Nedelja, 02.03.2014.

09:30

Blokirana vojna baza na Krimu

Na stotine vojnika u vojnim vozilima sa ruskim tablicama okružili su i blokirali ukrajinsku vojne baze pešadije u Privolnoje na Krimu.

Izvor: B92

Blokirana vojna baza na Krimu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

152 Komentari

Sortiraj po:

Neven

pre 10 godina

Rusi nece dozvoliti da im americke rakete budu na granici, niti da Tatari divljaju na Krimu oko vojnih baza kao u Kijevu. NATO bi najvise voleo da se Rusi i Ukrajinci medjusobno pokolju, da ih vole pomogli bi ih finansijski, ali ih samo navlace. Ukrajina je u velikim dugovima i privrednim problemima i bilo bi im mnogo pametnije da se drze Rusije kojoj i privreda i standard dobro napreduju i koja im iskreno pruza ruku.

Balša

pre 10 godina

Živim u Tivtu gdje je nekad postojao pomorski Arsenal. Tu su se remontovali vojni brodovi JRM i brodovi Černomorske i Sjeverne flote iz Baltika. Imao sam prilike razgovarati sa Ruskim mornarima o tadašnjoj situaciji u Rusiji. San svakog od njih je bio kako iz Rusije pobjeći na zapad. Mnogi su i uspjeli jer je to tada iz Jugoslavije bilo moguće. Ima i nesretnika koji su u tim pokušajima bili uhvaćeni i zna se kakva je bila njihova sudbina, jer su odmah bili vraćeni nazad u Rusiju, SMRTNA KAZNA. Mogao sam i vidjeti kako su bili hranjeni ti mornari na tim brodovima. Nemojte mi vjerovati ali odpatke od hrane sa tih brodova galebovi nisu jeli. Te posade su bile probrane od strane vlasti, smatralo se da su potpuno lojalni državi kojoj pripadaju a samo su sanjali o tome kako da pobjegnu iz nje. Što mislite što su mislili oni nelojalni. I sada u samoj Rusiji ima ogromna većina koja potpuno razumije Ukrajinu. U Tivtu ima dosta Rusa koji su kupili kuće i tu žive. Svi oni u potpunosti razumiju Ukrajince. Predlažem da se ovi Rusofili iz Srbije presele i nastane u Rusiji negdje kod Urala da se osvjedoče u što su zaljubljeni. Čak bi im dao i finansijsku potporu za to. Rusi su na ljetovanje uvjek išli tenkovima i san im je bio da se nikad ne vrate doma!

sasha

pre 10 godina

Ocigledno da postoje i dalje oni koji nisu u stanju da sagledaju stvar i malo sireg ugla. Evropska unija na celu sa Nemackom, potpomognuta Sjedinjenim državama vestacki je napravila demonstracije , kao sto radi i radice u BiH. Njima nije stalo do Ukrajine niti do ukrajinskog naroda nego do Rusije. Uticaj Rusije na Ukrajinu je evidentan, sto zbog blizine sto zbog ogromnog broja pravoslavaca 40% koji zive u Ukrajini. Potrebno je sve uraditi da se Ukrajina uvuce u EU kako bi bila pod njihovom sapom i ta lažna sarena laža u vidu EU i dalje prolazi kod poluobrazovanog sveta. Cak i ako dodje do vojne intervencije u Ukrajini nece to biti ni upola destruktivno kao na Kosovu, Iraku, Libiji, Siriji, itd gde su amerikanci umesali svoje prste.

ese

pre 10 godina

Ne kontam kako se neko uopšte čudi zašto većina Srba podržava Ruse. Prvo zato što su pravoslavna braća i što su nam pomogli da preživimo u najteža vremena, kad su mogli, nisu nas napadali, i svi Rusi smatraju da smo mi njihov mali brat. to je tako.

Dalje, mi mrzimo NATO jer se Srbi bore protiv NATO-a od 1991. godine. Oni su nam oduzeli domovinu, uništili zemlju i društvo, zagadili zemlju uranijumom, i oduzeli budućnost našoj deci. Želimo da se osvetimo i da ih ubijemo, satremo, uništimo, spalimo i ponizimo. Ako mi nemamo snage ima ko može a od nas će uvek dobiti moralnu, materijalnu, vojnu i svaku drugu podršku. Jel sad jasno majmuni američki?!

Insajder

pre 10 godina

A kad zapadnjaci okupiraju neku zemlju hiljadama kilometara daleko od njihovih zemalja, teritoriju gde ne postoji ni jedan njihov drzavljanin i pod izgovorom da "brane svoje interese" i zadrze se 10-ak godina,onda nikom nista, a kad Rusi brane svoje sunarodnike u delovima zemlje gde su oni vecina a gde su im ugrozena elementarna prava (jezik, pismo, televizija na ruskom jeziku..) onda je to katastrofa i preti im se sankcijama, izolacijom....Ma daj, mnogo je smesno!!!!

Беркут

pre 10 godina

Ne kapiram ljude u Srbiji koji podrzavaju ovo sto Rusi rade? Voleo bih da kada bi neko od njih mogao da mi objasni u cemu je razlika izmedju toga i onoga sto je nama uradjeno na KiM? Poenta je da su se oni koji kontrolisu i Putina i Obamu davno dogovorili sta ce i kako ce biti, a mi se i dalje lozimo na blokove...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (opusteno, 2. mart 2014 16:32)

Ево да ти објасним. Руси никога не бомбардују, тако ни да нема колатералне штете тј. нема стамбених квартова сравњених са земљом. Да ли је то за тебе довољна разлика ?

Kome zakon lezi u topuzu, tragovi mu smrde necovjestvom

pre 10 godina

Ruska vojska je opkolila ukrajinsku kasarnu na Krimu. Ukrajinski vojnici su unutra. Rusi ce ih napasti i zapoceti bratoubilacki rat. Jadne majke tih regruta koji su zatoceni u opkoljenoj kasarni a ne znaju nista o svojim sinovima.

djole

pre 10 godina

@ALeks:
Pateticni komentar obicnog balkanskog gastarbajtera. A da li znate da mnogi ljudi sa Zapada rade u RUsiji? I da su naklonjeni Rusiji? Da li ste culi za to ili samo za smesnu zapadnu propagandu i prljave polticke igre?
Nemate vi pojma. Jerminija se prikljucila Rusiji jer od njih zivi , jer ima 90% ruskih investicija. A od cega ce da zivi Ukrajina? A? Od vazduha?
Ponasate se kao jadni mali Poljak koji je dobio malo para i mogucnost da ode u shopping mall da kupi malo garderobe. Visoka politika nije za taj sloj...vec za istinski mocne. A istinski mocni su i Rusi i Sad i Nemci i Kinezi. I tu je kraj. Znate, mi koji smo putovali i ziveli u inostranstvu i imamo prijatelje strance znamo o cemu se radi, a vi se ususkajte i kupite par novih cipela ili kola i ne mesajte se u nesto sto odlucuje upravo o buducnosti Zapadne Evrope. Ne mogu da Vam to slikovito objasnim, tesko je. Znate, EU ne moze bez Rusije, i obratno. SAD je problem za Evropu sto cete shvatiti za jedno 7 godina. Poslusajte uglednog americkog profesora s Prinstona Stephen Cohen-a. Ako znate engleski.

Dejo

pre 10 godina

Setite se Avganistana. Prvo Rusi pa ih Amerikanci spašavali, pa snimali filmove na tu temu (RAMBO), a onda kada su Rusi otišli ušli Amerikanci itd.
Sada Rusi ulaze i više neće izaći iz Ukrajine, da ne bi Amerikanci došli posle njih!

Milos

pre 10 godina

vidim da mi rusofili vodimo procentualno 3:1 u odnosu na vas eusafile i baš mi je drago zbog te činjenice! Podrška bratskoj Rusiji i Istočnoj Ukrajini (sbc, 02. mart 2014 16:15) Pa nakon 25 godina ispiranja mozga i nije vam neki uspeh.

Aleks

pre 10 godina

Prošli ste rat i ratna stradanja, i unatoč svemu, prizivate to isto drugoj državi i drugom narodu. Čestitam građanima moderne Srbije. Moja odluka da se odselim iz Srbije, što dalje od nenormalnih merila i standarda, na "truli i nepošteni" zapad je izgleda najispravnija odluka u životu.

opusteno

pre 10 godina

Ne kapiram ljude u Srbiji koji podrzavaju ovo sto Rusi rade? Voleo bih da kada bi neko od njih mogao da mi objasni u cemu je razlika izmedju toga i onoga sto je nama uradjeno na KiM? Poenta je da su se oni koji kontrolisu i Putina i Obamu davno dogovorili sta ce i kako ce biti, a mi se i dalje lozimo na blokove...

sbc

pre 10 godina

vidim da mi rusofili vodimo
procentualno 3:1 u odnosu na vas eusafile i baš mi je drago zbog te činjenice! Podrška bratskoj Rusiji i Istočnoj Ukrajini

realista

pre 10 godina

Ko god da je u pravu...srce mi je na strani Rusije.Šta da radim?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (p, 2. mart 2014 14:35)

Opameti se

ha..

pre 10 godina

Divim se kako Nato vodi ovaj rat poslednjih 20ak godina... Koji je ovo već sukob u kojem se sprema rat izmedju istih ljudi..rusi i ukrajinci..ko srbi i hrvati.. Uvek nabede nekog drugog da ratuje za njih,i UVEK im uspe..

sveta

pre 10 godina

ponavlja se sistem iz bivse Yu, opkole kasarne i baze, i mirno idu dalje. Pametno rade rusi obezbede ledja pa dalje. Doci ce i do kijeva i onih 5000-6000 huligana koji su pruzeli vlast naterati ili u bekstvo ili strpati u zatvore . Zatim ce mirno vratiti stru vlast raspisaati izbor i referendum o ocepljenju krima i ostalih sta im odgovara. Normalno ukrajinci zadovoljni sto nije bilo rata i vise mrtvih podrzace ruske zelje i tko dobiti sta su zeleli . Sprecili amerikance da dodju na dirktnu granicu sa Rusima, vratiti ono svoje sto su prodani delili nekad. i sve mirno. Nemci fracuzi i pola evrope zavisi od gasa moraju da cute a englezi i ameri ce samo da laju jer nisu uspeli da dovedu nato na granicu .i tu je kraj . Molim samo Boga da ne bude neka budala luda i da pocne da puca na ruske vojnike ili na ukrajinske vojnike da ne padne krv , sve ce se onda mirno zavrsiti.Americke demokratije je svima dosta i u avganistanu i libiji iraku vijetnamu jugoslaviji, rumuniji bigarskoj , ma sta nabrajam jednostavno su celom svetu nametnuli svoju pravdu i svoju poslusnu vlast.Nije Putin pijani Jeljcin koji se prodao za viski nego je obnovio svoju vojsku a kako izgleda da ce se posle ovoga i ostale bivse republike bivseg SSSr traziti da se vrate pod okrilje Rusije.Vec se sad vrse pregovori i sklapaju tajni paktovi jer su svi uvideli sta im EU i SAD donose samo bedu , glad besposlenost. Isto kao i nama. Samo da ne padne krv.C

zm

pre 10 godina

Ukrajina nije pretila Rusiji! Nisu Ukrajinci došli naoružani u Rusiju nego Rusi u Ukrajinu. Sramota! Ovako bi Rusi uradili i sa Srbijom, samo da smo im malo bliže. Da je Ukrajina članica NATO-a ovo se nikad ne bi desilo. Srbija mora što pre u NATO ili nam preti ruska čizma.

kobajagi neutralan, bg

pre 10 godina

Ovo prepucacanje komentatora je smešno! Jedan rusomržac, Hrvoje Zemunac, "ispaljuje" na svakih 10 minuta antiruski komentar, sa novim nikom! Protiv njega tridesetak rusofila piše u vezi svakog teksta 2-3 komentara! Ko će pobediti? Rusija, naravno!

aaauuu

pre 10 godina

Bez euforije.

Nece biti sve crno.Naci ce se neki kompromis.Nece biti kako Rusi zele, kao sto nece biti kako NATO zeli.Tamo gde se kose njihovi intersi tj.Rusima ce pripasti njihovo kao sto NATOu pripada njihovo.

(Parapsychology, 2. mart 2014 14:24)


A sta je NATO-vo u Ukrajini ???

Adriano Celentano

pre 10 godina

Rusija cini mir nestabilnim, okupira tudju teritoriju, oni su okupatori i svet treba da reaguje. Putin sledi Hitlera koji je tako okupirao Cehoslovacku, odmah posle olimpijade. Ovo se odmah mora prekinuti. Nasi rusofili nek skoknu na teren i neka se zrtvuju za Rusiju, nama ce olaksati da bolje zivimo.

Mihailo

pre 10 godina

Ukrajinski vojnici ne izgledaju baš presrećno, evo link sa BBC-a:http://www.bbc.com/news/world-europe-26405635 i ovo nije tenk kako ste naveli, nego amfibijsko borbeno vozilo БМП-2.

milan

pre 10 godina

Ako ovaj i naredni dan prodje bez otvorenog sukoba mir jos uvek ima sansu. Na zalost mnogo je usijanih glava na obe strane - dovoljno je da jedna budala otvori vatru i ubije nekog ruskog ili ukrajinskog vojnika i krece pakao. Ne mogu da verujem da se ovo desava. Prokleti smo mi Sloveni - vise mrzimo jedni druge nego bilo koga :(

Parapsychology

pre 10 godina

Bez euforije.

Nece biti sve crno.Naci ce se neki kompromis.Nece biti kako Rusi zele, kao sto nece biti kako NATO zeli.Tamo gde se kose njihovi intersi tj.Rusima ce pripasti njihovo kao sto NATOu pripada njihovo.Da su koji slucajem na Kosovu zivelo ruskojezicni ljudi,sta mislis da bi ruski vojnici prepustili aerodrom?Religija kao religija i ne igra neku odredjenu ulogu kada su interesi u pitanju.

Na Balkanu su svi porazeni u paketu, uzdus i popreko.Obzirom da do 2050 g. preti potop pojedinih oblasti u EU eto Vam prilike za novim komsijama i novim vizama,posle potopa.Demografska slika Balkana ce se do 2115 godine radikalno izmeniti,nece biti puno ni Srba,ni Albanaca kao ni ostalih,bicemo stranci na svojim teritorijama.Minimum 20% na Kosovu ce biti Albanaca,kao i Srba u Srbiji...
Izmedju dva zla,odabrao bi ono trece ni sa Rusima ni sa Amerikancima,ni sa Turcima,ako je moguce,mada je nemoguce...

blah

pre 10 godina

Rusi takticki odlicno odigrali, znaju da Amerikanci sigurno nece zapocinjati rat zbog jedne Ukrajine. Amerikanci se preracunali, da su prvi poslali vojsku, Rusi bi verovatno protestovali (kao sto sad rade SAD i EU) ali ne bi vojno intervenisali - ni Rusi sigurno ne bi zapocinjali ozbiljan konflikt zbog Ukrajine. Kockali se i izgubili.

Dražen

pre 10 godina

Užasno sam tužan čitajući Vaše komentare. Zar se u Srbiji u zadnjih 25 godina baš ništa nije promijenilo? Gdje je ijedan Srbin tu je Srbija, gdje je ijedan Rus tu je Rusija, čak i po cijenu nevinih života. Pretužno dragi kandidati za EU.

ЛанеБг

pre 10 godina

Како је поштен овај запад, чудо једно... Саблажњују се на цепање Украјине, ју срам било Русе зликовце да отцепе део Украјине који је вазда био њихов (до Хрушчовљевог поклона Украјини) и где живе Руси, а овамо су све учинили да растуре Србију и подрже сецесију! Такође, у Босни не дају ево 25 година да се Срби отцепе, него их терају да живе у вештачкој држави, са вештачким симболима, коју не желе, јер као подржавају тер.суверенитет БИХ!? Мож' мислити! А ми смо сви веверице! Какве аргументе сада имају еврофанатици српски, какве!?? Никакве! Стара политика запада, окруживање и сатирање Русије, а над виде само као њихов део.

Mirko

pre 10 godina

Tako to radi pravi drzavnik. Putin je imao dovoljno strpljenja.Godinama ukazuje na pogubnost narusavanja medjunarodnog prava. Godinama priziva zapad da prestane da pod izgovorom uvodjenja demokratije terorise svet i zarad tog 'blagorodnog' cilja stradaju milioni ljudi.Fasizam u novom obliku pocinje da se siri. Kako drugacije shvatiti sve ono sto se desava u Kijevu i zapadnoj Ukrajini. Putin napokon svojim zapadnim partnerima i Americi kaze 'DOSTA mi je vaseg licemerja'. On dobro shvata da oni ne nameravaju da stanu.Danas Ukrajina sutra Belorusija a onda i sama Rusija.TAKO RADI OZBILJNI DRZAVNIK MISTER PUTIN.

Edi

pre 10 godina

ako je ikada postojao trenutak kada treba reci rusiji da ima pravo onda je to sada, eu treba jednostavno napraviti sve sto rusi traze jer mislim da je stvarno svima vec dosta krvi i ratova..

Stanko K

pre 10 godina

Stradaju Ukrajinci zbog pet miliona fanatika sa zapada zemlje, srdacno podrzanih od onih koji su skoro svaki dan dolazili u Kijev. Sad, nazad nema a nazad bi mnogi hteli, pa i mentori sa zapada. Mobilizacija rezerve je samoubistvo trenutne vlasti, jer je bar pola kadra prorusko, i odmah ce naoruzani preci na rusku stranu. Ode more i istok. Druga opcija, Ukrajina cela, ali iz dva dela, uloga Rusa dominantna. Mada, kako je masina krenula, to je malo verovatno. Mi odavde mozemo ovo da pratimo mirno, kao Ameri koji su u pauzi za dorucak u fast food restoranima na tv gledali kako nas bombarduju i seirili. A i oni ce to isto da rade, jer ovo sto se desava njih ne kosta nista. A ako im nesto padne na pamet, pa Rusija presece snabdevanje i odstupnicu njihovoj vojsci preko svoje teritorije. mogu samo da se pozdrave sa onim koje su poslali u Avganistan, i zastave spuste ne pola koplja. A to im se ne isplati.

MrAldo

pre 10 godina

"Uvijek me je fascinirala ta činjenica da će se jedan obični vojnik tako žestoko i krvavo boriti samo kako bi mu na grudima stajao jedan obični komad platna (orden)."

- Napoleon Bonaparta.

netreba rat

pre 10 godina

Ovi sto pisu mogo su neki pametni ljudi.
molite boga da nebude tog 3 svetskog rata jer ako bude onda je mnogo lose, moze da mu se raduje samo onaj ko ga nije osetio na svojoj kozi mislim na rat a iz ovih komentara vidim da ovi sto pisu nemaju pojma sta je to. Zivi bili.

Mens sana in malvasia istriana

pre 10 godina

Od crnih ratnih oblaka na horizontu depresivnije je samo šibicarsko likovanje likova iz tamnih balkanskih vilajeta. Šta je, otvarate šampanjac jer 'Veliki brat' opet vulgarno demonstrira silu protiv slabijih? Ne dao vam bog da i vama ta mečka zaigra pred vratima, brzo biste promijenili ploču. Mir, brate, mir. Da ruska politika išta valja, ne bi cijeli bivši Varšavski pakt panično bježao u okrilje EU i Amerike, zapamtite to.

mir

pre 10 godina

Uz ovakve komentatore dobro je da Srbija uopste i postoji kao drzava na ovoj planeti. Nazalost nece dugo jer prosecan Srbin je najveci neprijatelj samom sebi.

Žeks

pre 10 godina

Očigledno je ratovanje postalo medijska igračka. Svaka TV agencija na ovom svetu tačno u metar zna kretanje borbenih jedinica ruskih trupa. Ni rat nije ono što je bio...

blazo

pre 10 godina

Nece doci do rata jer to nikome ne odgovara zbog gasovoda. Pola Francuske i Nemacke industrije zavisi od gasa iz rusije koji stize preko ukrajne. Kad se zavrsi juzni tok ukrajna ide pod led. Niti ce je eu braniti niti ce se crusi ustezati da i njakaju. A postoji i jedna cinjenica da svake godine u martu amerika zapocinje novi rat

uros

pre 10 godina

Prvo da kazem da nisam ni na jednoj strani, ali rusi su dobro ovo isplanirali. Prvo zauzmu krim pa potom smire situaciju u ukrajini a onda najave referendum o nezavisnosti istocnih regija ukrajine. Posle toga postoje dve solucije prva je da vlast u kijevu nista ne uradi i dopusti referendum na kome ce se verovatno istocne regije otcjepiti, a druga je da vlast u kijevu pokusa to silom da spreci u tom slucaju rusi imaju izgovor da vojno interrvenisu. Veoma prosto. P.S. nadam se da nece biti rata.

my way

pre 10 godina

@(not my way or your way but true way, 2. mart 2014 11:31)

Ja kad kazem "uvek", mislim na relevantan period i na relevantne ucesnike, jer uvek nije ni ljudi bilo na ovoj planeti, a kamoli drzava. Ako ti toliko ne mozes da shvatis, svaka rasprava o istoriji i objektivnosti je besmislena. Pre nego sto krenes da zastupas "true way", valjalo bi da znas da su nove ukrajinske vlasti ukinule uopotrebu vise od jednog jezika tamo gde manjine cine 10 odsto i time zestoko naljutile i Bugare i Majdare npr, ali se o tome bas mnogo ne govori, jer ce biti da njihov true way nije demokratski, ali za neciji antiruski je potrebno da se on za takav proglasi. Taj tamo neki Klicko je preko ulice bez ikakvih izbora postao zajedno sa svojim saborcima vlast u Ukrajini bez ikakvih izbora. Tretiranje te cinjenice kao nebitne dovoljno govori o tvojoj objektivnosti. Na njima je sad da ovaj problem rese, a to im neprijateljskom retorikom i mrznjom prema Rusima nece poci za rukom. Oni ne da se ne trude da postignu kompromis, vec sve dogovore krse, a tako se ne radi. Sto se tice sovjetskog vremena, ja sam poslednji koji ce ovde bilo sta reci za zlocinacku boljsevicku revoluciju i njega koji je zlo i Rusima i svima ostalima doneo, uz duzno postovanje prema pobedi Crvene armije nad Hitlerom.

frrr

pre 10 godina

Za koji dan ce umarsirati i u Kijev. To im je krajnji cilj, celovita Ukrajina. Uzgred,zasto nesto ne napisete u kakvim sad uslovima i strahu zive Rusi i Jevreji u delovima koje drze unijati,a Zapad podrzava?

