Nedelja, 02.03.2014.

15:45

Novak: Znam na čemu moram da radim

Novak Đoković uveren je da će preokrenuti stvari na svoj stranu na prvom Mastersu u 2014. godini u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Novak: Znam na èemu moram da radim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

mikin

pre 10 godina

"Novak Đoković uveren je da će preokrenuti stvari na svoj stranu na prvom Mastersu u 2014. godini u Indijan Velsu."
------------------------------------------
Trebalo bi prvo proveriti da li je Beker najbolje razumeo tvoje ciljeve - da li je upoznat sa tim da treba da stignes Nadala .... a ne Wawrinku?!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Više ne verujem Novaku! Počeo je pre dve godine sa prioritetima, pa nastavio sa prioritetima; u medjuvremenu, Vajda se "povukao", a stigli loši rezultati. Mislim da mnogi greše što pogrešno lociraju probleme. Vajda ne želi puno radno vreme (ono sa kćerkom je dobar izgovor), jer Novak se ne ponaša profesionalno, i vidimo koliko sve to koči njegovu igru. Da je rekao da se vraća napornim treninzima, a odmaraće se kada završi karijeru, poverovao bih. Ovako, kao "znam na čemu treba raditi"... Mislim, srpska posla, uz obilatu nemačku pomoć!

Farmaceut

pre 10 godina

Steta mogao je mnogo,al decko ima neke druge planove u zivotu(on bi svima da ugodi,al to prosto nije moguce)on se tu negde i izgubio,ustvari ni on sam ne zna sta oce od sebe...

Krekinjo

pre 10 godina

Stvarno ovo u vezi Novaka postaje mucno i iscrpljujuce,taj decko vise ustvari ne zna sta hoce od sebe,on je uvek na nekoj granici izmedju tenisa i mediskog zivota(zabavljac,klovn,imatator..ma sve nevezano za tenis),bez potrebe muci svoje navijace,bolje nek kaze istinu da se zasitio tenisa i da nema neke vece ambicije da nesto vise napravi u tome sportu koji mu je sve dao,i da se zadovoljava postignutim.Ipak budimo realni i objektivni Novak nikad nece biti kao Rodzer i Rafa jer on prosto nema tu zelju,volju i strast kao njih dvojica(sto je toliko ocigledno,to se najbolje vidilo u porazu od Rodzera,covek od 33 god ima neuporedivo vecu strast i zelju za pobedom)jer ako on nije nista uradio evo sad ce vec 3 godina znaci u naponu snage,u najboljim teniskim godinama,postavlja se pitanje kad ce..?Ne znam sta bi rekao vise,ali mislim da je to to od Novaka jer decko je ispunio svoje neke snove i ciljeve,bio je No-1,osvoio je mnogo toga i jednostavno se zadovoljio postignutim.

bla bla

pre 10 godina

Neobjektivni ste. U drugom setu pri brejk lopti, milimetri su odlucivali. Na US 2011, znamo kako je Djokovic odigrao na mec lopti protiv Federera. Na RG 2013 se "upecao" na mrezi a imao dobijen mec. Sad ga pljujete, na US ste ga slavili a na RG opet pljuvali... Ne igra Beker te poene, jednostavno nekad neko ima i malo vise (ne)srece u najbitnijim poenima. Pozdrav

realo

pre 10 godina

Novak nema vise onu igru sa kratkim dijagonalama, kojom je mleo protivnike. Sad je sve manje-vise pimplanje, a tu ne moze biti superioran. O sve duzim i sve cescim odmorima ne treba trositi reci. Sve u svemu, ide nizbrdo, pitanje je ima li zelje da povuce rucnu

Ivan pg

pre 10 godina

Kud bi mi bez malicioznosti. Ako neko izgubi mec u polufinalu prestiznog turnira od jednog od najvecih u svjetskoj istoriji, odmah je za to krivo manekenisanje, dzabalebarenje i neposvecenost. Da nije zalosno bilo bi tuzno...

Nenad

pre 10 godina

Novace sine,
dosta je,
medijski treba da se pojavljujes samo u okviru teniskih aktivnosti
i po neka humantarna akicja i to je to.
Tebi nije potreban Feketic, pisanje jedne pa druge knjige, izadavanje markica itd. Ovakve i slicne aktivnosti se rade kada se zavrski karijera.
Onaj ko te nagovara da ovako trosis svoje dragoceno vreme, dok si jos sportski aktivan kao igrac ne misli ti dobro.

Миливоје

pre 10 godina

Леле...Баш пуно саветодаваца у овим коментарима :) Нисам знао да имамо толико стручњака за тенис.

Girrly

pre 10 godina

Meni je jasno da on zna na cemu treba da radi, samo mi se cini da ne radi. Cak ne znam ni da li moguce bolje od one dve legende i da hoce vise da se posveti radu. Mislim, on je za sebe i Srbiju uradio vise nogo iko i ja sam mu za to duboko zahvalna. Cime se on god od sada zadovoljio cinice me srecnom, ali vise niti ocekujem, niti imam prava da prizeljkujem.

Pavle

pre 10 godina

Novak je Bekera uzeo da bi dobio sponzore Seiko i Peugeot, jer je Nemačka ogromno tržište. Problem je što je Beker bio vrhunski teniser, ali je i sada šarlatan, neozbiljan i bonvivan. Nole je do najviših visina u tenisu došao bez velikih teniskih zvezda, tako da mu kupovina ove skupe igračke neće ništa dobro doneti. Nole je navikao da bude glavni u svom timu bez velikih autoriteta i legendi, tako da sada trpi kao čovek u drugom planu.

alejandro

pre 10 godina

Moraće Marjan Vajda da se vrati što pre na čelo stručnog štaba! Novak mnogo odmara, ne igra, od početka 2014. 10-tak mečeva što je premalo i van forme je! Možda bi trebalo namestiti pik forme za ovu sezonu da bude za Rolan Garos i Sinsinati sve drugo može da se žrtvuje i manje je bitno! Mislim da je Vajdino učešće u svemu navedenom neophodno u suprotnom N.Đ. će i dalje misliti da zna šta mu je činiti!

ostap bender

pre 10 godina

Treba da naucciš kad se izlazi na mrezu, da gledaš gde je protivnik kad smeccuješ, da ne skraćuješ nerezonski, da naucciš da vraćaš dropove...a ne samo da udaraš lopticu!

jelica

pre 10 godina

Nije smak sveta ne pobeđivati u svakom meču.Novače,ti najboje znaš,a mi tvoji navijači verujemo u tebe.Zlobnici neka pogledaju svoj život,neka vide šta su uradili,pa onda neka kritikuju.Srećno i Indijan Velsu i Majamiju!!!!

srbin

pre 10 godina

Na tenisu druže. Treba da radiš na tenisu. Crvene tepihe i elegantna odela više zameni betonom/sljakom i dresom i videćeš, odma bolje ;-)

Nenad

pre 10 godina

Nole ima dobru igru nedostaje mu koncentracije u najbitnijm poenima. Mislim da je previse opterecen statistikom. Vavrinku i Federera je dobijao na takvim poenima a cini mi se da je u oba slucaja 2-3 poena fulao u kljucnim momentima i to je razlika u odnosu na prethodne godine kad je te poene dobijao. Kralju, samo ne razmisljaj o pobedama i statistici i dobijanju turnira. Bolji si od svih to si i dokazao nadji nacin da odrzis koncentraciju u celom mecu i opet ces biti prvi.

Phoenix

pre 10 godina

Nole samo polako ako osvojis Roland Garros opet ce da te dizu u nebesa i onda jovo nanovo...zaboravice se Feketici, Ivanovici, Davis Cup i ostali lezilebovici...

Nole fan

pre 10 godina

Da ti ja kazem sta treba da radis. Da se okenes Beograda, Feketica, Andric grada,letenja u bezvazdusnom prostoru, zezanju sa Troickim. Da igras ozbiljne meceve a ne egzibicije i imitiranje tvojih kolega i naravno da se okanes Bekera jer si sam rekao da je on tu da ti da psihicku stabilnost. Da li ti je dao?

