Utorak, 06.05.2014.

12:36

Mišković se žali Evropskom sudu

Odbrana Miroslava Miškovića podneće Evropskom sudu za ljudska prava predstavku zbog prekomernog opterećenja Miškovića u postupku koji se protiv njega vodi.

Izvor: Tanjug

Miškoviæ se žali Evropskom sudu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Koala

pre 10 godina

"Ja jesam mućkao, ali sam mućkao u skladu sa propisi". Ko nas šiša kad smo mu dozvolili. Ne treba da se zaustave i fokusiraju na Miškovića nego na one koji su im omogućili da se obogate ni krivi ni dužni.

Vruć vetar

pre 10 godina

Činjenica je da je svojom borbom protiv najmoćnijeg čoveka u Srbiji, Vučić takao u "osinje" gnezdo. U toj "eliti" sve se meri preciznim ciframa, a optužbe za korupciju i organizovani kriminal se ne praštaju. Ti isti, najmoćniji, učiniće sve da svoju moć vrate. S druge strane, ako se vodi borba protiv korupcije, niko ne sme da bude povlašćen. Mišković pokušava na sve načine da diskredituje i tužilaštvo i državu Srbiju. Ipak mi sve ovo liči na potez očajnika.

Cilj ne opravdava sredstvo

pre 10 godina

Vekovima je u svetu „prljavim novcem nastajala prljava politika“, pa i kod nas. Ovakva politika je uvek za cilj imala finansijski interes pojedinca ili male grupe finansijskih spekulanata. Bilo da je pojedinac ili manja grupa, po pravilu misle i tako se i ponašaju – da je novac oličenje moći, bez obzira na nastali „društveni lom“ iz koga 90% građana izlaze kao puki siromasi. Mi smo imali 12 godina vremena da tu lekciju dobro naučimo. Nova ponavljanja nam nisu potrebna.

Robin Hood

pre 10 godina

Dok u Srbiji nije došlo do promene vlasti, imali smo situaciju da se tadašnja vlast samo deklarativno izjašnjavala za reformski kurs u ekonomiji, borbu protiv korupcije, slobodu medija. Nije postojala politička volja da se stvari postave na svoje mesto, još gore, svi problemi našeg društva bili su posledica direktne saradnje tadašnje političke vrhuške i najmoćnijih tajkuna, a na štetu naroda. Tek sa Vučićem, stvari se pokreću sa mrtve tačke. Ali, pokreću se za Srbiju, a ne za neke uske krugove moći i finansijske „magove“.

Igor

pre 10 godina

Miskovic pokusava da se izvuce iz ove situacije,on od sebe pravi zrtvu.Nema onoga sto nemoze da se sazna pa samim tim sta je sve radio Miskovic.On mora da odgovara za sve svoje postupke...

Zoki

pre 10 godina

Naravno da će da dobije spor, a na kraju i odštetu. Nije postojao racionalan razlog da se Mišković toliko dugo drži u pritvoru, ne postoji ni za blokadu imovina koja je višestruko veća od onoga za šta je optužen - a ne postoji ni za oduzimanje pasoša.

Drugo, Mišković u Srbiji nema fer suđenje. Političari su najavili njegovo hapšenje i svo vreme kroz medije utiču na sud, koji bi trebao da bude nepristrasan i da radi sa pretpostavkom nevinosti dok se ne dokaže suprotno.

Da li u Srbiji zaista postoji neko toliko naivan ko veruje da je nekome kao što je Mišković oduzimanje srpskog pasoša prepreka da pobegne iz zemlje - ako bi hteo da beži? Granice Srbije su šuplje kao švajcarski sir, a za dva sata se iz Beograda može doći do međunarodnih voda. Diplomatski pasoš članice UN može da se dobije za manje od 0.5 mil evra. Ovo što mu je do sada urađeno je odnova da traži azil u određenom broju zemalja.

Konačno, na temu putarskih preduzeća. Nisu ona propala radi Miškovića i tajkuna, nego zato što od države nisu mogli da naplate svoja potraživanja. Bila bi dobra tema za "Insajder" da se vidi u kojim rokovima država plaća svoje račune.

Vladimir Babic

pre 10 godina

Kako te nije sramota? Svi gradjani Srbije znaju da si krao i utajio porez tokom ovih 20 godina. Da si milijarde ukrao i izneo iz zemlje. Da si ucestvovao u podrivanju integriteta jedne zemlje jer si potplacujuci i finansirajuci stranke i politicare samim tim urusio njihov legitimitet i sve sto su one tokom proteklih godina izglasale i usvojile kao zakone.
Ne zna da se u ijednoj zemlji na svetu posle optuzbe za utaju poreza i proneveru nekome dozvoljava izlazak iz zemlje do okoncanja sudjenja.

Mozes da se zalis Strazburu ali sigurno gubis. Niko nece braniti finansijske prestupnike iti ti imas bilo koje pravo da izadjes iz zemlje dok traje sudjenje. Budi srecan sto su ti dozolili da se branis sa slobode posto vecina gradjana nema para da plati kako bi izasla da se brani sa slobode a ocigledno je da je pravni sistem ove zemlje favorise lopove i one koji su se do sada nakrali cim omogucava da se za novac izadje na slobodu.
Dotakli smo samo dno. Prava i zakoni vise nisu jednaki za sve pa vise i ne vidim smisao u postovanju istih ako doticna persona ne bude osudjena i dozvoli mu se da pobegne iz zemlje.

kokos

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz da MIšku ni delta ni sva nepokretnost u Srbiji ne vredi koliko taj pasoš. Ali očigledno da će i za njega ovoga puta važiti taj jedan jedini zakon.