Krkobaba

pre 10 godina

@Nikola

Sada je ovde neko izmislio temu Tatara pa se vrti bez znanja i razumevnja. Malo nesto pronadjite o Tatarskog kaganatu i Zlatnoj ordi. Otkricete neverovatnu analogiju nasoj epopeji pod visevekovnoj turskoj okupaciji i istim zulumom koji su doziveli Rusi od azijskih naroda. Videcete kako je propala Kijevska Rus (tada je Srbija bila Ras) Inace u Rusiji zive 125 naroda u neverovatnoj slozi i sa razlicitim veroispovestima. Cak ministar odbrane Sojgu nije etnicki Rus, a nacelnik FSB je musliman sa Kavkaza. Tako da u savremenoj Rusiji nema te podele koju je hteo da unese Gruzin Staljin gde je pobio u SSSRu najvise bas Rusa pa tek onda svih ostalih. I naravno jedan ukrajinski spletkaros i staljinova finija senka Hruscov, koji je naneo jos vise zla SSSRu nego Staljin. Ali da se vratimo danasnjici, lokalnim Tatarima su se obratili skupstina i zvanicnici Tatarstana, kao i svetski kongres (veoma uticajan u svetu) Tatara da se primire i da se priklone ruskoj strani. Valjda Tatari znaju boje sta im je da rade od pristrasnih navijaca sa strane. Cak i veliki Rahmanjinov svoje prezime vodi poreklom od "sin Rahmanov", tj ima tatarsko poreklo. Znaci, koliko bi neko hteo, danas nije moguce konfrotirati Ruse i Tatare, koji se takodje izrazavaju kao Rusi.

mukosav

pre 10 godina

sta bi njemci se ne oglasise i estali evropljani koji zavise od rusa i ruskog gasa. mislite da ce njemci dozvoliti propalim amerima da preko njih oporavljaju svoju privredu

bokan

pre 10 godina

20.000 demonstranata preuzelo vlast,ko je ovde lud a ko zbunjen,mi smo 1.9 marta 91 izasli sa 150.000 ljudi i zgazise nas za 3 dana,bilo nas je i vise a Srbija ima 8.000 000 ljudi,ukrainci 26 zaci 1% smesno ali istinito i unapred smisljeno, sa kojim ciljem i za ciji interes ,neznam,ali svaka kombinacija dolazi u obzir cak da i Rusija napravila nemire da bi intervenisala sa razlogom a takodje i NATO ima isti cilj,znaci lud zbunjenog ...

RUSOFILSKI

pre 10 godina

Te 1999 godine,godine koju rusomrsci cesto upotrebljavaju u porukama, je Rusija imala jedva 250 letno sposobnih aviona,a danas se ta cifra meri u hiljadama.
Ne moze tom istom ukrajinskom narodu,osim ovih u Zapadnoj Ukrajini koji i nisu pravoslavci,biti bolje u EU nego sa Rusijom.
U Kijevu se nalazi jedna od najvecih svetinja ruske pravoslavne crkve,Kijevska lavra,a ne Notr Dam,ili Sikstinska kapela.
Rusija ce preci reku Dnjepar,i sigurno ce uzeti pod svoje ne samo jugoistok Rusije,nego i ceo centralni deo sa Kijevom.
Verovatno je da rusi i ne zele podelu Ukrajine,osim Krima koji je Ukrajina zauvek izgubila (60% ruskog stanovnistva),i koji ima najbolji,strateski, polozaj na Crnom moru.Rusi ne zele da puste 'niz vodu' Ukrajinu,i prepuste je klosarskom NATO-u,osim mozda zapadne delove Ukrajine koji nisu pravoslavni.
Ukrajina je; 70+% pravoslavna (31 milion pravoslavaca,od toga 8,8 miliona etnickih rusa,a ostalo su ukrajinci pravoslavci).
ostatak je grko katolicki,i taj ostatak zivi u zapadnoj Ukrajini,i u znacajnom broju u centru.
- Istok Ukrajine (Harkov,Donjeck,Lugansk..) - za Rusiju,rusko govorno podrucje,
- Jug Ukrajine (Odesa,Nikolaev,Krim..) - za Rusiju,rusko govorno podrucje,
- Centar Ukrajine sa glavnim gradom Kijevom,vecinsko pravoslavni,ali sa ciljem da se zbaci ruski jezik,i nametne 'ukrajinski'.
- Zapad Ukrajine (Lvov,Ternopil,Rovno..) - secesionisticki,grko katolici koji zele da nastave svoju 'slavnu' nacisticku proslost.

mare

pre 10 godina

Opet su Rusi pobedili. Imaće svoj Krim i neće morati da plaćaju rentu za mornaričke baze. Onih 15 milijardi $ upumpaće u Krim i narod će procvetati pod 'ruskom čizmom', živeće bolje sigurno, u suštini ceo jugo-istok Ukrajine je 5x razvijeniji od ostatka:plodna zemlja,gas... i Šahtjor će biti još jači u Ligi šampiona. Evropskoj uniji ostaje zapad Ukrajine, u prevodu nakačili su bedu na vrat, njima treba 40 milijardi $ samo za plate i penzije za 2 godine, videćemo ko će da da pare. U slučaju da Kličko i družina potpišu ugovor sa EU, u Rusiju više neće moći da plasiraju svoje proizvode u Rusiju....čeka ih velika glad. Obrni okreni Rusi su profitirali,povratili teritoriju Krim od 1954.godine i imaće kontrolu jugo-istoka Ukrajine.

Nikola

pre 10 godina

Koliko vec dugo primecujem, nastavlja se trend o pravilima za komentare na vesti o Rusiji/Rusima/pravoslavlju/cirilici/braci slovenima: sto vise pluseva, gluplji komentar; sto vise minusa, normalniji.
Posledica dugogodisnjeg moralnog propadanja. O obrazovanju ne vredi ni pricati, u Srbiji vise od 0,0001% nikad ga nije ni imalo.

Sale7

pre 10 godina

Moram priznati da ovi ruski marinci i vozila nimalo ne zaostaju za amerima. Dobro ih je podigao Putin. Eto Rusa na Dunavu - pogledajte gde je ukrajinska (a pretežno Rusima naseljena) oblast Besarabija.

Владимир

pre 10 godina

Украјина нема никакву војску. Морал је, уз то, низак. Официрски кадар подељен. Руски блиц криг следи.
20% украјинске авијације је заробљено на Криму. На западу Украјине не постоји јединство, идеја. Они трче у Берлин по инструкције, Берлин нема војску 60 година, па ови трче Обами... Далеко је Украјина од Америке.

dragaN

pre 10 godina

Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)

Komunizam su stvorili Karl Marks i Fridrih Engels. Dakle, ideologija je pripremljena na zapadu - zapadni proizvod. Lenjin, vodja oktobarske revolucija je tajno, nemackim iplomatskim vozom stigao u Rusiju (za njim je bila raspisana poternica) i uz pomoc zapada svrgnuo cara.Dakle, komunizam je eksportovan sa zapada u Rusiju i za sve sto se Ukrajincima desilo lose za vreme komunizma, nisu krivi Rusi nego zapad. Uostalom, komunisti su podjednako zlo naneli i Rusima i Ukrajincima, a Rusi su imali manje predsednika SSSR-a nego Ukrajinci. Trebalo bi prvo da naucis malo istoriju pre nego se javis sa takvim komentarima.

Nev

pre 10 godina

@ (Politicari, 02. mart 2014 11:44)
Upravu ste. Mada ako su Rusi pametni oni ce dovesti snage i postaviti na brojne pozicije i staviti ih pod kontrolu lokalnih vlasti. Na takav nacin bi izbegli 'mrznju' Ukrainaca, i pokazali da pokusavaju smiriti situaciju a pri tome nedozvoljavajuci novim vlastima da se dovoljno ugrade u sve strukture vlasti pa da pocnu i vojno delovati tj. nasilno preuzimati kontrolu.
Krim ima pravo na referendum i ovako nece 'Kijev' moci da to spreci. Uz uzdrzanost Rusa destabilisace novu vlast i ako uspeju odrzati mir odrzati prave demokratske izbore a ne moguce nedemokratske sa vec 'dokazanim' protestantima. A ako dodje do eskalacije mogu da brane 'istocne delove'. EU verovatno neodgovara ovako nesto iz ekonomskih razloga dok US odgovara na vise nacina. Zato je verovatno da ce US delovati posredno makar da stvore neko neprijateljstvo prema Rusima mada neverujem da ce ici na puni rat Ukraine i Rusije jer je to pocetak novog hladnog rata. A tada i Rusi lako mogu pomrsiti US racune u nekoliko regiona.
Inace Juscenko nije potpisao sa EU jer EU nije htela da mu da pare a sad ce kao dati pare? Istovrrmeno EU opet negovori da ce dati direktno nego hoce preko MMF uz podrsku Rusije da se pomogne novcem koji ce nove vlasti iskoristiti za pristupanje EU pa je to malo verovatan scenario.
US je ovo namerno zakuvala jasuci na nemastini naroda zarad svojih interesa ali neverujem da ce ici na opciju eskaliranja jer su svi previse povezani ekonomski a tu ima dosta problematicnih regija a da nespominjemo Kinu.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Rusi se igraju tudjim glavama!Kada budu letele njihove neka se ne pitaju zasto.Nikakva opasnost ne preti rusima u Ukrajini to je sve KGB maslo.Ako zele sukob verovatno ce ga imati.To nece biti dobro na za koga?

hm

pre 10 godina

klicko budalo, povuci vojsku I predaj krim ili se dogovori sa rusima da izbori budu odmah I da se rusi eventualno povuku.ameri nemaju intres da se ovde mnogo mesaju, izginuce ukrainci ko golubovi bez veze. nemaju sanse protiv rusije zaboravi klicko americke dolare I spreci pokolj svog naroda.

Mare

pre 10 godina

(Sneza, 2. mart 2014 09:54)

Mi mrzimo Sjedinjene Americke Drzave. Volimo Rusiju. Apsolutno nas ne interesuje koga podrzavaju ukrajinski grkokatolici, ceski i poljski pronacisti i ostali protivnici svega pravoslavnog. Ni oni nece poceti da mrze Ameriku zato sto je Amerika gazila Srbiju.

Cudan eksperiment hocu da napravim, jer meni broj minusa nije ni bitan a ni pluseva, a da bi sve bilo nepristrasno i da ne bi rekli kako forsiram Rusiju, neka svako ko podrzava Rusiju klinke minus na moj komentar, a plus svako ko podrzava SAD.

Bato

pre 10 godina

Realizuje se nova Americko-zapadnjacka vojno-politicka doktrina. Umesto da se oni direktno bore protiv muslimana, slavena i kineza cine sve da se oni trebe medjusobno. U Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Siriji, Egiptu i drugim muslimanskim zemljama bore se muslimani jedni protiv drugih i ima vise zrtava nego da ih zapad bombarduje svaki dan. Kinezi, Japanci i Koreanci vec se prepiru i demonstriraju silu. Rusi i ukrajinci samo sto nisu zaratili i kad im se umesaju muslimanske-stan drzave regiona i Cecenija kao mirodjija bice prava festa.

Marko

pre 10 godina

U Kijevu je gomila kirminalaca I narkomana nasrnula I osvojila parlament. Pod pretnjom batina poslanici donose odluke. Ovde nema nista od demokratije. Ovi sto su sami sebe postavili na vlast nemaju legitiitet naroda dok se ne odrze izbori. Narod je podeljen I nece ljudi da ginu zbog nekih tamo politicara. Moral je nizak tako da ce vojska masovno dezerirati a kad prigusti pobecice u nemacku svi ovi mangupi I onda ce se na izborima izabrati ono sto narod odluci. Do tada ova samopostavljena vlast silom bezi izbora nema pravo da donosi bilo kakve odluke a kamo li mobilizaciju kad niko nece da se bori za njih I da gubi svoj zivot zbog tamo nekih narkomana I kriminalaca koji su zauzeli parlament

Maximillien

pre 10 godina

@(brko, 2. mart 2014 10:57)

Koliki je % stanovnistva Ukrajine naklonjeno EU i USA a koliki Rusiji nije stvar licnog ukusa. To moze da se vidi samo na izborima/referendumu. Tako da je ta prica o 70 i kusur % proevropski orjentisanih gradjana Ukrajine u domenu "sta je babi milo".
I izbijte vise to iz glave Eugeniku, da su EU i USA visa rasa, "medjunarodna zajednica", i po definiciji uvek u pravu. Kad njihovi pioni uzmu oruzije to su borci za slobodu i demokratiju, a neko drugi kad to isto uradi, onda su to diktatori, nedemokrate, teroristi...
Ima na planeti Zemlji jos 4 milijarde ljudi, i oni valjda zanju po nesto?

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Strašno je to što mnogi ispred svojih računara navijaju za novi svetski sukob, kao da ta katastrofa neće dotaći njih i njihove najbliže. Druge države imaju ekonomske potencijale da izdrže poteškoće koje bi taj sukob izazvao. Naša je međutim u teškom stanju po pitanju ekonomije i drugih faktora, bitnih za život države i građana za vreme eventualnog svetskog haosa... Budimo ljudi, molimo se Bogu za mir i ne prizivajmo zlo.

el gladijator

pre 10 godina

@sneža
A kad ovi za koje navijaš izbombarduju i kolonizuju Libiju, Avganistan, Pakistan, Irak, nas, onda je to u skladu sa demokratijom?
Ah sad kontam, ne shvatam ja šta je mir, demokratija, ljudska prava, evro-atlanske integracije i ostalo trabunjanje

Dzo

pre 10 godina

1994 se Ukrajina odrekla nuklearnog arsenala uz garancije RUSIJE i SAD da ce biti postovan njen teritorijalni integritet.

Toliko o ruskoj reci i casti....

Legionar

pre 10 godina

Nema od rata nista,Ukrajina nema ni s' kim, a ni s' cim da ratuje.Nema novca,a ni ljudstvo nije zainteresovano.Ono sto ce se desiti je uspostavljanje ruskih pravila u prici sa EU.Krim niko nece odvajati od Ukrajine,ali se banditi u Kijevu moraju zauzdati.Rusi ce samo pokazati ukrajincima da im je nova vlast nesposobna i sarena laza i to ce sve biti do izbora.A posle toga ce doci na vlast umerena linija politicara,koja ce zadovoljiti interese svih strana.Rat nikome ne odgovara osim Americi.

Camaro

pre 10 godina

Rusi glume silu nad Ukrajinom koja je vojno brojna, ali nedovoljno opremljena i ima zastarelu vojnu tehniku. Zato sada Rusi sve to rade, inace bi cutali i prepustili sve niz vodu.

A

pre 10 godina

Nadam se da ce se Klicko naci u prvim borbenim redovima, posto je bio inicijator mobilizacije red bi bio da da primer. Nadam se da, ipak, do sukoba nece doci.

mira panic

pre 10 godina

Heeeej, ljudi!!! Pustite Putina i ruse! Ovde je rec o borbi normalnog sveta protiv nacizma!!! Ukinuli su jezik, da li vi to shvatate, i to odmah 2 dana po dolasku na vlast, a nemaju ni kintu u kasi! Volja naroda ukrajine - da, ali nacizam - NE!!!!

Prosto

pre 10 godina

Ko kaze da su to ruske trupe? To moze isto da se tumaci kao i ona "odmetnuta rulja" koja je u Kijevu birala vladu, oslobadjala iz zatvora, ukidala ruski jezik... Sada je ova druga "rulja" koja postavlja svoje zakone na Krimu i to je to.
Rulja radja rulju!
Ovde je samo tragedija za obicne gradjane Ukrajine, kojima svi ispiraju mozak.
Resenje, jedino moguce, je da se stvari vrate na dogovor od 21.februara koji je Klickova rulja izigrala, izigravajuci na taj nacin i EU posrednike, a za interes onih preko okeana. Rusija bi bila banana republika ako na to nebi pruzila odgovor koji sada pruza! A vreme curi i sve moze bespovratno da se otrgne kontroli!
Ovde su sad u procepu, pre svega Nemacka i Francuska i cela kontinentalna Evropa kojoj haos na tlu Evrope i kidanje odnosa sa Rusijom nikako ne treba.
Od odluka kontinentalne EU ce zavisiti kojim putem dalje ide Evropa.....

marija

pre 10 godina

Nista ovo ljudi ne valja.
Sta uradise interesi belosvetskih bolesnika.
E sad ce vam biti blagostanje, bravo.
Normalnom coveku ostaje samo da se prekrsti.

lm

pre 10 godina

"Dakle, komunizam je eksportovan sa zapada u Rusiju"

DragaNe, mogli su oni da izvoze komunizam kolko hoce. Stvar je u tome da su Rusi pristali da ga "uvezu" i da se kod njih primi.

Mili

pre 10 godina

Neka rade sta hoce samo da se mi ni na koji nacin ne mesamo u sve ovo. Pamet u glavu Srbi, kad god je neko veliko s.... u svetu mi nagrabusimo. i u Prvom sv. ratu i u Drugom i nakon pada komunizma... Pa dokle vise? Neutralno i samo neutralno!

sava

pre 10 godina

Када би Американци упутили војнике негде ван своје земље то би била борба за демократски и праведнији свет а када Руси желе да заштите своје интересе и свој народ онда је то руска чизма.При том на Криму и у Украјини живи пуно Руса , тамо им је део флоте,док су Американци нападали земље у којима не живи ни један њихов земљак-Ирак,Афганистан,Вијетнам ,СРБИЈУ.

masa

pre 10 godina

Uraaaaaa! Ovo me podseca na atmosferu posle Drugog svetskog rata! Miroljubivi svet treba da se odupre nacizmu. Nije Putin kriv, sto nisu raspisali izbore i postovali odredbe sporazuma koji su sami potpisali. Nacisti nemas ta da rade ni u Ukrajini, niti bilo gde u svetu. Zato podrzavam Putina! Zar su demokrate zaboravile sta je to nacizam?????

Bato

pre 10 godina

Realizuje se nova Americko-zapadnjacka vojno-politicka doktrina. Umesto da se oni direktno bore protiv muslimana, slavena i kineza cine sve da se oni trebe medjusobno. U Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Siriji, Egiptu i drugim muslimanskim zemljama bore se muslimani jedni protiv drugih i ima vise zrtava nego da ih zapad bombarduje svaki dan. Kinezi, Japanci i Koreanci vec se prepiru i demonstriraju silu. Rusi i ukrajinci samo sto nisu zaratili i kad im se umesaju muslimanske-stan drzave regiona i Cecenija kao mirodjija bice prava festa.

Bo

pre 10 godina

Imam jedno pitanje: Zašto se zapad nije interesavao o teritorijalnom integritetu Srbije, da ne pitam čak i od bivše Jugolavije. Znači onako kako u momentu paše, jel?
E nemoze tako.

Pierre

pre 10 godina

Ne mogu da razumem one kojima je logika "gde se bolje zivi taj je u pravu" i kakve veze ima ekonomsko stanje u bilo kojoj zemlji sa prostom cinjenicom da Krim ne zeli da ostane u Ukraini?

Neven

pre 10 godina

Nema tu nista od rata, raspale bi im se i vojska i drzava u tom slucaju. Mozda ce biti sukoba sa ekstremnim muslimanima i placenicima sa Majdana koji su ubijali policajce, ali narod nema razloga da se sukobljava po nacionalnoj osnovi.

Boleboss

pre 10 godina

Imam utisak da mnogi koji komentarišu ovu temu ne zanju činjenice, pa u tom smislu postavljam sledeća pitanja: Da li znate da su Rusi na Krimu od 1783. kad su ga osvojili od Tatara naroda muslimanske vere bliskog Turcima? Da li znate da je na Krimu OD 1853. DO 1856. vođen Krimski rat između Rusije sa jedne i Turske, Francuske i Italijanske kraljevine Pijemont sa druge? Da li znate da je u II svetskom ratu opsada Sevastoplja trajala 8 meseci, kada je bombardovan sa 1300 topova uključujući i najveći top II sv. rata kalibra 81cm? Grad je branila posada od mornaričke pešadije crnomorske flote, a kada su Nemci na kraju posle strašnih gubitaka ušli u grad samo je bilo 7 nesrušenih celih zgrada i vrlo malo preživelih branilaca. Poznat je primer iz Nemačkih ratnih dnevnika da su u jednom utvrđenju u okviru odbrane grada od 1000 branilaca našli samo 40 živih kada su uspeli da ga osvoje. Da li znate da je za vreme II sv. rata od Krimskih Tatara koji su sada najglasniji protivnici Rusa bila napravljena dobrovoljačka divizija koja se borila na strani Nemaca? Da li znate da je do 1954. Krim pripadao Ruskoj sovjetskoj republici, a onda ga Hruščov administrativno pripojio Ukrajini? Da li znate da Rusa na Krimu ima 58%, Ukrajinaca 24%, Tatara 12%, a recimio u Sevastopolju čak 74% Rusa naspram 21% Ukrajinaca?

master

pre 10 godina

Znaci rusofilima su dobri Mira,Marko,Karici,Janukovici,Putin...sve bolji od boljeg,oni koji su opljackali svoj narod i upropastili zemlju?Kriv je narod koji zbog takvih nije mogao normalno da zivi pa se pobunio,krive su USA,EU i svi drugi koji podrzavaju volju naroda da ustane protiv svojih krvopija.Zar niste svesni da se zbog tih krvopija i u Srbiji tako jadno zivi,zato sto ste ih vi oduvek podrzavali a podrzavata ih i dalje.Nemojte kukati sto tako jadno zivite,vazno je da podrzavate njih,najedite se od njih i budite srecni sto postoje.Niste vi osetili kako se zivi pod diktatorima rusije,to odlicno znaju zemlje bivseg istocnog bloka,i budite sigurni da bi se svim silama borile da vise do toga ne dodje,zasto,prosudite sami.Verovatno zbog toga sto su ziveli u slobodi i dobrom zivotu.Ovo je ruska propaganda,niko ne dira ruse u Ukrajini,vec Putin manipulise sa razlogom da na taj nacin zadrzi ono sto jos moze.Tako su i ovi nasi radili,pa su se usrali na kraju,a narod nagurali u bedu i nepravdu.

albert

pre 10 godina

na ovom svetu je samo ludilo sigurna činjenica.
prođe nekoliko godina, deset, dvadeset, i ljude jednostavno polude.
misle zlo, pričaju zlo,čine zlo.
tako bih rado otišao, kada bih imao gde...
da živim sa drvećem, životinjama, knjigama, muzikom, u svojoj bašti...

da li će biti rata? naravno.
rat je pijanstvo koje niko "ne želi" a svi mu se tako lako prepuštaju

goran

pre 10 godina

Ne podržavam ni jedne ni druge, jer očigledno je da su se velike sile malo zaigrale sa Ukrajinom i sudbinom ukrajinskog naroda. Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)
Ne znam samo kako si dosao do podatka da 77% Ukrajine ne podrzava Ruse? pa da je tako ne bi sada ova tzv.vlada imala problem sa Krimom,Harkovom.Odesom,Nikolajevom, Donjeckom gde pro-ruski narod koji tamo cini vecinu polako uzima stvari u svoje ruke, jer ne zeli da strada od banderovaca i nacionalista koji su na jedan nelegelan i nelegitiman nacin klasicnim pucem tj.na silu preuzeli vlast i da ta rulja sa ulice kojoj nista nije sveto ispisuje sada neka svoja pravila, i jos usput preti Rusiji? e pa nece moci,nazalost cenu placa nevin narod kao i uvek, slazem se da rat nikad nikom nije doneo dobro ali sami desnicari iz kijeva ga prizeljkuju i izazivaju,sada treba mnogo mudrosti da bi se sukob izbegao mada krim je vec pao pod Ruske ruke ,pitanje je samo dali ce se Putin tu zaustaviti?

Classic

pre 10 godina

Samo mi nije jasno kakav je kratak spoj u rasuđivanju prosečnog rusofila-komentatora-srbende na temu Ukrajine... U isto vreme podržavaju Putina i prisvajanje Krima, tj otimanje teritorije, ali ne mogu da prežive samostalno Kosovo. Khm?

Istrazivac

pre 10 godina

Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)


ajde ne lupaj...ukrajina je bila najrazvijenija USSR republika i ziveli su OK...
posle 1991. krece sunovrat.

olijov

pre 10 godina

@Nema nesto nekih preteranih reakcija Nemacke to mi je nesto cudno..Putin i Angela su mi se nesto u zadnje vreme previse druzili haha..Pozdrav svima samo da ne bude rata..
(hmm, 2. mart 2014 10:54)

Ne bi im bilo prvi put da podele nezavisnu drzavu na pola i potpisu sporazum o nenapadanju!!!

