Nedelja, 13.04.2014.

17:05

"Tadićeva vizija je samo iluzija"

Predsedsednik SPS Ivica Dačić poručio da je uslovljavanje predsednika NDS Borisa Tadića vrhunac "političkog slepila" i nesvesnosti pozicije na političkoj sceni.

Izvor: Tanjug

"Tadiæeva vizija je samo iluzija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Кристина Обрадовић

pre 10 godina

Велика врлина садшње власти је њена праведност, и борба за истину и поштен рад. Вучићево мишљење свакако неће бити условљено нечијим мишљењем или ставом, него ће бити засновано на основу бољег и успешнијег доприноса развоју наше државе, бољим и ефикаснијим реформама...оним што ће допринети бољем животу у Србији.

Mackica

pre 10 godina

Bravo, Ivice, ako si mu rekao. On ce da se nadje pametan da ucenjuje Vucica sa tobom. Hm... Ne moze to tako. Ipak si ti osvojio tri puta vise glasova od njega. Svasta i on da se nesto kao pita. E pa ne moze. Sva sreca, pa se ne pitas ni ti. Ahahahaha...Pita se Vucic i on odlucuje o svemu, pa kako vam on presudi.

Dana

pre 10 godina

Nije vreme ni za kakve iluzije. Ko je god spreman da sprovodi ekonomske reforme koje su osnovni uslov za poboljšanje životnog standarda građana , dobro je došao u novu vladu. Naravno da ne sme biti nikakvih ucenjivanja ni uslovljavanja.

Zmaj

pre 10 godina

Narod jeste vrhovni politicki sudija, ali kajmak od izbora kupe igraci-politicari. Sudija na kraju uvek ispadne glup i dobije mrvice, a igraci koji inace ne mogu igrati bez sudije pokupe sve. I svaki put igraci ubedjuju sudiju da ce u sledecoj utakmici bidi veca isplata za sudiju i svaki put ga zavrnu, a on jadan nikako da shvati. Ovo je u kratkim crtama realnost Srbije.

Branković is back

pre 10 godina

Najveće slepilo bilo je 2008., kada je Tadić reinkarnisao SPS. Ovi su to obilato iskoristili za svoje lične ciljeve. Opečeni Tadić je naučio lekciju, mada DS, ili sad NDS apsolutno snosi odgovornost za promašaje u vreme njihove vladavine. Prokockali su istorijsku šansu za Srbiju.

Uroš

pre 10 godina

Dačić je lepo definisao Tadića, kao da je Tadić zaboravio ko o svemu u stvari odlučuje. To je narod, rekao je šta misli o svima. A nakon svega, Tadić daje sebi slobodu i pokušava da Vučića uslovljava. navodno bi u vlast, jer je trenutak da se pre svega zemlji pomogne, ali neće ako je tamo i Dačić! Licemerno, nema šta. Ako se želi zemlji pomoći, onda nema uslovljavanja, pogotovo ne tako smešnim, nezrelim stavom.

Jbg

pre 10 godina

Reče čovek koji je izjavio ...
"Možda se ne zna ko je novi predsednik Srbije, ali se zna ko je novi premijer ..."
Only in Serbia :-D

klojfert

pre 10 godina

Kako bi se tek Tadic ponasao da je on na mestu Vucica? Umesto da kaze da je na raspolaganju da pruzi svu pomoc koja bi mu se trazila u reformama, on sad nasao da uslovljava. To je samo dokaz njegove nesvesnosti u kojoj je situaciji zemlja ali i on sam. Samo pokazuje da mu je i participiranje u opoziciji previse.

ko ti kriv

pre 10 godina

Ko ti je kriv Ivice kad ti Miki Rakic nije mentor kao Tadicu i Vucicu.
Ne bi ovaj napusto DS da nije sve unapred dogovoreno sa Vucicem.
Dobio zadatak covek da rasturi DS, sad jos tebe da izbaci iz kombinacije, a sta ce dobiti za uzvrat, to ce se odrediti na "stranackim organima" SNS.Treba samo da aminuju svi ono sto je Vucic smislio.
A to sto Vucic sad ima 158 poslanika, to ste trebali ti i Tadic da razmisljate ranije jer vas dvojica ste mu to direktno omogucili.

Svetlana

pre 10 godina

Nevoljno ću se složiti sa gospodinom Dačićem. Tadić se zaista ponaša kao da ne razmišlja trezveno i logično u zadnje vreme. Nikako ne može da shvati da je njegovo vreme političkog velikana prošlo, da je konačno data šansa drugoj opciji i da sada njegov puki opstanak zavisi od SNS-a,što je odlično.

Kolega Jaric

pre 10 godina

Svi ste vi iluzije, trikovi i prevare.Samo gledate kako da se nakacite Vucicu i naberet neki poen, jer ste svesni da ste protiv njega u izgubljenoj bitci unapred. Verujem da see svaku noc molite bogu da vas Vucic uzme u vladu, a pristacete na sve.

Posmatrač

pre 10 godina

Vreme je da g. Tadić napravi političku pauzu i da se ne meša tamo gde mu nije mesto. Nije on taj koji može da određuje ko će biti deo vlasti. Narod je upoznat sa politikom koju je on vodio i ljudi su na izborima jasno rekli šta misle o tome.

JA

pre 10 godina

Tadic je u potpuno u pravu. SPS je parazit koji razara Srbiju.Unistili su Galeniku,Srbijagas,Dunavosiguranje,Srbijasume i sta jos treba da uniste da bi bili izbrisani.Vucic ako ih ostavi u Vladi gresi i to cemu se vratiti kao bumerang.

wewewe

pre 10 godina

svi se samo grabe za fotelje.niko ne govori kakav je program i plan koji nudi SNS i Vucic.sve ovo deluje da nije zrelo da udje u novu vladu

branko

pre 10 godina

Nisam poštovalac buckovog lika i dela, ali ovaj put je u pravu. Ko zna kakve bi zahteve Tadić imao i kako bi se to odrazilo na rad vlade ako Vučić pristane na ovaj botin zahtev.

Eddie

pre 10 godina

Iluzionizam i opsenarstvo je i fah SPS, isto kao i Tadićeve "vizije". Onaj ko ne priča praznu priču, na poslednjim izborima dobio je apsolutnu podršku građana.

Mortisa

pre 10 godina

Neverovatno. Do juce su ova dvojica bili u ljubavi . Sada kada su se razveli , svadjaju se ko ce vise da uzme od vlasti. Na zalost u ovom slucaju Tadic je zaboravio da se pravi malo drugacja vlast, da dolazi malo drugacije vreme ... i da se nece raditi onako kako je on navikao. Naime, nece se krasti tako da to traje godinama i da se ne odgovara za to. Na iskorenjivanju mita i korupcije radice se svakodnevno. Ovo uslovljavanje podseca na malu decu , pokazala se velika doza neozbiljnosti . Ne shvataju da njihov ulazak u vladu pa i nije bas tako siguran. Niko nije glasao za njih a opet ce tu biti, umesto da budu zahvalni. Vucic ce to lako da presece kao do sada sto je to radio . mislim da to ne smeju da gube iz svoje svesti.

