Subota, 10.05.2014.

10:09

"Staljin tiranin, Hitler oslobađao"

Guverner regiona Herson u Ukrajini Jurij Odarčenko izazvao gnev javnosti kada je na Dan pobede nazvao Adolfa Hitlera oslobodiocem, a Josifa Staljina tiraninom.

Izvor: Tanjug

"Staljin tiranin, Hitler oslobaðao" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

D

pre 9 godina

Koliko sam samo od dobro potkovanih Nemaca cuo tu teoriju o losem Staljinu!
Ne negiraju da je Hitler zlocinac bio, ali ni Staljin nije bio bolji!
Bas kao i sa ovom teorijom o pocetku Velikog rata (I sv. rat), kako su Austrougari imali strah od "velike Srbije" te su quasi preventivno napali! I to se
cuje iz ustiju istoricara, ej!????

sloboda narodu

pre 9 godina

Aveti se bude, uskoro ce poceti krvavi pir. Vreme je da se sprema oruzje, nas ovo sigurno nece da zaobidje. I po komentarima se to vidi. Ali ako mora da bude rata, ako je to cena slobode, neka dodje, ne bojimo se. SMRT FASIZMU!

Trovach

pre 9 godina

Malo da skrenem sa teme. Meni fasisticki i komunisticki pristup ekonomiji i proizvodnji deluje slicno, ali je razlika u nacionalnom i rasnom pitanju. Dok nacisti u prvi plan guraju jednu nad naciju i nad rasu, kod komunista nacionalna pripadnost uopste nije bitna. Bitna je samo klasna pripadnost. Ucio sam marksizam u skoli i ovo sam tako shvatio. Neko ce reci da sam dobro shvatio, a neko da nisam uopste. Prostora za kritike ima o-ho-ho.

vec vidjeno

pre 9 godina

Bas me zanima sta jevrejski narod kaze na sve ovo! Cudi me da drzava Izrael cuti o ovoj situaciji u Ukrajni!
(42, 10. maj 2014 11:20)

Mozda nisu dobro informisani ?
a mozda mi nismo dobro informisani ? :)
Ono kao sa druge strane su svi Rogati i Fasisti .
A mi to verujemo ,zato sto mi samo to i hocemo da verujemo.:(((

djuro

pre 9 godina

Hitler je bio nacionalista hteo je Veliku Nemacku, i zato je pobio sve one koji mu smetaju. Staljin je bio komunista, borac za radnicka prava i unistavao je sve one koji su hteli kapitalisticku "demokratiju", koju eto danas imamo i vidimo kako izgleda. Staljin je tvrdio da kumunizam ako hoce da opstane MORA da osvoji ceo svet inace ce biti unisten od Kapitalizma! Zar ovo nije tacno? Zar nije isto tacno da Zapad unistava sve one koji nisu za zapadnu "demokratiju" ali na suptilniji nacin! U Americi su sve partije dozvoljene osim komunisticke? Zasto? Cak i fasisticka? Srecom radnici u Americi su nepismeni dovoljno da i ne znaju sta je to kumunizam. Zapadna demokratija se sastoji u glasanju za Vladara, tu pocinje i tu se zavrsava. To je samo D od demokratije. Sustina demokratije je da NAROD DONOSI odluke a ne da glasa za diktatora!

srbijanac

pre 9 godina

Mislio sam da dam Kommentar u vezi ovog gradonacelnika u Ukrajini, ali posto sam pogledao komentare..........odustajem. Pa ja sam mislio da danas skoro da ne postoje osobe koje ce Hitlera opravdati (po bilo kom osnovu), ali izgleda da je danas opasno ziveti.

Ivan

pre 9 godina

@(M.Cs, 10. maj 2014 17:31)

Nisi u toku druze, leci deljeni Jevrejima u Donjecku su podvala Sesnog sektora i nemaju veze sa proruskim pobunjenicima sto je potvrdio i glavni rabin u Donjecku, a sto se Staljina tice on je bio Gruzijac i kao klinac nije znao ni rec ruskog.

Александр невскии

pre 9 godina

Коментар господина Карла Билта, који каже следеће за православље у Русији, а и односи се вероватно и у глобалу:
„У данашњој Русији ситуација је много гора. Путин демонстрира приврженост не међународним вредностима, већ православним. Његова подршка Асаду у Сирији може се објаснити тиме што је Асад штитио православне у Сирији. Поред тога, православље је опасније од исламског фундаментализма и због тога представља највећу опасност за западну цивилизацију.“

Запитајте се, моји европејци, да ли нам ти исти западњаци желе добро, са оваквим изјавама, једног од њених представника. Ово је чиста фашистичка изјава Билта, а вероватно да и многи други западњаци исто мисле, само неће то јавно да признају.

Нацизам никада није умро нити је побеђен, јер он данас живи само под другим називом...

M.Cs

pre 9 godina

"Bas me zanima sta jevrejski narod kaze na sve ovo! Cudi me da drzava Izrael cuti o ovoj situaciji u Ukrajni!
(42, 10. maj 2014 11:20)"

Slucajno sam gledao reportazu, koju je BBC snimila sa Jevrejima iz Donjecka. Njih je oko 15.000 u gradu, i prorusko rukovodstvo im je nalozila da plate dodatni porez jer zele da ostanu u Ukrajni, ili da jednostavno napuste Donbas.

Inace u Rusiji postoji Jevrejska Autonomna Pokrajina, na samoj Kineskoj granici, koju su Staljin i ostali stvorili, da bi se oslobodili od Jevreja koji su ziveli u Sovjetskom Savezu.

Toliko o Rusima [sic!].

zar nije tako?

pre 9 godina

pogledajte to iz perspektive naroda koji je pod ruskom čizmom veoma dugo, u tom momentu i historijskom razdoblju Hitler je za njih bio oslobodilac jer su imali i izgleda i dan danas imaju problema sa rusima.

komunizam i nacizam

pre 9 godina

Jedna od najkvalitetnijih definicija slobode je da "sloboda podrazumeva sve slobode , osim slobode ugrozavanja drugog" . Staljina su trpeli njegovi, na kraju krajeva ko ime je kriv. Osim toga, Staljin, bez ozira sto je poznato da nije bio zaljubljen u Jevreje (iznad svega ekonomski razlozi), nikada o svom narodu nije razmisljao kao o nad-narodu, niti o nasilnoj eliminaciji drugih naroda.On je prosto bio tiranin, van nacionalne odrednice - bass kao ssto je njegov komunizam bio tiranija bez nacionalne odrednice. Nema tu ideje o narodima koji ne zavredjuju da zive.
O Hitleru i nacizmu ne vredi trositi reci.
Ali treba reci da je vec i neprepoznavanje Hitlera i nacizma ravno zlocinu.

lahm

pre 9 godina

U Hersonu su Nemci ubili preko 50.000 Slovena. Ovaj čovek nije normalan. Biće da su mržnja i emocije mnogima u Ukrajini pomutile razum. Građanski rat...

AlekS

pre 9 godina

Kako bi bilo da navedete neposredan izvor a ne Tanjug. I bilo bi svakako dobro da vesti iz ruskih medija potvrdite zapadnim i obratno. Znamo kakva se propaganda vodi sa obe strane i da se zato ne može verovati vesti sa samo jedne strane.
(c i t i z e n, 10. maj 2014 11:24)

https://www.youtube.com/watch?v=A05s6GrztbQ A naslov je "У Одарченко забирают микрофон ".

AlekS

pre 9 godina

Staljin jeste tiranin,ali Hitler nije oslobodilac!
Pogledaj te nas iz nekad istocnog bloka i sve je jasno! Ako je neko osakatio istocnu Evropu to su bili Staljin i njegovi drugovi poput Tita,Ceuceskua i ostlih! Hvala im ali njihova sloboda nam nije trebala,jer je znacila zatvor!
(anticenzura, 10. maj 2014 15:29)

Da nije bilo Staljina Rusije danas ne bi bilo, bar ne u ovim granicama. Posle iskustva sa Gorbacovom i Jeljcinom i "demokratizacijom" Rusije pod njihovom vlascu, to je valjda svima jasno. Dokazi su svuda oko nas, nasa ekonomija i odnosi u drustvu, Rumunija, Bugarska, Ukrajina, Madjarska, Slovacka i donekle Balticke zemlje.

tema iz teksta

pre 9 godina

Da li se neko seca slucaja Dzon Demjanuk? Da, to je onaj Ukrajinac koji je potkraj zivota u Americi uhapsen i isporucen Nemackoj. Tamo su mu sudili (ima dve-tri godine) kao nacistickom cuvaru logora za eksterminaciju.
Zapadni Ukrajinci su se bili pridruzili Hitleru kao kod nas Hrvati i muslimani. Svi su oni ostavili potomke.
U Splitu je jucer za Dan pobede gradonacelnik otkrijo spomenik ustaskom pukovniku nekom "vitezu" Bobanu..
"Antifasisticki" sajtovi se time u principu ne bave jer ne mogu da iskonstruisu optuzbu Srbima i Rusima

my way

pre 9 godina

Evo zašto propadamo kao narod i država. Jedan manijak kaže da je Hitler osloboditelj, publika ga izvižda, pokušavaju da mu otmu mikrofon, a mi Srbi po komentarima nazivamo celu Ukrajinu i Kijev fašističkom tvorevinom na osnovu toga i još i spominjemo CIA iz nekog razloga.

Zaista nismo normalni i zaslužujemo da nas svet mrzi.
(nenad, 10. maj 2014 15:10)

Dobro, dokle ce se omogucavati ovakvom ljigavom i licemernom ljudskom talogu da siri svoju mrznju sedeci u svojoj foteljici? Kakav je ovo retardiran i monstruozan komentar? Da li je dozvoljeno na svaki moguci nacin gaziti ovaj napaceni narod i njegove zrtve, a velicati njegove dzelate? Strasno, upravo zato mi propadamo kao drzava i narod, a ne zbog besmislica koje je ovaj napisao! Nije ni potrebno, ali cisto da kazem da ovde nije u pitanju jedan manijak nego guverner cele jedne oblasti, sto ce reci jedna od istaknutih licnosti nove samozvane vlasti, koja je u fotelje dosla silom preko ulice i uz ljudske zrtve i koja je odmah ukinula manjinske jezike u celoj Ukrajini, koja ima u sebi fasisticke i nacisticke elemente, ne zato sto ih neko tako naziva, vec zato sto se jasno i javno tako deklarisu.

