Nedelja, 02.03.2014.

11:13

"Ruski voz u Ukrajiini se zahuktao"

Šef češke diplomatije ocenio da se voz ruske intervencije u Ukrajini već zahuktao, ali da NATO ne računa da bi zapadni saveznici vojno intervenisali.

Izvor: Beta

"Ruski voz u Ukrajiini se zahuktao" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Rusofeel

pre 10 godina

Kad pročitam komentare ovih jadnika koji su u transu zbog agresije Rusije na Ukrajinu i maštaju o tome kako će ruska čizma da ušeta u recimo Prag, mogu samo da kažem "Hvala Bogu da se mi ništa ne pitamo".

Potemkinov seljak

pre 10 godina

Kad se ist. i zap.Ukrajina budu ujedinjavale moze da se desi da ne bude vise Rusije?
(mujcinovic salih, 2. mart 2014 13:29)

To, da ne bude Rusije - malo teze. Ali, moze se desiti da bude jedno 20-tak Rusija.

uf

pre 10 godina

"Podsećam da je predsednik parlamenta Krima, koji je pozvao Rusiju da interveniše, bio nametnut pod pretnjom puškama. To su na žalost zbivanja kakva mi poznajemo iz naše prošlosti", kazao je Lubomir Zaoralek u jutarnjem intervjuu za češki radio."

U Kijevu se nedavno dogodila identicna stvar,pa se niste bunili.

tosa

pre 10 godina

Gospodine Salih, Istocna Nemacka je nestala jer su i tu bili Nemci koji su oduvek bili proti Rusa. A u potencijalnoj Istocnoj Ukrajini zive Rusi i proruski Ukrajinci tako da ona nece nestati, kao sto ni Rusija nece nestati.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Neko pomenu ist. i zap. Nemacku i rece da ce tako biti sa Ukrajinom.Moguce,samo zaboravili ste da je ist. Nemacka nestala.Tako ce biti i u Ukrajini.Proci ce vreme ako dodje do aneksije,to sigurno nece trajati 50 godina kao u slucaju ist. Nemacke nego krace.Kad se ist. i zap.Ukrajina budu ujedinjavale moze da se desi da ne bude vise Rusije?

mujcinovic salih

pre 10 godina

Neko pomenu ist. i zap. Nemacku i rece da ce tako biti sa Ukrajinom.Moguce,samo zaboravili ste da je ist. Nemacka nestala.Tako ce biti i u Ukrajini.Proci ce vreme ako dodje do aneksije,to sigurno nece trajati 50 godina kao u slucaju ist. Nemacke nego krace.Kad se ist. i zap.Ukrajina budu ujedinjavale moze da se desi da ne bude vise Rusije?

неле

pre 10 godina

Зашто да НАТО да интервенише у Украјни када она није чланица НАТО пакта! Само је НАТО код нас интервенисао (1999) јер смо ми зрно песка наспрам Русије!

зачуђени посматрач

pre 10 godina

Не верујем да ће Русија припојити Крим и исток Украјине себи. Вероватније је да ће у те области поставити Јануковича и његове и прогласити их за једину легитимну владу Украјине. Е сад, САД и ЕУ ће вероватно за легитимну владу сматрати ове у Кијеву што ће на крају да испадне да ћемо имати Источну и Западну Украјину као раније Источну и Западну Немачку.

bonaparta3

pre 10 godina

Do kada li ce svet da slusa ovu prodaju roga za svecu. Price o ugrozenosti ljudskih prava i nekavim svetskim diktatorima / Sadam, Gadafi.../ a u sve ustvari je licni interes krupnog kapitala zarad sirovina. Koga je vise briga sto Libijci nemaju sada hleba da jedu. Oni su ih posvadjali i sada vuku naftu za nikakve pare. Ljudska prava su im ostala kao uspomena. Svi znamo i samo naivnima nije jasno ko stoji iza ove nazovi pobune u Ukrajini. Zaboravili su samo jedno P?tin nije alkos kao sto je bio Jeljcin, koji bi za flasu votke prodao i Rusiju. Shvatice Ukrajinci da zapadna sarena laza je samo sarena laza. Nece dobiti ni dinara pomoci, klace se izmedju sebe za koru hleba. Zapad je potcenio i Rusiju i Ukrajinu. Sve mi se cini da je ovo pocetak obnove Sovjetskog saveza.

