Sreda, 26.03.2014.

11:10

MH370: Francuzi snimili 122 objekta

Sateliti snimili 122 objekta u Indijskom okeanu, u delu u kome se traga za nestalim malezijskim avionom, saopšteno je danas medijima.

Izvor: B92

MH370: Francuzi snimili 122 objekta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 10 godina

I još jedna stvar, apropo silnih komentara tipa "a otkud onda svi ti delovi olupine na okupu kad bi ih okena razneo?".
Plutajući objekti se često drže zajedno, jer ih nosi ista struja, koja se kreće kroz okean nalik reci koja teče duž svog korita. Silne količine otpadaka nastalih u udaru japanskog cunamija 2011. koje je okean usisao pri svom povlačenju sa kopna, su "istovarene" na obale Aljaske skoro tri godine kasnije, ne po neka konzerva tu i tamo, nego bukvalno tone krša nasukanog na par koncentrisanih lokacija, i to preko noći. Što znači da su otpaci sve to vreme nošeni zajedno.
Stoga znajte da niste otkrili nikakvu američku zaveru da se sakrije istina o otmici ili da se skrene pažnja sa aneksije Krima. Nego se prvo boje malo uputite u celu priču.

Ivan

pre 10 godina

Hajde pustite teorije zavere već jednom, ljudi... Postoji pregršt mogućih havarija koje su mogle da dovedu do toga da avion odleti toliko daleko od svoje trajektorije.
Evo samo jedne od njih: Požar u trupu aviona usled gume koja se zapalila prilikom poletanja, što se nekad dešava kad blago opadne pritisak u gumi; jedan iskusan kanadski pilot je izneo tu mogućnost: pista u Kuala Lumpuru je bila vrela te noći, grad se nalazi pri nadmorskoj visini, stoga je pritisak bio veliki. Nakon povlačenja točkova, vatra se polako rasplamsavala, oštetila je eletrične vodove, što je moglo da onemogući komunikaciju, a posle nekog vremena je moglo da počne da guši i posadu i putnike (piloti imaju gas maske, ali one rade jako kratko vreme). U slušaju požara, piloti imaju prioritet da uspostave kontrolu i usmere je ka najbližem, najsigurnijem aerodromu, pa tek onda da upućuju poziv u pomoć. Ukoliko se to zaista desilo, onda je vrlo logično da su skrenuli naglo ka jugozapadu, ka izuzetno dugačkoj pisti na ostrvu Pulau Langkawi. Avion bi u tom slučaju bio na autopilotu, međutim ukoliko bi se vatra širila i uništila komande, piloti nikada ne bi mogli da preuzmu kontrolu i bezbedno slete, već bi avion nastavio da leti ka jugozapadu, oko 6 sati što u stvari u potpunosti odgovara proračunima na osnovu količine goriva koje su imali, i na kraju se srušio u okean.

Ne mora da znači da se ovo zaista i dogodilo-još uvek nemamo pojma. Ali ove silne "teorije" o prikrivanju sigurno nisu ništa izvesnije.

mali radojica

pre 10 godina

Ljudi ajde malo smanjite doživljaj sa tim satelitima I tim nazovi mutnim radnjama. Jedno je kad za napad snimaš neku metu (npr. Srbiju 1999)I to stacionarnim satelitom a drugo je kad pokušavaš nešto da snimiš običnim nestacionarnim satelitom koji preleće svaka 4 sata neku tačku.Da bi ovo bolje shvatili evo I dodatnog objašnjenja: ono što se snima je veličine SAD a traže se delovi olupine veličine autobusa. Pošto mi živimo u zemlji Srbiji koja ima veličinu 600km sa 400km(gruba pretpostavka) onda mogu I da razumem ovakve prilično jednostavne da ne kažem proste komentare. Tek kad sateliti snime nešto pa onda posle višesatnog mukotrpnog pregledavanja tih snimaka ljudsko oko uoči neki detalj koji liči na krhotinu aviona e onda se šalje ekipa u nekom avionu da pokuša da to locira. To nije kao u Hollywood-u pa da na svakoj krhotini piše ime avio kompanije a treba uzeti u obzir I gomilu djubreta koje pluta tim morima već decenijama. Zar vi stvarno verujete u te teorije zavere da su ih Ameri ili Australijanci skinuli. Pa morala je da postoji nekakva komunikacija makar šifrovana a svi drugi(Kinezi,Rusi,Indijci) sve I svašta snimaju pa bi I to čuli. Jednostavno ovo sa samoubistvom pilota,a to je poslednja verzija od jutros, nekako najviše pije vodu. Ili to ili se radi o tzv "Ghost plane" kada zbog dekompresije svi izgube svest a avion nastavi da leti pravolinijski dok ima goriva. Zašto je pilot okrenuo avion, pa logično ako je došlo do kvara krenuo je nazad na matični aerodrom.

