Nedelja, 02.03.2014.

19:51

NATO: Rusi da povuku vojsku u baze

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen rekao je da sve članice Alijanse pozivaju Rusiju da brzo "deeskalira situaciju" u Ukrajini.

Izvor: Beta

NATO: Rusi da povuku vojsku u baze IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

svetena-voda

pre 10 godina

opa,kinezi neće da se mešaju! videli i oni da od rusa nema baš neke koristi. verovatno,kao i svima nama,draži je američki dolar,nego ruska rublja,kako god se zvala!

RAdule

pre 10 godina

Kakvo licemerstvo dolazi od najveceg tiranina od vremena Hitlera. Pa sta je sa Vijetnamom, Irakom, Avganistanom, Libijom, Egibtom. Hteli ste to i u Siriji, ali pocinjete da gubite prevlast na svetskoj pozornici.

esad

pre 10 godina

I šta će biti ako Rusi kažu njet (ili bljat)? Hoćete li da napadnete? Mislim da ne, nemate vi ništa, kao ni razlog da postojite. EU će vas šutnuti u dupe, niko više ne plaća za vaše ratove i ostale gluposti.

vlad

pre 10 godina

Pazi sada, jedan nato štiti nepovredivost granica suverene države. Samo nisam siguran da li na ovu vest da se smejem ili plačem. Toliko država su uništili, toliko naroda upropastili. Iz onda se čude čudom što ih niko normalan na svetu ne voli.

Onako usput...

pre 10 godina

(Nika, 2. mart 2014 22:20)

Lepo je pisati bajke i naucnu-fantastiku, obogacuje um.
Ne valja samo kad se uzivis pa poverujes da je to stvarnost...

Sasho

pre 10 godina

A,sto se NATO ne povuce sa Kosova pa da se mi prosetamo do Peci?Uzeli ste nam teritoriju,unistili psihicki narod,vratili nas 20godina nazad!More vidim ja opet ce Srbin pod ratnom spremom na jug,10,20godina je kratko vreme!

Znam da mi necete objaviti komentar

pre 10 godina

Prijatelju Adame Jensenu! Sve si dobro rekao samo umesto prideva podrepne, treba upotrebiti podguzne, jer to su oni! Obicne podguzne musice americke.

Milan

pre 10 godina

Kuku zemlji kojoj se nude za posredništvo austrijski konjušari. Da Srbi nisu ginuli u Austriji bi i sada bili i nebi postojali ni kao nacionalna manjina. Izdali su svoje spasioce. Kome oni da budu posredenici?

Nika

pre 10 godina

Ovi sa Zapada EU i USA misle da ce sa 30 dolara da plate Ukrajinske vojnike da ratuju sa Ruskim kao sto su radili prema raspustenim Ukrajinskim policajcima?

Dan dva i nigde nikoga.Kaze Putin uskoro"Pustam 100 tona zlata na Johanseburskoj berzi(najvecoj berzi zlata) i dolar pada 100%".

Za dva dana svi se ucute.Tako je Breznjev radio.Udri samo po dzepu.

Kolicina zlata koje Rusija ima je dovoljna da unisti bilo koju valutu sveta ukljucujuci i USA dolara.

To Amerikanci dobro znaju.Samo cekaju da im Rusi spomenu reci"Zlato" i "Berza" i videcete kako se sve stisava vrlo brzo.

Jednostavno Rusija je drzava bogata Zlatom i naftom.I sa time mogu da uniste bilo koju razvijenu drzavu kako zele.Bez oruzja.Kada imas prirodne sirovine svi od tebe zavise.

I VW automobili i Nemacki vozovi i Americki tankeri i Francuski avioni.

Dzaba tehnologija kada nema sirovina od cega ce ta tehnologija raditi i radnici primati plate.E ako radnici na Zapadu ne prime platu pada ceo sistem.PAdaju svi ti koji misle da nesto znaju.

Slobodan

pre 10 godina

Sada su im puna usta suvereniteta država i međunarodnog prava. Isti ti svi su priznali Kosovo . Dupli aršini kad-tad dođu na naplatu. Kako seješ ,tako ćeš da žanješ.

kio B.L

pre 10 godina

he he ove njihove ,,prijetnje'' prema Rusima me podsjeća kao ono kad muž nađe ženu s ljubavnikom pa kaže:ako te još jednom uhvatim stvarno ću se naljutiti.

Boban BG

pre 10 godina

Ja ne verujem šta čitam. .. "ali prosto ne možete tek tako da pređete granicu jedne suverene zemlje. .." setih se sasvim slučajno Iraka, Avganistana... ni sam ne znam kako mi padoše na pamet...

strašno je pomisliti da na vrhu civilizovanog društva, sede iste strukture i važe isti principi kao i pre 2000 godina. civilizovano društvo je samo tanka skrama, slabašna iluzija...

ex sns

pre 10 godina

Ovo je super text za rusofile.
Ocekujem ih takodje da se odmah jave na Krim i da brane Rusiju od tamo nekih Ukrajinaca koji misle da tek tako mogu da sacuvaju svoju zemlju?

Gandi

pre 10 godina

Rusi da se povuku u kasarne, Ameri da se povuku iz Amerike i da vrate zemlju Indijancima, Englezi da se povuku sa Foklanda, Francuzi iz Afrike a nemci da se povuku u misije rupe i cute da ne bi dobili dangu od Rusa iz kasarne.

e

pre 10 godina

Potpuno isti scenario za sve unesrećene zemlje od 1991. do danas gde su "mirotvorci" preko milosrdnih anđela razarali i ubijali ljude koji su bili krivi samo zato što su tu rođeni i želeli su dalje da tu žive.Valjda je sasvim prirodno ako neko hoće da te napadne u tvom dvorištu da ćeš se braniti. Nisu Rusi došli do obala Amerike sa pretnjom osvajanja, ali Amerikanci sa taktikom koje nisu imali Napoleon i Hitler dolaze na granice Rusije i opkoljavaju je sa raznih strana. Dali su to igre koje koštaju hiljade milijardi $ i od koje neće odustati.Istorija nas uči da svakom zlu dođe kraj. Kada moćni padnu tada se događaju i zemljotresi.Voleo bih da ništa od tog nije istina, već san, ali to je nažalost surova istina.

