Sreda, 09.04.2014.

10:08

Kijev rešava milom ili silom

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov kaže da će protestne akcije u Donjecku, Harkovu i Lugansku biti presečene pregovorima ili silom.

Izvor: B92

Kijev rešava milom ili silom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

genije

pre 10 godina

Znaci Ukrajinski pucisti resili da krenu u rat sa RF... Posto ne znam kako misle da ruska vojska sedi mirna 20km dalje dok oni "silom resavaju stvari" sa ruskim stanovnistvom...
Sve je koliko-toliko dobro dok "one" rakete ne lete. A valjda nece...

singer

pre 10 godina

Pa Srbija nema para sebe da izdrzava a kamoli Kosovo. Prezivljava od milostinje Zapada. A ne znam bas da li Ruje imaju rubalja da finansiraju neko novo ,okrnjeno carstvo. Slabi su oni za to. U hladnom ratu su pukli, bice oprezni. Zapravo ne vidim ko ce da izdrzava propalu Ukrajinu, ovakvu ili onakvu. Srbija da ne dize slabasne rogove dok slonovi tutnje okolo. Zatvori oci i pravi se da nisi tu.

Atreides

pre 10 godina

Pa dobro cinjanice su sledece:
-Na vlasti u Ukrajini su oni koji su do iste dosli na silu..bez izbora
-U nekim delovima zemlje narod ne zeli da im ti koji su na silu dosli na vlast vladaju pa onda oni po istom sistemu preuzimaju vlast u svojim krajevima
-Vlast koja je dosla na silu one koji koriste njihove metode naziva teroristima...

svi (ni)su isti

pre 10 godina

(Posmatrac situacije, 9. april 2014 12:52)
Sve si u pravu sto si rekao ali si "slucajno zaboravio" neke "sitnice":
- Srbi u Sloveniji nemaju cak ni status manjine a najbrojniji su od svih manjina; sluzbeni jezici su slovenacki, italijanski i madjarski, iako Italijana i Madjara ima prilicno malo
- u Hrvatskoj su bili konstitutivni narod pa im je to oduzeto a bili su i fizicki, bioloski ugrozeni i na kraju proterani u velikom broju
- polozaj manjina u Vojvodini i na Kosovu je bio skolski primer jednog od najboljih, ako ne i najbolji u celom svetu
- Albanci na Kosovu i generalno u Srbiji ni slucajno nisu bili ugrozeni. Dokaz: cim su Amerikanci dobili Bondstil, odmah su Albancima naredili da prestanu sa "oslobadjanjem" PMB i da nastave mirno da zive u Srbiji, sa Srbima.

Ako treba da se odvajaju Sandzak i ostali koje si nabrojao, zasto onda ne i Knin i Banja Luka i ostale teritorije gde zive Srbi? Nekako vam uvek bas to promakne.

čitalac

pre 10 godina

A sve je počelo sa Majdanom i prozapadnim separatistima...
(draganbb, 9. april 2014 10:30)

Znači, "prozapadni separatisti" su želeli da se otcepe od Ukrajine... i priključe Rusiji? Lepo otkriće :-)

Perica

pre 10 godina

A sve je počelo sa Majdanom i prozapadnim separatistima...
(draganbb, 9. april 2014 10:30)

Znači, "prozapadni separatisti" su želeli da se otcepe od Ukrajine... i priključe Rusiji? Lepo otkriće :-)
(čitalac, 9. april 2014 14:16)



Nisu hteli da se prikljuce Rusiji. Cisto da ti "otkrijem", jer izgleda da si preskocio neke dogadjaje: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=02&dd=20&nav_id=814554

Posmatrac situacije

pre 10 godina

Znaci, koliko ja mogu da razumem ove simpatije Rusofila, ne bi ni bilo lose da i vecina Albanaca u Presevo i Bujanovcu traze prisajedinjenje sa Kosovom, a i Kosovo uz to da trazi spajanje sa Albanijom?!
Ono malo Madjara iz Kanjize i Subotice da se prikljuce Madjarskoj, timotski kraj Rumuniji, a i ovi iz Sjenice i Novog Pazara da stvaraju neku sandzacku republiku.

Jel vam to logika? Polako jer bumerang je cudo od predmeta.

Razumem donekle volju naroda Krima koji je do nedavno bio deo Rusije, pa se opet pripojio istoj, ali da sad svaki grad, selo, naselje i kvart trazi republiku, to vec predje neke granice.
Srbija bas zbog toga sto ima toliko manjina na svojoj teritoriji, treba da bude indiferentna i neutralna po pitanju Ukrajine

marija

pre 10 godina

Jos jedan siledzija. Tako su i dosli na vlast.
A da prihvatite predlog Rusije i federalizacije zemlje?
Ukrajina se raspada, samo je pitanje da li ce se naci mirno resenje na vreme ili ne. Znajuci glupavu tzv. medjunarodnu zajednicu u ex YU, oni nista ne shvate na vreme. Zapravo, patoloski ih ne zanima obican svet, gledaju samo svoje sumanute interese.

