Subota, 01.03.2014.

09:31

Obama upozorava Rusiju

Barak Obama istakao da je veoma zabrinut zbog izveštaja o kretanjima ruske vojske na teritoriji Ukrajine i upozorio zvaničnu Moskvu na posledice.

Izvor: Tanjug

Obama upozorava Rusiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

precanin

pre 10 godina

@ Dalibor,
jeste, jeste Dalibore, one sto nisi nabrojao ja cu, a koje su drzali u ropstvu neke cak i 200 godina !
Estonija
Latvia
Litvanija
Belorusija
Ukrajina,Poljsak
Slovaöka
Ceska
Madjarska
Rumunija
Bugarska
Cecenija
Azarbejdjan
Kazastan
Georgija
Armenija
Evo koje su jos zemlje drzali Ameri u dugoropsrvo od 70 god. pa do 200 godina !

Srba

pre 10 godina

Sada su zabrinuti,a da li su bili zabrinuti kada su rušili vlade u Iraku,Avganistanu,Tunisu,Egiptu,Libiji. Onda Ubistvo legitimnog predsednika Libije Moamera el Gadafija...

da se ne zaboravi

pre 10 godina

Prvi predsednik Predsedništva BiH tada nije bio Alija Izetbegovic vec Fikret Abdic koji je na prvim demokratskim izborima dobio najvise glasova, medjutim kako nije odgovarao onima koji su tada spremali secesiju i rat, pod pritiscima ekstremista iz SDA je mjesto predsjednika naivno ustupio Izetbegovicu zarad "mira u Bosni" kako je tada prokomentarisao. Sve to imate lijepo zabiljezeno i kamerama i novinskim izvjestajima, tako da ta teza o Aliji kao "prvom predsjedniku" ne pije vodu, on jedino moze biti prvi koji je izveo politicku puc nad legalno i demokratski izabranim predsjednikom BiH.

aleksandars

pre 10 godina

Pa da, tuku se preko drugih.
Samo da im ne vrati preko naših (srpskih) leđa. Kada se veliki tuku mali stradaju.
Naši da ćute i da da ispunjavaju sve jer Rusija je daleko.

Albino

pre 10 godina

Strasni Ameri ce zastititi Ukrajinu istim placljivim glasom kao i Gruziju... Malo kevcu o pravnim aspektima dok Rusi ne odrade posao a onda ce zaboraviti sta je to Ukrajina i rekreativno izazvati krvoprolice u nekoj drugoj drzavi da malo dodju sebi...

EU Citizen

pre 10 godina

Kako se zaluđuju srpski ignoranti koji ne shvataju da je anerička vojska u poređenju s ruskom baba-roga visoka tri kilometra sa deset puta većim budžetom i deset godina savremenijim naoružanjem koja bi zgazila Rusiju za nekoliko meseci da joj se to isplati. Vi ste već zaboravili da je Kijev na par stotina kilometara od Moskve, to jest, bez ijednog ispaljenig metka SAD su stigle skoro tamo gde i Hitler, a sad će da procene da li Rusima treba baciti neku kosku ili ne, i pustiće ih da uzmu Krim ili neće, a ako neće, onda Putin može samo da ih mrzi jer Rusija sa GDP-om Italije i vojskom slabijom i od kineske ako se izuzme zarđali i polupotrebljivi nuklearni arsenal iz doba SSSR može samo da nestane ako se zameri SAD a Volođa to zna i ne bi da kao Sadam da dospe kid američkog vojnog zubara pišto su ga marinci izvukli iz neke mišje rupe na Uralu :))

vlajko

pre 10 godina

A jeli Obama, a celovitot srbije i njene granice nece da uzdrmaju javnost. E pa gospodo i treba Rusi da reaguju i da se srpsko pitanje takodje vrati na dnevni red. A ako ne onda bila jednom neka Ukrajina, ali samo na tren i onako je to ruska teritorija.

nikad eu i njihove vrednosti

pre 10 godina

On je naglasio da bi takvi potezi zvanične Moskve predstavljali kršenje obaveze Rusije da poštuje granice Ukrajine i da bi izazvali osudu čitavog sveta.
"SAD će zajedno sa međunarodnom zajednicom osigurati da bilo kakva vojna intervencija u Ukrajini ima posledice", istakao je Obama.

Vidi, barako, sve se tresu Rusi zbog tebe, licemeru. Nadam se uskoro da ćemo i mi braniti naše interese u našoj južnoj pokrajini, kako bi to činila svaka ozbiljna zemlja.

Александар Џунић

pre 10 godina

(mujcinovic salih, 01. mart 2014 13:59) хајде мујага не бенави, па још двапут. Овима из Б92 је речено да чешљају нас што користимо ћирилицу, али зато, вама комшијама се толерише што шта.

X=iks

pre 10 godina

Ruse zabole lakat za psihopate iz Amerike
To braco Rusi cepajte sve redom ne treba nikog da se plasite jer ste najjjaci
(Bobi, 1. mart 2014 13:01)

Kad vec o psihopatama...

mujcinovic salih

pre 10 godina

Predsednik Obama ih je podsetio da postoji nesto sto se zove pravo.Rusija to ne postuje,u pitanju je banditska drzava koja nije drzala ni do prava svojih gradjana a kamoli drugih!Cela ta skalamelija koja se zove rusija je nuklearni otpad zagadi sve sto dotakne.Uglavnom Ukrajina ce isplivati vazno je samo odmaknuti se od rusije?

GJ

pre 10 godina

Tipičan američki cinizam.
Jeste da Amerika ima mnogo borbenih aviona, ali Rusija ima mnogo PVO raketa, nije im to uobičajni protivnik bez ikakve sofisticirane vojne tehnike.

