Subota, 29.03.2014.

13:58

Ko je brži od 0-100? Audi S3 ili BMW M135i?

Izvor: B92

Ko je brži od 0-100? Audi S3 ili BMW M135i? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 10 godina

Iako vise volim BMW nego Audi, treba priznati da je Audi sa novim S3 razvalio. Odlicno izgleda, agresivni izduvnici, naspram "vw polo" look-a trenutne bmw serije 1, i lepsi iznutra. Pogon na 4 tocka, i (iako sporiji)efikasniji motor. U oba sam imao prilike da sedim, jedan kolega vozi 2014 S3 a drugi 2013 m135i xd, oba automatici. Utisak je apsolutno na strani S3. Mozda m135 ide brze oko staze, ali sve osim toga je na strani S3.

alban

pre 10 godina

ROSONERO
Ja licno vozim BMW 335 cab 306 hk a sada sam mu dodao jos 100 hk tako da sada ima oko 400 hk. Imao sam prilike sa Audim S3 sa 300 hk da se malo igramo na Autobanu dok moj auto je jos uvek imao 306 hk i mogu ti reci da je moj BMW bio brzi narocito u krivinama, tada sam se igrao s,njim. Sada moj auto ima 400hk, Porche panamera nema sanse. Pricam ti iz iskustva. Uzmi na primer M3, koji ima 420hk koji ima 30 hk manje od Audija S5 450 hk, videces da Audi gubi. Uzmi na primer BMW M6 ili BMW M5 F10 i uporediga sa bilo kojim Audijom na primer Audi R8 ili RS6, RS4 nemaju sanse ni teoretske.

alesa

pre 10 godina

Da li je moguce da fanovi BMW posle ovog snimka I dalje imaju nekakve izgovore, temperatura, lc, vozac I tako to. ljudi Audi ima 1000cc manje I jednu turbinu manje I opet ga dere. Svaka cast za inzinjere Audija jesu ga napravili majstorski.

Stexsa

pre 10 godina

Merenje "odokativno" je glupost. VAG grupa je uopsteno poznata po tome da "kradu" tj. imaju vecu toleranciju brzinomera. BMW je tu vise nego korektan. Pogledajte samo sliku BMW sa vise Konja Taho od 260km/h a Audi 300km/h... pale njihove vozace, verovatno izgleda kul. Evo istinitog Poredjenja: Ja vozim E90 330i sa 272ks zakljucanog na 250km/h, prijatelj vozi TT RS+ Tjuniranog kod ABT, na merenju 416ks, odkljucan. Par puta smo se vozikali nedeljom na maltene praznom Nemackom Autoputu A8.Moj Auto na Vmax pokazuje nekuh 262km/h Taho sto je u stvarnosti tacno 250km/h, dok Audi istom brzinom pokazuje njemu knap 280!!!! Jos Pitanja? :)

Milan

pre 10 godina

Sta je sa ovim ljudima koji slepo brane bmw!??! zar ne moze nijedan auto da bude brzi od njega...

U svakom slucaju bez obzira na test audi S3 mi je oduvek imao nekako bolji imidz i vec izgradjen status...kao sto M3 (M4 je u svojoj klasi bez premca cak i ako drugi proizvodjaci imaju dobre modele u tom segmentu...ovo je naravno krajnje subjektivan pogled...

jeremy

pre 10 godina

Kakvo je to lupetanje u vezi temperature?Pitanje za ove što misle da je bmw oštećen i sa tim faktorom. Ako se zaista razumete u mehaniku trebali bi da znate da turbo motori imaju bolje performanse na nižim temperaturama.Bez obzira da li su stare ili novije generacije,dizel ili benzin, turbo motori uvek daju više na nižim temperaturama i svežijem vazduhu

Sasha

pre 10 godina

Obrtaji pa obrtaji. Audi ima launch control, jeste ga videli nekad? Znate li kako radi LC? Pri startu se zakuca u neki optimalan broj obrtaja i posle odpusta na takav nacin da nema rasipanja. Manuelno to ide malo teze.

the good

pre 10 godina

kod bmwa je spoljasnja temp 14 stepeni, a kod audija 20... znaci da automobili nisu testirani pri istim uslovima, a kamoli jedan pored drugog... a bmw stoji na 700 obrataja na pocetnoj slici dok audi stoji na 1500... ovde nesto smrdi kao kod malezijskog leta mh370...

the good

pre 10 godina

zasto na naslovnoj slici obrtaji na bmwu stoje na 700obtr a na audiju 1500 obrtaja!? Audi je ranije startovao... ljudska ruka umesana..

s

pre 10 godina

Test mi je jako sumnjiv.Zaustavite video na 0.08 min.Temperatura vazduha bmw 14 stepeni audi 20 stepeni !?! (Dragan, 29. mart 2014 17:31) BMW ful natankan, dok kod Audia pola rezervar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bobo mk, 29. mart 2014 23:27)

Hehe pogledaj malo bolje rezervoar kod audija pa ces da vidis da imaju isto goriva, samo neke izgovore trazite, a kao ne znas da audi ima samo 4 cilindra a bmw citav 6 rednih...ako cemo o pravednosti!

rosonero

pre 10 godina

alban @

da , to je bila istina sa atmosverskim motorima , bmw je i sa manje konja dobijao audi i mercedes ali od kada je krenula turbo era audi je dominantan . To se vidi na ovom testu , testu audija a6, 3.0 twin turbo sa bmw 530 tvin turbo , mercedes e clas 3.0 twin turbo, i u svim okrsajima audija rs 7 , 4.0 twin turbo sa bmw i mercedesom , gde nisu mogli vodu da mu donesu , pa cak i panamerom ,a inace porse kralj turbo motora , ukucaj pa proveri

Nemanja

pre 10 godina

Prvo, tako se ne moze meriti ubrzanje. To se radi ultra preciznim instrumentima. Brzinomeri vsriraju od proizvodjaca do proizvodjaca, i pokazuju vrednosti koje odstupaju i do 6-7% u odnosu na stvarnu brzinu vozila.
Drugo, pogon na 4 tocka koga imaju oba automobila, vam omogucava bolje ubrzanje iz mesta, ali launch control je tu kljucan, i dodaje bar par desetinki sekunde u ubrzavanju iz mesta.
Oba automobila su odlicni ali mi se cini da je BMW ipak malo bolji, jer je u krivinama i dalje ne nadmasan...

Balkan

pre 10 godina

Mnogo je bitnije za koje vreme auto postigne od 100 km/h do 0 km/h, nego koliko treba od 0-100km/h. Ali postoje kompleksasi, i uvek ce postojati, posebno kod nas.

