Četvrtak, 03.04.2014.

10:34

Prijava protiv vozača koji je oštetio "lisice" 

Izvor: B92

Prijava protiv vozaèa koji je oštetio "lisice"  IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

gg

pre 9 godina

Ma nebih mu ja stavio lisice, samo bi primenio praksu EU. Probaj u EU napraviti prekršaj, ne platiti kaznu i krenuti kući van EU.. Na granici te čeka tiket, prvo platiš pa izadješ iz EU preko granice. Tako treba i kod nas, nema van Srbije dok se ne plati, a bahati nek se parkiraju, samo gomilaju svotu.

Dejan

pre 9 godina

@Sle - Uh, pa ti si iz reda pametnih. Rodjeni, nemas ti pojma o cemu govoris. Grad je za sve kriv, tj, gradske vlasti, kako zbog urbanistickog nereda koji su napravili decenijama unazad, tako zbog pljacke koju sprovode nad ljudima preko nasilne naplate odnosenja vozila,....

Srdjan

pre 9 godina

(avav, 21. septembar 2014 16:42)

Prijatelju,probaj u bilo kojoj drzavi,pa i u Bosni i Makedoniji,da ne spominjem zapadnu i istocnu Evropu, da ne platis parking na obelezenom parking mestu, samo 15 minuta ,pa ces videti sta ce ti se desiti, a samo ovde mozes da se pravis paqmetan i da kao ne placas nikome nista jer ,je li,niko nema pravo da ti naplati. Jel pacas racune u svojoj kuci ili u prodavnici ili samo uzmes sta ti treba jer niko nema pravo da ti naplati bilo sta>
Dok je ovaskvih nece nam biti bolje a samo mi lupajte minuse ali vam u zivotu bolje biti nece dok se ne promenite

avav

pre 9 godina

majku im lopovsku...u skladu sa internim aktima preduzeca??? mi smo prisiljeni da placamo karte..kazne...doplatne karte ili kako ih god zvali...Ustavni sud ne vrsi svoj posao vec ostavlha JKP PS-u rok da uskladi odluku kako ne bi bila neustavna.....PS donosicinterna akta...i svako ko im se protivi je kriminalac i izlozen je medijskom lincu kao nekaka v bahati vozac. A parking mesta za nepostojece invalide nikada vise...politicare i stranke isto...mito..korupcija i kriminal siroko rasprosteanjeni u PS...ali avi cute....puni se budzet Grada. More...lopocska drzava...vlast!

Kimmi

pre 10 godina

Obratite paznju da je u pitanju Opel Korsa a ne neki X6... U onoj sabanskoj ulici Strahinjica bana parkiram kombi da istovarim robu a to ne traje ni 5 minuta naidju odgovorni i pravedni radnici parking servisa i govore mi da se pomerim jer blokiram parkirana vozila na trotoaru a na 5 metara od mene je na cosku parkirana Porse Panamera koja stoji ne na jednom vec na dva parking mesta pritom je dosao jednosmernom ulicom vozeci u kontra smeru... Kazem im da me ostave na miru i da rade ono sto im je posao i pikazem na Panameru a oni ce meni da ne vide sta je problem sa tim autom i da je covek verovatno stao tu da zavrsi nesto... Sta reci na takvu izjavu

bunny

pre 10 godina

Zasto mi, kao bilo koja normalno uredjena drzava, ne donesemo zakon da niko ko nije izmirio bilo koji dug prema drzavi u smislu placanja bilo koje kazne, ne moze da predje granici i napusti Srbiju. Ako duguje nek izmiri na granici, ako ne zeli molim lepo, vrati se nazad, preko ne moze.

Pedu

pre 10 godina

Bože, koliko prepametnih komentara ovde...
Pomislio bi čovek, ova nacija ima nadprosečan IQ, trebalo bi ruže da nam cvetaju pored toliko bistrih umova, a mi na dnu kaljuge.
Nešto tu nije u redu.

zasto

pre 10 godina

Prvo sta vozac dobija za placen parking? Kad platis nesto treba da dobijes neko dobro (materijalno) ili placas uslugu. Platis parking neko ti obije kola i P.S. ti kaze eto desilo se ali nismo mi odgovorni. Drugo odnosenje vozila je oduzimanje privatne svojine. Trece po kom osnovu ti P.S. izdaje uplatnicu za prekrsaj zobsa od 5000 kad nisu policija? Cetvrto zasto P.S. izdaje racun za pruzene usluge od 6000 kad te zapravo kaznjavaju? Peto zar nije jednostavnije da se prilikom konstatovanja prekrsaja samo stave lisice, ti odes platis oni skinu i to je to? Ipak imamo mi jos mnogo da ucimo i mnogo lisica da isecemo dok se uvedemo u red.

Tadija

pre 10 godina

Zakoni u Srbiji su u najmanju ruku konfuzni i često neusklađeni, pa se sve svodi na procenu sudije, koji je zakon jači, i po kom osnovu se može tumačiti...
Zbog takvih propusta dešava se da oslobađajuće presude dobijaju ljudi zs ozbiljne prekršaje i krivična dela, pa se nemojte mnogo jesti ako i ovaj nesavesni vozač prođe nekažnjeno.
Lepo je to što se poredimo sa uređenim državama, ali svako poređenje ima drugu stranu medalje. U svim zemljama ima sličnih postupaka, negde ih smatraju anarhističkim negde herojskim, ni u Srbiji nije drugačije, ali je primetno da u Srbiji, recimo Beogradu od 10 nepropisno parkiranih vozila pauk prvo kupi ono vozilo koje nema BG tablice, pa onda ona jeftinija... i neverovatno je da su džipovi nevidljivi za pauk, i pored nabavke vozila za odvoženje džipova, to je još uvek neviđena scena u Srbiji.
Ko god je imao bilo kakav problem sa nekim JKP zna o čemu govorim, i upoznat je sa predusretljivišću istih, kako bi naš narod rekao zvižde im ja.. za vaš problem.

Swedenonline

pre 10 godina

Pa slabe lisice jer je na tenderu pobedio neki ortak , poslovni prijatelj .
(Vlade, 03. april 2014 23:53)

Evo kako izgleda budzetska solucija lisica koje kupis za 70€ u prodavnici autodelova a namenjene su ti kao vlasniku da zakljucas tocak na recimo kamp kucici, autu i slicno:

http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/Billarm-och-sakerhet/Hjullas-43111/

Tezina 4,5 Kg, nikakva skalamerija, katanac?
Sad, ima kvaka i sa tim kao i sa ovim od parking servisa, naime, max sirina gume je 225, na siru gumu ne idu jer je onda otvoreni krak presirok i konstrukcija slaba. Cak sto vise, gledam ovu sliku lisica u BGu i sumnjam da idu na 225 gumu, preusko mi deluju. Znaci, opet su postedjeni dzipovi i auta vise klase!

ja jedina

pre 10 godina

@milan
ne naplacuje kaznu parking servis nego policija- kazna je 5000, a parking servis naplacuje svoju " uslugu" odnosenja automobila. a izvini molim te zasto nije duzan da placa parking? ja koja sam rodjena ovde i ciji su roditelji i bake i deke stvorili ovu drzavu, ja treba da placam parking a dodje mi "stranac" ovde i pravi se lud, on ne mora da placa!?!?
sve dok imamo stav da je u redu izigravati zakon zivecemo u banana drzavi, cim se sistem malo pokrene na bolje i uvedu neke stvari koje nas dovode u red, ovaj narod se zali! isto je bilo i sa bus plusom- stoka navikla da se svercuje pa se zalili sto se voze u raspalim busevima, a sad im je lepo kad imaju i klimu u busu...

shpitz

pre 10 godina

Podržavam parking servis. Ali mi jedna stvar i dalje smeta, zašto se kola nose i lisice stavljaju prema cenovnom rangu ili uticaju vlasnika automobila? Zašto je na kamionima parking servisa limit na dizalici 5000 evra i skuplja kola ne podiže? Masa komentara je pozitivna i podržava zakon, ali zašto zakon ne važi za sve? Kao što reče over and out u drugim zemljama se stvari drugačije rešavaju, ali u njima ni zakon nije selektivan. Ovde zakon postoji kada treba da dobiješ po glavi, a kada treba da te zaštiti nema ga nigde. Kada hodate trotoarom uvek vam smetaju skupa kola, a ne krševi. Ispred karingtonke (nisova zgrada) parkiranih automobila na trotoaru ima 5-6 i to pored autobuskog stajalista, niko ih ne dira, zato što zakon za bahate sa lovom ne postoji. Kad to prestane počeću da verujem da je moguće da se i ova zemlja uredi.

mile koricanac

pre 10 godina

a zasto neko cije tablice imate i koga je zaustavila policija nema ime i prezime nego je n.n.lice?????
dokle da stitite one koji krse zakon

Aca

pre 10 godina

(Zmaj, 3. april 2014 14:57)Lepo si ti sve napisao,ali ako ima rupa u zakonu treba je koristiti,radi i drzava to u svoju korist,primer je solidarni porez,odjedanput nije vise porez na zarade vec na SVA primanja u ovoj godini.Pa sad ja placam porez na zakasnele zarade iz prosle godine,em ih pojela inflacija em sada i oporezuju.Pa ispade ja kriv sto mi drzava nije isplatila zaradjeno na vreme.A ne vozim se dzabe,placam benzin,a parking cu da platim ali doplatnu kartu ili kaznu necu,nije po ustavu.Ili i ti mislis da ni ustav nije sveto pismo i moze da se koristi kako god kome odgovara.

Milan

pre 10 godina

Pobogu ljudi, ne smemo tako lako da pristajemo na ovo nasilje Parking servisa. Oni ne smeju da tako uzurpiraju privatnu svojinu bez odluke suda ili drugog državnog organa. To što je sistem kilav, to je njegov problem, ali nikako ne može da bude izgovor za zadiranje u elementarna prava. Da li vam je poznato da Parking servis ne sme ni da naplaćuje kaznu već samo dnevnu kartu, tako je ocenio Ustavni sud. To najviša sudska instanca u zemlji i oni ovu odluku komotno ignorišu, to je klasično mafijaško ponašanje, potpuno je neverovatno da javnost na to ne reaguje. Za mene je nepoštovanje odluke Ustavnog suda od strane javnog preduzeća mnogo opasnija pojava od toga da neki Bosanac nije platio kaznu, koju uzgred i nije dužan da plati.

ime poznato redakciji

pre 10 godina

Alo bre!! Ovaj haos sa parkiranjem je započeo Parking servis, odnosno grad, na loš i _nelegalan_ način i sve što sledi ide njima na dušu! Zašto nisu od početka sve dobro isplanirali i napravili? Zato što su nesposobni!

pravnik

pre 10 godina

potreba da se placa parking je svima jasna i oni oji podrzavau vozaca i oni koji podrzavaju servis i grad se slazu u tome.. ali ajde da se zapitamo gde je kraj ako se nastavi sa ovakvim odukama ??
znaci da neko moju imovinu na kojoj ja imam apsolutno pravo svojine ogranici ili mi smeta pri koriscenju da bi naplatio njegovih 1000 din.. NE MOZE! ne zato sto sam ja bahat i sto u inat necu da platim ili hocu da idem kontra logicnog placanja parkinga.. nego zato sto ogranicenje moze da izvrsi samo sud ili upravni organ u postupcima rpedvidjenim zakonom.. a potrazivanje koje ima parking koje je obicna prirodna obligacija ne moze nikako samostalno pa ni uz oduku grada da primenjuje.. nema grad pravnu snagu da donosi zakonodavne akte koji krse republicke!!!
nisam ovo napisao da bih se divio vozacu nego samo da bih postavio pitanje.. danas nam ogranicavaju svojinu na ovaj nacin.. licima koja predstavljaju drzavu se daje pravo zakonskim resenjima na veliku slobodu, obican gradjanin ima sve manje mesta i sve vise obaveza prema drzavi(ma kakva ona bila NEMACKA ILI SRBIJA) gde ovo vodi ???
parking servis treba da naplati svoje potrazivanje kao i svako drugo a ne da daje sebi za pravo da ogranicava tudju imovinu a gospodin vozac da plati sta duguje..!!!

ima li koga?

pre 10 godina

"...čime je oštećena imovina "Parking servisa"... u redu je ovo. Moram da skrenem malo temu, kad smo vec kod odgovornosti. Ko ce da plati nama amortizere, krajeve spona, kugle, itd...? Ulice su toliko pune rupa i losih zakrpa, da me zaboli svaka voznja. Da li se ovaj nemar nasih putara, koji nam naplacuju svoje usluge kroz registraciju, smatra unistavanjem tudje imovine tj nasih automobila? p.s. Bravo Zmaju za komentar!