Da nisu huškali Ukrajince, Ukrajina bi dobila 15 milijarde od Rusa, izbori bi bili u januaru 2015. na kojima bi Januković izgubio i Ukrajina bi mirno nastavila put ka EU. Krimske krize ne bi ni bilo.

Putin je Ukrajini rekao da mogu i u EU i sa Rusijom da srađuju, a Zapad je Ukrajincima postavio ultimatum ili mi ili Rusija. Ta činjenica je poljulala celu stvar.

Cela stvar ima tendenciju da eskalira. Jedan prozapadni ukrajinski poslanik je čak dao izjavu da Ukrajina može u roku od 6 meseca da proizvede nuklearno oružje kako bi ga upotrebili protiv Rusije.

Strasti se strašno uzburkuju, zato je Putin i oprezan sa izjavama.

Ladislav

pre 10 godina

Nije da bas nesto volim Ruse i Putina.....ali ovi Ameri ga bas preterase. Treba li nabrajati njihove poteze koji su dovodili do katastrofalnih destabilnosti ?! Stvarno coveku bude muka od te kolicine licemerja i bezobrazluka !

SrbIN iz Srbije

pre 10 godina

Auf, koliko vidim ovde su sve sami poznavaoci međunarodnog prava....bo vas Lazanski, ispran vam je mozak.Kad ste toliki experti što niste sačuvali još neko parče zemlje.

blinkibil

pre 10 godina

Upozorava on najjacu vojnu silu u svetu na celu sa Putinom, to nema vrednost, samo moze da prica, ovde necemo gledati mesanje Nato pakta, Britanaca, Francuza i ostalih.Pita se Rusija i Ukraina i nema mesanja sa strane, u princupu Rusija odlucuje

USSSR

pre 10 godina

Nisam Rusofil i ne velicam rusiju ali realno u ovom sukobu ameri mogu samo da sede i gledaju. Ovo je ruski show i oni su ovde glavni i mislim da ce im prirediti show za pamcenje cisto da znaju sa kim imaju posla a i jer im se moze :)

dzajina gedora

pre 10 godina

oni pricaju o medjunarodnom pravu... sjajne vesti, kad moze kosovo, moze i krim. mozemo mi da gundjamo ali rusija sjajno odigrala u vezi kosova i sad lepo imaju americko/eu medjunarodno pravo da ga iskoriste u svoju korist kad su njihovi interesi u pitanju. mozda i ppv i predsednik igraju isto mudro, cim cute i cekaju svoju sansu da priznaju ili krim ili kosovo ili ukrajinu ili srbiju... sigurno smisljaju nesto a sto god im padne naum bice sigurno najbolje za nas narod

Pametnjaković

pre 10 godina

Interesantno je primetiti da Amerikanci optužuju Rusiju i još prete, dok Rusi nikada nisu pretili, pa nešto baš ni optuživali, dok su Ameri uništavali celu planetu. Ovakav verbalni ispad Obame samo pokazuje bes USA zbog nemoći da bilo šta urade protiv Rusije. Rusija je čak i ekonomski jaka i pored toga što je izložena raznim zabranama prodaje svojih proizvoda po zapadnim zemljama. Rusija je zapravo u sličnoj situaciji kao i naša zemlja. Mi možemo da kupujemo stranu robu i stranci dolaze i rade šta hoće po Srbiji, ali zato mi, kao narod, to isto ne možemo na zapadu, tj. nailazimo na razna spoticanja i mrak.

Legija

pre 10 godina

(ŠTA BI SA SIRIJOM)ODGOVOR ZA TEBE:šta govoriš gluposti tvoj argument nikako ne stoji niti ima temelja kad spominješ rusku mornaricu,znaš li ti uopšte koliko amerikanci godišnje ulažu odnosno izdvajaju za mornaricu ili vojsku uopšte,u pitanju su silne stotine milijarda dolara više neg što će Rusija ikada imati Rusija na godišnjem nivou neostvaruje godišnji ekonomski profit koliko Amerika ulaže u vojnu industriju američki marinci su svuda po svetu zato što imaju novac da izdrže to a rusi se nikako nemogu nositi sa tim,zato malo razmisli kad pišeš ovakav komentar.

daevon

pre 10 godina

Ništa ne kaže o kretanju njihovih agenata tajnih sližbi po teritoriji Ukrajine.

U svakom slučaju, mislim da se hitno moramo pozabaviti situaciji u državi Novi Meksiko. Tamo je oko 50% Meksikanaca koji sve manje vide razlog da žive u USA.

Tadoslav Merokvud

pre 10 godina

Izjava predsednika USA je mozda u redu, mozda i nije, zavisi od stanovista sa kojeg posmatrate. Ne vidim bitnu razliku iznedju naoruzanih ljudi u Kijevu i ovih na Krimu, pa tako treba osuditi ili podrzati i jedne i druge.

PS.
Primat na slici je veoma ruzan, pa bi bilo dobro da sliku skinete, posto nema nikakve veze sa vescu.

