Četvrtak, 10.04.2014.

17:49

Putin zabrinut: Da se konsultujemo

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je evropske lidere na održavanje hitnih konsultacija i izradu konkretnih akcija za stabilizovanje ukrajinske ekonomije.

Izvor: Tanjug

Putin zabrinut: Da se konsultujemo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

gas u svrhu ucene

pre 10 godina

@
(Sajber-džiber, 11. april 2014 08:35)

Veoma je sve lako utvrditi. Ako je Janukovic dobio izbore sa proevropskom pricom, a ne sa pricom o okretanju ka Rusiji, onda je taj "dobar deo naroda" onaj deo naroda koji je glasao za njega. Pa jos ako je i opozicija pricala tu proevropsku pricu, onda tom delu naroda slobodno dodaj i deo naroda koji podrzava opoziciju. Ako Janukovic u svom predizbornom programu, nije pominjao ovo "zbogom Evropska Unijo i zdravo Rusijo", onda se on ipak posluzio prevarom, i odatle krecu svi problemi.
Ako je Janukovic nameravao da pravi zaokrete ka Rusiji, trebao je da raspise izbore, kandiduje tu pricu, i ako dobije sa tom pricom izbore, ima otvorena vrata da radi sta god mu volja po tom pitanju.

Sajber-džiber

pre 10 godina

...a da za to nije imao podrsku dobrog dela naroda?
(gas u svrhu ucene, 11. april 2014 00:02)

E vidiš rekao si ključnu rečenicu! A koliko je taj "dobar deo naroda"? Da li je to više ili manje od 50%? To je ključ problema, ali to je sad teško utvrditi, pošto je tamo totalna anarhija... uglavnom bilo kako bilo, u ovakvim situacijama uvek nastrada mali običan čovek koji je najmanje kriv ali zato najviše ispašta! Tako je bilo i biće, aj živeli!

AlekS

pre 10 godina

botovi patriJotski, ajde malo u sibir da radite na gasovodu preko velestroja , kao nesretnici koji su se upravo vratili i kojima se duguje po 10000$ a radise kao robovi. posto toliko volite ovog kgbovca siguran sam da moze da vam namesti da radite par meseci na -30 za dzabe . posto je poznato da rusi bas ne vole da placaju 'bracu' srbe.
(chobanin, 10. april 2014 22:48)

Kada bi procitao i mala slova u clanku o Velestroju, a ne samo velika, onda bi video da su ti "robovi" najmljeni od "nasih" i radili za "nase". Oni koji su radili za nasu "bracu", a ima ih nekolicina sa komentarima na vest, kazu da su braca bila "u svemu korektna i ispunjavala sve po ugovoru".

Gale

pre 10 godina

Kad procitate komentare jel vam jasno sto kazem da smo mi funkcionalno nepismen narod ili iz ociglednih cinjenica ne umemo da izvucemo zakljucak.

gas u svrhu ucene

pre 10 godina

Не знам да ли си пратио ситуацију последњих месеци, али цело ово чудо је избило када је легално изабрани председник Украјине одлучио да неће у ЕУ и НАТО.
(Јоаким, 10. april 2014 21:57)

Naravno da jesam. Samo u celom tom istorijatu dogadjaja, veoma je slabo porkiven taj deo price, kako je Janukovic dosao na ideju da vise nece u EU i NATO, a da za to nije imao podrsku dobrog dela naroda? Kakve je dogovore Janukovic pre toga imao sa rusima i oko cega su sve dogovarali, nigde nekog Wikileaksa da nam to rasvetli (a s obzirom da nam niko ne govori o tom delu price, sta meni preostaje nego samo da nagadjam?) Taj zaokret ka Rusiji se desio veoma naglo i rekao bih ni malo spontano, kako se nama pokusava prikazati. Ja nesto nisam sklon da poverujem da je sve to samo zbog jeftinijeg gasa. A i nakon njegovog svrgavanja od strane opozicije, nekako mi se cini da je suvise lojalan Rusiji, s obzirom da upravo ta zemlja otima teritoriju zemlji koje je on do juce bio predsednik. On je po meni morao zestoko da osudi ocepljenje Krima i ulazak trupa u Ukrajinu, ako je hteo koliko-toliko da se opere.

Nista dzabe

pre 10 godina

Pa dobro sad,ulagala Rusija u Ukrainu do sad ali nije dzabe imali su prilicno veliku Drzavu kerusu koja je MORALA da radi po direktivi Moskve,zar to nema svoju Cenu? Hoce ljudi Promene ,al i one kostaju(Ukrince deo Teritorije). Po staroj "ko´s Djavolom Tikve sadi".
Samo me malo brinu ovi nasi koji to ne kapiraju da su Ukrainci blizi Rod Rusima od nas pa ovako prolaze (ili su prolazili).

valbon

pre 10 godina

ne mozes reci da ti je neko nesto uzeo,kad takvo nesto nije tvoje,ti govoris isto kad bi englez rekao da su im uzeli zimbabve,21 je vek, era kolonijalizma je vec odavno proslo,90%stanovnistva je uvek i oduvek bilo albansko na kosovu, i ako ste vi kroz decenije pokusali taj procenat smanjiti sa svakakvim memorandumima,od cubrilovica,pasica,cosica i sad ovo zadnje milosevica,proteraste milion njih,ali ih ameri povratise.samo ste uspeli kroz decenije samo smanjiti taj broj jer erdogan tvrdi da u turskoj danas zivi 5 miliona albanaca,sta bi danas bilo da ih vi niste proterali?

AlekS

pre 10 godina

Rasturili ste Ukrajinsku ekonomiju, okupirali Krim, destabilizovali im drzavu a sada zovete EU da se dogovarate o pomoci Ukrajini!?
Vrlo podlo od vas gospodine Putine.
Vracajte im Krim i ostavite Ukrajinu na miru!
Dokle bre taj staljinizam!?
(crni domino, 10. april 2014 22:06)

I vi ste jedan od onih koji cita samo velika slova u vestima o Putinu. Pogledao sam na na sajtu predsednika Rusije integraline tekstove o tome sta je rekao danas i juce. Rekao je dve stvari, juce "majdancima" da ce ih isprasiti ako primene silu i danas Zapadu: "kazem vam na vreme da cu zavrnuti slavine".

chobanin

pre 10 godina

botovi patriJotski, ajde malo u sibir da radite na gasovodu preko velestroja , kao nesretnici koji su se upravo vratili i kojima se duguje po 10000$ a radise kao robovi. posto toliko volite ovog kgbovca siguran sam da moze da vam namesti da radite par meseci na -30 za dzabe . posto je poznato da rusi bas ne vole da placaju 'bracu' srbe.

slovenac

pre 10 godina

Šteta, što Ukrajinci ne mogu da dostave Ćernobil na Crveni Trg! Rusi i tadašnja SSSR, uništili živote generacijama ljudi, koji žive na tom podrućju, a sad Putin se*e zbog 15 milja, a sam potrošio 55 milja za Soči, za svoju promociju? Znam, da Srbi mislite više manje u ćirilici, ali ipak!:)

crni domino

pre 10 godina

Rasturili ste Ukrajinsku ekonomiju, okupirali Krim, destabilizovali im drzavu a sada zovete EU da se dogovarate o pomoci Ukrajini!?
Vrlo podlo od vas gospodine Putine.
Vracajte im Krim i ostavite Ukrajinu na miru!
Dokle bre taj staljinizam!?

Bošnjo

pre 10 godina

Putin prodaje Njemcima gas za 280 dolara po kubiku a Srbiji i Bosni za 360 dolara dok je cijelo vrijeme prodavao Ukrajini za 380 dolara koje je sad podigao na 580 dolara?! Gdje ima monopol dere kožu što je veći monopol to je i cijena veća i to što su Ukrajinci godinama plaćali najskuplji plin na svijetu nikom ništa,ali što ne smije dići cijenu Njemačkoj na 580 dolara koja mu je preko EU zavela sankcije nego jadnoj i napaćenoj Ukrajini kojoj je još oteo komad teritorije i koja pored svega nije uvela nikakve sankcije niti bilo čim oštetila Rusiju!?

dar_mar

pre 10 godina

Zar stvarno nista ne shvatamo. Evropa i Amerika lako mogu da izdrzavaju Ukrajinu...
(Boban, 10. april 2014 21:52)

Bobane, zar ti stvarno verujes u to da EU postoji da bi izdrzavala bilo koga? Interes brale, INTERES!!! To je jedino sto ih zanima. Nema tu ljubavi. Bice uz tebe sve dok imaju nekog interesa... a kada te iskoriste do kraja, pritisnuce dugme na vodokotlicu i zavrsices u kanalizaciji u g.... do guse. Samo su budale srecne kada ih spasava EU i Amerika!!!

Boban

pre 10 godina

Zar stvarno nista ne shvatamo. Ovo nije bez nista. Ocigledno je da se nesto desava cega nema u svakodnevnim izjavama busanja u grudi sto se pojavljuje i u vicu ,da se Rusija granici sa kim god hoce,. To ,nesto, izgleda jako zulja druga Putina jer Evropa i Amerika lako mogu da izdrzavaju Ukrajinu ali neke mere ,ispod zita, povlacenje kapitala blokiranje racuna itd. mnoooogo bole a bice jos gore jer je Zapad mnoooogo potrebniji Rusiji nego Rusija Zapadu, pa tako i treba tumaciti Putinovu ,,zabrinutost,, Ako Ukrajina zatvori gasovod Evropa ce izdrzati ali za Rusiju nisam siguran.

gasne u svrhu ucene

pre 10 godina

(xyz, 10. april 2014 19:46)
"Davali im 15 milijardi-povoljno,imali gas po povlascenim cenama,imali trziste u rus.fed.sa kojima su najvise trgovali,...."

