Utorak, 29.04.2014.

18:43

Lavrov: Sankcije suprotne razumu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov osudio je danas u Havani sankcije koje su neke zapadne zemlje uvele Rusiji zbog krize u Ukrajini.

Izvor: Beta

Lavrov: Sankcije suprotne razumu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

НАФТА и ГАС

pre 10 godina

ОТВОРИТЕ ОЧИ г-дине Лавров.
Све више европљана закључује да је цела "Украјинска криза" смишљена у договору Америчких и Руских нафтних компанија,
како би грађани ЕУ и света плаћали скупљу нафту и гас,
коју највише имају за продају баш те nнафтне компаније.

Све је почело пре 50 година када је због сукоба на Блиском истоку нагло скочила цена нафте на берзама са 8 $ по барелу на 20$, а касније са 20$ на 50%, па после на 100% .
Данас је циљ је да буде 200$, иако је реална цена трошкова остала 20$.

GAVARIT MOSKVA

pre 10 godina

Kamarad Lavrov otisao na Kubu, perjanicu svetske demokratije i ekonomije a nakon toga ide u Limu, Peru, drugu po vaznosti perjanicu svetske demokratije i ekonomije.
Ocekuje se niz bilateralnih aranzmana sa pomenutim zemljama koje ce omoguciti Ruskoj federaciji da snazno odgovori na nicim izazvane sankcije od strane zapada.
Ove iznenadne posete ruskog ministra spoljnih poslova kamarad Lavrova vrlo podsecaju na iznenadne posete ministara Slobodana Milosevica koji su obilazili ostale perjanice svetske demokratije i ekonomije , zemlje poput Mijanmara, Kambodze, Sirije i Libije kako bi zapadnim silama dali do znanja kako se moze raditi u sankcijama.
Na srecu Ruske federacije i KGB-a, u Podmoskovlju se nalaze na desetine Udbasa iz Srbije, koji su nakon pljacki srpskih preduzeca i banaka dobili azil od majcice Rusije, te ce njihovo neprocenljivo iskustvo pomoci Ruskoj federaciji u odbrani od sila mraka i bezumlja i nicim izavanih sankcija i omogucice Ruskoj federaciji standard kao u Svedskoj , i ne samo to, nego ce ruska ekonomija izaci jaca nego ikad jer sankcije samo mogu da ojacaju Rusiju.

U narednim nedeljama kamarad Lavrov ce posetiti i Venecuelu lidera svetske ekonomije i zemlju sa najvecim privrednim rastom na svetu, a odmah nakog toga ide u Mijanmar i Kambodzu da utemelji odnose sa pomenutim zemljama cije su puteve utabali Udbasi za vreme sankcija Srbiji.
Ocekuje se aktivnije ucesce Udbasa sa azilom iz Podmoskovlja u hitnim ekonomskim merama.

e

pre 10 godina

Izvrdavaju se pravi razlozi za sankcije. Po mom mišljenju sankcije su uvedene zato što država Rusija ne dozvoljava rasprodalu svojih dobara belosvetskim avanturistima već ih zadržavaju u okviru Rusije. Inače zainteresovani za ovu grabež izmisliće milion razloga da dođu do cilja. Ukoliko bi im bilo odobreno, Rusija bi munjevito bila opljačkana baš kao države balkana ili u davnoj prošlosti Vizantija.

deda Stanisa

pre 10 godina

(srb, 29. april 2014 19:58)

Jadni mi kad je celo tvoje znanje copy-paste. Pretpostavljam da ces nas nasa omladina tako odbraniti sledeci put.

Nenad

pre 10 godina

A koje su to sankcije uvedene? Zamrzavanje imovine i finansijskih sredstava koje ruski oligarsi i tajkuni drze u stranim bankama. Ako su! Uz to 80% novca koji rusija prihoduje od prodaje prirodnih resursa prisvaja 500 familija koje su bliske Putinu. I onda neko kaze da voli Rusiju a podrzava ovog diktatora.

rusofob

pre 10 godina

rat je skup! ko ne veruje nek se priseti "stare devizne stednje", iliti nek priupita amrikance kolko ih kostala avantura u afganistanu i iraku. Vidim ovde neki pricaju da ce to putin progutati samo da bi postigao svoje ciljeve . Moze biti, ali ne mora. Da je putin u sustini jedan antidemokrata i diktatorcic sa nagomilanim kompleksima je nesporno i najbolji nacin da se takav covek kazni, jeste aperkat pravo po ... dzepu. treba njega i njegovu kliku izolirati i onemoguciti da dalje prisvajaju milijarde na ustrb naroda. a kada ceh rata dostigne mere da budzetska sredstva ne mogu pokriti ... zna se, deficit, pa onda inflacija, pa malo gladovanja i tako se okrece narod protiv vlasti :-)

