Utorak, 04.03.2014.

18:08

Biserkova svedočila kao veštak HR

Predsednica beogradskog Helsinškog odbora za zaštitu ljudskih prava Sonja Biserko svedočila kao veštak Hrvatske u sporu sa Srbijom.

Izvor: Beta

Biserkova svedoèila kao veštak HR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

FeboZg

pre 10 godina

Bolje vam je komšije da se ugledate na hrabru i dostojanstvenu Sonju Biserko nega na dilatanta i plagijatora Savu Štrbca..da budem iskren..u početku nisam previše polagao nada na uspjeh naše tužbe protiv Srbije..ali kad vidim da srpski pravni stručnjaci uzimaju za meritum događaje iz NDH iako i mala djeca u 4 razredu osnovne škole znaju da RH danas nije i nikada nije bila pravna ili bilo kakva sljednica NDH ,niti je se može optužvati za zločine zločinačkog režima NDH..srpski pravnici su se uhvatili 1941 i glavni im je expert Savo Štrbac..?!?!? Zato sam uvjeren da će se komšije jako iznenaditi ishodom ovog procesa..kao i što su se iznenadili presudom Gotovini i Markaču u žalbenom procesu ...

:) :)

pre 10 godina

@Pitanjce?: Može drugo pitanjce?
Koliko bi vas danas "sjelo" na stolicu za svedočenje tog suda i branilo režim Franje Tuđmana , izuzimajući Sonju Biserko.
(Branko, 5. mart 2014 12:41)

Evo odgovora,, večina ! Franjo sve što je zacrtao 1991. tj ranije sada je i ostvareno ! Europa je sve to aminovala !
Opet ponavljam ta Europa je bila na početku dobrim djelom na vašoj strani!
Znam da se sada toga ne sjećate i ne čini vam se tako a, ali je bilo !
Osim Vatikana, Njemačke i Islanda ;) :)
Čudi me da vam je Island "promakao" !

Branko

pre 10 godina

@Pitanjce?: Može drugo pitanjce?
Koliko bi vas danas "sjelo" na stolicu za svedočenje tog suda i branilo režim Franje Tuđmana , izuzimajući Sonju Biserko.

Jahorina

pre 10 godina

Kada je Srbija u pitanju i ovo je moguće. Svedočiti protiv svoje države u korist druge države. Pa da je u pitanju neznam koja suma novca , teško se ovo može razumeti .
Branko

Владимир

pre 10 godina

(Ivko, 4. mart 2014 22:55)

Испаде да је Слоба напао Србе у Борову селу, пуцао на српске сватове у Сарајеву, протерао Србе из Крајине и Славоније, убијао нејач на КиМ...

mujcinovic salih

pre 10 godina

(Zole)U Srbiji je bilo mobilizacije.Nocu su odvodili decu na ratiste gde su mnogi izgubili glavu ili su osakaceni.Znam dosta sveta koji je krio decu kod komsiluka ili rodjaka od pozivara koji su dolazili da im uruce pozive.Secate se prepada po autobusima koje su zaustavljali policajci i legitimisali ljude.Sve koji nisu rodjeni u Srbiji vodili su na ratiste.Znam ljude koji su pobegli sa jednog stadiona i krili se samo da ne bi isli u rat.Mnogi su zavrsili u Kanadi?

m k g

pre 10 godina

дотичну госпођу не треба осуђивати, свако има право, за добру цену, да преноси туђе мишљење.

mario

pre 10 godina

Prvo,svaka cast doticnoj gospođi na hrabrosti ,a kao drugo bih rekao da bi je presmjesno skusati kao razlog rata huliganski izgred na Maksimiru a jos mi je smjesnije slusati optuzbe na racun Hrvata posebice kad se zna da su sukob poceli Srbi sa Arkanom na celu.Sorry sto smo se branili u sred Zagreba.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Tako nesto mogu samo Srbi, s'jedne strane "boze pravde" a s'druge strane ko god iznese ISTINU zahtevaju da se proglasi "personom non grata" ?
MARVO SELJACKA, JEBAO VAS ovaj moderator A I VI NJEGA koji propusta vase fasisticke komentare i usmerava mrznju na Sonju Biserko na koju bi se normalan svet u Srbiji morao ponositi zbog njene borbe za PRAVDU i ISTINU !
Je li vas Sonja Biserko nagovorila i povela u Rat sa svim susedima ili je to cinila ta ISTA BAGRA koja je i danas na vlasti u Srbiji i koja se samo malo "PRITAJILA" da se "Vlasi ne dosete" sta su i ko su bili 90-tih ?

