Sreda, 05.03.2014.

11:29

Niš: Dete poginulo prelazeći ulicu

Dete školskog uzrasta poginulo prelazeći kolovoz na Bulevaru cara Konstatina u Nišu, nedaleko od fabrike "Nisal", saznaje RTS.

Izvor: RTS

Niš: Dete poginulo prelazeæi ulicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Satyr

pre 10 godina

" Ne verujem sta citam ovde, poginulo dete, a ovde komentarisete kako su pesaci nedisciplinovani. Ej ljudi, dete!!? Kako dete da bude krivo?! Postali smo i bolestan narod, glupi smo odavno.
(Milan, 5. mart 2014 22:13) "

U ovom slucaju je vozac. Ima slucajeva kada pesaci izlete pred auto, u tom slucaju su naravno oni MORALNO odgovorni, a zakon je naravno druga prica, nazalost.
Za gospodina koji mi je odgovorio: nismo se razumeli, ja nisam pricao o situacijama kada je guzva u saobracaju, nego onda kad nije i nema nikakvog razloga da se "voze jaja", a bahati pesak (ah da, usudjujem se da kazem da ima i bahatih pesaka, streljajte me) ti izleti pred auto...

prosecan gradjanin

pre 10 godina

Kakve nebuloze,prvo komentar da Niš ima 6 km je glupost,google maps pa pogledaj ako umes.Kako ta majka nije videla CRVENI JUGO koji ide brzinom svetlosti,ako je vozač loud ne znači da ti ne trebas da budes oprezan,ne kažem da se nesrece ne dešavaju ali da joj dete zgazi pored nje...nije dete pretrčavalo samo,nego je to na pešačkom sam i mora da mi stane,sve i da hoće mogla je kočnica na Jugu da otkaže i šta onda? Nema prelaženja ulice sem ako nisi siguran,ako igraš na kartu drugog izgubiš kad tad.

Komentar

pre 10 godina

Čitam komentare i ne verujem oko čega vi raspravljate. Poginulo je dete, majka ga je vodila u školu, umrlo je majci pred očima. Kiša je pljuštala, a idiot je vozio u alkoholisanom stanju. Prolazila sam u to vreme tim putem. Šta drugo reći. Jadno dete, jadni njegovi roditelji. Saučešće porodici.

Milan

pre 10 godina

Ne verujem sta citam ovde, poginulo dete, a ovde komentarisete kako su pesaci nedisciplinovani. Ej ljudi, dete!!? Kako dete da bude krivo?! Postali smo i bolestan narod, glupi smo odavno.

zrex

pre 10 godina

@Satyr - Vozaci i jesu krivi "po difoltu". Ogranicenje od 50kmc ne znaci da ne treba na odredjenim deonicama voziti sporije i, kako zakon kaze, prilagoditi brzinu uslovima saobracaja. Kod nas vlada opsta nekultura i, posto smo deo istog naroda, vozaci i pesaci su isti. Isto fini, isto bahati. Ali je automobil oruzje. Ako neko vozi "u okviru ogranicenja" blizu skole ili pijace, blizu ocigledne guzve ili na mestu slabe vidljivosti (sto je kod nas pravilo zbog mnogo parkiranih kola), i ne uspori, onda taj nema svest o mogucim posledicama. Ja zivim u bloku 70 u Beogradu, pored Kineskog centra je ogranicenje 40, ali je najveci deo dana nebezbedno voziti brze od 20.

Satyr

pre 10 godina

@(Karabušman, 5. mart 2014 16:36) Kad si tako pametan, odgovori mi molim te na jedno logicko pitanje-zasto bi iko vozio 30 po gradu, ako je ogranicenje 50?? Ustvari nemoj, znam odgovor; zato sto je lakse uvek svu krivicu svaliti na vozaca u okviru one pandurima omiljene "neprilagodjene brzine uslovima saobracaja", nego nauciti pesacku stoku da postuje pravila saobracaja koja se oduvek uce u prvom razredu osnovne skole! Mada se sad i osnovna skola otaljava, kao i sve ostalo, pa me i ne cudi sto ima toliko glupih i suicidnih ljudi, koji uopste ne gledaju gde i kako prelaze put, vec radije razmisljaju "bas me briga, ako me udari on je kriv"! E ne znam stvarno dokle ce vozaci da budu krivi po difoltu zbog takvog mentolskog razmisljanja drugih ucesnika u saobracaju i dokle ce za neciju gluposti biti odgovoran neko drugi!
PS sve ovo nevezano za ovaj konkretan slucaj, jer je jos uvek nemoguce zakljuciti ko je odgovoran za nesrecu na osnovu tri reda u novinama.

