Sreda, 26.02.2014.

20:31

Bačević dogovorio prvu fazu Kanala

Kineski partneri na projektu Kanala Morava spremni su da, u okviru tog projekta, odmah ulažu u izgradnju nekoliko malih hidroelektrana na Moravi, kaže Bačević.

Izvor: Tanjug

Baèeviæ dogovorio prvu fazu Kanala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

milan-br.1

pre 10 godina

Velika Morava kod Cuprije danas duboka maksimum 1 metar, vidi se dno, tu ni gumeni camci ne mogu da prodju, a kamoli brodovi koji nesto prevoze. Ovog leta necemo imati vode da pijemo i zalijemo useve i napojimo stoku, ne znam odakle Bacevic planira da dovede vodu...

Ddule

pre 10 godina

@Aleksandar
Moderni brodovi mogu i kliznuti po livadima, tako da nemoraju skakati.
Plovi brod do hidroelektrane, upalji drugi motor i brod pocne kliznuti do ispod hidroelektrane; ugasi drugi motor i pocne oped da plovi.

Savremena technologija, a posebno Kineska, je cudo zivo!

Aleksandar

pre 10 godina

Zanimljivo prva faza gradnje kanala za prolaz brodova je izgradnja prepreka za iste :)
Kako ce to brodovi preskakat te hidrocentrale s obzirom da su male i da ce malo zaradjivati hoce se isplatit brodove dizati preko brana, vjerojatno energija iz tih hidrocentrala nece biti dovoljna da podigne sve brodove koji ce prolazit kanalom.
Zanimljiv pocetak nadasve xd
(eTule, 27. februar 2014 08:35)

dragi eTule, tehnologija ce napredovati, savremenim brodovima te brane nece predstavljati nikakav problem i Gospodin Bacevic je vec upoznat sa poslednjom generacijom Kineskih brodova koji prkose gravitaciji. Kinezi su u silnim problemima gde da investiraju one sototine hiljada milijardi tesko zaradjenih rmabajuci poslednjih 30 godina i njihova, a mnogo vise nasa, sreca je sto imamo nekoga kao sto je gospodin Milan Bacevic.

novosadjanka

pre 10 godina

Porodica ako cita ovo neka ga odvede kod psihijatra hitno je!
(Igor, 26. februar 2014 23:42)

Ha, ha, ha... Ubedljivo najbolji komentar. Ali posle smeha, svi ćemo plakati zbog ovakvih Bačevića...

Amos

pre 10 godina

Ljudi mi se ovde smejemo i sprdamo, ali oni IMAJU VLAST! Dok se mi smejemo, lik poput Bačevića ima naše opunomoćenje da potpisuje svoje vizije, pojekte i uvaljuje nas u propast i u dugoročne probleme.

I koje sad tu LUD?

Mile

pre 10 godina

Ovog coveka treba pod hitno skloniti ja nemam reci I ne mogu da opisem njegove gluposti.Posto sam iz struke hidraske a ne kao ministar nekompetentne, mogun da kazem da je ta ideja odavno proglasena kao glupa.A pogotovo sa ovim hidroelektranama koje se valjda grade nakon izgradnje kanala , naravno zbog kote vode. Pa nece ih valjda onda nknadno podizati ili sada graditi na projektovanom nivou vode.Ovo je strasno sta taj covek radi , mojimo Vas sklonite ga pod hitno ili mu oduzmite savetodavce koji nisu nista bolji od njega.

willi

pre 10 godina

mogu da zamislim, kanal, brodovi plove, hidrocentrale, levo i desno pored morave plaze, devojke u kupacim kostimima mame nase poglede, neposredno pored brze pruge, hoteli i kupovni centri smesteni u oblakoderima i najsavremenijim arhitektonskim cudesima. a mi srbi samo uzivamo kao svetska turisticka i energetska sila...eeee gde ce nam kraj, ali zato pamet u glavu na izborima, samo "oni" mogu to da nam realizuju...

zoran

pre 10 godina

Gledam Banat, Srem
i Backu s Fruske gore
gledam tako, a u dusi lom
tu je nekad, kazu knjige, bilo more
cekalo me pa presusilo

Rodjeni sam moreplovac, ko Magelan
il' jos bolje ko admiral Kuk
u ravnici usred njiva gubim elan
nasukan u zitu morski vuk

Pregradite Đerdapsku klisuru. Onda će i Srbija imati more. Mađari su zainteresovani da ulože kintu a imaju.

Bože mili samo se pitam koji punoglavci će 16. Marta da zaokruže ovu ekupu? Da li bre vi, ako nemate mozga imate uši i oči? Pa ovaj nesrećnik sedi u ISTOJ Vladi i njegovi šefovi su Gospodin Vučić i Dačić.

mentalitet

pre 10 godina

dadada... A onda je mrmot zavio cokoladu. Cini mi se da je pre neki dan bio svetski dan pricanja bajki. Nas ministar Bacevic(alijas Dzon Malkovic) je u znak podrske prosto morao da nam isprica jednu novu... Da mi je njegov mozak pa da mi zivot prodje u radosti i veselju

Milija_Sumadinac

pre 10 godina

Bravo Srbijo! Ovo je bez konkurencije najbolja investicija u Jugoistocnoj Evropi i mi imamo priliku da je ostvarimo. Ostavimo sve druge sitnointersne partijske price, i krenimo brzo u realizaciju. Eto nama toliko zeljenih javnih radova, toliko zeljenih poslova za gradjevinsku operativa za vise sledećih godina. Dobijamo i nedostitznu strategijsku vaznost u odnosu na mnoge drzave. O pozitivnosti ovog poduhvta mogu se izneti bezbrojni dokazi i cinjenici i prepustimo to strucnjacima. Napred u realizaciju.

