Subota, 19.04.2014.

14:09

NS: Ranjeni policajac i napadač

Policajac (25) i napadač ranjeni su prilikom intervencije u ulici Bogdana Popovića na Adicama oko 12.30 časova. Policajac životno ugrožen, napadač stabilno

Izvor: B92

NS: Ranjeni policajac i napadaè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

gradjanin

pre 10 godina

Zelim mu brz oporavak, a najbitnije je da nacelnici Uprava u MUP imaju po nekoliko skupocenih automobila na zaduzenju, po tri vozaca, tri sekretarice, a za izvrsioce nema ni elementarnih uslova za rad. Sramota. Direktor to dobro zna,svi u vrhu MUP to znaju i u benefitima uzivaju.

Alex

pre 10 godina

pucao mu je u ledja ?????? (grbavi, 19. april 2014 15:25)

Hocete li vise procitati celu vest a onda komentarisati... Napadač je I.S. (58) pogođen je u leđa i nakon operacija nalazi se u stabilnom stanju. u razmeni vatre moze biti pogodjen rikosetom u ledja ili da je napadac u nekom terenutku krenuo da bezi pa je pogodjen slucajno u ledja... niko ovde na kaze da mu je pucano u ledja... (neko, 19. april 2014 16:19)

Policajac je pucao u samoodbrani, ranio napadaca u ledja i to je u redu, ali setimo se situacije iz prosle godine sa Begradjaninom Saskom koji je isto u samoobrani, u svojoj kuci ubo srafcigerom u ledja naoruzanog pljackasa a,ovaj kasnoje preminuo. Covek je,braneci svoju porodicu zavrsio u pritvoru sa optuzbom za pokusaj ubistva!!! Izgleda da u srpskom zakonodavstvu nuzna odbrana vazi samo za policiju a obicni gradjani dok ne budu smrtno povredjeni nemaju pravo da se brane, treba poraditi na,izmeni zakona poe hitno!

SZ

pre 10 godina

"hiljade radnika MUP-a izlazi na ulicu da časno brane svoje sugrađane"...?
Hm, ne bih bash preterivao...policija brani poredak, gradjani su pri dnu liste prioriteta...vazda bilo

Policija

pre 10 godina

Predsednik NPSS je potpuno u pravu. Policija ne sme da potegne oružje dok ih kriminalci ne upucaju. Onda imamo da se policajac na dužnosti bori za život a kriminalac je van životne opasnosti. Kao društvo skloni smo da osuđujemo policajce da su prekoračili ovlašćenja. Policajac na dužnosti mora da ima dozvolu da puca kada proceni da je to neophodno. Zaštitimo čestite policajce.

Vladimir

pre 10 godina

Pucanje na policiju se u normalnim drzavama kaznjava sa 30 godina robije! Napadac je verovatno poremecen od ranije i nije lecen, da zivimo u sistemu poremecenih vrednosti govori i cinjenica da voditeljka nosi majicu sa americkom zastavom, tuga!

b

pre 10 godina

Kako sejemo tako žanjemo. Koliko je ovakvuh ubica na ulici jer policija i sudstvo ne rade svoj posao? Da sam ja ovako upucan, ni u vestima ne bi bilo. Zašto panduri pola radnog vremena provedu po kafićima na Detelinari?
Ne radite protiv kriminalaca, pa šta očekujete?

Бојан Илић

pre 10 godina

...da li je policija posle prijema prijave proverila ko stanuje tamo i da li postoji neko ko ima dozvolu za oruzje...???...cemu sluze kompjuteri uopste...???
(kraja, 19. april 2014 18:36)

Који компијутери?!
Не не, боље овако:
Ко и како да их користи?
Тек у последњих пар година се води рачуна о "кадру"!
На велику жалост...
Брз опоравак полицајцу!

Drug Crni

pre 10 godina

Smeniti direktora policije Veljovica. Na toj pozicije je vec deceniju a policija samo nazaduje. Pitam se samo cime ucenjuje politicare kad ga ne smenjuju?! Pa i Vucica sada!

milorad

pre 10 godina

zivim na Adicama u Ns,kako je sve ovde otislo dodjavola ne bi me cudilo da cu morati uskoro da se probijam rafalima do sopstvene kuce.

stručnjak

pre 10 godina

Prvo je počelo da se ne kažnjava kada kriminalci napadaju obične građane, pa su sada i policajci došli na red... Policajci neće biti sigurni dok svi građani ne budu sigurni.

kraja

pre 10 godina

...da li je policija posle prijema prijave proverila ko stanuje tamo i da li postoji neko ko ima dozvolu za oruzje...???
...cemu sluze kompjuteri uopste...???

