Četvrtak, 01.05.2014.

18:22

Stare vozačke do 2017?

U skupštinsku proceduru stigle su izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja koje predviđaju da se produži rok za zamenu starih dozvola novim do 2017.

Izvor: Tanjug

Stare vozaèke do 2017? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

palidrvce

pre 9 godina

u tom zakonu o bezbednosti u saobraćaju i samim propisima treba što šta promeniti sem ovoga , recimo zakon o malim motorima do 45kubika je prosto smešan i njihovoj godišnjoj registraciji , taj koji je to napisao treba ga streljati

B292

pre 10 godina

@avgust: Nauci pravopis ! Sve podatke koje trazis imas na mestu koje se zove "Google". Ako ce ovo da resi sve probleme u drzavi, podrzimo je zdusno! (+) za Srbiju, (-) za nove dozvole.

Igor Gavran

pre 10 godina

Meni u dozvoli pise da vazi do 2018. i ne vidim ni jedan valjani razlog da je menjam dok ne istekne. Nasa drzava se ponasa kao muva bez glave, leti na sve strane, a ne zna ni gde je ni kuda ide. Kad malo bolje razmislim, kakav je narod, takva je i vlast. Nismo mi zasluzili bolje od ovoga.

Biser do bisera

pre 10 godina

Iz jedne u drugu gresku!
Ako vec zasedaju i donose neke odluke, neka poniste tu odluku koja obavezuje vozace da menjaju vozacke dozvole pre roka ili neka objasne narodu zbog cega su nase stare vozacke lose, nepozeljne, pokvarene ili sta vec.

svom snagom u nazad

pre 10 godina

Evo prvi rezultari nove vlade, nevaze stari zakoni koje su oni doneli, nevaze rokovi, nevazi nista. Pa ti narode glasaj.

Avgust

pre 10 godina

Занима ме једно ако неко зна молим да ми одговори ; Колико временски важи нова дозвола дали онолико колико је важила стара или 10год. И дали траже лекарско уверење? Хвала.

pm

pre 10 godina

Još jedna u nizu grešaka države. Ako su propisali datum do kog treba da se zamene vozačke dozvole, onda treba i da se toga doslovno pridržavaju. Jednostavno, nema popuštanja ni produžavanja, nema podilaženja lenjom narodu. Ko na vreme krene u zamenu, sve na vreme i završi, bez gužve, bez nerviranja, iz ličnog iskustva. A to što narod, pa i država, radi sve u poslednji čas... to najviše govori o nama... i kao ljudima i kao narodu.

Mago

pre 10 godina

Znaci meni je vazila stara do 2017g i zamenio sam je ovih dana da bi saznao sada da ce ipak vaziti dotle?Bacio sam im 1700 din pre vremena u kassu a sada vi to pomnozite sa preko 2 mill vozaca u zemlji pa cete skontati zasto su to uradili..Dacic kale-brdo je to smislio da se uzme lova i sada nam svima nabacio magareće velike uši..

Dejan

pre 10 godina

Bas tada nisam radio, nekako sam uspeo da skupim novac i produzim vozacku , koja traje do 2020, i nema sanse da im placam opet. Ako pise do 2020, molim lepo, vi ste je izdali i stavili vas pecat. Kada istekne , uzecu drugu. A ako treba ima i da se tuzimo. Jel je ovo preslo sve granice, vise ne znaju gde da uzmu novac.

Žeks

pre 10 godina

Ćek bre. Znači ja koji sam poslušao vesti i zamenio svoju važeću dozvolu sada ispadoh budala??

Ma ne slušam više nikoga na ovom svetu bre.

ranko

pre 10 godina

Imam novu, ali i kad bih imao papirnu važeću još 9,99 godina odmah bih je menjao za plastičnu. Stavim karticu u džep i ne mislim dal će da se zgužva ili pokvasi....

odavno znali

pre 10 godina

"...ali je predloženo da se taj rok produži kako bi se svim građanima omogućila blagovremena zamena dozvola."

Netačno. Činjenica je da vozačku dozvolu možete zameniti "30 dana pre isteka" ILI ranije u slučaju da je nekim višim aktima propisan rok njenog važenja. Propisani rok je 10.06.2014.

U prevodu, svi kojima dozvola ističe u periodu juni 2014 - 2020. što je rok na poslednjim papirnatim dozvolama, trebalo bi da dozvole zamene u narednih mesec dana. I na svima će biti rok važenja maj-juni 2024. Pa za 10 godina ponovo svi u mesec dana.

