Ponedeljak, 07.04.2014.

00:17

Vučić ponudio SVM-u ulazak u Vladu

U sedištu naprednjaka završeni razgovori SNS i SVM o formiranju buduće vlade. Vučić Pastoru ponudio učešće u Vladi.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ ponudio SVM-u ulazak u Vladu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

221 Komentari

Sortiraj po:

Nevidljiva xy

pre 10 godina

Kao najozbiljniji i najodgovorniji predstavnici manjina,pokazali su vrlo visok nivo komunikacije i saradnje.Vrlo pohvalno,drago mi je da se moze napraviti dobar dogovor sa SVM

ДУЊА

pre 10 godina

СВМ је добила прва прилику за улазак у владу, што показује да су спреми да преузму одговорност за све оно што треба учинити у наредном пероду, да учествују у борби за бољи живот у Србији, за спровођење реформии које су неопходне, за борбу против криминала и корупције која је заразила велики део нашег друштвеног и државног система,... а СНС је то препознала.

Eliot Ness

pre 10 godina

Nema vise da bude ni DS u Vojvodini ni bilo gde u Srbiji, niti bilo koga od predstavnika stranaka koje su vukle zemlju u tesku propast.Sve to treba pred sud,pozvati na odgovornost.

Masovna umesanost u korupcije

pre 10 godina

Kuda bas te Madjare izabrase, antipaticni su mi sacuvaj Boze. Ali valjda su mu oni jedino ostali a da ga nije sramota da sa njima radi. Izgleda da svi ostali imaju i previse putera na glavi za koje cemo tek da otrkijemo.

zecic

pre 10 godina

Mala i kompaktna Vlada kakvu je isplanirao gospodin Vucic omogucice da se radi brzo i efikasno, saradnja sa SVM-om ce takodje biti dobra za Srbiju, treba sto pre krenuti sa radom i sprovodjenjem svih planiranih ciljeva.

ICC x FCV

pre 10 godina

šta je tebi nizak prag?! SVM je kao stranka nacionalne manjine koja nema ni 170.000 birača od ukupno 6.500.000 birača osvojio skoro 3%, a opšti cenzus je 5%... koliki bi trebao da bude cenzus za nac manjine po tebi? 4.9%?

koviljčanin

pre 10 godina

(KoViljAc, 07. april 2014 18:57)
Posle parlamentarnih izbora, na kojima je DS u Vojvodini osvojio tek nešto preko 5%, je potpuno jasno da vojvodjanski DS na čelu sa Pajtićem, Elezovićem i Ješićem, neka više podršku građana Vojvodine, i sada Pajtić, Ješić i Elezović mogu da ignorišu volju gradjana i da nastave da vedre i oblače Vojvodinom sa podrškom na granici cenzusa, a nikada nije dobro vladati bez podrške gradjana.

Nešo

pre 10 godina

Nije loše da u vladi budu i predstavnici manjina jer je to u interesu svuh građana. Naravno ne bi bilo dobro ako bude nekakvih zahtva i ucenjivana.Siguran sam da građani ne bi sa oduševljenem prihvatili da se vlada formira sa PUPS-om pa i sa SPS-om.

klincov

pre 10 godina

Do dolaska Vucica na vlast nije bilo političara koji ima hrabrosti da se upusti u ozbiljne reforme, jer su se DS, DSS, URS i SPS utrkivali ko će se bolje ulagivati glasačima, pričajući im bajke, poput Dinkićeve bajke o 1000 evra, za koju je i sam Dinkić kasnije priznao da je pričana zarad pobede Tadića nad Nikolićem na predsedničkim izborima.

Laza

pre 10 godina

Smatram da ce gospodin Pastor doprineti dobrom funkcionisanju nove Vlade Srbije, gospodin Vucic i njegov tim su doneli odluku da pozovu SVM da im se prikljuci zato sto veruju da je ta odluka u interesu gradjana Srbije i da ce omoguciti efikasan rad na resavanju problema i stvaranju uslova za bolju buducnost zemlje.

zlatan

pre 10 godina

SVM je stranka sa kojom nisu postojale nikakve nesuglasice i razmimoilazenja u proslosti, zato i ne cudi vest da ce upravo oni biti pozvani da ucestvuju u formiranju nove vlade, gradjani srbije mogu da se nadaju dobrim rezultatima u narednom periodu.

fm22

pre 10 godina

Ne treba sklapati koaliciju sa strankama koje i u ranijim sazivima nisu ništa uradile. Mozda bi trebalo samo uzeti kvalitetne pojedince ako imaju sta da predloze.

garfild

pre 10 godina

Gospodin Vucic ima dobar plan i program za rad Vlade, a prikljucenje SVM-a ce doprineti tome da se on jos brze i efikasnije sprovodi, treba da postoji dobra saradja izmedju svih zvanicnika kako bi sve teklo nesmetano i kako bi zemlja sto brze posla u bolju buducnost.

Lucija

pre 10 godina

Dok u Srbiji nije došlo do promene vlasti, imali smo situaciju da se tadašnja vlast samo deklarativno izjašnjavala za reformski kurs u ekonomiji, borbu protiv korupcije, slobodu medija. Nije postojala politička volja da se stvari postave na svoje mesto, još gore, svi problemi našeg društva bili su posledica direktne saradnje tadašnje političke vrhuške i najmoćnijih tajkuna, a na štetu naroda. Tek sa Vučićem, stvari se pokreću sa mrtve tačke. Nikad nije loše porazgovarati sa liderima manjinskih stranaka i ponuditi ih učešće u vlasti. Ovakav ishod sastanka je logičan, a izbor potencijalnih partnera u Vladi izuzetno mudar, sa strane Vučića.

suncica

pre 10 godina

Pred novom Vladom Srbije nalaze se mnogi izazovi, treba sprovesti reforme, doneti mnoge mere i zakone, a za to je potrebna kompaktna i strucna vlada koja ce se uspesno nositi sa svim problemima, odluka gospodina Vucica da saradjuje sa SVM-om je dobra za nasu zemlju i njen napredak.

nENAD PUTUJE DALEKO

pre 10 godina

Vreme je za jedinstvo.Zemlja je u teskom vremenu i nije vreme za prozivke,zato ej potrebno jedinstvo.Ali jedinstvo sa onima koji nisu upropastili Srbiju kao prethodni...

Nadezda

pre 10 godina

Jednoglasna odluka o tome da se SVM pozove u Vladu govori da je ovo zaista dobra odluka i da ce kroz zajednicku saradnju biti omogucen brz i efikasan rad na mnogom poljima, treba ocekivati rezultate rada nove Vlade vec u narednom periodu.

Cvetana

pre 10 godina

Ne verujem Dacicu odavno.On ima jednu sposobnost, kameleonsku, da se nekako svima prilagodi a tera po svome.Pritom tu nema dobrobiti za Srbiju.

Olala

pre 10 godina

Borba za suštinske reforme u ekonomiji je borba pod stalnom narodnom lupom. Narod tu borbu razume, a i željan je socijalne pravde. Još uvek u našem narodu zadovoljenje pravde nema cenu. Ko bude iskreno i pravedno radio, bez kolebanja, vladaće još dugo. Vučić je toga svestan, konkretno radi na tome, a ne zaustavlja se na praznim obećanjima. Suštinski je bitno da se formira Vlada koja će biti jedinstvena, koja će imati jedinstvene ciljeve i u kojoj neće biti razmimoilaženja.

triii

pre 10 godina

Ovo nikad nije bivalo ,da prvi u vladu udju nacionalne manjine, reci cu da nije pogresno, samo iz razloga sto ni ostali nisu bolji. Pogresan je izborni zakon, jer ovoliko niski prag za nac.manjine nema ni u zemljama sa "najrazvijenijim" demokratijama evropske unije ,ili mozda oni nemaju nac.manjine?

scream

pre 10 godina

I treba... ne treba im dati samo previse prostora i slobode , sasvim dovoljno da i oni budu zadovoljni i da rade nesto za menjine...

Miljenko manjina

pre 10 godina

Predsednistvo je bilo jasno jer se poslusao glas naroda. A ljudi su rekli da zele naprednjake bez stranaka koje prestavljaju parcice razbijenih sistema vlasti koje se dozivele svoj krah pogresnom politikom. Pa prema tome jasan je putokaz koga treba ocekivati u novoj vladi.

Ni po babu...

pre 10 godina

Podrška koju SNS uživa najpre treba da na kratko razgali, a onda i da zabrine rukovodstvo SNS. Zabrinutost rukovodstva je neizbežna iz razloga nesklada narodne preke potrebe, pa i opravdanog očekivanja, i sa druge strane objektivnih državnih mogućnosti. Mobilizaciju narodne volje je moguće zadržati na duži rok jedino predanim i poštenim radom i čuvanjem svega narodnog i državnog, što od Vučića i očekujem. Racionalan potez Vučića je da pozove i ponudi učešće SVM-u u Vladi, ali i u interesu SVM je da participira u Vladi i štiti interese svojih birača.

SofijaS

pre 10 godina

Raduje me da je Svm podržao program nove vlade. Vlada mora delovati kao tim.Samo takva može izaći kao pobednik pred izazovima koji prestoje.

The choice

pre 10 godina

Samo produktivno i proizvodno zapošljavanje nas može spasiti, dakle ono koje stvara novu vrednost. Ova vlast na čelu sa Vučićem i naprednjacima je „naciljala“ petnaestinu strateških investicionih projekata čija bitnost i hitnost je iznad svih politikanstava, političke degutantne demagogije i političke mimikrije. Međutim, odluka Vučića o vanrednim parlamentarnim izborima je bila neophodna i nužna, u trenutku kada su pojedini ministri u javnosti nastupali suprotno interesima i ciljevima Vlade. Zbog toga je sada usledio ovakav poziv Vučića na razgovore liderima drugih političkih partija. Mi nemamo vremena na gubljenje, ako želimo da konačno krenemo u pravom smeru.

aleks

pre 10 godina

Nece gospodin Pastor nista pomoci Vojvodjanima , on ce u vladu ucit da dobije sto bolji polozaj za madjare, a ponizavanje nas Vojvodjana ce se nastaviti , koliko vec usvajanjem novog statuta. Vojvodino progledaj

Djole15

pre 10 godina

I ukoliko se stvari ovako postave deluju izuzetno jednostavno i nenametljivo prihvatljivo, ali ipak polako i razložno i iz ponuđenog će biti iskristalisano najbolje rešenje.

masters

pre 10 godina

Sad če definitivno biti izbora u Vojvodini. Nije Vučić glup. Dobro on razmišlja. Oko Bečeja pa do Subotice su većina Mađari. 100 % pobeda i na pokrajinskim izborima.

herkules s

pre 10 godina

Logicno je da svako ko je spreman da bude partner u rešavanju problema u Srbiji i ko izrazava uverenje da će program njegove stranke moći da bude deo programa buduće vlade udje u sastav nove vlade

x-ray

pre 10 godina

Napred gospodine Vucicu, samo ne dozvolite Borisu Tadicu da se priblizi vlasti, on nas je unistio svojim politickim kombinacijama i egzibicijama!

potocki

pre 10 godina

Mnoge dobre promene u radu ministara je Vučić već uveo u prethodnoj vladi u kojoj je on bio potpredsednik, i nema sumnje da ne samo da će sve to dobro Vučić zadržati i kada bude premijer, već verujem da će biti još zahtevniji prema ministrima, a baš takav premijer i treba Srbiji, jer samo takav odgovoran pristup vršenju vlasti može Srbiju da izvuče iz blata, u koje je Srbija upala zbog bahatog i neodgovornog rada ministara u periodu kada su nosioci vlasti u Srbiji bili DSS, DS, URS i njihovi sateliti.

ruza

pre 10 godina

Gospodin Vucic kao mandatar buduce Vlade ce, sigurni smo, doneti najbolju odluku po pitanju koalicionih partnera, za sad je najbolja opcija stranka gospodina Pastora kao i nestranacke licnosti.

Darko Andric

pre 10 godina

PRAVI IZBOR!!! Pre 100 godina smo zaratili sa Madjarima, a sad sa njima pravimo vladu. Da smo se i tad drzali Madjara, Srba bi sad bilo 20 miliona, a ne ovoliko koliko nas ima.
Verujem da cemo zbog ovog poteza imati i veliku podrsku Madjarske.

Ddule

pre 10 godina

@)žukauskas
Ne verujem u cuda, ali evo, ipak se desio! Ovaj poslao komentar zajedno sa pakovanjem od 60 pluseva, od jedno!!!
Ipak smo zemlja cuda; sada verujem!

Marko

pre 10 godina

Sada neka opravdaju svoje mesto u vladi i poverenje Vucica. Ipak im je pruzena prilika, i neka uloze sto veci trud da se zna zasto su izabrani.

PAPA

pre 10 godina

Posteni su, ambiciozni i imaju program koji se preklapa u vaznim tackama sa SNS-ovim, OK je da budu u vladi. Sto se tice pokrajinskih izbora, "neophodni" su sto pre, nije normalno da vladajuca stranka bude ona koja je osvojila 6% na parlamentarnim izborima.

SR87

pre 10 godina

Prema svim pokazateljima, SNS bi trebalo da formira buducu Vladu sa strankom gospodina Pastora, i bilo bi dobro da se ukljuce i vanstranacke licnosti, kad SNS vec nema nameru da samostalno formira buducu Vladu, sto bi bilo najpovoljnije, jer je dobila podrsku od vecine gradjana Srbije.

ja

pre 10 godina

Pre par godina ih je hteo proterati,sad im nudi mesto u vladi a to sto mnogi misle da se on promenio nije istina,posto on nikad nije bio radikal niti je ikad bio evropejac,on je jednostavno ono sto u tom trenutku treba da se bude da bi se doslo na vlast,devedesetih se najvise glasova dobijalo na nacionalizam,sad na evropeizam.

Nadica

pre 10 godina

Ne bismo trebali unapred mnogo da spekulisemo oko teme ovonedeljnih sastanaka SNS sa drugim strankama oko formiranja buduce Vlade, ali stvarno ne bi imalo smisla da dodje do dogovora ili sa SPS, ili DS ili NDS. A posto bi najpovoljnija opcija bila da SNS samostalno formira buducu Vladu, ukljucujuci i nestranacke licnosti, a ona bi i jednu stranku da prikljuci, nekako bismo prihvatili SVM.

Jadranka

pre 10 godina

S obzirom da je i unutar SNS, kao i voljom naroda, odluceno da koalicija bude ogranicena jedino sa manjinama, tako bi trebalo da ostane. Manjine da i niko vise osim SNS i vec postojece koalicije oko nje.

žukauskas

pre 10 godina

SVM treba da bude u novoj republičkoj vladi, ali SVM, isto tako, treba da otkaže podršku DS-u u Vojvodini, i da se ide na izbore na kojima će gradjani Vojvodine pokazati koga žele na vlasti u Vojvodini, a očigledno je da je želja gradjana Vojvodine da koalicija SNS - SVM formira vlast i u severnoj pokrajini.

Iskreno te pitam?

pre 10 godina

@ (ja, 7. april 2014 18:21)
A da li ti mislis ovako realno koliko god mislis da je njemu vlast bitna, da je njegova politika losa za Srbiju? Zar stvarno mislis da ovo sto radi nije dobro i posteno- da se vec jednom stvarno presece sa nekim navikama u nasoj unutrasnjoj politici, ekonomiji, i bezzakonju...?

čamdžija

pre 10 godina

U novoj vladi verujem da neće biti ni DS1, ni DS2, jer su oni toliko Srbiju unazadili, da će trebati da protekne još mnogo vode Savom i Dunavom, da bi oni ponovo dobili priliku da vrše vlast, a oni prvo treba da dokažu narodu da su postali državno odgovorni, a ne da potpuno neargumentovano kritikuju svaki potez Vučića, ma koliko on bio dobar po sve gradjane Srbije.

KoViljAc

pre 10 godina

(miomir, 7. april 2014 17:20)
Koliko gradjani Vojvodine i Novog Sada veruju Pajtiću, Elezoviću, Ješiću i ostalim "vedetama" vojvodjanskog DS-a, najbolje govore rezultati koje je DS ostvario na skorašnjim parlamentarnim izborima.

m power

pre 10 godina

Samo zarad rušenja vlasti u Vojvodini, ali je velečasni zaboravio da ništa što je na silu, ne može dugo da traje, a da je to istina, dokazaće broj minusa na ovom komentaru, pošto ste u Srbiji provereno u pravu, samo ako pripadate manjini.

Avksentije

pre 10 godina

Manjine su svakako pozeljne za saradnju u Vladi, a spremnost gospodina Pastora da njegova stranka zeli i hoce aktivno da ucestvuje u radu Vlade kako bi ponela i deo tereta odgovornosti, zvuci veoma optimisticno.

nikicki

pre 10 godina

Verujem da će Vučić nastaviti sa dobrom praksom, koju je upravo on i uveo u Srbiju, da već posle godinu dana analizira rad novih ministara i da oni koji ne budu imali rezultate budu smenjeni. U vreme vladavine DS-a je važilo pravilo da ministri budu izabrani na početku mandata, i da ostaju na svom ministarskom mestu bez obzira na svoje rezultate, a upravo to odsustvo odgovornosti i podela ministarstava po principu feuda je Srbiju dovela do prosjačkog štapa.

zaluđeni

pre 10 godina

Ovaj savez sigurno nema nikakve veze sa većinom u skupštini Vojvodine...
(Milan, 7. april 2014 15:57)

Dok ne padne ponuda koja se ne odbija...

