Ponedeljak, 17.03.2014.

09:22

Svet ne priznaje rezultate na Krimu

EU će danas poslati jasan signal Rusiji da mora da preduzme korake ka deeskalaciji i uspostavi dijalog sa Kijevom, izjavila jutros Ketrin Ešton.

Izvor: Tanjug

Svet ne priznaje rezultate na Krimu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

(Eh kada bi necije zelje bile ostvarive, 17. mart 2014 12:59)

Ništa nisi shvatio! Od prvog momenta SAD naseljava Texas da bi ga u budućnosti pripojili. Ima mnogo sličnosti. Otcepljenje Texasa, proglašenje nezavisnosti, zahtev za pripojenje!

U pravu si, Hruščov je etnički Rus. Ja ću uvek priznati ako grešim! Staljin ga je zvao: "Ono ukrajinsko g..no!"

Komša

pre 10 godina

Ovi iz EU ko Koštunica - ne priznaju samoproglašenu nezavisnost. Još samo da proglase vojnu neutralnost. A neobavešteni su da na krimskom referendumu nisu prešli cenzus.

Zoran

pre 10 godina

Krim nije proglasio drzavu koju bi neko trebao da prizna. Ne treba im stolica u UN ili clanstvo u nekim organizacijama. Ne zele ni svoju fudbalsku reprezentaciju. Rusija je medjunarodno priznata zemlja pa ce svojim pripajanjem Rusiji i Krim postati medjunarodno priznat. Tako da, koga zabole da li vi priznajete referendum na Krimu.

Mislim stvarno ...

pre 10 godina

Rusija je "ispoštovala" sve što je sa partnerima iz EU rađeno na smirivanju krize u Ukrajini. Potpisan je sporazum po kojem je Janukovič prihvatio sve zahteve opozicije, promenu ustava, vanredne izbore, a demonstranti su trebali samo da se povuku iz zgrada javnih ustanova koje su zaposeli, neke i zapalili.

Demonstranti su to odbili.

Umesto da izvrši pritisak na demonstrante i ispuni svoj deo iz sporazuma, pregovarači iz EU su rešili da namagarče Rusiju i prihvate "novonastalu realnost na terenu".

E, pa sada svi imamo novonastalu realnost na terenu i ostaje nam samo da se češemo ...

AlekS

pre 10 godina

Od kada se svetom naziva SAD i EU?
(Petar, 17. mart 2014 09:56)

Okej, a jel ima neko drugi da priznaje?
(mpk, 17. mart 2014 12:31)

I kakve veze sad to ima da li neko priznaje ili ne priznaje. Krimljani su glasali za pripajanje Rusiji, preko 80% CELOKUPNE POPULACIJE je to podrzalo, Rusija ce im izaci u susret i "primiti u svoje narucje", odakle su otrgnuti voljom jednog coveka, i, stvar je zavrsena. To znaju svi, i Rusi i oni koji se kobojagi ljute i "ne priznaju". Malo ce se igrati "sankcija" a onda zapocinje "Novi Svetski Poredak" koj se naziva "Bipolaran".

Eh kada bi necije zelje bile ostvarive

pre 10 godina

@Aleksandar Maras,
netacnosti i nebuloze.
Nikita Hruscov je bio Rus. Bio je sef partije u Ukrajini pre nego sto je dosao na vlast SSSRa.

Istorija Teksasa koju pominjes je irelevantna. Ako bi po tom poredjenju islo Krim bi bio ili samostalan sa tatarskom vecinom ili otisao Turskoj. Sto se tice juznih drzava SADa tu nema nikakvih teznji ka nekom vracanju Meksiku ni medju gradjanima meksickog porekla. Iz prostog razloga sto Meksikanci rizikuju glavu samo da bi dosli u SAD. Oni znaju da bi te juzne drzave vrlo brzo zavrsile u siromastvu i bedi kada bi se pripojile meksickom drustvu.
Ovakva mastanja su tipicna prizeljkivanja zapadomrzaca nasih slavnih paranoicara.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

SFRJ je bilo sastavljeno od 6- republika i DVIJE AUTONOMNE POKRAJINE........Kosovo je imalo autonomiju tako da bilo kakvo poredjenje sa oviom Ruskom smijurijom je besmisleno......
(Lijepo, 17. mart 2014 10:36)

Neke činjenice si "izgubio u prevodu":Krim je u sastavu ukrajine AUTONOMNA REPUBLIKA sa svojim
parlamentom!

AlekS

pre 10 godina

Ja mislim da je glasalo 120% a moglo je i 220% ,kakve nebuloze....Pa dajte onda referendum u Ceceniji ,Kosovu,Kataloniji ,Severnoj Irskoj,Republici srpskoj i jos stotine drugih delova Sveta, kako je ovo smesno, naivno i neozbiljno.
Jadna je Rusija kad se bavi ovakvom politikom.
(Oleg, 17. mart 2014 10:29)

Ovi u Ceceniji vec jedno desetak godina ne traze referendum. A za ostale te podrzavam 100 posto.

mlekadzija

pre 10 godina

Baronesa Eston nikako da se suoci sa realnoscu. Zapadna Evropa i SAD nisu ceo ceo svet...nego dokle je stigla istraga sa snajperistima???

