Ponedeljak, 24.02.2014.

13:46

Kremlj: Diktatorske metode u Kijevu

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da je "veoma upitan legitimitet novih vlasti u Kijevu, koje su do moći došle posle oružane pobune".

Izvor: B92

Kremlj: Diktatorske metode u Kijevu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

ekspert za ukrainsko pitanje

pre 10 godina

pa upravu je medvedev jer nemacka ne moze da namesti ni timosenko ni klicka na vlas nego ce doci neko treci tj americki kandidat i on ce biti predsednik ili sta vec onoga sta ostane od ukrajne sto se nemacke tice corava posla

only fools and horses

pre 10 godina

Za one koji neprestano, kao papagaji pominju CNN floskule o diktatoru i njegovom režimu, rekao bih da treba da se malo informišu. To barem danas, u eri interneta, nije problem, i pored svih medijskih blokada i pokašaja da se spreči da se čuje bilo kakva istinita informacija.
Janukovič je na vlast došao izbornom voljom građana, i to u trenutku kad su vladali i zemlju u potpunosti kontrolisali Timošenko i ostala ekipa koja je na vlast došla putem tzv narandžaste revolucije. Njegovu pobedu je, iako nevoljno, kao legitimnu priznala i EU i SAD.
Ukrajina skoro i da nema vojsku, broji ukupno oko 60,00 pripadnika kopnenih snaga, slabo obučenih i opremljenih uglavnom za pomoć NATO i UN misija. Policije ima oko 40,000, prilično slabo plaćenih i ne baš motivisanih za neko održavanje reda u zemlji. Te toliko spominjane "zloglasne" specijalne jedinice Berkut ukupno imaju oko 2,700 pripadnika, što je sve zajedno prilično smešno za zemlju od 50 miliona stanovnika.
Sve to lako dovodi do zaključka da tog "nesrećnog" Janukoviča, možremo okarakterisati kao nesposobnog, lopova, tajkuna isl, ali nikako kao diktatora . Pa valjda osnovna odlika svakog diktatora je da formira dobro plaćene, obučene i motivisane snage za održavanje unutrašnjrg reda u državi i samim tim i vlasti. I sigurno ga ne bi mogli oboriti šačica (ne više od destak hiljada) pučista, ma koliko bili plaćeni i motivisani spolja da urade to što su uradili.

rada

pre 10 godina

Pitanje za pametne, koji je Diktator dobar. A ovde je sve jasno, Evropa se mesa kao i Rusija. Rusima ugrozen monopol na gas, ne zbog Ukrajine. Postoji i Severno more. Niste znali. Za sada samo cuh vest da je Putin jednom razgovarao sa Obamom. Ameriku ocigledno Ukrajina ne zanima.
Strada narod, politicare bas zabole. Podatak da je u Ukrajini prosecan mesecni dohodak 400 Evra nije tacan. Pogledati Gdp per cappita , losiji su i od nas.

@

pre 10 godina

@Magomed
SAD predsednici u poslednjih 20 god : Bus, Klinton, Bus, Obama ( Drzavni sekretar Klinton), na sl. izborima jedan od favorita je Klinton.
Jel to cirkus od drzave ili vladavina 2 porodice?

Sindjelic

pre 10 godina

@Magomed

Pa i Arabiji nemaju cak ni izbore, tamo jos seku ruke za lopovluk i kamenuju zene za preljubu. 40 sibom ako voze kola. A najveci prijatelji USA.

Igor

pre 10 godina

Uf, ko to kaže. Foliranti, danas su izrečene kazne za demonstrante, koji su pobunili protiv izbornre krađe u organizaciji karatiste iz Kremlja.
Gadite mi se.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Moskovski Majdane, ti znas sta bi se desilo da je ruljica ovo pokusala u Moskvi?
Pofasovali bi takav gulag za pokusaj Drzavnog udara, da nisi svestan. Olimpijada se zavrsila, ili bih ja rekao da je jedna druga vec pocela.
(Burazerq, 24. februar 2014 17:04)

Počela je, po ko zna koji put, u mislima dušebrižnika neslobode i pristalica sibirskih gulaga. Od Iraka, Egipta, Libije... oni iz toplih soba sajberski ratuju i prizivaju neki novi hladni ili pravi svetski rat. Džaba vam posla, svugde je pobedilo srce naroda koji traži slobodno društvo. Ta želja pobeđuje novac kojim se plaćaju uniformisani branioci diktatura, pa se oni svugde daju u beg. Svaka čast i slava narodu Ukrajine za hrabrost, a i razum u pobedi.

buda

pre 10 godina

Bicu sasvim otvoren. Bitrajuci izmedju zemlje u kojoj su stalno izbori i u kojoj se smenjuju predsednici i vlade a sve nazaduje i autokratske vlasti u kojoj je jedan covek predsednik/vlada 20 godina i u kojoj se iz godine u gosinu kako tako popravlja stanje - biram autokratiju. Evo u Srbiji se glasa u proseku svake dve do tri godine, izmenjali su se i Kutra i Murta (i oni su stalno isti) i sta imamo - politicki haos i ekonomsko dno. Bolje jedan SPOSOBAN autokrata nego deset nesposobnim demokrata.

Prosek

pre 10 godina

U Ukrajini prosecna plata bila nesto niza od 400 EUR mesecno i to je bio "osnovni razlog za protest i nasilnu smenu vlasti".
Kolika li je prosecna plata u Srbiji, braco Euroljubi?
Sta je nama raditi?

milisav

pre 10 godina

problem koji je mnogo veći od samog režima, su njegove posledice, bolne i katastrofalne; isto kao što će srbija morati još decenijama da se bori sa posledicama miloševićevog režima, tako će nažalost morati i ukrajina da se dugi niz godina bori sa posledicama janukovičeve strahovlade.

