Četvrtak, 08.05.2014.

20:18

Er Srbija najzad nadmašila Kroaciju

Er Srbija svrgnula je sa trona susednu Kroaciju erlajnz i postala najzaposleniji avioprevoznik u bivšoj Jugoslaviji, piše Balkans.com .

Izvor: Tportal

Er Srbija najzad nadmašila Kroaciju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Setlana Novak

pre 10 godina

Pisanje onoga sto vam se dopada u narodu je odavno poznato i ima svoje ime: sto se babi snilo... Realnost je daleko od napisanog. Ne bih rekla da su hrvatski privrednici bolji,ali nasu su losi i cesto, precesto pricaju bajke is necijih snova. SNovak

Zekan

pre 10 godina

Kasnim malo na raspravu, ali svejedno, moram nesto reci: promatramo vec godinama trku invalida, tko ce u invalidskim kolicima brze doci do cilja. Naravno, invalidi su Hrvatska i Srbija, invalidi jer su ih vlastiti nacionalizmi ucinili invalidima. Poceli smo vjerovati da je smisao u tome tko ce od nas dva biti bolji, a Fjord bi na tu temu rekao, tko ima veceg. Ali sve je to jadno da ne moze biti jadnije. Prosjecni aerodromi u EU imaju godisnje 15-20 milijuna putnika. Pa jedan od najsugavijih gradova na ovoj planete, Brussels, ima 25 milijuna putnika godisnje!? Stoga dragi moji, pitam o cemu mi to dovraga govorimo??!!

da završimo diskusiju

pre 10 godina

beoged areodrom 3 mil putnika
zagreb areodrom 2 mil putnika
atlanta (usa) samo 180.000 putnika......ALI SVAKI DAN :))))))

Andrej

pre 10 godina

@jura
Dragi Jura, nema potrebe da vredjate u nedostatku argumenata.
Nov terminal u Zagrebu ce imati kapacitet 3,5 miliona + stari od 2 (moja greska u kucanju, izvinjavam se uz zelju, da razjasnim, da Zg aero dostigne Dubai). Sve ostalo sto sam napisao i dalje stoji.

sava

pre 10 godina

Ovo vam sve govori:

U prva tri meseca popunjenost letova bila je 58 odsto (pad od šest odsto) dok je prosečna popunjenost letova Koracija erlajnza bila 60 odsto (isto kao i prošle godine).

Znači mnogo veći broj letova za malo veći broj putnika, gde je tu profit, ne mislim na politički profit.

Andrej

pre 10 godina

Zaboravih, profit Bg aerodroma je bio 40 miliona evra, aerodrom je 100% srpski.Za sada, sve investicije na Bg aero se finansiraju bez centa kredita. Zg aerodrom je francuska koncesija (vlasnih Fr fime je, usput, turska firma). Dakle, Hr profit je, slovima, nula a Vi zakljucite ko ce investiciju na kraju platiti.Ja bih se kladio da Turi nece (podsetite se rezultata, DO DANAS, parking, avio usluge...).Sta ce biti videcemo, to je buducnost koja je, slozicemo se, neizvesna i uzbudljiva.

Jura

pre 10 godina

@Andrej
Napiso si da Nikola Tesla ima kapacitet od 6 miliona a par postova ispod se čovjek žalio na gužve, nije mi to baš jasno al ajde. Pokušavaš bit pametan al baš ti i ne ide, nije bitan broj putnika već profit, to ti na posredan način pokušava objasnit kolega sa pišom, đaba tebi pišo od pol metra ak ga koristiš sam za pišanje. Inače vašoj kompaniji želim puno letova bez kvarova jer ipak ste vi lideri, bili ste i u bivšoj državi i uspješno je doveli do već znamo kuda. Želim ti lijep pozdrav i vedro nebo.

Bot Botovic

pre 10 godina

Kada ce prestati beskonacne guzve na check in-u Air Serbia?
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Pera, 9. maj 2014 00:01)

Covece valjda su bolje guzve nego kad nema putnika! Sta pises ti? Upotrebi ponekad ono sto je izmedju tvojih usiju!

HRvoje

pre 10 godina

Bravo!

Ovaj, trebam pod hitno povoljan let za mjesec dana u Brazil, ima li koja ponuda iz Beograda da vam malo dignem kilažu, možda bude i po tom pitanju neka usporedba sa "evil twinom"!?

Andrej

pre 10 godina

@Mario
Mario, da se nebi raspravljali podjite na www.beg.aero i na sajt Zracne luke Zagrebpa uporedite lepo podatke, i tacka. Zagreb ima pad, Bg aero rast od 35%, alo 35%! Srbija je emitivno trziste, tj. turisti putuju iz Srbije, takodje tranzitni aerodrom za razliku od Zagreba. To sto se gradi u Zagrebu je novi terminal sa kapacitetom od mil putnika (Bg sada ima kapacitet od 6 miliona a u planu su hotel, novi terminal, povecanje cargo dela...). Isto koncesionar o kome govorite ima kao rezultat pad broja putnika i to su fakti.Usput, Hr zaradi od turizma oko 9 mrd dolara a Srbija 2,5 mrd dolara ali Srbija nije dominantno turisticka zemlja kao Hrvatska, Crna Gora, Dominika i sl.

ananas

pre 10 godina

"To sto se gradi u Zagrebu je novi terminal sa kapacitetom od mil putnika (Bg sada ima kapacitet od 6 miliona a u planu su hotel, novi terminal, povecanje cargo dela...)."

