Sreda, 16.04.2014.

23:57

Za dvorove na Dedinju 705 miliona

Za održavanje dvorova na Dedinju država je u proteklih deset godina dala 705 miliona dinara, Karađorđevići od 2001. do 2004. uložili 3,5 miliona evra.

Izvor: Danas

Za dvorove na Dedinju 705 miliona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

zur'an

pre 10 godina

@Iza Brds
Beli dvor je bio zvanicna rezidencija SFRJ a Tito je veoma kratko ziveo u njoj.Adresa mu je bila u Uzickoj gde je i ziveo.
A kakvi bi tek bili komentari da je Dvor srusen? O ostalim stvarima ne bih

Toza Dopisnik

pre 10 godina

Ako neko procita ove komentare, videce da ima mnogo nepismenog sveta koje vezba da komunicira. Ocigledno je da su vecina polupismeni. Njihovi komentari su na nivou dece sa 4 godine osnovne skole, koji nemaju ni poznavanje o cemu ce da govore. Vecina misli da mnogo zna, ali je nivo njihovog znanja na nivou sa seoskim torokusama. Trebaju prvo da nauce da budu civilizovani pa onda da opste sa drugima. Treba nauciti da postujete sebe i druge, pa tek onda da bilo sta napisete. Ne kritikujte nikoga ako niste spremni da primate kritiku. Eto tako se postaje civilizovan.

Luzer

pre 10 godina

Na svu ovu našu bedu na pragu 21. veka, samo fali da nam se nakači kralj koji nema intelektualne kapacitete da nauči sopstveni jezik, a kamoli da participira u upravljanju bilo čega složenijeg od poslastičarnice. Beli dvor treba proglasiti kulturno-istorijskim spomenikom i javnim kulturnim dobrom, uz puno uvažavanje tadašnjih vođa, nacije i vremena kojem pripada, pretvoriti ga u multimedijalni muzej sa presekom i ISPRAVNIM i ISTINITIM tumačenjem istorijske pozadine. Karađorđeviđi imaju topli dom u Engleskoj, svojoj drugoj domovini, a ne u Srbiji iz koje su POBEGLI i koju su IZDALI dok je narod krvario na razne načine da je očuva i sačuva. Njihova uporna tendencija da se promuvaju na mala vrata u zemlju na talasu najbezvrednijih elemenata nastalih u raspadu SFRJ i to uz materijalnu dobit (familije koja je ionako već imućna), ukazuje da su Nušić, Domanović i ostali hroničari bili u pravu - Srbija treba da se okrene favorizovanju rada koji ne treba uopšte oporezovati, rezultatima rada, zaradi njenih građana, boljoj stambenoj, socijalnoj i zdravstvenoj politici, boljim zakonima i snažnijim sudovima. Tome da se okrene, da zaživi kult rada umesto kulta ličnosti, kulta beskompromisnih zakona umesto kulta mitomanstva...a Karađorđrviće niko neće zaboraviti. Oni će dobiti zasluženo mesto u nekoj muzejskoj vitrini sa koje se redovno briše prašina...

Iza Brda

pre 10 godina

Hajde da "okrenemo" stvar...
Koliko je koštalo održavanje ovog objekta, u vreme kada su VLASNICI bili proterani iz rodjene zemlje, i kada je u njemu (dvoru) stanovao "najveći sin naših naroda i narodnosti od Triglava do Djevdjelije"?
Tada, u to vreme totalne demokratije, poštovanja ljudskih prava i sloboda, niko nije smeo da postavi pitanje novca i finansiranja Belog dvora i stanara koji je stanovao u njemu.
Koliko je koštalo održavanje SVIH rezidencija u pokojnoj SFRJ u koje su bile na raspolaganju K und K kaplaru?
Koliko je koštalo održavanje više lovišta diljem SFRJ našeg doživotnog Šerifa?
Gde je cena održavanja "Galeba" i ostalih brodova, aviona, automobila, Plavog voza....
Koliko para je otišlo na podzemne bunkere i ostale rupe, gde je u slučaju rata trebalo da se beži vrhovni komandant sa svitom, dok narod gine?
Odakle toliko brilijanata, dijamanata, zlata, srebra, Franje Josifa zlatnika... u sefu NBS, koji je nedavno otvoren?
To nema veze! Bitno je da se dinastija Karadjordjević opanjkava po novinama, zato što su se vratili NA SVOJE IMANJE, ušli su u svoj posed koji niko nije održavao 30. godina (a bio je u državnom vlasništvu), i da se sa setom sećamo crvenih pasoša, "Fića", letovanja, zimovanja i ostalih šarenih laža iz komunizma.
Zato sada živimo kako živimo. pojelo se i popilo unapred. Sada mora da se plati.
Ali, malo ljudi to shvata...

