Četvrtak, 27.02.2014.

13:24

Palma: Povećanje plata, gde to ima?

Radnici jagodinske fabrike Konfecioni Andrea Serbija od 1. marta dobiće povećanje plata od 20 odsto, a oko 400 njih i rešenja o stalnom zaposlenju.

Izvor: Tanjug

Palma: Poveæanje plata, gde to ima? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Silver Surfer

pre 10 godina

Jedino su mi od Palme bolji ovi koji kazu da je uradio nesto konkretno za Jagodinu. Ono sto je najvaznije nije uradio on, vec svi gradjani ove drzave posto finansiraju te njegove projekte. Samo je pitanje koliko ce sve to da nas izadje u konacnom obracunu.
Inace, Arkanov tigar se obogatio prodajuci ugalj vojsci. Neverovatno zvuci, ali su mnogi tada u tom poslu propali. Placalo se u dinarima i bilo je znacajno kada vam vojska uplati sredstva. Nekom odmah, a nekom malo zakasne. Isto kao danas sa kreditima i podsticajima. Neko moze da ih dobije, neko ne.
Dokle god se privreda bude svodila na partijsko muljanje i muzu drzave za poslove u kojima nasi gradjani rade kao robovi za crkavicu koja vredja ljudsko dostojanstvo dotle ce Palma, Dinkic i ostali drmati politickom scenom u Srbiji. Umesto da se stvaraju uslovi u kojima ce oni sa idejom moci da realizuju ono sti su zamislili a na kraju i materijalizuju mi smi dobili gubernatore koji putem politicke protekcije realizuju projekte cija je isplativost krajnje upitna. Pri tom, jako zaudara na korupciju.

jagodinka

pre 10 godina

5.000 odlazi na racun opstine od svakog radnika jer ga je ipstna zaposlila. Lekari nisu dobili plate jer mira njemu da se popune rupe . Od njega i njegove familije kao i saboraca Jagodina se pretvara bedu.
Kako stati na put ovom bicu?

Sudija Falkone...

pre 10 godina

Stvarno sam zbunjen,čitajući ove komentare!Jel ima k o vde iz Jagodine,da nam pojasni sta se dešava tamo,jel sve ovo istina sto Palma priča ili je po sredi nesto drugo!!Ako je sve ovo istina sto sve Palma.prica,dole kapa,svaka mu čast!Odmah ga postavite za predsednika Srbije!!

građanin inđije

pre 10 godina

Pošto vidim da se mnogi ovde 'vataju za visinu plate u ovim fabrikama, voleo bih da napišu kolike su to plate u fabrikama u nekim drugim mestima u Srbiji...Ja živim u Inđiji, tzv. "gradu budućnosti" i kod nas su plate u fabrikama srednje žalosne, u jednoj od najvećih - "IGB Automotiv" plate radnica ne prelaze 24-25000 sa svim radnim subotama, a te žene bukvalno ostavljaju dušu na radnom mestu! Takođe dosta fabrika je zatvoreno ili je u procesu zatvaranja, za neke mi nije žao jer su u pitanju najgori mogući zagađivači, a ostale su u lošem stanju kako zbog odnosa prema zaposlenima tako i zbog visine zarada! O mnogim stvarima koje je ovaj Marković obezbedio svojim sugrađanima, građani Inđije samo mogu da sanjaju, osim što smo u marketingu neprikosnoveni, tu nam niko ništa ne može...Imali smo izvor tople vode koji je zatvoren pre desetak godina i ta voda je otekla jer u međuvremenu gosn pokrajinski sekretar nije mogao da se dogovori sa NIS Naftagasom oko provizije, a pričao nam je bajke o izgradnji banje! Na najplodnijoj zemlji su građeni parkinzi, lokalni privatnici i uglednici su pokupovali najbolju zemlju baš nekoliko dana pre proglašenja iste za industrijsku zonu, otvorena nam je fabrika za preradu akumulatora na regionalnom vodozahvatnom području, cinkara(koja je pred zatvaranjem) u naseljenom delu grada, fabrika za pseću hranu od koje pojedinim danima cela Inđija smrdi, o aferama za dodelu poslovnog prostora u TQ centru(u kojem gosn Ješić ima stan) i da ne pričam.

sumadinac

pre 10 godina

sa tolikim parama sto je drzava dala mogli ste sami da napravite fabriku,a ne da zovete zabare.Napravili ste od nas robove u srcu Evrope,ubedljivo smo najjeftinija radna snaga...

marks

pre 10 godina

A prava istina o toj fabrici je da non stop radnici padaju u nesvest, par puta u toku meseca dolazi hitna pomoc.. Jer radnici ne mogu da isprate normu koju su italijani tamo postavili.. I to za koju bednu platu? I ja tako mogu da dovedem investitora.. Odem u bilo koju zemlju, upadnem u fabriku, zakazem sastanak I ponudim im da predju u Srbiju, da ovde presele proizvodnju, em sto dobiju 9000 evra po zaposlenom, plus da radnike ovde placaju 200 evra umesto 1500 evra u Italiji.. Kolika im je samo tu zarada? Za godinu ili 2, Italijani su otplatili kompletnu investiciju.. Ne smem ni da zamislim da postoji neki dil, u smislu 200 evra radniku, a 100 evra na racun Opstine, ili na privatne racune funkcionera.. A vrlo je verovatno da postoji neki takav interni dogovor..

SIKI

pre 10 godina

Esamo ovog strucnjaka i krkobabice da NE VIDIM
u sledecoj vlasti
Kolikoje samo dato FABRICI KABLOVA a koliko su
duzni za GAS I STRUJU
Ne daje svoje pare iz KOLUBARE BETOVEN vec cela SRBIJA
placa njegove velike SPOSOBNOSTI

BGBG

pre 10 godina

Toboze ulozili 9 M evra.......oprema i masine sve uzeto na lizing.........samo za zaposljavanje radnika dobili od nas 5.4 M evra......plus sve besplatno, od zemljista, infrastrukture, papirologija.......povlasteno placanje struje, gasa, vode.......super biznis, ali za SPS i JS ljude.......na nas racun, naravno..........