M.V.

pre 9 godina

Svaki Sloven koji kaze da ga je Hitler oslobodio, ima ogroman problem u glavi. Ono, što je Hitler uradio je bila samo jedna faza rata, a da je pobjedio, onda bi usljedilo još nekoliko faza, gdje bi vjerovatno nastradali najviše Česi, Poljaci, Slovenci,Slovaci, Hrvati, Bjelorusi, Rusi, Srbi i ovi Ukrajinci, posebno u ovom zapadnom djelu gdje ga veličaju. Svi se oni nalaze na prostoru gdje je Hitler planirao da rasiri Njemacku naciju, samo bi bilo pitanje vremena kad bi ko nastradao, tj. da li bi prvo igrao ulogu egzekutora (kao Hrvati), pa onda kad završi posao, ulogu žrtve. A ova izdajnička i slugarska plemena (najvecim dijelom Hrvati, djelom Ukrajinci i Poljaci) su radili protiv svih Slovena i to za najljuće neprijatelje Germane, a rade i dan danas.

Flash

pre 9 godina

Staljin, koliko god da je brutalan bio, a bio je veoma brutalan, ne moze se porediti sa Hitlerom... Od svih saveznickih vodja niko vise od Staljina nije zasluzan za sprecavanje stvaranja nacisticke planete, u kojoj mi Srbi i svi ostali Sloveni, kao i Jevreji i Romi, ne bismo postojali. Samo sto u danasnjem svetu na zapadu izgleda je veci tabu komunizam od nacizma. Kad cujem ovakve likove koji uzdizu Hitlera nad Staljinom koristeci cuvenu retoriku Staljinovih cistki, stalno se setim one recenice iz 'Balkanskog spijuna' - ''Staljin vas je ubijao, ali vas nije ubijao dovoljno!''

То је та агенда

pre 9 godina

Човек видео да је нпр. млада демокрација награђена за избацивање Срба из устава, и прогон, награђена за бацање цвећа на Хитлерове тенкове и обнову целог тог гламура 1991., и чему сад чуђење? То је европски пут.
Па ваљда је то права демократија и победа чим Европа подржава.
Или то ипак није кажњено па опет дивља зло.

Bole

pre 9 godina

Mediji jure senzaciju, pogledajte klip na youtube. Covek kaze da je Hitler usao u Ukrajinu pod izgovorom da ih oslobadja od komunizma i Staljinove tiranije. To je to.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

I Staljin i Hitler su bila dva zla!
Prvi je pokorio Evropu i pobio na milione ljudi, a drugi nas je oslobodio od prvog zla,a onda pokorio pola Evrope (HTIO I JUGOSLAVIJU, BRACO SRBI - jer ste zaboravni) a onda pobio na milione svojih gradjana, Rusa, Ukrajinaca i ostalih! Dakle, ne zna se koji je gori bio!

anticenzura

pre 9 godina

Staljin jeste tiranin,ali Hitler nije oslobodilac!
Pogledaj te nas iz nekad istocnog bloka i sve je jasno! Ako je neko osakatio istocnu Evropu to su bili Staljin i njegovi drugovi poput Tita,Ceuceskua i ostlih! Hvala im ali njihova sloboda nam nije trebala,jer je znacila zatvor!

nenad

pre 9 godina

Evo zašto propadamo kao narod i država. Jedan manijak kaže da je Hitler osloboditelj, publika ga izvižda, pokušavaju da mu otmu mikrofon, a mi Srbi po komentarima nazivamo celu Ukrajinu i Kijev fašističkom tvorevinom na osnovu toga i još i spominjemo CIA iz nekog razloga.

Zaista nismo normalni i zaslužujemo da nas svet mrzi.

oslobodilacodpametihvalalektor

pre 9 godina

Staljin, Janukovič, Putin,...pa koji bi narod ostao normalan posle svih zlodela koja su nad njim vršena. Mislite li da je na Balkanu ijedan narod ostao normalan? Pogledajte samo histeriju protiv ćirilice u komšiluku. Ništa bolje nije ni sa druge strane. Moglo bi se reći da je najmudriju politiku vodio Kiro Gligorov, jer su Makedonci prošli sa najmanje žrtava, bar zasad.

Rodoljub

pre 9 godina

Obzirom kakve stavove iznose ovi demokratski CIA-Euromajdanovci, svakom je jasno sa kim Rusija ima posla. Sva sreca za mirnodopski svet sto je Rusija vojno jaka, pa moze da se suprotstavi najezdi fasizma i gangstera iz Vasingtona.

Slobodan

pre 9 godina

Nije samo u Ukrajini tako mišljenje. U Estoniji,Letoniji i Litvaniji je isto,a one su čak i deo EU. A juče je se kod naših komšija desila još gora stvar. Na otvaranju obnovljene vijećnice u Sarajevu se u jednom momentu na fasadi pojavila zastava sa svastikom . Autor performansa je objasnio d aje svastika na Sarajevskoj vijećnici deo istorijskog nasleđa. Strašno. Na dan kada se u Nemačkoj povlači iz prodaje "Arijelov" prašak za veš zbog broja 18.(a-1 h-8)koji se smatra Hitlerovim monogramom, u bivšim kvislingškim tvorevinama se bez srama ističu nacistički simboli . Nisu ništa naučili od Nemačke kada je u pitanju distanciranje od nacističke prošlosti. U BiH čak smatraju da oni i nemaju nacističku prošlost i da su borci 13.SS dinizije (Handžar)bili patriote i rodoljubi.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Није рекао ништа нелогично јер добар део владе Украјине чине нацисти и, при томе, имају отворену подршку демократских земаља као што су САД и државе ЕУ. Друга је ствар, што ставити Хитлера у било какав позитиван контекст, представља злочин.
(Јована, 10. maj 2014 10:37)
...
Me kapiram koja je to druga stvar u ovom govoru irečena a tiče se realno pozitivnih stvari vezanih za lik i delo Adolfa Hitlera.Ja ne kažem da ih nema(slikanje),međutim ovaj je ovde pričao o tome kako je Hitler oslobađao svet od komunista.To ne samo da nije tačno,nego i da je tačno komunizam je neuporediv sa nacizmom i fašizmom.To nema blage veze jedno sa drugim.Inače zločine su činili i komunisti i nacisti,a bogami i demokrate.Demokrate zločine čine i dan danas.Svi ti zločini u osnovi imaju veze samo sa nacističkom i fašističkom ideologijom,dok ove demokrate i komunisti su ubijali iz drugih-praktičnih razloga.Svi pričaju o Staljinu,a šta ćemo sa Amerikom i crncima.Šta ćemo sa Amerikom i demokratijom koja i dan danas krije koliko je pobila crnaca samo zato što su smatrani nižim bićima.Šta ćemo sa izrabljivanjem i ubijanjem radnika od strane američkih industrijalaca u vreme velike krize.Ne to nisu zločini,zločini su samo kada ih prave komunisti i to još Rusi.Osim toga ja koji veze nemam sa komunizmom,čitajući razno raznu literaturu nisam primetio bilo šta anticivlizacijski u idologiji komunizma,za razliku od nacizma i fašizma.Naravno i demokratija je lepa u teoriji.I nemoj samo da prebrojavamo mrtve.

Бојан Илић

pre 9 godina

Staljin tiranin, Hitler oslobađao?

А пре тога Романов тиранин а Лењин ослободилац?!

А Европа морални патуљак!:-))
Јадно, јер сам и ја део ње!

Штилцована катаболцна

pre 9 godina

Само будале изједначавају Стаљина и Хитлера. Стаљин, какав год да је био, није имао расне законе. Није ни један народ сматрао нижом врстом која мора да служи вишој. Број жртава у стаљиновим чисткама се намерно преувеличава на западу, да би се смањио број совјетских грађана погинулих и побијених у другом светском рату. Такође, број његових жртава намерно је почео да увеличава Хрушчов, иначе Украјинац, јер је мрзео Стаљина, који га је звао Љас(Пољак). најновија истраживања показују да је број страдалих у Стаљиновим чисткама мањи од 4 милиона, што је много, али је много мања од 23 милиона погинулих совјетских грађана у другом светском рату.Да би сте изучавали Катин и поделу Пољске, морали би сте знати историју Совјетско-Пољског рата 1921-1922 године. Сто хиљада совјетских војника умрло је у пољским логорима. Катин је освета за то. Такође, други светски рат је почео не нападом на Пољску, већ окупацијом Чехословачке, коју је уз Немачку, напала и Пољска и узела јој Тренчин и то пре окупације Чешке од стране Немачке. Стаљин је нудио пакт Француској и Британији пре Молотов-Рибентроп пакта. Они су га одбили и тражили од њега да нападна Немачку да би заштитио Чехословачку. Прогуглајте мало, или изучите мало боље историју. Није све онако како на први поглед изгледа. Украјинска СС дивизија је била чувар логора Аушвиц и Треблинка. Побили су око 500000 Јевреја и око 200000 Пољака у Галицији. Овај што велича Хитлера би то поновио без имало гриже савести. Стаљин их је добро иѕлечио '45.

Još realnije

pre 9 godina

Realno i nema neke velike razlike između Hitlera i Staljina po narode ex-SSSR. Obojca su pobila 20-ak miliona sovjeta-rusa tokom svoje vladavine, cak se pominje i vise žrtava tokom vladavine Staljina. Hitler je više odgovaran za stradanja drugih naroda, a Staljin za stradanje svog... I fasizam i komunizam su bili destruktivni i pogubni totalitarni sistemi. Pogotovo sovjetski komunizam.
(Realno, 10. maj 2014 10:51)
...
Realno nemaš ti pojma.

Stefan

pre 9 godina

I jedan i drugi su bili tirani. Staljin je namerno izgladnjivao Ukrajince, i nasilno deportovao Tatare s Krima. SSSR je odgovorna za "tihi genocid" oko 5 miliona Ukrainaca i zato oni mrze Ruse i sve sto ima veze s njima, pogotovo komunizam. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80

Nostrodamus

pre 9 godina

@bearbrown - tvoj snimak je smesna dezinformacija.... A to to je opasnije od lazi... Pogledaj ceo snimak od 20min i videces u kom kontekstu Kenedi govori.

Bear Brown

pre 9 godina

I u Jugoslaviji su se pre građanskog rata pojavili političari koji su raspirivali nacionalnu mržnju, po njih nekoliko u svakoj republici. Ali su svi oni posle "obavljenog posla" ućutkani na razne načine. Sličan scenario se događa i u Ukrajini. Izgleda je nekom cilj da zavadi slovenske narode među sobom i unazadi ih. Kako to da se ovakvi "političari" ne pojavljuju među Valoncima i Flamancima u Belgiji?! Ne bi trebalo zaboraviti kako je Slobodan Milošević došao na vlast i to da je na početku bio miljenik američkog Saveta za spoljne odnose(CFR). Ne bi trebalo zaboraviti ni poslednji govor J.F. Kenedija http://www.youtube.com/watch?v=VH6lOK_ZnL8 i to da ga je prema zvaničnoj verziji ubio jedan psihopata kojeg je kasnije ubio kafedžija.