Kotur

pre 10 godina

Tadic ima problem ljubomore koja se u politici bas i ne isplati . Takodje ima i problem osvetoljublja sto najcesce dovodi do toga da se naprave jako ozbiljne greske u koracima koje upravo i pravi. Najbolje bi bilo da se ide bez njega u vlast. Nije neophodan ! Ako bas ima jaku zelju , moze da pomogne i iz opozicije . Ustvari to bi mozda i bilo najbolje. Vucicu je verovatno i vise nego jasno koliko neozbiljno shvata Tadic ono sto mu se nudi ili ono sto zapravo trazi. Njegovo prisustvo u Vladi i nije od presudnog znacaja, to svi znaju samo on bas nije obavesten bas o tome. Treba ga mozda podsetiti. Tadic vise nije nikakv faktor u ovoj drzavi.

ŠALJIVDŽIJA

pre 10 godina

Ovo sa Dačićem i Tadićem mi liči na onu pesmu "kad se ljubav u mržnju pretvori".Kako su lepi i složni bili dok su nas zajedno pljačkali.

Ivo Andric

pre 10 godina

"Teško onom koji mora nekog drugog da unizi da bi se sam uzdigao"!!!

Lepo receno gospodine Dacicu, samo sto u ovoj recenici ja vidim SVE vas, apsolutno SVE!
Svi ste VI nekog unizili, ponizili, zgazili samo da biste se vlasti docepali. I vi i tadicevci!

N.beograđanin

pre 10 godina

Gospodine dačić, pošto vas dobro služi sećanje, podsetite nas i na sledeće 1. Šta se desilo sa aferom kofer? 2. Šta su slavili navijači sa kriminalnim dosijeima sa vama u vašoj stranci? 3. Šta je s galenikom? 4. Šta je sa dunav osiguranjem? 5. Šta je sa kilometrima autoputa najavljivanim od strane vaših funkcionera? Toliko, a posle objasnite kako ste tadića i čedu napadali oko kosova a danas se da tačijem grlite po briselu?

milan

pre 10 godina

Dačiću ni ti nisi svestan da danas može bez tebe isto tako i gubiš iz vida da jesi bio premijer ali u senci Vučića. Zašto Tadić da ne kaže svoje mišljenje i ako ostane dostojan tom stavu pokazao bi više dostojanstva nego ti što u suštini i nije tako veliki problem.

Obraz, sta to bese?

pre 10 godina

Tadic je vise puta dokazao i sada ponovo dokazuje da ne vidi nikoga i nista sem sebe i to svoju iskrivljenu i superiornu sliku.
Da ima imalo obraza, vise se NIKADA ne bi pojavio na politickoj sceni posle svega sto NIJE uradio kad je mogao.
Ali, ocigledno, njega iskljucivo interesuje kako da se opet nakaci na siguran izvor prihoda i nista vise.

cebence, pa `ajd ...

pre 10 godina

A zasto se Dacic toliko nervira, oko izjave jednog "marginalca" kao sto je Tadic?
Da li to Dacic shvata, da Tadic bolje stoji kod Vucica od njega i da cak ni sutrasnji zajednicki susret tri lidera (f2f), nece promeniti stav Tadica, da sa njim udje u vladu?
Tadic ne ucenjuje, niti uslovljava, jednostavno je izneo svoj stav, sto je sasvim normalno u konsultacijama. Na Vucicu je da odluci.
Vucic se napraviti vladu sa SVM i Tadicem, samo sa SVM, samo sa Tadicem, ali sa Dacicem, bez Tadica, sigurno nece!
Ivica to zna i zato je malo nervozan.

Sto, ono .. nas narod kaze, da parafraziram Tadica: "Sa Dacicem, ni u crkvu."!

Goran

pre 10 godina

Obijica su isti. Kao da nije isto slepilo imao Dacic kada mu je bio dobar pa los ili los pa dobar i Milosevic i Kostunica i Tadic i Dinkic i Vucic. I on bi jedva presao cenzus bez Palme i penzionera. Koji je pa program SPS osim da ostanu na vlasti po svaku cenu sa bilo kime ko je u nekom momentu glavni.

Vlajko

pre 10 godina

Mora da si ti njega uslovljavao 2008 i 2012 godine pa ti sada vraća istom merom, u svakom slučaju ni jedan, ni drugi nisu zaslužili da udju u Vladu koja će izvaditi Srbiju iz teške situacije, obojica su imali prilike kada su bili nosioci vlasti u ranijem periodu, pa smo svedoci kako se sve to završilo!!

Grotlo

pre 10 godina

Sps je 2008. prošao kroz iglene uši sa 5,5 % sa sve Pupsom i Palmom. ...tako da čim ostanu bez funkcija nestaju kao bakterija koja nema na čemu da parazitira.

Mirka LJ

pre 10 godina

Da nije zalosno bilo bi smesno. Covek ima toliko godina iskustva u politici pa dozvoli sebi da uslovljava u ovakvoj situaciji . Mislim da Vucic treba da mu pozeli srecan put ili ostanak u opoziciji. Vlast nije za malu ljubomornu decu.
Tadicu bi ovo zaista trebao da bude kraj. Covek definitivno vise ne razmislja ispravno. Moze njemu da smeta Dacic ...ali zasto smatra da se on uopšte nesšto pita. Da li ga je Vucic uopšte pitao .
Najbolje bi bilo da naprednjaci sami udju u vlast. Da sami budu i odgovorni i zasluzni . Osim toga narod je tako i glasao . Ovi jos nisu ni usli a vec su poceli sa kojekakvim ucenjivanjem. Smesno.

Baksuz2

pre 10 godina

Po prvi put moram da se slozim sa Dacicem.Tadiceva stranka se ponasa kao da je neki faktor koji je dobio 20 % na izborima,a ne jedva preko cenzusa.Nije ni Ivica mnogo bolji,ali bar je realan u oceni stanja posle izbora.Tadicu treba neko da javi da vise nije u poziciji da bilo sta uslovljava.

Balkan

pre 10 godina

Meni je normalno da sa nekim ne mozes da radis, a sto ti Ivice mozes sa svima, to govori koliko vam je stalo do vlasti. Kako da ti nisi ministar ili Bajatovic da nije direktor. Ako ne udjete u vlast, raspada se SPS kad lopovluk izadje na videlo.

dako

pre 10 godina

Ni Dacic ni Tadic nisu bas pozeljni za gledati u vladi, jer su pokazali predhodnih godina da su ljudi koji ne postuju principe svaki na svoj nacin, ali u svakom slucaju manje zlo je da samo jedan bude clan vlade ako se tako mora, jer nam rogovi u vreci zaista ne trebaju.

Danijel

pre 10 godina

Setimo se Tadica pre par godina.. 200000 novih radnih mesta ako glasate za nas ,onda reklame ako glasate za njih vratice vas u devedesete ,onda uz pomoc Mladje Dinkica obecavali 1000 eura ,od kojih nije bilo nista.Dinkic govorio ako Nikolic pobedi Tadica na precednickih izborima nece biti nista od 1000 eura i na kraju znamo kako je proslo i posle svega imaju obraza i smisljaju izgovore.Ja da sam na njihovom mestu od sramote se nebi mogao pojaviti pred narod.

Kragujevcanin

pre 10 godina

Voleo bih da vidim koliko bi glasova na izborima Dacic dobio kada bi izasao samostalno ,tj bez penzionera i Palme....covece ni cenzus ne bi prosao prema tome u rupu se nabi i cuti...tu ti je i mesto!!!

adio opozicijo

pre 10 godina

Očito su očekivanja i jednog i drugog veća od njihovih mogućnosti ali i od dosadašnjih "zasluga"! Ni vizije ni realnosti!