Жељко

pre 10 godina

И као и увек Руси само пуцају у празно,стисните петљу па стварно урадите нешто.Да су амерички на вашем месту већ би абрамси били у центру Кијева.

Tihi Don

pre 10 godina

Mislim da nije dovoljno da se Rusi vrate u kasarne.
Prvo: Da smesta raspuste vojsku.
Drugo: Da raspuste i gornji i donjo dom.
Trece: Svesta da uhapse Putina, i celu kliku oko njega i posalju u Hag.
Cetvrto: Postanu smesta 52 drzava u okvoru USA ,
Peto: Engleski proglase za sluzbeni jezik.

Ivan

pre 10 godina

Neverovatno da niko od evropskih političara ne kaže ništa o ljudima na Krimu, u Lugansku, Donjecku i ostalim gradovima na istoku. Niko ne kaže da su oni nezadovoljni vlastima u Kijevu. To nije bitno.

Njihov je predlog da "pregovaramo" ali ćete vi Rusi svejedno morati da odstupite. Ha, ha, ha. Pa oni hoće da diktiraju Rusiji! Kakvi optimisti!

Pri tome joj ni teoretski ne daju prostora ni za šta drugo nego za intervenciju.

Sasvim razumljivo zašto neki neće u EU, neću ni ja zbog ovakvih političara, a posebno zbog Jelka Kacina, koji mi je svojim postupcima, mišljenjima, dušebrižništvom, predviđanjima,... ogadio EU i "EU vrednosti".

I razni sateliti poput Poljske i baltičkih zemalja koji se petljaju na način "kako Brisel kaže". Tamo gde svi misle isto (EU), niko ne misli.

PrincNaZrnuGraska

pre 10 godina

Poljaci,u strahu da posle Ukrajine Rusi ne skoknu i do njih-poceli da pricaju viceve.A ovaj Kurc ce Putina narocito da zabrine! :)

bobiusa

pre 10 godina

nijedna od tih zemalja ne dozvoljava nikom da joj se približi što se bezbednosti tiče a sad rusi treba da puste amere da prave bazu u Ukraini ...pa licemerje malo zar ne. klicko je samo pion . Znaci videćemo ko ima veća damu konačno mada to svi znamo. ..

haha

pre 10 godina

ovi poljaci nisu normalni
i ovi svi zapadnjaci se ponasaju kao da su obicni ljudi kreteni koji cekaju da im oni saopste sta se desava na terenu.

kraja

pre 10 godina

"Erjavec je kao "crni scenario" upozorio na mogućnost dezintegracije Ukrajine."

...citam i ne mogu da verujem svojim ocima...
...prvi kojima je juga bila tesna...
...prvi koji su napali regularnu jedinicu jugoslovenske vojske...
...prvi koji odstrelili jedinicu mladica poslanu ka granici...

rorry

pre 10 godina

Kontakt grupa ? Pa zbog njihovog 'kontakta' se sve ovo i desava... Ha, ha, grehota od ministra... Cirkus... Mozda da zovne Medlin Olbrajt ?

exdemokrata

pre 10 godina

Ne,nego Ukrajinci moraju u kasarne,jer ne treba ulaziti u rat koji ne mozes dobiti.Tako su nas barem "demokrate" ucile dok su osudjivale Slobine ratove

cim bi da pregovaraju znaci da su slabi

pre 10 godina

Nije vam ovo Jugoslavija.Ovde vojno-politichki vrh rukovodi vosjkom, ona nije obezglavljena.Rusi ce izvesti mirovnu akciju stabilizacije stanja i uvodjenje reda u Kijevu, Janukovich raspisuje izbore i kraj.

petronije

pre 10 godina

a kad su izvršili invaziju i okupaciju kosova tad se SAD i NATO nisu pozivali na medjunarodno pravo i na zaštitu suveriniteta, nego bio je na snazi zakon jačega

zoki

pre 10 godina

Ne mogu da odlucim ko je vece zlo u ovoj EU. nemci, britanci ili ovi povampireni poljaci. Gde god se pomene Rusija nadje se neki poljak da prosipa neku pamet. Sad su im nemci kao prijatelji a rusima se kao svete.

mlekadzija

pre 10 godina

Da nece Slovenija da posalje Jelka Kacina kao posrednika... salu na stranu gde god su bile kojekakve kontakt grupe i posmatraci (nase tragicno iskustvo) tu nije bilo dobra. Stajnmajer zaboravlja da ce Rusija da brani svoje interese po svaku cenu tako da ovakva izjava moze da se svrsta u najbolji vic dana...

42

pre 10 godina

A nasi politicari cute,vazno da su Vucicu puna usta rusa kada mu trebaju a sada ga nema nigde sakrio se ko mis zajedno sa tomom,drugom dacicem i ostalima! Posle se cudimo sto nas niko ne voli! Nedosledni smo! Nadam se da do rata nece dodji i da ce rusi popustiti jer su pametniji!

tosa

pre 10 godina

Ne gospodine Stajnmajer. Nemci bi trebalo da se vrate u kasarne jer ste se opet mnogo razmahali odkada su vam Rusi (ne zaboravite to) dozvolili da se ujedinite 1990 godine.

Alias Pera lozac

pre 10 godina

Slovenci nude ono sto bi trebalo mi Srbi. Da nismo upropastili svoju zemlju. Sada ne
mozemo pomoci ni sami sebi. Ali aktivna neutralnost je nesto o cemu se i na kolenima mora misliti.