Meni ta argumentacija totalno glupa. Podseca na ono "hoces da kupis ciglu?". Davali im 15 milijardi gasa povoljno, pa ovi kada su to odbili, Rusi im okupirali 10% teritorije. Valjda neko ima pravo da odluci da li ce nesto da kupi ili ne kupi, pa makar doneo odluku i na svoju stetu? Ovako ispada ako neces da kupis, onda cu da te klepim po glavi.
Znaci kada ti ja nesto nudim da kupis, ima da kupis, ili ima da te nema.
Kako se uopste doslo dotle, ako neces da kupis gas, ima da ti okupiram teritoriju? Rusi ako su hteli da im se nadomesti neka steta imali su gomilu mehanizama da to odrade, od nekakvih medjunarodnih sudova, arbitraza, blokiranja ukrajinske imovine, zavrtanja istog gasa dok se ne izmire dugovi... sta god ti volja. Ocigledno je po sredi nesto drugo.

I naravno, jasno je i tebi, ne radi se tu samo o gasu i o trzistu. Rusija je pokusala da odvrati Ukrajinu od EU i od NATO, al su stvari posle naopako. Gas je samo izgovor. Dali bi oni njima i 100 milijardi besplatnog gasa, i vratili bi im Krim nazad, samo da ovi kazu: "necemo EU, necemo NATO, hocemo sa Rusijom".
Mi dugujemo veliku sumu Rusima za gas (i ko zna ko im sve duguje za taj njihov gas), pa ne trpimo ni 100 deo ovoga sto oni rade u Ukrajini.

bacuska

pre 10 godina

Sve bi se reklo da se Putin malo zaigrao sa celom ovom stvari oko Ukrajine. Nakon pocetnog bahacenja i lupanja sakom o sto, dolazimo polako do pregovora. Kao zabrinut za ekonomiju Ukrajine. Ali, mozda Ukrajina nije jedina koja trpi stetu? Sta se u ovim trenucima dogadja sa ruskom ekonomijom?
Rusija se totalno razotkrila sa ovom Ukrajinskom krizom. EU i Amerika ce uvek biti na oprezu sto se tice Rusije. Bezrezervno i bezuslovno oslanjanje na ruske energente je za EU veoma opasno, i po tom pitanju ce se sigurno nesto raditi drugacije u odnosu na ovo do sada. Osim toga, prisluskivanje evropskih zvanicnika, od strane rusa, je uobicajena stvar, sto ce reci, da ce suprotna strana poceti da se poigrava sa istim stvarima, pa se pojavi neki novi Wikileaks, gde cemo imati prilike da preslusavamo i komunikacije ruskih zvanicnika.
Rekao bih da se dogodio jedan mali hladni rat, koji ce dovesti do toga da se ponovo definisu odnosi izmedju EU i zapada.
Mislim da je svima u interesu, da se ova stvar privede kraju. Da se sve vrati kao sto je bilo pre krize, bez Janukovica, naravno, koji se totalno razotkrio.

Јоаким

pre 10 godina

@gasne u svrhu ucene - Dali bi oni njima i 100 milijardi besplatnog gasa, i vratili bi im Krim nazad, samo da ovi kazu: "necemo EU, necemo NATO, hocemo sa Rusijom".
Mi dugujemo veliku sumu Rusima za gas (i ko zna ko im sve duguje za taj njihov gas), pa ne trpimo ni 100 deo ovoga sto oni rade u Ukrajini.


Не знам да ли си пратио ситуацију последњих месеци, али цело ово чудо је избило када је легално изабрани председник Украјине одлучио да неће у ЕУ и НАТО.

Benny Hill

pre 10 godina

Kao da ga je Briga,podigao cenu za 100% na plin drzavi koja je pred bankrotom,pa sad postavio embargo na sve mlecne produkte iz ukraine,svake uzeo teritoriju,salje agente da provociraju u ukraini.na sad kao da se brine za Ukrainu.koja licemerija.Na mesto da pomogne on napravi sve da bi oni bankrotirali

Aleksandar Arsović

pre 10 godina

Sirovi kapitalizam se otkriva samo ovakvim otvorenim razgovorom,a ako EU misli da tako može da se jaše po Evropi i živi na talasu promena bez smisla o boljem životu svih Evropljana od Atlantika do Urala,a i šire onda će uspeti samo USA da i dalje uživa a ostalima da drži lekcije u vidu "dušegupke",
S poštovanjem

AlekS

pre 10 godina

@ AlekS Sta je bilo na Kosovom? Ljudi nam Uzeli srce bez Pitanja i onda kazu pomirite se sa tim - Kosovo je resena stvar!!! Za njih da, al nama ostala igla u srce !!! Sad Rusi slicnu stvar rade, StO se nepomire ukrajinci sa tim?
(Rock'n'Roll, 10. april 2014 19:13)

Ova vest nije imala nikakve veze sa nama niti Kosovom. Ali kad si ga vec pomenuo, i nama je JEDAN COVEK pomrsio konce. To je bio onaj koji je hteo Balkansku Federaciju i koji je Albaniji obecao Kosovo kada se taj projekat ostvari.

mikin

pre 10 godina

Sve sto je Putin rekao susta je istina. Sadasnja (uvecana) cena gasa nije politicka vec realna. Ona povlascena cena je bila politicka. Ako nekom silne godine isporucujete gas po daleko nizoj ceni od trzisne onda ste mu dali ogromnu ekonomsku pomoc. To jeste bilo politicki motivisano ali je ukrajinska realnost. Za razliku od Rusa, Zapadnjaci samo pricaju i zamlacuju Ukrajinsku vlast. Ukrajina im je potrebna kao sirovinska baza, kao 45-milionski konzument zapadnih proizvoda i nadasve kao teritorija za NATO baze. Ali to nisu spremni platiti, bar ne onoliko koliko su to Rusi placali. Izgleda da su sjajna obecanja Zapada veci hipnotizer od ruske realnosti.

Zole

pre 10 godina

Ko se jos brine za tudju ekonomiju. Svako gleda sebe. Ne verujem da se Amerika mnogo brine kako žive Albanci na Kosovu a jos ih je manje briga kako žive Ukrajinci. Njima je najvaznije da su na njihovoj strani.

Komša

pre 10 godina

U prevodu - Ljudi,ovi su pukli i ako im ne date lovu ima da vam kradu gas koji vam šaljem.A pošto im nećete dati jer vas interesuje samo da im uvaljujete vaše proizvode u zamenu za sirovine , trebalo bi da ih zajedno držimo pod kontrolom tj. da napravimo balans.
Ovo je ponuda za političku podelu Ukrajine.Surova i realna . Tako bar meni izgleda.
PS. Usput im je,pominjući cifre koje je davao Ukrajini nagovestio kolika su Ukrajinci rupa bez dna i koliko je skup njihov socijalni mir.Čisto da bi im razbio iluziju da mogu finansirati 40 miliona ljudi.
Federalizacija u najavi.Osim ako Ameri opet ne naprave džumbus (Ameri,Poljska+Baltik)

Moje ime zvuči poznato

pre 10 godina

Najgori od svih komentatora su oni koji sve stavljaju sa dva koša. Po njima ili si "rusofil" ili si "evropejac". Potpuno najdestruktivniji mozgovi ovako gledaju na stvari.

Prvo zapad je pogazio dosta toga obećanog, a na našem primeru ako vas interesuje to je potpisana 1244. deklaracija, dok kod Rusa da NATO neće da se širi na istok. Rusija nije baš toliko luda zemlja, pa da će da poveruje zapadnim poštenjačinama kako se vodi politika i najveća zemlja na svetu. Da li se iko pita šta bi se desilo sa Rusijom da im stvarno uvedu demokratiju? Pa raspali bi se za 5 godina express. Rusija je propustila svoju šansu da postane demokratska zemlja i to im je sad što im je.

Da li je ovo bahaćenje Rusije nad Ukrajinom? Naravno da jeste. Zašto je to tako? Jer ne možeš da se igraš sa svetskom velesilom ZUUU, pa da posle ti je kriv đavo kad te odalame.

Da Putin sada nije šibnuo Ukrajinu, pa ne bi palo na pamet zapadnim poštenjačinama da se zapitaju gde je granica širenja na istok? Verovatno preko cele Rusije rekao bih.

Ameri guraju svoju priču da sisaju krv Evropi, a i da izbije rat najveća destrukcija bi se desila između EU i Rusije.

Aleksandar

pre 10 godina

Covek je jedan od ozbiljnih politicara u Evropi!
Kao prvo treba da se Evropi objasni da mora da plati to sto je zakuvala zajedno sa USA.Rusi godinama spasavju Ukrajinu jeftinim energentima a tkz Ukrajinska drzavna vrhuska mimo svim upozorenjima prelazi na americko nuklearno gorivo koju nije kompatibilno nuklearnim elaktranama koje su zastupljene kod njih.Oni su eliminisali pamet i ponasaju se kao bezmozgani, prelaz na americko nuklearno gorivo je jednom privelo velikim problemima srecom bez tragadeije.Svaki sledeci pokusaj je ogroman rizik, za koga, jos da spomenemo da samo Rusija uzima na reciklazu iskoristeno nuklearno gorivo amerika to ne radi!Evropa je zabila glavu u pesak a na njihovim granicama se nalaze destine potencijalnih nuklearnih bombi, niko to ne spominje spominju kojekave gluposti.Polako ali sigurno ulazimo u zonu sumaraka!

Rock'n'Roll

pre 10 godina

@ AlekS Sta je bilo na Kosovom? Ljudi nam Uzeli srce bez Pitanja i onda kazu pomirite se sa tim - Kosovo je resena stvar!!! Za njih da, al nama ostala igla u srce !!! Sad Rusi slicnu stvar rade, StO se nepomire ukrajinci sa tim?

