Subota, 01.03.2014.

08:56

Ovo mogu samo Rodžer i Novak

U 32 meča koji su odigrali Novak Đoković i Rodžer Federer pružili su nam mnogo izvanrednih poena, a ni duel u Dubaiju nije zakazao u tom pogledu.

Izvor: SO

Ovo mogu samo Rodžer i Novak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 10 godina

Uvek se obradujem kada sveti Djovak izgubi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pujomir, 1. mart 2014 10:46)

A jel' doživiš i orgazam, baš me zanima?

mikin

pre 10 godina

Tenis je Djokovicu ocito pao kao prioritet u zivotu. Za dva meseca odigrao je jedva 8 meceva i pri tom od dva turnira odbranio nije niti jedan (2000 + 500), ni AO ni Dubai. U ta dva turnira izgubio je bodova kao za jedan zavrsni turnir u Londonu. A cilj mu je stici Nadala? Nema Vajde od Bekera. Sto pre to shvati bolje po njega.

n.b.

pre 10 godina

Ružni su komentari "stručnjaka" koji iznose komentare Novak se zasitio tenisa i ostale gluposti.Nekada su slični pričali udarile mu pare u glavu zadovoljan je što je treći nikada neće stići Federera koji je tada bio prvi i Nadala koji je bio drugi.Novak je vrhunski borac i sportista i sigurno mu nije svejedno zbog lošeg starta sezone. Nole ne daj se! Verujem da će se uskoro vratiti i punom sjaju i zapušiti svima usta!

Бојан Илић

pre 10 godina

Uvek se obradujem kada sveti Djovak izgubi.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pujomir, 1. mart 2014 10:46)Dobro, i šta ti to govori o tebi i tvom životu?
(Onokao..., 01. mart 2014 13:05)

Браво....:-)

parkinson

pre 10 godina

Mene zanimaju poruke koje se upucuju Djokovicu pre meca: Nole razbi ga, Nole polimi ga, Nole zgazi ga, Nole oduvaj ga .... Cemu takve poruke ? Kada pobedi Djokovic , nasi mediji(preko 95%)kazu: Srbin pobedio ! Kad izgubi , nema vise Srbin izgubio, nego Djokovic nije imao srece ! Da li se vidi kod Federa izlivi agreseije posle pobede kao kod Djokovica ? Pa mozda to ponasanje Djokovica daje odgovor na ove nase poruke koje sam nabrojao !? Mozda se to moze procitati i u svajcarskim medijama , ali ne verijem, ako ne , zasto ne(ako uopste zanima skim igra Federer), a kod nas da ?

Bob Dilan

pre 10 godina

Da je uzeo Pilica najboljeg trenera svih vremena od kad postoji TENIS..gdje bi mu bio kraj..na kraju krajeva on ga najbolje i poznaje,,sve nejgove prednosti i sve mane..Novace...ako zelis biti i dalje neko i nesto ...drzi se Nikole Pilica.

precanin

pre 10 godina

Vidim da vecina komentatora kazu da je je Federer jaci igrac.Ja se ne razumem u pravila ugre niti me taj "sport" zanima, za mene je to biznissport.Ali taj biznis-sport gledao sam prvi put 1959.godine,valjda Vimbldon?Znam da su igraci bili svi u belo obuceni,nije bilo svadje sa sudijama,nije bilo neartikulisanog arlaukanja,igralo se sa jednom rukom,nije bilo imitiranja,lomnjenje reketa i psovki na sav glas itd.E onda se pojavio jedan Rumun Nastase bio je dobar igrac ali video je da ne moze biti i najbolji, pa je poceo da unosi kic i prostakluk u igri koji do tada nije vidjen, ali se pisalo o tome i to mu je i bio cilj !Promenulo se i kucno ne-vaspitanje,opsta kultura igraca,pa dodjemo u situaciju da gledamo tenis gde jedan ili oba igraca naglas komentarisu neke gluposti (koje bi trebalo da u sebi imaju neku dozu humora)koje nisu ni malo smesne a publika aplauzom nagradjuje !? O svadji sa sudijama,publikom,treskanje reketa i patika da i ne spominjem,to je postalo sasvim normalno ? Znaci vremena se promenila pa i sam tenis?Ako se ne istices glupostima nisi Baja ? E u igri Federera zadrzao se neki red koji se razlikuje od svih drugih igraca !?Ne samo sto ima najvise znanja od svih koji danas igraju,nego ima i elementarno ponasanje i kultiru koje cine jednog sportistu vrhunskim.I svoje znanje i svoje ponasanje jos kako je unovcio,jedan je od najbolje placenih sportista sveta (mislim drugi)po zaradi.Igra sjednom rukom,ne stenje,igra pravi muski tenis, zato ga ceo svet i postuje !

Vaše ime

pre 10 godina

Dzaba filozofirate svi, Novak je u padu forme, i fizičkom i psihičkom,
jer se malo ohladio od tenisa, i posvetio se verovatno i nekim drugim stvarima
sem pukom treniranju i radu. To i pokazuju rezultati.
Od januara 2013 nema GS, a ove sezone nije uzeo još pehar.
Naravno, rano je još, ali igra je kilava i deluje kao da ne uživa u borbi, nema adrenalina više. To je to. Dokle će da traje taj pad, to niko ne zna, ni Novak.
Kako možeš znati kada će da ti se povrati želja i motiv za nečim? Ne možeš...

