Utorak, 04.03.2014.

15:11

Cela bivša SFRJ parkira, a ne plaća

Vlasnici stranih automobila za 3 godine nisu platili 202.273 dnevne parking karte, odnosno svaka četvrta dnevna karta u Beogradu zalepljena je na strano vozilo.

Izvor: 24 sata

Cela bivša SFRJ parkira, a ne plaæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Dan

pre 10 godina

Nadležnosti treba spustili na što niži nivo, neka građani odlučuju da li će i gde parking da se naplaćuje, i kako će da se troši novac od te naplate. Ali to bi se onda zvalo slobodno i demokratsko društvo, a to postoji samo u predizbornim kampanjama.

Goran

pre 10 godina

Dragi Muanua i Beckerek spomenuti javni parking je na uglu Tiršine, Savezničke i ulice Ivo Lola Ribar.( stara pijaca )Znak, tabla je kod Petefijevog doma i označenog parking mesta za invalide nema nekih 50m okolo. Ja sam napisao da mi je pauk odneo auto ujutru u 7h, možda nekoliko minuta kasnije. Ako si-ste slučajno zaposleni u JKP slične priče su vam sigurno poznate.I još nešto da li razlikujete parking( neko snosi odgovornost u slučaju oštećenja vozila) i mesta gde je dozvoljeno parkirati i plaćate nadoknadu za korišćenje mesta gde ste parkirali vozilo. Kako je to na staroj pijaci gospodo?

ja

pre 10 godina

Pa ovo rešava bedan server vezan za carinu i registarsku tablicu i s prvim izlaskom van granice hop i eto naplate golim ukucavanjem broja na granici ...p.s.mora bar jednom da izađe da registruje kola...

muamua

pre 10 godina

kao prvo poslane poruke ili poslate ne mogu biti u outboxu vec u sent messidz i svako ama bas svako vam brise kaznu ukoliko vam je to prva i jedina greska u godini ...kao drugo parking tabla stoji na svakom ulasku u zonu parkiranja na sredini i kraju tako da nema sanse da ne vidite tablu....

konacno

pre 10 godina

U Grckoj policija ima dobar obicaj da sa nepropoisni parkiranog vozila skine registarske tablice koje mozete da dobijete nazad u obliznjoj policijskoj stanici nakon placanja kazne.
Mislim da je to znatno jeftinije i jednostavnije resenje ovog problema.

sarkazam

pre 10 godina

Kada je uvedena naplata zoniranih parking mesta u Beogradu cilj je bio da se na neki nacin smanji guzva u saobracaju u centralnom delu grada. Medjutim parking servis sce vreme širi zoniranje grada, tako da su sada izonirana naselja. Jasno je da je u pitanju iskjučivo finansijski efekat. E sada ostaje problematika kako je zakonski regulisano i omogućeno parking servisu da ima monopolističku i zelenašku poziciju naplate parkinga na vecinu parking mesta u odnosu na sve gradjane Beograda. Da li je zakonski legalna naplata doplatne karte i da li je u nadležnosti parking servisa ?

siksy

pre 10 godina

One table na kojima piše broj na koji treba poslati sms za uplatu parkinga su idiotski (često) postavljene pa se recimo na bulevaru u NS koji je dug 1 km mogu naći samo na krajevima što opet znači potraga za istim(što je posebno interesantno kada je noć i pada kiša).Brojevi na tim tablama su nemoguće mali pa prije odlaska na parking treba provjeriti vid kod oftalmologa. Greškom tako uplatim za drugu parking zonu i dobijem kaznu pa nazovem parking tetu da joj objasnim ali je ta drska i bezobrazna teta bila beskompromisna i smatrala je bez obzira na grešku moram platiti kaznu.Kaznu sam platio. Iz BiH sam..

DaLanik

pre 10 godina

eto ja kad dodjem na 7 dana platim mesecnu za parking ali dok nisam imao srpsku adresu placao sam sms. i desilo mi se da sam poslao sms 3 puta i da mi nije stigla potvrda. naravno toliko su revnosni da mi je u 7:05 vec bila kazna za brisacima. zalio sam se jer sam imao poslane sms u outboksu ali nisu uvazili. i ko je ovde lud? sta covek da radi kad se ovo desi? nisam ja kriv sto im sistem ponekad stucne i ne primi sms

vampslayer

pre 10 godina

Pristajemo svakodnevno na razna reketiranja ,ne samo u Srbiji nego je to uzelo maha sirom sveta ,ispiranje mozga .Pa zasta placati parkiranje??? kome pripadaju ulice ,grad, od cijih para je sve ovo izgradjeno, od cijih para se renovira i popravlja ??? Od nasih ,mi placamo raznorazne poreze i akcize, nepotrebno je placati parking,ali mi ko guske u magli ,prihvatamo svako pljacku naroda,jer tako se to radi u Evropi,zapadu"civilizovanom svetu"

bum

pre 10 godina

@mapko... samo me interesuje, kako ti živiš u nemačkoj, kada ne znaš da kupiš karticu za telefon od 200din i da posle toga barem jednom u 6 meseci posaljes jednu poruku, bilo kome, čisto da ti ne deaktiviraju karticu. ti kako to opisa, kupovina kartice traje ceo dan a pokušaji da ti je nedeaktiviraju su ravni raketnoj nauci.

Licika

pre 10 godina

Kako za par nedelja? Ja već videla u Braće Jugović kombi sa lisicama. Blago nama na tome, plate jednu kaznu od 1870 din., ostanu parkirani 2 nedelje, a onda ko nadje parking mesto treba da se raduje kao da je dobio sedmicu na lotou. Ma sjajno

podanik

pre 10 godina

treba da se placa parking, inace niko ne bi mogao naci slobodno mesto u centru, ali isto tako treba ograniciti bahatost parking servisa, jer to sto oni naplacuju je preskupo i protivustavno. covek ih tuzio i dobio na sudu. da ne govoriomo sto od prihoda nista ne ulazu u obecane podzemne garaze, vec sve ide u partijske i ine dzepove.

Crna Nula

pre 10 godina

Realno gledano, nikakav dug nikome nije napravljen sto je stajalo necije auto na obelezenom parcetu asfalta! Ako ga zelis naplatiti, nacrtaj radnika na tom mestu, pa neka prodaje to parce asfalta kao iznajmljen prostor! Drzava se ljuti kad ne zaradi na nekome, a kad treba da da, onda peripetije! Epa shipak, malo morgen! Ja nikada ne placam parking, uvek se zavucem u stekove gde me parking ne hvata... Nista drzavno ne placam sto mi se fizicki ne isporuci. Fiktivne stvari ne placam, a parking i tv pretplata su fikcije za mene!

mapko

pre 10 godina

Glupostima nikad kraja u Srbiji. Gluplji sistem za placanje karti nigde nisam video. Proputovao sam kroz sve zemlje u evropi i samo se u mojoj srbiji ne snalazim.

Zivim u Nemackoj. Nisam rezident Srbije. Ne mogu da platim sms-omsa nemackom karticom. U srbiji ne mogu da uzmem broj na pretplatu jer nemam adresu. Mogu samo pripejd da kupim ciji se broj ugasi u roku od 6 meseci nekoriscenja. Svaki put treba da kupujem novu karticu samo da bi placao parking.

Cesto stizem kasno uvece i vec me ujutro saceka kazna. Poludim. Ja zelim da platim ali mi to nije omoguceno. Karte na kiosku nema nigde.

Postavite parkmetre pa cemo uvek platiti. Govorim u moje ime. Dodjem u Srbiju potrosim vise hiljada evra. Blokirajte mi vozilo, ma necu nikad vise da dodjem...

zelite da dijaspora dolazi jer to mnogo znaci za srbiju a cinite sve da nas definitivno oterate. Omogucite nam da platimo i mnogi ce to uciniti. Neki dodju na dan ili dva i trebada izgube taj dan da kupuju karticu i telefon ili da deblokiraju vozilo. Mozda cete uzeti tih 1000 dinara na kaznu ali vam taj vise nece doci ako mu blokirate vozilo

muamua

pre 10 godina

i opet da se osvrnem na gorana,uputstvo na parking tabli postoji...i ako si poslao pogresno poruku sa razmakom odmah bi te opomenuli u poruci da to ispravis......i da ti objasnim PAUK NE NOSI SA MESTA NA KOJEM JE DOZVOLJENO PARKIRANJE...osim ako nisi zauzeo npr mesto invalidu ili slicno pozz

бт

pre 10 godina

Па да је Ђилас хтео да буде онако како закон налаже, не би се наплаћивала његова "дневна карта" већ казна. А за неплаћену казну се аутоматски задржава на граници (јер је у питању кршење закона) и нема шале. Овако, за неплаћену дневну карту никога на граници не можете задржати и крај. Сад нека опет смисле како ће да изигравају законе да би пунили градску уместо републичку касу.

Beckerek

pre 10 godina

@Goran

Izmisljena prica. Parking se ne naplacuje od 21-07 casova. Niko nije mogao da odnese propisno parkiran auto. Dalje, ako unesete u neispravnom formatu registarciju u SMS dobicete poruku da niste zakupili parking mesto zbog neispravno unetih podatka.

jelena

pre 10 godina

Meni iskreno stavljanje lisica nije normalno, time ogranicavas slobodno kretanje, zamislite samo da nekom hitno treba auto. Treba postaviti parking automate ako bas hocemo da se ugledamo na zapad. Automati kod nas ne postoje, nema svuda trafika a nema ni radnika parking servisa u svakoj ulici. Nemoguce je platiti parking sa stranog broja. Takodje treba ukinuti placanje parkinga gde nije poslovna zona, u mojoj ulici se samo stanari parkiraju a ipak placamo zonu.

STone

pre 10 godina

''Zanimljivo je da su Slovenci (6.695) više bežali s beogradskih parkinga od Hrvata (3.673)'' - ok. a to je zanimljivo zato šta... ...paaaa... jel zna neko??? :)

pajper

pre 10 godina

Kazne za neplaceni parking dolaze u Nemacku,Italiju na adresu valsnika,i ona iznosi 35.40 eur,za neplaceni parking u Beogradu,Vrscu,N,Sadu..provereno..Neznam kome taj novac pada na racun.A gospodja Dragana Brdar izjavljuje da se voze automobili na strane table da se izbegne placanje parkinga.Pa sto ga ona ne vozi?Vozilom na strane table mogu upravljati samo strani drzavljani.Hoce reci da nas grad nije turisticki..

muamua

pre 10 godina

zasto dozvoljavate lazne komentare kao sto je goran iz zrenjanina...svi znamo da parking servis radi od 6 h negde od 7 ili 9h....ako je bio na zoniranom parkiranju dobio bi doplatnu kaznu,a odnosenje samo ako se parkirao na mestu invalida ispred ulaza itd ili rezervisanih mesta...tako da to sto je on uradio pa naterao parking servis da deluje lici na bahate gastose ...

Nikola

pre 10 godina

Cega sam se sve nacitao ovde, neverovatno... Elementarno nepoznavanje zagonskih okvira. Nego da ne gnjavim - ono najbitnije: otkud je parce hartije na sofersajbni dokaz da je kazna URUCENA tj. PRIMLJENA? Oduvao vetar, skinuo komsija Zika sa treceg sprata... Alo! Kazne, tj. dnevne karte za vlasnike vozila sa SRB registarskim tablicama dobijaju iste putem POSTE, u slucaju da istu ne plate u odredjenom roku (valjda 10ak dana). I to bez dodatnih potrazivanja, zato sto je to jedini zakonski put za korespondenciju sa javnim sluzbama!! Opet: soferka nije dokaz, i jednostavno se ne sme polaziti od toga da stranci nece platiti kaznu pa im onemogucavati slobodu kretanja! Turisti? Od njih BG zaradjuje oko MILIJARDU evra godisnje (jasno, vecina dodje avionom, ali mnogi kolima - pa i na proputivanju). Regulisite vase uredbe, omogucite i pojednostavite placanje parking mesta u zonama, a ove mere koje podsecaju na 90-te jednostavno skinite sa uma, jer ce vas neko vec u startu odrati na sudu - gde jednostavno nemate argumenata.

TAP3AH

pre 10 godina

U proleće 1982 u ondašnjoj SR Nemačkoj nisam platio kaznu za parking. U jesen (!) iste godine, idem ponovo tamo, i NA GRANICI me zaustavljaju i traže da platim tri puta veću kaznu.

Bez komentara.

noname

pre 10 godina

Ne znam da li je nekom palo na pamet u Parking servisu u Beogradu da stranci ne mogu da plate parking sms sa stranog broja. Pronaci trafiku koja prodaje kartice za parkiranje, uopšte nije lako. Nekad je potrebno proći i nekoliko ulica. Ja sam prvenstveno zbog toga uzeo srbijanski broj, jer ne zelim da budem bahat i ne plaćam parking. Mozda bi o ovom problemu trebala da se zamisli i Turistička organizacija grada Beograda.

Goran

pre 10 godina

Prvi dan u domovini-Doputujemo u Zrenjanin u 2h ujutru (,stranac). Pored kuće je veliki javni parking. Kartu za parkiranje nemaš gde da kupiš a ni parking da platiš. Legnem umoran ali ustanem u 7h ujutru. Auta nema, odneo ga pauk.
Drugi dan- Kupim karticu mobilnog operatera iz Srbije, ukucam broj sa parking table, parkiram auto i odem na sladoled. Vraćam se i vidim da je pauk spreman da mi opet odnese auto. Svadja, prepiranje i pozovem preko telefona u JKP i posle nekoliko min. mi kažu da sam ukucao razmak izmedju slova i broja a to nije pravilno. Uputsto na parking tabli ne postoji.
U želji da mi se pri sledečem dolasku priča ne ponovi kupim dnevnu kartu i stavim je u auto na sigurno mesto. Da skratim priču, posle 40 dana dolazim ponovo, stavim kartu da se lepo vidi ali džabe. U medjuvremenu je dnevna karta poskupela za 6 din. i moja ne vredi ništa. Nastavak priče je sličan početku priče.

Lala iz Banata

pre 10 godina

Ne znam kako je nekoliko godina unazad, ali svojevremeno su oni stranci koji ne plate kazne u Mađarskoj (preko nekog limita) bili kažnjavani ZABRANOM ULASKA u Mađarsku.
Efikasno, zar ne?

Leteci Holandjanin

pre 10 godina

Ne verujem sta sve ovde citam. Ko god je izasao iz te nase proklete avlije zna da je ovo uobicajen nacin osiguravanja naplate kazni od stranih drzavljana pogotovo u vecim turistickim gradovima. Ko nije u mogucnosti da plati a prvi mu je prekrsaj dobija uplatnicu i ceo iznos mora da izmiri u roku od 7, 10 ili 14 dana. Ko ne plati kukala mu majka kad ga sledeci put zaustave saobracajci ili granicna kontrola. Kazna od 50-60 Evra lako naraste i do 1000-1500! Placanje na mestu ili zabrana ulaska u drzavu i pakovanje na prvi let nazad. Naravno sve o trosku prekrsioca. A sto se tice placanja koje nije prilagodjeno strancima pa gospodo u mnogim gradovima sveta je isto ako ne i gore pa ste osudjeni da parkirate u garazama kao na Obilicevom vencu. Al' sta ja dzabe trosim vreme i reci kad ovi sto nisu otisli dalje od svog sela znaju bolje...

Nadam se nikad u EU!

pre 10 godina

(CroGeddon, 4. mart 2014 15:44)
Svaka cast na tome sto ste najmanje problematicni sto se tice ove tematike i ovog slucaja sa parkiranjem.
No pozivi da se udje sto pre u EU su za nas dobar deo Srba su problematicni.Prvo jer je ta ista EU isprobavala svoje vojne mogucnosti u zajednistvu sa milosrdnim andjelima iz SAD,a drugo malo je skakljivo i ne pincipijelno da ponovo budemo u istoj zajednici nekih republika,a zbog toga smo se na veliku nesrecu mnogih ubijali:da budemo `sto dalje jedni od drugih`.
Zato,bez ljutnje,mislim da je opet na delu to koliko vi imate principa i slobodarskog duha.Briga vas Hrvate(tako vas je nazalost Vatikan ustrojio,i naravno ne generalno,no tesko ce ko vise biti vodja Hrvata,a da su mu Srbi isti kao i bilo ko drugi) sa kime ste i odakle je centar koji vas vodi kroz zivot.Bitno je samo da su Srbi zlo i da prezivite posto-poto.Da li bili pod Becom,Beogradom,Briselom,Vasingtonom,Moskvom,Johanezburgom,Istanbulom...vama je to svejedno.Nije vam cak u nacionalnom ideoloskom ucenju bitno ni da li ste na strani ljudozdera ni svetaca,nego ko je trenutno najjaci sa njim ste!Sto naravno nije toliko glupavo,jer i nula kada stane uz neki broj dobije vrednost.Stvar je da zelim samo reci da nastavite da budete ugledni makar po necemu pa bilo to i placanje parkinga u Srbiji i da jednog dana naucite sta je to biti prinicpijelan i ne zovete nas posle svega ponovo u istu zajednicu.Ne sluzi na cast kad je covek bez principa!

vlad

pre 10 godina

Javašluk gospode u parking servisima nema granica. Kod mene u Lazarevcu su obeležili trotoar i tu naplaćuju parking. Parkinge kod zgrada koji su tu pravljeni da bi stanari imali gde da parkiraju svoja vozila, su do zadnjeg sve oteli. Sada u celom gradu nemaš bi jedno slobodno mesto. O obaveznih 30% slobodnih parking mesta nema ni govora. Čak su iz parking ispred Doma zdravlja oteli. I posle kada običan čovek vidi da je neko zeznuo ove lopuže i prevarante iz parking servisa, dođe mu drago.

