Utorak, 15.04.2014.

10:13

Bujošević: Dačić treba Vučiću

Dragan Bujošević smatra da Ivica Dačić može da uđe u Vučićevu vladu bez SPS, JS i PUPS, jer je ključni interes Vučića da mu Dačić amortizuje socijalne nemire.

Izvor: B92

Bujoševiæ: Daèiæ treba Vuèiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Filipo

pre 10 godina

KOmbinazije iz visih interesa niko ne iznosi narodu na videlo sve do zavrsnog cina. Mada Vucic je obecao malu i efikasnu vladu pa samim tim moglo bi se ocekivati ovakav spoj.

Sale Racionale

pre 10 godina

Ako nema balast ostale ekipe oko sebe (Ruzic, Mrka and co), koji su svoju nesposobnost dokazivali godinama(na zalost uspesno), Dacic kao vrlo iskusan politicar moze novoj Vladi samo da pomogne. Mislim da ni u prosloj Vladi nije bilo nesuglasica izmedju Dacica i Vucica ali jeste izmedju Vucica i sps parazita oclicenih u nabrojanoj ekipici.

veronikasd

pre 10 godina

Ulazak u vladu samog Ivice Dačića je dobra odluka. Imali su verovatno dobru saradnju koju nastavljaju ,srećom bez odtalih SPS-ovca.

da li ima nekog

pre 10 godina

Citam ove komentare i skoro svi pominju neke socijalne nemire,od vlade pa na nize a sve se pominje u kontekstu da svi to shvataju kao dobar dan a ne ozbiljno.Kakvo je onda to stanje i kada sama drzava prakticno najavljuje nemire i zae to n ije nenormalno da se covek zapita.

Darko Andric

pre 10 godina

Ne znam samo kako to Dacic moze da amortizuje socijalne nemire, da je tako ne bi Vucica zvali radnici iz Jumka nego Dacica. Dacic moze da doprinese oko spoljne politike.

zoran

pre 10 godina

zorane, vučić je koordinator službi bezbednosti, nikolić vrhovni komandant VS. molim vas sve da ne sudite i ne mislite (a naročito da ne glasate) poluobavešteni, jer smo mi ostali koji razumemo kako stvari stoje u zemlji, kolateralna šteta vaše gluposti!
(sasa, 15. april 2014 14:02)

Dačić policija, Vučić DB, Nikolić VS. I šta ja tu nisam razumeo a trebalo je da razumem? Kao Nikolić će da spreči Vučića da uradi neku glupost ako zatreba? Ili Dačića, recimo?

Dajte, sasa, nismo mala deca. I nemojte misliti da ta dva lika, Dačić i Vučić, inače toliko prepuni taštine da se to vidi iz svake druge izgovorene reči, nisu spremni da krenu u neku avanturu?
A što se mog glasanja tiče, od 1991. do poslednjih izbora, moj glas je išao DS-u. Ako mislite da je to posledica poluobaveštenosi, nemam ništa protiv, mada, kako stvari stoje, i kako nam se crno piše, izgleda da sam ipak ja bio bolje obavešten...

monarhista

pre 10 godina

Slazem se,treba mu kao dvorska budala...pa svi vidimo kako mu se obraca na konferencijama za stampu....sta li mu tek radi kad niko ne vidi....

Miljenko manjina

pre 10 godina

Ako se kaze da ce Dacic biti u vladi to ne znaci da ce SPS biti u vladi. I ako ce Dacic pojedinac biti ne znam od kuda zeni odmah na um pada kliko mesta ministarskih. Pa nece Dacicu 3 ministarska mesta dati kada je pojedinac. Kako odmah rastu ambicije a ne zasluzuju ni jedno mesto. SPS se brzo siri kao rak. Ipak bi zbog toga drzao SPS za svaki slucaj po strani.

sasa

pre 10 godina

Dačić iza sebe ima Veljovića i policijske snage, koji su mu lojalani 100%, Vučić iza sebe ima Vojsku!
U pitanju teška ucena i strah i ništa više. Njih dvojica bi bili u stanju da nas uvedu u pičvajz dok si rek'o ekser.
(zoran, 15. april 2014 10:35)

zorane, vučić je koordinator službi bezbednosti, nikolić vrhovni komandant VS. molim vas sve da ne sudite i ne mislite (a naročito da ne glasate) poluobavešteni, jer smo mi ostali koji razumemo kako stvari stoje u zemlji, kolateralna šteta vaše gluposti!

