Četvrtak, 13.03.2014.

19:46

Mond: Za SAD je Krim izgubljen

U Vašingtonu je "opšte mišljenje da je Krim verovatno izgubljen”, piše francuski list "Mond".

Izvor: Beta

Mond: Za SAD je Krim izgubljen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

birac

pre 10 godina

Najinteligentniji potez koji je iko ikada povukao u svetu je bio onaj kada je Putin skupio clanice one nekakve fantomske "Zajednice nezavisnih drzava(bivsi SSSR),lepo im "objasnio" da je ipak najbolje da sav nuklearni potencijal koji imaju,a koji je ostao kod njih posle raspada SSSR, daju Rusiji,a "majka" Rusija" ce im se oduziti..
Ovi sabani svi redom pristanu,sve sto su imali predaju Rusima,ovi im daju neku "sarenu lazu",malo para,malo gasa u pola cene,to je trajalo jedno godinu-dve,a onda gas po punim cenama,a "malo para" je ustvari bio kredit,pa moraju sve da vrate,sa kamatom,naravno...
Sabani se kasno setili kakvi su magarci ispali...
Velike sile misle 20 godina unapred...Pa sta mislite da li bi Putin smeo da udari na Gruziju,kao sto ce sada na Ukrajinu,da su imali nuklearno oruzje?Naravno ne..
Sada,Gruziju je polupao kao dete zvecku bukvalno za 1 dan,a ako Ukrajinci ne shvate sta se sprema,eto pokolja i masakra..
Ukrajinci mogu kovencionalnim naoruzanjem da se biju sa Rusima,a to mi lici na sledecu situaciju - stave meni rukavice na ruke u gurnu me u ring sa,recimo Tajsonom...Bas bi dugo trajala ta "borba"..
Ako Ukrajinci ne veruju,neka pitaju Predsednika Gruzije,Sakasvilija...
Pamet u glavu,Ukrajinci,vi ste samo "kolateralna" steta ludackog prepucacavanja Putina,USA i EU..Tih licemera koji su najbolji "dobrovoljni" davaoci tudje krvi..

svizac

pre 10 godina

Kako NATOfili poput eU citizena lude zbog nemoci svojih fasistickih idola, pa pisu bajke u koje deca u nizim razredima specijalne skole ne bi poverovala... Zapad da stvori modernu Ukrajinu, da, da, kako da ne, a onda sve to zaviju u foliju.

citizenkane

pre 10 godina

e... setite se ni mi nismo odmah zaratili narod nije hteo, ali posle 8 meseci ispiranja mozga, stvaranja placenickih vojski koji su napadale JNA i ubistva lokalnih ljudi koji su liberalni i pravedni od strane paravojski, bice rata, ne sada vec za godinu dve.
politika je ku...

IQ=0

pre 10 godina

Putin je pre koju godino bukvalno rekao (nekoj od EUtiopijskih clanica koja siljila onu stvar na Rusiju)... Alo pogledajte se, i za drva moracete do Rusije, koja ekonomija,trzista,magle ili stvarno hocete rat !
Pa su ovi preneli Briselskoj birokratiji (a ovi izracunali da ce im privreda otici u srednji vek, a poznato je kako su konzumenti EUS magle,tanki na zivcima i moze doci i do gradjanskih sukoba u EUtiopiji)

Proslo izvesno vreme i evo opet EUtiopijske fukare izasle na videlo a pametan (Kina cuti) smrtnici ce platiti avanturu... nazalost ne vredi EUtiopljanima da crtas kao ovom dole.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Pa kako izgubljen???? Da nešto izgubiš, pre toga moraš to da imaš? Pa nije Krim nikad bio Američki. Možda su oni mislili da jeste, pa sad misle da su ga izgubili.

Vlada

pre 10 godina

Ko prvi zgazi cizmom (vojskom) to je gotova stvar.
(bikcina, 13. mart 2014 20:10)
Nije uvek tako. Na Kosovo je 1999. prva usla bas ruska cizma (vojska), pa svi znamo kako je tu teritoriju prepustila nekoj drugoj cizmi (vojsci).

