Petak, 28.03.2014.

21:23

Nemci u strahu: Zavisimo od Rusije

Nemačka nije zainteresovana za eskalaciju sukoba sa Rusijom.Radi se na smirivanju situacije jer više od 6.000 nemačkih firmi i 300.000 poslova zavisi od Rusije.

Izvor: Novosti

Nemci u strahu: Zavisimo od Rusije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Branko

pre 10 godina

Da vidimo kakvo je stanje u državama u kojima je Amerika "uterala" svoju demokratiju. Da krenemo od Jugoslavije, Iraka, Egipta, Libije, Sirije i sada Ukrajine, kako je bilo pre a kako je sada. Da li se u svim tim državama bolje živi nakon američke intervencije (razne revolucije i proleća) nego li što je bilo pre "demokratizacije i oslobođenja"?

o

pre 10 godina

Dakle, mogu da uvedu sankcije svakome ako od toga imaju korist (bez obzira da li je to pravedno), i boriće se za "pravdu" samo ako se to njima isplati? Ako se dokaže da Rusija krši međunarodno pravo i ljudska prava onda treba da brane svoje stavove i sistem vrednosti bez obzira na cenu. Banana države kao što je Crna Gora, Albanija, Hrvatska, Srbija EU i Amerika pritiska da uvedu sankcije Rusiji na njihovu štetu ali zato to lično nikada neće uraditi jer se njima ne isplati - to je licemerno. Ovo je i definitivno sunovrat međunarodnog prava i uvod u haos gde zakon jačeg, materijalni interesi pojedinaca i kompanija odlučuju o sudbinama ljudi. To se desilo još onog dana kada su podržavali naciste koji su protestvovali u Kijevu samo da bi postavili nogu Rusiji. Ili međunarodni zakoni važe za sve - ili za nikoga. Ili podržavaš nacizam- ili si protiv nacizma, ne možeš da ih podržavaš ako ti rade prljav posao i da ih napadaš ako ti smetaju.

Milan

pre 10 godina

"Dragi nasi ruski milijarderi oligarsi,

kao zahvalnicu za vase poverenje i izvrsnu saradnju, primite ovaj mali poklon. U smislu nastavka nase saradnje mozete da racunate i na ostatak bivsih SSSR teritorija, a Poljsku i Cesku kao po dobrom starom obicaju mozemo i da podelimo."

The politics is dead, long live the business.

mladen

pre 10 godina

Nakad smo kad su Srbiji tek uvođene sankcije govorili da će se razviti domaća proizvodnja, da možemo sami sve.
Nakon svega što je bilo, nakon što smo videli i kako se svetska ekonomska kriza itekako prelije i na Srbiju možemo samo biti u strahu od bilo kakvih sankcija među velikima, koštale bi skupo i Rusiju i one koji bi ih uvodili. To može samo stvoriti nove ekonomske krize, a mi ćemo to onda svakako dobro osetiti.

uja

pre 10 godina

prije bih rekao da smo mi u strahu od Rusije, niko nesme da bilo sta kaze protiv rusa, Njemci nemaju strah od nikog a to su dokazali kroz istoriju, a vjerujte spremni su oni opet pola sveta da porobe...

slavko

pre 10 godina

duci0167 , pa neka mi vrate poginule iz '99. i ja ću otvorenog srca dočekati restrikcije. verovatno ni tebi ni tvojima nije falila dlaka sa glave te iste godine!

otkrivam neargumentovane pretpostavke rusofila

pre 10 godina

Amerika je mozda hiljadama kilometara daleko, ali sve sto treba da urade je da podsete Nemacku na Berlinski zid i Istocnu Nemacku! Izgleda da Srbi nisu jedini zaboravan narod!

Stevan

pre 10 godina

A Englezi ćute...MUDRO... najveća sreća za Evropu, bi bila da se Rusija i Nemačka okrenu jedna drugoj i naprave osovinu buduće ovog dela sveta...ali vera ne da tako nešto.

stara dobra srpska poslovica

pre 10 godina

GDP:


1 United States 16,244,600
2 China 8,358,400
3 Japan 5,960,180
4 Germany 3,425,956
5 France 2,611,221
6 UK 2,417,600
7 Brazil 2,254,109
8 Russia 2,029,812
9 Italy 2,013,392

Nije tesko istraziti neke stvari. Rusija tek 8. Koga nema bez njega se moze!

JA, PA JA

pre 10 godina

Anglofili i ostali Rusomrzitelji,budite bar 2% realni i samo za trenutak obuzdajte svoju ljubav prema SAD i malo razmislite.Imperijalistička osvajačka politika SAD je već nanela mnoga zla u svetu i izazivanje mnogih kriza i ratova,od kojih samo oni imaju koristi.Njihova strategija je i da pokore prebogatu Rusiju pa joj se polako primiču a i najnoviju krizu u Ukrajini su stvorili kako bi se približili granicama Rusije.To je toliko očigledno i providno da je prosto smešno što proturaju nekakva ljudska prava i sl. ali ovoga puta su se malo preračunali jer su udarili na mnogo jačeg,tačnije rečeno najjačeg igrača,moćnu Rusiju.Ne daj Bože da tu počne nešto ozbiljno da se kuva jer će to osetiti ceo svet,pa i mi kao i vi koji toliko volite Ameriku i njihov stil života i ponašanja.Dakle za ovu krizu je kriv zapad koji je podmetnuo Ukrajinu radi ostvarenja svojih imperijalističkih ciljeva.Za svaku osudu bi bila ničim izazvana okupacija i aneksija Krima od strane Rusije.Ovo je ispravna reakcija Rusije jer im je neprijatelj došao na samu granicu.Ako Evropa na čelu sa Nemačkom ne pruži otpor Americi sve će nas povući u ambis.Moderatori sda ste vi na potezu.

korektor

pre 10 godina

Nema kraja ovakvim tekstovima o strahu i šteti od sankcija Rusiji.Ma da, sve Nemcima puca kaiš za Rusiju, uh propadoše bez Rusije. Ta "nesloga" je postojala i kada su nama uvodili sankcije pa mi provedosmo u izolaciji dooobrih 10 godina...Isto tako je išla priča kako EU puca po šavovima zbog nas, raspada se EU, posvađali se, gotovo, propas'...tako i za vreme bombardovanja: ma trajaće to 2 dana, tvrd smo mi orah, izdrži Srbijo...Spremni su oni da plate neku cenu i zbog tih gubitaka ali se sigurno neće raspasti zbog Rusije kako se to mnogi jadnici ovde nadaju, valjda im je tako lakše. Ovakvi tekstovi samo služe podgrevanju iluzija onih koji očekuju neku propas' Zapada...uzdizanje majčice....

grobar

pre 10 godina

Cemu vodi ovo glupavo forsiranje po medijima da ce celi svet stati bez Rusije? Da,nije sve jedno Nemcima ali razmislili su oni i te kako pre nego su povukli poteze. Svaki dan,ali SVAKI dan po par tekstova Putin misterija,Nemci u strahu,Merkelova cupa kosu ... tumace se izjave izvadjene iz konteksta a onda u komentarima guzva podrske Rusiji i po definiciji rusofilija. Nisu EU,NATO,USA toliko zli kao sto se vama agresivnom medijskom torturom upumpava u mozak.