Milan

pre 10 godina

Naše ustaše su pitomi u odnosu na ukrajinske. Naše u Hercegovini i Hrvatskoj su malo zadojene krvavom šapom iz vatikana u odnosu na ukrajinske. Ukrajinske ustaše su krvnici zadojeni katoličkom zakletvom pape Lojole. Ukrajinske ustaše su indoktrinirani do te mere od strane katoličke crkve, a na temelju zakletve pape Lojole, da se ne mogu ljudske krvi napiti.Na seću satana iz Vatikana je na samrtničkom odoru. Elektronski ne postojeći novac katolika nema pokriće. Samo rat produžava život hidri sa 9 glava.

трифун

pre 10 godina

Према мирним демонстрантима, на Мајдану, није дозвољена прекомерна употреба силе. А овде, на истоку дозвољава се да се ред заведе за четрдесетосам сати - силом. Докле лицемерја и дволичности? Мислим да би право решење било употреба силе на и у згради владе и скупштине у Кијеву - јер би се једино таквом акцијом спречило страдање невиних.

Gradjanin

pre 10 godina

Gospodo hteli ste nezavisno Kosovo e pa sad gledajte a Rusija ce na sve nacine zastiti svoj narod u Ukrajni i za to nece traziti nikakvo odobrenje od drugih zemalja.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Ameriko i Engleska, radili ste i to vam je bio i san i java: Kako da rasturite SSSR,jer vam je bio trn u oku da bi samo vi Amerika i V.Britanija i dalje kompletno vadali Svetom zato vam je smetao SSSR, ne zato stoje to bila "komunisticka drzava" vec vam je bio debeli zid preko koga niste mogli ici dronke na Istok!!Jer ono sto je Hitler bio naumio,a nije uspeo napadamo na SSSR 22 juna 1941 godine,to ste vi posle poropasti nacista 1945 godine,ste hteli vi Amerikanci i Englezi da dovrsite,odmah posle pada VERHMATA, 9 maja 1945 godine.Naravno sa SSSRom.Posto niste mogli tada,ali ste to zacrtali usvoj testament:da cete to ostvariti na nacin bez rata i to vam je uspelo kada ste nasli Coveka po imenu Gorbacov i Jelcin,koje ste potplatili idoslo je do teske tragedije,gde se prvo razbija SSSR, a onda sledi Jugoslavija,pa Ceoslovacka, pa komadanje i bombardovanje Srbije!Uzivajuci u vasim uspesima misleci da ste sada slobodni vi Amerikanci i V. Britanija da vladate citavim Svetom i da se izivljavate i pljackate ostatak Sveta,niste racunali da ce vam se to ubrzo obiti o glavu?Jer ste u medjuvremenu pogazili pravo i pravdu paste onako zaneseni pobedom poceli da napadate druge Drzave,Irak Libija, Srbija, Avganistan Sirija, cepajuci Srbiju i otimajuci joj 15% njene teritorije i poklanjajuci je albancima teskim srbo ubicama i tereroristima,uzeliste ih u zastitu samo zato sto je Srbija Pravoslavna i nije se uklapala uvase zlocinacke kalupe!!

Аца

pre 10 godina

Милом не може, а ни силом. Шта ћете сад? Оно што је запад 1000 година сејао, наредних 1000 има да жање.

AlekS

pre 10 godina

Ja koliko vidim, Rusi hoce da naprave krizu kao sto zapad radi, zrtvovace Ruse da bi imali osnova za odgovor.
(gh, 9. april 2014 10:59)

Ako zrtava bude bilo koliko i na Krimu, onda se isplati.

lesa

pre 10 godina

Samo oni za koje Američka administracija kaže da su mirni demonstranti i civili to i jesu (pa čak bili i naoružani do zuba), dok svi ostali koji nisu dobili blagonaklonost Administracije su teroristi i protiv njih se primenjuju antiterorističke mere. Nema veze da li su oni žene, deca, starci... nema veze što nemaju oružje u rukama, oni su teroristi jer Administracija to tako kaže. Svako ko misli drugačije dobije "po nosu", a preporuka je poslušno klimati glavom.

dragan

pre 10 godina

Putin ima dva izbora:
da odmah reši dugoročno pitanje od starteškog nacionalnog interesa, a to znači da ruska vojska uzme i prisajedini delove istočne Ukrajine, sve do delova Moldavije koji to traže, što bi Rusija platila ekonomskim sankcijama i novim hladnim ratom. Plus je što bi odmah rešili bezbednosne probleme.

Drugi način je da se izbegne novi hladni rat i ekonomska stagnacija tako što će Rusija uzeti starateški važan Krim (to je već urađeno)i pritiskom - diplomatskim i poluvojnim - izdejstvovati federalizaciju Ukrajine sa velikom autonomijom istoka zemlje.

Za sada prisustvujemo drugoj opciji. SAD bi želele da Rusi krenu u akciju, jer im to odgovara. EU (dobar deo zemalja ne želi takvu soluciju)...Ako SAD i Brisel pritisnu Kijev da da određenu autonomiju - sve će se srediti. Ako ne, slede dugoročni problemi, jer Moskva nije povukla vojsku sa granica.

Najbolje bi bilo da sve to reše Ukrajina, EU i Rusija. Ali, bojim se da Amere, kao realne inpiratore i finansijere Majdana, neće biti moguće izbeći. Vlasti u Kijevu nisu evropski već američki ljudi. To je valjda jasno svima.

