Subota, 01.03.2014.

09:15

Jedinice Berkut štitiće Krim

Vrhovni savet Autonomne Republike Krim formirao je lokalne specijalne policijske jedinice Berkut koje će čuvati javni red i mir poluostrva, prenele su agencije.

Izvor: B92

Jedinice Berkut štitiæe Krim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

152 Komentari

Sortiraj po:

InerSanctum

pre 10 godina

Ja se stvarno pitam..Da li se niko ne seca snimaka?YT Snimaka gruzijske vojske koja ulazi u gradice(i u Tsinvali) i puca po svemu zivom uz neverovatan histerican osmeh,sta vise dranje...kao da su na kreku.Pucaju na kuce,prozore zgrada..Pucaju na ulicne pse i macke.E sad tu laicki utisak staje,obuceni su 100% u NATO standard ja mislim...? Sve novo na njima! Osim Kalasha koje valjda nisu hteli da im zamene jer su efektivni a i skupo je...

NS

pre 10 godina

@Pamernjaković

Zaboravljas da je Rusija u formi SSSR imala svoju Koreju, okupacije Madjarske, Cehoslovacke, Avganistana, kao i marionetske vlade u Poljskoj, Bugarskoj, Rumuniji. Okupurane Estobiju, Letoniju, Latviju. Holodomor u Ukrajini. A ima jos...

Rus Srbija

pre 10 godina

Dosta su Rusi trpeli ukrajinsku cizmu,ako Ukrajinci zele da zive kako im Amerika prica,Rusi to sigurno nece,vreme je da se oslobodite ukrajincke cizme

Zdravstvuj

pre 10 godina

Rusija ima saznanja,da su ugrozeni zivoti Rusa u Ukrajini,da neonacisticke grupe koje su dosle na vlast planiraju napad na sve neistomisljenike,Ruse i ostale Manjine.

Rusija ce da brani svoj narod.
Nece sigurno da ih ostave da ih americke siledzije maltretiraju,otimaju i prodaju njihove organe

Sta je nejasno?

agim

pre 10 godina

(agim, 01. mart 2014 13:58)

Pa ako nisi za celovitost Agime,ako si evropejac ,zasto ne dozvolite Republiku Severno Kosovo?
(Legionar, 01. mart 2014 15:13)

Ja dozvoljavam republiku severno Kosovo ali ni jedan Srbin ne dozvoljava Republiku Preshevska Dolina,Sadzak,Timocka Krajina,Vojvodina. Sto se Bosne tice najpravednije resenje bi bila podela po etnickoj strukturi iz 1991 (pre rata) a to je Bosnjaka 43,47%,Srba 31,21 a Hrvata 17,38,Kao Jugosloveni su se izjasnili oko 5 % a ostalo su manjine sa malim brojem stanovnika.E sad broj Jugoslovena i manjina podeliti na Bosnjake,Srbe i Hrvate i ispadne negde Bosnjacima 47 % teritorija, Srbima 33 % i Hrvatima 20 %..A moralno gledano Bosnjacima bi trebalo pripasti 60% a Srbima i Hrvatima po 20%.

Бојан Илић

pre 10 godina

(agim, 01. mart 2014 13:58)Pa ako nisi za celovitost Agime,ako si evropejac ,zasto ne dozvolite Republiku Severno Kosovo?
(Legionar, 01. mart 2014 15:13)

Па човек је увек лупетао без икаквог смисла, час је "Косова етнике", час "мулти култи"....
Компас му се заблокирао....

Mare SM

pre 10 godina

Briga me za Krim i Ruse i Ukrajinu kad su ispali naivni kao i mi pa ih zapad izmanipulisao neka im. Mi smo izgubili Kosovo oni će Krim i ćao. A ovi tzv Vojvodjani autonomaši iz Novog Sada neka se mane ćorava posla i da ne traže Srpsku krv bez potrebe. Vojvodina zauvek Srbija dok je nas Sremaca.

Pujo Sotka

pre 10 godina

Onog dana 2008 kada je vecina zapadnih zemalja priznala Kosovo porusen je ceo pravni sistem teritorijalnih integriteta u medjunarodnom pravu koji je ionako bio na staklenim nogama. S toga niko nema prava da prica o licimerstvu. Nikakvo Kosovo ne moze biti "poseban slucaj", kako su drobile diplomate zapada i stejt deparmenta koja je ucenama i parama iznudila 2/3 priznanja zemalja. Lepo je receno da je to Pandorina kutija koja ce se kad-tad otvoriti u punom smislu. 2008e je bilo isto drobljenje kod Abhazije i Južne Osetije koje su imale mogu reci sva prava za otcepljenje kao konstitutivne clanice SSSR za razliku od KiM. Ovaj pravac situacije sa polaganim potezima Rusa je veoma pametan jer je tu veoma blizu i Transnistrija npr. Podrska punoj nezavisnosti Krima i svih otcepljenih teritorija koji nemaju zaledjinu zapada u inat zapadnom tj Americkom licemerstvu!

gfdf

pre 10 godina

(ivan, 1. mart 2014 09:25)

Ne verujem, njima je bilo bolje da su koristili Ukrajnu kao tampon drzavu ali sada je pala tako da im jedino ostaje vracanje baza natrag u Rusiju.

sada

pre 10 godina

Koliko samo bezumnih ljudi imamo???
Rusi nisu uspostavili komunizam u Rusiji, već Tito Hrvat, Jugosloven!
Sve i da imaju uticaja, imaju ga i Amerikanci i Britanci kao Titovi najveća podrška posle 2. Svetskog rata...nisu nama krivi Rusi što je 23 miliona njih poginulo da izmedju ostalog pomogne da se oslobodi Beograd, Novi Sad, Srbija od nacista (pored domaćih partizana i ne-Nedićevaca) koji su izmedju ostalog pobili čete djaka '41-ve...pa razmislite dvaput pre odvala gde podržavate pro-naci pokrete poput Svobode protiv Rusa. Nisu Rusi cvećke, ali nisu započeli ovo, šta su Ukrajinci mislili samo, da naprave puč (jer to jeste rezultat), pa da neće biti nikog da im u tolikoj zemlji ne vrati istom merom?
Najvažnije je uzdržazi se od nasilja, i slanje pro-Svoboda trupa na Krim je u ovom trenutku greška, ekvivalentna onoj (ako ne bar 3x gora) od izvodjenja Berkuta koji su eventualno pucali na narod neprovocirani (a navodno čak postoje youtube snimci koji pokazuju drugačije).
Izbori u celoj Ukrajini odmah, bez spoljnjeg uticaja, sa ograničenjem učešća svih onih pro-Janaukovič i pro-nazi grupa okrvaljenih na Majdanu!

Бојан Илић

pre 10 godina

U redu, ako vam je ok da se otcepi Krim u redu je i Vojvodina da se odcepi, zar ne? Kao što je i Kosovo uradilo.
(Laraz, 1. mart 2014 13:09)
# Link komentara

Дајте више референдум да се пацови склоне више, згадише ....:-)
А има из "100" , са дедама и бабама фашистима!
Као на Криму....

Kad će Salih u šehide?

pre 10 godina

Ti sto ce stititi Krim su ubice iz Kijeva koji su dobili ruske pasose.Svemu dodje kraj pa i njima ce.Ne postoji mesto na kugli zemaljskoj na kojoj rusi nisu uprljali ruke krvlju nevinih zrtava.Prosto receno to je zlocinacka drzava!
(mujcinovic salih, 1. mart 2014 13:21)

Kako? Pa ti si, nema tome puno, na sve načine pokušavao da, u svojim pamflet-komentarima, pronađeš opravdanje za teroriste iz Volgograda! Pa, pronađi sad i za ove, kad te je krenulo.

ww3

pre 10 godina

bio bi red da se sukobe vec jednom te velike sile pa da i obican narod moze da uzme pravdu u svoje ruke, Nije da prizeljkujem treci svetski ali smucilo mi se vise da nas vuku za nos i pricaju kako je to za nase dobro... i onako postaje prenaseljena cela planeta bas je dobro vreme da se proredimo malo

Banalan si, do suza

pre 10 godina

U redu, ako vam je ok da se otcepi Krim u redu je i Vojvodina da se odcepi, zar ne? Kao što je i Kosovo uradilo.
(Laraz, 1. mart 2014 13:09)

Može! Daj da organizujemo referendum u Voši. Ako bude više od četvrtine za otcepljene, kunem se da ću do kraja života nositi tablu oko vrata 'Ja magarac', a ako ne...pa ti je možeš već okačiti.

Dragan

pre 10 godina

Zapretio obama da se postuje teritorijalni integritet.Dignite tu silu i haringu i ucenjujte samo se pripazite da vam se ne obije o glavu.Zapadna govna je strah od svakog ko ima da im se suprostavi.Lako im bilo da udare na Irak i na onu sirotinju po Afaganistanu.Eto im Rusa pa neka udare jer i rusija ima sve sto zapadu treba da pljacka-sirovine i trzista.
(kurvica, 01. mart 2014 13:01)
- Verovatno ste mislili na Scilu i Haribdu, mitoloske nemani. Dakle da dignu Scilu i Haribdu, da uplase ta "zapadna govna", kako ste u vatrenom zanosu napisali. "Sila i haringa" nema mnogo smisla, haringa je vrsta ribe.

Božidar Božo Kamdžija

pre 10 godina

Znate kako su usli u Gruziju tj. Osetiju.Dosli transporterima na granicni prelaz,izasao komandir.Dobar dan,dobar dan.Hocete li da dignete rampu i sklonite ova dva dzipica kojima ste preprecili put? Necemo..Odlicno.Ulazi natrag u transporeter. Vozi! Dzipove su kao Lego kockice odgurnuli i kraj price..Imate snimak na YT. Snimak se zavrsava kolonom zaplenjenih gruzijskih Hummer-a sa kojih se vijore ruske zastave. A Gruzija je direktno podrzana i naoruzana od USA.Sta ce ovi Ukrainci? Prva ruska drzava je nastala na ter. Ukrajine. Imaju veliku drzavu zahvaljujuci Rusima,tacnije SSSR-u.Neka cute, ostace im mnogo.I da mole Boga da se na tome zavrsi. Avijacija im je u rasulu a ruska jaca nego ikad.Oklopne jedinice i raketne sisteme je smesno porediti.Broj vojnika isto.Mornaricu takodje. Trazili su Evropu.Dobice je i kraj. I -20% teritorije.

perungromovnik

pre 10 godina

@agim
kakva zamjena teza. Govoriti tako o zemlji koja je podijela velike zrtve u wwI, i bila potpuno antifasisticka u wwII je u najmanju ruku licemjerno. A to za nepromjenjivost granica si u pravu samo pazi istorijski sticaj okolnosti moze da se promijeni pa da budu one drugacije ali u "nealbansku" korist.

zacudjeni posmatrac

pre 10 godina

Gospodine lazni Kninjaninu, ako moze Vojvodina da se odvoji onda moze i Republika Srpska ali i teritorija koja je cinila i Republiku Srpsku Krajinu u Hrvatskoj. Isti princip za sve onda vazi.

Sid

pre 10 godina

Sto bi reko cika Drago Mlinarec,

sile su slabe, cilj u daljini
lomača, lanci i oganj u noći
u ovoj magli močvari tmini
padaju silni padaju moćni.

ludilo

pre 10 godina

@Nikola, DB je vazna za opstoj svake drzave

Nemoj ti o ludilu molim te. Nacin kako si se potpisao, najbolje govori sta db-ovska propaganda moze da uradi ljudskom mozgu.
DB nije bitan za opstanak drzave, bitan je za opstanak diktatorskih rezima. Drzava i diktatorski rezim su dve razlicite stvari (iako je to u tvojoj glavi jedno te isto).
DB je unistio Srbiju, toliko su bili bitni. Nista nisu uradili za ovu drzavu, al su zato od diktatorskog rezima S. Milosevica dobili sve privilegije da mogu da svercuju cigare, naftu i sta sve ne.
Da nije bili DB-a, ova drzava bi prosla 10 puta bolje.
A sada kada pogledam iz ove danasnje perspektive, lako se moze desiti da je taj DB, koji ti velicas, radio za potrebe neke druge drzave, Rusije.

Pujo Sotka

pre 10 godina

Onog dana kada 2008 kada je vecina zapadnih zemalja priznala Kosovo porusen je ceo pravni sistem teritorijalnih integriteta u medjunarodnom pravu koji je ionako bio na staklenim nogama. S toga niko nema prava da prica o licimerstvu. Nikakvo Kosovo ne moze biti "poseban slucaj", kako su drobile diplomate zapada i stejt deparmenta koja je ucenama i parama iznudila 2/3 priznanja zemalja. Lepo je receno da je to Pandorina kutija koja ce se kad-tad otvoriti u punom smislu. 2008e je bilo isto drobljenje kod Abhazije i Južne Osetije koje su imale mogu reci sva prava za otcepljenje kao konstitutivne clanice SSSR za razliku od KiM. Ovaj pravac situacije sa polaganim potezima Rusa je veoma pametan jer je tu veoma blizu i Transnistrija npr. Podrska punoj nezavisnosti Krima i svih otcepljenih teritorija koji nemaju zaledjinu zapada u inat zapadnom tj Americkom licemerstvu!

dragan

pre 10 godina

U redu, ako vam je ok da se otcepi Krim u redu je i Vojvodina da se odcepi, zar ne? Kao što je i Kosovo uradilo.
(Laraz, 1. mart 2014 13:09)

Pa ako je u redu da nas bombarduju i uzmu nam nasilno Kosovo i Metohiju sta ima sada tu taj isti zapad da se protivi i bez trunke srama poziva na medjunarodno pravo?

cica

pre 10 godina

Turcinov da uputi ostru protesnu notu ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.
(Andrey Kozyrev, 1. mart 2014 13:48)
A ko je taj Turcinov, samo je isplivao iza zapaljenih guma, gde je registrovan kad je prosao na izborima,koja mu je stranka i koga zastupa. Nije ni census prosao,a hteo bi da ga neko slusa.

Sid

pre 10 godina

@KNIN

Decko, ti si zadojen mrznjom a ne primecujes niti jednom da je taj raspon koji ti potenciras izmedju fasizma i antifasizma i meni je jako drago sto sam socijalno, kulturno uzdignut i sa potencialnim fasistima ili pro fasistima razgovaram tako sto ga slozim kao pantalone u ormaru.

Nisam rusofil ali nisam ni budala.

agim

pre 10 godina

Licemerni Srbi(i rusi), sta je sada sa teritorijalnim integritetom suverene drzave kojeg pominjete vec decejanama ? Sada je odjednom to u redu jelte ? Srbi (cast proevropski orjentisanim)i Rusi(cast proevropsi orjentisanim) su najveci licemeri na svetu.
Evo ja nisam licemer kao ogromna vecina komentatora i kazem da je pripajanje dela Krima rusiji najbolje resenje.Znam za cinjenicu da su Rusi na Krimu samo kolonisti i da im istorijski ne pripada ali sada su tu vecina i treba odlucivati kako vecina hoce.Isto tako mnogobrojne ruske pokrajne gde su ostali narodi vecina moraju isto tako imati prava na otcepljenje.To bi bila pravda ali kada je u istoriji Rusija(i srbija) delovala pravedno ?

NIkola

pre 10 godina

BAs me zanima da ovi sto vicu da su prozapadni ,da podrzavaju novu vladu Ukrajine a da smo mi svi zaostali mi odgovore na jedno pitanje?
U toj "novoj vladi " su cak 4 ministra iz pro nacisticke organizacije Svoboda group ..njihov glavni program je etnicki cista Ukrajina..jer to ta vasa demokratija koju i mi treba da podrzimo?

zika

pre 10 godina

komunisti - berkut ubili 70 ljudi od toga 50 mladjih od 23 godine i treba kao sadam da budu izvedeni pred vojni preki sud. komunisti uvek ubijaju nekaznjeno. svet treba da stane na put komunistickim ubicama

Sindjelic

pre 10 godina

@KNIN

Posto je tvoj komentar objavljen sa teskim uvredama jednog naroda, bez ikakvih posledica, evo ja kazem da si ti i tvoji isto to sto si rekao za Ruse. A vi objavite i moj komentar.

marija

pre 10 godina

Uz veliki rizik da me elitnigradjanskoliberalnodemokratskitalibani sa nepodnosljivim vonjom ukrajinskih fasista optuze za rusofilstvo, moram da primetim da je antiruska histerija krenula jos oko Olimpijade u Sociju, kao da se pripremao teren za ovo sto je usledilo u Evropi i svetu.
Ili mozda gresim.

Boro

pre 10 godina

Al su ovi sa Zapada veći licemeri od Rusa jer se bune protiv komunista a oni su ih instalirali u carsku Rusiju finansirajući (velike Nemačke ,Engleske i ine kompanije )Lenjina i komuniste 1917 da zaviju u crno tamošnji narod.Isto im se vratilo kao Amerima Finansiranje Bin Ladena.

Aleks

pre 10 godina

A da nije mozda krim americki sta pa oni ima tu da se mesaju muka mi je kad cujes ovde pojedine budale kako komentarisu, kad nato bombarduje to je demokratija a?!

Рамзан Кадиров

pre 10 godina

Средио сам браћу Татаре,идемо даље...Кримом управља Владимир Владимирович Путин.

Dz

pre 10 godina

Situacija na Krimu nije za poredjenje sa nasom, kosmetskom.
Kosmet je istorijski nas, a Krim ruski.
Kosmet nam je otet, kao i Krim od Rusa, "trampom" N.Hruscova.
Ne radi se o cepanju Krima od Ukrajine, vec o teritoriji koja je cepanjem od matice, vestacki nakalemljena na Ukrajinu.
Sad se desava back to the roots.

KNIN

pre 10 godina

LAZARE 100% si u pravu ako moze Krim da se odvoji od Ukraine mozemo i mi u Vojvodini da se odvojimo od Srbije koja ne zeli da ide u EU vec gura neku Rusku pricu. Po istom principu u ostalom Vojvodina je istorijski uvek bila deo zapada to svi ovi istoricari iz Beograda namerno zaboravljaju da kazu. 1918 Srbi iz Vojvodine su se dobrovoljno sjedinili sa Srbijom tako mozemo dobrovoljno da odemo od Srbije bez obzira sto smo Srbi. Mi u Vojvodini radimo a Beograd i Srbija nas izrabljuju, zar to nije ponizavajuc status Vojvodine. Lazare kao sto vec napisah 100% si u pravu sve po istom principu dace Bog

kurvica

pre 10 godina

Zapretio obama da se postuje teritorijalni integritet.Dignite tu silu i haringu i ucenjujte samo se pripazite da vam se ne obije o glavu.Zapadna govna je strah od svakog ko ima da im se suprostavi.Lako im bilo da udare na Irak i na onu sirotinju po Afaganistanu.Eto im Rusa pa neka udare jer i rusija ima sve sto zapadu treba da pljacka-sirovine i trzista.

David

pre 10 godina

Citam ove vase komentare i sve vrtite oko rusa. Ajde koliko vas zna da su ukrainci isti narod sa dve vere i imaju kozake muslimane. Leva strana ukraine ona koja je za eu je katolicka a desna strana pravoslavci oni su za rusiju. Pisem ovo jer mozda pomogne mnogima da shvate o cemu se tu radi. Doslo vreme misle da ubace nato u ukrainu za miliojardu dolar zajma koji bi dobili lopovi a prople im 70 milijarde zbog ovih nereda. Sve ovo je zbog- nato -ne zbog eu. Obecao im zapad kule i gradove pa napalio glupu masu

Smrt fašizmu, .!. komunizmu!

pre 10 godina

Jasno je da je krizu u Ukrajini izazvao onaj koji najviše profitira od toga. Za promenu, to ovoga puta nisu amerikanci, ali oni koji profitiraju su se poslužili njihovim metodom, što ih čini istima u mojim očoma, i očima poštenog sveta. A navijači samo slepo navijaju bez želje da uključe mozak i razmisle za koga navijaju.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Ti sto ce stititi Krim su ubice iz Kijeva koji su dobili ruske pasose.Svemu dodje kraj pa i njima ce.Ne postoji mesto na kugli zemaljskoj na kojoj rusi nisu uprljali ruke krvlju nevinih zrtava.Prosto receno to je zlocinacka drzava!

mannerheim

pre 10 godina

Ako malo pogledate ispostavice se da luku Sevastopol Rusija NAJMI od Ukrajine od njene nezavisnosti. Sve potpisano na medjudrzavnom nivou. Posle ovoga argument "Krim je ruski" deluje malo neubedljivo jer se samo postavi pitanje "Ako je tvoj, sto si najmio vlastitu svojinu?". Ali pretpostavljam da to i Rusi znaju. A ako je rec o zastiti manjinskih prava, moze doci UKROFOR sastavljen od vojnika neutralnih zemalja, ali imam osecaj da ce tada i krimski Tatari naprasno otkriti da ih ruska manjina celo vreme ugrozavala...

