Ponedeljak, 17.03.2014.

12:57

Kosovo ključni uslov za Nemce

Izvestilac vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije i Hrišćansko-socijalne unije za spoljnu politiku Filip Misfelder ocenio da je pravi put Srbije u EU.

Izvor: Beta

Kosovo kljuèni uslov za Nemce IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

vlks

pre 10 godina

Jel sam ja prespavao juče? Kakvi su ovo komentari posle veličanstvene pobede A. Vučića? Juče su stranke koje su za oprezniju saradnju sa EU ili prekid saradnje završile ispod cenzusa. Tačka. TO je kraj tendencije da Srbija bilo kako vodi makar samostalniju politiku. Kosovo je već nezavisno Briselskim sporazumom i ja ne znam šta vi ovde ozbiljno komentarišete. Samo treba da uđe u UN što će A.Vučić da i omogući kao što je dozvolio da Kosovo igra fudbalske mečeve. Već nam govore da će biti otvoreno pitanje Ustava tako da mi je smešno bilo kakvo srbovanje posle jučerašnjeg dana. Glasali ste, gledajte našeg Vođu kako patetično objašnjava zašto je morao da popusti Šiptarima ovaj Nemcima.

Shone

pre 10 godina

Zasto je ljudima tako tesko da shvate? Rusija nas nece, ne u onom smislu koji to nas narod ocekuje (tj, "nas i Rusa 300 miliona"), neutralni zbog geografske pozicije ne mozemo da budemo, tako da nas EU pritiska. Sta bi bilo da nam EU uvede sankcije zato sto "necemo da ispostujemo dogovor iz Brisela"? Rusi bi se aktivirali isto onoliko i 1992, i iz svega bi izvukli presedan koji bi posle koristili za svoje potrebe u Gruziji, Ukrajini, Kazahstanu. A da nam uvedu sankcije (ili masivne finansijske restrikcije) za mesec dana bi se pisala peticija da se odreknemo Kosova.
Nikako da se otreznimo i skapiramo da mi ne mozemo velikim silama da postavljamo uslove, da sugerisemo, da postavljamo presedane itd.
(XYZ, 17. mart 2014 17:15)
Porediti danasnju Rusiju sa Rusijom iz 1992. je blago receno neukusno. Tada je Rusija bila na istorijskom minimumu i zapadne sile su mogle da rade sirom sveta sta god su htele. Ili na nasem primeru, da su nas tad napali ne bi morali da se ogranice "samo" na avijaciju. Toliko o Rusiji jer ona i nije tema ovde.

A sto se tice sankcija, to je tek smesno. Sankcije mogu da nam uvedu jedino ako nesto uradimo (nesto sto oni tretiraju kao lose). Npr da vojno napadnemo KFOR ili EULEX. Ako ne uradimo nista onda ne postoji mehanizam po kome bi nam bilo ko uvodio sankcije. Mogu da nas kritikuju, mogu da nam suspenduju put u EU (sto ce se u svakom slucaju kad tad i desiti), ali ne mogu da nam uvedu sankcije ako gledamo svoja posla i ne uradimo bukvalno nista.

XYZ

pre 10 godina

Zasto je ljudima tako tesko da shvate? Rusija nas nece, ne u onom smislu koji to nas narod ocekuje (tj, "nas i Rusa 300 miliona"), neutralni zbog geografske pozicije ne mozemo da budemo, tako da nas EU pritiska. Sta bi bilo da nam EU uvede sankcije zato sto "necemo da ispostujemo dogovor iz Brisela"? Rusi bi se aktivirali isto onoliko i 1992, i iz svega bi izvukli presedan koji bi posle koristili za svoje potrebe u Gruziji, Ukrajini, Kazahstanu. A da nam uvedu sankcije (ili masivne finansijske restrikcije) za mesec dana bi se pisala peticija da se odreknemo Kosova.
Nikako da se otreznimo i skapiramo da mi ne mozemo velikim silama da postavljamo uslove, da sugerisemo, da postavljamo presedane itd.

GoranS

pre 10 godina

Postoje samo dve opcije:
1. Srbija prizna Kosovo posle podele - severni deo i enklave pod Srbiju i ulazak u EU (prije će Turska ući)
2. Odustajanje od EU, nepriznavanje Kosova, idealno bi bilo kad bi se postigao bilateralni ugovor kao Švajcarska (nije Eu, nema viza, Šengen...). Ako ništa od toga - pravac ekonomska unija sa Rusijom.

Ikebanica

pre 10 godina

Obozavam ove Vuckove fanove, koji osnove gramatike ne poznaju! Ali, znaju da izadju na izbore, i upropascavaju buducnost ove zemlje.. Juce su naucili azbuku, ali zato znaju sve o Beogradu na vodi... Boze gospode! Kako pise... nebi mu dao glas! Aj, u osnovnu skolu. Ne bih mu... sumljam... sumnNJam. Alo bre, i vi takvi cete da odlucujete u ovoj zemlji??? Jos bez blama tako nepismenu izlazite u javnost. Mene bi bilo sramota. Ne trazi niko od vas da poznajete nuklearnu fiziku, vec da posedujete osnovno obrazovanje.

