Nedelja, 23.03.2014.

14:26

Dačić: Balansiran stav o Ukrajini

Ivica Dačić kaže da će stav Srbije o krizi Ukrajini biti "balansiran", u skladu sa evropskim putem Srbije, ali i njenom prijateljstvu sa Rusijom.

Izvor: Beta

Daèiæ: Balansiran stav o Ukrajini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

La di da

pre 10 godina

Kad bi to moglo!
Jasno nam kazu da "sami treba da odlucimo" (ambasador USA u Beg).
Kako god okrenes- mi smo "ona" stranka....
Najbolje je da se malo primire, kao sastavljaju vladu i da ne talasaju dok se ne vidi kuda vetar duva.

Pera Pozder

pre 10 godina

A kao Dacic zna kako ce da se resi kriza u Ukrajini. SPS nije u stanju da vodi jedno ministarstvo milicaija puna afera, zdravstvo Dajanovic na spisku americke farmaceutske organizacija zahteva obavezno vakcinisanje uz velike kazne ko to nece da uradi, prosveta prodaju godinama testove za maturu, Mrka 20 godina radi 20km autoputa...

bre

pre 10 godina

Stav je da nema stava. Da bi neka zemlja bila neutralna nije dovoljno da ona sama proglasi neutralnost, potrebno je i da se druge zemlje slože oko toga. Okruženi smo nato paktom kako možemo biti neutralni? Da li će nam dozvoliti da budemo ruski trojanski konj? Naravno da neće i šta sad? Što veća bude konfrontacija između Nato i Rusije sve veći će biti pritisak na Srbiju da se izjasni na koju će stranu.

Dzasmina

pre 10 godina

Treba reci ono sto jeste u svakom momentu. A ti nisi kadar za njih. Ocigledno je zapad kriv za huskanje albanaca i odvajanje kosova. Ocigledno je zapad kriv i za huskanje opozicije u Ukrajini. Ali tamo su drukcije prosli ostali su bez dela teritorije a hteli su upravljati Ukrajinom. I ako se borimo da uspostavimo demokratsko drustvo i da ne bude korupcije i kriminala. Moramo biti posteni pa prema svetskom kriminalu gde se zlo cini pojedinim zemljama jasno zauzati pravi stav istine i reci ono sto jeste.

*Evrofiličar

pre 10 godina

Nece moci Ivice, nece moci... Osim Adrijane Lime, niko na svetu nema i jare i pare... :-) Salu na stranu, pritisci su vec veliki, a kako budemo dublje ulazili u proces evropskih integracija bice sve veci da se odlucimo za jednu stranu. Koja ce to strana biti, ne znam, legitimno je zalagati se za obe strane. Ipak, s obzirom na cinjenicu da je 80% investicija stiglo iz EU, mislim da nece biti dileme...

Dusan Milojevic

pre 10 godina

Srbija nikako ne sme da stane na jednu stranu mora da trazi nesto izmedju u suprotnom moze mnogo da izgubi.Svaka druga opcija je pogresna nazalost.

T&T

pre 10 godina

Srbija moze da ima samo jedan stav:
Srbija podrzava teritorijalni integritet Ukrajine i svih ostalih zemalja sveta ukljucujuci i svoj sopstveni.

E sada, sto mnogi od nas intimno podrzavamo Ruse je sasvim nebitno u celoj ovoj prici!
VREME JE DA ODRASTEMO I UOZBILJIMO SE!

....a ako ovaj bude i u novoj vladi... necemo daleko dogurati!!!

Makijaveli

pre 10 godina

@srbin
Kazes da nemas nista protiv Rusije, ali da si na strani demokratije.
Koje demokratije?
Zapad sad sve nudi trenutnoj ukrajinskoj Vladi.
Je li ta Vlada izabrana demokratski?

miki

pre 10 godina

A sta se balansira. Treba iskoristiti situaciju i protezirati nase nacionalne interese. Na sva vrata treba pominjati Kosovo i Metohiju. Medjutim, sramotno, niko o tome ne govori. Bez postovanja samih sebe, ne mozemo ocekivati postovanje drugih vec nova zarista u Srbiji!

