Utorak, 25.02.2014.

19:53

SNS: Jačim tempom protiv korupcije

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković poručio je da borba protiv korupcije ne sme da stane, već mora da se nastavi jačim tempom.

Izvor: Tanjug

SNS: Jaèim tempom protiv korupcije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

RODJA

pre 10 godina

Drzava mora da pokaze svoju jacinu da vise nikada ne dozvoli da se pojedinci zahvaljujuci svojim poznanstvima obogate na racun celog naroda

ДАЛИБОР

pre 10 godina

Да би остварили интересе како ове државе, тако и нас који живимо у њој, морамо бити истрајни у овој борби против корупције. Само уколико се на том пољу и даље буде радило на исти начин можемо очекивати промене на боље, можемо очекивати опоравак целог друштвеног система и система вредности који се негде очигледно изгубио у протеклим годинама..

Eliot Ness

pre 10 godina

Vreme ce uskoro biti za polaganje racuna i to onih zavrsnih.Uvedite kao drzava jos ekipa za reviziju poslovanja,i zacas ce se zemlja osloboditi prevaraata.

Jozefina

pre 10 godina

Izlazak na izbore je neophodan za opstanak ove zemlje,shvatite to vec jednom.Dosta je bilo ignorisanja i uvek nam neko drugi kriv.Biraj sada onog koji radi ispravno,mani se ovih zutih,crvenih i ostalih prevaranata!

Strasni Sud

pre 10 godina

Ne posustajte,to su se oni sada malo razgalamili,kao kada osicama rasturite osinjak.Malo ce da zuje okolo bockaju ali je to kratkog veka.Procesi da traju kratko i sve na robiju,zasluzenu.

SM

pre 10 godina

Borba protiv korupcije ne sme sada da stane na državnom nivou i mora da se spusti na lokal do svake opštine širom Srbije. U mnogim opštinama je bilo dosta kriminalnih privatizacija i problematičnih poslovanja lokalnih samouprava i to je ono čime država treba da se bavi u budućnosti.

Pepper

pre 10 godina

Ne vidim drugi način za nastavak borbe protiv korupcije nego da Vučić i ekipa nastave kako su i započeli, svi ostali su se pokazali na delu...

МИЛАН

pre 10 godina

Постигнућемо истим темпом да Мишковића ,и тајкуне коначно видимо иза решетака и зауставимо криминал над младима спречимо, продају дрога али алкохол забранити продају онима који имају 18 година.

ribetine

pre 10 godina

Kontrolne funkcije države su veoma loše radile i rade svoj posao. Pre svega Narodne banke Srbije, Državne revizorske institucije i Poreske uprave. Da su oni radili kvalitetno posao ne bi bilo ovoliko kriminala i korupcije i propadanja banaka preko noći. Očito je da se radi o kadrovima koji nisu dorasli zadacima. Tamo treba menjati rukovodeće ljude po svim linijama, a verovatno i mnoge direktne izvršioce. Za ogromne novce imaju veoma mali efekat.

Koža se baca

pre 10 godina

Da u Srbiji se vise ni koza ne proizvodi, baca se, a krda koliko volis. Meso se crknutih svinja podmece narodu. Tome svemu treba stati na put. Nadam se da cete stvarno resiti takve nebuloze koje su se ovde zapekle.

Korupcija i dalje problem

pre 10 godina

Jedinstvani sistem da ali bez korumpirane policie i tuzilasva, jer u supratnom od toga nece biti nista. Korupcija je problem i dalje, evo videli smo sad u policiji kako se javljalo bandama za planirane akcije.

Bonita

pre 10 godina

Izuzetno je važna borba protiv korupcije ali isto tako je važna i borba protiv narko mafije, koja je nažalost, pustila svoje pipke i među velikim brojem političara!

Medena

pre 10 godina

Sada na površinu izlaze sve loše rađene stvari u prošlosti. U laži su uvek bile kratke noge. Vreme pokaže uvek šta je dobro,a šta ne. Narod je sada upoznao i ovu drugu stranu života, da sve što se na lak i prljav način stekne, uradi, ne završi se dobro. Potrebno znati šta želimo, činiti dobro, podržavati prave stvari i istrajati u tome, a SNS to dobro radi, samo nastavite tako i biće bolje svima nama.

Srbin 100%

pre 10 godina

U slucaju da se ostvare prognoze analiticara i da naprednjaci dobiju natprosecnu vecinu u parlamentu mozemo da ocekujemo da zaista dodje do mnogo bolje saradnje izmedju pravosudja i istraznih organa koji su dosada pokazivali visok stepen nekooperativnosti najverovatnije zbog planskih opstrukcija resornog ministra policije

mikikolar

pre 10 godina

Borba protiv korupcije je ključ ka bržem ekonomskom napredku. Moramo se uhvatiti u koštac sa tim problemom ukoliko želimo što ranije članstvo u EU.

Golubar

pre 10 godina

Drzava da bi bila jaca i stabilnija u njoj treba da ima sto manje kriminala i korupcije, samim tim kad je drzava stabilnija onda i gradjani zive mnogo bolje. A za to politiku se zalaze Vucic i njegova stranka.

Citadela

pre 10 godina

Gospodine Selakoviću, nama nema nikakvog boljitka, ako se ne krene u obračun sa kriminalom i korupciojom. U ovoj zemlji apsolutno ništa ne funkcioniše zbog toga. Da li to bilo u pitanju kriminal u državnoj administraciji, sudstvu, javnim preduzećima, znam da se on protegao u sve pore društva i nakon izbora kada budete imali pun mandat krenite odlučno u tu borbu. Imate podršku naroda, ništa vam više i ne treba, jer narod čini jednu državu.

vedza

pre 10 godina

Mora jos jace i jos bolje... Mnogi su pljackali ovu napacenu drzavu decenijama... bogatili se na muci svih nas... sve dgovorne izvesti pred lice pravde. SVE!!!

ribice

pre 10 godina

Smenite nestručne i nepoštene sa kontrolnih funkcija u Narodnoj banci Srbije, Državnoj revizorskij instituciji, Poreskoj upravi i drugim kontrolnim organima i bit ćete efikasniji u biorbi protiv kriminala i korupcije. Bez toga ići će sporije.

Glavni arhivator

pre 10 godina

Borba protiv korupcije je kljucna za dalji progres nase drzave, zapoceli smo nesto sto nikako ne bi smelo sada da stane vec se mora nastaviti jos jace i jos vecim tempom, dugo su dozvoljavali da se korupcija i kriminal razvijaju kod nas, tome se odlucno mora stati na put i iskoreniti do kraja.

Del Boy

pre 10 godina

Da bi iščupao korov moraš ga iz korna iščupati. Nije dovoljno samo pokositi ga. Sa kriminalcima i tajkinuma samo okrutno. bez milosti. Joj kad bi ja imao vlast.jujuju...

Milenko

pre 10 godina

Ako cemo protiv korupcije da se borimo na celu sa ljudima koji imaju toliko radnog iskustva da u zivotu jedva da su videli sudsku presudu, daleko cemo da doguramo

MALENA

pre 10 godina

Kao pametan narod boricemo se protiv korupcije koja je unistila ovu drzavu! Sve to zarad nase dece,naseg posla,nasih penzija..Tacnije za ekonomiju!!

MARA

pre 10 godina

Uverena sam da ce se nakon izbora ici brzim tempom protiv korupcije, jer je ocigledno da je Vucic u mnogim stvarima bio sputavan. Zato i ima punu podrsku naroda, koji ga zeli za premijera.

elis

pre 10 godina

Nije da se ne hapsi i privodi, ali dalje ništa konkretno. Još nema ni jednog osuđenog. Kada bi ste malo ubrzali opet bi imali problem, malo zatvora. Morali bi graditi još jednu Mitrovicu, znate vi to dobro. Podržavam vas, samo morate nas još više ubediti da stvarno radite to što pričate. Teško vama ako ovoga puta narod izgubi poverenje, jer mnogo ste im obećali.