Curan

pre 10 godina

Reketas iz Jagodine ne rece kolike su plate u ovoj fabrici.A plate su 20 hiljada dinara.I sada povecanje od 20%.A drzava izgradila fabriku.Po 9000 hiljada evra za zaposlenog a Jagodina dzabe neku njivu.Cela investicija 6 miliona evra a drzava dala 5.4 miliona evra.Znaci zabar ulozio samo 600 hiljada evra i radnicima plata od 20 hiljada dinara. Strasan posao??????

aleksandar

pre 10 godina

Strašno. Srbija je platila zarade za 600 radnika za 30 meseci unapred. To su MOJE PARE. Gradjani Srbije - poreski obveznici su te pare uplatili u budžet, a ovaj večiti politicar ih rasipa i poklanja. Zaposleni plaćeni 20.000 RSD, civilizacijski poraz Srbije. Užas, užas...

PORESKI OBVEZNIK

lupetalo

pre 10 godina

Ovaj siri demagogiju i laz.Tamosnje plate od 25000 dinara navodno povecane zbog njegovog politickog predizbornog markentinga.Ko ga nezna sigurno ce da ga glasa!

Milos Ilic

pre 10 godina

Cime li se ovaj lik bavio pre recimo 20 godina.
(McKifla, 27. februar 2014 14:11)

Vec 30 g. u privatnoj kompaniji prodaje ugalj iz Kolubare...

goran

pre 10 godina

A vide ovoga,sako puca na njemu od povisica.Povecanje podvoljka oko vrata.Ajde brate pozuri sa izjavama.Cekaju sarma i kolaci.Ne gubi daha o stvarima o kojim nemas blage veze.

Bisa

pre 10 godina

Covek zna o cemu prica, iz velike porodice privrednika, keze deda mu je bio privatnik, otac kod Tita bio privatnik, pa naravno i on.
Da su svi ti taj novac dali za reformu drzave, i infra strukturu, dosli bi investitori, nema veze strani ili domaci. Netreba da se ide po svetu, moze i preko interneta da se vidi, svaki primer pokretnog kapitala, BMW pravio neke delove u Madjarskoj, posle par godina postala skupa preselio fabriku u Rumuniju, gde ce posle videce se. O cemu mi pricamo

Aleksandar

pre 10 godina

Citam komentre i svi se hvataju samo za vest o platama. Ok cinjenica da je predizborna kampanja. Ali ako Vi ne vidite da je ovaj covek uradio za Jagodinu ono sto nije niko u isitoriji jer on konstantno radi i doprinosi vise od 10 godina onda je to problem. On nije preterano obrazovan, ne zna kada je ziveo Betoven i da on nije pevac narodnih pesama ali izmedju svega je omogucio Jagodinskoj deci , studentima i radnicima ipak bolji zivot nego mnogo obrazovaniji i bolje pozicionirani politicari.

dejan

pre 10 godina

Citam ove komentare i pitam se dali je moguce da je svima krivo sto nesto u ovoj Srbiji ide na bolje pa zar je bitno dali je Palma Zikaili ili Mika ajde gospodo radite nesto pa ce svima biti bolje a ne samo bezvredni komentari . . .

nisam bot

pre 10 godina

Jeste kontraverzan, ali u ovom brlogu od političara Palma mi se jedini sviđa. Čovek je odradio konkretne vidljive stvari, sredio je grad, onako po standatdima Evrope, ne fušeraj, što viđamo po ostalim mestima u Srbiji. Njegova priča uvek je oko suštine, ono što nam treba posao, porodica, deca.

Milos

pre 10 godina

@dajte i meni 9000eura po radniku,plac gratis sa infrastrukturom ,pa cu i ja zaposliti ljude.trziste imam fali mi kinta za obrtna sredstva i halu .
(Goran Kikinda, 27. februar 2014 15:30)

Kazes imas trziste ??? Pa onda izvoli pa radi ... sta te sprecava da podignes kredit i krenes. Obicno privrednici kukaju da nemaju trziste a ti sa trzistem imas bukvalno sve. Imas ono sto mnogi nemaju nego mi i ti licis na ove sto uzmu kintu od ove napacene drzave i posle puj pike ne vazi ...

grlom u jagodinu

pre 10 godina

U Palmogradu, olimpijskom čudu. Povećaće subvencije 20% po radnom mestu o trošku svih nas. Super. Palma je genije, bog i čudotvorac, veći je od hrista, muhameda i bude zajedno.... Jel mož sad posao sa zagarantovanom pemzijom, bolovanjem, godišnjim i tako to...?

robin hud

pre 10 godina

Sve je to lepo,ali ne mogu da shvatim,da sve ovo on koristi za politicki marketing..a znam,pouzdano,da ljudi koji rade...nisu adekvatno placeni za svoj rad...ljudi,tamo je robovlasnistvo,ne zavaravaj mo se,jeftinim politickim poenima...kako ga nije sramota....

Ilija

pre 10 godina

Znaci ta fabrika je od NASIH para dobila 600 * 9000E? 5 400 000 E. PET MILIONA CETRISTO HILJADA EUR. Pa ko ne bi mogao da pokrene biznis sa tim parama? Samo subvencionisi, samo daj nase pare, bagro, blato, paraziti. Dosta je bilo!

Goran Kikinda

pre 10 godina

dajte i meni 9000eura po radniku,plac gratis sa infrastrukturom ,pa cu i ja zaposliti ljude.trziste imam fali mi kinta za obrtna sredstva i halu .

MILENKO

pre 10 godina

I ja bi im povecao platu da sam dobijo po 9 hiljadarke od drzave hahaha lako je da se hvalis na tudja ledja!!!A posle godinu,dve otkaz hahaha,vec vidjeno u zemlji dembeliji...

Oslobodimo Jagodinu

pre 10 godina

Poverovah ti sigurno,pa ti napaceni radnici koji rade pod nenormalnim uslovima ce dobiti tu jednu platu sa povecanjem,a posle izbora opet nadole.Zasto neide da obidje Fabriku kablova gde radnici neznaju dali ce sutra primiti platu.A platu najverovatnije nece primiti zato sto se pomagalo
gradu Jagodini koji nema vise novcana sredstva .Radnici ce kao i pred svake izbore biti korisceni za manipulisanje.Dodate neki dinar na ionako mizerne plate ali zauzvrat ocekujete siguran glas.Ali jedno se pitanje postavlja,sta ce celnik grada reci kada 1.juna Fabrika kablova u Jagodini
stane,2500 radnika plus njihove porodice ostace bez primanja.Tabu tema koja se vec danima prica po Jagodini ali izgleda da nikoga ne interesuje...

Teodora

pre 10 godina

Ma Palma otvaraj fabrike, sta cekas kraj izbora, neka i drugi otvore ako imaju sta , nego oni samo otvaraju usta i kritikuju one koji rade..napred majstore!!