Faf

pre 10 godina

To što je Dačić u pravu u vezi sa Tadićem, ne menja fakat da je Tadić u pravu u vezi sa Dačićem. SPS je od svog osnivanja donosio samo jad i čemer Srbiji. Vučić ako išta dobro misli Srbiji treba da zatreba SPS i pospe ga krečom.

acomurija

pre 10 godina

Šta te briga Ivice - sve dok si izvan marice!
Od lažnog imena stranke, preko unakaženja policije u zadnjih 6 godina, "afera motocikli" koju još niko ne pominje, "afera prisliškivanje", "afera Veljović", Banane, žandarmi u rodnom kraju - svi krivi samo Dačić i Veljović nevini - u petu?
Otpevao si Dačiću, i tvoji ministri, ostaje još posao turističkog vodiča po Kale-Kalemegdanu-planini.
Srbijo, nek je sa srećom.

Metohija

pre 10 godina

Koliko gresite g-dine Dacicu. Kazete - Podsećam da je upravo posle odlaska Tadića Srbija postigla istorijski uspehv promenila je sliku o sebi i svoj međunarodni položaj... E, da nije bilo Tadiceve politike koju ste (ko to jos ne vidi?) SVI iz sadasnje vlasti prihvatili, ne da ne biste promenili sliku kako kazete, nego bi gurnuli zemlju u duboku jamu.
A, zasto se slazem da ste bas vi promenili sliku o Srbiji - zato sto ste se, barem deklarativno i za sada, promenili vi i vase kolege iz vlade. Svet sa DS-om, LDP-om i sl. nikada i nije imao problem, ali je veliki deo zemlje koje ste personifikovali ,,nekdasnji'' vi svadjao zemlju s kim god je stigao. Dakle, zemlja jeste u ocima stranaca bolja jer ste se svrstali u saveznike, a ne zato sto ste vi nesto dobro za semlju uradili - znate da niste, naprotiv.

Frle

pre 10 godina

Boris Tadic je definitivno entitet izgubljen u prostoru i veremenu.Posten.
Pored zestokog marketinga, skupih odela i Rolex satova svet je ipak ime
"srpski Cercil" dao samo Ivici Dacicu.

Bojan

pre 10 godina

U iluziji ste Vi gospodine Dačiću,
Vi vodite MUP na način da su partokratija i nepotizam dostigli vrhunac.

Već 5 godina čekam posao sa diplomom Kriminalističko-policijske Akademije, i svaki put kada su mi vraćena dokumenta odgovor je bio "Trenutno nam nisu potrebni kadrovi sa Vašom stručnom spremom"... Ako policiji nisu potrebni diplomirani oficiri policije, onda ne znam verovatno je deficit kadrova sa višom vaspitačkom ili poljoprivrednim fakultetom (ne želeći pri tom da omaložavam isti, ali svako ima svoj domen rada)...

Imali ste dovoljno vremena NISTE napravili sistem, sada je vreme za neke nove ljude, (sa druge strane ne aludiram na Tadića, ni on nije izgradio sistem, a imao je šansu za to...)...

Dosta mojih kolega ima isti problem, i sada čekamo formiranje nove Vlade Srbije, ukoliko se ponovi isti problem, moraćemo pred Vladu pa štrajk glađu, jer ne vidimo drugo rešenje...

Miloš Čvorović

pre 10 godina

Nadam se da će ih Vučić ipak sve malo izvući za uši i primiriti, on trenutno jedini ima veštine i moći za to.
Ali, Boris Tadić ipak nije Čeda Jovanović, kao što ni Ivica Dačić nije Čeda Jovanović - pri čemu pod ČJ vidim kao apsolutnu nulu srpskog političkog impulsa, potpunu prazninu Druge Srbije. Ne smemo ni zaboraviti da će jedan deo glasačkog tela uvek podržavati SPS bez obzira na sve, pa i moji roditelji uvek glasaju za njih, to nije samo stvar ideologije nego i generacijska stvar, itd. Mislim da Tadić ne bi smeo opet ignorisati taj deo populacije.
Dakle, sa kim god da Vučić udje u koaliciju neće to biti sasvim loše, i ima tu mesta za sve. Ipak bi se trebalo razmišljati o konceptu svenarodne vlade ('vlada nacionalnog spasa' možda je prejaka termin)... Bilo je tu mesta i za jedan DSS, mislim da je na izborima trebalo da mu damo makar još jednu šansu, ali barem smo se rešili LDP-a, to je bilo na mestu.

Aleksandar

pre 10 godina

I dalje vise vole svoje fotelje. I dalje razmisljaju, ko ce s' kim i kako ce. Dok ih boli uvo za narod. A narod glup, glup samo tako.

Vladimir

pre 10 godina

Ovaj se poziva na podršku naroda,a tog istog Tadića je na prošlim izborima ucenjivao iako je bio duplo slabiji,Najveće zlo naše političke scene,višegodišnja pijavica i štetočina.
Ovog pod hitno treba odvojiti od pozicija,inače,propadosmo.

naprednjak

pre 10 godina

Tadic nikoga ne ucenjuje niti je u prilici!To sto nece u vladu sa SPS je princip i ne znam zasto se Dacic buni?!Na kraju krajeva nisu svi kao on zeljni vlasti...

Vladimir

pre 10 godina

Ovaj se poziva na podršku naroda,a tog istog Tadića je na prošlim izborima ucenjivao iako je bio duplo slabiji,Najveće zlo naše političke scene,višegodišnja pijavica i štetočina.
Ovog pod hitno treba odvojiti od pozicija,inače,propadosmo.

Balkan

pre 10 godina

Meni je normalno da sa nekim ne mozes da radis, a sto ti Ivice mozes sa svima, to govori koliko vam je stalo do vlasti. Kako da ti nisi ministar ili Bajatovic da nije direktor. Ako ne udjete u vlast, raspada se SPS kad lopovluk izadje na videlo.

Kragujevcanin

pre 10 godina

Voleo bih da vidim koliko bi glasova na izborima Dacic dobio kada bi izasao samostalno ,tj bez penzionera i Palme....covece ni cenzus ne bi prosao prema tome u rupu se nabi i cuti...tu ti je i mesto!!!

Vlajko

pre 10 godina

Mora da si ti njega uslovljavao 2008 i 2012 godine pa ti sada vraća istom merom, u svakom slučaju ni jedan, ni drugi nisu zaslužili da udju u Vladu koja će izvaditi Srbiju iz teške situacije, obojica su imali prilike kada su bili nosioci vlasti u ranijem periodu, pa smo svedoci kako se sve to završilo!!

Faf

pre 10 godina

To što je Dačić u pravu u vezi sa Tadićem, ne menja fakat da je Tadić u pravu u vezi sa Dačićem. SPS je od svog osnivanja donosio samo jad i čemer Srbiji. Vučić ako išta dobro misli Srbiji treba da zatreba SPS i pospe ga krečom.

acomurija

pre 10 godina

Šta te briga Ivice - sve dok si izvan marice!
Od lažnog imena stranke, preko unakaženja policije u zadnjih 6 godina, "afera motocikli" koju još niko ne pominje, "afera prisliškivanje", "afera Veljović", Banane, žandarmi u rodnom kraju - svi krivi samo Dačić i Veljović nevini - u petu?
Otpevao si Dačiću, i tvoji ministri, ostaje još posao turističkog vodiča po Kale-Kalemegdanu-planini.
Srbijo, nek je sa srećom.