..

pre 10 godina

@Gajetano
Sad je nebitan turnir a do pre 2 dana je bio veoma vazan. Kako to da svi turniri postaju nebitni kada ih Novak ne osvoji?
Sada je i AO nebitan, a 5 set protiv Vavrinke je pokazatelj mentalne slabosti Djokovica. Ne treci set protiv Federera.

Blek Stena

pre 10 godina

Sumanuto je negirati Novakove uspehe i veličati Federera zbog jednog meča u kome je odlučila trenutna inspiracija, slično kao kad neki košarkaš na utakmici jednom ima procenat šuta za trojku 60% i posle dugo nema, a drugom ide slabije nego prosečno. Ovaj poraz je upravo takav i više mi liči na tip poraza od Dimitrova, koga je kasnije lako pobedio, i pokazao gde mu je mesto. Ono što po mom mišljenu fali Noletu je da igra slobodnije i agresivnije, jer jednostavno mora sebi da prizna pravo na grešku. Kada su najbolji kineski stonoteniseri igrali egzibicione mečeve sa pionirima i davali im 20 poena prednosti, tada se igralo se do 21, na opšte čuđene oni su gubili te mečeve, zato što su navikli da igraju maksimalno agresivno a u takvoj igri moraju da se dese i greške, svejedno, to su bili najbolji i apsolutno nepobedivi svetski šampioni. Takav pristup bi po meni morao da ima i Novak, jer u igri mora da ima rizika. Sem toga interesantno je da on ove godine gubi turnire koje je ranije dobijao, to je možda znak da će dobiti turnire koje je prošle godine gubio. Čvrsto verujem da će upravo tako i biti.

baki

pre 10 godina

Novak poput Ane Ivanovic previse komentarise i opravdava svoje poraze, sve u svemu previse prica, sto mu rasipa energiju i koncentraciju. Takodje, smatram da precesto mora da "puni baterije", pa nije on bas toliko star. Nesto drugaciji pristup sigurno bi mu doneo mnogo bolje rezultate, mozda i bolje nego 2011. Zna sta je tada cinio ...

zoran

pre 10 godina

Neverovatno mi je, za igraca tvog kalibra, koliko nemas oseca da istrcish na mrezu, kada se igrac lomi u prvim redovima publike da vrati loptu u teren; ti kao zakucan na osnovnoj liniji cekas reshenje.
Drugo - preglede igre ti je slab...nebrojeno puta ne vidish gde igrac stoji i zakucavas bas tamo odakle se ovaj ne pomera, te ga vracas u igru..sa slabijima to i prodje, ali voi bolje te redovno kaznjavaju za tako nesto..

Trece - smec i voleji koje hvtas u vazduhu su katastrofa...bolje je da ne chinis to ikada, vec pusti lopticu da padne..

Cetvrto - kompleks prema Rodji je vidljiv iz aviona..za to je potreban psiholog...

Peto - mentalno nisi jak igrac, kao sto su te ubedili..tu ce psiholog opet moci da pomogne...

Van teniske aktivnosti zaboravi, ako hoces da se reshish navedenih problema i tvoju zelju da se dopadnes svima , te izigravas klovna shirom sveta...

vidovito

pre 10 godina

Čim nešto obećava ,ili navodi da mu je cilj ,od toga ništa.To znači da se unaprijed pozdravi titulom na IW.Ko mi ne vjeruje, uvjeriće se po završetku mastersa.

Zole

pre 10 godina

Trebao bi već jednom prestati da uvek slusa tatu. Ako tata želi da bude zastupljen u svim sverama javnog života, ne moras ti. Kad završiš tenisku karijeru onda se bavi drugim stvarima. A kako si počeo, priblizio si se kraju svoje karijere.

djordje govedarica

pre 10 godina

Novace vrati prvo Vajdu i naravno otarasi se ovog naduvanog drogiranog Bakera. Vajda je umeo da se raduje i da te bodri iskreno

Objavite

pre 10 godina

Mi u Martu 2014 a tip odigrao 8 zvanicnih meceva od srdine Novembra do sada Znaci u 3.5 mjeseca 8 meceva. Mnogo je umoran. Njemu se ni ne igra, neka prizna vise sebi i nama. Nista nece uraditi na ova dva Mastera.
Krivo mi je sto se zasitio. Neki kazu normalno, pa kako je normalno. Pogledajte Nadala i Rogera, duze su u vrhu, vise titula imaju, pa i dalje grizu. A Novak kada igra svoju A igru bolji je od njih, to je ono sto cini situaciju gorom.
Uzgred jeli jos neko primjetio novu manu kod Novaka? Kada servira i ima BP protiv sebe, on igra serv i volej, ama svaki put. I 50% od toga promasi. Tako bi protiv Stana i protiv Rogera, nevjerovatno.

Jovan

pre 10 godina

Evidentno je da "rad" sa Bekerom Novaku nije doneo apsolutno nista u igri. Naprotiv!
Servis mu je neubedljiviji nego ikada, a igra na mrezi standardno neartikulisana.
Sto se pre razidje sa nemackim pajacom i pocne ozbiljno da trenira-pre ce se i vratiti u formu.
Ovako ozbiljno rizikuje celokupnu sezonu i nastavi li na ovaj nacin sledi mu dalji pad igre i pozicije na listi.

ivan anastasijević, psiholog

pre 10 godina

Prvo, moraš ponovo da postaneš tigar i da utrčavaš u teren "željan krvi", tj da samelješ protivnika! Kao Nadal, koji utrčava kao razjareni bik u koridu! Drugo, moraš da povratiš želju za borbom, pobedama i trofejima! Treće, da igraš ofanzivno, da imaš veliko samopuzdanje i da održavaš koncetraciju od prvog do poslednjeg poena! Samo "tolicno"...pobede onda dolaze same!

Uz tebe maistore :)

pre 10 godina

Kada kaže da zna šta treba da radi ja mu vjerujem. Novak je odlucio da se mijenja i ja mu necu pucati u ledja dok to radi, već ću strpljivo čekati da rezultat te promjene i rada izađe na vidjelo, čekat ću rezultate! Mnogi smatraju da je BB pogrešan potez, ja ću samo reći da je još rano za takve zaključke, treba mu dati priliku da pokaže šta može i zna, da to prenese na Novaka. Nijedan trener neće moći da pruži Novaku ono što je mogao Vajda, a to je smirenost, oslonac i sigurnost, Vajda je bio očinska figura u Novakovom tim, bio je toliko posvećen Novaku da to nijedan posle njega neće moći, ali neki smatraju da je Vajda dao što je mogao (ja lično ne, ali šta je tu je, vjerujem u Novakovu odluku)
Nekoliko loših rezultata ne znači propast Novakove karijere, sezona je duga i dosta vremena za popravni.

sasa jokic

pre 10 godina

Osvajanje bi dosta pomoglo. Ova sezona ce biti mnogo interesantnija, dosta igraca je podiglo formu, Vavrinka, Berdih, Federer, Cilic, Dimitrov....

..

pre 10 godina

Prevazidjen si Novace, to je ocigledno. 2011 si dominirao, vec 2012 Federer ti je nasao meru, posle njega i Marej, a Nadal je 2013 pokazao koliko je jaci od tebe. Sada je Federer opet jaci, Rafa takodje, ali to nije sve- Vavrinka, Marej, Berdih- svi su oni u stanju da te pobede. To je realnost.

napad je najbolja odbrana

pre 10 godina

Potrebno je da igraš ofanzivno....kao i 2011. kada si na taj način dobijao mečeve pe nego što su i počeli.
Srećno, svi smo uz tebe...UVEK !!!

Nataeos

pre 10 godina

Po meni, Ofanziva!! Kao u 2011, tad je cepao sve bas zato sto je napadao, stalno je trazio ofanzivu, dok sada previse ceka, brani...

joka

pre 10 godina

Nole sine,ne treba tebi trener,ti znas da igras tenis i znas da na terenu samo sam sebi mozes da pomognes...poen po poen,mec po mec,tako ces ojacati mentalno jer to ti nedostaje u kljucnim poenima.Beker ti ne moze zameniti Vajdu...ASTROLOSKI gledano,BEKER ti ne odgovara...ili sa Vajdom ili bez trenera.SRECNO!