Zole

pre 10 godina

Dragi @ZoleJa nikada nisam izjavio da sam prozdrljivko i neumeren u jelu i picu a imam 120 kila i jedem 6 puta dnevno kao termit. To sto Slobodan Milosevic nikada nije izjavio da zeli Veliku Srbiju, uopste ne znaci da aktivno nije radio na njenom stvaranju. Naprotiv.
(novi komentator, 04. mart 2014 22:22)
------ Da je Milosevic hteo da pravi Veliku Srbiju, valjda bi poslao Srpsku vojsku na njene granice. Koliko znam u Srbiji nije bila opsta mobilizacija vojske za vreme rata u Hrvatskoj. A ako neko nesto hoće da uradi, onda angazuje sva srestva da dođje do cilja. Tako je Hravtska pred Oluju digla sve vojno sposobne za tu akciju.

nenad

pre 10 godina

ja se pitam ko je obelezavao stanove pripadnika jna u hrvackoj pre rata, ko je povampirio ustase I doveo u domovinu ko je poceo da ubija pripadnike jna na odsluzenju vojnog roka, maksimir, I mnogo toga a rane od jama I logora jos nisu zarasle. neka nam objasni Sonja biserko ili natasa kandic. jeste Milosevic bio zlo ali najvise za srbe u srbiji sa svojom strankom

novi komentator

pre 10 godina

Dragi @Zole
Ja nikada nisam izjavio da sam prozdrljivko i neumeren u jelu i picu a imam 120 kila i jedem 6 puta dnevno kao termit.

To sto Slobodan Milosevic nikada nije izjavio da zeli Veliku Srbiju, uopste ne znaci da aktivno nije radio na njenom stvaranju. Naprotiv.

NN

pre 10 godina

Verovatno ce posle ovog svedocenja, da dobije neki orden Hrvatske od Josipovica i Milanovica verovatno ce ako ga bude dobila biti dodeljen 5.kolovoza kada se sirom Hrvatske slavi . Samo ne znam ko je palio neke vikendice Srba u Hrvatskoj pre pocetka sukoba i ko je palio bese zastavu SFRJ na stadionu na utakmici Jugoslavije i Holandije i ko je povampirio ustastvo 90 tih u Hrvatskoj zbog kojeg su Srbi strahovali da zive ponovo u nezavisnoj drzavi Hrvatskoj jer znaju sta im se desilo u prethodnoj NDH od 1941 do 1945 godine.

dino

pre 10 godina

Kad sam upitao jednog Austrijanca -Sta bi on uradio da ja kao podstanar u njegovom stanu uzmem i prisvojim njegovu sobu?Njegov odgovor je bio da je to NEMOGUCE.Posle toga je shvatio Srbe u kraljevini SHS i Jugoslaviji.Onda dodje neka Biserko i kaze da je Srbija kriva za progon 250.000 Srba iz Hrvatske.Boze gde je pravda.

Made in Germany

pre 10 godina

U Nemackoj nemacki sportista koji je uoci Zimskih Igara iznajmio svoje sanke ruskom kolegi po kratkom postupku suspendovan na godinu dana, a uz to mu je odrezana kazna od 5.000 €. Steta sa jednog sankasa ogromna, narocito sto se tice suspenzije. Tako to radi jedna Nemacka sa jednim nebitnim vozacem sanki, u marginalnom sportu koji prati i u koji ulaze jako mali broj ljudi! A zamislite koliku bi kaznu Nemci odrezali za jedan ovakav cin veleizdaje? Nemacke vlasti postuju svoju drzavu, da li to cine i srpske, videcemo posle ovog procesa.

Bosanac

pre 10 godina

Žalosno je da zbog nekakvog lažnog patriotizma ljudi pravdaju zločine koji su se dogodili iz njihovog naroda i da neko ko o tome progovori bude proglašen izdajnikom. Na sve zločine bez obzira sa čije strane i iz čijeg naroda dolazili bi se moralo ukazati i osuditi.

Давид

pre 10 godina

Соњу протерати из Србије и судити јој за велеиздају.Продана душа и један од страних плаћеника којој је пљување по Србији и Србима радни задатак.

Sone ZR

pre 10 godina

Posle ovoga državo Srbijo ako postojiš mislim da je neminovno da pomenuta osoba dobija zahvalnicu u formi: ,, Persona non grata " !?! Bez ikakve namere za diskrimisanje, mržnju i poziva na nasilje i sl. !!!

a_ca

pre 10 godina

(dvds, 4. mart 2014 19:18)
Ma ne degradira ona zajednicu u kojoj zivi vec zlocinacku politiku jednog sumanutog bracnog para.Da,svedocio bih protiv svakog ko je pocinio zlocin.

Boson

pre 10 godina

Podrska Sonji Biserko ona je rekla samo ISTINU Slobodan Milosevic je bio glupi diktator koji je unistio SFRJ?Lagao je Srbe da ih zeli sve u jednoj drzavi.On je zelio bezgranicnu VLAST za sebe!Srbi su svi ziveli u SFRJ prije njegovog nasilnog menjanja ustava iz 1974g.Kasnije su mu se pridruzili Slovenci ostalo je poznato.Neka se zna istina.Ovo nece uticati na presudu jer genocida nije bilo al je dobro za pomirenje.