Sremac

pre 10 godina

@
(Dusan, 24. februar 2014 16:56)


Majstore mozda si ti gori od svih na ovoj planeti,evo ja ti verujem ali veruj i ti meni da ja nisam....
Ne postoje dobri i losi narodi,samo dobri i losi ljudi!!!
Shvatite to jednom!!!

Hazjajin vas posmatra

pre 10 godina

Drugovi i kamaradi, SSSR se raspao, boljsevici ne postoje. Pripadaju istoriji. KGB je u legendi.
Cesto se pominju neki boljsevici ovde. Kamaradi, istoriju u sake. Rusija je neo-liberalna kapitalisticka zemlja, a Putin demokratski izabran.

Postoji samo snaga argumenta. Ko se krije iza propagande, brzo propada pod teretom stvarnog stanja.

Ukrajina je od svog osnivanja ''pro-evropska'' republika i do sad imala vise pro-evropskih vlada,zar ne?

I?

Mislite o tome, vi koji skole nemate ali wikipedije imate :-D

Igor, Banja Luka, Republika Srpska

pre 10 godina

Vidim da se u komentarima stalno spominje KGB i boljševici.
Za neupućene KGB-Resor državne bezbjednosti SSSR-a je raspušten poslije neuspjelog avgustovskog puča '91. godine, a na njegovo mjesto je došla FSB-Federalna služba bezbjednosti.
Komunistička partija SSSR-a raspuštena je takođe raspuštena '91. godine, a KP Rusije je osnovana '93. godine i još nijednom od svog osnivanja nije pobjedila na izborima u ruskoj federaciji, snaga joj oko 20% biračkog tijela.
Ruska federacija je danas kapitalistička zemlja u pogledu društveno-ekonomskog uređenja, tako da korištenje termina "KGB" ili "boljševici" nema veze sa stvarnim društvenim odnosima u Rusiji i pokazuje elementarno neznanje komentatora.

Belgrade Calling

pre 10 godina

Da bile su diktatorske metode u Kijevu pod agenturom bojsevickog KGB bandita Janukovicha.

A ovaj lepuskasti dvojac Medvedev -Putin zajedno sa celom KGB boljsevickom okupatorskom svitom Rusije nek gleda sta ce uskoro kad ih doceka ruski narod na Crvenom Trgu u Moskvi.
Nisu smeli da primirisu brkove ka Ukrajini, jer znaju da ih i u Rusiji to isot ceka.
Boljsevici samo kupuju vreme do konacnog susreta sa ruskim narodom koji spava decenijama ali kad se probudi ruski narod nema Sibirkse i Kamcatske rupe gde ce boljsevicki KGB agenti moci da se sakriju po Rusiji.

milan

pre 10 godina

Da je Rusija htela da pomogne i intervenise, ona bi to uradila. Jedini logican zakćjucak je da ovo stanje zbog neceg, odgovara i Rusima i zapadu. Ili je to, ili je Rusija i dalje slaba. Trece nema.

AlekS

pre 10 godina

Kad god se u nekoj vesti pominju Medvedev ili Putin, moram detaljno da procitam da se podsetim ko je od njih u tom momentu predsednik a ko premijer.
(Urke, 24. februar 2014 16:18)

Duhovito, nema sta. Pretpostavljam da nemas problema da znas sta ide na Pinku u ovom trenutku ?

Joda

pre 10 godina

Slušam izjavu direktorke Svetske Banke - mogu Ukraini da pruže savetodavnu pomoć! Neki engleski ministar pak kaže da moraju da porade na Rusima da doznaçe Ukraini te milijarde! Rasplet tek sledi. Jadan taj narod u Ukrajini, tek će da vidi u šta se uvalio.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

To APSOLUTNO NISU diktatorske metode: ja ne znam nijednog jedinog diktatora koji bi palio sopstveni grad, rusio sopstvene spomenike i pucao u sopstvenu policiju. Ako neko zna nekog takvog, neka mi pod hitno javi, cisto da se obrazujem po novom nastavnom metodu.

istina je u sredini

pre 10 godina

Ukrajina je sada mnogo veci problem za kontinentalni deo EU nego za Rusiju! To mozda nije toliko je ocigledno, ali Rusija, Nemacka, Francuska... imaju interes za hitan mir i povratak institucija u drzavi, kao i da Ukrajina ostane celovita drzava!
Demonstranti i potpisnici sporazuma sa strane pobunjenika su izigrali EU posrednike, to je potpuno jasno!

hah

pre 10 godina

@vidi vidi: Cuj ovog "peru savest". Pa moja savest nije bila mirna dok Slobica nije napunio gace zajedno sa svojim kompanjonima, izmedju ostalog i tog vaseg sto izjavljuje danas da "ovde nece biti tako", sav je samouveren ko i tada kada je gasio releje dok je isao Pescanik. Nego, sad ja znam sto vi spamujete i botujete u rusko ime, bojite se tog scenarija ovde i on je to i pokazao izjavljujuci takve stvari. Nema cega da se plasite, pucicete na izborima, te se nista i necete pitati mnogo. A o tome da li ce i kako ce ovde biti ne odlucuje ni prepodobni, ni njegova stranka. Jel vam jasno to? Da cuje" "jasno druze". Ajde znam da vas je naucio makar toliko. :DDDD Sada mozete dalje da spamujete i lupate minusice do mile volje, to znaci Srbiji kao lanjski sneg. I nemo' da ste mi pred vrata dosli, prodavci Srbije. Lepo se spakujte, pa idite gore u maticu, jer Srbija ocigledno to za vas nije.

Dr.

pre 10 godina

SAMO DA RATA NE BUDE tekst

Pijani momci prolaze
Duz nase tihe ulice.
Oni u vojsku polaze,
Prate ih tuzne curice,
Brinu ih slutnje sulude:
Da rata ne bude.