Opasni su to igrači, moj Milane, jabuko sa grane.

pomorac

pre 10 godina

Sto su se opozicioni aktivisti ukljucili po forumima i raznoraznim dnevnim novinama. Izuzetno ste aktivni. Ali najbolje je sto jos uvijek nije vazno nista drugo osim toga ko ce koga prvi da prozove za nesto. Moral je veoma niskom nivou a stida vise niko i nema.

i mi od njih

pre 10 godina

Razgovarati sa svima, izabrati najbolje (nikako "proverene"), a onda otvoriti gradilište.
(siromah, 7. april 2014 08:47)
Jedino normalan put oporavka.Večite ministre, političare... "pustiti" da malo odmore!

Ninoslava T

pre 10 godina

Po mom skromnom mišljenju, ne treba sklapati koaliciju sa strankama koje i u ranijim sazivima nisu ništa uradile, niti su pokazale volju da se sprovedu korenite reforme. El em, da se mnogo ranije krenulo sa rešavanjima problema, i da se oni nisu nagomilavali godinama, sada nebismo ni bili u situaciji da pravimo velike i bolne rezove.

homosapiens

pre 10 godina

Da je 20% belih listića imalo bar 90 IQ glasali bi za SVM, 10% za Sašu... ili obratno. Ovako, trpimo svi (pošteni), godinama i decenijama..

Aleksandar

pre 10 godina

Biće napredno ne sumnjajte!
(Ljiljana, 7. april 2014 09:36)

Ne sumnjamo već od toga strepimo. Postavlja se pitanje jesu za ovo SVM-u ponudili sendviče kao onomad, ili su ovog puta dali nešto konkretnije?

kanarinac

pre 10 godina

(Milan, 7. april 2014 15:57)
Pastorovi bi da sede na dve stolica, pa da se nikom ne zamere. Tako je i SPS radio u Beogradu, pa sada neće biti nigde na vlasti. Tako će proći i Pastror ukoliko ignoriše volju građana Vojvodine iskazanu na parlamentarnim izborima, kada je u Vojvodini, i u Noviom Sadu, DS osvojio 5% glasova, što je jasan pokazatelj da građani Vojvodine neće više u Vojvodini na vlasti DS predvođen trilingom Pajtić, Elezović, Ješić.

miomir

pre 10 godina

Ulazak SVM u vladu je najava pokrajinskih izbora, i konačnog odlaska DS-a u opoziciju i u Vojvodini, posle 14 godina neodgovorne vladavine. Koliko gradjani Vojvodine i Novog Sada veruju Pajtiću, Elezoviću, Ješiću i ostalim "vedetama" vojvodjanskog DS-a, najbolje govore rezultati koje je DS ostvario na skorašnjim parlamentarnim izborima.

Sima

pre 10 godina

Kad vidom sve ovo što radi Vučić shvatam polako da je SNS zapravo jedina istinska demokratska stranka u Srbiji koja svoju demokratiju pokazuje na svakom mestu u svakoj situaciji. Da je DS umesto SNS osvojila apsolutnu većinu, sama bi formirala Vladu bez mogućnosti da neko sa strane dobije bilo koje mesto.

smisljeno

pre 10 godina

Maja Gojkovic ce sigurno biti ministarka regionalnog razvoja i infrastrukture?Dokazala i pokazala da je izuzetno sposobna .Ona i kum Mirovic su sjajan tandem.Inace,sve mi ovo sa SVM lici na pripremu terena za rusenje pokrajinske vlasti.

Miki

pre 10 godina

Sasvim logičan i pravi potez Aleksandra Vučića. Najmanje sporenja sa ovim ljudima, nisu se puno busali, ćute i rade. Red je da im se pruži prilika.

Čola

pre 10 godina

Gospoda iz SVM su bila sasvim skromna, tražeći mesta državnih sekretara, za razlikiu od onih profitera Krkobabića koji su se odma zakačili za ministarstvo rada.

Milivoje

pre 10 godina

Vlada u ovakvoj situaciji mora biti sastavljena od postenih, nekompromitovanih i strucnih ljudi, manjine bi mogle biti od koristi, sto se za ostale ne bi moglo reci jer su se dovoljno ''dokazali'' u proteklim godinama.

zamisli

pre 10 godina

nemoj' ste smešni vi sns botovi, koji hvalite ovaj potez kao odraz demokratije-kakav bre "demokrata" Vučić, pokrajinski izbori su jedini razlog zašto zove Pastora!
...i ne mogu da verujem da je jos samo 1 osoba to prokomentarisala!

Uroš

pre 10 godina

Verujem da svi koji dolaze na razgovor sa Vučićem jesu svesni situacije u kojoj je zemlja i da jesu za realizaciju Programa vlade. Ako nisu, ne treba ni da dolaze, jasno je da takvi neće ući u vladu. Verujem da je vučić napravio dobar potez pozivom SVM u vladu, kao što verujem i da u nekim drugim strankama može naći podršku za predstojeće reforme.

Djurdjina

pre 10 godina

Posto su razgovori o formiranju buduce vlade zapoceti, treba sacekati da se sprovedu do kraja, tj. da se SNS sastane sa svim ostalim strankama, naravno koje su presle cenzus, a nakon toga sacekati odluku SNS sa kim ce formirati Vladu. A posto znamo da odluka nece u potpunosti biti u skladu sa vecinskom voljom gradjana Srbije, neka bar bude onako kako se u pocetku spekulisalo.

Ikonija

pre 10 godina

Svakako da i SVM kao stranka nacionalne manjine treba da bude uključena u postizanje konsenzusa oko veoma bitnih pitanja koja su značajna za budućnost Srbije, sprovođenje korenitih reformi.

Dan

pre 10 godina

Suština je u tome da se zadovolje lični apetiti političara manjinskih stranaka, a zauzvrat se dobija to da neće podbunjivati svoj narod protiv većinskog naroda i pričati okolo kako su ugroženi, jer za to nemaju ni razloga.

Jelica

pre 10 godina

Gospodin Pastor je, izrazavajuci svoje slaganje sa planovima i zahtevima gospodina Vucica u vezi sa radom Vlade, svoje kadrove stavio na raspolaganje da uloze sav svoj trud i struku kako bi Srbija krenula putem razvoja u svim svojim delovima.

Jovan

pre 10 godina

Prava manjina u Srbiji poštovana su i u prethodnom periodu, i to je dobro,
ali je još bolje što SNS nema nameru da tu tradiciju prekida, bez obzira što i bez njih ima apsolutnu većinu! Toliko o diktaturi SNS-a, Vučića i njenih ostalih članova!

М.Н. Лазар

pre 10 godina

Тешко Мађарима (њиховој мањинској заједници) са нама Србима и нама (Србима) са овак'им М.Кертесима!

konsenzus

pre 10 godina

Da, sve ono što je godinama,i godinama zanemarivano, odlagano iz nekih razloga, sada je doživelo kulminaciju, da ruksak je postao pretežak, jer sve ono napred navedeno ostavljeno nnajjačoj stranci na političkoj sceni Srbije i Aleksandru Vučiću, da reše, nagomilane probleme, i od Srbije naprave moderno uređenu zemlju. Svakako da će to biti sizifovski posao, i vrlo je bitno da potencijalne stranke u novom sazivu budu spremne da sa ozbiljnošću pristupe istim.

asteroid

pre 10 godina

balint pastor je jedan od najracionalnijih i najboljih domacih politicara. velika je steta sto je taj momak usko vezan samo za stranku madjarske nacionalne zajednice, uveren sam da bi on mogao mnogo da doprinese srbiji.

puk.Bjelajac

pre 10 godina

>Mislim da sem madjara Vucic nece nikog zvati u vladu,eventualno mozda nekog pojednica iz neke druge stranke...<
(darko88, 7. april 2014 02:07)

Javlja mi se, da ce ti pojedinci biti,npr: Dacic,Tadic,Dinkic,Draskovic....

CezarMilan

pre 10 godina

Posto Vucic najavljuje ozbiljan rad, verujem da zna da to ukljucuje samo ozbiljnu Vladu. Pastor je ok izbor I mislim da je I realno da bude deo ove Vlade. Ostale ne bih komentarisao, valjda Vucic zna sta radi.

Dukii

pre 10 godina

Treba napraviti siroku koaliciju koja ce podrzati i odlucno sprovoditi reforme drzave i privrede. Koliko ja vidim, Pastor polako okrece ledja Pajticu sto me uopste nije iznenadilo.

darko88

pre 10 godina

Svm ce verovatno biti jedina stranka koju ce Vucic uvesti u vladu,eventualno mozda nds,dok ce iz drugih stranaka uzeti samo neke kvalitetne pojedince.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Vlada, konačno je izašlo na videlo, postala prćija Aleksandra Vučića. ON NUDI..?
Ni Broz, ni Milošević, nisu ovoliko uzurpirali vlast. Srbijo, i ako nisam vernik: neka ti je bog u pomoći.

britka

pre 10 godina

Nisam sigurna koliko ce drugi biti spremni na prihvatanje Vucicevih zahteva u vezi sveobuhvatnih reformi, koje planira, s`obzirom da je to nepopularna politika. Dacic I Tadic su imali priliku da ove reforme sprovode, jer su zajedno bili u pretprosloj Vladi. Nisam sigurna da su spremni da snose bilo kakvu odgovrnost.

dobri

pre 10 godina

U svakom demokratskom drustvu manjine se pitaju I ucestvuju u vlasti. Ocekivao sam ove pregovore I realno m je da Vucic pravi Vladu u kojoj ima mesta I za Pastora.

lale su srbi granicari iz banata,ne backe i srema

pre 10 godina

skroz ne vezano za ovu vest,samo zelim reci da ljudi koji su iz srema ili iz backe prestanu se nazivati lalama.izuzetno sam osetljiv na to.LALE SU SRBI IZ BANATA I SAMO IZ BANATA.lale nisu nikakvi vojvodjani ili bacvani ili sremci(ili baranjci koji vise nisu u srpskom vojvodstvu vec u hrvatskoj zahvaljujuci titi).LALE SU BANACANI I ISKLJUCIVO SRBI.

i pljuca!

pre 10 godina

Ma, da li je to Naša Maja prva sdesna? Fujčina!
Ali tata Pastor i sin Pastor, tata, sin i unuk Krkobabić...kakve su ovo porodične manufakture? Nigde programa,plana, organizacije slobodno mislećih ljudi okupljenih oko ideje.. Dupla fujčina!

Ugljesa73

pre 10 godina

Nemam nista protiv sa SVM bude u vladi koja ce sprovoditi ozbiljne reforme. Iskreno se nadam da SPS nece vise nikada imati mogucnost da zloupotrebava polozaj na vlasti za ispunjavanje licnih ciljeva. Mislim da nema potrebe da podsecam na eksperte iz SPS-a koji su strucni samo za licno bogacenje.

Dar

pre 10 godina

Mislim da su oni jedini sigurni koji će ući u vladu, za SPS ne verujem, ali sačekaćemo pa da vidimo, ko je spreman i koliko da se prilagodi.

BillyTheKid

pre 10 godina

Jedini logičan izbor, svi ostali su već imali prilike da na delu dokažu svoju "sposobnost", a Srbija više nema vremena ni resursa da podnese takve stranke u vlasti

sandra

pre 10 godina

Smatram Pastora ozbiljnim politicarem I verujem da je spreman da prihvati odgovornost, koju namece naredni period, koji ce biti obelezen bolnim refomama.

vgrad

pre 10 godina

Ova nedelja će verovatno razrešiti dilemu ko će sa SNS ući u koaliciju za formiranje vlade i negde krajem ovog meseca pred parlamentom položiti zakletvu kao budući ministri.danas Vučić kreće u razgovor sa Pastorom i kako on sam kaže tu nema nikakvih nepoznanica i velika je verovatnoća da SVM uđe u vladu kao koalicioni partner i dobije ono što traži a to su mesta pet državnih sekretara.Dali će Vučić za uzvrat tražiti i neke kontrauslove od Pastora pokazaće naredna dešavanja vezana za pokrajinski parlament.Za utorak je zakazan razgovor sa SPS-om a verovatno i NDS a dali će i oni imati šansu da uđu u vladu zavisiđe od njihove spremnosti da prihvate uslove Vučića i program buduće vlade.

Bata Bane

pre 10 godina

Novu Vladu ceka ozbiljan posao i svako je dobrodosao ko ima za cilj bolji zivot gradjana Srbije. Godinama je drzavna kasa pustosena kako je ko stigao i oni koji su imali bilo kakve veze sa tim treba da odgovaraju. Predstavnici SVM-a mogu da pomognu novoj Vladi i mislim da treba da budu u njoj.

Iron Maiden

pre 10 godina

Sasvim logičan potez budućeg mandatara. Mada, onima koji su još uvek ljuti jer su na izborima prošli kao bosi po trnju, koliko vidim, ni ovo ne odgovara. Sada pokušavaju da dezavuišu SVM. A da ih Vučić nije pozvao, onda bi bilo kako je diktator i ne voli manjine. Strašno... Ljudi, opametite se. Nisu bitna stranačka prepucavanja, bitno je da krenemo napred kao država. Vučić ima tu energiju. Da je ima još neko drugi, ja bih ga prvi javno podržao.

Deni Krejn

pre 10 godina

Nije bitno iz koje stranke dolaze? A? A glasate za stručnjake poput Tome Diplome i Gorana Aflatoksina. E moji sns-ovci, sa vama uvek neka sprdnja.

korg

pre 10 godina

Nadamo se da ce odluka prevagnuti na stranu onih naprednjaka koji ne zele koaliciju sa socijalistima. krajnje je vreme da imamo jednu vladu bez SPS.

maki

pre 10 godina

Najrealnija koalicija ikada SNS I Madjari. Da sam na Vucicevom mestu, takodje bih pregovarao I Pastorom I primio ga u Vladu drage volje. Sa naprednjacima u predizbonoj koaliciji je I Rasim. Tako su nacionalne manjine prve ispostovane.

gocaB

pre 10 godina

Doslo je vreme da se Dacic sa svojim drugovima i drugaricom polako pakuje i iseli iz Nemanjine. Dosta su se zadrzali u vladi a bez nekih rezultata. Nadam se da ceVucic doneti ispravnu odluku po pitanju SPS.

ela

pre 10 godina

Bitno je da na važnim pozicijama u državi budu čestiti i odgovorni ljudi a da li su stranački opredeljeni ili ne to nije bitno jer je uspeh ove države na prvom mestu.

Novisadjani

pre 10 godina

Ogroman uspeh je neulazak urs, ldp i dss u skupstinu. Jos da se spreci da sps udje u Vladu i onda zaista postoji mogucnost da Srbija postane normalna drzava.

NikolaI

pre 10 godina

Ono sto je u ovom trenutku najvaznije jeste da su pregovoti o novoj vladi poceli i mislim da novu vladu mozemo da ocekujemo krajem ovog meseca bas kao sto je Vucic i najavio.
Bitno je sa potencijalnim koalicionim partnerima dogovoriti zajednicke ciljeve nove vlade i sto pre poceti sa radom.

birka

pre 10 godina

Ova koalicija bi bila najbolja i za gradjane, jer ne bi bilo medjusobnog trvenja, sto znaci da ce vlada dobro funkcionisati, za SVM, jer na taj nacin ce afirmisati svoje ideje, a SNS dobija sposobne ljude koji imaju jasne ciljeve.

Radivojsa

pre 10 godina

Pastor je svestan da DS vise nije stranka koja bi im i dalje mogla biti oslonac, sem toga veliki broj manjinski organizacija i stranaka je vec podrzao rad SNS-a, zaista ne vidim razlog zasto to ne bi ucinio i SVM.

bole

pre 10 godina

To samo pokazuje koliko su ozbiljni u svojim namerama, mogu i sami da oforme vladu ali to nece uraditi jer su svesni da su za dobru vladu potrebni eksperti a iz kojih su stranaka totalno je nebitno

Pobednik

pre 10 godina

Odlično, Samo napred. Jedva čekam da ovim nevernim Tomama zapušite usta. Ništa ne može da se uradi preko noći, ali verujem da će nova vlada konacno raditi u interesu naroda Srbije.

LazarenkoS

pre 10 godina

Siguran sam da ce dogovor o formiranju nove vlade biti postignut uskoro, na kraju krajeva to je u nasem interesu s obzirom na poslove koji su pred nama, a nije ih malo i nisu nimalo laki.

Баварац

pre 10 godina

Na pitanje o eventualnoj vezi dogovora o ulasku SVM u vlast i održavanja vanrednih pokrajinskih izbora, Pastor je odgovorio da to “nije stvar političkog dogovora, već fakata, primene odgovarajućih propisa”.
Факат је да би Пајтић, са све накарадном коалицијом, у овом тренутку узео не више од 7% у покрајини. У републици "мала странка, у покрајини "председник владе". Питам се шта не штима. ;)

nevenkaT

pre 10 godina

Krenuo je vucic sa razgovorima kako bi formirao Vladu u najavljenom periodu. Konacno ce priliku da formira Vladu doboto neko ko shvata da nije dovoljan jedan odgovoran covek u Vladi, vec da ce se Vlada upravo formirati od vise njih koji ce umeti da slede negovov primer u istrajnosti i zelji da Srbiju ucini boljom zemljom.Mnogo je posvecenog rada potrebno, to dobar odabir ljudi jednostvno lakse podnosi, sve to sto Vladu Srbije ceka, a nije ni malo lako.

