Aktuelno

Sreda, 26.02.2014.

08:10

Od 1. marta pijani vozači idu direktno u zatvor

Izvor: B92

Od 1. marta pijani vozaèi idu direktno u zatvor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Gradjanin

pre 10 godina

Rezultat ovoga biće malo smanjenje broja pijanih vozača a sve veće bogaćenje saobraćajnih policajaca. U mom mestu mnogi iz saobraćajne policije voze dobre aute, idu na letovanje, imaju lepe kuće...sa platom koja je manja od moje plate kao doktora nauka. Sa druge strane ukrali su mi auto, imao sam pljačku stana, ukrali su mi neke stvari, bicikli...i šta mislite da li je i za jedno delo uhvaćen počinilac. Naravno da nije. Zanima me da li inspektori imaju neku normu da bi zadržali svoj posao. Ako normu ima lekar, profesor na fakultetu, radnik na traci koja je norma inspektora i policije. Ja vidim da jedino saobraćajna policija radi dobro. Sakrivaju se uz put po tuđim ćuprijama i iza žbunja a onda iskaču pred vozila. Na putu puna linija kilometrima, ispred mene kolona kamiona koji idu 20km na sat. Vozači kamiona naslonjeni na volan pričaju mobilnim telefonom. Šta ih briga, njima dnevnica ide jer rade posao. A ja ću do posla da se vozim 2 sata da bih tek krenuo da radim. Ne smem da pretičem jer znam da saobraćajci čekaju kao zečevi da iskoče. Kilometarska kolona, nigde isprekidane linije. Imaju li građani ove države neko pravo osim samo da plaćaju kazne. Jesam apsolutno za red i kažnjavanje. Ali sam i za puteve bez rupa, pravilno obeležene puteve gde se zna i da tim putem dnevno prolazi nekoliko desetina pa i stotina kamiona što rezultira ispravnim obeležavanjem puta. Gde je zaštita građana kada su u pitanju napadi, pljačke, divljanje omladine noću po gradu, lupanje prozora..

Bran

pre 10 godina

Ko je odgovoran za BAHATOST puteva nad vozačima ?
Toliko je rupa, oštećenja, neobeleženih deonica, neopranih znakova i katadioptera... da te je strah voziti Srbijom !

Glisa

pre 10 godina

I tu je ugradjeno ono, "ako" i "moze". U Poljskoj i biciklista, ako mu nadju alkohol, dobija 2 godine po automatizmu. "Ako i moze" sluze za muljanje u vidu, moze ovako i onako. Ništa od novog zakona.

Pepsi

pre 10 godina

Sta ste se bre svi primili? Svi ste veliki pravnici i poznavaoci zakona, ovaj bi u zatvor, ovaj 1000e po dzepu.... Nemojte da ste smesni. Idu izbori pa malo valja podici ljudima, a takodje i napuniti budzet i dati malo na snazi represivnim snagama.... Ako vi mislite da je ovo za vase dobro grdno se varate. Zatvori puni ko oko, amnestiraju se koljaci a bas ce da hapse za saobracajne prekrsaje.... malo u budzet, malo policiji u dzep i sve ko do sada...

aj pa tako...

Onanista

pre 10 godina

Promene su kozmetičke prirode, sem mogućnosti da ti sudija oduzme vozilo - u tom grmu leži autokradica! Ovo je laka prilika da neko dođe do tuđih vozila, uz malu pomoć svojih prijatelja...

Old Shatterhand

pre 10 godina

Za početak bi bilo dobro da se nauči da se zove policija a ne "milicija", jer ipak živimo u R. Srbiji 2014. a ne u SFRJ 1984. Tako da mnogi od vas je mnogo, ali mnogo, dosadan sa "milicijom".!

Normalac

pre 10 godina

Za Stop:
Pa mozes da imas nesto metabolickog alkohola, sve i da nisi pio - ne treba nevinog coveka da saljes u zatvor. Ali da, slazem se, 1.2 je mnogo, i da, slazem se da je pijanac za volanom potencijalni kamikaza.

Za telefoniranje, ponovo suluda svest neseg coveka kome je skupo da kupi slusalicu za 10-20e, ali razbijeni branik od 50-100 nije skup.
Isto je tako tom pijancu skupo da u svom malom gradu da 200 din za taxi ili u BGu 1000 maksimalno, ali mu nije skupo da se napije...

da da

pre 10 godina

Da da, ali, to ne važi za sns političare, kao i za ostale političare. Takodje ne važi ni za mamine i tatine sinove i kćeri, kao ni za kapitalce. Ostade samo raja na kraju.
Smejurija od drzave....

ii

pre 10 godina

ovdje u americi prvi put dobijas kaznu,ides na casove 3 mjeseca i sl.drugi put ides drito u zatvor ,i gubis vozacku dozivotno.nemoze ti obama pomoci. surovo ali radi sistem.

neko drugaciji

pre 10 godina

Sto znaci da je sad tarifa koju trebas da das panduru mnogo veca, sad ce moci da traze vise para da bi te pustili, dok ne uvedu kamere u vozila i da stane kolima iza tebe ko i u mamerici i tera te da hodas po liniji i na snimku se vidi da si pijan i onda ne moze da te pusti jel i sefovi vide da si pijan!

Čveger

pre 10 godina

Ovo je dobra vest samo još kad bi se primenjivala. Još samo da uvdemo procentualne kazne bazirane na primanjima prekršioca pa će ovo da lupa podjednako po džepu i bogate i siromašne.

Punimo budžet

pre 10 godina

Cilj zakona je da se bolje puni budžet. Ona kasa što je u Beogradu. Da se ne lažemo.

Dovedite saobraćaj na nivou barem Rumunije, pa onda ima smisla priča sa radarima. Ne ovako, stave 30 na otvorenom, ravan, širok kolovoz a onda sede iza žbuna. Kao, zaboravili građevinari znak, ali to nije njihov problem, "gde žuriš?" i slični debilizmi.

U svim okolnim zemljama se vozi daleko brže jer je dozvoljeno saobraćajnim znacima, nema glupih ograničenja, nema "zaboravljenih" znakova i nema policije s radarimo koliko ih ovde ima. Barem kod nas u Vojvodini. Svakih 20-30 km po jedan. Po centralnoj Srbiji sam video jedan u životu celom. I u svim tim okolnim zemljama broj udesa je daleko manji nego ovde.

Problem nije u vozačima, već u zakonu, policiji, onima koji odražavaju puteve i konačno - u samoj državi.

A da vas pitam - zašto svi do jednog, svi panduri vozači stalno krše ograničenje brzine? Zašto svi do jednog voze bez pojasa? Zašto oni smeju da koriste mobilni tokom upravljanja vozilom? Dvostruki aršini za pandure, one koji treba da služe za primer i za građane.

Imam kameru u kolima, snimam, beležim, čuvam. Kad mi dopi*di sve to ide na Youtube. Vi nas, mi vas.

CILJ JE DA SE PUNI BUDŽET i ništa drugo. Bili smo i ostali pandurska država.

Normalac

pre 10 godina

Tako treba,
mozes slucajno da vozis 5 kmh brze, mozes da ne vidis znak pa nastavis 80, a ono 60 ali ne mozes ni u kom slucaju da mrtav pijan vozis slucajno.
Niti mozes slucajno da ne vezes pojas.

Sto jace kazne za ovakve prekrsaje, a za sitne, par kmh, dajte neku toleranciju, bezbednije je kada se ne gleda put kroz brzinomer.

bauk

pre 10 godina

Hahaaa, koliko volim da citam ove komentare, uvek se nasladim lepo ljudskom gluposcu! Je 'l palo na pamet nekome od vas koji ste savladali kucanje na tastaturi i dostigli vrhunac tehnoloske obrazovanosti, zasto se u ovoj sali od zemlje, zakon primenjuje samo na prekrsaje u saobracaju i zasto svi samo o tome pricaju? Sta je sa lopovom kojeg uhvatim u svojoj kuci, je 'l i on ide u zatvor ili ja jer sam ga protivpravno zadrzao ili ne daj Boze povredio? Dosta bre kaznjavanja sirotinje tj. kulturno receno, srednjeg sloja! Ne treba da se vozi u pijanom stanju, bravo! Aj pretite malo kriminalcima! Donesite zakon da mogu da polomim i ruke i noge dzeparosu u gradskom prevozu, pa kad dodje narodna milicija da odvedu njega, a meni da se zahvale, a ne obrnuto, a mozda cak i sami da uhvate nekoga pre nego sto osteti postenog gradjanina - onog sto je dobio kaznu za prekoracenje brzine od 12 km/h! Nema nama pomoci, samo tutanj odavde dalekooo i nikad nazad!!!

neko_iz_mase

pre 10 godina

Sve se bojim da ce pijani panduri, zandari i tatini sinovi... da skratim ELITA ici u zatvor... Sada se boje da zaustavljaju besna kola a kamoli od prvog marta... Zakon donet a sprovodjenje 0. Ni prvi ni poslednji

pero temerin

pre 10 godina

ja sam osto bez dozvole i zavrsio u zatvoru zato sto sam preso preko pune u centru Temerina nocu oko dva sata kada nije bilo nikoga na drumu i kad niciji zivot ni imovinu nisam ugrozio. Zato sam dobio kaznu poene i zabranu voznje tri meseca. Posto sam ziveo od voznje jer sam taksista morao sam i dalje da vozim. Samo za porez za ta tri meseca treba 42000 din da platim. Kako i odakle to nikoga nezanima. Da ja zivim u normalnij drzavi gde niko ne prelazi preko pune ne bi ni ja prelazio ali i da sam preso prihvatio bi kaznu. Posto ne zivim u normalnoj drzavi svaki dan preko te pune linije prelaze svi od te iste policije pa nadalje. 2,5 godine ja sam svaki dan provodio u centru na tom mestu gde sam preso preko pune po nekoliko sati i nikada policija nije nikome napisala kaznu zbog pune iako oni koji prelaze tuda nemogu da se izbroje. Licno sam sliko policiju kako prelazi preko te iste pune linije i te slike sam stavio na moj blog.ja sam sliko i stavio slike na facebook i na moj blog policiju kako sa sluzbenim autom u sred radnog vremena stoje ispred kafane. Sigurno su pili kiselu. Kad sam objavio slike na facebook jedan stariji pondur mi je pretio da ce da me tuzi i stavi u zatvor. I sad takvi pisu kazne ljudima za razne gluposti od pojasa do voznje bicikla u papucama. U ovoj drzavi koji god zakon da usvoje najvise ce da nastrada onaj koji nije nista kriv ili j e najmanje kriv.