Ne mogu da me ne sete
Suze na vrhu nosica,
Devetsto-osamdesete,
Ulice Brane Cosica
I voza crnog k'o da s njim
Zauvek odlazim.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri rasture,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Neka kise ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

K'o zlatni prah
Oreol sna,
Oklopnih malenih glavica,
I tvoja ljubav ranjiva,
Cuva ih kao lavica,
Lose te vesti uzbude,
Da rata ne bude.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri razvale,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Kise neka ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju,
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

SAMO DA RATA NE BUDE,
LUDILA MEDJU LJUDIMA,
VELIKI NUDE ZABLUDE,
PLASE NAS RAZNIM CUDIMA
I SVAKOJ BAJCI NAUDE,
DA RATA NE BUDE.

Nikola RUSOFIL a ujedno i NACIFOB

pre 10 godina

Ukrajina je podeljena drzava na dva dela. Na proevropski severozapad i proruski jugoistok. Dva podrucija dve vlasti. Jedni druge ne priznaju. Kijev ss nalazi na proevropskom delu Ukrajine.
(Zole, 24. februar 2014 14:46)

Zole,

budu li Rusi krenuli, a siguran sam da ce se to desiti, nece se zaustaviti na nekim imaginarnim granicama istocne Ukraine. Cilj ce im biti bas Kijev. Pa u Kijevu je proglasena/stvorena prva RUSKA, a ne ukrainska drzava. Kada ce se desiti invazija zavisi od ukrainskih nacista. Ne budu li ostavili ukrainske gradjane ruskog porekla na miru, ne budu li zabranjivali upotrebu ruskog jezika, a pogotovu, ne budu li prestali svakoga ko ne misli kao oni da terorisu, bice im Rusi brze za vratom nego sto misle. A onda treba da se kupaju u sopstvenoj, nacistickoj, plavoj (povraca mi se) krvi.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Јуче су завршене Зимске олимпијске игре у Сочију, а већ данас започињу Пролећно-летње олимпијске игре у Украјини! Руси су били прваци у укупном пласману у Сочију, па се надам да ће и у Украјини бити прваци! Видим да се већ оглашавају руски председник и премијер, а Бога ми и руски генерали! Американци се баш тога прибојавају да се руси не умешају војно, јер НАТО-пакт нема душу да издахне а камо ли да води ратове по свету, а поготово против Русије!

zamena..

pre 10 godina

Zakoni rulje!Ukrajina je postala talac militantnh ulicnih bandi,potpomognutih od onih,koji imaju interesa da im pomognu..Tako su i osudjenu za korupciju pustili na slobodu!Kao ona nije bogata a Janukovic jeste..Koji pacijenti!Kao izdali nalog da se uhapsi Predsednik!Samo ne znamo ko je to raspisao,kad im je drzavas u totalnom rasulu!A i ko im je to potpisao!Mora da su se sami snasli!Bice tu jos svega..sem demokratije!Nju je Klicko zamenio za Timosenko!Ovo je kao ona narodna izreka..Od cega se pametan stidi,time se bokser ponosi!

Burazerq

pre 10 godina

(#MoscowMaidan, 24. februar 2014 14:43)
Moskovski Majdane, ti znas sta bi se desilo da je ruljica ovo pokusala u Moskvi?
Pofasovali bi takav gulag za pokusaj Drzavnog udara, da nisi svestan. Olimpijada se zavrsila, ili bih ja rekao da je jedna druga vec pocela.

jasno k'o dan

pre 10 godina

Čim ruski diktatori kritikuju "diktatorske " metode u nekoj državu ,ovog puta u Ukraini ,znači da je svijet zaista otišao do đavola.

goran

pre 10 godina

Za sada je kremlj miran i nema razloga da ishitreno reaguje, pa nisu oni maloumni da sad izlete sa vojskom u Ukrajinu to bi samo imalo kontra efekat, Putin sad lepo ceka da se sve iskristalise pa da adekvatno reaguje ,a pre svega finansijski ,ukoliko to ne pruzi efekta naravno sigurno ce reagovati i vojno, s tim sto ce naravno prvo nahuskati proruski krim i jos neke proruske istocne regione da se pobune protiv zapadne vlasti (sto mu naravno nece biti nimalo tesko jer tamo zive rusi u vecini) i da potom ti regioni proglase nezavisnost ,ukoliko kijev pokusa vojno da intervenise Putin ce to jedva docekati i naravno iskoristiti kao opravdanje da vojno reaguje,a u tom slucaju ne bih da sam u kozi ovih samoproglasenih gospodara ukrajine iliti demonstranata, onda ce od ukrajine samo da ostane samo ovaj zapadni deo i to samo ukoliko se rusi smilostive na ove nazovi ukrajince ,sve ostalo ce rusi staviti pod svoje ionako je to vekovima ranije bilo njihovo, zapravo sami ukrajinci poticu od rusa kao nacija isto kao kad bi uporedjivali crnu goru i srbiju...

Brane212

pre 10 godina

ZA one koji se pale na oružane reakcije Rusije:

1. Oladite, nisu ovo 80-te.

2. Ovo je verovatno baš optimalna strategija za Rusiju.
Nikom ne treba nestabilna Ukrajina, ponajmanje EU. A u Ukrajini je glanvi "prodajni artikal" obećavanje skorog ćlanstva u EU, što izgleda ovoj za sada ne pada na pamet.

Rusi prodaju gas, EU ga kupuje, a Ukrajina tu ima samo potencial za pravljenje problema.
Što znači da je u interesu EU, da se stvari u Ukrajini transparentno i stabilno srede. A to opet znači,d a će ruski interesi morati biti ispoštovani, između ostalog i zato što je Ukrajina tu a ne bogu iza nogu, pa da mogu da nas navlače CNN i slični.