Inzenjer_MMMM

pre 10 godina

Kriminal i korupcija su samo je podspešivano za vreme ds, a za vreme sns stopirano i suzbijano uz sav trud Aleksandra Vučića, ds sprovodila privatizacije uz bogaćenje svojih članova, za vreme od 2 godine sns je uspela da ispita te privatizacije i da odgovorni polažu račune državi! Sada treba da nastave tim tempom i da se konačno razvije privreda i krene zapošljavanje!

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Da li ovi nabeđeni naprednjaci uopšte znaju šta znači reč KORUPCIJA? - Očigledno ne!
Korupcija je kada sudije primaju plate a ne rade svoj posao i zastarevaju predmeti, a ljudi godinama nemaju presudu o ostavštini, na pr. Korupcija je kada roditelji plaćaju dodatno istog nastavnika (ili po njihovom dogovoru) njegovog kolegu, za "dodatno spremanje" za popravne ili prijemne.
Korupcija je PODMIĆIVANJE kako bi građanin dobio nešto na šta ima pravo - od državnih službi u najširem smislu: od matičara, šalterskog službenika, zdravstva, prosvete, opštinara do pomilovanja nekog za kriminal - da bi taj ponovo došao na čelo kluba iz koga je nedavno jedva isteran. I uticajem države i pojedinca da "svoj klub" dobije finansijsku i drugu pomoć. Korupcija je kada se neko osudi (!) na tešku kaznu nošenja nanogice jer "nije plaćen porez na opljačkan iznos".
Korupcija je direktno davanje, bez zakonske procedure, JAT-a, hotela na Kopaoniku, njiva po Vojvodini... I plaćanje strancima - uz sve ostalo besplatno, da "otvore fabriku automobila", premeštanje pogona u "svoje opštine" i td.
Korupcija je vezana UVEK za državu i predstavnike države.
Neplaćanje i utaja poreza nije korupcija, kao ni uništavanje kupljenih firmi - na žalost.
Ni bespravno, kriminalno, bogaćenje nije korupcija. Ni jurenje tuđih finansijera nije "započeta borba protiv korupcije" - već obična korupcija!
Pravljenje razlike između Miškovića i Beka, Đunića i Mitrovića, Dragina i Palme i "Kolubare", Rističevića i robnih rezervi - to je prava korupcija.
Ali, naši samozvani političari, svi posuti pepelom, ni rečnik Vujaklije ne umeju da pročitaju!

Savo Derikonja

pre 10 godina

Prioritet svih prioriteta svake vlade mora da bude odlučna borba protiv korupcije i kriminala.Ako se ne suzbije kurupcija i kriminal onda bilo koja reforma nema šanse za uspehom.

Čačanin

pre 10 godina

Mislim da građani treba da se organizuju i glasaju za opoziciju i to za DS kao najveću stranku,jedino tako može da se obuzda ova vlast koja ničemu ne vodi.

Гојко

pre 10 godina

Одлично сте се показали у борби против ове опаке "болести" друштва. Само тако наставите!!!

Гојко

pre 10 godina

Одлично сте се показали у борби против ове опаке "болести" друштва. Само тако наставите!!!

Гојко

pre 10 godina

Одлично сте се показали у борби против ове опаке "болести" друштва. Само тако наставите!!!

romul

pre 10 godina

Uveren sam u jos ostriju borbu protiv kriminala i korupcije.Koji su usput receno uglavnom nastali za vreme prethodne vlade i DS-a.Da bi se to iskorenilo treba dosta snage i energije upotrebiti.

Graje

pre 10 godina

Sudstvo i tužilaštvo mora da radi svoj posao do kraja. Borba protiv kriminala i korupcije mora ima za cilj da ojača naše državne institucije,da ostvari povoljan investicioni ambijent koji će privlačiti strane investitore,otvrati nova radna mesta i zapošljavati građane Srbije. Ekonomske reforme zaista treba primeniti po standardima EU da se jednom za sva vremena sspreči pljačkaški sistem u Srbiji, i da institucije rade svoj posao kako treba.Svaki sektor mora da se razvija, kao i sve grane privrede, seoska područja moraju da se razvijaju nizom ekoloških projekta koji će usavršiti i modernizvati život na selu.

Maca

pre 10 godina

Treba reci skepticnim osobama,da je korupcija,kriminal bio kamen spoticanja bilo kakvog napretka ove nase ojadjene zemlje.Postoji veliki broj gradjana koji veruju i u SNS i u njihovu borbu,a svi Vi koji se ne rvirate zbog njihovih rezultata i uspeha ,sa reci-mozete samo to .

Zoxy

pre 10 godina

G-ine Selakovicu kakva borba protiv korupcije kada niko pipnuo nije korumpirane sudije i tuzioce, kakvu vise demagogiju prosipate?

Dusan

pre 10 godina

U spotu SNS-a za borbu protiv korupcije pojavljuje se i novosadska autobuska stanica. Ugovor za tu stanicu potpisala je i Maja Gojkovic - clan SNSa. Pa sto nju ne uhapsite kada ste tako veliki borci protiv korupcije. Vi ste samo velika prevara i nista vise.

Ice Age

pre 10 godina

Ja nisam ni znao da je borba protiv korupcije počela.Osim što su hiljade njih oslobodjeni,podosta njih je oslobodio apelacioni sud navodeći razlog da je bilo brljotina u istražom postupku kako to mislite jače.Sve statistike govore da je najveća korupcija u sudstvu, zdravstvu, policiji, gradjevinarstvu,ministarstvima,političkim partijama pa tako redom.Možda mi je promaklo ali nešto nisam video ili bar načuo da je neko osudjen ua evo dve nepune godine najbolje Vlade koju je ova zemlja ikad imala.Šta je sa malverzacijama za odvajanje para za KiM.Šefovi kabineta se saslušavaju za kontakte sa kriminalcima.Predsednik države javno glasno i jasno kaže da ga prisluškuju.Jasno i glasno kaže da cure informacije a samo nedelju dana pre njega Vi,PPV,tužilac,Veljović ste bili zadovoljni što je grom najtajnija operacija do sada.Pa imama pretnje ugrožavanja bezbednosti najviših predstavnika državne vlasti.O čemu li Vi pričate.

Igvaliora

pre 10 godina

U potpunosti se slažem da borba protiv korupcije treba da se spusti na lokalni nivo, naročito u Beogradu. Treba pretresti gradske opštine, tamo je pravo leglo mita i korupcije...

Sta sa tim?

pre 10 godina

Mene zanima kako to da neko bez i dana radnog staza u struci a samo preko rada u stranci ako se to moze nazvati rad obezbedi sebi krov nad glavom sa manje od trideset godina kao ovaj ministar? Pogotov u Srbiji i to na visokom nivou.
Zar to ne mirise na korupciju?!

znaci da crva nije ni bilo

pre 10 godina

Dva puta nista jeste NISTA! Matematika je jasna.

p.s. O kakvoj bre vi borbi protiv korupcije pricate?Koga lazete?

Igvaliora

pre 10 godina

U potpunosti se slažem da borba protiv korupcije treba da se spusti na lokalni nivo, naročito u Beogradu. Treba pretresti gradske opštine, tamo je pravo leglo mita i korupcije...

István

pre 10 godina

18 meseci tapakate u mestu. Rekonstrukcija vlade sto ste pravili ocajna. Kukate kao kad ste bili opozicija. Od marta ova vlada ce biti prosla.

