Ponedeljak, 24.03.2014.

14:58

"MH 370 je izgubljen, nema živih"

Let MH 370 je izgubljen i niko od 239 putnika i članova posade nije preživeo, saopštila je kompanija "Malezija erlajnz".

Izvor: B92

"MH 370 je izgubljen, nema živih" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Abrakadabra

pre 10 godina

@timbuktu Crna kutija aviona 'Air France' je pronađena, a avion nije eksplodirao. http://youtu.be/ZHduB-knlt0 Sve što se dešava je ljudskih ruku delo, što mislim da je i slučaj sa letom 'MH 370', koja god od teorija bila tačna, odgovoran je čovek. Retko kad dođe do tehničkih problema, jer ipak, avioni su gotovo savršene naprave. Pogledala sam dosta emisija o avionskim nesrećama i svaka je nastala ili greškom pilota, kopilota, nekog od posade ili greškom ljudi koji su radili opravke.

ka bum

pre 10 godina

@andrijano

Da li si čuo za nesreću leta 522 Helios Airwaysa 2005. godine kod Atine? Dekompresija, svi ostali bez kiseonika, pomrli tokom leta, avion nastavio sam da leti i udario u planinu... Pred kraj leta imao je pratnju dva F16 grčke vojske koji su samo bespomoćno mogli da posmatraju avion...

mirko kojotovski

pre 10 godina

OSIGURANJE pravara.Ameri ga oborili putna agencija u minusu i ovako se resili problema.Na zalost putnika.Okeani su ozvuceni pogotovo u blizini nekih americkih vojnih baza.Danasnji sateliti poseduju mnogo stvari o kojima mi jos neznamo.Primer mobilni telefoni koji su se poceli koristiti u vojsci krajem 70ih a onda civili pocetkom 90ih.Primer broda Konkordije.Kao slucajno se nasukao.Danasnja nautika je toliko opremljena da sama plovila traze put ili se kao auta preko gps navode.Takodje je nemoguce veliki brod nasukati jedino ukoliko je jako nevreme.Kasnije na netu nadjem da je agencija bila u minusu preko 20mil.evrica.Nista se ne desava slucajno

timbuktu

pre 10 godina

Ne pronađu uvek crnu kutiju: ona sa Air Franceovog leta koji je pre pet godina eksplodirao nasred Atlantika nikad nije pronađena.

Bora

pre 10 godina

Druže nema crne kutije koju uvek pronađu, ALI UVEK!!! Gde su dokazi? Olupina? Mobilni telefoni putnika u funkciji i zvone?! Poslali 6 vojski da traže?!! FARSA, FARSA, FARSA!!! Srećan put u Trabzon!

labrador 7

pre 10 godina

Na razočarenje komentatora koji su naprasno "otkrili" ovo "tajno" ostrvo, treba reći da je Dijego Garsija zvaničan rezervni aerodrom za komercijalne letove velikih dvomotornih aviona koji idu preko Indijskog okeana.

Tika Taka !

pre 10 godina

Ja u junu imam let za trabzon pose ovoga razmisljam se da ne idm nigde , ovo je sramota za 21 vek ! Ako je istina ovo sto je izjavijo ovaj moje saucesce svim porodicama stradalih:(

Marko

pre 10 godina

Pa ako smo poverovali da bas 11og septembra sistemi komunikacije izmedju aviona i kontrole leta nisu radile zbog tehnicke greske, kao i da se treca zgrada World Trade Centra u koju nije udario avion srusila usred inzenjerske greske prilikom gradnje i to bas tog dana (a recimo nas generalstab i zgrada CK koji su pogodile bombe od nekoliko tona i dalje stoje mirno) - onda mozemo poverovati i u ovo..
Ne verujem u teorije zavere samo ako malo logicki razmislim, nesto mi se ne poklapa.

andrijano

pre 10 godina

vidim teorije o ostrvu dijego garsija i kada sam ga video na karti ova teorija i nije tako naivna.jedno je sigurno.avion je nastavio da se krece.to rusi teoriju o kvaru i direktnoj eksploziji na mestu gde je radar nestao.teorija o dekompresiji i dezorijentosanosti pilota i nastavak putovanja auto pilotom je najmanje verovatna.da se desila dekompresija javili bi da su u problemu.neko je ugasio transponder.pilot samoubica(sa ciljem ili bez njega) ili otmicari(uvek sa ciljem).pitanje je sta je bio cilj.neko ko organizuje otmicu aviona sigurno ima plan.ako je avion usmeren ka tom ostrvu,slucajno ili namerno,sigurno je da su ga ameri oborili.zato i nema dokaza o avionu ako je sve razneseno.pitanje i sa kakvim je oruzijem gadjano.ovakve afere se uvek zataskaju zbog javnosti jer se dese prakticno na neutralnom terenu.veoma moguca teorija.i to sto je neko u medijima ne razmatra samo produbljuje sumnju da je istinita.

jednostavno

pre 10 godina

Ako je avion zaista promenio prvobitni kurs usled otmice od strane terorista i skrenuo na zapad mogao je da se uputi ka ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu...dovoljno je samo na Google-u ukucati ime ovog ostrva u Indijskom okeanu i procitati njegovu burnu istoriju i sta se tamo danas nalazi
(Dragan, 24. mart 2014 18:36)

Veoma iteresantna teorija da su teroristi prebacili avion na ostrvo Dijego Garsija???!! Pa to ostrvo je jedna od najvecih vazduhoplovnih baza SAD, jedna od tri maticne baze B2 strateskih bombardera... Tesko da bi neko od terorista i pomislio da odleti tamo, osim ako ne smatras da ih nisu oteli Amerikanci???
(hm, 24. mart 2014 20:55)

ima smisla..

1 - Teroristi oteli avion pun kineza i krenuli da ga zabiju na americku bazu Dijego Garsija
2 - US baza provaljuje da im se priblizava nepoznata letelica
3 - Izdaju im dva tri upozorenja, i nakon toga ga ruse raketom
4 - Pentagon saznaje da je avion pun kineza i zbog straha od kineske odmazde i burne reakcije odlucili da je bolje da se prave da nemaju nikakve veze s tim avionom dok se slucaj ne zataska

JOhn

pre 10 godina

Avion je oborila americka vojska nakon sto je ostao bez signala za identifikaciju. Posle 9/11 imaju ovlascenje da pucaju bez upozorenja.

Pilot

pre 10 godina

Ako je pao, bilo gde, postojao bi neki trag. Otpao bi neki deo (krilo, rep, deo krila i sl...) Verujte mi da je veća verovatnoća da ga je "progutala crna rupa" ili oteli van zemaljci, nego da je pao bez ikakvog traga! Mnogo realnije od crne rupe i vanzemaljaca, je to da je otet i da su svi putnici iskorišćeni za trgovinu organima -ubijeni. Ne tvrdim da nije pao, ali u tom slučaju bi morao da postoji neki trag!

frontEnder

pre 10 godina

avion sve pokvario, pao u vodu, potonuo usput ga okean odvukao negde i to je to, bas to i jeste u pitanju sto se svi pitate, kako ga ne nadju? cim ne mogu znaci da je izgubljen pod vodom, da su mogli do sad bi ga nasli

Kad se sazna motiv, znacemo ko stoji iza 'nesrece'.

pre 10 godina

Mozda gresim, ali ne verujem da je ovo bila obicna avio nesreca. Zbog ovog slucaja ce se direktno ili indirektno mnogo toga menjati u avio industriji. Treba pazljivo pratiti koja ce firma ili organizacija najvise profitirati od tog rapidnog "poboljsanja sigurnosti". Tako cemo saznati MOTIV. Milijarde dolara su u pitanju - sta je jedan avion naspram tolike zarade. Ako imamo projekt "how to improve aviation safety globaly", ovakav brutalan nestanak koji ceo svet gleda zvuci kao odlican trigger i opravdanje za sve sto ce uslediti. Da vas ne davim dalje.

Zuki

pre 10 godina

(zoran, 24. mart 2014 18:15)

http://www.bea.aero/en/enquetes/flight.af.447/chronologie.enquete.en.php

Procitaj hronologiju istrage na zvanicnom BEA sajtu pa reci ko od nas dvojice gresi. Prva tela putnika su nasli posle desetak dana a prve delove olupine aviona posle skoro dve godine.

Kiborg

pre 10 godina

Ameri su srusili avion. Tu vise dileme nema. Ovo je sve jedna farsa da se prikrije zlocin. Malezija je pod komandom USA i zato ne smeju nista da kazu. Ameri su srusili i one njihove kule bliznakinje da bi imali razlog da napadnu Irak i Avganistan a znamo i zbog cega. Ovo je zbog tih 10 tehnicara iz Kine. Ovo je tihi rat sa Kinom i Rusijom.

hm

pre 10 godina

Ako je avion zaista promenio prvobitni kurs usled otmice od strane terorista i skrenuo na zapad mogao je da se uputi ka ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu...dovoljno je samo na Google-u ukucati ime ovog ostrva u Indijskom okeanu i procitati njegovu burnu istoriju i sta se tamo danas nalazi
(Dragan, 24. mart 2014 18:36)

Veoma iteresantna teorija da su teroristi prebacili avion na ostrvo Dijego Garsija???!! Pa to ostrvo je jedna od najvecih vazduhoplovnih baza SAD, jedna od tri maticne baze B2 strateskih bombardera... Tesko da bi neko od terorista i pomislio da odleti tamo, osim ako ne smatras da ih nisu oteli Amerikanci???

Whistler

pre 10 godina

Ovo je teorija zavere!! Nemoguće je da pored tolikih satelita, kamera i ostalih uređaja avion prosto nestane tek tako.Ili Amerika nešto muva sa tim jadnim ljudima u avionu ili su u pitanju natprirodne sile.

sasa jokic

pre 10 godina

Sama cinjenica da se od samog pocetka izlazilo sa kontradiktornim informacijama, govori u prilog tome da je u pitanju zlocin.
O kakvim dokazima Premijer Malezije prica? Dokaza nema, samo razlicite teorije o tome sta je moglo da se desi.
Na zalost putnici su izgubljeni sta god da je u pitanju, a proglasiti ih mrtvima bez dokaza je zlocin.

kiko

pre 10 godina

Jedino je pouzdano leteti sa pilotima koji su hri-- / bud-- / hindui---.
Ovi piloti prvo misle na putnike , da ih žive i zdrave prevezu , kao i na svoju porodicu.
Ovi nemaju za cilj da stignu u raj žrtvujući nas ostale.

Nikola

pre 10 godina

Samo Bog zna sta je bilo sa tim dusama. Moguce je da ni oni sami nisu svesni sta ih je snaslo. Siguran sam da mi nikada necemo saznati pravu istinu.

искусни мужјак

pre 10 godina

Колонизација Марса, скретање астероида са путање бла, бла. Нисте у стању огроман авион да нађете, камоли на Марс да идете.