СЕНОВИЋ

pre 10 godina

По коментарима из западних медија се види да је НАТО планирао Крим за себе.

phreak

pre 10 godina

Ostatak Ukrajine treba što pre inkorporirati u NATO, i od nje napraviti modernu državu...
(EU Citizen, 14. mart 2014 01:01)

Bravo, Zapad je sve ovo organizovao upravo sa namerom da od Ukrajine napravi modernu državu. Ne zanimaju njih resursi Ukrajine, već imaju želju da pomognu nesrećnom i ugnjetenom narodu. Svako ko živi u Srbiji zna kako ta želja zapravo izgleda.

blah

pre 10 godina

Amerikanci i Rusi se medjusobno nece direktno napadati jer tu ne bi bilo pobednika, svi bi bili gubitnici. Diplomatijom stvari mogu da se resavaju sve dok vojska nije ukljucena, a kad jedni negde posalju vojsku ovi drugi tu vise nemaju sta da traze, kao sto se moglo videti na primerima Kosova, Gruzije i Libije. Rusi su to pametno iskoristili jer su znali da Amerikanci sigurno nece pocinjati ozbiljan sukob i dovoditi sebe u opasnost zbog Ukrajine, Amerikanci su se kockali time sto se nisu direktno mesali u sukob u Ukrajini i izgubili su.

EU Citizen

pre 10 godina

Pregovori i razvlačenje koje zagovaraju ovi starci koje je pregazilo vreme, poput Kisindžera i Bžežinskog, bili bi najgora varijanta, neka Krim slobodno ide, a sa njim i jedan deo istočne Ukrajine (kome treba milionska proruska peta kolona u Evropi?), toje vrlo mala cena da se Evropljani podsete da su Rusi njihov tradicionalni neprijatelj, EU otrgne od maligne zavisnosti od ruskog gasa koja na najdirektniji način ugrožava njenu bezbednost, Rusija metaforično otera u Aziju, gde joj je oduvek mesto, i ograniči destruktivni politički i ekonosmki uticaj Nemačke koja celi kontinent već neko vreme gura u socijalističko-birokratski ambis (a s obzirom da je sumanuta saradnja sa Rusijom jedno od glavnih strateških opredeljenja Nemačke, zaoštravanje odnosa sa Moskvom bi imalo upravo taj efekat, i kao dodatni bonus značajno pojačavanje uticaja SAD na Evropu, što je, naravno, s obzirom na to da se većini Evropljana zatrovanih komunističkim i fašističkim mentalitetom, a posebno Francuzima i Nemcima, ne da nimalo verovati, uvek dobra stvar). Ostatak Ukrajine treba što pre inkorporirati u NATO, i od nje napraviti modernu državu, spremnu da za par decenija, kada se Rusija kojom vlada nemilosrdna i kratkovida špijunsko-tajkunska oligarhija neminovno ekonomski i demografski uruši, igra ulogu prve linije pomoći i podrške za zbacivanje postboljševičkih zločinaca koju su poslednjih godina u odnosu na nju uspešno igrali Poljska, Češka i zemlje Baltika.

velike sile i mali vecni prijatelji

pre 10 godina

Da li se jos neko seca Gruzije , Abhazije, Osetije, Tunguzije, onog Shakishavilija ili kako su ga vec zvali, kritika "medjunarodne zajednice" i "obrazlozenja" ruske strane ? E tako ce biti i sa Ukrajinom, Krimom, i ovim epizodistima za jedno 5-6 godina kad bude besnila neka nova "kriza" negde na Polineziji ili na Rtu Dobre Nade...

Lik

pre 10 godina

Kladim se da će Rusi sada odigrati na kartu ponuđene široke autonomije za Krim i proruske oblasti. Time će de fakto te teritorije ostati pod njihovom kontrolom što im i jeste cilj, Zapad će sačuvati obraz jer će Ukrajina, bar na papiru ostati država u dosadašnjim granicama i svi će odahnuti i nastaviti da posluju kao i do sada.
Gubitnik je nova vlast u Ukrajini jer će izgubiti kontrolu nad proruskim oblastima a novac će sa Zapada stizati na kašičicu, tek toliko da ne pomru od gladi. Na kraju će još moliti Ruse da im pomognu.

videćete

pre 10 godina

rusiji krim, zapadu ukrajina,a putinu svilen gajtan i majdan za par godina.

svi nešto dobijaju, samo mi gubimo sa rusofilijom i narodom koji nema pojma sa politikom.

tabasco

pre 10 godina

rusi su inteligentni al su idioti krim i ukraina su svakako bili njihovi nije bilo potreba za obim al eto ko puno drka na oruzje dobije metak u guzicu rusija ima niz interesnih zona kpje. ce sada biti pregazene od natoa

kraja

pre 10 godina

"Francuska je u kritici Moskve bliska Vašingtonu, ali je saopšteno da situacija oko Ukrajine neće sprečiti isporuku dva velika vojna broda čiju izgradnju upravo dovršava jedno francusko brodogradilište."