BELI

pre 10 godina

To i jeste jedan od većih problema ovog društva pored borbe protiv korupcije i kriminala koju si naprednjaci pokrenuli, sigurno će se posle ovih izbora i stvoriti povoljnija klima za otvaranje novih firmi domaćih i inostranih jer je sve veće poverenje kod naših građana i stranih partnera u politiku koju oni sprovode.

crna guja

pre 10 godina

-- Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković poručio je da borba protiv korupcije ne sme da stane, već mora da se nastavi jačim tempom.

Covece o cemu ti pricas, oslobodili ste Knezevica koji je dokazano korumpiran i o'ma ga smestili u ministarsku fotelju!
Oslobodili ste Kertesa, koji je vise nego dokazano pokrao grdnu lovu!!
Maja Gojkovic ne da nije odgovarala za dokazanu prevaru, nego je u vrhu vase stranke!!!
Da ne kazem Mirovic, koji je posle svih dokazanih afera, postavljen za Ministra privrede, na mesto onog postenog i strucnog Radulovica!!!
KOGA VI HOCETE DA FARBATE???

starac Foco!

pre 10 godina

Jadno je koliko zavidnih i ljubomornih ljudi ima iz bivse vlasti. Svesni da nisu uradili nista bolje za narod pa im ostaje jedino da budu kivni na SNS i da hakerisu preko interneta....

Vinger

pre 10 godina

“Ne može da se desi da vam dođe državni revizor i da izveštaj na 120 strana malverzacija i da se priča nigde ne završi. Takve stvari moraju da dođu pred pravosudne organa i da imaju hitnost u rešavanju. To je ono za što smo se založili kroz Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije”, naglasio je Selaković."""
Pa očigledno da sudstvo na lokalima kaska i da je korumpirano do te mere da je teško rasturiti taj sistem bez pritiska države. Obrenovac je primer.

Ddule

pre 10 godina

Jako bre ova SNS! Ljudi rade dan i noc, bez prestanka.
Ja se cudim energiju SNS, ma ko da nisu ljudi iz krvi i mesa!

Dok je na vlast SNS, nema sanse da Srbija krene nazad; ima da ide samo napred.

alek

pre 10 godina

Puna usta borbe protiv korupcije, a rezultat za ove gve godine?

Nula.

I sada nastavljaju jos jacu borbu.
Nula puta nula jednako nula.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Prosečna zarada je smanjena za 25%, sa 50.000 na 37.000 dinara, a potrošaka korpa je sa 40.000 otišla na 68.000 dinara, to je rezultat vašeg rada.
Odlazite neznalice!

Podsetnik

pre 10 godina

Izborni slogani SNS "Svom snagom za protiv korupcije" i "Svom snagom za radna mesta" odlično skrivaju suštinu.
Treba da glase "Svom snagom na sebe preuzimamo korupciju" i "Svom snagom preuzimamo radna mesta".
Biće vam sve jasno posle izbora. Do tada se pažnja skreće sa važnih tema na nevažne.

Smarate i zbog toga cete da puknete

pre 10 godina

Je..la vas vise korupcija sa kriminalom zajedno. Hocemo normalan zivot, a ne dotice nas to ko ce da robija. Sta mi imamo od toga? Dajte bre posao, plate, stanove, letovanja, mogucnost da nam se deca radjaju, skoluju i rastu a za kriminalce nas bas zabole. Trpajte ih tamo gde im je mesto, ali ne smarajte nas uvek i svuda sa tim.

Gabi

pre 10 godina

Vidi decko, vise ljudi pravosnazno osudjenih vam je u zatvorima zbog 1000 din. zakasnjenja u placanju pretplate RTS-u (kako Zika sarenica ne bi ostao bez posla), nego nekog ozbiljnoog krivicnog dela! Ne uzbudjujemo se svi Vucicevim egzibicijama hapsenja i cirkusu koji priredjuje za ovaj jadan narod!

Klara Vet

pre 10 godina

Šta vam je ljudi?! Ne može jedan čovek da se izbori sa korupcijom koja nam je usađena poput genetskog koda, ali ono što može jeste da o tom problemu priča sa što više ljudi. Možda nekom i dođe do svesti da ne treba lekaru nositi viski, učiteljici čokolade, a sudiji keš.

garavi

pre 10 godina

ama nisu bre svi gradjani tajkuni i lopovi ? mada . . . daj bre batalite tu vasu korupciju kad nema efekta ? ! zapeli ste ko mutav na telefon a rezultata nigde ! to mozda i guta neko , ko zna !

milan

pre 10 godina

Neće te vi gladne i bose zadovoljiti borbom protiv korupcije i kriminala, nećete vi nezaposlenima dati posao i porede svega što ste započeli te dve stavke su jedine gde imate bilo kakve rezultate i zato se u vašoj izbornoj kampanji grčevito hvatate za te dve teme koje uzgred budi rečeno nebi donosile takve rezultate da vas nije EU očepila.

crni domino

pre 10 godina

Kojesta! Sredi prvo sudstvo a potom pricaj o ostalim problemima!
Mada sumnjam da si sposoban za to jer za 2 godine nisi nista uradio!
Vratio si sve nedostojne u sudsku sluzbu, i napravio haos u sudstvu!
Nisi ti sposoban za ministra pravde, cak ni za pravnika u nekoj maloj firmi!

Lepa

pre 10 godina

Aman više hoće li naprdnjaci sjahati s te korupcije.Imaju li oni u svom programu i rečniku nešto drugo, ili je to možda u skladu sa onom ko o čemu k...a o poštenju.Izgleda da će to biti.

Ddule

pre 10 godina

Jako bre ova SNS! Ljudi rade dan i noc, bez prestanka.
Ja se cudim energiju SNS, ma ko da nisu ljudi iz krvi i mesa!

Dok je na vlast SNS, nema sanse da Srbija krene nazad; ima da ide samo napred.

starac Foco!

pre 10 godina

Jadno je koliko zavidnih i ljubomornih ljudi ima iz bivse vlasti. Svesni da nisu uradili nista bolje za narod pa im ostaje jedino da budu kivni na SNS i da hakerisu preko interneta....

BELI

pre 10 godina

To i jeste jedan od većih problema ovog društva pored borbe protiv korupcije i kriminala koju si naprednjaci pokrenuli, sigurno će se posle ovih izbora i stvoriti povoljnija klima za otvaranje novih firmi domaćih i inostranih jer je sve veće poverenje kod naših građana i stranih partnera u politiku koju oni sprovode.

Klara Vet

pre 10 godina

Šta vam je ljudi?! Ne može jedan čovek da se izbori sa korupcijom koja nam je usađena poput genetskog koda, ali ono što može jeste da o tom problemu priča sa što više ljudi. Možda nekom i dođe do svesti da ne treba lekaru nositi viski, učiteljici čokolade, a sudiji keš.

milan

pre 10 godina

Neće te vi gladne i bose zadovoljiti borbom protiv korupcije i kriminala, nećete vi nezaposlenima dati posao i porede svega što ste započeli te dve stavke su jedine gde imate bilo kakve rezultate i zato se u vašoj izbornoj kampanji grčevito hvatate za te dve teme koje uzgred budi rečeno nebi donosile takve rezultate da vas nije EU očepila.

Lepa

pre 10 godina

Aman više hoće li naprdnjaci sjahati s te korupcije.Imaju li oni u svom programu i rečniku nešto drugo, ili je to možda u skladu sa onom ko o čemu k...a o poštenju.Izgleda da će to biti.

Podsetnik

pre 10 godina

Izborni slogani SNS "Svom snagom za protiv korupcije" i "Svom snagom za radna mesta" odlično skrivaju suštinu.
Treba da glase "Svom snagom na sebe preuzimamo korupciju" i "Svom snagom preuzimamo radna mesta".
Biće vam sve jasno posle izbora. Do tada se pažnja skreće sa važnih tema na nevažne.