Vizionar

pre 10 godina

To nije "povecanje" plata vec SUBVENCIJA Palme. Radi isto sto je radio I Dinkic, kod zaposlenja radnika tj. placao po 10 000 Eura po radniku. Ovo je izborni trik!!!!!!

Milica

pre 10 godina

Ovo nije italijanska fabrika. Ovo je dinkićevo i palmino. Ovu šemu je prvi plasirao dinkić. Kao vlada daje subvencije inostranim kompanijma. A to su sve inostrani mešetari. Po principu, mi tebi pare, ti nama otvoriš račun u svojoj zemlji i uplaćuješ deo. Kad je to video, Markoviću zinulo d...e odma bi i on. Odmah su se ušemili. A kada je Radulović ukinuo SIEPU najglasniji protivnik protiv njega je upravo bio Palma. Kao oni brinu za narod... Oće to, samo sutra!!!

Bole

pre 10 godina

Kolika je uopste plata bila? Da li su stvarno zaposlili toliko ljudi i da li ce otvoriti te fabrike? Nadam se da ce Jagodinci realno odgovoriti! :-) Pozdrav!

Zelimir Nastic

pre 10 godina

Znaci dobili su od drzave 750 eura mjesecno po radniku za tih godinu dana otkad fabrika radi? I dobili su zemljiste sa infrastrukturom besplatno. A koliko su platili te radnike, 200 eura? I sad ce da im povecaju platu 20%. Pa dajte da i ja tako otvorim fabriku. Je li ti Palma stvarno mislis da su svi bas toliki idioti?

Ne sme niko, razumljivo

pre 10 godina

Kad ce konacno neko od novinara da ode u tu Jagodinu i vidi i ispita gradjane kako se zivi i sta se tu sve valja iza brda.

expat

pre 10 godina

Betoven je tipičan primer uspešnog srpskog političara koga prati parazitsko stado. Ukrade se od većine, tj. nas poreskih oveznika (Kolubara sl.) i benefite ubira manjina (Jagodina), koja naravno nema ništa protiv jer je krov nad glavom stabilan.
Niko naime ne shvata da će doći dan kad jedna po jedna crpka propadaju te neće biti više odakle da se sisa. Tada ni manjini ništa neće biti jasno.
Tužna slika i prilika.

jagodinac5

pre 10 godina

"Skupština grada Jagodine italijanskom investitoru dala je zemljište besplatno"
Palma dao samom sebi u prevodu jer je fabrika njegova ..
I prestanite vise da lazete ovaj narod

Stevka

pre 10 godina

steta samo sto nisi naveo i kolka je prosecna plata u tom preduzecu. osim toga, ta italijanska firma koja je u PRIVATNOM vlasnistvu nekog ili vise stranaca od poreznih obaveznika srbija, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem je po radniku dobila 9000 evra!!!! pa tako bi i ja mogao da dovedem investitora kada bi ih tudjim parama platio da dodju. a iskreno, ja bi na njihovom mestu zaposlio jos vise radnika kada bi za svakog dobio tu lovu. pa posle nekog vremena ih otpustim. ako je u srbiji prosecna plata mozda nekih 300 evra, to znaci da ce jedno dve i po godine drzava srbija, ili bolje receno gradjani srbie da placaju plate tim radnicima. hvala ti palma. mnogo si strucan.

Deki

pre 10 godina

Dali ste 9000 evra po radniku da bi se fabrika otvorila? Pa da li ste vi bre normalni? 600 radnika * 9000 evra to je 5400000 evra! Zar ste vi bili nesposobni da otvorite fabriku za te pare? I da bude u nasem vlasnistvu, a ne u vlasnistvu stranaca. Odakle vam pravo da poklonite, da, POKLONITE nekome tolike nase pare?!

jagodinski

pre 10 godina

U Jagodini znači teče mled i mleko ali samo za neupućene.Pitajte zapošljene u Domu zdravlja kako primaju i koliki deo plate primaju?Spremačice ne primaju platu od jula 2013 godine a u pitanju su žene sa 30-40 god.života a rade preko omladinske.Krajnje je vreme da padne jagodinska kula od karata i da se završi lažna predstava o Jagodini.

Ako je istina bravo!

pre 10 godina

9000€ po zaposlenom zvuči mnogo, ali su po meni i dalje bolje potrošena budžetska sredstva od recimo prevremenih izbora, naravno ako se ispuni obećanje da će zaposleni dočekati penziju u pogonu.

pravnik

pre 10 godina

Lepa obecanja pre izbora videcemo sta ce se poale desiti, i koja ce se obecanja ispuniti a ne vidim svrhu pricanja prica koje se nece realizovati.

Ilija

pre 10 godina

Znaci ta fabrika je od NASIH para dobila 600 * 9000E? 5 400 000 E. PET MILIONA CETRISTO HILJADA EUR. Pa ko ne bi mogao da pokrene biznis sa tim parama? Samo subvencionisi, samo daj nase pare, bagro, blato, paraziti. Dosta je bilo!

Goran Kikinda

pre 10 godina

dajte i meni 9000eura po radniku,plac gratis sa infrastrukturom ,pa cu i ja zaposliti ljude.trziste imam fali mi kinta za obrtna sredstva i halu .

Milos Ilic

pre 10 godina

Cime li se ovaj lik bavio pre recimo 20 godina.
(McKifla, 27. februar 2014 14:11)

Vec 30 g. u privatnoj kompaniji prodaje ugalj iz Kolubare...

aleksandar

pre 10 godina

Strašno. Srbija je platila zarade za 600 radnika za 30 meseci unapred. To su MOJE PARE. Gradjani Srbije - poreski obveznici su te pare uplatili u budžet, a ovaj večiti politicar ih rasipa i poklanja. Zaposleni plaćeni 20.000 RSD, civilizacijski poraz Srbije. Užas, užas...

PORESKI OBVEZNIK

Curan

pre 10 godina

Reketas iz Jagodine ne rece kolike su plate u ovoj fabrici.A plate su 20 hiljada dinara.I sada povecanje od 20%.A drzava izgradila fabriku.Po 9000 hiljada evra za zaposlenog a Jagodina dzabe neku njivu.Cela investicija 6 miliona evra a drzava dala 5.4 miliona evra.Znaci zabar ulozio samo 600 hiljada evra i radnicima plata od 20 hiljada dinara. Strasan posao??????

robin hud

pre 10 godina

Sve je to lepo,ali ne mogu da shvatim,da sve ovo on koristi za politicki marketing..a znam,pouzdano,da ljudi koji rade...nisu adekvatno placeni za svoj rad...ljudi,tamo je robovlasnistvo,ne zavaravaj mo se,jeftinim politickim poenima...kako ga nije sramota....

