Subota, 22.03.2014.

22:10

MSP: Kijev uvredio Srbiju

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je povodom promotivnog video spota Arsenija Jacenjuka, navevši da je naneta uvreda Republici Srbiji.

Izvor: B92

MSP: Kijev uvredio Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

klosar

pre 10 godina

" pa to sto je datum objave 13.9.2013. ne znaci da ne treba da se reaguje...kakve su to gluposti
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (...., 23. mart 2014 08:45) "

Pa šta ste čekali 6 meseci? Nije bilo nikoga da vam napiše saopštenje?

Što niste sačekali još koju godinu?

dosta vise tih mapa

pre 10 godina

Mi smo totalno nebitna zemljica sa megalomanskim kompleksima. Cuj uvredila Srbiju zbog neke nebitne mape. A Sloveniju, Bosnu, Makedoniju jel uvredili? Presmesni smo stvarno. Ionako nas 90% sveta i dalje vidi kao bivsu Jugoslaviju i nema pojma koja zemlja je gde
(Petar, 23. mart 2014 11:28)
Ako si ti zadovoljan da te "zaborave" na karti onda suti kuci zadovoljan. Zadovoljni se ne javljaju u vezi ovakvih vijesti. Nisi ti zadovolkjan ti si decko na zadatku. Neka nas 90% sveta vidi kao Jugoslaviju, mislim da je to i tacno, ali zasto onda u videu na ovoj karti ne stoji Jugoslavija? Ili ako je neobavestenost u pitanju, zasto da ne stoji Bosna, za Bosnu su svi culi zbog bratoubilackog rata u Jugoslaviji, i vise nego o Hrvatskoj. Na kraju krajeva zasto jednostavno ne uraditi sve tacno i ispisati imena zemalja? Ostale zemlje Jugoslavena mogu same da se bune sto su izostavlæjene a Srbija se buni za samu sebe. I u pravu su sto se bune.

Benny Hill

pre 10 godina

Ovaj Klip je snimnjen pre revolucije,kao lobiranje da janukovic potpise SSP,tada je on bio predsednik.Onda je on to odbio na poslednjom trenutkum.Inace tada je Jacenjuk bio u Opoziciji.Ali ovo je ono.mteren da se napravi terrn da podrzimu rusiju u vezi krima.Inace zemlje koje su podrzali Rusiju po povodu Krima su:Sirija,Severna Koreja,Iran,Venecuela,i Kazkhstan,i to ke to.Ne daj boze da i mi spadamu u toj Listi.I ko kaze Kina Indija,oni isto nisu podrzali Rusiju,tako da dobro rqzmislite

Vesna

pre 10 godina

Zadnji put kada je ovako netko izbrisao Srbiju sa mape svijeta Hitler je vladao svjietom i svi znamo šta se je tada dešavalo! Ovo nije slučajno napravljeno! Tu se vidi koga neonacisti u Ukrajni smatraju saveznicima a koga ne! Putin je napravio ispravnu stvar i zaštitio je dio svog naroda od neprijatelja u Ukrajni! Oni koji su bolje informirani znaju da je Krim uvijek bio Ruski i zašto je predan Ukrajincima u vrijeme sovjeta to samo bog zna! Drago mi je da je situacija sa Kosovom barem nekom "pomogla" ali Kosovo i Krim su u suštini vrlo različite stvari! Putin se je prije svega pozvao na licemjerje provođenja internacionalne pravde jer svi imaju prava na suverenost, nezavisnost i ujedinjenje osim kada su u pitanju Rusi ili Srbi!!! Ako netko misli da će Srbija profitirati ulaskom u EU grdno se vara zar nevidite što su! I za kraj o Rusiji:Srbi prije svega podržavaju Ruse iz moralnih i ljudskih razloga i iz razumjevanja nepravde koja im je činjena i koja se čini i dan danas! Naše najvrednija poveznica je ustvari želja za slobodom i nezavisnošću koju nam strane sile konstantno žele oduzeti i pretvoriti nas u svoje sluge! Svi oni koji nas žele okrenuti jedni protiv drugih nisu naši prijatelji ni saveznici već neprijatelji! Rusi su kada god su mogli pomagali Srbiji i nemamo im mi šta zamjerati! Nisu oni krivi što nas drugi napadali! Zapadne elite pretvaraju doslovno ljude u Zvijeri i okreću ih protiv vlastitiog naroda i to nazivaju DEMOKRACIJOM I NAPRETKOM tko je tu lud Mi ili oni!

Nedjo

pre 10 godina

Ministarstvo inostranih poslova nema ambasadore vec godinama u
najznacajnijim zemljama sveta, a ovde se pravi da nesto radi. Lepo se kaze u Srbiji, na mrtvom vuku i zec ostri...zube. Sad smo mi nasli nesto da se bunimo.

Obama

pre 10 godina

Hahahahaha pa nije čudo da je čovek izgubio Krim! Garant nije ni znao da je to deo Ukrajine dok Rusi nisu ušli, kada je celu SFRJ stavio pod Hrvatsku. Kao svi smo u EU! I još se nada da će ući u G8, pošto su izbacili Rusiju. E druže premijeru, nauči malo geografiju.

Petar

pre 10 godina

Mi smo totalno nebitna zemljica sa megalomanskim kompleksima. Cuj uvredila Srbiju zbog neke nebitne mape. A Sloveniju, Bosnu, Makedoniju jel uvredili? Presmesni smo stvarno. Ionako nas 90% sveta i dalje vidi kao bivsu Jugoslaviju i nema pojma koja zemlja je gde

martin

pre 10 godina

milisav, 23. mart 2014 09:50
covece,domacine skidam kapu pred tobom i tvojom porodicom i molim se Bogu za tvoje zdravlje i tvojih ukucana jer nista bolje nisam procitao,odavno.
slava Bogu,sto postoje takvi ljudi.
AMIN

Milan Raovic

pre 10 godina

Ovo je klasican prefidan nacin da rusofili u MSP napadnu Ukarijinu i svojim gazadama u Moskvi i KGB mafiji indirektno daju podrsku. Ja bi njima rekao da pazite sta radite RUSOFILI, jer narod je glasao za EU i EVROPU na izborima, a oni koji su hteli RUSKU GUBERNIJU kao DSS, SRS DVeri nisu presli cenzus. Zato RUSOFILI ne pisete u ime nas normalnihh Srba i da nas huskate protiv Ukrajine. Dosta mi je te vase prefrigane RUSOFILSKE zaostalosti.

srbin

pre 10 godina

Ne mogu da se otmem utisku da sva ova gorcina prema Kijevu predstavlja ustvari alibi za podrsku Rusima za prisvajanje Krima. Jer, na mapi fale svi iz bivse Juge, ne samo Srbija. Mislim, cak, da je najveca glupost uradjena prema Hrvatskoj koja se protiv svoje volje proteze odavde do Tokija. Kao nekada Srbija.

felix

pre 10 godina

Zameram zapadu što prenebregava očiglednu činjenicu da je sadašnja ukrajinska (pučistička) vlast NEPOTVRĐENA, odnosno, postavlja se pitanje za koga i u čije ime nastupa?
Osnovni red bi bio da se raspišu opšti izbori i njihova validnost proveri na 1 demokratski način. Ako ih narod izglasa - problema nema. Ovako, teško da će iko, iole pametan, sve ovo što se sada dešava primiti zdravo za gotovo.

Koja Veliki

pre 10 godina

Ako ste pre par godina pokusali na internetu da kupite nesto videli bi da na spisku zemalja za unos adrese slanja I naplatne kartice ne postoji Srbija. A ako ste to pokusali pre deset I vise godina znali bi da ta situacija traje preko jedne decenije.

Pa ako ste ikada pokusali da pitate sluzbenika konzulata Bahama da li gradjanima Srbije/Srbije I Crne Gore/Jugoslavije treba viza za ulazak u njihovu zemlju sluzbenica za salterom ce vam vrlo rado dati spisak zemalja da precesljate ali na kojem ne postoji nista nalik Srbiji I njen odgovor je predpostavljam da treba posto nigde ne pise da ne treba.

To sto nas nema na spiskovima je greska samo MSP, drzavnog vrha I nikog drugog. Najverovatnije su zauzeti sa prasetinom I jagnjetinom.

Kolumbo ...... .. radoznala

pre 10 godina

Mi smo vec dosli do stadijuma kada je polovini naseg naroda u redu to sto nas je druga drzava izbrisala sa mape.Ne podrzavam tezu o "nebeskom narodu"ali smo za ovaj svet ipak ucinili dovoljno da se za nas bar zna.A ako stalno cutimo i popustamo redom na ovakve stvari,stvarno nas nece ni biti.

foliranti

pre 10 godina

Gospodo kvazi evropejci,a ustvari rusofili,narod vam je jasno rekao na izborima sta misli o tome u kom pravu zemlja treba da ide!Nesto se ne secam da neko od ovih drugih ptedje cenzus!Pazite sta radite!

Krkobaba

pre 10 godina

@Zoran

Objasnjavam. Ovo je vec drugi veliki gaf ukraijnske hunte i losa namera prema Srbiji. Pre tri dana visoki ukrajinski diplomata je pozvao nas MSP telefonom i vodio se tehnicki razgovor (nasi su mislili da ima problema sa nekim od drzavljana Srbije) koji nije imao nikave veze sa stavom Srbije o ukrajinskoj krizi. Ali... posle razgovora, pozivajuci se na njega, u Kijevu je hunta dala saopstenje kako Srbija podrzava nove vlasti u Ukrajini. Bezobrazno i netacno. I zbog toga ne treba da dajemo njima nikakvu podrsku, treba da ostanemo neutralni kao i dosada, i da cekamo rezultate misije OEBSa i nove izbore u Ukrajini, koji ce doneti kakvu takvu legalnost vlastima posle drzavnog udara.

Južni tok nema cenu

pre 10 godina

I mi smo licemeri. Ne čuh da se neko bunio što je Rusija, pozivajući se na presedan Kosova u vezi sa Krimom, de fakto priznala Kosovo. I više nam ne smeta jednostrano proglašenje nezavisnosti (Kosovo = Krim, kako reče Putin), jer ako je u redu Krim, onda je u redu i Kosovo, zar ne? Rusi su nas po ko zna koji put izradili i dvostruko profitirali. Prvo su debelo od nas naplatili svoj veto u vezi Kosova, a sada im Kosovo dobro dođe da opravdaju Krim.

crni domino

pre 10 godina

Proveri Mrkicu, mozda nije slucajno!
Celom svetu je jasno, bar po nasim komentarima da zakljuci kakav smo narod i kakvu vlast imamo.
Ne ocekujte nista lepo ni od rugih drzava sveta. Mozda samo od Severne Koreje, Kube, Sirije i Rusije.

bgd_

pre 10 godina

Srbija treba da ostane neutralna i da uvede sankcije i Ukrajini i Rusiji. Zatim, pošto već imamo četnike na ruskoj strani da pošaljemo partizane ukrajincima i da se sledećih nekoliko decenija bavimo time ko je na čijoj strani jer Srbija nema važnijih problema.

ALEX

pre 10 godina

A super da smo tek posle sedam meseci primetili...bravo za ministarstvo ino.poslova! Da li je ovo u najavi konkurs za radno mesto: profesionalni pregledac Youtuba?

Dragan

pre 10 godina

Citam razne komentare..jedne i druge..Ne bih komentarisao rad ministrastva, ali kada zvanicnici neke drzave objave ovakvu stvar, svaka normalna drzava ce reagovati putem protesta..ne radi se tu o tome da li ste za jedne ili za druge, to je jednostavno stvar normalne politicke reakcije..Iako se generalno radi o nebitnoj stvari, reakcija svakao treba da postoji..

mrSale71

pre 10 godina

uvredili su nas mnogi mnogo vise od Ukrajine,ali sad ste toliko mocni da lupate packe bespomocnoj drzavi u rasulu.Ovo me podseca na basnu o magarcu i lavu na samrti.

x

pre 10 godina

Izvinjenje, Ukrajina se treba javno izviniti Srbiji!! Zna Ukrajina da bude surova, zna. Njoj nije strano da se prestrojava od dobra ka zlu, sve kroz historiju. Od Hitlera do Putina.

krug

pre 10 godina

gluposti! kakve su reakcije u makedoniji,sloveniji,fbih,srpskoj i kosovu sto se tice mape? da li su i oni uvredjeni? rekao bih da je ta nasa "uvredjenost" samo priprema terena pred eu i amerikom da se podrzi rusija.

milisav

pre 10 godina

uvreda je to da penzioneri i radnici ne mogu da sastave mesec, uvreda je to da u više od hiljadu preduzeća zaposleni već mesecima ne primaju plate, uvreda je to da svom detetu ne možeš da kupiš patike, jer koštaju više nego pola tvoje plate.

garaga

pre 10 godina

ma kakva uvreda vidis da je cela jugoslavija zbrisana u neznanju. neki tamo partijski marketing menadzer sa 2000 eur plate nije zavrsio ni osnovnu skolu a uvalio se u fotelju...

jel vam lici taj sistem na nas mozda :D

Miloš

pre 10 godina

Kako neki mogu da kažu da je ovo sitnica? Alo, ovaj snimak nije nastao pre dvadeset godina nego prošle godine. I snimak komentariše aktuelni ukrajinski premijer. Pa zamislite šta bi bilo u diplomatiji da naš premijer Dačić izađe na TV sa kartom iza njega gde je Baskija odvojena od Španije, a Albanija pripojena Srbiji, ili Tibet odvojen od Kine, na primer?! U politici i diplomatiji takve stvari su ozbiljne i naravno da je naša država trebala da uputi notu (a verovatno će to uraditi i Crna Gora i Makedonija, obzirom da su takođe ''izbrisane'').

banat

pre 10 godina

Mrkić, vidim, ipak ima stav! Pošto danima i nedeljama naša država nema šta da kaže, on se Prvi javlja zbog očigledne greške na mapi. Kao što vidite, u spotu se Srbija eksplicitno pominje kao pregovarač, ni Crna Gora, ni Island, ni Turska... Znači, nisu nas uvredili. Ali mene svakako vređa Mrkić i prizemna politika. Svakako nije bilo potrebe za ovim nivoom reakcije.

amos

pre 10 godina

kao i sloveniju, bosnu, crnu gor i makedoniju... Ali je izgleda samo nama stalo da se svadjamo. Pretpostavljam da trazimo opravdanje za buducnost

buki

pre 10 godina

Istorija se stalno ponavlja uvijena u razlicitim pakovanjima samo narod koji ne pamti istoriju predodredjen je stalno iznova da je prezivljava sa svim strasnim posledicama koja ona nosi po taj narod...Setite se drugog svetskog rata i ko je bio gde pa ce vam mozda onda sve biti jasnije...