Rumpel Stickin

pre 10 godina

Slazem se sa "Mr Brnsom" da se ovde radi o traljavom i nadasve senzacionalistickom sudjenju jer naravno mora da se zna ko je gazda, ali to sa pravom i zakonom veze nema.Ovo ispitivanje Mihajlovica od strane Miskovica, brate mili xaxaxaxa pa ovo se kod nas u kuci zvalo "pitaj brata lazova" - "ko je razbio prozor kod komsija Jove, odgovori" - "nisam ja tata evo pitaj Nidzu zajedno smo se igrali" - "jeste ciko nije on, to je bio onaj nevaljali Vasa iz drugog parkica, ja sam ga video kako baca kamen" xexexe ludnica...

crna guja

pre 10 godina

Dok je DS bio na vlasti niko nije ni spominjao Miskovica , pitam se zasto? Polako da sudjenje nema nikakvu osnovu ne bi bio ni pokrenut postupak , ovoga puta svi odgovorni ce stati pred lice pravde.....
(goran, 6. maj 2014 18:17)

Pa nije se Miskovic obogatio za vreme DS-a, vec za vreme velike kradje kad su vladali Milosevic i Seselj, kao i vecina ovdasnjih "tajkuna"!!!

Uostalom, zasto se ne spominje i Milan Beko, koji je u istom kosu sa Miskovicem, ali je zasticen od onih koje izdasno placa??? Pitam se da li pogadjate o kome govorim???

goran

pre 10 godina

Dok je DS bio na vlasti niko nije ni spominjao Miskovica , pitam se zasto? Polako da sudjenje nema nikakvu osnovu ne bi bio ni pokrenut postupak , ovoga puta svi odgovorni ce stati pred lice pravde.....

nek komsiji crkne krava

pre 10 godina

Ja samo znam da je moj deda posle drugog sv. rata proglasen za "kulaka", jer je imao puno zemlje, komunjare su mu sve oduzele podelile
"siromasnim", koji su tu istu zemlju davali mom dedi u zakup da je obradjuje, jer su oni bili previse lenji! >a to vreme su se "preposteni" proleteri, spasioci naroda, vozikali Mercedesima i uselili u otete svapske kuce!!!

Ocigledno se ovde istorija uvek ponavlja, udri po onom koji je sposoban, (mozda ne preposten), a ne primecuj sta ti radi onaj koji te je nahuskao i hipnotisano ga sledi!!!

Los smo bre narod!!

Duci0167

pre 10 godina

Siroti Miskovic, sto je pravosudje tako okrutno prema njemu!
(Monti Pajton, 6. maj 2014 17:14)

Zato sto je uhapsen i drzan u pritvoru bez dokaza! Tamo im je trebao kao predizborni trik a vecina je nasela,borba protiv korupcije i ostale gluposti! Ovo ce biti prvi slucaj koji ce se obiti o glavu velikom vodji kao posledica njegove demagogije. Ustvari,optuzice nekoga drugog za neuspeh u slucaju Miskovic. Da li je krao ili ne,ostetio ili ne,to treba sud da utvrdi al nesto im slabo ide. Siguran sam da je bilo svega,mita i kombinacija ali uzasni zakoni su mu to dozvolili. Zar iko veruje da bi Miskovic kao neki balavac tek tako krao milione a da nema zaledjinu??? Razmislite gospodo iz SNSa pre nego nekoga strpate ponovo u pritvor koliko ste jaki i sposobni. I dan danas nemate nista protiv Miskovica! Ja bi licno voleo da se nesto nadje i da svi zavrse u prdekani ali se to ne radi tako. Secate li se samo najava,samog pritvaranja,cuda i nebesa ... a sada? Nista? Covek sljaka svoju sljaku i jos ce da vas (nas) tuzi! Ovo ce biti prva vlada u istoriji Srbije koja ce nas opljackati iz nesposobnosti i neznanja a ne zato sto ce krasti.

marisol

pre 10 godina

Proces još nije završen i mislim da je i on svestan da dokaza ima. A ova žalba je samo dokaz da sebe smatra svemogućim. Očekujem da konačno sud počne da radi po zakonu a ne po pravilima tajkuna.

selektivna pravda

pre 10 godina

"Dok je DS bio na vlasti niko nije ni spominjao Miskovica , pitam se zasto? Polako da sudjenje nema nikakvu osnovu ne bi bio ni pokrenut postupak , ovoga puta svi odgovorni ce stati pred lice pravde.....
(goran, 6. maj 2014 18:17) "
========================

A ja se pitam zasto ni ova vlast ne pominje Beka?
Dali to znaci da on nije tajkun ili mu je sve oprosteno kada je posetio Nikolica u vreme strajka gladju?
kako to da i danas neki drugi tajkuni sede u predsednistvima poiti9ckihstranaka koje su sada na vlasti i niko ih ne pominje jer su 'politicki podobni'
nerki to sovu selektivna pravda

Suburban Knight

pre 10 godina

Ne nije on ostetio drzavu, mozda je slucajno namakao milion dva, kupio ponekog novinara, jahtu je zaradio trgovinom, FK Crvena Zvezda je doveo pred bankrot slucajno. Sigurno nije kriv ni za puteve slucajno coveku ispala kombinacija, lovu je stekao gajeci kornjace u kadi, ma kakvi da je za dan podigao 5. bezkamatnih kredita.

ivan78bg

pre 10 godina

Ustavni sud je vec presudilo da je protiv pravno drzan u pritvoru 7 meseci.Samo to ima da kosta papreno drzavu Srbiju a treba i da napokon neko dogovara od sudija za krsenje zakona pa da se vidi ko je i kako vrsio rpitsak na njih da krse zakon.A i da nekako osude Miskovica imovinu ne mogu da mu oduzmu.Uostalom ovde mu se sudi za smeshno male pare u odnosu na to koliko on poseduje.

milan

pre 10 godina

Ovo ce se zavrsiti sa 5-6 godina robije i 20-30 miliona evra u drzavnu kasu, a on je tezak mnoooogo vise, u milijardama se meri. Sve je to šou za narod.