Rick

pre 10 godina

Ovo je komicno covek koji im je oteo deo teritorije je zabrinut haha.To je ko kada ti smrti ne-prijatelj pobije porodicu i onda kaze platicu ti sahranu...(Darkfusion, 10. april 2014 18:09)

A sta je u njegovim recima netacno? Evropa i USA pomazu Ukrajini samo praznim recima. Rusi jedini daju nesto konkretno. Rusija je prvi trgovinski partner Ukrajine i ukrajinska prvreda bez ruskog trzista ne vredi nista.

xyz

pre 10 godina

Davali im 15 milijardi-povoljno,imali gas po povlascenim cenama,imali trziste u rus.fed.sa kojima su najvise trgovali,....ne ovima se nece,..sada ce iste novce da dobiju po ko zna kojim uslovima-na drugoj strani ,drzavu su zavadili,izgubice trziste za izvoz...sta su dobili??naravno,imaju pravo da biraju,ali i ovi imaju pravo da odredjuju hoce li im davati popust ili ne,..(i ja kod mog prodavca na pijaci iskamcim neki Dinar popusta,ali kad kaze nema vise brale,to je cena,ja ili kupim ili menjam tezgu,a ne da se zalim pijacnoj upravi-nece da mi spusti cenu,a do juce je hteo??) koliko je verovatno da ce evr.zaj da im otkupljuje sve to sto nece otici za rus.fed??Cak mislim da ce prodavati "bud zasto" samo da se proda ,pa i tu kada bude ispod cene koja je poenta i gde je zarada?Ili mozda nekome odgovara da dobije za dzabe?e onda ce i rus fed,i evr.zaj da profitiraju a oni nesretni ...kako god se uzme se posteno ispalili!

Darkfusion

pre 10 godina

Ovo je komicno covek koji im je oteo deo teritorije je zabrinut haha.
To je ko kada ti smrti ne-prijatelj pobije porodicu i onda kaze platicu ti sahranu...

Srki

pre 10 godina

Znamo mi na svojoj koži koliki su nam prijatelji i EU i Amerika. A to što podmećete stalno Rusiju kao krivca za krizu vam je postalo zaštitni znak. Nije ovo fudbal pa ja navijam za jedne a vi za druge.

banka

pre 10 godina

Kad pricamo o placenicima, da li agentima, novinarima ili prosto komentatorima, najvise ima onih koje placaju najbogatiji. Cista matematika sa primesama ljudske biologije. Ne treba ti ni TV ni radio ni internet za to. Ne moras cak nesto puno da ides sa drustvom na kafu i pice da bi to zakljucio.

AlekS

pre 10 godina

Ovo je komicno covek koji im je oteo deo teritorije je zabrinut haha.
To je ko kada ti smrti ne-prijatelj pobije porodicu i onda kaze platicu ti sahranu...
(Darkfusion, 10. april 2014 18:09)

Komicno je sto komentarise neko ko cita samo naslove vesti. Kada bi procitao celu vest onda bi saznao da je problem u tome sto Ukrajina ne placa gas koji trosi a ima obicaj da krade onaj koji je namenjen drugome, a prolazi kroz njihovu teritoriju. A sto se tice kradje teritorije, ona je pripala Ukrajini voljom JEDNOG COVEKA a vratila Rusiji voljom DRUGOG COVEKA.

Iznogud

pre 10 godina

I sta cemo sad rusoljupci - brzo neka nova teorija o propasti EU i velicanje Putin-despota.
To vase kocoperenje je trajalo krace od rata na Kosovu

Milos

pre 10 godina

Pa lepo kaze covek, Rusija je do sada subvencionisala Ukrajinu sa 35 milijardi dolara u energentima, i posto vise nije u prilici to da cini, poziva nove partnere Ukrajine da sa njima zajedno nadje resenje. Pametno.

boban rajkovic

pre 10 godina

Kristin Langard sefica MMF-a priznala je neki dan javno da je Rusija spasila Ukrajinu od ekonomske propasti.I to vec nekoliko godina. Dakle, nije Putin nista izmislio. EU obecava ali ne daje novac. Stara prica.

bole

pre 10 godina

laki nam je malo neurozan, sta te muci? prljavi dolari ili evri?, hallo pa ti si vladar najace, najbogatije, najdemokratskije zemlje, nema sta da brines..

napred

pre 10 godina

neznam zasto se odjednom brines za Ukrainsku ekonomiju, da mozda nije usko povezana sa Ruskomom pa bi moglo i na nju da utice, e vidis, guras ih u propast pa bim mogo i ti za njima, sretno..

Бојан Илић

pre 10 godina

Дугови Украјине према Русији расту...
На крају узму пола Украјине и кажу "ок , то му је за то"!

mortales

pre 10 godina

neznam zasto se odjednom brines za Ukrainsku ekonomiju, da mozda nije usko povezana sa Ruskomom pa bi moglo i na nju da utice, e vidis, guras ih u propast pa bim mogo i ti za njima, sretno..
(napred, 10. april 2014 18:11)Ne gura ih Putin u propast,već zapad.A to što su neke privredne grane povezane,ne znači da su povezane ekonomije.Ukrajinska privreda zavisi od Ruskog gasa i Ruskog tržišta.Ona energente ne može da dobija sa zapada,kao što ni svoje proizvode ne može da izvozi na zapad.To što im zapad nudi novac(kredit)to su već dobijali iz Rusije.Ono što zapad,od početka,pokušava je da nanese štetu Ruskoj ekonomiji,koja je u velikom rastu od dolaska Putina,pri tome ne biraju sredstva.A na tom putu je i Ukrajina,koja će pretrpeti veliku štetu.

Samouk

pre 10 godina

"Gospodo" sa Zapada - ruka je pružena, na vama je da li ćete je sad prihvatiti!!! Ili ćete i dalje ponavljati priču o povlačenju ruske vojske?

btw, rekao bih da je ovo još jedan maestralan potez Putina, a mislim da je trebao da ga uputi i kao javno pismo medijskim "perjanicama zapadne demokratije i vrednosti": CNN, BBC, NYT, WP, HT, Guardian...

y@

pre 10 godina

Ma naravno, brat Putin je samo hteo da spasi braću Ukrajince, ali oni poleteli za EU šarenom lažom.
Koliko Srba tako misli?
Mnogo više no što se može pretpostaviti.
Zato:
i Rusija i Kosovo
i BG na vodi i UAE
i hapšenja i otkazi
i Kinezi i koncesija
i Šreder i Štros Kan...
Najverovatnije ćemo, dragi moji, da dobijemo ono na Š, što se pravi čaj od njega i Sebastijanovo prezime u kompletu.

AlekS

pre 10 godina

Ovo je komicno covek koji im je oteo deo teritorije je zabrinut haha.
To je ko kada ti smrti ne-prijatelj pobije porodicu i onda kaze platicu ti sahranu...
(Darkfusion, 10. april 2014 18:09)

Komicno je sto komentarise neko ko cita samo naslove vesti. Kada bi procitao celu vest onda bi saznao da je problem u tome sto Ukrajina ne placa gas koji trosi a ima obicaj da krade onaj koji je namenjen drugome, a prolazi kroz njihovu teritoriju. A sto se tice kradje teritorije, ona je pripala Ukrajini voljom JEDNOG COVEKA a vratila Rusiji voljom DRUGOG COVEKA.

boban rajkovic

pre 10 godina

Kristin Langard sefica MMF-a priznala je neki dan javno da je Rusija spasila Ukrajinu od ekonomske propasti.I to vec nekoliko godina. Dakle, nije Putin nista izmislio. EU obecava ali ne daje novac. Stara prica.

Srki

pre 10 godina

Znamo mi na svojoj koži koliki su nam prijatelji i EU i Amerika. A to što podmećete stalno Rusiju kao krivca za krizu vam je postalo zaštitni znak. Nije ovo fudbal pa ja navijam za jedne a vi za druge.

Moje ime zvuči poznato

pre 10 godina

Najgori od svih komentatora su oni koji sve stavljaju sa dva koša. Po njima ili si "rusofil" ili si "evropejac". Potpuno najdestruktivniji mozgovi ovako gledaju na stvari.

Prvo zapad je pogazio dosta toga obećanog, a na našem primeru ako vas interesuje to je potpisana 1244. deklaracija, dok kod Rusa da NATO neće da se širi na istok. Rusija nije baš toliko luda zemlja, pa da će da poveruje zapadnim poštenjačinama kako se vodi politika i najveća zemlja na svetu. Da li se iko pita šta bi se desilo sa Rusijom da im stvarno uvedu demokratiju? Pa raspali bi se za 5 godina express. Rusija je propustila svoju šansu da postane demokratska zemlja i to im je sad što im je.

Da li je ovo bahaćenje Rusije nad Ukrajinom? Naravno da jeste. Zašto je to tako? Jer ne možeš da se igraš sa svetskom velesilom ZUUU, pa da posle ti je kriv đavo kad te odalame.

Da Putin sada nije šibnuo Ukrajinu, pa ne bi palo na pamet zapadnim poštenjačinama da se zapitaju gde je granica širenja na istok? Verovatno preko cele Rusije rekao bih.

Ameri guraju svoju priču da sisaju krv Evropi, a i da izbije rat najveća destrukcija bi se desila između EU i Rusije.

Darkfusion

pre 10 godina

Ovo je komicno covek koji im je oteo deo teritorije je zabrinut haha.
To je ko kada ti smrti ne-prijatelj pobije porodicu i onda kaze platicu ti sahranu...