marquez

pre 10 godina

Komunisti su uspeli da unište sve što je vredelo pa i Beli dvor. To je zato što su otimanjem stekli i vlast i nekretnine. Vratite Karađorđevićima oteto.

jason statham

pre 10 godina

odakle ovoj "krlji" 3500000 € ? i sta ja njemu kao poreski obveznik njemu da placam? Pobegli su bre i odneli zlatne poluge kada je rat poceo, ne znam uopste ko im je dao pravo da se vrate?

Dosta je bilo!

pre 10 godina

Pa bas lepo a pre neki dan citam u Novostima kako se Beli Dvor raspada kako nema novca i kako Karadjordjevici traze da im se dror vrati u puno vlasnistvo i plati nadoknada za koriscenje u prethodnih 60 godina http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:483847-Crni-dani-Belog-dvora

sasa

pre 10 godina

Dobro je da taj novac nije dat za lecenje nekog deteta.Dece imamo i previse,a kralj nam je neophodan.SMEJATI SE ILI PLAKATI,pitanje je sad.

Rodoljub

pre 10 godina

da se ne lazemo ako se to sredi sada kako treba nece se isto raditi narednih sest godina gde ide narodni novac i ko to tako lako ga daje

racunica..

pre 10 godina

Ne treba da se odrzava dedinjski kompleks ako ce se vracati porodici Karadjordjevic..Sem ako ostaje u svojini drzave!Mi smo republika i nemamo nikakve obaveze prema porodici Karadjordjevic a pogotovo da placamo ono sto nece ostati u drzavnoj svojini..Uostalom ne bi trebalo ni sve vratiti od imovine,jer su tu imovinu stvarali tadasnji gradjani Srbije i kasnije Jugoslavije!I tada je drzava iz drzavne kase koristila novac poreskih duznika iz koje se izdrzavao i kralj i njegova familija!A znamo da je taj isti narod,kad mu je bilo najteze,ostavljen na milost i nemilost neprijatelju...Kraljevska porodica je pobegla a narod je ostao da krvari i da se bori protiv nemackih okupatora!Prilikom odlaska kraljevska porodica je ponela i zlato koje nije bilo samo njihovo vec i narodno!Uglavnom Srbija i srpski narod je ostao u jednom momentu i bez kraljevske porodice i bez zlata..Niko ne zna koliko je tada izneto novca i zlata iz zemlje..Tako da posto smo danas republika a ne monahija,ne dugujemo nikome nista i mislim da ne moramo da vratimo nepokretnosti sto su se vodile na njih,jer pre vracanja mora da se vidi sa koliko je novca i zlata kraljevska porodica pobegla...Sve drugacije bi bilo nepravedno prema srpskom a i drugim narodima bivse Kraljevine Jugoslavije..Ovo bi bio drugi put kako se porodici Karadjordjevic daje njihovo a da narodno blago nije nikada vraceno narodu i zemlji,niti je napravljena finasijska racunica koliko tacno ko kome duguje i dali uopste nesto duguje!

zokakoka

pre 10 godina

Neka prvo vrate zlato koje su odneli iz zemlje,pa ispravljamo i krive Drine i kanale do Soluna ako treba,a ne nekakvu nepravdu prema Karadjordjevicima

zur'an

pre 10 godina

Evo ovako: da se v.d. prestolonasledniku i njegovoj porodici (Karadjordjevicima) vrati sve, izvrsi ostavinska rasprava i pocne naplata poreza u ekstra zoni.Od apanaze nema nista, neka sami privredjuju i sredjuju svoje tople domove a sko ne mogu .....

