Sreda, 26.02.2014.

11:24

Kurc: Srbija u EU možda već 2018.

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc rekao je u Beogradu da lično priželjkuje što brži put Srbije u EU, možda već do 2018. ili 2020.

Izvor: B92

Kurc: Srbija u EU možda veæ 2018. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

269 Komentari

Sortiraj po:

JOGI

pre 10 godina

@NouNejmovic Ti ne mozes da pridjes Bred Pitu, bas kao sto nemas ni dovoljan IQ da razumes moj komentar. Suzdrzi se od lupetanja, molim te.

Tosa1

pre 10 godina

Vucic je za kratko vreme postao popularan kod stranih politicara.To je postigao svojim radom,zalaganjem i trudom.Oni su to prepoznali...

Zlatokosa

pre 10 godina

Posle 5 – tog oktobra 2000 se toliko pricalo o toj Evropi a nikada nismo bili dalje od nje nego 2012 god. A sada 2014 nikada blizi, a za sve to je zahvaljujuci coveku koji je prepoznao pravac kretanja ove zemlje ka uspehu.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ako se ostvare ambiciozni planovi naprednjaka da ukljuce sve resurse i kapacitete drzave u proces pregovora i proces reformi ne vidim zasto ne bi bili optimisti i tezili da u sto kracem vremenskom periodu zatvorimo sva poglavlja i na taj nacin obezbedimo drasticno ubrzanje naseg integrisanja u EU

Evropljanin

pre 10 godina

Mnogi u svetu, a posebno u Evropi na drugačiji način nas posmatraju otkad nas u svetu reprezentuje politika koju vodi Aleksandar Vučić u korist naše zemlje koju u budućnosti najveći deo nas vidim kao deo Zajednice evropskih naroda, iz prostog razloga što smo mi deo te Evrope od vjek vjekova, i koliko god oni postavljali uslova bez ovog dela Evrope,ona nikad neće biti celovita. A da bi bili deo te Evrope potrebno je mnogo rada svakog od nas, i reklo bi se uvođenje dosta reda i discipline u institucije koje su tu da služe upravo nama,građanima,i na kraju, reklo bi se ono što fali godinama kod nas, ta ozbiljnost i odgovornost političara, "zanimanja" koje je provlačenjem kroz tabloide toliko oskrnavljeno, a upravo to što fali smo dobili u liku i delu Aleksandra Vučića,koji bi sa mesta premijera trebao da bude pokretač nove politike.

Laza1

pre 10 godina

Ma samo napred, ovo je pozitivan znak za nasu zemlju samo napred ne treba mi da sudimo kakva je vlast dok dobijamo dobre ocene iz drugih modernih evropskih zemanja.

Mozzart

pre 10 godina

Dobrom spoljnom politikom Vučić je podigao rejting Srbije u svetu, Srbije koja za razliku od nekih ranijih vremena vodi politiku i spremna je da vodi politički dijalog sa svima. Iz tog razloga očekujem u narednom periodu, veliki priliv stranog kapitala u našu zemlju kroz investiranje u razne fabrike, proizvodne pogone, projekte od kojih će prvo sigurno imati koristi inostrani kooperant, potom država Srbija i na kraju nezaposlenost koja je rak rana našeg sistema će se polako smanjivati.

Miško

pre 10 godina

Austrijski standard će Srbija brzo dostići, ima ovde pameti, i u politici i u nauci. Vredni smo radnici, svuda u svetu uspevamo, uspećemo i ovde. Nije to lak ali je ostvariv san.

Janko

pre 10 godina

Više drugi veruju u naše mogućnosti nego mi sami. Moramo se trgnuti, optimizam je veoma važna i dobra stvar, motiviše narad. EU nije tako daleka kao što mislimo. Posle izbora moramo verovati vladi, izdržati šta se mora a onda ćemo valjda živeti normalno kao i svi drugi u Evropi.

nemoral

pre 10 godina

Srbi su pošteni i vredni radnici koji svuda u svetu ostavljaju dobar utisak i dobro rade. Zato mladi sve više idlaze iz Srbije pošto ih ovde koče i pljačkaju političari.

Momir Spremic

pre 10 godina

Ugostivsi austrijskog sefa diplomatije vicepremijer Vucic je sa njim vodio ozbiljan razgovor o buducnosti Srbije, za razliku od Dr Gangule koji se ne tako davno sprdao sa prezimenom doticnog gospodina na Tviteru, toliko o ozbiljnosti gospode iz demokratske stranke.

Deki

pre 10 godina

Svako od nas mora da doprinese razvitku zemlje i reformama, tako što će podržati stavoe i ciljeve nove vlade, koja zastupa u interesu naroda. To će postići usvajanjem novih zakona i propisa iz svih oblasti.

Janko

pre 10 godina

Austrija i Srbija su istorijski povezane zemlje otud i dobri odnosi, naši preci su tamo svoje učili visoke škole i obrazovali se, kad mi to nismo imali, zato nam i nije strana ta njihova kultura i obostrano interesovanje i uzajamna pomoć.

Stile

pre 10 godina

Tačno je za ovih četiri godine potrebno da sprovedemo reforme i obaveze, te nakon završetka da uđemo u EU, i na taj način uzmemo učešće u svim evropskim privrednim i ekonomskim tokovima, gde bi bili deo savremenog društva.

Lab

pre 10 godina

Potrebno je istrajati na putu sprovođenja reformi i obaveza koje imamo za članstvo u EU, jer time ćemo doprineti poboljšanju društva i života i svih ostalih luksuznih potrebština. Zato napred u reforme!

Evropljanin

pre 10 godina

Samo još da EU opstane do 2020. godine, pošto, trenutno je u samoj Evropi, da li kao posledica ekonomskih potresa koji su zahvatili mnoge zemlje članice, prisutan je deficit evropskog identitete, ali ne sumnjam da će nam Evropa dati malo više nade,što nam u nekim slučajevima daje ali oskudno i će se u bliskoj budućnosti opet stvoriti pozitivna energija.

Ranko Radicevic

pre 10 godina

Svaka podrska od drzava clanica EU je od velikog znacaja za Srbiju, a pogotovu od najrazvijenih i najbogatijih clanica kao sto je Austrija moze doprineti brzom napredovanju ka punopravnom clanstvu u EU i ekonomski oporavak zemlje. Odlicni potezi Vucica u vodjenju spoljne politike, i sa takvom politikom mislim da je realno da do 2019 god budemo punopravna clanica EU.

Ranko Radicevic

pre 10 godina

Svaka podrska od drzava clanica EU je od velikog znacaja za Srbiju, a pogotovu od najrazvijenih i najbogatijih clanica kao sto je Austrija moze doprineti brzom napredovanju ka punopravnom clanstvu u EU i ekonomski oporavak zemlje. Odlicni potezi Vucica u vodjenju spoljne politike, i sa takvom politikom mislim da je realno da do 2019 god budemo punopravna clanica EU.

dule

pre 10 godina

Ako neko savetima kako se izgradjuje stabilna ekonomija moze da nam pomogne to je onda sigurno Austrija.Jedna ekonomija koja je bila u rasulu kao sto je sada nasa uspela je za kratko vreme da postane primer za sve evropske zemlje, ali nisu saveti i podrska svemocni, najvazniji je nas stav prema zivotu i radu kao sastavnom delu zivota koji se mora korenito promeniti.

Filozof

pre 10 godina

U životu je uvek dobro imati nečiju podršku,kako bi se problemi što efikasnije rešavali. Tako je i sa našom državom... Moramo imati podršku ostalih zemalja Evrope,kako bi nam pomogli u poboljšanju naše zemlje.Stranke koje ne podržavaju put Srbije ka EU ne žele dobro svojoj zemlji ,a i svojim građanima,jer mi sami nismo u stanju sebi da pomognemo,jer uvek neko sa strane uvidi gde grešimo,dok mi mislimo da je to što radimo odlično.

NIKOLA

pre 10 godina

Moc koju Vucic ima ogleda se u njegovim ciljevima,idejama,napornom radu,teznji ka boljoj buducnosti naseg naroda...On je covek,koji pravican,sposoban i smeran.Svet je prepoznao njegove prave kvalitete i iskreno zalaganje za Srbiju i njen narod,zato i ima podrsku drzava EU,jer zeli da i nasa Srbija udje u red modernih evropskih zemalja. Jer na taj nacin bice vise onih koji ce investirati u Srbiju a time i veci broj radnih mesta za nase gradjane.

dany00

pre 10 godina

Naravno da će nam mnogo vremena biti potrebno da dostignemo standart koji imaju Austrijanci ali svakako verujem da idemo u dobrom pravcu sa mnogo entuzijazma sa kojim ćemo daleko dogurati.

MiroslavKG

pre 10 godina

Vreme je da Srbija konacno udje u red modernih evropskih zemalja, u tome imamo podrsku Austrije kao i drugih drzava EU, samo treba istrajnosti i rada i ovaj cilj moze biti ostvaren.

teaema

pre 10 godina

Lepo je znati da Austrija podržava Srbiju na njenom putu ka Eu. Srbija je, zahvaljujući Vučiću, na dobrom putu, na putu reformi koje će od nje napraviti modernu državu, i već je spremna da postane punopravna članica Evropske unije, možda čak i spremnija nego što su to neke države koje su već u Evropskoj uniji.

Asus

pre 10 godina

Nadam se da će Vučić imati dovoljno snage do 2018.god. Maksimalno ga podržavamo u daljem radu i nadamo se da će i posle izbora nastaviti sa radom, kao i do sada.

Asus

pre 10 godina

Nadam se da će Vučić imati dovoljno snage do 2018.god. Maksimalno ga podržavamo u daljem radu i nadamo se da će i posle izbora nastaviti sa radom, kao i do sada..

Stevica

pre 10 godina

Zaista je lepo što Austrija podržava Srbiju i svaka podrška nam znači. Pre svega mislim da su to sve zasluge Aleksandra Vučića.

Vule

pre 10 godina

Vučićeva moć se ogleda u njegovom poštenju. Pokrenuo je borbu protiv kriminala i korupcije, jer iza sebe nema nikakav trag, zato se nikog i ne plaši, a danas je malo takvih ljudi, nažalost..

lonel

pre 10 godina

Moć Vučića se ogleda u njegovom poštenju, jer borbu protiv kriminala i korupcije može da pokrene samo čovek koji iza sebe nema nikakvu fleke u političkom životu, i koji ni jednom domaćem finansijskom moćniku ne duguje bilo kakvu protivuslugu, jer sa takvim ljudima nikada nije ništa petljao, što se ne bi moglo reći za većinu drugih lidera političkih partija u Srbiji.

nikola75

pre 10 godina

Spremnost Austrije da pomogne Srbiji na evropskom putu je za nas veoma bitna, kao ugledna clanica EU mogu nam pruziti neophodnu podrsku u integracijama, ova poseta ministra inostranih poslova je zaista lepa vest.

aa

pre 10 godina

Hahahahahaha kakvi komentari, pa ovo Vucic licno pisao. Vama na B92 treba da imponuje da vam se ovoliko prate komentari. SNS i LDP botovi su neumorni, ali ocigledno su i komentari bitni za izbore . Mada sam za prosle izbore prema komentarima mislio da ce LDP imati 300 posto glasova.Kad ono negde ni cenzus. Ne bi se iznenadio da se to ponovi

make

pre 10 godina

Prednost Srbije je u tome što kao zemlja koja nije članica EU ima otvorena vrata mnogih zemalja i tržišta s kojima može slobodnije trgovati, a Austrija to može da iskoristi, što važi i u suprotnom pravcu - gde su Austriji kao članici EU, neka druga tržišta mnogo dosptupnija, što treba da iskoristi Srbija.

POzdrav iz Klagenfurta

pre 10 godina

Bio sam u Austriji i zaista bi bil više nego dobro da dostignemo njihove standarde po pitanu socijale, rada, standarda i uređenja sisema.

smakevic

pre 10 godina

Lepo je znati da Austrija u potpunosti podržava proces evropskih integracija Srbije. Bilateralni odnosi nasih zemalja su na visokom nivou i stalno se unapredjuju, posebno na ekonomskom planu. Trebaće nam mnogo truda i volje da dostignemo njihov standard, ali ako postoji politička volja, sve je moguće.

užas

pre 10 godina

Radikali planiraju da uzmu kredit od Emirata na kraju kampanje i pohvale se kako su dobili te pare, da bi narod poverovao u njihove laži i naravno tih para nigde biti neće. Jao kako prljavo igraju, isto kao devedesetih, a i gore.

panas

pre 10 godina

Sada je najvaznije akcenat staviti na prioritetne stvari koje su potrebne da bi postigli ovaku dugorocnu zamisao. Maksimalna aktivacija i poztivna volja svakog pojedinca. Nista se ne ostvaruje preko noci ali iz dana u dan osecace se razlika.!

Marina Gajic

pre 10 godina

Da bi dostigli nivo jedne uredjene drzave kao Austrija, je dug put kao sto rece Vucic ali ne i neizvodljiv, sve je to moguce uz mukotrpan rad i zalaganje prvenstveno politicara pa zatim i trud nas, gradjana. Nista nije nemoguce samo treba postaviti cilj ispred sebe.

inspirija

pre 10 godina

U ovom trenutku je najmanje potebno spekulisati o vremenskom interavlu i predstavljati nacrtne okvire za vremnsko delovanje. Mnogo je bitnije uticati na kolektivnu svest svakog pojedinca i stvoriti adkvatne uslove koji ce ih motivisati da daju maksimalni doprinos!

Zdravko

pre 10 godina

Stvaranje ambijenta za strane investicije nije samo ono sto od nas eu zahteva to je i nacin da se brze razvijamo i da omogucimo kompanijama koje bi dosle u nasu zemlju da investiraju da su dobrodosle.

podsetnik

pre 10 godina

Austrija je zemlja koja je sluzila kao dobar primer mnogim zemljama, pa bi i Srbija trebala da sledi njihov nacin za ulazak u EU. Gospodin Vucic je sa gospodinom Kurcom razmotrio vecinu mogucnosti nase zemlje za ulazak u EU, a zakljucci tog susreta su veoma ohrabrujuci.

sudija

pre 10 godina

Srbiji nije smeo da se desi ovoliki broj neregularnih privatizacija, trebalo je ovo na vreme primetiti, postavlja se pitanje zasto ovo nije ranije ispitivano, nadajmo se da ce SNS uspeti da resi ovo pitanje u sto kracem periodu. Nece biti lako, ali mora da se radi.

kucica

pre 10 godina

Ulazak Srbije u EU nikada nije bio dostizniji i blizi, moramo nastaviti sa sprovodjenjem potrebnih mera kako bi sto pre ostvarili uslove za pristup, mnogo ce nam znaciti podrska Austrije.

Milenko

pre 10 godina

Samo neka investiraju u Srbiju tada ce nam biti bolje i tada ce se videti efekti dobrih medjudrzavnih odnosa. Austrija je zemlja koja dosta moze da nam pomogne da poraste zivotni standard gradjana i da se smanji nezaposlenost

Cira

pre 10 godina

Srbija je konacno krenula putem napredka i prosperiteta.Vucic je dobio poverenje mnogih inostranih partnera.Ovo su lepa i korisna prijateljstva.

lesnik

pre 10 godina

Optimizam gospodina Kurca i pohvale upucene gospodinu Vucicu, treba da budu podstrek da svi zajedno pomognemo buducoj Vladi u nastavku borbe protiv kriminala i ostvarivanju investicionih planova. Tako ce i prepreke za ulazak u EU biti smanjene.

Action man

pre 10 godina

O nama se govori sad u pozitivnom tonu,konacno je nasa zemlja priznata u svetu,znam da to desnicarima ne odgovara al oni su proslost...

StefanM

pre 10 godina

Reci znace, ali dela su nam bitnija. Od Austrije ocekujem veliku moralnu kao i finansijsku pomoc dovodjenjem novih investitora, i moja ocekivanja ce biti opravdana posto smo na dobrom putu.

masina

pre 10 godina

Austrija je zemlja od koje se ima i sta i koliko nauciti. Srbija je zemlja koja zasluzuje i svojim geografskim i politickim polozajem da se nadje u EU, zato poseta gospodina Kurca i njegova podrska gospodinu Vucicu na dosadasnjem radu, za sve nas ima veliki znacaj.

Pobeda!

pre 10 godina

Možemo baš kao što glasi prezime ovog lika, a pogotovo sa ljubljenim, prepoštenim, njv, dpv, ppv, koji maše sa svih strana od kartona, u prirodnoj veličini i smeje nam se u lice.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Što mi sve ovo liči na '45-tu:''Drgovi ,mi možemo!Drugovi mi hoćemo!Za koga drugovi?.....''Sve je super kad njih slušaš,a narod nema leba da jede!!!
Samo što je ovo još i gore,onda je bar 90% stvarno čestita srca bilo za Tita a ovi daj bože da se ne smeju svom Vučku iza leđa čim se okrene i mislim da ih nema iskrenih ni 15% i ovih 120-150-tak što ovde po zadatku lupa minuse na sve izgovoreno protiv druga ''VOĐE''!A sve je više drug,iz dana u dan!
Ajd sad ''minusari'',navalite,mišljenje nam ne možete promeniti!

Milica

pre 10 godina

Biće jako teško ući u EU do kraja 2018. godine, ali ako se nastavi sa sprovođenjem reformi i ekonomskim oporavkom Srbije onda je i ostvarivo. Ako ne do kraja 2018. onda sigurno do kraja 2019. godine, što uopšte nije dug period kada se uzme u obzir kakvo su stanje naprednjaci zatekli kada su preuzeli vođenje države.

Filip Janković

pre 10 godina

Vreme je ključni faktor kada iščekujemo rezultate nekih promena. Svi mi bi voleli da za što kraći vremenski perid možemo da ispravimo sve što želimo, i budemo zadovoljni. Međutim, da bi sve funkcionisalo kako treba moramo biti uporni, strpljivi, vredni i ne posustajati dok ne istrajemo u svojim planovima. SNS je toga svesna i zato čini i učiniće sve po uzoru na Austriju kako bi unapredili i razvili našu državu i omogućili njenim građanima, miran i bezbrižan život.

SladjAna

pre 10 godina

Svidja nam se kako Austrija funkcionise kao drzava, a i uostalom najbolje to mozemo znati kada cujemo utiske nasih ljudi koji zive i rade tamo. Nisam do sad cula da se neko zali pa bi bilo dobro kada bi se malo ugledali na njih. Austrija nam moze mnogo pomoci savetima, a jos i ako nam dovedu investitore mozemo biti sigurni da smo na dobrom putu.

Mirce

pre 10 godina

Srbije je veoma bitna iskrena podrška Austrije kao jedne od najmoćniji država u Eu koja je veliki investitor u Srbiji , a u kojoj živi oko 300 000 Srba.

Nešo

pre 10 godina

Vrlo je bitno da Srbije dostigne evropski standard , a da li će 2018. ili koju godinu kasnije biti primljena u EU je manje bitno. Ono što treba pozdraviti a to je da Austrija daje punu podršku Srbiji na njenom putu ka evrointegracijama.

Pop

pre 10 godina

Ovo je samo još jedna podvrda ispravne politike SNS na čelu sa Vučićem. Jako mi se sviđa što pored borbe protiv korupcije vodi i jednu vrlo mudru spoljnu politiku.

Dare

pre 10 godina

E drago mi je sto i on to prizeljkuje kao i mi. Brzo ce i to proci pa ce nam onda sve krenuti na bolje, a ako nas do tad budu vodili isti ljudi Srbija ce imati nade

Jecika

pre 10 godina

Stvarno svaka cast ovom coveku. On ocigledno mnogo veruje u Srbiju cim su spremni da uloze toliki novac. Srbija ima potencijala i drago nam je sto su i druge zemlje to primetile

karudian86

pre 10 godina

politicare sa zapada ne mozete prevariti, covek je dao realnu ocenu, vidi da stvari idu pravim putem, i eu oseca reforme i pozitivnu politiku u srbiji

Goxy

pre 10 godina

Niko ne moze da kaze tacan datum pristupanja EU , ali posto se vrti oko 2018. verujem da ce te godine i biti..do 2020. mislim da je sasvim dovoljno resiti sve sto treba da se resi i to je dovoljno vremena da se Srbija za takav korak dobro pripremi.

Za svaki slucaj

pre 10 godina

A sta mi jadni imamo sa Bosnom, kako mi njima mozemo da pomognemo? Realno mammo ni prava ni da se mesamo, osim ako se ne pokrene problematika o Republici Srpskoj. Na sta je Vucic vec spreman i vec je razgovarao sa Dodikom i glavnim covekom opozicije, za svaki slucaj.

purisa

pre 10 godina

Pre par dana imali smo posetu visokog kiparskog zvanicnika a danas je to austrijski ministar inostranih poslova, sto znaci da Srbija dobija sve vecu podrsku od strane clanica EU, samo je potrebno da se sprovedu reforme kako bismo jos brze napredovali i prikljucili se istoj sto je pre moguce.