Miki

pre 10 godina

Sve zakon jaceg, kakva diplomatija, medjunarodno pravo i sl. Intervenisao bi NATO rado da je neka mala drzava na mestu Rusije...da smo mi vec bi letele bombe. Ali na Rusiju ne sme da se udari. Nadam se da ce ovo ludilo da prodje bez novih zrtava.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Svarcenberg, potomak austro-ugarske porodice koja se strasno zalagala za Prvi svetski rat je poznati rusomrzitelj. A sto se tice onog sto je rekao ceski ministar da je vlast na Krimu nametnuta puskama, e smesno, a vlast u Kijevu je valjda dosla na vlast izborima. Kako su smesni ovi iz EU.

steva

pre 10 godina

Ha,dobro bi bilo da je voz ali nažalost to nije voz nego su borbena vozila i to pod punom ratnom opremom.Evo ja nisam mrzitelj Rusije,niti sam rusofil ali ovo što se trenutno dešava sa Ukrajinom to je prosto jedan model ponašanja ekonoksko i vojno nadmoćnih zemalja u svetu.Dakle ništa čudno.A ja pamtim period 1980-1985.god.
kada sam kao turista boravio u Čekoslovačkoj u Batislavi da su se na centralnim zgradama na fasadi nalazili natpisi"SA SOVJETSKIM SVJAZOM DO POSLADNJEVA ČASA" i naravno da smo znali da to nije odraz prevelike radosti i sreće sami čekoslovaka već je to bilo ispisano po diretivi SSSRa.

Legionar

pre 10 godina

Interesantno je da se Putin poredi sa Hitlerom,jer brani narod uz svoju granicu,a da su americke intervencije na svim kontinentima blagoslov boga.Nikada mi nije bilo jasno,zasto me smisle bolju laz,nije da su neobrazovani lazovi.

Nisam rus.

pre 10 godina

"Podsećam da je predsednik parlamenta Krima, koji je pozvao Rusiju da interveniše, bio nametnut pod pretnjom puškama. To su na žalost zbivanja kakva mi poznajemo iz naše prošlosti"
Da, a vlast u Kijevu je osvojena na izborima?
Kako ih nije sramota, sve liemer do licemera. Nisam navijac i neprizljkujem rat, ali kako citam izjave ovih iz Nato/a sve sam vise zeljan tog sukoba, do toga naravno nece doci, bogu hvala i to se vidi iz sledece izjave "Svestan sam da to zvuči mlako, pošto Rusija odbija te diplomatske metode.
"Ali, danas ne dolazi u obzir da reagujemo vojno", rekao je Zaoralek.

eto resenja

pre 10 godina

Da sam na mestu Putina izasao bih sa sledecim saopstenjem: "Od ovog trenutka dozvoljavamo da nam se obrati samo Americka administracija i sa njima cemo pregovarati. Ako nam se obrati bilo koji zvanicnik iz evropskih drzava, momentalno cemo glavni grad drzave iz koje taj zvanicnik dolazi gadjati sa 5 bojevih nuklearnih glava i sravniti taj milionski grad sa zemljom!!!" Mislim da bi smo istog trenutka dobili proteste ko u Kijevu u svim evropskim metropolama gde bi narod porucio svojim politicarima da zacepe gubicu vise i ostave Ruse na miru. I onda bi se lepo Amer i Rus dogovorili sve sta su se mozda vec i dogovorili..Ovo Busanje Ceha,Poljaka, Ukrajinaca, Britanaca,Nemaca i sl je jako smesno a da ne pricam o dvolicnosti kad pomislim na Kosovo i Metohiju.

Bah

pre 10 godina

"Podsećam da je predsednik parlamenta Krima, koji je pozvao Rusiju da interveniše, bio nametnut pod pretnjom puškama. To su na žalost zbivanja kakva mi poznajemo iz naše prošlosti"
Mislio je na nedavne dogadjaje kada su oni (EU) pod pretnjom puskama postavili predsednika u Kijevu i koji ih (NATO) sada poziva na intervenciju ili na nesto ranije?

Igor

pre 10 godina

Stavili britanci i ameri, cehe da se prse i daju ovakve sulude izjave.
Svima je jasno da ce Rusija zastti svoj narod na istoku i jugu Ukrajine.
Juce su prosli masovni protesti od Harkova, Donecka, Dnjepropetrovska, Mariopola na istoku do Odese na jugo-zapadu. Tu je rusko stanovnistvo vise nego dominantno. I sto je bitno, narod ne zeli podelu Ukrajine, mada je narod podigao ruske zastave na administrativnim objektima.
Narod zeli mir i nece dozvoliti nacistima sa zapada da diktiraju istoku u i jugu svoju volju.
Ako sa zapada krenu na narodu, ruska armija stize u zastitu za pola sata.