Knjaz Miloš

pre 10 godina

Velika je razlika između Kosova i Ukrajine. Odvajanje Kosova od Srbije je bila najbolja stvar što se desila Srbiji od Balkanskih ratova. Dijeljenje Ukrajine je potpuno drugačije jer nije u interesu zapadne Ukrajine jer će prestati da postoji kad je se dočepa Poljska. Ne postoji međunarodno pravo za velike igrače na sceni. Nije isto igrati se Rusiji u komšiluku, nekoj afričkoj zemljici, Srbiji ili nekoj drugoj nebitnoj državi. Veća usta traže više hrane i glad je puno jača. Sve je ovo šuplja priča. Naše je jedino ne miješati se i mudro balansirati jer nas se ništa ne pita niti nas se ikad pitalo. Nadam se da ćete ovo objaviti jer moram ovo reći. Ne poteži mali penis na preveliku vaginu jer pored toga što nećeš ništa napraviti još ćeš je iznervirati.

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

Preziveli smo ratove,sankcije,99g.Milosevica,promene,privatizacije.Citam komentare i ne mogu da verujem da ima onih koji neznaju da citaju izmedju redova.Politika prema KiM NEZAVISI OD STRANKE NA VLASTI!!To je zacrtan put od strane EU(citaj Nemacke) i sve jedno je ko je na vlasti(SNS,DS,LDP,SPS..)Mozes da biras ici tim putem i mozda dobiti nesto ili odbiti taj put dobiti nezvanicne sankcije,stajati u mestu.NAZALOST kada se nalazis izmedju cekica i nakovnja izbor je nikakav!!!

Srdjan82

pre 10 godina

@popaj
Tacno u centar ove price. Jos samo da EU shvati da je sa Kosovom posejano seme razdora u istoj od strane SAD. Lepo kazu stari zavadaj pa vladaj. Rusi su sada pokazali sta su dvostruki arsini i znacenje recenice takvo je stanje na terenu!!! Izvinite moji prijatelji sa Kosava i Metohije sto ste koletarna steta igre velikih sila.

Adam, Advokat Keltskih Srba

pre 10 godina

Gospoda nemci nikako da se sete da govore sa potomcima najstarijih Evropljana - Keltskim Srbima. Keltski Srbi, podanici Evrope moraju da imaju prioritet u svemu. Nemci takodje zaboravljaju da su i sami rodjaci Keltskih Srba. Prema tome Nemci moraju da znaju da su Arapski Afrikaneri nedavno dosli na Balkan a potomci Keltskih Srba pre vise od 12000 godina. Danke Schen!

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

ako ima imalo mozga i pameti medju nasim politicarima i ljudima koji vode ovu zemlju srbija nikada ne bi trebala da se prikljuci eu,da saradjujemo i trgujemo sa njima to da isto kak i sa rusijom,kinom,arapima...ali da udjemo u eu pod pritiskom ucena i odricanja dela teritorije to nikako.pa i bugarska i rumunija su u eu i sta su dobili time,ljudi se u bugarskoj samozapaljuju iz ocaja,plata u rumuniji 300 evra,ima vise rumuna,poljaka i slovaka na zapadu nego u svojim drzavama,zasto ako su u eu i ako je u toj eu sve super,zasto ne rade kod svojih kuca,u svojoj zemlji?!!

nemacki nacionalizam

pre 10 godina

Glavni organizator pogroma i progona Srba sa Kosova 17. marta 2004., pre 10 godina, je bio agent BNDa, nemacke policije.
Jasno je da Nemacka hoce vracanje granica iz 2. svetskog rata, nema to nikakve veze sa "evropskim vrednostima", "reformama' i "ljudskim pravima", vec sa nemackim nacionalizmom i pretenzijama da dominiraju Evropom i svetom.
Naravno da ce da hvale onoga ko radi za njihov sebicni interes, ali je pitanje kakve mi koristi imamo od toga sto ce Nemacka i dalje da se siri i profitira.

miki

pre 10 godina

Ja vidim samo jednu mogucnost pod kojom bi Srbija mogla da prizna Kosovo a to je referendum u Srpskoj i njeno prikljucivanje Srbiji ukoliko to zele. Sve ostalo moze samo da vodi daljoj destabilizaciji. Kad moze Kosovo, Krim, Skotska itd e onda i Srpska pa da zevrsilo vise sa tim menjanjen granica. Lepo svako u svojoj drzavi i mirna kuca.

zoran

pre 10 godina

Stari dobri Nemci dolaze po svoje..dva puta su,za poslednjih 80 godina dolazili ovde sa svojim kaznenim ekspedicijama..sada smo im otvorili vrata sami.. Srbijo,srecni ti izbori! Poverovala si jednom coveku vise nego ikada..gde ti je pamet,jadna,nesrecna zemljo?

Drogon

pre 10 godina

Jel neko upste video rezultate izbora? Sada kada Vucic ima toliku moc mi sa kosova imamo dve opcije ili selidba za centralnu srbiju ili asimilacija. Ustav ce da promeni i da izbaci preambulu i cao

Popaj

pre 10 godina

Ako Srbija prizna Kosovo onda će ujedno priznati:Severno Kosovo,Krim,R Srpsku,Kataloniju,Baskiju,Južnu Osetiju,Južni Tirol,Flandriju,Bretanju,Aragon,Galiciju,Veneciju,Korziku,Lombardiju,Severnu Irsku,Kvebek,Kurdistan,Vels,Sardiniju a posebno sa velikim zadovoljstvom Bavarsku kada se odluči za samostalnost,uz napomenu ko seje bombe žanje oluju.

kosovar

pre 10 godina

Pa zato su bili ovi izbori , pa to se zna unapred da se mirnim putem racepi srbija , ma dobro sam ja reko ni beogradski pasaluk nece od nas ostati i to da budemo srecni ako nam daju ti iz eu a pogotovo nemacka, mislim da smo pukli ali mirnim putem..