Bez tih istih mi bi odavno ziveli u restrikcijama struje,za pocetak.
(Duci0167, 29. mart 2014 00:19)
znaci EU i amerika u saradnji sa natom nam proizvode struju ??? a djerdap i ostali proizvodni pogoni nisu u funkciji ???? ili ipak izvoze struju u evropsku uniju ????

XXX

pre 10 godina

Zasto se mi pravimo mnogo pametni. Koliko je Nemacka zavisna od Rusije, skoro isto toliko je zavisna I od Amerike. Kazete 6000 firmi radi u Rusiji I neznam koliki je izvoz automobilske industrije u Rusiju? Da li se zapitate koliko je isto to prema Americi sto se tice firmi I izvoza automobila??? Nemacka je izmedju dve vatre, I trebace im mnogo umesnosti da ne izgore sa jedne ili druge strane. :( Nece trebati ni toliko gasa za industriju ako im Ameri zavrnu ventile izvoza:( Sve je I vise nego komplikovano da bi mi ovde bistrili u stilu: " Ma tako treba, mogu oni ovo ili ono." :(

Александар Џунић

pre 10 godina

Научиће Руси Немце ћирилицу, па ће им и Кнез Михајлова завидети!

Branko

pre 10 godina

"Nemci u strahu: Zavisimo od Rusije"
A Srbija tu treba da se meša kao zaprška, jel da. Tako je bilo i 27. marta 1941. godine, "Bolje rat nego pakt" i "Bolje grob nego rob" zbog Engleza, pa smo prošli sa milion i petstotina hiljada žrtava. Neka hvala. EU ako nas hoće ovakve kakvi jesmo OK! ako ne, ništa onda od našeg posla.

DuleK

pre 10 godina

Bilo bi dobro onda da Rusi malo njima lupe "sankcije", odnosno premeste svoje poslovanje u druge zemlje pa da se malo i ostatak Evrope razvija, a ne samo Nemacka.
Sad je otkrivena tajna kako to da Nemce ne pokadja ni svetska ekonomska kriza, ni ona evropska kriza koja je pogodila Grcku, Irsku, Portugal,itd. Bogate se od Rusa.

daniel

pre 10 godina

kao prvo rusija je jedna velika benzinska pumpa a ne drzava!da le je neko video reprtaze o ruskim firmama pa to je gore nego sto smo mi imali u SFRJ!isto u rusiji pricaju da ce njihova ekonomika rasti ako budu sankcije oce al malo prekosutra!drugo rusija i rusi u rusiji rade i dobijaju poreze od inostranih firmi fabrika! gde su ruske fabrike nema ih ! izvinite lazem ima u toljatiju gde proizvode lade!uzmimo samo kalusku oblasty gde su locirane inostrane firme volvo pezo pivo miler ktg samsung i mnoge druge!sta ce tada rus da radi ako one zaustave proizvodnju?! opet ce ici po evropi za jednu crvenu da rade!smesno bre stvarno!rusija nije drzava njihov narod zivi na ivici bede! bolnice su tamo ne do bog nikome da udje u njih! korupcija na svakom koraku!u prodavnicama puno inostranih tovara nema nista rusko! opet lazem ima grecka i vobla!

#Podrška Putinu i pravopisu

pre 10 godina

@ИБАРСКИ ВУК (краљево)
Izgleda da ti nisi slušao na časovima srpskog, kada se govorilo o pravopisu.

dva svetska rata, ej.

pre 10 godina

Reči Angele Merkel, propraćene uverenjem da Zapad još nije dostigao tačku spremnosti da uvede ekonomske sankcije Rusiji, odražavaju stav ne samo nemačkog kancelara, već i nemačke poslovne zajednice i većine Nemaca, koji se protive uvođenju embarga Moskvi.

Znaci nije da nece ili ne moze, ali trenutno ne moze. Koja budala moze da veruje nemcu, dva puta su se pokazali ko su, nikad oni nece biti rusima prijatelji, nikad. Zbog straha su mirni inace bi zbrisali Rusiju.
Nemci su podmukli i nadmeni pacovi, samo sto cvikaju od Rusa. U pocetku je i angela skakala sa tim sankcijama, ali im je izgleda trebalo vremena dok su prebrojali sve firme koje rade u Rusiji pa su sad dobri.

borkes

pre 10 godina

Ja stvarno ne kontam ko je ovde u pravu, ko greši, ko kome kopa jamu, ko u nju upada ali od svih aktera nekako su mi Rusi najdraži :-))
Idemo dalje.

Ddule

pre 10 godina

A Srbende se raduju Moskvi, ali ni sami ne znaju zasto i cega!
Njima je vazno Putince, a kad nece vise biti leba, opet Jevropa kriva!

Duci0167

pre 10 godina

Cemu vodi ovo glupavo forsiranje po medijima da ce celi svet stati bez Rusije? Da,nije sve jedno Nemcima ali razmislili su oni i te kako pre nego su povukli poteze. Svaki dan,ali SVAKI dan po par tekstova Putin misterija,Nemci u strahu,Merkelova cupa kosu ... tumace se izjave izvadjene iz konteksta a onda u komentarima guzva podrske Rusiji i po definiciji rusofilija. Nisu EU,NATO,USA toliko zli kao sto se vama agresivnom medijskom torturom upumpava u mozak.

Bez tih istih mi bi odavno ziveli u restrikcijama struje,za pocetak.

mlekadzija

pre 10 godina

I ja bih bio duboko zabrinut da sam mestu Nemaca. Rusi tako blizu a SAD nekoliko hiljada kilometara daleko...sa pametnim savetima sta raditi protiv Rusa...

otrgnite se

pre 10 godina

Dragi naši neprijatelji iz bivših ratova vreme je da i kod vas jednom nadvlada engleska parola Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob. Tako velika sila, a večiti rob Amerike, po svemu sudeći i tada, kad se mislilo da ste sila. Svi nacisti ispadoše američki naučnici.

svi (ni)su isti

pre 10 godina

Eto, danima se vec javljaju rusofobi sa podsmesljivim komentarima o slabostima Rusije i gde su sad kad Nemacka sama priznaje da tesko moze da nadje pristojnu alterantivu ruskom gasu i ostalim stvarima?

Stvarno je odvratno citati tekstove koji se u suprotnosti sa obicnom zdravom logikom a baziraju se na nekim iracionalnim emocijama umesto na cinjenicama.

Lid mica

pre 10 godina

B92 cijenim Vas kao mediji , a mislim da je ovo glupost , osobni mislim da su Nijemci no1 u svijetu po svemu mogu oni bez Rusa pod 1 a pod 2 nebi im sankcije uveli da imaju strah od njih i pogotovo ako Putin nastavi ovako jos veće ce sankcije ic mislim da su Rusi sebe precjenili kao svijetska sila ..... Bojim se da ce samo najebat zbog ovog svega a Turska kad se umiješa mislim da ce im zabraniti prolaz brodova i svasta nesto znaci dolazi glad tamo ...... Volio bi da nije tako al sve mi mirise na to da ce Rusi narod najviše ispaštati zbog gluposti voda naravno ko i Srbija za vrijeme i poslije Milosevica žalosno al istinito .... Daj boze da na ovom Svijetu vise zavlada mir i da se ljudi poštuju koje god vjere bili nacije, svi smo mi samo stanovnici ove zemlje i nista drugo , ali najvise je životinja u ovome svijetu oprostite zivotninje na uvredi hvala ;)

Bob Rock

pre 10 godina

Tako su i Hitleru pricali 30ih godina proslog veka.. Evo ti Austrija, i onako su tamo Nemci... Evo ti i pola Cehoslovacke, al' drugu polovinu nemoj da diras...