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Krim je od Rusije otcepio Ukrajinac Nikita Hruščov kao poest-staljinistički vođa SSSR-a i pripojio ga Ukrajini.-FAKT
Stanovnici Krima (većina Rusi koji su živeli i rođeni tamo još pre otcepljenja Hruščovljevim dekretom i potomci istih) odlučili su referendumom (bio on po "zakonu" ili ne) da proglase nezavisnist a kasnije će,sigurno,odlučiti da se ponovo pripoje Rusiji.-FAKT
Da se podsetimo neke istorije:
-Meksiko je proglasio nezavisnost od Španije 1821 godine i pripojio i druge Španske teritorije kao što je Koavila i Teksas (danas samo-TEKSAS).Komanči su pravili veliki problem jer na ogromnoj teritoriji je živelo svega 3 500 stanovnika.Vlada Meksika,zbog lakše odbrane od Komanča liberalizuje doseljavanje novih doseljenika koji su mahom dolazili iz obližnjih SAD a koje je dovodio Stiven Ostin koji je ovlašćen od strane meksičke vlade a koga su podržavali lično predsednici SAD (Endru Džekson predsednik u vreme otcepljenja od Meksika)kao i kasnijeg predsednika republike Teksas Sema Hjustona koji je poslat u Meksiko sa članovima vojske SAD,BEZ OZNAKA da ne bi neko posumnjao da SAD učestvuje u tome (čudne li podudarnosti sa Krimom)da nasilno otcepi Teksas.Kasnije dolazi do proglašenja nezavisnosti u vreme kada u Teksasu živi 38 000 amerikanaca i samo 8 000 Meksikanaca.Ubrzo su teksašani pregovarali o ulasku u SAD ali je to usporavala teksaška opozicija koja je bila za robovlasništvo.1845-te se završava proces otimanja Teksasa....Skraćena verzija u 1500 karaktera...

Jelena

pre 10 godina

A izvinite, pita li iko išta onih 95% ljudi sa Krima? Stvarno mi je zabavno da čitam kako ne priznaju rezultate i kako je to sramno, kao da tamo niko ne živi i hajde baš da vidimo te sankcije, kako će one da izgledaju..Samo da ne bude da njima Putin malo zavrne gas :)

007

pre 10 godina

Zapad: Referendum je "izrugivanje" demokratiji!!!!!!!!!!

Pa sta je po vama onda prava demokratija: Paljenje i rusenje vekovnih manastira na KiM, ubijanje neduznih Srba?!?!?!?!?!?Jel bilo na KiM referenduma??????

E moj Zapade, demonski posao!!!!!!!!!!!!!!!!

Srba

pre 10 godina

Ketrin Eston nam prica o skrnavljenju demokratije I ljudskim pravima... Samo jos Toni Bler treba da se pojavi sa istim temama pa da sve bude jos smesnije...

Zeleni Zub

pre 10 godina

Meni je sve ovo jako simpaticno. Mozda zato sto je i licemerno. Za kosovo je sve bilo u redu, a za krim nije. Jel... dupli arsini :) Takodje je u redu kad ameri sravne neku zemlju (a ima ih koliko hoces), a nije OK kad rusi 'brane' svoje granice, tj suprotstavljaju se sirenju nato-a do par stotina km od moskve. Interesting, very interesting.

Stri le

pre 10 godina

Mora se prihvatiti realnost na terenu kaze Bajden (za Kosovo). Vreme je da svi koji su odvojeni od realnosti, istu prihvate i nastave dalje sa saradnjom.

vidim gelender

pre 10 godina

Pa nije toliko ni bitno što svet ne priznaje rezultate ovog referenduma. To bi imalo svoju težinu i posledice da Krim teži samostalnosti i sopstvenoj državnosti. Ili će možda svet povući priznanje Rusije kao države ?!?!

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

referendum ne može biti legalan zbog okupacije krima od strane teško naoružane vojske bez oznaka. što ga nisu sproveli pre okupacije?
(betmen, 17. mart 2014 10:10)

Pa ranije su imali demokratski izabranog predsednika a od nedavno imaju na vlasti grupu belosvetskih kriminalaca i šljama neviđenih razmera.

La di da

pre 10 godina

Referendumi su tako savitljiva roba u ovoj "zapadnoj demokratiji"!
Kad USA odgovara- budu priznati, kad joj ne odgovara - ne budu priznati!

E sad ovde ima samo jedan mali problem: Putin ako se naljuti- ode planeta do djavola!

Ja se cudim da nimo od tog "sveta" da se seti da jos niko u istoriji nije dobio rat protiv rusije...

Mamba,zelena,otrovna 150%

pre 10 godina

Pa ovoj gospođi kao i većini ''tog njihovog sveta'' treba neko da objasni da su od Krimskog referenduma postali NEBITNI i da će se sve manje švrćkati po ovim novim vazalnim državicama EU jer će se vrlo brzo ista raspasti.Ništa više neće biti kao pre ,dosta je laganja!Znači NEBITNI STE više jer ste se smučili svima!

bikcina

pre 10 godina

Ma dijalog obavezno!
Samo sto sad oni diktiraju tempo u tom dijalogu, a ne vi.

Kad vojska pregazi mogu oni da pricaju do sutra, dzaba im!

Batooo

pre 10 godina

Prosto!!!
Ako je referendum nelegalan i prekrsio medjunarodno pravo UN treba da tuzi Medjunarodnom sudu Krim i sve ce biti reseno bez ikakvih nedoumica!!!!