zbunjen

pre 10 godina

Kažu da u okeanu djeluju jake morske struje, a djelovi i dalje na okupu. Da je bivša Juga opstala kao ovi djelovi ,uprkos strujama,danas bi bili sila broj jedan :-).

Marko

pre 10 godina

Sve vreme mislim da ga traze blizu Australije ali severno od nje, a oni otisli jos ispod Australije...auuuuuu pa sto neko rece da je hteo da se ubije pilot ili kopilot mogao se survati u vodu odmah, koji je moj leteo toliko? A opet ako su ih oteli teroristi, pa valjda bi leteli negde da ga sruse spektakularno da svi vide, zar ne? Nista meni ovde nije jasno.

milan26

pre 10 godina

Kako to da je 20 dana proslo a nema traga avionu, pored svih radara i satelita? Evo ovako! Ovaj pad aviona je paravan za krizu u Ukrajini, klasicno skretanje paznje javnosti sa vrlo napete i vazne teme! To su Ameri i ranije radili, samo sa manjim stvarima, jer su tadasnji problemi bili manji od ovih danas! Ne kazem da su Ameri oborili avion, vec lukavo sabotiraju trazenje i prolongiraju rezultate! Amerika se najvise pita za krizu u Ukrajini, debelo su u njoj i ne zele da donesu brze odluke, zato i kupuju vreme! Puno je kontradikcija! Amerika ima najsavremenije satelite, a od njih nijedan podatak, samo francuski i japanski sateliti! Amerikanci su poslali podmornicu za lociranje crne kutije, stim da je potrebno da se pokupljeni podatci, a pretraga ce trajati 10 dana, obradjuju 2 meseca! To je izjava vodje tog tima! Zvuci kao jos jedna teorija zavere! imacete potvrde na svakom koraku!

Darko

pre 10 godina

Prošetajte malo po stranim internet portalima, postoje slike delova koje su izvadili.
@wroom1975; Sremac
Moguće je pošto postoje delovi koji mogu da plutaju.

Inače, takođe je uhvaćen signal koji najverovatnije odašilje crna kutija na 6000m dubine, što je pre at vremena javio CNN.

Jelena

pre 10 godina

niko da posalje brod ili avion - Ardnas, poslali su, samo sto tebe niko nije obavestio.
Kako uopste moze nekako da postavi pitanje "otkud avion tamo"; od koga ocekuje odgovor? Od mrtvih? Od crne kutije koja jos nije izvadjena (a ne zna se ni kada ce ni da li ce)?

zvrk

pre 10 godina

to je mogao da raznese samo neki projektil! Previse se SAD tu angazuje.
Pogledajte onu vojnu bazu Santijago garsija -americku u Indijskom okeanu.... Avion je sa kordinata upravo krenuo ka zapadu,mozda je smisljeno bilo da se srusi na tu Americku bazu,pa su ga ovi skinuli raketom a posto je gomila Kineza ,videli su da je djavo odneo salu kad se digla ovolika uzbna..Pa se sve to malo zataskalo..

zoran

pre 10 godina

Kako je moguce da je taj avion krenuo ka jugu,a da ga NATO baza Diego Garcia sa svojim mocnim radarima nije primetila i ako je avion, na tom putu, sasvim sigurno bio u njihovom vidnom polju..??? Njihovi radari vide iz horizonta, no ne videse ovaja vion..?? Bas chudno...prolete neprimecen....Pogledajte na Google maps i videcete ovo sto pishem.

Sta je trazio tako daleko od rute..? Ako je hteo pompezno samoubistvo, mogao je da se zakuca u centar grada...u neku planinu...cak i u tu bazu je mogao da krene. E, sad, ako je krenuo da se urushi u bazu postoji mogucnost da su ga srushili, pa se cutalo do sada dok ne prenesu otpad malo dalje od mesta dogadjaja. Svashta je moguce...ovom svetu je tesko verovati za bilo shta.