1983

pre 10 godina

Sada definitivno MORA da osvoji RG, inače ne da neće opet biti 1, i ne da neće ispuniti ono što je sam rekao, a to je da su mu ove sezone Slemovi jedini cilj, - već će psihički još više potonuti ako opet kiksne u Parizu.
Zamislite nastavak sezone, čemu to? Od Januara 2013 nije uzeo Pehar sa GS, a
2015 se bliži. Ispred njega Wim. i USOpen, koje je već osvojio...
A vrlo lako može da padne na 3 ili 4 mesto.
Znači RG mu je najvažniji turnir u karijeri danas. Ne smem ni da pomislim koliki teret već sada ima da osvoji taj GS. U najboljim je godinama i svestan je toga. Ne samo da bi osvajanjem uzep pehar sa GS koji još nema, već bi mu se otvorio put ka tronu, i do kraja sezone bi mogao da bude opet 1.
On već sada može da krene da trenira na šljaci., verujte., RG 2014 biće do sada najvažniji Turnir u Novakovoj karijeri, i ne smem ni da pomislim šta će biti ako opet izgubi u 1/2 finalu, ili još gore, u Finalu!
Teško će tu ranu zaceliti !

A Vi Kako Te?

pre 10 godina

Ljudi moji, da li vi zaboravljate ko je Rodzer Federer?
Novak ima 6 a Federer 17 GS titula. I nema 90 godina! To što Rodzeru ne ide sa Nadalom, a opet, i Nadal je vanzemaljac za sebe, to ne znači da je Federer preko noći postao amater i neznalica. On je stariji od Novaka, ali u suštini nije star!, ima dosta njih koji igraju dobro preko tridesete, a u ovom slučaju u pitanju je jedan od najboljih svih vremena.
Jednom majstor uvek majstor! Ne može niko, pa ni Novak da izlazi tako lako na kraj sa Nadalom, Federerom ili Marijem, oni su najbolji danas, pored Novaka.
Treba izaći na teren i 2,3 ili više sati udarati lopticu protiv takvih profesionalaca i talenata. Federera posebno Nadal, pa i Škot, oni se ne predaju nikada, njima je pobeda sve, oni i kad nisu raspoloženi od vas zahtevaju punu koncetraciju i jasan plan, i crpe iz vas najbolje, uvek!
Od kad je to postalo normalno da Novak razbije Federera ili Nadala?
Jer kad izgubi, svi pišu kao da je to nešto neverovatno, nemoguće?
Nekad pobediš, nekad izgubiš, zato su ova trojica u vrhu 100 god. i do skoro niko nije mogao da uzme pehar pored njih.
Skoro je Novak rekao u emisiji na Prvoj da su Fed. Nadal i Endi prosto majstorčine i da su uvek nezgodni i da sa njima se nikad ne zna.
To i rezultati govore. Ko je u zadnjih 4,5 god. uzimao sve GS trofeje?

Onokao...

pre 10 godina

Uvek se obradujem kada sveti Djovak izgubi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pujomir, 1. mart 2014 10:46)

Dobro, i šta ti to govori o tebi i tvom životu?

Petar

pre 10 godina

Novaku definitivno tenis više nije 1 mesto u životu.
A kad su vam druge stvari bitnije i draže od tenisa, ne možete biti najbolji teniser na svetu.
Ne da nema žara u njemu kao 2011, i delom 2012, nego je postao kao kamen.
Najgore od svega je što njega boli uvo zbog ovakvih poraza, a pre, pre je kipeo,
bio je u stanju da pojede protivnika kad krene da gubi, i loše je to krio, tu smirenost, ali takav i treba da budeš da bi bio najbolji.
Ne dobrica i onaj koji se miri sa porazom, i koji ide na kartu - šta je tu je, jbg, - nego onaj kome pobeda znači više od života.
I pre je gubio, ali kako... Morao je protivnik da iscedi poslednji atom snage, energije, i na sve to da ima sreće, da bi pobedio, skoro da im presedne pobeda.
-
Nažalost takvog Novaka nema više od godinu dana, i tenis mu je postao obaveza a ne ljubav i smisao života, kao nekada, kad je kidao sve redom bez pardona..
Sada u sred meča deluje pogubljeno u momentima, bez ideje, plana, volje, motivacije, želje, i te neke nevidljive iskre koja se oseća, i energije...
To nema veze sa Bekerom, sa Vajdom, možemo da filozofiramo do sutra
o trenerima i udarcima i taktici i psihi...
On je prosto tenis stavio na 2 mesto, ili čak 3, u životu.
I ne treba da budete teniski stručnjak da to vidite u Novakovoj igri.

Enciklopedija

pre 10 godina

@Banezi
"...ako osvoji Rolan Garos i dva-tri mastersa pre toga..."
Posle ovakve igre, posle neodbranjene dve titule (AO i Dubai), pa kako to misliš da ima šanse da pokupi svoro sve do RG, a tek njega :))))
Pa to je prosto smešno.

Banezi

pre 10 godina

U tenisu kad se sastanu dva titana u punoj formi , tipa Djokovic , Nadal , Marej i Federer , odlucuju nijanse tj. dva do tri kljucna momenta . U kljucnim momentima dolazi do izrazaja samopouzdanje i mentalna snaga . Ovaj put je to bilo na strani Rodzera Federera i to je to . Od tridesetak meceva koliko su do sada odigrali svega pet do sest je reseno ubedljivo u korist jednog ili drugog , svi ostali mecevi su mogli da se zavrse i na drugaciji nacin . E sad ,sto se Noleta tice , ako osvoji Rolan Garos i dva-tri mastersa pre toga , vratice mu se mentalna snaga i samopouzdanje i verovatno ce se vratiti na prvo mesto do kraja godine. Jednostavno to je vrzino kolo ( circulus vitiosus ), ne pobedjuje jer nema samopouzdanja a nema samopouzdanja jer ne pobedjuje . I uopste se ne slazem da je Beker los potez kao i da nije trebao da uzima odmor jer je ipak morao da se oslobodi pritiska.