To je nemoguće, znalo se da je nemoguće i u trenutku dada je zakon donet, pa ipak - niko ništa nije uradio da se očigledan propust ispravi. Naravno, reaguje se u poslednjem trenutku.

Naravno, ponovo se regauje nekim besmislenim rokom, umesto da se dozvoli da važe dokle važe, što je jedini prirodan i za birokratiju moguć i održiv ritam zamene.

HaHa.

pre 10 godina

Ne mogu da verujem, zbog njihove zamene morao sam da rano ujutro dižem malo dete i ženu da idemo da menjamo dozvole a kasnije da ranije izađem sa posla, da bi sada bilo SAMO SMO SE ŠALILI ipak je do 2017 zamena.
(rade, 1. maj 2014 19:05)

Isto tako će morati da rade i oni drugi 2017.
Ne mislite valjda da će za 3 godine zahtev da prime on line, a da vam dozvolu isporuče poštom?

jelena

pre 10 godina

Izdali su mi staru dozvolu 2010 a nisu mi ni ponudili cipovanu koja je i tada mogla da se uzme. Ne pada mi na pamet da je menjam. Nije stvar u novcu vec u nekim principima.

opusteno

pre 10 godina

Zivela Srbija, raj za one koji ne postuju ni jedno pravilo, ne postuju ni jedan rok, ne placaju ni jedan racun! Zivela zemlja zaposljavanja, stednje i predizbornog napretka!

NČF

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da menjam niti vozačku niti ličnu kartu dok ne isteknu. Platio sam jednom, ne pada mi na pamet da plaćam opet dok ne dođe vreme za zamenu. Ovo nema nigde šta se radi!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milanče, 1. maj 2014 20:03)

verujem da nećeš, milanče, ni ti ni ovi ostali 'ajduci iz komentara... što će, jelte, država jedva dočekati da vas oglobi zbog nevažećih dokumenata pri rutinskoj kontroli, pa ćeš onda u najmanju ruku morati platiti kaznu od dvajs-tries soma dinara, a posle ih baš zabole dal' ćeš da vadiš novu za par hiljada... čak će da navijau da se i dalje junačiš, verovatno imaš da iskeširaš još koju platu...
bolje izaberi most, negoli ćupriju... obrni-okreni, platićeš negde. od čega će inače nakaradno glomazni državni aparat da podriguje?

Uzalud trud, dzaba vam sve...

pre 10 godina

Neka je svako morao da izgubi bar 1 sat od radnog vremena za zamenu - koliko je to bacenih radnih sati? A ovamo prazne price o reformama...

milanče

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da menjam niti vozačku niti ličnu kartu dok ne isteknu. Platio sam jednom, ne pada mi na pamet da plaćam opet dok ne dođe vreme za zamenu. Ovo nema nigde šta se radi!

Mile

pre 10 godina

Cemu nove? Kada sam uzeo licnu kartu sa cipom nisam ni jednom iskoristio njene prednosti (a vec je istekla) i morao sam da se patim da trazim ko ima citac da mi iscita podatke. Prvo vi dajte sebi rok do kada cete sami nabaviti opremu, a ono sto mi pise na vozackoj, dakle 2019. neka ostane kako ste rekli, ja sam dozvolu platio za taj period, ne pada ni na pamet da izgubim ceo dan dok cekam da mi profesionalci uzmu papire, pa da za dve nedelje dolazim opet da je preuzmem. Prvo pociatite svoje dvoriste...

Nenad Lukic

pre 10 godina

He,he, izbori prosli pa sta su skupili keserice pre izbora, od vozackih i od infostana sa "pogresnim" racunima, to su skupili.
Busines as usual.

Sasa

pre 10 godina

Na mojoj crvenoj pise (overeno pecatom MUP Srbije) da vazi do 2018. Ćeraćemo se do Strazbura ako neko pokuša da mi otme pare i vreme pre toga. Banana drzava ne postuje ni svoj pecat, kako da obican gradjanin onda bude zasticen??

Nikola

pre 10 godina

Berlinac@ Sta? Pa nije nigde priznata, mozemo sa njom da obrisemo guzicu. Zivim u Irskoj sa porodicom i mama ima nasu vozacku dozvolu. Jedva je nesto izmuvala da moze da vozi ovde, kako bi izbegla polaganje, jer joj Englesku nije bas dobar. Ako se ne varam, ima americku medjunarodnu vozacku, koja vazi samo uz nasu "papirnu"... I iz tog razloga placa osiguranje isto koliko i ja(ja=790€ godisnje, ona= 750€) koji sam tek poceo da vozim. A ona oko 15 godina iskustva. Bedno i jadno.

