Sreda, 26.02.2014.

16:49

Tipovi žena koje ostaju same u životu

Izvor: metro-portal

Tipovi žena koje ostaju same u životu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

alex

pre 10 godina

@kraljice

bravo....Stvar licnog izbora, sta ima kome da se to objasnjava. Svuda u svetu ovo je normalna stvar samo u nasem zaostalom drustvu ovakve su zene trn u oku mnogima. Sposobna lepa, uspesna zena koja je izabrala da bude sama moze da smeta samo isfrustriranim, nesposobnim i iskompleksiranim osobama. Nazalost takvih je sve vise. Ne daj te se zene ;)

Музичар

pre 10 godina

@краљица

Свака жена има право да жели шта год хоће. Шта год јој падне на памет. Од било кога, под било којим условима, и у било ком тренутку. Исто као и сваки мушкарац - само је нама довољно рано у детињству стављено до знања да ће одговор на велику већину наших жеља најчешће бити НЕ, а и да може да дође и до других непријатних последица. Већини вас то очигледно није стављено до знања кад сте биле мале, па то морамо ми сада да радимо јер нама испостављате те жеље. Врло тежак и незахвалан посао. Битка која се добија једино раскидом везе или разводом брака.

Уколико жена није у стању да сама процени да ће можда бити остављена ако почне да се бахати са нереалним жељама и прохтевима, сама је крива. Значи, имаш право да желиш шта год хоћеш, кад год хоћеш. Различити мушкарци различито трпе - неки више, неки мање. Неки најмање, јер врло брзо схвате са каквом женом имају посла.

Ја сам навео неке ствари које сам доживео и које сматрам као личну увреду за себе. Навешћу и да је једном мом другу бивша девојка својевремено тражила да прода његов стан на једном грају Београда, и да купи нов стан у коме ће живети са њом на другом крају Београда, где је квадрат стана 50% скупљи, близу њене мајке и њеног посла. Али се после тога фирма преселила на трећи крај града.

Па да сам милионер, оставио бих девојку која се тако понаша.

skandi

pre 10 godina

@N2
Objasnio!!!

I klonite se, ljudi, beskorisnih generalizacija! Pogledi na svet su slika onoga sto je u nama, te kako gledamo na druge ljude tako ce nam i biti, jer takve cemo samo i registrovati, a i privlaciti!

bg.kraljica

pre 10 godina

@ima vremena, svako dobro

Vi dakle, tvrdite da su zene kroz istoriju imale manje kapaciteta od muskaraca i da je sad nase vreme da 'sazrimo'. Pa nisam sigurna da li je za smejanje ili za plakanje. :)

Prve zene kojima je dozvoljeno! da izlazu svoje slike su bile cerke bogatih oceva. Sta mislite u kom veku?

Nije 'neko' onemogucio zene, nego upravo te manjine koje vi spominjete a koje upravljaju civilizacijom (hm,muskarci). Tako se stvara razdor u M-Z odnosima, kroz pricu kako su muskarci stosta postigli a sada je doslo vreme da zene preuzmu tu ulogu. To je, po meni, mentalitet roba koji stalno trazi da postoji neka hijerarhija. Pa ako nije patrijarhalna, nek bude i matrijarhalna pumamumu, samo da se zna red.

Treba prihvatiti da su i muskarci i zene jednako uticali na civilizaciju, ali sa drugacijih pozicija. Sada je doslo vreme kad ne moramo da ostanemo u okviru rodnih podela, pa je svakome dozvoljeno da gradi sebe i svoju buducnost. To je dobro, ali zahteva postovanje za (i sa) obe strane i to je ono sto ja pokusavam da ukazem ovde.

Ukoliko to ne razumete, predlazem vam da u svoju trilogiju koju preporucujete (odgledala sam sve te filmove i odlicni su), uvrstite i 'Oni zive' (They live) film koji pokazuje kako ljude ne odredjuju samo polne karakteristike. Pokvarenjaka ima i zena i muskaraca. Ali isto tako i pravednih ima (i uvek je bilo) i jednih i drugih.

Svako dobro.

Budala

pre 10 godina

@Cica
Draga Cico,nemate uopste razloga da se ljutite na mene.Stavise,komentar je duhovit,ali morao sam da "odreagujem" da se ne bi ovde ljudi primili,pa ste ispali kolateralna steta.Ni ja ne gledam latinoamericke a ni turske serije.Voleo sam BBC ali eto i oni su spali na niske grane pa cak ni njihovih serija nesto nema.Inace se slazem sa vama da @Tigrica ima specifican lascivni humor koji je uvek na mestu.Tako da podrzavam takvu vrstu i humora i "spisateljstva".

Cica

pre 10 godina

(Budala, 3. mart 2014 07:45)
Draga Budalo,
Zao mi je ako ste moj komentar protumacili kao nekakvo "primanje" kaktusa u pustinji. Namera mi je bila da se nasalim malo na Vas i Tigricin racun, doticna osoba je specificno duhovita. Latinoamericke serije ne gledam tako da taj deo nisam razumela i necu da komentarisem. Oprostite sto ste moju salu preozbiljno shvatili i izvinite na deranziranju

Budala

pre 10 godina

@Lelica&Cica
Pa ne znam prijateljice,nesto mi ne lici na latinoamericku seriju,ne znam sto ste se primile,kao kaktus u pustinji?Cura lepo pise i duhovita je,pa eto tako malo "uskocim" sa nekim komentarom.Uostalom cini mi se da @Tigrica ima sasvim ispunjen zivot,tako da joj nije potreban ovaj virtuelni...

ima vremena.. svako dobro

pre 10 godina

jasno je ko je na domaćem terenu, al džaba
neobjavljivanje odgovora neće promeniti činjenice

Mt 10:26-27 Не бојте се; јер нема ништа сакривено што се неће открити, ни тајно што се неће дознати. Ко има уши нека чује. (Lk 8:17;Lk 12:2)

ne verujete?

ima vremena, svako dobro

pre 10 godina

..bližimo se istinama. Zainteresovana si, ako dozvoliš - vredna truda. Ipak još daleko, da probamo da razjasnimo ovo
“Vidimo kakav je svijet koji ste smislili i kojim upravljate.”
Slučajno, sa manje ili više razumevanja, upotrebila si ključnu reč. Kreacija je SMIŠLJENA

Ako ponos i sujeta dozvole, razumećeš i da se žena tu zatekla ‘ni kriva ni dužna’. Njena davno znana svojstva, načela, norme, uz proučen M-Ž odnos kao osnove čovekovog postojanja i pozicije M - iskorišteni su u interesu manjine i plasirani kroz pseudo-demokratiju kao ‘najperfidniji’ oblik legalizacije robovlasničkih odnosa kroz privid slobode.
Uh) bilo je neophodno da bi došli do ključnih pitanja. Jedno od njih je -ko je izabrao tu manjinu?
Problem. Verovala ili ne
ŽENA
Kako? ..drugi put, do tada, ako si raspoložena i ako si prevazišla zapadnu plićak propagandu ženske paradigme GradićPejton/Sex&Town/DesperateHousewifes, probaj da ISTINSKI razumeš 'mušku' trilogiju: Metropolis/Matrix/Rabbitland
Muškarcima su trebale hiljade godina, zato vi sada uživate (još uvek više zluopotrebljavate) podršku. Nadam se da je ovo od pomoći a ako nije - moje iskreno izvinjenje. Praštaj i zaboravi, drži da ne vidimo dalje od nosa)

Još nisam našao ženski citat za ono što bi ovde valjalo reći:
ŽENA NIJE KRIVA. Ona tek treba da stekne kapacitet za krivicu.
MČJ

svako dobro

pre 10 godina

ukraina hm.. Elem, bližimo se istinama. Zainteresovana si, ako dozvoliš - vredna truda. Ipak još daleko. Da probamo da razjasnimo ovo
“Vidimo kakav je svijet koji ste smislili i kojim upravljate.”
Slučajno, sa razumevanjem ili ne, ipak upotrebila si ključnu reč. Odlično. Kreacija je SMIŠLJENA

Ako ponos i sujeta dozvole, razumećeš i da se žena tu zatekla ‘ni kriva ni dužna’. Njena davno znana svojstva, načela, norme, uz proučen M-Ž odnos kao osnove čovekovog postojanja i pozicije M - iskorišteni su u interesu manjine i plasirani kroz pseudo-demokratiju kao ‘najperfidniji’ oblik legalizacije robovlasničkih odnosa.. sve kroz privid slobode.
Uh) bilo je neophodno da bi došli do ključnih pitanja. Jedno od njih je -ko je izabrao tu manjinu?
Problem. Verovala ili ne
ŽENA
Kako? ..drugi put, do tada, ako si raspoložena i ako si prevazišla zapadnu plićak propagandu ženske paradigme GradićPejton/Sex&Town/DesperateHousewifes, probaj da ISTINSKI razumeš 'mušku' trilogiju: Metropolis/Matrix/Rabbitland
Muškarcima su trebale hiljade godina, zato vi sada uživate (još uvek više zluopotrebljavate) podršku. Nadam se da je ovo od pomoći a ako nije - moje iskreno izvinjenje. Praštaj i zaboravi, mora biti nevažno

Još nisam našao ženski citat za ono što bi ovde trebalo reći:

ŽENA NIJE KRIVA. Ona tek treba da stekne kapacitet za krivicu.
MCJ

ima vremena, bilo mi je zadovoljstvo

pre 10 godina

poštovana Kraljice, šteta, sada shvatam. Neko vas je onemogućio da izmislite ringišpil. Neko je sprečavao da u šlafruku skačete sa Ajfelove kule kako bi svojim slomljenim kostima utemeljili aerodinamiku? Da, vi ste rodile te kosti, a zanima li te aerodinamika? Bi li gorela na krstu za ideju? Neku drugu? Nije bilo vremena? Da, čarape.. ništa zato, sada će te nadoknaditi..

lol Puno toga je pobrkano danas, sama osećaš. Jedino postoji 'zebnja' da to ‘želiš’ da primetiš svega do svoje periferije događaja. Sindrom ribe u vodi - šta je vazduh? Svi trebaju imati škrge, dovoljne su za opstanak vrste, ne? Šareni kamenčići, ok, ali Kosmos!? Koga je briga za to, astrologija je sasvim dovoljna.
Da, za ‘čarape’ ne treba više, ali za ‘Olimpijske igre’.. ipak. Da se razumemo, niko pri tom ne omalovažava pranje, ili tebe - samo upozorava da ispiranje plaćamo ‘Jovanovim glavama’, najvrednijim što čovečanstvo ima. A pioniri pojma nemaju - izgubili su pravo i da pričaju o ”prirodnoj ulozi", ne?)

Da opet završimo modernom, trezvenijom ženskom mišlju. Vaš je red za razumevanje kosmosa, muškarci su svoje odavno rekli

“Da je civilizacija bila u ženskim rukama, još uvek bismo živeli u kolibama. Savremena žena koja uzima stvar u svoje ruke samo ulazi u konceptualni sistem koji su izmislili muškarci.”

hoćemo sada o Mariji? Kiri naravno, ne Magdalenskoj (Mk 16:9)

kraljica

pre 10 godina

Vidimo kakav je svijet koji ste smislili i kojim upravljate. Pun je i nesreće, ubijanja, gladi. Dokaze vidimo svaki dan. Jeste li srećni, gospodo? Pitanje je vrlo jednostavno. Došao je red da podijelimo moć i odgovornost i da napravimo život malo humanijim nego što jeste. Ako vam to treba dodatno obrazlagati, onda od silnih naučnih dostignuća ne vidite prst pred nosom.

kraljica

pre 10 godina

"Proleteri svih zemalja - ko vam pere čarape?", rekoše prije mnogo godina pametne žene. Poenta: muškarci su mnogo toga smislili i moglo im se - imali su mogućnost da se obrazuju, da stiču prihod i da se bave svojim hobijima i talentima. Za to vrijeme žene su se starale da oni i djeca budu siti, čisti i da ne moraju da brinu o svakodnevnim poslovima koji se vide samo ako ih niko ne radi. Svakodnevica je bila ženski teret. Nisu vijekovima imale šansu da se školuju, da rade i da razvijaju druge sposobnosti. Čim su dobile tu šansu, počele su da vas sustižu, i pored par hiljada godina vaše prednosti u trci. Mislite i vi o tome malo, ima vremena.

kraljica

pre 10 godina

E, muzičar, vidiš, sve ovo što si napisao i ja bih potpisala... osim da mi pripisuješ nešto što nisam izjavila niti bilo čime podržala:)
Idemo redom:
Ja smatram da niko ne treba da bude s nekim koga ne želi/ne voli. O tome svo vrijeme i pišem i svađam se sa neistomišljenicima. Za mene i muškarac i žena imaju to isto pravo, bez razlike. Prema tome, otkud tebi da se ja ljutim?!
Potpuno podržavam tvoju tezu da ne treba srljati u brak. U početku smo svi svoji predstavnici za javnost, a i leptirići često pomrse pamet. Tek kasnije se može realno zapaziti kakav je ko i da li postoji prava osnova za nešto više.
Muškarci i žene koji traže sve i odmah, e tu uglavnom postoji neki dublji problem. Najčešće očaj i pritisak okoline. Kao što si ti imao iskustva sa takvim ženama, i ja sam imala sa takvim muškarcima. Čim neko počne da mi izjavljuje ljubav i pravi velike planove poslije 15 dana od upoznavanja, imam poriv da bježim glavom bez obzira. U mom slučaju, to su bile očajne i bijesne neženje, jer čim sam postavila stvar na realnu osnovu (nemoguće da me neko voli a da me nije čestito ni upoznao), onda sam trpjela bijesne izlive i uvrede u stilu šta to ja sebi umišljam, da smo mi žene krive za sve, da me uskoro niko neće ni htjeti, da ću propasti sama i tome slično. Eto, to ti je moje iskustvo sa ženske strane.
Da li ti je sada jasno da govorimo o istoj stvari, samo sa različitih iskustvenih tačaka?

kraljica

pre 10 godina

@Muzičar: još jedna stvar me zaista zanima. Pošto kažeš da ne misliš da žene treba da ne žele ništa, to znači da one imaju pravo da žele nešto. Šta bi to žene mogle da žele, po tvom mišljenju, a da tu želju ti ne smatraš ličnom uvredom za sebe ili za muškarce uopšte?
Disclaimer: moje pitanje nije svađalački usmjereno, samo želim da shvatim iz kog ugla drugi vide stvari.

ima vremena, pozdrav

pre 10 godina

kraljica Dragana, puno pobrkanog
‘kada ste postali nesposobni..zena je uskocila.. i izgubili ste prava da pricate o "prirodnoj ulozi“’
Muškarci su bili, ali danas nisu sposobni kažeš? Jesi li razmislila odakle ‘promena’? Otkad? Prividna ili stvarna? Uzroci? Ko je pozvao ženu da ‘uskoči’? Kolika je ženina stvarna ‘moć’? Koliko je zavisna od situacije u koju je postavljena? Koliki je njen udeo u kreiranju te ‘situacije’? Kolika je njena moć da je samostalno održi? Mnogo pitanja, za sada evo nečeg poučnog, možda prihvatljivijeg. Od žene

“Kapitalizam mi je dao dovoljno slobodnog vremena da sedim za stolom i pišem ovu knjigu.
Hajde da prestanemo da budemo uskogrudi prema muškarcima i otvoreno priznamo kakva su sve blaga njihove opsesije donele kulturi.
Mogli bismo napraviti epski katalog muških dostignuća, od asfaltiranih puteva, vodovoda i kanalizacije, od mašina za veš do naočara, antibiotika i pelena za jednokratnu upotrebu. Uživamo u svežem, čistom mleku i mesu, povrću i tropskom voću u snegom zavejanim gradovima. Kad pređem most.. pomislim, muškarci su ovo napravili. Konstrukcija je uzvišena muška poezija. Kad vidim kamion sa ogromnom dizalicom kako prolazi, zastanem sa strahopoštovanjem i divljenjem, kao ispred crkvene procesije. Kakva stvaralačka moć, kakva uzvišenost: te dizalice nas vežu sa drevnim Egiptom, u kome je monumentalna arhitektura prvi put zamišljena i stvorena.”

Evo i minijature vredne svog truda razumevanja, ako može

13.Žena ne postoji
J.Lacan

Музичар

pre 10 godina

@краљица

Није то моја претња, то се већ дешава у стварности, свуда око тебе, и управо због тога постоје чланци као што је овај. То је тако, хтела ти то да признаш или не, и свиђало се то теби или не.

Ти ми не сметаш, али кад кажеш да ти је пришао неко ко ти није дорастао, онда немој да се љутиш кад ја кажем да нећу да се женим девојком која је 5 класа испод мене а одмах тражи брак.

Не ваља ми ниједна која неће да буде у вези бар 6 месеци пре него што почне прича о заједничком животу. А тек после једно 6 месеци заједничког живота може да се прича о браку.

Не, него треба одмах заједнички живот, па да је водим на летовање 100% о мом трошку, а брак + дете што пре. Важи, а сад иди нађи Аладинову лампу. Ето ти таман три жеље за духа, можда ти их и исупуни.

А ако ти мислиш да треба ступати у брак без да познајеш некога годину дана, од чега бар 6 месеци живите заједно, онда ти желим срећу, али немој да се изненадиш кад уследи развод. Ко се на брзину жени, каје се натенане.

Не мислим да жене треба да не желе ништа. Проблем је што огроман број жена из неког разлога даје себи за право да тражи од мушкарца апсолутно све што им падне на памет, и то у року од одмах. А шта смо ми ту? Робови који треба да буду срећни што нас је једна од вас богиња изабрала?

Ја одлучујем како ћу да проводим своје време и како ћу да трошим свој новац. Нисам никоме ништа дужан, и нисам ничије власништво. Која то схвати и прихвати, њу ћу (можда) да оженим.

kraljica

pre 10 godina

@Muzičar, kad razmislim o tome što si napisao, uočavam da ti i nemaš problem s nama, već sa patrijarhalnim udavačama, je li tako? Zašto ti onda mi smetamo, čemu onda zajedljiv komentar i "prijetnja" da ćete vi poštovati naše pravo da budemo same u sve većem broju? Ne valjaju vam one što neće da se udaju, ne valjaju ni one što hoće. U čemu je problem? Je li problem to što žene uopšte nešto hoće od sebe ili od vas? Ili možda treba da ne žele ništa?
Tvoj post, između ostalog, pokazuje jednu bitnu stvar koju sam davno uočila: najveći kritičari "domaćica" su upravo oni muškarci kojima su puna usta "prirodne" ženske uloge.

Bojana

pre 10 godina

@ filips
Hvala na podršci. Ipak, imam dečka... tu i tamo jave se rasprave, ali moj optimizam I ogromna ljubav uvek veruju u happy end, odnosno happy početak života u dvoje.
Sigurno ćeš naći jednu koja će tvoje želje I očekivanja ispuniti. Od srca ti to želim.

tikataka

pre 10 godina

E pa ako bih morala birati da li da ostanem ceo zivot sama i izmedju ovih ogorcenih komentatora po zenskim portalima, zna se sta cu. Samo mi fali neki isfrustrirani nesposobnjakovic da mi ucini zivot gorim. Pa kojoj zeni se takvi mogu svideti? Gori su od onih nadžak-baba. I sve ih je vise. Pravi muskarci postoje, i ne prepucavaju se po super zeni sa drugim zenama. Jasno li je to? Jeste, zato su ovi maleni u srcu i mozgu toliko i besni.

smrtfasizmuaslobodanarodu

pre 10 godina

@ray
nema zdrave i konstruktivne diskusije sa osobom koja naziva drugo ljudsko bice "inferiornim". Postojao je citav ideoloski pokret u Nemackoj '30-ih godina proslog veka koji se bazirao na superiornosti i inferiornosti odredjenih grupa ljudi. Tako da, @ray, nije pop kultura tebe i slicne tebi pogresno okarakterisala, sam si se odao ko si i sta si ;)

Музичар

pre 10 godina

Немам проблем са женама које ме не желе. Не обраћам пажњу на њих. Имам проблем са женама које ме желе јер одмах хоће заједнички живот и брак. Ниједна не може чак ни 6 месеци да издржи у ВЕЗИ, него одмах крећу ненормални захтеви и прохтеви, које неко треба да финансира науштрб својих снова. It ain't me, fool!

А за вас које се усуђујете да кажете да вам нисмо дорасли, у праву сте. Нисмо. Нико вам није дорастао, и никада и неће. It's lonely at the top. :)

Ја немам проблем кад ме нека девојка одбије - тиме је уштедела и себи и мени гомилу времена и живаца. Наравно, не прија ми - човек сам, имам его - али живот иде даље, а није ни она једина на свету.

Али имам проблем кад нека девојка сматра да неки мушкарац треба да буде са њом, а он је 5 класа изнад ње, али то није битно, она га заслужује само зато што је женско.

Е, са тим имам тежак проблем. Значи, ви нас можете да стављате где нам је место, али зато ви можете да имате потпуно нереалне прохтеве, и то је у реду? Па није у реду.

Једнакост постоји. Сва права имате. Да бирате, да будете биране, да се образујете, запослите, радите, будете плаћене за свој рад, итд. Али, имате и право да будете саме. Од сада па надаље, ми ћемо у све већем броју то ваше право да поштујемо.

Мислите о томе.

Dragana

pre 10 godina

Muskarci ovde bas vole da pricaju o "prirodnim "ulogama zena,a odgovorite mi sta je sa vasom prirodnom ulogom? Prirodnom ulogom muskaraca da materijalno obezbedi porodicu.80% muskaraca danas nije sposobno da samostalno,samo svojom platom obezbedi osnovne potrebe porodice i tu je uskocila zena.Onog trenutka kada ste postali nesposobni da sami zaradite za zivot porodice i kada je zena uskocila ta tu pomogne i doprinese,izgubili ste prava da uopste pricate o nekoj "prirodnoj "ulozi zene...Jos kada krenete da pricate sa negodovanjem o tome kako zene nece da radjaju ili radjaju po jedno dvoje dece,mislim svasta.Pa vi danas niste sposobni o jednom detetu da se brinete a kamoli o vise...

Budala

pre 10 godina

@Tigrica
Meni takodje nije problem kad su slatkisi u pitanju ni vikend a ni radni dani,mislim kad je konzumiranje u pitanju.Ali da ih pravim,teze,nece me varjaca,pa to ti je...mogu samo da obavim neke "usluzne poslove" oko mucenja ili da napravim sne od belanca(kad su jaja sveza),ostalo ne bih da pokusavam....

ray

pre 10 godina

@bg.kraljica
Pa ne mislis valjda da je vodjenje diskusije ono sto bi tvoje uvo volelo da cuje:) Jesi li primetila da cim necije misljenje odstupa od onoga sto servira danasnja pop kultura i mediji se kvalifikuje kao zenomrzacko, pshiopatsko i sl. Ako neko kaze istinu ne znaci da je ogorcen, mozda malo zaboli, ali tako je sa istinom:)

Тигрица

pre 10 godina

@Budala: Е, али зато постоји викенд када се има више времена за маковњачу. Мени лично није проблем ни радни дан за слаткише... разне...

bg.kraljica

pre 10 godina

Oh Boze kakvo trabunjanje. Pa ako je prirodna uloga zene da bude majka, valjda je onda prirodna uloga muskarca da bude otac. Mislim, to ide zajedno.

Dalje, ona koja odbija one koji joj ne pasuju 100% je jednako plitka ko i onaj koji odbija one koje mu ne pasuju 100%.

No, dobro, sta god vam vozi camac. Neki mi toliko ogorceno zvuce (preovladjuje muski rod) da kapiram da je jedino sto im pomaze da prezive dan apstraktna nada da se devojke koje su ih odbile nece udati i imati decu. Ovaj portal je pravo mesto za stvaranje i negovanje frustracija, pljuvacina i kvazi opravdanja za nezadovoljstvo. Pa neka vas onda, ja se odjavljujem.
Naivno sam se ponadala da ce ovde da se vodi diskusija, a ne nasladjivanje losim (hipotetickim) sudbinama i hejtovanje. GreHota.

Budala

pre 10 godina

@Tigrica@izgovor
Pa gde bre nadjoste testo za strudlu od maka.To mnogim zenama ne uspeva,a kamo li muskarcima.To je kao kad bi ste trazili od zene da vam zameni dihtung na glavi motora ili da promeni recimo remenje.Nemoguce je danas ocekivati da zena pravi domace knedle i pitu od maka.Ima naravno vec gotove,jeste da nisu ukusne kao prave,ali boze moj,ko moze da dodje posle posla u 5,6 sati uvece i da pravi makovnjacu?Ali zato su muskarac i zena tu da podele poslove i da pomognu jedno drugome,a ne da muskarac stavi kecelju,a da zena obuce majstorski kombinezon i da radi ono sto je za nekog muskarca.I onda se to zove rodna ravnopravnost?

onaj koji sudi bez greske

pre 10 godina

kraljice princezice i ostale od "plave krvi" reaguju kada im @Petar kaze nesto o kuvanju i loncu. a u samoj sustini jednostavno ne razumeju da je decko najmanje govorio o loncima i kuvanju, vec o porodici, o prirodnoj ulozi zene da bude majka od koje se danasnje zenske osobe sve vise udaljavaju. samo uzivajte u vasoj samoci cekajuci nekog "perfektnog", a odbijajuci one koji nicu bas 100-procentni, ali imajte na umu jednu stvar: NISTA NIJE BESPLATNO pa ni vreme u premisljanju, a kada dodje trenutak za naplatu cena ce biti stravicna, iako izgleda da je dzabe.

ray

pre 10 godina

@norob
Jel ti znas sta si napisao/la?:) Kazes da je priroda individualna stvar, u redu imas stvar izbora ali po principu rucak je u 2, ok ti mozes da odlucis da ne dodjes ali bices gladan, dakle posledica tih odluka, u tome je stvar. Nema mnogo zezanja sa prirodom, radis li protiv nje uvek na kraju dobijes po nosu. Drugo, naprotiv, u prirodi svake zene jeste da rodi dete, pa to je njena evolutivna uloga, zar ne? Zena koja nije ostvarena kao majka ce uvek biti negde duboko nesrecna, pa makar bila ostvarena na svim ostalim poljima, da se ne zavaravamo. Drugo je brak, on stvarno nije uslov za srecno prozivljen zivot, tu se slazem. Dakle, ovo zanemariti i NE HTETI imati decu po meni nije normalno, i te zene treba zaobilaziti u najsirem mogucem luku.

