak 200 najboljih sa premijerom Vucicem doprinece razresenju mnogih problema, u buducnosti bi trebalo da se organizuje vise ovakvih skupova.

more

pre 10 godina

" More je veliko zato što i male reke ne podcenjuje". Tako Vučić razmišlja, mali mogu puno pomoći. Na zapadu 7o% mali privatnih preduzeća čine i stvaraju ogroman kapital svojim zemljama. Treba to upamtiti.

Vesna

pre 10 godina

Vucic se sigurno predloziti privrednicima svoj plan,sastanak sa privrednicima ce mnogo pomoci da se vidi gde smo a gde mozemo da budemo ako se bude kvalitetno radilo...

Moki

pre 10 godina

Meni je jasna slika-oporavak privrede.Iako se cini da nije mnogo, ali svaki preduzetnik da otvori 10 novih radnih mesta, eto ga napredak.Sanse za jacanje privrede su dobar korak nove vlade, i samo napred.

marica

pre 10 godina

Predstavice podsticaje za zaposljavanje i druge mere koje bi trebale da stvore povoljnu klimu za poslovanje.Mozda da cuje eventualne zamerke i sugestije.

Bojan BOR

pre 10 godina

(paušalac, 11. maj 2014 17:29)
Za situaciju u kojoj je danas država odgovornost snose oni koji su dozvolili da se u periodo od 2008 do 2012 godine broj zaposlenih u javnom sektoru poveća za preko 100000 ljudi.

Veljko

pre 10 godina

I ranije se sa privrednicima razgovaralo, ali je ovo prvi put da se njima nešto konkretno nudi, kako bi povećali proizvodnju, uslugu, svoju delatnost. Za uzvrat država očekuje veće zapošljavanje. I Vučić, pre izlaska mera, želi da čuje mišljenje, predloge, ideje onih zbog kojih se mere i pišu. I iz dijaloga uvek izađe nešto dobro.

Joka

pre 10 godina

Svaka pomoc drzave u oblasti privrede, kako u pogledu pomoci oko procesa poslovanja tako i prilikom zaposljavnja nezaposlenih ljudi, privrednicima ce dobro doci. Zato je dobro sto ce 200 privrednika imati sastanak sa premijerom Vucicem, nadajmo se i sa ministrom privrede.

Edita

pre 10 godina

privrednik, 11. maj 2014 16:43
S'obzirom da se mere odnose samo na javni sektor nikako i privatne firme, ne vidim sto bi se oni bunili, jer ce ljudi vise mozda da se okrecu njima sto je za njih svakako pogodnija stvar.

koja

pre 10 godina

Kako bi bilo moguce dalje napredovanje potrebne su nam investicije stranih ulagaca, a njih mozemo privuci tako sto ce biti omogucene razlicite olaksice pri ulaganju, ovaj sastanak je od velike vaznosti jer ce se na njemu raspravljati o ekonomskim merama koje je potrebno uvesti kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.

klasika

pre 10 godina

Bolje je pitanje šta će oni njemu reći na ove besmislene mere? (privrednik, 11. maj 2014 16:43)
Žalosno je što za Vas nisu bili "besmisleni" oni koji su nas u ovo stanje uveli. Samo potvrđujete onu Mešinu da na balkanu nema "ni jedne stvari bez njene senke...!"

gocili

pre 10 godina

Veoma je dobro sto se 200 privrednika sastalo sa premijerom Vucicem. Ovde je razgovarano o problemima koji muce privrednike a koji mogu da se rese u nekom normalnom periodu. Takodje treba pohvaliti stav Vlade oko pomoci privredi prilikom zaposljavanja velikog broja nezaposlenih ljudi.

urke

pre 10 godina

Na ovaj sastanak su pozvane samo najuspesnije firme koje uredno placaju porez, one ce sada dobiti priliku za jos veci razvoj, kao i razlicite podsticaje za poslovanje, zaista dobra vest.

VojkanS

pre 10 godina

Povoljni krediti, privlacenje stranih investitora i olaksice pri zaposljavanju radnika su odlicne mere cijom primenom ce nasa privreda znatno napredovati, 200 najboljih firmi bi trebalo da svojim primerom pokazu dobar nacin za poslovanje.

sumorni

pre 10 godina

"Kako bi bilo moguce dalje napredovanje potrebne su nam investicije stranih ulagaca, a njih mozemo privuci tako sto ce biti omogucene razlicite olaksice pri ulaganju, ovaj sastanak je od velike vaznosti jer ce se na njemu raspravljati o ekonomskim merama koje je potrebno uvesti kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.
(koja, 11. maj 2014 21:27)"

Privreda je "zacrtane ciljeve" ispunjavala u socijalizmu, a zadnji put krajem 70-tih mislim da su tad bile poslednje "petoletke".

Tu ste se negde i zaglavili u vremenu i prostoru?