Milan Majkic

pre 10 godina

Mozda sam nesto propustio,ali sve informacije od kineske strane dolaze od Ministra Bacevica koji nas uverava u pozitivnost projekta.Malo je prostora da bi se iznele sve besmislenosti ovog projekta kao i nedostatak primene demokratskih mehanizama,odnosno postovanja pravnih pravila u postupku odlucivanja.Smatram da je Vlada odgovorna za sve eventualne stete koje ce nastati ukoliko dodje do realizacije i smatram da bi bilo dobro onemoguciti Ministru Bacevicu da bilo sta potpise u ovom projektu dok je u tenickom mandatu.

Normalan građevinski inženjer

pre 10 godina

Da, prvo će da sagrade male brane, a potom će da ih ruše da bi napravili kanal. Totalno je van pameti da se na malim branama prave prevodnice i to bez dovoljno vode.

MILENKO

pre 10 godina

Mora da je stiglo onih 10 'iljada milijardi investicija i krenuo posao...ima se moze se...kakvi su ovo salabajzeri pa to svet nije video,sigurno nam se svi smeju,imali smo najgoru vladu u poslednjih milion godina!!!

Don DeLillo

pre 10 godina

Biću slobodan da javno predložim poštovanom ministru, puncu predsednikonaslednika, dva ingeniozna projekta, koja će potpuno učvrstit našu vezu sa BRIK-om. Prvi je "Srpski Himalaji". Uktatko u srcu Šumadije napraviti ogromnu planinu. Planina će biti od uvozno otpada, smeća, trasha... gradiće se cirka 10 godina i biće veća od lanca Alpi. Sve zimske OI će od tada biti održavane u Srbiji.Studiju izvodljivosti sam razradio
sa Indijcima.
Drugi projekat je "Dunavska prašuma". Cilj je da Evropa dobije pandan Amazonskoj prašumi. Sažetak: Obalu duž Dunava pošumiti brzorastućim tropskim biljem, a posle prodati strancima koncesije na sečenje. Studija izvodljivosti pokazala da pare nisu problem Brazilcima.
Razmislite Ministre, oba projekta su socio-polit-ekonom-strareški opravdana.

cq

pre 10 godina

svakako da se to sve sredi do izbora,tj.pred-izborne tišine da ppv može da priča o tome bar tri-četiri sata na svim tv stanicama...

Sladjan

pre 10 godina

Pitam se već mesecima što, bre, ove SNS stručnjake ne pozovu ovi iz zapadnih bogatih zemalja da im tamo pomognu jer su oni pravi "genijalci" da stvore nešto ni iz čega i da za malo manje od godinu dana jedna siromšna zemlja prosto cveta od blagostanja. More...radiće ovde toljage i motike još malo ako ovaj Baćević i ovi njegovi nastave da lupaju ovolike gluposti!

Dejan USA

pre 10 godina

E koji pesimizam...
Stvarno mi nije jasno covek oce da napravi kanal pa da se lepo svi utopimo a vi tako.
Ovo nam je poslednja sansa ljudi!
Napravimo i more na kraju i taman kada sve to zavrsimo ostace nas do tada po predvidjanjima jedno 5. Da stanemo ispod onog drveta i gledamo kako Evropa ide kod nas na plazu...

marikone

pre 10 godina

znaci uskoro cemo Moravom, do Grcke, da se skupljaju parice za dobar camac, kakav ce to safari da bude. Mada ako obnove koridor deset do 2020 ovaj kanal je posle sitnica, do 2030 moravom po celom svetu.

eTule

pre 10 godina

Zanimljivo prva faza gradnje kanala za prolaz brodova je izgradnja prepreka za iste :)
Kako ce to brodovi preskakat te hidrocentrale s obzirom da su male i da ce malo zaradjivati hoce se isplatit brodove dizati preko brana, vjerojatno energija iz tih hidrocentrala nece biti dovoljna da podigne sve brodove koji ce prolazit kanalom.
Zanimljiv pocetak nadasve xd

MilaR

pre 10 godina

Stvarno sam zabrinuta. Ako SNS, kao najveca stranka, ali u koaliciji, "petlja" s tajnim ugovorima (Etihad, Beograd na vodi), drzeci ih podalje od ociju javnosti i dopusta raznim Bacevicima da ispunjavaju neke svoje snove, sta li nas tek ceka ako dodju do apsolutne vlasti? Braco Srbi, nadam se da imate dovoljno pameti.

petar golemi

pre 10 godina

Tomovaca delirijum, bre!!! Opet je posetio prijatelja a onda čašica po čašicu i eto prve faze....
Ako SNS želi da pokuša reformu društva u Srbiji ,ovaj lik treba dostojanstveno da se povuče u penziju.Pa neka bude savetnik Kineza u bloku 70.......

Olja

pre 10 godina

EVO PRIMERA KAKO MOZE DA JEDNA ZEMLJA ZAUVEK PROPADNE.
MEDECINA BI TREBALA DA SE POD HITNO OGLASI ZA MARSOVSKE KANALE,BEOGRADU NA BARAMA I SLICNOG.