gradjanin

pre 10 godina

Lepo je gospodin Vidojević ovo napisao slatkorečivo i istinito u zamenu za popularnost i veći broj članova sindikata osudio sve osim svoj sindikat i ostale policijske sindikate koji umesto da se slože i izdejstvuju opremu i bolji zakon za policiju budu potkupljeni od strane političara i brzo prestanu da se bune a svi zahtevi padnu u zaborav. SVI SMO KRIVI, APSOLUTNO SVI ZA OVAKVO STANJE U DRUŠTVU PA I VI GOSPODINE VIDOJEVIĆU

Miša, Bgd

pre 10 godina

Ja ću da uperim prstom u celoupni sistem zdravstva. Napadač, čovek od skoro 60 godina koji puca na policiju sigurno nije " prso' " odjednom. Koliko god da nam je zdravstvo očajno, deo koji se tiče duševnog i mentalnog zdravlja je još gori. Ako pogledamo statistiku, više ljudi bude ubijeno ( u Srbiji ) od "lečenih" i nelečenih nego u kriminalnim obračunima.

Mihailo

pre 10 godina

Odakle počiniocu pištolj? Da li mu je dozvolu dala policija ili je nelegalno nabavljeno oružje, te da li policija ima mogućnosti da utvrdi ko prodaje svo to oružje. Najlakše je kukati. Da je policija i vlast 90- tih radila svoj posao ne bi ni bilo toliko nelegalnog oružja na ulicama.

goran

pre 10 godina

stanje u društvu je lose, nadam se da će ovaj dečko biti u redu, čitam komentare o bahatosti pojedinaca iz policije, tacno ali za to treba da se kažnjavaju,a ako ne budu kažnjeni da za to odgovaraju njihovi sefovi, a ne da generalizujete sve policajce, za platu od 35000 ovaj dečko se bori za život, neka se oporavi i bude ok i.više nikad ne ode na intervenciju,zašto? da pojedinci kažu žao nam ga je , ali dobro treba da rizikuje život za 300 evra,

neko

pre 10 godina

pucao mu je u ledja ??????
(grbavi, 19. april 2014 15:25)

Hocete li vise procitati celu vest a onda komentarisati...
Napadač je I.S. (58) pogođen je u leđa i nakon operacija nalazi se u stabilnom stanju.
u razmeni vatre moze biti pogodjen rikosetom u ledja ili da je napadac u nekom terenutku krenuo da bezi pa je pogodjen slucajno u ledja... niko ovde na kaze da mu je pucano u ledja...

Boško Udicki

pre 10 godina

Mišljenja sam da komentar godpodina Momčila Vidojevića, pretsednika NPSS oslikava pravo stanje društva i odgovornosti pojedinaca, a da ovo što gledamo na televiziji i čitamo u novinama i na netu nema veze sa pameću.
Zgrožen sam svakodnevnicom u voljenoj Srbiji, a još više činjenicom da pojedine nema ko da pozove na odgovornost.

I sve ovo na praznik...

zaluđeni

pre 10 godina

pucao mu je u ledja ??????
(grbavi, 19. april 2014 15:25)

Po tebi šteta što ga nije pustio da napuni pištolj pa da krene rafalno??????

Čim policajac VIDI oružje u rukama civila i da je isto upereno na njega, da je reda i zakona, trebalo bi da ima pravo da ga istog momenta ubije k'o zeca.

Ovo ovako još jedan dokaz da je u Novom Sadu a i šire u Srbiji zavladao zakon Divljeg zapada sa kraja XIX veka...

Nenad

pre 10 godina

Novi Sad je usled istorijskih turbulencija promenio strukturu stanovnistva i postao Divlji zapad. Samo vracenje reonskih policajaca i pravicno kaznjavanje krivaca moze da smiri situaciju.

Кривокапић

pre 10 godina

Жао ми је младог полицајца и надам се да ће све да буде у реду.
А полицијском синдикату бих поручио да прво морају да врате поверење грађана. Полиција је до сада бранила систем и политичаре на власти.

jugo

pre 10 godina

Sve si ti covece iz sindikata lepo rekao ali si jednu stav u svojim pitanjima zaboravio da napises a to je da se ni na tren nisi zapitao da li i u toj policiji ima necega zbog cega su gradjani kivni na nju???? Najveci kriminalci su u policijskim uniformama, primeri zandarmerije. Osionost i bahatost od saobracajca do specijalca sa cesto iskombinovanim samo osnovnim obrazovanjem i brzim kursom i eto tempirane bombe. Plate vece od profesora, mogucnost zarade od obezbedjenja klubova, uzimanja mita za saobracajne prekrsaje, uzimanje kesa za pasose kosovskim Albancima itd itd i sto bih ja vas voleo? Do sada su samo meni ukrali jedan auto i 5 puta obijali drugi koji je star 20 godina i nikada niste nikoga nasli i kaznili, u redovima od jutra do sutra sam cekao za licnu kartu i pasos, kaznjavali ste me za prekoracenje za 2 km od ogranicenja u naseljenom mestu, podizali auto sa navodno zelene povrsine a dzip pored mog ostavili i???? Naravno da ne bih pucao na vas ali da ste vi neki garant bezbednosti to je prica za malu decu.

