Nedelja, 04.05.2014.

21:20

File: Vučićev program impresivan

Komesar za proširenje EU Štefan File ocenio da je program koji je predstavio novi premijer Aleksandar Vučić impresivan.

Izvor: Beta

File: Vuèiæev program impresivan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Tijana M

pre 10 godina

Podrška Evropskim integracijama je utemeljena u narodu što još jedan od pokazatelja da narod veruje u vlast koju je izabrala a samim tim postoji velika podrška jer na kraju dana svima je u interesu da stvorimo bolje uslove za život svih nas.

Siniša Matić

pre 10 godina

Poverenje koje stičemo od stranih država samo govori o tome da postajemo jedna ozbiljna država koja je spremna za saradnju i razvoj jer je to jedini logičan put kojim treba da se kreče jedna država koja treba da se oporavi od godina bahatosti.

Milica Salatić

pre 10 godina

Od velike je važnosti da vlada formira dugoročnu strategiju razvoja države i uzeti u obzir geopolitička dešavanja u našem okruženju koja mogu imati uticaje i na našu državu. Očigledno da jedino sprovođenjem jedne takve politike koja nas sa druge strane dovodi u prijateljske odnose sa svima ostalima možemo samo da profitiramo.

Mefisto

pre 10 godina

Strast prema transformisanju Srbije u uspešnu, modernu i prosperitetnu zemlju je nešto što je tipično za aktuelnu vlast a svakako u tome prednjači Vučić.

Prepek

pre 10 godina

Po geopolitičkom položaju mi smo centar regiona a uskoro ćemo biti i lider što je bilo nezamislivo do pre dve godine. Velike promene u društvu se dešavaju i kulminacija će biti ulazak u EU.

GojsaSA

pre 10 godina

Srbija je zasluzila da bude clanica EU i opravdano sada imaju o nama misljenje da smo pouzdani i ispunjavamo kako obaveze, tako obecanja i pridrzavamo se dogovorenog. Posebno je to evidentno od maja 2012. i promenama koje su usledile.

Jalovo

pre 10 godina

Konacno je Aleksandar Vucic dosao na nivo koji zasluzuje, Da ga svi postuju i cene, a za sve je sam zasluzan jer je samo svojim radom, trudom i pozrtvovanjem stekao ovakav ugled i rezultate u zemlji i svetu.

Radosnica

pre 10 godina

Vucic je resen da nam zemlja bude najbolja u regionu, i svi vide koliko se trudi zato ga i hvale.Do sada Srbija nije imala ovako jakog lidera.

Nektarije

pre 10 godina

Ovo je jos jedan demant na sve zlonamerne komentare ovih dana na skoro svim portalima, da pobedom Vucica se vracamo u nekakve devedesete. Vucic je veoma kvalitetan politicar koga postuju lideri svih evropskih drzava.

BRUSCO

pre 10 godina

Srbija od skoro ima na samom vrhu politicara svetskog kalibra, koga ceo svet priznaje i postuje njegov rad i rezultate. Tako da ce sve cesce primati posete i cestitke za svoj rad i trud.

BUCA

pre 10 godina

Dobra je namera Vlade da u 2014-toj godini otvara najteža poglavlja u pregovorima sa EU, jer je dobro najzahtevniji posao obaviti dok je motivacija svih članova Vlade na najvišem nivou! Svakako je dobro znati da većina tih prilagođavanja je neophodno obaviti i bez EU.

seljak

pre 10 godina

Niko nas ne tera da radimo ono što ne želimo! Ako smo se već odlučili za put ka pridruživanju EU, to nosi i određene obaveze, pre svega one vezane za reforme čitavog državnog sistema, što treba da nam bude prioritet da bi državu modernizovali i učinili je efikasnijom!

neca

pre 10 godina

EU prepoznaje napore koje je Srbija ulozila kako bi se sto vise priblizila clanstvu, dobijamo maksimalnu podrsku, kao i pohvale, samo treba nastaviti ovim tempom i raditi u najboljem interesu zemlje i gradjana i rezultati nece izostati.

marina

pre 10 godina

Nova Vlada Srbije je spremna da zemlju povede ka clanstu u EU, cestitke gospodina Filea su lep gest, a bitno je i to sto ce se raspravljati o pregovorima o prustupanju, vidi se velika spremnost Evrope da pomogne i podrzi nasu zemlju na putu napretka.

cokolada

pre 10 godina

Srbija polako ali sigurno krece putem evropskih integracija, ovakve pohvale od strane predstavnika EU govore u prilog dobrom planu i programu Vlade Srbije, mozemo ocekivati veliki napredak sto se tice prikljucenja EU, samo treba nastaviti sa ozbiljim radom.

vesna

pre 10 godina

Imamo odlican program rada vlade, spremnost za sprovodjenje reformi i pohvale od strane EU, sada je samo potrebno da se ulozi neophodan rad i trud kako bi sve ovo bilo sprovedeno u delo i kako bi Srbija sto pre postala clanica EU.

milica b.

pre 10 godina

nemoguće je da je svima jasnije nego nama samima da najzad imamo jaku Vladu i ljude koji su ambiciozni i željni da Srbija krene napred, ljude koji neće dozvoliti da se Ministri bogate na račun običnih ljudi... nemoguće je da ima onih koji ne žele dobro sebi samima...
dajte da jednom i sami verujemo, kao što smo verovali u pobedu na izborima, dajte da jednom i mi budemo optimistični i hrabri.

Pravnica

pre 10 godina

Nadajmo se da ce Vlada Srbije do kraja i dosledno da uspe u svemu što namerava da uradi: u ekonomskim reformama, promenama u funkcionisanju institucija, reformi pravosuđa jer pored toga sto znaci građanima Srbije znacice i za privlacenje stranih investitora.

paun

pre 10 godina

Bez lazne skromnosti, Srbija je i zasluzila pohvalne reci od strane Stefana Filea, jer je formirala Vladu koja ce je svojim odgovornim i ozbiljnim radom odvesti do EU. Samo treba razmisljati pozitivno i trebalo bi da obecane reforme budu sprovedene pa ce se drzava razviti i imati uslove za pridruzivanje EU.

rac

pre 10 godina

(mare, 5. maj 2014 12:07)
Normalno je da će i Rusija i EU od Srbije tražiti da se svrsta na njihovu strana po pitanju krize u Ukrajini, ali Srbija je izabrala jedino moguće rešenje, a to je da se drži po strani, i bez obzira na pritiske verujem da Srbija neće popustiti, jer je to jedinstven stav i predsednika i premijera Srbije.

Konstanca

pre 10 godina

Program ne treba da osiromaši narod,ali da daljeg osiromašivanja naroda ne bi bilo, potrebno je pre svega da se stegne kaiš, kao kako se od države ne bi samo uzimalo, potrebno je i da se spreči korupcija i smanji kriminal, da se promeni pravosudni sistem, tek onda možemo da očekujemo otvaranje granica Evrope ka našoj zemlji i njihovo investiranje u našu privredu.

Janko

pre 10 godina

Nije Evropa baš uvek spremna da hvali nekoga, Vučić je pobrao sve pohvale i od Ešton i sada od Filea. To je dobar znak, pokazatelj da stvari u Srbiji idu u dobrom smeru. Podrška EU vredi, daje nekakav "vetar u leđa" da se uspe u ni malo lakim ciljevima koje je vlada zadala sebi.

licider

pre 10 godina

Poseta Stefana Filea Srbiji i njegove pozitivne konstatacije o programu nove Vlade kao i pohvale premijeru Vucicu su nam dobar znak da nastavimo jos jacim tempom sprovodjenje reformi kao i borbu protiv korupcije i kriminala kako ne bi bilo kocnica na putu ka EU.

boban

pre 10 godina

Narod je dao šensu Srbiji da se donesu reforme, koje su na prvi pogled rigorozne i teške, i da se izbori sa velikim javnim dugom čije bi posledice osetili kad tad.

ретрорефлексија

pre 10 godina

Другачије него импресиван програм од Вучића се не може очекивати,доказао је колико Србији,а поготово грађанима жели добро.

Duh vremena

pre 10 godina

jedan na jedan, 5. maj 2014 00:42

samo sto je matematika tada bila na strani socijalista,sada postoji jasno definisan plan kako sprovesti refomre i ljudi koji imaju sposobnost da promene iznesu.

Kleka

pre 10 godina

Konacno su I clanice EU podrzale nasu drzavu ,maksimalno postujuci trenutnu vlast. To svakako znaci da smo odabrali prave ljude ,spremne da svojim iskustvom I znanjem oporave nasu zemlu , sto su evropske zemlje I prepoznale.

Klik

pre 10 godina

Uz podrsku zemalja EU,Srbija ce se mnogo brze razvijati na svim segmentima. Poverenje koje sticemo od stranih zemalja,govori o tome da smo postali ozbiljna drzava ,spremna za saradnju.

Rolna

pre 10 godina

Jako je vazna cinjenica da je EU prihvatila nasu zemlju kao odgovornu I stabilnu drzavu, sto nam garantuje bolju buducnost I sigurna ulaganja.

Oklop

pre 10 godina

Trenutna vlast se svim silama trudi da nas predstavi u sto boljem svetlu ,posvecujuci najvise paznje reformama I boljem zivotnom standardu. To sto su clanice EU ,dale podrsku nasoj zemlji,najvise govori o tome koliko je nas premijer I vlada koju predvodi, ozbiljna ,odlucna I spremna za svaku saradnju, za dopbrobit nase drzave I naroda.

herkules s

pre 10 godina

Srbija ima sansu da do 2020 . godine postane punopravan clan EU,koju ne bi smela da propusti. Komesar za prosirenje EU smatra da je program nove vlade realna i da bi do 2018. godine nasi zakoni mogli da se usaglase za zakonima EU, a institucije ojacaju i sprovedu fiskalne i ekonomske reforme koje bi znacajno uticale na jacanje privrede.

Joki

pre 10 godina

Ipak su strane zemlje promenile napokon misljenje o nama i njihovi politicki eksperti pristaju da pomognu nasoj zemlji. Mislim da imamo potpunu podrsku s njihove strane i da ce Vucic vrlo brzo oporaviti ekonomski i drustveni sistem nase drzave.

Sone

pre 10 godina

Srbija do 2020. godine moze da se nada pridruzivanju EU, posebno uz sadasnju Vladu i premijera Vucica. Vucicev ekspoze je naisao na pozitivne ocene od strane vec nekoliko clanica EU, kao i od Stefana Filea, sto Srbiji predstavlja znacajan podstrek u daljem radu zarad prikljucenja EU.

panas

pre 10 godina

Lepo je imati poptoru jedne mocne zemlje koja je vec clanica EU. Ozbiljnost I doslednost nasih fukncionera dovele su do toga da je stepen podrske popet na visi nivo.

stefi

pre 10 godina

Redovna poseta Stefana Filea Srbiji predstavlja jos jedan dokaz da Srbija konacno moze da se nada prikljucenju EU, sa novom Vladom i premijerom Vucicem. Fileu se dopao Vucicev program Vlade sto Srbiji veoma znaci jer je to pozitivan znak da cemo imati podrsku i pomoc u nastojanju prkljucenja EU.

jedan na jedan

pre 10 godina

Zaista interesatno da vecina medjunarodne zajednice uvidja da je resenje za probleme srpske ekonomije upravo u najavljenim merama dok jedan deo domace javnosti pored iznetih argumenata i dalje brani propali sistem koji nas je i doveo u situaciju da ozbiljno vodimo racuna o eventualnoj mogucnosti bankrota drzave
(Srbin 100%, 5. maj 2014 01:33)

Šta je "međunarodna zajednica"? Jel to neki pravni subjekt? Jel ima stolicu u UN? Da li je to neki vojni savez? Šta je? Ko odlučuje o tome koja država je članica "međunarodne zajednice". a koja nije? Da li je Srbija deo "međunarodne zajednice"?

mare

pre 10 godina

Što volim ove koji nam dolaze u posetu i hvale program vlade a onda daju neodređene izjave tipa:" Ne sumnjam u posvećenost" ili "Bilo bi dobro za Srbiju ako bi Vlada uspela u svemu što namerava da uradi". I na kraju, kao šlag na tortu, očekuju da se država ponaša u potpunosti u skladu sa pravilima EU kada su u pitanju Rusija i Ukrajina. Je li on došao da nam pruži podršku ili da uslovljava?

