Nedelja, 09.03.2014.

14:45

Vensan Kasel: Žene vole samo svoju decu

Izvor: Super žena

Vensan Kasel: Žene vole samo svoju decu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

S

pre 10 godina

Prvo, različite vrste ljubavi se ne mogu porediti: ljubav prema deci, roditeljima, braći i sestrama, partneru, prijateljima... ne može da se poredi.
Drugo, ljubav se takođe gradi i neguje kao i sve ostale veze među ljudima. Ukoliko se samo jedno bavi međusobnom ljubavlju onda ona ne može opstati. Muškarci misle da ako su se oženili da su završili. I onda im je žena kriva što neće da im izigrava majku i doji ih do smrti. Majke takođe grade veze sa svojom decom i vezu između svoje dece. Ako muškarac ne može podneti da mu je supruga i majka onda neka ne pravi decu! Otac takođe mora da bude prisutan i da učestvuje u odrastanju svoje dece.
Treće i najvažnije je: da su deca najsrećnija ako žive u slozi i međusobnoj podršci svih članova porodice. Porodica je timski rad svih i ako se tako ponaša onda je uspešna. Muškarac očekuje od supruge da bude sve i da se bavi svime, a oni da sede i da bleje u televizor i ako se to ženama ne sviđa... onda se dobija odgovor iz članka, a nekad odgovori budu i mnogo gori.

Mila

pre 10 godina

@Žena
Dok god se pitaš šta ti dobijaš od muža, umesto šta daješ, to nije ljubav... Razmisli da li zaista pokazuješ svojim delima ljubav prema njemu, pa ti onda možda može biti i uzvraćena. Pri tome, možda misliš da činiš sve kako treba, ali opet ne ono što njemu treba. Ako su zdrave osnove braka, sebičnost prema partneru se može prevazići i onda nastupa prava ljubav. Po meni jedan od najvećih izazova u braku nakon dobijanja dece.

JeLa

pre 10 godina

A i ako je ljubav prava ne moze da prodje, moji baka i deka su bili 30 godina u braku i do poslednjeg dana njenog zivota su se voleli kao prvog dana!!!

JeLa

pre 10 godina

@Nina - bravo, slazem se sa tobom...
Ove sto se udaju i posvete se samo deci pa zaborave na sebe i partnera posle im kriv djavo... Ne kazem da treba da zapostave decu, ali za sve postoji granica...

k

pre 10 godina

@zena,potpuno te razumem,njegovo nezadovoljstvo na opstem nivou-poslom,platom,stanjem u drzavi,plus gomila sitnica koja mu smeta na koje ja ne mogu da uticem me vec ubijaju,a sa druge strane,on kao da je mama sa detetom u smislu ljubavi,ali ne i obaveza.....

Zena

pre 10 godina

Lepo je biti svestan toga da ako si nezadovaoljan u braku-izadjez iz istog pre nego sto unistis zivot svima oko sebe. Porodica u 99% slucajeva pati- kada su muz i zena kao pticice na graniimaju oci samo jedno za drugo-deca pate, kada zena dobijanjem dece da potpunu paznju samo deci-muz pati,ako je muz dobijanjem dece izgubio crtu odanog i pazljivog ljubavnika-zena pati...Kao sto je Kasel rekao-jako su retki uravnotezeni ljudi. Dobijanje dece i odrastanje muza i zene je jako tezak proces iz kojih se retko ko izvuce nepovredjen... Mislim da sam ja krenula Monikinim stopama, jer ljubav pocinjem da dobijam samo od dece,dok se moj dragi svaki dan sve vise igra sa mojim nervima i osecanjima. Sta god uradim-nije dovoljno dobro, stalno sam na udaru kritike, preti kao razmazeno dete kako on nece ovo ili ono.... A meni postaje svejedno,jer sam toliko umorna od njegovih promena raspolozenja i ponasanja da samo zelim mir... I to sa 30 godina.

Ana1

pre 10 godina

To uopste nije tako. Problem je u tome sto je ljubav premi deci neprolazna, dok je ljubav prema partneru prolazna. Ali, ljubav prema deci ne moze da zameni/nadomesti ljubav prema muskarcu (bez obzira da li je otac dece ili ne).