Samouk

pre 10 godina

"Gospodo" sa Zapada - ruka je pružena, na vama je da li ćete je sad prihvatiti!!! Ili ćete i dalje ponavljati priču o povlačenju ruske vojske?

btw, rekao bih da je ovo još jedan maestralan potez Putina, a mislim da je trebao da ga uputi i kao javno pismo medijskim "perjanicama zapadne demokratije i vrednosti": CNN, BBC, NYT, WP, HT, Guardian...

Milos

pre 10 godina

Pa lepo kaze covek, Rusija je do sada subvencionisala Ukrajinu sa 35 milijardi dolara u energentima, i posto vise nije u prilici to da cini, poziva nove partnere Ukrajine da sa njima zajedno nadje resenje. Pametno.

Rick

pre 10 godina

Ovo je komicno covek koji im je oteo deo teritorije je zabrinut haha.To je ko kada ti smrti ne-prijatelj pobije porodicu i onda kaze platicu ti sahranu...(Darkfusion, 10. april 2014 18:09)

A sta je u njegovim recima netacno? Evropa i USA pomazu Ukrajini samo praznim recima. Rusi jedini daju nesto konkretno. Rusija je prvi trgovinski partner Ukrajine i ukrajinska prvreda bez ruskog trzista ne vredi nista.

napred

pre 10 godina

neznam zasto se odjednom brines za Ukrainsku ekonomiju, da mozda nije usko povezana sa Ruskomom pa bi moglo i na nju da utice, e vidis, guras ih u propast pa bim mogo i ti za njima, sretno..

mikin

pre 10 godina

Sve sto je Putin rekao susta je istina. Sadasnja (uvecana) cena gasa nije politicka vec realna. Ona povlascena cena je bila politicka. Ako nekom silne godine isporucujete gas po daleko nizoj ceni od trzisne onda ste mu dali ogromnu ekonomsku pomoc. To jeste bilo politicki motivisano ali je ukrajinska realnost. Za razliku od Rusa, Zapadnjaci samo pricaju i zamlacuju Ukrajinsku vlast. Ukrajina im je potrebna kao sirovinska baza, kao 45-milionski konzument zapadnih proizvoda i nadasve kao teritorija za NATO baze. Ali to nisu spremni platiti, bar ne onoliko koliko su to Rusi placali. Izgleda da su sjajna obecanja Zapada veci hipnotizer od ruske realnosti.

Јоаким

pre 10 godina

@gasne u svrhu ucene - Dali bi oni njima i 100 milijardi besplatnog gasa, i vratili bi im Krim nazad, samo da ovi kazu: "necemo EU, necemo NATO, hocemo sa Rusijom".
Mi dugujemo veliku sumu Rusima za gas (i ko zna ko im sve duguje za taj njihov gas), pa ne trpimo ni 100 deo ovoga sto oni rade u Ukrajini.


Не знам да ли си пратио ситуацију последњих месеци, али цело ово чудо је избило када је легално изабрани председник Украјине одлучио да неће у ЕУ и НАТО.

y@

pre 10 godina

Ma naravno, brat Putin je samo hteo da spasi braću Ukrajince, ali oni poleteli za EU šarenom lažom.
Koliko Srba tako misli?
Mnogo više no što se može pretpostaviti.
Zato:
i Rusija i Kosovo
i BG na vodi i UAE
i hapšenja i otkazi
i Kinezi i koncesija
i Šreder i Štros Kan...
Najverovatnije ćemo, dragi moji, da dobijemo ono na Š, što se pravi čaj od njega i Sebastijanovo prezime u kompletu.

Бојан Илић

pre 10 godina

Дугови Украјине према Русији расту...
На крају узму пола Украјине и кажу "ок , то му је за то"!

mortales

pre 10 godina

neznam zasto se odjednom brines za Ukrainsku ekonomiju, da mozda nije usko povezana sa Ruskomom pa bi moglo i na nju da utice, e vidis, guras ih u propast pa bim mogo i ti za njima, sretno..
(napred, 10. april 2014 18:11)Ne gura ih Putin u propast,već zapad.A to što su neke privredne grane povezane,ne znači da su povezane ekonomije.Ukrajinska privreda zavisi od Ruskog gasa i Ruskog tržišta.Ona energente ne može da dobija sa zapada,kao što ni svoje proizvode ne može da izvozi na zapad.To što im zapad nudi novac(kredit)to su već dobijali iz Rusije.Ono što zapad,od početka,pokušava je da nanese štetu Ruskoj ekonomiji,koja je u velikom rastu od dolaska Putina,pri tome ne biraju sredstva.A na tom putu je i Ukrajina,koja će pretrpeti veliku štetu.

Aleksandar

pre 10 godina

Covek je jedan od ozbiljnih politicara u Evropi!
Kao prvo treba da se Evropi objasni da mora da plati to sto je zakuvala zajedno sa USA.Rusi godinama spasavju Ukrajinu jeftinim energentima a tkz Ukrajinska drzavna vrhuska mimo svim upozorenjima prelazi na americko nuklearno gorivo koju nije kompatibilno nuklearnim elaktranama koje su zastupljene kod njih.Oni su eliminisali pamet i ponasaju se kao bezmozgani, prelaz na americko nuklearno gorivo je jednom privelo velikim problemima srecom bez tragadeije.Svaki sledeci pokusaj je ogroman rizik, za koga, jos da spomenemo da samo Rusija uzima na reciklazu iskoristeno nuklearno gorivo amerika to ne radi!Evropa je zabila glavu u pesak a na njihovim granicama se nalaze destine potencijalnih nuklearnih bombi, niko to ne spominje spominju kojekave gluposti.Polako ali sigurno ulazimo u zonu sumaraka!

xyz

pre 10 godina

Davali im 15 milijardi-povoljno,imali gas po povlascenim cenama,imali trziste u rus.fed.sa kojima su najvise trgovali,....ne ovima se nece,..sada ce iste novce da dobiju po ko zna kojim uslovima-na drugoj strani ,drzavu su zavadili,izgubice trziste za izvoz...sta su dobili??naravno,imaju pravo da biraju,ali i ovi imaju pravo da odredjuju hoce li im davati popust ili ne,..(i ja kod mog prodavca na pijaci iskamcim neki Dinar popusta,ali kad kaze nema vise brale,to je cena,ja ili kupim ili menjam tezgu,a ne da se zalim pijacnoj upravi-nece da mi spusti cenu,a do juce je hteo??) koliko je verovatno da ce evr.zaj da im otkupljuje sve to sto nece otici za rus.fed??Cak mislim da ce prodavati "bud zasto" samo da se proda ,pa i tu kada bude ispod cene koja je poenta i gde je zarada?Ili mozda nekome odgovara da dobije za dzabe?e onda ce i rus fed,i evr.zaj da profitiraju a oni nesretni ...kako god se uzme se posteno ispalili!

Komša

pre 10 godina

U prevodu - Ljudi,ovi su pukli i ako im ne date lovu ima da vam kradu gas koji vam šaljem.A pošto im nećete dati jer vas interesuje samo da im uvaljujete vaše proizvode u zamenu za sirovine , trebalo bi da ih zajedno držimo pod kontrolom tj. da napravimo balans.
Ovo je ponuda za političku podelu Ukrajine.Surova i realna . Tako bar meni izgleda.
PS. Usput im je,pominjući cifre koje je davao Ukrajini nagovestio kolika su Ukrajinci rupa bez dna i koliko je skup njihov socijalni mir.Čisto da bi im razbio iluziju da mogu finansirati 40 miliona ljudi.
Federalizacija u najavi.Osim ako Ameri opet ne naprave džumbus (Ameri,Poljska+Baltik)

crni domino

pre 10 godina

Rasturili ste Ukrajinsku ekonomiju, okupirali Krim, destabilizovali im drzavu a sada zovete EU da se dogovarate o pomoci Ukrajini!?
Vrlo podlo od vas gospodine Putine.
Vracajte im Krim i ostavite Ukrajinu na miru!
Dokle bre taj staljinizam!?

Iznogud

pre 10 godina

I sta cemo sad rusoljupci - brzo neka nova teorija o propasti EU i velicanje Putin-despota.
To vase kocoperenje je trajalo krace od rata na Kosovu

Rock'n'Roll

pre 10 godina

@ AlekS Sta je bilo na Kosovom? Ljudi nam Uzeli srce bez Pitanja i onda kazu pomirite se sa tim - Kosovo je resena stvar!!! Za njih da, al nama ostala igla u srce !!! Sad Rusi slicnu stvar rade, StO se nepomire ukrajinci sa tim?

AlekS

pre 10 godina

@ AlekS Sta je bilo na Kosovom? Ljudi nam Uzeli srce bez Pitanja i onda kazu pomirite se sa tim - Kosovo je resena stvar!!! Za njih da, al nama ostala igla u srce !!! Sad Rusi slicnu stvar rade, StO se nepomire ukrajinci sa tim?
(Rock'n'Roll, 10. april 2014 19:13)

Ova vest nije imala nikakve veze sa nama niti Kosovom. Ali kad si ga vec pomenuo, i nama je JEDAN COVEK pomrsio konce. To je bio onaj koji je hteo Balkansku Federaciju i koji je Albaniji obecao Kosovo kada se taj projekat ostvari.

Zole

pre 10 godina

Ko se jos brine za tudju ekonomiju. Svako gleda sebe. Ne verujem da se Amerika mnogo brine kako žive Albanci na Kosovu a jos ih je manje briga kako žive Ukrajinci. Njima je najvaznije da su na njihovoj strani.

bole

pre 10 godina

laki nam je malo neurozan, sta te muci? prljavi dolari ili evri?, hallo pa ti si vladar najace, najbogatije, najdemokratskije zemlje, nema sta da brines..