Nenad

pre 10 godina

Nek urade statistiku koliko saobracajnih udesa su izazvali vozaci u alkoholisanom stanju a koliko bahatom voznjom i prekoracenjem brzine i to sa smrtnim poslesdicama bez drzanja odstojanja a da ne pricam o obaranju pesaka,voznje u kontra smeru,TELEFONIRANJE.Alkohol treba da se najrigoroznije kaznjava ali mi imamo ove druge mnogo vece probleme koji niko ne da ne resava i ne pokusava da ih resi nego pospesuje.Tako da meni ovo nista ne znaci a ni ostalim ucesnicima u saobracaju jer se vec lica u alkoholisanom stanju kaznjavaju.

СТОП убицама за воланом !

pre 10 godina

А зашто тек од 1,2 промила ???!!! Сваки возач под дејством алкохола је потенцијални убица !!!
Са и мало алкохола у крви, моментално у затвор, трајно одузимање возачке дозволе и кривична одговорност, а не прекршајна !!!

Milan Nis

pre 10 godina

Sve se slažem za kazne, osim za oduzimanje vozila. Zašto onda ne bi oduzimali i televizore, nameštaj, stanove? To ne bi trebalo da može. Višestrukom povratniku lepo zabraniti upravljanje motornim vozilima, pa ako ga opet uhvate, onda u zatvor na 6-12 meseci.
(Ja, 26. februar 2014 10:15)

Niko vam nece oduzeti lovacku pusku,ako za nju imate dozvolu i pravilno je koristite,odnosno tamo gde je zakonom predvidjeno,ako krenete sa njom u nocni provod ili pucate na svadbi hoce sigurno.Isto je i sa automobilom,koji je opasniji i od puske,ako se nepravilno koristi.

plavi andjelak

pre 10 godina

Marfijevi zakoni - 1. najtezi prekrsaji se desavaju uvek tamo gde ne snima kamera. 2.Vozac koji se krece iza policijskog auta prelazi preko pruznog prelaza sa spustenim branicima. 3. Taj vozac vozi dzip. 4. Taj vozac je tatin sin. 5. Sve to uvek vidi ljubomorna raja.
:-)

Ima još

pre 10 godina

Uvesti i obavezan ozbiljan pregled kod psihijatra pre nego što se nekome izda dozvola (ali i periodično nakon toga). Znate li koliko ima bolesnika koji ne piju lekove a učestvuju u saobraćaju? Koliko narkomana? Ne dozvoliti raznim psihopatama, sociopatama i inima da sedaju za volan!

citat iz knjige Biciklistički dnevnici

pre 10 godina

@zoran1965

'Ali čak i ako u jednoj zemlji ljudi mogu da glasaju, kao što, izvesno je, to mogu u većem delu Sjedinjenih Američkih Država, ipak, kada postoje neverovatno velike ekonomske razlike i nejednakosti u obrazovanju i medicinskoj brizi, interesi većine i opšta dobrobit ne mogu da preovladaju. Volja manjine nadvladava volju većine. I prava jednakost tad ne može da postoji'.

Igor

pre 10 godina

@(Milos, 26. februar 2014 09:41)
E Milose, Milose. To je potpuno u redu. Ti si o tom problemu trebao da razmisljas pre nego sto si pijan seo da vozis a ne sada. Trebalo je da ti padne na pamet da mozes tako i da ubijes nekoga, kao prijatelj jednog komentatora ispod. U corku bi ja tebe tih 6 meseci, a ne dozvolu da ti uzimam. Znaci, imas dozvolu, a ne mozes da vozis. To je dobitna kombinacija.

cojle

pre 10 godina

nema ništa od od toga...pa policija bi celu noć razvozila pijane,vikendom u 2h ujutru nema treznog za volanom,posle 60min od početka kontrole,ni jedna patrola više ne bi bila na poziciji već bi vozila pijanog vozača....

Najbolje da odrede jednu maricu na par patrola,pa kada se marica napuni vozi turu u zatvor,a sabraćajci ne napuštaju poziciju.

zuki

pre 10 godina

A cime ce da testiraju vozace kad vec dugo nemaju pare ni za one plasticne nastavke za drager, nego teraju ljude da duvaju svi u isti ili cak i bez njega?

cika djura

pre 10 godina

Podrska novim propisima. KOnacno nesto pametno i prakticno da smisle. Naravno, ostaje pitanje da li ce se zakon i propisi odnositi na SVE gradjane podjednako ili ce biti nekih koji su "jednakiji" od jednakih...

Našminkana

pre 10 godina

A ubica ceka godinu dana da mu pocne sudjenje, pa sudjenje traje godinu dana, pa sudija ode u penziju u po sudjenja pa ajmo sve ispocetka... Ok je da ide odmah na treznjenje, dobro su se setili, ali kad se za sve prekrsaje odmah bude islo kod sudije onda nek se ide i za pijanu voznju.

birac

pre 10 godina

Bravo,sve je to lepo,ali ko ce to da sprovede?
Saobracajni policajac,sa platom od 300 EURO?Pa pijandura izvadi 200 EURA,"tutne" diskretno u vozacku,dobro vece,jesmo nesto pili,ne,nista,hvala,srecan put!
To ce biti sprovedeno kada nasi policajci budu kao,npr Austrijski,da ne spominjemo Nemacke,Engleske ili one najgore,Svajcarske...
Ja sam sa Austrijancima imao "lep" susret.Idem za Minhen,i kod Linca me sustignu njihovi "presretaci" u nekom BMW-u.Dobar dan,dokumenta,izvolite.Prvo diskretno pogleda da li imam vinjetu za auto-put(ako nemas,kazna 500 EURO,plus ti on proda vinjetu,koju zalepis pred njim).Imao sam,srecom..
Policajac vadi blok,nista me ne pita,pise kaznu..
Ja,navikao na ove nase,krenem sa pricom da sam se "zapricao" sa suprugom,pa eto malo se "zaboravio",pa vozio 150 km/h,a dozvoljeno 130 km/h.Policajac,u blagom soku sto uopste bilo sta govorim,gledajuci me ispod oka kao da bas nisam cist,na tarzanskom engleskom mi lepo kaze - Gospodine,platite kaznu 150 EURO zato sto ste vozili 150 km/h,a samo i dalje nastavite da pricate sa suprugom,to nije kaznjivo po zakonima Austrije!
Imao sam utisak,da sam mu rekao da sam Kancelar Austrije,on bi rekao - Bas mi je drago sto sam Vas upoznao,platite kaznu i srecan Vam put!
Na kraju,kada sam platio,pita me gde idem.U Minhen,kazem ja.A on - E,bas lepo,Nemacka je divna Drzava za "takve" kao Vi,tamo nema ogranicenja brzine,pa izvolite tamo "divljajte" za volanom..Srecan put,gospodine..

MRKI

pre 10 godina

Za to sam da se zakon primenjuje za sve redom. Ali da li su gospoda iz ministarstva agencija i komiteta videla uslove gde ce ti vozaci biti zadržani. Znaju li da vecina policijskih stanica nema odgovarajuće uslove i adekvatne prostorije. Te prostorije nemaju uslove zapuštene su. Da se razumemo ako hocete da sprovodite zakon gospodo stvorite uslove a ne kako se ko snadje. Vidite ne opravdavam vozače ali mora imati osnovne uslove u prostorijama svez vazduh, zimi grejanje i svetlost a ne pod nekim stepenicama se ljudi zatvaraju.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

нема толко затворских ћелија...........једино решење је друштвено користан рад у селима

ajd sad

pre 10 godina

"Nakon što ga sudija kazni, vozač ima pravo žalbe u roku od osam dana, a Apelacioni sud žalbu mora da reši za najviše tri dana", objašnjava Marinović. zamalo da poverujem,sve lepo napisano i objasnjeno kad ono- apelacioni sud.

biba

pre 10 godina

Ovo je odlično, nadam se da će spasiti koji život, jedino što mi totalno spooky kada se ovo izgovori u zemlji Srbiji: "koji mu na licu mesta izriče izvršnu kaznu"

Ja

pre 10 godina

Sve se slažem za kazne, osim za oduzimanje vozila. Zašto onda ne bi oduzimali i televizore, nameštaj, stanove? To ne bi trebalo da može. Višestrukom povratniku lepo zabraniti upravljanje motornim vozilima, pa ako ga opet uhvate, onda u zatvor na 6-12 meseci.