Komshija Hashim

pre 10 godina

Kijev ima potpuno pravo da to resi jer rusi nece stati samo na Krimu. Njima se okupiranje tudje zemlje osladilo i sada idu dalje sve dok im neko ne stane na rep. A hoče, sigurno, samo je pitanje vremena.

Milan

pre 10 godina

Kada je Janukovic hteo da ugusi proteste digli su se svi sa zapada na noge preteci sankcijama, kaznama... dok je sada sve dozvoljeno jer se ne napadaju "njihovi" demonstranti...

Radojko

pre 10 godina

Ovo ne mirise na dobro. Znam da zapad u svakom bundziji u istocnoj ukrajini vidi putinovog agenta, ali ipak verujem da tamo ima mnogo naroda, istocnih ukrajinaca ili rusa, sta ga ja znam, koji ocigledno tu kijevsku majdan vladu ne vidi kao svoju i nece na zapad. A ako je tako, ovakvi potezi kijeva i stav usa i eu gura te ljude u bezizlaznu situaciju, negira im identitet i pravo da odlucuju sami o sebi. setimo se 1990, povucimo paralele = ovo je uvod u gradjanski rat. ljudi u bezizlaznoj situaciji obicno preduzimaju ekstremne mere.

Novosadjanin

pre 10 godina

Pa cek, kakvo je ovo sad vrhunsko licemerje?

Kad je nova vlast protestovala, silatadasnje Janukoviceve vlasti usmerena ka demonstrantima nije bila dozvoljena. Sta se promenilo? Sem vlasti?

Drugim recima, daju im malo "taste of their own medicine" :)

Miodrag

pre 10 godina

Mene interesuje samo jedno: sta bi se desilo i ko bi bio okrivljen da je Janukovic tako nesto rekao za demonstrante sa Majdana ? Dakle, da je on rekao da ce se protesti prekinuti pregovorima (milom) ili silom... I jos nesto: kakve bi reakcije bile da je ruski ambasador u Ukrajini oblizacio i delio sendvice policajcima koji su obezbedjivali zgrade u Donjecku, Harkovi, Odesi, kao sto je to cinio ambasador SAD u Ukrajini... Voleo bih postene odgovore na postavljena pitanja, neostrascene...

draganbb

pre 10 godina

Živimo u vremenu laži. Laž je svuda. Kažu da je Rusija odgovorna za nastalu situaciju. A sve je počelo sa Majdanom i prozapadnim separatistima, javno podržanim od zapada. Tako da pre ili kasnije mora priča se mora završiti na izvoru.

Бојан Илић

pre 10 godina

Avakov je obećao da će za 48 sati rešiti stanje na istoku zemlje.

Лажеш батице, суше ти се уста и грло док причаш, "удара" ти киселина у желудац...:-)

Zagi

pre 10 godina

Rusija je brzom intervencijom sprecila gradjanski rat na Krimu,a onda ga i prisvojila ... Ovde nema ko da ga spreci.Jedino resenje bi bilo hitno formiranje i razmestanje mesovitih mirovnih snaga (EU/Rusija), ali to je malo verovatno.

Бојан Илић

pre 10 godina

Kijev ima potpuno pravo da to resi jer rusi nece stati samo na Krimu. Njima se okupiranje tudje zemlje osladilo i sada idu dalje sve dok im neko ne stane na rep. A hoče, sigurno, samo je pitanje vremena.
(Komshija Hashim, 09. april 2014 10:32)

Е мој Хашиме , Хашиме!
Чему баш овакав "неутрални" коментар?
Увек сте били извориште демократије! :-)

Па није то јадна и наивна Србија!

Milan

pre 10 godina

Kada je Janukovic hteo da ugusi proteste digli su se svi sa zapada na noge preteci sankcijama, kaznama... dok je sada sve dozvoljeno jer se ne napadaju "njihovi" demonstranti...

draganbb

pre 10 godina

Živimo u vremenu laži. Laž je svuda. Kažu da je Rusija odgovorna za nastalu situaciju. A sve je počelo sa Majdanom i prozapadnim separatistima, javno podržanim od zapada. Tako da pre ili kasnije mora priča se mora završiti na izvoru.

Novosadjanin

pre 10 godina

Pa cek, kakvo je ovo sad vrhunsko licemerje?

Kad je nova vlast protestovala, silatadasnje Janukoviceve vlasti usmerena ka demonstrantima nije bila dozvoljena. Sta se promenilo? Sem vlasti?

Drugim recima, daju im malo "taste of their own medicine" :)

Miodrag

pre 10 godina

Mene interesuje samo jedno: sta bi se desilo i ko bi bio okrivljen da je Janukovic tako nesto rekao za demonstrante sa Majdana ? Dakle, da je on rekao da ce se protesti prekinuti pregovorima (milom) ili silom... I jos nesto: kakve bi reakcije bile da je ruski ambasador u Ukrajini oblizacio i delio sendvice policajcima koji su obezbedjivali zgrade u Donjecku, Harkovi, Odesi, kao sto je to cinio ambasador SAD u Ukrajini... Voleo bih postene odgovore na postavljena pitanja, neostrascene...