бт

pre 10 godina

Ово нема шансе да прође на суду. Па мени неколико људи дугује много више од 30 хиљада динара, није ваљда да имам право да им заварим врата на стану и не дозволим да изађу док ми не врате дуг? Задржавање лица и имовине може да врши само полиција и нико више, и то само у случајевима предвиђеним законом. Ви што помињете како се ради у другим земљама пропустили сте да кажете да задржавање имовине и привођење лица врши полиција а не паркин сервис или комунални полицајци. Код нас је проблем што полиција не ради свој посао, јер је неорганизована и корумпирана тако да раде само онима који им плате, и то добро. Немају они времена да иду по аутобусима и приводе путнике без карте или да иду са паркинг сервисом и постављају лисице.

Swedenonline

pre 10 godina

(Over And Out, 03. april 2014 11:39)

Poceo si sa Svedskom, kad vec tako, na nalepnici bi stajao clan zakona u skladu sa ustavom prema kojem jedna firma ima pravo na sprovodjenje mere. A dalje se peva!

Dream on

pre 10 godina

@sirmium, a kako ce NS ili SM meni u EU da posalju kaznu, ako nemate pristup registru EU vozila? Ne pricaj gluposti, jer to nije moguce do ulaza SRB u EU, ili ako bi EU dao SRB pristup registru vozila. A to se ne ce desiti pre ulaza u EU.

ice9

pre 10 godina

Ne treba da stavljaju lisice vec da plene kola, od lisica nema nista, i ne samo za to, svi prekrsaji tipa crveno, prekoracenje, trkanje po ulicama, sve treba sankcionisati zaplenom vozila na 6 i vise meseci pa izvolte bagro glumite smekere.

Srba Moravac

pre 10 godina

Sudeći po većini komentara koji odobravaju "bravarske radove" bahatog vozača mi smo mnogo bolesnija nacija nego što se misli.Pa dotičnom nisu stavljene lisice što nije platio parking jednom ili par puta,nije se snašao,ne poznaje grad,stranac je... nego je baja nakucao 30 000 dinara račun.Verovatno je mislio da je šmeker a da smo svi mi budale što redovno plaćamo pa mu se usladilo.Meni je istekao parking 6 minuta,bio sam nedostupan,i zatekao kaznu na šajbni.Jedva sam se izvukao,čovek je ipak bio fer, kada je video da nisam imao nameru da ne platim.Hvala mu.Dakle ovakve sa debelim neplaćenim računima treba pauk da nosi na plac pa kada se račun izmiri neka vozi auto a ovi koji podržavaju bahatost i izigravanje propisa treba ozbiljno da se zamisle za svoj mentalni sklop ako nije već kasno.

deki

pre 10 godina

potpuno se slazem sa time da svako mora da plati parking, jednostavno to je praksa u celoj evropi, svetu.Ne slazem se sa time da parking servis u Sremskoj Mitrovici salje kazne na mesto prebivalista u inostranstvu.Licno sam proverio.Inace u SM je besplatan parking prvih 15 min na zelenoj pijaci, parkirao sam I izasao da kupim pljesku.Sve ukupno nije trajalo vise od 10 min, ali vec se nakacio neki lik (agent) sa jedno 3 razreda osnovne skole I poceo da lupeta o nekim kaznama....Trazio je posle mito da ne pise kaznu-naravno nisam dao.Ako vozim auto na stranim tablicama ne znaci da se zakopcavam na ledjima.Napisao je kaznu slikao je automobil...Evo dve godine posle nisam jos nista dobio ovde u CH.

Pavle

pre 10 godina

Ja nisam imao problema sa parking servisom, ali sam svakodnevno svedok kako u Novom Sadu kradu ljudima automobile, a dešava se da zakrče ulicu i jednom sam im rekao da ja sada treba da zovem nekoga da njih ukloni jer mi smetaju i ne mogu da prođem, a oni odnose auto kome nikome ne smeta i nije nikoga zakrčio, a oni su mi bahato odgovorili - NE MORAŠ NI DA PROLAZIŠ OVUDA... Samo se pitam kad će nekome "pući film" i onda će se svi pitati jeli se to moglo sprečiti.

Vozac

pre 10 godina

Dokle ce vise svakojaki olos da se poziva na zakone i prava?
Pa jel vozis auto, jesi pismen?
Pa onda plati parking. Ej, kosta manje od 100 dinara, manje od pica, pakle cigara, dorucka... Jednostavno plati i cuti!
Evo ima i garaza koju koristim jednom nedeljno, platim i ne razmisljam o tome da li treba ili ne, jer treba.
Autobus da se ne placa? A ne nego ce dzabe da te voze.
Svakojaki olos vise nema srama, sramota je da se ponasas kao klosar i da ne placas sitnu paru za parking i autobus. Ako nemas, ti si kriv sto nemas. I ne lazi da nemas jer imas za mobilni, patike, grad, internet sa koga ces da mi lupis minus.

Zoran

pre 10 godina

(Over And Out, 3. april 2014 11:39)
Svašta.
Koliko samo stručnjaka za pravosuđe u svim poznatim i manje poznatim državama. I za blaćenje sopstvenog naroda.

ludinovinar

pre 10 godina

@ over and out

Ubode ga majstor u centar! Nema se sta dodati, poslednja recenica poentirala do srzi! Beeeezmo odavde gospodo draga.. ;-)

Dream on

pre 10 godina

Protivzakonita je i nejednakost pred zakonom. U ovom slucaju ljudi sa stranim i domacim tablicama. Zakon mora biti isti za sve, sve ostalo je ocito krsenje ustava, najviseg merodavnog dokumenta. Ima li neki pravnik da je kupio diplomu, a da ima vise od 8 razreda osnovne skole u tom JKP??

srem

pre 10 godina

@sirmium Ne postoji nikakav sistem naplate kazne bilo gde u svetu. Ta dva parking sevisa su unajmila agenciju iz Pariza koja na osnovu tablica pronalazi adrese vlasnika vozila u eu, i salje im racune da plate parknig. Naravno da se nista nece destiti ako se ne plati, i taj nece snositi nikakve posledice. Briga Nemacku drzavu sto neko nije platio parking u Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu...

Hm

pre 10 godina

@(Sle, 3. april 2014 12:58)

Ajde i da je sve tako kao sto kazes, a nije, zasto grad Beograd ne postuje ustav?

Drugo, po istoj osnovi komotno moze i on njih da tuzi i trebalo bi da dobije.

Dalje, hajducija i represija nikad nista dobro nisu doneli, kao ni bahacenje i zato treba dobro razmotriti opcije, i doneti neophodne zakone koji su u skladu sa ustavom, ili pak menjati ustav, a ne jednostrano primenjivati neustavni zakon koji je donet zbog parking servisa, a ne da dovede stanje oko parkiranja u red.

Mislim na Izrael

pre 10 godina

(Over And Out, 3. april 2014 11:39)

Izvini pošto znaš običaje širom planete, prosvetli me šta bi se desilo u zemlji vlasnika parking servisa? Verovatno je to uzrok njihovog bahatog ponašanja u Srbiji.

AntiBOT

pre 10 godina

Tuzba,pa ako kulira onda mu oduzmite auto za koji nije placen parking dok ne plati,ako je u pitanju strani drzavljanin ne moze da napusti zemlju dok ne izmiri dugovanja. A lisice su za ove sto stanu na '2 min' juce nisam mogao da prodjem pored jednog lokala brze hrane,svi stali tu a parking 30m dalje,da mogu i na s**nje bi isli kolima!

TBM

pre 10 godina

@ over and out

U svim navedenim drzavama se bolje zivi, odnos prema gradjanima je normalniji.
Kod nas narod mnogo trpi, pa ovaj covek na kraju prikuplja simpatije ostalih gradjana.

Velibor

pre 10 godina

@Sle
Mislim da ste pobrkali lončiće,bez uvrede.
Svakako,ovaj čovek treba da odgovara.Ali, Vi ste mnogo proširili priču.Pa zašto je tolika gužva u centu grada ?Zašto normalan građanin ne može da nađe parking mesto ? Na kraju krajeva, zašto mora da dolazi svojim kolima u centar pored "rešenog" javnog gradskog prevoza.Malo me izluđuju poređenja kako je to rešeno negde drugde a eto mi ovakvi, kakvi smo.Priča da neko može da ide peške je licemerna,jer tamo onaj neko drugi sedne u metro pa lepo dođe bukvalno za pet do deset minuta u centar svoga grada po ciči zimi, po najvećoj vrućini i na pamet mu ne pada da dolazi kolima.
Ja stvarno ne znam zašto je neko ovde doveo tramvaje, trolejbuse i autobuse koji zakrčuju beogradske ulice u vreme kada su svi na svetu gradili metro, ali mogu samo da pretpostavim da je taj neko bio ili neznalica ili čovek sklon korupciji.Zato bih Vas molio da prestanete kriviti normalne, svakodnevne ,obične ljude jer oni žive životima koji su im nametnuti.