Adam Jensen

pre 10 godina

Cela ova situacija i optužbe između Rusije sa jedne, i EU + SAD sa druge strane, se savršeno uklapa u onu narodnu "Rugala se šerpa loncu...". Apsurdno je da se bilo koja strana poziva na kakvo "međunarodno pravo", "ljudska prava", "teritorijalni integritet i suverenitet" i slično kada ih i jedni i drugi primenjuju (čitaj: krše) isključivo kada i im to odgovara.

Dovoljno je samo proanalizirati spoljnu politiku u poslednjih 100 godina i vidi se da se i istok i zapad ponašaju potpuno isto, s tim da se Zapad strašno osilio u poslednjih 30-ak, u prvom redu SAD, koje ratuju po celom svetu pritom večito upirući prstom u druge i optužujući ih da su "pretnja svetskom miru".

Ovo što se dešava u Ukrajini je, pre svega, posledica Zapadne ekspanzionističke politike sa težnjom da se vojno približi granicama Rusije, ali tako što će neke druge "partnerske" države gurati u ratove. Rusi ovde zaista brane svoje interese jer im je krimska luka jedna od najvažnijih geo-strateških tačaka u evropi (kontrola Crnog Mora) i ne mogu i neće da dozvole da nekakve zapadne marionete (a da se ne lažemo - ovi "revolucionari" to i jesu) upravljaju Ukrajinom na štetu Rusije.

I još nešto: Ne kapiram zašto pojedinci ovde prozivaju i nazivaju "rusofilima" sve one kojima su se ogadile zapadne arogantne i cinične imperijalističke ambicije? Ne treba biti rusofil za tako nešto, već samo uključiti mozak i misliti svojom glavom.

Dosta vise

pre 10 godina

A ja tebe potsecam da je sadasnji predsednik Ukrajne nametnut puskama i snajperima a demokratski izabran predsednik proteran iz zemlje od strane naoruzane rulje. Ako Rujama pukne film ima da vas vrate ne u 1968 vec u kameno doba, sve zajedno sa NATO paktom. Bagro DEMONkratska!

draganbb

pre 10 godina

Kada sam u više navrata prethodnih godina ovde pisao da će se projekat Evropske unije i NATO pakta okončati ponovnim bombardovanjem i ulaskom Rusa u Berlin, dobijamo sam gomilu minusa. Naravno da je taj dan još uvek daleko ali nije nemoguć. Jedini istinski pobednik nad fašizmom u 2. sv.ratu je Rusija. Istorija se ponavlja, mutirani fašizam zapada je ponovo stigao do granica Rusije. Rusi znaju ko su i šta su i nikada nisu bili jači.

kraja

pre 10 godina

...porediti intervenciju u cehoslovackoj sa dogadjajima u ukrajini je znak velike praznine u znanju...
...od sefa diplomatije, tragicno...
...to je generacija "politicara" koja nije upoznala fasizam kao ni nacionalizam u najgorem obliku...
...kad budu ojacali, bice kasno...

popeye

pre 10 godina

Не видим како су Крим и Прашко пролеће различити, а заговара се другачији приступ!? И у Прагу су људи протестовали и тражили своја демократска права, исто као на Криму, Харкову и другим градовима, и Русија предузима кораке да њихове протесте осигура и испуни, а не да их угуши!?
А ови са Мајдана ће доћи сами да моле Русију за новац или ће их протерати оних 90% Украјинаца који их нису ни подржали на Мајдану...

Adam Jensen

pre 10 godina

Cela ova situacija i optužbe između Rusije sa jedne, i EU + SAD sa druge strane, se savršeno uklapa u onu narodnu "Rugala se šerpa loncu...". Apsurdno je da se bilo koja strana poziva na kakvo "međunarodno pravo", "ljudska prava", "teritorijalni integritet i suverenitet" i slično kada ih i jedni i drugi primenjuju (čitaj: krše) isključivo kada i im to odgovara.

Dovoljno je samo proanalizirati spoljnu politiku u poslednjih 100 godina i vidi se da se i istok i zapad ponašaju potpuno isto, s tim da se Zapad strašno osilio u poslednjih 30-ak, u prvom redu SAD, koje ratuju po celom svetu pritom večito upirući prstom u druge i optužujući ih da su "pretnja svetskom miru".

Ovo što se dešava u Ukrajini je, pre svega, posledica Zapadne ekspanzionističke politike sa težnjom da se vojno približi granicama Rusije, ali tako što će neke druge "partnerske" države gurati u ratove. Rusi ovde zaista brane svoje interese jer im je krimska luka jedna od najvažnijih geo-strateških tačaka u evropi (kontrola Crnog Mora) i ne mogu i neće da dozvole da nekakve zapadne marionete (a da se ne lažemo - ovi "revolucionari" to i jesu) upravljaju Ukrajinom na štetu Rusije.