wtf?

pre 10 godina

@ Karabušman Ha ha, kakva gomila gluposti. Ograničenje u gradu je 50 km/h, osim u zoni škole, gde je 30, ili tamo gde je znacima drugačije propisano. Drugo, 6 kilometara s kraja na kraj Niša?! Molim te da ne širiš takve gluposti, jer očigledno niti živiš u Nišu, niti si skoro bio kod nas. Pa više ima s kraja na kraj Leskovca kilometara, a kamo li u Nišu. Takođe, sve ovo ne znači da je vozač vozio primerenom brzinom ili nije, to ćemo tek da saznamo... Žalosno je što, ako je neki tatin sin, neće da odgovara čak i da je kriv. Kao, recimo, sin Željka Mitrovića ili onaj poslanik skupštine Beograda i slični...

lel

pre 10 godina

ja kad sam poceo da studiram u nisu bio sam prilicno iznenadjen nepostovanjem saobracajnih propisa od strane pesaka,za njih kao da semafori i pesacki prelazi ne postoje,kazne vec postoje,ali u ovom gradu ih niko ne sprovodi,grad nema sahte za odlivanje voda sa puteva,pri najmanjoj kisi se stvaraju ogromne bare po putevima

Milan

pre 10 godina

Boga nema kada se ovakve stvari desavaju. Jadno dete i jadni roditelji. Sam sam roditelj i svaki dan zivim u strahu od ovakvog zla. A vozacima da otkrijem "veliku tajnu", ogromna vecina dece iznenada skrece na ulicu, deca su takva, zamisle se, zaigraju se, ja govorim svom detetu svako jutro da pazi, ali mi treba da razmisljamo i za njih, tako da za vozaca nema izgovora.

pobesneli max

pre 10 godina

E vi što imate opravdanja za ovakve stvari ste ti isti bahati i razuzdani vozači. Pa podivljali ste od svojih jakih i još jačih mašina i ne znate šta ćete od besa. Pa roditelji i deca trče na prelazu jer vi ne stajete tamo gde treba, a i nemaju automobile da dođu u obdanište da pokupe dete. Prelaz JESTE zaštićena zona i niko NE SME da bude udaren ili ubijen na prelazu. Osim tog već dugo godina je svako mogao da dobije vozačku na način koji je blago reći van svih kriterijuma, pa tako stojite na ulici, vidite neki auto i ne znate šta taj unutra hoći, da li napred ili nazad, jer se u pola minuta predomisli dva, tri puta. Oko Nove godine kad su bile gužve, toliko se jurilo da su neki automobili u želji da što pre prođu prelaz ostajali na zebri jer nisu stigli da projure, a mi smo se provlačili između nih i oni nas sve onako besno gledali iz svojih besnih džipova. Ma sram vas bre bilo.

Karabušman

pre 10 godina

Ja sam napisao da je auto oružje. Tačno je da pešaci ne paze, ali je isto tako tačno da je sasvim normalno očekivati da usred grada pešak zakorači na kolovoz, čak i tamo gde nije pešački prelaz. Upravo zato je bitno kako vozimo u gradu. Fizika je prosta i istraživanja govore u prilog tome: ako udarite pešaka pri brzini od 65 na sat, u 85% slučajeva ćete ga ubiti. Ali ako ga udarite pri brzini od 30 na sat, ta verovatnoća pada na samo 5%. Dakle, sa sigurnošću od 95% možemo tvrditi da je vozač išao brže od 30 km/h. Ja ne znam zašto je toliko teško da se shvati da BRZINA ubija. Ko ne ume da poštuje ograničenja i kome je sporo da vozi 30km/h u urbanim delovima, ne treba mu davati dozvolu, kao što se ni dozvola za oružje ne daje tek tako.
Niš s kraja na kraj ima 6 kilometara. Brzinom od 30 km/h ta razdaljina se prelazi za 12 minuta. Da li ste baš toliko sigurni da vam je ograničenje od 30km/h malo? Koliko dečijih života brže želite da pređete tih 6 kilometara?