Maximus

pre 10 godina

Ja sam u policiji u NS predao za novu VD u roku od 10 min. Devojke na šalterima ultra ljubazne. Kao da ne živimo u istoj državi. Prosto neverovatno...

rade

pre 10 godina

Ne mogu da verujem, zbog njihove zamene morao sam da rano ujutro dižem malo dete i ženu da idemo da menjamo dozvole a kasnije da ranije izađem sa posla, da bi sada bilo SAMO SMO SE ŠALILI ipak je do 2017 zamena.

Gustav

pre 10 godina

To je uobicajena praksa u Srbiji koja nas odvaja od razvijenog sveta vise nego bilo sta drugo. U svom, kratkom i dosadnom zivotu, nisam imao priliku da se jednom, samo jednom, dogodi da se neki rok za zamenu dokumenata ispostuje. Pomeranja su visegodisnja sto je potpuno neprihvatljivo i nema nikakvog opravdanja. Zgadjen sam!

Verko

pre 10 godina

Ko kaze da zelim da produzim vozacku? Para za auto nemam nitu cu imati, a da rizikujem zivot na srpskim putevima za 15.000 necu ni da mi je lek od smrti.

zoran

pre 10 godina

Ovaj obilazi Polcijske stanice i stražare, ovi menjaju radno vreme, ovaj menja Ambasadore i šalje svoje, ovima palo na pamet da produžavaju rok za dozvole a narod taman krenuo da ih menja...

Alo bre! Vi izgleda nemate ništa pametnije da radite nego se igrate vlasti? Niste bre u Švajcarskoj nego u najbednijoj državi u Evropi. Kake veze imaju dozvole sa ekonomijom, korupcijom, organizovanim kriminalom, tajkunima, partijskim zapošljavanjem, Beogradom na vodi, Mubadalom, fantomskim Ugovorima i sa rotkvama struganim???? A L O !!!!!

eLaDa

pre 10 godina

Evo dokaz koliko su ozbiljne reforme...kad je rečeno da se zamene vozačke? Danas za sutra? Ne. To što milion građana to nije uradilo na vreme, ne da ne treba da im se produži, već da se ode lično na kućnu adresu i naplati kazna! Ne trebaju nama evropski zakoni, već da naši zakoni počnu da se primenjuju!

sasa

pre 10 godina

moja vazu do 2020 god,ako drzava hoce da plati troskove odmah vadim drugu,dosta je vise pljacke,vozim pa ako hoce da pisu kaznu slobodno,ja sam posteno platio i ne zelim,krvavo zaradjeni novac da bacam i punim dzepove lopovima

alemao

pre 10 godina

ja zameni pre par dana...inache moja vazila do 2016.godine,medjutim posto beshe bez guzve u ,,mupu,, a jeftino brate (SAMO 2 soma dindzi) ko velim da uzmem i ja tu plastichnu!!valjda mi sad vazi kao i ona medjunarodna koju ne moram imati...ako se ne varam!!!???

zoran

pre 10 godina

Ovaj obilazi Polcijske stanice i stražare, ovi menjaju radno vreme, ovaj menja Ambasadore i šalje svoje, ovima palo na pamet da produžavaju rok za dozvole a narod taman krenuo da ih menja...

Alo bre! Vi izgleda nemate ništa pametnije da radite nego se igrate vlasti? Niste bre u Švajcarskoj nego u najbednijoj državi u Evropi. Kake veze imaju dozvole sa ekonomijom, korupcijom, organizovanim kriminalom, tajkunima, partijskim zapošljavanjem, Beogradom na vodi, Mubadalom, fantomskim Ugovorima i sa rotkvama struganim???? A L O !!!!!

sasa

pre 10 godina

moja vazu do 2020 god,ako drzava hoce da plati troskove odmah vadim drugu,dosta je vise pljacke,vozim pa ako hoce da pisu kaznu slobodno,ja sam posteno platio i ne zelim,krvavo zaradjeni novac da bacam i punim dzepove lopovima

Sasa

pre 10 godina

Na mojoj crvenoj pise (overeno pecatom MUP Srbije) da vazi do 2018. Ćeraćemo se do Strazbura ako neko pokuša da mi otme pare i vreme pre toga. Banana drzava ne postuje ni svoj pecat, kako da obican gradjanin onda bude zasticen??

rade

pre 10 godina

Ne mogu da verujem, zbog njihove zamene morao sam da rano ujutro dižem malo dete i ženu da idemo da menjamo dozvole a kasnije da ranije izađem sa posla, da bi sada bilo SAMO SMO SE ŠALILI ipak je do 2017 zamena.

