Sreda, 26.03.2014.

13:16

"Aneksija Krima sramota 21. veka"

Evropska unija i SAD neće priznati rusku nezakonitu aneksiju Krima, koja je sramota 21. veka, rekao predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Izvor: Beta

"Aneksija Krima sramota 21. veka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar...

pre 10 godina

za ( dirljivo, 26. mart 2014 18:22)

za neke je agresija, za neke je oslobođenje, a za neke "i siledžija naišao na sebi ravnog".

Zole

pre 10 godina

Obama je došao i objasnio im ko je gazda i oni su se svi slozili sa njim. Niko se ne buni sto ce skuplje placati američki od ruskog gasa. To je sve za dobro EU.

Boban

pre 10 godina

Molim vas da ne poredite sramotu 21-og veka sa milosrdnim andjelom, bombardovanje Srbije se desilo 1999-e, tako da je to sramota za 20-i vek. Mnooogo precizan ovaj NATOvac.

Tekumseh drugi

pre 10 godina

Vi iz EU da ćutite. Pazi, bogati - šta je trebalo: da Rusija pusti NATO u kupatilo. Osudiste li tako Tursku kad je anektirala severni Kipar. Uspostavili ste neprevaziđene standarde licemerja. Nisam nikakav rusofil, ali što je mnogo, mnogo je.

David

pre 10 godina

Ti da pricas o sramoti sramoto. A drugo Rusija nije sama sa njom su 60 odsto ostatka sveta onog sveta koji vi nepriznajete gazite i omalozavate od kad postojite ali dosao je svemu kraj.

Slavko

pre 10 godina

Istorija pokazuje da tek eventualno treća, četvrta generacija može objektivno da sagleda situaciju i odnose globalnih razmera. Kao što se sadašnja Amerika srami odnosa prema crncima do pre svega 50 godina, kao što se Nemačka srami Hitlera, i vaše praunuke, a možda već i vaše unuke, će biti sramota kad vam se ime spomene, "demokratska" i "slobodna" EU. (filip, 26. mart 2014 18:00)

kad si već počeo na tu temu mogao si napisati i šta će unuci i praunuci misliti o sadašnjoj kao i Srbiji iz devedesetih godina :)

Stefan

pre 10 godina

"Sramota 21-og veka je tvoja plata.
(Brane212, 26. mart 2014 17:53)"

Njegova je plata je nesto manje od 25k e mesecno, malo vise od ovog naseg Bajatog... A ovaj upravlja celu EU. Pa ti uporedi.

Ruzvelt

pre 10 godina

21.vek je tek poceo,a zapadni politicari se utrkuju sa besmislenim izjavama. Prema istom,agresija NATO i otimanje KiM, koji su se dogodili na zalasku prethodnog veka, verovatno za ovakve politicare predstavljaju ponos 20. veka.

dečak_iz_vode

pre 10 godina

A zašto nije bombardovanje, pardon, vazdušna kampanja krajnje sredstvo?
Aa, pa zato što NE SMETE kad je neko samo 2-3 puta slabiji od vas.

Krkobaba

pre 10 godina

@AAF

Evo konacno dodjosmo do pravog razloga. Svaka vam cast sto ste otvoreno rekli u cemu je zec. I sam g-din Obama je imao intervju i izjavio da je amerika spremana da isporucuje Evropi gas i da EU vise ne mora da kupuje gas od Rusije. Znaci, tacni su navodi zvanicne Moskve da su svi americki funkcioneri (od kojih su neki direktno organizovali drzavni udar u Kijevu) kojima je Moskva uvela sankcije (osim jadnog MekKejna) ustvari pripadnici gasnog lobija, gde jedan doticni gospodin kome je g-din Obama po prvi put odobrio koncesije za ovu vrstu gasa, zapravo finansira i ove politicare i sve dogadjaje u Ukrajini (setite se onih 20 mil Majdanu). Konacno, posteno od Obame sto je rekao da u Ukrajini nema veza ni demokratija, ni ljudska prava ni slicne "gluposti", nego samo trgovinski rat kako bi se raskinule trgovinske veze EU i Rusije i kako bi konacno amerika mogla da muze EU do kraja. Doduse skupljim gasom, ali i bratstvo ima cenu. Morace EU gradjani da plate preveliku ljubav "savezniku" preko okeana koji ce im silom utrapiti gas i velike kredite za ekonomski razvoj. A ako Evropljani to odbiju, dobice jos po koje bombardovanje. Sada je u Briselu u toku vecno zaklinjanje na vernost Vodji i to tako ko ce vise i dalje da pljune po Rusiji. Samo da neko od ovih EU pljuvaca ne ostane popljuvan. Kako rece juce Rik na History kanalu - Pawn Stars: "U americi ne postoje organizovane kriminalne grupe, osim naravno americkog Kongresa"

Давид Остенберг

pre 10 godina

Где сте били г. Ромпеј у 1999.г. да кажете да је то била - највећа брука цивилизације на крају Другог Миленијума.

guja

pre 10 godina

Ne glupirajte se Europljani. Lože vas Amerikanci, držite se Rusa. Niste navikli na cirkus ko Srbi. Boleće vas mnogo više nego nas. Od Sibira nema ništa.

jagodinac

pre 10 godina

a koja ste vi sramota čovečanstva, cinični i bezobzirni, takav model ponašanja plasirate kao da je to normalno...daleko vam lepa kuća...

sojic

pre 10 godina

A nije sramota kad su ameri lagali ceo svet kad su rekli da Irak ima oružje masovnog razaranja i bombardovali nedužnu zemlju.
Ili Kosovo i to nije sramota, kršili međunarodno pravo kad su nas bombardovali to je nemac Shroder priznao.
Bush kad je kidnapovao nedužne ljude posle 9/11 i onda ih mučili u Guantanamo bay to nije sramota.
Što se tiče razlike između Kosova i Krima oni kažu da je Kosovo jedinstven slučaj zato što mi smo kao svašta radili albancima.
Po toj logici bi i palestinci i kurdi trebali zemlju da dobiju,izraelci bagerima ruše kuće i izbace palestince pa se izraelci usele i to nije etničko čišćenje ali i Izraelci su drugari sa amerikancima a Turci NATO zemlja onda je očigledno sve dozvoljeno.

filip

pre 10 godina

Istorija pokazuje da tek eventualno treća, četvrta generacija može objektivno da sagleda situaciju i odnose globalnih razmera. Kao što se sadašnja Amerika srami odnosa prema crncima do pre svega 50 godina, kao što se Nemačka srami Hitlera, i vaše praunuke, a možda već i vaše unuke, će biti sramota kad vam se ime spomene, "demokratska" i "slobodna" EU.