Deki

pre 10 godina

Dali ste 9000 evra po radniku da bi se fabrika otvorila? Pa da li ste vi bre normalni? 600 radnika * 9000 evra to je 5400000 evra! Zar ste vi bili nesposobni da otvorite fabriku za te pare? I da bude u nasem vlasnistvu, a ne u vlasnistvu stranaca. Odakle vam pravo da poklonite, da, POKLONITE nekome tolike nase pare?!

grlom u jagodinu

pre 10 godina

U Palmogradu, olimpijskom čudu. Povećaće subvencije 20% po radnom mestu o trošku svih nas. Super. Palma je genije, bog i čudotvorac, veći je od hrista, muhameda i bude zajedno.... Jel mož sad posao sa zagarantovanom pemzijom, bolovanjem, godišnjim i tako to...?

SIKI

pre 10 godina

Esamo ovog strucnjaka i krkobabice da NE VIDIM
u sledecoj vlasti
Kolikoje samo dato FABRICI KABLOVA a koliko su
duzni za GAS I STRUJU
Ne daje svoje pare iz KOLUBARE BETOVEN vec cela SRBIJA
placa njegove velike SPOSOBNOSTI

marks

pre 10 godina

A prava istina o toj fabrici je da non stop radnici padaju u nesvest, par puta u toku meseca dolazi hitna pomoc.. Jer radnici ne mogu da isprate normu koju su italijani tamo postavili.. I to za koju bednu platu? I ja tako mogu da dovedem investitora.. Odem u bilo koju zemlju, upadnem u fabriku, zakazem sastanak I ponudim im da predju u Srbiju, da ovde presele proizvodnju, em sto dobiju 9000 evra po zaposlenom, plus da radnike ovde placaju 200 evra umesto 1500 evra u Italiji.. Kolika im je samo tu zarada? Za godinu ili 2, Italijani su otplatili kompletnu investiciju.. Ne smem ni da zamislim da postoji neki dil, u smislu 200 evra radniku, a 100 evra na racun Opstine, ili na privatne racune funkcionera.. A vrlo je verovatno da postoji neki takav interni dogovor..

lupetalo

pre 10 godina

Ovaj siri demagogiju i laz.Tamosnje plate od 25000 dinara navodno povecane zbog njegovog politickog predizbornog markentinga.Ko ga nezna sigurno ce da ga glasa!

Milica

pre 10 godina

Ovo nije italijanska fabrika. Ovo je dinkićevo i palmino. Ovu šemu je prvi plasirao dinkić. Kao vlada daje subvencije inostranim kompanijma. A to su sve inostrani mešetari. Po principu, mi tebi pare, ti nama otvoriš račun u svojoj zemlji i uplaćuješ deo. Kad je to video, Markoviću zinulo d...e odma bi i on. Odmah su se ušemili. A kada je Radulović ukinuo SIEPU najglasniji protivnik protiv njega je upravo bio Palma. Kao oni brinu za narod... Oće to, samo sutra!!!

sumadinac

pre 10 godina

sa tolikim parama sto je drzava dala mogli ste sami da napravite fabriku,a ne da zovete zabare.Napravili ste od nas robove u srcu Evrope,ubedljivo smo najjeftinija radna snaga...

jagodinski

pre 10 godina

U Jagodini znači teče mled i mleko ali samo za neupućene.Pitajte zapošljene u Domu zdravlja kako primaju i koliki deo plate primaju?Spremačice ne primaju platu od jula 2013 godine a u pitanju su žene sa 30-40 god.života a rade preko omladinske.Krajnje je vreme da padne jagodinska kula od karata i da se završi lažna predstava o Jagodini.

BGBG

pre 10 godina

Toboze ulozili 9 M evra.......oprema i masine sve uzeto na lizing.........samo za zaposljavanje radnika dobili od nas 5.4 M evra......plus sve besplatno, od zemljista, infrastrukture, papirologija.......povlasteno placanje struje, gasa, vode.......super biznis, ali za SPS i JS ljude.......na nas racun, naravno..........

Zelimir Nastic

pre 10 godina

Znaci dobili su od drzave 750 eura mjesecno po radniku za tih godinu dana otkad fabrika radi? I dobili su zemljiste sa infrastrukturom besplatno. A koliko su platili te radnike, 200 eura? I sad ce da im povecaju platu 20%. Pa dajte da i ja tako otvorim fabriku. Je li ti Palma stvarno mislis da su svi bas toliki idioti?

goran

pre 10 godina

A vide ovoga,sako puca na njemu od povisica.Povecanje podvoljka oko vrata.Ajde brate pozuri sa izjavama.Cekaju sarma i kolaci.Ne gubi daha o stvarima o kojim nemas blage veze.

Stevka

pre 10 godina

steta samo sto nisi naveo i kolka je prosecna plata u tom preduzecu. osim toga, ta italijanska firma koja je u PRIVATNOM vlasnistvu nekog ili vise stranaca od poreznih obaveznika srbija, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem je po radniku dobila 9000 evra!!!! pa tako bi i ja mogao da dovedem investitora kada bi ih tudjim parama platio da dodju. a iskreno, ja bi na njihovom mestu zaposlio jos vise radnika kada bi za svakog dobio tu lovu. pa posle nekog vremena ih otpustim. ako je u srbiji prosecna plata mozda nekih 300 evra, to znaci da ce jedno dve i po godine drzava srbija, ili bolje receno gradjani srbie da placaju plate tim radnicima. hvala ti palma. mnogo si strucan.

jagodinac5

pre 10 godina

"Skupština grada Jagodine italijanskom investitoru dala je zemljište besplatno"
Palma dao samom sebi u prevodu jer je fabrika njegova ..
I prestanite vise da lazete ovaj narod

Ne sme niko, razumljivo

pre 10 godina

Kad ce konacno neko od novinara da ode u tu Jagodinu i vidi i ispita gradjane kako se zivi i sta se tu sve valja iza brda.