Filipa

pre 10 godina

Moguce da ce se stvari odvijati brze nego sto smo mislili. Dobre reakcije, najzad da shvate da smo i te kako za EU i da smo ozbiljan kandidat.

anticenzura

pre 10 godina

Vucicev program je budalastina, isto kao i izjave Filea.
Tu je sve potpuno isto kao kod DOSa.
Od Vucicevog nazovi programa ljudima u Srbiji moze biti samo gore.
A to ce i vreme pokazati.

rista

pre 10 godina

Ciljevi su veliki i verujem da će većina biti i ispunjena. Svi znamo da će biti teško ali svesni smo kuda to vodi. Drago mi je da nas i evropa podržava.

Mirko

pre 10 godina

Poseta File i Eštonove je podrška politici koju Srbija vodi, Vučiću pre svega. Svi znaju da je Vučić postavio teške celjeve i sebi i nama, ako ih ispuni, biće zadovoljna i Evropa. Ispunjenje ciljeva skoro da znači i ispunjenje zahteva EU za učlanjenje, evrointegracije.

Sljiva

pre 10 godina

Ovaj dolazak za Srbiju i njene gradjane mnogo znaci , kao sto je i najavljeno sastace se sa samim vrhom nase vlasti, to znaci da nova vlada koja je sastavljena ima veliki autoritet u EU . Ovoj vladi je cilj da Srbiju sto pre uvede i da bude clanica EU , jel ce tek tad gradjani osetiti boljitak .

Klackalica

pre 10 godina

Ako je suditi po prvim radnim danima Vlade i pohvalama sa svih strana koje su upucene Vucicu i njegovom programu, nema vise brige za nas. Treba da stegnemo zube i svi zajedno da krenemo da radimo, uspeh je zagarantovan a prvi rezultati ce brzo doci.

Tamburica 6

pre 10 godina

Ipak smo dugo godina ziveli u zabludi i verovanju da nas ceo svet mrzi, sada se vidi da je samo bilo potrebno da pravi ljudi budu na celu drzave i da se krene sa radom koji je u intersu drzave i njenog naroda. Naravno da se krene konacno sa radom koji je posten i da se iskreno ikoreni kriminal i korupcija. Kada se sve stavi na zdrave noge i kada iskreno budemo postupali sa svima u svetu, tako ce da nas prime i naravno istom merom da uzvrate saradnju.

stižu dolari

pre 10 godina

Ko je File? U kojoj je to on zemlji uticajan čovek? Komesar za proširenje u EU, koja trenutno ne planira proširenja. Koji on to program ocenjuje - prepisivanje propisa?, nadu da će Arapi da podrže budžet?, ili je tu da nam natukne da treba da podržimo izolaciju Rusije za račun NATO? Zašto nam ruku ne pruži neka od moćnih država, koje se stvarno pitaju za nešto? Podrška za program, po kome će građani plaćati opstanak partijske države? Nije sugerisao da se otpuste viškovi uposlenih proteklih deset godina u javnim službama, da se revidiraju lopovske privatizacije. Još su tragikomičniji novinari koji uopšte prenose šta o nečemu misli File.

andrijano

pre 10 godina

uplasio se mmf da cemo da bankrotiramo i ne vratimo im pare pa kad nas je supermen izuo iz cipela i oteo nam jos jedan obrok iz usta zarad vracanja para koji su politicari potrosili bez ikakve odgovornosti,sad mu tapsu po ramenu.

nena

pre 10 godina

File ocenjuje Vucicev program kao impresivan sto znaci ne da je samo ambiciozan, nego je sto je najvaznije realan, samo nasi dezurni kriticari program koji tek treba da zazivi ocenjuju kao prodavanje magle, bajke...

Trta

pre 10 godina

Naravno da je impresivan jer treba od babe napraviti devojku, a to je zaista tesko. Drzava nam je oronula i treba sve obnoviti, ali bas sve.

Kamilica

pre 10 godina

Izgleda da smo stvarno na dobrom putu i da nam je Vlada konacno kvalitetna. Ako File kaze da je tako i da veruje u Vucicevu iskrenost onda nemam vise sta da dodam, samo da se naoruzam strpljenjem i cekam bolje dane.

corona

pre 10 godina

Koliko mogu primetiti svi koji su do sada posetili Srbiju posle formiranja nove vlade su oduševljeni programom vlade. Što je dobro, samo mi nije jasno zašto mi kukamo i negodujemo. Zašto uvek, kada neko radi dobro za svoju zemlju mi ga pljujemo? Zato bih volela da Vučić uspe sa svojim timom.

fifi

pre 10 godina

program koji je predložio Vučić dobio je podršku naroda ali sada je mnogo jasnije da ne samo naroda već i Evrope koja je očegledno pratila svako naš korak. Srbija je zemlja za mnoge jako privlačna za investiranja. Ali svako želi da investira u stabilno tržište. Nike nije baš spreman da eksperimentište. I meni deluje kao da je ovo za nas jedan pozitivan korak.

Andrej77

pre 10 godina

Pa oni misle da smo svi ovde maloumni.. U zivotu nisam video da EU bez ijednog osnova ovoliko hvali nekoga.. Sta jos treba da im pokloni osim Kosova, Sandzak ili Vojvodinu?

Tanja

pre 10 godina

Drago mi je da je Štefan impresioniran programom vlade. Samo pojedini ljudi koji su protiv lidera, podcenjuju njegov program i ako u dubini duše vide da je to zaista obećavajući program!

Miško

pre 10 godina

Svaka poseta je samo korak bliže do EU. Pre nedelju dana je bila Eštonova, sada dolazi File - sve je to znak da EU ozbiljno računa na Srbiju. N anama je da tu šansu iskoristimo.

Igor

pre 10 godina

Samodestruktivni nagon vecine komentatora je impresivan. Neko pise da su hvalili Slobu, pa su ga zatim pustili nizvodu, a nama je bilo sve teze. Srbi, narode moj vi(mi)smo ga birali, mi verujemo u bajke, mi smo doveli Srbiju na ivicu ponora. Sada verujete povampirenom crvenom diktatoru, propalom KGB politicaru. Verujete da su vecina u Ukrajini fasisti, koji ZNAJU blagodeti ruskih osvajaca.Napadate svakoga, koji se udaljava od ove tragikomicne drzave u kojoj zivite. Ono sto Srbiji svakako treba j e reforma obrazovanja, jer ovakav vecinski diskurs je rezultat te iste.

PREOKRET

pre 10 godina

Nije nam zapad srusio SRRJ nego smo mi sa Slobodanom!!! Ko nije hteo prve visestranacke izbore u Srbiji i Sfrj? Slobodan! Ko je posle pritisaka pristao? Slobodan! Ko je hteo samo vecinski sistem? Slobodan!zasto? Da bude presednik SFRJ! Jer smo vecinski narod! Ko nije pristao na konfederaciju? Slobodan! Ko nije pristao na asimetricnu konfederaciju? Slobodan! Zasto? Pa zato sto ostale republike hoce u EU I NATO! Ko nece? Slobodan? Zasto? Ne daju Rusi! Ko je nasledi naoruzanje od JNA? Slobodan! Ko gubi na ratistu a ima vojnu nadmoc? Ko nagovara srbe u Hrvatskoj da ne potpisu sporazum Z4? Slobodan! Ko postaje predsednik SRJ posle poraza? Slobodan! Ko posle silnih poraza salje vojsku na Kosovo a danas otkopavamo masovne grobnice albanaca sa Kosova? Zasto je Vlajko Stoiljkovic izvrsio samoubistvo?Slobodan? Ko posle bombardovanja i raspisivanja izbora likvidira Stambolica? Slobodan? Ko krafe izbore? Slobodan? Ko priznaje kradju ? Slobodan! Ko dolazi u Srbiju 5.oktobra? Ivanov? Sa kim pravi dil?Sa Kostunicom! Zasto? Slobodan je gotov, potrebna je crna rupa na tepihu EU! Ko prvi bezi sa Kosova? Rusi!
(Isti scenario,SFRJ, 04. maj 2014 20:21)
Sve ovo su podrzavali Vucic i Nikolic ALI se nesto desilo u medjuvremenu! Nikada nisam glasao za njih ALI NIKADA, pa ni sad, ALI LJUDI, ako se ostvari ovaj program, plus ako udjemo u NATO I EU, PREZIVECEMO! Ovo je nesto sto se MORA! Ni u najludjem SNU nisam pomislio da ce to Vucic da odradi ALI u politici je IZGLEDA SVE MOGUCE!

Sizif

pre 10 godina

Ako smo krenuli ka EU, onda je razgovor sa komesarom za proširenje Evropske unije, Štefanom Fileom, više nego potreban i koristan. No, maraton je tek započet.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Komesar za proširenje EU Štefan File ocenio da je program koji je predstavio novi premijer Aleksandar Vučić impresivan.

E ako Aleksandar Vučić od ovog "RUGLA od DRZAVE" kakva je Srbije uspe da napravi kol'ko tol'ko "normalnu drzavu" i ja sam spreman da "skinem kapu pred njim" !

Ehhh

pre 10 godina

Nekad je Holbruk govorio "Slobodan Milosevic je garant mira i stabilnosti na balkanu" kad se narod podizao protiv njega, da bi nas ti isti neku godinu kasnije bombardovali "za nase dobro zbog Milosevica" kako pre neki dan kaze americki ambasador. Tada smo predavli Bosnu, danas Kosovo. Ali ja ne krivim njih krivim najvise srbe je dozvoljavaju da nas ovakvi jasu.

ogorčeni Ivan

pre 10 godina

Impresivno je ovo besomučno praznoglavo botovanje po forumima i količina demagogije koju nam Vučić servira. Sve (ali baš sve) ostalo je potpuno mizerno.

Djordje NS

pre 10 godina

Kaže File da je Vučićev plan impresivan. Pa, naravno...jer za razliku od Tadića, on je pristao da se odrekne Kosova. Samim tim i otuda stižu tolike pohvale na njegov rad. Da je tako najbolje govori potpisivanje briselskog sporazuma a još bolje to da je ovo prva vlada od 2000.-te da nema ministra za Kosovo i Metohiju. Još je i Merkelova tada rekla Tadiću, ako uslove nećete vi da prihvatite ima ko hoće. I pokazalo se da je to današnja vladajuća garnitura sa vrhovnim vođom na čelu.
Da se razumemo, ja sam od onih koji smatraju da Kosovo još od 1999. nije naše (posle potpisivanja kumanovskog sporazuma od strane istih koji su sad na vlasti - još tada su ga izgubili) ali su ovi danas koji ga otpisaše tad izigravali velike patrijote a sve nas koji smo stanje konstatovali su nazivali izdajnicima.

kuku meni

pre 10 godina

Nakon sto nam je ekonomija dovedena , njihovim planovima, do kraha, sada je red da se unisti inteligencija. Kako se upravlja stadom ovaca, evo mozete da vidite i na ovim izborima i ovim izjavama. Meni je jako zao sto sve ovo gledam i vidim sta ce da se desi, a imam 27 godina. Srbi ne shvataju da ovo nije necija drzava. Ljudi, bre, ovo je nasa drzava i ne treba neko da upravlja njom nego TI! Ovo je poslednji voz, da neko nesto ucini.
Ako vam nije nelogicno da neko za 2 dana promeni svetonazor i politiku, da onaj sto te je bombardovao likuje nad planom koji ce samo njemu doneti profit, to je zaista tuzno. Drzava nam NE postoji, to je kvazi drzava. I sto je najgore niko nam ne brani da se otrgnemo od stranih banaka, kao sto je Island ucinio. Svi cekamo da se negde nesto pojavi pa da i mi tako uradimo, a resenje nam je ispred nosa.
Ne mozete svi biti manekenke i djevi, ne mozete svi pevati i igrati kvizove, biti menadzeri i sedeti u rijalitiju. To je paralelni svet koji je propaganda. Mucnite malo glavama jer ode sve sto valja.

morana

pre 10 godina

(y@, 4. maj 2014 23:59)
Program ne treba da osiromaši narod to je tačno,ali da daljeg osiromašivanja naroda ne bi bilo, potrebno je pre svega da se stegne kaiš, kao kako se od države ne bi samo uzimalo, potrebno je i da se spreči korupcija i smanji kriminal, da se promeni pravosudni sistem, tek onda možemo da očekujemo otvaranje granica Evrope ka našoj zemlji i njihovo investiranje u našu privredu.