Slavni Povratak U Luku

pre 10 godina

Realna saradnja može da se očekuje samo ako podviju rep i slušaju "VELIKOG ŠEFA". SVM je izgubila izore u Vojvodini. Ne verujem da će oni imati kakvog velikog uticaja na odluke

ns

pre 10 godina

M akakvo je ovo zamajavanje, evo vec mesec dana nista.
Posto je narod glasao za Vucica, ja eto hocu da mi odmah bude bolje, necu vise da cekam. Cekala sam dve godine od kada su ocesljani radikali dosli na vlast ali ne bi nista. Koliko jos treba da cekam? Znaci, hocu od sutra da pojeftini struja i gas (obecala gospodja ministarska u ostavci Mihajlovic u kampanji za prethodne izbore!) i ukine se TV pretplata (obecao Vucic u da ce to biti u septembru 2013.), ne znam sta se toliko ceka. To je bar lako uraditi a ustedece nam svima kucni budzet!
Tu nesto nije jasno, ili sam ja veverica ili nas ovi masno slagali!

corona

pre 10 godina

Dosao je i dan D, tj. dan odluke. Varijanta za Naprednjake, po meni najbolja je uzeti SVM tako da su onda jednim udarcem dobili i pad Vlade Vojvodine. Zar nije logicno da u toj varijanti nema logike da ostanu podrska DS-u. Vucicu odradi ovo pametno jer dobijas i veoma korektnog i kulturnog saveznika.

Milos Pantic

pre 10 godina

Nema vise pijacne raspodele resora i visokih funkcija kao sto je to bio slucaj poslednjih desetak godina i vise, i vreme je bilo da se tome stane na put i da dodje neko ko zeli bolju Srbiju a ne da jedini interes bude zadovoljiti apetite stranackih funkcionera.

milan1

pre 10 godina

pa ludilo u Vojvodini je pocelo posle prekomponovanja iyborne volje gradjana i kada nam je na vlast dosao nesposobni radikalski gradonacelnik

Nevina Majka Devet Jugovića

pre 10 godina

Svi imaju volje da uđu u vladu i da zarađuju... ovaj...sarađuju. A da li će nešto pametno da urade to je pitanje...

Radica T

pre 10 godina

SNS je ostvarila istorijsku pobedu na nedavno proteklim izborima, i toliko mandata da bi sama mogla da formira Vladu. Razgovor sa predstavnicima drugih stranaka je pokazatelj da Vučić želi da novi saziv Vlade čine samo najbolji kadrovi koji će biti spremni da teret i odgovornost reformi preuzmu ljudi koji će imati snage, volje i odlučnosti da ponesu iste.

Vladana

pre 10 godina

Da li je ovo neka vrsta taktike " Prijatelje drži blizu, neprijatelje još bliže"? Sve ostale stranke su pukle na domaćem terenu. Zašto se njima priža mogućnost da budu deo vlasti?

Vlada

pre 10 godina

Vučić danas zvanično počinje razgovore za liderima parlamentarnih stranaka i saslušaće njihovo viđenje o radu buduće vlade . Posle obavljenih razgovora , Vučić će odlučidi da li će sa nekim napraviti sporazum oko sastava buduće vlade.
(Nešo, 7. april 2014 08:55)
Da li ti to nama prevodis ovu vest sa srpskog na srpski? Hahaha, dobio Neso partijski zadatak da pozitivno komentarise vest o Vucicu pa u nedostatku ideja prepisao tekst vesti... Jooooj kako cemo mi da drzimo gace sa SNS na vlasti i podrskom ovakvih istoj...

neša012

pre 10 godina

Ova nedelja će verovatno razrešiti dilemu ko će sa SNS ući u koaliciju za formiranje vlade i negde krajem ovog meseca pred parlamentom položiti zakletvu kao budući ministri.danas Vučić kreće u razgovor sa Pastorom i kako on sam kaže tu nema nikakvih nepoznanica i velika je verovatnoća da SVM uđe u vladu kao koalicioni partner i dobije ono što traži a to su mesta pet državnih sekretara.Dali će Vučić za uzvrat tražiti i neke kontrauslove od Pastora pokazaće naredna dešavanja vezana za pokrajinski parlament.Za utorak je zakazan razgovor sa SPS-om a verovatno i NDS a dali će i oni imati šansu da uđu u vladu zavisiđe od njihove spremnosti da prihvate uslove Vučića i program buduće vlade.

Vlado Banja Luka

pre 10 godina

Vladu će ionako sastaviti isti oni koji su Vučića doveli na vlast. Ne gine nam Mihajlovićaka, radi ostrukcije Južnog toka, Tasovac zbog svojih veza i klubova, a vjerovatno i Miki Rakić.

gojkoPru

pre 10 godina

I ako moze i sam da formira Vladu, spreman da obavi konsultacije i najbolje kadrove koji ce raditi efikasno uvede u Vladu.treba se voditi radom u interesu Srbije i efikasno doci do rezultata. ne sumnjam u Vucicevu procenu ko tome moze da odgovori.

Loš Vidikovac

pre 10 godina

Sve te stranke su nebitne, ako ćemo iskreno. One se prodaju za dobro plaćena radna mesta. Oni su bili i u prošlim sastavima pa nisu ništa pametno uradili. Koja je šansa da sada urade nešto

Novica

pre 10 godina

Sviđa mi se što je ovo prvi put da veliku i ozbiljnu političku partiju neće moći da ucenjuju male nuspojave koje misle da je vlast=novac i eksploatacija državnog budžeta.

kaličanin

pre 10 godina

Ne pada Vučiću na pamet da od naroda krije istinu da su pred novom vladom bolne i nepopularne mere, i to je ono po čemu se Vučić razlikuje od većine drugih političara, i zato i ima toliku podršku gradjana, jer narod više niko ne može da prevari.

Petrosjan

pre 10 godina

Iako mogu sami da formiraju Vladu Srbije, naprednjaci rade onako kako se radi u normalnom i civilizovanom svetu. Razgovaraju sa svim parlamentarnim strankama sem onih koji neće da razgovaraju sa nikim.

Nevena11

pre 10 godina

Vučić za sada radi sve kako je obećao. Pošto forimiranje vlade ide po planu i biće obavljeno u odgovarajućem roku, mislim da se možemo nadati istoj ozbiljnosti i odgovornosti u sprovođenju reformi i zakona koji je prate.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Konacno da krenu.Nema se vremena ,SNS ima apsolutnu vecunu,nema potrebe da se odugovlaci,ko prihvati program koji je SNS napisala ,prihvati, ko ne neka gleda sa strane.

Bojan

pre 10 godina

Ova nedelja je ključna za donošenje odluke ko će sedeti u ministarskim foteljama. Vučić će razgovarati sa svima , kao što je posle izbora obećao, i onda će doneti odluku. Na njemu je da izabere najbolji tim, odgovornost je velika, zato se i ne obazire mnogo na tranačku pripadnost, važno mu je znanje i upornost u ostvarivanju ciljeva.

realan

pre 10 godina

Mislim da sem madjara Vucic nece nikog zvati u vladu,eventualno mozda nekog pojednica iz neke druge stranke...
(darko88, 7. april 2014 02:07)
Nema ni potrebe! Odgovornost im je do narod, treba ju prihvatiti i vratiti rezultatima! Ni više ni manje od tog!

Nešo

pre 10 godina

Vučić danas zvanično počinje razgovore za liderima parlamentarnih stranaka i saslušaće njihovo viđenje o radu buduće vlade . Posle obavljenih razgovora , Vučić će odlučidi da li će sa nekim napraviti sporazum oko sastava buduće vlade.

Veljko

pre 10 godina

Ulazimo u nedelju nakon koje će mnogo toga biti poznato, makar koje stranke su koalicioni partneri naprednjaka. Verujem da će se do tada iskristalisati bar neki kandidati za ministre. Nije to ni malo lak Vučićev posao, treba napraviti dobar, složan tip. Za ono što ga čeka, nema ništa bez timskog rada. Svi moraju težiti jednom cilju.

Boban

pre 10 godina

Zamislimo samo SNS i SVM u vladi. Prvi reformski zakon kada se ne dopadne sindikatima, eto opozicije da potpaljuje proteste i strajkove i da govori kako oni to ne bi cinili. Kao nekada na temi Haga sto je opozicija jahala. Treba uvuci sve ili ignorisati proteste i nemire ako ih bude posle. Sada se odlucuje scenario.

rankec

pre 10 godina

Sigurno je da Vučić neće tolerisati bilo kom budućem ministru nerad, a o nekim mahinacijama da i ne govorimo, i to je ono što je potrebno Srbiji.

ivasamoiva

pre 10 godina

Lepo je rekao Ljajic jutros, ovo su razgovori, ne pregovori, jer niko vise nije u poziciji da pregovara, SNS ima sama mogucnost da formira Vladu. Dakle, ako pristanete na uslove SNS-a OK, ako ne - goodbye charlie...

samo vas gledamo

pre 10 godina

čemu sad taj strah od odgovornosti, tražili ste izbore pod izgovorom bržih reformi, dobili apsolutnu vlast i gde je sad zapelo. Navodno sad se piše program, pa će dodatno da se kupi vreme navodnim razgovorima sa potencijalnim partnerima a od izbora prošlo već 3 nedelje.Jel to možda prpa, narod se više ne loži samo na hapšenja.

lala Srem

pre 10 godina

Za SVM više znači nekliko sekretara nego jedan ministar! Manja je odgovornost a veće prisustvo u vladi! Pitanje je samo shvata li Pajtić posledice svih dešavanja zadnjih godinu dana!

briz

pre 10 godina

Dragi gospodine Vucicu,

Skupi 15 mislecih ljudi, autoriteta u svojim oblastima i postavi ih za ministre. Potpuno je jasno da od svojih 200K partijskih clanova ne mozes da skupis ni 5 da su dostojni ministarske funkcije ali nema veze... ima ih van stranke.

I ne mesaj se svakom u posao ni pod razno!! Sve je namesteno - nista ne diraj. Genijalnosti koje si smislio do sada zapisi na papir pa turi u bocu i pusti niz Savu.

LAZAR

pre 10 godina

Ne treba mu bilo ko u Vladi,trazio je apsolutno poverenje to je i dobio.Nema vise malih partija da koce promene,doslo je vreme istine.Prihvati odgovornost Vucicu i sprovedi obecano,narod je za to glasao,a ne na nove pregovore sa malim strankama koji bi sluzile za vadjenje za eventualni neuspeh.

Rokstedi

pre 10 godina

Koliko mi se čini, Vučić pruža još jednu šansu ostalima da se urazume i iskupe, ukoliko imaju razuma da napokon počnu da rade u korist Srbije.

Mirce

pre 10 godina

Stava sam da će vlada efikasnije delovati bez Sps,Ds i Nds koji su se dokazali da ne mogu napraviti boljitak.Verujem da je vlada sa manjinama i nestranačkim ličnostima na mestima pojedinih ministra pravo rešenje.

Darko Dare

pre 10 godina

Gospodin Vučić je najavio da raspisuje izbore da bi ispitao volju naroda i da bi vlast bila legitimna.Narod je time dao čist mandat Sns-u i Vučiću i iskazao da na vlasti ne želi census koalicije.

zgodan u podne

pre 10 godina

svi znamo da je Vucicu poznat sastav Vlade jos od pre izbora. Al covek malo da odglumi demokratu i shatro da da shansu svima...
Dace mandat onome ko ce cutanjem najmanje da mu nashkodi na sledecim izborima.
Ako nesto pametno i dobro uradi za zive ljude ove zemlje, oprosticu mu sve!

zoran

pre 10 godina

Kak'e bre pregovore, kak'e rotkve strugane. Ovaj sa nekim pregovara. Pa Mađari, Ljajić, manjine mogu samo da izigravaju muškatle u toj Vladi.
E moj narode. Samo gledaj šta rade...

LAZAR

pre 10 godina

Ne treba mu bilo ko u Vladi,trazio je apsolutno poverenje to je i dobio.Nema vise malih partija da koce promene,doslo je vreme istine.Prihvati odgovornost Vucicu i sprovedi obecano,narod je za to glasao,a ne na nove pregovore sa malim strankama koji bi sluzile za vadjenje za eventualni neuspeh.

realan

pre 10 godina

Mislim da sem madjara Vucic nece nikog zvati u vladu,eventualno mozda nekog pojednica iz neke druge stranke...
(darko88, 7. april 2014 02:07)
Nema ni potrebe! Odgovornost im je do narod, treba ju prihvatiti i vratiti rezultatima! Ni više ni manje od tog!

Novisadjani

pre 10 godina

Ogroman uspeh je neulazak urs, ldp i dss u skupstinu. Jos da se spreci da sps udje u Vladu i onda zaista postoji mogucnost da Srbija postane normalna drzava.

birka

pre 10 godina

Ova koalicija bi bila najbolja i za gradjane, jer ne bi bilo medjusobnog trvenja, sto znaci da ce vlada dobro funkcionisati, za SVM, jer na taj nacin ce afirmisati svoje ideje, a SNS dobija sposobne ljude koji imaju jasne ciljeve.

zoran

pre 10 godina

Kak'e bre pregovore, kak'e rotkve strugane. Ovaj sa nekim pregovara. Pa Mađari, Ljajić, manjine mogu samo da izigravaju muškatle u toj Vladi.
E moj narode. Samo gledaj šta rade...

Olala

pre 10 godina

Borba za suštinske reforme u ekonomiji je borba pod stalnom narodnom lupom. Narod tu borbu razume, a i željan je socijalne pravde. Još uvek u našem narodu zadovoljenje pravde nema cenu. Ko bude iskreno i pravedno radio, bez kolebanja, vladaće još dugo. Vučić je toga svestan, konkretno radi na tome, a ne zaustavlja se na praznim obećanjima. Suštinski je bitno da se formira Vlada koja će biti jedinstvena, koja će imati jedinstvene ciljeve i u kojoj neće biti razmimoilaženja.

Miljenko manjina

pre 10 godina

Predsednistvo je bilo jasno jer se poslusao glas naroda. A ljudi su rekli da zele naprednjake bez stranaka koje prestavljaju parcice razbijenih sistema vlasti koje se dozivele svoj krah pogresnom politikom. Pa prema tome jasan je putokaz koga treba ocekivati u novoj vladi.

Čola

pre 10 godina

Gospoda iz SVM su bila sasvim skromna, tražeći mesta državnih sekretara, za razlikiu od onih profitera Krkobabića koji su se odma zakačili za ministarstvo rada.

CezarMilan

pre 10 godina

Posto Vucic najavljuje ozbiljan rad, verujem da zna da to ukljucuje samo ozbiljnu Vladu. Pastor je ok izbor I mislim da je I realno da bude deo ove Vlade. Ostale ne bih komentarisao, valjda Vucic zna sta radi.

miomir

pre 10 godina

Ulazak SVM u vladu je najava pokrajinskih izbora, i konačnog odlaska DS-a u opoziciju i u Vojvodini, posle 14 godina neodgovorne vladavine. Koliko gradjani Vojvodine i Novog Sada veruju Pajtiću, Elezoviću, Ješiću i ostalim "vedetama" vojvodjanskog DS-a, najbolje govore rezultati koje je DS ostvario na skorašnjim parlamentarnim izborima.

Miki

pre 10 godina

Sasvim logičan i pravi potez Aleksandra Vučića. Najmanje sporenja sa ovim ljudima, nisu se puno busali, ćute i rade. Red je da im se pruži prilika.

kanarinac

pre 10 godina

(Milan, 7. april 2014 15:57)
Pastorovi bi da sede na dve stolica, pa da se nikom ne zamere. Tako je i SPS radio u Beogradu, pa sada neće biti nigde na vlasti. Tako će proći i Pastror ukoliko ignoriše volju građana Vojvodine iskazanu na parlamentarnim izborima, kada je u Vojvodini, i u Noviom Sadu, DS osvojio 5% glasova, što je jasan pokazatelj da građani Vojvodine neće više u Vojvodini na vlasti DS predvođen trilingom Pajtić, Elezović, Ješić.

sandra

pre 10 godina

Smatram Pastora ozbiljnim politicarem I verujem da je spreman da prihvati odgovornost, koju namece naredni period, koji ce biti obelezen bolnim refomama.

i mi od njih

pre 10 godina

Razgovarati sa svima, izabrati najbolje (nikako "proverene"), a onda otvoriti gradilište.
(siromah, 7. april 2014 08:47)
Jedino normalan put oporavka.Večite ministre, političare... "pustiti" da malo odmore!

ruza

pre 10 godina

Gospodin Vucic kao mandatar buduce Vlade ce, sigurni smo, doneti najbolju odluku po pitanju koalicionih partnera, za sad je najbolja opcija stranka gospodina Pastora kao i nestranacke licnosti.

potocki

pre 10 godina

Mnoge dobre promene u radu ministara je Vučić već uveo u prethodnoj vladi u kojoj je on bio potpredsednik, i nema sumnje da ne samo da će sve to dobro Vučić zadržati i kada bude premijer, već verujem da će biti još zahtevniji prema ministrima, a baš takav premijer i treba Srbiji, jer samo takav odgovoran pristup vršenju vlasti može Srbiju da izvuče iz blata, u koje je Srbija upala zbog bahatog i neodgovornog rada ministara u periodu kada su nosioci vlasti u Srbiji bili DSS, DS, URS i njihovi sateliti.