Nenad-EU

pre 10 godina

Od ovakvih glupih snimaka relevantniji su mi testovi renomiranih svetskih automobilskih casipisima. Tako sportauto kaze http://www.sportauto.de/vergleichstest/audi-s3-gegen-bmw-m135i-xdrive-kompakte-allradsportler-im-duell-7520235.html?show=2 a u "technishe daten" mozete da vidite da kompjuterski mereno, 135i ima i mnogo bolje ubrzanje do 100.

4-eu

pre 10 godina

Sto se mene tice, svi nemacki automobili su susper. Nek' je Audi ovdje malcice pobjedio.
No ipak vozim BMW. Cak i kada bi se odlucio za ovu klasu, opet bih uzeo BMW.
Samo pavi COVECI voze BMW. :)))

Deady

pre 10 godina

Na BMW-u pise pozadi XDrive. Zar to nije pogon na sve tockove?
(alex, 29. mart 2014 16:35)
Pise XDrive,to jeste pogon na sva 4 tocka kod Bmw-a,ali ovaj Audi ima Launch Control (sto znaci da nema proklizavanja),dok Bmw to planira da ubaci na svojim modelima.

alban

pre 10 godina

Nema ni teoretske sanse da Audi sa 300 hk bude brzi od BMW sa 320 hk. Ovo je samo propaganda Audi firme. Cak i sa istim konjskim snagama BMW je uvek brzi.

Vladica

pre 10 godina

Na startu Audi krece sa 4000 rpm, BMW od 1500....hmm... drugaciji stil voznje?
Plus ocigledno nit je istog dana na istom terenu snimano, jer je razlika i u spoljnoj temperaturi.... realan video bi bio na istoj stazi, po mogucstvu isti vozac da ih vozi. I bez launch controla, sigurno se ne krece od 1500rpm ako zelis ostar start.

bobo mk

pre 10 godina

Test mi je jako sumnjiv.Zaustavite video na 0.08 min.Temperatura vazduha bmw 14 stepeni audi 20 stepeni !?! (Dragan, 29. mart 2014 17:31) BMW ful natankan, dok kod Audia pola rezervar.

haki

pre 10 godina

ja bi ih odrao sa mojim motorom,bmw r1200rt poznatiji kao autobus medju motorima,pojeo bi ih za doručak a da ne pričam šta bi im učinila neka hayabusa ili r1,dvotockasi su zakon ako se već palite na brzinu i ubrzanje,samo ne preporučujem nikome da divlja sa autima a pogotovo ne sa motorima,ko ima uslova neka ide na stazu

Juke

pre 10 godina

@haki jel moguce da ti poredis motore i kola? dve totalno razlicite stvari! kad si vec pomenuo... tog tvog bmw-a ( 1200r ) bi oba ova automobila drala na trkackoj stazi bez problema samo ako je dobar vozac. A i precesljaj malo youtube pa ces videti da ima brdo automobila kao sto su Switzer GT-R i sl. koji i tog tvog Hayabusu bez problema siju tako da bi bilo bolje da nas postedis glupih komentara

Juke

pre 10 godina

@123 zasto te cudi sto je auto sa zadnjom vucom ( testirali su model sa zadnjom, a ne xdrive ) po kisetini i barustinama na 200 km/h naisao na akva planing i izgubio kontrolu? Ako uopste znas sta je to

MrX

pre 10 godina

Ova serija BMWa je "abortus", kojim je BMW hteo da ima predstavnika u Golf klasi i uopšte ne oslikava BMW u smislu kralja autoputeva! Vozim BMW, samo kupe, 15 godina i imam osnova da ovo tvrdim! Ceo test je vrlo relativan i ne govori ništa konkretno!Lično, iako mi je BMW u krvi, kada bi me interesovao automobil te klase kupio bi pre Audi 3, jer mi je lepši od tog drugog, kojeg nazivaju BMW!

Sasha

pre 10 godina

@xitam
A da izadje taj Tesla sa 911 na crtu?

Porediti ga sa ova dva automobila je malo bezveze. Prvo, za cenu Tesle mozes kupiti oba ova automobila i da ti ostanu pare. Drugo, i ovaj BMW i Audi su na ovom snimku dosli do 100 za sekundu brze nego sto bi Tesla mogao (i to po fabrickim specifikacijama). Tako da zao mi je, uskocili ste sebi u usta. Upadica skroz van konteksta. A palite se svi samo jer Tesla ima ime Tesla. Da se zove Edison ili Bel bolelo bi sve uvo.

Nenad11

pre 10 godina

Sto se tice ovoga sto spominje top gear i gubljenje kontrole na stazi, ako pogledas celu emisiju, odmah posle toga Ricard pita Dzeremija u vezi guma koje su bile montirane za test, Dzeremi prizna da gume nisu bile za te uslove. Za vlazne puteve mora biti veca sara inace guma na toj brzini nema "aquapiling" i auto moze da se zanese od slabog bocnog vetra. Ko je vozio bar karting na suvoj stazi na kojoj je bila mala barica, zna koliko je bitno kakva je guma u takvim uslovima, ako prodjes tockom kroz baru, dok se ne osuse gume verovatno ces izleteti u krvini ako ne smanjis brzinu za 50%. Da zakljucim, sve je bilo zbog guma, taj bmw je savrsenstvo, kao i audi, mada svako ima svoj ukus, ja bih licno uzeo bmw i da nije x-drive i da je sporiji.

rosonero

pre 10 godina

ono sto ovde nije receno a bitno je , audi ima 2.0 , cetiri cilindra , turbo , a bmw 3.0 , redni sestocilindras , tvin turbo , i pored toga audi bolje ubrzava , audi je poceo da pravi najbolje turbo motore koji u paketu sa quatro pogonom , kontrolom proklizavanja i dobrim menjacima daje najbolje performanse , a sve to prati i porast prodaje koja je u poslednjem kvartalu 2013 nadmasila bmw , audi 130 hiljada , bmw 128 hiljada , mercedes 116 hiljada , na mesecnom nivou.

sdz

pre 10 godina

Uvek je super procitati komentare na ovakve vesti :) fanbojevi se takmice, ciji auto je bio brzi onda rastu, ciji je bio sporiji onda znamo svi da je u pitanju teorija zavere, ljudski faktor, "jeste, ali je brzi na stazi"/"brzi je do 557km/h" i tako dalje.

