Petak, 11.04.2014.

12:40

Za izbacivanje Rusije glasali naši

Članovi srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini SE različito su glasali prilikom usvajanja rezolucije kojom se uskraćuje pravo glasa ruskoj delegaciji.

Izvor: B92

Za izbacivanje Rusije glasali naši IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Alias Pera

pre 10 godina

Protiv sam oduzimanja glasa i smenjivanja ruskih polanika, ali bih bio uzdrzan prilikom glasanja. Valjda je to drzavni stav???
Interesantno da je samo predstavnik LDP tako i glasao!

petak13

pre 10 godina

Da smo čudna država i da do formiranje vlade Srbija prosto nema kozistentan stav o mnogim pitanjima pokazuje i ovo skandalozno glasanje naše delegacije u palamentarnoj skupštine Saveta Evrope gde su naši predstavnic glasali svako po nekakvoj svojoj volju.I dok su članovi SNS i SPS-a zastupali zvanični stav Srbije, dotle su predstavnice DS i gospodin Ilić iz URS-a glasali po svom nahođenju i kako im se trenutno učinilo da je potrebno.Gospođa iz LDP se uzdržala i tako svima u savetu EU pokazali da smo duboko podeljeni među sobom, da smo za probleme koji nas pristiskaju sami krivi i da će nova vlada na čelu sa Vučićem imati mnogo posla da sve ove negativne pojave premontira i dovede u red.

mimi

pre 10 godina

U clanku se nalazi sledeca recenica: "Takođe, Srbija nije jedina zemlja članica PSSE čiji su poslanici različito glasali."
Posle te recenice, ocekivala sam primere zemalja ciji clanovi su glasali razlicito. Medjutim, toga u clanku nema. Ovo nije prvi put da se desavaju ovakvi propusti. Vise puta clanci upucuju na neke vesti, a ne stavljaju linkove za te vesti. Ponekad spominju neke dogadjaje, ali ne pisu ni osnovne informacije o njima, kao sto se to obicno radi, niti navode linkove za clanke koji opisuju te dogadjaju. Veoma cesto spominju ime neke osobe, a ne navode funkciju te osobe. Da li biste mogli da posavetujete novinare da, ukoliko napisu recenicu poput ove, treba da navedu primere zemalja. Ako ne mogu da dodju do te informacije, neka ne napisu onda ni ovu informaciju s obzirom da se ona dovodi u pitanje ukoliko ne postoje dokazi koji bi je potvrdili.
Hvala

Svatoslav II

pre 10 godina

A sada Rusija lepo razmatra da sasvim istupi iz organizacije, pa kao jedan od najvecih finansijera ukine svoje uplate. A oni koji zastupaju teze da poslanici mogu da iznose svoje stavove - apsolutni grese. Polsanik, zastupnik, delegat - prenosi misljenje baze, odnosno vecine koju predstavlja. Poslanici ni u seoskoj mesnoj zajednici ne mogu da iznose svoje teze, jer ce ih u suprotnom seljaci dobrano izbubecati. Dakle, samo stavove baze.

igi

pre 10 godina

Prvo,svaki poslanik ima pravo da razmislja svojom glavom i da glasa po savesti.
Da je u pitanju Kosovo umesto Krima,glasali bi svi ZA. Ovako se pokazalo ko je principijelan,a ko menja stavove sve u zavisnosti od ko je u pitanju.
Naravno da ono sto je Rusija uradila okupacija Krima kako je bilo okupirano i Kosovo,prema tome,princip je isti. A nasa delegacija licemerna. Svaka čast ovim sto su glasali za.
Uostalom,mi nemamo nikakvu obavezu prema Rusiji,niti im ista dugujemo,treba da je nasim poslanicima vazan samo interes Srbije (a ne rusije).

Nešo

pre 10 godina

Ovo je u najmanju ruku neshvatljivo. Da li naši parlamentarci u Savetu Evrope znaju da tamo predstavljaju državu Srbiju , a ne svoje političke partije. Oni su morali da poštuju stav države po pitanju situacija na Krimu i da tako glasaju.Skupština Srbije pod hitno mora da zameni one delegate koji ne poštuju stav države pa neka idu u svoje stranke pa neka tamo glasaju kako god hoće. Baš me interesuje kako će DS i URS reagovati na ovako glasanje njihovih delegata.

Elixir

pre 10 godina

Poslanica LDPa bila "uzdržana", pa da li je to moguće? Jedini logičan odgovor je da je neka ruska NVO upuila poruku zdušne podrške (ili finanskijske inekcije) partiji koja se bori za opstanak nakon fijaska na izborima.
Dokaz da su izdali principe liberalizma, jadno je to što današnja Liberalno Demokratska Partija i Demokratska Stranka nisu ni do kolena srpskim Liberalima Jovana Ristića i Demokratama Ljube Davidovića, jedino je Đinđić bio dostojan takvih ličnosti, eventualno Koštunica ali samo po svom principijalnom stavu nije ga menjao kao prosečan gospodin čarape svagog jutra. A ovi što se savijaju kako vetar duva i to bez gledanja u pravac iz kojeg on duva, e to je za žaljenje...

Pola hrvat-Pola crnogorac

pre 10 godina

Kada mislite da su vam Rusi prijatelji,pa sto su vam ti vasi PRIJATELJI primili one koji su vam odnijeli milijarde i milijarde u vasu MAJKU RUSIJU.....
Pametnome DOSTA

Bez_izvrtanja_cinjenica

pre 10 godina

Sve je isto kao i pre, DS je izdajnik, a SNS-SRS nije. A realnost je da su SNS-SRS i SPS dali KiM Briselskim sporazumom i to po drugi put, prvi put je to bilo Kumanovskim sporazumom 1999.

Bojan_

pre 10 godina

Kako sada komentarisete to da Crna Gora nije glasala. Gdje je sad pljuvanje na sve sto je crnogorsko. Kako kad je bila prica da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji a nije ih uvela...

Bojan

pre 10 godina

Svašta se može naći u komentarima. To dovoljno govori o naciji. Neki, kako sebe zove, Balkanski spijun mix Monti Pajton taksativno navodi kako nam Rusi nisu prijatelji. Jedan od razloga je najskuplji gas. Pa nije to zbog ruske cene već tranzitnih troškova kroz države Evrope. Ali svašta se piše. Verovatno taj Balkanski spijun mix Monti Pajton misli da su nam Amerikanci prijatelji, oni koji su nas bombardovali i zasuli osiromašenim uranijumom.

Winston

pre 10 godina

@Srdjan, Podsetilac, Bob, drago mi je što još ima u ovoj zemlji Srba koji pamte i umeju da se služe mozgom. Nema u politici ljubavi, samo interes. A kraj takvih "prijatelja" kakvi su nam bili Rusi, neprijatelj nam nije ni bio potreban.

A LDP uzdržan...

pre 10 godina

Kao prvo poslanici u SE nisu obavezni da slede državnu politiku Srbije iako bi to bilo poželjno, već zastupaju pre svega politiku stranaka koje su ih tamo delegirale ili lične stavove svakog od izabranih poslanika. Delegacija Srbije u SE reprezentuje stari saziv Skupštine Srbije (zastupljeni predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz istog) i biće promenjena kad se konstituiše novi. Uostalom više puta se dogodilo da poslanici iz iste države u SE zastupaju različite stavove (npr. pojedini konzervativci i laburisti iz V. Britanije).

Ono što je indikativno, jeste da se nazire nova politika DS-a koja će verovato stupiti na snagu čim oteraju Djilasa, a to je da će ova stranka ubrzo ugraditi u svoj program pristupanje Srbije NATO paktu. Nosioci ove politike će verovatno biti Božović i Šutanovac što bi mogao da bude poslednji ekser u DS sanduku s obzirom na krajnje negativan stav građana Srbije u odnosu na to pitanje.

URS ne bih komentarisao, jer to nikad nije bila ozbiljna stranka.

SPAVANJE

pre 10 godina

Sta vas cudi,pa pre par godina je deo nase delegacije glasao PROTIV Srbije u jednoj rezoluciji!Nasi u Savetu Evrope gde,istina,konsultacije traju vrlo dugo,vecinu obrazlozenja=PRESPAVAJU i kad treba da se glasa=dignu ruku i ne znajuci za sta glasaju a Micunovic je svojevremeno vise puta uslikan kako SPAVA.Mi ne znamo "kuda teramo"...i nije ni cudo sto nam se dogadja sta nam se dogadja... :(

Aleks Stanic

pre 10 godina

Ko je poslao ove iz DS-a i URS-a u ovo telo.Mislim da oni pod hitno treba da se zamene zato sto ne predstavljaju i izrazavaju vecinski stav Srbije.To su bre obicni partijski pioni i poslusnici koji rade protiv interesa Srbije!

Ivan

pre 10 godina

Svaka cast clanovima nase delegacije koji su glasali za izbacivanje Rusije i time pokazali hrabrost i doslednost u ovim vrlo groznim vremenima.

Balkanski spijun mix Monti Pajton

pre 10 godina

Koliki FANATIK je potrebno da budes da bi ruse smtrao prijateljem!
1) imamo najskuplji gas
2) jedina zemlja kroz koju ce prolaziti juzni tok je manjinski vlasnik
3) prodat NIS ispod svake trzisne vrednosti za glas u UN
4) koristi presedan Kosova za pripajanje Krima
5) pobegli prvi sa Kosova posle Kumanovskog sporazuma
6) ucenjuju nas sa dugom ako pristupimo EU
7) gurali su nas u sve ratove na bivsoj SFRJ da bi ispitali ozbiljnost NATO i zapada
8) Cuvaju,izdrzavaju i ne zele da nam ispotuce Miru Markovic,zasto,odgovor pod brojem 7
9) 48. tenkovi na madjarskoj granici zbog Titovog NJET
10) pogledajte koji smo na listi prijatelja ruskog naroda u NJIHOVIM ANKETAMA
11) jedini argument nasih rusofila je da nas nisu bombardovali!!! Pa nije ni trebalo jer su nahuskali ceo svet na nas preko Slobe ali su glasali za SVE sankcije protiv NAS kao deo medjunarodne zajednice!!! LUDILO

Апоплекс

pre 10 godina

Изем вам ја математику! Није битно да ли је 3-3=0, већ је могло да буде само 0, тј. да сви буду уздржани!

Не оправдавајте идиотске поступке оних који нас представљају!

hmhm

pre 10 godina

Ne znam kako se sabiraju ti glasovi ali: od sedam glasova 3 su za, 3 su protiv, 1 uzdrzan. Znaci: 3-3=0+0 opet nula. I vuci siti i koze na broju.

Djordje NS

pre 10 godina

@ my way Razumem šta hoćeš da kažeš ali ako želiš da budeš neutralan, kao što ovi naši tvrde, onda nema ono neutralni smo ali ovo, ali ono... Kakvu god odluku donosila EU, ili kakvu god odluku reciprociteta donosila Rusija onda budite dosledni i neutralni. Ali ne, oni su na prvom testu pokazali pravo lice i da su njihove odluke čisto politikantske i za dnevnu upotrebu... Mislim na SNS i SPS jer su oni ti koji tvrde da smo neutralni i da je to zvaničan stav države.

Nikola

pre 10 godina

"Bravo"! Glasajte tako i u svim onim organizacijama gde samo i imamo podrsku Rusije oko nasih bitnih stvari i pitanja, pucajte sami sebi u noge, ovaj narod ima pamcenje musice

Cica

pre 10 godina

@budala: I onda se čudimo što su ovi glasali kako su glasali. Nije jasno kakav to konkretan stav ima Srbija kada je u pitanju Ukrajina. Već smo čili taj stav i on se neće sigurno promeniti.

Jovo s Romanije

pre 10 godina

@alo. Da nisu i ovi ostali trebali da glasaju za one koji su nam okupirali Kosovo , koji su nas tri meseca zasipali kasetnim bombama ubijajući nedužni narod. Da li mislite da to Srbiji odgovara.A šta to Srbija radi kako kaže Rusija. Srbija ne sme zaboravti da Rusija nije glasala za uvođenje sankcija Srbiji od strane Evrope.

my way

pre 10 godina

Meni su u ovoj vesti najinteresantniji članovi SNS-a koji su glasali protiv izbacivanja Rusije. A sve ove dane nas Vučić i Toma ubedjuju kako trebamo da budemo neutralni. Tako oni smatraju neutralnost. E zato i ne treba da bude sloge dok nas vode licemeri i lažovi...
(Djordje NS, 11. april 2014 16:00)

To za licemere i lazove se slazem, sve je to ista politicko lopovska elita, ali glasati protiv rezolucije kojom se kao kaznjava Rusija nije odstupanje od neutralnosti, jer to nije nikakva neutralna rezolucija. Mi nismo protiv Rusije i sasvim je logicno u skladu sa tim glasati protiv antiruske rezolucije.

master

pre 10 godina

Aman,tamo je trebao da ode nas najbolji politicar Toma diploma,on bi njima sve lepo objasnio,Srbija ruska gubernija,sa zadovoljstvom,i zavrsena prica.

if

pre 10 godina

@Srdjan: Pa, "ako se Rusi naljute", kako kazete, tesko da ce vise hteti da nam njihovi demineri o njihovom trosku rasciscavaju teren od bombi i mina, da ce nam slati pomoc za gasenje pozara ili da ce nas na nas zahtev ikada vise zastupati u Savetu bezbednosti.
A ko "nam uzima firme za dzabe" je trebalo da pitate za stotine prodatih firmi za mizerne svote i gde smo mi preuzimali dugove, a ne u slucaju kada se za bombardovanu rafineriju da pola milijarde dolara odn. sa investicijama i preuzetim dugovima preko dve i po milijarde i toga se napravi najuspesnija kompanija u zemlji i jedna od najuspesnijih u regionu.
Ali vas nacin razmisljanja i izrazavanja je vrlo indikativan i daje novu aktuelnost recima Dostojevskog o Slovenima od pre nekih stopedeset godina.
O cenzuri komentara takodje vise nema smisla pricati i ista samo pokazuje svu farsicnost i licemerje onih kojima su puna usta "demokratije" i "slobode govora".

vlada rakovica

pre 10 godina

Ako je zvanična državna politika da smo "neutralni" zašto ne prozivate i ono troje koje su glasali protiv? Ili je naša politika - mislim jedno, govorim drugo, a glasam treće!

sram sram sram

pre 10 godina

“kao prvo pogledajte istoriju gde su bili ti rusi kad je srbiji trebala pomoc nigde!” reče bob rock i osta živ

Pomoć oko čega? Oko zapadnog bombardovanja?
Da nam nije zapad pomogao u Oluji? U Kraini, Bosni, Kosovu, u žutoj kući, Crnoj Gori.. u Savetu bezbednosti? Rusi su krivi što nam zemlju, decu, nas ne očiste ovako obogaćene zapadnim uranijumom?