Zole

pre 10 godina

Milosevic nikad nije izjavio da želi Veliku Srbiju. On je samo zeleo da sacuva skracenu Jugoslaviju. On je rekao Hrvatima da mogu da se otcepe od Jugoslavije ali ne mogu da povedu Srbe sa sobom. Mislio je da ce osnivanjem Srpske Krajine zaustavit Hrvatsku da se otcepi. U isto vreme koristio je Srbe u Krajini za pregovore oko Kosova. "Kosovizacijom" Hrvatske i BIH zeleo je da resi problem sa Kosovom.

Mare 83

pre 10 godina

Para vrti gde burgija neće,govorila moja nepismena baka.Kakve ljude je ovaj svet stvorio??Pa i da smo najkrivlji na svetu postoji neki limit ispod kog ne treba ići.Tužno zaista

kraja

pre 10 godina

...sonja biserko expert za "političku i istorijsku pozadinu raspada SFR Jugoslavije."....??????
...sonja biserko je univerzalni svedok svima (u svemu i svacemu) protiv srbije, jer sedi i radi u beogradu...
...izvinjavam se drugom dezurnom svedoku sto joj ne pominjem ime...
...prepoznace se ona sama...

nije bitno

pre 10 godina

pa kad je srbija tako genocidna kako ona i dalje zivi ovde i uziva ugled i njeno udruzenje je i dalje aktivno? ...to moze samo u diktatorskoj srbiji. u hrvatskoj se to resi na demokratski nacin, satru ti celu porodicu da nema ko da se zali, a ostali se vec sami demokratski opredele da se isele.

Put your money where your mouth is

pre 10 godina

Da li u nasem zakonu jos uvek postoji pojam veleizdaje?
Jedno bi bilo da je doticna svedocila kao svedok na poziv suda, ali da svedoci kao ekspert na strani protiv svoje drzave????

dvds

pre 10 godina

Da li ova osoba ima srpski pasoš?
Ako nema imali bi kredibilan razlog da joj uskratimo boravak u našoj zemlji.
Misliiiiiiiiiim, živiš negde i radiš sve što možeš da degradiraš zajednicu u kojoj živiš?
Taj proces u Hagu je samo o parama...ako ga izgubimo sledi nam plaćanje odštete od 30ak milijardi evra. Na koji način Biserko onda želi da pomogne razvoju našeg društva i zajednice u kojoj živi?
Malicioznost do patolške granice po definiciji.

Milutin

pre 10 godina

Sve, sve, ali ako ce Biserko da vam objasni o politickoj i istorijskoj pozadini raspada SFR Jugoslavije i da je Srbija kriva za to - onda je to strasno... I valjda sansa da se prikaze kako je zaista bilo a u svetlu teznje Hrvatske da napravi sopstvenu drzavu, jos otkad. Mislim, cekajte, da li je moguce da se ovakve stvari na tako visokom nivou toliko nelogicno postavjaju. Pa nije Srbija htela da se otcepi pobogu! I, ko je rastrurio tu zemlju? Nismo mi nikakve cvecke, mozda smo sve ovo I zasluzili kakvi smo ali oko razbijanja SFRJ, naprotiv, Srbija je najvise dala da se ta zemlja Jugoslavija 2 puta pravi uz sumanute zrtve. Stvarno smo blesavi. Meni je ovo sve tuzno koliko je glupo.

Put your money where your mouth is

pre 10 godina

Da li u nasem zakonu jos uvek postoji pojam veleizdaje?
Jedno bi bilo da je doticna svedocila kao svedok na poziv suda, ali da svedoci kao ekspert na strani protiv svoje drzave????

dvds

pre 10 godina

Da li ova osoba ima srpski pasoš?
Ako nema imali bi kredibilan razlog da joj uskratimo boravak u našoj zemlji.
Misliiiiiiiiiim, živiš negde i radiš sve što možeš da degradiraš zajednicu u kojoj živiš?
Taj proces u Hagu je samo o parama...ako ga izgubimo sledi nam plaćanje odštete od 30ak milijardi evra. Na koji način Biserko onda želi da pomogne razvoju našeg društva i zajednice u kojoj živi?
Malicioznost do patolške granice po definiciji.

nije bitno

pre 10 godina

pa kad je srbija tako genocidna kako ona i dalje zivi ovde i uziva ugled i njeno udruzenje je i dalje aktivno? ...to moze samo u diktatorskoj srbiji. u hrvatskoj se to resi na demokratski nacin, satru ti celu porodicu da nema ko da se zali, a ostali se vec sami demokratski opredele da se isele.