Dobar vam je način rasprave. Kapacitet ZLZ je 2 miliona putnika, a novi terinal je za 5 miliona, a ne 1 milion.

smisao letenja

pre 10 godina

hr ima osam areodroma
CA ima 12 aviona (svi kupljeni novi) ove godine će otplatiti zadnje rate lizinga
polako se uredila kao servis SVOJIH građana,
po pristupačnim cenama hrvati lete sa kraja na kraj države,
a aviokompanija zarađuje pare

koju korist ima Južna Srbija od AS i Nikole Tesle?

xy

pre 10 godina

Ajmo. sad je na redu Luvthanza, pa Britis Airvej, i sve tako redom dok Er Serbia ne izadje na celu u Evropai, a kasnije mozda i u celom svetu.

mario

pre 10 godina

(Andrej, 9. maj 2014 09:28) A koju vi to turističku sezonu imate??Što se tiče aerodroma prvo pogledaj što se gradi oko Zagrebačkog aerodroma,pa onda bubaj čiji će biti veći...
Drugo večina putnika koja prođe kroz hrvatske aerodrome i ostaje u Hrvatskoj dok je BG samo tranzit ništa više,pa ko onda ima veće koristi..i da na Osječki aerodrom su počeli dolaziti i putnici iz Srbije i Vojvodine..

mario

pre 10 godina

(Bob, 08. maj 2014 23:43) Nije aerodrom prevezao već avioni...Zbroji na kraju godine kroz cije aerodrome je prošlo više putnika i koja će avio kompanija prevesti više putnika....dotle je ovaj podatak iz teksta samo veselje za široke mase i kako ste eto pretekli hrvate...

stevancilo

pre 10 godina

Ja i dalje ne kontam kako ljude nije sramota onog našeg mučenog aerodroma gde je jedina povezanost sa gradom u vidu divljih taksista koji deru strendžere...a drugo Hrvati imaju liberalno tržište gde imaju mogućnost da lete sa loukost kompanijama iz nekoliko gradova...gde svaki stanovnik može leteti za male pare...dok mi moramo zbog postkomunističkih ahaično socijalističkih kadrova da idemo za Budimpeštu kombijem i tamo vatamo loukostove

smanji doživljaj

pre 10 godina

@Popunjenost kabine nikakva, a ja let bez preko sto putnika nisam imao od kako sam poceo da radim.
Sudeći po vama ja svaki let sam u kabini, a to što se ja izlomih za to vreme nikom nista.

da li si ikada vidio avion iznutra? :)))
ATR ima 74 sedišta
a319 ima 132 sedišta
boeing 737 ima 127 sedišta
dakle, na tvojim letovima svi su avioni popunjeni do kraja, čak ljudi sede jedni drugima u krilu

Andrej

pre 10 godina

Bravo za Air Serbiu. Razlika ce se samo povecavati u korist Air Serbie jer, iako Croatia airlines ima pred sobom turisticku sezonu ima je i Air Serbia. Zakupljeni svi kapaciteti za prevoz putnika a i Air Serbia postaje tranzitni avioprevoznik kao recimo British ili Emirates a Croatia iskljucivo turisticki kao Olimpik ili Air Portugal.Sto se tice jednog aerodroma u Srbiji, taj jedan je kao svi hrvatski (Srbija ima dva aerodroma, drugi je Nis, premali aerodrom, nesto kao Osijek).Dakle, Hrvati, ne busajte se zbog turista, svi aerodromi su vam kao aerodrom u Rodosu a po glavi stanovnika nerazvijeniji vam je avio saobracaj od CRNOGORSKOG (Hr aerodromi 6 miliona/4,4 miliona Hrvata, CG 1,4 miliona (Tivat 800, Pg 600 000) tj 1,4 miliona/620 000 Crnogoraca. Sledece godine Bg aerodrom ce biti veci od SVIH Hrvatskih aerodroma, zivi bili pa videli.

sugi pula

pre 10 godina

Nije jos pocela turisticka sezona a i air srbiji je lakse jer drzi monopol dok je trziste avio prijevoznika u Hrvatskoj liberalizirano i konkurencija je veca u vidu stranih prijevoznika. I pored toga tvrtka je zabiljezila dobit u prosloj godini.

misa

pre 10 godina

Prosle godine povratna karta u aprilu Amsterdam -Beograd 232 evra.Ove godine isti period ista relacija cena 337 evra.Jedina razlika izmedju ta dva perioda je novo mladje osoblje[nemam prituzbe ni na staro osoblje] i kvalitetnija ponuda .A ovo poredjenje sa Hrvatskom treba sacekati pred kraj godine kad i njima i nama prodje sezona godisnjih odmora.