Ana

pre 10 godina

Tačno je da žene vole istinski samo svoju decu, ali muškarci istinski ne vole čak ni decu. Istinski samo sebe. To se da videti npr, kod lečenih alkoholičara koji prestaju da piju tek kad se suoče sa nekom dijagnozom, a dotadašnje traume dece ih ne tangiraju. Drugo, vidi se i po broju onih koji izbegavaju čak i ovako bedne alimentacije, a da i ne govorim o onim muškarcima koji nikad detetu nisu ništa zgotovili, oprali, ispeglali i sl. već to radi isključivo žena (i deci i njima). Takvi mogu imati i 10. dece i život će im biti identičan kao kad nisu imali nijedno. Ne kažem da nema i pozitivnih primera, ali su oni na nivou statističke greške. A i oni muškarci koje sam imala prilike da upoznam i koji bi se mogli podvesti pod tzv. pozitivne primere imam osećaj da su takvi zbog predstave koju imaju sami o sebi tj. o osećaju za ispravno, a ne zato što istinski vole ženu sa kojom su.

običan

pre 10 godina

Ne znam šta je tu novo i nenormalno,pa i ja više volim svoju decu od svoje žene. Imam 37,u braku smo šest,dobro je,vrlo dodro,čak,ali ona je partner,ljubavnica,najbolji prijatelj,volimo se,ali deca su ispred nje...I mislim da to nije nenormalno.

molon lave

pre 10 godina

Moja mama najvise voli, pazi i mazi moga - tatu!! pa tek onda nas. Nije nerealan zakljucak, imam preko 30 god. Tako da, zavisi koja ti zapadne moj Kasel.

bedak realista

pre 10 godina

Ovo je na žalost odvratna istina u velikom broju slučajeva,
samo su ljudi licemeri da to priznaju (i žene i muškarci) ili
nisu svesni toga...

maslinasta

pre 10 godina

vensan opusteno brblja. ak neka ga, super je.
ali tradicionalista.... kad krenes da pises u imperativu ili onaj fazon "ovo se ovako", "ovo treba onako" i slicno, molim te da zastanes i da razmislis s kojim pravom i s kojom kompetencijom ti dajes takve izjave. svi smo mi svako svoj covek isto kao i ti, i dok nikog ne ugrozavamo ne treba niko da nam soli pamet. mani se.

Mr. Ševrle

pre 10 godina

deki 185

Toliko sam takvih iz serije opstanak (bezdušnih) "naarhivirao" da bih bi takvim "krpama" lagano pronašao "zakrpu".

Nina

pre 10 godina

Ovo apsolutno nije tacno..ja mog muskarca obozavam, i znam to da pokazem, a izuzetno sam zahvalna sto je i on takav.
I nekad mi se cini da cu eksplodirati koliko ga volim:)
Svima zelim takvo osecanje-kad nekoga toliko volite i isto tako se osecate voljeno..i nismo klinci da neko ne pomisli da sam mlada i naivna:)
Mazimo se stalno, ne pricam o sexu nego bas o fizickoj neznosti- milovanju, ljubljenju, ceskanju:)
Iskreno, po meni je i za ljubav potreban talenat, da si spreman da se das, da uzvratis ljubav, da verujes u ljubav i da imas srece i pameti da naletis i sacuvas srodnu dusu.
Ooo to tako zelim svima..

VB

pre 10 godina

Eh, kad biste vi muškarci znali... Ja sam,recimo, nekada mislila da muškarci ne mogu istinski da vole, pa sam tek kad sam postala bliska s par muških prijatelja shvatila da sam u zabludi, a da je ta zabluda posledica toga što svi nešto glumatamo da ne bismo bili povređeni.

Maca

pre 10 godina

(dobrila, 09. mart 2014 19:27)

:( To je strasno ako je tako. Za mene su deca sinonim za bezrezervnu ljubav i podrsku, svaki njihov zagrljaj i poljubac je trenutak srece. Za njih imam samo ljubav, i nadam se da cu ih jos dugo voleti. Malo mi je zao i ovih muskaraca koji od zene zele majcinsku ljubav, i razocarani su jer zena s pravom ocekuje od odraslog muskarca da se ne ponasa kao beba od sest meseci: ja gladan, ja za presvlacenje, ja kenjkav, ja sada veseo... (kod bebe je to sve super, kod osobe od 15+ godina nije).

ja jedina

pre 10 godina

ljubav koju osecas prema deci ne moze da se poredi sa drugim vrstama ljubavi! prema partneru, nakon odredjenog vremena osecas ljubav kao prema prijatelju, a to i treba da ti bude... naravno uz povlastice! ;)

kpax

pre 10 godina

pa jeste, deca se vole bezuslovno, ali samo dok su mala i nemocna. Problem nastaje kada nastavimo da ih volimo bez ikakvih uslova... i ona to kao po pravilu (priroda, sta ces) maksimalno koriste. I kad se zaba probudila, a ono mrtva skuvana..