Oslobodimo Jagodinu

pre 10 godina

Poverovah ti sigurno,pa ti napaceni radnici koji rade pod nenormalnim uslovima ce dobiti tu jednu platu sa povecanjem,a posle izbora opet nadole.Zasto neide da obidje Fabriku kablova gde radnici neznaju dali ce sutra primiti platu.A platu najverovatnije nece primiti zato sto se pomagalo
gradu Jagodini koji nema vise novcana sredstva .Radnici ce kao i pred svake izbore biti korisceni za manipulisanje.Dodate neki dinar na ionako mizerne plate ali zauzvrat ocekujete siguran glas.Ali jedno se pitanje postavlja,sta ce celnik grada reci kada 1.juna Fabrika kablova u Jagodini
stane,2500 radnika plus njihove porodice ostace bez primanja.Tabu tema koja se vec danima prica po Jagodini ali izgleda da nikoga ne interesuje...

Bole

pre 10 godina

Kolika je uopste plata bila? Da li su stvarno zaposlili toliko ljudi i da li ce otvoriti te fabrike? Nadam se da ce Jagodinci realno odgovoriti! :-) Pozdrav!

Aleksandar

pre 10 godina

Citam komentre i svi se hvataju samo za vest o platama. Ok cinjenica da je predizborna kampanja. Ali ako Vi ne vidite da je ovaj covek uradio za Jagodinu ono sto nije niko u isitoriji jer on konstantno radi i doprinosi vise od 10 godina onda je to problem. On nije preterano obrazovan, ne zna kada je ziveo Betoven i da on nije pevac narodnih pesama ali izmedju svega je omogucio Jagodinskoj deci , studentima i radnicima ipak bolji zivot nego mnogo obrazovaniji i bolje pozicionirani politicari.

MILENKO

pre 10 godina

I ja bi im povecao platu da sam dobijo po 9 hiljadarke od drzave hahaha lako je da se hvalis na tudja ledja!!!A posle godinu,dve otkaz hahaha,vec vidjeno u zemlji dembeliji...

Vizionar

pre 10 godina

To nije "povecanje" plata vec SUBVENCIJA Palme. Radi isto sto je radio I Dinkic, kod zaposlenja radnika tj. placao po 10 000 Eura po radniku. Ovo je izborni trik!!!!!!

expat

pre 10 godina

Betoven je tipičan primer uspešnog srpskog političara koga prati parazitsko stado. Ukrade se od većine, tj. nas poreskih oveznika (Kolubara sl.) i benefite ubira manjina (Jagodina), koja naravno nema ništa protiv jer je krov nad glavom stabilan.
Niko naime ne shvata da će doći dan kad jedna po jedna crpka propadaju te neće biti više odakle da se sisa. Tada ni manjini ništa neće biti jasno.
Tužna slika i prilika.

pravnik

pre 10 godina

Lepa obecanja pre izbora videcemo sta ce se poale desiti, i koja ce se obecanja ispuniti a ne vidim svrhu pricanja prica koje se nece realizovati.

nisam bot

pre 10 godina

Jeste kontraverzan, ali u ovom brlogu od političara Palma mi se jedini sviđa. Čovek je odradio konkretne vidljive stvari, sredio je grad, onako po standatdima Evrope, ne fušeraj, što viđamo po ostalim mestima u Srbiji. Njegova priča uvek je oko suštine, ono što nam treba posao, porodica, deca.

Milos

pre 10 godina

@dajte i meni 9000eura po radniku,plac gratis sa infrastrukturom ,pa cu i ja zaposliti ljude.trziste imam fali mi kinta za obrtna sredstva i halu .
(Goran Kikinda, 27. februar 2014 15:30)

Kazes imas trziste ??? Pa onda izvoli pa radi ... sta te sprecava da podignes kredit i krenes. Obicno privrednici kukaju da nemaju trziste a ti sa trzistem imas bukvalno sve. Imas ono sto mnogi nemaju nego mi i ti licis na ove sto uzmu kintu od ove napacene drzave i posle puj pike ne vazi ...

Ako je istina bravo!

pre 10 godina

9000€ po zaposlenom zvuči mnogo, ali su po meni i dalje bolje potrošena budžetska sredstva od recimo prevremenih izbora, naravno ako se ispuni obećanje da će zaposleni dočekati penziju u pogonu.

građanin inđije

pre 10 godina

Pošto vidim da se mnogi ovde 'vataju za visinu plate u ovim fabrikama, voleo bih da napišu kolike su to plate u fabrikama u nekim drugim mestima u Srbiji...Ja živim u Inđiji, tzv. "gradu budućnosti" i kod nas su plate u fabrikama srednje žalosne, u jednoj od najvećih - "IGB Automotiv" plate radnica ne prelaze 24-25000 sa svim radnim subotama, a te žene bukvalno ostavljaju dušu na radnom mestu! Takođe dosta fabrika je zatvoreno ili je u procesu zatvaranja, za neke mi nije žao jer su u pitanju najgori mogući zagađivači, a ostale su u lošem stanju kako zbog odnosa prema zaposlenima tako i zbog visine zarada! O mnogim stvarima koje je ovaj Marković obezbedio svojim sugrađanima, građani Inđije samo mogu da sanjaju, osim što smo u marketingu neprikosnoveni, tu nam niko ništa ne može...Imali smo izvor tople vode koji je zatvoren pre desetak godina i ta voda je otekla jer u međuvremenu gosn pokrajinski sekretar nije mogao da se dogovori sa NIS Naftagasom oko provizije, a pričao nam je bajke o izgradnji banje! Na najplodnijoj zemlji su građeni parkinzi, lokalni privatnici i uglednici su pokupovali najbolju zemlju baš nekoliko dana pre proglašenja iste za industrijsku zonu, otvorena nam je fabrika za preradu akumulatora na regionalnom vodozahvatnom području, cinkara(koja je pred zatvaranjem) u naseljenom delu grada, fabrika za pseću hranu od koje pojedinim danima cela Inđija smrdi, o aferama za dodelu poslovnog prostora u TQ centru(u kojem gosn Ješić ima stan) i da ne pričam.

jagodinka

pre 10 godina

5.000 odlazi na racun opstine od svakog radnika jer ga je ipstna zaposlila. Lekari nisu dobili plate jer mira njemu da se popune rupe . Od njega i njegove familije kao i saboraca Jagodina se pretvara bedu.
Kako stati na put ovom bicu?

dejan

pre 10 godina

Citam ove komentare i pitam se dali je moguce da je svima krivo sto nesto u ovoj Srbiji ide na bolje pa zar je bitno dali je Palma Zikaili ili Mika ajde gospodo radite nesto pa ce svima biti bolje a ne samo bezvredni komentari . . .