Ipak na mene utisak ostavlja to da je audi drugom brzinom prelazi 90km/h i u trenutku prebacivanja u trecu prelazi 100km/h. Jedan je rekao da bi ga na 250km/h bmw prestigao, ali se lepo vidi da dok je audi na 199km/h, bmw je "tek" na 181 po sl proceni :) tako da sigurno ne bi stigao pre do 250. U najboljem slucaju u isto vreme jer zbog vece snage bi mogao jace da vuce pri toj brzini, ali moguce da je ova voznja do vozaca (mada sumnjam jer su zasebno vozili automobile, na istom putu i verovatno isti vozac).

Drugi utisak je zvuk, bmw definitivno opasnije zvuci.

mx

pre 10 godina

O pito draga,sta je ovo :D Voleo bi da osetim ovako jedan start...neverovatno! Kako ide onda m3 ili rs4,ne mogu ni da zamislim...a ja se hvalim kako mi je "i" crveno na mom dizel golfu hahahaha moram se poklopiti i sutjeti :D

zuki

pre 10 godina

Ovi "testovi" sluze za klinacka prepucavanja a klinci (uglavnom) nemaju para za ove skupe igracke. Hvala bogu. Niko normalan ne bazira odluku o kupovini kola na ubrzanju 0-100 km/h. To je vise okvirni pokazatelj performansi.

Žaki

pre 10 godina

Boli me uvo ko je brži odavde do onde! Ja u svom starom Passatu stignem na posao za 10-ak minuta. Sam mu odradim i krupnije zahvate, ne treba mi dijagnostičar ni dizaličar. A na otvorenom i pored godina pičim ozbiljno brzo! Viva la stari passat!

pfffff.....

pre 10 godina

Ne trebaju mi ni jedan ni drugi!!!

I da mogu da ih kupim gde da ih vozim???!!! Kako bi to frustracija bila: toliki novac, brzina ogranicena a tek puteviiiii.....

Vracam se ponovo u svoje blato.... Tako mi prija kad nista ne vidim....

123

pre 10 godina

U poslednjoj sezoni Top Geara, epizoda emirovana pre 5-6 nedelja, testiran, m135i, golf gti i jos jedan hecbek. Po kisnim uslovima na njihovom aerodromu, tokom drag trke, bmw je izgubio kontrolu pri blizu 200km\h. Trebalo je, cetiristo metara da se auto zaustavi, po merenju ekipe Top Geara, nadjite epizodu i videcete. Da je bio autoput, bila bi totalna steta. Sustina ne moze tako jak motor uz takvu karoseriju da bude bezbedan na zadnjoj vuci, a ni brz na drag trci. Zakoni fizike se oglasavaju, bez obzira na napredak tehnologije.

sdf

pre 10 godina

Oba imaju pogon na sva cetiri tocka.

Razlika je u tome sto Audi ima 'launch control', ovaj bmw nema jos uvek. Najavili su uvodjenje.

U suprotnom bmw sa tim motorom bi ga ostavio iza sebe. Pored motora i transmisija je novija odnosno naprednija.

misko

pre 10 godina

jeste s3 vrhunski auto ali BMW nije napravio 135i za 0-100 nego baš da pali gume po krivinama, 300+ps i zadnja vuča pa znamo šta s tom igračkom :)

Zeljko

pre 10 godina

Bmw M135i je brzi i od RS3!
evo dokaz
http://m.youtube.com/watch?v=2xwecTp91-o
Ko ne zeli da gleda ceo video, koji je jako zanimljv, neka pocne od 16:00. Uzivajte :)

Mačak

pre 10 godina

Nije mi jasno ko poredi auto sa zadnjom vučom i quattro.
BMW definitivno pruža veći užitak, ali Audi je sigurniji.
Suvišna je dalja diskusija.

garching

pre 10 godina

BMW je xdrive. Kao sto se vidi, nema proklizavanja ni kod BMW-a pri startu. Razlika je minimalna i verovatno nije u trakciji, vec u transmisiji - S tronic operise brze od ZF 8HP, tu je launch control, a i Audiju je potrebna jedna manje promena do 100km/h. BMW ga stize do 250km/h.

e2

pre 10 godina

BMW se prebacio iz prve u drugu na 6500rpm, a ostale brzine prebacuje na njegovih optimalnih 7000rpm. Tu je izgubio neki deo sekunde. Dok je Audi uvek
prebacivan na 6500 sto je za njega optimalno. Tako da postoji mala bojazan da ovaj test ima manu. Svejedno oba auta su ozbiljne trkalice...

zuki

pre 10 godina

Ovi "testovi" sluze za klinacka prepucavanja a klinci (uglavnom) nemaju para za ove skupe igracke. Hvala bogu. Niko normalan ne bazira odluku o kupovini kola na ubrzanju 0-100 km/h. To je vise okvirni pokazatelj performansi.

mx

pre 10 godina

O pito draga,sta je ovo :D Voleo bi da osetim ovako jedan start...neverovatno! Kako ide onda m3 ili rs4,ne mogu ni da zamislim...a ja se hvalim kako mi je "i" crveno na mom dizel golfu hahahaha moram se poklopiti i sutjeti :D

e2

pre 10 godina

BMW se prebacio iz prve u drugu na 6500rpm, a ostale brzine prebacuje na njegovih optimalnih 7000rpm. Tu je izgubio neki deo sekunde. Dok je Audi uvek
prebacivan na 6500 sto je za njega optimalno. Tako da postoji mala bojazan da ovaj test ima manu. Svejedno oba auta su ozbiljne trkalice...

pfffff.....

pre 10 godina

Ne trebaju mi ni jedan ni drugi!!!

I da mogu da ih kupim gde da ih vozim???!!! Kako bi to frustracija bila: toliki novac, brzina ogranicena a tek puteviiiii.....

Vracam se ponovo u svoje blato.... Tako mi prija kad nista ne vidim....

garching

pre 10 godina

BMW je xdrive. Kao sto se vidi, nema proklizavanja ni kod BMW-a pri startu. Razlika je minimalna i verovatno nije u trakciji, vec u transmisiji - S tronic operise brze od ZF 8HP, tu je launch control, a i Audiju je potrebna jedna manje promena do 100km/h. BMW ga stize do 250km/h.