Milko

pre 10 godina

Verujem Djokoviću kada kaže da zna na čemu mora da radi.
Nisam siguran da zna kako i sa kime to da radi.
A možda i ne može više da se uradi, kažem možda.
Svi mi koji volimo i cenimo Djokovića treba da ga podržimo a vi koji mu niste skloni idite na neke političke teme, tamo je pljuvanje u prvom planu.

dr

pre 10 godina

Знаш ли у чему је проблем?
Треба да одклониш оно са чим си рођен, а, то је "словенски ментални синдром"!
Док добијаш, најјачи си, а чим почнеш да губиш, онда "ПОЧНЕШ ДА ГУБИШ", па се наслађују којекаква пиринејска или швајцарска говеда, јер си их у "цвету" имитирао и провоцирао, па сада ликују, како си ти почео да падаш, а они те дељу!
Дођи себи, јер те цела Србија гледа као презентера ове земље и овог народа!!!
А, од сада, НАПРЕД!!!

Serdar

pre 10 godina

Mozda ja licno prenagljujem ali slobodno mozes da se oprostis od broja 1. za ovu godinu.Daj Boze da gresim,ali pitanje je uopste dal' ce Novak ove godine uopste osvojiti neki Gren Slem.A svi vrlo dobro znamo da se pozicija broj 1. ne gradi samo na Mastersima mada je i tu pitanje kako ce igrati.Videcemo ajde sezona je tek pocela mada je konacno vreme da se malo probudis iz zimske letargije!

gandalf

pre 10 godina

Za mene si car, najbolji nas sportista svih vremena...ali ponavljam SPORTISTA! Mislim da moras da se odlucis sta bi da budes, teniski sampion ili medijska licnost da ne kazem starleta! Dok je Federer ginuo za Svajcarce u davis kupu a Nadal drao kozu po Juznoj Americi ti si se skijao, gostovao po tv-u, prodavao najjeftiniju mogucu propagandu sa slikama i snimcima gde god si se pojavio, nekad mi se cini kao da pravis sebi neku vrste kampanje kao da zelis predsednik da budes, a sve to bez ikakve potrebe. Posveti se ponovo kao 2011 tenisu a mani se stvari koje ti ocigledno crpe energiju, ako zelis i dalje da osvajas i vladas! Pozdrav...

goran

pre 10 godina

Znam i ja na cemu moras da radis, na pripremi hrane za bebe i promeni pelena, to je ono sto te ceka u nastavku zivota i u cemu treba da uzivas.

Gajetano

pre 10 godina

Novak je u Dubaiju dobio odlicnu lekciju po ceni nebitnog turnira i u pravom trenutku, ali samo pod uslovom da izvuce pouku koja glasi: Tenis, tenis i samo tenis! Rad, rad, i samo rad! I doktor za glavu pride, jer je ponor treceg seta u mecu sa Fedom evidentno mentalne prirode, a Beker i Vajda tu ne mogu pomoci jer im to prosto nije struka.

Za kraj, vesela poruka za Novaka od legendarnog Bob Marlija:
"Get up, stand up, stand up for your rights!
Get up, stand up, don't give up the fight!"

doktor

pre 10 godina

moras da radis na RADU-TRENINGU! Nekada si mogao da drzis tepo 3 sata ,a danas samo jedan set! Ostavi se jeftinog marketinga(Feketic) ,kako bi ocuva svoj status u Srbiji koji se ne dovodi u pitanje

sasa jokic

pre 10 godina

Osvajanje bi dosta pomoglo. Ova sezona ce biti mnogo interesantnija, dosta igraca je podiglo formu, Vavrinka, Berdih, Federer, Cilic, Dimitrov....

Sladjana

pre 10 godina

Nole, opusti se i sve je u redu. Srbija ti nece zaboraviti nikada i ovo sto si uradio za nju, i ako nista vise ne postignes. Ti si najveci Srbin - sportista!!! Pozdrav i bez stresa, ako ide, ide a ako ne i to je zivot!!!

Igor Stihoklepac

pre 10 godina

Razumem ja sve nas koji se ovde osećamo pogođenim sportskim rezultatima jednog čoveka, ali me muka spopadne kad vidim taj dobro poznati pokroviteljski stav - te ne znaš ti ništa, te bolje bi ti išlo plivanje, te pametovanje ovde, te vređjanje onde. Kao da smo mu otac ili majka. Kao da imamo pravo da njemu (ili bilo kome u životu!) solimo pamet. Kao da je on naše vlasništvo i dužan da nas zadovoljava. Halo, to je običan SPORT (zezanje - od koga neki žive, ali ipak - zezanje): niti nas je on pokrao, niti nam je doneo neku nesreću, niti nam je dužan bilo šta - da osećamo pravo da mu klempe udaramo. Spustimo loptu malo. Što se pa ja sad toliko osećam pogođenim tim duhom kritike i popovanja? Ne znam. Verovatno zato osećam da je to izraz naše osobine koja nas mnogo košta u realno važnim oblastima života (što sport - nije). A krivo mi je zbog nje, i ljut sam zbog nje - premnogo. Eto.

realnost

pre 10 godina

nole ti si odlican igrac najbolji sportas kojeg je balkan ikad imo po meni, ali nole realnost je ta da je federer bolji igrac od tebe tj. najbolji tenisac ikad i najverovatnije najbolji uz jordana sportas ikad, vidilo se u ova dva meca sa djokovicem i berdihom sve ovisi o federeru i djokovic i berdih su igrali dobro kad je federer ubacio u visu razinu raspali se ko ljesnjaci oba dva, bolji je jbg nema tu neke filozofije

doktor

pre 10 godina

moras da radis na RADU-TRENINGU! Nekada si mogao da drzis tepo 3 sata ,a danas samo jedan set! Ostavi se jeftinog marketinga(Feketic) ,kako bi ocuva svoj status u Srbiji koji se ne dovodi u pitanje

gandalf

pre 10 godina

Za mene si car, najbolji nas sportista svih vremena...ali ponavljam SPORTISTA! Mislim da moras da se odlucis sta bi da budes, teniski sampion ili medijska licnost da ne kazem starleta! Dok je Federer ginuo za Svajcarce u davis kupu a Nadal drao kozu po Juznoj Americi ti si se skijao, gostovao po tv-u, prodavao najjeftiniju mogucu propagandu sa slikama i snimcima gde god si se pojavio, nekad mi se cini kao da pravis sebi neku vrste kampanje kao da zelis predsednik da budes, a sve to bez ikakve potrebe. Posveti se ponovo kao 2011 tenisu a mani se stvari koje ti ocigledno crpe energiju, ako zelis i dalje da osvajas i vladas! Pozdrav...

napad je najbolja odbrana

pre 10 godina

Potrebno je da igraš ofanzivno....kao i 2011. kada si na taj način dobijao mečeve pe nego što su i počeli.
Srećno, svi smo uz tebe...UVEK !!!

ivan anastasijević, psiholog

pre 10 godina

Prvo, moraš ponovo da postaneš tigar i da utrčavaš u teren "željan krvi", tj da samelješ protivnika! Kao Nadal, koji utrčava kao razjareni bik u koridu! Drugo, moraš da povratiš želju za borbom, pobedama i trofejima! Treće, da igraš ofanzivno, da imaš veliko samopuzdanje i da održavaš koncetraciju od prvog do poslednjeg poena! Samo "tolicno"...pobede onda dolaze same!