mi6

pre 10 godina

Upad Amerike u Ukrajinu nije uperen protiv Ukrajine, oni su samo sredstvo da se Rusija izgura sa Krima i crnomprske baze.A time da se prekine juzni tok, I blokira Rusko Evropska suradnja uvoz energenata iz Rusije za Evripu, nafta-gas, i tehnoloska suradnja.Rusi su to predvidjeli i prvi zauzeli Krim a pomoglo im je i to sto je tamo vecinsko stanovnistvo Rusko, a i sam Kim je pripadao Rusiji.Sve ostalo su namjestaljke americkih sluzbi, uz pomoc radikalnih neonacista.Koje su SAD instalirali i uvek koristili u Evropi. Nezvanicno se govori da je i Hitler bio je unuk barona Solomon Mejer Rotsilda iz Beca.
Zato su ga Rotsildi finansirali preko Engleske Banke i preko Rokfelera od dolaska na vlast pa do kraja rata. Tako da su ova danasnja dogadjanja vrlo jasnija.A cilj je uvek bio Rusija, smo Rusija vise nije ni slaba ni razjedinjena.

Miroslav

pre 10 godina

Nisam rusofil ali bojim se da je vec nedostiznih 2:0 za Ruse.

Smesna ili zalosna rusofilska izjava.Zapad,Kanada,Australija,Japan,Juzna Afrika,Izrael su saveznici Amerike.Ceo razvijeniji svet ekonomski i drustveno je u saveznistvu sa Amerikancima.Rusi su ovo izgubili.Podelili su istocne Slovene kao nekada sto su se podelili mi i Hrvati.Bracu su rastavili i Rusija je ovo sve izgubila.Ali nama je sigurno drago i podrzali bi zlocin u Ceceniji(25000 mrtvih civila u bici za Grozni)i okupacija Afganistana gde je stradalo 1,5 miliona civila.Rusi su prolost proslosti.

Ddule

pre 10 godina

Velika sramota za "silu" koja bi htela da odluci za red i mir na svetu. Sad su sami postali razbojnici!
Bice sve gore za njih, i zao mije obicnih Rusa, jer znam da lose zive.
Putin dole, Rusija gore!

Analiticar bez emocija

pre 10 godina

Zapad je (ukoliko zaista nije odlucio da ratuje) upao u zamku koju je sam postavio. Sankcije koje su do sada uvedene su vise nego smesne i nemaju apsolutno nikakvog uticaja na Rusiju. Naravno ovo moze biti i zamka u koju treba da upadnu rusi i pomisle kako zapad nista ne moze da im ucini a onda da iznenada dobiju po nosu i u Ukraini ali i u zapadnom delu Rusije i da se npr pogranicni deo Ukraine sa jedne i Rusije sa druge strane proglasi tampon zonom na koju bi NATO stacionirao svoju a po izgovorom da je to ukrajinska vojska. Cela ova ujdurma vise lici na prikupljanje snaga i igru na dobijanju u vremenu kako bi se na dometu NATO-a nasla Moskva sto bi ruse ma sta da oni misle itekako zamislilo jer nije svejedno ako vam neko pogodi zgradu parlamenta i vlade ili tamo neko selo u Sibiru....Bez obzira na snage koje su natrpane na tako malo prostora i jos se dovode ne oceekujem da ce neko preci trupama postojece granice. Sada rusi igraju na kartu dombasa koji ceprovesti referendum i zvanicno se ponuditi Ukrajini kao nezavisna regija a to Ukrajina nevce prihvatiti. Narod tamo ne mogu pobiti jer tada zapad gubi jos jednu bitku a Dombas ce zatim referendumski da se odcepi od Ukrajine kao posebna nezavisna drzava. Problem u svemu je sta moze da ucini Ukrajina a kako stvari stoje jako malo ili prakticno nista. Zato su Ukrainci sve predali u ruke zapada racunajuci da su evropa i Amerika jedinstvene sto ni izbliza nije istina.

Baćuška

pre 10 godina

I ovaj je neobavešten ko Koštunica.
Upropastiće tu namučenu Rusiju.
Odkad su nelegalno, antidržavnom pobunom pogubilu Romanove i došli nelegalno na vlast, samo kojekakvi levaci prave eksperimente sa tom zemljom!

srb

pre 10 godina

Najbolje da naprave savez Rusija-Kuba-Severna Koreja-Iran?
(Predlog, 29. april 2014 18:59)

ili mozda je bolje demokratsko resenje da nemilosrdni andjeli bombarduju rusiju, kinu, kubu, severnu koreju i iran kao sto su bombardovali:China 1945-46, Korea 1950-53,Guatemala 1954,Indonesia 1958,Cuba 1959-60,Guatemala 1960,Belgian Congo 1964,
Guatemala 1964,Dominican Republic 1965-66,Peru 1965,Laos 1964-73,Vietnam 1961-73,Cambodia 1969-70,Guatemala 1967-69,Lebanon 1982-84,Grenada 1983-84,Libya 1986,El Salvador 1981-92,Nicaragua 1981-90,Iran 1987-88,Libya 1989,Panama 1989-90,Iraq 1991,Kuwait 1991,Somalia 1992-94,Republika Srpska & Republika Srpska Krajina 1995,Iran 1998,Sudan 1998,Afghanistan 1998,Serbia 1999,Afghanistan 2001,Libya 2011.