Misa00

pre 10 godina

Ovo samo potvrdjuje da je svet stao uz Srbiju I da je svet ukazao poverenje ali I postovanje Aleksandru Vucicu za sve sto je do sada uradio. Ovo je jos jedna dokaz svim skepticima koju sumljaju u odlucnost I iskrenu zelju da Aleksandar Vucic zeli promene u Srbiji. pro,eme koje ce Srbiju pokrenuti napred u jednu modernu evropsku buducnost.

kuma

pre 10 godina

Nije Vučić odgovoran što je Srbija išla u nazad dok su sve ostale zemlje Evrope išle napred. Ipak bi trebali da se obratimo onima koji su ovu zemlju vodili deceniju unazad. danas je potrebno jakopuno snage i volje da se nešto postigne.

Ne dajte se, braćo Austrijanci

pre 10 godina

Genijalno! Prema istraživanju poslednjeg Evrobarometra (agencija EU), Austrijanci su najviše od svih protiv širenja EU (preko 70% je protiv). U čije ime govori ministar Kurc?

tetkica

pre 10 godina

Strasno je to koliko nas je rezim DS-a srozao i unazadio. 12 godina smo izgubili slepo verujuci celnicima te stranke ciji je jedini cilj bio razaranje drzavnog sistema. A narod ostavljen bez posla da jedva prezivljava. Sada je cilj da se okrenemo EU na celu sa sposobnim ljudima koji ce nadam se pobediti na izborima jer je lider SNS-a dokazao da mu je jedini cilj bolja buducnost Srbije.

Jovan

pre 10 godina

I Koreja je nekad bila nerazvijena zemlja pa je napravila pravi bum, postala ekonomsko čudo. Zašto se to ne bi desilo i Srbiji? Ne zanosim se ja da ćemo preko noći postati ekonomska sila, ali ako su naši radnici, stručnjaci cenjeni svuda u svetu, zašto ne bi mogli kvalitetno i uspešno da rade i ovde. Od Vučića očekujem da stvori povoljnu klimu za investiranje a mi ćemo pokazati šta znamo.

Olgica NBG

pre 10 godina

San Srbije je da dostigne zivotni standard kakav je u Austriji. Uz dosta truda mozda ovaj san postane stvarnost,za sada smo na dobrom putu

master

pre 10 godina

Nema od toga nista,to su bajke i predizborna obecanja.Jedino kada bi g.Pesic bila premijer a g.Radulovic predsednik,oni bi okupili tim koji bi mogao da odradi posao koji podrazumeva menjanje i sprovodjenje zakona i neophodnih reformi.Za istinu o nasim politicarima,link: http://pescanik.net/2014/02/i-dok-ga-ubijaju-on-vice-ziveo-staljin/

Mojsije

pre 10 godina

Potrebno je da budemo slozniji,da vise radimo i zalazemo se pa ce rezulatti sami doci. Bitno je da za pocetak imamo politicara kome je stalo ne do vladajuce fotelje vec da svi zivimo bolje

kasper

pre 10 godina

Austrija je jedna od najistaknutijih clanica EU, tako da nam je njihova podrska dragocena u ovim trenucima kada se pripremamo za proces pridruzenja. Ako sve bude islo po planu moguce je da se prikljucimo istoj vec 2018. godine.

travolta

pre 10 godina

Koliko samo pristalica Vucica, jel vas placa on da u izbornoj kampanji pricate bajke o njemu?! E drugari prodali ste se za obecanja i prazne price Vucica!

ILa

pre 10 godina

@(Štilcovana Katabolcna,
Kometar potpuno na mestu,slazem se
ali siroke mase veruju u ovo i jos bilion budalastina koje im prospia "vodja".evo "samo sto nije" sve to...

Danijel

pre 10 godina

Neću u EU! Mi već jesmo u Evropi , ali ne želim da budemo kolonija moćnih članica EU! Ne znam odakle ministru ta informacija da je narod većinski za ulazak u Sjedinjene Države Evrope!? Dajte referendum pa da vidimo!

Borba

pre 10 godina

Ako budemo sledili savete Austrije i budemo svi postovali rad, red i disciplinu uz nastavak borbe protiv kriminala, naravno bicemo blizi pridruzivanju zemljama koje su vec u EU.

Desimir

pre 10 godina

U Austriji imamo dobrog saveznika i veliku podrsku na putu ka Evropskoj uniji, mora se nastaviti sa sprovodjenjem svih potrebnih reformi i suzbijanjem korupcije i kriminala kako bismo sto pre mogli da zapocnemo proces pridruzenja.

Miroslav

pre 10 godina

Pa stizu pohvale za proslu vladu, sto znaci da su dobro radili da su pre nego sto se ocekivalo doneli neke zakone i da su spremni da rade.

Кривокапић

pre 10 godina

Људи, ми бацамо ђубре по улици. Немамо канализацију у главном граду. Каква црна еу.

Afura

pre 10 godina

Pa sve cestitke vladi Srbije koja je uspela za ovako kratak period da drzavu priblizi EU.Da niej bilo Vucica,tesko da bi se pomakli sa mrtve tacke.

Bolje Vreme

pre 10 godina

Naš i jeste san standard poput Austrijskog. Strani državnici prepoznaju kvalitet koji poseduje Vučić. Žele da pomognu što više. U EU do 2018. idealno bi bilo, a moglo bi se i ostvariti.

Miljan

pre 10 godina

Srbija je mnogo napredovala po ovom pitanju. Uz ovakvu podršku drugih zemalja, verujem da ćemo uskoro postati deo Evropske unije. Ostvarili smo uslove za to.

Moka

pre 10 godina

Ma uopste nije bitno koje cemo godine postati clanica EU. Bitno je da se krene ubrzano sa reformama koje ce prvenstveno uticati na nase zivote , bolji standard , postaovanje zakona . Jednom recju da se stvori normalna drzava.

Olgica NBG

pre 10 godina

Da bi Srbija postala uredjena zemlja nalik na Austriju potrebno je vreme,puno predanog rada i truda. Svim gradjana je jasno ko se najvise bori za nasu zemlju i ko nam moze obezbediti takav standard

novi komentator

pre 10 godina

Ne verujem da ovde osim botova ima nekoga ko zasita veruje u ovu 2018. Ali, hajde da kazem : Hrvatska je nakon zavrsetka pregovora cekala dve i po godine na ratifikaciju i formalno pristupanje. Znaci, Srbija ce zavrsiti pregovore za godinu i po dana. Pa stvarno, mislim, nemojte ovakvim naslovima da nam vredjate inteligenciju i istovremeno omogucavate botovsko izivljavanje. Ono, stvarno sramota za b92

Nemanja

pre 10 godina

Nećemo mi još mnogo čekati da dostignemo austrijski standard, samo ako budemo sproveli sve što treba. Čvrsta ruka, mnogo rada, dobri zakoni za investitore i ubrzo će ovde porasti standard. Ne preko noći, ali nećemo ni čekati mnogo.

Koala

pre 10 godina

Ućićemo mi u EU onog trenutka kad svaki građanin koji vidi da se neko parkirao na zelenoj površini bude mogao da pozove pauka bez bojazni da će neko da mu razbije glavu u mraku.

Poletarac

pre 10 godina

Nije uopste lose imati visoke ciljeve, samo je bitno da se stremi ka njima. Vi koji ne zelite da Srbija napreduje i da se razvija, slobodni ste da idete odavde. Ja, licno, zelim da se ugledamo na Austriju, da dostignemo njen standard, a ako Bog da, i da ga prestignemo. To sigurno ne mozemo prko noci, ali jednom MORA da se pocne.

miki

pre 10 godina

Srbi su zaboravili devedesete, pa se i dalje loze na Vucica. Zar nije on pokazao vec sto je imao?

Hteli su da ih DS uvede u Evropu za 5 god. kao carobnim stapicem. Sad se ljute na "zute". Ne shvatam

Rosa

pre 10 godina

Evropska buducnost nam je sve bliza, sada samo treba nastaviti ovim tempom sa reformama i velika je sansa da cemo za cetiri godine uci u EU, takodje nam veoma znaci podrska Austrije.

milan

pre 10 godina

Sta se desi kad jedan veoma mlad i neiskusan politicar, sretne sa drugim koji je jedino zeljan vlasti - rezultat je duplo golo i nebulozne i neodgovorne izjave.

SNS prevaranti, gotovi ste

pre 10 godina

Šta se ložite, ovo je predizborna poseta, podrška Narodne partije Austrije prema SNS, jer imaju prijateljske odnose. Kakva EU, nema ništa od toga, jer ni jedna ozbiljna država, članica EU, neće ni da čuje o proširenju...a potrebno je da sve sve države članice EU slože. Prema tome, ovo je još jedna predizborna prevara, pričica za budale, Vučića i ništa više.

Gilmurrr

pre 10 godina

Srbija je krenula putem reformi, ova poseta svedoci da je Srbija pozeljan partner, napokon su u vlasti ljudi koji stoje iza svojih reci ako nastavimo ovim tempom bicemo i pre 2020 u EU.

Dado

pre 10 godina

lale@ kad vec pricas, pricaj istinu a to da je vecina clanica vodila pregovore duge 10-12 godina, je DALEKO od istine. Zivim u Sloveniji i ta ista Slovenija je pregovore pocela 98, zavrsila 2002 a u EU usla 2004. Dakle 6 godina od pocetka pregovora do formalnog ulazka u EU. Istina je dakle da kad bi Srbija isla tim tempom, da bi u EU usla 2020 ali isto tako treba znati da tada nije bilo nikakve krize, a "eurofanatizam" prisutan je bio i kod EU i kod buducih clanica EU, a danas toga nema. Sve je vise pesimizma, kriza radi svoje a tu je naravno i nezaobilazno Kosovo. Isto tako, bi se situacija mogla promeniti u sledecim godinama, veliki deo Evrope izlazi iz krize i za 4 godine stanje bi trebalo biti bolje, nego sto je sad pa se tako i eurofanatizam u blagoj meri, moze povratiti na zapadu. Ja realno smatram da je 2018-2019 optimizam, 2020-2022 realizam a 2023-2025 pesimizam, sta se tice ulaska Srbije. Ali sta se tice Avstrije i Srbije...nezavisno od EU, Srbija mora bas na tu drzavu da se ugleda. Slicna velicina, slican broj stanovnistva, geografski su veoma blizu a na toj maloj kilometrini, na jednoj strani jedna od najuredjenijih drzava u Evropi i svetu, a na drugoj strani haos u kome se ne zna ko pije a ko placa.

opravdano...

pre 10 godina

Mislim da će mnogi biti pozitivno iznenađeni kojom brzinom ćemo ući u EU nakon predstojećih izbora.
(Drda819, 26. februar 2014 13:43)
DSS sigurno neće!

DzonMajnardKejnz!

pre 10 godina

Srbija oduvek pripada Evropi, i kada neko kaze, Srbija treba da udje u Evropu, meni prodju zmarci. EU, logican splet dogadjaja, smatram da je Srbija odavno trebala da bude u EU, samo izgleda da odredjenim kriminalnim strukturama, koje se sve vise i vise ispoljavaju, nije odgovarala EU.

Zdravko

pre 10 godina

Ovo je neka pohvala za proslu vladu? SNS ide krupnim koracima kao zacrtanom cilju, pohvala ma koliko smo bili skepticni prema onom sto pricaju.

Optimizam

pre 10 godina

Dok je Vučić bio pesimista svi su ga kritikovali. Sada, kada su mu izjave s razlogom umereno optimistične, opet kritike i negativni komentari. Trebalo bi da ga podržimo kada ipak postoji nekakav plan za napredak i zemlje i građana. Da li je plan dobar ili ne videće se brzo ali podrška ne bi trebalo da izostane.

Deus

pre 10 godina

Ako Rusi udju u Ukrajinu i izadju na reku Prut tj na granice Rumunije - bicemo u EU ako pre toga ne dodje do dramaticnog priblizavanja Rusiji cega se EU jedino boji. Ako Rusi ostanu van Ukrajine nemaju razloga da nas prime ni 2098. Mi njima privredno, civilizacijski, istorijski - ne trebamo. Mi smo tu samo kao moneta za geopoliticko potkusurivanje. Bugarska i Rumunija pa cak i Grcka isto.

Đilas je najbolji gradonačelnik!

pre 10 godina

Kad god negde procitam da je Bec u svetu prvi grad po lepoti i mogucnostima zivljenja u njemu, jako pozelim da ga Beograd prestigne.
(Zeljka, 26. februar 2014 11:51)

Pa to se nije desilo preko noći, 40 godina jedna te ista partija vlada u Beču, ne menja se, ne eksperimentišu, već daju podršku onima koji iz dana u dan rade da Beč izgleda sve bolje. Beograd je 2000g godine bio razoren, zapušten, trotoari, ulice sve rupa do rupe, centar ruglo, parkovi zapušeteni, domovi kulture u jadnom stanju, sportski objekti, bazeni...zapušteni...Novi beograd je bio ,,mrtva opština0'', a pogledajte danas. Ada ciganlija je bila u korovu, a pogledajte danas kako igleda, za ponos...Ni jedan most u Beogradu nije bio izgrađen za poslednjih 40 godina...a sada imamo 3 nova mosta. Domovi zdravlja, škole, vrtići...sve je bilo 2000g u jadnom stanju, a pogledajte kako danas izgledaju, koliko je samo novih izgrađeno u svakom naselju...2000g autobusi, tramvaji, trolejbusi su bili kao da se voziš u kanti, prepuni putnika, pa ko uđe...na stanicama na stotine ljudi čeka..ma užas, tuga...Pogledajte danas sve te nove trolejbuse, tramvaje, autobuse...izgledaju fenomenalno i beograđani se voze kao gospoda, kao i svi drugi u viskorazvijenim gradovima, poput Beča. Beograd sa veoma skromnim budžetom mnogo je toga uradio, investirao. Hvala Đilasu i DS za sve što su uradili za beograđane i treba da nastave da vladaju još 20 godina, samo budala menja ono što je dobro, i bićemo u rangu sa Bečom.

Mozda ipak

pre 10 godina

Dobro je da nam Austrija pruza podrsku jer su oni jedni od glavnih kocnicara zemalja Istocne Evrope, ne vole nas odavde genaralno Ne uredjene smo zemlje. Ako je to iskreno, i kao takvo bude i misljenje tamosnje politicke scene, onda nismo uspeli, vec smo na dobrom putu do tamo.

Dejan

pre 10 godina

Podrska i pomoc koja se nudi Srbiji od strane Austrije, predstavljaju veliko ohrabrenje da se nastavi putem evrointegracija, kojim se krenulo proteklih meseci.

Ljubinka

pre 10 godina

Ako bismo usli u EU za cetiri godine to bi bilo veliko dostignuce, treba jos dosta toga da se uradi na polju ekonomije i usaglasavanja zakona, ali verujem da se to moze ostvariti, ova poseta visokog austrijskog zvanicnika Srbiji pokazuje da imaju poverenje u politiku gospodina Vucica.

lale

pre 10 godina

da budemo iskreni i realni jer sve zemlje su pregovarale 12-15 godina!!!!! Stvarno covek treba da bude veoma naivan glup da bi poverovao da ce mo uci u EU za 4-5 god, Eu Je jos orosle godine rekla da nece biti prosirivanja minimum narednih 10god!

opajdara

pre 10 godina

Mi treba da uredimo svoju kucu shodno svojim potrebama i u skladu sa standardima modernog, uredjenog i demokratskog drustva. Uskladjivanje zakona samo po sebi nista ne znaci ako ne postoji efikasan sistem za njihovu primenu. U EU cemo uci kada dostignemo odgovarajuce standarde, pre ili posle 2020. godine, ali sama godina sa stanovista dugorocnih ciljeva nema neki poseban znacaj.

mitke24

pre 10 godina

Sigurno da gospodin Kurc ne bi ovako razmisljao da Vucic i njegovi ljudi nisu dobro radili u prethodnom periodu,eto naporan trud se najzad poceo isplacivati.

laki

pre 10 godina

dragi sugradjani umreto sto ili navijamo, ili omalovazavamo, treba da radimo na promenama kako sebe tako i drustva. Boljitak ne dolazi sam od sebe, za boljitak se treba izboriti radom, znanjem i upornoscu. Nazalost kod nas je uobicajen scenario "drugi ce to za nas, mi samo da sacekamo neki odredjeni datum" Tako je bilo 5. oktobra, SSP, pocetak prist. pregovora za prikljucenje EU...

radule

pre 10 godina

Dugo godina niko nije Srbiju shvatao za ozbiljno i podrzavao je u necemu,i u tome lezi uspeh Vucica i njegovih saradnika,jer su za relativno kratko vreme uspeli da ih velika vecina zemalja zagotivi i da zeli da nam pomogne,bravo.

DRLJA

pre 10 godina

Kako se datum izbora bude priblizavao tako ce se priblizavati i datum ulaska u EU.Predpostavljam da ce oko 10-og marta Jelko Kacin proceniti da bi mogli da udjemo u EU do kraja godine ako ZAPNEMO.....

melroza

pre 10 godina

Da su bivsi funkcioneri vodili racuna o svom narodu, ne bismo morali da brinemo za buducnost. Ali naravno za njih je narod na poslednjem mestu,to su dokazali masovnim otpustanjima i stranackim zaposljavanjem i to neobrazovanih pristalica DS-a. Podrzavam volju i istrajnost lidera SNS-a ,koji se nesebicno bori sa posledicama tajkunskog rezima!!!!

Perica

pre 10 godina

Pita mali ciga tatu:
- Tata, tata jel idemo na more ove godine?
Kaze tata:
- 60% da idemo, a 100% da ne idemo.

E tako i sa nama u EU do 2018.

andjelka9

pre 10 godina

Cilj Srbije je da dostigne austrijskI model uređenja države, rekao je potpredsednik vlade Aleksandar Vučić posle razgovora sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom. - hvala bogu , naravno da je tako. I samo tako. Pa samo u Beču živi oko 200.000 srba. Pa nisu otišli tamo na golgotu, nego da zato što je tamo bolji život nego kod nas. Pa hajde da vidimo kako to oni uređuju svoju zemlju pa da nešto i mi primenimo. Pa da kod nas bude lep život kao u Austriji

NVIDIA

pre 10 godina

Čak su i susedi opimisti po ovom pitanju, jedino kod nas ima još skeptika koji mi nisu jasni po pitanju izjava i komentara oko pristupanja Srbije u EU. Ako o tome priča Vučić-onda to nije u redu, to je izdaja itd...a ako priča ona druga strana onda je to u redu. Ne razumem...

Demetrije

pre 10 godina

Potrebna nam je naklonost ovako visokorazvijenih zemalja. Osim sto ulazu u nase trziste i javljaju se kao jedni od najznacajnijih nasih investitora, njihova podrska ka Evrointegracijama takodje nije za zanemarivanje. Ne gubim nadu da i mi jednog dana mozemo imati makar priblizni standard kao i oni.

Kop

pre 10 godina

Evo jos jednog pozitivnog gesta koliko je Srbija pocela da biva cenjena u svetu, a cinjenica da se ministar inostranih poslova Austrije sastao bas sa gospodinom Vucicem ide u prilog njegovom kredibilitetu.

Zato je bitno – poceti!

pre 10 godina

Dostizanje kvalitenog standarda nece i ne moze biti lako niti brzo mi to znamo. Ali bitno je da se jednom pocne sa tim. I malo bolji standard, tj. samo imati placen posao ( nisam rekla dobro placen posao) za mnoge nas je vec podizanje licnog standarda. A kasnije razradjivanje poslovanja, podizanje produktivnosti i mozda izvoza, samo po sebi ce voditi ka boljim pa i laksim finansijskim uslovima. Najteze je poceti.

Vasa

pre 10 godina

Sve ovo je dokaz da reforme koje je Vučić započeo imaju za rezultat na polju evroitegracija,nikada nismo bili bliže punopravnom članstvu EU.

Alex

pre 10 godina

Kada je Češka ušla u EU, narod je pevao pesmicu "uran, zlato, uran, zlato, ništa zato, ništa zato..." misleći na vozove koji puni odlaze iz zemlje ka zemljama EU, a vraćaju se prazni.

Platon

pre 10 godina

Pažljivo čitam komentare ispod i vidim da svaki komentar podrške Vučiću,ovom susretu,modernizaciji Srbije, biva obeležen velikim brojem minusa.Kako mi se to ne poklapa sa istraživanjima javnog mnjenja i još manje sa rezultatima lokalnih izbora u prošloj godini,dolazim do zaključka da ovde minuse lupaju isključivo organizovani stranački aktivisti(prvenstveno mislim na DS). Ljudi,hajde bar jednom da razmislimo svojom glavom i da nešto što je dobro svi podržimo, bez obzira na stranačku pripadnost.

Legija

pre 10 godina

Ja se pitam šta je ovom Vučiću i Nikoliću jesu li oni možda jeli bunike pa zato pričaju takve neverovatne gluposti,Srbija je već sada spremna za članstvo u uniji kaže Toma Nikolić,pa da ste spremni onda bi već bili članica unije,Srbija mora još puno leba da pojede do članstva u uniji a do tad je još sigurno 12,13 godina, uzalud vam izjave svirači.

Ristislav

pre 10 godina

Poseta austrijskog ministra spoljnih poslova je od velikog znacaja za Srbiju, ohrabruje cinjenica da imamo podrsku jedne tako istaknute clanice EU, uz SNS nasa zemlja konacno moze da se pokrene.