...ko je pominjao principijelnost...????

Milan

pre 10 godina

Много су се коцкали са дивљачким обарањем Јануковича, посебно имајући у виду екипу која је то радила, све сами медиокритети и фашисти. Русија је искористила идеалан историјски моменат да врати Крим, који им реално припада, јер чије су овце, његова испаша, што би рекао народ. Стотине милијарди евра западног новца је у Русији, па да ли је неко мислио да ће се запад коцкати са тим због Украјине. Они су се испогађали, овима европска влада, Русима Крим и тако свак доби своје, губитници украјинаци, али тражили су врага.

русвај

pre 10 godina

Одакле ли им само став да је Крим било када и био њихов, па су га сад ето изгубили.

dragan

pre 10 godina

О томе сам више пута писао, али неће да ми пусте коментар, да је Крим завршена ствар, јер Руси га неће препустити ни по цену нуклеарног рата. Јер Крим је црвена линја преко које не сме да се дира.

Владимир

pre 10 godina

Док ови разглабају о Криму, оде исток Украјине...
Како се лако урушава "западна цивилизација и њене тековине"...

Alex

pre 10 godina

Poljaci bez razloga pi_de, toliko su se uzivili u atlantsku antirusku pricu da zaboravljaju geografiju i da ako do belaja dodje rusi bi ih zgromili. Ne znam sta im treba da se toliko eksponiraju sa aniruskim stavovima

Zaciorski

pre 10 godina

Sve se dogovarajte I radite sta hocete, samo ne ratujte. Rat nikad nista dobro nece doneti. Bolje I izgubiti teritoriju nego ici u rat. Ko nije bio, ne zna ... I verujte, bolje da ne zna.

dante

pre 10 godina

Iz ovog članka, može se izvući par bitnih zaključaka:
s) Zapad nije za ratnu opciju,jer ne smeju da uđu u direktan rat sa Rusijom, osim da uđu u nuklearnu konfrontaciju, što svakako niko ne želi.
b) Neće biti sankcija kako žele npr. poljski i baltički jastrebovi, bar ne nekih drastičnih sankcija, jer bi EU imala ogromnu štetu, kao i evropske kompanije u Rusiji, a poznato je da je za Zapad ekonomija iznad politike.
c) Krim će izglasati nezavisnost i ući u sastav Rusije, što je jedini siguran zaključak iz svega navedenog.
Šta će biti sa ostatkom istočnih proruskih delova Ukrajine ostaje da se vidi, ali teško je očekivati da će posle onih demonstracija, narod tek tako odustati od svojih referenduma. E, tu ima mesta za pregovore, samo je pitanje s kim može da se pregovara u Ukrajini, kad Moskva (opravdano) ne priznaje pučističku vladu.

Alex

pre 10 godina

Poljaci bez razloga pi_de, toliko su se uzivili u atlantsku antirusku pricu da zaboravljaju geografiju i da ako do belaja dodje rusi bi ih zgromili. Ne znam sta im treba da se toliko eksponiraju sa aniruskim stavovima

dante

pre 10 godina

Iz ovog članka, može se izvući par bitnih zaključaka:
s) Zapad nije za ratnu opciju,jer ne smeju da uđu u direktan rat sa Rusijom, osim da uđu u nuklearnu konfrontaciju, što svakako niko ne želi.
b) Neće biti sankcija kako žele npr. poljski i baltički jastrebovi, bar ne nekih drastičnih sankcija, jer bi EU imala ogromnu štetu, kao i evropske kompanije u Rusiji, a poznato je da je za Zapad ekonomija iznad politike.
c) Krim će izglasati nezavisnost i ući u sastav Rusije, što je jedini siguran zaključak iz svega navedenog.
Šta će biti sa ostatkom istočnih proruskih delova Ukrajine ostaje da se vidi, ali teško je očekivati da će posle onih demonstracija, narod tek tako odustati od svojih referenduma. E, tu ima mesta za pregovore, samo je pitanje s kim može da se pregovara u Ukrajini, kad Moskva (opravdano) ne priznaje pučističku vladu.

dragan

pre 10 godina

О томе сам више пута писао, али неће да ми пусте коментар, да је Крим завршена ствар, јер Руси га неће препустити ни по цену нуклеарног рата. Јер Крим је црвена линја преко које не сме да се дира.