Milan

pre 10 godina

Ustavni sud je vec presudio da je pritvor Miskovicu produzen nezakonito. Zar nam je kratko pamcenje? I onda sledi ovo nezavisno napredno sudstvo koje uzima 12 miliona evra čoveku da mu ne bi produzili nezakonito produzen pritvor. I covek da garanciju, a oni mu ne daju nazad pasos!? Za sta je taj Ustavni sud u zemlji kad ga redovni sud ne mora slusati, nego se pretvorio samo u stepenicu pred zalbu Evropskom sudu.

f3sh8

pre 10 godina

Tretiraju ga kao krivog, a nisu ga jos osudili. Kad bude osudjen, neka mu oduzmu sve, do tada je on nevin... Sudije su pod uticajem ljudi koji nemaju veze sa pravom i samo guraju neku svoju pricu.

Aca Radovanović

pre 10 godina

Meni bi daleko interesantnije bilo da pročitam ozbiljan izveštaj sa sudjenja, pre svega o tome kako tužilaštvo napreduje u pogledu dokazivanja optužnice, da li i kakve dokaze iznosi odbrana, ne bih li mogao da procenim u kom pravcu ide sudjenje.
Umesto toga, stalno jedno te isto, pasoš može ili ne može, a o toku sudjenja - tajac.

Toliko

pre 10 godina

@(f3sh8, 6. maj 2014 13:33) Ne mogu da mu oduzmu nista, mogu da mu odredu kaznu preko zatvorske i novcanu, a ostecenu stranu da upute na naplatu stete u odvojen parnicni postupak. Zaplena imovine ide samo za organizovani kriminal i ratne zlocine, a i ovde se radi o max par destina miliona evra mnogo manje nego sto on ima. Kao sto su ljudi vec ovde pisali ovoj drzavi fale silni zakoni pa ce konacno i optuznica Miskovicu ima da bude svedena na politicku koja posle mnogo iteracija kroz nase sudove propadne jer je jasno da ne moze da prodje Strazbur. Vec vidjeno sa Davinicem, Dragicem, stecajnom mafijom itd. Jos jedna u nizu losih vlasti koja se bavi populizmom umesto stvarnom radom na unapredjenu drustva.

Mentalitet

pre 10 godina

kome cemo mi da se zalimo zbog toga sto je doticni zajedno sa demokratama unistio drzavu i ostavio mnogo ljudi bez posla? Treba ga zatvoriti da robija i naterati da vrati pare.
(Djordjina, 6. maj 2014 13:16)

Nikad ovde nece biti bolje. izgleda da je sve pocelo 2000g. , a pre toga bilo mled i mleko. Dok kod bude da komsiji krava crkne, umre i ostalo. Toliko smo zaslepljeni mrznjom da je samo vazno drugome da bude lose koliko i nama. Ako ne moze da se dokazes, kao i kod svih drugih tajkuna prvi kapital koji je sporan... Onda ostaje da je problem sto Vi ljudi niste Miskovic, jer ne birate sredstva samo u drugom smeru. Potpuno ste isti... Sad slobodno lupajte minuse, ali to nece nista promeniti.

Djordjina

pre 10 godina

A kome cemo mi da se zalimo zbog toga sto je doticni zajedno sa demokratama unistio drzavu i ostavio mnogo ljudi bez posla? Treba ga zatvoriti da robija i naterati da vrati pare.

Aca Radovanović

pre 10 godina

Meni bi daleko interesantnije bilo da pročitam ozbiljan izveštaj sa sudjenja, pre svega o tome kako tužilaštvo napreduje u pogledu dokazivanja optužnice, da li i kakve dokaze iznosi odbrana, ne bih li mogao da procenim u kom pravcu ide sudjenje.
Umesto toga, stalno jedno te isto, pasoš može ili ne može, a o toku sudjenja - tajac.

f3sh8

pre 10 godina

Tretiraju ga kao krivog, a nisu ga jos osudili. Kad bude osudjen, neka mu oduzmu sve, do tada je on nevin... Sudije su pod uticajem ljudi koji nemaju veze sa pravom i samo guraju neku svoju pricu.

Milan

pre 10 godina

Ustavni sud je vec presudio da je pritvor Miskovicu produzen nezakonito. Zar nam je kratko pamcenje? I onda sledi ovo nezavisno napredno sudstvo koje uzima 12 miliona evra čoveku da mu ne bi produzili nezakonito produzen pritvor. I covek da garanciju, a oni mu ne daju nazad pasos!? Za sta je taj Ustavni sud u zemlji kad ga redovni sud ne mora slusati, nego se pretvorio samo u stepenicu pred zalbu Evropskom sudu.