Sa zapada stiže samo suvo licemerje - ali to je daleko bolje od pogubne kombinacije licemerja, poltronstva i mora biti esencijalne gluposti, koja uspeva ovde
pi

alo

pre 10 godina

pa sta je trebalo da glasaju za ruse? samim tim glasaj uda mzoe neka jaca zemlja da udje na teritorij uslabije i da joj otme deo? da li to srbiji odgovara ili moram oda radimo kak okazu rusi. ak osu nam toliki prijatelji zasto nam nisu pomogli? zasto nam gas recim oprodaj uskuplje nego bilo kojoj evropskoj zemlji. zasto nase radnike izrabljuju razmilsite mal osvojom glavom dokel slusate dikatore

Poreski obveznik

pre 10 godina

Nikakav problem. Imajući u vidu da su poslanici mislili "svojom glavom", molim da ta svojeglavost ne ide na naš račun, jer niti su zastupali Srbiju, niti stranke, niti nas koji smo glasali za stranke (ne poslanike lično). Put i dnevnice država da im ne isplati, bar toliko može. Eto i par hiljada evra za važnije i potrebnije stvari.

Apis

pre 10 godina

Cestitam delegaciji koja je glasala za sankcije.A ovi iz sns i dalje prosipaju demagogiju narodu.Setimo se da je Srbija bila suzdrzana kada se glasalo za uvodjenje sankcija SRJ.Srbija treba da gleda svoj interes.

bob

pre 10 godina

kao prvo pogledajte istoriju gde su bili ti rusi kad je srbiji trebala pomoc nigde!nikad u istoriji rusija nije pomogla srbiji i sta se mi onda tu nesto busamo javno priznajem ne volim rusiju i tacka,kao sto oni ne vole srbiju,a od nekakvih mitova nema vajde

matori

pre 10 godina

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope, je organ čiji stavovi nikoga ne obavezuju, pa je sa te tačke gledišta potpuno irelevantno ko je kako glasao.

Za način na koji su glasali predstavnici Srbije, karakteristično je odsustvo bilo kakve državne strategije, pa je to jasna i potpuna slika i prilika toga da nikakva strategija ni ne postoji!

Pošto svako glasa kako hoće, ili po ličnom stavu i savesti, a stranke koje imaju svoje predstavnike u PSSE, još uvek "nemaju stav", pokazuje u kakvom je haosu političko pozorište u Srbiji, odnosno pokazuje se celom svetu koliko ima neodgovornih na našoj političkoj sceni...

To što sada svi zainteresovani, brže-bolje prebacuju "odgovornost" na tih par ljudi, koji su se pridružili velikoj većini, i glasali onako kako bi to učinio svako ko ima 2 grama mozga, pokazuje da je ceo politički establišment u Srbiji, duboko zavistan (i prestrašen) od Ruskih packi koje bi mogle da se dobiju povodom našeg "glasanja".

Ta proruska orijentisanost i ničim opravdana pristrasnost, mnogo je veća i mnogo strašnije blamaža za sve nas, nego činjenica da glasanje nekoliko pojedinaca nije po ukusu onih koji umišljaju da su gospodari svesti i svih ljudi u Srbiji!

Za to na koji način su Rusi reagovali na glasanje u PSSE, nije potreban nikakav komentar...

Nina T

pre 10 godina

Kada predstavljate Srbiju u bilo kojoj stranoj instituciji, neprimereno je i nedopustivo da bilo koja stranka zastupa samo svoja viđenja, a kamoli pojedinci, pogotovu ako se kose sa stavom Srbije.

Siniša

pre 10 godina

Izgleda da ovde neki ne razumeju o čemu se radi, a mediji namerno ćute ili prave cirkus. Ako su se članovi delegacije Srbije zalagali da se Rusija ne izbaci iz SE nego da joj je samo oduzme pravo glasa u 2014g kako onda da ne glasaju za ono za šta su se zalagali i izborili. Prema tome, problem je ovde što ova tri člana nisu glasali ZA i ovaj što je uzdržan. Miroviću, nemoj da izmišljaš i lupetaš.

radnik RTS-a

pre 10 godina

@patriJota
na kom li si ti intelektualnom nivou kad tako podanicki rezonujes? jedina razumna odluka jedne male zemlje u ovakvim potencijalno opasnim situacijama je uzdrzanost. Kada se biju vuk i lav, zadnje sto veverica poput nas treba da radi je guranje prsta u oko jednom od njih...

Djordje

pre 10 godina

Ovo je parlamentarna skupstina Saveta Evrope, i poslanici se biraju indirektno. Prema tome, oni ne predstavljaju direktno gradjane (pa da imaju "svoj licni stav") nego stranke i drzavu Srbiju. Ako stranke hoce da se ograde, imaju samo jednu opciju - moraju SVOJE poslanike odmah opozvati. Kad ne bude vise bilo deviznih dnevnica, pitace se sta su mislili kad su samo prepisivali od Brisela.

Sverige

pre 10 godina

Ljudi opametite se.Ja sam dosao u Svedsku pre 2 god.zato sto sam morao.Zavrsio sam skolu a radio sam za dnevnice,kopao kanale samo da bih preziveo.Gledao svoje roditelje kako se muce cisto da imamo da prezivimo.Nisam ni pomislio da mogu sebi uskoro da kupim auto ili stan.Da se razumemo ako nisi u neku stranku i ako nisi "mis" potrcko tesko da se dodje do posla u nasu drzavu.Ovde ima puno nasih kao i po celoj evropi,svako pomaze rodbinu onoliko koliko moze tako cu i ja da pomognem moje.Budimo realni ja ne volim amere a ne volim ni ruse,znaci neutralan.Za nasu zemlju je najbitnije da osluskuje kako rade ostale zemlje u okruzenju,one koje napreduju da se uklopimo i krenemo putem evrope.Inace ovako tapkamo u mestu,nama rusija ne moze da pomogne niti njih interesuje da nam pomognu.Dobro znamo za vreme Milosevica jesul sta pomogli do dan danas,NISTA.Svako gleda svoj interes,zato gledajmo i mi,za dobrobit nase buducnosti.Pozdrav

Zoran

pre 10 godina

Koga oni predstavljaju kad nemaju zajednički stav, ni sa vladom, ni sa njihovim strankama? Pre svega trebaju da vode računa o našim nacionalnim interesima, predstavljaju Srbiju a ne njih same! Kako god da su glasali morali su biti jedinstveni!

Djordje NS

pre 10 godina

Meni su u ovoj vesti najinteresantniji članovi SNS-a koji su glasali protiv izbacivanja Rusije. A sve ove dane nas Vučić i Toma ubedjuju kako trebamo da budemo neutralni. Tako oni smatraju neutralnost. E zato i ne treba da bude sloge dok nas vode licemeri i lažovi...

Chica

pre 10 godina

Dosta glupo,nece biti nista,nece prodobit nikog,niti Rusiju niti EU,a od zapada ce imat nastavak,bez podrske Rusije u opasnosti,goli ko misevi mladi, hahahahahhaaa.

NScentar

pre 10 godina

Bravo trojci sto su glasali protiv Rusije. Dosta je sa ovaj ljubav prema Putina, sto samo uzima iz Srbije, a nista ne vraca. Moze neko da mi kaze sta je Srbija dobila od Rusije, sem vito u UN - i svi znamo koliko to vredi, a koliko je nas kostalo. Agresija je agresija, i to mora da se ukine. Bila to Amerika ili Rusija.

PatriJota

pre 10 godina

Bravo majstori, da jednom neko pokaze da nas u ovoj Zoni sumraka od drzave ima "normalnih"!!! Samo tako nastavite da vidi svet da nismo svi na intelektualnom nivou kokoske!!!

Vuk

pre 10 godina

Neshvatljivo je glasanje naših poslanika za oduzimanje prava glasa delegaciji Rusije. Posebno imajući u vidu našu skoriju istoriju gde je i nama uskraćivano pravo glasa u raznim institucijama.
Takodje za čudjenje je i stav mnogih komentatora na ovoj vesti da su poslanici koji su glasali protiv ove rezolucije,postupili protivno zvaničnoj državnoj politici o neutralnosti Srbije po pitanju krize na Krimu. Hipotetički govoreći,nekim poslanicima iz zapadne Evrope moglo bi pasti na pamet da predlože rezoluciju o tome da Rusiju treba sravniti sa zemljom,ili sa druge strane mogli bi neki ruski predstavnici da predloze sličnu rezoluciju o sravnjivanju neke zemlje zapadne Evrope. Naravno da u tom slučaju neutralnost ne bi iskazivali tako što bi bili uzdržani (ili još gore,podržali neku takvu rezolucikt),već tako što bi bili protiv bilo kakve slične rezolucije,iz razloga što se to kosi sa civilizacijskim i demokratskim principima. Zbog istih tih principa,morali smo biti protiv oduzimanja prava glasa u instituciji koja podstiče dijalog i razmenu argumenata,a koja počiva na pravu glasa.
Svoju neutralnost smo iskazali u prethodnoj rezoluciji,u kojoj se daje podrška Ukrajini i osudjuje Rusija za nelegalno uzimanje Krima.Prilikom glasanja o toj rezoluciji,naši poslanici su bili uzdržani,što je i bilo u skladu sa zvaničnom politikom neutralnosti Srbije u vezi krize na Krimu.

Smailovic Hajrudin

pre 10 godina

@Pera

Pa kada si protiv krsenja rezolucija UN i nasilnog odvajanja teritorija, onda u SE ne bi trebalo da sedi 90% licmera. I Rusija nije nikome nista nasilno uzela. Republika Krim proglasila nezavisnost, pa onda zatrazila da ostane clan Ruske Federacije. Isto bi bilo kada bi normalni gradjani Srbije na referendumu izglasali ulazak Srbije u Rusku federaciju. I sta tu nije jasno?

Zoki

pre 10 godina

Aj molim vas, nije vam to Srbija pa da poslanici sluze iskljucivo samo kao glasacka masina!
Drago mi je da su glasali razlicito. Barem neki od njih imaju svog mozga.
A ako cemo vec pricati o podrzavanju zvanicne drzavne politike neutralnosti, zasto su ovi iz SNS glasali protiv????
Tu je jedino LDP sledio zvanicnu politiku drzave.

Бојан Илић

pre 10 godina

Bravo majstori, da jednom neko pokaze da nas u ovoj Zoni sumraka od drzave ima "normalnih"!!! Samo tako nastavite da vidi svet da nismo svi na intelektualnom nivou kokoske!!!
(PatriJota, 11. april 2014 15:23)

Сигурно ти одређујеш "номалне и ненормалне"?!

И која је разлика између "оног списка" и твог?!

D.J.

pre 10 godina

DS+URS+LDP su imali 4 glasa od 7 što je 57%, a na zadnjim izborima su zajedno dobili oko 12% podrške od građana. Postavlja se pitanje u kojoj meri su legitimni da nas predstavljaju u Savetu Evrope. Nekad sam i ja glasao za DS, stranku koju su uništili interesi pojedinaca kao i prilikom ovog glasanja.

lek za žuticu postoji

pre 10 godina

Ljudi, ja bi ovima što su glasali za rezoluciju oduzeo plate i sve državne privilegije, ustvari bojim se da nećete objaviti komentar, ali ja sam za suđenje po kratkom postupku i kaznu koja obično sledi posle takvih suđenja. A ovom prilikom se i videlo ko je ko.

Djordje NS

pre 10 godina

Ako pojedinci koji nas ovde pozivaju na nacionalno jedinstvo, pod tim jedinstvom podrazumevaju da smo svi jednoglasno za Ruse, onda na to jedinstvo mogu da ZABORAVE!
Nikad za Ruse! Više poštujem one koji mi otvoreno kažu da me ne vole ili da gledaju samo svoje interese, nego tamo neke Ruse koji mi svaki dan poručuju da nas vole i da smo bratski narodi a svaku priliku koriste da podmetnu našu kičmu da lomimo zarad njihovih interesa. A naši rusofili još srećni zbog toga pa se još i nude i nameštaju.
Jedino je član LDP-a pravilno postupio.

que

pre 10 godina

@Animator: Rusija koristi "slučaj Kosova" da ukaze na dvolicnost onih koji sada glume zastitnike medunarodnog prava i navode presudu Medjunarodnog suda povodom slucaja Kosova da medjunarodno pravo ne zabranjuje unilateralne referendume. Bumerang ili "a taste od their own medicine" - kako bi to rekli neki.
Ono sto se desilo u Kijevu je samo nasilnija varijacija na temu tzv. obojenih revolucija kakvu su vec imali 2004. i kakvu smo imali mi 2000. Izvrsioci "revolucije" sada pokusavaju da operu sebe i svoje sponzore time sto bi sudili prethodnoj vlasti - isti princip kao i posle nase revolucije pre 14 godina. Postoji i varijanta sa likvidacijom kakva se desila sa Gadafijem i tada nikakvo sudjenje nije potrebno.
Bitno je samo da globalna plutokratija preko svojih medija, politicara i NVO uspeva da kontrolise vecinu naroda i upravlja informacijama i svescu naroda. Cak i kada ga nekoliko puta lazu na istu foru, i dalje ima vise nego dovoljno naroda koji im veruje kao i prvog puta, a "srecom" se uvek radjaju novi i neiskusni koje ce jos dugo godina moci da mazu.

Simba

pre 10 godina

@(Pera, 11. april 2014 13:39)
Cisto me interesuje, da li ti poslanici zastupaju stav Srbije, ili svoj licni stav? Ko ih je poslao tamo? Sto nisi otisao ti recimo tamo? Poslala ih je stranka, poslala ih je Srbija, onda bi trebalo da zastupaju njene interese. Rusija nije izvrsila aneksiju, Krim je imao referendum i sam se pripojio Rusiji, ali na stranu to, cinjenica je nesto drugo... MI smo suvise mali da bi zabadali nos u TUDJE probleme, imamo svojih i suvise... Zato TREBA da vodimo politiku politicke neutralnosti, jer dok dodjemo do EU(ako se do tada ne raspadne), mi mora da branimo nase interese, a nas interes je da ostane i trgovinski sporazum sa Rusijom, kao i da imamo povlastice Zapada, koliko je moguce, i koliko nam pregovori budu dozvoljavali...