I još nešto: Ne kapiram zašto pojedinci ovde prozivaju i nazivaju "rusofilima" sve one kojima su se ogadile zapadne arogantne i cinične imperijalističke ambicije? Ne treba biti rusofil za tako nešto, već samo uključiti mozak i misliti svojom glavom.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Svarcenberg, potomak austro-ugarske porodice koja se strasno zalagala za Prvi svetski rat je poznati rusomrzitelj. A sto se tice onog sto je rekao ceski ministar da je vlast na Krimu nametnuta puskama, e smesno, a vlast u Kijevu je valjda dosla na vlast izborima. Kako su smesni ovi iz EU.

Nisam rus.

pre 10 godina

"Podsećam da je predsednik parlamenta Krima, koji je pozvao Rusiju da interveniše, bio nametnut pod pretnjom puškama. To su na žalost zbivanja kakva mi poznajemo iz naše prošlosti"
Da, a vlast u Kijevu je osvojena na izborima?
Kako ih nije sramota, sve liemer do licemera. Nisam navijac i neprizljkujem rat, ali kako citam izjave ovih iz Nato/a sve sam vise zeljan tog sukoba, do toga naravno nece doci, bogu hvala i to se vidi iz sledece izjave "Svestan sam da to zvuči mlako, pošto Rusija odbija te diplomatske metode.
"Ali, danas ne dolazi u obzir da reagujemo vojno", rekao je Zaoralek.

Legionar

pre 10 godina

Interesantno je da se Putin poredi sa Hitlerom,jer brani narod uz svoju granicu,a da su americke intervencije na svim kontinentima blagoslov boga.Nikada mi nije bilo jasno,zasto me smisle bolju laz,nije da su neobrazovani lazovi.

Dosta vise

pre 10 godina

A ja tebe potsecam da je sadasnji predsednik Ukrajne nametnut puskama i snajperima a demokratski izabran predsednik proteran iz zemlje od strane naoruzane rulje. Ako Rujama pukne film ima da vas vrate ne u 1968 vec u kameno doba, sve zajedno sa NATO paktom. Bagro DEMONkratska!

bonaparta3

pre 10 godina

Do kada li ce svet da slusa ovu prodaju roga za svecu. Price o ugrozenosti ljudskih prava i nekavim svetskim diktatorima / Sadam, Gadafi.../ a u sve ustvari je licni interes krupnog kapitala zarad sirovina. Koga je vise briga sto Libijci nemaju sada hleba da jedu. Oni su ih posvadjali i sada vuku naftu za nikakve pare. Ljudska prava su im ostala kao uspomena. Svi znamo i samo naivnima nije jasno ko stoji iza ove nazovi pobune u Ukrajini. Zaboravili su samo jedno P?tin nije alkos kao sto je bio Jeljcin, koji bi za flasu votke prodao i Rusiju. Shvatice Ukrajinci da zapadna sarena laza je samo sarena laza. Nece dobiti ni dinara pomoci, klace se izmedju sebe za koru hleba. Zapad je potcenio i Rusiju i Ukrajinu. Sve mi se cini da je ovo pocetak obnove Sovjetskog saveza.

eto resenja

pre 10 godina

Da sam na mestu Putina izasao bih sa sledecim saopstenjem: "Od ovog trenutka dozvoljavamo da nam se obrati samo Americka administracija i sa njima cemo pregovarati. Ako nam se obrati bilo koji zvanicnik iz evropskih drzava, momentalno cemo glavni grad drzave iz koje taj zvanicnik dolazi gadjati sa 5 bojevih nuklearnih glava i sravniti taj milionski grad sa zemljom!!!" Mislim da bi smo istog trenutka dobili proteste ko u Kijevu u svim evropskim metropolama gde bi narod porucio svojim politicarima da zacepe gubicu vise i ostave Ruse na miru. I onda bi se lepo Amer i Rus dogovorili sve sta su se mozda vec i dogovorili..Ovo Busanje Ceha,Poljaka, Ukrajinaca, Britanaca,Nemaca i sl je jako smesno a da ne pricam o dvolicnosti kad pomislim na Kosovo i Metohiju.

draganbb

pre 10 godina

Kada sam u više navrata prethodnih godina ovde pisao da će se projekat Evropske unije i NATO pakta okončati ponovnim bombardovanjem i ulaskom Rusa u Berlin, dobijamo sam gomilu minusa. Naravno da je taj dan još uvek daleko ali nije nemoguć. Jedini istinski pobednik nad fašizmom u 2. sv.ratu je Rusija. Istorija se ponavlja, mutirani fašizam zapada je ponovo stigao do granica Rusije. Rusi znaju ko su i šta su i nikada nisu bili jači.