Ninoslava T

pre 10 godina

Po mom skromnom mišljenju, ne treba sklapati koaliciju sa strankama koje i u ranijim sazivima nisu ništa uradile, niti su pokazale volju da se sprovedu korenite reforme. El em, da se mnogo ranije krenulo sa rešavanjima problema, i da se oni nisu nagomilavali godinama, sada nebismo ni bili u situaciji da pravimo velike i bolne rezove.

Ugljesa73

pre 10 godina

Nemam nista protiv sa SVM bude u vladi koja ce sprovoditi ozbiljne reforme. Iskreno se nadam da SPS nece vise nikada imati mogucnost da zloupotrebava polozaj na vlasti za ispunjavanje licnih ciljeva. Mislim da nema potrebe da podsecam na eksperte iz SPS-a koji su strucni samo za licno bogacenje.

The choice

pre 10 godina

Samo produktivno i proizvodno zapošljavanje nas može spasiti, dakle ono koje stvara novu vrednost. Ova vlast na čelu sa Vučićem i naprednjacima je „naciljala“ petnaestinu strateških investicionih projekata čija bitnost i hitnost je iznad svih politikanstava, političke degutantne demagogije i političke mimikrije. Međutim, odluka Vučića o vanrednim parlamentarnim izborima je bila neophodna i nužna, u trenutku kada su pojedini ministri u javnosti nastupali suprotno interesima i ciljevima Vlade. Zbog toga je sada usledio ovakav poziv Vučića na razgovore liderima drugih političkih partija. Mi nemamo vremena na gubljenje, ako želimo da konačno krenemo u pravom smeru.

zaluđeni

pre 10 godina

Ovaj savez sigurno nema nikakve veze sa većinom u skupštini Vojvodine...
(Milan, 7. april 2014 15:57)

Dok ne padne ponuda koja se ne odbija...

Opasni su to igrači, moj Milane, jabuko sa grane.

Баварац

pre 10 godina

Na pitanje o eventualnoj vezi dogovora o ulasku SVM u vlast i održavanja vanrednih pokrajinskih izbora, Pastor je odgovorio da to “nije stvar političkog dogovora, već fakata, primene odgovarajućih propisa”.
Факат је да би Пајтић, са све накарадном коалицијом, у овом тренутку узео не више од 7% у покрајини. У републици "мала странка, у покрајини "председник владе". Питам се шта не штима. ;)

Iron Maiden

pre 10 godina

Sasvim logičan potez budućeg mandatara. Mada, onima koji su još uvek ljuti jer su na izborima prošli kao bosi po trnju, koliko vidim, ni ovo ne odgovara. Sada pokušavaju da dezavuišu SVM. A da ih Vučić nije pozvao, onda bi bilo kako je diktator i ne voli manjine. Strašno... Ljudi, opametite se. Nisu bitna stranačka prepucavanja, bitno je da krenemo napred kao država. Vučić ima tu energiju. Da je ima još neko drugi, ja bih ga prvi javno podržao.

korg

pre 10 godina

Nadamo se da ce odluka prevagnuti na stranu onih naprednjaka koji ne zele koaliciju sa socijalistima. krajnje je vreme da imamo jednu vladu bez SPS.

BillyTheKid

pre 10 godina

Jedini logičan izbor, svi ostali su već imali prilike da na delu dokažu svoju "sposobnost", a Srbija više nema vremena ni resursa da podnese takve stranke u vlasti

bole

pre 10 godina

To samo pokazuje koliko su ozbiljni u svojim namerama, mogu i sami da oforme vladu ali to nece uraditi jer su svesni da su za dobru vladu potrebni eksperti a iz kojih su stranaka totalno je nebitno

britka

pre 10 godina

Nisam sigurna koliko ce drugi biti spremni na prihvatanje Vucicevih zahteva u vezi sveobuhvatnih reformi, koje planira, s`obzirom da je to nepopularna politika. Dacic I Tadic su imali priliku da ove reforme sprovode, jer su zajedno bili u pretprosloj Vladi. Nisam sigurna da su spremni da snose bilo kakvu odgovrnost.

Ni po babu...

pre 10 godina

Podrška koju SNS uživa najpre treba da na kratko razgali, a onda i da zabrine rukovodstvo SNS. Zabrinutost rukovodstva je neizbežna iz razloga nesklada narodne preke potrebe, pa i opravdanog očekivanja, i sa druge strane objektivnih državnih mogućnosti. Mobilizaciju narodne volje je moguće zadržati na duži rok jedino predanim i poštenim radom i čuvanjem svega narodnog i državnog, što od Vučića i očekujem. Racionalan potez Vučića je da pozove i ponudi učešće SVM-u u Vladi, ali i u interesu SVM je da participira u Vladi i štiti interese svojih birača.

darko88

pre 10 godina

Svm ce verovatno biti jedina stranka koju ce Vucic uvesti u vladu,eventualno mozda nds,dok ce iz drugih stranaka uzeti samo neke kvalitetne pojedince.

ela

pre 10 godina

Bitno je da na važnim pozicijama u državi budu čestiti i odgovorni ljudi a da li su stranački opredeljeni ili ne to nije bitno jer je uspeh ove države na prvom mestu.

Bata Bane

pre 10 godina

Novu Vladu ceka ozbiljan posao i svako je dobrodosao ko ima za cilj bolji zivot gradjana Srbije. Godinama je drzavna kasa pustosena kako je ko stigao i oni koji su imali bilo kakve veze sa tim treba da odgovaraju. Predstavnici SVM-a mogu da pomognu novoj Vladi i mislim da treba da budu u njoj.

SR87

pre 10 godina

Prema svim pokazateljima, SNS bi trebalo da formira buducu Vladu sa strankom gospodina Pastora, i bilo bi dobro da se ukljuce i vanstranacke licnosti, kad SNS vec nema nameru da samostalno formira buducu Vladu, sto bi bilo najpovoljnije, jer je dobila podrsku od vecine gradjana Srbije.

maki

pre 10 godina

Najrealnija koalicija ikada SNS I Madjari. Da sam na Vucicevom mestu, takodje bih pregovarao I Pastorom I primio ga u Vladu drage volje. Sa naprednjacima u predizbonoj koaliciji je I Rasim. Tako su nacionalne manjine prve ispostovane.

SofijaS

pre 10 godina

Raduje me da je Svm podržao program nove vlade. Vlada mora delovati kao tim.Samo takva može izaći kao pobednik pred izazovima koji prestoje.

Dar

pre 10 godina

Mislim da su oni jedini sigurni koji će ući u vladu, za SPS ne verujem, ali sačekaćemo pa da vidimo, ko je spreman i koliko da se prilagodi.

dobri

pre 10 godina

U svakom demokratskom drustvu manjine se pitaju I ucestvuju u vlasti. Ocekivao sam ove pregovore I realno m je da Vucic pravi Vladu u kojoj ima mesta I za Pastora.

Sima

pre 10 godina

Kad vidom sve ovo što radi Vučić shvatam polako da je SNS zapravo jedina istinska demokratska stranka u Srbiji koja svoju demokratiju pokazuje na svakom mestu u svakoj situaciji. Da je DS umesto SNS osvojila apsolutnu većinu, sama bi formirala Vladu bez mogućnosti da neko sa strane dobije bilo koje mesto.

Dukii

pre 10 godina

Treba napraviti siroku koaliciju koja ce podrzati i odlucno sprovoditi reforme drzave i privrede. Koliko ja vidim, Pastor polako okrece ledja Pajticu sto me uopste nije iznenadilo.

Mirce

pre 10 godina

Stava sam da će vlada efikasnije delovati bez Sps,Ds i Nds koji su se dokazali da ne mogu napraviti boljitak.Verujem da je vlada sa manjinama i nestranačkim ličnostima na mestima pojedinih ministra pravo rešenje.

rankec

pre 10 godina

Sigurno je da Vučić neće tolerisati bilo kom budućem ministru nerad, a o nekim mahinacijama da i ne govorimo, i to je ono što je potrebno Srbiji.

corona

pre 10 godina

Dosao je i dan D, tj. dan odluke. Varijanta za Naprednjake, po meni najbolja je uzeti SVM tako da su onda jednim udarcem dobili i pad Vlade Vojvodine. Zar nije logicno da u toj varijanti nema logike da ostanu podrska DS-u. Vucicu odradi ovo pametno jer dobijas i veoma korektnog i kulturnog saveznika.

Darko Andric

pre 10 godina

PRAVI IZBOR!!! Pre 100 godina smo zaratili sa Madjarima, a sad sa njima pravimo vladu. Da smo se i tad drzali Madjara, Srba bi sad bilo 20 miliona, a ne ovoliko koliko nas ima.
Verujem da cemo zbog ovog poteza imati i veliku podrsku Madjarske.

Radivojsa

pre 10 godina

Pastor je svestan da DS vise nije stranka koja bi im i dalje mogla biti oslonac, sem toga veliki broj manjinski organizacija i stranaka je vec podrzao rad SNS-a, zaista ne vidim razlog zasto to ne bi ucinio i SVM.

Milivoje

pre 10 godina

Vlada u ovakvoj situaciji mora biti sastavljena od postenih, nekompromitovanih i strucnih ljudi, manjine bi mogle biti od koristi, sto se za ostale ne bi moglo reci jer su se dovoljno ''dokazali'' u proteklim godinama.

Jelica

pre 10 godina

Gospodin Pastor je, izrazavajuci svoje slaganje sa planovima i zahtevima gospodina Vucica u vezi sa radom Vlade, svoje kadrove stavio na raspolaganje da uloze sav svoj trud i struku kako bi Srbija krenula putem razvoja u svim svojim delovima.

Jovan

pre 10 godina

Prava manjina u Srbiji poštovana su i u prethodnom periodu, i to je dobro,
ali je još bolje što SNS nema nameru da tu tradiciju prekida, bez obzira što i bez njih ima apsolutnu većinu! Toliko o diktaturi SNS-a, Vučića i njenih ostalih članova!

vgrad

pre 10 godina

Ova nedelja će verovatno razrešiti dilemu ko će sa SNS ući u koaliciju za formiranje vlade i negde krajem ovog meseca pred parlamentom položiti zakletvu kao budući ministri.danas Vučić kreće u razgovor sa Pastorom i kako on sam kaže tu nema nikakvih nepoznanica i velika je verovatnoća da SVM uđe u vladu kao koalicioni partner i dobije ono što traži a to su mesta pet državnih sekretara.Dali će Vučić za uzvrat tražiti i neke kontrauslove od Pastora pokazaće naredna dešavanja vezana za pokrajinski parlament.Za utorak je zakazan razgovor sa SPS-om a verovatno i NDS a dali će i oni imati šansu da uđu u vladu zavisiđe od njihove spremnosti da prihvate uslove Vučića i program buduće vlade.

konsenzus

pre 10 godina

Da, sve ono što je godinama,i godinama zanemarivano, odlagano iz nekih razloga, sada je doživelo kulminaciju, da ruksak je postao pretežak, jer sve ono napred navedeno ostavljeno nnajjačoj stranci na političkoj sceni Srbije i Aleksandru Vučiću, da reše, nagomilane probleme, i od Srbije naprave moderno uređenu zemlju. Svakako da će to biti sizifovski posao, i vrlo je bitno da potencijalne stranke u novom sazivu budu spremne da sa ozbiljnošću pristupe istim.

Pobednik

pre 10 godina

Odlično, Samo napred. Jedva čekam da ovim nevernim Tomama zapušite usta. Ništa ne može da se uradi preko noći, ali verujem da će nova vlada konacno raditi u interesu naroda Srbije.

ivasamoiva

pre 10 godina

Lepo je rekao Ljajic jutros, ovo su razgovori, ne pregovori, jer niko vise nije u poziciji da pregovara, SNS ima sama mogucnost da formira Vladu. Dakle, ako pristanete na uslove SNS-a OK, ako ne - goodbye charlie...

Nešo

pre 10 godina

Vučić danas zvanično počinje razgovore za liderima parlamentarnih stranaka i saslušaće njihovo viđenje o radu buduće vlade . Posle obavljenih razgovora , Vučić će odlučidi da li će sa nekim napraviti sporazum oko sastava buduće vlade.

Radica T

pre 10 godina

SNS je ostvarila istorijsku pobedu na nedavno proteklim izborima, i toliko mandata da bi sama mogla da formira Vladu. Razgovor sa predstavnicima drugih stranaka je pokazatelj da Vučić želi da novi saziv Vlade čine samo najbolji kadrovi koji će biti spremni da teret i odgovornost reformi preuzmu ljudi koji će imati snage, volje i odlučnosti da ponesu iste.

x-ray

pre 10 godina

Napred gospodine Vucicu, samo ne dozvolite Borisu Tadicu da se priblizi vlasti, on nas je unistio svojim politickim kombinacijama i egzibicijama!

herkules s

pre 10 godina

Logicno je da svako ko je spreman da bude partner u rešavanju problema u Srbiji i ko izrazava uverenje da će program njegove stranke moći da bude deo programa buduće vlade udje u sastav nove vlade

lala Srem

pre 10 godina

Za SVM više znači nekliko sekretara nego jedan ministar! Manja je odgovornost a veće prisustvo u vladi! Pitanje je samo shvata li Pajtić posledice svih dešavanja zadnjih godinu dana!

LazarenkoS

pre 10 godina

Siguran sam da ce dogovor o formiranju nove vlade biti postignut uskoro, na kraju krajeva to je u nasem interesu s obzirom na poslove koji su pred nama, a nije ih malo i nisu nimalo laki.

Uroš

pre 10 godina

Verujem da svi koji dolaze na razgovor sa Vučićem jesu svesni situacije u kojoj je zemlja i da jesu za realizaciju Programa vlade. Ako nisu, ne treba ni da dolaze, jasno je da takvi neće ući u vladu. Verujem da je vučić napravio dobar potez pozivom SVM u vladu, kao što verujem i da u nekim drugim strankama može naći podršku za predstojeće reforme.

nevenkaT

pre 10 godina

Krenuo je vucic sa razgovorima kako bi formirao Vladu u najavljenom periodu. Konacno ce priliku da formira Vladu doboto neko ko shvata da nije dovoljan jedan odgovoran covek u Vladi, vec da ce se Vlada upravo formirati od vise njih koji ce umeti da slede negovov primer u istrajnosti i zelji da Srbiju ucini boljom zemljom.Mnogo je posvecenog rada potrebno, to dobar odabir ljudi jednostvno lakse podnosi, sve to sto Vladu Srbije ceka, a nije ni malo lako.

kaličanin

pre 10 godina

Ne pada Vučiću na pamet da od naroda krije istinu da su pred novom vladom bolne i nepopularne mere, i to je ono po čemu se Vučić razlikuje od većine drugih političara, i zato i ima toliku podršku gradjana, jer narod više niko ne može da prevari.

NikolaI

pre 10 godina

Ono sto je u ovom trenutku najvaznije jeste da su pregovoti o novoj vladi poceli i mislim da novu vladu mozemo da ocekujemo krajem ovog meseca bas kao sto je Vucic i najavio.
Bitno je sa potencijalnim koalicionim partnerima dogovoriti zajednicke ciljeve nove vlade i sto pre poceti sa radom.

Avksentije

pre 10 godina

Manjine su svakako pozeljne za saradnju u Vladi, a spremnost gospodina Pastora da njegova stranka zeli i hoce aktivno da ucestvuje u radu Vlade kako bi ponela i deo tereta odgovornosti, zvuci veoma optimisticno.

Novica

pre 10 godina

Sviđa mi se što je ovo prvi put da veliku i ozbiljnu političku partiju neće moći da ucenjuju male nuspojave koje misle da je vlast=novac i eksploatacija državnog budžeta.

Marko

pre 10 godina

Sada neka opravdaju svoje mesto u vladi i poverenje Vucica. Ipak im je pruzena prilika, i neka uloze sto veci trud da se zna zasto su izabrani.

Veljko

pre 10 godina

Ulazimo u nedelju nakon koje će mnogo toga biti poznato, makar koje stranke su koalicioni partneri naprednjaka. Verujem da će se do tada iskristalisati bar neki kandidati za ministre. Nije to ni malo lak Vučićev posao, treba napraviti dobar, složan tip. Za ono što ga čeka, nema ništa bez timskog rada. Svi moraju težiti jednom cilju.

i pljuca!

pre 10 godina

Ma, da li je to Naša Maja prva sdesna? Fujčina!
Ali tata Pastor i sin Pastor, tata, sin i unuk Krkobabić...kakve su ovo porodične manufakture? Nigde programa,plana, organizacije slobodno mislećih ljudi okupljenih oko ideje.. Dupla fujčina!

Djurdjina

pre 10 godina

Posto su razgovori o formiranju buduce vlade zapoceti, treba sacekati da se sprovedu do kraja, tj. da se SNS sastane sa svim ostalim strankama, naravno koje su presle cenzus, a nakon toga sacekati odluku SNS sa kim ce formirati Vladu. A posto znamo da odluka nece u potpunosti biti u skladu sa vecinskom voljom gradjana Srbije, neka bar bude onako kako se u pocetku spekulisalo.

pomorac

pre 10 godina

Sto su se opozicioni aktivisti ukljucili po forumima i raznoraznim dnevnim novinama. Izuzetno ste aktivni. Ali najbolje je sto jos uvijek nije vazno nista drugo osim toga ko ce koga prvi da prozove za nesto. Moral je veoma niskom nivou a stida vise niko i nema.