Igor Stihoklepac

pre 10 godina

Razumem ja sve nas koji se ovde osećamo pogođenim sportskim rezultatima jednog čoveka, ali me muka spopadne kad vidim taj dobro poznati pokroviteljski stav - te ne znaš ti ništa, te bolje bi ti išlo plivanje, te pametovanje ovde, te vređjanje onde. Kao da smo mu otac ili majka. Kao da imamo pravo da njemu (ili bilo kome u životu!) solimo pamet. Kao da je on naše vlasništvo i dužan da nas zadovoljava. Halo, to je običan SPORT (zezanje - od koga neki žive, ali ipak - zezanje): niti nas je on pokrao, niti nam je doneo neku nesreću, niti nam je dužan bilo šta - da osećamo pravo da mu klempe udaramo. Spustimo loptu malo. Što se pa ja sad toliko osećam pogođenim tim duhom kritike i popovanja? Ne znam. Verovatno zato osećam da je to izraz naše osobine koja nas mnogo košta u realno važnim oblastima života (što sport - nije). A krivo mi je zbog nje, i ljut sam zbog nje - premnogo. Eto.

dr

pre 10 godina

Знаш ли у чему је проблем?
Треба да одклониш оно са чим си рођен, а, то је "словенски ментални синдром"!
Док добијаш, најјачи си, а чим почнеш да губиш, онда "ПОЧНЕШ ДА ГУБИШ", па се наслађују којекаква пиринејска или швајцарска говеда, јер си их у "цвету" имитирао и провоцирао, па сада ликују, како си ти почео да падаш, а они те дељу!
Дођи себи, јер те цела Србија гледа као презентера ове земље и овог народа!!!
А, од сада, НАПРЕД!!!

zoran

pre 10 godina

Neverovatno mi je, za igraca tvog kalibra, koliko nemas oseca da istrcish na mrezu, kada se igrac lomi u prvim redovima publike da vrati loptu u teren; ti kao zakucan na osnovnoj liniji cekas reshenje.
Drugo - preglede igre ti je slab...nebrojeno puta ne vidish gde igrac stoji i zakucavas bas tamo odakle se ovaj ne pomera, te ga vracas u igru..sa slabijima to i prodje, ali voi bolje te redovno kaznjavaju za tako nesto..

Trece - smec i voleji koje hvtas u vazduhu su katastrofa...bolje je da ne chinis to ikada, vec pusti lopticu da padne..

Cetvrto - kompleks prema Rodji je vidljiv iz aviona..za to je potreban psiholog...

Peto - mentalno nisi jak igrac, kao sto su te ubedili..tu ce psiholog opet moci da pomogne...

Van teniske aktivnosti zaboravi, ako hoces da se reshish navedenih problema i tvoju zelju da se dopadnes svima , te izigravas klovna shirom sveta...

Nole fan

pre 10 godina

Da ti ja kazem sta treba da radis. Da se okenes Beograda, Feketica, Andric grada,letenja u bezvazdusnom prostoru, zezanju sa Troickim. Da igras ozbiljne meceve a ne egzibicije i imitiranje tvojih kolega i naravno da se okanes Bekera jer si sam rekao da je on tu da ti da psihicku stabilnost. Da li ti je dao?

bla bla

pre 10 godina

Neobjektivni ste. U drugom setu pri brejk lopti, milimetri su odlucivali. Na US 2011, znamo kako je Djokovic odigrao na mec lopti protiv Federera. Na RG 2013 se "upecao" na mrezi a imao dobijen mec. Sad ga pljujete, na US ste ga slavili a na RG opet pljuvali... Ne igra Beker te poene, jednostavno nekad neko ima i malo vise (ne)srece u najbitnijim poenima. Pozdrav

Nenad

pre 10 godina

Novace sine,
dosta je,
medijski treba da se pojavljujes samo u okviru teniskih aktivnosti
i po neka humantarna akicja i to je to.
Tebi nije potreban Feketic, pisanje jedne pa druge knjige, izadavanje markica itd. Ovakve i slicne aktivnosti se rade kada se zavrski karijera.
Onaj ko te nagovara da ovako trosis svoje dragoceno vreme, dok si jos sportski aktivan kao igrac ne misli ti dobro.

Gajetano

pre 10 godina

Novak je u Dubaiju dobio odlicnu lekciju po ceni nebitnog turnira i u pravom trenutku, ali samo pod uslovom da izvuce pouku koja glasi: Tenis, tenis i samo tenis! Rad, rad, i samo rad! I doktor za glavu pride, jer je ponor treceg seta u mecu sa Fedom evidentno mentalne prirode, a Beker i Vajda tu ne mogu pomoci jer im to prosto nije struka.

Za kraj, vesela poruka za Novaka od legendarnog Bob Marlija:
"Get up, stand up, stand up for your rights!
Get up, stand up, don't give up the fight!"

Uz tebe maistore :)

pre 10 godina

Kada kaže da zna šta treba da radi ja mu vjerujem. Novak je odlucio da se mijenja i ja mu necu pucati u ledja dok to radi, već ću strpljivo čekati da rezultat te promjene i rada izađe na vidjelo, čekat ću rezultate! Mnogi smatraju da je BB pogrešan potez, ja ću samo reći da je još rano za takve zaključke, treba mu dati priliku da pokaže šta može i zna, da to prenese na Novaka. Nijedan trener neće moći da pruži Novaku ono što je mogao Vajda, a to je smirenost, oslonac i sigurnost, Vajda je bio očinska figura u Novakovom tim, bio je toliko posvećen Novaku da to nijedan posle njega neće moći, ali neki smatraju da je Vajda dao što je mogao (ja lično ne, ali šta je tu je, vjerujem u Novakovu odluku)
Nekoliko loših rezultata ne znači propast Novakove karijere, sezona je duga i dosta vremena za popravni.

Sladjana

pre 10 godina

Nole, opusti se i sve je u redu. Srbija ti nece zaboraviti nikada i ovo sto si uradio za nju, i ako nista vise ne postignes. Ti si najveci Srbin - sportista!!! Pozdrav i bez stresa, ako ide, ide a ako ne i to je zivot!!!

Nataeos

pre 10 godina

Po meni, Ofanziva!! Kao u 2011, tad je cepao sve bas zato sto je napadao, stalno je trazio ofanzivu, dok sada previse ceka, brani...

baki

pre 10 godina

Novak poput Ane Ivanovic previse komentarise i opravdava svoje poraze, sve u svemu previse prica, sto mu rasipa energiju i koncentraciju. Takodje, smatram da precesto mora da "puni baterije", pa nije on bas toliko star. Nesto drugaciji pristup sigurno bi mu doneo mnogo bolje rezultate, mozda i bolje nego 2011. Zna sta je tada cinio ...

vidovito

pre 10 godina

Čim nešto obećava ,ili navodi da mu je cilj ,od toga ništa.To znači da se unaprijed pozdravi titulom na IW.Ko mi ne vjeruje, uvjeriće se po završetku mastersa.

jelica

pre 10 godina

Nije smak sveta ne pobeđivati u svakom meču.Novače,ti najboje znaš,a mi tvoji navijači verujemo u tebe.Zlobnici neka pogledaju svoj život,neka vide šta su uradili,pa onda neka kritikuju.Srećno i Indijan Velsu i Majamiju!!!!

srbin

pre 10 godina

Na tenisu druže. Treba da radiš na tenisu. Crvene tepihe i elegantna odela više zameni betonom/sljakom i dresom i videćeš, odma bolje ;-)

Blek Stena

pre 10 godina

Sumanuto je negirati Novakove uspehe i veličati Federera zbog jednog meča u kome je odlučila trenutna inspiracija, slično kao kad neki košarkaš na utakmici jednom ima procenat šuta za trojku 60% i posle dugo nema, a drugom ide slabije nego prosečno. Ovaj poraz je upravo takav i više mi liči na tip poraza od Dimitrova, koga je kasnije lako pobedio, i pokazao gde mu je mesto. Ono što po mom mišljenu fali Noletu je da igra slobodnije i agresivnije, jer jednostavno mora sebi da prizna pravo na grešku. Kada su najbolji kineski stonoteniseri igrali egzibicione mečeve sa pionirima i davali im 20 poena prednosti, tada se igralo se do 21, na opšte čuđene oni su gubili te mečeve, zato što su navikli da igraju maksimalno agresivno a u takvoj igri moraju da se dese i greške, svejedno, to su bili najbolji i apsolutno nepobedivi svetski šampioni. Takav pristup bi po meni morao da ima i Novak, jer u igri mora da ima rizika. Sem toga interesantno je da on ove godine gubi turnire koje je ranije dobijao, to je možda znak da će dobiti turnire koje je prošle godine gubio. Čvrsto verujem da će upravo tako i biti.