...

pre 10 godina

Okupacija Iraka zbog nepostojeceg nuklearnog oruzja je sramota 21. veka. Odmah uz to dolazi okupacija Avganistana zbog 2 srusene zgrade u Americi i unistavanje Libije zbog lecenja kompleksa Francuske i Britanije.

Popaj

pre 10 godina

G-dine Van Rompej,
najveca sramota 21 veka je oduzimanje Kosova sa podanicima Vucicem i Dacicem.
Najveca sramota 21 veka je pedofilija koje ima najvise u vasoj zemlji
Najveca sramota 21 veka je nemoral i dvostruki standardi EU i Amerike.
Najveca sramota 20veka je bombardovanje Srbije i nacizam.
Dopunite slobodno ....

Realnost

pre 10 godina

Koga briga da li će te vi priznati ili ne. Mislite da Rusima treba dozvola. EU i SAD su sramota čovečanstva. Da Vas podsetim gospodine Rompej 24.3.1999. bez odluke Saveta Bezbednosti UN, kršeći sve norme međunarodnog prava izvšena je zločinačka agresija na jednu međunarodno priznatu i suverenu zemlju u cilju otimanja teritorije. Rusi su vratili ono što im je oduvek pripadalo. Nemojte vi pričati o nečijoj sramoti posle bombardovanja, Afganistana, Iraka, Libije, Egipta, Sirije... Tamo gde ste vi došli ostavili ste milione unesrećenih, uništene zemlje u kojima se narod i dan danas međusobno ubija. Rusija je AUTONOMNU REPUBLIKU Krim prisvojila posle referenduma što je bilo u skladu sa svim pravnim aktima, a vi ste silom odvojili deo srpske teritorije kršeći sve pravne akte. Vi nećete priznati, pa koga briga za vaše priznanje. Nemate vi šta da priznate. KRIM JE RUSIJA!

ply

pre 10 godina

ovaj trol mora da se oglasi sa nekom besmislicom redovno. koliko ispiranja mozga, koliko jeftine demagogije, patetike, spinovanja. ako hiljadu puta ponovite ipak nece postati istina. ljudi imaju mozak iako ih redovno potcenjujete.

Brod koji tone

pre 10 godina

A mene sramota sto sam zemljanin. Sto sam deo ovog tzv. naprednog, razvijenog drustva. Zavidim ponekad onim neotkrivenim plemenima po juznoamerickim dzunglama. Dzaba nam skole i diplome, dzaba lepa garderoba i uglancana kola - kad smo zaboravili sta znaci biti covek. Postali smo sami sebi najveca opasnost. Teret prirodi u svakodnevnoj borbi za kilo nafte. Bojim se da (uz sve napretke civilizovanog drustva), kola ipak idu nizbrdo.

lakki

pre 10 godina

Sramota je sto je 19 zemalja bombardovalo 1 zemlju i otelo deo njene teritorije . A Krim je istorijski Ruski dok Kosovo NIKADA nije bilo albansko vec Srpsko.

Rema

pre 10 godina

Ne znam da li ste primetili kako velike svetske sile poput Kine, Indije, Brazila, Japana... mudro cute po ovom pitanju, a mi ovako mali mora da se opredelimo... To je jos samo jedan dokaz da je obama tata, a evropske nacije decica, koja gledaju svaki potez tate i prate ga u stopu...Uzas u sta se svet pretvorio...

Adrian

pre 10 godina

Evropska unija i SAD neće priznati rusku nezakonitu aneksiju Krima, koja je sramota 21. veka, rekao predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Not yet, later.

Digi

pre 10 godina

Stvarno mi je vec muka od ovih spodoba iz EU i SAD, pa odkud im pravo da oni nekom drze lekcije.Onog dana kada su na Srbiju bacili prvu bombu izgubili su kredibilitet i svako jludsko ili drzavno pravo izmazali su g****** celokupnu zapadnu "demokratiju" od sada pa za navek.Vratili su ljudski rod hiljadu godina unazad.

Милка

pre 10 godina

Ево шта је срамота:
http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2014/march/25/meet-the-americans-who-put-together-the-coup-in-kiev.aspx

У чланку се детаљно описује ко је и како спремио држани удар у Украјини, ко је плаћао које ”организације”. Надам се да ће Б92 да ове преведе и посати на сајт.