srbin

pre 10 godina

Ako je neko otvorio pandorinu kutiju sa pogresnom tezom to je onda
veliki "prijatelj" Srbije ruski predsednik Putin.
Neko ko malo ume svojom glavom da razmisljanja shvatio bi da je
Putin svojim poredjenjem Krima sa Kosovom ustvari rekao jednu
bolnu istinu za Srbe. Naime na Krimu zivi oko 75% Rusa i Putin svoj
nastup na Krimu pravda time da Rusija ovim referendumom, u kome
su se Rusi na Krimu izjasnili za pristup ruskoj federaciji, sto mora da
zastiti svoje ruske gradjane. Ako korektno gledamo na stvari Putin
ima pravo u jednom pogledu kad poredjuje Kosovo sa Krimom.
Samo njegova retorika je prljava i neprijateljska prema Srbiji, kad
pravi relacije Krim-Kosovo. Po njegovom na Kosovu zivi 92% Albanaca
i oni bi trebali biti u sastavu drzave Albanije kao sto on to sada
cini sa Krimom i njegovom Rusijom. Njegovim izjavama on jos vise
opravdava nezavisnost Kosova. Po meni on je isto uradio ono sto
je NATO i EU tada uradio sa Kosovom. Razlika je samo u tome sto
je Putin predsednik Rusije i ima moc a Albanija je imala na strani
NATO i EU koji su mocni. Cinjenica je da su se Amerika i EU "pomirili"
sa tim aktom Putina. Prljavo i sa jedne i sa druge strane i sada sto bi
najgore za Srbiju bilo pokvariti odnose sa EU a zeljno ocekujemo
pristup Evropskoj Uniji, i stati na stranu Putina koji je nedvosmisleno
stavio dobro do znanja sta on misli o nezavisnosti Kosova.
Zaboravimo takve prijatelje a vi dragi politicari zaboravite vreme
Tita, kada je sedeo na "dve" stolice, istog/zapad. Tada je moglo ali
sada ne. Jer tada je bila jedna Jugoslvija koja je nesto na karti sveta
znacila. Danas Srbija, Hrvatska, Crnagora, BiH,Makedonija, Slovenija
nemaju tezinu koju je Jugoslavija imala. Kako rece poslovica. Moli
se u crkvi koja ti moze pomoci. Nemam nista protiv Rusa ali radije
sam na strani demokratije.

blinkibil

pre 10 godina

Vlada ima dve mogucnosti, da podrzi Rusiju ali onda mora da nekom slicnom intervencijom vrati Kosovo, tako rizikuje rat,sankcije i td,druga mogucnost je da ostane principijalna pa cak i ako to pokvari odnose sa Rusijom i da kaze kako ne moze tek tako da se uzme teritorija suverene drzave aludirajuci na Kosovo i da se pridruzi Evropi, onda dovodi u pitanje juzni tok i gubi vaznog strateskog partnera.Bas me zanima za sta ce se opredeliti, kao da to vec svi ne znamo

zola

pre 10 godina

Nema vise sedenja na dve stolice izjasnite se al dobro razmislite, daleko je rusija i svi putevi vode prekoNATO clanica.Za nas je prica zavrsena i nema mogucnosti da budes neutralan.Mi pripadamo NATOu milom ili silom.Svaka drzava u okruzenju moze uz pomoc NATO a da nas okupira.

Boris

pre 10 godina

Sramotna izjava premijera u vreme kada cela EU osudjuje aneksiju Krima, a koji je samo pre nekoliko godina dobio epitet "NAJEVROPEJCA".
Toliko o doslednosti stavova predsednika stranke koja je na izborima osvojila drugo mesto.

Nislija

pre 10 godina

ako vucic i dacic imaju i malo morala i karaktera oni ce izjaviti jasno i glasno da je Krim Rusija i da se bar na taj nacin oduze putinu koji je nekoliko puta ,a to ima i na youtube, izjavio da je kosovo srbija. sad ako izdamo ruse i ne podrzimo ih bojim se da vise nikad nece prstom mrdnuti za nas e onda cemo osetiti kako je biti sam bez icije podrske, a bojim se da u danasnjem svetu ako neka zemlja nema neku velesilu uz sebe ne moze da opstane. . .

misko

pre 10 godina

ako situacija se ne vrati na normalno stanje u ukrajini, spanija ima da izgubi deo teritorije a i irska nije daleko,pa rumunija sa madjarima pa bugarska sa turcima,pa makedonija sa albancima,pa grcka sa albancima,pa crna gora sa albancima,pa srbija sa sandzkom,pa turska sa jermenima itd.prodavci oruzija jedino mogu da profitiraju a to dugorocno slabi evropu kao kontinent i njen ugled.ali najteze je u francuskoj koja pitanje je da li ce da opstane kao jedinstvena,a nemacka da ocekuje tursku republiku u nemackoj ako sedi i posmatra sa strane.moja procena.

Siroti konj, crveno-crno mu se pise.

pre 10 godina

Veži konja gdje ti aga kaže!
(crtani, 23. mart 2014 14:41)

Problem je sto ima dvojicu aga, jedan kaze vezi levo a drugi desno.

MRV

pre 10 godina

Девојка је мало невина, али, богами, мало и није?
Бојим се да овај пут неће да може.
Код Руса ће то можда и да прође, али код ових других - мрка капа.

GuyFawkes

pre 10 godina

Stvar je prosta - mora da se plati 48% . Sad da vidimo kako se leze na rudu. Ima samo jedan problem - ako je izvesni deo tela u procepu,zna da jako boli. Btw,sto se Dacic oglasava,ja sam mislio da su oni osvojili 15%,a ne 48%. Ili se on malo zaboravio,ili mu nisu rekli na vreme. A mozda je i on presao u SNS...?