Rus

pre 10 godina

Berkut, to su teske ubice i kriminalci. Kao na primer crvene beretke i legija, regrutonani od mega korpiranog Janikovica. Citam ove komentare i ne mogu da verujem koliko Srbija ima iskrivljenu sliku o dogadjajima u Ukrajini zahvaljujuci rusofilskim medijima.

kontrolor

pre 10 godina

Ovolika podrška Rusiji nije iz ljubavi prema njoj ili mržnji prema Ukrajini.Mislim da glavni razlog što se NAPOKON neko suprotstavio Americi posle svog zla koje su svetu doneli...Ukrajina i njen narod su tu samo kolateralna šteta...Amerika je čačkala i iščačkala...MEDVEDA...Ali Ruskog

Zoran

pre 10 godina

@KNIN pricas gluposti EU je totalno zavisna od Ruskog gasa, tako da nikakve sankcije na gas iz Rusije neci biti uvedene! Zima jeste prosla ali EU ne koristi Ruski gas samo za grejanje, vec prvenstveno za svoju industriju! Kada bi EU i htela da kupi gas od nekog drugo to ne moze da uradi jer osim Rusije i Norveske niko drugi ne izvozi gas u EU preko gasovoda. Amerika se ponovo igra rata kao i 2008 u Gruziji, na stetu EU i sada Ukrajine, a Ukrajina ce proci isto kao i Gruzija 2008! Prosto je neverovatno da Amerikanci stvarno misle da ce Rusi dozvoliti da im postave rakete ispod prozora i da ce sedeti skrstenih ruku! Sada ce Amerikanci da nauce lekciju da svako ko je napadao Rusiju u zadnjih dvesta godina je dobio po nosu (Napoloeon, Hitler)!

AlekS

pre 10 godina

Fascinantno je koliko se prosecan Srbin nada da ce ovo da se pretvori u rat gde ce konacno Rusi da pokazu kako se ...... sve po spisku. Fascinantna je tasa ljubav prema toj zemlji za koju vecina ima da kaze da joj je glavi plus to sto nas oni eto nikada nisu bombardovali. Ali gde god se Rus mesa mi smo na njegovoj strani i lozimo se na tu pricu da Rus udari na nekog i da pokaze svoju snagu.
Jadni smo. Bolje da gledamo sebe i to sto radimo za 250 evra kao poslednji jadnici.
(Alex, 1. mart 2014 12:26)

Hm, po tvome komentaru bi covek rekao da tebe ne interesuju dogadjaji van Srbije. Pa otkud onda ovde citas sta ko o cemu pise ?

ja

pre 10 godina

kakva sloboda za Krím pa to je teritorija Ukraine.Rusi su stvarno zlo!Vama gospodo sada ne smeta cepanje jedne suverene države.Da nam ne bi braće Rusa 99.godine da nas brane nas bi Nato sigurno bómbardovao.

ludilo

pre 10 godina

"Podsetimo, Rusija je juče saopštila da će dati pasoše pripadnicima ukrajinskih specijalnih policijskih jedinica koje su rasformirane odlukom novih vlasti u Ukrajini."

Ovo objasnjava ko su bili ljudi koji su pucali na demonstrante. Janukovic je bukvalno iznajmio ruske ubice, da pucaju po njegovom narodu.

filip

pre 10 godina

Sad ste preterali novinari, Krim sa vecinskim RUSOFONIM stanovnistvom... to implicira da se samo na Krimu vecina stanovnika koristi ruskim jezikom. Realnost je da vecina ljudi preko 40 godina u celoj drzavi ne zna ukrajinski, taj jezik deca uce u skoli kao drugi jezik (primer Gaelic u Irskoj) i koristi se jako retko osim na natpisima i svecanim dogadjajima... 85% stanovnistva govori ruski unutar porodice, nevezano da li su katolici ili pravoslavci. Mozda ste hteli da kazete da se vecina etnicki izjasnjava kao Rusi?

Alex

pre 10 godina

Fascinantno je koliko se prosecan Srbin nada da ce ovo da se pretvori u rat gde ce konacno Rusi da pokazu kako se ...... sve po spisku. Fascinantna je tasa ljubav prema toj zemlji za koju vecina ima da kaze da joj je glavi plus to sto nas oni eto nikada nisu bombardovali. Ali gde god se Rus mesa mi smo na njegovoj strani i lozimo se na tu pricu da Rus udari na nekog i da pokaze svoju snagu.
Jadni smo. Bolje da gledamo sebe i to sto radimo za 250 evra kao poslednji jadnici.

Nikola, DB je vazna za opstoj svake drzave

pre 10 godina

Ovo objasnjava (davanje ruskih pasosa) ko su bili ljudi koji su pucali na demonstrante. Janukovic je bukvalno iznajmio ruske ubice, da pucaju po njegovom narodu.
(ludilo, 1. mart 2014 12:14)

ludilo,

ti isti (ukrainski, ne ruski) specijalci trazeni su od strane nove fasisticko/nacisticke pro EU "vlade" u Kijevu kao zlocinci iako nista drugo nisu radili nego sto im je i zadatak...Cuvati ustavni poredak svoje drzave. Na njih je prvo od strane "mirnih demonstranata" pucano, i medju prvim zrtvama su bili oni, policajci. Gest Rusije je vise nego human, ljudski. Hoce da spasu egzistencije ljudi, njihovih porodica i istovremeno ih, kao oruzanu snagu privoliti na svoju stranu. Rusija hoce da pomogne da ukrainski DB ne prodje isto kao sto je DB u Srbiji prosla.
"Ludilo" ne kapiras ti u svom ludilu nista, ama bas nista.

Istina

pre 10 godina

A huligani i neo-nacisti koji su ubili desetine i ranili stotine poliajaca i civila su pucali skolskom municijom i vazdusnim puskama? jelte?

Neki sagovornici tu nikako da prihvate cinjenicu da vecina ljudi ovde ne podrzava Ruse vec istinu. Istinu. A licemerje zapadnjackih vlada i nove vlade u Kijevu ce im se vratiti. Evo... za pocetak na Krimu.

R. Marković

pre 10 godina

Rusofoni, Prorusi,..., kakva sve imena ne pročitasmo za stanovnike ruske nacionalnosti na Krimu. Neznam zašto tolika netrpeljivost prema tim ljudima, koji su 1954 godine "gurnuti" nekoj Ukrajini.

rade

pre 10 godina

obrati paznju na zadnji film u kome Curkin odgovara mozonskim novinarima sa imbecilnog zapada.Trojka Putin Lavrov I Curkon trenutno u diplomatiji na svetu nema pramca kada se porede sa ekvivalentima u EU I Americi.Zapadni idiotic koji jasu na bombama a u mozgovima slama Sta ce im pamet sa pistoljima.Ali je vrag odneo salu ovog puta
http://rt.com/news/un-ukraine-russia-agreements-278/

maja

pre 10 godina

RUSOFONIM STANOVNISTVOM????????? Zaboga, to su Rusi. Nazovite ljude kako valja. Ne igrajmo se budalastina po vestima. A da sam na mestu Rusije i ja bih ih branila inace ce da ih etnicki ociste a potom da oslobode sve odgovorne za ciscenje nekoliko godina kasnije na 'medjunarodnom sudu'. e pa nece moci jer ovog puta je to rusija naoruzana isto toliko dobro koliko i oni.

Mihailo

pre 10 godina

SAO Krim? Skoro isti scenarij kao s tzv. RSK.
(SDSS, 1. mart 2014 12:29)

Ni približno isti scenario, Ukrajinci neće imati podršku NATO-a prilikom proterivanja Rusa, ako im nešto tako i padne na pamet u najcrnjim snovima. Ipak im se živi.

djura

pre 10 godina

a kako bi razmisljali da se Vojvodina zeli vratiti Madjarskoj i njihovi
vojnici zauzmu odredjene institucije i zatraze da ih Madjarska zastiti od
Srbije, da li bi pisali da je to nekad bilo Madjarsko, podrzali
odcjepljenje ili bi po starom vikali, Vojvodina je srce Srbije, e sad
zamislite da smo Ukrainci kako bi reagovali..

Iggy

pre 10 godina

Cesto se po komentarima provlaci da na zapadu Ukrajine zive katolici. Odakle vam te informacije?!? To jednostavno nije istina! Kao i na istoku zemlje i na zapadu zive pravoslavci. Ukrajinci su 95%tno pravoslavne vjeroispvijesti.

Rasa Mali

pre 10 godina

Ono što važi za mene ne važi za tebe. Tako zapad razmišlja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Žalosna Sova)

odgovori ti meni...da li su ovo teroristi i separatisti po srpskoj definiciji. Ukrajina je nezavisna zemlja. Zanemari zapad za momenat.

Benny Hill

pre 10 godina

Isti scenario kao u Gruziji u rajonu Abkhazije i Severne Osetije.Rusi,prvo su poslali nekoliko vojnika da provociraju,isto ko ovi u krimu,da zauzme neke zgrade,a onda kad Gruzinci poceli da gi isterjau Rusija bukvalno pocela rat i napala Tbilisi,i mozete zamisliti kako su prosli Gruzinci,i poslala trupe u Abhaziji i Severnoj Osetiji,"da stiti rusko stanovnostvo"i priznala kao nezavisne drzave.Ali ovi Ukrainci izgledaju pametni,me padaju na provokacije.Fali samo da jedan metak ispali u nekog od ovih sto uzeli Aeroport,ili parlament,i evo rat,i okupacija Ukraine

KNIN

pre 10 godina

Sto jace udariti po tim Rusima i proterati ih iz cele Ukraine to su gamad koja ne zasluzuje da u Ukraini zivi. Moji djedovi su se tukli u WW2 u Dinarskoj Diviziji Vojvode Momcila Djujica protiv komunjara koji su tlacili Srpski narod. A vi Rusofili samo podrzavajte te Ruse koji se radjaju kao komunjare, niko normalan ne zeli da zivi sa Rusima jedino vi sumanuto bez mozga zelite sa njima. Pustite mi komentar, drugima pustate komentare gde se velica to komunisticko zlo

wer

pre 10 godina

kirm za ostatak nezavisan od bilo kakvog ruskog uticaja.
da su pametni, sve bi lepo dogovorili, napravili kompromis gde treba, izbegli rat i krvorploice.

ali ne verujem, to su uvek bombasticne price o istorijskom nasledju, teritorijaom integritetu, slobodarskom duhu i ostalim 'velikim' stvarima.

niste do sada naucili da se granice stalno neprestano menjaju, uglavno uz grdan pokolj koji na kraju nista ne resava, vec samo produbljuje mrznju

zar zaista svi ovde mislite da je istrebljivanje svih 'prirodnih neprijatelje' iz okoline jedino trajno resenje???? I da ne postoji opcija kompromisa i dogovora.

naravno, siguran sam sta balkanci misle..
kalasnjikov

aj.sata@open.telekom.rs

pre 10 godina

@Vladimi

Dakle, secesija Krima.
Ako su Ukrajinci pametni, shvatiće da su pobedili. Gube Krim, koji i inače nije istorijski njihov,

Дакле, сецесија Крима, али у пањевима. Крим можда није историјски украјински, али је зато још мање историјски руски, као уосталом и читав појас измећу Црног мора и Каспијског мора, и још много територија широм Руске федерарације. Шта на тим окупираним територијама траже Руси и зашто, аутохтоне народе тих простора држе под окупацијом, и докле. Та окупација неће вечно трајати, а расплет те ситуације, се овим догађијима око Украјине убрзва, и доћиће на дневни ред много пре него што се ико томе надао. До пре пар дана изгледало је немогуће да ће "силни" Јанукович побећи главом без обзира пацовским каналима у Русију, а да ће за њим бити расписана потерница, те да га озбиљно кандидују за Хаг, да се темо придружи осталој злочиначкој братији. Све то је убрзаним темпом постало стварност, као што ће стварност постати ослобађање и осталих народа од руске окупације.

RUSOFILSKI

pre 10 godina

Stvarno volim Rusiju,i to sve vise i vise.
Pa da,ali ima nekih koji 'uciteljicu zivota,tojest istoriju izgleda nikada nisu ni citali.
Gospodo,osim vecinskog ruskog stanovnistva, taj isti Krim je 19.02.1954 godine od strane ukrajinca Hruscova (tadasnjeg prvog sekretara SSSR) predat u nadleznost Ukrajine pod Hruscovljevim saopstenjem; 'zbog bratskih odnosa naroda Ukrajine i Rusije..
E sad',posto se bratstvo sa pojedinim delovima Ukrajine od strane Rusije i obrnuto prekida,veliki i mocniji 'brat'samo vraca sto mu je uvek i pripadalo.

Bojan

pre 10 godina

Ukrajna je okupirana. Okupirali su ih iste sile koje su i nas. Pristup je drugaciji. Nema vojne intervencije zbog Rusije inace bi vec...

radion

pre 10 godina

rusi ne kapiraju da sa krimomom i bez krima gube teritorije i ljude koji su im bliski i u većoj meri lojalni- na ovakav način jedno je sigurno -ukrajina više nikada neće biti rusija -katastrofa kako rusi vode politiku u korist svoje štete bez obzira na sve..ovo je loše i po naše intrese ovde u regionu

GJ

pre 10 godina

Većina stanovnika Krima želi da padne pod Rusiju, jer smatraju da im je ekonomska budućnost izvesnija sa Rusijom nego sa Kijevom i nedovoljno jasnom EU.

Bilo ko od nas, da je Rus sa Krima, uvek bi se odlučio za bogatijeg brata (Rusiju)a ne za siromašnog polubrata (Kijev/Ukrajina).

Može sve mirno da se odigra ukoliko Zapad to i dozvoli, ali poznavajući Zapad oni će huškati Kijev da čini glupe i naivne poteze.

Šta reći, "Pray for Peace"!

Владимир

pre 10 godina

(Vladimir, 1. mart 2014 10:10)

То као када би се Хрвати хвалили својом борбом против Хитлера. Апсурд.
Уосталом, чему жалопољке ако је, како кажеш, свима добро поделом Украјине: ако Украјина тиме добија независност, а Русија добру земљу, руднике и Татаре?

Ryber Palunko

pre 10 godina

Da li bi Rusi poboli zastavu na Rajhstag bez 6 miliona Ukrajinaca u Crvenoj armiji? Sada samo pričaju o 200.000 ukrajinskih fašista a zaboravljaju 6 miliona ukrajinskih crvenoarmejaca, 1,4 miliona Ukrajinaca koji su život dali u toj uniformi.
E moj Putine, zar je to Rusko poštovanje starog saveznika? Koliko je trebalo da ih pogine da bi postali "ravnopravni" brat? Svi?
(Vladimir, 1. mart 2014 10:10)

Uopšte nisam zaboravio na te Ukrajince, koji za mene i jesu pravi Ukrajinci, a ne ona nacistička služinćad iz Lvova, Volina i Ivano-Frankovska. Problem je u tome, što su upravo ti i preuzeli vlast u Kijevu i predstavljaju sve & svja, boga & batinu. Cenzura zapadnjačke presstitucije nam i ne dozvoljava da vidimo nasilnu rulju na ulicama Kijeva koja mlati ko god joj se učini 'sumnjiv' (ali zato ne mogu cenzurisati 'you tube', ljudi imaju telefone, 21. vijek). Ko od nas zna šta misle ljudi u Donjecku, Odesi, Dnjepropetrovsku ili Harkivu, sve milionskim gradovima? Ko od nas zna šta se tamo dešava? Niko, jer nema informacija. Sve se svelo na jedan trg i jedno polostrvo, u zemlji s 45 miliona stanovnika!
Jako bi sretni bili ti Ukrajnci koji su dali živote za slobodu, da vide Kijev okićen Banderinim portretima i SS-ovske munje na žutoj podlozi oko nadlaktica ministara u pučističkoj vladi, nema sumnje. O rušenju spomenika i obilježja ljudima koje pominješ širom Zapadne Ukrajine, ne treba ni govoriti, već samo pljunuti u pravcu pro-nacističke rulje koja se naziva 'vladom' Ukrajine.

zoran1965

pre 10 godina

ako se odvoji istok ukrajine, zapadni deo ce proci ko slovenci ili crnogorci(ima da pocrkaju od gladi). a istok ce da prosperira ko S.Koreja...

Đorđe Balašević

pre 10 godina

Samo da rata ne bude,
ludila među ljudima,
lude nam nude zablude,
plaše nas raznim čudima,
i svakoj bajci naude,
...da rata ne bude.

blinkibil

pre 10 godina

Sta hoce SAD, Britanci i Francuzi.Kad je bio separatizan na Kosovu oni su pomagali teroristima da naprave republiku a sad su protiv toga.Rusija moze da ratuje sa celim svetom i ne plasi se zapada, nece smeti niko sem Ukraine i Rusije da se mesa direktno u ovo pitanje, zbog nesagledivih posledica.Krim je nova republika i to je svima jasno

Tripper

pre 10 godina

... Rešiti krimsku krizu, mitnim putem... istim metodom kao što su Amer rešili kubansku krizu... Napadneš, osvojiš, stacioniraš trupe... i onda počneš da pregovaraš, postavljajući i poštujući isključivo svoje uslove... demokratija na silu...

VranGavran

pre 10 godina

Dok Rusi formiraju vlast i vojsku da odrzi mir, Ameri bi uradili invaziju i proglasili vanredno stanje indiskriminantno ubijajuci ko god se pobuni. Mozda necu uvek da se slozim sa Rusijom al nikad necu da podrzavam strane koje su podpomognute od strane naseg bivseg agresora Zapada. Nikad! A vi ldpovci i ostali liberali lupajte minusi i nazivajte Rusofilima koliko hocete, kompleksi su opasna stvar.

brat okupator

pre 10 godina

Ako rusi pokrenu rat u Ukrajini, bice to pocetak njihovog kraja, bas kao i rat u Avganistanu koji je prethodio raspadu SSSR-a. Mogao bih se opkladiti da je gomila rusa u samoj Rusiji protiv ovog rata i da Putin nema podrsku svog naroda za ovo sto radi u Ukrajini. Zapad ce davati svu neophodnu vojnu pomoc ukrajincima, bio bi to gerilski rat, koji bi se bacuskama opasno olupao o glavu, i verovatno na kraju doveo do unistenja njihove sopstvene drzave. Verovatno bi sve to pratila i neka nestabilnost u samoj Rusiji.
Moje misljenje je pak da ce proci bez svega toga, ali ce Rusi kao i do sada nastaviti da izazivaju krize u svom regionu. Naravno, po nastavice za to da optuzuju zapad, al to je vec procitana igra izmedju rusa i zapada, gde obicno oni mali nastradaju.
Mogu samo da kazem, da sam srecan sto smo stotinama kilometara daleko od Rusije, isto bi se ovo i nama dogadjalo. Kada imas tako velikog suseda, onda cuti, trpis i slusas sta ti se kaze. Iako su instalirali u ovoj drzavi dosta svojih poslusnika, ipak je ta distanca, i nas polozaj u sferi zapadnog interesa, ono sto nas stiti od ruske hegemonije. Ukrajinci nisu bili te srece.

nikola

pre 10 godina

Dokaz koliko smo mala i jadna zemlja je ovo lecenje kompleksa na mukama drugih naroda, nevazno bili oni Ukrainci, Gruzijci... Sta mi imamo od toga? Da nece mozda Rusi da oslobode Kosovo? Kad su spremni da udare na Ukraince, koji su im mnogo vise "braca" nego mi, sta mislite da bi bilo sa nama da im stanemo na put? Interesi,interesi....

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

@Bg;Ali dasam Ja na tvom mestu,a neznam sa kome tako dusmanski napada, posto se krijes ka Jez kada rasiri bodlje, pa se brani daga nebi ko napao.Budi junak pa se prestavi kada nekoga omalovazavas BGu!Posto je tebi mrska Srbija i Rusia, a mene nisu iako nezivim tamo,jabi ti preporucijo dase odma peselis kod onig stosunam oteli Kosovo, bomardovali sankcije udarali!!Tisi izdajica a ne ja,jer srpski hleb jedes, a mrzisje iz dna duse beogradanine tatin i mamin sine!!!!

BG

pre 10 godina

@ R,Zivkovic,Rotterdam onda Kosovo treba biti albansko ;) a da zasto zivis u Holandiji kad je ne volis... kad volis rusiju i srbiju ajde zivi u rusiji i Srbiji... Sta trazis u tom mrskom zapadu... Kad bi se emigranti koji su dosli u Srbiju da rade I govore svasta protiv Srbije kao sto ti govoris protiv zapada bas ne znam kakva bi bila reakcija...

Aca

pre 10 godina

Vi koji svasta ovde pisete treba da znate da je Krim ustupljen Ukrajini 1954 dok je jos bila zajednicka drzava SSSR. Nakon raspada SSSR Rusija je ostavila Ukrajini Krim i ne samo Krim vec ceo Istok Ukrajine nastanjen pravoslavnim Rusima, ali pod odredjenim uslovima. Zapadna i severna Ukrajina u kojima je vecensko stanovnistvo katolicko hoce u EU a jugoistok u kome su vecinom pravoslavci nece u EU vec cvrat savez sa Rusijom. Sta je sad tu sporno sto Rusija hoce da povrati suverenitet nad nekadasnjom svojom teritorijom. Ocigledno nista nije sporno.