Zmaj

pre 10 godina

Bravo za "over and out" i još par normalnih komentara. Svi ostali prst na čelo i zapitajte se šta je u pozadini vašeg divljenja ovom bahatom gedžovanu, negodovanja protiv Parking servisa, Bus plusa itd. Zašto ne priznate sebi da biste hteli besplatno da se vozite i da besplatno parkirate, bahato i bezobrazno, gde god vam padne na pamet, i da za to ne budete kažnjeni? E pa toga nema nigde u normalnom svetu. I samo nemojte sad da kažete ali mi nismo normalan svet - to je tačno, nismo, nismo zbog vas takvih zbog kojih ni jedan pokušaj uvođenja nekog reda ne može da uspe. Mi smo takva s***a da ko je god na vlasti ovde nama neće nikad biti bolje, mislim nama ili vama - ko ostane ovde. Jer to ama baš nikakve veze s vlašću nema, već sa nama samima, koji urušavamo sistem odozdo. Napisa ranije neko odakle pravo kontroloru Bus plusa da traži ličnu kartu... E pa pravo pitanje glasi zbog čega vam traži ličnu kartu?! Kako meni nikad ne traži ličnu kartu? Valjda zato što mi prvo zatraži kartu za prevoz, pa pošto se uveri da imam validnu, zahvali se i produži dalje. A vi samo pokušavate da pronađete neku nepostojeću rupu u propisima i da se bahatite pod parolom da su vam ugrožena nekakva prava. Zapravo ste vi ti koji ugrožavate prava nas ostalih, da imamo normalan gradski prevoz i da imamo gde da parkiramo. Ako vam se ne sviđa kako jedan GRAD funkcioniše, onda idite tamo gde svega toga nema. Ali ne zaboravite da ni u vašem selu put ispred vaše tarabe nije vaš i da ne možete da ga okupirate.

xitam

pre 10 godina

@Crnogorac vidim da ti vec smetaju lisice, Gotojevicu. Ali svaka ima serijski broj, pa se zna koja je gde zakljucana i tako dodju do tvoje brusilice.
Ja nisam iz bgda, ali sam bio maler da dva puta zaboravim da platim. I nikad kazne nisu realizovane, pretili pismeno, ali nikad na sud nije otislo. Mene iznervirale pretnje, pa nisam, inace bih platio. A zakonski nisam obavezan. Sud u mom gradu ne moze da sprovodi zakon na osnovu "neke" odluke grada Beograda.

novosadjanin

pre 10 godina

(Over And Out, 3. april 2014 11:39)

Sto je najzalosnije, ne mozes braniti ni stoku koja koristi kao izgovor bahatu administraciju da izbegne placanje, a ne mozes im ni zameriti jer jeste stvarno tako. Kad nemamo normalno pravosudje bez rupa i korupcije, dzaba i zakon.

Ko je ovde lud?!

pre 10 godina

A parking servis nije otudjio njegov auto stavljanjem blokade i kasnijim odnosenjem auta?!
zakon o obligacionim odnosima ja jasan: ukoliko se duznikova stvar nadje u posedu poverioca, poverilac moze da je zadrzi dok duznik ne izmiri svoja dugovanja. Ne vidim da se auto nasao u posedu parking servisa! I da jeste, sledeci clan istog zakona kaze da je poverilac duzan da duzniku vrati stvar ukoliki je ovaj zatrazi... Banda drzavna! Nemam reci...

crise de nerfs

pre 10 godina

Kazu automobil "bosanskih tablica". 1.Drzava Bosna ne postoji 2.Ako govorimo o regionalnoj pripadnosti opet ne mozete upotrebiti taj termin-jer mozda je covek Hercegovac. 3.Ako ja donesem odluku da na mom imanju nema zadrzavanja vozila duze od 5min da li to znaci da slobodno mogu da onesposobim tudje vozilo.Sve rade mimo zakona ocigledno.

Sle

pre 10 godina

Nije Parking servis obeležio parking mesta i doneo uredbu o naplaćivanju parkinga, maksimalnoj dužini trajanja parkiranja i vremenu od kada do kada se naplaćuje parking i po kojoj tarifi. Grad je doneo tu uredbu! I grad je doneo uredbu po kojoj se propisuju posledice kršenja iste. Parking servis sprovodi tu odluku. Tako da nema ništa protiv zakona. Kome se ne sviđa što je Beograd delove puta, koji su u vlasništvu grada, isparcelisao u parking zone i naplaćuje parking ( sve u cilju da ne bi tu ljudi ostavljali po pet vozila za prodaju ili pravili placeve za službena kola )neka ide pešaka, koristi javne garaže ili ode na njivu da radi kako hoće.
Kada kupite plac i sazidate kuću, put ispred vaše kući i dalje nije vaš, ali imate obavezu održavanja (ćišćenje snega, smeća...). Tako da ni na trotoaru ispred kuće NE SMETE da parkirate! Možete da platite taksu za godišnji zakup nekog obeleženog parking mesta ili kupite garažu. U suprotnom prodajte kola!
Navikli smo da "guramo" auto bilo gde, jer mora da ga ostavimo BAŠ ispred radnje u koju smo krenuli! I kada nam grad obezbedi da tu možemo da stanemo bunimo se što se naplaćuje. A kad ne možemo da nađemo mesto za parking onda se bunimo što tu stoji 60 kola koja tu stoje po ceo dan i ne plaćaju parking, krivimo grad što ih ne odnesu više! E, a kad uspemo da "uguramo" kola negde, onda je sve ok. Onda je kriv grad kada nam odnesu kola jel nećemo da platimo pruženu uslugu!
Malo više da poštujemo a manje da tumačimo zakon, i biće ok.

aleksandar

pre 10 godina

I treba ovako, mozda je bolje da im skidaju tablice i nose u mup. Kakav je to bezobrazlug svuda se sve tudje postuje samo u ovoj drzavi niko nista ne postuje, ako ja mogu u Becu, Budimpesti i ostalim gradovima da placam parking mogu i braca crnogorci, bosanci i ovi nasa gospoda sa zapada...

sirmium

pre 10 godina

Parking servis Novi Sad i Sremska Mitrovica su pronasli model po kojem kaznjavaju strance i kojima stizu kazne na kucnu adresu bilo gde u svetu.Sad kada dobijaju u raznim delovima uglavnom evrope kazne koje su paprene bune se i negoduju.Ima onih koji imaju i po par hiljada eura duga.Dokaz da nismo ipak banana drzava i da nesto ipak mora da se postuje.Obicni gradjani placaju parking dok nasi gastarbajtosi misle da su bogom dani,a tamo gde zive postuju striktno sve propise.

Crnogorac

pre 10 godina

Neće se "Parking servis" leba najesti od ovih lisica, ima da radi brusilica svako malo... Lisice se skidaju i oštećuju i na Zapadu, u zemljama sa mnogo većom urbanom kulturom življenja, a ne na Balkanu...

fasdfa

pre 10 godina

"kao i na način kako je to regulisano internim aktima preduzeća."

Jel mogu ja sad da otvorim preduzeće i da regulišem internim aktima da smem da odnosim tuđe automobile? - Naravno da ne mogu.

Jel može Parking servis? Naravno da ne može.

Jel može BusPlus kontrolor da vam traži ličnu kartu? Naravno da ne može.

Nema tog "internog pravilnika" ili odluke Grada koja je jača od Zakona!

Prestanite da kršite zakon!

Over And Out

pre 10 godina

U Švedskoj, na ovakav slučaj,reagovala bi socijalna služba da vide šta je čoveka nateralo na ovakav čin. Problemi u porodici, na poslu, nemaština, bolest....
U Americi bi ga ODMAH osudili na društveno koristan rad jedno sto dana.
U Francuskoj bi ga osudili po hitnom postupku i "bacili" jedno šest meseci u Bastilju.
U Saudijskoj Arabiji bi mu odsekli desnu ruku.
Da je u Severnoj koreji, otišao bi par godina u radni logor.
U Nemačkoj bi ga poslali na psihijatrijsko veštačenje.
U Srbiji, on je narodni heroj, Robin Hud, borac za gradjanska prava, potlačeni čovek od strane režima, žrtva bahate administracije, čovek kome su uskraćena ljudska prava i slobode....
Mi, smo, naopaki, i nema nam spasa.

ostap bender

pre 10 godina

A sta cemo sa blokiranjem tudje stvari? A da li ja kao gradjanin mogu da stavim lisice na auto komsiji koji mi duguje 500 evra a nece da vrati? Ili moram da ga tuzim!

Over And Out

pre 10 godina

U Švedskoj, na ovakav slučaj,reagovala bi socijalna služba da vide šta je čoveka nateralo na ovakav čin. Problemi u porodici, na poslu, nemaština, bolest....
U Americi bi ga ODMAH osudili na društveno koristan rad jedno sto dana.
U Francuskoj bi ga osudili po hitnom postupku i "bacili" jedno šest meseci u Bastilju.
U Saudijskoj Arabiji bi mu odsekli desnu ruku.
Da je u Severnoj koreji, otišao bi par godina u radni logor.
U Nemačkoj bi ga poslali na psihijatrijsko veštačenje.
U Srbiji, on je narodni heroj, Robin Hud, borac za gradjanska prava, potlačeni čovek od strane režima, žrtva bahate administracije, čovek kome su uskraćena ljudska prava i slobode....
Mi, smo, naopaki, i nema nam spasa.

aleksandar

pre 10 godina

I treba ovako, mozda je bolje da im skidaju tablice i nose u mup. Kakav je to bezobrazlug svuda se sve tudje postuje samo u ovoj drzavi niko nista ne postuje, ako ja mogu u Becu, Budimpesti i ostalim gradovima da placam parking mogu i braca crnogorci, bosanci i ovi nasa gospoda sa zapada...

fasdfa

pre 10 godina

"kao i na način kako je to regulisano internim aktima preduzeća."

Jel mogu ja sad da otvorim preduzeće i da regulišem internim aktima da smem da odnosim tuđe automobile? - Naravno da ne mogu.

Jel može Parking servis? Naravno da ne može.

Jel može BusPlus kontrolor da vam traži ličnu kartu? Naravno da ne može.

Nema tog "internog pravilnika" ili odluke Grada koja je jača od Zakona!

Prestanite da kršite zakon!

Zmaj

pre 10 godina

Bravo za "over and out" i još par normalnih komentara. Svi ostali prst na čelo i zapitajte se šta je u pozadini vašeg divljenja ovom bahatom gedžovanu, negodovanja protiv Parking servisa, Bus plusa itd. Zašto ne priznate sebi da biste hteli besplatno da se vozite i da besplatno parkirate, bahato i bezobrazno, gde god vam padne na pamet, i da za to ne budete kažnjeni? E pa toga nema nigde u normalnom svetu. I samo nemojte sad da kažete ali mi nismo normalan svet - to je tačno, nismo, nismo zbog vas takvih zbog kojih ni jedan pokušaj uvođenja nekog reda ne može da uspe. Mi smo takva s***a da ko je god na vlasti ovde nama neće nikad biti bolje, mislim nama ili vama - ko ostane ovde. Jer to ama baš nikakve veze s vlašću nema, već sa nama samima, koji urušavamo sistem odozdo. Napisa ranije neko odakle pravo kontroloru Bus plusa da traži ličnu kartu... E pa pravo pitanje glasi zbog čega vam traži ličnu kartu?! Kako meni nikad ne traži ličnu kartu? Valjda zato što mi prvo zatraži kartu za prevoz, pa pošto se uveri da imam validnu, zahvali se i produži dalje. A vi samo pokušavate da pronađete neku nepostojeću rupu u propisima i da se bahatite pod parolom da su vam ugrožena nekakva prava. Zapravo ste vi ti koji ugrožavate prava nas ostalih, da imamo normalan gradski prevoz i da imamo gde da parkiramo. Ako vam se ne sviđa kako jedan GRAD funkcioniše, onda idite tamo gde svega toga nema. Ali ne zaboravite da ni u vašem selu put ispred vaše tarabe nije vaš i da ne možete da ga okupirate.