JeLa

pre 10 godina

@tradicionalista - pa zato sto je nekim partner na trecem mestu zato i ima toliko razvoda i prevara!!! Partneri jedno drugom moraju biti na prvom mestu jer su se medjusobno birali, a zajedno se brinu o deci... jedino ako se oni bezuslovno vole deca ce biti srecna i osetiti ljubav... uostalom da nije tog partnera ne bi bilo ni nase dece!!!

deki 185

pre 10 godina

123321, 09. mart 2014 18:40)

potpisujem 100% .Borba za opstanak je jedino merodavan i urodjeni instikt kod zena.Ja to ne osudjujem i mislim da je to normalno ali se u skladu sa tim i ponasam.

dobrila

pre 10 godina

mene moji roditelji ne vole najvise, najvise vole sebe, pogotovo majka, a sad shvatam da su me napravili da im budem kucna pomocnica. tako da, ima i takvih...

Šmaug

pre 10 godina

Odlican, nema šta. Ali žene pored svoje dece vole i sebe. Kada sam to shvatio, oko 30e godine i počeo da kopiram njihov koncept ponašanja u vezi, život mi je neuporedivo stabilniji i uravnoteženiji kako kaže Kasel. Sada imam 40 i dva deteta, volim sebe i decu, zena mi je super i volimo se, jel'te ali toljaga zenske manipulacije ima 2 kraja, hehe :) no more Mr Nice Guy

123321

pre 10 godina

Čovek je apsolutno u pravu i lepo kaze to bez ikakve gorcine.
Svaki pametan muskarac i ne ocekuje neku ljubav od zene jer to je kod njih uvek samo ljubav prema sebi.

Mila

pre 10 godina

Niko ne komentariše temu...žene vole samo svoju decu. To nije tačno. Neke žene vole i svoje muževe, kao što i neki muškarci vole svoje žene.
Ipak, deca se vole bezuslovno i to važi za sve koji su roditelji, u pravom smislu te reči. Bez obzira na pol, roditelji su oni koji brinu i bave se decom, bez obzira ko ih je rodio.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Deca su ti deca dok si ziv, i njih moras voleti najvise na svetu, pa roditelje, pa tek onda partnera... za unuke ne mogu da pricam, jer sam jos premlad za njih, i ne mogu da pricam da li se vole vise deca ili unuci, ali bi ipak pre rekao rodjena deca! A i nije ista ljubav prema deci, roditeljima, partneru, tako da se to i ne moze porediti.

NouNejmovic

pre 10 godina

za NouNejmovic i pukovnika

Vi stvarno mislite da nama zenama isti muskarac ne dosadi? Jezim se od ove recenice. Zelja za novim uzbudjenjem, seksualnim i emotivnim, i zaljubljivanjem nije prisutna samo kod muskaraca vec i kod zena, a nekim muskarcima ova mantra dodje kao neko opravdanje.
(e, 09. mart 2014 15:42)

Malo se zezamo sta...i rekli smo iz tog ugla nekih muskaraca koji su u fazonu 'Eh da mi je jedna takva pa da umrem'.Otkud mi znamo...mozda je Monika smor,ajde realno?! Itekako nije sve u lepoti.. .ovaj Vinsent ruzan ko pacov,al mislim da je nevidjena faca,lafcina,spontan,duhovit i ima to nesto...isto ko i Son Pen.

e

pre 10 godina

za NouNejmovic i pukovnika

Vi stvarno mislite da nama zenama isti muskarac ne dosadi? Jezim se od ove recenice. Zelja za novim uzbudjenjem, seksualnim i emotivnim, i zaljubljivanjem nije prisutna samo kod muskaraca vec i kod zena, a nekim muskarcima ova mantra dodje kao neko opravdanje.

e

pre 10 godina

za NouNejmovic i pukovnika

Vi stvarno mislite da nama zenama isti muskarac ne dosadi? Jezim se od ove recenice. Zelja za novim uzbudjenjem, seksualnim i emotivnim, i zaljubljivanjem nije prisutna samo kod muskaraca vec i kod zena, a nekim muskarcima ova mantra dodje kao neko opravdanje.

NouNejmovic

pre 10 godina

za NouNejmovic i pukovnika

Vi stvarno mislite da nama zenama isti muskarac ne dosadi? Jezim se od ove recenice. Zelja za novim uzbudjenjem, seksualnim i emotivnim, i zaljubljivanjem nije prisutna samo kod muskaraca vec i kod zena, a nekim muskarcima ova mantra dodje kao neko opravdanje.
(e, 09. mart 2014 15:42)

Malo se zezamo sta...i rekli smo iz tog ugla nekih muskaraca koji su u fazonu 'Eh da mi je jedna takva pa da umrem'.Otkud mi znamo...mozda je Monika smor,ajde realno?! Itekako nije sve u lepoti.. .ovaj Vinsent ruzan ko pacov,al mislim da je nevidjena faca,lafcina,spontan,duhovit i ima to nesto...isto ko i Son Pen.