A Putinov ucitelj se sa Hitlerom jos ranije dogovorio o podeli Poljske i da ovom nije Sibir upao u oci, danas bi pola sveta pricalo nemacki, a druga polovina ruski...

ply

pre 10 godina

da su nemci i rusi pametni da formiraju evropsku osovinu, i time istinski ujedine evropu, ko sto se nekada radilo u 19 veku. amerikance treba izbaciti iz evrope a americki projekat evropsku uniju, demontirati, jer je u pitanju slaba, servilna i jalova tvorevina koja je evropi dugorocno nanosi najvecu stetu i drzi je pod kontrolom

Pera

pre 10 godina

Još kad za 6 meseci stegne minus a Rusi zavrnuli slavinu, ima da se smrznu kao kod Staljingrada. Amere boli uvo, preko bare su i sa Rusijom nemaju toliko ekonomskih tema kao EU, a pošto EU vodi Nemačka zna se šta je činiti.

NN

pre 10 godina

Ukrajina je vec jednom bila izigrana od zapada najvise zahvaljujuci Nemackoj posle narandzaste revolucije 2004 godine, jer je i tada Nemacka zbog dobrih privrednih odnosa sa Rusijom i severnog toka, najvise kocila priblizavanje Ukrajine ka NATO paktu i EU.Tada je na celu SAD bio Bus koji se nije bas dobro kotirao u Evropi u to vreme, pa je SAD imala mnogo slabiji uticaj i u NATO paktu i EU.

Analiticar

pre 10 godina

Ja napisa još davno ovde da ovo nije bitka za Krim ili Ukrajnu, već za Nemačku i centralnu Evropu. USA i njen satelit GB znaju vrlo dobro o čemu se tu radi a vala i Nemci. Sve je počelo još davne 1999. sa Kosovom. Nemci nisu srpski prijatelji, ali su strasno realni. Zbog te obmane oko Kosova od strane USA i GB nisu zeleli da udju u rat sa Irakom i odnosi sa tz. Velikim bratom su zahladneli. ( pogedajte na youtube izjavu nemackog generala na prvoj drzavnoj tel. ARD koji je bio na kosovu kao posmatrac pre bombardovanja). Nakon toga afera sa šijuniranjem od strane NSA i priblizavanje Šredera se putinom, Gradjene nezavisnog gasovoda, Sve su to tačke koje su Nemce udaljile od USA a priblizile Rusiji. Meni se čini da će tu biti još svašta al ne u Ukrajini , već dobrim zapadnije. Ne mislim na rat već smenu dominirajućeg odnosa USA na centralnu Evropu

Православ

pre 10 godina

Лагано их директор Шредер бацио у економску и сировинску зависност па се сад чешу где их не сврби...

Zlatko Talić,bgd

pre 10 godina

Nisu ovi iz EU primetili kako im Rusija plete paukovu mrežu! Već oko 20 godina ruski gas polako se uvlači u kućne instalacija zapadne Evrope, vidno reklamiran kao najeftiniji izvor energije ( za grejanje, kuvanje, bojlere..), kao i za hemijska postrojenja. Nisu ni razmišljali da ništa nije večito i jeftino, pa i ruski gas! Sada Putin baš može da im radi šta hoće! A i trebebalo je da im neko stane na rep, opljačkaše ceo svet ove kolonijalne i neokolonijalne države! To traje vekovima!

Lesa

pre 10 godina

Zemlje Evrope su uslovljene i mnogo im je teže da se konfrontiraju sa velikim silama.Evo primer je odnos Nemačke i Rusije.Nije ovo prvi put.Kroz istoriju su Nemci i Rusi više puta bili u sličnom odnosu kao što su danas.Kad je Evropa u pitanju sve je prilično komplikovano i uslovljeno ovim i onim.Nemačka je uslovljena ruskim gasom a u Rusiju se ulaže sve više nemačkog kapitala.Sve je to toliko vezano da se ne može dovesti u pitanje zbog Ukrajne ili Krima.Ne pomažu tu ni rezerve gasa u SAD kako tvrdi Soros.Ima i Rusija rezervi onoliko.Nije stvar u tome.Stvar je upravo u ovome kako Nemci vide moguće sankcije prema Rusiji sa njihove strane.

akso

pre 10 godina

svuda je samo interes u pitanju, bilo istok ili zapad...svi samo gledaju novac..sto je i ok jer u tim igrama oko resursa uvek pobedi razumno i promisljeno...za razliku od ideoloskih i verskih ubedjenja, koji u ovom slucaju u igri, srecom..

ply

pre 10 godina

da su nemci i rusi pametni da formiraju evropsku osovinu, i time istinski ujedine evropu, ko sto se nekada radilo u 19 veku. amerikance treba izbaciti iz evrope a americki projekat evropsku uniju, demontirati, jer je u pitanju slaba, servilna i jalova tvorevina koja je evropi dugorocno nanosi najvecu stetu i drzi je pod kontrolom

mlekadzija

pre 10 godina

I ja bih bio duboko zabrinut da sam mestu Nemaca. Rusi tako blizu a SAD nekoliko hiljada kilometara daleko...sa pametnim savetima sta raditi protiv Rusa...

otrgnite se

pre 10 godina

Dragi naši neprijatelji iz bivših ratova vreme je da i kod vas jednom nadvlada engleska parola Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob. Tako velika sila, a večiti rob Amerike, po svemu sudeći i tada, kad se mislilo da ste sila. Svi nacisti ispadoše američki naučnici.

Pera

pre 10 godina

Još kad za 6 meseci stegne minus a Rusi zavrnuli slavinu, ima da se smrznu kao kod Staljingrada. Amere boli uvo, preko bare su i sa Rusijom nemaju toliko ekonomskih tema kao EU, a pošto EU vodi Nemačka zna se šta je činiti.

Zlatko Talić,bgd

pre 10 godina

Nisu ovi iz EU primetili kako im Rusija plete paukovu mrežu! Već oko 20 godina ruski gas polako se uvlači u kućne instalacija zapadne Evrope, vidno reklamiran kao najeftiniji izvor energije ( za grejanje, kuvanje, bojlere..), kao i za hemijska postrojenja. Nisu ni razmišljali da ništa nije večito i jeftino, pa i ruski gas! Sada Putin baš može da im radi šta hoće! A i trebebalo je da im neko stane na rep, opljačkaše ceo svet ove kolonijalne i neokolonijalne države! To traje vekovima!