AlMiN~R32

pre 10 godina

Saucesce porodicama stvarno velika I pretuzna tragedija :( :(.Ne bih sada da govorim o mogucem napadu terrorista ili da je pilot izvrsio samoubistvo ili da je kao sto se govorilo da ga je neko od jakih drzava strsuio na kraju bi ovo izneo: Kaže Allah Uzvišeni: "I zaista On može, kada nešto hoće, samo za to rekne: 'Budi!' – i ono bude." (Prijevod značenja Jasin, 82.) Na 8 martu mi je rodzendan bio zauvjek cu ovaj rodzendan pamtit I od toga dana sam se nadao da cu cuti ili vidjeti vijest da su preziveli svi ali na zalost najgore se dogodilo.

Abrakadabra

pre 10 godina

A šta bi sa čovekom koji je sa naftne platforme video eksploziju na nebu? To je vest koja je samo tako isparila? Neko obrazloženje posle toga? Istina, nije istina, čovek ishalucinirao, bilo šta... Da li ste zapazili taj 'detalj'?

ko je ovde lud?

pre 10 godina

BREAKING NEWS!!! Nakon multinacionalne multi-milionske istrage koja ukljucuje najsavremeniju tehnologiju i koja traje vec dve i po nedelje objavljujemo UDARNU vest da je avion izgubljen i da je verovatno pao. Pa moja baba u starackom domu je to zakljucila pre dve nedelje. Velika sramota!

Prti do smrti

pre 10 godina

Avion je namerno oborila americka mornarica ispaljivanjem lasera sa broda, dan ranije je najavljena upotreba oruzja usmerene energije, a kao odgovor na rusko testiranje topolja i demonstraciju sile prema Rusiji i Kini, (takodje je "teroristicki" napad nekoliko dana pre toga u Kini, oba dogodjaja predstavljaju kaznjavanje Kine za finansijsku neposlusnost americkoj vladi iz senke).Vijetnam je odmah objavio da su Amerikanci obolii avion jer su videli na radaru ali su njihove izjave ignorisane i potencirana je prica sa zapadnih medija o misterioznom nestajanju koja sluzi za skretanje paznje javnosti sa sramote zapada u Ukrajini.Avion je odmah pao i odmah je nadjen, ali je sve prikriveno od javnosti. Malezijske vlasti su lojalne americkim tajniom sluzbama. Tajne sluzbe odlucuju kada ce i da li ce avion biti "nadjen" za javnost, i kakav ce izgovor biti u zavisnosti kakva im je medijska paznja i manipulacija potrebna u tom trenutku.

Svaka cast za komentar, kopiram da bi ljudi lakse dosli do istine

Ikebanica

pre 10 godina

Tuzno. Ne mogu ni da zamislim kako se osecaju porodice tih ljudi. Nikakav odgovor nisu dobili. Nema aviona, nema tela, ne mogu cak ni da ih sahrane. Verovatno ce ti ljudi nastaviti da zive u nadi da su njihovi najmiliji ipak zivi. Jer, dok im se ne dokaze suprotno, a jos uvek nije, nada ne umire. Ne mogu da poverujem da se ovo desava u 21. veku. Nauka uznapredovala do neverovatnog stupnja, a odgovora nigde. Nestao... Bez traga i objasnjenja.

Dejan

pre 10 godina

Citram:
"Premijer je naveo da je, zahvaljujući novim metodama istrage i satelitskim podacima britanske kompanije "Inmarsat", zaključeno da je MH 370 leteo južnim koridorom i da je njegova poslednja pozicija uočena "usred Indijskog okeana zapadno od Perta"?

Njegova pozicija uocena zapadno od Perta? Mirno neko more kad su i delovi Aviona jos uvek na mestu na kome je uocena njegova pozicija?
(Dejan, 24. mart 2014 18:12)

Da dodam jos i tekst o morskom strujama delovi aviona bi sada trebali biti blize Africi nego Australiji. Wikipedija:Citram:
"Јужноекваторијална индијска струја се налази око 10° јужније од пацифичке и атлантске. Почиње од западних обала Аустралије захваљујући јужном пасату. Прелази ка западу преко Индијског океана, великом брзином и код Мадагаскара се рача у два крака — северни (Сомалијска струја током лета и Екваторијална повратна, током зиме) и јужни (Мозамбичка струја)".

andrijano

pre 10 godina

cim je avion leteo(ako je naravno ta informacija tacna) kao sto sam odmah na pocetku rekao u pitanju je ili samoubistvo pilota ili otmica koja se zavrsila tragedijom.mi srbi smo skloni teorijama zavera ali za mnoge smo i imali pravo.ovo je jako sumljivo,jedina istina moze da se nadje u crnoj kutiji.ne bi me stvarno cudilo da je avion oboren greskom ili namerno ako se nije javljao a ukazivao se negde na vojnim radarima s obzirom da su ameri paranoicni pa je prica morala da se zataska.da je u pitanju greska pilota,najmanje je verovatno jer je covek bio preiskusan pilot i cak je imao simulator za letenje u slobodno vreme.

zoran

pre 10 godina

Pustite glupave teorije zavere. Avion AirFrance koji se srusio u blizini brazilske obale je pronadjen posle 14 meseci! Tek kada su neki delovi isplivali. Lakse je naci iglu u plastu sena nego avion u okeanu. Naci ce i ovaj jednog dana pa ce se znati kako i zasto je pao. Ne bi me cudilo da je slican scenario, greska pilota pracena privremenom neispravnoscu instrumenata.
(Zuki, 24. mart 2014 16:36)

Nije tacno to sto pisesh.
Avion je andjen posle 3-4 dana, ali je trebalo skoro 2 godine da se izvadi sa dna, jer je potonuo na velikoj dubini.

miss

pre 10 godina

znaci gotovo je,potraga se obustavlja..a avion je "lost" ? tuzno... toliko zivota.. Ne treba kriviti strucnjake,jeste besmisleno ali kada nesto dospe na dnu okeana,ne moze se tako lako naci... Mozda ga jednog dana slucajno pronadju.. Kraj drame..

mun

pre 10 godina

kad bi oni samo znali da bi ga komentatori sa ovog sajta pronasli za 2 sata umesto sto traze od cia i nasa i ostalih pomoc. sta je to indijski okean,obicna bara

Mosa

pre 10 godina

Nakon "nestanka" sa radara,leteo je jos sedam sati!Kretao se iz Malezije ka Kini (Pekingu) a veruju da se srusio u "blizini" Australije.Ako nista drugo,treba da objasne sta se u medjuvremenu dogodilo.Suplja je prica da je "nestao" u blizini Vijetnama,u eri kada je prakticno nemoguce pobeci sa radara a narocito to vazi za airliner.Da ne spominjemo snimke kako leti iznad prasume,pa iznad okeana.U svakom slucaju,saucesce sa porodicama,ne ponovilo se.

Dragan

pre 10 godina

Ako je avion zaista promenio prvobitni kurs usled otmice od strane terorista i skrenuo na zapad mogao je da se uputi ka ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu...dovoljno je samo na Google-u ukucati ime ovog ostrva u Indijskom okeanu i procitati njegovu burnu istoriju i sta se tamo danas nalazi

Dejan

pre 10 godina

Citram:
"Premijer je naveo da je, zahvaljujući novim metodama istrage i satelitskim podacima britanske kompanije "Inmarsat", zaključeno da je MH 370 leteo južnim koridorom i da je njegova poslednja pozicija uočena "usred Indijskog okeana zapadno od Perta"?

Njegova pozicija uocena zapadno od Perta? Mirno neko more kad su i delovi Aviona jos uvek na mestu na kome je uocena njegova pozicija?

batistuta

pre 10 godina

Jos kad bismo videli neki dokaz,mislim bar clanovi porodica,ovako da im se veruje na rec ili sta,nije mi to jasno,puno jos pitanja koja su bez odgovora.

Megatronman

pre 10 godina

Ako sam dobro shvatio u tom avionu su bili stručnaci za telekomunikacije. Dosta njih, tridesetak. Za pretpostaviti je da većina ima dobre mobitele sa satelitskom vezom. E pa da nitko nije uputio neku poruku nekome od svojih?! Pa upućuje sa su im isti oduzeti i to vrlo brzo pa opet upućuje na otmicu. Ali ako je otmica zašto onda leti van kopna, pa gdje će se spustiti?! Opet, da je netko od pilota želio napraviti suicid onda bi se srušio unutar zadane rute, zar ne?

Sto je bilo, bilo je

pre 10 godina

Realno, i da je pao i da nije pao, i da je izgubljen i da nije izgubljen, vreme je da se na sve ovo stavi jedna velika TACKA!
Prihvatite ljudi da aviona nema, da tih ljudi vise nema, pomirite se s tim i nastavite da zivite svoje zivote.
Dosta je bilo.

hm!

pre 10 godina

Strasno, jadni ljudi! Prezivljavaju tragediju vec dve nedelje da bi im saopstili isto ono sto se mozda znalo pre dve nedelje, ali su ih opet sve mrcvarili... Sta je ovim ljudima danas receno vise, nego da se iz ocaja i nesposobnosti malezijskih vlasti potraga prekida.
Na ovaj nacin ovo postaje najveca misterija novijeg doba, a vlasti u Maleziji su pokazale koliko su nesposobne, neadekvatno pripremljene za ovakve slucajeve, verovatno i lenje/korumpirane.

Doni Brasco

pre 10 godina

Neverovatno, kako to da ne mogu da pronadju objekat velicine 60x6 m, u okeanu povrsine 70 miliona kvadratnih kilometara. Sigurno je neka zavera u pitanju.

cupka

pre 10 godina

Jos nisu pronasli avion,samo neke delove,cak sta vise nisu ni putnike pronasli,a pricaju da nema prezivelih na osnovu cega opet nagadjaju.

Dalibor

pre 10 godina

Kakva bu*ala ovaj premijer, avion pao, pa gde je covece jesi li normalan? Shvatam ja da je okean ogroman ali je i ovo 21.vek , znaju koje boje su mi carape ako ih zanima, a ne mogu avion da nadju pa makar bio i u okeanu

aleksa

pre 10 godina

Jeste da treba da budemo realni, ali bez gotovo ikakvog dokaza oni ovo kazu. Malo neodgovorno sa njihove strane, ali opet kazem ako je istina ovo sto kazu neka im je laka zemlja (voda).

Treebeard

pre 10 godina

Meni da budem iskren ništa nije jasno, a pomno pratim slučaj još od prvog dana.
Da li su uspeli da pronađu i jedan jedini komad (ma koliko velik), koje može biti identifikovan kao ostatak bilo kakvog aviona?

Po ovako sklepanoj izjavi, čini mi se da nisu.

Šta se deslio sa izjavama "nekoliko desetina" ljudi na Maldivima da su toga dana videli avion u jako niskom letu?
Zar je moguće da taj famozni let uopšte nije identifikovan? Nikakvo saopštenje, ništa.
Avion je (u tome se svi istražitelji slažu) namerno skrenut s prvobitnog kursa i to prema prema zapadu; sada ispada da je avion ponovo skrenuo i to prema jug/jugozapadu pravo prema - Antarktiku!?