Cika Mile

pre 10 godina

Prvo, ovo bi mozda i podrzao kada bi isti sistem vazio i za huligane na stadionima, kriminalce koji slobodno setaju ulicama i za sve one krivicne prijave koje ladno zastarevaju,
Drugo, dosta bre letenja u oblacima i uskladjivanja zakona sa EU , mislim da bi nama vise prilicilo da se okrenemo kopiranju zakona nama slicnim drzavama kao sto su Kolumbija, Mjan Mar, Dzibuti, Butan...

molim vas da objavite komentar

pre 10 godina

Sve u svemu, dobro ste se setili,...U Srbiji bi valjalo da su izbori svakog Bozijeg dana,..mislim, imali bi bolje zakone, korektnije odluke,manje nezaposlenjih,bilo bi vise socijalne pravde, ma ruzice bi nam cvetale. A sad pitanje za vladajucu strukturu:hoce li istim(citaj, "zatvorskim") putem ici pijane sestre i pijani doktori, ili se ovo na njih ne odnosi?Ma oni su zasticeniji od Darka Sarica ,..kakvoj se ja pravdi nadam...!

nenad

pre 10 godina

Ma ne da bih uveo oduzimanje vozla, nego bih uveo uništavanje vozila na licu mesta ukoliko je vozač u pijanom stanju. Upravljanje vozilom u pijanom stanju treba tretirati kao pokušaj ubistva sa predumišljajem. Jedno je ako neko vozi nakon što je popio čašicu-dve, ali drugo su ovi mortus pijani vozači!

teslabgd

pre 10 godina

A što ga ne bi streljali odmah na licu mesta, još više se skraćuje postupak i nema troškova za gorivo do suda, pa do zatvora...
Nemam ništa protiv najstrožih kazni za pijane i bahate vozače kojih je previše ali me sve ovo malo podseća na preki sud.
A i ispada da su najveći problem u Srbiji nepropisno parkiranje, brza vožnja i pričanje mobilnim u toku vožnje...što ovakve postupke ne uvedete za silovatelje, dilere koje uhvatite sa drogom, ove naše "biznismene" i te probleme rešite po kratkom postupku

Najslabija karika

pre 10 godina

Odlično, sve ja to podržavam, moglo bi da bude i strožije što se mene tiče...ALI... Opet su gospoda u plavom najslabija karika sistema. Opet oni direktno na terenu odlučuju da li će se ovakav postupak uopšte započeti. Jer, ako uhvate neku "običnu budalu", sprovešće se gore opisani postupak. Ali šta ako vide "neobičnu budalu" da prolazi pored spuštene rampe, npr. neki biznismen u dzipu, ili sin poznatog biznismena u dzipu, ili sin njihovog kolege, pa onda uopšte ni ne odrade alko-test. Na žalost, to je naša realnost...policajci vedre i oblače...

Milos

pre 10 godina

Mene je uhvatila policija u alkoholisanom stanju jos pre dve godine i tek sada mi je stigla zabrana upravljanja motornim vozilom od 6 meseci. Mislim da to nije u redu jer nisam mogao nista da planiram unapred, kako cu npr da idem na more. A da ne pricam o tome da posle te drakonske kazne ni ne pomisljam da pijem i vozim!

Sloboda za pivo

pre 10 godina

A oni sa mobilnim koji okrecu volan jednom rukom, pa im volan klizne pa izlete na trotoar ? Kao onaj bus u Nemanjinoj ? Telefonisti su opasniji od pijanaca jer ih ima mnogo vise !

meeskec

pre 10 godina

Ako im sudija izrekne kaznu? Po meni, svaki tupadzija koji sa preko 1.2 sedne u kola da vozi, odmah bajbok, makar 5 dana, plus novcana kazna jedno 1000e.

Zakon za sve!?

pre 10 godina

Moj poznanik pre godinu dana zaspi za volanom sa oko 3 promila, pređe u drugu traku, i u direktnom sudaru na licu mesta ubije čoveka od 35 god., oca dva deteta. I dalje vozi, ide na posao...

Samo otimacina

pre 10 godina

Fotografije kao dokaz bih ukinuo, jer je to uhvacen jedan trenutak koji mozda i ne prikazuje realno sta se desilo i zbog cega.Tako se sakriju u zbunje i love neke polu-sumnjive situacije i od toga zive- mito i korupcija. Samo video zapis- opremite svaki auto sa kamerama, datum-vreme i bar 10 sekundi snimka i tu nema prevare.I po mogucstvu zvuk, da se cuje sta prica i napolju.
A pruzni prelazi i rampe, pa da funkcionisu kako treba ili da ih uopste i ima na svim perlazima, pa ne bi onoliki ljudi poginuli do sada na njima.
Opet, malo ima zaista dobrih i postenih u policiji, uglavnom je sve to olos koji gleda samo kako da te osamari.Ovim prvima, svaka cast.
A pijane na robiju-podrzavam!

aca

pre 10 godina

i opet ce se,kao i uvek, ovo primenjivati selektivno!!! zamislite da saobracajna policija privede na treznjenje nekog tatinog sina, lokalnog mafijasa ili taxistu... tesko!!!

zbanderas

pre 10 godina

Policija me je zaustavila u Francuskoj ulici u Beogradu u 03,30h i pustila iako im je merač pokazivao više alhohola-kada sam im dao po 1000dinara. Isto sam propušten u Inđiji,ali su mi policajci rekli da im uplatim 1 kg prasetine u restoranu Vrelo u Inđiji.

Aleksandar

pre 10 godina

Potpuno se slazem sa vama sa ovakvim merama ali sta cemo sa putevima koji su u katastrofalnim stanjima gde je svaki dan lutrija, gledate kolovoz da izbegnete rupetine a takodje morate isto vremeno da gledate semafore da ne prodjete na crveno. Pa pogledajte samo Karadjordjevu ulicu pa to je krater do kratera. Odgovornost mora da postoji kod vozaca ali takodje odgovornost i ozbiljnost mora da postoji i kod vas ( sup, putari ). da obezbedite relativne dobre uslove u voznji.

miki

pre 10 godina

Konacno!!!! Mene je pre 4 godine policija zastavila i napisala prijavu prekrsaj da sam vozijo u pijanom stanju a zatim pustila da idem svojim putem,odnosno da nastavim da vozim.malo mi nije imala smisla cela ta prica.

miki

pre 10 godina

Konacno!!!! Mene je pre 4 godine policija zastavila i napisala prijavu prekrsaj da sam vozijo u pijanom stanju a zatim pustila da idem svojim putem,odnosno da nastavim da vozim.malo mi nije imala smisla cela ta prica.

Zakon za sve!?

pre 10 godina

Moj poznanik pre godinu dana zaspi za volanom sa oko 3 promila, pređe u drugu traku, i u direktnom sudaru na licu mesta ubije čoveka od 35 god., oca dva deteta. I dalje vozi, ide na posao...

aca

pre 10 godina

i opet ce se,kao i uvek, ovo primenjivati selektivno!!! zamislite da saobracajna policija privede na treznjenje nekog tatinog sina, lokalnog mafijasa ili taxistu... tesko!!!

Najslabija karika

pre 10 godina

Odlično, sve ja to podržavam, moglo bi da bude i strožije što se mene tiče...ALI... Opet su gospoda u plavom najslabija karika sistema. Opet oni direktno na terenu odlučuju da li će se ovakav postupak uopšte započeti. Jer, ako uhvate neku "običnu budalu", sprovešće se gore opisani postupak. Ali šta ako vide "neobičnu budalu" da prolazi pored spuštene rampe, npr. neki biznismen u dzipu, ili sin poznatog biznismena u dzipu, ili sin njihovog kolege, pa onda uopšte ni ne odrade alko-test. Na žalost, to je naša realnost...policajci vedre i oblače...

Aleksandar

pre 10 godina

Potpuno se slazem sa vama sa ovakvim merama ali sta cemo sa putevima koji su u katastrofalnim stanjima gde je svaki dan lutrija, gledate kolovoz da izbegnete rupetine a takodje morate isto vremeno da gledate semafore da ne prodjete na crveno. Pa pogledajte samo Karadjordjevu ulicu pa to je krater do kratera. Odgovornost mora da postoji kod vozaca ali takodje odgovornost i ozbiljnost mora da postoji i kod vas ( sup, putari ). da obezbedite relativne dobre uslove u voznji.