123

pre 10 godina

U poslednjoj sezoni Top Geara, epizoda emirovana pre 5-6 nedelja, testiran, m135i, golf gti i jos jedan hecbek. Po kisnim uslovima na njihovom aerodromu, tokom drag trke, bmw je izgubio kontrolu pri blizu 200km\h. Trebalo je, cetiristo metara da se auto zaustavi, po merenju ekipe Top Geara, nadjite epizodu i videcete. Da je bio autoput, bila bi totalna steta. Sustina ne moze tako jak motor uz takvu karoseriju da bude bezbedan na zadnjoj vuci, a ni brz na drag trci. Zakoni fizike se oglasavaju, bez obzira na napredak tehnologije.

sdz

pre 10 godina

Uvek je super procitati komentare na ovakve vesti :) fanbojevi se takmice, ciji auto je bio brzi onda rastu, ciji je bio sporiji onda znamo svi da je u pitanju teorija zavere, ljudski faktor, "jeste, ali je brzi na stazi"/"brzi je do 557km/h" i tako dalje.

Ipak na mene utisak ostavlja to da je audi drugom brzinom prelazi 90km/h i u trenutku prebacivanja u trecu prelazi 100km/h. Jedan je rekao da bi ga na 250km/h bmw prestigao, ali se lepo vidi da dok je audi na 199km/h, bmw je "tek" na 181 po sl proceni :) tako da sigurno ne bi stigao pre do 250. U najboljem slucaju u isto vreme jer zbog vece snage bi mogao jace da vuce pri toj brzini, ali moguce da je ova voznja do vozaca (mada sumnjam jer su zasebno vozili automobile, na istom putu i verovatno isti vozac).

Drugi utisak je zvuk, bmw definitivno opasnije zvuci.

Sasha

pre 10 godina

@xitam
A da izadje taj Tesla sa 911 na crtu?

Porediti ga sa ova dva automobila je malo bezveze. Prvo, za cenu Tesle mozes kupiti oba ova automobila i da ti ostanu pare. Drugo, i ovaj BMW i Audi su na ovom snimku dosli do 100 za sekundu brze nego sto bi Tesla mogao (i to po fabrickim specifikacijama). Tako da zao mi je, uskocili ste sebi u usta. Upadica skroz van konteksta. A palite se svi samo jer Tesla ima ime Tesla. Da se zove Edison ili Bel bolelo bi sve uvo.

Vladica

pre 10 godina

Na startu Audi krece sa 4000 rpm, BMW od 1500....hmm... drugaciji stil voznje?
Plus ocigledno nit je istog dana na istom terenu snimano, jer je razlika i u spoljnoj temperaturi.... realan video bi bio na istoj stazi, po mogucstvu isti vozac da ih vozi. I bez launch controla, sigurno se ne krece od 1500rpm ako zelis ostar start.

Balkan

pre 10 godina

Mnogo je bitnije za koje vreme auto postigne od 100 km/h do 0 km/h, nego koliko treba od 0-100km/h. Ali postoje kompleksasi, i uvek ce postojati, posebno kod nas.

rosonero

pre 10 godina

ono sto ovde nije receno a bitno je , audi ima 2.0 , cetiri cilindra , turbo , a bmw 3.0 , redni sestocilindras , tvin turbo , i pored toga audi bolje ubrzava , audi je poceo da pravi najbolje turbo motore koji u paketu sa quatro pogonom , kontrolom proklizavanja i dobrim menjacima daje najbolje performanse , a sve to prati i porast prodaje koja je u poslednjem kvartalu 2013 nadmasila bmw , audi 130 hiljada , bmw 128 hiljada , mercedes 116 hiljada , na mesecnom nivou.

Nenad11

pre 10 godina

Sto se tice ovoga sto spominje top gear i gubljenje kontrole na stazi, ako pogledas celu emisiju, odmah posle toga Ricard pita Dzeremija u vezi guma koje su bile montirane za test, Dzeremi prizna da gume nisu bile za te uslove. Za vlazne puteve mora biti veca sara inace guma na toj brzini nema "aquapiling" i auto moze da se zanese od slabog bocnog vetra. Ko je vozio bar karting na suvoj stazi na kojoj je bila mala barica, zna koliko je bitno kakva je guma u takvim uslovima, ako prodjes tockom kroz baru, dok se ne osuse gume verovatno ces izleteti u krvini ako ne smanjis brzinu za 50%. Da zakljucim, sve je bilo zbog guma, taj bmw je savrsenstvo, kao i audi, mada svako ima svoj ukus, ja bih licno uzeo bmw i da nije x-drive i da je sporiji.

Žaki

pre 10 godina

Boli me uvo ko je brži odavde do onde! Ja u svom starom Passatu stignem na posao za 10-ak minuta. Sam mu odradim i krupnije zahvate, ne treba mi dijagnostičar ni dizaličar. A na otvorenom i pored godina pičim ozbiljno brzo! Viva la stari passat!

sdf

pre 10 godina

Oba imaju pogon na sva cetiri tocka.

Razlika je u tome sto Audi ima 'launch control', ovaj bmw nema jos uvek. Najavili su uvodjenje.

U suprotnom bmw sa tim motorom bi ga ostavio iza sebe. Pored motora i transmisija je novija odnosno naprednija.

Deady

pre 10 godina

Na BMW-u pise pozadi XDrive. Zar to nije pogon na sve tockove?
(alex, 29. mart 2014 16:35)
Pise XDrive,to jeste pogon na sva 4 tocka kod Bmw-a,ali ovaj Audi ima Launch Control (sto znaci da nema proklizavanja),dok Bmw to planira da ubaci na svojim modelima.

Zeljko

pre 10 godina

Bmw M135i je brzi i od RS3!
evo dokaz
http://m.youtube.com/watch?v=2xwecTp91-o
Ko ne zeli da gleda ceo video, koji je jako zanimljv, neka pocne od 16:00. Uzivajte :)

alban

pre 10 godina

Nema ni teoretske sanse da Audi sa 300 hk bude brzi od BMW sa 320 hk. Ovo je samo propaganda Audi firme. Cak i sa istim konjskim snagama BMW je uvek brzi.

bobo mk

pre 10 godina

Test mi je jako sumnjiv.Zaustavite video na 0.08 min.Temperatura vazduha bmw 14 stepeni audi 20 stepeni !?! (Dragan, 29. mart 2014 17:31) BMW ful natankan, dok kod Audia pola rezervar.