Gabi

pre 10 godina

Vidi decko, vise ljudi pravosnazno osudjenih vam je u zatvorima zbog 1000 din. zakasnjenja u placanju pretplate RTS-u (kako Zika sarenica ne bi ostao bez posla), nego nekog ozbiljnoog krivicnog dela! Ne uzbudjujemo se svi Vucicevim egzibicijama hapsenja i cirkusu koji priredjuje za ovaj jadan narod!

garavi

pre 10 godina

ama nisu bre svi gradjani tajkuni i lopovi ? mada . . . daj bre batalite tu vasu korupciju kad nema efekta ? ! zapeli ste ko mutav na telefon a rezultata nigde ! to mozda i guta neko , ko zna !

Vinger

pre 10 godina

“Ne može da se desi da vam dođe državni revizor i da izveštaj na 120 strana malverzacija i da se priča nigde ne završi. Takve stvari moraju da dođu pred pravosudne organa i da imaju hitnost u rešavanju. To je ono za što smo se založili kroz Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije”, naglasio je Selaković."""
Pa očigledno da sudstvo na lokalima kaska i da je korumpirano do te mere da je teško rasturiti taj sistem bez pritiska države. Obrenovac je primer.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Prosečna zarada je smanjena za 25%, sa 50.000 na 37.000 dinara, a potrošaka korpa je sa 40.000 otišla na 68.000 dinara, to je rezultat vašeg rada.
Odlazite neznalice!

alek

pre 10 godina

Puna usta borbe protiv korupcije, a rezultat za ove gve godine?

Nula.

I sada nastavljaju jos jacu borbu.
Nula puta nula jednako nula.

crna guja

pre 10 godina

-- Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković poručio je da borba protiv korupcije ne sme da stane, već mora da se nastavi jačim tempom.

Covece o cemu ti pricas, oslobodili ste Knezevica koji je dokazano korumpiran i o'ma ga smestili u ministarsku fotelju!
Oslobodili ste Kertesa, koji je vise nego dokazano pokrao grdnu lovu!!
Maja Gojkovic ne da nije odgovarala za dokazanu prevaru, nego je u vrhu vase stranke!!!
Da ne kazem Mirovic, koji je posle svih dokazanih afera, postavljen za Ministra privrede, na mesto onog postenog i strucnog Radulovica!!!
KOGA VI HOCETE DA FARBATE???

crni domino

pre 10 godina

Kojesta! Sredi prvo sudstvo a potom pricaj o ostalim problemima!
Mada sumnjam da si sposoban za to jer za 2 godine nisi nista uradio!
Vratio si sve nedostojne u sudsku sluzbu, i napravio haos u sudstvu!
Nisi ti sposoban za ministra pravde, cak ni za pravnika u nekoj maloj firmi!

István

pre 10 godina

18 meseci tapakate u mestu. Rekonstrukcija vlade sto ste pravili ocajna. Kukate kao kad ste bili opozicija. Od marta ova vlada ce biti prosla.

Ice Age

pre 10 godina

Ja nisam ni znao da je borba protiv korupcije počela.Osim što su hiljade njih oslobodjeni,podosta njih je oslobodio apelacioni sud navodeći razlog da je bilo brljotina u istražom postupku kako to mislite jače.Sve statistike govore da je najveća korupcija u sudstvu, zdravstvu, policiji, gradjevinarstvu,ministarstvima,političkim partijama pa tako redom.Možda mi je promaklo ali nešto nisam video ili bar načuo da je neko osudjen ua evo dve nepune godine najbolje Vlade koju je ova zemlja ikad imala.Šta je sa malverzacijama za odvajanje para za KiM.Šefovi kabineta se saslušavaju za kontakte sa kriminalcima.Predsednik države javno glasno i jasno kaže da ga prisluškuju.Jasno i glasno kaže da cure informacije a samo nedelju dana pre njega Vi,PPV,tužilac,Veljović ste bili zadovoljni što je grom najtajnija operacija do sada.Pa imama pretnje ugrožavanja bezbednosti najviših predstavnika državne vlasti.O čemu li Vi pričate.

Smarate i zbog toga cete da puknete

pre 10 godina

Je..la vas vise korupcija sa kriminalom zajedno. Hocemo normalan zivot, a ne dotice nas to ko ce da robija. Sta mi imamo od toga? Dajte bre posao, plate, stanove, letovanja, mogucnost da nam se deca radjaju, skoluju i rastu a za kriminalce nas bas zabole. Trpajte ih tamo gde im je mesto, ali ne smarajte nas uvek i svuda sa tim.

znaci da crva nije ni bilo

pre 10 godina

Dva puta nista jeste NISTA! Matematika je jasna.

p.s. O kakvoj bre vi borbi protiv korupcije pricate?Koga lazete?

Sta sa tim?

pre 10 godina

Mene zanima kako to da neko bez i dana radnog staza u struci a samo preko rada u stranci ako se to moze nazvati rad obezbedi sebi krov nad glavom sa manje od trideset godina kao ovaj ministar? Pogotov u Srbiji i to na visokom nivou.
Zar to ne mirise na korupciju?!

Zoxy

pre 10 godina

G-ine Selakovicu kakva borba protiv korupcije kada niko pipnuo nije korumpirane sudije i tuzioce, kakvu vise demagogiju prosipate?

Dusan

pre 10 godina

U spotu SNS-a za borbu protiv korupcije pojavljuje se i novosadska autobuska stanica. Ugovor za tu stanicu potpisala je i Maja Gojkovic - clan SNSa. Pa sto nju ne uhapsite kada ste tako veliki borci protiv korupcije. Vi ste samo velika prevara i nista vise.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Da li ovi nabeđeni naprednjaci uopšte znaju šta znači reč KORUPCIJA? - Očigledno ne!
Korupcija je kada sudije primaju plate a ne rade svoj posao i zastarevaju predmeti, a ljudi godinama nemaju presudu o ostavštini, na pr. Korupcija je kada roditelji plaćaju dodatno istog nastavnika (ili po njihovom dogovoru) njegovog kolegu, za "dodatno spremanje" za popravne ili prijemne.
Korupcija je PODMIĆIVANJE kako bi građanin dobio nešto na šta ima pravo - od državnih službi u najširem smislu: od matičara, šalterskog službenika, zdravstva, prosvete, opštinara do pomilovanja nekog za kriminal - da bi taj ponovo došao na čelo kluba iz koga je nedavno jedva isteran. I uticajem države i pojedinca da "svoj klub" dobije finansijsku i drugu pomoć. Korupcija je kada se neko osudi (!) na tešku kaznu nošenja nanogice jer "nije plaćen porez na opljačkan iznos".
Korupcija je direktno davanje, bez zakonske procedure, JAT-a, hotela na Kopaoniku, njiva po Vojvodini... I plaćanje strancima - uz sve ostalo besplatno, da "otvore fabriku automobila", premeštanje pogona u "svoje opštine" i td.
Korupcija je vezana UVEK za državu i predstavnike države.
Neplaćanje i utaja poreza nije korupcija, kao ni uništavanje kupljenih firmi - na žalost.
Ni bespravno, kriminalno, bogaćenje nije korupcija. Ni jurenje tuđih finansijera nije "započeta borba protiv korupcije" - već obična korupcija!
Pravljenje razlike između Miškovića i Beka, Đunića i Mitrovića, Dragina i Palme i "Kolubare", Rističevića i robnih rezervi - to je prava korupcija.
Ali, naši samozvani političari, svi posuti pepelom, ni rečnik Vujaklije ne umeju da pročitaju!

Igvaliora

pre 10 godina

U potpunosti se slažem da borba protiv korupcije treba da se spusti na lokalni nivo, naročito u Beogradu. Treba pretresti gradske opštine, tamo je pravo leglo mita i korupcije...