Analiticar

pre 10 godina

Ja napisa još davno ovde da ovo nije bitka za Krim ili Ukrajnu, već za Nemačku i centralnu Evropu. USA i njen satelit GB znaju vrlo dobro o čemu se tu radi a vala i Nemci. Sve je počelo još davne 1999. sa Kosovom. Nemci nisu srpski prijatelji, ali su strasno realni. Zbog te obmane oko Kosova od strane USA i GB nisu zeleli da udju u rat sa Irakom i odnosi sa tz. Velikim bratom su zahladneli. ( pogedajte na youtube izjavu nemackog generala na prvoj drzavnoj tel. ARD koji je bio na kosovu kao posmatrac pre bombardovanja). Nakon toga afera sa šijuniranjem od strane NSA i priblizavanje Šredera se putinom, Gradjene nezavisnog gasovoda, Sve su to tačke koje su Nemce udaljile od USA a priblizile Rusiji. Meni se čini da će tu biti još svašta al ne u Ukrajini , već dobrim zapadnije. Ne mislim na rat već smenu dominirajućeg odnosa USA na centralnu Evropu

svi (ni)su isti

pre 10 godina

Eto, danima se vec javljaju rusofobi sa podsmesljivim komentarima o slabostima Rusije i gde su sad kad Nemacka sama priznaje da tesko moze da nadje pristojnu alterantivu ruskom gasu i ostalim stvarima?

Stvarno je odvratno citati tekstove koji se u suprotnosti sa obicnom zdravom logikom a baziraju se na nekim iracionalnim emocijama umesto na cinjenicama.

Duci0167

pre 10 godina

Cemu vodi ovo glupavo forsiranje po medijima da ce celi svet stati bez Rusije? Da,nije sve jedno Nemcima ali razmislili su oni i te kako pre nego su povukli poteze. Svaki dan,ali SVAKI dan po par tekstova Putin misterija,Nemci u strahu,Merkelova cupa kosu ... tumace se izjave izvadjene iz konteksta a onda u komentarima guzva podrske Rusiji i po definiciji rusofilija. Nisu EU,NATO,USA toliko zli kao sto se vama agresivnom medijskom torturom upumpava u mozak.

Bez tih istih mi bi odavno ziveli u restrikcijama struje,za pocetak.

Lesa

pre 10 godina

Zemlje Evrope su uslovljene i mnogo im je teže da se konfrontiraju sa velikim silama.Evo primer je odnos Nemačke i Rusije.Nije ovo prvi put.Kroz istoriju su Nemci i Rusi više puta bili u sličnom odnosu kao što su danas.Kad je Evropa u pitanju sve je prilično komplikovano i uslovljeno ovim i onim.Nemačka je uslovljena ruskim gasom a u Rusiju se ulaže sve više nemačkog kapitala.Sve je to toliko vezano da se ne može dovesti u pitanje zbog Ukrajne ili Krima.Ne pomažu tu ni rezerve gasa u SAD kako tvrdi Soros.Ima i Rusija rezervi onoliko.Nije stvar u tome.Stvar je upravo u ovome kako Nemci vide moguće sankcije prema Rusiji sa njihove strane.

NN

pre 10 godina

Ukrajina je vec jednom bila izigrana od zapada najvise zahvaljujuci Nemackoj posle narandzaste revolucije 2004 godine, jer je i tada Nemacka zbog dobrih privrednih odnosa sa Rusijom i severnog toka, najvise kocila priblizavanje Ukrajine ka NATO paktu i EU.Tada je na celu SAD bio Bus koji se nije bas dobro kotirao u Evropi u to vreme, pa je SAD imala mnogo slabiji uticaj i u NATO paktu i EU.

Православ

pre 10 godina

Лагано их директор Шредер бацио у економску и сировинску зависност па се сад чешу где их не сврби...

akso

pre 10 godina

svuda je samo interes u pitanju, bilo istok ili zapad...svi samo gledaju novac..sto je i ok jer u tim igrama oko resursa uvek pobedi razumno i promisljeno...za razliku od ideoloskih i verskih ubedjenja, koji u ovom slucaju u igri, srecom..

Lid mica

pre 10 godina

B92 cijenim Vas kao mediji , a mislim da je ovo glupost , osobni mislim da su Nijemci no1 u svijetu po svemu mogu oni bez Rusa pod 1 a pod 2 nebi im sankcije uveli da imaju strah od njih i pogotovo ako Putin nastavi ovako jos veće ce sankcije ic mislim da su Rusi sebe precjenili kao svijetska sila ..... Bojim se da ce samo najebat zbog ovog svega a Turska kad se umiješa mislim da ce im zabraniti prolaz brodova i svasta nesto znaci dolazi glad tamo ...... Volio bi da nije tako al sve mi mirise na to da ce Rusi narod najviše ispaštati zbog gluposti voda naravno ko i Srbija za vrijeme i poslije Milosevica žalosno al istinito .... Daj boze da na ovom Svijetu vise zavlada mir i da se ljudi poštuju koje god vjere bili nacije, svi smo mi samo stanovnici ove zemlje i nista drugo , ali najvise je životinja u ovome svijetu oprostite zivotninje na uvredi hvala ;)

Bob Rock

pre 10 godina

Tako su i Hitleru pricali 30ih godina proslog veka.. Evo ti Austrija, i onako su tamo Nemci... Evo ti i pola Cehoslovacke, al' drugu polovinu nemoj da diras...

A Putinov ucitelj se sa Hitlerom jos ranije dogovorio o podeli Poljske i da ovom nije Sibir upao u oci, danas bi pola sveta pricalo nemacki, a druga polovina ruski...

JA, PA JA

pre 10 godina

Anglofili i ostali Rusomrzitelji,budite bar 2% realni i samo za trenutak obuzdajte svoju ljubav prema SAD i malo razmislite.Imperijalistička osvajačka politika SAD je već nanela mnoga zla u svetu i izazivanje mnogih kriza i ratova,od kojih samo oni imaju koristi.Njihova strategija je i da pokore prebogatu Rusiju pa joj se polako primiču a i najnoviju krizu u Ukrajini su stvorili kako bi se približili granicama Rusije.To je toliko očigledno i providno da je prosto smešno što proturaju nekakva ljudska prava i sl. ali ovoga puta su se malo preračunali jer su udarili na mnogo jačeg,tačnije rečeno najjačeg igrača,moćnu Rusiju.Ne daj Bože da tu počne nešto ozbiljno da se kuva jer će to osetiti ceo svet,pa i mi kao i vi koji toliko volite Ameriku i njihov stil života i ponašanja.Dakle za ovu krizu je kriv zapad koji je podmetnuo Ukrajinu radi ostvarenja svojih imperijalističkih ciljeva.Za svaku osudu bi bila ničim izazvana okupacija i aneksija Krima od strane Rusije.Ovo je ispravna reakcija Rusije jer im je neprijatelj došao na samu granicu.Ako Evropa na čelu sa Nemačkom ne pruži otpor Americi sve će nas povući u ambis.Moderatori sda ste vi na potezu.

o

pre 10 godina

Dakle, mogu da uvedu sankcije svakome ako od toga imaju korist (bez obzira da li je to pravedno), i boriće se za "pravdu" samo ako se to njima isplati? Ako se dokaže da Rusija krši međunarodno pravo i ljudska prava onda treba da brane svoje stavove i sistem vrednosti bez obzira na cenu. Banana države kao što je Crna Gora, Albanija, Hrvatska, Srbija EU i Amerika pritiska da uvedu sankcije Rusiji na njihovu štetu ali zato to lično nikada neće uraditi jer se njima ne isplati - to je licemerno. Ovo je i definitivno sunovrat međunarodnog prava i uvod u haos gde zakon jačeg, materijalni interesi pojedinaca i kompanija odlučuju o sudbinama ljudi. To se desilo još onog dana kada su podržavali naciste koji su protestvovali u Kijevu samo da bi postavili nogu Rusiji. Ili međunarodni zakoni važe za sve - ili za nikoga. Ili podržavaš nacizam- ili si protiv nacizma, ne možeš da ih podržavaš ako ti rade prljav posao i da ih napadaš ako ti smetaju.