Petar

pre 10 godina

Kad god dodju evropski zvanicnici, ne propuste priliku da nas ujedno i ucene i uslove, sad konkretno za Ukrajinu... Pa zar je moguce pricati o demokratiji,i raditi isto sto i u komunizmu, sprovoditi diktaturu i nametati jednoumlje? Gde je tu sloboda misljenja? Civilizacija nece vekovima videti ni D od demokratije... Zakon jacega,licemeri i siledzije, samo malo lepse upakovano...

Srbin 100%

pre 10 godina

Zaista interesatno da vecina medjunarodne zajednice uvidja da je resenje za probleme srpske ekonomije upravo u najavljenim merama dok jedan deo domace javnosti pored iznetih argumenata i dalje brani propali sistem koji nas je i doveo u situaciju da ozbiljno vodimo racuna o eventualnoj mogucnosti bankrota drzave

zoran

pre 10 godina

Kad pogledam izjavu ovoga sa izjavama koje daje vezano za Ukrajnu, tesko nama ako hvali program premijera. Kazem premijera jer mi vladu nemamo tu se za sve pita jedan covek i sve zavisi od jednog coveka. Zao mi je sto ce sirotinja kasno da ga procita

zoran

pre 10 godina

Ne veruj Danajcima ni kada ti darove nose!

S'tim što ovi(Eštonova, File, Kirby) ne da ništa ne nose, nego ništa ni ne obećavaju! A od tapšanja po ramenu i kliberenja na TV-u teško da će biti za penzije u Oktobru...

Aleksandar

pre 10 godina

Vaistinu! Obmanuti toliki broj ljudi nepatvorenom demagogijom je veoma impresivno. I ja bih ga hvalio kao vrhunskog opsenara da ne zivim u Srbiji.

Jova

pre 10 godina

Da mi neko pre neku godinu rekao da ce Vucic biti taj koji ce ozbiljno da pocne resava probleme ne bi mu verovao. A zasto mu sada verujem da se stvarno promenio ? Zato sto je prvi iskreno rekao pacijentu bolesnom od raka da je jedini nacin kako moze da se izleci je vrlo bolna terapija. Svi drugi do sada su samo mazali oci narodu, kupovali socijalni mir dok se tumor samo uvecavao. Takodje je pravilno shvatio, s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo, da bez podrske i povezivanja sa EU sa kojom smo okruzeni sa svih strana nemamo nikakve sanse da izlecimo pacijenta. Vucic ce imati uzasno tezak posao jer najveci problem od svega nije bolest, nego sam pacijent koji uporno izbegava terapiju i smatra da se moze izleciti lagodno uz pomoc vudu magije. Vec vise od 25 godina, mi smo samo sebi najveci neprijatelji. Nadam se da je tome dosao kraj.

pomorac na bjelome brodu

pre 10 godina

Vučićev program podrazumeva sprovođenje niza mera koje nisu popularne i koje podrazumevaju veliko stezanje kaiša, međutim efekat koji će se postići ovim merama će biti impresivan. Ovakav sličan model je sprovela jedna od zemalja EU koja danas ima najjaču ekonomiju.

muzejske impresije

pre 10 godina

... i sta tom impresivnoscu hoce da kaze - a da da ce kada narod bude ulicom vodju oterao sa vlasti da ce ga impresivno primiti u EU za savetnika za ekonomska i politicka pitanja... ili za savetnika za medije... impresivno nema sta.
Laik sam ali pod impresivno podrazumevam da je u vidu blickriga u ekonomiji doneo poboljsanje Srbiji... ali impresivnos videti u skidanju sa penzija i dodatka za porodilje onda gospodine vi ste laik.

vlada

pre 10 godina

treba njima nas Vule samo zbog Kosova, a kad se taj prosec zavrsi on njima nece vise biti vazan( zato sada nema zamerki a treba da ih bude na cenzuru, na pokusaj diktature, i neke stvari sto nismo ni devedesetih imali, sto smo siromasniji njima manje smeta jer zavisimo vise od eu)ljudi prosto pametno razmisljaju, a mi sto glasoma za njega, svi smo ludi :D

jedan na jedan

pre 10 godina

Ova vlada je zaista impresivna. Za razliku od nesposobnjakovica iz prethodne vlade koji su vladali poslednje dve godine.
(Kikiki, 4. maj 2014 23:59)

Koliko ja znam Vučić je bio i u prethodnoj vladi, čuveni PPV. Veliki broj ministara takođe je bio kadar SNS-a. Kako je tada bio nesposoban a sada je Bogom dan? E moji botovi, ne znate više ni šta pišete, odspavajte malo, odmorite se. Za ovo će sigurno neko da popije penale od velikog vođe.

Marko

pre 10 godina

Ma idi begaj.... Pa svaki udzbenik ekonomije je impresivan, ali treba ga sprovesti u delo. A mi svaki dan prisustvujemo jos jednom stranackom zaposljavanju, jos jednom arcenju drzavnog novca...... divno je i idilicno sto visoki funkcioneri EU pevaju hvalospeve nasoj vladi u cisto unutrasnjo-politicke svrhe. Ali gospodo najbitnije pitanje je da li ce do kraja godine narod pevati ovoj vlasti ili u vrtlogu socijalnog bunta traziti smenu ove iste vlasti. Sta li ce biti od ova dva scenarija?????

jedan na jedan

pre 10 godina

Samo da molimo boga da Nemci ostanu dosledni i traze nemacki precizno sve.
(Mladen, 4. maj 2014 23:23)

Čemu da ostanu dosledni? Šta i od koga treba da traže? Kakve su ovo gluposti?

SofijaS

pre 10 godina

Srbiji puno znači dolazak visokih zvaničnika Eu.Ne samo na planu pridruživanja već i usklađivanja našeg prava sa Evropskim komunitarnim pravom koje treba biti podloga za pravne i ekonomske reforme koje treba da se sprovedu.

zlo i naopako

pre 10 godina

Vučić je demagog i populista. Opštine kojima SNS vlada već godinama nisu doživele nikakav procvat. Samo su viđena partijsko-rođačka zapošljavanja i povećana korupcija. Vučić je možda promenio funkciju i odelo ali ćud sigirno nije.

ukrajinac

pre 10 godina

pa da, sad kad je haos u ukrajni sad, dok je jos vruce, dolazite ovamo svi redom i koristite providnu tehniku da velicate nase velicanstvo a pravi cilj je da se ne daj boze ne zapate rusi ovde previse, jer ko zna koliko ce ovde da drzi vodu....a kad majstori odu, bolje da nema rusa u blizini. dakle, nismo glupi, znamo za jadac. a opet, mozda bolje da nas kinjite vi nego oni....

y@

pre 10 godina

Kako, bre, svi videše taj program, svi osim mene.
Pa nije program osiromašiti narod, program treba da obogati društvo.
Od programa se vidi-red hapšenja,red stezanja, red pretnji...

mary

pre 10 godina

Premijerov program moze samo da naidje na odobravanje.Kako budemo odmicali u pregovorima sa Eu videce se poboljsanja u svakom segmentu drustva.

bobi

pre 10 godina

Ovo izgleda kao da je Evropa konačno shvatila da se Srbija menja i da očekuju da vide šta možemo učiniti koliko se možemo promeniti. naravno ja ne vdim razlog zbog čega trebamo bežati od nečega što nam nudi bolji život.

Aleksandar

pre 10 godina

Neutralnost je jedina politika. Nema nikakvog dobra ni od EU ni od Rusa, obe strane gledaju svoje interese, kao i svaka drzava, samo Srbija ne gleda svoj interes.

Politika analitika

pre 10 godina

Da nije malo i Ukrajina uticala na zakljucak da nova Vlada ima impresivan program. Mi gradjani, to ne vidimo. Impresivne su samo najave kakav nas pakao ocekuje. Krv, znoj i suze. Vas razumem, jos jedan problem i to sa Srbijom, usred krize sa Ukrajinom, zaista bi bio krupan zalogaj za EU. Da su nasi makar malo pametniji, dosta bi istrgovali danas. Za nase bolje sutra. Znajuci ih, tapkanje po ramenu i pohbala bice im dovoljno.

zlo i naopako

pre 10 godina

Vučić je demagog i populista. Opštine kojima SNS vlada već godinama nisu doživele nikakav procvat. Samo su viđena partijsko-rođačka zapošljavanja i povećana korupcija. Vučić je možda promenio funkciju i odelo ali ćud sigirno nije.

Marko

pre 10 godina

Ma idi begaj.... Pa svaki udzbenik ekonomije je impresivan, ali treba ga sprovesti u delo. A mi svaki dan prisustvujemo jos jednom stranackom zaposljavanju, jos jednom arcenju drzavnog novca...... divno je i idilicno sto visoki funkcioneri EU pevaju hvalospeve nasoj vladi u cisto unutrasnjo-politicke svrhe. Ali gospodo najbitnije pitanje je da li ce do kraja godine narod pevati ovoj vlasti ili u vrtlogu socijalnog bunta traziti smenu ove iste vlasti. Sta li ce biti od ova dva scenarija?????

Politika analitika

pre 10 godina

Da nije malo i Ukrajina uticala na zakljucak da nova Vlada ima impresivan program. Mi gradjani, to ne vidimo. Impresivne su samo najave kakav nas pakao ocekuje. Krv, znoj i suze. Vas razumem, jos jedan problem i to sa Srbijom, usred krize sa Ukrajinom, zaista bi bio krupan zalogaj za EU. Da su nasi makar malo pametniji, dosta bi istrgovali danas. Za nase bolje sutra. Znajuci ih, tapkanje po ramenu i pohbala bice im dovoljno.

jedan na jedan

pre 10 godina

Ova vlada je zaista impresivna. Za razliku od nesposobnjakovica iz prethodne vlade koji su vladali poslednje dve godine.
(Kikiki, 4. maj 2014 23:59)

Koliko ja znam Vučić je bio i u prethodnoj vladi, čuveni PPV. Veliki broj ministara takođe je bio kadar SNS-a. Kako je tada bio nesposoban a sada je Bogom dan? E moji botovi, ne znate više ni šta pišete, odspavajte malo, odmorite se. Za ovo će sigurno neko da popije penale od velikog vođe.

y@

pre 10 godina

Kako, bre, svi videše taj program, svi osim mene.
Pa nije program osiromašiti narod, program treba da obogati društvo.
Od programa se vidi-red hapšenja,red stezanja, red pretnji...

Aleksandar

pre 10 godina

Neutralnost je jedina politika. Nema nikakvog dobra ni od EU ni od Rusa, obe strane gledaju svoje interese, kao i svaka drzava, samo Srbija ne gleda svoj interes.

ukrajinac

pre 10 godina

pa da, sad kad je haos u ukrajni sad, dok je jos vruce, dolazite ovamo svi redom i koristite providnu tehniku da velicate nase velicanstvo a pravi cilj je da se ne daj boze ne zapate rusi ovde previse, jer ko zna koliko ce ovde da drzi vodu....a kad majstori odu, bolje da nema rusa u blizini. dakle, nismo glupi, znamo za jadac. a opet, mozda bolje da nas kinjite vi nego oni....

vlada

pre 10 godina

treba njima nas Vule samo zbog Kosova, a kad se taj prosec zavrsi on njima nece vise biti vazan( zato sada nema zamerki a treba da ih bude na cenzuru, na pokusaj diktature, i neke stvari sto nismo ni devedesetih imali, sto smo siromasniji njima manje smeta jer zavisimo vise od eu)ljudi prosto pametno razmisljaju, a mi sto glasoma za njega, svi smo ludi :D

zoran

pre 10 godina

Ne veruj Danajcima ni kada ti darove nose!