Legitimitet ulice

pre 10 godina

@brko @sneza @marko

A na kojim je to izborima tih 77% ukrajinaca glasalo za ovu ''ulicnu vladu''? Gde smo mi to videli da oni vecinski stoje uz banderovce i neo-naciste? Ne igraj se procentima ako vec nemas prave informacije, vec siris neku petparacku propagandu.

Cija je to vecina legitimnija - ruskog naroda na istoku ili ukrajinskog na zapadu? Kako se to odlucuje i ko je pozvan da to odluci.

Rusi ne zele da prhvate ulicnu prevrat i bandu koja je dosla silom i ubijanjem na vlast a ukrajinci tek treba da pokazu da li i u kojoj meri to prihvataju, nije bilo izbora da to potvrde. A vidimo da masovno beze, dezertiraju ... Nadam se da ce biti izbora a ne rata.

Otvorite oci i gledajte slobodoumno, liseni stega mrznje,neznanja i neobrazovanja.

Zaustavite Zemlju,SILLLAAAZZIIIIIIIIIIIIIIIIIIM!!!

pre 10 godina

Ljudi umova u ko zna kakvom stanju,obuceni u SS i Tottenkopf Waffen uniforme,naoruzani do zuba,koje niko nije izglasao da vode zemlju-zbace LEGITIMNO izabranog predsednika(koji je mozda zaista bio korumpiran i sve,ali je LEGALAN)-i u Evropi a i ovde je to nekima NORMALNO!

Nacisti na vlasti u sred Evrope i to je nekom "slobodarski narodni bunt" koji treba podrzati i dozvoliti?

Sta je sledece:obnova Hitlerove stranke i njeno preuzimanje vlasti?Jesam li ja lud ili...

darko

pre 10 godina

Teško da će par hiljada Ukrajnskih vojnika pružiti bilo kakav otpor pred 15 000 Ruskih kojima svakog trenu tka stiže pojačanje i još par hiljada Krimske paravojske te jedince su rasute po Krimu i odesečene .Vojnički gledano njihov položaj je beznadažan na teritoriji gde im stanovništvo nije naklonjeno..
Teško da bi i najhrabrije trupe pružile otpor sem možda Japanske da izgunu časno..Krim će raskrčiti za dana ili dva uz malo ili nimalo otpora..
Flota je isplovila ostatak bukvalno može samo da kapitulira

Nikola

pre 10 godina

Interesantno je kako ljudima ne smetaju invazije na suverenu drzavu ako ih vrsi Rusija a ne SAD. Stavise, podrzavaju ih. Ima li granicama srpskog licemerja? Takodje, ima li granica u broju stranackih botova koji ce na ovo lupati negativne komentare?

Inace, taj Krim je vekovima bio tatarski dok nije Staljin pobio i raselio njegov originalni zivalj. Zato sad tamo ima najvise Rusa.

Igor

pre 10 godina

Narod u Donecku, Harkovu, Odesi, Mariopolu, Dnjepropetrovsku je izbacio evro-majdanovce iz zgrada lokalnih administracija i podignute su ruske zastave na svim objektima. Istok Ukrajine se probudio pod desavanjima na Krimu i osetio da ce biti zasticen od strane Rusije.
Kvazi-vlast u Kijevu nema apsolutno nikakvu vlast na istoku i jugu, koji su i jedini pokretaci privrede i gde zivi vise od polovine stanovnistva Ukrajine.
Na youtube imate snimke narodnog obracuna sa banderovcani poslatih sa zapada.

que

pre 10 godina

@brko: Odakle vam cifra od 77% Ukrajinaca koji zele "da se otrgne iz zagrljaja Rusije", jer to pokazuje da pojma nemate ko su Ukrajinci. Izgleda da polazite od pretpostavke da je svako ko se izjasnio kao Ukrajinac automatski antiruski raspolozen, a zapravo se radi samo o agresivnom unijatskom delu Ukrajinaca koji zeli da se nametne ostatku zemlje.
Ovde je najvazniju ulogu odigrao NVO sektor koji sluzi kao kukavicje jaje u svakoj zemlji zarad promocije interesa svojih finansijera. Na tome rade jos od pocetka nezavisnosti Ukrajine i dosada su uspeli da obrade dobar deo stanovnistva, ali ne i celo stanovnistvo. Taj sektor je vrlo aktivan i kod nas, u medijima ima vrlo veliku zastupljenost i progodnost, a njihovo delovanje je vidljivo i u ovim komentarima.

Vladimir

pre 10 godina

Zao mi je sto se,svet menja,na Ukrajini i nama bliskom narodu,mada je stvarno ludost,da zemlju predstavljaju,bokser Klicko i fasisti iz Desnog Centra,mislim da se tako zovu,a jedva su presli cenzus!, sto se tice ovih lokalnih rusofoba,meni je imenjak,neko je iste vere,slicnog pisma,jezika...!,uvek blizi nego Barak,Bil,Dzordz ili Angela!

koktel

pre 10 godina

Nema nesto nekih preteranih reakcija Nemacke to mi je nesto cudno..Putin i Angela su mi se nesto u zadnje vreme previse druzili haha..Pozdrav svima samo da ne bude rata..
(hmm, 02. mart 2014 10:54)To je zato što Nemačka privreda u dobroj meri zavisi od Ruskog gasa,a isti tako Rusija je veliko tržište Nemačkih proizvoda.Kina ima najveću trgovinsku razmenu sa Nemačkom,a Rusija malo manju.Interesantno je da su u Vašingtonu toga svesni i vrše pritisak na Berlin da se aktivnije uključi.Znaju Ameri da eventualne njihove sankcije Rusiji ne bi imale dejstvo,zbog ne tako velike trgovinske razmene i zato pozivaju Nemce da pomognu.U slučaju da Brisel uvede sankcije Rusiji,što se neće desiti ako to Nemci ne dozvole,opet će od toga veću štetu imati članice EU.Ne bi to mnogo nanelo štete Britaniji i Francuskoj,ali bi cela istočna i srednja Evropa bile oštećene.A Rusko tržište bi u tom slučaju zauzela roba iz Azije.

expert

pre 10 godina

ruski imperijalisti drze milione ljudi u ropstvu. neki narodi su porobljeni pre 600 i vise godina,otprilike kao da smo mi jos uvek pod turcima.to jje jedina imperija koja je prezivela od srednjeg veka do danas.
(zika zivac, 2. mart 2014 10:45)

američki imperijalisti drze milione ljudi u ropstvu. neki narodi su pobijeni (Indijanci) pre 300 i vise godina,otprilike kao da smo mi jos uvek pod turcima.to jje jedina imperija koja je prezivela od srednjeg veka do danas.

not my way or your way but true way

pre 10 godina

@my way,
kod nas je istorija uglavnom my way, a prava istorija je ne retko drugacija kakvu prizeljkujemo.
Krim je postao deo Rusije u drugoj polovini 18. veka. Pre toga su ga drzali Tatari i Osmnsko carstvo.
Cela Ukrajina je tokom sovetskog vremena rusifikovana naseljavanjem Rusa i proterivanjem ukrajinskog jezika u skolama.
E sad da li Rusija sme ili ne sme da dozvoli da Krim bude pod uticajem NATO-a zavisi kako se gleda. Turska (jedna od najjacih armija NATO-a) im je tu pod nosom, a i Rumunija i Bugarska.
U svakom slucaju situacija nije ruzicasta, pa i za globalnu ekonomiju. Da se za to tereti samo neki Klicko je netacno. I Janukovic kao i prethodne vlasti imaju putera na glavi. A bogme i Kremlj.

Politicari

pre 10 godina

Mislim da ovde neki ne shvataju da nisu svi Ukrajinci za ove iz Kijeva. Da li znate kako su neki prosli za vreme ovih iz opozicije? Svi pricate o peeiodu od pre 30 godina, a pre samo par su ih narandzasti unistili pa pre to pamti Ukrajinac. Ovo nece biti rat Rusije i Ukrajine vec gradjanski rat u kom ce Ukrajinci pucati jedni na druge. Nema nova vlast toliku podrsku uopste. Smatram da Rusija nema sta da se mesa sem ako neko proba da joj udje u luku, ali mislim da ih uhvatila panika zbog navale sa zapada i saamim tim su povukli poteze koji vode u rat!

Pametnjaković

pre 10 godina

Zapad se igra sa sudbinom celog sveta, njima bi i odgovaralo da treći svetski rat počne što dalje od njih, Ukrajina deluje kao idealno mesto, zato treba biti oprezan. Problem sa ovim konfliktom je utoliko veći jer su Masoni kao jednu agendu najavili i smanjenje globalne populacije posle 25.12.2012. Za to su izabrali Majansko proročanstvo kao najavu početka operacije. Od tada su tiho produbili ekonomsku krizu i radili na povećavanju tenzija. Mene ovo sve brine zbog toga, im i previše podudarnosti i slučajnosti.

cvexi

pre 10 godina

Bolje bi bilo onom bokseru da se smiri, prvi potez njegove demokratske vlade je rat sa Rusijom. Tako ti je to kad dopustis da te vode bokser i grupa nacista...

jovan

pre 10 godina

Ukrainska vojska masovno dezertira I prikljucuje se organizovanim strazama I zastitnicima naroda koji traze zastitu Rusa od nasilno formirane nove vlasti

http://rt.com/news/ukraine-military-russia-resign-437/

Božidar, Beograd

pre 10 godina

Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
(brko, 2. mart 2014 10:57)

Ti prvo brko ne razumeš osnovne pojmove iz istorije! Komunista je bio Marks, Berlingver,moja mama i tata... koji su verovali u ideju komunizma. A Staljin, Čaušesku, Pol Pot, Kim Il Sung....su diktatori koji su sebe nazivali komunistima,ali sa tom velikom idejom nemaju ništa zajedničko, bili su praktično najobičniji fašisti kao Hitler, Musolini, Franko....
A da li bi ti voleo da živiš u Nikaragvi,Haitiu, Angoli,Nigeriji, Somaliji, Indiji, Bangladešu, Šri lanki, Filipinima, Indoneziji...gde nikad nije bio "konunizam", ali su to bile prvo nečije kolinije, a sada veoma siromašne zemlje potpuno pod kontrolom neokolonijalizma? Šta bi više vole da si pripadnik plemena Sijuks(koje skoro sve poubijaše beli kolonisti) ili crnac iz Kameruna koji ilegalno živi u Parizu, skitnica je i "preživljava"?

Vuk Sev

pre 10 godina

Ne podržavam ni jedne ni druge, jer očigledno je da su se velike sile malo zaigrale sa Ukrajinom i sudbinom ukrajinskog naroda. Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)

-------------------

DA! Zeleo bih. Jer ovi nasi nas j.... ne pokrivaju.

Akcija

pre 10 godina

Klasicna situcija, kao i u Bosni, hrvatskoj, Siriji....

Dalji tok desavanja se zna. Ukoliko ne bude svesti i cvrste volje, rat je neminovan.

Miodrag

pre 10 godina

Tako je gospodine Rogozin !!! To je odgovor zvanicnika velike sile ostatku sveta... Najzad !!! Jos nesto: zapadni svet Putina ne voli iz mnogo razloga. Jedan od najvaznijih je taj sto se politikom bavi i Rusiju vodi kako to oni radi vise desetina godina unazad.

DPolitika

pre 10 godina

Leonid Kučma je pre vise od 2 sata demantovao da je dao bilo kakvu izjavu kakva se navodi u ovoj vesti vezano za Crnomorsku flotu i pozvao je Ukrajinske medije da ne izmisljaju i stvaraju laznu napetost...


U svakom slucaju treba pazljivo razmotriti tacnost navoda medija sa Ukrajinske strane jer za svega par sati budu demantovani iz drugih izvora.

To se zove propagandni rat koji je punom parom u toku....

mrki

pre 10 godina

Koja bre ukrajinska vojska,saka bednika i stranih placenika.
Podela Ukrajine sledi i to se vec nazire.
Pa ko sme da se upusti u avanturu neka mu.
Zemlja se deli na pola i to je to.
Kome se ne svidja neka proba da spreci.
Muka mi je od tih narandzastih revolucija koje su se izdesavale po banana republikama,pa misle i ovo ce proci.
Koja bre legitimna vlast ukrajine,ko je za nju glasao.
Haha samo pokusajte braco ukrajinci,pazite da ne izgubite i to pola sto imate.

brko

pre 10 godina

Ne podržavam ni jedne ni druge, jer očigledno je da su se velike sile malo zaigrale sa Ukrajinom i sudbinom ukrajinskog naroda. Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...

zlo

pre 10 godina

podrska rusiji, stop globalizaciji i porobljavanju sveta u ime demokratije i u reziji usa i njihovih saveznika

mi smo oslobodjenji '99, irak, libija, da ne nabrajam...

pa vidite gde smo sada i mi i oni

zika zivac

pre 10 godina

ruski imperijalisti drze milione ljudi u ropstvu. neki narodi su porobljeni pre 600 i vise godina,otprilike kao da smo mi jos uvek pod turcima.to jje jedina imperija koja je prezivela od srednjeg veka do danas.

my way

pre 10 godina

Vise je nego jasno da su vlast uzurpirali velikoukrajinski ultranacionalisti, jer se ovo moze lako resiti. Treba samo da se imaju u vidu neke stvari: 1. Krim je uvek bio deo Rusije, uzele su joj ga i Ukrajini dale komunisticke vlasti. 2. Tamo je vecinsko stanovnistvo rusko. 3. Rusija nema nameru da menja granice, cak ni da bi vratila svoje. 4. Ona ne sme da dozvoli NATO snage na Krimu, a zeli i da zastiti prava Rusa
Ako je i to nesto sto je neprihvatljivo za nelegalne i nelegitimne ukrajinske vlasti koje su sve dogovore prekrsile, vec zveckaju oruzjem i igraju se rata, onda je svaka dalja diskusija besmislena. Zapravo, nijedan posten Ukrajinac cak ni gubitak Krima ne moze da smatra kao gubitak necega svoga, a taj scenarijo uopste niko ni ne spominje. Velika je tragedija sto su ekstremisti i avanturisti poput Klicka bez ikakvih izbora okupirali Ukrajinu, ko zna sta ce se jos sve izdesavati.

Shok

pre 10 godina

Ovde više od pola komentatora nije u stanju da razume tekst vesti pa komentariše besmisleno, tripujući da se narod organizovao da se brani od Rusa. Napred budući glasači, užasss.

robert

pre 10 godina

Probudio se medved od spavanja,bice to zadnja pretnje Rusije i Putina puno podrsku za ukrainski narod za slobodu, znaju njih kako je bilo pod Rusima

popeye

pre 10 godina

@Sneza @Marko
А вас двоје још нисте кренули да се пријавите? Позвани сте да се мобилишете и браните светле тековине оружаног преврата, заједно са осталим Бендеровцима са Мајдана из западне Украјине. РТ каже да су већ на путу према Харкову, а тамо нису никад живели...

hmm

pre 10 godina

Nema nesto nekih preteranih reakcija Nemacke to mi je nesto cudno..Putin i Angela su mi se nesto u zadnje vreme previse druzili haha..Pozdrav svima samo da ne bude rata..

vlada

pre 10 godina

Čekajte, ljudi ovde zaista podržavaju oružanu vojnu ofanzivu Rusije na teritoriju suverene zemlje samo zato što je u pitanju Rusija a ne SAD?
Pa imali ste u svojoj zemlji pokrajnu koja se odvojila uz oružane sukobe i invazijom strane čizme i opet ćete stati na pogrešnu stranu samo zato što je u pitanju 'bratska' Rusija. Neverovatno.
Glupost i zlo su neuništivi.

Sneza

pre 10 godina

Kakav podmukli rusko-boljsevciki potez podmukle Rusije. Niko se nikad nije usrecio sa Rusima i zato cela istocne Evropa mrzi Ruse, jer to sto sada Rusi rade Ukrajincima, to su radili narodima istocne Evrope. ZA SLOBODNU Ukrajinu bez ruske cizme!!

popeye

pre 10 godina

@Sneza @Marko
А вас двоје још нисте кренули да се пријавите? Позвани сте да се мобилишете и браните светле тековине оружаног преврата, заједно са осталим Бендеровцима са Мајдана из западне Украјине. РТ каже да су већ на путу према Харкову, а тамо нису никад живели...

my way

pre 10 godina

Vise je nego jasno da su vlast uzurpirali velikoukrajinski ultranacionalisti, jer se ovo moze lako resiti. Treba samo da se imaju u vidu neke stvari: 1. Krim je uvek bio deo Rusije, uzele su joj ga i Ukrajini dale komunisticke vlasti. 2. Tamo je vecinsko stanovnistvo rusko. 3. Rusija nema nameru da menja granice, cak ni da bi vratila svoje. 4. Ona ne sme da dozvoli NATO snage na Krimu, a zeli i da zastiti prava Rusa
Ako je i to nesto sto je neprihvatljivo za nelegalne i nelegitimne ukrajinske vlasti koje su sve dogovore prekrsile, vec zveckaju oruzjem i igraju se rata, onda je svaka dalja diskusija besmislena. Zapravo, nijedan posten Ukrajinac cak ni gubitak Krima ne moze da smatra kao gubitak necega svoga, a taj scenarijo uopste niko ni ne spominje. Velika je tragedija sto su ekstremisti i avanturisti poput Klicka bez ikakvih izbora okupirali Ukrajinu, ko zna sta ce se jos sve izdesavati.

Miodrag

pre 10 godina

Tako je gospodine Rogozin !!! To je odgovor zvanicnika velike sile ostatku sveta... Najzad !!! Jos nesto: zapadni svet Putina ne voli iz mnogo razloga. Jedan od najvaznijih je taj sto se politikom bavi i Rusiju vodi kako to oni radi vise desetina godina unazad.

zlo

pre 10 godina

podrska rusiji, stop globalizaciji i porobljavanju sveta u ime demokratije i u reziji usa i njihovih saveznika

mi smo oslobodjenji '99, irak, libija, da ne nabrajam...

pa vidite gde smo sada i mi i oni

Sneza

pre 10 godina

Kakav podmukli rusko-boljsevciki potez podmukle Rusije. Niko se nikad nije usrecio sa Rusima i zato cela istocne Evropa mrzi Ruse, jer to sto sada Rusi rade Ukrajincima, to su radili narodima istocne Evrope. ZA SLOBODNU Ukrajinu bez ruske cizme!!

mrki

pre 10 godina

Koja bre ukrajinska vojska,saka bednika i stranih placenika.
Podela Ukrajine sledi i to se vec nazire.
Pa ko sme da se upusti u avanturu neka mu.
Zemlja se deli na pola i to je to.
Kome se ne svidja neka proba da spreci.
Muka mi je od tih narandzastih revolucija koje su se izdesavale po banana republikama,pa misle i ovo ce proci.
Koja bre legitimna vlast ukrajine,ko je za nju glasao.
Haha samo pokusajte braco ukrajinci,pazite da ne izgubite i to pola sto imate.

DPolitika

pre 10 godina

Leonid Kučma je pre vise od 2 sata demantovao da je dao bilo kakvu izjavu kakva se navodi u ovoj vesti vezano za Crnomorsku flotu i pozvao je Ukrajinske medije da ne izmisljaju i stvaraju laznu napetost...


U svakom slucaju treba pazljivo razmotriti tacnost navoda medija sa Ukrajinske strane jer za svega par sati budu demantovani iz drugih izvora.

To se zove propagandni rat koji je punom parom u toku....

frrr

pre 10 godina

Za koji dan ce umarsirati i u Kijev. To im je krajnji cilj, celovita Ukrajina. Uzgred,zasto nesto ne napisete u kakvim sad uslovima i strahu zive Rusi i Jevreji u delovima koje drze unijati,a Zapad podrzava?

Vladimir

pre 10 godina

Zao mi je sto se,svet menja,na Ukrajini i nama bliskom narodu,mada je stvarno ludost,da zemlju predstavljaju,bokser Klicko i fasisti iz Desnog Centra,mislim da se tako zovu,a jedva su presli cenzus!, sto se tice ovih lokalnih rusofoba,meni je imenjak,neko je iste vere,slicnog pisma,jezika...!,uvek blizi nego Barak,Bil,Dzordz ili Angela!

hmm

pre 10 godina

Nema nesto nekih preteranih reakcija Nemacke to mi je nesto cudno..Putin i Angela su mi se nesto u zadnje vreme previse druzili haha..Pozdrav svima samo da ne bude rata..

masa

pre 10 godina

Uraaaaaa! Ovo me podseca na atmosferu posle Drugog svetskog rata! Miroljubivi svet treba da se odupre nacizmu. Nije Putin kriv, sto nisu raspisali izbore i postovali odredbe sporazuma koji su sami potpisali. Nacisti nemas ta da rade ni u Ukrajini, niti bilo gde u svetu. Zato podrzavam Putina! Zar su demokrate zaboravile sta je to nacizam?????

Boleboss

pre 10 godina

Imam utisak da mnogi koji komentarišu ovu temu ne zanju činjenice, pa u tom smislu postavljam sledeća pitanja: Da li znate da su Rusi na Krimu od 1783. kad su ga osvojili od Tatara naroda muslimanske vere bliskog Turcima? Da li znate da je na Krimu OD 1853. DO 1856. vođen Krimski rat između Rusije sa jedne i Turske, Francuske i Italijanske kraljevine Pijemont sa druge? Da li znate da je u II svetskom ratu opsada Sevastoplja trajala 8 meseci, kada je bombardovan sa 1300 topova uključujući i najveći top II sv. rata kalibra 81cm? Grad je branila posada od mornaričke pešadije crnomorske flote, a kada su Nemci na kraju posle strašnih gubitaka ušli u grad samo je bilo 7 nesrušenih celih zgrada i vrlo malo preživelih branilaca. Poznat je primer iz Nemačkih ratnih dnevnika da su u jednom utvrđenju u okviru odbrane grada od 1000 branilaca našli samo 40 živih kada su uspeli da ga osvoje. Da li znate da je za vreme II sv. rata od Krimskih Tatara koji su sada najglasniji protivnici Rusa bila napravljena dobrovoljačka divizija koja se borila na strani Nemaca? Da li znate da je do 1954. Krim pripadao Ruskoj sovjetskoj republici, a onda ga Hruščov administrativno pripojio Ukrajini? Da li znate da Rusa na Krimu ima 58%, Ukrajinaca 24%, Tatara 12%, a recimio u Sevastopolju čak 74% Rusa naspram 21% Ukrajinaca?

vlada

pre 10 godina

Čekajte, ljudi ovde zaista podržavaju oružanu vojnu ofanzivu Rusije na teritoriju suverene zemlje samo zato što je u pitanju Rusija a ne SAD?
Pa imali ste u svojoj zemlji pokrajnu koja se odvojila uz oružane sukobe i invazijom strane čizme i opet ćete stati na pogrešnu stranu samo zato što je u pitanju 'bratska' Rusija. Neverovatno.
Glupost i zlo su neuništivi.

Mirko

pre 10 godina

Tako to radi pravi drzavnik. Putin je imao dovoljno strpljenja.Godinama ukazuje na pogubnost narusavanja medjunarodnog prava. Godinama priziva zapad da prestane da pod izgovorom uvodjenja demokratije terorise svet i zarad tog 'blagorodnog' cilja stradaju milioni ljudi.Fasizam u novom obliku pocinje da se siri. Kako drugacije shvatiti sve ono sto se desava u Kijevu i zapadnoj Ukrajini. Putin napokon svojim zapadnim partnerima i Americi kaze 'DOSTA mi je vaseg licemerja'. On dobro shvata da oni ne nameravaju da stanu.Danas Ukrajina sutra Belorusija a onda i sama Rusija.TAKO RADI OZBILJNI DRZAVNIK MISTER PUTIN.