Slobodan

pre 10 godina

Ja godinama cekam da cujem KOJU TO USLUGU PARKING SERVIS PRUZA ZA NAS NOVAC?!
Prvo, ne garantuje za bezbednost vozila, drugo, to su JAVNE povrsine, takoreci "iscrtani delovi ulice", koje su NASE ULICE!
Zasto bi mi onda placali parking, kad niti nam cuvaju vozilo, niti je vozilo osigurano u slucaju da ga ne sacuvaju, niti je to PRIVATNA garaza, pa da je mi iznajmljujemo?!

Stariji Automrzac prve klase

pre 10 godina

Oduvek sam govorio i pisao, mada mi niko nije nikada objavio komantar, da treba uvesti brigadu za pokazno kaznjavanje nesavesnih, a narocito bahatih vozaca. U pratnji policije, brigada naoruzana cekicima tezine 700gr na drsci duzine 1,5m, od 7 ljudi udara po problematicno patkiranom vozilu 3 do 10 minuta u zavisnosti od procenjene bahatosti onoga ko je parkirao. Ako ni to nije dovoljno, vozilo se uklanja grajferom i odnosi u Inos, odakle vlasnik moze da ge preuzma nakon baliranja, kada plati troskove. Samo tako bi mogli da resimo problem bahatog parkiranja.

ideja

pre 10 godina

Koji je najjeftiniji auto koji moze da se kupi u Srbiji? Razmisljam se ako ikad dodjem nazad u posetu, da kupim dvadesetak tako nekih kanti, parkiram ih i ostavim ih tu, pa nek im stavljaju lisice do sudnjeg dana.

evita

pre 10 godina

Konacno dobra odluka protiv bezobrazluka i bahatosti! Nego pitala bih gospodju Brdar, sta ce da urade sa autobusima koji hladno parkiraju na parkinzima za automobile i izbijaju Parking Servisu prihod? Konkretno neki LIKA BIM BUS na zemunskom keju i LASTA na istom parkingu? Hoce li nove lisice da pasuju i za autobuse?

Aca

pre 10 godina

Posto su to u 95% slucajeva nasi vozaci sa dvojnim papirima, najbolje bi bilo odmah paukom odneti vozilo. Kada dodje vlasinik vozila (naravno stranac naplatiti samo kaznu za parking bez placanja usluga nosenja vozila. Ukoliko se pojavi nas covek neka policija ispita koja mu je primarna adresa stanovanja, kada je usao u zemlju, gde je zaposlen i slicno. Po zakonu ako imam dva drzavljanstva i duple papire, a zaposlen sam u srbiji NE SMEM voziti auto na strane table.

r.b

pre 10 godina

Izvinite,kako javna imovina moze da se naplacuje?
Kako parking servis bez prava vlasnitva moze da reketira?
Dodje mi prijateljica sa ZG tablicama, klinci auto izgrebali jer nece da im plati.
Na autobuskoj stanici mene autohtonog srbina nazvali ustasom?!?! :-D
Kad ce parking servis obestetiti skinute tablice,grebanja?
Kad naplacujes,podrazumeva se regularno parkiranje i cuvanje auta.
Ne moze niko nizasta ne odgovara,obratite se pismeno.
ja otisao sa prijateljicom savski venac,a u izvestaju pise da nismo sigurni.
Platili parking,platili garazu i kola namerno izgrebana.Ko koga za...ava,naplacuje javnu svojinu i koja je odgovornost?

Radule Scepanovic

pre 10 godina

2007 sam u Beogradu prvi put i cuo za taj sistem da se parking placa preko mobilnog.Dosao iz Kanade na odmor parkirao negdje oko filoloskog i hodao kao budala trazeci nekog da mu platim parking.Nije nigdje bilo uputstva sta,kako i kome.Odustao i otisao svojim poslom.Kasnije mi rodjaci objasnili da se uplacuje preko mobilnog ili kupuje na trafikama?Za mene suvise komplikovano.Nije ni cudo da gradska uprava gubi velike pare zarad vlastite nesposobnosti.

Gde je logika

pre 10 godina

da zoki kupis kartu na trafici...neki ljudi nemaju telefone i zato im je omoguceno da plate na trafici i nalepe na kola...pozz.
(bojan, 4. mart 2014 18:23)

Da, samo sto mnoge trafike ne prodaju te karte. Znam iz iskustva.

A u Herceg Novom prodaju sve ali samo za onu zonu u kojoj se nalaze :-).

Srx

pre 10 godina

Crvena i zuta zona imaju smisla - rasterecenje centra grada, medjutim zelenu i "plavu" zonu treba ukinuti, one su samo za otimanje para. Da ne pricamo o tome koliko je nehumano to sto su zone u krugu bolnica. Dovezes nekog u Urgentni centar i moras da popijes kaznu, jer pregled i ostala procedura sigurno nece trajati manje od 3 sata.

Steta na vozilu? Auto udaren na parkingu u zoni - nije njihova odgovornost, auto obijen u njihovoj zatvorenoj garazi - nije njihova odgovornost.

Da ne pocinjem o uzanim ulicama u kojima do uvodjenja zone, nije bilo uopste dozvoljeno parkiranje ili je bilo samo sa jedne strane. Uvodjenjem zone, sada moze da ostane samo pola metra na trotoaru, moze da se parkira sa obe strane ulice, kamioni jedva prolaze...

Stranci nemaju mogucnosti da plate putem SMS-a, a trafike nisu bas svuda blizu. A sta ako dodju u sred noci, gde onda da kupe kartu? Moraju da ustanu u 7 ujutru da cekaju kontrolora da kupe kod njega? Debilizam.

Omogucite im prvo da kupe karte!

Aleksandar

pre 10 godina

Evo kako su u Rumuniji rešili problem lisica za auto

http://2.bp.blogspot.com/-7Ki4tVeUj2c/UA64X0FaXwI/AAAAAAAABuA/Swlbu6WCagY/s1600/396050_343074319103115_915479655_n%255B1%255D.jpg

Za one koji imaju fensi "set za popravku guma" nema spasa.

Miovan S Nikolić Sombor

pre 10 godina

Fali prihod strankama koje su pljačkali narod preko parking servisa.Kada su stranci u pitanju posebno crnogorxci i bosanci ponašaju se kao prema
alajbegovoj slami podsmevajući se nama stanovnicima Srbije.Normalno da se zna da su neretko ovi stranci iz sumnjivih krugova / KRIMINAL I DROGA /

Milos

pre 10 godina

Kaze covek:
"po kom osnovu ta dnevna karta kosta koliko je vi naplacujete? koliko kosta sat u kojoj zoni, koliko dan ima sati u kojima se naplacuje parking? sta je razlika?"

A sta bi ti, da kazna kosta isto koliko bi te kostalo i da si platio? Pa zasto bi iko ikada platio parking? Valjda bi svi cekali kaznu pa ako je dobiju, plate, ako ne, besplatan parking.

Cak i da kazes ako platis parking platis kolko koristis a ako te kazne platis 24 sata, opet je mala razlika. Opet bi bilo 720 dinara ako ti stigne kazna (AKO) a i jos dobijas super bonus da mozes da ostanes parkiran kolko hoces, a ne sat dva ili tri.

u svakom slucaju, kazna treba da bude veca, a ne manja. Izgovora nema, plati ili trazi parking van zona.

hm

pre 10 godina

U hrvatskoj je zabranjeno staviti lisice na parkirani automobil(iako to neke firme rade). Zabranjeno je odvući paukom auto koji je propisno parkiran. ali zato se može poslati kazna i naplatiti ju.

Nitko nema pravo Vama blokirati vozilo (osim policije) zbog prekršajnog ili kaznenog djela.

Dnevna karta se naplaćuje kao kazna, ali onda imate i pravo parkirai tamo 24 sata od izdavanja te karte.

Milan

pre 10 godina

MUP bi mogao kada nebi bio komunisticki da ima saradnju sa drugim drzavama gde se nalaze podatci o vlasniku da naplati kaznu ali sa MUPom Srbije nece EU da saradjuje.Prakticno pitanje:moze li se tocak na kome su lisice skinuti,rezervni staviti i dovidjenja?U garazi se lisice iseku!Svoj automobil mogu i sam natovariti i odslepati za mnogo manje novca i ukloniti lisice.

Deja Vu

pre 10 godina

@ javasluk

Pauk nema pravo da nosi vozilo parkirano na mestu obeleženom za parkiranje. Pauk nosi NEPROPISNO PARKIRANA VOZILA. Nije ti palo na pamet?

slovenac

pre 10 godina

Još jedan prilog bahatosti i nesposobnosti tzv. gradskih vlasti (kako starih, tako i novih). Uvedite parkomate. Obezbedite parking mesta i mogućnost kupovine dnevnih i nedeljnih karata. Potom, ako je zaista potrebno, "nemilosrdno" stavljajte lisice, ali svima, bez obzira na registracije, strane ili domaće.

Srdjan

pre 10 godina

Za sve koji se bune u CG nek odu malo do Podgorice ili Budve lepo stoji tabla 00-24 parking se placa. Da postoje zone od 12h koje se placaju. Ko ne plati dobije kaznu. Tako tri dana i pauk odnese. Ko ne plati kaznu plati na granici. I dole postoje ulice bez zone kao i kod nas. Problem sa Beogradom sto hoce da ga zoniraju celog. Sa druge strane sms za strance ne radi. U trafikama ne postoje karte a ni aparati ne rade. Nek uvedu nedeljne karte i dnevne to bi pomoglo. Znam mnoge koji iz unutrasnjosti kad dodju muce se sa zonama. Slazem se da treba da svi plate ali uvedite sistem koji radi. Kao sto nasi placaju kazne na granici tako trebaju i stranci kod nas. Da li su tablice domace ili inostrane a vozaci domaci drzavljani placanje vazi za sve.

mikin

pre 10 godina

"Uz dnevnu kartu za parkiranje, strance će za nekoliko nedelja čekati i lisice na točkovima, a njihov automobil ostaće zarobljen sve dok ne plate kartu."
---------------------------
Nadam se da ce doci vreme kada ce kreatori ovoga nelegalnog i protivzakonitog "prisvajanja" tudjih automobila odgovarati pred zakonom. Parking servis je postao leglo bahatosti i nelegalnosti zaslugom gradskih vlasti koje dozvoljavaju ovu kaubojstinu. Prvo su stradavali domaci a sadi ni to nije dosta pa su poceli po strancima. Da bude jasnije, nisam protiv te komunalne "usluge" ali sam protiv hajducije u toj oblasti. Dnevna doplatna karta koja je skoro tri puta skuplja od celodnevnog placaja parkiranja sat-za-sat (14 sati) je CISTA PLJACKA. Zamislite kada bi vam Elektrodistribucija naplatila struju 30 puta vise posto je niste platitli na vreme? Dalje, da li su vam gradske vlasti ikada rekle da su OBAVEZNE u zoniranom podrucju ostaviti 30% parking mesta koja su SLOBODNA, ne placaju se? Sve je u cilju regulacije parkiranja a oni zonirali celu teritoriju grada. Od proleca do kasne jeseni kafici izbace baste na kolovoz cime se gubi ogroman broj parking mesta. Njima ne naplacuju kazne za zauzeta parking mesta. Zar ste malo puta videli stolicu na parking mestu a kontrolor to ne primecuje! Parking servis je postao IZVOR PRIHODA a ne regulacija parkiranja u gradu.

dzukac

pre 10 godina

Da parking sistem u BG-u ima bar 5 ozbiljnih manjkavosti, ima, da treba da se plati, treba.
Problem je u tome što se opet ide sa nekim instant rešenjem umesto sistemskim. Recimo pojedini gradovi u BIH imaju isti problem sa automobilima iz CG, SRB i HR. A pošto su u pitanju uglavnom manji gradovi koji nemaju ni pauka ni lisice onda možete misliti dokle idu bahatost i bezobrazluk pojedinaca. Uvođenjem bilateralnih ugovora sa tim državama problem bi se rešio sistemski i što se tiče neplaćanja parkinga a i znatno bi se pojednostavila procedura za pojedine saobraćane prekršaje. Jednostavno se kazna prosledi MUP-u države u kojoj je vozilo registrovano, a on ga uz povratnu iformaciju prosledi na kućnu adresu počinioca. Na taj način bi bili dostupni i podaci o vlasniku vozila a ne samo broj tablice i pri svakom sledećem pokušaju prelaska granice moglo bi se tražiti da plati kaznu ukoliko to nije učinio.

ludi miloica

pre 10 godina

Ma kakve lisice, ima caka lepo da skines ceo tocak sa lisicom, bacis ga u gepek stavis rezervni tocak i oteras auto. Posle samo sigurnosnu kajlu na lisici odseces i bacis lisicu. Nasi koliko su pametni kupice najeftinije lisice ( da bi ih zbog svoje alavosti imali sto vise) gde to moze da se uradi. No ima i lisica koje koriste svajcarci e te vec nemogu nikako da se skinu sa tocka dok se ne plati

Johnny_Reb

pre 10 godina

Primjer iz Tuzle - 3 zone za parkiranje, karte se kupuju na automatima. Ukoliko ne platite kartu ili prekoračite vrijeme, dođu radnici parking servisa i stave vam lisicu na točak, i na vjetrobranu papir sa brojem na koji ih možete kontaktirati. Nazovete broj, oni opet dođu, vi platite iznos od 15KM (cca 7,5€) na automatu, i skinut vam lisicu.
Eh sad što nitko ne zna gdje idu novci od naplate parkinga, što automati "kradu" vrijeme na kartama, što vam protuustavno blokiraju vašu imovinu, to je druga priča...

vf

pre 10 godina

Većina ovih dužnika nisu turisti, već ljudi koji žive u Srbiji, a strane table koriste da ne bi plaćali parking, jer MUP ne može da ih identifikuje", kaže Dragana Brdar
Ma jeste, a strane table kupuju na buvljaku?! Da bi registrovao auto u inostranstvu, moraš da imaš boravišnu dozvolu.

Malo vise od kruga dvojke

pre 10 godina

U Solunu strancu skinu tablice.A problem je sa izbeglicama koje imaju hrvatske,bosanske pasose i na osnovu njih kupuju vozilau Italiji, Nemackoj i voze ih.Koliko samo italijanskih registracija sa privremenim tablicama. Koliko i amreickih uglavnom dzipova registrovanih u nekoj od americkih vojni baza u evropi. U centru grada u Kosovskoj ulici jedan kombi sa bosanskim tablicama okicen kaznama ko bozicna jelka.Pomera ga covek od Hotela Union do skole Drinka Pavlovic.BOsna ne priznaje zeleni karton .Pitam se kako onda voze u Srbiji kada verovatno i Srbija po reciprocitetu ne priznaje osuguranje zeleni iz BH.Ili se mi pravimo po obicaju ludi jer su to nasa braca.Kada bi placali osiguranje zasvaki dan proveden u Srbiji bila bi druga prica

Petar

pre 10 godina

Ne razumem sta se naplacuje? Dosao neko,obelezio farbom nesto sto je i dotle sluzilo za istoi sada preti i vrsi represiju? Da li ste svi toliko servilni da sta god vam kazu,vi cete da placate. Zasita je ovo Servia a ne Serbia,lepo su je englezi svojevremeno oznacili na mapi.