Prosto i jasno kao dan

pre 10 godina

Ocigledno da je sustina stava Nemacke: Ukrajina je evropsko pitanje i resice ga i treba da ga rese EU, Rusija i Ukrajina - koj moj ce Amerika ovde!
Stajnmajer dobro zna da su ih Klicko i ekipa izigrali nepostovanjem sporazuma od 21.februara.
A ovo "Rusi u kasarne" ne znaci nista, jer Rusi i jesu u svojim kasarnama na tlu Ukrajine, a ovi naoruzani na Krimu i istoku Ukrajine su isto onako naoruzani kao i Klicko i rulja u Kijevu!

Dusan Rodic

pre 10 godina

Vi Poljaci ne stavljajte nos gde vam nije mesto,jer taj isti zapad racuna na vas da vas gurne u rat sa bracom Rusima i posle ce vam djavo biti kriv ako se opet pojave nekakve Katonske sume a Svabe ce samo klimati glavom....

Александар Џунић

pre 10 godina

Шта се петљају, ако немају намеру војно да и тервенишу против Русије?

Adam Jensen

pre 10 godina

Australijski premijer zvuči k'o da je vest sa njuz.net-a. Paz'te, molim vas, ovaj deo:

""Ali, prosto, ovo je neprihvatljivo ponašanje. Ne možete tek tako sa vojnim snagama i agresivnom namerom da pređete granicu druge zemlje", poručio je Abot."

A gde si bio, prijatelju, da tako nešto izjaviš kada god su SAD, Francuska i ostali sve to radili u Avganistanu, Iraku, Libiji...A da se ne vraćam na Jugoslaviju i Kosovo gde je NATO, mimo svih međunarodnih zakona, bez odobrenja SB UN, bez objave rata, napao međunarodno priznatu državu koja nije napala nijednu drugu državu, a kamo li članicu NATO saveza, već se bavila stvarima na svojoj teritoriji. Kako se to onda zvalo? Jel bilo prihvatljivo?

Još jednom, po ko-zna-koji put, podrepne mušice i SAD "sateliti" širom sveta iskazuju neverovatnu količinu licemerja i cinizma, prosto da se čovek ispovraća. Politika dvostrukih aršina jasno pokazuje da su neki (oni jači) malo "jednakiji" od ovih drugih.

Fuj!

vladan

pre 10 godina

kako neko ko je počeo rasparčavanje jedne države ne poštujući teritorijalnu celovitost te države; kakva god ona bila, sada se tobože zalaže za teritotijalnu celovitost neke druge države. Jednostavno dvolično.

Mihailo

pre 10 godina

Ako bi neko morao da ima razumevanja za dezintegraciju i odvajanje delova teritorije to su Slovenci. Kakve su sad ovo nebuloze? Oni su se prvi odvojili od one pseudo države koju nikada nije ni trebalo stvarati.

doca

pre 10 godina

Dosadasnja iskustva Rusije sa zapadno uspostavljenim kontakt grupama raznih vrsta su blago receno katastrofalna.

Upravo iz tog razloga uspostavljanje bilo kakve nove grupe, osim grupe ruskih specijalaca, nema nikakve sanse da zazivi.

брзи гонзалес

pre 10 godina

Наравно да неће искљчучити Русију из Г8. И врло је вероватно да то не желе управо Немачка и Италија које имају пуно пословних договора са Русијом (између осталог и око гаса као и гасовода Северни и Јужни ток) као и много других споразума.

у пролазу

pre 10 godina

А па да, Руси у касарне. Како се тога нисмо пре сетили?! Па ће онда и украјинска војска мало у касарне. И затим се појављују наоружани самоорганизовани грађани, који мало искључе струју, воду, доставу хране, па се онда мало пуцкају тако, евентуално мало убију понеког тамо, мало испале по коју гранатицу на своје цивиле док чекају у реду за боршч, и све тако док не извоју веееелику повијесну победу. Сами. Самооранизовани. Такорећи голоруки, са ловачким пушкама. Кремењачама. Онда долази демократија, са малим протеривањем скоро свих Руса, па мало продају/поклоне све што имају и срећа, срећа, радост. Дежа ву...њет! :P

kraja

pre 10 godina

"Erjavec je kao "crni scenario" upozorio na mogućnost dezintegracije Ukrajine."

...citam i ne mogu da verujem svojim ocima...
...prvi kojima je juga bila tesna...
...prvi koji su napali regularnu jedinicu jugoslovenske vojske...
...prvi koji odstrelili jedinicu mladica poslanu ka granici...

zoki

pre 10 godina

Ne mogu da odlucim ko je vece zlo u ovoj EU. nemci, britanci ili ovi povampireni poljaci. Gde god se pomene Rusija nadje se neki poljak da prosipa neku pamet. Sad su im nemci kao prijatelji a rusima se kao svete.

у пролазу

pre 10 godina

А па да, Руси у касарне. Како се тога нисмо пре сетили?! Па ће онда и украјинска војска мало у касарне. И затим се појављују наоружани самоорганизовани грађани, који мало искључе струју, воду, доставу хране, па се онда мало пуцкају тако, евентуално мало убију понеког тамо, мало испале по коју гранатицу на своје цивиле док чекају у реду за боршч, и све тако док не извоју веееелику повијесну победу. Сами. Самооранизовани. Такорећи голоруки, са ловачким пушкама. Кремењачама. Онда долази демократија, са малим протеривањем скоро свих Руса, па мало продају/поклоне све што имају и срећа, срећа, радост. Дежа ву...њет! :P

Dusan Rodic

pre 10 godina

Vi Poljaci ne stavljajte nos gde vam nije mesto,jer taj isti zapad racuna na vas da vas gurne u rat sa bracom Rusima i posle ce vam djavo biti kriv ako se opet pojave nekakve Katonske sume a Svabe ce samo klimati glavom....

vladan

pre 10 godina

kako neko ko je počeo rasparčavanje jedne države ne poštujući teritorijalnu celovitost te države; kakva god ona bila, sada se tobože zalaže za teritotijalnu celovitost neke druge države. Jednostavno dvolično.

mlekadzija

pre 10 godina

Da nece Slovenija da posalje Jelka Kacina kao posrednika... salu na stranu gde god su bile kojekakve kontakt grupe i posmatraci (nase tragicno iskustvo) tu nije bilo dobra. Stajnmajer zaboravlja da ce Rusija da brani svoje interese po svaku cenu tako da ovakva izjava moze da se svrsta u najbolji vic dana...