S'tim što ovi(Eštonova, File, Kirby) ne da ništa ne nose, nego ništa ni ne obećavaju! A od tapšanja po ramenu i kliberenja na TV-u teško da će biti za penzije u Oktobru...

ogorčeni Ivan

pre 10 godina

Impresivno je ovo besomučno praznoglavo botovanje po forumima i količina demagogije koju nam Vučić servira. Sve (ali baš sve) ostalo je potpuno mizerno.

jedan na jedan

pre 10 godina

Samo da molimo boga da Nemci ostanu dosledni i traze nemacki precizno sve.
(Mladen, 4. maj 2014 23:23)

Čemu da ostanu dosledni? Šta i od koga treba da traže? Kakve su ovo gluposti?

kuku meni

pre 10 godina

Nakon sto nam je ekonomija dovedena , njihovim planovima, do kraha, sada je red da se unisti inteligencija. Kako se upravlja stadom ovaca, evo mozete da vidite i na ovim izborima i ovim izjavama. Meni je jako zao sto sve ovo gledam i vidim sta ce da se desi, a imam 27 godina. Srbi ne shvataju da ovo nije necija drzava. Ljudi, bre, ovo je nasa drzava i ne treba neko da upravlja njom nego TI! Ovo je poslednji voz, da neko nesto ucini.
Ako vam nije nelogicno da neko za 2 dana promeni svetonazor i politiku, da onaj sto te je bombardovao likuje nad planom koji ce samo njemu doneti profit, to je zaista tuzno. Drzava nam NE postoji, to je kvazi drzava. I sto je najgore niko nam ne brani da se otrgnemo od stranih banaka, kao sto je Island ucinio. Svi cekamo da se negde nesto pojavi pa da i mi tako uradimo, a resenje nam je ispred nosa.
Ne mozete svi biti manekenke i djevi, ne mozete svi pevati i igrati kvizove, biti menadzeri i sedeti u rijalitiju. To je paralelni svet koji je propaganda. Mucnite malo glavama jer ode sve sto valja.

Djordje NS

pre 10 godina

Kaže File da je Vučićev plan impresivan. Pa, naravno...jer za razliku od Tadića, on je pristao da se odrekne Kosova. Samim tim i otuda stižu tolike pohvale na njegov rad. Da je tako najbolje govori potpisivanje briselskog sporazuma a još bolje to da je ovo prva vlada od 2000.-te da nema ministra za Kosovo i Metohiju. Još je i Merkelova tada rekla Tadiću, ako uslove nećete vi da prihvatite ima ko hoće. I pokazalo se da je to današnja vladajuća garnitura sa vrhovnim vođom na čelu.
Da se razumemo, ja sam od onih koji smatraju da Kosovo još od 1999. nije naše (posle potpisivanja kumanovskog sporazuma od strane istih koji su sad na vlasti - još tada su ga izgubili) ali su ovi danas koji ga otpisaše tad izigravali velike patrijote a sve nas koji smo stanje konstatovali su nazivali izdajnicima.

Petar

pre 10 godina

Kad god dodju evropski zvanicnici, ne propuste priliku da nas ujedno i ucene i uslove, sad konkretno za Ukrajinu... Pa zar je moguce pricati o demokratiji,i raditi isto sto i u komunizmu, sprovoditi diktaturu i nametati jednoumlje? Gde je tu sloboda misljenja? Civilizacija nece vekovima videti ni D od demokratije... Zakon jacega,licemeri i siledzije, samo malo lepse upakovano...

zoran

pre 10 godina

Kad pogledam izjavu ovoga sa izjavama koje daje vezano za Ukrajnu, tesko nama ako hvali program premijera. Kazem premijera jer mi vladu nemamo tu se za sve pita jedan covek i sve zavisi od jednog coveka. Zao mi je sto ce sirotinja kasno da ga procita

Aleksandar

pre 10 godina

Vaistinu! Obmanuti toliki broj ljudi nepatvorenom demagogijom je veoma impresivno. I ja bih ga hvalio kao vrhunskog opsenara da ne zivim u Srbiji.

muzejske impresije

pre 10 godina

... i sta tom impresivnoscu hoce da kaze - a da da ce kada narod bude ulicom vodju oterao sa vlasti da ce ga impresivno primiti u EU za savetnika za ekonomska i politicka pitanja... ili za savetnika za medije... impresivno nema sta.
Laik sam ali pod impresivno podrazumevam da je u vidu blickriga u ekonomiji doneo poboljsanje Srbiji... ali impresivnos videti u skidanju sa penzija i dodatka za porodilje onda gospodine vi ste laik.

Ehhh

pre 10 godina

Nekad je Holbruk govorio "Slobodan Milosevic je garant mira i stabilnosti na balkanu" kad se narod podizao protiv njega, da bi nas ti isti neku godinu kasnije bombardovali "za nase dobro zbog Milosevica" kako pre neki dan kaze americki ambasador. Tada smo predavli Bosnu, danas Kosovo. Ali ja ne krivim njih krivim najvise srbe je dozvoljavaju da nas ovakvi jasu.

Andrej77

pre 10 godina

Pa oni misle da smo svi ovde maloumni.. U zivotu nisam video da EU bez ijednog osnova ovoliko hvali nekoga.. Sta jos treba da im pokloni osim Kosova, Sandzak ili Vojvodinu?

Jova

pre 10 godina

Da mi neko pre neku godinu rekao da ce Vucic biti taj koji ce ozbiljno da pocne resava probleme ne bi mu verovao. A zasto mu sada verujem da se stvarno promenio ? Zato sto je prvi iskreno rekao pacijentu bolesnom od raka da je jedini nacin kako moze da se izleci je vrlo bolna terapija. Svi drugi do sada su samo mazali oci narodu, kupovali socijalni mir dok se tumor samo uvecavao. Takodje je pravilno shvatio, s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo, da bez podrske i povezivanja sa EU sa kojom smo okruzeni sa svih strana nemamo nikakve sanse da izlecimo pacijenta. Vucic ce imati uzasno tezak posao jer najveci problem od svega nije bolest, nego sam pacijent koji uporno izbegava terapiju i smatra da se moze izleciti lagodno uz pomoc vudu magije. Vec vise od 25 godina, mi smo samo sebi najveci neprijatelji. Nadam se da je tome dosao kraj.

pomorac na bjelome brodu

pre 10 godina

Vučićev program podrazumeva sprovođenje niza mera koje nisu popularne i koje podrazumevaju veliko stezanje kaiša, međutim efekat koji će se postići ovim merama će biti impresivan. Ovakav sličan model je sprovela jedna od zemalja EU koja danas ima najjaču ekonomiju.

Trta

pre 10 godina

Naravno da je impresivan jer treba od babe napraviti devojku, a to je zaista tesko. Drzava nam je oronula i treba sve obnoviti, ali bas sve.

stižu dolari

pre 10 godina

Ko je File? U kojoj je to on zemlji uticajan čovek? Komesar za proširenje u EU, koja trenutno ne planira proširenja. Koji on to program ocenjuje - prepisivanje propisa?, nadu da će Arapi da podrže budžet?, ili je tu da nam natukne da treba da podržimo izolaciju Rusije za račun NATO? Zašto nam ruku ne pruži neka od moćnih država, koje se stvarno pitaju za nešto? Podrška za program, po kome će građani plaćati opstanak partijske države? Nije sugerisao da se otpuste viškovi uposlenih proteklih deset godina u javnim službama, da se revidiraju lopovske privatizacije. Još su tragikomičniji novinari koji uopšte prenose šta o nečemu misli File.

SofijaS

pre 10 godina

Srbiji puno znači dolazak visokih zvaničnika Eu.Ne samo na planu pridruživanja već i usklađivanja našeg prava sa Evropskim komunitarnim pravom koje treba biti podloga za pravne i ekonomske reforme koje treba da se sprovedu.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Komesar za proširenje EU Štefan File ocenio da je program koji je predstavio novi premijer Aleksandar Vučić impresivan.

E ako Aleksandar Vučić od ovog "RUGLA od DRZAVE" kakva je Srbije uspe da napravi kol'ko tol'ko "normalnu drzavu" i ja sam spreman da "skinem kapu pred njim" !

bobi

pre 10 godina

Ovo izgleda kao da je Evropa konačno shvatila da se Srbija menja i da očekuju da vide šta možemo učiniti koliko se možemo promeniti. naravno ja ne vdim razlog zbog čega trebamo bežati od nečega što nam nudi bolji život.

Igor

pre 10 godina

Samodestruktivni nagon vecine komentatora je impresivan. Neko pise da su hvalili Slobu, pa su ga zatim pustili nizvodu, a nama je bilo sve teze. Srbi, narode moj vi(mi)smo ga birali, mi verujemo u bajke, mi smo doveli Srbiju na ivicu ponora. Sada verujete povampirenom crvenom diktatoru, propalom KGB politicaru. Verujete da su vecina u Ukrajini fasisti, koji ZNAJU blagodeti ruskih osvajaca.Napadate svakoga, koji se udaljava od ove tragikomicne drzave u kojoj zivite. Ono sto Srbiji svakako treba j e reforma obrazovanja, jer ovakav vecinski diskurs je rezultat te iste.

Filipa

pre 10 godina

Moguce da ce se stvari odvijati brze nego sto smo mislili. Dobre reakcije, najzad da shvate da smo i te kako za EU i da smo ozbiljan kandidat.

rista

pre 10 godina

Ciljevi su veliki i verujem da će većina biti i ispunjena. Svi znamo da će biti teško ali svesni smo kuda to vodi. Drago mi je da nas i evropa podržava.

anticenzura

pre 10 godina

Vucicev program je budalastina, isto kao i izjave Filea.
Tu je sve potpuno isto kao kod DOSa.
Od Vucicevog nazovi programa ljudima u Srbiji moze biti samo gore.
A to ce i vreme pokazati.

Srbin 100%

pre 10 godina

Zaista interesatno da vecina medjunarodne zajednice uvidja da je resenje za probleme srpske ekonomije upravo u najavljenim merama dok jedan deo domace javnosti pored iznetih argumenata i dalje brani propali sistem koji nas je i doveo u situaciju da ozbiljno vodimo racuna o eventualnoj mogucnosti bankrota drzave

corona

pre 10 godina

Koliko mogu primetiti svi koji su do sada posetili Srbiju posle formiranja nove vlade su oduševljeni programom vlade. Što je dobro, samo mi nije jasno zašto mi kukamo i negodujemo. Zašto uvek, kada neko radi dobro za svoju zemlju mi ga pljujemo? Zato bih volela da Vučić uspe sa svojim timom.

ретрорефлексија

pre 10 godina

Другачије него импресиван програм од Вучића се не може очекивати,доказао је колико Србији,а поготово грађанима жели добро.

mary

pre 10 godina

Premijerov program moze samo da naidje na odobravanje.Kako budemo odmicali u pregovorima sa Eu videce se poboljsanja u svakom segmentu drustva.

andrijano

pre 10 godina

uplasio se mmf da cemo da bankrotiramo i ne vratimo im pare pa kad nas je supermen izuo iz cipela i oteo nam jos jedan obrok iz usta zarad vracanja para koji su politicari potrosili bez ikakve odgovornosti,sad mu tapsu po ramenu.

nena

pre 10 godina

File ocenjuje Vucicev program kao impresivan sto znaci ne da je samo ambiciozan, nego je sto je najvaznije realan, samo nasi dezurni kriticari program koji tek treba da zazivi ocenjuju kao prodavanje magle, bajke...

Kamilica

pre 10 godina

Izgleda da smo stvarno na dobrom putu i da nam je Vlada konacno kvalitetna. Ako File kaze da je tako i da veruje u Vucicevu iskrenost onda nemam vise sta da dodam, samo da se naoruzam strpljenjem i cekam bolje dane.

Duh vremena

pre 10 godina

jedan na jedan, 5. maj 2014 00:42

samo sto je matematika tada bila na strani socijalista,sada postoji jasno definisan plan kako sprovesti refomre i ljudi koji imaju sposobnost da promene iznesu.

Tanja

pre 10 godina

Drago mi je da je Štefan impresioniran programom vlade. Samo pojedini ljudi koji su protiv lidera, podcenjuju njegov program i ako u dubini duše vide da je to zaista obećavajući program!

Klackalica

pre 10 godina

Ako je suditi po prvim radnim danima Vlade i pohvalama sa svih strana koje su upucene Vucicu i njegovom programu, nema vise brige za nas. Treba da stegnemo zube i svi zajedno da krenemo da radimo, uspeh je zagarantovan a prvi rezultati ce brzo doci.