Alcale

pre 10 godina

Diplomatija sa mašnom i bombama.
Ovakvim uslovljavanjem i predviđanjem samo ostavljaju sebi mogućnost da nam opet kažu, vidite da niste cool, sad moramo opet da vas bomvbardujemo.

1. NE EU
2.Izvolite gospodo na nos će vam izaći vaši dupli standardi
3. EU nema budućnost pa samo treba biti dovoljno politički namazan, ne ulaziti a prikazivati želju za ulaskom i za par godina nećemo imati više gde da ulazimo.

Najbudalastije je trčati u živo blato iz koga drugi davljenici žele da povbegnu

Zole

pre 10 godina

Skolstvo nam je katastrofa. Jos imamo usmereno obrazovanje iz vremena samoupravnog socijalizma. To je moglo funkcionisati u vreme planske privrede a u vreme liberalnog kapitalizma je nocna mora. Od svih koji zavse srednju školu, retko ko radi u struci za koju je se skolovao. To znaci da bez veze bacamo pare na ovakvo obrazovanje. Bolje bi bilo da se uvede 3 godine opsteg obrazovanja u srednjoj skoli a cetvrta godina da bude strucno obrazovanje za one koji to žele.

Mitar

pre 10 godina

To jo ono kad veliki igraju basket pa posalju male sto gledaju po vodu. Da bi te pustili da opalis dve sa slobodnih dok oni odmaraju moras im donositi vodu dok god igraju i dati im sestrin broj i izaci iz kuce kad svrate na kafu i da slusaju ploce sa njom. Cisto da se zna da ovde pobedjuju samo oni koje oni odaberu...

leeman

pre 10 godina

pravi put srbije za punopravno clanstvo u eu,jeste da prizna deo svoje teritorije kao nezavisnu drzavu...U kojoj to galaxiji jos ima ... i kakve veze sa vezom ima jedno,sa drugim...To ce se evropi a i svetu obiti o glavu,a vec je pocelo da se obija

Dejan

pre 10 godina

Ukoliko Kosovo na kraju treba da bude priznato kao nezavisna drzava od strane Srbije kako bi Srbija usla u EU, onda je bolje da vise ne idemo tim putem.
Ne vidim jedan jedini razlog da Srbija prizna Kosovo kada ga sve clanice EU nisu priznale.

Srdjan

pre 10 godina

Super. U Bundestagu se odlucuje kolika je Srbija, koje firme treba da prodamo i kome, sta treba da pise u udzbnicimna...Za kraj i ko ce to da sprovede. Cestitam sugrdjanima i sugradjanakama na jucerasnjem istorijskom izboru.

Bubanj

pre 10 godina

Aleksandar Vucic, ispod kosulje, nosi majcu sa natpisom "oprostite mi moju ruznu proslost" kad god ode na zapad. Oni su mu naravno, oprostili, politiku koju je vodio 20 godina, zato sto su u njemu pronasli lidera, kome ovaj "narod" veruje i koji ce najbezbolnije da servira cinjenicu, da Kosovo nije nase i formalno. Dacic je pre nekog vremena, osuo drvlje i kamenje po Tadicu, zato sto se rukovao sa Tacijem, a on se sada u ovoj izbornoj kampanji hvalio brojem poseta Briselu, i brojem sastanaka sa tim "teroristom" Tacijem. Beeeeeeeeeere

Nikola originale

pre 10 godina

Šta,podržavaju nas da priznamo Kosovo,stvarno drugarski od njih,kao i uvek,mada kakvi su nam političari uopšte ne sumnjam u konačan ishod.Eh da smo Rusija.

Bogdan

pre 10 godina

Kad vi priznate Rep. Srpsku, Srpsku Krajinu, sever Kosova i Metohije, Krim i Epirus, tad možemo i mi da priznamo tu tvorevinu na teritoriji srpske južne pokrajine.

Bogdan

pre 10 godina

Kad vi priznate Rep. Srpsku, Srpsku Krajinu, sever Kosova i Metohije, Krim i Epirus, tad možemo i mi da priznamo tu tvorevinu na teritoriji srpske južne pokrajine.

Dejan

pre 10 godina

Ukoliko Kosovo na kraju treba da bude priznato kao nezavisna drzava od strane Srbije kako bi Srbija usla u EU, onda je bolje da vise ne idemo tim putem.
Ne vidim jedan jedini razlog da Srbija prizna Kosovo kada ga sve clanice EU nisu priznale.

Srdjan

pre 10 godina

Super. U Bundestagu se odlucuje kolika je Srbija, koje firme treba da prodamo i kome, sta treba da pise u udzbnicimna...Za kraj i ko ce to da sprovede. Cestitam sugrdjanima i sugradjanakama na jucerasnjem istorijskom izboru.

Bubanj

pre 10 godina

Aleksandar Vucic, ispod kosulje, nosi majcu sa natpisom "oprostite mi moju ruznu proslost" kad god ode na zapad. Oni su mu naravno, oprostili, politiku koju je vodio 20 godina, zato sto su u njemu pronasli lidera, kome ovaj "narod" veruje i koji ce najbezbolnije da servira cinjenicu, da Kosovo nije nase i formalno. Dacic je pre nekog vremena, osuo drvlje i kamenje po Tadicu, zato sto se rukovao sa Tacijem, a on se sada u ovoj izbornoj kampanji hvalio brojem poseta Briselu, i brojem sastanaka sa tim "teroristom" Tacijem. Beeeeeeeeeere

Nikola originale

pre 10 godina

Šta,podržavaju nas da priznamo Kosovo,stvarno drugarski od njih,kao i uvek,mada kakvi su nam političari uopšte ne sumnjam u konačan ishod.Eh da smo Rusija.