Dragan Stajic

pre 10 godina

3.5 miliona evra? za renoviranje vlastiog doma koji je ujedno i reprezentativno zdanje drave ove. svaka cast karadjordjevicima ako je tako. pogledajte u kakve objekte su ulagali politicari, uspesni privrednici, tajkuni... zadnjih 15 godina. o mafijasima da i ne pricam.
bez kralja - ne valja!
:)

vojx

pre 10 godina

kakva apanaža??? Penzioneri čeprkaju po kontejnerima, deca nam umiru jer nema para za lečenje a mi, ''država'' treba da plaća nekome da se baškari. Koji bezobrazluk je uopšte tražiti to.

Ej u 21 veku da uvodimo nejednakosti u d4uštvu koje su zasnovane na tome što je neko izmislio da ima ''plavu'' krv a mi ostali samo crvenu...

mare

pre 10 godina

Monarhija nismo, ili jesmo? Kakvo je to održavanje Dvora koje košta stotine miliona dolara? Ekipa iz Zelenila može da im sredi dvorište ili neka mala firmica uređivača zelenih površina. Da plate komunalije...Šta će vama 20 zaposlenih? Čak i članovi Krunskog saveta vise na državnoj cucli...da članovi. Nema ništa cool u rojalizmu, svuda gde su ne pitaju se ništa i služe samo za slikanje.
Francuzi su zakonom zabranili monarhiju..

dadobl

pre 10 godina

a znaci tu odlazi 90% novca za kulturu,a ja sam mislio da ide za pozoriste,bioskope,galerije...
neznam ko jos moze da podrzava ovakvu pljacku takozvanih "kraljeva"

podanik

pre 10 godina

ako su tzv prestolonasledici (jugoslovenskog prestola, koji uzgred budi receno ne postoji) zaista ulozili 3.5 m evra svojih para, a drzava jos vise, kako onda krov prokisnjava??

sasa

pre 10 godina

Dobro je da taj novac nije dat za lecenje nekog deteta.Dece imamo i previse,a kralj nam je neophodan.SMEJATI SE ILI PLAKATI,pitanje je sad.

racunica..

pre 10 godina

Ne treba da se odrzava dedinjski kompleks ako ce se vracati porodici Karadjordjevic..Sem ako ostaje u svojini drzave!Mi smo republika i nemamo nikakve obaveze prema porodici Karadjordjevic a pogotovo da placamo ono sto nece ostati u drzavnoj svojini..Uostalom ne bi trebalo ni sve vratiti od imovine,jer su tu imovinu stvarali tadasnji gradjani Srbije i kasnije Jugoslavije!I tada je drzava iz drzavne kase koristila novac poreskih duznika iz koje se izdrzavao i kralj i njegova familija!A znamo da je taj isti narod,kad mu je bilo najteze,ostavljen na milost i nemilost neprijatelju...Kraljevska porodica je pobegla a narod je ostao da krvari i da se bori protiv nemackih okupatora!Prilikom odlaska kraljevska porodica je ponela i zlato koje nije bilo samo njihovo vec i narodno!Uglavnom Srbija i srpski narod je ostao u jednom momentu i bez kraljevske porodice i bez zlata..Niko ne zna koliko je tada izneto novca i zlata iz zemlje..Tako da posto smo danas republika a ne monahija,ne dugujemo nikome nista i mislim da ne moramo da vratimo nepokretnosti sto su se vodile na njih,jer pre vracanja mora da se vidi sa koliko je novca i zlata kraljevska porodica pobegla...Sve drugacije bi bilo nepravedno prema srpskom a i drugim narodima bivse Kraljevine Jugoslavije..Ovo bi bio drugi put kako se porodici Karadjordjevic daje njihovo a da narodno blago nije nikada vraceno narodu i zemlji,niti je napravljena finasijska racunica koliko tacno ko kome duguje i dali uopste nesto duguje!

zokakoka

pre 10 godina

Neka prvo vrate zlato koje su odneli iz zemlje,pa ispravljamo i krive Drine i kanale do Soluna ako treba,a ne nekakvu nepravdu prema Karadjordjevicima

zur'an

pre 10 godina

Evo ovako: da se v.d. prestolonasledniku i njegovoj porodici (Karadjordjevicima) vrati sve, izvrsi ostavinska rasprava i pocne naplata poreza u ekstra zoni.Od apanaze nema nista, neka sami privredjuju i sredjuju svoje tople domove a sko ne mogu .....

jason statham

pre 10 godina

odakle ovoj "krlji" 3500000 € ? i sta ja njemu kao poreski obveznik njemu da placam? Pobegli su bre i odneli zlatne poluge kada je rat poceo, ne znam uopste ko im je dao pravo da se vrate?