Deki

pre 10 godina

Nije mi krivo sto je izgubio, izgubio je od najboljeg, vec sto su na terenu bila 2 Novaka, jedan iz 2011(u prvom) i jedan Novak iz 2006 (u preostala dva seta). Kao da ne igra kako on zeli vec kako mu Beker diriguje.
Nadam se samo da sa Bekerom nece proci kao sa Todom Martinom, sa kojim je uzalud izgubio godinu dana.

kralj Roger

pre 10 godina

Ovo može samo Roger federer !!! genije na djelu, pasinzi savršeni, dijagonale iz bekenda i forhenda ,i to iz trka nikad ubitačnije , bekend paralela sigurna, servis i igra na mreži klasika, i nešto novo kod genija, defanziva iz koje više ne pravi olake greške kojima je poklanjao pobjede đokoviću i nadalu, e sad nema više tih poklona, jednostavno sve će zavisiti od jednog čovjeka...do roland garosa će se još par stvarki uštimati, bekend slajs i drop šotovi malo ,škripe i nisu na za rogerove standarde na nivou...i onda napad na zmajevo gnijezdo i to u sred pariza titula...

juca

pre 10 godina

Odavno bolji mec nisam gledala. Sa vise ritma i interesantnih poena. Novak je izgubio mec zbog VOLEJA. Zna i on to. Rogerovi voleji fantasticni i ucinak na mrezi. Kada Rogeru krene bekhend niko ga ne moze pobediti. Vrlo prosto, hvala na dvnom mecu. Ne otpisujte Rogera NIKADA.

Zrinski je tata za karađorđa

pre 10 godina

Malo sutra vam je priča... Roger i Rafa su mitološki mečevi i to je trajalo 5-6 god non-stop ! Koji Novak? God dana bio br 1 i to je to

llopez

pre 10 godina

Ja odavno boljeg Federera nisam gledao, fizicki izuzetno spreman, vjerovatno se vec i navikao na novi reket - ovo je bio cas tenisa ... Federer je jedan od najegresivnijih igraca u istoriji - i kad ga krene i pocne da pogadja bolje je da se sklonis sa terena ...

Bogy

pre 10 godina

Eh Nole da znas kako sam ljuta i jutros, iako je proslo dosta sati! Jednostavmno ne mogu da vjerujem, posle onako dobrog pocetka..... ne znam sta ti se desilo. Sve zivce izgubim gledajuici tvoje meceve. Nije da zalim zbog toga, ali sam ljuta, zato kada maksimalno te podrzavam i medju najvecim sam tvoji fanovima, a ti izgubis...... Ako je istina ono sto sam juce procitala u jednome komentaru, ispod vijesti o tebi, da ti porodica pravi onakve probleme, posebno roditelji, ondah i razumijem tvoj psihicki pad u mecevima, ali dali je to sve istina, samo ti Nole znas?!
A sta vise mogu da ti porucim, nego treniraj, bori se, te sto prije se vrati na svoj frhunac iz 2011., 2012., te donekle 2013. Te dobro razmisli da li je Beker ono pravo za tebe, jednostavno ti ces to najbolje znati?! Veliki pozzzz iz RS!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

@Vladimir: Ma, kakav Beker! Ništa on nije kriv; jednostavno je izabran, i gotovo. Kada je Vajda čuo za Novakove planove, po mesec dana odmora, odmora za dušu... Smislili su trening za Vajdinu kćerku, došao Beker, i priči je kraj. Kao što već rekoh, ili će Novak igrati tenis i odmarati se i za dušu i za telo za recimo pet-šest godina, ili će se dogadjati ono što se već dogadja. Novak ima mnogo "svetskoga" u sebi, ali ipak je Srbin, i vidimo gde je sada Srbija, i kako izgleda živeti u Srbiji. Ako on želi ovako, nemam ništa protiv, ali kao njegov navijač... pa, uopšte mi se ne svidja, jer Novak je sada u najboljim godinama za jednog tenisera, kada treba da igra, a ne da pravi kojekakve odmore za dušu, jer mogu zamisliti kakvi će biti njegovi odmori, nakon što bude prestao aktivno igrati tenis. Dakle, ili će se Vajda vratiti, ili ćemo gledati kako Novak "tavori" u prvih pet-šest igrača sveta, što za malodušne i nije tako loše, ali za jednog šampiona...

Vladimir

pre 10 godina

I sta sam ja rekao kada je Boris Beker postao Novakov trener.

On mu je uzeo ono sampionsko sto ga je krasilo.
Nemci nemaju osecaj za kreativnost, prave masinu od ljudi, a to Novaku nije bilo potrebno.

Jdnostavno, imao je sve sto treba za sampiona, a sada...
Sumnjam!

Pozdrav svima.

llopez

pre 10 godina

Ja odavno boljeg Federera nisam gledao, fizicki izuzetno spreman, vjerovatno se vec i navikao na novi reket - ovo je bio cas tenisa ... Federer je jedan od najegresivnijih igraca u istoriji - i kad ga krene i pocne da pogadja bolje je da se sklonis sa terena ...

Vladimir

pre 10 godina

I sta sam ja rekao kada je Boris Beker postao Novakov trener.

On mu je uzeo ono sampionsko sto ga je krasilo.
Nemci nemaju osecaj za kreativnost, prave masinu od ljudi, a to Novaku nije bilo potrebno.

Jdnostavno, imao je sve sto treba za sampiona, a sada...
Sumnjam!

Pozdrav svima.

juca

pre 10 godina

Odavno bolji mec nisam gledala. Sa vise ritma i interesantnih poena. Novak je izgubio mec zbog VOLEJA. Zna i on to. Rogerovi voleji fantasticni i ucinak na mrezi. Kada Rogeru krene bekhend niko ga ne moze pobediti. Vrlo prosto, hvala na dvnom mecu. Ne otpisujte Rogera NIKADA.