Oleg

pre 10 godina

Ja mislim da je glasalo 120% a moglo je i 220% ,kakve nebuloze....Pa dajte onda referendum u Ceceniji ,Kosovu,Kataloniji ,Severnoj Irskoj,Republici srpskoj i jos stotine drugih delova Sveta, kako je ovo smesno, naivno i neozbiljno.
Jadna je Rusija kad se bavi ovakvom politikom.

Lijepo

pre 10 godina

SFRJ je bilo sastavljeno od 6- republika i DVIJE AUTONOMNE POKRAJINE........Kosovo je imalo autonomiju tako da bilo kakvo poredjenje sa oviom Ruskom smijurijom je besmisleno......

Siniša

pre 10 godina

Podsetite me: da li je to ona ista Eštonova koja je dobila telefonom jasni izveštaj da su njeni "mirni opozicionari" angažovali snajper da puca i po policiji i po demonstrantima? Ah, da... mora da se zaštiti investicija od više milijardi dolara.

mikin

pre 10 godina

"Nećemo priznati rezultate takozvanog referenduma na Krimu”, rekla je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost"
--------------------------------------------------
Pa, vase je pravo da "ne priznate" ... kao sto je nase pravo da ga uvazimo. "Takozvani" referendum je CINJENICNO stanje i rezultat dugogodisnjih teznji stanovnika Krima. Vama bi bilo bolje da se bavite istragom ko je upucao one silne ljude na ulicama Kijeva i da prestanete zauzimati stranu u Ukrajini. "Bacili" ste vi odavno oko na Ukrajinu pa vam ovaj "takozvani" kvari planove. Imam savet za vas gosp. Eshton ... predlozite vlastima Krima nesto poput onoga sto ste uradili sa Kosovom ... "razgovor u Briselu" ....... xe,xe,xe, .... ali, cini mi se da su mali izgledi da prihvate.

Bojan

pre 10 godina

Rusija ce da postuje medjunarodno pravo po uputstvima Amerike i EU. Isto kako ste vi postovali medjunarodno pravo na Kosovu tako ce i Rusija na Krimu.

dre kinez

pre 10 godina

secam se kada je pre vise godina kostunica (tada u vezi sa kosovom) izjavio da priznanje nije neophodno za postojanje suvereniteta i drzavnosti.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Svet ne priznaje rezultate na Krimu

To ste već rekli i to ne tangira one koji priznaju.Tačnije,niko i ne traži da priznate.Samo treba da shvatite da je to "realnost na terenu".

REALNOST NA TERENU-Kako vam zvuči ovaj vaš izraz kada ga koristi neko drugi a vi ne možete ništa osim izdavanjem saopštenja i pljuvanja u dalj.

Onako

pre 10 godina

Ako sam dobro razumeo, stav gospođe Ešton je da referendum nije legalan način da građani izraze neko mišljenje ili želju? Ili jeste, ali ta želja, ili stav, moraju da budu isključivo onakvi kakvim ih zamišlja EU i gospođa Ešton?

Jadno i čemerno...

Kiza

pre 10 godina

Da bi se čovek pozivao na principe, ne sme on da bude taj koji ih prethodno gazi. Iskreno žao mi je Ukrajine i svega onoga što joj rade, kako EU i SAD "prijatelji" tako i ruska "braća", ali moram priznati da me lakoća kojom gdja Ešton referendum na Krimu naziva "takozvanim" oduševljava, skoro da me podseća na lakoću kojom Srbiju tera da prihvati "kosovsku realnost". Ukoliko je iko imao bilo kakve zablude po pitanju medjunarodnog prava i principijelnosti u svetskoj politici mislim da je napokon shvatio da su u pitanju bajke za malu decu!

Onako

pre 10 godina

Ako sam dobro razumeo, stav gospođe Ešton je da referendum nije legalan način da građani izraze neko mišljenje ili želju? Ili jeste, ali ta želja, ili stav, moraju da budu isključivo onakvi kakvim ih zamišlja EU i gospođa Ešton?

Jadno i čemerno...

007

pre 10 godina

Zapad: Referendum je "izrugivanje" demokratiji!!!!!!!!!!

Pa sta je po vama onda prava demokratija: Paljenje i rusenje vekovnih manastira na KiM, ubijanje neduznih Srba?!?!?!?!?!?Jel bilo na KiM referenduma??????

E moj Zapade, demonski posao!!!!!!!!!!!!!!!!

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Svet ne priznaje rezultate na Krimu

To ste već rekli i to ne tangira one koji priznaju.Tačnije,niko i ne traži da priznate.Samo treba da shvatite da je to "realnost na terenu".

REALNOST NA TERENU-Kako vam zvuči ovaj vaš izraz kada ga koristi neko drugi a vi ne možete ništa osim izdavanjem saopštenja i pljuvanja u dalj.

dre kinez

pre 10 godina

secam se kada je pre vise godina kostunica (tada u vezi sa kosovom) izjavio da priznanje nije neophodno za postojanje suvereniteta i drzavnosti.

Bojan

pre 10 godina

Rusija ce da postuje medjunarodno pravo po uputstvima Amerike i EU. Isto kako ste vi postovali medjunarodno pravo na Kosovu tako ce i Rusija na Krimu.