Igvaliora

pre 10 godina

U potpunosti se slažem da borba protiv korupcije treba da se spusti na lokalni nivo, naročito u Beogradu. Treba pretresti gradske opštine, tamo je pravo leglo mita i korupcije...

Graje

pre 10 godina

Sudstvo i tužilaštvo mora da radi svoj posao do kraja. Borba protiv kriminala i korupcije mora ima za cilj da ojača naše državne institucije,da ostvari povoljan investicioni ambijent koji će privlačiti strane investitore,otvrati nova radna mesta i zapošljavati građane Srbije. Ekonomske reforme zaista treba primeniti po standardima EU da se jednom za sva vremena sspreči pljačkaški sistem u Srbiji, i da institucije rade svoj posao kako treba.Svaki sektor mora da se razvija, kao i sve grane privrede, seoska područja moraju da se razvijaju nizom ekoloških projekta koji će usavršiti i modernizvati život na selu.

Savo Derikonja

pre 10 godina

Prioritet svih prioriteta svake vlade mora da bude odlučna borba protiv korupcije i kriminala.Ako se ne suzbije kurupcija i kriminal onda bilo koja reforma nema šanse za uspehom.

MARA

pre 10 godina

Uverena sam da ce se nakon izbora ici brzim tempom protiv korupcije, jer je ocigledno da je Vucic u mnogim stvarima bio sputavan. Zato i ima punu podrsku naroda, koji ga zeli za premijera.

Del Boy

pre 10 godina

Da bi iščupao korov moraš ga iz korna iščupati. Nije dovoljno samo pokositi ga. Sa kriminalcima i tajkinuma samo okrutno. bez milosti. Joj kad bi ja imao vlast.jujuju...

Golubar

pre 10 godina

Drzava da bi bila jaca i stabilnija u njoj treba da ima sto manje kriminala i korupcije, samim tim kad je drzava stabilnija onda i gradjani zive mnogo bolje. A za to politiku se zalaze Vucic i njegova stranka.

Srbin 100%

pre 10 godina

U slucaju da se ostvare prognoze analiticara i da naprednjaci dobiju natprosecnu vecinu u parlamentu mozemo da ocekujemo da zaista dodje do mnogo bolje saradnje izmedju pravosudja i istraznih organa koji su dosada pokazivali visok stepen nekooperativnosti najverovatnije zbog planskih opstrukcija resornog ministra policije

SM

pre 10 godina

Borba protiv korupcije ne sme sada da stane na državnom nivou i mora da se spusti na lokal do svake opštine širom Srbije. U mnogim opštinama je bilo dosta kriminalnih privatizacija i problematičnih poslovanja lokalnih samouprava i to je ono čime država treba da se bavi u budućnosti.

ДАЛИБОР

pre 10 godina

Да би остварили интересе како ове државе, тако и нас који живимо у њој, морамо бити истрајни у овој борби против корупције. Само уколико се на том пољу и даље буде радило на исти начин можемо очекивати промене на боље, можемо очекивати опоравак целог друштвеног система и система вредности који се негде очигледно изгубио у протеклим годинама..

Jozefina

pre 10 godina

Izlazak na izbore je neophodan za opstanak ove zemlje,shvatite to vec jednom.Dosta je bilo ignorisanja i uvek nam neko drugi kriv.Biraj sada onog koji radi ispravno,mani se ovih zutih,crvenih i ostalih prevaranata!

Strasni Sud

pre 10 godina

Ne posustajte,to su se oni sada malo razgalamili,kao kada osicama rasturite osinjak.Malo ce da zuje okolo bockaju ali je to kratkog veka.Procesi da traju kratko i sve na robiju,zasluzenu.

Eliot Ness

pre 10 godina

Vreme ce uskoro biti za polaganje racuna i to onih zavrsnih.Uvedite kao drzava jos ekipa za reviziju poslovanja,i zacas ce se zemlja osloboditi prevaraata.

Maca

pre 10 godina

Treba reci skepticnim osobama,da je korupcija,kriminal bio kamen spoticanja bilo kakvog napretka ove nase ojadjene zemlje.Postoji veliki broj gradjana koji veruju i u SNS i u njihovu borbu,a svi Vi koji se ne rvirate zbog njihovih rezultata i uspeha ,sa reci-mozete samo to .

romul

pre 10 godina

Uveren sam u jos ostriju borbu protiv kriminala i korupcije.Koji su usput receno uglavnom nastali za vreme prethodne vlade i DS-a.Da bi se to iskorenilo treba dosta snage i energije upotrebiti.

Гојко

pre 10 godina

Одлично сте се показали у борби против ове опаке "болести" друштва. Само тако наставите!!!

Гојко

pre 10 godina

Одлично сте се показали у борби против ове опаке "болести" друштва. Само тако наставите!!!

Гојко

pre 10 godina

Одлично сте се показали у борби против ове опаке "болести" друштва. Само тако наставите!!!

Čačanin

pre 10 godina

Mislim da građani treba da se organizuju i glasaju za opoziciju i to za DS kao najveću stranku,jedino tako može da se obuzda ova vlast koja ničemu ne vodi.

elis

pre 10 godina

Nije da se ne hapsi i privodi, ali dalje ništa konkretno. Još nema ni jednog osuđenog. Kada bi ste malo ubrzali opet bi imali problem, malo zatvora. Morali bi graditi još jednu Mitrovicu, znate vi to dobro. Podržavam vas, samo morate nas još više ubediti da stvarno radite to što pričate. Teško vama ako ovoga puta narod izgubi poverenje, jer mnogo ste im obećali.

Inzenjer_MMMM

pre 10 godina

Kriminal i korupcija su samo je podspešivano za vreme ds, a za vreme sns stopirano i suzbijano uz sav trud Aleksandra Vučića, ds sprovodila privatizacije uz bogaćenje svojih članova, za vreme od 2 godine sns je uspela da ispita te privatizacije i da odgovorni polažu račune državi! Sada treba da nastave tim tempom i da se konačno razvije privreda i krene zapošljavanje!

MALENA

pre 10 godina

Kao pametan narod boricemo se protiv korupcije koja je unistila ovu drzavu! Sve to zarad nase dece,naseg posla,nasih penzija..Tacnije za ekonomiju!!

Glavni arhivator

pre 10 godina

Borba protiv korupcije je kljucna za dalji progres nase drzave, zapoceli smo nesto sto nikako ne bi smelo sada da stane vec se mora nastaviti jos jace i jos vecim tempom, dugo su dozvoljavali da se korupcija i kriminal razvijaju kod nas, tome se odlucno mora stati na put i iskoreniti do kraja.

Milenko

pre 10 godina

Ako cemo protiv korupcije da se borimo na celu sa ljudima koji imaju toliko radnog iskustva da u zivotu jedva da su videli sudsku presudu, daleko cemo da doguramo

ribice

pre 10 godina

Smenite nestručne i nepoštene sa kontrolnih funkcija u Narodnoj banci Srbije, Državnoj revizorskij instituciji, Poreskoj upravi i drugim kontrolnim organima i bit ćete efikasniji u biorbi protiv kriminala i korupcije. Bez toga ići će sporije.

vedza

pre 10 godina

Mora jos jace i jos bolje... Mnogi su pljackali ovu napacenu drzavu decenijama... bogatili se na muci svih nas... sve dgovorne izvesti pred lice pravde. SVE!!!

Citadela

pre 10 godina

Gospodine Selakoviću, nama nema nikakvog boljitka, ako se ne krene u obračun sa kriminalom i korupciojom. U ovoj zemlji apsolutno ništa ne funkcioniše zbog toga. Da li to bilo u pitanju kriminal u državnoj administraciji, sudstvu, javnim preduzećima, znam da se on protegao u sve pore društva i nakon izbora kada budete imali pun mandat krenite odlučno u tu borbu. Imate podršku naroda, ništa vam više i ne treba, jer narod čini jednu državu.

mikikolar

pre 10 godina

Borba protiv korupcije je ključ ka bržem ekonomskom napredku. Moramo se uhvatiti u koštac sa tim problemom ukoliko želimo što ranije članstvo u EU.