Bisa

pre 10 godina

Covek zna o cemu prica, iz velike porodice privrednika, keze deda mu je bio privatnik, otac kod Tita bio privatnik, pa naravno i on.
Da su svi ti taj novac dali za reformu drzave, i infra strukturu, dosli bi investitori, nema veze strani ili domaci. Netreba da se ide po svetu, moze i preko interneta da se vidi, svaki primer pokretnog kapitala, BMW pravio neke delove u Madjarskoj, posle par godina postala skupa preselio fabriku u Rumuniju, gde ce posle videce se. O cemu mi pricamo

Teodora

pre 10 godina

Ma Palma otvaraj fabrike, sta cekas kraj izbora, neka i drugi otvore ako imaju sta , nego oni samo otvaraju usta i kritikuju one koji rade..napred majstore!!

Sudija Falkone...

pre 10 godina

Stvarno sam zbunjen,čitajući ove komentare!Jel ima k o vde iz Jagodine,da nam pojasni sta se dešava tamo,jel sve ovo istina sto Palma priča ili je po sredi nesto drugo!!Ako je sve ovo istina sto sve Palma.prica,dole kapa,svaka mu čast!Odmah ga postavite za predsednika Srbije!!

Silver Surfer

pre 10 godina

Jedino su mi od Palme bolji ovi koji kazu da je uradio nesto konkretno za Jagodinu. Ono sto je najvaznije nije uradio on, vec svi gradjani ove drzave posto finansiraju te njegove projekte. Samo je pitanje koliko ce sve to da nas izadje u konacnom obracunu.
Inace, Arkanov tigar se obogatio prodajuci ugalj vojsci. Neverovatno zvuci, ali su mnogi tada u tom poslu propali. Placalo se u dinarima i bilo je znacajno kada vam vojska uplati sredstva. Nekom odmah, a nekom malo zakasne. Isto kao danas sa kreditima i podsticajima. Neko moze da ih dobije, neko ne.
Dokle god se privreda bude svodila na partijsko muljanje i muzu drzave za poslove u kojima nasi gradjani rade kao robovi za crkavicu koja vredja ljudsko dostojanstvo dotle ce Palma, Dinkic i ostali drmati politickom scenom u Srbiji. Umesto da se stvaraju uslovi u kojima ce oni sa idejom moci da realizuju ono sti su zamislili a na kraju i materijalizuju mi smi dobili gubernatore koji putem politicke protekcije realizuju projekte cija je isplativost krajnje upitna. Pri tom, jako zaudara na korupciju.

nisam bot

pre 10 godina

Jeste kontraverzan, ali u ovom brlogu od političara Palma mi se jedini sviđa. Čovek je odradio konkretne vidljive stvari, sredio je grad, onako po standatdima Evrope, ne fušeraj, što viđamo po ostalim mestima u Srbiji. Njegova priča uvek je oko suštine, ono što nam treba posao, porodica, deca.

Milos

pre 10 godina

@dajte i meni 9000eura po radniku,plac gratis sa infrastrukturom ,pa cu i ja zaposliti ljude.trziste imam fali mi kinta za obrtna sredstva i halu .
(Goran Kikinda, 27. februar 2014 15:30)

Kazes imas trziste ??? Pa onda izvoli pa radi ... sta te sprecava da podignes kredit i krenes. Obicno privrednici kukaju da nemaju trziste a ti sa trzistem imas bukvalno sve. Imas ono sto mnogi nemaju nego mi i ti licis na ove sto uzmu kintu od ove napacene drzave i posle puj pike ne vazi ...

Aleksandar

pre 10 godina

Citam komentre i svi se hvataju samo za vest o platama. Ok cinjenica da je predizborna kampanja. Ali ako Vi ne vidite da je ovaj covek uradio za Jagodinu ono sto nije niko u isitoriji jer on konstantno radi i doprinosi vise od 10 godina onda je to problem. On nije preterano obrazovan, ne zna kada je ziveo Betoven i da on nije pevac narodnih pesama ali izmedju svega je omogucio Jagodinskoj deci , studentima i radnicima ipak bolji zivot nego mnogo obrazovaniji i bolje pozicionirani politicari.

dejan

pre 10 godina

Citam ove komentare i pitam se dali je moguce da je svima krivo sto nesto u ovoj Srbiji ide na bolje pa zar je bitno dali je Palma Zikaili ili Mika ajde gospodo radite nesto pa ce svima biti bolje a ne samo bezvredni komentari . . .

Teodora

pre 10 godina

Ma Palma otvaraj fabrike, sta cekas kraj izbora, neka i drugi otvore ako imaju sta , nego oni samo otvaraju usta i kritikuju one koji rade..napred majstore!!

Ako je istina bravo!

pre 10 godina

9000€ po zaposlenom zvuči mnogo, ali su po meni i dalje bolje potrošena budžetska sredstva od recimo prevremenih izbora, naravno ako se ispuni obećanje da će zaposleni dočekati penziju u pogonu.

Goran Kikinda

pre 10 godina

dajte i meni 9000eura po radniku,plac gratis sa infrastrukturom ,pa cu i ja zaposliti ljude.trziste imam fali mi kinta za obrtna sredstva i halu .

Bisa

pre 10 godina

Covek zna o cemu prica, iz velike porodice privrednika, keze deda mu je bio privatnik, otac kod Tita bio privatnik, pa naravno i on.
Da su svi ti taj novac dali za reformu drzave, i infra strukturu, dosli bi investitori, nema veze strani ili domaci. Netreba da se ide po svetu, moze i preko interneta da se vidi, svaki primer pokretnog kapitala, BMW pravio neke delove u Madjarskoj, posle par godina postala skupa preselio fabriku u Rumuniju, gde ce posle videce se. O cemu mi pricamo

aleksandar

pre 10 godina

Strašno. Srbija je platila zarade za 600 radnika za 30 meseci unapred. To su MOJE PARE. Gradjani Srbije - poreski obveznici su te pare uplatili u budžet, a ovaj večiti politicar ih rasipa i poklanja. Zaposleni plaćeni 20.000 RSD, civilizacijski poraz Srbije. Užas, užas...

PORESKI OBVEZNIK

jagodinski

pre 10 godina

U Jagodini znači teče mled i mleko ali samo za neupućene.Pitajte zapošljene u Domu zdravlja kako primaju i koliki deo plate primaju?Spremačice ne primaju platu od jula 2013 godine a u pitanju su žene sa 30-40 god.života a rade preko omladinske.Krajnje je vreme da padne jagodinska kula od karata i da se završi lažna predstava o Jagodini.

