Četvrtak, 03.04.2014.

09:50

Putarinu ćemo plaćati po kilometru

Na auto-putevima u Vojvodini putarina će se uskoro naplaćivati po takozvanom zatvorenom sistemu naplate, odnosno na osnovu pređenih kilometara.

Izvor: Dnevnik

Putarinu æemo plaæati po kilometru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

pitanje

pre 10 godina

Mozda je glupo pitanje al ajd da probam.
Da li se putarina naplacuje i za bicikliste? Da li uopste biciklisti smeju da voze autoputem?

Miloš

pre 10 godina

Da bi iz Inđije otišao u Kovilj imaš dve naplatne rampe u Inđiji i Kovilju (nije još završena) što iznosi 960 din. plus goriva par litara to je cifra od 1500 din za 20 km vožnje.Oooj Srbijo!
Jogogo


O čemu pričaš? Od Inđije do Kovilja ima 21 km autoputem, što je po trenutnom cenovniku 80 dinara za kola.

Aki

pre 10 godina

Vinjeta, Madjarska 14 evra - 4 dana. Svajcarska - 40 franaka (ili 34 evra) vazi godinu dana! Slovenija, kod njih je vec malo skuplje, 15 evra - 7 dana, 30 evra - mesec dana. Kod nas, Beograd - Nis je 730 dinara.

realan

pre 10 godina

jesi nasi genijalci culi za Vinjete? znaci ne svinjete od svinje nego vinjete, kao u austriji,madjarskoj..platis 30e vozis se ceo mesec ako treba i 100 puta dnevno platio si,ovo ako predjes rampu 10 puta na dan 10 puta. ces platiti?lopovluk

Nikos

pre 10 godina

Gospodo draga, onu golgotu na tkzv auto putu kroz Vojvodinu je zlocin naplacivati. Bolje je uvesti na naplatnim rampama kase za refundaciju stete na vozilima zbog udarnih rupa, rascepa, valovitog asfalta zbog koga se trese ceo auto...
Prvo ga dovedite u stanje da moze da se kaze da je auto put, pa tek onda naplacujte. Ovo para sto se uzelo za sve ove godine naplate putarine, jos dok je bio obisna magistrala sa jednom zaustavnom trakom koja je doprinosila povecanju bilansa smrtnih slucajeva, moze slobodno da se svrsta u cist kriminal.

Outsider

pre 10 godina

@Dejan Kostić: u istom smo sosu, i Leskovcani i Bacvani - nista ovde jos nije uradjeno/ispravljeno, a i kad bude - definitivno to nece biti "u hitnom roku". Ovakvo stanje na severu Vojvodine traje DECENIJAMA!

Outsider

pre 10 godina

Jel to iz Koridora konacno priznaju da je do sad u Vojvodini voznja auto putem bila naplacivana neposteno?
A moram da primetim jos nesto - izgleda da autoput Sid-Beograd vise nije vojvodjanski... valjda ide kroz Macvu.. ili je mozda beogradski.

Jogogo

pre 10 godina

Da bi iz Inđije otišao u Kovilj imaš dve naplatne rampe u Inđiji i Kovilju(nije još završena) što iznosi 960 din. plus goriva par litara to je cifra od 1500 din za 20 km vožnje.Oooj Srbijo!

nikola

pre 10 godina

Dobro ste se setili. Udjes kolima kod Vrbasa i ides prema NS-u. Predjes ni 10km opala, naplatna rampa i platis 380din isto kao da si usao kod Subotice. Kakva pljacka i sistemska greska. A od NSa do BGa platis 240din a predjes 70km... Mislim .. ajde vise, brze, resavajte.

opet ja

pre 10 godina

A kada ce uskoro to tacno biti? Ovaj teks se pojavio pre mesec-dva dana i opet se ne zna kada. Valjda postoji neki okvirni datum. Ili ce biti do kraja ove godine ili neke druge...

Nix

pre 10 godina

Čitajte malo između redova. Poenta je da se uvede novi sistem naplate. Taj sistem će se uvestie posle raspisanog tendera za nabavku projekta, opreme, izvođenja radova, ... A kada je u pitanju tender neki su tu mnooooogo dobri! Tako to funkcioniše u miloj nam i napaćenoj otadžbini.

neba

pre 10 godina

Do sada sam ponekada isao starim putem, a sada cu iskljucivo :)
Na Novosadskom autoputu sam od rupa iskrivio felnu i viljusku, pocepao gumu... i to po sred sredjenog, novog dela (sada se natezem po sudovima ko je kriv za lose radove - izvodjac ili investitor, a inace je stavljen noseci asfalt dubine 5cm, ej, 5cm, pa toliko tanak sloj nema ni po selima - za autoput je minimum 6-7cm!!!)
Osim toga, odrzavanje puteva placamo kroz registracije, gorivo a sada i putarine... A toliko imaju administrativnih radnika, da im ni toliko para nije dovoljno .
Da li znate da deo akcize za puteve u ceni goriva prodatog u APV umesto za puteve po APV idu 48% u Novi Sad, a 52% u Beograd?! I skoro 99% ostaju u budzetu APV i RS za druge namene (naravno, mi u Banatu te pare nismo godinama videli...) - isto saznao tokom sudjenja, po izvestaju vestaka... Beograd bi trebao pare da prosledjuje Srbija Putu, a Novi Sad putarskim preduzecima po APV... Toliko o tome gde su nasi novci - u Bg i NS i to se nece promeniti ni da smo deo Amerike - ako ne BG, Novi Sad ce sve da uzme - adminstrativno-pijavicno-parazitski centri...