Pravnik

pre 10 godina

Isto što su SAD i EU uradile kada je u pitanju Kosovo krajem 90-tih, potom su Rusi uradili dva puta u Griziji i Ukrajini. Naravoučenije nema principa u medjunarodnim odnosima i geopolitici već samo golih interesa i sile. Malima je onda preostalo da prvo spoznaju sopstvene interese i da onda razmisle kako da ih usklade sa interesima velikih. U geopolitici nikada ljubavi nije ni bilo, unazad vekovima, a naše iracionalne emocije ka Istoku ili Zapadu samo pokazuju nezrelost nas kao nacije i nesposobnost da sami spoznamo svoj interes umesto da čekamo da nam ga Istok ili Zapad nametnu silom ili milom.

bole

pre 10 godina

vidim rusofili bi odma na oruzije, silom da to rese, nece moci, Rusija
nema sanse I kapaciteta da oduzme Krim Ukrajini, to je malo prevelik
zalogaj, pa Tcecheniju nisu pokorili samo su dobili probleme, a ukrajina
nije mala drzavica i Rusi bi imali velike probleme sa citavim svetom a i
destalibizacijom svoje drzave od protivnika okupacije, a mi ako stanemo
na stranu Rusije platicemo sigurno visoku cenu svoje gluposti..

Dole okupatori sa istoka

pre 10 godina

Puna podrska slobodarskom duhu Ukrajinaca protiv agresivne ruske cizme. Kad su mogli posle 5 decenija ruske okupacije da dodju do slobode bez uticaja Moskve Cesi, Slovaci, Poljaci, Madjari, Rumuni, Bugari, Estonci...moci ce i slobodarski narod Ukrajine. Samo napred i ruska cizma ce biti porazena.

Ukrajinac

pre 10 godina

Inače opće je poznato da u tom Berkutu rade plaćenici, kriminalci i dileri...
Onaj ljudski soj kojemu ljudski život ništa ne vrijedi.

Pametnjaković

pre 10 godina

Znači ok je kada Ameri pobiju stotine hiljada Vijetnamaca, stotine hiljada Iračana, bombarduju Srbiju, itd. na desetine agresija i milioni mrtvih kroz istoriju, da ne pominjem šta su Indijancima uradili, ali kada Rusija malo krene onda nije u redu.

niko da se zapita

pre 10 godina

U Srbiji svi postali pol. analiticari.Kako ne pronadju resenje za nase muke.
PKao i uvek bave se Srbi tudjim problemima bez ikakvog poznavanja stvari a svoje guraju pod cilim.

NOVI SAD

pre 10 godina

nema zezanja putin resio da pokaze zube...previse su blizu ameri dosli da se igraju...ovaj put im nece proci nije ovo srbija,libija,sirija,irak...ovaj put i momci sa druge strane imaju duge cevi...nadam se da ce se zavrsiti na mirnoj podeli...rat je uzasna stvar i mislim da nije potreban...

nema deda mraza

pre 10 godina

zar rusi 1994 nisu potpisali da ce se odreci krima ako ukrajina unisti nuklearno oruzje?

bio je nekada i krimski rat koji se juce precutao u clancima namenjenim istoriji krima

skupljac minusa

pre 10 godina

Nema trika da se Rusi odreknu Krima. Vekovima je bio njihov i tamo im je crnomorska flota. Ma pitanje se samo modaliteta kojim ce se dogovoriti.

PeraZdera

pre 10 godina

Svaka cast,coveku nije bilo tesko da trazi pomoc od Rusije nakon par dana,a nas predsednik je samo o tome pricao dok je bio opozicioni poslanik!

KNIN

pre 10 godina

Ovo stanje na Krimu ce trajati najvise jos 4-5 dana a onda ce Amerika da preduzme korake koji su logicni da se preduzmu. Uvesce Rusiji sankcije po pitanju izvoza gasa, u Evropu Nemacka Francuska i ostale znacajnije Evropske drzave ce se u dogovoru sa Amerikom usaglasiti za uvodjenje sankcija Rusiji ponajvise u zabrani isporuka gasa.Kad se to uvede Rusiji dzaba im sav gas kad ga niko u Evropi od njih nece kupovati. Nemci i ostale Evro zemlje ce izdrzati, jer i onako dolazi toplije vreme i potrebe za gasom nece biti prevelike. A dali ce Rusija moci izdrzati da ne prodaje gas Evropi, ja cisto sumnjam. Rusima su se u zadnji nekoliko godina osladile Nemacke pare koje su zaradjivali prodajom gasa, sad kad im Nemci i Ameri uvedu sankcije na gas, tvrdim vam da ce Rusi moliti Nemacku i Ameriku da im iste sankcije i Ukinu. Poznato je odlicno da Rusija nista ne proizvodi oni zive od gasa, kad se tu Rusija blokira nastace haos u samoj Rusiji. A onda ce legitimna vlada u Kijevu verovatno oruzanom akcijom slomi tu pobunu na Krimu, jer ce Rusima biti vezane ruke vec pomenutim sankcijama.U ostalom i sam Obama je rekao da ce Rusija skupo platiti eventualnu intervenciju u Ukraini. Bilo kako bilo jedno je sigurno Rusi ce ovu poslednju bitku oko Ukraine izgubiti kao sto su sve i izgubili. Njhovo pozivanje na pravo da koriste Krim za tu svoju korozijom nagrizlu flotu, im je uzaludno jer ce biti prinudjeni sto pod pritiskom zapada sto pod pritiskom Ukrainske armije koja ce ih proterati za svagda

Dzoni

pre 10 godina

"Ranije je saopšteno da postoje snimci na kojima se vidi kako neki pripadnici specijalnih policijskih jedinica koristeći bojevu municiju pucaju na demonstrante u Ukrajini."
A svi smo 2 dana pre toga gledali demonstrante sa snajperima ,pistoljima i molotovljevim koktelima kako pucaju u policiju koja stoji kao glineni golubovi sa samo stitovima i palicom.

Neko spolja

pre 10 godina

Ajde sad, ko će koga... A to što tamo živi više miliona ni krivih ni dužnih ljudi, okačimo mačku o rep. Povraća mi se od licemernih EU, Amera i Rusa. Ostavite ljude da žive svoje živote.

Stiv

pre 10 godina

Ako je zapad najviše zaslužan za legitimitet u kome se interesi mogu braniti gde god je na svetu njima palo na pamet, ne vidim zašto to nebi mogla Rusija ili bilo ko. Pitanje je samo odnosa snaga. Ne daj Bože rata ali stvar je pred raspadom...

cica

pre 10 godina

Podrška ukrajinskom narodu u borbi protiv okupatora sa istoka!
(Gojko, 1. mart 2014 09:47)
Nisi ti Gojko, ali da znas fasisti su uvek sa zapada dolazili, jos samo kazi da u tvojoj skoli nisu tako predavali istoriju.

miki_ns

pre 10 godina

Ukrajinci bi Krim sami trebali da odluče da vrate Rusiji, i skinu Ruse s grbače. I tako je prebačen u Ukrajinu odlukom Hruščova pod izgovorom da je to i tako svejedno jer su svi deo SSSR.
A ako će ovi što su rasformirani da "brane" Krim, svi su naderali, to kao da su Legija i kompanija odlučili da "brane" autonomiju.

Vladimir

pre 10 godina

Dakle, secesija Krima.
Ako su Ukrajinci pametni, shvatiće da su pobedili. Gube Krim, koji i inače nije istorijski njihov, a dobijaju slobodu ud Rusije. Manje Rusa u ostatku zemlje, jak argument i pred samim sobom i pred celim svetom da od sada prate svaki njihov pokret i uticaj na svoje unutrašnje stvari. Rusi na Krimu dobijaju muslimanske Tatare.
Naravno, Turčinov, Jacenjuk i ekipa će neko vreme morati da se pretvara da brani Krim, zbog svojih desničara koji su se uskopistili poslednjih par meseci, ali, ako imaju zrno mozga i njima je jasno da su odlično prošli.
Ukrajina bez Krima, ali konačno istinski nezavisna.
Rusi neka se presaberu. Dobijaju Krim i uštedu za iznajmljivanja Sevastopolja, ali gube zemlju (a što je još gore gube narod) koja im je bila i potencijalno mogla biti najveći saveznik. Oni jačeg pravog saveznika od ukrajinskog naroda naći neće, a kako god da se završi, od Ukrajine sada mogu da naprave samo saveznika silom. A takvi savezi samo čekaju da puknu, kada postane napeto.
I da malo okrenemo priču koja se priča ovih dana.
Da li bi Rusi poboli zastavu na Rajhstag bez 6 miliona Ukrajinaca u Crvenoj armiji? Sada samo pričaju o 200.000 ukrajinskih fašista a zaboravljaju 6 miliona ukrajinskih crvenoarmejaca, 1,4 miliona Ukrajinaca koji su život dali u toj uniformi.
E moj Putine, zar je to Rusko poštovanje starog saveznika? Koliko je trebalo da ih pogine da bi postali "ravnopravni" brat? Svi?

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Tako je uzmite stvari u svoje ruke uz pomoc Putina Rusije vratite svoj deo teritorije tamo gde joj je mesto, a ne odluka jednog coveka Kruscova koji je odalamijo deo ruske teritorije i predao drugoj drzavi u kojoj je on roden Ukrajini.Kada moze da se cepa Srbija, Bombarduje,uvode sankcie moze i Krim da se vrati Rusiji cijiji i jeste deo.

Milan

pre 10 godina

Kada čovjek čita šta Amerika i EU radi i koliko je umiješana u zlo u Ukrajini ne može povjerovati da sada traže da se situacija smiri. Ogromna novčana sredstva su plasirali preko ovih neonacističkih idiota poput Klička i ovih partija koje su napravile zlo prvenstveno u Kijevu i pokolj naroda i policije. Kada sam pročitao da demonstranti biraju vladu, predsjednika...pa to nema ni u Ruandi. "Demokrate" američke, EU to proglašavaju voljom naroda i opravdanim činom. Potplaćena rulja pali uništava, zauzima državne institucije redom jednu po jednu. Zauzimaju čak i predsjedničku palatu. Šta bi Obama rekao kada bi Bijelu kuću tako zauzela potplaćena i najvećim dijelom profašistička rulja? Vjerovatno bi to opravdao kao demokratski čin. Igraju se svjetskim mirom. Zaigrali su na ivici provalije. Previše je strašnog oružja na zalihama, a da ga neko ne upotrijebi. Šta tada velike "demokrate"? Ko će kome polagati račune? Niko nikome jer neće biti svrhe. Pamet u glavu idioti.

Владимир

pre 10 godina

Обама прети, Путин се не оглашава.
Резултат: 6000 руских војника дошло на Крим, како каже министар одбране Украјине. Плус "територијалци". Плус Беркути (засад неодређен број, испрва су бојали до 3000, а план је 30к). Плус лука Севастопољ са нуклеарним наоружањима.
Граница између Крима и Русије не постоји, појавио се на Јутјубу снимак како долеће десетина хеликоптера на полуострво.
Обама и даље прети, а Путин ћути...

miki

pre 10 godina

Ponasanje predsednika Amerike postaje vise nego degutantno. Prvo fasistima dopusti da rasturi legitimno izabranu vlast a nakon toga drzi predavanje o miru i demokratiji.

СЕНОВИЋ

pre 10 godina

Што западни сатанисти не позиваше на мир своје Бандераше када су дивљали Кијевом, већ константно да се полиција уздржава од употребе силе.
Ако Русија сада попусти , готова је и ми са њом. Овде се води боитка за Москву, Кијев је изгубљен 1917.

heroji svih zemalja poubijajte se

pre 10 godina

Podrška ukrajinskom narodu u borbi protiv okupatora sa istoka!
(Gojko, 1. mart 2014 09:47)

Ako može lična i sa lica mesta!

Radonja

pre 10 godina

Eto tako se to radi, bez kapi krvi. Samo ovima sa zapada se to ne dopada. Oni hoce da krv tece u potocima, jer samo tako imaju garanciju da bratske ljubavi vise nema. Zato pamet u glavu.

Mita

pre 10 godina

Tako je uzmite stvari u svoje ruke uz pomoc Putina Rusije vratite svoj deo teritorije tamo gde joj je mesto, a ne odluka jednog coveka Kruscova koji je odalamijo deo ruske teritorije i predao drugoj drzavi u kojoj je on roden Ukrajini.Kada moze da se cepa Srbija, Bombarduje,uvode sankcie moze i Krim da se vrati Rusiji cijiji i jeste deo.
(R,Zivkovic,Rotterdam, 1. mart 2014 10:13)

hahaha...a Rusi sve rade zbog dobrobita Ukrajine,pošto Ukrajinci ne znaju gde će,pa došli Ruski specijalci sa mašinkama da im pomognu kako da odluče...Janukovič je pet puta veći sluga prema Rusima,u odnosu na ove druge prema EU.
Ono što je za nas bitno je da znamo da su se teritorije podelile,sem Ukrajine,i da se zna gde će ko,pa samim tim i mi...

trece oko

pre 10 godina

Sada ozbiljno. Sta god da se desi u ovom slucaju, bez vaganja ko je u pravu,ko nije, ovde nijedna od velikih sila nema kredibilitet da bilo sta pametuje. Potrosili su ga onog dana kada su izvrsili agresiju na Srbiju zbog Kosova i Metohije. Time su dali pravo Putinu da radi sta hoce u ovom slucaju, sto ce ovaj iskoristiti samo tako. Samo gledajte, cirkus tek pocinje...

ivan

pre 10 godina

Vec kada smo kod zavera, a da sve ovo nijebio plan Rusa,izazivanje nemira u ukrajini i na kraju anektiranje Krima.Rusi nisu ni malo naivni,vrlo slicni amerima i englezima

Prva žrtva revolucije je istina

pre 10 godina

Obavezno pogledajte i biće vam sve jasno zašto je do ovoga došlo..
https://www.youtube.com/watch?v=ROTwyP5no08&feature=share

Ko razume, shvatiće....

cojle

pre 10 godina

Nikada ne podržavam nasilje...ali mi je smešno da usa i eu,sada pozivaju na smirivanje tenzija...ne sećam se u Iraku,Srbiji,Libiji...da su poslušali Kinu i Rusiju kada su pozivale na smirivanje tenzija...
kao po običaju,ovde će da izgine narod neke banana države,dok Rusija i USA pune dzepove i bodre "borce za slobodu".

trece oko

pre 10 godina

Sada ozbiljno. Sta god da se desi u ovom slucaju, bez vaganja ko je u pravu,ko nije, ovde nijedna od velikih sila nema kredibilitet da bilo sta pametuje. Potrosili su ga onog dana kada su izvrsili agresiju na Srbiju zbog Kosova i Metohije. Time su dali pravo Putinu da radi sta hoce u ovom slucaju, sto ce ovaj iskoristiti samo tako. Samo gledajte, cirkus tek pocinje...

cojle

pre 10 godina

Nikada ne podržavam nasilje...ali mi je smešno da usa i eu,sada pozivaju na smirivanje tenzija...ne sećam se u Iraku,Srbiji,Libiji...da su poslušali Kinu i Rusiju kada su pozivale na smirivanje tenzija...
kao po običaju,ovde će da izgine narod neke banana države,dok Rusija i USA pune dzepove i bodre "borce za slobodu".

miki

pre 10 godina

Ponasanje predsednika Amerike postaje vise nego degutantno. Prvo fasistima dopusti da rasturi legitimno izabranu vlast a nakon toga drzi predavanje o miru i demokratiji.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Tako je uzmite stvari u svoje ruke uz pomoc Putina Rusije vratite svoj deo teritorije tamo gde joj je mesto, a ne odluka jednog coveka Kruscova koji je odalamijo deo ruske teritorije i predao drugoj drzavi u kojoj je on roden Ukrajini.Kada moze da se cepa Srbija, Bombarduje,uvode sankcie moze i Krim da se vrati Rusiji cijiji i jeste deo.

heroji svih zemalja poubijajte se

pre 10 godina

Podrška ukrajinskom narodu u borbi protiv okupatora sa istoka!
(Gojko, 1. mart 2014 09:47)

Ako može lična i sa lica mesta!

skupljac minusa

pre 10 godina

Nema trika da se Rusi odreknu Krima. Vekovima je bio njihov i tamo im je crnomorska flota. Ma pitanje se samo modaliteta kojim ce se dogovoriti.

Vladimir

pre 10 godina

Dakle, secesija Krima.
Ako su Ukrajinci pametni, shvatiće da su pobedili. Gube Krim, koji i inače nije istorijski njihov, a dobijaju slobodu ud Rusije. Manje Rusa u ostatku zemlje, jak argument i pred samim sobom i pred celim svetom da od sada prate svaki njihov pokret i uticaj na svoje unutrašnje stvari. Rusi na Krimu dobijaju muslimanske Tatare.
Naravno, Turčinov, Jacenjuk i ekipa će neko vreme morati da se pretvara da brani Krim, zbog svojih desničara koji su se uskopistili poslednjih par meseci, ali, ako imaju zrno mozga i njima je jasno da su odlično prošli.
Ukrajina bez Krima, ali konačno istinski nezavisna.
Rusi neka se presaberu. Dobijaju Krim i uštedu za iznajmljivanja Sevastopolja, ali gube zemlju (a što je još gore gube narod) koja im je bila i potencijalno mogla biti najveći saveznik. Oni jačeg pravog saveznika od ukrajinskog naroda naći neće, a kako god da se završi, od Ukrajine sada mogu da naprave samo saveznika silom. A takvi savezi samo čekaju da puknu, kada postane napeto.
I da malo okrenemo priču koja se priča ovih dana.
Da li bi Rusi poboli zastavu na Rajhstag bez 6 miliona Ukrajinaca u Crvenoj armiji? Sada samo pričaju o 200.000 ukrajinskih fašista a zaboravljaju 6 miliona ukrajinskih crvenoarmejaca, 1,4 miliona Ukrajinaca koji su život dali u toj uniformi.
E moj Putine, zar je to Rusko poštovanje starog saveznika? Koliko je trebalo da ih pogine da bi postali "ravnopravni" brat? Svi?

NOVI SAD

pre 10 godina

nema zezanja putin resio da pokaze zube...previse su blizu ameri dosli da se igraju...ovaj put im nece proci nije ovo srbija,libija,sirija,irak...ovaj put i momci sa druge strane imaju duge cevi...nadam se da ce se zavrsiti na mirnoj podeli...rat je uzasna stvar i mislim da nije potreban...

Dole okupatori sa istoka

pre 10 godina

Puna podrska slobodarskom duhu Ukrajinaca protiv agresivne ruske cizme. Kad su mogli posle 5 decenija ruske okupacije da dodju do slobode bez uticaja Moskve Cesi, Slovaci, Poljaci, Madjari, Rumuni, Bugari, Estonci...moci ce i slobodarski narod Ukrajine. Samo napred i ruska cizma ce biti porazena.

Neko spolja

pre 10 godina

Ajde sad, ko će koga... A to što tamo živi više miliona ni krivih ni dužnih ljudi, okačimo mačku o rep. Povraća mi se od licemernih EU, Amera i Rusa. Ostavite ljude da žive svoje živote.

Pametnjaković

pre 10 godina

Znači ok je kada Ameri pobiju stotine hiljada Vijetnamaca, stotine hiljada Iračana, bombarduju Srbiju, itd. na desetine agresija i milioni mrtvih kroz istoriju, da ne pominjem šta su Indijancima uradili, ali kada Rusija malo krene onda nije u redu.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Da li bi Rusi poboli zastavu na Rajhstag bez 6 miliona Ukrajinaca u Crvenoj armiji? Sada samo pričaju o 200.000 ukrajinskih fašista a zaboravljaju 6 miliona ukrajinskih crvenoarmejaca, 1,4 miliona Ukrajinaca koji su život dali u toj uniformi.
E moj Putine, zar je to Rusko poštovanje starog saveznika? Koliko je trebalo da ih pogine da bi postali "ravnopravni" brat? Svi?
(Vladimir, 1. mart 2014 10:10)

Uopšte nisam zaboravio na te Ukrajince, koji za mene i jesu pravi Ukrajinci, a ne ona nacistička služinćad iz Lvova, Volina i Ivano-Frankovska. Problem je u tome, što su upravo ti i preuzeli vlast u Kijevu i predstavljaju sve & svja, boga & batinu. Cenzura zapadnjačke presstitucije nam i ne dozvoljava da vidimo nasilnu rulju na ulicama Kijeva koja mlati ko god joj se učini 'sumnjiv' (ali zato ne mogu cenzurisati 'you tube', ljudi imaju telefone, 21. vijek). Ko od nas zna šta misle ljudi u Donjecku, Odesi, Dnjepropetrovsku ili Harkivu, sve milionskim gradovima? Ko od nas zna šta se tamo dešava? Niko, jer nema informacija. Sve se svelo na jedan trg i jedno polostrvo, u zemlji s 45 miliona stanovnika!
Jako bi sretni bili ti Ukrajnci koji su dali živote za slobodu, da vide Kijev okićen Banderinim portretima i SS-ovske munje na žutoj podlozi oko nadlaktica ministara u pučističkoj vladi, nema sumnje. O rušenju spomenika i obilježja ljudima koje pominješ širom Zapadne Ukrajine, ne treba ni govoriti, već samo pljunuti u pravcu pro-nacističke rulje koja se naziva 'vladom' Ukrajine.