Enough, I said! Reboot the system!

pre 10 godina

Шта ли мисле ови Кинези о нама кад им ладно пошаљемо овог специјалца на ноге? Ма доста је било! Сашу Радуловића у скупштину да раскринкава ове митомане!

adam

pre 10 godina

Vlada je već dugo vremena bila vakum celog sistema. Puno radim sa strancima i trenutno više kompanija znam da čekaju neke zakone nego one koji su plasirali novac. I ako imaju uredna obećanja od PPVa do kojekakvih precednika opština, već više od godinu dana svi sede, nešto čekaju i polako gube živce. Ako se ta sistemska opstrukcija ne bude promenila nema ništa od ovoga.

М

pre 10 godina

Овај човек и његова партија су неуморни у лупању глупости и лажи у циљу кампање. Како ли овај геније мисли да споји канал са Солуном без Македонаца или човек није чуо да су они друга држава или мисли да то може без питања као што је направио викендицу на Сави па му се усладило.

istina

pre 10 godina

Jel neko može da objasni ovom čoveku da Srbija trenutno nema privredu koja može da proizvede robu za postojeću infrastrukturu. Koliko moraš biti glup da praviš saobraćajnu infrastrukturu bez robe i putnika, alo rođače!

Alex

pre 10 godina

Marsovci ili neki drugi vanzemaljci, bacite neku malo jacu bombu na ovaj cirkus od drzave!
Moze i snage 10.000.000.000.000 eura!
Pozz iz Leskovca banana drzavljanima.

Aleksa

pre 10 godina

nisam nikakav strucnjak, ali mi ovaj bacevic sve vise deluje kao neko kome treba ozbiljna lekarska pomoc. ajde prvih nekoliko puta je bilo zabavno, pa su tu i politicka prazna obecanja, neistine i ostale gluposti, sto smo navikli u principu, ali bojim se da on ide u kompletno ludilo i duboku psihozu svaki put kad pomene moravu.

b

pre 10 godina

Hoće li neko ućutkati ovog lažova. Saša Radulović je za vas nepismene naprednjake astronaut. Mediji su takođe odlepili kad prenose ove budalaštine...

de si tu sam

pre 10 godina

Video sam nacrt na twitter-u:
1. faza: iskop kanala Amsterdam - Švarcvald
2. faza: punjenje Panonskog mora
3. faza: proširenje Đerdapske klisure
...uh, ovo nacrt za Beograd na vodi.
Ali hidroelektrane na Moravi? Izvinte ministre, a koje delove planirate da poplavite?

milos

pre 10 godina

Ovaj se ne predaje. Kakav kanal, kad smo mi vec u kanalu? Prestanite dan nas maltretirate grandioznim projektima. Zakrpite one rupe po putu, uredite škole i bolnice, prestanite sa snovima. Probudite se i vidite gde zivimo.

Bata

pre 10 godina

Glasao sam za SNS na prošlim izborima i mislio sam da im opet dam podršku, ali sam se predomislio zbog ovog čoveka i njegovog sumanutog projekta. Ako vrh SNS jasno i glasno kaže da ne stoje iza ovoga, imaju šanse za moj glas.

Hello Kitty

pre 10 godina

Predlažem ministru još jedan sličan projekat, "BEOGRAD NA MORU". U I fazi prokopati kanal Roterdam-Švarcvald. II faza: punjenje panonskog mora. III faza: proširenje Đerdapske klisure zbog prolaska kruzera. Da se uradi đuture s moravskim kanalom.

Bedni li smo

pre 10 godina

Mrkonjic ode nekako i spasi nas psihickog ugnjetavanja kada dodje jos gori. Tuga i beda, najgore od svega je sto nece odgovarati za lazi, lopovluke i sistematsko unistavanje.

b

pre 10 godina

Hoće li neko ućutkati ovog lažova. Saša Radulović je za vas nepismene naprednjake astronaut. Mediji su takođe odlepili kad prenose ove budalaštine...

Aleksa

pre 10 godina

nisam nikakav strucnjak, ali mi ovaj bacevic sve vise deluje kao neko kome treba ozbiljna lekarska pomoc. ajde prvih nekoliko puta je bilo zabavno, pa su tu i politicka prazna obecanja, neistine i ostale gluposti, sto smo navikli u principu, ali bojim se da on ide u kompletno ludilo i duboku psihozu svaki put kad pomene moravu.

М

pre 10 godina

Овај човек и његова партија су неуморни у лупању глупости и лажи у циљу кампање. Како ли овај геније мисли да споји канал са Солуном без Македонаца или човек није чуо да су они друга држава или мисли да то може без питања као што је направио викендицу на Сави па му се усладило.

Alex

pre 10 godina

Marsovci ili neki drugi vanzemaljci, bacite neku malo jacu bombu na ovaj cirkus od drzave!
Moze i snage 10.000.000.000.000 eura!
Pozz iz Leskovca banana drzavljanima.

de si tu sam

pre 10 godina

Video sam nacrt na twitter-u:
1. faza: iskop kanala Amsterdam - Švarcvald
2. faza: punjenje Panonskog mora
3. faza: proširenje Đerdapske klisure
...uh, ovo nacrt za Beograd na vodi.
Ali hidroelektrane na Moravi? Izvinte ministre, a koje delove planirate da poplavite?