Roky

pre 10 godina

Neki dan sam u Batini na graničnom prelazu Hr-Srb, svjedočio kako vlasnik automobila sa Somborskim tablicama plaća kaznu za parkiranje. Sad nije bilo jednodnevna parkin karta, bilo je 10 puta više.

knele

pre 10 godina

ukinite parazitsku firmu parking servis
ionako sam sva parking mesta vec odavno platio kroz registraciju, za vreme sfrja, kada su i izgradjeni .
ovi sada samo skupljaju harac

Jovan

pre 10 godina

Samo ponesu jedan cekic i stemajz i posle nekoliko udaraca oslobodice kola. Takodje imaju na pijacu da se kupe za 25 eura male brusilice na punjenje ili na 12 V tako da mogu na manje od minut da odseku u ove blokade tocka i da oteraju auto. Pravo resenje je da odmah izadje pauk i odnese vozilo koje nije platilo parking vise od dva puta...

zoki

pre 10 godina

a zasto bi placali?
danas sam popio kaznu...nisam poneo telefon, a na parkingu kod 4 suda na nbgd postoji parkomat na kom jasno pise NE RADI!!!
sta sam trebao da uradim? da jurim okolne trafike?

Ivan Djordjevic

pre 10 godina

Gospodo iz Parking Servisa jeste li uopste omogucili tim "strancima" da plate parking na isti nacin kao i domaca vozila.Uvedite sistem da se moze platiti i sa stranog broja parking pa ce biti manje problema.U sustini vi i ne zelite da stranci placaju regularno parking zato i uvodite lisice da bih odmah naplatili dnevnu kartu,to je poenta cele price.Putujte malo po svetu i vidite da li su negde u nekoj normalnoj zemlji stranci diskriminisani,za sve su ista pravila bez obzira odakle je.Taj Mercedes spada u 0,01% kaznjenih,samo vrsite propagandu gospodo.

Axel

pre 10 godina

Kako da stranci plate parking, ako nemaju karticu nekog od srpskih mobilnih operatera????

Moraju da traze najblizi salter, parking servisa? :)

Ludilo...

Logika

pre 10 godina

(gordana simic, 4. mart 2014 15:53)

Gordana, do zone I moze da se dodje i gradskim prevozom, taksijem, biciklom, pesice. Poenta ogranicenog parkiranja i jeste u tome da se malo raspolozivog prostora u centru ne okupira beskonacno jer kada ne bi postojalo vremensko ogranicenje za parkiranje u centru, praznih mesta ne bi bilo NIKADA.

Bojan

pre 10 godina

Parking servisu je trebalo 3 godine da ukapira da stvar ne funkcionise. Kad su resili da to isprave, nasli su glup i skup nacin
http://www.auto.co.me/vijesti/kako-ne-platiti-parking-kaznu

Aha

pre 10 godina

Izvinite ali:

1. dobio sam kaznu, uredno za datum kada sam autom bio van zemlje. Na moj zahtev da mi prikazu fotografiju ili neki dokaz su mi rekli u servisu da je to gotova stvar cim sam dobio kaznu.

2. koliko puta je pauk odneo neki auto samo zato sto vlasnik nije "neko", a koliko puta nije odnesen neki auto? Njegoseva? Strahinjica Bana?


Kada zakon bude jednak za sve onda ce ga narod i postovati!
Nije problem u narodu vec u ovima koji sprovode zakone. Za to su placeni inace.

Ozlojeđeni

pre 10 godina

Ma super. Zato što su nesposobni da pošalju kaznu u inostranstvo (čitaj u Crnu Goru, Hrvatsku, Bosnu i Sloveniju!!!) treba da šikaniraju strance. Pa postoje, majku mu, bilateralni ugovori između Srbije i dotičnih zemalja, kojima se ovakva pitanja regulišu. Šta je sledeće? Ako neko sa stranim tablicama vozi brzo i nema para da plati kaznu na licu mesta, onda ga treba odmah uhapsiti i držati u zatvoru dok ne plati!!? Kakav srednji vek. Predlažem da kao odgovor na ovom sve zemlje uvedu poseban režim za automobile sa srpskim tablicama. Npr. ako se neko sa srpskim tablicama slupa u Austriji, onda ga treba odmah strpati u zatvor dok ne legnu pare od srpskog osiguranja, jer je verovatnoća da se od nas nešto naplati jako mala. Tek kada pare legnu (npr. za mesec-dva) pustiti dotičnog srpskog državljanina iz zatvora. A u Crnoj Gori odmah na granici oduzimati automobile sa srpskim tablicama, jer postoji šansa da prekorače brzinu, a da ih crnogorska policija zbog toga ne kazni, jer nemaju odgovarajuće merače brzine. Zato preventivno oduzimati automobile, pa nek idu dalje peške.

steva

pre 10 godina

A otkud parking servisu pravo da naplaćuje kazne vozačima koji nisu uplatili parking.Mislimda je ta odluka neustavna ali se o tome ne razmišlja pošto je pohlepa za novcem ogromna,i sve se odvija po principu APP-ako prođe prođe,i običan narod to plati ne razmišljajući o svojim pravima.

Micko

pre 10 godina

Opet prebrojavanje po nacionalnoj osnovi. "Crnogorci I Bosanci prednjace u neplacanju ..." A ko kaze da to nisu drzavljani Srbije koji su registrovali kola u drugim drzavama? Ovo lici na clanak pisan devedesetih u Politici.

kid

pre 10 godina

''U 21 veku nista lakse nego napraviti sistem koji bi sadrzao registarke tablice vozila sa neplacenim kaznama. Prilikom svakog izlaska iz zemlje se proveri baza i naplate sve neplacene kazne na licu mesta.
(Dimitrije, 4. mart 2014 15:59)''

Vukodav

pre 10 godina

Ukinuti naplatu parkiranja!
Potpuno je besmisleno da nekom plaćaš za parking a taj ne odgovara u slučaju da ti obiju auto?! Šta plaćamo uopšte? ofarbane trotoare?

Ali baba i 40 razbojnika

pre 10 godina

Štaće nam podzemne garaže kada imamo podzemne kontejnere. I što da plaćaju stranci kada to sve nadoknadi naš narod kome naplaćujete parking po ceni noćenja u nekom motelu. Nekoga da ovo zanima rešio bi ovaj problem odavno.

vostani carice

pre 10 godina

Zato ja placam na Dorcolu zelenu zonu na godisnjem nivou, a onda odem tri ulice dalje u zelenu zonu i dasa mi zalepi tiket da platim. Kad zovem Parking servis da pitam sta se desava, kulturiska mi objasne da sam platio Zelenu zonu 3, a da je moje vozilo nadjeno u zelenoj zoni 1, i da moram da dodam sitnicavih dve hiljade dinara..
na primedbu da su table za sve zelene zone iste i da ne znam kako je zoniran grad zena mi objasni da svratim do njih i lepo uzmem mapu da se upoznam, a taman usput ponesem i pare za kaznu...

Valjda ja treba da nadoknadim onog iz Kotora .. sta li...

kiklop

pre 10 godina

ako nabavka tih lisica bude kraca od dva meseca (objava tendera, podnosenje ponuda, pa period za zalbe, pa ugovor, pa isporuka...) onda ovim treba da se pozabave istrazni organi.
dalje, po kom osnovu ta dnevna karta kosta koliko je vi naplacujete? koliko kosta sat u kojoj zoni, koliko dan ima sati u kojima se naplacuje parking? sta je razlika?

Bato

pre 10 godina

Iz CG sam, ne bih da pravdam nikog, ali zasto ne postavite neke automate da se normalno plati parking? Dodjem na dan, dva, koristim cg karticu i ne mogu da platim parking.. A hvala bogu, ima
nas i dosta koje zabolje za parking uz misao " a ne stizu nam kazne u cg".

Antonije ali ne Pušić

pre 10 godina

Na žalost, u poslednjih 20 godina u Beograd se slio takav šljam da mi se sve manje živi ovde, iako sam rodjen i odrastao u Beogradu!

gordana simic

pre 10 godina

Mislim da je ovo sasvim ok. Pa zamsilite molim vas, da u Crnoj Gori na primer, ne platite parking, a o Hrvatskoj i Slovniji da ne pricamo. Uostalom svi moraju da izmiruju svoje obaveze. Jedina stvar koja nije bas uradjena kako treba, jesu te zone. Zamislite ako nadjete mesto u zoni I, a treba da obavite nesto u gradu, i naravno zadrzite se duze...sve morate da prekidate i da trazite mesto u nekoj drugoj zoni!!! To je zaista smesno i ljudima oduzima toliko vremena i mislim da bi to definitivno trebalo promeniti!

Zoki

pre 10 godina

U Italiji je jos pre 30 godina uveden propis da ako imas neku kaznu kao stranac a najcesce parkiranje, ne mozes da napustis zemlju zaustavljaju te na granici. Sada je drugacije jer u Sengen zoni granica nema ali mi smo jos daleko od toga i treba naplacivati kazne na granici.

Zevs

pre 10 godina

Lisice onemogucavaju slobodu kretanja sto je protiv zakonito. Ako je vozilo parkirano da onemogucava prolaz pesaka tada treba pozvati pauka ili staviti lisice.

U svim stranim zemljama se nastavljaju lisice samo zato sto vozilo ima strane tablice, to je neujednacen odnos prema korisnicima automobila.

Dimitrije

pre 10 godina

U 21 veku nista lakse nego napraviti sistem koji bi sadrzao registarke tablice vozila sa neplacenim kaznama. Prilikom svakog izlaska iz zemlje se proveri baza i naplate sve neplacene kazne na licu mesta.

CroGeddon

pre 10 godina

Evo vam još jedan dobar razlog da uđete što prije u EU...."Stari moj", parkiraš se u Rostoku npr, ne platiš kartu, a kazna ti stiže na kućnu adresu za 7 dana od tvog MUP-a....Ne platiš li zna se šta i kako dalje... Nema "bežanije"...a samo da još dodam da ako netko iz zemlje koja nije članica EU ima kaznu u članici EU a nije platio, ne može ponovo niti u jednu zemlju (vraćaju na granici) dok istu ne plati. Za veće kazne te privode čim stupiš na teritorij EU i zapljene auto dok ne platiš. Ako ne platiš u određenom roku ode "auto na bubanj"...Zna se red.

Mogu samo reći da mi je drago da tablice iz HRnajmanje problema rade po Srbiji po tom pitanju. Mada je i tih cca. 4.000 puno

vdf

pre 10 godina

"Vlasnik automobila koji zatekne lisice uz dnevnu kartu moraće da požuri na neki od šaltera "Parking servisa“ kako bi mu radnici odblokirali automobil u toku radnog vremena."


Potpuno nepotrebno, mogu lepo da uplate na šalterima pošte pa da sačekaju dva dana da se to lepo proknjiži. A ne ovako da moraju da rade nešto za te silne novce koje otimaju ljudima sa javnih prostora.

ovaj... hm...

pre 10 godina

a vi bas planirali da gradite jedno 7-8 podzemnih garaža od prihoda ostvarenih po osnovu neplaćenog parkinga ali su vas stranci z... kako da ne.

CroGeddon

pre 10 godina

Evo vam još jedan dobar razlog da uđete što prije u EU...."Stari moj", parkiraš se u Rostoku npr, ne platiš kartu, a kazna ti stiže na kućnu adresu za 7 dana od tvog MUP-a....Ne platiš li zna se šta i kako dalje... Nema "bežanije"...

Mogu samo reći da mi je drago da tablice iz HRnajmanje problema rade po Srbiji po tom pitanju. Mada je i tih cca. 4.000 puno

ovaj... hm...

pre 10 godina

a vi bas planirali da gradite jedno 7-8 podzemnih garaža od prihoda ostvarenih po osnovu neplaćenog parkinga ali su vas stranci z... kako da ne.

Antonije ali ne Pušić

pre 10 godina

Na žalost, u poslednjih 20 godina u Beograd se slio takav šljam da mi se sve manje živi ovde, iako sam rodjen i odrastao u Beogradu!

Dimitrije

pre 10 godina

U 21 veku nista lakse nego napraviti sistem koji bi sadrzao registarke tablice vozila sa neplacenim kaznama. Prilikom svakog izlaska iz zemlje se proveri baza i naplate sve neplacene kazne na licu mesta.

Bato

pre 10 godina

Iz CG sam, ne bih da pravdam nikog, ali zasto ne postavite neke automate da se normalno plati parking? Dodjem na dan, dva, koristim cg karticu i ne mogu da platim parking.. A hvala bogu, ima
nas i dosta koje zabolje za parking uz misao " a ne stizu nam kazne u cg".

kiklop

pre 10 godina

ako nabavka tih lisica bude kraca od dva meseca (objava tendera, podnosenje ponuda, pa period za zalbe, pa ugovor, pa isporuka...) onda ovim treba da se pozabave istrazni organi.
dalje, po kom osnovu ta dnevna karta kosta koliko je vi naplacujete? koliko kosta sat u kojoj zoni, koliko dan ima sati u kojima se naplacuje parking? sta je razlika?

CroGeddon

pre 10 godina

Evo vam još jedan dobar razlog da uđete što prije u EU...."Stari moj", parkiraš se u Rostoku npr, ne platiš kartu, a kazna ti stiže na kućnu adresu za 7 dana od tvog MUP-a....Ne platiš li zna se šta i kako dalje... Nema "bežanije"...

Mogu samo reći da mi je drago da tablice iz HRnajmanje problema rade po Srbiji po tom pitanju. Mada je i tih cca. 4.000 puno

gordana simic

pre 10 godina

Mislim da je ovo sasvim ok. Pa zamsilite molim vas, da u Crnoj Gori na primer, ne platite parking, a o Hrvatskoj i Slovniji da ne pricamo. Uostalom svi moraju da izmiruju svoje obaveze. Jedina stvar koja nije bas uradjena kako treba, jesu te zone. Zamislite ako nadjete mesto u zoni I, a treba da obavite nesto u gradu, i naravno zadrzite se duze...sve morate da prekidate i da trazite mesto u nekoj drugoj zoni!!! To je zaista smesno i ljudima oduzima toliko vremena i mislim da bi to definitivno trebalo promeniti!

Goran

pre 10 godina

Prvi dan u domovini-Doputujemo u Zrenjanin u 2h ujutru (,stranac). Pored kuće je veliki javni parking. Kartu za parkiranje nemaš gde da kupiš a ni parking da platiš. Legnem umoran ali ustanem u 7h ujutru. Auta nema, odneo ga pauk.
Drugi dan- Kupim karticu mobilnog operatera iz Srbije, ukucam broj sa parking table, parkiram auto i odem na sladoled. Vraćam se i vidim da je pauk spreman da mi opet odnese auto. Svadja, prepiranje i pozovem preko telefona u JKP i posle nekoliko min. mi kažu da sam ukucao razmak izmedju slova i broja a to nije pravilno. Uputsto na parking tabli ne postoji.
U želji da mi se pri sledečem dolasku priča ne ponovi kupim dnevnu kartu i stavim je u auto na sigurno mesto. Da skratim priču, posle 40 dana dolazim ponovo, stavim kartu da se lepo vidi ali džabe. U medjuvremenu je dnevna karta poskupela za 6 din. i moja ne vredi ništa. Nastavak priče je sličan početku priče.

mikin

pre 10 godina

"Uz dnevnu kartu za parkiranje, strance će za nekoliko nedelja čekati i lisice na točkovima, a njihov automobil ostaće zarobljen sve dok ne plate kartu."
---------------------------
Nadam se da ce doci vreme kada ce kreatori ovoga nelegalnog i protivzakonitog "prisvajanja" tudjih automobila odgovarati pred zakonom. Parking servis je postao leglo bahatosti i nelegalnosti zaslugom gradskih vlasti koje dozvoljavaju ovu kaubojstinu. Prvo su stradavali domaci a sadi ni to nije dosta pa su poceli po strancima. Da bude jasnije, nisam protiv te komunalne "usluge" ali sam protiv hajducije u toj oblasti. Dnevna doplatna karta koja je skoro tri puta skuplja od celodnevnog placaja parkiranja sat-za-sat (14 sati) je CISTA PLJACKA. Zamislite kada bi vam Elektrodistribucija naplatila struju 30 puta vise posto je niste platitli na vreme? Dalje, da li su vam gradske vlasti ikada rekle da su OBAVEZNE u zoniranom podrucju ostaviti 30% parking mesta koja su SLOBODNA, ne placaju se? Sve je u cilju regulacije parkiranja a oni zonirali celu teritoriju grada. Od proleca do kasne jeseni kafici izbace baste na kolovoz cime se gubi ogroman broj parking mesta. Njima ne naplacuju kazne za zauzeta parking mesta. Zar ste malo puta videli stolicu na parking mestu a kontrolor to ne primecuje! Parking servis je postao IZVOR PRIHODA a ne regulacija parkiranja u gradu.

zoki

pre 10 godina

a zasto bi placali?
danas sam popio kaznu...nisam poneo telefon, a na parkingu kod 4 suda na nbgd postoji parkomat na kom jasno pise NE RADI!!!
sta sam trebao da uradim? da jurim okolne trafike?