Medena

pre 10 godina

Sada na površinu izlaze sve loše rađene stvari u prošlosti. U laži su uvek bile kratke noge. Vreme pokaže uvek šta je dobro,a šta ne. Narod je sada upoznao i ovu drugu stranu života, da sve što se na lak i prljav način stekne, uradi, ne završi se dobro. Potrebno znati šta želimo, činiti dobro, podržavati prave stvari i istrajati u tome, a SNS to dobro radi, samo nastavite tako i biće bolje svima nama.

Bonita

pre 10 godina

Izuzetno je važna borba protiv korupcije ali isto tako je važna i borba protiv narko mafije, koja je nažalost, pustila svoje pipke i među velikim brojem političara!

Korupcija i dalje problem

pre 10 godina

Jedinstvani sistem da ali bez korumpirane policie i tuzilasva, jer u supratnom od toga nece biti nista. Korupcija je problem i dalje, evo videli smo sad u policiji kako se javljalo bandama za planirane akcije.

Koža se baca

pre 10 godina

Da u Srbiji se vise ni koza ne proizvodi, baca se, a krda koliko volis. Meso se crknutih svinja podmece narodu. Tome svemu treba stati na put. Nadam se da cete stvarno resiti takve nebuloze koje su se ovde zapekle.

ribetine

pre 10 godina

Kontrolne funkcije države su veoma loše radile i rade svoj posao. Pre svega Narodne banke Srbije, Državne revizorske institucije i Poreske uprave. Da su oni radili kvalitetno posao ne bi bilo ovoliko kriminala i korupcije i propadanja banaka preko noći. Očito je da se radi o kadrovima koji nisu dorasli zadacima. Tamo treba menjati rukovodeće ljude po svim linijama, a verovatno i mnoge direktne izvršioce. Za ogromne novce imaju veoma mali efekat.

МИЛАН

pre 10 godina

Постигнућемо истим темпом да Мишковића ,и тајкуне коначно видимо иза решетака и зауставимо криминал над младима спречимо, продају дрога али алкохол забранити продају онима који имају 18 година.

Pepper

pre 10 godina

Ne vidim drugi način za nastavak borbe protiv korupcije nego da Vučić i ekipa nastave kako su i započeli, svi ostali su se pokazali na delu...

RODJA

pre 10 godina

Drzava mora da pokaze svoju jacinu da vise nikada ne dozvoli da se pojedinci zahvaljujuci svojim poznanstvima obogate na racun celog naroda

milan

pre 10 godina

Neće te vi gladne i bose zadovoljiti borbom protiv korupcije i kriminala, nećete vi nezaposlenima dati posao i porede svega što ste započeli te dve stavke su jedine gde imate bilo kakve rezultate i zato se u vašoj izbornoj kampanji grčevito hvatate za te dve teme koje uzgred budi rečeno nebi donosile takve rezultate da vas nije EU očepila.

Gabi

pre 10 godina

Vidi decko, vise ljudi pravosnazno osudjenih vam je u zatvorima zbog 1000 din. zakasnjenja u placanju pretplate RTS-u (kako Zika sarenica ne bi ostao bez posla), nego nekog ozbiljnoog krivicnog dela! Ne uzbudjujemo se svi Vucicevim egzibicijama hapsenja i cirkusu koji priredjuje za ovaj jadan narod!

Vinger

pre 10 godina

“Ne može da se desi da vam dođe državni revizor i da izveštaj na 120 strana malverzacija i da se priča nigde ne završi. Takve stvari moraju da dođu pred pravosudne organa i da imaju hitnost u rešavanju. To je ono za što smo se založili kroz Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije”, naglasio je Selaković."""
Pa očigledno da sudstvo na lokalima kaska i da je korumpirano do te mere da je teško rasturiti taj sistem bez pritiska države. Obrenovac je primer.

garavi

pre 10 godina

ama nisu bre svi gradjani tajkuni i lopovi ? mada . . . daj bre batalite tu vasu korupciju kad nema efekta ? ! zapeli ste ko mutav na telefon a rezultata nigde ! to mozda i guta neko , ko zna !

Podsetnik

pre 10 godina

Izborni slogani SNS "Svom snagom za protiv korupcije" i "Svom snagom za radna mesta" odlično skrivaju suštinu.
Treba da glase "Svom snagom na sebe preuzimamo korupciju" i "Svom snagom preuzimamo radna mesta".
Biće vam sve jasno posle izbora. Do tada se pažnja skreće sa važnih tema na nevažne.

Ddule

pre 10 godina

Jako bre ova SNS! Ljudi rade dan i noc, bez prestanka.
Ja se cudim energiju SNS, ma ko da nisu ljudi iz krvi i mesa!

Dok je na vlast SNS, nema sanse da Srbija krene nazad; ima da ide samo napred.

starac Foco!

pre 10 godina

Jadno je koliko zavidnih i ljubomornih ljudi ima iz bivse vlasti. Svesni da nisu uradili nista bolje za narod pa im ostaje jedino da budu kivni na SNS i da hakerisu preko interneta....

BELI

pre 10 godina

To i jeste jedan od većih problema ovog društva pored borbe protiv korupcije i kriminala koju si naprednjaci pokrenuli, sigurno će se posle ovih izbora i stvoriti povoljnija klima za otvaranje novih firmi domaćih i inostranih jer je sve veće poverenje kod naših građana i stranih partnera u politiku koju oni sprovode.

Klara Vet

pre 10 godina

Šta vam je ljudi?! Ne može jedan čovek da se izbori sa korupcijom koja nam je usađena poput genetskog koda, ali ono što može jeste da o tom problemu priča sa što više ljudi. Možda nekom i dođe do svesti da ne treba lekaru nositi viski, učiteljici čokolade, a sudiji keš.

Igvaliora

pre 10 godina

U potpunosti se slažem da borba protiv korupcije treba da se spusti na lokalni nivo, naročito u Beogradu. Treba pretresti gradske opštine, tamo je pravo leglo mita i korupcije...

Igvaliora

pre 10 godina

U potpunosti se slažem da borba protiv korupcije treba da se spusti na lokalni nivo, naročito u Beogradu. Treba pretresti gradske opštine, tamo je pravo leglo mita i korupcije...

Maca

pre 10 godina

Treba reci skepticnim osobama,da je korupcija,kriminal bio kamen spoticanja bilo kakvog napretka ove nase ojadjene zemlje.Postoji veliki broj gradjana koji veruju i u SNS i u njihovu borbu,a svi Vi koji se ne rvirate zbog njihovih rezultata i uspeha ,sa reci-mozete samo to .

István

pre 10 godina

18 meseci tapakate u mestu. Rekonstrukcija vlade sto ste pravili ocajna. Kukate kao kad ste bili opozicija. Od marta ova vlada ce biti prosla.

Golubar

pre 10 godina

Drzava da bi bila jaca i stabilnija u njoj treba da ima sto manje kriminala i korupcije, samim tim kad je drzava stabilnija onda i gradjani zive mnogo bolje. A za to politiku se zalaze Vucic i njegova stranka.

Lepa

pre 10 godina

Aman više hoće li naprdnjaci sjahati s te korupcije.Imaju li oni u svom programu i rečniku nešto drugo, ili je to možda u skladu sa onom ko o čemu k...a o poštenju.Izgleda da će to biti.

Sta sa tim?

pre 10 godina

Mene zanima kako to da neko bez i dana radnog staza u struci a samo preko rada u stranci ako se to moze nazvati rad obezbedi sebi krov nad glavom sa manje od trideset godina kao ovaj ministar? Pogotov u Srbiji i to na visokom nivou.
Zar to ne mirise na korupciju?!