CrniGavran

pre 10 godina

Naravno, ti si Dacicu uvek i balansirao zato si i preziveo padove i komunizma i socijalizma, a uvek si bio u vladi. Tako ti je to kad nemas integritet.

my way

pre 10 godina

Just follow the white rabbit...
Realno, zasto Dacic da ne prica o stavu nove vlade, kao da ce se ona razlikovati po necemu od prosle, pretprosle...da li vi zaista verujete da je Srbija suverena zemlja i da Srbi imaju pravo i mogucnost da nesto sustinski biraju? Ivica se izleteo, pa otkrio, ali svima je jasno da su izbori i nasa politicka scena najobicnija farsa.

lala

pre 10 godina

Iskreno lalinkse mi vere ako mi tezimo u EU onda cemo prvo otici u Brisel da se posavetujemo ali to je laz SPS i SRS u SNS nas obmanjuju kako ja vidim nama se ocitava kraj mi smo bili upozoreni pazite koga birate ali lazna hapsenja i lazna obecanja ce nas opet odvesti u totalnu izolaciju mi lale smo mozda jos u maloj prednosti jer drugacije razmisljamo nego nasi sugradjani u drugom regionu Srbije

crni domino

pre 10 godina

Deder gospodine Balansero, da vidimo jos tu ulogu oko Krima koju ti je odredio PPV, pa da ti kazemo zbogom za sva tvoja necasna vremena.

Pametnica

pre 10 godina

Upravo to, Pandorina kutija... Sad može bilo kom delu teritorije, ma koje države sveta, da padne na pamet da traži otcepljenje. Već je počelo da se kuva sa Venecijom, a sigurno ima još kandidata. Krim neće biti jedini problem EU i SAD-a. Zbog Kosova i Metohije, te svete zemlje koju su pretvorili u Divlji zapad, obiće im se o glavu, to je sigurno.

zorzo

pre 10 godina

Sada se svi junace,ajde junacite se na ekonomskom polju,to je pravi teren.Tu mozete samo da cutite i da se pokrijete usima dok ih jos imate!

Avanti prevaranti!

pre 10 godina

Naš bi se stav o Ukrajini (ali i mnogim drugim 'velikim' stvarima) trebao svesti na to da začepimo proklete gubice! Pomoći ne možemo, odmoći ne moramo. Kome smeta naša čutnja, nek crkne (uključujići i CANVAS aktiviste). Sve ostalo će biti gore.

Milan

pre 10 godina

U Nemackoj zimske gume i menja i BALANSIRA vulkanizer.Predsedniku Tomi-Diplomi to u Srbiji radi MUP,valjda gradjani MUP za to placaju a ne za nesto drugo-zemlja cuda.A sad ponovo na menjanje guma,niko nesme da vas tuce,reci te im Gosp.Dacicu tako je ucitelj Sloba govorio.

Banjalucanin

pre 10 godina

Otvoreno pruziti podrsku Rusiji! Krim i Kosovo nemaju nikakvih podudatnosti.
Kome treba uvesti sankcije za drzavni udar i snajperiste na ulicama Kijeva? Licemjerje zapada je toliko nevjerovatno da se u glavama obicnog covjeka prihvata kao default.

Mau Vau

pre 10 godina

Hladni rat je poceo.Nema evropskog puta Srbije.Pa nisu evropljani blesavi pa da primaju u EU ruskog trojanskog konja.Nego nemojte vise da zamajavate ni narod ni Evropu.Vucic i Dacic su odmah posle izbora otisli u Moskvu.EU put je zavrsen.

tuzno i istinito za njega a ne za nas

pre 10 godina

Nece moci mili,morate se ,ili moras se odluciti kome ces se carstvu privoleti jevropejskom ili ti gubernatorskom,kom god se carstvu privolis pogresices,i to je bozja kazna za sve nesrece,ratove i stradanja koje smo imali a ti i tvoj ortak Vucic ucestvovali u tim vladama i davali podrsku srpskom pogibelju i stradanjima.E pa mili doslo vreme za naplatu dugova i sta god uradis nema ti spasa sigurno klizis u propast i to je nesto najlepse sto ce se desiti a ti odlucujes o tome i pritom nemas izbor,ustvari jedini izbor je da cena mora da se plati.

Mau Vau

pre 10 godina

Hladni rat je poceo.Nema evropskog puta Srbije.Pa nisu evropljani blesavi pa da primaju u EU ruskog trojanskog konja.Nego nemojte vise da zamajavate ni narod ni Evropu.Vucic i Dacic su odmah posle izbora otisli u Moskvu.EU put je zavrsen.

zorzo

pre 10 godina

Sada se svi junace,ajde junacite se na ekonomskom polju,to je pravi teren.Tu mozete samo da cutite i da se pokrijete usima dok ih jos imate!

CrniGavran

pre 10 godina

Naravno, ti si Dacicu uvek i balansirao zato si i preziveo padove i komunizma i socijalizma, a uvek si bio u vladi. Tako ti je to kad nemas integritet.

tuzno i istinito za njega a ne za nas

pre 10 godina

Nece moci mili,morate se ,ili moras se odluciti kome ces se carstvu privoleti jevropejskom ili ti gubernatorskom,kom god se carstvu privolis pogresices,i to je bozja kazna za sve nesrece,ratove i stradanja koje smo imali a ti i tvoj ortak Vucic ucestvovali u tim vladama i davali podrsku srpskom pogibelju i stradanjima.E pa mili doslo vreme za naplatu dugova i sta god uradis nema ti spasa sigurno klizis u propast i to je nesto najlepse sto ce se desiti a ti odlucujes o tome i pritom nemas izbor,ustvari jedini izbor je da cena mora da se plati.