Zuki

pre 10 godina

Pustite glupave teorije zavere. Avion AirFrance koji se srusio u blizini brazilske obale je pronadjen posle 14 meseci! Tek kada su neki delovi isplivali. Lakse je naci iglu u plastu sena nego avion u okeanu. Naci ce i ovaj jednog dana pa ce se znati kako i zasto je pao. Ne bi me cudilo da je slican scenario, greska pilota pracena privremenom neispravnoscu instrumenata.

garo

pre 10 godina

ima l gdje crne kutije mazge jedne 20 dana tražite avion,čuj pozivaju se da dolete u australiju neka hvala idite vi pa letite gospodo malezijci

garo

pre 10 godina

imal gdje crne kutije mazge jedne 20 dana tražite avion, čuj pozivaju se da dolete u australiju. neka hvala, idite vi pa letite gospodo malezijci

Markiza

pre 10 godina

"Ovo je udaljena lokacija, daleko udaljena od bilo kakvog mesta za sletanje. Ovu informaciju delimo sa javnošću iz poštovanja prema porodicama", naveo je on.

Koja sramotna izjava! Ipak je profit i "ugled" kompanije preci od zivota putnika. Nadam se da uslediti masovan bojkot ove aviokompanije.

zoran

pre 10 godina

Kako je ovo glupo saopshtenje. Ne mogu da nadju avion, nema jednog jedinog dokaza da je pao, ili d aje otet. Nema praktichno nichega, a sada premijer govori kako su nekim specijalnim metodama (ne navodi kakve su to metode) sigurni da je u okeanu...!!!!!??? Zalosno...kako su se poigrali sa porodicama ovih ljudi da covek ne poveruje.
Pa tek one vesti o olupinama blizu Australije..hoce da nam akze kako je nemoguce spustiti avion na par stotina metara od vode i lepo videti o cemu je rec, vec nam uvaljuju neke fotografije satelita iz shezdesetih godina.
Google maps snimi automobile, coveka, dete na ulici, a ovi sateliti ne mogu da oshtrije snime toliki predmet u vodi..???

all seeing eye

pre 10 godina

Avion je namerno oborila americka mornarica ispaljivanjem lasera sa broda, dan ranije je najavljena upotreba oruzja usmerene energije, a kao odgovor na rusko testiranje topolja i demonstraciju sile prema Rusiji i Kini, (takodje je "teroristicki" napad nekoliko dana pre toga u Kini, oba dogodjaja predstavljaju kaznjavanje Kine za finansijsku neposlusnost americkoj vladi iz senke).
Vijetnam je odmah objavio da su Amerikanci obolii avion jer su videli na radaru ali su njihove izjave ignorisane i potencirana je prica sa zapadnih medija o misterioznom nestajanju koja sluzi za skretanje paznje javnosti sa sramote zapada u Ukrajini.
Avion je odmah pao i odmah je nadjen, ali je sve prikriveno od javnosti. Malezijske vlasti su lojalne americkim tajniom sluzbama. Tajne sluzbe odlucuju kada ce i da li ce avion biti "nadjen" za javnost, i kakav ce izgovor biti u zavisnosti kakva im je medijska paznja i manipulacija potrebna u tom trenutku.

xboxer

pre 10 godina

Možda i jeste izgubljen, ali mi to nikada nećemo saznati. Imam osećaj da se istina krije od nas, i da je nešto sasvim drugo u pitanju, a ne da se avion srušio. Žao mi je jedino porodica nestalih...

Maja

pre 10 godina

Jezivo. I zaista jezivo. Odlucili su da saopste da je IZGUBLJEN, kao da to nismo vec znali, i da niko nije preziveo, jer da jeste, zaboga, vec bi se nekom javio. Ovo je SRAMOTA za sve, sramota sveta. Oni nemaju nijedan jedini dokaz da je avion zavrsio na dnu Indijskog okeana, sve se bazira na pretpostavkama. Bolje bi bilo da je receno mi smo pokusali sve, i moguce i nemoguce metode i nismo otkrili nista, zao nam je. Sve je cudno, vrlo cudno u vezi sa ovm avionom, i ko zna sta se krije iza svega, i da znaju, da li uopste smeju da objave?? Cudno.,u blizini nema mesta za sletanje?? Gde je trebalo da sleti, je li uopste trebalo da tu prodje, iz ove vesti ne mogu da shvatim,aiu je jadno kako se poigravaju i kako izadju sa poluinformacijama. Dakle, nema utemeljenja u ovoj informaciji, nego je sve sturo, nedoreceno, i nadasve neozbiljno. Ima li ikoga na ovom svetu ko moze da reaguje, i da se istraga prosiri, odnosno da se plasiraju istinite i tacne informacije i porodicama i javnosti, svima. Da li je ovo jos jedan dokaz da covek bas ne moze sve da dokaze, i da postoji nesto iznad, priroda, sila visa, sta god to bilo i kako god ga zvali...Saucesce porodicama, strasno...o putnicima ovog MH370 da ne govorim, bice zvezde buducih filmova,i rekonstrukicija u AVIONSKIM NESRECAMA, svako ce tu da profitira,a mozda se istina nikada nece saznati. Kakva je ovo misterija!

Zarko

pre 10 godina

A delovi aviona? Sad ih vidite - sad ne? Igrate se sa ljudima koji su izgubili svoje najblize ili ne smete da kazete sta se zaista dogodilo. Grcki brod video kofere? Pa gde su? Avion video olupinu? Gde je?

Žalosno!

pre 10 godina

Strašno je u ovakvom vremenu izgubiti avion,sa toliko ljudi i posle toliko dana reci da je izgubljen i da su svi mrtvi!!! Neverujem da se tu neko nadao da su oni zivi,tako da je bolje da nista nije rekao,ovo smo vec znali...

besviken

pre 10 godina

Tragedija... Zvuci nemoguce u 21. veku da se ovako nesto dogodi, i da ceo avion ispari bez traga, ali eto. Sta reci osim saucesce porodicama nastradalih...

Bukefal

pre 10 godina

Zvanicnici nisu rekli kada ce se poceti sa akcijom vadjenja tela postradalih, a otkrili su gde se avion nalazi. Dokle god se to ne uradi, ostaje neverica.
Tehnologija koja je godinama unazad napredovala, jer se ovakve nesrece uvek mogu ocekivati, mora da se dokaze i u najdubljim vodama okeana.
U 21. veku, zrtve ne mogu zauvek ostati u vodenom grobu.
Istina se mora saznati.

Jovan

pre 10 godina

Pa jel su definitivno pronasli da su to ostaci aviona ili su odluculi da je to taj avion jer ne mogu vise da traze, pa koje god smece da nadju da pluta po okeanu objavljuju. Dok se ne nadju konkretni dokazi ja ne verujem u ovu vest. Prosto je nemoguce da je avion toliko daleko odleteo van kursa, a da ni jedan radar nije mogao da ga registruje u medjuvremenu, da bi se na kraju srusio u juzni indijski okean. LAZ !

Milan

pre 10 godina

Ono sto ljudi cesto zaboravljaju jeste da je na zemlji odnos mora i kopna 71-29%. Tako da koliko god nevjerovatno izgledala ova povrsina na kojoj smo se nastanili, to nije nista naspram vodene mase na zemlji. Mi ni ne mozemo da pojmimo koliko je to, i jedino logicno mi je da je avion nestao u Indijskom okeanu, jer je to ogroman prostor.

Skywalker

pre 10 godina

Sta ce avion koji iz Kuala Lumpura leti u Peking nadomak Antarktika?! Da nije zalosno, ovakvo objasnjenje bi bilo smesno. Ako vec znate da je avion bio na putu za Antarktik, onda biste trebali i da nam kazete ko ga je oteo i zasto.

xxx

pre 10 godina

pa zna se da je izgubljen od 8.marta. sta znaci najvjerovatnije?bacis tenisku lopticu u okean pa je ameri nadju a ne Boeing...kakav vanserijski cirkus

xxx

pre 10 godina

pa zna se da je izgubljen od 8.marta. sta znaci najvjerovatnije?bacis tenisku lopticu u okean pa je ameri nadju a ne Boeing...kakav vanserijski cirkus

Doni Brasco

pre 10 godina

Neverovatno, kako to da ne mogu da pronadju objekat velicine 60x6 m, u okeanu povrsine 70 miliona kvadratnih kilometara. Sigurno je neka zavera u pitanju.

all seeing eye

pre 10 godina

Avion je namerno oborila americka mornarica ispaljivanjem lasera sa broda, dan ranije je najavljena upotreba oruzja usmerene energije, a kao odgovor na rusko testiranje topolja i demonstraciju sile prema Rusiji i Kini, (takodje je "teroristicki" napad nekoliko dana pre toga u Kini, oba dogodjaja predstavljaju kaznjavanje Kine za finansijsku neposlusnost americkoj vladi iz senke).
Vijetnam je odmah objavio da su Amerikanci obolii avion jer su videli na radaru ali su njihove izjave ignorisane i potencirana je prica sa zapadnih medija o misterioznom nestajanju koja sluzi za skretanje paznje javnosti sa sramote zapada u Ukrajini.
Avion je odmah pao i odmah je nadjen, ali je sve prikriveno od javnosti. Malezijske vlasti su lojalne americkim tajniom sluzbama. Tajne sluzbe odlucuju kada ce i da li ce avion biti "nadjen" za javnost, i kakav ce izgovor biti u zavisnosti kakva im je medijska paznja i manipulacija potrebna u tom trenutku.

besviken

pre 10 godina

Tragedija... Zvuci nemoguce u 21. veku da se ovako nesto dogodi, i da ceo avion ispari bez traga, ali eto. Sta reci osim saucesce porodicama nastradalih...

Zarko

pre 10 godina

A delovi aviona? Sad ih vidite - sad ne? Igrate se sa ljudima koji su izgubili svoje najblize ili ne smete da kazete sta se zaista dogodilo. Grcki brod video kofere? Pa gde su? Avion video olupinu? Gde je?

zoran

pre 10 godina

Kako je ovo glupo saopshtenje. Ne mogu da nadju avion, nema jednog jedinog dokaza da je pao, ili d aje otet. Nema praktichno nichega, a sada premijer govori kako su nekim specijalnim metodama (ne navodi kakve su to metode) sigurni da je u okeanu...!!!!!??? Zalosno...kako su se poigrali sa porodicama ovih ljudi da covek ne poveruje.
Pa tek one vesti o olupinama blizu Australije..hoce da nam akze kako je nemoguce spustiti avion na par stotina metara od vode i lepo videti o cemu je rec, vec nam uvaljuju neke fotografije satelita iz shezdesetih godina.
Google maps snimi automobile, coveka, dete na ulici, a ovi sateliti ne mogu da oshtrije snime toliki predmet u vodi..???

Skywalker

pre 10 godina

Sta ce avion koji iz Kuala Lumpura leti u Peking nadomak Antarktika?! Da nije zalosno, ovakvo objasnjenje bi bilo smesno. Ako vec znate da je avion bio na putu za Antarktik, onda biste trebali i da nam kazete ko ga je oteo i zasto.