Ccc

pre 10 godina

Neko je napisao da zene ne smeju da zaborave da su muskarci SVE izmislili, stvorili, od tastature, kompjutera do auta. E sad, zasto je to tako? Zato sto zenama - a posebno pre - nije data sansa da se dokazu. Ako vratimo vreme, setite se spaljivanja "vestica". To su bile zene koje su htele nesto da pokrenu, dokazu a ovi ih proglasili vesticama. I tako ni dan danas nije mnogo drugacije, sve je muska domena. I onda neko argumentuje time da su muskarci sve izumeli. Cak i da jesu - to im daje za pravo da im zene budu robinje i da rintaju kuci neplaceno? Dragi muzevi, ako tako razmisljate onda vi ne znate sta je LJUBAV. Nije ljubav ak se digne ;)

Тигрица

pre 10 godina

@izgovor: Није поента у рецепту... А мени је кисело тесто успело из првог покушаја.

mimi

pre 10 godina

ono cega se plasis to ce te i snaci... zato sam strah od samoce pustila i odlucila da se opustim i ne opterecujem nedostatkom decka,pa ce i on jednom doci....

norob

pre 10 godina

@ Muskarac

Priroda je individualna stvar i u prirodi svake osobe (pa samim tim i zene) je nesto drugo, individualno. Nije u prirodi SVAKE zene da rodi dete i da se uda (za muskarca) ako znate na sta ciljam. Ima mnogo razlicitih opcija i na svu srecu, svako moze sebi da odredi da li ce ziveti po svojoj nekoj prirodi ili ne. Uvek sam za to da se zivi onako kako ti je individualna priroda odredila nego da se glumi i zivi onako kako vecina kaze da treba. Tu ne mozes biti srecan. Odlucite sami, nismo robovi drustva, normi i nepisanih pravila!

kraljica

pre 10 godina

@Lale Gator: tu i jeste kvaka, nisu SVE takve. Možda samo gađaš u pogrešno jato:) Sve dok misliš da su SVE takve, biće ti baš tako kako si zamislio. Vidimo uglavnom ono na čemu nam je fokus. Promjena fokusa čuda čini, provjereno:)

kraljica

pre 10 godina

@bg.kraljice, pozdrav! Upravo im to što se ti ne žališ (nego naprotiv) i jeste problem i frustracija. Slobodna si, ne može te niko prinuditi, bićeš s kim ti hoćeš. A ako sve žene budu tako mislile, šta će jadni oni? Ko će onda njima kuhati, prati, gladiti ego? Ma, propast, prava apokalipsa! Opet naravno, ne svima, nego ovim primitivnima koji se još nisu osvijestili da je 21. vijek i da je vrijeme da muško-ženski odnosi budu odnosi ljubavi, zajedništva i uzajamne podrške, a ne prinude, pokornosti i ženskog trpljenja. Njima tvoj stav najviše i smeta.

izgovor

pre 10 godina

@ Tigrica

Pa nisam ni ja odmah znala zamesiti pitu, itd. pa probala par puta i jednom je uspelo. Koliko znam bas i kod muskaraca ima vrsnih kuvara. To je samo izgovor, posebno kod ovih koji tipaju po netu - isto tako mogu da guglaju recepte i polako da probaju pa ce isto tako jednog dana uspeti ;)
Pomirite se s`tim da se vreme i u Srbiji menja i da zene nisu spremne SVE da tegle. Ako ih stvarno volite i postujete, podelicete obaveze ravnopravno ;)

Тигрица

pre 10 godina

@Susjed: Драги Сусјед, проблем је што дечко воли штрудлу а не уме да замеси кисело тесто...

filips

pre 10 godina

@ (Bojana, 26. februar 2014 19:22)

Meni se svidjaju zene (devojke) koje cvrsto stoje na nogama i imaju svoj stav! Naravno da takve osobe ne mogu biti negativne. Biti manje ili vise pozitivan – vazno je da si pozitivan, jer to utice na sve oblasti u zivotu. Jos ako si mladolika...

Bojana, JAVI SE !
(redakcija ima sve e-mailove)

Lale Gator

pre 10 godina

@Kraljica

Veruj mi da zaista jeste tako, zasto bih pisao kojestarije i neistine i predstavljao pogresno sebe kad problem ostaje isti. Nije ta mala problem, iovako vise nemam kontakta sa njom, nego SVE ali bukvalno SVE devojke koje se tako postavljaju i sa kojima "ratujem" svakodnevno i moj trud da se prevazidje sve to. Ali dzaba, najbolje sam prolazio kad sam bio bahat.
Hvala ti na reply i pozdrav tebi!

Muskarac

pre 10 godina

Samo se vi tesite ostacete same i uzrvljacete se kad ste bolesne i poremecene vecina riba ce ostati same jer ih je 3x vise nego muskaraca retko koja ce da pronadje normalnog velika vecina ce biti sa idiotima pored kojih ce patiti i voleti ih u isto vreme jel ako ne pate nece da vole bolesni zenski mozak! A ova sto hoce da uziva u slobodi iskomplexirana glupaca, u prirodi zene je da radja decu i da voli i bude voljena a izgleda da ovde kod nas u Srbiji su prsle skroz zene

bg.kraljica

pre 10 godina

@kraljica, ok potpisivacu se sa 'bg'

@kralj, gde si video da se zalim?

Hvala na komentarima, drago mi je da ima istomisljenika.

Zapravo, javila sam se jer mi je malo muka od toga da se single ljudima(a narocito zanama) govori kako su single jer nesto nije u redu sa njima, to jednostavno nije tacno. Zivot u zajednici zahteva veliki trud, ali isto tako i single zivot, a to niko ne spominje. Nije to ni zivot za zaljenje, nije to ni 'fabulosni' zivot, to je zivot. Onakav je kakvim ga stvoris.

kraljica

pre 10 godina

@Lale Gator, ako je tako kako pišeš (mada, lično, ne vjerujem onima koji sebe mnogo hvale, ali ajd neka ti bude benefit of the doubt), naći ćeš ti djevojku, možeš biti siguran u to. Kvalitetni momci nikada ne ostanu sami osim ako nisu takvog životnog pravca. Koliko me pamćenje služi, poodavno sam ti pisala na temu te tvoje "neopredijeljene" curice. Nema nijednog razloga da se i dalje opterećuješ tom osobom, a ti i dalje jedno te isto. Pusti to, da ne upropastiš šansu sa nekom drugom koja te hoće. Pozdrav!

pasha

pre 10 godina

@ Petar

To uvezi kuvanja, pranja, peglanja, pravljenja j - pite, itd. kod zena je proslo vreme. Zasto? To JE bilo tako kada je u braku muskarac radio a zena nije. Tu lezi zec i vasa greska razmisljanja! Vi sad isto to ocekujete iako zene danas rade. Znaci to treba ovako da izgleda: Oboje rade ceo dan, dodju kuci i onda zena nastavlja rad a muz se odmara? Gde je tu postovanje prema sopstvenoj zeni? Ako vec i jedno i drugo rade, onda ostatak obaveza treba da se podele na oboje. Logicno, zar ne? I onda se cudite zasto zene radije ostaju same, nego da budu i ljubavnice i majke i sluzavke i cistacice jednom pasi!

nije vam lako

pre 10 godina

@ Petar

Brak nije ni pita , ni lonac , ni rerna ......Ko iz ovih razloga ulazi u brak, bolje da to ne cini. Platite zenu, pa nek vam pere, kuva i sprema. Brak je nesto mnogo vise . Pod uslovom da vas bilo sta osim trivijale i zadovoljenja osnovnih potreba uopste zanima i da ste sposobni za to.

sigurno

pre 10 godina

@ Petre

Zasto si toliko frustriran ??? Ko te je naljutio ??? Pa naci ce se i za tebe odgovarajuca osoba, ima i zena koje su jos uvek na nivou XIX veka.

Lale Gator

pre 10 godina

Zaista ne znam sta vi devojke/zene hocete. Hocete finog, emancipovanog, obrazovanog, nacitanog, nasmejanog, sportistu, itd. Kada nadjete takvog onda ga proglasavate sonjom, slabicem, on je isuvise fin za vas, dosta se trudi,.. Onda nalazite nekog bahatog oko koga cete se truditi ceo zivot da ga promenite, koji ce vas psovati, tuci, posmatrati kao nekog ko ce da rinta po ceo dan za njega i da ga sluzi ili za nekog ko ima prilicno para. A onda citamo na internetu kako je ovaj ili onaj tukao svoju zenu i ispadne da su svi takvi. E PA NISU! Svi moji drugari, pa i ja, pripadamo toj prvoj grupi ali eto nismo "dovoljno muskarci" za njih.

Verujte mi, izgledam prilicno dobro, zgodan sam, sportista, nasmejan, pozitivan, obrazovan, govorim dva strana jezika, cesto putujem u inostranstvo, siguran, imam samopouzdanje, zivotni cilj, otvoreno prilazim devojkama i nemam problem da se upoznam sa njim i salama im nabacim kez na usta, pedantan sam i uredan, ali to ovim nasim nije dovoljno. Sve se smejulje sa strane kad me gledaju a kad im pridjem beze, kao da se plase. Pokusam par puta, nece, OK. Posle nekog vremena opet nastavlja da gleda sa strane, ja naravno ne reagujem jer sam stavio tacku a ona krece da se zali drugaricama kako smo svi isti i kako nijedan ne sme da pridje. Za ovih 10 godina to se desilo bezbroj puta. Drage nase, retko koja od vas ima samopouzdanje i sve ostalo sto trazite pa vas zato i plase momci koji imaju upravo to, jer ste same nesigurne i ne znate sta hocete.

kraljica

pre 10 godina

@kraljice, svaka čast potpisujem sve od riječi do riječi:) i ja ovdje pišem s nadimkom kraljica već par godina:) Izgleda mi da smo sličnih stavova, osim što ja pišem ijekavski, pa samo da se dogovorimo oko identifikacije:)

I mene čudi koliko momci mrze one koje su ih odbile. Shvatite, odbile su vas jer im se ne sviđate, to je to i ništa više, niste ih takli u srce, kao što mnoge djevojke ne dotaknu ni vas uostalom (samo što ja još nisam čula da se žene žale na friendzone). Neka ste bili dobri prema njima, to je vaš veliki ljudski plus, ali nijedna nije zbog toga obavezna da vas zavoli. To se ne može po narudžbi ili iz zahvalnosti. Ne traže one nikakve prinčeve, većina je sasvim realna i na zemlji, ali valjda vam je lakše misliti da ona traži nemoguće nego da vi niste bili to što one žele. Okanite se već jednom Sex&City (očito ni tu seriju niste shvatili kako treba), ne može jedna serija biti vječni izgovor odbijenih muškaraca. Sami sebe tako sabotirate. Ako vas neće jedna, druga, treća, pa šta onda, nema te osobe koja se svima dopada. Naprosto tražite dalje onu koja će vam uzvratiti ljubav, a ne projicirajte svoje razočaranje na sve što je ženskog roda.

ray

pre 10 godina

@ja
Kad se nema argumenata idemo na licne uvrede, tipicno:) Da te podsetim, citava civilizacija je izgradjena pre svega umom a zatim misicima muskaraca, toliko o trutovima.

the end

pre 10 godina

@Petar
izvini, pogresila sam sto sam ti se obratila! Mislila sam da imam posla sa pametnom i izgradjenom individuom. Ali, dzaba...nadjoh tebi o ljubavi i toleranciji da pricam! Tako mi i treba kad polazim od teorije da je svako vredan mog vremena i zivaca. Tuzno, pretuzno je citati tvoje komentare

Sly

pre 10 godina

Imam blizu cetrdeset, nikad nisam imala zelju da se udam. N i k a d.
Ima nas mnogo takvih, i muskaraca i zena. Pozdrav za sve one muskarce koji misle da sve cekamo nekog princa. Ne cekam nikoga, ni konja ni princa, zivim svoj zivot. Ako nabasam na nekoga kvalitetnog i meni odgovarajuceg, fino. Ako ne, ne znaci da oni koji su (meni) neodgovarajuci treba da dobiju sansu. Ako imam vise godina, ne znaci da moram spustiti kriterijume.
Birati spram sebe.

Susjed

pre 10 godina

Umete da kuckate komentare, da napravite profil za minut, da se naprćite
na slikama po splavovima i brže bolje izbacite na FB, da se obučete u skupe krpice, i umete da pametujete o životu i jednakosti, a ne umete da usisate, opeglate ili napravite pišlj--- pitu, štrudlu, sve mora iz marketa, smrznuto, pa u rernu.
Brak, šta to beše brak i porodica?., Šta to beše Lonac??? Neka čudna sprava,
čemu li to služi? Ma ajde..
(Petar, 27. februar 2014 12:20)

Pa to je u redu. Svaka veza je nadopuna ličnosti i najbitnije je da su ljudi psihički kompatibilni i dijele životne ciljeve, a opet interesno različiti, tako da ne rade sve uvijek zajedno i da im ostane dio "starog" solo života tj. da u vezi ne izgube "sebe".

Dakle, ako ti znaš peglati, raditi pite i najbolja kupovina u životu bio ti je pressure cooker (jer da nije tako, ne bi ono gore napisao), nema nikakve potrebe da to tvoje potencijalne partnerice rade.

Gdje je onda problem?

Petar

pre 10 godina

Ma šta hoće pojedine ''kraljice'' ovde i večne tatine princezice?
Došlo je neko ''moderno vreme'' pa vas je blam da kuvate, da
radite po kući, mnogo toga vam je ispod časti danas.
Umete da kuckate komentare, da napravite profil za minut, da se naprćite
na slikama po splavovima i brže bolje izbacite na FB, da se obučete u skupe krpice, i umete da pametujete o životu i jednakosti, a ne umete da usisate, opeglate ili napravite pišlj--- pitu, štrudlu, sve mora iz marketa, smrznuto, pa u rernu.
Brak, šta to beše brak i porodica?., Šta to beše Lonac??? Neka čudna sprava,
čemu li to služi? Ma ajde..

talicni tom

pre 10 godina

Osnovni razlozi su sto muskarci i zene (pricam o vecini,naravno sa izuzecima)malo precenjuju sebe i svoje kvalitete,bez realnog sagledavanja,sto nemaju ciljeve u zivotu (zive od danas do sutra bez vizije)i treca kljucna stvar je tolerancija.Ogromna je razlika izmedju polova,to je cinjenica,i gde nema tolerancije,tu nema dobre veze ili dobrog braka.Nazalost,ali taj prag tolerancije je iz godine u godinu sve nizi.Svako od nas mora da odluci kao prvo sta zeli u zivotu,i cega je spreman da se odrekne,zarad necega drugog.Deca ne niknu kao pecurke,vec je potrebno mnogo odricanja i truda za njihovo odrastanje,a to zahteva mnogo vremena i naravno odricanje od nekih drugih zadovoljstava u zivotu.Ja i moja supruga smo bili spremni na to,i nije mi zao ni jednog zadovoljstva kojeg sam se odrekao,jer nema veceg zadovoljstva u zivotu,nego biti roditelj.

nikki

pre 10 godina

...a cetvrti tip su sasvim normalne zene, koje se eto sticajem kojekakvih okolnosti ne udaju...
zasto pobogu mora da bude da su neudate zene neki freakovi koji ili previse ili premalo ocekuju ili sta ti znam. postoji i veliki broj udatih zena koje potpadaju pod ove tri kategorije, i sta nam onda to govori?
glupost!

the end

pre 10 godina

@ Petar
a sto nisi sa istim tolikim zarom iskritikovao @reya zbog njegovog zenomrzackog komentara? To te ne sokira? Citajuci ove komentare nadjoh samo par zena koje mrze muskarce dok bar 60% muskaraca otvoreno mrze zene i to nikog ne zgrazava? Hjde vi "normalni" muskarci malo uputite kritike i ovim psihopatama sa kojima delite pol! I da ne bude zabune, nikako ne smatram da muskrci sluze samo za rasplod. Postoje divni ljudi na ovom svetu, bez obzra na pol. A ta prica-"muskarci su izmislili sve i svasta" je vec davno prezvakana tema i toliko naivno joj se pristupa da je to strasno. Odredjeni muskarci i zene su menjali ovaj svet sto se tice inovacija, kulture, umetnosti itd ali to ne znaci da ja mogu da kazem npr-Marija Kiri je bila genije, nucnica i inovator a bila je zena, a ja sam zenskog roda ergo ja sam superiornija u odnosu na muskarce. Ti si samo najobicniji Petar a ja sam samo najobicnija Manja, i mi nista bitno nismo uradili da promenimo covecanstvo. Jedino sto mozemo je da budemo sto bolji ljudi da volimo i da se trudimo da svesno i namerno ne povredjujemo nikoga

24

pre 10 godina

Bolje je ostati sam nego praviti velike kompromise u vezi/braku i muciti sebe tako. Medjutim, danasnji momci i devojke, ne svi - vecina njih, imaju prilicno nerealna ocekivanja. Posto je tekst o devojkama... Devojke se, istovremeno, zale kako su same, kako im niko ne prilazi, kako nema "kvalitetnih" muskaraca. Vecina tih devojaka je kreirala sopstvenog "princa" u svojoj glavi i retko kad odstupa od toga. Ako im se neko svidi karakterno ali ne fizicki - nije to to, ako im se neko svidi fizicki a ne kao licnost - ok je za neko vreme. Ne valja kad je muskarac ljubomoran (psihopata si), ne valja kad nisi (nije ti stalo do nje), ne valja kad si ruzan (neprivlacan si), ne valja kad si lep i zgodan (imaces paznju drugih devojaka), ne valja kad si razuman i spreman za kompromis (papucar si i mlakonja), ne valja kad teras samo po svome (tad si tvrdoglava sirovina), ne valja... kapirate poentu. Generalno, dosta je tesko udovoljiti devojkama danas. A devojke (vecina njih, ne generalizujem) se ne pitaju sta one to nude kada traze "savrsenog". Generalno, ljudi danas precenjuju sebe, ali vecina danasnjih devojaka idu u ekstreme.

kralj

pre 10 godina

@kraljica

Slazem se u potpunosti kraljice.
Ali zasto onda kukate da ste same? Cekajte pravu vezu i molim vas nemojte da se zalite zbog usamljenosti nego uzivajte u istorijskom luksuzu.

Petar

pre 10 godina

molim te o inferiornosti zena pricaj svojoj mami koja te je tako vaspitala i koja te je tome naucila,iskompleksirani... da vam nije zena (prvo majke a kasnije devojke i zene) umrli bi ste od gladi i zedji, u svom svetu gluposti, egoizma i samozadivoljstva. Muskarci su samo trutovi potrebni za rasplod i nicemu vise ni ne sluze!!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 27. februar 2014 05:40)

Da li je moguće da pišeš ovo? Takve kao ti su najgore vrste žena od svih.
Umišljaju da su muškarci samo ''ona stvar'' , koja služi da oplodi i aj ćao. Poslušaj onu legendarnu pesmu od James Brown -na, This is a mans world (But it would be nothing,nothing, Without a women or a girl)
Jedno bez drugoga ne može.
Kuckaš na tastaturi koju je muškarac izmislio, pomoću slova koja je muškarac izmislio i struje koju je muškarac izmislio, i verovatno ti je neki muškarac i uplatio taj internet, a pišeš da nismo nizašta?
Pokri se ušima ''svetice ženska''!

Tradicionalista.

pre 10 godina

Tradicijonalisto, zašto misliš da sve očekujemo princa na belom konju? Meni su vranci lepši od čilaša. Ja ne znam šta su tebi žene uradile da ih toliko prezireš, ali takvim stavovima nećeš privući nijednu (pa jahao ti tog belog konja sa sve krunom na glavi).
(bezimena, 26. februar 2014 21:00)

A gde to pise SVE?! Lepo sam napisao za one koje cekaju princa do svoje cetrdesete, a ne za sve! Ko kaze da ja prezirem zene, to jest omalovazavam? pa ja sam veliki ljubitelj zena, i veseljak u srcu i dusi.

Super zena

pre 10 godina

@kraljica
Kraljevski komentar! ;-)
Ne razumem te muskarce koji se siroti uvrede kad ih neka odbije, a jednostavno takvoj nisu dorasli.
Svako bira za sebe kad/da li ce biti u vezi/braku. Neko zeli da bude u sam, iz samo sebi znanog razloga.

Direkt

pre 10 godina

Da sumiram onda DAME koje ostajaju same imaju zivotnu izreku (iz iskustva)

A kad cu da se zezam ako ne sada sada dok sam mlada (23-28 godina) sa 30 su vec nesposobne da rade mrzi ih svaki posao izgovori da su potrebne veze, ispuste dobru priliku muskarca decka koji je vredan i skino bi im zvezde sa neba i paf gde da nadjem sada muskarca....a nije ni svoj zivot sredila nisti se osamostalila sa 30....

A ja nasao 10 godina mladju i koja vec radi i ne moram jedini da cimam za kucu!!!!

Stanisa

pre 10 godina

Imam osecaj da su muškarci romanticniji od žena. Mi kada se oženimo to bude sa jednom devojkom.
Jer se stalno odupiremo dok ne upoznaš tu jednu kada pomisliš "bio bih totalni idiot kad ne bih
oženio ovu devojku". Ona je neverovatna. Ali izgleda da devojke dodju do perioda u svom životu kada
jednostavno biraju najbolju opciju, udaju se i kažu "ima dobar posao". Mislim provedu ceo život
tražeci princa na belom konju, dok za to vreme prodju mnogi momci koji bi ih istinski voleli, i
onda se na kraju udaju za muškarca koji ima dobar posao i koji ce ostati sa njima.

Filmofil

pre 10 godina

Ja ovu agresiju u komentarima stvarno ne razumem. Sta se koga ticu ciji zivotni izbori? I da li ce da ima porodicu sa ili bez dece, hoce li formalno da se uda/zeni ili sa nekim zivi, da ima karijeru ili ne. Da bude solo ili ne? Kako sve to utice na trece lice. Pobogu ljudi zivite svoje zivote koliko vam to okolnosti dozvoljavaju i manite se tudjih izbora. Ne postoje drugi ljudi samo iz razloga da udovolje vasim potrebama. Razumem reakciju na one koji kukaju, ali agresiju na one koji nikom ne smetaju zaista ne. Naucite da kad vas neko odbije jer ima drugacije planove od vas za zivot to ne znaci da je ponistio vasu egzistenciju.

Banezi

pre 10 godina

Problem je sto smo svi mi narcisi i nismo spremni na kompromise koje brak zahteva . Kada kazem svi mi mislim na oba pola . Vaspitanje je krivo za to . Nekada deca nisu bila centar zivota svojih roditelja kao sto je danas slucaj.

tip 1 000 000

pre 10 godina

Samoca je tihi ubica, a losa veza ili brak serijski. Sve je stvar izbora i mogucnosti, i naravno hrabrosti da pogresan izbor zaboravis i krenes ispocetka. Glupo je ovako banalizovati zene i kalupirati ih kada je svako prica za sebe. Mogla bih i ja da kazem da su muskarci postali lenji i da im je sve nadohvat ruke, ali znam da ipak ima i onih koji se zaista trude.

Super zena

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko ima muskaraca koji mrze zene! Ako vas neka odbije, najverovatniji razlog je da joj se ne svidjate, ma sta vi mislili. Svako ima pravo da bira za sebe.

kraljica

pre 10 godina

Sada kada zene vise ne moraju finansijski da zavise od muskaraca, uzivamo u istorijskom luksuzu: zena, prvi put, moze da ceka pravu vezu ili da uopste nema vezu.

Nisu to nekadasnje usedelice koje niko nije hteo ili zene iz 90-tih koje su morale da se odreknu porodice zarad karijere. To su zrele, nezavisne individue koje nisu naisle na muskarca koga vredi udati. I to je ok.

Jedini koji to nisu shvatili su oni muskarci kojima je neshvatljivo da one ne zele ni njih iako su,zaboga, single.

:)

aruena

pre 10 godina

Ima i onih kojima je karijera najbitnija. Prvo tu da se ostvare, da zarade stan, kola, putovanja i sl., a onda ce u 45-oj godini da radja decu. Takve su mi najgore, sve one znaju i ponizavaju ljude oko sebe. Ako se kojim slucajem udas pre 40-e, upropastila si sebi zivot. Eto tako one razmisljaju. Za njih je bolje da ostanu same.

zan luk pikado

pre 10 godina

@Čika: zato sto sve zene pripadaju tipu 1, u vecoj ili manjoj meri. Sve misle da mogu bolje dok na kraju ne shvate da su jurili savrsenu osobu tj. fantoma i da je kasno. Ili bi da se provode sa ocekivanjem da ce ih prava osoba jednostavno sacekati na kraju kad misle da se uozbilje, sto u principu vazi i za muskarce.

Natalija

pre 10 godina

@Čika Mislim da sam uspela da razgonetnem taj fenomen: dok su jos u dvadesetim i imaju decka (koji je fino vaspitan, brizan itd) one se i dalje nadaju necemu jos boljem. Pa kako vreme prolazi realizuju da je izbor sve gori. Onda se brze bolje vezuje za sledeceg potencijalnog partnera. Tako onda i zavrse sa neverovatnim blamerima.