Hello Kitty

pre 10 godina

Predlažem ministru još jedan sličan projekat, "BEOGRAD NA MORU". U I fazi prokopati kanal Roterdam-Švarcvald. II faza: punjenje panonskog mora. III faza: proširenje Đerdapske klisure zbog prolaska kruzera. Da se uradi đuture s moravskim kanalom.

istina

pre 10 godina

Jel neko može da objasni ovom čoveku da Srbija trenutno nema privredu koja može da proizvede robu za postojeću infrastrukturu. Koliko moraš biti glup da praviš saobraćajnu infrastrukturu bez robe i putnika, alo rođače!

milos

pre 10 godina

Ovaj se ne predaje. Kakav kanal, kad smo mi vec u kanalu? Prestanite dan nas maltretirate grandioznim projektima. Zakrpite one rupe po putu, uredite škole i bolnice, prestanite sa snovima. Probudite se i vidite gde zivimo.

Bedni li smo

pre 10 godina

Mrkonjic ode nekako i spasi nas psihickog ugnjetavanja kada dodje jos gori. Tuga i beda, najgore od svega je sto nece odgovarati za lazi, lopovluke i sistematsko unistavanje.

Bata

pre 10 godina

Glasao sam za SNS na prošlim izborima i mislio sam da im opet dam podršku, ali sam se predomislio zbog ovog čoveka i njegovog sumanutog projekta. Ako vrh SNS jasno i glasno kaže da ne stoje iza ovoga, imaju šanse za moj glas.

Don DeLillo

pre 10 godina

Biću slobodan da javno predložim poštovanom ministru, puncu predsednikonaslednika, dva ingeniozna projekta, koja će potpuno učvrstit našu vezu sa BRIK-om. Prvi je "Srpski Himalaji". Uktatko u srcu Šumadije napraviti ogromnu planinu. Planina će biti od uvozno otpada, smeća, trasha... gradiće se cirka 10 godina i biće veća od lanca Alpi. Sve zimske OI će od tada biti održavane u Srbiji.Studiju izvodljivosti sam razradio
sa Indijcima.
Drugi projekat je "Dunavska prašuma". Cilj je da Evropa dobije pandan Amazonskoj prašumi. Sažetak: Obalu duž Dunava pošumiti brzorastućim tropskim biljem, a posle prodati strancima koncesije na sečenje. Studija izvodljivosti pokazala da pare nisu problem Brazilcima.
Razmislite Ministre, oba projekta su socio-polit-ekonom-strareški opravdana.

Milan Majkic

pre 10 godina

Mozda sam nesto propustio,ali sve informacije od kineske strane dolaze od Ministra Bacevica koji nas uverava u pozitivnost projekta.Malo je prostora da bi se iznele sve besmislenosti ovog projekta kao i nedostatak primene demokratskih mehanizama,odnosno postovanja pravnih pravila u postupku odlucivanja.Smatram da je Vlada odgovorna za sve eventualne stete koje ce nastati ukoliko dodje do realizacije i smatram da bi bilo dobro onemoguciti Ministru Bacevicu da bilo sta potpise u ovom projektu dok je u tenickom mandatu.

Normalan građevinski inženjer

pre 10 godina

Da, prvo će da sagrade male brane, a potom će da ih ruše da bi napravili kanal. Totalno je van pameti da se na malim branama prave prevodnice i to bez dovoljno vode.

Sladjan

pre 10 godina

Pitam se već mesecima što, bre, ove SNS stručnjake ne pozovu ovi iz zapadnih bogatih zemalja da im tamo pomognu jer su oni pravi "genijalci" da stvore nešto ni iz čega i da za malo manje od godinu dana jedna siromšna zemlja prosto cveta od blagostanja. More...radiće ovde toljage i motike još malo ako ovaj Baćević i ovi njegovi nastave da lupaju ovolike gluposti!

eTule

pre 10 godina

Zanimljivo prva faza gradnje kanala za prolaz brodova je izgradnja prepreka za iste :)
Kako ce to brodovi preskakat te hidrocentrale s obzirom da su male i da ce malo zaradjivati hoce se isplatit brodove dizati preko brana, vjerojatno energija iz tih hidrocentrala nece biti dovoljna da podigne sve brodove koji ce prolazit kanalom.
Zanimljiv pocetak nadasve xd

marikone

pre 10 godina

znaci uskoro cemo Moravom, do Grcke, da se skupljaju parice za dobar camac, kakav ce to safari da bude. Mada ako obnove koridor deset do 2020 ovaj kanal je posle sitnica, do 2030 moravom po celom svetu.

cq

pre 10 godina

svakako da se to sve sredi do izbora,tj.pred-izborne tišine da ppv može da priča o tome bar tri-četiri sata na svim tv stanicama...

MILENKO

pre 10 godina

Mora da je stiglo onih 10 'iljada milijardi investicija i krenuo posao...ima se moze se...kakvi su ovo salabajzeri pa to svet nije video,sigurno nam se svi smeju,imali smo najgoru vladu u poslednjih milion godina!!!

zoran

pre 10 godina

Gledam Banat, Srem
i Backu s Fruske gore
gledam tako, a u dusi lom
tu je nekad, kazu knjige, bilo more
cekalo me pa presusilo

Rodjeni sam moreplovac, ko Magelan
il' jos bolje ko admiral Kuk
u ravnici usred njiva gubim elan
nasukan u zitu morski vuk

Pregradite Đerdapsku klisuru. Onda će i Srbija imati more. Mađari su zainteresovani da ulože kintu a imaju.