Sloboda za pivo

pre 10 godina

A oni sa mobilnim koji okrecu volan jednom rukom, pa im volan klizne pa izlete na trotoar ? Kao onaj bus u Nemanjinoj ? Telefonisti su opasniji od pijanaca jer ih ima mnogo vise !

birac

pre 10 godina

Bravo,sve je to lepo,ali ko ce to da sprovede?
Saobracajni policajac,sa platom od 300 EURO?Pa pijandura izvadi 200 EURA,"tutne" diskretno u vozacku,dobro vece,jesmo nesto pili,ne,nista,hvala,srecan put!
To ce biti sprovedeno kada nasi policajci budu kao,npr Austrijski,da ne spominjemo Nemacke,Engleske ili one najgore,Svajcarske...
Ja sam sa Austrijancima imao "lep" susret.Idem za Minhen,i kod Linca me sustignu njihovi "presretaci" u nekom BMW-u.Dobar dan,dokumenta,izvolite.Prvo diskretno pogleda da li imam vinjetu za auto-put(ako nemas,kazna 500 EURO,plus ti on proda vinjetu,koju zalepis pred njim).Imao sam,srecom..
Policajac vadi blok,nista me ne pita,pise kaznu..
Ja,navikao na ove nase,krenem sa pricom da sam se "zapricao" sa suprugom,pa eto malo se "zaboravio",pa vozio 150 km/h,a dozvoljeno 130 km/h.Policajac,u blagom soku sto uopste bilo sta govorim,gledajuci me ispod oka kao da bas nisam cist,na tarzanskom engleskom mi lepo kaze - Gospodine,platite kaznu 150 EURO zato sto ste vozili 150 km/h,a samo i dalje nastavite da pricate sa suprugom,to nije kaznjivo po zakonima Austrije!
Imao sam utisak,da sam mu rekao da sam Kancelar Austrije,on bi rekao - Bas mi je drago sto sam Vas upoznao,platite kaznu i srecan Vam put!
Na kraju,kada sam platio,pita me gde idem.U Minhen,kazem ja.A on - E,bas lepo,Nemacka je divna Drzava za "takve" kao Vi,tamo nema ogranicenja brzine,pa izvolite tamo "divljajte" za volanom..Srecan put,gospodine..

neko_iz_mase

pre 10 godina

Sve se bojim da ce pijani panduri, zandari i tatini sinovi... da skratim ELITA ici u zatvor... Sada se boje da zaustavljaju besna kola a kamoli od prvog marta... Zakon donet a sprovodjenje 0. Ni prvi ni poslednji

meeskec

pre 10 godina

Ako im sudija izrekne kaznu? Po meni, svaki tupadzija koji sa preko 1.2 sedne u kola da vozi, odmah bajbok, makar 5 dana, plus novcana kazna jedno 1000e.

teslabgd

pre 10 godina

A što ga ne bi streljali odmah na licu mesta, još više se skraćuje postupak i nema troškova za gorivo do suda, pa do zatvora...
Nemam ništa protiv najstrožih kazni za pijane i bahate vozače kojih je previše ali me sve ovo malo podseća na preki sud.
A i ispada da su najveći problem u Srbiji nepropisno parkiranje, brza vožnja i pričanje mobilnim u toku vožnje...što ovakve postupke ne uvedete za silovatelje, dilere koje uhvatite sa drogom, ove naše "biznismene" i te probleme rešite po kratkom postupku

Normalac

pre 10 godina

Tako treba,
mozes slucajno da vozis 5 kmh brze, mozes da ne vidis znak pa nastavis 80, a ono 60 ali ne mozes ni u kom slucaju da mrtav pijan vozis slucajno.
Niti mozes slucajno da ne vezes pojas.

Sto jace kazne za ovakve prekrsaje, a za sitne, par kmh, dajte neku toleranciju, bezbednije je kada se ne gleda put kroz brzinomer.

Ja

pre 10 godina

Sve se slažem za kazne, osim za oduzimanje vozila. Zašto onda ne bi oduzimali i televizore, nameštaj, stanove? To ne bi trebalo da može. Višestrukom povratniku lepo zabraniti upravljanje motornim vozilima, pa ako ga opet uhvate, onda u zatvor na 6-12 meseci.

cojle

pre 10 godina

nema ništa od od toga...pa policija bi celu noć razvozila pijane,vikendom u 2h ujutru nema treznog za volanom,posle 60min od početka kontrole,ni jedna patrola više ne bi bila na poziciji već bi vozila pijanog vozača....

Najbolje da odrede jednu maricu na par patrola,pa kada se marica napuni vozi turu u zatvor,a sabraćajci ne napuštaju poziciju.

ajd sad

pre 10 godina

"Nakon što ga sudija kazni, vozač ima pravo žalbe u roku od osam dana, a Apelacioni sud žalbu mora da reši za najviše tri dana", objašnjava Marinović. zamalo da poverujem,sve lepo napisano i objasnjeno kad ono- apelacioni sud.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

нема толко затворских ћелија...........једино решење је друштвено користан рад у селима

Ima još

pre 10 godina

Uvesti i obavezan ozbiljan pregled kod psihijatra pre nego što se nekome izda dozvola (ali i periodično nakon toga). Znate li koliko ima bolesnika koji ne piju lekove a učestvuju u saobraćaju? Koliko narkomana? Ne dozvoliti raznim psihopatama, sociopatama i inima da sedaju za volan!

plavi andjelak

pre 10 godina

Marfijevi zakoni - 1. najtezi prekrsaji se desavaju uvek tamo gde ne snima kamera. 2.Vozac koji se krece iza policijskog auta prelazi preko pruznog prelaza sa spustenim branicima. 3. Taj vozac vozi dzip. 4. Taj vozac je tatin sin. 5. Sve to uvek vidi ljubomorna raja.
:-)

biba

pre 10 godina

Ovo je odlično, nadam se da će spasiti koji život, jedino što mi totalno spooky kada se ovo izgovori u zemlji Srbiji: "koji mu na licu mesta izriče izvršnu kaznu"

Milan Nis

pre 10 godina

Sve se slažem za kazne, osim za oduzimanje vozila. Zašto onda ne bi oduzimali i televizore, nameštaj, stanove? To ne bi trebalo da može. Višestrukom povratniku lepo zabraniti upravljanje motornim vozilima, pa ako ga opet uhvate, onda u zatvor na 6-12 meseci.
(Ja, 26. februar 2014 10:15)

Niko vam nece oduzeti lovacku pusku,ako za nju imate dozvolu i pravilno je koristite,odnosno tamo gde je zakonom predvidjeno,ako krenete sa njom u nocni provod ili pucate na svadbi hoce sigurno.Isto je i sa automobilom,koji je opasniji i od puske,ako se nepravilno koristi.

Našminkana

pre 10 godina

A ubica ceka godinu dana da mu pocne sudjenje, pa sudjenje traje godinu dana, pa sudija ode u penziju u po sudjenja pa ajmo sve ispocetka... Ok je da ide odmah na treznjenje, dobro su se setili, ali kad se za sve prekrsaje odmah bude islo kod sudije onda nek se ide i za pijanu voznju.

СТОП убицама за воланом !

pre 10 godina

А зашто тек од 1,2 промила ???!!! Сваки возач под дејством алкохола је потенцијални убица !!!
Са и мало алкохола у крви, моментално у затвор, трајно одузимање возачке дозволе и кривична одговорност, а не прекршајна !!!

Igor

pre 10 godina

@(Milos, 26. februar 2014 09:41)
E Milose, Milose. To je potpuno u redu. Ti si o tom problemu trebao da razmisljas pre nego sto si pijan seo da vozis a ne sada. Trebalo je da ti padne na pamet da mozes tako i da ubijes nekoga, kao prijatelj jednog komentatora ispod. U corku bi ja tebe tih 6 meseci, a ne dozvolu da ti uzimam. Znaci, imas dozvolu, a ne mozes da vozis. To je dobitna kombinacija.

Nenad

pre 10 godina

Nek urade statistiku koliko saobracajnih udesa su izazvali vozaci u alkoholisanom stanju a koliko bahatom voznjom i prekoracenjem brzine i to sa smrtnim poslesdicama bez drzanja odstojanja a da ne pricam o obaranju pesaka,voznje u kontra smeru,TELEFONIRANJE.Alkohol treba da se najrigoroznije kaznjava ali mi imamo ove druge mnogo vece probleme koji niko ne da ne resava i ne pokusava da ih resi nego pospesuje.Tako da meni ovo nista ne znaci a ni ostalim ucesnicima u saobracaju jer se vec lica u alkoholisanom stanju kaznjavaju.

Milos

pre 10 godina

Mene je uhvatila policija u alkoholisanom stanju jos pre dve godine i tek sada mi je stigla zabrana upravljanja motornim vozilom od 6 meseci. Mislim da to nije u redu jer nisam mogao nista da planiram unapred, kako cu npr da idem na more. A da ne pricam o tome da posle te drakonske kazne ni ne pomisljam da pijem i vozim!

zuki

pre 10 godina

A cime ce da testiraju vozace kad vec dugo nemaju pare ni za one plasticne nastavke za drager, nego teraju ljude da duvaju svi u isti ili cak i bez njega?

nenad

pre 10 godina

Ma ne da bih uveo oduzimanje vozla, nego bih uveo uništavanje vozila na licu mesta ukoliko je vozač u pijanom stanju. Upravljanje vozilom u pijanom stanju treba tretirati kao pokušaj ubistva sa predumišljajem. Jedno je ako neko vozi nakon što je popio čašicu-dve, ali drugo su ovi mortus pijani vozači!