Sremac

pre 10 godina

Cekaj nadjeni delovi, moguce da su nadjeni jel nije jos potvrdjeno, maltene "ispod Australije"...a ovaj leteo za Peking...pa sta, vetar ga oduvao dole?
(wroom1975, 26. mart 2014 14:07)

Ovo ni meni nije jasno a niko o tome ni ne prica...sta ce taj avion tamo,da je hteo da se ubije poleteo bi i zakucao bi ga u prvo brdo,da je otet udario bi u nesto nekom bitno...a ovako???

ardnas

pre 10 godina

Stalno pricaju o satelitskim snimcima, proslo je vec 20 dana od nestanka aviona a niko da posalje brod ili avion da se uvjeri da li su to stvarno ostaci aviona. Nesto tu gadno smrdi....

wroom1975

pre 10 godina

Cekaj nadjeni delovi, moguce da su nadjeni jel nije jos potvrdjeno, maltene "ispod Australije"...a ovaj leteo za Peking...pa sta, vetar ga oduvao dole?

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Planiraju da idu na Mars, Jupiter, vec Mesec osvojen,a nemogu da pronadu delove Aviona?Sto ovde puno njih sa pravom pise da su ovo stvarno teske mutljavine, ali ko muti?Pa Amerika i Rusija mogu pomocu snimaka sa satelita da snime i vecu sivacu iglu na zemlji, a da ne mogu da snime te nazovi delove dole u Indijskom Okeanu?Kako su za vreme bombardovanja Srbije Nato - zlikovci snimili svaki metar spske zemlje te su to dusmanski gadali, a ne mogu ti zlikovci da snime gde je zaglavio Malezijski Avijon?!Ovo je po svoj prilici bila sabotaza istig onih koji su nas bombardovali, jer je vecina putnika bila Kineza, a sve drugo je bilo zanemarljivo?!Oni ti isti ne mogu da miruju jer su su se okrvavili i moraju da krvare ili ce sami medu sobom se po ubijati!!

ime poznato redakciji

pre 10 godina

"Deo fotografija sa francuskih satelita na Tviteru je objavio admiral malezijske mornarice Ahmad Kamarul..."
Kad su malezijski admirali stigli do tvitera kao javnog glasila.. sprdnja.

ne razumem

pre 10 godina

Te slike su do sad najrelevantniji dokaz da se avion srusio u Indijski okean iako jos sigurno ne znamo da su ti delovi zaista od aviona.

zoran

pre 10 godina

Nema shta..slike su bas "jasne"..."vidi" se sve kao na dlanu...bolje fotografije su bile shezdesetih godina proshlog veka...
Zar je toliko nemoguce, kad vec znaju koordinate tog materijala, poslati avion iz Perta da nadleti, na visini od 100m, tu oblast i lepo se vidi shta je to u moru..?? Ove snimke gledamo danima i jos niti jedan, jedini avion nije otisao do tog mesta da se pogleda izbliza..??!!

zoran

pre 10 godina

Nema shta..slike su bas "jasne"..."vidi" se sve kao na dlanu...bolje fotografije su bile shezdesetih godina proshlog veka...
Zar je toliko nemoguce, kad vec znaju koordinate tog materijala, poslati avion iz Perta da nadleti, na visini od 100m, tu oblast i lepo se vidi shta je to u moru..?? Ove snimke gledamo danima i jos niti jedan, jedini avion nije otisao do tog mesta da se pogleda izbliza..??!!

ne razumem

pre 10 godina

Te slike su do sad najrelevantniji dokaz da se avion srusio u Indijski okean iako jos sigurno ne znamo da su ti delovi zaista od aviona.

ime poznato redakciji

pre 10 godina

"Deo fotografija sa francuskih satelita na Tviteru je objavio admiral malezijske mornarice Ahmad Kamarul..."
Kad su malezijski admirali stigli do tvitera kao javnog glasila.. sprdnja.

wroom1975

pre 10 godina

Cekaj nadjeni delovi, moguce da su nadjeni jel nije jos potvrdjeno, maltene "ispod Australije"...a ovaj leteo za Peking...pa sta, vetar ga oduvao dole?

ardnas

pre 10 godina

Stalno pricaju o satelitskim snimcima, proslo je vec 20 dana od nestanka aviona a niko da posalje brod ili avion da se uvjeri da li su to stvarno ostaci aviona. Nesto tu gadno smrdi....