Milos

pre 10 godina

A nezavisno Kosovo je ponos 21. veka? Hajde lepo nam jedanput objasnite sustinsku razliku izmedju Kosova i Krima, pa necemo vise da pitamo. Ili su obe stvari ponos ili su sramota. Ne moze i jedno i drugo.

milan

pre 10 godina

Van Rompej, sramota je da vi tako nešto izgovarate a da zaboravite šta je NATO radio u Srbiji, ubijao nevine ljude i kada nisu znali dali su voz sa civilima pogodili dobro potvrdili još jednom, to je sramota neizmerena sramota je to sve nazvati kolateralnom štetom vi gospodine van Rompeju treba da podnesete odmah ostavku posle ovih reči da niste dostojni pozicije koju imate da ste svesni da sve što se radi oko Ukrajine je iz čistog proračuna i interesa Evrope i SAD. Ja od danas nisam više za ulazak Srbije u EU da je to interesna zajednica bez obraza i karaktera.

pedja

pre 10 godina

Ne brinite, nece Rusija ni traziti da priznate aneksiju Krima, dovoljno ce biti samo da razvijate dobrosusedske odnose i resavate pitanja od zivotnog znacaja. Pa tako vi nas savetujete u vezi Kosova

Ivan

pre 10 godina

...Isto koliko je sramota bilo priznavanje secesije Kosova. Ispravite sramotu sa Kosovom i budite sigurni da ćete ispraviti sramotu sa Krimom.

bulldozer

pre 10 godina

- Stvar je u tome što Amerikanci malo znaju o situaciji u Ukrajini. Mišljenje donose na osnovu onoga što gledaju na televiziji, pre svega na CNN-u, a ona pokazuje samo ono što Obamina administracija želi da pokaže narodu – rekao je Sigal, inače veliki poštovalac i prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.

Stevan objasnio.

Darko

pre 10 godina

Sramota 21 vijeka!?Kako se onda zove otimanje Krima Rusiji 1954?Kako se zove otimanje dijela teritorije Srbije 1999?Braco Rusi ne popustajte ovima sto su uzrokovali stotine hiljada poginulih civila... od Srbije preko Iraka,Afganistana i sjverene Afrike i ko zna gdje ce se zaustaviti,i svugdje su nered ostavili.Savjest im je necista,a ruke krvave,a sve pod vodstvom SAD o VB.

teodor

pre 10 godina

Koja je to samo histerija!? Auh!
Kako samo Rusiju obozavaju, pa to ti je!
A ni reci da pet ministra u novoj vlasti u kijevu ima profasisticki dosije!/
Nije bitan ni narod krima. Rusija, ah ta grozna Rusija!

S

pre 10 godina

Krim je ruski - get over it. I mi smo naterani da prebolimo Kosovo. I jednima i drugima ostaju samo floskule tipa "nikada nećemo priznati". Ne moramo, ali činjenice i stanje na terenu su jasni. Referendum, legalan ili ne, je pokazao svoje.

ostap bender

pre 10 godina

Sad padaju teske optuzbe : "sramota" , ocekujem dalje: "nema smisla" , do najostrijih: "nije trebalo" i konacno : "dobro, al' nemojte drugi put"....he he.

AAF

pre 10 godina

Kandidati za clanstvo u EU ce podrzati stavove sa danasnjeg istorijskog skupa povodom izbijanja II Hladnog rata.Srbiji je juce receno da nema nikakvu obavezu premaEU.Jedna od najvaznijih odluka je ukidanje energentskih veze sa Rusijom.Amerika je kao i u II sv.ratu obecala Evropi snabdevanje energentima.

i pored grešaka, ovi nikako ne odustaju

pre 10 godina

Voleo bih da nisam u pravu ali sve ukazuje na to da ova trojka sprovodi nečije planove o slabljenju pravoslavnih država!!!

misula

pre 10 godina

Sada treba da insistirate na razgovorima o normalizaciji odnosa Krima tj Rusije i Ukrajine, to je preduslov da svi zive normalno i u miru i da se zaboravi na ono sto je bilo i da se gleda u buducnost, secate se, jel vam mozda poznato to? Sami ste krivi za ovo, sami ste im dali legitimitet svojim krsenjem medjunarodnog prava na Kosovu i Metohiji pa zato sada gledajte kako je kada neko jak uradi takvu stvar gde mozete samo da gledate i razmisljate sta da radite.

MariannaMihailidi

pre 10 godina

Ovi vise i ne glumataju da ih nekakva istina,pravo ili sta god trece interesuje...Licemerje neverovatnih razmera.Ali neka,otreso ih Putin ko kuche buvu za trides' dana.A sad nek rade sta hoce.Kad Merkelovoj stane 5 elektrana u roku od 2 meseca bice,tako ti slavine gasne,Putine davaj davaj isti.

Sulejman Velicanstveni

pre 10 godina

Ovde pada dogovor o buducem ratu svetskih razmera... Odoh na Kosta Riku, Sulejman Velicanstveni Vas ne bi vise zadrzavao... ;)))

Sulejman Velicanstveni

pre 10 godina

Ovde pada dogovor o buducem ratu svetskih razmera... Odoh na Kosta Riku, Sulejman Velicanstveni Vas ne bi vise zadrzavao... ;)))

Milos

pre 10 godina

A nezavisno Kosovo je ponos 21. veka? Hajde lepo nam jedanput objasnite sustinsku razliku izmedju Kosova i Krima, pa necemo vise da pitamo. Ili su obe stvari ponos ili su sramota. Ne moze i jedno i drugo.

Popaj

pre 10 godina

G-dine Van Rompej,
najveca sramota 21 veka je oduzimanje Kosova sa podanicima Vucicem i Dacicem.
Najveca sramota 21 veka je pedofilija koje ima najvise u vasoj zemlji
Najveca sramota 21 veka je nemoral i dvostruki standardi EU i Amerike.
Najveca sramota 20veka je bombardovanje Srbije i nacizam.
Dopunite slobodno ....

lakki

pre 10 godina

Sramota je sto je 19 zemalja bombardovalo 1 zemlju i otelo deo njene teritorije . A Krim je istorijski Ruski dok Kosovo NIKADA nije bilo albansko vec Srpsko.

guja

pre 10 godina

Ne glupirajte se Europljani. Lože vas Amerikanci, držite se Rusa. Niste navikli na cirkus ko Srbi. Boleće vas mnogo više nego nas. Od Sibira nema ništa.

pedja

pre 10 godina

Ne brinite, nece Rusija ni traziti da priznate aneksiju Krima, dovoljno ce biti samo da razvijate dobrosusedske odnose i resavate pitanja od zivotnog znacaja. Pa tako vi nas savetujete u vezi Kosova