Bože mili samo se pitam koji punoglavci će 16. Marta da zaokruže ovu ekupu? Da li bre vi, ako nemate mozga imate uši i oči? Pa ovaj nesrećnik sedi u ISTOJ Vladi i njegovi šefovi su Gospodin Vučić i Dačić.

novosadjanka

pre 10 godina

Porodica ako cita ovo neka ga odvede kod psihijatra hitno je!
(Igor, 26. februar 2014 23:42)

Ha, ha, ha... Ubedljivo najbolji komentar. Ali posle smeha, svi ćemo plakati zbog ovakvih Bačevića...

Aleksandar

pre 10 godina

Zanimljivo prva faza gradnje kanala za prolaz brodova je izgradnja prepreka za iste :)
Kako ce to brodovi preskakat te hidrocentrale s obzirom da su male i da ce malo zaradjivati hoce se isplatit brodove dizati preko brana, vjerojatno energija iz tih hidrocentrala nece biti dovoljna da podigne sve brodove koji ce prolazit kanalom.
Zanimljiv pocetak nadasve xd
(eTule, 27. februar 2014 08:35)

dragi eTule, tehnologija ce napredovati, savremenim brodovima te brane nece predstavljati nikakav problem i Gospodin Bacevic je vec upoznat sa poslednjom generacijom Kineskih brodova koji prkose gravitaciji. Kinezi su u silnim problemima gde da investiraju one sototine hiljada milijardi tesko zaradjenih rmabajuci poslednjih 30 godina i njihova, a mnogo vise nasa, sreca je sto imamo nekoga kao sto je gospodin Milan Bacevic.

Amos

pre 10 godina

Ljudi mi se ovde smejemo i sprdamo, ali oni IMAJU VLAST! Dok se mi smejemo, lik poput Bačevića ima naše opunomoćenje da potpisuje svoje vizije, pojekte i uvaljuje nas u propast i u dugoročne probleme.

I koje sad tu LUD?

Mile

pre 10 godina

Ovog coveka treba pod hitno skloniti ja nemam reci I ne mogu da opisem njegove gluposti.Posto sam iz struke hidraske a ne kao ministar nekompetentne, mogun da kazem da je ta ideja odavno proglasena kao glupa.A pogotovo sa ovim hidroelektranama koje se valjda grade nakon izgradnje kanala , naravno zbog kote vode. Pa nece ih valjda onda nknadno podizati ili sada graditi na projektovanom nivou vode.Ovo je strasno sta taj covek radi , mojimo Vas sklonite ga pod hitno ili mu oduzmite savetodavce koji nisu nista bolji od njega.

MilaR

pre 10 godina

Stvarno sam zabrinuta. Ako SNS, kao najveca stranka, ali u koaliciji, "petlja" s tajnim ugovorima (Etihad, Beograd na vodi), drzeci ih podalje od ociju javnosti i dopusta raznim Bacevicima da ispunjavaju neke svoje snove, sta li nas tek ceka ako dodju do apsolutne vlasti? Braco Srbi, nadam se da imate dovoljno pameti.

Enough, I said! Reboot the system!

pre 10 godina

Шта ли мисле ови Кинези о нама кад им ладно пошаљемо овог специјалца на ноге? Ма доста је било! Сашу Радуловића у скупштину да раскринкава ове митомане!

Dejan USA

pre 10 godina

E koji pesimizam...
Stvarno mi nije jasno covek oce da napravi kanal pa da se lepo svi utopimo a vi tako.
Ovo nam je poslednja sansa ljudi!
Napravimo i more na kraju i taman kada sve to zavrsimo ostace nas do tada po predvidjanjima jedno 5. Da stanemo ispod onog drveta i gledamo kako Evropa ide kod nas na plazu...

petar golemi

pre 10 godina

Tomovaca delirijum, bre!!! Opet je posetio prijatelja a onda čašica po čašicu i eto prve faze....
Ako SNS želi da pokuša reformu društva u Srbiji ,ovaj lik treba dostojanstveno da se povuče u penziju.Pa neka bude savetnik Kineza u bloku 70.......

mentalitet

pre 10 godina

dadada... A onda je mrmot zavio cokoladu. Cini mi se da je pre neki dan bio svetski dan pricanja bajki. Nas ministar Bacevic(alijas Dzon Malkovic) je u znak podrske prosto morao da nam isprica jednu novu... Da mi je njegov mozak pa da mi zivot prodje u radosti i veselju

willi

pre 10 godina

mogu da zamislim, kanal, brodovi plove, hidrocentrale, levo i desno pored morave plaze, devojke u kupacim kostimima mame nase poglede, neposredno pored brze pruge, hoteli i kupovni centri smesteni u oblakoderima i najsavremenijim arhitektonskim cudesima. a mi srbi samo uzivamo kao svetska turisticka i energetska sila...eeee gde ce nam kraj, ali zato pamet u glavu na izborima, samo "oni" mogu to da nam realizuju...