Urke

pre 10 godina

Kad god se u nekoj vesti pominju Medvedev ili Putin, moram detaljno da procitam da se podsetim ko je od njih u tom momentu predsednik a ko premijer.

hm.....

pre 10 godina

Nadam se da niko na Zapadu nije podcenio Ruse previse! Staljinu su Nemci dosli u predgradje Moskve da bi natupio preokret. Mislim da smo svedoci pocetka jednog novog sukoba. Ocekujte ustanak ruske nacionalne manjine u Ukrajini.

America the beautiful

pre 10 godina

Ja nisam nesto u toku, sto se ove Olimpijade tice,ali, rece nas narod da ce ,cim se i to cudo zavrsi, Putin - Ataman na celo svojih Kozaka i njihove slavne divizije Bal-tik-Vot-ka-Special, a to su oni koji su ucestvovali u legendarnom Boju zvanom "Bicevanje kod Socija" ... da ce da krene da srede stvari u Kijevu...Pa, pitam domace eksperte,kad se ta Olipijada zavrsava... ove godine, iduce, za 5 , 50, 500 ili vise godina. Molim brz odgovor....

Pedja

pre 10 godina

Tovaris Medvedov, vozi dalje , ko tebe nesto pita....Idi lovi medvede po Sibiru, papriku u Afriku, dodji na Gusanijadu kod nas u Mokrin, radi sta ti je drago... samo odbij od Ukrajine... Slava Svetoj Zemlji Ukrajini !!!

Dusan

pre 10 godina

Jesu li se ti Rusi zapitali nekad zasto ih niko u svetu ne voli (osim Belorusa i Srba, koji su gori od njih)? Ta zemlja nema ni jednog iskrenog prijatelja ili saveznika, jer se njena "diplomatija" svodi na konstantne ucene i pretnje silom. Za razliku od njih Ameriku postoje ceo zapadni svet i mnoge druge jake i uticajne zemlje. A njeni saveznici su maltene nedodirljivi vojno i diplomatski. Jel to nama toliko tesko da shvatimo? Da smo se '91 priklonili njima, sad bi bili vodeca zemlja na Balkanu (mozda i sire) i clanica EU i NATO-a, sa celovitim granicama, visokim standardom zivota, vojno i diplomatski uticajna. A gle gde smo sad...

Ooops

pre 10 godina

"Pretnja po bezbednost nasih gradjana..."
Zapamtite ovu recenicu.
Inace, po Ustavu Rusije, Predsednik je u OBAVEZI da zastiti bezbednost ruskih gradjana gde god da se nalaze i moze upotrebiti vojsku van granica Rusije.
Taj deo Ustava je citiran 2008 posle napada na Gruziju.
Pametnom dosta...

Ooops

pre 10 godina

@Komshina Hashim
Komsija, u Belorusiji je plata veca nego u Srbiji, Albaniji, Bugarskoj, Rumuniji... Jermenija nije nista manje razvijena od tvog komsiluka a citav komsiluk je marioneta Zapada.
Sto se Filipina tice, prosecna plata od 50-100 dolara je dokaz njihove moci i bogatstva. Indonezija je jos gora po tom pitanju.

Milan S.

pre 10 godina

Rusi sa velikim moralnim pravom postavljaju pitanje legitimiteta nove ukrajinske vlasti jer oni su uvek kroz dalju i bližu istoriju sve radili isključivo legitimno i demokratski. Podsetimo se samo velikih imena ugrađenih u temelje ruske i svetske demokratije: dinastija Romanovih, Lenjin, Staljin, Hruščov, Breženjev, Andropov, Černjenko, Jeljcin, Putin... Blaženi su licemeri!

Ne razumem

pre 10 godina

Cudni su skoro 95% komentatora u B92. Podrzali Milosevica, on izgubio. Podrzali su Sadama (posao i ja s njima), on izgubio. Podrzali Gadafija, ode i on. Podrzali Asada, on ni tamo ni ovamo. Cim su podrzali Janukovica - znao sam: gotov je! Sta je sa vama,ljudi bozji? Necu vas vise nikada slusati.

gandra

pre 10 godina

dopada mi se smireni diskretani ton kojim medvedev saopstava ostar stav - da nazovi vlast u kijevu nema trunke legitimiteta - mislim da se na zapadu polako tresu gace - a putin jos nije ni progovorio - sve je ovo znak samopouzdanja rusije

Zurkolomac

pre 10 godina

Ova planeta je zahvaljujuci ljudima vec odavno propala, bez obzira na cijoj ste strani. Postali smo gori od svih zivotinja. Samounistenje civilizacije je neminovno...

Komsija Sloba

pre 10 godina

...evo primera: zapadne marionete su i Turska, Izrael, Filipini, Tajland, Singapur, Tajvan pa imaju rast proizvodnje, ekonomije i visok životni standard,,,a ruske marionete Belorusija, Kirgistan ili Jermenija ne mogu da sastave kraj sa krajem. Bolje biti sluga u kraljevskom dvoru nego činovnik u propaloj zemlji. Pametnom dosta. Hvala na pažnji:)
(Komshija Hashim, 24. februar 2014 14:06)

Postovani komsija, kakav je standard kod vas "na dvoru"?

Aca

pre 10 godina

(Washington, 24. februar 2014 14:47)Brate ne volim ni ja Ruse ali sta mi mozemo da prodamo zapadu od nase robe slabog kvaliteta,u Rusiju mozemo izvoziti svasta ali treba neko pametan to da organizuje.Rusi,Ameri,sve je to isto,nema besplatnog rucka nigde.

ivan78bg

pre 10 godina

Pa nije upitan vec ne postoji.Skupstina menja predsednika koji je direktno izabran??Glasanje u skupstini se pritom vrsi sa ukradenim karticama.Donose se zakoni ili stavljaju van snage zakoni sve bez predsednickog potpisa..Moze se pricati dali je to opravdano ali ono o cemu se ne moze pricati dali je legalno jer legalno nije.Dali je nesto legalno ili ne valjda ne zavisi od toga ko za koju stanu "navija"?.