Dosta je bilo!

pre 10 godina

Pa bas lepo a pre neki dan citam u Novostima kako se Beli Dvor raspada kako nema novca i kako Karadjordjevici traze da im se dror vrati u puno vlasnistvo i plati nadoknada za koriscenje u prethodnih 60 godina http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:483847-Crni-dani-Belog-dvora

Rodoljub

pre 10 godina

da se ne lazemo ako se to sredi sada kako treba nece se isto raditi narednih sest godina gde ide narodni novac i ko to tako lako ga daje

Dragan Stajic

pre 10 godina

3.5 miliona evra? za renoviranje vlastiog doma koji je ujedno i reprezentativno zdanje drave ove. svaka cast karadjordjevicima ako je tako. pogledajte u kakve objekte su ulagali politicari, uspesni privrednici, tajkuni... zadnjih 15 godina. o mafijasima da i ne pricam.
bez kralja - ne valja!
:)

mare

pre 10 godina

Monarhija nismo, ili jesmo? Kakvo je to održavanje Dvora koje košta stotine miliona dolara? Ekipa iz Zelenila može da im sredi dvorište ili neka mala firmica uređivača zelenih površina. Da plate komunalije...Šta će vama 20 zaposlenih? Čak i članovi Krunskog saveta vise na državnoj cucli...da članovi. Nema ništa cool u rojalizmu, svuda gde su ne pitaju se ništa i služe samo za slikanje.
Francuzi su zakonom zabranili monarhiju..

podanik

pre 10 godina

ako su tzv prestolonasledici (jugoslovenskog prestola, koji uzgred budi receno ne postoji) zaista ulozili 3.5 m evra svojih para, a drzava jos vise, kako onda krov prokisnjava??

vojx

pre 10 godina

kakva apanaža??? Penzioneri čeprkaju po kontejnerima, deca nam umiru jer nema para za lečenje a mi, ''država'' treba da plaća nekome da se baškari. Koji bezobrazluk je uopšte tražiti to.

Ej u 21 veku da uvodimo nejednakosti u d4uštvu koje su zasnovane na tome što je neko izmislio da ima ''plavu'' krv a mi ostali samo crvenu...

dadobl

pre 10 godina

a znaci tu odlazi 90% novca za kulturu,a ja sam mislio da ide za pozoriste,bioskope,galerije...
neznam ko jos moze da podrzava ovakvu pljacku takozvanih "kraljeva"

Iza Brda

pre 10 godina

Hajde da "okrenemo" stvar...
Koliko je koštalo održavanje ovog objekta, u vreme kada su VLASNICI bili proterani iz rodjene zemlje, i kada je u njemu (dvoru) stanovao "najveći sin naših naroda i narodnosti od Triglava do Djevdjelije"?
Tada, u to vreme totalne demokratije, poštovanja ljudskih prava i sloboda, niko nije smeo da postavi pitanje novca i finansiranja Belog dvora i stanara koji je stanovao u njemu.
Koliko je koštalo održavanje SVIH rezidencija u pokojnoj SFRJ u koje su bile na raspolaganju K und K kaplaru?
Koliko je koštalo održavanje više lovišta diljem SFRJ našeg doživotnog Šerifa?
Gde je cena održavanja "Galeba" i ostalih brodova, aviona, automobila, Plavog voza....
Koliko para je otišlo na podzemne bunkere i ostale rupe, gde je u slučaju rata trebalo da se beži vrhovni komandant sa svitom, dok narod gine?
Odakle toliko brilijanata, dijamanata, zlata, srebra, Franje Josifa zlatnika... u sefu NBS, koji je nedavno otvoren?
To nema veze! Bitno je da se dinastija Karadjordjević opanjkava po novinama, zato što su se vratili NA SVOJE IMANJE, ušli su u svoj posed koji niko nije održavao 30. godina (a bio je u državnom vlasništvu), i da se sa setom sećamo crvenih pasoša, "Fića", letovanja, zimovanja i ostalih šarenih laža iz komunizma.
Zato sada živimo kako živimo. pojelo se i popilo unapred. Sada mora da se plati.
Ali, malo ljudi to shvata...

marquez

pre 10 godina

Komunisti su uspeli da unište sve što je vredelo pa i Beli dvor. To je zato što su otimanjem stekli i vlast i nekretnine. Vratite Karađorđevićima oteto.