Milan Nis

pre 10 godina

Air Srbija jedino moze da pobedi u kasnjenju polazaka. 6 puta sam leteo u Aprilu za Skandinaviju, u Stokholm i Oslo, gde sam imao transfer za dalje. Svaki put smo kasnili, ali svaki! 45min do sat ipo. A izmedju letova, sat vremena, pa ti trci po aerodromima da stignes na let. Da ne pominjem sto bording kartu za transferni SAS ili KLM ne mozes da dobijes i sto kad je takvo kasnjenje, cak i kada uhvatis avion, oprosti se od prtljaga... Sramota.

Stjuard

pre 10 godina

Popunjenost kabine nikakva, a ja let bez preko sto putnika nisam imao od kako sam poceo da radim.
Hejteri, ne izmisljajte - molim vas.
Sudeći po vama ja svaki let sam u kabini, a to što se ja izlomih za to vreme nikom nista.

Bob

pre 10 godina

Nas jedan aerodrom prevezao vise nego njihovih pet.
A sta ce tek biti kad nabavimo nove avione za nekoliko godina?
Uostalom ne mogu oni protiv arapskog kapitala a EU vise ne dozvoljava da drzave pomazu nacionalne prevoznike. Ukratko, pukli su.

supervisor

pre 10 godina

Abu Dabi upravo ..23:55 ..23 putnika..celu zimu atr-ovi leteli po 6-7 putnika ..bilo je slucajegabda ide prazan i vrati se prazan tako da sve ovo u tekstu okacite macku o rep ..

Kontraš

pre 10 godina

Jadna li si i bedna Srbijo sa 7.5
mil. st. kad se dičiš time što si pretekla zemlju sa 4 mil. st. i to van letnje sezone. A još bedniji je novinar koji je pristao da se potpiše ispod ovog teksta.

jelena

pre 10 godina

За Белгију +43,9%. Значи, Лазар Крстић оним поноћним летом и остатак Владе осталим летовима.

Edin

pre 10 godina

To se dalo ocekivati, Er Srbija ce napredovati i uvoditi nove linije i razlika u odnosu na Kroaciju samo ce se povecavati u korist Er Srbije, a beogradski aerodrom postaje glavno cvoriste u regionu, sa tranzitnim putnicima iz Azije, Afrike, Evrope...

Zoki

pre 10 godina

Statistika naša dika...

Prvo, radi se o periodu van turističke sezone, slika će izgledati potpuno drugačije kada u Hrvatsku počnu da pristižu turisti. Sačekajte kraj godine pa onda upoređujte.

Drugo, Croatia je uz smanjenje broja putnika smanjila i gubitke. To znači da se odrekla linija koje nisu profitabilne.

Od srca navijam za Air Serbia, ali ne vidim svrhu ovog upoređivanja.

posmatrac

pre 10 godina

interesantno je da je air serbia u svemu bolja sem u popunjenosti kabine ... puno prakticno polupraznih aviona nije put ka profitu, al ajd da vidimo

odlicno

pre 10 godina

Nemoj samo da pocnu neki kao..Tek sad..Kako to Hrvatska imala vise putnika i to..Oni su turisticka sila, a mi nismo, tako da je uspeh jos veci, sve ovo je biznis putnici i konekcije, malo turista je tu a i ono sto ih ima dolaze niskotarifinim.

slavonska lola

pre 10 godina

Dobro je mjerilo ova prva tri mjeseca gdje još nema turista u hrvatskoj a i tu se dobro vidi da je ErSrbija dosta slaba unatoč megalomanskim naslovima i silnim liderstvom ako se uzme u obzir da Srbija ima skoro duplo više stanovnika.
Jer je to zato što većina srbijanskih gastarbajtera dolazi sa Lufthansom i sličnim "domaćim" prijevoznicima ili je neki drugi razlog u pitanju, cijena na primjer?

Kontraš

pre 10 godina

Jadna li si i bedna Srbijo sa 7.5
mil. st. kad se dičiš time što si pretekla zemlju sa 4 mil. st. i to van letnje sezone. A još bedniji je novinar koji je pristao da se potpiše ispod ovog teksta.

Zoki

pre 10 godina

Statistika naša dika...

Prvo, radi se o periodu van turističke sezone, slika će izgledati potpuno drugačije kada u Hrvatsku počnu da pristižu turisti. Sačekajte kraj godine pa onda upoređujte.

Drugo, Croatia je uz smanjenje broja putnika smanjila i gubitke. To znači da se odrekla linija koje nisu profitabilne.

Od srca navijam za Air Serbia, ali ne vidim svrhu ovog upoređivanja.

posmatrac

pre 10 godina

interesantno je da je air serbia u svemu bolja sem u popunjenosti kabine ... puno prakticno polupraznih aviona nije put ka profitu, al ajd da vidimo

slavonska lola

pre 10 godina

Dobro je mjerilo ova prva tri mjeseca gdje još nema turista u hrvatskoj a i tu se dobro vidi da je ErSrbija dosta slaba unatoč megalomanskim naslovima i silnim liderstvom ako se uzme u obzir da Srbija ima skoro duplo više stanovnika.
Jer je to zato što većina srbijanskih gastarbajtera dolazi sa Lufthansom i sličnim "domaćim" prijevoznicima ili je neki drugi razlog u pitanju, cijena na primjer?

jelena

pre 10 godina

За Белгију +43,9%. Значи, Лазар Крстић оним поноћним летом и остатак Владе осталим летовима.