Benny Hill

pre 10 godina

Kao da ga je Briga,podigao cenu za 100% na plin drzavi koja je pred bankrotom,pa sad postavio embargo na sve mlecne produkte iz ukraine,svake uzeo teritoriju,salje agente da provociraju u ukraini.na sad kao da se brine za Ukrainu.koja licemerija.Na mesto da pomogne on napravi sve da bi oni bankrotirali

banka

pre 10 godina

Kad pricamo o placenicima, da li agentima, novinarima ili prosto komentatorima, najvise ima onih koje placaju najbogatiji. Cista matematika sa primesama ljudske biologije. Ne treba ti ni TV ni radio ni internet za to. Ne moras cak nesto puno da ides sa drustvom na kafu i pice da bi to zakljucio.

dar_mar

pre 10 godina

Zar stvarno nista ne shvatamo. Evropa i Amerika lako mogu da izdrzavaju Ukrajinu...
(Boban, 10. april 2014 21:52)

Bobane, zar ti stvarno verujes u to da EU postoji da bi izdrzavala bilo koga? Interes brale, INTERES!!! To je jedino sto ih zanima. Nema tu ljubavi. Bice uz tebe sve dok imaju nekog interesa... a kada te iskoriste do kraja, pritisnuce dugme na vodokotlicu i zavrsices u kanalizaciji u g.... do guse. Samo su budale srecne kada ih spasava EU i Amerika!!!

bacuska

pre 10 godina

Sve bi se reklo da se Putin malo zaigrao sa celom ovom stvari oko Ukrajine. Nakon pocetnog bahacenja i lupanja sakom o sto, dolazimo polako do pregovora. Kao zabrinut za ekonomiju Ukrajine. Ali, mozda Ukrajina nije jedina koja trpi stetu? Sta se u ovim trenucima dogadja sa ruskom ekonomijom?
Rusija se totalno razotkrila sa ovom Ukrajinskom krizom. EU i Amerika ce uvek biti na oprezu sto se tice Rusije. Bezrezervno i bezuslovno oslanjanje na ruske energente je za EU veoma opasno, i po tom pitanju ce se sigurno nesto raditi drugacije u odnosu na ovo do sada. Osim toga, prisluskivanje evropskih zvanicnika, od strane rusa, je uobicajena stvar, sto ce reci, da ce suprotna strana poceti da se poigrava sa istim stvarima, pa se pojavi neki novi Wikileaks, gde cemo imati prilike da preslusavamo i komunikacije ruskih zvanicnika.
Rekao bih da se dogodio jedan mali hladni rat, koji ce dovesti do toga da se ponovo definisu odnosi izmedju EU i zapada.
Mislim da je svima u interesu, da se ova stvar privede kraju. Da se sve vrati kao sto je bilo pre krize, bez Janukovica, naravno, koji se totalno razotkrio.

AlekS

pre 10 godina

Rasturili ste Ukrajinsku ekonomiju, okupirali Krim, destabilizovali im drzavu a sada zovete EU da se dogovarate o pomoci Ukrajini!?
Vrlo podlo od vas gospodine Putine.
Vracajte im Krim i ostavite Ukrajinu na miru!
Dokle bre taj staljinizam!?
(crni domino, 10. april 2014 22:06)

I vi ste jedan od onih koji cita samo velika slova u vestima o Putinu. Pogledao sam na na sajtu predsednika Rusije integraline tekstove o tome sta je rekao danas i juce. Rekao je dve stvari, juce "majdancima" da ce ih isprasiti ako primene silu i danas Zapadu: "kazem vam na vreme da cu zavrnuti slavine".

gasne u svrhu ucene

pre 10 godina

(xyz, 10. april 2014 19:46)
"Davali im 15 milijardi-povoljno,imali gas po povlascenim cenama,imali trziste u rus.fed.sa kojima su najvise trgovali,...."

Meni ta argumentacija totalno glupa. Podseca na ono "hoces da kupis ciglu?". Davali im 15 milijardi gasa povoljno, pa ovi kada su to odbili, Rusi im okupirali 10% teritorije. Valjda neko ima pravo da odluci da li ce nesto da kupi ili ne kupi, pa makar doneo odluku i na svoju stetu? Ovako ispada ako neces da kupis, onda cu da te klepim po glavi.
Znaci kada ti ja nesto nudim da kupis, ima da kupis, ili ima da te nema.
Kako se uopste doslo dotle, ako neces da kupis gas, ima da ti okupiram teritoriju? Rusi ako su hteli da im se nadomesti neka steta imali su gomilu mehanizama da to odrade, od nekakvih medjunarodnih sudova, arbitraza, blokiranja ukrajinske imovine, zavrtanja istog gasa dok se ne izmire dugovi... sta god ti volja. Ocigledno je po sredi nesto drugo.

I naravno, jasno je i tebi, ne radi se tu samo o gasu i o trzistu. Rusija je pokusala da odvrati Ukrajinu od EU i od NATO, al su stvari posle naopako. Gas je samo izgovor. Dali bi oni njima i 100 milijardi besplatnog gasa, i vratili bi im Krim nazad, samo da ovi kazu: "necemo EU, necemo NATO, hocemo sa Rusijom".
Mi dugujemo veliku sumu Rusima za gas (i ko zna ko im sve duguje za taj njihov gas), pa ne trpimo ni 100 deo ovoga sto oni rade u Ukrajini.

Aleksandar Arsović

pre 10 godina

Sirovi kapitalizam se otkriva samo ovakvim otvorenim razgovorom,a ako EU misli da tako može da se jaše po Evropi i živi na talasu promena bez smisla o boljem životu svih Evropljana od Atlantika do Urala,a i šire onda će uspeti samo USA da i dalje uživa a ostalima da drži lekcije u vidu "dušegupke",
S poštovanjem

Boban

pre 10 godina

Zar stvarno nista ne shvatamo. Ovo nije bez nista. Ocigledno je da se nesto desava cega nema u svakodnevnim izjavama busanja u grudi sto se pojavljuje i u vicu ,da se Rusija granici sa kim god hoce,. To ,nesto, izgleda jako zulja druga Putina jer Evropa i Amerika lako mogu da izdrzavaju Ukrajinu ali neke mere ,ispod zita, povlacenje kapitala blokiranje racuna itd. mnoooogo bole a bice jos gore jer je Zapad mnoooogo potrebniji Rusiji nego Rusija Zapadu, pa tako i treba tumaciti Putinovu ,,zabrinutost,, Ako Ukrajina zatvori gasovod Evropa ce izdrzati ali za Rusiju nisam siguran.

chobanin

pre 10 godina

botovi patriJotski, ajde malo u sibir da radite na gasovodu preko velestroja , kao nesretnici koji su se upravo vratili i kojima se duguje po 10000$ a radise kao robovi. posto toliko volite ovog kgbovca siguran sam da moze da vam namesti da radite par meseci na -30 za dzabe . posto je poznato da rusi bas ne vole da placaju 'bracu' srbe.

gas u svrhu ucene

pre 10 godina

Не знам да ли си пратио ситуацију последњих месеци, али цело ово чудо је избило када је легално изабрани председник Украјине одлучио да неће у ЕУ и НАТО.
(Јоаким, 10. april 2014 21:57)

Naravno da jesam. Samo u celom tom istorijatu dogadjaja, veoma je slabo porkiven taj deo price, kako je Janukovic dosao na ideju da vise nece u EU i NATO, a da za to nije imao podrsku dobrog dela naroda? Kakve je dogovore Janukovic pre toga imao sa rusima i oko cega su sve dogovarali, nigde nekog Wikileaksa da nam to rasvetli (a s obzirom da nam niko ne govori o tom delu price, sta meni preostaje nego samo da nagadjam?) Taj zaokret ka Rusiji se desio veoma naglo i rekao bih ni malo spontano, kako se nama pokusava prikazati. Ja nesto nisam sklon da poverujem da je sve to samo zbog jeftinijeg gasa. A i nakon njegovog svrgavanja od strane opozicije, nekako mi se cini da je suvise lojalan Rusiji, s obzirom da upravo ta zemlja otima teritoriju zemlji koje je on do juce bio predsednik. On je po meni morao zestoko da osudi ocepljenje Krima i ulazak trupa u Ukrajinu, ako je hteo koliko-toliko da se opere.

Bošnjo

pre 10 godina

Putin prodaje Njemcima gas za 280 dolara po kubiku a Srbiji i Bosni za 360 dolara dok je cijelo vrijeme prodavao Ukrajini za 380 dolara koje je sad podigao na 580 dolara?! Gdje ima monopol dere kožu što je veći monopol to je i cijena veća i to što su Ukrajinci godinama plaćali najskuplji plin na svijetu nikom ništa,ali što ne smije dići cijenu Njemačkoj na 580 dolara koja mu je preko EU zavela sankcije nego jadnoj i napaćenoj Ukrajini kojoj je još oteo komad teritorije i koja pored svega nije uvela nikakve sankcije niti bilo čim oštetila Rusiju!?

slovenac

pre 10 godina

Šteta, što Ukrajinci ne mogu da dostave Ćernobil na Crveni Trg! Rusi i tadašnja SSSR, uništili živote generacijama ljudi, koji žive na tom podrućju, a sad Putin se*e zbog 15 milja, a sam potrošio 55 milja za Soči, za svoju promociju? Znam, da Srbi mislite više manje u ćirilici, ali ipak!:)

Nista dzabe

pre 10 godina

Pa dobro sad,ulagala Rusija u Ukrainu do sad ali nije dzabe imali su prilicno veliku Drzavu kerusu koja je MORALA da radi po direktivi Moskve,zar to nema svoju Cenu? Hoce ljudi Promene ,al i one kostaju(Ukrince deo Teritorije). Po staroj "ko´s Djavolom Tikve sadi".
Samo me malo brinu ovi nasi koji to ne kapiraju da su Ukrainci blizi Rod Rusima od nas pa ovako prolaze (ili su prolazili).

valbon

pre 10 godina

ne mozes reci da ti je neko nesto uzeo,kad takvo nesto nije tvoje,ti govoris isto kad bi englez rekao da su im uzeli zimbabve,21 je vek, era kolonijalizma je vec odavno proslo,90%stanovnistva je uvek i oduvek bilo albansko na kosovu, i ako ste vi kroz decenije pokusali taj procenat smanjiti sa svakakvim memorandumima,od cubrilovica,pasica,cosica i sad ovo zadnje milosevica,proteraste milion njih,ali ih ameri povratise.samo ste uspeli kroz decenije samo smanjiti taj broj jer erdogan tvrdi da u turskoj danas zivi 5 miliona albanaca,sta bi danas bilo da ih vi niste proterali?