RUSOFILSKI

pre 10 godina

Stvarno volim Rusiju,i to sve vise i vise.
Pa da,ali ima nekih koji 'uciteljicu zivota,tojest istoriju izgleda nikada nisu ni citali.
Gospodo,osim vecinskog ruskog stanovnistva, taj isti Krim je 19.02.1954 godine od strane ukrajinca Hruscova (tadasnjeg prvog sekretara SSSR) predat u nadleznost Ukrajine pod Hruscovljevim saopstenjem; 'zbog bratskih odnosa naroda Ukrajine i Rusije..
E sad',posto se bratstvo sa pojedinim delovima Ukrajine od strane Rusije i obrnuto prekida,veliki i mocniji 'brat'samo vraca sto mu je uvek i pripadalo.

Radonja

pre 10 godina

Eto tako se to radi, bez kapi krvi. Samo ovima sa zapada se to ne dopada. Oni hoce da krv tece u potocima, jer samo tako imaju garanciju da bratske ljubavi vise nema. Zato pamet u glavu.

Dzoni

pre 10 godina

"Ranije je saopšteno da postoje snimci na kojima se vidi kako neki pripadnici specijalnih policijskih jedinica koristeći bojevu municiju pucaju na demonstrante u Ukrajini."
A svi smo 2 dana pre toga gledali demonstrante sa snajperima ,pistoljima i molotovljevim koktelima kako pucaju u policiju koja stoji kao glineni golubovi sa samo stitovima i palicom.

GJ

pre 10 godina

Većina stanovnika Krima želi da padne pod Rusiju, jer smatraju da im je ekonomska budućnost izvesnija sa Rusijom nego sa Kijevom i nedovoljno jasnom EU.

Bilo ko od nas, da je Rus sa Krima, uvek bi se odlučio za bogatijeg brata (Rusiju)a ne za siromašnog polubrata (Kijev/Ukrajina).

Može sve mirno da se odigra ukoliko Zapad to i dozvoli, ali poznavajući Zapad oni će huškati Kijev da čini glupe i naivne poteze.

Šta reći, "Pray for Peace"!

Zoran

pre 10 godina

@KNIN pricas gluposti EU je totalno zavisna od Ruskog gasa, tako da nikakve sankcije na gas iz Rusije neci biti uvedene! Zima jeste prosla ali EU ne koristi Ruski gas samo za grejanje, vec prvenstveno za svoju industriju! Kada bi EU i htela da kupi gas od nekog drugo to ne moze da uradi jer osim Rusije i Norveske niko drugi ne izvozi gas u EU preko gasovoda. Amerika se ponovo igra rata kao i 2008 u Gruziji, na stetu EU i sada Ukrajine, a Ukrajina ce proci isto kao i Gruzija 2008! Prosto je neverovatno da Amerikanci stvarno misle da ce Rusi dozvoliti da im postave rakete ispod prozora i da ce sedeti skrstenih ruku! Sada ce Amerikanci da nauce lekciju da svako ko je napadao Rusiju u zadnjih dvesta godina je dobio po nosu (Napoloeon, Hitler)!

miki_ns

pre 10 godina

Ukrajinci bi Krim sami trebali da odluče da vrate Rusiji, i skinu Ruse s grbače. I tako je prebačen u Ukrajinu odlukom Hruščova pod izgovorom da je to i tako svejedno jer su svi deo SSSR.
A ako će ovi što su rasformirani da "brane" Krim, svi su naderali, to kao da su Legija i kompanija odlučili da "brane" autonomiju.

marija

pre 10 godina

Uz veliki rizik da me elitnigradjanskoliberalnodemokratskitalibani sa nepodnosljivim vonjom ukrajinskih fasista optuze za rusofilstvo, moram da primetim da je antiruska histerija krenula jos oko Olimpijade u Sociju, kao da se pripremao teren za ovo sto je usledilo u Evropi i svetu.
Ili mozda gresim.

NIkola

pre 10 godina

BAs me zanima da ovi sto vicu da su prozapadni ,da podrzavaju novu vladu Ukrajine a da smo mi svi zaostali mi odgovore na jedno pitanje?
U toj "novoj vladi " su cak 4 ministra iz pro nacisticke organizacije Svoboda group ..njihov glavni program je etnicki cista Ukrajina..jer to ta vasa demokratija koju i mi treba da podrzimo?

blinkibil

pre 10 godina

Sta hoce SAD, Britanci i Francuzi.Kad je bio separatizan na Kosovu oni su pomagali teroristima da naprave republiku a sad su protiv toga.Rusija moze da ratuje sa celim svetom i ne plasi se zapada, nece smeti niko sem Ukraine i Rusije da se mesa direktno u ovo pitanje, zbog nesagledivih posledica.Krim je nova republika i to je svima jasno

Aca

pre 10 godina

Vi koji svasta ovde pisete treba da znate da je Krim ustupljen Ukrajini 1954 dok je jos bila zajednicka drzava SSSR. Nakon raspada SSSR Rusija je ostavila Ukrajini Krim i ne samo Krim vec ceo Istok Ukrajine nastanjen pravoslavnim Rusima, ali pod odredjenim uslovima. Zapadna i severna Ukrajina u kojima je vecensko stanovnistvo katolicko hoce u EU a jugoistok u kome su vecinom pravoslavci nece u EU vec cvrat savez sa Rusijom. Sta je sad tu sporno sto Rusija hoce da povrati suverenitet nad nekadasnjom svojom teritorijom. Ocigledno nista nije sporno.

David

pre 10 godina

Citam ove vase komentare i sve vrtite oko rusa. Ajde koliko vas zna da su ukrainci isti narod sa dve vere i imaju kozake muslimane. Leva strana ukraine ona koja je za eu je katolicka a desna strana pravoslavci oni su za rusiju. Pisem ovo jer mozda pomogne mnogima da shvate o cemu se tu radi. Doslo vreme misle da ubace nato u ukrainu za miliojardu dolar zajma koji bi dobili lopovi a prople im 70 milijarde zbog ovih nereda. Sve ovo je zbog- nato -ne zbog eu. Obecao im zapad kule i gradove pa napalio glupu masu

kurvica

pre 10 godina

Zapretio obama da se postuje teritorijalni integritet.Dignite tu silu i haringu i ucenjujte samo se pripazite da vam se ne obije o glavu.Zapadna govna je strah od svakog ko ima da im se suprostavi.Lako im bilo da udare na Irak i na onu sirotinju po Afaganistanu.Eto im Rusa pa neka udare jer i rusija ima sve sto zapadu treba da pljacka-sirovine i trzista.

Dz

pre 10 godina

Situacija na Krimu nije za poredjenje sa nasom, kosmetskom.
Kosmet je istorijski nas, a Krim ruski.
Kosmet nam je otet, kao i Krim od Rusa, "trampom" N.Hruscova.
Ne radi se o cepanju Krima od Ukrajine, vec o teritoriji koja je cepanjem od matice, vestacki nakalemljena na Ukrajinu.
Sad se desava back to the roots.

Владимир

pre 10 godina

Обама прети, Путин се не оглашава.
Резултат: 6000 руских војника дошло на Крим, како каже министар одбране Украјине. Плус "територијалци". Плус Беркути (засад неодређен број, испрва су бојали до 3000, а план је 30к). Плус лука Севастопољ са нуклеарним наоружањима.
Граница између Крима и Русије не постоји, појавио се на Јутјубу снимак како долеће десетина хеликоптера на полуострво.
Обама и даље прети, а Путин ћути...

R. Marković

pre 10 godina

Rusofoni, Prorusi,..., kakva sve imena ne pročitasmo za stanovnike ruske nacionalnosti na Krimu. Neznam zašto tolika netrpeljivost prema tim ljudima, koji su 1954 godine "gurnuti" nekoj Ukrajini.

Aleks

pre 10 godina

A da nije mozda krim americki sta pa oni ima tu da se mesaju muka mi je kad cujes ovde pojedine budale kako komentarisu, kad nato bombarduje to je demokratija a?!

VranGavran

pre 10 godina

Dok Rusi formiraju vlast i vojsku da odrzi mir, Ameri bi uradili invaziju i proglasili vanredno stanje indiskriminantno ubijajuci ko god se pobuni. Mozda necu uvek da se slozim sa Rusijom al nikad necu da podrzavam strane koje su podpomognute od strane naseg bivseg agresora Zapada. Nikad! A vi ldpovci i ostali liberali lupajte minusi i nazivajte Rusofilima koliko hocete, kompleksi su opasna stvar.

filip

pre 10 godina

Sad ste preterali novinari, Krim sa vecinskim RUSOFONIM stanovnistvom... to implicira da se samo na Krimu vecina stanovnika koristi ruskim jezikom. Realnost je da vecina ljudi preko 40 godina u celoj drzavi ne zna ukrajinski, taj jezik deca uce u skoli kao drugi jezik (primer Gaelic u Irskoj) i koristi se jako retko osim na natpisima i svecanim dogadjajima... 85% stanovnistva govori ruski unutar porodice, nevezano da li su katolici ili pravoslavci. Mozda ste hteli da kazete da se vecina etnicki izjasnjava kao Rusi?

Nikola, DB je vazna za opstoj svake drzave

pre 10 godina

Ovo objasnjava (davanje ruskih pasosa) ko su bili ljudi koji su pucali na demonstrante. Janukovic je bukvalno iznajmio ruske ubice, da pucaju po njegovom narodu.
(ludilo, 1. mart 2014 12:14)

ludilo,

ti isti (ukrainski, ne ruski) specijalci trazeni su od strane nove fasisticko/nacisticke pro EU "vlade" u Kijevu kao zlocinci iako nista drugo nisu radili nego sto im je i zadatak...Cuvati ustavni poredak svoje drzave. Na njih je prvo od strane "mirnih demonstranata" pucano, i medju prvim zrtvama su bili oni, policajci. Gest Rusije je vise nego human, ljudski. Hoce da spasu egzistencije ljudi, njihovih porodica i istovremeno ih, kao oruzanu snagu privoliti na svoju stranu. Rusija hoce da pomogne da ukrainski DB ne prodje isto kao sto je DB u Srbiji prosla.
"Ludilo" ne kapiras ti u svom ludilu nista, ama bas nista.

maja

pre 10 godina

RUSOFONIM STANOVNISTVOM????????? Zaboga, to su Rusi. Nazovite ljude kako valja. Ne igrajmo se budalastina po vestima. A da sam na mestu Rusije i ja bih ih branila inace ce da ih etnicki ociste a potom da oslobode sve odgovorne za ciscenje nekoliko godina kasnije na 'medjunarodnom sudu'. e pa nece moci jer ovog puta je to rusija naoruzana isto toliko dobro koliko i oni.

Рамзан Кадиров

pre 10 godina

Средио сам браћу Татаре,идемо даље...Кримом управља Владимир Владимирович Путин.

Tripper

pre 10 godina

... Rešiti krimsku krizu, mitnim putem... istim metodom kao što su Amer rešili kubansku krizu... Napadneš, osvojiš, stacioniraš trupe... i onda počneš da pregovaraš, postavljajući i poštujući isključivo svoje uslove... demokratija na silu...

Mihailo

pre 10 godina

SAO Krim? Skoro isti scenarij kao s tzv. RSK.
(SDSS, 1. mart 2014 12:29)

Ni približno isti scenario, Ukrajinci neće imati podršku NATO-a prilikom proterivanja Rusa, ako im nešto tako i padne na pamet u najcrnjim snovima. Ipak im se živi.

Milan

pre 10 godina

Kada čovjek čita šta Amerika i EU radi i koliko je umiješana u zlo u Ukrajini ne može povjerovati da sada traže da se situacija smiri. Ogromna novčana sredstva su plasirali preko ovih neonacističkih idiota poput Klička i ovih partija koje su napravile zlo prvenstveno u Kijevu i pokolj naroda i policije. Kada sam pročitao da demonstranti biraju vladu, predsjednika...pa to nema ni u Ruandi. "Demokrate" američke, EU to proglašavaju voljom naroda i opravdanim činom. Potplaćena rulja pali uništava, zauzima državne institucije redom jednu po jednu. Zauzimaju čak i predsjedničku palatu. Šta bi Obama rekao kada bi Bijelu kuću tako zauzela potplaćena i najvećim dijelom profašistička rulja? Vjerovatno bi to opravdao kao demokratski čin. Igraju se svjetskim mirom. Zaigrali su na ivici provalije. Previše je strašnog oružja na zalihama, a da ga neko ne upotrijebi. Šta tada velike "demokrate"? Ko će kome polagati račune? Niko nikome jer neće biti svrhe. Pamet u glavu idioti.

cica

pre 10 godina

Podrška ukrajinskom narodu u borbi protiv okupatora sa istoka!
(Gojko, 1. mart 2014 09:47)
Nisi ti Gojko, ali da znas fasisti su uvek sa zapada dolazili, jos samo kazi da u tvojoj skoli nisu tako predavali istoriju.

Владимир

pre 10 godina

(Vladimir, 1. mart 2014 10:10)

То као када би се Хрвати хвалили својом борбом против Хитлера. Апсурд.
Уосталом, чему жалопољке ако је, како кажеш, свима добро поделом Украјине: ако Украјина тиме добија независност, а Русија добру земљу, руднике и Татаре?

СЕНОВИЋ

pre 10 godina

Што западни сатанисти не позиваше на мир своје Бандераше када су дивљали Кијевом, већ константно да се полиција уздржава од употребе силе.
Ако Русија сада попусти , готова је и ми са њом. Овде се води боитка за Москву, Кијев је изгубљен 1917.

Alex

pre 10 godina

Fascinantno je koliko se prosecan Srbin nada da ce ovo da se pretvori u rat gde ce konacno Rusi da pokazu kako se ...... sve po spisku. Fascinantna je tasa ljubav prema toj zemlji za koju vecina ima da kaze da joj je glavi plus to sto nas oni eto nikada nisu bombardovali. Ali gde god se Rus mesa mi smo na njegovoj strani i lozimo se na tu pricu da Rus udari na nekog i da pokaze svoju snagu.
Jadni smo. Bolje da gledamo sebe i to sto radimo za 250 evra kao poslednji jadnici.

Iggy

pre 10 godina

Cesto se po komentarima provlaci da na zapadu Ukrajine zive katolici. Odakle vam te informacije?!? To jednostavno nije istina! Kao i na istoku zemlje i na zapadu zive pravoslavci. Ukrajinci su 95%tno pravoslavne vjeroispvijesti.

kontrolor

pre 10 godina

Ovolika podrška Rusiji nije iz ljubavi prema njoj ili mržnji prema Ukrajini.Mislim da glavni razlog što se NAPOKON neko suprotstavio Americi posle svog zla koje su svetu doneli...Ukrajina i njen narod su tu samo kolateralna šteta...Amerika je čačkala i iščačkala...MEDVEDA...Ali Ruskog

Boro

pre 10 godina

Al su ovi sa Zapada veći licemeri od Rusa jer se bune protiv komunista a oni su ih instalirali u carsku Rusiju finansirajući (velike Nemačke ,Engleske i ine kompanije )Lenjina i komuniste 1917 da zaviju u crno tamošnji narod.Isto im se vratilo kao Amerima Finansiranje Bin Ladena.

Bojan

pre 10 godina

Ukrajna je okupirana. Okupirali su ih iste sile koje su i nas. Pristup je drugaciji. Nema vojne intervencije zbog Rusije inace bi vec...

Istina

pre 10 godina

A huligani i neo-nacisti koji su ubili desetine i ranili stotine poliajaca i civila su pucali skolskom municijom i vazdusnim puskama? jelte?

Neki sagovornici tu nikako da prihvate cinjenicu da vecina ljudi ovde ne podrzava Ruse vec istinu. Istinu. A licemerje zapadnjackih vlada i nove vlade u Kijevu ce im se vratiti. Evo... za pocetak na Krimu.

BG

pre 10 godina

@ R,Zivkovic,Rotterdam onda Kosovo treba biti albansko ;) a da zasto zivis u Holandiji kad je ne volis... kad volis rusiju i srbiju ajde zivi u rusiji i Srbiji... Sta trazis u tom mrskom zapadu... Kad bi se emigranti koji su dosli u Srbiju da rade I govore svasta protiv Srbije kao sto ti govoris protiv zapada bas ne znam kakva bi bila reakcija...

AlekS

pre 10 godina

Fascinantno je koliko se prosecan Srbin nada da ce ovo da se pretvori u rat gde ce konacno Rusi da pokazu kako se ...... sve po spisku. Fascinantna je tasa ljubav prema toj zemlji za koju vecina ima da kaze da joj je glavi plus to sto nas oni eto nikada nisu bombardovali. Ali gde god se Rus mesa mi smo na njegovoj strani i lozimo se na tu pricu da Rus udari na nekog i da pokaze svoju snagu.
Jadni smo. Bolje da gledamo sebe i to sto radimo za 250 evra kao poslednji jadnici.
(Alex, 1. mart 2014 12:26)

Hm, po tvome komentaru bi covek rekao da tebe ne interesuju dogadjaji van Srbije. Pa otkud onda ovde citas sta ko o cemu pise ?

nikola

pre 10 godina

Dokaz koliko smo mala i jadna zemlja je ovo lecenje kompleksa na mukama drugih naroda, nevazno bili oni Ukrainci, Gruzijci... Sta mi imamo od toga? Da nece mozda Rusi da oslobode Kosovo? Kad su spremni da udare na Ukraince, koji su im mnogo vise "braca" nego mi, sta mislite da bi bilo sa nama da im stanemo na put? Interesi,interesi....

Pravnik

pre 10 godina

Isto što su SAD i EU uradile kada je u pitanju Kosovo krajem 90-tih, potom su Rusi uradili dva puta u Griziji i Ukrajini. Naravoučenije nema principa u medjunarodnim odnosima i geopolitici već samo golih interesa i sile. Malima je onda preostalo da prvo spoznaju sopstvene interese i da onda razmisle kako da ih usklade sa interesima velikih. U geopolitici nikada ljubavi nije ni bilo, unazad vekovima, a naše iracionalne emocije ka Istoku ili Zapadu samo pokazuju nezrelost nas kao nacije i nesposobnost da sami spoznamo svoj interes umesto da čekamo da nam ga Istok ili Zapad nametnu silom ili milom.

rade

pre 10 godina

obrati paznju na zadnji film u kome Curkin odgovara mozonskim novinarima sa imbecilnog zapada.Trojka Putin Lavrov I Curkon trenutno u diplomatiji na svetu nema pramca kada se porede sa ekvivalentima u EU I Americi.Zapadni idiotic koji jasu na bombama a u mozgovima slama Sta ce im pamet sa pistoljima.Ali je vrag odneo salu ovog puta
http://rt.com/news/un-ukraine-russia-agreements-278/

KNIN

pre 10 godina

Sto jace udariti po tim Rusima i proterati ih iz cele Ukraine to su gamad koja ne zasluzuje da u Ukraini zivi. Moji djedovi su se tukli u WW2 u Dinarskoj Diviziji Vojvode Momcila Djujica protiv komunjara koji su tlacili Srpski narod. A vi Rusofili samo podrzavajte te Ruse koji se radjaju kao komunjare, niko normalan ne zeli da zivi sa Rusima jedino vi sumanuto bez mozga zelite sa njima. Pustite mi komentar, drugima pustate komentare gde se velica to komunisticko zlo

mujcinovic salih

pre 10 godina

Ti sto ce stititi Krim su ubice iz Kijeva koji su dobili ruske pasose.Svemu dodje kraj pa i njima ce.Ne postoji mesto na kugli zemaljskoj na kojoj rusi nisu uprljali ruke krvlju nevinih zrtava.Prosto receno to je zlocinacka drzava!

djura

pre 10 godina

a kako bi razmisljali da se Vojvodina zeli vratiti Madjarskoj i njihovi
vojnici zauzmu odredjene institucije i zatraze da ih Madjarska zastiti od
Srbije, da li bi pisali da je to nekad bilo Madjarsko, podrzali
odcjepljenje ili bi po starom vikali, Vojvodina je srce Srbije, e sad
zamislite da smo Ukrainci kako bi reagovali..

ja

pre 10 godina

kakva sloboda za Krím pa to je teritorija Ukraine.Rusi su stvarno zlo!Vama gospodo sada ne smeta cepanje jedne suverene države.Da nam ne bi braće Rusa 99.godine da nas brane nas bi Nato sigurno bómbardovao.

Prva žrtva revolucije je istina

pre 10 godina

Obavezno pogledajte i biće vam sve jasno zašto je do ovoga došlo..
https://www.youtube.com/watch?v=ROTwyP5no08&feature=share

Ko razume, shvatiće....