Gradjanin

pre 10 godina

Rezultat ovoga biće malo smanjenje broja pijanih vozača a sve veće bogaćenje saobraćajnih policajaca. U mom mestu mnogi iz saobraćajne policije voze dobre aute, idu na letovanje, imaju lepe kuće...sa platom koja je manja od moje plate kao doktora nauka. Sa druge strane ukrali su mi auto, imao sam pljačku stana, ukrali su mi neke stvari, bicikli...i šta mislite da li je i za jedno delo uhvaćen počinilac. Naravno da nije. Zanima me da li inspektori imaju neku normu da bi zadržali svoj posao. Ako normu ima lekar, profesor na fakultetu, radnik na traci koja je norma inspektora i policije. Ja vidim da jedino saobraćajna policija radi dobro. Sakrivaju se uz put po tuđim ćuprijama i iza žbunja a onda iskaču pred vozila. Na putu puna linija kilometrima, ispred mene kolona kamiona koji idu 20km na sat. Vozači kamiona naslonjeni na volan pričaju mobilnim telefonom. Šta ih briga, njima dnevnica ide jer rade posao. A ja ću do posla da se vozim 2 sata da bih tek krenuo da radim. Ne smem da pretičem jer znam da saobraćajci čekaju kao zečevi da iskoče. Kilometarska kolona, nigde isprekidane linije. Imaju li građani ove države neko pravo osim samo da plaćaju kazne. Jesam apsolutno za red i kažnjavanje. Ali sam i za puteve bez rupa, pravilno obeležene puteve gde se zna i da tim putem dnevno prolazi nekoliko desetina pa i stotina kamiona što rezultira ispravnim obeležavanjem puta. Gde je zaštita građana kada su u pitanju napadi, pljačke, divljanje omladine noću po gradu, lupanje prozora..

cika djura

pre 10 godina

Podrska novim propisima. KOnacno nesto pametno i prakticno da smisle. Naravno, ostaje pitanje da li ce se zakon i propisi odnositi na SVE gradjane podjednako ili ce biti nekih koji su "jednakiji" od jednakih...

Pepsi

pre 10 godina

Sta ste se bre svi primili? Svi ste veliki pravnici i poznavaoci zakona, ovaj bi u zatvor, ovaj 1000e po dzepu.... Nemojte da ste smesni. Idu izbori pa malo valja podici ljudima, a takodje i napuniti budzet i dati malo na snazi represivnim snagama.... Ako vi mislite da je ovo za vase dobro grdno se varate. Zatvori puni ko oko, amnestiraju se koljaci a bas ce da hapse za saobracajne prekrsaje.... malo u budzet, malo policiji u dzep i sve ko do sada...

aj pa tako...

Bran

pre 10 godina

Ko je odgovoran za BAHATOST puteva nad vozačima ?
Toliko je rupa, oštećenja, neobeleženih deonica, neopranih znakova i katadioptera... da te je strah voziti Srbijom !

citat iz knjige Biciklistički dnevnici

pre 10 godina

@zoran1965

'Ali čak i ako u jednoj zemlji ljudi mogu da glasaju, kao što, izvesno je, to mogu u većem delu Sjedinjenih Američkih Država, ipak, kada postoje neverovatno velike ekonomske razlike i nejednakosti u obrazovanju i medicinskoj brizi, interesi većine i opšta dobrobit ne mogu da preovladaju. Volja manjine nadvladava volju većine. I prava jednakost tad ne može da postoji'.

bauk

pre 10 godina

Hahaaa, koliko volim da citam ove komentare, uvek se nasladim lepo ljudskom gluposcu! Je 'l palo na pamet nekome od vas koji ste savladali kucanje na tastaturi i dostigli vrhunac tehnoloske obrazovanosti, zasto se u ovoj sali od zemlje, zakon primenjuje samo na prekrsaje u saobracaju i zasto svi samo o tome pricaju? Sta je sa lopovom kojeg uhvatim u svojoj kuci, je 'l i on ide u zatvor ili ja jer sam ga protivpravno zadrzao ili ne daj Boze povredio? Dosta bre kaznjavanja sirotinje tj. kulturno receno, srednjeg sloja! Ne treba da se vozi u pijanom stanju, bravo! Aj pretite malo kriminalcima! Donesite zakon da mogu da polomim i ruke i noge dzeparosu u gradskom prevozu, pa kad dodje narodna milicija da odvedu njega, a meni da se zahvale, a ne obrnuto, a mozda cak i sami da uhvate nekoga pre nego sto osteti postenog gradjanina - onog sto je dobio kaznu za prekoracenje brzine od 12 km/h! Nema nama pomoci, samo tutanj odavde dalekooo i nikad nazad!!!

MRKI

pre 10 godina

Za to sam da se zakon primenjuje za sve redom. Ali da li su gospoda iz ministarstva agencija i komiteta videla uslove gde ce ti vozaci biti zadržani. Znaju li da vecina policijskih stanica nema odgovarajuće uslove i adekvatne prostorije. Te prostorije nemaju uslove zapuštene su. Da se razumemo ako hocete da sprovodite zakon gospodo stvorite uslove a ne kako se ko snadje. Vidite ne opravdavam vozače ali mora imati osnovne uslove u prostorijama svez vazduh, zimi grejanje i svetlost a ne pod nekim stepenicama se ljudi zatvaraju.

Glisa

pre 10 godina

I tu je ugradjeno ono, "ako" i "moze". U Poljskoj i biciklista, ako mu nadju alkohol, dobija 2 godine po automatizmu. "Ako i moze" sluze za muljanje u vidu, moze ovako i onako. Ništa od novog zakona.

zbanderas

pre 10 godina

Policija me je zaustavila u Francuskoj ulici u Beogradu u 03,30h i pustila iako im je merač pokazivao više alhohola-kada sam im dao po 1000dinara. Isto sam propušten u Inđiji,ali su mi policajci rekli da im uplatim 1 kg prasetine u restoranu Vrelo u Inđiji.

ii

pre 10 godina

ovdje u americi prvi put dobijas kaznu,ides na casove 3 mjeseca i sl.drugi put ides drito u zatvor ,i gubis vozacku dozivotno.nemoze ti obama pomoci. surovo ali radi sistem.

pero temerin

pre 10 godina

ja sam osto bez dozvole i zavrsio u zatvoru zato sto sam preso preko pune u centru Temerina nocu oko dva sata kada nije bilo nikoga na drumu i kad niciji zivot ni imovinu nisam ugrozio. Zato sam dobio kaznu poene i zabranu voznje tri meseca. Posto sam ziveo od voznje jer sam taksista morao sam i dalje da vozim. Samo za porez za ta tri meseca treba 42000 din da platim. Kako i odakle to nikoga nezanima. Da ja zivim u normalnij drzavi gde niko ne prelazi preko pune ne bi ni ja prelazio ali i da sam preso prihvatio bi kaznu. Posto ne zivim u normalnoj drzavi svaki dan preko te pune linije prelaze svi od te iste policije pa nadalje. 2,5 godine ja sam svaki dan provodio u centru na tom mestu gde sam preso preko pune po nekoliko sati i nikada policija nije nikome napisala kaznu zbog pune iako oni koji prelaze tuda nemogu da se izbroje. Licno sam sliko policiju kako prelazi preko te iste pune linije i te slike sam stavio na moj blog.ja sam sliko i stavio slike na facebook i na moj blog policiju kako sa sluzbenim autom u sred radnog vremena stoje ispred kafane. Sigurno su pili kiselu. Kad sam objavio slike na facebook jedan stariji pondur mi je pretio da ce da me tuzi i stavi u zatvor. I sad takvi pisu kazne ljudima za razne gluposti od pojasa do voznje bicikla u papucama. U ovoj drzavi koji god zakon da usvoje najvise ce da nastrada onaj koji nije nista kriv ili j e najmanje kriv.

Punimo budžet

pre 10 godina

Cilj zakona je da se bolje puni budžet. Ona kasa što je u Beogradu. Da se ne lažemo.

Dovedite saobraćaj na nivou barem Rumunije, pa onda ima smisla priča sa radarima. Ne ovako, stave 30 na otvorenom, ravan, širok kolovoz a onda sede iza žbuna. Kao, zaboravili građevinari znak, ali to nije njihov problem, "gde žuriš?" i slični debilizmi.

U svim okolnim zemljama se vozi daleko brže jer je dozvoljeno saobraćajnim znacima, nema glupih ograničenja, nema "zaboravljenih" znakova i nema policije s radarimo koliko ih ovde ima. Barem kod nas u Vojvodini. Svakih 20-30 km po jedan. Po centralnoj Srbiji sam video jedan u životu celom. I u svim tim okolnim zemljama broj udesa je daleko manji nego ovde.

Problem nije u vozačima, već u zakonu, policiji, onima koji odražavaju puteve i konačno - u samoj državi.

A da vas pitam - zašto svi do jednog, svi panduri vozači stalno krše ograničenje brzine? Zašto svi do jednog voze bez pojasa? Zašto oni smeju da koriste mobilni tokom upravljanja vozilom? Dvostruki aršini za pandure, one koji treba da služe za primer i za građane.

Imam kameru u kolima, snimam, beležim, čuvam. Kad mi dopi*di sve to ide na Youtube. Vi nas, mi vas.

CILJ JE DA SE PUNI BUDŽET i ništa drugo. Bili smo i ostali pandurska država.

da da

pre 10 godina

Da da, ali, to ne važi za sns političare, kao i za ostale političare. Takodje ne važi ni za mamine i tatine sinove i kćeri, kao ni za kapitalce. Ostade samo raja na kraju.
Smejurija od drzave....

Old Shatterhand

pre 10 godina

Za početak bi bilo dobro da se nauči da se zove policija a ne "milicija", jer ipak živimo u R. Srbiji 2014. a ne u SFRJ 1984. Tako da mnogi od vas je mnogo, ali mnogo, dosadan sa "milicijom".!

Onanista

pre 10 godina

Promene su kozmetičke prirode, sem mogućnosti da ti sudija oduzme vozilo - u tom grmu leži autokradica! Ovo je laka prilika da neko dođe do tuđih vozila, uz malu pomoć svojih prijatelja...