Kiza

pre 10 godina

Da bi se čovek pozivao na principe, ne sme on da bude taj koji ih prethodno gazi. Iskreno žao mi je Ukrajine i svega onoga što joj rade, kako EU i SAD "prijatelji" tako i ruska "braća", ali moram priznati da me lakoća kojom gdja Ešton referendum na Krimu naziva "takozvanim" oduševljava, skoro da me podseća na lakoću kojom Srbiju tera da prihvati "kosovsku realnost". Ukoliko je iko imao bilo kakve zablude po pitanju medjunarodnog prava i principijelnosti u svetskoj politici mislim da je napokon shvatio da su u pitanju bajke za malu decu!

Siniša

pre 10 godina

Podsetite me: da li je to ona ista Eštonova koja je dobila telefonom jasni izveštaj da su njeni "mirni opozicionari" angažovali snajper da puca i po policiji i po demonstrantima? Ah, da... mora da se zaštiti investicija od više milijardi dolara.

La di da

pre 10 godina

Referendumi su tako savitljiva roba u ovoj "zapadnoj demokratiji"!
Kad USA odgovara- budu priznati, kad joj ne odgovara - ne budu priznati!

E sad ovde ima samo jedan mali problem: Putin ako se naljuti- ode planeta do djavola!

Ja se cudim da nimo od tog "sveta" da se seti da jos niko u istoriji nije dobio rat protiv rusije...

Mamba,zelena,otrovna 150%

pre 10 godina

Pa ovoj gospođi kao i većini ''tog njihovog sveta'' treba neko da objasni da su od Krimskog referenduma postali NEBITNI i da će se sve manje švrćkati po ovim novim vazalnim državicama EU jer će se vrlo brzo ista raspasti.Ništa više neće biti kao pre ,dosta je laganja!Znači NEBITNI STE više jer ste se smučili svima!

Zeleni Zub

pre 10 godina

Meni je sve ovo jako simpaticno. Mozda zato sto je i licemerno. Za kosovo je sve bilo u redu, a za krim nije. Jel... dupli arsini :) Takodje je u redu kad ameri sravne neku zemlju (a ima ih koliko hoces), a nije OK kad rusi 'brane' svoje granice, tj suprotstavljaju se sirenju nato-a do par stotina km od moskve. Interesting, very interesting.

Batooo

pre 10 godina

Prosto!!!
Ako je referendum nelegalan i prekrsio medjunarodno pravo UN treba da tuzi Medjunarodnom sudu Krim i sve ce biti reseno bez ikakvih nedoumica!!!!

bikcina

pre 10 godina

Ma dijalog obavezno!
Samo sto sad oni diktiraju tempo u tom dijalogu, a ne vi.

Kad vojska pregazi mogu oni da pricaju do sutra, dzaba im!

Jelena

pre 10 godina

A izvinite, pita li iko išta onih 95% ljudi sa Krima? Stvarno mi je zabavno da čitam kako ne priznaju rezultate i kako je to sramno, kao da tamo niko ne živi i hajde baš da vidimo te sankcije, kako će one da izgledaju..Samo da ne bude da njima Putin malo zavrne gas :)

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

referendum ne može biti legalan zbog okupacije krima od strane teško naoružane vojske bez oznaka. što ga nisu sproveli pre okupacije?
(betmen, 17. mart 2014 10:10)

Pa ranije su imali demokratski izabranog predsednika a od nedavno imaju na vlasti grupu belosvetskih kriminalaca i šljama neviđenih razmera.

Srba

pre 10 godina

Ketrin Eston nam prica o skrnavljenju demokratije I ljudskim pravima... Samo jos Toni Bler treba da se pojavi sa istim temama pa da sve bude jos smesnije...

Stri le

pre 10 godina

Mora se prihvatiti realnost na terenu kaze Bajden (za Kosovo). Vreme je da svi koji su odvojeni od realnosti, istu prihvate i nastave dalje sa saradnjom.

mikin

pre 10 godina

"Nećemo priznati rezultate takozvanog referenduma na Krimu”, rekla je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost"
--------------------------------------------------
Pa, vase je pravo da "ne priznate" ... kao sto je nase pravo da ga uvazimo. "Takozvani" referendum je CINJENICNO stanje i rezultat dugogodisnjih teznji stanovnika Krima. Vama bi bilo bolje da se bavite istragom ko je upucao one silne ljude na ulicama Kijeva i da prestanete zauzimati stranu u Ukrajini. "Bacili" ste vi odavno oko na Ukrajinu pa vam ovaj "takozvani" kvari planove. Imam savet za vas gosp. Eshton ... predlozite vlastima Krima nesto poput onoga sto ste uradili sa Kosovom ... "razgovor u Briselu" ....... xe,xe,xe, .... ali, cini mi se da su mali izgledi da prihvate.

vidim gelender

pre 10 godina

Pa nije toliko ni bitno što svet ne priznaje rezultate ovog referenduma. To bi imalo svoju težinu i posledice da Krim teži samostalnosti i sopstvenoj državnosti. Ili će možda svet povući priznanje Rusije kao države ?!?!

mlekadzija

pre 10 godina

Baronesa Eston nikako da se suoci sa realnoscu. Zapadna Evropa i SAD nisu ceo ceo svet...nego dokle je stigla istraga sa snajperistima???