Trovach

pre 9 godina

Po meni dostupnim podacima, Staljin je pre 2. sv. rata ugusio nacionalisticki i separatisticki pokret, tako da su Ukrajinci (ali ne svi) docekali Hitlera kao oslobodioca. Cak su revnosno progonili Jevreje, ali nisu bili svesni da su Rajhu bili potrebni samo dok mu sluze. Mi smo u skoli ucili da je Hitler rekao: "Slovene i obojene pokoriti ili istrebiti." Svi predstavnici Slovena koji podrzavaju nacizam imaju ozbiljan problem u glavi.

popeye

pre 9 godina

Пуч на Мајдану и садашња ситуација у Украјини враћају се Европи, САД и Канади као бумеранг, са веома мрачним изгледима по цео свет. Авети фашизма и нацизма поново марширају, овај пут јаче него икад.

sibirac

pre 9 godina

da li ce sada neko od ovih cia- botova da nam objasnjava da u Kijevu na vlasti sada nisu fasisti? ova zena, video sam klip na YT, je HEROJKA!

Istina

pre 9 godina

Kada Rusi shvate da ih svi sadasnji i bivsi (SSSR-a)susedi mrze, bice im i jasnija ova poruka guvernera. Rusi su samo dve nedelje nakon napada Nemacke na Poljsku isto to uradili; samo par meseci kasnije napali su Finsku, a da ne govorimo o okupaciji Estonije, Letonije i Litvanije. Nije ni cudo da su neki od tih naroda kasnije docekali Nemce kao oslobodioce. Nikome Rusi doneli dobra nisu, pocevsi od Finaca na severu pa do Jermena i Gruzinaca na jugu. Nije ni cudo sto svi ti narodi sada traze zastitu svojim clanstvom u NATO-u.

Jovan

pre 9 godina

Sad nam recite da nova ukrajinska vlast nije fašistička. Potomci galicijske ss divizije su zavladali Ukrajinom izvršivši državni udar uz pomoć SAD. Treba im slomiti kičmu.

Sandra

pre 9 godina

To je pozeljni Ukrajinac. To je ono sto EU i USA zele. Nece proci mnogo vremena a slicne stvari ce se desavati i kod nas. Bojim se da to nije moguce spreciti.

Darko

pre 9 godina

Sram bilo svakoga ko ne poštuje 55 miliona života ugašenih u II svetskom ratu.
(Tanja, 10. maj 2014 10:21)
**********************************

Poštovanje tih žrtava je jedna stvar (velika većina ljudi ih poštuje), nazvati Staljina pravim imenom krvoloka i tiranina (što svakako jeste bio) sasvim druga.

kraja

pre 9 godina

...i dok se zapad ubi da objasni svetu da ukrajina nije u fasistoidnom stadijumu, njeni politicari javno hvale hitlera...
...kod nas bi narod rekao "ja ga krstim, a on pr.."..

c i t i z e n

pre 9 godina

Kako bi bilo da navedete neposredan izvor a ne Tanjug. I bilo bi svakako dobro da vesti iz ruskih medija potvrdite zapadnim i obratno. Znamo kakva se propaganda vodi sa obe strane i da se zato ne može verovati vesti sa samo jedne strane.

Komentator

pre 9 godina

To su ta gospoda koja su deo nove vlasti, to je ta retorika i "evropske" vrednosti...
Janukovič je bio lopov i trebalo je da ode, ali ne pučem već porazom na izborima. Puč je samo u prvi plan izbacio ovakve likove i neke partije koje su imale slabu podršku u narodu...

mrki

pre 9 godina

Covek zivi u demikratiji to jeste fazizam. Pricas sta hoces a zatim tuzis drugacije misleceg i kod demokratskog sudstva dobijes ostetu za krsenje ljudskog prava slobode govora. U celoj evropi su fasisti na vlasti samo se tako ne nazivaju. Ukrajina je samo pravi primer evropskih vrednosti.

jvs

pre 9 godina

To je Ukrajina kakvu je zeli velika nemacka kolonija zvana EU! Ziveo oslobodioc! I nama ce Vucko uskoro reci ko nas je oslobodio '45. Pogresno smo ucili istoriju desetljecima, od mog oca,mene. Nadam se da ce moje dete imati priliku nauciti kako je zapravo bilo. Tu je veliki mentor, frau Merkl! Sad istina nece omanuti.

Misha

pre 9 godina

Ma oboje su bili diktatori i zločinci, zar je bilo bitno u ime čega? Staljin je pobio svojih ljudi približno koliko i sam Hitler što je pobio Sovjeta.

Marko

pre 9 godina

Pre nekoliko meseci sam gledao odličan kanadski film i nemačkim i engleskim pilotima,koji su pali na teritoriju neutralne Irske i bili smešteni u nekakve logore. I komandant logora i stražari su bili mnogo naklonjeniji nemačkim pilotima nego engleskim. Kada je jedan engleski oficir pitao zašto je to tako, komandant je ogovrio:, Pa znate, mi nikada nismo bili pod nemačkom čizmom i Nemci nas nikada nisu terorisali, a Englezi to rade vekovima.
Dakle, WWII se može gledati kroz mnogo prizmi,a razni narodi mogu imati razne percepcije.Na primer u Indiji su ljudi navijali da Hitler pobedi Englesku.Zanmo i razloge za to. Tako je i sa Ukrajinom.Rusi su im oduzeli nezavisnost 1922.godine.Posle toga su usledili masovni zločini, pa preseljenja u Srednju Aziju,a napsoletku i najmasovniji mirnodopski pomor Golodomor,u kojem je umrlo, od gladi, 6 miliona ukrajinskih civila,mahom žena i dece.A ne treba zaboraviti ni dva zločina iz 1939.godine, kada je Crvena Armija u Katinjskoj šumi i Žitomirskoj luči izvršila masovna streljanja ukrajinskih vojnika,oficira, ali i intelektialne elite.Ti zločini su prvo pripisani SS,da bi se vec 1942.godine jasno ustanovilo ko je odgovoran.

Realno

pre 9 godina

Realno i nema neke velike razlike između Hitlera i Staljina po narode ex-SSSR. Obojca su pobila 20-ak miliona sovjeta-rusa tokom svoje vladavine, cak se pominje i vise žrtava tokom vladavine Staljina. Hitler je više odgovaran za stradanja drugih naroda, a Staljin za stradanje svog... I fasizam i komunizam su bili destruktivni i pogubni totalitarni sistemi. Pogotovo sovjetski komunizam.

vaske

pre 9 godina

Samo je rekao sto svaki antikomunista i misli.
Svi oni Hitlera smatraju oslobodiocem od "jarma komunizma", to se moze videti i po komentarima antikomunista, kako rusofobskih tako i rusofilskih.

Mali Hijavata

pre 9 godina

Fašizam u Ukrajini!? Nemoguće - ruska propaganda! Onaj njihov Stepan Bandera iz II sv. rata za koga je Pavelić malo dete, im se slučajno "omakao". Oni su "na putu" ka evroatlantskim integracijama. Imaju AGENDU!

Јована

pre 9 godina

Није рекао ништа нелогично јер добар део владе Украјине чине нацисти и, при томе, имају отворену подршку демократских земаља као што су САД и државе ЕУ. Друга је ствар, што ставити Хитлера у било какав позитиван контекст, представља злочин.

Bratislav

pre 9 godina

Nadam se da druge vesti koje dođu posredno do nas bivaju proverene, ili bar njihov prevod.
Žena nije otrčala, pošto je imala dete u rukama, a skup je održan napolju, ispred spomenika.
U svakom slučaju, čak i da situacija u Ukrajini nije ovako loša kao što jeste, bilo bi dobro pogledati ceo klip i zapitati se još jednom gde smo i šta se dešava oko nas.

http://m.youtube.com/watch?v=A05s6GrztbQ

Jovan

pre 9 godina

Sad nam recite da nova ukrajinska vlast nije fašistička. Potomci galicijske ss divizije su zavladali Ukrajinom izvršivši državni udar uz pomoć SAD. Treba im slomiti kičmu.

sibirac

pre 9 godina

da li ce sada neko od ovih cia- botova da nam objasnjava da u Kijevu na vlasti sada nisu fasisti? ova zena, video sam klip na YT, je HEROJKA!

Mali Hijavata

pre 9 godina

Fašizam u Ukrajini!? Nemoguće - ruska propaganda! Onaj njihov Stepan Bandera iz II sv. rata za koga je Pavelić malo dete, im se slučajno "omakao". Oni su "na putu" ka evroatlantskim integracijama. Imaju AGENDU!

Штилцована катаболцна

pre 9 godina

Само будале изједначавају Стаљина и Хитлера. Стаљин, какав год да је био, није имао расне законе. Није ни један народ сматрао нижом врстом која мора да служи вишој. Број жртава у стаљиновим чисткама се намерно преувеличава на западу, да би се смањио број совјетских грађана погинулих и побијених у другом светском рату. Такође, број његових жртава намерно је почео да увеличава Хрушчов, иначе Украјинац, јер је мрзео Стаљина, који га је звао Љас(Пољак). најновија истраживања показују да је број страдалих у Стаљиновим чисткама мањи од 4 милиона, што је много, али је много мања од 23 милиона погинулих совјетских грађана у другом светском рату.Да би сте изучавали Катин и поделу Пољске, морали би сте знати историју Совјетско-Пољског рата 1921-1922 године. Сто хиљада совјетских војника умрло је у пољским логорима. Катин је освета за то. Такође, други светски рат је почео не нападом на Пољску, већ окупацијом Чехословачке, коју је уз Немачку, напала и Пољска и узела јој Тренчин и то пре окупације Чешке од стране Немачке. Стаљин је нудио пакт Француској и Британији пре Молотов-Рибентроп пакта. Они су га одбили и тражили од њега да нападна Немачку да би заштитио Чехословачку. Прогуглајте мало, или изучите мало боље историју. Није све онако како на први поглед изгледа. Украјинска СС дивизија је била чувар логора Аушвиц и Треблинка. Побили су око 500000 Јевреја и око 200000 Пољака у Галицији. Овај што велича Хитлера би то поновио без имало гриже савести. Стаљин их је добро иѕлечио '45.

kraja

pre 9 godina

...i dok se zapad ubi da objasni svetu da ukrajina nije u fasistoidnom stadijumu, njeni politicari javno hvale hitlera...
...kod nas bi narod rekao "ja ga krstim, a on pr.."..

Јована

pre 9 godina

Није рекао ништа нелогично јер добар део владе Украјине чине нацисти и, при томе, имају отворену подршку демократских земаља као што су САД и државе ЕУ. Друга је ствар, што ставити Хитлера у било какав позитиван контекст, представља злочин.

Komentator

pre 9 godina

To su ta gospoda koja su deo nove vlasti, to je ta retorika i "evropske" vrednosti...
Janukovič je bio lopov i trebalo je da ode, ali ne pučem već porazom na izborima. Puč je samo u prvi plan izbacio ovakve likove i neke partije koje su imale slabu podršku u narodu...