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

@Bg;Ali dasam Ja na tvom mestu,a neznam sa kome tako dusmanski napada, posto se krijes ka Jez kada rasiri bodlje, pa se brani daga nebi ko napao.Budi junak pa se prestavi kada nekoga omalovazavas BGu!Posto je tebi mrska Srbija i Rusia, a mene nisu iako nezivim tamo,jabi ti preporucijo dase odma peselis kod onig stosunam oteli Kosovo, bomardovali sankcije udarali!!Tisi izdajica a ne ja,jer srpski hleb jedes, a mrzisje iz dna duse beogradanine tatin i mamin sine!!!!

bole

pre 10 godina

vidim rusofili bi odma na oruzije, silom da to rese, nece moci, Rusija
nema sanse I kapaciteta da oduzme Krim Ukrajini, to je malo prevelik
zalogaj, pa Tcecheniju nisu pokorili samo su dobili probleme, a ukrajina
nije mala drzavica i Rusi bi imali velike probleme sa citavim svetom a i
destalibizacijom svoje drzave od protivnika okupacije, a mi ako stanemo
na stranu Rusije platicemo sigurno visoku cenu svoje gluposti..

niko da se zapita

pre 10 godina

U Srbiji svi postali pol. analiticari.Kako ne pronadju resenje za nase muke.
PKao i uvek bave se Srbi tudjim problemima bez ikakvog poznavanja stvari a svoje guraju pod cilim.

radion

pre 10 godina

rusi ne kapiraju da sa krimomom i bez krima gube teritorije i ljude koji su im bliski i u većoj meri lojalni- na ovakav način jedno je sigurno -ukrajina više nikada neće biti rusija -katastrofa kako rusi vode politiku u korist svoje štete bez obzira na sve..ovo je loše i po naše intrese ovde u regionu

brat okupator

pre 10 godina

Ako rusi pokrenu rat u Ukrajini, bice to pocetak njihovog kraja, bas kao i rat u Avganistanu koji je prethodio raspadu SSSR-a. Mogao bih se opkladiti da je gomila rusa u samoj Rusiji protiv ovog rata i da Putin nema podrsku svog naroda za ovo sto radi u Ukrajini. Zapad ce davati svu neophodnu vojnu pomoc ukrajincima, bio bi to gerilski rat, koji bi se bacuskama opasno olupao o glavu, i verovatno na kraju doveo do unistenja njihove sopstvene drzave. Verovatno bi sve to pratila i neka nestabilnost u samoj Rusiji.
Moje misljenje je pak da ce proci bez svega toga, ali ce Rusi kao i do sada nastaviti da izazivaju krize u svom regionu. Naravno, po nastavice za to da optuzuju zapad, al to je vec procitana igra izmedju rusa i zapada, gde obicno oni mali nastradaju.
Mogu samo da kazem, da sam srecan sto smo stotinama kilometara daleko od Rusije, isto bi se ovo i nama dogadjalo. Kada imas tako velikog suseda, onda cuti, trpis i slusas sta ti se kaze. Iako su instalirali u ovoj drzavi dosta svojih poslusnika, ipak je ta distanca, i nas polozaj u sferi zapadnog interesa, ono sto nas stiti od ruske hegemonije. Ukrajinci nisu bili te srece.

ludilo

pre 10 godina

"Podsetimo, Rusija je juče saopštila da će dati pasoše pripadnicima ukrajinskih specijalnih policijskih jedinica koje su rasformirane odlukom novih vlasti u Ukrajini."

Ovo objasnjava ko su bili ljudi koji su pucali na demonstrante. Janukovic je bukvalno iznajmio ruske ubice, da pucaju po njegovom narodu.

ivan

pre 10 godina

Vec kada smo kod zavera, a da sve ovo nijebio plan Rusa,izazivanje nemira u ukrajini i na kraju anektiranje Krima.Rusi nisu ni malo naivni,vrlo slicni amerima i englezima

zoran1965

pre 10 godina

ako se odvoji istok ukrajine, zapadni deo ce proci ko slovenci ili crnogorci(ima da pocrkaju od gladi). a istok ce da prosperira ko S.Koreja...

Stiv

pre 10 godina

Ako je zapad najviše zaslužan za legitimitet u kome se interesi mogu braniti gde god je na svetu njima palo na pamet, ne vidim zašto to nebi mogla Rusija ili bilo ko. Pitanje je samo odnosa snaga. Ne daj Bože rata ali stvar je pred raspadom...

Sindjelic

pre 10 godina

@KNIN

Posto je tvoj komentar objavljen sa teskim uvredama jednog naroda, bez ikakvih posledica, evo ja kazem da si ti i tvoji isto to sto si rekao za Ruse. A vi objavite i moj komentar.

KNIN

pre 10 godina

Ovo stanje na Krimu ce trajati najvise jos 4-5 dana a onda ce Amerika da preduzme korake koji su logicni da se preduzmu. Uvesce Rusiji sankcije po pitanju izvoza gasa, u Evropu Nemacka Francuska i ostale znacajnije Evropske drzave ce se u dogovoru sa Amerikom usaglasiti za uvodjenje sankcija Rusiji ponajvise u zabrani isporuka gasa.Kad se to uvede Rusiji dzaba im sav gas kad ga niko u Evropi od njih nece kupovati. Nemci i ostale Evro zemlje ce izdrzati, jer i onako dolazi toplije vreme i potrebe za gasom nece biti prevelike. A dali ce Rusija moci izdrzati da ne prodaje gas Evropi, ja cisto sumnjam. Rusima su se u zadnji nekoliko godina osladile Nemacke pare koje su zaradjivali prodajom gasa, sad kad im Nemci i Ameri uvedu sankcije na gas, tvrdim vam da ce Rusi moliti Nemacku i Ameriku da im iste sankcije i Ukinu. Poznato je odlicno da Rusija nista ne proizvodi oni zive od gasa, kad se tu Rusija blokira nastace haos u samoj Rusiji. A onda ce legitimna vlada u Kijevu verovatno oruzanom akcijom slomi tu pobunu na Krimu, jer ce Rusima biti vezane ruke vec pomenutim sankcijama.U ostalom i sam Obama je rekao da ce Rusija skupo platiti eventualnu intervenciju u Ukraini. Bilo kako bilo jedno je sigurno Rusi ce ovu poslednju bitku oko Ukraine izgubiti kao sto su sve i izgubili. Njhovo pozivanje na pravo da koriste Krim za tu svoju korozijom nagrizlu flotu, im je uzaludno jer ce biti prinudjeni sto pod pritiskom zapada sto pod pritiskom Ukrainske armije koja ce ih proterati za svagda

nema deda mraza

pre 10 godina

zar rusi 1994 nisu potpisali da ce se odreci krima ako ukrajina unisti nuklearno oruzje?

bio je nekada i krimski rat koji se juce precutao u clancima namenjenim istoriji krima

PeraZdera

pre 10 godina

Svaka cast,coveku nije bilo tesko da trazi pomoc od Rusije nakon par dana,a nas predsednik je samo o tome pricao dok je bio opozicioni poslanik!

Mare SM

pre 10 godina

Briga me za Krim i Ruse i Ukrajinu kad su ispali naivni kao i mi pa ih zapad izmanipulisao neka im. Mi smo izgubili Kosovo oni će Krim i ćao. A ovi tzv Vojvodjani autonomaši iz Novog Sada neka se mane ćorava posla i da ne traže Srpsku krv bez potrebe. Vojvodina zauvek Srbija dok je nas Sremaca.

Benny Hill

pre 10 godina

Isti scenario kao u Gruziji u rajonu Abkhazije i Severne Osetije.Rusi,prvo su poslali nekoliko vojnika da provociraju,isto ko ovi u krimu,da zauzme neke zgrade,a onda kad Gruzinci poceli da gi isterjau Rusija bukvalno pocela rat i napala Tbilisi,i mozete zamisliti kako su prosli Gruzinci,i poslala trupe u Abhaziji i Severnoj Osetiji,"da stiti rusko stanovnostvo"i priznala kao nezavisne drzave.Ali ovi Ukrainci izgledaju pametni,me padaju na provokacije.Fali samo da jedan metak ispali u nekog od ovih sto uzeli Aeroport,ili parlament,i evo rat,i okupacija Ukraine

zika

pre 10 godina

komunisti - berkut ubili 70 ljudi od toga 50 mladjih od 23 godine i treba kao sadam da budu izvedeni pred vojni preki sud. komunisti uvek ubijaju nekaznjeno. svet treba da stane na put komunistickim ubicama

KNIN

pre 10 godina

LAZARE 100% si u pravu ako moze Krim da se odvoji od Ukraine mozemo i mi u Vojvodini da se odvojimo od Srbije koja ne zeli da ide u EU vec gura neku Rusku pricu. Po istom principu u ostalom Vojvodina je istorijski uvek bila deo zapada to svi ovi istoricari iz Beograda namerno zaboravljaju da kazu. 1918 Srbi iz Vojvodine su se dobrovoljno sjedinili sa Srbijom tako mozemo dobrovoljno da odemo od Srbije bez obzira sto smo Srbi. Mi u Vojvodini radimo a Beograd i Srbija nas izrabljuju, zar to nije ponizavajuc status Vojvodine. Lazare kao sto vec napisah 100% si u pravu sve po istom principu dace Bog

Бојан Илић

pre 10 godina

(agim, 01. mart 2014 13:58)Pa ako nisi za celovitost Agime,ako si evropejac ,zasto ne dozvolite Republiku Severno Kosovo?
(Legionar, 01. mart 2014 15:13)

Па човек је увек лупетао без икаквог смисла, час је "Косова етнике", час "мулти култи"....
Компас му се заблокирао....

Smrt fašizmu, .!. komunizmu!

pre 10 godina

Jasno je da je krizu u Ukrajini izazvao onaj koji najviše profitira od toga. Za promenu, to ovoga puta nisu amerikanci, ali oni koji profitiraju su se poslužili njihovim metodom, što ih čini istima u mojim očoma, i očima poštenog sveta. A navijači samo slepo navijaju bez želje da uključe mozak i razmisle za koga navijaju.

Banalan si, do suza

pre 10 godina

U redu, ako vam je ok da se otcepi Krim u redu je i Vojvodina da se odcepi, zar ne? Kao što je i Kosovo uradilo.
(Laraz, 1. mart 2014 13:09)

Može! Daj da organizujemo referendum u Voši. Ako bude više od četvrtine za otcepljene, kunem se da ću do kraja života nositi tablu oko vrata 'Ja magarac', a ako ne...pa ti je možeš već okačiti.

Pujo Sotka

pre 10 godina

Onog dana 2008 kada je vecina zapadnih zemalja priznala Kosovo porusen je ceo pravni sistem teritorijalnih integriteta u medjunarodnom pravu koji je ionako bio na staklenim nogama. S toga niko nema prava da prica o licimerstvu. Nikakvo Kosovo ne moze biti "poseban slucaj", kako su drobile diplomate zapada i stejt deparmenta koja je ucenama i parama iznudila 2/3 priznanja zemalja. Lepo je receno da je to Pandorina kutija koja ce se kad-tad otvoriti u punom smislu. 2008e je bilo isto drobljenje kod Abhazije i Južne Osetije koje su imale mogu reci sva prava za otcepljenje kao konstitutivne clanice SSSR za razliku od KiM. Ovaj pravac situacije sa polaganim potezima Rusa je veoma pametan jer je tu veoma blizu i Transnistrija npr. Podrska punoj nezavisnosti Krima i svih otcepljenih teritorija koji nemaju zaledjinu zapada u inat zapadnom tj Americkom licemerstvu!

Đorđe Balašević

pre 10 godina

Samo da rata ne bude,
ludila među ljudima,
lude nam nude zablude,
plaše nas raznim čudima,
i svakoj bajci naude,
...da rata ne bude.

Ukrajinac

pre 10 godina

Inače opće je poznato da u tom Berkutu rade plaćenici, kriminalci i dileri...
Onaj ljudski soj kojemu ljudski život ništa ne vrijedi.

Mita

pre 10 godina

Tako je uzmite stvari u svoje ruke uz pomoc Putina Rusije vratite svoj deo teritorije tamo gde joj je mesto, a ne odluka jednog coveka Kruscova koji je odalamijo deo ruske teritorije i predao drugoj drzavi u kojoj je on roden Ukrajini.Kada moze da se cepa Srbija, Bombarduje,uvode sankcie moze i Krim da se vrati Rusiji cijiji i jeste deo.
(R,Zivkovic,Rotterdam, 1. mart 2014 10:13)

hahaha...a Rusi sve rade zbog dobrobita Ukrajine,pošto Ukrajinci ne znaju gde će,pa došli Ruski specijalci sa mašinkama da im pomognu kako da odluče...Janukovič je pet puta veći sluga prema Rusima,u odnosu na ove druge prema EU.
Ono što je za nas bitno je da znamo da su se teritorije podelile,sem Ukrajine,i da se zna gde će ko,pa samim tim i mi...

wer

pre 10 godina

kirm za ostatak nezavisan od bilo kakvog ruskog uticaja.
da su pametni, sve bi lepo dogovorili, napravili kompromis gde treba, izbegli rat i krvorploice.

ali ne verujem, to su uvek bombasticne price o istorijskom nasledju, teritorijaom integritetu, slobodarskom duhu i ostalim 'velikim' stvarima.

niste do sada naucili da se granice stalno neprestano menjaju, uglavno uz grdan pokolj koji na kraju nista ne resava, vec samo produbljuje mrznju

zar zaista svi ovde mislite da je istrebljivanje svih 'prirodnih neprijatelje' iz okoline jedino trajno resenje???? I da ne postoji opcija kompromisa i dogovora.

naravno, siguran sam sta balkanci misle..
kalasnjikov

aj.sata@open.telekom.rs

pre 10 godina

@Vladimi

Dakle, secesija Krima.
Ako su Ukrajinci pametni, shvatiće da su pobedili. Gube Krim, koji i inače nije istorijski njihov,

Дакле, сецесија Крима, али у пањевима. Крим можда није историјски украјински, али је зато још мање историјски руски, као уосталом и читав појас измећу Црног мора и Каспијског мора, и још много територија широм Руске федерарације. Шта на тим окупираним територијама траже Руси и зашто, аутохтоне народе тих простора држе под окупацијом, и докле. Та окупација неће вечно трајати, а расплет те ситуације, се овим догађијима око Украјине убрзва, и доћиће на дневни ред много пре него што се ико томе надао. До пре пар дана изгледало је немогуће да ће "силни" Јанукович побећи главом без обзира пацовским каналима у Русију, а да ће за њим бити расписана потерница, те да га озбиљно кандидују за Хаг, да се темо придружи осталој злочиначкој братији. Све то је убрзаним темпом постало стварност, као што ће стварност постати ослобађање и осталих народа од руске окупације.

agim

pre 10 godina

Licemerni Srbi(i rusi), sta je sada sa teritorijalnim integritetom suverene drzave kojeg pominjete vec decejanama ? Sada je odjednom to u redu jelte ? Srbi (cast proevropski orjentisanim)i Rusi(cast proevropsi orjentisanim) su najveci licemeri na svetu.
Evo ja nisam licemer kao ogromna vecina komentatora i kazem da je pripajanje dela Krima rusiji najbolje resenje.Znam za cinjenicu da su Rusi na Krimu samo kolonisti i da im istorijski ne pripada ali sada su tu vecina i treba odlucivati kako vecina hoce.Isto tako mnogobrojne ruske pokrajne gde su ostali narodi vecina moraju isto tako imati prava na otcepljenje.To bi bila pravda ali kada je u istoriji Rusija(i srbija) delovala pravedno ?

Rus

pre 10 godina

Berkut, to su teske ubice i kriminalci. Kao na primer crvene beretke i legija, regrutonani od mega korpiranog Janikovica. Citam ove komentare i ne mogu da verujem koliko Srbija ima iskrivljenu sliku o dogadjajima u Ukrajini zahvaljujuci rusofilskim medijima.

Zdravstvuj

pre 10 godina

Rusija ima saznanja,da su ugrozeni zivoti Rusa u Ukrajini,da neonacisticke grupe koje su dosle na vlast planiraju napad na sve neistomisljenike,Ruse i ostale Manjine.

Rusija ce da brani svoj narod.
Nece sigurno da ih ostave da ih americke siledzije maltretiraju,otimaju i prodaju njihove organe

Sta je nejasno?

Rasa Mali

pre 10 godina

Ono što važi za mene ne važi za tebe. Tako zapad razmišlja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Žalosna Sova)

odgovori ti meni...da li su ovo teroristi i separatisti po srpskoj definiciji. Ukrajina je nezavisna zemlja. Zanemari zapad za momenat.

mannerheim

pre 10 godina

Ako malo pogledate ispostavice se da luku Sevastopol Rusija NAJMI od Ukrajine od njene nezavisnosti. Sve potpisano na medjudrzavnom nivou. Posle ovoga argument "Krim je ruski" deluje malo neubedljivo jer se samo postavi pitanje "Ako je tvoj, sto si najmio vlastitu svojinu?". Ali pretpostavljam da to i Rusi znaju. A ako je rec o zastiti manjinskih prava, moze doci UKROFOR sastavljen od vojnika neutralnih zemalja, ali imam osecaj da ce tada i krimski Tatari naprasno otkriti da ih ruska manjina celo vreme ugrozavala...

dragan

pre 10 godina

U redu, ako vam je ok da se otcepi Krim u redu je i Vojvodina da se odcepi, zar ne? Kao što je i Kosovo uradilo.
(Laraz, 1. mart 2014 13:09)

Pa ako je u redu da nas bombarduju i uzmu nam nasilno Kosovo i Metohiju sta ima sada tu taj isti zapad da se protivi i bez trunke srama poziva na medjunarodno pravo?

Kad će Salih u šehide?

pre 10 godina

Ti sto ce stititi Krim su ubice iz Kijeva koji su dobili ruske pasose.Svemu dodje kraj pa i njima ce.Ne postoji mesto na kugli zemaljskoj na kojoj rusi nisu uprljali ruke krvlju nevinih zrtava.Prosto receno to je zlocinacka drzava!
(mujcinovic salih, 1. mart 2014 13:21)

Kako? Pa ti si, nema tome puno, na sve načine pokušavao da, u svojim pamflet-komentarima, pronađeš opravdanje za teroriste iz Volgograda! Pa, pronađi sad i za ove, kad te je krenulo.

Бојан Илић

pre 10 godina

U redu, ako vam je ok da se otcepi Krim u redu je i Vojvodina da se odcepi, zar ne? Kao što je i Kosovo uradilo.
(Laraz, 1. mart 2014 13:09)
# Link komentara

Дајте више референдум да се пацови склоне више, згадише ....:-)
А има из "100" , са дедама и бабама фашистима!
Као на Криму....

Dragan

pre 10 godina

Zapretio obama da se postuje teritorijalni integritet.Dignite tu silu i haringu i ucenjujte samo se pripazite da vam se ne obije o glavu.Zapadna govna je strah od svakog ko ima da im se suprostavi.Lako im bilo da udare na Irak i na onu sirotinju po Afaganistanu.Eto im Rusa pa neka udare jer i rusija ima sve sto zapadu treba da pljacka-sirovine i trzista.
(kurvica, 01. mart 2014 13:01)
- Verovatno ste mislili na Scilu i Haribdu, mitoloske nemani. Dakle da dignu Scilu i Haribdu, da uplase ta "zapadna govna", kako ste u vatrenom zanosu napisali. "Sila i haringa" nema mnogo smisla, haringa je vrsta ribe.

Rus Srbija

pre 10 godina

Dosta su Rusi trpeli ukrajinsku cizmu,ako Ukrajinci zele da zive kako im Amerika prica,Rusi to sigurno nece,vreme je da se oslobodite ukrajincke cizme

Božidar Božo Kamdžija

pre 10 godina

Znate kako su usli u Gruziju tj. Osetiju.Dosli transporterima na granicni prelaz,izasao komandir.Dobar dan,dobar dan.Hocete li da dignete rampu i sklonite ova dva dzipica kojima ste preprecili put? Necemo..Odlicno.Ulazi natrag u transporeter. Vozi! Dzipove su kao Lego kockice odgurnuli i kraj price..Imate snimak na YT. Snimak se zavrsava kolonom zaplenjenih gruzijskih Hummer-a sa kojih se vijore ruske zastave. A Gruzija je direktno podrzana i naoruzana od USA.Sta ce ovi Ukrainci? Prva ruska drzava je nastala na ter. Ukrajine. Imaju veliku drzavu zahvaljujuci Rusima,tacnije SSSR-u.Neka cute, ostace im mnogo.I da mole Boga da se na tome zavrsi. Avijacija im je u rasulu a ruska jaca nego ikad.Oklopne jedinice i raketne sisteme je smesno porediti.Broj vojnika isto.Mornaricu takodje. Trazili su Evropu.Dobice je i kraj. I -20% teritorije.

perungromovnik

pre 10 godina

@agim
kakva zamjena teza. Govoriti tako o zemlji koja je podijela velike zrtve u wwI, i bila potpuno antifasisticka u wwII je u najmanju ruku licemjerno. A to za nepromjenjivost granica si u pravu samo pazi istorijski sticaj okolnosti moze da se promijeni pa da budu one drugacije ali u "nealbansku" korist.