Tamburica 6

pre 10 godina

Ipak smo dugo godina ziveli u zabludi i verovanju da nas ceo svet mrzi, sada se vidi da je samo bilo potrebno da pravi ljudi budu na celu drzave i da se krene sa radom koji je u intersu drzave i njenog naroda. Naravno da se krene konacno sa radom koji je posten i da se iskreno ikoreni kriminal i korupcija. Kada se sve stavi na zdrave noge i kada iskreno budemo postupali sa svima u svetu, tako ce da nas prime i naravno istom merom da uzvrate saradnju.

Sljiva

pre 10 godina

Ovaj dolazak za Srbiju i njene gradjane mnogo znaci , kao sto je i najavljeno sastace se sa samim vrhom nase vlasti, to znaci da nova vlada koja je sastavljena ima veliki autoritet u EU . Ovoj vladi je cilj da Srbiju sto pre uvede i da bude clanica EU , jel ce tek tad gradjani osetiti boljitak .

Mirko

pre 10 godina

Poseta File i Eštonove je podrška politici koju Srbija vodi, Vučiću pre svega. Svi znaju da je Vučić postavio teške celjeve i sebi i nama, ako ih ispuni, biće zadovoljna i Evropa. Ispunjenje ciljeva skoro da znači i ispunjenje zahteva EU za učlanjenje, evrointegracije.

mare

pre 10 godina

Što volim ove koji nam dolaze u posetu i hvale program vlade a onda daju neodređene izjave tipa:" Ne sumnjam u posvećenost" ili "Bilo bi dobro za Srbiju ako bi Vlada uspela u svemu što namerava da uradi". I na kraju, kao šlag na tortu, očekuju da se država ponaša u potpunosti u skladu sa pravilima EU kada su u pitanju Rusija i Ukrajina. Je li on došao da nam pruži podršku ili da uslovljava?

panas

pre 10 godina

Lepo je imati poptoru jedne mocne zemlje koja je vec clanica EU. Ozbiljnost I doslednost nasih fukncionera dovele su do toga da je stepen podrske popet na visi nivo.

Oklop

pre 10 godina

Trenutna vlast se svim silama trudi da nas predstavi u sto boljem svetlu ,posvecujuci najvise paznje reformama I boljem zivotnom standardu. To sto su clanice EU ,dale podrsku nasoj zemlji,najvise govori o tome koliko je nas premijer I vlada koju predvodi, ozbiljna ,odlucna I spremna za svaku saradnju, za dopbrobit nase drzave I naroda.

herkules s

pre 10 godina

Srbija ima sansu da do 2020 . godine postane punopravan clan EU,koju ne bi smela da propusti. Komesar za prosirenje EU smatra da je program nove vlade realna i da bi do 2018. godine nasi zakoni mogli da se usaglase za zakonima EU, a institucije ojacaju i sprovedu fiskalne i ekonomske reforme koje bi znacajno uticale na jacanje privrede.

Klik

pre 10 godina

Uz podrsku zemalja EU,Srbija ce se mnogo brze razvijati na svim segmentima. Poverenje koje sticemo od stranih zemalja,govori o tome da smo postali ozbiljna drzava ,spremna za saradnju.

Joki

pre 10 godina

Ipak su strane zemlje promenile napokon misljenje o nama i njihovi politicki eksperti pristaju da pomognu nasoj zemlji. Mislim da imamo potpunu podrsku s njihove strane i da ce Vucic vrlo brzo oporaviti ekonomski i drustveni sistem nase drzave.

Miško

pre 10 godina

Svaka poseta je samo korak bliže do EU. Pre nedelju dana je bila Eštonova, sada dolazi File - sve je to znak da EU ozbiljno računa na Srbiju. N anama je da tu šansu iskoristimo.

Sizif

pre 10 godina

Ako smo krenuli ka EU, onda je razgovor sa komesarom za proširenje Evropske unije, Štefanom Fileom, više nego potreban i koristan. No, maraton je tek započet.

Sone

pre 10 godina

Srbija do 2020. godine moze da se nada pridruzivanju EU, posebno uz sadasnju Vladu i premijera Vucica. Vucicev ekspoze je naisao na pozitivne ocene od strane vec nekoliko clanica EU, kao i od Stefana Filea, sto Srbiji predstavlja znacajan podstrek u daljem radu zarad prikljucenja EU.

Rolna

pre 10 godina

Jako je vazna cinjenica da je EU prihvatila nasu zemlju kao odgovornu I stabilnu drzavu, sto nam garantuje bolju buducnost I sigurna ulaganja.

Kleka

pre 10 godina

Konacno su I clanice EU podrzale nasu drzavu ,maksimalno postujuci trenutnu vlast. To svakako znaci da smo odabrali prave ljude ,spremne da svojim iskustvom I znanjem oporave nasu zemlu , sto su evropske zemlje I prepoznale.

boban

pre 10 godina

Narod je dao šensu Srbiji da se donesu reforme, koje su na prvi pogled rigorozne i teške, i da se izbori sa velikim javnim dugom čije bi posledice osetili kad tad.

Janko

pre 10 godina

Nije Evropa baš uvek spremna da hvali nekoga, Vučić je pobrao sve pohvale i od Ešton i sada od Filea. To je dobar znak, pokazatelj da stvari u Srbiji idu u dobrom smeru. Podrška EU vredi, daje nekakav "vetar u leđa" da se uspe u ni malo lakim ciljevima koje je vlada zadala sebi.

morana

pre 10 godina

(y@, 4. maj 2014 23:59)
Program ne treba da osiromaši narod to je tačno,ali da daljeg osiromašivanja naroda ne bi bilo, potrebno je pre svega da se stegne kaiš, kao kako se od države ne bi samo uzimalo, potrebno je i da se spreči korupcija i smanji kriminal, da se promeni pravosudni sistem, tek onda možemo da očekujemo otvaranje granica Evrope ka našoj zemlji i njihovo investiranje u našu privredu.

fifi

pre 10 godina

program koji je predložio Vučić dobio je podršku naroda ali sada je mnogo jasnije da ne samo naroda već i Evrope koja je očegledno pratila svako naš korak. Srbija je zemlja za mnoge jako privlačna za investiranja. Ali svako želi da investira u stabilno tržište. Nike nije baš spreman da eksperimentište. I meni deluje kao da je ovo za nas jedan pozitivan korak.

PREOKRET

pre 10 godina

Nije nam zapad srusio SRRJ nego smo mi sa Slobodanom!!! Ko nije hteo prve visestranacke izbore u Srbiji i Sfrj? Slobodan! Ko je posle pritisaka pristao? Slobodan! Ko je hteo samo vecinski sistem? Slobodan!zasto? Da bude presednik SFRJ! Jer smo vecinski narod! Ko nije pristao na konfederaciju? Slobodan! Ko nije pristao na asimetricnu konfederaciju? Slobodan! Zasto? Pa zato sto ostale republike hoce u EU I NATO! Ko nece? Slobodan? Zasto? Ne daju Rusi! Ko je nasledi naoruzanje od JNA? Slobodan! Ko gubi na ratistu a ima vojnu nadmoc? Ko nagovara srbe u Hrvatskoj da ne potpisu sporazum Z4? Slobodan! Ko postaje predsednik SRJ posle poraza? Slobodan! Ko posle silnih poraza salje vojsku na Kosovo a danas otkopavamo masovne grobnice albanaca sa Kosova? Zasto je Vlajko Stoiljkovic izvrsio samoubistvo?Slobodan? Ko posle bombardovanja i raspisivanja izbora likvidira Stambolica? Slobodan? Ko krafe izbore? Slobodan? Ko priznaje kradju ? Slobodan! Ko dolazi u Srbiju 5.oktobra? Ivanov? Sa kim pravi dil?Sa Kostunicom! Zasto? Slobodan je gotov, potrebna je crna rupa na tepihu EU! Ko prvi bezi sa Kosova? Rusi!
(Isti scenario,SFRJ, 04. maj 2014 20:21)
Sve ovo su podrzavali Vucic i Nikolic ALI se nesto desilo u medjuvremenu! Nikada nisam glasao za njih ALI NIKADA, pa ni sad, ALI LJUDI, ako se ostvari ovaj program, plus ako udjemo u NATO I EU, PREZIVECEMO! Ovo je nesto sto se MORA! Ni u najludjem SNU nisam pomislio da ce to Vucic da odradi ALI u politici je IZGLEDA SVE MOGUCE!

jedan na jedan

pre 10 godina

Zaista interesatno da vecina medjunarodne zajednice uvidja da je resenje za probleme srpske ekonomije upravo u najavljenim merama dok jedan deo domace javnosti pored iznetih argumenata i dalje brani propali sistem koji nas je i doveo u situaciju da ozbiljno vodimo racuna o eventualnoj mogucnosti bankrota drzave
(Srbin 100%, 5. maj 2014 01:33)

Šta je "međunarodna zajednica"? Jel to neki pravni subjekt? Jel ima stolicu u UN? Da li je to neki vojni savez? Šta je? Ko odlučuje o tome koja država je članica "međunarodne zajednice". a koja nije? Da li je Srbija deo "međunarodne zajednice"?

stefi

pre 10 godina

Redovna poseta Stefana Filea Srbiji predstavlja jos jedan dokaz da Srbija konacno moze da se nada prikljucenju EU, sa novom Vladom i premijerom Vucicem. Fileu se dopao Vucicev program Vlade sto Srbiji veoma znaci jer je to pozitivan znak da cemo imati podrsku i pomoc u nastojanju prkljucenja EU.

Konstanca

pre 10 godina

Program ne treba da osiromaši narod,ali da daljeg osiromašivanja naroda ne bi bilo, potrebno je pre svega da se stegne kaiš, kao kako se od države ne bi samo uzimalo, potrebno je i da se spreči korupcija i smanji kriminal, da se promeni pravosudni sistem, tek onda možemo da očekujemo otvaranje granica Evrope ka našoj zemlji i njihovo investiranje u našu privredu.

paun

pre 10 godina

Bez lazne skromnosti, Srbija je i zasluzila pohvalne reci od strane Stefana Filea, jer je formirala Vladu koja ce je svojim odgovornim i ozbiljnim radom odvesti do EU. Samo treba razmisljati pozitivno i trebalo bi da obecane reforme budu sprovedene pa ce se drzava razviti i imati uslove za pridruzivanje EU.

rac

pre 10 godina

(mare, 5. maj 2014 12:07)
Normalno je da će i Rusija i EU od Srbije tražiti da se svrsta na njihovu strana po pitanju krize u Ukrajini, ali Srbija je izabrala jedino moguće rešenje, a to je da se drži po strani, i bez obzira na pritiske verujem da Srbija neće popustiti, jer je to jedinstven stav i predsednika i premijera Srbije.

licider

pre 10 godina

Poseta Stefana Filea Srbiji i njegove pozitivne konstatacije o programu nove Vlade kao i pohvale premijeru Vucicu su nam dobar znak da nastavimo jos jacim tempom sprovodjenje reformi kao i borbu protiv korupcije i kriminala kako ne bi bilo kocnica na putu ka EU.

vesna

pre 10 godina

Imamo odlican program rada vlade, spremnost za sprovodjenje reformi i pohvale od strane EU, sada je samo potrebno da se ulozi neophodan rad i trud kako bi sve ovo bilo sprovedeno u delo i kako bi Srbija sto pre postala clanica EU.

neca

pre 10 godina

EU prepoznaje napore koje je Srbija ulozila kako bi se sto vise priblizila clanstvu, dobijamo maksimalnu podrsku, kao i pohvale, samo treba nastaviti ovim tempom i raditi u najboljem interesu zemlje i gradjana i rezultati nece izostati.

Milica Salatić

pre 10 godina

Od velike je važnosti da vlada formira dugoročnu strategiju razvoja države i uzeti u obzir geopolitička dešavanja u našem okruženju koja mogu imati uticaje i na našu državu. Očigledno da jedino sprovođenjem jedne takve politike koja nas sa druge strane dovodi u prijateljske odnose sa svima ostalima možemo samo da profitiramo.

Siniša Matić

pre 10 godina

Poverenje koje stičemo od stranih država samo govori o tome da postajemo jedna ozbiljna država koja je spremna za saradnju i razvoj jer je to jedini logičan put kojim treba da se kreče jedna država koja treba da se oporavi od godina bahatosti.