MIX

pre 10 godina

Nigde, ali baš nigde nijedan predstavnik EU nije spomenuo da se na ovaj način Ukrajina približila EU. Jedno je želja (koliko mogu da zaključim blage većine) stanovkika Ukrajine. I da, čak i prilikom pominjanja pomoći od EU automatski sledi (ili prethodi) da je potrebno da Ukrajina ispuni odredjene uslove. Smatram de je pridruživanje Ukrajine EU vrlo bitno i dobrodošlo za Ukrajinski narod, ali prvo moraju da porade na sebi (svidja mi se što je deo okupljenih pre dva-tri dana zviždao Juliji T jer sam i ja uveren da od proćlih i kompromitovanih nema ništa.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

To je ozbiljna pretnja kad kazu da ne znaju sta se tamo radi i vide oruzanu pobunu,biti ce nesto,to je provokacija Nato prema Rusiji a oni glupi pa ne vide,zanjela ih mrznja hahahahahaha.

Milutin

pre 10 godina

Ovo je 21. Vek, takve stvari se u svakoj zemlji zahvaljujuci tehnoloskom napretku mogu resiti izborima, onda bude jasno za neki naredni period ko je na vlasti. Pa ako ne valja, na sledecim izborima bice neko drugi... I tako dalje. A ne da se ljudi ovako poubijaju i dave u mrznji.

Jovan

pre 10 godina

Samo kada tvoje "kuplungovanje" na vlasti sa Putinom ima legitimitet.
Ceo svet proglasio izbore u Rusiji neregularnim, a ovaj se 'vata priče o "legitimitetu". Gledaj bolje ti da ti se 100 miliona gladnih Rusa ne seti ko im krv pije na pamuk-pa da vidiš kako perje leti!

Zeleni zub

pre 10 godina

Ja iskreno ne vidim cemu toliki problem u ukrajini. Izbori, pod hitno i gotova stvar.

Samo... fora je sto narod ukraine ispasta, i sve se ovo desava zbog tudjih interesa, rusije sa jedne strane, evropske unije/amera sa druge. Imam neki utisak da ovo nece dobro da se zavrsi...

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Uvijek se na ratove gladalo preko vojne i ekonomske moci ,kako ce siromasna zapadna Ukrajina pobedit istocnu Ukrajinu i mocnu Rusiju,ljudi pricaju gluposti o podeli to Rusi nece dozvolit,bilo bi bolje za njih da se smire dok nisu dobili po g..i,hahahahahaha.

X101

pre 10 godina

Drzava je stvar naroda ako narod izadje polupa i otera govedo svaka prica o legitimitetu je prica u vetar i nema veze sa realnoscu, a jos manje sa malim covekom. LJUSI SU VAZNI NE VLAST!!!

danijel

pre 10 godina

Od cepanja Ukrajie nema nista. Mozda Rusi to i prizeljkuju, ali ne pitaju se oni, vec se pita USA za sve. Mislim da Ameri jedva cekaju da Rusi preduzmu neke neplanirane korake, pa me ne bi cudilo da se otvoreno udje u sukob, gde ce ispastati ukrajinski narod. Problem Rusije je sto ce se potencionalne borbe vodite na granici sa Rusijom i sto se nece koristiti nuklearno oruzje, vec samo konvecionalno. Problem Rusa je sto znaju da bi takav rat izgubili. Vojno su slabiji visestruko, a i Rusi ne zele vise da se bore za Putia i njemu slicne. I oni su zeljni demokratije, razvoja, zapada. Putin je u debelom problemu, nije iskljuceno da se desi i rusko prolece uskoro gde narod moze uzeti vlast u svoje ruke. USA trenutno igra savrseno inteligentno, bez ijednog metka ostvaruju svoje interese, pobune narod protiv, u glavnom, lopovske vlasti u njihovim zemljama i okrenu novu vlast sebi u zagrljaj. Putina vec u zapadnim medijima, od licnosti godine za 2013tu, proglasavaju gubitnikom godine za 2014. Ni Gorbacov nije izgubio Ukrajinu, a Putin jeste. Ukrajina je za Ruse kao Kosovo za Srbe, tako da mora da boli jako.

KGB

pre 10 godina

Medvedev o legitimitetu? On, koji se s Putinom legitimno rotira na mestu predsednika / premijera? Bolje mu je da se bavi svojim problmeima, eno desetak demonstranata uhapsneo juce u Petersburgu, jutros u Moskvi vec 200 pohapseno. Za popodne najavljen protest pored Crvenog trga, do zuba naoruzana policija u opremi za razbijanje demonstracija blokirala centar.

Zole

pre 10 godina

Ukrajina je podeljena drzava na dva dela. Na proevropski severozapad i proruski jugoistok. Sada kavko ima svoju vlast. Dva podrucija dve vlasti. Jedni druge ne priznaju. Kijev ss nalazi na proevropskom delu Ukrajine.

neznam1111@gmail.com

pre 10 godina

Fridrih Nice je rekao da onaj ko ne pamti istoriju je osudjen da je stalno ponavlja. Ameri ocigledno nista nisu naucili iz Napoleonove i Hitlerove ekskurzije u Rusiji.