Milan

pre 10 godina

Ono sto ljudi cesto zaboravljaju jeste da je na zemlji odnos mora i kopna 71-29%. Tako da koliko god nevjerovatno izgledala ova povrsina na kojoj smo se nastanili, to nije nista naspram vodene mase na zemlji. Mi ni ne mozemo da pojmimo koliko je to, i jedino logicno mi je da je avion nestao u Indijskom okeanu, jer je to ogroman prostor.

ko je ovde lud?

pre 10 godina

BREAKING NEWS!!! Nakon multinacionalne multi-milionske istrage koja ukljucuje najsavremeniju tehnologiju i koja traje vec dve i po nedelje objavljujemo UDARNU vest da je avion izgubljen i da je verovatno pao. Pa moja baba u starackom domu je to zakljucila pre dve nedelje. Velika sramota!

Maja

pre 10 godina

Jezivo. I zaista jezivo. Odlucili su da saopste da je IZGUBLJEN, kao da to nismo vec znali, i da niko nije preziveo, jer da jeste, zaboga, vec bi se nekom javio. Ovo je SRAMOTA za sve, sramota sveta. Oni nemaju nijedan jedini dokaz da je avion zavrsio na dnu Indijskog okeana, sve se bazira na pretpostavkama. Bolje bi bilo da je receno mi smo pokusali sve, i moguce i nemoguce metode i nismo otkrili nista, zao nam je. Sve je cudno, vrlo cudno u vezi sa ovm avionom, i ko zna sta se krije iza svega, i da znaju, da li uopste smeju da objave?? Cudno.,u blizini nema mesta za sletanje?? Gde je trebalo da sleti, je li uopste trebalo da tu prodje, iz ove vesti ne mogu da shvatim,aiu je jadno kako se poigravaju i kako izadju sa poluinformacijama. Dakle, nema utemeljenja u ovoj informaciji, nego je sve sturo, nedoreceno, i nadasve neozbiljno. Ima li ikoga na ovom svetu ko moze da reaguje, i da se istraga prosiri, odnosno da se plasiraju istinite i tacne informacije i porodicama i javnosti, svima. Da li je ovo jos jedan dokaz da covek bas ne moze sve da dokaze, i da postoji nesto iznad, priroda, sila visa, sta god to bilo i kako god ga zvali...Saucesce porodicama, strasno...o putnicima ovog MH370 da ne govorim, bice zvezde buducih filmova,i rekonstrukicija u AVIONSKIM NESRECAMA, svako ce tu da profitira,a mozda se istina nikada nece saznati. Kakva je ovo misterija!

Dalibor

pre 10 godina

Kakva bu*ala ovaj premijer, avion pao, pa gde je covece jesi li normalan? Shvatam ja da je okean ogroman ali je i ovo 21.vek , znaju koje boje su mi carape ako ih zanima, a ne mogu avion da nadju pa makar bio i u okeanu

Treebeard

pre 10 godina

Meni da budem iskren ništa nije jasno, a pomno pratim slučaj još od prvog dana.
Da li su uspeli da pronađu i jedan jedini komad (ma koliko velik), koje može biti identifikovan kao ostatak bilo kakvog aviona?

Po ovako sklepanoj izjavi, čini mi se da nisu.

Šta se deslio sa izjavama "nekoliko desetina" ljudi na Maldivima da su toga dana videli avion u jako niskom letu?
Zar je moguće da taj famozni let uopšte nije identifikovan? Nikakvo saopštenje, ništa.
Avion je (u tome se svi istražitelji slažu) namerno skrenut s prvobitnog kursa i to prema prema zapadu; sada ispada da je avion ponovo skrenuo i to prema jug/jugozapadu pravo prema - Antarktiku!?

aleksa

pre 10 godina

Jeste da treba da budemo realni, ali bez gotovo ikakvog dokaza oni ovo kazu. Malo neodgovorno sa njihove strane, ali opet kazem ako je istina ovo sto kazu neka im je laka zemlja (voda).

Zuki

pre 10 godina

Pustite glupave teorije zavere. Avion AirFrance koji se srusio u blizini brazilske obale je pronadjen posle 14 meseci! Tek kada su neki delovi isplivali. Lakse je naci iglu u plastu sena nego avion u okeanu. Naci ce i ovaj jednog dana pa ce se znati kako i zasto je pao. Ne bi me cudilo da je slican scenario, greska pilota pracena privremenom neispravnoscu instrumenata.

Jovan

pre 10 godina

Pa jel su definitivno pronasli da su to ostaci aviona ili su odluculi da je to taj avion jer ne mogu vise da traze, pa koje god smece da nadju da pluta po okeanu objavljuju. Dok se ne nadju konkretni dokazi ja ne verujem u ovu vest. Prosto je nemoguce da je avion toliko daleko odleteo van kursa, a da ni jedan radar nije mogao da ga registruje u medjuvremenu, da bi se na kraju srusio u juzni indijski okean. LAZ !

Markiza

pre 10 godina

"Ovo je udaljena lokacija, daleko udaljena od bilo kakvog mesta za sletanje. Ovu informaciju delimo sa javnošću iz poštovanja prema porodicama", naveo je on.

Koja sramotna izjava! Ipak je profit i "ugled" kompanije preci od zivota putnika. Nadam se da uslediti masovan bojkot ove aviokompanije.

искусни мужјак

pre 10 godina

Колонизација Марса, скретање астероида са путање бла, бла. Нисте у стању огроман авион да нађете, камоли на Марс да идете.

Prti do smrti

pre 10 godina

Avion je namerno oborila americka mornarica ispaljivanjem lasera sa broda, dan ranije je najavljena upotreba oruzja usmerene energije, a kao odgovor na rusko testiranje topolja i demonstraciju sile prema Rusiji i Kini, (takodje je "teroristicki" napad nekoliko dana pre toga u Kini, oba dogodjaja predstavljaju kaznjavanje Kine za finansijsku neposlusnost americkoj vladi iz senke).Vijetnam je odmah objavio da su Amerikanci obolii avion jer su videli na radaru ali su njihove izjave ignorisane i potencirana je prica sa zapadnih medija o misterioznom nestajanju koja sluzi za skretanje paznje javnosti sa sramote zapada u Ukrajini.Avion je odmah pao i odmah je nadjen, ali je sve prikriveno od javnosti. Malezijske vlasti su lojalne americkim tajniom sluzbama. Tajne sluzbe odlucuju kada ce i da li ce avion biti "nadjen" za javnost, i kakav ce izgovor biti u zavisnosti kakva im je medijska paznja i manipulacija potrebna u tom trenutku.

Svaka cast za komentar, kopiram da bi ljudi lakse dosli do istine

xboxer

pre 10 godina

Možda i jeste izgubljen, ali mi to nikada nećemo saznati. Imam osećaj da se istina krije od nas, i da je nešto sasvim drugo u pitanju, a ne da se avion srušio. Žao mi je jedino porodica nestalih...

zoran

pre 10 godina

Pustite glupave teorije zavere. Avion AirFrance koji se srusio u blizini brazilske obale je pronadjen posle 14 meseci! Tek kada su neki delovi isplivali. Lakse je naci iglu u plastu sena nego avion u okeanu. Naci ce i ovaj jednog dana pa ce se znati kako i zasto je pao. Ne bi me cudilo da je slican scenario, greska pilota pracena privremenom neispravnoscu instrumenata.
(Zuki, 24. mart 2014 16:36)

Nije tacno to sto pisesh.
Avion je andjen posle 3-4 dana, ali je trebalo skoro 2 godine da se izvadi sa dna, jer je potonuo na velikoj dubini.

Mosa

pre 10 godina

Nakon "nestanka" sa radara,leteo je jos sedam sati!Kretao se iz Malezije ka Kini (Pekingu) a veruju da se srusio u "blizini" Australije.Ako nista drugo,treba da objasne sta se u medjuvremenu dogodilo.Suplja je prica da je "nestao" u blizini Vijetnama,u eri kada je prakticno nemoguce pobeci sa radara a narocito to vazi za airliner.Da ne spominjemo snimke kako leti iznad prasume,pa iznad okeana.U svakom slucaju,saucesce sa porodicama,ne ponovilo se.

Abrakadabra

pre 10 godina

A šta bi sa čovekom koji je sa naftne platforme video eksploziju na nebu? To je vest koja je samo tako isparila? Neko obrazloženje posle toga? Istina, nije istina, čovek ishalucinirao, bilo šta... Da li ste zapazili taj 'detalj'?

Megatronman

pre 10 godina

Ako sam dobro shvatio u tom avionu su bili stručnaci za telekomunikacije. Dosta njih, tridesetak. Za pretpostaviti je da većina ima dobre mobitele sa satelitskom vezom. E pa da nitko nije uputio neku poruku nekome od svojih?! Pa upućuje sa su im isti oduzeti i to vrlo brzo pa opet upućuje na otmicu. Ali ako je otmica zašto onda leti van kopna, pa gdje će se spustiti?! Opet, da je netko od pilota želio napraviti suicid onda bi se srušio unutar zadane rute, zar ne?

mun

pre 10 godina

kad bi oni samo znali da bi ga komentatori sa ovog sajta pronasli za 2 sata umesto sto traze od cia i nasa i ostalih pomoc. sta je to indijski okean,obicna bara

Bukefal

pre 10 godina

Zvanicnici nisu rekli kada ce se poceti sa akcijom vadjenja tela postradalih, a otkrili su gde se avion nalazi. Dokle god se to ne uradi, ostaje neverica.
Tehnologija koja je godinama unazad napredovala, jer se ovakve nesrece uvek mogu ocekivati, mora da se dokaze i u najdubljim vodama okeana.
U 21. veku, zrtve ne mogu zauvek ostati u vodenom grobu.
Istina se mora saznati.

Ikebanica

pre 10 godina

Tuzno. Ne mogu ni da zamislim kako se osecaju porodice tih ljudi. Nikakav odgovor nisu dobili. Nema aviona, nema tela, ne mogu cak ni da ih sahrane. Verovatno ce ti ljudi nastaviti da zive u nadi da su njihovi najmiliji ipak zivi. Jer, dok im se ne dokaze suprotno, a jos uvek nije, nada ne umire. Ne mogu da poverujem da se ovo desava u 21. veku. Nauka uznapredovala do neverovatnog stupnja, a odgovora nigde. Nestao... Bez traga i objasnjenja.

Kiborg

pre 10 godina

Ameri su srusili avion. Tu vise dileme nema. Ovo je sve jedna farsa da se prikrije zlocin. Malezija je pod komandom USA i zato ne smeju nista da kazu. Ameri su srusili i one njihove kule bliznakinje da bi imali razlog da napadnu Irak i Avganistan a znamo i zbog cega. Ovo je zbog tih 10 tehnicara iz Kine. Ovo je tihi rat sa Kinom i Rusijom.

batistuta

pre 10 godina

Jos kad bismo videli neki dokaz,mislim bar clanovi porodica,ovako da im se veruje na rec ili sta,nije mi to jasno,puno jos pitanja koja su bez odgovora.

jednostavno

pre 10 godina

Ako je avion zaista promenio prvobitni kurs usled otmice od strane terorista i skrenuo na zapad mogao je da se uputi ka ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu...dovoljno je samo na Google-u ukucati ime ovog ostrva u Indijskom okeanu i procitati njegovu burnu istoriju i sta se tamo danas nalazi
(Dragan, 24. mart 2014 18:36)

Veoma iteresantna teorija da su teroristi prebacili avion na ostrvo Dijego Garsija???!! Pa to ostrvo je jedna od najvecih vazduhoplovnih baza SAD, jedna od tri maticne baze B2 strateskih bombardera... Tesko da bi neko od terorista i pomislio da odleti tamo, osim ako ne smatras da ih nisu oteli Amerikanci???
(hm, 24. mart 2014 20:55)

ima smisla..