MRV

pre 10 godina

Девојка је мало невина, али, богами, мало и није?
Бојим се да овај пут неће да може.
Код Руса ће то можда и да прође, али код ових других - мрка капа.

srbin

pre 10 godina

Ako je neko otvorio pandorinu kutiju sa pogresnom tezom to je onda
veliki "prijatelj" Srbije ruski predsednik Putin.
Neko ko malo ume svojom glavom da razmisljanja shvatio bi da je
Putin svojim poredjenjem Krima sa Kosovom ustvari rekao jednu
bolnu istinu za Srbe. Naime na Krimu zivi oko 75% Rusa i Putin svoj
nastup na Krimu pravda time da Rusija ovim referendumom, u kome
su se Rusi na Krimu izjasnili za pristup ruskoj federaciji, sto mora da
zastiti svoje ruske gradjane. Ako korektno gledamo na stvari Putin
ima pravo u jednom pogledu kad poredjuje Kosovo sa Krimom.
Samo njegova retorika je prljava i neprijateljska prema Srbiji, kad
pravi relacije Krim-Kosovo. Po njegovom na Kosovu zivi 92% Albanaca
i oni bi trebali biti u sastavu drzave Albanije kao sto on to sada
cini sa Krimom i njegovom Rusijom. Njegovim izjavama on jos vise
opravdava nezavisnost Kosova. Po meni on je isto uradio ono sto
je NATO i EU tada uradio sa Kosovom. Razlika je samo u tome sto
je Putin predsednik Rusije i ima moc a Albanija je imala na strani
NATO i EU koji su mocni. Cinjenica je da su se Amerika i EU "pomirili"
sa tim aktom Putina. Prljavo i sa jedne i sa druge strane i sada sto bi
najgore za Srbiju bilo pokvariti odnose sa EU a zeljno ocekujemo
pristup Evropskoj Uniji, i stati na stranu Putina koji je nedvosmisleno
stavio dobro do znanja sta on misli o nezavisnosti Kosova.
Zaboravimo takve prijatelje a vi dragi politicari zaboravite vreme
Tita, kada je sedeo na "dve" stolice, istog/zapad. Tada je moglo ali
sada ne. Jer tada je bila jedna Jugoslvija koja je nesto na karti sveta
znacila. Danas Srbija, Hrvatska, Crnagora, BiH,Makedonija, Slovenija
nemaju tezinu koju je Jugoslavija imala. Kako rece poslovica. Moli
se u crkvi koja ti moze pomoci. Nemam nista protiv Rusa ali radije
sam na strani demokratije.

Avanti prevaranti!

pre 10 godina

Naš bi se stav o Ukrajini (ali i mnogim drugim 'velikim' stvarima) trebao svesti na to da začepimo proklete gubice! Pomoći ne možemo, odmoći ne moramo. Kome smeta naša čutnja, nek crkne (uključujići i CANVAS aktiviste). Sve ostalo će biti gore.

Siroti konj, crveno-crno mu se pise.

pre 10 godina

Veži konja gdje ti aga kaže!
(crtani, 23. mart 2014 14:41)

Problem je sto ima dvojicu aga, jedan kaze vezi levo a drugi desno.

my way

pre 10 godina

Just follow the white rabbit...
Realno, zasto Dacic da ne prica o stavu nove vlade, kao da ce se ona razlikovati po necemu od prosle, pretprosle...da li vi zaista verujete da je Srbija suverena zemlja i da Srbi imaju pravo i mogucnost da nesto sustinski biraju? Ivica se izleteo, pa otkrio, ali svima je jasno da su izbori i nasa politicka scena najobicnija farsa.

crni domino

pre 10 godina

Deder gospodine Balansero, da vidimo jos tu ulogu oko Krima koju ti je odredio PPV, pa da ti kazemo zbogom za sva tvoja necasna vremena.

Milan

pre 10 godina

U Nemackoj zimske gume i menja i BALANSIRA vulkanizer.Predsedniku Tomi-Diplomi to u Srbiji radi MUP,valjda gradjani MUP za to placaju a ne za nesto drugo-zemlja cuda.A sad ponovo na menjanje guma,niko nesme da vas tuce,reci te im Gosp.Dacicu tako je ucitelj Sloba govorio.

zola

pre 10 godina

Nema vise sedenja na dve stolice izjasnite se al dobro razmislite, daleko je rusija i svi putevi vode prekoNATO clanica.Za nas je prica zavrsena i nema mogucnosti da budes neutralan.Mi pripadamo NATOu milom ili silom.Svaka drzava u okruzenju moze uz pomoc NATO a da nas okupira.

GuyFawkes

pre 10 godina

Stvar je prosta - mora da se plati 48% . Sad da vidimo kako se leze na rudu. Ima samo jedan problem - ako je izvesni deo tela u procepu,zna da jako boli. Btw,sto se Dacic oglasava,ja sam mislio da su oni osvojili 15%,a ne 48%. Ili se on malo zaboravio,ili mu nisu rekli na vreme. A mozda je i on presao u SNS...?