Isidor

pre 10 godina

Koncenzus političke elite je vrlo važan za brzinu sprovođenja reformi i rasta standarda u Srbiji! Ali, ono što je mnogo bitnije je da se postigne i koncenzus svih građana sa jasnom vizijom šta donosi celokupan paket reformi svakom od nas! Put ka tom koncenzusu građana, je pristup Aleksandra Vučića, koji za razliku od većine političkih lidera u Srbiji, stalno upozorava da ovaj proces neće biti lak i da traži mnogo odricanja i napora, ali sa jasnim ciljem koji se želi postići!

Cakana

pre 10 godina

Srbija i može i hoće i zaslužuje da konačno stane u red modernih uređenih evropskih država.Ne bih nikog da potcenjujem, ali ako mogu Rumuni i Bugari, možemo i mi! Šansu smo dobili, i svet će se iznenaditi koliko brzinom ćemo je i realizovati.

master

pre 10 godina

Takve izjave su predizborni marketinski trikovi.Austriji je trebalo dosta vremena da postigne nivo na kojem se nalazi vec godinama.Ne treba zaboraviti da su kultura,ophodjenje prema radu,postovanje i sprovodjenje zakona preduslov za uspehe jedne zemlje.To je ono sto u Srbiji od devedesetih ne postoji,a da bi se to poboljsalo potrebni su novi ljudi,od ovih dosadasnjih se zna sta se moze nauciti.Njihovo znanje i trud se sazeva na prodaju magle i lov u mutnom,to su svi radili,i dalje rade to isto.Ne mogu da shvatim da gradjani koji su obespravljeni i opljackani od tih istih koji se samo smenjuju na vlasti,mogu i dalje da im veruju i ukazuju poverenje.Pa oni su sklopili pakt da jedno drugog ne izvode pred lice pravde,a to sto se pred izbore kao bore za narod i ogovaraju jedne druge je borba za bolja mesta,nista vise.Da su hteli vec odavno bi nesto uradili u interesu gradjana i zemlje.Restart,jer je neophodan ako hocemo bolje sutra i lepsu buducnost nasim decama.U Austriji vladaju zakoni koje je g.Radulovic hteo da se primenjuju i u Srbiji,znaci da samo tako mozemo biti kao i Austrija i sve druge normalne i napredne zemlje.Stati na put demagozima i prekinuti sa pljackom budgeta u partokratske i interese pojedinaca.Dosta je bilo!

Kikiriki

pre 10 godina

Da dostignemo nivo standarda drzava kao što je Autrija porebna je i savetodavna pomoć istih. Oni su davnih dana prošli ono što mi tek treba da prođemo. Iskustva takvih država nam može pomoći da ne pravimo greške. I potrebno je graditi mostove sa ovakvim državama.

Yeah!

pre 10 godina

Mi gradjani smo presudni faktor za to, jednostavno ne smemo da dozvolimo da na izborima pobede ljudi koji samo gledaju kako da pljackaju i lazu, svi to provereno znamo i glavni smo svedoci toga, tako da verujem da ce volja naroda odluciti da li cemo bolju buducnost ili vracanje na staro...!!

sreckica

pre 10 godina

Obzirom na to kako je predhodna vlast razorila drzavni sistem i oduzela nam radna mesta i mesecna primanja,verujem da ce trebati toliko vremena do potpunog oporavka. Ali tome se mozemo nadati jedino ako na izborima pobedi SNS ,jer ako DS ponovo dodje na vlast ,necemo jos dugo imati drzavu.

NouNejmovic

pre 10 godina

Posto mi je koleginica zaposlena u Austriji znam kakva je situacija u toj zemlji i kako stvari funkcionisu. Austrija kao zemlja slicna Srbiji po velicini i broju stanovnika i treba da bude primer i neka vrsta uzora. Samo tako, veliki pozdrav Vucicu!
(JOGI, 26. februar 2014 11:42)

I ja sam veoma slican Bred Pitu...obojica imamo po 2 ruke i noge.

Ministrica

pre 10 godina

Od zemalja i naroda kao sto je Ausrtija mozemo mnogo dobrih pelcera pokupiti, posebno u poslovanju i medjunarodnoj toleranciji u sopstvenim redovima.Bravo za njihovog mladog, savesnog i ambicioznog ministra.

mikica45

pre 10 godina

da dotignemo mi prvo standard okolnih zemalja koje su duze clanice eu..pa posle Austrije..polako ne zuri nam se..al izgleda krenuli smo kako treba napokon

Miki

pre 10 godina

Mi kao nacija moramo da promenimo svest nedostaje nam disciplina,promena svesti prema poslu ovde se samo gleda da se upadne u drzavnu firmu i onda nista da se ne radi a plata sigurna.

surovi

pre 10 godina

Smejurija , a onda ce mo u 2019 pod vodjstvom Aleksandra Ace Velikog zagospodariti evropom jer na Kurcevu molbu ,( a kako evropa nije skoro srela sposobnijeg politicara)preuzeti upravljanje evropom ako ne i sire.

Miki

pre 10 godina

Austrija i Srbija, nebo i zemlja. Vucic je bio u pravu promena svesti kod Srba je neophodna, treba drustvu drugaciji pristup ali naravno i drzava mora da poboljsa ekonomski i socijalni status gradjana.

LenkicaT

pre 10 godina

Vazno da su odnosi popravljeni i da zahvaljujuci Vucicevoj odgovornosti i Austrija nas smatra odgovornim i pouzdanim parterima, zanci tu barijeru smo presli i slika o nama je sada drugacija. Iskreno, to je vec pokazatelj da se mnogo radilo i to je uspeh koji je sada temelj za sve ostalo. Kako uradismo to, vodjeni SNS-om, tako cemo upornim radom i odgovornimvodjenjem ekonomije i spoljne politike se pribliziti Austriji i po drugim pitanjima. samo hrabro i odlucno.

Jim Jefferies

pre 10 godina

Nisu ovi Evropljani lenji da podrže poslovne partnere... ipak, najbolje mi je kako su mrtvi hladni na "invaziju" iz Emirata, hahaha. Degutantno.

EU skeptik

pre 10 godina

Da nije neka greska u prevodu pa se mislio na datume 2118 ili 2120 godine, jer svi znamo da ako Srbija zeli u EU, morace najmanje da da Kosovu stolicu u UN,OEBS,SE...bez naseg priznavanja, a mozda cemo morati pored svega toga da i priznamo nezavisnost Kosova. Voleo bih da udjemo vec 2018 ili 2020 ali je to nemoguce .

Radojko

pre 10 godina

Vrlo je moguće da Srbija ostvari značajan privredni napredak u narednim godinama. Delimično su za to bitni politički uslovi, vladavina prava i makroekonomske mere Vlade i Narodne Banke. No, najvažniji uslov jer da shvatimo da svi kolektivno moramo da radimo svoj posao kvalitetno, bilo da smo u proizvodnji, trgovini, administraciji itd. Svi poslovi su bitni. Ako pomoćno osoblje kvalitetno radi svoj posao, proizvođaču je lakše da se fokusira na svoj. Male stvari čine veliku razliku. Ako je administracija efikasna i pouzdana, investitori će se lakše odlučiti da pokrenu neki projekat. Ukratko, nama je potrebno da podignemo nivo naše radne kulture iznad nemačkog nivoa da bi smo jednog dana živeli kao oni.

Prolaznik

pre 10 godina

Jednog dana sve zemlje bivše YU u EU, nema granica, jedna valuta, slobodan protok ljudi i roba. Ček, nešto mi poznato zvuči, kao da sam to negdje već vidio?

Paganini

pre 10 godina

Slazem se da je zapadnoevropska ekonomija i organizacija daleko od nas decenijama, ali bitna je volja da se drzava pokrene ka tom modelu jer predugo tapkamo u mestu.

badoo

pre 10 godina

Iskreno ne verujem da cemo uci u EU do 2018. ali da moze biti bolje ovde u to sam siguran. Vredan smo mi narod ima nas koji volimo i koji cemo dati sve od sebe da ovde bude bolje.

Mega

pre 10 godina

Za EU i za lep zivot u EU treba da se zavrnu rukavi i da se radi, a pre toga da se modernizuje drzava i sprovedu reforme. Naravno da imamo sanse, nismo nista niu bolji ni gori od njih, samo treba da se izborimo za normalne uslove rada i zivora.

Veroslava

pre 10 godina

Ako Vucic dobije mandat od gradjana da nastavi sa reformama u drustvu,a verujem da hoce,onda ce nasa zemlja dostici stepen razvijenosti i Austrije ali i drugih evropskih zemalja.Mozda necemo moci tako brzo da sustignemo ono za cim kaskamo decenijama,ali vazno je da smo poceli da radimo nesto konkretno da do tog cilja stignemo.

NenaTom

pre 10 godina

za razliku od mnogih politicara, pa eto i nekih koji komentarisu vest, Vucic se ne oslanja na vreme-vec na rad i to ga izdvaja od ostalih. On hoce da radi i verujem da moze takvim stavom i posvecenim radom da ostvari sve ciljeve, te i ovaj.

Branimir

pre 10 godina

Ljudi se ovde segace, ali ne shvataju koliko nam je vazna podrska zemalja kakva je Austrija, ciji politicari imaju veliki ugled u Evropi. Gospodin Sebastijan Kurc je izdanak podmlatka austijske politicke scene kome svi predvidjaju sjajnu karijeru, i pravi je potez s njim uspostaviti i odrzavati bliske odnose. A pogotovo sto jednog dana njihov glas moze biti kljucan za nas ulazak u EU.

MajdaMM

pre 10 godina

dobro je imati cilj pred sobom i dobro je podizati lestvicu, te slediti primer Austrije je svakao nesto sto moze da bude dobar cilj, a uz realno sagledavanje i ulaganje truda, posvecenog rada i ne bezanja od toga-sve je moguce kroz neko vreme.Ne treba bezati, niti se predavati, vec teziti ostvarenju plana.

Ada

pre 10 godina

Vucic reformise Srbiju perpetuum mobile....nikada kraja, a ko ce to doziveti.Da li on ima savetnike, koji mu ukazuju da ne prica gluposti?????

kakav fles

pre 10 godina

Sta je ovo? Kurc kaze da licno prizeljkuje Srbiju u EU do 2018, a u naslovu pise Srbija mozda u EU 2018. Ja licno prizeljkujem platu od 3.000 evra, ali to ne znaci da cu mozda dobiti platu od 3.000 evra.

Pedja

pre 10 godina

Kada citam ovakve vesti setim se Zorana Djindjica.
Setim se njegove velike poularnosti u Evropi posebno u Nemackoj.
Setim se i njegove velike nepopularnostu u Srbistanu i
etikete " nemacki spijun" koju su ovi danas na vlasti tada kao mantru svakodnevno ponavljali.

JOGI

pre 10 godina

Posto mi je koleginica zaposlena u Austriji znam kakva je situacija u toj zemlji i kako stvari funkcionisu. Austrija kao zemlja slicna Srbiji po velicini i broju stanovnika i treba da bude primer i neka vrsta uzora. Samo tako, veliki pozdrav Vucicu!

Momo Joksovic

pre 10 godina

samo nam fali jedna sitnica...germanska upornost I disciplina. To je pozamasan projekat, da promijenis svijest citavog jednog naroda. Ne vidim da ce se to desiti skoro.

Zoran

pre 10 godina

Sa Radikalima i SPS na vlast jedino je sigurno da cemo doci na nivo Avganistana,Pakistana i Africkih zemalja.Pa ovaj nije normalan a i narod koji mu veruje.Samo da kazem,ne pripadam ni jednoj stranci,vec malo razmisljam.

Igor

pre 10 godina

Auuuu
Hoće li to ex premijer da nam kaže da su Srbiji potrebni odgovorni i nekorumpirani političari.
Pa onda ako želimo da dostignemo Austriju neka za primer uhapsi sam sebe zbog koferčića i banana.

dantes

pre 10 godina

"i ja sam hteo da budem kapetan od belu ladju, ali moja ladja je otplovila. ti ces Panticu da budes unapredjen, cim ja postanem kapetan od belu ladju."

Glasac na izborima

pre 10 godina

Mozda cemo doci do austrijskog modela uređenja države za neku deceniju, ali cemo zivotni standard sa nasim vlastima kao austrijiski verovatno cekati vekovima.

Tako treba BR

pre 10 godina

G. Vucic ima jako dobru ljudsku taktiku - a sve sto je dobro u Srbiji to se sm,atra normalnim, a naglasak decidno stavlja ne stvri koje se moraju popraviti.

Dragan Neki

pre 10 godina

Super je ovo trabunjanje. Ja redovno citam njihove izjave,smejem se narednih pola sata svaki put. Iako zapravo - nije smesno,nego tuzno..

Najgori u Evropi u gotovo svim kategorijama

pre 10 godina

Da dostignemo Austriju ...
Pa sa svima vama takvima (politicarima) i nama ovakvima sto smo stvorili vas takve tesko da cemo mi i jednu Sloveniju ikada dostici.
Jbg u Austriji nisu ministri ljudi kao sto je Ilic itd, nije premijer u bliskoj vezi( i sta sve ne jos) sa narko klanom koji radi sa tonama ej bre tonama.
Nije savetnik premijera lik poput Tonceva( ja stvarno nevidim zasto sutra u nekoj novoj vladi ne bi bilo mesta i za onog Kristijana.
U Austriji zakon nije mrtvo slovo na papiru i on vazi za sve isto, itd itd ma danima se moze pisati gde smo mi a gde Austrija.

Leonid

pre 10 godina

Imamo priliku da 16.marta izaberemo nastavak reformi koje je Vučić pokrenuo 2012. godine i da za relativno kratko vreme dostignemo austrijski standard.Dosta nam je bilo uništavanja i pljačkanja Srbije!

Štilcovana Katabolcna

pre 10 godina

Da li je Vučić prirodno tako glup ili je uzimao dopunske časove? Čoveče, država ti je na rubu gladi,a ti pričaš o dostizanju jedne od najrazvijenijih država Evrope. Dobro nisi rekao da ćemo na sledećim zimskim olimpijskim igrama verovatno osvojiti više medalja od Austrije. Mene je sramota njegove sramote. To vam je kao kad sedite u društvu gde jedan lik stalno priča o milionima, avionima i kamionima, a od ostalih se grebe za cigarete.

Štilcovana Katabolcna

pre 10 godina

Da li je Vučić prirodno tako glup ili je uzimao dopunske časove? Čoveče, država ti je na rubu gladi,a ti pričaš o dostizanju jedne od najrazvijenijih država Evrope. Dobro nisi rekao da ćemo na sledećim zimskim olimpijskim igrama verovatno osvojiti više medalja od Austrije. Mene je sramota njegove sramote. To vam je kao kad sedite u društvu gde jedan lik stalno priča o milionima, avionima i kamionima, a od ostalih se grebe za cigarete.

JOGI

pre 10 godina

Posto mi je koleginica zaposlena u Austriji znam kakva je situacija u toj zemlji i kako stvari funkcionisu. Austrija kao zemlja slicna Srbiji po velicini i broju stanovnika i treba da bude primer i neka vrsta uzora. Samo tako, veliki pozdrav Vucicu!

Dado

pre 10 godina

lale@ kad vec pricas, pricaj istinu a to da je vecina clanica vodila pregovore duge 10-12 godina, je DALEKO od istine. Zivim u Sloveniji i ta ista Slovenija je pregovore pocela 98, zavrsila 2002 a u EU usla 2004. Dakle 6 godina od pocetka pregovora do formalnog ulazka u EU. Istina je dakle da kad bi Srbija isla tim tempom, da bi u EU usla 2020 ali isto tako treba znati da tada nije bilo nikakve krize, a "eurofanatizam" prisutan je bio i kod EU i kod buducih clanica EU, a danas toga nema. Sve je vise pesimizma, kriza radi svoje a tu je naravno i nezaobilazno Kosovo. Isto tako, bi se situacija mogla promeniti u sledecim godinama, veliki deo Evrope izlazi iz krize i za 4 godine stanje bi trebalo biti bolje, nego sto je sad pa se tako i eurofanatizam u blagoj meri, moze povratiti na zapadu. Ja realno smatram da je 2018-2019 optimizam, 2020-2022 realizam a 2023-2025 pesimizam, sta se tice ulaska Srbije. Ali sta se tice Avstrije i Srbije...nezavisno od EU, Srbija mora bas na tu drzavu da se ugleda. Slicna velicina, slican broj stanovnistva, geografski su veoma blizu a na toj maloj kilometrini, na jednoj strani jedna od najuredjenijih drzava u Evropi i svetu, a na drugoj strani haos u kome se ne zna ko pije a ko placa.

Ljubinka

pre 10 godina

Ako bismo usli u EU za cetiri godine to bi bilo veliko dostignuce, treba jos dosta toga da se uradi na polju ekonomije i usaglasavanja zakona, ali verujem da se to moze ostvariti, ova poseta visokog austrijskog zvanicnika Srbiji pokazuje da imaju poverenje u politiku gospodina Vucica.

Miki

pre 10 godina

Mi kao nacija moramo da promenimo svest nedostaje nam disciplina,promena svesti prema poslu ovde se samo gleda da se upadne u drzavnu firmu i onda nista da se ne radi a plata sigurna.

opravdano...

pre 10 godina

Mislim da će mnogi biti pozitivno iznenađeni kojom brzinom ćemo ući u EU nakon predstojećih izbora.
(Drda819, 26. februar 2014 13:43)
DSS sigurno neće!

Demetrije

pre 10 godina

Potrebna nam je naklonost ovako visokorazvijenih zemalja. Osim sto ulazu u nase trziste i javljaju se kao jedni od najznacajnijih nasih investitora, njihova podrska ka Evrointegracijama takodje nije za zanemarivanje. Ne gubim nadu da i mi jednog dana mozemo imati makar priblizni standard kao i oni.

Dejan

pre 10 godina

Podrska i pomoc koja se nudi Srbiji od strane Austrije, predstavljaju veliko ohrabrenje da se nastavi putem evrointegracija, kojim se krenulo proteklih meseci.

Optimizam

pre 10 godina

Dok je Vučić bio pesimista svi su ga kritikovali. Sada, kada su mu izjave s razlogom umereno optimistične, opet kritike i negativni komentari. Trebalo bi da ga podržimo kada ipak postoji nekakav plan za napredak i zemlje i građana. Da li je plan dobar ili ne videće se brzo ali podrška ne bi trebalo da izostane.

Gilmurrr

pre 10 godina

Srbija je krenula putem reformi, ova poseta svedoci da je Srbija pozeljan partner, napokon su u vlasti ljudi koji stoje iza svojih reci ako nastavimo ovim tempom bicemo i pre 2020 u EU.

Mega

pre 10 godina

Za EU i za lep zivot u EU treba da se zavrnu rukavi i da se radi, a pre toga da se modernizuje drzava i sprovedu reforme. Naravno da imamo sanse, nismo nista niu bolji ni gori od njih, samo treba da se izborimo za normalne uslove rada i zivora.

Deus

pre 10 godina

Ako Rusi udju u Ukrajinu i izadju na reku Prut tj na granice Rumunije - bicemo u EU ako pre toga ne dodje do dramaticnog priblizavanja Rusiji cega se EU jedino boji. Ako Rusi ostanu van Ukrajine nemaju razloga da nas prime ni 2098. Mi njima privredno, civilizacijski, istorijski - ne trebamo. Mi smo tu samo kao moneta za geopoliticko potkusurivanje. Bugarska i Rumunija pa cak i Grcka isto.

badoo

pre 10 godina

Iskreno ne verujem da cemo uci u EU do 2018. ali da moze biti bolje ovde u to sam siguran. Vredan smo mi narod ima nas koji volimo i koji cemo dati sve od sebe da ovde bude bolje.

NouNejmovic

pre 10 godina

Posto mi je koleginica zaposlena u Austriji znam kakva je situacija u toj zemlji i kako stvari funkcionisu. Austrija kao zemlja slicna Srbiji po velicini i broju stanovnika i treba da bude primer i neka vrsta uzora. Samo tako, veliki pozdrav Vucicu!
(JOGI, 26. februar 2014 11:42)

I ja sam veoma slican Bred Pitu...obojica imamo po 2 ruke i noge.

andjelka9

pre 10 godina

Cilj Srbije je da dostigne austrijskI model uređenja države, rekao je potpredsednik vlade Aleksandar Vučić posle razgovora sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom. - hvala bogu , naravno da je tako. I samo tako. Pa samo u Beču živi oko 200.000 srba. Pa nisu otišli tamo na golgotu, nego da zato što je tamo bolji život nego kod nas. Pa hajde da vidimo kako to oni uređuju svoju zemlju pa da nešto i mi primenimo. Pa da kod nas bude lep život kao u Austriji

Ministrica

pre 10 godina

Od zemalja i naroda kao sto je Ausrtija mozemo mnogo dobrih pelcera pokupiti, posebno u poslovanju i medjunarodnoj toleranciji u sopstvenim redovima.Bravo za njihovog mladog, savesnog i ambicioznog ministra.