Mila

pre 10 godina

Niko ne komentariše temu...žene vole samo svoju decu. To nije tačno. Neke žene vole i svoje muževe, kao što i neki muškarci vole svoje žene.
Ipak, deca se vole bezuslovno i to važi za sve koji su roditelji, u pravom smislu te reči. Bez obzira na pol, roditelji su oni koji brinu i bave se decom, bez obzira ko ih je rodio.

dobrila

pre 10 godina

mene moji roditelji ne vole najvise, najvise vole sebe, pogotovo majka, a sad shvatam da su me napravili da im budem kucna pomocnica. tako da, ima i takvih...

123321

pre 10 godina

Čovek je apsolutno u pravu i lepo kaze to bez ikakve gorcine.
Svaki pametan muskarac i ne ocekuje neku ljubav od zene jer to je kod njih uvek samo ljubav prema sebi.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Deca su ti deca dok si ziv, i njih moras voleti najvise na svetu, pa roditelje, pa tek onda partnera... za unuke ne mogu da pricam, jer sam jos premlad za njih, i ne mogu da pricam da li se vole vise deca ili unuci, ali bi ipak pre rekao rodjena deca! A i nije ista ljubav prema deci, roditeljima, partneru, tako da se to i ne moze porediti.

Šmaug

pre 10 godina

Odlican, nema šta. Ali žene pored svoje dece vole i sebe. Kada sam to shvatio, oko 30e godine i počeo da kopiram njihov koncept ponašanja u vezi, život mi je neuporedivo stabilniji i uravnoteženiji kako kaže Kasel. Sada imam 40 i dva deteta, volim sebe i decu, zena mi je super i volimo se, jel'te ali toljaga zenske manipulacije ima 2 kraja, hehe :) no more Mr Nice Guy

deki 185

pre 10 godina

123321, 09. mart 2014 18:40)

potpisujem 100% .Borba za opstanak je jedino merodavan i urodjeni instikt kod zena.Ja to ne osudjujem i mislim da je to normalno ali se u skladu sa tim i ponasam.

Nina

pre 10 godina

Ovo apsolutno nije tacno..ja mog muskarca obozavam, i znam to da pokazem, a izuzetno sam zahvalna sto je i on takav.
I nekad mi se cini da cu eksplodirati koliko ga volim:)
Svima zelim takvo osecanje-kad nekoga toliko volite i isto tako se osecate voljeno..i nismo klinci da neko ne pomisli da sam mlada i naivna:)
Mazimo se stalno, ne pricam o sexu nego bas o fizickoj neznosti- milovanju, ljubljenju, ceskanju:)
Iskreno, po meni je i za ljubav potreban talenat, da si spreman da se das, da uzvratis ljubav, da verujes u ljubav i da imas srece i pameti da naletis i sacuvas srodnu dusu.
Ooo to tako zelim svima..

molon lave

pre 10 godina

Moja mama najvise voli, pazi i mazi moga - tatu!! pa tek onda nas. Nije nerealan zakljucak, imam preko 30 god. Tako da, zavisi koja ti zapadne moj Kasel.

Maca

pre 10 godina

(dobrila, 09. mart 2014 19:27)

:( To je strasno ako je tako. Za mene su deca sinonim za bezrezervnu ljubav i podrsku, svaki njihov zagrljaj i poljubac je trenutak srece. Za njih imam samo ljubav, i nadam se da cu ih jos dugo voleti. Malo mi je zao i ovih muskaraca koji od zene zele majcinsku ljubav, i razocarani su jer zena s pravom ocekuje od odraslog muskarca da se ne ponasa kao beba od sest meseci: ja gladan, ja za presvlacenje, ja kenjkav, ja sada veseo... (kod bebe je to sve super, kod osobe od 15+ godina nije).

običan

pre 10 godina

Ne znam šta je tu novo i nenormalno,pa i ja više volim svoju decu od svoje žene. Imam 37,u braku smo šest,dobro je,vrlo dodro,čak,ali ona je partner,ljubavnica,najbolji prijatelj,volimo se,ali deca su ispred nje...I mislim da to nije nenormalno.

Ana

pre 10 godina

Tačno je da žene vole istinski samo svoju decu, ali muškarci istinski ne vole čak ni decu. Istinski samo sebe. To se da videti npr, kod lečenih alkoholičara koji prestaju da piju tek kad se suoče sa nekom dijagnozom, a dotadašnje traume dece ih ne tangiraju. Drugo, vidi se i po broju onih koji izbegavaju čak i ovako bedne alimentacije, a da i ne govorim o onim muškarcima koji nikad detetu nisu ništa zgotovili, oprali, ispeglali i sl. već to radi isključivo žena (i deci i njima). Takvi mogu imati i 10. dece i život će im biti identičan kao kad nisu imali nijedno. Ne kažem da nema i pozitivnih primera, ali su oni na nivou statističke greške. A i oni muškarci koje sam imala prilike da upoznam i koji bi se mogli podvesti pod tzv. pozitivne primere imam osećaj da su takvi zbog predstave koju imaju sami o sebi tj. o osećaju za ispravno, a ne zato što istinski vole ženu sa kojom su.