Luzer

pre 10 godina

Na svu ovu našu bedu na pragu 21. veka, samo fali da nam se nakači kralj koji nema intelektualne kapacitete da nauči sopstveni jezik, a kamoli da participira u upravljanju bilo čega složenijeg od poslastičarnice. Beli dvor treba proglasiti kulturno-istorijskim spomenikom i javnim kulturnim dobrom, uz puno uvažavanje tadašnjih vođa, nacije i vremena kojem pripada, pretvoriti ga u multimedijalni muzej sa presekom i ISPRAVNIM i ISTINITIM tumačenjem istorijske pozadine. Karađorđeviđi imaju topli dom u Engleskoj, svojoj drugoj domovini, a ne u Srbiji iz koje su POBEGLI i koju su IZDALI dok je narod krvario na razne načine da je očuva i sačuva. Njihova uporna tendencija da se promuvaju na mala vrata u zemlju na talasu najbezvrednijih elemenata nastalih u raspadu SFRJ i to uz materijalnu dobit (familije koja je ionako već imućna), ukazuje da su Nušić, Domanović i ostali hroničari bili u pravu - Srbija treba da se okrene favorizovanju rada koji ne treba uopšte oporezovati, rezultatima rada, zaradi njenih građana, boljoj stambenoj, socijalnoj i zdravstvenoj politici, boljim zakonima i snažnijim sudovima. Tome da se okrene, da zaživi kult rada umesto kulta ličnosti, kulta beskompromisnih zakona umesto kulta mitomanstva...a Karađorđrviće niko neće zaboraviti. Oni će dobiti zasluženo mesto u nekoj muzejskoj vitrini sa koje se redovno briše prašina...

Toza Dopisnik

pre 10 godina

Ako neko procita ove komentare, videce da ima mnogo nepismenog sveta koje vezba da komunicira. Ocigledno je da su vecina polupismeni. Njihovi komentari su na nivou dece sa 4 godine osnovne skole, koji nemaju ni poznavanje o cemu ce da govore. Vecina misli da mnogo zna, ali je nivo njihovog znanja na nivou sa seoskim torokusama. Trebaju prvo da nauce da budu civilizovani pa onda da opste sa drugima. Treba nauciti da postujete sebe i druge, pa tek onda da bilo sta napisete. Ne kritikujte nikoga ako niste spremni da primate kritiku. Eto tako se postaje civilizovan.

zur'an

pre 10 godina

@Iza Brds
Beli dvor je bio zvanicna rezidencija SFRJ a Tito je veoma kratko ziveo u njoj.Adresa mu je bila u Uzickoj gde je i ziveo.
A kakvi bi tek bili komentari da je Dvor srusen? O ostalim stvarima ne bih

Dragan Stajic

pre 10 godina

3.5 miliona evra? za renoviranje vlastiog doma koji je ujedno i reprezentativno zdanje drave ove. svaka cast karadjordjevicima ako je tako. pogledajte u kakve objekte su ulagali politicari, uspesni privrednici, tajkuni... zadnjih 15 godina. o mafijasima da i ne pricam.
bez kralja - ne valja!
:)

jason statham

pre 10 godina

odakle ovoj "krlji" 3500000 € ? i sta ja njemu kao poreski obveznik njemu da placam? Pobegli su bre i odneli zlatne poluge kada je rat poceo, ne znam uopste ko im je dao pravo da se vrate?

zokakoka

pre 10 godina

Neka prvo vrate zlato koje su odneli iz zemlje,pa ispravljamo i krive Drine i kanale do Soluna ako treba,a ne nekakvu nepravdu prema Karadjordjevicima

sasa

pre 10 godina

Dobro je da taj novac nije dat za lecenje nekog deteta.Dece imamo i previse,a kralj nam je neophodan.SMEJATI SE ILI PLAKATI,pitanje je sad.

racunica..