Gustav

pre 10 godina

To je uobicajena praksa u Srbiji koja nas odvaja od razvijenog sveta vise nego bilo sta drugo. U svom, kratkom i dosadnom zivotu, nisam imao priliku da se jednom, samo jednom, dogodi da se neki rok za zamenu dokumenata ispostuje. Pomeranja su visegodisnja sto je potpuno neprihvatljivo i nema nikakvog opravdanja. Zgadjen sam!

Mile

pre 10 godina

Cemu nove? Kada sam uzeo licnu kartu sa cipom nisam ni jednom iskoristio njene prednosti (a vec je istekla) i morao sam da se patim da trazim ko ima citac da mi iscita podatke. Prvo vi dajte sebi rok do kada cete sami nabaviti opremu, a ono sto mi pise na vozackoj, dakle 2019. neka ostane kako ste rekli, ja sam dozvolu platio za taj period, ne pada ni na pamet da izgubim ceo dan dok cekam da mi profesionalci uzmu papire, pa da za dve nedelje dolazim opet da je preuzmem. Prvo pociatite svoje dvoriste...

opusteno

pre 10 godina

Zivela Srbija, raj za one koji ne postuju ni jedno pravilo, ne postuju ni jedan rok, ne placaju ni jedan racun! Zivela zemlja zaposljavanja, stednje i predizbornog napretka!

jelena

pre 10 godina

Izdali su mi staru dozvolu 2010 a nisu mi ni ponudili cipovanu koja je i tada mogla da se uzme. Ne pada mi na pamet da je menjam. Nije stvar u novcu vec u nekim principima.

milanče

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da menjam niti vozačku niti ličnu kartu dok ne isteknu. Platio sam jednom, ne pada mi na pamet da plaćam opet dok ne dođe vreme za zamenu. Ovo nema nigde šta se radi!

Maximus

pre 10 godina

Ja sam u policiji u NS predao za novu VD u roku od 10 min. Devojke na šalterima ultra ljubazne. Kao da ne živimo u istoj državi. Prosto neverovatno...

odavno znali

pre 10 godina

"...ali je predloženo da se taj rok produži kako bi se svim građanima omogućila blagovremena zamena dozvola."

Netačno. Činjenica je da vozačku dozvolu možete zameniti "30 dana pre isteka" ILI ranije u slučaju da je nekim višim aktima propisan rok njenog važenja. Propisani rok je 10.06.2014.

U prevodu, svi kojima dozvola ističe u periodu juni 2014 - 2020. što je rok na poslednjim papirnatim dozvolama, trebalo bi da dozvole zamene u narednih mesec dana. I na svima će biti rok važenja maj-juni 2024. Pa za 10 godina ponovo svi u mesec dana.

To je nemoguće, znalo se da je nemoguće i u trenutku dada je zakon donet, pa ipak - niko ništa nije uradio da se očigledan propust ispravi. Naravno, reaguje se u poslednjem trenutku.

Naravno, ponovo se regauje nekim besmislenim rokom, umesto da se dozvoli da važe dokle važe, što je jedini prirodan i za birokratiju moguć i održiv ritam zamene.

Uzalud trud, dzaba vam sve...

pre 10 godina

Neka je svako morao da izgubi bar 1 sat od radnog vremena za zamenu - koliko je to bacenih radnih sati? A ovamo prazne price o reformama...

alemao

pre 10 godina

ja zameni pre par dana...inache moja vazila do 2016.godine,medjutim posto beshe bez guzve u ,,mupu,, a jeftino brate (SAMO 2 soma dindzi) ko velim da uzmem i ja tu plastichnu!!valjda mi sad vazi kao i ona medjunarodna koju ne moram imati...ako se ne varam!!!???

Nenad Lukic

pre 10 godina

He,he, izbori prosli pa sta su skupili keserice pre izbora, od vozackih i od infostana sa "pogresnim" racunima, to su skupili.
Busines as usual.