Serdar

pre 10 godina

Mozda ja licno prenagljujem ali slobodno mozes da se oprostis od broja 1. za ovu godinu.Daj Boze da gresim,ali pitanje je uopste dal' ce Novak ove godine uopste osvojiti neki Gren Slem.A svi vrlo dobro znamo da se pozicija broj 1. ne gradi samo na Mastersima mada je i tu pitanje kako ce igrati.Videcemo ajde sezona je tek pocela mada je konacno vreme da se malo probudis iz zimske letargije!

..

pre 10 godina

Prevazidjen si Novace, to je ocigledno. 2011 si dominirao, vec 2012 Federer ti je nasao meru, posle njega i Marej, a Nadal je 2013 pokazao koliko je jaci od tebe. Sada je Federer opet jaci, Rafa takodje, ali to nije sve- Vavrinka, Marej, Berdih- svi su oni u stanju da te pobede. To je realnost.

Zole

pre 10 godina

Trebao bi već jednom prestati da uvek slusa tatu. Ako tata želi da bude zastupljen u svim sverama javnog života, ne moras ti. Kad završiš tenisku karijeru onda se bavi drugim stvarima. A kako si počeo, priblizio si se kraju svoje karijere.

..

pre 10 godina

@Gajetano
Sad je nebitan turnir a do pre 2 dana je bio veoma vazan. Kako to da svi turniri postaju nebitni kada ih Novak ne osvoji?
Sada je i AO nebitan, a 5 set protiv Vavrinke je pokazatelj mentalne slabosti Djokovica. Ne treci set protiv Federera.

Milko

pre 10 godina

Verujem Djokoviću kada kaže da zna na čemu mora da radi.
Nisam siguran da zna kako i sa kime to da radi.
A možda i ne može više da se uradi, kažem možda.
Svi mi koji volimo i cenimo Djokovića treba da ga podržimo a vi koji mu niste skloni idite na neke političke teme, tamo je pljuvanje u prvom planu.

sasa jokic

pre 10 godina

Osvajanje bi dosta pomoglo. Ova sezona ce biti mnogo interesantnija, dosta igraca je podiglo formu, Vavrinka, Berdih, Federer, Cilic, Dimitrov....

ostap bender

pre 10 godina

Treba da naucciš kad se izlazi na mrezu, da gledaš gde je protivnik kad smeccuješ, da ne skraćuješ nerezonski, da naucciš da vraćaš dropove...a ne samo da udaraš lopticu!

goran

pre 10 godina

Znam i ja na cemu moras da radis, na pripremi hrane za bebe i promeni pelena, to je ono sto te ceka u nastavku zivota i u cemu treba da uzivas.

djordje govedarica

pre 10 godina

Novace vrati prvo Vajdu i naravno otarasi se ovog naduvanog drogiranog Bakera. Vajda je umeo da se raduje i da te bodri iskreno

joka

pre 10 godina

Nole sine,ne treba tebi trener,ti znas da igras tenis i znas da na terenu samo sam sebi mozes da pomognes...poen po poen,mec po mec,tako ces ojacati mentalno jer to ti nedostaje u kljucnim poenima.Beker ti ne moze zameniti Vajdu...ASTROLOSKI gledano,BEKER ti ne odgovara...ili sa Vajdom ili bez trenera.SRECNO!

Phoenix

pre 10 godina

Nole samo polako ako osvojis Roland Garros opet ce da te dizu u nebesa i onda jovo nanovo...zaboravice se Feketici, Ivanovici, Davis Cup i ostali lezilebovici...

Jovan

pre 10 godina

Evidentno je da "rad" sa Bekerom Novaku nije doneo apsolutno nista u igri. Naprotiv!
Servis mu je neubedljiviji nego ikada, a igra na mrezi standardno neartikulisana.
Sto se pre razidje sa nemackim pajacom i pocne ozbiljno da trenira-pre ce se i vratiti u formu.
Ovako ozbiljno rizikuje celokupnu sezonu i nastavi li na ovaj nacin sledi mu dalji pad igre i pozicije na listi.

realnost

pre 10 godina

nole ti si odlican igrac najbolji sportas kojeg je balkan ikad imo po meni, ali nole realnost je ta da je federer bolji igrac od tebe tj. najbolji tenisac ikad i najverovatnije najbolji uz jordana sportas ikad, vidilo se u ova dva meca sa djokovicem i berdihom sve ovisi o federeru i djokovic i berdih su igrali dobro kad je federer ubacio u visu razinu raspali se ko ljesnjaci oba dva, bolji je jbg nema tu neke filozofije

Objavite

pre 10 godina

Mi u Martu 2014 a tip odigrao 8 zvanicnih meceva od srdine Novembra do sada Znaci u 3.5 mjeseca 8 meceva. Mnogo je umoran. Njemu se ni ne igra, neka prizna vise sebi i nama. Nista nece uraditi na ova dva Mastera.
Krivo mi je sto se zasitio. Neki kazu normalno, pa kako je normalno. Pogledajte Nadala i Rogera, duze su u vrhu, vise titula imaju, pa i dalje grizu. A Novak kada igra svoju A igru bolji je od njih, to je ono sto cini situaciju gorom.
Uzgred jeli jos neko primjetio novu manu kod Novaka? Kada servira i ima BP protiv sebe, on igra serv i volej, ama svaki put. I 50% od toga promasi. Tako bi protiv Stana i protiv Rogera, nevjerovatno.

Ivan pg

pre 10 godina

Kud bi mi bez malicioznosti. Ako neko izgubi mec u polufinalu prestiznog turnira od jednog od najvecih u svjetskoj istoriji, odmah je za to krivo manekenisanje, dzabalebarenje i neposvecenost. Da nije zalosno bilo bi tuzno...

Миливоје

pre 10 godina

Леле...Баш пуно саветодаваца у овим коментарима :) Нисам знао да имамо толико стручњака за тенис.

alejandro

pre 10 godina

Moraće Marjan Vajda da se vrati što pre na čelo stručnog štaba! Novak mnogo odmara, ne igra, od početka 2014. 10-tak mečeva što je premalo i van forme je! Možda bi trebalo namestiti pik forme za ovu sezonu da bude za Rolan Garos i Sinsinati sve drugo može da se žrtvuje i manje je bitno! Mislim da je Vajdino učešće u svemu navedenom neophodno u suprotnom N.Đ. će i dalje misliti da zna šta mu je činiti!

Nenad

pre 10 godina

Nole ima dobru igru nedostaje mu koncentracije u najbitnijm poenima. Mislim da je previse opterecen statistikom. Vavrinku i Federera je dobijao na takvim poenima a cini mi se da je u oba slucaja 2-3 poena fulao u kljucnim momentima i to je razlika u odnosu na prethodne godine kad je te poene dobijao. Kralju, samo ne razmisljaj o pobedama i statistici i dobijanju turnira. Bolji si od svih to si i dokazao nadji nacin da odrzis koncentraciju u celom mecu i opet ces biti prvi.

realo

pre 10 godina

Novak nema vise onu igru sa kratkim dijagonalama, kojom je mleo protivnike. Sad je sve manje-vise pimplanje, a tu ne moze biti superioran. O sve duzim i sve cescim odmorima ne treba trositi reci. Sve u svemu, ide nizbrdo, pitanje je ima li zelje da povuce rucnu

Pavle

pre 10 godina

Novak je Bekera uzeo da bi dobio sponzore Seiko i Peugeot, jer je Nemačka ogromno tržište. Problem je što je Beker bio vrhunski teniser, ali je i sada šarlatan, neozbiljan i bonvivan. Nole je do najviših visina u tenisu došao bez velikih teniskih zvezda, tako da mu kupovina ove skupe igračke neće ništa dobro doneti. Nole je navikao da bude glavni u svom timu bez velikih autoriteta i legendi, tako da sada trpi kao čovek u drugom planu.

Girrly

pre 10 godina

Meni je jasno da on zna na cemu treba da radi, samo mi se cini da ne radi. Cak ne znam ni da li moguce bolje od one dve legende i da hoce vise da se posveti radu. Mislim, on je za sebe i Srbiju uradio vise nogo iko i ja sam mu za to duboko zahvalna. Cime se on god od sada zadovoljio cinice me srecnom, ali vise niti ocekujem, niti imam prava da prizeljkujem.

sasa jokic

pre 10 godina

Osvajanje bi dosta pomoglo. Ova sezona ce biti mnogo interesantnija, dosta igraca je podiglo formu, Vavrinka, Berdih, Federer, Cilic, Dimitrov....