Sle

pre 10 godina

Nije Parking servis obeležio parking mesta i doneo uredbu o naplaćivanju parkinga, maksimalnoj dužini trajanja parkiranja i vremenu od kada do kada se naplaćuje parking i po kojoj tarifi. Grad je doneo tu uredbu! I grad je doneo uredbu po kojoj se propisuju posledice kršenja iste. Parking servis sprovodi tu odluku. Tako da nema ništa protiv zakona. Kome se ne sviđa što je Beograd delove puta, koji su u vlasništvu grada, isparcelisao u parking zone i naplaćuje parking ( sve u cilju da ne bi tu ljudi ostavljali po pet vozila za prodaju ili pravili placeve za službena kola )neka ide pešaka, koristi javne garaže ili ode na njivu da radi kako hoće.
Kada kupite plac i sazidate kuću, put ispred vaše kući i dalje nije vaš, ali imate obavezu održavanja (ćišćenje snega, smeća...). Tako da ni na trotoaru ispred kuće NE SMETE da parkirate! Možete da platite taksu za godišnji zakup nekog obeleženog parking mesta ili kupite garažu. U suprotnom prodajte kola!
Navikli smo da "guramo" auto bilo gde, jer mora da ga ostavimo BAŠ ispred radnje u koju smo krenuli! I kada nam grad obezbedi da tu možemo da stanemo bunimo se što se naplaćuje. A kad ne možemo da nađemo mesto za parking onda se bunimo što tu stoji 60 kola koja tu stoje po ceo dan i ne plaćaju parking, krivimo grad što ih ne odnesu više! E, a kad uspemo da "uguramo" kola negde, onda je sve ok. Onda je kriv grad kada nam odnesu kola jel nećemo da platimo pruženu uslugu!
Malo više da poštujemo a manje da tumačimo zakon, i biće ok.

ostap bender

pre 10 godina

A sta cemo sa blokiranjem tudje stvari? A da li ja kao gradjanin mogu da stavim lisice na auto komsiji koji mi duguje 500 evra a nece da vrati? Ili moram da ga tuzim!

sirmium

pre 10 godina

Parking servis Novi Sad i Sremska Mitrovica su pronasli model po kojem kaznjavaju strance i kojima stizu kazne na kucnu adresu bilo gde u svetu.Sad kada dobijaju u raznim delovima uglavnom evrope kazne koje su paprene bune se i negoduju.Ima onih koji imaju i po par hiljada eura duga.Dokaz da nismo ipak banana drzava i da nesto ipak mora da se postuje.Obicni gradjani placaju parking dok nasi gastarbajtosi misle da su bogom dani,a tamo gde zive postuju striktno sve propise.

novosadjanin

pre 10 godina

(Over And Out, 3. april 2014 11:39)

Sto je najzalosnije, ne mozes braniti ni stoku koja koristi kao izgovor bahatu administraciju da izbegne placanje, a ne mozes im ni zameriti jer jeste stvarno tako. Kad nemamo normalno pravosudje bez rupa i korupcije, dzaba i zakon.

Crnogorac

pre 10 godina

Neće se "Parking servis" leba najesti od ovih lisica, ima da radi brusilica svako malo... Lisice se skidaju i oštećuju i na Zapadu, u zemljama sa mnogo većom urbanom kulturom življenja, a ne na Balkanu...

crise de nerfs

pre 10 godina

Kazu automobil "bosanskih tablica". 1.Drzava Bosna ne postoji 2.Ako govorimo o regionalnoj pripadnosti opet ne mozete upotrebiti taj termin-jer mozda je covek Hercegovac. 3.Ako ja donesem odluku da na mom imanju nema zadrzavanja vozila duze od 5min da li to znaci da slobodno mogu da onesposobim tudje vozilo.Sve rade mimo zakona ocigledno.

Kimmi

pre 10 godina

Obratite paznju da je u pitanju Opel Korsa a ne neki X6... U onoj sabanskoj ulici Strahinjica bana parkiram kombi da istovarim robu a to ne traje ni 5 minuta naidju odgovorni i pravedni radnici parking servisa i govore mi da se pomerim jer blokiram parkirana vozila na trotoaru a na 5 metara od mene je na cosku parkirana Porse Panamera koja stoji ne na jednom vec na dva parking mesta pritom je dosao jednosmernom ulicom vozeci u kontra smeru... Kazem im da me ostave na miru i da rade ono sto im je posao i pikazem na Panameru a oni ce meni da ne vide sta je problem sa tim autom i da je covek verovatno stao tu da zavrsi nesto... Sta reci na takvu izjavu

Velibor

pre 10 godina

@Sle
Mislim da ste pobrkali lončiće,bez uvrede.
Svakako,ovaj čovek treba da odgovara.Ali, Vi ste mnogo proširili priču.Pa zašto je tolika gužva u centu grada ?Zašto normalan građanin ne može da nađe parking mesto ? Na kraju krajeva, zašto mora da dolazi svojim kolima u centar pored "rešenog" javnog gradskog prevoza.Malo me izluđuju poređenja kako je to rešeno negde drugde a eto mi ovakvi, kakvi smo.Priča da neko može da ide peške je licemerna,jer tamo onaj neko drugi sedne u metro pa lepo dođe bukvalno za pet do deset minuta u centar svoga grada po ciči zimi, po najvećoj vrućini i na pamet mu ne pada da dolazi kolima.
Ja stvarno ne znam zašto je neko ovde doveo tramvaje, trolejbuse i autobuse koji zakrčuju beogradske ulice u vreme kada su svi na svetu gradili metro, ali mogu samo da pretpostavim da je taj neko bio ili neznalica ili čovek sklon korupciji.Zato bih Vas molio da prestanete kriviti normalne, svakodnevne ,obične ljude jer oni žive životima koji su im nametnuti.

shpitz

pre 10 godina

Podržavam parking servis. Ali mi jedna stvar i dalje smeta, zašto se kola nose i lisice stavljaju prema cenovnom rangu ili uticaju vlasnika automobila? Zašto je na kamionima parking servisa limit na dizalici 5000 evra i skuplja kola ne podiže? Masa komentara je pozitivna i podržava zakon, ali zašto zakon ne važi za sve? Kao što reče over and out u drugim zemljama se stvari drugačije rešavaju, ali u njima ni zakon nije selektivan. Ovde zakon postoji kada treba da dobiješ po glavi, a kada treba da te zaštiti nema ga nigde. Kada hodate trotoarom uvek vam smetaju skupa kola, a ne krševi. Ispred karingtonke (nisova zgrada) parkiranih automobila na trotoaru ima 5-6 i to pored autobuskog stajalista, niko ih ne dira, zato što zakon za bahate sa lovom ne postoji. Kad to prestane počeću da verujem da je moguće da se i ova zemlja uredi.

Vozac

pre 10 godina

Dokle ce vise svakojaki olos da se poziva na zakone i prava?
Pa jel vozis auto, jesi pismen?
Pa onda plati parking. Ej, kosta manje od 100 dinara, manje od pica, pakle cigara, dorucka... Jednostavno plati i cuti!
Evo ima i garaza koju koristim jednom nedeljno, platim i ne razmisljam o tome da li treba ili ne, jer treba.
Autobus da se ne placa? A ne nego ce dzabe da te voze.
Svakojaki olos vise nema srama, sramota je da se ponasas kao klosar i da ne placas sitnu paru za parking i autobus. Ako nemas, ti si kriv sto nemas. I ne lazi da nemas jer imas za mobilni, patike, grad, internet sa koga ces da mi lupis minus.

mile koricanac

pre 10 godina

a zasto neko cije tablice imate i koga je zaustavila policija nema ime i prezime nego je n.n.lice?????
dokle da stitite one koji krse zakon

Milan

pre 10 godina

Pobogu ljudi, ne smemo tako lako da pristajemo na ovo nasilje Parking servisa. Oni ne smeju da tako uzurpiraju privatnu svojinu bez odluke suda ili drugog državnog organa. To što je sistem kilav, to je njegov problem, ali nikako ne može da bude izgovor za zadiranje u elementarna prava. Da li vam je poznato da Parking servis ne sme ni da naplaćuje kaznu već samo dnevnu kartu, tako je ocenio Ustavni sud. To najviša sudska instanca u zemlji i oni ovu odluku komotno ignorišu, to je klasično mafijaško ponašanje, potpuno je neverovatno da javnost na to ne reaguje. Za mene je nepoštovanje odluke Ustavnog suda od strane javnog preduzeća mnogo opasnija pojava od toga da neki Bosanac nije platio kaznu, koju uzgred i nije dužan da plati.

ima li koga?

pre 10 godina

"...čime je oštećena imovina "Parking servisa"... u redu je ovo. Moram da skrenem malo temu, kad smo vec kod odgovornosti. Ko ce da plati nama amortizere, krajeve spona, kugle, itd...? Ulice su toliko pune rupa i losih zakrpa, da me zaboli svaka voznja. Da li se ovaj nemar nasih putara, koji nam naplacuju svoje usluge kroz registraciju, smatra unistavanjem tudje imovine tj nasih automobila? p.s. Bravo Zmaju za komentar!

Srba Moravac

pre 10 godina

Sudeći po većini komentara koji odobravaju "bravarske radove" bahatog vozača mi smo mnogo bolesnija nacija nego što se misli.Pa dotičnom nisu stavljene lisice što nije platio parking jednom ili par puta,nije se snašao,ne poznaje grad,stranac je... nego je baja nakucao 30 000 dinara račun.Verovatno je mislio da je šmeker a da smo svi mi budale što redovno plaćamo pa mu se usladilo.Meni je istekao parking 6 minuta,bio sam nedostupan,i zatekao kaznu na šajbni.Jedva sam se izvukao,čovek je ipak bio fer, kada je video da nisam imao nameru da ne platim.Hvala mu.Dakle ovakve sa debelim neplaćenim računima treba pauk da nosi na plac pa kada se račun izmiri neka vozi auto a ovi koji podržavaju bahatost i izigravanje propisa treba ozbiljno da se zamisle za svoj mentalni sklop ako nije već kasno.

bunny

pre 10 godina

Zasto mi, kao bilo koja normalno uredjena drzava, ne donesemo zakon da niko ko nije izmirio bilo koji dug prema drzavi u smislu placanja bilo koje kazne, ne moze da predje granici i napusti Srbiju. Ako duguje nek izmiri na granici, ako ne zeli molim lepo, vrati se nazad, preko ne moze.

deki

pre 10 godina

potpuno se slazem sa time da svako mora da plati parking, jednostavno to je praksa u celoj evropi, svetu.Ne slazem se sa time da parking servis u Sremskoj Mitrovici salje kazne na mesto prebivalista u inostranstvu.Licno sam proverio.Inace u SM je besplatan parking prvih 15 min na zelenoj pijaci, parkirao sam I izasao da kupim pljesku.Sve ukupno nije trajalo vise od 10 min, ali vec se nakacio neki lik (agent) sa jedno 3 razreda osnovne skole I poceo da lupeta o nekim kaznama....Trazio je posle mito da ne pise kaznu-naravno nisam dao.Ako vozim auto na stranim tablicama ne znaci da se zakopcavam na ledjima.Napisao je kaznu slikao je automobil...Evo dve godine posle nisam jos nista dobio ovde u CH.