Slobodan

pre 9 godina

Nije samo u Ukrajini tako mišljenje. U Estoniji,Letoniji i Litvaniji je isto,a one su čak i deo EU. A juče je se kod naših komšija desila još gora stvar. Na otvaranju obnovljene vijećnice u Sarajevu se u jednom momentu na fasadi pojavila zastava sa svastikom . Autor performansa je objasnio d aje svastika na Sarajevskoj vijećnici deo istorijskog nasleđa. Strašno. Na dan kada se u Nemačkoj povlači iz prodaje "Arijelov" prašak za veš zbog broja 18.(a-1 h-8)koji se smatra Hitlerovim monogramom, u bivšim kvislingškim tvorevinama se bez srama ističu nacistički simboli . Nisu ništa naučili od Nemačke kada je u pitanju distanciranje od nacističke prošlosti. U BiH čak smatraju da oni i nemaju nacističku prošlost i da su borci 13.SS dinizije (Handžar)bili patriote i rodoljubi.

popeye

pre 9 godina

Пуч на Мајдану и садашња ситуација у Украјини враћају се Европи, САД и Канади као бумеранг, са веома мрачним изгледима по цео свет. Авети фашизма и нацизма поново марширају, овај пут јаче него икад.

Sandra

pre 9 godina

To je pozeljni Ukrajinac. To je ono sto EU i USA zele. Nece proci mnogo vremena a slicne stvari ce se desavati i kod nas. Bojim se da to nije moguce spreciti.

mrki

pre 9 godina

Covek zivi u demikratiji to jeste fazizam. Pricas sta hoces a zatim tuzis drugacije misleceg i kod demokratskog sudstva dobijes ostetu za krsenje ljudskog prava slobode govora. U celoj evropi su fasisti na vlasti samo se tako ne nazivaju. Ukrajina je samo pravi primer evropskih vrednosti.

jvs

pre 9 godina

To je Ukrajina kakvu je zeli velika nemacka kolonija zvana EU! Ziveo oslobodioc! I nama ce Vucko uskoro reci ko nas je oslobodio '45. Pogresno smo ucili istoriju desetljecima, od mog oca,mene. Nadam se da ce moje dete imati priliku nauciti kako je zapravo bilo. Tu je veliki mentor, frau Merkl! Sad istina nece omanuti.

Bratislav

pre 9 godina

Nadam se da druge vesti koje dođu posredno do nas bivaju proverene, ili bar njihov prevod.
Žena nije otrčala, pošto je imala dete u rukama, a skup je održan napolju, ispred spomenika.
U svakom slučaju, čak i da situacija u Ukrajini nije ovako loša kao što jeste, bilo bi dobro pogledati ceo klip i zapitati se još jednom gde smo i šta se dešava oko nas.

http://m.youtube.com/watch?v=A05s6GrztbQ

Još realnije

pre 9 godina

Realno i nema neke velike razlike između Hitlera i Staljina po narode ex-SSSR. Obojca su pobila 20-ak miliona sovjeta-rusa tokom svoje vladavine, cak se pominje i vise žrtava tokom vladavine Staljina. Hitler je više odgovaran za stradanja drugih naroda, a Staljin za stradanje svog... I fasizam i komunizam su bili destruktivni i pogubni totalitarni sistemi. Pogotovo sovjetski komunizam.
(Realno, 10. maj 2014 10:51)
...
Realno nemaš ti pojma.

Bear Brown

pre 9 godina

I u Jugoslaviji su se pre građanskog rata pojavili političari koji su raspirivali nacionalnu mržnju, po njih nekoliko u svakoj republici. Ali su svi oni posle "obavljenog posla" ućutkani na razne načine. Sličan scenario se događa i u Ukrajini. Izgleda je nekom cilj da zavadi slovenske narode među sobom i unazadi ih. Kako to da se ovakvi "političari" ne pojavljuju među Valoncima i Flamancima u Belgiji?! Ne bi trebalo zaboraviti kako je Slobodan Milošević došao na vlast i to da je na početku bio miljenik američkog Saveta za spoljne odnose(CFR). Ne bi trebalo zaboraviti ni poslednji govor J.F. Kenedija http://www.youtube.com/watch?v=VH6lOK_ZnL8 i to da ga je prema zvaničnoj verziji ubio jedan psihopata kojeg je kasnije ubio kafedžija.

Realno

pre 9 godina

Realno i nema neke velike razlike između Hitlera i Staljina po narode ex-SSSR. Obojca su pobila 20-ak miliona sovjeta-rusa tokom svoje vladavine, cak se pominje i vise žrtava tokom vladavine Staljina. Hitler je više odgovaran za stradanja drugih naroda, a Staljin za stradanje svog... I fasizam i komunizam su bili destruktivni i pogubni totalitarni sistemi. Pogotovo sovjetski komunizam.

Marko

pre 9 godina

Pre nekoliko meseci sam gledao odličan kanadski film i nemačkim i engleskim pilotima,koji su pali na teritoriju neutralne Irske i bili smešteni u nekakve logore. I komandant logora i stražari su bili mnogo naklonjeniji nemačkim pilotima nego engleskim. Kada je jedan engleski oficir pitao zašto je to tako, komandant je ogovrio:, Pa znate, mi nikada nismo bili pod nemačkom čizmom i Nemci nas nikada nisu terorisali, a Englezi to rade vekovima.
Dakle, WWII se može gledati kroz mnogo prizmi,a razni narodi mogu imati razne percepcije.Na primer u Indiji su ljudi navijali da Hitler pobedi Englesku.Zanmo i razloge za to. Tako je i sa Ukrajinom.Rusi su im oduzeli nezavisnost 1922.godine.Posle toga su usledili masovni zločini, pa preseljenja u Srednju Aziju,a napsoletku i najmasovniji mirnodopski pomor Golodomor,u kojem je umrlo, od gladi, 6 miliona ukrajinskih civila,mahom žena i dece.A ne treba zaboraviti ni dva zločina iz 1939.godine, kada je Crvena Armija u Katinjskoj šumi i Žitomirskoj luči izvršila masovna streljanja ukrajinskih vojnika,oficira, ali i intelektialne elite.Ti zločini su prvo pripisani SS,da bi se vec 1942.godine jasno ustanovilo ko je odgovoran.

vaske

pre 9 godina

Samo je rekao sto svaki antikomunista i misli.
Svi oni Hitlera smatraju oslobodiocem od "jarma komunizma", to se moze videti i po komentarima antikomunista, kako rusofobskih tako i rusofilskih.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Није рекао ништа нелогично јер добар део владе Украјине чине нацисти и, при томе, имају отворену подршку демократских земаља као што су САД и државе ЕУ. Друга је ствар, што ставити Хитлера у било какав позитиван контекст, представља злочин.
(Јована, 10. maj 2014 10:37)
...
Me kapiram koja je to druga stvar u ovom govoru irečena a tiče se realno pozitivnih stvari vezanih za lik i delo Adolfa Hitlera.Ja ne kažem da ih nema(slikanje),međutim ovaj je ovde pričao o tome kako je Hitler oslobađao svet od komunista.To ne samo da nije tačno,nego i da je tačno komunizam je neuporediv sa nacizmom i fašizmom.To nema blage veze jedno sa drugim.Inače zločine su činili i komunisti i nacisti,a bogami i demokrate.Demokrate zločine čine i dan danas.Svi ti zločini u osnovi imaju veze samo sa nacističkom i fašističkom ideologijom,dok ove demokrate i komunisti su ubijali iz drugih-praktičnih razloga.Svi pričaju o Staljinu,a šta ćemo sa Amerikom i crncima.Šta ćemo sa Amerikom i demokratijom koja i dan danas krije koliko je pobila crnaca samo zato što su smatrani nižim bićima.Šta ćemo sa izrabljivanjem i ubijanjem radnika od strane američkih industrijalaca u vreme velike krize.Ne to nisu zločini,zločini su samo kada ih prave komunisti i to još Rusi.Osim toga ja koji veze nemam sa komunizmom,čitajući razno raznu literaturu nisam primetio bilo šta anticivlizacijski u idologiji komunizma,za razliku od nacizma i fašizma.Naravno i demokratija je lepa u teoriji.I nemoj samo da prebrojavamo mrtve.

Бојан Илић

pre 9 godina

Staljin tiranin, Hitler oslobađao?

А пре тога Романов тиранин а Лењин ослободилац?!

А Европа морални патуљак!:-))
Јадно, јер сам и ја део ње!

Misha

pre 9 godina

Ma oboje su bili diktatori i zločinci, zar je bilo bitno u ime čega? Staljin je pobio svojih ljudi približno koliko i sam Hitler što je pobio Sovjeta.

Trovach

pre 9 godina

Po meni dostupnim podacima, Staljin je pre 2. sv. rata ugusio nacionalisticki i separatisticki pokret, tako da su Ukrajinci (ali ne svi) docekali Hitlera kao oslobodioca. Cak su revnosno progonili Jevreje, ali nisu bili svesni da su Rajhu bili potrebni samo dok mu sluze. Mi smo u skoli ucili da je Hitler rekao: "Slovene i obojene pokoriti ili istrebiti." Svi predstavnici Slovena koji podrzavaju nacizam imaju ozbiljan problem u glavi.

Rodoljub

pre 9 godina

Obzirom kakve stavove iznose ovi demokratski CIA-Euromajdanovci, svakom je jasno sa kim Rusija ima posla. Sva sreca za mirnodopski svet sto je Rusija vojno jaka, pa moze da se suprotstavi najezdi fasizma i gangstera iz Vasingtona.

Istina

pre 9 godina

Kada Rusi shvate da ih svi sadasnji i bivsi (SSSR-a)susedi mrze, bice im i jasnija ova poruka guvernera. Rusi su samo dve nedelje nakon napada Nemacke na Poljsku isto to uradili; samo par meseci kasnije napali su Finsku, a da ne govorimo o okupaciji Estonije, Letonije i Litvanije. Nije ni cudo da su neki od tih naroda kasnije docekali Nemce kao oslobodioce. Nikome Rusi doneli dobra nisu, pocevsi od Finaca na severu pa do Jermena i Gruzinaca na jugu. Nije ni cudo sto svi ti narodi sada traze zastitu svojim clanstvom u NATO-u.

Flash

pre 9 godina

Staljin, koliko god da je brutalan bio, a bio je veoma brutalan, ne moze se porediti sa Hitlerom... Od svih saveznickih vodja niko vise od Staljina nije zasluzan za sprecavanje stvaranja nacisticke planete, u kojoj mi Srbi i svi ostali Sloveni, kao i Jevreji i Romi, ne bismo postojali. Samo sto u danasnjem svetu na zapadu izgleda je veci tabu komunizam od nacizma. Kad cujem ovakve likove koji uzdizu Hitlera nad Staljinom koristeci cuvenu retoriku Staljinovih cistki, stalno se setim one recenice iz 'Balkanskog spijuna' - ''Staljin vas je ubijao, ali vas nije ubijao dovoljno!''