Curan

pre 10 godina

Reketas iz Jagodine ne rece kolike su plate u ovoj fabrici.A plate su 20 hiljada dinara.I sada povecanje od 20%.A drzava izgradila fabriku.Po 9000 hiljada evra za zaposlenog a Jagodina dzabe neku njivu.Cela investicija 6 miliona evra a drzava dala 5.4 miliona evra.Znaci zabar ulozio samo 600 hiljada evra i radnicima plata od 20 hiljada dinara. Strasan posao??????

građanin inđije

pre 10 godina

Pošto vidim da se mnogi ovde 'vataju za visinu plate u ovim fabrikama, voleo bih da napišu kolike su to plate u fabrikama u nekim drugim mestima u Srbiji...Ja živim u Inđiji, tzv. "gradu budućnosti" i kod nas su plate u fabrikama srednje žalosne, u jednoj od najvećih - "IGB Automotiv" plate radnica ne prelaze 24-25000 sa svim radnim subotama, a te žene bukvalno ostavljaju dušu na radnom mestu! Takođe dosta fabrika je zatvoreno ili je u procesu zatvaranja, za neke mi nije žao jer su u pitanju najgori mogući zagađivači, a ostale su u lošem stanju kako zbog odnosa prema zaposlenima tako i zbog visine zarada! O mnogim stvarima koje je ovaj Marković obezbedio svojim sugrađanima, građani Inđije samo mogu da sanjaju, osim što smo u marketingu neprikosnoveni, tu nam niko ništa ne može...Imali smo izvor tople vode koji je zatvoren pre desetak godina i ta voda je otekla jer u međuvremenu gosn pokrajinski sekretar nije mogao da se dogovori sa NIS Naftagasom oko provizije, a pričao nam je bajke o izgradnji banje! Na najplodnijoj zemlji su građeni parkinzi, lokalni privatnici i uglednici su pokupovali najbolju zemlju baš nekoliko dana pre proglašenja iste za industrijsku zonu, otvorena nam je fabrika za preradu akumulatora na regionalnom vodozahvatnom području, cinkara(koja je pred zatvaranjem) u naseljenom delu grada, fabrika za pseću hranu od koje pojedinim danima cela Inđija smrdi, o aferama za dodelu poslovnog prostora u TQ centru(u kojem gosn Ješić ima stan) i da ne pričam.

grlom u jagodinu

pre 10 godina

U Palmogradu, olimpijskom čudu. Povećaće subvencije 20% po radnom mestu o trošku svih nas. Super. Palma je genije, bog i čudotvorac, veći je od hrista, muhameda i bude zajedno.... Jel mož sad posao sa zagarantovanom pemzijom, bolovanjem, godišnjim i tako to...?

robin hud

pre 10 godina

Sve je to lepo,ali ne mogu da shvatim,da sve ovo on koristi za politicki marketing..a znam,pouzdano,da ljudi koji rade...nisu adekvatno placeni za svoj rad...ljudi,tamo je robovlasnistvo,ne zavaravaj mo se,jeftinim politickim poenima...kako ga nije sramota....

Deki

pre 10 godina

Dali ste 9000 evra po radniku da bi se fabrika otvorila? Pa da li ste vi bre normalni? 600 radnika * 9000 evra to je 5400000 evra! Zar ste vi bili nesposobni da otvorite fabriku za te pare? I da bude u nasem vlasnistvu, a ne u vlasnistvu stranaca. Odakle vam pravo da poklonite, da, POKLONITE nekome tolike nase pare?!

MILENKO

pre 10 godina

I ja bi im povecao platu da sam dobijo po 9 hiljadarke od drzave hahaha lako je da se hvalis na tudja ledja!!!A posle godinu,dve otkaz hahaha,vec vidjeno u zemlji dembeliji...

Ilija

pre 10 godina

Znaci ta fabrika je od NASIH para dobila 600 * 9000E? 5 400 000 E. PET MILIONA CETRISTO HILJADA EUR. Pa ko ne bi mogao da pokrene biznis sa tim parama? Samo subvencionisi, samo daj nase pare, bagro, blato, paraziti. Dosta je bilo!

marks

pre 10 godina

A prava istina o toj fabrici je da non stop radnici padaju u nesvest, par puta u toku meseca dolazi hitna pomoc.. Jer radnici ne mogu da isprate normu koju su italijani tamo postavili.. I to za koju bednu platu? I ja tako mogu da dovedem investitora.. Odem u bilo koju zemlju, upadnem u fabriku, zakazem sastanak I ponudim im da predju u Srbiju, da ovde presele proizvodnju, em sto dobiju 9000 evra po zaposlenom, plus da radnike ovde placaju 200 evra umesto 1500 evra u Italiji.. Kolika im je samo tu zarada? Za godinu ili 2, Italijani su otplatili kompletnu investiciju.. Ne smem ni da zamislim da postoji neki dil, u smislu 200 evra radniku, a 100 evra na racun Opstine, ili na privatne racune funkcionera.. A vrlo je verovatno da postoji neki takav interni dogovor..

BGBG

pre 10 godina

Toboze ulozili 9 M evra.......oprema i masine sve uzeto na lizing.........samo za zaposljavanje radnika dobili od nas 5.4 M evra......plus sve besplatno, od zemljista, infrastrukture, papirologija.......povlasteno placanje struje, gasa, vode.......super biznis, ali za SPS i JS ljude.......na nas racun, naravno..........

goran

pre 10 godina

A vide ovoga,sako puca na njemu od povisica.Povecanje podvoljka oko vrata.Ajde brate pozuri sa izjavama.Cekaju sarma i kolaci.Ne gubi daha o stvarima o kojim nemas blage veze.

sumadinac

pre 10 godina

sa tolikim parama sto je drzava dala mogli ste sami da napravite fabriku,a ne da zovete zabare.Napravili ste od nas robove u srcu Evrope,ubedljivo smo najjeftinija radna snaga...

Sudija Falkone...

pre 10 godina

Stvarno sam zbunjen,čitajući ove komentare!Jel ima k o vde iz Jagodine,da nam pojasni sta se dešava tamo,jel sve ovo istina sto Palma priča ili je po sredi nesto drugo!!Ako je sve ovo istina sto sve Palma.prica,dole kapa,svaka mu čast!Odmah ga postavite za predsednika Srbije!!

Milica

pre 10 godina

Ovo nije italijanska fabrika. Ovo je dinkićevo i palmino. Ovu šemu je prvi plasirao dinkić. Kao vlada daje subvencije inostranim kompanijma. A to su sve inostrani mešetari. Po principu, mi tebi pare, ti nama otvoriš račun u svojoj zemlji i uplaćuješ deo. Kad je to video, Markoviću zinulo d...e odma bi i on. Odmah su se ušemili. A kada je Radulović ukinuo SIEPU najglasniji protivnik protiv njega je upravo bio Palma. Kao oni brinu za narod... Oće to, samo sutra!!!