AlekS

pre 10 godina

botovi patriJotski, ajde malo u sibir da radite na gasovodu preko velestroja , kao nesretnici koji su se upravo vratili i kojima se duguje po 10000$ a radise kao robovi. posto toliko volite ovog kgbovca siguran sam da moze da vam namesti da radite par meseci na -30 za dzabe . posto je poznato da rusi bas ne vole da placaju 'bracu' srbe.
(chobanin, 10. april 2014 22:48)

Kada bi procitao i mala slova u clanku o Velestroju, a ne samo velika, onda bi video da su ti "robovi" najmljeni od "nasih" i radili za "nase". Oni koji su radili za nasu "bracu", a ima ih nekolicina sa komentarima na vest, kazu da su braca bila "u svemu korektna i ispunjavala sve po ugovoru".

Gale

pre 10 godina

Kad procitate komentare jel vam jasno sto kazem da smo mi funkcionalno nepismen narod ili iz ociglednih cinjenica ne umemo da izvucemo zakljucak.

Sajber-džiber

pre 10 godina

...a da za to nije imao podrsku dobrog dela naroda?
(gas u svrhu ucene, 11. april 2014 00:02)

E vidiš rekao si ključnu rečenicu! A koliko je taj "dobar deo naroda"? Da li je to više ili manje od 50%? To je ključ problema, ali to je sad teško utvrditi, pošto je tamo totalna anarhija... uglavnom bilo kako bilo, u ovakvim situacijama uvek nastrada mali običan čovek koji je najmanje kriv ali zato najviše ispašta! Tako je bilo i biće, aj živeli!

gas u svrhu ucene

pre 10 godina

@
(Sajber-džiber, 11. april 2014 08:35)

Veoma je sve lako utvrditi. Ako je Janukovic dobio izbore sa proevropskom pricom, a ne sa pricom o okretanju ka Rusiji, onda je taj "dobar deo naroda" onaj deo naroda koji je glasao za njega. Pa jos ako je i opozicija pricala tu proevropsku pricu, onda tom delu naroda slobodno dodaj i deo naroda koji podrzava opoziciju. Ako Janukovic u svom predizbornom programu, nije pominjao ovo "zbogom Evropska Unijo i zdravo Rusijo", onda se on ipak posluzio prevarom, i odatle krecu svi problemi.
Ako je Janukovic nameravao da pravi zaokrete ka Rusiji, trebao je da raspise izbore, kandiduje tu pricu, i ako dobije sa tom pricom izbore, ima otvorena vrata da radi sta god mu volja po tom pitanju.

Darkfusion

pre 10 godina

Ovo je komicno covek koji im je oteo deo teritorije je zabrinut haha.
To je ko kada ti smrti ne-prijatelj pobije porodicu i onda kaze platicu ti sahranu...

napred

pre 10 godina

neznam zasto se odjednom brines za Ukrainsku ekonomiju, da mozda nije usko povezana sa Ruskomom pa bi moglo i na nju da utice, e vidis, guras ih u propast pa bim mogo i ti za njima, sretno..

crni domino

pre 10 godina

Rasturili ste Ukrajinsku ekonomiju, okupirali Krim, destabilizovali im drzavu a sada zovete EU da se dogovarate o pomoci Ukrajini!?
Vrlo podlo od vas gospodine Putine.
Vracajte im Krim i ostavite Ukrajinu na miru!
Dokle bre taj staljinizam!?

y@

pre 10 godina

Ma naravno, brat Putin je samo hteo da spasi braću Ukrajince, ali oni poleteli za EU šarenom lažom.
Koliko Srba tako misli?
Mnogo više no što se može pretpostaviti.
Zato:
i Rusija i Kosovo
i BG na vodi i UAE
i hapšenja i otkazi
i Kinezi i koncesija
i Šreder i Štros Kan...
Najverovatnije ćemo, dragi moji, da dobijemo ono na Š, što se pravi čaj od njega i Sebastijanovo prezime u kompletu.

Iznogud

pre 10 godina

I sta cemo sad rusoljupci - brzo neka nova teorija o propasti EU i velicanje Putin-despota.
To vase kocoperenje je trajalo krace od rata na Kosovu

bole

pre 10 godina

laki nam je malo neurozan, sta te muci? prljavi dolari ili evri?, hallo pa ti si vladar najace, najbogatije, najdemokratskije zemlje, nema sta da brines..

Boban

pre 10 godina

Zar stvarno nista ne shvatamo. Ovo nije bez nista. Ocigledno je da se nesto desava cega nema u svakodnevnim izjavama busanja u grudi sto se pojavljuje i u vicu ,da se Rusija granici sa kim god hoce,. To ,nesto, izgleda jako zulja druga Putina jer Evropa i Amerika lako mogu da izdrzavaju Ukrajinu ali neke mere ,ispod zita, povlacenje kapitala blokiranje racuna itd. mnoooogo bole a bice jos gore jer je Zapad mnoooogo potrebniji Rusiji nego Rusija Zapadu, pa tako i treba tumaciti Putinovu ,,zabrinutost,, Ako Ukrajina zatvori gasovod Evropa ce izdrzati ali za Rusiju nisam siguran.

Benny Hill

pre 10 godina

Kao da ga je Briga,podigao cenu za 100% na plin drzavi koja je pred bankrotom,pa sad postavio embargo na sve mlecne produkte iz ukraine,svake uzeo teritoriju,salje agente da provociraju u ukraini.na sad kao da se brine za Ukrainu.koja licemerija.Na mesto da pomogne on napravi sve da bi oni bankrotirali

bacuska

pre 10 godina

Sve bi se reklo da se Putin malo zaigrao sa celom ovom stvari oko Ukrajine. Nakon pocetnog bahacenja i lupanja sakom o sto, dolazimo polako do pregovora. Kao zabrinut za ekonomiju Ukrajine. Ali, mozda Ukrajina nije jedina koja trpi stetu? Sta se u ovim trenucima dogadja sa ruskom ekonomijom?
Rusija se totalno razotkrila sa ovom Ukrajinskom krizom. EU i Amerika ce uvek biti na oprezu sto se tice Rusije. Bezrezervno i bezuslovno oslanjanje na ruske energente je za EU veoma opasno, i po tom pitanju ce se sigurno nesto raditi drugacije u odnosu na ovo do sada. Osim toga, prisluskivanje evropskih zvanicnika, od strane rusa, je uobicajena stvar, sto ce reci, da ce suprotna strana poceti da se poigrava sa istim stvarima, pa se pojavi neki novi Wikileaks, gde cemo imati prilike da preslusavamo i komunikacije ruskih zvanicnika.
Rekao bih da se dogodio jedan mali hladni rat, koji ce dovesti do toga da se ponovo definisu odnosi izmedju EU i zapada.
Mislim da je svima u interesu, da se ova stvar privede kraju. Da se sve vrati kao sto je bilo pre krize, bez Janukovica, naravno, koji se totalno razotkrio.

gasne u svrhu ucene

pre 10 godina

(xyz, 10. april 2014 19:46)
"Davali im 15 milijardi-povoljno,imali gas po povlascenim cenama,imali trziste u rus.fed.sa kojima su najvise trgovali,...."

Meni ta argumentacija totalno glupa. Podseca na ono "hoces da kupis ciglu?". Davali im 15 milijardi gasa povoljno, pa ovi kada su to odbili, Rusi im okupirali 10% teritorije. Valjda neko ima pravo da odluci da li ce nesto da kupi ili ne kupi, pa makar doneo odluku i na svoju stetu? Ovako ispada ako neces da kupis, onda cu da te klepim po glavi.
Znaci kada ti ja nesto nudim da kupis, ima da kupis, ili ima da te nema.
Kako se uopste doslo dotle, ako neces da kupis gas, ima da ti okupiram teritoriju? Rusi ako su hteli da im se nadomesti neka steta imali su gomilu mehanizama da to odrade, od nekakvih medjunarodnih sudova, arbitraza, blokiranja ukrajinske imovine, zavrtanja istog gasa dok se ne izmire dugovi... sta god ti volja. Ocigledno je po sredi nesto drugo.

I naravno, jasno je i tebi, ne radi se tu samo o gasu i o trzistu. Rusija je pokusala da odvrati Ukrajinu od EU i od NATO, al su stvari posle naopako. Gas je samo izgovor. Dali bi oni njima i 100 milijardi besplatnog gasa, i vratili bi im Krim nazad, samo da ovi kazu: "necemo EU, necemo NATO, hocemo sa Rusijom".
Mi dugujemo veliku sumu Rusima za gas (i ko zna ko im sve duguje za taj njihov gas), pa ne trpimo ni 100 deo ovoga sto oni rade u Ukrajini.