SMEŠNO!

pre 10 godina

Smešni smo.. Država bez čvrstog stava je kao čovek bez svog stava o nečemu, slab, smešan i glup u očima drugih. Drago mi je što nisam išao na izbore ove godine jer uopšte ne gledam na ovu našu zemlju kao državu.. mi nismo država, mi nemamo čak ni granice definisane sve a o sistemu pa tek ni reči.. i šta li koji djavo radimo u tim medjunarodnim organizacijama???

Dado

pre 10 godina

Srbija nema nacionalni konsenzus o tome kuda želi da ide i to je vidljivo na ovom primjeru. Mnogima vani odgovara takvo nacionalno nejedinstvo jer nas tako drže na povezu i vuku za nos kad im treba. Iskreno, da mi sutra neko dođe i traži da se MORAM opredijeliti za istok ili zapad, ja bih odabrao istok, draži su mi od zapada. Međutim, kada bi mi malo više bili srbofili a malo manje eurofili ili rusofili mogli bi smo vrlo brzo postići nacionalno jedinstvo oko toga kuda da idemo i da pronađemo neki interes za sebe. Nema ljubavi u međunarodnim odnosima, samo interes!

Bojan

pre 10 godina

Dobra fora, 3+3+1, ispunili formu, dali i jednima i drugima, a bez uticaja na ishod, mudro, podrzavam. Bice rata uskoro, i Srbija ne treba da ucestvuje u njemu. Nek se tuku iznad nasih glava. Toplo letnje vece puno zvezda, stolica na rasklapanje i gajba piva. Pogled uprt u nebo, a na nebu se tuku Rusi i Talijani, bas kao sto su Tarabici i predvideli. 2016 na 2017-tu. Jos malo.

slobodan011

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kada ce vec jednom ljudi da shvate da na takvim pozicijama i u ovakvim odlukama niko nema prava NA LICNI STAV, nego mora da brani INTERESE SRBIJE, odnosno da oslikava stav drzave... Cuj licni e...

Goran

pre 10 godina

Ma sto pa ovo je super stavili smo im do znanja da smo za saradnju i sa Rusijom i sa Zapadom nereseno 3:3 a ovaj jedan sto je neutralan taj je sudija on je morao da bude neutralan, haaahaa ma cirkus drzava

Srdjan

pre 10 godina

I Kozirjev je svojevremeno u UN glasao za uvodjenje sankcija Srbiji, tako da ne vidim u cemu je problem. Nasi su postupili u skladu sa postupcima nase vecite brace, saveznika, prijatelja i ostalog.

Sta, ako se Rusi naljute nece imati ko da nam uzima firme za dzabe i da nas prodaje u svakoj mogucoj prilici?

AAF

pre 10 godina

Posizece domaci staljinisti,ej neko se usudio da zastupa politiku koju je drzava vodila do ovih izbora(politika prikljucenja EU),neko se usudio da Srbiju dozivi kao kandidata za clanstvo u EU a nije pitao ruse sta da radi.

Alex

pre 10 godina

Sokantno mjerilo koliko dtzava ne funkcionise. Osim sto drzana ne funcionise nema ni elementarne stranacke discipline. Ozbiljno pitanje za drzavu je koga i koje interese ljudi koji predstavljaju kao ambasadori u strukturama EU prestavljaju. To je krajnja bahatost da nije bio zajednicki stav.opovrgnuti sve i kazniti

Izdaja!

pre 10 godina

E posle neka dotične gospodje objasne našim gradjanima kada gas bude poskupeo 3 puta, šta im je zapravo bilo u glavi u tom momentu! Hvala vam "poslanici" puno za ovaj "pametan" potez!

Gledajmo svoje interese

pre 10 godina

Rusi nam nikada nisu bili braća. To su samo prazne istorijski neutemeljene floskule.
...
Što se tiče ukrajinske krize, moramo da ostanemo neutralni kako god znamo i umemo. Smatram da je nasa predstavnica koja je bila uzdržana jedina postupila ispravno i u interesu svoje zemlje.
U sukobu velikih sila nema biranja strana, jer nam obe (ekonomski) trebaju, i pogoršanje odnosa sa bilo kojom od njih za nas bi značilo finansijsku katastrofu.

mile

pre 10 godina

Čini mi se da je Dušan Kovačević rekao, kad bi u Srbiji organizovali glasanje da li da se uvede kuga, pola bi bilo za, a pola protiv, verovatno i jedan uzdržan...

nema ni za ni protiv ako smo neutralni

pre 10 godina

Pa ako smo mi zvanicno neutralni oko Krima, Ukrajine i sankcija Rusiji onda je svih sestoro glasalo pogresno tj. suprotno drzavnoj politici. Samo taj uzdrzan postuje drzavu, ovi ostali na svoju ruku

zzzzz

pre 10 godina

Možže li se znati kakva je to neutralnost koju propagira SNS, kad su glasali protiv odluke koju podržavaju članice EU, odnosno otvoreno su se svrstali na stranu Rusije? Ne ulazim u to da li je ta odluka pravedna, moralna i pametna, samo kažem da nije neutralna. Da su neutralni, bili bi uzdržani prilikom glasanja, ovako su nedvosmisleno stali na stranu Rusije. Isto važi i za SPS. S druge strane, DS i G17 su na strani Zapada, dok je LDP, iz njima znanih razloga, neutralan.

Pera

pre 10 godina

Poslanici slobodno glasaju i NEMAJU obavezu da prate drzavnu politiku.

DEMOKRATIJA je to.

Inace mozemo da saljemo izvezbane majmune da pritiskaju dugme kada se glasa.

Kakva je ovo zemlja koja uziva u totalitarnoj verziji demokratije koju rusofili propagiraju?

Odlicno da su glasali da izbace Rusiju iz SE, i ja sam protiv krsenja povelje UN i nasilnog aneksiranja teritorije druge drzave.

Goran Ergarac

pre 10 godina

Niko nije glasao protiv cele Rusije vec samo protiv zastarele politike Rusa prema bratskoj Ukrajini. A mi smo to neki veliki prijatelji Rusa? Smesne li Srbije...

pera

pre 10 godina

Sramota za Srbiju. Treba odmah da se ta tri poslanika opozovu i pozovu na odgovornost. Ne predstavljaju oni sebe, vec drzavu.
Treba da se objave imena poslanika, koji su glasali za kaznjavanje Rusije.

KukU RikU

pre 10 godina

Barem je DS bila iskrena. Svaka cas iako cu imati brdo minusa, briga me ja sam za EU i uvek cu biti. U Vojvodini zivim, a ona pripada geografski i ako hocete i geopoliticki Evropi i uvek ce pripadati! V.V.

u se i u svoje kljuse

pre 10 godina

LDP je pokazao zrelost prilikom ovog glasanja, a ovi drugi i treci su poltroni Natoa i Rusa. Samo da naglasim ja nisam LDP-ovac, ali cenim ono "u se i u svoje kljuse, ne uzdaj se u Nato, ali ni u Ruse". Odnosno, trebalo je lepo da se nasi drze po strani pa da tako nikom ne bodu oci, nit Rusima sto su ih ispalili, nit ovim zlikovcima kojima samo treba povod da krenu da nas unistavaju, ih sveti Jeronim.

Ni tamo ni ovamo

pre 10 godina

Tipicno za nas narod. Jedno mislimo, drugo pricamo, trece radimo. Kad cemo vise da shvatimo da se ne moze sedeti na dve stolice, inace nas niko nikada nece postovati. Ili smo za Evropu, ili za Aziju, ili smo za Putinovu Rusiju ili smo protiv nje. Skakanje sa kolena na kolena je ponizavajuce i tome se mora vec jednom stati na put i posteno, jasno i glasno reci kojim putem zelimo da idemo dalje: s Evropljanima ili s Rusima. I manje je bitno da li cemo s jednima ili drugima, bitnije je da imamo svoje ja i da zauzmemo stav, makar o jednom pitanju i makar jednom u zivotu. Ovo glasanje je najbolja ilustracija nase doslednosti - istovremeno se ulagujemo i jednoj i drugoj inostranoj sili. Ponizavajuce.

Animator

pre 10 godina

Pa šta ako je DS glasao protiv Rusa? Rusi samo koriste slučaj Kosova da bi pripojili sebi nove teritorije a mi smo kao i obično samo kolateralna šteta. Hajde više da se osvestimo i da nam bude jasno da ne treba ni u čemu da podržavamo Ruse sve dok ne izruče Miru marković i Marka Miloševića. Mali smo i moramo da budemo neutralni a kad je reč o osetljivim pitanjima da branimo svoj (ne ruski ili američki) interes onoliko koliko je to moguće.

Put u svetlu budućnost !

pre 10 godina

Svaka čast, ima da Vam se unuci ponose sa Vama...Nek ste Vi pokazali rusima, da nam oni nisu braća, i da je prošlo vreme Petrovića i Karadjordjevića... i da ste pametniji od predaka...

Podsetilac

pre 10 godina

Da li smo zaboravili da je Rusija glasala za sankcije koje su bile totalne da nismo cak ni sportiste ni kulturu nismo mogli da saljemo na takmicenja (zahvaljujuci Samaranu iz MOK smo se bar pojavili na LOI 92 u Barseloni inace i to ne bi bilo moguce, a sa EP u fudbalu su nas najurili i zamenili Dancima i do 1995 i 96 od 1992 se nismo pojavlivali )i izabacivanje SR Jugoslavije iz UN , a nisu se nesto zalozili i kada su nas najurili iz KEBS sada OEBS gde svaka clanica ima glas i gde nema veta i gde jedno NE tj protiv znaci da ostali ne mogu da vas izbace ako zele, tada su nas izbacili jer je usvojeno da za SRJ vazi sistem glasanja konsenzus minus jedna, tako su tada svi bili da se najurimo samo smo mi bili protiv ali zahvaljjujci tome smo bil najureni i odatle.

evroskeptik

pre 10 godina

Prodali su se za sitne pare! Neka izadju pred javnost i objasne svoj stav! I kako to da drzava nema stav po tom pitanju, vec postoji mogucnost da svaki poslanik glasa za sebe!

mile

pre 10 godina

Čini mi se da je Dušan Kovačević rekao, kad bi u Srbiji organizovali glasanje da li da se uvede kuga, pola bi bilo za, a pola protiv, verovatno i jedan uzdržan...

Alex

pre 10 godina

Sokantno mjerilo koliko dtzava ne funkcionise. Osim sto drzana ne funcionise nema ni elementarne stranacke discipline. Ozbiljno pitanje za drzavu je koga i koje interese ljudi koji predstavljaju kao ambasadori u strukturama EU prestavljaju. To je krajnja bahatost da nije bio zajednicki stav.opovrgnuti sve i kazniti

Put u svetlu budućnost !

pre 10 godina

Svaka čast, ima da Vam se unuci ponose sa Vama...Nek ste Vi pokazali rusima, da nam oni nisu braća, i da je prošlo vreme Petrovića i Karadjordjevića... i da ste pametniji od predaka...

evroskeptik

pre 10 godina

Prodali su se za sitne pare! Neka izadju pred javnost i objasne svoj stav! I kako to da drzava nema stav po tom pitanju, vec postoji mogucnost da svaki poslanik glasa za sebe!

Izdaja!

pre 10 godina

E posle neka dotične gospodje objasne našim gradjanima kada gas bude poskupeo 3 puta, šta im je zapravo bilo u glavi u tom momentu! Hvala vam "poslanici" puno za ovaj "pametan" potez!

Animator

pre 10 godina

Pa šta ako je DS glasao protiv Rusa? Rusi samo koriste slučaj Kosova da bi pripojili sebi nove teritorije a mi smo kao i obično samo kolateralna šteta. Hajde više da se osvestimo i da nam bude jasno da ne treba ni u čemu da podržavamo Ruse sve dok ne izruče Miru marković i Marka Miloševića. Mali smo i moramo da budemo neutralni a kad je reč o osetljivim pitanjima da branimo svoj (ne ruski ili američki) interes onoliko koliko je to moguće.

Podsetilac

pre 10 godina

Da li smo zaboravili da je Rusija glasala za sankcije koje su bile totalne da nismo cak ni sportiste ni kulturu nismo mogli da saljemo na takmicenja (zahvaljujuci Samaranu iz MOK smo se bar pojavili na LOI 92 u Barseloni inace i to ne bi bilo moguce, a sa EP u fudbalu su nas najurili i zamenili Dancima i do 1995 i 96 od 1992 se nismo pojavlivali )i izabacivanje SR Jugoslavije iz UN , a nisu se nesto zalozili i kada su nas najurili iz KEBS sada OEBS gde svaka clanica ima glas i gde nema veta i gde jedno NE tj protiv znaci da ostali ne mogu da vas izbace ako zele, tada su nas izbacili jer je usvojeno da za SRJ vazi sistem glasanja konsenzus minus jedna, tako su tada svi bili da se najurimo samo smo mi bili protiv ali zahvaljjujci tome smo bil najureni i odatle.

Pera

pre 10 godina

Poslanici slobodno glasaju i NEMAJU obavezu da prate drzavnu politiku.

DEMOKRATIJA je to.

Inace mozemo da saljemo izvezbane majmune da pritiskaju dugme kada se glasa.

Kakva je ovo zemlja koja uziva u totalitarnoj verziji demokratije koju rusofili propagiraju?

Odlicno da su glasali da izbace Rusiju iz SE, i ja sam protiv krsenja povelje UN i nasilnog aneksiranja teritorije druge drzave.

KukU RikU

pre 10 godina

Barem je DS bila iskrena. Svaka cas iako cu imati brdo minusa, briga me ja sam za EU i uvek cu biti. U Vojvodini zivim, a ona pripada geografski i ako hocete i geopoliticki Evropi i uvek ce pripadati! V.V.