Alcale

pre 10 godina

Diplomatija sa mašnom i bombama.
Ovakvim uslovljavanjem i predviđanjem samo ostavljaju sebi mogućnost da nam opet kažu, vidite da niste cool, sad moramo opet da vas bomvbardujemo.

1. NE EU
2.Izvolite gospodo na nos će vam izaći vaši dupli standardi
3. EU nema budućnost pa samo treba biti dovoljno politički namazan, ne ulaziti a prikazivati želju za ulaskom i za par godina nećemo imati više gde da ulazimo.

Najbudalastije je trčati u živo blato iz koga drugi davljenici žele da povbegnu

Mitar

pre 10 godina

To jo ono kad veliki igraju basket pa posalju male sto gledaju po vodu. Da bi te pustili da opalis dve sa slobodnih dok oni odmaraju moras im donositi vodu dok god igraju i dati im sestrin broj i izaci iz kuce kad svrate na kafu i da slusaju ploce sa njom. Cisto da se zna da ovde pobedjuju samo oni koje oni odaberu...

leeman

pre 10 godina

pravi put srbije za punopravno clanstvo u eu,jeste da prizna deo svoje teritorije kao nezavisnu drzavu...U kojoj to galaxiji jos ima ... i kakve veze sa vezom ima jedno,sa drugim...To ce se evropi a i svetu obiti o glavu,a vec je pocelo da se obija

zoran

pre 10 godina

Stari dobri Nemci dolaze po svoje..dva puta su,za poslednjih 80 godina dolazili ovde sa svojim kaznenim ekspedicijama..sada smo im otvorili vrata sami.. Srbijo,srecni ti izbori! Poverovala si jednom coveku vise nego ikada..gde ti je pamet,jadna,nesrecna zemljo?

nemacki nacionalizam

pre 10 godina

Glavni organizator pogroma i progona Srba sa Kosova 17. marta 2004., pre 10 godina, je bio agent BNDa, nemacke policije.
Jasno je da Nemacka hoce vracanje granica iz 2. svetskog rata, nema to nikakve veze sa "evropskim vrednostima", "reformama' i "ljudskim pravima", vec sa nemackim nacionalizmom i pretenzijama da dominiraju Evropom i svetom.
Naravno da ce da hvale onoga ko radi za njihov sebicni interes, ali je pitanje kakve mi koristi imamo od toga sto ce Nemacka i dalje da se siri i profitira.

Drogon

pre 10 godina

Jel neko upste video rezultate izbora? Sada kada Vucic ima toliku moc mi sa kosova imamo dve opcije ili selidba za centralnu srbiju ili asimilacija. Ustav ce da promeni i da izbaci preambulu i cao

kosovar

pre 10 godina

Pa zato su bili ovi izbori , pa to se zna unapred da se mirnim putem racepi srbija , ma dobro sam ja reko ni beogradski pasaluk nece od nas ostati i to da budemo srecni ako nam daju ti iz eu a pogotovo nemacka, mislim da smo pukli ali mirnim putem..

Zole

pre 10 godina

Skolstvo nam je katastrofa. Jos imamo usmereno obrazovanje iz vremena samoupravnog socijalizma. To je moglo funkcionisati u vreme planske privrede a u vreme liberalnog kapitalizma je nocna mora. Od svih koji zavse srednju školu, retko ko radi u struci za koju je se skolovao. To znaci da bez veze bacamo pare na ovakvo obrazovanje. Bolje bi bilo da se uvede 3 godine opsteg obrazovanja u srednjoj skoli a cetvrta godina da bude strucno obrazovanje za one koji to žele.

miki

pre 10 godina

Ja vidim samo jednu mogucnost pod kojom bi Srbija mogla da prizna Kosovo a to je referendum u Srpskoj i njeno prikljucivanje Srbiji ukoliko to zele. Sve ostalo moze samo da vodi daljoj destabilizaciji. Kad moze Kosovo, Krim, Skotska itd e onda i Srpska pa da zevrsilo vise sa tim menjanjen granica. Lepo svako u svojoj drzavi i mirna kuca.

Popaj

pre 10 godina

Ako Srbija prizna Kosovo onda će ujedno priznati:Severno Kosovo,Krim,R Srpsku,Kataloniju,Baskiju,Južnu Osetiju,Južni Tirol,Flandriju,Bretanju,Aragon,Galiciju,Veneciju,Korziku,Lombardiju,Severnu Irsku,Kvebek,Kurdistan,Vels,Sardiniju a posebno sa velikim zadovoljstvom Bavarsku kada se odluči za samostalnost,uz napomenu ko seje bombe žanje oluju.

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

ako ima imalo mozga i pameti medju nasim politicarima i ljudima koji vode ovu zemlju srbija nikada ne bi trebala da se prikljuci eu,da saradjujemo i trgujemo sa njima to da isto kak i sa rusijom,kinom,arapima...ali da udjemo u eu pod pritiskom ucena i odricanja dela teritorije to nikako.pa i bugarska i rumunija su u eu i sta su dobili time,ljudi se u bugarskoj samozapaljuju iz ocaja,plata u rumuniji 300 evra,ima vise rumuna,poljaka i slovaka na zapadu nego u svojim drzavama,zasto ako su u eu i ako je u toj eu sve super,zasto ne rade kod svojih kuca,u svojoj zemlji?!!