Shok

pre 10 godina

Ovde više od pola komentatora nije u stanju da razume tekst vesti pa komentariše besmisleno, tripujući da se narod organizovao da se brani od Rusa. Napred budući glasači, užasss.

Bo

pre 10 godina

Imam jedno pitanje: Zašto se zapad nije interesavao o teritorijalnom integritetu Srbije, da ne pitam čak i od bivše Jugolavije. Znači onako kako u momentu paše, jel?
E nemoze tako.

Politicari

pre 10 godina

Mislim da ovde neki ne shvataju da nisu svi Ukrajinci za ove iz Kijeva. Da li znate kako su neki prosli za vreme ovih iz opozicije? Svi pricate o peeiodu od pre 30 godina, a pre samo par su ih narandzasti unistili pa pre to pamti Ukrajinac. Ovo nece biti rat Rusije i Ukrajine vec gradjanski rat u kom ce Ukrajinci pucati jedni na druge. Nema nova vlast toliku podrsku uopste. Smatram da Rusija nema sta da se mesa sem ako neko proba da joj udje u luku, ali mislim da ih uhvatila panika zbog navale sa zapada i saamim tim su povukli poteze koji vode u rat!

Edi

pre 10 godina

ako je ikada postojao trenutak kada treba reci rusiji da ima pravo onda je to sada, eu treba jednostavno napraviti sve sto rusi traze jer mislim da je stvarno svima vec dosta krvi i ratova..

robert

pre 10 godina

Probudio se medved od spavanja,bice to zadnja pretnje Rusije i Putina puno podrsku za ukrainski narod za slobodu, znaju njih kako je bilo pod Rusima

el gladijator

pre 10 godina

@sneža
A kad ovi za koje navijaš izbombarduju i kolonizuju Libiju, Avganistan, Pakistan, Irak, nas, onda je to u skladu sa demokratijom?
Ah sad kontam, ne shvatam ja šta je mir, demokratija, ljudska prava, evro-atlanske integracije i ostalo trabunjanje

brko

pre 10 godina

Ne podržavam ni jedne ni druge, jer očigledno je da su se velike sile malo zaigrale sa Ukrajinom i sudbinom ukrajinskog naroda. Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...

mira panic

pre 10 godina

Heeeej, ljudi!!! Pustite Putina i ruse! Ovde je rec o borbi normalnog sveta protiv nacizma!!! Ukinuli su jezik, da li vi to shvatate, i to odmah 2 dana po dolasku na vlast, a nemaju ni kintu u kasi! Volja naroda ukrajine - da, ali nacizam - NE!!!!

hm

pre 10 godina

klicko budalo, povuci vojsku I predaj krim ili se dogovori sa rusima da izbori budu odmah I da se rusi eventualno povuku.ameri nemaju intres da se ovde mnogo mesaju, izginuce ukrainci ko golubovi bez veze. nemaju sanse protiv rusije zaboravi klicko americke dolare I spreci pokolj svog naroda.

blazo

pre 10 godina

Nece doci do rata jer to nikome ne odgovara zbog gasovoda. Pola Francuske i Nemacke industrije zavisi od gasa iz rusije koji stize preko ukrajne. Kad se zavrsi juzni tok ukrajna ide pod led. Niti ce je eu braniti niti ce se crusi ustezati da i njakaju. A postoji i jedna cinjenica da svake godine u martu amerika zapocinje novi rat

mare

pre 10 godina

Opet su Rusi pobedili. Imaće svoj Krim i neće morati da plaćaju rentu za mornaričke baze. Onih 15 milijardi $ upumpaće u Krim i narod će procvetati pod 'ruskom čizmom', živeće bolje sigurno, u suštini ceo jugo-istok Ukrajine je 5x razvijeniji od ostatka:plodna zemlja,gas... i Šahtjor će biti još jači u Ligi šampiona. Evropskoj uniji ostaje zapad Ukrajine, u prevodu nakačili su bedu na vrat, njima treba 40 milijardi $ samo za plate i penzije za 2 godine, videćemo ko će da da pare. U slučaju da Kličko i družina potpišu ugovor sa EU, u Rusiju više neće moći da plasiraju svoje proizvode u Rusiju....čeka ih velika glad. Obrni okreni Rusi su profitirali,povratili teritoriju Krim od 1954.godine i imaće kontrolu jugo-istoka Ukrajine.

RUSOFILSKI

pre 10 godina

Te 1999 godine,godine koju rusomrsci cesto upotrebljavaju u porukama, je Rusija imala jedva 250 letno sposobnih aviona,a danas se ta cifra meri u hiljadama.
Ne moze tom istom ukrajinskom narodu,osim ovih u Zapadnoj Ukrajini koji i nisu pravoslavci,biti bolje u EU nego sa Rusijom.
U Kijevu se nalazi jedna od najvecih svetinja ruske pravoslavne crkve,Kijevska lavra,a ne Notr Dam,ili Sikstinska kapela.
Rusija ce preci reku Dnjepar,i sigurno ce uzeti pod svoje ne samo jugoistok Rusije,nego i ceo centralni deo sa Kijevom.
Verovatno je da rusi i ne zele podelu Ukrajine,osim Krima koji je Ukrajina zauvek izgubila (60% ruskog stanovnistva),i koji ima najbolji,strateski, polozaj na Crnom moru.Rusi ne zele da puste 'niz vodu' Ukrajinu,i prepuste je klosarskom NATO-u,osim mozda zapadne delove Ukrajine koji nisu pravoslavni.
Ukrajina je; 70+% pravoslavna (31 milion pravoslavaca,od toga 8,8 miliona etnickih rusa,a ostalo su ukrajinci pravoslavci).
ostatak je grko katolicki,i taj ostatak zivi u zapadnoj Ukrajini,i u znacajnom broju u centru.
- Istok Ukrajine (Harkov,Donjeck,Lugansk..) - za Rusiju,rusko govorno podrucje,
- Jug Ukrajine (Odesa,Nikolaev,Krim..) - za Rusiju,rusko govorno podrucje,
- Centar Ukrajine sa glavnim gradom Kijevom,vecinsko pravoslavni,ali sa ciljem da se zbaci ruski jezik,i nametne 'ukrajinski'.
- Zapad Ukrajine (Lvov,Ternopil,Rovno..) - secesionisticki,grko katolici koji zele da nastave svoju 'slavnu' nacisticku proslost.

dragaN

pre 10 godina

Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)

Komunizam su stvorili Karl Marks i Fridrih Engels. Dakle, ideologija je pripremljena na zapadu - zapadni proizvod. Lenjin, vodja oktobarske revolucija je tajno, nemackim iplomatskim vozom stigao u Rusiju (za njim je bila raspisana poternica) i uz pomoc zapada svrgnuo cara.Dakle, komunizam je eksportovan sa zapada u Rusiju i za sve sto se Ukrajincima desilo lose za vreme komunizma, nisu krivi Rusi nego zapad. Uostalom, komunisti su podjednako zlo naneli i Rusima i Ukrajincima, a Rusi su imali manje predsednika SSSR-a nego Ukrajinci. Trebalo bi prvo da naucis malo istoriju pre nego se javis sa takvim komentarima.

netreba rat

pre 10 godina

Ovi sto pisu mogo su neki pametni ljudi.
molite boga da nebude tog 3 svetskog rata jer ako bude onda je mnogo lose, moze da mu se raduje samo onaj ko ga nije osetio na svojoj kozi mislim na rat a iz ovih komentara vidim da ovi sto pisu nemaju pojma sta je to. Zivi bili.

bokan

pre 10 godina

20.000 demonstranata preuzelo vlast,ko je ovde lud a ko zbunjen,mi smo 1.9 marta 91 izasli sa 150.000 ljudi i zgazise nas za 3 dana,bilo nas je i vise a Srbija ima 8.000 000 ljudi,ukrainci 26 zaci 1% smesno ali istinito i unapred smisljeno, sa kojim ciljem i za ciji interes ,neznam,ali svaka kombinacija dolazi u obzir cak da i Rusija napravila nemire da bi intervenisala sa razlogom a takodje i NATO ima isti cilj,znaci lud zbunjenog ...

A

pre 10 godina

Nadam se da ce se Klicko naci u prvim borbenim redovima, posto je bio inicijator mobilizacije red bi bio da da primer. Nadam se da, ipak, do sukoba nece doci.

ЛанеБг

pre 10 godina

Како је поштен овај запад, чудо једно... Саблажњују се на цепање Украјине, ју срам било Русе зликовце да отцепе део Украјине који је вазда био њихов (до Хрушчовљевог поклона Украјини) и где живе Руси, а овамо су све учинили да растуре Србију и подрже сецесију! Такође, у Босни не дају ево 25 година да се Срби отцепе, него их терају да живе у вештачкој држави, са вештачким симболима, коју не желе, јер као подржавају тер.суверенитет БИХ!? Мож' мислити! А ми смо сви веверице! Какве аргументе сада имају еврофанатици српски, какве!?? Никакве! Стара политика запада, окруживање и сатирање Русије, а над виде само као њихов део.

Владимир

pre 10 godina

Украјина нема никакву војску. Морал је, уз то, низак. Официрски кадар подељен. Руски блиц криг следи.
20% украјинске авијације је заробљено на Криму. На западу Украјине не постоји јединство, идеја. Они трче у Берлин по инструкције, Берлин нема војску 60 година, па ови трче Обами... Далеко је Украјина од Америке.

zika zivac

pre 10 godina

ruski imperijalisti drze milione ljudi u ropstvu. neki narodi su porobljeni pre 600 i vise godina,otprilike kao da smo mi jos uvek pod turcima.to jje jedina imperija koja je prezivela od srednjeg veka do danas.

marija

pre 10 godina

Nista ovo ljudi ne valja.
Sta uradise interesi belosvetskih bolesnika.
E sad ce vam biti blagostanje, bravo.
Normalnom coveku ostaje samo da se prekrsti.

Krkobaba

pre 10 godina

@Nikola

Sada je ovde neko izmislio temu Tatara pa se vrti bez znanja i razumevnja. Malo nesto pronadjite o Tatarskog kaganatu i Zlatnoj ordi. Otkricete neverovatnu analogiju nasoj epopeji pod visevekovnoj turskoj okupaciji i istim zulumom koji su doziveli Rusi od azijskih naroda. Videcete kako je propala Kijevska Rus (tada je Srbija bila Ras) Inace u Rusiji zive 125 naroda u neverovatnoj slozi i sa razlicitim veroispovestima. Cak ministar odbrane Sojgu nije etnicki Rus, a nacelnik FSB je musliman sa Kavkaza. Tako da u savremenoj Rusiji nema te podele koju je hteo da unese Gruzin Staljin gde je pobio u SSSRu najvise bas Rusa pa tek onda svih ostalih. I naravno jedan ukrajinski spletkaros i staljinova finija senka Hruscov, koji je naneo jos vise zla SSSRu nego Staljin. Ali da se vratimo danasnjici, lokalnim Tatarima su se obratili skupstina i zvanicnici Tatarstana, kao i svetski kongres (veoma uticajan u svetu) Tatara da se primire i da se priklone ruskoj strani. Valjda Tatari znaju boje sta im je da rade od pristrasnih navijaca sa strane. Cak i veliki Rahmanjinov svoje prezime vodi poreklom od "sin Rahmanov", tj ima tatarsko poreklo. Znaci, koliko bi neko hteo, danas nije moguce konfrotirati Ruse i Tatare, koji se takodje izrazavaju kao Rusi.

Vuk Sev

pre 10 godina

Ne podržavam ni jedne ni druge, jer očigledno je da su se velike sile malo zaigrale sa Ukrajinom i sudbinom ukrajinskog naroda. Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)

-------------------

DA! Zeleo bih. Jer ovi nasi nas j.... ne pokrivaju.

uros

pre 10 godina

Prvo da kazem da nisam ni na jednoj strani, ali rusi su dobro ovo isplanirali. Prvo zauzmu krim pa potom smire situaciju u ukrajini a onda najave referendum o nezavisnosti istocnih regija ukrajine. Posle toga postoje dve solucije prva je da vlast u kijevu nista ne uradi i dopusti referendum na kome ce se verovatno istocne regije otcjepiti, a druga je da vlast u kijevu pokusa to silom da spreci u tom slucaju rusi imaju izgovor da vojno interrvenisu. Veoma prosto. P.S. nadam se da nece biti rata.

sava

pre 10 godina

Када би Американци упутили војнике негде ван своје земље то би била борба за демократски и праведнији свет а када Руси желе да заштите своје интересе и свој народ онда је то руска чизма.При том на Криму и у Украјини живи пуно Руса , тамо им је део флоте,док су Американци нападали земље у којима не живи ни један њихов земљак-Ирак,Афганистан,Вијетнам ,СРБИЈУ.

albert

pre 10 godina

na ovom svetu je samo ludilo sigurna činjenica.
prođe nekoliko godina, deset, dvadeset, i ljude jednostavno polude.
misle zlo, pričaju zlo,čine zlo.
tako bih rado otišao, kada bih imao gde...
da živim sa drvećem, životinjama, knjigama, muzikom, u svojoj bašti...

da li će biti rata? naravno.
rat je pijanstvo koje niko "ne želi" a svi mu se tako lako prepuštaju

mukosav

pre 10 godina

sta bi njemci se ne oglasise i estali evropljani koji zavise od rusa i ruskog gasa. mislite da ce njemci dozvoliti propalim amerima da preko njih oporavljaju svoju privredu

Neven

pre 10 godina

Nema tu nista od rata, raspale bi im se i vojska i drzava u tom slucaju. Mozda ce biti sukoba sa ekstremnim muslimanima i placenicima sa Majdana koji su ubijali policajce, ali narod nema razloga da se sukobljava po nacionalnoj osnovi.

Maximillien

pre 10 godina

@(brko, 2. mart 2014 10:57)

Koliki je % stanovnistva Ukrajine naklonjeno EU i USA a koliki Rusiji nije stvar licnog ukusa. To moze da se vidi samo na izborima/referendumu. Tako da je ta prica o 70 i kusur % proevropski orjentisanih gradjana Ukrajine u domenu "sta je babi milo".
I izbijte vise to iz glave Eugeniku, da su EU i USA visa rasa, "medjunarodna zajednica", i po definiciji uvek u pravu. Kad njihovi pioni uzmu oruzije to su borci za slobodu i demokratiju, a neko drugi kad to isto uradi, onda su to diktatori, nedemokrate, teroristi...
Ima na planeti Zemlji jos 4 milijarde ljudi, i oni valjda zanju po nesto?

Žeks

pre 10 godina

Očigledno je ratovanje postalo medijska igračka. Svaka TV agencija na ovom svetu tačno u metar zna kretanje borbenih jedinica ruskih trupa. Ni rat nije ono što je bio...

Stanko K

pre 10 godina

Stradaju Ukrajinci zbog pet miliona fanatika sa zapada zemlje, srdacno podrzanih od onih koji su skoro svaki dan dolazili u Kijev. Sad, nazad nema a nazad bi mnogi hteli, pa i mentori sa zapada. Mobilizacija rezerve je samoubistvo trenutne vlasti, jer je bar pola kadra prorusko, i odmah ce naoruzani preci na rusku stranu. Ode more i istok. Druga opcija, Ukrajina cela, ali iz dva dela, uloga Rusa dominantna. Mada, kako je masina krenula, to je malo verovatno. Mi odavde mozemo ovo da pratimo mirno, kao Ameri koji su u pauzi za dorucak u fast food restoranima na tv gledali kako nas bombarduju i seirili. A i oni ce to isto da rade, jer ovo sto se desava njih ne kosta nista. A ako im nesto padne na pamet, pa Rusija presece snabdevanje i odstupnicu njihovoj vojsci preko svoje teritorije. mogu samo da se pozdrave sa onim koje su poslali u Avganistan, i zastave spuste ne pola koplja. A to im se ne isplati.

Marko

pre 10 godina

U Kijevu je gomila kirminalaca I narkomana nasrnula I osvojila parlament. Pod pretnjom batina poslanici donose odluke. Ovde nema nista od demokratije. Ovi sto su sami sebe postavili na vlast nemaju legitiitet naroda dok se ne odrze izbori. Narod je podeljen I nece ljudi da ginu zbog nekih tamo politicara. Moral je nizak tako da ce vojska masovno dezerirati a kad prigusti pobecice u nemacku svi ovi mangupi I onda ce se na izborima izabrati ono sto narod odluci. Do tada ova samopostavljena vlast silom bezi izbora nema pravo da donosi bilo kakve odluke a kamo li mobilizaciju kad niko nece da se bori za njih I da gubi svoj zivot zbog tamo nekih narkomana I kriminalaca koji su zauzeli parlament

sbc

pre 10 godina

vidim da mi rusofili vodimo
procentualno 3:1 u odnosu na vas eusafile i baš mi je drago zbog te činjenice! Podrška bratskoj Rusiji i Istočnoj Ukrajini

cvexi

pre 10 godina

Bolje bi bilo onom bokseru da se smiri, prvi potez njegove demokratske vlade je rat sa Rusijom. Tako ti je to kad dopustis da te vode bokser i grupa nacista...

Pierre

pre 10 godina

Ne mogu da razumem one kojima je logika "gde se bolje zivi taj je u pravu" i kakve veze ima ekonomsko stanje u bilo kojoj zemlji sa prostom cinjenicom da Krim ne zeli da ostane u Ukraini?

ese

pre 10 godina

Ne kontam kako se neko uopšte čudi zašto većina Srba podržava Ruse. Prvo zato što su pravoslavna braća i što su nam pomogli da preživimo u najteža vremena, kad su mogli, nisu nas napadali, i svi Rusi smatraju da smo mi njihov mali brat. to je tako.

Dalje, mi mrzimo NATO jer se Srbi bore protiv NATO-a od 1991. godine. Oni su nam oduzeli domovinu, uništili zemlju i društvo, zagadili zemlju uranijumom, i oduzeli budućnost našoj deci. Želimo da se osvetimo i da ih ubijemo, satremo, uništimo, spalimo i ponizimo. Ako mi nemamo snage ima ko može a od nas će uvek dobiti moralnu, materijalnu, vojnu i svaku drugu podršku. Jel sad jasno majmuni američki?!

Prosto

pre 10 godina

Ko kaze da su to ruske trupe? To moze isto da se tumaci kao i ona "odmetnuta rulja" koja je u Kijevu birala vladu, oslobadjala iz zatvora, ukidala ruski jezik... Sada je ova druga "rulja" koja postavlja svoje zakone na Krimu i to je to.
Rulja radja rulju!
Ovde je samo tragedija za obicne gradjane Ukrajine, kojima svi ispiraju mozak.
Resenje, jedino moguce, je da se stvari vrate na dogovor od 21.februara koji je Klickova rulja izigrala, izigravajuci na taj nacin i EU posrednike, a za interes onih preko okeana. Rusija bi bila banana republika ako na to nebi pruzila odgovor koji sada pruza! A vreme curi i sve moze bespovratno da se otrgne kontroli!
Ovde su sad u procepu, pre svega Nemacka i Francuska i cela kontinentalna Evropa kojoj haos na tlu Evrope i kidanje odnosa sa Rusijom nikako ne treba.
Od odluka kontinentalne EU ce zavisiti kojim putem dalje ide Evropa.....

goran

pre 10 godina

Ne podržavam ni jedne ni druge, jer očigledno je da su se velike sile malo zaigrale sa Ukrajinom i sudbinom ukrajinskog naroda. Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)
Ne znam samo kako si dosao do podatka da 77% Ukrajine ne podrzava Ruse? pa da je tako ne bi sada ova tzv.vlada imala problem sa Krimom,Harkovom.Odesom,Nikolajevom, Donjeckom gde pro-ruski narod koji tamo cini vecinu polako uzima stvari u svoje ruke, jer ne zeli da strada od banderovaca i nacionalista koji su na jedan nelegelan i nelegitiman nacin klasicnim pucem tj.na silu preuzeli vlast i da ta rulja sa ulice kojoj nista nije sveto ispisuje sada neka svoja pravila, i jos usput preti Rusiji? e pa nece moci,nazalost cenu placa nevin narod kao i uvek, slazem se da rat nikad nikom nije doneo dobro ali sami desnicari iz kijeva ga prizeljkuju i izazivaju,sada treba mnogo mudrosti da bi se sukob izbegao mada krim je vec pao pod Ruske ruke ,pitanje je samo dali ce se Putin tu zaustaviti?

Nikola

pre 10 godina

Koliko vec dugo primecujem, nastavlja se trend o pravilima za komentare na vesti o Rusiji/Rusima/pravoslavlju/cirilici/braci slovenima: sto vise pluseva, gluplji komentar; sto vise minusa, normalniji.
Posledica dugogodisnjeg moralnog propadanja. O obrazovanju ne vredi ni pricati, u Srbiji vise od 0,0001% nikad ga nije ni imalo.

Mens sana in malvasia istriana

pre 10 godina

Od crnih ratnih oblaka na horizontu depresivnije je samo šibicarsko likovanje likova iz tamnih balkanskih vilajeta. Šta je, otvarate šampanjac jer 'Veliki brat' opet vulgarno demonstrira silu protiv slabijih? Ne dao vam bog da i vama ta mečka zaigra pred vratima, brzo biste promijenili ploču. Mir, brate, mir. Da ruska politika išta valja, ne bi cijeli bivši Varšavski pakt panično bježao u okrilje EU i Amerike, zapamtite to.

Zaustavite Zemlju,SILLLAAAZZIIIIIIIIIIIIIIIIIIM!!!

pre 10 godina

Ljudi umova u ko zna kakvom stanju,obuceni u SS i Tottenkopf Waffen uniforme,naoruzani do zuba,koje niko nije izglasao da vode zemlju-zbace LEGITIMNO izabranog predsednika(koji je mozda zaista bio korumpiran i sve,ali je LEGALAN)-i u Evropi a i ovde je to nekima NORMALNO!

Nacisti na vlasti u sred Evrope i to je nekom "slobodarski narodni bunt" koji treba podrzati i dozvoliti?

Sta je sledece:obnova Hitlerove stranke i njeno preuzimanje vlasti?Jesam li ja lud ili...

Mili

pre 10 godina

Neka rade sta hoce samo da se mi ni na koji nacin ne mesamo u sve ovo. Pamet u glavu Srbi, kad god je neko veliko s.... u svetu mi nagrabusimo. i u Prvom sv. ratu i u Drugom i nakon pada komunizma... Pa dokle vise? Neutralno i samo neutralno!