Mihailo

pre 10 godina

Ako bi neko morao da ima razumevanja za dezintegraciju i odvajanje delova teritorije to su Slovenci. Kakve su sad ovo nebuloze? Oni su se prvi odvojili od one pseudo države koju nikada nije ni trebalo stvarati.

Adam Jensen

pre 10 godina

Australijski premijer zvuči k'o da je vest sa njuz.net-a. Paz'te, molim vas, ovaj deo:

""Ali, prosto, ovo je neprihvatljivo ponašanje. Ne možete tek tako sa vojnim snagama i agresivnom namerom da pređete granicu druge zemlje", poručio je Abot."

A gde si bio, prijatelju, da tako nešto izjaviš kada god su SAD, Francuska i ostali sve to radili u Avganistanu, Iraku, Libiji...A da se ne vraćam na Jugoslaviju i Kosovo gde je NATO, mimo svih međunarodnih zakona, bez odobrenja SB UN, bez objave rata, napao međunarodno priznatu državu koja nije napala nijednu drugu državu, a kamo li članicu NATO saveza, već se bavila stvarima na svojoj teritoriji. Kako se to onda zvalo? Jel bilo prihvatljivo?

Još jednom, po ko-zna-koji put, podrepne mušice i SAD "sateliti" širom sveta iskazuju neverovatnu količinu licemerja i cinizma, prosto da se čovek ispovraća. Politika dvostrukih aršina jasno pokazuje da su neki (oni jači) malo "jednakiji" od ovih drugih.

Fuj!

Gandi

pre 10 godina

Rusi da se povuku u kasarne, Ameri da se povuku iz Amerike i da vrate zemlju Indijancima, Englezi da se povuku sa Foklanda, Francuzi iz Afrike a nemci da se povuku u misije rupe i cute da ne bi dobili dangu od Rusa iz kasarne.

petronije

pre 10 godina

a kad su izvršili invaziju i okupaciju kosova tad se SAD i NATO nisu pozivali na medjunarodno pravo i na zaštitu suveriniteta, nego bio je na snazi zakon jačega

Tihi Don

pre 10 godina

Mislim da nije dovoljno da se Rusi vrate u kasarne.
Prvo: Da smesta raspuste vojsku.
Drugo: Da raspuste i gornji i donjo dom.
Trece: Svesta da uhapse Putina, i celu kliku oko njega i posalju u Hag.
Cetvrto: Postanu smesta 52 drzava u okvoru USA ,
Peto: Engleski proglase za sluzbeni jezik.

rorry

pre 10 godina

Kontakt grupa ? Pa zbog njihovog 'kontakta' se sve ovo i desava... Ha, ha, grehota od ministra... Cirkus... Mozda da zovne Medlin Olbrajt ?

Nika

pre 10 godina

Ovi sa Zapada EU i USA misle da ce sa 30 dolara da plate Ukrajinske vojnike da ratuju sa Ruskim kao sto su radili prema raspustenim Ukrajinskim policajcima?

Dan dva i nigde nikoga.Kaze Putin uskoro"Pustam 100 tona zlata na Johanseburskoj berzi(najvecoj berzi zlata) i dolar pada 100%".

Za dva dana svi se ucute.Tako je Breznjev radio.Udri samo po dzepu.

Kolicina zlata koje Rusija ima je dovoljna da unisti bilo koju valutu sveta ukljucujuci i USA dolara.

To Amerikanci dobro znaju.Samo cekaju da im Rusi spomenu reci"Zlato" i "Berza" i videcete kako se sve stisava vrlo brzo.

Jednostavno Rusija je drzava bogata Zlatom i naftom.I sa time mogu da uniste bilo koju razvijenu drzavu kako zele.Bez oruzja.Kada imas prirodne sirovine svi od tebe zavise.

I VW automobili i Nemacki vozovi i Americki tankeri i Francuski avioni.

Dzaba tehnologija kada nema sirovina od cega ce ta tehnologija raditi i radnici primati plate.E ako radnici na Zapadu ne prime platu pada ceo sistem.PAdaju svi ti koji misle da nesto znaju.

Slobodan

pre 10 godina

Sada su im puna usta suvereniteta država i međunarodnog prava. Isti ti svi su priznali Kosovo . Dupli aršini kad-tad dođu na naplatu. Kako seješ ,tako ćeš da žanješ.

tosa

pre 10 godina

Ne gospodine Stajnmajer. Nemci bi trebalo da se vrate u kasarne jer ste se opet mnogo razmahali odkada su vam Rusi (ne zaboravite to) dozvolili da se ujedinite 1990 godine.

Prosto i jasno kao dan

pre 10 godina

Ocigledno da je sustina stava Nemacke: Ukrajina je evropsko pitanje i resice ga i treba da ga rese EU, Rusija i Ukrajina - koj moj ce Amerika ovde!
Stajnmajer dobro zna da su ih Klicko i ekipa izigrali nepostovanjem sporazuma od 21.februara.
A ovo "Rusi u kasarne" ne znaci nista, jer Rusi i jesu u svojim kasarnama na tlu Ukrajine, a ovi naoruzani na Krimu i istoku Ukrajine su isto onako naoruzani kao i Klicko i rulja u Kijevu!