Velja

pre 10 godina

@zoran
Pobednik prošlih izbora je SNS. O čemu ti pričaš? Kakav SPS.
SNS je dužan sam da sastavi vladu. Svako uplitanje drugih stranaka je bežanje od odgovornosti. Kapiram ja Vučića, sad je prpa jer je vrlo svestan svojih sposobnosti i sposobnosti estradno-pečenjarskih kadrova ex radikala.
Aaaaali dobili ste šta ste tražili pa izvolite. Da vas vidimo.
Ja znam šta ćemo dobiti.

Lola

pre 10 godina

Dačić nam je izgleda nužno zlo! Ne mogu bez tebe, ne mogu sa tobom! Izbeći ga, moj je izbor. Nadam se da će pod vođstvom Vučića pružiti maksimum za Srbiju!

Fidelio

pre 10 godina

"To je, kako kaže, i očekivano zbog, između ostalog, želje Rusa da se u Vladi nađe Ivica Dačić, odnosno da se sačuvaju dva ključna čoveka SPS- Dačić i Dušan Bajatović. „Rusi su insistirali na tome, a Zapad nije imao ništa protiv“, dodaje novinar.

Ovo za Bajatovića je sasvim u pravu. Ono krajnje bizarno rusko priznanje Bajatoviću za "doprinos borbi protiv terorizma" (?!!!!) je ne može biti jasnija poruka "ovaj čovek je pod našom zaštitom najvišeg nivoa i ne sme niko da ga pipne".

Ali za Dačiča se ne slažem. Šta Dačiča kvalifikuje kao nekakvog prvoklasnog amortizera socijalnih nemira?

Ako krenu neki žešći socijalni nemiri (a krenuće, pitanje je samo ne da li će krenuti, nego kad će to biti), glavninu nezadovoljnih činiće glasači SNS-a, ne SPS-a. Vučić će u tom slučaju sigurno pokušati da isturi Dačića kao metu nezadovoljstva i kanališe ga u još jednu rekonstrukciju vlade, ali mislim da je Dačić suviše pametan da bi upao u tu zamku.

Banezi

pre 10 godina

Trebace Vucicu neko koga ce moci da zameni u rekonstrukciji vlade za godinu do dve i da ga optuzi za sve negativne stvari koje ce se desiti. Zivi bili pa videli.

Predrag

pre 10 godina

Mislim da je Vučić dovoljno zreo i odrastao čovek da može sam da odluči, podržan građanima Srbije, ko mu treba u vladi a ko ne. Pitamo li se mi za vlast u drugim zemljama?

nesa

pre 10 godina

Retka glupost. Prosto je neverovatno da nemamo strucnije ljude da pitamo ili cujemo nego se samo ponavljaju stavovi jednih istih. Ko je Bujosevic? Pa koje jednom slusao njega sve mu je bilo jasno.

zoran

pre 10 godina

Pobednici proteklih izbora su SNS i SPS po broju glasova građana.Najlogičnije je da i formiraju vladu.Ja ne razumem šta je tu čudno?Vučić je dao šansu mnogima da se nađu u Vladi.Ispade sada da ni ta ponuda nije dovoljno dobra onima za koje je glasao mali broj građana...Ko je tu nerealan? I ko je tu u stvari neodgovoran?

czar

pre 10 godina

Dačić ćejoš na kraju da ispadne i najzanimljivija figura čitave priče o Vladi. Malo mi je čudno da on sam (bez ikog iz SPS-a) uđe u Vladu ali i to je moguće.

беее

pre 10 godina

у преводи ово значи
"потребан му је Дачић да свом стаду оваца прича бајке док га буду шишали па да не осете бол"

Pesimista ( optimista sa iskustvom )

pre 10 godina

Neverovatni tekstovi kruze portalima u Evropi i Americi- dijaspora.Izmedju ostalog specifikacije troskova izgradnje tri kuce visokog drzavnog funkcionera Srbije koje je finansirao srpski oligarh Beko.Promet po racunima ! Navodno podmiceno je i celo okuzenje sastavljeno od raznih savetnika i spijuna glavne face drzave.Podaci plasirani iz Kanade.Voleli bismo da je to laz.Pise se o povratku monarhije.Vest kruzi i da je novi ambasador Srbije u Vasingtonu Mrkonjic.Uglavnom se takve vesti pokazu kao istinite posle par dana ili meseci u srpskoj stvarnosti.