Darko

pre 9 godina

Sram bilo svakoga ko ne poštuje 55 miliona života ugašenih u II svetskom ratu.
(Tanja, 10. maj 2014 10:21)
**********************************

Poštovanje tih žrtava je jedna stvar (velika većina ljudi ih poštuje), nazvati Staljina pravim imenom krvoloka i tiranina (što svakako jeste bio) sasvim druga.

Александр невскии

pre 9 godina

Коментар господина Карла Билта, који каже следеће за православље у Русији, а и односи се вероватно и у глобалу:
„У данашњој Русији ситуација је много гора. Путин демонстрира приврженост не међународним вредностима, већ православним. Његова подршка Асаду у Сирији може се објаснити тиме што је Асад штитио православне у Сирији. Поред тога, православље је опасније од исламског фундаментализма и због тога представља највећу опасност за западну цивилизацију.“

Запитајте се, моји европејци, да ли нам ти исти западњаци желе добро, са оваквим изјавама, једног од њених представника. Ово је чиста фашистичка изјава Билта, а вероватно да и многи други западњаци исто мисле, само неће то јавно да признају.

Нацизам никада није умро нити је побеђен, јер он данас живи само под другим називом...

c i t i z e n

pre 9 godina

Kako bi bilo da navedete neposredan izvor a ne Tanjug. I bilo bi svakako dobro da vesti iz ruskih medija potvrdite zapadnim i obratno. Znamo kakva se propaganda vodi sa obe strane i da se zato ne može verovati vesti sa samo jedne strane.

lahm

pre 9 godina

U Hersonu su Nemci ubili preko 50.000 Slovena. Ovaj čovek nije normalan. Biće da su mržnja i emocije mnogima u Ukrajini pomutile razum. Građanski rat...

M.V.

pre 9 godina

Svaki Sloven koji kaze da ga je Hitler oslobodio, ima ogroman problem u glavi. Ono, što je Hitler uradio je bila samo jedna faza rata, a da je pobjedio, onda bi usljedilo još nekoliko faza, gdje bi vjerovatno nastradali najviše Česi, Poljaci, Slovenci,Slovaci, Hrvati, Bjelorusi, Rusi, Srbi i ovi Ukrajinci, posebno u ovom zapadnom djelu gdje ga veličaju. Svi se oni nalaze na prostoru gdje je Hitler planirao da rasiri Njemacku naciju, samo bi bilo pitanje vremena kad bi ko nastradao, tj. da li bi prvo igrao ulogu egzekutora (kao Hrvati), pa onda kad završi posao, ulogu žrtve. A ova izdajnička i slugarska plemena (najvecim dijelom Hrvati, djelom Ukrajinci i Poljaci) su radili protiv svih Slovena i to za najljuće neprijatelje Germane, a rade i dan danas.

tema iz teksta

pre 9 godina

Da li se neko seca slucaja Dzon Demjanuk? Da, to je onaj Ukrajinac koji je potkraj zivota u Americi uhapsen i isporucen Nemackoj. Tamo su mu sudili (ima dve-tri godine) kao nacistickom cuvaru logora za eksterminaciju.
Zapadni Ukrajinci su se bili pridruzili Hitleru kao kod nas Hrvati i muslimani. Svi su oni ostavili potomke.
U Splitu je jucer za Dan pobede gradonacelnik otkrijo spomenik ustaskom pukovniku nekom "vitezu" Bobanu..
"Antifasisticki" sajtovi se time u principu ne bave jer ne mogu da iskonstruisu optuzbu Srbima i Rusima

komunizam i nacizam

pre 9 godina

Jedna od najkvalitetnijih definicija slobode je da "sloboda podrazumeva sve slobode , osim slobode ugrozavanja drugog" . Staljina su trpeli njegovi, na kraju krajeva ko ime je kriv. Osim toga, Staljin, bez ozira sto je poznato da nije bio zaljubljen u Jevreje (iznad svega ekonomski razlozi), nikada o svom narodu nije razmisljao kao o nad-narodu, niti o nasilnoj eliminaciji drugih naroda.On je prosto bio tiranin, van nacionalne odrednice - bass kao ssto je njegov komunizam bio tiranija bez nacionalne odrednice. Nema tu ideje o narodima koji ne zavredjuju da zive.
O Hitleru i nacizmu ne vredi trositi reci.
Ali treba reci da je vec i neprepoznavanje Hitlera i nacizma ravno zlocinu.

srbijanac

pre 9 godina

Mislio sam da dam Kommentar u vezi ovog gradonacelnika u Ukrajini, ali posto sam pogledao komentare..........odustajem. Pa ja sam mislio da danas skoro da ne postoje osobe koje ce Hitlera opravdati (po bilo kom osnovu), ali izgleda da je danas opasno ziveti.

my way

pre 9 godina

Evo zašto propadamo kao narod i država. Jedan manijak kaže da je Hitler osloboditelj, publika ga izvižda, pokušavaju da mu otmu mikrofon, a mi Srbi po komentarima nazivamo celu Ukrajinu i Kijev fašističkom tvorevinom na osnovu toga i još i spominjemo CIA iz nekog razloga.

Zaista nismo normalni i zaslužujemo da nas svet mrzi.
(nenad, 10. maj 2014 15:10)

Dobro, dokle ce se omogucavati ovakvom ljigavom i licemernom ljudskom talogu da siri svoju mrznju sedeci u svojoj foteljici? Kakav je ovo retardiran i monstruozan komentar? Da li je dozvoljeno na svaki moguci nacin gaziti ovaj napaceni narod i njegove zrtve, a velicati njegove dzelate? Strasno, upravo zato mi propadamo kao drzava i narod, a ne zbog besmislica koje je ovaj napisao! Nije ni potrebno, ali cisto da kazem da ovde nije u pitanju jedan manijak nego guverner cele jedne oblasti, sto ce reci jedna od istaknutih licnosti nove samozvane vlasti, koja je u fotelje dosla silom preko ulice i uz ljudske zrtve i koja je odmah ukinula manjinske jezike u celoj Ukrajini, koja ima u sebi fasisticke i nacisticke elemente, ne zato sto ih neko tako naziva, vec zato sto se jasno i javno tako deklarisu.

nenad

pre 9 godina

Evo zašto propadamo kao narod i država. Jedan manijak kaže da je Hitler osloboditelj, publika ga izvižda, pokušavaju da mu otmu mikrofon, a mi Srbi po komentarima nazivamo celu Ukrajinu i Kijev fašističkom tvorevinom na osnovu toga i još i spominjemo CIA iz nekog razloga.

Zaista nismo normalni i zaslužujemo da nas svet mrzi.

То је та агенда

pre 9 godina

Човек видео да је нпр. млада демокрација награђена за избацивање Срба из устава, и прогон, награђена за бацање цвећа на Хитлерове тенкове и обнову целог тог гламура 1991., и чему сад чуђење? То је европски пут.
Па ваљда је то права демократија и победа чим Европа подржава.
Или то ипак није кажњено па опет дивља зло.

djuro

pre 9 godina

Hitler je bio nacionalista hteo je Veliku Nemacku, i zato je pobio sve one koji mu smetaju. Staljin je bio komunista, borac za radnicka prava i unistavao je sve one koji su hteli kapitalisticku "demokratiju", koju eto danas imamo i vidimo kako izgleda. Staljin je tvrdio da kumunizam ako hoce da opstane MORA da osvoji ceo svet inace ce biti unisten od Kapitalizma! Zar ovo nije tacno? Zar nije isto tacno da Zapad unistava sve one koji nisu za zapadnu "demokratiju" ali na suptilniji nacin! U Americi su sve partije dozvoljene osim komunisticke? Zasto? Cak i fasisticka? Srecom radnici u Americi su nepismeni dovoljno da i ne znaju sta je to kumunizam. Zapadna demokratija se sastoji u glasanju za Vladara, tu pocinje i tu se zavrsava. To je samo D od demokratije. Sustina demokratije je da NAROD DONOSI odluke a ne da glasa za diktatora!

Stefan

pre 9 godina

I jedan i drugi su bili tirani. Staljin je namerno izgladnjivao Ukrajince, i nasilno deportovao Tatare s Krima. SSSR je odgovorna za "tihi genocid" oko 5 miliona Ukrainaca i zato oni mrze Ruse i sve sto ima veze s njima, pogotovo komunizam. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80

AlekS

pre 9 godina

Staljin jeste tiranin,ali Hitler nije oslobodilac!
Pogledaj te nas iz nekad istocnog bloka i sve je jasno! Ako je neko osakatio istocnu Evropu to su bili Staljin i njegovi drugovi poput Tita,Ceuceskua i ostlih! Hvala im ali njihova sloboda nam nije trebala,jer je znacila zatvor!
(anticenzura, 10. maj 2014 15:29)

Da nije bilo Staljina Rusije danas ne bi bilo, bar ne u ovim granicama. Posle iskustva sa Gorbacovom i Jeljcinom i "demokratizacijom" Rusije pod njihovom vlascu, to je valjda svima jasno. Dokazi su svuda oko nas, nasa ekonomija i odnosi u drustvu, Rumunija, Bugarska, Ukrajina, Madjarska, Slovacka i donekle Balticke zemlje.

anticenzura

pre 9 godina

Staljin jeste tiranin,ali Hitler nije oslobodilac!
Pogledaj te nas iz nekad istocnog bloka i sve je jasno! Ako je neko osakatio istocnu Evropu to su bili Staljin i njegovi drugovi poput Tita,Ceuceskua i ostlih! Hvala im ali njihova sloboda nam nije trebala,jer je znacila zatvor!

sloboda narodu

pre 9 godina

Aveti se bude, uskoro ce poceti krvavi pir. Vreme je da se sprema oruzje, nas ovo sigurno nece da zaobidje. I po komentarima se to vidi. Ali ako mora da bude rata, ako je to cena slobode, neka dodje, ne bojimo se. SMRT FASIZMU!

Ivan

pre 9 godina

@(M.Cs, 10. maj 2014 17:31)

Nisi u toku druze, leci deljeni Jevrejima u Donjecku su podvala Sesnog sektora i nemaju veze sa proruskim pobunjenicima sto je potvrdio i glavni rabin u Donjecku, a sto se Staljina tice on je bio Gruzijac i kao klinac nije znao ni rec ruskog.

AlekS

pre 9 godina

Kako bi bilo da navedete neposredan izvor a ne Tanjug. I bilo bi svakako dobro da vesti iz ruskih medija potvrdite zapadnim i obratno. Znamo kakva se propaganda vodi sa obe strane i da se zato ne može verovati vesti sa samo jedne strane.
(c i t i z e n, 10. maj 2014 11:24)

https://www.youtube.com/watch?v=A05s6GrztbQ A naslov je "У Одарченко забирают микрофон ".

oslobodilacodpametihvalalektor

pre 9 godina

Staljin, Janukovič, Putin,...pa koji bi narod ostao normalan posle svih zlodela koja su nad njim vršena. Mislite li da je na Balkanu ijedan narod ostao normalan? Pogledajte samo histeriju protiv ćirilice u komšiluku. Ništa bolje nije ni sa druge strane. Moglo bi se reći da je najmudriju politiku vodio Kiro Gligorov, jer su Makedonci prošli sa najmanje žrtava, bar zasad.