Ivo Andric

pre 10 godina

"Teško onom koji mora nekog drugog da unizi da bi se sam uzdigao"!!!

Lepo receno gospodine Dacicu, samo sto u ovoj recenici ja vidim SVE vas, apsolutno SVE!
Svi ste VI nekog unizili, ponizili, zgazili samo da biste se vlasti docepali. I vi i tadicevci!

cebence, pa `ajd ...

pre 10 godina

A zasto se Dacic toliko nervira, oko izjave jednog "marginalca" kao sto je Tadic?
Da li to Dacic shvata, da Tadic bolje stoji kod Vucica od njega i da cak ni sutrasnji zajednicki susret tri lidera (f2f), nece promeniti stav Tadica, da sa njim udje u vladu?
Tadic ne ucenjuje, niti uslovljava, jednostavno je izneo svoj stav, sto je sasvim normalno u konsultacijama. Na Vucicu je da odluci.
Vucic se napraviti vladu sa SVM i Tadicem, samo sa SVM, samo sa Tadicem, ali sa Dacicem, bez Tadica, sigurno nece!
Ivica to zna i zato je malo nervozan.

Sto, ono .. nas narod kaze, da parafraziram Tadica: "Sa Dacicem, ni u crkvu."!

Grotlo

pre 10 godina

Sps je 2008. prošao kroz iglene uši sa 5,5 % sa sve Pupsom i Palmom. ...tako da čim ostanu bez funkcija nestaju kao bakterija koja nema na čemu da parazitira.

Danijel

pre 10 godina

Setimo se Tadica pre par godina.. 200000 novih radnih mesta ako glasate za nas ,onda reklame ako glasate za njih vratice vas u devedesete ,onda uz pomoc Mladje Dinkica obecavali 1000 eura ,od kojih nije bilo nista.Dinkic govorio ako Nikolic pobedi Tadica na precednickih izborima nece biti nista od 1000 eura i na kraju znamo kako je proslo i posle svega imaju obraza i smisljaju izgovore.Ja da sam na njihovom mestu od sramote se nebi mogao pojaviti pred narod.

Mirka LJ

pre 10 godina

Da nije zalosno bilo bi smesno. Covek ima toliko godina iskustva u politici pa dozvoli sebi da uslovljava u ovakvoj situaciji . Mislim da Vucic treba da mu pozeli srecan put ili ostanak u opoziciji. Vlast nije za malu ljubomornu decu.
Tadicu bi ovo zaista trebao da bude kraj. Covek definitivno vise ne razmislja ispravno. Moze njemu da smeta Dacic ...ali zasto smatra da se on uopšte nesšto pita. Da li ga je Vucic uopšte pitao .
Najbolje bi bilo da naprednjaci sami udju u vlast. Da sami budu i odgovorni i zasluzni . Osim toga narod je tako i glasao . Ovi jos nisu ni usli a vec su poceli sa kojekakvim ucenjivanjem. Smesno.

JA

pre 10 godina

Tadic je u potpuno u pravu. SPS je parazit koji razara Srbiju.Unistili su Galeniku,Srbijagas,Dunavosiguranje,Srbijasume i sta jos treba da uniste da bi bili izbrisani.Vucic ako ih ostavi u Vladi gresi i to cemu se vratiti kao bumerang.

Mortisa

pre 10 godina

Neverovatno. Do juce su ova dvojica bili u ljubavi . Sada kada su se razveli , svadjaju se ko ce vise da uzme od vlasti. Na zalost u ovom slucaju Tadic je zaboravio da se pravi malo drugacja vlast, da dolazi malo drugacije vreme ... i da se nece raditi onako kako je on navikao. Naime, nece se krasti tako da to traje godinama i da se ne odgovara za to. Na iskorenjivanju mita i korupcije radice se svakodnevno. Ovo uslovljavanje podseca na malu decu , pokazala se velika doza neozbiljnosti . Ne shvataju da njihov ulazak u vladu pa i nije bas tako siguran. Niko nije glasao za njih a opet ce tu biti, umesto da budu zahvalni. Vucic ce to lako da presece kao do sada sto je to radio . mislim da to ne smeju da gube iz svoje svesti.

Kotur

pre 10 godina

Tadic ima problem ljubomore koja se u politici bas i ne isplati . Takodje ima i problem osvetoljublja sto najcesce dovodi do toga da se naprave jako ozbiljne greske u koracima koje upravo i pravi. Najbolje bi bilo da se ide bez njega u vlast. Nije neophodan ! Ako bas ima jaku zelju , moze da pomogne i iz opozicije . Ustvari to bi mozda i bilo najbolje. Vucicu je verovatno i vise nego jasno koliko neozbiljno shvata Tadic ono sto mu se nudi ili ono sto zapravo trazi. Njegovo prisustvo u Vladi i nije od presudnog znacaja, to svi znaju samo on bas nije obavesten bas o tome. Treba ga mozda podsetiti. Tadic vise nije nikakv faktor u ovoj drzavi.

adio opozicijo

pre 10 godina

Očito su očekivanja i jednog i drugog veća od njihovih mogućnosti ali i od dosadašnjih "zasluga"! Ni vizije ni realnosti!

dako

pre 10 godina

Ni Dacic ni Tadic nisu bas pozeljni za gledati u vladi, jer su pokazali predhodnih godina da su ljudi koji ne postuju principe svaki na svoj nacin, ali u svakom slucaju manje zlo je da samo jedan bude clan vlade ako se tako mora, jer nam rogovi u vreci zaista ne trebaju.

Bojan

pre 10 godina

U iluziji ste Vi gospodine Dačiću,
Vi vodite MUP na način da su partokratija i nepotizam dostigli vrhunac.

Već 5 godina čekam posao sa diplomom Kriminalističko-policijske Akademije, i svaki put kada su mi vraćena dokumenta odgovor je bio "Trenutno nam nisu potrebni kadrovi sa Vašom stručnom spremom"... Ako policiji nisu potrebni diplomirani oficiri policije, onda ne znam verovatno je deficit kadrova sa višom vaspitačkom ili poljoprivrednim fakultetom (ne želeći pri tom da omaložavam isti, ali svako ima svoj domen rada)...

Imali ste dovoljno vremena NISTE napravili sistem, sada je vreme za neke nove ljude, (sa druge strane ne aludiram na Tadića, ni on nije izgradio sistem, a imao je šansu za to...)...

Dosta mojih kolega ima isti problem, i sada čekamo formiranje nove Vlade Srbije, ukoliko se ponovi isti problem, moraćemo pred Vladu pa štrajk glađu, jer ne vidimo drugo rešenje...

Obraz, sta to bese?

pre 10 godina

Tadic je vise puta dokazao i sada ponovo dokazuje da ne vidi nikoga i nista sem sebe i to svoju iskrivljenu i superiornu sliku.
Da ima imalo obraza, vise se NIKADA ne bi pojavio na politickoj sceni posle svega sto NIJE uradio kad je mogao.
Ali, ocigledno, njega iskljucivo interesuje kako da se opet nakaci na siguran izvor prihoda i nista vise.

naprednjak

pre 10 godina

Tadic nikoga ne ucenjuje niti je u prilici!To sto nece u vladu sa SPS je princip i ne znam zasto se Dacic buni?!Na kraju krajeva nisu svi kao on zeljni vlasti...