HaHa.

pre 10 godina

Ne mogu da verujem, zbog njihove zamene morao sam da rano ujutro dižem malo dete i ženu da idemo da menjamo dozvole a kasnije da ranije izađem sa posla, da bi sada bilo SAMO SMO SE ŠALILI ipak je do 2017 zamena.
(rade, 1. maj 2014 19:05)

Isto tako će morati da rade i oni drugi 2017.
Ne mislite valjda da će za 3 godine zahtev da prime on line, a da vam dozvolu isporuče poštom?

NČF

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da menjam niti vozačku niti ličnu kartu dok ne isteknu. Platio sam jednom, ne pada mi na pamet da plaćam opet dok ne dođe vreme za zamenu. Ovo nema nigde šta se radi!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milanče, 1. maj 2014 20:03)

verujem da nećeš, milanče, ni ti ni ovi ostali 'ajduci iz komentara... što će, jelte, država jedva dočekati da vas oglobi zbog nevažećih dokumenata pri rutinskoj kontroli, pa ćeš onda u najmanju ruku morati platiti kaznu od dvajs-tries soma dinara, a posle ih baš zabole dal' ćeš da vadiš novu za par hiljada... čak će da navijau da se i dalje junačiš, verovatno imaš da iskeširaš još koju platu...
bolje izaberi most, negoli ćupriju... obrni-okreni, platićeš negde. od čega će inače nakaradno glomazni državni aparat da podriguje?

eLaDa

pre 10 godina

Evo dokaz koliko su ozbiljne reforme...kad je rečeno da se zamene vozačke? Danas za sutra? Ne. To što milion građana to nije uradilo na vreme, ne da ne treba da im se produži, već da se ode lično na kućnu adresu i naplati kazna! Ne trebaju nama evropski zakoni, već da naši zakoni počnu da se primenjuju!

Dejan

pre 10 godina

Bas tada nisam radio, nekako sam uspeo da skupim novac i produzim vozacku , koja traje do 2020, i nema sanse da im placam opet. Ako pise do 2020, molim lepo, vi ste je izdali i stavili vas pecat. Kada istekne , uzecu drugu. A ako treba ima i da se tuzimo. Jel je ovo preslo sve granice, vise ne znaju gde da uzmu novac.

Mago

pre 10 godina

Znaci meni je vazila stara do 2017g i zamenio sam je ovih dana da bi saznao sada da ce ipak vaziti dotle?Bacio sam im 1700 din pre vremena u kassu a sada vi to pomnozite sa preko 2 mill vozaca u zemlji pa cete skontati zasto su to uradili..Dacic kale-brdo je to smislio da se uzme lova i sada nam svima nabacio magareće velike uši..

Verko

pre 10 godina

Ko kaze da zelim da produzim vozacku? Para za auto nemam nitu cu imati, a da rizikujem zivot na srpskim putevima za 15.000 necu ni da mi je lek od smrti.

Nikola

pre 10 godina

Berlinac@ Sta? Pa nije nigde priznata, mozemo sa njom da obrisemo guzicu. Zivim u Irskoj sa porodicom i mama ima nasu vozacku dozvolu. Jedva je nesto izmuvala da moze da vozi ovde, kako bi izbegla polaganje, jer joj Englesku nije bas dobar. Ako se ne varam, ima americku medjunarodnu vozacku, koja vazi samo uz nasu "papirnu"... I iz tog razloga placa osiguranje isto koliko i ja(ja=790€ godisnje, ona= 750€) koji sam tek poceo da vozim. A ona oko 15 godina iskustva. Bedno i jadno.

Žeks

pre 10 godina

Ćek bre. Znači ja koji sam poslušao vesti i zamenio svoju važeću dozvolu sada ispadoh budala??

Ma ne slušam više nikoga na ovom svetu bre.

ranko

pre 10 godina

Imam novu, ali i kad bih imao papirnu važeću još 9,99 godina odmah bih je menjao za plastičnu. Stavim karticu u džep i ne mislim dal će da se zgužva ili pokvasi....

pm

pre 10 godina

Još jedna u nizu grešaka države. Ako su propisali datum do kog treba da se zamene vozačke dozvole, onda treba i da se toga doslovno pridržavaju. Jednostavno, nema popuštanja ni produžavanja, nema podilaženja lenjom narodu. Ko na vreme krene u zamenu, sve na vreme i završi, bez gužve, bez nerviranja, iz ličnog iskustva. A to što narod, pa i država, radi sve u poslednji čas... to najviše govori o nama... i kao ljudima i kao narodu.