Realnost

pre 10 godina

Koga briga da li će te vi priznati ili ne. Mislite da Rusima treba dozvola. EU i SAD su sramota čovečanstva. Da Vas podsetim gospodine Rompej 24.3.1999. bez odluke Saveta Bezbednosti UN, kršeći sve norme međunarodnog prava izvšena je zločinačka agresija na jednu međunarodno priznatu i suverenu zemlju u cilju otimanja teritorije. Rusi su vratili ono što im je oduvek pripadalo. Nemojte vi pričati o nečijoj sramoti posle bombardovanja, Afganistana, Iraka, Libije, Egipta, Sirije... Tamo gde ste vi došli ostavili ste milione unesrećenih, uništene zemlje u kojima se narod i dan danas međusobno ubija. Rusija je AUTONOMNU REPUBLIKU Krim prisvojila posle referenduma što je bilo u skladu sa svim pravnim aktima, a vi ste silom odvojili deo srpske teritorije kršeći sve pravne akte. Vi nećete priznati, pa koga briga za vaše priznanje. Nemate vi šta da priznate. KRIM JE RUSIJA!

teodor

pre 10 godina

Koja je to samo histerija!? Auh!
Kako samo Rusiju obozavaju, pa to ti je!
A ni reci da pet ministra u novoj vlasti u kijevu ima profasisticki dosije!/
Nije bitan ni narod krima. Rusija, ah ta grozna Rusija!

Brod koji tone

pre 10 godina

A mene sramota sto sam zemljanin. Sto sam deo ovog tzv. naprednog, razvijenog drustva. Zavidim ponekad onim neotkrivenim plemenima po juznoamerickim dzunglama. Dzaba nam skole i diplome, dzaba lepa garderoba i uglancana kola - kad smo zaboravili sta znaci biti covek. Postali smo sami sebi najveca opasnost. Teret prirodi u svakodnevnoj borbi za kilo nafte. Bojim se da (uz sve napretke civilizovanog drustva), kola ipak idu nizbrdo.

filip

pre 10 godina

Istorija pokazuje da tek eventualno treća, četvrta generacija može objektivno da sagleda situaciju i odnose globalnih razmera. Kao što se sadašnja Amerika srami odnosa prema crncima do pre svega 50 godina, kao što se Nemačka srami Hitlera, i vaše praunuke, a možda već i vaše unuke, će biti sramota kad vam se ime spomene, "demokratska" i "slobodna" EU.

i pored grešaka, ovi nikako ne odustaju

pre 10 godina

Voleo bih da nisam u pravu ali sve ukazuje na to da ova trojka sprovodi nečije planove o slabljenju pravoslavnih država!!!

Boban

pre 10 godina

Molim vas da ne poredite sramotu 21-og veka sa milosrdnim andjelom, bombardovanje Srbije se desilo 1999-e, tako da je to sramota za 20-i vek. Mnooogo precizan ovaj NATOvac.

Tekumseh drugi

pre 10 godina

Vi iz EU da ćutite. Pazi, bogati - šta je trebalo: da Rusija pusti NATO u kupatilo. Osudiste li tako Tursku kad je anektirala severni Kipar. Uspostavili ste neprevaziđene standarde licemerja. Nisam nikakav rusofil, ali što je mnogo, mnogo je.

Давид Остенберг

pre 10 godina

Где сте били г. Ромпеј у 1999.г. да кажете да је то била - највећа брука цивилизације на крају Другог Миленијума.

Krkobaba

pre 10 godina

@AAF

Evo konacno dodjosmo do pravog razloga. Svaka vam cast sto ste otvoreno rekli u cemu je zec. I sam g-din Obama je imao intervju i izjavio da je amerika spremana da isporucuje Evropi gas i da EU vise ne mora da kupuje gas od Rusije. Znaci, tacni su navodi zvanicne Moskve da su svi americki funkcioneri (od kojih su neki direktno organizovali drzavni udar u Kijevu) kojima je Moskva uvela sankcije (osim jadnog MekKejna) ustvari pripadnici gasnog lobija, gde jedan doticni gospodin kome je g-din Obama po prvi put odobrio koncesije za ovu vrstu gasa, zapravo finansira i ove politicare i sve dogadjaje u Ukrajini (setite se onih 20 mil Majdanu). Konacno, posteno od Obame sto je rekao da u Ukrajini nema veza ni demokratija, ni ljudska prava ni slicne "gluposti", nego samo trgovinski rat kako bi se raskinule trgovinske veze EU i Rusije i kako bi konacno amerika mogla da muze EU do kraja. Doduse skupljim gasom, ali i bratstvo ima cenu. Morace EU gradjani da plate preveliku ljubav "savezniku" preko okeana koji ce im silom utrapiti gas i velike kredite za ekonomski razvoj. A ako Evropljani to odbiju, dobice jos po koje bombardovanje. Sada je u Briselu u toku vecno zaklinjanje na vernost Vodji i to tako ko ce vise i dalje da pljune po Rusiji. Samo da neko od ovih EU pljuvaca ne ostane popljuvan. Kako rece juce Rik na History kanalu - Pawn Stars: "U americi ne postoje organizovane kriminalne grupe, osim naravno americkog Kongresa"

milan

pre 10 godina

Van Rompej, sramota je da vi tako nešto izgovarate a da zaboravite šta je NATO radio u Srbiji, ubijao nevine ljude i kada nisu znali dali su voz sa civilima pogodili dobro potvrdili još jednom, to je sramota neizmerena sramota je to sve nazvati kolateralnom štetom vi gospodine van Rompeju treba da podnesete odmah ostavku posle ovih reči da niste dostojni pozicije koju imate da ste svesni da sve što se radi oko Ukrajine je iz čistog proračuna i interesa Evrope i SAD. Ja od danas nisam više za ulazak Srbije u EU da je to interesna zajednica bez obraza i karaktera.

Aleksandar...

pre 10 godina

za ( dirljivo, 26. mart 2014 18:22)

za neke je agresija, za neke je oslobođenje, a za neke "i siledžija naišao na sebi ravnog".