бт

pre 10 godina

Ово нема шансе да прође на суду. Па мени неколико људи дугује много више од 30 хиљада динара, није ваљда да имам право да им заварим врата на стану и не дозволим да изађу док ми не врате дуг? Задржавање лица и имовине може да врши само полиција и нико више, и то само у случајевима предвиђеним законом. Ви што помињете како се ради у другим земљама пропустили сте да кажете да задржавање имовине и привођење лица врши полиција а не паркин сервис или комунални полицајци. Код нас је проблем што полиција не ради свој посао, јер је неорганизована и корумпирана тако да раде само онима који им плате, и то добро. Немају они времена да иду по аутобусима и приводе путнике без карте или да иду са паркинг сервисом и постављају лисице.

Pavle

pre 10 godina

Ja nisam imao problema sa parking servisom, ali sam svakodnevno svedok kako u Novom Sadu kradu ljudima automobile, a dešava se da zakrče ulicu i jednom sam im rekao da ja sada treba da zovem nekoga da njih ukloni jer mi smetaju i ne mogu da prođem, a oni odnose auto kome nikome ne smeta i nije nikoga zakrčio, a oni su mi bahato odgovorili - NE MORAŠ NI DA PROLAZIŠ OVUDA... Samo se pitam kad će nekome "pući film" i onda će se svi pitati jeli se to moglo sprečiti.

zasto

pre 10 godina

Prvo sta vozac dobija za placen parking? Kad platis nesto treba da dobijes neko dobro (materijalno) ili placas uslugu. Platis parking neko ti obije kola i P.S. ti kaze eto desilo se ali nismo mi odgovorni. Drugo odnosenje vozila je oduzimanje privatne svojine. Trece po kom osnovu ti P.S. izdaje uplatnicu za prekrsaj zobsa od 5000 kad nisu policija? Cetvrto zasto P.S. izdaje racun za pruzene usluge od 6000 kad te zapravo kaznjavaju? Peto zar nije jednostavnije da se prilikom konstatovanja prekrsaja samo stave lisice, ti odes platis oni skinu i to je to? Ipak imamo mi jos mnogo da ucimo i mnogo lisica da isecemo dok se uvedemo u red.

Tadija

pre 10 godina

Zakoni u Srbiji su u najmanju ruku konfuzni i često neusklađeni, pa se sve svodi na procenu sudije, koji je zakon jači, i po kom osnovu se može tumačiti...
Zbog takvih propusta dešava se da oslobađajuće presude dobijaju ljudi zs ozbiljne prekršaje i krivična dela, pa se nemojte mnogo jesti ako i ovaj nesavesni vozač prođe nekažnjeno.
Lepo je to što se poredimo sa uređenim državama, ali svako poređenje ima drugu stranu medalje. U svim zemljama ima sličnih postupaka, negde ih smatraju anarhističkim negde herojskim, ni u Srbiji nije drugačije, ali je primetno da u Srbiji, recimo Beogradu od 10 nepropisno parkiranih vozila pauk prvo kupi ono vozilo koje nema BG tablice, pa onda ona jeftinija... i neverovatno je da su džipovi nevidljivi za pauk, i pored nabavke vozila za odvoženje džipova, to je još uvek neviđena scena u Srbiji.
Ko god je imao bilo kakav problem sa nekim JKP zna o čemu govorim, i upoznat je sa predusretljivišću istih, kako bi naš narod rekao zvižde im ja.. za vaš problem.

Aca

pre 10 godina

(Zmaj, 3. april 2014 14:57)Lepo si ti sve napisao,ali ako ima rupa u zakonu treba je koristiti,radi i drzava to u svoju korist,primer je solidarni porez,odjedanput nije vise porez na zarade vec na SVA primanja u ovoj godini.Pa sad ja placam porez na zakasnele zarade iz prosle godine,em ih pojela inflacija em sada i oporezuju.Pa ispade ja kriv sto mi drzava nije isplatila zaradjeno na vreme.A ne vozim se dzabe,placam benzin,a parking cu da platim ali doplatnu kartu ili kaznu necu,nije po ustavu.Ili i ti mislis da ni ustav nije sveto pismo i moze da se koristi kako god kome odgovara.

Swedenonline

pre 10 godina

Pa slabe lisice jer je na tenderu pobedio neki ortak , poslovni prijatelj .
(Vlade, 03. april 2014 23:53)

Evo kako izgleda budzetska solucija lisica koje kupis za 70€ u prodavnici autodelova a namenjene su ti kao vlasniku da zakljucas tocak na recimo kamp kucici, autu i slicno:

http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/Billarm-och-sakerhet/Hjullas-43111/

Tezina 4,5 Kg, nikakva skalamerija, katanac?
Sad, ima kvaka i sa tim kao i sa ovim od parking servisa, naime, max sirina gume je 225, na siru gumu ne idu jer je onda otvoreni krak presirok i konstrukcija slaba. Cak sto vise, gledam ovu sliku lisica u BGu i sumnjam da idu na 225 gumu, preusko mi deluju. Znaci, opet su postedjeni dzipovi i auta vise klase!

ja jedina

pre 10 godina

@milan
ne naplacuje kaznu parking servis nego policija- kazna je 5000, a parking servis naplacuje svoju " uslugu" odnosenja automobila. a izvini molim te zasto nije duzan da placa parking? ja koja sam rodjena ovde i ciji su roditelji i bake i deke stvorili ovu drzavu, ja treba da placam parking a dodje mi "stranac" ovde i pravi se lud, on ne mora da placa!?!?
sve dok imamo stav da je u redu izigravati zakon zivecemo u banana drzavi, cim se sistem malo pokrene na bolje i uvedu neke stvari koje nas dovode u red, ovaj narod se zali! isto je bilo i sa bus plusom- stoka navikla da se svercuje pa se zalili sto se voze u raspalim busevima, a sad im je lepo kad imaju i klimu u busu...

ime poznato redakciji

pre 10 godina

Alo bre!! Ovaj haos sa parkiranjem je započeo Parking servis, odnosno grad, na loš i _nelegalan_ način i sve što sledi ide njima na dušu! Zašto nisu od početka sve dobro isplanirali i napravili? Zato što su nesposobni!

pravnik

pre 10 godina

potreba da se placa parking je svima jasna i oni oji podrzavau vozaca i oni koji podrzavaju servis i grad se slazu u tome.. ali ajde da se zapitamo gde je kraj ako se nastavi sa ovakvim odukama ??
znaci da neko moju imovinu na kojoj ja imam apsolutno pravo svojine ogranici ili mi smeta pri koriscenju da bi naplatio njegovih 1000 din.. NE MOZE! ne zato sto sam ja bahat i sto u inat necu da platim ili hocu da idem kontra logicnog placanja parkinga.. nego zato sto ogranicenje moze da izvrsi samo sud ili upravni organ u postupcima rpedvidjenim zakonom.. a potrazivanje koje ima parking koje je obicna prirodna obligacija ne moze nikako samostalno pa ni uz oduku grada da primenjuje.. nema grad pravnu snagu da donosi zakonodavne akte koji krse republicke!!!
nisam ovo napisao da bih se divio vozacu nego samo da bih postavio pitanje.. danas nam ogranicavaju svojinu na ovaj nacin.. licima koja predstavljaju drzavu se daje pravo zakonskim resenjima na veliku slobodu, obican gradjanin ima sve manje mesta i sve vise obaveza prema drzavi(ma kakva ona bila NEMACKA ILI SRBIJA) gde ovo vodi ???
parking servis treba da naplati svoje potrazivanje kao i svako drugo a ne da daje sebi za pravo da ogranicava tudju imovinu a gospodin vozac da plati sta duguje..!!!

ice9

pre 10 godina

Ne treba da stavljaju lisice vec da plene kola, od lisica nema nista, i ne samo za to, svi prekrsaji tipa crveno, prekoracenje, trkanje po ulicama, sve treba sankcionisati zaplenom vozila na 6 i vise meseci pa izvolte bagro glumite smekere.

Dream on

pre 10 godina

Protivzakonita je i nejednakost pred zakonom. U ovom slucaju ljudi sa stranim i domacim tablicama. Zakon mora biti isti za sve, sve ostalo je ocito krsenje ustava, najviseg merodavnog dokumenta. Ima li neki pravnik da je kupio diplomu, a da ima vise od 8 razreda osnovne skole u tom JKP??

Srdjan

pre 9 godina

(avav, 21. septembar 2014 16:42)

Prijatelju,probaj u bilo kojoj drzavi,pa i u Bosni i Makedoniji,da ne spominjem zapadnu i istocnu Evropu, da ne platis parking na obelezenom parking mestu, samo 15 minuta ,pa ces videti sta ce ti se desiti, a samo ovde mozes da se pravis paqmetan i da kao ne placas nikome nista jer ,je li,niko nema pravo da ti naplati. Jel pacas racune u svojoj kuci ili u prodavnici ili samo uzmes sta ti treba jer niko nema pravo da ti naplati bilo sta>
Dok je ovaskvih nece nam biti bolje a samo mi lupajte minuse ali vam u zivotu bolje biti nece dok se ne promenite

AntiBOT

pre 10 godina

Tuzba,pa ako kulira onda mu oduzmite auto za koji nije placen parking dok ne plati,ako je u pitanju strani drzavljanin ne moze da napusti zemlju dok ne izmiri dugovanja. A lisice su za ove sto stanu na '2 min' juce nisam mogao da prodjem pored jednog lokala brze hrane,svi stali tu a parking 30m dalje,da mogu i na s**nje bi isli kolima!

Pedu

pre 10 godina

Bože, koliko prepametnih komentara ovde...
Pomislio bi čovek, ova nacija ima nadprosečan IQ, trebalo bi ruže da nam cvetaju pored toliko bistrih umova, a mi na dnu kaljuge.
Nešto tu nije u redu.

ludinovinar

pre 10 godina

@ over and out

Ubode ga majstor u centar! Nema se sta dodati, poslednja recenica poentirala do srzi! Beeeezmo odavde gospodo draga.. ;-)

Dream on

pre 10 godina

@sirmium, a kako ce NS ili SM meni u EU da posalju kaznu, ako nemate pristup registru EU vozila? Ne pricaj gluposti, jer to nije moguce do ulaza SRB u EU, ili ako bi EU dao SRB pristup registru vozila. A to se ne ce desiti pre ulaza u EU.

Swedenonline

pre 10 godina

(Over And Out, 03. april 2014 11:39)

Poceo si sa Svedskom, kad vec tako, na nalepnici bi stajao clan zakona u skladu sa ustavom prema kojem jedna firma ima pravo na sprovodjenje mere. A dalje se peva!

srem

pre 10 godina

@sirmium Ne postoji nikakav sistem naplate kazne bilo gde u svetu. Ta dva parking sevisa su unajmila agenciju iz Pariza koja na osnovu tablica pronalazi adrese vlasnika vozila u eu, i salje im racune da plate parknig. Naravno da se nista nece destiti ako se ne plati, i taj nece snositi nikakve posledice. Briga Nemacku drzavu sto neko nije platio parking u Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu...

TBM

pre 10 godina

@ over and out

U svim navedenim drzavama se bolje zivi, odnos prema gradjanima je normalniji.
Kod nas narod mnogo trpi, pa ovaj covek na kraju prikuplja simpatije ostalih gradjana.