Bard

pre 10 godina

Jer treba i da se ameri iskrcaju u istočnoj Ukrajini i tu postave svoje baze, tik uz rusku granicu? Ne znam koliko bi to odgovaralo Putinu.

archelay

pre 10 godina

Ova pretnja je nistavna sto za to zna i onaj koji to salje.Poznato je svetu da je Libija bila redovni kupac ruskog oruzja.I samom Obami nije jasno zasto je Putin cutao o Libiji.Uplasio se?E moj Obama,samo tako produzi i videces dokle ces ti i Amerika,stici.

fizicar

pre 10 godina

ovde moze svasta da se desi

ovom prilikom bih zeleo da pohvalim reakciju nase zemlje: cuti i pokrij se usima, da ne pukne (opet) po nama

- zelim da pohvalim sve stranke i politicare koji su u sred kampanje
- zelim da pohvalim vladu u ostavci (sva sreca da su nam sada izbori i sto niko od njih nema legimitet da predstavlja srbiju). ako se ovo ne zavrsi do sesnaestog marta, ja bih opet organizovao izbore, da se slucajno neka vlada ne izjasnjava povodom svog ovog haosa
- zelim da pohvalim tomu, naseg predsednika. nemoj da dajes nikakvu izjavu, ni za zivu glavu. a ako te bas pritisnu, evo sada ce uskrs, pa na post (moz i u neki manastir, ne mora bas u privatnu bolnicu)

a mi ovde na forumu sto se prepucavamo: samo napred, nista ne kosta

igor

pre 10 godina

U pravu je covek,kako se Rusija usudjuje da ulazi u interesnu zonu Amerika i jos postavlja svoje trupe po teritoriji koja je tako blizu Amerike...sta bi ? Prica sa demokratskim demonstrantima u Kijevu ne ide bas kako ste zamislili pa ste sad besni ?

Damijan

pre 10 godina

a kada je bilo reci o kosovu pre 15 godina, onda je pola evrope zajedno sa tim istim SAD-om mogla da ugrozava suverenitet i teritorijalni integritet srbije???!!! kakva hipokrizija belosvetska..

Saša

pre 10 godina

Odmah da EU uvede sankcije na kupovinu ruskog gasa i nafta i da zabrani svaki izvoz iz EU u Rusiju. Jeste da će to da ih košta 400 milijardi evra, koliki je prošlogodišnji obim trgovine sa Rusijom, ali principi su važniji od novca. Ili nisu?

pop

pre 10 godina

da nije smesno, bilo bi zalosno..kako to lepo svetski dusebriznici osudjuju, a sami su od svog postojanja najveca pretnja svetskom miru. To da ce ceo svet osuditi ne bih se apsolutno slozio. Kina, Indija, citava Juzna Amerika, Iran, mislim da ni u samoj Evropi nema jedinstva npr. Italija ima velike interese sa Rusijom, takodje Kipar, Grcka cak je i Nemacka podeljena, jer prirodna bogatskva, nafta, gas kad nam je hladno je jedno, a Americka ekonomija koja zivi na ratovima i krvlju drugih naroda polako posrce..dakle kom se carstvu ili ti bloku prikloniti?

koshke

pre 10 godina

Od Amerike nema veceg zla u danasnje vreme svuda bi da budu mirodjije.Da bar hoce da pomognu nego sve rade zbog licnog interesa.Nikada nisu oni dolazili da brane sta vise oni su i sami zapocinjali neke sukobe po svetu tako sto bi ubacili nekog svog da ruse neki rezim koji se njima ne svidja i koji ne ferma Amere.Gledajte bre u svoje dvoriste i mrs iz Evrope!

Dalibor

pre 10 godina

Amerika je postovala teritorijalni autoritet sledecih zemalja:
Filipini
Kuba
Chile
Honduras
Koreja
Vijetnam
Nikaragva
Irak
Jugoslavija
Afganistan
Libija
Sirija itd.

Sigurno sam propustio desetak zemalja kojima je Amerika postovala integritet I uvela demokratiju po ceni 70 miliona mrtvih. A vi u Srbiji ih I dalje podrzavajte!

Legija

pre 10 godina

Ma kakva crna Rusija Amerika je najveća i najjača super sila na svetu bila i ostala a vi rusofili plačite jel holivud je u Californiji a ne u siromašnoj Rusiji hahahahaha.

sta bi sa Sirijom

pre 10 godina

A sto nisi napao Siriju, bilo je dovoljno da taj isti Putin pokrene mornaricu i da stanes.
Niti sam rusofil ni Putinov fun, ali kakve veze ima Obama sa Amerikom nesto je bas i nejasno.Da se nije usetao sa svojom vojskom bilo bi sigurno mnogo vise zrtava nego u Kijevu.Onaj bokser je totalno nesposoban i blage veze sa politikom nema.

sta bi sa Sirijom

pre 10 godina

A sto nisi napao Siriju, bilo je dovoljno da taj isti Putin pokrene mornaricu i da stanes.
Niti sam rusofil ni Putinov fun, ali kakve veze ima Obama sa Amerikom nesto je bas i nejasno.Da se nije usetao sa svojom vojskom bilo bi sigurno mnogo vise zrtava nego u Kijevu.Onaj bokser je totalno nesposoban i blage veze sa politikom nema.

Dalibor

pre 10 godina

Amerika je postovala teritorijalni autoritet sledecih zemalja:
Filipini
Kuba
Chile
Honduras
Koreja
Vijetnam
Nikaragva
Irak
Jugoslavija
Afganistan
Libija
Sirija itd.

Sigurno sam propustio desetak zemalja kojima je Amerika postovala integritet I uvela demokratiju po ceni 70 miliona mrtvih. A vi u Srbiji ih I dalje podrzavajte!