Digi

pre 10 godina

Stvarno mi je vec muka od ovih spodoba iz EU i SAD, pa odkud im pravo da oni nekom drze lekcije.Onog dana kada su na Srbiju bacili prvu bombu izgubili su kredibilitet i svako jludsko ili drzavno pravo izmazali su g****** celokupnu zapadnu "demokratiju" od sada pa za navek.Vratili su ljudski rod hiljadu godina unazad.

sojic

pre 10 godina

A nije sramota kad su ameri lagali ceo svet kad su rekli da Irak ima oružje masovnog razaranja i bombardovali nedužnu zemlju.
Ili Kosovo i to nije sramota, kršili međunarodno pravo kad su nas bombardovali to je nemac Shroder priznao.
Bush kad je kidnapovao nedužne ljude posle 9/11 i onda ih mučili u Guantanamo bay to nije sramota.
Što se tiče razlike između Kosova i Krima oni kažu da je Kosovo jedinstven slučaj zato što mi smo kao svašta radili albancima.
Po toj logici bi i palestinci i kurdi trebali zemlju da dobiju,izraelci bagerima ruše kuće i izbace palestince pa se izraelci usele i to nije etničko čišćenje ali i Izraelci su drugari sa amerikancima a Turci NATO zemlja onda je očigledno sve dozvoljeno.

ostap bender

pre 10 godina

Sad padaju teske optuzbe : "sramota" , ocekujem dalje: "nema smisla" , do najostrijih: "nije trebalo" i konacno : "dobro, al' nemojte drugi put"....he he.

...

pre 10 godina

Okupacija Iraka zbog nepostojeceg nuklearnog oruzja je sramota 21. veka. Odmah uz to dolazi okupacija Avganistana zbog 2 srusene zgrade u Americi i unistavanje Libije zbog lecenja kompleksa Francuske i Britanije.

MariannaMihailidi

pre 10 godina

Ovi vise i ne glumataju da ih nekakva istina,pravo ili sta god trece interesuje...Licemerje neverovatnih razmera.Ali neka,otreso ih Putin ko kuche buvu za trides' dana.A sad nek rade sta hoce.Kad Merkelovoj stane 5 elektrana u roku od 2 meseca bice,tako ti slavine gasne,Putine davaj davaj isti.

bulldozer

pre 10 godina

- Stvar je u tome što Amerikanci malo znaju o situaciji u Ukrajini. Mišljenje donose na osnovu onoga što gledaju na televiziji, pre svega na CNN-u, a ona pokazuje samo ono što Obamina administracija želi da pokaže narodu – rekao je Sigal, inače veliki poštovalac i prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.

Stevan objasnio.

Zole

pre 10 godina

Obama je došao i objasnio im ko je gazda i oni su se svi slozili sa njim. Niko se ne buni sto ce skuplje placati američki od ruskog gasa. To je sve za dobro EU.

ply

pre 10 godina

ovaj trol mora da se oglasi sa nekom besmislicom redovno. koliko ispiranja mozga, koliko jeftine demagogije, patetike, spinovanja. ako hiljadu puta ponovite ipak nece postati istina. ljudi imaju mozak iako ih redovno potcenjujete.

David

pre 10 godina

Ti da pricas o sramoti sramoto. A drugo Rusija nije sama sa njom su 60 odsto ostatka sveta onog sveta koji vi nepriznajete gazite i omalozavate od kad postojite ali dosao je svemu kraj.

Adrian

pre 10 godina

Evropska unija i SAD neće priznati rusku nezakonitu aneksiju Krima, koja je sramota 21. veka, rekao predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Not yet, later.

jagodinac

pre 10 godina

a koja ste vi sramota čovečanstva, cinični i bezobzirni, takav model ponašanja plasirate kao da je to normalno...daleko vam lepa kuća...

misula

pre 10 godina

Sada treba da insistirate na razgovorima o normalizaciji odnosa Krima tj Rusije i Ukrajine, to je preduslov da svi zive normalno i u miru i da se zaboravi na ono sto je bilo i da se gleda u buducnost, secate se, jel vam mozda poznato to? Sami ste krivi za ovo, sami ste im dali legitimitet svojim krsenjem medjunarodnog prava na Kosovu i Metohiji pa zato sada gledajte kako je kada neko jak uradi takvu stvar gde mozete samo da gledate i razmisljate sta da radite.

Rema

pre 10 godina

Ne znam da li ste primetili kako velike svetske sile poput Kine, Indije, Brazila, Japana... mudro cute po ovom pitanju, a mi ovako mali mora da se opredelimo... To je jos samo jedan dokaz da je obama tata, a evropske nacije decica, koja gledaju svaki potez tate i prate ga u stopu...Uzas u sta se svet pretvorio...

Darko

pre 10 godina

Sramota 21 vijeka!?Kako se onda zove otimanje Krima Rusiji 1954?Kako se zove otimanje dijela teritorije Srbije 1999?Braco Rusi ne popustajte ovima sto su uzrokovali stotine hiljada poginulih civila... od Srbije preko Iraka,Afganistana i sjverene Afrike i ko zna gdje ce se zaustaviti,i svugdje su nered ostavili.Savjest im je necista,a ruke krvave,a sve pod vodstvom SAD o VB.

dečak_iz_vode

pre 10 godina

A zašto nije bombardovanje, pardon, vazdušna kampanja krajnje sredstvo?
Aa, pa zato što NE SMETE kad je neko samo 2-3 puta slabiji od vas.

Ivan

pre 10 godina

...Isto koliko je sramota bilo priznavanje secesije Kosova. Ispravite sramotu sa Kosovom i budite sigurni da ćete ispraviti sramotu sa Krimom.