Zoki

pre 10 godina

U Italiji je jos pre 30 godina uveden propis da ako imas neku kaznu kao stranac a najcesce parkiranje, ne mozes da napustis zemlju zaustavljaju te na granici. Sada je drugacije jer u Sengen zoni granica nema ali mi smo jos daleko od toga i treba naplacivati kazne na granici.

CroGeddon

pre 10 godina

Evo vam još jedan dobar razlog da uđete što prije u EU...."Stari moj", parkiraš se u Rostoku npr, ne platiš kartu, a kazna ti stiže na kućnu adresu za 7 dana od tvog MUP-a....Ne platiš li zna se šta i kako dalje... Nema "bežanije"...a samo da još dodam da ako netko iz zemlje koja nije članica EU ima kaznu u članici EU a nije platio, ne može ponovo niti u jednu zemlju (vraćaju na granici) dok istu ne plati. Za veće kazne te privode čim stupiš na teritorij EU i zapljene auto dok ne platiš. Ako ne platiš u određenom roku ode "auto na bubanj"...Zna se red.

Mogu samo reći da mi je drago da tablice iz HRnajmanje problema rade po Srbiji po tom pitanju. Mada je i tih cca. 4.000 puno

Aha

pre 10 godina

Izvinite ali:

1. dobio sam kaznu, uredno za datum kada sam autom bio van zemlje. Na moj zahtev da mi prikazu fotografiju ili neki dokaz su mi rekli u servisu da je to gotova stvar cim sam dobio kaznu.

2. koliko puta je pauk odneo neki auto samo zato sto vlasnik nije "neko", a koliko puta nije odnesen neki auto? Njegoseva? Strahinjica Bana?


Kada zakon bude jednak za sve onda ce ga narod i postovati!
Nije problem u narodu vec u ovima koji sprovode zakone. Za to su placeni inace.

knele

pre 10 godina

ukinite parazitsku firmu parking servis
ionako sam sva parking mesta vec odavno platio kroz registraciju, za vreme sfrja, kada su i izgradjeni .
ovi sada samo skupljaju harac

vostani carice

pre 10 godina

Zato ja placam na Dorcolu zelenu zonu na godisnjem nivou, a onda odem tri ulice dalje u zelenu zonu i dasa mi zalepi tiket da platim. Kad zovem Parking servis da pitam sta se desava, kulturiska mi objasne da sam platio Zelenu zonu 3, a da je moje vozilo nadjeno u zelenoj zoni 1, i da moram da dodam sitnicavih dve hiljade dinara..
na primedbu da su table za sve zelene zone iste i da ne znam kako je zoniran grad zena mi objasni da svratim do njih i lepo uzmem mapu da se upoznam, a taman usput ponesem i pare za kaznu...

Valjda ja treba da nadoknadim onog iz Kotora .. sta li...

Slobodan

pre 10 godina

Ja godinama cekam da cujem KOJU TO USLUGU PARKING SERVIS PRUZA ZA NAS NOVAC?!
Prvo, ne garantuje za bezbednost vozila, drugo, to su JAVNE povrsine, takoreci "iscrtani delovi ulice", koje su NASE ULICE!
Zasto bi mi onda placali parking, kad niti nam cuvaju vozilo, niti je vozilo osigurano u slucaju da ga ne sacuvaju, niti je to PRIVATNA garaza, pa da je mi iznajmljujemo?!

Petar

pre 10 godina

Ne razumem sta se naplacuje? Dosao neko,obelezio farbom nesto sto je i dotle sluzilo za istoi sada preti i vrsi represiju? Da li ste svi toliko servilni da sta god vam kazu,vi cete da placate. Zasita je ovo Servia a ne Serbia,lepo su je englezi svojevremeno oznacili na mapi.

vdf

pre 10 godina

"Vlasnik automobila koji zatekne lisice uz dnevnu kartu moraće da požuri na neki od šaltera "Parking servisa“ kako bi mu radnici odblokirali automobil u toku radnog vremena."


Potpuno nepotrebno, mogu lepo da uplate na šalterima pošte pa da sačekaju dva dana da se to lepo proknjiži. A ne ovako da moraju da rade nešto za te silne novce koje otimaju ljudima sa javnih prostora.

vlad

pre 10 godina

Javašluk gospode u parking servisima nema granica. Kod mene u Lazarevcu su obeležili trotoar i tu naplaćuju parking. Parkinge kod zgrada koji su tu pravljeni da bi stanari imali gde da parkiraju svoja vozila, su do zadnjeg sve oteli. Sada u celom gradu nemaš bi jedno slobodno mesto. O obaveznih 30% slobodnih parking mesta nema ni govora. Čak su iz parking ispred Doma zdravlja oteli. I posle kada običan čovek vidi da je neko zeznuo ove lopuže i prevarante iz parking servisa, dođe mu drago.

Deja Vu

pre 10 godina

@ javasluk

Pauk nema pravo da nosi vozilo parkirano na mestu obeleženom za parkiranje. Pauk nosi NEPROPISNO PARKIRANA VOZILA. Nije ti palo na pamet?

mapko

pre 10 godina

Glupostima nikad kraja u Srbiji. Gluplji sistem za placanje karti nigde nisam video. Proputovao sam kroz sve zemlje u evropi i samo se u mojoj srbiji ne snalazim.

Zivim u Nemackoj. Nisam rezident Srbije. Ne mogu da platim sms-omsa nemackom karticom. U srbiji ne mogu da uzmem broj na pretplatu jer nemam adresu. Mogu samo pripejd da kupim ciji se broj ugasi u roku od 6 meseci nekoriscenja. Svaki put treba da kupujem novu karticu samo da bi placao parking.

Cesto stizem kasno uvece i vec me ujutro saceka kazna. Poludim. Ja zelim da platim ali mi to nije omoguceno. Karte na kiosku nema nigde.

Postavite parkmetre pa cemo uvek platiti. Govorim u moje ime. Dodjem u Srbiju potrosim vise hiljada evra. Blokirajte mi vozilo, ma necu nikad vise da dodjem...

zelite da dijaspora dolazi jer to mnogo znaci za srbiju a cinite sve da nas definitivno oterate. Omogucite nam da platimo i mnogi ce to uciniti. Neki dodju na dan ili dva i trebada izgube taj dan da kupuju karticu i telefon ili da deblokiraju vozilo. Mozda cete uzeti tih 1000 dinara na kaznu ali vam taj vise nece doci ako mu blokirate vozilo

Vukodav

pre 10 godina

Ukinuti naplatu parkiranja!
Potpuno je besmisleno da nekom plaćaš za parking a taj ne odgovara u slučaju da ti obiju auto?! Šta plaćamo uopšte? ofarbane trotoare?

Johnny_Reb

pre 10 godina

Primjer iz Tuzle - 3 zone za parkiranje, karte se kupuju na automatima. Ukoliko ne platite kartu ili prekoračite vrijeme, dođu radnici parking servisa i stave vam lisicu na točak, i na vjetrobranu papir sa brojem na koji ih možete kontaktirati. Nazovete broj, oni opet dođu, vi platite iznos od 15KM (cca 7,5€) na automatu, i skinut vam lisicu.
Eh sad što nitko ne zna gdje idu novci od naplate parkinga, što automati "kradu" vrijeme na kartama, što vam protuustavno blokiraju vašu imovinu, to je druga priča...

noname

pre 10 godina

Ne znam da li je nekom palo na pamet u Parking servisu u Beogradu da stranci ne mogu da plate parking sms sa stranog broja. Pronaci trafiku koja prodaje kartice za parkiranje, uopšte nije lako. Nekad je potrebno proći i nekoliko ulica. Ja sam prvenstveno zbog toga uzeo srbijanski broj, jer ne zelim da budem bahat i ne plaćam parking. Mozda bi o ovom problemu trebala da se zamisli i Turistička organizacija grada Beograda.

Micko

pre 10 godina

Opet prebrojavanje po nacionalnoj osnovi. "Crnogorci I Bosanci prednjace u neplacanju ..." A ko kaze da to nisu drzavljani Srbije koji su registrovali kola u drugim drzavama? Ovo lici na clanak pisan devedesetih u Politici.

Ivan Djordjevic

pre 10 godina

Gospodo iz Parking Servisa jeste li uopste omogucili tim "strancima" da plate parking na isti nacin kao i domaca vozila.Uvedite sistem da se moze platiti i sa stranog broja parking pa ce biti manje problema.U sustini vi i ne zelite da stranci placaju regularno parking zato i uvodite lisice da bih odmah naplatili dnevnu kartu,to je poenta cele price.Putujte malo po svetu i vidite da li su negde u nekoj normalnoj zemlji stranci diskriminisani,za sve su ista pravila bez obzira odakle je.Taj Mercedes spada u 0,01% kaznjenih,samo vrsite propagandu gospodo.

Zevs

pre 10 godina

Lisice onemogucavaju slobodu kretanja sto je protiv zakonito. Ako je vozilo parkirano da onemogucava prolaz pesaka tada treba pozvati pauka ili staviti lisice.

U svim stranim zemljama se nastavljaju lisice samo zato sto vozilo ima strane tablice, to je neujednacen odnos prema korisnicima automobila.

Srx

pre 10 godina

Crvena i zuta zona imaju smisla - rasterecenje centra grada, medjutim zelenu i "plavu" zonu treba ukinuti, one su samo za otimanje para. Da ne pricamo o tome koliko je nehumano to sto su zone u krugu bolnica. Dovezes nekog u Urgentni centar i moras da popijes kaznu, jer pregled i ostala procedura sigurno nece trajati manje od 3 sata.

Steta na vozilu? Auto udaren na parkingu u zoni - nije njihova odgovornost, auto obijen u njihovoj zatvorenoj garazi - nije njihova odgovornost.

Da ne pocinjem o uzanim ulicama u kojima do uvodjenja zone, nije bilo uopste dozvoljeno parkiranje ili je bilo samo sa jedne strane. Uvodjenjem zone, sada moze da ostane samo pola metra na trotoaru, moze da se parkira sa obe strane ulice, kamioni jedva prolaze...

Stranci nemaju mogucnosti da plate putem SMS-a, a trafike nisu bas svuda blizu. A sta ako dodju u sred noci, gde onda da kupe kartu? Moraju da ustanu u 7 ujutru da cekaju kontrolora da kupe kod njega? Debilizam.

Omogucite im prvo da kupe karte!

r.b

pre 10 godina

Izvinite,kako javna imovina moze da se naplacuje?
Kako parking servis bez prava vlasnitva moze da reketira?
Dodje mi prijateljica sa ZG tablicama, klinci auto izgrebali jer nece da im plati.
Na autobuskoj stanici mene autohtonog srbina nazvali ustasom?!?! :-D
Kad ce parking servis obestetiti skinute tablice,grebanja?
Kad naplacujes,podrazumeva se regularno parkiranje i cuvanje auta.
Ne moze niko nizasta ne odgovara,obratite se pismeno.
ja otisao sa prijateljicom savski venac,a u izvestaju pise da nismo sigurni.
Platili parking,platili garazu i kola namerno izgrebana.Ko koga za...ava,naplacuje javnu svojinu i koja je odgovornost?

Lala iz Banata

pre 10 godina

Ne znam kako je nekoliko godina unazad, ali svojevremeno su oni stranci koji ne plate kazne u Mađarskoj (preko nekog limita) bili kažnjavani ZABRANOM ULASKA u Mađarsku.
Efikasno, zar ne?

vf

pre 10 godina

Većina ovih dužnika nisu turisti, već ljudi koji žive u Srbiji, a strane table koriste da ne bi plaćali parking, jer MUP ne može da ih identifikuje", kaže Dragana Brdar
Ma jeste, a strane table kupuju na buvljaku?! Da bi registrovao auto u inostranstvu, moraš da imaš boravišnu dozvolu.

Leteci Holandjanin

pre 10 godina

Ne verujem sta sve ovde citam. Ko god je izasao iz te nase proklete avlije zna da je ovo uobicajen nacin osiguravanja naplate kazni od stranih drzavljana pogotovo u vecim turistickim gradovima. Ko nije u mogucnosti da plati a prvi mu je prekrsaj dobija uplatnicu i ceo iznos mora da izmiri u roku od 7, 10 ili 14 dana. Ko ne plati kukala mu majka kad ga sledeci put zaustave saobracajci ili granicna kontrola. Kazna od 50-60 Evra lako naraste i do 1000-1500! Placanje na mestu ili zabrana ulaska u drzavu i pakovanje na prvi let nazad. Naravno sve o trosku prekrsioca. A sto se tice placanja koje nije prilagodjeno strancima pa gospodo u mnogim gradovima sveta je isto ako ne i gore pa ste osudjeni da parkirate u garazama kao na Obilicevom vencu. Al' sta ja dzabe trosim vreme i reci kad ovi sto nisu otisli dalje od svog sela znaju bolje...

Axel

pre 10 godina

Kako da stranci plate parking, ako nemaju karticu nekog od srpskih mobilnih operatera????

Moraju da traze najblizi salter, parking servisa? :)

Ludilo...

Ozlojeđeni

pre 10 godina

Ma super. Zato što su nesposobni da pošalju kaznu u inostranstvo (čitaj u Crnu Goru, Hrvatsku, Bosnu i Sloveniju!!!) treba da šikaniraju strance. Pa postoje, majku mu, bilateralni ugovori između Srbije i dotičnih zemalja, kojima se ovakva pitanja regulišu. Šta je sledeće? Ako neko sa stranim tablicama vozi brzo i nema para da plati kaznu na licu mesta, onda ga treba odmah uhapsiti i držati u zatvoru dok ne plati!!? Kakav srednji vek. Predlažem da kao odgovor na ovom sve zemlje uvedu poseban režim za automobile sa srpskim tablicama. Npr. ako se neko sa srpskim tablicama slupa u Austriji, onda ga treba odmah strpati u zatvor dok ne legnu pare od srpskog osiguranja, jer je verovatnoća da se od nas nešto naplati jako mala. Tek kada pare legnu (npr. za mesec-dva) pustiti dotičnog srpskog državljanina iz zatvora. A u Crnoj Gori odmah na granici oduzimati automobile sa srpskim tablicama, jer postoji šansa da prekorače brzinu, a da ih crnogorska policija zbog toga ne kazni, jer nemaju odgovarajuće merače brzine. Zato preventivno oduzimati automobile, pa nek idu dalje peške.

Milos

pre 10 godina

Kaze covek:
"po kom osnovu ta dnevna karta kosta koliko je vi naplacujete? koliko kosta sat u kojoj zoni, koliko dan ima sati u kojima se naplacuje parking? sta je razlika?"

A sta bi ti, da kazna kosta isto koliko bi te kostalo i da si platio? Pa zasto bi iko ikada platio parking? Valjda bi svi cekali kaznu pa ako je dobiju, plate, ako ne, besplatan parking.

Cak i da kazes ako platis parking platis kolko koristis a ako te kazne platis 24 sata, opet je mala razlika. Opet bi bilo 720 dinara ako ti stigne kazna (AKO) a i jos dobijas super bonus da mozes da ostanes parkiran kolko hoces, a ne sat dva ili tri.

u svakom slucaju, kazna treba da bude veca, a ne manja. Izgovora nema, plati ili trazi parking van zona.

Logika

pre 10 godina

(gordana simic, 4. mart 2014 15:53)

Gordana, do zone I moze da se dodje i gradskim prevozom, taksijem, biciklom, pesice. Poenta ogranicenog parkiranja i jeste u tome da se malo raspolozivog prostora u centru ne okupira beskonacno jer kada ne bi postojalo vremensko ogranicenje za parkiranje u centru, praznih mesta ne bi bilo NIKADA.

dzukac

pre 10 godina

Da parking sistem u BG-u ima bar 5 ozbiljnih manjkavosti, ima, da treba da se plati, treba.
Problem je u tome što se opet ide sa nekim instant rešenjem umesto sistemskim. Recimo pojedini gradovi u BIH imaju isti problem sa automobilima iz CG, SRB i HR. A pošto su u pitanju uglavnom manji gradovi koji nemaju ni pauka ni lisice onda možete misliti dokle idu bahatost i bezobrazluk pojedinaca. Uvođenjem bilateralnih ugovora sa tim državama problem bi se rešio sistemski i što se tiče neplaćanja parkinga a i znatno bi se pojednostavila procedura za pojedine saobraćane prekršaje. Jednostavno se kazna prosledi MUP-u države u kojoj je vozilo registrovano, a on ga uz povratnu iformaciju prosledi na kućnu adresu počinioca. Na taj način bi bili dostupni i podaci o vlasniku vozila a ne samo broj tablice i pri svakom sledećem pokušaju prelaska granice moglo bi se tražiti da plati kaznu ukoliko to nije učinio.

hm

pre 10 godina

U hrvatskoj je zabranjeno staviti lisice na parkirani automobil(iako to neke firme rade). Zabranjeno je odvući paukom auto koji je propisno parkiran. ali zato se može poslati kazna i naplatiti ju.