Mentalitet

pre 10 godina

kome cemo mi da se zalimo zbog toga sto je doticni zajedno sa demokratama unistio drzavu i ostavio mnogo ljudi bez posla? Treba ga zatvoriti da robija i naterati da vrati pare.
(Djordjina, 6. maj 2014 13:16)

Nikad ovde nece biti bolje. izgleda da je sve pocelo 2000g. , a pre toga bilo mled i mleko. Dok kod bude da komsiji krava crkne, umre i ostalo. Toliko smo zaslepljeni mrznjom da je samo vazno drugome da bude lose koliko i nama. Ako ne moze da se dokazes, kao i kod svih drugih tajkuna prvi kapital koji je sporan... Onda ostaje da je problem sto Vi ljudi niste Miskovic, jer ne birate sredstva samo u drugom smeru. Potpuno ste isti... Sad slobodno lupajte minuse, ali to nece nista promeniti.

Toliko

pre 10 godina

@(f3sh8, 6. maj 2014 13:33) Ne mogu da mu oduzmu nista, mogu da mu odredu kaznu preko zatvorske i novcanu, a ostecenu stranu da upute na naplatu stete u odvojen parnicni postupak. Zaplena imovine ide samo za organizovani kriminal i ratne zlocine, a i ovde se radi o max par destina miliona evra mnogo manje nego sto on ima. Kao sto su ljudi vec ovde pisali ovoj drzavi fale silni zakoni pa ce konacno i optuznica Miskovicu ima da bude svedena na politicku koja posle mnogo iteracija kroz nase sudove propadne jer je jasno da ne moze da prodje Strazbur. Vec vidjeno sa Davinicem, Dragicem, stecajnom mafijom itd. Jos jedna u nizu losih vlasti koja se bavi populizmom umesto stvarnom radom na unapredjenu drustva.

Djordjina

pre 10 godina

A kome cemo mi da se zalimo zbog toga sto je doticni zajedno sa demokratama unistio drzavu i ostavio mnogo ljudi bez posla? Treba ga zatvoriti da robija i naterati da vrati pare.

ivan78bg

pre 10 godina

Ustavni sud je vec presudilo da je protiv pravno drzan u pritvoru 7 meseci.Samo to ima da kosta papreno drzavu Srbiju a treba i da napokon neko dogovara od sudija za krsenje zakona pa da se vidi ko je i kako vrsio rpitsak na njih da krse zakon.A i da nekako osude Miskovica imovinu ne mogu da mu oduzmu.Uostalom ovde mu se sudi za smeshno male pare u odnosu na to koliko on poseduje.

Suburban Knight

pre 10 godina

Ne nije on ostetio drzavu, mozda je slucajno namakao milion dva, kupio ponekog novinara, jahtu je zaradio trgovinom, FK Crvena Zvezda je doveo pred bankrot slucajno. Sigurno nije kriv ni za puteve slucajno coveku ispala kombinacija, lovu je stekao gajeci kornjace u kadi, ma kakvi da je za dan podigao 5. bezkamatnih kredita.

marisol

pre 10 godina

Proces još nije završen i mislim da je i on svestan da dokaza ima. A ova žalba je samo dokaz da sebe smatra svemogućim. Očekujem da konačno sud počne da radi po zakonu a ne po pravilima tajkuna.

goran

pre 10 godina

Dok je DS bio na vlasti niko nije ni spominjao Miskovica , pitam se zasto? Polako da sudjenje nema nikakvu osnovu ne bi bio ni pokrenut postupak , ovoga puta svi odgovorni ce stati pred lice pravde.....

Duci0167

pre 10 godina

Siroti Miskovic, sto je pravosudje tako okrutno prema njemu!
(Monti Pajton, 6. maj 2014 17:14)

Zato sto je uhapsen i drzan u pritvoru bez dokaza! Tamo im je trebao kao predizborni trik a vecina je nasela,borba protiv korupcije i ostale gluposti! Ovo ce biti prvi slucaj koji ce se obiti o glavu velikom vodji kao posledica njegove demagogije. Ustvari,optuzice nekoga drugog za neuspeh u slucaju Miskovic. Da li je krao ili ne,ostetio ili ne,to treba sud da utvrdi al nesto im slabo ide. Siguran sam da je bilo svega,mita i kombinacija ali uzasni zakoni su mu to dozvolili. Zar iko veruje da bi Miskovic kao neki balavac tek tako krao milione a da nema zaledjinu??? Razmislite gospodo iz SNSa pre nego nekoga strpate ponovo u pritvor koliko ste jaki i sposobni. I dan danas nemate nista protiv Miskovica! Ja bi licno voleo da se nesto nadje i da svi zavrse u prdekani ali se to ne radi tako. Secate li se samo najava,samog pritvaranja,cuda i nebesa ... a sada? Nista? Covek sljaka svoju sljaku i jos ce da vas (nas) tuzi! Ovo ce biti prva vlada u istoriji Srbije koja ce nas opljackati iz nesposobnosti i neznanja a ne zato sto ce krasti.

nek komsiji crkne krava

pre 10 godina

Ja samo znam da je moj deda posle drugog sv. rata proglasen za "kulaka", jer je imao puno zemlje, komunjare su mu sve oduzele podelile
"siromasnim", koji su tu istu zemlju davali mom dedi u zakup da je obradjuje, jer su oni bili previse lenji! >a to vreme su se "preposteni" proleteri, spasioci naroda, vozikali Mercedesima i uselili u otete svapske kuce!!!

Ocigledno se ovde istorija uvek ponavlja, udri po onom koji je sposoban, (mozda ne preposten), a ne primecuj sta ti radi onaj koji te je nahuskao i hipnotisano ga sledi!!!