1 - Teroristi oteli avion pun kineza i krenuli da ga zabiju na americku bazu Dijego Garsija
2 - US baza provaljuje da im se priblizava nepoznata letelica
3 - Izdaju im dva tri upozorenja, i nakon toga ga ruse raketom
4 - Pentagon saznaje da je avion pun kineza i zbog straha od kineske odmazde i burne reakcije odlucili da je bolje da se prave da nemaju nikakve veze s tim avionom dok se slucaj ne zataska

hm!

pre 10 godina

Strasno, jadni ljudi! Prezivljavaju tragediju vec dve nedelje da bi im saopstili isto ono sto se mozda znalo pre dve nedelje, ali su ih opet sve mrcvarili... Sta je ovim ljudima danas receno vise, nego da se iz ocaja i nesposobnosti malezijskih vlasti potraga prekida.
Na ovaj nacin ovo postaje najveca misterija novijeg doba, a vlasti u Maleziji su pokazale koliko su nesposobne, neadekvatno pripremljene za ovakve slucajeve, verovatno i lenje/korumpirane.

Žalosno!

pre 10 godina

Strašno je u ovakvom vremenu izgubiti avion,sa toliko ljudi i posle toliko dana reci da je izgubljen i da su svi mrtvi!!! Neverujem da se tu neko nadao da su oni zivi,tako da je bolje da nista nije rekao,ovo smo vec znali...

Nikola

pre 10 godina

Samo Bog zna sta je bilo sa tim dusama. Moguce je da ni oni sami nisu svesni sta ih je snaslo. Siguran sam da mi nikada necemo saznati pravu istinu.

sasa jokic

pre 10 godina

Sama cinjenica da se od samog pocetka izlazilo sa kontradiktornim informacijama, govori u prilog tome da je u pitanju zlocin.
O kakvim dokazima Premijer Malezije prica? Dokaza nema, samo razlicite teorije o tome sta je moglo da se desi.
Na zalost putnici su izgubljeni sta god da je u pitanju, a proglasiti ih mrtvima bez dokaza je zlocin.

Dejan

pre 10 godina

Citram:
"Premijer je naveo da je, zahvaljujući novim metodama istrage i satelitskim podacima britanske kompanije "Inmarsat", zaključeno da je MH 370 leteo južnim koridorom i da je njegova poslednja pozicija uočena "usred Indijskog okeana zapadno od Perta"?

Njegova pozicija uocena zapadno od Perta? Mirno neko more kad su i delovi Aviona jos uvek na mestu na kome je uocena njegova pozicija?

Kad se sazna motiv, znacemo ko stoji iza 'nesrece'.

pre 10 godina

Mozda gresim, ali ne verujem da je ovo bila obicna avio nesreca. Zbog ovog slucaja ce se direktno ili indirektno mnogo toga menjati u avio industriji. Treba pazljivo pratiti koja ce firma ili organizacija najvise profitirati od tog rapidnog "poboljsanja sigurnosti". Tako cemo saznati MOTIV. Milijarde dolara su u pitanju - sta je jedan avion naspram tolike zarade. Ako imamo projekt "how to improve aviation safety globaly", ovakav brutalan nestanak koji ceo svet gleda zvuci kao odlican trigger i opravdanje za sve sto ce uslediti. Da vas ne davim dalje.

Whistler

pre 10 godina

Ovo je teorija zavere!! Nemoguće je da pored tolikih satelita, kamera i ostalih uređaja avion prosto nestane tek tako.Ili Amerika nešto muva sa tim jadnim ljudima u avionu ili su u pitanju natprirodne sile.

Dejan

pre 10 godina

Citram:
"Premijer je naveo da je, zahvaljujući novim metodama istrage i satelitskim podacima britanske kompanije "Inmarsat", zaključeno da je MH 370 leteo južnim koridorom i da je njegova poslednja pozicija uočena "usred Indijskog okeana zapadno od Perta"?

Njegova pozicija uocena zapadno od Perta? Mirno neko more kad su i delovi Aviona jos uvek na mestu na kome je uocena njegova pozicija?
(Dejan, 24. mart 2014 18:12)

Da dodam jos i tekst o morskom strujama delovi aviona bi sada trebali biti blize Africi nego Australiji. Wikipedija:Citram:
"Јужноекваторијална индијска струја се налази око 10° јужније од пацифичке и атлантске. Почиње од западних обала Аустралије захваљујући јужном пасату. Прелази ка западу преко Индијског океана, великом брзином и код Мадагаскара се рача у два крака — северни (Сомалијска струја током лета и Екваторијална повратна, током зиме) и јужни (Мозамбичка струја)".

cupka

pre 10 godina

Jos nisu pronasli avion,samo neke delove,cak sta vise nisu ni putnike pronasli,a pricaju da nema prezivelih na osnovu cega opet nagadjaju.

garo

pre 10 godina

ima l gdje crne kutije mazge jedne 20 dana tražite avion,čuj pozivaju se da dolete u australiju neka hvala idite vi pa letite gospodo malezijci

garo

pre 10 godina

imal gdje crne kutije mazge jedne 20 dana tražite avion, čuj pozivaju se da dolete u australiju. neka hvala, idite vi pa letite gospodo malezijci

hm

pre 10 godina

Ako je avion zaista promenio prvobitni kurs usled otmice od strane terorista i skrenuo na zapad mogao je da se uputi ka ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu...dovoljno je samo na Google-u ukucati ime ovog ostrva u Indijskom okeanu i procitati njegovu burnu istoriju i sta se tamo danas nalazi
(Dragan, 24. mart 2014 18:36)

Veoma iteresantna teorija da su teroristi prebacili avion na ostrvo Dijego Garsija???!! Pa to ostrvo je jedna od najvecih vazduhoplovnih baza SAD, jedna od tri maticne baze B2 strateskih bombardera... Tesko da bi neko od terorista i pomislio da odleti tamo, osim ako ne smatras da ih nisu oteli Amerikanci???

AlMiN~R32

pre 10 godina

Saucesce porodicama stvarno velika I pretuzna tragedija :( :(.Ne bih sada da govorim o mogucem napadu terrorista ili da je pilot izvrsio samoubistvo ili da je kao sto se govorilo da ga je neko od jakih drzava strsuio na kraju bi ovo izneo: Kaže Allah Uzvišeni: "I zaista On može, kada nešto hoće, samo za to rekne: 'Budi!' – i ono bude." (Prijevod značenja Jasin, 82.) Na 8 martu mi je rodzendan bio zauvjek cu ovaj rodzendan pamtit I od toga dana sam se nadao da cu cuti ili vidjeti vijest da su preziveli svi ali na zalost najgore se dogodilo.

JOhn

pre 10 godina

Avion je oborila americka vojska nakon sto je ostao bez signala za identifikaciju. Posle 9/11 imaju ovlascenje da pucaju bez upozorenja.

Dragan

pre 10 godina

Ako je avion zaista promenio prvobitni kurs usled otmice od strane terorista i skrenuo na zapad mogao je da se uputi ka ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu...dovoljno je samo na Google-u ukucati ime ovog ostrva u Indijskom okeanu i procitati njegovu burnu istoriju i sta se tamo danas nalazi

andrijano

pre 10 godina

cim je avion leteo(ako je naravno ta informacija tacna) kao sto sam odmah na pocetku rekao u pitanju je ili samoubistvo pilota ili otmica koja se zavrsila tragedijom.mi srbi smo skloni teorijama zavera ali za mnoge smo i imali pravo.ovo je jako sumljivo,jedina istina moze da se nadje u crnoj kutiji.ne bi me stvarno cudilo da je avion oboren greskom ili namerno ako se nije javljao a ukazivao se negde na vojnim radarima s obzirom da su ameri paranoicni pa je prica morala da se zataska.da je u pitanju greska pilota,najmanje je verovatno jer je covek bio preiskusan pilot i cak je imao simulator za letenje u slobodno vreme.

miss

pre 10 godina

znaci gotovo je,potraga se obustavlja..a avion je "lost" ? tuzno... toliko zivota.. Ne treba kriviti strucnjake,jeste besmisleno ali kada nesto dospe na dnu okeana,ne moze se tako lako naci... Mozda ga jednog dana slucajno pronadju.. Kraj drame..

kiko

pre 10 godina

Jedino je pouzdano leteti sa pilotima koji su hri-- / bud-- / hindui---.
Ovi piloti prvo misle na putnike , da ih žive i zdrave prevezu , kao i na svoju porodicu.
Ovi nemaju za cilj da stignu u raj žrtvujući nas ostale.

Pilot

pre 10 godina

Ako je pao, bilo gde, postojao bi neki trag. Otpao bi neki deo (krilo, rep, deo krila i sl...) Verujte mi da je veća verovatnoća da ga je "progutala crna rupa" ili oteli van zemaljci, nego da je pao bez ikakvog traga! Mnogo realnije od crne rupe i vanzemaljaca, je to da je otet i da su svi putnici iskorišćeni za trgovinu organima -ubijeni. Ne tvrdim da nije pao, ali u tom slučaju bi morao da postoji neki trag!

Marko

pre 10 godina

Pa ako smo poverovali da bas 11og septembra sistemi komunikacije izmedju aviona i kontrole leta nisu radile zbog tehnicke greske, kao i da se treca zgrada World Trade Centra u koju nije udario avion srusila usred inzenjerske greske prilikom gradnje i to bas tog dana (a recimo nas generalstab i zgrada CK koji su pogodile bombe od nekoliko tona i dalje stoje mirno) - onda mozemo poverovati i u ovo..
Ne verujem u teorije zavere samo ako malo logicki razmislim, nesto mi se ne poklapa.

andrijano

pre 10 godina

vidim teorije o ostrvu dijego garsija i kada sam ga video na karti ova teorija i nije tako naivna.jedno je sigurno.avion je nastavio da se krece.to rusi teoriju o kvaru i direktnoj eksploziji na mestu gde je radar nestao.teorija o dekompresiji i dezorijentosanosti pilota i nastavak putovanja auto pilotom je najmanje verovatna.da se desila dekompresija javili bi da su u problemu.neko je ugasio transponder.pilot samoubica(sa ciljem ili bez njega) ili otmicari(uvek sa ciljem).pitanje je sta je bio cilj.neko ko organizuje otmicu aviona sigurno ima plan.ako je avion usmeren ka tom ostrvu,slucajno ili namerno,sigurno je da su ga ameri oborili.zato i nema dokaza o avionu ako je sve razneseno.pitanje i sa kakvim je oruzijem gadjano.ovakve afere se uvek zataskaju zbog javnosti jer se dese prakticno na neutralnom terenu.veoma moguca teorija.i to sto je neko u medijima ne razmatra samo produbljuje sumnju da je istinita.