Kop

pre 10 godina

Evo jos jednog pozitivnog gesta koliko je Srbija pocela da biva cenjena u svetu, a cinjenica da se ministar inostranih poslova Austrije sastao bas sa gospodinom Vucicem ide u prilog njegovom kredibilitetu.

Ristislav

pre 10 godina

Poseta austrijskog ministra spoljnih poslova je od velikog znacaja za Srbiju, ohrabruje cinjenica da imamo podrsku jedne tako istaknute clanice EU, uz SNS nasa zemlja konacno moze da se pokrene.

Yeah!

pre 10 godina

Mi gradjani smo presudni faktor za to, jednostavno ne smemo da dozvolimo da na izborima pobede ljudi koji samo gledaju kako da pljackaju i lazu, svi to provereno znamo i glavni smo svedoci toga, tako da verujem da ce volja naroda odluciti da li cemo bolju buducnost ili vracanje na staro...!!

Cakana

pre 10 godina

Srbija i može i hoće i zaslužuje da konačno stane u red modernih uređenih evropskih država.Ne bih nikog da potcenjujem, ali ako mogu Rumuni i Bugari, možemo i mi! Šansu smo dobili, i svet će se iznenaditi koliko brzinom ćemo je i realizovati.

Paganini

pre 10 godina

Slazem se da je zapadnoevropska ekonomija i organizacija daleko od nas decenijama, ali bitna je volja da se drzava pokrene ka tom modelu jer predugo tapkamo u mestu.

Zato je bitno – poceti!

pre 10 godina

Dostizanje kvalitenog standarda nece i ne moze biti lako niti brzo mi to znamo. Ali bitno je da se jednom pocne sa tim. I malo bolji standard, tj. samo imati placen posao ( nisam rekla dobro placen posao) za mnoge nas je vec podizanje licnog standarda. A kasnije razradjivanje poslovanja, podizanje produktivnosti i mozda izvoza, samo po sebi ce voditi ka boljim pa i laksim finansijskim uslovima. Najteze je poceti.

Borba

pre 10 godina

Ako budemo sledili savete Austrije i budemo svi postovali rad, red i disciplinu uz nastavak borbe protiv kriminala, naravno bicemo blizi pridruzivanju zemljama koje su vec u EU.

Veroslava

pre 10 godina

Ako Vucic dobije mandat od gradjana da nastavi sa reformama u drustvu,a verujem da hoce,onda ce nasa zemlja dostici stepen razvijenosti i Austrije ali i drugih evropskih zemalja.Mozda necemo moci tako brzo da sustignemo ono za cim kaskamo decenijama,ali vazno je da smo poceli da radimo nesto konkretno da do tog cilja stignemo.

mitke24

pre 10 godina

Sigurno da gospodin Kurc ne bi ovako razmisljao da Vucic i njegovi ljudi nisu dobro radili u prethodnom periodu,eto naporan trud se najzad poceo isplacivati.

sreckica

pre 10 godina

Obzirom na to kako je predhodna vlast razorila drzavni sistem i oduzela nam radna mesta i mesecna primanja,verujem da ce trebati toliko vremena do potpunog oporavka. Ali tome se mozemo nadati jedino ako na izborima pobedi SNS ,jer ako DS ponovo dodje na vlast ,necemo jos dugo imati drzavu.

melroza

pre 10 godina

Da su bivsi funkcioneri vodili racuna o svom narodu, ne bismo morali da brinemo za buducnost. Ali naravno za njih je narod na poslednjem mestu,to su dokazali masovnim otpustanjima i stranackim zaposljavanjem i to neobrazovanih pristalica DS-a. Podrzavam volju i istrajnost lidera SNS-a ,koji se nesebicno bori sa posledicama tajkunskog rezima!!!!

NVIDIA

pre 10 godina

Čak su i susedi opimisti po ovom pitanju, jedino kod nas ima još skeptika koji mi nisu jasni po pitanju izjava i komentara oko pristupanja Srbije u EU. Ako o tome priča Vučić-onda to nije u redu, to je izdaja itd...a ako priča ona druga strana onda je to u redu. Ne razumem...

make

pre 10 godina

Prednost Srbije je u tome što kao zemlja koja nije članica EU ima otvorena vrata mnogih zemalja i tržišta s kojima može slobodnije trgovati, a Austrija to može da iskoristi, što važi i u suprotnom pravcu - gde su Austriji kao članici EU, neka druga tržišta mnogo dosptupnija, što treba da iskoristi Srbija.

Kikiriki

pre 10 godina

Da dostignemo nivo standarda drzava kao što je Autrija porebna je i savetodavna pomoć istih. Oni su davnih dana prošli ono što mi tek treba da prođemo. Iskustva takvih država nam može pomoći da ne pravimo greške. I potrebno je graditi mostove sa ovakvim državama.

radule

pre 10 godina

Dugo godina niko nije Srbiju shvatao za ozbiljno i podrzavao je u necemu,i u tome lezi uspeh Vucica i njegovih saradnika,jer su za relativno kratko vreme uspeli da ih velika vecina zemalja zagotivi i da zeli da nam pomogne,bravo.

smakevic

pre 10 godina

Lepo je znati da Austrija u potpunosti podržava proces evropskih integracija Srbije. Bilateralni odnosi nasih zemalja su na visokom nivou i stalno se unapredjuju, posebno na ekonomskom planu. Trebaće nam mnogo truda i volje da dostignemo njihov standard, ali ako postoji politička volja, sve je moguće.

MajdaMM

pre 10 godina

dobro je imati cilj pred sobom i dobro je podizati lestvicu, te slediti primer Austrije je svakao nesto sto moze da bude dobar cilj, a uz realno sagledavanje i ulaganje truda, posvecenog rada i ne bezanja od toga-sve je moguce kroz neko vreme.Ne treba bezati, niti se predavati, vec teziti ostvarenju plana.

Isidor

pre 10 godina

Koncenzus političke elite je vrlo važan za brzinu sprovođenja reformi i rasta standarda u Srbiji! Ali, ono što je mnogo bitnije je da se postigne i koncenzus svih građana sa jasnom vizijom šta donosi celokupan paket reformi svakom od nas! Put ka tom koncenzusu građana, je pristup Aleksandra Vučića, koji za razliku od većine političkih lidera u Srbiji, stalno upozorava da ovaj proces neće biti lak i da traži mnogo odricanja i napora, ali sa jasnim ciljem koji se želi postići!

Zoran

pre 10 godina

Sa Radikalima i SPS na vlast jedino je sigurno da cemo doci na nivo Avganistana,Pakistana i Africkih zemalja.Pa ovaj nije normalan a i narod koji mu veruje.Samo da kazem,ne pripadam ni jednoj stranci,vec malo razmisljam.

Miki

pre 10 godina

Austrija i Srbija, nebo i zemlja. Vucic je bio u pravu promena svesti kod Srba je neophodna, treba drustvu drugaciji pristup ali naravno i drzava mora da poboljsa ekonomski i socijalni status gradjana.

Branimir

pre 10 godina

Ljudi se ovde segace, ali ne shvataju koliko nam je vazna podrska zemalja kakva je Austrija, ciji politicari imaju veliki ugled u Evropi. Gospodin Sebastijan Kurc je izdanak podmlatka austijske politicke scene kome svi predvidjaju sjajnu karijeru, i pravi je potez s njim uspostaviti i odrzavati bliske odnose. A pogotovo sto jednog dana njihov glas moze biti kljucan za nas ulazak u EU.

mikica45

pre 10 godina

da dotignemo mi prvo standard okolnih zemalja koje su duze clanice eu..pa posle Austrije..polako ne zuri nam se..al izgleda krenuli smo kako treba napokon

Miljan

pre 10 godina

Srbija je mnogo napredovala po ovom pitanju. Uz ovakvu podršku drugih zemalja, verujem da ćemo uskoro postati deo Evropske unije. Ostvarili smo uslove za to.

Mozda ipak

pre 10 godina

Dobro je da nam Austrija pruza podrsku jer su oni jedni od glavnih kocnicara zemalja Istocne Evrope, ne vole nas odavde genaralno Ne uredjene smo zemlje. Ako je to iskreno, i kao takvo bude i misljenje tamosnje politicke scene, onda nismo uspeli, vec smo na dobrom putu do tamo.

Vasa

pre 10 godina

Sve ovo je dokaz da reforme koje je Vučić započeo imaju za rezultat na polju evroitegracija,nikada nismo bili bliže punopravnom članstvu EU.

Koala

pre 10 godina

Ućićemo mi u EU onog trenutka kad svaki građanin koji vidi da se neko parkirao na zelenoj površini bude mogao da pozove pauka bez bojazni da će neko da mu razbije glavu u mraku.

LenkicaT

pre 10 godina

Vazno da su odnosi popravljeni i da zahvaljujuci Vucicevoj odgovornosti i Austrija nas smatra odgovornim i pouzdanim parterima, zanci tu barijeru smo presli i slika o nama je sada drugacija. Iskreno, to je vec pokazatelj da se mnogo radilo i to je uspeh koji je sada temelj za sve ostalo. Kako uradismo to, vodjeni SNS-om, tako cemo upornim radom i odgovornimvodjenjem ekonomije i spoljne politike se pribliziti Austriji i po drugim pitanjima. samo hrabro i odlucno.

NenaTom

pre 10 godina

za razliku od mnogih politicara, pa eto i nekih koji komentarisu vest, Vucic se ne oslanja na vreme-vec na rad i to ga izdvaja od ostalih. On hoce da radi i verujem da moze takvim stavom i posvecenim radom da ostvari sve ciljeve, te i ovaj.

MiroslavKG

pre 10 godina

Vreme je da Srbija konacno udje u red modernih evropskih zemalja, u tome imamo podrsku Austrije kao i drugih drzava EU, samo treba istrajnosti i rada i ovaj cilj moze biti ostvaren.

Olgica NBG

pre 10 godina

Da bi Srbija postala uredjena zemlja nalik na Austriju potrebno je vreme,puno predanog rada i truda. Svim gradjana je jasno ko se najvise bori za nasu zemlju i ko nam moze obezbediti takav standard

Nemanja

pre 10 godina

Nećemo mi još mnogo čekati da dostignemo austrijski standard, samo ako budemo sproveli sve što treba. Čvrsta ruka, mnogo rada, dobri zakoni za investitore i ubrzo će ovde porasti standard. Ne preko noći, ali nećemo ni čekati mnogo.

panas

pre 10 godina

Sada je najvaznije akcenat staviti na prioritetne stvari koje su potrebne da bi postigli ovaku dugorocnu zamisao. Maksimalna aktivacija i poztivna volja svakog pojedinca. Nista se ne ostvaruje preko noci ali iz dana u dan osecace se razlika.!

Marina Gajic

pre 10 godina

Da bi dostigli nivo jedne uredjene drzave kao Austrija, je dug put kao sto rece Vucic ali ne i neizvodljiv, sve je to moguce uz mukotrpan rad i zalaganje prvenstveno politicara pa zatim i trud nas, gradjana. Nista nije nemoguce samo treba postaviti cilj ispred sebe.

Leonid

pre 10 godina

Imamo priliku da 16.marta izaberemo nastavak reformi koje je Vučić pokrenuo 2012. godine i da za relativno kratko vreme dostignemo austrijski standard.Dosta nam je bilo uništavanja i pljačkanja Srbije!

Radojko

pre 10 godina

Vrlo je moguće da Srbija ostvari značajan privredni napredak u narednim godinama. Delimično su za to bitni politički uslovi, vladavina prava i makroekonomske mere Vlade i Narodne Banke. No, najvažniji uslov jer da shvatimo da svi kolektivno moramo da radimo svoj posao kvalitetno, bilo da smo u proizvodnji, trgovini, administraciji itd. Svi poslovi su bitni. Ako pomoćno osoblje kvalitetno radi svoj posao, proizvođaču je lakše da se fokusira na svoj. Male stvari čine veliku razliku. Ako je administracija efikasna i pouzdana, investitori će se lakše odlučiti da pokrenu neki projekat. Ukratko, nama je potrebno da podignemo nivo naše radne kulture iznad nemačkog nivoa da bi smo jednog dana živeli kao oni.

Bolje Vreme

pre 10 godina

Naš i jeste san standard poput Austrijskog. Strani državnici prepoznaju kvalitet koji poseduje Vučić. Žele da pomognu što više. U EU do 2018. idealno bi bilo, a moglo bi se i ostvariti.

Zdravko

pre 10 godina

Ovo je neka pohvala za proslu vladu? SNS ide krupnim koracima kao zacrtanom cilju, pohvala ma koliko smo bili skepticni prema onom sto pricaju.

Tako treba BR

pre 10 godina

G. Vucic ima jako dobru ljudsku taktiku - a sve sto je dobro u Srbiji to se sm,atra normalnim, a naglasak decidno stavlja ne stvri koje se moraju popraviti.

DzonMajnardKejnz!

pre 10 godina

Srbija oduvek pripada Evropi, i kada neko kaze, Srbija treba da udje u Evropu, meni prodju zmarci. EU, logican splet dogadjaja, smatram da je Srbija odavno trebala da bude u EU, samo izgleda da odredjenim kriminalnim strukturama, koje se sve vise i vise ispoljavaju, nije odgovarala EU.

Jecika

pre 10 godina

Stvarno svaka cast ovom coveku. On ocigledno mnogo veruje u Srbiju cim su spremni da uloze toliki novac. Srbija ima potencijala i drago nam je sto su i druge zemlje to primetile

POzdrav iz Klagenfurta

pre 10 godina

Bio sam u Austriji i zaista bi bil više nego dobro da dostignemo njihove standarde po pitanu socijale, rada, standarda i uređenja sisema.

Rosa

pre 10 godina

Evropska buducnost nam je sve bliza, sada samo treba nastaviti ovim tempom sa reformama i velika je sansa da cemo za cetiri godine uci u EU, takodje nam veoma znaci podrska Austrije.

SladjAna

pre 10 godina

Svidja nam se kako Austrija funkcionise kao drzava, a i uostalom najbolje to mozemo znati kada cujemo utiske nasih ljudi koji zive i rade tamo. Nisam do sad cula da se neko zali pa bi bilo dobro kada bi se malo ugledali na njih. Austrija nam moze mnogo pomoci savetima, a jos i ako nam dovedu investitore mozemo biti sigurni da smo na dobrom putu.

Milica

pre 10 godina

Biće jako teško ući u EU do kraja 2018. godine, ali ako se nastavi sa sprovođenjem reformi i ekonomskim oporavkom Srbije onda je i ostvarivo. Ako ne do kraja 2018. onda sigurno do kraja 2019. godine, što uopšte nije dug period kada se uzme u obzir kakvo su stanje naprednjaci zatekli kada su preuzeli vođenje države.

StefanM

pre 10 godina

Reci znace, ali dela su nam bitnija. Od Austrije ocekujem veliku moralnu kao i finansijsku pomoc dovodjenjem novih investitora, i moja ocekivanja ce biti opravdana posto smo na dobrom putu.

Desimir

pre 10 godina

U Austriji imamo dobrog saveznika i veliku podrsku na putu ka Evropskoj uniji, mora se nastaviti sa sprovodjenjem svih potrebnih reformi i suzbijanjem korupcije i kriminala kako bismo sto pre mogli da zapocnemo proces pridruzenja.

Pop

pre 10 godina

Ovo je samo još jedna podvrda ispravne politike SNS na čelu sa Vučićem. Jako mi se sviđa što pored borbe protiv korupcije vodi i jednu vrlo mudru spoljnu politiku.

Cira

pre 10 godina

Srbija je konacno krenula putem napredka i prosperiteta.Vucic je dobio poverenje mnogih inostranih partnera.Ovo su lepa i korisna prijateljstva.

sudija

pre 10 godina

Srbiji nije smeo da se desi ovoliki broj neregularnih privatizacija, trebalo je ovo na vreme primetiti, postavlja se pitanje zasto ovo nije ranije ispitivano, nadajmo se da ce SNS uspeti da resi ovo pitanje u sto kracem periodu. Nece biti lako, ali mora da se radi.

kucica

pre 10 godina

Ulazak Srbije u EU nikada nije bio dostizniji i blizi, moramo nastaviti sa sprovodjenjem potrebnih mera kako bi sto pre ostvarili uslove za pristup, mnogo ce nam znaciti podrska Austrije.

Momo Joksovic

pre 10 godina

samo nam fali jedna sitnica...germanska upornost I disciplina. To je pozamasan projekat, da promijenis svijest citavog jednog naroda. Ne vidim da ce se to desiti skoro.

karudian86

pre 10 godina

politicare sa zapada ne mozete prevariti, covek je dao realnu ocenu, vidi da stvari idu pravim putem, i eu oseca reforme i pozitivnu politiku u srbiji

masina

pre 10 godina

Austrija je zemlja od koje se ima i sta i koliko nauciti. Srbija je zemlja koja zasluzuje i svojim geografskim i politickim polozajem da se nadje u EU, zato poseta gospodina Kurca i njegova podrska gospodinu Vucicu na dosadasnjem radu, za sve nas ima veliki znacaj.

nikola75

pre 10 godina

Spremnost Austrije da pomogne Srbiji na evropskom putu je za nas veoma bitna, kao ugledna clanica EU mogu nam pruziti neophodnu podrsku u integracijama, ova poseta ministra inostranih poslova je zaista lepa vest.

Poletarac

pre 10 godina

Nije uopste lose imati visoke ciljeve, samo je bitno da se stremi ka njima. Vi koji ne zelite da Srbija napreduje i da se razvija, slobodni ste da idete odavde. Ja, licno, zelim da se ugledamo na Austriju, da dostignemo njen standard, a ako Bog da, i da ga prestignemo. To sigurno ne mozemo prko noci, ali jednom MORA da se pocne.

Dare

pre 10 godina

E drago mi je sto i on to prizeljkuje kao i mi. Brzo ce i to proci pa ce nam onda sve krenuti na bolje, a ako nas do tad budu vodili isti ljudi Srbija ce imati nade

purisa

pre 10 godina

Pre par dana imali smo posetu visokog kiparskog zvanicnika a danas je to austrijski ministar inostranih poslova, sto znaci da Srbija dobija sve vecu podrsku od strane clanica EU, samo je potrebno da se sprovedu reforme kako bismo jos brze napredovali i prikljucili se istoj sto je pre moguce.

Action man

pre 10 godina

O nama se govori sad u pozitivnom tonu,konacno je nasa zemlja priznata u svetu,znam da to desnicarima ne odgovara al oni su proslost...

Najgori u Evropi u gotovo svim kategorijama

pre 10 godina

Da dostignemo Austriju ...
Pa sa svima vama takvima (politicarima) i nama ovakvima sto smo stvorili vas takve tesko da cemo mi i jednu Sloveniju ikada dostici.
Jbg u Austriji nisu ministri ljudi kao sto je Ilic itd, nije premijer u bliskoj vezi( i sta sve ne jos) sa narko klanom koji radi sa tonama ej bre tonama.
Nije savetnik premijera lik poput Tonceva( ja stvarno nevidim zasto sutra u nekoj novoj vladi ne bi bilo mesta i za onog Kristijana.
U Austriji zakon nije mrtvo slovo na papiru i on vazi za sve isto, itd itd ma danima se moze pisati gde smo mi a gde Austrija.

Afura

pre 10 godina

Pa sve cestitke vladi Srbije koja je uspela za ovako kratak period da drzavu priblizi EU.Da niej bilo Vucica,tesko da bi se pomakli sa mrtve tacke.

Zdravko

pre 10 godina

Stvaranje ambijenta za strane investicije nije samo ono sto od nas eu zahteva to je i nacin da se brze razvijamo i da omogucimo kompanijama koje bi dosle u nasu zemlju da investiraju da su dobrodosle.

Milenko

pre 10 godina

Samo neka investiraju u Srbiju tada ce nam biti bolje i tada ce se videti efekti dobrih medjudrzavnih odnosa. Austrija je zemlja koja dosta moze da nam pomogne da poraste zivotni standard gradjana i da se smanji nezaposlenost

lesnik

pre 10 godina

Optimizam gospodina Kurca i pohvale upucene gospodinu Vucicu, treba da budu podstrek da svi zajedno pomognemo buducoj Vladi u nastavku borbe protiv kriminala i ostvarivanju investicionih planova. Tako ce i prepreke za ulazak u EU biti smanjene.

Miroslav

pre 10 godina

Pa stizu pohvale za proslu vladu, sto znaci da su dobro radili da su pre nego sto se ocekivalo doneli neke zakone i da su spremni da rade.

Mirce

pre 10 godina

Srbije je veoma bitna iskrena podrška Austrije kao jedne od najmoćniji država u Eu koja je veliki investitor u Srbiji , a u kojoj živi oko 300 000 Srba.

Misa00

pre 10 godina

Ovo samo potvrdjuje da je svet stao uz Srbiju I da je svet ukazao poverenje ali I postovanje Aleksandru Vucicu za sve sto je do sada uradio. Ovo je jos jedna dokaz svim skepticima koju sumljaju u odlucnost I iskrenu zelju da Aleksandar Vucic zeli promene u Srbiji. pro,eme koje ce Srbiju pokrenuti napred u jednu modernu evropsku buducnost.