Branko

pre 10 godina

Da vidimo kakvo je stanje u državama u kojima je Amerika "uterala" svoju demokratiju. Da krenemo od Jugoslavije, Iraka, Egipta, Libije, Sirije i sada Ukrajine, kako je bilo pre a kako je sada. Da li se u svim tim državama bolje živi nakon američke intervencije (razne revolucije i proleća) nego li što je bilo pre "demokratizacije i oslobođenja"?

slavko

pre 10 godina

duci0167 , pa neka mi vrate poginule iz '99. i ja ću otvorenog srca dočekati restrikcije. verovatno ni tebi ni tvojima nije falila dlaka sa glave te iste godine!

daniel

pre 10 godina

kao prvo rusija je jedna velika benzinska pumpa a ne drzava!da le je neko video reprtaze o ruskim firmama pa to je gore nego sto smo mi imali u SFRJ!isto u rusiji pricaju da ce njihova ekonomika rasti ako budu sankcije oce al malo prekosutra!drugo rusija i rusi u rusiji rade i dobijaju poreze od inostranih firmi fabrika! gde su ruske fabrike nema ih ! izvinite lazem ima u toljatiju gde proizvode lade!uzmimo samo kalusku oblasty gde su locirane inostrane firme volvo pezo pivo miler ktg samsung i mnoge druge!sta ce tada rus da radi ako one zaustave proizvodnju?! opet ce ici po evropi za jednu crvenu da rade!smesno bre stvarno!rusija nije drzava njihov narod zivi na ivici bede! bolnice su tamo ne do bog nikome da udje u njih! korupcija na svakom koraku!u prodavnicama puno inostranih tovara nema nista rusko! opet lazem ima grecka i vobla!

grobar

pre 10 godina

Cemu vodi ovo glupavo forsiranje po medijima da ce celi svet stati bez Rusije? Da,nije sve jedno Nemcima ali razmislili su oni i te kako pre nego su povukli poteze. Svaki dan,ali SVAKI dan po par tekstova Putin misterija,Nemci u strahu,Merkelova cupa kosu ... tumace se izjave izvadjene iz konteksta a onda u komentarima guzva podrske Rusiji i po definiciji rusofilija. Nisu EU,NATO,USA toliko zli kao sto se vama agresivnom medijskom torturom upumpava u mozak.

Bez tih istih mi bi odavno ziveli u restrikcijama struje,za pocetak.
(Duci0167, 29. mart 2014 00:19)
znaci EU i amerika u saradnji sa natom nam proizvode struju ??? a djerdap i ostali proizvodni pogoni nisu u funkciji ???? ili ipak izvoze struju u evropsku uniju ????

Branko

pre 10 godina

"Nemci u strahu: Zavisimo od Rusije"
A Srbija tu treba da se meša kao zaprška, jel da. Tako je bilo i 27. marta 1941. godine, "Bolje rat nego pakt" i "Bolje grob nego rob" zbog Engleza, pa smo prošli sa milion i petstotina hiljada žrtava. Neka hvala. EU ako nas hoće ovakve kakvi jesmo OK! ako ne, ništa onda od našeg posla.

dva svetska rata, ej.

pre 10 godina

Reči Angele Merkel, propraćene uverenjem da Zapad još nije dostigao tačku spremnosti da uvede ekonomske sankcije Rusiji, odražavaju stav ne samo nemačkog kancelara, već i nemačke poslovne zajednice i većine Nemaca, koji se protive uvođenju embarga Moskvi.

Znaci nije da nece ili ne moze, ali trenutno ne moze. Koja budala moze da veruje nemcu, dva puta su se pokazali ko su, nikad oni nece biti rusima prijatelji, nikad. Zbog straha su mirni inace bi zbrisali Rusiju.
Nemci su podmukli i nadmeni pacovi, samo sto cvikaju od Rusa. U pocetku je i angela skakala sa tim sankcijama, ali im je izgleda trebalo vremena dok su prebrojali sve firme koje rade u Rusiji pa su sad dobri.

Александар Џунић

pre 10 godina

Научиће Руси Немце ћирилицу, па ће им и Кнез Михајлова завидети!

korektor

pre 10 godina

Nema kraja ovakvim tekstovima o strahu i šteti od sankcija Rusiji.Ma da, sve Nemcima puca kaiš za Rusiju, uh propadoše bez Rusije. Ta "nesloga" je postojala i kada su nama uvodili sankcije pa mi provedosmo u izolaciji dooobrih 10 godina...Isto tako je išla priča kako EU puca po šavovima zbog nas, raspada se EU, posvađali se, gotovo, propas'...tako i za vreme bombardovanja: ma trajaće to 2 dana, tvrd smo mi orah, izdrži Srbijo...Spremni su oni da plate neku cenu i zbog tih gubitaka ali se sigurno neće raspasti zbog Rusije kako se to mnogi jadnici ovde nadaju, valjda im je tako lakše. Ovakvi tekstovi samo služe podgrevanju iluzija onih koji očekuju neku propas' Zapada...uzdizanje majčice....

borkes

pre 10 godina

Ja stvarno ne kontam ko je ovde u pravu, ko greši, ko kome kopa jamu, ko u nju upada ali od svih aktera nekako su mi Rusi najdraži :-))
Idemo dalje.

#Podrška Putinu i pravopisu

pre 10 godina

@ИБАРСКИ ВУК (краљево)
Izgleda da ti nisi slušao na časovima srpskog, kada se govorilo o pravopisu.

DuleK

pre 10 godina

Bilo bi dobro onda da Rusi malo njima lupe "sankcije", odnosno premeste svoje poslovanje u druge zemlje pa da se malo i ostatak Evrope razvija, a ne samo Nemacka.
Sad je otkrivena tajna kako to da Nemce ne pokadja ni svetska ekonomska kriza, ni ona evropska kriza koja je pogodila Grcku, Irsku, Portugal,itd. Bogate se od Rusa.

Stevan

pre 10 godina

A Englezi ćute...MUDRO... najveća sreća za Evropu, bi bila da se Rusija i Nemačka okrenu jedna drugoj i naprave osovinu buduće ovog dela sveta...ali vera ne da tako nešto.

Milan

pre 10 godina

"Dragi nasi ruski milijarderi oligarsi,

kao zahvalnicu za vase poverenje i izvrsnu saradnju, primite ovaj mali poklon. U smislu nastavka nase saradnje mozete da racunate i na ostatak bivsih SSSR teritorija, a Poljsku i Cesku kao po dobrom starom obicaju mozemo i da podelimo."