Hm

pre 10 godina

@(Sle, 3. april 2014 12:58)

Ajde i da je sve tako kao sto kazes, a nije, zasto grad Beograd ne postuje ustav?

Drugo, po istoj osnovi komotno moze i on njih da tuzi i trebalo bi da dobije.

Dalje, hajducija i represija nikad nista dobro nisu doneli, kao ni bahacenje i zato treba dobro razmotriti opcije, i doneti neophodne zakone koji su u skladu sa ustavom, ili pak menjati ustav, a ne jednostrano primenjivati neustavni zakon koji je donet zbog parking servisa, a ne da dovede stanje oko parkiranja u red.

Zoran

pre 10 godina

(Over And Out, 3. april 2014 11:39)
Svašta.
Koliko samo stručnjaka za pravosuđe u svim poznatim i manje poznatim državama. I za blaćenje sopstvenog naroda.

Ko je ovde lud?!

pre 10 godina

A parking servis nije otudjio njegov auto stavljanjem blokade i kasnijim odnosenjem auta?!
zakon o obligacionim odnosima ja jasan: ukoliko se duznikova stvar nadje u posedu poverioca, poverilac moze da je zadrzi dok duznik ne izmiri svoja dugovanja. Ne vidim da se auto nasao u posedu parking servisa! I da jeste, sledeci clan istog zakona kaze da je poverilac duzan da duzniku vrati stvar ukoliki je ovaj zatrazi... Banda drzavna! Nemam reci...

avav

pre 9 godina

majku im lopovsku...u skladu sa internim aktima preduzeca??? mi smo prisiljeni da placamo karte..kazne...doplatne karte ili kako ih god zvali...Ustavni sud ne vrsi svoj posao vec ostavlha JKP PS-u rok da uskladi odluku kako ne bi bila neustavna.....PS donosicinterna akta...i svako ko im se protivi je kriminalac i izlozen je medijskom lincu kao nekaka v bahati vozac. A parking mesta za nepostojece invalide nikada vise...politicare i stranke isto...mito..korupcija i kriminal siroko rasprosteanjeni u PS...ali avi cute....puni se budzet Grada. More...lopocska drzava...vlast!

Mislim na Izrael

pre 10 godina

(Over And Out, 3. april 2014 11:39)

Izvini pošto znaš običaje širom planete, prosvetli me šta bi se desilo u zemlji vlasnika parking servisa? Verovatno je to uzrok njihovog bahatog ponašanja u Srbiji.

xitam

pre 10 godina

@Crnogorac vidim da ti vec smetaju lisice, Gotojevicu. Ali svaka ima serijski broj, pa se zna koja je gde zakljucana i tako dodju do tvoje brusilice.
Ja nisam iz bgda, ali sam bio maler da dva puta zaboravim da platim. I nikad kazne nisu realizovane, pretili pismeno, ali nikad na sud nije otislo. Mene iznervirale pretnje, pa nisam, inace bih platio. A zakonski nisam obavezan. Sud u mom gradu ne moze da sprovodi zakon na osnovu "neke" odluke grada Beograda.

gg

pre 9 godina

Ma nebih mu ja stavio lisice, samo bi primenio praksu EU. Probaj u EU napraviti prekršaj, ne platiti kaznu i krenuti kući van EU.. Na granici te čeka tiket, prvo platiš pa izadješ iz EU preko granice. Tako treba i kod nas, nema van Srbije dok se ne plati, a bahati nek se parkiraju, samo gomilaju svotu.

Dejan

pre 9 godina

@Sle - Uh, pa ti si iz reda pametnih. Rodjeni, nemas ti pojma o cemu govoris. Grad je za sve kriv, tj, gradske vlasti, kako zbog urbanistickog nereda koji su napravili decenijama unazad, tako zbog pljacke koju sprovode nad ljudima preko nasilne naplate odnosenja vozila,....

crise de nerfs

pre 10 godina

Kazu automobil "bosanskih tablica". 1.Drzava Bosna ne postoji 2.Ako govorimo o regionalnoj pripadnosti opet ne mozete upotrebiti taj termin-jer mozda je covek Hercegovac. 3.Ako ja donesem odluku da na mom imanju nema zadrzavanja vozila duze od 5min da li to znaci da slobodno mogu da onesposobim tudje vozilo.Sve rade mimo zakona ocigledno.

Crnogorac

pre 10 godina

Neće se "Parking servis" leba najesti od ovih lisica, ima da radi brusilica svako malo... Lisice se skidaju i oštećuju i na Zapadu, u zemljama sa mnogo većom urbanom kulturom življenja, a ne na Balkanu...

fasdfa

pre 10 godina

"kao i na način kako je to regulisano internim aktima preduzeća."

Jel mogu ja sad da otvorim preduzeće i da regulišem internim aktima da smem da odnosim tuđe automobile? - Naravno da ne mogu.

Jel može Parking servis? Naravno da ne može.

Jel može BusPlus kontrolor da vam traži ličnu kartu? Naravno da ne može.

Nema tog "internog pravilnika" ili odluke Grada koja je jača od Zakona!

Prestanite da kršite zakon!

ostap bender

pre 10 godina

A sta cemo sa blokiranjem tudje stvari? A da li ja kao gradjanin mogu da stavim lisice na auto komsiji koji mi duguje 500 evra a nece da vrati? Ili moram da ga tuzim!

Over And Out

pre 10 godina

U Švedskoj, na ovakav slučaj,reagovala bi socijalna služba da vide šta je čoveka nateralo na ovakav čin. Problemi u porodici, na poslu, nemaština, bolest....
U Americi bi ga ODMAH osudili na društveno koristan rad jedno sto dana.
U Francuskoj bi ga osudili po hitnom postupku i "bacili" jedno šest meseci u Bastilju.
U Saudijskoj Arabiji bi mu odsekli desnu ruku.
Da je u Severnoj koreji, otišao bi par godina u radni logor.
U Nemačkoj bi ga poslali na psihijatrijsko veštačenje.
U Srbiji, on je narodni heroj, Robin Hud, borac za gradjanska prava, potlačeni čovek od strane režima, žrtva bahate administracije, čovek kome su uskraćena ljudska prava i slobode....
Mi, smo, naopaki, i nema nam spasa.

Sle

pre 10 godina

Nije Parking servis obeležio parking mesta i doneo uredbu o naplaćivanju parkinga, maksimalnoj dužini trajanja parkiranja i vremenu od kada do kada se naplaćuje parking i po kojoj tarifi. Grad je doneo tu uredbu! I grad je doneo uredbu po kojoj se propisuju posledice kršenja iste. Parking servis sprovodi tu odluku. Tako da nema ništa protiv zakona. Kome se ne sviđa što je Beograd delove puta, koji su u vlasništvu grada, isparcelisao u parking zone i naplaćuje parking ( sve u cilju da ne bi tu ljudi ostavljali po pet vozila za prodaju ili pravili placeve za službena kola )neka ide pešaka, koristi javne garaže ili ode na njivu da radi kako hoće.
Kada kupite plac i sazidate kuću, put ispred vaše kući i dalje nije vaš, ali imate obavezu održavanja (ćišćenje snega, smeća...). Tako da ni na trotoaru ispred kuće NE SMETE da parkirate! Možete da platite taksu za godišnji zakup nekog obeleženog parking mesta ili kupite garažu. U suprotnom prodajte kola!
Navikli smo da "guramo" auto bilo gde, jer mora da ga ostavimo BAŠ ispred radnje u koju smo krenuli! I kada nam grad obezbedi da tu možemo da stanemo bunimo se što se naplaćuje. A kad ne možemo da nađemo mesto za parking onda se bunimo što tu stoji 60 kola koja tu stoje po ceo dan i ne plaćaju parking, krivimo grad što ih ne odnesu više! E, a kad uspemo da "uguramo" kola negde, onda je sve ok. Onda je kriv grad kada nam odnesu kola jel nećemo da platimo pruženu uslugu!
Malo više da poštujemo a manje da tumačimo zakon, i biće ok.

Velibor

pre 10 godina

@Sle
Mislim da ste pobrkali lončiće,bez uvrede.
Svakako,ovaj čovek treba da odgovara.Ali, Vi ste mnogo proširili priču.Pa zašto je tolika gužva u centu grada ?Zašto normalan građanin ne može da nađe parking mesto ? Na kraju krajeva, zašto mora da dolazi svojim kolima u centar pored "rešenog" javnog gradskog prevoza.Malo me izluđuju poređenja kako je to rešeno negde drugde a eto mi ovakvi, kakvi smo.Priča da neko može da ide peške je licemerna,jer tamo onaj neko drugi sedne u metro pa lepo dođe bukvalno za pet do deset minuta u centar svoga grada po ciči zimi, po najvećoj vrućini i na pamet mu ne pada da dolazi kolima.
Ja stvarno ne znam zašto je neko ovde doveo tramvaje, trolejbuse i autobuse koji zakrčuju beogradske ulice u vreme kada su svi na svetu gradili metro, ali mogu samo da pretpostavim da je taj neko bio ili neznalica ili čovek sklon korupciji.Zato bih Vas molio da prestanete kriviti normalne, svakodnevne ,obične ljude jer oni žive životima koji su im nametnuti.

Zmaj

pre 10 godina

Bravo za "over and out" i još par normalnih komentara. Svi ostali prst na čelo i zapitajte se šta je u pozadini vašeg divljenja ovom bahatom gedžovanu, negodovanja protiv Parking servisa, Bus plusa itd. Zašto ne priznate sebi da biste hteli besplatno da se vozite i da besplatno parkirate, bahato i bezobrazno, gde god vam padne na pamet, i da za to ne budete kažnjeni? E pa toga nema nigde u normalnom svetu. I samo nemojte sad da kažete ali mi nismo normalan svet - to je tačno, nismo, nismo zbog vas takvih zbog kojih ni jedan pokušaj uvođenja nekog reda ne može da uspe. Mi smo takva s***a da ko je god na vlasti ovde nama neće nikad biti bolje, mislim nama ili vama - ko ostane ovde. Jer to ama baš nikakve veze s vlašću nema, već sa nama samima, koji urušavamo sistem odozdo. Napisa ranije neko odakle pravo kontroloru Bus plusa da traži ličnu kartu... E pa pravo pitanje glasi zbog čega vam traži ličnu kartu?! Kako meni nikad ne traži ličnu kartu? Valjda zato što mi prvo zatraži kartu za prevoz, pa pošto se uveri da imam validnu, zahvali se i produži dalje. A vi samo pokušavate da pronađete neku nepostojeću rupu u propisima i da se bahatite pod parolom da su vam ugrožena nekakva prava. Zapravo ste vi ti koji ugrožavate prava nas ostalih, da imamo normalan gradski prevoz i da imamo gde da parkiramo. Ako vam se ne sviđa kako jedan GRAD funkcioniše, onda idite tamo gde svega toga nema. Ali ne zaboravite da ni u vašem selu put ispred vaše tarabe nije vaš i da ne možete da ga okupirate.

aleksandar

pre 10 godina

I treba ovako, mozda je bolje da im skidaju tablice i nose u mup. Kakav je to bezobrazlug svuda se sve tudje postuje samo u ovoj drzavi niko nista ne postuje, ako ja mogu u Becu, Budimpesti i ostalim gradovima da placam parking mogu i braca crnogorci, bosanci i ovi nasa gospoda sa zapada...

sirmium

pre 10 godina

Parking servis Novi Sad i Sremska Mitrovica su pronasli model po kojem kaznjavaju strance i kojima stizu kazne na kucnu adresu bilo gde u svetu.Sad kada dobijaju u raznim delovima uglavnom evrope kazne koje su paprene bune se i negoduju.Ima onih koji imaju i po par hiljada eura duga.Dokaz da nismo ipak banana drzava i da nesto ipak mora da se postuje.Obicni gradjani placaju parking dok nasi gastarbajtosi misle da su bogom dani,a tamo gde zive postuju striktno sve propise.