GoranS

pre 10 godina

Postoje samo dve opcije:
1. Srbija prizna Kosovo posle podele - severni deo i enklave pod Srbiju i ulazak u EU (prije će Turska ući)
2. Odustajanje od EU, nepriznavanje Kosova, idealno bi bilo kad bi se postigao bilateralni ugovor kao Švajcarska (nije Eu, nema viza, Šengen...). Ako ništa od toga - pravac ekonomska unija sa Rusijom.

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

Preziveli smo ratove,sankcije,99g.Milosevica,promene,privatizacije.Citam komentare i ne mogu da verujem da ima onih koji neznaju da citaju izmedju redova.Politika prema KiM NEZAVISI OD STRANKE NA VLASTI!!To je zacrtan put od strane EU(citaj Nemacke) i sve jedno je ko je na vlasti(SNS,DS,LDP,SPS..)Mozes da biras ici tim putem i mozda dobiti nesto ili odbiti taj put dobiti nezvanicne sankcije,stajati u mestu.NAZALOST kada se nalazis izmedju cekica i nakovnja izbor je nikakav!!!

Srdjan82

pre 10 godina

@popaj
Tacno u centar ove price. Jos samo da EU shvati da je sa Kosovom posejano seme razdora u istoj od strane SAD. Lepo kazu stari zavadaj pa vladaj. Rusi su sada pokazali sta su dvostruki arsini i znacenje recenice takvo je stanje na terenu!!! Izvinite moji prijatelji sa Kosava i Metohije sto ste koletarna steta igre velikih sila.

Ikebanica

pre 10 godina

Obozavam ove Vuckove fanove, koji osnove gramatike ne poznaju! Ali, znaju da izadju na izbore, i upropascavaju buducnost ove zemlje.. Juce su naucili azbuku, ali zato znaju sve o Beogradu na vodi... Boze gospode! Kako pise... nebi mu dao glas! Aj, u osnovnu skolu. Ne bih mu... sumljam... sumnNJam. Alo bre, i vi takvi cete da odlucujete u ovoj zemlji??? Jos bez blama tako nepismenu izlazite u javnost. Mene bi bilo sramota. Ne trazi niko od vas da poznajete nuklearnu fiziku, vec da posedujete osnovno obrazovanje.

Knjaz Miloš

pre 10 godina

Velika je razlika između Kosova i Ukrajine. Odvajanje Kosova od Srbije je bila najbolja stvar što se desila Srbiji od Balkanskih ratova. Dijeljenje Ukrajine je potpuno drugačije jer nije u interesu zapadne Ukrajine jer će prestati da postoji kad je se dočepa Poljska. Ne postoji međunarodno pravo za velike igrače na sceni. Nije isto igrati se Rusiji u komšiluku, nekoj afričkoj zemljici, Srbiji ili nekoj drugoj nebitnoj državi. Veća usta traže više hrane i glad je puno jača. Sve je ovo šuplja priča. Naše je jedino ne miješati se i mudro balansirati jer nas se ništa ne pita niti nas se ikad pitalo. Nadam se da ćete ovo objaviti jer moram ovo reći. Ne poteži mali penis na preveliku vaginu jer pored toga što nećeš ništa napraviti još ćeš je iznervirati.

Shone

pre 10 godina

Zasto je ljudima tako tesko da shvate? Rusija nas nece, ne u onom smislu koji to nas narod ocekuje (tj, "nas i Rusa 300 miliona"), neutralni zbog geografske pozicije ne mozemo da budemo, tako da nas EU pritiska. Sta bi bilo da nam EU uvede sankcije zato sto "necemo da ispostujemo dogovor iz Brisela"? Rusi bi se aktivirali isto onoliko i 1992, i iz svega bi izvukli presedan koji bi posle koristili za svoje potrebe u Gruziji, Ukrajini, Kazahstanu. A da nam uvedu sankcije (ili masivne finansijske restrikcije) za mesec dana bi se pisala peticija da se odreknemo Kosova.
Nikako da se otreznimo i skapiramo da mi ne mozemo velikim silama da postavljamo uslove, da sugerisemo, da postavljamo presedane itd.
(XYZ, 17. mart 2014 17:15)
Porediti danasnju Rusiju sa Rusijom iz 1992. je blago receno neukusno. Tada je Rusija bila na istorijskom minimumu i zapadne sile su mogle da rade sirom sveta sta god su htele. Ili na nasem primeru, da su nas tad napali ne bi morali da se ogranice "samo" na avijaciju. Toliko o Rusiji jer ona i nije tema ovde.

A sto se tice sankcija, to je tek smesno. Sankcije mogu da nam uvedu jedino ako nesto uradimo (nesto sto oni tretiraju kao lose). Npr da vojno napadnemo KFOR ili EULEX. Ako ne uradimo nista onda ne postoji mehanizam po kome bi nam bilo ko uvodio sankcije. Mogu da nas kritikuju, mogu da nam suspenduju put u EU (sto ce se u svakom slucaju kad tad i desiti), ali ne mogu da nam uvedu sankcije ako gledamo svoja posla i ne uradimo bukvalno nista.

Adam, Advokat Keltskih Srba

pre 10 godina

Gospoda nemci nikako da se sete da govore sa potomcima najstarijih Evropljana - Keltskim Srbima. Keltski Srbi, podanici Evrope moraju da imaju prioritet u svemu. Nemci takodje zaboravljaju da su i sami rodjaci Keltskih Srba. Prema tome Nemci moraju da znaju da su Arapski Afrikaneri nedavno dosli na Balkan a potomci Keltskih Srba pre vise od 12000 godina. Danke Schen!