Igor Gavran

pre 10 godina

Meni u dozvoli pise da vazi do 2018. i ne vidim ni jedan valjani razlog da je menjam dok ne istekne. Nasa drzava se ponasa kao muva bez glave, leti na sve strane, a ne zna ni gde je ni kuda ide. Kad malo bolje razmislim, kakav je narod, takva je i vlast. Nismo mi zasluzili bolje od ovoga.

svom snagom u nazad

pre 10 godina

Evo prvi rezultari nove vlade, nevaze stari zakoni koje su oni doneli, nevaze rokovi, nevazi nista. Pa ti narode glasaj.

Avgust

pre 10 godina

Занима ме једно ако неко зна молим да ми одговори ; Колико временски важи нова дозвола дали онолико колико је важила стара или 10год. И дали траже лекарско уверење? Хвала.

Biser do bisera

pre 10 godina

Iz jedne u drugu gresku!
Ako vec zasedaju i donose neke odluke, neka poniste tu odluku koja obavezuje vozace da menjaju vozacke dozvole pre roka ili neka objasne narodu zbog cega su nase stare vozacke lose, nepozeljne, pokvarene ili sta vec.

B292

pre 10 godina

@avgust: Nauci pravopis ! Sve podatke koje trazis imas na mestu koje se zove "Google". Ako ce ovo da resi sve probleme u drzavi, podrzimo je zdusno! (+) za Srbiju, (-) za nove dozvole.

palidrvce

pre 9 godina

u tom zakonu o bezbednosti u saobraćaju i samim propisima treba što šta promeniti sem ovoga , recimo zakon o malim motorima do 45kubika je prosto smešan i njihovoj godišnjoj registraciji , taj koji je to napisao treba ga streljati

eLaDa

pre 10 godina

Evo dokaz koliko su ozbiljne reforme...kad je rečeno da se zamene vozačke? Danas za sutra? Ne. To što milion građana to nije uradilo na vreme, ne da ne treba da im se produži, već da se ode lično na kućnu adresu i naplati kazna! Ne trebaju nama evropski zakoni, već da naši zakoni počnu da se primenjuju!

ranko

pre 10 godina

Imam novu, ali i kad bih imao papirnu važeću još 9,99 godina odmah bih je menjao za plastičnu. Stavim karticu u džep i ne mislim dal će da se zgužva ili pokvasi....

Verko

pre 10 godina

Ko kaze da zelim da produzim vozacku? Para za auto nemam nitu cu imati, a da rizikujem zivot na srpskim putevima za 15.000 necu ni da mi je lek od smrti.

Gustav

pre 10 godina

To je uobicajena praksa u Srbiji koja nas odvaja od razvijenog sveta vise nego bilo sta drugo. U svom, kratkom i dosadnom zivotu, nisam imao priliku da se jednom, samo jednom, dogodi da se neki rok za zamenu dokumenata ispostuje. Pomeranja su visegodisnja sto je potpuno neprihvatljivo i nema nikakvog opravdanja. Zgadjen sam!

pm

pre 10 godina

Još jedna u nizu grešaka države. Ako su propisali datum do kog treba da se zamene vozačke dozvole, onda treba i da se toga doslovno pridržavaju. Jednostavno, nema popuštanja ni produžavanja, nema podilaženja lenjom narodu. Ko na vreme krene u zamenu, sve na vreme i završi, bez gužve, bez nerviranja, iz ličnog iskustva. A to što narod, pa i država, radi sve u poslednji čas... to najviše govori o nama... i kao ljudima i kao narodu.

NČF

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da menjam niti vozačku niti ličnu kartu dok ne isteknu. Platio sam jednom, ne pada mi na pamet da plaćam opet dok ne dođe vreme za zamenu. Ovo nema nigde šta se radi!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milanče, 1. maj 2014 20:03)

verujem da nećeš, milanče, ni ti ni ovi ostali 'ajduci iz komentara... što će, jelte, država jedva dočekati da vas oglobi zbog nevažećih dokumenata pri rutinskoj kontroli, pa ćeš onda u najmanju ruku morati platiti kaznu od dvajs-tries soma dinara, a posle ih baš zabole dal' ćeš da vadiš novu za par hiljada... čak će da navijau da se i dalje junačiš, verovatno imaš da iskeširaš još koju platu...
bolje izaberi most, negoli ćupriju... obrni-okreni, platićeš negde. od čega će inače nakaradno glomazni državni aparat da podriguje?

alemao

pre 10 godina

ja zameni pre par dana...inache moja vazila do 2016.godine,medjutim posto beshe bez guzve u ,,mupu,, a jeftino brate (SAMO 2 soma dindzi) ko velim da uzmem i ja tu plastichnu!!valjda mi sad vazi kao i ona medjunarodna koju ne moram imati...ako se ne varam!!!???

zoran

pre 10 godina

Ovaj obilazi Polcijske stanice i stražare, ovi menjaju radno vreme, ovaj menja Ambasadore i šalje svoje, ovima palo na pamet da produžavaju rok za dozvole a narod taman krenuo da ih menja...