Zena

pre 10 godina

Lepo je biti svestan toga da ako si nezadovaoljan u braku-izadjez iz istog pre nego sto unistis zivot svima oko sebe. Porodica u 99% slucajeva pati- kada su muz i zena kao pticice na graniimaju oci samo jedno za drugo-deca pate, kada zena dobijanjem dece da potpunu paznju samo deci-muz pati,ako je muz dobijanjem dece izgubio crtu odanog i pazljivog ljubavnika-zena pati...Kao sto je Kasel rekao-jako su retki uravnotezeni ljudi. Dobijanje dece i odrastanje muza i zene je jako tezak proces iz kojih se retko ko izvuce nepovredjen... Mislim da sam ja krenula Monikinim stopama, jer ljubav pocinjem da dobijam samo od dece,dok se moj dragi svaki dan sve vise igra sa mojim nervima i osecanjima. Sta god uradim-nije dovoljno dobro, stalno sam na udaru kritike, preti kao razmazeno dete kako on nece ovo ili ono.... A meni postaje svejedno,jer sam toliko umorna od njegovih promena raspolozenja i ponasanja da samo zelim mir... I to sa 30 godina.

ja jedina

pre 10 godina

ljubav koju osecas prema deci ne moze da se poredi sa drugim vrstama ljubavi! prema partneru, nakon odredjenog vremena osecas ljubav kao prema prijatelju, a to i treba da ti bude... naravno uz povlastice! ;)

VB

pre 10 godina

Eh, kad biste vi muškarci znali... Ja sam,recimo, nekada mislila da muškarci ne mogu istinski da vole, pa sam tek kad sam postala bliska s par muških prijatelja shvatila da sam u zabludi, a da je ta zabluda posledica toga što svi nešto glumatamo da ne bismo bili povređeni.

S

pre 10 godina

Prvo, različite vrste ljubavi se ne mogu porediti: ljubav prema deci, roditeljima, braći i sestrama, partneru, prijateljima... ne može da se poredi.
Drugo, ljubav se takođe gradi i neguje kao i sve ostale veze među ljudima. Ukoliko se samo jedno bavi međusobnom ljubavlju onda ona ne može opstati. Muškarci misle da ako su se oženili da su završili. I onda im je žena kriva što neće da im izigrava majku i doji ih do smrti. Majke takođe grade veze sa svojom decom i vezu između svoje dece. Ako muškarac ne može podneti da mu je supruga i majka onda neka ne pravi decu! Otac takođe mora da bude prisutan i da učestvuje u odrastanju svoje dece.
Treće i najvažnije je: da su deca najsrećnija ako žive u slozi i međusobnoj podršci svih članova porodice. Porodica je timski rad svih i ako se tako ponaša onda je uspešna. Muškarac očekuje od supruge da bude sve i da se bavi svime, a oni da sede i da bleje u televizor i ako se to ženama ne sviđa... onda se dobija odgovor iz članka, a nekad odgovori budu i mnogo gori.

Ana1

pre 10 godina

To uopste nije tako. Problem je u tome sto je ljubav premi deci neprolazna, dok je ljubav prema partneru prolazna. Ali, ljubav prema deci ne moze da zameni/nadomesti ljubav prema muskarcu (bez obzira da li je otac dece ili ne).

JeLa

pre 10 godina

@tradicionalista - pa zato sto je nekim partner na trecem mestu zato i ima toliko razvoda i prevara!!! Partneri jedno drugom moraju biti na prvom mestu jer su se medjusobno birali, a zajedno se brinu o deci... jedino ako se oni bezuslovno vole deca ce biti srecna i osetiti ljubav... uostalom da nije tog partnera ne bi bilo ni nase dece!!!

bedak realista

pre 10 godina

Ovo je na žalost odvratna istina u velikom broju slučajeva,
samo su ljudi licemeri da to priznaju (i žene i muškarci) ili
nisu svesni toga...

kpax

pre 10 godina

pa jeste, deca se vole bezuslovno, ali samo dok su mala i nemocna. Problem nastaje kada nastavimo da ih volimo bez ikakvih uslova... i ona to kao po pravilu (priroda, sta ces) maksimalno koriste. I kad se zaba probudila, a ono mrtva skuvana..

maslinasta

pre 10 godina

vensan opusteno brblja. ak neka ga, super je.
ali tradicionalista.... kad krenes da pises u imperativu ili onaj fazon "ovo se ovako", "ovo treba onako" i slicno, molim te da zastanes i da razmislis s kojim pravom i s kojom kompetencijom ti dajes takve izjave. svi smo mi svako svoj covek isto kao i ti, i dok nikog ne ugrozavamo ne treba niko da nam soli pamet. mani se.