slobo

pre 10 godina

Neznam koliko godina imaju ljidi koji su komentarisali.Gospodin Dacic pristace na sve samo da udje u vladu.Pusti korenje I kada je siguran da ni jedna oluja I nemiri nemogu da ga slome, once organizovati nezadovoljan narod I pojaviti se kao spasitelj.Zivi bili pa videli. To je politika u Srbiji.Jer niko ne gradi politicku karijeru da radi bolje da ima vise ideja I te ideje sprovodi. Vec na nesreci I nemastinji naroda organizuje I usmerava prema svojoj politici I na takav nacin skuplja glasove.Kada je uspeo da sacuva stranku posle pada Milosevica , to nije za podcenjivanje.Gospodin Vucic ako zaista je resio da promeni sliku Srbije ima dovoljno podrske u parlamentu pa izvolte.Gradjani su kazali svoje, imate podrsku preuzmite komletnu odgovornost.Ako propadnete sami ste krivi ako uspete dugoce te vladati I sve zasluge za ovaj narod vice te ih imati

Teodor

pre 10 godina

Dačić najbrže može da nastavi pregovore sa Briselom. Svako drugo rešenje bi bilo razvlačenje vremena. Vučić je svestan toga. Zna on dobro šta radi. Nije trenutak da razmišljamo ko koga voli a ko ne. Mora se radiiti i brzo i efikasno.

boki

pre 10 godina

Dacic je definitivno bitna figura. Hteli mi to ili ne, voleli ili ga mrzeli ovo pokazuje da je potreban Vucicu i Nikolicu. Cisto sumnjam da ce u novoj vladi biti zanemaren i bez uticaja. Definitivno ne kao do sada ali ce biti prvi operativac Vucica. Stefanovic, Mihajloviceva i ostali su bili protiv ali zna Vucic sta radi.

zoran

pre 10 godina

Dačić iza sebe ima Veljovića i policijske snage, koji su mu lojalani 100%, Vučić iza sebe ima Vojsku!
U pitanju teška ucena i strah i ništa više. Njih dvojica bi bili u stanju da nas uvedu u pičvajz dok si rek'o ekser.

opajdara

pre 10 godina

Bice to vlada koja ce zaustaviti sunovrat Srbije. Jeste da je zbog evropskih partnera bilo pozeljno i Tadicevo ucesce, ali ce sa socijalistima naprednjaci imati stabilnu vecinu u parlamentu i odresene ruke da reforme sprovode neophodnom brzinom. Sto se price o ugrozenim slojevima tice, oni su godinama ugrozeni i zivotare, tj. prezivljavaju u ovakvoj Srbiji i naviknuti su na takvo stanje. Socijalne nemire ocekujmo od onih koji su godinama ususkani na drzavne jasle i kojima se smesi ne bas tako lepa buducnost.

Severity

pre 10 godina

Ne verujem da mu je potreban za to što Bujošević govori, šta više sumnjam da će uzeti neko veliko učešće u radu vlade. Svakako, Dačić više neće imati moć da sputava procese,kao ni njegovi kadrovi i saradnici.

s.

pre 10 godina

"...želje Rusa da se u Vladi nađe Ivica Dačić, odnosno da se sačuvaju dva ključna čoveka SPS- Dačić i Dušan Bajatović. „Rusi su insistirali na tome, a Zapad nije imao ništa protiv“, dodaje novinar. "

Blago nama, ko nam kroji vladu.
Nije greška malo slovo v.
p.s. važno da su Rusi zadovoljni, da ima ko da krade za njih.

Андрија

pre 10 godina

Вучић најболје зна зашто жели Дачића у влади. Не мора да га узме, ако не жели, не верујем да пристаје на притиске, па макар они и били од Рса. Пре бих рекао да окупља све оне који знају да раде и могу да допринесу да се реформе спроведу. Ко мисли да је то лак посао, без врло бурних реакција, вара се.

Андрија

pre 10 godina

Вучић најболје зна зашто жели Дачића у влади. Не мора да га узме, ако не жели, не верујем да пристаје на притиске, па макар они и били од Рса. Пре бих рекао да окупља све оне који знају да раде и могу да допринесу да се реформе спроведу. Ко мисли да је то лак посао, без врло бурних реакција, вара се.

Predrag

pre 10 godina

Mislim da je Vučić dovoljno zreo i odrastao čovek da može sam da odluči, podržan građanima Srbije, ko mu treba u vladi a ko ne. Pitamo li se mi za vlast u drugim zemljama?

Teodor

pre 10 godina

Dačić najbrže može da nastavi pregovore sa Briselom. Svako drugo rešenje bi bilo razvlačenje vremena. Vučić je svestan toga. Zna on dobro šta radi. Nije trenutak da razmišljamo ko koga voli a ko ne. Mora se radiiti i brzo i efikasno.

zoran

pre 10 godina

Dačić iza sebe ima Veljovića i policijske snage, koji su mu lojalani 100%, Vučić iza sebe ima Vojsku!
U pitanju teška ucena i strah i ništa više. Njih dvojica bi bili u stanju da nas uvedu u pičvajz dok si rek'o ekser.

opajdara

pre 10 godina

Bice to vlada koja ce zaustaviti sunovrat Srbije. Jeste da je zbog evropskih partnera bilo pozeljno i Tadicevo ucesce, ali ce sa socijalistima naprednjaci imati stabilnu vecinu u parlamentu i odresene ruke da reforme sprovode neophodnom brzinom. Sto se price o ugrozenim slojevima tice, oni su godinama ugrozeni i zivotare, tj. prezivljavaju u ovakvoj Srbiji i naviknuti su na takvo stanje. Socijalne nemire ocekujmo od onih koji su godinama ususkani na drzavne jasle i kojima se smesi ne bas tako lepa buducnost.