Igor

pre 10 godina

Stavili britanci i ameri, cehe da se prse i daju ovakve sulude izjave.
Svima je jasno da ce Rusija zastti svoj narod na istoku i jugu Ukrajine.
Juce su prosli masovni protesti od Harkova, Donecka, Dnjepropetrovska, Mariopola na istoku do Odese na jugo-zapadu. Tu je rusko stanovnistvo vise nego dominantno. I sto je bitno, narod ne zeli podelu Ukrajine, mada je narod podigao ruske zastave na administrativnim objektima.
Narod zeli mir i nece dozvoliti nacistima sa zapada da diktiraju istoku u i jugu svoju volju.
Ako sa zapada krenu na narodu, ruska armija stize u zastitu za pola sata.

зачуђени посматрач

pre 10 godina

Не верујем да ће Русија припојити Крим и исток Украјине себи. Вероватније је да ће у те области поставити Јануковича и његове и прогласити их за једину легитимну владу Украјине. Е сад, САД и ЕУ ће вероватно за легитимну владу сматрати ове у Кијеву што ће на крају да испадне да ћемо имати Источну и Западну Украјину као раније Источну и Западну Немачку.

popeye

pre 10 godina

Не видим како су Крим и Прашко пролеће различити, а заговара се другачији приступ!? И у Прагу су људи протестовали и тражили своја демократска права, исто као на Криму, Харкову и другим градовима, и Русија предузима кораке да њихове протесте осигура и испуни, а не да их угуши!?
А ови са Мајдана ће доћи сами да моле Русију за новац или ће их протерати оних 90% Украјинаца који их нису ни подржали на Мајдану...

kraja

pre 10 godina

...porediti intervenciju u cehoslovackoj sa dogadjajima u ukrajini je znak velike praznine u znanju...
...od sefa diplomatije, tragicno...
...to je generacija "politicara" koja nije upoznala fasizam kao ni nacionalizam u najgorem obliku...
...kad budu ojacali, bice kasno...

Bah

pre 10 godina

"Podsećam da je predsednik parlamenta Krima, koji je pozvao Rusiju da interveniše, bio nametnut pod pretnjom puškama. To su na žalost zbivanja kakva mi poznajemo iz naše prošlosti"
Mislio je na nedavne dogadjaje kada su oni (EU) pod pretnjom puskama postavili predsednika u Kijevu i koji ih (NATO) sada poziva na intervenciju ili na nesto ranije?

неле

pre 10 godina

Зашто да НАТО да интервенише у Украјни када она није чланица НАТО пакта! Само је НАТО код нас интервенисао (1999) јер смо ми зрно песка наспрам Русије!

uf

pre 10 godina

"Podsećam da je predsednik parlamenta Krima, koji je pozvao Rusiju da interveniše, bio nametnut pod pretnjom puškama. To su na žalost zbivanja kakva mi poznajemo iz naše prošlosti", kazao je Lubomir Zaoralek u jutarnjem intervjuu za češki radio."

U Kijevu se nedavno dogodila identicna stvar,pa se niste bunili.

Miki

pre 10 godina

Sve zakon jaceg, kakva diplomatija, medjunarodno pravo i sl. Intervenisao bi NATO rado da je neka mala drzava na mestu Rusije...da smo mi vec bi letele bombe. Ali na Rusiju ne sme da se udari. Nadam se da ce ovo ludilo da prodje bez novih zrtava.

steva

pre 10 godina

Ha,dobro bi bilo da je voz ali nažalost to nije voz nego su borbena vozila i to pod punom ratnom opremom.Evo ja nisam mrzitelj Rusije,niti sam rusofil ali ovo što se trenutno dešava sa Ukrajinom to je prosto jedan model ponašanja ekonoksko i vojno nadmoćnih zemalja u svetu.Dakle ništa čudno.A ja pamtim period 1980-1985.god.
kada sam kao turista boravio u Čekoslovačkoj u Batislavi da su se na centralnim zgradama na fasadi nalazili natpisi"SA SOVJETSKIM SVJAZOM DO POSLADNJEVA ČASA" i naravno da smo znali da to nije odraz prevelike radosti i sreće sami čekoslovaka već je to bilo ispisano po diretivi SSSRa.

tosa

pre 10 godina

Gospodine Salih, Istocna Nemacka je nestala jer su i tu bili Nemci koji su oduvek bili proti Rusa. A u potencijalnoj Istocnoj Ukrajini zive Rusi i proruski Ukrajinci tako da ona nece nestati, kao sto ni Rusija nece nestati.