Milutin

pre 10 godina

Sve, sve, ali ako ce Biserko da vam objasni o politickoj i istorijskoj pozadini raspada SFR Jugoslavije i da je Srbija kriva za to - onda je to strasno... I valjda sansa da se prikaze kako je zaista bilo a u svetlu teznje Hrvatske da napravi sopstvenu drzavu, jos otkad. Mislim, cekajte, da li je moguce da se ovakve stvari na tako visokom nivou toliko nelogicno postavjaju. Pa nije Srbija htela da se otcepi pobogu! I, ko je rastrurio tu zemlju? Nismo mi nikakve cvecke, mozda smo sve ovo I zasluzili kakvi smo ali oko razbijanja SFRJ, naprotiv, Srbija je najvise dala da se ta zemlja Jugoslavija 2 puta pravi uz sumanute zrtve. Stvarno smo blesavi. Meni je ovo sve tuzno koliko je glupo.

kraja

pre 10 godina

...sonja biserko expert za "političku i istorijsku pozadinu raspada SFR Jugoslavije."....??????
...sonja biserko je univerzalni svedok svima (u svemu i svacemu) protiv srbije, jer sedi i radi u beogradu...
...izvinjavam se drugom dezurnom svedoku sto joj ne pominjem ime...
...prepoznace se ona sama...

Sone ZR

pre 10 godina

Posle ovoga državo Srbijo ako postojiš mislim da je neminovno da pomenuta osoba dobija zahvalnicu u formi: ,, Persona non grata " !?! Bez ikakve namere za diskrimisanje, mržnju i poziva na nasilje i sl. !!!

Давид

pre 10 godina

Соњу протерати из Србије и судити јој за велеиздају.Продана душа и један од страних плаћеника којој је пљување по Србији и Србима радни задатак.

dino

pre 10 godina

Kad sam upitao jednog Austrijanca -Sta bi on uradio da ja kao podstanar u njegovom stanu uzmem i prisvojim njegovu sobu?Njegov odgovor je bio da je to NEMOGUCE.Posle toga je shvatio Srbe u kraljevini SHS i Jugoslaviji.Onda dodje neka Biserko i kaze da je Srbija kriva za progon 250.000 Srba iz Hrvatske.Boze gde je pravda.

Made in Germany

pre 10 godina

U Nemackoj nemacki sportista koji je uoci Zimskih Igara iznajmio svoje sanke ruskom kolegi po kratkom postupku suspendovan na godinu dana, a uz to mu je odrezana kazna od 5.000 €. Steta sa jednog sankasa ogromna, narocito sto se tice suspenzije. Tako to radi jedna Nemacka sa jednim nebitnim vozacem sanki, u marginalnom sportu koji prati i u koji ulaze jako mali broj ljudi! A zamislite koliku bi kaznu Nemci odrezali za jedan ovakav cin veleizdaje? Nemacke vlasti postuju svoju drzavu, da li to cine i srpske, videcemo posle ovog procesa.

Boson

pre 10 godina

Podrska Sonji Biserko ona je rekla samo ISTINU Slobodan Milosevic je bio glupi diktator koji je unistio SFRJ?Lagao je Srbe da ih zeli sve u jednoj drzavi.On je zelio bezgranicnu VLAST za sebe!Srbi su svi ziveli u SFRJ prije njegovog nasilnog menjanja ustava iz 1974g.Kasnije su mu se pridruzili Slovenci ostalo je poznato.Neka se zna istina.Ovo nece uticati na presudu jer genocida nije bilo al je dobro za pomirenje.

Zole

pre 10 godina

Milosevic nikad nije izjavio da želi Veliku Srbiju. On je samo zeleo da sacuva skracenu Jugoslaviju. On je rekao Hrvatima da mogu da se otcepe od Jugoslavije ali ne mogu da povedu Srbe sa sobom. Mislio je da ce osnivanjem Srpske Krajine zaustavit Hrvatsku da se otcepi. U isto vreme koristio je Srbe u Krajini za pregovore oko Kosova. "Kosovizacijom" Hrvatske i BIH zeleo je da resi problem sa Kosovom.

NN

pre 10 godina

Verovatno ce posle ovog svedocenja, da dobije neki orden Hrvatske od Josipovica i Milanovica verovatno ce ako ga bude dobila biti dodeljen 5.kolovoza kada se sirom Hrvatske slavi . Samo ne znam ko je palio neke vikendice Srba u Hrvatskoj pre pocetka sukoba i ko je palio bese zastavu SFRJ na stadionu na utakmici Jugoslavije i Holandije i ko je povampirio ustastvo 90 tih u Hrvatskoj zbog kojeg su Srbi strahovali da zive ponovo u nezavisnoj drzavi Hrvatskoj jer znaju sta im se desilo u prethodnoj NDH od 1941 do 1945 godine.

nenad

pre 10 godina

ja se pitam ko je obelezavao stanove pripadnika jna u hrvackoj pre rata, ko je povampirio ustase I doveo u domovinu ko je poceo da ubija pripadnike jna na odsluzenju vojnog roka, maksimir, I mnogo toga a rane od jama I logora jos nisu zarasle. neka nam objasni Sonja biserko ili natasa kandic. jeste Milosevic bio zlo ali najvise za srbe u srbiji sa svojom strankom

Bosanac

pre 10 godina

Žalosno je da zbog nekakvog lažnog patriotizma ljudi pravdaju zločine koji su se dogodili iz njihovog naroda i da neko ko o tome progovori bude proglašen izdajnikom. Na sve zločine bez obzira sa čije strane i iz čijeg naroda dolazili bi se moralo ukazati i osuditi.