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

SFRJ je bilo sastavljeno od 6- republika i DVIJE AUTONOMNE POKRAJINE........Kosovo je imalo autonomiju tako da bilo kakvo poredjenje sa oviom Ruskom smijurijom je besmisleno......
(Lijepo, 17. mart 2014 10:36)

Neke činjenice si "izgubio u prevodu":Krim je u sastavu ukrajine AUTONOMNA REPUBLIKA sa svojim
parlamentom!

AlekS

pre 10 godina

Ja mislim da je glasalo 120% a moglo je i 220% ,kakve nebuloze....Pa dajte onda referendum u Ceceniji ,Kosovu,Kataloniji ,Severnoj Irskoj,Republici srpskoj i jos stotine drugih delova Sveta, kako je ovo smesno, naivno i neozbiljno.
Jadna je Rusija kad se bavi ovakvom politikom.
(Oleg, 17. mart 2014 10:29)

Ovi u Ceceniji vec jedno desetak godina ne traze referendum. A za ostale te podrzavam 100 posto.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Krim je od Rusije otcepio Ukrajinac Nikita Hruščov kao poest-staljinistički vođa SSSR-a i pripojio ga Ukrajini.-FAKT
Stanovnici Krima (većina Rusi koji su živeli i rođeni tamo još pre otcepljenja Hruščovljevim dekretom i potomci istih) odlučili su referendumom (bio on po "zakonu" ili ne) da proglase nezavisnist a kasnije će,sigurno,odlučiti da se ponovo pripoje Rusiji.-FAKT
Da se podsetimo neke istorije:
-Meksiko je proglasio nezavisnost od Španije 1821 godine i pripojio i druge Španske teritorije kao što je Koavila i Teksas (danas samo-TEKSAS).Komanči su pravili veliki problem jer na ogromnoj teritoriji je živelo svega 3 500 stanovnika.Vlada Meksika,zbog lakše odbrane od Komanča liberalizuje doseljavanje novih doseljenika koji su mahom dolazili iz obližnjih SAD a koje je dovodio Stiven Ostin koji je ovlašćen od strane meksičke vlade a koga su podržavali lično predsednici SAD (Endru Džekson predsednik u vreme otcepljenja od Meksika)kao i kasnijeg predsednika republike Teksas Sema Hjustona koji je poslat u Meksiko sa članovima vojske SAD,BEZ OZNAKA da ne bi neko posumnjao da SAD učestvuje u tome (čudne li podudarnosti sa Krimom)da nasilno otcepi Teksas.Kasnije dolazi do proglašenja nezavisnosti u vreme kada u Teksasu živi 38 000 amerikanaca i samo 8 000 Meksikanaca.Ubrzo su teksašani pregovarali o ulasku u SAD ali je to usporavala teksaška opozicija koja je bila za robovlasništvo.1845-te se završava proces otimanja Teksasa....Skraćena verzija u 1500 karaktera...

AlekS

pre 10 godina

Od kada se svetom naziva SAD i EU?
(Petar, 17. mart 2014 09:56)

Okej, a jel ima neko drugi da priznaje?
(mpk, 17. mart 2014 12:31)

I kakve veze sad to ima da li neko priznaje ili ne priznaje. Krimljani su glasali za pripajanje Rusiji, preko 80% CELOKUPNE POPULACIJE je to podrzalo, Rusija ce im izaci u susret i "primiti u svoje narucje", odakle su otrgnuti voljom jednog coveka, i, stvar je zavrsena. To znaju svi, i Rusi i oni koji se kobojagi ljute i "ne priznaju". Malo ce se igrati "sankcija" a onda zapocinje "Novi Svetski Poredak" koj se naziva "Bipolaran".

Mislim stvarno ...

pre 10 godina

Rusija je "ispoštovala" sve što je sa partnerima iz EU rađeno na smirivanju krize u Ukrajini. Potpisan je sporazum po kojem je Janukovič prihvatio sve zahteve opozicije, promenu ustava, vanredne izbore, a demonstranti su trebali samo da se povuku iz zgrada javnih ustanova koje su zaposeli, neke i zapalili.

Demonstranti su to odbili.

Umesto da izvrši pritisak na demonstrante i ispuni svoj deo iz sporazuma, pregovarači iz EU su rešili da namagarče Rusiju i prihvate "novonastalu realnost na terenu".

E, pa sada svi imamo novonastalu realnost na terenu i ostaje nam samo da se češemo ...

Zoran

pre 10 godina

Krim nije proglasio drzavu koju bi neko trebao da prizna. Ne treba im stolica u UN ili clanstvo u nekim organizacijama. Ne zele ni svoju fudbalsku reprezentaciju. Rusija je medjunarodno priznata zemlja pa ce svojim pripajanjem Rusiji i Krim postati medjunarodno priznat. Tako da, koga zabole da li vi priznajete referendum na Krimu.

Lijepo

pre 10 godina

SFRJ je bilo sastavljeno od 6- republika i DVIJE AUTONOMNE POKRAJINE........Kosovo je imalo autonomiju tako da bilo kakvo poredjenje sa oviom Ruskom smijurijom je besmisleno......