SNS prevaranti

pre 10 godina

Prosečna zarada je smanjena za 25%, sa 50.000 na 37.000 dinara, a potrošaka korpa je sa 40.000 otišla na 68.000 dinara, to je rezultat vašeg rada.
Odlazite neznalice!

Smarate i zbog toga cete da puknete

pre 10 godina

Je..la vas vise korupcija sa kriminalom zajedno. Hocemo normalan zivot, a ne dotice nas to ko ce da robija. Sta mi imamo od toga? Dajte bre posao, plate, stanove, letovanja, mogucnost da nam se deca radjaju, skoluju i rastu a za kriminalce nas bas zabole. Trpajte ih tamo gde im je mesto, ali ne smarajte nas uvek i svuda sa tim.

crna guja

pre 10 godina

-- Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković poručio je da borba protiv korupcije ne sme da stane, već mora da se nastavi jačim tempom.

Covece o cemu ti pricas, oslobodili ste Knezevica koji je dokazano korumpiran i o'ma ga smestili u ministarsku fotelju!
Oslobodili ste Kertesa, koji je vise nego dokazano pokrao grdnu lovu!!
Maja Gojkovic ne da nije odgovarala za dokazanu prevaru, nego je u vrhu vase stranke!!!
Da ne kazem Mirovic, koji je posle svih dokazanih afera, postavljen za Ministra privrede, na mesto onog postenog i strucnog Radulovica!!!
KOGA VI HOCETE DA FARBATE???

crni domino

pre 10 godina

Kojesta! Sredi prvo sudstvo a potom pricaj o ostalim problemima!
Mada sumnjam da si sposoban za to jer za 2 godine nisi nista uradio!
Vratio si sve nedostojne u sudsku sluzbu, i napravio haos u sudstvu!
Nisi ti sposoban za ministra pravde, cak ni za pravnika u nekoj maloj firmi!

Ice Age

pre 10 godina

Ja nisam ni znao da je borba protiv korupcije počela.Osim što su hiljade njih oslobodjeni,podosta njih je oslobodio apelacioni sud navodeći razlog da je bilo brljotina u istražom postupku kako to mislite jače.Sve statistike govore da je najveća korupcija u sudstvu, zdravstvu, policiji, gradjevinarstvu,ministarstvima,političkim partijama pa tako redom.Možda mi je promaklo ali nešto nisam video ili bar načuo da je neko osudjen ua evo dve nepune godine najbolje Vlade koju je ova zemlja ikad imala.Šta je sa malverzacijama za odvajanje para za KiM.Šefovi kabineta se saslušavaju za kontakte sa kriminalcima.Predsednik države javno glasno i jasno kaže da ga prisluškuju.Jasno i glasno kaže da cure informacije a samo nedelju dana pre njega Vi,PPV,tužilac,Veljović ste bili zadovoljni što je grom najtajnija operacija do sada.Pa imama pretnje ugrožavanja bezbednosti najviših predstavnika državne vlasti.O čemu li Vi pričate.

znaci da crva nije ni bilo

pre 10 godina

Dva puta nista jeste NISTA! Matematika je jasna.

p.s. O kakvoj bre vi borbi protiv korupcije pricate?Koga lazete?

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Da li ovi nabeđeni naprednjaci uopšte znaju šta znači reč KORUPCIJA? - Očigledno ne!
Korupcija je kada sudije primaju plate a ne rade svoj posao i zastarevaju predmeti, a ljudi godinama nemaju presudu o ostavštini, na pr. Korupcija je kada roditelji plaćaju dodatno istog nastavnika (ili po njihovom dogovoru) njegovog kolegu, za "dodatno spremanje" za popravne ili prijemne.
Korupcija je PODMIĆIVANJE kako bi građanin dobio nešto na šta ima pravo - od državnih službi u najširem smislu: od matičara, šalterskog službenika, zdravstva, prosvete, opštinara do pomilovanja nekog za kriminal - da bi taj ponovo došao na čelo kluba iz koga je nedavno jedva isteran. I uticajem države i pojedinca da "svoj klub" dobije finansijsku i drugu pomoć. Korupcija je kada se neko osudi (!) na tešku kaznu nošenja nanogice jer "nije plaćen porez na opljačkan iznos".
Korupcija je direktno davanje, bez zakonske procedure, JAT-a, hotela na Kopaoniku, njiva po Vojvodini... I plaćanje strancima - uz sve ostalo besplatno, da "otvore fabriku automobila", premeštanje pogona u "svoje opštine" i td.
Korupcija je vezana UVEK za državu i predstavnike države.
Neplaćanje i utaja poreza nije korupcija, kao ni uništavanje kupljenih firmi - na žalost.
Ni bespravno, kriminalno, bogaćenje nije korupcija. Ni jurenje tuđih finansijera nije "započeta borba protiv korupcije" - već obična korupcija!
Pravljenje razlike između Miškovića i Beka, Đunića i Mitrovića, Dragina i Palme i "Kolubare", Rističevića i robnih rezervi - to je prava korupcija.
Ali, naši samozvani političari, svi posuti pepelom, ni rečnik Vujaklije ne umeju da pročitaju!

Inzenjer_MMMM

pre 10 godina

Kriminal i korupcija su samo je podspešivano za vreme ds, a za vreme sns stopirano i suzbijano uz sav trud Aleksandra Vučića, ds sprovodila privatizacije uz bogaćenje svojih članova, za vreme od 2 godine sns je uspela da ispita te privatizacije i da odgovorni polažu račune državi! Sada treba da nastave tim tempom i da se konačno razvije privreda i krene zapošljavanje!

MARA

pre 10 godina

Uverena sam da ce se nakon izbora ici brzim tempom protiv korupcije, jer je ocigledno da je Vucic u mnogim stvarima bio sputavan. Zato i ima punu podrsku naroda, koji ga zeli za premijera.

ribice

pre 10 godina

Smenite nestručne i nepoštene sa kontrolnih funkcija u Narodnoj banci Srbije, Državnoj revizorskij instituciji, Poreskoj upravi i drugim kontrolnim organima i bit ćete efikasniji u biorbi protiv kriminala i korupcije. Bez toga ići će sporije.

mikikolar

pre 10 godina

Borba protiv korupcije je ključ ka bržem ekonomskom napredku. Moramo se uhvatiti u koštac sa tim problemom ukoliko želimo što ranije članstvo u EU.

alek

pre 10 godina

Puna usta borbe protiv korupcije, a rezultat za ove gve godine?

Nula.

I sada nastavljaju jos jacu borbu.
Nula puta nula jednako nula.

Zoxy

pre 10 godina

G-ine Selakovicu kakva borba protiv korupcije kada niko pipnuo nije korumpirane sudije i tuzioce, kakvu vise demagogiju prosipate?

Dusan

pre 10 godina

U spotu SNS-a za borbu protiv korupcije pojavljuje se i novosadska autobuska stanica. Ugovor za tu stanicu potpisala je i Maja Gojkovic - clan SNSa. Pa sto nju ne uhapsite kada ste tako veliki borci protiv korupcije. Vi ste samo velika prevara i nista vise.

romul

pre 10 godina

Uveren sam u jos ostriju borbu protiv kriminala i korupcije.Koji su usput receno uglavnom nastali za vreme prethodne vlade i DS-a.Da bi se to iskorenilo treba dosta snage i energije upotrebiti.

Graje

pre 10 godina

Sudstvo i tužilaštvo mora da radi svoj posao do kraja. Borba protiv kriminala i korupcije mora ima za cilj da ojača naše državne institucije,da ostvari povoljan investicioni ambijent koji će privlačiti strane investitore,otvrati nova radna mesta i zapošljavati građane Srbije. Ekonomske reforme zaista treba primeniti po standardima EU da se jednom za sva vremena sspreči pljačkaški sistem u Srbiji, i da institucije rade svoj posao kako treba.Svaki sektor mora da se razvija, kao i sve grane privrede, seoska područja moraju da se razvijaju nizom ekoloških projekta koji će usavršiti i modernizvati život na selu.