Edin

pre 10 godina

To se dalo ocekivati, Er Srbija ce napredovati i uvoditi nove linije i razlika u odnosu na Kroaciju samo ce se povecavati u korist Er Srbije, a beogradski aerodrom postaje glavno cvoriste u regionu, sa tranzitnim putnicima iz Azije, Afrike, Evrope...

misa

pre 10 godina

Prosle godine povratna karta u aprilu Amsterdam -Beograd 232 evra.Ove godine isti period ista relacija cena 337 evra.Jedina razlika izmedju ta dva perioda je novo mladje osoblje[nemam prituzbe ni na staro osoblje] i kvalitetnija ponuda .A ovo poredjenje sa Hrvatskom treba sacekati pred kraj godine kad i njima i nama prodje sezona godisnjih odmora.

supervisor

pre 10 godina

Abu Dabi upravo ..23:55 ..23 putnika..celu zimu atr-ovi leteli po 6-7 putnika ..bilo je slucajegabda ide prazan i vrati se prazan tako da sve ovo u tekstu okacite macku o rep ..

Stjuard

pre 10 godina

Popunjenost kabine nikakva, a ja let bez preko sto putnika nisam imao od kako sam poceo da radim.
Hejteri, ne izmisljajte - molim vas.
Sudeći po vama ja svaki let sam u kabini, a to što se ja izlomih za to vreme nikom nista.

Milan Nis

pre 10 godina

Air Srbija jedino moze da pobedi u kasnjenju polazaka. 6 puta sam leteo u Aprilu za Skandinaviju, u Stokholm i Oslo, gde sam imao transfer za dalje. Svaki put smo kasnili, ali svaki! 45min do sat ipo. A izmedju letova, sat vremena, pa ti trci po aerodromima da stignes na let. Da ne pominjem sto bording kartu za transferni SAS ili KLM ne mozes da dobijes i sto kad je takvo kasnjenje, cak i kada uhvatis avion, oprosti se od prtljaga... Sramota.

odlicno

pre 10 godina

Nemoj samo da pocnu neki kao..Tek sad..Kako to Hrvatska imala vise putnika i to..Oni su turisticka sila, a mi nismo, tako da je uspeh jos veci, sve ovo je biznis putnici i konekcije, malo turista je tu a i ono sto ih ima dolaze niskotarifinim.

Bob

pre 10 godina

Nas jedan aerodrom prevezao vise nego njihovih pet.
A sta ce tek biti kad nabavimo nove avione za nekoliko godina?
Uostalom ne mogu oni protiv arapskog kapitala a EU vise ne dozvoljava da drzave pomazu nacionalne prevoznike. Ukratko, pukli su.

stevancilo

pre 10 godina

Ja i dalje ne kontam kako ljude nije sramota onog našeg mučenog aerodroma gde je jedina povezanost sa gradom u vidu divljih taksista koji deru strendžere...a drugo Hrvati imaju liberalno tržište gde imaju mogućnost da lete sa loukost kompanijama iz nekoliko gradova...gde svaki stanovnik može leteti za male pare...dok mi moramo zbog postkomunističkih ahaično socijalističkih kadrova da idemo za Budimpeštu kombijem i tamo vatamo loukostove

sugi pula

pre 10 godina

Nije jos pocela turisticka sezona a i air srbiji je lakse jer drzi monopol dok je trziste avio prijevoznika u Hrvatskoj liberalizirano i konkurencija je veca u vidu stranih prijevoznika. I pored toga tvrtka je zabiljezila dobit u prosloj godini.

smisao letenja

pre 10 godina

hr ima osam areodroma
CA ima 12 aviona (svi kupljeni novi) ove godine će otplatiti zadnje rate lizinga
polako se uredila kao servis SVOJIH građana,
po pristupačnim cenama hrvati lete sa kraja na kraj države,
a aviokompanija zarađuje pare

koju korist ima Južna Srbija od AS i Nikole Tesle?

mario

pre 10 godina

(Andrej, 9. maj 2014 09:28) A koju vi to turističku sezonu imate??Što se tiče aerodroma prvo pogledaj što se gradi oko Zagrebačkog aerodroma,pa onda bubaj čiji će biti veći...
Drugo večina putnika koja prođe kroz hrvatske aerodrome i ostaje u Hrvatskoj dok je BG samo tranzit ništa više,pa ko onda ima veće koristi..i da na Osječki aerodrom su počeli dolaziti i putnici iz Srbije i Vojvodine..

Jura

pre 10 godina

@Andrej
Napiso si da Nikola Tesla ima kapacitet od 6 miliona a par postova ispod se čovjek žalio na gužve, nije mi to baš jasno al ajde. Pokušavaš bit pametan al baš ti i ne ide, nije bitan broj putnika već profit, to ti na posredan način pokušava objasnit kolega sa pišom, đaba tebi pišo od pol metra ak ga koristiš sam za pišanje. Inače vašoj kompaniji želim puno letova bez kvarova jer ipak ste vi lideri, bili ste i u bivšoj državi i uspješno je doveli do već znamo kuda. Želim ti lijep pozdrav i vedro nebo.

mario

pre 10 godina

(Bob, 08. maj 2014 23:43) Nije aerodrom prevezao već avioni...Zbroji na kraju godine kroz cije aerodrome je prošlo više putnika i koja će avio kompanija prevesti više putnika....dotle je ovaj podatak iz teksta samo veselje za široke mase i kako ste eto pretekli hrvate...