JeLa

pre 10 godina

A i ako je ljubav prava ne moze da prodje, moji baka i deka su bili 30 godina u braku i do poslednjeg dana njenog zivota su se voleli kao prvog dana!!!

k

pre 10 godina

@zena,potpuno te razumem,njegovo nezadovoljstvo na opstem nivou-poslom,platom,stanjem u drzavi,plus gomila sitnica koja mu smeta na koje ja ne mogu da uticem me vec ubijaju,a sa druge strane,on kao da je mama sa detetom u smislu ljubavi,ali ne i obaveza.....

Mila

pre 10 godina

@Žena
Dok god se pitaš šta ti dobijaš od muža, umesto šta daješ, to nije ljubav... Razmisli da li zaista pokazuješ svojim delima ljubav prema njemu, pa ti onda možda može biti i uzvraćena. Pri tome, možda misliš da činiš sve kako treba, ali opet ne ono što njemu treba. Ako su zdrave osnove braka, sebičnost prema partneru se može prevazići i onda nastupa prava ljubav. Po meni jedan od najvećih izazova u braku nakon dobijanja dece.

Mr. Ševrle

pre 10 godina

deki 185

Toliko sam takvih iz serije opstanak (bezdušnih) "naarhivirao" da bih bi takvim "krpama" lagano pronašao "zakrpu".

JeLa

pre 10 godina

@Nina - bravo, slazem se sa tobom...
Ove sto se udaju i posvete se samo deci pa zaborave na sebe i partnera posle im kriv djavo... Ne kazem da treba da zapostave decu, ali za sve postoji granica...

123321

pre 10 godina

Čovek je apsolutno u pravu i lepo kaze to bez ikakve gorcine.
Svaki pametan muskarac i ne ocekuje neku ljubav od zene jer to je kod njih uvek samo ljubav prema sebi.

Šmaug

pre 10 godina

Odlican, nema šta. Ali žene pored svoje dece vole i sebe. Kada sam to shvatio, oko 30e godine i počeo da kopiram njihov koncept ponašanja u vezi, život mi je neuporedivo stabilniji i uravnoteženiji kako kaže Kasel. Sada imam 40 i dva deteta, volim sebe i decu, zena mi je super i volimo se, jel'te ali toljaga zenske manipulacije ima 2 kraja, hehe :) no more Mr Nice Guy

deki 185

pre 10 godina

123321, 09. mart 2014 18:40)

potpisujem 100% .Borba za opstanak je jedino merodavan i urodjeni instikt kod zena.Ja to ne osudjujem i mislim da je to normalno ali se u skladu sa tim i ponasam.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Deca su ti deca dok si ziv, i njih moras voleti najvise na svetu, pa roditelje, pa tek onda partnera... za unuke ne mogu da pricam, jer sam jos premlad za njih, i ne mogu da pricam da li se vole vise deca ili unuci, ali bi ipak pre rekao rodjena deca! A i nije ista ljubav prema deci, roditeljima, partneru, tako da se to i ne moze porediti.

e

pre 10 godina

za NouNejmovic i pukovnika

Vi stvarno mislite da nama zenama isti muskarac ne dosadi? Jezim se od ove recenice. Zelja za novim uzbudjenjem, seksualnim i emotivnim, i zaljubljivanjem nije prisutna samo kod muskaraca vec i kod zena, a nekim muskarcima ova mantra dodje kao neko opravdanje.

dobrila

pre 10 godina

mene moji roditelji ne vole najvise, najvise vole sebe, pogotovo majka, a sad shvatam da su me napravili da im budem kucna pomocnica. tako da, ima i takvih...

NouNejmovic

pre 10 godina

za NouNejmovic i pukovnika

Vi stvarno mislite da nama zenama isti muskarac ne dosadi? Jezim se od ove recenice. Zelja za novim uzbudjenjem, seksualnim i emotivnim, i zaljubljivanjem nije prisutna samo kod muskaraca vec i kod zena, a nekim muskarcima ova mantra dodje kao neko opravdanje.
(e, 09. mart 2014 15:42)

Malo se zezamo sta...i rekli smo iz tog ugla nekih muskaraca koji su u fazonu 'Eh da mi je jedna takva pa da umrem'.Otkud mi znamo...mozda je Monika smor,ajde realno?! Itekako nije sve u lepoti.. .ovaj Vinsent ruzan ko pacov,al mislim da je nevidjena faca,lafcina,spontan,duhovit i ima to nesto...isto ko i Son Pen.

JeLa

pre 10 godina

@Nina - bravo, slazem se sa tobom...
Ove sto se udaju i posvete se samo deci pa zaborave na sebe i partnera posle im kriv djavo... Ne kazem da treba da zapostave decu, ali za sve postoji granica...