Zole

pre 10 godina

Dragi @ZoleJa nikada nisam izjavio da sam prozdrljivko i neumeren u jelu i picu a imam 120 kila i jedem 6 puta dnevno kao termit. To sto Slobodan Milosevic nikada nije izjavio da zeli Veliku Srbiju, uopste ne znaci da aktivno nije radio na njenom stvaranju. Naprotiv.
(novi komentator, 04. mart 2014 22:22)
------ Da je Milosevic hteo da pravi Veliku Srbiju, valjda bi poslao Srpsku vojsku na njene granice. Koliko znam u Srbiji nije bila opsta mobilizacija vojske za vreme rata u Hrvatskoj. A ako neko nesto hoće da uradi, onda angazuje sva srestva da dođje do cilja. Tako je Hravtska pred Oluju digla sve vojno sposobne za tu akciju.

Mare 83

pre 10 godina

Para vrti gde burgija neće,govorila moja nepismena baka.Kakve ljude je ovaj svet stvorio??Pa i da smo najkrivlji na svetu postoji neki limit ispod kog ne treba ići.Tužno zaista

a_ca

pre 10 godina

(dvds, 4. mart 2014 19:18)
Ma ne degradira ona zajednicu u kojoj zivi vec zlocinacku politiku jednog sumanutog bracnog para.Da,svedocio bih protiv svakog ko je pocinio zlocin.

novi komentator

pre 10 godina

Dragi @Zole
Ja nikada nisam izjavio da sam prozdrljivko i neumeren u jelu i picu a imam 120 kila i jedem 6 puta dnevno kao termit.

To sto Slobodan Milosevic nikada nije izjavio da zeli Veliku Srbiju, uopste ne znaci da aktivno nije radio na njenom stvaranju. Naprotiv.

m k g

pre 10 godina

дотичну госпођу не треба осуђивати, свако има право, за добру цену, да преноси туђе мишљење.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Tako nesto mogu samo Srbi, s'jedne strane "boze pravde" a s'druge strane ko god iznese ISTINU zahtevaju da se proglasi "personom non grata" ?
MARVO SELJACKA, JEBAO VAS ovaj moderator A I VI NJEGA koji propusta vase fasisticke komentare i usmerava mrznju na Sonju Biserko na koju bi se normalan svet u Srbiji morao ponositi zbog njene borbe za PRAVDU i ISTINU !
Je li vas Sonja Biserko nagovorila i povela u Rat sa svim susedima ili je to cinila ta ISTA BAGRA koja je i danas na vlasti u Srbiji i koja se samo malo "PRITAJILA" da se "Vlasi ne dosete" sta su i ko su bili 90-tih ?

mujcinovic salih

pre 10 godina

(Zole)U Srbiji je bilo mobilizacije.Nocu su odvodili decu na ratiste gde su mnogi izgubili glavu ili su osakaceni.Znam dosta sveta koji je krio decu kod komsiluka ili rodjaka od pozivara koji su dolazili da im uruce pozive.Secate se prepada po autobusima koje su zaustavljali policajci i legitimisali ljude.Sve koji nisu rodjeni u Srbiji vodili su na ratiste.Znam ljude koji su pobegli sa jednog stadiona i krili se samo da ne bi isli u rat.Mnogi su zavrsili u Kanadi?

mario

pre 10 godina

Prvo,svaka cast doticnoj gospođi na hrabrosti ,a kao drugo bih rekao da bi je presmjesno skusati kao razlog rata huliganski izgred na Maksimiru a jos mi je smjesnije slusati optuzbe na racun Hrvata posebice kad se zna da su sukob poceli Srbi sa Arkanom na celu.Sorry sto smo se branili u sred Zagreba.

FeboZg

pre 10 godina

Bolje vam je komšije da se ugledate na hrabru i dostojanstvenu Sonju Biserko nega na dilatanta i plagijatora Savu Štrbca..da budem iskren..u početku nisam previše polagao nada na uspjeh naše tužbe protiv Srbije..ali kad vidim da srpski pravni stručnjaci uzimaju za meritum događaje iz NDH iako i mala djeca u 4 razredu osnovne škole znaju da RH danas nije i nikada nije bila pravna ili bilo kakva sljednica NDH ,niti je se može optužvati za zločine zločinačkog režima NDH..srpski pravnici su se uhvatili 1941 i glavni im je expert Savo Štrbac..?!?!? Zato sam uvjeren da će se komšije jako iznenaditi ishodom ovog procesa..kao i što su se iznenadili presudom Gotovini i Markaču u žalbenom procesu ...