zahebantos

pre 10 godina

Srbija je poznata po brojnim autoputevima! Horgoš - Subotica! Subotica - Novi Sad! Novi Sad - Beograd, ali imate i Subotica - Beograd, pa Novi sad - Niš, >Beograd - Niš, a o autoputu Niš - Subotica da ne govorimo! Dakle, imamo jedan jedini autoput, ali računajući po deonicama, imamo lepu brojku od autoputeva. A naplata? Ma, idji bre! Ovo je Srbija, gore od najgoreg!

@Sasa

pre 10 godina

Malo alkohola i sve lepo. Ako je to razlog, onda stvarno bolje da stavimo dva basibozluka sa jataganima da skupljaju drumarinu. Dok ne uvedu vinjete, ovo je sve da ne kazem sta, prolaz kroz Srbiju je i onako papren a putevi raspad.Jedino gore je stvarno u Ceskoj.

Valter brani narod

pre 10 godina

Naplata putarine po kilometru, a ja mislio po broju predjenih rupa. Kod nas se naplacuje ruparina a ne putarina. I odakle vam ova fotka auto puta, takav kod nas ne postoji.

munz

pre 10 godina

Za mene je ovo i veliko filozofsko pitanje koje zadire u naš mentalitet. Prvo i osnovno - "Putevi Srbije" su jedna u nizu javnih burazerskih polusposobnih i "mutnih" firmi. Mislim da bi se svašta desilo da im uđe ozbiljna revizija. I svaki put reagujem kada mi najavljuju nove naplate, a "zna se" kako su godinama i obični radnici na naplati rešavali stambena pitanja. S druge strane, da nama Srbima neko da vinjete, onda bi realno dodatno pala naplata. U društvu prosto vlada dominantan stav da nema "naše" nego "moje" i "njegovo" i veliki broj ljudi bi vrdao. Treće, mi sad već imamo situaciju da se za džabe vozi autoputem od Horgoša do Vrbasa. O ruiniranju seoskih puteva kamionima (kojima treba zabraniti tranzit) da ne pričamo... I tako u krug. Sve u svemu, svi smo manje ili više lopovi - od nadležnih do nas vozača.

Hungarian

pre 10 godina

@ (sale, 3. april 2014 10:36
1. Nema auto puta između Szeged-Debrecen-Szeged.
2. Ono što ste videli i ako ste direktno išli od Segedina do Debrecina (a ne preko M5 auto puta preko Szolnok E60 auto putem do Debrecina) je međumesni auto put koji je obnovljeno i u boljem je stanju nego Srspki autoputevi.
3. Gore je navedeno tragedija Srspke ekonomije i društva, koji su krivi oni koji budu izglasani one lidere, koje ih vode ovakve "fenomenalne" avanture već decenijama.

Pozdrav

Dukat

pre 10 godina

Šta ste zapeli sa vinjetama? Mi već plaćamo naknadu za puteve kroz svaki litar kupljenog goriva. Može vinjeta, ali da se ukine ova naknada. Kako ne shvatate, da je poenta samo da se naplati. Pravednost, sistem, pružena usluga za naplaćeno, kvalitet puteva... Nikoga nije briga za to.

Sasa

pre 10 godina

(Nemanja C, 3. april 2014 10:24)
Sistem naplate putem vinjeta dobar je za one koji se često voze autoputem, ali za većinu to bi bila skuplja varijanta. Moram da uzmem vinjetu za nedelju dana, a treba mi samo da bi prošao jednom. Sama izrada vinjeta isto tako nije nimalo jeftina, što bi naravno platili mi koji vozimo. Kontrola bi iziskivala dodatne troškove. I poslednje, vinjetu moras da zalepiš, ali posle moraš i da je odlepiš, što nije lako, a us..e ti i prozor.

;)

pre 10 godina

"Radovi će biti obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom opremom i signalizacijom pa se mole svi učesnici u saobraćaju da obrate pažnju na to i voze oprezno."


Što biste molili vozače da obrate pažnju, ako sve odradite savesno, u skladu sa propisima i signalizacija bude uočljiva. Ne planirate, nadam se, da brljate?

Valter brani narod

pre 10 godina

Naplata putarine po kilometru, a ja mislio po broju predjenih rupa. Kod nas se naplacuje ruparina a ne putarina. I odakle vam ova fotka auto puta, takav kod nas ne postoji.