Damijan

pre 10 godina

a kada je bilo reci o kosovu pre 15 godina, onda je pola evrope zajedno sa tim istim SAD-om mogla da ugrozava suverenitet i teritorijalni integritet srbije???!!! kakva hipokrizija belosvetska..

fizicar

pre 10 godina

ovde moze svasta da se desi

ovom prilikom bih zeleo da pohvalim reakciju nase zemlje: cuti i pokrij se usima, da ne pukne (opet) po nama

- zelim da pohvalim sve stranke i politicare koji su u sred kampanje
- zelim da pohvalim vladu u ostavci (sva sreca da su nam sada izbori i sto niko od njih nema legimitet da predstavlja srbiju). ako se ovo ne zavrsi do sesnaestog marta, ja bih opet organizovao izbore, da se slucajno neka vlada ne izjasnjava povodom svog ovog haosa
- zelim da pohvalim tomu, naseg predsednika. nemoj da dajes nikakvu izjavu, ni za zivu glavu. a ako te bas pritisnu, evo sada ce uskrs, pa na post (moz i u neki manastir, ne mora bas u privatnu bolnicu)

a mi ovde na forumu sto se prepucavamo: samo napred, nista ne kosta

USSSR

pre 10 godina

Nisam Rusofil i ne velicam rusiju ali realno u ovom sukobu ameri mogu samo da sede i gledaju. Ovo je ruski show i oni su ovde glavni i mislim da ce im prirediti show za pamcenje cisto da znaju sa kim imaju posla a i jer im se moze :)

Ladislav

pre 10 godina

Nije da bas nesto volim Ruse i Putina.....ali ovi Ameri ga bas preterase. Treba li nabrajati njihove poteze koji su dovodili do katastrofalnih destabilnosti ?! Stvarno coveku bude muka od te kolicine licemerja i bezobrazluka !

GJ

pre 10 godina

Tipičan američki cinizam.
Jeste da Amerika ima mnogo borbenih aviona, ali Rusija ima mnogo PVO raketa, nije im to uobičajni protivnik bez ikakve sofisticirane vojne tehnike.

Da nisu huškali Ukrajince, Ukrajina bi dobila 15 milijarde od Rusa, izbori bi bili u januaru 2015. na kojima bi Januković izgubio i Ukrajina bi mirno nastavila put ka EU. Krimske krize ne bi ni bilo.

Putin je Ukrajini rekao da mogu i u EU i sa Rusijom da srađuju, a Zapad je Ukrajincima postavio ultimatum ili mi ili Rusija. Ta činjenica je poljulala celu stvar.

Cela stvar ima tendenciju da eskalira. Jedan prozapadni ukrajinski poslanik je čak dao izjavu da Ukrajina može u roku od 6 meseca da proizvede nuklearno oružje kako bi ga upotrebili protiv Rusije.

Strasti se strašno uzburkuju, zato je Putin i oprezan sa izjavama.

Pametnjaković

pre 10 godina

Interesantno je primetiti da Amerikanci optužuju Rusiju i još prete, dok Rusi nikada nisu pretili, pa nešto baš ni optuživali, dok su Ameri uništavali celu planetu. Ovakav verbalni ispad Obame samo pokazuje bes USA zbog nemoći da bilo šta urade protiv Rusije. Rusija je čak i ekonomski jaka i pored toga što je izložena raznim zabranama prodaje svojih proizvoda po zapadnim zemljama. Rusija je zapravo u sličnoj situaciji kao i naša zemlja. Mi možemo da kupujemo stranu robu i stranci dolaze i rade šta hoće po Srbiji, ali zato mi, kao narod, to isto ne možemo na zapadu, tj. nailazimo na razna spoticanja i mrak.

blinkibil

pre 10 godina

Upozorava on najjacu vojnu silu u svetu na celu sa Putinom, to nema vrednost, samo moze da prica, ovde necemo gledati mesanje Nato pakta, Britanaca, Francuza i ostalih.Pita se Rusija i Ukraina i nema mesanja sa strane, u princupu Rusija odlucuje

koshke

pre 10 godina

Od Amerike nema veceg zla u danasnje vreme svuda bi da budu mirodjije.Da bar hoce da pomognu nego sve rade zbog licnog interesa.Nikada nisu oni dolazili da brane sta vise oni su i sami zapocinjali neke sukobe po svetu tako sto bi ubacili nekog svog da ruse neki rezim koji se njima ne svidja i koji ne ferma Amere.Gledajte bre u svoje dvoriste i mrs iz Evrope!

Saša

pre 10 godina

Odmah da EU uvede sankcije na kupovinu ruskog gasa i nafta i da zabrani svaki izvoz iz EU u Rusiju. Jeste da će to da ih košta 400 milijardi evra, koliki je prošlogodišnji obim trgovine sa Rusijom, ali principi su važniji od novca. Ili nisu?

igor

pre 10 godina

U pravu je covek,kako se Rusija usudjuje da ulazi u interesnu zonu Amerika i jos postavlja svoje trupe po teritoriji koja je tako blizu Amerike...sta bi ? Prica sa demokratskim demonstrantima u Kijevu ne ide bas kako ste zamislili pa ste sad besni ?

dzajina gedora

pre 10 godina

oni pricaju o medjunarodnom pravu... sjajne vesti, kad moze kosovo, moze i krim. mozemo mi da gundjamo ali rusija sjajno odigrala u vezi kosova i sad lepo imaju americko/eu medjunarodno pravo da ga iskoriste u svoju korist kad su njihovi interesi u pitanju. mozda i ppv i predsednik igraju isto mudro, cim cute i cekaju svoju sansu da priznaju ili krim ili kosovo ili ukrajinu ili srbiju... sigurno smisljaju nesto a sto god im padne naum bice sigurno najbolje za nas narod

pop

pre 10 godina

da nije smesno, bilo bi zalosno..kako to lepo svetski dusebriznici osudjuju, a sami su od svog postojanja najveca pretnja svetskom miru. To da ce ceo svet osuditi ne bih se apsolutno slozio. Kina, Indija, citava Juzna Amerika, Iran, mislim da ni u samoj Evropi nema jedinstva npr. Italija ima velike interese sa Rusijom, takodje Kipar, Grcka cak je i Nemacka podeljena, jer prirodna bogatskva, nafta, gas kad nam je hladno je jedno, a Americka ekonomija koja zivi na ratovima i krvlju drugih naroda polako posrce..dakle kom se carstvu ili ti bloku prikloniti?

daevon

pre 10 godina

Ništa ne kaže o kretanju njihovih agenata tajnih sližbi po teritoriji Ukrajine.