Žeks

pre 10 godina

Питање успешне заједнице је питање колико ћеш се чега одрећи да би добио нешто друго, тако да то не би требало да буде трговина већ потреба. Људи који остају сами мисле да се свет око њих окреће...

ja

pre 10 godina

@ray
molim te o inferiornosti zena pricaj svojoj mami koja te je tako vaspitala i koja te je tome naucila,iskompleksirani... da vam nije zena (prvo majke a kasnije devojke i zene) umrli bi ste od gladi i zedji, u svom svetu gluposti, egoizma i samozadivoljstva. Muskarci su samo trutovi potrebni za rasplod i nicemu vise ni ne sluze!!!!

stručnjak

pre 10 godina

@Čika

Da ti pojasnim. Poenta je u tome što će gomila takvih devojaka radije ostati singl i maštsti o nekom 'Di Kapriju' ili gajiti neku platonsku ljubav prema nekom ko ih neće, nego biti sa nekim 'dobrim momkom'. Uvek kad ćaskaš sa tako nekom žali se kako danas tobože ' nema dobrih momaka','kavaljera',klasična ženska prevrtljivost na delu. Verovatno i njima prilaze dobri momci, koje verovatno oduvaju u startu, ili im daju telefon da ih oteraju. To su sve isprani mozgovi, od malih nogu im daju barbike koje su minijaturne starlete, a tetke ih savetuju dok su još u pubertetu kad se formiraju, da nađu 'lepog i bogatog muža', podsvesno su im urezani neki modeli kako 'taj pravi' treba da izgleda, i da se ponaša. Na kraju kad im voz prođe, sve im se vrati kao bumrang...

stručnjak

pre 10 godina

A novi trend u ovom bolesnom svetu su likuše koje su pregazile tri banke, nađu nekog koji ispunjava osnove kriterijume, dobiju dete s njim i ćao doviđenja....Posle se učlane u teretanu i nastave sa svojim životom, a ispunile su se ko majke, i alimentacija kaplje svaki mesec i šta ih briga. Iskorišćavanje na nivou...

Covek u prolazu

pre 10 godina

Nemam gde da upoznajem ljude.
(neutralna teritorija, 26. februar 2014 21:26)

Kazes nemas gde?Ali da li si pokusao/la da se pokrenes malo,tacnije da pogledas oko sebe,gde god da si bio/la,mozda te je neki/ka bas gledao/la tacnije hteo/la da mu/joj pridjes.Problem taj sto svi kukaju kako nemaju gde upoznaju a znam dosta ljudi koji i kad im momak/devojka da neki signal da imas dozvolu da mu/joj pridje,obicno ustuknu jer se plase da ne budu odbijeni/ne.Stoga opusteno ljudi nema razloga da udarate glavom kroz,pridjite smejite se sto je najbitnije budite svoji/je i sve ostalo dolazi posle vrlo jednostavno.Ovo govorim i za jedne i za druge da ne shvatite pogresno ovo sto sam napisao.

Usamljen

pre 10 godina

Meni je kao muškarcu najviše žao kada vidim divne devojke,i kao osobe i fizički,koje u dvadesetim godinama ne žele da se ozbiljnije vežu za neke dobre momke sa kojima su u vezi,a onda hvataju zadnji voz i nastave život sa nekom budaletinom sa kojom su par meseci zajedno!Molim Vas dame,objasnite mi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Čika, 26. februar 2014 23:49)

Dobro si postavio pitanje ciko.Mada pre ce biti da cure vole takve tipove jer samo takvi joj inponuju ,to jest da su na losem glas,a mi dobri momci koji smo dzetlmeni i kulturno normalni smo manje interesatni devojkama jer ni smo kao oni sto je bije glas svugde na svakom koraku...e pa zao mi je ne mogu da se menja samo da bi udovoljio nekoj njen stav...

nisam losa majke mi

pre 10 godina

(mik)
moja prica ali skroz. ne znam ni sama kako sam izdrzala taj tempo. na kraju sa 45 kila, dvoje sitne dece, hronicno iscrpljena i iscedjena kao limun sva ocajna se razvela. i sama i dalje....jedino sto sada imam 60;)

Odbacen

pre 10 godina

Ne znam za vas ali ja koliko god da sam pokusavao da stavi do znanja svakoj devojci koja mi se svidjala,biva samo iskuliran.Tacnije nijedna nije htela da se upozna samnom,imale su cvrst bedem oko sebe kao da nije ni interesovalo a ja kao i uvek nisam hteo da navaljujem kad nece onda nece,samo sto sa takvim stavom tesko da ce one imati nekog pored sebe.

N2

pre 10 godina

Vreme je takvo da slavimo hedonizam, mislimo da ako idemo u teretanu da cemo vecno biti mladi, uce nas da ako verujemo da smo vazni i bitni onda to i jesmo. I onda se probudimo (i muskarci i zene) imamo 40 god, sami smo, u svakom smislu polovni i skoro nikom previse bitni. Brak je uvek kompromis i kao takav nije u skladu sa danasnjom filosofijom egocentrizma i hedonizma. Tu je problem.

Lemi

pre 10 godina

Za prva dva tipa se slazem i poznajem primere, za treci ne, ne vidim u cemu je problem sa tim zenama (osim ako nisu lude pa zbog toga).

Ono sto sam na svojoj kozi osetio kod mnogih zena je njihova plitkoca.. fokusiraju se na cisto fizicke aspekte ili povrsnu manifestaciju moci i sile. Traze nesto ne sto je privlacno njima, vec drugim zenama. Pored toga, fokusiraju se na nekakva glupava pravila, ocekivanja i protokole koji u sustini ne postoje.. npr ako je lik ne startuje na prvu i ne skoci na nju misli da mu se ne svidja. Ako je startuje, onda misli da je navaletan i ludak.
Ponasa se kao da bi drugi likovi trebali da je zabavljaju, princeza. Ocekuje i stalno trazi od tebe da placas pica i jela, ili druga krajnost, trazi sve da bude 50:50.
Ako ne zelite da ostanete same, pokusajte da se fokusirate na aspekt licnosti kod muskarca koga uocite, pokusajte da ne iskljucujete ljude nakon prvog skeniranja, ne sakrivajte se u cosak cekajuci da vas sudjeni uoci i startuje, ako vam se svidja a smotan je ili neiskusan motivisite ga, pomozite i navedite da ucini ono sto se od njega ocekuje.
Ali sto je najvaznije, kontrolisite svoj ego i sujetu stalno preispitujuci se, pokusajte sagledati situaciju i osecanja iz ugla drugih ljudi i pozitivno prihvatite kritiju i sugestije od drugih.

Gradjanin

pre 10 godina

Ima jos grupa, svakodnevni zivot je kreator neverovatnih, a u isto vreme logicnih problema. Na primer, neke devojke se ne udaju (pa i ne ulaze u neku ozbiljnu vezu) zbog toga sto im mame ne daju "dozvolu". Razlozi idu od onih da im mame traze "najbolje", odnosno muskarca kakav je bio u njihovo vreme, a takvih danas nema ili su retki - do toga da mame zele svoje cerke uz sebe, da im budu sluskinje, iako to nikad ne bi priznale. A to je nekad toliko ocigledno.

Takodje, u nekim porodicama, ako se starija sestra nije udala iz nekog razloga, mladja sestra odgadja svoju udaju, do udaje starije sestre.

U siroj porodici i okolini video sam upravo ovakve situacije kakve sam ovde naveo. A razloga ima mnogo, mnogo vise.

Na zalost, danasnje vreme je poremetilo mnogo toga. Neke zene su zensku emancipaciju shvatile kao zensku supremaciju, sto probleme uvecava umesto da ih resava - cilj nije vise izjednacavanje prava polova nego nesto drugo.

Jer, svedoci smo da je cesto - "ono sto on zaradi nase, a ono sto ja zaradim samo moje".

Moja zena je dugo vremena dobivala savete od svoje mame koji su imali za konacni cilj ispunjavanje "zakljucaka" iz prethodne recenice. Nije tesko zamisliti taj "lep osecaj".

Čika

pre 10 godina

Meni je kao muškarcu najviše žao kada vidim divne devojke,i kao osobe i fizički,koje u dvadesetim godinama ne žele da se ozbiljnije vežu za neke dobre momke sa kojima su u vezi,a onda hvataju zadnji voz i nastave život sa nekom budaletinom sa kojom su par meseci zajedno!Molim Vas dame,objasnite mi...

ray

pre 10 godina

@Aron
Meni nije jasno ali stvarno, kako neki muskarac moze da se plasi zene, bilo kakve zene. Od bica koje je bioloski inferiornija u odnosu na muskarca u svakom pogledu. Jedino ako joj dopustis, u druge teorije ne verujem.

I tako...

pre 10 godina

One koje na pogrešan način primenjuju pouke stečene iz prethodnih loših iskustava, pa ako se neki potez pokazao kao loš, više ne pokušavaju ništa slično. One koje svoju nefleksibilnost smatraju čvrstinom karaktera

bcg

pre 10 godina

I one koje previse gledaju seriju Seks i grad...necete nikad naci savrsenog muskarca, ma ni blizu toga...nadjite nekog ko je siguran i kome je stalo, ko moze da vas nasmeje itd..ako cekate princa na belom konju, na kraju cete zavrsiti sa konjem ;)

Neofene

pre 10 godina

postoji i 4-ti tip...lezbejke..
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (ja, 26. februar 2014 19:17)

Lezbejke ne ostaju nuzno same. Ja sam lezbejka i srecno udata za zenu (naravno van Srbije). A i ne mozete da poredite tip 1, tip 2, tip 3 i onda tip lezbejka - ispada da je svaka lezbejka ista i da tu nema karakternih varijacija?? Tip 1, 2 i 3 postoji i kod hetero zena i kod homo zena - nije to posebna kategorija, sem sto se ne odnosi na vezu sa muskarcima.

vonjko

pre 10 godina

probirljivost ili ne (modernim) zenama je sujeta najveci problem! jer zenama je danas sve dokazivanje. ne kazem da je bilo dobro ranije kada je, prinudno, bilo nula dokazivanja; ali od kako su "oslobodjene" (tj. pustene sa lanca) zene su krenule u pohode raznorazne. sve u cemu su bile sputavane sada je vec prioritet u ambicijama. a kako je vecina "Y gen" zena inspirisana naletom "X gen" zena ipak postala nadambiciozna(tm) - dolazimo do stanja gde zene rutinski koriste manje rafinirane "muske" metode, u za njih novonastaloj areni: laktanje, bahatost, sebicnost, i td. znaci sve najgore.

licno, kao i mnogi, mislio sam da je "ne zna gde udara" tip zene samo nusproizvod vremena gde se plemenito bori za identitet jednog citavog pola. medjutim, sada mi je jasno da ce trebati jos MNOGO mnogo vremena da se dodje do nivoa izgubljene zenske plemenitosti (odnosno najvece vrline koju jedna zena moze da poseduje) i to ako.

bezimena

pre 10 godina

Tradicijonalisto, zašto misliš da sve očekujemo princa na belom konju? Meni su vranci lepši od čilaša. Ja ne znam šta su tebi žene uradile da ih toliko prezireš, ali takvim stavovima nećeš privući nijednu (pa jahao ti tog belog konja sa sve krunom na glavi).

goran

pre 10 godina

Imaju dva tipa:Uobrazene feministkinje i one koje ne zele da budu sa muskarcima idiotima.Mislim da su lezbejke prilicno sretnije i manje usamljene od jadnih strejt zena.

Effemat demagogija

pre 10 godina

-biće sve više samih žena
-biće sve više osveštenih muškaraca
-sve manje će biti zainteresovanih muškaraca

Sve je prosto i odavno utvrđeno. Koliko god se pokušavalo sa komplikovanjem i izmišljanjem.. za muškarca ipak postoje samo dva tipa žena - dovoljno za sva objašnjenja: žena-majka i žena-bludnica
Davno je to objašnjeno. Treba li pomenuti da je uzrok svemu ogroman porast ovih drugih? Takvo je vreme, muškarcima je to jasno

rule 521.
Žena je društveni barometar. Ona je zadivljujući instrument za mjerenje nedostatka svoje generacije
(Charles Edward Jerningham - The Maxims of Marmaduke)

love

pre 10 godina

Volela bih da budem preterano pozitivna,ali ne znam kako. Osecam se kao parazit jer zivim na racun roditelja sa bednim penzijama,radila sam svuda zaposle na crno,radis ropski i otpuste te posle mesec dana,studiram fakultet koji nema perspektivu za zaposljavanje u inostranstvu i pri kraju sam sa studijama ali i tu polako posustajem,i za kraj svaki momak do sada povredio me je na ovaj ili onaj nacin. Volela bih porodicu da imam,volela bih da zivim normalno ali ne vidim da to moze da se desi. Bila sam lose srece da nailazim samo na bitange,vise ne mogu da se nadam da ce naici neko ko je normalan,izgubila sam perspektivu,depresivna sam i verujem da necu naci ljubav svog zivota samo ako razvucem osmeh od uva do uva na ulici...

edi

pre 10 godina

Žene koje nemaju "signala" u sebi će najvjerovatnije ostati same...To govorim kao iskusan muškarac sa bezbroj "utakmica" u nogama!Dok naprotiv one koje ga imaju bez problema će naći nekog.One čak ne moraju biti ni posebno lijepe!Razlog je jednostavan!Da se neki muškarac zapali za neku ženu ona jednostavno mora imati "iskricu" koja će ga "užgati"!

mik

pre 10 godina

Ostaju zene same i zbog toga sto traze nekoga ko od njih ne ocekuje da provedu pola dana na poslu, da u povratku s posla svrate u prodavnicu u nabavku i pokupe dete iz vrtica, a onda kad dodju kuci da skuvaju rucak, pociste, opeglaju, operu sudove, poigraju se sa detetom ili mu pomognu oko domacih, a onda da uvece doterane i pozeljno u seksi donjem rublju uskoce u krevet orne da doticnog zadovolje.

jovanSRB

pre 10 godina

Devojka sa kojom sam bio jedno vece, a znao sam je i pre te noci. Sutra mi kaze da je pogresila, a ja sam pokusao da joj objasnim kako bi to moglo da uspe. Ta ista se svaki dan zali na drustvenim mrezama kako je sama i kako bi htela da nadje svog princa na konju. Zamislja i stalno pominje neke glumce, jednom recju sanjari... Da je dete pa da razumem, ali ima 25godina. Verovatno joj ne licim na Bred Pita pa joj je izbor suzen. Tesko da ce ta naci normalnu osobu. najcesce zavrse sa nekim siledzijama kojima i nije stalo do njih, i koji vucaraju takve devojke dok se nesto katastrofalno u braku ne desi...

Јеца

pre 10 godina

Шта ако је једноставно то њен избор? Остати сама није тако ни страшно,јер је боље бити и сама него имати погрешног партнера.

Sokol ga nije voleo

pre 10 godina

Onr koje traže partnera koji će odgovarati porodici (majki,ocu ili bratu npr) a ne njima. Takve osobe su veoma vezane za porodicu i bitnije im je mišljenje poodice nego njihova dobrobit. Video sam dosta žena koje su ostale da žive sa majkom i na kraju ostanu same. Ako se takve osobe i 'vežu' za nekoga, brak je osuđen na propast jer se porodici često ne može ugoditi.

Bojana

pre 10 godina

Pripadam trećem tipu, pa me zbog mog optimizma često okarakterišu kao nedovoljno zrelu I neozbiljnu za svoje godine.
I još sam mladolika.
Ne mogu da kažem da sam zbog tog pozitivnog gledanja na život prolazila bolje sa suprotnim polom.
Stoga, ovaj tekst, na moju žalost, meni otkriva šta je tu pogrešno.

Aron

pre 10 godina

Slažem se da će prvi tip a pogotovo drugi imati taj da kažem "problem",ali treći nikako.Jer one koje imaju negativan stav zaista u neku ruku plaše muškarce,pa i mene,tako da zaista neće moći da uspostave jaku vezu.Realno umaškarci se plaše žena pogotovo zbog njihove lepote a i značaja tako da im teško pada ne samo kad ih odbiju već i kada to rade na negativan način.A što se tiče preterane pozitivnosti to kod žene može da bude samo još veći plus u očima muškaraca jer mi volimo vesela žena,jer zaista "preterana pozitivnost" može i da se gleda i kao pleonazam

tip 3.

pre 10 godina

3.
One koje su u zivotu naucene sve same da rade. Uvek nailaze na neke mamine sinove, sa kojima imaju velike probleme. Posto su u skoro svakoj vezi na gubitke, bolje im je kada su same jer je sa ovakvima zivot mnogo tezi i gori kad su u vezi.
I ne zele sve zene da se udaju. Tacka.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Ostaju same one koje mnogo ocekuju od muskarca, to jest ocekuju da on bude princ na belom konju, jer su u detinjstvu mnogo citale bajke o princevima, a u stvarnosti se princ ne pojavi do njihove 40te, pa se brze bolje udaju za nekog dedu koji poseduje neregistrovani motokultivator, set pozlacenih zuba, i 8 hektara zemlje kod uba.

Dragan Sr.Mitrovica

pre 10 godina

Slazem se delimicno sa Aronom i ja sam tako mislio do 30 god. Sada imam 45 god. i mogao bih napisati knjigu debelu kao Vujaklija koja bi se zvala " Kako sam upropastila zivot tako sto sasm mislila da sam jako dobra zenska(a i priliku svojoj deci za sretno detinjstvo)! Neke zene jednostavno toliko sebe precene da je naci partnera za nju nemoguce! Za njih ideal je da treba da bude lep kao neki trenutno poznati glumac sa kojim bi bile sve zene sveta(a bas tebe ce takav duso?),da je bogat kao arapski princ i obavezno prilicno naivan,da ne kazem glup ko kvaka na vratima jer ga treba lako ubediti tj treba cvrsto da veruje da ni jedna zena nema sto ona ima,da nijedna nema zlatnu kao ona... dakle kada se pojavi takav ja cu promeniti pol da se udam za njega! Da stvar bude gora zbog tog ideala zene se razvode jer se pogledaju u ogledalo,pomisle"ovaj moj mene koci u zivotu,da nije njega ja bih imala sve...i zasluzujem bolje da zivim samo da nije njega...a deci se plasira godinama prica kako je mama bila zrtva u braku zbog njih a svetu se 1000 slicnih opravdanja i onda se krene u cekanje po kafeima da naidje takav koji ce obezbediti sve. Naravno naidje ali ozenjen i ne toliko glup da ih ne menja kao carape jer Srbija je mala a zanesenih zena,princeza u pokusaju puno. Najvaznija veza u zivotu je veza sa samim sobom,sve ostale su odraz tog stanja!

tip 3.

pre 10 godina

3.
One koje su u zivotu naucene sve same da rade. Uvek nailaze na neke mamine sinove, sa kojima imaju velike probleme. Posto su u skoro svakoj vezi na gubitke, bolje im je kada su same jer je sa ovakvima zivot mnogo tezi i gori kad su u vezi.
I ne zele sve zene da se udaju. Tacka.

jovanSRB

pre 10 godina

Devojka sa kojom sam bio jedno vece, a znao sam je i pre te noci. Sutra mi kaze da je pogresila, a ja sam pokusao da joj objasnim kako bi to moglo da uspe. Ta ista se svaki dan zali na drustvenim mrezama kako je sama i kako bi htela da nadje svog princa na konju. Zamislja i stalno pominje neke glumce, jednom recju sanjari... Da je dete pa da razumem, ali ima 25godina. Verovatno joj ne licim na Bred Pita pa joj je izbor suzen. Tesko da ce ta naci normalnu osobu. najcesce zavrse sa nekim siledzijama kojima i nije stalo do njih, i koji vucaraju takve devojke dok se nesto katastrofalno u braku ne desi...

Čika

pre 10 godina

Meni je kao muškarcu najviše žao kada vidim divne devojke,i kao osobe i fizički,koje u dvadesetim godinama ne žele da se ozbiljnije vežu za neke dobre momke sa kojima su u vezi,a onda hvataju zadnji voz i nastave život sa nekom budaletinom sa kojom su par meseci zajedno!Molim Vas dame,objasnite mi...

mik

pre 10 godina

Ostaju zene same i zbog toga sto traze nekoga ko od njih ne ocekuje da provedu pola dana na poslu, da u povratku s posla svrate u prodavnicu u nabavku i pokupe dete iz vrtica, a onda kad dodju kuci da skuvaju rucak, pociste, opeglaju, operu sudove, poigraju se sa detetom ili mu pomognu oko domacih, a onda da uvece doterane i pozeljno u seksi donjem rublju uskoce u krevet orne da doticnog zadovolje.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Ostaju same one koje mnogo ocekuju od muskarca, to jest ocekuju da on bude princ na belom konju, jer su u detinjstvu mnogo citale bajke o princevima, a u stvarnosti se princ ne pojavi do njihove 40te, pa se brze bolje udaju za nekog dedu koji poseduje neregistrovani motokultivator, set pozlacenih zuba, i 8 hektara zemlje kod uba.

Bojana

pre 10 godina

Pripadam trećem tipu, pa me zbog mog optimizma često okarakterišu kao nedovoljno zrelu I neozbiljnu za svoje godine.
I još sam mladolika.
Ne mogu da kažem da sam zbog tog pozitivnog gledanja na život prolazila bolje sa suprotnim polom.
Stoga, ovaj tekst, na moju žalost, meni otkriva šta je tu pogrešno.

Dragan Sr.Mitrovica

pre 10 godina

Slazem se delimicno sa Aronom i ja sam tako mislio do 30 god. Sada imam 45 god. i mogao bih napisati knjigu debelu kao Vujaklija koja bi se zvala " Kako sam upropastila zivot tako sto sasm mislila da sam jako dobra zenska(a i priliku svojoj deci za sretno detinjstvo)! Neke zene jednostavno toliko sebe precene da je naci partnera za nju nemoguce! Za njih ideal je da treba da bude lep kao neki trenutno poznati glumac sa kojim bi bile sve zene sveta(a bas tebe ce takav duso?),da je bogat kao arapski princ i obavezno prilicno naivan,da ne kazem glup ko kvaka na vratima jer ga treba lako ubediti tj treba cvrsto da veruje da ni jedna zena nema sto ona ima,da nijedna nema zlatnu kao ona... dakle kada se pojavi takav ja cu promeniti pol da se udam za njega! Da stvar bude gora zbog tog ideala zene se razvode jer se pogledaju u ogledalo,pomisle"ovaj moj mene koci u zivotu,da nije njega ja bih imala sve...i zasluzujem bolje da zivim samo da nije njega...a deci se plasira godinama prica kako je mama bila zrtva u braku zbog njih a svetu se 1000 slicnih opravdanja i onda se krene u cekanje po kafeima da naidje takav koji ce obezbediti sve. Naravno naidje ali ozenjen i ne toliko glup da ih ne menja kao carape jer Srbija je mala a zanesenih zena,princeza u pokusaju puno. Najvaznija veza u zivotu je veza sa samim sobom,sve ostale su odraz tog stanja!

love

pre 10 godina

Volela bih da budem preterano pozitivna,ali ne znam kako. Osecam se kao parazit jer zivim na racun roditelja sa bednim penzijama,radila sam svuda zaposle na crno,radis ropski i otpuste te posle mesec dana,studiram fakultet koji nema perspektivu za zaposljavanje u inostranstvu i pri kraju sam sa studijama ali i tu polako posustajem,i za kraj svaki momak do sada povredio me je na ovaj ili onaj nacin. Volela bih porodicu da imam,volela bih da zivim normalno ali ne vidim da to moze da se desi. Bila sam lose srece da nailazim samo na bitange,vise ne mogu da se nadam da ce naici neko ko je normalan,izgubila sam perspektivu,depresivna sam i verujem da necu naci ljubav svog zivota samo ako razvucem osmeh od uva do uva na ulici...

Јеца

pre 10 godina

Шта ако је једноставно то њен избор? Остати сама није тако ни страшно,јер је боље бити и сама него имати погрешног партнера.

Neofene

pre 10 godina

postoji i 4-ti tip...lezbejke..
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (ja, 26. februar 2014 19:17)

Lezbejke ne ostaju nuzno same. Ja sam lezbejka i srecno udata za zenu (naravno van Srbije). A i ne mozete da poredite tip 1, tip 2, tip 3 i onda tip lezbejka - ispada da je svaka lezbejka ista i da tu nema karakternih varijacija?? Tip 1, 2 i 3 postoji i kod hetero zena i kod homo zena - nije to posebna kategorija, sem sto se ne odnosi na vezu sa muskarcima.

Aron

pre 10 godina

Slažem se da će prvi tip a pogotovo drugi imati taj da kažem "problem",ali treći nikako.Jer one koje imaju negativan stav zaista u neku ruku plaše muškarce,pa i mene,tako da zaista neće moći da uspostave jaku vezu.Realno umaškarci se plaše žena pogotovo zbog njihove lepote a i značaja tako da im teško pada ne samo kad ih odbiju već i kada to rade na negativan način.A što se tiče preterane pozitivnosti to kod žene može da bude samo još veći plus u očima muškaraca jer mi volimo vesela žena,jer zaista "preterana pozitivnost" može i da se gleda i kao pleonazam

bcg

pre 10 godina

I one koje previse gledaju seriju Seks i grad...necete nikad naci savrsenog muskarca, ma ni blizu toga...nadjite nekog ko je siguran i kome je stalo, ko moze da vas nasmeje itd..ako cekate princa na belom konju, na kraju cete zavrsiti sa konjem ;)

Sokol ga nije voleo

pre 10 godina

Onr koje traže partnera koji će odgovarati porodici (majki,ocu ili bratu npr) a ne njima. Takve osobe su veoma vezane za porodicu i bitnije im je mišljenje poodice nego njihova dobrobit. Video sam dosta žena koje su ostale da žive sa majkom i na kraju ostanu same. Ako se takve osobe i 'vežu' za nekoga, brak je osuđen na propast jer se porodici često ne može ugoditi.

edi

pre 10 godina

Žene koje nemaju "signala" u sebi će najvjerovatnije ostati same...To govorim kao iskusan muškarac sa bezbroj "utakmica" u nogama!Dok naprotiv one koje ga imaju bez problema će naći nekog.One čak ne moraju biti ni posebno lijepe!Razlog je jednostavan!Da se neki muškarac zapali za neku ženu ona jednostavno mora imati "iskricu" koja će ga "užgati"!

I tako...

pre 10 godina

One koje na pogrešan način primenjuju pouke stečene iz prethodnih loših iskustava, pa ako se neki potez pokazao kao loš, više ne pokušavaju ništa slično. One koje svoju nefleksibilnost smatraju čvrstinom karaktera

kraljica

pre 10 godina

Sada kada zene vise ne moraju finansijski da zavise od muskaraca, uzivamo u istorijskom luksuzu: zena, prvi put, moze da ceka pravu vezu ili da uopste nema vezu.

Nisu to nekadasnje usedelice koje niko nije hteo ili zene iz 90-tih koje su morale da se odreknu porodice zarad karijere. To su zrele, nezavisne individue koje nisu naisle na muskarca koga vredi udati. I to je ok.

Jedini koji to nisu shvatili su oni muskarci kojima je neshvatljivo da one ne zele ni njih iako su,zaboga, single.