Vuk

pre 10 godina

Ne preterujte, naravno da ce se desiti da neka budala puca u nekoga, a neki put ce to biti policajac. Meni lincno smeta nepristojna i korumpirana policija, moze da se uvede disciplina i dostojanstvo u policiju a isto tako bi doslo do postovanja kod obicnih gradjana. Ja licno nemam nikakav sukob sa zakonom. Najstrozije kaznjavati svakoga ko puca na nekoga a da nije samoodbrana, bez obizra da li je taj neko policajac, ili ako je taj ko puca bude policajac.

Novosađanka

pre 10 godina

Ako su policajci ovako nezaštićeni, kako je tek nama običnim građanima, u ovoj "krimi" državi? Strašno mi je žao mladića!

lahm

pre 10 godina

Policijska brutalnost je jedan problem ove države koji mora da se rešava. S druge strane, napad na službeno lice po definiciji mora da nosi dvostruko ili trostruko rigoroznije kazne, jer se radi o napadu na državu. Što se mene tiče, ovo je ubistvo u pokušaju službenog lica i 30-40 godina je primerena kazna. Kome to zvuči preterano, neka zamisli da mu je sin ili brat policajac koji se pošteno bavi svojim poslom i bude upucan od strane kriminalca i nasilnika. A "poruka" svim sličnima mora da bude poslata.

Necu_u_Tor

pre 10 godina

Ovo je na zalost pucanje po svim savovima...
Nada se da ce se policajac izvuci i brzo oporaviti, zaista mu to zelim. A zeleo bih i da prokomentarisem ovo sto je napisao gospodin Momčilo Vidojević - sjajno receno, sjajno opisano, sjajno prozvano! Jos kad bi neko imao da slusa...

Winston

pre 10 godina

Raspad drustva, sto ja krivim na politicare i politiku sto se u Srbiju vodi vec 20 plus godina. Toliko su zemlju opljackali, osiromasili, da narod sve vise i vise toni u alkohol, drogu, i psihike bolesti. Dok ova zemlja nekrene na bolje ekonomski, da ljudi, a naj vise mladi, mogu da zarade i da imaju normalan zivot i buducnost, sve ce biti gore i gore. A sta politicari rade? Evo mesec dana posle izbore, jedna partija dobila apsolutnu vlast, a oni jos uvek formiraju vladu. Igraju se s narod, a Srbija svaki dan vise i vise tone.

danac

pre 10 godina

bas lepo da se i policija vec jednom javi. Gde su svi ti pametni psiholozi, sociolozi, padagozi, popovi, politicari i kad ce vec jednom poceti da rade sa narodom? Ima ih samu u talk show na tv-u. Ko ce da leci taj bolestan narod sa svim njegovim problemima sa kojima moraju da zive i sami da se snadju?
Policija im samo sluzi za kritiku i za pranje njihovog prljavog vesa.

novosadjanka

pre 10 godina

Hitno menjati zakon o drzavnim sluzbenicima ,policiji i uniformisanim licima.Odvezite ruke policiji a sudijama za kazne ispod zak.minimu
a odrediti krivicno odgovaranje.Tako nece ginuti policajci,deca i gradjani koji su ne duzni a kriminalci uzivati sve povlastice.Dosta vise.U svetu se za napad na organe reda dobija dozivotna.

novosadjanka

pre 10 godina

Hitno menjati zakon o drzavnim sluzbenicima ,policiji i uniformisanim licima.Odvezite ruke policiji a sudijama za kazne ispod zak.minimu
a odrediti krivicno odgovaranje.Tako nece ginuti policajci,deca i gradjani koji su ne duzni a kriminalci uzivati sve povlastice.Dosta vise.U svetu se za napad na organe reda dobija dozivotna.

Novosađanka

pre 10 godina

Ako su policajci ovako nezaštićeni, kako je tek nama običnim građanima, u ovoj "krimi" državi? Strašno mi je žao mladića!

jugo

pre 10 godina

Sve si ti covece iz sindikata lepo rekao ali si jednu stav u svojim pitanjima zaboravio da napises a to je da se ni na tren nisi zapitao da li i u toj policiji ima necega zbog cega su gradjani kivni na nju???? Najveci kriminalci su u policijskim uniformama, primeri zandarmerije. Osionost i bahatost od saobracajca do specijalca sa cesto iskombinovanim samo osnovnim obrazovanjem i brzim kursom i eto tempirane bombe. Plate vece od profesora, mogucnost zarade od obezbedjenja klubova, uzimanja mita za saobracajne prekrsaje, uzimanje kesa za pasose kosovskim Albancima itd itd i sto bih ja vas voleo? Do sada su samo meni ukrali jedan auto i 5 puta obijali drugi koji je star 20 godina i nikada niste nikoga nasli i kaznili, u redovima od jutra do sutra sam cekao za licnu kartu i pasos, kaznjavali ste me za prekoracenje za 2 km od ogranicenja u naseljenom mestu, podizali auto sa navodno zelene povrsine a dzip pored mog ostavili i???? Naravno da ne bih pucao na vas ali da ste vi neki garant bezbednosti to je prica za malu decu.