U svakom slučaju, mislim da se hitno moramo pozabaviti situaciji u državi Novi Meksiko. Tamo je oko 50% Meksikanaca koji sve manje vide razlog da žive u USA.

archelay

pre 10 godina

Ova pretnja je nistavna sto za to zna i onaj koji to salje.Poznato je svetu da je Libija bila redovni kupac ruskog oruzja.I samom Obami nije jasno zasto je Putin cutao o Libiji.Uplasio se?E moj Obama,samo tako produzi i videces dokle ces ti i Amerika,stici.

Tadoslav Merokvud

pre 10 godina

Izjava predsednika USA je mozda u redu, mozda i nije, zavisi od stanovista sa kojeg posmatrate. Ne vidim bitnu razliku iznedju naoruzanih ljudi u Kijevu i ovih na Krimu, pa tako treba osuditi ili podrzati i jedne i druge.

PS.
Primat na slici je veoma ruzan, pa bi bilo dobro da sliku skinete, posto nema nikakve veze sa vescu.

Legija

pre 10 godina

Ma kakva crna Rusija Amerika je najveća i najjača super sila na svetu bila i ostala a vi rusofili plačite jel holivud je u Californiji a ne u siromašnoj Rusiji hahahahaha.

X=iks

pre 10 godina

Ruse zabole lakat za psihopate iz Amerike
To braco Rusi cepajte sve redom ne treba nikog da se plasite jer ste najjjaci
(Bobi, 1. mart 2014 13:01)

Kad vec o psihopatama...

nikad eu i njihove vrednosti

pre 10 godina

On je naglasio da bi takvi potezi zvanične Moskve predstavljali kršenje obaveze Rusije da poštuje granice Ukrajine i da bi izazvali osudu čitavog sveta.
"SAD će zajedno sa međunarodnom zajednicom osigurati da bilo kakva vojna intervencija u Ukrajini ima posledice", istakao je Obama.

Vidi, barako, sve se tresu Rusi zbog tebe, licemeru. Nadam se uskoro da ćemo i mi braniti naše interese u našoj južnoj pokrajini, kako bi to činila svaka ozbiljna zemlja.

Bard

pre 10 godina

Jer treba i da se ameri iskrcaju u istočnoj Ukrajini i tu postave svoje baze, tik uz rusku granicu? Ne znam koliko bi to odgovaralo Putinu.

vlajko

pre 10 godina

A jeli Obama, a celovitot srbije i njene granice nece da uzdrmaju javnost. E pa gospodo i treba Rusi da reaguju i da se srpsko pitanje takodje vrati na dnevni red. A ako ne onda bila jednom neka Ukrajina, ali samo na tren i onako je to ruska teritorija.

SrbIN iz Srbije

pre 10 godina

Auf, koliko vidim ovde su sve sami poznavaoci međunarodnog prava....bo vas Lazanski, ispran vam je mozak.Kad ste toliki experti što niste sačuvali još neko parče zemlje.

Albino

pre 10 godina

Strasni Ameri ce zastititi Ukrajinu istim placljivim glasom kao i Gruziju... Malo kevcu o pravnim aspektima dok Rusi ne odrade posao a onda ce zaboraviti sta je to Ukrajina i rekreativno izazvati krvoprolice u nekoj drugoj drzavi da malo dodju sebi...

Александар Џунић

pre 10 godina

(mujcinovic salih, 01. mart 2014 13:59) хајде мујага не бенави, па још двапут. Овима из Б92 је речено да чешљају нас што користимо ћирилицу, али зато, вама комшијама се толерише што шта.

Legija

pre 10 godina

(ŠTA BI SA SIRIJOM)ODGOVOR ZA TEBE:šta govoriš gluposti tvoj argument nikako ne stoji niti ima temelja kad spominješ rusku mornaricu,znaš li ti uopšte koliko amerikanci godišnje ulažu odnosno izdvajaju za mornaricu ili vojsku uopšte,u pitanju su silne stotine milijarda dolara više neg što će Rusija ikada imati Rusija na godišnjem nivou neostvaruje godišnji ekonomski profit koliko Amerika ulaže u vojnu industriju američki marinci su svuda po svetu zato što imaju novac da izdrže to a rusi se nikako nemogu nositi sa tim,zato malo razmisli kad pišeš ovakav komentar.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Predsednik Obama ih je podsetio da postoji nesto sto se zove pravo.Rusija to ne postuje,u pitanju je banditska drzava koja nije drzala ni do prava svojih gradjana a kamoli drugih!Cela ta skalamelija koja se zove rusija je nuklearni otpad zagadi sve sto dotakne.Uglavnom Ukrajina ce isplivati vazno je samo odmaknuti se od rusije?

da se ne zaboravi

pre 10 godina

Prvi predsednik Predsedništva BiH tada nije bio Alija Izetbegovic vec Fikret Abdic koji je na prvim demokratskim izborima dobio najvise glasova, medjutim kako nije odgovarao onima koji su tada spremali secesiju i rat, pod pritiscima ekstremista iz SDA je mjesto predsjednika naivno ustupio Izetbegovicu zarad "mira u Bosni" kako je tada prokomentarisao. Sve to imate lijepo zabiljezeno i kamerama i novinskim izvjestajima, tako da ta teza o Aliji kao "prvom predsjedniku" ne pije vodu, on jedino moze biti prvi koji je izveo politicku puc nad legalno i demokratski izabranim predsjednikom BiH.