AlekS

pre 10 godina

Ovo je komicno covek koji im je oteo deo teritorije je zabrinut haha.
To je ko kada ti smrti ne-prijatelj pobije porodicu i onda kaze platicu ti sahranu...
(Darkfusion, 10. april 2014 18:09)

Komicno je sto komentarise neko ko cita samo naslove vesti. Kada bi procitao celu vest onda bi saznao da je problem u tome sto Ukrajina ne placa gas koji trosi a ima obicaj da krade onaj koji je namenjen drugome, a prolazi kroz njihovu teritoriju. A sto se tice kradje teritorije, ona je pripala Ukrajini voljom JEDNOG COVEKA a vratila Rusiji voljom DRUGOG COVEKA.

Samouk

pre 10 godina

"Gospodo" sa Zapada - ruka je pružena, na vama je da li ćete je sad prihvatiti!!! Ili ćete i dalje ponavljati priču o povlačenju ruske vojske?

btw, rekao bih da je ovo još jedan maestralan potez Putina, a mislim da je trebao da ga uputi i kao javno pismo medijskim "perjanicama zapadne demokratije i vrednosti": CNN, BBC, NYT, WP, HT, Guardian...

Srki

pre 10 godina

Znamo mi na svojoj koži koliki su nam prijatelji i EU i Amerika. A to što podmećete stalno Rusiju kao krivca za krizu vam je postalo zaštitni znak. Nije ovo fudbal pa ja navijam za jedne a vi za druge.

Rick

pre 10 godina

Ovo je komicno covek koji im je oteo deo teritorije je zabrinut haha.To je ko kada ti smrti ne-prijatelj pobije porodicu i onda kaze platicu ti sahranu...(Darkfusion, 10. april 2014 18:09)

A sta je u njegovim recima netacno? Evropa i USA pomazu Ukrajini samo praznim recima. Rusi jedini daju nesto konkretno. Rusija je prvi trgovinski partner Ukrajine i ukrajinska prvreda bez ruskog trzista ne vredi nista.

gas u svrhu ucene

pre 10 godina

Не знам да ли си пратио ситуацију последњих месеци, али цело ово чудо је избило када је легално изабрани председник Украјине одлучио да неће у ЕУ и НАТО.
(Јоаким, 10. april 2014 21:57)

Naravno da jesam. Samo u celom tom istorijatu dogadjaja, veoma je slabo porkiven taj deo price, kako je Janukovic dosao na ideju da vise nece u EU i NATO, a da za to nije imao podrsku dobrog dela naroda? Kakve je dogovore Janukovic pre toga imao sa rusima i oko cega su sve dogovarali, nigde nekog Wikileaksa da nam to rasvetli (a s obzirom da nam niko ne govori o tom delu price, sta meni preostaje nego samo da nagadjam?) Taj zaokret ka Rusiji se desio veoma naglo i rekao bih ni malo spontano, kako se nama pokusava prikazati. Ja nesto nisam sklon da poverujem da je sve to samo zbog jeftinijeg gasa. A i nakon njegovog svrgavanja od strane opozicije, nekako mi se cini da je suvise lojalan Rusiji, s obzirom da upravo ta zemlja otima teritoriju zemlji koje je on do juce bio predsednik. On je po meni morao zestoko da osudi ocepljenje Krima i ulazak trupa u Ukrajinu, ako je hteo koliko-toliko da se opere.

valbon

pre 10 godina

ne mozes reci da ti je neko nesto uzeo,kad takvo nesto nije tvoje,ti govoris isto kad bi englez rekao da su im uzeli zimbabve,21 je vek, era kolonijalizma je vec odavno proslo,90%stanovnistva je uvek i oduvek bilo albansko na kosovu, i ako ste vi kroz decenije pokusali taj procenat smanjiti sa svakakvim memorandumima,od cubrilovica,pasica,cosica i sad ovo zadnje milosevica,proteraste milion njih,ali ih ameri povratise.samo ste uspeli kroz decenije samo smanjiti taj broj jer erdogan tvrdi da u turskoj danas zivi 5 miliona albanaca,sta bi danas bilo da ih vi niste proterali?

boban rajkovic

pre 10 godina

Kristin Langard sefica MMF-a priznala je neki dan javno da je Rusija spasila Ukrajinu od ekonomske propasti.I to vec nekoliko godina. Dakle, nije Putin nista izmislio. EU obecava ali ne daje novac. Stara prica.

Aleksandar

pre 10 godina

Covek je jedan od ozbiljnih politicara u Evropi!
Kao prvo treba da se Evropi objasni da mora da plati to sto je zakuvala zajedno sa USA.Rusi godinama spasavju Ukrajinu jeftinim energentima a tkz Ukrajinska drzavna vrhuska mimo svim upozorenjima prelazi na americko nuklearno gorivo koju nije kompatibilno nuklearnim elaktranama koje su zastupljene kod njih.Oni su eliminisali pamet i ponasaju se kao bezmozgani, prelaz na americko nuklearno gorivo je jednom privelo velikim problemima srecom bez tragadeije.Svaki sledeci pokusaj je ogroman rizik, za koga, jos da spomenemo da samo Rusija uzima na reciklazu iskoristeno nuklearno gorivo amerika to ne radi!Evropa je zabila glavu u pesak a na njihovim granicama se nalaze destine potencijalnih nuklearnih bombi, niko to ne spominje spominju kojekave gluposti.Polako ali sigurno ulazimo u zonu sumaraka!

mortales

pre 10 godina

neznam zasto se odjednom brines za Ukrainsku ekonomiju, da mozda nije usko povezana sa Ruskomom pa bi moglo i na nju da utice, e vidis, guras ih u propast pa bim mogo i ti za njima, sretno..
(napred, 10. april 2014 18:11)Ne gura ih Putin u propast,već zapad.A to što su neke privredne grane povezane,ne znači da su povezane ekonomije.Ukrajinska privreda zavisi od Ruskog gasa i Ruskog tržišta.Ona energente ne može da dobija sa zapada,kao što ni svoje proizvode ne može da izvozi na zapad.To što im zapad nudi novac(kredit)to su već dobijali iz Rusije.Ono što zapad,od početka,pokušava je da nanese štetu Ruskoj ekonomiji,koja je u velikom rastu od dolaska Putina,pri tome ne biraju sredstva.A na tom putu je i Ukrajina,koja će pretrpeti veliku štetu.

slovenac

pre 10 godina

Šteta, što Ukrajinci ne mogu da dostave Ćernobil na Crveni Trg! Rusi i tadašnja SSSR, uništili živote generacijama ljudi, koji žive na tom podrućju, a sad Putin se*e zbog 15 milja, a sam potrošio 55 milja za Soči, za svoju promociju? Znam, da Srbi mislite više manje u ćirilici, ali ipak!:)

chobanin

pre 10 godina

botovi patriJotski, ajde malo u sibir da radite na gasovodu preko velestroja , kao nesretnici koji su se upravo vratili i kojima se duguje po 10000$ a radise kao robovi. posto toliko volite ovog kgbovca siguran sam da moze da vam namesti da radite par meseci na -30 za dzabe . posto je poznato da rusi bas ne vole da placaju 'bracu' srbe.

Milos

pre 10 godina

Pa lepo kaze covek, Rusija je do sada subvencionisala Ukrajinu sa 35 milijardi dolara u energentima, i posto vise nije u prilici to da cini, poziva nove partnere Ukrajine da sa njima zajedno nadje resenje. Pametno.

Moje ime zvuči poznato

pre 10 godina

Najgori od svih komentatora su oni koji sve stavljaju sa dva koša. Po njima ili si "rusofil" ili si "evropejac". Potpuno najdestruktivniji mozgovi ovako gledaju na stvari.

Prvo zapad je pogazio dosta toga obećanog, a na našem primeru ako vas interesuje to je potpisana 1244. deklaracija, dok kod Rusa da NATO neće da se širi na istok. Rusija nije baš toliko luda zemlja, pa da će da poveruje zapadnim poštenjačinama kako se vodi politika i najveća zemlja na svetu. Da li se iko pita šta bi se desilo sa Rusijom da im stvarno uvedu demokratiju? Pa raspali bi se za 5 godina express. Rusija je propustila svoju šansu da postane demokratska zemlja i to im je sad što im je.

Da li je ovo bahaćenje Rusije nad Ukrajinom? Naravno da jeste. Zašto je to tako? Jer ne možeš da se igraš sa svetskom velesilom ZUUU, pa da posle ti je kriv đavo kad te odalame.

Da Putin sada nije šibnuo Ukrajinu, pa ne bi palo na pamet zapadnim poštenjačinama da se zapitaju gde je granica širenja na istok? Verovatno preko cele Rusije rekao bih.

Ameri guraju svoju priču da sisaju krv Evropi, a i da izbije rat najveća destrukcija bi se desila između EU i Rusije.