Winston

pre 10 godina

Raspad drustva, sto ja krivim na politicare i politiku sto se u Srbiju vodi vec 20 plus godina. Toliko su zemlju opljackali, osiromasili, da narod sve vise i vise toni u alkohol, drogu, i psihike bolesti. Dok ova zemlja nekrene na bolje ekonomski, da ljudi, a naj vise mladi, mogu da zarade i da imaju normalan zivot i buducnost, sve ce biti gore i gore. A sta politicari rade? Evo mesec dana posle izbore, jedna partija dobila apsolutnu vlast, a oni jos uvek formiraju vladu. Igraju se s narod, a Srbija svaki dan vise i vise tone.

Кривокапић

pre 10 godina

Жао ми је младог полицајца и надам се да ће све да буде у реду.
А полицијском синдикату бих поручио да прво морају да врате поверење грађана. Полиција је до сада бранила систем и политичаре на власти.

zaluđeni

pre 10 godina

pucao mu je u ledja ??????
(grbavi, 19. april 2014 15:25)

Po tebi šteta što ga nije pustio da napuni pištolj pa da krene rafalno??????

Čim policajac VIDI oružje u rukama civila i da je isto upereno na njega, da je reda i zakona, trebalo bi da ima pravo da ga istog momenta ubije k'o zeca.

Ovo ovako još jedan dokaz da je u Novom Sadu a i šire u Srbiji zavladao zakon Divljeg zapada sa kraja XIX veka...

Nenad

pre 10 godina

Novi Sad je usled istorijskih turbulencija promenio strukturu stanovnistva i postao Divlji zapad. Samo vracenje reonskih policajaca i pravicno kaznjavanje krivaca moze da smiri situaciju.

Vuk

pre 10 godina

Ne preterujte, naravno da ce se desiti da neka budala puca u nekoga, a neki put ce to biti policajac. Meni lincno smeta nepristojna i korumpirana policija, moze da se uvede disciplina i dostojanstvo u policiju a isto tako bi doslo do postovanja kod obicnih gradjana. Ja licno nemam nikakav sukob sa zakonom. Najstrozije kaznjavati svakoga ko puca na nekoga a da nije samoodbrana, bez obizra da li je taj neko policajac, ili ako je taj ko puca bude policajac.

lahm

pre 10 godina

Policijska brutalnost je jedan problem ove države koji mora da se rešava. S druge strane, napad na službeno lice po definiciji mora da nosi dvostruko ili trostruko rigoroznije kazne, jer se radi o napadu na državu. Što se mene tiče, ovo je ubistvo u pokušaju službenog lica i 30-40 godina je primerena kazna. Kome to zvuči preterano, neka zamisli da mu je sin ili brat policajac koji se pošteno bavi svojim poslom i bude upucan od strane kriminalca i nasilnika. A "poruka" svim sličnima mora da bude poslata.

goran

pre 10 godina

stanje u društvu je lose, nadam se da će ovaj dečko biti u redu, čitam komentare o bahatosti pojedinaca iz policije, tacno ali za to treba da se kažnjavaju,a ako ne budu kažnjeni da za to odgovaraju njihovi sefovi, a ne da generalizujete sve policajce, za platu od 35000 ovaj dečko se bori za život, neka se oporavi i bude ok i.više nikad ne ode na intervenciju,zašto? da pojedinci kažu žao nam ga je , ali dobro treba da rizikuje život za 300 evra,

Necu_u_Tor

pre 10 godina

Ovo je na zalost pucanje po svim savovima...
Nada se da ce se policajac izvuci i brzo oporaviti, zaista mu to zelim. A zeleo bih i da prokomentarisem ovo sto je napisao gospodin Momčilo Vidojević - sjajno receno, sjajno opisano, sjajno prozvano! Jos kad bi neko imao da slusa...

neko

pre 10 godina

pucao mu je u ledja ??????
(grbavi, 19. april 2014 15:25)

Hocete li vise procitati celu vest a onda komentarisati...
Napadač je I.S. (58) pogođen je u leđa i nakon operacija nalazi se u stabilnom stanju.
u razmeni vatre moze biti pogodjen rikosetom u ledja ili da je napadac u nekom terenutku krenuo da bezi pa je pogodjen slucajno u ledja... niko ovde na kaze da mu je pucano u ledja...