:)

goran

pre 10 godina

Imaju dva tipa:Uobrazene feministkinje i one koje ne zele da budu sa muskarcima idiotima.Mislim da su lezbejke prilicno sretnije i manje usamljene od jadnih strejt zena.

bezimena

pre 10 godina

Tradicijonalisto, zašto misliš da sve očekujemo princa na belom konju? Meni su vranci lepši od čilaša. Ja ne znam šta su tebi žene uradile da ih toliko prezireš, ali takvim stavovima nećeš privući nijednu (pa jahao ti tog belog konja sa sve krunom na glavi).

Effemat demagogija

pre 10 godina

-biće sve više samih žena
-biće sve više osveštenih muškaraca
-sve manje će biti zainteresovanih muškaraca

Sve je prosto i odavno utvrđeno. Koliko god se pokušavalo sa komplikovanjem i izmišljanjem.. za muškarca ipak postoje samo dva tipa žena - dovoljno za sva objašnjenja: žena-majka i žena-bludnica
Davno je to objašnjeno. Treba li pomenuti da je uzrok svemu ogroman porast ovih drugih? Takvo je vreme, muškarcima je to jasno

rule 521.
Žena je društveni barometar. Ona je zadivljujući instrument za mjerenje nedostatka svoje generacije
(Charles Edward Jerningham - The Maxims of Marmaduke)

ja

pre 10 godina

@ray
molim te o inferiornosti zena pricaj svojoj mami koja te je tako vaspitala i koja te je tome naucila,iskompleksirani... da vam nije zena (prvo majke a kasnije devojke i zene) umrli bi ste od gladi i zedji, u svom svetu gluposti, egoizma i samozadivoljstva. Muskarci su samo trutovi potrebni za rasplod i nicemu vise ni ne sluze!!!!

N2

pre 10 godina

Vreme je takvo da slavimo hedonizam, mislimo da ako idemo u teretanu da cemo vecno biti mladi, uce nas da ako verujemo da smo vazni i bitni onda to i jesmo. I onda se probudimo (i muskarci i zene) imamo 40 god, sami smo, u svakom smislu polovni i skoro nikom previse bitni. Brak je uvek kompromis i kao takav nije u skladu sa danasnjom filosofijom egocentrizma i hedonizma. Tu je problem.

nisam losa majke mi

pre 10 godina

(mik)
moja prica ali skroz. ne znam ni sama kako sam izdrzala taj tempo. na kraju sa 45 kila, dvoje sitne dece, hronicno iscrpljena i iscedjena kao limun sva ocajna se razvela. i sama i dalje....jedino sto sada imam 60;)

Sly

pre 10 godina

Imam blizu cetrdeset, nikad nisam imala zelju da se udam. N i k a d.
Ima nas mnogo takvih, i muskaraca i zena. Pozdrav za sve one muskarce koji misle da sve cekamo nekog princa. Ne cekam nikoga, ni konja ni princa, zivim svoj zivot. Ako nabasam na nekoga kvalitetnog i meni odgovarajuceg, fino. Ako ne, ne znaci da oni koji su (meni) neodgovarajuci treba da dobiju sansu. Ako imam vise godina, ne znaci da moram spustiti kriterijume.
Birati spram sebe.

vonjko

pre 10 godina

probirljivost ili ne (modernim) zenama je sujeta najveci problem! jer zenama je danas sve dokazivanje. ne kazem da je bilo dobro ranije kada je, prinudno, bilo nula dokazivanja; ali od kako su "oslobodjene" (tj. pustene sa lanca) zene su krenule u pohode raznorazne. sve u cemu su bile sputavane sada je vec prioritet u ambicijama. a kako je vecina "Y gen" zena inspirisana naletom "X gen" zena ipak postala nadambiciozna(tm) - dolazimo do stanja gde zene rutinski koriste manje rafinirane "muske" metode, u za njih novonastaloj areni: laktanje, bahatost, sebicnost, i td. znaci sve najgore.

licno, kao i mnogi, mislio sam da je "ne zna gde udara" tip zene samo nusproizvod vremena gde se plemenito bori za identitet jednog citavog pola. medjutim, sada mi je jasno da ce trebati jos MNOGO mnogo vremena da se dodje do nivoa izgubljene zenske plemenitosti (odnosno najvece vrline koju jedna zena moze da poseduje) i to ako.

stručnjak

pre 10 godina

A novi trend u ovom bolesnom svetu su likuše koje su pregazile tri banke, nađu nekog koji ispunjava osnove kriterijume, dobiju dete s njim i ćao doviđenja....Posle se učlane u teretanu i nastave sa svojim životom, a ispunile su se ko majke, i alimentacija kaplje svaki mesec i šta ih briga. Iskorišćavanje na nivou...

pasha

pre 10 godina

@ Petar

To uvezi kuvanja, pranja, peglanja, pravljenja j - pite, itd. kod zena je proslo vreme. Zasto? To JE bilo tako kada je u braku muskarac radio a zena nije. Tu lezi zec i vasa greska razmisljanja! Vi sad isto to ocekujete iako zene danas rade. Znaci to treba ovako da izgleda: Oboje rade ceo dan, dodju kuci i onda zena nastavlja rad a muz se odmara? Gde je tu postovanje prema sopstvenoj zeni? Ako vec i jedno i drugo rade, onda ostatak obaveza treba da se podele na oboje. Logicno, zar ne? I onda se cudite zasto zene radije ostaju same, nego da budu i ljubavnice i majke i sluzavke i cistacice jednom pasi!

nikki

pre 10 godina

...a cetvrti tip su sasvim normalne zene, koje se eto sticajem kojekakvih okolnosti ne udaju...
zasto pobogu mora da bude da su neudate zene neki freakovi koji ili previse ili premalo ocekuju ili sta ti znam. postoji i veliki broj udatih zena koje potpadaju pod ove tri kategorije, i sta nam onda to govori?
glupost!

Super zena

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko ima muskaraca koji mrze zene! Ako vas neka odbije, najverovatniji razlog je da joj se ne svidjate, ma sta vi mislili. Svako ima pravo da bira za sebe.

Filmofil

pre 10 godina

Ja ovu agresiju u komentarima stvarno ne razumem. Sta se koga ticu ciji zivotni izbori? I da li ce da ima porodicu sa ili bez dece, hoce li formalno da se uda/zeni ili sa nekim zivi, da ima karijeru ili ne. Da bude solo ili ne? Kako sve to utice na trece lice. Pobogu ljudi zivite svoje zivote koliko vam to okolnosti dozvoljavaju i manite se tudjih izbora. Ne postoje drugi ljudi samo iz razloga da udovolje vasim potrebama. Razumem reakciju na one koji kukaju, ali agresiju na one koji nikom ne smetaju zaista ne. Naucite da kad vas neko odbije jer ima drugacije planove od vas za zivot to ne znaci da je ponistio vasu egzistenciju.

tip 1 000 000

pre 10 godina

Samoca je tihi ubica, a losa veza ili brak serijski. Sve je stvar izbora i mogucnosti, i naravno hrabrosti da pogresan izbor zaboravis i krenes ispocetka. Glupo je ovako banalizovati zene i kalupirati ih kada je svako prica za sebe. Mogla bih i ja da kazem da su muskarci postali lenji i da im je sve nadohvat ruke, ali znam da ipak ima i onih koji se zaista trude.

nije vam lako

pre 10 godina

@ Petar

Brak nije ni pita , ni lonac , ni rerna ......Ko iz ovih razloga ulazi u brak, bolje da to ne cini. Platite zenu, pa nek vam pere, kuva i sprema. Brak je nesto mnogo vise . Pod uslovom da vas bilo sta osim trivijale i zadovoljenja osnovnih potreba uopste zanima i da ste sposobni za to.

mimi

pre 10 godina

ono cega se plasis to ce te i snaci... zato sam strah od samoce pustila i odlucila da se opustim i ne opterecujem nedostatkom decka,pa ce i on jednom doci....

kraljica

pre 10 godina

@kraljice, svaka čast potpisujem sve od riječi do riječi:) i ja ovdje pišem s nadimkom kraljica već par godina:) Izgleda mi da smo sličnih stavova, osim što ja pišem ijekavski, pa samo da se dogovorimo oko identifikacije:)

I mene čudi koliko momci mrze one koje su ih odbile. Shvatite, odbile su vas jer im se ne sviđate, to je to i ništa više, niste ih takli u srce, kao što mnoge djevojke ne dotaknu ni vas uostalom (samo što ja još nisam čula da se žene žale na friendzone). Neka ste bili dobri prema njima, to je vaš veliki ljudski plus, ali nijedna nije zbog toga obavezna da vas zavoli. To se ne može po narudžbi ili iz zahvalnosti. Ne traže one nikakve prinčeve, većina je sasvim realna i na zemlji, ali valjda vam je lakše misliti da ona traži nemoguće nego da vi niste bili to što one žele. Okanite se već jednom Sex&City (očito ni tu seriju niste shvatili kako treba), ne može jedna serija biti vječni izgovor odbijenih muškaraca. Sami sebe tako sabotirate. Ako vas neće jedna, druga, treća, pa šta onda, nema te osobe koja se svima dopada. Naprosto tražite dalje onu koja će vam uzvratiti ljubav, a ne projicirajte svoje razočaranje na sve što je ženskog roda.

bg.kraljica

pre 10 godina

@kraljica, ok potpisivacu se sa 'bg'

@kralj, gde si video da se zalim?

Hvala na komentarima, drago mi je da ima istomisljenika.

Zapravo, javila sam se jer mi je malo muka od toga da se single ljudima(a narocito zanama) govori kako su single jer nesto nije u redu sa njima, to jednostavno nije tacno. Zivot u zajednici zahteva veliki trud, ali isto tako i single zivot, a to niko ne spominje. Nije to ni zivot za zaljenje, nije to ni 'fabulosni' zivot, to je zivot. Onakav je kakvim ga stvoris.

Stanisa

pre 10 godina

Imam osecaj da su muškarci romanticniji od žena. Mi kada se oženimo to bude sa jednom devojkom.
Jer se stalno odupiremo dok ne upoznaš tu jednu kada pomisliš "bio bih totalni idiot kad ne bih
oženio ovu devojku". Ona je neverovatna. Ali izgleda da devojke dodju do perioda u svom životu kada
jednostavno biraju najbolju opciju, udaju se i kažu "ima dobar posao". Mislim provedu ceo život
tražeci princa na belom konju, dok za to vreme prodju mnogi momci koji bi ih istinski voleli, i
onda se na kraju udaju za muškarca koji ima dobar posao i koji ce ostati sa njima.

Petar

pre 10 godina

molim te o inferiornosti zena pricaj svojoj mami koja te je tako vaspitala i koja te je tome naucila,iskompleksirani... da vam nije zena (prvo majke a kasnije devojke i zene) umrli bi ste od gladi i zedji, u svom svetu gluposti, egoizma i samozadivoljstva. Muskarci su samo trutovi potrebni za rasplod i nicemu vise ni ne sluze!!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 27. februar 2014 05:40)

Da li je moguće da pišeš ovo? Takve kao ti su najgore vrste žena od svih.
Umišljaju da su muškarci samo ''ona stvar'' , koja služi da oplodi i aj ćao. Poslušaj onu legendarnu pesmu od James Brown -na, This is a mans world (But it would be nothing,nothing, Without a women or a girl)
Jedno bez drugoga ne može.
Kuckaš na tastaturi koju je muškarac izmislio, pomoću slova koja je muškarac izmislio i struje koju je muškarac izmislio, i verovatno ti je neki muškarac i uplatio taj internet, a pišeš da nismo nizašta?
Pokri se ušima ''svetice ženska''!

24

pre 10 godina

Bolje je ostati sam nego praviti velike kompromise u vezi/braku i muciti sebe tako. Medjutim, danasnji momci i devojke, ne svi - vecina njih, imaju prilicno nerealna ocekivanja. Posto je tekst o devojkama... Devojke se, istovremeno, zale kako su same, kako im niko ne prilazi, kako nema "kvalitetnih" muskaraca. Vecina tih devojaka je kreirala sopstvenog "princa" u svojoj glavi i retko kad odstupa od toga. Ako im se neko svidi karakterno ali ne fizicki - nije to to, ako im se neko svidi fizicki a ne kao licnost - ok je za neko vreme. Ne valja kad je muskarac ljubomoran (psihopata si), ne valja kad nisi (nije ti stalo do nje), ne valja kad si ruzan (neprivlacan si), ne valja kad si lep i zgodan (imaces paznju drugih devojaka), ne valja kad si razuman i spreman za kompromis (papucar si i mlakonja), ne valja kad teras samo po svome (tad si tvrdoglava sirovina), ne valja... kapirate poentu. Generalno, dosta je tesko udovoljiti devojkama danas. A devojke (vecina njih, ne generalizujem) se ne pitaju sta one to nude kada traze "savrsenog". Generalno, ljudi danas precenjuju sebe, ali vecina danasnjih devojaka idu u ekstreme.

the end

pre 10 godina

@ Petar
a sto nisi sa istim tolikim zarom iskritikovao @reya zbog njegovog zenomrzackog komentara? To te ne sokira? Citajuci ove komentare nadjoh samo par zena koje mrze muskarce dok bar 60% muskaraca otvoreno mrze zene i to nikog ne zgrazava? Hjde vi "normalni" muskarci malo uputite kritike i ovim psihopatama sa kojima delite pol! I da ne bude zabune, nikako ne smatram da muskrci sluze samo za rasplod. Postoje divni ljudi na ovom svetu, bez obzra na pol. A ta prica-"muskarci su izmislili sve i svasta" je vec davno prezvakana tema i toliko naivno joj se pristupa da je to strasno. Odredjeni muskarci i zene su menjali ovaj svet sto se tice inovacija, kulture, umetnosti itd ali to ne znaci da ja mogu da kazem npr-Marija Kiri je bila genije, nucnica i inovator a bila je zena, a ja sam zenskog roda ergo ja sam superiornija u odnosu na muskarce. Ti si samo najobicniji Petar a ja sam samo najobicnija Manja, i mi nista bitno nismo uradili da promenimo covecanstvo. Jedino sto mozemo je da budemo sto bolji ljudi da volimo i da se trudimo da svesno i namerno ne povredjujemo nikoga

kraljica

pre 10 godina

@bg.kraljice, pozdrav! Upravo im to što se ti ne žališ (nego naprotiv) i jeste problem i frustracija. Slobodna si, ne može te niko prinuditi, bićeš s kim ti hoćeš. A ako sve žene budu tako mislile, šta će jadni oni? Ko će onda njima kuhati, prati, gladiti ego? Ma, propast, prava apokalipsa! Opet naravno, ne svima, nego ovim primitivnima koji se još nisu osvijestili da je 21. vijek i da je vrijeme da muško-ženski odnosi budu odnosi ljubavi, zajedništva i uzajamne podrške, a ne prinude, pokornosti i ženskog trpljenja. Njima tvoj stav najviše i smeta.

Gradjanin

pre 10 godina

Ima jos grupa, svakodnevni zivot je kreator neverovatnih, a u isto vreme logicnih problema. Na primer, neke devojke se ne udaju (pa i ne ulaze u neku ozbiljnu vezu) zbog toga sto im mame ne daju "dozvolu". Razlozi idu od onih da im mame traze "najbolje", odnosno muskarca kakav je bio u njihovo vreme, a takvih danas nema ili su retki - do toga da mame zele svoje cerke uz sebe, da im budu sluskinje, iako to nikad ne bi priznale. A to je nekad toliko ocigledno.

Takodje, u nekim porodicama, ako se starija sestra nije udala iz nekog razloga, mladja sestra odgadja svoju udaju, do udaje starije sestre.

U siroj porodici i okolini video sam upravo ovakve situacije kakve sam ovde naveo. A razloga ima mnogo, mnogo vise.

Na zalost, danasnje vreme je poremetilo mnogo toga. Neke zene su zensku emancipaciju shvatile kao zensku supremaciju, sto probleme uvecava umesto da ih resava - cilj nije vise izjednacavanje prava polova nego nesto drugo.

Jer, svedoci smo da je cesto - "ono sto on zaradi nase, a ono sto ja zaradim samo moje".

Moja zena je dugo vremena dobivala savete od svoje mame koji su imali za konacni cilj ispunjavanje "zakljucaka" iz prethodne recenice. Nije tesko zamisliti taj "lep osecaj".

norob

pre 10 godina

@ Muskarac

Priroda je individualna stvar i u prirodi svake osobe (pa samim tim i zene) je nesto drugo, individualno. Nije u prirodi SVAKE zene da rodi dete i da se uda (za muskarca) ako znate na sta ciljam. Ima mnogo razlicitih opcija i na svu srecu, svako moze sebi da odredi da li ce ziveti po svojoj nekoj prirodi ili ne. Uvek sam za to da se zivi onako kako ti je individualna priroda odredila nego da se glumi i zivi onako kako vecina kaze da treba. Tu ne mozes biti srecan. Odlucite sami, nismo robovi drustva, normi i nepisanih pravila!

Ccc

pre 10 godina

Neko je napisao da zene ne smeju da zaborave da su muskarci SVE izmislili, stvorili, od tastature, kompjutera do auta. E sad, zasto je to tako? Zato sto zenama - a posebno pre - nije data sansa da se dokazu. Ako vratimo vreme, setite se spaljivanja "vestica". To su bile zene koje su htele nesto da pokrenu, dokazu a ovi ih proglasili vesticama. I tako ni dan danas nije mnogo drugacije, sve je muska domena. I onda neko argumentuje time da su muskarci sve izumeli. Cak i da jesu - to im daje za pravo da im zene budu robinje i da rintaju kuci neplaceno? Dragi muzevi, ako tako razmisljate onda vi ne znate sta je LJUBAV. Nije ljubav ak se digne ;)

ray

pre 10 godina

@Aron
Meni nije jasno ali stvarno, kako neki muskarac moze da se plasi zene, bilo kakve zene. Od bica koje je bioloski inferiornija u odnosu na muskarca u svakom pogledu. Jedino ako joj dopustis, u druge teorije ne verujem.

aruena

pre 10 godina

Ima i onih kojima je karijera najbitnija. Prvo tu da se ostvare, da zarade stan, kola, putovanja i sl., a onda ce u 45-oj godini da radja decu. Takve su mi najgore, sve one znaju i ponizavaju ljude oko sebe. Ako se kojim slucajem udas pre 40-e, upropastila si sebi zivot. Eto tako one razmisljaju. Za njih je bolje da ostanu same.

stručnjak

pre 10 godina

@Čika

Da ti pojasnim. Poenta je u tome što će gomila takvih devojaka radije ostati singl i maštsti o nekom 'Di Kapriju' ili gajiti neku platonsku ljubav prema nekom ko ih neće, nego biti sa nekim 'dobrim momkom'. Uvek kad ćaskaš sa tako nekom žali se kako danas tobože ' nema dobrih momaka','kavaljera',klasična ženska prevrtljivost na delu. Verovatno i njima prilaze dobri momci, koje verovatno oduvaju u startu, ili im daju telefon da ih oteraju. To su sve isprani mozgovi, od malih nogu im daju barbike koje su minijaturne starlete, a tetke ih savetuju dok su još u pubertetu kad se formiraju, da nađu 'lepog i bogatog muža', podsvesno su im urezani neki modeli kako 'taj pravi' treba da izgleda, i da se ponaša. Na kraju kad im voz prođe, sve im se vrati kao bumrang...

Susjed

pre 10 godina

Umete da kuckate komentare, da napravite profil za minut, da se naprćite
na slikama po splavovima i brže bolje izbacite na FB, da se obučete u skupe krpice, i umete da pametujete o životu i jednakosti, a ne umete da usisate, opeglate ili napravite pišlj--- pitu, štrudlu, sve mora iz marketa, smrznuto, pa u rernu.
Brak, šta to beše brak i porodica?., Šta to beše Lonac??? Neka čudna sprava,
čemu li to služi? Ma ajde..
(Petar, 27. februar 2014 12:20)

Pa to je u redu. Svaka veza je nadopuna ličnosti i najbitnije je da su ljudi psihički kompatibilni i dijele životne ciljeve, a opet interesno različiti, tako da ne rade sve uvijek zajedno i da im ostane dio "starog" solo života tj. da u vezi ne izgube "sebe".

Dakle, ako ti znaš peglati, raditi pite i najbolja kupovina u životu bio ti je pressure cooker (jer da nije tako, ne bi ono gore napisao), nema nikakve potrebe da to tvoje potencijalne partnerice rade.

Gdje je onda problem?

sigurno

pre 10 godina

@ Petre

Zasto si toliko frustriran ??? Ko te je naljutio ??? Pa naci ce se i za tebe odgovarajuca osoba, ima i zena koje su jos uvek na nivou XIX veka.

Dragana

pre 10 godina

Muskarci ovde bas vole da pricaju o "prirodnim "ulogama zena,a odgovorite mi sta je sa vasom prirodnom ulogom? Prirodnom ulogom muskaraca da materijalno obezbedi porodicu.80% muskaraca danas nije sposobno da samostalno,samo svojom platom obezbedi osnovne potrebe porodice i tu je uskocila zena.Onog trenutka kada ste postali nesposobni da sami zaradite za zivot porodice i kada je zena uskocila ta tu pomogne i doprinese,izgubili ste prava da uopste pricate o nekoj "prirodnoj "ulozi zene...Jos kada krenete da pricate sa negodovanjem o tome kako zene nece da radjaju ili radjaju po jedno dvoje dece,mislim svasta.Pa vi danas niste sposobni o jednom detetu da se brinete a kamoli o vise...

Natalija

pre 10 godina

@Čika Mislim da sam uspela da razgonetnem taj fenomen: dok su jos u dvadesetim i imaju decka (koji je fino vaspitan, brizan itd) one se i dalje nadaju necemu jos boljem. Pa kako vreme prolazi realizuju da je izbor sve gori. Onda se brze bolje vezuje za sledeceg potencijalnog partnera. Tako onda i zavrse sa neverovatnim blamerima.

Super zena

pre 10 godina

@kraljica
Kraljevski komentar! ;-)
Ne razumem te muskarce koji se siroti uvrede kad ih neka odbije, a jednostavno takvoj nisu dorasli.
Svako bira za sebe kad/da li ce biti u vezi/braku. Neko zeli da bude u sam, iz samo sebi znanog razloga.

Lemi

pre 10 godina

Za prva dva tipa se slazem i poznajem primere, za treci ne, ne vidim u cemu je problem sa tim zenama (osim ako nisu lude pa zbog toga).

Ono sto sam na svojoj kozi osetio kod mnogih zena je njihova plitkoca.. fokusiraju se na cisto fizicke aspekte ili povrsnu manifestaciju moci i sile. Traze nesto ne sto je privlacno njima, vec drugim zenama. Pored toga, fokusiraju se na nekakva glupava pravila, ocekivanja i protokole koji u sustini ne postoje.. npr ako je lik ne startuje na prvu i ne skoci na nju misli da mu se ne svidja. Ako je startuje, onda misli da je navaletan i ludak.
Ponasa se kao da bi drugi likovi trebali da je zabavljaju, princeza. Ocekuje i stalno trazi od tebe da placas pica i jela, ili druga krajnost, trazi sve da bude 50:50.
Ako ne zelite da ostanete same, pokusajte da se fokusirate na aspekt licnosti kod muskarca koga uocite, pokusajte da ne iskljucujete ljude nakon prvog skeniranja, ne sakrivajte se u cosak cekajuci da vas sudjeni uoci i startuje, ako vam se svidja a smotan je ili neiskusan motivisite ga, pomozite i navedite da ucini ono sto se od njega ocekuje.
Ali sto je najvaznije, kontrolisite svoj ego i sujetu stalno preispitujuci se, pokusajte sagledati situaciju i osecanja iz ugla drugih ljudi i pozitivno prihvatite kritiju i sugestije od drugih.

Lale Gator

pre 10 godina

Zaista ne znam sta vi devojke/zene hocete. Hocete finog, emancipovanog, obrazovanog, nacitanog, nasmejanog, sportistu, itd. Kada nadjete takvog onda ga proglasavate sonjom, slabicem, on je isuvise fin za vas, dosta se trudi,.. Onda nalazite nekog bahatog oko koga cete se truditi ceo zivot da ga promenite, koji ce vas psovati, tuci, posmatrati kao nekog ko ce da rinta po ceo dan za njega i da ga sluzi ili za nekog ko ima prilicno para. A onda citamo na internetu kako je ovaj ili onaj tukao svoju zenu i ispadne da su svi takvi. E PA NISU! Svi moji drugari, pa i ja, pripadamo toj prvoj grupi ali eto nismo "dovoljno muskarci" za njih.

Verujte mi, izgledam prilicno dobro, zgodan sam, sportista, nasmejan, pozitivan, obrazovan, govorim dva strana jezika, cesto putujem u inostranstvo, siguran, imam samopouzdanje, zivotni cilj, otvoreno prilazim devojkama i nemam problem da se upoznam sa njim i salama im nabacim kez na usta, pedantan sam i uredan, ali to ovim nasim nije dovoljno. Sve se smejulje sa strane kad me gledaju a kad im pridjem beze, kao da se plase. Pokusam par puta, nece, OK. Posle nekog vremena opet nastavlja da gleda sa strane, ja naravno ne reagujem jer sam stavio tacku a ona krece da se zali drugaricama kako smo svi isti i kako nijedan ne sme da pridje. Za ovih 10 godina to se desilo bezbroj puta. Drage nase, retko koja od vas ima samopouzdanje i sve ostalo sto trazite pa vas zato i plase momci koji imaju upravo to, jer ste same nesigurne i ne znate sta hocete.

izgovor

pre 10 godina

@ Tigrica

Pa nisam ni ja odmah znala zamesiti pitu, itd. pa probala par puta i jednom je uspelo. Koliko znam bas i kod muskaraca ima vrsnih kuvara. To je samo izgovor, posebno kod ovih koji tipaju po netu - isto tako mogu da guglaju recepte i polako da probaju pa ce isto tako jednog dana uspeti ;)
Pomirite se s`tim da se vreme i u Srbiji menja i da zene nisu spremne SVE da tegle. Ako ih stvarno volite i postujete, podelicete obaveze ravnopravno ;)

Odbacen

pre 10 godina

Ne znam za vas ali ja koliko god da sam pokusavao da stavi do znanja svakoj devojci koja mi se svidjala,biva samo iskuliran.Tacnije nijedna nije htela da se upozna samnom,imale su cvrst bedem oko sebe kao da nije ni interesovalo a ja kao i uvek nisam hteo da navaljujem kad nece onda nece,samo sto sa takvim stavom tesko da ce one imati nekog pored sebe.

talicni tom

pre 10 godina

Osnovni razlozi su sto muskarci i zene (pricam o vecini,naravno sa izuzecima)malo precenjuju sebe i svoje kvalitete,bez realnog sagledavanja,sto nemaju ciljeve u zivotu (zive od danas do sutra bez vizije)i treca kljucna stvar je tolerancija.Ogromna je razlika izmedju polova,to je cinjenica,i gde nema tolerancije,tu nema dobre veze ili dobrog braka.Nazalost,ali taj prag tolerancije je iz godine u godinu sve nizi.Svako od nas mora da odluci kao prvo sta zeli u zivotu,i cega je spreman da se odrekne,zarad necega drugog.Deca ne niknu kao pecurke,vec je potrebno mnogo odricanja i truda za njihovo odrastanje,a to zahteva mnogo vremena i naravno odricanje od nekih drugih zadovoljstava u zivotu.Ja i moja supruga smo bili spremni na to,i nije mi zao ni jednog zadovoljstva kojeg sam se odrekao,jer nema veceg zadovoljstva u zivotu,nego biti roditelj.