Sremac

pre 10 godina

Cekaj nadjeni delovi, moguce da su nadjeni jel nije jos potvrdjeno, maltene "ispod Australije"...a ovaj leteo za Peking...pa sta, vetar ga oduvao dole?
(wroom1975, 26. mart 2014 14:07)

Ovo ni meni nije jasno a niko o tome ni ne prica...sta ce taj avion tamo,da je hteo da se ubije poleteo bi i zakucao bi ga u prvo brdo,da je otet udario bi u nesto nekom bitno...a ovako???

zoran

pre 10 godina

Kako je moguce da je taj avion krenuo ka jugu,a da ga NATO baza Diego Garcia sa svojim mocnim radarima nije primetila i ako je avion, na tom putu, sasvim sigurno bio u njihovom vidnom polju..??? Njihovi radari vide iz horizonta, no ne videse ovaja vion..?? Bas chudno...prolete neprimecen....Pogledajte na Google maps i videcete ovo sto pishem.

Sta je trazio tako daleko od rute..? Ako je hteo pompezno samoubistvo, mogao je da se zakuca u centar grada...u neku planinu...cak i u tu bazu je mogao da krene. E, sad, ako je krenuo da se urushi u bazu postoji mogucnost da su ga srushili, pa se cutalo do sada dok ne prenesu otpad malo dalje od mesta dogadjaja. Svashta je moguce...ovom svetu je tesko verovati za bilo shta.

Ivan

pre 10 godina

Hajde pustite teorije zavere već jednom, ljudi... Postoji pregršt mogućih havarija koje su mogle da dovedu do toga da avion odleti toliko daleko od svoje trajektorije.
Evo samo jedne od njih: Požar u trupu aviona usled gume koja se zapalila prilikom poletanja, što se nekad dešava kad blago opadne pritisak u gumi; jedan iskusan kanadski pilot je izneo tu mogućnost: pista u Kuala Lumpuru je bila vrela te noći, grad se nalazi pri nadmorskoj visini, stoga je pritisak bio veliki. Nakon povlačenja točkova, vatra se polako rasplamsavala, oštetila je eletrične vodove, što je moglo da onemogući komunikaciju, a posle nekog vremena je moglo da počne da guši i posadu i putnike (piloti imaju gas maske, ali one rade jako kratko vreme). U slušaju požara, piloti imaju prioritet da uspostave kontrolu i usmere je ka najbližem, najsigurnijem aerodromu, pa tek onda da upućuju poziv u pomoć. Ukoliko se to zaista desilo, onda je vrlo logično da su skrenuli naglo ka jugozapadu, ka izuzetno dugačkoj pisti na ostrvu Pulau Langkawi. Avion bi u tom slučaju bio na autopilotu, međutim ukoliko bi se vatra širila i uništila komande, piloti nikada ne bi mogli da preuzmu kontrolu i bezbedno slete, već bi avion nastavio da leti ka jugozapadu, oko 6 sati što u stvari u potpunosti odgovara proračunima na osnovu količine goriva koje su imali, i na kraju se srušio u okean.

Ne mora da znači da se ovo zaista i dogodilo-još uvek nemamo pojma. Ali ove silne "teorije" o prikrivanju sigurno nisu ništa izvesnije.

zvrk

pre 10 godina

to je mogao da raznese samo neki projektil! Previse se SAD tu angazuje.
Pogledajte onu vojnu bazu Santijago garsija -americku u Indijskom okeanu.... Avion je sa kordinata upravo krenuo ka zapadu,mozda je smisljeno bilo da se srusi na tu Americku bazu,pa su ga ovi skinuli raketom a posto je gomila Kineza ,videli su da je djavo odneo salu kad se digla ovolika uzbna..Pa se sve to malo zataskalo..