Olja

pre 10 godina

EVO PRIMERA KAKO MOZE DA JEDNA ZEMLJA ZAUVEK PROPADNE.
MEDECINA BI TREBALA DA SE POD HITNO OGLASI ZA MARSOVSKE KANALE,BEOGRADU NA BARAMA I SLICNOG.

milan-br.1

pre 10 godina

Velika Morava kod Cuprije danas duboka maksimum 1 metar, vidi se dno, tu ni gumeni camci ne mogu da prodju, a kamoli brodovi koji nesto prevoze. Ovog leta necemo imati vode da pijemo i zalijemo useve i napojimo stoku, ne znam odakle Bacevic planira da dovede vodu...

adam

pre 10 godina

Vlada je već dugo vremena bila vakum celog sistema. Puno radim sa strancima i trenutno više kompanija znam da čekaju neke zakone nego one koji su plasirali novac. I ako imaju uredna obećanja od PPVa do kojekakvih precednika opština, već više od godinu dana svi sede, nešto čekaju i polako gube živce. Ako se ta sistemska opstrukcija ne bude promenila nema ništa od ovoga.

Ddule

pre 10 godina

@Aleksandar
Moderni brodovi mogu i kliznuti po livadima, tako da nemoraju skakati.
Plovi brod do hidroelektrane, upalji drugi motor i brod pocne kliznuti do ispod hidroelektrane; ugasi drugi motor i pocne oped da plovi.

Savremena technologija, a posebno Kineska, je cudo zivo!

Milija_Sumadinac

pre 10 godina

Bravo Srbijo! Ovo je bez konkurencije najbolja investicija u Jugoistocnoj Evropi i mi imamo priliku da je ostvarimo. Ostavimo sve druge sitnointersne partijske price, i krenimo brzo u realizaciju. Eto nama toliko zeljenih javnih radova, toliko zeljenih poslova za gradjevinsku operativa za vise sledećih godina. Dobijamo i nedostitznu strategijsku vaznost u odnosu na mnoge drzave. O pozitivnosti ovog poduhvta mogu se izneti bezbrojni dokazi i cinjenici i prepustimo to strucnjacima. Napred u realizaciju.

Bata

pre 10 godina

Glasao sam za SNS na prošlim izborima i mislio sam da im opet dam podršku, ali sam se predomislio zbog ovog čoveka i njegovog sumanutog projekta. Ako vrh SNS jasno i glasno kaže da ne stoje iza ovoga, imaju šanse za moj glas.

Milija_Sumadinac

pre 10 godina

Bravo Srbijo! Ovo je bez konkurencije najbolja investicija u Jugoistocnoj Evropi i mi imamo priliku da je ostvarimo. Ostavimo sve druge sitnointersne partijske price, i krenimo brzo u realizaciju. Eto nama toliko zeljenih javnih radova, toliko zeljenih poslova za gradjevinsku operativa za vise sledećih godina. Dobijamo i nedostitznu strategijsku vaznost u odnosu na mnoge drzave. O pozitivnosti ovog poduhvta mogu se izneti bezbrojni dokazi i cinjenici i prepustimo to strucnjacima. Napred u realizaciju.

Alex

pre 10 godina

Marsovci ili neki drugi vanzemaljci, bacite neku malo jacu bombu na ovaj cirkus od drzave!
Moze i snage 10.000.000.000.000 eura!
Pozz iz Leskovca banana drzavljanima.

b

pre 10 godina

Hoće li neko ućutkati ovog lažova. Saša Radulović je za vas nepismene naprednjake astronaut. Mediji su takođe odlepili kad prenose ove budalaštine...

Aleksa

pre 10 godina

nisam nikakav strucnjak, ali mi ovaj bacevic sve vise deluje kao neko kome treba ozbiljna lekarska pomoc. ajde prvih nekoliko puta je bilo zabavno, pa su tu i politicka prazna obecanja, neistine i ostale gluposti, sto smo navikli u principu, ali bojim se da on ide u kompletno ludilo i duboku psihozu svaki put kad pomene moravu.

М

pre 10 godina

Овај човек и његова партија су неуморни у лупању глупости и лажи у циљу кампање. Како ли овај геније мисли да споји канал са Солуном без Македонаца или човек није чуо да су они друга држава или мисли да то може без питања као што је направио викендицу на Сави па му се усладило.

Hello Kitty

pre 10 godina

Predlažem ministru još jedan sličan projekat, "BEOGRAD NA MORU". U I fazi prokopati kanal Roterdam-Švarcvald. II faza: punjenje panonskog mora. III faza: proširenje Đerdapske klisure zbog prolaska kruzera. Da se uradi đuture s moravskim kanalom.

de si tu sam

pre 10 godina

Video sam nacrt na twitter-u:
1. faza: iskop kanala Amsterdam - Švarcvald
2. faza: punjenje Panonskog mora
3. faza: proširenje Đerdapske klisure
...uh, ovo nacrt za Beograd na vodi.
Ali hidroelektrane na Moravi? Izvinte ministre, a koje delove planirate da poplavite?

Bedni li smo

pre 10 godina

Mrkonjic ode nekako i spasi nas psihickog ugnjetavanja kada dodje jos gori. Tuga i beda, najgore od svega je sto nece odgovarati za lazi, lopovluke i sistematsko unistavanje.

istina

pre 10 godina

Jel neko može da objasni ovom čoveku da Srbija trenutno nema privredu koja može da proizvede robu za postojeću infrastrukturu. Koliko moraš biti glup da praviš saobraćajnu infrastrukturu bez robe i putnika, alo rođače!

milos

pre 10 godina

Ovaj se ne predaje. Kakav kanal, kad smo mi vec u kanalu? Prestanite dan nas maltretirate grandioznim projektima. Zakrpite one rupe po putu, uredite škole i bolnice, prestanite sa snovima. Probudite se i vidite gde zivimo.