Covek u prolazu

pre 10 godina

Nemam gde da upoznajem ljude.
(neutralna teritorija, 26. februar 2014 21:26)

Kazes nemas gde?Ali da li si pokusao/la da se pokrenes malo,tacnije da pogledas oko sebe,gde god da si bio/la,mozda te je neki/ka bas gledao/la tacnije hteo/la da mu/joj pridjes.Problem taj sto svi kukaju kako nemaju gde upoznaju a znam dosta ljudi koji i kad im momak/devojka da neki signal da imas dozvolu da mu/joj pridje,obicno ustuknu jer se plase da ne budu odbijeni/ne.Stoga opusteno ljudi nema razloga da udarate glavom kroz,pridjite smejite se sto je najbitnije budite svoji/je i sve ostalo dolazi posle vrlo jednostavno.Ovo govorim i za jedne i za druge da ne shvatite pogresno ovo sto sam napisao.

bg.kraljica

pre 10 godina

Oh Boze kakvo trabunjanje. Pa ako je prirodna uloga zene da bude majka, valjda je onda prirodna uloga muskarca da bude otac. Mislim, to ide zajedno.

Dalje, ona koja odbija one koji joj ne pasuju 100% je jednako plitka ko i onaj koji odbija one koje mu ne pasuju 100%.

No, dobro, sta god vam vozi camac. Neki mi toliko ogorceno zvuce (preovladjuje muski rod) da kapiram da je jedino sto im pomaze da prezive dan apstraktna nada da se devojke koje su ih odbile nece udati i imati decu. Ovaj portal je pravo mesto za stvaranje i negovanje frustracija, pljuvacina i kvazi opravdanja za nezadovoljstvo. Pa neka vas onda, ja se odjavljujem.
Naivno sam se ponadala da ce ovde da se vodi diskusija, a ne nasladjivanje losim (hipotetickim) sudbinama i hejtovanje. GreHota.

Banezi

pre 10 godina

Problem je sto smo svi mi narcisi i nismo spremni na kompromise koje brak zahteva . Kada kazem svi mi mislim na oba pola . Vaspitanje je krivo za to . Nekada deca nisu bila centar zivota svojih roditelja kao sto je danas slucaj.

tikataka

pre 10 godina

E pa ako bih morala birati da li da ostanem ceo zivot sama i izmedju ovih ogorcenih komentatora po zenskim portalima, zna se sta cu. Samo mi fali neki isfrustrirani nesposobnjakovic da mi ucini zivot gorim. Pa kojoj zeni se takvi mogu svideti? Gori su od onih nadžak-baba. I sve ih je vise. Pravi muskarci postoje, i ne prepucavaju se po super zeni sa drugim zenama. Jasno li je to? Jeste, zato su ovi maleni u srcu i mozgu toliko i besni.

kraljica

pre 10 godina

@Lale Gator, ako je tako kako pišeš (mada, lično, ne vjerujem onima koji sebe mnogo hvale, ali ajd neka ti bude benefit of the doubt), naći ćeš ti djevojku, možeš biti siguran u to. Kvalitetni momci nikada ne ostanu sami osim ako nisu takvog životnog pravca. Koliko me pamćenje služi, poodavno sam ti pisala na temu te tvoje "neopredijeljene" curice. Nema nijednog razloga da se i dalje opterećuješ tom osobom, a ti i dalje jedno te isto. Pusti to, da ne upropastiš šansu sa nekom drugom koja te hoće. Pozdrav!

Usamljen

pre 10 godina

Meni je kao muškarcu najviše žao kada vidim divne devojke,i kao osobe i fizički,koje u dvadesetim godinama ne žele da se ozbiljnije vežu za neke dobre momke sa kojima su u vezi,a onda hvataju zadnji voz i nastave život sa nekom budaletinom sa kojom su par meseci zajedno!Molim Vas dame,objasnite mi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Čika, 26. februar 2014 23:49)

Dobro si postavio pitanje ciko.Mada pre ce biti da cure vole takve tipove jer samo takvi joj inponuju ,to jest da su na losem glas,a mi dobri momci koji smo dzetlmeni i kulturno normalni smo manje interesatni devojkama jer ni smo kao oni sto je bije glas svugde na svakom koraku...e pa zao mi je ne mogu da se menja samo da bi udovoljio nekoj njen stav...

zan luk pikado

pre 10 godina

@Čika: zato sto sve zene pripadaju tipu 1, u vecoj ili manjoj meri. Sve misle da mogu bolje dok na kraju ne shvate da su jurili savrsenu osobu tj. fantoma i da je kasno. Ili bi da se provode sa ocekivanjem da ce ih prava osoba jednostavno sacekati na kraju kad misle da se uozbilje, sto u principu vazi i za muskarce.

Žeks

pre 10 godina

Питање успешне заједнице је питање колико ћеш се чега одрећи да би добио нешто друго, тако да то не би требало да буде трговина већ потреба. Људи који остају сами мисле да се свет око њих окреће...

Тигрица

pre 10 godina

@Susjed: Драги Сусјед, проблем је што дечко воли штрудлу а не уме да замеси кисело тесто...

the end

pre 10 godina

@Petar
izvini, pogresila sam sto sam ti se obratila! Mislila sam da imam posla sa pametnom i izgradjenom individuom. Ali, dzaba...nadjoh tebi o ljubavi i toleranciji da pricam! Tako mi i treba kad polazim od teorije da je svako vredan mog vremena i zivaca. Tuzno, pretuzno je citati tvoje komentare

kraljica

pre 10 godina

@Lale Gator: tu i jeste kvaka, nisu SVE takve. Možda samo gađaš u pogrešno jato:) Sve dok misliš da su SVE takve, biće ti baš tako kako si zamislio. Vidimo uglavnom ono na čemu nam je fokus. Promjena fokusa čuda čini, provjereno:)

filips

pre 10 godina

@ (Bojana, 26. februar 2014 19:22)

Meni se svidjaju zene (devojke) koje cvrsto stoje na nogama i imaju svoj stav! Naravno da takve osobe ne mogu biti negativne. Biti manje ili vise pozitivan – vazno je da si pozitivan, jer to utice na sve oblasti u zivotu. Jos ako si mladolika...

Bojana, JAVI SE !
(redakcija ima sve e-mailove)

Музичар

pre 10 godina

Немам проблем са женама које ме не желе. Не обраћам пажњу на њих. Имам проблем са женама које ме желе јер одмах хоће заједнички живот и брак. Ниједна не може чак ни 6 месеци да издржи у ВЕЗИ, него одмах крећу ненормални захтеви и прохтеви, које неко треба да финансира науштрб својих снова. It ain't me, fool!

А за вас које се усуђујете да кажете да вам нисмо дорасли, у праву сте. Нисмо. Нико вам није дорастао, и никада и неће. It's lonely at the top. :)

Ја немам проблем кад ме нека девојка одбије - тиме је уштедела и себи и мени гомилу времена и живаца. Наравно, не прија ми - човек сам, имам его - али живот иде даље, а није ни она једина на свету.

Али имам проблем кад нека девојка сматра да неки мушкарац треба да буде са њом, а он је 5 класа изнад ње, али то није битно, она га заслужује само зато што је женско.

Е, са тим имам тежак проблем. Значи, ви нас можете да стављате где нам је место, али зато ви можете да имате потпуно нереалне прохтеве, и то је у реду? Па није у реду.

Једнакост постоји. Сва права имате. Да бирате, да будете биране, да се образујете, запослите, радите, будете плаћене за свој рад, итд. Али, имате и право да будете саме. Од сада па надаље, ми ћемо у све већем броју то ваше право да поштујемо.

Мислите о томе.

smrtfasizmuaslobodanarodu

pre 10 godina

@ray
nema zdrave i konstruktivne diskusije sa osobom koja naziva drugo ljudsko bice "inferiornim". Postojao je citav ideoloski pokret u Nemackoj '30-ih godina proslog veka koji se bazirao na superiornosti i inferiornosti odredjenih grupa ljudi. Tako da, @ray, nije pop kultura tebe i slicne tebi pogresno okarakterisala, sam si se odao ko si i sta si ;)

Petar

pre 10 godina

Ma šta hoće pojedine ''kraljice'' ovde i večne tatine princezice?
Došlo je neko ''moderno vreme'' pa vas je blam da kuvate, da
radite po kući, mnogo toga vam je ispod časti danas.
Umete da kuckate komentare, da napravite profil za minut, da se naprćite
na slikama po splavovima i brže bolje izbacite na FB, da se obučete u skupe krpice, i umete da pametujete o životu i jednakosti, a ne umete da usisate, opeglate ili napravite pišlj--- pitu, štrudlu, sve mora iz marketa, smrznuto, pa u rernu.
Brak, šta to beše brak i porodica?., Šta to beše Lonac??? Neka čudna sprava,
čemu li to služi? Ma ajde..

Tradicionalista.

pre 10 godina

Tradicijonalisto, zašto misliš da sve očekujemo princa na belom konju? Meni su vranci lepši od čilaša. Ja ne znam šta su tebi žene uradile da ih toliko prezireš, ali takvim stavovima nećeš privući nijednu (pa jahao ti tog belog konja sa sve krunom na glavi).
(bezimena, 26. februar 2014 21:00)

A gde to pise SVE?! Lepo sam napisao za one koje cekaju princa do svoje cetrdesete, a ne za sve! Ko kaze da ja prezirem zene, to jest omalovazavam? pa ja sam veliki ljubitelj zena, i veseljak u srcu i dusi.

ray

pre 10 godina

@norob
Jel ti znas sta si napisao/la?:) Kazes da je priroda individualna stvar, u redu imas stvar izbora ali po principu rucak je u 2, ok ti mozes da odlucis da ne dodjes ali bices gladan, dakle posledica tih odluka, u tome je stvar. Nema mnogo zezanja sa prirodom, radis li protiv nje uvek na kraju dobijes po nosu. Drugo, naprotiv, u prirodi svake zene jeste da rodi dete, pa to je njena evolutivna uloga, zar ne? Zena koja nije ostvarena kao majka ce uvek biti negde duboko nesrecna, pa makar bila ostvarena na svim ostalim poljima, da se ne zavaravamo. Drugo je brak, on stvarno nije uslov za srecno prozivljen zivot, tu se slazem. Dakle, ovo zanemariti i NE HTETI imati decu po meni nije normalno, i te zene treba zaobilaziti u najsirem mogucem luku.

Direkt

pre 10 godina

Da sumiram onda DAME koje ostajaju same imaju zivotnu izreku (iz iskustva)

A kad cu da se zezam ako ne sada sada dok sam mlada (23-28 godina) sa 30 su vec nesposobne da rade mrzi ih svaki posao izgovori da su potrebne veze, ispuste dobru priliku muskarca decka koji je vredan i skino bi im zvezde sa neba i paf gde da nadjem sada muskarca....a nije ni svoj zivot sredila nisti se osamostalila sa 30....

A ja nasao 10 godina mladju i koja vec radi i ne moram jedini da cimam za kucu!!!!

Muskarac

pre 10 godina

Samo se vi tesite ostacete same i uzrvljacete se kad ste bolesne i poremecene vecina riba ce ostati same jer ih je 3x vise nego muskaraca retko koja ce da pronadje normalnog velika vecina ce biti sa idiotima pored kojih ce patiti i voleti ih u isto vreme jel ako ne pate nece da vole bolesni zenski mozak! A ova sto hoce da uziva u slobodi iskomplexirana glupaca, u prirodi zene je da radja decu i da voli i bude voljena a izgleda da ovde kod nas u Srbiji su prsle skroz zene

ray

pre 10 godina

@ja
Kad se nema argumenata idemo na licne uvrede, tipicno:) Da te podsetim, citava civilizacija je izgradjena pre svega umom a zatim misicima muskaraca, toliko o trutovima.

kralj

pre 10 godina

@kraljica

Slazem se u potpunosti kraljice.
Ali zasto onda kukate da ste same? Cekajte pravu vezu i molim vas nemojte da se zalite zbog usamljenosti nego uzivajte u istorijskom luksuzu.

kraljica

pre 10 godina

"Proleteri svih zemalja - ko vam pere čarape?", rekoše prije mnogo godina pametne žene. Poenta: muškarci su mnogo toga smislili i moglo im se - imali su mogućnost da se obrazuju, da stiču prihod i da se bave svojim hobijima i talentima. Za to vrijeme žene su se starale da oni i djeca budu siti, čisti i da ne moraju da brinu o svakodnevnim poslovima koji se vide samo ako ih niko ne radi. Svakodnevica je bila ženski teret. Nisu vijekovima imale šansu da se školuju, da rade i da razvijaju druge sposobnosti. Čim su dobile tu šansu, počele su da vas sustižu, i pored par hiljada godina vaše prednosti u trci. Mislite i vi o tome malo, ima vremena.

Lale Gator

pre 10 godina

@Kraljica

Veruj mi da zaista jeste tako, zasto bih pisao kojestarije i neistine i predstavljao pogresno sebe kad problem ostaje isti. Nije ta mala problem, iovako vise nemam kontakta sa njom, nego SVE ali bukvalno SVE devojke koje se tako postavljaju i sa kojima "ratujem" svakodnevno i moj trud da se prevazidje sve to. Ali dzaba, najbolje sam prolazio kad sam bio bahat.
Hvala ti na reply i pozdrav tebi!

Budala

pre 10 godina

@Tigrica@izgovor
Pa gde bre nadjoste testo za strudlu od maka.To mnogim zenama ne uspeva,a kamo li muskarcima.To je kao kad bi ste trazili od zene da vam zameni dihtung na glavi motora ili da promeni recimo remenje.Nemoguce je danas ocekivati da zena pravi domace knedle i pitu od maka.Ima naravno vec gotove,jeste da nisu ukusne kao prave,ali boze moj,ko moze da dodje posle posla u 5,6 sati uvece i da pravi makovnjacu?Ali zato su muskarac i zena tu da podele poslove i da pomognu jedno drugome,a ne da muskarac stavi kecelju,a da zena obuce majstorski kombinezon i da radi ono sto je za nekog muskarca.I onda se to zove rodna ravnopravnost?

kraljica

pre 10 godina

@Muzičar, kad razmislim o tome što si napisao, uočavam da ti i nemaš problem s nama, već sa patrijarhalnim udavačama, je li tako? Zašto ti onda mi smetamo, čemu onda zajedljiv komentar i "prijetnja" da ćete vi poštovati naše pravo da budemo same u sve većem broju? Ne valjaju vam one što neće da se udaju, ne valjaju ni one što hoće. U čemu je problem? Je li problem to što žene uopšte nešto hoće od sebe ili od vas? Ili možda treba da ne žele ništa?
Tvoj post, između ostalog, pokazuje jednu bitnu stvar koju sam davno uočila: najveći kritičari "domaćica" su upravo oni muškarci kojima su puna usta "prirodne" ženske uloge.

bg.kraljica

pre 10 godina

@ima vremena, svako dobro

Vi dakle, tvrdite da su zene kroz istoriju imale manje kapaciteta od muskaraca i da je sad nase vreme da 'sazrimo'. Pa nisam sigurna da li je za smejanje ili za plakanje. :)

Prve zene kojima je dozvoljeno! da izlazu svoje slike su bile cerke bogatih oceva. Sta mislite u kom veku?

Nije 'neko' onemogucio zene, nego upravo te manjine koje vi spominjete a koje upravljaju civilizacijom (hm,muskarci). Tako se stvara razdor u M-Z odnosima, kroz pricu kako su muskarci stosta postigli a sada je doslo vreme da zene preuzmu tu ulogu. To je, po meni, mentalitet roba koji stalno trazi da postoji neka hijerarhija. Pa ako nije patrijarhalna, nek bude i matrijarhalna pumamumu, samo da se zna red.

Treba prihvatiti da su i muskarci i zene jednako uticali na civilizaciju, ali sa drugacijih pozicija. Sada je doslo vreme kad ne moramo da ostanemo u okviru rodnih podela, pa je svakome dozvoljeno da gradi sebe i svoju buducnost. To je dobro, ali zahteva postovanje za (i sa) obe strane i to je ono sto ja pokusavam da ukazem ovde.

Ukoliko to ne razumete, predlazem vam da u svoju trilogiju koju preporucujete (odgledala sam sve te filmove i odlicni su), uvrstite i 'Oni zive' (They live) film koji pokazuje kako ljude ne odredjuju samo polne karakteristike. Pokvarenjaka ima i zena i muskaraca. Ali isto tako i pravednih ima (i uvek je bilo) i jednih i drugih.

Svako dobro.

ray

pre 10 godina

@bg.kraljica
Pa ne mislis valjda da je vodjenje diskusije ono sto bi tvoje uvo volelo da cuje:) Jesi li primetila da cim necije misljenje odstupa od onoga sto servira danasnja pop kultura i mediji se kvalifikuje kao zenomrzacko, pshiopatsko i sl. Ako neko kaze istinu ne znaci da je ogorcen, mozda malo zaboli, ali tako je sa istinom:)

Bojana

pre 10 godina

@ filips
Hvala na podršci. Ipak, imam dečka... tu i tamo jave se rasprave, ali moj optimizam I ogromna ljubav uvek veruju u happy end, odnosno happy početak života u dvoje.
Sigurno ćeš naći jednu koja će tvoje želje I očekivanja ispuniti. Od srca ti to želim.

Музичар

pre 10 godina

@краљица

Свака жена има право да жели шта год хоће. Шта год јој падне на памет. Од било кога, под било којим условима, и у било ком тренутку. Исто као и сваки мушкарац - само је нама довољно рано у детињству стављено до знања да ће одговор на велику већину наших жеља најчешће бити НЕ, а и да може да дође и до других непријатних последица. Већини вас то очигледно није стављено до знања кад сте биле мале, па то морамо ми сада да радимо јер нама испостављате те жеље. Врло тежак и незахвалан посао. Битка која се добија једино раскидом везе или разводом брака.

Уколико жена није у стању да сама процени да ће можда бити остављена ако почне да се бахати са нереалним жељама и прохтевима, сама је крива. Значи, имаш право да желиш шта год хоћеш, кад год хоћеш. Различити мушкарци различито трпе - неки више, неки мање. Неки најмање, јер врло брзо схвате са каквом женом имају посла.

Ја сам навео неке ствари које сам доживео и које сматрам као личну увреду за себе. Навешћу и да је једном мом другу бивша девојка својевремено тражила да прода његов стан на једном грају Београда, и да купи нов стан у коме ће живети са њом на другом крају Београда, где је квадрат стана 50% скупљи, близу њене мајке и њеног посла. Али се после тога фирма преселила на трећи крај града.

Па да сам милионер, оставио бих девојку која се тако понаша.

Тигрица

pre 10 godina

@izgovor: Није поента у рецепту... А мени је кисело тесто успело из првог покушаја.

onaj koji sudi bez greske

pre 10 godina

kraljice princezice i ostale od "plave krvi" reaguju kada im @Petar kaze nesto o kuvanju i loncu. a u samoj sustini jednostavno ne razumeju da je decko najmanje govorio o loncima i kuvanju, vec o porodici, o prirodnoj ulozi zene da bude majka od koje se danasnje zenske osobe sve vise udaljavaju. samo uzivajte u vasoj samoci cekajuci nekog "perfektnog", a odbijajuci one koji nicu bas 100-procentni, ali imajte na umu jednu stvar: NISTA NIJE BESPLATNO pa ni vreme u premisljanju, a kada dodje trenutak za naplatu cena ce biti stravicna, iako izgleda da je dzabe.

kraljica

pre 10 godina

E, muzičar, vidiš, sve ovo što si napisao i ja bih potpisala... osim da mi pripisuješ nešto što nisam izjavila niti bilo čime podržala:)
Idemo redom:
Ja smatram da niko ne treba da bude s nekim koga ne želi/ne voli. O tome svo vrijeme i pišem i svađam se sa neistomišljenicima. Za mene i muškarac i žena imaju to isto pravo, bez razlike. Prema tome, otkud tebi da se ja ljutim?!
Potpuno podržavam tvoju tezu da ne treba srljati u brak. U početku smo svi svoji predstavnici za javnost, a i leptirići često pomrse pamet. Tek kasnije se može realno zapaziti kakav je ko i da li postoji prava osnova za nešto više.
Muškarci i žene koji traže sve i odmah, e tu uglavnom postoji neki dublji problem. Najčešće očaj i pritisak okoline. Kao što si ti imao iskustva sa takvim ženama, i ja sam imala sa takvim muškarcima. Čim neko počne da mi izjavljuje ljubav i pravi velike planove poslije 15 dana od upoznavanja, imam poriv da bježim glavom bez obzira. U mom slučaju, to su bile očajne i bijesne neženje, jer čim sam postavila stvar na realnu osnovu (nemoguće da me neko voli a da me nije čestito ni upoznao), onda sam trpjela bijesne izlive i uvrede u stilu šta to ja sebi umišljam, da smo mi žene krive za sve, da me uskoro niko neće ni htjeti, da ću propasti sama i tome slično. Eto, to ti je moje iskustvo sa ženske strane.
Da li ti je sada jasno da govorimo o istoj stvari, samo sa različitih iskustvenih tačaka?

Budala

pre 10 godina

@Tigrica
Meni takodje nije problem kad su slatkisi u pitanju ni vikend a ni radni dani,mislim kad je konzumiranje u pitanju.Ali da ih pravim,teze,nece me varjaca,pa to ti je...mogu samo da obavim neke "usluzne poslove" oko mucenja ili da napravim sne od belanca(kad su jaja sveza),ostalo ne bih da pokusavam....

kraljica

pre 10 godina

@Muzičar: još jedna stvar me zaista zanima. Pošto kažeš da ne misliš da žene treba da ne žele ništa, to znači da one imaju pravo da žele nešto. Šta bi to žene mogle da žele, po tvom mišljenju, a da tu želju ti ne smatraš ličnom uvredom za sebe ili za muškarce uopšte?
Disclaimer: moje pitanje nije svađalački usmjereno, samo želim da shvatim iz kog ugla drugi vide stvari.

kraljica

pre 10 godina

Vidimo kakav je svijet koji ste smislili i kojim upravljate. Pun je i nesreće, ubijanja, gladi. Dokaze vidimo svaki dan. Jeste li srećni, gospodo? Pitanje je vrlo jednostavno. Došao je red da podijelimo moć i odgovornost i da napravimo život malo humanijim nego što jeste. Ako vam to treba dodatno obrazlagati, onda od silnih naučnih dostignuća ne vidite prst pred nosom.

Музичар

pre 10 godina

@краљица

Није то моја претња, то се већ дешава у стварности, свуда око тебе, и управо због тога постоје чланци као што је овај. То је тако, хтела ти то да признаш или не, и свиђало се то теби или не.

Ти ми не сметаш, али кад кажеш да ти је пришао неко ко ти није дорастао, онда немој да се љутиш кад ја кажем да нећу да се женим девојком која је 5 класа испод мене а одмах тражи брак.

Не ваља ми ниједна која неће да буде у вези бар 6 месеци пре него што почне прича о заједничком животу. А тек после једно 6 месеци заједничког живота може да се прича о браку.

Не, него треба одмах заједнички живот, па да је водим на летовање 100% о мом трошку, а брак + дете што пре. Важи, а сад иди нађи Аладинову лампу. Ето ти таман три жеље за духа, можда ти их и исупуни.

А ако ти мислиш да треба ступати у брак без да познајеш некога годину дана, од чега бар 6 месеци живите заједно, онда ти желим срећу, али немој да се изненадиш кад уследи развод. Ко се на брзину жени, каје се натенане.

Не мислим да жене треба да не желе ништа. Проблем је што огроман број жена из неког разлога даје себи за право да тражи од мушкарца апсолутно све што им падне на памет, и то у року од одмах. А шта смо ми ту? Робови који треба да буду срећни што нас је једна од вас богиња изабрала?

Ја одлучујем како ћу да проводим своје време и како ћу да трошим свој новац. Нисам никоме ништа дужан, и нисам ничије власништво. Која то схвати и прихвати, њу ћу (можда) да оженим.

Тигрица

pre 10 godina

@Budala: Е, али зато постоји викенд када се има више времена за маковњачу. Мени лично није проблем ни радни дан за слаткише... разне...

ima vremena, bilo mi je zadovoljstvo

pre 10 godina

poštovana Kraljice, šteta, sada shvatam. Neko vas je onemogućio da izmislite ringišpil. Neko je sprečavao da u šlafruku skačete sa Ajfelove kule kako bi svojim slomljenim kostima utemeljili aerodinamiku? Da, vi ste rodile te kosti, a zanima li te aerodinamika? Bi li gorela na krstu za ideju? Neku drugu? Nije bilo vremena? Da, čarape.. ništa zato, sada će te nadoknaditi..

lol Puno toga je pobrkano danas, sama osećaš. Jedino postoji 'zebnja' da to ‘želiš’ da primetiš svega do svoje periferije događaja. Sindrom ribe u vodi - šta je vazduh? Svi trebaju imati škrge, dovoljne su za opstanak vrste, ne? Šareni kamenčići, ok, ali Kosmos!? Koga je briga za to, astrologija je sasvim dovoljna.
Da, za ‘čarape’ ne treba više, ali za ‘Olimpijske igre’.. ipak. Da se razumemo, niko pri tom ne omalovažava pranje, ili tebe - samo upozorava da ispiranje plaćamo ‘Jovanovim glavama’, najvrednijim što čovečanstvo ima. A pioniri pojma nemaju - izgubili su pravo i da pričaju o ”prirodnoj ulozi", ne?)