Juke

pre 10 godina

@haki jel moguce da ti poredis motore i kola? dve totalno razlicite stvari! kad si vec pomenuo... tog tvog bmw-a ( 1200r ) bi oba ova automobila drala na trkackoj stazi bez problema samo ako je dobar vozac. A i precesljaj malo youtube pa ces videti da ima brdo automobila kao sto su Switzer GT-R i sl. koji i tog tvog Hayabusu bez problema siju tako da bi bilo bolje da nas postedis glupih komentara

jeremy

pre 10 godina

Kakvo je to lupetanje u vezi temperature?Pitanje za ove što misle da je bmw oštećen i sa tim faktorom. Ako se zaista razumete u mehaniku trebali bi da znate da turbo motori imaju bolje performanse na nižim temperaturama.Bez obzira da li su stare ili novije generacije,dizel ili benzin, turbo motori uvek daju više na nižim temperaturama i svežijem vazduhu

the good

pre 10 godina

kod bmwa je spoljasnja temp 14 stepeni, a kod audija 20... znaci da automobili nisu testirani pri istim uslovima, a kamoli jedan pored drugog... a bmw stoji na 700 obrataja na pocetnoj slici dok audi stoji na 1500... ovde nesto smrdi kao kod malezijskog leta mh370...

Nemanja

pre 10 godina

Prvo, tako se ne moze meriti ubrzanje. To se radi ultra preciznim instrumentima. Brzinomeri vsriraju od proizvodjaca do proizvodjaca, i pokazuju vrednosti koje odstupaju i do 6-7% u odnosu na stvarnu brzinu vozila.
Drugo, pogon na 4 tocka koga imaju oba automobila, vam omogucava bolje ubrzanje iz mesta, ali launch control je tu kljucan, i dodaje bar par desetinki sekunde u ubrzavanju iz mesta.
Oba automobila su odlicni ali mi se cini da je BMW ipak malo bolji, jer je u krivinama i dalje ne nadmasan...

misko

pre 10 godina

jeste s3 vrhunski auto ali BMW nije napravio 135i za 0-100 nego baš da pali gume po krivinama, 300+ps i zadnja vuča pa znamo šta s tom igračkom :)

Sasha

pre 10 godina

Obrtaji pa obrtaji. Audi ima launch control, jeste ga videli nekad? Znate li kako radi LC? Pri startu se zakuca u neki optimalan broj obrtaja i posle odpusta na takav nacin da nema rasipanja. Manuelno to ide malo teze.

Juke

pre 10 godina

@123 zasto te cudi sto je auto sa zadnjom vucom ( testirali su model sa zadnjom, a ne xdrive ) po kisetini i barustinama na 200 km/h naisao na akva planing i izgubio kontrolu? Ako uopste znas sta je to

MrX

pre 10 godina

Ova serija BMWa je "abortus", kojim je BMW hteo da ima predstavnika u Golf klasi i uopšte ne oslikava BMW u smislu kralja autoputeva! Vozim BMW, samo kupe, 15 godina i imam osnova da ovo tvrdim! Ceo test je vrlo relativan i ne govori ništa konkretno!Lično, iako mi je BMW u krvi, kada bi me interesovao automobil te klase kupio bi pre Audi 3, jer mi je lepši od tog drugog, kojeg nazivaju BMW!

s

pre 10 godina

Test mi je jako sumnjiv.Zaustavite video na 0.08 min.Temperatura vazduha bmw 14 stepeni audi 20 stepeni !?! (Dragan, 29. mart 2014 17:31) BMW ful natankan, dok kod Audia pola rezervar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bobo mk, 29. mart 2014 23:27)

Hehe pogledaj malo bolje rezervoar kod audija pa ces da vidis da imaju isto goriva, samo neke izgovore trazite, a kao ne znas da audi ima samo 4 cilindra a bmw citav 6 rednih...ako cemo o pravednosti!

alesa

pre 10 godina

Da li je moguce da fanovi BMW posle ovog snimka I dalje imaju nekakve izgovore, temperatura, lc, vozac I tako to. ljudi Audi ima 1000cc manje I jednu turbinu manje I opet ga dere. Svaka cast za inzinjere Audija jesu ga napravili majstorski.

haki

pre 10 godina

ja bi ih odrao sa mojim motorom,bmw r1200rt poznatiji kao autobus medju motorima,pojeo bi ih za doručak a da ne pričam šta bi im učinila neka hayabusa ili r1,dvotockasi su zakon ako se već palite na brzinu i ubrzanje,samo ne preporučujem nikome da divlja sa autima a pogotovo ne sa motorima,ko ima uslova neka ide na stazu

Stexsa

pre 10 godina

Merenje "odokativno" je glupost. VAG grupa je uopsteno poznata po tome da "kradu" tj. imaju vecu toleranciju brzinomera. BMW je tu vise nego korektan. Pogledajte samo sliku BMW sa vise Konja Taho od 260km/h a Audi 300km/h... pale njihove vozace, verovatno izgleda kul. Evo istinitog Poredjenja: Ja vozim E90 330i sa 272ks zakljucanog na 250km/h, prijatelj vozi TT RS+ Tjuniranog kod ABT, na merenju 416ks, odkljucan. Par puta smo se vozikali nedeljom na maltene praznom Nemackom Autoputu A8.Moj Auto na Vmax pokazuje nekuh 262km/h Taho sto je u stvarnosti tacno 250km/h, dok Audi istom brzinom pokazuje njemu knap 280!!!! Jos Pitanja? :)

the good

pre 10 godina

zasto na naslovnoj slici obrtaji na bmwu stoje na 700obtr a na audiju 1500 obrtaja!? Audi je ranije startovao... ljudska ruka umesana..

Mačak

pre 10 godina

Nije mi jasno ko poredi auto sa zadnjom vučom i quattro.
BMW definitivno pruža veći užitak, ali Audi je sigurniji.
Suvišna je dalja diskusija.

4-eu

pre 10 godina

Sto se mene tice, svi nemacki automobili su susper. Nek' je Audi ovdje malcice pobjedio.
No ipak vozim BMW. Cak i kada bi se odlucio za ovu klasu, opet bih uzeo BMW.
Samo pavi COVECI voze BMW. :)))

Milan

pre 10 godina

Sta je sa ovim ljudima koji slepo brane bmw!??! zar ne moze nijedan auto da bude brzi od njega...

U svakom slucaju bez obzira na test audi S3 mi je oduvek imao nekako bolji imidz i vec izgradjen status...kao sto M3 (M4 je u svojoj klasi bez premca cak i ako drugi proizvodjaci imaju dobre modele u tom segmentu...ovo je naravno krajnje subjektivan pogled...