Potemkinov seljak

pre 10 godina

Kad se ist. i zap.Ukrajina budu ujedinjavale moze da se desi da ne bude vise Rusije?
(mujcinovic salih, 2. mart 2014 13:29)

To, da ne bude Rusije - malo teze. Ali, moze se desiti da bude jedno 20-tak Rusija.

Rusofeel

pre 10 godina

Kad pročitam komentare ovih jadnika koji su u transu zbog agresije Rusije na Ukrajinu i maštaju o tome kako će ruska čizma da ušeta u recimo Prag, mogu samo da kažem "Hvala Bogu da se mi ništa ne pitamo".

mujcinovic salih

pre 10 godina

Neko pomenu ist. i zap. Nemacku i rece da ce tako biti sa Ukrajinom.Moguce,samo zaboravili ste da je ist. Nemacka nestala.Tako ce biti i u Ukrajini.Proci ce vreme ako dodje do aneksije,to sigurno nece trajati 50 godina kao u slucaju ist. Nemacke nego krace.Kad se ist. i zap.Ukrajina budu ujedinjavale moze da se desi da ne bude vise Rusije?

mujcinovic salih

pre 10 godina

Neko pomenu ist. i zap. Nemacku i rece da ce tako biti sa Ukrajinom.Moguce,samo zaboravili ste da je ist. Nemacka nestala.Tako ce biti i u Ukrajini.Proci ce vreme ako dodje do aneksije,to sigurno nece trajati 50 godina kao u slucaju ist. Nemacke nego krace.Kad se ist. i zap.Ukrajina budu ujedinjavale moze da se desi da ne bude vise Rusije?

mujcinovic salih

pre 10 godina

Neko pomenu ist. i zap. Nemacku i rece da ce tako biti sa Ukrajinom.Moguce,samo zaboravili ste da je ist. Nemacka nestala.Tako ce biti i u Ukrajini.Proci ce vreme ako dodje do aneksije,to sigurno nece trajati 50 godina kao u slucaju ist. Nemacke nego krace.Kad se ist. i zap.Ukrajina budu ujedinjavale moze da se desi da ne bude vise Rusije?

mujcinovic salih

pre 10 godina

Neko pomenu ist. i zap. Nemacku i rece da ce tako biti sa Ukrajinom.Moguce,samo zaboravili ste da je ist. Nemacka nestala.Tako ce biti i u Ukrajini.Proci ce vreme ako dodje do aneksije,to sigurno nece trajati 50 godina kao u slucaju ist. Nemacke nego krace.Kad se ist. i zap.Ukrajina budu ujedinjavale moze da se desi da ne bude vise Rusije?

Rusofeel

pre 10 godina

Kad pročitam komentare ovih jadnika koji su u transu zbog agresije Rusije na Ukrajinu i maštaju o tome kako će ruska čizma da ušeta u recimo Prag, mogu samo da kažem "Hvala Bogu da se mi ništa ne pitamo".

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Svarcenberg, potomak austro-ugarske porodice koja se strasno zalagala za Prvi svetski rat je poznati rusomrzitelj. A sto se tice onog sto je rekao ceski ministar da je vlast na Krimu nametnuta puskama, e smesno, a vlast u Kijevu je valjda dosla na vlast izborima. Kako su smesni ovi iz EU.

Dosta vise

pre 10 godina

A ja tebe potsecam da je sadasnji predsednik Ukrajne nametnut puskama i snajperima a demokratski izabran predsednik proteran iz zemlje od strane naoruzane rulje. Ako Rujama pukne film ima da vas vrate ne u 1968 vec u kameno doba, sve zajedno sa NATO paktom. Bagro DEMONkratska!

Adam Jensen

pre 10 godina

Cela ova situacija i optužbe između Rusije sa jedne, i EU + SAD sa druge strane, se savršeno uklapa u onu narodnu "Rugala se šerpa loncu...". Apsurdno je da se bilo koja strana poziva na kakvo "međunarodno pravo", "ljudska prava", "teritorijalni integritet i suverenitet" i slično kada ih i jedni i drugi primenjuju (čitaj: krše) isključivo kada i im to odgovara.

Dovoljno je samo proanalizirati spoljnu politiku u poslednjih 100 godina i vidi se da se i istok i zapad ponašaju potpuno isto, s tim da se Zapad strašno osilio u poslednjih 30-ak, u prvom redu SAD, koje ratuju po celom svetu pritom večito upirući prstom u druge i optužujući ih da su "pretnja svetskom miru".