Sasho

pre 10 godina

A,sto se NATO ne povuce sa Kosova pa da se mi prosetamo do Peci?Uzeli ste nam teritoriju,unistili psihicki narod,vratili nas 20godina nazad!More vidim ja opet ce Srbin pod ratnom spremom na jug,10,20godina je kratko vreme!

cim bi da pregovaraju znaci da su slabi

pre 10 godina

Nije vam ovo Jugoslavija.Ovde vojno-politichki vrh rukovodi vosjkom, ona nije obezglavljena.Rusi ce izvesti mirovnu akciju stabilizacije stanja i uvodjenje reda u Kijevu, Janukovich raspisuje izbore i kraj.

exdemokrata

pre 10 godina

Ne,nego Ukrajinci moraju u kasarne,jer ne treba ulaziti u rat koji ne mozes dobiti.Tako su nas barem "demokrate" ucile dok su osudjivale Slobine ratove

брзи гонзалес

pre 10 godina

Наравно да неће искљчучити Русију из Г8. И врло је вероватно да то не желе управо Немачка и Италија које имају пуно пословних договора са Русијом (између осталог и око гаса као и гасовода Северни и Јужни ток) као и много других споразума.

Boban BG

pre 10 godina

Ja ne verujem šta čitam. .. "ali prosto ne možete tek tako da pređete granicu jedne suverene zemlje. .." setih se sasvim slučajno Iraka, Avganistana... ni sam ne znam kako mi padoše na pamet...

strašno je pomisliti da na vrhu civilizovanog društva, sede iste strukture i važe isti principi kao i pre 2000 godina. civilizovano društvo je samo tanka skrama, slabašna iluzija...

haha

pre 10 godina

ovi poljaci nisu normalni
i ovi svi zapadnjaci se ponasaju kao da su obicni ljudi kreteni koji cekaju da im oni saopste sta se desava na terenu.

Александар Џунић

pre 10 godina

Шта се петљају, ако немају намеру војно да и тервенишу против Русије?

Ivan

pre 10 godina

Neverovatno da niko od evropskih političara ne kaže ništa o ljudima na Krimu, u Lugansku, Donjecku i ostalim gradovima na istoku. Niko ne kaže da su oni nezadovoljni vlastima u Kijevu. To nije bitno.

Njihov je predlog da "pregovaramo" ali ćete vi Rusi svejedno morati da odstupite. Ha, ha, ha. Pa oni hoće da diktiraju Rusiji! Kakvi optimisti!

Pri tome joj ni teoretski ne daju prostora ni za šta drugo nego za intervenciju.

Sasvim razumljivo zašto neki neće u EU, neću ni ja zbog ovakvih političara, a posebno zbog Jelka Kacina, koji mi je svojim postupcima, mišljenjima, dušebrižništvom, predviđanjima,... ogadio EU i "EU vrednosti".

I razni sateliti poput Poljske i baltičkih zemalja koji se petljaju na način "kako Brisel kaže". Tamo gde svi misle isto (EU), niko ne misli.

PrincNaZrnuGraska

pre 10 godina

Poljaci,u strahu da posle Ukrajine Rusi ne skoknu i do njih-poceli da pricaju viceve.A ovaj Kurc ce Putina narocito da zabrine! :)

kio B.L

pre 10 godina

he he ove njihove ,,prijetnje'' prema Rusima me podsjeća kao ono kad muž nađe ženu s ljubavnikom pa kaže:ako te još jednom uhvatim stvarno ću se naljutiti.

doca

pre 10 godina

Dosadasnja iskustva Rusije sa zapadno uspostavljenim kontakt grupama raznih vrsta su blago receno katastrofalna.

Upravo iz tog razloga uspostavljanje bilo kakve nove grupe, osim grupe ruskih specijalaca, nema nikakve sanse da zazivi.

Milan

pre 10 godina

Kuku zemlji kojoj se nude za posredništvo austrijski konjušari. Da Srbi nisu ginuli u Austriji bi i sada bili i nebi postojali ni kao nacionalna manjina. Izdali su svoje spasioce. Kome oni da budu posredenici?

e

pre 10 godina

Potpuno isti scenario za sve unesrećene zemlje od 1991. do danas gde su "mirotvorci" preko milosrdnih anđela razarali i ubijali ljude koji su bili krivi samo zato što su tu rođeni i želeli su dalje da tu žive.Valjda je sasvim prirodno ako neko hoće da te napadne u tvom dvorištu da ćeš se braniti. Nisu Rusi došli do obala Amerike sa pretnjom osvajanja, ali Amerikanci sa taktikom koje nisu imali Napoleon i Hitler dolaze na granice Rusije i opkoljavaju je sa raznih strana. Dali su to igre koje koštaju hiljade milijardi $ i od koje neće odustati.Istorija nas uči da svakom zlu dođe kraj. Kada moćni padnu tada se događaju i zemljotresi.Voleo bih da ništa od tog nije istina, već san, ali to je nažalost surova istina.

vlad

pre 10 godina

Pazi sada, jedan nato štiti nepovredivost granica suverene države. Samo nisam siguran da li na ovu vest da se smejem ili plačem. Toliko država su uništili, toliko naroda upropastili. Iz onda se čude čudom što ih niko normalan na svetu ne voli.

bobiusa

pre 10 godina

nijedna od tih zemalja ne dozvoljava nikom da joj se približi što se bezbednosti tiče a sad rusi treba da puste amere da prave bazu u Ukraini ...pa licemerje malo zar ne. klicko je samo pion . Znaci videćemo ko ima veća damu konačno mada to svi znamo. ..

RAdule

pre 10 godina

Kakvo licemerstvo dolazi od najveceg tiranina od vremena Hitlera. Pa sta je sa Vijetnamom, Irakom, Avganistanom, Libijom, Egibtom. Hteli ste to i u Siriji, ali pocinjete da gubite prevlast na svetskoj pozornici.