Miša, Bgd

pre 10 godina

Ja ću da uperim prstom u celoupni sistem zdravstva. Napadač, čovek od skoro 60 godina koji puca na policiju sigurno nije " prso' " odjednom. Koliko god da nam je zdravstvo očajno, deo koji se tiče duševnog i mentalnog zdravlja je još gori. Ako pogledamo statistiku, više ljudi bude ubijeno ( u Srbiji ) od "lečenih" i nelečenih nego u kriminalnim obračunima.

milorad

pre 10 godina

zivim na Adicama u Ns,kako je sve ovde otislo dodjavola ne bi me cudilo da cu morati uskoro da se probijam rafalima do sopstvene kuce.

danac

pre 10 godina

bas lepo da se i policija vec jednom javi. Gde su svi ti pametni psiholozi, sociolozi, padagozi, popovi, politicari i kad ce vec jednom poceti da rade sa narodom? Ima ih samu u talk show na tv-u. Ko ce da leci taj bolestan narod sa svim njegovim problemima sa kojima moraju da zive i sami da se snadju?
Policija im samo sluzi za kritiku i za pranje njihovog prljavog vesa.

stručnjak

pre 10 godina

Prvo je počelo da se ne kažnjava kada kriminalci napadaju obične građane, pa su sada i policajci došli na red... Policajci neće biti sigurni dok svi građani ne budu sigurni.

Policija

pre 10 godina

Predsednik NPSS je potpuno u pravu. Policija ne sme da potegne oružje dok ih kriminalci ne upucaju. Onda imamo da se policajac na dužnosti bori za život a kriminalac je van životne opasnosti. Kao društvo skloni smo da osuđujemo policajce da su prekoračili ovlašćenja. Policajac na dužnosti mora da ima dozvolu da puca kada proceni da je to neophodno. Zaštitimo čestite policajce.

Boško Udicki

pre 10 godina

Mišljenja sam da komentar godpodina Momčila Vidojevića, pretsednika NPSS oslikava pravo stanje društva i odgovornosti pojedinaca, a da ovo što gledamo na televiziji i čitamo u novinama i na netu nema veze sa pameću.
Zgrožen sam svakodnevnicom u voljenoj Srbiji, a još više činjenicom da pojedine nema ko da pozove na odgovornost.

I sve ovo na praznik...

Drug Crni

pre 10 godina

Smeniti direktora policije Veljovica. Na toj pozicije je vec deceniju a policija samo nazaduje. Pitam se samo cime ucenjuje politicare kad ga ne smenjuju?! Pa i Vucica sada!

kraja

pre 10 godina

...da li je policija posle prijema prijave proverila ko stanuje tamo i da li postoji neko ko ima dozvolu za oruzje...???
...cemu sluze kompjuteri uopste...???

Alex

pre 10 godina

pucao mu je u ledja ?????? (grbavi, 19. april 2014 15:25)

Hocete li vise procitati celu vest a onda komentarisati... Napadač je I.S. (58) pogođen je u leđa i nakon operacija nalazi se u stabilnom stanju. u razmeni vatre moze biti pogodjen rikosetom u ledja ili da je napadac u nekom terenutku krenuo da bezi pa je pogodjen slucajno u ledja... niko ovde na kaze da mu je pucano u ledja... (neko, 19. april 2014 16:19)

Policajac je pucao u samoodbrani, ranio napadaca u ledja i to je u redu, ali setimo se situacije iz prosle godine sa Begradjaninom Saskom koji je isto u samoobrani, u svojoj kuci ubo srafcigerom u ledja naoruzanog pljackasa a,ovaj kasnoje preminuo. Covek je,braneci svoju porodicu zavrsio u pritvoru sa optuzbom za pokusaj ubistva!!! Izgleda da u srpskom zakonodavstvu nuzna odbrana vazi samo za policiju a obicni gradjani dok ne budu smrtno povredjeni nemaju pravo da se brane, treba poraditi na,izmeni zakona poe hitno!

SZ

pre 10 godina

"hiljade radnika MUP-a izlazi na ulicu da časno brane svoje sugrađane"...?
Hm, ne bih bash preterivao...policija brani poredak, gradjani su pri dnu liste prioriteta...vazda bilo

Mihailo

pre 10 godina

Odakle počiniocu pištolj? Da li mu je dozvolu dala policija ili je nelegalno nabavljeno oružje, te da li policija ima mogućnosti da utvrdi ko prodaje svo to oružje. Najlakše je kukati. Da je policija i vlast 90- tih radila svoj posao ne bi ni bilo toliko nelegalnog oružja na ulicama.

gradjanin

pre 10 godina

Zelim mu brz oporavak, a najbitnije je da nacelnici Uprava u MUP imaju po nekoliko skupocenih automobila na zaduzenju, po tri vozaca, tri sekretarice, a za izvrsioce nema ni elementarnih uslova za rad. Sramota. Direktor to dobro zna,svi u vrhu MUP to znaju i u benefitima uzivaju.

b

pre 10 godina

Kako sejemo tako žanjemo. Koliko je ovakvuh ubica na ulici jer policija i sudstvo ne rade svoj posao? Da sam ja ovako upucan, ni u vestima ne bi bilo. Zašto panduri pola radnog vremena provedu po kafićima na Detelinari?
Ne radite protiv kriminalaca, pa šta očekujete?