Normalac

pre 10 godina

Za Stop:
Pa mozes da imas nesto metabolickog alkohola, sve i da nisi pio - ne treba nevinog coveka da saljes u zatvor. Ali da, slazem se, 1.2 je mnogo, i da, slazem se da je pijanac za volanom potencijalni kamikaza.

Za telefoniranje, ponovo suluda svest neseg coveka kome je skupo da kupi slusalicu za 10-20e, ali razbijeni branik od 50-100 nije skup.
Isto je tako tom pijancu skupo da u svom malom gradu da 200 din za taxi ili u BGu 1000 maksimalno, ali mu nije skupo da se napije...

molim vas da objavite komentar

pre 10 godina

Sve u svemu, dobro ste se setili,...U Srbiji bi valjalo da su izbori svakog Bozijeg dana,..mislim, imali bi bolje zakone, korektnije odluke,manje nezaposlenjih,bilo bi vise socijalne pravde, ma ruzice bi nam cvetale. A sad pitanje za vladajucu strukturu:hoce li istim(citaj, "zatvorskim") putem ici pijane sestre i pijani doktori, ili se ovo na njih ne odnosi?Ma oni su zasticeniji od Darka Sarica ,..kakvoj se ja pravdi nadam...!

Čveger

pre 10 godina

Ovo je dobra vest samo još kad bi se primenjivala. Još samo da uvdemo procentualne kazne bazirane na primanjima prekršioca pa će ovo da lupa podjednako po džepu i bogate i siromašne.

neko drugaciji

pre 10 godina

Sto znaci da je sad tarifa koju trebas da das panduru mnogo veca, sad ce moci da traze vise para da bi te pustili, dok ne uvedu kamere u vozila i da stane kolima iza tebe ko i u mamerici i tera te da hodas po liniji i na snimku se vidi da si pijan i onda ne moze da te pusti jel i sefovi vide da si pijan!

Samo otimacina

pre 10 godina

Fotografije kao dokaz bih ukinuo, jer je to uhvacen jedan trenutak koji mozda i ne prikazuje realno sta se desilo i zbog cega.Tako se sakriju u zbunje i love neke polu-sumnjive situacije i od toga zive- mito i korupcija. Samo video zapis- opremite svaki auto sa kamerama, datum-vreme i bar 10 sekundi snimka i tu nema prevare.I po mogucstvu zvuk, da se cuje sta prica i napolju.
A pruzni prelazi i rampe, pa da funkcionisu kako treba ili da ih uopste i ima na svim perlazima, pa ne bi onoliki ljudi poginuli do sada na njima.
Opet, malo ima zaista dobrih i postenih u policiji, uglavnom je sve to olos koji gleda samo kako da te osamari.Ovim prvima, svaka cast.
A pijane na robiju-podrzavam!

Cika Mile

pre 10 godina

Prvo, ovo bi mozda i podrzao kada bi isti sistem vazio i za huligane na stadionima, kriminalce koji slobodno setaju ulicama i za sve one krivicne prijave koje ladno zastarevaju,
Drugo, dosta bre letenja u oblacima i uskladjivanja zakona sa EU , mislim da bi nama vise prilicilo da se okrenemo kopiranju zakona nama slicnim drzavama kao sto su Kolumbija, Mjan Mar, Dzibuti, Butan...

Milos

pre 10 godina

Mene je uhvatila policija u alkoholisanom stanju jos pre dve godine i tek sada mi je stigla zabrana upravljanja motornim vozilom od 6 meseci. Mislim da to nije u redu jer nisam mogao nista da planiram unapred, kako cu npr da idem na more. A da ne pricam o tome da posle te drakonske kazne ni ne pomisljam da pijem i vozim!

teslabgd

pre 10 godina

A što ga ne bi streljali odmah na licu mesta, još više se skraćuje postupak i nema troškova za gorivo do suda, pa do zatvora...
Nemam ništa protiv najstrožih kazni za pijane i bahate vozače kojih je previše ali me sve ovo malo podseća na preki sud.
A i ispada da su najveći problem u Srbiji nepropisno parkiranje, brza vožnja i pričanje mobilnim u toku vožnje...što ovakve postupke ne uvedete za silovatelje, dilere koje uhvatite sa drogom, ove naše "biznismene" i te probleme rešite po kratkom postupku

СТОП убицама за воланом !

pre 10 godina

А зашто тек од 1,2 промила ???!!! Сваки возач под дејством алкохола је потенцијални убица !!!
Са и мало алкохола у крви, моментално у затвор, трајно одузимање возачке дозволе и кривична одговорност, а не прекршајна !!!

Aleksandar

pre 10 godina

Potpuno se slazem sa vama sa ovakvim merama ali sta cemo sa putevima koji su u katastrofalnim stanjima gde je svaki dan lutrija, gledate kolovoz da izbegnete rupetine a takodje morate isto vremeno da gledate semafore da ne prodjete na crveno. Pa pogledajte samo Karadjordjevu ulicu pa to je krater do kratera. Odgovornost mora da postoji kod vozaca ali takodje odgovornost i ozbiljnost mora da postoji i kod vas ( sup, putari ). da obezbedite relativne dobre uslove u voznji.

miki

pre 10 godina

Konacno!!!! Mene je pre 4 godine policija zastavila i napisala prijavu prekrsaj da sam vozijo u pijanom stanju a zatim pustila da idem svojim putem,odnosno da nastavim da vozim.malo mi nije imala smisla cela ta prica.

Ja

pre 10 godina

Sve se slažem za kazne, osim za oduzimanje vozila. Zašto onda ne bi oduzimali i televizore, nameštaj, stanove? To ne bi trebalo da može. Višestrukom povratniku lepo zabraniti upravljanje motornim vozilima, pa ako ga opet uhvate, onda u zatvor na 6-12 meseci.

nenad

pre 10 godina

Ma ne da bih uveo oduzimanje vozla, nego bih uveo uništavanje vozila na licu mesta ukoliko je vozač u pijanom stanju. Upravljanje vozilom u pijanom stanju treba tretirati kao pokušaj ubistva sa predumišljajem. Jedno je ako neko vozi nakon što je popio čašicu-dve, ali drugo su ovi mortus pijani vozači!

MRKI

pre 10 godina

Za to sam da se zakon primenjuje za sve redom. Ali da li su gospoda iz ministarstva agencija i komiteta videla uslove gde ce ti vozaci biti zadržani. Znaju li da vecina policijskih stanica nema odgovarajuće uslove i adekvatne prostorije. Te prostorije nemaju uslove zapuštene su. Da se razumemo ako hocete da sprovodite zakon gospodo stvorite uslove a ne kako se ko snadje. Vidite ne opravdavam vozače ali mora imati osnovne uslove u prostorijama svez vazduh, zimi grejanje i svetlost a ne pod nekim stepenicama se ljudi zatvaraju.

Sloboda za pivo

pre 10 godina

A oni sa mobilnim koji okrecu volan jednom rukom, pa im volan klizne pa izlete na trotoar ? Kao onaj bus u Nemanjinoj ? Telefonisti su opasniji od pijanaca jer ih ima mnogo vise !

Old Shatterhand

pre 10 godina

Za početak bi bilo dobro da se nauči da se zove policija a ne "milicija", jer ipak živimo u R. Srbiji 2014. a ne u SFRJ 1984. Tako da mnogi od vas je mnogo, ali mnogo, dosadan sa "milicijom".!

zuki

pre 10 godina

A cime ce da testiraju vozace kad vec dugo nemaju pare ni za one plasticne nastavke za drager, nego teraju ljude da duvaju svi u isti ili cak i bez njega?

Milan Nis

pre 10 godina

Sve se slažem za kazne, osim za oduzimanje vozila. Zašto onda ne bi oduzimali i televizore, nameštaj, stanove? To ne bi trebalo da može. Višestrukom povratniku lepo zabraniti upravljanje motornim vozilima, pa ako ga opet uhvate, onda u zatvor na 6-12 meseci.
(Ja, 26. februar 2014 10:15)

Niko vam nece oduzeti lovacku pusku,ako za nju imate dozvolu i pravilno je koristite,odnosno tamo gde je zakonom predvidjeno,ako krenete sa njom u nocni provod ili pucate na svadbi hoce sigurno.Isto je i sa automobilom,koji je opasniji i od puske,ako se nepravilno koristi.

biba

pre 10 godina

Ovo je odlično, nadam se da će spasiti koji život, jedino što mi totalno spooky kada se ovo izgovori u zemlji Srbiji: "koji mu na licu mesta izriče izvršnu kaznu"

Ima još

pre 10 godina

Uvesti i obavezan ozbiljan pregled kod psihijatra pre nego što se nekome izda dozvola (ali i periodično nakon toga). Znate li koliko ima bolesnika koji ne piju lekove a učestvuju u saobraćaju? Koliko narkomana? Ne dozvoliti raznim psihopatama, sociopatama i inima da sedaju za volan!

aca

pre 10 godina

i opet ce se,kao i uvek, ovo primenjivati selektivno!!! zamislite da saobracajna policija privede na treznjenje nekog tatinog sina, lokalnog mafijasa ili taxistu... tesko!!!

cika djura

pre 10 godina

Podrska novim propisima. KOnacno nesto pametno i prakticno da smisle. Naravno, ostaje pitanje da li ce se zakon i propisi odnositi na SVE gradjane podjednako ili ce biti nekih koji su "jednakiji" od jednakih...

plavi andjelak

pre 10 godina

Marfijevi zakoni - 1. najtezi prekrsaji se desavaju uvek tamo gde ne snima kamera. 2.Vozac koji se krece iza policijskog auta prelazi preko pruznog prelaza sa spustenim branicima. 3. Taj vozac vozi dzip. 4. Taj vozac je tatin sin. 5. Sve to uvek vidi ljubomorna raja.
:-)

Igor

pre 10 godina

@(Milos, 26. februar 2014 09:41)
E Milose, Milose. To je potpuno u redu. Ti si o tom problemu trebao da razmisljas pre nego sto si pijan seo da vozis a ne sada. Trebalo je da ti padne na pamet da mozes tako i da ubijes nekoga, kao prijatelj jednog komentatora ispod. U corku bi ja tebe tih 6 meseci, a ne dozvolu da ti uzimam. Znaci, imas dozvolu, a ne mozes da vozis. To je dobitna kombinacija.