Milan Majkic

pre 10 godina

Mozda sam nesto propustio,ali sve informacije od kineske strane dolaze od Ministra Bacevica koji nas uverava u pozitivnost projekta.Malo je prostora da bi se iznele sve besmislenosti ovog projekta kao i nedostatak primene demokratskih mehanizama,odnosno postovanja pravnih pravila u postupku odlucivanja.Smatram da je Vlada odgovorna za sve eventualne stete koje ce nastati ukoliko dodje do realizacije i smatram da bi bilo dobro onemoguciti Ministru Bacevicu da bilo sta potpise u ovom projektu dok je u tenickom mandatu.

milan-br.1

pre 10 godina

Velika Morava kod Cuprije danas duboka maksimum 1 metar, vidi se dno, tu ni gumeni camci ne mogu da prodju, a kamoli brodovi koji nesto prevoze. Ovog leta necemo imati vode da pijemo i zalijemo useve i napojimo stoku, ne znam odakle Bacevic planira da dovede vodu...

Ddule

pre 10 godina

@Aleksandar
Moderni brodovi mogu i kliznuti po livadima, tako da nemoraju skakati.
Plovi brod do hidroelektrane, upalji drugi motor i brod pocne kliznuti do ispod hidroelektrane; ugasi drugi motor i pocne oped da plovi.

Savremena technologija, a posebno Kineska, je cudo zivo!

Dejan USA

pre 10 godina

E koji pesimizam...
Stvarno mi nije jasno covek oce da napravi kanal pa da se lepo svi utopimo a vi tako.
Ovo nam je poslednja sansa ljudi!
Napravimo i more na kraju i taman kada sve to zavrsimo ostace nas do tada po predvidjanjima jedno 5. Da stanemo ispod onog drveta i gledamo kako Evropa ide kod nas na plazu...

Don DeLillo

pre 10 godina

Biću slobodan da javno predložim poštovanom ministru, puncu predsednikonaslednika, dva ingeniozna projekta, koja će potpuno učvrstit našu vezu sa BRIK-om. Prvi je "Srpski Himalaji". Uktatko u srcu Šumadije napraviti ogromnu planinu. Planina će biti od uvozno otpada, smeća, trasha... gradiće se cirka 10 godina i biće veća od lanca Alpi. Sve zimske OI će od tada biti održavane u Srbiji.Studiju izvodljivosti sam razradio
sa Indijcima.
Drugi projekat je "Dunavska prašuma". Cilj je da Evropa dobije pandan Amazonskoj prašumi. Sažetak: Obalu duž Dunava pošumiti brzorastućim tropskim biljem, a posle prodati strancima koncesije na sečenje. Studija izvodljivosti pokazala da pare nisu problem Brazilcima.
Razmislite Ministre, oba projekta su socio-polit-ekonom-strareški opravdana.

zoran

pre 10 godina

Gledam Banat, Srem
i Backu s Fruske gore
gledam tako, a u dusi lom
tu je nekad, kazu knjige, bilo more
cekalo me pa presusilo

Rodjeni sam moreplovac, ko Magelan
il' jos bolje ko admiral Kuk
u ravnici usred njiva gubim elan
nasukan u zitu morski vuk

Pregradite Đerdapsku klisuru. Onda će i Srbija imati more. Mađari su zainteresovani da ulože kintu a imaju.

Bože mili samo se pitam koji punoglavci će 16. Marta da zaokruže ovu ekupu? Da li bre vi, ako nemate mozga imate uši i oči? Pa ovaj nesrećnik sedi u ISTOJ Vladi i njegovi šefovi su Gospodin Vučić i Dačić.

Mile

pre 10 godina

Ovog coveka treba pod hitno skloniti ja nemam reci I ne mogu da opisem njegove gluposti.Posto sam iz struke hidraske a ne kao ministar nekompetentne, mogun da kazem da je ta ideja odavno proglasena kao glupa.A pogotovo sa ovim hidroelektranama koje se valjda grade nakon izgradnje kanala , naravno zbog kote vode. Pa nece ih valjda onda nknadno podizati ili sada graditi na projektovanom nivou vode.Ovo je strasno sta taj covek radi , mojimo Vas sklonite ga pod hitno ili mu oduzmite savetodavce koji nisu nista bolji od njega.

novosadjanka

pre 10 godina

Porodica ako cita ovo neka ga odvede kod psihijatra hitno je!
(Igor, 26. februar 2014 23:42)

Ha, ha, ha... Ubedljivo najbolji komentar. Ali posle smeha, svi ćemo plakati zbog ovakvih Bačevića...

Aleksandar

pre 10 godina

Zanimljivo prva faza gradnje kanala za prolaz brodova je izgradnja prepreka za iste :)
Kako ce to brodovi preskakat te hidrocentrale s obzirom da su male i da ce malo zaradjivati hoce se isplatit brodove dizati preko brana, vjerojatno energija iz tih hidrocentrala nece biti dovoljna da podigne sve brodove koji ce prolazit kanalom.
Zanimljiv pocetak nadasve xd
(eTule, 27. februar 2014 08:35)

dragi eTule, tehnologija ce napredovati, savremenim brodovima te brane nece predstavljati nikakav problem i Gospodin Bacevic je vec upoznat sa poslednjom generacijom Kineskih brodova koji prkose gravitaciji. Kinezi su u silnim problemima gde da investiraju one sototine hiljada milijardi tesko zaradjenih rmabajuci poslednjih 30 godina i njihova, a mnogo vise nasa, sreca je sto imamo nekoga kao sto je gospodin Milan Bacevic.