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Više ne verujem Novaku! Počeo je pre dve godine sa prioritetima, pa nastavio sa prioritetima; u medjuvremenu, Vajda se "povukao", a stigli loši rezultati. Mislim da mnogi greše što pogrešno lociraju probleme. Vajda ne želi puno radno vreme (ono sa kćerkom je dobar izgovor), jer Novak se ne ponaša profesionalno, i vidimo koliko sve to koči njegovu igru. Da je rekao da se vraća napornim treninzima, a odmaraće se kada završi karijeru, poverovao bih. Ovako, kao "znam na čemu treba raditi"... Mislim, srpska posla, uz obilatu nemačku pomoć!

Krekinjo

pre 10 godina

Stvarno ovo u vezi Novaka postaje mucno i iscrpljujuce,taj decko vise ustvari ne zna sta hoce od sebe,on je uvek na nekoj granici izmedju tenisa i mediskog zivota(zabavljac,klovn,imatator..ma sve nevezano za tenis),bez potrebe muci svoje navijace,bolje nek kaze istinu da se zasitio tenisa i da nema neke vece ambicije da nesto vise napravi u tome sportu koji mu je sve dao,i da se zadovoljava postignutim.Ipak budimo realni i objektivni Novak nikad nece biti kao Rodzer i Rafa jer on prosto nema tu zelju,volju i strast kao njih dvojica(sto je toliko ocigledno,to se najbolje vidilo u porazu od Rodzera,covek od 33 god ima neuporedivo vecu strast i zelju za pobedom)jer ako on nije nista uradio evo sad ce vec 3 godina znaci u naponu snage,u najboljim teniskim godinama,postavlja se pitanje kad ce..?Ne znam sta bi rekao vise,ali mislim da je to to od Novaka jer decko je ispunio svoje neke snove i ciljeve,bio je No-1,osvoio je mnogo toga i jednostavno se zadovoljio postignutim.

Farmaceut

pre 10 godina

Steta mogao je mnogo,al decko ima neke druge planove u zivotu(on bi svima da ugodi,al to prosto nije moguce)on se tu negde i izgubio,ustvari ni on sam ne zna sta oce od sebe...

mikin

pre 10 godina

"Novak Đoković uveren je da će preokrenuti stvari na svoj stranu na prvom Mastersu u 2014. godini u Indijan Velsu."
------------------------------------------
Trebalo bi prvo proveriti da li je Beker najbolje razumeo tvoje ciljeve - da li je upoznat sa tim da treba da stignes Nadala .... a ne Wawrinku?!

realnost

pre 10 godina

nole ti si odlican igrac najbolji sportas kojeg je balkan ikad imo po meni, ali nole realnost je ta da je federer bolji igrac od tebe tj. najbolji tenisac ikad i najverovatnije najbolji uz jordana sportas ikad, vidilo se u ova dva meca sa djokovicem i berdihom sve ovisi o federeru i djokovic i berdih su igrali dobro kad je federer ubacio u visu razinu raspali se ko ljesnjaci oba dva, bolji je jbg nema tu neke filozofije

gandalf

pre 10 godina

Za mene si car, najbolji nas sportista svih vremena...ali ponavljam SPORTISTA! Mislim da moras da se odlucis sta bi da budes, teniski sampion ili medijska licnost da ne kazem starleta! Dok je Federer ginuo za Svajcarce u davis kupu a Nadal drao kozu po Juznoj Americi ti si se skijao, gostovao po tv-u, prodavao najjeftiniju mogucu propagandu sa slikama i snimcima gde god si se pojavio, nekad mi se cini kao da pravis sebi neku vrste kampanje kao da zelis predsednik da budes, a sve to bez ikakve potrebe. Posveti se ponovo kao 2011 tenisu a mani se stvari koje ti ocigledno crpe energiju, ako zelis i dalje da osvajas i vladas! Pozdrav...

..

pre 10 godina

Prevazidjen si Novace, to je ocigledno. 2011 si dominirao, vec 2012 Federer ti je nasao meru, posle njega i Marej, a Nadal je 2013 pokazao koliko je jaci od tebe. Sada je Federer opet jaci, Rafa takodje, ali to nije sve- Vavrinka, Marej, Berdih- svi su oni u stanju da te pobede. To je realnost.

dr

pre 10 godina

Знаш ли у чему је проблем?
Треба да одклониш оно са чим си рођен, а, то је "словенски ментални синдром"!
Док добијаш, најјачи си, а чим почнеш да губиш, онда "ПОЧНЕШ ДА ГУБИШ", па се наслађују којекаква пиринејска или швајцарска говеда, јер си их у "цвету" имитирао и провоцирао, па сада ликују, како си ти почео да падаш, а они те дељу!
Дођи себи, јер те цела Србија гледа као презентера ове земље и овог народа!!!
А, од сада, НАПРЕД!!!

zoran

pre 10 godina

Neverovatno mi je, za igraca tvog kalibra, koliko nemas oseca da istrcish na mrezu, kada se igrac lomi u prvim redovima publike da vrati loptu u teren; ti kao zakucan na osnovnoj liniji cekas reshenje.
Drugo - preglede igre ti je slab...nebrojeno puta ne vidish gde igrac stoji i zakucavas bas tamo odakle se ovaj ne pomera, te ga vracas u igru..sa slabijima to i prodje, ali voi bolje te redovno kaznjavaju za tako nesto..

Trece - smec i voleji koje hvtas u vazduhu su katastrofa...bolje je da ne chinis to ikada, vec pusti lopticu da padne..

Cetvrto - kompleks prema Rodji je vidljiv iz aviona..za to je potreban psiholog...

Peto - mentalno nisi jak igrac, kao sto su te ubedili..tu ce psiholog opet moci da pomogne...

Van teniske aktivnosti zaboravi, ako hoces da se reshish navedenih problema i tvoju zelju da se dopadnes svima , te izigravas klovna shirom sveta...

doktor

pre 10 godina

moras da radis na RADU-TRENINGU! Nekada si mogao da drzis tepo 3 sata ,a danas samo jedan set! Ostavi se jeftinog marketinga(Feketic) ,kako bi ocuva svoj status u Srbiji koji se ne dovodi u pitanje

Objavite

pre 10 godina

Mi u Martu 2014 a tip odigrao 8 zvanicnih meceva od srdine Novembra do sada Znaci u 3.5 mjeseca 8 meceva. Mnogo je umoran. Njemu se ni ne igra, neka prizna vise sebi i nama. Nista nece uraditi na ova dva Mastera.
Krivo mi je sto se zasitio. Neki kazu normalno, pa kako je normalno. Pogledajte Nadala i Rogera, duze su u vrhu, vise titula imaju, pa i dalje grizu. A Novak kada igra svoju A igru bolji je od njih, to je ono sto cini situaciju gorom.
Uzgred jeli jos neko primjetio novu manu kod Novaka? Kada servira i ima BP protiv sebe, on igra serv i volej, ama svaki put. I 50% od toga promasi. Tako bi protiv Stana i protiv Rogera, nevjerovatno.

Phoenix

pre 10 godina

Nole samo polako ako osvojis Roland Garros opet ce da te dizu u nebesa i onda jovo nanovo...zaboravice se Feketici, Ivanovici, Davis Cup i ostali lezilebovici...

jelica

pre 10 godina

Nije smak sveta ne pobeđivati u svakom meču.Novače,ti najboje znaš,a mi tvoji navijači verujemo u tebe.Zlobnici neka pogledaju svoj život,neka vide šta su uradili,pa onda neka kritikuju.Srećno i Indijan Velsu i Majamiju!!!!

Nole fan

pre 10 godina

Da ti ja kazem sta treba da radis. Da se okenes Beograda, Feketica, Andric grada,letenja u bezvazdusnom prostoru, zezanju sa Troickim. Da igras ozbiljne meceve a ne egzibicije i imitiranje tvojih kolega i naravno da se okanes Bekera jer si sam rekao da je on tu da ti da psihicku stabilnost. Da li ti je dao?