nebojsa bg

pre 10 godina

@(dejan, 5. mart 2014 14:55)

slazem se u potpunosti.situacija od juce-prolazim kroz svoje naselje gde I da hocu ne mogu brze od 15,20.milion parkinga koji izlaze na glavnu ulicu,vrtic I skola jedno do drugog,lezeci policajci svuda po ulici.dakle,vozim minimalnom brzinom.na jednom pesackom vidim momka I devojku koji ocigledno hoce da predju.zstanem,oni krecu I prelaze dobrih 20,30 sekundi,sve gledajuci u mobilni,to se podrazumeva..ja zaista nemam problem da stanem pesacima,uvek dobro pogledam da li se neko sprema da predje,da li je taj neko mene pogledao I proverava hocu li stati I slicno.a za ove sto pricaju o oruzju ne bih trosio reci.oruzje je samo luda glava.onoga ko vozi kao divljak,i onoga ko misli da je pesacki neka zabranjena zona,pa samo zakoraci,ne gledajuci ima li auta ili ne,i kojom brzinom se krece.razumem da je ovo tragican slucaj,ali molim da se ne generalizuje.koliko je losih vozaca,toliko je I losih pesaka.

dejan

pre 10 godina

Aman ljudi, nisu svi vozaci bahati. Koliko bre vi komentatori ovde imate godina? Ne, najjaci mi je komentar "automobil je oruzje i tako ga treba i tretirati". Je li vam palo na pamet da je dete mozda pretrcavalo ulicu van pesackog i da su roditelji mozda krivi zato sto dete nisu naucili? Je li vam palo na pamet da ste se bas vi mogli naci u situaciji da udarite dete. Meni je palo na pamet jer mi se vise puta desavalo da mi izlecu pred auto van pesackog, uglavnom sam uspevao da izbegnem jer je druga traka bila prazna, jer da sam naglo kocio ne bih mogao da se zaustavim na vreme a ne bih mogao ni da izbegnem (ko vozi zna da je upravljivost uglavnom nula kod naglog kocenja). I sta, treba neko da me osudi na robiju jer sam vozio 30 na sat onde gde je ogranicenje 50, i to samo zato sto taj neko drugi ne gleda ili pretrcava put?? Sta, trebao bih da se krecem sporije? Ne, najbolje bi bilo da sedim u autu dok on stoji, jer to izgleda za vas komentatore znaci prilagoditi brzinu uslovima puta. Sta vam znaci da osudjujete bilo koga, mozda vozac jeste kriv, mozda nije, nije vase da osudjujete na osnovu 3 recenice objavljene u novinama.

rocko

pre 10 godina

Jednom sam vozio decu u skolu posto je padala kisa.Isao sam 20 na sat.Dete je sa trotoara bukvalno skrenuli na put ispred mene.Veruj te jedva sam stao.Da sam isao malo brze neukocih.Tako da polako i nigde ne zuriti.

Mia

pre 10 godina

@Nikola

Strasno je to sto se desilo, jos strasnije sto je dete u pitanju, ali cemu ovakav komentar? Jos uvek ne znamo nista o nesreci, mozda je vozac kriv, ali mozda je I dete istrcalo pred auto. Nemojmo suditi tako olako.

bh

pre 10 godina

Ovakve stvari me dovode do belog usijanja. Dokle će bahati vozači da ubijaju decu, ljude, sve što im se nađe na putu?
Ne postoji opravdanje, dete prelazi ulicu i mora da se vozi sporo, neka je i kiša i klizavo. U poslednje vreme moram da trčim na prelazu jer su vozači izizetno nervozni i mile da moramo da letimo. Najstrože kazne.

Mia

pre 10 godina

@Nikola

Strasno je to sto se desilo, jos strasnije sto je dete u pitanju, ali cemu ovakav komentar? Jos uvek ne znamo nista o nesreci, mozda je vozac kriv, ali mozda je I dete istrcalo pred auto. Nemojmo suditi tako olako.

rocko

pre 10 godina

Jednom sam vozio decu u skolu posto je padala kisa.Isao sam 20 na sat.Dete je sa trotoara bukvalno skrenuli na put ispred mene.Veruj te jedva sam stao.Da sam isao malo brze neukocih.Tako da polako i nigde ne zuriti.