Nislija

pre 10 godina

ako vucic i dacic imaju i malo morala i karaktera oni ce izjaviti jasno i glasno da je Krim Rusija i da se bar na taj nacin oduze putinu koji je nekoliko puta ,a to ima i na youtube, izjavio da je kosovo srbija. sad ako izdamo ruse i ne podrzimo ih bojim se da vise nikad nece prstom mrdnuti za nas e onda cemo osetiti kako je biti sam bez icije podrske, a bojim se da u danasnjem svetu ako neka zemlja nema neku velesilu uz sebe ne moze da opstane. . .

Banjalucanin

pre 10 godina

Otvoreno pruziti podrsku Rusiji! Krim i Kosovo nemaju nikakvih podudatnosti.
Kome treba uvesti sankcije za drzavni udar i snajperiste na ulicama Kijeva? Licemjerje zapada je toliko nevjerovatno da se u glavama obicnog covjeka prihvata kao default.

Pametnica

pre 10 godina

Upravo to, Pandorina kutija... Sad može bilo kom delu teritorije, ma koje države sveta, da padne na pamet da traži otcepljenje. Već je počelo da se kuva sa Venecijom, a sigurno ima još kandidata. Krim neće biti jedini problem EU i SAD-a. Zbog Kosova i Metohije, te svete zemlje koju su pretvorili u Divlji zapad, obiće im se o glavu, to je sigurno.

miki

pre 10 godina

A sta se balansira. Treba iskoristiti situaciju i protezirati nase nacionalne interese. Na sva vrata treba pominjati Kosovo i Metohiju. Medjutim, sramotno, niko o tome ne govori. Bez postovanja samih sebe, ne mozemo ocekivati postovanje drugih vec nova zarista u Srbiji!

Boris

pre 10 godina

Sramotna izjava premijera u vreme kada cela EU osudjuje aneksiju Krima, a koji je samo pre nekoliko godina dobio epitet "NAJEVROPEJCA".
Toliko o doslednosti stavova predsednika stranke koja je na izborima osvojila drugo mesto.

Makijaveli

pre 10 godina

@srbin
Kazes da nemas nista protiv Rusije, ali da si na strani demokratije.
Koje demokratije?
Zapad sad sve nudi trenutnoj ukrajinskoj Vladi.
Je li ta Vlada izabrana demokratski?

lala

pre 10 godina

Iskreno lalinkse mi vere ako mi tezimo u EU onda cemo prvo otici u Brisel da se posavetujemo ali to je laz SPS i SRS u SNS nas obmanjuju kako ja vidim nama se ocitava kraj mi smo bili upozoreni pazite koga birate ali lazna hapsenja i lazna obecanja ce nas opet odvesti u totalnu izolaciju mi lale smo mozda jos u maloj prednosti jer drugacije razmisljamo nego nasi sugradjani u drugom regionu Srbije

misko

pre 10 godina

ako situacija se ne vrati na normalno stanje u ukrajini, spanija ima da izgubi deo teritorije a i irska nije daleko,pa rumunija sa madjarima pa bugarska sa turcima,pa makedonija sa albancima,pa grcka sa albancima,pa crna gora sa albancima,pa srbija sa sandzkom,pa turska sa jermenima itd.prodavci oruzija jedino mogu da profitiraju a to dugorocno slabi evropu kao kontinent i njen ugled.ali najteze je u francuskoj koja pitanje je da li ce da opstane kao jedinstvena,a nemacka da ocekuje tursku republiku u nemackoj ako sedi i posmatra sa strane.moja procena.

blinkibil

pre 10 godina

Vlada ima dve mogucnosti, da podrzi Rusiju ali onda mora da nekom slicnom intervencijom vrati Kosovo, tako rizikuje rat,sankcije i td,druga mogucnost je da ostane principijalna pa cak i ako to pokvari odnose sa Rusijom i da kaze kako ne moze tek tako da se uzme teritorija suverene drzave aludirajuci na Kosovo i da se pridruzi Evropi, onda dovodi u pitanje juzni tok i gubi vaznog strateskog partnera.Bas me zanima za sta ce se opredeliti, kao da to vec svi ne znamo

T&T

pre 10 godina

Srbija moze da ima samo jedan stav:
Srbija podrzava teritorijalni integritet Ukrajine i svih ostalih zemalja sveta ukljucujuci i svoj sopstveni.

E sada, sto mnogi od nas intimno podrzavamo Ruse je sasvim nebitno u celoj ovoj prici!
VREME JE DA ODRASTEMO I UOZBILJIMO SE!

....a ako ovaj bude i u novoj vladi... necemo daleko dogurati!!!

Dusan Milojevic

pre 10 godina

Srbija nikako ne sme da stane na jednu stranu mora da trazi nesto izmedju u suprotnom moze mnogo da izgubi.Svaka druga opcija je pogresna nazalost.

*Evrofiličar

pre 10 godina

Nece moci Ivice, nece moci... Osim Adrijane Lime, niko na svetu nema i jare i pare... :-) Salu na stranu, pritisci su vec veliki, a kako budemo dublje ulazili u proces evropskih integracija bice sve veci da se odlucimo za jednu stranu. Koja ce to strana biti, ne znam, legitimno je zalagati se za obe strane. Ipak, s obzirom na cinjenicu da je 80% investicija stiglo iz EU, mislim da nece biti dileme...

bre

pre 10 godina

Stav je da nema stava. Da bi neka zemlja bila neutralna nije dovoljno da ona sama proglasi neutralnost, potrebno je i da se druge zemlje slože oko toga. Okruženi smo nato paktom kako možemo biti neutralni? Da li će nam dozvoliti da budemo ruski trojanski konj? Naravno da neće i šta sad? Što veća bude konfrontacija između Nato i Rusije sve veći će biti pritisak na Srbiju da se izjasni na koju će stranu.