русвај

pre 10 godina

Одакле ли им само став да је Крим било када и био њихов, па су га сад ето изгубили.

Milan

pre 10 godina

Много су се коцкали са дивљачким обарањем Јануковича, посебно имајући у виду екипу која је то радила, све сами медиокритети и фашисти. Русија је искористила идеалан историјски моменат да врати Крим, који им реално припада, јер чије су овце, његова испаша, што би рекао народ. Стотине милијарди евра западног новца је у Русији, па да ли је неко мислио да ће се запад коцкати са тим због Украјине. Они су се испогађали, овима европска влада, Русима Крим и тако свак доби своје, губитници украјинаци, али тражили су врага.

Zaciorski

pre 10 godina

Sve se dogovarajte I radite sta hocete, samo ne ratujte. Rat nikad nista dobro nece doneti. Bolje I izgubiti teritoriju nego ici u rat. Ko nije bio, ne zna ... I verujte, bolje da ne zna.

kraja

pre 10 godina

"Francuska je u kritici Moskve bliska Vašingtonu, ali je saopšteno da situacija oko Ukrajine neće sprečiti isporuku dva velika vojna broda čiju izgradnju upravo dovršava jedno francusko brodogradilište."

...ko je pominjao principijelnost...????

Владимир

pre 10 godina

Док ови разглабају о Криму, оде исток Украјине...
Како се лако урушава "западна цивилизација и њене тековине"...

phreak

pre 10 godina

Ostatak Ukrajine treba što pre inkorporirati u NATO, i od nje napraviti modernu državu...
(EU Citizen, 14. mart 2014 01:01)

Bravo, Zapad je sve ovo organizovao upravo sa namerom da od Ukrajine napravi modernu državu. Ne zanimaju njih resursi Ukrajine, već imaju želju da pomognu nesrećnom i ugnjetenom narodu. Svako ko živi u Srbiji zna kako ta želja zapravo izgleda.

Lik

pre 10 godina

Kladim se da će Rusi sada odigrati na kartu ponuđene široke autonomije za Krim i proruske oblasti. Time će de fakto te teritorije ostati pod njihovom kontrolom što im i jeste cilj, Zapad će sačuvati obraz jer će Ukrajina, bar na papiru ostati država u dosadašnjim granicama i svi će odahnuti i nastaviti da posluju kao i do sada.
Gubitnik je nova vlast u Ukrajini jer će izgubiti kontrolu nad proruskim oblastima a novac će sa Zapada stizati na kašičicu, tek toliko da ne pomru od gladi. Na kraju će još moliti Ruse da im pomognu.

velike sile i mali vecni prijatelji

pre 10 godina

Da li se jos neko seca Gruzije , Abhazije, Osetije, Tunguzije, onog Shakishavilija ili kako su ga vec zvali, kritika "medjunarodne zajednice" i "obrazlozenja" ruske strane ? E tako ce biti i sa Ukrajinom, Krimom, i ovim epizodistima za jedno 5-6 godina kad bude besnila neka nova "kriza" negde na Polineziji ili na Rtu Dobre Nade...

blah

pre 10 godina

Amerikanci i Rusi se medjusobno nece direktno napadati jer tu ne bi bilo pobednika, svi bi bili gubitnici. Diplomatijom stvari mogu da se resavaju sve dok vojska nije ukljucena, a kad jedni negde posalju vojsku ovi drugi tu vise nemaju sta da traze, kao sto se moglo videti na primerima Kosova, Gruzije i Libije. Rusi su to pametno iskoristili jer su znali da Amerikanci sigurno nece pocinjati ozbiljan sukob i dovoditi sebe u opasnost zbog Ukrajine, Amerikanci su se kockali time sto se nisu direktno mesali u sukob u Ukrajini i izgubili su.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Pa kako izgubljen???? Da nešto izgubiš, pre toga moraš to da imaš? Pa nije Krim nikad bio Američki. Možda su oni mislili da jeste, pa sad misle da su ga izgubili.