Da opet završimo modernom, trezvenijom ženskom mišlju. Vaš je red za razumevanje kosmosa, muškarci su svoje odavno rekli

“Da je civilizacija bila u ženskim rukama, još uvek bismo živeli u kolibama. Savremena žena koja uzima stvar u svoje ruke samo ulazi u konceptualni sistem koji su izmislili muškarci.”

hoćemo sada o Mariji? Kiri naravno, ne Magdalenskoj (Mk 16:9)

alex

pre 10 godina

@kraljice

bravo....Stvar licnog izbora, sta ima kome da se to objasnjava. Svuda u svetu ovo je normalna stvar samo u nasem zaostalom drustvu ovakve su zene trn u oku mnogima. Sposobna lepa, uspesna zena koja je izabrala da bude sama moze da smeta samo isfrustriranim, nesposobnim i iskompleksiranim osobama. Nazalost takvih je sve vise. Ne daj te se zene ;)

skandi

pre 10 godina

@N2
Objasnio!!!

I klonite se, ljudi, beskorisnih generalizacija! Pogledi na svet su slika onoga sto je u nama, te kako gledamo na druge ljude tako ce nam i biti, jer takve cemo samo i registrovati, a i privlaciti!

ima vremena, pozdrav

pre 10 godina

kraljica Dragana, puno pobrkanog
‘kada ste postali nesposobni..zena je uskocila.. i izgubili ste prava da pricate o "prirodnoj ulozi“’
Muškarci su bili, ali danas nisu sposobni kažeš? Jesi li razmislila odakle ‘promena’? Otkad? Prividna ili stvarna? Uzroci? Ko je pozvao ženu da ‘uskoči’? Kolika je ženina stvarna ‘moć’? Koliko je zavisna od situacije u koju je postavljena? Koliki je njen udeo u kreiranju te ‘situacije’? Kolika je njena moć da je samostalno održi? Mnogo pitanja, za sada evo nečeg poučnog, možda prihvatljivijeg. Od žene

“Kapitalizam mi je dao dovoljno slobodnog vremena da sedim za stolom i pišem ovu knjigu.
Hajde da prestanemo da budemo uskogrudi prema muškarcima i otvoreno priznamo kakva su sve blaga njihove opsesije donele kulturi.
Mogli bismo napraviti epski katalog muških dostignuća, od asfaltiranih puteva, vodovoda i kanalizacije, od mašina za veš do naočara, antibiotika i pelena za jednokratnu upotrebu. Uživamo u svežem, čistom mleku i mesu, povrću i tropskom voću u snegom zavejanim gradovima. Kad pređem most.. pomislim, muškarci su ovo napravili. Konstrukcija je uzvišena muška poezija. Kad vidim kamion sa ogromnom dizalicom kako prolazi, zastanem sa strahopoštovanjem i divljenjem, kao ispred crkvene procesije. Kakva stvaralačka moć, kakva uzvišenost: te dizalice nas vežu sa drevnim Egiptom, u kome je monumentalna arhitektura prvi put zamišljena i stvorena.”

Evo i minijature vredne svog truda razumevanja, ako može

13.Žena ne postoji
J.Lacan

ima vremena, svako dobro

pre 10 godina

..bližimo se istinama. Zainteresovana si, ako dozvoliš - vredna truda. Ipak još daleko, da probamo da razjasnimo ovo
“Vidimo kakav je svijet koji ste smislili i kojim upravljate.”
Slučajno, sa manje ili više razumevanja, upotrebila si ključnu reč. Kreacija je SMIŠLJENA

Ako ponos i sujeta dozvole, razumećeš i da se žena tu zatekla ‘ni kriva ni dužna’. Njena davno znana svojstva, načela, norme, uz proučen M-Ž odnos kao osnove čovekovog postojanja i pozicije M - iskorišteni su u interesu manjine i plasirani kroz pseudo-demokratiju kao ‘najperfidniji’ oblik legalizacije robovlasničkih odnosa kroz privid slobode.
Uh) bilo je neophodno da bi došli do ključnih pitanja. Jedno od njih je -ko je izabrao tu manjinu?
Problem. Verovala ili ne
ŽENA
Kako? ..drugi put, do tada, ako si raspoložena i ako si prevazišla zapadnu plićak propagandu ženske paradigme GradićPejton/Sex&Town/DesperateHousewifes, probaj da ISTINSKI razumeš 'mušku' trilogiju: Metropolis/Matrix/Rabbitland
Muškarcima su trebale hiljade godina, zato vi sada uživate (još uvek više zluopotrebljavate) podršku. Nadam se da je ovo od pomoći a ako nije - moje iskreno izvinjenje. Praštaj i zaboravi, drži da ne vidimo dalje od nosa)

Još nisam našao ženski citat za ono što bi ovde valjalo reći:
ŽENA NIJE KRIVA. Ona tek treba da stekne kapacitet za krivicu.
MČJ

Budala

pre 10 godina

@Lelica&Cica
Pa ne znam prijateljice,nesto mi ne lici na latinoamericku seriju,ne znam sto ste se primile,kao kaktus u pustinji?Cura lepo pise i duhovita je,pa eto tako malo "uskocim" sa nekim komentarom.Uostalom cini mi se da @Tigrica ima sasvim ispunjen zivot,tako da joj nije potreban ovaj virtuelni...

Cica

pre 10 godina

(Budala, 3. mart 2014 07:45)
Draga Budalo,
Zao mi je ako ste moj komentar protumacili kao nekakvo "primanje" kaktusa u pustinji. Namera mi je bila da se nasalim malo na Vas i Tigricin racun, doticna osoba je specificno duhovita. Latinoamericke serije ne gledam tako da taj deo nisam razumela i necu da komentarisem. Oprostite sto ste moju salu preozbiljno shvatili i izvinite na deranziranju

Budala

pre 10 godina

@Cica
Draga Cico,nemate uopste razloga da se ljutite na mene.Stavise,komentar je duhovit,ali morao sam da "odreagujem" da se ne bi ovde ljudi primili,pa ste ispali kolateralna steta.Ni ja ne gledam latinoamericke a ni turske serije.Voleo sam BBC ali eto i oni su spali na niske grane pa cak ni njihovih serija nesto nema.Inace se slazem sa vama da @Tigrica ima specifican lascivni humor koji je uvek na mestu.Tako da podrzavam takvu vrstu i humora i "spisateljstva".

svako dobro

pre 10 godina

ukraina hm.. Elem, bližimo se istinama. Zainteresovana si, ako dozvoliš - vredna truda. Ipak još daleko. Da probamo da razjasnimo ovo
“Vidimo kakav je svijet koji ste smislili i kojim upravljate.”
Slučajno, sa razumevanjem ili ne, ipak upotrebila si ključnu reč. Odlično. Kreacija je SMIŠLJENA

Ako ponos i sujeta dozvole, razumećeš i da se žena tu zatekla ‘ni kriva ni dužna’. Njena davno znana svojstva, načela, norme, uz proučen M-Ž odnos kao osnove čovekovog postojanja i pozicije M - iskorišteni su u interesu manjine i plasirani kroz pseudo-demokratiju kao ‘najperfidniji’ oblik legalizacije robovlasničkih odnosa.. sve kroz privid slobode.
Uh) bilo je neophodno da bi došli do ključnih pitanja. Jedno od njih je -ko je izabrao tu manjinu?
Problem. Verovala ili ne
ŽENA
Kako? ..drugi put, do tada, ako si raspoložena i ako si prevazišla zapadnu plićak propagandu ženske paradigme GradićPejton/Sex&Town/DesperateHousewifes, probaj da ISTINSKI razumeš 'mušku' trilogiju: Metropolis/Matrix/Rabbitland
Muškarcima su trebale hiljade godina, zato vi sada uživate (još uvek više zluopotrebljavate) podršku. Nadam se da je ovo od pomoći a ako nije - moje iskreno izvinjenje. Praštaj i zaboravi, mora biti nevažno

Još nisam našao ženski citat za ono što bi ovde trebalo reći:

ŽENA NIJE KRIVA. Ona tek treba da stekne kapacitet za krivicu.
MCJ

ima vremena.. svako dobro

pre 10 godina

jasno je ko je na domaćem terenu, al džaba
neobjavljivanje odgovora neće promeniti činjenice

Mt 10:26-27 Не бојте се; јер нема ништа сакривено што се неће открити, ни тајно што се неће дознати. Ко има уши нека чује. (Lk 8:17;Lk 12:2)

ne verujete?

ray

pre 10 godina

@Aron
Meni nije jasno ali stvarno, kako neki muskarac moze da se plasi zene, bilo kakve zene. Od bica koje je bioloski inferiornija u odnosu na muskarca u svakom pogledu. Jedino ako joj dopustis, u druge teorije ne verujem.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Ostaju same one koje mnogo ocekuju od muskarca, to jest ocekuju da on bude princ na belom konju, jer su u detinjstvu mnogo citale bajke o princevima, a u stvarnosti se princ ne pojavi do njihove 40te, pa se brze bolje udaju za nekog dedu koji poseduje neregistrovani motokultivator, set pozlacenih zuba, i 8 hektara zemlje kod uba.

tip 3.

pre 10 godina

3.
One koje su u zivotu naucene sve same da rade. Uvek nailaze na neke mamine sinove, sa kojima imaju velike probleme. Posto su u skoro svakoj vezi na gubitke, bolje im je kada su same jer je sa ovakvima zivot mnogo tezi i gori kad su u vezi.
I ne zele sve zene da se udaju. Tacka.

vonjko

pre 10 godina

probirljivost ili ne (modernim) zenama je sujeta najveci problem! jer zenama je danas sve dokazivanje. ne kazem da je bilo dobro ranije kada je, prinudno, bilo nula dokazivanja; ali od kako su "oslobodjene" (tj. pustene sa lanca) zene su krenule u pohode raznorazne. sve u cemu su bile sputavane sada je vec prioritet u ambicijama. a kako je vecina "Y gen" zena inspirisana naletom "X gen" zena ipak postala nadambiciozna(tm) - dolazimo do stanja gde zene rutinski koriste manje rafinirane "muske" metode, u za njih novonastaloj areni: laktanje, bahatost, sebicnost, i td. znaci sve najgore.

licno, kao i mnogi, mislio sam da je "ne zna gde udara" tip zene samo nusproizvod vremena gde se plemenito bori za identitet jednog citavog pola. medjutim, sada mi je jasno da ce trebati jos MNOGO mnogo vremena da se dodje do nivoa izgubljene zenske plemenitosti (odnosno najvece vrline koju jedna zena moze da poseduje) i to ako.

aruena

pre 10 godina

Ima i onih kojima je karijera najbitnija. Prvo tu da se ostvare, da zarade stan, kola, putovanja i sl., a onda ce u 45-oj godini da radja decu. Takve su mi najgore, sve one znaju i ponizavaju ljude oko sebe. Ako se kojim slucajem udas pre 40-e, upropastila si sebi zivot. Eto tako one razmisljaju. Za njih je bolje da ostanu same.

Effemat demagogija

pre 10 godina

-biće sve više samih žena
-biće sve više osveštenih muškaraca
-sve manje će biti zainteresovanih muškaraca

Sve je prosto i odavno utvrđeno. Koliko god se pokušavalo sa komplikovanjem i izmišljanjem.. za muškarca ipak postoje samo dva tipa žena - dovoljno za sva objašnjenja: žena-majka i žena-bludnica
Davno je to objašnjeno. Treba li pomenuti da je uzrok svemu ogroman porast ovih drugih? Takvo je vreme, muškarcima je to jasno

rule 521.
Žena je društveni barometar. Ona je zadivljujući instrument za mjerenje nedostatka svoje generacije
(Charles Edward Jerningham - The Maxims of Marmaduke)

bcg

pre 10 godina

I one koje previse gledaju seriju Seks i grad...necete nikad naci savrsenog muskarca, ma ni blizu toga...nadjite nekog ko je siguran i kome je stalo, ko moze da vas nasmeje itd..ako cekate princa na belom konju, na kraju cete zavrsiti sa konjem ;)

Petar

pre 10 godina

molim te o inferiornosti zena pricaj svojoj mami koja te je tako vaspitala i koja te je tome naucila,iskompleksirani... da vam nije zena (prvo majke a kasnije devojke i zene) umrli bi ste od gladi i zedji, u svom svetu gluposti, egoizma i samozadivoljstva. Muskarci su samo trutovi potrebni za rasplod i nicemu vise ni ne sluze!!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 27. februar 2014 05:40)

Da li je moguće da pišeš ovo? Takve kao ti su najgore vrste žena od svih.
Umišljaju da su muškarci samo ''ona stvar'' , koja služi da oplodi i aj ćao. Poslušaj onu legendarnu pesmu od James Brown -na, This is a mans world (But it would be nothing,nothing, Without a women or a girl)
Jedno bez drugoga ne može.
Kuckaš na tastaturi koju je muškarac izmislio, pomoću slova koja je muškarac izmislio i struje koju je muškarac izmislio, i verovatno ti je neki muškarac i uplatio taj internet, a pišeš da nismo nizašta?
Pokri se ušima ''svetice ženska''!

Muskarac

pre 10 godina

Samo se vi tesite ostacete same i uzrvljacete se kad ste bolesne i poremecene vecina riba ce ostati same jer ih je 3x vise nego muskaraca retko koja ce da pronadje normalnog velika vecina ce biti sa idiotima pored kojih ce patiti i voleti ih u isto vreme jel ako ne pate nece da vole bolesni zenski mozak! A ova sto hoce da uziva u slobodi iskomplexirana glupaca, u prirodi zene je da radja decu i da voli i bude voljena a izgleda da ovde kod nas u Srbiji su prsle skroz zene

Petar

pre 10 godina

Ma šta hoće pojedine ''kraljice'' ovde i večne tatine princezice?
Došlo je neko ''moderno vreme'' pa vas je blam da kuvate, da
radite po kući, mnogo toga vam je ispod časti danas.
Umete da kuckate komentare, da napravite profil za minut, da se naprćite
na slikama po splavovima i brže bolje izbacite na FB, da se obučete u skupe krpice, i umete da pametujete o životu i jednakosti, a ne umete da usisate, opeglate ili napravite pišlj--- pitu, štrudlu, sve mora iz marketa, smrznuto, pa u rernu.
Brak, šta to beše brak i porodica?., Šta to beše Lonac??? Neka čudna sprava,
čemu li to služi? Ma ajde..

stručnjak

pre 10 godina

A novi trend u ovom bolesnom svetu su likuše koje su pregazile tri banke, nađu nekog koji ispunjava osnove kriterijume, dobiju dete s njim i ćao doviđenja....Posle se učlane u teretanu i nastave sa svojim životom, a ispunile su se ko majke, i alimentacija kaplje svaki mesec i šta ih briga. Iskorišćavanje na nivou...

ja

pre 10 godina

@ray
molim te o inferiornosti zena pricaj svojoj mami koja te je tako vaspitala i koja te je tome naucila,iskompleksirani... da vam nije zena (prvo majke a kasnije devojke i zene) umrli bi ste od gladi i zedji, u svom svetu gluposti, egoizma i samozadivoljstva. Muskarci su samo trutovi potrebni za rasplod i nicemu vise ni ne sluze!!!!

Neofene

pre 10 godina

postoji i 4-ti tip...lezbejke..
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (ja, 26. februar 2014 19:17)

Lezbejke ne ostaju nuzno same. Ja sam lezbejka i srecno udata za zenu (naravno van Srbije). A i ne mozete da poredite tip 1, tip 2, tip 3 i onda tip lezbejka - ispada da je svaka lezbejka ista i da tu nema karakternih varijacija?? Tip 1, 2 i 3 postoji i kod hetero zena i kod homo zena - nije to posebna kategorija, sem sto se ne odnosi na vezu sa muskarcima.

Aron

pre 10 godina

Slažem se da će prvi tip a pogotovo drugi imati taj da kažem "problem",ali treći nikako.Jer one koje imaju negativan stav zaista u neku ruku plaše muškarce,pa i mene,tako da zaista neće moći da uspostave jaku vezu.Realno umaškarci se plaše žena pogotovo zbog njihove lepote a i značaja tako da im teško pada ne samo kad ih odbiju već i kada to rade na negativan način.A što se tiče preterane pozitivnosti to kod žene može da bude samo još veći plus u očima muškaraca jer mi volimo vesela žena,jer zaista "preterana pozitivnost" može i da se gleda i kao pleonazam

stručnjak

pre 10 godina

@Čika

Da ti pojasnim. Poenta je u tome što će gomila takvih devojaka radije ostati singl i maštsti o nekom 'Di Kapriju' ili gajiti neku platonsku ljubav prema nekom ko ih neće, nego biti sa nekim 'dobrim momkom'. Uvek kad ćaskaš sa tako nekom žali se kako danas tobože ' nema dobrih momaka','kavaljera',klasična ženska prevrtljivost na delu. Verovatno i njima prilaze dobri momci, koje verovatno oduvaju u startu, ili im daju telefon da ih oteraju. To su sve isprani mozgovi, od malih nogu im daju barbike koje su minijaturne starlete, a tetke ih savetuju dok su još u pubertetu kad se formiraju, da nađu 'lepog i bogatog muža', podsvesno su im urezani neki modeli kako 'taj pravi' treba da izgleda, i da se ponaša. Na kraju kad im voz prođe, sve im se vrati kao bumrang...

Direkt

pre 10 godina

Da sumiram onda DAME koje ostajaju same imaju zivotnu izreku (iz iskustva)

A kad cu da se zezam ako ne sada sada dok sam mlada (23-28 godina) sa 30 su vec nesposobne da rade mrzi ih svaki posao izgovori da su potrebne veze, ispuste dobru priliku muskarca decka koji je vredan i skino bi im zvezde sa neba i paf gde da nadjem sada muskarca....a nije ni svoj zivot sredila nisti se osamostalila sa 30....

A ja nasao 10 godina mladju i koja vec radi i ne moram jedini da cimam za kucu!!!!

goran

pre 10 godina

Imaju dva tipa:Uobrazene feministkinje i one koje ne zele da budu sa muskarcima idiotima.Mislim da su lezbejke prilicno sretnije i manje usamljene od jadnih strejt zena.

ray

pre 10 godina

@norob
Jel ti znas sta si napisao/la?:) Kazes da je priroda individualna stvar, u redu imas stvar izbora ali po principu rucak je u 2, ok ti mozes da odlucis da ne dodjes ali bices gladan, dakle posledica tih odluka, u tome je stvar. Nema mnogo zezanja sa prirodom, radis li protiv nje uvek na kraju dobijes po nosu. Drugo, naprotiv, u prirodi svake zene jeste da rodi dete, pa to je njena evolutivna uloga, zar ne? Zena koja nije ostvarena kao majka ce uvek biti negde duboko nesrecna, pa makar bila ostvarena na svim ostalim poljima, da se ne zavaravamo. Drugo je brak, on stvarno nije uslov za srecno prozivljen zivot, tu se slazem. Dakle, ovo zanemariti i NE HTETI imati decu po meni nije normalno, i te zene treba zaobilaziti u najsirem mogucem luku.

Dragan Sr.Mitrovica

pre 10 godina

Slazem se delimicno sa Aronom i ja sam tako mislio do 30 god. Sada imam 45 god. i mogao bih napisati knjigu debelu kao Vujaklija koja bi se zvala " Kako sam upropastila zivot tako sto sasm mislila da sam jako dobra zenska(a i priliku svojoj deci za sretno detinjstvo)! Neke zene jednostavno toliko sebe precene da je naci partnera za nju nemoguce! Za njih ideal je da treba da bude lep kao neki trenutno poznati glumac sa kojim bi bile sve zene sveta(a bas tebe ce takav duso?),da je bogat kao arapski princ i obavezno prilicno naivan,da ne kazem glup ko kvaka na vratima jer ga treba lako ubediti tj treba cvrsto da veruje da ni jedna zena nema sto ona ima,da nijedna nema zlatnu kao ona... dakle kada se pojavi takav ja cu promeniti pol da se udam za njega! Da stvar bude gora zbog tog ideala zene se razvode jer se pogledaju u ogledalo,pomisle"ovaj moj mene koci u zivotu,da nije njega ja bih imala sve...i zasluzujem bolje da zivim samo da nije njega...a deci se plasira godinama prica kako je mama bila zrtva u braku zbog njih a svetu se 1000 slicnih opravdanja i onda se krene u cekanje po kafeima da naidje takav koji ce obezbediti sve. Naravno naidje ali ozenjen i ne toliko glup da ih ne menja kao carape jer Srbija je mala a zanesenih zena,princeza u pokusaju puno. Najvaznija veza u zivotu je veza sa samim sobom,sve ostale su odraz tog stanja!

kraljica

pre 10 godina

Sada kada zene vise ne moraju finansijski da zavise od muskaraca, uzivamo u istorijskom luksuzu: zena, prvi put, moze da ceka pravu vezu ili da uopste nema vezu.

Nisu to nekadasnje usedelice koje niko nije hteo ili zene iz 90-tih koje su morale da se odreknu porodice zarad karijere. To su zrele, nezavisne individue koje nisu naisle na muskarca koga vredi udati. I to je ok.

Jedini koji to nisu shvatili su oni muskarci kojima je neshvatljivo da one ne zele ni njih iako su,zaboga, single.

:)

jovanSRB

pre 10 godina

Devojka sa kojom sam bio jedno vece, a znao sam je i pre te noci. Sutra mi kaze da je pogresila, a ja sam pokusao da joj objasnim kako bi to moglo da uspe. Ta ista se svaki dan zali na drustvenim mrezama kako je sama i kako bi htela da nadje svog princa na konju. Zamislja i stalno pominje neke glumce, jednom recju sanjari... Da je dete pa da razumem, ali ima 25godina. Verovatno joj ne licim na Bred Pita pa joj je izbor suzen. Tesko da ce ta naci normalnu osobu. najcesce zavrse sa nekim siledzijama kojima i nije stalo do njih, i koji vucaraju takve devojke dok se nesto katastrofalno u braku ne desi...

edi

pre 10 godina

Žene koje nemaju "signala" u sebi će najvjerovatnije ostati same...To govorim kao iskusan muškarac sa bezbroj "utakmica" u nogama!Dok naprotiv one koje ga imaju bez problema će naći nekog.One čak ne moraju biti ni posebno lijepe!Razlog je jednostavan!Da se neki muškarac zapali za neku ženu ona jednostavno mora imati "iskricu" koja će ga "užgati"!

mik

pre 10 godina

Ostaju zene same i zbog toga sto traze nekoga ko od njih ne ocekuje da provedu pola dana na poslu, da u povratku s posla svrate u prodavnicu u nabavku i pokupe dete iz vrtica, a onda kad dodju kuci da skuvaju rucak, pociste, opeglaju, operu sudove, poigraju se sa detetom ili mu pomognu oko domacih, a onda da uvece doterane i pozeljno u seksi donjem rublju uskoce u krevet orne da doticnog zadovolje.

bezimena

pre 10 godina

Tradicijonalisto, zašto misliš da sve očekujemo princa na belom konju? Meni su vranci lepši od čilaša. Ja ne znam šta su tebi žene uradile da ih toliko prezireš, ali takvim stavovima nećeš privući nijednu (pa jahao ti tog belog konja sa sve krunom na glavi).

ray

pre 10 godina

@ja
Kad se nema argumenata idemo na licne uvrede, tipicno:) Da te podsetim, citava civilizacija je izgradjena pre svega umom a zatim misicima muskaraca, toliko o trutovima.

onaj koji sudi bez greske

pre 10 godina

kraljice princezice i ostale od "plave krvi" reaguju kada im @Petar kaze nesto o kuvanju i loncu. a u samoj sustini jednostavno ne razumeju da je decko najmanje govorio o loncima i kuvanju, vec o porodici, o prirodnoj ulozi zene da bude majka od koje se danasnje zenske osobe sve vise udaljavaju. samo uzivajte u vasoj samoci cekajuci nekog "perfektnog", a odbijajuci one koji nicu bas 100-procentni, ali imajte na umu jednu stvar: NISTA NIJE BESPLATNO pa ni vreme u premisljanju, a kada dodje trenutak za naplatu cena ce biti stravicna, iako izgleda da je dzabe.

Čika

pre 10 godina

Meni je kao muškarcu najviše žao kada vidim divne devojke,i kao osobe i fizički,koje u dvadesetim godinama ne žele da se ozbiljnije vežu za neke dobre momke sa kojima su u vezi,a onda hvataju zadnji voz i nastave život sa nekom budaletinom sa kojom su par meseci zajedno!Molim Vas dame,objasnite mi...

love

pre 10 godina

Volela bih da budem preterano pozitivna,ali ne znam kako. Osecam se kao parazit jer zivim na racun roditelja sa bednim penzijama,radila sam svuda zaposle na crno,radis ropski i otpuste te posle mesec dana,studiram fakultet koji nema perspektivu za zaposljavanje u inostranstvu i pri kraju sam sa studijama ali i tu polako posustajem,i za kraj svaki momak do sada povredio me je na ovaj ili onaj nacin. Volela bih porodicu da imam,volela bih da zivim normalno ali ne vidim da to moze da se desi. Bila sam lose srece da nailazim samo na bitange,vise ne mogu da se nadam da ce naici neko ko je normalan,izgubila sam perspektivu,depresivna sam i verujem da necu naci ljubav svog zivota samo ako razvucem osmeh od uva do uva na ulici...

Јеца

pre 10 godina

Шта ако је једноставно то њен избор? Остати сама није тако ни страшно,јер је боље бити и сама него имати погрешног партнера.

ray

pre 10 godina

@bg.kraljica
Pa ne mislis valjda da je vodjenje diskusije ono sto bi tvoje uvo volelo da cuje:) Jesi li primetila da cim necije misljenje odstupa od onoga sto servira danasnja pop kultura i mediji se kvalifikuje kao zenomrzacko, pshiopatsko i sl. Ako neko kaze istinu ne znaci da je ogorcen, mozda malo zaboli, ali tako je sa istinom:)

Lemi

pre 10 godina

Za prva dva tipa se slazem i poznajem primere, za treci ne, ne vidim u cemu je problem sa tim zenama (osim ako nisu lude pa zbog toga).