Реалан

pre 10 godina

@sale

Зезнули су те приликом наплате те мађарске путарине, тако ти је кад плаћаш еурима - одеру те на конверзији у форинте, курс им је ужасан. Следећи пут плати лепо картицоми изаћи ће те 10€.

Nemanja C

pre 10 godina

A vi koji sebe neopravdano nazivate novinarima se potrudite da izvestite malo o tome koliko nas košta izgradnja naplatnih rampi kao i postojeća i nova radna mesta koja će se otvoriti i koliko košta putarina ovde, a koliko u komšiluku, umesto što blanko prenostite izjave nesposobnih/korumpiranih službenika Puteva Srbije. Izjave za javnost možemo da pročitamo i na njihovim sajtovima vaš posao nije da budete pres služba državi i državnim preduzećima već da istražite i predstavite sve relevantne informacije građanstvu.

bambino negro

pre 10 godina

Predlazem JP Putevi Srbije da razmisli o naplati tranzita kroz opstinu Temerin, posto vam na auto putu vec sada skoro nikog nema, jer se izbegava. Svakodnevno se mogu primetiti sleperi svih mogucih tablica, SRB/HU/BiH. Ruiniraju nam magistralne puteve, prave buku i usporavaju saobracaj sve za 0 din - all inclusive.

Eustahije

pre 10 godina

Za Puteve Srbije a i za vas Srem očigledno ne pripada Vojvodini! Na autoputu od Beograda ka Šidu, odnosno Hrvatskoj ovakav sistem naplate postoji odavno.

Dragan

pre 10 godina

A cekaj,pa ce imate felne pa muzika pa siberi pa maglenke ce da palite danju,placajte sad ako vam je.Sve sto imate u vasim zivotima nije vase,vase je da placate da bi neko ziveo.

juemil

pre 10 godina

@insajder
Ajde molim te ne sitničari, imaš autoput, zatvoreni sistem, i još se cenjkaš. Ako ti se ne sviđa, vozi se autobanom! (-:

Nemanja C

pre 10 godina

Zašto trošimo pare na naplatne rampe? Za desetinu troška može da se uvede sistem vinjeta: na pumpi, trafici, graničnom prelazu ili putem intereneta ili SMS-om platiš vinjetu kao što se plaća parking. Kola u civilu krstare autoputem ili se postave kamere na par mesta i ko nema vinjetu dobije kaznu na kućnu adresu. Ako je stranac, ne dozvoli mu se napuštanje države dok ne namiri kazne + kamatu ili mu se lepo metne lisica na točak. I zašto se ovo ne uradi? Ili je u pitanju potpuna nesposobnost i neobrazovanost nadležnih ili potpuna korupcija: tenderi za gradnju naplatnih rampi se mogu namestiti i partijski kadrovi se mogu na tim rampama zaposliti. Ili je u pitanju i jedno i drugo. To su te reforme za koje je SNS dobio 158 poslanika da ih sprovede.

sale

pre 10 godina

Bio sam u Madjarskoj tacnije Subotica _Debrecen presao tamo i nazad 800 km platio putarinu 14 eura i vazi za 5 dana nebitno koliko se vozi . Mislim pravog auto puta na kojem nemoras drzati ruke na volanu koliko je ravan i dobar , a koliko kosta kod nas od Subotice do Novog Sada ? otprilike je jefnije gorivo (dizel ) nego putarina! a kvalitet tog nazovi auto puta ?

Dejan Kostić

pre 10 godina

Molim vas da to u Vojvodini resite po hitnom postupku a nas Leskovcane neka i dalje,kao i do sad deru na naplatnoj rampi Doljevac gde za 10 km koriscenja auto puta placamo 190 din. Ma ko nas j...

bambino negro

pre 10 godina

Predlazem JP Putevi Srbije da razmisli o naplati tranzita kroz opstinu Temerin, posto vam na auto putu vec sada skoro nikog nema, jer se izbegava. Svakodnevno se mogu primetiti sleperi svih mogucih tablica, SRB/HU/BiH. Ruiniraju nam magistralne puteve, prave buku i usporavaju saobracaj sve za 0 din - all inclusive.

sale

pre 10 godina

Bio sam u Madjarskoj tacnije Subotica _Debrecen presao tamo i nazad 800 km platio putarinu 14 eura i vazi za 5 dana nebitno koliko se vozi . Mislim pravog auto puta na kojem nemoras drzati ruke na volanu koliko je ravan i dobar , a koliko kosta kod nas od Subotice do Novog Sada ? otprilike je jefnije gorivo (dizel ) nego putarina! a kvalitet tog nazovi auto puta ?

Nemanja C

pre 10 godina

Zašto trošimo pare na naplatne rampe? Za desetinu troška može da se uvede sistem vinjeta: na pumpi, trafici, graničnom prelazu ili putem intereneta ili SMS-om platiš vinjetu kao što se plaća parking. Kola u civilu krstare autoputem ili se postave kamere na par mesta i ko nema vinjetu dobije kaznu na kućnu adresu. Ako je stranac, ne dozvoli mu se napuštanje države dok ne namiri kazne + kamatu ili mu se lepo metne lisica na točak. I zašto se ovo ne uradi? Ili je u pitanju potpuna nesposobnost i neobrazovanost nadležnih ili potpuna korupcija: tenderi za gradnju naplatnih rampi se mogu namestiti i partijski kadrovi se mogu na tim rampama zaposliti. Ili je u pitanju i jedno i drugo. To su te reforme za koje je SNS dobio 158 poslanika da ih sprovede.