Ni tamo ni ovamo

pre 10 godina

Tipicno za nas narod. Jedno mislimo, drugo pricamo, trece radimo. Kad cemo vise da shvatimo da se ne moze sedeti na dve stolice, inace nas niko nikada nece postovati. Ili smo za Evropu, ili za Aziju, ili smo za Putinovu Rusiju ili smo protiv nje. Skakanje sa kolena na kolena je ponizavajuce i tome se mora vec jednom stati na put i posteno, jasno i glasno reci kojim putem zelimo da idemo dalje: s Evropljanima ili s Rusima. I manje je bitno da li cemo s jednima ili drugima, bitnije je da imamo svoje ja i da zauzmemo stav, makar o jednom pitanju i makar jednom u zivotu. Ovo glasanje je najbolja ilustracija nase doslednosti - istovremeno se ulagujemo i jednoj i drugoj inostranoj sili. Ponizavajuce.

nema ni za ni protiv ako smo neutralni

pre 10 godina

Pa ako smo mi zvanicno neutralni oko Krima, Ukrajine i sankcija Rusiji onda je svih sestoro glasalo pogresno tj. suprotno drzavnoj politici. Samo taj uzdrzan postuje drzavu, ovi ostali na svoju ruku

Gledajmo svoje interese

pre 10 godina

Rusi nam nikada nisu bili braća. To su samo prazne istorijski neutemeljene floskule.
...
Što se tiče ukrajinske krize, moramo da ostanemo neutralni kako god znamo i umemo. Smatram da je nasa predstavnica koja je bila uzdržana jedina postupila ispravno i u interesu svoje zemlje.
U sukobu velikih sila nema biranja strana, jer nam obe (ekonomski) trebaju, i pogoršanje odnosa sa bilo kojom od njih za nas bi značilo finansijsku katastrofu.

pera

pre 10 godina

Sramota za Srbiju. Treba odmah da se ta tri poslanika opozovu i pozovu na odgovornost. Ne predstavljaju oni sebe, vec drzavu.
Treba da se objave imena poslanika, koji su glasali za kaznjavanje Rusije.

Srdjan

pre 10 godina

I Kozirjev je svojevremeno u UN glasao za uvodjenje sankcija Srbiji, tako da ne vidim u cemu je problem. Nasi su postupili u skladu sa postupcima nase vecite brace, saveznika, prijatelja i ostalog.

Sta, ako se Rusi naljute nece imati ko da nam uzima firme za dzabe i da nas prodaje u svakoj mogucoj prilici?

zzzzz

pre 10 godina

Možže li se znati kakva je to neutralnost koju propagira SNS, kad su glasali protiv odluke koju podržavaju članice EU, odnosno otvoreno su se svrstali na stranu Rusije? Ne ulazim u to da li je ta odluka pravedna, moralna i pametna, samo kažem da nije neutralna. Da su neutralni, bili bi uzdržani prilikom glasanja, ovako su nedvosmisleno stali na stranu Rusije. Isto važi i za SPS. S druge strane, DS i G17 su na strani Zapada, dok je LDP, iz njima znanih razloga, neutralan.

Goran Ergarac

pre 10 godina

Niko nije glasao protiv cele Rusije vec samo protiv zastarele politike Rusa prema bratskoj Ukrajini. A mi smo to neki veliki prijatelji Rusa? Smesne li Srbije...

u se i u svoje kljuse

pre 10 godina

LDP je pokazao zrelost prilikom ovog glasanja, a ovi drugi i treci su poltroni Natoa i Rusa. Samo da naglasim ja nisam LDP-ovac, ali cenim ono "u se i u svoje kljuse, ne uzdaj se u Nato, ali ni u Ruse". Odnosno, trebalo je lepo da se nasi drze po strani pa da tako nikom ne bodu oci, nit Rusima sto su ih ispalili, nit ovim zlikovcima kojima samo treba povod da krenu da nas unistavaju, ih sveti Jeronim.

AAF

pre 10 godina

Posizece domaci staljinisti,ej neko se usudio da zastupa politiku koju je drzava vodila do ovih izbora(politika prikljucenja EU),neko se usudio da Srbiju dozivi kao kandidata za clanstvo u EU a nije pitao ruse sta da radi.

Goran

pre 10 godina

Ma sto pa ovo je super stavili smo im do znanja da smo za saradnju i sa Rusijom i sa Zapadom nereseno 3:3 a ovaj jedan sto je neutralan taj je sudija on je morao da bude neutralan, haaahaa ma cirkus drzava

SMEŠNO!

pre 10 godina

Smešni smo.. Država bez čvrstog stava je kao čovek bez svog stava o nečemu, slab, smešan i glup u očima drugih. Drago mi je što nisam išao na izbore ove godine jer uopšte ne gledam na ovu našu zemlju kao državu.. mi nismo država, mi nemamo čak ni granice definisane sve a o sistemu pa tek ni reči.. i šta li koji djavo radimo u tim medjunarodnim organizacijama???

Sverige

pre 10 godina

Ljudi opametite se.Ja sam dosao u Svedsku pre 2 god.zato sto sam morao.Zavrsio sam skolu a radio sam za dnevnice,kopao kanale samo da bih preziveo.Gledao svoje roditelje kako se muce cisto da imamo da prezivimo.Nisam ni pomislio da mogu sebi uskoro da kupim auto ili stan.Da se razumemo ako nisi u neku stranku i ako nisi "mis" potrcko tesko da se dodje do posla u nasu drzavu.Ovde ima puno nasih kao i po celoj evropi,svako pomaze rodbinu onoliko koliko moze tako cu i ja da pomognem moje.Budimo realni ja ne volim amere a ne volim ni ruse,znaci neutralan.Za nasu zemlju je najbitnije da osluskuje kako rade ostale zemlje u okruzenju,one koje napreduju da se uklopimo i krenemo putem evrope.Inace ovako tapkamo u mestu,nama rusija ne moze da pomogne niti njih interesuje da nam pomognu.Dobro znamo za vreme Milosevica jesul sta pomogli do dan danas,NISTA.Svako gleda svoj interes,zato gledajmo i mi,za dobrobit nase buducnosti.Pozdrav

NScentar

pre 10 godina

Bravo trojci sto su glasali protiv Rusije. Dosta je sa ovaj ljubav prema Putina, sto samo uzima iz Srbije, a nista ne vraca. Moze neko da mi kaze sta je Srbija dobila od Rusije, sem vito u UN - i svi znamo koliko to vredi, a koliko je nas kostalo. Agresija je agresija, i to mora da se ukine. Bila to Amerika ili Rusija.

lek za žuticu postoji

pre 10 godina

Ljudi, ja bi ovima što su glasali za rezoluciju oduzeo plate i sve državne privilegije, ustvari bojim se da nećete objaviti komentar, ali ja sam za suđenje po kratkom postupku i kaznu koja obično sledi posle takvih suđenja. A ovom prilikom se i videlo ko je ko.

Balkanski spijun mix Monti Pajton

pre 10 godina

Koliki FANATIK je potrebno da budes da bi ruse smtrao prijateljem!
1) imamo najskuplji gas
2) jedina zemlja kroz koju ce prolaziti juzni tok je manjinski vlasnik
3) prodat NIS ispod svake trzisne vrednosti za glas u UN
4) koristi presedan Kosova za pripajanje Krima
5) pobegli prvi sa Kosova posle Kumanovskog sporazuma
6) ucenjuju nas sa dugom ako pristupimo EU
7) gurali su nas u sve ratove na bivsoj SFRJ da bi ispitali ozbiljnost NATO i zapada
8) Cuvaju,izdrzavaju i ne zele da nam ispotuce Miru Markovic,zasto,odgovor pod brojem 7
9) 48. tenkovi na madjarskoj granici zbog Titovog NJET
10) pogledajte koji smo na listi prijatelja ruskog naroda u NJIHOVIM ANKETAMA
11) jedini argument nasih rusofila je da nas nisu bombardovali!!! Pa nije ni trebalo jer su nahuskali ceo svet na nas preko Slobe ali su glasali za SVE sankcije protiv NAS kao deo medjunarodne zajednice!!! LUDILO

PatriJota

pre 10 godina

Bravo majstori, da jednom neko pokaze da nas u ovoj Zoni sumraka od drzave ima "normalnih"!!! Samo tako nastavite da vidi svet da nismo svi na intelektualnom nivou kokoske!!!

radnik RTS-a

pre 10 godina

@patriJota
na kom li si ti intelektualnom nivou kad tako podanicki rezonujes? jedina razumna odluka jedne male zemlje u ovakvim potencijalno opasnim situacijama je uzdrzanost. Kada se biju vuk i lav, zadnje sto veverica poput nas treba da radi je guranje prsta u oko jednom od njih...

Djordje NS

pre 10 godina

Meni su u ovoj vesti najinteresantniji članovi SNS-a koji su glasali protiv izbacivanja Rusije. A sve ove dane nas Vučić i Toma ubedjuju kako trebamo da budemo neutralni. Tako oni smatraju neutralnost. E zato i ne treba da bude sloge dok nas vode licemeri i lažovi...

sram sram sram

pre 10 godina

“kao prvo pogledajte istoriju gde su bili ti rusi kad je srbiji trebala pomoc nigde!” reče bob rock i osta živ

Pomoć oko čega? Oko zapadnog bombardovanja?
Da nam nije zapad pomogao u Oluji? U Kraini, Bosni, Kosovu, u žutoj kući, Crnoj Gori.. u Savetu bezbednosti? Rusi su krivi što nam zemlju, decu, nas ne očiste ovako obogaćene zapadnim uranijumom?

Sa zapada stiže samo suvo licemerje - ali to je daleko bolje od pogubne kombinacije licemerja, poltronstva i mora biti esencijalne gluposti, koja uspeva ovde
pi

D.J.

pre 10 godina

DS+URS+LDP su imali 4 glasa od 7 što je 57%, a na zadnjim izborima su zajedno dobili oko 12% podrške od građana. Postavlja se pitanje u kojoj meri su legitimni da nas predstavljaju u Savetu Evrope. Nekad sam i ja glasao za DS, stranku koju su uništili interesi pojedinaca kao i prilikom ovog glasanja.

slobodan011

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kada ce vec jednom ljudi da shvate da na takvim pozicijama i u ovakvim odlukama niko nema prava NA LICNI STAV, nego mora da brani INTERESE SRBIJE, odnosno da oslikava stav drzave... Cuj licni e...

Бојан Илић

pre 10 godina

Bravo majstori, da jednom neko pokaze da nas u ovoj Zoni sumraka od drzave ima "normalnih"!!! Samo tako nastavite da vidi svet da nismo svi na intelektualnom nivou kokoske!!!
(PatriJota, 11. april 2014 15:23)

Сигурно ти одређујеш "номалне и ненормалне"?!

И која је разлика између "оног списка" и твог?!

bob

pre 10 godina

kao prvo pogledajte istoriju gde su bili ti rusi kad je srbiji trebala pomoc nigde!nikad u istoriji rusija nije pomogla srbiji i sta se mi onda tu nesto busamo javno priznajem ne volim rusiju i tacka,kao sto oni ne vole srbiju,a od nekakvih mitova nema vajde

Dado

pre 10 godina

Srbija nema nacionalni konsenzus o tome kuda želi da ide i to je vidljivo na ovom primjeru. Mnogima vani odgovara takvo nacionalno nejedinstvo jer nas tako drže na povezu i vuku za nos kad im treba. Iskreno, da mi sutra neko dođe i traži da se MORAM opredijeliti za istok ili zapad, ja bih odabrao istok, draži su mi od zapada. Međutim, kada bi mi malo više bili srbofili a malo manje eurofili ili rusofili mogli bi smo vrlo brzo postići nacionalno jedinstvo oko toga kuda da idemo i da pronađemo neki interes za sebe. Nema ljubavi u međunarodnim odnosima, samo interes!

que

pre 10 godina

@Animator: Rusija koristi "slučaj Kosova" da ukaze na dvolicnost onih koji sada glume zastitnike medunarodnog prava i navode presudu Medjunarodnog suda povodom slucaja Kosova da medjunarodno pravo ne zabranjuje unilateralne referendume. Bumerang ili "a taste od their own medicine" - kako bi to rekli neki.
Ono sto se desilo u Kijevu je samo nasilnija varijacija na temu tzv. obojenih revolucija kakvu su vec imali 2004. i kakvu smo imali mi 2000. Izvrsioci "revolucije" sada pokusavaju da operu sebe i svoje sponzore time sto bi sudili prethodnoj vlasti - isti princip kao i posle nase revolucije pre 14 godina. Postoji i varijanta sa likvidacijom kakva se desila sa Gadafijem i tada nikakvo sudjenje nije potrebno.
Bitno je samo da globalna plutokratija preko svojih medija, politicara i NVO uspeva da kontrolise vecinu naroda i upravlja informacijama i svescu naroda. Cak i kada ga nekoliko puta lazu na istu foru, i dalje ima vise nego dovoljno naroda koji im veruje kao i prvog puta, a "srecom" se uvek radjaju novi i neiskusni koje ce jos dugo godina moci da mazu.

if

pre 10 godina

@Srdjan: Pa, "ako se Rusi naljute", kako kazete, tesko da ce vise hteti da nam njihovi demineri o njihovom trosku rasciscavaju teren od bombi i mina, da ce nam slati pomoc za gasenje pozara ili da ce nas na nas zahtev ikada vise zastupati u Savetu bezbednosti.
A ko "nam uzima firme za dzabe" je trebalo da pitate za stotine prodatih firmi za mizerne svote i gde smo mi preuzimali dugove, a ne u slucaju kada se za bombardovanu rafineriju da pola milijarde dolara odn. sa investicijama i preuzetim dugovima preko dve i po milijarde i toga se napravi najuspesnija kompanija u zemlji i jedna od najuspesnijih u regionu.
Ali vas nacin razmisljanja i izrazavanja je vrlo indikativan i daje novu aktuelnost recima Dostojevskog o Slovenima od pre nekih stopedeset godina.
O cenzuri komentara takodje vise nema smisla pricati i ista samo pokazuje svu farsicnost i licemerje onih kojima su puna usta "demokratije" i "slobode govora".

Bojan

pre 10 godina

Svašta se može naći u komentarima. To dovoljno govori o naciji. Neki, kako sebe zove, Balkanski spijun mix Monti Pajton taksativno navodi kako nam Rusi nisu prijatelji. Jedan od razloga je najskuplji gas. Pa nije to zbog ruske cene već tranzitnih troškova kroz države Evrope. Ali svašta se piše. Verovatno taj Balkanski spijun mix Monti Pajton misli da su nam Amerikanci prijatelji, oni koji su nas bombardovali i zasuli osiromašenim uranijumom.

Djordje NS

pre 10 godina

Ako pojedinci koji nas ovde pozivaju na nacionalno jedinstvo, pod tim jedinstvom podrazumevaju da smo svi jednoglasno za Ruse, onda na to jedinstvo mogu da ZABORAVE!
Nikad za Ruse! Više poštujem one koji mi otvoreno kažu da me ne vole ili da gledaju samo svoje interese, nego tamo neke Ruse koji mi svaki dan poručuju da nas vole i da smo bratski narodi a svaku priliku koriste da podmetnu našu kičmu da lomimo zarad njihovih interesa. A naši rusofili još srećni zbog toga pa se još i nude i nameštaju.
Jedino je član LDP-a pravilno postupio.

Zoran

pre 10 godina

Koga oni predstavljaju kad nemaju zajednički stav, ni sa vladom, ni sa njihovim strankama? Pre svega trebaju da vode računa o našim nacionalnim interesima, predstavljaju Srbiju a ne njih same! Kako god da su glasali morali su biti jedinstveni!