Бразил,нама не треба Бразил

pre 10 godina

Ускоро неће писати Украјина,већ проширена Русија...Па ви како хоћете.

nesa

pre 10 godina

ovo je sramota,gde je sada Vucic da progovori i kaze nesto a ne zna se stav Srbije u vezi sa ukrajinom,DABOGDA VAS Rusi(Braca)izbrisali za dorucak.

strano

pre 10 godina

Potpuno netaktican potez MSPa. Stavljamo se na stranu Rusije kada je ceo svet protiv. Rusija ce da potone ako ovako nastavi, a sa njom i mi ako se ne opametimo vec jednom. Ocigledno da nas SNS obmanjuje sa evrointegracijama, a u stvari su to i dalje radikali.

Vitez Koja

pre 10 godina

To koliko se blamira nase ministarstvo, to je nevidjeno. Izgleda da je intelektualni domet ovog ministra da reaguje na YouTube video, ali zato kad ga neko nesto pita o Krimu - u tehnickom je mandatu. Zaista sramota za nesto sto je ocigledno bezazlena greska. Sto nisu pozvali ruskog ambasadora da ga pitaju sta je Putin mislio pod tim Kosovo i Krim su isto? Ne sme?.. Auu, vidi ti te nezavisne drzave. Nego je bitno da se jos malo nahrani pro-ruska histerija u Srbiji. Strasno, mi nikad necemo nauciti.

dejan

pre 10 godina

I ja bi bio neobavesten kao doticni, da je ovo stara mapa, greska i da je cela bivsa juga stavljena kao hrvatska, da sam imao one mlade modelsice kao saradnice ko mrkonjic, jos da sam ih ja pozaposljavao.

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 10 godina

Сада ће се опет поновити старо правило понашања. На овај гест Украјине нико из "демократског" свијета неће реаговати, а да је Србија у неком случају подржала Крим, тај исти свијет би се жестоко јавио да осуди "антиправно" делање Србије.
Ми треба само да будемо досљедни...........

Dejan

pre 10 godina

Mozda je bolje pitati EU zasto ne obrazuje svoje sticenike i ako vec podrzava ove politicare bar ih ne nauci geografiji. Provokacija moze biti ali sta nas briga zbog njihove gluposti. Rusi ce ih kinjiti i drzati pod tenzijom dok se sami ne izujedaju. Zemlja je podeljena i razpise se iznutra. Ne postoji nacin da je zapad sacuva jer su interesi vrlo razliciti i u siromastvu sve puca. Tenzije ce trajati i US koji je sve zamesio se preracunao pa sad od progonitelja se pretvorio u progonjenog i pokusace da zazove nove sukobe da dokaze da je bio u pravu. Vreme nije na strani Ukrajine.

slave

pre 10 godina

ukrajinsko rukovodstvo je po datim okolnostima pod stranim pritiscima vlada nase zemlje da se ne mesa.katolici i pravoslavci su dosli do sukoba.obe strane su u pravu.niko nema pravo da vredja gradjane nase zemlje.ja bih povukao ambasadora nase zemlje iz ukrajine .kad obe strane shvate da mora da se dogovore tad bi ja vratio naseg ambasadora iz ukrajine.to je za sada najbolji potez koji moze nasa diplomatija da povuce i izbegne posledice kojim nije kumovala.

čika Vlaja

pre 10 godina

Naprednjački "genijalci" našli neku bezveznu ukrajinsku mapu objavljenu prošle godine, pa se uhvatili da im posluži kao izgovor za priznavanje Krima i okretanje leđa Zapadu (opet!). Nejasno je samo šta će im to, jer faktički su oni priznali nezavisnost Kosova i odrekli se dela sopstvene teritorije zbog "evropskog puta". E to se zove vrhunski ididotluk: 'ladno trampiš deo svoje države za neku neuhvatljivu i maglovitu "evropsku budućnost" nečega što ti eventualno preostane od države, a onda tražiš blentave razloge da priznaš otcepljenje tuđe teritorije! Pri tom sami Rusi kažu da ne priznaju nezavisnost Kosova, a da je krim njihov, i tačka. Ova naprednjačka dosetka je isto toliko "genijalna" koliko i Vučićev "diplomatski" manevar sa Dodikom. Doveo ga u Beograd da izjavi kako Srbi podržavaju Rusiju, a sam Vučić i dalje potencira na evrointegracijama i izbegava izjašnjavanje. K'o fol imamo jednog lidera Srba (doduše iz BiH, preciznije iz RS) koji podržava Rusiju, ali imamo i drugog koji se "klanja" Zapadu! Sve je ovo taman toliko "pametno" i nadasve "korisno" koliko i ideje o kopanju kanala (bolje rečeno baruštine) od Smedereva do makedonske granice, ili kao onih deset hiljada milijardi evra kineskih investicija. 'Ajde Aco Vučiću da te vidimo kad osnuješ vladu kako ćeš da se opredeliš u novoj polarizaciji sveta i kako ćeš da rešiš gomilu drugih problema. A možda su i ovu igranku između Rusije i Zapada namestili tajkuni ili Đilas, samo da naprednjacima pokvare snove.

Spooky

pre 10 godina

Ne kontate, moraju da potstaknu hejtovanje Ukrajinaca, da bi mogli pred nama da se pokazu da je ok da Rusi pripoje Krim jer su Ukrajinci zli, a sa druge strane Kosovo je Srbija i niko nema pravo da nam oduzme, sem ako se ne raspise referendum ;)

igor

pre 10 godina

ha ha ha
pukoh od smeha!

prvo srpski mediji koji prenose uopšte ovakvu glupost kao vest dana
drugo naše ministarstvo koje plaćamo od našeg poreza koje traći naše pare na ovako nebitne stvari

ovo govori samo o tome koliko smo isfrustrirani kao nacija i opterećeni time da smo i da moramo biti u centru dešavanja. bože moj pa ipak smo mi "nebeski narod" pa sad brže bolje protestna nota jadnim ukrajincima.
ha ha ha
sumnjam da je u sloveniji ovo vest dana a eto njih ne samo da su stavili u hrvatsku već ih nisu ni pomenuli.

a pritom jasno i piše da je eu otvorila pregovore sa srbijom (eto pomenuli nas) tako da je svakom jasno da je to tehnička greška nekog slabo obrazovanog tv tehničara.

u nekoj normalnoj zemlji bi ovo prošlo u rubrici zanimljivost ili bi ukrajinci bili ismejani al eto kod nas je to vest dana i rusko srpski eu odnosi su tema.
pozdrav svima

Miroslav

pre 10 godina

Vazno da nas majcica Rusija nikad nije uvredila. Nije uvredljivo ni kad njihov ambasador vice kritikujuci nase politicare. Kakva bre EU sa naprednjacima tj radikalima. To je samo poza.

skandal

pre 10 godina

Video sam mapu i bilo koji datum da je bila puštena uvreda je ogromna, pogotovo što je republika koja je rasturila bivšu Jugu predstavljena kao cela teritorije bivše nam zemlje.
Na stranu uvreda, ali ovo je siguran dokaz da je ekspanzija beskrupuloznih zapadnih sila filigrantski isplanirana.
Ostaje samo da saznamo kada je isplanirano formiranje ovakve tvorevine.
Nije nam mesto u Eu. I to znaju i oni i mi, ali se svi diplomatišu, dokle.

ukljuci mozak Mrkicu

pre 10 godina

E stvarno je smesno kada shaka balkanskih jada pocne da glumi ozbiljnu drzavu koja hoce da deli packe drugima.
Verujem da se neka ozbiljna zemlja, ne bi na ovakve gluposti ni osvrtala. Koliko je samo puta paljena USA zastava, al oni igraju svoju igru, bez da se osvrcu na takve stvari, i vuku neke svoje poteze koji se ne daju opstruirati tim glupostima.
Prosto, ti kompleksi i frustracije malih zemalja, kada izbiju na povrsinu (kao u ovom slucaju) dovedu do toga da te zemlje izgledaju smesne u tim svojim pokusajima da drze do sebe.

kole

pre 10 godina

Ali on nije nikakav pravi premijer NJega niko nije birao na izborima On je sam sebe proglasio premijerom sa kriminalcima I fasistima I fudbalskim naviacima.Vojska I milicija ga ili ih ne slusa.Oni vladaju sa hordama koje su jos na ulici tako sto seju terror I ljudi nestaju.Uskoro nece imati za plate I penzije jel im niko sa zapada nije dao nista Nema kome ko ce da im vrati pare.Oni jos nece dugo opstati.Na prravim izborima taj nece nista dobiti.
Stavljanjem Hrvatske kao cele YU potvrdjuju Rusku tvrdnju da su u pitanju fasisti koji imaju zajednicko da su pravili konc logore za nas I Ruse

grrrr

pre 10 godina

Izmislili problem kako bi imali razlog da ne stanu otvoreno na stranu Ukrajne, sto je ok parola snadji se da smo se cesce ovako ponasali i glumili budale...

Гранд Мегатренд

pre 10 godina

Наши коначно реагују, али реагују глупо и наравно испод нивоа озбиљне државе.

milan

pre 10 godina

Pa ako je Srbija do sada imala neutralan stav o sukobu na Krimu, onda i ne treba sad da reaguje, prosto zato sto je sa tog stanovista za nas jedini legitimni predstavnik Ukrajine Janukovic, a ovi sto su spakovali celu SFRJ u Hrvatsku su najobicnija nelegalna banda koja je dosla na vlast bez izbora.

Prema tome Mrkicu, ne izjasnjavaj se.

kao slucajno

pre 10 godina

Da li ste videli novu Vladu Ukrajne, nema ni jednog jedinog Rusa, a njih ima vise u Ukrajni od Ukrajinaca. Brane im da pricaju ruski...pozivaju se na katolicku crkvu... ovo nije uopste slucajno, nazalost. Iako nisam verovao da je sve vezano za veru, vecina ruznih stvari sto su se desavale proteklih decenija i jos se desavaju, a neke se tek spremaju da se dese, ipak jesu proverski orjentisane... a ima tu i flertovanja sa naci stranama u drugom svetskom ratu... Da je u pitanju neka Americka drzava koja je pocinila ovu gresku pa da poverujem, ali ipak to je Ukrajna u kojoj su ljudi stekli dobro obrazovanje, pogotovo o prilikama u Evropi

Ana

pre 10 godina

E ovaj Mrkic stvarno nema pametnija posla, osim vacarenja sa starletama i pregleda nekih gluposti. Na toj karti fali bar jos 10 evropskih drzava, vidi se da je neko na brzinu sklepao za neki bezvezni prilog. Mrkic definitivno nije u stanju da razluci bitno od nebitnog, ovo je totalno estradni potez i nevidjena glupost.

Djenka Djavo

pre 10 godina

Zapad: SAD - Hirosima i Nagasaki, Nemacka - Ausvic i Dahau, Engleska - Opijumski ratovi, Hrvatska - Jasenovac i WWI... Neka hvala, ostajem sa tulumbasima i kekabcicima radije. Sacuvaj me boze zapada i civilizacije.

MariannaMihailidi

pre 10 godina

(bacuska, 22. mart 2014 23:05) Pa unijatska braca..Ista meta, isto odstojanje. Razdor medju Slovenima postoji iskljucivo zbog Vatikana,kako ovde,tako i tamo.Vi ako mislite da su Rusi,Rusi, a Ukrainci pali s'Marsa grdno se varate..Bas kao sto i ovde po neki dokazuju neka fantomska porekla i korene svojih naroda.Razlika izmedju njihovih jezika je u dijalektu bas kao i na ovim prostorima sto je slucaj a u korenima je i nema..Bas kao i ovde.

Kralj

pre 10 godina

A da lepo kupimo ambasadoru Ukrajine kartu za povratak kuci?Sta mislite o tome rusofobi i rusomrsci?Po vama nas svako treba da zeza kako mu se cefne a mi samo da cutimo i da klimamo glavom.E ne moze vise,deco komunizma!Drugo vreme dolazi!Ovaj potez Mrkica verovatno nece nesto bitno izroditi ali bitno je da se reagovalo!

Niko

pre 10 godina

Ovo je lapsus,trebalo je da stoji Jugoslavija...kako su hitri i kako se plase svi ovi danasnji politicari iz svih sest exyu banana republikica,kada se spomene ona (Sulc pre neki dan) ili nacrtaju njene granice...jasno im je svima da samo u ovom haosu i ovako iscepanim malim zemljicama,koje ne mogu nikako da imaju ekonomsku perspektivu, oni mogu da vladaju i sve to tako u krug 25 godina....

kloop

pre 10 godina

Pretpostavljam da je trenutno u Svajcarskoj i Norveskoj prava pometnja u diplomatskim krugovima posto ni njih nema na mapi.
(R2D2, 22. mart 2014 22:54)

Na karti su prikazane članice EU,ostale zemlje su obojene u belo.Naravno EU uključuje i ovu novu Hrvatsku državu u granicama bivše SFRJ.