EU Citizen

pre 10 godina

Kako se zaluđuju srpski ignoranti koji ne shvataju da je anerička vojska u poređenju s ruskom baba-roga visoka tri kilometra sa deset puta većim budžetom i deset godina savremenijim naoružanjem koja bi zgazila Rusiju za nekoliko meseci da joj se to isplati. Vi ste već zaboravili da je Kijev na par stotina kilometara od Moskve, to jest, bez ijednog ispaljenig metka SAD su stigle skoro tamo gde i Hitler, a sad će da procene da li Rusima treba baciti neku kosku ili ne, i pustiće ih da uzmu Krim ili neće, a ako neće, onda Putin može samo da ih mrzi jer Rusija sa GDP-om Italije i vojskom slabijom i od kineske ako se izuzme zarđali i polupotrebljivi nuklearni arsenal iz doba SSSR može samo da nestane ako se zameri SAD a Volođa to zna i ne bi da kao Sadam da dospe kid američkog vojnog zubara pišto su ga marinci izvukli iz neke mišje rupe na Uralu :))

Srba

pre 10 godina

Sada su zabrinuti,a da li su bili zabrinuti kada su rušili vlade u Iraku,Avganistanu,Tunisu,Egiptu,Libiji. Onda Ubistvo legitimnog predsednika Libije Moamera el Gadafija...

precanin

pre 10 godina

@ Dalibor,
jeste, jeste Dalibore, one sto nisi nabrojao ja cu, a koje su drzali u ropstvu neke cak i 200 godina !
Estonija
Latvia
Litvanija
Belorusija
Ukrajina,Poljsak
Slovaöka
Ceska
Madjarska
Rumunija
Bugarska
Cecenija
Azarbejdjan
Kazastan
Georgija
Armenija
Evo koje su jos zemlje drzali Ameri u dugoropsrvo od 70 god. pa do 200 godina !

aleksandars

pre 10 godina

Pa da, tuku se preko drugih.
Samo da im ne vrati preko naših (srpskih) leđa. Kada se veliki tuku mali stradaju.
Naši da ćute i da da ispunjavaju sve jer Rusija je daleko.

Legija

pre 10 godina

Ma kakva crna Rusija Amerika je najveća i najjača super sila na svetu bila i ostala a vi rusofili plačite jel holivud je u Californiji a ne u siromašnoj Rusiji hahahahaha.

Legija

pre 10 godina

(ŠTA BI SA SIRIJOM)ODGOVOR ZA TEBE:šta govoriš gluposti tvoj argument nikako ne stoji niti ima temelja kad spominješ rusku mornaricu,znaš li ti uopšte koliko amerikanci godišnje ulažu odnosno izdvajaju za mornaricu ili vojsku uopšte,u pitanju su silne stotine milijarda dolara više neg što će Rusija ikada imati Rusija na godišnjem nivou neostvaruje godišnji ekonomski profit koliko Amerika ulaže u vojnu industriju američki marinci su svuda po svetu zato što imaju novac da izdrže to a rusi se nikako nemogu nositi sa tim,zato malo razmisli kad pišeš ovakav komentar.

sta bi sa Sirijom

pre 10 godina

A sto nisi napao Siriju, bilo je dovoljno da taj isti Putin pokrene mornaricu i da stanes.
Niti sam rusofil ni Putinov fun, ali kakve veze ima Obama sa Amerikom nesto je bas i nejasno.Da se nije usetao sa svojom vojskom bilo bi sigurno mnogo vise zrtava nego u Kijevu.Onaj bokser je totalno nesposoban i blage veze sa politikom nema.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Predsednik Obama ih je podsetio da postoji nesto sto se zove pravo.Rusija to ne postuje,u pitanju je banditska drzava koja nije drzala ni do prava svojih gradjana a kamoli drugih!Cela ta skalamelija koja se zove rusija je nuklearni otpad zagadi sve sto dotakne.Uglavnom Ukrajina ce isplivati vazno je samo odmaknuti se od rusije?

SrbIN iz Srbije

pre 10 godina

Auf, koliko vidim ovde su sve sami poznavaoci međunarodnog prava....bo vas Lazanski, ispran vam je mozak.Kad ste toliki experti što niste sačuvali još neko parče zemlje.

EU Citizen

pre 10 godina

Kako se zaluđuju srpski ignoranti koji ne shvataju da je anerička vojska u poređenju s ruskom baba-roga visoka tri kilometra sa deset puta većim budžetom i deset godina savremenijim naoružanjem koja bi zgazila Rusiju za nekoliko meseci da joj se to isplati. Vi ste već zaboravili da je Kijev na par stotina kilometara od Moskve, to jest, bez ijednog ispaljenig metka SAD su stigle skoro tamo gde i Hitler, a sad će da procene da li Rusima treba baciti neku kosku ili ne, i pustiće ih da uzmu Krim ili neće, a ako neće, onda Putin može samo da ih mrzi jer Rusija sa GDP-om Italije i vojskom slabijom i od kineske ako se izuzme zarđali i polupotrebljivi nuklearni arsenal iz doba SSSR može samo da nestane ako se zameri SAD a Volođa to zna i ne bi da kao Sadam da dospe kid američkog vojnog zubara pišto su ga marinci izvukli iz neke mišje rupe na Uralu :))

X=iks

pre 10 godina

Ruse zabole lakat za psihopate iz Amerike
To braco Rusi cepajte sve redom ne treba nikog da se plasite jer ste najjjaci
(Bobi, 1. mart 2014 13:01)

Kad vec o psihopatama...

Bard

pre 10 godina

Jer treba i da se ameri iskrcaju u istočnoj Ukrajini i tu postave svoje baze, tik uz rusku granicu? Ne znam koliko bi to odgovaralo Putinu.