Tijana M

pre 10 godina

Podrška Evropskim integracijama je utemeljena u narodu što još jedan od pokazatelja da narod veruje u vlast koju je izabrala a samim tim postoji velika podrška jer na kraju dana svima je u interesu da stvorimo bolje uslove za život svih nas.

milica b.

pre 10 godina

nemoguće je da je svima jasnije nego nama samima da najzad imamo jaku Vladu i ljude koji su ambiciozni i željni da Srbija krene napred, ljude koji neće dozvoliti da se Ministri bogate na račun običnih ljudi... nemoguće je da ima onih koji ne žele dobro sebi samima...
dajte da jednom i sami verujemo, kao što smo verovali u pobedu na izborima, dajte da jednom i mi budemo optimistični i hrabri.

Pravnica

pre 10 godina

Nadajmo se da ce Vlada Srbije do kraja i dosledno da uspe u svemu što namerava da uradi: u ekonomskim reformama, promenama u funkcionisanju institucija, reformi pravosuđa jer pored toga sto znaci građanima Srbije znacice i za privlacenje stranih investitora.

cokolada

pre 10 godina

Srbija polako ali sigurno krece putem evropskih integracija, ovakve pohvale od strane predstavnika EU govore u prilog dobrom planu i programu Vlade Srbije, mozemo ocekivati veliki napredak sto se tice prikljucenja EU, samo treba nastaviti sa ozbiljim radom.

marina

pre 10 godina

Nova Vlada Srbije je spremna da zemlju povede ka clanstu u EU, cestitke gospodina Filea su lep gest, a bitno je i to sto ce se raspravljati o pregovorima o prustupanju, vidi se velika spremnost Evrope da pomogne i podrzi nasu zemlju na putu napretka.

seljak

pre 10 godina

Niko nas ne tera da radimo ono što ne želimo! Ako smo se već odlučili za put ka pridruživanju EU, to nosi i određene obaveze, pre svega one vezane za reforme čitavog državnog sistema, što treba da nam bude prioritet da bi državu modernizovali i učinili je efikasnijom!

BUCA

pre 10 godina

Dobra je namera Vlade da u 2014-toj godini otvara najteža poglavlja u pregovorima sa EU, jer je dobro najzahtevniji posao obaviti dok je motivacija svih članova Vlade na najvišem nivou! Svakako je dobro znati da većina tih prilagođavanja je neophodno obaviti i bez EU.

Radosnica

pre 10 godina

Vucic je resen da nam zemlja bude najbolja u regionu, i svi vide koliko se trudi zato ga i hvale.Do sada Srbija nije imala ovako jakog lidera.

Jalovo

pre 10 godina

Konacno je Aleksandar Vucic dosao na nivo koji zasluzuje, Da ga svi postuju i cene, a za sve je sam zasluzan jer je samo svojim radom, trudom i pozrtvovanjem stekao ovakav ugled i rezultate u zemlji i svetu.

BRUSCO

pre 10 godina

Srbija od skoro ima na samom vrhu politicara svetskog kalibra, koga ceo svet priznaje i postuje njegov rad i rezultate. Tako da ce sve cesce primati posete i cestitke za svoj rad i trud.

Nektarije

pre 10 godina

Ovo je jos jedan demant na sve zlonamerne komentare ovih dana na skoro svim portalima, da pobedom Vucica se vracamo u nekakve devedesete. Vucic je veoma kvalitetan politicar koga postuju lideri svih evropskih drzava.

GojsaSA

pre 10 godina

Srbija je zasluzila da bude clanica EU i opravdano sada imaju o nama misljenje da smo pouzdani i ispunjavamo kako obaveze, tako obecanja i pridrzavamo se dogovorenog. Posebno je to evidentno od maja 2012. i promenama koje su usledile.

Prepek

pre 10 godina

Po geopolitičkom položaju mi smo centar regiona a uskoro ćemo biti i lider što je bilo nezamislivo do pre dve godine. Velike promene u društvu se dešavaju i kulminacija će biti ulazak u EU.

Mefisto

pre 10 godina

Strast prema transformisanju Srbije u uspešnu, modernu i prosperitetnu zemlju je nešto što je tipično za aktuelnu vlast a svakako u tome prednjači Vučić.

pomorac na bjelome brodu

pre 10 godina

Vučićev program podrazumeva sprovođenje niza mera koje nisu popularne i koje podrazumevaju veliko stezanje kaiša, međutim efekat koji će se postići ovim merama će biti impresivan. Ovakav sličan model je sprovela jedna od zemalja EU koja danas ima najjaču ekonomiju.

bobi

pre 10 godina

Ovo izgleda kao da je Evropa konačno shvatila da se Srbija menja i da očekuju da vide šta možemo učiniti koliko se možemo promeniti. naravno ja ne vdim razlog zbog čega trebamo bežati od nečega što nam nudi bolji život.

mary

pre 10 godina

Premijerov program moze samo da naidje na odobravanje.Kako budemo odmicali u pregovorima sa Eu videce se poboljsanja u svakom segmentu drustva.

SofijaS

pre 10 godina

Srbiji puno znači dolazak visokih zvaničnika Eu.Ne samo na planu pridruživanja već i usklađivanja našeg prava sa Evropskim komunitarnim pravom koje treba biti podloga za pravne i ekonomske reforme koje treba da se sprovedu.

Jova

pre 10 godina

Da mi neko pre neku godinu rekao da ce Vucic biti taj koji ce ozbiljno da pocne resava probleme ne bi mu verovao. A zasto mu sada verujem da se stvarno promenio ? Zato sto je prvi iskreno rekao pacijentu bolesnom od raka da je jedini nacin kako moze da se izleci je vrlo bolna terapija. Svi drugi do sada su samo mazali oci narodu, kupovali socijalni mir dok se tumor samo uvecavao. Takodje je pravilno shvatio, s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo, da bez podrske i povezivanja sa EU sa kojom smo okruzeni sa svih strana nemamo nikakve sanse da izlecimo pacijenta. Vucic ce imati uzasno tezak posao jer najveci problem od svega nije bolest, nego sam pacijent koji uporno izbegava terapiju i smatra da se moze izleciti lagodno uz pomoc vudu magije. Vec vise od 25 godina, mi smo samo sebi najveci neprijatelji. Nadam se da je tome dosao kraj.

Tanja

pre 10 godina

Drago mi je da je Štefan impresioniran programom vlade. Samo pojedini ljudi koji su protiv lidera, podcenjuju njegov program i ako u dubini duše vide da je to zaista obećavajući program!

jedan na jedan

pre 10 godina

Samo da molimo boga da Nemci ostanu dosledni i traze nemacki precizno sve.
(Mladen, 4. maj 2014 23:23)

Čemu da ostanu dosledni? Šta i od koga treba da traže? Kakve su ovo gluposti?

Srbin 100%

pre 10 godina

Zaista interesatno da vecina medjunarodne zajednice uvidja da je resenje za probleme srpske ekonomije upravo u najavljenim merama dok jedan deo domace javnosti pored iznetih argumenata i dalje brani propali sistem koji nas je i doveo u situaciju da ozbiljno vodimo racuna o eventualnoj mogucnosti bankrota drzave

morana

pre 10 godina

(y@, 4. maj 2014 23:59)
Program ne treba da osiromaši narod to je tačno,ali da daljeg osiromašivanja naroda ne bi bilo, potrebno je pre svega da se stegne kaiš, kao kako se od države ne bi samo uzimalo, potrebno je i da se spreči korupcija i smanji kriminal, da se promeni pravosudni sistem, tek onda možemo da očekujemo otvaranje granica Evrope ka našoj zemlji i njihovo investiranje u našu privredu.

Aleksandar

pre 10 godina

Neutralnost je jedina politika. Nema nikakvog dobra ni od EU ni od Rusa, obe strane gledaju svoje interese, kao i svaka drzava, samo Srbija ne gleda svoj interes.

corona

pre 10 godina

Koliko mogu primetiti svi koji su do sada posetili Srbiju posle formiranja nove vlade su oduševljeni programom vlade. Što je dobro, samo mi nije jasno zašto mi kukamo i negodujemo. Zašto uvek, kada neko radi dobro za svoju zemlju mi ga pljujemo? Zato bih volela da Vučić uspe sa svojim timom.

fifi

pre 10 godina

program koji je predložio Vučić dobio je podršku naroda ali sada je mnogo jasnije da ne samo naroda već i Evrope koja je očegledno pratila svako naš korak. Srbija je zemlja za mnoge jako privlačna za investiranja. Ali svako želi da investira u stabilno tržište. Nike nije baš spreman da eksperimentište. I meni deluje kao da je ovo za nas jedan pozitivan korak.

zlo i naopako

pre 10 godina

Vučić je demagog i populista. Opštine kojima SNS vlada već godinama nisu doživele nikakav procvat. Samo su viđena partijsko-rođačka zapošljavanja i povećana korupcija. Vučić je možda promenio funkciju i odelo ali ćud sigirno nije.

Miško

pre 10 godina

Svaka poseta je samo korak bliže do EU. Pre nedelju dana je bila Eštonova, sada dolazi File - sve je to znak da EU ozbiljno računa na Srbiju. N anama je da tu šansu iskoristimo.

Sizif

pre 10 godina

Ako smo krenuli ka EU, onda je razgovor sa komesarom za proširenje Evropske unije, Štefanom Fileom, više nego potreban i koristan. No, maraton je tek započet.

jedan na jedan

pre 10 godina

Ova vlada je zaista impresivna. Za razliku od nesposobnjakovica iz prethodne vlade koji su vladali poslednje dve godine.
(Kikiki, 4. maj 2014 23:59)

Koliko ja znam Vučić je bio i u prethodnoj vladi, čuveni PPV. Veliki broj ministara takođe je bio kadar SNS-a. Kako je tada bio nesposoban a sada je Bogom dan? E moji botovi, ne znate više ni šta pišete, odspavajte malo, odmorite se. Za ovo će sigurno neko da popije penale od velikog vođe.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Komesar za proširenje EU Štefan File ocenio da je program koji je predstavio novi premijer Aleksandar Vučić impresivan.

E ako Aleksandar Vučić od ovog "RUGLA od DRZAVE" kakva je Srbije uspe da napravi kol'ko tol'ko "normalnu drzavu" i ja sam spreman da "skinem kapu pred njim" !

PREOKRET

pre 10 godina

Nije nam zapad srusio SRRJ nego smo mi sa Slobodanom!!! Ko nije hteo prve visestranacke izbore u Srbiji i Sfrj? Slobodan! Ko je posle pritisaka pristao? Slobodan! Ko je hteo samo vecinski sistem? Slobodan!zasto? Da bude presednik SFRJ! Jer smo vecinski narod! Ko nije pristao na konfederaciju? Slobodan! Ko nije pristao na asimetricnu konfederaciju? Slobodan! Zasto? Pa zato sto ostale republike hoce u EU I NATO! Ko nece? Slobodan? Zasto? Ne daju Rusi! Ko je nasledi naoruzanje od JNA? Slobodan! Ko gubi na ratistu a ima vojnu nadmoc? Ko nagovara srbe u Hrvatskoj da ne potpisu sporazum Z4? Slobodan! Ko postaje predsednik SRJ posle poraza? Slobodan! Ko posle silnih poraza salje vojsku na Kosovo a danas otkopavamo masovne grobnice albanaca sa Kosova? Zasto je Vlajko Stoiljkovic izvrsio samoubistvo?Slobodan? Ko posle bombardovanja i raspisivanja izbora likvidira Stambolica? Slobodan? Ko krafe izbore? Slobodan? Ko priznaje kradju ? Slobodan! Ko dolazi u Srbiju 5.oktobra? Ivanov? Sa kim pravi dil?Sa Kostunicom! Zasto? Slobodan je gotov, potrebna je crna rupa na tepihu EU! Ko prvi bezi sa Kosova? Rusi!
(Isti scenario,SFRJ, 04. maj 2014 20:21)
Sve ovo su podrzavali Vucic i Nikolic ALI se nesto desilo u medjuvremenu! Nikada nisam glasao za njih ALI NIKADA, pa ni sad, ALI LJUDI, ako se ostvari ovaj program, plus ako udjemo u NATO I EU, PREZIVECEMO! Ovo je nesto sto se MORA! Ni u najludjem SNU nisam pomislio da ce to Vucic da odradi ALI u politici je IZGLEDA SVE MOGUCE!

zoran

pre 10 godina

Ne veruj Danajcima ni kada ti darove nose!