Slobodan

pre 10 godina

Da li neko može da objasni kako je moguće ugroziti teritorijalni integritet zemlje, u kojoj je hunta preuzela kontrolu nad centralnom administracijom, poništila Ustav, autonomna oblast u kojoj je većinska jezička grupa protiv koje su otvoreno neonacisti koji su fizički zauzeli javne službe referendumom izglasala otcepljenje i pripajanje drugoj državi? Pri tome, nasilno preuzimanje administracije podržano je iz inostranstva i omogućilo susednoj državi koja ima legalne vojne baze da pruži logističku podršku otcepljenoj administrativnoj oblasti. Gledao sam dva udžbenika, strani i domaći, međunarodnog javnog prava, ali ne uspevam da nađem problem, osim ako se nije Krim prvo otcepio.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Sad Kuba ima sansu da oslobodi Gvatenamo i ukinu americki logor kad Rusi postave radare i Iskander rakete,biti ce slavljeni u svetu radi ljudskih prava a i svojih hahhahahaha.

dzaba si krecio, hahaha

pre 10 godina

Oni su napravili krizu da bi vam uveli sankcije.
(Zole, 29. april 2014 18:54)

Zole, imam losu vest za tebe.....nisi uspeo, jer sam do sada procitao i gluplje komentare...

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Kubanci ce oslobodit svoj Gvatenamo i americki kamp logor a Argentina Foklande sa ruskim radarima i Iskander raketama,ima da placu i kupaju se u moru kao zabci hahahhahahaha.

слађан

pre 10 godina

О томе колико су то бесмислене и смешне санкције говори и овај податак ...
Коментаришући увођење санкција против „блиског окружења“ Путина, бивши амбасадор САД у УН Џон Болтон је у интервјуу за Fox News изјавио да такве санкције нису ефикасне....
Санкције су дотакле један круг људи и то у таквом смислу да они са својим супругама не могу прошетати по продавницама на Петој авенији, то је минималан корак који се могао предузети, сматра Болтон,овакве мере не заустављају Владимира Путина,већ напротив као да му Обама овим говори: „ми ћемо истрпети ваше поступке “ додао је он....
Санкције, које су уведене 28. априла, нису нанеле никакву значајнију штету руској економији, пад рубље, као и пад на берзи, и смањење кредитног рејтинга земље су само последица нестабилности у Украјини, сматра бивши амбасадор САД,Владимир Путин је у некој мери био спреман да претрпи овакве губитке у случају реакције Запада на његову спољну политику, додао је Болтон.
Говорећи o потенцијалној штети од санкција у односу на руског председника, политичар је изразио сумњу да ће га се то дотаћи,а у случају да се то деси највероватније ће Владимир Путин то примити као почаст, рекао је Џон Болтон.

analiticar

pre 10 godina

Malo da obidje parohiju, prvo Kuba stari satelit a onda Latinska pa Juzna Amerika. Sirija je sigurna u saveznistvu, blizu su Iran, Pakistan, i da ne zaboravim Kinu koja se jos nije ohladila od Americkih packi povodom Tibeta a i Tajvana.
Jednom recju sumrak Americke diplomatije, ekonomije i pozicija koje su jos samo na papiru.
Nisam rusofil ali bojim se da je vec nedostiznih 2:0 za Ruse.
Meni cela ova prica oko sankcija deluje kao da bolesniku kome nema spasa daju lilihip ili andol za ozdravljenje.

srb

pre 10 godina

Najbolje da naprave savez Rusija-Kuba-Severna Koreja-Iran?
(Predlog, 29. april 2014 18:59)

ili mozda je bolje demokratsko resenje da nemilosrdni andjeli bombarduju rusiju, kinu, kubu, severnu koreju i iran kao sto su bombardovali:China 1945-46, Korea 1950-53,Guatemala 1954,Indonesia 1958,Cuba 1959-60,Guatemala 1960,Belgian Congo 1964,
Guatemala 1964,Dominican Republic 1965-66,Peru 1965,Laos 1964-73,Vietnam 1961-73,Cambodia 1969-70,Guatemala 1967-69,Lebanon 1982-84,Grenada 1983-84,Libya 1986,El Salvador 1981-92,Nicaragua 1981-90,Iran 1987-88,Libya 1989,Panama 1989-90,Iraq 1991,Kuwait 1991,Somalia 1992-94,Republika Srpska & Republika Srpska Krajina 1995,Iran 1998,Sudan 1998,Afghanistan 1998,Serbia 1999,Afghanistan 2001,Libya 2011.

analiticar

pre 10 godina

Malo da obidje parohiju, prvo Kuba stari satelit a onda Latinska pa Juzna Amerika. Sirija je sigurna u saveznistvu, blizu su Iran, Pakistan, i da ne zaboravim Kinu koja se jos nije ohladila od Americkih packi povodom Tibeta a i Tajvana.
Jednom recju sumrak Americke diplomatije, ekonomije i pozicija koje su jos samo na papiru.
Nisam rusofil ali bojim se da je vec nedostiznih 2:0 za Ruse.
Meni cela ova prica oko sankcija deluje kao da bolesniku kome nema spasa daju lilihip ili andol za ozdravljenje.

