Četvrtak, 06.03.2014.

10:45

Srbija traži hitnu sednicu SB UN

Vlada Srbije zatražiće održavanje sednice SB UN zbog najave formiranja oružanih snaga Kosova i pogoršanja bezbednosno-političke situacije na Kosovu, rekao Vulin

Izvor: B92

Srbija traži hitnu sednicu SB UN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

RealPatriota

pre 10 godina

Ako ćemo da budemo normalni i realni, sami smo krivi sto "rezolucija 1244" više nema svoj kredibilitet. Izneli smo pregovore o Kosovu iz okrilja Ujedinjenih Nacija, koje su nam garantovale bar neku vrstu postovanja rezolucije 1244, i prekomponovali ih sa Evropskom Unijom koja je inače saučesnik u stvaranju ilegalne države "*kosovo",tj. najvrednijeg narko trafiking projekta do sad. I onda kažemo "zašto nas uslovljavate da priznamo Kosovo kako bi postali članice"? ...
Duboko verujem da je sve to bilo dogovoreno da se sve to tako desi...
A mi se prepucavamo preko novina dok oni rade šta su naumili... Malo više sloge medju nama ne bi bilo na odmet... ???

Djordje

pre 10 godina

O'ma' će da je zakažu. Jedva čekaju.
Ko j*** Ukrainu!
Kredibilan "ministar", uspešna "spoljna politika, kredibilna "država" i naravno poštovana u svetu kao nikad do sada!
Tito pa PPV i T.N. malo li je!
Bože ima li kraja glupostima i diletantizmu?

Viktor

pre 10 godina

Mi imamo politikante što ih ceo svet nema! Da li ovaj lik uopšte zna šta piše u rez. 1244? Npr. povratak naših bezbednosnih snaga - i to odavno niko više ne pominje. Velika sila je već poništila ovu rezoluciju. Ovi naši politikanti samo zamajavaju narod i svi su oni učestvovali, u različitim periodima u stvaranju trenutnog stanja. doći će vreme kada će svako od njih da odgovara za ono što je učinio - od kršenja ustava i dalje. Šteta je samo što se pok. Slobodanu miloševiću sudilo u Hagu umesto u Beogradu. Nama je on trebao da položi račune. Da se to desilo sada u Srbiji ne bi bio ovakav cirkus!

Ddule

pre 10 godina

Ako vas puste u UN, pazite da ne padnete na neku neprijatnu zamku, kao n.p.
State Department u mesto ambasadorke posalje neki kondukter uz pratnje policije, pa vas uhapse pod navodom da ste Koristili Nju-Jorkski metro bez karte, a to sve live u CNN i BBC. Kakva bi to sramota za Srbiju bila, ne mogu ni da pomislim?!
Ako idite, molim idite taksijem, i platite unapred, i trazite duple kopije racuna. Mora biti sigurno!

asens drkinafb

pre 10 godina

ahah ja sam.mislilla sta narod serbije je pameten ja sad vidim sta gram.pamet nemaju ! on kosova letidha one joshe brine za kosovo ...! pustite kosovo.kosova derzava je vise gkedajte sebe ucite u evropi i nace umrwvete ot.leb...

this is the end

pre 10 godina

Ko je ovaj lik, Vulin? Jel to onaj Slobin ( Mirin ) junoša junoša što je pljuvao po svemu proevropskom u Srbiji a sada se kirije iza Vučića tobož je i on za EU!? Nikad ništa nije radio, pričao neubloze i pokazivao kako izgleda pravi demagog, a sada se 'brine' za Srbe na Kosovu, prima platu i goivti besmislivce.....Srbijo, Eh, Srbijo kad ćeš imati učene političare?

Zmago Pečnik

pre 10 godina

Teško za sve nas. Kosovo pravi svoju vojsku, a ove neznalice napadaju Tomislava Karadžića, čuvenog Teleta, što je Fifa prinala Fudbalski savez Kosova. To njih brine, a ne kosovska oružana vojska.

striker

pre 10 godina

A MI Srbi cemo i dalje da se pozivamo na rezoluciju 1244 i dalje necemo u NATO i dalje cemo da intezivno mrzimo SAD i njihove saveznike a {iptari ce i dalje na Kosovu da jacaju svoju drzavu i da nam se smeju u lice!!!!!!!

Јужноточиловац

pre 10 godina

Јака вест. Албанци већ годинама имају своју војску, сада ће само другачије да се зове. Није шија него је врат.

S

pre 10 godina

Možda kad bi nam Rusi/ Kinezi poklonili koju nuklearku, mogli bi da se bunimo ili učinimo nesto. Ovako im samo ostaje da ćute. Oni su I sve to zakuvali.

Dalibor

pre 10 godina

Umesto sto se bakcemo nezavisnoscu Kosova trebali bi da uzmemo severni deo, republiku srpsku u sastav srbije I zaokruzimo granice!! Ovo sto se radi ne vodi nigde

D-man

pre 10 godina

Umesto sto izvodite kojekakve gluposti, modernizujte vojsku. Zar ne vidite da ce biti rat!! Sada ce se Kosovo sjediniti sa albanijom, Albanija ce imati pravo da prisvoji teritorije Makedonije I Grcke. Kurs je podesen prema ratu. Izgleda da je Jugoslav Petrusic ipak bio u pravu.

Bosanac

pre 10 godina

Kako ono vi kazete, ako moze Kosovo moze i Krim.. E sad, ako su na Krimu mogli odmah da naprave vojsku i to kakvu ... mogu valjda i na Kosovu a ?
To bi bila ta neka logika.. Odlase medjunarodni posmatraci, jer i na Krimu im ne dozvoljavaju pristup, a Rusija svoju opremu i svoju vojsku dovodi i tvrdi da je to samoorganizovana vojska Krima. Valjda ce sada Albanija da dovede svoju vojsku bez obiljezja na Kosovo i da tvrdi da je to samoogranizovana vojska Kosova. Ono kad se za 2 dana organizujes sa tenkovima,helikopterima i svim ostalim teskim i lakim naoruzanjem..
Kao neko ko je tek izasao iz rata i pokusava godinama da izadje iz bijede izazvane ratom, trebalo bi da se zalazete za mir... a ne da navijate da rusija pobije pola Europe..

Illyria

pre 10 godina

Vuline, sledeći put kada kročiš na Kosovo, ako te ne hapsi Hashimova korumpirana vlada, ja ću da te hapsim.
Još nešto,oružane snage Kosova će biti ovde samo zato da vaši silni junaci četnici,crvene beretke,škorpioni,šakali, arkanovci, frenkijevci ne bi ispred sebe imali žene, decu i starce kao 1998/99-e.

Dalibor

pre 10 godina

Umesto sto se bakcemo nezavisnoscu Kosova trebali bi da uzmemo severni deo, republiku srpsku u sastav srbije I zaokruzimo granice!! Ovo sto se radi ne vodi nigde

Dejan

pre 10 godina

Vulin je odabrao odličan trenutak! Nešto me podseti na onaj odličan trenutak od pre deceniju i po u ovo doba godine. Tada Rusi nisu bili u poziciji da stanu na našu stranu, jer su se još vraćali na noge posle raspada SSSR-a i završetka Hladnog rata. A danas im nije u interesu da stanu na našu stranu pošto, ako Vulin prati dešavanja u svatu, Rusi gledaju da izboksuju odvajanje Krima od Ukrajine. Mislim da će sa ovim samo pomoći da se to i realizuje i staviti tačku na to da li je Kosovo Srbija ili ne.