Najslabija karika

pre 10 godina

Odlično, sve ja to podržavam, moglo bi da bude i strožije što se mene tiče...ALI... Opet su gospoda u plavom najslabija karika sistema. Opet oni direktno na terenu odlučuju da li će se ovakav postupak uopšte započeti. Jer, ako uhvate neku "običnu budalu", sprovešće se gore opisani postupak. Ali šta ako vide "neobičnu budalu" da prolazi pored spuštene rampe, npr. neki biznismen u dzipu, ili sin poznatog biznismena u dzipu, ili sin njihovog kolege, pa onda uopšte ni ne odrade alko-test. Na žalost, to je naša realnost...policajci vedre i oblače...

meeskec

pre 10 godina

Ako im sudija izrekne kaznu? Po meni, svaki tupadzija koji sa preko 1.2 sedne u kola da vozi, odmah bajbok, makar 5 dana, plus novcana kazna jedno 1000e.

Našminkana

pre 10 godina

A ubica ceka godinu dana da mu pocne sudjenje, pa sudjenje traje godinu dana, pa sudija ode u penziju u po sudjenja pa ajmo sve ispocetka... Ok je da ide odmah na treznjenje, dobro su se setili, ali kad se za sve prekrsaje odmah bude islo kod sudije onda nek se ide i za pijanu voznju.

Normalac

pre 10 godina

Tako treba,
mozes slucajno da vozis 5 kmh brze, mozes da ne vidis znak pa nastavis 80, a ono 60 ali ne mozes ni u kom slucaju da mrtav pijan vozis slucajno.
Niti mozes slucajno da ne vezes pojas.

Sto jace kazne za ovakve prekrsaje, a za sitne, par kmh, dajte neku toleranciju, bezbednije je kada se ne gleda put kroz brzinomer.

Zakon za sve!?

pre 10 godina

Moj poznanik pre godinu dana zaspi za volanom sa oko 3 promila, pređe u drugu traku, i u direktnom sudaru na licu mesta ubije čoveka od 35 god., oca dva deteta. I dalje vozi, ide na posao...

birac

pre 10 godina

Bravo,sve je to lepo,ali ko ce to da sprovede?
Saobracajni policajac,sa platom od 300 EURO?Pa pijandura izvadi 200 EURA,"tutne" diskretno u vozacku,dobro vece,jesmo nesto pili,ne,nista,hvala,srecan put!
To ce biti sprovedeno kada nasi policajci budu kao,npr Austrijski,da ne spominjemo Nemacke,Engleske ili one najgore,Svajcarske...
Ja sam sa Austrijancima imao "lep" susret.Idem za Minhen,i kod Linca me sustignu njihovi "presretaci" u nekom BMW-u.Dobar dan,dokumenta,izvolite.Prvo diskretno pogleda da li imam vinjetu za auto-put(ako nemas,kazna 500 EURO,plus ti on proda vinjetu,koju zalepis pred njim).Imao sam,srecom..
Policajac vadi blok,nista me ne pita,pise kaznu..
Ja,navikao na ove nase,krenem sa pricom da sam se "zapricao" sa suprugom,pa eto malo se "zaboravio",pa vozio 150 km/h,a dozvoljeno 130 km/h.Policajac,u blagom soku sto uopste bilo sta govorim,gledajuci me ispod oka kao da bas nisam cist,na tarzanskom engleskom mi lepo kaze - Gospodine,platite kaznu 150 EURO zato sto ste vozili 150 km/h,a samo i dalje nastavite da pricate sa suprugom,to nije kaznjivo po zakonima Austrije!
Imao sam utisak,da sam mu rekao da sam Kancelar Austrije,on bi rekao - Bas mi je drago sto sam Vas upoznao,platite kaznu i srecan Vam put!
Na kraju,kada sam platio,pita me gde idem.U Minhen,kazem ja.A on - E,bas lepo,Nemacka je divna Drzava za "takve" kao Vi,tamo nema ogranicenja brzine,pa izvolite tamo "divljajte" za volanom..Srecan put,gospodine..

cojle

pre 10 godina

nema ništa od od toga...pa policija bi celu noć razvozila pijane,vikendom u 2h ujutru nema treznog za volanom,posle 60min od početka kontrole,ni jedna patrola više ne bi bila na poziciji već bi vozila pijanog vozača....

Najbolje da odrede jednu maricu na par patrola,pa kada se marica napuni vozi turu u zatvor,a sabraćajci ne napuštaju poziciju.

citat iz knjige Biciklistički dnevnici

pre 10 godina

@zoran1965

'Ali čak i ako u jednoj zemlji ljudi mogu da glasaju, kao što, izvesno je, to mogu u većem delu Sjedinjenih Američkih Država, ipak, kada postoje neverovatno velike ekonomske razlike i nejednakosti u obrazovanju i medicinskoj brizi, interesi većine i opšta dobrobit ne mogu da preovladaju. Volja manjine nadvladava volju većine. I prava jednakost tad ne može da postoji'.

Nenad

pre 10 godina

Nek urade statistiku koliko saobracajnih udesa su izazvali vozaci u alkoholisanom stanju a koliko bahatom voznjom i prekoracenjem brzine i to sa smrtnim poslesdicama bez drzanja odstojanja a da ne pricam o obaranju pesaka,voznje u kontra smeru,TELEFONIRANJE.Alkohol treba da se najrigoroznije kaznjava ali mi imamo ove druge mnogo vece probleme koji niko ne da ne resava i ne pokusava da ih resi nego pospesuje.Tako da meni ovo nista ne znaci a ni ostalim ucesnicima u saobracaju jer se vec lica u alkoholisanom stanju kaznjavaju.

Onanista

pre 10 godina

Promene su kozmetičke prirode, sem mogućnosti da ti sudija oduzme vozilo - u tom grmu leži autokradica! Ovo je laka prilika da neko dođe do tuđih vozila, uz malu pomoć svojih prijatelja...

Bran

pre 10 godina

Ko je odgovoran za BAHATOST puteva nad vozačima ?
Toliko je rupa, oštećenja, neobeleženih deonica, neopranih znakova i katadioptera... da te je strah voziti Srbijom !

bauk

pre 10 godina

Hahaaa, koliko volim da citam ove komentare, uvek se nasladim lepo ljudskom gluposcu! Je 'l palo na pamet nekome od vas koji ste savladali kucanje na tastaturi i dostigli vrhunac tehnoloske obrazovanosti, zasto se u ovoj sali od zemlje, zakon primenjuje samo na prekrsaje u saobracaju i zasto svi samo o tome pricaju? Sta je sa lopovom kojeg uhvatim u svojoj kuci, je 'l i on ide u zatvor ili ja jer sam ga protivpravno zadrzao ili ne daj Boze povredio? Dosta bre kaznjavanja sirotinje tj. kulturno receno, srednjeg sloja! Ne treba da se vozi u pijanom stanju, bravo! Aj pretite malo kriminalcima! Donesite zakon da mogu da polomim i ruke i noge dzeparosu u gradskom prevozu, pa kad dodje narodna milicija da odvedu njega, a meni da se zahvale, a ne obrnuto, a mozda cak i sami da uhvate nekoga pre nego sto osteti postenog gradjanina - onog sto je dobio kaznu za prekoracenje brzine od 12 km/h! Nema nama pomoci, samo tutanj odavde dalekooo i nikad nazad!!!

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

нема толко затворских ћелија...........једино решење је друштвено користан рад у селима

pero temerin

pre 10 godina

ja sam osto bez dozvole i zavrsio u zatvoru zato sto sam preso preko pune u centru Temerina nocu oko dva sata kada nije bilo nikoga na drumu i kad niciji zivot ni imovinu nisam ugrozio. Zato sam dobio kaznu poene i zabranu voznje tri meseca. Posto sam ziveo od voznje jer sam taksista morao sam i dalje da vozim. Samo za porez za ta tri meseca treba 42000 din da platim. Kako i odakle to nikoga nezanima. Da ja zivim u normalnij drzavi gde niko ne prelazi preko pune ne bi ni ja prelazio ali i da sam preso prihvatio bi kaznu. Posto ne zivim u normalnoj drzavi svaki dan preko te pune linije prelaze svi od te iste policije pa nadalje. 2,5 godine ja sam svaki dan provodio u centru na tom mestu gde sam preso preko pune po nekoliko sati i nikada policija nije nikome napisala kaznu zbog pune iako oni koji prelaze tuda nemogu da se izbroje. Licno sam sliko policiju kako prelazi preko te iste pune linije i te slike sam stavio na moj blog.ja sam sliko i stavio slike na facebook i na moj blog policiju kako sa sluzbenim autom u sred radnog vremena stoje ispred kafane. Sigurno su pili kiselu. Kad sam objavio slike na facebook jedan stariji pondur mi je pretio da ce da me tuzi i stavi u zatvor. I sad takvi pisu kazne ljudima za razne gluposti od pojasa do voznje bicikla u papucama. U ovoj drzavi koji god zakon da usvoje najvise ce da nastrada onaj koji nije nista kriv ili j e najmanje kriv.

neko drugaciji

pre 10 godina

Sto znaci da je sad tarifa koju trebas da das panduru mnogo veca, sad ce moci da traze vise para da bi te pustili, dok ne uvedu kamere u vozila i da stane kolima iza tebe ko i u mamerici i tera te da hodas po liniji i na snimku se vidi da si pijan i onda ne moze da te pusti jel i sefovi vide da si pijan!