N.beograđanin

pre 10 godina

Gospodine dačić, pošto vas dobro služi sećanje, podsetite nas i na sledeće 1. Šta se desilo sa aferom kofer? 2. Šta su slavili navijači sa kriminalnim dosijeima sa vama u vašoj stranci? 3. Šta je s galenikom? 4. Šta je sa dunav osiguranjem? 5. Šta je sa kilometrima autoputa najavljivanim od strane vaših funkcionera? Toliko, a posle objasnite kako ste tadića i čedu napadali oko kosova a danas se da tačijem grlite po briselu?

Frle

pre 10 godina

Boris Tadic je definitivno entitet izgubljen u prostoru i veremenu.Posten.
Pored zestokog marketinga, skupih odela i Rolex satova svet je ipak ime
"srpski Cercil" dao samo Ivici Dacicu.

Posmatrač

pre 10 godina

Vreme je da g. Tadić napravi političku pauzu i da se ne meša tamo gde mu nije mesto. Nije on taj koji može da određuje ko će biti deo vlasti. Narod je upoznat sa politikom koju je on vodio i ljudi su na izborima jasno rekli šta misle o tome.

Metohija

pre 10 godina

Koliko gresite g-dine Dacicu. Kazete - Podsećam da je upravo posle odlaska Tadića Srbija postigla istorijski uspehv promenila je sliku o sebi i svoj međunarodni položaj... E, da nije bilo Tadiceve politike koju ste (ko to jos ne vidi?) SVI iz sadasnje vlasti prihvatili, ne da ne biste promenili sliku kako kazete, nego bi gurnuli zemlju u duboku jamu.
A, zasto se slazem da ste bas vi promenili sliku o Srbiji - zato sto ste se, barem deklarativno i za sada, promenili vi i vase kolege iz vlade. Svet sa DS-om, LDP-om i sl. nikada i nije imao problem, ali je veliki deo zemlje koje ste personifikovali ,,nekdasnji'' vi svadjao zemlju s kim god je stigao. Dakle, zemlja jeste u ocima stranaca bolja jer ste se svrstali u saveznike, a ne zato sto ste vi nesto dobro za semlju uradili - znate da niste, naprotiv.

wewewe

pre 10 godina

svi se samo grabe za fotelje.niko ne govori kakav je program i plan koji nudi SNS i Vucic.sve ovo deluje da nije zrelo da udje u novu vladu

Miloš Čvorović

pre 10 godina

Nadam se da će ih Vučić ipak sve malo izvući za uši i primiriti, on trenutno jedini ima veštine i moći za to.
Ali, Boris Tadić ipak nije Čeda Jovanović, kao što ni Ivica Dačić nije Čeda Jovanović - pri čemu pod ČJ vidim kao apsolutnu nulu srpskog političkog impulsa, potpunu prazninu Druge Srbije. Ne smemo ni zaboraviti da će jedan deo glasačkog tela uvek podržavati SPS bez obzira na sve, pa i moji roditelji uvek glasaju za njih, to nije samo stvar ideologije nego i generacijska stvar, itd. Mislim da Tadić ne bi smeo opet ignorisati taj deo populacije.
Dakle, sa kim god da Vučić udje u koaliciju neće to biti sasvim loše, i ima tu mesta za sve. Ipak bi se trebalo razmišljati o konceptu svenarodne vlade ('vlada nacionalnog spasa' možda je prejaka termin)... Bilo je tu mesta i za jedan DSS, mislim da je na izborima trebalo da mu damo makar još jednu šansu, ali barem smo se rešili LDP-a, to je bilo na mestu.

Aleksandar

pre 10 godina

I dalje vise vole svoje fotelje. I dalje razmisljaju, ko ce s' kim i kako ce. Dok ih boli uvo za narod. A narod glup, glup samo tako.

milan

pre 10 godina

Dačiću ni ti nisi svestan da danas može bez tebe isto tako i gubiš iz vida da jesi bio premijer ali u senci Vučića. Zašto Tadić da ne kaže svoje mišljenje i ako ostane dostojan tom stavu pokazao bi više dostojanstva nego ti što u suštini i nije tako veliki problem.

Baksuz2

pre 10 godina

Po prvi put moram da se slozim sa Dacicem.Tadiceva stranka se ponasa kao da je neki faktor koji je dobio 20 % na izborima,a ne jedva preko cenzusa.Nije ni Ivica mnogo bolji,ali bar je realan u oceni stanja posle izbora.Tadicu treba neko da javi da vise nije u poziciji da bilo sta uslovljava.

Goran

pre 10 godina

Obijica su isti. Kao da nije isto slepilo imao Dacic kada mu je bio dobar pa los ili los pa dobar i Milosevic i Kostunica i Tadic i Dinkic i Vucic. I on bi jedva presao cenzus bez Palme i penzionera. Koji je pa program SPS osim da ostanu na vlasti po svaku cenu sa bilo kime ko je u nekom momentu glavni.

ŠALJIVDŽIJA

pre 10 godina

Ovo sa Dačićem i Tadićem mi liči na onu pesmu "kad se ljubav u mržnju pretvori".Kako su lepi i složni bili dok su nas zajedno pljačkali.

branko

pre 10 godina

Nisam poštovalac buckovog lika i dela, ali ovaj put je u pravu. Ko zna kakve bi zahteve Tadić imao i kako bi se to odrazilo na rad vlade ako Vučić pristane na ovaj botin zahtev.

Branković is back

pre 10 godina

Najveće slepilo bilo je 2008., kada je Tadić reinkarnisao SPS. Ovi su to obilato iskoristili za svoje lične ciljeve. Opečeni Tadić je naučio lekciju, mada DS, ili sad NDS apsolutno snosi odgovornost za promašaje u vreme njihove vladavine. Prokockali su istorijsku šansu za Srbiju.

ko ti kriv

pre 10 godina

Ko ti je kriv Ivice kad ti Miki Rakic nije mentor kao Tadicu i Vucicu.
Ne bi ovaj napusto DS da nije sve unapred dogovoreno sa Vucicem.
Dobio zadatak covek da rasturi DS, sad jos tebe da izbaci iz kombinacije, a sta ce dobiti za uzvrat, to ce se odrediti na "stranackim organima" SNS.Treba samo da aminuju svi ono sto je Vucic smislio.
A to sto Vucic sad ima 158 poslanika, to ste trebali ti i Tadic da razmisljate ranije jer vas dvojica ste mu to direktno omogucili.

Jbg

pre 10 godina

Reče čovek koji je izjavio ...
"Možda se ne zna ko je novi predsednik Srbije, ali se zna ko je novi premijer ..."
Only in Serbia :-D

Kolega Jaric

pre 10 godina

Svi ste vi iluzije, trikovi i prevare.Samo gledate kako da se nakacite Vucicu i naberet neki poen, jer ste svesni da ste protiv njega u izgubljenoj bitci unapred. Verujem da see svaku noc molite bogu da vas Vucic uzme u vladu, a pristacete na sve.

Zmaj

pre 10 godina

Narod jeste vrhovni politicki sudija, ali kajmak od izbora kupe igraci-politicari. Sudija na kraju uvek ispadne glup i dobije mrvice, a igraci koji inace ne mogu igrati bez sudije pokupe sve. I svaki put igraci ubedjuju sudiju da ce u sledecoj utakmici bidi veca isplata za sudiju i svaki put ga zavrnu, a on jadan nikako da shvati. Ovo je u kratkim crtama realnost Srbije.