dejan

pre 10 godina

dali je moguće da neko veruje čoveku koji mlati rukama na mitinzima i govori malo je reći povišenim tonom koje uvežbava pred ogledalom zarad rejtinga po ugledu na njemu omiljenog PPV-a. Njemu je do Kosova ko meni do posla

hugo

pre 10 godina

Nismo mo te sreće! Vulin, kostunica dr ima doveka da glume patriotizam, sa svim ostalim profi patriotama!
(gluscevicmiso, 06. mart 2014 12:03)Vidi da si zalutao.Porediti Koštunicu i Vulina govori o tome koliko si upoznat sa politikom.Nemamo svi mozak vrabca ima i onih koji znaju šta su političari pričali i radili u zadnjih 24 godine.A dela govore više od reči.Dok je Koštunica bio premijer Srbija je doživela vrhunac kada je u pitanju sloboda,demokratija,visina standarda i bila poštovana u svetu.Od osnivanja stranke DSS se uvek zalagao za demokratiju, miroljubivu politiku i vladavinu prava.Jedna od retkih opozicionih partija koja nije imala paravojne formacije 90-tih i nije podržavala ratne lidere.Koštunica nije od onih verbalnih patriota,koji su sada na vlasti,on se dokazao kao državnik.

nada

pre 10 godina

Dok nasi politicari kandilaju po Srbiji i pricaju vec vise puta ispricane price, a oci sveta uprte u desavanja u Ukrajini,dotle Kosovo formira svoju vojsku.Svaka cast, pravi je trenutak za to... Pregovori u Briselu..koja je to farsa..jadni mi.Dalje , vlada i crkva dogovaraju premestanje urne Nikole Tesle zbog cega se ocekuju protesti..samo nam treba taj fitilj.. Ne mogu vise, nemam snage..zar nam nije bilo dosta ratova i krvi..

Mujo11

pre 10 godina

Vlada Srbije zatražiće održavanje sednice SB UN zbog najave formiranja oružanih snaga Kosova i pogoršanja bezbednosno-političke situacije na Kosovu, rekao Vulin
Kosovo najavluje fromiranje oruzanih snaga a Srbija sto ima svoju vojsku, savremeno vojsku, ima cak i industriju koja proizvodi razne oruzje cak i za izvoz?! Mora SB UN odrzati sednicu zbog vojske Srbije?!
Ako Srbija ima svoju vojsku, zasto nema pravo Kosovo da ima svoju vojsku, pa da se brani od vojske, naprimer i od vojske Srbije?!
Predlazem ja da Kosovo da nema svoju vojsku?! Ako Kosova nema svoju vojsku sta mu treba Srbiju svoja vojska?!

Interesantni

pre 10 godina

Ocekujem podrsku u Savetu bezbednosti UN za zahteve Srbije, od onih koji danas gromoglasno na prvo mesto stavljaju zastitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajne, da ce se tako odnositi i prema nasem integritetu i suverenitetu na KiM! Tako ce pokazati doslednost svoje politike u suprostvaljanju ruskoj "agresiji" na Ukrajnu! Ocekujem od srpskog rukovodstva da pokaze ozbiljost u zastiti interesa drzave Srbije a ne da se krije iz "popevke" kako EU nema alternative?!?
Bez obzira na "lik i delo" doticnog gospodina ministra za KiMi njegovih pajtasa iz vlade, sada je idealan momenat da se pitanje KiM vrati u UN, jer je EUlex pokazao sta je imao da pokaze i nikakvog poboljksanja polozaja Srba nema i pored potpisanog Brisleskog sporazuma! Evo sada ce godinu dana od "dogovora" o formiranju ZSO a od nje nema ni traga ni glasa! kao sto i oni koji su je ugovorili sa srpske strane se u povodu toga ne oglasavaju a to su predstavili kao nekakav "trijumf" srpske politike prema KiM?!?

aleksandar

pre 10 godina

Ljudi bice onako kako su Englezi zacrtali, UK je hram svetske diplomatije I odlucivanja u najvecem delu planete, ko je sa Englezima dobar taj prosperira. sagledajte svetsku istoriju u poslednji 296 godina I sve je jasno.
Tako da I ovo sto Vulin zeli toplo bi mu predlozio da sagleda u ovom svetlu.

Davor

pre 10 godina

Nasi ce se u Briselu dogovarati a ovi ce nastaviti da se naoruzavaju i prave svoju vojsku. Zasto niko konacno ne kaze ono sto svi znamo.Brisel i SAD sve to podrzavaju i ovi "pregovori" sluze za mazanje ociju....

hysi

pre 10 godina

Vulin je kazao na konferenciji za štampu u Vladi Srbije da smatra kako čitavu međunarodnu zajednicu mora da zabrine najava prelaska kosovskih bezbednosnih snaga u kosovsku vojsku.
Vulin objasni ciju uniformu ti nosis kada posecujes R.Kosova jer izgledas kao terorista zato R.Kosova treba da ima Kosovsku vojsku.h

1244

pre 10 godina

Trebalo bi pitanje Kosova vratiti pod okrilje UN-a. Bilo je gresaka u prethodnoj politici, a sada ova vlada pokusava da "ispegla" greske iz proslosti i nije lako! Da, po rezoluciji 1244 Kosovo je teritorija pod upravom UN-a, a svakako ako i briselskim sporazumom ovako nesto nije ni pominjano ni potpisano onda treba apelovati na medjunarodnu zajednicu!

opet ja

pre 10 godina

He he a vi kao niste znali šta se sprema pa ste sada iznenađeni.
Pa naravno da će da formiraju vojsku i očekujte da ta vojska ubrzo i deluje gde im zatreba-sever Kosova, enklave na jugu, a možda i Bujanovac i Preševo u dogledno vreme.
To se dobije kada se izdajnički ponašate prema svojoj domovini.
Uskoro će dobiti i oklopna vozila i tenkove od nekih zemalja NATO sa istoka gde se možda već i sprovodi obuka za posade.

Koska

pre 10 godina

Ovo je u funkciji predizborne kampanje Alija bih citirao jednu definiciju Из Википедије, слободне енциклопедије:

,,Издаја је облик преваре, када се изневјери нечије повјерење, нечија очекивања или се повриједе интереси групе којој субјекат припада. Најчешће узрокује јаке осуде и није омиљена ни међу онима којима иде у корист. Кроз вјекове издаја је сматрана једним од најгорих чинова које особа може урадити за групу којој припада (државу, народ, племе, војску итд.) и углавном се ригорозно кажњавала. ,,Ko je šta uradio reći će itorija.

Predrag

pre 10 godina

Ja mislim ako Vulin ne resi ovaj problem, nece niko da ga resi. Steta samo sto mi je PPV zabranio da nosi onu crnu uniformu, nekako ozbiljnije izgleda u njoj a i on se nekako lepse i vaznije oseca, a to je sve bitno za jednog drzavnika te velicine!

mama

pre 10 godina

Ma odmah poslati vojne snage na sever da zaštite stanovništvo, Putin će stati iza nas, to je sigurna stvar ali se vlast boji EU!!!
(Mekong, 6. mart 2014 12:35)

Ti prizivas novu traktorijadu?

Svaka_priča_ima_happy_end

pre 10 godina

Republika Kosovo je najveća pobjeda demokracije i pravde na Balkanu.
Srbi su prvi počeli sa separatizmom na prostoru bivše SFRJ (RSK) a sve se završilo tako što je Srbija izgubila dio svog međunarodno priznatog teritorija (Kosovo).Bolje nije moglo završiti.Samo ne kužim zašto ne podržite Albance na Kosovu,kao što ste podržavali Srbe u Hrvatskoj?!

marija

pre 10 godina

Ako napravite vojsku OVK, sto znaci NATO, Srbija ce dozvoliti rusku bazu na svojoj teritoriji, i mira, gospodo nikad nece biti.
Protektorat moze da bude samo pod snagama UN,
NATO je zlo, krv i smrt. gde god da su,
napolje iz Srbije i Balkana.
Balkan treba demilitarizovati za vjek vjekova.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

PRIMITIVIZAM citave jedne nacije "ogleda se u ovom liku" i ovom sajtu B92 koji ga "ocuvava" tako sto ne dozvoljava komentare koji bi UKAZALI na taj PRIMITIVIZAM !
Pa nije mi jasno da to u Srbiji nikome ne smeta sto je PONIZAVAJUCE za celu naciju kada se ovaj lik negde predstavi kao Ministar u Vladi Srbije ?
Pa ja tako "zamisljam" onog "seoskog lopova sto komsijama krade pilice" a on ne samo da je Ministar u Vladi Srbije nego je i clan "drzavnog vrha" Srbije ?
Pa kada je Vulin Ministar u Vladi Srbije i clan drzavnog vrha kakav li je tek taj "obican narod" u kojem Vulin ima "vodecu ulogu" ?
Gledam bre onog Hasima Tacija GOSPODIN COVEK a ovi "srpski visoki zvanicnici" samo sto jos pred kamerama "ne brisu nos rukavom" ?