Pepsi

pre 10 godina

Sta ste se bre svi primili? Svi ste veliki pravnici i poznavaoci zakona, ovaj bi u zatvor, ovaj 1000e po dzepu.... Nemojte da ste smesni. Idu izbori pa malo valja podici ljudima, a takodje i napuniti budzet i dati malo na snazi represivnim snagama.... Ako vi mislite da je ovo za vase dobro grdno se varate. Zatvori puni ko oko, amnestiraju se koljaci a bas ce da hapse za saobracajne prekrsaje.... malo u budzet, malo policiji u dzep i sve ko do sada...

aj pa tako...

ajd sad

pre 10 godina

"Nakon što ga sudija kazni, vozač ima pravo žalbe u roku od osam dana, a Apelacioni sud žalbu mora da reši za najviše tri dana", objašnjava Marinović. zamalo da poverujem,sve lepo napisano i objasnjeno kad ono- apelacioni sud.

Punimo budžet

pre 10 godina

Cilj zakona je da se bolje puni budžet. Ona kasa što je u Beogradu. Da se ne lažemo.

Dovedite saobraćaj na nivou barem Rumunije, pa onda ima smisla priča sa radarima. Ne ovako, stave 30 na otvorenom, ravan, širok kolovoz a onda sede iza žbuna. Kao, zaboravili građevinari znak, ali to nije njihov problem, "gde žuriš?" i slični debilizmi.

U svim okolnim zemljama se vozi daleko brže jer je dozvoljeno saobraćajnim znacima, nema glupih ograničenja, nema "zaboravljenih" znakova i nema policije s radarimo koliko ih ovde ima. Barem kod nas u Vojvodini. Svakih 20-30 km po jedan. Po centralnoj Srbiji sam video jedan u životu celom. I u svim tim okolnim zemljama broj udesa je daleko manji nego ovde.

Problem nije u vozačima, već u zakonu, policiji, onima koji odražavaju puteve i konačno - u samoj državi.

A da vas pitam - zašto svi do jednog, svi panduri vozači stalno krše ograničenje brzine? Zašto svi do jednog voze bez pojasa? Zašto oni smeju da koriste mobilni tokom upravljanja vozilom? Dvostruki aršini za pandure, one koji treba da služe za primer i za građane.

Imam kameru u kolima, snimam, beležim, čuvam. Kad mi dopi*di sve to ide na Youtube. Vi nas, mi vas.

CILJ JE DA SE PUNI BUDŽET i ništa drugo. Bili smo i ostali pandurska država.

ii

pre 10 godina

ovdje u americi prvi put dobijas kaznu,ides na casove 3 mjeseca i sl.drugi put ides drito u zatvor ,i gubis vozacku dozivotno.nemoze ti obama pomoci. surovo ali radi sistem.

Normalac

pre 10 godina

Za Stop:
Pa mozes da imas nesto metabolickog alkohola, sve i da nisi pio - ne treba nevinog coveka da saljes u zatvor. Ali da, slazem se, 1.2 je mnogo, i da, slazem se da je pijanac za volanom potencijalni kamikaza.

Za telefoniranje, ponovo suluda svest neseg coveka kome je skupo da kupi slusalicu za 10-20e, ali razbijeni branik od 50-100 nije skup.
Isto je tako tom pijancu skupo da u svom malom gradu da 200 din za taxi ili u BGu 1000 maksimalno, ali mu nije skupo da se napije...

Glisa

pre 10 godina

I tu je ugradjeno ono, "ako" i "moze". U Poljskoj i biciklista, ako mu nadju alkohol, dobija 2 godine po automatizmu. "Ako i moze" sluze za muljanje u vidu, moze ovako i onako. Ništa od novog zakona.

zbanderas

pre 10 godina

Policija me je zaustavila u Francuskoj ulici u Beogradu u 03,30h i pustila iako im je merač pokazivao više alhohola-kada sam im dao po 1000dinara. Isto sam propušten u Inđiji,ali su mi policajci rekli da im uplatim 1 kg prasetine u restoranu Vrelo u Inđiji.

Samo otimacina

pre 10 godina

Fotografije kao dokaz bih ukinuo, jer je to uhvacen jedan trenutak koji mozda i ne prikazuje realno sta se desilo i zbog cega.Tako se sakriju u zbunje i love neke polu-sumnjive situacije i od toga zive- mito i korupcija. Samo video zapis- opremite svaki auto sa kamerama, datum-vreme i bar 10 sekundi snimka i tu nema prevare.I po mogucstvu zvuk, da se cuje sta prica i napolju.
A pruzni prelazi i rampe, pa da funkcionisu kako treba ili da ih uopste i ima na svim perlazima, pa ne bi onoliki ljudi poginuli do sada na njima.
Opet, malo ima zaista dobrih i postenih u policiji, uglavnom je sve to olos koji gleda samo kako da te osamari.Ovim prvima, svaka cast.
A pijane na robiju-podrzavam!

molim vas da objavite komentar

pre 10 godina

Sve u svemu, dobro ste se setili,...U Srbiji bi valjalo da su izbori svakog Bozijeg dana,..mislim, imali bi bolje zakone, korektnije odluke,manje nezaposlenjih,bilo bi vise socijalne pravde, ma ruzice bi nam cvetale. A sad pitanje za vladajucu strukturu:hoce li istim(citaj, "zatvorskim") putem ici pijane sestre i pijani doktori, ili se ovo na njih ne odnosi?Ma oni su zasticeniji od Darka Sarica ,..kakvoj se ja pravdi nadam...!

Cika Mile

pre 10 godina

Prvo, ovo bi mozda i podrzao kada bi isti sistem vazio i za huligane na stadionima, kriminalce koji slobodno setaju ulicama i za sve one krivicne prijave koje ladno zastarevaju,
Drugo, dosta bre letenja u oblacima i uskladjivanja zakona sa EU , mislim da bi nama vise prilicilo da se okrenemo kopiranju zakona nama slicnim drzavama kao sto su Kolumbija, Mjan Mar, Dzibuti, Butan...

neko_iz_mase

pre 10 godina

Sve se bojim da ce pijani panduri, zandari i tatini sinovi... da skratim ELITA ici u zatvor... Sada se boje da zaustavljaju besna kola a kamoli od prvog marta... Zakon donet a sprovodjenje 0. Ni prvi ni poslednji

Čveger

pre 10 godina

Ovo je dobra vest samo još kad bi se primenjivala. Još samo da uvdemo procentualne kazne bazirane na primanjima prekršioca pa će ovo da lupa podjednako po džepu i bogate i siromašne.

da da

pre 10 godina

Da da, ali, to ne važi za sns političare, kao i za ostale političare. Takodje ne važi ni za mamine i tatine sinove i kćeri, kao ni za kapitalce. Ostade samo raja na kraju.
Smejurija od drzave....

Gradjanin

pre 10 godina

Rezultat ovoga biće malo smanjenje broja pijanih vozača a sve veće bogaćenje saobraćajnih policajaca. U mom mestu mnogi iz saobraćajne policije voze dobre aute, idu na letovanje, imaju lepe kuće...sa platom koja je manja od moje plate kao doktora nauka. Sa druge strane ukrali su mi auto, imao sam pljačku stana, ukrali su mi neke stvari, bicikli...i šta mislite da li je i za jedno delo uhvaćen počinilac. Naravno da nije. Zanima me da li inspektori imaju neku normu da bi zadržali svoj posao. Ako normu ima lekar, profesor na fakultetu, radnik na traci koja je norma inspektora i policije. Ja vidim da jedino saobraćajna policija radi dobro. Sakrivaju se uz put po tuđim ćuprijama i iza žbunja a onda iskaču pred vozila. Na putu puna linija kilometrima, ispred mene kolona kamiona koji idu 20km na sat. Vozači kamiona naslonjeni na volan pričaju mobilnim telefonom. Šta ih briga, njima dnevnica ide jer rade posao. A ja ću do posla da se vozim 2 sata da bih tek krenuo da radim. Ne smem da pretičem jer znam da saobraćajci čekaju kao zečevi da iskoče. Kilometarska kolona, nigde isprekidane linije. Imaju li građani ove države neko pravo osim samo da plaćaju kazne. Jesam apsolutno za red i kažnjavanje. Ali sam i za puteve bez rupa, pravilno obeležene puteve gde se zna i da tim putem dnevno prolazi nekoliko desetina pa i stotina kamiona što rezultira ispravnim obeležavanjem puta. Gde je zaštita građana kada su u pitanju napadi, pljačke, divljanje omladine noću po gradu, lupanje prozora..