AAF

pre 10 godina

Kandidati za clanstvo u EU ce podrzati stavove sa danasnjeg istorijskog skupa povodom izbijanja II Hladnog rata.Srbiji je juce receno da nema nikakvu obavezu premaEU.Jedna od najvaznijih odluka je ukidanje energentskih veze sa Rusijom.Amerika je kao i u II sv.ratu obecala Evropi snabdevanje energentima.

S

pre 10 godina

Krim je ruski - get over it. I mi smo naterani da prebolimo Kosovo. I jednima i drugima ostaju samo floskule tipa "nikada nećemo priznati". Ne moramo, ali činjenice i stanje na terenu su jasni. Referendum, legalan ili ne, je pokazao svoje.

Ruzvelt

pre 10 godina

21.vek je tek poceo,a zapadni politicari se utrkuju sa besmislenim izjavama. Prema istom,agresija NATO i otimanje KiM, koji su se dogodili na zalasku prethodnog veka, verovatno za ovakve politicare predstavljaju ponos 20. veka.

Милка

pre 10 godina

Ево шта је срамота:
http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2014/march/25/meet-the-americans-who-put-together-the-coup-in-kiev.aspx

У чланку се детаљно описује ко је и како спремио држани удар у Украјини, ко је плаћао које ”организације”. Надам се да ће Б92 да ове преведе и посати на сајт.

Stefan

pre 10 godina

"Sramota 21-og veka je tvoja plata.
(Brane212, 26. mart 2014 17:53)"

Njegova je plata je nesto manje od 25k e mesecno, malo vise od ovog naseg Bajatog... A ovaj upravlja celu EU. Pa ti uporedi.

Slavko

pre 10 godina

Istorija pokazuje da tek eventualno treća, četvrta generacija može objektivno da sagleda situaciju i odnose globalnih razmera. Kao što se sadašnja Amerika srami odnosa prema crncima do pre svega 50 godina, kao što se Nemačka srami Hitlera, i vaše praunuke, a možda već i vaše unuke, će biti sramota kad vam se ime spomene, "demokratska" i "slobodna" EU. (filip, 26. mart 2014 18:00)

kad si već počeo na tu temu mogao si napisati i šta će unuci i praunuci misliti o sadašnjoj kao i Srbiji iz devedesetih godina :)

Slavko

pre 10 godina

Istorija pokazuje da tek eventualno treća, četvrta generacija može objektivno da sagleda situaciju i odnose globalnih razmera. Kao što se sadašnja Amerika srami odnosa prema crncima do pre svega 50 godina, kao što se Nemačka srami Hitlera, i vaše praunuke, a možda već i vaše unuke, će biti sramota kad vam se ime spomene, "demokratska" i "slobodna" EU. (filip, 26. mart 2014 18:00)

kad si već počeo na tu temu mogao si napisati i šta će unuci i praunuci misliti o sadašnjoj kao i Srbiji iz devedesetih godina :)

Sulejman Velicanstveni

pre 10 godina

Ovde pada dogovor o buducem ratu svetskih razmera... Odoh na Kosta Riku, Sulejman Velicanstveni Vas ne bi vise zadrzavao... ;)))

Stefan

pre 10 godina

"Sramota 21-og veka je tvoja plata.
(Brane212, 26. mart 2014 17:53)"

Njegova je plata je nesto manje od 25k e mesecno, malo vise od ovog naseg Bajatog... A ovaj upravlja celu EU. Pa ti uporedi.

Popaj

pre 10 godina

G-dine Van Rompej,
najveca sramota 21 veka je oduzimanje Kosova sa podanicima Vucicem i Dacicem.
Najveca sramota 21 veka je pedofilija koje ima najvise u vasoj zemlji
Najveca sramota 21 veka je nemoral i dvostruki standardi EU i Amerike.
Najveca sramota 20veka je bombardovanje Srbije i nacizam.
Dopunite slobodno ....

milan

pre 10 godina

Van Rompej, sramota je da vi tako nešto izgovarate a da zaboravite šta je NATO radio u Srbiji, ubijao nevine ljude i kada nisu znali dali su voz sa civilima pogodili dobro potvrdili još jednom, to je sramota neizmerena sramota je to sve nazvati kolateralnom štetom vi gospodine van Rompeju treba da podnesete odmah ostavku posle ovih reči da niste dostojni pozicije koju imate da ste svesni da sve što se radi oko Ukrajine je iz čistog proračuna i interesa Evrope i SAD. Ja od danas nisam više za ulazak Srbije u EU da je to interesna zajednica bez obraza i karaktera.

i pored grešaka, ovi nikako ne odustaju

pre 10 godina

Voleo bih da nisam u pravu ali sve ukazuje na to da ova trojka sprovodi nečije planove o slabljenju pravoslavnih država!!!

Boban

pre 10 godina

Molim vas da ne poredite sramotu 21-og veka sa milosrdnim andjelom, bombardovanje Srbije se desilo 1999-e, tako da je to sramota za 20-i vek. Mnooogo precizan ovaj NATOvac.

lakki

pre 10 godina

Sramota je sto je 19 zemalja bombardovalo 1 zemlju i otelo deo njene teritorije . A Krim je istorijski Ruski dok Kosovo NIKADA nije bilo albansko vec Srpsko.

teodor

pre 10 godina

Koja je to samo histerija!? Auh!
Kako samo Rusiju obozavaju, pa to ti je!
A ni reci da pet ministra u novoj vlasti u kijevu ima profasisticki dosije!/
Nije bitan ni narod krima. Rusija, ah ta grozna Rusija!

S

pre 10 godina

Krim je ruski - get over it. I mi smo naterani da prebolimo Kosovo. I jednima i drugima ostaju samo floskule tipa "nikada nećemo priznati". Ne moramo, ali činjenice i stanje na terenu su jasni. Referendum, legalan ili ne, je pokazao svoje.

pedja

pre 10 godina

Ne brinite, nece Rusija ni traziti da priznate aneksiju Krima, dovoljno ce biti samo da razvijate dobrosusedske odnose i resavate pitanja od zivotnog znacaja. Pa tako vi nas savetujete u vezi Kosova

filip

pre 10 godina

Istorija pokazuje da tek eventualno treća, četvrta generacija može objektivno da sagleda situaciju i odnose globalnih razmera. Kao što se sadašnja Amerika srami odnosa prema crncima do pre svega 50 godina, kao što se Nemačka srami Hitlera, i vaše praunuke, a možda već i vaše unuke, će biti sramota kad vam se ime spomene, "demokratska" i "slobodna" EU.