MAJE

pre 10 godina

Da li ćemo morati ta da uvredimo sve nedemokratske države koje ne dozvoljavaju slobodu samostalnog odvajanja?
Ta načela su napravljena upravo kod nas i ne vidim zašto se svuda ne bi poštovala.

Danas Ukrajina, sutra Italija, prekosutra možda Engleska , pa i ostali.

Podržavam sve regije ili države da se odvajaju. I da naglasim da nas više niko ništa ne pita. Mi smo za sva otcepljenja, bilo da su to nama neprijateljske ili prijateljske zemlje.
Pa tako je i ZAPISANO U MAJANSKOM KALENDARU. Ko smo mi da se tome suprotstavljamo?
Drugarski pozdrav svim otcepljenim pokrajinama sveta

anarhija molim

pre 10 godina

Mene mnogo vise vredja ova lokalna nadr*ana policija i lopovski politicari nego neki lenji Ukrajinac koga je mrzelo da progugla mapu sveta.

Старац Фочо!

pre 10 godina

Мапа будуће Европе и место Србије уз њој! Последњи услов за улазак је да су Срби уствари Хрвати, а Свети Сава католик.

Vladimir Pula

pre 10 godina

Lol, ko je pogledao spot jasno mu je da je očito greška i da su odnekud iskopali mapu Jugoslavije greškom i znali su da je tamo negdje ta Hrvatska koja je ušla u EU neki dan pa su je zalijepili gdje jesu. Nema ni Slovenije koja je u EU vec davnih dana i ostalih ex yu, sta ste sad našli toliko uvrijeđeni?
Sama činjenica da su spomenuli da je Srbija otpočela pregovore ukazuje da je rijec o lapsusu.
Stvarno ste trivijalni.

marija

pre 10 godina

Pa fasisticka ekipa Rusi to stalno tvrede I evo vidimo da se razumeju sa Hrvatima jel su I oni saradjivali sa Hitlerom I pobili milione pravoslavnih slovena.

http://rt.com/news/spain-protest-cuts-crisis-509/

ni jedna slobodna zapadna medija nema vest
bas im je lepo u EU

Anja Čabović

pre 10 godina

Vidi ga sad ovaj...pa ti si tu?! Pa zar ti nisi u tehničkoj Vladi koja ipak, jel'te, ne bi da se izjašnjava o tako nezgodnim pitanjima?!...

Feradon

pre 10 godina

A na ovoj gluposti se odmah reaguje, je l'? Umesto da se pravimo pametni kao do sada i ignorišemo najobičniju grešku/jeftinu provokaciju, šta god da vam ovo predstavlja.

Malo mozga molim

pre 10 godina

Super, nasli smo opravdanje da u ovoj neugodnoj situaciji izaberemo stranu...
(Mile, 22. mart 2014 23:03)

Taman htedoh reći zar niko ne vidi poentu ove sprdačine.

Zoran

pre 10 godina

Glupost - ovaj video nije radila Ukrajina (odnosno njen premijer), već jedna ukrajinska politička stranka, i to pre čitavih 6 meseci!!! Apsolutno ne vidim razlog da se MSP bavi tako nečim sada... https://youtu.be/pBLnre_xAOY

Filip

pre 10 godina

Problem je nastao kako prikazati Kosovo , Ukrajina ne priznaje Kosovo a ako ga ucrtaju na mapi Rusi bi to jedva docekali im odma rekli aha eto krsite medjunarodno pravo a sa druge strane ako ga ne ucrtaju to se ovim "demokratskim prijateljima na zapadu" ne bi bas svidelo pa su nasli resenje da ucrtaju bivsu Jugoslaviju. Nije ni njima lako u ovim dvostrukim standardima

logicno, zar ne?

pre 10 godina

Tehnicki ili ne, Krim i KiM ovamo ili onamo - ovo je Mrkicu posao - da pozove ambasadora zbog ovoga da "mu pojasni" o cemu se radi... Ovaj ce mu reci da je "crtac zaspao" i da mu je zao zbog toga - onda ce da se rukuju i slikaju... To sto je mapa i deo spota napravljen pre 6 meseci ne igra ulogu jer ovaj Jacenjuk tad nije bio premijer a sad "jeste" i kao premijer ga je negde prezentovao. Mislio sam da ovo ne treba objasnjavati nikom ko je stariji od srednjoskolca...

sumorni

pre 10 godina

Javite Mrkiću da je Kenedi ubijen u atentatu. Obavešten je kao Koštunica.

Nije primetio nikakva druga dešavanja zadnjih meseci tamo? Okupaciju Krima od strane Rusije?

To ga nije prenulo iz dremeža?

dvds

pre 10 godina

Poprilicno budalasta reakcija MSP-a: posto se mi vec nedeljama pravimo kao "neutralni" i kao imamo tehnicku vladu koja nije tu da izadje sa "zvanicnim" drzavnim stavom po pitanju Krima mogli smo mrtvi ladni da predjemo preko ove greske na mapi Evrope, "alla ukrajinska tehnicka vlada". A mozda su i stvarno tako neuki i brzopleti da su pogresili bez "zadnje namere"...pa eto nema ni Slovenije ni Crne Gore koje Ukrajini stite ledja u ovoj situaciji. Samo smo gluposcu MSP-a potencirali da sa nase strane nisu cista posla u vezi vadjenja na tehnickU vladu i tako to...a i ako su stvarno "tehnicki" onda su i sada trebali da cute i da se ne bave Ukrajinom uopste.
A pored toga eto usrecismo i nase vrle komsije Hrvoje koji nas tako vole da ne gube sansu da se druze sa nama i u Hagu....stvarno sve u svemu jedna neuka, nekompetentna i nepotrebna depesa sa nase strane...samo bacamo nepotrebno ulje na vatru.

zag

pre 10 godina

Jao zbog čega vi se osjećate uvrijeđeno, tu infografiku je garant radio neki stažist u 3 ujutro dan prije emitiranja koji nema pojma o jugi i hrvatskoj i srbiji i vi odmah tu neku uvredu izvlačite iz toga

bacuska

pre 10 godina

Pre dve godine sam bio tri nedelje u Harkovu kao ekspert jedne inostrane kompanije. Možda je slučajnost ali kad sam pominjao da sam srbin, većina ukrajinaca je komentarisala da su oni bliski samo sa hrvatima.

petar koi

pre 10 godina

Sto god da je u pitanju, siguran sam da se radi o gresci.Malo bi mnogo bilo glupo da nova Vlada Ukrajine u ovoj situaciji prkosi Srbiji od koje joj ipak dosta stvari zavisi, mozda ne direktno ali indirektno sigurno.

teško srbima u srbiji

pre 10 godina

Samom izjavom ppv-a da podržava agresiju i otimanje teritorije Ukrajini,prvi smo mi udarili šamar i Ukrajini i sebi jer smo podržali i otimanje Kosova na taj način. Uvredili smo mi Ukrajinu. Oni i EU su nam simbolično uzvratili da za njih više ne postojimo.

srbin s' m

pre 10 godina

E aj što ne zna geografiju Balkana nego ni o svom regionu nema pojma. Poluostrvo Krim je ofarbao u plavo a zna se da Rusija nije u niti je kandidat za EU.

Adam

pre 10 godina

Od komarca prave magarca. Zaludan pop i jarice krstava. Ovo sigurno nije politicko pitanje, vec nesmotrenost produkcije ili dizajnera koji je odabrao graficki materijal.

Nikola

pre 10 godina

O bre ajte, ocigledno je neka glupa greska. Pa sta mislite sad, da su oni to stavili namerno da bi nas uvredili? I nisu samo u tom slucajnu nas, vec sve clanice bivse Jugoslavije.

Sta pravite magarca od komarca.

tina

pre 10 godina

Ukraina je sebi dozvolila da bude poligon za sukobljavanje "zapada I istoka".
Neka im sam Bog pomogne. Svojim ponasanjem su samo pokazali svoje ne znanje I svoju glupost.

Glupa građanka

pre 10 godina

Kakvu mi šizofrenu politiku vodimo? Zar nam vlada nije u 'tehničkom mandat' pa stoga ne može da iznese zvanična stav o Krimu. Ali možemo zvanično da prozovemo Ukrajini.

Čuju li oni sebe?
Kakvi ispadi!

Раднаскела

pre 10 godina

Нема ни Словеније, Босне...Практично целу СФРЈ су спаковали у ХР. Вероватно нису успели да им напишу име на "кифлици", па проширили !

evita

pre 10 godina

Mrkicu, Mrkicu, diplomato! Oni trenutno imaju vaznija posla nego da se brinu o tome da li su uvredili tamo neku svetsku velesilu-Srbiju. Cutis vec mesecima, pa nemoj ni sad za vikend da se oglasavas...dobices jos jedan minus kod sefa!

R2D2

pre 10 godina

Pretpostavljam da je trenutno u Svajcarskoj i Norveskoj prava pometnja u diplomatskim krugovima posto ni njih nema na mapi.
Cime sve nece da zamajavaju ovaj narod. To sto je, kako slusam na vestima veceras, setva skuplja 20% nego prosle godine, to nema veze, vazno da je neka glupa mapa glavna vest.

arhi

pre 10 godina

jer smo mi glasali za ovakve naslove u novinama ili za punom parom napred za radna mesta i Beograd na vodi , cime se sada bavite , ovakvom retorikom nista nam necete dobro doneti

evita

pre 10 godina

Mrkicu, Mrkicu, diplomato! Oni trenutno imaju vaznija posla nego da se brinu o tome da li su uvredili tamo neku svetsku velesilu-Srbiju. Cutis vec mesecima, pa nemoj ni sad za vikend da se oglasavas...dobices jos jedan minus kod sefa!

bacuska

pre 10 godina

Pre dve godine sam bio tri nedelje u Harkovu kao ekspert jedne inostrane kompanije. Možda je slučajnost ali kad sam pominjao da sam srbin, većina ukrajinaca je komentarisala da su oni bliski samo sa hrvatima.

Nikola

pre 10 godina

O bre ajte, ocigledno je neka glupa greska. Pa sta mislite sad, da su oni to stavili namerno da bi nas uvredili? I nisu samo u tom slucajnu nas, vec sve clanice bivse Jugoslavije.

Sta pravite magarca od komarca.

srbin s' m

pre 10 godina

E aj što ne zna geografiju Balkana nego ni o svom regionu nema pojma. Poluostrvo Krim je ofarbao u plavo a zna se da Rusija nije u niti je kandidat za EU.

R2D2

pre 10 godina

Pretpostavljam da je trenutno u Svajcarskoj i Norveskoj prava pometnja u diplomatskim krugovima posto ni njih nema na mapi.
Cime sve nece da zamajavaju ovaj narod. To sto je, kako slusam na vestima veceras, setva skuplja 20% nego prosle godine, to nema veze, vazno da je neka glupa mapa glavna vest.

Glupa građanka

pre 10 godina

Kakvu mi šizofrenu politiku vodimo? Zar nam vlada nije u 'tehničkom mandat' pa stoga ne može da iznese zvanična stav o Krimu. Ali možemo zvanično da prozovemo Ukrajini.

Čuju li oni sebe?
Kakvi ispadi!

zag

pre 10 godina

Jao zbog čega vi se osjećate uvrijeđeno, tu infografiku je garant radio neki stažist u 3 ujutro dan prije emitiranja koji nema pojma o jugi i hrvatskoj i srbiji i vi odmah tu neku uvredu izvlačite iz toga

Раднаскела

pre 10 godina

Нема ни Словеније, Босне...Практично целу СФРЈ су спаковали у ХР. Вероватно нису успели да им напишу име на "кифлици", па проширили !

arhi

pre 10 godina

jer smo mi glasali za ovakve naslove u novinama ili za punom parom napred za radna mesta i Beograd na vodi , cime se sada bavite , ovakvom retorikom nista nam necete dobro doneti

tina

pre 10 godina

Ukraina je sebi dozvolila da bude poligon za sukobljavanje "zapada I istoka".
Neka im sam Bog pomogne. Svojim ponasanjem su samo pokazali svoje ne znanje I svoju glupost.

sumorni

pre 10 godina

Javite Mrkiću da je Kenedi ubijen u atentatu. Obavešten je kao Koštunica.

Nije primetio nikakva druga dešavanja zadnjih meseci tamo? Okupaciju Krima od strane Rusije?

To ga nije prenulo iz dremeža?

dvds

pre 10 godina

Poprilicno budalasta reakcija MSP-a: posto se mi vec nedeljama pravimo kao "neutralni" i kao imamo tehnicku vladu koja nije tu da izadje sa "zvanicnim" drzavnim stavom po pitanju Krima mogli smo mrtvi ladni da predjemo preko ove greske na mapi Evrope, "alla ukrajinska tehnicka vlada". A mozda su i stvarno tako neuki i brzopleti da su pogresili bez "zadnje namere"...pa eto nema ni Slovenije ni Crne Gore koje Ukrajini stite ledja u ovoj situaciji. Samo smo gluposcu MSP-a potencirali da sa nase strane nisu cista posla u vezi vadjenja na tehnickU vladu i tako to...a i ako su stvarno "tehnicki" onda su i sada trebali da cute i da se ne bave Ukrajinom uopste.
A pored toga eto usrecismo i nase vrle komsije Hrvoje koji nas tako vole da ne gube sansu da se druze sa nama i u Hagu....stvarno sve u svemu jedna neuka, nekompetentna i nepotrebna depesa sa nase strane...samo bacamo nepotrebno ulje na vatru.