Ono sto sam na svojoj kozi osetio kod mnogih zena je njihova plitkoca.. fokusiraju se na cisto fizicke aspekte ili povrsnu manifestaciju moci i sile. Traze nesto ne sto je privlacno njima, vec drugim zenama. Pored toga, fokusiraju se na nekakva glupava pravila, ocekivanja i protokole koji u sustini ne postoje.. npr ako je lik ne startuje na prvu i ne skoci na nju misli da mu se ne svidja. Ako je startuje, onda misli da je navaletan i ludak.
Ponasa se kao da bi drugi likovi trebali da je zabavljaju, princeza. Ocekuje i stalno trazi od tebe da placas pica i jela, ili druga krajnost, trazi sve da bude 50:50.
Ako ne zelite da ostanete same, pokusajte da se fokusirate na aspekt licnosti kod muskarca koga uocite, pokusajte da ne iskljucujete ljude nakon prvog skeniranja, ne sakrivajte se u cosak cekajuci da vas sudjeni uoci i startuje, ako vam se svidja a smotan je ili neiskusan motivisite ga, pomozite i navedite da ucini ono sto se od njega ocekuje.
Ali sto je najvaznije, kontrolisite svoj ego i sujetu stalno preispitujuci se, pokusajte sagledati situaciju i osecanja iz ugla drugih ljudi i pozitivno prihvatite kritiju i sugestije od drugih.

Музичар

pre 10 godina

Немам проблем са женама које ме не желе. Не обраћам пажњу на њих. Имам проблем са женама које ме желе јер одмах хоће заједнички живот и брак. Ниједна не може чак ни 6 месеци да издржи у ВЕЗИ, него одмах крећу ненормални захтеви и прохтеви, које неко треба да финансира науштрб својих снова. It ain't me, fool!

А за вас које се усуђујете да кажете да вам нисмо дорасли, у праву сте. Нисмо. Нико вам није дорастао, и никада и неће. It's lonely at the top. :)

Ја немам проблем кад ме нека девојка одбије - тиме је уштедела и себи и мени гомилу времена и живаца. Наравно, не прија ми - човек сам, имам его - али живот иде даље, а није ни она једина на свету.

Али имам проблем кад нека девојка сматра да неки мушкарац треба да буде са њом, а он је 5 класа изнад ње, али то није битно, она га заслужује само зато што је женско.

Е, са тим имам тежак проблем. Значи, ви нас можете да стављате где нам је место, али зато ви можете да имате потпуно нереалне прохтеве, и то је у реду? Па није у реду.

Једнакост постоји. Сва права имате. Да бирате, да будете биране, да се образујете, запослите, радите, будете плаћене за свој рад, итд. Али, имате и право да будете саме. Од сада па надаље, ми ћемо у све већем броју то ваше право да поштујемо.

Мислите о томе.

Lale Gator

pre 10 godina

@Kraljica

Veruj mi da zaista jeste tako, zasto bih pisao kojestarije i neistine i predstavljao pogresno sebe kad problem ostaje isti. Nije ta mala problem, iovako vise nemam kontakta sa njom, nego SVE ali bukvalno SVE devojke koje se tako postavljaju i sa kojima "ratujem" svakodnevno i moj trud da se prevazidje sve to. Ali dzaba, najbolje sam prolazio kad sam bio bahat.
Hvala ti na reply i pozdrav tebi!

Bojana

pre 10 godina

Pripadam trećem tipu, pa me zbog mog optimizma često okarakterišu kao nedovoljno zrelu I neozbiljnu za svoje godine.
I još sam mladolika.
Ne mogu da kažem da sam zbog tog pozitivnog gledanja na život prolazila bolje sa suprotnim polom.
Stoga, ovaj tekst, na moju žalost, meni otkriva šta je tu pogrešno.

the end

pre 10 godina

@ Petar
a sto nisi sa istim tolikim zarom iskritikovao @reya zbog njegovog zenomrzackog komentara? To te ne sokira? Citajuci ove komentare nadjoh samo par zena koje mrze muskarce dok bar 60% muskaraca otvoreno mrze zene i to nikog ne zgrazava? Hjde vi "normalni" muskarci malo uputite kritike i ovim psihopatama sa kojima delite pol! I da ne bude zabune, nikako ne smatram da muskrci sluze samo za rasplod. Postoje divni ljudi na ovom svetu, bez obzra na pol. A ta prica-"muskarci su izmislili sve i svasta" je vec davno prezvakana tema i toliko naivno joj se pristupa da je to strasno. Odredjeni muskarci i zene su menjali ovaj svet sto se tice inovacija, kulture, umetnosti itd ali to ne znaci da ja mogu da kazem npr-Marija Kiri je bila genije, nucnica i inovator a bila je zena, a ja sam zenskog roda ergo ja sam superiornija u odnosu na muskarce. Ti si samo najobicniji Petar a ja sam samo najobicnija Manja, i mi nista bitno nismo uradili da promenimo covecanstvo. Jedino sto mozemo je da budemo sto bolji ljudi da volimo i da se trudimo da svesno i namerno ne povredjujemo nikoga

Ccc

pre 10 godina

Neko je napisao da zene ne smeju da zaborave da su muskarci SVE izmislili, stvorili, od tastature, kompjutera do auta. E sad, zasto je to tako? Zato sto zenama - a posebno pre - nije data sansa da se dokazu. Ako vratimo vreme, setite se spaljivanja "vestica". To su bile zene koje su htele nesto da pokrenu, dokazu a ovi ih proglasili vesticama. I tako ni dan danas nije mnogo drugacije, sve je muska domena. I onda neko argumentuje time da su muskarci sve izumeli. Cak i da jesu - to im daje za pravo da im zene budu robinje i da rintaju kuci neplaceno? Dragi muzevi, ako tako razmisljate onda vi ne znate sta je LJUBAV. Nije ljubav ak se digne ;)

Usamljen

pre 10 godina

Meni je kao muškarcu najviše žao kada vidim divne devojke,i kao osobe i fizički,koje u dvadesetim godinama ne žele da se ozbiljnije vežu za neke dobre momke sa kojima su u vezi,a onda hvataju zadnji voz i nastave život sa nekom budaletinom sa kojom su par meseci zajedno!Molim Vas dame,objasnite mi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Čika, 26. februar 2014 23:49)

Dobro si postavio pitanje ciko.Mada pre ce biti da cure vole takve tipove jer samo takvi joj inponuju ,to jest da su na losem glas,a mi dobri momci koji smo dzetlmeni i kulturno normalni smo manje interesatni devojkama jer ni smo kao oni sto je bije glas svugde na svakom koraku...e pa zao mi je ne mogu da se menja samo da bi udovoljio nekoj njen stav...

Stanisa

pre 10 godina

Imam osecaj da su muškarci romanticniji od žena. Mi kada se oženimo to bude sa jednom devojkom.
Jer se stalno odupiremo dok ne upoznaš tu jednu kada pomisliš "bio bih totalni idiot kad ne bih
oženio ovu devojku". Ona je neverovatna. Ali izgleda da devojke dodju do perioda u svom životu kada
jednostavno biraju najbolju opciju, udaju se i kažu "ima dobar posao". Mislim provedu ceo život
tražeci princa na belom konju, dok za to vreme prodju mnogi momci koji bi ih istinski voleli, i
onda se na kraju udaju za muškarca koji ima dobar posao i koji ce ostati sa njima.

kralj

pre 10 godina

@kraljica

Slazem se u potpunosti kraljice.
Ali zasto onda kukate da ste same? Cekajte pravu vezu i molim vas nemojte da se zalite zbog usamljenosti nego uzivajte u istorijskom luksuzu.

Tradicionalista.

pre 10 godina

Tradicijonalisto, zašto misliš da sve očekujemo princa na belom konju? Meni su vranci lepši od čilaša. Ja ne znam šta su tebi žene uradile da ih toliko prezireš, ali takvim stavovima nećeš privući nijednu (pa jahao ti tog belog konja sa sve krunom na glavi).
(bezimena, 26. februar 2014 21:00)

A gde to pise SVE?! Lepo sam napisao za one koje cekaju princa do svoje cetrdesete, a ne za sve! Ko kaze da ja prezirem zene, to jest omalovazavam? pa ja sam veliki ljubitelj zena, i veseljak u srcu i dusi.

Sly

pre 10 godina

Imam blizu cetrdeset, nikad nisam imala zelju da se udam. N i k a d.
Ima nas mnogo takvih, i muskaraca i zena. Pozdrav za sve one muskarce koji misle da sve cekamo nekog princa. Ne cekam nikoga, ni konja ni princa, zivim svoj zivot. Ako nabasam na nekoga kvalitetnog i meni odgovarajuceg, fino. Ako ne, ne znaci da oni koji su (meni) neodgovarajuci treba da dobiju sansu. Ako imam vise godina, ne znaci da moram spustiti kriterijume.
Birati spram sebe.

Lale Gator

pre 10 godina

Zaista ne znam sta vi devojke/zene hocete. Hocete finog, emancipovanog, obrazovanog, nacitanog, nasmejanog, sportistu, itd. Kada nadjete takvog onda ga proglasavate sonjom, slabicem, on je isuvise fin za vas, dosta se trudi,.. Onda nalazite nekog bahatog oko koga cete se truditi ceo zivot da ga promenite, koji ce vas psovati, tuci, posmatrati kao nekog ko ce da rinta po ceo dan za njega i da ga sluzi ili za nekog ko ima prilicno para. A onda citamo na internetu kako je ovaj ili onaj tukao svoju zenu i ispadne da su svi takvi. E PA NISU! Svi moji drugari, pa i ja, pripadamo toj prvoj grupi ali eto nismo "dovoljno muskarci" za njih.

Verujte mi, izgledam prilicno dobro, zgodan sam, sportista, nasmejan, pozitivan, obrazovan, govorim dva strana jezika, cesto putujem u inostranstvo, siguran, imam samopouzdanje, zivotni cilj, otvoreno prilazim devojkama i nemam problem da se upoznam sa njim i salama im nabacim kez na usta, pedantan sam i uredan, ali to ovim nasim nije dovoljno. Sve se smejulje sa strane kad me gledaju a kad im pridjem beze, kao da se plase. Pokusam par puta, nece, OK. Posle nekog vremena opet nastavlja da gleda sa strane, ja naravno ne reagujem jer sam stavio tacku a ona krece da se zali drugaricama kako smo svi isti i kako nijedan ne sme da pridje. Za ovih 10 godina to se desilo bezbroj puta. Drage nase, retko koja od vas ima samopouzdanje i sve ostalo sto trazite pa vas zato i plase momci koji imaju upravo to, jer ste same nesigurne i ne znate sta hocete.

the end

pre 10 godina

@Petar
izvini, pogresila sam sto sam ti se obratila! Mislila sam da imam posla sa pametnom i izgradjenom individuom. Ali, dzaba...nadjoh tebi o ljubavi i toleranciji da pricam! Tako mi i treba kad polazim od teorije da je svako vredan mog vremena i zivaca. Tuzno, pretuzno je citati tvoje komentare

Dragana

pre 10 godina

Muskarci ovde bas vole da pricaju o "prirodnim "ulogama zena,a odgovorite mi sta je sa vasom prirodnom ulogom? Prirodnom ulogom muskaraca da materijalno obezbedi porodicu.80% muskaraca danas nije sposobno da samostalno,samo svojom platom obezbedi osnovne potrebe porodice i tu je uskocila zena.Onog trenutka kada ste postali nesposobni da sami zaradite za zivot porodice i kada je zena uskocila ta tu pomogne i doprinese,izgubili ste prava da uopste pricate o nekoj "prirodnoj "ulozi zene...Jos kada krenete da pricate sa negodovanjem o tome kako zene nece da radjaju ili radjaju po jedno dvoje dece,mislim svasta.Pa vi danas niste sposobni o jednom detetu da se brinete a kamoli o vise...

Covek u prolazu

pre 10 godina

Nemam gde da upoznajem ljude.
(neutralna teritorija, 26. februar 2014 21:26)

Kazes nemas gde?Ali da li si pokusao/la da se pokrenes malo,tacnije da pogledas oko sebe,gde god da si bio/la,mozda te je neki/ka bas gledao/la tacnije hteo/la da mu/joj pridjes.Problem taj sto svi kukaju kako nemaju gde upoznaju a znam dosta ljudi koji i kad im momak/devojka da neki signal da imas dozvolu da mu/joj pridje,obicno ustuknu jer se plase da ne budu odbijeni/ne.Stoga opusteno ljudi nema razloga da udarate glavom kroz,pridjite smejite se sto je najbitnije budite svoji/je i sve ostalo dolazi posle vrlo jednostavno.Ovo govorim i za jedne i za druge da ne shvatite pogresno ovo sto sam napisao.

zan luk pikado

pre 10 godina

@Čika: zato sto sve zene pripadaju tipu 1, u vecoj ili manjoj meri. Sve misle da mogu bolje dok na kraju ne shvate da su jurili savrsenu osobu tj. fantoma i da je kasno. Ili bi da se provode sa ocekivanjem da ce ih prava osoba jednostavno sacekati na kraju kad misle da se uozbilje, sto u principu vazi i za muskarce.

Super zena

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko ima muskaraca koji mrze zene! Ako vas neka odbije, najverovatniji razlog je da joj se ne svidjate, ma sta vi mislili. Svako ima pravo da bira za sebe.

sigurno

pre 10 godina

@ Petre

Zasto si toliko frustriran ??? Ko te je naljutio ??? Pa naci ce se i za tebe odgovarajuca osoba, ima i zena koje su jos uvek na nivou XIX veka.

Žeks

pre 10 godina

Питање успешне заједнице је питање колико ћеш се чега одрећи да би добио нешто друго, тако да то не би требало да буде трговина већ потреба. Људи који остају сами мисле да се свет око њих окреће...

Natalija

pre 10 godina

@Čika Mislim da sam uspela da razgonetnem taj fenomen: dok su jos u dvadesetim i imaju decka (koji je fino vaspitan, brizan itd) one se i dalje nadaju necemu jos boljem. Pa kako vreme prolazi realizuju da je izbor sve gori. Onda se brze bolje vezuje za sledeceg potencijalnog partnera. Tako onda i zavrse sa neverovatnim blamerima.

kraljica

pre 10 godina

@kraljice, svaka čast potpisujem sve od riječi do riječi:) i ja ovdje pišem s nadimkom kraljica već par godina:) Izgleda mi da smo sličnih stavova, osim što ja pišem ijekavski, pa samo da se dogovorimo oko identifikacije:)

I mene čudi koliko momci mrze one koje su ih odbile. Shvatite, odbile su vas jer im se ne sviđate, to je to i ništa više, niste ih takli u srce, kao što mnoge djevojke ne dotaknu ni vas uostalom (samo što ja još nisam čula da se žene žale na friendzone). Neka ste bili dobri prema njima, to je vaš veliki ljudski plus, ali nijedna nije zbog toga obavezna da vas zavoli. To se ne može po narudžbi ili iz zahvalnosti. Ne traže one nikakve prinčeve, većina je sasvim realna i na zemlji, ali valjda vam je lakše misliti da ona traži nemoguće nego da vi niste bili to što one žele. Okanite se već jednom Sex&City (očito ni tu seriju niste shvatili kako treba), ne može jedna serija biti vječni izgovor odbijenih muškaraca. Sami sebe tako sabotirate. Ako vas neće jedna, druga, treća, pa šta onda, nema te osobe koja se svima dopada. Naprosto tražite dalje onu koja će vam uzvratiti ljubav, a ne projicirajte svoje razočaranje na sve što je ženskog roda.

nije vam lako

pre 10 godina

@ Petar

Brak nije ni pita , ni lonac , ni rerna ......Ko iz ovih razloga ulazi u brak, bolje da to ne cini. Platite zenu, pa nek vam pere, kuva i sprema. Brak je nesto mnogo vise . Pod uslovom da vas bilo sta osim trivijale i zadovoljenja osnovnih potreba uopste zanima i da ste sposobni za to.

Тигрица

pre 10 godina

@izgovor: Није поента у рецепту... А мени је кисело тесто успело из првог покушаја.

bg.kraljica

pre 10 godina

Oh Boze kakvo trabunjanje. Pa ako je prirodna uloga zene da bude majka, valjda je onda prirodna uloga muskarca da bude otac. Mislim, to ide zajedno.

Dalje, ona koja odbija one koji joj ne pasuju 100% je jednako plitka ko i onaj koji odbija one koje mu ne pasuju 100%.

No, dobro, sta god vam vozi camac. Neki mi toliko ogorceno zvuce (preovladjuje muski rod) da kapiram da je jedino sto im pomaze da prezive dan apstraktna nada da se devojke koje su ih odbile nece udati i imati decu. Ovaj portal je pravo mesto za stvaranje i negovanje frustracija, pljuvacina i kvazi opravdanja za nezadovoljstvo. Pa neka vas onda, ja se odjavljujem.
Naivno sam se ponadala da ce ovde da se vodi diskusija, a ne nasladjivanje losim (hipotetickim) sudbinama i hejtovanje. GreHota.

Odbacen

pre 10 godina

Ne znam za vas ali ja koliko god da sam pokusavao da stavi do znanja svakoj devojci koja mi se svidjala,biva samo iskuliran.Tacnije nijedna nije htela da se upozna samnom,imale su cvrst bedem oko sebe kao da nije ni interesovalo a ja kao i uvek nisam hteo da navaljujem kad nece onda nece,samo sto sa takvim stavom tesko da ce one imati nekog pored sebe.

Super zena

pre 10 godina

@kraljica
Kraljevski komentar! ;-)
Ne razumem te muskarce koji se siroti uvrede kad ih neka odbije, a jednostavno takvoj nisu dorasli.
Svako bira za sebe kad/da li ce biti u vezi/braku. Neko zeli da bude u sam, iz samo sebi znanog razloga.

Тигрица

pre 10 godina

@Budala: Е, али зато постоји викенд када се има више времена за маковњачу. Мени лично није проблем ни радни дан за слаткише... разне...

Gradjanin

pre 10 godina

Ima jos grupa, svakodnevni zivot je kreator neverovatnih, a u isto vreme logicnih problema. Na primer, neke devojke se ne udaju (pa i ne ulaze u neku ozbiljnu vezu) zbog toga sto im mame ne daju "dozvolu". Razlozi idu od onih da im mame traze "najbolje", odnosno muskarca kakav je bio u njihovo vreme, a takvih danas nema ili su retki - do toga da mame zele svoje cerke uz sebe, da im budu sluskinje, iako to nikad ne bi priznale. A to je nekad toliko ocigledno.

Takodje, u nekim porodicama, ako se starija sestra nije udala iz nekog razloga, mladja sestra odgadja svoju udaju, do udaje starije sestre.

U siroj porodici i okolini video sam upravo ovakve situacije kakve sam ovde naveo. A razloga ima mnogo, mnogo vise.

Na zalost, danasnje vreme je poremetilo mnogo toga. Neke zene su zensku emancipaciju shvatile kao zensku supremaciju, sto probleme uvecava umesto da ih resava - cilj nije vise izjednacavanje prava polova nego nesto drugo.

Jer, svedoci smo da je cesto - "ono sto on zaradi nase, a ono sto ja zaradim samo moje".

Moja zena je dugo vremena dobivala savete od svoje mame koji su imali za konacni cilj ispunjavanje "zakljucaka" iz prethodne recenice. Nije tesko zamisliti taj "lep osecaj".

Susjed

pre 10 godina

Umete da kuckate komentare, da napravite profil za minut, da se naprćite
na slikama po splavovima i brže bolje izbacite na FB, da se obučete u skupe krpice, i umete da pametujete o životu i jednakosti, a ne umete da usisate, opeglate ili napravite pišlj--- pitu, štrudlu, sve mora iz marketa, smrznuto, pa u rernu.
Brak, šta to beše brak i porodica?., Šta to beše Lonac??? Neka čudna sprava,
čemu li to služi? Ma ajde..
(Petar, 27. februar 2014 12:20)

Pa to je u redu. Svaka veza je nadopuna ličnosti i najbitnije je da su ljudi psihički kompatibilni i dijele životne ciljeve, a opet interesno različiti, tako da ne rade sve uvijek zajedno i da im ostane dio "starog" solo života tj. da u vezi ne izgube "sebe".

Dakle, ako ti znaš peglati, raditi pite i najbolja kupovina u životu bio ti je pressure cooker (jer da nije tako, ne bi ono gore napisao), nema nikakve potrebe da to tvoje potencijalne partnerice rade.

Gdje je onda problem?

Тигрица

pre 10 godina

@Susjed: Драги Сусјед, проблем је што дечко воли штрудлу а не уме да замеси кисело тесто...

tikataka

pre 10 godina

E pa ako bih morala birati da li da ostanem ceo zivot sama i izmedju ovih ogorcenih komentatora po zenskim portalima, zna se sta cu. Samo mi fali neki isfrustrirani nesposobnjakovic da mi ucini zivot gorim. Pa kojoj zeni se takvi mogu svideti? Gori su od onih nadžak-baba. I sve ih je vise. Pravi muskarci postoje, i ne prepucavaju se po super zeni sa drugim zenama. Jasno li je to? Jeste, zato su ovi maleni u srcu i mozgu toliko i besni.

ima vremena, bilo mi je zadovoljstvo

pre 10 godina

poštovana Kraljice, šteta, sada shvatam. Neko vas je onemogućio da izmislite ringišpil. Neko je sprečavao da u šlafruku skačete sa Ajfelove kule kako bi svojim slomljenim kostima utemeljili aerodinamiku? Da, vi ste rodile te kosti, a zanima li te aerodinamika? Bi li gorela na krstu za ideju? Neku drugu? Nije bilo vremena? Da, čarape.. ništa zato, sada će te nadoknaditi..

lol Puno toga je pobrkano danas, sama osećaš. Jedino postoji 'zebnja' da to ‘želiš’ da primetiš svega do svoje periferije događaja. Sindrom ribe u vodi - šta je vazduh? Svi trebaju imati škrge, dovoljne su za opstanak vrste, ne? Šareni kamenčići, ok, ali Kosmos!? Koga je briga za to, astrologija je sasvim dovoljna.
Da, za ‘čarape’ ne treba više, ali za ‘Olimpijske igre’.. ipak. Da se razumemo, niko pri tom ne omalovažava pranje, ili tebe - samo upozorava da ispiranje plaćamo ‘Jovanovim glavama’, najvrednijim što čovečanstvo ima. A pioniri pojma nemaju - izgubili su pravo i da pričaju o ”prirodnoj ulozi", ne?)

Da opet završimo modernom, trezvenijom ženskom mišlju. Vaš je red za razumevanje kosmosa, muškarci su svoje odavno rekli

“Da je civilizacija bila u ženskim rukama, još uvek bismo živeli u kolibama. Savremena žena koja uzima stvar u svoje ruke samo ulazi u konceptualni sistem koji su izmislili muškarci.”

hoćemo sada o Mariji? Kiri naravno, ne Magdalenskoj (Mk 16:9)

Музичар

pre 10 godina

@краљица

Свака жена има право да жели шта год хоће. Шта год јој падне на памет. Од било кога, под било којим условима, и у било ком тренутку. Исто као и сваки мушкарац - само је нама довољно рано у детињству стављено до знања да ће одговор на велику већину наших жеља најчешће бити НЕ, а и да може да дође и до других непријатних последица. Већини вас то очигледно није стављено до знања кад сте биле мале, па то морамо ми сада да радимо јер нама испостављате те жеље. Врло тежак и незахвалан посао. Битка која се добија једино раскидом везе или разводом брака.

Уколико жена није у стању да сама процени да ће можда бити остављена ако почне да се бахати са нереалним жељама и прохтевима, сама је крива. Значи, имаш право да желиш шта год хоћеш, кад год хоћеш. Различити мушкарци различито трпе - неки више, неки мање. Неки најмање, јер врло брзо схвате са каквом женом имају посла.

Ја сам навео неке ствари које сам доживео и које сматрам као личну увреду за себе. Навешћу и да је једном мом другу бивша девојка својевремено тражила да прода његов стан на једном грају Београда, и да купи нов стан у коме ће живети са њом на другом крају Београда, где је квадрат стана 50% скупљи, близу њене мајке и њеног посла. Али се после тога фирма преселила на трећи крај града.