Бојан Илић

pre 10 godina

...da li je policija posle prijema prijave proverila ko stanuje tamo i da li postoji neko ko ima dozvolu za oruzje...???...cemu sluze kompjuteri uopste...???
(kraja, 19. april 2014 18:36)

Који компијутери?!
Не не, боље овако:
Ко и како да их користи?
Тек у последњих пар година се води рачуна о "кадру"!
На велику жалост...
Брз опоравак полицајцу!

Vladimir

pre 10 godina

Pucanje na policiju se u normalnim drzavama kaznjava sa 30 godina robije! Napadac je verovatno poremecen od ranije i nije lecen, da zivimo u sistemu poremecenih vrednosti govori i cinjenica da voditeljka nosi majicu sa americkom zastavom, tuga!

gradjanin

pre 10 godina

Lepo je gospodin Vidojević ovo napisao slatkorečivo i istinito u zamenu za popularnost i veći broj članova sindikata osudio sve osim svoj sindikat i ostale policijske sindikate koji umesto da se slože i izdejstvuju opremu i bolji zakon za policiju budu potkupljeni od strane političara i brzo prestanu da se bune a svi zahtevi padnu u zaborav. SVI SMO KRIVI, APSOLUTNO SVI ZA OVAKVO STANJE U DRUŠTVU PA I VI GOSPODINE VIDOJEVIĆU

novosadjanka

pre 10 godina

Hitno menjati zakon o drzavnim sluzbenicima ,policiji i uniformisanim licima.Odvezite ruke policiji a sudijama za kazne ispod zak.minimu
a odrediti krivicno odgovaranje.Tako nece ginuti policajci,deca i gradjani koji su ne duzni a kriminalci uzivati sve povlastice.Dosta vise.U svetu se za napad na organe reda dobija dozivotna.

jugo

pre 10 godina

Sve si ti covece iz sindikata lepo rekao ali si jednu stav u svojim pitanjima zaboravio da napises a to je da se ni na tren nisi zapitao da li i u toj policiji ima necega zbog cega su gradjani kivni na nju???? Najveci kriminalci su u policijskim uniformama, primeri zandarmerije. Osionost i bahatost od saobracajca do specijalca sa cesto iskombinovanim samo osnovnim obrazovanjem i brzim kursom i eto tempirane bombe. Plate vece od profesora, mogucnost zarade od obezbedjenja klubova, uzimanja mita za saobracajne prekrsaje, uzimanje kesa za pasose kosovskim Albancima itd itd i sto bih ja vas voleo? Do sada su samo meni ukrali jedan auto i 5 puta obijali drugi koji je star 20 godina i nikada niste nikoga nasli i kaznili, u redovima od jutra do sutra sam cekao za licnu kartu i pasos, kaznjavali ste me za prekoracenje za 2 km od ogranicenja u naseljenom mestu, podizali auto sa navodno zelene povrsine a dzip pored mog ostavili i???? Naravno da ne bih pucao na vas ali da ste vi neki garant bezbednosti to je prica za malu decu.

neko

pre 10 godina

pucao mu je u ledja ??????
(grbavi, 19. april 2014 15:25)

Hocete li vise procitati celu vest a onda komentarisati...
Napadač je I.S. (58) pogođen je u leđa i nakon operacija nalazi se u stabilnom stanju.
u razmeni vatre moze biti pogodjen rikosetom u ledja ili da je napadac u nekom terenutku krenuo da bezi pa je pogodjen slucajno u ledja... niko ovde na kaze da mu je pucano u ledja...

kraja

pre 10 godina

...da li je policija posle prijema prijave proverila ko stanuje tamo i da li postoji neko ko ima dozvolu za oruzje...???
...cemu sluze kompjuteri uopste...???

danac

pre 10 godina

bas lepo da se i policija vec jednom javi. Gde su svi ti pametni psiholozi, sociolozi, padagozi, popovi, politicari i kad ce vec jednom poceti da rade sa narodom? Ima ih samu u talk show na tv-u. Ko ce da leci taj bolestan narod sa svim njegovim problemima sa kojima moraju da zive i sami da se snadju?
Policija im samo sluzi za kritiku i za pranje njihovog prljavog vesa.

zaluđeni

pre 10 godina

pucao mu je u ledja ??????
(grbavi, 19. april 2014 15:25)

Po tebi šteta što ga nije pustio da napuni pištolj pa da krene rafalno??????