слађан

pre 10 godina

О томе колико су то бесмислене и смешне санкције говори и овај податак ...
Коментаришући увођење санкција против „блиског окружења“ Путина, бивши амбасадор САД у УН Џон Болтон је у интервјуу за Fox News изјавио да такве санкције нису ефикасне....
Санкције су дотакле један круг људи и то у таквом смислу да они са својим супругама не могу прошетати по продавницама на Петој авенији, то је минималан корак који се могао предузети, сматра Болтон,овакве мере не заустављају Владимира Путина,већ напротив као да му Обама овим говори: „ми ћемо истрпети ваше поступке “ додао је он....
Санкције, које су уведене 28. априла, нису нанеле никакву значајнију штету руској економији, пад рубље, као и пад на берзи, и смањење кредитног рејтинга земље су само последица нестабилности у Украјини, сматра бивши амбасадор САД,Владимир Путин је у некој мери био спреман да претрпи овакве губитке у случају реакције Запада на његову спољну политику, додао је Болтон.
Говорећи o потенцијалној штети од санкција у односу на руског председника, политичар је изразио сумњу да ће га се то дотаћи,а у случају да се то деси највероватније ће Владимир Путин то примити као почаст, рекао је Џон Болтон.

Slobodan

pre 10 godina

Da li neko može da objasni kako je moguće ugroziti teritorijalni integritet zemlje, u kojoj je hunta preuzela kontrolu nad centralnom administracijom, poništila Ustav, autonomna oblast u kojoj je većinska jezička grupa protiv koje su otvoreno neonacisti koji su fizički zauzeli javne službe referendumom izglasala otcepljenje i pripajanje drugoj državi? Pri tome, nasilno preuzimanje administracije podržano je iz inostranstva i omogućilo susednoj državi koja ima legalne vojne baze da pruži logističku podršku otcepljenoj administrativnoj oblasti. Gledao sam dva udžbenika, strani i domaći, međunarodnog javnog prava, ali ne uspevam da nađem problem, osim ako se nije Krim prvo otcepio.

mi6

pre 10 godina

Upad Amerike u Ukrajinu nije uperen protiv Ukrajine, oni su samo sredstvo da se Rusija izgura sa Krima i crnomprske baze.A time da se prekine juzni tok, I blokira Rusko Evropska suradnja uvoz energenata iz Rusije za Evripu, nafta-gas, i tehnoloska suradnja.Rusi su to predvidjeli i prvi zauzeli Krim a pomoglo im je i to sto je tamo vecinsko stanovnistvo Rusko, a i sam Kim je pripadao Rusiji.Sve ostalo su namjestaljke americkih sluzbi, uz pomoc radikalnih neonacista.Koje su SAD instalirali i uvek koristili u Evropi. Nezvanicno se govori da je i Hitler bio je unuk barona Solomon Mejer Rotsilda iz Beca.
Zato su ga Rotsildi finansirali preko Engleske Banke i preko Rokfelera od dolaska na vlast pa do kraja rata. Tako da su ova danasnja dogadjanja vrlo jasnija.A cilj je uvek bio Rusija, smo Rusija vise nije ni slaba ni razjedinjena.

e

pre 10 godina

Izvrdavaju se pravi razlozi za sankcije. Po mom mišljenju sankcije su uvedene zato što država Rusija ne dozvoljava rasprodalu svojih dobara belosvetskim avanturistima već ih zadržavaju u okviru Rusije. Inače zainteresovani za ovu grabež izmisliće milion razloga da dođu do cilja. Ukoliko bi im bilo odobreno, Rusija bi munjevito bila opljačkana baš kao države balkana ili u davnoj prošlosti Vizantija.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Sad Kuba ima sansu da oslobodi Gvatenamo i ukinu americki logor kad Rusi postave radare i Iskander rakete,biti ce slavljeni u svetu radi ljudskih prava a i svojih hahhahahaha.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Kubanci ce oslobodit svoj Gvatenamo i americki kamp logor a Argentina Foklande sa ruskim radarima i Iskander raketama,ima da placu i kupaju se u moru kao zabci hahahhahahaha.