СЕНОВИЋ

pre 10 godina

По коментарима из западних медија се види да је НАТО планирао Крим за себе.

videćete

pre 10 godina

rusiji krim, zapadu ukrajina,a putinu svilen gajtan i majdan za par godina.

svi nešto dobijaju, samo mi gubimo sa rusofilijom i narodom koji nema pojma sa politikom.

svizac

pre 10 godina

Kako NATOfili poput eU citizena lude zbog nemoci svojih fasistickih idola, pa pisu bajke u koje deca u nizim razredima specijalne skole ne bi poverovala... Zapad da stvori modernu Ukrajinu, da, da, kako da ne, a onda sve to zaviju u foliju.

IQ=0

pre 10 godina

Putin je pre koju godino bukvalno rekao (nekoj od EUtiopijskih clanica koja siljila onu stvar na Rusiju)... Alo pogledajte se, i za drva moracete do Rusije, koja ekonomija,trzista,magle ili stvarno hocete rat !
Pa su ovi preneli Briselskoj birokratiji (a ovi izracunali da ce im privreda otici u srednji vek, a poznato je kako su konzumenti EUS magle,tanki na zivcima i moze doci i do gradjanskih sukoba u EUtiopiji)

Proslo izvesno vreme i evo opet EUtiopijske fukare izasle na videlo a pametan (Kina cuti) smrtnici ce platiti avanturu... nazalost ne vredi EUtiopljanima da crtas kao ovom dole.

EU Citizen

pre 10 godina

Pregovori i razvlačenje koje zagovaraju ovi starci koje je pregazilo vreme, poput Kisindžera i Bžežinskog, bili bi najgora varijanta, neka Krim slobodno ide, a sa njim i jedan deo istočne Ukrajine (kome treba milionska proruska peta kolona u Evropi?), toje vrlo mala cena da se Evropljani podsete da su Rusi njihov tradicionalni neprijatelj, EU otrgne od maligne zavisnosti od ruskog gasa koja na najdirektniji način ugrožava njenu bezbednost, Rusija metaforično otera u Aziju, gde joj je oduvek mesto, i ograniči destruktivni politički i ekonosmki uticaj Nemačke koja celi kontinent već neko vreme gura u socijalističko-birokratski ambis (a s obzirom da je sumanuta saradnja sa Rusijom jedno od glavnih strateških opredeljenja Nemačke, zaoštravanje odnosa sa Moskvom bi imalo upravo taj efekat, i kao dodatni bonus značajno pojačavanje uticaja SAD na Evropu, što je, naravno, s obzirom na to da se većini Evropljana zatrovanih komunističkim i fašističkim mentalitetom, a posebno Francuzima i Nemcima, ne da nimalo verovati, uvek dobra stvar). Ostatak Ukrajine treba što pre inkorporirati u NATO, i od nje napraviti modernu državu, spremnu da za par decenija, kada se Rusija kojom vlada nemilosrdna i kratkovida špijunsko-tajkunska oligarhija neminovno ekonomski i demografski uruši, igra ulogu prve linije pomoći i podrške za zbacivanje postboljševičkih zločinaca koju su poslednjih godina u odnosu na nju uspešno igrali Poljska, Češka i zemlje Baltika.

tabasco

pre 10 godina

rusi su inteligentni al su idioti krim i ukraina su svakako bili njihovi nije bilo potreba za obim al eto ko puno drka na oruzje dobije metak u guzicu rusija ima niz interesnih zona kpje. ce sada biti pregazene od natoa

birac

pre 10 godina

Najinteligentniji potez koji je iko ikada povukao u svetu je bio onaj kada je Putin skupio clanice one nekakve fantomske "Zajednice nezavisnih drzava(bivsi SSSR),lepo im "objasnio" da je ipak najbolje da sav nuklearni potencijal koji imaju,a koji je ostao kod njih posle raspada SSSR, daju Rusiji,a "majka" Rusija" ce im se oduziti..
Ovi sabani svi redom pristanu,sve sto su imali predaju Rusima,ovi im daju neku "sarenu lazu",malo para,malo gasa u pola cene,to je trajalo jedno godinu-dve,a onda gas po punim cenama,a "malo para" je ustvari bio kredit,pa moraju sve da vrate,sa kamatom,naravno...
Sabani se kasno setili kakvi su magarci ispali...
Velike sile misle 20 godina unapred...Pa sta mislite da li bi Putin smeo da udari na Gruziju,kao sto ce sada na Ukrajinu,da su imali nuklearno oruzje?Naravno ne..
Sada,Gruziju je polupao kao dete zvecku bukvalno za 1 dan,a ako Ukrajinci ne shvate sta se sprema,eto pokolja i masakra..
Ukrajinci mogu kovencionalnim naoruzanjem da se biju sa Rusima,a to mi lici na sledecu situaciju - stave meni rukavice na ruke u gurnu me u ring sa,recimo Tajsonom...Bas bi dugo trajala ta "borba"..
Ako Ukrajinci ne veruju,neka pitaju Predsednika Gruzije,Sakasvilija...
Pamet u glavu,Ukrajinci,vi ste samo "kolateralna" steta ludackog prepucacavanja Putina,USA i EU..Tih licemera koji su najbolji "dobrovoljni" davaoci tudje krvi..