:) :)

pre 10 godina

@Pitanjce?: Može drugo pitanjce?
Koliko bi vas danas "sjelo" na stolicu za svedočenje tog suda i branilo režim Franje Tuđmana , izuzimajući Sonju Biserko.
(Branko, 5. mart 2014 12:41)

Evo odgovora,, večina ! Franjo sve što je zacrtao 1991. tj ranije sada je i ostvareno ! Europa je sve to aminovala !
Opet ponavljam ta Europa je bila na početku dobrim djelom na vašoj strani!
Znam da se sada toga ne sjećate i ne čini vam se tako a, ali je bilo !
Osim Vatikana, Njemačke i Islanda ;) :)
Čudi me da vam je Island "promakao" !

Владимир

pre 10 godina

(Ivko, 4. mart 2014 22:55)

Испаде да је Слоба напао Србе у Борову селу, пуцао на српске сватове у Сарајеву, протерао Србе из Крајине и Славоније, убијао нејач на КиМ...

Jahorina

pre 10 godina

Kada je Srbija u pitanju i ovo je moguće. Svedočiti protiv svoje države u korist druge države. Pa da je u pitanju neznam koja suma novca , teško se ovo može razumeti .
Branko

Branko

pre 10 godina

@Pitanjce?: Može drugo pitanjce?
Koliko bi vas danas "sjelo" na stolicu za svedočenje tog suda i branilo režim Franje Tuđmana , izuzimajući Sonju Biserko.

Boson

pre 10 godina

Podrska Sonji Biserko ona je rekla samo ISTINU Slobodan Milosevic je bio glupi diktator koji je unistio SFRJ?Lagao je Srbe da ih zeli sve u jednoj drzavi.On je zelio bezgranicnu VLAST za sebe!Srbi su svi ziveli u SFRJ prije njegovog nasilnog menjanja ustava iz 1974g.Kasnije su mu se pridruzili Slovenci ostalo je poznato.Neka se zna istina.Ovo nece uticati na presudu jer genocida nije bilo al je dobro za pomirenje.

Zole

pre 10 godina

Milosevic nikad nije izjavio da želi Veliku Srbiju. On je samo zeleo da sacuva skracenu Jugoslaviju. On je rekao Hrvatima da mogu da se otcepe od Jugoslavije ali ne mogu da povedu Srbe sa sobom. Mislio je da ce osnivanjem Srpske Krajine zaustavit Hrvatsku da se otcepi. U isto vreme koristio je Srbe u Krajini za pregovore oko Kosova. "Kosovizacijom" Hrvatske i BIH zeleo je da resi problem sa Kosovom.

Put your money where your mouth is

pre 10 godina

Da li u nasem zakonu jos uvek postoji pojam veleizdaje?
Jedno bi bilo da je doticna svedocila kao svedok na poziv suda, ali da svedoci kao ekspert na strani protiv svoje drzave????

Milutin

pre 10 godina

Sve, sve, ali ako ce Biserko da vam objasni o politickoj i istorijskoj pozadini raspada SFR Jugoslavije i da je Srbija kriva za to - onda je to strasno... I valjda sansa da se prikaze kako je zaista bilo a u svetlu teznje Hrvatske da napravi sopstvenu drzavu, jos otkad. Mislim, cekajte, da li je moguce da se ovakve stvari na tako visokom nivou toliko nelogicno postavjaju. Pa nije Srbija htela da se otcepi pobogu! I, ko je rastrurio tu zemlju? Nismo mi nikakve cvecke, mozda smo sve ovo I zasluzili kakvi smo ali oko razbijanja SFRJ, naprotiv, Srbija je najvise dala da se ta zemlja Jugoslavija 2 puta pravi uz sumanute zrtve. Stvarno smo blesavi. Meni je ovo sve tuzno koliko je glupo.

dvds

pre 10 godina

Da li ova osoba ima srpski pasoš?
Ako nema imali bi kredibilan razlog da joj uskratimo boravak u našoj zemlji.
Misliiiiiiiiiim, živiš negde i radiš sve što možeš da degradiraš zajednicu u kojoj živiš?
Taj proces u Hagu je samo o parama...ako ga izgubimo sledi nam plaćanje odštete od 30ak milijardi evra. Na koji način Biserko onda želi da pomogne razvoju našeg društva i zajednice u kojoj živi?
Malicioznost do patolške granice po definiciji.

nije bitno

pre 10 godina

pa kad je srbija tako genocidna kako ona i dalje zivi ovde i uziva ugled i njeno udruzenje je i dalje aktivno? ...to moze samo u diktatorskoj srbiji. u hrvatskoj se to resi na demokratski nacin, satru ti celu porodicu da nema ko da se zali, a ostali se vec sami demokratski opredele da se isele.