Nenad-EU

pre 10 godina

Od ovakvih glupih snimaka relevantniji su mi testovi renomiranih svetskih automobilskih casipisima. Tako sportauto kaze http://www.sportauto.de/vergleichstest/audi-s3-gegen-bmw-m135i-xdrive-kompakte-allradsportler-im-duell-7520235.html?show=2 a u "technishe daten" mozete da vidite da kompjuterski mereno, 135i ima i mnogo bolje ubrzanje do 100.

alban

pre 10 godina

ROSONERO
Ja licno vozim BMW 335 cab 306 hk a sada sam mu dodao jos 100 hk tako da sada ima oko 400 hk. Imao sam prilike sa Audim S3 sa 300 hk da se malo igramo na Autobanu dok moj auto je jos uvek imao 306 hk i mogu ti reci da je moj BMW bio brzi narocito u krivinama, tada sam se igrao s,njim. Sada moj auto ima 400hk, Porche panamera nema sanse. Pricam ti iz iskustva. Uzmi na primer M3, koji ima 420hk koji ima 30 hk manje od Audija S5 450 hk, videces da Audi gubi. Uzmi na primer BMW M6 ili BMW M5 F10 i uporediga sa bilo kojim Audijom na primer Audi R8 ili RS6, RS4 nemaju sanse ni teoretske.

Nikola

pre 10 godina

Iako vise volim BMW nego Audi, treba priznati da je Audi sa novim S3 razvalio. Odlicno izgleda, agresivni izduvnici, naspram "vw polo" look-a trenutne bmw serije 1, i lepsi iznutra. Pogon na 4 tocka, i (iako sporiji)efikasniji motor. U oba sam imao prilike da sedim, jedan kolega vozi 2014 S3 a drugi 2013 m135i xd, oba automatici. Utisak je apsolutno na strani S3. Mozda m135 ide brze oko staze, ali sve osim toga je na strani S3.

rosonero

pre 10 godina

alban @

da , to je bila istina sa atmosverskim motorima , bmw je i sa manje konja dobijao audi i mercedes ali od kada je krenula turbo era audi je dominantan . To se vidi na ovom testu , testu audija a6, 3.0 twin turbo sa bmw 530 tvin turbo , mercedes e clas 3.0 twin turbo, i u svim okrsajima audija rs 7 , 4.0 twin turbo sa bmw i mercedesom , gde nisu mogli vodu da mu donesu , pa cak i panamerom ,a inace porse kralj turbo motora , ukucaj pa proveri

haki

pre 10 godina

ja bi ih odrao sa mojim motorom,bmw r1200rt poznatiji kao autobus medju motorima,pojeo bi ih za doručak a da ne pričam šta bi im učinila neka hayabusa ili r1,dvotockasi su zakon ako se već palite na brzinu i ubrzanje,samo ne preporučujem nikome da divlja sa autima a pogotovo ne sa motorima,ko ima uslova neka ide na stazu

Žaki

pre 10 godina

Boli me uvo ko je brži odavde do onde! Ja u svom starom Passatu stignem na posao za 10-ak minuta. Sam mu odradim i krupnije zahvate, ne treba mi dijagnostičar ni dizaličar. A na otvorenom i pored godina pičim ozbiljno brzo! Viva la stari passat!

alban

pre 10 godina

Nema ni teoretske sanse da Audi sa 300 hk bude brzi od BMW sa 320 hk. Ovo je samo propaganda Audi firme. Cak i sa istim konjskim snagama BMW je uvek brzi.

Mačak

pre 10 godina

Nije mi jasno ko poredi auto sa zadnjom vučom i quattro.
BMW definitivno pruža veći užitak, ali Audi je sigurniji.
Suvišna je dalja diskusija.

misko

pre 10 godina

jeste s3 vrhunski auto ali BMW nije napravio 135i za 0-100 nego baš da pali gume po krivinama, 300+ps i zadnja vuča pa znamo šta s tom igračkom :)

rosonero

pre 10 godina

ono sto ovde nije receno a bitno je , audi ima 2.0 , cetiri cilindra , turbo , a bmw 3.0 , redni sestocilindras , tvin turbo , i pored toga audi bolje ubrzava , audi je poceo da pravi najbolje turbo motore koji u paketu sa quatro pogonom , kontrolom proklizavanja i dobrim menjacima daje najbolje performanse , a sve to prati i porast prodaje koja je u poslednjem kvartalu 2013 nadmasila bmw , audi 130 hiljada , bmw 128 hiljada , mercedes 116 hiljada , na mesecnom nivou.

MrX

pre 10 godina

Ova serija BMWa je "abortus", kojim je BMW hteo da ima predstavnika u Golf klasi i uopšte ne oslikava BMW u smislu kralja autoputeva! Vozim BMW, samo kupe, 15 godina i imam osnova da ovo tvrdim! Ceo test je vrlo relativan i ne govori ništa konkretno!Lično, iako mi je BMW u krvi, kada bi me interesovao automobil te klase kupio bi pre Audi 3, jer mi je lepši od tog drugog, kojeg nazivaju BMW!

4-eu

pre 10 godina

Sto se mene tice, svi nemacki automobili su susper. Nek' je Audi ovdje malcice pobjedio.
No ipak vozim BMW. Cak i kada bi se odlucio za ovu klasu, opet bih uzeo BMW.
Samo pavi COVECI voze BMW. :)))

alban

pre 10 godina

ROSONERO
Ja licno vozim BMW 335 cab 306 hk a sada sam mu dodao jos 100 hk tako da sada ima oko 400 hk. Imao sam prilike sa Audim S3 sa 300 hk da se malo igramo na Autobanu dok moj auto je jos uvek imao 306 hk i mogu ti reci da je moj BMW bio brzi narocito u krivinama, tada sam se igrao s,njim. Sada moj auto ima 400hk, Porche panamera nema sanse. Pricam ti iz iskustva. Uzmi na primer M3, koji ima 420hk koji ima 30 hk manje od Audija S5 450 hk, videces da Audi gubi. Uzmi na primer BMW M6 ili BMW M5 F10 i uporediga sa bilo kojim Audijom na primer Audi R8 ili RS6, RS4 nemaju sanse ni teoretske.

123

pre 10 godina

U poslednjoj sezoni Top Geara, epizoda emirovana pre 5-6 nedelja, testiran, m135i, golf gti i jos jedan hecbek. Po kisnim uslovima na njihovom aerodromu, tokom drag trke, bmw je izgubio kontrolu pri blizu 200km\h. Trebalo je, cetiristo metara da se auto zaustavi, po merenju ekipe Top Geara, nadjite epizodu i videcete. Da je bio autoput, bila bi totalna steta. Sustina ne moze tako jak motor uz takvu karoseriju da bude bezbedan na zadnjoj vuci, a ni brz na drag trci. Zakoni fizike se oglasavaju, bez obzira na napredak tehnologije.