Sladjan

pre 10 godina

Pitam se već mesecima što, bre, ove SNS stručnjake ne pozovu ovi iz zapadnih bogatih zemalja da im tamo pomognu jer su oni pravi "genijalci" da stvore nešto ni iz čega i da za malo manje od godinu dana jedna siromšna zemlja prosto cveta od blagostanja. More...radiće ovde toljage i motike još malo ako ovaj Baćević i ovi njegovi nastave da lupaju ovolike gluposti!

Amos

pre 10 godina

Ljudi mi se ovde smejemo i sprdamo, ali oni IMAJU VLAST! Dok se mi smejemo, lik poput Bačevića ima naše opunomoćenje da potpisuje svoje vizije, pojekte i uvaljuje nas u propast i u dugoročne probleme.

I koje sad tu LUD?

willi

pre 10 godina

mogu da zamislim, kanal, brodovi plove, hidrocentrale, levo i desno pored morave plaze, devojke u kupacim kostimima mame nase poglede, neposredno pored brze pruge, hoteli i kupovni centri smesteni u oblakoderima i najsavremenijim arhitektonskim cudesima. a mi srbi samo uzivamo kao svetska turisticka i energetska sila...eeee gde ce nam kraj, ali zato pamet u glavu na izborima, samo "oni" mogu to da nam realizuju...

Olja

pre 10 godina

EVO PRIMERA KAKO MOZE DA JEDNA ZEMLJA ZAUVEK PROPADNE.
MEDECINA BI TREBALA DA SE POD HITNO OGLASI ZA MARSOVSKE KANALE,BEOGRADU NA BARAMA I SLICNOG.

petar golemi

pre 10 godina

Tomovaca delirijum, bre!!! Opet je posetio prijatelja a onda čašica po čašicu i eto prve faze....
Ako SNS želi da pokuša reformu društva u Srbiji ,ovaj lik treba dostojanstveno da se povuče u penziju.Pa neka bude savetnik Kineza u bloku 70.......

MilaR

pre 10 godina

Stvarno sam zabrinuta. Ako SNS, kao najveca stranka, ali u koaliciji, "petlja" s tajnim ugovorima (Etihad, Beograd na vodi), drzeci ih podalje od ociju javnosti i dopusta raznim Bacevicima da ispunjavaju neke svoje snove, sta li nas tek ceka ako dodju do apsolutne vlasti? Braco Srbi, nadam se da imate dovoljno pameti.

eTule

pre 10 godina

Zanimljivo prva faza gradnje kanala za prolaz brodova je izgradnja prepreka za iste :)
Kako ce to brodovi preskakat te hidrocentrale s obzirom da su male i da ce malo zaradjivati hoce se isplatit brodove dizati preko brana, vjerojatno energija iz tih hidrocentrala nece biti dovoljna da podigne sve brodove koji ce prolazit kanalom.
Zanimljiv pocetak nadasve xd

marikone

pre 10 godina

znaci uskoro cemo Moravom, do Grcke, da se skupljaju parice za dobar camac, kakav ce to safari da bude. Mada ako obnove koridor deset do 2020 ovaj kanal je posle sitnica, do 2030 moravom po celom svetu.

Normalan građevinski inženjer

pre 10 godina

Da, prvo će da sagrade male brane, a potom će da ih ruše da bi napravili kanal. Totalno je van pameti da se na malim branama prave prevodnice i to bez dovoljno vode.

cq

pre 10 godina

svakako da se to sve sredi do izbora,tj.pred-izborne tišine da ppv može da priča o tome bar tri-četiri sata na svim tv stanicama...

MILENKO

pre 10 godina

Mora da je stiglo onih 10 'iljada milijardi investicija i krenuo posao...ima se moze se...kakvi su ovo salabajzeri pa to svet nije video,sigurno nam se svi smeju,imali smo najgoru vladu u poslednjih milion godina!!!

mentalitet

pre 10 godina

dadada... A onda je mrmot zavio cokoladu. Cini mi se da je pre neki dan bio svetski dan pricanja bajki. Nas ministar Bacevic(alijas Dzon Malkovic) je u znak podrske prosto morao da nam isprica jednu novu... Da mi je njegov mozak pa da mi zivot prodje u radosti i veselju

Enough, I said! Reboot the system!

pre 10 godina

Шта ли мисле ови Кинези о нама кад им ладно пошаљемо овог специјалца на ноге? Ма доста је било! Сашу Радуловића у скупштину да раскринкава ове митомане!

adam

pre 10 godina

Vlada je već dugo vremena bila vakum celog sistema. Puno radim sa strancima i trenutno više kompanija znam da čekaju neke zakone nego one koji su plasirali novac. I ako imaju uredna obećanja od PPVa do kojekakvih precednika opština, već više od godinu dana svi sede, nešto čekaju i polako gube živce. Ako se ta sistemska opstrukcija ne bude promenila nema ništa od ovoga.