dejan

pre 10 godina

Aman ljudi, nisu svi vozaci bahati. Koliko bre vi komentatori ovde imate godina? Ne, najjaci mi je komentar "automobil je oruzje i tako ga treba i tretirati". Je li vam palo na pamet da je dete mozda pretrcavalo ulicu van pesackog i da su roditelji mozda krivi zato sto dete nisu naucili? Je li vam palo na pamet da ste se bas vi mogli naci u situaciji da udarite dete. Meni je palo na pamet jer mi se vise puta desavalo da mi izlecu pred auto van pesackog, uglavnom sam uspevao da izbegnem jer je druga traka bila prazna, jer da sam naglo kocio ne bih mogao da se zaustavim na vreme a ne bih mogao ni da izbegnem (ko vozi zna da je upravljivost uglavnom nula kod naglog kocenja). I sta, treba neko da me osudi na robiju jer sam vozio 30 na sat onde gde je ogranicenje 50, i to samo zato sto taj neko drugi ne gleda ili pretrcava put?? Sta, trebao bih da se krecem sporije? Ne, najbolje bi bilo da sedim u autu dok on stoji, jer to izgleda za vas komentatore znaci prilagoditi brzinu uslovima puta. Sta vam znaci da osudjujete bilo koga, mozda vozac jeste kriv, mozda nije, nije vase da osudjujete na osnovu 3 recenice objavljene u novinama.

bh

pre 10 godina

Ovakve stvari me dovode do belog usijanja. Dokle će bahati vozači da ubijaju decu, ljude, sve što im se nađe na putu?
Ne postoji opravdanje, dete prelazi ulicu i mora da se vozi sporo, neka je i kiša i klizavo. U poslednje vreme moram da trčim na prelazu jer su vozači izizetno nervozni i mile da moramo da letimo. Najstrože kazne.

nebojsa bg

pre 10 godina

@(dejan, 5. mart 2014 14:55)

slazem se u potpunosti.situacija od juce-prolazim kroz svoje naselje gde I da hocu ne mogu brze od 15,20.milion parkinga koji izlaze na glavnu ulicu,vrtic I skola jedno do drugog,lezeci policajci svuda po ulici.dakle,vozim minimalnom brzinom.na jednom pesackom vidim momka I devojku koji ocigledno hoce da predju.zstanem,oni krecu I prelaze dobrih 20,30 sekundi,sve gledajuci u mobilni,to se podrazumeva..ja zaista nemam problem da stanem pesacima,uvek dobro pogledam da li se neko sprema da predje,da li je taj neko mene pogledao I proverava hocu li stati I slicno.a za ove sto pricaju o oruzju ne bih trosio reci.oruzje je samo luda glava.onoga ko vozi kao divljak,i onoga ko misli da je pesacki neka zabranjena zona,pa samo zakoraci,ne gledajuci ima li auta ili ne,i kojom brzinom se krece.razumem da je ovo tragican slucaj,ali molim da se ne generalizuje.koliko je losih vozaca,toliko je I losih pesaka.

Karabušman

pre 10 godina

Ja sam napisao da je auto oružje. Tačno je da pešaci ne paze, ali je isto tako tačno da je sasvim normalno očekivati da usred grada pešak zakorači na kolovoz, čak i tamo gde nije pešački prelaz. Upravo zato je bitno kako vozimo u gradu. Fizika je prosta i istraživanja govore u prilog tome: ako udarite pešaka pri brzini od 65 na sat, u 85% slučajeva ćete ga ubiti. Ali ako ga udarite pri brzini od 30 na sat, ta verovatnoća pada na samo 5%. Dakle, sa sigurnošću od 95% možemo tvrditi da je vozač išao brže od 30 km/h. Ja ne znam zašto je toliko teško da se shvati da BRZINA ubija. Ko ne ume da poštuje ograničenja i kome je sporo da vozi 30km/h u urbanim delovima, ne treba mu davati dozvolu, kao što se ni dozvola za oružje ne daje tek tako.
Niš s kraja na kraj ima 6 kilometara. Brzinom od 30 km/h ta razdaljina se prelazi za 12 minuta. Da li ste baš toliko sigurni da vam je ograničenje od 30km/h malo? Koliko dečijih života brže želite da pređete tih 6 kilometara?

wtf?

pre 10 godina

@ Karabušman Ha ha, kakva gomila gluposti. Ograničenje u gradu je 50 km/h, osim u zoni škole, gde je 30, ili tamo gde je znacima drugačije propisano. Drugo, 6 kilometara s kraja na kraj Niša?! Molim te da ne širiš takve gluposti, jer očigledno niti živiš u Nišu, niti si skoro bio kod nas. Pa više ima s kraja na kraj Leskovca kilometara, a kamo li u Nišu. Takođe, sve ovo ne znači da je vozač vozio primerenom brzinom ili nije, to ćemo tek da saznamo... Žalosno je što, ako je neki tatin sin, neće da odgovara čak i da je kriv. Kao, recimo, sin Željka Mitrovića ili onaj poslanik skupštine Beograda i slični...