S'tim što ovi(Eštonova, File, Kirby) ne da ništa ne nose, nego ništa ni ne obećavaju! A od tapšanja po ramenu i kliberenja na TV-u teško da će biti za penzije u Oktobru...

nena

pre 10 godina

File ocenjuje Vucicev program kao impresivan sto znaci ne da je samo ambiciozan, nego je sto je najvaznije realan, samo nasi dezurni kriticari program koji tek treba da zazivi ocenjuju kao prodavanje magle, bajke...

Kamilica

pre 10 godina

Izgleda da smo stvarno na dobrom putu i da nam je Vlada konacno kvalitetna. Ako File kaze da je tako i da veruje u Vucicevu iskrenost onda nemam vise sta da dodam, samo da se naoruzam strpljenjem i cekam bolje dane.

ukrajinac

pre 10 godina

pa da, sad kad je haos u ukrajni sad, dok je jos vruce, dolazite ovamo svi redom i koristite providnu tehniku da velicate nase velicanstvo a pravi cilj je da se ne daj boze ne zapate rusi ovde previse, jer ko zna koliko ce ovde da drzi vodu....a kad majstori odu, bolje da nema rusa u blizini. dakle, nismo glupi, znamo za jadac. a opet, mozda bolje da nas kinjite vi nego oni....

y@

pre 10 godina

Kako, bre, svi videše taj program, svi osim mene.
Pa nije program osiromašiti narod, program treba da obogati društvo.
Od programa se vidi-red hapšenja,red stezanja, red pretnji...

vlada

pre 10 godina

treba njima nas Vule samo zbog Kosova, a kad se taj prosec zavrsi on njima nece vise biti vazan( zato sada nema zamerki a treba da ih bude na cenzuru, na pokusaj diktature, i neke stvari sto nismo ni devedesetih imali, sto smo siromasniji njima manje smeta jer zavisimo vise od eu)ljudi prosto pametno razmisljaju, a mi sto glasoma za njega, svi smo ludi :D

kuku meni

pre 10 godina

Nakon sto nam je ekonomija dovedena , njihovim planovima, do kraha, sada je red da se unisti inteligencija. Kako se upravlja stadom ovaca, evo mozete da vidite i na ovim izborima i ovim izjavama. Meni je jako zao sto sve ovo gledam i vidim sta ce da se desi, a imam 27 godina. Srbi ne shvataju da ovo nije necija drzava. Ljudi, bre, ovo je nasa drzava i ne treba neko da upravlja njom nego TI! Ovo je poslednji voz, da neko nesto ucini.
Ako vam nije nelogicno da neko za 2 dana promeni svetonazor i politiku, da onaj sto te je bombardovao likuje nad planom koji ce samo njemu doneti profit, to je zaista tuzno. Drzava nam NE postoji, to je kvazi drzava. I sto je najgore niko nam ne brani da se otrgnemo od stranih banaka, kao sto je Island ucinio. Svi cekamo da se negde nesto pojavi pa da i mi tako uradimo, a resenje nam je ispred nosa.
Ne mozete svi biti manekenke i djevi, ne mozete svi pevati i igrati kvizove, biti menadzeri i sedeti u rijalitiju. To je paralelni svet koji je propaganda. Mucnite malo glavama jer ode sve sto valja.

anticenzura

pre 10 godina

Vucicev program je budalastina, isto kao i izjave Filea.
Tu je sve potpuno isto kao kod DOSa.
Od Vucicevog nazovi programa ljudima u Srbiji moze biti samo gore.
A to ce i vreme pokazati.

Petar

pre 10 godina

Kad god dodju evropski zvanicnici, ne propuste priliku da nas ujedno i ucene i uslove, sad konkretno za Ukrajinu... Pa zar je moguce pricati o demokratiji,i raditi isto sto i u komunizmu, sprovoditi diktaturu i nametati jednoumlje? Gde je tu sloboda misljenja? Civilizacija nece vekovima videti ni D od demokratije... Zakon jacega,licemeri i siledzije, samo malo lepse upakovano...

Klackalica

pre 10 godina

Ako je suditi po prvim radnim danima Vlade i pohvalama sa svih strana koje su upucene Vucicu i njegovom programu, nema vise brige za nas. Treba da stegnemo zube i svi zajedno da krenemo da radimo, uspeh je zagarantovan a prvi rezultati ce brzo doci.

Sljiva

pre 10 godina

Ovaj dolazak za Srbiju i njene gradjane mnogo znaci , kao sto je i najavljeno sastace se sa samim vrhom nase vlasti, to znaci da nova vlada koja je sastavljena ima veliki autoritet u EU . Ovoj vladi je cilj da Srbiju sto pre uvede i da bude clanica EU , jel ce tek tad gradjani osetiti boljitak .

mare

pre 10 godina

Što volim ove koji nam dolaze u posetu i hvale program vlade a onda daju neodređene izjave tipa:" Ne sumnjam u posvećenost" ili "Bilo bi dobro za Srbiju ako bi Vlada uspela u svemu što namerava da uradi". I na kraju, kao šlag na tortu, očekuju da se država ponaša u potpunosti u skladu sa pravilima EU kada su u pitanju Rusija i Ukrajina. Je li on došao da nam pruži podršku ili da uslovljava?

Politika analitika

pre 10 godina

Da nije malo i Ukrajina uticala na zakljucak da nova Vlada ima impresivan program. Mi gradjani, to ne vidimo. Impresivne su samo najave kakav nas pakao ocekuje. Krv, znoj i suze. Vas razumem, jos jedan problem i to sa Srbijom, usred krize sa Ukrajinom, zaista bi bio krupan zalogaj za EU. Da su nasi makar malo pametniji, dosta bi istrgovali danas. Za nase bolje sutra. Znajuci ih, tapkanje po ramenu i pohbala bice im dovoljno.

Tamburica 6

pre 10 godina

Ipak smo dugo godina ziveli u zabludi i verovanju da nas ceo svet mrzi, sada se vidi da je samo bilo potrebno da pravi ljudi budu na celu drzave i da se krene sa radom koji je u intersu drzave i njenog naroda. Naravno da se krene konacno sa radom koji je posten i da se iskreno ikoreni kriminal i korupcija. Kada se sve stavi na zdrave noge i kada iskreno budemo postupali sa svima u svetu, tako ce da nas prime i naravno istom merom da uzvrate saradnju.

Mirko

pre 10 godina

Poseta File i Eštonove je podrška politici koju Srbija vodi, Vučiću pre svega. Svi znaju da je Vučić postavio teške celjeve i sebi i nama, ako ih ispuni, biće zadovoljna i Evropa. Ispunjenje ciljeva skoro da znači i ispunjenje zahteva EU za učlanjenje, evrointegracije.

jedan na jedan

pre 10 godina

Zaista interesatno da vecina medjunarodne zajednice uvidja da je resenje za probleme srpske ekonomije upravo u najavljenim merama dok jedan deo domace javnosti pored iznetih argumenata i dalje brani propali sistem koji nas je i doveo u situaciju da ozbiljno vodimo racuna o eventualnoj mogucnosti bankrota drzave
(Srbin 100%, 5. maj 2014 01:33)

Šta je "međunarodna zajednica"? Jel to neki pravni subjekt? Jel ima stolicu u UN? Da li je to neki vojni savez? Šta je? Ko odlučuje o tome koja država je članica "međunarodne zajednice". a koja nije? Da li je Srbija deo "međunarodne zajednice"?

Djordje NS

pre 10 godina

Kaže File da je Vučićev plan impresivan. Pa, naravno...jer za razliku od Tadića, on je pristao da se odrekne Kosova. Samim tim i otuda stižu tolike pohvale na njegov rad. Da je tako najbolje govori potpisivanje briselskog sporazuma a još bolje to da je ovo prva vlada od 2000.-te da nema ministra za Kosovo i Metohiju. Još je i Merkelova tada rekla Tadiću, ako uslove nećete vi da prihvatite ima ko hoće. I pokazalo se da je to današnja vladajuća garnitura sa vrhovnim vođom na čelu.
Da se razumemo, ja sam od onih koji smatraju da Kosovo još od 1999. nije naše (posle potpisivanja kumanovskog sporazuma od strane istih koji su sad na vlasti - još tada su ga izgubili) ali su ovi danas koji ga otpisaše tad izigravali velike patrijote a sve nas koji smo stanje konstatovali su nazivali izdajnicima.

stižu dolari

pre 10 godina

Ko je File? U kojoj je to on zemlji uticajan čovek? Komesar za proširenje u EU, koja trenutno ne planira proširenja. Koji on to program ocenjuje - prepisivanje propisa?, nadu da će Arapi da podrže budžet?, ili je tu da nam natukne da treba da podržimo izolaciju Rusije za račun NATO? Zašto nam ruku ne pruži neka od moćnih država, koje se stvarno pitaju za nešto? Podrška za program, po kome će građani plaćati opstanak partijske države? Nije sugerisao da se otpuste viškovi uposlenih proteklih deset godina u javnim službama, da se revidiraju lopovske privatizacije. Još su tragikomičniji novinari koji uopšte prenose šta o nečemu misli File.

rista

pre 10 godina

Ciljevi su veliki i verujem da će većina biti i ispunjena. Svi znamo da će biti teško ali svesni smo kuda to vodi. Drago mi je da nas i evropa podržava.

Ehhh

pre 10 godina

Nekad je Holbruk govorio "Slobodan Milosevic je garant mira i stabilnosti na balkanu" kad se narod podizao protiv njega, da bi nas ti isti neku godinu kasnije bombardovali "za nase dobro zbog Milosevica" kako pre neki dan kaze americki ambasador. Tada smo predavli Bosnu, danas Kosovo. Ali ja ne krivim njih krivim najvise srbe je dozvoljavaju da nas ovakvi jasu.

Trta

pre 10 godina

Naravno da je impresivan jer treba od babe napraviti devojku, a to je zaista tesko. Drzava nam je oronula i treba sve obnoviti, ali bas sve.

Filipa

pre 10 godina

Moguce da ce se stvari odvijati brze nego sto smo mislili. Dobre reakcije, najzad da shvate da smo i te kako za EU i da smo ozbiljan kandidat.

Igor

pre 10 godina

Samodestruktivni nagon vecine komentatora je impresivan. Neko pise da su hvalili Slobu, pa su ga zatim pustili nizvodu, a nama je bilo sve teze. Srbi, narode moj vi(mi)smo ga birali, mi verujemo u bajke, mi smo doveli Srbiju na ivicu ponora. Sada verujete povampirenom crvenom diktatoru, propalom KGB politicaru. Verujete da su vecina u Ukrajini fasisti, koji ZNAJU blagodeti ruskih osvajaca.Napadate svakoga, koji se udaljava od ove tragikomicne drzave u kojoj zivite. Ono sto Srbiji svakako treba j e reforma obrazovanja, jer ovakav vecinski diskurs je rezultat te iste.

andrijano

pre 10 godina

uplasio se mmf da cemo da bankrotiramo i ne vratimo im pare pa kad nas je supermen izuo iz cipela i oteo nam jos jedan obrok iz usta zarad vracanja para koji su politicari potrosili bez ikakve odgovornosti,sad mu tapsu po ramenu.

Duh vremena

pre 10 godina

jedan na jedan, 5. maj 2014 00:42

samo sto je matematika tada bila na strani socijalista,sada postoji jasno definisan plan kako sprovesti refomre i ljudi koji imaju sposobnost da promene iznesu.

Marko

pre 10 godina

Ma idi begaj.... Pa svaki udzbenik ekonomije je impresivan, ali treba ga sprovesti u delo. A mi svaki dan prisustvujemo jos jednom stranackom zaposljavanju, jos jednom arcenju drzavnog novca...... divno je i idilicno sto visoki funkcioneri EU pevaju hvalospeve nasoj vladi u cisto unutrasnjo-politicke svrhe. Ali gospodo najbitnije pitanje je da li ce do kraja godine narod pevati ovoj vlasti ili u vrtlogu socijalnog bunta traziti smenu ove iste vlasti. Sta li ce biti od ova dva scenarija?????