Nina T

pre 10 godina

Kada predstavljate Srbiju u bilo kojoj stranoj instituciji, neprimereno je i nedopustivo da bilo koja stranka zastupa samo svoja viđenja, a kamoli pojedinci, pogotovu ako se kose sa stavom Srbije.

Ivan

pre 10 godina

Svaka cast clanovima nase delegacije koji su glasali za izbacivanje Rusije i time pokazali hrabrost i doslednost u ovim vrlo groznim vremenima.

Апоплекс

pre 10 godina

Изем вам ја математику! Није битно да ли је 3-3=0, већ је могло да буде само 0, тј. да сви буду уздржани!

Не оправдавајте идиотске поступке оних који нас представљају!

Bojan

pre 10 godina

Dobra fora, 3+3+1, ispunili formu, dali i jednima i drugima, a bez uticaja na ishod, mudro, podrzavam. Bice rata uskoro, i Srbija ne treba da ucestvuje u njemu. Nek se tuku iznad nasih glava. Toplo letnje vece puno zvezda, stolica na rasklapanje i gajba piva. Pogled uprt u nebo, a na nebu se tuku Rusi i Talijani, bas kao sto su Tarabici i predvideli. 2016 na 2017-tu. Jos malo.

Smailovic Hajrudin

pre 10 godina

@Pera

Pa kada si protiv krsenja rezolucija UN i nasilnog odvajanja teritorija, onda u SE ne bi trebalo da sedi 90% licmera. I Rusija nije nikome nista nasilno uzela. Republika Krim proglasila nezavisnost, pa onda zatrazila da ostane clan Ruske Federacije. Isto bi bilo kada bi normalni gradjani Srbije na referendumu izglasali ulazak Srbije u Rusku federaciju. I sta tu nije jasno?

vlada rakovica

pre 10 godina

Ako je zvanična državna politika da smo "neutralni" zašto ne prozivate i ono troje koje su glasali protiv? Ili je naša politika - mislim jedno, govorim drugo, a glasam treće!

Aleks Stanic

pre 10 godina

Ko je poslao ove iz DS-a i URS-a u ovo telo.Mislim da oni pod hitno treba da se zamene zato sto ne predstavljaju i izrazavaju vecinski stav Srbije.To su bre obicni partijski pioni i poslusnici koji rade protiv interesa Srbije!

Djordje

pre 10 godina

Ovo je parlamentarna skupstina Saveta Evrope, i poslanici se biraju indirektno. Prema tome, oni ne predstavljaju direktno gradjane (pa da imaju "svoj licni stav") nego stranke i drzavu Srbiju. Ako stranke hoce da se ograde, imaju samo jednu opciju - moraju SVOJE poslanike odmah opozvati. Kad ne bude vise bilo deviznih dnevnica, pitace se sta su mislili kad su samo prepisivali od Brisela.

Nikola

pre 10 godina

"Bravo"! Glasajte tako i u svim onim organizacijama gde samo i imamo podrsku Rusije oko nasih bitnih stvari i pitanja, pucajte sami sebi u noge, ovaj narod ima pamcenje musice

Vuk

pre 10 godina

Neshvatljivo je glasanje naših poslanika za oduzimanje prava glasa delegaciji Rusije. Posebno imajući u vidu našu skoriju istoriju gde je i nama uskraćivano pravo glasa u raznim institucijama.
Takodje za čudjenje je i stav mnogih komentatora na ovoj vesti da su poslanici koji su glasali protiv ove rezolucije,postupili protivno zvaničnoj državnoj politici o neutralnosti Srbije po pitanju krize na Krimu. Hipotetički govoreći,nekim poslanicima iz zapadne Evrope moglo bi pasti na pamet da predlože rezoluciju o tome da Rusiju treba sravniti sa zemljom,ili sa druge strane mogli bi neki ruski predstavnici da predloze sličnu rezoluciju o sravnjivanju neke zemlje zapadne Evrope. Naravno da u tom slučaju neutralnost ne bi iskazivali tako što bi bili uzdržani (ili još gore,podržali neku takvu rezolucikt),već tako što bi bili protiv bilo kakve slične rezolucije,iz razloga što se to kosi sa civilizacijskim i demokratskim principima. Zbog istih tih principa,morali smo biti protiv oduzimanja prava glasa u instituciji koja podstiče dijalog i razmenu argumenata,a koja počiva na pravu glasa.
Svoju neutralnost smo iskazali u prethodnoj rezoluciji,u kojoj se daje podrška Ukrajini i osudjuje Rusija za nelegalno uzimanje Krima.Prilikom glasanja o toj rezoluciji,naši poslanici su bili uzdržani,što je i bilo u skladu sa zvaničnom politikom neutralnosti Srbije u vezi krize na Krimu.

Zoki

pre 10 godina

Aj molim vas, nije vam to Srbija pa da poslanici sluze iskljucivo samo kao glasacka masina!
Drago mi je da su glasali razlicito. Barem neki od njih imaju svog mozga.
A ako cemo vec pricati o podrzavanju zvanicne drzavne politike neutralnosti, zasto su ovi iz SNS glasali protiv????
Tu je jedino LDP sledio zvanicnu politiku drzave.

alo

pre 10 godina

pa sta je trebalo da glasaju za ruse? samim tim glasaj uda mzoe neka jaca zemlja da udje na teritorij uslabije i da joj otme deo? da li to srbiji odgovara ili moram oda radimo kak okazu rusi. ak osu nam toliki prijatelji zasto nam nisu pomogli? zasto nam gas recim oprodaj uskuplje nego bilo kojoj evropskoj zemlji. zasto nase radnike izrabljuju razmilsite mal osvojom glavom dokel slusate dikatore

Simba

pre 10 godina

@(Pera, 11. april 2014 13:39)
Cisto me interesuje, da li ti poslanici zastupaju stav Srbije, ili svoj licni stav? Ko ih je poslao tamo? Sto nisi otisao ti recimo tamo? Poslala ih je stranka, poslala ih je Srbija, onda bi trebalo da zastupaju njene interese. Rusija nije izvrsila aneksiju, Krim je imao referendum i sam se pripojio Rusiji, ali na stranu to, cinjenica je nesto drugo... MI smo suvise mali da bi zabadali nos u TUDJE probleme, imamo svojih i suvise... Zato TREBA da vodimo politiku politicke neutralnosti, jer dok dodjemo do EU(ako se do tada ne raspadne), mi mora da branimo nase interese, a nas interes je da ostane i trgovinski sporazum sa Rusijom, kao i da imamo povlastice Zapada, koliko je moguce, i koliko nam pregovori budu dozvoljavali...

Poreski obveznik

pre 10 godina

Nikakav problem. Imajući u vidu da su poslanici mislili "svojom glavom", molim da ta svojeglavost ne ide na naš račun, jer niti su zastupali Srbiju, niti stranke, niti nas koji smo glasali za stranke (ne poslanike lično). Put i dnevnice država da im ne isplati, bar toliko može. Eto i par hiljada evra za važnije i potrebnije stvari.

Apis

pre 10 godina

Cestitam delegaciji koja je glasala za sankcije.A ovi iz sns i dalje prosipaju demagogiju narodu.Setimo se da je Srbija bila suzdrzana kada se glasalo za uvodjenje sankcija SRJ.Srbija treba da gleda svoj interes.

my way

pre 10 godina

Meni su u ovoj vesti najinteresantniji članovi SNS-a koji su glasali protiv izbacivanja Rusije. A sve ove dane nas Vučić i Toma ubedjuju kako trebamo da budemo neutralni. Tako oni smatraju neutralnost. E zato i ne treba da bude sloge dok nas vode licemeri i lažovi...
(Djordje NS, 11. april 2014 16:00)

To za licemere i lazove se slazem, sve je to ista politicko lopovska elita, ali glasati protiv rezolucije kojom se kao kaznjava Rusija nije odstupanje od neutralnosti, jer to nije nikakva neutralna rezolucija. Mi nismo protiv Rusije i sasvim je logicno u skladu sa tim glasati protiv antiruske rezolucije.

Jovo s Romanije

pre 10 godina

@alo. Da nisu i ovi ostali trebali da glasaju za one koji su nam okupirali Kosovo , koji su nas tri meseca zasipali kasetnim bombama ubijajući nedužni narod. Da li mislite da to Srbiji odgovara.A šta to Srbija radi kako kaže Rusija. Srbija ne sme zaboravti da Rusija nije glasala za uvođenje sankcija Srbiji od strane Evrope.

Siniša

pre 10 godina

Izgleda da ovde neki ne razumeju o čemu se radi, a mediji namerno ćute ili prave cirkus. Ako su se članovi delegacije Srbije zalagali da se Rusija ne izbaci iz SE nego da joj je samo oduzme pravo glasa u 2014g kako onda da ne glasaju za ono za šta su se zalagali i izborili. Prema tome, problem je ovde što ova tri člana nisu glasali ZA i ovaj što je uzdržan. Miroviću, nemoj da izmišljaš i lupetaš.

master

pre 10 godina

Aman,tamo je trebao da ode nas najbolji politicar Toma diploma,on bi njima sve lepo objasnio,Srbija ruska gubernija,sa zadovoljstvom,i zavrsena prica.

SPAVANJE

pre 10 godina

Sta vas cudi,pa pre par godina je deo nase delegacije glasao PROTIV Srbije u jednoj rezoluciji!Nasi u Savetu Evrope gde,istina,konsultacije traju vrlo dugo,vecinu obrazlozenja=PRESPAVAJU i kad treba da se glasa=dignu ruku i ne znajuci za sta glasaju a Micunovic je svojevremeno vise puta uslikan kako SPAVA.Mi ne znamo "kuda teramo"...i nije ni cudo sto nam se dogadja sta nam se dogadja... :(

mimi

pre 10 godina

U clanku se nalazi sledeca recenica: "Takođe, Srbija nije jedina zemlja članica PSSE čiji su poslanici različito glasali."
Posle te recenice, ocekivala sam primere zemalja ciji clanovi su glasali razlicito. Medjutim, toga u clanku nema. Ovo nije prvi put da se desavaju ovakvi propusti. Vise puta clanci upucuju na neke vesti, a ne stavljaju linkove za te vesti. Ponekad spominju neke dogadjaje, ali ne pisu ni osnovne informacije o njima, kao sto se to obicno radi, niti navode linkove za clanke koji opisuju te dogadjaju. Veoma cesto spominju ime neke osobe, a ne navode funkciju te osobe. Da li biste mogli da posavetujete novinare da, ukoliko napisu recenicu poput ove, treba da navedu primere zemalja. Ako ne mogu da dodju do te informacije, neka ne napisu onda ni ovu informaciju s obzirom da se ona dovodi u pitanje ukoliko ne postoje dokazi koji bi je potvrdili.
Hvala

Djordje NS

pre 10 godina

@ my way Razumem šta hoćeš da kažeš ali ako želiš da budeš neutralan, kao što ovi naši tvrde, onda nema ono neutralni smo ali ovo, ali ono... Kakvu god odluku donosila EU, ili kakvu god odluku reciprociteta donosila Rusija onda budite dosledni i neutralni. Ali ne, oni su na prvom testu pokazali pravo lice i da su njihove odluke čisto politikantske i za dnevnu upotrebu... Mislim na SNS i SPS jer su oni ti koji tvrde da smo neutralni i da je to zvaničan stav države.

Bojan_

pre 10 godina

Kako sada komentarisete to da Crna Gora nije glasala. Gdje je sad pljuvanje na sve sto je crnogorsko. Kako kad je bila prica da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji a nije ih uvela...

matori

pre 10 godina

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope, je organ čiji stavovi nikoga ne obavezuju, pa je sa te tačke gledišta potpuno irelevantno ko je kako glasao.

Za način na koji su glasali predstavnici Srbije, karakteristično je odsustvo bilo kakve državne strategije, pa je to jasna i potpuna slika i prilika toga da nikakva strategija ni ne postoji!

Pošto svako glasa kako hoće, ili po ličnom stavu i savesti, a stranke koje imaju svoje predstavnike u PSSE, još uvek "nemaju stav", pokazuje u kakvom je haosu političko pozorište u Srbiji, odnosno pokazuje se celom svetu koliko ima neodgovornih na našoj političkoj sceni...

To što sada svi zainteresovani, brže-bolje prebacuju "odgovornost" na tih par ljudi, koji su se pridružili velikoj većini, i glasali onako kako bi to učinio svako ko ima 2 grama mozga, pokazuje da je ceo politički establišment u Srbiji, duboko zavistan (i prestrašen) od Ruskih packi koje bi mogle da se dobiju povodom našeg "glasanja".

Ta proruska orijentisanost i ničim opravdana pristrasnost, mnogo je veća i mnogo strašnije blamaža za sve nas, nego činjenica da glasanje nekoliko pojedinaca nije po ukusu onih koji umišljaju da su gospodari svesti i svih ljudi u Srbiji!

Za to na koji način su Rusi reagovali na glasanje u PSSE, nije potreban nikakav komentar...

Nešo

pre 10 godina

Ovo je u najmanju ruku neshvatljivo. Da li naši parlamentarci u Savetu Evrope znaju da tamo predstavljaju državu Srbiju , a ne svoje političke partije. Oni su morali da poštuju stav države po pitanju situacija na Krimu i da tako glasaju.Skupština Srbije pod hitno mora da zameni one delegate koji ne poštuju stav države pa neka idu u svoje stranke pa neka tamo glasaju kako god hoće. Baš me interesuje kako će DS i URS reagovati na ovako glasanje njihovih delegata.

A LDP uzdržan...

pre 10 godina

Kao prvo poslanici u SE nisu obavezni da slede državnu politiku Srbije iako bi to bilo poželjno, već zastupaju pre svega politiku stranaka koje su ih tamo delegirale ili lične stavove svakog od izabranih poslanika. Delegacija Srbije u SE reprezentuje stari saziv Skupštine Srbije (zastupljeni predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz istog) i biće promenjena kad se konstituiše novi. Uostalom više puta se dogodilo da poslanici iz iste države u SE zastupaju različite stavove (npr. pojedini konzervativci i laburisti iz V. Britanije).

Ono što je indikativno, jeste da se nazire nova politika DS-a koja će verovato stupiti na snagu čim oteraju Djilasa, a to je da će ova stranka ubrzo ugraditi u svoj program pristupanje Srbije NATO paktu. Nosioci ove politike će verovatno biti Božović i Šutanovac što bi mogao da bude poslednji ekser u DS sanduku s obzirom na krajnje negativan stav građana Srbije u odnosu na to pitanje.