Dalibor

pre 10 godina

Amerika je postovala teritorijalni autoritet sledecih zemalja:
Filipini
Kuba
Chile
Honduras
Koreja
Vijetnam
Nikaragva
Irak
Jugoslavija
Afganistan
Libija
Sirija itd.

Sigurno sam propustio desetak zemalja kojima je Amerika postovala integritet I uvela demokratiju po ceni 70 miliona mrtvih. A vi u Srbiji ih I dalje podrzavajte!

blinkibil

pre 10 godina

Upozorava on najjacu vojnu silu u svetu na celu sa Putinom, to nema vrednost, samo moze da prica, ovde necemo gledati mesanje Nato pakta, Britanaca, Francuza i ostalih.Pita se Rusija i Ukraina i nema mesanja sa strane, u princupu Rusija odlucuje

dzajina gedora

pre 10 godina

oni pricaju o medjunarodnom pravu... sjajne vesti, kad moze kosovo, moze i krim. mozemo mi da gundjamo ali rusija sjajno odigrala u vezi kosova i sad lepo imaju americko/eu medjunarodno pravo da ga iskoriste u svoju korist kad su njihovi interesi u pitanju. mozda i ppv i predsednik igraju isto mudro, cim cute i cekaju svoju sansu da priznaju ili krim ili kosovo ili ukrajinu ili srbiju... sigurno smisljaju nesto a sto god im padne naum bice sigurno najbolje za nas narod

Damijan

pre 10 godina

a kada je bilo reci o kosovu pre 15 godina, onda je pola evrope zajedno sa tim istim SAD-om mogla da ugrozava suverenitet i teritorijalni integritet srbije???!!! kakva hipokrizija belosvetska..

USSSR

pre 10 godina

Nisam Rusofil i ne velicam rusiju ali realno u ovom sukobu ameri mogu samo da sede i gledaju. Ovo je ruski show i oni su ovde glavni i mislim da ce im prirediti show za pamcenje cisto da znaju sa kim imaju posla a i jer im se moze :)

archelay

pre 10 godina

Ova pretnja je nistavna sto za to zna i onaj koji to salje.Poznato je svetu da je Libija bila redovni kupac ruskog oruzja.I samom Obami nije jasno zasto je Putin cutao o Libiji.Uplasio se?E moj Obama,samo tako produzi i videces dokle ces ti i Amerika,stici.

Tadoslav Merokvud

pre 10 godina

Izjava predsednika USA je mozda u redu, mozda i nije, zavisi od stanovista sa kojeg posmatrate. Ne vidim bitnu razliku iznedju naoruzanih ljudi u Kijevu i ovih na Krimu, pa tako treba osuditi ili podrzati i jedne i druge.

PS.
Primat na slici je veoma ruzan, pa bi bilo dobro da sliku skinete, posto nema nikakve veze sa vescu.

Saša

pre 10 godina

Odmah da EU uvede sankcije na kupovinu ruskog gasa i nafta i da zabrani svaki izvoz iz EU u Rusiju. Jeste da će to da ih košta 400 milijardi evra, koliki je prošlogodišnji obim trgovine sa Rusijom, ali principi su važniji od novca. Ili nisu?

koshke

pre 10 godina

Od Amerike nema veceg zla u danasnje vreme svuda bi da budu mirodjije.Da bar hoce da pomognu nego sve rade zbog licnog interesa.Nikada nisu oni dolazili da brane sta vise oni su i sami zapocinjali neke sukobe po svetu tako sto bi ubacili nekog svog da ruse neki rezim koji se njima ne svidja i koji ne ferma Amere.Gledajte bre u svoje dvoriste i mrs iz Evrope!

GJ

pre 10 godina

Tipičan američki cinizam.
Jeste da Amerika ima mnogo borbenih aviona, ali Rusija ima mnogo PVO raketa, nije im to uobičajni protivnik bez ikakve sofisticirane vojne tehnike.

Da nisu huškali Ukrajince, Ukrajina bi dobila 15 milijarde od Rusa, izbori bi bili u januaru 2015. na kojima bi Januković izgubio i Ukrajina bi mirno nastavila put ka EU. Krimske krize ne bi ni bilo.

Putin je Ukrajini rekao da mogu i u EU i sa Rusijom da srađuju, a Zapad je Ukrajincima postavio ultimatum ili mi ili Rusija. Ta činjenica je poljulala celu stvar.

Cela stvar ima tendenciju da eskalira. Jedan prozapadni ukrajinski poslanik je čak dao izjavu da Ukrajina može u roku od 6 meseca da proizvede nuklearno oružje kako bi ga upotrebili protiv Rusije.

Strasti se strašno uzburkuju, zato je Putin i oprezan sa izjavama.

pop

pre 10 godina

da nije smesno, bilo bi zalosno..kako to lepo svetski dusebriznici osudjuju, a sami su od svog postojanja najveca pretnja svetskom miru. To da ce ceo svet osuditi ne bih se apsolutno slozio. Kina, Indija, citava Juzna Amerika, Iran, mislim da ni u samoj Evropi nema jedinstva npr. Italija ima velike interese sa Rusijom, takodje Kipar, Grcka cak je i Nemacka podeljena, jer prirodna bogatskva, nafta, gas kad nam je hladno je jedno, a Americka ekonomija koja zivi na ratovima i krvlju drugih naroda polako posrce..dakle kom se carstvu ili ti bloku prikloniti?