The politics is dead, long live the business.

Ddule

pre 10 godina

A Srbende se raduju Moskvi, ali ni sami ne znaju zasto i cega!
Njima je vazno Putince, a kad nece vise biti leba, opet Jevropa kriva!

XXX

pre 10 godina

Zasto se mi pravimo mnogo pametni. Koliko je Nemacka zavisna od Rusije, skoro isto toliko je zavisna I od Amerike. Kazete 6000 firmi radi u Rusiji I neznam koliki je izvoz automobilske industrije u Rusiju? Da li se zapitate koliko je isto to prema Americi sto se tice firmi I izvoza automobila??? Nemacka je izmedju dve vatre, I trebace im mnogo umesnosti da ne izgore sa jedne ili druge strane. :( Nece trebati ni toliko gasa za industriju ako im Ameri zavrnu ventile izvoza:( Sve je I vise nego komplikovano da bi mi ovde bistrili u stilu: " Ma tako treba, mogu oni ovo ili ono." :(

stara dobra srpska poslovica

pre 10 godina

GDP:


1 United States 16,244,600
2 China 8,358,400
3 Japan 5,960,180
4 Germany 3,425,956
5 France 2,611,221
6 UK 2,417,600
7 Brazil 2,254,109
8 Russia 2,029,812
9 Italy 2,013,392

Nije tesko istraziti neke stvari. Rusija tek 8. Koga nema bez njega se moze!

uja

pre 10 godina

prije bih rekao da smo mi u strahu od Rusije, niko nesme da bilo sta kaze protiv rusa, Njemci nemaju strah od nikog a to su dokazali kroz istoriju, a vjerujte spremni su oni opet pola sveta da porobe...

otkrivam neargumentovane pretpostavke rusofila

pre 10 godina

Amerika je mozda hiljadama kilometara daleko, ali sve sto treba da urade je da podsete Nemacku na Berlinski zid i Istocnu Nemacku! Izgleda da Srbi nisu jedini zaboravan narod!

mladen

pre 10 godina

Nakad smo kad su Srbiji tek uvođene sankcije govorili da će se razviti domaća proizvodnja, da možemo sami sve.
Nakon svega što je bilo, nakon što smo videli i kako se svetska ekonomska kriza itekako prelije i na Srbiju možemo samo biti u strahu od bilo kakvih sankcija među velikima, koštale bi skupo i Rusiju i one koji bi ih uvodili. To može samo stvoriti nove ekonomske krize, a mi ćemo to onda svakako dobro osetiti.

Duci0167

pre 10 godina

Cemu vodi ovo glupavo forsiranje po medijima da ce celi svet stati bez Rusije? Da,nije sve jedno Nemcima ali razmislili su oni i te kako pre nego su povukli poteze. Svaki dan,ali SVAKI dan po par tekstova Putin misterija,Nemci u strahu,Merkelova cupa kosu ... tumace se izjave izvadjene iz konteksta a onda u komentarima guzva podrske Rusiji i po definiciji rusofilija. Nisu EU,NATO,USA toliko zli kao sto se vama agresivnom medijskom torturom upumpava u mozak.

Bez tih istih mi bi odavno ziveli u restrikcijama struje,za pocetak.

Lid mica

pre 10 godina

B92 cijenim Vas kao mediji , a mislim da je ovo glupost , osobni mislim da su Nijemci no1 u svijetu po svemu mogu oni bez Rusa pod 1 a pod 2 nebi im sankcije uveli da imaju strah od njih i pogotovo ako Putin nastavi ovako jos veće ce sankcije ic mislim da su Rusi sebe precjenili kao svijetska sila ..... Bojim se da ce samo najebat zbog ovog svega a Turska kad se umiješa mislim da ce im zabraniti prolaz brodova i svasta nesto znaci dolazi glad tamo ...... Volio bi da nije tako al sve mi mirise na to da ce Rusi narod najviše ispaštati zbog gluposti voda naravno ko i Srbija za vrijeme i poslije Milosevica žalosno al istinito .... Daj boze da na ovom Svijetu vise zavlada mir i da se ljudi poštuju koje god vjere bili nacije, svi smo mi samo stanovnici ove zemlje i nista drugo , ali najvise je životinja u ovome svijetu oprostite zivotninje na uvredi hvala ;)

Bob Rock

pre 10 godina

Tako su i Hitleru pricali 30ih godina proslog veka.. Evo ti Austrija, i onako su tamo Nemci... Evo ti i pola Cehoslovacke, al' drugu polovinu nemoj da diras...

A Putinov ucitelj se sa Hitlerom jos ranije dogovorio o podeli Poljske i da ovom nije Sibir upao u oci, danas bi pola sveta pricalo nemacki, a druga polovina ruski...

ply

pre 10 godina

da su nemci i rusi pametni da formiraju evropsku osovinu, i time istinski ujedine evropu, ko sto se nekada radilo u 19 veku. amerikance treba izbaciti iz evrope a americki projekat evropsku uniju, demontirati, jer je u pitanju slaba, servilna i jalova tvorevina koja je evropi dugorocno nanosi najvecu stetu i drzi je pod kontrolom

Pera

pre 10 godina

Još kad za 6 meseci stegne minus a Rusi zavrnuli slavinu, ima da se smrznu kao kod Staljingrada. Amere boli uvo, preko bare su i sa Rusijom nemaju toliko ekonomskih tema kao EU, a pošto EU vodi Nemačka zna se šta je činiti.

Zlatko Talić,bgd

pre 10 godina

Nisu ovi iz EU primetili kako im Rusija plete paukovu mrežu! Već oko 20 godina ruski gas polako se uvlači u kućne instalacija zapadne Evrope, vidno reklamiran kao najeftiniji izvor energije ( za grejanje, kuvanje, bojlere..), kao i za hemijska postrojenja. Nisu ni razmišljali da ništa nije večito i jeftino, pa i ruski gas! Sada Putin baš može da im radi šta hoće! A i trebebalo je da im neko stane na rep, opljačkaše ceo svet ove kolonijalne i neokolonijalne države! To traje vekovima!

Православ

pre 10 godina

Лагано их директор Шредер бацио у економску и сировинску зависност па се сад чешу где их не сврби...

otrgnite se

pre 10 godina

Dragi naši neprijatelji iz bivših ratova vreme je da i kod vas jednom nadvlada engleska parola Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob. Tako velika sila, a večiti rob Amerike, po svemu sudeći i tada, kad se mislilo da ste sila. Svi nacisti ispadoše američki naučnici.

uja

pre 10 godina

prije bih rekao da smo mi u strahu od Rusije, niko nesme da bilo sta kaze protiv rusa, Njemci nemaju strah od nikog a to su dokazali kroz istoriju, a vjerujte spremni su oni opet pola sveta da porobe...

svi (ni)su isti

pre 10 godina

Eto, danima se vec javljaju rusofobi sa podsmesljivim komentarima o slabostima Rusije i gde su sad kad Nemacka sama priznaje da tesko moze da nadje pristojnu alterantivu ruskom gasu i ostalim stvarima?