David

pre 10 godina

Ti da pricas o sramoti sramoto. A drugo Rusija nije sama sa njom su 60 odsto ostatka sveta onog sveta koji vi nepriznajete gazite i omalozavate od kad postojite ali dosao je svemu kraj.

Adrian

pre 10 godina

Evropska unija i SAD neće priznati rusku nezakonitu aneksiju Krima, koja je sramota 21. veka, rekao predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Not yet, later.

Krkobaba

pre 10 godina

@AAF

Evo konacno dodjosmo do pravog razloga. Svaka vam cast sto ste otvoreno rekli u cemu je zec. I sam g-din Obama je imao intervju i izjavio da je amerika spremana da isporucuje Evropi gas i da EU vise ne mora da kupuje gas od Rusije. Znaci, tacni su navodi zvanicne Moskve da su svi americki funkcioneri (od kojih su neki direktno organizovali drzavni udar u Kijevu) kojima je Moskva uvela sankcije (osim jadnog MekKejna) ustvari pripadnici gasnog lobija, gde jedan doticni gospodin kome je g-din Obama po prvi put odobrio koncesije za ovu vrstu gasa, zapravo finansira i ove politicare i sve dogadjaje u Ukrajini (setite se onih 20 mil Majdanu). Konacno, posteno od Obame sto je rekao da u Ukrajini nema veza ni demokratija, ni ljudska prava ni slicne "gluposti", nego samo trgovinski rat kako bi se raskinule trgovinske veze EU i Rusije i kako bi konacno amerika mogla da muze EU do kraja. Doduse skupljim gasom, ali i bratstvo ima cenu. Morace EU gradjani da plate preveliku ljubav "savezniku" preko okeana koji ce im silom utrapiti gas i velike kredite za ekonomski razvoj. A ako Evropljani to odbiju, dobice jos po koje bombardovanje. Sada je u Briselu u toku vecno zaklinjanje na vernost Vodji i to tako ko ce vise i dalje da pljune po Rusiji. Samo da neko od ovih EU pljuvaca ne ostane popljuvan. Kako rece juce Rik na History kanalu - Pawn Stars: "U americi ne postoje organizovane kriminalne grupe, osim naravno americkog Kongresa"

Milos

pre 10 godina

A nezavisno Kosovo je ponos 21. veka? Hajde lepo nam jedanput objasnite sustinsku razliku izmedju Kosova i Krima, pa necemo vise da pitamo. Ili su obe stvari ponos ili su sramota. Ne moze i jedno i drugo.

guja

pre 10 godina

Ne glupirajte se Europljani. Lože vas Amerikanci, držite se Rusa. Niste navikli na cirkus ko Srbi. Boleće vas mnogo više nego nas. Od Sibira nema ništa.

bulldozer

pre 10 godina

- Stvar je u tome što Amerikanci malo znaju o situaciji u Ukrajini. Mišljenje donose na osnovu onoga što gledaju na televiziji, pre svega na CNN-u, a ona pokazuje samo ono što Obamina administracija želi da pokaže narodu – rekao je Sigal, inače veliki poštovalac i prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.

Stevan objasnio.

Realnost

pre 10 godina

Koga briga da li će te vi priznati ili ne. Mislite da Rusima treba dozvola. EU i SAD su sramota čovečanstva. Da Vas podsetim gospodine Rompej 24.3.1999. bez odluke Saveta Bezbednosti UN, kršeći sve norme međunarodnog prava izvšena je zločinačka agresija na jednu međunarodno priznatu i suverenu zemlju u cilju otimanja teritorije. Rusi su vratili ono što im je oduvek pripadalo. Nemojte vi pričati o nečijoj sramoti posle bombardovanja, Afganistana, Iraka, Libije, Egipta, Sirije... Tamo gde ste vi došli ostavili ste milione unesrećenih, uništene zemlje u kojima se narod i dan danas međusobno ubija. Rusija je AUTONOMNU REPUBLIKU Krim prisvojila posle referenduma što je bilo u skladu sa svim pravnim aktima, a vi ste silom odvojili deo srpske teritorije kršeći sve pravne akte. Vi nećete priznati, pa koga briga za vaše priznanje. Nemate vi šta da priznate. KRIM JE RUSIJA!

ply

pre 10 godina

ovaj trol mora da se oglasi sa nekom besmislicom redovno. koliko ispiranja mozga, koliko jeftine demagogije, patetike, spinovanja. ako hiljadu puta ponovite ipak nece postati istina. ljudi imaju mozak iako ih redovno potcenjujete.

Милка

pre 10 godina

Ево шта је срамота:
http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2014/march/25/meet-the-americans-who-put-together-the-coup-in-kiev.aspx

У чланку се детаљно описује ко је и како спремио држани удар у Украјини, ко је плаћао које ”организације”. Надам се да ће Б92 да ове преведе и посати на сајт.

Darko

pre 10 godina

Sramota 21 vijeka!?Kako se onda zove otimanje Krima Rusiji 1954?Kako se zove otimanje dijela teritorije Srbije 1999?Braco Rusi ne popustajte ovima sto su uzrokovali stotine hiljada poginulih civila... od Srbije preko Iraka,Afganistana i sjverene Afrike i ko zna gdje ce se zaustaviti,i svugdje su nered ostavili.Savjest im je necista,a ruke krvave,a sve pod vodstvom SAD o VB.