Legionar

pre 10 godina

Nema od rata nista,Ukrajina nema ni s' kim, a ni s' cim da ratuje.Nema novca,a ni ljudstvo nije zainteresovano.Ono sto ce se desiti je uspostavljanje ruskih pravila u prici sa EU.Krim niko nece odvajati od Ukrajine,ali se banditi u Kijevu moraju zauzdati.Rusi ce samo pokazati ukrajincima da im je nova vlast nesposobna i sarena laza i to ce sve biti do izbora.A posle toga ce doci na vlast umerena linija politicara,koja ce zadovoljiti interese svih strana.Rat nikome ne odgovara osim Americi.

blah

pre 10 godina

Rusi takticki odlicno odigrali, znaju da Amerikanci sigurno nece zapocinjati rat zbog jedne Ukrajine. Amerikanci se preracunali, da su prvi poslali vojsku, Rusi bi verovatno protestovali (kao sto sad rade SAD i EU) ali ne bi vojno intervenisali - ni Rusi sigurno ne bi zapocinjali ozbiljan konflikt zbog Ukrajine. Kockali se i izgubili.

milan

pre 10 godina

Ako ovaj i naredni dan prodje bez otvorenog sukoba mir jos uvek ima sansu. Na zalost mnogo je usijanih glava na obe strane - dovoljno je da jedna budala otvori vatru i ubije nekog ruskog ili ukrajinskog vojnika i krece pakao. Ne mogu da verujem da se ovo desava. Prokleti smo mi Sloveni - vise mrzimo jedni druge nego bilo koga :(

sveta

pre 10 godina

ponavlja se sistem iz bivse Yu, opkole kasarne i baze, i mirno idu dalje. Pametno rade rusi obezbede ledja pa dalje. Doci ce i do kijeva i onih 5000-6000 huligana koji su pruzeli vlast naterati ili u bekstvo ili strpati u zatvore . Zatim ce mirno vratiti stru vlast raspisaati izbor i referendum o ocepljenju krima i ostalih sta im odgovara. Normalno ukrajinci zadovoljni sto nije bilo rata i vise mrtvih podrzace ruske zelje i tko dobiti sta su zeleli . Sprecili amerikance da dodju na dirktnu granicu sa Rusima, vratiti ono svoje sto su prodani delili nekad. i sve mirno. Nemci fracuzi i pola evrope zavisi od gasa moraju da cute a englezi i ameri ce samo da laju jer nisu uspeli da dovedu nato na granicu .i tu je kraj . Molim samo Boga da ne bude neka budala luda i da pocne da puca na ruske vojnike ili na ukrajinske vojnike da ne padne krv , sve ce se onda mirno zavrsiti.Americke demokratije je svima dosta i u avganistanu i libiji iraku vijetnamu jugoslaviji, rumuniji bigarskoj , ma sta nabrajam jednostavno su celom svetu nametnuli svoju pravdu i svoju poslusnu vlast.Nije Putin pijani Jeljcin koji se prodao za viski nego je obnovio svoju vojsku a kako izgleda da ce se posle ovoga i ostale bivse republike bivseg SSSr traziti da se vrate pod okrilje Rusije.Vec se sad vrse pregovori i sklapaju tajni paktovi jer su svi uvideli sta im EU i SAD donose samo bedu , glad besposlenost. Isto kao i nama. Samo da ne padne krv.C

Adriano Celentano

pre 10 godina

Rusija cini mir nestabilnim, okupira tudju teritoriju, oni su okupatori i svet treba da reaguje. Putin sledi Hitlera koji je tako okupirao Cehoslovacku, odmah posle olimpijade. Ovo se odmah mora prekinuti. Nasi rusofili nek skoknu na teren i neka se zrtvuju za Rusiju, nama ce olaksati da bolje zivimo.

MrAldo

pre 10 godina

"Uvijek me je fascinirala ta činjenica da će se jedan obični vojnik tako žestoko i krvavo boriti samo kako bi mu na grudima stajao jedan obični komad platna (orden)."

- Napoleon Bonaparta.

Igor

pre 10 godina

Narod u Donecku, Harkovu, Odesi, Mariopolu, Dnjepropetrovsku je izbacio evro-majdanovce iz zgrada lokalnih administracija i podignute su ruske zastave na svim objektima. Istok Ukrajine se probudio pod desavanjima na Krimu i osetio da ce biti zasticen od strane Rusije.
Kvazi-vlast u Kijevu nema apsolutno nikakvu vlast na istoku i jugu, koji su i jedini pokretaci privrede i gde zivi vise od polovine stanovnistva Ukrajine.
Na youtube imate snimke narodnog obracuna sa banderovcani poslatih sa zapada.

Božidar, Beograd

pre 10 godina

Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
(brko, 2. mart 2014 10:57)

Ti prvo brko ne razumeš osnovne pojmove iz istorije! Komunista je bio Marks, Berlingver,moja mama i tata... koji su verovali u ideju komunizma. A Staljin, Čaušesku, Pol Pot, Kim Il Sung....su diktatori koji su sebe nazivali komunistima,ali sa tom velikom idejom nemaju ništa zajedničko, bili su praktično najobičniji fašisti kao Hitler, Musolini, Franko....
A da li bi ti voleo da živiš u Nikaragvi,Haitiu, Angoli,Nigeriji, Somaliji, Indiji, Bangladešu, Šri lanki, Filipinima, Indoneziji...gde nikad nije bio "konunizam", ali su to bile prvo nečije kolinije, a sada veoma siromašne zemlje potpuno pod kontrolom neokolonijalizma? Šta bi više vole da si pripadnik plemena Sijuks(koje skoro sve poubijaše beli kolonisti) ili crnac iz Kameruna koji ilegalno živi u Parizu, skitnica je i "preživljava"?

Legitimitet ulice

pre 10 godina

@brko @sneza @marko

A na kojim je to izborima tih 77% ukrajinaca glasalo za ovu ''ulicnu vladu''? Gde smo mi to videli da oni vecinski stoje uz banderovce i neo-naciste? Ne igraj se procentima ako vec nemas prave informacije, vec siris neku petparacku propagandu.

Cija je to vecina legitimnija - ruskog naroda na istoku ili ukrajinskog na zapadu? Kako se to odlucuje i ko je pozvan da to odluci.

Rusi ne zele da prhvate ulicnu prevrat i bandu koja je dosla silom i ubijanjem na vlast a ukrajinci tek treba da pokazu da li i u kojoj meri to prihvataju, nije bilo izbora da to potvrde. A vidimo da masovno beze, dezertiraju ... Nadam se da ce biti izbora a ne rata.

Otvorite oci i gledajte slobodoumno, liseni stega mrznje,neznanja i neobrazovanja.

ha..

pre 10 godina

Divim se kako Nato vodi ovaj rat poslednjih 20ak godina... Koji je ovo već sukob u kojem se sprema rat izmedju istih ljudi..rusi i ukrajinci..ko srbi i hrvati.. Uvek nabede nekog drugog da ratuje za njih,i UVEK im uspe..

my way

pre 10 godina

@(not my way or your way but true way, 2. mart 2014 11:31)

Ja kad kazem "uvek", mislim na relevantan period i na relevantne ucesnike, jer uvek nije ni ljudi bilo na ovoj planeti, a kamoli drzava. Ako ti toliko ne mozes da shvatis, svaka rasprava o istoriji i objektivnosti je besmislena. Pre nego sto krenes da zastupas "true way", valjalo bi da znas da su nove ukrajinske vlasti ukinule uopotrebu vise od jednog jezika tamo gde manjine cine 10 odsto i time zestoko naljutile i Bugare i Majdare npr, ali se o tome bas mnogo ne govori, jer ce biti da njihov true way nije demokratski, ali za neciji antiruski je potrebno da se on za takav proglasi. Taj tamo neki Klicko je preko ulice bez ikakvih izbora postao zajedno sa svojim saborcima vlast u Ukrajini bez ikakvih izbora. Tretiranje te cinjenice kao nebitne dovoljno govori o tvojoj objektivnosti. Na njima je sad da ovaj problem rese, a to im neprijateljskom retorikom i mrznjom prema Rusima nece poci za rukom. Oni ne da se ne trude da postignu kompromis, vec sve dogovore krse, a tako se ne radi. Sto se tice sovjetskog vremena, ja sam poslednji koji ce ovde bilo sta reci za zlocinacku boljsevicku revoluciju i njega koji je zlo i Rusima i svima ostalima doneo, uz duzno postovanje prema pobedi Crvene armije nad Hitlerom.

Dražen

pre 10 godina

Užasno sam tužan čitajući Vaše komentare. Zar se u Srbiji u zadnjih 25 godina baš ništa nije promijenilo? Gdje je ijedan Srbin tu je Srbija, gdje je ijedan Rus tu je Rusija, čak i po cijenu nevinih života. Pretužno dragi kandidati za EU.

Insajder

pre 10 godina

A kad zapadnjaci okupiraju neku zemlju hiljadama kilometara daleko od njihovih zemalja, teritoriju gde ne postoji ni jedan njihov drzavljanin i pod izgovorom da "brane svoje interese" i zadrze se 10-ak godina,onda nikom nista, a kad Rusi brane svoje sunarodnike u delovima zemlje gde su oni vecina a gde su im ugrozena elementarna prava (jezik, pismo, televizija na ruskom jeziku..) onda je to katastrofa i preti im se sankcijama, izolacijom....Ma daj, mnogo je smesno!!!!

jovan

pre 10 godina

Ukrainska vojska masovno dezertira I prikljucuje se organizovanim strazama I zastitnicima naroda koji traze zastitu Rusa od nasilno formirane nove vlasti

http://rt.com/news/ukraine-military-russia-resign-437/

mir

pre 10 godina

Uz ovakve komentatore dobro je da Srbija uopste i postoji kao drzava na ovoj planeti. Nazalost nece dugo jer prosecan Srbin je najveci neprijatelj samom sebi.

realista

pre 10 godina

Ko god da je u pravu...srce mi je na strani Rusije.Šta da radim?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (p, 2. mart 2014 14:35)

Opameti se

Milos

pre 10 godina

vidim da mi rusofili vodimo procentualno 3:1 u odnosu na vas eusafile i baš mi je drago zbog te činjenice! Podrška bratskoj Rusiji i Istočnoj Ukrajini (sbc, 02. mart 2014 16:15) Pa nakon 25 godina ispiranja mozga i nije vam neki uspeh.

Sale7

pre 10 godina

Moram priznati da ovi ruski marinci i vozila nimalo ne zaostaju za amerima. Dobro ih je podigao Putin. Eto Rusa na Dunavu - pogledajte gde je ukrajinska (a pretežno Rusima naseljena) oblast Besarabija.

Bato

pre 10 godina

Realizuje se nova Americko-zapadnjacka vojno-politicka doktrina. Umesto da se oni direktno bore protiv muslimana, slavena i kineza cine sve da se oni trebe medjusobno. U Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Siriji, Egiptu i drugim muslimanskim zemljama bore se muslimani jedni protiv drugih i ima vise zrtava nego da ih zapad bombarduje svaki dan. Kinezi, Japanci i Koreanci vec se prepiru i demonstriraju silu. Rusi i ukrajinci samo sto nisu zaratili i kad im se umesaju muslimanske-stan drzave regiona i Cecenija kao mirodjija bice prava festa.

aaauuu

pre 10 godina

Bez euforije.

Nece biti sve crno.Naci ce se neki kompromis.Nece biti kako Rusi zele, kao sto nece biti kako NATO zeli.Tamo gde se kose njihovi intersi tj.Rusima ce pripasti njihovo kao sto NATOu pripada njihovo.

(Parapsychology, 2. mart 2014 14:24)


A sta je NATO-vo u Ukrajini ???

expert

pre 10 godina

ruski imperijalisti drze milione ljudi u ropstvu. neki narodi su porobljeni pre 600 i vise godina,otprilike kao da smo mi jos uvek pod turcima.to jje jedina imperija koja je prezivela od srednjeg veka do danas.
(zika zivac, 2. mart 2014 10:45)

američki imperijalisti drze milione ljudi u ropstvu. neki narodi su pobijeni (Indijanci) pre 300 i vise godina,otprilike kao da smo mi jos uvek pod turcima.to jje jedina imperija koja je prezivela od srednjeg veka do danas.

que

pre 10 godina

@brko: Odakle vam cifra od 77% Ukrajinaca koji zele "da se otrgne iz zagrljaja Rusije", jer to pokazuje da pojma nemate ko su Ukrajinci. Izgleda da polazite od pretpostavke da je svako ko se izjasnio kao Ukrajinac automatski antiruski raspolozen, a zapravo se radi samo o agresivnom unijatskom delu Ukrajinaca koji zeli da se nametne ostatku zemlje.
Ovde je najvazniju ulogu odigrao NVO sektor koji sluzi kao kukavicje jaje u svakoj zemlji zarad promocije interesa svojih finansijera. Na tome rade jos od pocetka nezavisnosti Ukrajine i dosada su uspeli da obrade dobar deo stanovnistva, ali ne i celo stanovnistvo. Taj sektor je vrlo aktivan i kod nas, u medijima ima vrlo veliku zastupljenost i progodnost, a njihovo delovanje je vidljivo i u ovim komentarima.

Mihailo

pre 10 godina

Ukrajinski vojnici ne izgledaju baš presrećno, evo link sa BBC-a:http://www.bbc.com/news/world-europe-26405635 i ovo nije tenk kako ste naveli, nego amfibijsko borbeno vozilo БМП-2.

djole

pre 10 godina

@ALeks:
Pateticni komentar obicnog balkanskog gastarbajtera. A da li znate da mnogi ljudi sa Zapada rade u RUsiji? I da su naklonjeni Rusiji? Da li ste culi za to ili samo za smesnu zapadnu propagandu i prljave polticke igre?
Nemate vi pojma. Jerminija se prikljucila Rusiji jer od njih zivi , jer ima 90% ruskih investicija. A od cega ce da zivi Ukrajina? A? Od vazduha?
Ponasate se kao jadni mali Poljak koji je dobio malo para i mogucnost da ode u shopping mall da kupi malo garderobe. Visoka politika nije za taj sloj...vec za istinski mocne. A istinski mocni su i Rusi i Sad i Nemci i Kinezi. I tu je kraj. Znate, mi koji smo putovali i ziveli u inostranstvu i imamo prijatelje strance znamo o cemu se radi, a vi se ususkajte i kupite par novih cipela ili kola i ne mesajte se u nesto sto odlucuje upravo o buducnosti Zapadne Evrope. Ne mogu da Vam to slikovito objasnim, tesko je. Znate, EU ne moze bez Rusije, i obratno. SAD je problem za Evropu sto cete shvatiti za jedno 7 godina. Poslusajte uglednog americkog profesora s Prinstona Stephen Cohen-a. Ako znate engleski.

Беркут

pre 10 godina

Ne kapiram ljude u Srbiji koji podrzavaju ovo sto Rusi rade? Voleo bih da kada bi neko od njih mogao da mi objasni u cemu je razlika izmedju toga i onoga sto je nama uradjeno na KiM? Poenta je da su se oni koji kontrolisu i Putina i Obamu davno dogovorili sta ce i kako ce biti, a mi se i dalje lozimo na blokove...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (opusteno, 2. mart 2014 16:32)

Ево да ти објасним. Руси никога не бомбардују, тако ни да нема колатералне штете тј. нема стамбених квартова сравњених са земљом. Да ли је то за тебе довољна разлика ?

Dzo

pre 10 godina

1994 se Ukrajina odrekla nuklearnog arsenala uz garancije RUSIJE i SAD da ce biti postovan njen teritorijalni integritet.

Toliko o ruskoj reci i casti....

Istrazivac

pre 10 godina

Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)


ajde ne lupaj...ukrajina je bila najrazvijenija USSR republika i ziveli su OK...
posle 1991. krece sunovrat.

Aleks

pre 10 godina

Prošli ste rat i ratna stradanja, i unatoč svemu, prizivate to isto drugoj državi i drugom narodu. Čestitam građanima moderne Srbije. Moja odluka da se odselim iz Srbije, što dalje od nenormalnih merila i standarda, na "truli i nepošteni" zapad je izgleda najispravnija odluka u životu.

olijov

pre 10 godina

@Nema nesto nekih preteranih reakcija Nemacke to mi je nesto cudno..Putin i Angela su mi se nesto u zadnje vreme previse druzili haha..Pozdrav svima samo da ne bude rata..
(hmm, 2. mart 2014 10:54)

Ne bi im bilo prvi put da podele nezavisnu drzavu na pola i potpisu sporazum o nenapadanju!!!

darko

pre 10 godina

Teško da će par hiljada Ukrajnskih vojnika pružiti bilo kakav otpor pred 15 000 Ruskih kojima svakog trenu tka stiže pojačanje i još par hiljada Krimske paravojske te jedince su rasute po Krimu i odesečene .Vojnički gledano njihov položaj je beznadažan na teritoriji gde im stanovništvo nije naklonjeno..
Teško da bi i najhrabrije trupe pružile otpor sem možda Japanske da izgunu časno..Krim će raskrčiti za dana ili dva uz malo ili nimalo otpora..
Flota je isplovila ostatak bukvalno može samo da kapitulira

Classic

pre 10 godina

Samo mi nije jasno kakav je kratak spoj u rasuđivanju prosečnog rusofila-komentatora-srbende na temu Ukrajine... U isto vreme podržavaju Putina i prisvajanje Krima, tj otimanje teritorije, ali ne mogu da prežive samostalno Kosovo. Khm?

mujcinovic salih

pre 10 godina

Rusi se igraju tudjim glavama!Kada budu letele njihove neka se ne pitaju zasto.Nikakva opasnost ne preti rusima u Ukrajini to je sve KGB maslo.Ako zele sukob verovatno ce ga imati.To nece biti dobro na za koga?

kobajagi neutralan, bg

pre 10 godina

Ovo prepucacanje komentatora je smešno! Jedan rusomržac, Hrvoje Zemunac, "ispaljuje" na svakih 10 minuta antiruski komentar, sa novim nikom! Protiv njega tridesetak rusofila piše u vezi svakog teksta 2-3 komentara! Ko će pobediti? Rusija, naravno!

master

pre 10 godina

Znaci rusofilima su dobri Mira,Marko,Karici,Janukovici,Putin...sve bolji od boljeg,oni koji su opljackali svoj narod i upropastili zemlju?Kriv je narod koji zbog takvih nije mogao normalno da zivi pa se pobunio,krive su USA,EU i svi drugi koji podrzavaju volju naroda da ustane protiv svojih krvopija.Zar niste svesni da se zbog tih krvopija i u Srbiji tako jadno zivi,zato sto ste ih vi oduvek podrzavali a podrzavata ih i dalje.Nemojte kukati sto tako jadno zivite,vazno je da podrzavate njih,najedite se od njih i budite srecni sto postoje.Niste vi osetili kako se zivi pod diktatorima rusije,to odlicno znaju zemlje bivseg istocnog bloka,i budite sigurni da bi se svim silama borile da vise do toga ne dodje,zasto,prosudite sami.Verovatno zbog toga sto su ziveli u slobodi i dobrom zivotu.Ovo je ruska propaganda,niko ne dira ruse u Ukrajini,vec Putin manipulise sa razlogom da na taj nacin zadrzi ono sto jos moze.Tako su i ovi nasi radili,pa su se usrali na kraju,a narod nagurali u bedu i nepravdu.

Parapsychology

pre 10 godina

Bez euforije.

Nece biti sve crno.Naci ce se neki kompromis.Nece biti kako Rusi zele, kao sto nece biti kako NATO zeli.Tamo gde se kose njihovi intersi tj.Rusima ce pripasti njihovo kao sto NATOu pripada njihovo.Da su koji slucajem na Kosovu zivelo ruskojezicni ljudi,sta mislis da bi ruski vojnici prepustili aerodrom?Religija kao religija i ne igra neku odredjenu ulogu kada su interesi u pitanju.

Na Balkanu su svi porazeni u paketu, uzdus i popreko.Obzirom da do 2050 g. preti potop pojedinih oblasti u EU eto Vam prilike za novim komsijama i novim vizama,posle potopa.Demografska slika Balkana ce se do 2115 godine radikalno izmeniti,nece biti puno ni Srba,ni Albanaca kao ni ostalih,bicemo stranci na svojim teritorijama.Minimum 20% na Kosovu ce biti Albanaca,kao i Srba u Srbiji...
Izmedju dva zla,odabrao bi ono trece ni sa Rusima ni sa Amerikancima,ni sa Turcima,ako je moguce,mada je nemoguce...

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Strašno je to što mnogi ispred svojih računara navijaju za novi svetski sukob, kao da ta katastrofa neće dotaći njih i njihove najbliže. Druge države imaju ekonomske potencijale da izdrže poteškoće koje bi taj sukob izazvao. Naša je međutim u teškom stanju po pitanju ekonomije i drugih faktora, bitnih za život države i građana za vreme eventualnog svetskog haosa... Budimo ljudi, molimo se Bogu za mir i ne prizivajmo zlo.

Dejo

pre 10 godina

Setite se Avganistana. Prvo Rusi pa ih Amerikanci spašavali, pa snimali filmove na tu temu (RAMBO), a onda kada su Rusi otišli ušli Amerikanci itd.
Sada Rusi ulaze i više neće izaći iz Ukrajine, da ne bi Amerikanci došli posle njih!

sasha

pre 10 godina

Ocigledno da postoje i dalje oni koji nisu u stanju da sagledaju stvar i malo sireg ugla. Evropska unija na celu sa Nemackom, potpomognuta Sjedinjenim državama vestacki je napravila demonstracije , kao sto radi i radice u BiH. Njima nije stalo do Ukrajine niti do ukrajinskog naroda nego do Rusije. Uticaj Rusije na Ukrajinu je evidentan, sto zbog blizine sto zbog ogromnog broja pravoslavaca 40% koji zive u Ukrajini. Potrebno je sve uraditi da se Ukrajina uvuce u EU kako bi bila pod njihovom sapom i ta lažna sarena laža u vidu EU i dalje prolazi kod poluobrazovanog sveta. Cak i ako dodje do vojne intervencije u Ukrajini nece to biti ni upola destruktivno kao na Kosovu, Iraku, Libiji, Siriji, itd gde su amerikanci umesali svoje prste.

koktel

pre 10 godina

Nema nesto nekih preteranih reakcija Nemacke to mi je nesto cudno..Putin i Angela su mi se nesto u zadnje vreme previse druzili haha..Pozdrav svima samo da ne bude rata..
(hmm, 02. mart 2014 10:54)To je zato što Nemačka privreda u dobroj meri zavisi od Ruskog gasa,a isti tako Rusija je veliko tržište Nemačkih proizvoda.Kina ima najveću trgovinsku razmenu sa Nemačkom,a Rusija malo manju.Interesantno je da su u Vašingtonu toga svesni i vrše pritisak na Berlin da se aktivnije uključi.Znaju Ameri da eventualne njihove sankcije Rusiji ne bi imale dejstvo,zbog ne tako velike trgovinske razmene i zato pozivaju Nemce da pomognu.U slučaju da Brisel uvede sankcije Rusiji,što se neće desiti ako to Nemci ne dozvole,opet će od toga veću štetu imati članice EU.Ne bi to mnogo nanelo štete Britaniji i Francuskoj,ali bi cela istočna i srednja Evropa bile oštećene.A Rusko tržište bi u tom slučaju zauzela roba iz Azije.

Kome zakon lezi u topuzu, tragovi mu smrde necovjestvom

pre 10 godina

Ruska vojska je opkolila ukrajinsku kasarnu na Krimu. Ukrajinski vojnici su unutra. Rusi ce ih napasti i zapoceti bratoubilacki rat. Jadne majke tih regruta koji su zatoceni u opkoljenoj kasarni a ne znaju nista o svojim sinovima.

Pametnjaković

pre 10 godina

Zapad se igra sa sudbinom celog sveta, njima bi i odgovaralo da treći svetski rat počne što dalje od njih, Ukrajina deluje kao idealno mesto, zato treba biti oprezan. Problem sa ovim konfliktom je utoliko veći jer su Masoni kao jednu agendu najavili i smanjenje globalne populacije posle 25.12.2012. Za to su izabrali Majansko proročanstvo kao najavu početka operacije. Od tada su tiho produbili ekonomsku krizu i radili na povećavanju tenzija. Mene ovo sve brine zbog toga, im i previše podudarnosti i slučajnosti.

opusteno

pre 10 godina

Ne kapiram ljude u Srbiji koji podrzavaju ovo sto Rusi rade? Voleo bih da kada bi neko od njih mogao da mi objasni u cemu je razlika izmedju toga i onoga sto je nama uradjeno na KiM? Poenta je da su se oni koji kontrolisu i Putina i Obamu davno dogovorili sta ce i kako ce biti, a mi se i dalje lozimo na blokove...