Eddie

pre 10 godina

Iluzionizam i opsenarstvo je i fah SPS, isto kao i Tadićeve "vizije". Onaj ko ne priča praznu priču, na poslednjim izborima dobio je apsolutnu podršku građana.

klojfert

pre 10 godina

Kako bi se tek Tadic ponasao da je on na mestu Vucica? Umesto da kaze da je na raspolaganju da pruzi svu pomoc koja bi mu se trazila u reformama, on sad nasao da uslovljava. To je samo dokaz njegove nesvesnosti u kojoj je situaciji zemlja ali i on sam. Samo pokazuje da mu je i participiranje u opoziciji previse.

Svetlana

pre 10 godina

Nevoljno ću se složiti sa gospodinom Dačićem. Tadić se zaista ponaša kao da ne razmišlja trezveno i logično u zadnje vreme. Nikako ne može da shvati da je njegovo vreme političkog velikana prošlo, da je konačno data šansa drugoj opciji i da sada njegov puki opstanak zavisi od SNS-a,što je odlično.

Uroš

pre 10 godina

Dačić je lepo definisao Tadića, kao da je Tadić zaboravio ko o svemu u stvari odlučuje. To je narod, rekao je šta misli o svima. A nakon svega, Tadić daje sebi slobodu i pokušava da Vučića uslovljava. navodno bi u vlast, jer je trenutak da se pre svega zemlji pomogne, ali neće ako je tamo i Dačić! Licemerno, nema šta. Ako se želi zemlji pomoći, onda nema uslovljavanja, pogotovo ne tako smešnim, nezrelim stavom.

Dana

pre 10 godina

Nije vreme ni za kakve iluzije. Ko je god spreman da sprovodi ekonomske reforme koje su osnovni uslov za poboljšanje životnog standarda građana , dobro je došao u novu vladu. Naravno da ne sme biti nikakvih ucenjivanja ni uslovljavanja.

Mackica

pre 10 godina

Bravo, Ivice, ako si mu rekao. On ce da se nadje pametan da ucenjuje Vucica sa tobom. Hm... Ne moze to tako. Ipak si ti osvojio tri puta vise glasova od njega. Svasta i on da se nesto kao pita. E pa ne moze. Sva sreca, pa se ne pitas ni ti. Ahahahaha...Pita se Vucic i on odlucuje o svemu, pa kako vam on presudi.

Кристина Обрадовић

pre 10 godina

Велика врлина садшње власти је њена праведност, и борба за истину и поштен рад. Вучићево мишљење свакако неће бити условљено нечијим мишљењем или ставом, него ће бити засновано на основу бољег и успешнијег доприноса развоју наше државе, бољим и ефикаснијим реформама...оним што ће допринети бољем животу у Србији.

Bojan

pre 10 godina

U iluziji ste Vi gospodine Dačiću,
Vi vodite MUP na način da su partokratija i nepotizam dostigli vrhunac.

Već 5 godina čekam posao sa diplomom Kriminalističko-policijske Akademije, i svaki put kada su mi vraćena dokumenta odgovor je bio "Trenutno nam nisu potrebni kadrovi sa Vašom stručnom spremom"... Ako policiji nisu potrebni diplomirani oficiri policije, onda ne znam verovatno je deficit kadrova sa višom vaspitačkom ili poljoprivrednim fakultetom (ne želeći pri tom da omaložavam isti, ali svako ima svoj domen rada)...

Imali ste dovoljno vremena NISTE napravili sistem, sada je vreme za neke nove ljude, (sa druge strane ne aludiram na Tadića, ni on nije izgradio sistem, a imao je šansu za to...)...

Dosta mojih kolega ima isti problem, i sada čekamo formiranje nove Vlade Srbije, ukoliko se ponovi isti problem, moraćemo pred Vladu pa štrajk glađu, jer ne vidimo drugo rešenje...

Aleksandar

pre 10 godina

I dalje vise vole svoje fotelje. I dalje razmisljaju, ko ce s' kim i kako ce. Dok ih boli uvo za narod. A narod glup, glup samo tako.

Metohija

pre 10 godina

Koliko gresite g-dine Dacicu. Kazete - Podsećam da je upravo posle odlaska Tadića Srbija postigla istorijski uspehv promenila je sliku o sebi i svoj međunarodni položaj... E, da nije bilo Tadiceve politike koju ste (ko to jos ne vidi?) SVI iz sadasnje vlasti prihvatili, ne da ne biste promenili sliku kako kazete, nego bi gurnuli zemlju u duboku jamu.
A, zasto se slazem da ste bas vi promenili sliku o Srbiji - zato sto ste se, barem deklarativno i za sada, promenili vi i vase kolege iz vlade. Svet sa DS-om, LDP-om i sl. nikada i nije imao problem, ali je veliki deo zemlje koje ste personifikovali ,,nekdasnji'' vi svadjao zemlju s kim god je stigao. Dakle, zemlja jeste u ocima stranaca bolja jer ste se svrstali u saveznike, a ne zato sto ste vi nesto dobro za semlju uradili - znate da niste, naprotiv.

Vladimir

pre 10 godina

Ovaj se poziva na podršku naroda,a tog istog Tadića je na prošlim izborima ucenjivao iako je bio duplo slabiji,Najveće zlo naše političke scene,višegodišnja pijavica i štetočina.
Ovog pod hitno treba odvojiti od pozicija,inače,propadosmo.

Baksuz2

pre 10 godina

Po prvi put moram da se slozim sa Dacicem.Tadiceva stranka se ponasa kao da je neki faktor koji je dobio 20 % na izborima,a ne jedva preko cenzusa.Nije ni Ivica mnogo bolji,ali bar je realan u oceni stanja posle izbora.Tadicu treba neko da javi da vise nije u poziciji da bilo sta uslovljava.

branko

pre 10 godina

Nisam poštovalac buckovog lika i dela, ali ovaj put je u pravu. Ko zna kakve bi zahteve Tadić imao i kako bi se to odrazilo na rad vlade ako Vučić pristane na ovaj botin zahtev.

Frle

pre 10 godina

Boris Tadic je definitivno entitet izgubljen u prostoru i veremenu.Posten.
Pored zestokog marketinga, skupih odela i Rolex satova svet je ipak ime
"srpski Cercil" dao samo Ivici Dacicu.

Danijel

pre 10 godina

Setimo se Tadica pre par godina.. 200000 novih radnih mesta ako glasate za nas ,onda reklame ako glasate za njih vratice vas u devedesete ,onda uz pomoc Mladje Dinkica obecavali 1000 eura ,od kojih nije bilo nista.Dinkic govorio ako Nikolic pobedi Tadica na precednickih izborima nece biti nista od 1000 eura i na kraju znamo kako je proslo i posle svega imaju obraza i smisljaju izgovore.Ja da sam na njihovom mestu od sramote se nebi mogao pojaviti pred narod.

Miloš Čvorović

pre 10 godina

Nadam se da će ih Vučić ipak sve malo izvući za uši i primiriti, on trenutno jedini ima veštine i moći za to.
Ali, Boris Tadić ipak nije Čeda Jovanović, kao što ni Ivica Dačić nije Čeda Jovanović - pri čemu pod ČJ vidim kao apsolutnu nulu srpskog političkog impulsa, potpunu prazninu Druge Srbije. Ne smemo ni zaboraviti da će jedan deo glasačkog tela uvek podržavati SPS bez obzira na sve, pa i moji roditelji uvek glasaju za njih, to nije samo stvar ideologije nego i generacijska stvar, itd. Mislim da Tadić ne bi smeo opet ignorisati taj deo populacije.
Dakle, sa kim god da Vučić udje u koaliciju neće to biti sasvim loše, i ima tu mesta za sve. Ipak bi se trebalo razmišljati o konceptu svenarodne vlade ('vlada nacionalnog spasa' možda je prejaka termin)... Bilo je tu mesta i za jedan DSS, mislim da je na izborima trebalo da mu damo makar još jednu šansu, ali barem smo se rešili LDP-a, to je bilo na mestu.