Čim policajac VIDI oružje u rukama civila i da je isto upereno na njega, da je reda i zakona, trebalo bi da ima pravo da ga istog momenta ubije k'o zeca.

Ovo ovako još jedan dokaz da je u Novom Sadu a i šire u Srbiji zavladao zakon Divljeg zapada sa kraja XIX veka...

Miša, Bgd

pre 10 godina

Ja ću da uperim prstom u celoupni sistem zdravstva. Napadač, čovek od skoro 60 godina koji puca na policiju sigurno nije " prso' " odjednom. Koliko god da nam je zdravstvo očajno, deo koji se tiče duševnog i mentalnog zdravlja je još gori. Ako pogledamo statistiku, više ljudi bude ubijeno ( u Srbiji ) od "lečenih" i nelečenih nego u kriminalnim obračunima.

Nenad

pre 10 godina

Novi Sad je usled istorijskih turbulencija promenio strukturu stanovnistva i postao Divlji zapad. Samo vracenje reonskih policajaca i pravicno kaznjavanje krivaca moze da smiri situaciju.

Mihailo

pre 10 godina

Odakle počiniocu pištolj? Da li mu je dozvolu dala policija ili je nelegalno nabavljeno oružje, te da li policija ima mogućnosti da utvrdi ko prodaje svo to oružje. Najlakše je kukati. Da je policija i vlast 90- tih radila svoj posao ne bi ni bilo toliko nelegalnog oružja na ulicama.

Policija

pre 10 godina

Predsednik NPSS je potpuno u pravu. Policija ne sme da potegne oružje dok ih kriminalci ne upucaju. Onda imamo da se policajac na dužnosti bori za život a kriminalac je van životne opasnosti. Kao društvo skloni smo da osuđujemo policajce da su prekoračili ovlašćenja. Policajac na dužnosti mora da ima dozvolu da puca kada proceni da je to neophodno. Zaštitimo čestite policajce.

lahm

pre 10 godina

Policijska brutalnost je jedan problem ove države koji mora da se rešava. S druge strane, napad na službeno lice po definiciji mora da nosi dvostruko ili trostruko rigoroznije kazne, jer se radi o napadu na državu. Što se mene tiče, ovo je ubistvo u pokušaju službenog lica i 30-40 godina je primerena kazna. Kome to zvuči preterano, neka zamisli da mu je sin ili brat policajac koji se pošteno bavi svojim poslom i bude upucan od strane kriminalca i nasilnika. A "poruka" svim sličnima mora da bude poslata.

Vuk

pre 10 godina

Ne preterujte, naravno da ce se desiti da neka budala puca u nekoga, a neki put ce to biti policajac. Meni lincno smeta nepristojna i korumpirana policija, moze da se uvede disciplina i dostojanstvo u policiju a isto tako bi doslo do postovanja kod obicnih gradjana. Ja licno nemam nikakav sukob sa zakonom. Najstrozije kaznjavati svakoga ko puca na nekoga a da nije samoodbrana, bez obizra da li je taj neko policajac, ili ako je taj ko puca bude policajac.

Boško Udicki

pre 10 godina

Mišljenja sam da komentar godpodina Momčila Vidojevića, pretsednika NPSS oslikava pravo stanje društva i odgovornosti pojedinaca, a da ovo što gledamo na televiziji i čitamo u novinama i na netu nema veze sa pameću.
Zgrožen sam svakodnevnicom u voljenoj Srbiji, a još više činjenicom da pojedine nema ko da pozove na odgovornost.

I sve ovo na praznik...

b

pre 10 godina

Kako sejemo tako žanjemo. Koliko je ovakvuh ubica na ulici jer policija i sudstvo ne rade svoj posao? Da sam ja ovako upucan, ni u vestima ne bi bilo. Zašto panduri pola radnog vremena provedu po kafićima na Detelinari?
Ne radite protiv kriminalaca, pa šta očekujete?

Necu_u_Tor

pre 10 godina

Ovo je na zalost pucanje po svim savovima...
Nada se da ce se policajac izvuci i brzo oporaviti, zaista mu to zelim. A zeleo bih i da prokomentarisem ovo sto je napisao gospodin Momčilo Vidojević - sjajno receno, sjajno opisano, sjajno prozvano! Jos kad bi neko imao da slusa...

Vladimir

pre 10 godina

Pucanje na policiju se u normalnim drzavama kaznjava sa 30 godina robije! Napadac je verovatno poremecen od ranije i nije lecen, da zivimo u sistemu poremecenih vrednosti govori i cinjenica da voditeljka nosi majicu sa americkom zastavom, tuga!