Oleg

pre 10 godina

Ja mislim da je glasalo 120% a moglo je i 220% ,kakve nebuloze....Pa dajte onda referendum u Ceceniji ,Kosovu,Kataloniji ,Severnoj Irskoj,Republici srpskoj i jos stotine drugih delova Sveta, kako je ovo smesno, naivno i neozbiljno.
Jadna je Rusija kad se bavi ovakvom politikom.

Eh kada bi necije zelje bile ostvarive

pre 10 godina

@Aleksandar Maras,
netacnosti i nebuloze.
Nikita Hruscov je bio Rus. Bio je sef partije u Ukrajini pre nego sto je dosao na vlast SSSRa.

Istorija Teksasa koju pominjes je irelevantna. Ako bi po tom poredjenju islo Krim bi bio ili samostalan sa tatarskom vecinom ili otisao Turskoj. Sto se tice juznih drzava SADa tu nema nikakvih teznji ka nekom vracanju Meksiku ni medju gradjanima meksickog porekla. Iz prostog razloga sto Meksikanci rizikuju glavu samo da bi dosli u SAD. Oni znaju da bi te juzne drzave vrlo brzo zavrsile u siromastvu i bedi kada bi se pripojile meksickom drustvu.
Ovakva mastanja su tipicna prizeljkivanja zapadomrzaca nasih slavnih paranoicara.

Komša

pre 10 godina

Ovi iz EU ko Koštunica - ne priznaju samoproglašenu nezavisnost. Još samo da proglase vojnu neutralnost. A neobavešteni su da na krimskom referendumu nisu prešli cenzus.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

(Eh kada bi necije zelje bile ostvarive, 17. mart 2014 12:59)

Ništa nisi shvatio! Od prvog momenta SAD naseljava Texas da bi ga u budućnosti pripojili. Ima mnogo sličnosti. Otcepljenje Texasa, proglašenje nezavisnosti, zahtev za pripojenje!

U pravu si, Hruščov je etnički Rus. Ja ću uvek priznati ako grešim! Staljin ga je zvao: "Ono ukrajinsko g..no!"

Oleg

pre 10 godina

Ja mislim da je glasalo 120% a moglo je i 220% ,kakve nebuloze....Pa dajte onda referendum u Ceceniji ,Kosovu,Kataloniji ,Severnoj Irskoj,Republici srpskoj i jos stotine drugih delova Sveta, kako je ovo smesno, naivno i neozbiljno.
Jadna je Rusija kad se bavi ovakvom politikom.

Lijepo

pre 10 godina

SFRJ je bilo sastavljeno od 6- republika i DVIJE AUTONOMNE POKRAJINE........Kosovo je imalo autonomiju tako da bilo kakvo poredjenje sa oviom Ruskom smijurijom je besmisleno......

Eh kada bi necije zelje bile ostvarive

pre 10 godina

@Aleksandar Maras,
netacnosti i nebuloze.
Nikita Hruscov je bio Rus. Bio je sef partije u Ukrajini pre nego sto je dosao na vlast SSSRa.

Istorija Teksasa koju pominjes je irelevantna. Ako bi po tom poredjenju islo Krim bi bio ili samostalan sa tatarskom vecinom ili otisao Turskoj. Sto se tice juznih drzava SADa tu nema nikakvih teznji ka nekom vracanju Meksiku ni medju gradjanima meksickog porekla. Iz prostog razloga sto Meksikanci rizikuju glavu samo da bi dosli u SAD. Oni znaju da bi te juzne drzave vrlo brzo zavrsile u siromastvu i bedi kada bi se pripojile meksickom drustvu.
Ovakva mastanja su tipicna prizeljkivanja zapadomrzaca nasih slavnih paranoicara.

Onako

pre 10 godina

Ako sam dobro razumeo, stav gospođe Ešton je da referendum nije legalan način da građani izraze neko mišljenje ili želju? Ili jeste, ali ta želja, ili stav, moraju da budu isključivo onakvi kakvim ih zamišlja EU i gospođa Ešton?

Jadno i čemerno...

007

pre 10 godina

Zapad: Referendum je "izrugivanje" demokratiji!!!!!!!!!!

Pa sta je po vama onda prava demokratija: Paljenje i rusenje vekovnih manastira na KiM, ubijanje neduznih Srba?!?!?!?!?!?Jel bilo na KiM referenduma??????

E moj Zapade, demonski posao!!!!!!!!!!!!!!!!

La di da

pre 10 godina

Referendumi su tako savitljiva roba u ovoj "zapadnoj demokratiji"!
Kad USA odgovara- budu priznati, kad joj ne odgovara - ne budu priznati!

E sad ovde ima samo jedan mali problem: Putin ako se naljuti- ode planeta do djavola!

Ja se cudim da nimo od tog "sveta" da se seti da jos niko u istoriji nije dobio rat protiv rusije...

dre kinez

pre 10 godina

secam se kada je pre vise godina kostunica (tada u vezi sa kosovom) izjavio da priznanje nije neophodno za postojanje suvereniteta i drzavnosti.