D

pre 9 godina

Koliko sam samo od dobro potkovanih Nemaca cuo tu teoriju o losem Staljinu!
Ne negiraju da je Hitler zlocinac bio, ali ni Staljin nije bio bolji!
Bas kao i sa ovom teorijom o pocetku Velikog rata (I sv. rat), kako su Austrougari imali strah od "velike Srbije" te su quasi preventivno napali! I to se
cuje iz ustiju istoricara, ej!????

M.Cs

pre 9 godina

"Bas me zanima sta jevrejski narod kaze na sve ovo! Cudi me da drzava Izrael cuti o ovoj situaciji u Ukrajni!
(42, 10. maj 2014 11:20)"

Slucajno sam gledao reportazu, koju je BBC snimila sa Jevrejima iz Donjecka. Njih je oko 15.000 u gradu, i prorusko rukovodstvo im je nalozila da plate dodatni porez jer zele da ostanu u Ukrajni, ili da jednostavno napuste Donbas.

Inace u Rusiji postoji Jevrejska Autonomna Pokrajina, na samoj Kineskoj granici, koju su Staljin i ostali stvorili, da bi se oslobodili od Jevreja koji su ziveli u Sovjetskom Savezu.

Toliko o Rusima [sic!].

Android Jelly Bean

pre 9 godina

I Staljin i Hitler su bila dva zla!
Prvi je pokorio Evropu i pobio na milione ljudi, a drugi nas je oslobodio od prvog zla,a onda pokorio pola Evrope (HTIO I JUGOSLAVIJU, BRACO SRBI - jer ste zaboravni) a onda pobio na milione svojih gradjana, Rusa, Ukrajinaca i ostalih! Dakle, ne zna se koji je gori bio!

Trovach

pre 9 godina

Malo da skrenem sa teme. Meni fasisticki i komunisticki pristup ekonomiji i proizvodnji deluje slicno, ali je razlika u nacionalnom i rasnom pitanju. Dok nacisti u prvi plan guraju jednu nad naciju i nad rasu, kod komunista nacionalna pripadnost uopste nije bitna. Bitna je samo klasna pripadnost. Ucio sam marksizam u skoli i ovo sam tako shvatio. Neko ce reci da sam dobro shvatio, a neko da nisam uopste. Prostora za kritike ima o-ho-ho.

zar nije tako?

pre 9 godina

pogledajte to iz perspektive naroda koji je pod ruskom čizmom veoma dugo, u tom momentu i historijskom razdoblju Hitler je za njih bio oslobodilac jer su imali i izgleda i dan danas imaju problema sa rusima.

Bole

pre 9 godina

Mediji jure senzaciju, pogledajte klip na youtube. Covek kaze da je Hitler usao u Ukrajinu pod izgovorom da ih oslobadja od komunizma i Staljinove tiranije. To je to.

Nostrodamus

pre 9 godina

@bearbrown - tvoj snimak je smesna dezinformacija.... A to to je opasnije od lazi... Pogledaj ceo snimak od 20min i videces u kom kontekstu Kenedi govori.

vec vidjeno

pre 9 godina

Bas me zanima sta jevrejski narod kaze na sve ovo! Cudi me da drzava Izrael cuti o ovoj situaciji u Ukrajni!
(42, 10. maj 2014 11:20)

Mozda nisu dobro informisani ?
a mozda mi nismo dobro informisani ? :)
Ono kao sa druge strane su svi Rogati i Fasisti .
A mi to verujemo ,zato sto mi samo to i hocemo da verujemo.:(((

Istina

pre 9 godina

Kada Rusi shvate da ih svi sadasnji i bivsi (SSSR-a)susedi mrze, bice im i jasnija ova poruka guvernera. Rusi su samo dve nedelje nakon napada Nemacke na Poljsku isto to uradili; samo par meseci kasnije napali su Finsku, a da ne govorimo o okupaciji Estonije, Letonije i Litvanije. Nije ni cudo da su neki od tih naroda kasnije docekali Nemce kao oslobodioce. Nikome Rusi doneli dobra nisu, pocevsi od Finaca na severu pa do Jermena i Gruzinaca na jugu. Nije ni cudo sto svi ti narodi sada traze zastitu svojim clanstvom u NATO-u.

Marko

pre 9 godina

Pre nekoliko meseci sam gledao odličan kanadski film i nemačkim i engleskim pilotima,koji su pali na teritoriju neutralne Irske i bili smešteni u nekakve logore. I komandant logora i stražari su bili mnogo naklonjeniji nemačkim pilotima nego engleskim. Kada je jedan engleski oficir pitao zašto je to tako, komandant je ogovrio:, Pa znate, mi nikada nismo bili pod nemačkom čizmom i Nemci nas nikada nisu terorisali, a Englezi to rade vekovima.
Dakle, WWII se može gledati kroz mnogo prizmi,a razni narodi mogu imati razne percepcije.Na primer u Indiji su ljudi navijali da Hitler pobedi Englesku.Zanmo i razloge za to. Tako je i sa Ukrajinom.Rusi su im oduzeli nezavisnost 1922.godine.Posle toga su usledili masovni zločini, pa preseljenja u Srednju Aziju,a napsoletku i najmasovniji mirnodopski pomor Golodomor,u kojem je umrlo, od gladi, 6 miliona ukrajinskih civila,mahom žena i dece.A ne treba zaboraviti ni dva zločina iz 1939.godine, kada je Crvena Armija u Katinjskoj šumi i Žitomirskoj luči izvršila masovna streljanja ukrajinskih vojnika,oficira, ali i intelektialne elite.Ti zločini su prvo pripisani SS,da bi se vec 1942.godine jasno ustanovilo ko je odgovoran.

c i t i z e n

pre 9 godina

Kako bi bilo da navedete neposredan izvor a ne Tanjug. I bilo bi svakako dobro da vesti iz ruskih medija potvrdite zapadnim i obratno. Znamo kakva se propaganda vodi sa obe strane i da se zato ne može verovati vesti sa samo jedne strane.

Darko

pre 9 godina

Sram bilo svakoga ko ne poštuje 55 miliona života ugašenih u II svetskom ratu.
(Tanja, 10. maj 2014 10:21)
**********************************

Poštovanje tih žrtava je jedna stvar (velika većina ljudi ih poštuje), nazvati Staljina pravim imenom krvoloka i tiranina (što svakako jeste bio) sasvim druga.

Realno

pre 9 godina

Realno i nema neke velike razlike između Hitlera i Staljina po narode ex-SSSR. Obojca su pobila 20-ak miliona sovjeta-rusa tokom svoje vladavine, cak se pominje i vise žrtava tokom vladavine Staljina. Hitler je više odgovaran za stradanja drugih naroda, a Staljin za stradanje svog... I fasizam i komunizam su bili destruktivni i pogubni totalitarni sistemi. Pogotovo sovjetski komunizam.

Misha

pre 9 godina

Ma oboje su bili diktatori i zločinci, zar je bilo bitno u ime čega? Staljin je pobio svojih ljudi približno koliko i sam Hitler što je pobio Sovjeta.

nenad

pre 9 godina

Evo zašto propadamo kao narod i država. Jedan manijak kaže da je Hitler osloboditelj, publika ga izvižda, pokušavaju da mu otmu mikrofon, a mi Srbi po komentarima nazivamo celu Ukrajinu i Kijev fašističkom tvorevinom na osnovu toga i još i spominjemo CIA iz nekog razloga.

Zaista nismo normalni i zaslužujemo da nas svet mrzi.

Stefan

pre 9 godina

I jedan i drugi su bili tirani. Staljin je namerno izgladnjivao Ukrajince, i nasilno deportovao Tatare s Krima. SSSR je odgovorna za "tihi genocid" oko 5 miliona Ukrainaca i zato oni mrze Ruse i sve sto ima veze s njima, pogotovo komunizam. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80

oslobodilacodpametihvalalektor

pre 9 godina

Staljin, Janukovič, Putin,...pa koji bi narod ostao normalan posle svih zlodela koja su nad njim vršena. Mislite li da je na Balkanu ijedan narod ostao normalan? Pogledajte samo histeriju protiv ćirilice u komšiluku. Ništa bolje nije ni sa druge strane. Moglo bi se reći da je najmudriju politiku vodio Kiro Gligorov, jer su Makedonci prošli sa najmanje žrtava, bar zasad.

vaske

pre 9 godina

Samo je rekao sto svaki antikomunista i misli.
Svi oni Hitlera smatraju oslobodiocem od "jarma komunizma", to se moze videti i po komentarima antikomunista, kako rusofobskih tako i rusofilskih.

zar nije tako?

pre 9 godina

pogledajte to iz perspektive naroda koji je pod ruskom čizmom veoma dugo, u tom momentu i historijskom razdoblju Hitler je za njih bio oslobodilac jer su imali i izgleda i dan danas imaju problema sa rusima.

M.Cs

pre 9 godina

"Bas me zanima sta jevrejski narod kaze na sve ovo! Cudi me da drzava Izrael cuti o ovoj situaciji u Ukrajni!
(42, 10. maj 2014 11:20)"

Slucajno sam gledao reportazu, koju je BBC snimila sa Jevrejima iz Donjecka. Njih je oko 15.000 u gradu, i prorusko rukovodstvo im je nalozila da plate dodatni porez jer zele da ostanu u Ukrajni, ili da jednostavno napuste Donbas.

Inace u Rusiji postoji Jevrejska Autonomna Pokrajina, na samoj Kineskoj granici, koju su Staljin i ostali stvorili, da bi se oslobodili od Jevreja koji su ziveli u Sovjetskom Savezu.

Toliko o Rusima [sic!].

Jovan

pre 9 godina

Sad nam recite da nova ukrajinska vlast nije fašistička. Potomci galicijske ss divizije su zavladali Ukrajinom izvršivši državni udar uz pomoć SAD. Treba im slomiti kičmu.

anticenzura

pre 9 godina

Staljin jeste tiranin,ali Hitler nije oslobodilac!
Pogledaj te nas iz nekad istocnog bloka i sve je jasno! Ako je neko osakatio istocnu Evropu to su bili Staljin i njegovi drugovi poput Tita,Ceuceskua i ostlih! Hvala im ali njihova sloboda nam nije trebala,jer je znacila zatvor!