Zuki

pre 10 godina

(zoran, 24. mart 2014 18:15)

http://www.bea.aero/en/enquetes/flight.af.447/chronologie.enquete.en.php

Procitaj hronologiju istrage na zvanicnom BEA sajtu pa reci ko od nas dvojice gresi. Prva tela putnika su nasli posle desetak dana a prve delove olupine aviona posle skoro dve godine.

frontEnder

pre 10 godina

avion sve pokvario, pao u vodu, potonuo usput ga okean odvukao negde i to je to, bas to i jeste u pitanju sto se svi pitate, kako ga ne nadju? cim ne mogu znaci da je izgubljen pod vodom, da su mogli do sad bi ga nasli

Sto je bilo, bilo je

pre 10 godina

Realno, i da je pao i da nije pao, i da je izgubljen i da nije izgubljen, vreme je da se na sve ovo stavi jedna velika TACKA!
Prihvatite ljudi da aviona nema, da tih ljudi vise nema, pomirite se s tim i nastavite da zivite svoje zivote.
Dosta je bilo.

ka bum

pre 10 godina

@andrijano

Da li si čuo za nesreću leta 522 Helios Airwaysa 2005. godine kod Atine? Dekompresija, svi ostali bez kiseonika, pomrli tokom leta, avion nastavio sam da leti i udario u planinu... Pred kraj leta imao je pratnju dva F16 grčke vojske koji su samo bespomoćno mogli da posmatraju avion...

Abrakadabra

pre 10 godina

@timbuktu Crna kutija aviona 'Air France' je pronađena, a avion nije eksplodirao. http://youtu.be/ZHduB-knlt0 Sve što se dešava je ljudskih ruku delo, što mislim da je i slučaj sa letom 'MH 370', koja god od teorija bila tačna, odgovoran je čovek. Retko kad dođe do tehničkih problema, jer ipak, avioni su gotovo savršene naprave. Pogledala sam dosta emisija o avionskim nesrećama i svaka je nastala ili greškom pilota, kopilota, nekog od posade ili greškom ljudi koji su radili opravke.

Tika Taka !

pre 10 godina

Ja u junu imam let za trabzon pose ovoga razmisljam se da ne idm nigde , ovo je sramota za 21 vek ! Ako je istina ovo sto je izjavijo ovaj moje saucesce svim porodicama stradalih:(

Bora

pre 10 godina

Druže nema crne kutije koju uvek pronađu, ALI UVEK!!! Gde su dokazi? Olupina? Mobilni telefoni putnika u funkciji i zvone?! Poslali 6 vojski da traže?!! FARSA, FARSA, FARSA!!! Srećan put u Trabzon!

labrador 7

pre 10 godina

Na razočarenje komentatora koji su naprasno "otkrili" ovo "tajno" ostrvo, treba reći da je Dijego Garsija zvaničan rezervni aerodrom za komercijalne letove velikih dvomotornih aviona koji idu preko Indijskog okeana.

timbuktu

pre 10 godina

Ne pronađu uvek crnu kutiju: ona sa Air Franceovog leta koji je pre pet godina eksplodirao nasred Atlantika nikad nije pronađena.

mirko kojotovski

pre 10 godina

OSIGURANJE pravara.Ameri ga oborili putna agencija u minusu i ovako se resili problema.Na zalost putnika.Okeani su ozvuceni pogotovo u blizini nekih americkih vojnih baza.Danasnji sateliti poseduju mnogo stvari o kojima mi jos neznamo.Primer mobilni telefoni koji su se poceli koristiti u vojsci krajem 70ih a onda civili pocetkom 90ih.Primer broda Konkordije.Kao slucajno se nasukao.Danasnja nautika je toliko opremljena da sama plovila traze put ili se kao auta preko gps navode.Takodje je nemoguce veliki brod nasukati jedino ukoliko je jako nevreme.Kasnije na netu nadjem da je agencija bila u minusu preko 20mil.evrica.Nista se ne desava slucajno

Sto je bilo, bilo je

pre 10 godina

Realno, i da je pao i da nije pao, i da je izgubljen i da nije izgubljen, vreme je da se na sve ovo stavi jedna velika TACKA!
Prihvatite ljudi da aviona nema, da tih ljudi vise nema, pomirite se s tim i nastavite da zivite svoje zivote.
Dosta je bilo.

all seeing eye

pre 10 godina

Avion je namerno oborila americka mornarica ispaljivanjem lasera sa broda, dan ranije je najavljena upotreba oruzja usmerene energije, a kao odgovor na rusko testiranje topolja i demonstraciju sile prema Rusiji i Kini, (takodje je "teroristicki" napad nekoliko dana pre toga u Kini, oba dogodjaja predstavljaju kaznjavanje Kine za finansijsku neposlusnost americkoj vladi iz senke).
Vijetnam je odmah objavio da su Amerikanci obolii avion jer su videli na radaru ali su njihove izjave ignorisane i potencirana je prica sa zapadnih medija o misterioznom nestajanju koja sluzi za skretanje paznje javnosti sa sramote zapada u Ukrajini.
Avion je odmah pao i odmah je nadjen, ali je sve prikriveno od javnosti. Malezijske vlasti su lojalne americkim tajniom sluzbama. Tajne sluzbe odlucuju kada ce i da li ce avion biti "nadjen" za javnost, i kakav ce izgovor biti u zavisnosti kakva im je medijska paznja i manipulacija potrebna u tom trenutku.

cupka

pre 10 godina

Jos nisu pronasli avion,samo neke delove,cak sta vise nisu ni putnike pronasli,a pricaju da nema prezivelih na osnovu cega opet nagadjaju.

xxx

pre 10 godina

pa zna se da je izgubljen od 8.marta. sta znaci najvjerovatnije?bacis tenisku lopticu u okean pa je ameri nadju a ne Boeing...kakav vanserijski cirkus

Kiborg

pre 10 godina

Ameri su srusili avion. Tu vise dileme nema. Ovo je sve jedna farsa da se prikrije zlocin. Malezija je pod komandom USA i zato ne smeju nista da kazu. Ameri su srusili i one njihove kule bliznakinje da bi imali razlog da napadnu Irak i Avganistan a znamo i zbog cega. Ovo je zbog tih 10 tehnicara iz Kine. Ovo je tihi rat sa Kinom i Rusijom.

Zuki

pre 10 godina

Pustite glupave teorije zavere. Avion AirFrance koji se srusio u blizini brazilske obale je pronadjen posle 14 meseci! Tek kada su neki delovi isplivali. Lakse je naci iglu u plastu sena nego avion u okeanu. Naci ce i ovaj jednog dana pa ce se znati kako i zasto je pao. Ne bi me cudilo da je slican scenario, greska pilota pracena privremenom neispravnoscu instrumenata.

Doni Brasco

pre 10 godina

Neverovatno, kako to da ne mogu da pronadju objekat velicine 60x6 m, u okeanu povrsine 70 miliona kvadratnih kilometara. Sigurno je neka zavera u pitanju.

Prti do smrti

pre 10 godina

Avion je namerno oborila americka mornarica ispaljivanjem lasera sa broda, dan ranije je najavljena upotreba oruzja usmerene energije, a kao odgovor na rusko testiranje topolja i demonstraciju sile prema Rusiji i Kini, (takodje je "teroristicki" napad nekoliko dana pre toga u Kini, oba dogodjaja predstavljaju kaznjavanje Kine za finansijsku neposlusnost americkoj vladi iz senke).Vijetnam je odmah objavio da su Amerikanci obolii avion jer su videli na radaru ali su njihove izjave ignorisane i potencirana je prica sa zapadnih medija o misterioznom nestajanju koja sluzi za skretanje paznje javnosti sa sramote zapada u Ukrajini.Avion je odmah pao i odmah je nadjen, ali je sve prikriveno od javnosti. Malezijske vlasti su lojalne americkim tajniom sluzbama. Tajne sluzbe odlucuju kada ce i da li ce avion biti "nadjen" za javnost, i kakav ce izgovor biti u zavisnosti kakva im je medijska paznja i manipulacija potrebna u tom trenutku.

Svaka cast za komentar, kopiram da bi ljudi lakse dosli do istine

Pilot

pre 10 godina

Ako je pao, bilo gde, postojao bi neki trag. Otpao bi neki deo (krilo, rep, deo krila i sl...) Verujte mi da je veća verovatnoća da ga je "progutala crna rupa" ili oteli van zemaljci, nego da je pao bez ikakvog traga! Mnogo realnije od crne rupe i vanzemaljaca, je to da je otet i da su svi putnici iskorišćeni za trgovinu organima -ubijeni. Ne tvrdim da nije pao, ali u tom slučaju bi morao da postoji neki trag!

Dalibor

pre 10 godina

Kakva bu*ala ovaj premijer, avion pao, pa gde je covece jesi li normalan? Shvatam ja da je okean ogroman ali je i ovo 21.vek , znaju koje boje su mi carape ako ih zanima, a ne mogu avion da nadju pa makar bio i u okeanu

zoran

pre 10 godina

Kako je ovo glupo saopshtenje. Ne mogu da nadju avion, nema jednog jedinog dokaza da je pao, ili d aje otet. Nema praktichno nichega, a sada premijer govori kako su nekim specijalnim metodama (ne navodi kakve su to metode) sigurni da je u okeanu...!!!!!??? Zalosno...kako su se poigrali sa porodicama ovih ljudi da covek ne poveruje.
Pa tek one vesti o olupinama blizu Australije..hoce da nam akze kako je nemoguce spustiti avion na par stotina metara od vode i lepo videti o cemu je rec, vec nam uvaljuju neke fotografije satelita iz shezdesetih godina.
Google maps snimi automobile, coveka, dete na ulici, a ovi sateliti ne mogu da oshtrije snime toliki predmet u vodi..???

mun

pre 10 godina

kad bi oni samo znali da bi ga komentatori sa ovog sajta pronasli za 2 sata umesto sto traze od cia i nasa i ostalih pomoc. sta je to indijski okean,obicna bara

kiko

pre 10 godina

Jedino je pouzdano leteti sa pilotima koji su hri-- / bud-- / hindui---.
Ovi piloti prvo misle na putnike , da ih žive i zdrave prevezu , kao i na svoju porodicu.
Ovi nemaju za cilj da stignu u raj žrtvujući nas ostale.

Megatronman

pre 10 godina

Ako sam dobro shvatio u tom avionu su bili stručnaci za telekomunikacije. Dosta njih, tridesetak. Za pretpostaviti je da većina ima dobre mobitele sa satelitskom vezom. E pa da nitko nije uputio neku poruku nekome od svojih?! Pa upućuje sa su im isti oduzeti i to vrlo brzo pa opet upućuje na otmicu. Ali ako je otmica zašto onda leti van kopna, pa gdje će se spustiti?! Opet, da je netko od pilota želio napraviti suicid onda bi se srušio unutar zadane rute, zar ne?

искусни мужјак

pre 10 godina

Колонизација Марса, скретање астероида са путање бла, бла. Нисте у стању огроман авион да нађете, камоли на Марс да идете.