Sone ZR

pre 10 godina

Posle ovoga državo Srbijo ako postojiš mislim da je neminovno da pomenuta osoba dobija zahvalnicu u formi: ,, Persona non grata " !?! Bez ikakve namere za diskrimisanje, mržnju i poziva na nasilje i sl. !!!

a_ca

pre 10 godina

(dvds, 4. mart 2014 19:18)
Ma ne degradira ona zajednicu u kojoj zivi vec zlocinacku politiku jednog sumanutog bracnog para.Da,svedocio bih protiv svakog ko je pocinio zlocin.

Bosanac

pre 10 godina

Žalosno je da zbog nekakvog lažnog patriotizma ljudi pravdaju zločine koji su se dogodili iz njihovog naroda i da neko ko o tome progovori bude proglašen izdajnikom. Na sve zločine bez obzira sa čije strane i iz čijeg naroda dolazili bi se moralo ukazati i osuditi.

kraja

pre 10 godina

...sonja biserko expert za "političku i istorijsku pozadinu raspada SFR Jugoslavije."....??????
...sonja biserko je univerzalni svedok svima (u svemu i svacemu) protiv srbije, jer sedi i radi u beogradu...
...izvinjavam se drugom dezurnom svedoku sto joj ne pominjem ime...
...prepoznace se ona sama...

novi komentator

pre 10 godina

Dragi @Zole
Ja nikada nisam izjavio da sam prozdrljivko i neumeren u jelu i picu a imam 120 kila i jedem 6 puta dnevno kao termit.

To sto Slobodan Milosevic nikada nije izjavio da zeli Veliku Srbiju, uopste ne znaci da aktivno nije radio na njenom stvaranju. Naprotiv.

dino

pre 10 godina

Kad sam upitao jednog Austrijanca -Sta bi on uradio da ja kao podstanar u njegovom stanu uzmem i prisvojim njegovu sobu?Njegov odgovor je bio da je to NEMOGUCE.Posle toga je shvatio Srbe u kraljevini SHS i Jugoslaviji.Onda dodje neka Biserko i kaze da je Srbija kriva za progon 250.000 Srba iz Hrvatske.Boze gde je pravda.

Давид

pre 10 godina

Соњу протерати из Србије и судити јој за велеиздају.Продана душа и један од страних плаћеника којој је пљување по Србији и Србима радни задатак.

Made in Germany

pre 10 godina

U Nemackoj nemacki sportista koji je uoci Zimskih Igara iznajmio svoje sanke ruskom kolegi po kratkom postupku suspendovan na godinu dana, a uz to mu je odrezana kazna od 5.000 €. Steta sa jednog sankasa ogromna, narocito sto se tice suspenzije. Tako to radi jedna Nemacka sa jednim nebitnim vozacem sanki, u marginalnom sportu koji prati i u koji ulaze jako mali broj ljudi! A zamislite koliku bi kaznu Nemci odrezali za jedan ovakav cin veleizdaje? Nemacke vlasti postuju svoju drzavu, da li to cine i srpske, videcemo posle ovog procesa.

Zole

pre 10 godina

Dragi @ZoleJa nikada nisam izjavio da sam prozdrljivko i neumeren u jelu i picu a imam 120 kila i jedem 6 puta dnevno kao termit. To sto Slobodan Milosevic nikada nije izjavio da zeli Veliku Srbiju, uopste ne znaci da aktivno nije radio na njenom stvaranju. Naprotiv.
(novi komentator, 04. mart 2014 22:22)
------ Da je Milosevic hteo da pravi Veliku Srbiju, valjda bi poslao Srpsku vojsku na njene granice. Koliko znam u Srbiji nije bila opsta mobilizacija vojske za vreme rata u Hrvatskoj. A ako neko nesto hoće da uradi, onda angazuje sva srestva da dođje do cilja. Tako je Hravtska pred Oluju digla sve vojno sposobne za tu akciju.

nenad

pre 10 godina

ja se pitam ko je obelezavao stanove pripadnika jna u hrvackoj pre rata, ko je povampirio ustase I doveo u domovinu ko je poceo da ubija pripadnike jna na odsluzenju vojnog roka, maksimir, I mnogo toga a rane od jama I logora jos nisu zarasle. neka nam objasni Sonja biserko ili natasa kandic. jeste Milosevic bio zlo ali najvise za srbe u srbiji sa svojom strankom

NN

pre 10 godina

Verovatno ce posle ovog svedocenja, da dobije neki orden Hrvatske od Josipovica i Milanovica verovatno ce ako ga bude dobila biti dodeljen 5.kolovoza kada se sirom Hrvatske slavi . Samo ne znam ko je palio neke vikendice Srba u Hrvatskoj pre pocetka sukoba i ko je palio bese zastavu SFRJ na stadionu na utakmici Jugoslavije i Holandije i ko je povampirio ustastvo 90 tih u Hrvatskoj zbog kojeg su Srbi strahovali da zive ponovo u nezavisnoj drzavi Hrvatskoj jer znaju sta im se desilo u prethodnoj NDH od 1941 do 1945 godine.