Camaro

pre 10 godina

Rusi glume silu nad Ukrajinom koja je vojno brojna, ali nedovoljno opremljena i ima zastarelu vojnu tehniku. Zato sada Rusi sve to rade, inace bi cutali i prepustili sve niz vodu.

lm

pre 10 godina

"Dakle, komunizam je eksportovan sa zapada u Rusiju"

DragaNe, mogli su oni da izvoze komunizam kolko hoce. Stvar je u tome da su Rusi pristali da ga "uvezu" i da se kod njih primi.

Nikola

pre 10 godina

Interesantno je kako ljudima ne smetaju invazije na suverenu drzavu ako ih vrsi Rusija a ne SAD. Stavise, podrzavaju ih. Ima li granicama srpskog licemerja? Takodje, ima li granica u broju stranackih botova koji ce na ovo lupati negativne komentare?

Inace, taj Krim je vekovima bio tatarski dok nije Staljin pobio i raselio njegov originalni zivalj. Zato sad tamo ima najvise Rusa.

Mare

pre 10 godina

(Sneza, 2. mart 2014 09:54)

Mi mrzimo Sjedinjene Americke Drzave. Volimo Rusiju. Apsolutno nas ne interesuje koga podrzavaju ukrajinski grkokatolici, ceski i poljski pronacisti i ostali protivnici svega pravoslavnog. Ni oni nece poceti da mrze Ameriku zato sto je Amerika gazila Srbiju.

Cudan eksperiment hocu da napravim, jer meni broj minusa nije ni bitan a ni pluseva, a da bi sve bilo nepristrasno i da ne bi rekli kako forsiram Rusiju, neka svako ko podrzava Rusiju klinke minus na moj komentar, a plus svako ko podrzava SAD.

Nev

pre 10 godina

@ (Politicari, 02. mart 2014 11:44)
Upravu ste. Mada ako su Rusi pametni oni ce dovesti snage i postaviti na brojne pozicije i staviti ih pod kontrolu lokalnih vlasti. Na takav nacin bi izbegli 'mrznju' Ukrainaca, i pokazali da pokusavaju smiriti situaciju a pri tome nedozvoljavajuci novim vlastima da se dovoljno ugrade u sve strukture vlasti pa da pocnu i vojno delovati tj. nasilno preuzimati kontrolu.
Krim ima pravo na referendum i ovako nece 'Kijev' moci da to spreci. Uz uzdrzanost Rusa destabilisace novu vlast i ako uspeju odrzati mir odrzati prave demokratske izbore a ne moguce nedemokratske sa vec 'dokazanim' protestantima. A ako dodje do eskalacije mogu da brane 'istocne delove'. EU verovatno neodgovara ovako nesto iz ekonomskih razloga dok US odgovara na vise nacina. Zato je verovatno da ce US delovati posredno makar da stvore neko neprijateljstvo prema Rusima mada neverujem da ce ici na puni rat Ukraine i Rusije jer je to pocetak novog hladnog rata. A tada i Rusi lako mogu pomrsiti US racune u nekoliko regiona.
Inace Juscenko nije potpisao sa EU jer EU nije htela da mu da pare a sad ce kao dati pare? Istovrrmeno EU opet negovori da ce dati direktno nego hoce preko MMF uz podrsku Rusije da se pomogne novcem koji ce nove vlasti iskoristiti za pristupanje EU pa je to malo verovatan scenario.
US je ovo namerno zakuvala jasuci na nemastini naroda zarad svojih interesa ali neverujem da ce ici na opciju eskaliranja jer su svi previse povezani ekonomski a tu ima dosta problematicnih regija a da nespominjemo Kinu.

Akcija

pre 10 godina

Klasicna situcija, kao i u Bosni, hrvatskoj, Siriji....

Dalji tok desavanja se zna. Ukoliko ne bude svesti i cvrste volje, rat je neminovan.

zm

pre 10 godina

Ukrajina nije pretila Rusiji! Nisu Ukrajinci došli naoružani u Rusiju nego Rusi u Ukrajinu. Sramota! Ovako bi Rusi uradili i sa Srbijom, samo da smo im malo bliže. Da je Ukrajina članica NATO-a ovo se nikad ne bi desilo. Srbija mora što pre u NATO ili nam preti ruska čizma.

Bato

pre 10 godina

Realizuje se nova Americko-zapadnjacka vojno-politicka doktrina. Umesto da se oni direktno bore protiv muslimana, slavena i kineza cine sve da se oni trebe medjusobno. U Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Siriji, Egiptu i drugim muslimanskim zemljama bore se muslimani jedni protiv drugih i ima vise zrtava nego da ih zapad bombarduje svaki dan. Kinezi, Japanci i Koreanci vec se prepiru i demonstriraju silu. Rusi i ukrajinci samo sto nisu zaratili i kad im se umesaju muslimanske-stan drzave regiona i Cecenija kao mirodjija bice prava festa.

not my way or your way but true way

pre 10 godina

@my way,
kod nas je istorija uglavnom my way, a prava istorija je ne retko drugacija kakvu prizeljkujemo.
Krim je postao deo Rusije u drugoj polovini 18. veka. Pre toga su ga drzali Tatari i Osmnsko carstvo.
Cela Ukrajina je tokom sovetskog vremena rusifikovana naseljavanjem Rusa i proterivanjem ukrajinskog jezika u skolama.
E sad da li Rusija sme ili ne sme da dozvoli da Krim bude pod uticajem NATO-a zavisi kako se gleda. Turska (jedna od najjacih armija NATO-a) im je tu pod nosom, a i Rumunija i Bugarska.
U svakom slucaju situacija nije ruzicasta, pa i za globalnu ekonomiju. Da se za to tereti samo neki Klicko je netacno. I Janukovic kao i prethodne vlasti imaju putera na glavi. A bogme i Kremlj.

Neven

pre 10 godina

Rusi nece dozvoliti da im americke rakete budu na granici, niti da Tatari divljaju na Krimu oko vojnih baza kao u Kijevu. NATO bi najvise voleo da se Rusi i Ukrajinci medjusobno pokolju, da ih vole pomogli bi ih finansijski, ali ih samo navlace. Ukrajina je u velikim dugovima i privrednim problemima i bilo bi im mnogo pametnije da se drze Rusije kojoj i privreda i standard dobro napreduju i koja im iskreno pruza ruku.

Balša

pre 10 godina

Živim u Tivtu gdje je nekad postojao pomorski Arsenal. Tu su se remontovali vojni brodovi JRM i brodovi Černomorske i Sjeverne flote iz Baltika. Imao sam prilike razgovarati sa Ruskim mornarima o tadašnjoj situaciji u Rusiji. San svakog od njih je bio kako iz Rusije pobjeći na zapad. Mnogi su i uspjeli jer je to tada iz Jugoslavije bilo moguće. Ima i nesretnika koji su u tim pokušajima bili uhvaćeni i zna se kakva je bila njihova sudbina, jer su odmah bili vraćeni nazad u Rusiju, SMRTNA KAZNA. Mogao sam i vidjeti kako su bili hranjeni ti mornari na tim brodovima. Nemojte mi vjerovati ali odpatke od hrane sa tih brodova galebovi nisu jeli. Te posade su bile probrane od strane vlasti, smatralo se da su potpuno lojalni državi kojoj pripadaju a samo su sanjali o tome kako da pobjegnu iz nje. Što mislite što su mislili oni nelojalni. I sada u samoj Rusiji ima ogromna većina koja potpuno razumije Ukrajinu. U Tivtu ima dosta Rusa koji su kupili kuće i tu žive. Svi oni u potpunosti razumiju Ukrajince. Predlažem da se ovi Rusofili iz Srbije presele i nastane u Rusiji negdje kod Urala da se osvjedoče u što su zaljubljeni. Čak bi im dao i finansijsku potporu za to. Rusi su na ljetovanje uvjek išli tenkovima i san im je bio da se nikad ne vrate doma!

Sneza

pre 10 godina

Kakav podmukli rusko-boljsevciki potez podmukle Rusije. Niko se nikad nije usrecio sa Rusima i zato cela istocne Evropa mrzi Ruse, jer to sto sada Rusi rade Ukrajincima, to su radili narodima istocne Evrope. ZA SLOBODNU Ukrajinu bez ruske cizme!!

robert

pre 10 godina

Probudio se medved od spavanja,bice to zadnja pretnje Rusije i Putina puno podrsku za ukrainski narod za slobodu, znaju njih kako je bilo pod Rusima

zika zivac

pre 10 godina

ruski imperijalisti drze milione ljudi u ropstvu. neki narodi su porobljeni pre 600 i vise godina,otprilike kao da smo mi jos uvek pod turcima.to jje jedina imperija koja je prezivela od srednjeg veka do danas.

vlada

pre 10 godina

Čekajte, ljudi ovde zaista podržavaju oružanu vojnu ofanzivu Rusije na teritoriju suverene zemlje samo zato što je u pitanju Rusija a ne SAD?
Pa imali ste u svojoj zemlji pokrajnu koja se odvojila uz oružane sukobe i invazijom strane čizme i opet ćete stati na pogrešnu stranu samo zato što je u pitanju 'bratska' Rusija. Neverovatno.
Glupost i zlo su neuništivi.

brko

pre 10 godina

Ne podržavam ni jedne ni druge, jer očigledno je da su se velike sile malo zaigrale sa Ukrajinom i sudbinom ukrajinskog naroda. Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...

Adriano Celentano

pre 10 godina

Rusija cini mir nestabilnim, okupira tudju teritoriju, oni su okupatori i svet treba da reaguje. Putin sledi Hitlera koji je tako okupirao Cehoslovacku, odmah posle olimpijade. Ovo se odmah mora prekinuti. Nasi rusofili nek skoknu na teren i neka se zrtvuju za Rusiju, nama ce olaksati da bolje zivimo.

Nikola

pre 10 godina

Koliko vec dugo primecujem, nastavlja se trend o pravilima za komentare na vesti o Rusiji/Rusima/pravoslavlju/cirilici/braci slovenima: sto vise pluseva, gluplji komentar; sto vise minusa, normalniji.
Posledica dugogodisnjeg moralnog propadanja. O obrazovanju ne vredi ni pricati, u Srbiji vise od 0,0001% nikad ga nije ni imalo.

Mens sana in malvasia istriana

pre 10 godina

Od crnih ratnih oblaka na horizontu depresivnije je samo šibicarsko likovanje likova iz tamnih balkanskih vilajeta. Šta je, otvarate šampanjac jer 'Veliki brat' opet vulgarno demonstrira silu protiv slabijih? Ne dao vam bog da i vama ta mečka zaigra pred vratima, brzo biste promijenili ploču. Mir, brate, mir. Da ruska politika išta valja, ne bi cijeli bivši Varšavski pakt panično bježao u okrilje EU i Amerike, zapamtite to.

Dražen

pre 10 godina

Užasno sam tužan čitajući Vaše komentare. Zar se u Srbiji u zadnjih 25 godina baš ništa nije promijenilo? Gdje je ijedan Srbin tu je Srbija, gdje je ijedan Rus tu je Rusija, čak i po cijenu nevinih života. Pretužno dragi kandidati za EU.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Rusi se igraju tudjim glavama!Kada budu letele njihove neka se ne pitaju zasto.Nikakva opasnost ne preti rusima u Ukrajini to je sve KGB maslo.Ako zele sukob verovatno ce ga imati.To nece biti dobro na za koga?

Miodrag

pre 10 godina

Tako je gospodine Rogozin !!! To je odgovor zvanicnika velike sile ostatku sveta... Najzad !!! Jos nesto: zapadni svet Putina ne voli iz mnogo razloga. Jedan od najvaznijih je taj sto se politikom bavi i Rusiju vodi kako to oni radi vise desetina godina unazad.

zlo

pre 10 godina

podrska rusiji, stop globalizaciji i porobljavanju sveta u ime demokratije i u reziji usa i njihovih saveznika

mi smo oslobodjenji '99, irak, libija, da ne nabrajam...

pa vidite gde smo sada i mi i oni

Aleks

pre 10 godina

Prošli ste rat i ratna stradanja, i unatoč svemu, prizivate to isto drugoj državi i drugom narodu. Čestitam građanima moderne Srbije. Moja odluka da se odselim iz Srbije, što dalje od nenormalnih merila i standarda, na "truli i nepošteni" zapad je izgleda najispravnija odluka u životu.

Camaro

pre 10 godina

Rusi glume silu nad Ukrajinom koja je vojno brojna, ali nedovoljno opremljena i ima zastarelu vojnu tehniku. Zato sada Rusi sve to rade, inace bi cutali i prepustili sve niz vodu.

Dzo

pre 10 godina

1994 se Ukrajina odrekla nuklearnog arsenala uz garancije RUSIJE i SAD da ce biti postovan njen teritorijalni integritet.

Toliko o ruskoj reci i casti....

mir

pre 10 godina

Uz ovakve komentatore dobro je da Srbija uopste i postoji kao drzava na ovoj planeti. Nazalost nece dugo jer prosecan Srbin je najveci neprijatelj samom sebi.

master

pre 10 godina

Znaci rusofilima su dobri Mira,Marko,Karici,Janukovici,Putin...sve bolji od boljeg,oni koji su opljackali svoj narod i upropastili zemlju?Kriv je narod koji zbog takvih nije mogao normalno da zivi pa se pobunio,krive su USA,EU i svi drugi koji podrzavaju volju naroda da ustane protiv svojih krvopija.Zar niste svesni da se zbog tih krvopija i u Srbiji tako jadno zivi,zato sto ste ih vi oduvek podrzavali a podrzavata ih i dalje.Nemojte kukati sto tako jadno zivite,vazno je da podrzavate njih,najedite se od njih i budite srecni sto postoje.Niste vi osetili kako se zivi pod diktatorima rusije,to odlicno znaju zemlje bivseg istocnog bloka,i budite sigurni da bi se svim silama borile da vise do toga ne dodje,zasto,prosudite sami.Verovatno zbog toga sto su ziveli u slobodi i dobrom zivotu.Ovo je ruska propaganda,niko ne dira ruse u Ukrajini,vec Putin manipulise sa razlogom da na taj nacin zadrzi ono sto jos moze.Tako su i ovi nasi radili,pa su se usrali na kraju,a narod nagurali u bedu i nepravdu.

popeye

pre 10 godina

@Sneza @Marko
А вас двоје још нисте кренули да се пријавите? Позвани сте да се мобилишете и браните светле тековине оружаног преврата, заједно са осталим Бендеровцима са Мајдана из западне Украјине. РТ каже да су већ на путу према Харкову, а тамо нису никад живели...

my way

pre 10 godina

Vise je nego jasno da su vlast uzurpirali velikoukrajinski ultranacionalisti, jer se ovo moze lako resiti. Treba samo da se imaju u vidu neke stvari: 1. Krim je uvek bio deo Rusije, uzele su joj ga i Ukrajini dale komunisticke vlasti. 2. Tamo je vecinsko stanovnistvo rusko. 3. Rusija nema nameru da menja granice, cak ni da bi vratila svoje. 4. Ona ne sme da dozvoli NATO snage na Krimu, a zeli i da zastiti prava Rusa
Ako je i to nesto sto je neprihvatljivo za nelegalne i nelegitimne ukrajinske vlasti koje su sve dogovore prekrsile, vec zveckaju oruzjem i igraju se rata, onda je svaka dalja diskusija besmislena. Zapravo, nijedan posten Ukrajinac cak ni gubitak Krima ne moze da smatra kao gubitak necega svoga, a taj scenarijo uopste niko ni ne spominje. Velika je tragedija sto su ekstremisti i avanturisti poput Klicka bez ikakvih izbora okupirali Ukrajinu, ko zna sta ce se jos sve izdesavati.

Classic

pre 10 godina

Samo mi nije jasno kakav je kratak spoj u rasuđivanju prosečnog rusofila-komentatora-srbende na temu Ukrajine... U isto vreme podržavaju Putina i prisvajanje Krima, tj otimanje teritorije, ali ne mogu da prežive samostalno Kosovo. Khm?

mrki

pre 10 godina

Koja bre ukrajinska vojska,saka bednika i stranih placenika.
Podela Ukrajine sledi i to se vec nazire.
Pa ko sme da se upusti u avanturu neka mu.
Zemlja se deli na pola i to je to.
Kome se ne svidja neka proba da spreci.
Muka mi je od tih narandzastih revolucija koje su se izdesavale po banana republikama,pa misle i ovo ce proci.
Koja bre legitimna vlast ukrajine,ko je za nju glasao.
Haha samo pokusajte braco ukrajinci,pazite da ne izgubite i to pola sto imate.

Mare

pre 10 godina

(Sneza, 2. mart 2014 09:54)

Mi mrzimo Sjedinjene Americke Drzave. Volimo Rusiju. Apsolutno nas ne interesuje koga podrzavaju ukrajinski grkokatolici, ceski i poljski pronacisti i ostali protivnici svega pravoslavnog. Ni oni nece poceti da mrze Ameriku zato sto je Amerika gazila Srbiju.

Cudan eksperiment hocu da napravim, jer meni broj minusa nije ni bitan a ni pluseva, a da bi sve bilo nepristrasno i da ne bi rekli kako forsiram Rusiju, neka svako ko podrzava Rusiju klinke minus na moj komentar, a plus svako ko podrzava SAD.

realista

pre 10 godina

Ko god da je u pravu...srce mi je na strani Rusije.Šta da radim?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (p, 2. mart 2014 14:35)

Opameti se

zm

pre 10 godina

Ukrajina nije pretila Rusiji! Nisu Ukrajinci došli naoružani u Rusiju nego Rusi u Ukrajinu. Sramota! Ovako bi Rusi uradili i sa Srbijom, samo da smo im malo bliže. Da je Ukrajina članica NATO-a ovo se nikad ne bi desilo. Srbija mora što pre u NATO ili nam preti ruska čizma.

Vuk Sev

pre 10 godina

Ne podržavam ni jedne ni druge, jer očigledno je da su se velike sile malo zaigrale sa Ukrajinom i sudbinom ukrajinskog naroda. Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)

-------------------

DA! Zeleo bih. Jer ovi nasi nas j.... ne pokrivaju.

masa

pre 10 godina

Uraaaaaa! Ovo me podseca na atmosferu posle Drugog svetskog rata! Miroljubivi svet treba da se odupre nacizmu. Nije Putin kriv, sto nisu raspisali izbore i postovali odredbe sporazuma koji su sami potpisali. Nacisti nemas ta da rade ni u Ukrajini, niti bilo gde u svetu. Zato podrzavam Putina! Zar su demokrate zaboravile sta je to nacizam?????

Kome zakon lezi u topuzu, tragovi mu smrde necovjestvom

pre 10 godina

Ruska vojska je opkolila ukrajinsku kasarnu na Krimu. Ukrajinski vojnici su unutra. Rusi ce ih napasti i zapoceti bratoubilacki rat. Jadne majke tih regruta koji su zatoceni u opkoljenoj kasarni a ne znaju nista o svojim sinovima.

Vladimir

pre 10 godina

Zao mi je sto se,svet menja,na Ukrajini i nama bliskom narodu,mada je stvarno ludost,da zemlju predstavljaju,bokser Klicko i fasisti iz Desnog Centra,mislim da se tako zovu,a jedva su presli cenzus!, sto se tice ovih lokalnih rusofoba,meni je imenjak,neko je iste vere,slicnog pisma,jezika...!,uvek blizi nego Barak,Bil,Dzordz ili Angela!

Nikola

pre 10 godina

Interesantno je kako ljudima ne smetaju invazije na suverenu drzavu ako ih vrsi Rusija a ne SAD. Stavise, podrzavaju ih. Ima li granicama srpskog licemerja? Takodje, ima li granica u broju stranackih botova koji ce na ovo lupati negativne komentare?

Inace, taj Krim je vekovima bio tatarski dok nije Staljin pobio i raselio njegov originalni zivalj. Zato sad tamo ima najvise Rusa.

lm

pre 10 godina

"Dakle, komunizam je eksportovan sa zapada u Rusiju"

DragaNe, mogli su oni da izvoze komunizam kolko hoce. Stvar je u tome da su Rusi pristali da ga "uvezu" i da se kod njih primi.

opusteno

pre 10 godina

Ne kapiram ljude u Srbiji koji podrzavaju ovo sto Rusi rade? Voleo bih da kada bi neko od njih mogao da mi objasni u cemu je razlika izmedju toga i onoga sto je nama uradjeno na KiM? Poenta je da su se oni koji kontrolisu i Putina i Obamu davno dogovorili sta ce i kako ce biti, a mi se i dalje lozimo na blokove...

Mirko

pre 10 godina

Tako to radi pravi drzavnik. Putin je imao dovoljno strpljenja.Godinama ukazuje na pogubnost narusavanja medjunarodnog prava. Godinama priziva zapad da prestane da pod izgovorom uvodjenja demokratije terorise svet i zarad tog 'blagorodnog' cilja stradaju milioni ljudi.Fasizam u novom obliku pocinje da se siri. Kako drugacije shvatiti sve ono sto se desava u Kijevu i zapadnoj Ukrajini. Putin napokon svojim zapadnim partnerima i Americi kaze 'DOSTA mi je vaseg licemerja'. On dobro shvata da oni ne nameravaju da stanu.Danas Ukrajina sutra Belorusija a onda i sama Rusija.TAKO RADI OZBILJNI DRZAVNIK MISTER PUTIN.

Edi

pre 10 godina

ako je ikada postojao trenutak kada treba reci rusiji da ima pravo onda je to sada, eu treba jednostavno napraviti sve sto rusi traze jer mislim da je stvarno svima vec dosta krvi i ratova..

RUSOFILSKI

pre 10 godina

Te 1999 godine,godine koju rusomrsci cesto upotrebljavaju u porukama, je Rusija imala jedva 250 letno sposobnih aviona,a danas se ta cifra meri u hiljadama.
Ne moze tom istom ukrajinskom narodu,osim ovih u Zapadnoj Ukrajini koji i nisu pravoslavci,biti bolje u EU nego sa Rusijom.
U Kijevu se nalazi jedna od najvecih svetinja ruske pravoslavne crkve,Kijevska lavra,a ne Notr Dam,ili Sikstinska kapela.
Rusija ce preci reku Dnjepar,i sigurno ce uzeti pod svoje ne samo jugoistok Rusije,nego i ceo centralni deo sa Kijevom.
Verovatno je da rusi i ne zele podelu Ukrajine,osim Krima koji je Ukrajina zauvek izgubila (60% ruskog stanovnistva),i koji ima najbolji,strateski, polozaj na Crnom moru.Rusi ne zele da puste 'niz vodu' Ukrajinu,i prepuste je klosarskom NATO-u,osim mozda zapadne delove Ukrajine koji nisu pravoslavni.
Ukrajina je; 70+% pravoslavna (31 milion pravoslavaca,od toga 8,8 miliona etnickih rusa,a ostalo su ukrajinci pravoslavci).
ostatak je grko katolicki,i taj ostatak zivi u zapadnoj Ukrajini,i u znacajnom broju u centru.
- Istok Ukrajine (Harkov,Donjeck,Lugansk..) - za Rusiju,rusko govorno podrucje,
- Jug Ukrajine (Odesa,Nikolaev,Krim..) - za Rusiju,rusko govorno podrucje,
- Centar Ukrajine sa glavnim gradom Kijevom,vecinsko pravoslavni,ali sa ciljem da se zbaci ruski jezik,i nametne 'ukrajinski'.
- Zapad Ukrajine (Lvov,Ternopil,Rovno..) - secesionisticki,grko katolici koji zele da nastave svoju 'slavnu' nacisticku proslost.

sbc

pre 10 godina

vidim da mi rusofili vodimo
procentualno 3:1 u odnosu na vas eusafile i baš mi je drago zbog te činjenice! Podrška bratskoj Rusiji i Istočnoj Ukrajini

dragaN

pre 10 godina

Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)

Komunizam su stvorili Karl Marks i Fridrih Engels. Dakle, ideologija je pripremljena na zapadu - zapadni proizvod. Lenjin, vodja oktobarske revolucija je tajno, nemackim iplomatskim vozom stigao u Rusiju (za njim je bila raspisana poternica) i uz pomoc zapada svrgnuo cara.Dakle, komunizam je eksportovan sa zapada u Rusiju i za sve sto se Ukrajincima desilo lose za vreme komunizma, nisu krivi Rusi nego zapad. Uostalom, komunisti su podjednako zlo naneli i Rusima i Ukrajincima, a Rusi su imali manje predsednika SSSR-a nego Ukrajinci. Trebalo bi prvo da naucis malo istoriju pre nego se javis sa takvim komentarima.

frrr

pre 10 godina

Za koji dan ce umarsirati i u Kijev. To im je krajnji cilj, celovita Ukrajina. Uzgred,zasto nesto ne napisete u kakvim sad uslovima i strahu zive Rusi i Jevreji u delovima koje drze unijati,a Zapad podrzava?