Pametnjaković

pre 10 godina

Interesantno je primetiti da Amerikanci optužuju Rusiju i još prete, dok Rusi nikada nisu pretili, pa nešto baš ni optuživali, dok su Ameri uništavali celu planetu. Ovakav verbalni ispad Obame samo pokazuje bes USA zbog nemoći da bilo šta urade protiv Rusije. Rusija je čak i ekonomski jaka i pored toga što je izložena raznim zabranama prodaje svojih proizvoda po zapadnim zemljama. Rusija je zapravo u sličnoj situaciji kao i naša zemlja. Mi možemo da kupujemo stranu robu i stranci dolaze i rade šta hoće po Srbiji, ali zato mi, kao narod, to isto ne možemo na zapadu, tj. nailazimo na razna spoticanja i mrak.

Ladislav

pre 10 godina

Nije da bas nesto volim Ruse i Putina.....ali ovi Ameri ga bas preterase. Treba li nabrajati njihove poteze koji su dovodili do katastrofalnih destabilnosti ?! Stvarno coveku bude muka od te kolicine licemerja i bezobrazluka !

igor

pre 10 godina

U pravu je covek,kako se Rusija usudjuje da ulazi u interesnu zonu Amerika i jos postavlja svoje trupe po teritoriji koja je tako blizu Amerike...sta bi ? Prica sa demokratskim demonstrantima u Kijevu ne ide bas kako ste zamislili pa ste sad besni ?

daevon

pre 10 godina

Ništa ne kaže o kretanju njihovih agenata tajnih sližbi po teritoriji Ukrajine.

U svakom slučaju, mislim da se hitno moramo pozabaviti situaciji u državi Novi Meksiko. Tamo je oko 50% Meksikanaca koji sve manje vide razlog da žive u USA.

nikad eu i njihove vrednosti

pre 10 godina

On je naglasio da bi takvi potezi zvanične Moskve predstavljali kršenje obaveze Rusije da poštuje granice Ukrajine i da bi izazvali osudu čitavog sveta.
"SAD će zajedno sa međunarodnom zajednicom osigurati da bilo kakva vojna intervencija u Ukrajini ima posledice", istakao je Obama.

Vidi, barako, sve se tresu Rusi zbog tebe, licemeru. Nadam se uskoro da ćemo i mi braniti naše interese u našoj južnoj pokrajini, kako bi to činila svaka ozbiljna zemlja.

fizicar

pre 10 godina

ovde moze svasta da se desi

ovom prilikom bih zeleo da pohvalim reakciju nase zemlje: cuti i pokrij se usima, da ne pukne (opet) po nama

- zelim da pohvalim sve stranke i politicare koji su u sred kampanje
- zelim da pohvalim vladu u ostavci (sva sreca da su nam sada izbori i sto niko od njih nema legimitet da predstavlja srbiju). ako se ovo ne zavrsi do sesnaestog marta, ja bih opet organizovao izbore, da se slucajno neka vlada ne izjasnjava povodom svog ovog haosa
- zelim da pohvalim tomu, naseg predsednika. nemoj da dajes nikakvu izjavu, ni za zivu glavu. a ako te bas pritisnu, evo sada ce uskrs, pa na post (moz i u neki manastir, ne mora bas u privatnu bolnicu)

a mi ovde na forumu sto se prepucavamo: samo napred, nista ne kosta

aleksandars

pre 10 godina

Pa da, tuku se preko drugih.
Samo da im ne vrati preko naših (srpskih) leđa. Kada se veliki tuku mali stradaju.
Naši da ćute i da da ispunjavaju sve jer Rusija je daleko.

Александар Џунић

pre 10 godina

(mujcinovic salih, 01. mart 2014 13:59) хајде мујага не бенави, па још двапут. Овима из Б92 је речено да чешљају нас што користимо ћирилицу, али зато, вама комшијама се толерише што шта.

vlajko

pre 10 godina

A jeli Obama, a celovitot srbije i njene granice nece da uzdrmaju javnost. E pa gospodo i treba Rusi da reaguju i da se srpsko pitanje takodje vrati na dnevni red. A ako ne onda bila jednom neka Ukrajina, ali samo na tren i onako je to ruska teritorija.

precanin

pre 10 godina

@ Dalibor,
jeste, jeste Dalibore, one sto nisi nabrojao ja cu, a koje su drzali u ropstvu neke cak i 200 godina !
Estonija
Latvia
Litvanija
Belorusija
Ukrajina,Poljsak
Slovaöka
Ceska
Madjarska
Rumunija
Bugarska
Cecenija
Azarbejdjan
Kazastan
Georgija
Armenija
Evo koje su jos zemlje drzali Ameri u dugoropsrvo od 70 god. pa do 200 godina !

Albino

pre 10 godina

Strasni Ameri ce zastititi Ukrajinu istim placljivim glasom kao i Gruziju... Malo kevcu o pravnim aspektima dok Rusi ne odrade posao a onda ce zaboraviti sta je to Ukrajina i rekreativno izazvati krvoprolice u nekoj drugoj drzavi da malo dodju sebi...

da se ne zaboravi

pre 10 godina

Prvi predsednik Predsedništva BiH tada nije bio Alija Izetbegovic vec Fikret Abdic koji je na prvim demokratskim izborima dobio najvise glasova, medjutim kako nije odgovarao onima koji su tada spremali secesiju i rat, pod pritiscima ekstremista iz SDA je mjesto predsjednika naivno ustupio Izetbegovicu zarad "mira u Bosni" kako je tada prokomentarisao. Sve to imate lijepo zabiljezeno i kamerama i novinskim izvjestajima, tako da ta teza o Aliji kao "prvom predsjedniku" ne pije vodu, on jedino moze biti prvi koji je izveo politicku puc nad legalno i demokratski izabranim predsjednikom BiH.

Srba

pre 10 godina

Sada su zabrinuti,a da li su bili zabrinuti kada su rušili vlade u Iraku,Avganistanu,Tunisu,Egiptu,Libiji. Onda Ubistvo legitimnog predsednika Libije Moamera el Gadafija...