42

pre 10 godina

A nasi politicari cute,vazno da su Vucicu puna usta rusa kada mu trebaju a sada ga nema nigde sakrio se ko mis zajedno sa tomom,drugom dacicem i ostalima! Posle se cudimo sto nas niko ne voli! Nedosledni smo! Nadam se da do rata nece dodji i da ce rusi popustiti jer su pametniji!

Znam da mi necete objaviti komentar

pre 10 godina

Prijatelju Adame Jensenu! Sve si dobro rekao samo umesto prideva podrepne, treba upotrebiti podguzne, jer to su oni! Obicne podguzne musice americke.

esad

pre 10 godina

I šta će biti ako Rusi kažu njet (ili bljat)? Hoćete li da napadnete? Mislim da ne, nemate vi ništa, kao ni razlog da postojite. EU će vas šutnuti u dupe, niko više ne plaća za vaše ratove i ostale gluposti.

Alias Pera lozac

pre 10 godina

Slovenci nude ono sto bi trebalo mi Srbi. Da nismo upropastili svoju zemlju. Sada ne
mozemo pomoci ni sami sebi. Ali aktivna neutralnost je nesto o cemu se i na kolenima mora misliti.

Жељко

pre 10 godina

И као и увек Руси само пуцају у празно,стисните петљу па стварно урадите нешто.Да су амерички на вашем месту већ би абрамси били у центру Кијева.

ex sns

pre 10 godina

Ovo je super text za rusofile.
Ocekujem ih takodje da se odmah jave na Krim i da brane Rusiju od tamo nekih Ukrajinaca koji misle da tek tako mogu da sacuvaju svoju zemlju?

Onako usput...

pre 10 godina

(Nika, 2. mart 2014 22:20)

Lepo je pisati bajke i naucnu-fantastiku, obogacuje um.
Ne valja samo kad se uzivis pa poverujes da je to stvarnost...

svetena-voda

pre 10 godina

opa,kinezi neće da se mešaju! videli i oni da od rusa nema baš neke koristi. verovatno,kao i svima nama,draži je američki dolar,nego ruska rublja,kako god se zvala!

ex sns

pre 10 godina

Ovo je super text za rusofile.
Ocekujem ih takodje da se odmah jave na Krim i da brane Rusiju od tamo nekih Ukrajinaca koji misle da tek tako mogu da sacuvaju svoju zemlju?

Жељко

pre 10 godina

И као и увек Руси само пуцају у празно,стисните петљу па стварно урадите нешто.Да су амерички на вашем месту већ би абрамси били у центру Кијева.

zoki

pre 10 godina

Ne mogu da odlucim ko je vece zlo u ovoj EU. nemci, britanci ili ovi povampireni poljaci. Gde god se pomene Rusija nadje se neki poljak da prosipa neku pamet. Sad su im nemci kao prijatelji a rusima se kao svete.

Dusan Rodic

pre 10 godina

Vi Poljaci ne stavljajte nos gde vam nije mesto,jer taj isti zapad racuna na vas da vas gurne u rat sa bracom Rusima i posle ce vam djavo biti kriv ako se opet pojave nekakve Katonske sume a Svabe ce samo klimati glavom....

kraja

pre 10 godina

"Erjavec je kao "crni scenario" upozorio na mogućnost dezintegracije Ukrajine."

...citam i ne mogu da verujem svojim ocima...
...prvi kojima je juga bila tesna...
...prvi koji su napali regularnu jedinicu jugoslovenske vojske...
...prvi koji odstrelili jedinicu mladica poslanu ka granici...

у пролазу

pre 10 godina

А па да, Руси у касарне. Како се тога нисмо пре сетили?! Па ће онда и украјинска војска мало у касарне. И затим се појављују наоружани самоорганизовани грађани, који мало искључе струју, воду, доставу хране, па се онда мало пуцкају тако, евентуално мало убију понеког тамо, мало испале по коју гранатицу на своје цивиле док чекају у реду за боршч, и све тако док не извоју веееелику повијесну победу. Сами. Самооранизовани. Такорећи голоруки, са ловачким пушкама. Кремењачама. Онда долази демократија, са малим протеривањем скоро свих Руса, па мало продају/поклоне све што имају и срећа, срећа, радост. Дежа ву...њет! :P

mlekadzija

pre 10 godina

Da nece Slovenija da posalje Jelka Kacina kao posrednika... salu na stranu gde god su bile kojekakve kontakt grupe i posmatraci (nase tragicno iskustvo) tu nije bilo dobra. Stajnmajer zaboravlja da ce Rusija da brani svoje interese po svaku cenu tako da ovakva izjava moze da se svrsta u najbolji vic dana...

Mihailo

pre 10 godina

Ako bi neko morao da ima razumevanja za dezintegraciju i odvajanje delova teritorije to su Slovenci. Kakve su sad ovo nebuloze? Oni su se prvi odvojili od one pseudo države koju nikada nije ni trebalo stvarati.

Sasho

pre 10 godina

A,sto se NATO ne povuce sa Kosova pa da se mi prosetamo do Peci?Uzeli ste nam teritoriju,unistili psihicki narod,vratili nas 20godina nazad!More vidim ja opet ce Srbin pod ratnom spremom na jug,10,20godina je kratko vreme!

42

pre 10 godina

A nasi politicari cute,vazno da su Vucicu puna usta rusa kada mu trebaju a sada ga nema nigde sakrio se ko mis zajedno sa tomom,drugom dacicem i ostalima! Posle se cudimo sto nas niko ne voli! Nedosledni smo! Nadam se da do rata nece dodji i da ce rusi popustiti jer su pametniji!

Nika

pre 10 godina

Ovi sa Zapada EU i USA misle da ce sa 30 dolara da plate Ukrajinske vojnike da ratuju sa Ruskim kao sto su radili prema raspustenim Ukrajinskim policajcima?