Analiticar bez emocija

pre 10 godina

Zapad je (ukoliko zaista nije odlucio da ratuje) upao u zamku koju je sam postavio. Sankcije koje su do sada uvedene su vise nego smesne i nemaju apsolutno nikakvog uticaja na Rusiju. Naravno ovo moze biti i zamka u koju treba da upadnu rusi i pomisle kako zapad nista ne moze da im ucini a onda da iznenada dobiju po nosu i u Ukraini ali i u zapadnom delu Rusije i da se npr pogranicni deo Ukraine sa jedne i Rusije sa druge strane proglasi tampon zonom na koju bi NATO stacionirao svoju a po izgovorom da je to ukrajinska vojska. Cela ova ujdurma vise lici na prikupljanje snaga i igru na dobijanju u vremenu kako bi se na dometu NATO-a nasla Moskva sto bi ruse ma sta da oni misle itekako zamislilo jer nije svejedno ako vam neko pogodi zgradu parlamenta i vlade ili tamo neko selo u Sibiru....Bez obzira na snage koje su natrpane na tako malo prostora i jos se dovode ne oceekujem da ce neko preci trupama postojece granice. Sada rusi igraju na kartu dombasa koji ceprovesti referendum i zvanicno se ponuditi Ukrajini kao nezavisna regija a to Ukrajina nevce prihvatiti. Narod tamo ne mogu pobiti jer tada zapad gubi jos jednu bitku a Dombas ce zatim referendumski da se odcepi od Ukrajine kao posebna nezavisna drzava. Problem u svemu je sta moze da ucini Ukrajina a kako stvari stoje jako malo ili prakticno nista. Zato su Ukrainci sve predali u ruke zapada racunajuci da su evropa i Amerika jedinstvene sto ni izbliza nije istina.

dzaba si krecio, hahaha

pre 10 godina

Oni su napravili krizu da bi vam uveli sankcije.
(Zole, 29. april 2014 18:54)

Zole, imam losu vest za tebe.....nisi uspeo, jer sam do sada procitao i gluplje komentare...

rusofob

pre 10 godina

rat je skup! ko ne veruje nek se priseti "stare devizne stednje", iliti nek priupita amrikance kolko ih kostala avantura u afganistanu i iraku. Vidim ovde neki pricaju da ce to putin progutati samo da bi postigao svoje ciljeve . Moze biti, ali ne mora. Da je putin u sustini jedan antidemokrata i diktatorcic sa nagomilanim kompleksima je nesporno i najbolji nacin da se takav covek kazni, jeste aperkat pravo po ... dzepu. treba njega i njegovu kliku izolirati i onemoguciti da dalje prisvajaju milijarde na ustrb naroda. a kada ceh rata dostigne mere da budzetska sredstva ne mogu pokriti ... zna se, deficit, pa onda inflacija, pa malo gladovanja i tako se okrece narod protiv vlasti :-)

GAVARIT MOSKVA

pre 10 godina

Kamarad Lavrov otisao na Kubu, perjanicu svetske demokratije i ekonomije a nakon toga ide u Limu, Peru, drugu po vaznosti perjanicu svetske demokratije i ekonomije.
Ocekuje se niz bilateralnih aranzmana sa pomenutim zemljama koje ce omoguciti Ruskoj federaciji da snazno odgovori na nicim izazvane sankcije od strane zapada.
Ove iznenadne posete ruskog ministra spoljnih poslova kamarad Lavrova vrlo podsecaju na iznenadne posete ministara Slobodana Milosevica koji su obilazili ostale perjanice svetske demokratije i ekonomije , zemlje poput Mijanmara, Kambodze, Sirije i Libije kako bi zapadnim silama dali do znanja kako se moze raditi u sankcijama.
Na srecu Ruske federacije i KGB-a, u Podmoskovlju se nalaze na desetine Udbasa iz Srbije, koji su nakon pljacki srpskih preduzeca i banaka dobili azil od majcice Rusije, te ce njihovo neprocenljivo iskustvo pomoci Ruskoj federaciji u odbrani od sila mraka i bezumlja i nicim izavanih sankcija i omogucice Ruskoj federaciji standard kao u Svedskoj , i ne samo to, nego ce ruska ekonomija izaci jaca nego ikad jer sankcije samo mogu da ojacaju Rusiju.

U narednim nedeljama kamarad Lavrov ce posetiti i Venecuelu lidera svetske ekonomije i zemlju sa najvecim privrednim rastom na svetu, a odmah nakog toga ide u Mijanmar i Kambodzu da utemelji odnose sa pomenutim zemljama cije su puteve utabali Udbasi za vreme sankcija Srbiji.
Ocekuje se aktivnije ucesce Udbasa sa azilom iz Podmoskovlja u hitnim ekonomskim merama.

Miroslav

pre 10 godina

Nisam rusofil ali bojim se da je vec nedostiznih 2:0 za Ruse.

Smesna ili zalosna rusofilska izjava.Zapad,Kanada,Australija,Japan,Juzna Afrika,Izrael su saveznici Amerike.Ceo razvijeniji svet ekonomski i drustveno je u saveznistvu sa Amerikancima.Rusi su ovo izgubili.Podelili su istocne Slovene kao nekada sto su se podelili mi i Hrvati.Bracu su rastavili i Rusija je ovo sve izgubila.Ali nama je sigurno drago i podrzali bi zlocin u Ceceniji(25000 mrtvih civila u bici za Grozni)i okupacija Afganistana gde je stradalo 1,5 miliona civila.Rusi su prolost proslosti.