HRvoje

pre 10 godina

Bravo!

Ovaj, trebam pod hitno povoljan let za mjesec dana u Brazil, ima li koja ponuda iz Beograda da vam malo dignem kilažu, možda bude i po tom pitanju neka usporedba sa "evil twinom"!?

ananas

pre 10 godina

"To sto se gradi u Zagrebu je novi terminal sa kapacitetom od mil putnika (Bg sada ima kapacitet od 6 miliona a u planu su hotel, novi terminal, povecanje cargo dela...)."

Dobar vam je način rasprave. Kapacitet ZLZ je 2 miliona putnika, a novi terinal je za 5 miliona, a ne 1 milion.

sava

pre 10 godina

Ovo vam sve govori:

U prva tri meseca popunjenost letova bila je 58 odsto (pad od šest odsto) dok je prosečna popunjenost letova Koracija erlajnza bila 60 odsto (isto kao i prošle godine).

Znači mnogo veći broj letova za malo veći broj putnika, gde je tu profit, ne mislim na politički profit.

da završimo diskusiju

pre 10 godina

beoged areodrom 3 mil putnika
zagreb areodrom 2 mil putnika
atlanta (usa) samo 180.000 putnika......ALI SVAKI DAN :))))))

Andrej

pre 10 godina

Bravo za Air Serbiu. Razlika ce se samo povecavati u korist Air Serbie jer, iako Croatia airlines ima pred sobom turisticku sezonu ima je i Air Serbia. Zakupljeni svi kapaciteti za prevoz putnika a i Air Serbia postaje tranzitni avioprevoznik kao recimo British ili Emirates a Croatia iskljucivo turisticki kao Olimpik ili Air Portugal.Sto se tice jednog aerodroma u Srbiji, taj jedan je kao svi hrvatski (Srbija ima dva aerodroma, drugi je Nis, premali aerodrom, nesto kao Osijek).Dakle, Hrvati, ne busajte se zbog turista, svi aerodromi su vam kao aerodrom u Rodosu a po glavi stanovnika nerazvijeniji vam je avio saobracaj od CRNOGORSKOG (Hr aerodromi 6 miliona/4,4 miliona Hrvata, CG 1,4 miliona (Tivat 800, Pg 600 000) tj 1,4 miliona/620 000 Crnogoraca. Sledece godine Bg aerodrom ce biti veci od SVIH Hrvatskih aerodroma, zivi bili pa videli.

smanji doživljaj

pre 10 godina

@Popunjenost kabine nikakva, a ja let bez preko sto putnika nisam imao od kako sam poceo da radim.
Sudeći po vama ja svaki let sam u kabini, a to što se ja izlomih za to vreme nikom nista.

da li si ikada vidio avion iznutra? :)))
ATR ima 74 sedišta
a319 ima 132 sedišta
boeing 737 ima 127 sedišta
dakle, na tvojim letovima svi su avioni popunjeni do kraja, čak ljudi sede jedni drugima u krilu

Andrej

pre 10 godina

Zaboravih, profit Bg aerodroma je bio 40 miliona evra, aerodrom je 100% srpski.Za sada, sve investicije na Bg aero se finansiraju bez centa kredita. Zg aerodrom je francuska koncesija (vlasnih Fr fime je, usput, turska firma). Dakle, Hr profit je, slovima, nula a Vi zakljucite ko ce investiciju na kraju platiti.Ja bih se kladio da Turi nece (podsetite se rezultata, DO DANAS, parking, avio usluge...).Sta ce biti videcemo, to je buducnost koja je, slozicemo se, neizvesna i uzbudljiva.

xy

pre 10 godina

Ajmo. sad je na redu Luvthanza, pa Britis Airvej, i sve tako redom dok Er Serbia ne izadje na celu u Evropai, a kasnije mozda i u celom svetu.

Andrej

pre 10 godina

@Mario
Mario, da se nebi raspravljali podjite na www.beg.aero i na sajt Zracne luke Zagrebpa uporedite lepo podatke, i tacka. Zagreb ima pad, Bg aero rast od 35%, alo 35%! Srbija je emitivno trziste, tj. turisti putuju iz Srbije, takodje tranzitni aerodrom za razliku od Zagreba. To sto se gradi u Zagrebu je novi terminal sa kapacitetom od mil putnika (Bg sada ima kapacitet od 6 miliona a u planu su hotel, novi terminal, povecanje cargo dela...). Isto koncesionar o kome govorite ima kao rezultat pad broja putnika i to su fakti.Usput, Hr zaradi od turizma oko 9 mrd dolara a Srbija 2,5 mrd dolara ali Srbija nije dominantno turisticka zemlja kao Hrvatska, Crna Gora, Dominika i sl.