Штилцована катаболцна

pre 9 godina

Само будале изједначавају Стаљина и Хитлера. Стаљин, какав год да је био, није имао расне законе. Није ни један народ сматрао нижом врстом која мора да служи вишој. Број жртава у стаљиновим чисткама се намерно преувеличава на западу, да би се смањио број совјетских грађана погинулих и побијених у другом светском рату. Такође, број његових жртава намерно је почео да увеличава Хрушчов, иначе Украјинац, јер је мрзео Стаљина, који га је звао Љас(Пољак). најновија истраживања показују да је број страдалих у Стаљиновим чисткама мањи од 4 милиона, што је много, али је много мања од 23 милиона погинулих совјетских грађана у другом светском рату.Да би сте изучавали Катин и поделу Пољске, морали би сте знати историју Совјетско-Пољског рата 1921-1922 године. Сто хиљада совјетских војника умрло је у пољским логорима. Катин је освета за то. Такође, други светски рат је почео не нападом на Пољску, већ окупацијом Чехословачке, коју је уз Немачку, напала и Пољска и узела јој Тренчин и то пре окупације Чешке од стране Немачке. Стаљин је нудио пакт Француској и Британији пре Молотов-Рибентроп пакта. Они су га одбили и тражили од њега да нападна Немачку да би заштитио Чехословачку. Прогуглајте мало, или изучите мало боље историју. Није све онако како на први поглед изгледа. Украјинска СС дивизија је била чувар логора Аушвиц и Треблинка. Побили су око 500000 Јевреја и око 200000 Пољака у Галицији. Овај што велича Хитлера би то поновио без имало гриже савести. Стаљин их је добро иѕлечио '45.

Još realnije

pre 9 godina

Realno i nema neke velike razlike između Hitlera i Staljina po narode ex-SSSR. Obojca su pobila 20-ak miliona sovjeta-rusa tokom svoje vladavine, cak se pominje i vise žrtava tokom vladavine Staljina. Hitler je više odgovaran za stradanja drugih naroda, a Staljin za stradanje svog... I fasizam i komunizam su bili destruktivni i pogubni totalitarni sistemi. Pogotovo sovjetski komunizam.
(Realno, 10. maj 2014 10:51)
...
Realno nemaš ti pojma.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

I Staljin i Hitler su bila dva zla!
Prvi je pokorio Evropu i pobio na milione ljudi, a drugi nas je oslobodio od prvog zla,a onda pokorio pola Evrope (HTIO I JUGOSLAVIJU, BRACO SRBI - jer ste zaboravni) a onda pobio na milione svojih gradjana, Rusa, Ukrajinaca i ostalih! Dakle, ne zna se koji je gori bio!

mrki

pre 9 godina

Covek zivi u demikratiji to jeste fazizam. Pricas sta hoces a zatim tuzis drugacije misleceg i kod demokratskog sudstva dobijes ostetu za krsenje ljudskog prava slobode govora. U celoj evropi su fasisti na vlasti samo se tako ne nazivaju. Ukrajina je samo pravi primer evropskih vrednosti.

jvs

pre 9 godina

To je Ukrajina kakvu je zeli velika nemacka kolonija zvana EU! Ziveo oslobodioc! I nama ce Vucko uskoro reci ko nas je oslobodio '45. Pogresno smo ucili istoriju desetljecima, od mog oca,mene. Nadam se da ce moje dete imati priliku nauciti kako je zapravo bilo. Tu je veliki mentor, frau Merkl! Sad istina nece omanuti.

sibirac

pre 9 godina

da li ce sada neko od ovih cia- botova da nam objasnjava da u Kijevu na vlasti sada nisu fasisti? ova zena, video sam klip na YT, je HEROJKA!

Mali Hijavata

pre 9 godina

Fašizam u Ukrajini!? Nemoguće - ruska propaganda! Onaj njihov Stepan Bandera iz II sv. rata za koga je Pavelić malo dete, im se slučajno "omakao". Oni su "na putu" ka evroatlantskim integracijama. Imaju AGENDU!

Sandra

pre 9 godina

To je pozeljni Ukrajinac. To je ono sto EU i USA zele. Nece proci mnogo vremena a slicne stvari ce se desavati i kod nas. Bojim se da to nije moguce spreciti.

Nostrodamus

pre 9 godina

@bearbrown - tvoj snimak je smesna dezinformacija.... A to to je opasnije od lazi... Pogledaj ceo snimak od 20min i videces u kom kontekstu Kenedi govori.

Јована

pre 9 godina

Није рекао ништа нелогично јер добар део владе Украјине чине нацисти и, при томе, имају отворену подршку демократских земаља као што су САД и државе ЕУ. Друга је ствар, што ставити Хитлера у било какав позитиван контекст, представља злочин.

Bole

pre 9 godina

Mediji jure senzaciju, pogledajte klip na youtube. Covek kaze da je Hitler usao u Ukrajinu pod izgovorom da ih oslobadja od komunizma i Staljinove tiranije. To je to.

Slobodan

pre 9 godina

Nije samo u Ukrajini tako mišljenje. U Estoniji,Letoniji i Litvaniji je isto,a one su čak i deo EU. A juče je se kod naših komšija desila još gora stvar. Na otvaranju obnovljene vijećnice u Sarajevu se u jednom momentu na fasadi pojavila zastava sa svastikom . Autor performansa je objasnio d aje svastika na Sarajevskoj vijećnici deo istorijskog nasleđa. Strašno. Na dan kada se u Nemačkoj povlači iz prodaje "Arijelov" prašak za veš zbog broja 18.(a-1 h-8)koji se smatra Hitlerovim monogramom, u bivšim kvislingškim tvorevinama se bez srama ističu nacistički simboli . Nisu ništa naučili od Nemačke kada je u pitanju distanciranje od nacističke prošlosti. U BiH čak smatraju da oni i nemaju nacističku prošlost i da su borci 13.SS dinizije (Handžar)bili patriote i rodoljubi.

Bear Brown

pre 9 godina

I u Jugoslaviji su se pre građanskog rata pojavili političari koji su raspirivali nacionalnu mržnju, po njih nekoliko u svakoj republici. Ali su svi oni posle "obavljenog posla" ućutkani na razne načine. Sličan scenario se događa i u Ukrajini. Izgleda je nekom cilj da zavadi slovenske narode među sobom i unazadi ih. Kako to da se ovakvi "političari" ne pojavljuju među Valoncima i Flamancima u Belgiji?! Ne bi trebalo zaboraviti kako je Slobodan Milošević došao na vlast i to da je na početku bio miljenik američkog Saveta za spoljne odnose(CFR). Ne bi trebalo zaboraviti ni poslednji govor J.F. Kenedija http://www.youtube.com/watch?v=VH6lOK_ZnL8 i to da ga je prema zvaničnoj verziji ubio jedan psihopata kojeg je kasnije ubio kafedžija.

popeye

pre 9 godina

Пуч на Мајдану и садашња ситуација у Украјини враћају се Европи, САД и Канади као бумеранг, са веома мрачним изгледима по цео свет. Авети фашизма и нацизма поново марширају, овај пут јаче него икад.

kraja

pre 9 godina

...i dok se zapad ubi da objasni svetu da ukrajina nije u fasistoidnom stadijumu, njeni politicari javno hvale hitlera...
...kod nas bi narod rekao "ja ga krstim, a on pr.."..

vec vidjeno

pre 9 godina

Bas me zanima sta jevrejski narod kaze na sve ovo! Cudi me da drzava Izrael cuti o ovoj situaciji u Ukrajni!
(42, 10. maj 2014 11:20)

Mozda nisu dobro informisani ?
a mozda mi nismo dobro informisani ? :)
Ono kao sa druge strane su svi Rogati i Fasisti .
A mi to verujemo ,zato sto mi samo to i hocemo da verujemo.:(((

Komentator

pre 9 godina

To su ta gospoda koja su deo nove vlasti, to je ta retorika i "evropske" vrednosti...
Janukovič je bio lopov i trebalo je da ode, ali ne pučem već porazom na izborima. Puč je samo u prvi plan izbacio ovakve likove i neke partije koje su imale slabu podršku u narodu...

Rodoljub

pre 9 godina

Obzirom kakve stavove iznose ovi demokratski CIA-Euromajdanovci, svakom je jasno sa kim Rusija ima posla. Sva sreca za mirnodopski svet sto je Rusija vojno jaka, pa moze da se suprotstavi najezdi fasizma i gangstera iz Vasingtona.

Flash

pre 9 godina

Staljin, koliko god da je brutalan bio, a bio je veoma brutalan, ne moze se porediti sa Hitlerom... Od svih saveznickih vodja niko vise od Staljina nije zasluzan za sprecavanje stvaranja nacisticke planete, u kojoj mi Srbi i svi ostali Sloveni, kao i Jevreji i Romi, ne bismo postojali. Samo sto u danasnjem svetu na zapadu izgleda je veci tabu komunizam od nacizma. Kad cujem ovakve likove koji uzdizu Hitlera nad Staljinom koristeci cuvenu retoriku Staljinovih cistki, stalno se setim one recenice iz 'Balkanskog spijuna' - ''Staljin vas je ubijao, ali vas nije ubijao dovoljno!''

djuro

pre 9 godina

Hitler je bio nacionalista hteo je Veliku Nemacku, i zato je pobio sve one koji mu smetaju. Staljin je bio komunista, borac za radnicka prava i unistavao je sve one koji su hteli kapitalisticku "demokratiju", koju eto danas imamo i vidimo kako izgleda. Staljin je tvrdio da kumunizam ako hoce da opstane MORA da osvoji ceo svet inace ce biti unisten od Kapitalizma! Zar ovo nije tacno? Zar nije isto tacno da Zapad unistava sve one koji nisu za zapadnu "demokratiju" ali na suptilniji nacin! U Americi su sve partije dozvoljene osim komunisticke? Zasto? Cak i fasisticka? Srecom radnici u Americi su nepismeni dovoljno da i ne znaju sta je to kumunizam. Zapadna demokratija se sastoji u glasanju za Vladara, tu pocinje i tu se zavrsava. To je samo D od demokratije. Sustina demokratije je da NAROD DONOSI odluke a ne da glasa za diktatora!

Bratislav

pre 9 godina

Nadam se da druge vesti koje dođu posredno do nas bivaju proverene, ili bar njihov prevod.
Žena nije otrčala, pošto je imala dete u rukama, a skup je održan napolju, ispred spomenika.
U svakom slučaju, čak i da situacija u Ukrajini nije ovako loša kao što jeste, bilo bi dobro pogledati ceo klip i zapitati se još jednom gde smo i šta se dešava oko nas.

http://m.youtube.com/watch?v=A05s6GrztbQ

Бојан Илић

pre 9 godina

Staljin tiranin, Hitler oslobađao?

А пре тога Романов тиранин а Лењин ослободилац?!

А Европа морални патуљак!:-))
Јадно, јер сам и ја део ње!