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Planiraju da idu na Mars, Jupiter, vec Mesec osvojen,a nemogu da pronadu delove Aviona?Sto ovde puno njih sa pravom pise da su ovo stvarno teske mutljavine, ali ko muti?Pa Amerika i Rusija mogu pomocu snimaka sa satelita da snime i vecu sivacu iglu na zemlji, a da ne mogu da snime te nazovi delove dole u Indijskom Okeanu?Kako su za vreme bombardovanja Srbije Nato - zlikovci snimili svaki metar spske zemlje te su to dusmanski gadali, a ne mogu ti zlikovci da snime gde je zaglavio Malezijski Avijon?!Ovo je po svoj prilici bila sabotaza istig onih koji su nas bombardovali, jer je vecina putnika bila Kineza, a sve drugo je bilo zanemarljivo?!Oni ti isti ne mogu da miruju jer su su se okrvavili i moraju da krvare ili ce sami medu sobom se po ubijati!!

Darko

pre 10 godina

Prošetajte malo po stranim internet portalima, postoje slike delova koje su izvadili.
@wroom1975; Sremac
Moguće je pošto postoje delovi koji mogu da plutaju.

Inače, takođe je uhvaćen signal koji najverovatnije odašilje crna kutija na 6000m dubine, što je pre at vremena javio CNN.

milan26

pre 10 godina

Kako to da je 20 dana proslo a nema traga avionu, pored svih radara i satelita? Evo ovako! Ovaj pad aviona je paravan za krizu u Ukrajini, klasicno skretanje paznje javnosti sa vrlo napete i vazne teme! To su Ameri i ranije radili, samo sa manjim stvarima, jer su tadasnji problemi bili manji od ovih danas! Ne kazem da su Ameri oborili avion, vec lukavo sabotiraju trazenje i prolongiraju rezultate! Amerika se najvise pita za krizu u Ukrajini, debelo su u njoj i ne zele da donesu brze odluke, zato i kupuju vreme! Puno je kontradikcija! Amerika ima najsavremenije satelite, a od njih nijedan podatak, samo francuski i japanski sateliti! Amerikanci su poslali podmornicu za lociranje crne kutije, stim da je potrebno da se pokupljeni podatci, a pretraga ce trajati 10 dana, obradjuju 2 meseca! To je izjava vodje tog tima! Zvuci kao jos jedna teorija zavere! imacete potvrde na svakom koraku!

Marko

pre 10 godina

Sve vreme mislim da ga traze blizu Australije ali severno od nje, a oni otisli jos ispod Australije...auuuuuu pa sto neko rece da je hteo da se ubije pilot ili kopilot mogao se survati u vodu odmah, koji je moj leteo toliko? A opet ako su ih oteli teroristi, pa valjda bi leteli negde da ga sruse spektakularno da svi vide, zar ne? Nista meni ovde nije jasno.

Jelena

pre 10 godina

niko da posalje brod ili avion - Ardnas, poslali su, samo sto tebe niko nije obavestio.
Kako uopste moze nekako da postavi pitanje "otkud avion tamo"; od koga ocekuje odgovor? Od mrtvih? Od crne kutije koja jos nije izvadjena (a ne zna se ni kada ce ni da li ce)?

mali radojica

pre 10 godina

Ljudi ajde malo smanjite doživljaj sa tim satelitima I tim nazovi mutnim radnjama. Jedno je kad za napad snimaš neku metu (npr. Srbiju 1999)I to stacionarnim satelitom a drugo je kad pokušavaš nešto da snimiš običnim nestacionarnim satelitom koji preleće svaka 4 sata neku tačku.Da bi ovo bolje shvatili evo I dodatnog objašnjenja: ono što se snima je veličine SAD a traže se delovi olupine veličine autobusa. Pošto mi živimo u zemlji Srbiji koja ima veličinu 600km sa 400km(gruba pretpostavka) onda mogu I da razumem ovakve prilično jednostavne da ne kažem proste komentare. Tek kad sateliti snime nešto pa onda posle višesatnog mukotrpnog pregledavanja tih snimaka ljudsko oko uoči neki detalj koji liči na krhotinu aviona e onda se šalje ekipa u nekom avionu da pokuša da to locira. To nije kao u Hollywood-u pa da na svakoj krhotini piše ime avio kompanije a treba uzeti u obzir I gomilu djubreta koje pluta tim morima već decenijama. Zar vi stvarno verujete u te teorije zavere da su ih Ameri ili Australijanci skinuli. Pa morala je da postoji nekakva komunikacija makar šifrovana a svi drugi(Kinezi,Rusi,Indijci) sve I svašta snimaju pa bi I to čuli. Jednostavno ovo sa samoubistvom pilota,a to je poslednja verzija od jutros, nekako najviše pije vodu. Ili to ili se radi o tzv "Ghost plane" kada zbog dekompresije svi izgube svest a avion nastavi da leti pravolinijski dok ima goriva. Zašto je pilot okrenuo avion, pa logično ako je došlo do kvara krenuo je nazad na matični aerodrom.

zbunjen

pre 10 godina

Kažu da u okeanu djeluju jake morske struje, a djelovi i dalje na okupu. Da je bivša Juga opstala kao ovi djelovi ,uprkos strujama,danas bi bili sila broj jedan :-).