Vlada

pre 10 godina

Ko prvi zgazi cizmom (vojskom) to je gotova stvar.
(bikcina, 13. mart 2014 20:10)
Nije uvek tako. Na Kosovo je 1999. prva usla bas ruska cizma (vojska), pa svi znamo kako je tu teritoriju prepustila nekoj drugoj cizmi (vojsci).

citizenkane

pre 10 godina

e... setite se ni mi nismo odmah zaratili narod nije hteo, ali posle 8 meseci ispiranja mozga, stvaranja placenickih vojski koji su napadale JNA i ubistva lokalnih ljudi koji su liberalni i pravedni od strane paravojski, bice rata, ne sada vec za godinu dve.
politika je ku...

tabasco

pre 10 godina

rusi su inteligentni al su idioti krim i ukraina su svakako bili njihovi nije bilo potreba za obim al eto ko puno drka na oruzje dobije metak u guzicu rusija ima niz interesnih zona kpje. ce sada biti pregazene od natoa

EU Citizen

pre 10 godina

Pregovori i razvlačenje koje zagovaraju ovi starci koje je pregazilo vreme, poput Kisindžera i Bžežinskog, bili bi najgora varijanta, neka Krim slobodno ide, a sa njim i jedan deo istočne Ukrajine (kome treba milionska proruska peta kolona u Evropi?), toje vrlo mala cena da se Evropljani podsete da su Rusi njihov tradicionalni neprijatelj, EU otrgne od maligne zavisnosti od ruskog gasa koja na najdirektniji način ugrožava njenu bezbednost, Rusija metaforično otera u Aziju, gde joj je oduvek mesto, i ograniči destruktivni politički i ekonosmki uticaj Nemačke koja celi kontinent već neko vreme gura u socijalističko-birokratski ambis (a s obzirom da je sumanuta saradnja sa Rusijom jedno od glavnih strateških opredeljenja Nemačke, zaoštravanje odnosa sa Moskvom bi imalo upravo taj efekat, i kao dodatni bonus značajno pojačavanje uticaja SAD na Evropu, što je, naravno, s obzirom na to da se većini Evropljana zatrovanih komunističkim i fašističkim mentalitetom, a posebno Francuzima i Nemcima, ne da nimalo verovati, uvek dobra stvar). Ostatak Ukrajine treba što pre inkorporirati u NATO, i od nje napraviti modernu državu, spremnu da za par decenija, kada se Rusija kojom vlada nemilosrdna i kratkovida špijunsko-tajkunska oligarhija neminovno ekonomski i demografski uruši, igra ulogu prve linije pomoći i podrške za zbacivanje postboljševičkih zločinaca koju su poslednjih godina u odnosu na nju uspešno igrali Poljska, Češka i zemlje Baltika.

videćete

pre 10 godina

rusiji krim, zapadu ukrajina,a putinu svilen gajtan i majdan za par godina.

svi nešto dobijaju, samo mi gubimo sa rusofilijom i narodom koji nema pojma sa politikom.

Alex

pre 10 godina

Poljaci bez razloga pi_de, toliko su se uzivili u atlantsku antirusku pricu da zaboravljaju geografiju i da ako do belaja dodje rusi bi ih zgromili. Ne znam sta im treba da se toliko eksponiraju sa aniruskim stavovima

Zaciorski

pre 10 godina

Sve se dogovarajte I radite sta hocete, samo ne ratujte. Rat nikad nista dobro nece doneti. Bolje I izgubiti teritoriju nego ici u rat. Ko nije bio, ne zna ... I verujte, bolje da ne zna.