NemanjaVac8

pre 9 godina

Није рекао ништа нелогично јер добар део владе Украјине чине нацисти и, при томе, имају отворену подршку демократских земаља као што су САД и државе ЕУ. Друга је ствар, што ставити Хитлера у било какав позитиван контекст, представља злочин.
(Јована, 10. maj 2014 10:37)
...
Me kapiram koja je to druga stvar u ovom govoru irečena a tiče se realno pozitivnih stvari vezanih za lik i delo Adolfa Hitlera.Ja ne kažem da ih nema(slikanje),međutim ovaj je ovde pričao o tome kako je Hitler oslobađao svet od komunista.To ne samo da nije tačno,nego i da je tačno komunizam je neuporediv sa nacizmom i fašizmom.To nema blage veze jedno sa drugim.Inače zločine su činili i komunisti i nacisti,a bogami i demokrate.Demokrate zločine čine i dan danas.Svi ti zločini u osnovi imaju veze samo sa nacističkom i fašističkom ideologijom,dok ove demokrate i komunisti su ubijali iz drugih-praktičnih razloga.Svi pričaju o Staljinu,a šta ćemo sa Amerikom i crncima.Šta ćemo sa Amerikom i demokratijom koja i dan danas krije koliko je pobila crnaca samo zato što su smatrani nižim bićima.Šta ćemo sa izrabljivanjem i ubijanjem radnika od strane američkih industrijalaca u vreme velike krize.Ne to nisu zločini,zločini su samo kada ih prave komunisti i to još Rusi.Osim toga ja koji veze nemam sa komunizmom,čitajući razno raznu literaturu nisam primetio bilo šta anticivlizacijski u idologiji komunizma,za razliku od nacizma i fašizma.Naravno i demokratija je lepa u teoriji.I nemoj samo da prebrojavamo mrtve.

M.V.

pre 9 godina

Svaki Sloven koji kaze da ga je Hitler oslobodio, ima ogroman problem u glavi. Ono, što je Hitler uradio je bila samo jedna faza rata, a da je pobjedio, onda bi usljedilo još nekoliko faza, gdje bi vjerovatno nastradali najviše Česi, Poljaci, Slovenci,Slovaci, Hrvati, Bjelorusi, Rusi, Srbi i ovi Ukrajinci, posebno u ovom zapadnom djelu gdje ga veličaju. Svi se oni nalaze na prostoru gdje je Hitler planirao da rasiri Njemacku naciju, samo bi bilo pitanje vremena kad bi ko nastradao, tj. da li bi prvo igrao ulogu egzekutora (kao Hrvati), pa onda kad završi posao, ulogu žrtve. A ova izdajnička i slugarska plemena (najvecim dijelom Hrvati, djelom Ukrajinci i Poljaci) su radili protiv svih Slovena i to za najljuće neprijatelje Germane, a rade i dan danas.

my way

pre 9 godina

Evo zašto propadamo kao narod i država. Jedan manijak kaže da je Hitler osloboditelj, publika ga izvižda, pokušavaju da mu otmu mikrofon, a mi Srbi po komentarima nazivamo celu Ukrajinu i Kijev fašističkom tvorevinom na osnovu toga i još i spominjemo CIA iz nekog razloga.

Zaista nismo normalni i zaslužujemo da nas svet mrzi.
(nenad, 10. maj 2014 15:10)

Dobro, dokle ce se omogucavati ovakvom ljigavom i licemernom ljudskom talogu da siri svoju mrznju sedeci u svojoj foteljici? Kakav je ovo retardiran i monstruozan komentar? Da li je dozvoljeno na svaki moguci nacin gaziti ovaj napaceni narod i njegove zrtve, a velicati njegove dzelate? Strasno, upravo zato mi propadamo kao drzava i narod, a ne zbog besmislica koje je ovaj napisao! Nije ni potrebno, ali cisto da kazem da ovde nije u pitanju jedan manijak nego guverner cele jedne oblasti, sto ce reci jedna od istaknutih licnosti nove samozvane vlasti, koja je u fotelje dosla silom preko ulice i uz ljudske zrtve i koja je odmah ukinula manjinske jezike u celoj Ukrajini, koja ima u sebi fasisticke i nacisticke elemente, ne zato sto ih neko tako naziva, vec zato sto se jasno i javno tako deklarisu.

tema iz teksta

pre 9 godina

Da li se neko seca slucaja Dzon Demjanuk? Da, to je onaj Ukrajinac koji je potkraj zivota u Americi uhapsen i isporucen Nemackoj. Tamo su mu sudili (ima dve-tri godine) kao nacistickom cuvaru logora za eksterminaciju.
Zapadni Ukrajinci su se bili pridruzili Hitleru kao kod nas Hrvati i muslimani. Svi su oni ostavili potomke.
U Splitu je jucer za Dan pobede gradonacelnik otkrijo spomenik ustaskom pukovniku nekom "vitezu" Bobanu..
"Antifasisticki" sajtovi se time u principu ne bave jer ne mogu da iskonstruisu optuzbu Srbima i Rusima

AlekS

pre 9 godina

Staljin jeste tiranin,ali Hitler nije oslobodilac!
Pogledaj te nas iz nekad istocnog bloka i sve je jasno! Ako je neko osakatio istocnu Evropu to su bili Staljin i njegovi drugovi poput Tita,Ceuceskua i ostlih! Hvala im ali njihova sloboda nam nije trebala,jer je znacila zatvor!
(anticenzura, 10. maj 2014 15:29)

Da nije bilo Staljina Rusije danas ne bi bilo, bar ne u ovim granicama. Posle iskustva sa Gorbacovom i Jeljcinom i "demokratizacijom" Rusije pod njihovom vlascu, to je valjda svima jasno. Dokazi su svuda oko nas, nasa ekonomija i odnosi u drustvu, Rumunija, Bugarska, Ukrajina, Madjarska, Slovacka i donekle Balticke zemlje.

lahm

pre 9 godina

U Hersonu su Nemci ubili preko 50.000 Slovena. Ovaj čovek nije normalan. Biće da su mržnja i emocije mnogima u Ukrajini pomutile razum. Građanski rat...

Trovach

pre 9 godina

Po meni dostupnim podacima, Staljin je pre 2. sv. rata ugusio nacionalisticki i separatisticki pokret, tako da su Ukrajinci (ali ne svi) docekali Hitlera kao oslobodioca. Cak su revnosno progonili Jevreje, ali nisu bili svesni da su Rajhu bili potrebni samo dok mu sluze. Mi smo u skoli ucili da je Hitler rekao: "Slovene i obojene pokoriti ili istrebiti." Svi predstavnici Slovena koji podrzavaju nacizam imaju ozbiljan problem u glavi.

Александр невскии

pre 9 godina

Коментар господина Карла Билта, који каже следеће за православље у Русији, а и односи се вероватно и у глобалу:
„У данашњој Русији ситуација је много гора. Путин демонстрира приврженост не међународним вредностима, већ православним. Његова подршка Асаду у Сирији може се објаснити тиме што је Асад штитио православне у Сирији. Поред тога, православље је опасније од исламског фундаментализма и због тога представља највећу опасност за западну цивилизацију.“

Запитајте се, моји европејци, да ли нам ти исти западњаци желе добро, са оваквим изјавама, једног од њених представника. Ово је чиста фашистичка изјава Билта, а вероватно да и многи други западњаци исто мисле, само неће то јавно да признају.

Нацизам никада није умро нити је побеђен, јер он данас живи само под другим називом...

D

pre 9 godina

Koliko sam samo od dobro potkovanih Nemaca cuo tu teoriju o losem Staljinu!
Ne negiraju da je Hitler zlocinac bio, ali ni Staljin nije bio bolji!
Bas kao i sa ovom teorijom o pocetku Velikog rata (I sv. rat), kako su Austrougari imali strah od "velike Srbije" te su quasi preventivno napali! I to se
cuje iz ustiju istoricara, ej!????

То је та агенда

pre 9 godina

Човек видео да је нпр. млада демокрација награђена за избацивање Срба из устава, и прогон, награђена за бацање цвећа на Хитлерове тенкове и обнову целог тог гламура 1991., и чему сад чуђење? То је европски пут.
Па ваљда је то права демократија и победа чим Европа подржава.
Или то ипак није кажњено па опет дивља зло.

Ivan

pre 9 godina

@(M.Cs, 10. maj 2014 17:31)

Nisi u toku druze, leci deljeni Jevrejima u Donjecku su podvala Sesnog sektora i nemaju veze sa proruskim pobunjenicima sto je potvrdio i glavni rabin u Donjecku, a sto se Staljina tice on je bio Gruzijac i kao klinac nije znao ni rec ruskog.

komunizam i nacizam

pre 9 godina

Jedna od najkvalitetnijih definicija slobode je da "sloboda podrazumeva sve slobode , osim slobode ugrozavanja drugog" . Staljina su trpeli njegovi, na kraju krajeva ko ime je kriv. Osim toga, Staljin, bez ozira sto je poznato da nije bio zaljubljen u Jevreje (iznad svega ekonomski razlozi), nikada o svom narodu nije razmisljao kao o nad-narodu, niti o nasilnoj eliminaciji drugih naroda.On je prosto bio tiranin, van nacionalne odrednice - bass kao ssto je njegov komunizam bio tiranija bez nacionalne odrednice. Nema tu ideje o narodima koji ne zavredjuju da zive.
O Hitleru i nacizmu ne vredi trositi reci.
Ali treba reci da je vec i neprepoznavanje Hitlera i nacizma ravno zlocinu.

srbijanac

pre 9 godina

Mislio sam da dam Kommentar u vezi ovog gradonacelnika u Ukrajini, ali posto sam pogledao komentare..........odustajem. Pa ja sam mislio da danas skoro da ne postoje osobe koje ce Hitlera opravdati (po bilo kom osnovu), ali izgleda da je danas opasno ziveti.

Trovach

pre 9 godina

Malo da skrenem sa teme. Meni fasisticki i komunisticki pristup ekonomiji i proizvodnji deluje slicno, ali je razlika u nacionalnom i rasnom pitanju. Dok nacisti u prvi plan guraju jednu nad naciju i nad rasu, kod komunista nacionalna pripadnost uopste nije bitna. Bitna je samo klasna pripadnost. Ucio sam marksizam u skoli i ovo sam tako shvatio. Neko ce reci da sam dobro shvatio, a neko da nisam uopste. Prostora za kritike ima o-ho-ho.

sloboda narodu

pre 9 godina

Aveti se bude, uskoro ce poceti krvavi pir. Vreme je da se sprema oruzje, nas ovo sigurno nece da zaobidje. I po komentarima se to vidi. Ali ako mora da bude rata, ako je to cena slobode, neka dodje, ne bojimo se. SMRT FASIZMU!

AlekS

pre 9 godina

Kako bi bilo da navedete neposredan izvor a ne Tanjug. I bilo bi svakako dobro da vesti iz ruskih medija potvrdite zapadnim i obratno. Znamo kakva se propaganda vodi sa obe strane i da se zato ne može verovati vesti sa samo jedne strane.
(c i t i z e n, 10. maj 2014 11:24)

https://www.youtube.com/watch?v=A05s6GrztbQ A naslov je "У Одарченко забирают микрофон ".