PAPA

pre 10 godina

Posteni su, ambiciozni i imaju program koji se preklapa u vaznim tackama sa SNS-ovim, OK je da budu u vladi. Sto se tice pokrajinskih izbora, "neophodni" su sto pre, nije normalno da vladajuca stranka bude ona koja je osvojila 6% na parlamentarnim izborima.

Bojan

pre 10 godina

Ova nedelja je ključna za donošenje odluke ko će sedeti u ministarskim foteljama. Vučić će razgovarati sa svima , kao što je posle izbora obećao, i onda će doneti odluku. Na njemu je da izabere najbolji tim, odgovornost je velika, zato se i ne obazire mnogo na tranačku pripadnost, važno mu je znanje i upornost u ostvarivanju ciljeva.

Milos Pantic

pre 10 godina

Nema vise pijacne raspodele resora i visokih funkcija kao sto je to bio slucaj poslednjih desetak godina i vise, i vreme je bilo da se tome stane na put i da dodje neko ko zeli bolju Srbiju a ne da jedini interes bude zadovoljiti apetite stranackih funkcionera.

Nadica

pre 10 godina

Ne bismo trebali unapred mnogo da spekulisemo oko teme ovonedeljnih sastanaka SNS sa drugim strankama oko formiranja buduce Vlade, ali stvarno ne bi imalo smisla da dodje do dogovora ili sa SPS, ili DS ili NDS. A posto bi najpovoljnija opcija bila da SNS samostalno formira buducu Vladu, ukljucujuci i nestranacke licnosti, a ona bi i jednu stranku da prikljuci, nekako bismo prihvatili SVM.

Rokstedi

pre 10 godina

Koliko mi se čini, Vučić pruža još jednu šansu ostalima da se urazume i iskupe, ukoliko imaju razuma da napokon počnu da rade u korist Srbije.

briz

pre 10 godina

Dragi gospodine Vucicu,

Skupi 15 mislecih ljudi, autoriteta u svojim oblastima i postavi ih za ministre. Potpuno je jasno da od svojih 200K partijskih clanova ne mozes da skupis ni 5 da su dostojni ministarske funkcije ali nema veze... ima ih van stranke.

I ne mesaj se svakom u posao ni pod razno!! Sve je namesteno - nista ne diraj. Genijalnosti koje si smislio do sada zapisi na papir pa turi u bocu i pusti niz Savu.

gojkoPru

pre 10 godina

I ako moze i sam da formira Vladu, spreman da obavi konsultacije i najbolje kadrove koji ce raditi efikasno uvede u Vladu.treba se voditi radom u interesu Srbije i efikasno doci do rezultata. ne sumnjam u Vucicevu procenu ko tome moze da odgovori.

čamdžija

pre 10 godina

U novoj vladi verujem da neće biti ni DS1, ni DS2, jer su oni toliko Srbiju unazadili, da će trebati da protekne još mnogo vode Savom i Dunavom, da bi oni ponovo dobili priliku da vrše vlast, a oni prvo treba da dokažu narodu da su postali državno odgovorni, a ne da potpuno neargumentovano kritikuju svaki potez Vučića, ma koliko on bio dobar po sve gradjane Srbije.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Konacno da krenu.Nema se vremena ,SNS ima apsolutnu vecunu,nema potrebe da se odugovlaci,ko prihvati program koji je SNS napisala ,prihvati, ko ne neka gleda sa strane.

Petrosjan

pre 10 godina

Iako mogu sami da formiraju Vladu Srbije, naprednjaci rade onako kako se radi u normalnom i civilizovanom svetu. Razgovaraju sa svim parlamentarnim strankama sem onih koji neće da razgovaraju sa nikim.

lale su srbi granicari iz banata,ne backe i srema

pre 10 godina

skroz ne vezano za ovu vest,samo zelim reci da ljudi koji su iz srema ili iz backe prestanu se nazivati lalama.izuzetno sam osetljiv na to.LALE SU SRBI IZ BANATA I SAMO IZ BANATA.lale nisu nikakvi vojvodjani ili bacvani ili sremci(ili baranjci koji vise nisu u srpskom vojvodstvu vec u hrvatskoj zahvaljujuci titi).LALE SU BANACANI I ISKLJUCIVO SRBI.

Deni Krejn

pre 10 godina

Nije bitno iz koje stranke dolaze? A? A glasate za stručnjake poput Tome Diplome i Gorana Aflatoksina. E moji sns-ovci, sa vama uvek neka sprdnja.

nikicki

pre 10 godina

Verujem da će Vučić nastaviti sa dobrom praksom, koju je upravo on i uveo u Srbiju, da već posle godinu dana analizira rad novih ministara i da oni koji ne budu imali rezultate budu smenjeni. U vreme vladavine DS-a je važilo pravilo da ministri budu izabrani na početku mandata, i da ostaju na svom ministarskom mestu bez obzira na svoje rezultate, a upravo to odsustvo odgovornosti i podela ministarstava po principu feuda je Srbiju dovela do prosjačkog štapa.

Djole15

pre 10 godina

I ukoliko se stvari ovako postave deluju izuzetno jednostavno i nenametljivo prihvatljivo, ali ipak polako i razložno i iz ponuđenog će biti iskristalisano najbolje rešenje.

KoViljAc

pre 10 godina

(miomir, 7. april 2014 17:20)
Koliko gradjani Vojvodine i Novog Sada veruju Pajtiću, Elezoviću, Ješiću i ostalim "vedetama" vojvodjanskog DS-a, najbolje govore rezultati koje je DS ostvario na skorašnjim parlamentarnim izborima.

neša012

pre 10 godina

Ova nedelja će verovatno razrešiti dilemu ko će sa SNS ući u koaliciju za formiranje vlade i negde krajem ovog meseca pred parlamentom položiti zakletvu kao budući ministri.danas Vučić kreće u razgovor sa Pastorom i kako on sam kaže tu nema nikakvih nepoznanica i velika je verovatnoća da SVM uđe u vladu kao koalicioni partner i dobije ono što traži a to su mesta pet državnih sekretara.Dali će Vučić za uzvrat tražiti i neke kontrauslove od Pastora pokazaće naredna dešavanja vezana za pokrajinski parlament.Za utorak je zakazan razgovor sa SPS-om a verovatno i NDS a dali će i oni imati šansu da uđu u vladu zavisiđe od njihove spremnosti da prihvate uslove Vučića i program buduće vlade.

žukauskas

pre 10 godina

SVM treba da bude u novoj republičkoj vladi, ali SVM, isto tako, treba da otkaže podršku DS-u u Vojvodini, i da se ide na izbore na kojima će gradjani Vojvodine pokazati koga žele na vlasti u Vojvodini, a očigledno je da je želja gradjana Vojvodine da koalicija SNS - SVM formira vlast i u severnoj pokrajini.

asteroid

pre 10 godina

balint pastor je jedan od najracionalnijih i najboljih domacih politicara. velika je steta sto je taj momak usko vezan samo za stranku madjarske nacionalne zajednice, uveren sam da bi on mogao mnogo da doprinese srbiji.

samo vas gledamo

pre 10 godina

čemu sad taj strah od odgovornosti, tražili ste izbore pod izgovorom bržih reformi, dobili apsolutnu vlast i gde je sad zapelo. Navodno sad se piše program, pa će dodatno da se kupi vreme navodnim razgovorima sa potencijalnim partnerima a od izbora prošlo već 3 nedelje.Jel to možda prpa, narod se više ne loži samo na hapšenja.

ns

pre 10 godina

M akakvo je ovo zamajavanje, evo vec mesec dana nista.
Posto je narod glasao za Vucica, ja eto hocu da mi odmah bude bolje, necu vise da cekam. Cekala sam dve godine od kada su ocesljani radikali dosli na vlast ali ne bi nista. Koliko jos treba da cekam? Znaci, hocu od sutra da pojeftini struja i gas (obecala gospodja ministarska u ostavci Mihajlovic u kampanji za prethodne izbore!) i ukine se TV pretplata (obecao Vucic u da ce to biti u septembru 2013.), ne znam sta se toliko ceka. To je bar lako uraditi a ustedece nam svima kucni budzet!
Tu nesto nije jasno, ili sam ja veverica ili nas ovi masno slagali!

Ikonija

pre 10 godina

Svakako da i SVM kao stranka nacionalne manjine treba da bude uključena u postizanje konsenzusa oko veoma bitnih pitanja koja su značajna za budućnost Srbije, sprovođenje korenitih reformi.

masters

pre 10 godina

Sad če definitivno biti izbora u Vojvodini. Nije Vučić glup. Dobro on razmišlja. Oko Bečeja pa do Subotice su većina Mađari. 100 % pobeda i na pokrajinskim izborima.

Vlada

pre 10 godina

Vučić danas zvanično počinje razgovore za liderima parlamentarnih stranaka i saslušaće njihovo viđenje o radu buduće vlade . Posle obavljenih razgovora , Vučić će odlučidi da li će sa nekim napraviti sporazum oko sastava buduće vlade.
(Nešo, 7. april 2014 08:55)
Da li ti to nama prevodis ovu vest sa srpskog na srpski? Hahaha, dobio Neso partijski zadatak da pozitivno komentarise vest o Vucicu pa u nedostatku ideja prepisao tekst vesti... Jooooj kako cemo mi da drzimo gace sa SNS na vlasti i podrskom ovakvih istoj...

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Vlada, konačno je izašlo na videlo, postala prćija Aleksandra Vučića. ON NUDI..?
Ni Broz, ni Milošević, nisu ovoliko uzurpirali vlast. Srbijo, i ako nisam vernik: neka ti je bog u pomoći.

garfild

pre 10 godina

Gospodin Vucic ima dobar plan i program za rad Vlade, a prikljucenje SVM-a ce doprineti tome da se on jos brze i efikasnije sprovodi, treba da postoji dobra saradja izmedju svih zvanicnika kako bi sve teklo nesmetano i kako bi zemlja sto brze posla u bolju buducnost.

zamisli

pre 10 godina

nemoj' ste smešni vi sns botovi, koji hvalite ovaj potez kao odraz demokratije-kakav bre "demokrata" Vučić, pokrajinski izbori su jedini razlog zašto zove Pastora!
...i ne mogu da verujem da je jos samo 1 osoba to prokomentarisala!

Iskreno te pitam?

pre 10 godina

@ (ja, 7. april 2014 18:21)
A da li ti mislis ovako realno koliko god mislis da je njemu vlast bitna, da je njegova politika losa za Srbiju? Zar stvarno mislis da ovo sto radi nije dobro i posteno- da se vec jednom stvarno presece sa nekim navikama u nasoj unutrasnjoj politici, ekonomiji, i bezzakonju...?

Lucija

pre 10 godina

Dok u Srbiji nije došlo do promene vlasti, imali smo situaciju da se tadašnja vlast samo deklarativno izjašnjavala za reformski kurs u ekonomiji, borbu protiv korupcije, slobodu medija. Nije postojala politička volja da se stvari postave na svoje mesto, još gore, svi problemi našeg društva bili su posledica direktne saradnje tadašnje političke vrhuške i najmoćnijih tajkuna, a na štetu naroda. Tek sa Vučićem, stvari se pokreću sa mrtve tačke. Nikad nije loše porazgovarati sa liderima manjinskih stranaka i ponuditi ih učešće u vlasti. Ovakav ishod sastanka je logičan, a izbor potencijalnih partnera u Vladi izuzetno mudar, sa strane Vučića.

milan1

pre 10 godina

pa ludilo u Vojvodini je pocelo posle prekomponovanja iyborne volje gradjana i kada nam je na vlast dosao nesposobni radikalski gradonacelnik

zlatan

pre 10 godina

SVM je stranka sa kojom nisu postojale nikakve nesuglasice i razmimoilazenja u proslosti, zato i ne cudi vest da ce upravo oni biti pozvani da ucestvuju u formiranju nove vlade, gradjani srbije mogu da se nadaju dobrim rezultatima u narednom periodu.

smisljeno

pre 10 godina

Maja Gojkovic ce sigurno biti ministarka regionalnog razvoja i infrastrukture?Dokazala i pokazala da je izuzetno sposobna .Ona i kum Mirovic su sjajan tandem.Inace,sve mi ovo sa SVM lici na pripremu terena za rusenje pokrajinske vlasti.

Jadranka

pre 10 godina

S obzirom da je i unutar SNS, kao i voljom naroda, odluceno da koalicija bude ogranicena jedino sa manjinama, tako bi trebalo da ostane. Manjine da i niko vise osim SNS i vec postojece koalicije oko nje.

ja

pre 10 godina

Pre par godina ih je hteo proterati,sad im nudi mesto u vladi a to sto mnogi misle da se on promenio nije istina,posto on nikad nije bio radikal niti je ikad bio evropejac,on je jednostavno ono sto u tom trenutku treba da se bude da bi se doslo na vlast,devedesetih se najvise glasova dobijalo na nacionalizam,sad na evropeizam.

zgodan u podne

pre 10 godina

svi znamo da je Vucicu poznat sastav Vlade jos od pre izbora. Al covek malo da odglumi demokratu i shatro da da shansu svima...
Dace mandat onome ko ce cutanjem najmanje da mu nashkodi na sledecim izborima.
Ako nesto pametno i dobro uradi za zive ljude ove zemlje, oprosticu mu sve!

nENAD PUTUJE DALEKO

pre 10 godina

Vreme je za jedinstvo.Zemlja je u teskom vremenu i nije vreme za prozivke,zato ej potrebno jedinstvo.Ali jedinstvo sa onima koji nisu upropastili Srbiju kao prethodni...

Nadezda

pre 10 godina

Jednoglasna odluka o tome da se SVM pozove u Vladu govori da je ovo zaista dobra odluka i da ce kroz zajednicku saradnju biti omogucen brz i efikasan rad na mnogom poljima, treba ocekivati rezultate rada nove Vlade vec u narednom periodu.

Aleksandar

pre 10 godina

Biće napredno ne sumnjajte!
(Ljiljana, 7. april 2014 09:36)

Ne sumnjamo već od toga strepimo. Postavlja se pitanje jesu za ovo SVM-u ponudili sendviče kao onomad, ili su ovog puta dali nešto konkretnije?

Nevina Majka Devet Jugovića

pre 10 godina

Svi imaju volje da uđu u vladu i da zarađuju... ovaj...sarađuju. A da li će nešto pametno da urade to je pitanje...

Vlado Banja Luka

pre 10 godina

Vladu će ionako sastaviti isti oni koji su Vučića doveli na vlast. Ne gine nam Mihajlovićaka, radi ostrukcije Južnog toka, Tasovac zbog svojih veza i klubova, a vjerovatno i Miki Rakić.

suncica

pre 10 godina

Pred novom Vladom Srbije nalaze se mnogi izazovi, treba sprovesti reforme, doneti mnoge mere i zakone, a za to je potrebna kompaktna i strucna vlada koja ce se uspesno nositi sa svim problemima, odluka gospodina Vucica da saradjuje sa SVM-om je dobra za nasu zemlju i njen napredak.

koviljčanin

pre 10 godina

(KoViljAc, 07. april 2014 18:57)
Posle parlamentarnih izbora, na kojima je DS u Vojvodini osvojio tek nešto preko 5%, je potpuno jasno da vojvodjanski DS na čelu sa Pajtićem, Elezovićem i Ješićem, neka više podršku građana Vojvodine, i sada Pajtić, Ješić i Elezović mogu da ignorišu volju gradjana i da nastave da vedre i oblače Vojvodinom sa podrškom na granici cenzusa, a nikada nije dobro vladati bez podrške gradjana.

puk.Bjelajac

pre 10 godina

>Mislim da sem madjara Vucic nece nikog zvati u vladu,eventualno mozda nekog pojednica iz neke druge stranke...<
(darko88, 7. april 2014 02:07)

Javlja mi se, da ce ti pojedinci biti,npr: Dacic,Tadic,Dinkic,Draskovic....

klincov

pre 10 godina

Do dolaska Vucica na vlast nije bilo političara koji ima hrabrosti da se upusti u ozbiljne reforme, jer su se DS, DSS, URS i SPS utrkivali ko će se bolje ulagivati glasačima, pričajući im bajke, poput Dinkićeve bajke o 1000 evra, za koju je i sam Dinkić kasnije priznao da je pričana zarad pobede Tadića nad Nikolićem na predsedničkim izborima.

scream

pre 10 godina

I treba... ne treba im dati samo previse prostora i slobode , sasvim dovoljno da i oni budu zadovoljni i da rade nesto za menjine...

gocaB

pre 10 godina

Doslo je vreme da se Dacic sa svojim drugovima i drugaricom polako pakuje i iseli iz Nemanjine. Dosta su se zadrzali u vladi a bez nekih rezultata. Nadam se da ceVucic doneti ispravnu odluku po pitanju SPS.

m power

pre 10 godina

Samo zarad rušenja vlasti u Vojvodini, ali je velečasni zaboravio da ništa što je na silu, ne može dugo da traje, a da je to istina, dokazaće broj minusa na ovom komentaru, pošto ste u Srbiji provereno u pravu, samo ako pripadate manjini.

Laza

pre 10 godina

Smatram da ce gospodin Pastor doprineti dobrom funkcionisanju nove Vlade Srbije, gospodin Vucic i njegov tim su doneli odluku da pozovu SVM da im se prikljuci zato sto veruju da je ta odluka u interesu gradjana Srbije i da ce omoguciti efikasan rad na resavanju problema i stvaranju uslova za bolju buducnost zemlje.