precanin

pre 10 godina

Vidim da vecina komentatora kazu da je je Federer jaci igrac.Ja se ne razumem u pravila ugre niti me taj "sport" zanima, za mene je to biznissport.Ali taj biznis-sport gledao sam prvi put 1959.godine,valjda Vimbldon?Znam da su igraci bili svi u belo obuceni,nije bilo svadje sa sudijama,nije bilo neartikulisanog arlaukanja,igralo se sa jednom rukom,nije bilo imitiranja,lomnjenje reketa i psovki na sav glas itd.E onda se pojavio jedan Rumun Nastase bio je dobar igrac ali video je da ne moze biti i najbolji, pa je poceo da unosi kic i prostakluk u igri koji do tada nije vidjen, ali se pisalo o tome i to mu je i bio cilj !Promenulo se i kucno ne-vaspitanje,opsta kultura igraca,pa dodjemo u situaciju da gledamo tenis gde jedan ili oba igraca naglas komentarisu neke gluposti (koje bi trebalo da u sebi imaju neku dozu humora)koje nisu ni malo smesne a publika aplauzom nagradjuje !? O svadji sa sudijama,publikom,treskanje reketa i patika da i ne spominjem,to je postalo sasvim normalno ? Znaci vremena se promenila pa i sam tenis?Ako se ne istices glupostima nisi Baja ? E u igri Federera zadrzao se neki red koji se razlikuje od svih drugih igraca !?Ne samo sto ima najvise znanja od svih koji danas igraju,nego ima i elementarno ponasanje i kultiru koje cine jednog sportistu vrhunskim.I svoje znanje i svoje ponasanje jos kako je unovcio,jedan je od najbolje placenih sportista sveta (mislim drugi)po zaradi.Igra sjednom rukom,ne stenje,igra pravi muski tenis, zato ga ceo svet i postuje !

Onokao...

pre 10 godina

Uvek se obradujem kada sveti Djovak izgubi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pujomir, 1. mart 2014 10:46)

Dobro, i šta ti to govori o tebi i tvom životu?

Zrinski je tata za karađorđa

pre 10 godina

Malo sutra vam je priča... Roger i Rafa su mitološki mečevi i to je trajalo 5-6 god non-stop ! Koji Novak? God dana bio br 1 i to je to

kralj Roger

pre 10 godina

Ovo može samo Roger federer !!! genije na djelu, pasinzi savršeni, dijagonale iz bekenda i forhenda ,i to iz trka nikad ubitačnije , bekend paralela sigurna, servis i igra na mreži klasika, i nešto novo kod genija, defanziva iz koje više ne pravi olake greške kojima je poklanjao pobjede đokoviću i nadalu, e sad nema više tih poklona, jednostavno sve će zavisiti od jednog čovjeka...do roland garosa će se još par stvarki uštimati, bekend slajs i drop šotovi malo ,škripe i nisu na za rogerove standarde na nivou...i onda napad na zmajevo gnijezdo i to u sred pariza titula...

A Vi Kako Te?

pre 10 godina

Ljudi moji, da li vi zaboravljate ko je Rodzer Federer?
Novak ima 6 a Federer 17 GS titula. I nema 90 godina! To što Rodzeru ne ide sa Nadalom, a opet, i Nadal je vanzemaljac za sebe, to ne znači da je Federer preko noći postao amater i neznalica. On je stariji od Novaka, ali u suštini nije star!, ima dosta njih koji igraju dobro preko tridesete, a u ovom slučaju u pitanju je jedan od najboljih svih vremena.
Jednom majstor uvek majstor! Ne može niko, pa ni Novak da izlazi tako lako na kraj sa Nadalom, Federerom ili Marijem, oni su najbolji danas, pored Novaka.
Treba izaći na teren i 2,3 ili više sati udarati lopticu protiv takvih profesionalaca i talenata. Federera posebno Nadal, pa i Škot, oni se ne predaju nikada, njima je pobeda sve, oni i kad nisu raspoloženi od vas zahtevaju punu koncetraciju i jasan plan, i crpe iz vas najbolje, uvek!
Od kad je to postalo normalno da Novak razbije Federera ili Nadala?
Jer kad izgubi, svi pišu kao da je to nešto neverovatno, nemoguće?
Nekad pobediš, nekad izgubiš, zato su ova trojica u vrhu 100 god. i do skoro niko nije mogao da uzme pehar pored njih.
Skoro je Novak rekao u emisiji na Prvoj da su Fed. Nadal i Endi prosto majstorčine i da su uvek nezgodni i da sa njima se nikad ne zna.
To i rezultati govore. Ko je u zadnjih 4,5 god. uzimao sve GS trofeje?

Deki

pre 10 godina

Nije mi krivo sto je izgubio, izgubio je od najboljeg, vec sto su na terenu bila 2 Novaka, jedan iz 2011(u prvom) i jedan Novak iz 2006 (u preostala dva seta). Kao da ne igra kako on zeli vec kako mu Beker diriguje.
Nadam se samo da sa Bekerom nece proci kao sa Todom Martinom, sa kojim je uzalud izgubio godinu dana.

Petar

pre 10 godina

Novaku definitivno tenis više nije 1 mesto u životu.
A kad su vam druge stvari bitnije i draže od tenisa, ne možete biti najbolji teniser na svetu.
Ne da nema žara u njemu kao 2011, i delom 2012, nego je postao kao kamen.
Najgore od svega je što njega boli uvo zbog ovakvih poraza, a pre, pre je kipeo,
bio je u stanju da pojede protivnika kad krene da gubi, i loše je to krio, tu smirenost, ali takav i treba da budeš da bi bio najbolji.
Ne dobrica i onaj koji se miri sa porazom, i koji ide na kartu - šta je tu je, jbg, - nego onaj kome pobeda znači više od života.
I pre je gubio, ali kako... Morao je protivnik da iscedi poslednji atom snage, energije, i na sve to da ima sreće, da bi pobedio, skoro da im presedne pobeda.
-
Nažalost takvog Novaka nema više od godinu dana, i tenis mu je postao obaveza a ne ljubav i smisao života, kao nekada, kad je kidao sve redom bez pardona..
Sada u sred meča deluje pogubljeno u momentima, bez ideje, plana, volje, motivacije, želje, i te neke nevidljive iskre koja se oseća, i energije...
To nema veze sa Bekerom, sa Vajdom, možemo da filozofiramo do sutra
o trenerima i udarcima i taktici i psihi...
On je prosto tenis stavio na 2 mesto, ili čak 3, u životu.
I ne treba da budete teniski stručnjak da to vidite u Novakovoj igri.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