Бојан Илић

pre 10 godina

Kijev ima potpuno pravo da to resi jer rusi nece stati samo na Krimu. Njima se okupiranje tudje zemlje osladilo i sada idu dalje sve dok im neko ne stane na rep. A hoče, sigurno, samo je pitanje vremena.
(Komshija Hashim, 09. april 2014 10:32)

Е мој Хашиме , Хашиме!
Чему баш овакав "неутрални" коментар?
Увек сте били извориште демократије! :-)

Па није то јадна и наивна Србија!

Radojko

pre 10 godina

Ovo ne mirise na dobro. Znam da zapad u svakom bundziji u istocnoj ukrajini vidi putinovog agenta, ali ipak verujem da tamo ima mnogo naroda, istocnih ukrajinaca ili rusa, sta ga ja znam, koji ocigledno tu kijevsku majdan vladu ne vidi kao svoju i nece na zapad. A ako je tako, ovakvi potezi kijeva i stav usa i eu gura te ljude u bezizlaznu situaciju, negira im identitet i pravo da odlucuju sami o sebi. setimo se 1990, povucimo paralele = ovo je uvod u gradjanski rat. ljudi u bezizlaznoj situaciji obicno preduzimaju ekstremne mere.

Бојан Илић

pre 10 godina

Avakov je obećao da će za 48 sati rešiti stanje na istoku zemlje.

Лажеш батице, суше ти се уста и грло док причаш, "удара" ти киселина у желудац...:-)

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Ameriko i Engleska, radili ste i to vam je bio i san i java: Kako da rasturite SSSR,jer vam je bio trn u oku da bi samo vi Amerika i V.Britanija i dalje kompletno vadali Svetom zato vam je smetao SSSR, ne zato stoje to bila "komunisticka drzava" vec vam je bio debeli zid preko koga niste mogli ici dronke na Istok!!Jer ono sto je Hitler bio naumio,a nije uspeo napadamo na SSSR 22 juna 1941 godine,to ste vi posle poropasti nacista 1945 godine,ste hteli vi Amerikanci i Englezi da dovrsite,odmah posle pada VERHMATA, 9 maja 1945 godine.Naravno sa SSSRom.Posto niste mogli tada,ali ste to zacrtali usvoj testament:da cete to ostvariti na nacin bez rata i to vam je uspelo kada ste nasli Coveka po imenu Gorbacov i Jelcin,koje ste potplatili idoslo je do teske tragedije,gde se prvo razbija SSSR, a onda sledi Jugoslavija,pa Ceoslovacka, pa komadanje i bombardovanje Srbije!Uzivajuci u vasim uspesima misleci da ste sada slobodni vi Amerikanci i V. Britanija da vladate citavim Svetom i da se izivljavate i pljackate ostatak Sveta,niste racunali da ce vam se to ubrzo obiti o glavu?Jer ste u medjuvremenu pogazili pravo i pravdu paste onako zaneseni pobedom poceli da napadate druge Drzave,Irak Libija, Srbija, Avganistan Sirija, cepajuci Srbiju i otimajuci joj 15% njene teritorije i poklanjajuci je albancima teskim srbo ubicama i tereroristima,uzeliste ih u zastitu samo zato sto je Srbija Pravoslavna i nije se uklapala uvase zlocinacke kalupe!!

lesa

pre 10 godina

Samo oni za koje Američka administracija kaže da su mirni demonstranti i civili to i jesu (pa čak bili i naoružani do zuba), dok svi ostali koji nisu dobili blagonaklonost Administracije su teroristi i protiv njih se primenjuju antiterorističke mere. Nema veze da li su oni žene, deca, starci... nema veze što nemaju oružje u rukama, oni su teroristi jer Administracija to tako kaže. Svako ko misli drugačije dobije "po nosu", a preporuka je poslušno klimati glavom.

Аца

pre 10 godina

Милом не може, а ни силом. Шта ћете сад? Оно што је запад 1000 година сејао, наредних 1000 има да жање.

dragan

pre 10 godina

Putin ima dva izbora:
da odmah reši dugoročno pitanje od starteškog nacionalnog interesa, a to znači da ruska vojska uzme i prisajedini delove istočne Ukrajine, sve do delova Moldavije koji to traže, što bi Rusija platila ekonomskim sankcijama i novim hladnim ratom. Plus je što bi odmah rešili bezbednosne probleme.

Drugi način je da se izbegne novi hladni rat i ekonomska stagnacija tako što će Rusija uzeti starateški važan Krim (to je već urađeno)i pritiskom - diplomatskim i poluvojnim - izdejstvovati federalizaciju Ukrajine sa velikom autonomijom istoka zemlje.

Za sada prisustvujemo drugoj opciji. SAD bi želele da Rusi krenu u akciju, jer im to odgovara. EU (dobar deo zemalja ne želi takvu soluciju)...Ako SAD i Brisel pritisnu Kijev da da određenu autonomiju - sve će se srediti. Ako ne, slede dugoročni problemi, jer Moskva nije povukla vojsku sa granica.

Najbolje bi bilo da sve to reše Ukrajina, EU i Rusija. Ali, bojim se da Amere, kao realne inpiratore i finansijere Majdana, neće biti moguće izbeći. Vlasti u Kijevu nisu evropski već američki ljudi. To je valjda jasno svima.