Darko Dare

pre 10 godina

Gospodin Vučić je najavio da raspisuje izbore da bi ispitao volju naroda i da bi vlast bila legitimna.Narod je time dao čist mandat Sns-u i Vučiću i iskazao da na vlasti ne želi census koalicije.

Slavni Povratak U Luku

pre 10 godina

Realna saradnja može da se očekuje samo ako podviju rep i slušaju "VELIKOG ŠEFA". SVM je izgubila izore u Vojvodini. Ne verujem da će oni imati kakvog velikog uticaja na odluke

aleks

pre 10 godina

Nece gospodin Pastor nista pomoci Vojvodjanima , on ce u vladu ucit da dobije sto bolji polozaj za madjare, a ponizavanje nas Vojvodjana ce se nastaviti , koliko vec usvajanjem novog statuta. Vojvodino progledaj

Nešo

pre 10 godina

Nije loše da u vladi budu i predstavnici manjina jer je to u interesu svuh građana. Naravno ne bi bilo dobro ako bude nekakvih zahtva i ucenjivana.Siguran sam da građani ne bi sa oduševljenem prihvatili da se vlada formira sa PUPS-om pa i sa SPS-om.

Loš Vidikovac

pre 10 godina

Sve te stranke su nebitne, ako ćemo iskreno. One se prodaju za dobro plaćena radna mesta. Oni su bili i u prošlim sastavima pa nisu ništa pametno uradili. Koja je šansa da sada urade nešto

М.Н. Лазар

pre 10 godina

Тешко Мађарима (њиховој мањинској заједници) са нама Србима и нама (Србима) са овак'им М.Кертесима!

Cvetana

pre 10 godina

Ne verujem Dacicu odavno.On ima jednu sposobnost, kameleonsku, da se nekako svima prilagodi a tera po svome.Pritom tu nema dobrobiti za Srbiju.

Dan

pre 10 godina

Suština je u tome da se zadovolje lični apetiti političara manjinskih stranaka, a zauzvrat se dobija to da neće podbunjivati svoj narod protiv većinskog naroda i pričati okolo kako su ugroženi, jer za to nemaju ni razloga.

fm22

pre 10 godina

Ne treba sklapati koaliciju sa strankama koje i u ranijim sazivima nisu ništa uradile. Mozda bi trebalo samo uzeti kvalitetne pojedince ako imaju sta da predloze.

Ddule

pre 10 godina

@)žukauskas
Ne verujem u cuda, ali evo, ipak se desio! Ovaj poslao komentar zajedno sa pakovanjem od 60 pluseva, od jedno!!!
Ipak smo zemlja cuda; sada verujem!

Vladana

pre 10 godina

Da li je ovo neka vrsta taktike " Prijatelje drži blizu, neprijatelje još bliže"? Sve ostale stranke su pukle na domaćem terenu. Zašto se njima priža mogućnost da budu deo vlasti?

homosapiens

pre 10 godina

Da je 20% belih listića imalo bar 90 IQ glasali bi za SVM, 10% za Sašu... ili obratno. Ovako, trpimo svi (pošteni), godinama i decenijama..

Boban

pre 10 godina

Zamislimo samo SNS i SVM u vladi. Prvi reformski zakon kada se ne dopadne sindikatima, eto opozicije da potpaljuje proteste i strajkove i da govori kako oni to ne bi cinili. Kao nekada na temi Haga sto je opozicija jahala. Treba uvuci sve ili ignorisati proteste i nemire ako ih bude posle. Sada se odlucuje scenario.

Nevena11

pre 10 godina

Vučić za sada radi sve kako je obećao. Pošto forimiranje vlade ide po planu i biće obavljeno u odgovarajućem roku, mislim da se možemo nadati istoj ozbiljnosti i odgovornosti u sprovođenju reformi i zakona koji je prate.

triii

pre 10 godina

Ovo nikad nije bivalo ,da prvi u vladu udju nacionalne manjine, reci cu da nije pogresno, samo iz razloga sto ni ostali nisu bolji. Pogresan je izborni zakon, jer ovoliko niski prag za nac.manjine nema ni u zemljama sa "najrazvijenijim" demokratijama evropske unije ,ili mozda oni nemaju nac.manjine?

Eliot Ness

pre 10 godina

Nema vise da bude ni DS u Vojvodini ni bilo gde u Srbiji, niti bilo koga od predstavnika stranaka koje su vukle zemlju u tesku propast.Sve to treba pred sud,pozvati na odgovornost.

ДУЊА

pre 10 godina

СВМ је добила прва прилику за улазак у владу, што показује да су спреми да преузму одговорност за све оно што треба учинити у наредном пероду, да учествују у борби за бољи живот у Србији, за спровођење реформии које су неопходне, за борбу против криминала и корупције која је заразила велики део нашег друштвеног и државног система,... а СНС је то препознала.

Nevidljiva xy

pre 10 godina

Kao najozbiljniji i najodgovorniji predstavnici manjina,pokazali su vrlo visok nivo komunikacije i saradnje.Vrlo pohvalno,drago mi je da se moze napraviti dobar dogovor sa SVM

ICC x FCV

pre 10 godina

šta je tebi nizak prag?! SVM je kao stranka nacionalne manjine koja nema ni 170.000 birača od ukupno 6.500.000 birača osvojio skoro 3%, a opšti cenzus je 5%... koliki bi trebao da bude cenzus za nac manjine po tebi? 4.9%?

Masovna umesanost u korupcije

pre 10 godina

Kuda bas te Madjare izabrase, antipaticni su mi sacuvaj Boze. Ali valjda su mu oni jedino ostali a da ga nije sramota da sa njima radi. Izgleda da svi ostali imaju i previse putera na glavi za koje cemo tek da otrkijemo.

zecic

pre 10 godina

Mala i kompaktna Vlada kakvu je isplanirao gospodin Vucic omogucice da se radi brzo i efikasno, saradnja sa SVM-om ce takodje biti dobra za Srbiju, treba sto pre krenuti sa radom i sprovodjenjem svih planiranih ciljeva.

zoran

pre 10 godina

Kak'e bre pregovore, kak'e rotkve strugane. Ovaj sa nekim pregovara. Pa Mađari, Ljajić, manjine mogu samo da izigravaju muškatle u toj Vladi.
E moj narode. Samo gledaj šta rade...

zamisli

pre 10 godina

nemoj' ste smešni vi sns botovi, koji hvalite ovaj potez kao odraz demokratije-kakav bre "demokrata" Vučić, pokrajinski izbori su jedini razlog zašto zove Pastora!
...i ne mogu da verujem da je jos samo 1 osoba to prokomentarisala!

Aleksandar

pre 10 godina

Biće napredno ne sumnjajte!
(Ljiljana, 7. april 2014 09:36)

Ne sumnjamo već od toga strepimo. Postavlja se pitanje jesu za ovo SVM-u ponudili sendviče kao onomad, ili su ovog puta dali nešto konkretnije?

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Vlada, konačno je izašlo na videlo, postala prćija Aleksandra Vučića. ON NUDI..?
Ni Broz, ni Milošević, nisu ovoliko uzurpirali vlast. Srbijo, i ako nisam vernik: neka ti je bog u pomoći.

smisljeno

pre 10 godina

Maja Gojkovic ce sigurno biti ministarka regionalnog razvoja i infrastrukture?Dokazala i pokazala da je izuzetno sposobna .Ona i kum Mirovic su sjajan tandem.Inace,sve mi ovo sa SVM lici na pripremu terena za rusenje pokrajinske vlasti.

puk.Bjelajac

pre 10 godina

>Mislim da sem madjara Vucic nece nikog zvati u vladu,eventualno mozda nekog pojednica iz neke druge stranke...<
(darko88, 7. april 2014 02:07)

Javlja mi se, da ce ti pojedinci biti,npr: Dacic,Tadic,Dinkic,Draskovic....

Deni Krejn

pre 10 godina

Nije bitno iz koje stranke dolaze? A? A glasate za stručnjake poput Tome Diplome i Gorana Aflatoksina. E moji sns-ovci, sa vama uvek neka sprdnja.

Darko Dare

pre 10 godina

Gospodin Vučić je najavio da raspisuje izbore da bi ispitao volju naroda i da bi vlast bila legitimna.Narod je time dao čist mandat Sns-u i Vučiću i iskazao da na vlasti ne želi census koalicije.

i pljuca!

pre 10 godina

Ma, da li je to Naša Maja prva sdesna? Fujčina!
Ali tata Pastor i sin Pastor, tata, sin i unuk Krkobabić...kakve su ovo porodične manufakture? Nigde programa,plana, organizacije slobodno mislećih ljudi okupljenih oko ideje.. Dupla fujčina!

gocaB

pre 10 godina

Doslo je vreme da se Dacic sa svojim drugovima i drugaricom polako pakuje i iseli iz Nemanjine. Dosta su se zadrzali u vladi a bez nekih rezultata. Nadam se da ceVucic doneti ispravnu odluku po pitanju SPS.

birka

pre 10 godina

Ova koalicija bi bila najbolja i za gradjane, jer ne bi bilo medjusobnog trvenja, sto znaci da ce vlada dobro funkcionisati, za SVM, jer na taj nacin ce afirmisati svoje ideje, a SNS dobija sposobne ljude koji imaju jasne ciljeve.

briz

pre 10 godina

Dragi gospodine Vucicu,

Skupi 15 mislecih ljudi, autoriteta u svojim oblastima i postavi ih za ministre. Potpuno je jasno da od svojih 200K partijskih clanova ne mozes da skupis ni 5 da su dostojni ministarske funkcije ali nema veze... ima ih van stranke.

I ne mesaj se svakom u posao ni pod razno!! Sve je namesteno - nista ne diraj. Genijalnosti koje si smislio do sada zapisi na papir pa turi u bocu i pusti niz Savu.

aleks

pre 10 godina

Nece gospodin Pastor nista pomoci Vojvodjanima , on ce u vladu ucit da dobije sto bolji polozaj za madjare, a ponizavanje nas Vojvodjana ce se nastaviti , koliko vec usvajanjem novog statuta. Vojvodino progledaj

samo vas gledamo

pre 10 godina

čemu sad taj strah od odgovornosti, tražili ste izbore pod izgovorom bržih reformi, dobili apsolutnu vlast i gde je sad zapelo. Navodno sad se piše program, pa će dodatno da se kupi vreme navodnim razgovorima sa potencijalnim partnerima a od izbora prošlo već 3 nedelje.Jel to možda prpa, narod se više ne loži samo na hapšenja.

Slavni Povratak U Luku

pre 10 godina

Realna saradnja može da se očekuje samo ako podviju rep i slušaju "VELIKOG ŠEFA". SVM je izgubila izore u Vojvodini. Ne verujem da će oni imati kakvog velikog uticaja na odluke

ns

pre 10 godina

M akakvo je ovo zamajavanje, evo vec mesec dana nista.
Posto je narod glasao za Vucica, ja eto hocu da mi odmah bude bolje, necu vise da cekam. Cekala sam dve godine od kada su ocesljani radikali dosli na vlast ali ne bi nista. Koliko jos treba da cekam? Znaci, hocu od sutra da pojeftini struja i gas (obecala gospodja ministarska u ostavci Mihajlovic u kampanji za prethodne izbore!) i ukine se TV pretplata (obecao Vucic u da ce to biti u septembru 2013.), ne znam sta se toliko ceka. To je bar lako uraditi a ustedece nam svima kucni budzet!
Tu nesto nije jasno, ili sam ja veverica ili nas ovi masno slagali!

milan1

pre 10 godina

pa ludilo u Vojvodini je pocelo posle prekomponovanja iyborne volje gradjana i kada nam je na vlast dosao nesposobni radikalski gradonacelnik

М.Н. Лазар

pre 10 godina

Тешко Мађарима (њиховој мањинској заједници) са нама Србима и нама (Србима) са овак'им М.Кертесима!

zgodan u podne

pre 10 godina

svi znamo da je Vucicu poznat sastav Vlade jos od pre izbora. Al covek malo da odglumi demokratu i shatro da da shansu svima...
Dace mandat onome ko ce cutanjem najmanje da mu nashkodi na sledecim izborima.
Ako nesto pametno i dobro uradi za zive ljude ove zemlje, oprosticu mu sve!

Vlada

pre 10 godina

Vučić danas zvanično počinje razgovore za liderima parlamentarnih stranaka i saslušaće njihovo viđenje o radu buduće vlade . Posle obavljenih razgovora , Vučić će odlučidi da li će sa nekim napraviti sporazum oko sastava buduće vlade.
(Nešo, 7. april 2014 08:55)
Da li ti to nama prevodis ovu vest sa srpskog na srpski? Hahaha, dobio Neso partijski zadatak da pozitivno komentarise vest o Vucicu pa u nedostatku ideja prepisao tekst vesti... Jooooj kako cemo mi da drzimo gace sa SNS na vlasti i podrskom ovakvih istoj...

Ddule

pre 10 godina

@)žukauskas
Ne verujem u cuda, ali evo, ipak se desio! Ovaj poslao komentar zajedno sa pakovanjem od 60 pluseva, od jedno!!!
Ipak smo zemlja cuda; sada verujem!

ja

pre 10 godina

Pre par godina ih je hteo proterati,sad im nudi mesto u vladi a to sto mnogi misle da se on promenio nije istina,posto on nikad nije bio radikal niti je ikad bio evropejac,on je jednostavno ono sto u tom trenutku treba da se bude da bi se doslo na vlast,devedesetih se najvise glasova dobijalo na nacionalizam,sad na evropeizam.

Loš Vidikovac

pre 10 godina

Sve te stranke su nebitne, ako ćemo iskreno. One se prodaju za dobro plaćena radna mesta. Oni su bili i u prošlim sastavima pa nisu ništa pametno uradili. Koja je šansa da sada urade nešto

m power

pre 10 godina

Samo zarad rušenja vlasti u Vojvodini, ali je velečasni zaboravio da ništa što je na silu, ne može dugo da traje, a da je to istina, dokazaće broj minusa na ovom komentaru, pošto ste u Srbiji provereno u pravu, samo ako pripadate manjini.

Vlado Banja Luka

pre 10 godina

Vladu će ionako sastaviti isti oni koji su Vučića doveli na vlast. Ne gine nam Mihajlovićaka, radi ostrukcije Južnog toka, Tasovac zbog svojih veza i klubova, a vjerovatno i Miki Rakić.

Nevina Majka Devet Jugovića

pre 10 godina

Svi imaju volje da uđu u vladu i da zarađuju... ovaj...sarađuju. A da li će nešto pametno da urade to je pitanje...

Vladana

pre 10 godina

Da li je ovo neka vrsta taktike " Prijatelje drži blizu, neprijatelje još bliže"? Sve ostale stranke su pukle na domaćem terenu. Zašto se njima priža mogućnost da budu deo vlasti?

Novisadjani

pre 10 godina

Ogroman uspeh je neulazak urs, ldp i dss u skupstinu. Jos da se spreci da sps udje u Vladu i onda zaista postoji mogucnost da Srbija postane normalna drzava.

homosapiens

pre 10 godina

Da je 20% belih listića imalo bar 90 IQ glasali bi za SVM, 10% za Sašu... ili obratno. Ovako, trpimo svi (pošteni), godinama i decenijama..

rankec

pre 10 godina

Sigurno je da Vučić neće tolerisati bilo kom budućem ministru nerad, a o nekim mahinacijama da i ne govorimo, i to je ono što je potrebno Srbiji.

Boban

pre 10 godina

Zamislimo samo SNS i SVM u vladi. Prvi reformski zakon kada se ne dopadne sindikatima, eto opozicije da potpaljuje proteste i strajkove i da govori kako oni to ne bi cinili. Kao nekada na temi Haga sto je opozicija jahala. Treba uvuci sve ili ignorisati proteste i nemire ako ih bude posle. Sada se odlucuje scenario.

Rokstedi

pre 10 godina

Koliko mi se čini, Vučić pruža još jednu šansu ostalima da se urazume i iskupe, ukoliko imaju razuma da napokon počnu da rade u korist Srbije.

triii

pre 10 godina

Ovo nikad nije bivalo ,da prvi u vladu udju nacionalne manjine, reci cu da nije pogresno, samo iz razloga sto ni ostali nisu bolji. Pogresan je izborni zakon, jer ovoliko niski prag za nac.manjine nema ni u zemljama sa "najrazvijenijim" demokratijama evropske unije ,ili mozda oni nemaju nac.manjine?

Radica T

pre 10 godina

SNS je ostvarila istorijsku pobedu na nedavno proteklim izborima, i toliko mandata da bi sama mogla da formira Vladu. Razgovor sa predstavnicima drugih stranaka je pokazatelj da Vučić želi da novi saziv Vlade čine samo najbolji kadrovi koji će biti spremni da teret i odgovornost reformi preuzmu ljudi koji će imati snage, volje i odlučnosti da ponesu iste.

Dan

pre 10 godina

Suština je u tome da se zadovolje lični apetiti političara manjinskih stranaka, a zauzvrat se dobija to da neće podbunjivati svoj narod protiv većinskog naroda i pričati okolo kako su ugroženi, jer za to nemaju ni razloga.

bole

pre 10 godina

To samo pokazuje koliko su ozbiljni u svojim namerama, mogu i sami da oforme vladu ali to nece uraditi jer su svesni da su za dobru vladu potrebni eksperti a iz kojih su stranaka totalno je nebitno

Nešo

pre 10 godina

Vučić danas zvanično počinje razgovore za liderima parlamentarnih stranaka i saslušaće njihovo viđenje o radu buduće vlade . Posle obavljenih razgovora , Vučić će odlučidi da li će sa nekim napraviti sporazum oko sastava buduće vlade.