Kragujevcanin

pre 10 godina

Voleo bih da vidim koliko bi glasova na izborima Dacic dobio kada bi izasao samostalno ,tj bez penzionera i Palme....covece ni cenzus ne bi prosao prema tome u rupu se nabi i cuti...tu ti je i mesto!!!

naprednjak

pre 10 godina

Tadic nikoga ne ucenjuje niti je u prilici!To sto nece u vladu sa SPS je princip i ne znam zasto se Dacic buni?!Na kraju krajeva nisu svi kao on zeljni vlasti...

Goran

pre 10 godina

Obijica su isti. Kao da nije isto slepilo imao Dacic kada mu je bio dobar pa los ili los pa dobar i Milosevic i Kostunica i Tadic i Dinkic i Vucic. I on bi jedva presao cenzus bez Palme i penzionera. Koji je pa program SPS osim da ostanu na vlasti po svaku cenu sa bilo kime ko je u nekom momentu glavni.

JA

pre 10 godina

Tadic je u potpuno u pravu. SPS je parazit koji razara Srbiju.Unistili su Galeniku,Srbijagas,Dunavosiguranje,Srbijasume i sta jos treba da uniste da bi bili izbrisani.Vucic ako ih ostavi u Vladi gresi i to cemu se vratiti kao bumerang.

Balkan

pre 10 godina

Meni je normalno da sa nekim ne mozes da radis, a sto ti Ivice mozes sa svima, to govori koliko vam je stalo do vlasti. Kako da ti nisi ministar ili Bajatovic da nije direktor. Ako ne udjete u vlast, raspada se SPS kad lopovluk izadje na videlo.

Mirka LJ

pre 10 godina

Da nije zalosno bilo bi smesno. Covek ima toliko godina iskustva u politici pa dozvoli sebi da uslovljava u ovakvoj situaciji . Mislim da Vucic treba da mu pozeli srecan put ili ostanak u opoziciji. Vlast nije za malu ljubomornu decu.
Tadicu bi ovo zaista trebao da bude kraj. Covek definitivno vise ne razmislja ispravno. Moze njemu da smeta Dacic ...ali zasto smatra da se on uopšte nesšto pita. Da li ga je Vucic uopšte pitao .
Najbolje bi bilo da naprednjaci sami udju u vlast. Da sami budu i odgovorni i zasluzni . Osim toga narod je tako i glasao . Ovi jos nisu ni usli a vec su poceli sa kojekakvim ucenjivanjem. Smesno.

ŠALJIVDŽIJA

pre 10 godina

Ovo sa Dačićem i Tadićem mi liči na onu pesmu "kad se ljubav u mržnju pretvori".Kako su lepi i složni bili dok su nas zajedno pljačkali.

cebence, pa `ajd ...

pre 10 godina

A zasto se Dacic toliko nervira, oko izjave jednog "marginalca" kao sto je Tadic?
Da li to Dacic shvata, da Tadic bolje stoji kod Vucica od njega i da cak ni sutrasnji zajednicki susret tri lidera (f2f), nece promeniti stav Tadica, da sa njim udje u vladu?
Tadic ne ucenjuje, niti uslovljava, jednostavno je izneo svoj stav, sto je sasvim normalno u konsultacijama. Na Vucicu je da odluci.
Vucic se napraviti vladu sa SVM i Tadicem, samo sa SVM, samo sa Tadicem, ali sa Dacicem, bez Tadica, sigurno nece!
Ivica to zna i zato je malo nervozan.

Sto, ono .. nas narod kaze, da parafraziram Tadica: "Sa Dacicem, ni u crkvu."!

milan

pre 10 godina

Dačiću ni ti nisi svestan da danas može bez tebe isto tako i gubiš iz vida da jesi bio premijer ali u senci Vučića. Zašto Tadić da ne kaže svoje mišljenje i ako ostane dostojan tom stavu pokazao bi više dostojanstva nego ti što u suštini i nije tako veliki problem.

Eddie

pre 10 godina

Iluzionizam i opsenarstvo je i fah SPS, isto kao i Tadićeve "vizije". Onaj ko ne priča praznu priču, na poslednjim izborima dobio je apsolutnu podršku građana.

Faf

pre 10 godina

To što je Dačić u pravu u vezi sa Tadićem, ne menja fakat da je Tadić u pravu u vezi sa Dačićem. SPS je od svog osnivanja donosio samo jad i čemer Srbiji. Vučić ako išta dobro misli Srbiji treba da zatreba SPS i pospe ga krečom.

dako

pre 10 godina

Ni Dacic ni Tadic nisu bas pozeljni za gledati u vladi, jer su pokazali predhodnih godina da su ljudi koji ne postuju principe svaki na svoj nacin, ali u svakom slucaju manje zlo je da samo jedan bude clan vlade ako se tako mora, jer nam rogovi u vreci zaista ne trebaju.

Vlajko

pre 10 godina

Mora da si ti njega uslovljavao 2008 i 2012 godine pa ti sada vraća istom merom, u svakom slučaju ni jedan, ni drugi nisu zaslužili da udju u Vladu koja će izvaditi Srbiju iz teške situacije, obojica su imali prilike kada su bili nosioci vlasti u ranijem periodu, pa smo svedoci kako se sve to završilo!!

N.beograđanin

pre 10 godina

Gospodine dačić, pošto vas dobro služi sećanje, podsetite nas i na sledeće 1. Šta se desilo sa aferom kofer? 2. Šta su slavili navijači sa kriminalnim dosijeima sa vama u vašoj stranci? 3. Šta je s galenikom? 4. Šta je sa dunav osiguranjem? 5. Šta je sa kilometrima autoputa najavljivanim od strane vaših funkcionera? Toliko, a posle objasnite kako ste tadića i čedu napadali oko kosova a danas se da tačijem grlite po briselu?

klojfert

pre 10 godina

Kako bi se tek Tadic ponasao da je on na mestu Vucica? Umesto da kaze da je na raspolaganju da pruzi svu pomoc koja bi mu se trazila u reformama, on sad nasao da uslovljava. To je samo dokaz njegove nesvesnosti u kojoj je situaciji zemlja ali i on sam. Samo pokazuje da mu je i participiranje u opoziciji previse.

Uroš

pre 10 godina

Dačić je lepo definisao Tadića, kao da je Tadić zaboravio ko o svemu u stvari odlučuje. To je narod, rekao je šta misli o svima. A nakon svega, Tadić daje sebi slobodu i pokušava da Vučića uslovljava. navodno bi u vlast, jer je trenutak da se pre svega zemlji pomogne, ali neće ako je tamo i Dačić! Licemerno, nema šta. Ako se želi zemlji pomoći, onda nema uslovljavanja, pogotovo ne tako smešnim, nezrelim stavom.

acomurija

pre 10 godina

Šta te briga Ivice - sve dok si izvan marice!
Od lažnog imena stranke, preko unakaženja policije u zadnjih 6 godina, "afera motocikli" koju još niko ne pominje, "afera prisliškivanje", "afera Veljović", Banane, žandarmi u rodnom kraju - svi krivi samo Dačić i Veljović nevini - u petu?
Otpevao si Dačiću, i tvoji ministri, ostaje još posao turističkog vodiča po Kale-Kalemegdanu-planini.
Srbijo, nek je sa srećom.