Aleksandar

pre 10 godina

Vaistinu! Obmanuti toliki broj ljudi nepatvorenom demagogijom je veoma impresivno. I ja bih ga hvalio kao vrhunskog opsenara da ne zivim u Srbiji.

muzejske impresije

pre 10 godina

... i sta tom impresivnoscu hoce da kaze - a da da ce kada narod bude ulicom vodju oterao sa vlasti da ce ga impresivno primiti u EU za savetnika za ekonomska i politicka pitanja... ili za savetnika za medije... impresivno nema sta.
Laik sam ali pod impresivno podrazumevam da je u vidu blickriga u ekonomiji doneo poboljsanje Srbiji... ali impresivnos videti u skidanju sa penzija i dodatka za porodilje onda gospodine vi ste laik.

zoran

pre 10 godina

Kad pogledam izjavu ovoga sa izjavama koje daje vezano za Ukrajnu, tesko nama ako hvali program premijera. Kazem premijera jer mi vladu nemamo tu se za sve pita jedan covek i sve zavisi od jednog coveka. Zao mi je sto ce sirotinja kasno da ga procita

ogorčeni Ivan

pre 10 godina

Impresivno je ovo besomučno praznoglavo botovanje po forumima i količina demagogije koju nam Vučić servira. Sve (ali baš sve) ostalo je potpuno mizerno.

stefi

pre 10 godina

Redovna poseta Stefana Filea Srbiji predstavlja jos jedan dokaz da Srbija konacno moze da se nada prikljucenju EU, sa novom Vladom i premijerom Vucicem. Fileu se dopao Vucicev program Vlade sto Srbiji veoma znaci jer je to pozitivan znak da cemo imati podrsku i pomoc u nastojanju prkljucenja EU.

Sone

pre 10 godina

Srbija do 2020. godine moze da se nada pridruzivanju EU, posebno uz sadasnju Vladu i premijera Vucica. Vucicev ekspoze je naisao na pozitivne ocene od strane vec nekoliko clanica EU, kao i od Stefana Filea, sto Srbiji predstavlja znacajan podstrek u daljem radu zarad prikljucenja EU.

panas

pre 10 godina

Lepo je imati poptoru jedne mocne zemlje koja je vec clanica EU. Ozbiljnost I doslednost nasih fukncionera dovele su do toga da je stepen podrske popet na visi nivo.

Oklop

pre 10 godina

Trenutna vlast se svim silama trudi da nas predstavi u sto boljem svetlu ,posvecujuci najvise paznje reformama I boljem zivotnom standardu. To sto su clanice EU ,dale podrsku nasoj zemlji,najvise govori o tome koliko je nas premijer I vlada koju predvodi, ozbiljna ,odlucna I spremna za svaku saradnju, za dopbrobit nase drzave I naroda.

Kleka

pre 10 godina

Konacno su I clanice EU podrzale nasu drzavu ,maksimalno postujuci trenutnu vlast. To svakako znaci da smo odabrali prave ljude ,spremne da svojim iskustvom I znanjem oporave nasu zemlu , sto su evropske zemlje I prepoznale.

Rolna

pre 10 godina

Jako je vazna cinjenica da je EU prihvatila nasu zemlju kao odgovornu I stabilnu drzavu, sto nam garantuje bolju buducnost I sigurna ulaganja.

herkules s

pre 10 godina

Srbija ima sansu da do 2020 . godine postane punopravan clan EU,koju ne bi smela da propusti. Komesar za prosirenje EU smatra da je program nove vlade realna i da bi do 2018. godine nasi zakoni mogli da se usaglase za zakonima EU, a institucije ojacaju i sprovedu fiskalne i ekonomske reforme koje bi znacajno uticale na jacanje privrede.

Klik

pre 10 godina

Uz podrsku zemalja EU,Srbija ce se mnogo brze razvijati na svim segmentima. Poverenje koje sticemo od stranih zemalja,govori o tome da smo postali ozbiljna drzava ,spremna za saradnju.

Joki

pre 10 godina

Ipak su strane zemlje promenile napokon misljenje o nama i njihovi politicki eksperti pristaju da pomognu nasoj zemlji. Mislim da imamo potpunu podrsku s njihove strane i da ce Vucic vrlo brzo oporaviti ekonomski i drustveni sistem nase drzave.

ретрорефлексија

pre 10 godina

Другачије него импресиван програм од Вучића се не може очекивати,доказао је колико Србији,а поготово грађанима жели добро.

boban

pre 10 godina

Narod je dao šensu Srbiji da se donesu reforme, koje su na prvi pogled rigorozne i teške, i da se izbori sa velikim javnim dugom čije bi posledice osetili kad tad.

Janko

pre 10 godina

Nije Evropa baš uvek spremna da hvali nekoga, Vučić je pobrao sve pohvale i od Ešton i sada od Filea. To je dobar znak, pokazatelj da stvari u Srbiji idu u dobrom smeru. Podrška EU vredi, daje nekakav "vetar u leđa" da se uspe u ni malo lakim ciljevima koje je vlada zadala sebi.

licider

pre 10 godina

Poseta Stefana Filea Srbiji i njegove pozitivne konstatacije o programu nove Vlade kao i pohvale premijeru Vucicu su nam dobar znak da nastavimo jos jacim tempom sprovodjenje reformi kao i borbu protiv korupcije i kriminala kako ne bi bilo kocnica na putu ka EU.

Konstanca

pre 10 godina

Program ne treba da osiromaši narod,ali da daljeg osiromašivanja naroda ne bi bilo, potrebno je pre svega da se stegne kaiš, kao kako se od države ne bi samo uzimalo, potrebno je i da se spreči korupcija i smanji kriminal, da se promeni pravosudni sistem, tek onda možemo da očekujemo otvaranje granica Evrope ka našoj zemlji i njihovo investiranje u našu privredu.

paun

pre 10 godina

Bez lazne skromnosti, Srbija je i zasluzila pohvalne reci od strane Stefana Filea, jer je formirala Vladu koja ce je svojim odgovornim i ozbiljnim radom odvesti do EU. Samo treba razmisljati pozitivno i trebalo bi da obecane reforme budu sprovedene pa ce se drzava razviti i imati uslove za pridruzivanje EU.

rac

pre 10 godina

(mare, 5. maj 2014 12:07)
Normalno je da će i Rusija i EU od Srbije tražiti da se svrsta na njihovu strana po pitanju krize u Ukrajini, ali Srbija je izabrala jedino moguće rešenje, a to je da se drži po strani, i bez obzira na pritiske verujem da Srbija neće popustiti, jer je to jedinstven stav i predsednika i premijera Srbije.

milica b.

pre 10 godina

nemoguće je da je svima jasnije nego nama samima da najzad imamo jaku Vladu i ljude koji su ambiciozni i željni da Srbija krene napred, ljude koji neće dozvoliti da se Ministri bogate na račun običnih ljudi... nemoguće je da ima onih koji ne žele dobro sebi samima...
dajte da jednom i sami verujemo, kao što smo verovali u pobedu na izborima, dajte da jednom i mi budemo optimistični i hrabri.

Pravnica

pre 10 godina

Nadajmo se da ce Vlada Srbije do kraja i dosledno da uspe u svemu što namerava da uradi: u ekonomskim reformama, promenama u funkcionisanju institucija, reformi pravosuđa jer pored toga sto znaci građanima Srbije znacice i za privlacenje stranih investitora.

Nektarije

pre 10 godina

Ovo je jos jedan demant na sve zlonamerne komentare ovih dana na skoro svim portalima, da pobedom Vucica se vracamo u nekakve devedesete. Vucic je veoma kvalitetan politicar koga postuju lideri svih evropskih drzava.

vesna

pre 10 godina

Imamo odlican program rada vlade, spremnost za sprovodjenje reformi i pohvale od strane EU, sada je samo potrebno da se ulozi neophodan rad i trud kako bi sve ovo bilo sprovedeno u delo i kako bi Srbija sto pre postala clanica EU.

neca

pre 10 godina

EU prepoznaje napore koje je Srbija ulozila kako bi se sto vise priblizila clanstvu, dobijamo maksimalnu podrsku, kao i pohvale, samo treba nastaviti ovim tempom i raditi u najboljem interesu zemlje i gradjana i rezultati nece izostati.

cokolada

pre 10 godina

Srbija polako ali sigurno krece putem evropskih integracija, ovakve pohvale od strane predstavnika EU govore u prilog dobrom planu i programu Vlade Srbije, mozemo ocekivati veliki napredak sto se tice prikljucenja EU, samo treba nastaviti sa ozbiljim radom.

marina

pre 10 godina

Nova Vlada Srbije je spremna da zemlju povede ka clanstu u EU, cestitke gospodina Filea su lep gest, a bitno je i to sto ce se raspravljati o pregovorima o prustupanju, vidi se velika spremnost Evrope da pomogne i podrzi nasu zemlju na putu napretka.

seljak

pre 10 godina

Niko nas ne tera da radimo ono što ne želimo! Ako smo se već odlučili za put ka pridruživanju EU, to nosi i određene obaveze, pre svega one vezane za reforme čitavog državnog sistema, što treba da nam bude prioritet da bi državu modernizovali i učinili je efikasnijom!

BUCA

pre 10 godina

Dobra je namera Vlade da u 2014-toj godini otvara najteža poglavlja u pregovorima sa EU, jer je dobro najzahtevniji posao obaviti dok je motivacija svih članova Vlade na najvišem nivou! Svakako je dobro znati da većina tih prilagođavanja je neophodno obaviti i bez EU.

Radosnica

pre 10 godina

Vucic je resen da nam zemlja bude najbolja u regionu, i svi vide koliko se trudi zato ga i hvale.Do sada Srbija nije imala ovako jakog lidera.

Jalovo

pre 10 godina

Konacno je Aleksandar Vucic dosao na nivo koji zasluzuje, Da ga svi postuju i cene, a za sve je sam zasluzan jer je samo svojim radom, trudom i pozrtvovanjem stekao ovakav ugled i rezultate u zemlji i svetu.

BRUSCO

pre 10 godina

Srbija od skoro ima na samom vrhu politicara svetskog kalibra, koga ceo svet priznaje i postuje njegov rad i rezultate. Tako da ce sve cesce primati posete i cestitke za svoj rad i trud.

GojsaSA

pre 10 godina

Srbija je zasluzila da bude clanica EU i opravdano sada imaju o nama misljenje da smo pouzdani i ispunjavamo kako obaveze, tako obecanja i pridrzavamo se dogovorenog. Posebno je to evidentno od maja 2012. i promenama koje su usledile.

Andrej77

pre 10 godina

Pa oni misle da smo svi ovde maloumni.. U zivotu nisam video da EU bez ijednog osnova ovoliko hvali nekoga.. Sta jos treba da im pokloni osim Kosova, Sandzak ili Vojvodinu?

Prepek

pre 10 godina

Po geopolitičkom položaju mi smo centar regiona a uskoro ćemo biti i lider što je bilo nezamislivo do pre dve godine. Velike promene u društvu se dešavaju i kulminacija će biti ulazak u EU.

Mefisto

pre 10 godina

Strast prema transformisanju Srbije u uspešnu, modernu i prosperitetnu zemlju je nešto što je tipično za aktuelnu vlast a svakako u tome prednjači Vučić.

Milica Salatić

pre 10 godina

Od velike je važnosti da vlada formira dugoročnu strategiju razvoja države i uzeti u obzir geopolitička dešavanja u našem okruženju koja mogu imati uticaje i na našu državu. Očigledno da jedino sprovođenjem jedne takve politike koja nas sa druge strane dovodi u prijateljske odnose sa svima ostalima možemo samo da profitiramo.

Siniša Matić

pre 10 godina

Poverenje koje stičemo od stranih država samo govori o tome da postajemo jedna ozbiljna država koja je spremna za saradnju i razvoj jer je to jedini logičan put kojim treba da se kreče jedna država koja treba da se oporavi od godina bahatosti.

Tijana M

pre 10 godina

Podrška Evropskim integracijama je utemeljena u narodu što još jedan od pokazatelja da narod veruje u vlast koju je izabrala a samim tim postoji velika podrška jer na kraju dana svima je u interesu da stvorimo bolje uslove za život svih nas.