XYZ

pre 10 godina

Zasto je ljudima tako tesko da shvate? Rusija nas nece, ne u onom smislu koji to nas narod ocekuje (tj, "nas i Rusa 300 miliona"), neutralni zbog geografske pozicije ne mozemo da budemo, tako da nas EU pritiska. Sta bi bilo da nam EU uvede sankcije zato sto "necemo da ispostujemo dogovor iz Brisela"? Rusi bi se aktivirali isto onoliko i 1992, i iz svega bi izvukli presedan koji bi posle koristili za svoje potrebe u Gruziji, Ukrajini, Kazahstanu. A da nam uvedu sankcije (ili masivne finansijske restrikcije) za mesec dana bi se pisala peticija da se odreknemo Kosova.
Nikako da se otreznimo i skapiramo da mi ne mozemo velikim silama da postavljamo uslove, da sugerisemo, da postavljamo presedane itd.

vlks

pre 10 godina

Jel sam ja prespavao juče? Kakvi su ovo komentari posle veličanstvene pobede A. Vučića? Juče su stranke koje su za oprezniju saradnju sa EU ili prekid saradnje završile ispod cenzusa. Tačka. TO je kraj tendencije da Srbija bilo kako vodi makar samostalniju politiku. Kosovo je već nezavisno Briselskim sporazumom i ja ne znam šta vi ovde ozbiljno komentarišete. Samo treba da uđe u UN što će A.Vučić da i omogući kao što je dozvolio da Kosovo igra fudbalske mečeve. Već nam govore da će biti otvoreno pitanje Ustava tako da mi je smešno bilo kakvo srbovanje posle jučerašnjeg dana. Glasali ste, gledajte našeg Vođu kako patetično objašnjava zašto je morao da popusti Šiptarima ovaj Nemcima.

Bogdan

pre 10 godina

Kad vi priznate Rep. Srpsku, Srpsku Krajinu, sever Kosova i Metohije, Krim i Epirus, tad možemo i mi da priznamo tu tvorevinu na teritoriji srpske južne pokrajine.

Dejan

pre 10 godina

Ukoliko Kosovo na kraju treba da bude priznato kao nezavisna drzava od strane Srbije kako bi Srbija usla u EU, onda je bolje da vise ne idemo tim putem.
Ne vidim jedan jedini razlog da Srbija prizna Kosovo kada ga sve clanice EU nisu priznale.

Knjaz Miloš

pre 10 godina

Velika je razlika između Kosova i Ukrajine. Odvajanje Kosova od Srbije je bila najbolja stvar što se desila Srbiji od Balkanskih ratova. Dijeljenje Ukrajine je potpuno drugačije jer nije u interesu zapadne Ukrajine jer će prestati da postoji kad je se dočepa Poljska. Ne postoji međunarodno pravo za velike igrače na sceni. Nije isto igrati se Rusiji u komšiluku, nekoj afričkoj zemljici, Srbiji ili nekoj drugoj nebitnoj državi. Veća usta traže više hrane i glad je puno jača. Sve je ovo šuplja priča. Naše je jedino ne miješati se i mudro balansirati jer nas se ništa ne pita niti nas se ikad pitalo. Nadam se da ćete ovo objaviti jer moram ovo reći. Ne poteži mali penis na preveliku vaginu jer pored toga što nećeš ništa napraviti još ćeš je iznervirati.

Nikola originale

pre 10 godina

Šta,podržavaju nas da priznamo Kosovo,stvarno drugarski od njih,kao i uvek,mada kakvi su nam političari uopšte ne sumnjam u konačan ishod.Eh da smo Rusija.

Adam, Advokat Keltskih Srba

pre 10 godina

Gospoda nemci nikako da se sete da govore sa potomcima najstarijih Evropljana - Keltskim Srbima. Keltski Srbi, podanici Evrope moraju da imaju prioritet u svemu. Nemci takodje zaboravljaju da su i sami rodjaci Keltskih Srba. Prema tome Nemci moraju da znaju da su Arapski Afrikaneri nedavno dosli na Balkan a potomci Keltskih Srba pre vise od 12000 godina. Danke Schen!

XYZ

pre 10 godina

Zasto je ljudima tako tesko da shvate? Rusija nas nece, ne u onom smislu koji to nas narod ocekuje (tj, "nas i Rusa 300 miliona"), neutralni zbog geografske pozicije ne mozemo da budemo, tako da nas EU pritiska. Sta bi bilo da nam EU uvede sankcije zato sto "necemo da ispostujemo dogovor iz Brisela"? Rusi bi se aktivirali isto onoliko i 1992, i iz svega bi izvukli presedan koji bi posle koristili za svoje potrebe u Gruziji, Ukrajini, Kazahstanu. A da nam uvedu sankcije (ili masivne finansijske restrikcije) za mesec dana bi se pisala peticija da se odreknemo Kosova.
Nikako da se otreznimo i skapiramo da mi ne mozemo velikim silama da postavljamo uslove, da sugerisemo, da postavljamo presedane itd.

Alcale

pre 10 godina

Diplomatija sa mašnom i bombama.
Ovakvim uslovljavanjem i predviđanjem samo ostavljaju sebi mogućnost da nam opet kažu, vidite da niste cool, sad moramo opet da vas bomvbardujemo.