Neverovatno

pre 10 godina

Pa zaista neverovatno ! Kakav savet bezbednosti??! Oni nista nisu uradili (niti mogu) vec 20-30 godina. Od kada su USA pocele unilateralno da bombarduju, disciplinuju ..ceo svet,sve je otislo dodjavola. I sad ce o nama da diskutuju!!?? Verujem da to mozda nece ni doci na dnevni red. Pa zar vam nije dovoljan primer oko Sirije od pre neki mesec.Ni sednice,ni dogovora.
Mada mislim da to i g.Vulin zna,nego, onako, radi nas to prica. Valja se.

EU NATO

pre 10 godina

Ako Rusi mogu da rade sta hoce na Krimu mogu i Amerikanci na Kosovu. Razlika je ta sto ce ubrzo srpski politicari sve to lepo da potpisu da je to u interesu dobrosusedskih odnosa sa Pristinom a u cilju pristupanja Srbije EU.
(Zivota Zivotic, 6. mart 2014 12:30)

Bravo Života, dobro predviđaš rasplet. Šteta što nisi na vlasti, jer bi bilo brže i bezbolnije + profitabilnije za Srbiju. Ovi vaši političari previše se ulizuju desnici i samo gube na kredibilitetu i vremenu...A u krajnjoj liniji sve je već odlučeno...Čemu cirkus..

aleksandar

pre 10 godina

Samo kraljevina Srbija moze da nadje dobra diplomatska resenja, jer dok je Srbija bila kraljevina ostvarivali smo svoje interese od kada smo republika samo porazi. Ljudi sagledajte sustinu svetske politike. Nemoze jedana dodvorica iz Titovog sinjela da brani interese kosovskih Srba.

Miljacka

pre 10 godina

Pod hitno treba tražti sednicu SB UN po pitanje najave Kosova o formiranju vojske Kosova. Ovo nije predviđeno ni sa briselskim sporazumom , pa bi morao i Brisel da reaguje.

modesty

pre 10 godina

Dati im sedam dana da odgovore kako ce zaustaviti to nasilje prema Srbima i zaustaviti formiranje zlocinacke vojske, ili. podhitno ponistiti sporazum iz Brisela. Lepo je razgovarati i dogovarati se, ali kad to radis sa siledzijama i lazljivcima koji nemaju nikakvu nameru da postuju dogovore, onda je nebulozno drzati se dogovora ili cak se oslanjati na neki dogovor. Nesmemo biti naivni, previse smo prokockali svojom gluposcu.

NIkadNijeKasno

pre 10 godina

Nasa Vlada nikada nece odustati od diplomatske borbe za juznu pokrajinu , u okvirima svojih ovlaseecenja .. zato i ovakva ostra reakcija nasih zvanicnika na informacije o formiranju paravojnih snaga na Kosmetu

tri

pre 10 godina

OVO je i tvojih ruku delo. Pored Vucica, Dacica i baba Nikolije i ti ces ostati CRNIM SLOVIMA upisan kao jedan od izda.nika Kosova a time i Srbije.
Taj zig ce nositi i vasa pokolenja.

horizont-levac

pre 10 godina

Molim vas obavestite ovog coveka da se u Evropi na krajnju levicu(kojoj pripada) gleda kao na ekstremizam. Ko njega jos o necemu pita? Desnica koja nekada bese ekstremna? To je nazalost slika danasnje Srbije, hajde da je promenimo 16.Marta.

Zivota Zivotic

pre 10 godina

Ako Rusi mogu da rade sta hoce na Krimu mogu i Amerikanci na Kosovu. Razlika je ta sto ce ubrzo srpski politicari sve to lepo da potpisu da je to u interesu dobrosusedskih odnosa sa Pristinom a u cilju pristupanja Srbije EU.

Sinjajevina

pre 10 godina

Nastavljaju amerikanci da vrsljaju po Srbiji. Sto mi lepse sa njima oni sve gore sa nama. Dobijaju samare gde god se okrenu po svetu, pa nasli Srbe da se nad njima izivljavaju. Nece moci ni to jos dugo.

Cone

pre 10 godina

Dobar tajming da vidimo te dvostruke arsine zbog Ukrajne. Neke zemlje ne postuju ni medjunarodno pravo ni rezoluciju UN a puna su im usta medjunarodnog prava, Hitlera o cega sve jos

romul

pre 10 godina

Tako je traziti od UN da konacno realno sagleda situaciju na Kosovu.Treba im pokazati da su Albanci ustvari yi koji prave problem.Nadam se da ce neko zaustaviti nelegalno formiranje vojnih formacija.

pera

pre 10 godina

Da je srece pa da neko zabrani Vulinu i kKstunici da udju u Srbiju.
(Crni Gruja, 6. mart 2014 11:33)

Da je sreće pa da ti neko zabrani da troluješ.

tri

pre 10 godina

OVO je i tvojih ruku delo. Pored Vucica, Dacica i baba Nikolije i ti ces ostati CRNIM SLOVIMA upisan kao jedan od izda.nika Kosova a time i Srbije.
Taj zig ce nositi i vasa pokolenja.

pera

pre 10 godina

Da je srece pa da neko zabrani Vulinu i kKstunici da udju u Srbiju.
(Crni Gruja, 6. mart 2014 11:33)

Da je sreće pa da ti neko zabrani da troluješ.

Zivota Zivotic

pre 10 godina

Ako Rusi mogu da rade sta hoce na Krimu mogu i Amerikanci na Kosovu. Razlika je ta sto ce ubrzo srpski politicari sve to lepo da potpisu da je to u interesu dobrosusedskih odnosa sa Pristinom a u cilju pristupanja Srbije EU.

Neverovatno

pre 10 godina

Pa zaista neverovatno ! Kakav savet bezbednosti??! Oni nista nisu uradili (niti mogu) vec 20-30 godina. Od kada su USA pocele unilateralno da bombarduju, disciplinuju ..ceo svet,sve je otislo dodjavola. I sad ce o nama da diskutuju!!?? Verujem da to mozda nece ni doci na dnevni red. Pa zar vam nije dovoljan primer oko Sirije od pre neki mesec.Ni sednice,ni dogovora.
Mada mislim da to i g.Vulin zna,nego, onako, radi nas to prica. Valja se.

horizont-levac

pre 10 godina

Molim vas obavestite ovog coveka da se u Evropi na krajnju levicu(kojoj pripada) gleda kao na ekstremizam. Ko njega jos o necemu pita? Desnica koja nekada bese ekstremna? To je nazalost slika danasnje Srbije, hajde da je promenimo 16.Marta.

Cone

pre 10 godina

Dobar tajming da vidimo te dvostruke arsine zbog Ukrajne. Neke zemlje ne postuju ni medjunarodno pravo ni rezoluciju UN a puna su im usta medjunarodnog prava, Hitlera o cega sve jos

Sinjajevina

pre 10 godina

Nastavljaju amerikanci da vrsljaju po Srbiji. Sto mi lepse sa njima oni sve gore sa nama. Dobijaju samare gde god se okrenu po svetu, pa nasli Srbe da se nad njima izivljavaju. Nece moci ni to jos dugo.