Milan

pre 10 godina

Boga nema kada se ovakve stvari desavaju. Jadno dete i jadni roditelji. Sam sam roditelj i svaki dan zivim u strahu od ovakvog zla. A vozacima da otkrijem "veliku tajnu", ogromna vecina dece iznenada skrece na ulicu, deca su takva, zamisle se, zaigraju se, ja govorim svom detetu svako jutro da pazi, ali mi treba da razmisljamo i za njih, tako da za vozaca nema izgovora.

Satyr

pre 10 godina

@(Karabušman, 5. mart 2014 16:36) Kad si tako pametan, odgovori mi molim te na jedno logicko pitanje-zasto bi iko vozio 30 po gradu, ako je ogranicenje 50?? Ustvari nemoj, znam odgovor; zato sto je lakse uvek svu krivicu svaliti na vozaca u okviru one pandurima omiljene "neprilagodjene brzine uslovima saobracaja", nego nauciti pesacku stoku da postuje pravila saobracaja koja se oduvek uce u prvom razredu osnovne skole! Mada se sad i osnovna skola otaljava, kao i sve ostalo, pa me i ne cudi sto ima toliko glupih i suicidnih ljudi, koji uopste ne gledaju gde i kako prelaze put, vec radije razmisljaju "bas me briga, ako me udari on je kriv"! E ne znam stvarno dokle ce vozaci da budu krivi po difoltu zbog takvog mentolskog razmisljanja drugih ucesnika u saobracaju i dokle ce za neciju gluposti biti odgovoran neko drugi!
PS sve ovo nevezano za ovaj konkretan slucaj, jer je jos uvek nemoguce zakljuciti ko je odgovoran za nesrecu na osnovu tri reda u novinama.

pobesneli max

pre 10 godina

E vi što imate opravdanja za ovakve stvari ste ti isti bahati i razuzdani vozači. Pa podivljali ste od svojih jakih i još jačih mašina i ne znate šta ćete od besa. Pa roditelji i deca trče na prelazu jer vi ne stajete tamo gde treba, a i nemaju automobile da dođu u obdanište da pokupe dete. Prelaz JESTE zaštićena zona i niko NE SME da bude udaren ili ubijen na prelazu. Osim tog već dugo godina je svako mogao da dobije vozačku na način koji je blago reći van svih kriterijuma, pa tako stojite na ulici, vidite neki auto i ne znate šta taj unutra hoći, da li napred ili nazad, jer se u pola minuta predomisli dva, tri puta. Oko Nove godine kad su bile gužve, toliko se jurilo da su neki automobili u želji da što pre prođu prelaz ostajali na zebri jer nisu stigli da projure, a mi smo se provlačili između nih i oni nas sve onako besno gledali iz svojih besnih džipova. Ma sram vas bre bilo.

lel

pre 10 godina

ja kad sam poceo da studiram u nisu bio sam prilicno iznenadjen nepostovanjem saobracajnih propisa od strane pesaka,za njih kao da semafori i pesacki prelazi ne postoje,kazne vec postoje,ali u ovom gradu ih niko ne sprovodi,grad nema sahte za odlivanje voda sa puteva,pri najmanjoj kisi se stvaraju ogromne bare po putevima

Milan

pre 10 godina

Ne verujem sta citam ovde, poginulo dete, a ovde komentarisete kako su pesaci nedisciplinovani. Ej ljudi, dete!!? Kako dete da bude krivo?! Postali smo i bolestan narod, glupi smo odavno.

Komentar

pre 10 godina

Čitam komentare i ne verujem oko čega vi raspravljate. Poginulo je dete, majka ga je vodila u školu, umrlo je majci pred očima. Kiša je pljuštala, a idiot je vozio u alkoholisanom stanju. Prolazila sam u to vreme tim putem. Šta drugo reći. Jadno dete, jadni njegovi roditelji. Saučešće porodici.

prosecan gradjanin

pre 10 godina

Kakve nebuloze,prvo komentar da Niš ima 6 km je glupost,google maps pa pogledaj ako umes.Kako ta majka nije videla CRVENI JUGO koji ide brzinom svetlosti,ako je vozač loud ne znači da ti ne trebas da budes oprezan,ne kažem da se nesrece ne dešavaju ali da joj dete zgazi pored nje...nije dete pretrčavalo samo,nego je to na pešačkom sam i mora da mi stane,sve i da hoće mogla je kočnica na Jugu da otkaže i šta onda? Nema prelaženja ulice sem ako nisi siguran,ako igraš na kartu drugog izgubiš kad tad.