Darko Andric

pre 10 godina

Ne znam samo kako to Dacic moze da amortizuje socijalne nemire, da je tako ne bi Vucica zvali radnici iz Jumka nego Dacica. Dacic moze da doprinese oko spoljne politike.

nesa

pre 10 godina

Retka glupost. Prosto je neverovatno da nemamo strucnije ljude da pitamo ili cujemo nego se samo ponavljaju stavovi jednih istih. Ko je Bujosevic? Pa koje jednom slusao njega sve mu je bilo jasno.

zoran

pre 10 godina

Pobednici proteklih izbora su SNS i SPS po broju glasova građana.Najlogičnije je da i formiraju vladu.Ja ne razumem šta je tu čudno?Vučić je dao šansu mnogima da se nađu u Vladi.Ispade sada da ni ta ponuda nije dovoljno dobra onima za koje je glasao mali broj građana...Ko je tu nerealan? I ko je tu u stvari neodgovoran?

беее

pre 10 godina

у преводи ово значи
"потребан му је Дачић да свом стаду оваца прича бајке док га буду шишали па да не осете бол"

sasa

pre 10 godina

Dačić iza sebe ima Veljovića i policijske snage, koji su mu lojalani 100%, Vučić iza sebe ima Vojsku!
U pitanju teška ucena i strah i ništa više. Njih dvojica bi bili u stanju da nas uvedu u pičvajz dok si rek'o ekser.
(zoran, 15. april 2014 10:35)

zorane, vučić je koordinator službi bezbednosti, nikolić vrhovni komandant VS. molim vas sve da ne sudite i ne mislite (a naročito da ne glasate) poluobavešteni, jer smo mi ostali koji razumemo kako stvari stoje u zemlji, kolateralna šteta vaše gluposti!

Severity

pre 10 godina

Ne verujem da mu je potreban za to što Bujošević govori, šta više sumnjam da će uzeti neko veliko učešće u radu vlade. Svakako, Dačić više neće imati moć da sputava procese,kao ni njegovi kadrovi i saradnici.

s.

pre 10 godina

"...želje Rusa da se u Vladi nađe Ivica Dačić, odnosno da se sačuvaju dva ključna čoveka SPS- Dačić i Dušan Bajatović. „Rusi su insistirali na tome, a Zapad nije imao ništa protiv“, dodaje novinar. "

Blago nama, ko nam kroji vladu.
Nije greška malo slovo v.
p.s. važno da su Rusi zadovoljni, da ima ko da krade za njih.

slobo

pre 10 godina

Neznam koliko godina imaju ljidi koji su komentarisali.Gospodin Dacic pristace na sve samo da udje u vladu.Pusti korenje I kada je siguran da ni jedna oluja I nemiri nemogu da ga slome, once organizovati nezadovoljan narod I pojaviti se kao spasitelj.Zivi bili pa videli. To je politika u Srbiji.Jer niko ne gradi politicku karijeru da radi bolje da ima vise ideja I te ideje sprovodi. Vec na nesreci I nemastinji naroda organizuje I usmerava prema svojoj politici I na takav nacin skuplja glasove.Kada je uspeo da sacuva stranku posle pada Milosevica , to nije za podcenjivanje.Gospodin Vucic ako zaista je resio da promeni sliku Srbije ima dovoljno podrske u parlamentu pa izvolte.Gradjani su kazali svoje, imate podrsku preuzmite komletnu odgovornost.Ako propadnete sami ste krivi ako uspete dugoce te vladati I sve zasluge za ovaj narod vice te ih imati

boki

pre 10 godina

Dacic je definitivno bitna figura. Hteli mi to ili ne, voleli ili ga mrzeli ovo pokazuje da je potreban Vucicu i Nikolicu. Cisto sumnjam da ce u novoj vladi biti zanemaren i bez uticaja. Definitivno ne kao do sada ali ce biti prvi operativac Vucica. Stefanovic, Mihajloviceva i ostali su bili protiv ali zna Vucic sta radi.

czar

pre 10 godina

Dačić ćejoš na kraju da ispadne i najzanimljivija figura čitave priče o Vladi. Malo mi je čudno da on sam (bez ikog iz SPS-a) uđe u Vladu ali i to je moguće.