pre 10 godina

Ne treba da se odrzava dedinjski kompleks ako ce se vracati porodici Karadjordjevic..Sem ako ostaje u svojini drzave!Mi smo republika i nemamo nikakve obaveze prema porodici Karadjordjevic a pogotovo da placamo ono sto nece ostati u drzavnoj svojini..Uostalom ne bi trebalo ni sve vratiti od imovine,jer su tu imovinu stvarali tadasnji gradjani Srbije i kasnije Jugoslavije!I tada je drzava iz drzavne kase koristila novac poreskih duznika iz koje se izdrzavao i kralj i njegova familija!A znamo da je taj isti narod,kad mu je bilo najteze,ostavljen na milost i nemilost neprijatelju...Kraljevska porodica je pobegla a narod je ostao da krvari i da se bori protiv nemackih okupatora!Prilikom odlaska kraljevska porodica je ponela i zlato koje nije bilo samo njihovo vec i narodno!Uglavnom Srbija i srpski narod je ostao u jednom momentu i bez kraljevske porodice i bez zlata..Niko ne zna koliko je tada izneto novca i zlata iz zemlje..Tako da posto smo danas republika a ne monahija,ne dugujemo nikome nista i mislim da ne moramo da vratimo nepokretnosti sto su se vodile na njih,jer pre vracanja mora da se vidi sa koliko je novca i zlata kraljevska porodica pobegla...Sve drugacije bi bilo nepravedno prema srpskom a i drugim narodima bivse Kraljevine Jugoslavije..Ovo bi bio drugi put kako se porodici Karadjordjevic daje njihovo a da narodno blago nije nikada vraceno narodu i zemlji,niti je napravljena finasijska racunica koliko tacno ko kome duguje i dali uopste nesto duguje!

marquez

pre 10 godina

Komunisti su uspeli da unište sve što je vredelo pa i Beli dvor. To je zato što su otimanjem stekli i vlast i nekretnine. Vratite Karađorđevićima oteto.

Iza Brda

pre 10 godina

Hajde da "okrenemo" stvar...
Koliko je koštalo održavanje ovog objekta, u vreme kada su VLASNICI bili proterani iz rodjene zemlje, i kada je u njemu (dvoru) stanovao "najveći sin naših naroda i narodnosti od Triglava do Djevdjelije"?
Tada, u to vreme totalne demokratije, poštovanja ljudskih prava i sloboda, niko nije smeo da postavi pitanje novca i finansiranja Belog dvora i stanara koji je stanovao u njemu.
Koliko je koštalo održavanje SVIH rezidencija u pokojnoj SFRJ u koje su bile na raspolaganju K und K kaplaru?
Koliko je koštalo održavanje više lovišta diljem SFRJ našeg doživotnog Šerifa?
Gde je cena održavanja "Galeba" i ostalih brodova, aviona, automobila, Plavog voza....
Koliko para je otišlo na podzemne bunkere i ostale rupe, gde je u slučaju rata trebalo da se beži vrhovni komandant sa svitom, dok narod gine?
Odakle toliko brilijanata, dijamanata, zlata, srebra, Franje Josifa zlatnika... u sefu NBS, koji je nedavno otvoren?
To nema veze! Bitno je da se dinastija Karadjordjević opanjkava po novinama, zato što su se vratili NA SVOJE IMANJE, ušli su u svoj posed koji niko nije održavao 30. godina (a bio je u državnom vlasništvu), i da se sa setom sećamo crvenih pasoša, "Fića", letovanja, zimovanja i ostalih šarenih laža iz komunizma.
Zato sada živimo kako živimo. pojelo se i popilo unapred. Sada mora da se plati.
Ali, malo ljudi to shvata...

zur'an

pre 10 godina

Evo ovako: da se v.d. prestolonasledniku i njegovoj porodici (Karadjordjevicima) vrati sve, izvrsi ostavinska rasprava i pocne naplata poreza u ekstra zoni.Od apanaze nema nista, neka sami privredjuju i sredjuju svoje tople domove a sko ne mogu .....

vojx

pre 10 godina

kakva apanaža??? Penzioneri čeprkaju po kontejnerima, deca nam umiru jer nema para za lečenje a mi, ''država'' treba da plaća nekome da se baškari. Koji bezobrazluk je uopšte tražiti to.

Ej u 21 veku da uvodimo nejednakosti u d4uštvu koje su zasnovane na tome što je neko izmislio da ima ''plavu'' krv a mi ostali samo crvenu...