Milos

pre 10 godina

vidim da mi rusofili vodimo procentualno 3:1 u odnosu na vas eusafile i baš mi je drago zbog te činjenice! Podrška bratskoj Rusiji i Istočnoj Ukrajini (sbc, 02. mart 2014 16:15) Pa nakon 25 godina ispiranja mozga i nije vam neki uspeh.

mare

pre 10 godina

Opet su Rusi pobedili. Imaće svoj Krim i neće morati da plaćaju rentu za mornaričke baze. Onih 15 milijardi $ upumpaće u Krim i narod će procvetati pod 'ruskom čizmom', živeće bolje sigurno, u suštini ceo jugo-istok Ukrajine je 5x razvijeniji od ostatka:plodna zemlja,gas... i Šahtjor će biti još jači u Ligi šampiona. Evropskoj uniji ostaje zapad Ukrajine, u prevodu nakačili su bedu na vrat, njima treba 40 milijardi $ samo za plate i penzije za 2 godine, videćemo ko će da da pare. U slučaju da Kličko i družina potpišu ugovor sa EU, u Rusiju više neće moći da plasiraju svoje proizvode u Rusiju....čeka ih velika glad. Obrni okreni Rusi su profitirali,povratili teritoriju Krim od 1954.godine i imaće kontrolu jugo-istoka Ukrajine.

Balša

pre 10 godina

Živim u Tivtu gdje je nekad postojao pomorski Arsenal. Tu su se remontovali vojni brodovi JRM i brodovi Černomorske i Sjeverne flote iz Baltika. Imao sam prilike razgovarati sa Ruskim mornarima o tadašnjoj situaciji u Rusiji. San svakog od njih je bio kako iz Rusije pobjeći na zapad. Mnogi su i uspjeli jer je to tada iz Jugoslavije bilo moguće. Ima i nesretnika koji su u tim pokušajima bili uhvaćeni i zna se kakva je bila njihova sudbina, jer su odmah bili vraćeni nazad u Rusiju, SMRTNA KAZNA. Mogao sam i vidjeti kako su bili hranjeni ti mornari na tim brodovima. Nemojte mi vjerovati ali odpatke od hrane sa tih brodova galebovi nisu jeli. Te posade su bile probrane od strane vlasti, smatralo se da su potpuno lojalni državi kojoj pripadaju a samo su sanjali o tome kako da pobjegnu iz nje. Što mislite što su mislili oni nelojalni. I sada u samoj Rusiji ima ogromna većina koja potpuno razumije Ukrajinu. U Tivtu ima dosta Rusa koji su kupili kuće i tu žive. Svi oni u potpunosti razumiju Ukrajince. Predlažem da se ovi Rusofili iz Srbije presele i nastane u Rusiji negdje kod Urala da se osvjedoče u što su zaljubljeni. Čak bi im dao i finansijsku potporu za to. Rusi su na ljetovanje uvjek išli tenkovima i san im je bio da se nikad ne vrate doma!

mukosav

pre 10 godina

sta bi njemci se ne oglasise i estali evropljani koji zavise od rusa i ruskog gasa. mislite da ce njemci dozvoliti propalim amerima da preko njih oporavljaju svoju privredu

el gladijator

pre 10 godina

@sneža
A kad ovi za koje navijaš izbombarduju i kolonizuju Libiju, Avganistan, Pakistan, Irak, nas, onda je to u skladu sa demokratijom?
Ah sad kontam, ne shvatam ja šta je mir, demokratija, ljudska prava, evro-atlanske integracije i ostalo trabunjanje

ese

pre 10 godina

Ne kontam kako se neko uopšte čudi zašto većina Srba podržava Ruse. Prvo zato što su pravoslavna braća i što su nam pomogli da preživimo u najteža vremena, kad su mogli, nisu nas napadali, i svi Rusi smatraju da smo mi njihov mali brat. to je tako.

Dalje, mi mrzimo NATO jer se Srbi bore protiv NATO-a od 1991. godine. Oni su nam oduzeli domovinu, uništili zemlju i društvo, zagadili zemlju uranijumom, i oduzeli budućnost našoj deci. Želimo da se osvetimo i da ih ubijemo, satremo, uništimo, spalimo i ponizimo. Ako mi nemamo snage ima ko može a od nas će uvek dobiti moralnu, materijalnu, vojnu i svaku drugu podršku. Jel sad jasno majmuni američki?!

Politicari

pre 10 godina

Mislim da ovde neki ne shvataju da nisu svi Ukrajinci za ove iz Kijeva. Da li znate kako su neki prosli za vreme ovih iz opozicije? Svi pricate o peeiodu od pre 30 godina, a pre samo par su ih narandzasti unistili pa pre to pamti Ukrajinac. Ovo nece biti rat Rusije i Ukrajine vec gradjanski rat u kom ce Ukrajinci pucati jedni na druge. Nema nova vlast toliku podrsku uopste. Smatram da Rusija nema sta da se mesa sem ako neko proba da joj udje u luku, ali mislim da ih uhvatila panika zbog navale sa zapada i saamim tim su povukli poteze koji vode u rat!

Marko

pre 10 godina

U Kijevu je gomila kirminalaca I narkomana nasrnula I osvojila parlament. Pod pretnjom batina poslanici donose odluke. Ovde nema nista od demokratije. Ovi sto su sami sebe postavili na vlast nemaju legitiitet naroda dok se ne odrze izbori. Narod je podeljen I nece ljudi da ginu zbog nekih tamo politicara. Moral je nizak tako da ce vojska masovno dezerirati a kad prigusti pobecice u nemacku svi ovi mangupi I onda ce se na izborima izabrati ono sto narod odluci. Do tada ova samopostavljena vlast silom bezi izbora nema pravo da donosi bilo kakve odluke a kamo li mobilizaciju kad niko nece da se bori za njih I da gubi svoj zivot zbog tamo nekih narkomana I kriminalaca koji su zauzeli parlament

Владимир

pre 10 godina

Украјина нема никакву војску. Морал је, уз то, низак. Официрски кадар подељен. Руски блиц криг следи.
20% украјинске авијације је заробљено на Криму. На западу Украјине не постоји јединство, идеја. Они трче у Берлин по инструкције, Берлин нема војску 60 година, па ови трче Обами... Далеко је Украјина од Америке.

Shok

pre 10 godina

Ovde više od pola komentatora nije u stanju da razume tekst vesti pa komentariše besmisleno, tripujući da se narod organizovao da se brani od Rusa. Napred budući glasači, užasss.

DPolitika

pre 10 godina

Leonid Kučma je pre vise od 2 sata demantovao da je dao bilo kakvu izjavu kakva se navodi u ovoj vesti vezano za Crnomorsku flotu i pozvao je Ukrajinske medije da ne izmisljaju i stvaraju laznu napetost...


U svakom slucaju treba pazljivo razmotriti tacnost navoda medija sa Ukrajinske strane jer za svega par sati budu demantovani iz drugih izvora.

To se zove propagandni rat koji je punom parom u toku....

not my way or your way but true way

pre 10 godina

@my way,
kod nas je istorija uglavnom my way, a prava istorija je ne retko drugacija kakvu prizeljkujemo.
Krim je postao deo Rusije u drugoj polovini 18. veka. Pre toga su ga drzali Tatari i Osmnsko carstvo.
Cela Ukrajina je tokom sovetskog vremena rusifikovana naseljavanjem Rusa i proterivanjem ukrajinskog jezika u skolama.
E sad da li Rusija sme ili ne sme da dozvoli da Krim bude pod uticajem NATO-a zavisi kako se gleda. Turska (jedna od najjacih armija NATO-a) im je tu pod nosom, a i Rumunija i Bugarska.
U svakom slucaju situacija nije ruzicasta, pa i za globalnu ekonomiju. Da se za to tereti samo neki Klicko je netacno. I Janukovic kao i prethodne vlasti imaju putera na glavi. A bogme i Kremlj.

hm

pre 10 godina

klicko budalo, povuci vojsku I predaj krim ili se dogovori sa rusima da izbori budu odmah I da se rusi eventualno povuku.ameri nemaju intres da se ovde mnogo mesaju, izginuce ukrainci ko golubovi bez veze. nemaju sanse protiv rusije zaboravi klicko americke dolare I spreci pokolj svog naroda.

djole

pre 10 godina

@ALeks:
Pateticni komentar obicnog balkanskog gastarbajtera. A da li znate da mnogi ljudi sa Zapada rade u RUsiji? I da su naklonjeni Rusiji? Da li ste culi za to ili samo za smesnu zapadnu propagandu i prljave polticke igre?
Nemate vi pojma. Jerminija se prikljucila Rusiji jer od njih zivi , jer ima 90% ruskih investicija. A od cega ce da zivi Ukrajina? A? Od vazduha?
Ponasate se kao jadni mali Poljak koji je dobio malo para i mogucnost da ode u shopping mall da kupi malo garderobe. Visoka politika nije za taj sloj...vec za istinski mocne. A istinski mocni su i Rusi i Sad i Nemci i Kinezi. I tu je kraj. Znate, mi koji smo putovali i ziveli u inostranstvu i imamo prijatelje strance znamo o cemu se radi, a vi se ususkajte i kupite par novih cipela ili kola i ne mesajte se u nesto sto odlucuje upravo o buducnosti Zapadne Evrope. Ne mogu da Vam to slikovito objasnim, tesko je. Znate, EU ne moze bez Rusije, i obratno. SAD je problem za Evropu sto cete shvatiti za jedno 7 godina. Poslusajte uglednog americkog profesora s Prinstona Stephen Cohen-a. Ako znate engleski.

Neven

pre 10 godina

Nema tu nista od rata, raspale bi im se i vojska i drzava u tom slucaju. Mozda ce biti sukoba sa ekstremnim muslimanima i placenicima sa Majdana koji su ubijali policajce, ali narod nema razloga da se sukobljava po nacionalnoj osnovi.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Strašno je to što mnogi ispred svojih računara navijaju za novi svetski sukob, kao da ta katastrofa neće dotaći njih i njihove najbliže. Druge države imaju ekonomske potencijale da izdrže poteškoće koje bi taj sukob izazvao. Naša je međutim u teškom stanju po pitanju ekonomije i drugih faktora, bitnih za život države i građana za vreme eventualnog svetskog haosa... Budimo ljudi, molimo se Bogu za mir i ne prizivajmo zlo.

bokan

pre 10 godina

20.000 demonstranata preuzelo vlast,ko je ovde lud a ko zbunjen,mi smo 1.9 marta 91 izasli sa 150.000 ljudi i zgazise nas za 3 dana,bilo nas je i vise a Srbija ima 8.000 000 ljudi,ukrainci 26 zaci 1% smesno ali istinito i unapred smisljeno, sa kojim ciljem i za ciji interes ,neznam,ali svaka kombinacija dolazi u obzir cak da i Rusija napravila nemire da bi intervenisala sa razlogom a takodje i NATO ima isti cilj,znaci lud zbunjenog ...

Parapsychology

pre 10 godina

Bez euforije.

Nece biti sve crno.Naci ce se neki kompromis.Nece biti kako Rusi zele, kao sto nece biti kako NATO zeli.Tamo gde se kose njihovi intersi tj.Rusima ce pripasti njihovo kao sto NATOu pripada njihovo.Da su koji slucajem na Kosovu zivelo ruskojezicni ljudi,sta mislis da bi ruski vojnici prepustili aerodrom?Religija kao religija i ne igra neku odredjenu ulogu kada su interesi u pitanju.

Na Balkanu su svi porazeni u paketu, uzdus i popreko.Obzirom da do 2050 g. preti potop pojedinih oblasti u EU eto Vam prilike za novim komsijama i novim vizama,posle potopa.Demografska slika Balkana ce se do 2115 godine radikalno izmeniti,nece biti puno ni Srba,ni Albanaca kao ni ostalih,bicemo stranci na svojim teritorijama.Minimum 20% na Kosovu ce biti Albanaca,kao i Srba u Srbiji...
Izmedju dva zla,odabrao bi ono trece ni sa Rusima ni sa Amerikancima,ni sa Turcima,ako je moguce,mada je nemoguce...

blazo

pre 10 godina

Nece doci do rata jer to nikome ne odgovara zbog gasovoda. Pola Francuske i Nemacke industrije zavisi od gasa iz rusije koji stize preko ukrajne. Kad se zavrsi juzni tok ukrajna ide pod led. Niti ce je eu braniti niti ce se crusi ustezati da i njakaju. A postoji i jedna cinjenica da svake godine u martu amerika zapocinje novi rat

cvexi

pre 10 godina

Bolje bi bilo onom bokseru da se smiri, prvi potez njegove demokratske vlade je rat sa Rusijom. Tako ti je to kad dopustis da te vode bokser i grupa nacista...

Pierre

pre 10 godina

Ne mogu da razumem one kojima je logika "gde se bolje zivi taj je u pravu" i kakve veze ima ekonomsko stanje u bilo kojoj zemlji sa prostom cinjenicom da Krim ne zeli da ostane u Ukraini?

hmm

pre 10 godina

Nema nesto nekih preteranih reakcija Nemacke to mi je nesto cudno..Putin i Angela su mi se nesto u zadnje vreme previse druzili haha..Pozdrav svima samo da ne bude rata..

netreba rat

pre 10 godina

Ovi sto pisu mogo su neki pametni ljudi.
molite boga da nebude tog 3 svetskog rata jer ako bude onda je mnogo lose, moze da mu se raduje samo onaj ko ga nije osetio na svojoj kozi mislim na rat a iz ovih komentara vidim da ovi sto pisu nemaju pojma sta je to. Zivi bili.

blah

pre 10 godina

Rusi takticki odlicno odigrali, znaju da Amerikanci sigurno nece zapocinjati rat zbog jedne Ukrajine. Amerikanci se preracunali, da su prvi poslali vojsku, Rusi bi verovatno protestovali (kao sto sad rade SAD i EU) ali ne bi vojno intervenisali - ni Rusi sigurno ne bi zapocinjali ozbiljan konflikt zbog Ukrajine. Kockali se i izgubili.

jovan

pre 10 godina

Ukrainska vojska masovno dezertira I prikljucuje se organizovanim strazama I zastitnicima naroda koji traze zastitu Rusa od nasilno formirane nove vlasti

http://rt.com/news/ukraine-military-russia-resign-437/

mira panic

pre 10 godina

Heeeej, ljudi!!! Pustite Putina i ruse! Ovde je rec o borbi normalnog sveta protiv nacizma!!! Ukinuli su jezik, da li vi to shvatate, i to odmah 2 dana po dolasku na vlast, a nemaju ni kintu u kasi! Volja naroda ukrajine - da, ali nacizam - NE!!!!

Prosto

pre 10 godina

Ko kaze da su to ruske trupe? To moze isto da se tumaci kao i ona "odmetnuta rulja" koja je u Kijevu birala vladu, oslobadjala iz zatvora, ukidala ruski jezik... Sada je ova druga "rulja" koja postavlja svoje zakone na Krimu i to je to.
Rulja radja rulju!
Ovde je samo tragedija za obicne gradjane Ukrajine, kojima svi ispiraju mozak.
Resenje, jedino moguce, je da se stvari vrate na dogovor od 21.februara koji je Klickova rulja izigrala, izigravajuci na taj nacin i EU posrednike, a za interes onih preko okeana. Rusija bi bila banana republika ako na to nebi pruzila odgovor koji sada pruza! A vreme curi i sve moze bespovratno da se otrgne kontroli!
Ovde su sad u procepu, pre svega Nemacka i Francuska i cela kontinentalna Evropa kojoj haos na tlu Evrope i kidanje odnosa sa Rusijom nikako ne treba.
Od odluka kontinentalne EU ce zavisiti kojim putem dalje ide Evropa.....

Bato

pre 10 godina

Realizuje se nova Americko-zapadnjacka vojno-politicka doktrina. Umesto da se oni direktno bore protiv muslimana, slavena i kineza cine sve da se oni trebe medjusobno. U Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Siriji, Egiptu i drugim muslimanskim zemljama bore se muslimani jedni protiv drugih i ima vise zrtava nego da ih zapad bombarduje svaki dan. Kinezi, Japanci i Koreanci vec se prepiru i demonstriraju silu. Rusi i ukrajinci samo sto nisu zaratili i kad im se umesaju muslimanske-stan drzave regiona i Cecenija kao mirodjija bice prava festa.

Беркут

pre 10 godina

Ne kapiram ljude u Srbiji koji podrzavaju ovo sto Rusi rade? Voleo bih da kada bi neko od njih mogao da mi objasni u cemu je razlika izmedju toga i onoga sto je nama uradjeno na KiM? Poenta je da su se oni koji kontrolisu i Putina i Obamu davno dogovorili sta ce i kako ce biti, a mi se i dalje lozimo na blokove...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (opusteno, 2. mart 2014 16:32)

Ево да ти објасним. Руси никога не бомбардују, тако ни да нема колатералне штете тј. нема стамбених квартова сравњених са земљом. Да ли је то за тебе довољна разлика ?

Bo

pre 10 godina

Imam jedno pitanje: Zašto se zapad nije interesavao o teritorijalnom integritetu Srbije, da ne pitam čak i od bivše Jugolavije. Znači onako kako u momentu paše, jel?
E nemoze tako.

sava

pre 10 godina

Када би Американци упутили војнике негде ван своје земље то би била борба за демократски и праведнији свет а када Руси желе да заштите своје интересе и свој народ онда је то руска чизма.При том на Криму и у Украјини живи пуно Руса , тамо им је део флоте,док су Американци нападали земље у којима не живи ни један њихов земљак-Ирак,Афганистан,Вијетнам ,СРБИЈУ.

ЛанеБг

pre 10 godina

Како је поштен овај запад, чудо једно... Саблажњују се на цепање Украјине, ју срам било Русе зликовце да отцепе део Украјине који је вазда био њихов (до Хрушчовљевог поклона Украјини) и где живе Руси, а овамо су све учинили да растуре Србију и подрже сецесију! Такође, у Босни не дају ево 25 година да се Срби отцепе, него их терају да живе у вештачкој држави, са вештачким симболима, коју не желе, јер као подржавају тер.суверенитет БИХ!? Мож' мислити! А ми смо сви веверице! Какве аргументе сада имају еврофанатици српски, какве!?? Никакве! Стара политика запада, окруживање и сатирање Русије, а над виде само као њихов део.

expert

pre 10 godina

ruski imperijalisti drze milione ljudi u ropstvu. neki narodi su porobljeni pre 600 i vise godina,otprilike kao da smo mi jos uvek pod turcima.to jje jedina imperija koja je prezivela od srednjeg veka do danas.
(zika zivac, 2. mart 2014 10:45)

američki imperijalisti drze milione ljudi u ropstvu. neki narodi su pobijeni (Indijanci) pre 300 i vise godina,otprilike kao da smo mi jos uvek pod turcima.to jje jedina imperija koja je prezivela od srednjeg veka do danas.

sveta

pre 10 godina

ponavlja se sistem iz bivse Yu, opkole kasarne i baze, i mirno idu dalje. Pametno rade rusi obezbede ledja pa dalje. Doci ce i do kijeva i onih 5000-6000 huligana koji su pruzeli vlast naterati ili u bekstvo ili strpati u zatvore . Zatim ce mirno vratiti stru vlast raspisaati izbor i referendum o ocepljenju krima i ostalih sta im odgovara. Normalno ukrajinci zadovoljni sto nije bilo rata i vise mrtvih podrzace ruske zelje i tko dobiti sta su zeleli . Sprecili amerikance da dodju na dirktnu granicu sa Rusima, vratiti ono svoje sto su prodani delili nekad. i sve mirno. Nemci fracuzi i pola evrope zavisi od gasa moraju da cute a englezi i ameri ce samo da laju jer nisu uspeli da dovedu nato na granicu .i tu je kraj . Molim samo Boga da ne bude neka budala luda i da pocne da puca na ruske vojnike ili na ukrajinske vojnike da ne padne krv , sve ce se onda mirno zavrsiti.Americke demokratije je svima dosta i u avganistanu i libiji iraku vijetnamu jugoslaviji, rumuniji bigarskoj , ma sta nabrajam jednostavno su celom svetu nametnuli svoju pravdu i svoju poslusnu vlast.Nije Putin pijani Jeljcin koji se prodao za viski nego je obnovio svoju vojsku a kako izgleda da ce se posle ovoga i ostale bivse republike bivseg SSSr traziti da se vrate pod okrilje Rusije.Vec se sad vrse pregovori i sklapaju tajni paktovi jer su svi uvideli sta im EU i SAD donose samo bedu , glad besposlenost. Isto kao i nama. Samo da ne padne krv.C

Boleboss

pre 10 godina

Imam utisak da mnogi koji komentarišu ovu temu ne zanju činjenice, pa u tom smislu postavljam sledeća pitanja: Da li znate da su Rusi na Krimu od 1783. kad su ga osvojili od Tatara naroda muslimanske vere bliskog Turcima? Da li znate da je na Krimu OD 1853. DO 1856. vođen Krimski rat između Rusije sa jedne i Turske, Francuske i Italijanske kraljevine Pijemont sa druge? Da li znate da je u II svetskom ratu opsada Sevastoplja trajala 8 meseci, kada je bombardovan sa 1300 topova uključujući i najveći top II sv. rata kalibra 81cm? Grad je branila posada od mornaričke pešadije crnomorske flote, a kada su Nemci na kraju posle strašnih gubitaka ušli u grad samo je bilo 7 nesrušenih celih zgrada i vrlo malo preživelih branilaca. Poznat je primer iz Nemačkih ratnih dnevnika da su u jednom utvrđenju u okviru odbrane grada od 1000 branilaca našli samo 40 živih kada su uspeli da ga osvoje. Da li znate da je za vreme II sv. rata od Krimskih Tatara koji su sada najglasniji protivnici Rusa bila napravljena dobrovoljačka divizija koja se borila na strani Nemaca? Da li znate da je do 1954. Krim pripadao Ruskoj sovjetskoj republici, a onda ga Hruščov administrativno pripojio Ukrajini? Da li znate da Rusa na Krimu ima 58%, Ukrajinaca 24%, Tatara 12%, a recimio u Sevastopolju čak 74% Rusa naspram 21% Ukrajinaca?