1. NE EU
2.Izvolite gospodo na nos će vam izaći vaši dupli standardi
3. EU nema budućnost pa samo treba biti dovoljno politički namazan, ne ulaziti a prikazivati želju za ulaskom i za par godina nećemo imati više gde da ulazimo.

Najbudalastije je trčati u živo blato iz koga drugi davljenici žele da povbegnu

Bubanj

pre 10 godina

Aleksandar Vucic, ispod kosulje, nosi majcu sa natpisom "oprostite mi moju ruznu proslost" kad god ode na zapad. Oni su mu naravno, oprostili, politiku koju je vodio 20 godina, zato sto su u njemu pronasli lidera, kome ovaj "narod" veruje i koji ce najbezbolnije da servira cinjenicu, da Kosovo nije nase i formalno. Dacic je pre nekog vremena, osuo drvlje i kamenje po Tadicu, zato sto se rukovao sa Tacijem, a on se sada u ovoj izbornoj kampanji hvalio brojem poseta Briselu, i brojem sastanaka sa tim "teroristom" Tacijem. Beeeeeeeeeere

Srdjan

pre 10 godina

Super. U Bundestagu se odlucuje kolika je Srbija, koje firme treba da prodamo i kome, sta treba da pise u udzbnicimna...Za kraj i ko ce to da sprovede. Cestitam sugrdjanima i sugradjanakama na jucerasnjem istorijskom izboru.

Zole

pre 10 godina

Skolstvo nam je katastrofa. Jos imamo usmereno obrazovanje iz vremena samoupravnog socijalizma. To je moglo funkcionisati u vreme planske privrede a u vreme liberalnog kapitalizma je nocna mora. Od svih koji zavse srednju školu, retko ko radi u struci za koju je se skolovao. To znaci da bez veze bacamo pare na ovakvo obrazovanje. Bolje bi bilo da se uvede 3 godine opsteg obrazovanja u srednjoj skoli a cetvrta godina da bude strucno obrazovanje za one koji to žele.

leeman

pre 10 godina

pravi put srbije za punopravno clanstvo u eu,jeste da prizna deo svoje teritorije kao nezavisnu drzavu...U kojoj to galaxiji jos ima ... i kakve veze sa vezom ima jedno,sa drugim...To ce se evropi a i svetu obiti o glavu,a vec je pocelo da se obija

nemacki nacionalizam

pre 10 godina

Glavni organizator pogroma i progona Srba sa Kosova 17. marta 2004., pre 10 godina, je bio agent BNDa, nemacke policije.
Jasno je da Nemacka hoce vracanje granica iz 2. svetskog rata, nema to nikakve veze sa "evropskim vrednostima", "reformama' i "ljudskim pravima", vec sa nemackim nacionalizmom i pretenzijama da dominiraju Evropom i svetom.
Naravno da ce da hvale onoga ko radi za njihov sebicni interes, ali je pitanje kakve mi koristi imamo od toga sto ce Nemacka i dalje da se siri i profitira.

miki

pre 10 godina

Ja vidim samo jednu mogucnost pod kojom bi Srbija mogla da prizna Kosovo a to je referendum u Srpskoj i njeno prikljucivanje Srbiji ukoliko to zele. Sve ostalo moze samo da vodi daljoj destabilizaciji. Kad moze Kosovo, Krim, Skotska itd e onda i Srpska pa da zevrsilo vise sa tim menjanjen granica. Lepo svako u svojoj drzavi i mirna kuca.

Popaj

pre 10 godina

Ako Srbija prizna Kosovo onda će ujedno priznati:Severno Kosovo,Krim,R Srpsku,Kataloniju,Baskiju,Južnu Osetiju,Južni Tirol,Flandriju,Bretanju,Aragon,Galiciju,Veneciju,Korziku,Lombardiju,Severnu Irsku,Kvebek,Kurdistan,Vels,Sardiniju a posebno sa velikim zadovoljstvom Bavarsku kada se odluči za samostalnost,uz napomenu ko seje bombe žanje oluju.

zoran

pre 10 godina

Stari dobri Nemci dolaze po svoje..dva puta su,za poslednjih 80 godina dolazili ovde sa svojim kaznenim ekspedicijama..sada smo im otvorili vrata sami.. Srbijo,srecni ti izbori! Poverovala si jednom coveku vise nego ikada..gde ti je pamet,jadna,nesrecna zemljo?

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

Preziveli smo ratove,sankcije,99g.Milosevica,promene,privatizacije.Citam komentare i ne mogu da verujem da ima onih koji neznaju da citaju izmedju redova.Politika prema KiM NEZAVISI OD STRANKE NA VLASTI!!To je zacrtan put od strane EU(citaj Nemacke) i sve jedno je ko je na vlasti(SNS,DS,LDP,SPS..)Mozes da biras ici tim putem i mozda dobiti nesto ili odbiti taj put dobiti nezvanicne sankcije,stajati u mestu.NAZALOST kada se nalazis izmedju cekica i nakovnja izbor je nikakav!!!

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

ako ima imalo mozga i pameti medju nasim politicarima i ljudima koji vode ovu zemlju srbija nikada ne bi trebala da se prikljuci eu,da saradjujemo i trgujemo sa njima to da isto kak i sa rusijom,kinom,arapima...ali da udjemo u eu pod pritiskom ucena i odricanja dela teritorije to nikako.pa i bugarska i rumunija su u eu i sta su dobili time,ljudi se u bugarskoj samozapaljuju iz ocaja,plata u rumuniji 300 evra,ima vise rumuna,poljaka i slovaka na zapadu nego u svojim drzavama,zasto ako su u eu i ako je u toj eu sve super,zasto ne rade kod svojih kuca,u svojoj zemlji?!!