@Vladimir: Ma, kakav Beker! Ništa on nije kriv; jednostavno je izabran, i gotovo. Kada je Vajda čuo za Novakove planove, po mesec dana odmora, odmora za dušu... Smislili su trening za Vajdinu kćerku, došao Beker, i priči je kraj. Kao što već rekoh, ili će Novak igrati tenis i odmarati se i za dušu i za telo za recimo pet-šest godina, ili će se dogadjati ono što se već dogadja. Novak ima mnogo "svetskoga" u sebi, ali ipak je Srbin, i vidimo gde je sada Srbija, i kako izgleda živeti u Srbiji. Ako on želi ovako, nemam ništa protiv, ali kao njegov navijač... pa, uopšte mi se ne svidja, jer Novak je sada u najboljim godinama za jednog tenisera, kada treba da igra, a ne da pravi kojekakve odmore za dušu, jer mogu zamisliti kakvi će biti njegovi odmori, nakon što bude prestao aktivno igrati tenis. Dakle, ili će se Vajda vratiti, ili ćemo gledati kako Novak "tavori" u prvih pet-šest igrača sveta, što za malodušne i nije tako loše, ali za jednog šampiona...

n.b.

pre 10 godina

Ružni su komentari "stručnjaka" koji iznose komentare Novak se zasitio tenisa i ostale gluposti.Nekada su slični pričali udarile mu pare u glavu zadovoljan je što je treći nikada neće stići Federera koji je tada bio prvi i Nadala koji je bio drugi.Novak je vrhunski borac i sportista i sigurno mu nije svejedno zbog lošeg starta sezone. Nole ne daj se! Verujem da će se uskoro vratiti i punom sjaju i zapušiti svima usta!

Banezi

pre 10 godina

U tenisu kad se sastanu dva titana u punoj formi , tipa Djokovic , Nadal , Marej i Federer , odlucuju nijanse tj. dva do tri kljucna momenta . U kljucnim momentima dolazi do izrazaja samopouzdanje i mentalna snaga . Ovaj put je to bilo na strani Rodzera Federera i to je to . Od tridesetak meceva koliko su do sada odigrali svega pet do sest je reseno ubedljivo u korist jednog ili drugog , svi ostali mecevi su mogli da se zavrse i na drugaciji nacin . E sad ,sto se Noleta tice , ako osvoji Rolan Garos i dva-tri mastersa pre toga , vratice mu se mentalna snaga i samopouzdanje i verovatno ce se vratiti na prvo mesto do kraja godine. Jednostavno to je vrzino kolo ( circulus vitiosus ), ne pobedjuje jer nema samopouzdanja a nema samopouzdanja jer ne pobedjuje . I uopste se ne slazem da je Beker los potez kao i da nije trebao da uzima odmor jer je ipak morao da se oslobodi pritiska.

Enciklopedija

pre 10 godina

@Banezi
"...ako osvoji Rolan Garos i dva-tri mastersa pre toga..."
Posle ovakve igre, posle neodbranjene dve titule (AO i Dubai), pa kako to misliš da ima šanse da pokupi svoro sve do RG, a tek njega :))))
Pa to je prosto smešno.

Bogy

pre 10 godina

Eh Nole da znas kako sam ljuta i jutros, iako je proslo dosta sati! Jednostavmno ne mogu da vjerujem, posle onako dobrog pocetka..... ne znam sta ti se desilo. Sve zivce izgubim gledajuici tvoje meceve. Nije da zalim zbog toga, ali sam ljuta, zato kada maksimalno te podrzavam i medju najvecim sam tvoji fanovima, a ti izgubis...... Ako je istina ono sto sam juce procitala u jednome komentaru, ispod vijesti o tebi, da ti porodica pravi onakve probleme, posebno roditelji, ondah i razumijem tvoj psihicki pad u mecevima, ali dali je to sve istina, samo ti Nole znas?!
A sta vise mogu da ti porucim, nego treniraj, bori se, te sto prije se vrati na svoj frhunac iz 2011., 2012., te donekle 2013. Te dobro razmisli da li je Beker ono pravo za tebe, jednostavno ti ces to najbolje znati?! Veliki pozzzz iz RS!

Vaše ime

pre 10 godina

Dzaba filozofirate svi, Novak je u padu forme, i fizičkom i psihičkom,
jer se malo ohladio od tenisa, i posvetio se verovatno i nekim drugim stvarima
sem pukom treniranju i radu. To i pokazuju rezultati.
Od januara 2013 nema GS, a ove sezone nije uzeo još pehar.
Naravno, rano je još, ali igra je kilava i deluje kao da ne uživa u borbi, nema adrenalina više. To je to. Dokle će da traje taj pad, to niko ne zna, ni Novak.
Kako možeš znati kada će da ti se povrati želja i motiv za nečim? Ne možeš...

parkinson

pre 10 godina

Mene zanimaju poruke koje se upucuju Djokovicu pre meca: Nole razbi ga, Nole polimi ga, Nole zgazi ga, Nole oduvaj ga .... Cemu takve poruke ? Kada pobedi Djokovic , nasi mediji(preko 95%)kazu: Srbin pobedio ! Kad izgubi , nema vise Srbin izgubio, nego Djokovic nije imao srece ! Da li se vidi kod Federa izlivi agreseije posle pobede kao kod Djokovica ? Pa mozda to ponasanje Djokovica daje odgovor na ove nase poruke koje sam nabrojao !? Mozda se to moze procitati i u svajcarskim medijama , ali ne verijem, ako ne , zasto ne(ako uopste zanima skim igra Federer), a kod nas da ?

mikin

pre 10 godina

Tenis je Djokovicu ocito pao kao prioritet u zivotu. Za dva meseca odigrao je jedva 8 meceva i pri tom od dva turnira odbranio nije niti jedan (2000 + 500), ni AO ni Dubai. U ta dva turnira izgubio je bodova kao za jedan zavrsni turnir u Londonu. A cilj mu je stici Nadala? Nema Vajde od Bekera. Sto pre to shvati bolje po njega.