Alo bre! Vi izgleda nemate ništa pametnije da radite nego se igrate vlasti? Niste bre u Švajcarskoj nego u najbednijoj državi u Evropi. Kake veze imaju dozvole sa ekonomijom, korupcijom, organizovanim kriminalom, tajkunima, partijskim zapošljavanjem, Beogradom na vodi, Mubadalom, fantomskim Ugovorima i sa rotkvama struganim???? A L O !!!!!

rade

pre 10 godina

Ne mogu da verujem, zbog njihove zamene morao sam da rano ujutro dižem malo dete i ženu da idemo da menjamo dozvole a kasnije da ranije izađem sa posla, da bi sada bilo SAMO SMO SE ŠALILI ipak je do 2017 zamena.

Maximus

pre 10 godina

Ja sam u policiji u NS predao za novu VD u roku od 10 min. Devojke na šalterima ultra ljubazne. Kao da ne živimo u istoj državi. Prosto neverovatno...

opusteno

pre 10 godina

Zivela Srbija, raj za one koji ne postuju ni jedno pravilo, ne postuju ni jedan rok, ne placaju ni jedan racun! Zivela zemlja zaposljavanja, stednje i predizbornog napretka!

Sasa

pre 10 godina

Na mojoj crvenoj pise (overeno pecatom MUP Srbije) da vazi do 2018. Ćeraćemo se do Strazbura ako neko pokuša da mi otme pare i vreme pre toga. Banana drzava ne postuje ni svoj pecat, kako da obican gradjanin onda bude zasticen??

sasa

pre 10 godina

moja vazu do 2020 god,ako drzava hoce da plati troskove odmah vadim drugu,dosta je vise pljacke,vozim pa ako hoce da pisu kaznu slobodno,ja sam posteno platio i ne zelim,krvavo zaradjeni novac da bacam i punim dzepove lopovima

milanče

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da menjam niti vozačku niti ličnu kartu dok ne isteknu. Platio sam jednom, ne pada mi na pamet da plaćam opet dok ne dođe vreme za zamenu. Ovo nema nigde šta se radi!

HaHa.

pre 10 godina

Ne mogu da verujem, zbog njihove zamene morao sam da rano ujutro dižem malo dete i ženu da idemo da menjamo dozvole a kasnije da ranije izađem sa posla, da bi sada bilo SAMO SMO SE ŠALILI ipak je do 2017 zamena.
(rade, 1. maj 2014 19:05)

Isto tako će morati da rade i oni drugi 2017.
Ne mislite valjda da će za 3 godine zahtev da prime on line, a da vam dozvolu isporuče poštom?

jelena

pre 10 godina

Izdali su mi staru dozvolu 2010 a nisu mi ni ponudili cipovanu koja je i tada mogla da se uzme. Ne pada mi na pamet da je menjam. Nije stvar u novcu vec u nekim principima.

Nikola

pre 10 godina

Berlinac@ Sta? Pa nije nigde priznata, mozemo sa njom da obrisemo guzicu. Zivim u Irskoj sa porodicom i mama ima nasu vozacku dozvolu. Jedva je nesto izmuvala da moze da vozi ovde, kako bi izbegla polaganje, jer joj Englesku nije bas dobar. Ako se ne varam, ima americku medjunarodnu vozacku, koja vazi samo uz nasu "papirnu"... I iz tog razloga placa osiguranje isto koliko i ja(ja=790€ godisnje, ona= 750€) koji sam tek poceo da vozim. A ona oko 15 godina iskustva. Bedno i jadno.

Uzalud trud, dzaba vam sve...

pre 10 godina

Neka je svako morao da izgubi bar 1 sat od radnog vremena za zamenu - koliko je to bacenih radnih sati? A ovamo prazne price o reformama...