Nitko nema pravo Vama blokirati vozilo (osim policije) zbog prekršajnog ili kaznenog djela.

Dnevna karta se naplaćuje kao kazna, ali onda imate i pravo parkirai tamo 24 sata od izdavanja te karte.

Malo vise od kruga dvojke

pre 10 godina

U Solunu strancu skinu tablice.A problem je sa izbeglicama koje imaju hrvatske,bosanske pasose i na osnovu njih kupuju vozilau Italiji, Nemackoj i voze ih.Koliko samo italijanskih registracija sa privremenim tablicama. Koliko i amreickih uglavnom dzipova registrovanih u nekoj od americkih vojni baza u evropi. U centru grada u Kosovskoj ulici jedan kombi sa bosanskim tablicama okicen kaznama ko bozicna jelka.Pomera ga covek od Hotela Union do skole Drinka Pavlovic.BOsna ne priznaje zeleni karton .Pitam se kako onda voze u Srbiji kada verovatno i Srbija po reciprocitetu ne priznaje osuguranje zeleni iz BH.Ili se mi pravimo po obicaju ludi jer su to nasa braca.Kada bi placali osiguranje zasvaki dan proveden u Srbiji bila bi druga prica

Stariji Automrzac prve klase

pre 10 godina

Oduvek sam govorio i pisao, mada mi niko nije nikada objavio komantar, da treba uvesti brigadu za pokazno kaznjavanje nesavesnih, a narocito bahatih vozaca. U pratnji policije, brigada naoruzana cekicima tezine 700gr na drsci duzine 1,5m, od 7 ljudi udara po problematicno patkiranom vozilu 3 do 10 minuta u zavisnosti od procenjene bahatosti onoga ko je parkirao. Ako ni to nije dovoljno, vozilo se uklanja grajferom i odnosi u Inos, odakle vlasnik moze da ge preuzma nakon baliranja, kada plati troskove. Samo tako bi mogli da resimo problem bahatog parkiranja.

steva

pre 10 godina

A otkud parking servisu pravo da naplaćuje kazne vozačima koji nisu uplatili parking.Mislimda je ta odluka neustavna ali se o tome ne razmišlja pošto je pohlepa za novcem ogromna,i sve se odvija po principu APP-ako prođe prođe,i običan narod to plati ne razmišljajući o svojim pravima.

ludi miloica

pre 10 godina

Ma kakve lisice, ima caka lepo da skines ceo tocak sa lisicom, bacis ga u gepek stavis rezervni tocak i oteras auto. Posle samo sigurnosnu kajlu na lisici odseces i bacis lisicu. Nasi koliko su pametni kupice najeftinije lisice ( da bi ih zbog svoje alavosti imali sto vise) gde to moze da se uradi. No ima i lisica koje koriste svajcarci e te vec nemogu nikako da se skinu sa tocka dok se ne plati

slovenac

pre 10 godina

Još jedan prilog bahatosti i nesposobnosti tzv. gradskih vlasti (kako starih, tako i novih). Uvedite parkomate. Obezbedite parking mesta i mogućnost kupovine dnevnih i nedeljnih karata. Potom, ako je zaista potrebno, "nemilosrdno" stavljajte lisice, ali svima, bez obzira na registracije, strane ili domaće.

Radule Scepanovic

pre 10 godina

2007 sam u Beogradu prvi put i cuo za taj sistem da se parking placa preko mobilnog.Dosao iz Kanade na odmor parkirao negdje oko filoloskog i hodao kao budala trazeci nekog da mu platim parking.Nije nigdje bilo uputstva sta,kako i kome.Odustao i otisao svojim poslom.Kasnije mi rodjaci objasnili da se uplacuje preko mobilnog ili kupuje na trafikama?Za mene suvise komplikovano.Nije ni cudo da gradska uprava gubi velike pare zarad vlastite nesposobnosti.

ideja

pre 10 godina

Koji je najjeftiniji auto koji moze da se kupi u Srbiji? Razmisljam se ako ikad dodjem nazad u posetu, da kupim dvadesetak tako nekih kanti, parkiram ih i ostavim ih tu, pa nek im stavljaju lisice do sudnjeg dana.

Ali baba i 40 razbojnika

pre 10 godina

Štaće nam podzemne garaže kada imamo podzemne kontejnere. I što da plaćaju stranci kada to sve nadoknadi naš narod kome naplaćujete parking po ceni noćenja u nekom motelu. Nekoga da ovo zanima rešio bi ovaj problem odavno.

TAP3AH

pre 10 godina

U proleće 1982 u ondašnjoj SR Nemačkoj nisam platio kaznu za parking. U jesen (!) iste godine, idem ponovo tamo, i NA GRANICI me zaustavljaju i traže da platim tri puta veću kaznu.

Bez komentara.

kid

pre 10 godina

''U 21 veku nista lakse nego napraviti sistem koji bi sadrzao registarke tablice vozila sa neplacenim kaznama. Prilikom svakog izlaska iz zemlje se proveri baza i naplate sve neplacene kazne na licu mesta.
(Dimitrije, 4. mart 2014 15:59)''

Nikola

pre 10 godina

Cega sam se sve nacitao ovde, neverovatno... Elementarno nepoznavanje zagonskih okvira. Nego da ne gnjavim - ono najbitnije: otkud je parce hartije na sofersajbni dokaz da je kazna URUCENA tj. PRIMLJENA? Oduvao vetar, skinuo komsija Zika sa treceg sprata... Alo! Kazne, tj. dnevne karte za vlasnike vozila sa SRB registarskim tablicama dobijaju iste putem POSTE, u slucaju da istu ne plate u odredjenom roku (valjda 10ak dana). I to bez dodatnih potrazivanja, zato sto je to jedini zakonski put za korespondenciju sa javnim sluzbama!! Opet: soferka nije dokaz, i jednostavno se ne sme polaziti od toga da stranci nece platiti kaznu pa im onemogucavati slobodu kretanja! Turisti? Od njih BG zaradjuje oko MILIJARDU evra godisnje (jasno, vecina dodje avionom, ali mnogi kolima - pa i na proputivanju). Regulisite vase uredbe, omogucite i pojednostavite placanje parking mesta u zonama, a ove mere koje podsecaju na 90-te jednostavno skinite sa uma, jer ce vas neko vec u startu odrati na sudu - gde jednostavno nemate argumenata.

Bojan

pre 10 godina

Parking servisu je trebalo 3 godine da ukapira da stvar ne funkcionise. Kad su resili da to isprave, nasli su glup i skup nacin
http://www.auto.co.me/vijesti/kako-ne-platiti-parking-kaznu

Jovan

pre 10 godina

Samo ponesu jedan cekic i stemajz i posle nekoliko udaraca oslobodice kola. Takodje imaju na pijacu da se kupe za 25 eura male brusilice na punjenje ili na 12 V tako da mogu na manje od minut da odseku u ove blokade tocka i da oteraju auto. Pravo resenje je da odmah izadje pauk i odnese vozilo koje nije platilo parking vise od dva puta...

Srdjan

pre 10 godina

Za sve koji se bune u CG nek odu malo do Podgorice ili Budve lepo stoji tabla 00-24 parking se placa. Da postoje zone od 12h koje se placaju. Ko ne plati dobije kaznu. Tako tri dana i pauk odnese. Ko ne plati kaznu plati na granici. I dole postoje ulice bez zone kao i kod nas. Problem sa Beogradom sto hoce da ga zoniraju celog. Sa druge strane sms za strance ne radi. U trafikama ne postoje karte a ni aparati ne rade. Nek uvedu nedeljne karte i dnevne to bi pomoglo. Znam mnoge koji iz unutrasnjosti kad dodju muce se sa zonama. Slazem se da treba da svi plate ali uvedite sistem koji radi. Kao sto nasi placaju kazne na granici tako trebaju i stranci kod nas. Da li su tablice domace ili inostrane a vozaci domaci drzavljani placanje vazi za sve.

muamua

pre 10 godina

i opet da se osvrnem na gorana,uputstvo na parking tabli postoji...i ako si poslao pogresno poruku sa razmakom odmah bi te opomenuli u poruci da to ispravis......i da ti objasnim PAUK NE NOSI SA MESTA NA KOJEM JE DOZVOLJENO PARKIRANJE...osim ako nisi zauzeo npr mesto invalidu ili slicno pozz

evita

pre 10 godina

Konacno dobra odluka protiv bezobrazluka i bahatosti! Nego pitala bih gospodju Brdar, sta ce da urade sa autobusima koji hladno parkiraju na parkinzima za automobile i izbijaju Parking Servisu prihod? Konkretno neki LIKA BIM BUS na zemunskom keju i LASTA na istom parkingu? Hoce li nove lisice da pasuju i za autobuse?

jelena

pre 10 godina

Meni iskreno stavljanje lisica nije normalno, time ogranicavas slobodno kretanje, zamislite samo da nekom hitno treba auto. Treba postaviti parking automate ako bas hocemo da se ugledamo na zapad. Automati kod nas ne postoje, nema svuda trafika a nema ni radnika parking servisa u svakoj ulici. Nemoguce je platiti parking sa stranog broja. Takodje treba ukinuti placanje parkinga gde nije poslovna zona, u mojoj ulici se samo stanari parkiraju a ipak placamo zonu.

Roky

pre 10 godina

Neki dan sam u Batini na graničnom prelazu Hr-Srb, svjedočio kako vlasnik automobila sa Somborskim tablicama plaća kaznu za parkiranje. Sad nije bilo jednodnevna parkin karta, bilo je 10 puta više.

Milan

pre 10 godina

MUP bi mogao kada nebi bio komunisticki da ima saradnju sa drugim drzavama gde se nalaze podatci o vlasniku da naplati kaznu ali sa MUPom Srbije nece EU da saradjuje.Prakticno pitanje:moze li se tocak na kome su lisice skinuti,rezervni staviti i dovidjenja?U garazi se lisice iseku!Svoj automobil mogu i sam natovariti i odslepati za mnogo manje novca i ukloniti lisice.

Beckerek

pre 10 godina

@Goran

Izmisljena prica. Parking se ne naplacuje od 21-07 casova. Niko nije mogao da odnese propisno parkiran auto. Dalje, ako unesete u neispravnom formatu registarciju u SMS dobicete poruku da niste zakupili parking mesto zbog neispravno unetih podatka.

Aca

pre 10 godina

Posto su to u 95% slucajeva nasi vozaci sa dvojnim papirima, najbolje bi bilo odmah paukom odneti vozilo. Kada dodje vlasinik vozila (naravno stranac naplatiti samo kaznu za parking bez placanja usluga nosenja vozila. Ukoliko se pojavi nas covek neka policija ispita koja mu je primarna adresa stanovanja, kada je usao u zemlju, gde je zaposlen i slicno. Po zakonu ako imam dva drzavljanstva i duple papire, a zaposlen sam u srbiji NE SMEM voziti auto na strane table.

Nadam se nikad u EU!

pre 10 godina

(CroGeddon, 4. mart 2014 15:44)
Svaka cast na tome sto ste najmanje problematicni sto se tice ove tematike i ovog slucaja sa parkiranjem.
No pozivi da se udje sto pre u EU su za nas dobar deo Srba su problematicni.Prvo jer je ta ista EU isprobavala svoje vojne mogucnosti u zajednistvu sa milosrdnim andjelima iz SAD,a drugo malo je skakljivo i ne pincipijelno da ponovo budemo u istoj zajednici nekih republika,a zbog toga smo se na veliku nesrecu mnogih ubijali:da budemo `sto dalje jedni od drugih`.
Zato,bez ljutnje,mislim da je opet na delu to koliko vi imate principa i slobodarskog duha.Briga vas Hrvate(tako vas je nazalost Vatikan ustrojio,i naravno ne generalno,no tesko ce ko vise biti vodja Hrvata,a da su mu Srbi isti kao i bilo ko drugi) sa kime ste i odakle je centar koji vas vodi kroz zivot.Bitno je samo da su Srbi zlo i da prezivite posto-poto.Da li bili pod Becom,Beogradom,Briselom,Vasingtonom,Moskvom,Johanezburgom,Istanbulom...vama je to svejedno.Nije vam cak u nacionalnom ideoloskom ucenju bitno ni da li ste na strani ljudozdera ni svetaca,nego ko je trenutno najjaci sa njim ste!Sto naravno nije toliko glupavo,jer i nula kada stane uz neki broj dobije vrednost.Stvar je da zelim samo reci da nastavite da budete ugledni makar po necemu pa bilo to i placanje parkinga u Srbiji i da jednog dana naucite sta je to biti prinicpijelan i ne zovete nas posle svega ponovo u istu zajednicu.Ne sluzi na cast kad je covek bez principa!

STone

pre 10 godina

''Zanimljivo je da su Slovenci (6.695) više bežali s beogradskih parkinga od Hrvata (3.673)'' - ok. a to je zanimljivo zato šta... ...paaaa... jel zna neko??? :)

muamua

pre 10 godina

zasto dozvoljavate lazne komentare kao sto je goran iz zrenjanina...svi znamo da parking servis radi od 6 h negde od 7 ili 9h....ako je bio na zoniranom parkiranju dobio bi doplatnu kaznu,a odnosenje samo ako se parkirao na mestu invalida ispred ulaza itd ili rezervisanih mesta...tako da to sto je on uradio pa naterao parking servis da deluje lici na bahate gastose ...

Miovan S Nikolić Sombor

pre 10 godina

Fali prihod strankama koje su pljačkali narod preko parking servisa.Kada su stranci u pitanju posebno crnogorxci i bosanci ponašaju se kao prema
alajbegovoj slami podsmevajući se nama stanovnicima Srbije.Normalno da se zna da su neretko ovi stranci iz sumnjivih krugova / KRIMINAL I DROGA /

pajper

pre 10 godina

Kazne za neplaceni parking dolaze u Nemacku,Italiju na adresu valsnika,i ona iznosi 35.40 eur,za neplaceni parking u Beogradu,Vrscu,N,Sadu..provereno..Neznam kome taj novac pada na racun.A gospodja Dragana Brdar izjavljuje da se voze automobili na strane table da se izbegne placanje parkinga.Pa sto ga ona ne vozi?Vozilom na strane table mogu upravljati samo strani drzavljani.Hoce reci da nas grad nije turisticki..

Gde je logika

pre 10 godina

da zoki kupis kartu na trafici...neki ljudi nemaju telefone i zato im je omoguceno da plate na trafici i nalepe na kola...pozz.
(bojan, 4. mart 2014 18:23)

Da, samo sto mnoge trafike ne prodaju te karte. Znam iz iskustva.

A u Herceg Novom prodaju sve ali samo za onu zonu u kojoj se nalaze :-).

Aleksandar

pre 10 godina

Evo kako su u Rumuniji rešili problem lisica za auto

http://2.bp.blogspot.com/-7Ki4tVeUj2c/UA64X0FaXwI/AAAAAAAABuA/Swlbu6WCagY/s1600/396050_343074319103115_915479655_n%255B1%255D.jpg

Za one koji imaju fensi "set za popravku guma" nema spasa.