Mare 83

pre 10 godina

Para vrti gde burgija neće,govorila moja nepismena baka.Kakve ljude je ovaj svet stvorio??Pa i da smo najkrivlji na svetu postoji neki limit ispod kog ne treba ići.Tužno zaista

m k g

pre 10 godina

дотичну госпођу не треба осуђивати, свако има право, за добру цену, да преноси туђе мишљење.

Владимир

pre 10 godina

(Ivko, 4. mart 2014 22:55)

Испаде да је Слоба напао Србе у Борову селу, пуцао на српске сватове у Сарајеву, протерао Србе из Крајине и Славоније, убијао нејач на КиМ...

Branko

pre 10 godina

@Pitanjce?: Može drugo pitanjce?
Koliko bi vas danas "sjelo" na stolicu za svedočenje tog suda i branilo režim Franje Tuđmana , izuzimajući Sonju Biserko.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Tako nesto mogu samo Srbi, s'jedne strane "boze pravde" a s'druge strane ko god iznese ISTINU zahtevaju da se proglasi "personom non grata" ?
MARVO SELJACKA, JEBAO VAS ovaj moderator A I VI NJEGA koji propusta vase fasisticke komentare i usmerava mrznju na Sonju Biserko na koju bi se normalan svet u Srbiji morao ponositi zbog njene borbe za PRAVDU i ISTINU !
Je li vas Sonja Biserko nagovorila i povela u Rat sa svim susedima ili je to cinila ta ISTA BAGRA koja je i danas na vlasti u Srbiji i koja se samo malo "PRITAJILA" da se "Vlasi ne dosete" sta su i ko su bili 90-tih ?

FeboZg

pre 10 godina

Bolje vam je komšije da se ugledate na hrabru i dostojanstvenu Sonju Biserko nega na dilatanta i plagijatora Savu Štrbca..da budem iskren..u početku nisam previše polagao nada na uspjeh naše tužbe protiv Srbije..ali kad vidim da srpski pravni stručnjaci uzimaju za meritum događaje iz NDH iako i mala djeca u 4 razredu osnovne škole znaju da RH danas nije i nikada nije bila pravna ili bilo kakva sljednica NDH ,niti je se može optužvati za zločine zločinačkog režima NDH..srpski pravnici su se uhvatili 1941 i glavni im je expert Savo Štrbac..?!?!? Zato sam uvjeren da će se komšije jako iznenaditi ishodom ovog procesa..kao i što su se iznenadili presudom Gotovini i Markaču u žalbenom procesu ...

mario

pre 10 godina

Prvo,svaka cast doticnoj gospođi na hrabrosti ,a kao drugo bih rekao da bi je presmjesno skusati kao razlog rata huliganski izgred na Maksimiru a jos mi je smjesnije slusati optuzbe na racun Hrvata posebice kad se zna da su sukob poceli Srbi sa Arkanom na celu.Sorry sto smo se branili u sred Zagreba.

mujcinovic salih

pre 10 godina

(Zole)U Srbiji je bilo mobilizacije.Nocu su odvodili decu na ratiste gde su mnogi izgubili glavu ili su osakaceni.Znam dosta sveta koji je krio decu kod komsiluka ili rodjaka od pozivara koji su dolazili da im uruce pozive.Secate se prepada po autobusima koje su zaustavljali policajci i legitimisali ljude.Sve koji nisu rodjeni u Srbiji vodili su na ratiste.Znam ljude koji su pobegli sa jednog stadiona i krili se samo da ne bi isli u rat.Mnogi su zavrsili u Kanadi?

Jahorina

pre 10 godina

Kada je Srbija u pitanju i ovo je moguće. Svedočiti protiv svoje države u korist druge države. Pa da je u pitanju neznam koja suma novca , teško se ovo može razumeti .
Branko

:) :)

pre 10 godina

@Pitanjce?: Može drugo pitanjce?
Koliko bi vas danas "sjelo" na stolicu za svedočenje tog suda i branilo režim Franje Tuđmana , izuzimajući Sonju Biserko.
(Branko, 5. mart 2014 12:41)

Evo odgovora,, večina ! Franjo sve što je zacrtao 1991. tj ranije sada je i ostvareno ! Europa je sve to aminovala !
Opet ponavljam ta Europa je bila na početku dobrim djelom na vašoj strani!
Znam da se sada toga ne sjećate i ne čini vam se tako a, ali je bilo !
Osim Vatikana, Njemačke i Islanda ;) :)
Čudi me da vam je Island "promakao" !