Ivan

pre 10 godina

...Isto koliko je sramota bilo priznavanje secesije Kosova. Ispravite sramotu sa Kosovom i budite sigurni da ćete ispraviti sramotu sa Krimom.

sojic

pre 10 godina

A nije sramota kad su ameri lagali ceo svet kad su rekli da Irak ima oružje masovnog razaranja i bombardovali nedužnu zemlju.
Ili Kosovo i to nije sramota, kršili međunarodno pravo kad su nas bombardovali to je nemac Shroder priznao.
Bush kad je kidnapovao nedužne ljude posle 9/11 i onda ih mučili u Guantanamo bay to nije sramota.
Što se tiče razlike između Kosova i Krima oni kažu da je Kosovo jedinstven slučaj zato što mi smo kao svašta radili albancima.
Po toj logici bi i palestinci i kurdi trebali zemlju da dobiju,izraelci bagerima ruše kuće i izbace palestince pa se izraelci usele i to nije etničko čišćenje ali i Izraelci su drugari sa amerikancima a Turci NATO zemlja onda je očigledno sve dozvoljeno.

Rema

pre 10 godina

Ne znam da li ste primetili kako velike svetske sile poput Kine, Indije, Brazila, Japana... mudro cute po ovom pitanju, a mi ovako mali mora da se opredelimo... To je jos samo jedan dokaz da je obama tata, a evropske nacije decica, koja gledaju svaki potez tate i prate ga u stopu...Uzas u sta se svet pretvorio...

AAF

pre 10 godina

Kandidati za clanstvo u EU ce podrzati stavove sa danasnjeg istorijskog skupa povodom izbijanja II Hladnog rata.Srbiji je juce receno da nema nikakvu obavezu premaEU.Jedna od najvaznijih odluka je ukidanje energentskih veze sa Rusijom.Amerika je kao i u II sv.ratu obecala Evropi snabdevanje energentima.

Digi

pre 10 godina

Stvarno mi je vec muka od ovih spodoba iz EU i SAD, pa odkud im pravo da oni nekom drze lekcije.Onog dana kada su na Srbiju bacili prvu bombu izgubili su kredibilitet i svako jludsko ili drzavno pravo izmazali su g****** celokupnu zapadnu "demokratiju" od sada pa za navek.Vratili su ljudski rod hiljadu godina unazad.

jagodinac

pre 10 godina

a koja ste vi sramota čovečanstva, cinični i bezobzirni, takav model ponašanja plasirate kao da je to normalno...daleko vam lepa kuća...

Давид Остенберг

pre 10 godina

Где сте били г. Ромпеј у 1999.г. да кажете да је то била - највећа брука цивилизације на крају Другог Миленијума.

Tekumseh drugi

pre 10 godina

Vi iz EU da ćutite. Pazi, bogati - šta je trebalo: da Rusija pusti NATO u kupatilo. Osudiste li tako Tursku kad je anektirala severni Kipar. Uspostavili ste neprevaziđene standarde licemerja. Nisam nikakav rusofil, ali što je mnogo, mnogo je.

dečak_iz_vode

pre 10 godina

A zašto nije bombardovanje, pardon, vazdušna kampanja krajnje sredstvo?
Aa, pa zato što NE SMETE kad je neko samo 2-3 puta slabiji od vas.

...

pre 10 godina

Okupacija Iraka zbog nepostojeceg nuklearnog oruzja je sramota 21. veka. Odmah uz to dolazi okupacija Avganistana zbog 2 srusene zgrade u Americi i unistavanje Libije zbog lecenja kompleksa Francuske i Britanije.

Brod koji tone

pre 10 godina

A mene sramota sto sam zemljanin. Sto sam deo ovog tzv. naprednog, razvijenog drustva. Zavidim ponekad onim neotkrivenim plemenima po juznoamerickim dzunglama. Dzaba nam skole i diplome, dzaba lepa garderoba i uglancana kola - kad smo zaboravili sta znaci biti covek. Postali smo sami sebi najveca opasnost. Teret prirodi u svakodnevnoj borbi za kilo nafte. Bojim se da (uz sve napretke civilizovanog drustva), kola ipak idu nizbrdo.

Zole

pre 10 godina

Obama je došao i objasnio im ko je gazda i oni su se svi slozili sa njim. Niko se ne buni sto ce skuplje placati američki od ruskog gasa. To je sve za dobro EU.

ostap bender

pre 10 godina

Sad padaju teske optuzbe : "sramota" , ocekujem dalje: "nema smisla" , do najostrijih: "nije trebalo" i konacno : "dobro, al' nemojte drugi put"....he he.

MariannaMihailidi

pre 10 godina

Ovi vise i ne glumataju da ih nekakva istina,pravo ili sta god trece interesuje...Licemerje neverovatnih razmera.Ali neka,otreso ih Putin ko kuche buvu za trides' dana.A sad nek rade sta hoce.Kad Merkelovoj stane 5 elektrana u roku od 2 meseca bice,tako ti slavine gasne,Putine davaj davaj isti.

Ruzvelt

pre 10 godina

21.vek je tek poceo,a zapadni politicari se utrkuju sa besmislenim izjavama. Prema istom,agresija NATO i otimanje KiM, koji su se dogodili na zalasku prethodnog veka, verovatno za ovakve politicare predstavljaju ponos 20. veka.

Aleksandar...

pre 10 godina

za ( dirljivo, 26. mart 2014 18:22)

za neke je agresija, za neke je oslobođenje, a za neke "i siledžija naišao na sebi ravnog".

misula

pre 10 godina

Sada treba da insistirate na razgovorima o normalizaciji odnosa Krima tj Rusije i Ukrajine, to je preduslov da svi zive normalno i u miru i da se zaboravi na ono sto je bilo i da se gleda u buducnost, secate se, jel vam mozda poznato to? Sami ste krivi za ovo, sami ste im dali legitimitet svojim krsenjem medjunarodnog prava na Kosovu i Metohiji pa zato sada gledajte kako je kada neko jak uradi takvu stvar gde mozete samo da gledate i razmisljate sta da radite.