Blek Stena

pre 10 godina

Sumanuto je negirati Novakove uspehe i veličati Federera zbog jednog meča u kome je odlučila trenutna inspiracija, slično kao kad neki košarkaš na utakmici jednom ima procenat šuta za trojku 60% i posle dugo nema, a drugom ide slabije nego prosečno. Ovaj poraz je upravo takav i više mi liči na tip poraza od Dimitrova, koga je kasnije lako pobedio, i pokazao gde mu je mesto. Ono što po mom mišljenu fali Noletu je da igra slobodnije i agresivnije, jer jednostavno mora sebi da prizna pravo na grešku. Kada su najbolji kineski stonoteniseri igrali egzibicione mečeve sa pionirima i davali im 20 poena prednosti, tada se igralo se do 21, na opšte čuđene oni su gubili te mečeve, zato što su navikli da igraju maksimalno agresivno a u takvoj igri moraju da se dese i greške, svejedno, to su bili najbolji i apsolutno nepobedivi svetski šampioni. Takav pristup bi po meni morao da ima i Novak, jer u igri mora da ima rizika. Sem toga interesantno je da on ove godine gubi turnire koje je ranije dobijao, to je možda znak da će dobiti turnire koje je prošle godine gubio. Čvrsto verujem da će upravo tako i biti.

Sladjana

pre 10 godina

Nole, opusti se i sve je u redu. Srbija ti nece zaboraviti nikada i ovo sto si uradio za nju, i ako nista vise ne postignes. Ti si najveci Srbin - sportista!!! Pozdrav i bez stresa, ako ide, ide a ako ne i to je zivot!!!

goran

pre 10 godina

Znam i ja na cemu moras da radis, na pripremi hrane za bebe i promeni pelena, to je ono sto te ceka u nastavku zivota i u cemu treba da uzivas.

napad je najbolja odbrana

pre 10 godina

Potrebno je da igraš ofanzivno....kao i 2011. kada si na taj način dobijao mečeve pe nego što su i počeli.
Srećno, svi smo uz tebe...UVEK !!!

joka

pre 10 godina

Nole sine,ne treba tebi trener,ti znas da igras tenis i znas da na terenu samo sam sebi mozes da pomognes...poen po poen,mec po mec,tako ces ojacati mentalno jer to ti nedostaje u kljucnim poenima.Beker ti ne moze zameniti Vajdu...ASTROLOSKI gledano,BEKER ti ne odgovara...ili sa Vajdom ili bez trenera.SRECNO!

Igor Stihoklepac

pre 10 godina

Razumem ja sve nas koji se ovde osećamo pogođenim sportskim rezultatima jednog čoveka, ali me muka spopadne kad vidim taj dobro poznati pokroviteljski stav - te ne znaš ti ništa, te bolje bi ti išlo plivanje, te pametovanje ovde, te vređjanje onde. Kao da smo mu otac ili majka. Kao da imamo pravo da njemu (ili bilo kome u životu!) solimo pamet. Kao da je on naše vlasništvo i dužan da nas zadovoljava. Halo, to je običan SPORT (zezanje - od koga neki žive, ali ipak - zezanje): niti nas je on pokrao, niti nam je doneo neku nesreću, niti nam je dužan bilo šta - da osećamo pravo da mu klempe udaramo. Spustimo loptu malo. Što se pa ja sad toliko osećam pogođenim tim duhom kritike i popovanja? Ne znam. Verovatno zato osećam da je to izraz naše osobine koja nas mnogo košta u realno važnim oblastima života (što sport - nije). A krivo mi je zbog nje, i ljut sam zbog nje - premnogo. Eto.

ivan anastasijević, psiholog

pre 10 godina

Prvo, moraš ponovo da postaneš tigar i da utrčavaš u teren "željan krvi", tj da samelješ protivnika! Kao Nadal, koji utrčava kao razjareni bik u koridu! Drugo, moraš da povratiš želju za borbom, pobedama i trofejima! Treće, da igraš ofanzivno, da imaš veliko samopuzdanje i da održavaš koncetraciju od prvog do poslednjeg poena! Samo "tolicno"...pobede onda dolaze same!

vidovito

pre 10 godina

Čim nešto obećava ,ili navodi da mu je cilj ,od toga ništa.To znači da se unaprijed pozdravi titulom na IW.Ko mi ne vjeruje, uvjeriće se po završetku mastersa.

..

pre 10 godina

@Gajetano
Sad je nebitan turnir a do pre 2 dana je bio veoma vazan. Kako to da svi turniri postaju nebitni kada ih Novak ne osvoji?
Sada je i AO nebitan, a 5 set protiv Vavrinke je pokazatelj mentalne slabosti Djokovica. Ne treci set protiv Federera.

Krekinjo

pre 10 godina

Stvarno ovo u vezi Novaka postaje mucno i iscrpljujuce,taj decko vise ustvari ne zna sta hoce od sebe,on je uvek na nekoj granici izmedju tenisa i mediskog zivota(zabavljac,klovn,imatator..ma sve nevezano za tenis),bez potrebe muci svoje navijace,bolje nek kaze istinu da se zasitio tenisa i da nema neke vece ambicije da nesto vise napravi u tome sportu koji mu je sve dao,i da se zadovoljava postignutim.Ipak budimo realni i objektivni Novak nikad nece biti kao Rodzer i Rafa jer on prosto nema tu zelju,volju i strast kao njih dvojica(sto je toliko ocigledno,to se najbolje vidilo u porazu od Rodzera,covek od 33 god ima neuporedivo vecu strast i zelju za pobedom)jer ako on nije nista uradio evo sad ce vec 3 godina znaci u naponu snage,u najboljim teniskim godinama,postavlja se pitanje kad ce..?Ne znam sta bi rekao vise,ali mislim da je to to od Novaka jer decko je ispunio svoje neke snove i ciljeve,bio je No-1,osvoio je mnogo toga i jednostavno se zadovoljio postignutim.

Serdar

pre 10 godina

Mozda ja licno prenagljujem ali slobodno mozes da se oprostis od broja 1. za ovu godinu.Daj Boze da gresim,ali pitanje je uopste dal' ce Novak ove godine uopste osvojiti neki Gren Slem.A svi vrlo dobro znamo da se pozicija broj 1. ne gradi samo na Mastersima mada je i tu pitanje kako ce igrati.Videcemo ajde sezona je tek pocela mada je konacno vreme da se malo probudis iz zimske letargije!

Gajetano

pre 10 godina

Novak je u Dubaiju dobio odlicnu lekciju po ceni nebitnog turnira i u pravom trenutku, ali samo pod uslovom da izvuce pouku koja glasi: Tenis, tenis i samo tenis! Rad, rad, i samo rad! I doktor za glavu pride, jer je ponor treceg seta u mecu sa Fedom evidentno mentalne prirode, a Beker i Vajda tu ne mogu pomoci jer im to prosto nije struka.

Za kraj, vesela poruka za Novaka od legendarnog Bob Marlija:
"Get up, stand up, stand up for your rights!
Get up, stand up, don't give up the fight!"

sasa jokic

pre 10 godina

Osvajanje bi dosta pomoglo. Ova sezona ce biti mnogo interesantnija, dosta igraca je podiglo formu, Vavrinka, Berdih, Federer, Cilic, Dimitrov....

baki

pre 10 godina

Novak poput Ane Ivanovic previse komentarise i opravdava svoje poraze, sve u svemu previse prica, sto mu rasipa energiju i koncentraciju. Takodje, smatram da precesto mora da "puni baterije", pa nije on bas toliko star. Nesto drugaciji pristup sigurno bi mu doneo mnogo bolje rezultate, mozda i bolje nego 2011. Zna sta je tada cinio ...

srbin

pre 10 godina

Na tenisu druže. Treba da radiš na tenisu. Crvene tepihe i elegantna odela više zameni betonom/sljakom i dresom i videćeš, odma bolje ;-)

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Više ne verujem Novaku! Počeo je pre dve godine sa prioritetima, pa nastavio sa prioritetima; u medjuvremenu, Vajda se "povukao", a stigli loši rezultati. Mislim da mnogi greše što pogrešno lociraju probleme. Vajda ne želi puno radno vreme (ono sa kćerkom je dobar izgovor), jer Novak se ne ponaša profesionalno, i vidimo koliko sve to koči njegovu igru. Da je rekao da se vraća napornim treninzima, a odmaraće se kada završi karijeru, poverovao bih. Ovako, kao "znam na čemu treba raditi"... Mislim, srpska posla, uz obilatu nemačku pomoć!

djordje govedarica

pre 10 godina

Novace vrati prvo Vajdu i naravno otarasi se ovog naduvanog drogiranog Bakera. Vajda je umeo da se raduje i da te bodri iskreno

Milko

pre 10 godina

Verujem Djokoviću kada kaže da zna na čemu mora da radi.
Nisam siguran da zna kako i sa kime to da radi.
A možda i ne može više da se uradi, kažem možda.
Svi mi koji volimo i cenimo Djokovića treba da ga podržimo a vi koji mu niste skloni idite na neke političke teme, tamo je pljuvanje u prvom planu.