Гојко

pre 10 godina

Одлично сте се показали у борби против ове опаке "болести" друштва. Само тако наставите!!!

Гојко

pre 10 godina

Одлично сте се показали у борби против ове опаке "болести" друштва. Само тако наставите!!!

Гојко

pre 10 godina

Одлично сте се показали у борби против ове опаке "болести" друштва. Само тако наставите!!!

Čačanin

pre 10 godina

Mislim da građani treba da se organizuju i glasaju za opoziciju i to za DS kao najveću stranku,jedino tako može da se obuzda ova vlast koja ničemu ne vodi.

Savo Derikonja

pre 10 godina

Prioritet svih prioriteta svake vlade mora da bude odlučna borba protiv korupcije i kriminala.Ako se ne suzbije kurupcija i kriminal onda bilo koja reforma nema šanse za uspehom.

elis

pre 10 godina

Nije da se ne hapsi i privodi, ali dalje ništa konkretno. Još nema ni jednog osuđenog. Kada bi ste malo ubrzali opet bi imali problem, malo zatvora. Morali bi graditi još jednu Mitrovicu, znate vi to dobro. Podržavam vas, samo morate nas još više ubediti da stvarno radite to što pričate. Teško vama ako ovoga puta narod izgubi poverenje, jer mnogo ste im obećali.

MALENA

pre 10 godina

Kao pametan narod boricemo se protiv korupcije koja je unistila ovu drzavu! Sve to zarad nase dece,naseg posla,nasih penzija..Tacnije za ekonomiju!!

Glavni arhivator

pre 10 godina

Borba protiv korupcije je kljucna za dalji progres nase drzave, zapoceli smo nesto sto nikako ne bi smelo sada da stane vec se mora nastaviti jos jace i jos vecim tempom, dugo su dozvoljavali da se korupcija i kriminal razvijaju kod nas, tome se odlucno mora stati na put i iskoreniti do kraja.

Milenko

pre 10 godina

Ako cemo protiv korupcije da se borimo na celu sa ljudima koji imaju toliko radnog iskustva da u zivotu jedva da su videli sudsku presudu, daleko cemo da doguramo

vedza

pre 10 godina

Mora jos jace i jos bolje... Mnogi su pljackali ovu napacenu drzavu decenijama... bogatili se na muci svih nas... sve dgovorne izvesti pred lice pravde. SVE!!!

Del Boy

pre 10 godina

Da bi iščupao korov moraš ga iz korna iščupati. Nije dovoljno samo pokositi ga. Sa kriminalcima i tajkinuma samo okrutno. bez milosti. Joj kad bi ja imao vlast.jujuju...

Citadela

pre 10 godina

Gospodine Selakoviću, nama nema nikakvog boljitka, ako se ne krene u obračun sa kriminalom i korupciojom. U ovoj zemlji apsolutno ništa ne funkcioniše zbog toga. Da li to bilo u pitanju kriminal u državnoj administraciji, sudstvu, javnim preduzećima, znam da se on protegao u sve pore društva i nakon izbora kada budete imali pun mandat krenite odlučno u tu borbu. Imate podršku naroda, ništa vam više i ne treba, jer narod čini jednu državu.

Srbin 100%

pre 10 godina

U slucaju da se ostvare prognoze analiticara i da naprednjaci dobiju natprosecnu vecinu u parlamentu mozemo da ocekujemo da zaista dodje do mnogo bolje saradnje izmedju pravosudja i istraznih organa koji su dosada pokazivali visok stepen nekooperativnosti najverovatnije zbog planskih opstrukcija resornog ministra policije

Medena

pre 10 godina

Sada na površinu izlaze sve loše rađene stvari u prošlosti. U laži su uvek bile kratke noge. Vreme pokaže uvek šta je dobro,a šta ne. Narod je sada upoznao i ovu drugu stranu života, da sve što se na lak i prljav način stekne, uradi, ne završi se dobro. Potrebno znati šta želimo, činiti dobro, podržavati prave stvari i istrajati u tome, a SNS to dobro radi, samo nastavite tako i biće bolje svima nama.

Bonita

pre 10 godina

Izuzetno je važna borba protiv korupcije ali isto tako je važna i borba protiv narko mafije, koja je nažalost, pustila svoje pipke i među velikim brojem političara!

Korupcija i dalje problem

pre 10 godina

Jedinstvani sistem da ali bez korumpirane policie i tuzilasva, jer u supratnom od toga nece biti nista. Korupcija je problem i dalje, evo videli smo sad u policiji kako se javljalo bandama za planirane akcije.

Koža se baca

pre 10 godina

Da u Srbiji se vise ni koza ne proizvodi, baca se, a krda koliko volis. Meso se crknutih svinja podmece narodu. Tome svemu treba stati na put. Nadam se da cete stvarno resiti takve nebuloze koje su se ovde zapekle.

ribetine

pre 10 godina

Kontrolne funkcije države su veoma loše radile i rade svoj posao. Pre svega Narodne banke Srbije, Državne revizorske institucije i Poreske uprave. Da su oni radili kvalitetno posao ne bi bilo ovoliko kriminala i korupcije i propadanja banaka preko noći. Očito je da se radi o kadrovima koji nisu dorasli zadacima. Tamo treba menjati rukovodeće ljude po svim linijama, a verovatno i mnoge direktne izvršioce. Za ogromne novce imaju veoma mali efekat.

МИЛАН

pre 10 godina

Постигнућемо истим темпом да Мишковића ,и тајкуне коначно видимо иза решетака и зауставимо криминал над младима спречимо, продају дрога али алкохол забранити продају онима који имају 18 година.

Pepper

pre 10 godina

Ne vidim drugi način za nastavak borbe protiv korupcije nego da Vučić i ekipa nastave kako su i započeli, svi ostali su se pokazali na delu...

SM

pre 10 godina

Borba protiv korupcije ne sme sada da stane na državnom nivou i mora da se spusti na lokal do svake opštine širom Srbije. U mnogim opštinama je bilo dosta kriminalnih privatizacija i problematičnih poslovanja lokalnih samouprava i to je ono čime država treba da se bavi u budućnosti.

ДАЛИБОР

pre 10 godina

Да би остварили интересе како ове државе, тако и нас који живимо у њој, морамо бити истрајни у овој борби против корупције. Само уколико се на том пољу и даље буде радило на исти начин можемо очекивати промене на боље, можемо очекивати опоравак целог друштвеног система и система вредности који се негде очигледно изгубио у протеклим годинама..

Jozefina

pre 10 godina

Izlazak na izbore je neophodan za opstanak ove zemlje,shvatite to vec jednom.Dosta je bilo ignorisanja i uvek nam neko drugi kriv.Biraj sada onog koji radi ispravno,mani se ovih zutih,crvenih i ostalih prevaranata!

Strasni Sud

pre 10 godina

Ne posustajte,to su se oni sada malo razgalamili,kao kada osicama rasturite osinjak.Malo ce da zuje okolo bockaju ali je to kratkog veka.Procesi da traju kratko i sve na robiju,zasluzenu.

Eliot Ness

pre 10 godina

Vreme ce uskoro biti za polaganje racuna i to onih zavrsnih.Uvedite kao drzava jos ekipa za reviziju poslovanja,i zacas ce se zemlja osloboditi prevaraata.

RODJA

pre 10 godina

Drzava mora da pokaze svoju jacinu da vise nikada ne dozvoli da se pojedinci zahvaljujuci svojim poznanstvima obogate na racun celog naroda