Milan

pre 10 godina

Pobogu ljudi, ne smemo tako lako da pristajemo na ovo nasilje Parking servisa. Oni ne smeju da tako uzurpiraju privatnu svojinu bez odluke suda ili drugog državnog organa. To što je sistem kilav, to je njegov problem, ali nikako ne može da bude izgovor za zadiranje u elementarna prava. Da li vam je poznato da Parking servis ne sme ni da naplaćuje kaznu već samo dnevnu kartu, tako je ocenio Ustavni sud. To najviša sudska instanca u zemlji i oni ovu odluku komotno ignorišu, to je klasično mafijaško ponašanje, potpuno je neverovatno da javnost na to ne reaguje. Za mene je nepoštovanje odluke Ustavnog suda od strane javnog preduzeća mnogo opasnija pojava od toga da neki Bosanac nije platio kaznu, koju uzgred i nije dužan da plati.

Vozac

pre 10 godina

Dokle ce vise svakojaki olos da se poziva na zakone i prava?
Pa jel vozis auto, jesi pismen?
Pa onda plati parking. Ej, kosta manje od 100 dinara, manje od pica, pakle cigara, dorucka... Jednostavno plati i cuti!
Evo ima i garaza koju koristim jednom nedeljno, platim i ne razmisljam o tome da li treba ili ne, jer treba.
Autobus da se ne placa? A ne nego ce dzabe da te voze.
Svakojaki olos vise nema srama, sramota je da se ponasas kao klosar i da ne placas sitnu paru za parking i autobus. Ako nemas, ti si kriv sto nemas. I ne lazi da nemas jer imas za mobilni, patike, grad, internet sa koga ces da mi lupis minus.

Zoran

pre 10 godina

(Over And Out, 3. april 2014 11:39)
Svašta.
Koliko samo stručnjaka za pravosuđe u svim poznatim i manje poznatim državama. I za blaćenje sopstvenog naroda.

Mislim na Izrael

pre 10 godina

(Over And Out, 3. april 2014 11:39)

Izvini pošto znaš običaje širom planete, prosvetli me šta bi se desilo u zemlji vlasnika parking servisa? Verovatno je to uzrok njihovog bahatog ponašanja u Srbiji.

ime poznato redakciji

pre 10 godina

Alo bre!! Ovaj haos sa parkiranjem je započeo Parking servis, odnosno grad, na loš i _nelegalan_ način i sve što sledi ide njima na dušu! Zašto nisu od početka sve dobro isplanirali i napravili? Zato što su nesposobni!

zasto

pre 10 godina

Prvo sta vozac dobija za placen parking? Kad platis nesto treba da dobijes neko dobro (materijalno) ili placas uslugu. Platis parking neko ti obije kola i P.S. ti kaze eto desilo se ali nismo mi odgovorni. Drugo odnosenje vozila je oduzimanje privatne svojine. Trece po kom osnovu ti P.S. izdaje uplatnicu za prekrsaj zobsa od 5000 kad nisu policija? Cetvrto zasto P.S. izdaje racun za pruzene usluge od 6000 kad te zapravo kaznjavaju? Peto zar nije jednostavnije da se prilikom konstatovanja prekrsaja samo stave lisice, ti odes platis oni skinu i to je to? Ipak imamo mi jos mnogo da ucimo i mnogo lisica da isecemo dok se uvedemo u red.

Srba Moravac

pre 10 godina

Sudeći po većini komentara koji odobravaju "bravarske radove" bahatog vozača mi smo mnogo bolesnija nacija nego što se misli.Pa dotičnom nisu stavljene lisice što nije platio parking jednom ili par puta,nije se snašao,ne poznaje grad,stranac je... nego je baja nakucao 30 000 dinara račun.Verovatno je mislio da je šmeker a da smo svi mi budale što redovno plaćamo pa mu se usladilo.Meni je istekao parking 6 minuta,bio sam nedostupan,i zatekao kaznu na šajbni.Jedva sam se izvukao,čovek je ipak bio fer, kada je video da nisam imao nameru da ne platim.Hvala mu.Dakle ovakve sa debelim neplaćenim računima treba pauk da nosi na plac pa kada se račun izmiri neka vozi auto a ovi koji podržavaju bahatost i izigravanje propisa treba ozbiljno da se zamisle za svoj mentalni sklop ako nije već kasno.

Ko je ovde lud?!

pre 10 godina

A parking servis nije otudjio njegov auto stavljanjem blokade i kasnijim odnosenjem auta?!
zakon o obligacionim odnosima ja jasan: ukoliko se duznikova stvar nadje u posedu poverioca, poverilac moze da je zadrzi dok duznik ne izmiri svoja dugovanja. Ne vidim da se auto nasao u posedu parking servisa! I da jeste, sledeci clan istog zakona kaze da je poverilac duzan da duzniku vrati stvar ukoliki je ovaj zatrazi... Banda drzavna! Nemam reci...

TBM

pre 10 godina

@ over and out

U svim navedenim drzavama se bolje zivi, odnos prema gradjanima je normalniji.
Kod nas narod mnogo trpi, pa ovaj covek na kraju prikuplja simpatije ostalih gradjana.

Hm

pre 10 godina

@(Sle, 3. april 2014 12:58)

Ajde i da je sve tako kao sto kazes, a nije, zasto grad Beograd ne postuje ustav?

Drugo, po istoj osnovi komotno moze i on njih da tuzi i trebalo bi da dobije.

Dalje, hajducija i represija nikad nista dobro nisu doneli, kao ni bahacenje i zato treba dobro razmotriti opcije, i doneti neophodne zakone koji su u skladu sa ustavom, ili pak menjati ustav, a ne jednostrano primenjivati neustavni zakon koji je donet zbog parking servisa, a ne da dovede stanje oko parkiranja u red.

pravnik

pre 10 godina

potreba da se placa parking je svima jasna i oni oji podrzavau vozaca i oni koji podrzavaju servis i grad se slazu u tome.. ali ajde da se zapitamo gde je kraj ako se nastavi sa ovakvim odukama ??
znaci da neko moju imovinu na kojoj ja imam apsolutno pravo svojine ogranici ili mi smeta pri koriscenju da bi naplatio njegovih 1000 din.. NE MOZE! ne zato sto sam ja bahat i sto u inat necu da platim ili hocu da idem kontra logicnog placanja parkinga.. nego zato sto ogranicenje moze da izvrsi samo sud ili upravni organ u postupcima rpedvidjenim zakonom.. a potrazivanje koje ima parking koje je obicna prirodna obligacija ne moze nikako samostalno pa ni uz oduku grada da primenjuje.. nema grad pravnu snagu da donosi zakonodavne akte koji krse republicke!!!
nisam ovo napisao da bih se divio vozacu nego samo da bih postavio pitanje.. danas nam ogranicavaju svojinu na ovaj nacin.. licima koja predstavljaju drzavu se daje pravo zakonskim resenjima na veliku slobodu, obican gradjanin ima sve manje mesta i sve vise obaveza prema drzavi(ma kakva ona bila NEMACKA ILI SRBIJA) gde ovo vodi ???
parking servis treba da naplati svoje potrazivanje kao i svako drugo a ne da daje sebi za pravo da ogranicava tudju imovinu a gospodin vozac da plati sta duguje..!!!

бт

pre 10 godina

Ово нема шансе да прође на суду. Па мени неколико људи дугује много више од 30 хиљада динара, није ваљда да имам право да им заварим врата на стану и не дозволим да изађу док ми не врате дуг? Задржавање лица и имовине може да врши само полиција и нико више, и то само у случајевима предвиђеним законом. Ви што помињете како се ради у другим земљама пропустили сте да кажете да задржавање имовине и привођење лица врши полиција а не паркин сервис или комунални полицајци. Код нас је проблем што полиција не ради свој посао, јер је неорганизована и корумпирана тако да раде само онима који им плате, и то добро. Немају они времена да иду по аутобусима и приводе путнике без карте или да иду са паркинг сервисом и постављају лисице.

ice9

pre 10 godina

Ne treba da stavljaju lisice vec da plene kola, od lisica nema nista, i ne samo za to, svi prekrsaji tipa crveno, prekoracenje, trkanje po ulicama, sve treba sankcionisati zaplenom vozila na 6 i vise meseci pa izvolte bagro glumite smekere.

bunny

pre 10 godina

Zasto mi, kao bilo koja normalno uredjena drzava, ne donesemo zakon da niko ko nije izmirio bilo koji dug prema drzavi u smislu placanja bilo koje kazne, ne moze da predje granici i napusti Srbiju. Ako duguje nek izmiri na granici, ako ne zeli molim lepo, vrati se nazad, preko ne moze.

novosadjanin

pre 10 godina

(Over And Out, 3. april 2014 11:39)

Sto je najzalosnije, ne mozes braniti ni stoku koja koristi kao izgovor bahatu administraciju da izbegne placanje, a ne mozes im ni zameriti jer jeste stvarno tako. Kad nemamo normalno pravosudje bez rupa i korupcije, dzaba i zakon.

ja jedina

pre 10 godina

@milan
ne naplacuje kaznu parking servis nego policija- kazna je 5000, a parking servis naplacuje svoju " uslugu" odnosenja automobila. a izvini molim te zasto nije duzan da placa parking? ja koja sam rodjena ovde i ciji su roditelji i bake i deke stvorili ovu drzavu, ja treba da placam parking a dodje mi "stranac" ovde i pravi se lud, on ne mora da placa!?!?
sve dok imamo stav da je u redu izigravati zakon zivecemo u banana drzavi, cim se sistem malo pokrene na bolje i uvedu neke stvari koje nas dovode u red, ovaj narod se zali! isto je bilo i sa bus plusom- stoka navikla da se svercuje pa se zalili sto se voze u raspalim busevima, a sad im je lepo kad imaju i klimu u busu...

srem

pre 10 godina

@sirmium Ne postoji nikakav sistem naplate kazne bilo gde u svetu. Ta dva parking sevisa su unajmila agenciju iz Pariza koja na osnovu tablica pronalazi adrese vlasnika vozila u eu, i salje im racune da plate parknig. Naravno da se nista nece destiti ako se ne plati, i taj nece snositi nikakve posledice. Briga Nemacku drzavu sto neko nije platio parking u Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu...

mile koricanac

pre 10 godina

a zasto neko cije tablice imate i koga je zaustavila policija nema ime i prezime nego je n.n.lice?????
dokle da stitite one koji krse zakon

Dream on

pre 10 godina

@sirmium, a kako ce NS ili SM meni u EU da posalju kaznu, ako nemate pristup registru EU vozila? Ne pricaj gluposti, jer to nije moguce do ulaza SRB u EU, ili ako bi EU dao SRB pristup registru vozila. A to se ne ce desiti pre ulaza u EU.