Nenad

pre 10 godina

Nole ima dobru igru nedostaje mu koncentracije u najbitnijm poenima. Mislim da je previse opterecen statistikom. Vavrinku i Federera je dobijao na takvim poenima a cini mi se da je u oba slucaja 2-3 poena fulao u kljucnim momentima i to je razlika u odnosu na prethodne godine kad je te poene dobijao. Kralju, samo ne razmisljaj o pobedama i statistici i dobijanju turnira. Bolji si od svih to si i dokazao nadji nacin da odrzis koncentraciju u celom mecu i opet ces biti prvi.

bla bla

pre 10 godina

Neobjektivni ste. U drugom setu pri brejk lopti, milimetri su odlucivali. Na US 2011, znamo kako je Djokovic odigrao na mec lopti protiv Federera. Na RG 2013 se "upecao" na mrezi a imao dobijen mec. Sad ga pljujete, na US ste ga slavili a na RG opet pljuvali... Ne igra Beker te poene, jednostavno nekad neko ima i malo vise (ne)srece u najbitnijim poenima. Pozdrav

Pavle

pre 10 godina

Novak je Bekera uzeo da bi dobio sponzore Seiko i Peugeot, jer je Nemačka ogromno tržište. Problem je što je Beker bio vrhunski teniser, ali je i sada šarlatan, neozbiljan i bonvivan. Nole je do najviših visina u tenisu došao bez velikih teniskih zvezda, tako da mu kupovina ove skupe igračke neće ništa dobro doneti. Nole je navikao da bude glavni u svom timu bez velikih autoriteta i legendi, tako da sada trpi kao čovek u drugom planu.

Jovan

pre 10 godina

Evidentno je da "rad" sa Bekerom Novaku nije doneo apsolutno nista u igri. Naprotiv!
Servis mu je neubedljiviji nego ikada, a igra na mrezi standardno neartikulisana.
Sto se pre razidje sa nemackim pajacom i pocne ozbiljno da trenira-pre ce se i vratiti u formu.
Ovako ozbiljno rizikuje celokupnu sezonu i nastavi li na ovaj nacin sledi mu dalji pad igre i pozicije na listi.

ostap bender

pre 10 godina

Treba da naucciš kad se izlazi na mrezu, da gledaš gde je protivnik kad smeccuješ, da ne skraćuješ nerezonski, da naucciš da vraćaš dropove...a ne samo da udaraš lopticu!

Ivan pg

pre 10 godina

Kud bi mi bez malicioznosti. Ako neko izgubi mec u polufinalu prestiznog turnira od jednog od najvecih u svjetskoj istoriji, odmah je za to krivo manekenisanje, dzabalebarenje i neposvecenost. Da nije zalosno bilo bi tuzno...

Миливоје

pre 10 godina

Леле...Баш пуно саветодаваца у овим коментарима :) Нисам знао да имамо толико стручњака за тенис.

Zole

pre 10 godina

Trebao bi već jednom prestati da uvek slusa tatu. Ako tata želi da bude zastupljen u svim sverama javnog života, ne moras ti. Kad završiš tenisku karijeru onda se bavi drugim stvarima. A kako si počeo, priblizio si se kraju svoje karijere.

Girrly

pre 10 godina

Meni je jasno da on zna na cemu treba da radi, samo mi se cini da ne radi. Cak ne znam ni da li moguce bolje od one dve legende i da hoce vise da se posveti radu. Mislim, on je za sebe i Srbiju uradio vise nogo iko i ja sam mu za to duboko zahvalna. Cime se on god od sada zadovoljio cinice me srecnom, ali vise niti ocekujem, niti imam prava da prizeljkujem.

Uz tebe maistore :)

pre 10 godina

Kada kaže da zna šta treba da radi ja mu vjerujem. Novak je odlucio da se mijenja i ja mu necu pucati u ledja dok to radi, već ću strpljivo čekati da rezultat te promjene i rada izađe na vidjelo, čekat ću rezultate! Mnogi smatraju da je BB pogrešan potez, ja ću samo reći da je još rano za takve zaključke, treba mu dati priliku da pokaže šta može i zna, da to prenese na Novaka. Nijedan trener neće moći da pruži Novaku ono što je mogao Vajda, a to je smirenost, oslonac i sigurnost, Vajda je bio očinska figura u Novakovom tim, bio je toliko posvećen Novaku da to nijedan posle njega neće moći, ali neki smatraju da je Vajda dao što je mogao (ja lično ne, ali šta je tu je, vjerujem u Novakovu odluku)
Nekoliko loših rezultata ne znači propast Novakove karijere, sezona je duga i dosta vremena za popravni.

sasa jokic

pre 10 godina

Osvajanje bi dosta pomoglo. Ova sezona ce biti mnogo interesantnija, dosta igraca je podiglo formu, Vavrinka, Berdih, Federer, Cilic, Dimitrov....

Farmaceut

pre 10 godina

Steta mogao je mnogo,al decko ima neke druge planove u zivotu(on bi svima da ugodi,al to prosto nije moguce)on se tu negde i izgubio,ustvari ni on sam ne zna sta oce od sebe...

realo

pre 10 godina

Novak nema vise onu igru sa kratkim dijagonalama, kojom je mleo protivnike. Sad je sve manje-vise pimplanje, a tu ne moze biti superioran. O sve duzim i sve cescim odmorima ne treba trositi reci. Sve u svemu, ide nizbrdo, pitanje je ima li zelje da povuce rucnu

Nataeos

pre 10 godina

Po meni, Ofanziva!! Kao u 2011, tad je cepao sve bas zato sto je napadao, stalno je trazio ofanzivu, dok sada previse ceka, brani...

alejandro

pre 10 godina

Moraće Marjan Vajda da se vrati što pre na čelo stručnog štaba! Novak mnogo odmara, ne igra, od početka 2014. 10-tak mečeva što je premalo i van forme je! Možda bi trebalo namestiti pik forme za ovu sezonu da bude za Rolan Garos i Sinsinati sve drugo može da se žrtvuje i manje je bitno! Mislim da je Vajdino učešće u svemu navedenom neophodno u suprotnom N.Đ. će i dalje misliti da zna šta mu je činiti!

Nenad

pre 10 godina

Novace sine,
dosta je,
medijski treba da se pojavljujes samo u okviru teniskih aktivnosti
i po neka humantarna akicja i to je to.
Tebi nije potreban Feketic, pisanje jedne pa druge knjige, izadavanje markica itd. Ovakve i slicne aktivnosti se rade kada se zavrski karijera.
Onaj ko te nagovara da ovako trosis svoje dragoceno vreme, dok si jos sportski aktivan kao igrac ne misli ti dobro.

mikin

pre 10 godina

"Novak Đoković uveren je da će preokrenuti stvari na svoj stranu na prvom Mastersu u 2014. godini u Indijan Velsu."
------------------------------------------
Trebalo bi prvo proveriti da li je Beker najbolje razumeo tvoje ciljeve - da li je upoznat sa tim da treba da stignes Nadala .... a ne Wawrinku?!