Ikebanica

pre 10 godina

Obozavam ove Vuckove fanove, koji osnove gramatike ne poznaju! Ali, znaju da izadju na izbore, i upropascavaju buducnost ove zemlje.. Juce su naucili azbuku, ali zato znaju sve o Beogradu na vodi... Boze gospode! Kako pise... nebi mu dao glas! Aj, u osnovnu skolu. Ne bih mu... sumljam... sumnNJam. Alo bre, i vi takvi cete da odlucujete u ovoj zemlji??? Jos bez blama tako nepismenu izlazite u javnost. Mene bi bilo sramota. Ne trazi niko od vas da poznajete nuklearnu fiziku, vec da posedujete osnovno obrazovanje.

kosovar

pre 10 godina

Pa zato su bili ovi izbori , pa to se zna unapred da se mirnim putem racepi srbija , ma dobro sam ja reko ni beogradski pasaluk nece od nas ostati i to da budemo srecni ako nam daju ti iz eu a pogotovo nemacka, mislim da smo pukli ali mirnim putem..

Srdjan82

pre 10 godina

@popaj
Tacno u centar ove price. Jos samo da EU shvati da je sa Kosovom posejano seme razdora u istoj od strane SAD. Lepo kazu stari zavadaj pa vladaj. Rusi su sada pokazali sta su dvostruki arsini i znacenje recenice takvo je stanje na terenu!!! Izvinite moji prijatelji sa Kosava i Metohije sto ste koletarna steta igre velikih sila.

Drogon

pre 10 godina

Jel neko upste video rezultate izbora? Sada kada Vucic ima toliku moc mi sa kosova imamo dve opcije ili selidba za centralnu srbiju ili asimilacija. Ustav ce da promeni i da izbaci preambulu i cao

GoranS

pre 10 godina

Postoje samo dve opcije:
1. Srbija prizna Kosovo posle podele - severni deo i enklave pod Srbiju i ulazak u EU (prije će Turska ući)
2. Odustajanje od EU, nepriznavanje Kosova, idealno bi bilo kad bi se postigao bilateralni ugovor kao Švajcarska (nije Eu, nema viza, Šengen...). Ako ništa od toga - pravac ekonomska unija sa Rusijom.

Mitar

pre 10 godina

To jo ono kad veliki igraju basket pa posalju male sto gledaju po vodu. Da bi te pustili da opalis dve sa slobodnih dok oni odmaraju moras im donositi vodu dok god igraju i dati im sestrin broj i izaci iz kuce kad svrate na kafu i da slusaju ploce sa njom. Cisto da se zna da ovde pobedjuju samo oni koje oni odaberu...

Shone

pre 10 godina

Zasto je ljudima tako tesko da shvate? Rusija nas nece, ne u onom smislu koji to nas narod ocekuje (tj, "nas i Rusa 300 miliona"), neutralni zbog geografske pozicije ne mozemo da budemo, tako da nas EU pritiska. Sta bi bilo da nam EU uvede sankcije zato sto "necemo da ispostujemo dogovor iz Brisela"? Rusi bi se aktivirali isto onoliko i 1992, i iz svega bi izvukli presedan koji bi posle koristili za svoje potrebe u Gruziji, Ukrajini, Kazahstanu. A da nam uvedu sankcije (ili masivne finansijske restrikcije) za mesec dana bi se pisala peticija da se odreknemo Kosova.
Nikako da se otreznimo i skapiramo da mi ne mozemo velikim silama da postavljamo uslove, da sugerisemo, da postavljamo presedane itd.
(XYZ, 17. mart 2014 17:15)
Porediti danasnju Rusiju sa Rusijom iz 1992. je blago receno neukusno. Tada je Rusija bila na istorijskom minimumu i zapadne sile su mogle da rade sirom sveta sta god su htele. Ili na nasem primeru, da su nas tad napali ne bi morali da se ogranice "samo" na avijaciju. Toliko o Rusiji jer ona i nije tema ovde.

A sto se tice sankcija, to je tek smesno. Sankcije mogu da nam uvedu jedino ako nesto uradimo (nesto sto oni tretiraju kao lose). Npr da vojno napadnemo KFOR ili EULEX. Ako ne uradimo nista onda ne postoji mehanizam po kome bi nam bilo ko uvodio sankcije. Mogu da nas kritikuju, mogu da nam suspenduju put u EU (sto ce se u svakom slucaju kad tad i desiti), ali ne mogu da nam uvedu sankcije ako gledamo svoja posla i ne uradimo bukvalno nista.

vlks

pre 10 godina

Jel sam ja prespavao juče? Kakvi su ovo komentari posle veličanstvene pobede A. Vučića? Juče su stranke koje su za oprezniju saradnju sa EU ili prekid saradnje završile ispod cenzusa. Tačka. TO je kraj tendencije da Srbija bilo kako vodi makar samostalniju politiku. Kosovo je već nezavisno Briselskim sporazumom i ja ne znam šta vi ovde ozbiljno komentarišete. Samo treba da uđe u UN što će A.Vučić da i omogući kao što je dozvolio da Kosovo igra fudbalske mečeve. Već nam govore da će biti otvoreno pitanje Ustava tako da mi je smešno bilo kakvo srbovanje posle jučerašnjeg dana. Glasali ste, gledajte našeg Vođu kako patetično objašnjava zašto je morao da popusti Šiptarima ovaj Nemcima.