Nemanja C

pre 10 godina

A vi koji sebe neopravdano nazivate novinarima se potrudite da izvestite malo o tome koliko nas košta izgradnja naplatnih rampi kao i postojeća i nova radna mesta koja će se otvoriti i koliko košta putarina ovde, a koliko u komšiluku, umesto što blanko prenostite izjave nesposobnih/korumpiranih službenika Puteva Srbije. Izjave za javnost možemo da pročitamo i na njihovim sajtovima vaš posao nije da budete pres služba državi i državnim preduzećima već da istražite i predstavite sve relevantne informacije građanstvu.

Dejan Kostić

pre 10 godina

Molim vas da to u Vojvodini resite po hitnom postupku a nas Leskovcane neka i dalje,kao i do sad deru na naplatnoj rampi Doljevac gde za 10 km koriscenja auto puta placamo 190 din. Ma ko nas j...

Valter brani narod

pre 10 godina

Naplata putarine po kilometru, a ja mislio po broju predjenih rupa. Kod nas se naplacuje ruparina a ne putarina. I odakle vam ova fotka auto puta, takav kod nas ne postoji.

zahebantos

pre 10 godina

Srbija je poznata po brojnim autoputevima! Horgoš - Subotica! Subotica - Novi Sad! Novi Sad - Beograd, ali imate i Subotica - Beograd, pa Novi sad - Niš, >Beograd - Niš, a o autoputu Niš - Subotica da ne govorimo! Dakle, imamo jedan jedini autoput, ali računajući po deonicama, imamo lepu brojku od autoputeva. A naplata? Ma, idji bre! Ovo je Srbija, gore od najgoreg!

Dukat

pre 10 godina

Šta ste zapeli sa vinjetama? Mi već plaćamo naknadu za puteve kroz svaki litar kupljenog goriva. Može vinjeta, ali da se ukine ova naknada. Kako ne shvatate, da je poenta samo da se naplati. Pravednost, sistem, pružena usluga za naplaćeno, kvalitet puteva... Nikoga nije briga za to.

Nikos

pre 10 godina

Gospodo draga, onu golgotu na tkzv auto putu kroz Vojvodinu je zlocin naplacivati. Bolje je uvesti na naplatnim rampama kase za refundaciju stete na vozilima zbog udarnih rupa, rascepa, valovitog asfalta zbog koga se trese ceo auto...
Prvo ga dovedite u stanje da moze da se kaze da je auto put, pa tek onda naplacujte. Ovo para sto se uzelo za sve ove godine naplate putarine, jos dok je bio obisna magistrala sa jednom zaustavnom trakom koja je doprinosila povecanju bilansa smrtnih slucajeva, moze slobodno da se svrsta u cist kriminal.

Eustahije

pre 10 godina

Za Puteve Srbije a i za vas Srem očigledno ne pripada Vojvodini! Na autoputu od Beograda ka Šidu, odnosno Hrvatskoj ovakav sistem naplate postoji odavno.

Dragan

pre 10 godina

A cekaj,pa ce imate felne pa muzika pa siberi pa maglenke ce da palite danju,placajte sad ako vam je.Sve sto imate u vasim zivotima nije vase,vase je da placate da bi neko ziveo.

;)

pre 10 godina

"Radovi će biti obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom opremom i signalizacijom pa se mole svi učesnici u saobraćaju da obrate pažnju na to i voze oprezno."


Što biste molili vozače da obrate pažnju, ako sve odradite savesno, u skladu sa propisima i signalizacija bude uočljiva. Ne planirate, nadam se, da brljate?

juemil

pre 10 godina

@insajder
Ajde molim te ne sitničari, imaš autoput, zatvoreni sistem, i još se cenjkaš. Ako ti se ne sviđa, vozi se autobanom! (-:

neba

pre 10 godina

Do sada sam ponekada isao starim putem, a sada cu iskljucivo :)
Na Novosadskom autoputu sam od rupa iskrivio felnu i viljusku, pocepao gumu... i to po sred sredjenog, novog dela (sada se natezem po sudovima ko je kriv za lose radove - izvodjac ili investitor, a inace je stavljen noseci asfalt dubine 5cm, ej, 5cm, pa toliko tanak sloj nema ni po selima - za autoput je minimum 6-7cm!!!)
Osim toga, odrzavanje puteva placamo kroz registracije, gorivo a sada i putarine... A toliko imaju administrativnih radnika, da im ni toliko para nije dovoljno .
Da li znate da deo akcize za puteve u ceni goriva prodatog u APV umesto za puteve po APV idu 48% u Novi Sad, a 52% u Beograd?! I skoro 99% ostaju u budzetu APV i RS za druge namene (naravno, mi u Banatu te pare nismo godinama videli...) - isto saznao tokom sudjenja, po izvestaju vestaka... Beograd bi trebao pare da prosledjuje Srbija Putu, a Novi Sad putarskim preduzecima po APV... Toliko o tome gde su nasi novci - u Bg i NS i to se nece promeniti ni da smo deo Amerike - ako ne BG, Novi Sad ce sve da uzme - adminstrativno-pijavicno-parazitski centri...