zrex

pre 10 godina

@Satyr - Vozaci i jesu krivi "po difoltu". Ogranicenje od 50kmc ne znaci da ne treba na odredjenim deonicama voziti sporije i, kako zakon kaze, prilagoditi brzinu uslovima saobracaja. Kod nas vlada opsta nekultura i, posto smo deo istog naroda, vozaci i pesaci su isti. Isto fini, isto bahati. Ali je automobil oruzje. Ako neko vozi "u okviru ogranicenja" blizu skole ili pijace, blizu ocigledne guzve ili na mestu slabe vidljivosti (sto je kod nas pravilo zbog mnogo parkiranih kola), i ne uspori, onda taj nema svest o mogucim posledicama. Ja zivim u bloku 70 u Beogradu, pored Kineskog centra je ogranicenje 40, ali je najveci deo dana nebezbedno voziti brze od 20.

Satyr

pre 10 godina

" Ne verujem sta citam ovde, poginulo dete, a ovde komentarisete kako su pesaci nedisciplinovani. Ej ljudi, dete!!? Kako dete da bude krivo?! Postali smo i bolestan narod, glupi smo odavno.
(Milan, 5. mart 2014 22:13) "

U ovom slucaju je vozac. Ima slucajeva kada pesaci izlete pred auto, u tom slucaju su naravno oni MORALNO odgovorni, a zakon je naravno druga prica, nazalost.
Za gospodina koji mi je odgovorio: nismo se razumeli, ja nisam pricao o situacijama kada je guzva u saobracaju, nego onda kad nije i nema nikakvog razloga da se "voze jaja", a bahati pesak (ah da, usudjujem se da kazem da ima i bahatih pesaka, streljajte me) ti izleti pred auto...

bh

pre 10 godina

Ovakve stvari me dovode do belog usijanja. Dokle će bahati vozači da ubijaju decu, ljude, sve što im se nađe na putu?
Ne postoji opravdanje, dete prelazi ulicu i mora da se vozi sporo, neka je i kiša i klizavo. U poslednje vreme moram da trčim na prelazu jer su vozači izizetno nervozni i mile da moramo da letimo. Najstrože kazne.

pobesneli max

pre 10 godina

E vi što imate opravdanja za ovakve stvari ste ti isti bahati i razuzdani vozači. Pa podivljali ste od svojih jakih i još jačih mašina i ne znate šta ćete od besa. Pa roditelji i deca trče na prelazu jer vi ne stajete tamo gde treba, a i nemaju automobile da dođu u obdanište da pokupe dete. Prelaz JESTE zaštićena zona i niko NE SME da bude udaren ili ubijen na prelazu. Osim tog već dugo godina je svako mogao da dobije vozačku na način koji je blago reći van svih kriterijuma, pa tako stojite na ulici, vidite neki auto i ne znate šta taj unutra hoći, da li napred ili nazad, jer se u pola minuta predomisli dva, tri puta. Oko Nove godine kad su bile gužve, toliko se jurilo da su neki automobili u želji da što pre prođu prelaz ostajali na zebri jer nisu stigli da projure, a mi smo se provlačili između nih i oni nas sve onako besno gledali iz svojih besnih džipova. Ma sram vas bre bilo.

Mia

pre 10 godina

@Nikola

Strasno je to sto se desilo, jos strasnije sto je dete u pitanju, ali cemu ovakav komentar? Jos uvek ne znamo nista o nesreci, mozda je vozac kriv, ali mozda je I dete istrcalo pred auto. Nemojmo suditi tako olako.

dejan

pre 10 godina

Aman ljudi, nisu svi vozaci bahati. Koliko bre vi komentatori ovde imate godina? Ne, najjaci mi je komentar "automobil je oruzje i tako ga treba i tretirati". Je li vam palo na pamet da je dete mozda pretrcavalo ulicu van pesackog i da su roditelji mozda krivi zato sto dete nisu naucili? Je li vam palo na pamet da ste se bas vi mogli naci u situaciji da udarite dete. Meni je palo na pamet jer mi se vise puta desavalo da mi izlecu pred auto van pesackog, uglavnom sam uspevao da izbegnem jer je druga traka bila prazna, jer da sam naglo kocio ne bih mogao da se zaustavim na vreme a ne bih mogao ni da izbegnem (ko vozi zna da je upravljivost uglavnom nula kod naglog kocenja). I sta, treba neko da me osudi na robiju jer sam vozio 30 na sat onde gde je ogranicenje 50, i to samo zato sto taj neko drugi ne gleda ili pretrcava put?? Sta, trebao bih da se krecem sporije? Ne, najbolje bi bilo da sedim u autu dok on stoji, jer to izgleda za vas komentatore znaci prilagoditi brzinu uslovima puta. Sta vam znaci da osudjujete bilo koga, mozda vozac jeste kriv, mozda nije, nije vase da osudjujete na osnovu 3 recenice objavljene u novinama.