Moka

pre 10 godina

Ma uopste nije bitno koje cemo godine postati clanica EU. Bitno je da se krene ubrzano sa reformama koje ce prvenstveno uticati na nase zivote , bolji standard , postaovanje zakona . Jednom recju da se stvori normalna drzava.

Nešo

pre 10 godina

Vrlo je bitno da Srbije dostigne evropski standard , a da li će 2018. ili koju godinu kasnije biti primljena u EU je manje bitno. Ono što treba pozdraviti a to je da Austrija daje punu podršku Srbiji na njenom putu ka evrointegracijama.

dantes

pre 10 godina

"i ja sam hteo da budem kapetan od belu ladju, ali moja ladja je otplovila. ti ces Panticu da budes unapredjen, cim ja postanem kapetan od belu ladju."

kasper

pre 10 godina

Austrija je jedna od najistaknutijih clanica EU, tako da nam je njihova podrska dragocena u ovim trenucima kada se pripremamo za proces pridruzenja. Ako sve bude islo po planu moguce je da se prikljucimo istoj vec 2018. godine.

kuma

pre 10 godina

Nije Vučić odgovoran što je Srbija išla u nazad dok su sve ostale zemlje Evrope išle napred. Ipak bi trebali da se obratimo onima koji su ovu zemlju vodili deceniju unazad. danas je potrebno jakopuno snage i volje da se nešto postigne.

podsetnik

pre 10 godina

Austrija je zemlja koja je sluzila kao dobar primer mnogim zemljama, pa bi i Srbija trebala da sledi njihov nacin za ulazak u EU. Gospodin Vucic je sa gospodinom Kurcom razmotrio vecinu mogucnosti nase zemlje za ulazak u EU, a zakljucci tog susreta su veoma ohrabrujuci.

Filip Janković

pre 10 godina

Vreme je ključni faktor kada iščekujemo rezultate nekih promena. Svi mi bi voleli da za što kraći vremenski perid možemo da ispravimo sve što želimo, i budemo zadovoljni. Međutim, da bi sve funkcionisalo kako treba moramo biti uporni, strpljivi, vredni i ne posustajati dok ne istrajemo u svojim planovima. SNS je toga svesna i zato čini i učiniće sve po uzoru na Austriju kako bi unapredili i razvili našu državu i omogućili njenim građanima, miran i bezbrižan život.

tetkica

pre 10 godina

Strasno je to koliko nas je rezim DS-a srozao i unazadio. 12 godina smo izgubili slepo verujuci celnicima te stranke ciji je jedini cilj bio razaranje drzavnog sistema. A narod ostavljen bez posla da jedva prezivljava. Sada je cilj da se okrenemo EU na celu sa sposobnim ljudima koji ce nadam se pobediti na izborima jer je lider SNS-a dokazao da mu je jedini cilj bolja buducnost Srbije.

Mojsije

pre 10 godina

Potrebno je da budemo slozniji,da vise radimo i zalazemo se pa ce rezulatti sami doci. Bitno je da za pocetak imamo politicara kome je stalo ne do vladajuce fotelje vec da svi zivimo bolje

Jovan

pre 10 godina

I Koreja je nekad bila nerazvijena zemlja pa je napravila pravi bum, postala ekonomsko čudo. Zašto se to ne bi desilo i Srbiji? Ne zanosim se ja da ćemo preko noći postati ekonomska sila, ali ako su naši radnici, stručnjaci cenjeni svuda u svetu, zašto ne bi mogli kvalitetno i uspešno da rade i ovde. Od Vučića očekujem da stvori povoljnu klimu za investiranje a mi ćemo pokazati šta znamo.

Olgica NBG

pre 10 godina

San Srbije je da dostigne zivotni standard kakav je u Austriji. Uz dosta truda mozda ovaj san postane stvarnost,za sada smo na dobrom putu

Perica

pre 10 godina

Pita mali ciga tatu:
- Tata, tata jel idemo na more ove godine?
Kaze tata:
- 60% da idemo, a 100% da ne idemo.

E tako i sa nama u EU do 2018.

Platon

pre 10 godina

Pažljivo čitam komentare ispod i vidim da svaki komentar podrške Vučiću,ovom susretu,modernizaciji Srbije, biva obeležen velikim brojem minusa.Kako mi se to ne poklapa sa istraživanjima javnog mnjenja i još manje sa rezultatima lokalnih izbora u prošloj godini,dolazim do zaključka da ovde minuse lupaju isključivo organizovani stranački aktivisti(prvenstveno mislim na DS). Ljudi,hajde bar jednom da razmislimo svojom glavom i da nešto što je dobro svi podržimo, bez obzira na stranačku pripadnost.

Dragan Neki

pre 10 godina

Super je ovo trabunjanje. Ja redovno citam njihove izjave,smejem se narednih pola sata svaki put. Iako zapravo - nije smesno,nego tuzno..

Glasac na izborima

pre 10 godina

Mozda cemo doci do austrijskog modela uređenja države za neku deceniju, ali cemo zivotni standard sa nasim vlastima kao austrijiski verovatno cekati vekovima.

surovi

pre 10 godina

Smejurija , a onda ce mo u 2019 pod vodjstvom Aleksandra Ace Velikog zagospodariti evropom jer na Kurcevu molbu ,( a kako evropa nije skoro srela sposobnijeg politicara)preuzeti upravljanje evropom ako ne i sire.

Pedja

pre 10 godina

Kada citam ovakve vesti setim se Zorana Djindjica.
Setim se njegove velike poularnosti u Evropi posebno u Nemackoj.
Setim se i njegove velike nepopularnostu u Srbistanu i
etikete " nemacki spijun" koju su ovi danas na vlasti tada kao mantru svakodnevno ponavljali.

Ada

pre 10 godina

Vucic reformise Srbiju perpetuum mobile....nikada kraja, a ko ce to doziveti.Da li on ima savetnike, koji mu ukazuju da ne prica gluposti?????

SNS prevaranti, gotovi ste

pre 10 godina

Šta se ložite, ovo je predizborna poseta, podrška Narodne partije Austrije prema SNS, jer imaju prijateljske odnose. Kakva EU, nema ništa od toga, jer ni jedna ozbiljna država, članica EU, neće ni da čuje o proširenju...a potrebno je da sve sve države članice EU slože. Prema tome, ovo je još jedna predizborna prevara, pričica za budale, Vučića i ništa više.

Igor

pre 10 godina

Auuuu
Hoće li to ex premijer da nam kaže da su Srbiji potrebni odgovorni i nekorumpirani političari.
Pa onda ako želimo da dostignemo Austriju neka za primer uhapsi sam sebe zbog koferčića i banana.

kakav fles

pre 10 godina

Sta je ovo? Kurc kaze da licno prizeljkuje Srbiju u EU do 2018, a u naslovu pise Srbija mozda u EU 2018. Ja licno prizeljkujem platu od 3.000 evra, ali to ne znaci da cu mozda dobiti platu od 3.000 evra.

novi komentator

pre 10 godina

Ne verujem da ovde osim botova ima nekoga ko zasita veruje u ovu 2018. Ali, hajde da kazem : Hrvatska je nakon zavrsetka pregovora cekala dve i po godine na ratifikaciju i formalno pristupanje. Znaci, Srbija ce zavrsiti pregovore za godinu i po dana. Pa stvarno, mislim, nemojte ovakvim naslovima da nam vredjate inteligenciju i istovremeno omogucavate botovsko izivljavanje. Ono, stvarno sramota za b92

EU skeptik

pre 10 godina

Da nije neka greska u prevodu pa se mislio na datume 2118 ili 2120 godine, jer svi znamo da ako Srbija zeli u EU, morace najmanje da da Kosovu stolicu u UN,OEBS,SE...bez naseg priznavanja, a mozda cemo morati pored svega toga da i priznamo nezavisnost Kosova. Voleo bih da udjemo vec 2018 ili 2020 ali je to nemoguce .

DRLJA

pre 10 godina

Kako se datum izbora bude priblizavao tako ce se priblizavati i datum ulaska u EU.Predpostavljam da ce oko 10-og marta Jelko Kacin proceniti da bi mogli da udjemo u EU do kraja godine ako ZAPNEMO.....

milan

pre 10 godina

Sta se desi kad jedan veoma mlad i neiskusan politicar, sretne sa drugim koji je jedino zeljan vlasti - rezultat je duplo golo i nebulozne i neodgovorne izjave.

Jim Jefferies

pre 10 godina

Nisu ovi Evropljani lenji da podrže poslovne partnere... ipak, najbolje mi je kako su mrtvi hladni na "invaziju" iz Emirata, hahaha. Degutantno.

Кривокапић

pre 10 godina

Људи, ми бацамо ђубре по улици. Немамо канализацију у главном граду. Каква црна еу.

Đilas je najbolji gradonačelnik!

pre 10 godina

Kad god negde procitam da je Bec u svetu prvi grad po lepoti i mogucnostima zivljenja u njemu, jako pozelim da ga Beograd prestigne.
(Zeljka, 26. februar 2014 11:51)

Pa to se nije desilo preko noći, 40 godina jedna te ista partija vlada u Beču, ne menja se, ne eksperimentišu, već daju podršku onima koji iz dana u dan rade da Beč izgleda sve bolje. Beograd je 2000g godine bio razoren, zapušten, trotoari, ulice sve rupa do rupe, centar ruglo, parkovi zapušeteni, domovi kulture u jadnom stanju, sportski objekti, bazeni...zapušteni...Novi beograd je bio ,,mrtva opština0'', a pogledajte danas. Ada ciganlija je bila u korovu, a pogledajte danas kako igleda, za ponos...Ni jedan most u Beogradu nije bio izgrađen za poslednjih 40 godina...a sada imamo 3 nova mosta. Domovi zdravlja, škole, vrtići...sve je bilo 2000g u jadnom stanju, a pogledajte kako danas izgledaju, koliko je samo novih izgrađeno u svakom naselju...2000g autobusi, tramvaji, trolejbusi su bili kao da se voziš u kanti, prepuni putnika, pa ko uđe...na stanicama na stotine ljudi čeka..ma užas, tuga...Pogledajte danas sve te nove trolejbuse, tramvaje, autobuse...izgledaju fenomenalno i beograđani se voze kao gospoda, kao i svi drugi u viskorazvijenim gradovima, poput Beča. Beograd sa veoma skromnim budžetom mnogo je toga uradio, investirao. Hvala Đilasu i DS za sve što su uradili za beograđane i treba da nastave da vladaju još 20 godina, samo budala menja ono što je dobro, i bićemo u rangu sa Bečom.

opajdara

pre 10 godina

Mi treba da uredimo svoju kucu shodno svojim potrebama i u skladu sa standardima modernog, uredjenog i demokratskog drustva. Uskladjivanje zakona samo po sebi nista ne znaci ako ne postoji efikasan sistem za njihovu primenu. U EU cemo uci kada dostignemo odgovarajuce standarde, pre ili posle 2020. godine, ali sama godina sa stanovista dugorocnih ciljeva nema neki poseban znacaj.

Prolaznik

pre 10 godina

Jednog dana sve zemlje bivše YU u EU, nema granica, jedna valuta, slobodan protok ljudi i roba. Ček, nešto mi poznato zvuči, kao da sam to negdje već vidio?

master

pre 10 godina

Takve izjave su predizborni marketinski trikovi.Austriji je trebalo dosta vremena da postigne nivo na kojem se nalazi vec godinama.Ne treba zaboraviti da su kultura,ophodjenje prema radu,postovanje i sprovodjenje zakona preduslov za uspehe jedne zemlje.To je ono sto u Srbiji od devedesetih ne postoji,a da bi se to poboljsalo potrebni su novi ljudi,od ovih dosadasnjih se zna sta se moze nauciti.Njihovo znanje i trud se sazeva na prodaju magle i lov u mutnom,to su svi radili,i dalje rade to isto.Ne mogu da shvatim da gradjani koji su obespravljeni i opljackani od tih istih koji se samo smenjuju na vlasti,mogu i dalje da im veruju i ukazuju poverenje.Pa oni su sklopili pakt da jedno drugog ne izvode pred lice pravde,a to sto se pred izbore kao bore za narod i ogovaraju jedne druge je borba za bolja mesta,nista vise.Da su hteli vec odavno bi nesto uradili u interesu gradjana i zemlje.Restart,jer je neophodan ako hocemo bolje sutra i lepsu buducnost nasim decama.U Austriji vladaju zakoni koje je g.Radulovic hteo da se primenjuju i u Srbiji,znaci da samo tako mozemo biti kao i Austrija i sve druge normalne i napredne zemlje.Stati na put demagozima i prekinuti sa pljackom budgeta u partokratske i interese pojedinaca.Dosta je bilo!

Legija

pre 10 godina

Ja se pitam šta je ovom Vučiću i Nikoliću jesu li oni možda jeli bunike pa zato pričaju takve neverovatne gluposti,Srbija je već sada spremna za članstvo u uniji kaže Toma Nikolić,pa da ste spremni onda bi već bili članica unije,Srbija mora još puno leba da pojede do članstva u uniji a do tad je još sigurno 12,13 godina, uzalud vam izjave svirači.

miki

pre 10 godina

Srbi su zaboravili devedesete, pa se i dalje loze na Vucica. Zar nije on pokazao vec sto je imao?

Hteli su da ih DS uvede u Evropu za 5 god. kao carobnim stapicem. Sad se ljute na "zute". Ne shvatam

lale

pre 10 godina

da budemo iskreni i realni jer sve zemlje su pregovarale 12-15 godina!!!!! Stvarno covek treba da bude veoma naivan glup da bi poverovao da ce mo uci u EU za 4-5 god, Eu Je jos orosle godine rekla da nece biti prosirivanja minimum narednih 10god!

Alex

pre 10 godina

Kada je Češka ušla u EU, narod je pevao pesmicu "uran, zlato, uran, zlato, ništa zato, ništa zato..." misleći na vozove koji puni odlaze iz zemlje ka zemljama EU, a vraćaju se prazni.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Što mi sve ovo liči na '45-tu:''Drgovi ,mi možemo!Drugovi mi hoćemo!Za koga drugovi?.....''Sve je super kad njih slušaš,a narod nema leba da jede!!!
Samo što je ovo još i gore,onda je bar 90% stvarno čestita srca bilo za Tita a ovi daj bože da se ne smeju svom Vučku iza leđa čim se okrene i mislim da ih nema iskrenih ni 15% i ovih 120-150-tak što ovde po zadatku lupa minuse na sve izgovoreno protiv druga ''VOĐE''!A sve je više drug,iz dana u dan!
Ajd sad ''minusari'',navalite,mišljenje nam ne možete promeniti!

Danijel

pre 10 godina

Neću u EU! Mi već jesmo u Evropi , ali ne želim da budemo kolonija moćnih članica EU! Ne znam odakle ministru ta informacija da je narod većinski za ulazak u Sjedinjene Države Evrope!? Dajte referendum pa da vidimo!

travolta

pre 10 godina

Koliko samo pristalica Vucica, jel vas placa on da u izbornoj kampanji pricate bajke o njemu?! E drugari prodali ste se za obecanja i prazne price Vucica!

Pobeda!

pre 10 godina

Možemo baš kao što glasi prezime ovog lika, a pogotovo sa ljubljenim, prepoštenim, njv, dpv, ppv, koji maše sa svih strana od kartona, u prirodnoj veličini i smeje nam se u lice.

Ne dajte se, braćo Austrijanci

pre 10 godina

Genijalno! Prema istraživanju poslednjeg Evrobarometra (agencija EU), Austrijanci su najviše od svih protiv širenja EU (preko 70% je protiv). U čije ime govori ministar Kurc?

aa

pre 10 godina

Hahahahahaha kakvi komentari, pa ovo Vucic licno pisao. Vama na B92 treba da imponuje da vam se ovoliko prate komentari. SNS i LDP botovi su neumorni, ali ocigledno su i komentari bitni za izbore . Mada sam za prosle izbore prema komentarima mislio da ce LDP imati 300 posto glasova.Kad ono negde ni cenzus. Ne bi se iznenadio da se to ponovi

master

pre 10 godina

Nema od toga nista,to su bajke i predizborna obecanja.Jedino kada bi g.Pesic bila premijer a g.Radulovic predsednik,oni bi okupili tim koji bi mogao da odradi posao koji podrazumeva menjanje i sprovodjenje zakona i neophodnih reformi.Za istinu o nasim politicarima,link: http://pescanik.net/2014/02/i-dok-ga-ubijaju-on-vice-ziveo-staljin/

ILa

pre 10 godina

@(Štilcovana Katabolcna,
Kometar potpuno na mestu,slazem se
ali siroke mase veruju u ovo i jos bilion budalastina koje im prospia "vodja".evo "samo sto nije" sve to...

laki

pre 10 godina

dragi sugradjani umreto sto ili navijamo, ili omalovazavamo, treba da radimo na promenama kako sebe tako i drustva. Boljitak ne dolazi sam od sebe, za boljitak se treba izboriti radom, znanjem i upornoscu. Nazalost kod nas je uobicajen scenario "drugi ce to za nas, mi samo da sacekamo neki odredjeni datum" Tako je bilo 5. oktobra, SSP, pocetak prist. pregovora za prikljucenje EU...

užas

pre 10 godina

Radikali planiraju da uzmu kredit od Emirata na kraju kampanje i pohvale se kako su dobili te pare, da bi narod poverovao u njihove laži i naravno tih para nigde biti neće. Jao kako prljavo igraju, isto kao devedesetih, a i gore.

Za svaki slucaj

pre 10 godina

A sta mi jadni imamo sa Bosnom, kako mi njima mozemo da pomognemo? Realno mammo ni prava ni da se mesamo, osim ako se ne pokrene problematika o Republici Srpskoj. Na sta je Vucic vec spreman i vec je razgovarao sa Dodikom i glavnim covekom opozicije, za svaki slucaj.

Goxy

pre 10 godina

Niko ne moze da kaze tacan datum pristupanja EU , ali posto se vrti oko 2018. verujem da ce te godine i biti..do 2020. mislim da je sasvim dovoljno resiti sve sto treba da se resi i to je dovoljno vremena da se Srbija za takav korak dobro pripremi.

nemoral

pre 10 godina

Srbi su pošteni i vredni radnici koji svuda u svetu ostavljaju dobar utisak i dobro rade. Zato mladi sve više idlaze iz Srbije pošto ih ovde koče i pljačkaju političari.

teaema

pre 10 godina

Lepo je znati da Austrija podržava Srbiju na njenom putu ka Eu. Srbija je, zahvaljujući Vučiću, na dobrom putu, na putu reformi koje će od nje napraviti modernu državu, i već je spremna da postane punopravna članica Evropske unije, možda čak i spremnija nego što su to neke države koje su već u Evropskoj uniji.

Stevica

pre 10 godina

Zaista je lepo što Austrija podržava Srbiju i svaka podrška nam znači. Pre svega mislim da su to sve zasluge Aleksandra Vučića.

Evropljanin

pre 10 godina

Samo još da EU opstane do 2020. godine, pošto, trenutno je u samoj Evropi, da li kao posledica ekonomskih potresa koji su zahvatili mnoge zemlje članice, prisutan je deficit evropskog identitete, ali ne sumnjam da će nam Evropa dati malo više nade,što nam u nekim slučajevima daje ali oskudno i će se u bliskoj budućnosti opet stvoriti pozitivna energija.

Momir Spremic

pre 10 godina

Ugostivsi austrijskog sefa diplomatije vicepremijer Vucic je sa njim vodio ozbiljan razgovor o buducnosti Srbije, za razliku od Dr Gangule koji se ne tako davno sprdao sa prezimenom doticnog gospodina na Tviteru, toliko o ozbiljnosti gospode iz demokratske stranke.

lonel

pre 10 godina

Moć Vučića se ogleda u njegovom poštenju, jer borbu protiv kriminala i korupcije može da pokrene samo čovek koji iza sebe nema nikakvu fleke u političkom životu, i koji ni jednom domaćem finansijskom moćniku ne duguje bilo kakvu protivuslugu, jer sa takvim ljudima nikada nije ništa petljao, što se ne bi moglo reći za većinu drugih lidera političkih partija u Srbiji.

Vule

pre 10 godina

Vučićeva moć se ogleda u njegovom poštenju. Pokrenuo je borbu protiv kriminala i korupcije, jer iza sebe nema nikakav trag, zato se nikog i ne plaši, a danas je malo takvih ljudi, nažalost..

Asus

pre 10 godina

Nadam se da će Vučić imati dovoljno snage do 2018.god. Maksimalno ga podržavamo u daljem radu i nadamo se da će i posle izbora nastaviti sa radom, kao i do sada..

Asus

pre 10 godina

Nadam se da će Vučić imati dovoljno snage do 2018.god. Maksimalno ga podržavamo u daljem radu i nadamo se da će i posle izbora nastaviti sa radom, kao i do sada.

dule

pre 10 godina

Ako neko savetima kako se izgradjuje stabilna ekonomija moze da nam pomogne to je onda sigurno Austrija.Jedna ekonomija koja je bila u rasulu kao sto je sada nasa uspela je za kratko vreme da postane primer za sve evropske zemlje, ali nisu saveti i podrska svemocni, najvazniji je nas stav prema zivotu i radu kao sastavnom delu zivota koji se mora korenito promeniti.