Los smo bre narod!!

crna guja

pre 10 godina

Dok je DS bio na vlasti niko nije ni spominjao Miskovica , pitam se zasto? Polako da sudjenje nema nikakvu osnovu ne bi bio ni pokrenut postupak , ovoga puta svi odgovorni ce stati pred lice pravde.....
(goran, 6. maj 2014 18:17)

Pa nije se Miskovic obogatio za vreme DS-a, vec za vreme velike kradje kad su vladali Milosevic i Seselj, kao i vecina ovdasnjih "tajkuna"!!!

Uostalom, zasto se ne spominje i Milan Beko, koji je u istom kosu sa Miskovicem, ali je zasticen od onih koje izdasno placa??? Pitam se da li pogadjate o kome govorim???

selektivna pravda

pre 10 godina

"Dok je DS bio na vlasti niko nije ni spominjao Miskovica , pitam se zasto? Polako da sudjenje nema nikakvu osnovu ne bi bio ni pokrenut postupak , ovoga puta svi odgovorni ce stati pred lice pravde.....
(goran, 6. maj 2014 18:17) "
========================

A ja se pitam zasto ni ova vlast ne pominje Beka?
Dali to znaci da on nije tajkun ili mu je sve oprosteno kada je posetio Nikolica u vreme strajka gladju?
kako to da i danas neki drugi tajkuni sede u predsednistvima poiti9ckihstranaka koje su sada na vlasti i niko ih ne pominje jer su 'politicki podobni'
nerki to sovu selektivna pravda

kokos

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz da MIšku ni delta ni sva nepokretnost u Srbiji ne vredi koliko taj pasoš. Ali očigledno da će i za njega ovoga puta važiti taj jedan jedini zakon.

milan

pre 10 godina

Ovo ce se zavrsiti sa 5-6 godina robije i 20-30 miliona evra u drzavnu kasu, a on je tezak mnoooogo vise, u milijardama se meri. Sve je to šou za narod.

Rumpel Stickin

pre 10 godina

Slazem se sa "Mr Brnsom" da se ovde radi o traljavom i nadasve senzacionalistickom sudjenju jer naravno mora da se zna ko je gazda, ali to sa pravom i zakonom veze nema.Ovo ispitivanje Mihajlovica od strane Miskovica, brate mili xaxaxaxa pa ovo se kod nas u kuci zvalo "pitaj brata lazova" - "ko je razbio prozor kod komsija Jove, odgovori" - "nisam ja tata evo pitaj Nidzu zajedno smo se igrali" - "jeste ciko nije on, to je bio onaj nevaljali Vasa iz drugog parkica, ja sam ga video kako baca kamen" xexexe ludnica...

Zoki

pre 10 godina

Naravno da će da dobije spor, a na kraju i odštetu. Nije postojao racionalan razlog da se Mišković toliko dugo drži u pritvoru, ne postoji ni za blokadu imovina koja je višestruko veća od onoga za šta je optužen - a ne postoji ni za oduzimanje pasoša.

Drugo, Mišković u Srbiji nema fer suđenje. Političari su najavili njegovo hapšenje i svo vreme kroz medije utiču na sud, koji bi trebao da bude nepristrasan i da radi sa pretpostavkom nevinosti dok se ne dokaže suprotno.

Da li u Srbiji zaista postoji neko toliko naivan ko veruje da je nekome kao što je Mišković oduzimanje srpskog pasoša prepreka da pobegne iz zemlje - ako bi hteo da beži? Granice Srbije su šuplje kao švajcarski sir, a za dva sata se iz Beograda može doći do međunarodnih voda. Diplomatski pasoš članice UN može da se dobije za manje od 0.5 mil evra. Ovo što mu je do sada urađeno je odnova da traži azil u određenom broju zemalja.

Konačno, na temu putarskih preduzeća. Nisu ona propala radi Miškovića i tajkuna, nego zato što od države nisu mogli da naplate svoja potraživanja. Bila bi dobra tema za "Insajder" da se vidi u kojim rokovima država plaća svoje račune.

Vladimir Babic

pre 10 godina

Kako te nije sramota? Svi gradjani Srbije znaju da si krao i utajio porez tokom ovih 20 godina. Da si milijarde ukrao i izneo iz zemlje. Da si ucestvovao u podrivanju integriteta jedne zemlje jer si potplacujuci i finansirajuci stranke i politicare samim tim urusio njihov legitimitet i sve sto su one tokom proteklih godina izglasale i usvojile kao zakone.
Ne zna da se u ijednoj zemlji na svetu posle optuzbe za utaju poreza i proneveru nekome dozvoljava izlazak iz zemlje do okoncanja sudjenja.

Mozes da se zalis Strazburu ali sigurno gubis. Niko nece braniti finansijske prestupnike iti ti imas bilo koje pravo da izadjes iz zemlje dok traje sudjenje. Budi srecan sto su ti dozolili da se branis sa slobode posto vecina gradjana nema para da plati kako bi izasla da se brani sa slobode a ocigledno je da je pravni sistem ove zemlje favorise lopove i one koji su se do sada nakrali cim omogucava da se za novac izadje na slobodu.
Dotakli smo samo dno. Prava i zakoni vise nisu jednaki za sve pa vise i ne vidim smisao u postovanju istih ako doticna persona ne bude osudjena i dozvoli mu se da pobegne iz zemlje.

Igor

pre 10 godina

Miskovic pokusava da se izvuce iz ove situacije,on od sebe pravi zrtvu.Nema onoga sto nemoze da se sazna pa samim tim sta je sve radio Miskovic.On mora da odgovara za sve svoje postupke...