AlekS

pre 10 godina

Ja mislim da je glasalo 120% a moglo je i 220% ,kakve nebuloze....Pa dajte onda referendum u Ceceniji ,Kosovu,Kataloniji ,Severnoj Irskoj,Republici srpskoj i jos stotine drugih delova Sveta, kako je ovo smesno, naivno i neozbiljno.
Jadna je Rusija kad se bavi ovakvom politikom.
(Oleg, 17. mart 2014 10:29)

Ovi u Ceceniji vec jedno desetak godina ne traze referendum. A za ostale te podrzavam 100 posto.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

referendum ne može biti legalan zbog okupacije krima od strane teško naoružane vojske bez oznaka. što ga nisu sproveli pre okupacije?
(betmen, 17. mart 2014 10:10)

Pa ranije su imali demokratski izabranog predsednika a od nedavno imaju na vlasti grupu belosvetskih kriminalaca i šljama neviđenih razmera.

Jelena

pre 10 godina

A izvinite, pita li iko išta onih 95% ljudi sa Krima? Stvarno mi je zabavno da čitam kako ne priznaju rezultate i kako je to sramno, kao da tamo niko ne živi i hajde baš da vidimo te sankcije, kako će one da izgledaju..Samo da ne bude da njima Putin malo zavrne gas :)

AlekS

pre 10 godina

Od kada se svetom naziva SAD i EU?
(Petar, 17. mart 2014 09:56)

Okej, a jel ima neko drugi da priznaje?
(mpk, 17. mart 2014 12:31)

I kakve veze sad to ima da li neko priznaje ili ne priznaje. Krimljani su glasali za pripajanje Rusiji, preko 80% CELOKUPNE POPULACIJE je to podrzalo, Rusija ce im izaci u susret i "primiti u svoje narucje", odakle su otrgnuti voljom jednog coveka, i, stvar je zavrsena. To znaju svi, i Rusi i oni koji se kobojagi ljute i "ne priznaju". Malo ce se igrati "sankcija" a onda zapocinje "Novi Svetski Poredak" koj se naziva "Bipolaran".

Mamba,zelena,otrovna 150%

pre 10 godina

Pa ovoj gospođi kao i većini ''tog njihovog sveta'' treba neko da objasni da su od Krimskog referenduma postali NEBITNI i da će se sve manje švrćkati po ovim novim vazalnim državicama EU jer će se vrlo brzo ista raspasti.Ništa više neće biti kao pre ,dosta je laganja!Znači NEBITNI STE više jer ste se smučili svima!

Zeleni Zub

pre 10 godina

Meni je sve ovo jako simpaticno. Mozda zato sto je i licemerno. Za kosovo je sve bilo u redu, a za krim nije. Jel... dupli arsini :) Takodje je u redu kad ameri sravne neku zemlju (a ima ih koliko hoces), a nije OK kad rusi 'brane' svoje granice, tj suprotstavljaju se sirenju nato-a do par stotina km od moskve. Interesting, very interesting.

Siniša

pre 10 godina

Podsetite me: da li je to ona ista Eštonova koja je dobila telefonom jasni izveštaj da su njeni "mirni opozicionari" angažovali snajper da puca i po policiji i po demonstrantima? Ah, da... mora da se zaštiti investicija od više milijardi dolara.

Stri le

pre 10 godina

Mora se prihvatiti realnost na terenu kaze Bajden (za Kosovo). Vreme je da svi koji su odvojeni od realnosti, istu prihvate i nastave dalje sa saradnjom.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

SFRJ je bilo sastavljeno od 6- republika i DVIJE AUTONOMNE POKRAJINE........Kosovo je imalo autonomiju tako da bilo kakvo poredjenje sa oviom Ruskom smijurijom je besmisleno......
(Lijepo, 17. mart 2014 10:36)

Neke činjenice si "izgubio u prevodu":Krim je u sastavu ukrajine AUTONOMNA REPUBLIKA sa svojim
parlamentom!

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Krim je od Rusije otcepio Ukrajinac Nikita Hruščov kao poest-staljinistički vođa SSSR-a i pripojio ga Ukrajini.-FAKT
Stanovnici Krima (većina Rusi koji su živeli i rođeni tamo još pre otcepljenja Hruščovljevim dekretom i potomci istih) odlučili su referendumom (bio on po "zakonu" ili ne) da proglase nezavisnist a kasnije će,sigurno,odlučiti da se ponovo pripoje Rusiji.-FAKT
Da se podsetimo neke istorije:
-Meksiko je proglasio nezavisnost od Španije 1821 godine i pripojio i druge Španske teritorije kao što je Koavila i Teksas (danas samo-TEKSAS).Komanči su pravili veliki problem jer na ogromnoj teritoriji je živelo svega 3 500 stanovnika.Vlada Meksika,zbog lakše odbrane od Komanča liberalizuje doseljavanje novih doseljenika koji su mahom dolazili iz obližnjih SAD a koje je dovodio Stiven Ostin koji je ovlašćen od strane meksičke vlade a koga su podržavali lično predsednici SAD (Endru Džekson predsednik u vreme otcepljenja od Meksika)kao i kasnijeg predsednika republike Teksas Sema Hjustona koji je poslat u Meksiko sa članovima vojske SAD,BEZ OZNAKA da ne bi neko posumnjao da SAD učestvuje u tome (čudne li podudarnosti sa Krimom)da nasilno otcepi Teksas.Kasnije dolazi do proglašenja nezavisnosti u vreme kada u Teksasu živi 38 000 amerikanaca i samo 8 000 Meksikanaca.Ubrzo su teksašani pregovarali o ulasku u SAD ali je to usporavala teksaška opozicija koja je bila za robovlasništvo.1845-te se završava proces otimanja Teksasa....Skraćena verzija u 1500 karaktera...