munz

pre 10 godina

Za mene je ovo i veliko filozofsko pitanje koje zadire u naš mentalitet. Prvo i osnovno - "Putevi Srbije" su jedna u nizu javnih burazerskih polusposobnih i "mutnih" firmi. Mislim da bi se svašta desilo da im uđe ozbiljna revizija. I svaki put reagujem kada mi najavljuju nove naplate, a "zna se" kako su godinama i obični radnici na naplati rešavali stambena pitanja. S druge strane, da nama Srbima neko da vinjete, onda bi realno dodatno pala naplata. U društvu prosto vlada dominantan stav da nema "naše" nego "moje" i "njegovo" i veliki broj ljudi bi vrdao. Treće, mi sad već imamo situaciju da se za džabe vozi autoputem od Horgoša do Vrbasa. O ruiniranju seoskih puteva kamionima (kojima treba zabraniti tranzit) da ne pričamo... I tako u krug. Sve u svemu, svi smo manje ili više lopovi - od nadležnih do nas vozača.

Jogogo

pre 10 godina

Da bi iz Inđije otišao u Kovilj imaš dve naplatne rampe u Inđiji i Kovilju(nije još završena) što iznosi 960 din. plus goriva par litara to je cifra od 1500 din za 20 km vožnje.Oooj Srbijo!

Valter brani narod

pre 10 godina

Naplata putarine po kilometru, a ja mislio po broju predjenih rupa. Kod nas se naplacuje ruparina a ne putarina. I odakle vam ova fotka auto puta, takav kod nas ne postoji.

Hungarian

pre 10 godina

@ (sale, 3. april 2014 10:36
1. Nema auto puta između Szeged-Debrecen-Szeged.
2. Ono što ste videli i ako ste direktno išli od Segedina do Debrecina (a ne preko M5 auto puta preko Szolnok E60 auto putem do Debrecina) je međumesni auto put koji je obnovljeno i u boljem je stanju nego Srspki autoputevi.
3. Gore je navedeno tragedija Srspke ekonomije i društva, koji su krivi oni koji budu izglasani one lidere, koje ih vode ovakve "fenomenalne" avanture već decenijama.

Pozdrav

nikola

pre 10 godina

Dobro ste se setili. Udjes kolima kod Vrbasa i ides prema NS-u. Predjes ni 10km opala, naplatna rampa i platis 380din isto kao da si usao kod Subotice. Kakva pljacka i sistemska greska. A od NSa do BGa platis 240din a predjes 70km... Mislim .. ajde vise, brze, resavajte.

Nix

pre 10 godina

Čitajte malo između redova. Poenta je da se uvede novi sistem naplate. Taj sistem će se uvestie posle raspisanog tendera za nabavku projekta, opreme, izvođenja radova, ... A kada je u pitanju tender neki su tu mnooooogo dobri! Tako to funkcioniše u miloj nam i napaćenoj otadžbini.

Реалан

pre 10 godina

@sale

Зезнули су те приликом наплате те мађарске путарине, тако ти је кад плаћаш еурима - одеру те на конверзији у форинте, курс им је ужасан. Следећи пут плати лепо картицоми изаћи ће те 10€.

@Sasa

pre 10 godina

Malo alkohola i sve lepo. Ako je to razlog, onda stvarno bolje da stavimo dva basibozluka sa jataganima da skupljaju drumarinu. Dok ne uvedu vinjete, ovo je sve da ne kazem sta, prolaz kroz Srbiju je i onako papren a putevi raspad.Jedino gore je stvarno u Ceskoj.

Outsider

pre 10 godina

Jel to iz Koridora konacno priznaju da je do sad u Vojvodini voznja auto putem bila naplacivana neposteno?
A moram da primetim jos nesto - izgleda da autoput Sid-Beograd vise nije vojvodjanski... valjda ide kroz Macvu.. ili je mozda beogradski.

Outsider

pre 10 godina

@Dejan Kostić: u istom smo sosu, i Leskovcani i Bacvani - nista ovde jos nije uradjeno/ispravljeno, a i kad bude - definitivno to nece biti "u hitnom roku". Ovakvo stanje na severu Vojvodine traje DECENIJAMA!

opet ja

pre 10 godina

A kada ce uskoro to tacno biti? Ovaj teks se pojavio pre mesec-dva dana i opet se ne zna kada. Valjda postoji neki okvirni datum. Ili ce biti do kraja ove godine ili neke druge...