.

pre 10 godina

Lepo ja kazem, ovo je sve uvod u odvajanje Krima i Istocne Ukrajine.
Za neupucene da napomenem da je na slican nacin doslo do otcepljenje velikog dela Gruzije.
Upravo Medvedev je bio Predsednik Rusije kada su napali Gruziju.
Slicno ce proci i Ukrajina, nazalost, a sve to ide na dusu Klicka, Timosenkove i onih koji su palili i ubijali policajce i narod.

svevidece oko kad tad

pre 10 godina

Pa normalno da nije.
Kad se potpise dogovor sa opozicijom u slucaju Ukrajne, ili zavrse izbori kao u slucaju Egipta. Onda je u redu.

E kad u Ukrajni rulja, pogazi dogovor o izborima u Decembru onda je to u redu, ako je u interesu zapada.

A u Egiptu, kada vojska napravi puc protiv legitimno izabranih vlasti na demokratskim izborima (Muslimansko Bratstvo), a koje ne odgovara zapadu, onda je to u redu.

Jbg, "demokratske tekovine" za Utopiste, i one sa Baron Mahauzenovom pamecu.

Marko

pre 10 godina

U telefonskom razgovoru Putin i Merkelova su se slozili da celovitost Ukrajine ne dolazi u pitanje. Putin nije glup kao ovi nasi rusofili koji bi odma u rat, dobice istocni deo siroku autonomiju,Rusima je potrebno zapadno trziste a ne rat, Ukrajinci ce placati gas kao Nemci a to ce opet biti niza cena nego sto je mi placamo

Dragan BL

pre 10 godina

Zapad je mnogo puta pokazao da pravila za njih ne važe. Pravila su za slabije, a za njih važi samo njihov interes.
E, sad...ko ima snage da se odupre, blago njima. Ko nema, spašavaj se ko kako može!

borislav

pre 10 godina

Jasno kao dan. Nemam nikakve namere da se svrstavam uz neku od strana, ali ako je gomila preuzela kontrolu nad parlamentom koji potom u toku jednog dana menja ustav, predsednika, oslobadja zatvorenike i sta sve ne radi... KOJA OZBILJNA DRZAVA moze da prihvati te promene?!

vracajte nam prirodne resurse koje ste oteli!

pre 10 godina

imali smo svi prilike posredstvom novih tehnologija da vidimo kako vi u rusiji sprovodite "izbore" tako da je onda i vas tamo legitimitet upitan...

kako vam nije jasno da vas niko (sem mozda belorusa i srBskih patriJota) ne zeli?
svi su pobegli od vas glavom bez obzira cim su dobili priliku!
pitajte jednog estonca, poljaka, slovaka... kako zivi sad a kako je ziveo pod vasom ruskom cizmom, pa svi oni bi se pre samoubili nego vratili pod vasu kamu...

miki

pre 10 godina

nema tu ni l od legitimiteta...skupstina jedini organ koji donosi odluke,a to funkcionise tako sto naoruzani demonstranti stoje unutar sale i time direktno uticu na volju poslanika...odluke donesene na taj nacin ne samo da nisu legitimne vec po svim zakonima nisu ni legalne...

Washington

pre 10 godina

Hehe, ko sta Rusiju pita? Evo skinuli im coveka u Ukrajini u roku od 2 sedmice, a sta Rusi rade? Salju protestnu notu kao kad je Srbija bombardovana. Toliko o moci Rusije.

Nemam ja nista protiv Rusa, deda mi je Rus, ali trebamo pazljivo da biramo sa kim cemo saradjujemo. Ni ti 100% sa Rusima a ni sa zapadom. Ipak sam za vecu saradnju sa ovim drugim. Naravno to se sve vekovima menja, ko ti je danas prijatelj ti sutra moze biti neprijatelj.

Pobesneli max

pre 10 godina

A po cemu se to rusofili, koji zagovaraju intervenciju Rusije i podelu jedne suverene zemlje, kao i Rusija, ako do toga zaista dodje, razlukuju od Amerike i tog omrznutog zapadnog sveta. Ni po cemu osim po
"dresovima". Zato bolje gledajte svoja posla i svoj zivot, slepci jedni da bi slepci. Ne vidite dalje od nosa a "bistrite" neku svetsku politiku.

Komshija Hashim

pre 10 godina

Ovaj sukob u Ukrajini je sukob između istoka i zapada, između Ruskog i Američkog uticaja na tu golemu zemlju bogatom prirodnim resursima. Kad več moraju birati Ukrajinci bi trebali birati zapad koji donosi ulaganja, promene, prosperitet, ukidanje raznih sankcija i viza, financijsku pomoč, razne projekte i saradnju, rast proizvodnje, modernizaciju zastarele tehnologije i infrastrukture it itd,,,a kad bi birali Rusiju birali bi status kvo i dosadašnju stagnaciju i tapkanje na mestu kao i iskorištavanje Ukrajinske teritorije za plasmanom riske nafte i plina na zapad i istok. Blili bi Ruska marioneta. Sad če neki reči da su ovako zapadna amrioneta i zato ču ja odma odgovoriti takvima: bolje biti zapadna marioneta nego ruska marioneta, evo primera: zapadne marionete su i Turska, Izrael, Filipini, Tajland, Singapur, Tajvan pa imaju rast proizvodnje, ekonomije i visok životni standard,,,a ruske marionete Belorusija, Kirgistan ili Jermenija ne mogu da sastave kraj sa krajem. Bolje biti sluga u kraljevskom dvoru nego činovnik u propaloj zemlji. Pametnom dosta. Hvala na pažnji:)

kasno Marko..

pre 10 godina

..kako god,ali nebeska Rusija je konacno pokazala svoju nemoc.
Pustiti tek tako niz vodu,za sebe veoma,veoma vaznu drzavu...
Umalo da zaboravim,majčica je tradicionalno reagovala u skladu sa svojim mogucnostima,,Otro je osudila''!Da,zapad je kriv za sve zlo koje se dogodilo u Ukrajini.Da,kriv je zato sto je u mogucnosti da bude kriv.