URS ne bih komentarisao, jer to nikad nije bila ozbiljna stranka.

Winston

pre 10 godina

@Srdjan, Podsetilac, Bob, drago mi je što još ima u ovoj zemlji Srba koji pamte i umeju da se služe mozgom. Nema u politici ljubavi, samo interes. A kraj takvih "prijatelja" kakvi su nam bili Rusi, neprijatelj nam nije ni bio potreban.

Chica

pre 10 godina

Dosta glupo,nece biti nista,nece prodobit nikog,niti Rusiju niti EU,a od zapada ce imat nastavak,bez podrske Rusije u opasnosti,goli ko misevi mladi, hahahahahhaaa.

Pola hrvat-Pola crnogorac

pre 10 godina

Kada mislite da su vam Rusi prijatelji,pa sto su vam ti vasi PRIJATELJI primili one koji su vam odnijeli milijarde i milijarde u vasu MAJKU RUSIJU.....
Pametnome DOSTA

Bez_izvrtanja_cinjenica

pre 10 godina

Sve je isto kao i pre, DS je izdajnik, a SNS-SRS nije. A realnost je da su SNS-SRS i SPS dali KiM Briselskim sporazumom i to po drugi put, prvi put je to bilo Kumanovskim sporazumom 1999.

Svatoslav II

pre 10 godina

A sada Rusija lepo razmatra da sasvim istupi iz organizacije, pa kao jedan od najvecih finansijera ukine svoje uplate. A oni koji zastupaju teze da poslanici mogu da iznose svoje stavove - apsolutni grese. Polsanik, zastupnik, delegat - prenosi misljenje baze, odnosno vecine koju predstavlja. Poslanici ni u seoskoj mesnoj zajednici ne mogu da iznose svoje teze, jer ce ih u suprotnom seljaci dobrano izbubecati. Dakle, samo stavove baze.

hmhm

pre 10 godina

Ne znam kako se sabiraju ti glasovi ali: od sedam glasova 3 su za, 3 su protiv, 1 uzdrzan. Znaci: 3-3=0+0 opet nula. I vuci siti i koze na broju.

igi

pre 10 godina

Prvo,svaki poslanik ima pravo da razmislja svojom glavom i da glasa po savesti.
Da je u pitanju Kosovo umesto Krima,glasali bi svi ZA. Ovako se pokazalo ko je principijelan,a ko menja stavove sve u zavisnosti od ko je u pitanju.
Naravno da ono sto je Rusija uradila okupacija Krima kako je bilo okupirano i Kosovo,prema tome,princip je isti. A nasa delegacija licemerna. Svaka čast ovim sto su glasali za.
Uostalom,mi nemamo nikakvu obavezu prema Rusiji,niti im ista dugujemo,treba da je nasim poslanicima vazan samo interes Srbije (a ne rusije).

Elixir

pre 10 godina

Poslanica LDPa bila "uzdržana", pa da li je to moguće? Jedini logičan odgovor je da je neka ruska NVO upuila poruku zdušne podrške (ili finanskijske inekcije) partiji koja se bori za opstanak nakon fijaska na izborima.
Dokaz da su izdali principe liberalizma, jadno je to što današnja Liberalno Demokratska Partija i Demokratska Stranka nisu ni do kolena srpskim Liberalima Jovana Ristića i Demokratama Ljube Davidovića, jedino je Đinđić bio dostojan takvih ličnosti, eventualno Koštunica ali samo po svom principijalnom stavu nije ga menjao kao prosečan gospodin čarape svagog jutra. A ovi što se savijaju kako vetar duva i to bez gledanja u pravac iz kojeg on duva, e to je za žaljenje...

petak13

pre 10 godina

Da smo čudna država i da do formiranje vlade Srbija prosto nema kozistentan stav o mnogim pitanjima pokazuje i ovo skandalozno glasanje naše delegacije u palamentarnoj skupštine Saveta Evrope gde su naši predstavnic glasali svako po nekakvoj svojoj volju.I dok su članovi SNS i SPS-a zastupali zvanični stav Srbije, dotle su predstavnice DS i gospodin Ilić iz URS-a glasali po svom nahođenju i kako im se trenutno učinilo da je potrebno.Gospođa iz LDP se uzdržala i tako svima u savetu EU pokazali da smo duboko podeljeni među sobom, da smo za probleme koji nas pristiskaju sami krivi i da će nova vlada na čelu sa Vučićem imati mnogo posla da sve ove negativne pojave premontira i dovede u red.

Alias Pera

pre 10 godina

Protiv sam oduzimanja glasa i smenjivanja ruskih polanika, ali bih bio uzdrzan prilikom glasanja. Valjda je to drzavni stav???
Interesantno da je samo predstavnik LDP tako i glasao!

Cica

pre 10 godina

@budala: I onda se čudimo što su ovi glasali kako su glasali. Nije jasno kakav to konkretan stav ima Srbija kada je u pitanju Ukrajina. Već smo čili taj stav i on se neće sigurno promeniti.

Put u svetlu budućnost !

pre 10 godina

Svaka čast, ima da Vam se unuci ponose sa Vama...Nek ste Vi pokazali rusima, da nam oni nisu braća, i da je prošlo vreme Petrovića i Karadjordjevića... i da ste pametniji od predaka...

Pera

pre 10 godina

Poslanici slobodno glasaju i NEMAJU obavezu da prate drzavnu politiku.

DEMOKRATIJA je to.

Inace mozemo da saljemo izvezbane majmune da pritiskaju dugme kada se glasa.

Kakva je ovo zemlja koja uziva u totalitarnoj verziji demokratije koju rusofili propagiraju?

Odlicno da su glasali da izbace Rusiju iz SE, i ja sam protiv krsenja povelje UN i nasilnog aneksiranja teritorije druge drzave.

KukU RikU

pre 10 godina

Barem je DS bila iskrena. Svaka cas iako cu imati brdo minusa, briga me ja sam za EU i uvek cu biti. U Vojvodini zivim, a ona pripada geografski i ako hocete i geopoliticki Evropi i uvek ce pripadati! V.V.

pera

pre 10 godina

Sramota za Srbiju. Treba odmah da se ta tri poslanika opozovu i pozovu na odgovornost. Ne predstavljaju oni sebe, vec drzavu.
Treba da se objave imena poslanika, koji su glasali za kaznjavanje Rusije.

Animator

pre 10 godina

Pa šta ako je DS glasao protiv Rusa? Rusi samo koriste slučaj Kosova da bi pripojili sebi nove teritorije a mi smo kao i obično samo kolateralna šteta. Hajde više da se osvestimo i da nam bude jasno da ne treba ni u čemu da podržavamo Ruse sve dok ne izruče Miru marković i Marka Miloševića. Mali smo i moramo da budemo neutralni a kad je reč o osetljivim pitanjima da branimo svoj (ne ruski ili američki) interes onoliko koliko je to moguće.

Izdaja!

pre 10 godina

E posle neka dotične gospodje objasne našim gradjanima kada gas bude poskupeo 3 puta, šta im je zapravo bilo u glavi u tom momentu! Hvala vam "poslanici" puno za ovaj "pametan" potez!

Goran Ergarac

pre 10 godina

Niko nije glasao protiv cele Rusije vec samo protiv zastarele politike Rusa prema bratskoj Ukrajini. A mi smo to neki veliki prijatelji Rusa? Smesne li Srbije...

evroskeptik

pre 10 godina

Prodali su se za sitne pare! Neka izadju pred javnost i objasne svoj stav! I kako to da drzava nema stav po tom pitanju, vec postoji mogucnost da svaki poslanik glasa za sebe!

Gledajmo svoje interese

pre 10 godina

Rusi nam nikada nisu bili braća. To su samo prazne istorijski neutemeljene floskule.
...
Što se tiče ukrajinske krize, moramo da ostanemo neutralni kako god znamo i umemo. Smatram da je nasa predstavnica koja je bila uzdržana jedina postupila ispravno i u interesu svoje zemlje.
U sukobu velikih sila nema biranja strana, jer nam obe (ekonomski) trebaju, i pogoršanje odnosa sa bilo kojom od njih za nas bi značilo finansijsku katastrofu.

NScentar

pre 10 godina

Bravo trojci sto su glasali protiv Rusije. Dosta je sa ovaj ljubav prema Putina, sto samo uzima iz Srbije, a nista ne vraca. Moze neko da mi kaze sta je Srbija dobila od Rusije, sem vito u UN - i svi znamo koliko to vredi, a koliko je nas kostalo. Agresija je agresija, i to mora da se ukine. Bila to Amerika ili Rusija.

Alex

pre 10 godina

Sokantno mjerilo koliko dtzava ne funkcionise. Osim sto drzana ne funcionise nema ni elementarne stranacke discipline. Ozbiljno pitanje za drzavu je koga i koje interese ljudi koji predstavljaju kao ambasadori u strukturama EU prestavljaju. To je krajnja bahatost da nije bio zajednicki stav.opovrgnuti sve i kazniti

AAF

pre 10 godina

Posizece domaci staljinisti,ej neko se usudio da zastupa politiku koju je drzava vodila do ovih izbora(politika prikljucenja EU),neko se usudio da Srbiju dozivi kao kandidata za clanstvo u EU a nije pitao ruse sta da radi.

PatriJota

pre 10 godina

Bravo majstori, da jednom neko pokaze da nas u ovoj Zoni sumraka od drzave ima "normalnih"!!! Samo tako nastavite da vidi svet da nismo svi na intelektualnom nivou kokoske!!!

lek za žuticu postoji

pre 10 godina

Ljudi, ja bi ovima što su glasali za rezoluciju oduzeo plate i sve državne privilegije, ustvari bojim se da nećete objaviti komentar, ali ja sam za suđenje po kratkom postupku i kaznu koja obično sledi posle takvih suđenja. A ovom prilikom se i videlo ko je ko.

Podsetilac

pre 10 godina

Da li smo zaboravili da je Rusija glasala za sankcije koje su bile totalne da nismo cak ni sportiste ni kulturu nismo mogli da saljemo na takmicenja (zahvaljujuci Samaranu iz MOK smo se bar pojavili na LOI 92 u Barseloni inace i to ne bi bilo moguce, a sa EP u fudbalu su nas najurili i zamenili Dancima i do 1995 i 96 od 1992 se nismo pojavlivali )i izabacivanje SR Jugoslavije iz UN , a nisu se nesto zalozili i kada su nas najurili iz KEBS sada OEBS gde svaka clanica ima glas i gde nema veta i gde jedno NE tj protiv znaci da ostali ne mogu da vas izbace ako zele, tada su nas izbacili jer je usvojeno da za SRJ vazi sistem glasanja konsenzus minus jedna, tako su tada svi bili da se najurimo samo smo mi bili protiv ali zahvaljjujci tome smo bil najureni i odatle.

bob

pre 10 godina

kao prvo pogledajte istoriju gde su bili ti rusi kad je srbiji trebala pomoc nigde!nikad u istoriji rusija nije pomogla srbiji i sta se mi onda tu nesto busamo javno priznajem ne volim rusiju i tacka,kao sto oni ne vole srbiju,a od nekakvih mitova nema vajde

Srdjan

pre 10 godina

I Kozirjev je svojevremeno u UN glasao za uvodjenje sankcija Srbiji, tako da ne vidim u cemu je problem. Nasi su postupili u skladu sa postupcima nase vecite brace, saveznika, prijatelja i ostalog.

Sta, ako se Rusi naljute nece imati ko da nam uzima firme za dzabe i da nas prodaje u svakoj mogucoj prilici?

Ivan

pre 10 godina

Svaka cast clanovima nase delegacije koji su glasali za izbacivanje Rusije i time pokazali hrabrost i doslednost u ovim vrlo groznim vremenima.

zzzzz

pre 10 godina

Možže li se znati kakva je to neutralnost koju propagira SNS, kad su glasali protiv odluke koju podržavaju članice EU, odnosno otvoreno su se svrstali na stranu Rusije? Ne ulazim u to da li je ta odluka pravedna, moralna i pametna, samo kažem da nije neutralna. Da su neutralni, bili bi uzdržani prilikom glasanja, ovako su nedvosmisleno stali na stranu Rusije. Isto važi i za SPS. S druge strane, DS i G17 su na strani Zapada, dok je LDP, iz njima znanih razloga, neutralan.

u se i u svoje kljuse

pre 10 godina

LDP je pokazao zrelost prilikom ovog glasanja, a ovi drugi i treci su poltroni Natoa i Rusa. Samo da naglasim ja nisam LDP-ovac, ali cenim ono "u se i u svoje kljuse, ne uzdaj se u Nato, ali ni u Ruse". Odnosno, trebalo je lepo da se nasi drze po strani pa da tako nikom ne bodu oci, nit Rusima sto su ih ispalili, nit ovim zlikovcima kojima samo treba povod da krenu da nas unistavaju, ih sveti Jeronim.

Apis

pre 10 godina

Cestitam delegaciji koja je glasala za sankcije.A ovi iz sns i dalje prosipaju demagogiju narodu.Setimo se da je Srbija bila suzdrzana kada se glasalo za uvodjenje sankcija SRJ.Srbija treba da gleda svoj interes.

alo

pre 10 godina

pa sta je trebalo da glasaju za ruse? samim tim glasaj uda mzoe neka jaca zemlja da udje na teritorij uslabije i da joj otme deo? da li to srbiji odgovara ili moram oda radimo kak okazu rusi. ak osu nam toliki prijatelji zasto nam nisu pomogli? zasto nam gas recim oprodaj uskuplje nego bilo kojoj evropskoj zemlji. zasto nase radnike izrabljuju razmilsite mal osvojom glavom dokel slusate dikatore

Balkanski spijun mix Monti Pajton

pre 10 godina

Koliki FANATIK je potrebno da budes da bi ruse smtrao prijateljem!
1) imamo najskuplji gas
2) jedina zemlja kroz koju ce prolaziti juzni tok je manjinski vlasnik
3) prodat NIS ispod svake trzisne vrednosti za glas u UN
4) koristi presedan Kosova za pripajanje Krima
5) pobegli prvi sa Kosova posle Kumanovskog sporazuma
6) ucenjuju nas sa dugom ako pristupimo EU
7) gurali su nas u sve ratove na bivsoj SFRJ da bi ispitali ozbiljnost NATO i zapada
8) Cuvaju,izdrzavaju i ne zele da nam ispotuce Miru Markovic,zasto,odgovor pod brojem 7
9) 48. tenkovi na madjarskoj granici zbog Titovog NJET
10) pogledajte koji smo na listi prijatelja ruskog naroda u NJIHOVIM ANKETAMA
11) jedini argument nasih rusofila je da nas nisu bombardovali!!! Pa nije ni trebalo jer su nahuskali ceo svet na nas preko Slobe ali su glasali za SVE sankcije protiv NAS kao deo medjunarodne zajednice!!! LUDILO

Djordje NS

pre 10 godina

Ako pojedinci koji nas ovde pozivaju na nacionalno jedinstvo, pod tim jedinstvom podrazumevaju da smo svi jednoglasno za Ruse, onda na to jedinstvo mogu da ZABORAVE!
Nikad za Ruse! Više poštujem one koji mi otvoreno kažu da me ne vole ili da gledaju samo svoje interese, nego tamo neke Ruse koji mi svaki dan poručuju da nas vole i da smo bratski narodi a svaku priliku koriste da podmetnu našu kičmu da lomimo zarad njihovih interesa. A naši rusofili još srećni zbog toga pa se još i nude i nameštaju.
Jedino je član LDP-a pravilno postupio.