Sasa

pre 10 godina

(Nemanja C, 3. april 2014 10:24)
Sistem naplate putem vinjeta dobar je za one koji se često voze autoputem, ali za većinu to bi bila skuplja varijanta. Moram da uzmem vinjetu za nedelju dana, a treba mi samo da bi prošao jednom. Sama izrada vinjeta isto tako nije nimalo jeftina, što bi naravno platili mi koji vozimo. Kontrola bi iziskivala dodatne troškove. I poslednje, vinjetu moras da zalepiš, ali posle moraš i da je odlepiš, što nije lako, a us..e ti i prozor.

Aki

pre 10 godina

Vinjeta, Madjarska 14 evra - 4 dana. Svajcarska - 40 franaka (ili 34 evra) vazi godinu dana! Slovenija, kod njih je vec malo skuplje, 15 evra - 7 dana, 30 evra - mesec dana. Kod nas, Beograd - Nis je 730 dinara.

realan

pre 10 godina

jesi nasi genijalci culi za Vinjete? znaci ne svinjete od svinje nego vinjete, kao u austriji,madjarskoj..platis 30e vozis se ceo mesec ako treba i 100 puta dnevno platio si,ovo ako predjes rampu 10 puta na dan 10 puta. ces platiti?lopovluk

Miloš

pre 10 godina

Da bi iz Inđije otišao u Kovilj imaš dve naplatne rampe u Inđiji i Kovilju (nije još završena) što iznosi 960 din. plus goriva par litara to je cifra od 1500 din za 20 km vožnje.Oooj Srbijo!
Jogogo


O čemu pričaš? Od Inđije do Kovilja ima 21 km autoputem, što je po trenutnom cenovniku 80 dinara za kola.

pitanje

pre 10 godina

Mozda je glupo pitanje al ajd da probam.
Da li se putarina naplacuje i za bicikliste? Da li uopste biciklisti smeju da voze autoputem?

Sasa

pre 10 godina

(Nemanja C, 3. april 2014 10:24)
Sistem naplate putem vinjeta dobar je za one koji se često voze autoputem, ali za većinu to bi bila skuplja varijanta. Moram da uzmem vinjetu za nedelju dana, a treba mi samo da bi prošao jednom. Sama izrada vinjeta isto tako nije nimalo jeftina, što bi naravno platili mi koji vozimo. Kontrola bi iziskivala dodatne troškove. I poslednje, vinjetu moras da zalepiš, ali posle moraš i da je odlepiš, što nije lako, a us..e ti i prozor.

pitanje

pre 10 godina

Mozda je glupo pitanje al ajd da probam.
Da li se putarina naplacuje i za bicikliste? Da li uopste biciklisti smeju da voze autoputem?

Dejan Kostić

pre 10 godina

Molim vas da to u Vojvodini resite po hitnom postupku a nas Leskovcane neka i dalje,kao i do sad deru na naplatnoj rampi Doljevac gde za 10 km koriscenja auto puta placamo 190 din. Ma ko nas j...

Dragan

pre 10 godina

A cekaj,pa ce imate felne pa muzika pa siberi pa maglenke ce da palite danju,placajte sad ako vam je.Sve sto imate u vasim zivotima nije vase,vase je da placate da bi neko ziveo.

Nemanja C

pre 10 godina

Zašto trošimo pare na naplatne rampe? Za desetinu troška može da se uvede sistem vinjeta: na pumpi, trafici, graničnom prelazu ili putem intereneta ili SMS-om platiš vinjetu kao što se plaća parking. Kola u civilu krstare autoputem ili se postave kamere na par mesta i ko nema vinjetu dobije kaznu na kućnu adresu. Ako je stranac, ne dozvoli mu se napuštanje države dok ne namiri kazne + kamatu ili mu se lepo metne lisica na točak. I zašto se ovo ne uradi? Ili je u pitanju potpuna nesposobnost i neobrazovanost nadležnih ili potpuna korupcija: tenderi za gradnju naplatnih rampi se mogu namestiti i partijski kadrovi se mogu na tim rampama zaposliti. Ili je u pitanju i jedno i drugo. To su te reforme za koje je SNS dobio 158 poslanika da ih sprovede.

bambino negro

pre 10 godina

Predlazem JP Putevi Srbije da razmisli o naplati tranzita kroz opstinu Temerin, posto vam na auto putu vec sada skoro nikog nema, jer se izbegava. Svakodnevno se mogu primetiti sleperi svih mogucih tablica, SRB/HU/BiH. Ruiniraju nam magistralne puteve, prave buku i usporavaju saobracaj sve za 0 din - all inclusive.

juemil

pre 10 godina

@insajder
Ajde molim te ne sitničari, imaš autoput, zatvoreni sistem, i još se cenjkaš. Ako ti se ne sviđa, vozi se autobanom! (-:

Outsider

pre 10 godina

Jel to iz Koridora konacno priznaju da je do sad u Vojvodini voznja auto putem bila naplacivana neposteno?
A moram da primetim jos nesto - izgleda da autoput Sid-Beograd vise nije vojvodjanski... valjda ide kroz Macvu.. ili je mozda beogradski.