Јужноточиловац

pre 10 godina

Јака вест. Албанци већ годинама имају своју војску, сада ће само другачије да се зове. Није шија него је врат.

romul

pre 10 godina

Tako je traziti od UN da konacno realno sagleda situaciju na Kosovu.Treba im pokazati da su Albanci ustvari yi koji prave problem.Nadam se da ce neko zaustaviti nelegalno formiranje vojnih formacija.

Illyria

pre 10 godina

Vuline, sledeći put kada kročiš na Kosovo, ako te ne hapsi Hashimova korumpirana vlada, ja ću da te hapsim.
Još nešto,oružane snage Kosova će biti ovde samo zato da vaši silni junaci četnici,crvene beretke,škorpioni,šakali, arkanovci, frenkijevci ne bi ispred sebe imali žene, decu i starce kao 1998/99-e.

modesty

pre 10 godina

Dati im sedam dana da odgovore kako ce zaustaviti to nasilje prema Srbima i zaustaviti formiranje zlocinacke vojske, ili. podhitno ponistiti sporazum iz Brisela. Lepo je razgovarati i dogovarati se, ali kad to radis sa siledzijama i lazljivcima koji nemaju nikakvu nameru da postuju dogovore, onda je nebulozno drzati se dogovora ili cak se oslanjati na neki dogovor. Nesmemo biti naivni, previse smo prokockali svojom gluposcu.

this is the end

pre 10 godina

Ko je ovaj lik, Vulin? Jel to onaj Slobin ( Mirin ) junoša junoša što je pljuvao po svemu proevropskom u Srbiji a sada se kirije iza Vučića tobož je i on za EU!? Nikad ništa nije radio, pričao neubloze i pokazivao kako izgleda pravi demagog, a sada se 'brine' za Srbe na Kosovu, prima platu i goivti besmislivce.....Srbijo, Eh, Srbijo kad ćeš imati učene političare?

striker

pre 10 godina

A MI Srbi cemo i dalje da se pozivamo na rezoluciju 1244 i dalje necemo u NATO i dalje cemo da intezivno mrzimo SAD i njihove saveznike a {iptari ce i dalje na Kosovu da jacaju svoju drzavu i da nam se smeju u lice!!!!!!!

Bosanac

pre 10 godina

Kako ono vi kazete, ako moze Kosovo moze i Krim.. E sad, ako su na Krimu mogli odmah da naprave vojsku i to kakvu ... mogu valjda i na Kosovu a ?
To bi bila ta neka logika.. Odlase medjunarodni posmatraci, jer i na Krimu im ne dozvoljavaju pristup, a Rusija svoju opremu i svoju vojsku dovodi i tvrdi da je to samoorganizovana vojska Krima. Valjda ce sada Albanija da dovede svoju vojsku bez obiljezja na Kosovo i da tvrdi da je to samoogranizovana vojska Kosova. Ono kad se za 2 dana organizujes sa tenkovima,helikopterima i svim ostalim teskim i lakim naoruzanjem..
Kao neko ko je tek izasao iz rata i pokusava godinama da izadje iz bijede izazvane ratom, trebalo bi da se zalazete za mir... a ne da navijate da rusija pobije pola Europe..

Zmago Pečnik

pre 10 godina

Teško za sve nas. Kosovo pravi svoju vojsku, a ove neznalice napadaju Tomislava Karadžića, čuvenog Teleta, što je Fifa prinala Fudbalski savez Kosova. To njih brine, a ne kosovska oružana vojska.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

PRIMITIVIZAM citave jedne nacije "ogleda se u ovom liku" i ovom sajtu B92 koji ga "ocuvava" tako sto ne dozvoljava komentare koji bi UKAZALI na taj PRIMITIVIZAM !
Pa nije mi jasno da to u Srbiji nikome ne smeta sto je PONIZAVAJUCE za celu naciju kada se ovaj lik negde predstavi kao Ministar u Vladi Srbije ?
Pa ja tako "zamisljam" onog "seoskog lopova sto komsijama krade pilice" a on ne samo da je Ministar u Vladi Srbije nego je i clan "drzavnog vrha" Srbije ?
Pa kada je Vulin Ministar u Vladi Srbije i clan drzavnog vrha kakav li je tek taj "obican narod" u kojem Vulin ima "vodecu ulogu" ?
Gledam bre onog Hasima Tacija GOSPODIN COVEK a ovi "srpski visoki zvanicnici" samo sto jos pred kamerama "ne brisu nos rukavom" ?

S

pre 10 godina

Možda kad bi nam Rusi/ Kinezi poklonili koju nuklearku, mogli bi da se bunimo ili učinimo nesto. Ovako im samo ostaje da ćute. Oni su I sve to zakuvali.

Svaka_priča_ima_happy_end

pre 10 godina

Republika Kosovo je najveća pobjeda demokracije i pravde na Balkanu.
Srbi su prvi počeli sa separatizmom na prostoru bivše SFRJ (RSK) a sve se završilo tako što je Srbija izgubila dio svog međunarodno priznatog teritorija (Kosovo).Bolje nije moglo završiti.Samo ne kužim zašto ne podržite Albance na Kosovu,kao što ste podržavali Srbe u Hrvatskoj?!

dejan

pre 10 godina

dali je moguće da neko veruje čoveku koji mlati rukama na mitinzima i govori malo je reći povišenim tonom koje uvežbava pred ogledalom zarad rejtinga po ugledu na njemu omiljenog PPV-a. Njemu je do Kosova ko meni do posla

mama

pre 10 godina

Ma odmah poslati vojne snage na sever da zaštite stanovništvo, Putin će stati iza nas, to je sigurna stvar ali se vlast boji EU!!!
(Mekong, 6. mart 2014 12:35)

Ti prizivas novu traktorijadu?

hysi

pre 10 godina

Vulin je kazao na konferenciji za štampu u Vladi Srbije da smatra kako čitavu međunarodnu zajednicu mora da zabrine najava prelaska kosovskih bezbednosnih snaga u kosovsku vojsku.
Vulin objasni ciju uniformu ti nosis kada posecujes R.Kosova jer izgledas kao terorista zato R.Kosova treba da ima Kosovsku vojsku.h

D-man

pre 10 godina

Umesto sto izvodite kojekakve gluposti, modernizujte vojsku. Zar ne vidite da ce biti rat!! Sada ce se Kosovo sjediniti sa albanijom, Albanija ce imati pravo da prisvoji teritorije Makedonije I Grcke. Kurs je podesen prema ratu. Izgleda da je Jugoslav Petrusic ipak bio u pravu.

nada

pre 10 godina

Dok nasi politicari kandilaju po Srbiji i pricaju vec vise puta ispricane price, a oci sveta uprte u desavanja u Ukrajini,dotle Kosovo formira svoju vojsku.Svaka cast, pravi je trenutak za to... Pregovori u Briselu..koja je to farsa..jadni mi.Dalje , vlada i crkva dogovaraju premestanje urne Nikole Tesle zbog cega se ocekuju protesti..samo nam treba taj fitilj.. Ne mogu vise, nemam snage..zar nam nije bilo dosta ratova i krvi..

Dalibor

pre 10 godina

Umesto sto se bakcemo nezavisnoscu Kosova trebali bi da uzmemo severni deo, republiku srpsku u sastav srbije I zaokruzimo granice!! Ovo sto se radi ne vodi nigde

Mujo11

pre 10 godina

Vlada Srbije zatražiće održavanje sednice SB UN zbog najave formiranja oružanih snaga Kosova i pogoršanja bezbednosno-političke situacije na Kosovu, rekao Vulin
Kosovo najavluje fromiranje oruzanih snaga a Srbija sto ima svoju vojsku, savremeno vojsku, ima cak i industriju koja proizvodi razne oruzje cak i za izvoz?! Mora SB UN odrzati sednicu zbog vojske Srbije?!
Ako Srbija ima svoju vojsku, zasto nema pravo Kosovo da ima svoju vojsku, pa da se brani od vojske, naprimer i od vojske Srbije?!
Predlazem ja da Kosovo da nema svoju vojsku?! Ako Kosova nema svoju vojsku sta mu treba Srbiju svoja vojska?!