Pujo Sotka

pre 10 godina

Onog dana kada 2008 kada je vecina zapadnih zemalja priznala Kosovo porusen je ceo pravni sistem teritorijalnih integriteta u medjunarodnom pravu koji je ionako bio na staklenim nogama. S toga niko nema prava da prica o licimerstvu. Nikakvo Kosovo ne moze biti "poseban slucaj", kako su drobile diplomate zapada i stejt deparmenta koja je ucenama i parama iznudila 2/3 priznanja zemalja. Lepo je receno da je to Pandorina kutija koja ce se kad-tad otvoriti u punom smislu. 2008e je bilo isto drobljenje kod Abhazije i Južne Osetije koje su imale mogu reci sva prava za otcepljenje kao konstitutivne clanice SSSR za razliku od KiM. Ovaj pravac situacije sa polaganim potezima Rusa je veoma pametan jer je tu veoma blizu i Transnistrija npr. Podrska punoj nezavisnosti Krima i svih otcepljenih teritorija koji nemaju zaledjinu zapada u inat zapadnom tj Americkom licemerstvu!

Sid

pre 10 godina

@KNIN

Decko, ti si zadojen mrznjom a ne primecujes niti jednom da je taj raspon koji ti potenciras izmedju fasizma i antifasizma i meni je jako drago sto sam socijalno, kulturno uzdignut i sa potencialnim fasistima ili pro fasistima razgovaram tako sto ga slozim kao pantalone u ormaru.

Nisam rusofil ali nisam ni budala.

Sid

pre 10 godina

Sto bi reko cika Drago Mlinarec,

sile su slabe, cilj u daljini
lomača, lanci i oganj u noći
u ovoj magli močvari tmini
padaju silni padaju moćni.

zacudjeni posmatrac

pre 10 godina

Gospodine lazni Kninjaninu, ako moze Vojvodina da se odvoji onda moze i Republika Srpska ali i teritorija koja je cinila i Republiku Srpsku Krajinu u Hrvatskoj. Isti princip za sve onda vazi.

cica

pre 10 godina

Turcinov da uputi ostru protesnu notu ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.
(Andrey Kozyrev, 1. mart 2014 13:48)
A ko je taj Turcinov, samo je isplivao iza zapaljenih guma, gde je registrovan kad je prosao na izborima,koja mu je stranka i koga zastupa. Nije ni census prosao,a hteo bi da ga neko slusa.

sada

pre 10 godina

Koliko samo bezumnih ljudi imamo???
Rusi nisu uspostavili komunizam u Rusiji, već Tito Hrvat, Jugosloven!
Sve i da imaju uticaja, imaju ga i Amerikanci i Britanci kao Titovi najveća podrška posle 2. Svetskog rata...nisu nama krivi Rusi što je 23 miliona njih poginulo da izmedju ostalog pomogne da se oslobodi Beograd, Novi Sad, Srbija od nacista (pored domaćih partizana i ne-Nedićevaca) koji su izmedju ostalog pobili čete djaka '41-ve...pa razmislite dvaput pre odvala gde podržavate pro-naci pokrete poput Svobode protiv Rusa. Nisu Rusi cvećke, ali nisu započeli ovo, šta su Ukrajinci mislili samo, da naprave puč (jer to jeste rezultat), pa da neće biti nikog da im u tolikoj zemlji ne vrati istom merom?
Najvažnije je uzdržazi se od nasilja, i slanje pro-Svoboda trupa na Krim je u ovom trenutku greška, ekvivalentna onoj (ako ne bar 3x gora) od izvodjenja Berkuta koji su eventualno pucali na narod neprovocirani (a navodno čak postoje youtube snimci koji pokazuju drugačije).
Izbori u celoj Ukrajini odmah, bez spoljnjeg uticaja, sa ograničenjem učešća svih onih pro-Janaukovič i pro-nazi grupa okrvaljenih na Majdanu!

InerSanctum

pre 10 godina

Ja se stvarno pitam..Da li se niko ne seca snimaka?YT Snimaka gruzijske vojske koja ulazi u gradice(i u Tsinvali) i puca po svemu zivom uz neverovatan histerican osmeh,sta vise dranje...kao da su na kreku.Pucaju na kuce,prozore zgrada..Pucaju na ulicne pse i macke.E sad tu laicki utisak staje,obuceni su 100% u NATO standard ja mislim...? Sve novo na njima! Osim Kalasha koje valjda nisu hteli da im zamene jer su efektivni a i skupo je...

agim

pre 10 godina

(agim, 01. mart 2014 13:58)

Pa ako nisi za celovitost Agime,ako si evropejac ,zasto ne dozvolite Republiku Severno Kosovo?
(Legionar, 01. mart 2014 15:13)

Ja dozvoljavam republiku severno Kosovo ali ni jedan Srbin ne dozvoljava Republiku Preshevska Dolina,Sadzak,Timocka Krajina,Vojvodina. Sto se Bosne tice najpravednije resenje bi bila podela po etnickoj strukturi iz 1991 (pre rata) a to je Bosnjaka 43,47%,Srba 31,21 a Hrvata 17,38,Kao Jugosloveni su se izjasnili oko 5 % a ostalo su manjine sa malim brojem stanovnika.E sad broj Jugoslovena i manjina podeliti na Bosnjake,Srbe i Hrvate i ispadne negde Bosnjacima 47 % teritorija, Srbima 33 % i Hrvatima 20 %..A moralno gledano Bosnjacima bi trebalo pripasti 60% a Srbima i Hrvatima po 20%.

NS

pre 10 godina

@Pamernjaković

Zaboravljas da je Rusija u formi SSSR imala svoju Koreju, okupacije Madjarske, Cehoslovacke, Avganistana, kao i marionetske vlade u Poljskoj, Bugarskoj, Rumuniji. Okupurane Estobiju, Letoniju, Latviju. Holodomor u Ukrajini. A ima jos...

gfdf

pre 10 godina

(ivan, 1. mart 2014 09:25)

Ne verujem, njima je bilo bolje da su koristili Ukrajnu kao tampon drzavu ali sada je pala tako da im jedino ostaje vracanje baza natrag u Rusiju.

ludilo

pre 10 godina

@Nikola, DB je vazna za opstoj svake drzave

Nemoj ti o ludilu molim te. Nacin kako si se potpisao, najbolje govori sta db-ovska propaganda moze da uradi ljudskom mozgu.
DB nije bitan za opstanak drzave, bitan je za opstanak diktatorskih rezima. Drzava i diktatorski rezim su dve razlicite stvari (iako je to u tvojoj glavi jedno te isto).
DB je unistio Srbiju, toliko su bili bitni. Nista nisu uradili za ovu drzavu, al su zato od diktatorskog rezima S. Milosevica dobili sve privilegije da mogu da svercuju cigare, naftu i sta sve ne.
Da nije bili DB-a, ova drzava bi prosla 10 puta bolje.
A sada kada pogledam iz ove danasnje perspektive, lako se moze desiti da je taj DB, koji ti velicas, radio za potrebe neke druge drzave, Rusije.

ww3

pre 10 godina

bio bi red da se sukobe vec jednom te velike sile pa da i obican narod moze da uzme pravdu u svoje ruke, Nije da prizeljkujem treci svetski ali smucilo mi se vise da nas vuku za nos i pricaju kako je to za nase dobro... i onako postaje prenaseljena cela planeta bas je dobro vreme da se proredimo malo

Dole okupatori sa istoka

pre 10 godina

Puna podrska slobodarskom duhu Ukrajinaca protiv agresivne ruske cizme. Kad su mogli posle 5 decenija ruske okupacije da dodju do slobode bez uticaja Moskve Cesi, Slovaci, Poljaci, Madjari, Rumuni, Bugari, Estonci...moci ce i slobodarski narod Ukrajine. Samo napred i ruska cizma ce biti porazena.

Vladimir

pre 10 godina

Dakle, secesija Krima.
Ako su Ukrajinci pametni, shvatiće da su pobedili. Gube Krim, koji i inače nije istorijski njihov, a dobijaju slobodu ud Rusije. Manje Rusa u ostatku zemlje, jak argument i pred samim sobom i pred celim svetom da od sada prate svaki njihov pokret i uticaj na svoje unutrašnje stvari. Rusi na Krimu dobijaju muslimanske Tatare.
Naravno, Turčinov, Jacenjuk i ekipa će neko vreme morati da se pretvara da brani Krim, zbog svojih desničara koji su se uskopistili poslednjih par meseci, ali, ako imaju zrno mozga i njima je jasno da su odlično prošli.
Ukrajina bez Krima, ali konačno istinski nezavisna.
Rusi neka se presaberu. Dobijaju Krim i uštedu za iznajmljivanja Sevastopolja, ali gube zemlju (a što je još gore gube narod) koja im je bila i potencijalno mogla biti najveći saveznik. Oni jačeg pravog saveznika od ukrajinskog naroda naći neće, a kako god da se završi, od Ukrajine sada mogu da naprave samo saveznika silom. A takvi savezi samo čekaju da puknu, kada postane napeto.
I da malo okrenemo priču koja se priča ovih dana.
Da li bi Rusi poboli zastavu na Rajhstag bez 6 miliona Ukrajinaca u Crvenoj armiji? Sada samo pričaju o 200.000 ukrajinskih fašista a zaboravljaju 6 miliona ukrajinskih crvenoarmejaca, 1,4 miliona Ukrajinaca koji su život dali u toj uniformi.
E moj Putine, zar je to Rusko poštovanje starog saveznika? Koliko je trebalo da ih pogine da bi postali "ravnopravni" brat? Svi?

mujcinovic salih

pre 10 godina

Ti sto ce stititi Krim su ubice iz Kijeva koji su dobili ruske pasose.Svemu dodje kraj pa i njima ce.Ne postoji mesto na kugli zemaljskoj na kojoj rusi nisu uprljali ruke krvlju nevinih zrtava.Prosto receno to je zlocinacka drzava!

KNIN

pre 10 godina

Sto jace udariti po tim Rusima i proterati ih iz cele Ukraine to su gamad koja ne zasluzuje da u Ukraini zivi. Moji djedovi su se tukli u WW2 u Dinarskoj Diviziji Vojvode Momcila Djujica protiv komunjara koji su tlacili Srpski narod. A vi Rusofili samo podrzavajte te Ruse koji se radjaju kao komunjare, niko normalan ne zeli da zivi sa Rusima jedino vi sumanuto bez mozga zelite sa njima. Pustite mi komentar, drugima pustate komentare gde se velica to komunisticko zlo

brat okupator

pre 10 godina

Ako rusi pokrenu rat u Ukrajini, bice to pocetak njihovog kraja, bas kao i rat u Avganistanu koji je prethodio raspadu SSSR-a. Mogao bih se opkladiti da je gomila rusa u samoj Rusiji protiv ovog rata i da Putin nema podrsku svog naroda za ovo sto radi u Ukrajini. Zapad ce davati svu neophodnu vojnu pomoc ukrajincima, bio bi to gerilski rat, koji bi se bacuskama opasno olupao o glavu, i verovatno na kraju doveo do unistenja njihove sopstvene drzave. Verovatno bi sve to pratila i neka nestabilnost u samoj Rusiji.
Moje misljenje je pak da ce proci bez svega toga, ali ce Rusi kao i do sada nastaviti da izazivaju krize u svom regionu. Naravno, po nastavice za to da optuzuju zapad, al to je vec procitana igra izmedju rusa i zapada, gde obicno oni mali nastradaju.
Mogu samo da kazem, da sam srecan sto smo stotinama kilometara daleko od Rusije, isto bi se ovo i nama dogadjalo. Kada imas tako velikog suseda, onda cuti, trpis i slusas sta ti se kaze. Iako su instalirali u ovoj drzavi dosta svojih poslusnika, ipak je ta distanca, i nas polozaj u sferi zapadnog interesa, ono sto nas stiti od ruske hegemonije. Ukrajinci nisu bili te srece.

radion

pre 10 godina

rusi ne kapiraju da sa krimomom i bez krima gube teritorije i ljude koji su im bliski i u većoj meri lojalni- na ovakav način jedno je sigurno -ukrajina više nikada neće biti rusija -katastrofa kako rusi vode politiku u korist svoje štete bez obzira na sve..ovo je loše i po naše intrese ovde u regionu

zika

pre 10 godina

komunisti - berkut ubili 70 ljudi od toga 50 mladjih od 23 godine i treba kao sadam da budu izvedeni pred vojni preki sud. komunisti uvek ubijaju nekaznjeno. svet treba da stane na put komunistickim ubicama

KNIN

pre 10 godina

Ovo stanje na Krimu ce trajati najvise jos 4-5 dana a onda ce Amerika da preduzme korake koji su logicni da se preduzmu. Uvesce Rusiji sankcije po pitanju izvoza gasa, u Evropu Nemacka Francuska i ostale znacajnije Evropske drzave ce se u dogovoru sa Amerikom usaglasiti za uvodjenje sankcija Rusiji ponajvise u zabrani isporuka gasa.Kad se to uvede Rusiji dzaba im sav gas kad ga niko u Evropi od njih nece kupovati. Nemci i ostale Evro zemlje ce izdrzati, jer i onako dolazi toplije vreme i potrebe za gasom nece biti prevelike. A dali ce Rusija moci izdrzati da ne prodaje gas Evropi, ja cisto sumnjam. Rusima su se u zadnji nekoliko godina osladile Nemacke pare koje su zaradjivali prodajom gasa, sad kad im Nemci i Ameri uvedu sankcije na gas, tvrdim vam da ce Rusi moliti Nemacku i Ameriku da im iste sankcije i Ukinu. Poznato je odlicno da Rusija nista ne proizvodi oni zive od gasa, kad se tu Rusija blokira nastace haos u samoj Rusiji. A onda ce legitimna vlada u Kijevu verovatno oruzanom akcijom slomi tu pobunu na Krimu, jer ce Rusima biti vezane ruke vec pomenutim sankcijama.U ostalom i sam Obama je rekao da ce Rusija skupo platiti eventualnu intervenciju u Ukraini. Bilo kako bilo jedno je sigurno Rusi ce ovu poslednju bitku oko Ukraine izgubiti kao sto su sve i izgubili. Njhovo pozivanje na pravo da koriste Krim za tu svoju korozijom nagrizlu flotu, im je uzaludno jer ce biti prinudjeni sto pod pritiskom zapada sto pod pritiskom Ukrainske armije koja ce ih proterati za svagda

ja

pre 10 godina

kakva sloboda za Krím pa to je teritorija Ukraine.Rusi su stvarno zlo!Vama gospodo sada ne smeta cepanje jedne suverene države.Da nam ne bi braće Rusa 99.godine da nas brane nas bi Nato sigurno bómbardovao.

ludilo

pre 10 godina

"Podsetimo, Rusija je juče saopštila da će dati pasoše pripadnicima ukrajinskih specijalnih policijskih jedinica koje su rasformirane odlukom novih vlasti u Ukrajini."

Ovo objasnjava ko su bili ljudi koji su pucali na demonstrante. Janukovic je bukvalno iznajmio ruske ubice, da pucaju po njegovom narodu.

djura

pre 10 godina

a kako bi razmisljali da se Vojvodina zeli vratiti Madjarskoj i njihovi
vojnici zauzmu odredjene institucije i zatraze da ih Madjarska zastiti od
Srbije, da li bi pisali da je to nekad bilo Madjarsko, podrzali
odcjepljenje ili bi po starom vikali, Vojvodina je srce Srbije, e sad
zamislite da smo Ukrainci kako bi reagovali..

bole

pre 10 godina

vidim rusofili bi odma na oruzije, silom da to rese, nece moci, Rusija
nema sanse I kapaciteta da oduzme Krim Ukrajini, to je malo prevelik
zalogaj, pa Tcecheniju nisu pokorili samo su dobili probleme, a ukrajina
nije mala drzavica i Rusi bi imali velike probleme sa citavim svetom a i
destalibizacijom svoje drzave od protivnika okupacije, a mi ako stanemo
na stranu Rusije platicemo sigurno visoku cenu svoje gluposti..

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Tako je uzmite stvari u svoje ruke uz pomoc Putina Rusije vratite svoj deo teritorije tamo gde joj je mesto, a ne odluka jednog coveka Kruscova koji je odalamijo deo ruske teritorije i predao drugoj drzavi u kojoj je on roden Ukrajini.Kada moze da se cepa Srbija, Bombarduje,uvode sankcie moze i Krim da se vrati Rusiji cijiji i jeste deo.

Alex

pre 10 godina

Fascinantno je koliko se prosecan Srbin nada da ce ovo da se pretvori u rat gde ce konacno Rusi da pokazu kako se ...... sve po spisku. Fascinantna je tasa ljubav prema toj zemlji za koju vecina ima da kaze da joj je glavi plus to sto nas oni eto nikada nisu bombardovali. Ali gde god se Rus mesa mi smo na njegovoj strani i lozimo se na tu pricu da Rus udari na nekog i da pokaze svoju snagu.
Jadni smo. Bolje da gledamo sebe i to sto radimo za 250 evra kao poslednji jadnici.

aj.sata@open.telekom.rs

pre 10 godina

@Vladimi

Dakle, secesija Krima.
Ako su Ukrajinci pametni, shvatiće da su pobedili. Gube Krim, koji i inače nije istorijski njihov,

Дакле, сецесија Крима, али у пањевима. Крим можда није историјски украјински, али је зато још мање историјски руски, као уосталом и читав појас измећу Црног мора и Каспијског мора, и још много територија широм Руске федерарације. Шта на тим окупираним територијама траже Руси и зашто, аутохтоне народе тих простора држе под окупацијом, и докле. Та окупација неће вечно трајати, а расплет те ситуације, се овим догађијима око Украјине убрзва, и доћиће на дневни ред много пре него што се ико томе надао. До пре пар дана изгледало је немогуће да ће "силни" Јанукович побећи главом без обзира пацовским каналима у Русију, а да ће за њим бити расписана потерница, те да га озбиљно кандидују за Хаг, да се темо придружи осталој злочиначкој братији. Све то је убрзаним темпом постало стварност, као што ће стварност постати ослобађање и осталих народа од руске окупације.

Benny Hill

pre 10 godina

Isti scenario kao u Gruziji u rajonu Abkhazije i Severne Osetije.Rusi,prvo su poslali nekoliko vojnika da provociraju,isto ko ovi u krimu,da zauzme neke zgrade,a onda kad Gruzinci poceli da gi isterjau Rusija bukvalno pocela rat i napala Tbilisi,i mozete zamisliti kako su prosli Gruzinci,i poslala trupe u Abhaziji i Severnoj Osetiji,"da stiti rusko stanovnostvo"i priznala kao nezavisne drzave.Ali ovi Ukrainci izgledaju pametni,me padaju na provokacije.Fali samo da jedan metak ispali u nekog od ovih sto uzeli Aeroport,ili parlament,i evo rat,i okupacija Ukraine

mannerheim

pre 10 godina

Ako malo pogledate ispostavice se da luku Sevastopol Rusija NAJMI od Ukrajine od njene nezavisnosti. Sve potpisano na medjudrzavnom nivou. Posle ovoga argument "Krim je ruski" deluje malo neubedljivo jer se samo postavi pitanje "Ako je tvoj, sto si najmio vlastitu svojinu?". Ali pretpostavljam da to i Rusi znaju. A ako je rec o zastiti manjinskih prava, moze doci UKROFOR sastavljen od vojnika neutralnih zemalja, ali imam osecaj da ce tada i krimski Tatari naprasno otkriti da ih ruska manjina celo vreme ugrozavala...

nikola

pre 10 godina

Dokaz koliko smo mala i jadna zemlja je ovo lecenje kompleksa na mukama drugih naroda, nevazno bili oni Ukrainci, Gruzijci... Sta mi imamo od toga? Da nece mozda Rusi da oslobode Kosovo? Kad su spremni da udare na Ukraince, koji su im mnogo vise "braca" nego mi, sta mislite da bi bilo sa nama da im stanemo na put? Interesi,interesi....

BG

pre 10 godina

@ R,Zivkovic,Rotterdam onda Kosovo treba biti albansko ;) a da zasto zivis u Holandiji kad je ne volis... kad volis rusiju i srbiju ajde zivi u rusiji i Srbiji... Sta trazis u tom mrskom zapadu... Kad bi se emigranti koji su dosli u Srbiju da rade I govore svasta protiv Srbije kao sto ti govoris protiv zapada bas ne znam kakva bi bila reakcija...

KNIN

pre 10 godina

LAZARE 100% si u pravu ako moze Krim da se odvoji od Ukraine mozemo i mi u Vojvodini da se odvojimo od Srbije koja ne zeli da ide u EU vec gura neku Rusku pricu. Po istom principu u ostalom Vojvodina je istorijski uvek bila deo zapada to svi ovi istoricari iz Beograda namerno zaboravljaju da kazu. 1918 Srbi iz Vojvodine su se dobrovoljno sjedinili sa Srbijom tako mozemo dobrovoljno da odemo od Srbije bez obzira sto smo Srbi. Mi u Vojvodini radimo a Beograd i Srbija nas izrabljuju, zar to nije ponizavajuc status Vojvodine. Lazare kao sto vec napisah 100% si u pravu sve po istom principu dace Bog

trece oko

pre 10 godina

Sada ozbiljno. Sta god da se desi u ovom slucaju, bez vaganja ko je u pravu,ko nije, ovde nijedna od velikih sila nema kredibilitet da bilo sta pametuje. Potrosili su ga onog dana kada su izvrsili agresiju na Srbiju zbog Kosova i Metohije. Time su dali pravo Putinu da radi sta hoce u ovom slucaju, sto ce ovaj iskoristiti samo tako. Samo gledajte, cirkus tek pocinje...