Zeljko

pre 10 godina

Bmw M135i je brzi i od RS3!
evo dokaz
http://m.youtube.com/watch?v=2xwecTp91-o
Ko ne zeli da gleda ceo video, koji je jako zanimljv, neka pocne od 16:00. Uzivajte :)

sdf

pre 10 godina

Oba imaju pogon na sva cetiri tocka.

Razlika je u tome sto Audi ima 'launch control', ovaj bmw nema jos uvek. Najavili su uvodjenje.

U suprotnom bmw sa tim motorom bi ga ostavio iza sebe. Pored motora i transmisija je novija odnosno naprednija.

garching

pre 10 godina

BMW je xdrive. Kao sto se vidi, nema proklizavanja ni kod BMW-a pri startu. Razlika je minimalna i verovatno nije u trakciji, vec u transmisiji - S tronic operise brze od ZF 8HP, tu je launch control, a i Audiju je potrebna jedna manje promena do 100km/h. BMW ga stize do 250km/h.

rosonero

pre 10 godina

alban @

da , to je bila istina sa atmosverskim motorima , bmw je i sa manje konja dobijao audi i mercedes ali od kada je krenula turbo era audi je dominantan . To se vidi na ovom testu , testu audija a6, 3.0 twin turbo sa bmw 530 tvin turbo , mercedes e clas 3.0 twin turbo, i u svim okrsajima audija rs 7 , 4.0 twin turbo sa bmw i mercedesom , gde nisu mogli vodu da mu donesu , pa cak i panamerom ,a inace porse kralj turbo motora , ukucaj pa proveri

alesa

pre 10 godina

Da li je moguce da fanovi BMW posle ovog snimka I dalje imaju nekakve izgovore, temperatura, lc, vozac I tako to. ljudi Audi ima 1000cc manje I jednu turbinu manje I opet ga dere. Svaka cast za inzinjere Audija jesu ga napravili majstorski.

Nemanja

pre 10 godina

Prvo, tako se ne moze meriti ubrzanje. To se radi ultra preciznim instrumentima. Brzinomeri vsriraju od proizvodjaca do proizvodjaca, i pokazuju vrednosti koje odstupaju i do 6-7% u odnosu na stvarnu brzinu vozila.
Drugo, pogon na 4 tocka koga imaju oba automobila, vam omogucava bolje ubrzanje iz mesta, ali launch control je tu kljucan, i dodaje bar par desetinki sekunde u ubrzavanju iz mesta.
Oba automobila su odlicni ali mi se cini da je BMW ipak malo bolji, jer je u krivinama i dalje ne nadmasan...

the good

pre 10 godina

zasto na naslovnoj slici obrtaji na bmwu stoje na 700obtr a na audiju 1500 obrtaja!? Audi je ranije startovao... ljudska ruka umesana..

s

pre 10 godina

Test mi je jako sumnjiv.Zaustavite video na 0.08 min.Temperatura vazduha bmw 14 stepeni audi 20 stepeni !?! (Dragan, 29. mart 2014 17:31) BMW ful natankan, dok kod Audia pola rezervar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bobo mk, 29. mart 2014 23:27)

Hehe pogledaj malo bolje rezervoar kod audija pa ces da vidis da imaju isto goriva, samo neke izgovore trazite, a kao ne znas da audi ima samo 4 cilindra a bmw citav 6 rednih...ako cemo o pravednosti!

e2

pre 10 godina

BMW se prebacio iz prve u drugu na 6500rpm, a ostale brzine prebacuje na njegovih optimalnih 7000rpm. Tu je izgubio neki deo sekunde. Dok je Audi uvek
prebacivan na 6500 sto je za njega optimalno. Tako da postoji mala bojazan da ovaj test ima manu. Svejedno oba auta su ozbiljne trkalice...

pfffff.....

pre 10 godina

Ne trebaju mi ni jedan ni drugi!!!

I da mogu da ih kupim gde da ih vozim???!!! Kako bi to frustracija bila: toliki novac, brzina ogranicena a tek puteviiiii.....

Vracam se ponovo u svoje blato.... Tako mi prija kad nista ne vidim....

the good

pre 10 godina

kod bmwa je spoljasnja temp 14 stepeni, a kod audija 20... znaci da automobili nisu testirani pri istim uslovima, a kamoli jedan pored drugog... a bmw stoji na 700 obrataja na pocetnoj slici dok audi stoji na 1500... ovde nesto smrdi kao kod malezijskog leta mh370...

Stexsa

pre 10 godina

Merenje "odokativno" je glupost. VAG grupa je uopsteno poznata po tome da "kradu" tj. imaju vecu toleranciju brzinomera. BMW je tu vise nego korektan. Pogledajte samo sliku BMW sa vise Konja Taho od 260km/h a Audi 300km/h... pale njihove vozace, verovatno izgleda kul. Evo istinitog Poredjenja: Ja vozim E90 330i sa 272ks zakljucanog na 250km/h, prijatelj vozi TT RS+ Tjuniranog kod ABT, na merenju 416ks, odkljucan. Par puta smo se vozikali nedeljom na maltene praznom Nemackom Autoputu A8.Moj Auto na Vmax pokazuje nekuh 262km/h Taho sto je u stvarnosti tacno 250km/h, dok Audi istom brzinom pokazuje njemu knap 280!!!! Jos Pitanja? :)

bobo mk

pre 10 godina

Test mi je jako sumnjiv.Zaustavite video na 0.08 min.Temperatura vazduha bmw 14 stepeni audi 20 stepeni !?! (Dragan, 29. mart 2014 17:31) BMW ful natankan, dok kod Audia pola rezervar.

sdz

pre 10 godina

Uvek je super procitati komentare na ovakve vesti :) fanbojevi se takmice, ciji auto je bio brzi onda rastu, ciji je bio sporiji onda znamo svi da je u pitanju teorija zavere, ljudski faktor, "jeste, ali je brzi na stazi"/"brzi je do 557km/h" i tako dalje.

Ipak na mene utisak ostavlja to da je audi drugom brzinom prelazi 90km/h i u trenutku prebacivanja u trecu prelazi 100km/h. Jedan je rekao da bi ga na 250km/h bmw prestigao, ali se lepo vidi da dok je audi na 199km/h, bmw je "tek" na 181 po sl proceni :) tako da sigurno ne bi stigao pre do 250. U najboljem slucaju u isto vreme jer zbog vece snage bi mogao jace da vuce pri toj brzini, ali moguce da je ova voznja do vozaca (mada sumnjam jer su zasebno vozili automobile, na istom putu i verovatno isti vozac).