AlekS

pre 10 godina

Ja koliko vidim, Rusi hoce da naprave krizu kao sto zapad radi, zrtvovace Ruse da bi imali osnova za odgovor.
(gh, 9. april 2014 10:59)

Ako zrtava bude bilo koliko i na Krimu, onda se isplati.

трифун

pre 10 godina

Према мирним демонстрантима, на Мајдану, није дозвољена прекомерна употреба силе. А овде, на истоку дозвољава се да се ред заведе за четрдесетосам сати - силом. Докле лицемерја и дволичности? Мислим да би право решење било употреба силе на и у згради владе и скупштине у Кијеву - јер би се једино таквом акцијом спречило страдање невиних.

Milan

pre 10 godina

Naše ustaše su pitomi u odnosu na ukrajinske. Naše u Hercegovini i Hrvatskoj su malo zadojene krvavom šapom iz vatikana u odnosu na ukrajinske. Ukrajinske ustaše su krvnici zadojeni katoličkom zakletvom pape Lojole. Ukrajinske ustaše su indoktrinirani do te mere od strane katoličke crkve, a na temelju zakletve pape Lojole, da se ne mogu ljudske krvi napiti.Na seću satana iz Vatikana je na samrtničkom odoru. Elektronski ne postojeći novac katolika nema pokriće. Samo rat produžava život hidri sa 9 glava.

marija

pre 10 godina

Jos jedan siledzija. Tako su i dosli na vlast.
A da prihvatite predlog Rusije i federalizacije zemlje?
Ukrajina se raspada, samo je pitanje da li ce se naci mirno resenje na vreme ili ne. Znajuci glupavu tzv. medjunarodnu zajednicu u ex YU, oni nista ne shvate na vreme. Zapravo, patoloski ih ne zanima obican svet, gledaju samo svoje sumanute interese.

Gradjanin

pre 10 godina

Gospodo hteli ste nezavisno Kosovo e pa sad gledajte a Rusija ce na sve nacine zastiti svoj narod u Ukrajni i za to nece traziti nikakvo odobrenje od drugih zemalja.

svi (ni)su isti

pre 10 godina

(Posmatrac situacije, 9. april 2014 12:52)
Sve si u pravu sto si rekao ali si "slucajno zaboravio" neke "sitnice":
- Srbi u Sloveniji nemaju cak ni status manjine a najbrojniji su od svih manjina; sluzbeni jezici su slovenacki, italijanski i madjarski, iako Italijana i Madjara ima prilicno malo
- u Hrvatskoj su bili konstitutivni narod pa im je to oduzeto a bili su i fizicki, bioloski ugrozeni i na kraju proterani u velikom broju
- polozaj manjina u Vojvodini i na Kosovu je bio skolski primer jednog od najboljih, ako ne i najbolji u celom svetu
- Albanci na Kosovu i generalno u Srbiji ni slucajno nisu bili ugrozeni. Dokaz: cim su Amerikanci dobili Bondstil, odmah su Albancima naredili da prestanu sa "oslobadjanjem" PMB i da nastave mirno da zive u Srbiji, sa Srbima.

Ako treba da se odvajaju Sandzak i ostali koje si nabrojao, zasto onda ne i Knin i Banja Luka i ostale teritorije gde zive Srbi? Nekako vam uvek bas to promakne.

Zagi

pre 10 godina

Rusija je brzom intervencijom sprecila gradjanski rat na Krimu,a onda ga i prisvojila ... Ovde nema ko da ga spreci.Jedino resenje bi bilo hitno formiranje i razmestanje mesovitih mirovnih snaga (EU/Rusija), ali to je malo verovatno.

Atreides

pre 10 godina

Pa dobro cinjanice su sledece:
-Na vlasti u Ukrajini su oni koji su do iste dosli na silu..bez izbora
-U nekim delovima zemlje narod ne zeli da im ti koji su na silu dosli na vlast vladaju pa onda oni po istom sistemu preuzimaju vlast u svojim krajevima
-Vlast koja je dosla na silu one koji koriste njihove metode naziva teroristima...

genije

pre 10 godina

Znaci Ukrajinski pucisti resili da krenu u rat sa RF... Posto ne znam kako misle da ruska vojska sedi mirna 20km dalje dok oni "silom resavaju stvari" sa ruskim stanovnistvom...
Sve je koliko-toliko dobro dok "one" rakete ne lete. A valjda nece...

Perica

pre 10 godina

A sve je počelo sa Majdanom i prozapadnim separatistima...
(draganbb, 9. april 2014 10:30)

Znači, "prozapadni separatisti" su želeli da se otcepe od Ukrajine... i priključe Rusiji? Lepo otkriće :-)
(čitalac, 9. april 2014 14:16)



Nisu hteli da se prikljuce Rusiji. Cisto da ti "otkrijem", jer izgleda da si preskocio neke dogadjaje: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=02&dd=20&nav_id=814554

Komshija Hashim

pre 10 godina

Kijev ima potpuno pravo da to resi jer rusi nece stati samo na Krimu. Njima se okupiranje tudje zemlje osladilo i sada idu dalje sve dok im neko ne stane na rep. A hoče, sigurno, samo je pitanje vremena.