Ddule

pre 10 godina

Velika sramota za "silu" koja bi htela da odluci za red i mir na svetu. Sad su sami postali razbojnici!
Bice sve gore za njih, i zao mije obicnih Rusa, jer znam da lose zive.
Putin dole, Rusija gore!

Nenad

pre 10 godina

A koje su to sankcije uvedene? Zamrzavanje imovine i finansijskih sredstava koje ruski oligarsi i tajkuni drze u stranim bankama. Ako su! Uz to 80% novca koji rusija prihoduje od prodaje prirodnih resursa prisvaja 500 familija koje su bliske Putinu. I onda neko kaze da voli Rusiju a podrzava ovog diktatora.

Baćuška

pre 10 godina

I ovaj je neobavešten ko Koštunica.
Upropastiće tu namučenu Rusiju.
Odkad su nelegalno, antidržavnom pobunom pogubilu Romanove i došli nelegalno na vlast, samo kojekakvi levaci prave eksperimente sa tom zemljom!

deda Stanisa

pre 10 godina

(srb, 29. april 2014 19:58)

Jadni mi kad je celo tvoje znanje copy-paste. Pretpostavljam da ces nas nasa omladina tako odbraniti sledeci put.

НАФТА и ГАС

pre 10 godina

ОТВОРИТЕ ОЧИ г-дине Лавров.
Све више европљана закључује да је цела "Украјинска криза" смишљена у договору Америчких и Руских нафтних компанија,
како би грађани ЕУ и света плаћали скупљу нафту и гас,
коју највише имају за продају баш те nнафтне компаније.

Све је почело пре 50 година када је због сукоба на Блиском истоку нагло скочила цена нафте на берзама са 8 $ по барелу на 20$, а касније са 20$ на 50%, па после на 100% .
Данас је циљ је да буде 200$, иако је реална цена трошкова остала 20$.

dzaba si krecio, hahaha

pre 10 godina

Oni su napravili krizu da bi vam uveli sankcije.
(Zole, 29. april 2014 18:54)

Zole, imam losu vest za tebe.....nisi uspeo, jer sam do sada procitao i gluplje komentare...

Miroslav

pre 10 godina

Nisam rusofil ali bojim se da je vec nedostiznih 2:0 za Ruse.

Smesna ili zalosna rusofilska izjava.Zapad,Kanada,Australija,Japan,Juzna Afrika,Izrael su saveznici Amerike.Ceo razvijeniji svet ekonomski i drustveno je u saveznistvu sa Amerikancima.Rusi su ovo izgubili.Podelili su istocne Slovene kao nekada sto su se podelili mi i Hrvati.Bracu su rastavili i Rusija je ovo sve izgubila.Ali nama je sigurno drago i podrzali bi zlocin u Ceceniji(25000 mrtvih civila u bici za Grozni)i okupacija Afganistana gde je stradalo 1,5 miliona civila.Rusi su prolost proslosti.

GAVARIT MOSKVA

pre 10 godina

Kamarad Lavrov otisao na Kubu, perjanicu svetske demokratije i ekonomije a nakon toga ide u Limu, Peru, drugu po vaznosti perjanicu svetske demokratije i ekonomije.
Ocekuje se niz bilateralnih aranzmana sa pomenutim zemljama koje ce omoguciti Ruskoj federaciji da snazno odgovori na nicim izazvane sankcije od strane zapada.
Ove iznenadne posete ruskog ministra spoljnih poslova kamarad Lavrova vrlo podsecaju na iznenadne posete ministara Slobodana Milosevica koji su obilazili ostale perjanice svetske demokratije i ekonomije , zemlje poput Mijanmara, Kambodze, Sirije i Libije kako bi zapadnim silama dali do znanja kako se moze raditi u sankcijama.
Na srecu Ruske federacije i KGB-a, u Podmoskovlju se nalaze na desetine Udbasa iz Srbije, koji su nakon pljacki srpskih preduzeca i banaka dobili azil od majcice Rusije, te ce njihovo neprocenljivo iskustvo pomoci Ruskoj federaciji u odbrani od sila mraka i bezumlja i nicim izavanih sankcija i omogucice Ruskoj federaciji standard kao u Svedskoj , i ne samo to, nego ce ruska ekonomija izaci jaca nego ikad jer sankcije samo mogu da ojacaju Rusiju.

U narednim nedeljama kamarad Lavrov ce posetiti i Venecuelu lidera svetske ekonomije i zemlju sa najvecim privrednim rastom na svetu, a odmah nakog toga ide u Mijanmar i Kambodzu da utemelji odnose sa pomenutim zemljama cije su puteve utabali Udbasi za vreme sankcija Srbiji.
Ocekuje se aktivnije ucesce Udbasa sa azilom iz Podmoskovlja u hitnim ekonomskim merama.