Bot Botovic

pre 10 godina

Kada ce prestati beskonacne guzve na check in-u Air Serbia?
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Pera, 9. maj 2014 00:01)

Covece valjda su bolje guzve nego kad nema putnika! Sta pises ti? Upotrebi ponekad ono sto je izmedju tvojih usiju!

Andrej

pre 10 godina

@jura
Dragi Jura, nema potrebe da vredjate u nedostatku argumenata.
Nov terminal u Zagrebu ce imati kapacitet 3,5 miliona + stari od 2 (moja greska u kucanju, izvinjavam se uz zelju, da razjasnim, da Zg aero dostigne Dubai). Sve ostalo sto sam napisao i dalje stoji.

Zekan

pre 10 godina

Kasnim malo na raspravu, ali svejedno, moram nesto reci: promatramo vec godinama trku invalida, tko ce u invalidskim kolicima brze doci do cilja. Naravno, invalidi su Hrvatska i Srbija, invalidi jer su ih vlastiti nacionalizmi ucinili invalidima. Poceli smo vjerovati da je smisao u tome tko ce od nas dva biti bolji, a Fjord bi na tu temu rekao, tko ima veceg. Ali sve je to jadno da ne moze biti jadnije. Prosjecni aerodromi u EU imaju godisnje 15-20 milijuna putnika. Pa jedan od najsugavijih gradova na ovoj planete, Brussels, ima 25 milijuna putnika godisnje!? Stoga dragi moji, pitam o cemu mi to dovraga govorimo??!!

Setlana Novak

pre 10 godina

Pisanje onoga sto vam se dopada u narodu je odavno poznato i ima svoje ime: sto se babi snilo... Realnost je daleko od napisanog. Ne bih rekla da su hrvatski privrednici bolji,ali nasu su losi i cesto, precesto pricaju bajke is necijih snova. SNovak

Edin

pre 10 godina

To se dalo ocekivati, Er Srbija ce napredovati i uvoditi nove linije i razlika u odnosu na Kroaciju samo ce se povecavati u korist Er Srbije, a beogradski aerodrom postaje glavno cvoriste u regionu, sa tranzitnim putnicima iz Azije, Afrike, Evrope...

Kontraš

pre 10 godina

Jadna li si i bedna Srbijo sa 7.5
mil. st. kad se dičiš time što si pretekla zemlju sa 4 mil. st. i to van letnje sezone. A još bedniji je novinar koji je pristao da se potpiše ispod ovog teksta.

Bob

pre 10 godina

Nas jedan aerodrom prevezao vise nego njihovih pet.
A sta ce tek biti kad nabavimo nove avione za nekoliko godina?
Uostalom ne mogu oni protiv arapskog kapitala a EU vise ne dozvoljava da drzave pomazu nacionalne prevoznike. Ukratko, pukli su.

slavonska lola

pre 10 godina

Dobro je mjerilo ova prva tri mjeseca gdje još nema turista u hrvatskoj a i tu se dobro vidi da je ErSrbija dosta slaba unatoč megalomanskim naslovima i silnim liderstvom ako se uzme u obzir da Srbija ima skoro duplo više stanovnika.
Jer je to zato što većina srbijanskih gastarbajtera dolazi sa Lufthansom i sličnim "domaćim" prijevoznicima ili je neki drugi razlog u pitanju, cijena na primjer?

posmatrac

pre 10 godina

interesantno je da je air serbia u svemu bolja sem u popunjenosti kabine ... puno prakticno polupraznih aviona nije put ka profitu, al ajd da vidimo

supervisor

pre 10 godina

Abu Dabi upravo ..23:55 ..23 putnika..celu zimu atr-ovi leteli po 6-7 putnika ..bilo je slucajegabda ide prazan i vrati se prazan tako da sve ovo u tekstu okacite macku o rep ..

Andrej

pre 10 godina

Bravo za Air Serbiu. Razlika ce se samo povecavati u korist Air Serbie jer, iako Croatia airlines ima pred sobom turisticku sezonu ima je i Air Serbia. Zakupljeni svi kapaciteti za prevoz putnika a i Air Serbia postaje tranzitni avioprevoznik kao recimo British ili Emirates a Croatia iskljucivo turisticki kao Olimpik ili Air Portugal.Sto se tice jednog aerodroma u Srbiji, taj jedan je kao svi hrvatski (Srbija ima dva aerodroma, drugi je Nis, premali aerodrom, nesto kao Osijek).Dakle, Hrvati, ne busajte se zbog turista, svi aerodromi su vam kao aerodrom u Rodosu a po glavi stanovnika nerazvijeniji vam je avio saobracaj od CRNOGORSKOG (Hr aerodromi 6 miliona/4,4 miliona Hrvata, CG 1,4 miliona (Tivat 800, Pg 600 000) tj 1,4 miliona/620 000 Crnogoraca. Sledece godine Bg aerodrom ce biti veci od SVIH Hrvatskih aerodroma, zivi bili pa videli.

Stjuard

pre 10 godina

Popunjenost kabine nikakva, a ja let bez preko sto putnika nisam imao od kako sam poceo da radim.
Hejteri, ne izmisljajte - molim vas.
Sudeći po vama ja svaki let sam u kabini, a to što se ja izlomih za to vreme nikom nista.