Cilj ne opravdava sredstvo

pre 10 godina

Vekovima je u svetu „prljavim novcem nastajala prljava politika“, pa i kod nas. Ovakva politika je uvek za cilj imala finansijski interes pojedinca ili male grupe finansijskih spekulanata. Bilo da je pojedinac ili manja grupa, po pravilu misle i tako se i ponašaju – da je novac oličenje moći, bez obzira na nastali „društveni lom“ iz koga 90% građana izlaze kao puki siromasi. Mi smo imali 12 godina vremena da tu lekciju dobro naučimo. Nova ponavljanja nam nisu potrebna.

Robin Hood

pre 10 godina

Dok u Srbiji nije došlo do promene vlasti, imali smo situaciju da se tadašnja vlast samo deklarativno izjašnjavala za reformski kurs u ekonomiji, borbu protiv korupcije, slobodu medija. Nije postojala politička volja da se stvari postave na svoje mesto, još gore, svi problemi našeg društva bili su posledica direktne saradnje tadašnje političke vrhuške i najmoćnijih tajkuna, a na štetu naroda. Tek sa Vučićem, stvari se pokreću sa mrtve tačke. Ali, pokreću se za Srbiju, a ne za neke uske krugove moći i finansijske „magove“.

Vruć vetar

pre 10 godina

Činjenica je da je svojom borbom protiv najmoćnijeg čoveka u Srbiji, Vučić takao u "osinje" gnezdo. U toj "eliti" sve se meri preciznim ciframa, a optužbe za korupciju i organizovani kriminal se ne praštaju. Ti isti, najmoćniji, učiniće sve da svoju moć vrate. S druge strane, ako se vodi borba protiv korupcije, niko ne sme da bude povlašćen. Mišković pokušava na sve načine da diskredituje i tužilaštvo i državu Srbiju. Ipak mi sve ovo liči na potez očajnika.

Koala

pre 10 godina

"Ja jesam mućkao, ali sam mućkao u skladu sa propisi". Ko nas šiša kad smo mu dozvolili. Ne treba da se zaustave i fokusiraju na Miškovića nego na one koji su im omogućili da se obogate ni krivi ni dužni.

Djordjina

pre 10 godina

A kome cemo mi da se zalimo zbog toga sto je doticni zajedno sa demokratama unistio drzavu i ostavio mnogo ljudi bez posla? Treba ga zatvoriti da robija i naterati da vrati pare.

milan

pre 10 godina

Ovo ce se zavrsiti sa 5-6 godina robije i 20-30 miliona evra u drzavnu kasu, a on je tezak mnoooogo vise, u milijardama se meri. Sve je to šou za narod.

nek komsiji crkne krava

pre 10 godina

Ja samo znam da je moj deda posle drugog sv. rata proglasen za "kulaka", jer je imao puno zemlje, komunjare su mu sve oduzele podelile
"siromasnim", koji su tu istu zemlju davali mom dedi u zakup da je obradjuje, jer su oni bili previse lenji! >a to vreme su se "preposteni" proleteri, spasioci naroda, vozikali Mercedesima i uselili u otete svapske kuce!!!

Ocigledno se ovde istorija uvek ponavlja, udri po onom koji je sposoban, (mozda ne preposten), a ne primecuj sta ti radi onaj koji te je nahuskao i hipnotisano ga sledi!!!

Los smo bre narod!!

Rumpel Stickin

pre 10 godina

Slazem se sa "Mr Brnsom" da se ovde radi o traljavom i nadasve senzacionalistickom sudjenju jer naravno mora da se zna ko je gazda, ali to sa pravom i zakonom veze nema.Ovo ispitivanje Mihajlovica od strane Miskovica, brate mili xaxaxaxa pa ovo se kod nas u kuci zvalo "pitaj brata lazova" - "ko je razbio prozor kod komsija Jove, odgovori" - "nisam ja tata evo pitaj Nidzu zajedno smo se igrali" - "jeste ciko nije on, to je bio onaj nevaljali Vasa iz drugog parkica, ja sam ga video kako baca kamen" xexexe ludnica...

Mentalitet

pre 10 godina

kome cemo mi da se zalimo zbog toga sto je doticni zajedno sa demokratama unistio drzavu i ostavio mnogo ljudi bez posla? Treba ga zatvoriti da robija i naterati da vrati pare.
(Djordjina, 6. maj 2014 13:16)

Nikad ovde nece biti bolje. izgleda da je sve pocelo 2000g. , a pre toga bilo mled i mleko. Dok kod bude da komsiji krava crkne, umre i ostalo. Toliko smo zaslepljeni mrznjom da je samo vazno drugome da bude lose koliko i nama. Ako ne moze da se dokazes, kao i kod svih drugih tajkuna prvi kapital koji je sporan... Onda ostaje da je problem sto Vi ljudi niste Miskovic, jer ne birate sredstva samo u drugom smeru. Potpuno ste isti... Sad slobodno lupajte minuse, ali to nece nista promeniti.