Posmatrac situacije

pre 10 godina

Znaci, koliko ja mogu da razumem ove simpatije Rusofila, ne bi ni bilo lose da i vecina Albanaca u Presevo i Bujanovcu traze prisajedinjenje sa Kosovom, a i Kosovo uz to da trazi spajanje sa Albanijom?!
Ono malo Madjara iz Kanjize i Subotice da se prikljuce Madjarskoj, timotski kraj Rumuniji, a i ovi iz Sjenice i Novog Pazara da stvaraju neku sandzacku republiku.

Jel vam to logika? Polako jer bumerang je cudo od predmeta.

Razumem donekle volju naroda Krima koji je do nedavno bio deo Rusije, pa se opet pripojio istoj, ali da sad svaki grad, selo, naselje i kvart trazi republiku, to vec predje neke granice.
Srbija bas zbog toga sto ima toliko manjina na svojoj teritoriji, treba da bude indiferentna i neutralna po pitanju Ukrajine

singer

pre 10 godina

Pa Srbija nema para sebe da izdrzava a kamoli Kosovo. Prezivljava od milostinje Zapada. A ne znam bas da li Ruje imaju rubalja da finansiraju neko novo ,okrnjeno carstvo. Slabi su oni za to. U hladnom ratu su pukli, bice oprezni. Zapravo ne vidim ko ce da izdrzava propalu Ukrajinu, ovakvu ili onakvu. Srbija da ne dize slabasne rogove dok slonovi tutnje okolo. Zatvori oci i pravi se da nisi tu.

čitalac

pre 10 godina

A sve je počelo sa Majdanom i prozapadnim separatistima...
(draganbb, 9. april 2014 10:30)

Znači, "prozapadni separatisti" su želeli da se otcepe od Ukrajine... i priključe Rusiji? Lepo otkriće :-)

Komshija Hashim

pre 10 godina

Kijev ima potpuno pravo da to resi jer rusi nece stati samo na Krimu. Njima se okupiranje tudje zemlje osladilo i sada idu dalje sve dok im neko ne stane na rep. A hoče, sigurno, samo je pitanje vremena.

Posmatrac situacije

pre 10 godina

Znaci, koliko ja mogu da razumem ove simpatije Rusofila, ne bi ni bilo lose da i vecina Albanaca u Presevo i Bujanovcu traze prisajedinjenje sa Kosovom, a i Kosovo uz to da trazi spajanje sa Albanijom?!
Ono malo Madjara iz Kanjize i Subotice da se prikljuce Madjarskoj, timotski kraj Rumuniji, a i ovi iz Sjenice i Novog Pazara da stvaraju neku sandzacku republiku.

Jel vam to logika? Polako jer bumerang je cudo od predmeta.

Razumem donekle volju naroda Krima koji je do nedavno bio deo Rusije, pa se opet pripojio istoj, ali da sad svaki grad, selo, naselje i kvart trazi republiku, to vec predje neke granice.
Srbija bas zbog toga sto ima toliko manjina na svojoj teritoriji, treba da bude indiferentna i neutralna po pitanju Ukrajine

čitalac

pre 10 godina

A sve je počelo sa Majdanom i prozapadnim separatistima...
(draganbb, 9. april 2014 10:30)

Znači, "prozapadni separatisti" su želeli da se otcepe od Ukrajine... i priključe Rusiji? Lepo otkriće :-)

Zagi

pre 10 godina

Rusija je brzom intervencijom sprecila gradjanski rat na Krimu,a onda ga i prisvojila ... Ovde nema ko da ga spreci.Jedino resenje bi bilo hitno formiranje i razmestanje mesovitih mirovnih snaga (EU/Rusija), ali to je malo verovatno.

singer

pre 10 godina

Pa Srbija nema para sebe da izdrzava a kamoli Kosovo. Prezivljava od milostinje Zapada. A ne znam bas da li Ruje imaju rubalja da finansiraju neko novo ,okrnjeno carstvo. Slabi su oni za to. U hladnom ratu su pukli, bice oprezni. Zapravo ne vidim ko ce da izdrzava propalu Ukrajinu, ovakvu ili onakvu. Srbija da ne dize slabasne rogove dok slonovi tutnje okolo. Zatvori oci i pravi se da nisi tu.

draganbb

pre 10 godina

Živimo u vremenu laži. Laž je svuda. Kažu da je Rusija odgovorna za nastalu situaciju. A sve je počelo sa Majdanom i prozapadnim separatistima, javno podržanim od zapada. Tako da pre ili kasnije mora priča se mora završiti na izvoru.