Sverige

pre 10 godina

Ljudi opametite se.Ja sam dosao u Svedsku pre 2 god.zato sto sam morao.Zavrsio sam skolu a radio sam za dnevnice,kopao kanale samo da bih preziveo.Gledao svoje roditelje kako se muce cisto da imamo da prezivimo.Nisam ni pomislio da mogu sebi uskoro da kupim auto ili stan.Da se razumemo ako nisi u neku stranku i ako nisi "mis" potrcko tesko da se dodje do posla u nasu drzavu.Ovde ima puno nasih kao i po celoj evropi,svako pomaze rodbinu onoliko koliko moze tako cu i ja da pomognem moje.Budimo realni ja ne volim amere a ne volim ni ruse,znaci neutralan.Za nasu zemlju je najbitnije da osluskuje kako rade ostale zemlje u okruzenju,one koje napreduju da se uklopimo i krenemo putem evrope.Inace ovako tapkamo u mestu,nama rusija ne moze da pomogne niti njih interesuje da nam pomognu.Dobro znamo za vreme Milosevica jesul sta pomogli do dan danas,NISTA.Svako gleda svoj interes,zato gledajmo i mi,za dobrobit nase buducnosti.Pozdrav

master

pre 10 godina

Aman,tamo je trebao da ode nas najbolji politicar Toma diploma,on bi njima sve lepo objasnio,Srbija ruska gubernija,sa zadovoljstvom,i zavrsena prica.

Djordje NS

pre 10 godina

Meni su u ovoj vesti najinteresantniji članovi SNS-a koji su glasali protiv izbacivanja Rusije. A sve ove dane nas Vučić i Toma ubedjuju kako trebamo da budemo neutralni. Tako oni smatraju neutralnost. E zato i ne treba da bude sloge dok nas vode licemeri i lažovi...

Winston

pre 10 godina

@Srdjan, Podsetilac, Bob, drago mi je što još ima u ovoj zemlji Srba koji pamte i umeju da se služe mozgom. Nema u politici ljubavi, samo interes. A kraj takvih "prijatelja" kakvi su nam bili Rusi, neprijatelj nam nije ni bio potreban.

Bojan

pre 10 godina

Dobra fora, 3+3+1, ispunili formu, dali i jednima i drugima, a bez uticaja na ishod, mudro, podrzavam. Bice rata uskoro, i Srbija ne treba da ucestvuje u njemu. Nek se tuku iznad nasih glava. Toplo letnje vece puno zvezda, stolica na rasklapanje i gajba piva. Pogled uprt u nebo, a na nebu se tuku Rusi i Talijani, bas kao sto su Tarabici i predvideli. 2016 na 2017-tu. Jos malo.

que

pre 10 godina

@Animator: Rusija koristi "slučaj Kosova" da ukaze na dvolicnost onih koji sada glume zastitnike medunarodnog prava i navode presudu Medjunarodnog suda povodom slucaja Kosova da medjunarodno pravo ne zabranjuje unilateralne referendume. Bumerang ili "a taste od their own medicine" - kako bi to rekli neki.
Ono sto se desilo u Kijevu je samo nasilnija varijacija na temu tzv. obojenih revolucija kakvu su vec imali 2004. i kakvu smo imali mi 2000. Izvrsioci "revolucije" sada pokusavaju da operu sebe i svoje sponzore time sto bi sudili prethodnoj vlasti - isti princip kao i posle nase revolucije pre 14 godina. Postoji i varijanta sa likvidacijom kakva se desila sa Gadafijem i tada nikakvo sudjenje nije potrebno.
Bitno je samo da globalna plutokratija preko svojih medija, politicara i NVO uspeva da kontrolise vecinu naroda i upravlja informacijama i svescu naroda. Cak i kada ga nekoliko puta lazu na istu foru, i dalje ima vise nego dovoljno naroda koji im veruje kao i prvog puta, a "srecom" se uvek radjaju novi i neiskusni koje ce jos dugo godina moci da mazu.

Smailovic Hajrudin

pre 10 godina

@Pera

Pa kada si protiv krsenja rezolucija UN i nasilnog odvajanja teritorija, onda u SE ne bi trebalo da sedi 90% licmera. I Rusija nije nikome nista nasilno uzela. Republika Krim proglasila nezavisnost, pa onda zatrazila da ostane clan Ruske Federacije. Isto bi bilo kada bi normalni gradjani Srbije na referendumu izglasali ulazak Srbije u Rusku federaciju. I sta tu nije jasno?

Бојан Илић

pre 10 godina

Bravo majstori, da jednom neko pokaze da nas u ovoj Zoni sumraka od drzave ima "normalnih"!!! Samo tako nastavite da vidi svet da nismo svi na intelektualnom nivou kokoske!!!
(PatriJota, 11. april 2014 15:23)

Сигурно ти одређујеш "номалне и ненормалне"?!

И која је разлика између "оног списка" и твог?!

matori

pre 10 godina

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope, je organ čiji stavovi nikoga ne obavezuju, pa je sa te tačke gledišta potpuno irelevantno ko je kako glasao.

Za način na koji su glasali predstavnici Srbije, karakteristično je odsustvo bilo kakve državne strategije, pa je to jasna i potpuna slika i prilika toga da nikakva strategija ni ne postoji!

Pošto svako glasa kako hoće, ili po ličnom stavu i savesti, a stranke koje imaju svoje predstavnike u PSSE, još uvek "nemaju stav", pokazuje u kakvom je haosu političko pozorište u Srbiji, odnosno pokazuje se celom svetu koliko ima neodgovornih na našoj političkoj sceni...

To što sada svi zainteresovani, brže-bolje prebacuju "odgovornost" na tih par ljudi, koji su se pridružili velikoj većini, i glasali onako kako bi to učinio svako ko ima 2 grama mozga, pokazuje da je ceo politički establišment u Srbiji, duboko zavistan (i prestrašen) od Ruskih packi koje bi mogle da se dobiju povodom našeg "glasanja".

Ta proruska orijentisanost i ničim opravdana pristrasnost, mnogo je veća i mnogo strašnije blamaža za sve nas, nego činjenica da glasanje nekoliko pojedinaca nije po ukusu onih koji umišljaju da su gospodari svesti i svih ljudi u Srbiji!

Za to na koji način su Rusi reagovali na glasanje u PSSE, nije potreban nikakav komentar...

Ni tamo ni ovamo

pre 10 godina

Tipicno za nas narod. Jedno mislimo, drugo pricamo, trece radimo. Kad cemo vise da shvatimo da se ne moze sedeti na dve stolice, inace nas niko nikada nece postovati. Ili smo za Evropu, ili za Aziju, ili smo za Putinovu Rusiju ili smo protiv nje. Skakanje sa kolena na kolena je ponizavajuce i tome se mora vec jednom stati na put i posteno, jasno i glasno reci kojim putem zelimo da idemo dalje: s Evropljanima ili s Rusima. I manje je bitno da li cemo s jednima ili drugima, bitnije je da imamo svoje ja i da zauzmemo stav, makar o jednom pitanju i makar jednom u zivotu. Ovo glasanje je najbolja ilustracija nase doslednosti - istovremeno se ulagujemo i jednoj i drugoj inostranoj sili. Ponizavajuce.

D.J.

pre 10 godina

DS+URS+LDP su imali 4 glasa od 7 što je 57%, a na zadnjim izborima su zajedno dobili oko 12% podrške od građana. Postavlja se pitanje u kojoj meri su legitimni da nas predstavljaju u Savetu Evrope. Nekad sam i ja glasao za DS, stranku koju su uništili interesi pojedinaca kao i prilikom ovog glasanja.

sram sram sram

pre 10 godina

“kao prvo pogledajte istoriju gde su bili ti rusi kad je srbiji trebala pomoc nigde!” reče bob rock i osta živ

Pomoć oko čega? Oko zapadnog bombardovanja?
Da nam nije zapad pomogao u Oluji? U Kraini, Bosni, Kosovu, u žutoj kući, Crnoj Gori.. u Savetu bezbednosti? Rusi su krivi što nam zemlju, decu, nas ne očiste ovako obogaćene zapadnim uranijumom?

Sa zapada stiže samo suvo licemerje - ali to je daleko bolje od pogubne kombinacije licemerja, poltronstva i mora biti esencijalne gluposti, koja uspeva ovde
pi

Bojan

pre 10 godina

Svašta se može naći u komentarima. To dovoljno govori o naciji. Neki, kako sebe zove, Balkanski spijun mix Monti Pajton taksativno navodi kako nam Rusi nisu prijatelji. Jedan od razloga je najskuplji gas. Pa nije to zbog ruske cene već tranzitnih troškova kroz države Evrope. Ali svašta se piše. Verovatno taj Balkanski spijun mix Monti Pajton misli da su nam Amerikanci prijatelji, oni koji su nas bombardovali i zasuli osiromašenim uranijumom.

Djordje

pre 10 godina

Ovo je parlamentarna skupstina Saveta Evrope, i poslanici se biraju indirektno. Prema tome, oni ne predstavljaju direktno gradjane (pa da imaju "svoj licni stav") nego stranke i drzavu Srbiju. Ako stranke hoce da se ograde, imaju samo jednu opciju - moraju SVOJE poslanike odmah opozvati. Kad ne bude vise bilo deviznih dnevnica, pitace se sta su mislili kad su samo prepisivali od Brisela.

slobodan011

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kada ce vec jednom ljudi da shvate da na takvim pozicijama i u ovakvim odlukama niko nema prava NA LICNI STAV, nego mora da brani INTERESE SRBIJE, odnosno da oslikava stav drzave... Cuj licni e...

Aleks Stanic

pre 10 godina

Ko je poslao ove iz DS-a i URS-a u ovo telo.Mislim da oni pod hitno treba da se zamene zato sto ne predstavljaju i izrazavaju vecinski stav Srbije.To su bre obicni partijski pioni i poslusnici koji rade protiv interesa Srbije!

Vuk

pre 10 godina

Neshvatljivo je glasanje naših poslanika za oduzimanje prava glasa delegaciji Rusije. Posebno imajući u vidu našu skoriju istoriju gde je i nama uskraćivano pravo glasa u raznim institucijama.
Takodje za čudjenje je i stav mnogih komentatora na ovoj vesti da su poslanici koji su glasali protiv ove rezolucije,postupili protivno zvaničnoj državnoj politici o neutralnosti Srbije po pitanju krize na Krimu. Hipotetički govoreći,nekim poslanicima iz zapadne Evrope moglo bi pasti na pamet da predlože rezoluciju o tome da Rusiju treba sravniti sa zemljom,ili sa druge strane mogli bi neki ruski predstavnici da predloze sličnu rezoluciju o sravnjivanju neke zemlje zapadne Evrope. Naravno da u tom slučaju neutralnost ne bi iskazivali tako što bi bili uzdržani (ili još gore,podržali neku takvu rezolucikt),već tako što bi bili protiv bilo kakve slične rezolucije,iz razloga što se to kosi sa civilizacijskim i demokratskim principima. Zbog istih tih principa,morali smo biti protiv oduzimanja prava glasa u instituciji koja podstiče dijalog i razmenu argumenata,a koja počiva na pravu glasa.
Svoju neutralnost smo iskazali u prethodnoj rezoluciji,u kojoj se daje podrška Ukrajini i osudjuje Rusija za nelegalno uzimanje Krima.Prilikom glasanja o toj rezoluciji,naši poslanici su bili uzdržani,što je i bilo u skladu sa zvaničnom politikom neutralnosti Srbije u vezi krize na Krimu.

Pola hrvat-Pola crnogorac

pre 10 godina

Kada mislite da su vam Rusi prijatelji,pa sto su vam ti vasi PRIJATELJI primili one koji su vam odnijeli milijarde i milijarde u vasu MAJKU RUSIJU.....
Pametnome DOSTA

my way

pre 10 godina

Meni su u ovoj vesti najinteresantniji članovi SNS-a koji su glasali protiv izbacivanja Rusije. A sve ove dane nas Vučić i Toma ubedjuju kako trebamo da budemo neutralni. Tako oni smatraju neutralnost. E zato i ne treba da bude sloge dok nas vode licemeri i lažovi...
(Djordje NS, 11. april 2014 16:00)

To za licemere i lazove se slazem, sve je to ista politicko lopovska elita, ali glasati protiv rezolucije kojom se kao kaznjava Rusija nije odstupanje od neutralnosti, jer to nije nikakva neutralna rezolucija. Mi nismo protiv Rusije i sasvim je logicno u skladu sa tim glasati protiv antiruske rezolucije.

igi

pre 10 godina

Prvo,svaki poslanik ima pravo da razmislja svojom glavom i da glasa po savesti.
Da je u pitanju Kosovo umesto Krima,glasali bi svi ZA. Ovako se pokazalo ko je principijelan,a ko menja stavove sve u zavisnosti od ko je u pitanju.
Naravno da ono sto je Rusija uradila okupacija Krima kako je bilo okupirano i Kosovo,prema tome,princip je isti. A nasa delegacija licemerna. Svaka čast ovim sto su glasali za.
Uostalom,mi nemamo nikakvu obavezu prema Rusiji,niti im ista dugujemo,treba da je nasim poslanicima vazan samo interes Srbije (a ne rusije).

Poreski obveznik

pre 10 godina

Nikakav problem. Imajući u vidu da su poslanici mislili "svojom glavom", molim da ta svojeglavost ne ide na naš račun, jer niti su zastupali Srbiju, niti stranke, niti nas koji smo glasali za stranke (ne poslanike lično). Put i dnevnice država da im ne isplati, bar toliko može. Eto i par hiljada evra za važnije i potrebnije stvari.