rusofob

pre 10 godina

rat je skup! ko ne veruje nek se priseti "stare devizne stednje", iliti nek priupita amrikance kolko ih kostala avantura u afganistanu i iraku. Vidim ovde neki pricaju da ce to putin progutati samo da bi postigao svoje ciljeve . Moze biti, ali ne mora. Da je putin u sustini jedan antidemokrata i diktatorcic sa nagomilanim kompleksima je nesporno i najbolji nacin da se takav covek kazni, jeste aperkat pravo po ... dzepu. treba njega i njegovu kliku izolirati i onemoguciti da dalje prisvajaju milijarde na ustrb naroda. a kada ceh rata dostigne mere da budzetska sredstva ne mogu pokriti ... zna se, deficit, pa onda inflacija, pa malo gladovanja i tako se okrece narod protiv vlasti :-)

Baćuška

pre 10 godina

I ovaj je neobavešten ko Koštunica.
Upropastiće tu namučenu Rusiju.
Odkad su nelegalno, antidržavnom pobunom pogubilu Romanove i došli nelegalno na vlast, samo kojekakvi levaci prave eksperimente sa tom zemljom!

Ddule

pre 10 godina

Velika sramota za "silu" koja bi htela da odluci za red i mir na svetu. Sad su sami postali razbojnici!
Bice sve gore za njih, i zao mije obicnih Rusa, jer znam da lose zive.
Putin dole, Rusija gore!

Nenad

pre 10 godina

A koje su to sankcije uvedene? Zamrzavanje imovine i finansijskih sredstava koje ruski oligarsi i tajkuni drze u stranim bankama. Ako su! Uz to 80% novca koji rusija prihoduje od prodaje prirodnih resursa prisvaja 500 familija koje su bliske Putinu. I onda neko kaze da voli Rusiju a podrzava ovog diktatora.

analiticar

pre 10 godina

Malo da obidje parohiju, prvo Kuba stari satelit a onda Latinska pa Juzna Amerika. Sirija je sigurna u saveznistvu, blizu su Iran, Pakistan, i da ne zaboravim Kinu koja se jos nije ohladila od Americkih packi povodom Tibeta a i Tajvana.
Jednom recju sumrak Americke diplomatije, ekonomije i pozicija koje su jos samo na papiru.
Nisam rusofil ali bojim se da je vec nedostiznih 2:0 za Ruse.
Meni cela ova prica oko sankcija deluje kao da bolesniku kome nema spasa daju lilihip ili andol za ozdravljenje.

srb

pre 10 godina

Najbolje da naprave savez Rusija-Kuba-Severna Koreja-Iran?
(Predlog, 29. april 2014 18:59)

ili mozda je bolje demokratsko resenje da nemilosrdni andjeli bombarduju rusiju, kinu, kubu, severnu koreju i iran kao sto su bombardovali:China 1945-46, Korea 1950-53,Guatemala 1954,Indonesia 1958,Cuba 1959-60,Guatemala 1960,Belgian Congo 1964,
Guatemala 1964,Dominican Republic 1965-66,Peru 1965,Laos 1964-73,Vietnam 1961-73,Cambodia 1969-70,Guatemala 1967-69,Lebanon 1982-84,Grenada 1983-84,Libya 1986,El Salvador 1981-92,Nicaragua 1981-90,Iran 1987-88,Libya 1989,Panama 1989-90,Iraq 1991,Kuwait 1991,Somalia 1992-94,Republika Srpska & Republika Srpska Krajina 1995,Iran 1998,Sudan 1998,Afghanistan 1998,Serbia 1999,Afghanistan 2001,Libya 2011.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Kubanci ce oslobodit svoj Gvatenamo i americki kamp logor a Argentina Foklande sa ruskim radarima i Iskander raketama,ima da placu i kupaju se u moru kao zabci hahahhahahaha.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Sad Kuba ima sansu da oslobodi Gvatenamo i ukinu americki logor kad Rusi postave radare i Iskander rakete,biti ce slavljeni u svetu radi ljudskih prava a i svojih hahhahahaha.

Slobodan

pre 10 godina

Da li neko može da objasni kako je moguće ugroziti teritorijalni integritet zemlje, u kojoj je hunta preuzela kontrolu nad centralnom administracijom, poništila Ustav, autonomna oblast u kojoj je većinska jezička grupa protiv koje su otvoreno neonacisti koji su fizički zauzeli javne službe referendumom izglasala otcepljenje i pripajanje drugoj državi? Pri tome, nasilno preuzimanje administracije podržano je iz inostranstva i omogućilo susednoj državi koja ima legalne vojne baze da pruži logističku podršku otcepljenoj administrativnoj oblasti. Gledao sam dva udžbenika, strani i domaći, međunarodnog javnog prava, ali ne uspevam da nađem problem, osim ako se nije Krim prvo otcepio.