Bob Dilan

pre 10 godina

Da je uzeo Pilica najboljeg trenera svih vremena od kad postoji TENIS..gdje bi mu bio kraj..na kraju krajeva on ga najbolje i poznaje,,sve nejgove prednosti i sve mane..Novace...ako zelis biti i dalje neko i nesto ...drzi se Nikole Pilica.

Бојан Илић

pre 10 godina

Uvek se obradujem kada sveti Djovak izgubi.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pujomir, 1. mart 2014 10:46)Dobro, i šta ti to govori o tebi i tvom životu?
(Onokao..., 01. mart 2014 13:05)

Браво....:-)

1983

pre 10 godina

Sada definitivno MORA da osvoji RG, inače ne da neće opet biti 1, i ne da neće ispuniti ono što je sam rekao, a to je da su mu ove sezone Slemovi jedini cilj, - već će psihički još više potonuti ako opet kiksne u Parizu.
Zamislite nastavak sezone, čemu to? Od Januara 2013 nije uzeo Pehar sa GS, a
2015 se bliži. Ispred njega Wim. i USOpen, koje je već osvojio...
A vrlo lako može da padne na 3 ili 4 mesto.
Znači RG mu je najvažniji turnir u karijeri danas. Ne smem ni da pomislim koliki teret već sada ima da osvoji taj GS. U najboljim je godinama i svestan je toga. Ne samo da bi osvajanjem uzep pehar sa GS koji još nema, već bi mu se otvorio put ka tronu, i do kraja sezone bi mogao da bude opet 1.
On već sada može da krene da trenira na šljaci., verujte., RG 2014 biće do sada najvažniji Turnir u Novakovoj karijeri, i ne smem ni da pomislim šta će biti ako opet izgubi u 1/2 finalu, ili još gore, u Finalu!
Teško će tu ranu zaceliti !

zoran

pre 10 godina

Uvek se obradujem kada sveti Djovak izgubi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pujomir, 1. mart 2014 10:46)

A jel' doživiš i orgazam, baš me zanima?

Zrinski je tata za karađorđa

pre 10 godina

Malo sutra vam je priča... Roger i Rafa su mitološki mečevi i to je trajalo 5-6 god non-stop ! Koji Novak? God dana bio br 1 i to je to

Bogy

pre 10 godina

Eh Nole da znas kako sam ljuta i jutros, iako je proslo dosta sati! Jednostavmno ne mogu da vjerujem, posle onako dobrog pocetka..... ne znam sta ti se desilo. Sve zivce izgubim gledajuici tvoje meceve. Nije da zalim zbog toga, ali sam ljuta, zato kada maksimalno te podrzavam i medju najvecim sam tvoji fanovima, a ti izgubis...... Ako je istina ono sto sam juce procitala u jednome komentaru, ispod vijesti o tebi, da ti porodica pravi onakve probleme, posebno roditelji, ondah i razumijem tvoj psihicki pad u mecevima, ali dali je to sve istina, samo ti Nole znas?!
A sta vise mogu da ti porucim, nego treniraj, bori se, te sto prije se vrati na svoj frhunac iz 2011., 2012., te donekle 2013. Te dobro razmisli da li je Beker ono pravo za tebe, jednostavno ti ces to najbolje znati?! Veliki pozzzz iz RS!

Vladimir

pre 10 godina

I sta sam ja rekao kada je Boris Beker postao Novakov trener.

On mu je uzeo ono sampionsko sto ga je krasilo.
Nemci nemaju osecaj za kreativnost, prave masinu od ljudi, a to Novaku nije bilo potrebno.

Jdnostavno, imao je sve sto treba za sampiona, a sada...
Sumnjam!

Pozdrav svima.

Onokao...

pre 10 godina

Uvek se obradujem kada sveti Djovak izgubi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pujomir, 1. mart 2014 10:46)

Dobro, i šta ti to govori o tebi i tvom životu?

kralj Roger

pre 10 godina

Ovo može samo Roger federer !!! genije na djelu, pasinzi savršeni, dijagonale iz bekenda i forhenda ,i to iz trka nikad ubitačnije , bekend paralela sigurna, servis i igra na mreži klasika, i nešto novo kod genija, defanziva iz koje više ne pravi olake greške kojima je poklanjao pobjede đokoviću i nadalu, e sad nema više tih poklona, jednostavno sve će zavisiti od jednog čovjeka...do roland garosa će se još par stvarki uštimati, bekend slajs i drop šotovi malo ,škripe i nisu na za rogerove standarde na nivou...i onda napad na zmajevo gnijezdo i to u sred pariza titula...

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

@Vladimir: Ma, kakav Beker! Ništa on nije kriv; jednostavno je izabran, i gotovo. Kada je Vajda čuo za Novakove planove, po mesec dana odmora, odmora za dušu... Smislili su trening za Vajdinu kćerku, došao Beker, i priči je kraj. Kao što već rekoh, ili će Novak igrati tenis i odmarati se i za dušu i za telo za recimo pet-šest godina, ili će se dogadjati ono što se već dogadja. Novak ima mnogo "svetskoga" u sebi, ali ipak je Srbin, i vidimo gde je sada Srbija, i kako izgleda živeti u Srbiji. Ako on želi ovako, nemam ništa protiv, ali kao njegov navijač... pa, uopšte mi se ne svidja, jer Novak je sada u najboljim godinama za jednog tenisera, kada treba da igra, a ne da pravi kojekakve odmore za dušu, jer mogu zamisliti kakvi će biti njegovi odmori, nakon što bude prestao aktivno igrati tenis. Dakle, ili će se Vajda vratiti, ili ćemo gledati kako Novak "tavori" u prvih pet-šest igrača sveta, što za malodušne i nije tako loše, ali za jednog šampiona...