Ivan

pre 10 godina

I još jedna stvar, apropo silnih komentara tipa "a otkud onda svi ti delovi olupine na okupu kad bi ih okena razneo?".
Plutajući objekti se često drže zajedno, jer ih nosi ista struja, koja se kreće kroz okean nalik reci koja teče duž svog korita. Silne količine otpadaka nastalih u udaru japanskog cunamija 2011. koje je okean usisao pri svom povlačenju sa kopna, su "istovarene" na obale Aljaske skoro tri godine kasnije, ne po neka konzerva tu i tamo, nego bukvalno tone krša nasukanog na par koncentrisanih lokacija, i to preko noći. Što znači da su otpaci sve to vreme nošeni zajedno.
Stoga znajte da niste otkrili nikakvu američku zaveru da se sakrije istina o otmici ili da se skrene pažnja sa aneksije Krima. Nego se prvo boje malo uputite u celu priču.

zoran

pre 10 godina

Nema shta..slike su bas "jasne"..."vidi" se sve kao na dlanu...bolje fotografije su bile shezdesetih godina proshlog veka...
Zar je toliko nemoguce, kad vec znaju koordinate tog materijala, poslati avion iz Perta da nadleti, na visini od 100m, tu oblast i lepo se vidi shta je to u moru..?? Ove snimke gledamo danima i jos niti jedan, jedini avion nije otisao do tog mesta da se pogleda izbliza..??!!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Planiraju da idu na Mars, Jupiter, vec Mesec osvojen,a nemogu da pronadu delove Aviona?Sto ovde puno njih sa pravom pise da su ovo stvarno teske mutljavine, ali ko muti?Pa Amerika i Rusija mogu pomocu snimaka sa satelita da snime i vecu sivacu iglu na zemlji, a da ne mogu da snime te nazovi delove dole u Indijskom Okeanu?Kako su za vreme bombardovanja Srbije Nato - zlikovci snimili svaki metar spske zemlje te su to dusmanski gadali, a ne mogu ti zlikovci da snime gde je zaglavio Malezijski Avijon?!Ovo je po svoj prilici bila sabotaza istig onih koji su nas bombardovali, jer je vecina putnika bila Kineza, a sve drugo je bilo zanemarljivo?!Oni ti isti ne mogu da miruju jer su su se okrvavili i moraju da krvare ili ce sami medu sobom se po ubijati!!

milan26

pre 10 godina

Kako to da je 20 dana proslo a nema traga avionu, pored svih radara i satelita? Evo ovako! Ovaj pad aviona je paravan za krizu u Ukrajini, klasicno skretanje paznje javnosti sa vrlo napete i vazne teme! To su Ameri i ranije radili, samo sa manjim stvarima, jer su tadasnji problemi bili manji od ovih danas! Ne kazem da su Ameri oborili avion, vec lukavo sabotiraju trazenje i prolongiraju rezultate! Amerika se najvise pita za krizu u Ukrajini, debelo su u njoj i ne zele da donesu brze odluke, zato i kupuju vreme! Puno je kontradikcija! Amerika ima najsavremenije satelite, a od njih nijedan podatak, samo francuski i japanski sateliti! Amerikanci su poslali podmornicu za lociranje crne kutije, stim da je potrebno da se pokupljeni podatci, a pretraga ce trajati 10 dana, obradjuju 2 meseca! To je izjava vodje tog tima! Zvuci kao jos jedna teorija zavere! imacete potvrde na svakom koraku!

zbunjen

pre 10 godina

Kažu da u okeanu djeluju jake morske struje, a djelovi i dalje na okupu. Da je bivša Juga opstala kao ovi djelovi ,uprkos strujama,danas bi bili sila broj jedan :-).