Banezi

pre 10 godina

Trebace Vucicu neko koga ce moci da zameni u rekonstrukciji vlade za godinu do dve i da ga optuzi za sve negativne stvari koje ce se desiti. Zivi bili pa videli.

Miljenko manjina

pre 10 godina

Ako se kaze da ce Dacic biti u vladi to ne znaci da ce SPS biti u vladi. I ako ce Dacic pojedinac biti ne znam od kuda zeni odmah na um pada kliko mesta ministarskih. Pa nece Dacicu 3 ministarska mesta dati kada je pojedinac. Kako odmah rastu ambicije a ne zasluzuju ni jedno mesto. SPS se brzo siri kao rak. Ipak bi zbog toga drzao SPS za svaki slucaj po strani.

Lola

pre 10 godina

Dačić nam je izgleda nužno zlo! Ne mogu bez tebe, ne mogu sa tobom! Izbeći ga, moj je izbor. Nadam se da će pod vođstvom Vučića pružiti maksimum za Srbiju!

Pesimista ( optimista sa iskustvom )

pre 10 godina

Neverovatni tekstovi kruze portalima u Evropi i Americi- dijaspora.Izmedju ostalog specifikacije troskova izgradnje tri kuce visokog drzavnog funkcionera Srbije koje je finansirao srpski oligarh Beko.Promet po racunima ! Navodno podmiceno je i celo okuzenje sastavljeno od raznih savetnika i spijuna glavne face drzave.Podaci plasirani iz Kanade.Voleli bismo da je to laz.Pise se o povratku monarhije.Vest kruzi i da je novi ambasador Srbije u Vasingtonu Mrkonjic.Uglavnom se takve vesti pokazu kao istinite posle par dana ili meseci u srpskoj stvarnosti.

Velja

pre 10 godina

@zoran
Pobednik prošlih izbora je SNS. O čemu ti pričaš? Kakav SPS.
SNS je dužan sam da sastavi vladu. Svako uplitanje drugih stranaka je bežanje od odgovornosti. Kapiram ja Vučića, sad je prpa jer je vrlo svestan svojih sposobnosti i sposobnosti estradno-pečenjarskih kadrova ex radikala.
Aaaaali dobili ste šta ste tražili pa izvolite. Da vas vidimo.
Ja znam šta ćemo dobiti.

Fidelio

pre 10 godina

"To je, kako kaže, i očekivano zbog, između ostalog, želje Rusa da se u Vladi nađe Ivica Dačić, odnosno da se sačuvaju dva ključna čoveka SPS- Dačić i Dušan Bajatović. „Rusi su insistirali na tome, a Zapad nije imao ništa protiv“, dodaje novinar.

Ovo za Bajatovića je sasvim u pravu. Ono krajnje bizarno rusko priznanje Bajatoviću za "doprinos borbi protiv terorizma" (?!!!!) je ne može biti jasnija poruka "ovaj čovek je pod našom zaštitom najvišeg nivoa i ne sme niko da ga pipne".

Ali za Dačiča se ne slažem. Šta Dačiča kvalifikuje kao nekakvog prvoklasnog amortizera socijalnih nemira?

Ako krenu neki žešći socijalni nemiri (a krenuće, pitanje je samo ne da li će krenuti, nego kad će to biti), glavninu nezadovoljnih činiće glasači SNS-a, ne SPS-a. Vučić će u tom slučaju sigurno pokušati da isturi Dačića kao metu nezadovoljstva i kanališe ga u još jednu rekonstrukciju vlade, ali mislim da je Dačić suviše pametan da bi upao u tu zamku.

zoran

pre 10 godina

zorane, vučić je koordinator službi bezbednosti, nikolić vrhovni komandant VS. molim vas sve da ne sudite i ne mislite (a naročito da ne glasate) poluobavešteni, jer smo mi ostali koji razumemo kako stvari stoje u zemlji, kolateralna šteta vaše gluposti!
(sasa, 15. april 2014 14:02)

Dačić policija, Vučić DB, Nikolić VS. I šta ja tu nisam razumeo a trebalo je da razumem? Kao Nikolić će da spreči Vučića da uradi neku glupost ako zatreba? Ili Dačića, recimo?