бт

pre 10 godina

Па да је Ђилас хтео да буде онако како закон налаже, не би се наплаћивала његова "дневна карта" већ казна. А за неплаћену казну се аутоматски задржава на граници (јер је у питању кршење закона) и нема шале. Овако, за неплаћену дневну карту никога на граници не можете задржати и крај. Сад нека опет смисле како ће да изигравају законе да би пунили градску уместо републичку касу.

bum

pre 10 godina

@mapko... samo me interesuje, kako ti živiš u nemačkoj, kada ne znaš da kupiš karticu za telefon od 200din i da posle toga barem jednom u 6 meseci posaljes jednu poruku, bilo kome, čisto da ti ne deaktiviraju karticu. ti kako to opisa, kupovina kartice traje ceo dan a pokušaji da ti je nedeaktiviraju su ravni raketnoj nauci.

siksy

pre 10 godina

One table na kojima piše broj na koji treba poslati sms za uplatu parkinga su idiotski (često) postavljene pa se recimo na bulevaru u NS koji je dug 1 km mogu naći samo na krajevima što opet znači potraga za istim(što je posebno interesantno kada je noć i pada kiša).Brojevi na tim tablama su nemoguće mali pa prije odlaska na parking treba provjeriti vid kod oftalmologa. Greškom tako uplatim za drugu parking zonu i dobijem kaznu pa nazovem parking tetu da joj objasnim ali je ta drska i bezobrazna teta bila beskompromisna i smatrala je bez obzira na grešku moram platiti kaznu.Kaznu sam platio. Iz BiH sam..

podanik

pre 10 godina

treba da se placa parking, inace niko ne bi mogao naci slobodno mesto u centru, ali isto tako treba ograniciti bahatost parking servisa, jer to sto oni naplacuju je preskupo i protivustavno. covek ih tuzio i dobio na sudu. da ne govoriomo sto od prihoda nista ne ulazu u obecane podzemne garaze, vec sve ide u partijske i ine dzepove.

sarkazam

pre 10 godina

Kada je uvedena naplata zoniranih parking mesta u Beogradu cilj je bio da se na neki nacin smanji guzva u saobracaju u centralnom delu grada. Medjutim parking servis sce vreme širi zoniranje grada, tako da su sada izonirana naselja. Jasno je da je u pitanju iskjučivo finansijski efekat. E sada ostaje problematika kako je zakonski regulisano i omogućeno parking servisu da ima monopolističku i zelenašku poziciju naplate parkinga na vecinu parking mesta u odnosu na sve gradjane Beograda. Da li je zakonski legalna naplata doplatne karte i da li je u nadležnosti parking servisa ?

vampslayer

pre 10 godina

Pristajemo svakodnevno na razna reketiranja ,ne samo u Srbiji nego je to uzelo maha sirom sveta ,ispiranje mozga .Pa zasta placati parkiranje??? kome pripadaju ulice ,grad, od cijih para je sve ovo izgradjeno, od cijih para se renovira i popravlja ??? Od nasih ,mi placamo raznorazne poreze i akcize, nepotrebno je placati parking,ali mi ko guske u magli ,prihvatamo svako pljacku naroda,jer tako se to radi u Evropi,zapadu"civilizovanom svetu"

konacno

pre 10 godina

U Grckoj policija ima dobar obicaj da sa nepropoisni parkiranog vozila skine registarske tablice koje mozete da dobijete nazad u obliznjoj policijskoj stanici nakon placanja kazne.
Mislim da je to znatno jeftinije i jednostavnije resenje ovog problema.

DaLanik

pre 10 godina

eto ja kad dodjem na 7 dana platim mesecnu za parking ali dok nisam imao srpsku adresu placao sam sms. i desilo mi se da sam poslao sms 3 puta i da mi nije stigla potvrda. naravno toliko su revnosni da mi je u 7:05 vec bila kazna za brisacima. zalio sam se jer sam imao poslane sms u outboksu ali nisu uvazili. i ko je ovde lud? sta covek da radi kad se ovo desi? nisam ja kriv sto im sistem ponekad stucne i ne primi sms

ja

pre 10 godina

Pa ovo rešava bedan server vezan za carinu i registarsku tablicu i s prvim izlaskom van granice hop i eto naplate golim ukucavanjem broja na granici ...p.s.mora bar jednom da izađe da registruje kola...

Licika

pre 10 godina

Kako za par nedelja? Ja već videla u Braće Jugović kombi sa lisicama. Blago nama na tome, plate jednu kaznu od 1870 din., ostanu parkirani 2 nedelje, a onda ko nadje parking mesto treba da se raduje kao da je dobio sedmicu na lotou. Ma sjajno

muamua

pre 10 godina

kao prvo poslane poruke ili poslate ne mogu biti u outboxu vec u sent messidz i svako ama bas svako vam brise kaznu ukoliko vam je to prva i jedina greska u godini ...kao drugo parking tabla stoji na svakom ulasku u zonu parkiranja na sredini i kraju tako da nema sanse da ne vidite tablu....

Dan

pre 10 godina

Nadležnosti treba spustili na što niži nivo, neka građani odlučuju da li će i gde parking da se naplaćuje, i kako će da se troši novac od te naplate. Ali to bi se onda zvalo slobodno i demokratsko društvo, a to postoji samo u predizbornim kampanjama.

Crna Nula

pre 10 godina

Realno gledano, nikakav dug nikome nije napravljen sto je stajalo necije auto na obelezenom parcetu asfalta! Ako ga zelis naplatiti, nacrtaj radnika na tom mestu, pa neka prodaje to parce asfalta kao iznajmljen prostor! Drzava se ljuti kad ne zaradi na nekome, a kad treba da da, onda peripetije! Epa shipak, malo morgen! Ja nikada ne placam parking, uvek se zavucem u stekove gde me parking ne hvata... Nista drzavno ne placam sto mi se fizicki ne isporuci. Fiktivne stvari ne placam, a parking i tv pretplata su fikcije za mene!

Goran

pre 10 godina

Dragi Muanua i Beckerek spomenuti javni parking je na uglu Tiršine, Savezničke i ulice Ivo Lola Ribar.( stara pijaca )Znak, tabla je kod Petefijevog doma i označenog parking mesta za invalide nema nekih 50m okolo. Ja sam napisao da mi je pauk odneo auto ujutru u 7h, možda nekoliko minuta kasnije. Ako si-ste slučajno zaposleni u JKP slične priče su vam sigurno poznate.I još nešto da li razlikujete parking( neko snosi odgovornost u slučaju oštećenja vozila) i mesta gde je dozvoljeno parkirati i plaćate nadoknadu za korišćenje mesta gde ste parkirali vozilo. Kako je to na staroj pijaci gospodo?

Antonije ali ne Pušić

pre 10 godina

Na žalost, u poslednjih 20 godina u Beograd se slio takav šljam da mi se sve manje živi ovde, iako sam rodjen i odrastao u Beogradu!

Zevs

pre 10 godina

Lisice onemogucavaju slobodu kretanja sto je protiv zakonito. Ako je vozilo parkirano da onemogucava prolaz pesaka tada treba pozvati pauka ili staviti lisice.

U svim stranim zemljama se nastavljaju lisice samo zato sto vozilo ima strane tablice, to je neujednacen odnos prema korisnicima automobila.

Bato

pre 10 godina

Iz CG sam, ne bih da pravdam nikog, ali zasto ne postavite neke automate da se normalno plati parking? Dodjem na dan, dva, koristim cg karticu i ne mogu da platim parking.. A hvala bogu, ima
nas i dosta koje zabolje za parking uz misao " a ne stizu nam kazne u cg".

Micko

pre 10 godina

Opet prebrojavanje po nacionalnoj osnovi. "Crnogorci I Bosanci prednjace u neplacanju ..." A ko kaze da to nisu drzavljani Srbije koji su registrovali kola u drugim drzavama? Ovo lici na clanak pisan devedesetih u Politici.

Nadam se nikad u EU!

pre 10 godina

(CroGeddon, 4. mart 2014 15:44)
Svaka cast na tome sto ste najmanje problematicni sto se tice ove tematike i ovog slucaja sa parkiranjem.
No pozivi da se udje sto pre u EU su za nas dobar deo Srba su problematicni.Prvo jer je ta ista EU isprobavala svoje vojne mogucnosti u zajednistvu sa milosrdnim andjelima iz SAD,a drugo malo je skakljivo i ne pincipijelno da ponovo budemo u istoj zajednici nekih republika,a zbog toga smo se na veliku nesrecu mnogih ubijali:da budemo `sto dalje jedni od drugih`.
Zato,bez ljutnje,mislim da je opet na delu to koliko vi imate principa i slobodarskog duha.Briga vas Hrvate(tako vas je nazalost Vatikan ustrojio,i naravno ne generalno,no tesko ce ko vise biti vodja Hrvata,a da su mu Srbi isti kao i bilo ko drugi) sa kime ste i odakle je centar koji vas vodi kroz zivot.Bitno je samo da su Srbi zlo i da prezivite posto-poto.Da li bili pod Becom,Beogradom,Briselom,Vasingtonom,Moskvom,Johanezburgom,Istanbulom...vama je to svejedno.Nije vam cak u nacionalnom ideoloskom ucenju bitno ni da li ste na strani ljudozdera ni svetaca,nego ko je trenutno najjaci sa njim ste!Sto naravno nije toliko glupavo,jer i nula kada stane uz neki broj dobije vrednost.Stvar je da zelim samo reci da nastavite da budete ugledni makar po necemu pa bilo to i placanje parkinga u Srbiji i da jednog dana naucite sta je to biti prinicpijelan i ne zovete nas posle svega ponovo u istu zajednicu.Ne sluzi na cast kad je covek bez principa!

mapko

pre 10 godina

Glupostima nikad kraja u Srbiji. Gluplji sistem za placanje karti nigde nisam video. Proputovao sam kroz sve zemlje u evropi i samo se u mojoj srbiji ne snalazim.

Zivim u Nemackoj. Nisam rezident Srbije. Ne mogu da platim sms-omsa nemackom karticom. U srbiji ne mogu da uzmem broj na pretplatu jer nemam adresu. Mogu samo pripejd da kupim ciji se broj ugasi u roku od 6 meseci nekoriscenja. Svaki put treba da kupujem novu karticu samo da bi placao parking.

Cesto stizem kasno uvece i vec me ujutro saceka kazna. Poludim. Ja zelim da platim ali mi to nije omoguceno. Karte na kiosku nema nigde.

Postavite parkmetre pa cemo uvek platiti. Govorim u moje ime. Dodjem u Srbiju potrosim vise hiljada evra. Blokirajte mi vozilo, ma necu nikad vise da dodjem...

zelite da dijaspora dolazi jer to mnogo znaci za srbiju a cinite sve da nas definitivno oterate. Omogucite nam da platimo i mnogi ce to uciniti. Neki dodju na dan ili dva i trebada izgube taj dan da kupuju karticu i telefon ili da deblokiraju vozilo. Mozda cete uzeti tih 1000 dinara na kaznu ali vam taj vise nece doci ako mu blokirate vozilo

mikin

pre 10 godina

"Uz dnevnu kartu za parkiranje, strance će za nekoliko nedelja čekati i lisice na točkovima, a njihov automobil ostaće zarobljen sve dok ne plate kartu."
---------------------------
Nadam se da ce doci vreme kada ce kreatori ovoga nelegalnog i protivzakonitog "prisvajanja" tudjih automobila odgovarati pred zakonom. Parking servis je postao leglo bahatosti i nelegalnosti zaslugom gradskih vlasti koje dozvoljavaju ovu kaubojstinu. Prvo su stradavali domaci a sadi ni to nije dosta pa su poceli po strancima. Da bude jasnije, nisam protiv te komunalne "usluge" ali sam protiv hajducije u toj oblasti. Dnevna doplatna karta koja je skoro tri puta skuplja od celodnevnog placaja parkiranja sat-za-sat (14 sati) je CISTA PLJACKA. Zamislite kada bi vam Elektrodistribucija naplatila struju 30 puta vise posto je niste platitli na vreme? Dalje, da li su vam gradske vlasti ikada rekle da su OBAVEZNE u zoniranom podrucju ostaviti 30% parking mesta koja su SLOBODNA, ne placaju se? Sve je u cilju regulacije parkiranja a oni zonirali celu teritoriju grada. Od proleca do kasne jeseni kafici izbace baste na kolovoz cime se gubi ogroman broj parking mesta. Njima ne naplacuju kazne za zauzeta parking mesta. Zar ste malo puta videli stolicu na parking mestu a kontrolor to ne primecuje! Parking servis je postao IZVOR PRIHODA a ne regulacija parkiranja u gradu.

ovaj... hm...

pre 10 godina

a vi bas planirali da gradite jedno 7-8 podzemnih garaža od prihoda ostvarenih po osnovu neplaćenog parkinga ali su vas stranci z... kako da ne.

Goran

pre 10 godina

Prvi dan u domovini-Doputujemo u Zrenjanin u 2h ujutru (,stranac). Pored kuće je veliki javni parking. Kartu za parkiranje nemaš gde da kupiš a ni parking da platiš. Legnem umoran ali ustanem u 7h ujutru. Auta nema, odneo ga pauk.
Drugi dan- Kupim karticu mobilnog operatera iz Srbije, ukucam broj sa parking table, parkiram auto i odem na sladoled. Vraćam se i vidim da je pauk spreman da mi opet odnese auto. Svadja, prepiranje i pozovem preko telefona u JKP i posle nekoliko min. mi kažu da sam ukucao razmak izmedju slova i broja a to nije pravilno. Uputsto na parking tabli ne postoji.
U želji da mi se pri sledečem dolasku priča ne ponovi kupim dnevnu kartu i stavim je u auto na sigurno mesto. Da skratim priču, posle 40 dana dolazim ponovo, stavim kartu da se lepo vidi ali džabe. U medjuvremenu je dnevna karta poskupela za 6 din. i moja ne vredi ništa. Nastavak priče je sličan početku priče.

Petar

pre 10 godina

Ne razumem sta se naplacuje? Dosao neko,obelezio farbom nesto sto je i dotle sluzilo za istoi sada preti i vrsi represiju? Da li ste svi toliko servilni da sta god vam kazu,vi cete da placate. Zasita je ovo Servia a ne Serbia,lepo su je englezi svojevremeno oznacili na mapi.

Milos

pre 10 godina

Kaze covek:
"po kom osnovu ta dnevna karta kosta koliko je vi naplacujete? koliko kosta sat u kojoj zoni, koliko dan ima sati u kojima se naplacuje parking? sta je razlika?"

A sta bi ti, da kazna kosta isto koliko bi te kostalo i da si platio? Pa zasto bi iko ikada platio parking? Valjda bi svi cekali kaznu pa ako je dobiju, plate, ako ne, besplatan parking.

Cak i da kazes ako platis parking platis kolko koristis a ako te kazne platis 24 sata, opet je mala razlika. Opet bi bilo 720 dinara ako ti stigne kazna (AKO) a i jos dobijas super bonus da mozes da ostanes parkiran kolko hoces, a ne sat dva ili tri.

u svakom slucaju, kazna treba da bude veca, a ne manja. Izgovora nema, plati ili trazi parking van zona.

kiklop

pre 10 godina

ako nabavka tih lisica bude kraca od dva meseca (objava tendera, podnosenje ponuda, pa period za zalbe, pa ugovor, pa isporuka...) onda ovim treba da se pozabave istrazni organi.
dalje, po kom osnovu ta dnevna karta kosta koliko je vi naplacujete? koliko kosta sat u kojoj zoni, koliko dan ima sati u kojima se naplacuje parking? sta je razlika?

Radule Scepanovic

pre 10 godina

2007 sam u Beogradu prvi put i cuo za taj sistem da se parking placa preko mobilnog.Dosao iz Kanade na odmor parkirao negdje oko filoloskog i hodao kao budala trazeci nekog da mu platim parking.Nije nigdje bilo uputstva sta,kako i kome.Odustao i otisao svojim poslom.Kasnije mi rodjaci objasnili da se uplacuje preko mobilnog ili kupuje na trafikama?Za mene suvise komplikovano.Nije ni cudo da gradska uprava gubi velike pare zarad vlastite nesposobnosti.

Jovan

pre 10 godina

Samo ponesu jedan cekic i stemajz i posle nekoliko udaraca oslobodice kola. Takodje imaju na pijacu da se kupe za 25 eura male brusilice na punjenje ili na 12 V tako da mogu na manje od minut da odseku u ove blokade tocka i da oteraju auto. Pravo resenje je da odmah izadje pauk i odnese vozilo koje nije platilo parking vise od dva puta...

gordana simic

pre 10 godina

Mislim da je ovo sasvim ok. Pa zamsilite molim vas, da u Crnoj Gori na primer, ne platite parking, a o Hrvatskoj i Slovniji da ne pricamo. Uostalom svi moraju da izmiruju svoje obaveze. Jedina stvar koja nije bas uradjena kako treba, jesu te zone. Zamislite ako nadjete mesto u zoni I, a treba da obavite nesto u gradu, i naravno zadrzite se duze...sve morate da prekidate i da trazite mesto u nekoj drugoj zoni!!! To je zaista smesno i ljudima oduzima toliko vremena i mislim da bi to definitivno trebalo promeniti!