Skywalker

pre 10 godina

Sta ce avion koji iz Kuala Lumpura leti u Peking nadomak Antarktika?! Da nije zalosno, ovakvo objasnjenje bi bilo smesno. Ako vec znate da je avion bio na putu za Antarktik, onda biste trebali i da nam kazete ko ga je oteo i zasto.

hm!

pre 10 godina

Strasno, jadni ljudi! Prezivljavaju tragediju vec dve nedelje da bi im saopstili isto ono sto se mozda znalo pre dve nedelje, ali su ih opet sve mrcvarili... Sta je ovim ljudima danas receno vise, nego da se iz ocaja i nesposobnosti malezijskih vlasti potraga prekida.
Na ovaj nacin ovo postaje najveca misterija novijeg doba, a vlasti u Maleziji su pokazale koliko su nesposobne, neadekvatno pripremljene za ovakve slucajeve, verovatno i lenje/korumpirane.

Milan

pre 10 godina

Ono sto ljudi cesto zaboravljaju jeste da je na zemlji odnos mora i kopna 71-29%. Tako da koliko god nevjerovatno izgledala ova povrsina na kojoj smo se nastanili, to nije nista naspram vodene mase na zemlji. Mi ni ne mozemo da pojmimo koliko je to, i jedino logicno mi je da je avion nestao u Indijskom okeanu, jer je to ogroman prostor.

Maja

pre 10 godina

Jezivo. I zaista jezivo. Odlucili su da saopste da je IZGUBLJEN, kao da to nismo vec znali, i da niko nije preziveo, jer da jeste, zaboga, vec bi se nekom javio. Ovo je SRAMOTA za sve, sramota sveta. Oni nemaju nijedan jedini dokaz da je avion zavrsio na dnu Indijskog okeana, sve se bazira na pretpostavkama. Bolje bi bilo da je receno mi smo pokusali sve, i moguce i nemoguce metode i nismo otkrili nista, zao nam je. Sve je cudno, vrlo cudno u vezi sa ovm avionom, i ko zna sta se krije iza svega, i da znaju, da li uopste smeju da objave?? Cudno.,u blizini nema mesta za sletanje?? Gde je trebalo da sleti, je li uopste trebalo da tu prodje, iz ove vesti ne mogu da shvatim,aiu je jadno kako se poigravaju i kako izadju sa poluinformacijama. Dakle, nema utemeljenja u ovoj informaciji, nego je sve sturo, nedoreceno, i nadasve neozbiljno. Ima li ikoga na ovom svetu ko moze da reaguje, i da se istraga prosiri, odnosno da se plasiraju istinite i tacne informacije i porodicama i javnosti, svima. Da li je ovo jos jedan dokaz da covek bas ne moze sve da dokaze, i da postoji nesto iznad, priroda, sila visa, sta god to bilo i kako god ga zvali...Saucesce porodicama, strasno...o putnicima ovog MH370 da ne govorim, bice zvezde buducih filmova,i rekonstrukicija u AVIONSKIM NESRECAMA, svako ce tu da profitira,a mozda se istina nikada nece saznati. Kakva je ovo misterija!

zoran

pre 10 godina

Pustite glupave teorije zavere. Avion AirFrance koji se srusio u blizini brazilske obale je pronadjen posle 14 meseci! Tek kada su neki delovi isplivali. Lakse je naci iglu u plastu sena nego avion u okeanu. Naci ce i ovaj jednog dana pa ce se znati kako i zasto je pao. Ne bi me cudilo da je slican scenario, greska pilota pracena privremenom neispravnoscu instrumenata.
(Zuki, 24. mart 2014 16:36)

Nije tacno to sto pisesh.
Avion je andjen posle 3-4 dana, ali je trebalo skoro 2 godine da se izvadi sa dna, jer je potonuo na velikoj dubini.

Dragan

pre 10 godina

Ako je avion zaista promenio prvobitni kurs usled otmice od strane terorista i skrenuo na zapad mogao je da se uputi ka ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu...dovoljno je samo na Google-u ukucati ime ovog ostrva u Indijskom okeanu i procitati njegovu burnu istoriju i sta se tamo danas nalazi

Zarko

pre 10 godina

A delovi aviona? Sad ih vidite - sad ne? Igrate se sa ljudima koji su izgubili svoje najblize ili ne smete da kazete sta se zaista dogodilo. Grcki brod video kofere? Pa gde su? Avion video olupinu? Gde je?

ko je ovde lud?

pre 10 godina

BREAKING NEWS!!! Nakon multinacionalne multi-milionske istrage koja ukljucuje najsavremeniju tehnologiju i koja traje vec dve i po nedelje objavljujemo UDARNU vest da je avion izgubljen i da je verovatno pao. Pa moja baba u starackom domu je to zakljucila pre dve nedelje. Velika sramota!

Abrakadabra

pre 10 godina

A šta bi sa čovekom koji je sa naftne platforme video eksploziju na nebu? To je vest koja je samo tako isparila? Neko obrazloženje posle toga? Istina, nije istina, čovek ishalucinirao, bilo šta... Da li ste zapazili taj 'detalj'?

Whistler

pre 10 godina

Ovo je teorija zavere!! Nemoguće je da pored tolikih satelita, kamera i ostalih uređaja avion prosto nestane tek tako.Ili Amerika nešto muva sa tim jadnim ljudima u avionu ili su u pitanju natprirodne sile.

andrijano

pre 10 godina

cim je avion leteo(ako je naravno ta informacija tacna) kao sto sam odmah na pocetku rekao u pitanju je ili samoubistvo pilota ili otmica koja se zavrsila tragedijom.mi srbi smo skloni teorijama zavera ali za mnoge smo i imali pravo.ovo je jako sumljivo,jedina istina moze da se nadje u crnoj kutiji.ne bi me stvarno cudilo da je avion oboren greskom ili namerno ako se nije javljao a ukazivao se negde na vojnim radarima s obzirom da su ameri paranoicni pa je prica morala da se zataska.da je u pitanju greska pilota,najmanje je verovatno jer je covek bio preiskusan pilot i cak je imao simulator za letenje u slobodno vreme.

Zuki

pre 10 godina

(zoran, 24. mart 2014 18:15)

http://www.bea.aero/en/enquetes/flight.af.447/chronologie.enquete.en.php

Procitaj hronologiju istrage na zvanicnom BEA sajtu pa reci ko od nas dvojice gresi. Prva tela putnika su nasli posle desetak dana a prve delove olupine aviona posle skoro dve godine.

garo

pre 10 godina

imal gdje crne kutije mazge jedne 20 dana tražite avion, čuj pozivaju se da dolete u australiju. neka hvala, idite vi pa letite gospodo malezijci

besviken

pre 10 godina

Tragedija... Zvuci nemoguce u 21. veku da se ovako nesto dogodi, i da ceo avion ispari bez traga, ali eto. Sta reci osim saucesce porodicama nastradalih...

aleksa

pre 10 godina

Jeste da treba da budemo realni, ali bez gotovo ikakvog dokaza oni ovo kazu. Malo neodgovorno sa njihove strane, ali opet kazem ako je istina ovo sto kazu neka im je laka zemlja (voda).

AlMiN~R32

pre 10 godina

Saucesce porodicama stvarno velika I pretuzna tragedija :( :(.Ne bih sada da govorim o mogucem napadu terrorista ili da je pilot izvrsio samoubistvo ili da je kao sto se govorilo da ga je neko od jakih drzava strsuio na kraju bi ovo izneo: Kaže Allah Uzvišeni: "I zaista On može, kada nešto hoće, samo za to rekne: 'Budi!' – i ono bude." (Prijevod značenja Jasin, 82.) Na 8 martu mi je rodzendan bio zauvjek cu ovaj rodzendan pamtit I od toga dana sam se nadao da cu cuti ili vidjeti vijest da su preziveli svi ali na zalost najgore se dogodilo.

garo

pre 10 godina

ima l gdje crne kutije mazge jedne 20 dana tražite avion,čuj pozivaju se da dolete u australiju neka hvala idite vi pa letite gospodo malezijci

Jovan

pre 10 godina

Pa jel su definitivno pronasli da su to ostaci aviona ili su odluculi da je to taj avion jer ne mogu vise da traze, pa koje god smece da nadju da pluta po okeanu objavljuju. Dok se ne nadju konkretni dokazi ja ne verujem u ovu vest. Prosto je nemoguce da je avion toliko daleko odleteo van kursa, a da ni jedan radar nije mogao da ga registruje u medjuvremenu, da bi se na kraju srusio u juzni indijski okean. LAZ !

Markiza

pre 10 godina

"Ovo je udaljena lokacija, daleko udaljena od bilo kakvog mesta za sletanje. Ovu informaciju delimo sa javnošću iz poštovanja prema porodicama", naveo je on.

Koja sramotna izjava! Ipak je profit i "ugled" kompanije preci od zivota putnika. Nadam se da uslediti masovan bojkot ove aviokompanije.

miss

pre 10 godina

znaci gotovo je,potraga se obustavlja..a avion je "lost" ? tuzno... toliko zivota.. Ne treba kriviti strucnjake,jeste besmisleno ali kada nesto dospe na dnu okeana,ne moze se tako lako naci... Mozda ga jednog dana slucajno pronadju.. Kraj drame..

Treebeard

pre 10 godina

Meni da budem iskren ništa nije jasno, a pomno pratim slučaj još od prvog dana.
Da li su uspeli da pronađu i jedan jedini komad (ma koliko velik), koje može biti identifikovan kao ostatak bilo kakvog aviona?

Po ovako sklepanoj izjavi, čini mi se da nisu.

Šta se deslio sa izjavama "nekoliko desetina" ljudi na Maldivima da su toga dana videli avion u jako niskom letu?
Zar je moguće da taj famozni let uopšte nije identifikovan? Nikakvo saopštenje, ništa.
Avion je (u tome se svi istražitelji slažu) namerno skrenut s prvobitnog kursa i to prema prema zapadu; sada ispada da je avion ponovo skrenuo i to prema jug/jugozapadu pravo prema - Antarktiku!?

Mosa

pre 10 godina

Nakon "nestanka" sa radara,leteo je jos sedam sati!Kretao se iz Malezije ka Kini (Pekingu) a veruju da se srusio u "blizini" Australije.Ako nista drugo,treba da objasne sta se u medjuvremenu dogodilo.Suplja je prica da je "nestao" u blizini Vijetnama,u eri kada je prakticno nemoguce pobeci sa radara a narocito to vazi za airliner.Da ne spominjemo snimke kako leti iznad prasume,pa iznad okeana.U svakom slucaju,saucesce sa porodicama,ne ponovilo se.

Nikola

pre 10 godina

Samo Bog zna sta je bilo sa tim dusama. Moguce je da ni oni sami nisu svesni sta ih je snaslo. Siguran sam da mi nikada necemo saznati pravu istinu.

Kad se sazna motiv, znacemo ko stoji iza 'nesrece'.

pre 10 godina

Mozda gresim, ali ne verujem da je ovo bila obicna avio nesreca. Zbog ovog slucaja ce se direktno ili indirektno mnogo toga menjati u avio industriji. Treba pazljivo pratiti koja ce firma ili organizacija najvise profitirati od tog rapidnog "poboljsanja sigurnosti". Tako cemo saznati MOTIV. Milijarde dolara su u pitanju - sta je jedan avion naspram tolike zarade. Ako imamo projekt "how to improve aviation safety globaly", ovakav brutalan nestanak koji ceo svet gleda zvuci kao odlican trigger i opravdanje za sve sto ce uslediti. Da vas ne davim dalje.