Kotur

pre 10 godina

Tadic ima problem ljubomore koja se u politici bas i ne isplati . Takodje ima i problem osvetoljublja sto najcesce dovodi do toga da se naprave jako ozbiljne greske u koracima koje upravo i pravi. Najbolje bi bilo da se ide bez njega u vlast. Nije neophodan ! Ako bas ima jaku zelju , moze da pomogne i iz opozicije . Ustvari to bi mozda i bilo najbolje. Vucicu je verovatno i vise nego jasno koliko neozbiljno shvata Tadic ono sto mu se nudi ili ono sto zapravo trazi. Njegovo prisustvo u Vladi i nije od presudnog znacaja, to svi znaju samo on bas nije obavesten bas o tome. Treba ga mozda podsetiti. Tadic vise nije nikakv faktor u ovoj drzavi.

Svetlana

pre 10 godina

Nevoljno ću se složiti sa gospodinom Dačićem. Tadić se zaista ponaša kao da ne razmišlja trezveno i logično u zadnje vreme. Nikako ne može da shvati da je njegovo vreme političkog velikana prošlo, da je konačno data šansa drugoj opciji i da sada njegov puki opstanak zavisi od SNS-a,što je odlično.

adio opozicijo

pre 10 godina

Očito su očekivanja i jednog i drugog veća od njihovih mogućnosti ali i od dosadašnjih "zasluga"! Ni vizije ni realnosti!

Grotlo

pre 10 godina

Sps je 2008. prošao kroz iglene uši sa 5,5 % sa sve Pupsom i Palmom. ...tako da čim ostanu bez funkcija nestaju kao bakterija koja nema na čemu da parazitira.

Mortisa

pre 10 godina

Neverovatno. Do juce su ova dvojica bili u ljubavi . Sada kada su se razveli , svadjaju se ko ce vise da uzme od vlasti. Na zalost u ovom slucaju Tadic je zaboravio da se pravi malo drugacja vlast, da dolazi malo drugacije vreme ... i da se nece raditi onako kako je on navikao. Naime, nece se krasti tako da to traje godinama i da se ne odgovara za to. Na iskorenjivanju mita i korupcije radice se svakodnevno. Ovo uslovljavanje podseca na malu decu , pokazala se velika doza neozbiljnosti . Ne shvataju da njihov ulazak u vladu pa i nije bas tako siguran. Niko nije glasao za njih a opet ce tu biti, umesto da budu zahvalni. Vucic ce to lako da presece kao do sada sto je to radio . mislim da to ne smeju da gube iz svoje svesti.

Posmatrač

pre 10 godina

Vreme je da g. Tadić napravi političku pauzu i da se ne meša tamo gde mu nije mesto. Nije on taj koji može da određuje ko će biti deo vlasti. Narod je upoznat sa politikom koju je on vodio i ljudi su na izborima jasno rekli šta misle o tome.

ko ti kriv

pre 10 godina

Ko ti je kriv Ivice kad ti Miki Rakic nije mentor kao Tadicu i Vucicu.
Ne bi ovaj napusto DS da nije sve unapred dogovoreno sa Vucicem.
Dobio zadatak covek da rasturi DS, sad jos tebe da izbaci iz kombinacije, a sta ce dobiti za uzvrat, to ce se odrediti na "stranackim organima" SNS.Treba samo da aminuju svi ono sto je Vucic smislio.
A to sto Vucic sad ima 158 poslanika, to ste trebali ti i Tadic da razmisljate ranije jer vas dvojica ste mu to direktno omogucili.

Obraz, sta to bese?

pre 10 godina

Tadic je vise puta dokazao i sada ponovo dokazuje da ne vidi nikoga i nista sem sebe i to svoju iskrivljenu i superiornu sliku.
Da ima imalo obraza, vise se NIKADA ne bi pojavio na politickoj sceni posle svega sto NIJE uradio kad je mogao.
Ali, ocigledno, njega iskljucivo interesuje kako da se opet nakaci na siguran izvor prihoda i nista vise.

wewewe

pre 10 godina

svi se samo grabe za fotelje.niko ne govori kakav je program i plan koji nudi SNS i Vucic.sve ovo deluje da nije zrelo da udje u novu vladu

Kolega Jaric

pre 10 godina

Svi ste vi iluzije, trikovi i prevare.Samo gledate kako da se nakacite Vucicu i naberet neki poen, jer ste svesni da ste protiv njega u izgubljenoj bitci unapred. Verujem da see svaku noc molite bogu da vas Vucic uzme u vladu, a pristacete na sve.

Ivo Andric

pre 10 godina

"Teško onom koji mora nekog drugog da unizi da bi se sam uzdigao"!!!

Lepo receno gospodine Dacicu, samo sto u ovoj recenici ja vidim SVE vas, apsolutno SVE!
Svi ste VI nekog unizili, ponizili, zgazili samo da biste se vlasti docepali. I vi i tadicevci!

Mackica

pre 10 godina

Bravo, Ivice, ako si mu rekao. On ce da se nadje pametan da ucenjuje Vucica sa tobom. Hm... Ne moze to tako. Ipak si ti osvojio tri puta vise glasova od njega. Svasta i on da se nesto kao pita. E pa ne moze. Sva sreca, pa se ne pitas ni ti. Ahahahaha...Pita se Vucic i on odlucuje o svemu, pa kako vam on presudi.

Branković is back

pre 10 godina

Najveće slepilo bilo je 2008., kada je Tadić reinkarnisao SPS. Ovi su to obilato iskoristili za svoje lične ciljeve. Opečeni Tadić je naučio lekciju, mada DS, ili sad NDS apsolutno snosi odgovornost za promašaje u vreme njihove vladavine. Prokockali su istorijsku šansu za Srbiju.

Dana

pre 10 godina

Nije vreme ni za kakve iluzije. Ko je god spreman da sprovodi ekonomske reforme koje su osnovni uslov za poboljšanje životnog standarda građana , dobro je došao u novu vladu. Naravno da ne sme biti nikakvih ucenjivanja ni uslovljavanja.

Jbg

pre 10 godina

Reče čovek koji je izjavio ...
"Možda se ne zna ko je novi predsednik Srbije, ali se zna ko je novi premijer ..."
Only in Serbia :-D

Zmaj

pre 10 godina

Narod jeste vrhovni politicki sudija, ali kajmak od izbora kupe igraci-politicari. Sudija na kraju uvek ispadne glup i dobije mrvice, a igraci koji inace ne mogu igrati bez sudije pokupe sve. I svaki put igraci ubedjuju sudiju da ce u sledecoj utakmici bidi veca isplata za sudiju i svaki put ga zavrnu, a on jadan nikako da shvati. Ovo je u kratkim crtama realnost Srbije.

Кристина Обрадовић

pre 10 godina

Велика врлина садшње власти је њена праведност, и борба за истину и поштен рад. Вучићево мишљење свакако неће бити условљено нечијим мишљењем или ставом, него ће бити засновано на основу бољег и успешнијег доприноса развоју наше државе, бољим и ефикаснијим реформама...оним што ће допринети бољем животу у Србији.