iz malog mozga

pre 10 godina

Ahahahah, rece neko ko se menja na mestima predsednik/premijer sa Putinom vec dvocifren broj godina... Pokrij se usima, jer imas male dlanove. Psiholozi znaju sta to znaci.

ekspert

pre 10 godina

Na krjau ce Rusi uvaliti EU zapadnu ukrajinu koja je ekonomski i po resursima na nivou Albanije .. Videcemo kakav ce izgovor EU biti zasto nece primiti zapadnu Ukrajinu u EU ? Skupo evropa placa svoju bezglavu poslusnost americi koja bi preko evropskih ledja ucinila sve da se geopoliticki priblizi moskvi ovoga puta su se malo preracunali ,ali opet na tudju stetu ovoga puta EU.

borislav

pre 10 godina

Jasno kao dan. Nemam nikakve namere da se svrstavam uz neku od strana, ali ako je gomila preuzela kontrolu nad parlamentom koji potom u toku jednog dana menja ustav, predsednika, oslobadja zatvorenike i sta sve ne radi... KOJA OZBILJNA DRZAVA moze da prihvati te promene?!

.

pre 10 godina

Lepo ja kazem, ovo je sve uvod u odvajanje Krima i Istocne Ukrajine.
Za neupucene da napomenem da je na slican nacin doslo do otcepljenje velikog dela Gruzije.
Upravo Medvedev je bio Predsednik Rusije kada su napali Gruziju.
Slicno ce proci i Ukrajina, nazalost, a sve to ide na dusu Klicka, Timosenkove i onih koji su palili i ubijali policajce i narod.

neznam1111@gmail.com

pre 10 godina

Fridrih Nice je rekao da onaj ko ne pamti istoriju je osudjen da je stalno ponavlja. Ameri ocigledno nista nisu naucili iz Napoleonove i Hitlerove ekskurzije u Rusiji.

svevidece oko kad tad

pre 10 godina

Pa normalno da nije.
Kad se potpise dogovor sa opozicijom u slucaju Ukrajne, ili zavrse izbori kao u slucaju Egipta. Onda je u redu.

E kad u Ukrajni rulja, pogazi dogovor o izborima u Decembru onda je to u redu, ako je u interesu zapada.

A u Egiptu, kada vojska napravi puc protiv legitimno izabranih vlasti na demokratskim izborima (Muslimansko Bratstvo), a koje ne odgovara zapadu, onda je to u redu.

Jbg, "demokratske tekovine" za Utopiste, i one sa Baron Mahauzenovom pamecu.

Dragan BL

pre 10 godina

Zapad je mnogo puta pokazao da pravila za njih ne važe. Pravila su za slabije, a za njih važi samo njihov interes.
E, sad...ko ima snage da se odupre, blago njima. Ko nema, spašavaj se ko kako može!

Marko

pre 10 godina

U telefonskom razgovoru Putin i Merkelova su se slozili da celovitost Ukrajine ne dolazi u pitanje. Putin nije glup kao ovi nasi rusofili koji bi odma u rat, dobice istocni deo siroku autonomiju,Rusima je potrebno zapadno trziste a ne rat, Ukrajinci ce placati gas kao Nemci a to ce opet biti niza cena nego sto je mi placamo

Komshija Hashim

pre 10 godina

Ovaj sukob u Ukrajini je sukob između istoka i zapada, između Ruskog i Američkog uticaja na tu golemu zemlju bogatom prirodnim resursima. Kad več moraju birati Ukrajinci bi trebali birati zapad koji donosi ulaganja, promene, prosperitet, ukidanje raznih sankcija i viza, financijsku pomoč, razne projekte i saradnju, rast proizvodnje, modernizaciju zastarele tehnologije i infrastrukture it itd,,,a kad bi birali Rusiju birali bi status kvo i dosadašnju stagnaciju i tapkanje na mestu kao i iskorištavanje Ukrajinske teritorije za plasmanom riske nafte i plina na zapad i istok. Blili bi Ruska marioneta. Sad če neki reči da su ovako zapadna amrioneta i zato ču ja odma odgovoriti takvima: bolje biti zapadna marioneta nego ruska marioneta, evo primera: zapadne marionete su i Turska, Izrael, Filipini, Tajland, Singapur, Tajvan pa imaju rast proizvodnje, ekonomije i visok životni standard,,,a ruske marionete Belorusija, Kirgistan ili Jermenija ne mogu da sastave kraj sa krajem. Bolje biti sluga u kraljevskom dvoru nego činovnik u propaloj zemlji. Pametnom dosta. Hvala na pažnji:)

KGB

pre 10 godina

Medvedev o legitimitetu? On, koji se s Putinom legitimno rotira na mestu predsednika / premijera? Bolje mu je da se bavi svojim problmeima, eno desetak demonstranata uhapsneo juce u Petersburgu, jutros u Moskvi vec 200 pohapseno. Za popodne najavljen protest pored Crvenog trga, do zuba naoruzana policija u opremi za razbijanje demonstracija blokirala centar.

ekspert

pre 10 godina

Na krjau ce Rusi uvaliti EU zapadnu ukrajinu koja je ekonomski i po resursima na nivou Albanije .. Videcemo kakav ce izgovor EU biti zasto nece primiti zapadnu Ukrajinu u EU ? Skupo evropa placa svoju bezglavu poslusnost americi koja bi preko evropskih ledja ucinila sve da se geopoliticki priblizi moskvi ovoga puta su se malo preracunali ,ali opet na tudju stetu ovoga puta EU.

vracajte nam prirodne resurse koje ste oteli!

pre 10 godina

imali smo svi prilike posredstvom novih tehnologija da vidimo kako vi u rusiji sprovodite "izbore" tako da je onda i vas tamo legitimitet upitan...

kako vam nije jasno da vas niko (sem mozda belorusa i srBskih patriJota) ne zeli?
svi su pobegli od vas glavom bez obzira cim su dobili priliku!
pitajte jednog estonca, poljaka, slovaka... kako zivi sad a kako je ziveo pod vasom ruskom cizmom, pa svi oni bi se pre samoubili nego vratili pod vasu kamu...

miki

pre 10 godina

nema tu ni l od legitimiteta...skupstina jedini organ koji donosi odluke,a to funkcionise tako sto naoruzani demonstranti stoje unutar sale i time direktno uticu na volju poslanika...odluke donesene na taj nacin ne samo da nisu legitimne vec po svim zakonima nisu ni legalne...