Владимир

pre 10 godina

Док ови разглабају о Криму, оде исток Украјине...
Како се лако урушава "западна цивилизација и њене тековине"...

dragan

pre 10 godina

О томе сам више пута писао, али неће да ми пусте коментар, да је Крим завршена ствар, јер Руси га неће препустити ни по цену нуклеарног рата. Јер Крим је црвена линја преко које не сме да се дира.

русвај

pre 10 godina

Одакле ли им само став да је Крим било када и био њихов, па су га сад ето изгубили.

dante

pre 10 godina

Iz ovog članka, može se izvući par bitnih zaključaka:
s) Zapad nije za ratnu opciju,jer ne smeju da uđu u direktan rat sa Rusijom, osim da uđu u nuklearnu konfrontaciju, što svakako niko ne želi.
b) Neće biti sankcija kako žele npr. poljski i baltički jastrebovi, bar ne nekih drastičnih sankcija, jer bi EU imala ogromnu štetu, kao i evropske kompanije u Rusiji, a poznato je da je za Zapad ekonomija iznad politike.
c) Krim će izglasati nezavisnost i ući u sastav Rusije, što je jedini siguran zaključak iz svega navedenog.
Šta će biti sa ostatkom istočnih proruskih delova Ukrajine ostaje da se vidi, ali teško je očekivati da će posle onih demonstracija, narod tek tako odustati od svojih referenduma. E, tu ima mesta za pregovore, samo je pitanje s kim može da se pregovara u Ukrajini, kad Moskva (opravdano) ne priznaje pučističku vladu.

Vlada

pre 10 godina

Ko prvi zgazi cizmom (vojskom) to je gotova stvar.
(bikcina, 13. mart 2014 20:10)
Nije uvek tako. Na Kosovo je 1999. prva usla bas ruska cizma (vojska), pa svi znamo kako je tu teritoriju prepustila nekoj drugoj cizmi (vojsci).

birac

pre 10 godina

Najinteligentniji potez koji je iko ikada povukao u svetu je bio onaj kada je Putin skupio clanice one nekakve fantomske "Zajednice nezavisnih drzava(bivsi SSSR),lepo im "objasnio" da je ipak najbolje da sav nuklearni potencijal koji imaju,a koji je ostao kod njih posle raspada SSSR, daju Rusiji,a "majka" Rusija" ce im se oduziti..
Ovi sabani svi redom pristanu,sve sto su imali predaju Rusima,ovi im daju neku "sarenu lazu",malo para,malo gasa u pola cene,to je trajalo jedno godinu-dve,a onda gas po punim cenama,a "malo para" je ustvari bio kredit,pa moraju sve da vrate,sa kamatom,naravno...
Sabani se kasno setili kakvi su magarci ispali...
Velike sile misle 20 godina unapred...Pa sta mislite da li bi Putin smeo da udari na Gruziju,kao sto ce sada na Ukrajinu,da su imali nuklearno oruzje?Naravno ne..
Sada,Gruziju je polupao kao dete zvecku bukvalno za 1 dan,a ako Ukrajinci ne shvate sta se sprema,eto pokolja i masakra..
Ukrajinci mogu kovencionalnim naoruzanjem da se biju sa Rusima,a to mi lici na sledecu situaciju - stave meni rukavice na ruke u gurnu me u ring sa,recimo Tajsonom...Bas bi dugo trajala ta "borba"..
Ako Ukrajinci ne veruju,neka pitaju Predsednika Gruzije,Sakasvilija...
Pamet u glavu,Ukrajinci,vi ste samo "kolateralna" steta ludackog prepucacavanja Putina,USA i EU..Tih licemera koji su najbolji "dobrovoljni" davaoci tudje krvi..

Lik

pre 10 godina

Kladim se da će Rusi sada odigrati na kartu ponuđene široke autonomije za Krim i proruske oblasti. Time će de fakto te teritorije ostati pod njihovom kontrolom što im i jeste cilj, Zapad će sačuvati obraz jer će Ukrajina, bar na papiru ostati država u dosadašnjim granicama i svi će odahnuti i nastaviti da posluju kao i do sada.
Gubitnik je nova vlast u Ukrajini jer će izgubiti kontrolu nad proruskim oblastima a novac će sa Zapada stizati na kašičicu, tek toliko da ne pomru od gladi. Na kraju će još moliti Ruse da im pomognu.