Ukrajinac

pre 10 godina

Inače opće je poznato da u tom Berkutu rade plaćenici, kriminalci i dileri...
Onaj ljudski soj kojemu ljudski život ništa ne vrijedi.

agim

pre 10 godina

Licemerni Srbi(i rusi), sta je sada sa teritorijalnim integritetom suverene drzave kojeg pominjete vec decejanama ? Sada je odjednom to u redu jelte ? Srbi (cast proevropski orjentisanim)i Rusi(cast proevropsi orjentisanim) su najveci licemeri na svetu.
Evo ja nisam licemer kao ogromna vecina komentatora i kazem da je pripajanje dela Krima rusiji najbolje resenje.Znam za cinjenicu da su Rusi na Krimu samo kolonisti i da im istorijski ne pripada ali sada su tu vecina i treba odlucivati kako vecina hoce.Isto tako mnogobrojne ruske pokrajne gde su ostali narodi vecina moraju isto tako imati prava na otcepljenje.To bi bila pravda ali kada je u istoriji Rusija(i srbija) delovala pravedno ?

ivan

pre 10 godina

Vec kada smo kod zavera, a da sve ovo nijebio plan Rusa,izazivanje nemira u ukrajini i na kraju anektiranje Krima.Rusi nisu ni malo naivni,vrlo slicni amerima i englezima

miki

pre 10 godina

Ponasanje predsednika Amerike postaje vise nego degutantno. Prvo fasistima dopusti da rasturi legitimno izabranu vlast a nakon toga drzi predavanje o miru i demokratiji.

heroji svih zemalja poubijajte se

pre 10 godina

Podrška ukrajinskom narodu u borbi protiv okupatora sa istoka!
(Gojko, 1. mart 2014 09:47)

Ako može lična i sa lica mesta!

Rus

pre 10 godina

Berkut, to su teske ubice i kriminalci. Kao na primer crvene beretke i legija, regrutonani od mega korpiranog Janikovica. Citam ove komentare i ne mogu da verujem koliko Srbija ima iskrivljenu sliku o dogadjajima u Ukrajini zahvaljujuci rusofilskim medijima.

zoran1965

pre 10 godina

ako se odvoji istok ukrajine, zapadni deo ce proci ko slovenci ili crnogorci(ima da pocrkaju od gladi). a istok ce da prosperira ko S.Koreja...

Mita

pre 10 godina

Tako je uzmite stvari u svoje ruke uz pomoc Putina Rusije vratite svoj deo teritorije tamo gde joj je mesto, a ne odluka jednog coveka Kruscova koji je odalamijo deo ruske teritorije i predao drugoj drzavi u kojoj je on roden Ukrajini.Kada moze da se cepa Srbija, Bombarduje,uvode sankcie moze i Krim da se vrati Rusiji cijiji i jeste deo.
(R,Zivkovic,Rotterdam, 1. mart 2014 10:13)

hahaha...a Rusi sve rade zbog dobrobita Ukrajine,pošto Ukrajinci ne znaju gde će,pa došli Ruski specijalci sa mašinkama da im pomognu kako da odluče...Janukovič je pet puta veći sluga prema Rusima,u odnosu na ove druge prema EU.
Ono što je za nas bitno je da znamo da su se teritorije podelile,sem Ukrajine,i da se zna gde će ko,pa samim tim i mi...

cojle

pre 10 godina

Nikada ne podržavam nasilje...ali mi je smešno da usa i eu,sada pozivaju na smirivanje tenzija...ne sećam se u Iraku,Srbiji,Libiji...da su poslušali Kinu i Rusiju kada su pozivale na smirivanje tenzija...
kao po običaju,ovde će da izgine narod neke banana države,dok Rusija i USA pune dzepove i bodre "borce za slobodu".

Smrt fašizmu, .!. komunizmu!

pre 10 godina

Jasno je da je krizu u Ukrajini izazvao onaj koji najviše profitira od toga. Za promenu, to ovoga puta nisu amerikanci, ali oni koji profitiraju su se poslužili njihovim metodom, što ih čini istima u mojim očoma, i očima poštenog sveta. A navijači samo slepo navijaju bez želje da uključe mozak i razmisle za koga navijaju.

Radonja

pre 10 godina

Eto tako se to radi, bez kapi krvi. Samo ovima sa zapada se to ne dopada. Oni hoce da krv tece u potocima, jer samo tako imaju garanciju da bratske ljubavi vise nema. Zato pamet u glavu.

NOVI SAD

pre 10 godina

nema zezanja putin resio da pokaze zube...previse su blizu ameri dosli da se igraju...ovaj put im nece proci nije ovo srbija,libija,sirija,irak...ovaj put i momci sa druge strane imaju duge cevi...nadam se da ce se zavrsiti na mirnoj podeli...rat je uzasna stvar i mislim da nije potreban...

miki_ns

pre 10 godina

Ukrajinci bi Krim sami trebali da odluče da vrate Rusiji, i skinu Ruse s grbače. I tako je prebačen u Ukrajinu odlukom Hruščova pod izgovorom da je to i tako svejedno jer su svi deo SSSR.
A ako će ovi što su rasformirani da "brane" Krim, svi su naderali, to kao da su Legija i kompanija odlučili da "brane" autonomiju.

skupljac minusa

pre 10 godina

Nema trika da se Rusi odreknu Krima. Vekovima je bio njihov i tamo im je crnomorska flota. Ma pitanje se samo modaliteta kojim ce se dogovoriti.

Rasa Mali

pre 10 godina

Ono što važi za mene ne važi za tebe. Tako zapad razmišlja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Žalosna Sova)

odgovori ti meni...da li su ovo teroristi i separatisti po srpskoj definiciji. Ukrajina je nezavisna zemlja. Zanemari zapad za momenat.

Pametnjaković

pre 10 godina

Znači ok je kada Ameri pobiju stotine hiljada Vijetnamaca, stotine hiljada Iračana, bombarduju Srbiju, itd. na desetine agresija i milioni mrtvih kroz istoriju, da ne pominjem šta su Indijancima uradili, ali kada Rusija malo krene onda nije u redu.

kurvica

pre 10 godina

Zapretio obama da se postuje teritorijalni integritet.Dignite tu silu i haringu i ucenjujte samo se pripazite da vam se ne obije o glavu.Zapadna govna je strah od svakog ko ima da im se suprostavi.Lako im bilo da udare na Irak i na onu sirotinju po Afaganistanu.Eto im Rusa pa neka udare jer i rusija ima sve sto zapadu treba da pljacka-sirovine i trzista.

Aca

pre 10 godina

Vi koji svasta ovde pisete treba da znate da je Krim ustupljen Ukrajini 1954 dok je jos bila zajednicka drzava SSSR. Nakon raspada SSSR Rusija je ostavila Ukrajini Krim i ne samo Krim vec ceo Istok Ukrajine nastanjen pravoslavnim Rusima, ali pod odredjenim uslovima. Zapadna i severna Ukrajina u kojima je vecensko stanovnistvo katolicko hoce u EU a jugoistok u kome su vecinom pravoslavci nece u EU vec cvrat savez sa Rusijom. Sta je sad tu sporno sto Rusija hoce da povrati suverenitet nad nekadasnjom svojom teritorijom. Ocigledno nista nije sporno.

RUSOFILSKI

pre 10 godina

Stvarno volim Rusiju,i to sve vise i vise.
Pa da,ali ima nekih koji 'uciteljicu zivota,tojest istoriju izgleda nikada nisu ni citali.
Gospodo,osim vecinskog ruskog stanovnistva, taj isti Krim je 19.02.1954 godine od strane ukrajinca Hruscova (tadasnjeg prvog sekretara SSSR) predat u nadleznost Ukrajine pod Hruscovljevim saopstenjem; 'zbog bratskih odnosa naroda Ukrajine i Rusije..
E sad',posto se bratstvo sa pojedinim delovima Ukrajine od strane Rusije i obrnuto prekida,veliki i mocniji 'brat'samo vraca sto mu je uvek i pripadalo.

agim

pre 10 godina

(agim, 01. mart 2014 13:58)

Pa ako nisi za celovitost Agime,ako si evropejac ,zasto ne dozvolite Republiku Severno Kosovo?
(Legionar, 01. mart 2014 15:13)

Ja dozvoljavam republiku severno Kosovo ali ni jedan Srbin ne dozvoljava Republiku Preshevska Dolina,Sadzak,Timocka Krajina,Vojvodina. Sto se Bosne tice najpravednije resenje bi bila podela po etnickoj strukturi iz 1991 (pre rata) a to je Bosnjaka 43,47%,Srba 31,21 a Hrvata 17,38,Kao Jugosloveni su se izjasnili oko 5 % a ostalo su manjine sa malim brojem stanovnika.E sad broj Jugoslovena i manjina podeliti na Bosnjake,Srbe i Hrvate i ispadne negde Bosnjacima 47 % teritorija, Srbima 33 % i Hrvatima 20 %..A moralno gledano Bosnjacima bi trebalo pripasti 60% a Srbima i Hrvatima po 20%.

wer

pre 10 godina

kirm za ostatak nezavisan od bilo kakvog ruskog uticaja.
da su pametni, sve bi lepo dogovorili, napravili kompromis gde treba, izbegli rat i krvorploice.

ali ne verujem, to su uvek bombasticne price o istorijskom nasledju, teritorijaom integritetu, slobodarskom duhu i ostalim 'velikim' stvarima.

niste do sada naucili da se granice stalno neprestano menjaju, uglavno uz grdan pokolj koji na kraju nista ne resava, vec samo produbljuje mrznju

zar zaista svi ovde mislite da je istrebljivanje svih 'prirodnih neprijatelje' iz okoline jedino trajno resenje???? I da ne postoji opcija kompromisa i dogovora.

naravno, siguran sam sta balkanci misle..
kalasnjikov

Владимир

pre 10 godina

(Vladimir, 1. mart 2014 10:10)

То као када би се Хрвати хвалили својом борбом против Хитлера. Апсурд.
Уосталом, чему жалопољке ако је, како кажеш, свима добро поделом Украјине: ако Украјина тиме добија независност, а Русија добру земљу, руднике и Татаре?

marija

pre 10 godina

Uz veliki rizik da me elitnigradjanskoliberalnodemokratskitalibani sa nepodnosljivim vonjom ukrajinskih fasista optuze za rusofilstvo, moram da primetim da je antiruska histerija krenula jos oko Olimpijade u Sociju, kao da se pripremao teren za ovo sto je usledilo u Evropi i svetu.
Ili mozda gresim.

cica

pre 10 godina

Podrška ukrajinskom narodu u borbi protiv okupatora sa istoka!
(Gojko, 1. mart 2014 09:47)
Nisi ti Gojko, ali da znas fasisti su uvek sa zapada dolazili, jos samo kazi da u tvojoj skoli nisu tako predavali istoriju.

rade

pre 10 godina

obrati paznju na zadnji film u kome Curkin odgovara mozonskim novinarima sa imbecilnog zapada.Trojka Putin Lavrov I Curkon trenutno u diplomatiji na svetu nema pramca kada se porede sa ekvivalentima u EU I Americi.Zapadni idiotic koji jasu na bombama a u mozgovima slama Sta ce im pamet sa pistoljima.Ali je vrag odneo salu ovog puta
http://rt.com/news/un-ukraine-russia-agreements-278/

David

pre 10 godina

Citam ove vase komentare i sve vrtite oko rusa. Ajde koliko vas zna da su ukrainci isti narod sa dve vere i imaju kozake muslimane. Leva strana ukraine ona koja je za eu je katolicka a desna strana pravoslavci oni su za rusiju. Pisem ovo jer mozda pomogne mnogima da shvate o cemu se tu radi. Doslo vreme misle da ubace nato u ukrainu za miliojardu dolar zajma koji bi dobili lopovi a prople im 70 milijarde zbog ovih nereda. Sve ovo je zbog- nato -ne zbog eu. Obecao im zapad kule i gradove pa napalio glupu masu

AlekS

pre 10 godina

Fascinantno je koliko se prosecan Srbin nada da ce ovo da se pretvori u rat gde ce konacno Rusi da pokazu kako se ...... sve po spisku. Fascinantna je tasa ljubav prema toj zemlji za koju vecina ima da kaze da joj je glavi plus to sto nas oni eto nikada nisu bombardovali. Ali gde god se Rus mesa mi smo na njegovoj strani i lozimo se na tu pricu da Rus udari na nekog i da pokaze svoju snagu.
Jadni smo. Bolje da gledamo sebe i to sto radimo za 250 evra kao poslednji jadnici.
(Alex, 1. mart 2014 12:26)

Hm, po tvome komentaru bi covek rekao da tebe ne interesuju dogadjaji van Srbije. Pa otkud onda ovde citas sta ko o cemu pise ?

Zoran

pre 10 godina

@KNIN pricas gluposti EU je totalno zavisna od Ruskog gasa, tako da nikakve sankcije na gas iz Rusije neci biti uvedene! Zima jeste prosla ali EU ne koristi Ruski gas samo za grejanje, vec prvenstveno za svoju industriju! Kada bi EU i htela da kupi gas od nekog drugo to ne moze da uradi jer osim Rusije i Norveske niko drugi ne izvozi gas u EU preko gasovoda. Amerika se ponovo igra rata kao i 2008 u Gruziji, na stetu EU i sada Ukrajine, a Ukrajina ce proci isto kao i Gruzija 2008! Prosto je neverovatno da Amerikanci stvarno misle da ce Rusi dozvoliti da im postave rakete ispod prozora i da ce sedeti skrstenih ruku! Sada ce Amerikanci da nauce lekciju da svako ko je napadao Rusiju u zadnjih dvesta godina je dobio po nosu (Napoloeon, Hitler)!

Dz

pre 10 godina

Situacija na Krimu nije za poredjenje sa nasom, kosmetskom.
Kosmet je istorijski nas, a Krim ruski.
Kosmet nam je otet, kao i Krim od Rusa, "trampom" N.Hruscova.
Ne radi se o cepanju Krima od Ukrajine, vec o teritoriji koja je cepanjem od matice, vestacki nakalemljena na Ukrajinu.
Sad se desava back to the roots.

Nikola, DB je vazna za opstoj svake drzave

pre 10 godina

Ovo objasnjava (davanje ruskih pasosa) ko su bili ljudi koji su pucali na demonstrante. Janukovic je bukvalno iznajmio ruske ubice, da pucaju po njegovom narodu.
(ludilo, 1. mart 2014 12:14)

ludilo,

ti isti (ukrainski, ne ruski) specijalci trazeni su od strane nove fasisticko/nacisticke pro EU "vlade" u Kijevu kao zlocinci iako nista drugo nisu radili nego sto im je i zadatak...Cuvati ustavni poredak svoje drzave. Na njih je prvo od strane "mirnih demonstranata" pucano, i medju prvim zrtvama su bili oni, policajci. Gest Rusije je vise nego human, ljudski. Hoce da spasu egzistencije ljudi, njihovih porodica i istovremeno ih, kao oruzanu snagu privoliti na svoju stranu. Rusija hoce da pomogne da ukrainski DB ne prodje isto kao sto je DB u Srbiji prosla.
"Ludilo" ne kapiras ti u svom ludilu nista, ama bas nista.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Da li bi Rusi poboli zastavu na Rajhstag bez 6 miliona Ukrajinaca u Crvenoj armiji? Sada samo pričaju o 200.000 ukrajinskih fašista a zaboravljaju 6 miliona ukrajinskih crvenoarmejaca, 1,4 miliona Ukrajinaca koji su život dali u toj uniformi.
E moj Putine, zar je to Rusko poštovanje starog saveznika? Koliko je trebalo da ih pogine da bi postali "ravnopravni" brat? Svi?
(Vladimir, 1. mart 2014 10:10)

Uopšte nisam zaboravio na te Ukrajince, koji za mene i jesu pravi Ukrajinci, a ne ona nacistička služinćad iz Lvova, Volina i Ivano-Frankovska. Problem je u tome, što su upravo ti i preuzeli vlast u Kijevu i predstavljaju sve & svja, boga & batinu. Cenzura zapadnjačke presstitucije nam i ne dozvoljava da vidimo nasilnu rulju na ulicama Kijeva koja mlati ko god joj se učini 'sumnjiv' (ali zato ne mogu cenzurisati 'you tube', ljudi imaju telefone, 21. vijek). Ko od nas zna šta misle ljudi u Donjecku, Odesi, Dnjepropetrovsku ili Harkivu, sve milionskim gradovima? Ko od nas zna šta se tamo dešava? Niko, jer nema informacija. Sve se svelo na jedan trg i jedno polostrvo, u zemlji s 45 miliona stanovnika!
Jako bi sretni bili ti Ukrajnci koji su dali živote za slobodu, da vide Kijev okićen Banderinim portretima i SS-ovske munje na žutoj podlozi oko nadlaktica ministara u pučističkoj vladi, nema sumnje. O rušenju spomenika i obilježja ljudima koje pominješ širom Zapadne Ukrajine, ne treba ni govoriti, već samo pljunuti u pravcu pro-nacističke rulje koja se naziva 'vladom' Ukrajine.

blinkibil

pre 10 godina

Sta hoce SAD, Britanci i Francuzi.Kad je bio separatizan na Kosovu oni su pomagali teroristima da naprave republiku a sad su protiv toga.Rusija moze da ratuje sa celim svetom i ne plasi se zapada, nece smeti niko sem Ukraine i Rusije da se mesa direktno u ovo pitanje, zbog nesagledivih posledica.Krim je nova republika i to je svima jasno

nema deda mraza

pre 10 godina

zar rusi 1994 nisu potpisali da ce se odreci krima ako ukrajina unisti nuklearno oruzje?

bio je nekada i krimski rat koji se juce precutao u clancima namenjenim istoriji krima

GJ

pre 10 godina

Većina stanovnika Krima želi da padne pod Rusiju, jer smatraju da im je ekonomska budućnost izvesnija sa Rusijom nego sa Kijevom i nedovoljno jasnom EU.

Bilo ko od nas, da je Rus sa Krima, uvek bi se odlučio za bogatijeg brata (Rusiju)a ne za siromašnog polubrata (Kijev/Ukrajina).

Može sve mirno da se odigra ukoliko Zapad to i dozvoli, ali poznavajući Zapad oni će huškati Kijev da čini glupe i naivne poteze.

Šta reći, "Pray for Peace"!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

@Bg;Ali dasam Ja na tvom mestu,a neznam sa kome tako dusmanski napada, posto se krijes ka Jez kada rasiri bodlje, pa se brani daga nebi ko napao.Budi junak pa se prestavi kada nekoga omalovazavas BGu!Posto je tebi mrska Srbija i Rusia, a mene nisu iako nezivim tamo,jabi ti preporucijo dase odma peselis kod onig stosunam oteli Kosovo, bomardovali sankcije udarali!!Tisi izdajica a ne ja,jer srpski hleb jedes, a mrzisje iz dna duse beogradanine tatin i mamin sine!!!!

Boro

pre 10 godina

Al su ovi sa Zapada veći licemeri od Rusa jer se bune protiv komunista a oni su ih instalirali u carsku Rusiju finansirajući (velike Nemačke ,Engleske i ine kompanije )Lenjina i komuniste 1917 da zaviju u crno tamošnji narod.Isto im se vratilo kao Amerima Finansiranje Bin Ladena.

Milan

pre 10 godina

Kada čovjek čita šta Amerika i EU radi i koliko je umiješana u zlo u Ukrajini ne može povjerovati da sada traže da se situacija smiri. Ogromna novčana sredstva su plasirali preko ovih neonacističkih idiota poput Klička i ovih partija koje su napravile zlo prvenstveno u Kijevu i pokolj naroda i policije. Kada sam pročitao da demonstranti biraju vladu, predsjednika...pa to nema ni u Ruandi. "Demokrate" američke, EU to proglašavaju voljom naroda i opravdanim činom. Potplaćena rulja pali uništava, zauzima državne institucije redom jednu po jednu. Zauzimaju čak i predsjedničku palatu. Šta bi Obama rekao kada bi Bijelu kuću tako zauzela potplaćena i najvećim dijelom profašistička rulja? Vjerovatno bi to opravdao kao demokratski čin. Igraju se svjetskim mirom. Zaigrali su na ivici provalije. Previše je strašnog oružja na zalihama, a da ga neko ne upotrijebi. Šta tada velike "demokrate"? Ko će kome polagati račune? Niko nikome jer neće biti svrhe. Pamet u glavu idioti.

maja

pre 10 godina

RUSOFONIM STANOVNISTVOM????????? Zaboga, to su Rusi. Nazovite ljude kako valja. Ne igrajmo se budalastina po vestima. A da sam na mestu Rusije i ja bih ih branila inace ce da ih etnicki ociste a potom da oslobode sve odgovorne za ciscenje nekoliko godina kasnije na 'medjunarodnom sudu'. e pa nece moci jer ovog puta je to rusija naoruzana isto toliko dobro koliko i oni.