Adam

pre 10 godina

Od komarca prave magarca. Zaludan pop i jarice krstava. Ovo sigurno nije politicko pitanje, vec nesmotrenost produkcije ili dizajnera koji je odabrao graficki materijal.

teško srbima u srbiji

pre 10 godina

Samom izjavom ppv-a da podržava agresiju i otimanje teritorije Ukrajini,prvi smo mi udarili šamar i Ukrajini i sebi jer smo podržali i otimanje Kosova na taj način. Uvredili smo mi Ukrajinu. Oni i EU su nam simbolično uzvratili da za njih više ne postojimo.

bgd_

pre 10 godina

Srbija treba da ostane neutralna i da uvede sankcije i Ukrajini i Rusiji. Zatim, pošto već imamo četnike na ruskoj strani da pošaljemo partizane ukrajincima i da se sledećih nekoliko decenija bavimo time ko je na čijoj strani jer Srbija nema važnijih problema.

mrSale71

pre 10 godina

uvredili su nas mnogi mnogo vise od Ukrajine,ali sad ste toliko mocni da lupate packe bespomocnoj drzavi u rasulu.Ovo me podseca na basnu o magarcu i lavu na samrti.

petar koi

pre 10 godina

Sto god da je u pitanju, siguran sam da se radi o gresci.Malo bi mnogo bilo glupo da nova Vlada Ukrajine u ovoj situaciji prkosi Srbiji od koje joj ipak dosta stvari zavisi, mozda ne direktno ali indirektno sigurno.

Južni tok nema cenu

pre 10 godina

I mi smo licemeri. Ne čuh da se neko bunio što je Rusija, pozivajući se na presedan Kosova u vezi sa Krimom, de fakto priznala Kosovo. I više nam ne smeta jednostrano proglašenje nezavisnosti (Kosovo = Krim, kako reče Putin), jer ako je u redu Krim, onda je u redu i Kosovo, zar ne? Rusi su nas po ko zna koji put izradili i dvostruko profitirali. Prvo su debelo od nas naplatili svoj veto u vezi Kosova, a sada im Kosovo dobro dođe da opravdaju Krim.

garaga

pre 10 godina

ma kakva uvreda vidis da je cela jugoslavija zbrisana u neznanju. neki tamo partijski marketing menadzer sa 2000 eur plate nije zavrsio ni osnovnu skolu a uvalio se u fotelju...

jel vam lici taj sistem na nas mozda :D

krug

pre 10 godina

gluposti! kakve su reakcije u makedoniji,sloveniji,fbih,srpskoj i kosovu sto se tice mape? da li su i oni uvredjeni? rekao bih da je ta nasa "uvredjenost" samo priprema terena pred eu i amerikom da se podrzi rusija.

čika Vlaja

pre 10 godina

Naprednjački "genijalci" našli neku bezveznu ukrajinsku mapu objavljenu prošle godine, pa se uhvatili da im posluži kao izgovor za priznavanje Krima i okretanje leđa Zapadu (opet!). Nejasno je samo šta će im to, jer faktički su oni priznali nezavisnost Kosova i odrekli se dela sopstvene teritorije zbog "evropskog puta". E to se zove vrhunski ididotluk: 'ladno trampiš deo svoje države za neku neuhvatljivu i maglovitu "evropsku budućnost" nečega što ti eventualno preostane od države, a onda tražiš blentave razloge da priznaš otcepljenje tuđe teritorije! Pri tom sami Rusi kažu da ne priznaju nezavisnost Kosova, a da je krim njihov, i tačka. Ova naprednjačka dosetka je isto toliko "genijalna" koliko i Vučićev "diplomatski" manevar sa Dodikom. Doveo ga u Beograd da izjavi kako Srbi podržavaju Rusiju, a sam Vučić i dalje potencira na evrointegracijama i izbegava izjašnjavanje. K'o fol imamo jednog lidera Srba (doduše iz BiH, preciznije iz RS) koji podržava Rusiju, ali imamo i drugog koji se "klanja" Zapadu! Sve je ovo taman toliko "pametno" i nadasve "korisno" koliko i ideje o kopanju kanala (bolje rečeno baruštine) od Smedereva do makedonske granice, ili kao onih deset hiljada milijardi evra kineskih investicija. 'Ajde Aco Vučiću da te vidimo kad osnuješ vladu kako ćeš da se opredeliš u novoj polarizaciji sveta i kako ćeš da rešiš gomilu drugih problema. A možda su i ovu igranku između Rusije i Zapada namestili tajkuni ili Đilas, samo da naprednjacima pokvare snove.

ALEX

pre 10 godina

A super da smo tek posle sedam meseci primetili...bravo za ministarstvo ino.poslova! Da li je ovo u najavi konkurs za radno mesto: profesionalni pregledac Youtuba?

Vitez Koja

pre 10 godina

To koliko se blamira nase ministarstvo, to je nevidjeno. Izgleda da je intelektualni domet ovog ministra da reaguje na YouTube video, ali zato kad ga neko nesto pita o Krimu - u tehnickom je mandatu. Zaista sramota za nesto sto je ocigledno bezazlena greska. Sto nisu pozvali ruskog ambasadora da ga pitaju sta je Putin mislio pod tim Kosovo i Krim su isto? Ne sme?.. Auu, vidi ti te nezavisne drzave. Nego je bitno da se jos malo nahrani pro-ruska histerija u Srbiji. Strasno, mi nikad necemo nauciti.

milisav

pre 10 godina

uvreda je to da penzioneri i radnici ne mogu da sastave mesec, uvreda je to da u više od hiljadu preduzeća zaposleni već mesecima ne primaju plate, uvreda je to da svom detetu ne možeš da kupiš patike, jer koštaju više nego pola tvoje plate.

Kolumbo ...... .. radoznala

pre 10 godina

Mi smo vec dosli do stadijuma kada je polovini naseg naroda u redu to sto nas je druga drzava izbrisala sa mape.Ne podrzavam tezu o "nebeskom narodu"ali smo za ovaj svet ipak ucinili dovoljno da se za nas bar zna.A ako stalno cutimo i popustamo redom na ovakve stvari,stvarno nas nece ni biti.

Koja Veliki

pre 10 godina

Ako ste pre par godina pokusali na internetu da kupite nesto videli bi da na spisku zemalja za unos adrese slanja I naplatne kartice ne postoji Srbija. A ako ste to pokusali pre deset I vise godina znali bi da ta situacija traje preko jedne decenije.

Pa ako ste ikada pokusali da pitate sluzbenika konzulata Bahama da li gradjanima Srbije/Srbije I Crne Gore/Jugoslavije treba viza za ulazak u njihovu zemlju sluzbenica za salterom ce vam vrlo rado dati spisak zemalja da precesljate ali na kojem ne postoji nista nalik Srbiji I njen odgovor je predpostavljam da treba posto nigde ne pise da ne treba.

To sto nas nema na spiskovima je greska samo MSP, drzavnog vrha I nikog drugog. Najverovatnije su zauzeti sa prasetinom I jagnjetinom.

srbin

pre 10 godina

Ne mogu da se otmem utisku da sva ova gorcina prema Kijevu predstavlja ustvari alibi za podrsku Rusima za prisvajanje Krima. Jer, na mapi fale svi iz bivse Juge, ne samo Srbija. Mislim, cak, da je najveca glupost uradjena prema Hrvatskoj koja se protiv svoje volje proteze odavde do Tokija. Kao nekada Srbija.

Vladimir Pula

pre 10 godina

Lol, ko je pogledao spot jasno mu je da je očito greška i da su odnekud iskopali mapu Jugoslavije greškom i znali su da je tamo negdje ta Hrvatska koja je ušla u EU neki dan pa su je zalijepili gdje jesu. Nema ni Slovenije koja je u EU vec davnih dana i ostalih ex yu, sta ste sad našli toliko uvrijeđeni?
Sama činjenica da su spomenuli da je Srbija otpočela pregovore ukazuje da je rijec o lapsusu.
Stvarno ste trivijalni.

amos

pre 10 godina

kao i sloveniju, bosnu, crnu gor i makedoniju... Ali je izgleda samo nama stalo da se svadjamo. Pretpostavljam da trazimo opravdanje za buducnost

Ana

pre 10 godina

E ovaj Mrkic stvarno nema pametnija posla, osim vacarenja sa starletama i pregleda nekih gluposti. Na toj karti fali bar jos 10 evropskih drzava, vidi se da je neko na brzinu sklepao za neki bezvezni prilog. Mrkic definitivno nije u stanju da razluci bitno od nebitnog, ovo je totalno estradni potez i nevidjena glupost.

crni domino

pre 10 godina

Proveri Mrkicu, mozda nije slucajno!
Celom svetu je jasno, bar po nasim komentarima da zakljuci kakav smo narod i kakvu vlast imamo.
Ne ocekujte nista lepo ni od rugih drzava sveta. Mozda samo od Severne Koreje, Kube, Sirije i Rusije.

Гранд Мегатренд

pre 10 godina

Наши коначно реагују, али реагују глупо и наравно испод нивоа озбиљне државе.

igor

pre 10 godina

ha ha ha
pukoh od smeha!

prvo srpski mediji koji prenose uopšte ovakvu glupost kao vest dana
drugo naše ministarstvo koje plaćamo od našeg poreza koje traći naše pare na ovako nebitne stvari

ovo govori samo o tome koliko smo isfrustrirani kao nacija i opterećeni time da smo i da moramo biti u centru dešavanja. bože moj pa ipak smo mi "nebeski narod" pa sad brže bolje protestna nota jadnim ukrajincima.
ha ha ha
sumnjam da je u sloveniji ovo vest dana a eto njih ne samo da su stavili u hrvatsku već ih nisu ni pomenuli.

a pritom jasno i piše da je eu otvorila pregovore sa srbijom (eto pomenuli nas) tako da je svakom jasno da je to tehnička greška nekog slabo obrazovanog tv tehničara.

u nekoj normalnoj zemlji bi ovo prošlo u rubrici zanimljivost ili bi ukrajinci bili ismejani al eto kod nas je to vest dana i rusko srpski eu odnosi su tema.
pozdrav svima

strano

pre 10 godina

Potpuno netaktican potez MSPa. Stavljamo se na stranu Rusije kada je ceo svet protiv. Rusija ce da potone ako ovako nastavi, a sa njom i mi ako se ne opametimo vec jednom. Ocigledno da nas SNS obmanjuje sa evrointegracijama, a u stvari su to i dalje radikali.

Miloš

pre 10 godina

Kako neki mogu da kažu da je ovo sitnica? Alo, ovaj snimak nije nastao pre dvadeset godina nego prošle godine. I snimak komentariše aktuelni ukrajinski premijer. Pa zamislite šta bi bilo u diplomatiji da naš premijer Dačić izađe na TV sa kartom iza njega gde je Baskija odvojena od Španije, a Albanija pripojena Srbiji, ili Tibet odvojen od Kine, na primer?! U politici i diplomatiji takve stvari su ozbiljne i naravno da je naša država trebala da uputi notu (a verovatno će to uraditi i Crna Gora i Makedonija, obzirom da su takođe ''izbrisane'').

Miroslav

pre 10 godina

Vazno da nas majcica Rusija nikad nije uvredila. Nije uvredljivo ni kad njihov ambasador vice kritikujuci nase politicare. Kakva bre EU sa naprednjacima tj radikalima. To je samo poza.

ukljuci mozak Mrkicu

pre 10 godina

E stvarno je smesno kada shaka balkanskih jada pocne da glumi ozbiljnu drzavu koja hoce da deli packe drugima.
Verujem da se neka ozbiljna zemlja, ne bi na ovakve gluposti ni osvrtala. Koliko je samo puta paljena USA zastava, al oni igraju svoju igru, bez da se osvrcu na takve stvari, i vuku neke svoje poteze koji se ne daju opstruirati tim glupostima.
Prosto, ti kompleksi i frustracije malih zemalja, kada izbiju na povrsinu (kao u ovom slucaju) dovedu do toga da te zemlje izgledaju smesne u tim svojim pokusajima da drze do sebe.

Milan Raovic

pre 10 godina

Ovo je klasican prefidan nacin da rusofili u MSP napadnu Ukarijinu i svojim gazadama u Moskvi i KGB mafiji indirektno daju podrsku. Ja bi njima rekao da pazite sta radite RUSOFILI, jer narod je glasao za EU i EVROPU na izborima, a oni koji su hteli RUSKU GUBERNIJU kao DSS, SRS DVeri nisu presli cenzus. Zato RUSOFILI ne pisete u ime nas normalnihh Srba i da nas huskate protiv Ukrajine. Dosta mi je te vase prefrigane RUSOFILSKE zaostalosti.

Dragan

pre 10 godina

Citam razne komentare..jedne i druge..Ne bih komentarisao rad ministrastva, ali kada zvanicnici neke drzave objave ovakvu stvar, svaka normalna drzava ce reagovati putem protesta..ne radi se tu o tome da li ste za jedne ili za druge, to je jednostavno stvar normalne politicke reakcije..Iako se generalno radi o nebitnoj stvari, reakcija svakao treba da postoji..

anarhija molim

pre 10 godina

Mene mnogo vise vredja ova lokalna nadr*ana policija i lopovski politicari nego neki lenji Ukrajinac koga je mrzelo da progugla mapu sveta.

banat

pre 10 godina

Mrkić, vidim, ipak ima stav! Pošto danima i nedeljama naša država nema šta da kaže, on se Prvi javlja zbog očigledne greške na mapi. Kao što vidite, u spotu se Srbija eksplicitno pominje kao pregovarač, ni Crna Gora, ni Island, ni Turska... Znači, nisu nas uvredili. Ali mene svakako vređa Mrkić i prizemna politika. Svakako nije bilo potrebe za ovim nivoom reakcije.