SIKI

pre 10 godina

Esamo ovog strucnjaka i krkobabice da NE VIDIM
u sledecoj vlasti
Kolikoje samo dato FABRICI KABLOVA a koliko su
duzni za GAS I STRUJU
Ne daje svoje pare iz KOLUBARE BETOVEN vec cela SRBIJA
placa njegove velike SPOSOBNOSTI

lupetalo

pre 10 godina

Ovaj siri demagogiju i laz.Tamosnje plate od 25000 dinara navodno povecane zbog njegovog politickog predizbornog markentinga.Ko ga nezna sigurno ce da ga glasa!

pravnik

pre 10 godina

Lepa obecanja pre izbora videcemo sta ce se poale desiti, i koja ce se obecanja ispuniti a ne vidim svrhu pricanja prica koje se nece realizovati.

jagodinac5

pre 10 godina

"Skupština grada Jagodine italijanskom investitoru dala je zemljište besplatno"
Palma dao samom sebi u prevodu jer je fabrika njegova ..
I prestanite vise da lazete ovaj narod

Vizionar

pre 10 godina

To nije "povecanje" plata vec SUBVENCIJA Palme. Radi isto sto je radio I Dinkic, kod zaposlenja radnika tj. placao po 10 000 Eura po radniku. Ovo je izborni trik!!!!!!

Oslobodimo Jagodinu

pre 10 godina

Poverovah ti sigurno,pa ti napaceni radnici koji rade pod nenormalnim uslovima ce dobiti tu jednu platu sa povecanjem,a posle izbora opet nadole.Zasto neide da obidje Fabriku kablova gde radnici neznaju dali ce sutra primiti platu.A platu najverovatnije nece primiti zato sto se pomagalo
gradu Jagodini koji nema vise novcana sredstva .Radnici ce kao i pred svake izbore biti korisceni za manipulisanje.Dodate neki dinar na ionako mizerne plate ali zauzvrat ocekujete siguran glas.Ali jedno se pitanje postavlja,sta ce celnik grada reci kada 1.juna Fabrika kablova u Jagodini
stane,2500 radnika plus njihove porodice ostace bez primanja.Tabu tema koja se vec danima prica po Jagodini ali izgleda da nikoga ne interesuje...

Milos Ilic

pre 10 godina

Cime li se ovaj lik bavio pre recimo 20 godina.
(McKifla, 27. februar 2014 14:11)

Vec 30 g. u privatnoj kompaniji prodaje ugalj iz Kolubare...

Zelimir Nastic

pre 10 godina

Znaci dobili su od drzave 750 eura mjesecno po radniku za tih godinu dana otkad fabrika radi? I dobili su zemljiste sa infrastrukturom besplatno. A koliko su platili te radnike, 200 eura? I sad ce da im povecaju platu 20%. Pa dajte da i ja tako otvorim fabriku. Je li ti Palma stvarno mislis da su svi bas toliki idioti?

Stevka

pre 10 godina

steta samo sto nisi naveo i kolka je prosecna plata u tom preduzecu. osim toga, ta italijanska firma koja je u PRIVATNOM vlasnistvu nekog ili vise stranaca od poreznih obaveznika srbija, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem je po radniku dobila 9000 evra!!!! pa tako bi i ja mogao da dovedem investitora kada bi ih tudjim parama platio da dodju. a iskreno, ja bi na njihovom mestu zaposlio jos vise radnika kada bi za svakog dobio tu lovu. pa posle nekog vremena ih otpustim. ako je u srbiji prosecna plata mozda nekih 300 evra, to znaci da ce jedno dve i po godine drzava srbija, ili bolje receno gradjani srbie da placaju plate tim radnicima. hvala ti palma. mnogo si strucan.

expat

pre 10 godina

Betoven je tipičan primer uspešnog srpskog političara koga prati parazitsko stado. Ukrade se od većine, tj. nas poreskih oveznika (Kolubara sl.) i benefite ubira manjina (Jagodina), koja naravno nema ništa protiv jer je krov nad glavom stabilan.
Niko naime ne shvata da će doći dan kad jedna po jedna crpka propadaju te neće biti više odakle da se sisa. Tada ni manjini ništa neće biti jasno.
Tužna slika i prilika.

Bole

pre 10 godina

Kolika je uopste plata bila? Da li su stvarno zaposlili toliko ljudi i da li ce otvoriti te fabrike? Nadam se da ce Jagodinci realno odgovoriti! :-) Pozdrav!

Ne sme niko, razumljivo

pre 10 godina

Kad ce konacno neko od novinara da ode u tu Jagodinu i vidi i ispita gradjane kako se zivi i sta se tu sve valja iza brda.

jagodinka

pre 10 godina

5.000 odlazi na racun opstine od svakog radnika jer ga je ipstna zaposlila. Lekari nisu dobili plate jer mira njemu da se popune rupe . Od njega i njegove familije kao i saboraca Jagodina se pretvara bedu.
Kako stati na put ovom bicu?

Silver Surfer

pre 10 godina

Jedino su mi od Palme bolji ovi koji kazu da je uradio nesto konkretno za Jagodinu. Ono sto je najvaznije nije uradio on, vec svi gradjani ove drzave posto finansiraju te njegove projekte. Samo je pitanje koliko ce sve to da nas izadje u konacnom obracunu.
Inace, Arkanov tigar se obogatio prodajuci ugalj vojsci. Neverovatno zvuci, ali su mnogi tada u tom poslu propali. Placalo se u dinarima i bilo je znacajno kada vam vojska uplati sredstva. Nekom odmah, a nekom malo zakasne. Isto kao danas sa kreditima i podsticajima. Neko moze da ih dobije, neko ne.
Dokle god se privreda bude svodila na partijsko muljanje i muzu drzave za poslove u kojima nasi gradjani rade kao robovi za crkavicu koja vredja ljudsko dostojanstvo dotle ce Palma, Dinkic i ostali drmati politickom scenom u Srbiji. Umesto da se stvaraju uslovi u kojima ce oni sa idejom moci da realizuju ono sti su zamislili a na kraju i materijalizuju mi smi dobili gubernatore koji putem politicke protekcije realizuju projekte cija je isplativost krajnje upitna. Pri tom, jako zaudara na korupciju.