Winston

pre 10 godina

Raspad drustva, sto ja krivim na politicare i politiku sto se u Srbiju vodi vec 20 plus godina. Toliko su zemlju opljackali, osiromasili, da narod sve vise i vise toni u alkohol, drogu, i psihike bolesti. Dok ova zemlja nekrene na bolje ekonomski, da ljudi, a naj vise mladi, mogu da zarade i da imaju normalan zivot i buducnost, sve ce biti gore i gore. A sta politicari rade? Evo mesec dana posle izbore, jedna partija dobila apsolutnu vlast, a oni jos uvek formiraju vladu. Igraju se s narod, a Srbija svaki dan vise i vise tone.

goran

pre 10 godina

stanje u društvu je lose, nadam se da će ovaj dečko biti u redu, čitam komentare o bahatosti pojedinaca iz policije, tacno ali za to treba da se kažnjavaju,a ako ne budu kažnjeni da za to odgovaraju njihovi sefovi, a ne da generalizujete sve policajce, za platu od 35000 ovaj dečko se bori za život, neka se oporavi i bude ok i.više nikad ne ode na intervenciju,zašto? da pojedinci kažu žao nam ga je , ali dobro treba da rizikuje život za 300 evra,

Alex

pre 10 godina

pucao mu je u ledja ?????? (grbavi, 19. april 2014 15:25)

Hocete li vise procitati celu vest a onda komentarisati... Napadač je I.S. (58) pogođen je u leđa i nakon operacija nalazi se u stabilnom stanju. u razmeni vatre moze biti pogodjen rikosetom u ledja ili da je napadac u nekom terenutku krenuo da bezi pa je pogodjen slucajno u ledja... niko ovde na kaze da mu je pucano u ledja... (neko, 19. april 2014 16:19)

Policajac je pucao u samoodbrani, ranio napadaca u ledja i to je u redu, ali setimo se situacije iz prosle godine sa Begradjaninom Saskom koji je isto u samoobrani, u svojoj kuci ubo srafcigerom u ledja naoruzanog pljackasa a,ovaj kasnoje preminuo. Covek je,braneci svoju porodicu zavrsio u pritvoru sa optuzbom za pokusaj ubistva!!! Izgleda da u srpskom zakonodavstvu nuzna odbrana vazi samo za policiju a obicni gradjani dok ne budu smrtno povredjeni nemaju pravo da se brane, treba poraditi na,izmeni zakona poe hitno!

Novosađanka

pre 10 godina

Ako su policajci ovako nezaštićeni, kako je tek nama običnim građanima, u ovoj "krimi" državi? Strašno mi je žao mladića!

SZ

pre 10 godina

"hiljade radnika MUP-a izlazi na ulicu da časno brane svoje sugrađane"...?
Hm, ne bih bash preterivao...policija brani poredak, gradjani su pri dnu liste prioriteta...vazda bilo

Кривокапић

pre 10 godina

Жао ми је младог полицајца и надам се да ће све да буде у реду.
А полицијском синдикату бих поручио да прво морају да врате поверење грађана. Полиција је до сада бранила систем и политичаре на власти.

Бојан Илић

pre 10 godina

...da li je policija posle prijema prijave proverila ko stanuje tamo i da li postoji neko ko ima dozvolu za oruzje...???...cemu sluze kompjuteri uopste...???
(kraja, 19. april 2014 18:36)

Који компијутери?!
Не не, боље овако:
Ко и како да их користи?
Тек у последњих пар година се води рачуна о "кадру"!
На велику жалост...
Брз опоравак полицајцу!

gradjanin

pre 10 godina

Lepo je gospodin Vidojević ovo napisao slatkorečivo i istinito u zamenu za popularnost i veći broj članova sindikata osudio sve osim svoj sindikat i ostale policijske sindikate koji umesto da se slože i izdejstvuju opremu i bolji zakon za policiju budu potkupljeni od strane političara i brzo prestanu da se bune a svi zahtevi padnu u zaborav. SVI SMO KRIVI, APSOLUTNO SVI ZA OVAKVO STANJE U DRUŠTVU PA I VI GOSPODINE VIDOJEVIĆU

Drug Crni

pre 10 godina

Smeniti direktora policije Veljovica. Na toj pozicije je vec deceniju a policija samo nazaduje. Pitam se samo cime ucenjuje politicare kad ga ne smenjuju?! Pa i Vucica sada!

milorad

pre 10 godina

zivim na Adicama u Ns,kako je sve ovde otislo dodjavola ne bi me cudilo da cu morati uskoro da se probijam rafalima do sopstvene kuce.

stručnjak

pre 10 godina

Prvo je počelo da se ne kažnjava kada kriminalci napadaju obične građane, pa su sada i policajci došli na red... Policajci neće biti sigurni dok svi građani ne budu sigurni.

gradjanin

pre 10 godina

Zelim mu brz oporavak, a najbitnije je da nacelnici Uprava u MUP imaju po nekoliko skupocenih automobila na zaduzenju, po tri vozaca, tri sekretarice, a za izvrsioce nema ni elementarnih uslova za rad. Sramota. Direktor to dobro zna,svi u vrhu MUP to znaju i u benefitima uzivaju.