Filozof

pre 10 godina

U životu je uvek dobro imati nečiju podršku,kako bi se problemi što efikasnije rešavali. Tako je i sa našom državom... Moramo imati podršku ostalih zemalja Evrope,kako bi nam pomogli u poboljšanju naše zemlje.Stranke koje ne podržavaju put Srbije ka EU ne žele dobro svojoj zemlji ,a i svojim građanima,jer mi sami nismo u stanju sebi da pomognemo,jer uvek neko sa strane uvidi gde grešimo,dok mi mislimo da je to što radimo odlično.

Ranko Radicevic

pre 10 godina

Svaka podrska od drzava clanica EU je od velikog znacaja za Srbiju, a pogotovu od najrazvijenih i najbogatijih clanica kao sto je Austrija moze doprineti brzom napredovanju ka punopravnom clanstvu u EU i ekonomski oporavak zemlje. Odlicni potezi Vucica u vodjenju spoljne politike, i sa takvom politikom mislim da je realno da do 2019 god budemo punopravna clanica EU.

Ranko Radicevic

pre 10 godina

Svaka podrska od drzava clanica EU je od velikog znacaja za Srbiju, a pogotovu od najrazvijenih i najbogatijih clanica kao sto je Austrija moze doprineti brzom napredovanju ka punopravnom clanstvu u EU i ekonomski oporavak zemlje. Odlicni potezi Vucica u vodjenju spoljne politike, i sa takvom politikom mislim da je realno da do 2019 god budemo punopravna clanica EU.

Miško

pre 10 godina

Austrijski standard će Srbija brzo dostići, ima ovde pameti, i u politici i u nauci. Vredni smo radnici, svuda u svetu uspevamo, uspećemo i ovde. Nije to lak ali je ostvariv san.

Janko

pre 10 godina

Više drugi veruju u naše mogućnosti nego mi sami. Moramo se trgnuti, optimizam je veoma važna i dobra stvar, motiviše narad. EU nije tako daleka kao što mislimo. Posle izbora moramo verovati vladi, izdržati šta se mora a onda ćemo valjda živeti normalno kao i svi drugi u Evropi.

Evropljanin

pre 10 godina

Mnogi u svetu, a posebno u Evropi na drugačiji način nas posmatraju otkad nas u svetu reprezentuje politika koju vodi Aleksandar Vučić u korist naše zemlje koju u budućnosti najveći deo nas vidim kao deo Zajednice evropskih naroda, iz prostog razloga što smo mi deo te Evrope od vjek vjekova, i koliko god oni postavljali uslova bez ovog dela Evrope,ona nikad neće biti celovita. A da bi bili deo te Evrope potrebno je mnogo rada svakog od nas, i reklo bi se uvođenje dosta reda i discipline u institucije koje su tu da služe upravo nama,građanima,i na kraju, reklo bi se ono što fali godinama kod nas, ta ozbiljnost i odgovornost političara, "zanimanja" koje je provlačenjem kroz tabloide toliko oskrnavljeno, a upravo to što fali smo dobili u liku i delu Aleksandra Vučića,koji bi sa mesta premijera trebao da bude pokretač nove politike.

Mozzart

pre 10 godina

Dobrom spoljnom politikom Vučić je podigao rejting Srbije u svetu, Srbije koja za razliku od nekih ranijih vremena vodi politiku i spremna je da vodi politički dijalog sa svima. Iz tog razloga očekujem u narednom periodu, veliki priliv stranog kapitala u našu zemlju kroz investiranje u razne fabrike, proizvodne pogone, projekte od kojih će prvo sigurno imati koristi inostrani kooperant, potom država Srbija i na kraju nezaposlenost koja je rak rana našeg sistema će se polako smanjivati.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ako se ostvare ambiciozni planovi naprednjaka da ukljuce sve resurse i kapacitete drzave u proces pregovora i proces reformi ne vidim zasto ne bi bili optimisti i tezili da u sto kracem vremenskom periodu zatvorimo sva poglavlja i na taj nacin obezbedimo drasticno ubrzanje naseg integrisanja u EU

Tosa1

pre 10 godina

Vucic je za kratko vreme postao popularan kod stranih politicara.To je postigao svojim radom,zalaganjem i trudom.Oni su to prepoznali...

inspirija

pre 10 godina

U ovom trenutku je najmanje potebno spekulisati o vremenskom interavlu i predstavljati nacrtne okvire za vremnsko delovanje. Mnogo je bitnije uticati na kolektivnu svest svakog pojedinca i stvoriti adkvatne uslove koji ce ih motivisati da daju maksimalni doprinos!

NIKOLA

pre 10 godina

Moc koju Vucic ima ogleda se u njegovim ciljevima,idejama,napornom radu,teznji ka boljoj buducnosti naseg naroda...On je covek,koji pravican,sposoban i smeran.Svet je prepoznao njegove prave kvalitete i iskreno zalaganje za Srbiju i njen narod,zato i ima podrsku drzava EU,jer zeli da i nasa Srbija udje u red modernih evropskih zemalja. Jer na taj nacin bice vise onih koji ce investirati u Srbiju a time i veci broj radnih mesta za nase gradjane.

dany00

pre 10 godina

Naravno da će nam mnogo vremena biti potrebno da dostignemo standart koji imaju Austrijanci ali svakako verujem da idemo u dobrom pravcu sa mnogo entuzijazma sa kojim ćemo daleko dogurati.

Lab

pre 10 godina

Potrebno je istrajati na putu sprovođenja reformi i obaveza koje imamo za članstvo u EU, jer time ćemo doprineti poboljšanju društva i života i svih ostalih luksuznih potrebština. Zato napred u reforme!

Janko

pre 10 godina

Austrija i Srbija su istorijski povezane zemlje otud i dobri odnosi, naši preci su tamo svoje učili visoke škole i obrazovali se, kad mi to nismo imali, zato nam i nije strana ta njihova kultura i obostrano interesovanje i uzajamna pomoć.

Stile

pre 10 godina

Tačno je za ovih četiri godine potrebno da sprovedemo reforme i obaveze, te nakon završetka da uđemo u EU, i na taj način uzmemo učešće u svim evropskim privrednim i ekonomskim tokovima, gde bi bili deo savremenog društva.

Deki

pre 10 godina

Svako od nas mora da doprinese razvitku zemlje i reformama, tako što će podržati stavoe i ciljeve nove vlade, koja zastupa u interesu naroda. To će postići usvajanjem novih zakona i propisa iz svih oblasti.

Laza1

pre 10 godina

Ma samo napred, ovo je pozitivan znak za nasu zemlju samo napred ne treba mi da sudimo kakva je vlast dok dobijamo dobre ocene iz drugih modernih evropskih zemanja.

Zlatokosa

pre 10 godina

Posle 5 – tog oktobra 2000 se toliko pricalo o toj Evropi a nikada nismo bili dalje od nje nego 2012 god. A sada 2014 nikada blizi, a za sve to je zahvaljujuci coveku koji je prepoznao pravac kretanja ove zemlje ka uspehu.

JOGI

pre 10 godina

@NouNejmovic Ti ne mozes da pridjes Bred Pitu, bas kao sto nemas ni dovoljan IQ da razumes moj komentar. Suzdrzi se od lupetanja, molim te.

JOGI

pre 10 godina

Posto mi je koleginica zaposlena u Austriji znam kakva je situacija u toj zemlji i kako stvari funkcionisu. Austrija kao zemlja slicna Srbiji po velicini i broju stanovnika i treba da bude primer i neka vrsta uzora. Samo tako, veliki pozdrav Vucicu!

Štilcovana Katabolcna

pre 10 godina

Da li je Vučić prirodno tako glup ili je uzimao dopunske časove? Čoveče, država ti je na rubu gladi,a ti pričaš o dostizanju jedne od najrazvijenijih država Evrope. Dobro nisi rekao da ćemo na sledećim zimskim olimpijskim igrama verovatno osvojiti više medalja od Austrije. Mene je sramota njegove sramote. To vam je kao kad sedite u društvu gde jedan lik stalno priča o milionima, avionima i kamionima, a od ostalih se grebe za cigarete.

NouNejmovic

pre 10 godina

Posto mi je koleginica zaposlena u Austriji znam kakva je situacija u toj zemlji i kako stvari funkcionisu. Austrija kao zemlja slicna Srbiji po velicini i broju stanovnika i treba da bude primer i neka vrsta uzora. Samo tako, veliki pozdrav Vucicu!
(JOGI, 26. februar 2014 11:42)

I ja sam veoma slican Bred Pitu...obojica imamo po 2 ruke i noge.

lale

pre 10 godina

da budemo iskreni i realni jer sve zemlje su pregovarale 12-15 godina!!!!! Stvarno covek treba da bude veoma naivan glup da bi poverovao da ce mo uci u EU za 4-5 god, Eu Je jos orosle godine rekla da nece biti prosirivanja minimum narednih 10god!

laki

pre 10 godina

dragi sugradjani umreto sto ili navijamo, ili omalovazavamo, treba da radimo na promenama kako sebe tako i drustva. Boljitak ne dolazi sam od sebe, za boljitak se treba izboriti radom, znanjem i upornoscu. Nazalost kod nas je uobicajen scenario "drugi ce to za nas, mi samo da sacekamo neki odredjeni datum" Tako je bilo 5. oktobra, SSP, pocetak prist. pregovora za prikljucenje EU...

Đilas je najbolji gradonačelnik!

pre 10 godina

Kad god negde procitam da je Bec u svetu prvi grad po lepoti i mogucnostima zivljenja u njemu, jako pozelim da ga Beograd prestigne.
(Zeljka, 26. februar 2014 11:51)

Pa to se nije desilo preko noći, 40 godina jedna te ista partija vlada u Beču, ne menja se, ne eksperimentišu, već daju podršku onima koji iz dana u dan rade da Beč izgleda sve bolje. Beograd je 2000g godine bio razoren, zapušten, trotoari, ulice sve rupa do rupe, centar ruglo, parkovi zapušeteni, domovi kulture u jadnom stanju, sportski objekti, bazeni...zapušteni...Novi beograd je bio ,,mrtva opština0'', a pogledajte danas. Ada ciganlija je bila u korovu, a pogledajte danas kako igleda, za ponos...Ni jedan most u Beogradu nije bio izgrađen za poslednjih 40 godina...a sada imamo 3 nova mosta. Domovi zdravlja, škole, vrtići...sve je bilo 2000g u jadnom stanju, a pogledajte kako danas izgledaju, koliko je samo novih izgrađeno u svakom naselju...2000g autobusi, tramvaji, trolejbusi su bili kao da se voziš u kanti, prepuni putnika, pa ko uđe...na stanicama na stotine ljudi čeka..ma užas, tuga...Pogledajte danas sve te nove trolejbuse, tramvaje, autobuse...izgledaju fenomenalno i beograđani se voze kao gospoda, kao i svi drugi u viskorazvijenim gradovima, poput Beča. Beograd sa veoma skromnim budžetom mnogo je toga uradio, investirao. Hvala Đilasu i DS za sve što su uradili za beograđane i treba da nastave da vladaju još 20 godina, samo budala menja ono što je dobro, i bićemo u rangu sa Bečom.

milan

pre 10 godina

Sta se desi kad jedan veoma mlad i neiskusan politicar, sretne sa drugim koji je jedino zeljan vlasti - rezultat je duplo golo i nebulozne i neodgovorne izjave.

Zoran

pre 10 godina

Sa Radikalima i SPS na vlast jedino je sigurno da cemo doci na nivo Avganistana,Pakistana i Africkih zemalja.Pa ovaj nije normalan a i narod koji mu veruje.Samo da kazem,ne pripadam ni jednoj stranci,vec malo razmisljam.

Najgori u Evropi u gotovo svim kategorijama

pre 10 godina

Da dostignemo Austriju ...
Pa sa svima vama takvima (politicarima) i nama ovakvima sto smo stvorili vas takve tesko da cemo mi i jednu Sloveniju ikada dostici.
Jbg u Austriji nisu ministri ljudi kao sto je Ilic itd, nije premijer u bliskoj vezi( i sta sve ne jos) sa narko klanom koji radi sa tonama ej bre tonama.
Nije savetnik premijera lik poput Tonceva( ja stvarno nevidim zasto sutra u nekoj novoj vladi ne bi bilo mesta i za onog Kristijana.
U Austriji zakon nije mrtvo slovo na papiru i on vazi za sve isto, itd itd ma danima se moze pisati gde smo mi a gde Austrija.

dantes

pre 10 godina

"i ja sam hteo da budem kapetan od belu ladju, ali moja ladja je otplovila. ti ces Panticu da budes unapredjen, cim ja postanem kapetan od belu ladju."

opajdara

pre 10 godina

Mi treba da uredimo svoju kucu shodno svojim potrebama i u skladu sa standardima modernog, uredjenog i demokratskog drustva. Uskladjivanje zakona samo po sebi nista ne znaci ako ne postoji efikasan sistem za njihovu primenu. U EU cemo uci kada dostignemo odgovarajuce standarde, pre ili posle 2020. godine, ali sama godina sa stanovista dugorocnih ciljeva nema neki poseban znacaj.

EU skeptik

pre 10 godina

Da nije neka greska u prevodu pa se mislio na datume 2118 ili 2120 godine, jer svi znamo da ako Srbija zeli u EU, morace najmanje da da Kosovu stolicu u UN,OEBS,SE...bez naseg priznavanja, a mozda cemo morati pored svega toga da i priznamo nezavisnost Kosova. Voleo bih da udjemo vec 2018 ili 2020 ali je to nemoguce .

Ada

pre 10 godina

Vucic reformise Srbiju perpetuum mobile....nikada kraja, a ko ce to doziveti.Da li on ima savetnike, koji mu ukazuju da ne prica gluposti?????

Pedja

pre 10 godina

Kada citam ovakve vesti setim se Zorana Djindjica.
Setim se njegove velike poularnosti u Evropi posebno u Nemackoj.
Setim se i njegove velike nepopularnostu u Srbistanu i
etikete " nemacki spijun" koju su ovi danas na vlasti tada kao mantru svakodnevno ponavljali.

Danijel

pre 10 godina

Neću u EU! Mi već jesmo u Evropi , ali ne želim da budemo kolonija moćnih članica EU! Ne znam odakle ministru ta informacija da je narod većinski za ulazak u Sjedinjene Države Evrope!? Dajte referendum pa da vidimo!

Perica

pre 10 godina

Pita mali ciga tatu:
- Tata, tata jel idemo na more ove godine?
Kaze tata:
- 60% da idemo, a 100% da ne idemo.

E tako i sa nama u EU do 2018.

DRLJA

pre 10 godina

Kako se datum izbora bude priblizavao tako ce se priblizavati i datum ulaska u EU.Predpostavljam da ce oko 10-og marta Jelko Kacin proceniti da bi mogli da udjemo u EU do kraja godine ako ZAPNEMO.....

master

pre 10 godina

Takve izjave su predizborni marketinski trikovi.Austriji je trebalo dosta vremena da postigne nivo na kojem se nalazi vec godinama.Ne treba zaboraviti da su kultura,ophodjenje prema radu,postovanje i sprovodjenje zakona preduslov za uspehe jedne zemlje.To je ono sto u Srbiji od devedesetih ne postoji,a da bi se to poboljsalo potrebni su novi ljudi,od ovih dosadasnjih se zna sta se moze nauciti.Njihovo znanje i trud se sazeva na prodaju magle i lov u mutnom,to su svi radili,i dalje rade to isto.Ne mogu da shvatim da gradjani koji su obespravljeni i opljackani od tih istih koji se samo smenjuju na vlasti,mogu i dalje da im veruju i ukazuju poverenje.Pa oni su sklopili pakt da jedno drugog ne izvode pred lice pravde,a to sto se pred izbore kao bore za narod i ogovaraju jedne druge je borba za bolja mesta,nista vise.Da su hteli vec odavno bi nesto uradili u interesu gradjana i zemlje.Restart,jer je neophodan ako hocemo bolje sutra i lepsu buducnost nasim decama.U Austriji vladaju zakoni koje je g.Radulovic hteo da se primenjuju i u Srbiji,znaci da samo tako mozemo biti kao i Austrija i sve druge normalne i napredne zemlje.Stati na put demagozima i prekinuti sa pljackom budgeta u partokratske i interese pojedinaca.Dosta je bilo!

Platon

pre 10 godina

Pažljivo čitam komentare ispod i vidim da svaki komentar podrške Vučiću,ovom susretu,modernizaciji Srbije, biva obeležen velikim brojem minusa.Kako mi se to ne poklapa sa istraživanjima javnog mnjenja i još manje sa rezultatima lokalnih izbora u prošloj godini,dolazim do zaključka da ovde minuse lupaju isključivo organizovani stranački aktivisti(prvenstveno mislim na DS). Ljudi,hajde bar jednom da razmislimo svojom glavom i da nešto što je dobro svi podržimo, bez obzira na stranačku pripadnost.

kakav fles

pre 10 godina

Sta je ovo? Kurc kaze da licno prizeljkuje Srbiju u EU do 2018, a u naslovu pise Srbija mozda u EU 2018. Ja licno prizeljkujem platu od 3.000 evra, ali to ne znaci da cu mozda dobiti platu od 3.000 evra.

Alex

pre 10 godina

Kada je Češka ušla u EU, narod je pevao pesmicu "uran, zlato, uran, zlato, ništa zato, ništa zato..." misleći na vozove koji puni odlaze iz zemlje ka zemljama EU, a vraćaju se prazni.

Legija

pre 10 godina

Ja se pitam šta je ovom Vučiću i Nikoliću jesu li oni možda jeli bunike pa zato pričaju takve neverovatne gluposti,Srbija je već sada spremna za članstvo u uniji kaže Toma Nikolić,pa da ste spremni onda bi već bili članica unije,Srbija mora još puno leba da pojede do članstva u uniji a do tad je još sigurno 12,13 godina, uzalud vam izjave svirači.

aa

pre 10 godina

Hahahahahaha kakvi komentari, pa ovo Vucic licno pisao. Vama na B92 treba da imponuje da vam se ovoliko prate komentari. SNS i LDP botovi su neumorni, ali ocigledno su i komentari bitni za izbore . Mada sam za prosle izbore prema komentarima mislio da ce LDP imati 300 posto glasova.Kad ono negde ni cenzus. Ne bi se iznenadio da se to ponovi

Jim Jefferies

pre 10 godina

Nisu ovi Evropljani lenji da podrže poslovne partnere... ipak, najbolje mi je kako su mrtvi hladni na "invaziju" iz Emirata, hahaha. Degutantno.

surovi

pre 10 godina

Smejurija , a onda ce mo u 2019 pod vodjstvom Aleksandra Ace Velikog zagospodariti evropom jer na Kurcevu molbu ,( a kako evropa nije skoro srela sposobnijeg politicara)preuzeti upravljanje evropom ako ne i sire.

miki

pre 10 godina

Srbi su zaboravili devedesete, pa se i dalje loze na Vucica. Zar nije on pokazao vec sto je imao?

Hteli su da ih DS uvede u Evropu za 5 god. kao carobnim stapicem. Sad se ljute na "zute". Ne shvatam

SNS prevaranti, gotovi ste

pre 10 godina

Šta se ložite, ovo je predizborna poseta, podrška Narodne partije Austrije prema SNS, jer imaju prijateljske odnose. Kakva EU, nema ništa od toga, jer ni jedna ozbiljna država, članica EU, neće ni da čuje o proširenju...a potrebno je da sve sve države članice EU slože. Prema tome, ovo je još jedna predizborna prevara, pričica za budale, Vučića i ništa više.

novi komentator

pre 10 godina

Ne verujem da ovde osim botova ima nekoga ko zasita veruje u ovu 2018. Ali, hajde da kazem : Hrvatska je nakon zavrsetka pregovora cekala dve i po godine na ratifikaciju i formalno pristupanje. Znaci, Srbija ce zavrsiti pregovore za godinu i po dana. Pa stvarno, mislim, nemojte ovakvim naslovima da nam vredjate inteligenciju i istovremeno omogucavate botovsko izivljavanje. Ono, stvarno sramota za b92

Glasac na izborima

pre 10 godina

Mozda cemo doci do austrijskog modela uređenja države za neku deceniju, ali cemo zivotni standard sa nasim vlastima kao austrijiski verovatno cekati vekovima.

Prolaznik

pre 10 godina

Jednog dana sve zemlje bivše YU u EU, nema granica, jedna valuta, slobodan protok ljudi i roba. Ček, nešto mi poznato zvuči, kao da sam to negdje već vidio?

Pobeda!

pre 10 godina

Možemo baš kao što glasi prezime ovog lika, a pogotovo sa ljubljenim, prepoštenim, njv, dpv, ppv, koji maše sa svih strana od kartona, u prirodnoj veličini i smeje nam se u lice.

Igor

pre 10 godina

Auuuu
Hoće li to ex premijer da nam kaže da su Srbiji potrebni odgovorni i nekorumpirani političari.
Pa onda ako želimo da dostignemo Austriju neka za primer uhapsi sam sebe zbog koferčića i banana.