Drugi utisak je zvuk, bmw definitivno opasnije zvuci.

Sasha

pre 10 godina

@xitam
A da izadje taj Tesla sa 911 na crtu?

Porediti ga sa ova dva automobila je malo bezveze. Prvo, za cenu Tesle mozes kupiti oba ova automobila i da ti ostanu pare. Drugo, i ovaj BMW i Audi su na ovom snimku dosli do 100 za sekundu brze nego sto bi Tesla mogao (i to po fabrickim specifikacijama). Tako da zao mi je, uskocili ste sebi u usta. Upadica skroz van konteksta. A palite se svi samo jer Tesla ima ime Tesla. Da se zove Edison ili Bel bolelo bi sve uvo.

Juke

pre 10 godina

@123 zasto te cudi sto je auto sa zadnjom vucom ( testirali su model sa zadnjom, a ne xdrive ) po kisetini i barustinama na 200 km/h naisao na akva planing i izgubio kontrolu? Ako uopste znas sta je to

zuki

pre 10 godina

Ovi "testovi" sluze za klinacka prepucavanja a klinci (uglavnom) nemaju para za ove skupe igracke. Hvala bogu. Niko normalan ne bazira odluku o kupovini kola na ubrzanju 0-100 km/h. To je vise okvirni pokazatelj performansi.

Nenad11

pre 10 godina

Sto se tice ovoga sto spominje top gear i gubljenje kontrole na stazi, ako pogledas celu emisiju, odmah posle toga Ricard pita Dzeremija u vezi guma koje su bile montirane za test, Dzeremi prizna da gume nisu bile za te uslove. Za vlazne puteve mora biti veca sara inace guma na toj brzini nema "aquapiling" i auto moze da se zanese od slabog bocnog vetra. Ko je vozio bar karting na suvoj stazi na kojoj je bila mala barica, zna koliko je bitno kakva je guma u takvim uslovima, ako prodjes tockom kroz baru, dok se ne osuse gume verovatno ces izleteti u krvini ako ne smanjis brzinu za 50%. Da zakljucim, sve je bilo zbog guma, taj bmw je savrsenstvo, kao i audi, mada svako ima svoj ukus, ja bih licno uzeo bmw i da nije x-drive i da je sporiji.

Nikola

pre 10 godina

Iako vise volim BMW nego Audi, treba priznati da je Audi sa novim S3 razvalio. Odlicno izgleda, agresivni izduvnici, naspram "vw polo" look-a trenutne bmw serije 1, i lepsi iznutra. Pogon na 4 tocka, i (iako sporiji)efikasniji motor. U oba sam imao prilike da sedim, jedan kolega vozi 2014 S3 a drugi 2013 m135i xd, oba automatici. Utisak je apsolutno na strani S3. Mozda m135 ide brze oko staze, ali sve osim toga je na strani S3.

Milan

pre 10 godina

Sta je sa ovim ljudima koji slepo brane bmw!??! zar ne moze nijedan auto da bude brzi od njega...

U svakom slucaju bez obzira na test audi S3 mi je oduvek imao nekako bolji imidz i vec izgradjen status...kao sto M3 (M4 je u svojoj klasi bez premca cak i ako drugi proizvodjaci imaju dobre modele u tom segmentu...ovo je naravno krajnje subjektivan pogled...

mx

pre 10 godina

O pito draga,sta je ovo :D Voleo bi da osetim ovako jedan start...neverovatno! Kako ide onda m3 ili rs4,ne mogu ni da zamislim...a ja se hvalim kako mi je "i" crveno na mom dizel golfu hahahaha moram se poklopiti i sutjeti :D

Vladica

pre 10 godina

Na startu Audi krece sa 4000 rpm, BMW od 1500....hmm... drugaciji stil voznje?
Plus ocigledno nit je istog dana na istom terenu snimano, jer je razlika i u spoljnoj temperaturi.... realan video bi bio na istoj stazi, po mogucstvu isti vozac da ih vozi. I bez launch controla, sigurno se ne krece od 1500rpm ako zelis ostar start.

Balkan

pre 10 godina

Mnogo je bitnije za koje vreme auto postigne od 100 km/h do 0 km/h, nego koliko treba od 0-100km/h. Ali postoje kompleksasi, i uvek ce postojati, posebno kod nas.

jeremy

pre 10 godina

Kakvo je to lupetanje u vezi temperature?Pitanje za ove što misle da je bmw oštećen i sa tim faktorom. Ako se zaista razumete u mehaniku trebali bi da znate da turbo motori imaju bolje performanse na nižim temperaturama.Bez obzira da li su stare ili novije generacije,dizel ili benzin, turbo motori uvek daju više na nižim temperaturama i svežijem vazduhu

Juke

pre 10 godina

@haki jel moguce da ti poredis motore i kola? dve totalno razlicite stvari! kad si vec pomenuo... tog tvog bmw-a ( 1200r ) bi oba ova automobila drala na trkackoj stazi bez problema samo ako je dobar vozac. A i precesljaj malo youtube pa ces videti da ima brdo automobila kao sto su Switzer GT-R i sl. koji i tog tvog Hayabusu bez problema siju tako da bi bilo bolje da nas postedis glupih komentara

Nenad-EU

pre 10 godina

Od ovakvih glupih snimaka relevantniji su mi testovi renomiranih svetskih automobilskih casipisima. Tako sportauto kaze http://www.sportauto.de/vergleichstest/audi-s3-gegen-bmw-m135i-xdrive-kompakte-allradsportler-im-duell-7520235.html?show=2 a u "technishe daten" mozete da vidite da kompjuterski mereno, 135i ima i mnogo bolje ubrzanje do 100.

Deady

pre 10 godina

Na BMW-u pise pozadi XDrive. Zar to nije pogon na sve tockove?
(alex, 29. mart 2014 16:35)
Pise XDrive,to jeste pogon na sva 4 tocka kod Bmw-a,ali ovaj Audi ima Launch Control (sto znaci da nema proklizavanja),dok Bmw to planira da ubaci na svojim modelima.

Sasha

pre 10 godina

Obrtaji pa obrtaji. Audi ima launch control, jeste ga videli nekad? Znate li kako radi LC? Pri startu se zakuca u neki optimalan broj obrtaja i posle odpusta na takav nacin da nema rasipanja. Manuelno to ide malo teze.