СЕНОВИЋ

pre 10 godina

Што западни сатанисти не позиваше на мир своје Бандераше када су дивљали Кијевом, већ константно да се полиција уздржава од употребе силе.
Ако Русија сада попусти , готова је и ми са њом. Овде се води боитка за Москву, Кијев је изгубљен 1917.

Dzoni

pre 10 godina

"Ranije je saopšteno da postoje snimci na kojima se vidi kako neki pripadnici specijalnih policijskih jedinica koristeći bojevu municiju pucaju na demonstrante u Ukrajini."
A svi smo 2 dana pre toga gledali demonstrante sa snajperima ,pistoljima i molotovljevim koktelima kako pucaju u policiju koja stoji kao glineni golubovi sa samo stitovima i palicom.

kontrolor

pre 10 godina

Ovolika podrška Rusiji nije iz ljubavi prema njoj ili mržnji prema Ukrajini.Mislim da glavni razlog što se NAPOKON neko suprotstavio Americi posle svog zla koje su svetu doneli...Ukrajina i njen narod su tu samo kolateralna šteta...Amerika je čačkala i iščačkala...MEDVEDA...Ali Ruskog

NIkola

pre 10 godina

BAs me zanima da ovi sto vicu da su prozapadni ,da podrzavaju novu vladu Ukrajine a da smo mi svi zaostali mi odgovore na jedno pitanje?
U toj "novoj vladi " su cak 4 ministra iz pro nacisticke organizacije Svoboda group ..njihov glavni program je etnicki cista Ukrajina..jer to ta vasa demokratija koju i mi treba da podrzimo?

Рамзан Кадиров

pre 10 godina

Средио сам браћу Татаре,идемо даље...Кримом управља Владимир Владимирович Путин.

Владимир

pre 10 godina

Обама прети, Путин се не оглашава.
Резултат: 6000 руских војника дошло на Крим, како каже министар одбране Украјине. Плус "територијалци". Плус Беркути (засад неодређен број, испрва су бојали до 3000, а план је 30к). Плус лука Севастопољ са нуклеарним наоружањима.
Граница између Крима и Русије не постоји, појавио се на Јутјубу снимак како долеће десетина хеликоптера на полуострво.
Обама и даље прети, а Путин ћути...

Đorđe Balašević

pre 10 godina

Samo da rata ne bude,
ludila među ljudima,
lude nam nude zablude,
plaše nas raznim čudima,
i svakoj bajci naude,
...da rata ne bude.

Istina

pre 10 godina

A huligani i neo-nacisti koji su ubili desetine i ranili stotine poliajaca i civila su pucali skolskom municijom i vazdusnim puskama? jelte?

Neki sagovornici tu nikako da prihvate cinjenicu da vecina ljudi ovde ne podrzava Ruse vec istinu. Istinu. A licemerje zapadnjackih vlada i nove vlade u Kijevu ce im se vratiti. Evo... za pocetak na Krimu.

VranGavran

pre 10 godina

Dok Rusi formiraju vlast i vojsku da odrzi mir, Ameri bi uradili invaziju i proglasili vanredno stanje indiskriminantno ubijajuci ko god se pobuni. Mozda necu uvek da se slozim sa Rusijom al nikad necu da podrzavam strane koje su podpomognute od strane naseg bivseg agresora Zapada. Nikad! A vi ldpovci i ostali liberali lupajte minusi i nazivajte Rusofilima koliko hocete, kompleksi su opasna stvar.

Aleks

pre 10 godina

A da nije mozda krim americki sta pa oni ima tu da se mesaju muka mi je kad cujes ovde pojedine budale kako komentarisu, kad nato bombarduje to je demokratija a?!

Neko spolja

pre 10 godina

Ajde sad, ko će koga... A to što tamo živi više miliona ni krivih ni dužnih ljudi, okačimo mačku o rep. Povraća mi se od licemernih EU, Amera i Rusa. Ostavite ljude da žive svoje živote.

R. Marković

pre 10 godina

Rusofoni, Prorusi,..., kakva sve imena ne pročitasmo za stanovnike ruske nacionalnosti na Krimu. Neznam zašto tolika netrpeljivost prema tim ljudima, koji su 1954 godine "gurnuti" nekoj Ukrajini.

Mihailo

pre 10 godina

SAO Krim? Skoro isti scenarij kao s tzv. RSK.
(SDSS, 1. mart 2014 12:29)

Ni približno isti scenario, Ukrajinci neće imati podršku NATO-a prilikom proterivanja Rusa, ako im nešto tako i padne na pamet u najcrnjim snovima. Ipak im se živi.

Tripper

pre 10 godina

... Rešiti krimsku krizu, mitnim putem... istim metodom kao što su Amer rešili kubansku krizu... Napadneš, osvojiš, stacioniraš trupe... i onda počneš da pregovaraš, postavljajući i poštujući isključivo svoje uslove... demokratija na silu...

filip

pre 10 godina

Sad ste preterali novinari, Krim sa vecinskim RUSOFONIM stanovnistvom... to implicira da se samo na Krimu vecina stanovnika koristi ruskim jezikom. Realnost je da vecina ljudi preko 40 godina u celoj drzavi ne zna ukrajinski, taj jezik deca uce u skoli kao drugi jezik (primer Gaelic u Irskoj) i koristi se jako retko osim na natpisima i svecanim dogadjajima... 85% stanovnistva govori ruski unutar porodice, nevezano da li su katolici ili pravoslavci. Mozda ste hteli da kazete da se vecina etnicki izjasnjava kao Rusi?

niko da se zapita

pre 10 godina

U Srbiji svi postali pol. analiticari.Kako ne pronadju resenje za nase muke.
PKao i uvek bave se Srbi tudjim problemima bez ikakvog poznavanja stvari a svoje guraju pod cilim.

Iggy

pre 10 godina

Cesto se po komentarima provlaci da na zapadu Ukrajine zive katolici. Odakle vam te informacije?!? To jednostavno nije istina! Kao i na istoku zemlje i na zapadu zive pravoslavci. Ukrajinci su 95%tno pravoslavne vjeroispvijesti.

Prva žrtva revolucije je istina

pre 10 godina

Obavezno pogledajte i biće vam sve jasno zašto je do ovoga došlo..
https://www.youtube.com/watch?v=ROTwyP5no08&feature=share

Ko razume, shvatiće....

Bojan

pre 10 godina

Ukrajna je okupirana. Okupirali su ih iste sile koje su i nas. Pristup je drugaciji. Nema vojne intervencije zbog Rusije inace bi vec...

ludilo

pre 10 godina

@Nikola, DB je vazna za opstoj svake drzave

Nemoj ti o ludilu molim te. Nacin kako si se potpisao, najbolje govori sta db-ovska propaganda moze da uradi ljudskom mozgu.
DB nije bitan za opstanak drzave, bitan je za opstanak diktatorskih rezima. Drzava i diktatorski rezim su dve razlicite stvari (iako je to u tvojoj glavi jedno te isto).
DB je unistio Srbiju, toliko su bili bitni. Nista nisu uradili za ovu drzavu, al su zato od diktatorskog rezima S. Milosevica dobili sve privilegije da mogu da svercuju cigare, naftu i sta sve ne.
Da nije bili DB-a, ova drzava bi prosla 10 puta bolje.
A sada kada pogledam iz ove danasnje perspektive, lako se moze desiti da je taj DB, koji ti velicas, radio za potrebe neke druge drzave, Rusije.

Sindjelic

pre 10 godina

@KNIN

Posto je tvoj komentar objavljen sa teskim uvredama jednog naroda, bez ikakvih posledica, evo ja kazem da si ti i tvoji isto to sto si rekao za Ruse. A vi objavite i moj komentar.

Mare SM

pre 10 godina

Briga me za Krim i Ruse i Ukrajinu kad su ispali naivni kao i mi pa ih zapad izmanipulisao neka im. Mi smo izgubili Kosovo oni će Krim i ćao. A ovi tzv Vojvodjani autonomaši iz Novog Sada neka se mane ćorava posla i da ne traže Srpsku krv bez potrebe. Vojvodina zauvek Srbija dok je nas Sremaca.

NS

pre 10 godina

@Pamernjaković

Zaboravljas da je Rusija u formi SSSR imala svoju Koreju, okupacije Madjarske, Cehoslovacke, Avganistana, kao i marionetske vlade u Poljskoj, Bugarskoj, Rumuniji. Okupurane Estobiju, Letoniju, Latviju. Holodomor u Ukrajini. A ima jos...

PeraZdera

pre 10 godina

Svaka cast,coveku nije bilo tesko da trazi pomoc od Rusije nakon par dana,a nas predsednik je samo o tome pricao dok je bio opozicioni poslanik!

gfdf

pre 10 godina

(ivan, 1. mart 2014 09:25)

Ne verujem, njima je bilo bolje da su koristili Ukrajnu kao tampon drzavu ali sada je pala tako da im jedino ostaje vracanje baza natrag u Rusiju.

Stiv

pre 10 godina

Ako je zapad najviše zaslužan za legitimitet u kome se interesi mogu braniti gde god je na svetu njima palo na pamet, ne vidim zašto to nebi mogla Rusija ili bilo ko. Pitanje je samo odnosa snaga. Ne daj Bože rata ali stvar je pred raspadom...

zacudjeni posmatrac

pre 10 godina

Gospodine lazni Kninjaninu, ako moze Vojvodina da se odvoji onda moze i Republika Srpska ali i teritorija koja je cinila i Republiku Srpsku Krajinu u Hrvatskoj. Isti princip za sve onda vazi.

sada

pre 10 godina

Koliko samo bezumnih ljudi imamo???
Rusi nisu uspostavili komunizam u Rusiji, već Tito Hrvat, Jugosloven!
Sve i da imaju uticaja, imaju ga i Amerikanci i Britanci kao Titovi najveća podrška posle 2. Svetskog rata...nisu nama krivi Rusi što je 23 miliona njih poginulo da izmedju ostalog pomogne da se oslobodi Beograd, Novi Sad, Srbija od nacista (pored domaćih partizana i ne-Nedićevaca) koji su izmedju ostalog pobili čete djaka '41-ve...pa razmislite dvaput pre odvala gde podržavate pro-naci pokrete poput Svobode protiv Rusa. Nisu Rusi cvećke, ali nisu započeli ovo, šta su Ukrajinci mislili samo, da naprave puč (jer to jeste rezultat), pa da neće biti nikog da im u tolikoj zemlji ne vrati istom merom?
Najvažnije je uzdržazi se od nasilja, i slanje pro-Svoboda trupa na Krim je u ovom trenutku greška, ekvivalentna onoj (ako ne bar 3x gora) od izvodjenja Berkuta koji su eventualno pucali na narod neprovocirani (a navodno čak postoje youtube snimci koji pokazuju drugačije).
Izbori u celoj Ukrajini odmah, bez spoljnjeg uticaja, sa ograničenjem učešća svih onih pro-Janaukovič i pro-nazi grupa okrvaljenih na Majdanu!

Rus Srbija

pre 10 godina

Dosta su Rusi trpeli ukrajinsku cizmu,ako Ukrajinci zele da zive kako im Amerika prica,Rusi to sigurno nece,vreme je da se oslobodite ukrajincke cizme

Бојан Илић

pre 10 godina

(agim, 01. mart 2014 13:58)Pa ako nisi za celovitost Agime,ako si evropejac ,zasto ne dozvolite Republiku Severno Kosovo?
(Legionar, 01. mart 2014 15:13)

Па човек је увек лупетао без икаквог смисла, час је "Косова етнике", час "мулти култи"....
Компас му се заблокирао....

Zdravstvuj

pre 10 godina

Rusija ima saznanja,da su ugrozeni zivoti Rusa u Ukrajini,da neonacisticke grupe koje su dosle na vlast planiraju napad na sve neistomisljenike,Ruse i ostale Manjine.

Rusija ce da brani svoj narod.
Nece sigurno da ih ostave da ih americke siledzije maltretiraju,otimaju i prodaju njihove organe

Sta je nejasno?

Sid

pre 10 godina

Sto bi reko cika Drago Mlinarec,

sile su slabe, cilj u daljini
lomača, lanci i oganj u noći
u ovoj magli močvari tmini
padaju silni padaju moćni.

Бојан Илић

pre 10 godina

U redu, ako vam je ok da se otcepi Krim u redu je i Vojvodina da se odcepi, zar ne? Kao što je i Kosovo uradilo.
(Laraz, 1. mart 2014 13:09)
# Link komentara

Дајте више референдум да се пацови склоне више, згадише ....:-)
А има из "100" , са дедама и бабама фашистима!
Као на Криму....

perungromovnik

pre 10 godina

@agim
kakva zamjena teza. Govoriti tako o zemlji koja je podijela velike zrtve u wwI, i bila potpuno antifasisticka u wwII je u najmanju ruku licemjerno. A to za nepromjenjivost granica si u pravu samo pazi istorijski sticaj okolnosti moze da se promijeni pa da budu one drugacije ali u "nealbansku" korist.

Pujo Sotka

pre 10 godina

Onog dana 2008 kada je vecina zapadnih zemalja priznala Kosovo porusen je ceo pravni sistem teritorijalnih integriteta u medjunarodnom pravu koji je ionako bio na staklenim nogama. S toga niko nema prava da prica o licimerstvu. Nikakvo Kosovo ne moze biti "poseban slucaj", kako su drobile diplomate zapada i stejt deparmenta koja je ucenama i parama iznudila 2/3 priznanja zemalja. Lepo je receno da je to Pandorina kutija koja ce se kad-tad otvoriti u punom smislu. 2008e je bilo isto drobljenje kod Abhazije i Južne Osetije koje su imale mogu reci sva prava za otcepljenje kao konstitutivne clanice SSSR za razliku od KiM. Ovaj pravac situacije sa polaganim potezima Rusa je veoma pametan jer je tu veoma blizu i Transnistrija npr. Podrska punoj nezavisnosti Krima i svih otcepljenih teritorija koji nemaju zaledjinu zapada u inat zapadnom tj Americkom licemerstvu!

Pravnik

pre 10 godina

Isto što su SAD i EU uradile kada je u pitanju Kosovo krajem 90-tih, potom su Rusi uradili dva puta u Griziji i Ukrajini. Naravoučenije nema principa u medjunarodnim odnosima i geopolitici već samo golih interesa i sile. Malima je onda preostalo da prvo spoznaju sopstvene interese i da onda razmisle kako da ih usklade sa interesima velikih. U geopolitici nikada ljubavi nije ni bilo, unazad vekovima, a naše iracionalne emocije ka Istoku ili Zapadu samo pokazuju nezrelost nas kao nacije i nesposobnost da sami spoznamo svoj interes umesto da čekamo da nam ga Istok ili Zapad nametnu silom ili milom.

Božidar Božo Kamdžija

pre 10 godina

Znate kako su usli u Gruziju tj. Osetiju.Dosli transporterima na granicni prelaz,izasao komandir.Dobar dan,dobar dan.Hocete li da dignete rampu i sklonite ova dva dzipica kojima ste preprecili put? Necemo..Odlicno.Ulazi natrag u transporeter. Vozi! Dzipove su kao Lego kockice odgurnuli i kraj price..Imate snimak na YT. Snimak se zavrsava kolonom zaplenjenih gruzijskih Hummer-a sa kojih se vijore ruske zastave. A Gruzija je direktno podrzana i naoruzana od USA.Sta ce ovi Ukrainci? Prva ruska drzava je nastala na ter. Ukrajine. Imaju veliku drzavu zahvaljujuci Rusima,tacnije SSSR-u.Neka cute, ostace im mnogo.I da mole Boga da se na tome zavrsi. Avijacija im je u rasulu a ruska jaca nego ikad.Oklopne jedinice i raketne sisteme je smesno porediti.Broj vojnika isto.Mornaricu takodje. Trazili su Evropu.Dobice je i kraj. I -20% teritorije.

ww3

pre 10 godina

bio bi red da se sukobe vec jednom te velike sile pa da i obican narod moze da uzme pravdu u svoje ruke, Nije da prizeljkujem treci svetski ali smucilo mi se vise da nas vuku za nos i pricaju kako je to za nase dobro... i onako postaje prenaseljena cela planeta bas je dobro vreme da se proredimo malo

Pujo Sotka

pre 10 godina

Onog dana kada 2008 kada je vecina zapadnih zemalja priznala Kosovo porusen je ceo pravni sistem teritorijalnih integriteta u medjunarodnom pravu koji je ionako bio na staklenim nogama. S toga niko nema prava da prica o licimerstvu. Nikakvo Kosovo ne moze biti "poseban slucaj", kako su drobile diplomate zapada i stejt deparmenta koja je ucenama i parama iznudila 2/3 priznanja zemalja. Lepo je receno da je to Pandorina kutija koja ce se kad-tad otvoriti u punom smislu. 2008e je bilo isto drobljenje kod Abhazije i Južne Osetije koje su imale mogu reci sva prava za otcepljenje kao konstitutivne clanice SSSR za razliku od KiM. Ovaj pravac situacije sa polaganim potezima Rusa je veoma pametan jer je tu veoma blizu i Transnistrija npr. Podrska punoj nezavisnosti Krima i svih otcepljenih teritorija koji nemaju zaledjinu zapada u inat zapadnom tj Americkom licemerstvu!

Sid

pre 10 godina

@KNIN

Decko, ti si zadojen mrznjom a ne primecujes niti jednom da je taj raspon koji ti potenciras izmedju fasizma i antifasizma i meni je jako drago sto sam socijalno, kulturno uzdignut i sa potencialnim fasistima ili pro fasistima razgovaram tako sto ga slozim kao pantalone u ormaru.

Nisam rusofil ali nisam ni budala.

cica

pre 10 godina

Turcinov da uputi ostru protesnu notu ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.
(Andrey Kozyrev, 1. mart 2014 13:48)
A ko je taj Turcinov, samo je isplivao iza zapaljenih guma, gde je registrovan kad je prosao na izborima,koja mu je stranka i koga zastupa. Nije ni census prosao,a hteo bi da ga neko slusa.

Kad će Salih u šehide?

pre 10 godina

Ti sto ce stititi Krim su ubice iz Kijeva koji su dobili ruske pasose.Svemu dodje kraj pa i njima ce.Ne postoji mesto na kugli zemaljskoj na kojoj rusi nisu uprljali ruke krvlju nevinih zrtava.Prosto receno to je zlocinacka drzava!
(mujcinovic salih, 1. mart 2014 13:21)

Kako? Pa ti si, nema tome puno, na sve načine pokušavao da, u svojim pamflet-komentarima, pronađeš opravdanje za teroriste iz Volgograda! Pa, pronađi sad i za ove, kad te je krenulo.

Banalan si, do suza

pre 10 godina

U redu, ako vam je ok da se otcepi Krim u redu je i Vojvodina da se odcepi, zar ne? Kao što je i Kosovo uradilo.
(Laraz, 1. mart 2014 13:09)

Može! Daj da organizujemo referendum u Voši. Ako bude više od četvrtine za otcepljene, kunem se da ću do kraja života nositi tablu oko vrata 'Ja magarac', a ako ne...pa ti je možeš već okačiti.

Dragan

pre 10 godina

Zapretio obama da se postuje teritorijalni integritet.Dignite tu silu i haringu i ucenjujte samo se pripazite da vam se ne obije o glavu.Zapadna govna je strah od svakog ko ima da im se suprostavi.Lako im bilo da udare na Irak i na onu sirotinju po Afaganistanu.Eto im Rusa pa neka udare jer i rusija ima sve sto zapadu treba da pljacka-sirovine i trzista.
(kurvica, 01. mart 2014 13:01)
- Verovatno ste mislili na Scilu i Haribdu, mitoloske nemani. Dakle da dignu Scilu i Haribdu, da uplase ta "zapadna govna", kako ste u vatrenom zanosu napisali. "Sila i haringa" nema mnogo smisla, haringa je vrsta ribe.

InerSanctum

pre 10 godina

Ja se stvarno pitam..Da li se niko ne seca snimaka?YT Snimaka gruzijske vojske koja ulazi u gradice(i u Tsinvali) i puca po svemu zivom uz neverovatan histerican osmeh,sta vise dranje...kao da su na kreku.Pucaju na kuce,prozore zgrada..Pucaju na ulicne pse i macke.E sad tu laicki utisak staje,obuceni su 100% u NATO standard ja mislim...? Sve novo na njima! Osim Kalasha koje valjda nisu hteli da im zamene jer su efektivni a i skupo je...

dragan

pre 10 godina

U redu, ako vam je ok da se otcepi Krim u redu je i Vojvodina da se odcepi, zar ne? Kao što je i Kosovo uradilo.
(Laraz, 1. mart 2014 13:09)

Pa ako je u redu da nas bombarduju i uzmu nam nasilno Kosovo i Metohiju sta ima sada tu taj isti zapad da se protivi i bez trunke srama poziva na medjunarodno pravo?