LAZAR

pre 10 godina

Ne treba mu bilo ko u Vladi,trazio je apsolutno poverenje to je i dobio.Nema vise malih partija da koce promene,doslo je vreme istine.Prihvati odgovornost Vucicu i sprovedi obecano,narod je za to glasao,a ne na nove pregovore sa malim strankama koji bi sluzile za vadjenje za eventualni neuspeh.

Баварац

pre 10 godina

Na pitanje o eventualnoj vezi dogovora o ulasku SVM u vlast i održavanja vanrednih pokrajinskih izbora, Pastor je odgovorio da to “nije stvar političkog dogovora, već fakata, primene odgovarajućih propisa”.
Факат је да би Пајтић, са све накарадном коалицијом, у овом тренутку узео не више од 7% у покрајини. У републици "мала странка, у покрајини "председник владе". Питам се шта не штима. ;)

Sima

pre 10 godina

Kad vidom sve ovo što radi Vučić shvatam polako da je SNS zapravo jedina istinska demokratska stranka u Srbiji koja svoju demokratiju pokazuje na svakom mestu u svakoj situaciji. Da je DS umesto SNS osvojila apsolutnu većinu, sama bi formirala Vladu bez mogućnosti da neko sa strane dobije bilo koje mesto.

Pobednik

pre 10 godina

Odlično, Samo napred. Jedva čekam da ovim nevernim Tomama zapušite usta. Ništa ne može da se uradi preko noći, ali verujem da će nova vlada konacno raditi u interesu naroda Srbije.

Nevena11

pre 10 godina

Vučić za sada radi sve kako je obećao. Pošto forimiranje vlade ide po planu i biće obavljeno u odgovarajućem roku, mislim da se možemo nadati istoj ozbiljnosti i odgovornosti u sprovođenju reformi i zakona koji je prate.

kaličanin

pre 10 godina

Ne pada Vučiću na pamet da od naroda krije istinu da su pred novom vladom bolne i nepopularne mere, i to je ono po čemu se Vučić razlikuje od većine drugih političara, i zato i ima toliku podršku gradjana, jer narod više niko ne može da prevari.

nevenkaT

pre 10 godina

Krenuo je vucic sa razgovorima kako bi formirao Vladu u najavljenom periodu. Konacno ce priliku da formira Vladu doboto neko ko shvata da nije dovoljan jedan odgovoran covek u Vladi, vec da ce se Vlada upravo formirati od vise njih koji ce umeti da slede negovov primer u istrajnosti i zelji da Srbiju ucini boljom zemljom.Mnogo je posvecenog rada potrebno, to dobar odabir ljudi jednostvno lakse podnosi, sve to sto Vladu Srbije ceka, a nije ni malo lako.

ela

pre 10 godina

Bitno je da na važnim pozicijama u državi budu čestiti i odgovorni ljudi a da li su stranački opredeljeni ili ne to nije bitno jer je uspeh ove države na prvom mestu.

gojkoPru

pre 10 godina

I ako moze i sam da formira Vladu, spreman da obavi konsultacije i najbolje kadrove koji ce raditi efikasno uvede u Vladu.treba se voditi radom u interesu Srbije i efikasno doci do rezultata. ne sumnjam u Vucicevu procenu ko tome moze da odgovori.

Bojan

pre 10 godina

Ova nedelja je ključna za donošenje odluke ko će sedeti u ministarskim foteljama. Vučić će razgovarati sa svima , kao što je posle izbora obećao, i onda će doneti odluku. Na njemu je da izabere najbolji tim, odgovornost je velika, zato se i ne obazire mnogo na tranačku pripadnost, važno mu je znanje i upornost u ostvarivanju ciljeva.

Petrosjan

pre 10 godina

Iako mogu sami da formiraju Vladu Srbije, naprednjaci rade onako kako se radi u normalnom i civilizovanom svetu. Razgovaraju sa svim parlamentarnim strankama sem onih koji neće da razgovaraju sa nikim.

realan

pre 10 godina

Mislim da sem madjara Vucic nece nikog zvati u vladu,eventualno mozda nekog pojednica iz neke druge stranke...
(darko88, 7. april 2014 02:07)
Nema ni potrebe! Odgovornost im je do narod, treba ju prihvatiti i vratiti rezultatima! Ni više ni manje od tog!

corona

pre 10 godina

Dosao je i dan D, tj. dan odluke. Varijanta za Naprednjake, po meni najbolja je uzeti SVM tako da su onda jednim udarcem dobili i pad Vlade Vojvodine. Zar nije logicno da u toj varijanti nema logike da ostanu podrska DS-u. Vucicu odradi ovo pametno jer dobijas i veoma korektnog i kulturnog saveznika.

lale su srbi granicari iz banata,ne backe i srema

pre 10 godina

skroz ne vezano za ovu vest,samo zelim reci da ljudi koji su iz srema ili iz backe prestanu se nazivati lalama.izuzetno sam osetljiv na to.LALE SU SRBI IZ BANATA I SAMO IZ BANATA.lale nisu nikakvi vojvodjani ili bacvani ili sremci(ili baranjci koji vise nisu u srpskom vojvodstvu vec u hrvatskoj zahvaljujuci titi).LALE SU BANACANI I ISKLJUCIVO SRBI.

CezarMilan

pre 10 godina

Posto Vucic najavljuje ozbiljan rad, verujem da zna da to ukljucuje samo ozbiljnu Vladu. Pastor je ok izbor I mislim da je I realno da bude deo ove Vlade. Ostale ne bih komentarisao, valjda Vucic zna sta radi.

Novica

pre 10 godina

Sviđa mi se što je ovo prvi put da veliku i ozbiljnu političku partiju neće moći da ucenjuju male nuspojave koje misle da je vlast=novac i eksploatacija državnog budžeta.

Radivojsa

pre 10 godina

Pastor je svestan da DS vise nije stranka koja bi im i dalje mogla biti oslonac, sem toga veliki broj manjinski organizacija i stranaka je vec podrzao rad SNS-a, zaista ne vidim razlog zasto to ne bi ucinio i SVM.

NikolaI

pre 10 godina

Ono sto je u ovom trenutku najvaznije jeste da su pregovoti o novoj vladi poceli i mislim da novu vladu mozemo da ocekujemo krajem ovog meseca bas kao sto je Vucic i najavio.
Bitno je sa potencijalnim koalicionim partnerima dogovoriti zajednicke ciljeve nove vlade i sto pre poceti sa radom.

sandra

pre 10 godina

Smatram Pastora ozbiljnim politicarem I verujem da je spreman da prihvati odgovornost, koju namece naredni period, koji ce biti obelezen bolnim refomama.

Dukii

pre 10 godina

Treba napraviti siroku koaliciju koja ce podrzati i odlucno sprovoditi reforme drzave i privrede. Koliko ja vidim, Pastor polako okrece ledja Pajticu sto me uopste nije iznenadilo.

Milos Pantic

pre 10 godina

Nema vise pijacne raspodele resora i visokih funkcija kao sto je to bio slucaj poslednjih desetak godina i vise, i vreme je bilo da se tome stane na put i da dodje neko ko zeli bolju Srbiju a ne da jedini interes bude zadovoljiti apetite stranackih funkcionera.

Mirce

pre 10 godina

Stava sam da će vlada efikasnije delovati bez Sps,Ds i Nds koji su se dokazali da ne mogu napraviti boljitak.Verujem da je vlada sa manjinama i nestranačkim ličnostima na mestima pojedinih ministra pravo rešenje.

maki

pre 10 godina

Najrealnija koalicija ikada SNS I Madjari. Da sam na Vucicevom mestu, takodje bih pregovarao I Pastorom I primio ga u Vladu drage volje. Sa naprednjacima u predizbonoj koaliciji je I Rasim. Tako su nacionalne manjine prve ispostovane.

Jelica

pre 10 godina

Gospodin Pastor je, izrazavajuci svoje slaganje sa planovima i zahtevima gospodina Vucica u vezi sa radom Vlade, svoje kadrove stavio na raspolaganje da uloze sav svoj trud i struku kako bi Srbija krenula putem razvoja u svim svojim delovima.

Veljko

pre 10 godina

Ulazimo u nedelju nakon koje će mnogo toga biti poznato, makar koje stranke su koalicioni partneri naprednjaka. Verujem da će se do tada iskristalisati bar neki kandidati za ministre. Nije to ni malo lak Vučićev posao, treba napraviti dobar, složan tip. Za ono što ga čeka, nema ništa bez timskog rada. Svi moraju težiti jednom cilju.

neša012

pre 10 godina

Ova nedelja će verovatno razrešiti dilemu ko će sa SNS ući u koaliciju za formiranje vlade i negde krajem ovog meseca pred parlamentom položiti zakletvu kao budući ministri.danas Vučić kreće u razgovor sa Pastorom i kako on sam kaže tu nema nikakvih nepoznanica i velika je verovatnoća da SVM uđe u vladu kao koalicioni partner i dobije ono što traži a to su mesta pet državnih sekretara.Dali će Vučić za uzvrat tražiti i neke kontrauslove od Pastora pokazaće naredna dešavanja vezana za pokrajinski parlament.Za utorak je zakazan razgovor sa SPS-om a verovatno i NDS a dali će i oni imati šansu da uđu u vladu zavisiđe od njihove spremnosti da prihvate uslove Vučića i program buduće vlade.

Iron Maiden

pre 10 godina

Sasvim logičan potez budućeg mandatara. Mada, onima koji su još uvek ljuti jer su na izborima prošli kao bosi po trnju, koliko vidim, ni ovo ne odgovara. Sada pokušavaju da dezavuišu SVM. A da ih Vučić nije pozvao, onda bi bilo kako je diktator i ne voli manjine. Strašno... Ljudi, opametite se. Nisu bitna stranačka prepucavanja, bitno je da krenemo napred kao država. Vučić ima tu energiju. Da je ima još neko drugi, ja bih ga prvi javno podržao.

miomir

pre 10 godina

Ulazak SVM u vladu je najava pokrajinskih izbora, i konačnog odlaska DS-a u opoziciju i u Vojvodini, posle 14 godina neodgovorne vladavine. Koliko gradjani Vojvodine i Novog Sada veruju Pajtiću, Elezoviću, Ješiću i ostalim "vedetama" vojvodjanskog DS-a, najbolje govore rezultati koje je DS ostvario na skorašnjim parlamentarnim izborima.

asteroid

pre 10 godina

balint pastor je jedan od najracionalnijih i najboljih domacih politicara. velika je steta sto je taj momak usko vezan samo za stranku madjarske nacionalne zajednice, uveren sam da bi on mogao mnogo da doprinese srbiji.

žukauskas

pre 10 godina

SVM treba da bude u novoj republičkoj vladi, ali SVM, isto tako, treba da otkaže podršku DS-u u Vojvodini, i da se ide na izbore na kojima će gradjani Vojvodine pokazati koga žele na vlasti u Vojvodini, a očigledno je da je želja gradjana Vojvodine da koalicija SNS - SVM formira vlast i u severnoj pokrajini.

KoViljAc

pre 10 godina

(miomir, 7. april 2014 17:20)
Koliko gradjani Vojvodine i Novog Sada veruju Pajtiću, Elezoviću, Ješiću i ostalim "vedetama" vojvodjanskog DS-a, najbolje govore rezultati koje je DS ostvario na skorašnjim parlamentarnim izborima.

LazarenkoS

pre 10 godina

Siguran sam da ce dogovor o formiranju nove vlade biti postignut uskoro, na kraju krajeva to je u nasem interesu s obzirom na poslove koji su pred nama, a nije ih malo i nisu nimalo laki.

Miki

pre 10 godina

Sasvim logičan i pravi potez Aleksandra Vučića. Najmanje sporenja sa ovim ljudima, nisu se puno busali, ćute i rade. Red je da im se pruži prilika.

ivasamoiva

pre 10 godina

Lepo je rekao Ljajic jutros, ovo su razgovori, ne pregovori, jer niko vise nije u poziciji da pregovara, SNS ima sama mogucnost da formira Vladu. Dakle, ako pristanete na uslove SNS-a OK, ako ne - goodbye charlie...

dobri

pre 10 godina

U svakom demokratskom drustvu manjine se pitaju I ucestvuju u vlasti. Ocekivao sam ove pregovore I realno m je da Vucic pravi Vladu u kojoj ima mesta I za Pastora.

darko88

pre 10 godina

Svm ce verovatno biti jedina stranka koju ce Vucic uvesti u vladu,eventualno mozda nds,dok ce iz drugih stranaka uzeti samo neke kvalitetne pojedince.

Jovan

pre 10 godina

Prava manjina u Srbiji poštovana su i u prethodnom periodu, i to je dobro,
ali je još bolje što SNS nema nameru da tu tradiciju prekida, bez obzira što i bez njih ima apsolutnu većinu! Toliko o diktaturi SNS-a, Vučića i njenih ostalih članova!

konsenzus

pre 10 godina

Da, sve ono što je godinama,i godinama zanemarivano, odlagano iz nekih razloga, sada je doživelo kulminaciju, da ruksak je postao pretežak, jer sve ono napred navedeno ostavljeno nnajjačoj stranci na političkoj sceni Srbije i Aleksandru Vučiću, da reše, nagomilane probleme, i od Srbije naprave moderno uređenu zemlju. Svakako da će to biti sizifovski posao, i vrlo je bitno da potencijalne stranke u novom sazivu budu spremne da sa ozbiljnošću pristupe istim.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Konacno da krenu.Nema se vremena ,SNS ima apsolutnu vecunu,nema potrebe da se odugovlaci,ko prihvati program koji je SNS napisala ,prihvati, ko ne neka gleda sa strane.

britka

pre 10 godina

Nisam sigurna koliko ce drugi biti spremni na prihvatanje Vucicevih zahteva u vezi sveobuhvatnih reformi, koje planira, s`obzirom da je to nepopularna politika. Dacic I Tadic su imali priliku da ove reforme sprovode, jer su zajedno bili u pretprosloj Vladi. Nisam sigurna da su spremni da snose bilo kakvu odgovrnost.

potocki

pre 10 godina

Mnoge dobre promene u radu ministara je Vučić već uveo u prethodnoj vladi u kojoj je on bio potpredsednik, i nema sumnje da ne samo da će sve to dobro Vučić zadržati i kada bude premijer, već verujem da će biti još zahtevniji prema ministrima, a baš takav premijer i treba Srbiji, jer samo takav odgovoran pristup vršenju vlasti može Srbiju da izvuče iz blata, u koje je Srbija upala zbog bahatog i neodgovornog rada ministara u periodu kada su nosioci vlasti u Srbiji bili DSS, DS, URS i njihovi sateliti.

Marko

pre 10 godina

Sada neka opravdaju svoje mesto u vladi i poverenje Vucica. Ipak im je pruzena prilika, i neka uloze sto veci trud da se zna zasto su izabrani.

vgrad

pre 10 godina

Ova nedelja će verovatno razrešiti dilemu ko će sa SNS ući u koaliciju za formiranje vlade i negde krajem ovog meseca pred parlamentom položiti zakletvu kao budući ministri.danas Vučić kreće u razgovor sa Pastorom i kako on sam kaže tu nema nikakvih nepoznanica i velika je verovatnoća da SVM uđe u vladu kao koalicioni partner i dobije ono što traži a to su mesta pet državnih sekretara.Dali će Vučić za uzvrat tražiti i neke kontrauslove od Pastora pokazaće naredna dešavanja vezana za pokrajinski parlament.Za utorak je zakazan razgovor sa SPS-om a verovatno i NDS a dali će i oni imati šansu da uđu u vladu zavisiđe od njihove spremnosti da prihvate uslove Vučića i program buduće vlade.

BillyTheKid

pre 10 godina

Jedini logičan izbor, svi ostali su već imali prilike da na delu dokažu svoju "sposobnost", a Srbija više nema vremena ni resursa da podnese takve stranke u vlasti

Milivoje

pre 10 godina

Vlada u ovakvoj situaciji mora biti sastavljena od postenih, nekompromitovanih i strucnih ljudi, manjine bi mogle biti od koristi, sto se za ostale ne bi moglo reci jer su se dovoljno ''dokazali'' u proteklim godinama.

ruza

pre 10 godina

Gospodin Vucic kao mandatar buduce Vlade ce, sigurni smo, doneti najbolju odluku po pitanju koalicionih partnera, za sad je najbolja opcija stranka gospodina Pastora kao i nestranacke licnosti.

lala Srem

pre 10 godina

Za SVM više znači nekliko sekretara nego jedan ministar! Manja je odgovornost a veće prisustvo u vladi! Pitanje je samo shvata li Pajtić posledice svih dešavanja zadnjih godinu dana!