Mislim stvarno ...

pre 10 godina

Rusija je "ispoštovala" sve što je sa partnerima iz EU rađeno na smirivanju krize u Ukrajini. Potpisan je sporazum po kojem je Janukovič prihvatio sve zahteve opozicije, promenu ustava, vanredne izbore, a demonstranti su trebali samo da se povuku iz zgrada javnih ustanova koje su zaposeli, neke i zapalili.

Demonstranti su to odbili.

Umesto da izvrši pritisak na demonstrante i ispuni svoj deo iz sporazuma, pregovarači iz EU su rešili da namagarče Rusiju i prihvate "novonastalu realnost na terenu".

E, pa sada svi imamo novonastalu realnost na terenu i ostaje nam samo da se češemo ...

Bojan

pre 10 godina

Rusija ce da postuje medjunarodno pravo po uputstvima Amerike i EU. Isto kako ste vi postovali medjunarodno pravo na Kosovu tako ce i Rusija na Krimu.

bikcina

pre 10 godina

Ma dijalog obavezno!
Samo sto sad oni diktiraju tempo u tom dijalogu, a ne vi.

Kad vojska pregazi mogu oni da pricaju do sutra, dzaba im!

Srba

pre 10 godina

Ketrin Eston nam prica o skrnavljenju demokratije I ljudskim pravima... Samo jos Toni Bler treba da se pojavi sa istim temama pa da sve bude jos smesnije...

vidim gelender

pre 10 godina

Pa nije toliko ni bitno što svet ne priznaje rezultate ovog referenduma. To bi imalo svoju težinu i posledice da Krim teži samostalnosti i sopstvenoj državnosti. Ili će možda svet povući priznanje Rusije kao države ?!?!

mikin

pre 10 godina

"Nećemo priznati rezultate takozvanog referenduma na Krimu”, rekla je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost"
--------------------------------------------------
Pa, vase je pravo da "ne priznate" ... kao sto je nase pravo da ga uvazimo. "Takozvani" referendum je CINJENICNO stanje i rezultat dugogodisnjih teznji stanovnika Krima. Vama bi bilo bolje da se bavite istragom ko je upucao one silne ljude na ulicama Kijeva i da prestanete zauzimati stranu u Ukrajini. "Bacili" ste vi odavno oko na Ukrajinu pa vam ovaj "takozvani" kvari planove. Imam savet za vas gosp. Eshton ... predlozite vlastima Krima nesto poput onoga sto ste uradili sa Kosovom ... "razgovor u Briselu" ....... xe,xe,xe, .... ali, cini mi se da su mali izgledi da prihvate.

mlekadzija

pre 10 godina

Baronesa Eston nikako da se suoci sa realnoscu. Zapadna Evropa i SAD nisu ceo ceo svet...nego dokle je stigla istraga sa snajperistima???

Komša

pre 10 godina

Ovi iz EU ko Koštunica - ne priznaju samoproglašenu nezavisnost. Još samo da proglase vojnu neutralnost. A neobavešteni su da na krimskom referendumu nisu prešli cenzus.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Svet ne priznaje rezultate na Krimu

To ste već rekli i to ne tangira one koji priznaju.Tačnije,niko i ne traži da priznate.Samo treba da shvatite da je to "realnost na terenu".

REALNOST NA TERENU-Kako vam zvuči ovaj vaš izraz kada ga koristi neko drugi a vi ne možete ništa osim izdavanjem saopštenja i pljuvanja u dalj.

Kiza

pre 10 godina

Da bi se čovek pozivao na principe, ne sme on da bude taj koji ih prethodno gazi. Iskreno žao mi je Ukrajine i svega onoga što joj rade, kako EU i SAD "prijatelji" tako i ruska "braća", ali moram priznati da me lakoća kojom gdja Ešton referendum na Krimu naziva "takozvanim" oduševljava, skoro da me podseća na lakoću kojom Srbiju tera da prihvati "kosovsku realnost". Ukoliko je iko imao bilo kakve zablude po pitanju medjunarodnog prava i principijelnosti u svetskoj politici mislim da je napokon shvatio da su u pitanju bajke za malu decu!

Batooo

pre 10 godina

Prosto!!!
Ako je referendum nelegalan i prekrsio medjunarodno pravo UN treba da tuzi Medjunarodnom sudu Krim i sve ce biti reseno bez ikakvih nedoumica!!!!

Zoran

pre 10 godina

Krim nije proglasio drzavu koju bi neko trebao da prizna. Ne treba im stolica u UN ili clanstvo u nekim organizacijama. Ne zele ni svoju fudbalsku reprezentaciju. Rusija je medjunarodno priznata zemlja pa ce svojim pripajanjem Rusiji i Krim postati medjunarodno priznat. Tako da, koga zabole da li vi priznajete referendum na Krimu.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

(Eh kada bi necije zelje bile ostvarive, 17. mart 2014 12:59)

Ništa nisi shvatio! Od prvog momenta SAD naseljava Texas da bi ga u budućnosti pripojili. Ima mnogo sličnosti. Otcepljenje Texasa, proglašenje nezavisnosti, zahtev za pripojenje!

U pravu si, Hruščov je etnički Rus. Ja ću uvek priznati ako grešim! Staljin ga je zvao: "Ono ukrajinsko g..no!"