Karabušman

pre 10 godina

Ja sam napisao da je auto oružje. Tačno je da pešaci ne paze, ali je isto tako tačno da je sasvim normalno očekivati da usred grada pešak zakorači na kolovoz, čak i tamo gde nije pešački prelaz. Upravo zato je bitno kako vozimo u gradu. Fizika je prosta i istraživanja govore u prilog tome: ako udarite pešaka pri brzini od 65 na sat, u 85% slučajeva ćete ga ubiti. Ali ako ga udarite pri brzini od 30 na sat, ta verovatnoća pada na samo 5%. Dakle, sa sigurnošću od 95% možemo tvrditi da je vozač išao brže od 30 km/h. Ja ne znam zašto je toliko teško da se shvati da BRZINA ubija. Ko ne ume da poštuje ograničenja i kome je sporo da vozi 30km/h u urbanim delovima, ne treba mu davati dozvolu, kao što se ni dozvola za oružje ne daje tek tako.
Niš s kraja na kraj ima 6 kilometara. Brzinom od 30 km/h ta razdaljina se prelazi za 12 minuta. Da li ste baš toliko sigurni da vam je ograničenje od 30km/h malo? Koliko dečijih života brže želite da pređete tih 6 kilometara?

Satyr

pre 10 godina

@(Karabušman, 5. mart 2014 16:36) Kad si tako pametan, odgovori mi molim te na jedno logicko pitanje-zasto bi iko vozio 30 po gradu, ako je ogranicenje 50?? Ustvari nemoj, znam odgovor; zato sto je lakse uvek svu krivicu svaliti na vozaca u okviru one pandurima omiljene "neprilagodjene brzine uslovima saobracaja", nego nauciti pesacku stoku da postuje pravila saobracaja koja se oduvek uce u prvom razredu osnovne skole! Mada se sad i osnovna skola otaljava, kao i sve ostalo, pa me i ne cudi sto ima toliko glupih i suicidnih ljudi, koji uopste ne gledaju gde i kako prelaze put, vec radije razmisljaju "bas me briga, ako me udari on je kriv"! E ne znam stvarno dokle ce vozaci da budu krivi po difoltu zbog takvog mentolskog razmisljanja drugih ucesnika u saobracaju i dokle ce za neciju gluposti biti odgovoran neko drugi!
PS sve ovo nevezano za ovaj konkretan slucaj, jer je jos uvek nemoguce zakljuciti ko je odgovoran za nesrecu na osnovu tri reda u novinama.

nebojsa bg

pre 10 godina

@(dejan, 5. mart 2014 14:55)

slazem se u potpunosti.situacija od juce-prolazim kroz svoje naselje gde I da hocu ne mogu brze od 15,20.milion parkinga koji izlaze na glavnu ulicu,vrtic I skola jedno do drugog,lezeci policajci svuda po ulici.dakle,vozim minimalnom brzinom.na jednom pesackom vidim momka I devojku koji ocigledno hoce da predju.zstanem,oni krecu I prelaze dobrih 20,30 sekundi,sve gledajuci u mobilni,to se podrazumeva..ja zaista nemam problem da stanem pesacima,uvek dobro pogledam da li se neko sprema da predje,da li je taj neko mene pogledao I proverava hocu li stati I slicno.a za ove sto pricaju o oruzju ne bih trosio reci.oruzje je samo luda glava.onoga ko vozi kao divljak,i onoga ko misli da je pesacki neka zabranjena zona,pa samo zakoraci,ne gledajuci ima li auta ili ne,i kojom brzinom se krece.razumem da je ovo tragican slucaj,ali molim da se ne generalizuje.koliko je losih vozaca,toliko je I losih pesaka.

wtf?

pre 10 godina

@ Karabušman Ha ha, kakva gomila gluposti. Ograničenje u gradu je 50 km/h, osim u zoni škole, gde je 30, ili tamo gde je znacima drugačije propisano. Drugo, 6 kilometara s kraja na kraj Niša?! Molim te da ne širiš takve gluposti, jer očigledno niti živiš u Nišu, niti si skoro bio kod nas. Pa više ima s kraja na kraj Leskovca kilometara, a kamo li u Nišu. Takođe, sve ovo ne znači da je vozač vozio primerenom brzinom ili nije, to ćemo tek da saznamo... Žalosno je što, ako je neki tatin sin, neće da odgovara čak i da je kriv. Kao, recimo, sin Željka Mitrovića ili onaj poslanik skupštine Beograda i slični...