Dado

pre 10 godina

Srbija nema nacionalni konsenzus o tome kuda želi da ide i to je vidljivo na ovom primjeru. Mnogima vani odgovara takvo nacionalno nejedinstvo jer nas tako drže na povezu i vuku za nos kad im treba. Iskreno, da mi sutra neko dođe i traži da se MORAM opredijeliti za istok ili zapad, ja bih odabrao istok, draži su mi od zapada. Međutim, kada bi mi malo više bili srbofili a malo manje eurofili ili rusofili mogli bi smo vrlo brzo postići nacionalno jedinstvo oko toga kuda da idemo i da pronađemo neki interes za sebe. Nema ljubavi u međunarodnim odnosima, samo interes!

Jovo s Romanije

pre 10 godina

@alo. Da nisu i ovi ostali trebali da glasaju za one koji su nam okupirali Kosovo , koji su nas tri meseca zasipali kasetnim bombama ubijajući nedužni narod. Da li mislite da to Srbiji odgovara.A šta to Srbija radi kako kaže Rusija. Srbija ne sme zaboravti da Rusija nije glasala za uvođenje sankcija Srbiji od strane Evrope.

Zoki

pre 10 godina

Aj molim vas, nije vam to Srbija pa da poslanici sluze iskljucivo samo kao glasacka masina!
Drago mi je da su glasali razlicito. Barem neki od njih imaju svog mozga.
A ako cemo vec pricati o podrzavanju zvanicne drzavne politike neutralnosti, zasto su ovi iz SNS glasali protiv????
Tu je jedino LDP sledio zvanicnu politiku drzave.

nema ni za ni protiv ako smo neutralni

pre 10 godina

Pa ako smo mi zvanicno neutralni oko Krima, Ukrajine i sankcija Rusiji onda je svih sestoro glasalo pogresno tj. suprotno drzavnoj politici. Samo taj uzdrzan postuje drzavu, ovi ostali na svoju ruku

Bojan_

pre 10 godina

Kako sada komentarisete to da Crna Gora nije glasala. Gdje je sad pljuvanje na sve sto je crnogorsko. Kako kad je bila prica da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji a nije ih uvela...

Nikola

pre 10 godina

"Bravo"! Glasajte tako i u svim onim organizacijama gde samo i imamo podrsku Rusije oko nasih bitnih stvari i pitanja, pucajte sami sebi u noge, ovaj narod ima pamcenje musice

hmhm

pre 10 godina

Ne znam kako se sabiraju ti glasovi ali: od sedam glasova 3 su za, 3 su protiv, 1 uzdrzan. Znaci: 3-3=0+0 opet nula. I vuci siti i koze na broju.

mile

pre 10 godina

Čini mi se da je Dušan Kovačević rekao, kad bi u Srbiji organizovali glasanje da li da se uvede kuga, pola bi bilo za, a pola protiv, verovatno i jedan uzdržan...

SMEŠNO!

pre 10 godina

Smešni smo.. Država bez čvrstog stava je kao čovek bez svog stava o nečemu, slab, smešan i glup u očima drugih. Drago mi je što nisam išao na izbore ove godine jer uopšte ne gledam na ovu našu zemlju kao državu.. mi nismo država, mi nemamo čak ni granice definisane sve a o sistemu pa tek ni reči.. i šta li koji djavo radimo u tim medjunarodnim organizacijama???

Siniša

pre 10 godina

Izgleda da ovde neki ne razumeju o čemu se radi, a mediji namerno ćute ili prave cirkus. Ako su se članovi delegacije Srbije zalagali da se Rusija ne izbaci iz SE nego da joj je samo oduzme pravo glasa u 2014g kako onda da ne glasaju za ono za šta su se zalagali i izborili. Prema tome, problem je ovde što ova tri člana nisu glasali ZA i ovaj što je uzdržan. Miroviću, nemoj da izmišljaš i lupetaš.

Chica

pre 10 godina

Dosta glupo,nece biti nista,nece prodobit nikog,niti Rusiju niti EU,a od zapada ce imat nastavak,bez podrske Rusije u opasnosti,goli ko misevi mladi, hahahahahhaaa.

A LDP uzdržan...

pre 10 godina

Kao prvo poslanici u SE nisu obavezni da slede državnu politiku Srbije iako bi to bilo poželjno, već zastupaju pre svega politiku stranaka koje su ih tamo delegirale ili lične stavove svakog od izabranih poslanika. Delegacija Srbije u SE reprezentuje stari saziv Skupštine Srbije (zastupljeni predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz istog) i biće promenjena kad se konstituiše novi. Uostalom više puta se dogodilo da poslanici iz iste države u SE zastupaju različite stavove (npr. pojedini konzervativci i laburisti iz V. Britanije).

Ono što je indikativno, jeste da se nazire nova politika DS-a koja će verovato stupiti na snagu čim oteraju Djilasa, a to je da će ova stranka ubrzo ugraditi u svoj program pristupanje Srbije NATO paktu. Nosioci ove politike će verovatno biti Božović i Šutanovac što bi mogao da bude poslednji ekser u DS sanduku s obzirom na krajnje negativan stav građana Srbije u odnosu na to pitanje.

URS ne bih komentarisao, jer to nikad nije bila ozbiljna stranka.

Nina T

pre 10 godina

Kada predstavljate Srbiju u bilo kojoj stranoj instituciji, neprimereno je i nedopustivo da bilo koja stranka zastupa samo svoja viđenja, a kamoli pojedinci, pogotovu ako se kose sa stavom Srbije.

if

pre 10 godina

@Srdjan: Pa, "ako se Rusi naljute", kako kazete, tesko da ce vise hteti da nam njihovi demineri o njihovom trosku rasciscavaju teren od bombi i mina, da ce nam slati pomoc za gasenje pozara ili da ce nas na nas zahtev ikada vise zastupati u Savetu bezbednosti.
A ko "nam uzima firme za dzabe" je trebalo da pitate za stotine prodatih firmi za mizerne svote i gde smo mi preuzimali dugove, a ne u slucaju kada se za bombardovanu rafineriju da pola milijarde dolara odn. sa investicijama i preuzetim dugovima preko dve i po milijarde i toga se napravi najuspesnija kompanija u zemlji i jedna od najuspesnijih u regionu.
Ali vas nacin razmisljanja i izrazavanja je vrlo indikativan i daje novu aktuelnost recima Dostojevskog o Slovenima od pre nekih stopedeset godina.
O cenzuri komentara takodje vise nema smisla pricati i ista samo pokazuje svu farsicnost i licemerje onih kojima su puna usta "demokratije" i "slobode govora".

vlada rakovica

pre 10 godina

Ako je zvanična državna politika da smo "neutralni" zašto ne prozivate i ono troje koje su glasali protiv? Ili je naša politika - mislim jedno, govorim drugo, a glasam treće!

Simba

pre 10 godina

@(Pera, 11. april 2014 13:39)
Cisto me interesuje, da li ti poslanici zastupaju stav Srbije, ili svoj licni stav? Ko ih je poslao tamo? Sto nisi otisao ti recimo tamo? Poslala ih je stranka, poslala ih je Srbija, onda bi trebalo da zastupaju njene interese. Rusija nije izvrsila aneksiju, Krim je imao referendum i sam se pripojio Rusiji, ali na stranu to, cinjenica je nesto drugo... MI smo suvise mali da bi zabadali nos u TUDJE probleme, imamo svojih i suvise... Zato TREBA da vodimo politiku politicke neutralnosti, jer dok dodjemo do EU(ako se do tada ne raspadne), mi mora da branimo nase interese, a nas interes je da ostane i trgovinski sporazum sa Rusijom, kao i da imamo povlastice Zapada, koliko je moguce, i koliko nam pregovori budu dozvoljavali...

radnik RTS-a

pre 10 godina

@patriJota
na kom li si ti intelektualnom nivou kad tako podanicki rezonujes? jedina razumna odluka jedne male zemlje u ovakvim potencijalno opasnim situacijama je uzdrzanost. Kada se biju vuk i lav, zadnje sto veverica poput nas treba da radi je guranje prsta u oko jednom od njih...

Zoran

pre 10 godina

Koga oni predstavljaju kad nemaju zajednički stav, ni sa vladom, ni sa njihovim strankama? Pre svega trebaju da vode računa o našim nacionalnim interesima, predstavljaju Srbiju a ne njih same! Kako god da su glasali morali su biti jedinstveni!

Djordje NS

pre 10 godina

@ my way Razumem šta hoćeš da kažeš ali ako želiš da budeš neutralan, kao što ovi naši tvrde, onda nema ono neutralni smo ali ovo, ali ono... Kakvu god odluku donosila EU, ili kakvu god odluku reciprociteta donosila Rusija onda budite dosledni i neutralni. Ali ne, oni su na prvom testu pokazali pravo lice i da su njihove odluke čisto politikantske i za dnevnu upotrebu... Mislim na SNS i SPS jer su oni ti koji tvrde da smo neutralni i da je to zvaničan stav države.

Goran

pre 10 godina

Ma sto pa ovo je super stavili smo im do znanja da smo za saradnju i sa Rusijom i sa Zapadom nereseno 3:3 a ovaj jedan sto je neutralan taj je sudija on je morao da bude neutralan, haaahaa ma cirkus drzava

Апоплекс

pre 10 godina

Изем вам ја математику! Није битно да ли је 3-3=0, већ је могло да буде само 0, тј. да сви буду уздржани!

Не оправдавајте идиотске поступке оних који нас представљају!

Elixir

pre 10 godina

Poslanica LDPa bila "uzdržana", pa da li je to moguće? Jedini logičan odgovor je da je neka ruska NVO upuila poruku zdušne podrške (ili finanskijske inekcije) partiji koja se bori za opstanak nakon fijaska na izborima.
Dokaz da su izdali principe liberalizma, jadno je to što današnja Liberalno Demokratska Partija i Demokratska Stranka nisu ni do kolena srpskim Liberalima Jovana Ristića i Demokratama Ljube Davidovića, jedino je Đinđić bio dostojan takvih ličnosti, eventualno Koštunica ali samo po svom principijalnom stavu nije ga menjao kao prosečan gospodin čarape svagog jutra. A ovi što se savijaju kako vetar duva i to bez gledanja u pravac iz kojeg on duva, e to je za žaljenje...

Bez_izvrtanja_cinjenica

pre 10 godina

Sve je isto kao i pre, DS je izdajnik, a SNS-SRS nije. A realnost je da su SNS-SRS i SPS dali KiM Briselskim sporazumom i to po drugi put, prvi put je to bilo Kumanovskim sporazumom 1999.

Svatoslav II

pre 10 godina

A sada Rusija lepo razmatra da sasvim istupi iz organizacije, pa kao jedan od najvecih finansijera ukine svoje uplate. A oni koji zastupaju teze da poslanici mogu da iznose svoje stavove - apsolutni grese. Polsanik, zastupnik, delegat - prenosi misljenje baze, odnosno vecine koju predstavlja. Poslanici ni u seoskoj mesnoj zajednici ne mogu da iznose svoje teze, jer ce ih u suprotnom seljaci dobrano izbubecati. Dakle, samo stavove baze.

SPAVANJE

pre 10 godina

Sta vas cudi,pa pre par godina je deo nase delegacije glasao PROTIV Srbije u jednoj rezoluciji!Nasi u Savetu Evrope gde,istina,konsultacije traju vrlo dugo,vecinu obrazlozenja=PRESPAVAJU i kad treba da se glasa=dignu ruku i ne znajuci za sta glasaju a Micunovic je svojevremeno vise puta uslikan kako SPAVA.Mi ne znamo "kuda teramo"...i nije ni cudo sto nam se dogadja sta nam se dogadja... :(

Nešo

pre 10 godina

Ovo je u najmanju ruku neshvatljivo. Da li naši parlamentarci u Savetu Evrope znaju da tamo predstavljaju državu Srbiju , a ne svoje političke partije. Oni su morali da poštuju stav države po pitanju situacija na Krimu i da tako glasaju.Skupština Srbije pod hitno mora da zameni one delegate koji ne poštuju stav države pa neka idu u svoje stranke pa neka tamo glasaju kako god hoće. Baš me interesuje kako će DS i URS reagovati na ovako glasanje njihovih delegata.

petak13

pre 10 godina

Da smo čudna država i da do formiranje vlade Srbija prosto nema kozistentan stav o mnogim pitanjima pokazuje i ovo skandalozno glasanje naše delegacije u palamentarnoj skupštine Saveta Evrope gde su naši predstavnic glasali svako po nekakvoj svojoj volju.I dok su članovi SNS i SPS-a zastupali zvanični stav Srbije, dotle su predstavnice DS i gospodin Ilić iz URS-a glasali po svom nahođenju i kako im se trenutno učinilo da je potrebno.Gospođa iz LDP se uzdržala i tako svima u savetu EU pokazali da smo duboko podeljeni među sobom, da smo za probleme koji nas pristiskaju sami krivi i da će nova vlada na čelu sa Vučićem imati mnogo posla da sve ove negativne pojave premontira i dovede u red.

Cica

pre 10 godina

@budala: I onda se čudimo što su ovi glasali kako su glasali. Nije jasno kakav to konkretan stav ima Srbija kada je u pitanju Ukrajina. Već smo čili taj stav i on se neće sigurno promeniti.

Alias Pera

pre 10 godina

Protiv sam oduzimanja glasa i smenjivanja ruskih polanika, ali bih bio uzdrzan prilikom glasanja. Valjda je to drzavni stav???
Interesantno da je samo predstavnik LDP tako i glasao!

mimi

pre 10 godina

U clanku se nalazi sledeca recenica: "Takođe, Srbija nije jedina zemlja članica PSSE čiji su poslanici različito glasali."
Posle te recenice, ocekivala sam primere zemalja ciji clanovi su glasali razlicito. Medjutim, toga u clanku nema. Ovo nije prvi put da se desavaju ovakvi propusti. Vise puta clanci upucuju na neke vesti, a ne stavljaju linkove za te vesti. Ponekad spominju neke dogadjaje, ali ne pisu ni osnovne informacije o njima, kao sto se to obicno radi, niti navode linkove za clanke koji opisuju te dogadjaju. Veoma cesto spominju ime neke osobe, a ne navode funkciju te osobe. Da li biste mogli da posavetujete novinare da, ukoliko napisu recenicu poput ove, treba da navedu primere zemalja. Ako ne mogu da dodju do te informacije, neka ne napisu onda ni ovu informaciju s obzirom da se ona dovodi u pitanje ukoliko ne postoje dokazi koji bi je potvrdili.
Hvala