Mila

pre 10 godina

Niko ne komentariše temu...žene vole samo svoju decu. To nije tačno. Neke žene vole i svoje muževe, kao što i neki muškarci vole svoje žene.
Ipak, deca se vole bezuslovno i to važi za sve koji su roditelji, u pravom smislu te reči. Bez obzira na pol, roditelji su oni koji brinu i bave se decom, bez obzira ko ih je rodio.

bedak realista

pre 10 godina

Ovo je na žalost odvratna istina u velikom broju slučajeva,
samo su ljudi licemeri da to priznaju (i žene i muškarci) ili
nisu svesni toga...

Ana

pre 10 godina

Tačno je da žene vole istinski samo svoju decu, ali muškarci istinski ne vole čak ni decu. Istinski samo sebe. To se da videti npr, kod lečenih alkoholičara koji prestaju da piju tek kad se suoče sa nekom dijagnozom, a dotadašnje traume dece ih ne tangiraju. Drugo, vidi se i po broju onih koji izbegavaju čak i ovako bedne alimentacije, a da i ne govorim o onim muškarcima koji nikad detetu nisu ništa zgotovili, oprali, ispeglali i sl. već to radi isključivo žena (i deci i njima). Takvi mogu imati i 10. dece i život će im biti identičan kao kad nisu imali nijedno. Ne kažem da nema i pozitivnih primera, ali su oni na nivou statističke greške. A i oni muškarci koje sam imala prilike da upoznam i koji bi se mogli podvesti pod tzv. pozitivne primere imam osećaj da su takvi zbog predstave koju imaju sami o sebi tj. o osećaju za ispravno, a ne zato što istinski vole ženu sa kojom su.

običan

pre 10 godina

Ne znam šta je tu novo i nenormalno,pa i ja više volim svoju decu od svoje žene. Imam 37,u braku smo šest,dobro je,vrlo dodro,čak,ali ona je partner,ljubavnica,najbolji prijatelj,volimo se,ali deca su ispred nje...I mislim da to nije nenormalno.

Mila

pre 10 godina

@Žena
Dok god se pitaš šta ti dobijaš od muža, umesto šta daješ, to nije ljubav... Razmisli da li zaista pokazuješ svojim delima ljubav prema njemu, pa ti onda možda može biti i uzvraćena. Pri tome, možda misliš da činiš sve kako treba, ali opet ne ono što njemu treba. Ako su zdrave osnove braka, sebičnost prema partneru se može prevazići i onda nastupa prava ljubav. Po meni jedan od najvećih izazova u braku nakon dobijanja dece.

maslinasta

pre 10 godina

vensan opusteno brblja. ak neka ga, super je.
ali tradicionalista.... kad krenes da pises u imperativu ili onaj fazon "ovo se ovako", "ovo treba onako" i slicno, molim te da zastanes i da razmislis s kojim pravom i s kojom kompetencijom ti dajes takve izjave. svi smo mi svako svoj covek isto kao i ti, i dok nikog ne ugrozavamo ne treba niko da nam soli pamet. mani se.

JeLa

pre 10 godina

@tradicionalista - pa zato sto je nekim partner na trecem mestu zato i ima toliko razvoda i prevara!!! Partneri jedno drugom moraju biti na prvom mestu jer su se medjusobno birali, a zajedno se brinu o deci... jedino ako se oni bezuslovno vole deca ce biti srecna i osetiti ljubav... uostalom da nije tog partnera ne bi bilo ni nase dece!!!

Maca

pre 10 godina

(dobrila, 09. mart 2014 19:27)

:( To je strasno ako je tako. Za mene su deca sinonim za bezrezervnu ljubav i podrsku, svaki njihov zagrljaj i poljubac je trenutak srece. Za njih imam samo ljubav, i nadam se da cu ih jos dugo voleti. Malo mi je zao i ovih muskaraca koji od zene zele majcinsku ljubav, i razocarani su jer zena s pravom ocekuje od odraslog muskarca da se ne ponasa kao beba od sest meseci: ja gladan, ja za presvlacenje, ja kenjkav, ja sada veseo... (kod bebe je to sve super, kod osobe od 15+ godina nije).

JeLa

pre 10 godina

A i ako je ljubav prava ne moze da prodje, moji baka i deka su bili 30 godina u braku i do poslednjeg dana njenog zivota su se voleli kao prvog dana!!!