Zoran

pre 10 godina

Glupost - ovaj video nije radila Ukrajina (odnosno njen premijer), već jedna ukrajinska politička stranka, i to pre čitavih 6 meseci!!! Apsolutno ne vidim razlog da se MSP bavi tako nečim sada... https://youtu.be/pBLnre_xAOY

felix

pre 10 godina

Zameram zapadu što prenebregava očiglednu činjenicu da je sadašnja ukrajinska (pučistička) vlast NEPOTVRĐENA, odnosno, postavlja se pitanje za koga i u čije ime nastupa?
Osnovni red bi bio da se raspišu opšti izbori i njihova validnost proveri na 1 demokratski način. Ako ih narod izglasa - problema nema. Ovako, teško da će iko, iole pametan, sve ovo što se sada dešava primiti zdravo za gotovo.

kole

pre 10 godina

Ali on nije nikakav pravi premijer NJega niko nije birao na izborima On je sam sebe proglasio premijerom sa kriminalcima I fasistima I fudbalskim naviacima.Vojska I milicija ga ili ih ne slusa.Oni vladaju sa hordama koje su jos na ulici tako sto seju terror I ljudi nestaju.Uskoro nece imati za plate I penzije jel im niko sa zapada nije dao nista Nema kome ko ce da im vrati pare.Oni jos nece dugo opstati.Na prravim izborima taj nece nista dobiti.
Stavljanjem Hrvatske kao cele YU potvrdjuju Rusku tvrdnju da su u pitanju fasisti koji imaju zajednicko da su pravili konc logore za nas I Ruse

Anja Čabović

pre 10 godina

Vidi ga sad ovaj...pa ti si tu?! Pa zar ti nisi u tehničkoj Vladi koja ipak, jel'te, ne bi da se izjašnjava o tako nezgodnim pitanjima?!...

Spooky

pre 10 godina

Ne kontate, moraju da potstaknu hejtovanje Ukrajinaca, da bi mogli pred nama da se pokazu da je ok da Rusi pripoje Krim jer su Ukrajinci zli, a sa druge strane Kosovo je Srbija i niko nema pravo da nam oduzme, sem ako se ne raspise referendum ;)

grrrr

pre 10 godina

Izmislili problem kako bi imali razlog da ne stanu otvoreno na stranu Ukrajne, sto je ok parola snadji se da smo se cesce ovako ponasali i glumili budale...

MariannaMihailidi

pre 10 godina

(bacuska, 22. mart 2014 23:05) Pa unijatska braca..Ista meta, isto odstojanje. Razdor medju Slovenima postoji iskljucivo zbog Vatikana,kako ovde,tako i tamo.Vi ako mislite da su Rusi,Rusi, a Ukrainci pali s'Marsa grdno se varate..Bas kao sto i ovde po neki dokazuju neka fantomska porekla i korene svojih naroda.Razlika izmedju njihovih jezika je u dijalektu bas kao i na ovim prostorima sto je slucaj a u korenima je i nema..Bas kao i ovde.

Djenka Djavo

pre 10 godina

Zapad: SAD - Hirosima i Nagasaki, Nemacka - Ausvic i Dahau, Engleska - Opijumski ratovi, Hrvatska - Jasenovac i WWI... Neka hvala, ostajem sa tulumbasima i kekabcicima radije. Sacuvaj me boze zapada i civilizacije.

Petar

pre 10 godina

Mi smo totalno nebitna zemljica sa megalomanskim kompleksima. Cuj uvredila Srbiju zbog neke nebitne mape. A Sloveniju, Bosnu, Makedoniju jel uvredili? Presmesni smo stvarno. Ionako nas 90% sveta i dalje vidi kao bivsu Jugoslaviju i nema pojma koja zemlja je gde

nesa

pre 10 godina

ovo je sramota,gde je sada Vucic da progovori i kaze nesto a ne zna se stav Srbije u vezi sa ukrajinom,DABOGDA VAS Rusi(Braca)izbrisali za dorucak.

Malo mozga molim

pre 10 godina

Super, nasli smo opravdanje da u ovoj neugodnoj situaciji izaberemo stranu...
(Mile, 22. mart 2014 23:03)

Taman htedoh reći zar niko ne vidi poentu ove sprdačine.

skandal

pre 10 godina

Video sam mapu i bilo koji datum da je bila puštena uvreda je ogromna, pogotovo što je republika koja je rasturila bivšu Jugu predstavljena kao cela teritorije bivše nam zemlje.
Na stranu uvreda, ali ovo je siguran dokaz da je ekspanzija beskrupuloznih zapadnih sila filigrantski isplanirana.
Ostaje samo da saznamo kada je isplanirano formiranje ovakve tvorevine.
Nije nam mesto u Eu. I to znaju i oni i mi, ali se svi diplomatišu, dokle.

Nedjo

pre 10 godina

Ministarstvo inostranih poslova nema ambasadore vec godinama u
najznacajnijim zemljama sveta, a ovde se pravi da nesto radi. Lepo se kaze u Srbiji, na mrtvom vuku i zec ostri...zube. Sad smo mi nasli nesto da se bunimo.

dejan

pre 10 godina

I ja bi bio neobavesten kao doticni, da je ovo stara mapa, greska i da je cela bivsa juga stavljena kao hrvatska, da sam imao one mlade modelsice kao saradnice ko mrkonjic, jos da sam ih ja pozaposljavao.

x

pre 10 godina

Izvinjenje, Ukrajina se treba javno izviniti Srbiji!! Zna Ukrajina da bude surova, zna. Njoj nije strano da se prestrojava od dobra ka zlu, sve kroz historiju. Od Hitlera do Putina.

Benny Hill

pre 10 godina

Ovaj Klip je snimnjen pre revolucije,kao lobiranje da janukovic potpise SSP,tada je on bio predsednik.Onda je on to odbio na poslednjom trenutkum.Inace tada je Jacenjuk bio u Opoziciji.Ali ovo je ono.mteren da se napravi terrn da podrzimu rusiju u vezi krima.Inace zemlje koje su podrzali Rusiju po povodu Krima su:Sirija,Severna Koreja,Iran,Venecuela,i Kazkhstan,i to ke to.Ne daj boze da i mi spadamu u toj Listi.I ko kaze Kina Indija,oni isto nisu podrzali Rusiju,tako da dobro rqzmislite

logicno, zar ne?

pre 10 godina

Tehnicki ili ne, Krim i KiM ovamo ili onamo - ovo je Mrkicu posao - da pozove ambasadora zbog ovoga da "mu pojasni" o cemu se radi... Ovaj ce mu reci da je "crtac zaspao" i da mu je zao zbog toga - onda ce da se rukuju i slikaju... To sto je mapa i deo spota napravljen pre 6 meseci ne igra ulogu jer ovaj Jacenjuk tad nije bio premijer a sad "jeste" i kao premijer ga je negde prezentovao. Mislio sam da ovo ne treba objasnjavati nikom ko je stariji od srednjoskolca...

dosta vise tih mapa

pre 10 godina

Mi smo totalno nebitna zemljica sa megalomanskim kompleksima. Cuj uvredila Srbiju zbog neke nebitne mape. A Sloveniju, Bosnu, Makedoniju jel uvredili? Presmesni smo stvarno. Ionako nas 90% sveta i dalje vidi kao bivsu Jugoslaviju i nema pojma koja zemlja je gde
(Petar, 23. mart 2014 11:28)
Ako si ti zadovoljan da te "zaborave" na karti onda suti kuci zadovoljan. Zadovoljni se ne javljaju u vezi ovakvih vijesti. Nisi ti zadovolkjan ti si decko na zadatku. Neka nas 90% sveta vidi kao Jugoslaviju, mislim da je to i tacno, ali zasto onda u videu na ovoj karti ne stoji Jugoslavija? Ili ako je neobavestenost u pitanju, zasto da ne stoji Bosna, za Bosnu su svi culi zbog bratoubilackog rata u Jugoslaviji, i vise nego o Hrvatskoj. Na kraju krajeva zasto jednostavno ne uraditi sve tacno i ispisati imena zemalja? Ostale zemlje Jugoslavena mogu same da se bune sto su izostavlæjene a Srbija se buni za samu sebe. I u pravu su sto se bune.

Krkobaba

pre 10 godina

@Zoran

Objasnjavam. Ovo je vec drugi veliki gaf ukraijnske hunte i losa namera prema Srbiji. Pre tri dana visoki ukrajinski diplomata je pozvao nas MSP telefonom i vodio se tehnicki razgovor (nasi su mislili da ima problema sa nekim od drzavljana Srbije) koji nije imao nikave veze sa stavom Srbije o ukrajinskoj krizi. Ali... posle razgovora, pozivajuci se na njega, u Kijevu je hunta dala saopstenje kako Srbija podrzava nove vlasti u Ukrajini. Bezobrazno i netacno. I zbog toga ne treba da dajemo njima nikakvu podrsku, treba da ostanemo neutralni kao i dosada, i da cekamo rezultate misije OEBSa i nove izbore u Ukrajini, koji ce doneti kakvu takvu legalnost vlastima posle drzavnog udara.

Vesna

pre 10 godina

Zadnji put kada je ovako netko izbrisao Srbiju sa mape svijeta Hitler je vladao svjietom i svi znamo šta se je tada dešavalo! Ovo nije slučajno napravljeno! Tu se vidi koga neonacisti u Ukrajni smatraju saveznicima a koga ne! Putin je napravio ispravnu stvar i zaštitio je dio svog naroda od neprijatelja u Ukrajni! Oni koji su bolje informirani znaju da je Krim uvijek bio Ruski i zašto je predan Ukrajincima u vrijeme sovjeta to samo bog zna! Drago mi je da je situacija sa Kosovom barem nekom "pomogla" ali Kosovo i Krim su u suštini vrlo različite stvari! Putin se je prije svega pozvao na licemjerje provođenja internacionalne pravde jer svi imaju prava na suverenost, nezavisnost i ujedinjenje osim kada su u pitanju Rusi ili Srbi!!! Ako netko misli da će Srbija profitirati ulaskom u EU grdno se vara zar nevidite što su! I za kraj o Rusiji:Srbi prije svega podržavaju Ruse iz moralnih i ljudskih razloga i iz razumjevanja nepravde koja im je činjena i koja se čini i dan danas! Naše najvrednija poveznica je ustvari želja za slobodom i nezavisnošću koju nam strane sile konstantno žele oduzeti i pretvoriti nas u svoje sluge! Svi oni koji nas žele okrenuti jedni protiv drugih nisu naši prijatelji ni saveznici već neprijatelji! Rusi su kada god su mogli pomagali Srbiji i nemamo im mi šta zamjerati! Nisu oni krivi što nas drugi napadali! Zapadne elite pretvaraju doslovno ljude u Zvijeri i okreću ih protiv vlastitiog naroda i to nazivaju DEMOKRACIJOM I NAPRETKOM tko je tu lud Mi ili oni!

Obama

pre 10 godina

Hahahahaha pa nije čudo da je čovek izgubio Krim! Garant nije ni znao da je to deo Ukrajine dok Rusi nisu ušli, kada je celu SFRJ stavio pod Hrvatsku. Kao svi smo u EU! I još se nada da će ući u G8, pošto su izbacili Rusiju. E druže premijeru, nauči malo geografiju.

Feradon

pre 10 godina

A na ovoj gluposti se odmah reaguje, je l'? Umesto da se pravimo pametni kao do sada i ignorišemo najobičniju grešku/jeftinu provokaciju, šta god da vam ovo predstavlja.

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 10 godina

Сада ће се опет поновити старо правило понашања. На овај гест Украјине нико из "демократског" свијета неће реаговати, а да је Србија у неком случају подржала Крим, тај исти свијет би се жестоко јавио да осуди "антиправно" делање Србије.
Ми треба само да будемо досљедни...........

foliranti

pre 10 godina

Gospodo kvazi evropejci,a ustvari rusofili,narod vam je jasno rekao na izborima sta misli o tome u kom pravu zemlja treba da ide!Nesto se ne secam da neko od ovih drugih ptedje cenzus!Pazite sta radite!

Старац Фочо!

pre 10 godina

Мапа будуће Европе и место Србије уз њој! Последњи услов за улазак је да су Срби уствари Хрвати, а Свети Сава католик.

klosar

pre 10 godina

" pa to sto je datum objave 13.9.2013. ne znaci da ne treba da se reaguje...kakve su to gluposti
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (...., 23. mart 2014 08:45) "

Pa šta ste čekali 6 meseci? Nije bilo nikoga da vam napiše saopštenje?

Što niste sačekali još koju godinu?

kloop

pre 10 godina

Pretpostavljam da je trenutno u Svajcarskoj i Norveskoj prava pometnja u diplomatskim krugovima posto ni njih nema na mapi.
(R2D2, 22. mart 2014 22:54)

Na karti su prikazane članice EU,ostale zemlje su obojene u belo.Naravno EU uključuje i ovu novu Hrvatsku državu u granicama bivše SFRJ.

Filip

pre 10 godina

Problem je nastao kako prikazati Kosovo , Ukrajina ne priznaje Kosovo a ako ga ucrtaju na mapi Rusi bi to jedva docekali im odma rekli aha eto krsite medjunarodno pravo a sa druge strane ako ga ne ucrtaju to se ovim "demokratskim prijateljima na zapadu" ne bi bas svidelo pa su nasli resenje da ucrtaju bivsu Jugoslaviju. Nije ni njima lako u ovim dvostrukim standardima

kao slucajno

pre 10 godina

Da li ste videli novu Vladu Ukrajne, nema ni jednog jedinog Rusa, a njih ima vise u Ukrajni od Ukrajinaca. Brane im da pricaju ruski...pozivaju se na katolicku crkvu... ovo nije uopste slucajno, nazalost. Iako nisam verovao da je sve vezano za veru, vecina ruznih stvari sto su se desavale proteklih decenija i jos se desavaju, a neke se tek spremaju da se dese, ipak jesu proverski orjentisane... a ima tu i flertovanja sa naci stranama u drugom svetskom ratu... Da je u pitanju neka Americka drzava koja je pocinila ovu gresku pa da poverujem, ali ipak to je Ukrajna u kojoj su ljudi stekli dobro obrazovanje, pogotovo o prilikama u Evropi

Dejan

pre 10 godina

Mozda je bolje pitati EU zasto ne obrazuje svoje sticenike i ako vec podrzava ove politicare bar ih ne nauci geografiji. Provokacija moze biti ali sta nas briga zbog njihove gluposti. Rusi ce ih kinjiti i drzati pod tenzijom dok se sami ne izujedaju. Zemlja je podeljena i razpise se iznutra. Ne postoji nacin da je zapad sacuva jer su interesi vrlo razliciti i u siromastvu sve puca. Tenzije ce trajati i US koji je sve zamesio se preracunao pa sad od progonitelja se pretvorio u progonjenog i pokusace da zazove nove sukobe da dokaze da je bio u pravu. Vreme nije na strani Ukrajine.