Duci0167

pre 10 godina

Siroti Miskovic, sto je pravosudje tako okrutno prema njemu!
(Monti Pajton, 6. maj 2014 17:14)

Zato sto je uhapsen i drzan u pritvoru bez dokaza! Tamo im je trebao kao predizborni trik a vecina je nasela,borba protiv korupcije i ostale gluposti! Ovo ce biti prvi slucaj koji ce se obiti o glavu velikom vodji kao posledica njegove demagogije. Ustvari,optuzice nekoga drugog za neuspeh u slucaju Miskovic. Da li je krao ili ne,ostetio ili ne,to treba sud da utvrdi al nesto im slabo ide. Siguran sam da je bilo svega,mita i kombinacija ali uzasni zakoni su mu to dozvolili. Zar iko veruje da bi Miskovic kao neki balavac tek tako krao milione a da nema zaledjinu??? Razmislite gospodo iz SNSa pre nego nekoga strpate ponovo u pritvor koliko ste jaki i sposobni. I dan danas nemate nista protiv Miskovica! Ja bi licno voleo da se nesto nadje i da svi zavrse u prdekani ali se to ne radi tako. Secate li se samo najava,samog pritvaranja,cuda i nebesa ... a sada? Nista? Covek sljaka svoju sljaku i jos ce da vas (nas) tuzi! Ovo ce biti prva vlada u istoriji Srbije koja ce nas opljackati iz nesposobnosti i neznanja a ne zato sto ce krasti.

selektivna pravda

pre 10 godina

"Dok je DS bio na vlasti niko nije ni spominjao Miskovica , pitam se zasto? Polako da sudjenje nema nikakvu osnovu ne bi bio ni pokrenut postupak , ovoga puta svi odgovorni ce stati pred lice pravde.....
(goran, 6. maj 2014 18:17) "
========================

A ja se pitam zasto ni ova vlast ne pominje Beka?
Dali to znaci da on nije tajkun ili mu je sve oprosteno kada je posetio Nikolica u vreme strajka gladju?
kako to da i danas neki drugi tajkuni sede u predsednistvima poiti9ckihstranaka koje su sada na vlasti i niko ih ne pominje jer su 'politicki podobni'
nerki to sovu selektivna pravda

crna guja

pre 10 godina

Dok je DS bio na vlasti niko nije ni spominjao Miskovica , pitam se zasto? Polako da sudjenje nema nikakvu osnovu ne bi bio ni pokrenut postupak , ovoga puta svi odgovorni ce stati pred lice pravde.....
(goran, 6. maj 2014 18:17)

Pa nije se Miskovic obogatio za vreme DS-a, vec za vreme velike kradje kad su vladali Milosevic i Seselj, kao i vecina ovdasnjih "tajkuna"!!!

Uostalom, zasto se ne spominje i Milan Beko, koji je u istom kosu sa Miskovicem, ali je zasticen od onih koje izdasno placa??? Pitam se da li pogadjate o kome govorim???

f3sh8

pre 10 godina

Tretiraju ga kao krivog, a nisu ga jos osudili. Kad bude osudjen, neka mu oduzmu sve, do tada je on nevin... Sudije su pod uticajem ljudi koji nemaju veze sa pravom i samo guraju neku svoju pricu.

Toliko

pre 10 godina

@(f3sh8, 6. maj 2014 13:33) Ne mogu da mu oduzmu nista, mogu da mu odredu kaznu preko zatvorske i novcanu, a ostecenu stranu da upute na naplatu stete u odvojen parnicni postupak. Zaplena imovine ide samo za organizovani kriminal i ratne zlocine, a i ovde se radi o max par destina miliona evra mnogo manje nego sto on ima. Kao sto su ljudi vec ovde pisali ovoj drzavi fale silni zakoni pa ce konacno i optuznica Miskovicu ima da bude svedena na politicku koja posle mnogo iteracija kroz nase sudove propadne jer je jasno da ne moze da prodje Strazbur. Vec vidjeno sa Davinicem, Dragicem, stecajnom mafijom itd. Jos jedna u nizu losih vlasti koja se bavi populizmom umesto stvarnom radom na unapredjenu drustva.

Milan

pre 10 godina

Ustavni sud je vec presudio da je pritvor Miskovicu produzen nezakonito. Zar nam je kratko pamcenje? I onda sledi ovo nezavisno napredno sudstvo koje uzima 12 miliona evra čoveku da mu ne bi produzili nezakonito produzen pritvor. I covek da garanciju, a oni mu ne daju nazad pasos!? Za sta je taj Ustavni sud u zemlji kad ga redovni sud ne mora slusati, nego se pretvorio samo u stepenicu pred zalbu Evropskom sudu.

goran

pre 10 godina

Dok je DS bio na vlasti niko nije ni spominjao Miskovica , pitam se zasto? Polako da sudjenje nema nikakvu osnovu ne bi bio ni pokrenut postupak , ovoga puta svi odgovorni ce stati pred lice pravde.....

ivan78bg

pre 10 godina

Ustavni sud je vec presudilo da je protiv pravno drzan u pritvoru 7 meseci.Samo to ima da kosta papreno drzavu Srbiju a treba i da napokon neko dogovara od sudija za krsenje zakona pa da se vidi ko je i kako vrsio rpitsak na njih da krse zakon.A i da nekako osude Miskovica imovinu ne mogu da mu oduzmu.Uostalom ovde mu se sudi za smeshno male pare u odnosu na to koliko on poseduje.

marisol

pre 10 godina

Proces još nije završen i mislim da je i on svestan da dokaza ima. A ova žalba je samo dokaz da sebe smatra svemogućim. Očekujem da konačno sud počne da radi po zakonu a ne po pravilima tajkuna.

Aca Radovanović

pre 10 godina

Meni bi daleko interesantnije bilo da pročitam ozbiljan izveštaj sa sudjenja, pre svega o tome kako tužilaštvo napreduje u pogledu dokazivanja optužnice, da li i kakve dokaze iznosi odbrana, ne bih li mogao da procenim u kom pravcu ide sudjenje.
Umesto toga, stalno jedno te isto, pasoš može ili ne može, a o toku sudjenja - tajac.