Dzasmina

pre 10 godina

Treba reci ono sto jeste u svakom momentu. A ti nisi kadar za njih. Ocigledno je zapad kriv za huskanje albanaca i odvajanje kosova. Ocigledno je zapad kriv i za huskanje opozicije u Ukrajini. Ali tamo su drukcije prosli ostali su bez dela teritorije a hteli su upravljati Ukrajinom. I ako se borimo da uspostavimo demokratsko drustvo i da ne bude korupcije i kriminala. Moramo biti posteni pa prema svetskom kriminalu gde se zlo cini pojedinim zemljama jasno zauzati pravi stav istine i reci ono sto jeste.

Pera Pozder

pre 10 godina

A kao Dacic zna kako ce da se resi kriza u Ukrajini. SPS nije u stanju da vodi jedno ministarstvo milicaija puna afera, zdravstvo Dajanovic na spisku americke farmaceutske organizacija zahteva obavezno vakcinisanje uz velike kazne ko to nece da uradi, prosveta prodaju godinama testove za maturu, Mrka 20 godina radi 20km autoputa...

La di da

pre 10 godina

Kad bi to moglo!
Jasno nam kazu da "sami treba da odlucimo" (ambasador USA u Beg).
Kako god okrenes- mi smo "ona" stranka....
Najbolje je da se malo primire, kao sastavljaju vladu i da ne talasaju dok se ne vidi kuda vetar duva.

Banjalucanin

pre 10 godina

Otvoreno pruziti podrsku Rusiji! Krim i Kosovo nemaju nikakvih podudatnosti.
Kome treba uvesti sankcije za drzavni udar i snajperiste na ulicama Kijeva? Licemjerje zapada je toliko nevjerovatno da se u glavama obicnog covjeka prihvata kao default.

Nislija

pre 10 godina

ako vucic i dacic imaju i malo morala i karaktera oni ce izjaviti jasno i glasno da je Krim Rusija i da se bar na taj nacin oduze putinu koji je nekoliko puta ,a to ima i na youtube, izjavio da je kosovo srbija. sad ako izdamo ruse i ne podrzimo ih bojim se da vise nikad nece prstom mrdnuti za nas e onda cemo osetiti kako je biti sam bez icije podrske, a bojim se da u danasnjem svetu ako neka zemlja nema neku velesilu uz sebe ne moze da opstane. . .

srbin

pre 10 godina

Ako je neko otvorio pandorinu kutiju sa pogresnom tezom to je onda
veliki "prijatelj" Srbije ruski predsednik Putin.
Neko ko malo ume svojom glavom da razmisljanja shvatio bi da je
Putin svojim poredjenjem Krima sa Kosovom ustvari rekao jednu
bolnu istinu za Srbe. Naime na Krimu zivi oko 75% Rusa i Putin svoj
nastup na Krimu pravda time da Rusija ovim referendumom, u kome
su se Rusi na Krimu izjasnili za pristup ruskoj federaciji, sto mora da
zastiti svoje ruske gradjane. Ako korektno gledamo na stvari Putin
ima pravo u jednom pogledu kad poredjuje Kosovo sa Krimom.
Samo njegova retorika je prljava i neprijateljska prema Srbiji, kad
pravi relacije Krim-Kosovo. Po njegovom na Kosovu zivi 92% Albanaca
i oni bi trebali biti u sastavu drzave Albanije kao sto on to sada
cini sa Krimom i njegovom Rusijom. Njegovim izjavama on jos vise
opravdava nezavisnost Kosova. Po meni on je isto uradio ono sto
je NATO i EU tada uradio sa Kosovom. Razlika je samo u tome sto
je Putin predsednik Rusije i ima moc a Albanija je imala na strani
NATO i EU koji su mocni. Cinjenica je da su se Amerika i EU "pomirili"
sa tim aktom Putina. Prljavo i sa jedne i sa druge strane i sada sto bi
najgore za Srbiju bilo pokvariti odnose sa EU a zeljno ocekujemo
pristup Evropskoj Uniji, i stati na stranu Putina koji je nedvosmisleno
stavio dobro do znanja sta on misli o nezavisnosti Kosova.
Zaboravimo takve prijatelje a vi dragi politicari zaboravite vreme
Tita, kada je sedeo na "dve" stolice, istog/zapad. Tada je moglo ali
sada ne. Jer tada je bila jedna Jugoslvija koja je nesto na karti sveta
znacila. Danas Srbija, Hrvatska, Crnagora, BiH,Makedonija, Slovenija
nemaju tezinu koju je Jugoslavija imala. Kako rece poslovica. Moli
se u crkvi koja ti moze pomoci. Nemam nista protiv Rusa ali radije
sam na strani demokratije.

zola

pre 10 godina

Nema vise sedenja na dve stolice izjasnite se al dobro razmislite, daleko je rusija i svi putevi vode prekoNATO clanica.Za nas je prica zavrsena i nema mogucnosti da budes neutralan.Mi pripadamo NATOu milom ili silom.Svaka drzava u okruzenju moze uz pomoc NATO a da nas okupira.