Kralj

pre 10 godina

A da lepo kupimo ambasadoru Ukrajine kartu za povratak kuci?Sta mislite o tome rusofobi i rusomrsci?Po vama nas svako treba da zeza kako mu se cefne a mi samo da cutimo i da klimamo glavom.E ne moze vise,deco komunizma!Drugo vreme dolazi!Ovaj potez Mrkica verovatno nece nesto bitno izroditi ali bitno je da se reagovalo!

Бразил,нама не треба Бразил

pre 10 godina

Ускоро неће писати Украјина,већ проширена Русија...Па ви како хоћете.

Niko

pre 10 godina

Ovo je lapsus,trebalo je da stoji Jugoslavija...kako su hitri i kako se plase svi ovi danasnji politicari iz svih sest exyu banana republikica,kada se spomene ona (Sulc pre neki dan) ili nacrtaju njene granice...jasno im je svima da samo u ovom haosu i ovako iscepanim malim zemljicama,koje ne mogu nikako da imaju ekonomsku perspektivu, oni mogu da vladaju i sve to tako u krug 25 godina....

buki

pre 10 godina

Istorija se stalno ponavlja uvijena u razlicitim pakovanjima samo narod koji ne pamti istoriju predodredjen je stalno iznova da je prezivljava sa svim strasnim posledicama koja ona nosi po taj narod...Setite se drugog svetskog rata i ko je bio gde pa ce vam mozda onda sve biti jasnije...

MAJE

pre 10 godina

Da li ćemo morati ta da uvredimo sve nedemokratske države koje ne dozvoljavaju slobodu samostalnog odvajanja?
Ta načela su napravljena upravo kod nas i ne vidim zašto se svuda ne bi poštovala.

Danas Ukrajina, sutra Italija, prekosutra možda Engleska , pa i ostali.

Podržavam sve regije ili države da se odvajaju. I da naglasim da nas više niko ništa ne pita. Mi smo za sva otcepljenja, bilo da su to nama neprijateljske ili prijateljske zemlje.
Pa tako je i ZAPISANO U MAJANSKOM KALENDARU. Ko smo mi da se tome suprotstavljamo?
Drugarski pozdrav svim otcepljenim pokrajinama sveta

marija

pre 10 godina

Pa fasisticka ekipa Rusi to stalno tvrede I evo vidimo da se razumeju sa Hrvatima jel su I oni saradjivali sa Hitlerom I pobili milione pravoslavnih slovena.

http://rt.com/news/spain-protest-cuts-crisis-509/

ni jedna slobodna zapadna medija nema vest
bas im je lepo u EU

milan

pre 10 godina

Pa ako je Srbija do sada imala neutralan stav o sukobu na Krimu, onda i ne treba sad da reaguje, prosto zato sto je sa tog stanovista za nas jedini legitimni predstavnik Ukrajine Janukovic, a ovi sto su spakovali celu SFRJ u Hrvatsku su najobicnija nelegalna banda koja je dosla na vlast bez izbora.

Prema tome Mrkicu, ne izjasnjavaj se.

slave

pre 10 godina

ukrajinsko rukovodstvo je po datim okolnostima pod stranim pritiscima vlada nase zemlje da se ne mesa.katolici i pravoslavci su dosli do sukoba.obe strane su u pravu.niko nema pravo da vredja gradjane nase zemlje.ja bih povukao ambasadora nase zemlje iz ukrajine .kad obe strane shvate da mora da se dogovore tad bi ja vratio naseg ambasadora iz ukrajine.to je za sada najbolji potez koji moze nasa diplomatija da povuce i izbegne posledice kojim nije kumovala.

martin

pre 10 godina

milisav, 23. mart 2014 09:50
covece,domacine skidam kapu pred tobom i tvojom porodicom i molim se Bogu za tvoje zdravlje i tvojih ukucana jer nista bolje nisam procitao,odavno.
slava Bogu,sto postoje takvi ljudi.
AMIN

evita

pre 10 godina

Mrkicu, Mrkicu, diplomato! Oni trenutno imaju vaznija posla nego da se brinu o tome da li su uvredili tamo neku svetsku velesilu-Srbiju. Cutis vec mesecima, pa nemoj ni sad za vikend da se oglasavas...dobices jos jedan minus kod sefa!

teško srbima u srbiji

pre 10 godina

Samom izjavom ppv-a da podržava agresiju i otimanje teritorije Ukrajini,prvi smo mi udarili šamar i Ukrajini i sebi jer smo podržali i otimanje Kosova na taj način. Uvredili smo mi Ukrajinu. Oni i EU su nam simbolično uzvratili da za njih više ne postojimo.

Nikola

pre 10 godina

O bre ajte, ocigledno je neka glupa greska. Pa sta mislite sad, da su oni to stavili namerno da bi nas uvredili? I nisu samo u tom slucajnu nas, vec sve clanice bivse Jugoslavije.

Sta pravite magarca od komarca.

zag

pre 10 godina

Jao zbog čega vi se osjećate uvrijeđeno, tu infografiku je garant radio neki stažist u 3 ujutro dan prije emitiranja koji nema pojma o jugi i hrvatskoj i srbiji i vi odmah tu neku uvredu izvlačite iz toga

Glupa građanka

pre 10 godina

Kakvu mi šizofrenu politiku vodimo? Zar nam vlada nije u 'tehničkom mandat' pa stoga ne može da iznese zvanična stav o Krimu. Ali možemo zvanično da prozovemo Ukrajini.

Čuju li oni sebe?
Kakvi ispadi!

sumorni

pre 10 godina

Javite Mrkiću da je Kenedi ubijen u atentatu. Obavešten je kao Koštunica.

Nije primetio nikakva druga dešavanja zadnjih meseci tamo? Okupaciju Krima od strane Rusije?

To ga nije prenulo iz dremeža?

petar koi

pre 10 godina

Sto god da je u pitanju, siguran sam da se radi o gresci.Malo bi mnogo bilo glupo da nova Vlada Ukrajine u ovoj situaciji prkosi Srbiji od koje joj ipak dosta stvari zavisi, mozda ne direktno ali indirektno sigurno.

Adam

pre 10 godina

Od komarca prave magarca. Zaludan pop i jarice krstava. Ovo sigurno nije politicko pitanje, vec nesmotrenost produkcije ili dizajnera koji je odabrao graficki materijal.

arhi

pre 10 godina

jer smo mi glasali za ovakve naslove u novinama ili za punom parom napred za radna mesta i Beograd na vodi , cime se sada bavite , ovakvom retorikom nista nam necete dobro doneti

dvds

pre 10 godina

Poprilicno budalasta reakcija MSP-a: posto se mi vec nedeljama pravimo kao "neutralni" i kao imamo tehnicku vladu koja nije tu da izadje sa "zvanicnim" drzavnim stavom po pitanju Krima mogli smo mrtvi ladni da predjemo preko ove greske na mapi Evrope, "alla ukrajinska tehnicka vlada". A mozda su i stvarno tako neuki i brzopleti da su pogresili bez "zadnje namere"...pa eto nema ni Slovenije ni Crne Gore koje Ukrajini stite ledja u ovoj situaciji. Samo smo gluposcu MSP-a potencirali da sa nase strane nisu cista posla u vezi vadjenja na tehnickU vladu i tako to...a i ako su stvarno "tehnicki" onda su i sada trebali da cute i da se ne bave Ukrajinom uopste.
A pored toga eto usrecismo i nase vrle komsije Hrvoje koji nas tako vole da ne gube sansu da se druze sa nama i u Hagu....stvarno sve u svemu jedna neuka, nekompetentna i nepotrebna depesa sa nase strane...samo bacamo nepotrebno ulje na vatru.

bacuska

pre 10 godina

Pre dve godine sam bio tri nedelje u Harkovu kao ekspert jedne inostrane kompanije. Možda je slučajnost ali kad sam pominjao da sam srbin, većina ukrajinaca je komentarisala da su oni bliski samo sa hrvatima.

R2D2

pre 10 godina

Pretpostavljam da je trenutno u Svajcarskoj i Norveskoj prava pometnja u diplomatskim krugovima posto ni njih nema na mapi.
Cime sve nece da zamajavaju ovaj narod. To sto je, kako slusam na vestima veceras, setva skuplja 20% nego prosle godine, to nema veze, vazno da je neka glupa mapa glavna vest.

srbin s' m

pre 10 godina

E aj što ne zna geografiju Balkana nego ni o svom regionu nema pojma. Poluostrvo Krim je ofarbao u plavo a zna se da Rusija nije u niti je kandidat za EU.

tina

pre 10 godina

Ukraina je sebi dozvolila da bude poligon za sukobljavanje "zapada I istoka".
Neka im sam Bog pomogne. Svojim ponasanjem su samo pokazali svoje ne znanje I svoju glupost.

Miloš

pre 10 godina

Kako neki mogu da kažu da je ovo sitnica? Alo, ovaj snimak nije nastao pre dvadeset godina nego prošle godine. I snimak komentariše aktuelni ukrajinski premijer. Pa zamislite šta bi bilo u diplomatiji da naš premijer Dačić izađe na TV sa kartom iza njega gde je Baskija odvojena od Španije, a Albanija pripojena Srbiji, ili Tibet odvojen od Kine, na primer?! U politici i diplomatiji takve stvari su ozbiljne i naravno da je naša država trebala da uputi notu (a verovatno će to uraditi i Crna Gora i Makedonija, obzirom da su takođe ''izbrisane'').

x

pre 10 godina

Izvinjenje, Ukrajina se treba javno izviniti Srbiji!! Zna Ukrajina da bude surova, zna. Njoj nije strano da se prestrojava od dobra ka zlu, sve kroz historiju. Od Hitlera do Putina.

skandal

pre 10 godina

Video sam mapu i bilo koji datum da je bila puštena uvreda je ogromna, pogotovo što je republika koja je rasturila bivšu Jugu predstavljena kao cela teritorije bivše nam zemlje.
Na stranu uvreda, ali ovo je siguran dokaz da je ekspanzija beskrupuloznih zapadnih sila filigrantski isplanirana.
Ostaje samo da saznamo kada je isplanirano formiranje ovakve tvorevine.
Nije nam mesto u Eu. I to znaju i oni i mi, ali se svi diplomatišu, dokle.

kole

pre 10 godina

Ali on nije nikakav pravi premijer NJega niko nije birao na izborima On je sam sebe proglasio premijerom sa kriminalcima I fasistima I fudbalskim naviacima.Vojska I milicija ga ili ih ne slusa.Oni vladaju sa hordama koje su jos na ulici tako sto seju terror I ljudi nestaju.Uskoro nece imati za plate I penzije jel im niko sa zapada nije dao nista Nema kome ko ce da im vrati pare.Oni jos nece dugo opstati.Na prravim izborima taj nece nista dobiti.
Stavljanjem Hrvatske kao cele YU potvrdjuju Rusku tvrdnju da su u pitanju fasisti koji imaju zajednicko da su pravili konc logore za nas I Ruse

Раднаскела

pre 10 godina

Нема ни Словеније, Босне...Практично целу СФРЈ су спаковали у ХР. Вероватно нису успели да им напишу име на "кифлици", па проширили !

Djenka Djavo

pre 10 godina

Zapad: SAD - Hirosima i Nagasaki, Nemacka - Ausvic i Dahau, Engleska - Opijumski ratovi, Hrvatska - Jasenovac i WWI... Neka hvala, ostajem sa tulumbasima i kekabcicima radije. Sacuvaj me boze zapada i civilizacije.

Milan Raovic

pre 10 godina

Ovo je klasican prefidan nacin da rusofili u MSP napadnu Ukarijinu i svojim gazadama u Moskvi i KGB mafiji indirektno daju podrsku. Ja bi njima rekao da pazite sta radite RUSOFILI, jer narod je glasao za EU i EVROPU na izborima, a oni koji su hteli RUSKU GUBERNIJU kao DSS, SRS DVeri nisu presli cenzus. Zato RUSOFILI ne pisete u ime nas normalnihh Srba i da nas huskate protiv Ukrajine. Dosta mi je te vase prefrigane RUSOFILSKE zaostalosti.

dosta vise tih mapa

pre 10 godina

Mi smo totalno nebitna zemljica sa megalomanskim kompleksima. Cuj uvredila Srbiju zbog neke nebitne mape. A Sloveniju, Bosnu, Makedoniju jel uvredili? Presmesni smo stvarno. Ionako nas 90% sveta i dalje vidi kao bivsu Jugoslaviju i nema pojma koja zemlja je gde
(Petar, 23. mart 2014 11:28)
Ako si ti zadovoljan da te "zaborave" na karti onda suti kuci zadovoljan. Zadovoljni se ne javljaju u vezi ovakvih vijesti. Nisi ti zadovolkjan ti si decko na zadatku. Neka nas 90% sveta vidi kao Jugoslaviju, mislim da je to i tacno, ali zasto onda u videu na ovoj karti ne stoji Jugoslavija? Ili ako je neobavestenost u pitanju, zasto da ne stoji Bosna, za Bosnu su svi culi zbog bratoubilackog rata u Jugoslaviji, i vise nego o Hrvatskoj. Na kraju krajeva zasto jednostavno ne uraditi sve tacno i ispisati imena zemalja? Ostale zemlje Jugoslavena mogu same da se bune sto su izostavlæjene a Srbija se buni za samu sebe. I u pravu su sto se bune.