Aki

pre 10 godina

Vinjeta, Madjarska 14 evra - 4 dana. Svajcarska - 40 franaka (ili 34 evra) vazi godinu dana! Slovenija, kod njih je vec malo skuplje, 15 evra - 7 dana, 30 evra - mesec dana. Kod nas, Beograd - Nis je 730 dinara.

sale

pre 10 godina

Bio sam u Madjarskoj tacnije Subotica _Debrecen presao tamo i nazad 800 km platio putarinu 14 eura i vazi za 5 dana nebitno koliko se vozi . Mislim pravog auto puta na kojem nemoras drzati ruke na volanu koliko je ravan i dobar , a koliko kosta kod nas od Subotice do Novog Sada ? otprilike je jefnije gorivo (dizel ) nego putarina! a kvalitet tog nazovi auto puta ?

;)

pre 10 godina

"Radovi će biti obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom opremom i signalizacijom pa se mole svi učesnici u saobraćaju da obrate pažnju na to i voze oprezno."


Što biste molili vozače da obrate pažnju, ako sve odradite savesno, u skladu sa propisima i signalizacija bude uočljiva. Ne planirate, nadam se, da brljate?

neba

pre 10 godina

Do sada sam ponekada isao starim putem, a sada cu iskljucivo :)
Na Novosadskom autoputu sam od rupa iskrivio felnu i viljusku, pocepao gumu... i to po sred sredjenog, novog dela (sada se natezem po sudovima ko je kriv za lose radove - izvodjac ili investitor, a inace je stavljen noseci asfalt dubine 5cm, ej, 5cm, pa toliko tanak sloj nema ni po selima - za autoput je minimum 6-7cm!!!)
Osim toga, odrzavanje puteva placamo kroz registracije, gorivo a sada i putarine... A toliko imaju administrativnih radnika, da im ni toliko para nije dovoljno .
Da li znate da deo akcize za puteve u ceni goriva prodatog u APV umesto za puteve po APV idu 48% u Novi Sad, a 52% u Beograd?! I skoro 99% ostaju u budzetu APV i RS za druge namene (naravno, mi u Banatu te pare nismo godinama videli...) - isto saznao tokom sudjenja, po izvestaju vestaka... Beograd bi trebao pare da prosledjuje Srbija Putu, a Novi Sad putarskim preduzecima po APV... Toliko o tome gde su nasi novci - u Bg i NS i to se nece promeniti ni da smo deo Amerike - ako ne BG, Novi Sad ce sve da uzme - adminstrativno-pijavicno-parazitski centri...

Jogogo

pre 10 godina

Da bi iz Inđije otišao u Kovilj imaš dve naplatne rampe u Inđiji i Kovilju(nije još završena) što iznosi 960 din. plus goriva par litara to je cifra od 1500 din za 20 km vožnje.Oooj Srbijo!

zahebantos

pre 10 godina

Srbija je poznata po brojnim autoputevima! Horgoš - Subotica! Subotica - Novi Sad! Novi Sad - Beograd, ali imate i Subotica - Beograd, pa Novi sad - Niš, >Beograd - Niš, a o autoputu Niš - Subotica da ne govorimo! Dakle, imamo jedan jedini autoput, ali računajući po deonicama, imamo lepu brojku od autoputeva. A naplata? Ma, idji bre! Ovo je Srbija, gore od najgoreg!

realan

pre 10 godina

jesi nasi genijalci culi za Vinjete? znaci ne svinjete od svinje nego vinjete, kao u austriji,madjarskoj..platis 30e vozis se ceo mesec ako treba i 100 puta dnevno platio si,ovo ako predjes rampu 10 puta na dan 10 puta. ces platiti?lopovluk

Nemanja C

pre 10 godina

A vi koji sebe neopravdano nazivate novinarima se potrudite da izvestite malo o tome koliko nas košta izgradnja naplatnih rampi kao i postojeća i nova radna mesta koja će se otvoriti i koliko košta putarina ovde, a koliko u komšiluku, umesto što blanko prenostite izjave nesposobnih/korumpiranih službenika Puteva Srbije. Izjave za javnost možemo da pročitamo i na njihovim sajtovima vaš posao nije da budete pres služba državi i državnim preduzećima već da istražite i predstavite sve relevantne informacije građanstvu.

Eustahije

pre 10 godina

Za Puteve Srbije a i za vas Srem očigledno ne pripada Vojvodini! Na autoputu od Beograda ka Šidu, odnosno Hrvatskoj ovakav sistem naplate postoji odavno.