Dan dva i nigde nikoga.Kaze Putin uskoro"Pustam 100 tona zlata na Johanseburskoj berzi(najvecoj berzi zlata) i dolar pada 100%".

Za dva dana svi se ucute.Tako je Breznjev radio.Udri samo po dzepu.

Kolicina zlata koje Rusija ima je dovoljna da unisti bilo koju valutu sveta ukljucujuci i USA dolara.

To Amerikanci dobro znaju.Samo cekaju da im Rusi spomenu reci"Zlato" i "Berza" i videcete kako se sve stisava vrlo brzo.

Jednostavno Rusija je drzava bogata Zlatom i naftom.I sa time mogu da uniste bilo koju razvijenu drzavu kako zele.Bez oruzja.Kada imas prirodne sirovine svi od tebe zavise.

I VW automobili i Nemacki vozovi i Americki tankeri i Francuski avioni.

Dzaba tehnologija kada nema sirovina od cega ce ta tehnologija raditi i radnici primati plate.E ako radnici na Zapadu ne prime platu pada ceo sistem.PAdaju svi ti koji misle da nesto znaju.

vladan

pre 10 godina

kako neko ko je počeo rasparčavanje jedne države ne poštujući teritorijalnu celovitost te države; kakva god ona bila, sada se tobože zalaže za teritotijalnu celovitost neke druge države. Jednostavno dvolično.

petronije

pre 10 godina

a kad su izvršili invaziju i okupaciju kosova tad se SAD i NATO nisu pozivali na medjunarodno pravo i na zaštitu suveriniteta, nego bio je na snazi zakon jačega

Adam Jensen

pre 10 godina

Australijski premijer zvuči k'o da je vest sa njuz.net-a. Paz'te, molim vas, ovaj deo:

""Ali, prosto, ovo je neprihvatljivo ponašanje. Ne možete tek tako sa vojnim snagama i agresivnom namerom da pređete granicu druge zemlje", poručio je Abot."

A gde si bio, prijatelju, da tako nešto izjaviš kada god su SAD, Francuska i ostali sve to radili u Avganistanu, Iraku, Libiji...A da se ne vraćam na Jugoslaviju i Kosovo gde je NATO, mimo svih međunarodnih zakona, bez odobrenja SB UN, bez objave rata, napao međunarodno priznatu državu koja nije napala nijednu drugu državu, a kamo li članicu NATO saveza, već se bavila stvarima na svojoj teritoriji. Kako se to onda zvalo? Jel bilo prihvatljivo?

Još jednom, po ko-zna-koji put, podrepne mušice i SAD "sateliti" širom sveta iskazuju neverovatnu količinu licemerja i cinizma, prosto da se čovek ispovraća. Politika dvostrukih aršina jasno pokazuje da su neki (oni jači) malo "jednakiji" od ovih drugih.

Fuj!

Milan

pre 10 godina

Kuku zemlji kojoj se nude za posredništvo austrijski konjušari. Da Srbi nisu ginuli u Austriji bi i sada bili i nebi postojali ni kao nacionalna manjina. Izdali su svoje spasioce. Kome oni da budu posredenici?

tosa

pre 10 godina

Ne gospodine Stajnmajer. Nemci bi trebalo da se vrate u kasarne jer ste se opet mnogo razmahali odkada su vam Rusi (ne zaboravite to) dozvolili da se ujedinite 1990 godine.

svetena-voda

pre 10 godina

opa,kinezi neće da se mešaju! videli i oni da od rusa nema baš neke koristi. verovatno,kao i svima nama,draži je američki dolar,nego ruska rublja,kako god se zvala!

Tihi Don

pre 10 godina

Mislim da nije dovoljno da se Rusi vrate u kasarne.
Prvo: Da smesta raspuste vojsku.
Drugo: Da raspuste i gornji i donjo dom.
Trece: Svesta da uhapse Putina, i celu kliku oko njega i posalju u Hag.
Cetvrto: Postanu smesta 52 drzava u okvoru USA ,
Peto: Engleski proglase za sluzbeni jezik.

Alias Pera lozac

pre 10 godina

Slovenci nude ono sto bi trebalo mi Srbi. Da nismo upropastili svoju zemlju. Sada ne
mozemo pomoci ni sami sebi. Ali aktivna neutralnost je nesto o cemu se i na kolenima mora misliti.

Gandi

pre 10 godina

Rusi da se povuku u kasarne, Ameri da se povuku iz Amerike i da vrate zemlju Indijancima, Englezi da se povuku sa Foklanda, Francuzi iz Afrike a nemci da se povuku u misije rupe i cute da ne bi dobili dangu od Rusa iz kasarne.

RAdule

pre 10 godina

Kakvo licemerstvo dolazi od najveceg tiranina od vremena Hitlera. Pa sta je sa Vijetnamom, Irakom, Avganistanom, Libijom, Egibtom. Hteli ste to i u Siriji, ali pocinjete da gubite prevlast na svetskoj pozornici.

exdemokrata

pre 10 godina

Ne,nego Ukrajinci moraju u kasarne,jer ne treba ulaziti u rat koji ne mozes dobiti.Tako su nas barem "demokrate" ucile dok su osudjivale Slobine ratove

vlad

pre 10 godina

Pazi sada, jedan nato štiti nepovredivost granica suverene države. Samo nisam siguran da li na ovu vest da se smejem ili plačem. Toliko država su uništili, toliko naroda upropastili. Iz onda se čude čudom što ih niko normalan na svetu ne voli.

Александар Џунић

pre 10 godina

Шта се петљају, ако немају намеру војно да и тервенишу против Русије?

doca

pre 10 godina

Dosadasnja iskustva Rusije sa zapadno uspostavljenim kontakt grupama raznih vrsta su blago receno katastrofalna.