Zoki

pre 10 godina

Statistika naša dika...

Prvo, radi se o periodu van turističke sezone, slika će izgledati potpuno drugačije kada u Hrvatsku počnu da pristižu turisti. Sačekajte kraj godine pa onda upoređujte.

Drugo, Croatia je uz smanjenje broja putnika smanjila i gubitke. To znači da se odrekla linija koje nisu profitabilne.

Od srca navijam za Air Serbia, ali ne vidim svrhu ovog upoređivanja.

odlicno

pre 10 godina

Nemoj samo da pocnu neki kao..Tek sad..Kako to Hrvatska imala vise putnika i to..Oni su turisticka sila, a mi nismo, tako da je uspeh jos veci, sve ovo je biznis putnici i konekcije, malo turista je tu a i ono sto ih ima dolaze niskotarifinim.

Milan Nis

pre 10 godina

Air Srbija jedino moze da pobedi u kasnjenju polazaka. 6 puta sam leteo u Aprilu za Skandinaviju, u Stokholm i Oslo, gde sam imao transfer za dalje. Svaki put smo kasnili, ali svaki! 45min do sat ipo. A izmedju letova, sat vremena, pa ti trci po aerodromima da stignes na let. Da ne pominjem sto bording kartu za transferni SAS ili KLM ne mozes da dobijes i sto kad je takvo kasnjenje, cak i kada uhvatis avion, oprosti se od prtljaga... Sramota.

Andrej

pre 10 godina

Zaboravih, profit Bg aerodroma je bio 40 miliona evra, aerodrom je 100% srpski.Za sada, sve investicije na Bg aero se finansiraju bez centa kredita. Zg aerodrom je francuska koncesija (vlasnih Fr fime je, usput, turska firma). Dakle, Hr profit je, slovima, nula a Vi zakljucite ko ce investiciju na kraju platiti.Ja bih se kladio da Turi nece (podsetite se rezultata, DO DANAS, parking, avio usluge...).Sta ce biti videcemo, to je buducnost koja je, slozicemo se, neizvesna i uzbudljiva.

Andrej

pre 10 godina

@Mario
Mario, da se nebi raspravljali podjite na www.beg.aero i na sajt Zracne luke Zagrebpa uporedite lepo podatke, i tacka. Zagreb ima pad, Bg aero rast od 35%, alo 35%! Srbija je emitivno trziste, tj. turisti putuju iz Srbije, takodje tranzitni aerodrom za razliku od Zagreba. To sto se gradi u Zagrebu je novi terminal sa kapacitetom od mil putnika (Bg sada ima kapacitet od 6 miliona a u planu su hotel, novi terminal, povecanje cargo dela...). Isto koncesionar o kome govorite ima kao rezultat pad broja putnika i to su fakti.Usput, Hr zaradi od turizma oko 9 mrd dolara a Srbija 2,5 mrd dolara ali Srbija nije dominantno turisticka zemlja kao Hrvatska, Crna Gora, Dominika i sl.

HRvoje

pre 10 godina

Bravo!

Ovaj, trebam pod hitno povoljan let za mjesec dana u Brazil, ima li koja ponuda iz Beograda da vam malo dignem kilažu, možda bude i po tom pitanju neka usporedba sa "evil twinom"!?

jelena

pre 10 godina

За Белгију +43,9%. Значи, Лазар Крстић оним поноћним летом и остатак Владе осталим летовима.

Bot Botovic

pre 10 godina

Kada ce prestati beskonacne guzve na check in-u Air Serbia?
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Pera, 9. maj 2014 00:01)

Covece valjda su bolje guzve nego kad nema putnika! Sta pises ti? Upotrebi ponekad ono sto je izmedju tvojih usiju!

mario

pre 10 godina

(Andrej, 9. maj 2014 09:28) A koju vi to turističku sezonu imate??Što se tiče aerodroma prvo pogledaj što se gradi oko Zagrebačkog aerodroma,pa onda bubaj čiji će biti veći...
Drugo večina putnika koja prođe kroz hrvatske aerodrome i ostaje u Hrvatskoj dok je BG samo tranzit ništa više,pa ko onda ima veće koristi..i da na Osječki aerodrom su počeli dolaziti i putnici iz Srbije i Vojvodine..

sugi pula

pre 10 godina

Nije jos pocela turisticka sezona a i air srbiji je lakse jer drzi monopol dok je trziste avio prijevoznika u Hrvatskoj liberalizirano i konkurencija je veca u vidu stranih prijevoznika. I pored toga tvrtka je zabiljezila dobit u prosloj godini.

Jura

pre 10 godina

@Andrej
Napiso si da Nikola Tesla ima kapacitet od 6 miliona a par postova ispod se čovjek žalio na gužve, nije mi to baš jasno al ajde. Pokušavaš bit pametan al baš ti i ne ide, nije bitan broj putnika već profit, to ti na posredan način pokušava objasnit kolega sa pišom, đaba tebi pišo od pol metra ak ga koristiš sam za pišanje. Inače vašoj kompaniji želim puno letova bez kvarova jer ipak ste vi lideri, bili ste i u bivšoj državi i uspješno je doveli do već znamo kuda. Želim ti lijep pozdrav i vedro nebo.