Бразил,нама не треба Бразил

pre 10 godina

Ускоро неће писати Украјина,већ проширена Русија...Па ви како хоћете.

Krkobaba

pre 10 godina

@Zoran

Objasnjavam. Ovo je vec drugi veliki gaf ukraijnske hunte i losa namera prema Srbiji. Pre tri dana visoki ukrajinski diplomata je pozvao nas MSP telefonom i vodio se tehnicki razgovor (nasi su mislili da ima problema sa nekim od drzavljana Srbije) koji nije imao nikave veze sa stavom Srbije o ukrajinskoj krizi. Ali... posle razgovora, pozivajuci se na njega, u Kijevu je hunta dala saopstenje kako Srbija podrzava nove vlasti u Ukrajini. Bezobrazno i netacno. I zbog toga ne treba da dajemo njima nikakvu podrsku, treba da ostanemo neutralni kao i dosada, i da cekamo rezultate misije OEBSa i nove izbore u Ukrajini, koji ce doneti kakvu takvu legalnost vlastima posle drzavnog udara.

Kralj

pre 10 godina

A da lepo kupimo ambasadoru Ukrajine kartu za povratak kuci?Sta mislite o tome rusofobi i rusomrsci?Po vama nas svako treba da zeza kako mu se cefne a mi samo da cutimo i da klimamo glavom.E ne moze vise,deco komunizma!Drugo vreme dolazi!Ovaj potez Mrkica verovatno nece nesto bitno izroditi ali bitno je da se reagovalo!

kao slucajno

pre 10 godina

Da li ste videli novu Vladu Ukrajne, nema ni jednog jedinog Rusa, a njih ima vise u Ukrajni od Ukrajinaca. Brane im da pricaju ruski...pozivaju se na katolicku crkvu... ovo nije uopste slucajno, nazalost. Iako nisam verovao da je sve vezano za veru, vecina ruznih stvari sto su se desavale proteklih decenija i jos se desavaju, a neke se tek spremaju da se dese, ipak jesu proverski orjentisane... a ima tu i flertovanja sa naci stranama u drugom svetskom ratu... Da je u pitanju neka Americka drzava koja je pocinila ovu gresku pa da poverujem, ali ipak to je Ukrajna u kojoj su ljudi stekli dobro obrazovanje, pogotovo o prilikama u Evropi

Vesna

pre 10 godina

Zadnji put kada je ovako netko izbrisao Srbiju sa mape svijeta Hitler je vladao svjietom i svi znamo šta se je tada dešavalo! Ovo nije slučajno napravljeno! Tu se vidi koga neonacisti u Ukrajni smatraju saveznicima a koga ne! Putin je napravio ispravnu stvar i zaštitio je dio svog naroda od neprijatelja u Ukrajni! Oni koji su bolje informirani znaju da je Krim uvijek bio Ruski i zašto je predan Ukrajincima u vrijeme sovjeta to samo bog zna! Drago mi je da je situacija sa Kosovom barem nekom "pomogla" ali Kosovo i Krim su u suštini vrlo različite stvari! Putin se je prije svega pozvao na licemjerje provođenja internacionalne pravde jer svi imaju prava na suverenost, nezavisnost i ujedinjenje osim kada su u pitanju Rusi ili Srbi!!! Ako netko misli da će Srbija profitirati ulaskom u EU grdno se vara zar nevidite što su! I za kraj o Rusiji:Srbi prije svega podržavaju Ruse iz moralnih i ljudskih razloga i iz razumjevanja nepravde koja im je činjena i koja se čini i dan danas! Naše najvrednija poveznica je ustvari želja za slobodom i nezavisnošću koju nam strane sile konstantno žele oduzeti i pretvoriti nas u svoje sluge! Svi oni koji nas žele okrenuti jedni protiv drugih nisu naši prijatelji ni saveznici već neprijatelji! Rusi su kada god su mogli pomagali Srbiji i nemamo im mi šta zamjerati! Nisu oni krivi što nas drugi napadali! Zapadne elite pretvaraju doslovno ljude u Zvijeri i okreću ih protiv vlastitiog naroda i to nazivaju DEMOKRACIJOM I NAPRETKOM tko je tu lud Mi ili oni!

Dragan

pre 10 godina

Citam razne komentare..jedne i druge..Ne bih komentarisao rad ministrastva, ali kada zvanicnici neke drzave objave ovakvu stvar, svaka normalna drzava ce reagovati putem protesta..ne radi se tu o tome da li ste za jedne ili za druge, to je jednostavno stvar normalne politicke reakcije..Iako se generalno radi o nebitnoj stvari, reakcija svakao treba da postoji..

Kolumbo ...... .. radoznala

pre 10 godina

Mi smo vec dosli do stadijuma kada je polovini naseg naroda u redu to sto nas je druga drzava izbrisala sa mape.Ne podrzavam tezu o "nebeskom narodu"ali smo za ovaj svet ipak ucinili dovoljno da se za nas bar zna.A ako stalno cutimo i popustamo redom na ovakve stvari,stvarno nas nece ni biti.

slave

pre 10 godina

ukrajinsko rukovodstvo je po datim okolnostima pod stranim pritiscima vlada nase zemlje da se ne mesa.katolici i pravoslavci su dosli do sukoba.obe strane su u pravu.niko nema pravo da vredja gradjane nase zemlje.ja bih povukao ambasadora nase zemlje iz ukrajine .kad obe strane shvate da mora da se dogovore tad bi ja vratio naseg ambasadora iz ukrajine.to je za sada najbolji potez koji moze nasa diplomatija da povuce i izbegne posledice kojim nije kumovala.

strano

pre 10 godina

Potpuno netaktican potez MSPa. Stavljamo se na stranu Rusije kada je ceo svet protiv. Rusija ce da potone ako ovako nastavi, a sa njom i mi ako se ne opametimo vec jednom. Ocigledno da nas SNS obmanjuje sa evrointegracijama, a u stvari su to i dalje radikali.

marija

pre 10 godina

Pa fasisticka ekipa Rusi to stalno tvrede I evo vidimo da se razumeju sa Hrvatima jel su I oni saradjivali sa Hitlerom I pobili milione pravoslavnih slovena.

http://rt.com/news/spain-protest-cuts-crisis-509/

ni jedna slobodna zapadna medija nema vest
bas im je lepo u EU

srbin

pre 10 godina

Ne mogu da se otmem utisku da sva ova gorcina prema Kijevu predstavlja ustvari alibi za podrsku Rusima za prisvajanje Krima. Jer, na mapi fale svi iz bivse Juge, ne samo Srbija. Mislim, cak, da je najveca glupost uradjena prema Hrvatskoj koja se protiv svoje volje proteze odavde do Tokija. Kao nekada Srbija.

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 10 godina

Сада ће се опет поновити старо правило понашања. На овај гест Украјине нико из "демократског" свијета неће реаговати, а да је Србија у неком случају подржала Крим, тај исти свијет би се жестоко јавио да осуди "антиправно" делање Србије.
Ми треба само да будемо досљедни...........

bgd_

pre 10 godina

Srbija treba da ostane neutralna i da uvede sankcije i Ukrajini i Rusiji. Zatim, pošto već imamo četnike na ruskoj strani da pošaljemo partizane ukrajincima i da se sledećih nekoliko decenija bavimo time ko je na čijoj strani jer Srbija nema važnijih problema.

Zoran

pre 10 godina

Glupost - ovaj video nije radila Ukrajina (odnosno njen premijer), već jedna ukrajinska politička stranka, i to pre čitavih 6 meseci!!! Apsolutno ne vidim razlog da se MSP bavi tako nečim sada... https://youtu.be/pBLnre_xAOY

čika Vlaja

pre 10 godina

Naprednjački "genijalci" našli neku bezveznu ukrajinsku mapu objavljenu prošle godine, pa se uhvatili da im posluži kao izgovor za priznavanje Krima i okretanje leđa Zapadu (opet!). Nejasno je samo šta će im to, jer faktički su oni priznali nezavisnost Kosova i odrekli se dela sopstvene teritorije zbog "evropskog puta". E to se zove vrhunski ididotluk: 'ladno trampiš deo svoje države za neku neuhvatljivu i maglovitu "evropsku budućnost" nečega što ti eventualno preostane od države, a onda tražiš blentave razloge da priznaš otcepljenje tuđe teritorije! Pri tom sami Rusi kažu da ne priznaju nezavisnost Kosova, a da je krim njihov, i tačka. Ova naprednjačka dosetka je isto toliko "genijalna" koliko i Vučićev "diplomatski" manevar sa Dodikom. Doveo ga u Beograd da izjavi kako Srbi podržavaju Rusiju, a sam Vučić i dalje potencira na evrointegracijama i izbegava izjašnjavanje. K'o fol imamo jednog lidera Srba (doduše iz BiH, preciznije iz RS) koji podržava Rusiju, ali imamo i drugog koji se "klanja" Zapadu! Sve je ovo taman toliko "pametno" i nadasve "korisno" koliko i ideje o kopanju kanala (bolje rečeno baruštine) od Smedereva do makedonske granice, ili kao onih deset hiljada milijardi evra kineskih investicija. 'Ajde Aco Vučiću da te vidimo kad osnuješ vladu kako ćeš da se opredeliš u novoj polarizaciji sveta i kako ćeš da rešiš gomilu drugih problema. A možda su i ovu igranku između Rusije i Zapada namestili tajkuni ili Đilas, samo da naprednjacima pokvare snove.

Južni tok nema cenu

pre 10 godina

I mi smo licemeri. Ne čuh da se neko bunio što je Rusija, pozivajući se na presedan Kosova u vezi sa Krimom, de fakto priznala Kosovo. I više nam ne smeta jednostrano proglašenje nezavisnosti (Kosovo = Krim, kako reče Putin), jer ako je u redu Krim, onda je u redu i Kosovo, zar ne? Rusi su nas po ko zna koji put izradili i dvostruko profitirali. Prvo su debelo od nas naplatili svoj veto u vezi Kosova, a sada im Kosovo dobro dođe da opravdaju Krim.

mrSale71

pre 10 godina

uvredili su nas mnogi mnogo vise od Ukrajine,ali sad ste toliko mocni da lupate packe bespomocnoj drzavi u rasulu.Ovo me podseca na basnu o magarcu i lavu na samrti.

Obama

pre 10 godina

Hahahahaha pa nije čudo da je čovek izgubio Krim! Garant nije ni znao da je to deo Ukrajine dok Rusi nisu ušli, kada je celu SFRJ stavio pod Hrvatsku. Kao svi smo u EU! I još se nada da će ući u G8, pošto su izbacili Rusiju. E druže premijeru, nauči malo geografiju.

MariannaMihailidi

pre 10 godina

(bacuska, 22. mart 2014 23:05) Pa unijatska braca..Ista meta, isto odstojanje. Razdor medju Slovenima postoji iskljucivo zbog Vatikana,kako ovde,tako i tamo.Vi ako mislite da su Rusi,Rusi, a Ukrainci pali s'Marsa grdno se varate..Bas kao sto i ovde po neki dokazuju neka fantomska porekla i korene svojih naroda.Razlika izmedju njihovih jezika je u dijalektu bas kao i na ovim prostorima sto je slucaj a u korenima je i nema..Bas kao i ovde.

Dejan

pre 10 godina

Mozda je bolje pitati EU zasto ne obrazuje svoje sticenike i ako vec podrzava ove politicare bar ih ne nauci geografiji. Provokacija moze biti ali sta nas briga zbog njihove gluposti. Rusi ce ih kinjiti i drzati pod tenzijom dok se sami ne izujedaju. Zemlja je podeljena i razpise se iznutra. Ne postoji nacin da je zapad sacuva jer su interesi vrlo razliciti i u siromastvu sve puca. Tenzije ce trajati i US koji je sve zamesio se preracunao pa sad od progonitelja se pretvorio u progonjenog i pokusace da zazove nove sukobe da dokaze da je bio u pravu. Vreme nije na strani Ukrajine.

Vitez Koja

pre 10 godina

To koliko se blamira nase ministarstvo, to je nevidjeno. Izgleda da je intelektualni domet ovog ministra da reaguje na YouTube video, ali zato kad ga neko nesto pita o Krimu - u tehnickom je mandatu. Zaista sramota za nesto sto je ocigledno bezazlena greska. Sto nisu pozvali ruskog ambasadora da ga pitaju sta je Putin mislio pod tim Kosovo i Krim su isto? Ne sme?.. Auu, vidi ti te nezavisne drzave. Nego je bitno da se jos malo nahrani pro-ruska histerija u Srbiji. Strasno, mi nikad necemo nauciti.

foliranti

pre 10 godina

Gospodo kvazi evropejci,a ustvari rusofili,narod vam je jasno rekao na izborima sta misli o tome u kom pravu zemlja treba da ide!Nesto se ne secam da neko od ovih drugih ptedje cenzus!Pazite sta radite!

felix

pre 10 godina

Zameram zapadu što prenebregava očiglednu činjenicu da je sadašnja ukrajinska (pučistička) vlast NEPOTVRĐENA, odnosno, postavlja se pitanje za koga i u čije ime nastupa?
Osnovni red bi bio da se raspišu opšti izbori i njihova validnost proveri na 1 demokratski način. Ako ih narod izglasa - problema nema. Ovako, teško da će iko, iole pametan, sve ovo što se sada dešava primiti zdravo za gotovo.