Bata Bane

pre 10 godina

Novu Vladu ceka ozbiljan posao i svako je dobrodosao ko ima za cilj bolji zivot gradjana Srbije. Godinama je drzavna kasa pustosena kako je ko stigao i oni koji su imali bilo kakve veze sa tim treba da odgovaraju. Predstavnici SVM-a mogu da pomognu novoj Vladi i mislim da treba da budu u njoj.

kanarinac

pre 10 godina

(Milan, 7. april 2014 15:57)
Pastorovi bi da sede na dve stolica, pa da se nikom ne zamere. Tako je i SPS radio u Beogradu, pa sada neće biti nigde na vlasti. Tako će proći i Pastror ukoliko ignoriše volju građana Vojvodine iskazanu na parlamentarnim izborima, kada je u Vojvodini, i u Noviom Sadu, DS osvojio 5% glasova, što je jasan pokazatelj da građani Vojvodine neće više u Vojvodini na vlasti DS predvođen trilingom Pajtić, Elezović, Ješić.

nikicki

pre 10 godina

Verujem da će Vučić nastaviti sa dobrom praksom, koju je upravo on i uveo u Srbiju, da već posle godinu dana analizira rad novih ministara i da oni koji ne budu imali rezultate budu smenjeni. U vreme vladavine DS-a je važilo pravilo da ministri budu izabrani na početku mandata, i da ostaju na svom ministarskom mestu bez obzira na svoje rezultate, a upravo to odsustvo odgovornosti i podela ministarstava po principu feuda je Srbiju dovela do prosjačkog štapa.

Darko Andric

pre 10 godina

PRAVI IZBOR!!! Pre 100 godina smo zaratili sa Madjarima, a sad sa njima pravimo vladu. Da smo se i tad drzali Madjara, Srba bi sad bilo 20 miliona, a ne ovoliko koliko nas ima.
Verujem da cemo zbog ovog poteza imati i veliku podrsku Madjarske.

Djurdjina

pre 10 godina

Posto su razgovori o formiranju buduce vlade zapoceti, treba sacekati da se sprovedu do kraja, tj. da se SNS sastane sa svim ostalim strankama, naravno koje su presle cenzus, a nakon toga sacekati odluku SNS sa kim ce formirati Vladu. A posto znamo da odluka nece u potpunosti biti u skladu sa vecinskom voljom gradjana Srbije, neka bar bude onako kako se u pocetku spekulisalo.

Uroš

pre 10 godina

Verujem da svi koji dolaze na razgovor sa Vučićem jesu svesni situacije u kojoj je zemlja i da jesu za realizaciju Programa vlade. Ako nisu, ne treba ni da dolaze, jasno je da takvi neće ući u vladu. Verujem da je vučić napravio dobar potez pozivom SVM u vladu, kao što verujem i da u nekim drugim strankama može naći podršku za predstojeće reforme.

Čola

pre 10 godina

Gospoda iz SVM su bila sasvim skromna, tražeći mesta državnih sekretara, za razlikiu od onih profitera Krkobabića koji su se odma zakačili za ministarstvo rada.

čamdžija

pre 10 godina

U novoj vladi verujem da neće biti ni DS1, ni DS2, jer su oni toliko Srbiju unazadili, da će trebati da protekne još mnogo vode Savom i Dunavom, da bi oni ponovo dobili priliku da vrše vlast, a oni prvo treba da dokažu narodu da su postali državno odgovorni, a ne da potpuno neargumentovano kritikuju svaki potez Vučića, ma koliko on bio dobar po sve gradjane Srbije.

x-ray

pre 10 godina

Napred gospodine Vucicu, samo ne dozvolite Borisu Tadicu da se priblizi vlasti, on nas je unistio svojim politickim kombinacijama i egzibicijama!

Ikonija

pre 10 godina

Svakako da i SVM kao stranka nacionalne manjine treba da bude uključena u postizanje konsenzusa oko veoma bitnih pitanja koja su značajna za budućnost Srbije, sprovođenje korenitih reformi.

Miljenko manjina

pre 10 godina

Predsednistvo je bilo jasno jer se poslusao glas naroda. A ljudi su rekli da zele naprednjake bez stranaka koje prestavljaju parcice razbijenih sistema vlasti koje se dozivele svoj krah pogresnom politikom. Pa prema tome jasan je putokaz koga treba ocekivati u novoj vladi.

Iskreno te pitam?

pre 10 godina

@ (ja, 7. april 2014 18:21)
A da li ti mislis ovako realno koliko god mislis da je njemu vlast bitna, da je njegova politika losa za Srbiju? Zar stvarno mislis da ovo sto radi nije dobro i posteno- da se vec jednom stvarno presece sa nekim navikama u nasoj unutrasnjoj politici, ekonomiji, i bezzakonju...?

herkules s

pre 10 godina

Logicno je da svako ko je spreman da bude partner u rešavanju problema u Srbiji i ko izrazava uverenje da će program njegove stranke moći da bude deo programa buduće vlade udje u sastav nove vlade

Nadezda

pre 10 godina

Jednoglasna odluka o tome da se SVM pozove u Vladu govori da je ovo zaista dobra odluka i da ce kroz zajednicku saradnju biti omogucen brz i efikasan rad na mnogom poljima, treba ocekivati rezultate rada nove Vlade vec u narednom periodu.

Ugljesa73

pre 10 godina

Nemam nista protiv sa SVM bude u vladi koja ce sprovoditi ozbiljne reforme. Iskreno se nadam da SPS nece vise nikada imati mogucnost da zloupotrebava polozaj na vlasti za ispunjavanje licnih ciljeva. Mislim da nema potrebe da podsecam na eksperte iz SPS-a koji su strucni samo za licno bogacenje.

Ninoslava T

pre 10 godina

Po mom skromnom mišljenju, ne treba sklapati koaliciju sa strankama koje i u ranijim sazivima nisu ništa uradile, niti su pokazale volju da se sprovedu korenite reforme. El em, da se mnogo ranije krenulo sa rešavanjima problema, i da se oni nisu nagomilavali godinama, sada nebismo ni bili u situaciji da pravimo velike i bolne rezove.

masters

pre 10 godina

Sad če definitivno biti izbora u Vojvodini. Nije Vučić glup. Dobro on razmišlja. Oko Bečeja pa do Subotice su većina Mađari. 100 % pobeda i na pokrajinskim izborima.

Dar

pre 10 godina

Mislim da su oni jedini sigurni koji će ući u vladu, za SPS ne verujem, ali sačekaćemo pa da vidimo, ko je spreman i koliko da se prilagodi.

Avksentije

pre 10 godina

Manjine su svakako pozeljne za saradnju u Vladi, a spremnost gospodina Pastora da njegova stranka zeli i hoce aktivno da ucestvuje u radu Vlade kako bi ponela i deo tereta odgovornosti, zvuci veoma optimisticno.

Jadranka

pre 10 godina

S obzirom da je i unutar SNS, kao i voljom naroda, odluceno da koalicija bude ogranicena jedino sa manjinama, tako bi trebalo da ostane. Manjine da i niko vise osim SNS i vec postojece koalicije oko nje.

fm22

pre 10 godina

Ne treba sklapati koaliciju sa strankama koje i u ranijim sazivima nisu ništa uradile. Mozda bi trebalo samo uzeti kvalitetne pojedince ako imaju sta da predloze.

pomorac

pre 10 godina

Sto su se opozicioni aktivisti ukljucili po forumima i raznoraznim dnevnim novinama. Izuzetno ste aktivni. Ali najbolje je sto jos uvijek nije vazno nista drugo osim toga ko ce koga prvi da prozove za nesto. Moral je veoma niskom nivou a stida vise niko i nema.

SR87

pre 10 godina

Prema svim pokazateljima, SNS bi trebalo da formira buducu Vladu sa strankom gospodina Pastora, i bilo bi dobro da se ukljuce i vanstranacke licnosti, kad SNS vec nema nameru da samostalno formira buducu Vladu, sto bi bilo najpovoljnije, jer je dobila podrsku od vecine gradjana Srbije.

Olala

pre 10 godina

Borba za suštinske reforme u ekonomiji je borba pod stalnom narodnom lupom. Narod tu borbu razume, a i željan je socijalne pravde. Još uvek u našem narodu zadovoljenje pravde nema cenu. Ko bude iskreno i pravedno radio, bez kolebanja, vladaće još dugo. Vučić je toga svestan, konkretno radi na tome, a ne zaustavlja se na praznim obećanjima. Suštinski je bitno da se formira Vlada koja će biti jedinstvena, koja će imati jedinstvene ciljeve i u kojoj neće biti razmimoilaženja.

garfild

pre 10 godina

Gospodin Vucic ima dobar plan i program za rad Vlade, a prikljucenje SVM-a ce doprineti tome da se on jos brze i efikasnije sprovodi, treba da postoji dobra saradja izmedju svih zvanicnika kako bi sve teklo nesmetano i kako bi zemlja sto brze posla u bolju buducnost.

korg

pre 10 godina

Nadamo se da ce odluka prevagnuti na stranu onih naprednjaka koji ne zele koaliciju sa socijalistima. krajnje je vreme da imamo jednu vladu bez SPS.

Djole15

pre 10 godina

I ukoliko se stvari ovako postave deluju izuzetno jednostavno i nenametljivo prihvatljivo, ali ipak polako i razložno i iz ponuđenog će biti iskristalisano najbolje rešenje.

The choice

pre 10 godina

Samo produktivno i proizvodno zapošljavanje nas može spasiti, dakle ono koje stvara novu vrednost. Ova vlast na čelu sa Vučićem i naprednjacima je „naciljala“ petnaestinu strateških investicionih projekata čija bitnost i hitnost je iznad svih politikanstava, političke degutantne demagogije i političke mimikrije. Međutim, odluka Vučića o vanrednim parlamentarnim izborima je bila neophodna i nužna, u trenutku kada su pojedini ministri u javnosti nastupali suprotno interesima i ciljevima Vlade. Zbog toga je sada usledio ovakav poziv Vučića na razgovore liderima drugih političkih partija. Mi nemamo vremena na gubljenje, ako želimo da konačno krenemo u pravom smeru.

scream

pre 10 godina

I treba... ne treba im dati samo previse prostora i slobode , sasvim dovoljno da i oni budu zadovoljni i da rade nesto za menjine...

nENAD PUTUJE DALEKO

pre 10 godina

Vreme je za jedinstvo.Zemlja je u teskom vremenu i nije vreme za prozivke,zato ej potrebno jedinstvo.Ali jedinstvo sa onima koji nisu upropastili Srbiju kao prethodni...

PAPA

pre 10 godina

Posteni su, ambiciozni i imaju program koji se preklapa u vaznim tackama sa SNS-ovim, OK je da budu u vladi. Sto se tice pokrajinskih izbora, "neophodni" su sto pre, nije normalno da vladajuca stranka bude ona koja je osvojila 6% na parlamentarnim izborima.

SofijaS

pre 10 godina

Raduje me da je Svm podržao program nove vlade. Vlada mora delovati kao tim.Samo takva može izaći kao pobednik pred izazovima koji prestoje.

i mi od njih

pre 10 godina

Razgovarati sa svima, izabrati najbolje (nikako "proverene"), a onda otvoriti gradilište.
(siromah, 7. april 2014 08:47)
Jedino normalan put oporavka.Večite ministre, političare... "pustiti" da malo odmore!

Nadica

pre 10 godina

Ne bismo trebali unapred mnogo da spekulisemo oko teme ovonedeljnih sastanaka SNS sa drugim strankama oko formiranja buduce Vlade, ali stvarno ne bi imalo smisla da dodje do dogovora ili sa SPS, ili DS ili NDS. A posto bi najpovoljnija opcija bila da SNS samostalno formira buducu Vladu, ukljucujuci i nestranacke licnosti, a ona bi i jednu stranku da prikljuci, nekako bismo prihvatili SVM.

Ni po babu...

pre 10 godina

Podrška koju SNS uživa najpre treba da na kratko razgali, a onda i da zabrine rukovodstvo SNS. Zabrinutost rukovodstva je neizbežna iz razloga nesklada narodne preke potrebe, pa i opravdanog očekivanja, i sa druge strane objektivnih državnih mogućnosti. Mobilizaciju narodne volje je moguće zadržati na duži rok jedino predanim i poštenim radom i čuvanjem svega narodnog i državnog, što od Vučića i očekujem. Racionalan potez Vučića je da pozove i ponudi učešće SVM-u u Vladi, ali i u interesu SVM je da participira u Vladi i štiti interese svojih birača.

Cvetana

pre 10 godina

Ne verujem Dacicu odavno.On ima jednu sposobnost, kameleonsku, da se nekako svima prilagodi a tera po svome.Pritom tu nema dobrobiti za Srbiju.

zlatan

pre 10 godina

SVM je stranka sa kojom nisu postojale nikakve nesuglasice i razmimoilazenja u proslosti, zato i ne cudi vest da ce upravo oni biti pozvani da ucestvuju u formiranju nove vlade, gradjani srbije mogu da se nadaju dobrim rezultatima u narednom periodu.

suncica

pre 10 godina

Pred novom Vladom Srbije nalaze se mnogi izazovi, treba sprovesti reforme, doneti mnoge mere i zakone, a za to je potrebna kompaktna i strucna vlada koja ce se uspesno nositi sa svim problemima, odluka gospodina Vucica da saradjuje sa SVM-om je dobra za nasu zemlju i njen napredak.

Lucija

pre 10 godina

Dok u Srbiji nije došlo do promene vlasti, imali smo situaciju da se tadašnja vlast samo deklarativno izjašnjavala za reformski kurs u ekonomiji, borbu protiv korupcije, slobodu medija. Nije postojala politička volja da se stvari postave na svoje mesto, još gore, svi problemi našeg društva bili su posledica direktne saradnje tadašnje političke vrhuške i najmoćnijih tajkuna, a na štetu naroda. Tek sa Vučićem, stvari se pokreću sa mrtve tačke. Nikad nije loše porazgovarati sa liderima manjinskih stranaka i ponuditi ih učešće u vlasti. Ovakav ishod sastanka je logičan, a izbor potencijalnih partnera u Vladi izuzetno mudar, sa strane Vučića.

zaluđeni

pre 10 godina

Ovaj savez sigurno nema nikakve veze sa većinom u skupštini Vojvodine...
(Milan, 7. april 2014 15:57)

Dok ne padne ponuda koja se ne odbija...

Opasni su to igrači, moj Milane, jabuko sa grane.

Laza

pre 10 godina

Smatram da ce gospodin Pastor doprineti dobrom funkcionisanju nove Vlade Srbije, gospodin Vucic i njegov tim su doneli odluku da pozovu SVM da im se prikljuci zato sto veruju da je ta odluka u interesu gradjana Srbije i da ce omoguciti efikasan rad na resavanju problema i stvaranju uslova za bolju buducnost zemlje.

klincov

pre 10 godina

Do dolaska Vucica na vlast nije bilo političara koji ima hrabrosti da se upusti u ozbiljne reforme, jer su se DS, DSS, URS i SPS utrkivali ko će se bolje ulagivati glasačima, pričajući im bajke, poput Dinkićeve bajke o 1000 evra, za koju je i sam Dinkić kasnije priznao da je pričana zarad pobede Tadića nad Nikolićem na predsedničkim izborima.

Nešo

pre 10 godina

Nije loše da u vladi budu i predstavnici manjina jer je to u interesu svuh građana. Naravno ne bi bilo dobro ako bude nekakvih zahtva i ucenjivana.Siguran sam da građani ne bi sa oduševljenem prihvatili da se vlada formira sa PUPS-om pa i sa SPS-om.

koviljčanin

pre 10 godina

(KoViljAc, 07. april 2014 18:57)
Posle parlamentarnih izbora, na kojima je DS u Vojvodini osvojio tek nešto preko 5%, je potpuno jasno da vojvodjanski DS na čelu sa Pajtićem, Elezovićem i Ješićem, neka više podršku građana Vojvodine, i sada Pajtić, Ješić i Elezović mogu da ignorišu volju gradjana i da nastave da vedre i oblače Vojvodinom sa podrškom na granici cenzusa, a nikada nije dobro vladati bez podrške gradjana.

ICC x FCV

pre 10 godina

šta je tebi nizak prag?! SVM je kao stranka nacionalne manjine koja nema ni 170.000 birača od ukupno 6.500.000 birača osvojio skoro 3%, a opšti cenzus je 5%... koliki bi trebao da bude cenzus za nac manjine po tebi? 4.9%?

Masovna umesanost u korupcije

pre 10 godina

Kuda bas te Madjare izabrase, antipaticni su mi sacuvaj Boze. Ali valjda su mu oni jedino ostali a da ga nije sramota da sa njima radi. Izgleda da svi ostali imaju i previse putera na glavi za koje cemo tek da otrkijemo.

zecic

pre 10 godina

Mala i kompaktna Vlada kakvu je isplanirao gospodin Vucic omogucice da se radi brzo i efikasno, saradnja sa SVM-om ce takodje biti dobra za Srbiju, treba sto pre krenuti sa radom i sprovodjenjem svih planiranih ciljeva.

Eliot Ness

pre 10 godina

Nema vise da bude ni DS u Vojvodini ni bilo gde u Srbiji, niti bilo koga od predstavnika stranaka koje su vukle zemlju u tesku propast.Sve to treba pred sud,pozvati na odgovornost.

ДУЊА

pre 10 godina

СВМ је добила прва прилику за улазак у владу, што показује да су спреми да преузму одговорност за све оно што треба учинити у наредном пероду, да учествују у борби за бољи живот у Србији, за спровођење реформии које су неопходне, за борбу против криминала и корупције која је заразила велики део нашег друштвеног и државног система,... а СНС је то препознала.

Nevidljiva xy

pre 10 godina

Kao najozbiljniji i najodgovorniji predstavnici manjina,pokazali su vrlo visok nivo komunikacije i saradnje.Vrlo pohvalno,drago mi je da se moze napraviti dobar dogovor sa SVM