ardnas

pre 10 godina

Stalno pricaju o satelitskim snimcima, proslo je vec 20 dana od nestanka aviona a niko da posalje brod ili avion da se uvjeri da li su to stvarno ostaci aviona. Nesto tu gadno smrdi....

ne razumem

pre 10 godina

Te slike su do sad najrelevantniji dokaz da se avion srusio u Indijski okean iako jos sigurno ne znamo da su ti delovi zaista od aviona.

zvrk

pre 10 godina

to je mogao da raznese samo neki projektil! Previse se SAD tu angazuje.
Pogledajte onu vojnu bazu Santijago garsija -americku u Indijskom okeanu.... Avion je sa kordinata upravo krenuo ka zapadu,mozda je smisljeno bilo da se srusi na tu Americku bazu,pa su ga ovi skinuli raketom a posto je gomila Kineza ,videli su da je djavo odneo salu kad se digla ovolika uzbna..Pa se sve to malo zataskalo..

zoran

pre 10 godina

Kako je moguce da je taj avion krenuo ka jugu,a da ga NATO baza Diego Garcia sa svojim mocnim radarima nije primetila i ako je avion, na tom putu, sasvim sigurno bio u njihovom vidnom polju..??? Njihovi radari vide iz horizonta, no ne videse ovaja vion..?? Bas chudno...prolete neprimecen....Pogledajte na Google maps i videcete ovo sto pishem.

Sta je trazio tako daleko od rute..? Ako je hteo pompezno samoubistvo, mogao je da se zakuca u centar grada...u neku planinu...cak i u tu bazu je mogao da krene. E, sad, ako je krenuo da se urushi u bazu postoji mogucnost da su ga srushili, pa se cutalo do sada dok ne prenesu otpad malo dalje od mesta dogadjaja. Svashta je moguce...ovom svetu je tesko verovati za bilo shta.

ime poznato redakciji

pre 10 godina

"Deo fotografija sa francuskih satelita na Tviteru je objavio admiral malezijske mornarice Ahmad Kamarul..."
Kad su malezijski admirali stigli do tvitera kao javnog glasila.. sprdnja.

wroom1975

pre 10 godina

Cekaj nadjeni delovi, moguce da su nadjeni jel nije jos potvrdjeno, maltene "ispod Australije"...a ovaj leteo za Peking...pa sta, vetar ga oduvao dole?

Ivan

pre 10 godina

Hajde pustite teorije zavere već jednom, ljudi... Postoji pregršt mogućih havarija koje su mogle da dovedu do toga da avion odleti toliko daleko od svoje trajektorije.
Evo samo jedne od njih: Požar u trupu aviona usled gume koja se zapalila prilikom poletanja, što se nekad dešava kad blago opadne pritisak u gumi; jedan iskusan kanadski pilot je izneo tu mogućnost: pista u Kuala Lumpuru je bila vrela te noći, grad se nalazi pri nadmorskoj visini, stoga je pritisak bio veliki. Nakon povlačenja točkova, vatra se polako rasplamsavala, oštetila je eletrične vodove, što je moglo da onemogući komunikaciju, a posle nekog vremena je moglo da počne da guši i posadu i putnike (piloti imaju gas maske, ali one rade jako kratko vreme). U slušaju požara, piloti imaju prioritet da uspostave kontrolu i usmere je ka najbližem, najsigurnijem aerodromu, pa tek onda da upućuju poziv u pomoć. Ukoliko se to zaista desilo, onda je vrlo logično da su skrenuli naglo ka jugozapadu, ka izuzetno dugačkoj pisti na ostrvu Pulau Langkawi. Avion bi u tom slučaju bio na autopilotu, međutim ukoliko bi se vatra širila i uništila komande, piloti nikada ne bi mogli da preuzmu kontrolu i bezbedno slete, već bi avion nastavio da leti ka jugozapadu, oko 6 sati što u stvari u potpunosti odgovara proračunima na osnovu količine goriva koje su imali, i na kraju se srušio u okean.

Ne mora da znači da se ovo zaista i dogodilo-još uvek nemamo pojma. Ali ove silne "teorije" o prikrivanju sigurno nisu ništa izvesnije.