Deki

pre 10 godina

Nije mi krivo sto je izgubio, izgubio je od najboljeg, vec sto su na terenu bila 2 Novaka, jedan iz 2011(u prvom) i jedan Novak iz 2006 (u preostala dva seta). Kao da ne igra kako on zeli vec kako mu Beker diriguje.
Nadam se samo da sa Bekerom nece proci kao sa Todom Martinom, sa kojim je uzalud izgubio godinu dana.

Bob Dilan

pre 10 godina

Da je uzeo Pilica najboljeg trenera svih vremena od kad postoji TENIS..gdje bi mu bio kraj..na kraju krajeva on ga najbolje i poznaje,,sve nejgove prednosti i sve mane..Novace...ako zelis biti i dalje neko i nesto ...drzi se Nikole Pilica.

1983

pre 10 godina

Sada definitivno MORA da osvoji RG, inače ne da neće opet biti 1, i ne da neće ispuniti ono što je sam rekao, a to je da su mu ove sezone Slemovi jedini cilj, - već će psihički još više potonuti ako opet kiksne u Parizu.
Zamislite nastavak sezone, čemu to? Od Januara 2013 nije uzeo Pehar sa GS, a
2015 se bliži. Ispred njega Wim. i USOpen, koje je već osvojio...
A vrlo lako može da padne na 3 ili 4 mesto.
Znači RG mu je najvažniji turnir u karijeri danas. Ne smem ni da pomislim koliki teret već sada ima da osvoji taj GS. U najboljim je godinama i svestan je toga. Ne samo da bi osvajanjem uzep pehar sa GS koji još nema, već bi mu se otvorio put ka tronu, i do kraja sezone bi mogao da bude opet 1.
On već sada može da krene da trenira na šljaci., verujte., RG 2014 biće do sada najvažniji Turnir u Novakovoj karijeri, i ne smem ni da pomislim šta će biti ako opet izgubi u 1/2 finalu, ili još gore, u Finalu!
Teško će tu ranu zaceliti !

Бојан Илић

pre 10 godina

Uvek se obradujem kada sveti Djovak izgubi.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pujomir, 1. mart 2014 10:46)Dobro, i šta ti to govori o tebi i tvom životu?
(Onokao..., 01. mart 2014 13:05)

Браво....:-)

Banezi

pre 10 godina

U tenisu kad se sastanu dva titana u punoj formi , tipa Djokovic , Nadal , Marej i Federer , odlucuju nijanse tj. dva do tri kljucna momenta . U kljucnim momentima dolazi do izrazaja samopouzdanje i mentalna snaga . Ovaj put je to bilo na strani Rodzera Federera i to je to . Od tridesetak meceva koliko su do sada odigrali svega pet do sest je reseno ubedljivo u korist jednog ili drugog , svi ostali mecevi su mogli da se zavrse i na drugaciji nacin . E sad ,sto se Noleta tice , ako osvoji Rolan Garos i dva-tri mastersa pre toga , vratice mu se mentalna snaga i samopouzdanje i verovatno ce se vratiti na prvo mesto do kraja godine. Jednostavno to je vrzino kolo ( circulus vitiosus ), ne pobedjuje jer nema samopouzdanja a nema samopouzdanja jer ne pobedjuje . I uopste se ne slazem da je Beker los potez kao i da nije trebao da uzima odmor jer je ipak morao da se oslobodi pritiska.

precanin

pre 10 godina

Vidim da vecina komentatora kazu da je je Federer jaci igrac.Ja se ne razumem u pravila ugre niti me taj "sport" zanima, za mene je to biznissport.Ali taj biznis-sport gledao sam prvi put 1959.godine,valjda Vimbldon?Znam da su igraci bili svi u belo obuceni,nije bilo svadje sa sudijama,nije bilo neartikulisanog arlaukanja,igralo se sa jednom rukom,nije bilo imitiranja,lomnjenje reketa i psovki na sav glas itd.E onda se pojavio jedan Rumun Nastase bio je dobar igrac ali video je da ne moze biti i najbolji, pa je poceo da unosi kic i prostakluk u igri koji do tada nije vidjen, ali se pisalo o tome i to mu je i bio cilj !Promenulo se i kucno ne-vaspitanje,opsta kultura igraca,pa dodjemo u situaciju da gledamo tenis gde jedan ili oba igraca naglas komentarisu neke gluposti (koje bi trebalo da u sebi imaju neku dozu humora)koje nisu ni malo smesne a publika aplauzom nagradjuje !? O svadji sa sudijama,publikom,treskanje reketa i patika da i ne spominjem,to je postalo sasvim normalno ? Znaci vremena se promenila pa i sam tenis?Ako se ne istices glupostima nisi Baja ? E u igri Federera zadrzao se neki red koji se razlikuje od svih drugih igraca !?Ne samo sto ima najvise znanja od svih koji danas igraju,nego ima i elementarno ponasanje i kultiru koje cine jednog sportistu vrhunskim.I svoje znanje i svoje ponasanje jos kako je unovcio,jedan je od najbolje placenih sportista sveta (mislim drugi)po zaradi.Igra sjednom rukom,ne stenje,igra pravi muski tenis, zato ga ceo svet i postuje !

llopez

pre 10 godina

Ja odavno boljeg Federera nisam gledao, fizicki izuzetno spreman, vjerovatno se vec i navikao na novi reket - ovo je bio cas tenisa ... Federer je jedan od najegresivnijih igraca u istoriji - i kad ga krene i pocne da pogadja bolje je da se sklonis sa terena ...