lel

pre 10 godina

ja kad sam poceo da studiram u nisu bio sam prilicno iznenadjen nepostovanjem saobracajnih propisa od strane pesaka,za njih kao da semafori i pesacki prelazi ne postoje,kazne vec postoje,ali u ovom gradu ih niko ne sprovodi,grad nema sahte za odlivanje voda sa puteva,pri najmanjoj kisi se stvaraju ogromne bare po putevima

Milan

pre 10 godina

Boga nema kada se ovakve stvari desavaju. Jadno dete i jadni roditelji. Sam sam roditelj i svaki dan zivim u strahu od ovakvog zla. A vozacima da otkrijem "veliku tajnu", ogromna vecina dece iznenada skrece na ulicu, deca su takva, zamisle se, zaigraju se, ja govorim svom detetu svako jutro da pazi, ali mi treba da razmisljamo i za njih, tako da za vozaca nema izgovora.

zrex

pre 10 godina

@Satyr - Vozaci i jesu krivi "po difoltu". Ogranicenje od 50kmc ne znaci da ne treba na odredjenim deonicama voziti sporije i, kako zakon kaze, prilagoditi brzinu uslovima saobracaja. Kod nas vlada opsta nekultura i, posto smo deo istog naroda, vozaci i pesaci su isti. Isto fini, isto bahati. Ali je automobil oruzje. Ako neko vozi "u okviru ogranicenja" blizu skole ili pijace, blizu ocigledne guzve ili na mestu slabe vidljivosti (sto je kod nas pravilo zbog mnogo parkiranih kola), i ne uspori, onda taj nema svest o mogucim posledicama. Ja zivim u bloku 70 u Beogradu, pored Kineskog centra je ogranicenje 40, ali je najveci deo dana nebezbedno voziti brze od 20.

Milan

pre 10 godina

Ne verujem sta citam ovde, poginulo dete, a ovde komentarisete kako su pesaci nedisciplinovani. Ej ljudi, dete!!? Kako dete da bude krivo?! Postali smo i bolestan narod, glupi smo odavno.

Komentar

pre 10 godina

Čitam komentare i ne verujem oko čega vi raspravljate. Poginulo je dete, majka ga je vodila u školu, umrlo je majci pred očima. Kiša je pljuštala, a idiot je vozio u alkoholisanom stanju. Prolazila sam u to vreme tim putem. Šta drugo reći. Jadno dete, jadni njegovi roditelji. Saučešće porodici.

rocko

pre 10 godina

Jednom sam vozio decu u skolu posto je padala kisa.Isao sam 20 na sat.Dete je sa trotoara bukvalno skrenuli na put ispred mene.Veruj te jedva sam stao.Da sam isao malo brze neukocih.Tako da polako i nigde ne zuriti.

prosecan gradjanin

pre 10 godina

Kakve nebuloze,prvo komentar da Niš ima 6 km je glupost,google maps pa pogledaj ako umes.Kako ta majka nije videla CRVENI JUGO koji ide brzinom svetlosti,ako je vozač loud ne znači da ti ne trebas da budes oprezan,ne kažem da se nesrece ne dešavaju ali da joj dete zgazi pored nje...nije dete pretrčavalo samo,nego je to na pešačkom sam i mora da mi stane,sve i da hoće mogla je kočnica na Jugu da otkaže i šta onda? Nema prelaženja ulice sem ako nisi siguran,ako igraš na kartu drugog izgubiš kad tad.

Satyr

pre 10 godina

" Ne verujem sta citam ovde, poginulo dete, a ovde komentarisete kako su pesaci nedisciplinovani. Ej ljudi, dete!!? Kako dete da bude krivo?! Postali smo i bolestan narod, glupi smo odavno.
(Milan, 5. mart 2014 22:13) "

U ovom slucaju je vozac. Ima slucajeva kada pesaci izlete pred auto, u tom slucaju su naravno oni MORALNO odgovorni, a zakon je naravno druga prica, nazalost.
Za gospodina koji mi je odgovorio: nismo se razumeli, ja nisam pricao o situacijama kada je guzva u saobracaju, nego onda kad nije i nema nikakvog razloga da se "voze jaja", a bahati pesak (ah da, usudjujem se da kazem da ima i bahatih pesaka, streljajte me) ti izleti pred auto...