Dejan

pre 10 godina

Vulin je odabrao odličan trenutak! Nešto me podseti na onaj odličan trenutak od pre deceniju i po u ovo doba godine. Tada Rusi nisu bili u poziciji da stanu na našu stranu, jer su se još vraćali na noge posle raspada SSSR-a i završetka Hladnog rata. A danas im nije u interesu da stanu na našu stranu pošto, ako Vulin prati dešavanja u svatu, Rusi gledaju da izboksuju odvajanje Krima od Ukrajine. Mislim da će sa ovim samo pomoći da se to i realizuje i staviti tačku na to da li je Kosovo Srbija ili ne.

Ddule

pre 10 godina

Ako vas puste u UN, pazite da ne padnete na neku neprijatnu zamku, kao n.p.
State Department u mesto ambasadorke posalje neki kondukter uz pratnje policije, pa vas uhapse pod navodom da ste Koristili Nju-Jorkski metro bez karte, a to sve live u CNN i BBC. Kakva bi to sramota za Srbiju bila, ne mogu ni da pomislim?!
Ako idite, molim idite taksijem, i platite unapred, i trazite duple kopije racuna. Mora biti sigurno!

Viktor

pre 10 godina

Mi imamo politikante što ih ceo svet nema! Da li ovaj lik uopšte zna šta piše u rez. 1244? Npr. povratak naših bezbednosnih snaga - i to odavno niko više ne pominje. Velika sila je već poništila ovu rezoluciju. Ovi naši politikanti samo zamajavaju narod i svi su oni učestvovali, u različitim periodima u stvaranju trenutnog stanja. doći će vreme kada će svako od njih da odgovara za ono što je učinio - od kršenja ustava i dalje. Šteta je samo što se pok. Slobodanu miloševiću sudilo u Hagu umesto u Beogradu. Nama je on trebao da položi račune. Da se to desilo sada u Srbiji ne bi bio ovakav cirkus!

EU NATO

pre 10 godina

Ako Rusi mogu da rade sta hoce na Krimu mogu i Amerikanci na Kosovu. Razlika je ta sto ce ubrzo srpski politicari sve to lepo da potpisu da je to u interesu dobrosusedskih odnosa sa Pristinom a u cilju pristupanja Srbije EU.
(Zivota Zivotic, 6. mart 2014 12:30)

Bravo Života, dobro predviđaš rasplet. Šteta što nisi na vlasti, jer bi bilo brže i bezbolnije + profitabilnije za Srbiju. Ovi vaši političari previše se ulizuju desnici i samo gube na kredibilitetu i vremenu...A u krajnjoj liniji sve je već odlučeno...Čemu cirkus..

opet ja

pre 10 godina

He he a vi kao niste znali šta se sprema pa ste sada iznenađeni.
Pa naravno da će da formiraju vojsku i očekujte da ta vojska ubrzo i deluje gde im zatreba-sever Kosova, enklave na jugu, a možda i Bujanovac i Preševo u dogledno vreme.
To se dobije kada se izdajnički ponašate prema svojoj domovini.
Uskoro će dobiti i oklopna vozila i tenkove od nekih zemalja NATO sa istoka gde se možda već i sprovodi obuka za posade.

Predrag

pre 10 godina

Ja mislim ako Vulin ne resi ovaj problem, nece niko da ga resi. Steta samo sto mi je PPV zabranio da nosi onu crnu uniformu, nekako ozbiljnije izgleda u njoj a i on se nekako lepse i vaznije oseca, a to je sve bitno za jednog drzavnika te velicine!

NIkadNijeKasno

pre 10 godina

Nasa Vlada nikada nece odustati od diplomatske borbe za juznu pokrajinu , u okvirima svojih ovlaseecenja .. zato i ovakva ostra reakcija nasih zvanicnika na informacije o formiranju paravojnih snaga na Kosmetu

Davor

pre 10 godina

Nasi ce se u Briselu dogovarati a ovi ce nastaviti da se naoruzavaju i prave svoju vojsku. Zasto niko konacno ne kaze ono sto svi znamo.Brisel i SAD sve to podrzavaju i ovi "pregovori" sluze za mazanje ociju....

aleksandar

pre 10 godina

Ljudi bice onako kako su Englezi zacrtali, UK je hram svetske diplomatije I odlucivanja u najvecem delu planete, ko je sa Englezima dobar taj prosperira. sagledajte svetsku istoriju u poslednji 296 godina I sve je jasno.
Tako da I ovo sto Vulin zeli toplo bi mu predlozio da sagleda u ovom svetlu.

asens drkinafb

pre 10 godina

ahah ja sam.mislilla sta narod serbije je pameten ja sad vidim sta gram.pamet nemaju ! on kosova letidha one joshe brine za kosovo ...! pustite kosovo.kosova derzava je vise gkedajte sebe ucite u evropi i nace umrwvete ot.leb...

Dalibor

pre 10 godina

Umesto sto se bakcemo nezavisnoscu Kosova trebali bi da uzmemo severni deo, republiku srpsku u sastav srbije I zaokruzimo granice!! Ovo sto se radi ne vodi nigde

hugo

pre 10 godina

Nismo mo te sreće! Vulin, kostunica dr ima doveka da glume patriotizam, sa svim ostalim profi patriotama!
(gluscevicmiso, 06. mart 2014 12:03)Vidi da si zalutao.Porediti Koštunicu i Vulina govori o tome koliko si upoznat sa politikom.Nemamo svi mozak vrabca ima i onih koji znaju šta su političari pričali i radili u zadnjih 24 godine.A dela govore više od reči.Dok je Koštunica bio premijer Srbija je doživela vrhunac kada je u pitanju sloboda,demokratija,visina standarda i bila poštovana u svetu.Od osnivanja stranke DSS se uvek zalagao za demokratiju, miroljubivu politiku i vladavinu prava.Jedna od retkih opozicionih partija koja nije imala paravojne formacije 90-tih i nije podržavala ratne lidere.Koštunica nije od onih verbalnih patriota,koji su sada na vlasti,on se dokazao kao državnik.

Djordje

pre 10 godina

O'ma' će da je zakažu. Jedva čekaju.
Ko j*** Ukrainu!
Kredibilan "ministar", uspešna "spoljna politika, kredibilna "država" i naravno poštovana u svetu kao nikad do sada!
Tito pa PPV i T.N. malo li je!
Bože ima li kraja glupostima i diletantizmu?

Koska

pre 10 godina

Ovo je u funkciji predizborne kampanje Alija bih citirao jednu definiciju Из Википедије, слободне енциклопедије:

,,Издаја је облик преваре, када се изневјери нечије повјерење, нечија очекивања или се повриједе интереси групе којој субјекат припада. Најчешће узрокује јаке осуде и није омиљена ни међу онима којима иде у корист. Кроз вјекове издаја је сматрана једним од најгорих чинова које особа може урадити за групу којој припада (државу, народ, племе, војску итд.) и углавном се ригорозно кажњавала. ,,Ko je šta uradio reći će itorija.