Dajte, sasa, nismo mala deca. I nemojte misliti da ta dva lika, Dačić i Vučić, inače toliko prepuni taštine da se to vidi iz svake druge izgovorene reči, nisu spremni da krenu u neku avanturu?
A što se mog glasanja tiče, od 1991. do poslednjih izbora, moj glas je išao DS-u. Ako mislite da je to posledica poluobaveštenosi, nemam ništa protiv, mada, kako stvari stoje, i kako nam se crno piše, izgleda da sam ipak ja bio bolje obavešten...

monarhista

pre 10 godina

Slazem se,treba mu kao dvorska budala...pa svi vidimo kako mu se obraca na konferencijama za stampu....sta li mu tek radi kad niko ne vidi....

da li ima nekog

pre 10 godina

Citam ove komentare i skoro svi pominju neke socijalne nemire,od vlade pa na nize a sve se pominje u kontekstu da svi to shvataju kao dobar dan a ne ozbiljno.Kakvo je onda to stanje i kada sama drzava prakticno najavljuje nemire i zae to n ije nenormalno da se covek zapita.

veronikasd

pre 10 godina

Ulazak u vladu samog Ivice Dačića je dobra odluka. Imali su verovatno dobru saradnju koju nastavljaju ,srećom bez odtalih SPS-ovca.

Sale Racionale

pre 10 godina

Ako nema balast ostale ekipe oko sebe (Ruzic, Mrka and co), koji su svoju nesposobnost dokazivali godinama(na zalost uspesno), Dacic kao vrlo iskusan politicar moze novoj Vladi samo da pomogne. Mislim da ni u prosloj Vladi nije bilo nesuglasica izmedju Dacica i Vucica ali jeste izmedju Vucica i sps parazita oclicenih u nabrojanoj ekipici.

Filipo

pre 10 godina

KOmbinazije iz visih interesa niko ne iznosi narodu na videlo sve do zavrsnog cina. Mada Vucic je obecao malu i efikasnu vladu pa samim tim moglo bi se ocekivati ovakav spoj.

zoran

pre 10 godina

Dačić iza sebe ima Veljovića i policijske snage, koji su mu lojalani 100%, Vučić iza sebe ima Vojsku!
U pitanju teška ucena i strah i ništa više. Njih dvojica bi bili u stanju da nas uvedu u pičvajz dok si rek'o ekser.

беее

pre 10 godina

у преводи ово значи
"потребан му је Дачић да свом стаду оваца прича бајке док га буду шишали па да не осете бол"

Андрија

pre 10 godina

Вучић најболје зна зашто жели Дачића у влади. Не мора да га узме, ако не жели, не верујем да пристаје на притиске, па макар они и били од Рса. Пре бих рекао да окупља све оне који знају да раде и могу да допринесу да се реформе спроведу. Ко мисли да је то лак посао, без врло бурних реакција, вара се.

Banezi

pre 10 godina

Trebace Vucicu neko koga ce moci da zameni u rekonstrukciji vlade za godinu do dve i da ga optuzi za sve negativne stvari koje ce se desiti. Zivi bili pa videli.

s.

pre 10 godina

"...želje Rusa da se u Vladi nađe Ivica Dačić, odnosno da se sačuvaju dva ključna čoveka SPS- Dačić i Dušan Bajatović. „Rusi su insistirali na tome, a Zapad nije imao ništa protiv“, dodaje novinar. "

Blago nama, ko nam kroji vladu.
Nije greška malo slovo v.
p.s. važno da su Rusi zadovoljni, da ima ko da krade za njih.

boki

pre 10 godina

Dacic je definitivno bitna figura. Hteli mi to ili ne, voleli ili ga mrzeli ovo pokazuje da je potreban Vucicu i Nikolicu. Cisto sumnjam da ce u novoj vladi biti zanemaren i bez uticaja. Definitivno ne kao do sada ali ce biti prvi operativac Vucica. Stefanovic, Mihajloviceva i ostali su bili protiv ali zna Vucic sta radi.

Velja

pre 10 godina

@zoran
Pobednik prošlih izbora je SNS. O čemu ti pričaš? Kakav SPS.
SNS je dužan sam da sastavi vladu. Svako uplitanje drugih stranaka je bežanje od odgovornosti. Kapiram ja Vučića, sad je prpa jer je vrlo svestan svojih sposobnosti i sposobnosti estradno-pečenjarskih kadrova ex radikala.
Aaaaali dobili ste šta ste tražili pa izvolite. Da vas vidimo.
Ja znam šta ćemo dobiti.

opajdara

pre 10 godina

Bice to vlada koja ce zaustaviti sunovrat Srbije. Jeste da je zbog evropskih partnera bilo pozeljno i Tadicevo ucesce, ali ce sa socijalistima naprednjaci imati stabilnu vecinu u parlamentu i odresene ruke da reforme sprovode neophodnom brzinom. Sto se price o ugrozenim slojevima tice, oni su godinama ugrozeni i zivotare, tj. prezivljavaju u ovakvoj Srbiji i naviknuti su na takvo stanje. Socijalne nemire ocekujmo od onih koji su godinama ususkani na drzavne jasle i kojima se smesi ne bas tako lepa buducnost.