Boris

pre 10 godina

Sramotna izjava premijera u vreme kada cela EU osudjuje aneksiju Krima, a koji je samo pre nekoliko godina dobio epitet "NAJEVROPEJCA".
Toliko o doslednosti stavova predsednika stranke koja je na izborima osvojila drugo mesto.

Pametnica

pre 10 godina

Upravo to, Pandorina kutija... Sad može bilo kom delu teritorije, ma koje države sveta, da padne na pamet da traži otcepljenje. Već je počelo da se kuva sa Venecijom, a sigurno ima još kandidata. Krim neće biti jedini problem EU i SAD-a. Zbog Kosova i Metohije, te svete zemlje koju su pretvorili u Divlji zapad, obiće im se o glavu, to je sigurno.

misko

pre 10 godina

ako situacija se ne vrati na normalno stanje u ukrajini, spanija ima da izgubi deo teritorije a i irska nije daleko,pa rumunija sa madjarima pa bugarska sa turcima,pa makedonija sa albancima,pa grcka sa albancima,pa crna gora sa albancima,pa srbija sa sandzkom,pa turska sa jermenima itd.prodavci oruzija jedino mogu da profitiraju a to dugorocno slabi evropu kao kontinent i njen ugled.ali najteze je u francuskoj koja pitanje je da li ce da opstane kao jedinstvena,a nemacka da ocekuje tursku republiku u nemackoj ako sedi i posmatra sa strane.moja procena.

Mau Vau

pre 10 godina

Hladni rat je poceo.Nema evropskog puta Srbije.Pa nisu evropljani blesavi pa da primaju u EU ruskog trojanskog konja.Nego nemojte vise da zamajavate ni narod ni Evropu.Vucic i Dacic su odmah posle izbora otisli u Moskvu.EU put je zavrsen.

Makijaveli

pre 10 godina

@srbin
Kazes da nemas nista protiv Rusije, ali da si na strani demokratije.
Koje demokratije?
Zapad sad sve nudi trenutnoj ukrajinskoj Vladi.
Je li ta Vlada izabrana demokratski?

miki

pre 10 godina

A sta se balansira. Treba iskoristiti situaciju i protezirati nase nacionalne interese. Na sva vrata treba pominjati Kosovo i Metohiju. Medjutim, sramotno, niko o tome ne govori. Bez postovanja samih sebe, ne mozemo ocekivati postovanje drugih vec nova zarista u Srbiji!

T&T

pre 10 godina

Srbija moze da ima samo jedan stav:
Srbija podrzava teritorijalni integritet Ukrajine i svih ostalih zemalja sveta ukljucujuci i svoj sopstveni.

E sada, sto mnogi od nas intimno podrzavamo Ruse je sasvim nebitno u celoj ovoj prici!
VREME JE DA ODRASTEMO I UOZBILJIMO SE!

....a ako ovaj bude i u novoj vladi... necemo daleko dogurati!!!

Avanti prevaranti!

pre 10 godina

Naš bi se stav o Ukrajini (ali i mnogim drugim 'velikim' stvarima) trebao svesti na to da začepimo proklete gubice! Pomoći ne možemo, odmoći ne moramo. Kome smeta naša čutnja, nek crkne (uključujići i CANVAS aktiviste). Sve ostalo će biti gore.

lala

pre 10 godina

Iskreno lalinkse mi vere ako mi tezimo u EU onda cemo prvo otici u Brisel da se posavetujemo ali to je laz SPS i SRS u SNS nas obmanjuju kako ja vidim nama se ocitava kraj mi smo bili upozoreni pazite koga birate ali lazna hapsenja i lazna obecanja ce nas opet odvesti u totalnu izolaciju mi lale smo mozda jos u maloj prednosti jer drugacije razmisljamo nego nasi sugradjani u drugom regionu Srbije

blinkibil

pre 10 godina

Vlada ima dve mogucnosti, da podrzi Rusiju ali onda mora da nekom slicnom intervencijom vrati Kosovo, tako rizikuje rat,sankcije i td,druga mogucnost je da ostane principijalna pa cak i ako to pokvari odnose sa Rusijom i da kaze kako ne moze tek tako da se uzme teritorija suverene drzave aludirajuci na Kosovo i da se pridruzi Evropi, onda dovodi u pitanje juzni tok i gubi vaznog strateskog partnera.Bas me zanima za sta ce se opredeliti, kao da to vec svi ne znamo

tuzno i istinito za njega a ne za nas

pre 10 godina

Nece moci mili,morate se ,ili moras se odluciti kome ces se carstvu privoleti jevropejskom ili ti gubernatorskom,kom god se carstvu privolis pogresices,i to je bozja kazna za sve nesrece,ratove i stradanja koje smo imali a ti i tvoj ortak Vucic ucestvovali u tim vladama i davali podrsku srpskom pogibelju i stradanjima.E pa mili doslo vreme za naplatu dugova i sta god uradis nema ti spasa sigurno klizis u propast i to je nesto najlepse sto ce se desiti a ti odlucujes o tome i pritom nemas izbor,ustvari jedini izbor je da cena mora da se plati.