Petar

pre 10 godina

Novaku definitivno tenis više nije 1 mesto u životu.
A kad su vam druge stvari bitnije i draže od tenisa, ne možete biti najbolji teniser na svetu.
Ne da nema žara u njemu kao 2011, i delom 2012, nego je postao kao kamen.
Najgore od svega je što njega boli uvo zbog ovakvih poraza, a pre, pre je kipeo,
bio je u stanju da pojede protivnika kad krene da gubi, i loše je to krio, tu smirenost, ali takav i treba da budeš da bi bio najbolji.
Ne dobrica i onaj koji se miri sa porazom, i koji ide na kartu - šta je tu je, jbg, - nego onaj kome pobeda znači više od života.
I pre je gubio, ali kako... Morao je protivnik da iscedi poslednji atom snage, energije, i na sve to da ima sreće, da bi pobedio, skoro da im presedne pobeda.
-
Nažalost takvog Novaka nema više od godinu dana, i tenis mu je postao obaveza a ne ljubav i smisao života, kao nekada, kad je kidao sve redom bez pardona..
Sada u sred meča deluje pogubljeno u momentima, bez ideje, plana, volje, motivacije, želje, i te neke nevidljive iskre koja se oseća, i energije...
To nema veze sa Bekerom, sa Vajdom, možemo da filozofiramo do sutra
o trenerima i udarcima i taktici i psihi...
On je prosto tenis stavio na 2 mesto, ili čak 3, u životu.
I ne treba da budete teniski stručnjak da to vidite u Novakovoj igri.

Enciklopedija

pre 10 godina

@Banezi
"...ako osvoji Rolan Garos i dva-tri mastersa pre toga..."
Posle ovakve igre, posle neodbranjene dve titule (AO i Dubai), pa kako to misliš da ima šanse da pokupi svoro sve do RG, a tek njega :))))
Pa to je prosto smešno.

parkinson

pre 10 godina

Mene zanimaju poruke koje se upucuju Djokovicu pre meca: Nole razbi ga, Nole polimi ga, Nole zgazi ga, Nole oduvaj ga .... Cemu takve poruke ? Kada pobedi Djokovic , nasi mediji(preko 95%)kazu: Srbin pobedio ! Kad izgubi , nema vise Srbin izgubio, nego Djokovic nije imao srece ! Da li se vidi kod Federa izlivi agreseije posle pobede kao kod Djokovica ? Pa mozda to ponasanje Djokovica daje odgovor na ove nase poruke koje sam nabrojao !? Mozda se to moze procitati i u svajcarskim medijama , ali ne verijem, ako ne , zasto ne(ako uopste zanima skim igra Federer), a kod nas da ?

n.b.

pre 10 godina

Ružni su komentari "stručnjaka" koji iznose komentare Novak se zasitio tenisa i ostale gluposti.Nekada su slični pričali udarile mu pare u glavu zadovoljan je što je treći nikada neće stići Federera koji je tada bio prvi i Nadala koji je bio drugi.Novak je vrhunski borac i sportista i sigurno mu nije svejedno zbog lošeg starta sezone. Nole ne daj se! Verujem da će se uskoro vratiti i punom sjaju i zapušiti svima usta!

juca

pre 10 godina

Odavno bolji mec nisam gledala. Sa vise ritma i interesantnih poena. Novak je izgubio mec zbog VOLEJA. Zna i on to. Rogerovi voleji fantasticni i ucinak na mrezi. Kada Rogeru krene bekhend niko ga ne moze pobediti. Vrlo prosto, hvala na dvnom mecu. Ne otpisujte Rogera NIKADA.

A Vi Kako Te?

pre 10 godina

Ljudi moji, da li vi zaboravljate ko je Rodzer Federer?
Novak ima 6 a Federer 17 GS titula. I nema 90 godina! To što Rodzeru ne ide sa Nadalom, a opet, i Nadal je vanzemaljac za sebe, to ne znači da je Federer preko noći postao amater i neznalica. On je stariji od Novaka, ali u suštini nije star!, ima dosta njih koji igraju dobro preko tridesete, a u ovom slučaju u pitanju je jedan od najboljih svih vremena.
Jednom majstor uvek majstor! Ne može niko, pa ni Novak da izlazi tako lako na kraj sa Nadalom, Federerom ili Marijem, oni su najbolji danas, pored Novaka.
Treba izaći na teren i 2,3 ili više sati udarati lopticu protiv takvih profesionalaca i talenata. Federera posebno Nadal, pa i Škot, oni se ne predaju nikada, njima je pobeda sve, oni i kad nisu raspoloženi od vas zahtevaju punu koncetraciju i jasan plan, i crpe iz vas najbolje, uvek!
Od kad je to postalo normalno da Novak razbije Federera ili Nadala?
Jer kad izgubi, svi pišu kao da je to nešto neverovatno, nemoguće?
Nekad pobediš, nekad izgubiš, zato su ova trojica u vrhu 100 god. i do skoro niko nije mogao da uzme pehar pored njih.
Skoro je Novak rekao u emisiji na Prvoj da su Fed. Nadal i Endi prosto majstorčine i da su uvek nezgodni i da sa njima se nikad ne zna.
To i rezultati govore. Ko je u zadnjih 4,5 god. uzimao sve GS trofeje?

mikin

pre 10 godina

Tenis je Djokovicu ocito pao kao prioritet u zivotu. Za dva meseca odigrao je jedva 8 meceva i pri tom od dva turnira odbranio nije niti jedan (2000 + 500), ni AO ni Dubai. U ta dva turnira izgubio je bodova kao za jedan zavrsni turnir u Londonu. A cilj mu je stici Nadala? Nema Vajde od Bekera. Sto pre to shvati bolje po njega.

Vaše ime

pre 10 godina

Dzaba filozofirate svi, Novak je u padu forme, i fizičkom i psihičkom,
jer se malo ohladio od tenisa, i posvetio se verovatno i nekim drugim stvarima
sem pukom treniranju i radu. To i pokazuju rezultati.
Od januara 2013 nema GS, a ove sezone nije uzeo još pehar.
Naravno, rano je još, ali igra je kilava i deluje kao da ne uživa u borbi, nema adrenalina više. To je to. Dokle će da traje taj pad, to niko ne zna, ni Novak.
Kako možeš znati kada će da ti se povrati želja i motiv za nečim? Ne možeš...

zoran

pre 10 godina

Uvek se obradujem kada sveti Djovak izgubi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pujomir, 1. mart 2014 10:46)

A jel' doživiš i orgazam, baš me zanima?