Ozlojeđeni

pre 10 godina

Ma super. Zato što su nesposobni da pošalju kaznu u inostranstvo (čitaj u Crnu Goru, Hrvatsku, Bosnu i Sloveniju!!!) treba da šikaniraju strance. Pa postoje, majku mu, bilateralni ugovori između Srbije i dotičnih zemalja, kojima se ovakva pitanja regulišu. Šta je sledeće? Ako neko sa stranim tablicama vozi brzo i nema para da plati kaznu na licu mesta, onda ga treba odmah uhapsiti i držati u zatvoru dok ne plati!!? Kakav srednji vek. Predlažem da kao odgovor na ovom sve zemlje uvedu poseban režim za automobile sa srpskim tablicama. Npr. ako se neko sa srpskim tablicama slupa u Austriji, onda ga treba odmah strpati u zatvor dok ne legnu pare od srpskog osiguranja, jer je verovatnoća da se od nas nešto naplati jako mala. Tek kada pare legnu (npr. za mesec-dva) pustiti dotičnog srpskog državljanina iz zatvora. A u Crnoj Gori odmah na granici oduzimati automobile sa srpskim tablicama, jer postoji šansa da prekorače brzinu, a da ih crnogorska policija zbog toga ne kazni, jer nemaju odgovarajuće merače brzine. Zato preventivno oduzimati automobile, pa nek idu dalje peške.

zoki

pre 10 godina

a zasto bi placali?
danas sam popio kaznu...nisam poneo telefon, a na parkingu kod 4 suda na nbgd postoji parkomat na kom jasno pise NE RADI!!!
sta sam trebao da uradim? da jurim okolne trafike?

Stariji Automrzac prve klase

pre 10 godina

Oduvek sam govorio i pisao, mada mi niko nije nikada objavio komantar, da treba uvesti brigadu za pokazno kaznjavanje nesavesnih, a narocito bahatih vozaca. U pratnji policije, brigada naoruzana cekicima tezine 700gr na drsci duzine 1,5m, od 7 ljudi udara po problematicno patkiranom vozilu 3 do 10 minuta u zavisnosti od procenjene bahatosti onoga ko je parkirao. Ako ni to nije dovoljno, vozilo se uklanja grajferom i odnosi u Inos, odakle vlasnik moze da ge preuzma nakon baliranja, kada plati troskove. Samo tako bi mogli da resimo problem bahatog parkiranja.

Slobodan

pre 10 godina

Ja godinama cekam da cujem KOJU TO USLUGU PARKING SERVIS PRUZA ZA NAS NOVAC?!
Prvo, ne garantuje za bezbednost vozila, drugo, to su JAVNE povrsine, takoreci "iscrtani delovi ulice", koje su NASE ULICE!
Zasto bi mi onda placali parking, kad niti nam cuvaju vozilo, niti je vozilo osigurano u slucaju da ga ne sacuvaju, niti je to PRIVATNA garaza, pa da je mi iznajmljujemo?!

ideja

pre 10 godina

Koji je najjeftiniji auto koji moze da se kupi u Srbiji? Razmisljam se ako ikad dodjem nazad u posetu, da kupim dvadesetak tako nekih kanti, parkiram ih i ostavim ih tu, pa nek im stavljaju lisice do sudnjeg dana.

knele

pre 10 godina

ukinite parazitsku firmu parking servis
ionako sam sva parking mesta vec odavno platio kroz registraciju, za vreme sfrja, kada su i izgradjeni .
ovi sada samo skupljaju harac

Aca

pre 10 godina

Posto su to u 95% slucajeva nasi vozaci sa dvojnim papirima, najbolje bi bilo odmah paukom odneti vozilo. Kada dodje vlasinik vozila (naravno stranac naplatiti samo kaznu za parking bez placanja usluga nosenja vozila. Ukoliko se pojavi nas covek neka policija ispita koja mu je primarna adresa stanovanja, kada je usao u zemlju, gde je zaposlen i slicno. Po zakonu ako imam dva drzavljanstva i duple papire, a zaposlen sam u srbiji NE SMEM voziti auto na strane table.

CroGeddon

pre 10 godina

Evo vam još jedan dobar razlog da uđete što prije u EU...."Stari moj", parkiraš se u Rostoku npr, ne platiš kartu, a kazna ti stiže na kućnu adresu za 7 dana od tvog MUP-a....Ne platiš li zna se šta i kako dalje... Nema "bežanije"...

Mogu samo reći da mi je drago da tablice iz HRnajmanje problema rade po Srbiji po tom pitanju. Mada je i tih cca. 4.000 puno

vdf

pre 10 godina

"Vlasnik automobila koji zatekne lisice uz dnevnu kartu moraće da požuri na neki od šaltera "Parking servisa“ kako bi mu radnici odblokirali automobil u toku radnog vremena."


Potpuno nepotrebno, mogu lepo da uplate na šalterima pošte pa da sačekaju dva dana da se to lepo proknjiži. A ne ovako da moraju da rade nešto za te silne novce koje otimaju ljudima sa javnih prostora.

Vukodav

pre 10 godina

Ukinuti naplatu parkiranja!
Potpuno je besmisleno da nekom plaćaš za parking a taj ne odgovara u slučaju da ti obiju auto?! Šta plaćamo uopšte? ofarbane trotoare?

Axel

pre 10 godina

Kako da stranci plate parking, ako nemaju karticu nekog od srpskih mobilnih operatera????

Moraju da traze najblizi salter, parking servisa? :)

Ludilo...

Dimitrije

pre 10 godina

U 21 veku nista lakse nego napraviti sistem koji bi sadrzao registarke tablice vozila sa neplacenim kaznama. Prilikom svakog izlaska iz zemlje se proveri baza i naplate sve neplacene kazne na licu mesta.

Malo vise od kruga dvojke

pre 10 godina

U Solunu strancu skinu tablice.A problem je sa izbeglicama koje imaju hrvatske,bosanske pasose i na osnovu njih kupuju vozilau Italiji, Nemackoj i voze ih.Koliko samo italijanskih registracija sa privremenim tablicama. Koliko i amreickih uglavnom dzipova registrovanih u nekoj od americkih vojni baza u evropi. U centru grada u Kosovskoj ulici jedan kombi sa bosanskim tablicama okicen kaznama ko bozicna jelka.Pomera ga covek od Hotela Union do skole Drinka Pavlovic.BOsna ne priznaje zeleni karton .Pitam se kako onda voze u Srbiji kada verovatno i Srbija po reciprocitetu ne priznaje osuguranje zeleni iz BH.Ili se mi pravimo po obicaju ludi jer su to nasa braca.Kada bi placali osiguranje zasvaki dan proveden u Srbiji bila bi druga prica

Zoki

pre 10 godina

U Italiji je jos pre 30 godina uveden propis da ako imas neku kaznu kao stranac a najcesce parkiranje, ne mozes da napustis zemlju zaustavljaju te na granici. Sada je drugacije jer u Sengen zoni granica nema ali mi smo jos daleko od toga i treba naplacivati kazne na granici.

Logika

pre 10 godina

(gordana simic, 4. mart 2014 15:53)

Gordana, do zone I moze da se dodje i gradskim prevozom, taksijem, biciklom, pesice. Poenta ogranicenog parkiranja i jeste u tome da se malo raspolozivog prostora u centru ne okupira beskonacno jer kada ne bi postojalo vremensko ogranicenje za parkiranje u centru, praznih mesta ne bi bilo NIKADA.

ludi miloica

pre 10 godina

Ma kakve lisice, ima caka lepo da skines ceo tocak sa lisicom, bacis ga u gepek stavis rezervni tocak i oteras auto. Posle samo sigurnosnu kajlu na lisici odseces i bacis lisicu. Nasi koliko su pametni kupice najeftinije lisice ( da bi ih zbog svoje alavosti imali sto vise) gde to moze da se uradi. No ima i lisica koje koriste svajcarci e te vec nemogu nikako da se skinu sa tocka dok se ne plati

evita

pre 10 godina

Konacno dobra odluka protiv bezobrazluka i bahatosti! Nego pitala bih gospodju Brdar, sta ce da urade sa autobusima koji hladno parkiraju na parkinzima za automobile i izbijaju Parking Servisu prihod? Konkretno neki LIKA BIM BUS na zemunskom keju i LASTA na istom parkingu? Hoce li nove lisice da pasuju i za autobuse?

Leteci Holandjanin

pre 10 godina

Ne verujem sta sve ovde citam. Ko god je izasao iz te nase proklete avlije zna da je ovo uobicajen nacin osiguravanja naplate kazni od stranih drzavljana pogotovo u vecim turistickim gradovima. Ko nije u mogucnosti da plati a prvi mu je prekrsaj dobija uplatnicu i ceo iznos mora da izmiri u roku od 7, 10 ili 14 dana. Ko ne plati kukala mu majka kad ga sledeci put zaustave saobracajci ili granicna kontrola. Kazna od 50-60 Evra lako naraste i do 1000-1500! Placanje na mestu ili zabrana ulaska u drzavu i pakovanje na prvi let nazad. Naravno sve o trosku prekrsioca. A sto se tice placanja koje nije prilagodjeno strancima pa gospodo u mnogim gradovima sveta je isto ako ne i gore pa ste osudjeni da parkirate u garazama kao na Obilicevom vencu. Al' sta ja dzabe trosim vreme i reci kad ovi sto nisu otisli dalje od svog sela znaju bolje...

Lala iz Banata

pre 10 godina

Ne znam kako je nekoliko godina unazad, ali svojevremeno su oni stranci koji ne plate kazne u Mađarskoj (preko nekog limita) bili kažnjavani ZABRANOM ULASKA u Mađarsku.
Efikasno, zar ne?

vf

pre 10 godina

Većina ovih dužnika nisu turisti, već ljudi koji žive u Srbiji, a strane table koriste da ne bi plaćali parking, jer MUP ne može da ih identifikuje", kaže Dragana Brdar
Ma jeste, a strane table kupuju na buvljaku?! Da bi registrovao auto u inostranstvu, moraš da imaš boravišnu dozvolu.

dzukac

pre 10 godina

Da parking sistem u BG-u ima bar 5 ozbiljnih manjkavosti, ima, da treba da se plati, treba.
Problem je u tome što se opet ide sa nekim instant rešenjem umesto sistemskim. Recimo pojedini gradovi u BIH imaju isti problem sa automobilima iz CG, SRB i HR. A pošto su u pitanju uglavnom manji gradovi koji nemaju ni pauka ni lisice onda možete misliti dokle idu bahatost i bezobrazluk pojedinaca. Uvođenjem bilateralnih ugovora sa tim državama problem bi se rešio sistemski i što se tiče neplaćanja parkinga a i znatno bi se pojednostavila procedura za pojedine saobraćane prekršaje. Jednostavno se kazna prosledi MUP-u države u kojoj je vozilo registrovano, a on ga uz povratnu iformaciju prosledi na kućnu adresu počinioca. Na taj način bi bili dostupni i podaci o vlasniku vozila a ne samo broj tablice i pri svakom sledećem pokušaju prelaska granice moglo bi se tražiti da plati kaznu ukoliko to nije učinio.

Miovan S Nikolić Sombor

pre 10 godina

Fali prihod strankama koje su pljačkali narod preko parking servisa.Kada su stranci u pitanju posebno crnogorxci i bosanci ponašaju se kao prema
alajbegovoj slami podsmevajući se nama stanovnicima Srbije.Normalno da se zna da su neretko ovi stranci iz sumnjivih krugova / KRIMINAL I DROGA /

vostani carice

pre 10 godina

Zato ja placam na Dorcolu zelenu zonu na godisnjem nivou, a onda odem tri ulice dalje u zelenu zonu i dasa mi zalepi tiket da platim. Kad zovem Parking servis da pitam sta se desava, kulturiska mi objasne da sam platio Zelenu zonu 3, a da je moje vozilo nadjeno u zelenoj zoni 1, i da moram da dodam sitnicavih dve hiljade dinara..
na primedbu da su table za sve zelene zone iste i da ne znam kako je zoniran grad zena mi objasni da svratim do njih i lepo uzmem mapu da se upoznam, a taman usput ponesem i pare za kaznu...

Valjda ja treba da nadoknadim onog iz Kotora .. sta li...

steva

pre 10 godina

A otkud parking servisu pravo da naplaćuje kazne vozačima koji nisu uplatili parking.Mislimda je ta odluka neustavna ali se o tome ne razmišlja pošto je pohlepa za novcem ogromna,i sve se odvija po principu APP-ako prođe prođe,i običan narod to plati ne razmišljajući o svojim pravima.

Ivan Djordjevic

pre 10 godina

Gospodo iz Parking Servisa jeste li uopste omogucili tim "strancima" da plate parking na isti nacin kao i domaca vozila.Uvedite sistem da se moze platiti i sa stranog broja parking pa ce biti manje problema.U sustini vi i ne zelite da stranci placaju regularno parking zato i uvodite lisice da bih odmah naplatili dnevnu kartu,to je poenta cele price.Putujte malo po svetu i vidite da li su negde u nekoj normalnoj zemlji stranci diskriminisani,za sve su ista pravila bez obzira odakle je.Taj Mercedes spada u 0,01% kaznjenih,samo vrsite propagandu gospodo.

r.b

pre 10 godina

Izvinite,kako javna imovina moze da se naplacuje?
Kako parking servis bez prava vlasnitva moze da reketira?
Dodje mi prijateljica sa ZG tablicama, klinci auto izgrebali jer nece da im plati.
Na autobuskoj stanici mene autohtonog srbina nazvali ustasom?!?! :-D
Kad ce parking servis obestetiti skinute tablice,grebanja?
Kad naplacujes,podrazumeva se regularno parkiranje i cuvanje auta.
Ne moze niko nizasta ne odgovara,obratite se pismeno.
ja otisao sa prijateljicom savski venac,a u izvestaju pise da nismo sigurni.
Platili parking,platili garazu i kola namerno izgrebana.Ko koga za...ava,naplacuje javnu svojinu i koja je odgovornost?

vlad

pre 10 godina

Javašluk gospode u parking servisima nema granica. Kod mene u Lazarevcu su obeležili trotoar i tu naplaćuju parking. Parkinge kod zgrada koji su tu pravljeni da bi stanari imali gde da parkiraju svoja vozila, su do zadnjeg sve oteli. Sada u celom gradu nemaš bi jedno slobodno mesto. O obaveznih 30% slobodnih parking mesta nema ni govora. Čak su iz parking ispred Doma zdravlja oteli. I posle kada običan čovek vidi da je neko zeznuo ove lopuže i prevarante iz parking servisa, dođe mu drago.

бт

pre 10 godina

Па да је Ђилас хтео да буде онако како закон налаже, не би се наплаћивала његова "дневна карта" већ казна. А за неплаћену казну се аутоматски задржава на граници (јер је у питању кршење закона) и нема шале. Овако, за неплаћену дневну карту никога на граници не можете задржати и крај. Сад нека опет смисле како ће да изигравају законе да би пунили градску уместо републичку касу.

CroGeddon

pre 10 godina

Evo vam još jedan dobar razlog da uđete što prije u EU...."Stari moj", parkiraš se u Rostoku npr, ne platiš kartu, a kazna ti stiže na kućnu adresu za 7 dana od tvog MUP-a....Ne platiš li zna se šta i kako dalje... Nema "bežanije"...a samo da još dodam da ako netko iz zemlje koja nije članica EU ima kaznu u članici EU a nije platio, ne može ponovo niti u jednu zemlju (vraćaju na granici) dok istu ne plati. Za veće kazne te privode čim stupiš na teritorij EU i zapljene auto dok ne platiš. Ako ne platiš u određenom roku ode "auto na bubanj"...Zna se red.

Mogu samo reći da mi je drago da tablice iz HRnajmanje problema rade po Srbiji po tom pitanju. Mada je i tih cca. 4.000 puno

Aha

pre 10 godina

Izvinite ali:

1. dobio sam kaznu, uredno za datum kada sam autom bio van zemlje. Na moj zahtev da mi prikazu fotografiju ili neki dokaz su mi rekli u servisu da je to gotova stvar cim sam dobio kaznu.

2. koliko puta je pauk odneo neki auto samo zato sto vlasnik nije "neko", a koliko puta nije odnesen neki auto? Njegoseva? Strahinjica Bana?


Kada zakon bude jednak za sve onda ce ga narod i postovati!
Nije problem u narodu vec u ovima koji sprovode zakone. Za to su placeni inace.