Interesantni

pre 10 godina

Ocekujem podrsku u Savetu bezbednosti UN za zahteve Srbije, od onih koji danas gromoglasno na prvo mesto stavljaju zastitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajne, da ce se tako odnositi i prema nasem integritetu i suverenitetu na KiM! Tako ce pokazati doslednost svoje politike u suprostvaljanju ruskoj "agresiji" na Ukrajnu! Ocekujem od srpskog rukovodstva da pokaze ozbiljost u zastiti interesa drzave Srbije a ne da se krije iz "popevke" kako EU nema alternative?!?
Bez obzira na "lik i delo" doticnog gospodina ministra za KiMi njegovih pajtasa iz vlade, sada je idealan momenat da se pitanje KiM vrati u UN, jer je EUlex pokazao sta je imao da pokaze i nikakvog poboljksanja polozaja Srba nema i pored potpisanog Brisleskog sporazuma! Evo sada ce godinu dana od "dogovora" o formiranju ZSO a od nje nema ni traga ni glasa! kao sto i oni koji su je ugovorili sa srpske strane se u povodu toga ne oglasavaju a to su predstavili kao nekakav "trijumf" srpske politike prema KiM?!?

aleksandar

pre 10 godina

Samo kraljevina Srbija moze da nadje dobra diplomatska resenja, jer dok je Srbija bila kraljevina ostvarivali smo svoje interese od kada smo republika samo porazi. Ljudi sagledajte sustinu svetske politike. Nemoze jedana dodvorica iz Titovog sinjela da brani interese kosovskih Srba.

Miljacka

pre 10 godina

Pod hitno treba tražti sednicu SB UN po pitanje najave Kosova o formiranju vojske Kosova. Ovo nije predviđeno ni sa briselskim sporazumom , pa bi morao i Brisel da reaguje.

1244

pre 10 godina

Trebalo bi pitanje Kosova vratiti pod okrilje UN-a. Bilo je gresaka u prethodnoj politici, a sada ova vlada pokusava da "ispegla" greske iz proslosti i nije lako! Da, po rezoluciji 1244 Kosovo je teritorija pod upravom UN-a, a svakako ako i briselskim sporazumom ovako nesto nije ni pominjano ni potpisano onda treba apelovati na medjunarodnu zajednicu!

marija

pre 10 godina

Ako napravite vojsku OVK, sto znaci NATO, Srbija ce dozvoliti rusku bazu na svojoj teritoriji, i mira, gospodo nikad nece biti.
Protektorat moze da bude samo pod snagama UN,
NATO je zlo, krv i smrt. gde god da su,
napolje iz Srbije i Balkana.
Balkan treba demilitarizovati za vjek vjekova.

RealPatriota

pre 10 godina

Ako ćemo da budemo normalni i realni, sami smo krivi sto "rezolucija 1244" više nema svoj kredibilitet. Izneli smo pregovore o Kosovu iz okrilja Ujedinjenih Nacija, koje su nam garantovale bar neku vrstu postovanja rezolucije 1244, i prekomponovali ih sa Evropskom Unijom koja je inače saučesnik u stvaranju ilegalne države "*kosovo",tj. najvrednijeg narko trafiking projekta do sad. I onda kažemo "zašto nas uslovljavate da priznamo Kosovo kako bi postali članice"? ...
Duboko verujem da je sve to bilo dogovoreno da se sve to tako desi...
A mi se prepucavamo preko novina dok oni rade šta su naumili... Malo više sloge medju nama ne bi bilo na odmet... ???

pera

pre 10 godina

Da je srece pa da neko zabrani Vulinu i kKstunici da udju u Srbiju.
(Crni Gruja, 6. mart 2014 11:33)

Da je sreće pa da ti neko zabrani da troluješ.

romul

pre 10 godina

Tako je traziti od UN da konacno realno sagleda situaciju na Kosovu.Treba im pokazati da su Albanci ustvari yi koji prave problem.Nadam se da ce neko zaustaviti nelegalno formiranje vojnih formacija.

NIkadNijeKasno

pre 10 godina

Nasa Vlada nikada nece odustati od diplomatske borbe za juznu pokrajinu , u okvirima svojih ovlaseecenja .. zato i ovakva ostra reakcija nasih zvanicnika na informacije o formiranju paravojnih snaga na Kosmetu

Sinjajevina

pre 10 godina

Nastavljaju amerikanci da vrsljaju po Srbiji. Sto mi lepse sa njima oni sve gore sa nama. Dobijaju samare gde god se okrenu po svetu, pa nasli Srbe da se nad njima izivljavaju. Nece moci ni to jos dugo.

modesty

pre 10 godina

Dati im sedam dana da odgovore kako ce zaustaviti to nasilje prema Srbima i zaustaviti formiranje zlocinacke vojske, ili. podhitno ponistiti sporazum iz Brisela. Lepo je razgovarati i dogovarati se, ali kad to radis sa siledzijama i lazljivcima koji nemaju nikakvu nameru da postuju dogovore, onda je nebulozno drzati se dogovora ili cak se oslanjati na neki dogovor. Nesmemo biti naivni, previse smo prokockali svojom gluposcu.

Cone

pre 10 godina

Dobar tajming da vidimo te dvostruke arsine zbog Ukrajne. Neke zemlje ne postuju ni medjunarodno pravo ni rezoluciju UN a puna su im usta medjunarodnog prava, Hitlera o cega sve jos

Dalibor

pre 10 godina

Umesto sto se bakcemo nezavisnoscu Kosova trebali bi da uzmemo severni deo, republiku srpsku u sastav srbije I zaokruzimo granice!! Ovo sto se radi ne vodi nigde

Dalibor

pre 10 godina

Umesto sto se bakcemo nezavisnoscu Kosova trebali bi da uzmemo severni deo, republiku srpsku u sastav srbije I zaokruzimo granice!! Ovo sto se radi ne vodi nigde

marija

pre 10 godina

Ako napravite vojsku OVK, sto znaci NATO, Srbija ce dozvoliti rusku bazu na svojoj teritoriji, i mira, gospodo nikad nece biti.
Protektorat moze da bude samo pod snagama UN,
NATO je zlo, krv i smrt. gde god da su,
napolje iz Srbije i Balkana.
Balkan treba demilitarizovati za vjek vjekova.

Neverovatno

pre 10 godina

Pa zaista neverovatno ! Kakav savet bezbednosti??! Oni nista nisu uradili (niti mogu) vec 20-30 godina. Od kada su USA pocele unilateralno da bombarduju, disciplinuju ..ceo svet,sve je otislo dodjavola. I sad ce o nama da diskutuju!!?? Verujem da to mozda nece ni doci na dnevni red. Pa zar vam nije dovoljan primer oko Sirije od pre neki mesec.Ni sednice,ni dogovora.
Mada mislim da to i g.Vulin zna,nego, onako, radi nas to prica. Valja se.

hugo

pre 10 godina

Nismo mo te sreće! Vulin, kostunica dr ima doveka da glume patriotizam, sa svim ostalim profi patriotama!
(gluscevicmiso, 06. mart 2014 12:03)Vidi da si zalutao.Porediti Koštunicu i Vulina govori o tome koliko si upoznat sa politikom.Nemamo svi mozak vrabca ima i onih koji znaju šta su političari pričali i radili u zadnjih 24 godine.A dela govore više od reči.Dok je Koštunica bio premijer Srbija je doživela vrhunac kada je u pitanju sloboda,demokratija,visina standarda i bila poštovana u svetu.Od osnivanja stranke DSS se uvek zalagao za demokratiju, miroljubivu politiku i vladavinu prava.Jedna od retkih opozicionih partija koja nije imala paravojne formacije 90-tih i nije podržavala ratne lidere.Koštunica nije od onih verbalnih patriota,koji su sada na vlasti,on se dokazao kao državnik.

tri

pre 10 godina

OVO je i tvojih ruku delo. Pored Vucica, Dacica i baba Nikolije i ti ces ostati CRNIM SLOVIMA upisan kao jedan od izda.nika Kosova a time i Srbije.
Taj zig ce nositi i vasa pokolenja.

1244

pre 10 godina

Trebalo bi pitanje Kosova vratiti pod okrilje UN-a. Bilo je gresaka u prethodnoj politici, a sada ova vlada pokusava da "ispegla" greske iz proslosti i nije lako! Da, po rezoluciji 1244 Kosovo je teritorija pod upravom UN-a, a svakako ako i briselskim sporazumom ovako nesto nije ni pominjano ni potpisano onda treba apelovati na medjunarodnu zajednicu!