Nina

pre 10 godina

Ovo apsolutno nije tacno..ja mog muskarca obozavam, i znam to da pokazem, a izuzetno sam zahvalna sto je i on takav.
I nekad mi se cini da cu eksplodirati koliko ga volim:)
Svima zelim takvo osecanje-kad nekoga toliko volite i isto tako se osecate voljeno..i nismo klinci da neko ne pomisli da sam mlada i naivna:)
Mazimo se stalno, ne pricam o sexu nego bas o fizickoj neznosti- milovanju, ljubljenju, ceskanju:)
Iskreno, po meni je i za ljubav potreban talenat, da si spreman da se das, da uzvratis ljubav, da verujes u ljubav i da imas srece i pameti da naletis i sacuvas srodnu dusu.
Ooo to tako zelim svima..

kpax

pre 10 godina

pa jeste, deca se vole bezuslovno, ali samo dok su mala i nemocna. Problem nastaje kada nastavimo da ih volimo bez ikakvih uslova... i ona to kao po pravilu (priroda, sta ces) maksimalno koriste. I kad se zaba probudila, a ono mrtva skuvana..

ja jedina

pre 10 godina

ljubav koju osecas prema deci ne moze da se poredi sa drugim vrstama ljubavi! prema partneru, nakon odredjenog vremena osecas ljubav kao prema prijatelju, a to i treba da ti bude... naravno uz povlastice! ;)

Ana1

pre 10 godina

To uopste nije tako. Problem je u tome sto je ljubav premi deci neprolazna, dok je ljubav prema partneru prolazna. Ali, ljubav prema deci ne moze da zameni/nadomesti ljubav prema muskarcu (bez obzira da li je otac dece ili ne).

Mr. Ševrle

pre 10 godina

deki 185

Toliko sam takvih iz serije opstanak (bezdušnih) "naarhivirao" da bih bi takvim "krpama" lagano pronašao "zakrpu".

molon lave

pre 10 godina

Moja mama najvise voli, pazi i mazi moga - tatu!! pa tek onda nas. Nije nerealan zakljucak, imam preko 30 god. Tako da, zavisi koja ti zapadne moj Kasel.

Zena

pre 10 godina

Lepo je biti svestan toga da ako si nezadovaoljan u braku-izadjez iz istog pre nego sto unistis zivot svima oko sebe. Porodica u 99% slucajeva pati- kada su muz i zena kao pticice na graniimaju oci samo jedno za drugo-deca pate, kada zena dobijanjem dece da potpunu paznju samo deci-muz pati,ako je muz dobijanjem dece izgubio crtu odanog i pazljivog ljubavnika-zena pati...Kao sto je Kasel rekao-jako su retki uravnotezeni ljudi. Dobijanje dece i odrastanje muza i zene je jako tezak proces iz kojih se retko ko izvuce nepovredjen... Mislim da sam ja krenula Monikinim stopama, jer ljubav pocinjem da dobijam samo od dece,dok se moj dragi svaki dan sve vise igra sa mojim nervima i osecanjima. Sta god uradim-nije dovoljno dobro, stalno sam na udaru kritike, preti kao razmazeno dete kako on nece ovo ili ono.... A meni postaje svejedno,jer sam toliko umorna od njegovih promena raspolozenja i ponasanja da samo zelim mir... I to sa 30 godina.

VB

pre 10 godina

Eh, kad biste vi muškarci znali... Ja sam,recimo, nekada mislila da muškarci ne mogu istinski da vole, pa sam tek kad sam postala bliska s par muških prijatelja shvatila da sam u zabludi, a da je ta zabluda posledica toga što svi nešto glumatamo da ne bismo bili povređeni.

S

pre 10 godina

Prvo, različite vrste ljubavi se ne mogu porediti: ljubav prema deci, roditeljima, braći i sestrama, partneru, prijateljima... ne može da se poredi.
Drugo, ljubav se takođe gradi i neguje kao i sve ostale veze među ljudima. Ukoliko se samo jedno bavi međusobnom ljubavlju onda ona ne može opstati. Muškarci misle da ako su se oženili da su završili. I onda im je žena kriva što neće da im izigrava majku i doji ih do smrti. Majke takođe grade veze sa svojom decom i vezu između svoje dece. Ako muškarac ne može podneti da mu je supruga i majka onda neka ne pravi decu! Otac takođe mora da bude prisutan i da učestvuje u odrastanju svoje dece.
Treće i najvažnije je: da su deca najsrećnija ako žive u slozi i međusobnoj podršci svih članova porodice. Porodica je timski rad svih i ako se tako ponaša onda je uspešna. Muškarac očekuje od supruge da bude sve i da se bavi svime, a oni da sede i da bleje u televizor i ako se to ženama ne sviđa... onda se dobija odgovor iz članka, a nekad odgovori budu i mnogo gori.

k

pre 10 godina

@zena,potpuno te razumem,njegovo nezadovoljstvo na opstem nivou-poslom,platom,stanjem u drzavi,plus gomila sitnica koja mu smeta na koje ja ne mogu da uticem me vec ubijaju,a sa druge strane,on kao da je mama sa detetom u smislu ljubavi,ali ne i obaveza.....