Stvarno je odvratno citati tekstove koji se u suprotnosti sa obicnom zdravom logikom a baziraju se na nekim iracionalnim emocijama umesto na cinjenicama.

otkrivam neargumentovane pretpostavke rusofila

pre 10 godina

Amerika je mozda hiljadama kilometara daleko, ali sve sto treba da urade je da podsete Nemacku na Berlinski zid i Istocnu Nemacku! Izgleda da Srbi nisu jedini zaboravan narod!

Analiticar

pre 10 godina

Ja napisa još davno ovde da ovo nije bitka za Krim ili Ukrajnu, već za Nemačku i centralnu Evropu. USA i njen satelit GB znaju vrlo dobro o čemu se tu radi a vala i Nemci. Sve je počelo još davne 1999. sa Kosovom. Nemci nisu srpski prijatelji, ali su strasno realni. Zbog te obmane oko Kosova od strane USA i GB nisu zeleli da udju u rat sa Irakom i odnosi sa tz. Velikim bratom su zahladneli. ( pogedajte na youtube izjavu nemackog generala na prvoj drzavnoj tel. ARD koji je bio na kosovu kao posmatrac pre bombardovanja). Nakon toga afera sa šijuniranjem od strane NSA i priblizavanje Šredera se putinom, Gradjene nezavisnog gasovoda, Sve su to tačke koje su Nemce udaljile od USA a priblizile Rusiji. Meni se čini da će tu biti još svašta al ne u Ukrajini , već dobrim zapadnije. Ne mislim na rat već smenu dominirajućeg odnosa USA na centralnu Evropu

mlekadzija

pre 10 godina

I ja bih bio duboko zabrinut da sam mestu Nemaca. Rusi tako blizu a SAD nekoliko hiljada kilometara daleko...sa pametnim savetima sta raditi protiv Rusa...

daniel

pre 10 godina

kao prvo rusija je jedna velika benzinska pumpa a ne drzava!da le je neko video reprtaze o ruskim firmama pa to je gore nego sto smo mi imali u SFRJ!isto u rusiji pricaju da ce njihova ekonomika rasti ako budu sankcije oce al malo prekosutra!drugo rusija i rusi u rusiji rade i dobijaju poreze od inostranih firmi fabrika! gde su ruske fabrike nema ih ! izvinite lazem ima u toljatiju gde proizvode lade!uzmimo samo kalusku oblasty gde su locirane inostrane firme volvo pezo pivo miler ktg samsung i mnoge druge!sta ce tada rus da radi ako one zaustave proizvodnju?! opet ce ici po evropi za jednu crvenu da rade!smesno bre stvarno!rusija nije drzava njihov narod zivi na ivici bede! bolnice su tamo ne do bog nikome da udje u njih! korupcija na svakom koraku!u prodavnicama puno inostranih tovara nema nista rusko! opet lazem ima grecka i vobla!

stara dobra srpska poslovica

pre 10 godina

GDP:


1 United States 16,244,600
2 China 8,358,400
3 Japan 5,960,180
4 Germany 3,425,956
5 France 2,611,221
6 UK 2,417,600
7 Brazil 2,254,109
8 Russia 2,029,812
9 Italy 2,013,392

Nije tesko istraziti neke stvari. Rusija tek 8. Koga nema bez njega se moze!

Milan

pre 10 godina

"Dragi nasi ruski milijarderi oligarsi,

kao zahvalnicu za vase poverenje i izvrsnu saradnju, primite ovaj mali poklon. U smislu nastavka nase saradnje mozete da racunate i na ostatak bivsih SSSR teritorija, a Poljsku i Cesku kao po dobrom starom obicaju mozemo i da podelimo."

The politics is dead, long live the business.

NN

pre 10 godina

Ukrajina je vec jednom bila izigrana od zapada najvise zahvaljujuci Nemackoj posle narandzaste revolucije 2004 godine, jer je i tada Nemacka zbog dobrih privrednih odnosa sa Rusijom i severnog toka, najvise kocila priblizavanje Ukrajine ka NATO paktu i EU.Tada je na celu SAD bio Bus koji se nije bas dobro kotirao u Evropi u to vreme, pa je SAD imala mnogo slabiji uticaj i u NATO paktu i EU.

korektor

pre 10 godina

Nema kraja ovakvim tekstovima o strahu i šteti od sankcija Rusiji.Ma da, sve Nemcima puca kaiš za Rusiju, uh propadoše bez Rusije. Ta "nesloga" je postojala i kada su nama uvodili sankcije pa mi provedosmo u izolaciji dooobrih 10 godina...Isto tako je išla priča kako EU puca po šavovima zbog nas, raspada se EU, posvađali se, gotovo, propas'...tako i za vreme bombardovanja: ma trajaće to 2 dana, tvrd smo mi orah, izdrži Srbijo...Spremni su oni da plate neku cenu i zbog tih gubitaka ali se sigurno neće raspasti zbog Rusije kako se to mnogi jadnici ovde nadaju, valjda im je tako lakše. Ovakvi tekstovi samo služe podgrevanju iluzija onih koji očekuju neku propas' Zapada...uzdizanje majčice....

Ddule

pre 10 godina

A Srbende se raduju Moskvi, ali ni sami ne znaju zasto i cega!
Njima je vazno Putince, a kad nece vise biti leba, opet Jevropa kriva!

XXX

pre 10 godina

Zasto se mi pravimo mnogo pametni. Koliko je Nemacka zavisna od Rusije, skoro isto toliko je zavisna I od Amerike. Kazete 6000 firmi radi u Rusiji I neznam koliki je izvoz automobilske industrije u Rusiju? Da li se zapitate koliko je isto to prema Americi sto se tice firmi I izvoza automobila??? Nemacka je izmedju dve vatre, I trebace im mnogo umesnosti da ne izgore sa jedne ili druge strane. :( Nece trebati ni toliko gasa za industriju ako im Ameri zavrnu ventile izvoza:( Sve je I vise nego komplikovano da bi mi ovde bistrili u stilu: " Ma tako treba, mogu oni ovo ili ono." :(

mladen

pre 10 godina

Nakad smo kad su Srbiji tek uvođene sankcije govorili da će se razviti domaća proizvodnja, da možemo sami sve.
Nakon svega što je bilo, nakon što smo videli i kako se svetska ekonomska kriza itekako prelije i na Srbiju možemo samo biti u strahu od bilo kakvih sankcija među velikima, koštale bi skupo i Rusiju i one koji bi ih uvodili. To može samo stvoriti nove ekonomske krize, a mi ćemo to onda svakako dobro osetiti.

Lesa

pre 10 godina

Zemlje Evrope su uslovljene i mnogo im je teže da se konfrontiraju sa velikim silama.Evo primer je odnos Nemačke i Rusije.Nije ovo prvi put.Kroz istoriju su Nemci i Rusi više puta bili u sličnom odnosu kao što su danas.Kad je Evropa u pitanju sve je prilično komplikovano i uslovljeno ovim i onim.Nemačka je uslovljena ruskim gasom a u Rusiju se ulaže sve više nemačkog kapitala.Sve je to toliko vezano da se ne može dovesti u pitanje zbog Ukrajne ili Krima.Ne pomažu tu ni rezerve gasa u SAD kako tvrdi Soros.Ima i Rusija rezervi onoliko.Nije stvar u tome.Stvar je upravo u ovome kako Nemci vide moguće sankcije prema Rusiji sa njihove strane.