Miljacka

pre 10 godina

Pod hitno treba tražti sednicu SB UN po pitanje najave Kosova o formiranju vojske Kosova. Ovo nije predviđeno ni sa briselskim sporazumom , pa bi morao i Brisel da reaguje.

Interesantni

pre 10 godina

Ocekujem podrsku u Savetu bezbednosti UN za zahteve Srbije, od onih koji danas gromoglasno na prvo mesto stavljaju zastitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajne, da ce se tako odnositi i prema nasem integritetu i suverenitetu na KiM! Tako ce pokazati doslednost svoje politike u suprostvaljanju ruskoj "agresiji" na Ukrajnu! Ocekujem od srpskog rukovodstva da pokaze ozbiljost u zastiti interesa drzave Srbije a ne da se krije iz "popevke" kako EU nema alternative?!?
Bez obzira na "lik i delo" doticnog gospodina ministra za KiMi njegovih pajtasa iz vlade, sada je idealan momenat da se pitanje KiM vrati u UN, jer je EUlex pokazao sta je imao da pokaze i nikakvog poboljksanja polozaja Srba nema i pored potpisanog Brisleskog sporazuma! Evo sada ce godinu dana od "dogovora" o formiranju ZSO a od nje nema ni traga ni glasa! kao sto i oni koji su je ugovorili sa srpske strane se u povodu toga ne oglasavaju a to su predstavili kao nekakav "trijumf" srpske politike prema KiM?!?

horizont-levac

pre 10 godina

Molim vas obavestite ovog coveka da se u Evropi na krajnju levicu(kojoj pripada) gleda kao na ekstremizam. Ko njega jos o necemu pita? Desnica koja nekada bese ekstremna? To je nazalost slika danasnje Srbije, hajde da je promenimo 16.Marta.

Zivota Zivotic

pre 10 godina

Ako Rusi mogu da rade sta hoce na Krimu mogu i Amerikanci na Kosovu. Razlika je ta sto ce ubrzo srpski politicari sve to lepo da potpisu da je to u interesu dobrosusedskih odnosa sa Pristinom a u cilju pristupanja Srbije EU.

Illyria

pre 10 godina

Vuline, sledeći put kada kročiš na Kosovo, ako te ne hapsi Hashimova korumpirana vlada, ja ću da te hapsim.
Još nešto,oružane snage Kosova će biti ovde samo zato da vaši silni junaci četnici,crvene beretke,škorpioni,šakali, arkanovci, frenkijevci ne bi ispred sebe imali žene, decu i starce kao 1998/99-e.

aleksandar

pre 10 godina

Samo kraljevina Srbija moze da nadje dobra diplomatska resenja, jer dok je Srbija bila kraljevina ostvarivali smo svoje interese od kada smo republika samo porazi. Ljudi sagledajte sustinu svetske politike. Nemoze jedana dodvorica iz Titovog sinjela da brani interese kosovskih Srba.

D-man

pre 10 godina

Umesto sto izvodite kojekakve gluposti, modernizujte vojsku. Zar ne vidite da ce biti rat!! Sada ce se Kosovo sjediniti sa albanijom, Albanija ce imati pravo da prisvoji teritorije Makedonije I Grcke. Kurs je podesen prema ratu. Izgleda da je Jugoslav Petrusic ipak bio u pravu.

Svaka_priča_ima_happy_end

pre 10 godina

Republika Kosovo je najveća pobjeda demokracije i pravde na Balkanu.
Srbi su prvi počeli sa separatizmom na prostoru bivše SFRJ (RSK) a sve se završilo tako što je Srbija izgubila dio svog međunarodno priznatog teritorija (Kosovo).Bolje nije moglo završiti.Samo ne kužim zašto ne podržite Albance na Kosovu,kao što ste podržavali Srbe u Hrvatskoj?!

Bosanac

pre 10 godina

Kako ono vi kazete, ako moze Kosovo moze i Krim.. E sad, ako su na Krimu mogli odmah da naprave vojsku i to kakvu ... mogu valjda i na Kosovu a ?
To bi bila ta neka logika.. Odlase medjunarodni posmatraci, jer i na Krimu im ne dozvoljavaju pristup, a Rusija svoju opremu i svoju vojsku dovodi i tvrdi da je to samoorganizovana vojska Krima. Valjda ce sada Albanija da dovede svoju vojsku bez obiljezja na Kosovo i da tvrdi da je to samoogranizovana vojska Kosova. Ono kad se za 2 dana organizujes sa tenkovima,helikopterima i svim ostalim teskim i lakim naoruzanjem..
Kao neko ko je tek izasao iz rata i pokusava godinama da izadje iz bijede izazvane ratom, trebalo bi da se zalazete za mir... a ne da navijate da rusija pobije pola Europe..

striker

pre 10 godina

A MI Srbi cemo i dalje da se pozivamo na rezoluciju 1244 i dalje necemo u NATO i dalje cemo da intezivno mrzimo SAD i njihove saveznike a {iptari ce i dalje na Kosovu da jacaju svoju drzavu i da nam se smeju u lice!!!!!!!

mama

pre 10 godina

Ma odmah poslati vojne snage na sever da zaštite stanovništvo, Putin će stati iza nas, to je sigurna stvar ali se vlast boji EU!!!
(Mekong, 6. mart 2014 12:35)

Ti prizivas novu traktorijadu?

hysi

pre 10 godina

Vulin je kazao na konferenciji za štampu u Vladi Srbije da smatra kako čitavu međunarodnu zajednicu mora da zabrine najava prelaska kosovskih bezbednosnih snaga u kosovsku vojsku.
Vulin objasni ciju uniformu ti nosis kada posecujes R.Kosova jer izgledas kao terorista zato R.Kosova treba da ima Kosovsku vojsku.h

Ddule

pre 10 godina

Ako vas puste u UN, pazite da ne padnete na neku neprijatnu zamku, kao n.p.
State Department u mesto ambasadorke posalje neki kondukter uz pratnje policije, pa vas uhapse pod navodom da ste Koristili Nju-Jorkski metro bez karte, a to sve live u CNN i BBC. Kakva bi to sramota za Srbiju bila, ne mogu ni da pomislim?!
Ako idite, molim idite taksijem, i platite unapred, i trazite duple kopije racuna. Mora biti sigurno!

S

pre 10 godina

Možda kad bi nam Rusi/ Kinezi poklonili koju nuklearku, mogli bi da se bunimo ili učinimo nesto. Ovako im samo ostaje da ćute. Oni su I sve to zakuvali.

Јужноточиловац

pre 10 godina

Јака вест. Албанци већ годинама имају своју војску, сада ће само другачије да се зове. Није шија него је врат.

Zmago Pečnik

pre 10 godina

Teško za sve nas. Kosovo pravi svoju vojsku, a ove neznalice napadaju Tomislava Karadžića, čuvenog Teleta, što je Fifa prinala Fudbalski savez Kosova. To njih brine, a ne kosovska oružana vojska.

RealPatriota

pre 10 godina

Ako ćemo da budemo normalni i realni, sami smo krivi sto "rezolucija 1244" više nema svoj kredibilitet. Izneli smo pregovore o Kosovu iz okrilja Ujedinjenih Nacija, koje su nam garantovale bar neku vrstu postovanja rezolucije 1244, i prekomponovali ih sa Evropskom Unijom koja je inače saučesnik u stvaranju ilegalne države "*kosovo",tj. najvrednijeg narko trafiking projekta do sad. I onda kažemo "zašto nas uslovljavate da priznamo Kosovo kako bi postali članice"? ...
Duboko verujem da je sve to bilo dogovoreno da se sve to tako desi...
A mi se prepucavamo preko novina dok oni rade šta su naumili... Malo više sloge medju nama ne bi bilo na odmet... ???