Milan

pre 10 godina

MUP bi mogao kada nebi bio komunisticki da ima saradnju sa drugim drzavama gde se nalaze podatci o vlasniku da naplati kaznu ali sa MUPom Srbije nece EU da saradjuje.Prakticno pitanje:moze li se tocak na kome su lisice skinuti,rezervni staviti i dovidjenja?U garazi se lisice iseku!Svoj automobil mogu i sam natovariti i odslepati za mnogo manje novca i ukloniti lisice.

slovenac

pre 10 godina

Još jedan prilog bahatosti i nesposobnosti tzv. gradskih vlasti (kako starih, tako i novih). Uvedite parkomate. Obezbedite parking mesta i mogućnost kupovine dnevnih i nedeljnih karata. Potom, ako je zaista potrebno, "nemilosrdno" stavljajte lisice, ali svima, bez obzira na registracije, strane ili domaće.

muamua

pre 10 godina

zasto dozvoljavate lazne komentare kao sto je goran iz zrenjanina...svi znamo da parking servis radi od 6 h negde od 7 ili 9h....ako je bio na zoniranom parkiranju dobio bi doplatnu kaznu,a odnosenje samo ako se parkirao na mestu invalida ispred ulaza itd ili rezervisanih mesta...tako da to sto je on uradio pa naterao parking servis da deluje lici na bahate gastose ...

muamua

pre 10 godina

i opet da se osvrnem na gorana,uputstvo na parking tabli postoji...i ako si poslao pogresno poruku sa razmakom odmah bi te opomenuli u poruci da to ispravis......i da ti objasnim PAUK NE NOSI SA MESTA NA KOJEM JE DOZVOLJENO PARKIRANJE...osim ako nisi zauzeo npr mesto invalidu ili slicno pozz

noname

pre 10 godina

Ne znam da li je nekom palo na pamet u Parking servisu u Beogradu da stranci ne mogu da plate parking sms sa stranog broja. Pronaci trafiku koja prodaje kartice za parkiranje, uopšte nije lako. Nekad je potrebno proći i nekoliko ulica. Ja sam prvenstveno zbog toga uzeo srbijanski broj, jer ne zelim da budem bahat i ne plaćam parking. Mozda bi o ovom problemu trebala da se zamisli i Turistička organizacija grada Beograda.

Bojan

pre 10 godina

Parking servisu je trebalo 3 godine da ukapira da stvar ne funkcionise. Kad su resili da to isprave, nasli su glup i skup nacin
http://www.auto.co.me/vijesti/kako-ne-platiti-parking-kaznu

pajper

pre 10 godina

Kazne za neplaceni parking dolaze u Nemacku,Italiju na adresu valsnika,i ona iznosi 35.40 eur,za neplaceni parking u Beogradu,Vrscu,N,Sadu..provereno..Neznam kome taj novac pada na racun.A gospodja Dragana Brdar izjavljuje da se voze automobili na strane table da se izbegne placanje parkinga.Pa sto ga ona ne vozi?Vozilom na strane table mogu upravljati samo strani drzavljani.Hoce reci da nas grad nije turisticki..

STone

pre 10 godina

''Zanimljivo je da su Slovenci (6.695) više bežali s beogradskih parkinga od Hrvata (3.673)'' - ok. a to je zanimljivo zato šta... ...paaaa... jel zna neko??? :)

Nikola

pre 10 godina

Cega sam se sve nacitao ovde, neverovatno... Elementarno nepoznavanje zagonskih okvira. Nego da ne gnjavim - ono najbitnije: otkud je parce hartije na sofersajbni dokaz da je kazna URUCENA tj. PRIMLJENA? Oduvao vetar, skinuo komsija Zika sa treceg sprata... Alo! Kazne, tj. dnevne karte za vlasnike vozila sa SRB registarskim tablicama dobijaju iste putem POSTE, u slucaju da istu ne plate u odredjenom roku (valjda 10ak dana). I to bez dodatnih potrazivanja, zato sto je to jedini zakonski put za korespondenciju sa javnim sluzbama!! Opet: soferka nije dokaz, i jednostavno se ne sme polaziti od toga da stranci nece platiti kaznu pa im onemogucavati slobodu kretanja! Turisti? Od njih BG zaradjuje oko MILIJARDU evra godisnje (jasno, vecina dodje avionom, ali mnogi kolima - pa i na proputivanju). Regulisite vase uredbe, omogucite i pojednostavite placanje parking mesta u zonama, a ove mere koje podsecaju na 90-te jednostavno skinite sa uma, jer ce vas neko vec u startu odrati na sudu - gde jednostavno nemate argumenata.

Ali baba i 40 razbojnika

pre 10 godina

Štaće nam podzemne garaže kada imamo podzemne kontejnere. I što da plaćaju stranci kada to sve nadoknadi naš narod kome naplaćujete parking po ceni noćenja u nekom motelu. Nekoga da ovo zanima rešio bi ovaj problem odavno.

Roky

pre 10 godina

Neki dan sam u Batini na graničnom prelazu Hr-Srb, svjedočio kako vlasnik automobila sa Somborskim tablicama plaća kaznu za parkiranje. Sad nije bilo jednodnevna parkin karta, bilo je 10 puta više.

Deja Vu

pre 10 godina

@ javasluk

Pauk nema pravo da nosi vozilo parkirano na mestu obeleženom za parkiranje. Pauk nosi NEPROPISNO PARKIRANA VOZILA. Nije ti palo na pamet?

Srdjan

pre 10 godina

Za sve koji se bune u CG nek odu malo do Podgorice ili Budve lepo stoji tabla 00-24 parking se placa. Da postoje zone od 12h koje se placaju. Ko ne plati dobije kaznu. Tako tri dana i pauk odnese. Ko ne plati kaznu plati na granici. I dole postoje ulice bez zone kao i kod nas. Problem sa Beogradom sto hoce da ga zoniraju celog. Sa druge strane sms za strance ne radi. U trafikama ne postoje karte a ni aparati ne rade. Nek uvedu nedeljne karte i dnevne to bi pomoglo. Znam mnoge koji iz unutrasnjosti kad dodju muce se sa zonama. Slazem se da treba da svi plate ali uvedite sistem koji radi. Kao sto nasi placaju kazne na granici tako trebaju i stranci kod nas. Da li su tablice domace ili inostrane a vozaci domaci drzavljani placanje vazi za sve.

kid

pre 10 godina

''U 21 veku nista lakse nego napraviti sistem koji bi sadrzao registarke tablice vozila sa neplacenim kaznama. Prilikom svakog izlaska iz zemlje se proveri baza i naplate sve neplacene kazne na licu mesta.
(Dimitrije, 4. mart 2014 15:59)''

Gde je logika

pre 10 godina

da zoki kupis kartu na trafici...neki ljudi nemaju telefone i zato im je omoguceno da plate na trafici i nalepe na kola...pozz.
(bojan, 4. mart 2014 18:23)

Da, samo sto mnoge trafike ne prodaju te karte. Znam iz iskustva.

A u Herceg Novom prodaju sve ali samo za onu zonu u kojoj se nalaze :-).

bum

pre 10 godina

@mapko... samo me interesuje, kako ti živiš u nemačkoj, kada ne znaš da kupiš karticu za telefon od 200din i da posle toga barem jednom u 6 meseci posaljes jednu poruku, bilo kome, čisto da ti ne deaktiviraju karticu. ti kako to opisa, kupovina kartice traje ceo dan a pokušaji da ti je nedeaktiviraju su ravni raketnoj nauci.

Aleksandar

pre 10 godina

Evo kako su u Rumuniji rešili problem lisica za auto

http://2.bp.blogspot.com/-7Ki4tVeUj2c/UA64X0FaXwI/AAAAAAAABuA/Swlbu6WCagY/s1600/396050_343074319103115_915479655_n%255B1%255D.jpg

Za one koji imaju fensi "set za popravku guma" nema spasa.

Srx

pre 10 godina

Crvena i zuta zona imaju smisla - rasterecenje centra grada, medjutim zelenu i "plavu" zonu treba ukinuti, one su samo za otimanje para. Da ne pricamo o tome koliko je nehumano to sto su zone u krugu bolnica. Dovezes nekog u Urgentni centar i moras da popijes kaznu, jer pregled i ostala procedura sigurno nece trajati manje od 3 sata.

Steta na vozilu? Auto udaren na parkingu u zoni - nije njihova odgovornost, auto obijen u njihovoj zatvorenoj garazi - nije njihova odgovornost.

Da ne pocinjem o uzanim ulicama u kojima do uvodjenja zone, nije bilo uopste dozvoljeno parkiranje ili je bilo samo sa jedne strane. Uvodjenjem zone, sada moze da ostane samo pola metra na trotoaru, moze da se parkira sa obe strane ulice, kamioni jedva prolaze...

Stranci nemaju mogucnosti da plate putem SMS-a, a trafike nisu bas svuda blizu. A sta ako dodju u sred noci, gde onda da kupe kartu? Moraju da ustanu u 7 ujutru da cekaju kontrolora da kupe kod njega? Debilizam.

Omogucite im prvo da kupe karte!

jelena

pre 10 godina

Meni iskreno stavljanje lisica nije normalno, time ogranicavas slobodno kretanje, zamislite samo da nekom hitno treba auto. Treba postaviti parking automate ako bas hocemo da se ugledamo na zapad. Automati kod nas ne postoje, nema svuda trafika a nema ni radnika parking servisa u svakoj ulici. Nemoguce je platiti parking sa stranog broja. Takodje treba ukinuti placanje parkinga gde nije poslovna zona, u mojoj ulici se samo stanari parkiraju a ipak placamo zonu.

Beckerek

pre 10 godina

@Goran

Izmisljena prica. Parking se ne naplacuje od 21-07 casova. Niko nije mogao da odnese propisno parkiran auto. Dalje, ako unesete u neispravnom formatu registarciju u SMS dobicete poruku da niste zakupili parking mesto zbog neispravno unetih podatka.

Crna Nula

pre 10 godina

Realno gledano, nikakav dug nikome nije napravljen sto je stajalo necije auto na obelezenom parcetu asfalta! Ako ga zelis naplatiti, nacrtaj radnika na tom mestu, pa neka prodaje to parce asfalta kao iznajmljen prostor! Drzava se ljuti kad ne zaradi na nekome, a kad treba da da, onda peripetije! Epa shipak, malo morgen! Ja nikada ne placam parking, uvek se zavucem u stekove gde me parking ne hvata... Nista drzavno ne placam sto mi se fizicki ne isporuci. Fiktivne stvari ne placam, a parking i tv pretplata su fikcije za mene!

muamua

pre 10 godina

kao prvo poslane poruke ili poslate ne mogu biti u outboxu vec u sent messidz i svako ama bas svako vam brise kaznu ukoliko vam je to prva i jedina greska u godini ...kao drugo parking tabla stoji na svakom ulasku u zonu parkiranja na sredini i kraju tako da nema sanse da ne vidite tablu....

ja

pre 10 godina

Pa ovo rešava bedan server vezan za carinu i registarsku tablicu i s prvim izlaskom van granice hop i eto naplate golim ukucavanjem broja na granici ...p.s.mora bar jednom da izađe da registruje kola...

hm

pre 10 godina

U hrvatskoj je zabranjeno staviti lisice na parkirani automobil(iako to neke firme rade). Zabranjeno je odvući paukom auto koji je propisno parkiran. ali zato se može poslati kazna i naplatiti ju.

Nitko nema pravo Vama blokirati vozilo (osim policije) zbog prekršajnog ili kaznenog djela.

Dnevna karta se naplaćuje kao kazna, ali onda imate i pravo parkirai tamo 24 sata od izdavanja te karte.

TAP3AH

pre 10 godina

U proleće 1982 u ondašnjoj SR Nemačkoj nisam platio kaznu za parking. U jesen (!) iste godine, idem ponovo tamo, i NA GRANICI me zaustavljaju i traže da platim tri puta veću kaznu.

Bez komentara.

vampslayer

pre 10 godina

Pristajemo svakodnevno na razna reketiranja ,ne samo u Srbiji nego je to uzelo maha sirom sveta ,ispiranje mozga .Pa zasta placati parkiranje??? kome pripadaju ulice ,grad, od cijih para je sve ovo izgradjeno, od cijih para se renovira i popravlja ??? Od nasih ,mi placamo raznorazne poreze i akcize, nepotrebno je placati parking,ali mi ko guske u magli ,prihvatamo svako pljacku naroda,jer tako se to radi u Evropi,zapadu"civilizovanom svetu"

Dan

pre 10 godina

Nadležnosti treba spustili na što niži nivo, neka građani odlučuju da li će i gde parking da se naplaćuje, i kako će da se troši novac od te naplate. Ali to bi se onda zvalo slobodno i demokratsko društvo, a to postoji samo u predizbornim kampanjama.

Johnny_Reb

pre 10 godina

Primjer iz Tuzle - 3 zone za parkiranje, karte se kupuju na automatima. Ukoliko ne platite kartu ili prekoračite vrijeme, dođu radnici parking servisa i stave vam lisicu na točak, i na vjetrobranu papir sa brojem na koji ih možete kontaktirati. Nazovete broj, oni opet dođu, vi platite iznos od 15KM (cca 7,5€) na automatu, i skinut vam lisicu.
Eh sad što nitko ne zna gdje idu novci od naplate parkinga, što automati "kradu" vrijeme na kartama, što vam protuustavno blokiraju vašu imovinu, to je druga priča...

Licika

pre 10 godina

Kako za par nedelja? Ja već videla u Braće Jugović kombi sa lisicama. Blago nama na tome, plate jednu kaznu od 1870 din., ostanu parkirani 2 nedelje, a onda ko nadje parking mesto treba da se raduje kao da je dobio sedmicu na lotou. Ma sjajno

podanik

pre 10 godina

treba da se placa parking, inace niko ne bi mogao naci slobodno mesto u centru, ali isto tako treba ograniciti bahatost parking servisa, jer to sto oni naplacuju je preskupo i protivustavno. covek ih tuzio i dobio na sudu. da ne govoriomo sto od prihoda nista ne ulazu u obecane podzemne garaze, vec sve ide u partijske i ine dzepove.

sarkazam

pre 10 godina

Kada je uvedena naplata zoniranih parking mesta u Beogradu cilj je bio da se na neki nacin smanji guzva u saobracaju u centralnom delu grada. Medjutim parking servis sce vreme širi zoniranje grada, tako da su sada izonirana naselja. Jasno je da je u pitanju iskjučivo finansijski efekat. E sada ostaje problematika kako je zakonski regulisano i omogućeno parking servisu da ima monopolističku i zelenašku poziciju naplate parkinga na vecinu parking mesta u odnosu na sve gradjane Beograda. Da li je zakonski legalna naplata doplatne karte i da li je u nadležnosti parking servisa ?

DaLanik

pre 10 godina

eto ja kad dodjem na 7 dana platim mesecnu za parking ali dok nisam imao srpsku adresu placao sam sms. i desilo mi se da sam poslao sms 3 puta i da mi nije stigla potvrda. naravno toliko su revnosni da mi je u 7:05 vec bila kazna za brisacima. zalio sam se jer sam imao poslane sms u outboksu ali nisu uvazili. i ko je ovde lud? sta covek da radi kad se ovo desi? nisam ja kriv sto im sistem ponekad stucne i ne primi sms

siksy

pre 10 godina

One table na kojima piše broj na koji treba poslati sms za uplatu parkinga su idiotski (često) postavljene pa se recimo na bulevaru u NS koji je dug 1 km mogu naći samo na krajevima što opet znači potraga za istim(što je posebno interesantno kada je noć i pada kiša).Brojevi na tim tablama su nemoguće mali pa prije odlaska na parking treba provjeriti vid kod oftalmologa. Greškom tako uplatim za drugu parking zonu i dobijem kaznu pa nazovem parking tetu da joj objasnim ali je ta drska i bezobrazna teta bila beskompromisna i smatrala je bez obzira na grešku moram platiti kaznu.Kaznu sam platio. Iz BiH sam..

konacno

pre 10 godina

U Grckoj policija ima dobar obicaj da sa nepropoisni parkiranog vozila skine registarske tablice koje mozete da dobijete nazad u obliznjoj policijskoj stanici nakon placanja kazne.
Mislim da je to znatno jeftinije i jednostavnije resenje ovog problema.

Goran

pre 10 godina

Dragi Muanua i Beckerek spomenuti javni parking je na uglu Tiršine, Savezničke i ulice Ivo Lola Ribar.( stara pijaca )Znak, tabla je kod Petefijevog doma i označenog parking mesta za invalide nema nekih 50m okolo. Ja sam napisao da mi je pauk odneo auto ujutru u 7h, možda nekoliko minuta kasnije. Ako si-ste slučajno zaposleni u JKP slične priče su vam sigurno poznate.I još nešto da li razlikujete parking( neko snosi odgovornost u slučaju oštećenja vozila) i mesta gde je dozvoljeno parkirati i plaćate nadoknadu za korišćenje mesta gde ste parkirali vozilo. Kako je to na staroj pijaci gospodo?