Fidelio

pre 10 godina

"To je, kako kaže, i očekivano zbog, između ostalog, želje Rusa da se u Vladi nađe Ivica Dačić, odnosno da se sačuvaju dva ključna čoveka SPS- Dačić i Dušan Bajatović. „Rusi su insistirali na tome, a Zapad nije imao ništa protiv“, dodaje novinar.

Ovo za Bajatovića je sasvim u pravu. Ono krajnje bizarno rusko priznanje Bajatoviću za "doprinos borbi protiv terorizma" (?!!!!) je ne može biti jasnija poruka "ovaj čovek je pod našom zaštitom najvišeg nivoa i ne sme niko da ga pipne".

Ali za Dačiča se ne slažem. Šta Dačiča kvalifikuje kao nekakvog prvoklasnog amortizera socijalnih nemira?

Ako krenu neki žešći socijalni nemiri (a krenuće, pitanje je samo ne da li će krenuti, nego kad će to biti), glavninu nezadovoljnih činiće glasači SNS-a, ne SPS-a. Vučić će u tom slučaju sigurno pokušati da isturi Dačića kao metu nezadovoljstva i kanališe ga u još jednu rekonstrukciju vlade, ali mislim da je Dačić suviše pametan da bi upao u tu zamku.

monarhista

pre 10 godina

Slazem se,treba mu kao dvorska budala...pa svi vidimo kako mu se obraca na konferencijama za stampu....sta li mu tek radi kad niko ne vidi....

zoran

pre 10 godina

zorane, vučić je koordinator službi bezbednosti, nikolić vrhovni komandant VS. molim vas sve da ne sudite i ne mislite (a naročito da ne glasate) poluobavešteni, jer smo mi ostali koji razumemo kako stvari stoje u zemlji, kolateralna šteta vaše gluposti!
(sasa, 15. april 2014 14:02)

Dačić policija, Vučić DB, Nikolić VS. I šta ja tu nisam razumeo a trebalo je da razumem? Kao Nikolić će da spreči Vučića da uradi neku glupost ako zatreba? Ili Dačića, recimo?

Dajte, sasa, nismo mala deca. I nemojte misliti da ta dva lika, Dačić i Vučić, inače toliko prepuni taštine da se to vidi iz svake druge izgovorene reči, nisu spremni da krenu u neku avanturu?
A što se mog glasanja tiče, od 1991. do poslednjih izbora, moj glas je išao DS-u. Ako mislite da je to posledica poluobaveštenosi, nemam ništa protiv, mada, kako stvari stoje, i kako nam se crno piše, izgleda da sam ipak ja bio bolje obavešten...

Pesimista ( optimista sa iskustvom )

pre 10 godina

Neverovatni tekstovi kruze portalima u Evropi i Americi- dijaspora.Izmedju ostalog specifikacije troskova izgradnje tri kuce visokog drzavnog funkcionera Srbije koje je finansirao srpski oligarh Beko.Promet po racunima ! Navodno podmiceno je i celo okuzenje sastavljeno od raznih savetnika i spijuna glavne face drzave.Podaci plasirani iz Kanade.Voleli bismo da je to laz.Pise se o povratku monarhije.Vest kruzi i da je novi ambasador Srbije u Vasingtonu Mrkonjic.Uglavnom se takve vesti pokazu kao istinite posle par dana ili meseci u srpskoj stvarnosti.

czar

pre 10 godina

Dačić ćejoš na kraju da ispadne i najzanimljivija figura čitave priče o Vladi. Malo mi je čudno da on sam (bez ikog iz SPS-a) uđe u Vladu ali i to je moguće.

Teodor

pre 10 godina

Dačić najbrže može da nastavi pregovore sa Briselom. Svako drugo rešenje bi bilo razvlačenje vremena. Vučić je svestan toga. Zna on dobro šta radi. Nije trenutak da razmišljamo ko koga voli a ko ne. Mora se radiiti i brzo i efikasno.

zoran

pre 10 godina

Pobednici proteklih izbora su SNS i SPS po broju glasova građana.Najlogičnije je da i formiraju vladu.Ja ne razumem šta je tu čudno?Vučić je dao šansu mnogima da se nađu u Vladi.Ispade sada da ni ta ponuda nije dovoljno dobra onima za koje je glasao mali broj građana...Ko je tu nerealan? I ko je tu u stvari neodgovoran?

nesa

pre 10 godina

Retka glupost. Prosto je neverovatno da nemamo strucnije ljude da pitamo ili cujemo nego se samo ponavljaju stavovi jednih istih. Ko je Bujosevic? Pa koje jednom slusao njega sve mu je bilo jasno.