Luzer

pre 10 godina

Na svu ovu našu bedu na pragu 21. veka, samo fali da nam se nakači kralj koji nema intelektualne kapacitete da nauči sopstveni jezik, a kamoli da participira u upravljanju bilo čega složenijeg od poslastičarnice. Beli dvor treba proglasiti kulturno-istorijskim spomenikom i javnim kulturnim dobrom, uz puno uvažavanje tadašnjih vođa, nacije i vremena kojem pripada, pretvoriti ga u multimedijalni muzej sa presekom i ISPRAVNIM i ISTINITIM tumačenjem istorijske pozadine. Karađorđeviđi imaju topli dom u Engleskoj, svojoj drugoj domovini, a ne u Srbiji iz koje su POBEGLI i koju su IZDALI dok je narod krvario na razne načine da je očuva i sačuva. Njihova uporna tendencija da se promuvaju na mala vrata u zemlju na talasu najbezvrednijih elemenata nastalih u raspadu SFRJ i to uz materijalnu dobit (familije koja je ionako već imućna), ukazuje da su Nušić, Domanović i ostali hroničari bili u pravu - Srbija treba da se okrene favorizovanju rada koji ne treba uopšte oporezovati, rezultatima rada, zaradi njenih građana, boljoj stambenoj, socijalnoj i zdravstvenoj politici, boljim zakonima i snažnijim sudovima. Tome da se okrene, da zaživi kult rada umesto kulta ličnosti, kulta beskompromisnih zakona umesto kulta mitomanstva...a Karađorđrviće niko neće zaboraviti. Oni će dobiti zasluženo mesto u nekoj muzejskoj vitrini sa koje se redovno briše prašina...

podanik

pre 10 godina

ako su tzv prestolonasledici (jugoslovenskog prestola, koji uzgred budi receno ne postoji) zaista ulozili 3.5 m evra svojih para, a drzava jos vise, kako onda krov prokisnjava??

Dosta je bilo!

pre 10 godina

Pa bas lepo a pre neki dan citam u Novostima kako se Beli Dvor raspada kako nema novca i kako Karadjordjevici traze da im se dror vrati u puno vlasnistvo i plati nadoknada za koriscenje u prethodnih 60 godina http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:483847-Crni-dani-Belog-dvora

mare

pre 10 godina

Monarhija nismo, ili jesmo? Kakvo je to održavanje Dvora koje košta stotine miliona dolara? Ekipa iz Zelenila može da im sredi dvorište ili neka mala firmica uređivača zelenih površina. Da plate komunalije...Šta će vama 20 zaposlenih? Čak i članovi Krunskog saveta vise na državnoj cucli...da članovi. Nema ništa cool u rojalizmu, svuda gde su ne pitaju se ništa i služe samo za slikanje.
Francuzi su zakonom zabranili monarhiju..

dadobl

pre 10 godina

a znaci tu odlazi 90% novca za kulturu,a ja sam mislio da ide za pozoriste,bioskope,galerije...
neznam ko jos moze da podrzava ovakvu pljacku takozvanih "kraljeva"

Rodoljub

pre 10 godina

da se ne lazemo ako se to sredi sada kako treba nece se isto raditi narednih sest godina gde ide narodni novac i ko to tako lako ga daje

Toza Dopisnik

pre 10 godina

Ako neko procita ove komentare, videce da ima mnogo nepismenog sveta koje vezba da komunicira. Ocigledno je da su vecina polupismeni. Njihovi komentari su na nivou dece sa 4 godine osnovne skole, koji nemaju ni poznavanje o cemu ce da govore. Vecina misli da mnogo zna, ali je nivo njihovog znanja na nivou sa seoskim torokusama. Trebaju prvo da nauce da budu civilizovani pa onda da opste sa drugima. Treba nauciti da postujete sebe i druge, pa tek onda da bilo sta napisete. Ne kritikujte nikoga ako niste spremni da primate kritiku. Eto tako se postaje civilizovan.

zur'an

pre 10 godina

@Iza Brds
Beli dvor je bio zvanicna rezidencija SFRJ a Tito je veoma kratko ziveo u njoj.Adresa mu je bila u Uzickoj gde je i ziveo.
A kakvi bi tek bili komentari da je Dvor srusen? O ostalim stvarima ne bih