Milan

pre 10 godina

Много су се коцкали са дивљачким обарањем Јануковича, посебно имајући у виду екипу која је то радила, све сами медиокритети и фашисти. Русија је искористила идеалан историјски моменат да врати Крим, који им реално припада, јер чије су овце, његова испаша, што би рекао народ. Стотине милијарди евра западног новца је у Русији, па да ли је неко мислио да ће се запад коцкати са тим због Украјине. Они су се испогађали, овима европска влада, Русима Крим и тако свак доби своје, губитници украјинаци, али тражили су врага.

phreak

pre 10 godina

Ostatak Ukrajine treba što pre inkorporirati u NATO, i od nje napraviti modernu državu...
(EU Citizen, 14. mart 2014 01:01)

Bravo, Zapad je sve ovo organizovao upravo sa namerom da od Ukrajine napravi modernu državu. Ne zanimaju njih resursi Ukrajine, već imaju želju da pomognu nesrećnom i ugnjetenom narodu. Svako ko živi u Srbiji zna kako ta želja zapravo izgleda.

kraja

pre 10 godina

"Francuska je u kritici Moskve bliska Vašingtonu, ali je saopšteno da situacija oko Ukrajine neće sprečiti isporuku dva velika vojna broda čiju izgradnju upravo dovršava jedno francusko brodogradilište."

...ko je pominjao principijelnost...????

blah

pre 10 godina

Amerikanci i Rusi se medjusobno nece direktno napadati jer tu ne bi bilo pobednika, svi bi bili gubitnici. Diplomatijom stvari mogu da se resavaju sve dok vojska nije ukljucena, a kad jedni negde posalju vojsku ovi drugi tu vise nemaju sta da traze, kao sto se moglo videti na primerima Kosova, Gruzije i Libije. Rusi su to pametno iskoristili jer su znali da Amerikanci sigurno nece pocinjati ozbiljan sukob i dovoditi sebe u opasnost zbog Ukrajine, Amerikanci su se kockali time sto se nisu direktno mesali u sukob u Ukrajini i izgubili su.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Pa kako izgubljen???? Da nešto izgubiš, pre toga moraš to da imaš? Pa nije Krim nikad bio Američki. Možda su oni mislili da jeste, pa sad misle da su ga izgubili.

СЕНОВИЋ

pre 10 godina

По коментарима из западних медија се види да је НАТО планирао Крим за себе.

velike sile i mali vecni prijatelji

pre 10 godina

Da li se jos neko seca Gruzije , Abhazije, Osetije, Tunguzije, onog Shakishavilija ili kako su ga vec zvali, kritika "medjunarodne zajednice" i "obrazlozenja" ruske strane ? E tako ce biti i sa Ukrajinom, Krimom, i ovim epizodistima za jedno 5-6 godina kad bude besnila neka nova "kriza" negde na Polineziji ili na Rtu Dobre Nade...

citizenkane

pre 10 godina

e... setite se ni mi nismo odmah zaratili narod nije hteo, ali posle 8 meseci ispiranja mozga, stvaranja placenickih vojski koji su napadale JNA i ubistva lokalnih ljudi koji su liberalni i pravedni od strane paravojski, bice rata, ne sada vec za godinu dve.
politika je ku...

IQ=0

pre 10 godina

Putin je pre koju godino bukvalno rekao (nekoj od EUtiopijskih clanica koja siljila onu stvar na Rusiju)... Alo pogledajte se, i za drva moracete do Rusije, koja ekonomija,trzista,magle ili stvarno hocete rat !
Pa su ovi preneli Briselskoj birokratiji (a ovi izracunali da ce im privreda otici u srednji vek, a poznato je kako su konzumenti EUS magle,tanki na zivcima i moze doci i do gradjanskih sukoba u EUtiopiji)

Proslo izvesno vreme i evo opet EUtiopijske fukare izasle na videlo a pametan (Kina cuti) smrtnici ce platiti avanturu... nazalost ne vredi EUtiopljanima da crtas kao ovom dole.

svizac

pre 10 godina

Kako NATOfili poput eU citizena lude zbog nemoci svojih fasistickih idola, pa pisu bajke u koje deca u nizim razredima specijalne skole ne bi poverovala... Zapad da stvori modernu Ukrajinu, da, da, kako da ne, a onda sve to zaviju u foliju.