Ovo što se dešava u Ukrajini je, pre svega, posledica Zapadne ekspanzionističke politike sa težnjom da se vojno približi granicama Rusije, ali tako što će neke druge "partnerske" države gurati u ratove. Rusi ovde zaista brane svoje interese jer im je krimska luka jedna od najvažnijih geo-strateških tačaka u evropi (kontrola Crnog Mora) i ne mogu i neće da dozvole da nekakve zapadne marionete (a da se ne lažemo - ovi "revolucionari" to i jesu) upravljaju Ukrajinom na štetu Rusije.

I još nešto: Ne kapiram zašto pojedinci ovde prozivaju i nazivaju "rusofilima" sve one kojima su se ogadile zapadne arogantne i cinične imperijalističke ambicije? Ne treba biti rusofil za tako nešto, već samo uključiti mozak i misliti svojom glavom.

Nisam rus.

pre 10 godina

"Podsećam da je predsednik parlamenta Krima, koji je pozvao Rusiju da interveniše, bio nametnut pod pretnjom puškama. To su na žalost zbivanja kakva mi poznajemo iz naše prošlosti"
Da, a vlast u Kijevu je osvojena na izborima?
Kako ih nije sramota, sve liemer do licemera. Nisam navijac i neprizljkujem rat, ali kako citam izjave ovih iz Nato/a sve sam vise zeljan tog sukoba, do toga naravno nece doci, bogu hvala i to se vidi iz sledece izjave "Svestan sam da to zvuči mlako, pošto Rusija odbija te diplomatske metode.
"Ali, danas ne dolazi u obzir da reagujemo vojno", rekao je Zaoralek.

eto resenja

pre 10 godina

Da sam na mestu Putina izasao bih sa sledecim saopstenjem: "Od ovog trenutka dozvoljavamo da nam se obrati samo Americka administracija i sa njima cemo pregovarati. Ako nam se obrati bilo koji zvanicnik iz evropskih drzava, momentalno cemo glavni grad drzave iz koje taj zvanicnik dolazi gadjati sa 5 bojevih nuklearnih glava i sravniti taj milionski grad sa zemljom!!!" Mislim da bi smo istog trenutka dobili proteste ko u Kijevu u svim evropskim metropolama gde bi narod porucio svojim politicarima da zacepe gubicu vise i ostave Ruse na miru. I onda bi se lepo Amer i Rus dogovorili sve sta su se mozda vec i dogovorili..Ovo Busanje Ceha,Poljaka, Ukrajinaca, Britanaca,Nemaca i sl je jako smesno a da ne pricam o dvolicnosti kad pomislim na Kosovo i Metohiju.

Igor

pre 10 godina

Stavili britanci i ameri, cehe da se prse i daju ovakve sulude izjave.
Svima je jasno da ce Rusija zastti svoj narod na istoku i jugu Ukrajine.
Juce su prosli masovni protesti od Harkova, Donecka, Dnjepropetrovska, Mariopola na istoku do Odese na jugo-zapadu. Tu je rusko stanovnistvo vise nego dominantno. I sto je bitno, narod ne zeli podelu Ukrajine, mada je narod podigao ruske zastave na administrativnim objektima.
Narod zeli mir i nece dozvoliti nacistima sa zapada da diktiraju istoku u i jugu svoju volju.
Ako sa zapada krenu na narodu, ruska armija stize u zastitu za pola sata.

draganbb

pre 10 godina

Kada sam u više navrata prethodnih godina ovde pisao da će se projekat Evropske unije i NATO pakta okončati ponovnim bombardovanjem i ulaskom Rusa u Berlin, dobijamo sam gomilu minusa. Naravno da je taj dan još uvek daleko ali nije nemoguć. Jedini istinski pobednik nad fašizmom u 2. sv.ratu je Rusija. Istorija se ponavlja, mutirani fašizam zapada je ponovo stigao do granica Rusije. Rusi znaju ko su i šta su i nikada nisu bili jači.

steva

pre 10 godina

Ha,dobro bi bilo da je voz ali nažalost to nije voz nego su borbena vozila i to pod punom ratnom opremom.Evo ja nisam mrzitelj Rusije,niti sam rusofil ali ovo što se trenutno dešava sa Ukrajinom to je prosto jedan model ponašanja ekonoksko i vojno nadmoćnih zemalja u svetu.Dakle ništa čudno.A ja pamtim period 1980-1985.god.
kada sam kao turista boravio u Čekoslovačkoj u Batislavi da su se na centralnim zgradama na fasadi nalazili natpisi"SA SOVJETSKIM SVJAZOM DO POSLADNJEVA ČASA" i naravno da smo znali da to nije odraz prevelike radosti i sreće sami čekoslovaka već je to bilo ispisano po diretivi SSSRa.