Sremac

pre 10 godina

Cekaj nadjeni delovi, moguce da su nadjeni jel nije jos potvrdjeno, maltene "ispod Australije"...a ovaj leteo za Peking...pa sta, vetar ga oduvao dole?
(wroom1975, 26. mart 2014 14:07)

Ovo ni meni nije jasno a niko o tome ni ne prica...sta ce taj avion tamo,da je hteo da se ubije poleteo bi i zakucao bi ga u prvo brdo,da je otet udario bi u nesto nekom bitno...a ovako???

Jelena

pre 10 godina

niko da posalje brod ili avion - Ardnas, poslali su, samo sto tebe niko nije obavestio.
Kako uopste moze nekako da postavi pitanje "otkud avion tamo"; od koga ocekuje odgovor? Od mrtvih? Od crne kutije koja jos nije izvadjena (a ne zna se ni kada ce ni da li ce)?

Darko

pre 10 godina

Prošetajte malo po stranim internet portalima, postoje slike delova koje su izvadili.
@wroom1975; Sremac
Moguće je pošto postoje delovi koji mogu da plutaju.

Inače, takođe je uhvaćen signal koji najverovatnije odašilje crna kutija na 6000m dubine, što je pre at vremena javio CNN.

Marko

pre 10 godina

Sve vreme mislim da ga traze blizu Australije ali severno od nje, a oni otisli jos ispod Australije...auuuuuu pa sto neko rece da je hteo da se ubije pilot ili kopilot mogao se survati u vodu odmah, koji je moj leteo toliko? A opet ako su ih oteli teroristi, pa valjda bi leteli negde da ga sruse spektakularno da svi vide, zar ne? Nista meni ovde nije jasno.

mali radojica

pre 10 godina

Ljudi ajde malo smanjite doživljaj sa tim satelitima I tim nazovi mutnim radnjama. Jedno je kad za napad snimaš neku metu (npr. Srbiju 1999)I to stacionarnim satelitom a drugo je kad pokušavaš nešto da snimiš običnim nestacionarnim satelitom koji preleće svaka 4 sata neku tačku.Da bi ovo bolje shvatili evo I dodatnog objašnjenja: ono što se snima je veličine SAD a traže se delovi olupine veličine autobusa. Pošto mi živimo u zemlji Srbiji koja ima veličinu 600km sa 400km(gruba pretpostavka) onda mogu I da razumem ovakve prilično jednostavne da ne kažem proste komentare. Tek kad sateliti snime nešto pa onda posle višesatnog mukotrpnog pregledavanja tih snimaka ljudsko oko uoči neki detalj koji liči na krhotinu aviona e onda se šalje ekipa u nekom avionu da pokuša da to locira. To nije kao u Hollywood-u pa da na svakoj krhotini piše ime avio kompanije a treba uzeti u obzir I gomilu djubreta koje pluta tim morima već decenijama. Zar vi stvarno verujete u te teorije zavere da su ih Ameri ili Australijanci skinuli. Pa morala je da postoji nekakva komunikacija makar šifrovana a svi drugi(Kinezi,Rusi,Indijci) sve I svašta snimaju pa bi I to čuli. Jednostavno ovo sa samoubistvom pilota,a to je poslednja verzija od jutros, nekako najviše pije vodu. Ili to ili se radi o tzv "Ghost plane" kada zbog dekompresije svi izgube svest a avion nastavi da leti pravolinijski dok ima goriva. Zašto je pilot okrenuo avion, pa logično ako je došlo do kvara krenuo je nazad na matični aerodrom.

Ivan

pre 10 godina

I još jedna stvar, apropo silnih komentara tipa "a otkud onda svi ti delovi olupine na okupu kad bi ih okena razneo?".
Plutajući objekti se često drže zajedno, jer ih nosi ista struja, koja se kreće kroz okean nalik reci koja teče duž svog korita. Silne količine otpadaka nastalih u udaru japanskog cunamija 2011. koje je okean usisao pri svom povlačenju sa kopna, su "istovarene" na obale Aljaske skoro tri godine kasnije, ne po neka konzerva tu i tamo, nego bukvalno tone krša nasukanog na par koncentrisanih lokacija, i to preko noći. Što znači da su otpaci sve to vreme nošeni zajedno.
Stoga znajte da niste otkrili nikakvu američku zaveru da se sakrije istina o otmici ili da se skrene pažnja sa aneksije Krima. Nego se prvo boje malo uputite u celu priču.