sasa

pre 10 godina

Dačić iza sebe ima Veljovića i policijske snage, koji su mu lojalani 100%, Vučić iza sebe ima Vojsku!
U pitanju teška ucena i strah i ništa više. Njih dvojica bi bili u stanju da nas uvedu u pičvajz dok si rek'o ekser.
(zoran, 15. april 2014 10:35)

zorane, vučić je koordinator službi bezbednosti, nikolić vrhovni komandant VS. molim vas sve da ne sudite i ne mislite (a naročito da ne glasate) poluobavešteni, jer smo mi ostali koji razumemo kako stvari stoje u zemlji, kolateralna šteta vaše gluposti!

Predrag

pre 10 godina

Mislim da je Vučić dovoljno zreo i odrastao čovek da može sam da odluči, podržan građanima Srbije, ko mu treba u vladi a ko ne. Pitamo li se mi za vlast u drugim zemljama?

Severity

pre 10 godina

Ne verujem da mu je potreban za to što Bujošević govori, šta više sumnjam da će uzeti neko veliko učešće u radu vlade. Svakako, Dačić više neće imati moć da sputava procese,kao ni njegovi kadrovi i saradnici.

Lola

pre 10 godina

Dačić nam je izgleda nužno zlo! Ne mogu bez tebe, ne mogu sa tobom! Izbeći ga, moj je izbor. Nadam se da će pod vođstvom Vučića pružiti maksimum za Srbiju!

slobo

pre 10 godina

Neznam koliko godina imaju ljidi koji su komentarisali.Gospodin Dacic pristace na sve samo da udje u vladu.Pusti korenje I kada je siguran da ni jedna oluja I nemiri nemogu da ga slome, once organizovati nezadovoljan narod I pojaviti se kao spasitelj.Zivi bili pa videli. To je politika u Srbiji.Jer niko ne gradi politicku karijeru da radi bolje da ima vise ideja I te ideje sprovodi. Vec na nesreci I nemastinji naroda organizuje I usmerava prema svojoj politici I na takav nacin skuplja glasove.Kada je uspeo da sacuva stranku posle pada Milosevica , to nije za podcenjivanje.Gospodin Vucic ako zaista je resio da promeni sliku Srbije ima dovoljno podrske u parlamentu pa izvolte.Gradjani su kazali svoje, imate podrsku preuzmite komletnu odgovornost.Ako propadnete sami ste krivi ako uspete dugoce te vladati I sve zasluge za ovaj narod vice te ih imati

Miljenko manjina

pre 10 godina

Ako se kaze da ce Dacic biti u vladi to ne znaci da ce SPS biti u vladi. I ako ce Dacic pojedinac biti ne znam od kuda zeni odmah na um pada kliko mesta ministarskih. Pa nece Dacicu 3 ministarska mesta dati kada je pojedinac. Kako odmah rastu ambicije a ne zasluzuju ni jedno mesto. SPS se brzo siri kao rak. Ipak bi zbog toga drzao SPS za svaki slucaj po strani.

veronikasd

pre 10 godina

Ulazak u vladu samog Ivice Dačića je dobra odluka. Imali su verovatno dobru saradnju koju nastavljaju ,srećom bez odtalih SPS-ovca.

Sale Racionale

pre 10 godina

Ako nema balast ostale ekipe oko sebe (Ruzic, Mrka and co), koji su svoju nesposobnost dokazivali godinama(na zalost uspesno), Dacic kao vrlo iskusan politicar moze novoj Vladi samo da pomogne. Mislim da ni u prosloj Vladi nije bilo nesuglasica izmedju Dacica i Vucica ali jeste izmedju Vucica i sps parazita oclicenih u nabrojanoj ekipici.

Darko Andric

pre 10 godina

Ne znam samo kako to Dacic moze da amortizuje socijalne nemire, da je tako ne bi Vucica zvali radnici iz Jumka nego Dacica. Dacic moze da doprinese oko spoljne politike.

da li ima nekog

pre 10 godina

Citam ove komentare i skoro svi pominju neke socijalne nemire,od vlade pa na nize a sve se pominje u kontekstu da svi to shvataju kao dobar dan a ne ozbiljno.Kakvo je onda to stanje i kada sama drzava prakticno najavljuje nemire i zae to n ije nenormalno da se covek zapita.

Filipo

pre 10 godina

KOmbinazije iz visih interesa niko ne iznosi narodu na videlo sve do zavrsnog cina. Mada Vucic je obecao malu i efikasnu vladu pa samim tim moglo bi se ocekivati ovakav spoj.