Dukat

pre 10 godina

Šta ste zapeli sa vinjetama? Mi već plaćamo naknadu za puteve kroz svaki litar kupljenog goriva. Može vinjeta, ali da se ukine ova naknada. Kako ne shvatate, da je poenta samo da se naplati. Pravednost, sistem, pružena usluga za naplaćeno, kvalitet puteva... Nikoga nije briga za to.

munz

pre 10 godina

Za mene je ovo i veliko filozofsko pitanje koje zadire u naš mentalitet. Prvo i osnovno - "Putevi Srbije" su jedna u nizu javnih burazerskih polusposobnih i "mutnih" firmi. Mislim da bi se svašta desilo da im uđe ozbiljna revizija. I svaki put reagujem kada mi najavljuju nove naplate, a "zna se" kako su godinama i obični radnici na naplati rešavali stambena pitanja. S druge strane, da nama Srbima neko da vinjete, onda bi realno dodatno pala naplata. U društvu prosto vlada dominantan stav da nema "naše" nego "moje" i "njegovo" i veliki broj ljudi bi vrdao. Treće, mi sad već imamo situaciju da se za džabe vozi autoputem od Horgoša do Vrbasa. O ruiniranju seoskih puteva kamionima (kojima treba zabraniti tranzit) da ne pričamo... I tako u krug. Sve u svemu, svi smo manje ili više lopovi - od nadležnih do nas vozača.

nikola

pre 10 godina

Dobro ste se setili. Udjes kolima kod Vrbasa i ides prema NS-u. Predjes ni 10km opala, naplatna rampa i platis 380din isto kao da si usao kod Subotice. Kakva pljacka i sistemska greska. A od NSa do BGa platis 240din a predjes 70km... Mislim .. ajde vise, brze, resavajte.

@Sasa

pre 10 godina

Malo alkohola i sve lepo. Ako je to razlog, onda stvarno bolje da stavimo dva basibozluka sa jataganima da skupljaju drumarinu. Dok ne uvedu vinjete, ovo je sve da ne kazem sta, prolaz kroz Srbiju je i onako papren a putevi raspad.Jedino gore je stvarno u Ceskoj.

Nikos

pre 10 godina

Gospodo draga, onu golgotu na tkzv auto putu kroz Vojvodinu je zlocin naplacivati. Bolje je uvesti na naplatnim rampama kase za refundaciju stete na vozilima zbog udarnih rupa, rascepa, valovitog asfalta zbog koga se trese ceo auto...
Prvo ga dovedite u stanje da moze da se kaze da je auto put, pa tek onda naplacujte. Ovo para sto se uzelo za sve ove godine naplate putarine, jos dok je bio obisna magistrala sa jednom zaustavnom trakom koja je doprinosila povecanju bilansa smrtnih slucajeva, moze slobodno da se svrsta u cist kriminal.

Valter brani narod

pre 10 godina

Naplata putarine po kilometru, a ja mislio po broju predjenih rupa. Kod nas se naplacuje ruparina a ne putarina. I odakle vam ova fotka auto puta, takav kod nas ne postoji.

Valter brani narod

pre 10 godina

Naplata putarine po kilometru, a ja mislio po broju predjenih rupa. Kod nas se naplacuje ruparina a ne putarina. I odakle vam ova fotka auto puta, takav kod nas ne postoji.

Реалан

pre 10 godina

@sale

Зезнули су те приликом наплате те мађарске путарине, тако ти је кад плаћаш еурима - одеру те на конверзији у форинте, курс им је ужасан. Следећи пут плати лепо картицоми изаћи ће те 10€.

Hungarian

pre 10 godina

@ (sale, 3. april 2014 10:36
1. Nema auto puta između Szeged-Debrecen-Szeged.
2. Ono što ste videli i ako ste direktno išli od Segedina do Debrecina (a ne preko M5 auto puta preko Szolnok E60 auto putem do Debrecina) je međumesni auto put koji je obnovljeno i u boljem je stanju nego Srspki autoputevi.
3. Gore je navedeno tragedija Srspke ekonomije i društva, koji su krivi oni koji budu izglasani one lidere, koje ih vode ovakve "fenomenalne" avanture već decenijama.

Pozdrav

Nix

pre 10 godina

Čitajte malo između redova. Poenta je da se uvede novi sistem naplate. Taj sistem će se uvestie posle raspisanog tendera za nabavku projekta, opreme, izvođenja radova, ... A kada je u pitanju tender neki su tu mnooooogo dobri! Tako to funkcioniše u miloj nam i napaćenoj otadžbini.

Outsider

pre 10 godina

@Dejan Kostić: u istom smo sosu, i Leskovcani i Bacvani - nista ovde jos nije uradjeno/ispravljeno, a i kad bude - definitivno to nece biti "u hitnom roku". Ovakvo stanje na severu Vojvodine traje DECENIJAMA!

opet ja

pre 10 godina

A kada ce uskoro to tacno biti? Ovaj teks se pojavio pre mesec-dva dana i opet se ne zna kada. Valjda postoji neki okvirni datum. Ili ce biti do kraja ove godine ili neke druge...

Miloš

pre 10 godina

Da bi iz Inđije otišao u Kovilj imaš dve naplatne rampe u Inđiji i Kovilju (nije još završena) što iznosi 960 din. plus goriva par litara to je cifra od 1500 din za 20 km vožnje.Oooj Srbijo!
Jogogo


O čemu pričaš? Od Inđije do Kovilja ima 21 km autoputem, što je po trenutnom cenovniku 80 dinara za kola.