Krkobaba

pre 10 godina

@Nikola

Sada je ovde neko izmislio temu Tatara pa se vrti bez znanja i razumevnja. Malo nesto pronadjite o Tatarskog kaganatu i Zlatnoj ordi. Otkricete neverovatnu analogiju nasoj epopeji pod visevekovnoj turskoj okupaciji i istim zulumom koji su doziveli Rusi od azijskih naroda. Videcete kako je propala Kijevska Rus (tada je Srbija bila Ras) Inace u Rusiji zive 125 naroda u neverovatnoj slozi i sa razlicitim veroispovestima. Cak ministar odbrane Sojgu nije etnicki Rus, a nacelnik FSB je musliman sa Kavkaza. Tako da u savremenoj Rusiji nema te podele koju je hteo da unese Gruzin Staljin gde je pobio u SSSRu najvise bas Rusa pa tek onda svih ostalih. I naravno jedan ukrajinski spletkaros i staljinova finija senka Hruscov, koji je naneo jos vise zla SSSRu nego Staljin. Ali da se vratimo danasnjici, lokalnim Tatarima su se obratili skupstina i zvanicnici Tatarstana, kao i svetski kongres (veoma uticajan u svetu) Tatara da se primire i da se priklone ruskoj strani. Valjda Tatari znaju boje sta im je da rade od pristrasnih navijaca sa strane. Cak i veliki Rahmanjinov svoje prezime vodi poreklom od "sin Rahmanov", tj ima tatarsko poreklo. Znaci, koliko bi neko hteo, danas nije moguce konfrotirati Ruse i Tatare, koji se takodje izrazavaju kao Rusi.

Stanko K

pre 10 godina

Stradaju Ukrajinci zbog pet miliona fanatika sa zapada zemlje, srdacno podrzanih od onih koji su skoro svaki dan dolazili u Kijev. Sad, nazad nema a nazad bi mnogi hteli, pa i mentori sa zapada. Mobilizacija rezerve je samoubistvo trenutne vlasti, jer je bar pola kadra prorusko, i odmah ce naoruzani preci na rusku stranu. Ode more i istok. Druga opcija, Ukrajina cela, ali iz dva dela, uloga Rusa dominantna. Mada, kako je masina krenula, to je malo verovatno. Mi odavde mozemo ovo da pratimo mirno, kao Ameri koji su u pauzi za dorucak u fast food restoranima na tv gledali kako nas bombarduju i seirili. A i oni ce to isto da rade, jer ovo sto se desava njih ne kosta nista. A ako im nesto padne na pamet, pa Rusija presece snabdevanje i odstupnicu njihovoj vojsci preko svoje teritorije. mogu samo da se pozdrave sa onim koje su poslali u Avganistan, i zastave spuste ne pola koplja. A to im se ne isplati.

goran

pre 10 godina

Ne podržavam ni jedne ni druge, jer očigledno je da su se velike sile malo zaigrale sa Ukrajinom i sudbinom ukrajinskog naroda. Za ove zaluđene rusofile samo pitanje: Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)
Ne znam samo kako si dosao do podatka da 77% Ukrajine ne podrzava Ruse? pa da je tako ne bi sada ova tzv.vlada imala problem sa Krimom,Harkovom.Odesom,Nikolajevom, Donjeckom gde pro-ruski narod koji tamo cini vecinu polako uzima stvari u svoje ruke, jer ne zeli da strada od banderovaca i nacionalista koji su na jedan nelegelan i nelegitiman nacin klasicnim pucem tj.na silu preuzeli vlast i da ta rulja sa ulice kojoj nista nije sveto ispisuje sada neka svoja pravila, i jos usput preti Rusiji? e pa nece moci,nazalost cenu placa nevin narod kao i uvek, slazem se da rat nikad nikom nije doneo dobro ali sami desnicari iz kijeva ga prizeljkuju i izazivaju,sada treba mnogo mudrosti da bi se sukob izbegao mada krim je vec pao pod Ruske ruke ,pitanje je samo dali ce se Putin tu zaustaviti?

Maximillien

pre 10 godina

@(brko, 2. mart 2014 10:57)

Koliki je % stanovnistva Ukrajine naklonjeno EU i USA a koliki Rusiji nije stvar licnog ukusa. To moze da se vidi samo na izborima/referendumu. Tako da je ta prica o 70 i kusur % proevropski orjentisanih gradjana Ukrajine u domenu "sta je babi milo".
I izbijte vise to iz glave Eugeniku, da su EU i USA visa rasa, "medjunarodna zajednica", i po definiciji uvek u pravu. Kad njihovi pioni uzmu oruzije to su borci za slobodu i demokratiju, a neko drugi kad to isto uradi, onda su to diktatori, nedemokrate, teroristi...
Ima na planeti Zemlji jos 4 milijarde ljudi, i oni valjda zanju po nesto?

Istrazivac

pre 10 godina

Dakle, nije sporno što Rusija, kao velika sila, pokušava da zaštiti svoje interese i zadrži uticaj, ali isto tako nije sporna težnja Ukrajinskog naroda (77% stanovnika Ukrajine) da se otrgne iz zagrljaja Rusije, koja joj je donijela malo toga dobroga...
(brko, 2. mart 2014 10:57)


ajde ne lupaj...ukrajina je bila najrazvijenija USSR republika i ziveli su OK...
posle 1991. krece sunovrat.

Bato

pre 10 godina

Realizuje se nova Americko-zapadnjacka vojno-politicka doktrina. Umesto da se oni direktno bore protiv muslimana, slavena i kineza cine sve da se oni trebe medjusobno. U Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Siriji, Egiptu i drugim muslimanskim zemljama bore se muslimani jedni protiv drugih i ima vise zrtava nego da ih zapad bombarduje svaki dan. Kinezi, Japanci i Koreanci vec se prepiru i demonstriraju silu. Rusi i ukrajinci samo sto nisu zaratili i kad im se umesaju muslimanske-stan drzave regiona i Cecenija kao mirodjija bice prava festa.

ha..

pre 10 godina

Divim se kako Nato vodi ovaj rat poslednjih 20ak godina... Koji je ovo već sukob u kojem se sprema rat izmedju istih ljudi..rusi i ukrajinci..ko srbi i hrvati.. Uvek nabede nekog drugog da ratuje za njih,i UVEK im uspe..

Legionar

pre 10 godina

Nema od rata nista,Ukrajina nema ni s' kim, a ni s' cim da ratuje.Nema novca,a ni ljudstvo nije zainteresovano.Ono sto ce se desiti je uspostavljanje ruskih pravila u prici sa EU.Krim niko nece odvajati od Ukrajine,ali se banditi u Kijevu moraju zauzdati.Rusi ce samo pokazati ukrajincima da im je nova vlast nesposobna i sarena laza i to ce sve biti do izbora.A posle toga ce doci na vlast umerena linija politicara,koja ce zadovoljiti interese svih strana.Rat nikome ne odgovara osim Americi.

uros

pre 10 godina

Prvo da kazem da nisam ni na jednoj strani, ali rusi su dobro ovo isplanirali. Prvo zauzmu krim pa potom smire situaciju u ukrajini a onda najave referendum o nezavisnosti istocnih regija ukrajine. Posle toga postoje dve solucije prva je da vlast u kijevu nista ne uradi i dopusti referendum na kome ce se verovatno istocne regije otcjepiti, a druga je da vlast u kijevu pokusa to silom da spreci u tom slucaju rusi imaju izgovor da vojno interrvenisu. Veoma prosto. P.S. nadam se da nece biti rata.

Igor

pre 10 godina

Narod u Donecku, Harkovu, Odesi, Mariopolu, Dnjepropetrovsku je izbacio evro-majdanovce iz zgrada lokalnih administracija i podignute su ruske zastave na svim objektima. Istok Ukrajine se probudio pod desavanjima na Krimu i osetio da ce biti zasticen od strane Rusije.
Kvazi-vlast u Kijevu nema apsolutno nikakvu vlast na istoku i jugu, koji su i jedini pokretaci privrede i gde zivi vise od polovine stanovnistva Ukrajine.
Na youtube imate snimke narodnog obracuna sa banderovcani poslatih sa zapada.

Pametnjaković

pre 10 godina

Zapad se igra sa sudbinom celog sveta, njima bi i odgovaralo da treći svetski rat počne što dalje od njih, Ukrajina deluje kao idealno mesto, zato treba biti oprezan. Problem sa ovim konfliktom je utoliko veći jer su Masoni kao jednu agendu najavili i smanjenje globalne populacije posle 25.12.2012. Za to su izabrali Majansko proročanstvo kao najavu početka operacije. Od tada su tiho produbili ekonomsku krizu i radili na povećavanju tenzija. Mene ovo sve brine zbog toga, im i previše podudarnosti i slučajnosti.

Sale7

pre 10 godina

Moram priznati da ovi ruski marinci i vozila nimalo ne zaostaju za amerima. Dobro ih je podigao Putin. Eto Rusa na Dunavu - pogledajte gde je ukrajinska (a pretežno Rusima naseljena) oblast Besarabija.

A

pre 10 godina

Nadam se da ce se Klicko naci u prvim borbenim redovima, posto je bio inicijator mobilizacije red bi bio da da primer. Nadam se da, ipak, do sukoba nece doci.

MrAldo

pre 10 godina

"Uvijek me je fascinirala ta činjenica da će se jedan obični vojnik tako žestoko i krvavo boriti samo kako bi mu na grudima stajao jedan obični komad platna (orden)."

- Napoleon Bonaparta.

my way

pre 10 godina

@(not my way or your way but true way, 2. mart 2014 11:31)

Ja kad kazem "uvek", mislim na relevantan period i na relevantne ucesnike, jer uvek nije ni ljudi bilo na ovoj planeti, a kamoli drzava. Ako ti toliko ne mozes da shvatis, svaka rasprava o istoriji i objektivnosti je besmislena. Pre nego sto krenes da zastupas "true way", valjalo bi da znas da su nove ukrajinske vlasti ukinule uopotrebu vise od jednog jezika tamo gde manjine cine 10 odsto i time zestoko naljutile i Bugare i Majdare npr, ali se o tome bas mnogo ne govori, jer ce biti da njihov true way nije demokratski, ali za neciji antiruski je potrebno da se on za takav proglasi. Taj tamo neki Klicko je preko ulice bez ikakvih izbora postao zajedno sa svojim saborcima vlast u Ukrajini bez ikakvih izbora. Tretiranje te cinjenice kao nebitne dovoljno govori o tvojoj objektivnosti. Na njima je sad da ovaj problem rese, a to im neprijateljskom retorikom i mrznjom prema Rusima nece poci za rukom. Oni ne da se ne trude da postignu kompromis, vec sve dogovore krse, a tako se ne radi. Sto se tice sovjetskog vremena, ja sam poslednji koji ce ovde bilo sta reci za zlocinacku boljsevicku revoluciju i njega koji je zlo i Rusima i svima ostalima doneo, uz duzno postovanje prema pobedi Crvene armije nad Hitlerom.

Insajder

pre 10 godina

A kad zapadnjaci okupiraju neku zemlju hiljadama kilometara daleko od njihovih zemalja, teritoriju gde ne postoji ni jedan njihov drzavljanin i pod izgovorom da "brane svoje interese" i zadrze se 10-ak godina,onda nikom nista, a kad Rusi brane svoje sunarodnike u delovima zemlje gde su oni vecina a gde su im ugrozena elementarna prava (jezik, pismo, televizija na ruskom jeziku..) onda je to katastrofa i preti im se sankcijama, izolacijom....Ma daj, mnogo je smesno!!!!

milan

pre 10 godina

Ako ovaj i naredni dan prodje bez otvorenog sukoba mir jos uvek ima sansu. Na zalost mnogo je usijanih glava na obe strane - dovoljno je da jedna budala otvori vatru i ubije nekog ruskog ili ukrajinskog vojnika i krece pakao. Ne mogu da verujem da se ovo desava. Prokleti smo mi Sloveni - vise mrzimo jedni druge nego bilo koga :(

Mihailo

pre 10 godina

Ukrajinski vojnici ne izgledaju baš presrećno, evo link sa BBC-a:http://www.bbc.com/news/world-europe-26405635 i ovo nije tenk kako ste naveli, nego amfibijsko borbeno vozilo БМП-2.

sasha

pre 10 godina

Ocigledno da postoje i dalje oni koji nisu u stanju da sagledaju stvar i malo sireg ugla. Evropska unija na celu sa Nemackom, potpomognuta Sjedinjenim državama vestacki je napravila demonstracije , kao sto radi i radice u BiH. Njima nije stalo do Ukrajine niti do ukrajinskog naroda nego do Rusije. Uticaj Rusije na Ukrajinu je evidentan, sto zbog blizine sto zbog ogromnog broja pravoslavaca 40% koji zive u Ukrajini. Potrebno je sve uraditi da se Ukrajina uvuce u EU kako bi bila pod njihovom sapom i ta lažna sarena laža u vidu EU i dalje prolazi kod poluobrazovanog sveta. Cak i ako dodje do vojne intervencije u Ukrajini nece to biti ni upola destruktivno kao na Kosovu, Iraku, Libiji, Siriji, itd gde su amerikanci umesali svoje prste.

Zaustavite Zemlju,SILLLAAAZZIIIIIIIIIIIIIIIIIIM!!!

pre 10 godina

Ljudi umova u ko zna kakvom stanju,obuceni u SS i Tottenkopf Waffen uniforme,naoruzani do zuba,koje niko nije izglasao da vode zemlju-zbace LEGITIMNO izabranog predsednika(koji je mozda zaista bio korumpiran i sve,ali je LEGALAN)-i u Evropi a i ovde je to nekima NORMALNO!

Nacisti na vlasti u sred Evrope i to je nekom "slobodarski narodni bunt" koji treba podrzati i dozvoliti?

Sta je sledece:obnova Hitlerove stranke i njeno preuzimanje vlasti?Jesam li ja lud ili...

Legitimitet ulice

pre 10 godina

@brko @sneza @marko

A na kojim je to izborima tih 77% ukrajinaca glasalo za ovu ''ulicnu vladu''? Gde smo mi to videli da oni vecinski stoje uz banderovce i neo-naciste? Ne igraj se procentima ako vec nemas prave informacije, vec siris neku petparacku propagandu.

Cija je to vecina legitimnija - ruskog naroda na istoku ili ukrajinskog na zapadu? Kako se to odlucuje i ko je pozvan da to odluci.

Rusi ne zele da prhvate ulicnu prevrat i bandu koja je dosla silom i ubijanjem na vlast a ukrajinci tek treba da pokazu da li i u kojoj meri to prihvataju, nije bilo izbora da to potvrde. A vidimo da masovno beze, dezertiraju ... Nadam se da ce biti izbora a ne rata.

Otvorite oci i gledajte slobodoumno, liseni stega mrznje,neznanja i neobrazovanja.

Mili

pre 10 godina

Neka rade sta hoce samo da se mi ni na koji nacin ne mesamo u sve ovo. Pamet u glavu Srbi, kad god je neko veliko s.... u svetu mi nagrabusimo. i u Prvom sv. ratu i u Drugom i nakon pada komunizma... Pa dokle vise? Neutralno i samo neutralno!

Žeks

pre 10 godina

Očigledno je ratovanje postalo medijska igračka. Svaka TV agencija na ovom svetu tačno u metar zna kretanje borbenih jedinica ruskih trupa. Ni rat nije ono što je bio...

kobajagi neutralan, bg

pre 10 godina

Ovo prepucacanje komentatora je smešno! Jedan rusomržac, Hrvoje Zemunac, "ispaljuje" na svakih 10 minuta antiruski komentar, sa novim nikom! Protiv njega tridesetak rusofila piše u vezi svakog teksta 2-3 komentara! Ko će pobediti? Rusija, naravno!

aaauuu

pre 10 godina

Bez euforije.

Nece biti sve crno.Naci ce se neki kompromis.Nece biti kako Rusi zele, kao sto nece biti kako NATO zeli.Tamo gde se kose njihovi intersi tj.Rusima ce pripasti njihovo kao sto NATOu pripada njihovo.

(Parapsychology, 2. mart 2014 14:24)


A sta je NATO-vo u Ukrajini ???

Akcija

pre 10 godina

Klasicna situcija, kao i u Bosni, hrvatskoj, Siriji....

Dalji tok desavanja se zna. Ukoliko ne bude svesti i cvrste volje, rat je neminovan.

Božidar, Beograd

pre 10 godina

Da li bi ste željeli da živite pod ruskom vlašću, prvo 50 godina u komunizmu, a zatim u čvrstom "bratskom" zagrljaju Putina i njegovih namjesnika tipa Janukoviča?
(brko, 2. mart 2014 10:57)

Ti prvo brko ne razumeš osnovne pojmove iz istorije! Komunista je bio Marks, Berlingver,moja mama i tata... koji su verovali u ideju komunizma. A Staljin, Čaušesku, Pol Pot, Kim Il Sung....su diktatori koji su sebe nazivali komunistima,ali sa tom velikom idejom nemaju ništa zajedničko, bili su praktično najobičniji fašisti kao Hitler, Musolini, Franko....
A da li bi ti voleo da živiš u Nikaragvi,Haitiu, Angoli,Nigeriji, Somaliji, Indiji, Bangladešu, Šri lanki, Filipinima, Indoneziji...gde nikad nije bio "konunizam", ali su to bile prvo nečije kolinije, a sada veoma siromašne zemlje potpuno pod kontrolom neokolonijalizma? Šta bi više vole da si pripadnik plemena Sijuks(koje skoro sve poubijaše beli kolonisti) ili crnac iz Kameruna koji ilegalno živi u Parizu, skitnica je i "preživljava"?

Dejo

pre 10 godina

Setite se Avganistana. Prvo Rusi pa ih Amerikanci spašavali, pa snimali filmove na tu temu (RAMBO), a onda kada su Rusi otišli ušli Amerikanci itd.
Sada Rusi ulaze i više neće izaći iz Ukrajine, da ne bi Amerikanci došli posle njih!

darko

pre 10 godina

Teško da će par hiljada Ukrajnskih vojnika pružiti bilo kakav otpor pred 15 000 Ruskih kojima svakog trenu tka stiže pojačanje i još par hiljada Krimske paravojske te jedince su rasute po Krimu i odesečene .Vojnički gledano njihov položaj je beznadažan na teritoriji gde im stanovništvo nije naklonjeno..
Teško da bi i najhrabrije trupe pružile otpor sem možda Japanske da izgunu časno..Krim će raskrčiti za dana ili dva uz malo ili nimalo otpora..
Flota je isplovila ostatak bukvalno može samo da kapitulira

marija

pre 10 godina

Nista ovo ljudi ne valja.
Sta uradise interesi belosvetskih bolesnika.
E sad ce vam biti blagostanje, bravo.
Normalnom coveku ostaje samo da se prekrsti.

que

pre 10 godina

@brko: Odakle vam cifra od 77% Ukrajinaca koji zele "da se otrgne iz zagrljaja Rusije", jer to pokazuje da pojma nemate ko su Ukrajinci. Izgleda da polazite od pretpostavke da je svako ko se izjasnio kao Ukrajinac automatski antiruski raspolozen, a zapravo se radi samo o agresivnom unijatskom delu Ukrajinaca koji zeli da se nametne ostatku zemlje.
Ovde je najvazniju ulogu odigrao NVO sektor koji sluzi kao kukavicje jaje u svakoj zemlji zarad promocije interesa svojih finansijera. Na tome rade jos od pocetka nezavisnosti Ukrajine i dosada su uspeli da obrade dobar deo stanovnistva, ali ne i celo stanovnistvo. Taj sektor je vrlo aktivan i kod nas, u medijima ima vrlo veliku zastupljenost i progodnost, a njihovo delovanje je vidljivo i u ovim komentarima.

Nev

pre 10 godina

@ (Politicari, 02. mart 2014 11:44)
Upravu ste. Mada ako su Rusi pametni oni ce dovesti snage i postaviti na brojne pozicije i staviti ih pod kontrolu lokalnih vlasti. Na takav nacin bi izbegli 'mrznju' Ukrainaca, i pokazali da pokusavaju smiriti situaciju a pri tome nedozvoljavajuci novim vlastima da se dovoljno ugrade u sve strukture vlasti pa da pocnu i vojno delovati tj. nasilno preuzimati kontrolu.
Krim ima pravo na referendum i ovako nece 'Kijev' moci da to spreci. Uz uzdrzanost Rusa destabilisace novu vlast i ako uspeju odrzati mir odrzati prave demokratske izbore a ne moguce nedemokratske sa vec 'dokazanim' protestantima. A ako dodje do eskalacije mogu da brane 'istocne delove'. EU verovatno neodgovara ovako nesto iz ekonomskih razloga dok US odgovara na vise nacina. Zato je verovatno da ce US delovati posredno makar da stvore neko neprijateljstvo prema Rusima mada neverujem da ce ici na puni rat Ukraine i Rusije jer je to pocetak novog hladnog rata. A tada i Rusi lako mogu pomrsiti US racune u nekoliko regiona.
Inace Juscenko nije potpisao sa EU jer EU nije htela da mu da pare a sad ce kao dati pare? Istovrrmeno EU opet negovori da ce dati direktno nego hoce preko MMF uz podrsku Rusije da se pomogne novcem koji ce nove vlasti iskoristiti za pristupanje EU pa je to malo verovatan scenario.
US je ovo namerno zakuvala jasuci na nemastini naroda zarad svojih interesa ali neverujem da ce ici na opciju eskaliranja jer su svi previse povezani ekonomski a tu ima dosta problematicnih regija a da nespominjemo Kinu.

albert

pre 10 godina

na ovom svetu je samo ludilo sigurna činjenica.
prođe nekoliko godina, deset, dvadeset, i ljude jednostavno polude.
misle zlo, pričaju zlo,čine zlo.
tako bih rado otišao, kada bih imao gde...
da živim sa drvećem, životinjama, knjigama, muzikom, u svojoj bašti...

da li će biti rata? naravno.
rat je pijanstvo koje niko "ne želi" a svi mu se tako lako prepuštaju

olijov

pre 10 godina

@Nema nesto nekih preteranih reakcija Nemacke to mi je nesto cudno..Putin i Angela su mi se nesto u zadnje vreme previse druzili haha..Pozdrav svima samo da ne bude rata..
(hmm, 2. mart 2014 10:54)

Ne bi im bilo prvi put da podele nezavisnu drzavu na pola i potpisu sporazum o nenapadanju!!!

koktel

pre 10 godina

Nema nesto nekih preteranih reakcija Nemacke to mi je nesto cudno..Putin i Angela su mi se nesto u zadnje vreme previse druzili haha..Pozdrav svima samo da ne bude rata..
(hmm, 02. mart 2014 10:54)To je zato što Nemačka privreda u dobroj meri zavisi od Ruskog gasa,a isti tako Rusija je veliko tržište Nemačkih proizvoda.Kina ima najveću trgovinsku razmenu sa Nemačkom,a Rusija malo manju.Interesantno je da su u Vašingtonu toga svesni i vrše pritisak na Berlin da se aktivnije uključi.Znaju Ameri da eventualne njihove sankcije Rusiji ne bi imale dejstvo,zbog ne tako velike trgovinske razmene i zato pozivaju Nemce da pomognu.U slučaju da Brisel uvede sankcije Rusiji,što se neće desiti ako to Nemci ne dozvole,opet će od toga veću štetu imati članice EU.Ne bi to mnogo nanelo štete Britaniji i Francuskoj,ali bi cela istočna i srednja Evropa bile oštećene.A Rusko tržište bi u tom slučaju zauzela roba iz Azije.

Neven

pre 10 godina

Rusi nece dozvoliti da im americke rakete budu na granici, niti da Tatari divljaju na Krimu oko vojnih baza kao u Kijevu. NATO bi najvise voleo da se Rusi i Ukrajinci medjusobno pokolju, da ih vole pomogli bi ih finansijski, ali ih samo navlace. Ukrajina je u velikim dugovima i privrednim problemima i bilo bi im mnogo pametnije da se drze Rusije kojoj i privreda i standard dobro napreduju i koja im iskreno pruza ruku.