Бојан Илић

pre 10 godina

Kijev ima potpuno pravo da to resi jer rusi nece stati samo na Krimu. Njima se okupiranje tudje zemlje osladilo i sada idu dalje sve dok im neko ne stane na rep. A hoče, sigurno, samo je pitanje vremena.
(Komshija Hashim, 09. april 2014 10:32)

Е мој Хашиме , Хашиме!
Чему баш овакав "неутрални" коментар?
Увек сте били извориште демократије! :-)

Па није то јадна и наивна Србија!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Ameriko i Engleska, radili ste i to vam je bio i san i java: Kako da rasturite SSSR,jer vam je bio trn u oku da bi samo vi Amerika i V.Britanija i dalje kompletno vadali Svetom zato vam je smetao SSSR, ne zato stoje to bila "komunisticka drzava" vec vam je bio debeli zid preko koga niste mogli ici dronke na Istok!!Jer ono sto je Hitler bio naumio,a nije uspeo napadamo na SSSR 22 juna 1941 godine,to ste vi posle poropasti nacista 1945 godine,ste hteli vi Amerikanci i Englezi da dovrsite,odmah posle pada VERHMATA, 9 maja 1945 godine.Naravno sa SSSRom.Posto niste mogli tada,ali ste to zacrtali usvoj testament:da cete to ostvariti na nacin bez rata i to vam je uspelo kada ste nasli Coveka po imenu Gorbacov i Jelcin,koje ste potplatili idoslo je do teske tragedije,gde se prvo razbija SSSR, a onda sledi Jugoslavija,pa Ceoslovacka, pa komadanje i bombardovanje Srbije!Uzivajuci u vasim uspesima misleci da ste sada slobodni vi Amerikanci i V. Britanija da vladate citavim Svetom i da se izivljavate i pljackate ostatak Sveta,niste racunali da ce vam se to ubrzo obiti o glavu?Jer ste u medjuvremenu pogazili pravo i pravdu paste onako zaneseni pobedom poceli da napadate druge Drzave,Irak Libija, Srbija, Avganistan Sirija, cepajuci Srbiju i otimajuci joj 15% njene teritorije i poklanjajuci je albancima teskim srbo ubicama i tereroristima,uzeliste ih u zastitu samo zato sto je Srbija Pravoslavna i nije se uklapala uvase zlocinacke kalupe!!

Miodrag

pre 10 godina

Mene interesuje samo jedno: sta bi se desilo i ko bi bio okrivljen da je Janukovic tako nesto rekao za demonstrante sa Majdana ? Dakle, da je on rekao da ce se protesti prekinuti pregovorima (milom) ili silom... I jos nesto: kakve bi reakcije bile da je ruski ambasador u Ukrajini oblizacio i delio sendvice policajcima koji su obezbedjivali zgrade u Donjecku, Harkovi, Odesi, kao sto je to cinio ambasador SAD u Ukrajini... Voleo bih postene odgovore na postavljena pitanja, neostrascene...

Бојан Илић

pre 10 godina

Avakov je obećao da će za 48 sati rešiti stanje na istoku zemlje.

Лажеш батице, суше ти се уста и грло док причаш, "удара" ти киселина у желудац...:-)

Milan

pre 10 godina

Naše ustaše su pitomi u odnosu na ukrajinske. Naše u Hercegovini i Hrvatskoj su malo zadojene krvavom šapom iz vatikana u odnosu na ukrajinske. Ukrajinske ustaše su krvnici zadojeni katoličkom zakletvom pape Lojole. Ukrajinske ustaše su indoktrinirani do te mere od strane katoličke crkve, a na temelju zakletve pape Lojole, da se ne mogu ljudske krvi napiti.Na seću satana iz Vatikana je na samrtničkom odoru. Elektronski ne postojeći novac katolika nema pokriće. Samo rat produžava život hidri sa 9 glava.

Novosadjanin

pre 10 godina

Pa cek, kakvo je ovo sad vrhunsko licemerje?

Kad je nova vlast protestovala, silatadasnje Janukoviceve vlasti usmerena ka demonstrantima nije bila dozvoljena. Sta se promenilo? Sem vlasti?

Drugim recima, daju im malo "taste of their own medicine" :)

Milan

pre 10 godina

Kada je Janukovic hteo da ugusi proteste digli su se svi sa zapada na noge preteci sankcijama, kaznama... dok je sada sve dozvoljeno jer se ne napadaju "njihovi" demonstranti...

Аца

pre 10 godina

Милом не може, а ни силом. Шта ћете сад? Оно што је запад 1000 година сејао, наредних 1000 има да жање.

Gradjanin

pre 10 godina

Gospodo hteli ste nezavisno Kosovo e pa sad gledajte a Rusija ce na sve nacine zastiti svoj narod u Ukrajni i za to nece traziti nikakvo odobrenje od drugih zemalja.

marija

pre 10 godina

Jos jedan siledzija. Tako su i dosli na vlast.
A da prihvatite predlog Rusije i federalizacije zemlje?
Ukrajina se raspada, samo je pitanje da li ce se naci mirno resenje na vreme ili ne. Znajuci glupavu tzv. medjunarodnu zajednicu u ex YU, oni nista ne shvate na vreme. Zapravo, patoloski ih ne zanima obican svet, gledaju samo svoje sumanute interese.

Radojko

pre 10 godina

Ovo ne mirise na dobro. Znam da zapad u svakom bundziji u istocnoj ukrajini vidi putinovog agenta, ali ipak verujem da tamo ima mnogo naroda, istocnih ukrajinaca ili rusa, sta ga ja znam, koji ocigledno tu kijevsku majdan vladu ne vidi kao svoju i nece na zapad. A ako je tako, ovakvi potezi kijeva i stav usa i eu gura te ljude u bezizlaznu situaciju, negira im identitet i pravo da odlucuju sami o sebi. setimo se 1990, povucimo paralele = ovo je uvod u gradjanski rat. ljudi u bezizlaznoj situaciji obicno preduzimaju ekstremne mere.