Mujo11

pre 10 godina

Vlada Srbije zatražiće održavanje sednice SB UN zbog najave formiranja oružanih snaga Kosova i pogoršanja bezbednosno-političke situacije na Kosovu, rekao Vulin
Kosovo najavluje fromiranje oruzanih snaga a Srbija sto ima svoju vojsku, savremeno vojsku, ima cak i industriju koja proizvodi razne oruzje cak i za izvoz?! Mora SB UN odrzati sednicu zbog vojske Srbije?!
Ako Srbija ima svoju vojsku, zasto nema pravo Kosovo da ima svoju vojsku, pa da se brani od vojske, naprimer i od vojske Srbije?!
Predlazem ja da Kosovo da nema svoju vojsku?! Ako Kosova nema svoju vojsku sta mu treba Srbiju svoja vojska?!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

PRIMITIVIZAM citave jedne nacije "ogleda se u ovom liku" i ovom sajtu B92 koji ga "ocuvava" tako sto ne dozvoljava komentare koji bi UKAZALI na taj PRIMITIVIZAM !
Pa nije mi jasno da to u Srbiji nikome ne smeta sto je PONIZAVAJUCE za celu naciju kada se ovaj lik negde predstavi kao Ministar u Vladi Srbije ?
Pa ja tako "zamisljam" onog "seoskog lopova sto komsijama krade pilice" a on ne samo da je Ministar u Vladi Srbije nego je i clan "drzavnog vrha" Srbije ?
Pa kada je Vulin Ministar u Vladi Srbije i clan drzavnog vrha kakav li je tek taj "obican narod" u kojem Vulin ima "vodecu ulogu" ?
Gledam bre onog Hasima Tacija GOSPODIN COVEK a ovi "srpski visoki zvanicnici" samo sto jos pred kamerama "ne brisu nos rukavom" ?

asens drkinafb

pre 10 godina

ahah ja sam.mislilla sta narod serbije je pameten ja sad vidim sta gram.pamet nemaju ! on kosova letidha one joshe brine za kosovo ...! pustite kosovo.kosova derzava je vise gkedajte sebe ucite u evropi i nace umrwvete ot.leb...

aleksandar

pre 10 godina

Ljudi bice onako kako su Englezi zacrtali, UK je hram svetske diplomatije I odlucivanja u najvecem delu planete, ko je sa Englezima dobar taj prosperira. sagledajte svetsku istoriju u poslednji 296 godina I sve je jasno.
Tako da I ovo sto Vulin zeli toplo bi mu predlozio da sagleda u ovom svetlu.

this is the end

pre 10 godina

Ko je ovaj lik, Vulin? Jel to onaj Slobin ( Mirin ) junoša junoša što je pljuvao po svemu proevropskom u Srbiji a sada se kirije iza Vučića tobož je i on za EU!? Nikad ništa nije radio, pričao neubloze i pokazivao kako izgleda pravi demagog, a sada se 'brine' za Srbe na Kosovu, prima platu i goivti besmislivce.....Srbijo, Eh, Srbijo kad ćeš imati učene političare?

Viktor

pre 10 godina

Mi imamo politikante što ih ceo svet nema! Da li ovaj lik uopšte zna šta piše u rez. 1244? Npr. povratak naših bezbednosnih snaga - i to odavno niko više ne pominje. Velika sila je već poništila ovu rezoluciju. Ovi naši politikanti samo zamajavaju narod i svi su oni učestvovali, u različitim periodima u stvaranju trenutnog stanja. doći će vreme kada će svako od njih da odgovara za ono što je učinio - od kršenja ustava i dalje. Šteta je samo što se pok. Slobodanu miloševiću sudilo u Hagu umesto u Beogradu. Nama je on trebao da položi račune. Da se to desilo sada u Srbiji ne bi bio ovakav cirkus!

EU NATO

pre 10 godina

Ako Rusi mogu da rade sta hoce na Krimu mogu i Amerikanci na Kosovu. Razlika je ta sto ce ubrzo srpski politicari sve to lepo da potpisu da je to u interesu dobrosusedskih odnosa sa Pristinom a u cilju pristupanja Srbije EU.
(Zivota Zivotic, 6. mart 2014 12:30)

Bravo Života, dobro predviđaš rasplet. Šteta što nisi na vlasti, jer bi bilo brže i bezbolnije + profitabilnije za Srbiju. Ovi vaši političari previše se ulizuju desnici i samo gube na kredibilitetu i vremenu...A u krajnjoj liniji sve je već odlučeno...Čemu cirkus..

Predrag

pre 10 godina

Ja mislim ako Vulin ne resi ovaj problem, nece niko da ga resi. Steta samo sto mi je PPV zabranio da nosi onu crnu uniformu, nekako ozbiljnije izgleda u njoj a i on se nekako lepse i vaznije oseca, a to je sve bitno za jednog drzavnika te velicine!

opet ja

pre 10 godina

He he a vi kao niste znali šta se sprema pa ste sada iznenađeni.
Pa naravno da će da formiraju vojsku i očekujte da ta vojska ubrzo i deluje gde im zatreba-sever Kosova, enklave na jugu, a možda i Bujanovac i Preševo u dogledno vreme.
To se dobije kada se izdajnički ponašate prema svojoj domovini.
Uskoro će dobiti i oklopna vozila i tenkove od nekih zemalja NATO sa istoka gde se možda već i sprovodi obuka za posade.

Koska

pre 10 godina

Ovo je u funkciji predizborne kampanje Alija bih citirao jednu definiciju Из Википедије, слободне енциклопедије:

,,Издаја је облик преваре, када се изневјери нечије повјерење, нечија очекивања или се повриједе интереси групе којој субјекат припада. Најчешће узрокује јаке осуде и није омиљена ни међу онима којима иде у корист. Кроз вјекове издаја је сматрана једним од најгорих чинова које особа може урадити за групу којој припада (државу, народ, племе, војску итд.) и углавном се ригорозно кажњавала. ,,Ko je šta uradio reći će itorija.

Davor

pre 10 godina

Nasi ce se u Briselu dogovarati a ovi ce nastaviti da se naoruzavaju i prave svoju vojsku. Zasto niko konacno ne kaze ono sto svi znamo.Brisel i SAD sve to podrzavaju i ovi "pregovori" sluze za mazanje ociju....

Dejan

pre 10 godina

Vulin je odabrao odličan trenutak! Nešto me podseti na onaj odličan trenutak od pre deceniju i po u ovo doba godine. Tada Rusi nisu bili u poziciji da stanu na našu stranu, jer su se još vraćali na noge posle raspada SSSR-a i završetka Hladnog rata. A danas im nije u interesu da stanu na našu stranu pošto, ako Vulin prati dešavanja u svatu, Rusi gledaju da izboksuju odvajanje Krima od Ukrajine. Mislim da će sa ovim samo pomoći da se to i realizuje i staviti tačku na to da li je Kosovo Srbija ili ne.

dejan

pre 10 godina

dali je moguće da neko veruje čoveku koji mlati rukama na mitinzima i govori malo je reći povišenim tonom koje uvežbava pred ogledalom zarad rejtinga po ugledu na njemu omiljenog PPV-a. Njemu je do Kosova ko meni do posla

Djordje

pre 10 godina

O'ma' će da je zakažu. Jedva čekaju.
Ko j*** Ukrainu!
Kredibilan "ministar", uspešna "spoljna politika, kredibilna "država" i naravno poštovana u svetu kao nikad do sada!
Tito pa PPV i T.N. malo li je!
Bože ima li kraja glupostima i diletantizmu?

nada

pre 10 godina

Dok nasi politicari kandilaju po Srbiji i pricaju vec vise puta ispricane price, a oci sveta uprte u desavanja u Ukrajini,dotle Kosovo formira svoju vojsku.Svaka cast, pravi je trenutak za to... Pregovori u Briselu..koja je to farsa..jadni mi.Dalje , vlada i crkva dogovaraju premestanje urne Nikole Tesle zbog cega se ocekuju protesti..samo nam treba taj fitilj.. Ne mogu vise, nemam snage..zar nam nije bilo dosta ratova i krvi..