Bukefal

pre 10 godina

Zvanicnici nisu rekli kada ce se poceti sa akcijom vadjenja tela postradalih, a otkrili su gde se avion nalazi. Dokle god se to ne uradi, ostaje neverica.
Tehnologija koja je godinama unazad napredovala, jer se ovakve nesrece uvek mogu ocekivati, mora da se dokaze i u najdubljim vodama okeana.
U 21. veku, zrtve ne mogu zauvek ostati u vodenom grobu.
Istina se mora saznati.

xboxer

pre 10 godina

Možda i jeste izgubljen, ali mi to nikada nećemo saznati. Imam osećaj da se istina krije od nas, i da je nešto sasvim drugo u pitanju, a ne da se avion srušio. Žao mi je jedino porodica nestalih...

frontEnder

pre 10 godina

avion sve pokvario, pao u vodu, potonuo usput ga okean odvukao negde i to je to, bas to i jeste u pitanju sto se svi pitate, kako ga ne nadju? cim ne mogu znaci da je izgubljen pod vodom, da su mogli do sad bi ga nasli

jednostavno

pre 10 godina

Ako je avion zaista promenio prvobitni kurs usled otmice od strane terorista i skrenuo na zapad mogao je da se uputi ka ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu...dovoljno je samo na Google-u ukucati ime ovog ostrva u Indijskom okeanu i procitati njegovu burnu istoriju i sta se tamo danas nalazi
(Dragan, 24. mart 2014 18:36)

Veoma iteresantna teorija da su teroristi prebacili avion na ostrvo Dijego Garsija???!! Pa to ostrvo je jedna od najvecih vazduhoplovnih baza SAD, jedna od tri maticne baze B2 strateskih bombardera... Tesko da bi neko od terorista i pomislio da odleti tamo, osim ako ne smatras da ih nisu oteli Amerikanci???
(hm, 24. mart 2014 20:55)

ima smisla..

1 - Teroristi oteli avion pun kineza i krenuli da ga zabiju na americku bazu Dijego Garsija
2 - US baza provaljuje da im se priblizava nepoznata letelica
3 - Izdaju im dva tri upozorenja, i nakon toga ga ruse raketom
4 - Pentagon saznaje da je avion pun kineza i zbog straha od kineske odmazde i burne reakcije odlucili da je bolje da se prave da nemaju nikakve veze s tim avionom dok se slucaj ne zataska

batistuta

pre 10 godina

Jos kad bismo videli neki dokaz,mislim bar clanovi porodica,ovako da im se veruje na rec ili sta,nije mi to jasno,puno jos pitanja koja su bez odgovora.

Ikebanica

pre 10 godina

Tuzno. Ne mogu ni da zamislim kako se osecaju porodice tih ljudi. Nikakav odgovor nisu dobili. Nema aviona, nema tela, ne mogu cak ni da ih sahrane. Verovatno ce ti ljudi nastaviti da zive u nadi da su njihovi najmiliji ipak zivi. Jer, dok im se ne dokaze suprotno, a jos uvek nije, nada ne umire. Ne mogu da poverujem da se ovo desava u 21. veku. Nauka uznapredovala do neverovatnog stupnja, a odgovora nigde. Nestao... Bez traga i objasnjenja.

JOhn

pre 10 godina

Avion je oborila americka vojska nakon sto je ostao bez signala za identifikaciju. Posle 9/11 imaju ovlascenje da pucaju bez upozorenja.

sasa jokic

pre 10 godina

Sama cinjenica da se od samog pocetka izlazilo sa kontradiktornim informacijama, govori u prilog tome da je u pitanju zlocin.
O kakvim dokazima Premijer Malezije prica? Dokaza nema, samo razlicite teorije o tome sta je moglo da se desi.
Na zalost putnici su izgubljeni sta god da je u pitanju, a proglasiti ih mrtvima bez dokaza je zlocin.

hm

pre 10 godina

Ako je avion zaista promenio prvobitni kurs usled otmice od strane terorista i skrenuo na zapad mogao je da se uputi ka ostrvu Dijego Garsija u Indijskom okeanu...dovoljno je samo na Google-u ukucati ime ovog ostrva u Indijskom okeanu i procitati njegovu burnu istoriju i sta se tamo danas nalazi
(Dragan, 24. mart 2014 18:36)

Veoma iteresantna teorija da su teroristi prebacili avion na ostrvo Dijego Garsija???!! Pa to ostrvo je jedna od najvecih vazduhoplovnih baza SAD, jedna od tri maticne baze B2 strateskih bombardera... Tesko da bi neko od terorista i pomislio da odleti tamo, osim ako ne smatras da ih nisu oteli Amerikanci???

Dejan

pre 10 godina

Citram:
"Premijer je naveo da je, zahvaljujući novim metodama istrage i satelitskim podacima britanske kompanije "Inmarsat", zaključeno da je MH 370 leteo južnim koridorom i da je njegova poslednja pozicija uočena "usred Indijskog okeana zapadno od Perta"?

Njegova pozicija uocena zapadno od Perta? Mirno neko more kad su i delovi Aviona jos uvek na mestu na kome je uocena njegova pozicija?

Dejan

pre 10 godina

Citram:
"Premijer je naveo da je, zahvaljujući novim metodama istrage i satelitskim podacima britanske kompanije "Inmarsat", zaključeno da je MH 370 leteo južnim koridorom i da je njegova poslednja pozicija uočena "usred Indijskog okeana zapadno od Perta"?

Njegova pozicija uocena zapadno od Perta? Mirno neko more kad su i delovi Aviona jos uvek na mestu na kome je uocena njegova pozicija?
(Dejan, 24. mart 2014 18:12)

Da dodam jos i tekst o morskom strujama delovi aviona bi sada trebali biti blize Africi nego Australiji. Wikipedija:Citram:
"Јужноекваторијална индијска струја се налази око 10° јужније од пацифичке и атлантске. Почиње од западних обала Аустралије захваљујући јужном пасату. Прелази ка западу преко Индијског океана, великом брзином и код Мадагаскара се рача у два крака — северни (Сомалијска струја током лета и Екваторијална повратна, током зиме) и јужни (Мозамбичка струја)".

timbuktu

pre 10 godina

Ne pronađu uvek crnu kutiju: ona sa Air Franceovog leta koji je pre pet godina eksplodirao nasred Atlantika nikad nije pronađena.

Marko

pre 10 godina

Pa ako smo poverovali da bas 11og septembra sistemi komunikacije izmedju aviona i kontrole leta nisu radile zbog tehnicke greske, kao i da se treca zgrada World Trade Centra u koju nije udario avion srusila usred inzenjerske greske prilikom gradnje i to bas tog dana (a recimo nas generalstab i zgrada CK koji su pogodile bombe od nekoliko tona i dalje stoje mirno) - onda mozemo poverovati i u ovo..
Ne verujem u teorije zavere samo ako malo logicki razmislim, nesto mi se ne poklapa.

Žalosno!

pre 10 godina

Strašno je u ovakvom vremenu izgubiti avion,sa toliko ljudi i posle toliko dana reci da je izgubljen i da su svi mrtvi!!! Neverujem da se tu neko nadao da su oni zivi,tako da je bolje da nista nije rekao,ovo smo vec znali...

andrijano

pre 10 godina

vidim teorije o ostrvu dijego garsija i kada sam ga video na karti ova teorija i nije tako naivna.jedno je sigurno.avion je nastavio da se krece.to rusi teoriju o kvaru i direktnoj eksploziji na mestu gde je radar nestao.teorija o dekompresiji i dezorijentosanosti pilota i nastavak putovanja auto pilotom je najmanje verovatna.da se desila dekompresija javili bi da su u problemu.neko je ugasio transponder.pilot samoubica(sa ciljem ili bez njega) ili otmicari(uvek sa ciljem).pitanje je sta je bio cilj.neko ko organizuje otmicu aviona sigurno ima plan.ako je avion usmeren ka tom ostrvu,slucajno ili namerno,sigurno je da su ga ameri oborili.zato i nema dokaza o avionu ako je sve razneseno.pitanje i sa kakvim je oruzijem gadjano.ovakve afere se uvek zataskaju zbog javnosti jer se dese prakticno na neutralnom terenu.veoma moguca teorija.i to sto je neko u medijima ne razmatra samo produbljuje sumnju da je istinita.

Tika Taka !

pre 10 godina

Ja u junu imam let za trabzon pose ovoga razmisljam se da ne idm nigde , ovo je sramota za 21 vek ! Ako je istina ovo sto je izjavijo ovaj moje saucesce svim porodicama stradalih:(

Bora

pre 10 godina

Druže nema crne kutije koju uvek pronađu, ALI UVEK!!! Gde su dokazi? Olupina? Mobilni telefoni putnika u funkciji i zvone?! Poslali 6 vojski da traže?!! FARSA, FARSA, FARSA!!! Srećan put u Trabzon!

labrador 7

pre 10 godina

Na razočarenje komentatora koji su naprasno "otkrili" ovo "tajno" ostrvo, treba reći da je Dijego Garsija zvaničan rezervni aerodrom za komercijalne letove velikih dvomotornih aviona koji idu preko Indijskog okeana.

mirko kojotovski

pre 10 godina

OSIGURANJE pravara.Ameri ga oborili putna agencija u minusu i ovako se resili problema.Na zalost putnika.Okeani su ozvuceni pogotovo u blizini nekih americkih vojnih baza.Danasnji sateliti poseduju mnogo stvari o kojima mi jos neznamo.Primer mobilni telefoni koji su se poceli koristiti u vojsci krajem 70ih a onda civili pocetkom 90ih.Primer broda Konkordije.Kao slucajno se nasukao.Danasnja nautika je toliko opremljena da sama plovila traze put ili se kao auta preko gps navode.Takodje je nemoguce veliki brod nasukati jedino ukoliko je jako nevreme.Kasnije na netu nadjem da je agencija bila u minusu preko 20mil.evrica.Nista se ne desava slucajno

ka bum

pre 10 godina

@andrijano

Da li si čuo za nesreću leta 522 Helios Airwaysa 2005. godine kod Atine? Dekompresija, svi ostali bez kiseonika, pomrli tokom leta, avion nastavio sam da leti i udario u planinu... Pred kraj leta imao je pratnju dva F16 grčke vojske koji su samo bespomoćno mogli da posmatraju avion...

Abrakadabra

pre 10 godina

@timbuktu Crna kutija aviona 'Air France' je pronađena, a avion nije eksplodirao. http://youtu.be/ZHduB-knlt0 Sve što se dešava je ljudskih ruku delo, što mislim da je i slučaj sa letom 'MH 370', koja god od teorija bila tačna, odgovoran je čovek. Retko kad dođe do tehničkih problema, jer ipak, avioni su gotovo savršene naprave. Pogledala sam dosta emisija o avionskim nesrećama i svaka je nastala ili greškom pilota, kopilota, nekog od posade ili greškom ljudi koji su radili opravke.