слађан

pre 10 godina

О томе колико су то бесмислене и смешне санкције говори и овај податак ...
Коментаришући увођење санкција против „блиског окружења“ Путина, бивши амбасадор САД у УН Џон Болтон је у интервјуу за Fox News изјавио да такве санкције нису ефикасне....
Санкције су дотакле један круг људи и то у таквом смислу да они са својим супругама не могу прошетати по продавницама на Петој авенији, то је минималан корак који се могао предузети, сматра Болтон,овакве мере не заустављају Владимира Путина,већ напротив као да му Обама овим говори: „ми ћемо истрпети ваше поступке “ додао је он....
Санкције, које су уведене 28. априла, нису нанеле никакву значајнију штету руској економији, пад рубље, као и пад на берзи, и смањење кредитног рејтинга земље су само последица нестабилности у Украјини, сматра бивши амбасадор САД,Владимир Путин је у некој мери био спреман да претрпи овакве губитке у случају реакције Запада на његову спољну политику, додао је Болтон.
Говорећи o потенцијалној штети од санкција у односу на руског председника, политичар је изразио сумњу да ће га се то дотаћи,а у случају да се то деси највероватније ће Владимир Путин то примити као почаст, рекао је Џон Болтон.

deda Stanisa

pre 10 godina

(srb, 29. april 2014 19:58)

Jadni mi kad je celo tvoje znanje copy-paste. Pretpostavljam da ces nas nasa omladina tako odbraniti sledeci put.

mi6

pre 10 godina

Upad Amerike u Ukrajinu nije uperen protiv Ukrajine, oni su samo sredstvo da se Rusija izgura sa Krima i crnomprske baze.A time da se prekine juzni tok, I blokira Rusko Evropska suradnja uvoz energenata iz Rusije za Evripu, nafta-gas, i tehnoloska suradnja.Rusi su to predvidjeli i prvi zauzeli Krim a pomoglo im je i to sto je tamo vecinsko stanovnistvo Rusko, a i sam Kim je pripadao Rusiji.Sve ostalo su namjestaljke americkih sluzbi, uz pomoc radikalnih neonacista.Koje su SAD instalirali i uvek koristili u Evropi. Nezvanicno se govori da je i Hitler bio je unuk barona Solomon Mejer Rotsilda iz Beca.
Zato su ga Rotsildi finansirali preko Engleske Banke i preko Rokfelera od dolaska na vlast pa do kraja rata. Tako da su ova danasnja dogadjanja vrlo jasnija.A cilj je uvek bio Rusija, smo Rusija vise nije ni slaba ni razjedinjena.

e

pre 10 godina

Izvrdavaju se pravi razlozi za sankcije. Po mom mišljenju sankcije su uvedene zato što država Rusija ne dozvoljava rasprodalu svojih dobara belosvetskim avanturistima već ih zadržavaju u okviru Rusije. Inače zainteresovani za ovu grabež izmisliće milion razloga da dođu do cilja. Ukoliko bi im bilo odobreno, Rusija bi munjevito bila opljačkana baš kao države balkana ili u davnoj prošlosti Vizantija.

Analiticar bez emocija

pre 10 godina

Zapad je (ukoliko zaista nije odlucio da ratuje) upao u zamku koju je sam postavio. Sankcije koje su do sada uvedene su vise nego smesne i nemaju apsolutno nikakvog uticaja na Rusiju. Naravno ovo moze biti i zamka u koju treba da upadnu rusi i pomisle kako zapad nista ne moze da im ucini a onda da iznenada dobiju po nosu i u Ukraini ali i u zapadnom delu Rusije i da se npr pogranicni deo Ukraine sa jedne i Rusije sa druge strane proglasi tampon zonom na koju bi NATO stacionirao svoju a po izgovorom da je to ukrajinska vojska. Cela ova ujdurma vise lici na prikupljanje snaga i igru na dobijanju u vremenu kako bi se na dometu NATO-a nasla Moskva sto bi ruse ma sta da oni misle itekako zamislilo jer nije svejedno ako vam neko pogodi zgradu parlamenta i vlade ili tamo neko selo u Sibiru....Bez obzira na snage koje su natrpane na tako malo prostora i jos se dovode ne oceekujem da ce neko preci trupama postojece granice. Sada rusi igraju na kartu dombasa koji ceprovesti referendum i zvanicno se ponuditi Ukrajini kao nezavisna regija a to Ukrajina nevce prihvatiti. Narod tamo ne mogu pobiti jer tada zapad gubi jos jednu bitku a Dombas ce zatim referendumski da se odcepi od Ukrajine kao posebna nezavisna drzava. Problem u svemu je sta moze da ucini Ukrajina a kako stvari stoje jako malo ili prakticno nista. Zato su Ukrainci sve predali u ruke zapada racunajuci da su evropa i Amerika jedinstvene sto ni izbliza nije istina.

НАФТА и ГАС

pre 10 godina

ОТВОРИТЕ ОЧИ г-дине Лавров.
Све више европљана закључује да је цела "Украјинска криза" смишљена у договору Америчких и Руских нафтних компанија,
како би грађани ЕУ и света плаћали скупљу нафту и гас,
коју највише имају за продају баш те nнафтне компаније.

Све је почело пре 50 година када је због сукоба на Блиском истоку нагло скочила цена нафте на берзама са 8 $ по барелу на 20$, а касније са 20$ на 50%, па после на 100% .
Данас је циљ је да буде 200$, иако је реална цена трошкова остала 20$.