Goxy

pre 10 godina

Niko ne moze da kaze tacan datum pristupanja EU , ali posto se vrti oko 2018. verujem da ce te godine i biti..do 2020. mislim da je sasvim dovoljno resiti sve sto treba da se resi i to je dovoljno vremena da se Srbija za takav korak dobro pripremi.

Кривокапић

pre 10 godina

Људи, ми бацамо ђубре по улици. Немамо канализацију у главном граду. Каква црна еу.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Što mi sve ovo liči na '45-tu:''Drgovi ,mi možemo!Drugovi mi hoćemo!Za koga drugovi?.....''Sve je super kad njih slušaš,a narod nema leba da jede!!!
Samo što je ovo još i gore,onda je bar 90% stvarno čestita srca bilo za Tita a ovi daj bože da se ne smeju svom Vučku iza leđa čim se okrene i mislim da ih nema iskrenih ni 15% i ovih 120-150-tak što ovde po zadatku lupa minuse na sve izgovoreno protiv druga ''VOĐE''!A sve je više drug,iz dana u dan!
Ajd sad ''minusari'',navalite,mišljenje nam ne možete promeniti!

užas

pre 10 godina

Radikali planiraju da uzmu kredit od Emirata na kraju kampanje i pohvale se kako su dobili te pare, da bi narod poverovao u njihove laži i naravno tih para nigde biti neće. Jao kako prljavo igraju, isto kao devedesetih, a i gore.

Dragan Neki

pre 10 godina

Super je ovo trabunjanje. Ja redovno citam njihove izjave,smejem se narednih pola sata svaki put. Iako zapravo - nije smesno,nego tuzno..

Za svaki slucaj

pre 10 godina

A sta mi jadni imamo sa Bosnom, kako mi njima mozemo da pomognemo? Realno mammo ni prava ni da se mesamo, osim ako se ne pokrene problematika o Republici Srpskoj. Na sta je Vucic vec spreman i vec je razgovarao sa Dodikom i glavnim covekom opozicije, za svaki slucaj.

master

pre 10 godina

Nema od toga nista,to su bajke i predizborna obecanja.Jedino kada bi g.Pesic bila premijer a g.Radulovic predsednik,oni bi okupili tim koji bi mogao da odradi posao koji podrazumeva menjanje i sprovodjenje zakona i neophodnih reformi.Za istinu o nasim politicarima,link: http://pescanik.net/2014/02/i-dok-ga-ubijaju-on-vice-ziveo-staljin/

travolta

pre 10 godina

Koliko samo pristalica Vucica, jel vas placa on da u izbornoj kampanji pricate bajke o njemu?! E drugari prodali ste se za obecanja i prazne price Vucica!

Ne dajte se, braćo Austrijanci

pre 10 godina

Genijalno! Prema istraživanju poslednjeg Evrobarometra (agencija EU), Austrijanci su najviše od svih protiv širenja EU (preko 70% je protiv). U čije ime govori ministar Kurc?

ILa

pre 10 godina

@(Štilcovana Katabolcna,
Kometar potpuno na mestu,slazem se
ali siroke mase veruju u ovo i jos bilion budalastina koje im prospia "vodja".evo "samo sto nije" sve to...

Leonid

pre 10 godina

Imamo priliku da 16.marta izaberemo nastavak reformi koje je Vučić pokrenuo 2012. godine i da za relativno kratko vreme dostignemo austrijski standard.Dosta nam je bilo uništavanja i pljačkanja Srbije!

Kop

pre 10 godina

Evo jos jednog pozitivnog gesta koliko je Srbija pocela da biva cenjena u svetu, a cinjenica da se ministar inostranih poslova Austrije sastao bas sa gospodinom Vucicem ide u prilog njegovom kredibilitetu.

Veroslava

pre 10 godina

Ako Vucic dobije mandat od gradjana da nastavi sa reformama u drustvu,a verujem da hoce,onda ce nasa zemlja dostici stepen razvijenosti i Austrije ali i drugih evropskih zemalja.Mozda necemo moci tako brzo da sustignemo ono za cim kaskamo decenijama,ali vazno je da smo poceli da radimo nesto konkretno da do tog cilja stignemo.

Ristislav

pre 10 godina

Poseta austrijskog ministra spoljnih poslova je od velikog znacaja za Srbiju, ohrabruje cinjenica da imamo podrsku jedne tako istaknute clanice EU, uz SNS nasa zemlja konacno moze da se pokrene.

Tako treba BR

pre 10 godina

G. Vucic ima jako dobru ljudsku taktiku - a sve sto je dobro u Srbiji to se sm,atra normalnim, a naglasak decidno stavlja ne stvri koje se moraju popraviti.

mitke24

pre 10 godina

Sigurno da gospodin Kurc ne bi ovako razmisljao da Vucic i njegovi ljudi nisu dobro radili u prethodnom periodu,eto naporan trud se najzad poceo isplacivati.

NVIDIA

pre 10 godina

Čak su i susedi opimisti po ovom pitanju, jedino kod nas ima još skeptika koji mi nisu jasni po pitanju izjava i komentara oko pristupanja Srbije u EU. Ako o tome priča Vučić-onda to nije u redu, to je izdaja itd...a ako priča ona druga strana onda je to u redu. Ne razumem...

Vasa

pre 10 godina

Sve ovo je dokaz da reforme koje je Vučić započeo imaju za rezultat na polju evroitegracija,nikada nismo bili bliže punopravnom članstvu EU.

NenaTom

pre 10 godina

za razliku od mnogih politicara, pa eto i nekih koji komentarisu vest, Vucic se ne oslanja na vreme-vec na rad i to ga izdvaja od ostalih. On hoce da radi i verujem da moze takvim stavom i posvecenim radom da ostvari sve ciljeve, te i ovaj.

Rosa

pre 10 godina

Evropska buducnost nam je sve bliza, sada samo treba nastaviti ovim tempom sa reformama i velika je sansa da cemo za cetiri godine uci u EU, takodje nam veoma znaci podrska Austrije.

Optimizam

pre 10 godina

Dok je Vučić bio pesimista svi su ga kritikovali. Sada, kada su mu izjave s razlogom umereno optimistične, opet kritike i negativni komentari. Trebalo bi da ga podržimo kada ipak postoji nekakav plan za napredak i zemlje i građana. Da li je plan dobar ili ne videće se brzo ali podrška ne bi trebalo da izostane.

Gilmurrr

pre 10 godina

Srbija je krenula putem reformi, ova poseta svedoci da je Srbija pozeljan partner, napokon su u vlasti ljudi koji stoje iza svojih reci ako nastavimo ovim tempom bicemo i pre 2020 u EU.

Isidor

pre 10 godina

Koncenzus političke elite je vrlo važan za brzinu sprovođenja reformi i rasta standarda u Srbiji! Ali, ono što je mnogo bitnije je da se postigne i koncenzus svih građana sa jasnom vizijom šta donosi celokupan paket reformi svakom od nas! Put ka tom koncenzusu građana, je pristup Aleksandra Vučića, koji za razliku od većine političkih lidera u Srbiji, stalno upozorava da ovaj proces neće biti lak i da traži mnogo odricanja i napora, ali sa jasnim ciljem koji se želi postići!

Ljubinka

pre 10 godina

Ako bismo usli u EU za cetiri godine to bi bilo veliko dostignuce, treba jos dosta toga da se uradi na polju ekonomije i usaglasavanja zakona, ali verujem da se to moze ostvariti, ova poseta visokog austrijskog zvanicnika Srbiji pokazuje da imaju poverenje u politiku gospodina Vucica.

Zdravko

pre 10 godina

Ovo je neka pohvala za proslu vladu? SNS ide krupnim koracima kao zacrtanom cilju, pohvala ma koliko smo bili skepticni prema onom sto pricaju.

LenkicaT

pre 10 godina

Vazno da su odnosi popravljeni i da zahvaljujuci Vucicevoj odgovornosti i Austrija nas smatra odgovornim i pouzdanim parterima, zanci tu barijeru smo presli i slika o nama je sada drugacija. Iskreno, to je vec pokazatelj da se mnogo radilo i to je uspeh koji je sada temelj za sve ostalo. Kako uradismo to, vodjeni SNS-om, tako cemo upornim radom i odgovornimvodjenjem ekonomije i spoljne politike se pribliziti Austriji i po drugim pitanjima. samo hrabro i odlucno.

Branimir

pre 10 godina

Ljudi se ovde segace, ali ne shvataju koliko nam je vazna podrska zemalja kakva je Austrija, ciji politicari imaju veliki ugled u Evropi. Gospodin Sebastijan Kurc je izdanak podmlatka austijske politicke scene kome svi predvidjaju sjajnu karijeru, i pravi je potez s njim uspostaviti i odrzavati bliske odnose. A pogotovo sto jednog dana njihov glas moze biti kljucan za nas ulazak u EU.

Kikiriki

pre 10 godina

Da dostignemo nivo standarda drzava kao što je Autrija porebna je i savetodavna pomoć istih. Oni su davnih dana prošli ono što mi tek treba da prođemo. Iskustva takvih država nam može pomoći da ne pravimo greške. I potrebno je graditi mostove sa ovakvim državama.

Bolje Vreme

pre 10 godina

Naš i jeste san standard poput Austrijskog. Strani državnici prepoznaju kvalitet koji poseduje Vučić. Žele da pomognu što više. U EU do 2018. idealno bi bilo, a moglo bi se i ostvariti.

MajdaMM

pre 10 godina

dobro je imati cilj pred sobom i dobro je podizati lestvicu, te slediti primer Austrije je svakao nesto sto moze da bude dobar cilj, a uz realno sagledavanje i ulaganje truda, posvecenog rada i ne bezanja od toga-sve je moguce kroz neko vreme.Ne treba bezati, niti se predavati, vec teziti ostvarenju plana.

sreckica

pre 10 godina

Obzirom na to kako je predhodna vlast razorila drzavni sistem i oduzela nam radna mesta i mesecna primanja,verujem da ce trebati toliko vremena do potpunog oporavka. Ali tome se mozemo nadati jedino ako na izborima pobedi SNS ,jer ako DS ponovo dodje na vlast ,necemo jos dugo imati drzavu.

Nemanja

pre 10 godina

Nećemo mi još mnogo čekati da dostignemo austrijski standard, samo ako budemo sproveli sve što treba. Čvrsta ruka, mnogo rada, dobri zakoni za investitore i ubrzo će ovde porasti standard. Ne preko noći, ali nećemo ni čekati mnogo.

badoo

pre 10 godina

Iskreno ne verujem da cemo uci u EU do 2018. ali da moze biti bolje ovde u to sam siguran. Vredan smo mi narod ima nas koji volimo i koji cemo dati sve od sebe da ovde bude bolje.

andjelka9

pre 10 godina

Cilj Srbije je da dostigne austrijskI model uređenja države, rekao je potpredsednik vlade Aleksandar Vučić posle razgovora sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom. - hvala bogu , naravno da je tako. I samo tako. Pa samo u Beču živi oko 200.000 srba. Pa nisu otišli tamo na golgotu, nego da zato što je tamo bolji život nego kod nas. Pa hajde da vidimo kako to oni uređuju svoju zemlju pa da nešto i mi primenimo. Pa da kod nas bude lep život kao u Austriji

Mozda ipak

pre 10 godina

Dobro je da nam Austrija pruza podrsku jer su oni jedni od glavnih kocnicara zemalja Istocne Evrope, ne vole nas odavde genaralno Ne uredjene smo zemlje. Ako je to iskreno, i kao takvo bude i misljenje tamosnje politicke scene, onda nismo uspeli, vec smo na dobrom putu do tamo.

melroza

pre 10 godina

Da su bivsi funkcioneri vodili racuna o svom narodu, ne bismo morali da brinemo za buducnost. Ali naravno za njih je narod na poslednjem mestu,to su dokazali masovnim otpustanjima i stranackim zaposljavanjem i to neobrazovanih pristalica DS-a. Podrzavam volju i istrajnost lidera SNS-a ,koji se nesebicno bori sa posledicama tajkunskog rezima!!!!

radule

pre 10 godina

Dugo godina niko nije Srbiju shvatao za ozbiljno i podrzavao je u necemu,i u tome lezi uspeh Vucica i njegovih saradnika,jer su za relativno kratko vreme uspeli da ih velika vecina zemalja zagotivi i da zeli da nam pomogne,bravo.

Ministrica

pre 10 godina

Od zemalja i naroda kao sto je Ausrtija mozemo mnogo dobrih pelcera pokupiti, posebno u poslovanju i medjunarodnoj toleranciji u sopstvenim redovima.Bravo za njihovog mladog, savesnog i ambicioznog ministra.

Miki

pre 10 godina

Austrija i Srbija, nebo i zemlja. Vucic je bio u pravu promena svesti kod Srba je neophodna, treba drustvu drugaciji pristup ali naravno i drzava mora da poboljsa ekonomski i socijalni status gradjana.

Miljan

pre 10 godina

Srbija je mnogo napredovala po ovom pitanju. Uz ovakvu podršku drugih zemalja, verujem da ćemo uskoro postati deo Evropske unije. Ostvarili smo uslove za to.

Borba

pre 10 godina

Ako budemo sledili savete Austrije i budemo svi postovali rad, red i disciplinu uz nastavak borbe protiv kriminala, naravno bicemo blizi pridruzivanju zemljama koje su vec u EU.

Cakana

pre 10 godina

Srbija i može i hoće i zaslužuje da konačno stane u red modernih uređenih evropskih država.Ne bih nikog da potcenjujem, ali ako mogu Rumuni i Bugari, možemo i mi! Šansu smo dobili, i svet će se iznenaditi koliko brzinom ćemo je i realizovati.

Afura

pre 10 godina

Pa sve cestitke vladi Srbije koja je uspela za ovako kratak period da drzavu priblizi EU.Da niej bilo Vucica,tesko da bi se pomakli sa mrtve tacke.

Olgica NBG

pre 10 godina

Da bi Srbija postala uredjena zemlja nalik na Austriju potrebno je vreme,puno predanog rada i truda. Svim gradjana je jasno ko se najvise bori za nasu zemlju i ko nam moze obezbediti takav standard

Desimir

pre 10 godina

U Austriji imamo dobrog saveznika i veliku podrsku na putu ka Evropskoj uniji, mora se nastaviti sa sprovodjenjem svih potrebnih reformi i suzbijanjem korupcije i kriminala kako bismo sto pre mogli da zapocnemo proces pridruzenja.

Miki

pre 10 godina

Mi kao nacija moramo da promenimo svest nedostaje nam disciplina,promena svesti prema poslu ovde se samo gleda da se upadne u drzavnu firmu i onda nista da se ne radi a plata sigurna.

Mega

pre 10 godina

Za EU i za lep zivot u EU treba da se zavrnu rukavi i da se radi, a pre toga da se modernizuje drzava i sprovedu reforme. Naravno da imamo sanse, nismo nista niu bolji ni gori od njih, samo treba da se izborimo za normalne uslove rada i zivora.

Dejan

pre 10 godina

Podrska i pomoc koja se nudi Srbiji od strane Austrije, predstavljaju veliko ohrabrenje da se nastavi putem evrointegracija, kojim se krenulo proteklih meseci.

opravdano...

pre 10 godina

Mislim da će mnogi biti pozitivno iznenađeni kojom brzinom ćemo ući u EU nakon predstojećih izbora.
(Drda819, 26. februar 2014 13:43)
DSS sigurno neće!

Zato je bitno – poceti!

pre 10 godina

Dostizanje kvalitenog standarda nece i ne moze biti lako niti brzo mi to znamo. Ali bitno je da se jednom pocne sa tim. I malo bolji standard, tj. samo imati placen posao ( nisam rekla dobro placen posao) za mnoge nas je vec podizanje licnog standarda. A kasnije razradjivanje poslovanja, podizanje produktivnosti i mozda izvoza, samo po sebi ce voditi ka boljim pa i laksim finansijskim uslovima. Najteze je poceti.

DzonMajnardKejnz!

pre 10 godina

Srbija oduvek pripada Evropi, i kada neko kaze, Srbija treba da udje u Evropu, meni prodju zmarci. EU, logican splet dogadjaja, smatram da je Srbija odavno trebala da bude u EU, samo izgleda da odredjenim kriminalnim strukturama, koje se sve vise i vise ispoljavaju, nije odgovarala EU.

Miroslav

pre 10 godina

Pa stizu pohvale za proslu vladu, sto znaci da su dobro radili da su pre nego sto se ocekivalo doneli neke zakone i da su spremni da rade.

Demetrije

pre 10 godina

Potrebna nam je naklonost ovako visokorazvijenih zemalja. Osim sto ulazu u nase trziste i javljaju se kao jedni od najznacajnijih nasih investitora, njihova podrska ka Evrointegracijama takodje nije za zanemarivanje. Ne gubim nadu da i mi jednog dana mozemo imati makar priblizni standard kao i oni.

Poletarac

pre 10 godina

Nije uopste lose imati visoke ciljeve, samo je bitno da se stremi ka njima. Vi koji ne zelite da Srbija napreduje i da se razvija, slobodni ste da idete odavde. Ja, licno, zelim da se ugledamo na Austriju, da dostignemo njen standard, a ako Bog da, i da ga prestignemo. To sigurno ne mozemo prko noci, ali jednom MORA da se pocne.

karudian86

pre 10 godina

politicare sa zapada ne mozete prevariti, covek je dao realnu ocenu, vidi da stvari idu pravim putem, i eu oseca reforme i pozitivnu politiku u srbiji

Paganini

pre 10 godina

Slazem se da je zapadnoevropska ekonomija i organizacija daleko od nas decenijama, ali bitna je volja da se drzava pokrene ka tom modelu jer predugo tapkamo u mestu.

mikica45

pre 10 godina

da dotignemo mi prvo standard okolnih zemalja koje su duze clanice eu..pa posle Austrije..polako ne zuri nam se..al izgleda krenuli smo kako treba napokon

purisa

pre 10 godina

Pre par dana imali smo posetu visokog kiparskog zvanicnika a danas je to austrijski ministar inostranih poslova, sto znaci da Srbija dobija sve vecu podrsku od strane clanica EU, samo je potrebno da se sprovedu reforme kako bismo jos brze napredovali i prikljucili se istoj sto je pre moguce.

Jecika

pre 10 godina

Stvarno svaka cast ovom coveku. On ocigledno mnogo veruje u Srbiju cim su spremni da uloze toliki novac. Srbija ima potencijala i drago nam je sto su i druge zemlje to primetile

Yeah!

pre 10 godina

Mi gradjani smo presudni faktor za to, jednostavno ne smemo da dozvolimo da na izborima pobede ljudi koji samo gledaju kako da pljackaju i lazu, svi to provereno znamo i glavni smo svedoci toga, tako da verujem da ce volja naroda odluciti da li cemo bolju buducnost ili vracanje na staro...!!

Moka

pre 10 godina

Ma uopste nije bitno koje cemo godine postati clanica EU. Bitno je da se krene ubrzano sa reformama koje ce prvenstveno uticati na nase zivote , bolji standard , postaovanje zakona . Jednom recju da se stvori normalna drzava.

kuma

pre 10 godina

Nije Vučić odgovoran što je Srbija išla u nazad dok su sve ostale zemlje Evrope išle napred. Ipak bi trebali da se obratimo onima koji su ovu zemlju vodili deceniju unazad. danas je potrebno jakopuno snage i volje da se nešto postigne.

tetkica

pre 10 godina

Strasno je to koliko nas je rezim DS-a srozao i unazadio. 12 godina smo izgubili slepo verujuci celnicima te stranke ciji je jedini cilj bio razaranje drzavnog sistema. A narod ostavljen bez posla da jedva prezivljava. Sada je cilj da se okrenemo EU na celu sa sposobnim ljudima koji ce nadam se pobediti na izborima jer je lider SNS-a dokazao da mu je jedini cilj bolja buducnost Srbije.

Milica

pre 10 godina

Biće jako teško ući u EU do kraja 2018. godine, ali ako se nastavi sa sprovođenjem reformi i ekonomskim oporavkom Srbije onda je i ostvarivo. Ako ne do kraja 2018. onda sigurno do kraja 2019. godine, što uopšte nije dug period kada se uzme u obzir kakvo su stanje naprednjaci zatekli kada su preuzeli vođenje države.

Radojko

pre 10 godina

Vrlo je moguće da Srbija ostvari značajan privredni napredak u narednim godinama. Delimično su za to bitni politički uslovi, vladavina prava i makroekonomske mere Vlade i Narodne Banke. No, najvažniji uslov jer da shvatimo da svi kolektivno moramo da radimo svoj posao kvalitetno, bilo da smo u proizvodnji, trgovini, administraciji itd. Svi poslovi su bitni. Ako pomoćno osoblje kvalitetno radi svoj posao, proizvođaču je lakše da se fokusira na svoj. Male stvari čine veliku razliku. Ako je administracija efikasna i pouzdana, investitori će se lakše odlučiti da pokrenu neki projekat. Ukratko, nama je potrebno da podignemo nivo naše radne kulture iznad nemačkog nivoa da bi smo jednog dana živeli kao oni.