Bošnjo

pre 10 godina

Putin prodaje Njemcima gas za 280 dolara po kubiku a Srbiji i Bosni za 360 dolara dok je cijelo vrijeme prodavao Ukrajini za 380 dolara koje je sad podigao na 580 dolara?! Gdje ima monopol dere kožu što je veći monopol to je i cijena veća i to što su Ukrajinci godinama plaćali najskuplji plin na svijetu nikom ništa,ali što ne smije dići cijenu Njemačkoj na 580 dolara koja mu je preko EU zavela sankcije nego jadnoj i napaćenoj Ukrajini kojoj je još oteo komad teritorije i koja pored svega nije uvela nikakve sankcije niti bilo čim oštetila Rusiju!?

mikin

pre 10 godina

Sve sto je Putin rekao susta je istina. Sadasnja (uvecana) cena gasa nije politicka vec realna. Ona povlascena cena je bila politicka. Ako nekom silne godine isporucujete gas po daleko nizoj ceni od trzisne onda ste mu dali ogromnu ekonomsku pomoc. To jeste bilo politicki motivisano ali je ukrajinska realnost. Za razliku od Rusa, Zapadnjaci samo pricaju i zamlacuju Ukrajinsku vlast. Ukrajina im je potrebna kao sirovinska baza, kao 45-milionski konzument zapadnih proizvoda i nadasve kao teritorija za NATO baze. Ali to nisu spremni platiti, bar ne onoliko koliko su to Rusi placali. Izgleda da su sjajna obecanja Zapada veci hipnotizer od ruske realnosti.

xyz

pre 10 godina

Davali im 15 milijardi-povoljno,imali gas po povlascenim cenama,imali trziste u rus.fed.sa kojima su najvise trgovali,....ne ovima se nece,..sada ce iste novce da dobiju po ko zna kojim uslovima-na drugoj strani ,drzavu su zavadili,izgubice trziste za izvoz...sta su dobili??naravno,imaju pravo da biraju,ali i ovi imaju pravo da odredjuju hoce li im davati popust ili ne,..(i ja kod mog prodavca na pijaci iskamcim neki Dinar popusta,ali kad kaze nema vise brale,to je cena,ja ili kupim ili menjam tezgu,a ne da se zalim pijacnoj upravi-nece da mi spusti cenu,a do juce je hteo??) koliko je verovatno da ce evr.zaj da im otkupljuje sve to sto nece otici za rus.fed??Cak mislim da ce prodavati "bud zasto" samo da se proda ,pa i tu kada bude ispod cene koja je poenta i gde je zarada?Ili mozda nekome odgovara da dobije za dzabe?e onda ce i rus fed,i evr.zaj da profitiraju a oni nesretni ...kako god se uzme se posteno ispalili!

Rock'n'Roll

pre 10 godina

@ AlekS Sta je bilo na Kosovom? Ljudi nam Uzeli srce bez Pitanja i onda kazu pomirite se sa tim - Kosovo je resena stvar!!! Za njih da, al nama ostala igla u srce !!! Sad Rusi slicnu stvar rade, StO se nepomire ukrajinci sa tim?

Бојан Илић

pre 10 godina

Дугови Украјине према Русији расту...
На крају узму пола Украјине и кажу "ок , то му је за то"!

Nista dzabe

pre 10 godina

Pa dobro sad,ulagala Rusija u Ukrainu do sad ali nije dzabe imali su prilicno veliku Drzavu kerusu koja je MORALA da radi po direktivi Moskve,zar to nema svoju Cenu? Hoce ljudi Promene ,al i one kostaju(Ukrince deo Teritorije). Po staroj "ko´s Djavolom Tikve sadi".
Samo me malo brinu ovi nasi koji to ne kapiraju da su Ukrainci blizi Rod Rusima od nas pa ovako prolaze (ili su prolazili).

Komša

pre 10 godina

U prevodu - Ljudi,ovi su pukli i ako im ne date lovu ima da vam kradu gas koji vam šaljem.A pošto im nećete dati jer vas interesuje samo da im uvaljujete vaše proizvode u zamenu za sirovine , trebalo bi da ih zajedno držimo pod kontrolom tj. da napravimo balans.
Ovo je ponuda za političku podelu Ukrajine.Surova i realna . Tako bar meni izgleda.
PS. Usput im je,pominjući cifre koje je davao Ukrajini nagovestio kolika su Ukrajinci rupa bez dna i koliko je skup njihov socijalni mir.Čisto da bi im razbio iluziju da mogu finansirati 40 miliona ljudi.
Federalizacija u najavi.Osim ako Ameri opet ne naprave džumbus (Ameri,Poljska+Baltik)

Aleksandar Arsović

pre 10 godina

Sirovi kapitalizam se otkriva samo ovakvim otvorenim razgovorom,a ako EU misli da tako može da se jaše po Evropi i živi na talasu promena bez smisla o boljem životu svih Evropljana od Atlantika do Urala,a i šire onda će uspeti samo USA da i dalje uživa a ostalima da drži lekcije u vidu "dušegupke",
S poštovanjem

Јоаким

pre 10 godina

@gasne u svrhu ucene - Dali bi oni njima i 100 milijardi besplatnog gasa, i vratili bi im Krim nazad, samo da ovi kazu: "necemo EU, necemo NATO, hocemo sa Rusijom".
Mi dugujemo veliku sumu Rusima za gas (i ko zna ko im sve duguje za taj njihov gas), pa ne trpimo ni 100 deo ovoga sto oni rade u Ukrajini.


Не знам да ли си пратио ситуацију последњих месеци, али цело ово чудо је избило када је легално изабрани председник Украјине одлучио да неће у ЕУ и НАТО.

AlekS

pre 10 godina

Rasturili ste Ukrajinsku ekonomiju, okupirali Krim, destabilizovali im drzavu a sada zovete EU da se dogovarate o pomoci Ukrajini!?
Vrlo podlo od vas gospodine Putine.
Vracajte im Krim i ostavite Ukrajinu na miru!
Dokle bre taj staljinizam!?
(crni domino, 10. april 2014 22:06)

I vi ste jedan od onih koji cita samo velika slova u vestima o Putinu. Pogledao sam na na sajtu predsednika Rusije integraline tekstove o tome sta je rekao danas i juce. Rekao je dve stvari, juce "majdancima" da ce ih isprasiti ako primene silu i danas Zapadu: "kazem vam na vreme da cu zavrnuti slavine".

dar_mar

pre 10 godina

Zar stvarno nista ne shvatamo. Evropa i Amerika lako mogu da izdrzavaju Ukrajinu...
(Boban, 10. april 2014 21:52)

Bobane, zar ti stvarno verujes u to da EU postoji da bi izdrzavala bilo koga? Interes brale, INTERES!!! To je jedino sto ih zanima. Nema tu ljubavi. Bice uz tebe sve dok imaju nekog interesa... a kada te iskoriste do kraja, pritisnuce dugme na vodokotlicu i zavrsices u kanalizaciji u g.... do guse. Samo su budale srecne kada ih spasava EU i Amerika!!!

AlekS

pre 10 godina

@ AlekS Sta je bilo na Kosovom? Ljudi nam Uzeli srce bez Pitanja i onda kazu pomirite se sa tim - Kosovo je resena stvar!!! Za njih da, al nama ostala igla u srce !!! Sad Rusi slicnu stvar rade, StO se nepomire ukrajinci sa tim?
(Rock'n'Roll, 10. april 2014 19:13)

Ova vest nije imala nikakve veze sa nama niti Kosovom. Ali kad si ga vec pomenuo, i nama je JEDAN COVEK pomrsio konce. To je bio onaj koji je hteo Balkansku Federaciju i koji je Albaniji obecao Kosovo kada se taj projekat ostvari.

Zole

pre 10 godina

Ko se jos brine za tudju ekonomiju. Svako gleda sebe. Ne verujem da se Amerika mnogo brine kako žive Albanci na Kosovu a jos ih je manje briga kako žive Ukrajinci. Njima je najvaznije da su na njihovoj strani.

banka

pre 10 godina

Kad pricamo o placenicima, da li agentima, novinarima ili prosto komentatorima, najvise ima onih koje placaju najbogatiji. Cista matematika sa primesama ljudske biologije. Ne treba ti ni TV ni radio ni internet za to. Ne moras cak nesto puno da ides sa drustvom na kafu i pice da bi to zakljucio.

AlekS

pre 10 godina

botovi patriJotski, ajde malo u sibir da radite na gasovodu preko velestroja , kao nesretnici koji su se upravo vratili i kojima se duguje po 10000$ a radise kao robovi. posto toliko volite ovog kgbovca siguran sam da moze da vam namesti da radite par meseci na -30 za dzabe . posto je poznato da rusi bas ne vole da placaju 'bracu' srbe.
(chobanin, 10. april 2014 22:48)

Kada bi procitao i mala slova u clanku o Velestroju, a ne samo velika, onda bi video da su ti "robovi" najmljeni od "nasih" i radili za "nase". Oni koji su radili za nasu "bracu", a ima ih nekolicina sa komentarima na vest, kazu da su braca bila "u svemu korektna i ispunjavala sve po ugovoru".

Sajber-džiber

pre 10 godina

...a da za to nije imao podrsku dobrog dela naroda?
(gas u svrhu ucene, 11. april 2014 00:02)

E vidiš rekao si ključnu rečenicu! A koliko je taj "dobar deo naroda"? Da li je to više ili manje od 50%? To je ključ problema, ali to je sad teško utvrditi, pošto je tamo totalna anarhija... uglavnom bilo kako bilo, u ovakvim situacijama uvek nastrada mali običan čovek koji je najmanje kriv ali zato najviše ispašta! Tako je bilo i biće, aj živeli!

gas u svrhu ucene

pre 10 godina

@
(Sajber-džiber, 11. april 2014 08:35)

Veoma je sve lako utvrditi. Ako je Janukovic dobio izbore sa proevropskom pricom, a ne sa pricom o okretanju ka Rusiji, onda je taj "dobar deo naroda" onaj deo naroda koji je glasao za njega. Pa jos ako je i opozicija pricala tu proevropsku pricu, onda tom delu naroda slobodno dodaj i deo naroda koji podrzava opoziciju. Ako Janukovic u svom predizbornom programu, nije pominjao ovo "zbogom Evropska Unijo i zdravo Rusijo", onda se on ipak posluzio prevarom, i odatle krecu svi problemi.
Ako je Janukovic nameravao da pravi zaokrete ka Rusiji, trebao je da raspise izbore, kandiduje tu pricu, i ako dobije sa tom pricom izbore, ima otvorena vrata da radi sta god mu volja po tom pitanju.

Gale

pre 10 godina

Kad procitate komentare jel vam jasno sto kazem da smo mi funkcionalno nepismen narod ili iz ociglednih cinjenica ne umemo da izvucemo zakljucak.