Aca

pre 10 godina

(Zmaj, 3. april 2014 14:57)Lepo si ti sve napisao,ali ako ima rupa u zakonu treba je koristiti,radi i drzava to u svoju korist,primer je solidarni porez,odjedanput nije vise porez na zarade vec na SVA primanja u ovoj godini.Pa sad ja placam porez na zakasnele zarade iz prosle godine,em ih pojela inflacija em sada i oporezuju.Pa ispade ja kriv sto mi drzava nije isplatila zaradjeno na vreme.A ne vozim se dzabe,placam benzin,a parking cu da platim ali doplatnu kartu ili kaznu necu,nije po ustavu.Ili i ti mislis da ni ustav nije sveto pismo i moze da se koristi kako god kome odgovara.

avav

pre 9 godina

majku im lopovsku...u skladu sa internim aktima preduzeca??? mi smo prisiljeni da placamo karte..kazne...doplatne karte ili kako ih god zvali...Ustavni sud ne vrsi svoj posao vec ostavlha JKP PS-u rok da uskladi odluku kako ne bi bila neustavna.....PS donosicinterna akta...i svako ko im se protivi je kriminalac i izlozen je medijskom lincu kao nekaka v bahati vozac. A parking mesta za nepostojece invalide nikada vise...politicare i stranke isto...mito..korupcija i kriminal siroko rasprosteanjeni u PS...ali avi cute....puni se budzet Grada. More...lopocska drzava...vlast!

xitam

pre 10 godina

@Crnogorac vidim da ti vec smetaju lisice, Gotojevicu. Ali svaka ima serijski broj, pa se zna koja je gde zakljucana i tako dodju do tvoje brusilice.
Ja nisam iz bgda, ali sam bio maler da dva puta zaboravim da platim. I nikad kazne nisu realizovane, pretili pismeno, ali nikad na sud nije otislo. Mene iznervirale pretnje, pa nisam, inace bih platio. A zakonski nisam obavezan. Sud u mom gradu ne moze da sprovodi zakon na osnovu "neke" odluke grada Beograda.

AntiBOT

pre 10 godina

Tuzba,pa ako kulira onda mu oduzmite auto za koji nije placen parking dok ne plati,ako je u pitanju strani drzavljanin ne moze da napusti zemlju dok ne izmiri dugovanja. A lisice su za ove sto stanu na '2 min' juce nisam mogao da prodjem pored jednog lokala brze hrane,svi stali tu a parking 30m dalje,da mogu i na s**nje bi isli kolima!

Swedenonline

pre 10 godina

(Over And Out, 03. april 2014 11:39)

Poceo si sa Svedskom, kad vec tako, na nalepnici bi stajao clan zakona u skladu sa ustavom prema kojem jedna firma ima pravo na sprovodjenje mere. A dalje se peva!

shpitz

pre 10 godina

Podržavam parking servis. Ali mi jedna stvar i dalje smeta, zašto se kola nose i lisice stavljaju prema cenovnom rangu ili uticaju vlasnika automobila? Zašto je na kamionima parking servisa limit na dizalici 5000 evra i skuplja kola ne podiže? Masa komentara je pozitivna i podržava zakon, ali zašto zakon ne važi za sve? Kao što reče over and out u drugim zemljama se stvari drugačije rešavaju, ali u njima ni zakon nije selektivan. Ovde zakon postoji kada treba da dobiješ po glavi, a kada treba da te zaštiti nema ga nigde. Kada hodate trotoarom uvek vam smetaju skupa kola, a ne krševi. Ispred karingtonke (nisova zgrada) parkiranih automobila na trotoaru ima 5-6 i to pored autobuskog stajalista, niko ih ne dira, zato što zakon za bahate sa lovom ne postoji. Kad to prestane počeću da verujem da je moguće da se i ova zemlja uredi.

Srdjan

pre 9 godina

(avav, 21. septembar 2014 16:42)

Prijatelju,probaj u bilo kojoj drzavi,pa i u Bosni i Makedoniji,da ne spominjem zapadnu i istocnu Evropu, da ne platis parking na obelezenom parking mestu, samo 15 minuta ,pa ces videti sta ce ti se desiti, a samo ovde mozes da se pravis paqmetan i da kao ne placas nikome nista jer ,je li,niko nema pravo da ti naplati. Jel pacas racune u svojoj kuci ili u prodavnici ili samo uzmes sta ti treba jer niko nema pravo da ti naplati bilo sta>
Dok je ovaskvih nece nam biti bolje a samo mi lupajte minuse ali vam u zivotu bolje biti nece dok se ne promenite

ludinovinar

pre 10 godina

@ over and out

Ubode ga majstor u centar! Nema se sta dodati, poslednja recenica poentirala do srzi! Beeeezmo odavde gospodo draga.. ;-)

deki

pre 10 godina

potpuno se slazem sa time da svako mora da plati parking, jednostavno to je praksa u celoj evropi, svetu.Ne slazem se sa time da parking servis u Sremskoj Mitrovici salje kazne na mesto prebivalista u inostranstvu.Licno sam proverio.Inace u SM je besplatan parking prvih 15 min na zelenoj pijaci, parkirao sam I izasao da kupim pljesku.Sve ukupno nije trajalo vise od 10 min, ali vec se nakacio neki lik (agent) sa jedno 3 razreda osnovne skole I poceo da lupeta o nekim kaznama....Trazio je posle mito da ne pise kaznu-naravno nisam dao.Ako vozim auto na stranim tablicama ne znaci da se zakopcavam na ledjima.Napisao je kaznu slikao je automobil...Evo dve godine posle nisam jos nista dobio ovde u CH.

ima li koga?

pre 10 godina

"...čime je oštećena imovina "Parking servisa"... u redu je ovo. Moram da skrenem malo temu, kad smo vec kod odgovornosti. Ko ce da plati nama amortizere, krajeve spona, kugle, itd...? Ulice su toliko pune rupa i losih zakrpa, da me zaboli svaka voznja. Da li se ovaj nemar nasih putara, koji nam naplacuju svoje usluge kroz registraciju, smatra unistavanjem tudje imovine tj nasih automobila? p.s. Bravo Zmaju za komentar!

Kimmi

pre 10 godina

Obratite paznju da je u pitanju Opel Korsa a ne neki X6... U onoj sabanskoj ulici Strahinjica bana parkiram kombi da istovarim robu a to ne traje ni 5 minuta naidju odgovorni i pravedni radnici parking servisa i govore mi da se pomerim jer blokiram parkirana vozila na trotoaru a na 5 metara od mene je na cosku parkirana Porse Panamera koja stoji ne na jednom vec na dva parking mesta pritom je dosao jednosmernom ulicom vozeci u kontra smeru... Kazem im da me ostave na miru i da rade ono sto im je posao i pikazem na Panameru a oni ce meni da ne vide sta je problem sa tim autom i da je covek verovatno stao tu da zavrsi nesto... Sta reci na takvu izjavu

Dream on

pre 10 godina

Protivzakonita je i nejednakost pred zakonom. U ovom slucaju ljudi sa stranim i domacim tablicama. Zakon mora biti isti za sve, sve ostalo je ocito krsenje ustava, najviseg merodavnog dokumenta. Ima li neki pravnik da je kupio diplomu, a da ima vise od 8 razreda osnovne skole u tom JKP??

Pavle

pre 10 godina

Ja nisam imao problema sa parking servisom, ali sam svakodnevno svedok kako u Novom Sadu kradu ljudima automobile, a dešava se da zakrče ulicu i jednom sam im rekao da ja sada treba da zovem nekoga da njih ukloni jer mi smetaju i ne mogu da prođem, a oni odnose auto kome nikome ne smeta i nije nikoga zakrčio, a oni su mi bahato odgovorili - NE MORAŠ NI DA PROLAZIŠ OVUDA... Samo se pitam kad će nekome "pući film" i onda će se svi pitati jeli se to moglo sprečiti.

Tadija

pre 10 godina

Zakoni u Srbiji su u najmanju ruku konfuzni i često neusklađeni, pa se sve svodi na procenu sudije, koji je zakon jači, i po kom osnovu se može tumačiti...
Zbog takvih propusta dešava se da oslobađajuće presude dobijaju ljudi zs ozbiljne prekršaje i krivična dela, pa se nemojte mnogo jesti ako i ovaj nesavesni vozač prođe nekažnjeno.
Lepo je to što se poredimo sa uređenim državama, ali svako poređenje ima drugu stranu medalje. U svim zemljama ima sličnih postupaka, negde ih smatraju anarhističkim negde herojskim, ni u Srbiji nije drugačije, ali je primetno da u Srbiji, recimo Beogradu od 10 nepropisno parkiranih vozila pauk prvo kupi ono vozilo koje nema BG tablice, pa onda ona jeftinija... i neverovatno je da su džipovi nevidljivi za pauk, i pored nabavke vozila za odvoženje džipova, to je još uvek neviđena scena u Srbiji.
Ko god je imao bilo kakav problem sa nekim JKP zna o čemu govorim, i upoznat je sa predusretljivišću istih, kako bi naš narod rekao zvižde im ja.. za vaš problem.

Pedu

pre 10 godina

Bože, koliko prepametnih komentara ovde...
Pomislio bi čovek, ova nacija ima nadprosečan IQ, trebalo bi ruže da nam cvetaju pored toliko bistrih umova, a mi na dnu kaljuge.
Nešto tu nije u redu.

Swedenonline

pre 10 godina

Pa slabe lisice jer je na tenderu pobedio neki ortak , poslovni prijatelj .
(Vlade, 03. april 2014 23:53)

Evo kako izgleda budzetska solucija lisica koje kupis za 70€ u prodavnici autodelova a namenjene su ti kao vlasniku da zakljucas tocak na recimo kamp kucici, autu i slicno:

http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/Billarm-och-sakerhet/Hjullas-43111/

Tezina 4,5 Kg, nikakva skalamerija, katanac?
Sad, ima kvaka i sa tim kao i sa ovim od parking servisa, naime, max sirina gume je 225, na siru gumu ne idu jer je onda otvoreni krak presirok i konstrukcija slaba. Cak sto vise, gledam ovu sliku lisica u BGu i sumnjam da idu na 225 gumu, preusko mi deluju. Znaci, opet su postedjeni dzipovi i auta vise klase!

Dejan

pre 9 godina

@Sle - Uh, pa ti si iz reda pametnih. Rodjeni, nemas ti pojma o cemu govoris. Grad je za sve kriv, tj, gradske vlasti, kako zbog urbanistickog nereda koji su napravili decenijama unazad, tako zbog pljacke koju sprovode nad ljudima preko nasilne naplate odnosenja vozila,....

gg

pre 9 godina

Ma nebih mu ja stavio lisice, samo bi primenio praksu EU. Probaj u EU napraviti prekršaj, ne platiti kaznu i krenuti kući van EU.. Na granici te čeka tiket, prvo platiš pa izadješ iz EU preko granice. Tako treba i kod nas, nema van Srbije dok se ne plati, a bahati nek se parkiraju, samo gomilaju svotu.