Deus

pre 10 godina

Ako Rusi udju u Ukrajinu i izadju na reku Prut tj na granice Rumunije - bicemo u EU ako pre toga ne dodje do dramaticnog priblizavanja Rusiji cega se EU jedino boji. Ako Rusi ostanu van Ukrajine nemaju razloga da nas prime ni 2098. Mi njima privredno, civilizacijski, istorijski - ne trebamo. Mi smo tu samo kao moneta za geopoliticko potkusurivanje. Bugarska i Rumunija pa cak i Grcka isto.

Jovan

pre 10 godina

I Koreja je nekad bila nerazvijena zemlja pa je napravila pravi bum, postala ekonomsko čudo. Zašto se to ne bi desilo i Srbiji? Ne zanosim se ja da ćemo preko noći postati ekonomska sila, ali ako su naši radnici, stručnjaci cenjeni svuda u svetu, zašto ne bi mogli kvalitetno i uspešno da rade i ovde. Od Vučića očekujem da stvori povoljnu klimu za investiranje a mi ćemo pokazati šta znamo.

Pop

pre 10 godina

Ovo je samo još jedna podvrda ispravne politike SNS na čelu sa Vučićem. Jako mi se sviđa što pored borbe protiv korupcije vodi i jednu vrlo mudru spoljnu politiku.

Koala

pre 10 godina

Ućićemo mi u EU onog trenutka kad svaki građanin koji vidi da se neko parkirao na zelenoj površini bude mogao da pozove pauka bez bojazni da će neko da mu razbije glavu u mraku.

Nešo

pre 10 godina

Vrlo je bitno da Srbije dostigne evropski standard , a da li će 2018. ili koju godinu kasnije biti primljena u EU je manje bitno. Ono što treba pozdraviti a to je da Austrija daje punu podršku Srbiji na njenom putu ka evrointegracijama.

SladjAna

pre 10 godina

Svidja nam se kako Austrija funkcionise kao drzava, a i uostalom najbolje to mozemo znati kada cujemo utiske nasih ljudi koji zive i rade tamo. Nisam do sad cula da se neko zali pa bi bilo dobro kada bi se malo ugledali na njih. Austrija nam moze mnogo pomoci savetima, a jos i ako nam dovedu investitore mozemo biti sigurni da smo na dobrom putu.

lesnik

pre 10 godina

Optimizam gospodina Kurca i pohvale upucene gospodinu Vucicu, treba da budu podstrek da svi zajedno pomognemo buducoj Vladi u nastavku borbe protiv kriminala i ostvarivanju investicionih planova. Tako ce i prepreke za ulazak u EU biti smanjene.

Mirce

pre 10 godina

Srbije je veoma bitna iskrena podrška Austrije kao jedne od najmoćniji država u Eu koja je veliki investitor u Srbiji , a u kojoj živi oko 300 000 Srba.

Misa00

pre 10 godina

Ovo samo potvrdjuje da je svet stao uz Srbiju I da je svet ukazao poverenje ali I postovanje Aleksandru Vucicu za sve sto je do sada uradio. Ovo je jos jedna dokaz svim skepticima koju sumljaju u odlucnost I iskrenu zelju da Aleksandar Vucic zeli promene u Srbiji. pro,eme koje ce Srbiju pokrenuti napred u jednu modernu evropsku buducnost.

Dado

pre 10 godina

lale@ kad vec pricas, pricaj istinu a to da je vecina clanica vodila pregovore duge 10-12 godina, je DALEKO od istine. Zivim u Sloveniji i ta ista Slovenija je pregovore pocela 98, zavrsila 2002 a u EU usla 2004. Dakle 6 godina od pocetka pregovora do formalnog ulazka u EU. Istina je dakle da kad bi Srbija isla tim tempom, da bi u EU usla 2020 ali isto tako treba znati da tada nije bilo nikakve krize, a "eurofanatizam" prisutan je bio i kod EU i kod buducih clanica EU, a danas toga nema. Sve je vise pesimizma, kriza radi svoje a tu je naravno i nezaobilazno Kosovo. Isto tako, bi se situacija mogla promeniti u sledecim godinama, veliki deo Evrope izlazi iz krize i za 4 godine stanje bi trebalo biti bolje, nego sto je sad pa se tako i eurofanatizam u blagoj meri, moze povratiti na zapadu. Ja realno smatram da je 2018-2019 optimizam, 2020-2022 realizam a 2023-2025 pesimizam, sta se tice ulaska Srbije. Ali sta se tice Avstrije i Srbije...nezavisno od EU, Srbija mora bas na tu drzavu da se ugleda. Slicna velicina, slican broj stanovnistva, geografski su veoma blizu a na toj maloj kilometrini, na jednoj strani jedna od najuredjenijih drzava u Evropi i svetu, a na drugoj strani haos u kome se ne zna ko pije a ko placa.

Olgica NBG

pre 10 godina

San Srbije je da dostigne zivotni standard kakav je u Austriji. Uz dosta truda mozda ovaj san postane stvarnost,za sada smo na dobrom putu

kasper

pre 10 godina

Austrija je jedna od najistaknutijih clanica EU, tako da nam je njihova podrska dragocena u ovim trenucima kada se pripremamo za proces pridruzenja. Ako sve bude islo po planu moguce je da se prikljucimo istoj vec 2018. godine.

Filip Janković

pre 10 godina

Vreme je ključni faktor kada iščekujemo rezultate nekih promena. Svi mi bi voleli da za što kraći vremenski perid možemo da ispravimo sve što želimo, i budemo zadovoljni. Međutim, da bi sve funkcionisalo kako treba moramo biti uporni, strpljivi, vredni i ne posustajati dok ne istrajemo u svojim planovima. SNS je toga svesna i zato čini i učiniće sve po uzoru na Austriju kako bi unapredili i razvili našu državu i omogućili njenim građanima, miran i bezbrižan život.

Dare

pre 10 godina

E drago mi je sto i on to prizeljkuje kao i mi. Brzo ce i to proci pa ce nam onda sve krenuti na bolje, a ako nas do tad budu vodili isti ljudi Srbija ce imati nade

Cira

pre 10 godina

Srbija je konacno krenula putem napredka i prosperiteta.Vucic je dobio poverenje mnogih inostranih partnera.Ovo su lepa i korisna prijateljstva.

sudija

pre 10 godina

Srbiji nije smeo da se desi ovoliki broj neregularnih privatizacija, trebalo je ovo na vreme primetiti, postavlja se pitanje zasto ovo nije ranije ispitivano, nadajmo se da ce SNS uspeti da resi ovo pitanje u sto kracem periodu. Nece biti lako, ali mora da se radi.

masina

pre 10 godina

Austrija je zemlja od koje se ima i sta i koliko nauciti. Srbija je zemlja koja zasluzuje i svojim geografskim i politickim polozajem da se nadje u EU, zato poseta gospodina Kurca i njegova podrska gospodinu Vucicu na dosadasnjem radu, za sve nas ima veliki znacaj.

Momo Joksovic

pre 10 godina

samo nam fali jedna sitnica...germanska upornost I disciplina. To je pozamasan projekat, da promijenis svijest citavog jednog naroda. Ne vidim da ce se to desiti skoro.

StefanM

pre 10 godina

Reci znace, ali dela su nam bitnija. Od Austrije ocekujem veliku moralnu kao i finansijsku pomoc dovodjenjem novih investitora, i moja ocekivanja ce biti opravdana posto smo na dobrom putu.

lonel

pre 10 godina

Moć Vučića se ogleda u njegovom poštenju, jer borbu protiv kriminala i korupcije može da pokrene samo čovek koji iza sebe nema nikakvu fleke u političkom životu, i koji ni jednom domaćem finansijskom moćniku ne duguje bilo kakvu protivuslugu, jer sa takvim ljudima nikada nije ništa petljao, što se ne bi moglo reći za većinu drugih lidera političkih partija u Srbiji.

teaema

pre 10 godina

Lepo je znati da Austrija podržava Srbiju na njenom putu ka Eu. Srbija je, zahvaljujući Vučiću, na dobrom putu, na putu reformi koje će od nje napraviti modernu državu, i već je spremna da postane punopravna članica Evropske unije, možda čak i spremnija nego što su to neke države koje su već u Evropskoj uniji.

Stevica

pre 10 godina

Zaista je lepo što Austrija podržava Srbiju i svaka podrška nam znači. Pre svega mislim da su to sve zasluge Aleksandra Vučića.

Vule

pre 10 godina

Vučićeva moć se ogleda u njegovom poštenju. Pokrenuo je borbu protiv kriminala i korupcije, jer iza sebe nema nikakav trag, zato se nikog i ne plaši, a danas je malo takvih ljudi, nažalost..

NIKOLA

pre 10 godina

Moc koju Vucic ima ogleda se u njegovim ciljevima,idejama,napornom radu,teznji ka boljoj buducnosti naseg naroda...On je covek,koji pravican,sposoban i smeran.Svet je prepoznao njegove prave kvalitete i iskreno zalaganje za Srbiju i njen narod,zato i ima podrsku drzava EU,jer zeli da i nasa Srbija udje u red modernih evropskih zemalja. Jer na taj nacin bice vise onih koji ce investirati u Srbiju a time i veci broj radnih mesta za nase gradjane.

Mojsije

pre 10 godina

Potrebno je da budemo slozniji,da vise radimo i zalazemo se pa ce rezulatti sami doci. Bitno je da za pocetak imamo politicara kome je stalo ne do vladajuce fotelje vec da svi zivimo bolje

podsetnik

pre 10 godina

Austrija je zemlja koja je sluzila kao dobar primer mnogim zemljama, pa bi i Srbija trebala da sledi njihov nacin za ulazak u EU. Gospodin Vucic je sa gospodinom Kurcom razmotrio vecinu mogucnosti nase zemlje za ulazak u EU, a zakljucci tog susreta su veoma ohrabrujuci.

Milenko

pre 10 godina

Samo neka investiraju u Srbiju tada ce nam biti bolje i tada ce se videti efekti dobrih medjudrzavnih odnosa. Austrija je zemlja koja dosta moze da nam pomogne da poraste zivotni standard gradjana i da se smanji nezaposlenost

MiroslavKG

pre 10 godina

Vreme je da Srbija konacno udje u red modernih evropskih zemalja, u tome imamo podrsku Austrije kao i drugih drzava EU, samo treba istrajnosti i rada i ovaj cilj moze biti ostvaren.

Asus

pre 10 godina

Nadam se da će Vučić imati dovoljno snage do 2018.god. Maksimalno ga podržavamo u daljem radu i nadamo se da će i posle izbora nastaviti sa radom, kao i do sada..

Asus

pre 10 godina

Nadam se da će Vučić imati dovoljno snage do 2018.god. Maksimalno ga podržavamo u daljem radu i nadamo se da će i posle izbora nastaviti sa radom, kao i do sada.

Zdravko

pre 10 godina

Stvaranje ambijenta za strane investicije nije samo ono sto od nas eu zahteva to je i nacin da se brze razvijamo i da omogucimo kompanijama koje bi dosle u nasu zemlju da investiraju da su dobrodosle.

Action man

pre 10 godina

O nama se govori sad u pozitivnom tonu,konacno je nasa zemlja priznata u svetu,znam da to desnicarima ne odgovara al oni su proslost...

smakevic

pre 10 godina

Lepo je znati da Austrija u potpunosti podržava proces evropskih integracija Srbije. Bilateralni odnosi nasih zemalja su na visokom nivou i stalno se unapredjuju, posebno na ekonomskom planu. Trebaće nam mnogo truda i volje da dostignemo njihov standard, ali ako postoji politička volja, sve je moguće.

nikola75

pre 10 godina

Spremnost Austrije da pomogne Srbiji na evropskom putu je za nas veoma bitna, kao ugledna clanica EU mogu nam pruziti neophodnu podrsku u integracijama, ova poseta ministra inostranih poslova je zaista lepa vest.

Filozof

pre 10 godina

U životu je uvek dobro imati nečiju podršku,kako bi se problemi što efikasnije rešavali. Tako je i sa našom državom... Moramo imati podršku ostalih zemalja Evrope,kako bi nam pomogli u poboljšanju naše zemlje.Stranke koje ne podržavaju put Srbije ka EU ne žele dobro svojoj zemlji ,a i svojim građanima,jer mi sami nismo u stanju sebi da pomognemo,jer uvek neko sa strane uvidi gde grešimo,dok mi mislimo da je to što radimo odlično.

kucica

pre 10 godina

Ulazak Srbije u EU nikada nije bio dostizniji i blizi, moramo nastaviti sa sprovodjenjem potrebnih mera kako bi sto pre ostvarili uslove za pristup, mnogo ce nam znaciti podrska Austrije.

make

pre 10 godina

Prednost Srbije je u tome što kao zemlja koja nije članica EU ima otvorena vrata mnogih zemalja i tržišta s kojima može slobodnije trgovati, a Austrija to može da iskoristi, što važi i u suprotnom pravcu - gde su Austriji kao članici EU, neka druga tržišta mnogo dosptupnija, što treba da iskoristi Srbija.

POzdrav iz Klagenfurta

pre 10 godina

Bio sam u Austriji i zaista bi bil više nego dobro da dostignemo njihove standarde po pitanu socijale, rada, standarda i uređenja sisema.

Marina Gajic

pre 10 godina

Da bi dostigli nivo jedne uredjene drzave kao Austrija, je dug put kao sto rece Vucic ali ne i neizvodljiv, sve je to moguce uz mukotrpan rad i zalaganje prvenstveno politicara pa zatim i trud nas, gradjana. Nista nije nemoguce samo treba postaviti cilj ispred sebe.

dany00

pre 10 godina

Naravno da će nam mnogo vremena biti potrebno da dostignemo standart koji imaju Austrijanci ali svakako verujem da idemo u dobrom pravcu sa mnogo entuzijazma sa kojim ćemo daleko dogurati.

inspirija

pre 10 godina

U ovom trenutku je najmanje potebno spekulisati o vremenskom interavlu i predstavljati nacrtne okvire za vremnsko delovanje. Mnogo je bitnije uticati na kolektivnu svest svakog pojedinca i stvoriti adkvatne uslove koji ce ih motivisati da daju maksimalni doprinos!

Evropljanin

pre 10 godina

Mnogi u svetu, a posebno u Evropi na drugačiji način nas posmatraju otkad nas u svetu reprezentuje politika koju vodi Aleksandar Vučić u korist naše zemlje koju u budućnosti najveći deo nas vidim kao deo Zajednice evropskih naroda, iz prostog razloga što smo mi deo te Evrope od vjek vjekova, i koliko god oni postavljali uslova bez ovog dela Evrope,ona nikad neće biti celovita. A da bi bili deo te Evrope potrebno je mnogo rada svakog od nas, i reklo bi se uvođenje dosta reda i discipline u institucije koje su tu da služe upravo nama,građanima,i na kraju, reklo bi se ono što fali godinama kod nas, ta ozbiljnost i odgovornost političara, "zanimanja" koje je provlačenjem kroz tabloide toliko oskrnavljeno, a upravo to što fali smo dobili u liku i delu Aleksandra Vučića,koji bi sa mesta premijera trebao da bude pokretač nove politike.

Mozzart

pre 10 godina

Dobrom spoljnom politikom Vučić je podigao rejting Srbije u svetu, Srbije koja za razliku od nekih ranijih vremena vodi politiku i spremna je da vodi politički dijalog sa svima. Iz tog razloga očekujem u narednom periodu, veliki priliv stranog kapitala u našu zemlju kroz investiranje u razne fabrike, proizvodne pogone, projekte od kojih će prvo sigurno imati koristi inostrani kooperant, potom država Srbija i na kraju nezaposlenost koja je rak rana našeg sistema će se polako smanjivati.

panas

pre 10 godina

Sada je najvaznije akcenat staviti na prioritetne stvari koje su potrebne da bi postigli ovaku dugorocnu zamisao. Maksimalna aktivacija i poztivna volja svakog pojedinca. Nista se ne ostvaruje preko noci ali iz dana u dan osecace se razlika.!

Ranko Radicevic

pre 10 godina

Svaka podrska od drzava clanica EU je od velikog znacaja za Srbiju, a pogotovu od najrazvijenih i najbogatijih clanica kao sto je Austrija moze doprineti brzom napredovanju ka punopravnom clanstvu u EU i ekonomski oporavak zemlje. Odlicni potezi Vucica u vodjenju spoljne politike, i sa takvom politikom mislim da je realno da do 2019 god budemo punopravna clanica EU.

Evropljanin

pre 10 godina

Samo još da EU opstane do 2020. godine, pošto, trenutno je u samoj Evropi, da li kao posledica ekonomskih potresa koji su zahvatili mnoge zemlje članice, prisutan je deficit evropskog identitete, ali ne sumnjam da će nam Evropa dati malo više nade,što nam u nekim slučajevima daje ali oskudno i će se u bliskoj budućnosti opet stvoriti pozitivna energija.

Janko

pre 10 godina

Austrija i Srbija su istorijski povezane zemlje otud i dobri odnosi, naši preci su tamo svoje učili visoke škole i obrazovali se, kad mi to nismo imali, zato nam i nije strana ta njihova kultura i obostrano interesovanje i uzajamna pomoć.

Stile

pre 10 godina

Tačno je za ovih četiri godine potrebno da sprovedemo reforme i obaveze, te nakon završetka da uđemo u EU, i na taj način uzmemo učešće u svim evropskim privrednim i ekonomskim tokovima, gde bi bili deo savremenog društva.

Deki

pre 10 godina

Svako od nas mora da doprinese razvitku zemlje i reformama, tako što će podržati stavoe i ciljeve nove vlade, koja zastupa u interesu naroda. To će postići usvajanjem novih zakona i propisa iz svih oblasti.

Momir Spremic

pre 10 godina

Ugostivsi austrijskog sefa diplomatije vicepremijer Vucic je sa njim vodio ozbiljan razgovor o buducnosti Srbije, za razliku od Dr Gangule koji se ne tako davno sprdao sa prezimenom doticnog gospodina na Tviteru, toliko o ozbiljnosti gospode iz demokratske stranke.

Miško

pre 10 godina

Austrijski standard će Srbija brzo dostići, ima ovde pameti, i u politici i u nauci. Vredni smo radnici, svuda u svetu uspevamo, uspećemo i ovde. Nije to lak ali je ostvariv san.

Janko

pre 10 godina

Više drugi veruju u naše mogućnosti nego mi sami. Moramo se trgnuti, optimizam je veoma važna i dobra stvar, motiviše narad. EU nije tako daleka kao što mislimo. Posle izbora moramo verovati vladi, izdržati šta se mora a onda ćemo valjda živeti normalno kao i svi drugi u Evropi.

Laza1

pre 10 godina

Ma samo napred, ovo je pozitivan znak za nasu zemlju samo napred ne treba mi da sudimo kakva je vlast dok dobijamo dobre ocene iz drugih modernih evropskih zemanja.

Tosa1

pre 10 godina

Vucic je za kratko vreme postao popularan kod stranih politicara.To je postigao svojim radom,zalaganjem i trudom.Oni su to prepoznali...

dule

pre 10 godina

Ako neko savetima kako se izgradjuje stabilna ekonomija moze da nam pomogne to je onda sigurno Austrija.Jedna ekonomija koja je bila u rasulu kao sto je sada nasa uspela je za kratko vreme da postane primer za sve evropske zemlje, ali nisu saveti i podrska svemocni, najvazniji je nas stav prema zivotu i radu kao sastavnom delu zivota koji se mora korenito promeniti.

Ranko Radicevic

pre 10 godina

Svaka podrska od drzava clanica EU je od velikog znacaja za Srbiju, a pogotovu od najrazvijenih i najbogatijih clanica kao sto je Austrija moze doprineti brzom napredovanju ka punopravnom clanstvu u EU i ekonomski oporavak zemlje. Odlicni potezi Vucica u vodjenju spoljne politike, i sa takvom politikom mislim da je realno da do 2019 god budemo punopravna clanica EU.

Lab

pre 10 godina

Potrebno je istrajati na putu sprovođenja reformi i obaveza koje imamo za članstvo u EU, jer time ćemo doprineti poboljšanju društva i života i svih ostalih luksuznih potrebština. Zato napred u reforme!

nemoral

pre 10 godina

Srbi su pošteni i vredni radnici koji svuda u svetu ostavljaju dobar utisak i dobro rade. Zato mladi sve više idlaze iz Srbije pošto ih ovde koče i pljačkaju političari.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ako se ostvare ambiciozni planovi naprednjaka da ukljuce sve resurse i kapacitete drzave u proces pregovora i proces reformi ne vidim zasto ne bi bili optimisti i tezili da u sto kracem vremenskom periodu zatvorimo sva poglavlja i na taj nacin obezbedimo drasticno ubrzanje naseg integrisanja u EU

Zlatokosa

pre 10 godina

Posle 5 – tog oktobra 2000 se toliko pricalo o toj Evropi a nikada nismo bili dalje od nje nego 2012 god. A sada 2014 nikada blizi, a za sve to je zahvaljujuci coveku koji je prepoznao pravac kretanja ove zemlje ka uspehu.

JOGI

pre 10 godina

@NouNejmovic Ti ne mozes da pridjes Bred Pitu, bas kao sto nemas ni dovoljan IQ da razumes moj komentar. Suzdrzi se od lupetanja, molim te.