Milan

pre 10 godina

U Nemackoj zimske gume i menja i BALANSIRA vulkanizer.Predsedniku Tomi-Diplomi to u Srbiji radi MUP,valjda gradjani MUP za to placaju a ne za nesto drugo-zemlja cuda.A sad ponovo na menjanje guma,niko nesme da vas tuce,reci te im Gosp.Dacicu tako je ucitelj Sloba govorio.

Dusan Milojevic

pre 10 godina

Srbija nikako ne sme da stane na jednu stranu mora da trazi nesto izmedju u suprotnom moze mnogo da izgubi.Svaka druga opcija je pogresna nazalost.

crni domino

pre 10 godina

Deder gospodine Balansero, da vidimo jos tu ulogu oko Krima koju ti je odredio PPV, pa da ti kazemo zbogom za sva tvoja necasna vremena.

zorzo

pre 10 godina

Sada se svi junace,ajde junacite se na ekonomskom polju,to je pravi teren.Tu mozete samo da cutite i da se pokrijete usima dok ih jos imate!

Siroti konj, crveno-crno mu se pise.

pre 10 godina

Veži konja gdje ti aga kaže!
(crtani, 23. mart 2014 14:41)

Problem je sto ima dvojicu aga, jedan kaze vezi levo a drugi desno.

MRV

pre 10 godina

Девојка је мало невина, али, богами, мало и није?
Бојим се да овај пут неће да може.
Код Руса ће то можда и да прође, али код ових других - мрка капа.

CrniGavran

pre 10 godina

Naravno, ti si Dacicu uvek i balansirao zato si i preziveo padove i komunizma i socijalizma, a uvek si bio u vladi. Tako ti je to kad nemas integritet.

my way

pre 10 godina

Just follow the white rabbit...
Realno, zasto Dacic da ne prica o stavu nove vlade, kao da ce se ona razlikovati po necemu od prosle, pretprosle...da li vi zaista verujete da je Srbija suverena zemlja i da Srbi imaju pravo i mogucnost da nesto sustinski biraju? Ivica se izleteo, pa otkrio, ali svima je jasno da su izbori i nasa politicka scena najobicnija farsa.

GuyFawkes

pre 10 godina

Stvar je prosta - mora da se plati 48% . Sad da vidimo kako se leze na rudu. Ima samo jedan problem - ako je izvesni deo tela u procepu,zna da jako boli. Btw,sto se Dacic oglasava,ja sam mislio da su oni osvojili 15%,a ne 48%. Ili se on malo zaboravio,ili mu nisu rekli na vreme. A mozda je i on presao u SNS...?

*Evrofiličar

pre 10 godina

Nece moci Ivice, nece moci... Osim Adrijane Lime, niko na svetu nema i jare i pare... :-) Salu na stranu, pritisci su vec veliki, a kako budemo dublje ulazili u proces evropskih integracija bice sve veci da se odlucimo za jednu stranu. Koja ce to strana biti, ne znam, legitimno je zalagati se za obe strane. Ipak, s obzirom na cinjenicu da je 80% investicija stiglo iz EU, mislim da nece biti dileme...

Dzasmina

pre 10 godina

Treba reci ono sto jeste u svakom momentu. A ti nisi kadar za njih. Ocigledno je zapad kriv za huskanje albanaca i odvajanje kosova. Ocigledno je zapad kriv i za huskanje opozicije u Ukrajini. Ali tamo su drukcije prosli ostali su bez dela teritorije a hteli su upravljati Ukrajinom. I ako se borimo da uspostavimo demokratsko drustvo i da ne bude korupcije i kriminala. Moramo biti posteni pa prema svetskom kriminalu gde se zlo cini pojedinim zemljama jasno zauzati pravi stav istine i reci ono sto jeste.

bre

pre 10 godina

Stav je da nema stava. Da bi neka zemlja bila neutralna nije dovoljno da ona sama proglasi neutralnost, potrebno je i da se druge zemlje slože oko toga. Okruženi smo nato paktom kako možemo biti neutralni? Da li će nam dozvoliti da budemo ruski trojanski konj? Naravno da neće i šta sad? Što veća bude konfrontacija između Nato i Rusije sve veći će biti pritisak na Srbiju da se izjasni na koju će stranu.

Pera Pozder

pre 10 godina

A kao Dacic zna kako ce da se resi kriza u Ukrajini. SPS nije u stanju da vodi jedno ministarstvo milicaija puna afera, zdravstvo Dajanovic na spisku americke farmaceutske organizacija zahteva obavezno vakcinisanje uz velike kazne ko to nece da uradi, prosveta prodaju godinama testove za maturu, Mrka 20 godina radi 20km autoputa...

La di da

pre 10 godina

Kad bi to moglo!
Jasno nam kazu da "sami treba da odlucimo" (ambasador USA u Beg).
Kako god okrenes- mi smo "ona" stranka....
Najbolje je da se malo primire, kao sastavljaju vladu i da ne talasaju dok se ne vidi kuda vetar duva.