Legionar

pre 10 godina

Interesantno je da se Putin poredi sa Hitlerom,jer brani narod uz svoju granicu,a da su americke intervencije na svim kontinentima blagoslov boga.Nikada mi nije bilo jasno,zasto me smisle bolju laz,nije da su neobrazovani lazovi.

bonaparta3

pre 10 godina

Do kada li ce svet da slusa ovu prodaju roga za svecu. Price o ugrozenosti ljudskih prava i nekavim svetskim diktatorima / Sadam, Gadafi.../ a u sve ustvari je licni interes krupnog kapitala zarad sirovina. Koga je vise briga sto Libijci nemaju sada hleba da jedu. Oni su ih posvadjali i sada vuku naftu za nikakve pare. Ljudska prava su im ostala kao uspomena. Svi znamo i samo naivnima nije jasno ko stoji iza ove nazovi pobune u Ukrajini. Zaboravili su samo jedno P?tin nije alkos kao sto je bio Jeljcin, koji bi za flasu votke prodao i Rusiju. Shvatice Ukrajinci da zapadna sarena laza je samo sarena laza. Nece dobiti ni dinara pomoci, klace se izmedju sebe za koru hleba. Zapad je potcenio i Rusiju i Ukrajinu. Sve mi se cini da je ovo pocetak obnove Sovjetskog saveza.

Potemkinov seljak

pre 10 godina

Kad se ist. i zap.Ukrajina budu ujedinjavale moze da se desi da ne bude vise Rusije?
(mujcinovic salih, 2. mart 2014 13:29)

To, da ne bude Rusije - malo teze. Ali, moze se desiti da bude jedno 20-tak Rusija.

kraja

pre 10 godina

...porediti intervenciju u cehoslovackoj sa dogadjajima u ukrajini je znak velike praznine u znanju...
...od sefa diplomatije, tragicno...
...to je generacija "politicara" koja nije upoznala fasizam kao ni nacionalizam u najgorem obliku...
...kad budu ojacali, bice kasno...

uf

pre 10 godina

"Podsećam da je predsednik parlamenta Krima, koji je pozvao Rusiju da interveniše, bio nametnut pod pretnjom puškama. To su na žalost zbivanja kakva mi poznajemo iz naše prošlosti", kazao je Lubomir Zaoralek u jutarnjem intervjuu za češki radio."

U Kijevu se nedavno dogodila identicna stvar,pa se niste bunili.

Bah

pre 10 godina

"Podsećam da je predsednik parlamenta Krima, koji je pozvao Rusiju da interveniše, bio nametnut pod pretnjom puškama. To su na žalost zbivanja kakva mi poznajemo iz naše prošlosti"
Mislio je na nedavne dogadjaje kada su oni (EU) pod pretnjom puskama postavili predsednika u Kijevu i koji ih (NATO) sada poziva na intervenciju ili na nesto ranije?

Miki

pre 10 godina

Sve zakon jaceg, kakva diplomatija, medjunarodno pravo i sl. Intervenisao bi NATO rado da je neka mala drzava na mestu Rusije...da smo mi vec bi letele bombe. Ali na Rusiju ne sme da se udari. Nadam se da ce ovo ludilo da prodje bez novih zrtava.

зачуђени посматрач

pre 10 godina

Не верујем да ће Русија припојити Крим и исток Украјине себи. Вероватније је да ће у те области поставити Јануковича и његове и прогласити их за једину легитимну владу Украјине. Е сад, САД и ЕУ ће вероватно за легитимну владу сматрати ове у Кијеву што ће на крају да испадне да ћемо имати Источну и Западну Украјину као раније Источну и Западну Немачку.

неле

pre 10 godina

Зашто да НАТО да интервенише у Украјни када она није чланица НАТО пакта! Само је НАТО код нас интервенисао (1999) јер смо ми зрно песка наспрам Русије!

popeye

pre 10 godina

Не видим како су Крим и Прашко пролеће различити, а заговара се другачији приступ!? И у Прагу су људи протестовали и тражили своја демократска права, исто као на Криму, Харкову и другим градовима, и Русија предузима кораке да њихове протесте осигура и испуни, а не да их угуши!?
А ови са Мајдана ће доћи сами да моле Русију за новац или ће их протерати оних 90% Украјинаца који их нису ни подржали на Мајдану...

tosa

pre 10 godina

Gospodine Salih, Istocna Nemacka je nestala jer su i tu bili Nemci koji su oduvek bili proti Rusa. A u potencijalnoj Istocnoj Ukrajini zive Rusi i proruski Ukrajinci tako da ona nece nestati, kao sto ni Rusija nece nestati.