Petar

pre 10 godina

Mi smo totalno nebitna zemljica sa megalomanskim kompleksima. Cuj uvredila Srbiju zbog neke nebitne mape. A Sloveniju, Bosnu, Makedoniju jel uvredili? Presmesni smo stvarno. Ionako nas 90% sveta i dalje vidi kao bivsu Jugoslaviju i nema pojma koja zemlja je gde

milan

pre 10 godina

Pa ako je Srbija do sada imala neutralan stav o sukobu na Krimu, onda i ne treba sad da reaguje, prosto zato sto je sa tog stanovista za nas jedini legitimni predstavnik Ukrajine Janukovic, a ovi sto su spakovali celu SFRJ u Hrvatsku su najobicnija nelegalna banda koja je dosla na vlast bez izbora.

Prema tome Mrkicu, ne izjasnjavaj se.

Spooky

pre 10 godina

Ne kontate, moraju da potstaknu hejtovanje Ukrajinaca, da bi mogli pred nama da se pokazu da je ok da Rusi pripoje Krim jer su Ukrajinci zli, a sa druge strane Kosovo je Srbija i niko nema pravo da nam oduzme, sem ako se ne raspise referendum ;)

crni domino

pre 10 godina

Proveri Mrkicu, mozda nije slucajno!
Celom svetu je jasno, bar po nasim komentarima da zakljuci kakav smo narod i kakvu vlast imamo.
Ne ocekujte nista lepo ni od rugih drzava sveta. Mozda samo od Severne Koreje, Kube, Sirije i Rusije.

krug

pre 10 godina

gluposti! kakve su reakcije u makedoniji,sloveniji,fbih,srpskoj i kosovu sto se tice mape? da li su i oni uvredjeni? rekao bih da je ta nasa "uvredjenost" samo priprema terena pred eu i amerikom da se podrzi rusija.

Benny Hill

pre 10 godina

Ovaj Klip je snimnjen pre revolucije,kao lobiranje da janukovic potpise SSP,tada je on bio predsednik.Onda je on to odbio na poslednjom trenutkum.Inace tada je Jacenjuk bio u Opoziciji.Ali ovo je ono.mteren da se napravi terrn da podrzimu rusiju u vezi krima.Inace zemlje koje su podrzali Rusiju po povodu Krima su:Sirija,Severna Koreja,Iran,Venecuela,i Kazkhstan,i to ke to.Ne daj boze da i mi spadamu u toj Listi.I ko kaze Kina Indija,oni isto nisu podrzali Rusiju,tako da dobro rqzmislite

Старац Фочо!

pre 10 godina

Мапа будуће Европе и место Србије уз њој! Последњи услов за улазак је да су Срби уствари Хрвати, а Свети Сава католик.

nesa

pre 10 godina

ovo je sramota,gde je sada Vucic da progovori i kaze nesto a ne zna se stav Srbije u vezi sa ukrajinom,DABOGDA VAS Rusi(Braca)izbrisali za dorucak.

ukljuci mozak Mrkicu

pre 10 godina

E stvarno je smesno kada shaka balkanskih jada pocne da glumi ozbiljnu drzavu koja hoce da deli packe drugima.
Verujem da se neka ozbiljna zemlja, ne bi na ovakve gluposti ni osvrtala. Koliko je samo puta paljena USA zastava, al oni igraju svoju igru, bez da se osvrcu na takve stvari, i vuku neke svoje poteze koji se ne daju opstruirati tim glupostima.
Prosto, ti kompleksi i frustracije malih zemalja, kada izbiju na povrsinu (kao u ovom slucaju) dovedu do toga da te zemlje izgledaju smesne u tim svojim pokusajima da drze do sebe.

Miroslav

pre 10 godina

Vazno da nas majcica Rusija nikad nije uvredila. Nije uvredljivo ni kad njihov ambasador vice kritikujuci nase politicare. Kakva bre EU sa naprednjacima tj radikalima. To je samo poza.

amos

pre 10 godina

kao i sloveniju, bosnu, crnu gor i makedoniju... Ali je izgleda samo nama stalo da se svadjamo. Pretpostavljam da trazimo opravdanje za buducnost

garaga

pre 10 godina

ma kakva uvreda vidis da je cela jugoslavija zbrisana u neznanju. neki tamo partijski marketing menadzer sa 2000 eur plate nije zavrsio ni osnovnu skolu a uvalio se u fotelju...

jel vam lici taj sistem na nas mozda :D

banat

pre 10 godina

Mrkić, vidim, ipak ima stav! Pošto danima i nedeljama naša država nema šta da kaže, on se Prvi javlja zbog očigledne greške na mapi. Kao što vidite, u spotu se Srbija eksplicitno pominje kao pregovarač, ni Crna Gora, ni Island, ni Turska... Znači, nisu nas uvredili. Ali mene svakako vređa Mrkić i prizemna politika. Svakako nije bilo potrebe za ovim nivoom reakcije.

Vladimir Pula

pre 10 godina

Lol, ko je pogledao spot jasno mu je da je očito greška i da su odnekud iskopali mapu Jugoslavije greškom i znali su da je tamo negdje ta Hrvatska koja je ušla u EU neki dan pa su je zalijepili gdje jesu. Nema ni Slovenije koja je u EU vec davnih dana i ostalih ex yu, sta ste sad našli toliko uvrijeđeni?
Sama činjenica da su spomenuli da je Srbija otpočela pregovore ukazuje da je rijec o lapsusu.
Stvarno ste trivijalni.

Ana

pre 10 godina

E ovaj Mrkic stvarno nema pametnija posla, osim vacarenja sa starletama i pregleda nekih gluposti. Na toj karti fali bar jos 10 evropskih drzava, vidi se da je neko na brzinu sklepao za neki bezvezni prilog. Mrkic definitivno nije u stanju da razluci bitno od nebitnog, ovo je totalno estradni potez i nevidjena glupost.

Гранд Мегатренд

pre 10 godina

Наши коначно реагују, али реагују глупо и наравно испод нивоа озбиљне државе.

buki

pre 10 godina

Istorija se stalno ponavlja uvijena u razlicitim pakovanjima samo narod koji ne pamti istoriju predodredjen je stalno iznova da je prezivljava sa svim strasnim posledicama koja ona nosi po taj narod...Setite se drugog svetskog rata i ko je bio gde pa ce vam mozda onda sve biti jasnije...

igor

pre 10 godina

ha ha ha
pukoh od smeha!

prvo srpski mediji koji prenose uopšte ovakvu glupost kao vest dana
drugo naše ministarstvo koje plaćamo od našeg poreza koje traći naše pare na ovako nebitne stvari

ovo govori samo o tome koliko smo isfrustrirani kao nacija i opterećeni time da smo i da moramo biti u centru dešavanja. bože moj pa ipak smo mi "nebeski narod" pa sad brže bolje protestna nota jadnim ukrajincima.
ha ha ha
sumnjam da je u sloveniji ovo vest dana a eto njih ne samo da su stavili u hrvatsku već ih nisu ni pomenuli.

a pritom jasno i piše da je eu otvorila pregovore sa srbijom (eto pomenuli nas) tako da je svakom jasno da je to tehnička greška nekog slabo obrazovanog tv tehničara.

u nekoj normalnoj zemlji bi ovo prošlo u rubrici zanimljivost ili bi ukrajinci bili ismejani al eto kod nas je to vest dana i rusko srpski eu odnosi su tema.
pozdrav svima

MAJE

pre 10 godina

Da li ćemo morati ta da uvredimo sve nedemokratske države koje ne dozvoljavaju slobodu samostalnog odvajanja?
Ta načela su napravljena upravo kod nas i ne vidim zašto se svuda ne bi poštovala.

Danas Ukrajina, sutra Italija, prekosutra možda Engleska , pa i ostali.

Podržavam sve regije ili države da se odvajaju. I da naglasim da nas više niko ništa ne pita. Mi smo za sva otcepljenja, bilo da su to nama neprijateljske ili prijateljske zemlje.
Pa tako je i ZAPISANO U MAJANSKOM KALENDARU. Ko smo mi da se tome suprotstavljamo?
Drugarski pozdrav svim otcepljenim pokrajinama sveta

Niko

pre 10 godina

Ovo je lapsus,trebalo je da stoji Jugoslavija...kako su hitri i kako se plase svi ovi danasnji politicari iz svih sest exyu banana republikica,kada se spomene ona (Sulc pre neki dan) ili nacrtaju njene granice...jasno im je svima da samo u ovom haosu i ovako iscepanim malim zemljicama,koje ne mogu nikako da imaju ekonomsku perspektivu, oni mogu da vladaju i sve to tako u krug 25 godina....

Koja Veliki

pre 10 godina

Ako ste pre par godina pokusali na internetu da kupite nesto videli bi da na spisku zemalja za unos adrese slanja I naplatne kartice ne postoji Srbija. A ako ste to pokusali pre deset I vise godina znali bi da ta situacija traje preko jedne decenije.

Pa ako ste ikada pokusali da pitate sluzbenika konzulata Bahama da li gradjanima Srbije/Srbije I Crne Gore/Jugoslavije treba viza za ulazak u njihovu zemlju sluzbenica za salterom ce vam vrlo rado dati spisak zemalja da precesljate ali na kojem ne postoji nista nalik Srbiji I njen odgovor je predpostavljam da treba posto nigde ne pise da ne treba.

To sto nas nema na spiskovima je greska samo MSP, drzavnog vrha I nikog drugog. Najverovatnije su zauzeti sa prasetinom I jagnjetinom.

Nedjo

pre 10 godina

Ministarstvo inostranih poslova nema ambasadore vec godinama u
najznacajnijim zemljama sveta, a ovde se pravi da nesto radi. Lepo se kaze u Srbiji, na mrtvom vuku i zec ostri...zube. Sad smo mi nasli nesto da se bunimo.

ALEX

pre 10 godina

A super da smo tek posle sedam meseci primetili...bravo za ministarstvo ino.poslova! Da li je ovo u najavi konkurs za radno mesto: profesionalni pregledac Youtuba?

martin

pre 10 godina

milisav, 23. mart 2014 09:50
covece,domacine skidam kapu pred tobom i tvojom porodicom i molim se Bogu za tvoje zdravlje i tvojih ukucana jer nista bolje nisam procitao,odavno.
slava Bogu,sto postoje takvi ljudi.
AMIN

kloop

pre 10 godina

Pretpostavljam da je trenutno u Svajcarskoj i Norveskoj prava pometnja u diplomatskim krugovima posto ni njih nema na mapi.
(R2D2, 22. mart 2014 22:54)

Na karti su prikazane članice EU,ostale zemlje su obojene u belo.Naravno EU uključuje i ovu novu Hrvatsku državu u granicama bivše SFRJ.

Filip

pre 10 godina

Problem je nastao kako prikazati Kosovo , Ukrajina ne priznaje Kosovo a ako ga ucrtaju na mapi Rusi bi to jedva docekali im odma rekli aha eto krsite medjunarodno pravo a sa druge strane ako ga ne ucrtaju to se ovim "demokratskim prijateljima na zapadu" ne bi bas svidelo pa su nasli resenje da ucrtaju bivsu Jugoslaviju. Nije ni njima lako u ovim dvostrukim standardima

logicno, zar ne?

pre 10 godina

Tehnicki ili ne, Krim i KiM ovamo ili onamo - ovo je Mrkicu posao - da pozove ambasadora zbog ovoga da "mu pojasni" o cemu se radi... Ovaj ce mu reci da je "crtac zaspao" i da mu je zao zbog toga - onda ce da se rukuju i slikaju... To sto je mapa i deo spota napravljen pre 6 meseci ne igra ulogu jer ovaj Jacenjuk tad nije bio premijer a sad "jeste" i kao premijer ga je negde prezentovao. Mislio sam da ovo ne treba objasnjavati nikom ko je stariji od srednjoskolca...

dejan

pre 10 godina

I ja bi bio neobavesten kao doticni, da je ovo stara mapa, greska i da je cela bivsa juga stavljena kao hrvatska, da sam imao one mlade modelsice kao saradnice ko mrkonjic, jos da sam ih ja pozaposljavao.

Anja Čabović

pre 10 godina

Vidi ga sad ovaj...pa ti si tu?! Pa zar ti nisi u tehničkoj Vladi koja ipak, jel'te, ne bi da se izjašnjava o tako nezgodnim pitanjima?!...

Feradon

pre 10 godina

A na ovoj gluposti se odmah reaguje, je l'? Umesto da se pravimo pametni kao do sada i ignorišemo najobičniju grešku/jeftinu provokaciju, šta god da vam ovo predstavlja.

Malo mozga molim

pre 10 godina

Super, nasli smo opravdanje da u ovoj neugodnoj situaciji izaberemo stranu...
(Mile, 22. mart 2014 23:03)

Taman htedoh reći zar niko ne vidi poentu ove sprdačine.

anarhija molim

pre 10 godina

Mene mnogo vise vredja ova lokalna nadr*ana policija i lopovski politicari nego neki lenji Ukrajinac koga je mrzelo da progugla mapu sveta.

grrrr

pre 10 godina

Izmislili problem kako bi imali razlog da ne stanu otvoreno na stranu Ukrajne, sto je ok parola snadji se da smo se cesce ovako ponasali i glumili budale...

milisav

pre 10 godina

uvreda je to da penzioneri i radnici ne mogu da sastave mesec, uvreda je to da u više od hiljadu preduzeća zaposleni već mesecima ne primaju plate, uvreda je to da svom detetu ne možeš da kupiš patike, jer koštaju više nego pola tvoje plate.

klosar

pre 10 godina

" pa to sto je datum objave 13.9.2013. ne znaci da ne treba da se reaguje...kakve su to gluposti
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (...., 23. mart 2014 08:45) "

Pa šta ste čekali 6 meseci? Nije bilo nikoga da vam napiše saopštenje?

Što niste sačekali još koju godinu?