Upravo iz tog razloga uspostavljanje bilo kakve nove grupe, osim grupe ruskih specijalaca, nema nikakve sanse da zazivi.

haha

pre 10 godina

ovi poljaci nisu normalni
i ovi svi zapadnjaci se ponasaju kao da su obicni ljudi kreteni koji cekaju da im oni saopste sta se desava na terenu.

Slobodan

pre 10 godina

Sada su im puna usta suvereniteta država i međunarodnog prava. Isti ti svi su priznali Kosovo . Dupli aršini kad-tad dođu na naplatu. Kako seješ ,tako ćeš da žanješ.

kio B.L

pre 10 godina

he he ove njihove ,,prijetnje'' prema Rusima me podsjeća kao ono kad muž nađe ženu s ljubavnikom pa kaže:ako te još jednom uhvatim stvarno ću se naljutiti.

esad

pre 10 godina

I šta će biti ako Rusi kažu njet (ili bljat)? Hoćete li da napadnete? Mislim da ne, nemate vi ništa, kao ni razlog da postojite. EU će vas šutnuti u dupe, niko više ne plaća za vaše ratove i ostale gluposti.

Prosto i jasno kao dan

pre 10 godina

Ocigledno da je sustina stava Nemacke: Ukrajina je evropsko pitanje i resice ga i treba da ga rese EU, Rusija i Ukrajina - koj moj ce Amerika ovde!
Stajnmajer dobro zna da su ih Klicko i ekipa izigrali nepostovanjem sporazuma od 21.februara.
A ovo "Rusi u kasarne" ne znaci nista, jer Rusi i jesu u svojim kasarnama na tlu Ukrajine, a ovi naoruzani na Krimu i istoku Ukrajine su isto onako naoruzani kao i Klicko i rulja u Kijevu!

брзи гонзалес

pre 10 godina

Наравно да неће искљчучити Русију из Г8. И врло је вероватно да то не желе управо Немачка и Италија које имају пуно пословних договора са Русијом (између осталог и око гаса као и гасовода Северни и Јужни ток) као и много других споразума.

cim bi da pregovaraju znaci da su slabi

pre 10 godina

Nije vam ovo Jugoslavija.Ovde vojno-politichki vrh rukovodi vosjkom, ona nije obezglavljena.Rusi ce izvesti mirovnu akciju stabilizacije stanja i uvodjenje reda u Kijevu, Janukovich raspisuje izbore i kraj.

Ivan

pre 10 godina

Neverovatno da niko od evropskih političara ne kaže ništa o ljudima na Krimu, u Lugansku, Donjecku i ostalim gradovima na istoku. Niko ne kaže da su oni nezadovoljni vlastima u Kijevu. To nije bitno.

Njihov je predlog da "pregovaramo" ali ćete vi Rusi svejedno morati da odstupite. Ha, ha, ha. Pa oni hoće da diktiraju Rusiji! Kakvi optimisti!

Pri tome joj ni teoretski ne daju prostora ni za šta drugo nego za intervenciju.

Sasvim razumljivo zašto neki neće u EU, neću ni ja zbog ovakvih političara, a posebno zbog Jelka Kacina, koji mi je svojim postupcima, mišljenjima, dušebrižništvom, predviđanjima,... ogadio EU i "EU vrednosti".

I razni sateliti poput Poljske i baltičkih zemalja koji se petljaju na način "kako Brisel kaže". Tamo gde svi misle isto (EU), niko ne misli.

bobiusa

pre 10 godina

nijedna od tih zemalja ne dozvoljava nikom da joj se približi što se bezbednosti tiče a sad rusi treba da puste amere da prave bazu u Ukraini ...pa licemerje malo zar ne. klicko je samo pion . Znaci videćemo ko ima veća damu konačno mada to svi znamo. ..

e

pre 10 godina

Potpuno isti scenario za sve unesrećene zemlje od 1991. do danas gde su "mirotvorci" preko milosrdnih anđela razarali i ubijali ljude koji su bili krivi samo zato što su tu rođeni i želeli su dalje da tu žive.Valjda je sasvim prirodno ako neko hoće da te napadne u tvom dvorištu da ćeš se braniti. Nisu Rusi došli do obala Amerike sa pretnjom osvajanja, ali Amerikanci sa taktikom koje nisu imali Napoleon i Hitler dolaze na granice Rusije i opkoljavaju je sa raznih strana. Dali su to igre koje koštaju hiljade milijardi $ i od koje neće odustati.Istorija nas uči da svakom zlu dođe kraj. Kada moćni padnu tada se događaju i zemljotresi.Voleo bih da ništa od tog nije istina, već san, ali to je nažalost surova istina.

Znam da mi necete objaviti komentar

pre 10 godina

Prijatelju Adame Jensenu! Sve si dobro rekao samo umesto prideva podrepne, treba upotrebiti podguzne, jer to su oni! Obicne podguzne musice americke.

rorry

pre 10 godina

Kontakt grupa ? Pa zbog njihovog 'kontakta' se sve ovo i desava... Ha, ha, grehota od ministra... Cirkus... Mozda da zovne Medlin Olbrajt ?

PrincNaZrnuGraska

pre 10 godina

Poljaci,u strahu da posle Ukrajine Rusi ne skoknu i do njih-poceli da pricaju viceve.A ovaj Kurc ce Putina narocito da zabrine! :)

Boban BG

pre 10 godina

Ja ne verujem šta čitam. .. "ali prosto ne možete tek tako da pređete granicu jedne suverene zemlje. .." setih se sasvim slučajno Iraka, Avganistana... ni sam ne znam kako mi padoše na pamet...

strašno je pomisliti da na vrhu civilizovanog društva, sede iste strukture i važe isti principi kao i pre 2000 godina. civilizovano društvo je samo tanka skrama, slabašna iluzija...

Onako usput...

pre 10 godina

(Nika, 2. mart 2014 22:20)

Lepo je pisati bajke i naucnu-fantastiku, obogacuje um.
Ne valja samo kad se uzivis pa poverujes da je to stvarnost...