Suburban Knight

pre 10 godina

Ne nije on ostetio drzavu, mozda je slucajno namakao milion dva, kupio ponekog novinara, jahtu je zaradio trgovinom, FK Crvena Zvezda je doveo pred bankrot slucajno. Sigurno nije kriv ni za puteve slucajno coveku ispala kombinacija, lovu je stekao gajeci kornjace u kadi, ma kakvi da je za dan podigao 5. bezkamatnih kredita.

kokos

pre 10 godina

Ovo je samo dokaz da MIšku ni delta ni sva nepokretnost u Srbiji ne vredi koliko taj pasoš. Ali očigledno da će i za njega ovoga puta važiti taj jedan jedini zakon.

Vladimir Babic

pre 10 godina

Kako te nije sramota? Svi gradjani Srbije znaju da si krao i utajio porez tokom ovih 20 godina. Da si milijarde ukrao i izneo iz zemlje. Da si ucestvovao u podrivanju integriteta jedne zemlje jer si potplacujuci i finansirajuci stranke i politicare samim tim urusio njihov legitimitet i sve sto su one tokom proteklih godina izglasale i usvojile kao zakone.
Ne zna da se u ijednoj zemlji na svetu posle optuzbe za utaju poreza i proneveru nekome dozvoljava izlazak iz zemlje do okoncanja sudjenja.

Mozes da se zalis Strazburu ali sigurno gubis. Niko nece braniti finansijske prestupnike iti ti imas bilo koje pravo da izadjes iz zemlje dok traje sudjenje. Budi srecan sto su ti dozolili da se branis sa slobode posto vecina gradjana nema para da plati kako bi izasla da se brani sa slobode a ocigledno je da je pravni sistem ove zemlje favorise lopove i one koji su se do sada nakrali cim omogucava da se za novac izadje na slobodu.
Dotakli smo samo dno. Prava i zakoni vise nisu jednaki za sve pa vise i ne vidim smisao u postovanju istih ako doticna persona ne bude osudjena i dozvoli mu se da pobegne iz zemlje.

Igor

pre 10 godina

Miskovic pokusava da se izvuce iz ove situacije,on od sebe pravi zrtvu.Nema onoga sto nemoze da se sazna pa samim tim sta je sve radio Miskovic.On mora da odgovara za sve svoje postupke...

Zoki

pre 10 godina

Naravno da će da dobije spor, a na kraju i odštetu. Nije postojao racionalan razlog da se Mišković toliko dugo drži u pritvoru, ne postoji ni za blokadu imovina koja je višestruko veća od onoga za šta je optužen - a ne postoji ni za oduzimanje pasoša.

Drugo, Mišković u Srbiji nema fer suđenje. Političari su najavili njegovo hapšenje i svo vreme kroz medije utiču na sud, koji bi trebao da bude nepristrasan i da radi sa pretpostavkom nevinosti dok se ne dokaže suprotno.

Da li u Srbiji zaista postoji neko toliko naivan ko veruje da je nekome kao što je Mišković oduzimanje srpskog pasoša prepreka da pobegne iz zemlje - ako bi hteo da beži? Granice Srbije su šuplje kao švajcarski sir, a za dva sata se iz Beograda može doći do međunarodnih voda. Diplomatski pasoš članice UN može da se dobije za manje od 0.5 mil evra. Ovo što mu je do sada urađeno je odnova da traži azil u određenom broju zemalja.

Konačno, na temu putarskih preduzeća. Nisu ona propala radi Miškovića i tajkuna, nego zato što od države nisu mogli da naplate svoja potraživanja. Bila bi dobra tema za "Insajder" da se vidi u kojim rokovima država plaća svoje račune.

Cilj ne opravdava sredstvo

pre 10 godina

Vekovima je u svetu „prljavim novcem nastajala prljava politika“, pa i kod nas. Ovakva politika je uvek za cilj imala finansijski interes pojedinca ili male grupe finansijskih spekulanata. Bilo da je pojedinac ili manja grupa, po pravilu misle i tako se i ponašaju – da je novac oličenje moći, bez obzira na nastali „društveni lom“ iz koga 90% građana izlaze kao puki siromasi. Mi smo imali 12 godina vremena da tu lekciju dobro naučimo. Nova ponavljanja nam nisu potrebna.

Robin Hood

pre 10 godina

Dok u Srbiji nije došlo do promene vlasti, imali smo situaciju da se tadašnja vlast samo deklarativno izjašnjavala za reformski kurs u ekonomiji, borbu protiv korupcije, slobodu medija. Nije postojala politička volja da se stvari postave na svoje mesto, još gore, svi problemi našeg društva bili su posledica direktne saradnje tadašnje političke vrhuške i najmoćnijih tajkuna, a na štetu naroda. Tek sa Vučićem, stvari se pokreću sa mrtve tačke. Ali, pokreću se za Srbiju, a ne za neke uske krugove moći i finansijske „magove“.

Vruć vetar

pre 10 godina

Činjenica je da je svojom borbom protiv najmoćnijeg čoveka u Srbiji, Vučić takao u "osinje" gnezdo. U toj "eliti" sve se meri preciznim ciframa, a optužbe za korupciju i organizovani kriminal se ne praštaju. Ti isti, najmoćniji, učiniće sve da svoju moć vrate. S druge strane, ako se vodi borba protiv korupcije, niko ne sme da bude povlašćen. Mišković pokušava na sve načine da diskredituje i tužilaštvo i državu Srbiju. Ipak mi sve ovo liči na potez očajnika.

Koala

pre 10 godina

"Ja jesam mućkao, ali sam mućkao u skladu sa propisi". Ko nas šiša kad smo mu dozvolili. Ne treba da se zaustave i fokusiraju na Miškovića nego na one koji su im omogućili da se obogate ni krivi ni dužni.