Mile

pre 10 godina

Cemu nove? Kada sam uzeo licnu kartu sa cipom nisam ni jednom iskoristio njene prednosti (a vec je istekla) i morao sam da se patim da trazim ko ima citac da mi iscita podatke. Prvo vi dajte sebi rok do kada cete sami nabaviti opremu, a ono sto mi pise na vozackoj, dakle 2019. neka ostane kako ste rekli, ja sam dozvolu platio za taj period, ne pada ni na pamet da izgubim ceo dan dok cekam da mi profesionalci uzmu papire, pa da za dve nedelje dolazim opet da je preuzmem. Prvo pociatite svoje dvoriste...

Nenad Lukic

pre 10 godina

He,he, izbori prosli pa sta su skupili keserice pre izbora, od vozackih i od infostana sa "pogresnim" racunima, to su skupili.
Busines as usual.

B292

pre 10 godina

@avgust: Nauci pravopis ! Sve podatke koje trazis imas na mestu koje se zove "Google". Ako ce ovo da resi sve probleme u drzavi, podrzimo je zdusno! (+) za Srbiju, (-) za nove dozvole.

odavno znali

pre 10 godina

"...ali je predloženo da se taj rok produži kako bi se svim građanima omogućila blagovremena zamena dozvola."

Netačno. Činjenica je da vozačku dozvolu možete zameniti "30 dana pre isteka" ILI ranije u slučaju da je nekim višim aktima propisan rok njenog važenja. Propisani rok je 10.06.2014.

U prevodu, svi kojima dozvola ističe u periodu juni 2014 - 2020. što je rok na poslednjim papirnatim dozvolama, trebalo bi da dozvole zamene u narednih mesec dana. I na svima će biti rok važenja maj-juni 2024. Pa za 10 godina ponovo svi u mesec dana.

To je nemoguće, znalo se da je nemoguće i u trenutku dada je zakon donet, pa ipak - niko ništa nije uradio da se očigledan propust ispravi. Naravno, reaguje se u poslednjem trenutku.

Naravno, ponovo se regauje nekim besmislenim rokom, umesto da se dozvoli da važe dokle važe, što je jedini prirodan i za birokratiju moguć i održiv ritam zamene.

Žeks

pre 10 godina

Ćek bre. Znači ja koji sam poslušao vesti i zamenio svoju važeću dozvolu sada ispadoh budala??

Ma ne slušam više nikoga na ovom svetu bre.

Mago

pre 10 godina

Znaci meni je vazila stara do 2017g i zamenio sam je ovih dana da bi saznao sada da ce ipak vaziti dotle?Bacio sam im 1700 din pre vremena u kassu a sada vi to pomnozite sa preko 2 mill vozaca u zemlji pa cete skontati zasto su to uradili..Dacic kale-brdo je to smislio da se uzme lova i sada nam svima nabacio magareće velike uši..

Avgust

pre 10 godina

Занима ме једно ако неко зна молим да ми одговори ; Колико временски важи нова дозвола дали онолико колико је важила стара или 10год. И дали траже лекарско уверење? Хвала.

Dejan

pre 10 godina

Bas tada nisam radio, nekako sam uspeo da skupim novac i produzim vozacku , koja traje do 2020, i nema sanse da im placam opet. Ako pise do 2020, molim lepo, vi ste je izdali i stavili vas pecat. Kada istekne , uzecu drugu. A ako treba ima i da se tuzimo. Jel je ovo preslo sve granice, vise ne znaju gde da uzmu novac.

svom snagom u nazad

pre 10 godina

Evo prvi rezultari nove vlade, nevaze stari zakoni koje su oni doneli, nevaze rokovi, nevazi nista. Pa ti narode glasaj.

Biser do bisera

pre 10 godina

Iz jedne u drugu gresku!
Ako vec zasedaju i donose neke odluke, neka poniste tu odluku koja obavezuje vozace da menjaju vozacke dozvole pre roka ili neka objasne narodu zbog cega su nase stare vozacke lose, nepozeljne, pokvarene ili sta vec.

palidrvce

pre 9 godina

u tom zakonu o bezbednosti u saobraćaju i samim propisima treba što šta promeniti sem ovoga , recimo zakon o malim motorima do 45kubika je prosto smešan i njihovoj godišnjoj registraciji , taj koji je to napisao treba ga streljati

Igor Gavran

pre 10 godina

Meni u dozvoli pise da vazi do 2018. i ne vidim ni jedan valjani razlog da je menjam dok ne istekne. Nasa drzava se ponasa kao muva bez glave, leti na sve strane, a ne zna ni gde je ni kuda ide. Kad malo bolje razmislim, kakav je narod, takva je i vlast. Nismo mi zasluzili bolje od ovoga.