Па да сам милионер, оставио бих девојку која се тако понаша.

talicni tom

pre 10 godina

Osnovni razlozi su sto muskarci i zene (pricam o vecini,naravno sa izuzecima)malo precenjuju sebe i svoje kvalitete,bez realnog sagledavanja,sto nemaju ciljeve u zivotu (zive od danas do sutra bez vizije)i treca kljucna stvar je tolerancija.Ogromna je razlika izmedju polova,to je cinjenica,i gde nema tolerancije,tu nema dobre veze ili dobrog braka.Nazalost,ali taj prag tolerancije je iz godine u godinu sve nizi.Svako od nas mora da odluci kao prvo sta zeli u zivotu,i cega je spreman da se odrekne,zarad necega drugog.Deca ne niknu kao pecurke,vec je potrebno mnogo odricanja i truda za njihovo odrastanje,a to zahteva mnogo vremena i naravno odricanje od nekih drugih zadovoljstava u zivotu.Ja i moja supruga smo bili spremni na to,i nije mi zao ni jednog zadovoljstva kojeg sam se odrekao,jer nema veceg zadovoljstva u zivotu,nego biti roditelj.

pasha

pre 10 godina

@ Petar

To uvezi kuvanja, pranja, peglanja, pravljenja j - pite, itd. kod zena je proslo vreme. Zasto? To JE bilo tako kada je u braku muskarac radio a zena nije. Tu lezi zec i vasa greska razmisljanja! Vi sad isto to ocekujete iako zene danas rade. Znaci to treba ovako da izgleda: Oboje rade ceo dan, dodju kuci i onda zena nastavlja rad a muz se odmara? Gde je tu postovanje prema sopstvenoj zeni? Ako vec i jedno i drugo rade, onda ostatak obaveza treba da se podele na oboje. Logicno, zar ne? I onda se cudite zasto zene radije ostaju same, nego da budu i ljubavnice i majke i sluzavke i cistacice jednom pasi!

izgovor

pre 10 godina

@ Tigrica

Pa nisam ni ja odmah znala zamesiti pitu, itd. pa probala par puta i jednom je uspelo. Koliko znam bas i kod muskaraca ima vrsnih kuvara. To je samo izgovor, posebno kod ovih koji tipaju po netu - isto tako mogu da guglaju recepte i polako da probaju pa ce isto tako jednog dana uspeti ;)
Pomirite se s`tim da se vreme i u Srbiji menja i da zene nisu spremne SVE da tegle. Ako ih stvarno volite i postujete, podelicete obaveze ravnopravno ;)

smrtfasizmuaslobodanarodu

pre 10 godina

@ray
nema zdrave i konstruktivne diskusije sa osobom koja naziva drugo ljudsko bice "inferiornim". Postojao je citav ideoloski pokret u Nemackoj '30-ih godina proslog veka koji se bazirao na superiornosti i inferiornosti odredjenih grupa ljudi. Tako da, @ray, nije pop kultura tebe i slicne tebi pogresno okarakterisala, sam si se odao ko si i sta si ;)

kraljica

pre 10 godina

@Muzičar, kad razmislim o tome što si napisao, uočavam da ti i nemaš problem s nama, već sa patrijarhalnim udavačama, je li tako? Zašto ti onda mi smetamo, čemu onda zajedljiv komentar i "prijetnja" da ćete vi poštovati naše pravo da budemo same u sve većem broju? Ne valjaju vam one što neće da se udaju, ne valjaju ni one što hoće. U čemu je problem? Je li problem to što žene uopšte nešto hoće od sebe ili od vas? Ili možda treba da ne žele ništa?
Tvoj post, između ostalog, pokazuje jednu bitnu stvar koju sam davno uočila: najveći kritičari "domaćica" su upravo oni muškarci kojima su puna usta "prirodne" ženske uloge.

kraljica

pre 10 godina

Vidimo kakav je svijet koji ste smislili i kojim upravljate. Pun je i nesreće, ubijanja, gladi. Dokaze vidimo svaki dan. Jeste li srećni, gospodo? Pitanje je vrlo jednostavno. Došao je red da podijelimo moć i odgovornost i da napravimo život malo humanijim nego što jeste. Ako vam to treba dodatno obrazlagati, onda od silnih naučnih dostignuća ne vidite prst pred nosom.

N2

pre 10 godina

Vreme je takvo da slavimo hedonizam, mislimo da ako idemo u teretanu da cemo vecno biti mladi, uce nas da ako verujemo da smo vazni i bitni onda to i jesmo. I onda se probudimo (i muskarci i zene) imamo 40 god, sami smo, u svakom smislu polovni i skoro nikom previse bitni. Brak je uvek kompromis i kao takav nije u skladu sa danasnjom filosofijom egocentrizma i hedonizma. Tu je problem.

Filmofil

pre 10 godina

Ja ovu agresiju u komentarima stvarno ne razumem. Sta se koga ticu ciji zivotni izbori? I da li ce da ima porodicu sa ili bez dece, hoce li formalno da se uda/zeni ili sa nekim zivi, da ima karijeru ili ne. Da bude solo ili ne? Kako sve to utice na trece lice. Pobogu ljudi zivite svoje zivote koliko vam to okolnosti dozvoljavaju i manite se tudjih izbora. Ne postoje drugi ljudi samo iz razloga da udovolje vasim potrebama. Razumem reakciju na one koji kukaju, ali agresiju na one koji nikom ne smetaju zaista ne. Naucite da kad vas neko odbije jer ima drugacije planove od vas za zivot to ne znaci da je ponistio vasu egzistenciju.

kraljica

pre 10 godina

@bg.kraljice, pozdrav! Upravo im to što se ti ne žališ (nego naprotiv) i jeste problem i frustracija. Slobodna si, ne može te niko prinuditi, bićeš s kim ti hoćeš. A ako sve žene budu tako mislile, šta će jadni oni? Ko će onda njima kuhati, prati, gladiti ego? Ma, propast, prava apokalipsa! Opet naravno, ne svima, nego ovim primitivnima koji se još nisu osvijestili da je 21. vijek i da je vrijeme da muško-ženski odnosi budu odnosi ljubavi, zajedništva i uzajamne podrške, a ne prinude, pokornosti i ženskog trpljenja. Njima tvoj stav najviše i smeta.

norob

pre 10 godina

@ Muskarac

Priroda je individualna stvar i u prirodi svake osobe (pa samim tim i zene) je nesto drugo, individualno. Nije u prirodi SVAKE zene da rodi dete i da se uda (za muskarca) ako znate na sta ciljam. Ima mnogo razlicitih opcija i na svu srecu, svako moze sebi da odredi da li ce ziveti po svojoj nekoj prirodi ili ne. Uvek sam za to da se zivi onako kako ti je individualna priroda odredila nego da se glumi i zivi onako kako vecina kaze da treba. Tu ne mozes biti srecan. Odlucite sami, nismo robovi drustva, normi i nepisanih pravila!

kraljica

pre 10 godina

"Proleteri svih zemalja - ko vam pere čarape?", rekoše prije mnogo godina pametne žene. Poenta: muškarci su mnogo toga smislili i moglo im se - imali su mogućnost da se obrazuju, da stiču prihod i da se bave svojim hobijima i talentima. Za to vrijeme žene su se starale da oni i djeca budu siti, čisti i da ne moraju da brinu o svakodnevnim poslovima koji se vide samo ako ih niko ne radi. Svakodnevica je bila ženski teret. Nisu vijekovima imale šansu da se školuju, da rade i da razvijaju druge sposobnosti. Čim su dobile tu šansu, počele su da vas sustižu, i pored par hiljada godina vaše prednosti u trci. Mislite i vi o tome malo, ima vremena.

bg.kraljica

pre 10 godina

@ima vremena, svako dobro

Vi dakle, tvrdite da su zene kroz istoriju imale manje kapaciteta od muskaraca i da je sad nase vreme da 'sazrimo'. Pa nisam sigurna da li je za smejanje ili za plakanje. :)

Prve zene kojima je dozvoljeno! da izlazu svoje slike su bile cerke bogatih oceva. Sta mislite u kom veku?

Nije 'neko' onemogucio zene, nego upravo te manjine koje vi spominjete a koje upravljaju civilizacijom (hm,muskarci). Tako se stvara razdor u M-Z odnosima, kroz pricu kako su muskarci stosta postigli a sada je doslo vreme da zene preuzmu tu ulogu. To je, po meni, mentalitet roba koji stalno trazi da postoji neka hijerarhija. Pa ako nije patrijarhalna, nek bude i matrijarhalna pumamumu, samo da se zna red.

Treba prihvatiti da su i muskarci i zene jednako uticali na civilizaciju, ali sa drugacijih pozicija. Sada je doslo vreme kad ne moramo da ostanemo u okviru rodnih podela, pa je svakome dozvoljeno da gradi sebe i svoju buducnost. To je dobro, ali zahteva postovanje za (i sa) obe strane i to je ono sto ja pokusavam da ukazem ovde.

Ukoliko to ne razumete, predlazem vam da u svoju trilogiju koju preporucujete (odgledala sam sve te filmove i odlicni su), uvrstite i 'Oni zive' (They live) film koji pokazuje kako ljude ne odredjuju samo polne karakteristike. Pokvarenjaka ima i zena i muskaraca. Ali isto tako i pravednih ima (i uvek je bilo) i jednih i drugih.

Svako dobro.

Sokol ga nije voleo

pre 10 godina

Onr koje traže partnera koji će odgovarati porodici (majki,ocu ili bratu npr) a ne njima. Takve osobe su veoma vezane za porodicu i bitnije im je mišljenje poodice nego njihova dobrobit. Video sam dosta žena koje su ostale da žive sa majkom i na kraju ostanu same. Ako se takve osobe i 'vežu' za nekoga, brak je osuđen na propast jer se porodici često ne može ugoditi.

24

pre 10 godina

Bolje je ostati sam nego praviti velike kompromise u vezi/braku i muciti sebe tako. Medjutim, danasnji momci i devojke, ne svi - vecina njih, imaju prilicno nerealna ocekivanja. Posto je tekst o devojkama... Devojke se, istovremeno, zale kako su same, kako im niko ne prilazi, kako nema "kvalitetnih" muskaraca. Vecina tih devojaka je kreirala sopstvenog "princa" u svojoj glavi i retko kad odstupa od toga. Ako im se neko svidi karakterno ali ne fizicki - nije to to, ako im se neko svidi fizicki a ne kao licnost - ok je za neko vreme. Ne valja kad je muskarac ljubomoran (psihopata si), ne valja kad nisi (nije ti stalo do nje), ne valja kad si ruzan (neprivlacan si), ne valja kad si lep i zgodan (imaces paznju drugih devojaka), ne valja kad si razuman i spreman za kompromis (papucar si i mlakonja), ne valja kad teras samo po svome (tad si tvrdoglava sirovina), ne valja... kapirate poentu. Generalno, dosta je tesko udovoljiti devojkama danas. A devojke (vecina njih, ne generalizujem) se ne pitaju sta one to nude kada traze "savrsenog". Generalno, ljudi danas precenjuju sebe, ali vecina danasnjih devojaka idu u ekstreme.

bg.kraljica

pre 10 godina

@kraljica, ok potpisivacu se sa 'bg'

@kralj, gde si video da se zalim?

Hvala na komentarima, drago mi je da ima istomisljenika.

Zapravo, javila sam se jer mi je malo muka od toga da se single ljudima(a narocito zanama) govori kako su single jer nesto nije u redu sa njima, to jednostavno nije tacno. Zivot u zajednici zahteva veliki trud, ali isto tako i single zivot, a to niko ne spominje. Nije to ni zivot za zaljenje, nije to ni 'fabulosni' zivot, to je zivot. Onakav je kakvim ga stvoris.

kraljica

pre 10 godina

@Lale Gator, ako je tako kako pišeš (mada, lično, ne vjerujem onima koji sebe mnogo hvale, ali ajd neka ti bude benefit of the doubt), naći ćeš ti djevojku, možeš biti siguran u to. Kvalitetni momci nikada ne ostanu sami osim ako nisu takvog životnog pravca. Koliko me pamćenje služi, poodavno sam ti pisala na temu te tvoje "neopredijeljene" curice. Nema nijednog razloga da se i dalje opterećuješ tom osobom, a ti i dalje jedno te isto. Pusti to, da ne upropastiš šansu sa nekom drugom koja te hoće. Pozdrav!

kraljica

pre 10 godina

@Lale Gator: tu i jeste kvaka, nisu SVE takve. Možda samo gađaš u pogrešno jato:) Sve dok misliš da su SVE takve, biće ti baš tako kako si zamislio. Vidimo uglavnom ono na čemu nam je fokus. Promjena fokusa čuda čini, provjereno:)

I tako...

pre 10 godina

One koje na pogrešan način primenjuju pouke stečene iz prethodnih loših iskustava, pa ako se neki potez pokazao kao loš, više ne pokušavaju ništa slično. One koje svoju nefleksibilnost smatraju čvrstinom karaktera

nikki

pre 10 godina

...a cetvrti tip su sasvim normalne zene, koje se eto sticajem kojekakvih okolnosti ne udaju...
zasto pobogu mora da bude da su neudate zene neki freakovi koji ili previse ili premalo ocekuju ili sta ti znam. postoji i veliki broj udatih zena koje potpadaju pod ove tri kategorije, i sta nam onda to govori?
glupost!

filips

pre 10 godina

@ (Bojana, 26. februar 2014 19:22)

Meni se svidjaju zene (devojke) koje cvrsto stoje na nogama i imaju svoj stav! Naravno da takve osobe ne mogu biti negativne. Biti manje ili vise pozitivan – vazno je da si pozitivan, jer to utice na sve oblasti u zivotu. Jos ako si mladolika...

Bojana, JAVI SE !
(redakcija ima sve e-mailove)

mimi

pre 10 godina

ono cega se plasis to ce te i snaci... zato sam strah od samoce pustila i odlucila da se opustim i ne opterecujem nedostatkom decka,pa ce i on jednom doci....

Bojana

pre 10 godina

@ filips
Hvala na podršci. Ipak, imam dečka... tu i tamo jave se rasprave, ali moj optimizam I ogromna ljubav uvek veruju u happy end, odnosno happy početak života u dvoje.
Sigurno ćeš naći jednu koja će tvoje želje I očekivanja ispuniti. Od srca ti to želim.

ima vremena, pozdrav

pre 10 godina

kraljica Dragana, puno pobrkanog
‘kada ste postali nesposobni..zena je uskocila.. i izgubili ste prava da pricate o "prirodnoj ulozi“’
Muškarci su bili, ali danas nisu sposobni kažeš? Jesi li razmislila odakle ‘promena’? Otkad? Prividna ili stvarna? Uzroci? Ko je pozvao ženu da ‘uskoči’? Kolika je ženina stvarna ‘moć’? Koliko je zavisna od situacije u koju je postavljena? Koliki je njen udeo u kreiranju te ‘situacije’? Kolika je njena moć da je samostalno održi? Mnogo pitanja, za sada evo nečeg poučnog, možda prihvatljivijeg. Od žene

“Kapitalizam mi je dao dovoljno slobodnog vremena da sedim za stolom i pišem ovu knjigu.
Hajde da prestanemo da budemo uskogrudi prema muškarcima i otvoreno priznamo kakva su sve blaga njihove opsesije donele kulturi.
Mogli bismo napraviti epski katalog muških dostignuća, od asfaltiranih puteva, vodovoda i kanalizacije, od mašina za veš do naočara, antibiotika i pelena za jednokratnu upotrebu. Uživamo u svežem, čistom mleku i mesu, povrću i tropskom voću u snegom zavejanim gradovima. Kad pređem most.. pomislim, muškarci su ovo napravili. Konstrukcija je uzvišena muška poezija. Kad vidim kamion sa ogromnom dizalicom kako prolazi, zastanem sa strahopoštovanjem i divljenjem, kao ispred crkvene procesije. Kakva stvaralačka moć, kakva uzvišenost: te dizalice nas vežu sa drevnim Egiptom, u kome je monumentalna arhitektura prvi put zamišljena i stvorena.”

Evo i minijature vredne svog truda razumevanja, ako može

13.Žena ne postoji
J.Lacan

kraljica

pre 10 godina

E, muzičar, vidiš, sve ovo što si napisao i ja bih potpisala... osim da mi pripisuješ nešto što nisam izjavila niti bilo čime podržala:)
Idemo redom:
Ja smatram da niko ne treba da bude s nekim koga ne želi/ne voli. O tome svo vrijeme i pišem i svađam se sa neistomišljenicima. Za mene i muškarac i žena imaju to isto pravo, bez razlike. Prema tome, otkud tebi da se ja ljutim?!
Potpuno podržavam tvoju tezu da ne treba srljati u brak. U početku smo svi svoji predstavnici za javnost, a i leptirići često pomrse pamet. Tek kasnije se može realno zapaziti kakav je ko i da li postoji prava osnova za nešto više.
Muškarci i žene koji traže sve i odmah, e tu uglavnom postoji neki dublji problem. Najčešće očaj i pritisak okoline. Kao što si ti imao iskustva sa takvim ženama, i ja sam imala sa takvim muškarcima. Čim neko počne da mi izjavljuje ljubav i pravi velike planove poslije 15 dana od upoznavanja, imam poriv da bježim glavom bez obzira. U mom slučaju, to su bile očajne i bijesne neženje, jer čim sam postavila stvar na realnu osnovu (nemoguće da me neko voli a da me nije čestito ni upoznao), onda sam trpjela bijesne izlive i uvrede u stilu šta to ja sebi umišljam, da smo mi žene krive za sve, da me uskoro niko neće ni htjeti, da ću propasti sama i tome slično. Eto, to ti je moje iskustvo sa ženske strane.
Da li ti je sada jasno da govorimo o istoj stvari, samo sa različitih iskustvenih tačaka?

ima vremena, svako dobro

pre 10 godina

..bližimo se istinama. Zainteresovana si, ako dozvoliš - vredna truda. Ipak još daleko, da probamo da razjasnimo ovo
“Vidimo kakav je svijet koji ste smislili i kojim upravljate.”
Slučajno, sa manje ili više razumevanja, upotrebila si ključnu reč. Kreacija je SMIŠLJENA

Ako ponos i sujeta dozvole, razumećeš i da se žena tu zatekla ‘ni kriva ni dužna’. Njena davno znana svojstva, načela, norme, uz proučen M-Ž odnos kao osnove čovekovog postojanja i pozicije M - iskorišteni su u interesu manjine i plasirani kroz pseudo-demokratiju kao ‘najperfidniji’ oblik legalizacije robovlasničkih odnosa kroz privid slobode.
Uh) bilo je neophodno da bi došli do ključnih pitanja. Jedno od njih je -ko je izabrao tu manjinu?
Problem. Verovala ili ne
ŽENA
Kako? ..drugi put, do tada, ako si raspoložena i ako si prevazišla zapadnu plićak propagandu ženske paradigme GradićPejton/Sex&Town/DesperateHousewifes, probaj da ISTINSKI razumeš 'mušku' trilogiju: Metropolis/Matrix/Rabbitland
Muškarcima su trebale hiljade godina, zato vi sada uživate (još uvek više zluopotrebljavate) podršku. Nadam se da je ovo od pomoći a ako nije - moje iskreno izvinjenje. Praštaj i zaboravi, drži da ne vidimo dalje od nosa)

Još nisam našao ženski citat za ono što bi ovde valjalo reći:
ŽENA NIJE KRIVA. Ona tek treba da stekne kapacitet za krivicu.
MČJ

Budala

pre 10 godina

@Lelica&Cica
Pa ne znam prijateljice,nesto mi ne lici na latinoamericku seriju,ne znam sto ste se primile,kao kaktus u pustinji?Cura lepo pise i duhovita je,pa eto tako malo "uskocim" sa nekim komentarom.Uostalom cini mi se da @Tigrica ima sasvim ispunjen zivot,tako da joj nije potreban ovaj virtuelni...

Budala

pre 10 godina

@Cica
Draga Cico,nemate uopste razloga da se ljutite na mene.Stavise,komentar je duhovit,ali morao sam da "odreagujem" da se ne bi ovde ljudi primili,pa ste ispali kolateralna steta.Ni ja ne gledam latinoamericke a ni turske serije.Voleo sam BBC ali eto i oni su spali na niske grane pa cak ni njihovih serija nesto nema.Inace se slazem sa vama da @Tigrica ima specifican lascivni humor koji je uvek na mestu.Tako da podrzavam takvu vrstu i humora i "spisateljstva".

alex

pre 10 godina

@kraljice

bravo....Stvar licnog izbora, sta ima kome da se to objasnjava. Svuda u svetu ovo je normalna stvar samo u nasem zaostalom drustvu ovakve su zene trn u oku mnogima. Sposobna lepa, uspesna zena koja je izabrala da bude sama moze da smeta samo isfrustriranim, nesposobnim i iskompleksiranim osobama. Nazalost takvih je sve vise. Ne daj te se zene ;)

nisam losa majke mi

pre 10 godina

(mik)
moja prica ali skroz. ne znam ni sama kako sam izdrzala taj tempo. na kraju sa 45 kila, dvoje sitne dece, hronicno iscrpljena i iscedjena kao limun sva ocajna se razvela. i sama i dalje....jedino sto sada imam 60;)

Budala

pre 10 godina

@Tigrica@izgovor
Pa gde bre nadjoste testo za strudlu od maka.To mnogim zenama ne uspeva,a kamo li muskarcima.To je kao kad bi ste trazili od zene da vam zameni dihtung na glavi motora ili da promeni recimo remenje.Nemoguce je danas ocekivati da zena pravi domace knedle i pitu od maka.Ima naravno vec gotove,jeste da nisu ukusne kao prave,ali boze moj,ko moze da dodje posle posla u 5,6 sati uvece i da pravi makovnjacu?Ali zato su muskarac i zena tu da podele poslove i da pomognu jedno drugome,a ne da muskarac stavi kecelju,a da zena obuce majstorski kombinezon i da radi ono sto je za nekog muskarca.I onda se to zove rodna ravnopravnost?

Музичар

pre 10 godina

@краљица

Није то моја претња, то се већ дешава у стварности, свуда око тебе, и управо због тога постоје чланци као што је овај. То је тако, хтела ти то да признаш или не, и свиђало се то теби или не.

Ти ми не сметаш, али кад кажеш да ти је пришао неко ко ти није дорастао, онда немој да се љутиш кад ја кажем да нећу да се женим девојком која је 5 класа испод мене а одмах тражи брак.

Не ваља ми ниједна која неће да буде у вези бар 6 месеци пре него што почне прича о заједничком животу. А тек после једно 6 месеци заједничког живота може да се прича о браку.

Не, него треба одмах заједнички живот, па да је водим на летовање 100% о мом трошку, а брак + дете што пре. Важи, а сад иди нађи Аладинову лампу. Ето ти таман три жеље за духа, можда ти их и исупуни.

А ако ти мислиш да треба ступати у брак без да познајеш некога годину дана, од чега бар 6 месеци живите заједно, онда ти желим срећу, али немој да се изненадиш кад уследи развод. Ко се на брзину жени, каје се натенане.

Не мислим да жене треба да не желе ништа. Проблем је што огроман број жена из неког разлога даје себи за право да тражи од мушкарца апсолутно све што им падне на памет, и то у року од одмах. А шта смо ми ту? Робови који треба да буду срећни што нас је једна од вас богиња изабрала?

Ја одлучујем како ћу да проводим своје време и како ћу да трошим свој новац. Нисам никоме ништа дужан, и нисам ничије власништво. Која то схвати и прихвати, њу ћу (можда) да оженим.

svako dobro

pre 10 godina

ukraina hm.. Elem, bližimo se istinama. Zainteresovana si, ako dozvoliš - vredna truda. Ipak još daleko. Da probamo da razjasnimo ovo
“Vidimo kakav je svijet koji ste smislili i kojim upravljate.”
Slučajno, sa razumevanjem ili ne, ipak upotrebila si ključnu reč. Odlično. Kreacija je SMIŠLJENA

Ako ponos i sujeta dozvole, razumećeš i da se žena tu zatekla ‘ni kriva ni dužna’. Njena davno znana svojstva, načela, norme, uz proučen M-Ž odnos kao osnove čovekovog postojanja i pozicije M - iskorišteni su u interesu manjine i plasirani kroz pseudo-demokratiju kao ‘najperfidniji’ oblik legalizacije robovlasničkih odnosa.. sve kroz privid slobode.
Uh) bilo je neophodno da bi došli do ključnih pitanja. Jedno od njih je -ko je izabrao tu manjinu?
Problem. Verovala ili ne
ŽENA
Kako? ..drugi put, do tada, ako si raspoložena i ako si prevazišla zapadnu plićak propagandu ženske paradigme GradićPejton/Sex&Town/DesperateHousewifes, probaj da ISTINSKI razumeš 'mušku' trilogiju: Metropolis/Matrix/Rabbitland
Muškarcima su trebale hiljade godina, zato vi sada uživate (još uvek više zluopotrebljavate) podršku. Nadam se da je ovo od pomoći a ako nije - moje iskreno izvinjenje. Praštaj i zaboravi, mora biti nevažno

Još nisam našao ženski citat za ono što bi ovde trebalo reći:

ŽENA NIJE KRIVA. Ona tek treba da stekne kapacitet za krivicu.
MCJ

Banezi

pre 10 godina

Problem je sto smo svi mi narcisi i nismo spremni na kompromise koje brak zahteva . Kada kazem svi mi mislim na oba pola . Vaspitanje je krivo za to . Nekada deca nisu bila centar zivota svojih roditelja kao sto je danas slucaj.

tip 1 000 000

pre 10 godina

Samoca je tihi ubica, a losa veza ili brak serijski. Sve je stvar izbora i mogucnosti, i naravno hrabrosti da pogresan izbor zaboravis i krenes ispocetka. Glupo je ovako banalizovati zene i kalupirati ih kada je svako prica za sebe. Mogla bih i ja da kazem da su muskarci postali lenji i da im je sve nadohvat ruke, ali znam da ipak ima i onih koji se zaista trude.

Budala

pre 10 godina

@Tigrica
Meni takodje nije problem kad su slatkisi u pitanju ni vikend a ni radni dani,mislim kad je konzumiranje u pitanju.Ali da ih pravim,teze,nece me varjaca,pa to ti je...mogu samo da obavim neke "usluzne poslove" oko mucenja ili da napravim sne od belanca(kad su jaja sveza),ostalo ne bih da pokusavam....

kraljica

pre 10 godina

@Muzičar: još jedna stvar me zaista zanima. Pošto kažeš da ne misliš da žene treba da ne žele ništa, to znači da one imaju pravo da žele nešto. Šta bi to žene mogle da žele, po tvom mišljenju, a da tu želju ti ne smatraš ličnom uvredom za sebe ili za muškarce uopšte?
Disclaimer: moje pitanje nije svađalački usmjereno, samo želim da shvatim iz kog ugla drugi vide stvari.

ima vremena.. svako dobro

pre 10 godina

jasno je ko je na domaćem terenu, al džaba
neobjavljivanje odgovora neće promeniti činjenice

Mt 10:26-27 Не бојте се; јер нема ништа сакривено што се неће открити, ни тајно што се неће дознати. Ко има уши нека чује. (Lk 8:17;Lk 12:2)

ne verujete?

Cica

pre 10 godina

(Budala, 3. mart 2014 07:45)
Draga Budalo,
Zao mi je ako ste moj komentar protumacili kao nekakvo "primanje" kaktusa u pustinji. Namera mi je bila da se nasalim malo na Vas i Tigricin racun, doticna osoba je specificno duhovita. Latinoamericke serije ne gledam tako da taj deo nisam razumela i necu da komentarisem. Oprostite sto ste moju salu preozbiljno shvatili i izvinite na deranziranju

skandi

pre 10 godina

@N2
Objasnio!!!

I klonite se, ljudi, beskorisnih generalizacija! Pogledi na svet su slika onoga sto je u nama, te kako gledamo na druge ljude tako ce nam i biti, jer takve cemo samo i registrovati, a i privlaciti!