AlekS

pre 10 godina

Ja koliko vidim, Rusi hoce da naprave krizu kao sto zapad radi, zrtvovace Ruse da bi imali osnova za odgovor.
(gh, 9. april 2014 10:59)

Ako zrtava bude bilo koliko i na Krimu, onda se isplati.

dragan

pre 10 godina

Putin ima dva izbora:
da odmah reši dugoročno pitanje od starteškog nacionalnog interesa, a to znači da ruska vojska uzme i prisajedini delove istočne Ukrajine, sve do delova Moldavije koji to traže, što bi Rusija platila ekonomskim sankcijama i novim hladnim ratom. Plus je što bi odmah rešili bezbednosne probleme.

Drugi način je da se izbegne novi hladni rat i ekonomska stagnacija tako što će Rusija uzeti starateški važan Krim (to je već urađeno)i pritiskom - diplomatskim i poluvojnim - izdejstvovati federalizaciju Ukrajine sa velikom autonomijom istoka zemlje.

Za sada prisustvujemo drugoj opciji. SAD bi želele da Rusi krenu u akciju, jer im to odgovara. EU (dobar deo zemalja ne želi takvu soluciju)...Ako SAD i Brisel pritisnu Kijev da da određenu autonomiju - sve će se srediti. Ako ne, slede dugoročni problemi, jer Moskva nije povukla vojsku sa granica.

Najbolje bi bilo da sve to reše Ukrajina, EU i Rusija. Ali, bojim se da Amere, kao realne inpiratore i finansijere Majdana, neće biti moguće izbeći. Vlasti u Kijevu nisu evropski već američki ljudi. To je valjda jasno svima.

lesa

pre 10 godina

Samo oni za koje Američka administracija kaže da su mirni demonstranti i civili to i jesu (pa čak bili i naoružani do zuba), dok svi ostali koji nisu dobili blagonaklonost Administracije su teroristi i protiv njih se primenjuju antiterorističke mere. Nema veze da li su oni žene, deca, starci... nema veze što nemaju oružje u rukama, oni su teroristi jer Administracija to tako kaže. Svako ko misli drugačije dobije "po nosu", a preporuka je poslušno klimati glavom.

Perica

pre 10 godina

A sve je počelo sa Majdanom i prozapadnim separatistima...
(draganbb, 9. april 2014 10:30)

Znači, "prozapadni separatisti" su želeli da se otcepe od Ukrajine... i priključe Rusiji? Lepo otkriće :-)
(čitalac, 9. april 2014 14:16)



Nisu hteli da se prikljuce Rusiji. Cisto da ti "otkrijem", jer izgleda da si preskocio neke dogadjaje: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=02&dd=20&nav_id=814554

svi (ni)su isti

pre 10 godina

(Posmatrac situacije, 9. april 2014 12:52)
Sve si u pravu sto si rekao ali si "slucajno zaboravio" neke "sitnice":
- Srbi u Sloveniji nemaju cak ni status manjine a najbrojniji su od svih manjina; sluzbeni jezici su slovenacki, italijanski i madjarski, iako Italijana i Madjara ima prilicno malo
- u Hrvatskoj su bili konstitutivni narod pa im je to oduzeto a bili su i fizicki, bioloski ugrozeni i na kraju proterani u velikom broju
- polozaj manjina u Vojvodini i na Kosovu je bio skolski primer jednog od najboljih, ako ne i najbolji u celom svetu
- Albanci na Kosovu i generalno u Srbiji ni slucajno nisu bili ugrozeni. Dokaz: cim su Amerikanci dobili Bondstil, odmah su Albancima naredili da prestanu sa "oslobadjanjem" PMB i da nastave mirno da zive u Srbiji, sa Srbima.

Ako treba da se odvajaju Sandzak i ostali koje si nabrojao, zasto onda ne i Knin i Banja Luka i ostale teritorije gde zive Srbi? Nekako vam uvek bas to promakne.

Atreides

pre 10 godina

Pa dobro cinjanice su sledece:
-Na vlasti u Ukrajini su oni koji su do iste dosli na silu..bez izbora
-U nekim delovima zemlje narod ne zeli da im ti koji su na silu dosli na vlast vladaju pa onda oni po istom sistemu preuzimaju vlast u svojim krajevima
-Vlast koja je dosla na silu one koji koriste njihove metode naziva teroristima...

genije

pre 10 godina

Znaci Ukrajinski pucisti resili da krenu u rat sa RF... Posto ne znam kako misle da ruska vojska sedi mirna 20km dalje dok oni "silom resavaju stvari" sa ruskim stanovnistvom...
Sve je koliko-toliko dobro dok "one" rakete ne lete. A valjda nece...

трифун

pre 10 godina

Према мирним демонстрантима, на Мајдану, није дозвољена прекомерна употреба силе. А овде, на истоку дозвољава се да се ред заведе за четрдесетосам сати - силом. Докле лицемерја и дволичности? Мислим да би право решење било употреба силе на и у згради владе и скупштине у Кијеву - јер би се једино таквом акцијом спречило страдање невиних.