Andrej

pre 10 godina

@jura
Dragi Jura, nema potrebe da vredjate u nedostatku argumenata.
Nov terminal u Zagrebu ce imati kapacitet 3,5 miliona + stari od 2 (moja greska u kucanju, izvinjavam se uz zelju, da razjasnim, da Zg aero dostigne Dubai). Sve ostalo sto sam napisao i dalje stoji.

misa

pre 10 godina

Prosle godine povratna karta u aprilu Amsterdam -Beograd 232 evra.Ove godine isti period ista relacija cena 337 evra.Jedina razlika izmedju ta dva perioda je novo mladje osoblje[nemam prituzbe ni na staro osoblje] i kvalitetnija ponuda .A ovo poredjenje sa Hrvatskom treba sacekati pred kraj godine kad i njima i nama prodje sezona godisnjih odmora.

smanji doživljaj

pre 10 godina

@Popunjenost kabine nikakva, a ja let bez preko sto putnika nisam imao od kako sam poceo da radim.
Sudeći po vama ja svaki let sam u kabini, a to što se ja izlomih za to vreme nikom nista.

da li si ikada vidio avion iznutra? :)))
ATR ima 74 sedišta
a319 ima 132 sedišta
boeing 737 ima 127 sedišta
dakle, na tvojim letovima svi su avioni popunjeni do kraja, čak ljudi sede jedni drugima u krilu

xy

pre 10 godina

Ajmo. sad je na redu Luvthanza, pa Britis Airvej, i sve tako redom dok Er Serbia ne izadje na celu u Evropai, a kasnije mozda i u celom svetu.

smisao letenja

pre 10 godina

hr ima osam areodroma
CA ima 12 aviona (svi kupljeni novi) ove godine će otplatiti zadnje rate lizinga
polako se uredila kao servis SVOJIH građana,
po pristupačnim cenama hrvati lete sa kraja na kraj države,
a aviokompanija zarađuje pare

koju korist ima Južna Srbija od AS i Nikole Tesle?

sava

pre 10 godina

Ovo vam sve govori:

U prva tri meseca popunjenost letova bila je 58 odsto (pad od šest odsto) dok je prosečna popunjenost letova Koracija erlajnza bila 60 odsto (isto kao i prošle godine).

Znači mnogo veći broj letova za malo veći broj putnika, gde je tu profit, ne mislim na politički profit.

da završimo diskusiju

pre 10 godina

beoged areodrom 3 mil putnika
zagreb areodrom 2 mil putnika
atlanta (usa) samo 180.000 putnika......ALI SVAKI DAN :))))))

ananas

pre 10 godina

"To sto se gradi u Zagrebu je novi terminal sa kapacitetom od mil putnika (Bg sada ima kapacitet od 6 miliona a u planu su hotel, novi terminal, povecanje cargo dela...)."

Dobar vam je način rasprave. Kapacitet ZLZ je 2 miliona putnika, a novi terinal je za 5 miliona, a ne 1 milion.

stevancilo

pre 10 godina

Ja i dalje ne kontam kako ljude nije sramota onog našeg mučenog aerodroma gde je jedina povezanost sa gradom u vidu divljih taksista koji deru strendžere...a drugo Hrvati imaju liberalno tržište gde imaju mogućnost da lete sa loukost kompanijama iz nekoliko gradova...gde svaki stanovnik može leteti za male pare...dok mi moramo zbog postkomunističkih ahaično socijalističkih kadrova da idemo za Budimpeštu kombijem i tamo vatamo loukostove

mario

pre 10 godina

(Bob, 08. maj 2014 23:43) Nije aerodrom prevezao već avioni...Zbroji na kraju godine kroz cije aerodrome je prošlo više putnika i koja će avio kompanija prevesti više putnika....dotle je ovaj podatak iz teksta samo veselje za široke mase i kako ste eto pretekli hrvate...

Zekan

pre 10 godina

Kasnim malo na raspravu, ali svejedno, moram nesto reci: promatramo vec godinama trku invalida, tko ce u invalidskim kolicima brze doci do cilja. Naravno, invalidi su Hrvatska i Srbija, invalidi jer su ih vlastiti nacionalizmi ucinili invalidima. Poceli smo vjerovati da je smisao u tome tko ce od nas dva biti bolji, a Fjord bi na tu temu rekao, tko ima veceg. Ali sve je to jadno da ne moze biti jadnije. Prosjecni aerodromi u EU imaju godisnje 15-20 milijuna putnika. Pa jedan od najsugavijih gradova na ovoj planete, Brussels, ima 25 milijuna putnika godisnje!? Stoga dragi moji, pitam o cemu mi to dovraga govorimo??!!

Setlana Novak

pre 10 godina

Pisanje onoga sto vam se dopada u narodu je odavno poznato i ima svoje ime: sto se babi snilo... Realnost je daleko od napisanog. Ne bih rekla da su hrvatski privrednici bolji,ali nasu su losi i cesto, precesto pricaju bajke is necijih snova. SNovak