Stevan

pre 10 godina

A Englezi ćute...MUDRO... najveća sreća za Evropu, bi bila da se Rusija i Nemačka okrenu jedna drugoj i naprave osovinu buduće ovog dela sveta...ali vera ne da tako nešto.

akso

pre 10 godina

svuda je samo interes u pitanju, bilo istok ili zapad...svi samo gledaju novac..sto je i ok jer u tim igrama oko resursa uvek pobedi razumno i promisljeno...za razliku od ideoloskih i verskih ubedjenja, koji u ovom slucaju u igri, srecom..

borkes

pre 10 godina

Ja stvarno ne kontam ko je ovde u pravu, ko greši, ko kome kopa jamu, ko u nju upada ali od svih aktera nekako su mi Rusi najdraži :-))
Idemo dalje.

DuleK

pre 10 godina

Bilo bi dobro onda da Rusi malo njima lupe "sankcije", odnosno premeste svoje poslovanje u druge zemlje pa da se malo i ostatak Evrope razvija, a ne samo Nemacka.
Sad je otkrivena tajna kako to da Nemce ne pokadja ni svetska ekonomska kriza, ni ona evropska kriza koja je pogodila Grcku, Irsku, Portugal,itd. Bogate se od Rusa.

Branko

pre 10 godina

"Nemci u strahu: Zavisimo od Rusije"
A Srbija tu treba da se meša kao zaprška, jel da. Tako je bilo i 27. marta 1941. godine, "Bolje rat nego pakt" i "Bolje grob nego rob" zbog Engleza, pa smo prošli sa milion i petstotina hiljada žrtava. Neka hvala. EU ako nas hoće ovakve kakvi jesmo OK! ako ne, ništa onda od našeg posla.

grobar

pre 10 godina

Cemu vodi ovo glupavo forsiranje po medijima da ce celi svet stati bez Rusije? Da,nije sve jedno Nemcima ali razmislili su oni i te kako pre nego su povukli poteze. Svaki dan,ali SVAKI dan po par tekstova Putin misterija,Nemci u strahu,Merkelova cupa kosu ... tumace se izjave izvadjene iz konteksta a onda u komentarima guzva podrske Rusiji i po definiciji rusofilija. Nisu EU,NATO,USA toliko zli kao sto se vama agresivnom medijskom torturom upumpava u mozak.

Bez tih istih mi bi odavno ziveli u restrikcijama struje,za pocetak.
(Duci0167, 29. mart 2014 00:19)
znaci EU i amerika u saradnji sa natom nam proizvode struju ??? a djerdap i ostali proizvodni pogoni nisu u funkciji ???? ili ipak izvoze struju u evropsku uniju ????

dva svetska rata, ej.

pre 10 godina

Reči Angele Merkel, propraćene uverenjem da Zapad još nije dostigao tačku spremnosti da uvede ekonomske sankcije Rusiji, odražavaju stav ne samo nemačkog kancelara, već i nemačke poslovne zajednice i većine Nemaca, koji se protive uvođenju embarga Moskvi.

Znaci nije da nece ili ne moze, ali trenutno ne moze. Koja budala moze da veruje nemcu, dva puta su se pokazali ko su, nikad oni nece biti rusima prijatelji, nikad. Zbog straha su mirni inace bi zbrisali Rusiju.
Nemci su podmukli i nadmeni pacovi, samo sto cvikaju od Rusa. U pocetku je i angela skakala sa tim sankcijama, ali im je izgleda trebalo vremena dok su prebrojali sve firme koje rade u Rusiji pa su sad dobri.

Александар Џунић

pre 10 godina

Научиће Руси Немце ћирилицу, па ће им и Кнез Михајлова завидети!

JA, PA JA

pre 10 godina

Anglofili i ostali Rusomrzitelji,budite bar 2% realni i samo za trenutak obuzdajte svoju ljubav prema SAD i malo razmislite.Imperijalistička osvajačka politika SAD je već nanela mnoga zla u svetu i izazivanje mnogih kriza i ratova,od kojih samo oni imaju koristi.Njihova strategija je i da pokore prebogatu Rusiju pa joj se polako primiču a i najnoviju krizu u Ukrajini su stvorili kako bi se približili granicama Rusije.To je toliko očigledno i providno da je prosto smešno što proturaju nekakva ljudska prava i sl. ali ovoga puta su se malo preračunali jer su udarili na mnogo jačeg,tačnije rečeno najjačeg igrača,moćnu Rusiju.Ne daj Bože da tu počne nešto ozbiljno da se kuva jer će to osetiti ceo svet,pa i mi kao i vi koji toliko volite Ameriku i njihov stil života i ponašanja.Dakle za ovu krizu je kriv zapad koji je podmetnuo Ukrajinu radi ostvarenja svojih imperijalističkih ciljeva.Za svaku osudu bi bila ničim izazvana okupacija i aneksija Krima od strane Rusije.Ovo je ispravna reakcija Rusije jer im je neprijatelj došao na samu granicu.Ako Evropa na čelu sa Nemačkom ne pruži otpor Americi sve će nas povući u ambis.Moderatori sda ste vi na potezu.

#Podrška Putinu i pravopisu

pre 10 godina

@ИБАРСКИ ВУК (краљево)
Izgleda da ti nisi slušao na časovima srpskog, kada se govorilo o pravopisu.

o

pre 10 godina

Dakle, mogu da uvedu sankcije svakome ako od toga imaju korist (bez obzira da li je to pravedno), i boriće se za "pravdu" samo ako se to njima isplati? Ako se dokaže da Rusija krši međunarodno pravo i ljudska prava onda treba da brane svoje stavove i sistem vrednosti bez obzira na cenu. Banana države kao što je Crna Gora, Albanija, Hrvatska, Srbija EU i Amerika pritiska da uvedu sankcije Rusiji na njihovu štetu ali zato to lično nikada neće uraditi jer se njima ne isplati - to je licemerno. Ovo je i definitivno sunovrat međunarodnog prava i uvod u haos gde zakon jačeg, materijalni interesi pojedinaca i kompanija odlučuju o sudbinama ljudi. To se desilo još onog dana kada su podržavali naciste koji su protestvovali u Kijevu samo da bi postavili nogu Rusiji. Ili međunarodni zakoni važe za sve - ili za nikoga. Ili podržavaš nacizam- ili si protiv nacizma, ne možeš da ih podržavaš ako ti rade prljav posao i da ih napadaš ako ti smetaju.

Branko

pre 10 godina

Da vidimo kakvo je stanje u državama u kojima je Amerika "uterala" svoju demokratiju. Da krenemo od Jugoslavije, Iraka, Egipta, Libije, Sirije i sada Ukrajine, kako je bilo pre a kako je sada. Da li se u svim tim državama bolje živi nakon američke intervencije (razne revolucije i proleća) nego li što je bilo pre "demokratizacije i oslobođenja"?

slavko

pre 10 godina

duci0167 , pa neka mi vrate poginule iz '99. i ja ću otvorenog srca dočekati restrikcije. verovatno ni tebi ni tvojima nije falila dlaka sa glave te iste godine!