Joda

pre 10 godina

Slušam izjavu direktorke Svetske Banke - mogu Ukraini da pruže savetodavnu pomoć! Neki engleski ministar pak kaže da moraju da porade na Rusima da doznaçe Ukraini te milijarde! Rasplet tek sledi. Jadan taj narod u Ukrajini, tek će da vidi u šta se uvalio.

Ooops

pre 10 godina

"Pretnja po bezbednost nasih gradjana..."
Zapamtite ovu recenicu.
Inace, po Ustavu Rusije, Predsednik je u OBAVEZI da zastiti bezbednost ruskih gradjana gde god da se nalaze i moze upotrebiti vojsku van granica Rusije.
Taj deo Ustava je citiran 2008 posle napada na Gruziju.
Pametnom dosta...

Nikola RUSOFIL a ujedno i NACIFOB

pre 10 godina

Ukrajina je podeljena drzava na dva dela. Na proevropski severozapad i proruski jugoistok. Dva podrucija dve vlasti. Jedni druge ne priznaju. Kijev ss nalazi na proevropskom delu Ukrajine.
(Zole, 24. februar 2014 14:46)

Zole,

budu li Rusi krenuli, a siguran sam da ce se to desiti, nece se zaustaviti na nekim imaginarnim granicama istocne Ukraine. Cilj ce im biti bas Kijev. Pa u Kijevu je proglasena/stvorena prva RUSKA, a ne ukrainska drzava. Kada ce se desiti invazija zavisi od ukrainskih nacista. Ne budu li ostavili ukrainske gradjane ruskog porekla na miru, ne budu li zabranjivali upotrebu ruskog jezika, a pogotovu, ne budu li prestali svakoga ko ne misli kao oni da terorisu, bice im Rusi brze za vratom nego sto misle. A onda treba da se kupaju u sopstvenoj, nacistickoj, plavoj (povraca mi se) krvi.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Јуче су завршене Зимске олимпијске игре у Сочију, а већ данас започињу Пролећно-летње олимпијске игре у Украјини! Руси су били прваци у укупном пласману у Сочију, па се надам да ће и у Украјини бити прваци! Видим да се већ оглашавају руски председник и премијер, а Бога ми и руски генерали! Американци се баш тога прибојавају да се руси не умешају војно, јер НАТО-пакт нема душу да издахне а камо ли да води ратове по свету, а поготово против Русије!

Igor, Banja Luka, Republika Srpska

pre 10 godina

Vidim da se u komentarima stalno spominje KGB i boljševici.
Za neupućene KGB-Resor državne bezbjednosti SSSR-a je raspušten poslije neuspjelog avgustovskog puča '91. godine, a na njegovo mjesto je došla FSB-Federalna služba bezbjednosti.
Komunistička partija SSSR-a raspuštena je takođe raspuštena '91. godine, a KP Rusije je osnovana '93. godine i još nijednom od svog osnivanja nije pobjedila na izborima u ruskoj federaciji, snaga joj oko 20% biračkog tijela.
Ruska federacija je danas kapitalistička zemlja u pogledu društveno-ekonomskog uređenja, tako da korištenje termina "KGB" ili "boljševici" nema veze sa stvarnim društvenim odnosima u Rusiji i pokazuje elementarno neznanje komentatora.

AlekS

pre 10 godina

Kad god se u nekoj vesti pominju Medvedev ili Putin, moram detaljno da procitam da se podsetim ko je od njih u tom momentu predsednik a ko premijer.
(Urke, 24. februar 2014 16:18)

Duhovito, nema sta. Pretpostavljam da nemas problema da znas sta ide na Pinku u ovom trenutku ?

Ooops

pre 10 godina

@Komshina Hashim
Komsija, u Belorusiji je plata veca nego u Srbiji, Albaniji, Bugarskoj, Rumuniji... Jermenija nije nista manje razvijena od tvog komsiluka a citav komsiluk je marioneta Zapada.
Sto se Filipina tice, prosecna plata od 50-100 dolara je dokaz njihove moci i bogatstva. Indonezija je jos gora po tom pitanju.

goran

pre 10 godina

Za sada je kremlj miran i nema razloga da ishitreno reaguje, pa nisu oni maloumni da sad izlete sa vojskom u Ukrajinu to bi samo imalo kontra efekat, Putin sad lepo ceka da se sve iskristalise pa da adekvatno reaguje ,a pre svega finansijski ,ukoliko to ne pruzi efekta naravno sigurno ce reagovati i vojno, s tim sto ce naravno prvo nahuskati proruski krim i jos neke proruske istocne regione da se pobune protiv zapadne vlasti (sto mu naravno nece biti nimalo tesko jer tamo zive rusi u vecini) i da potom ti regioni proglase nezavisnost ,ukoliko kijev pokusa vojno da intervenise Putin ce to jedva docekati i naravno iskoristiti kao opravdanje da vojno reaguje,a u tom slucaju ne bih da sam u kozi ovih samoproglasenih gospodara ukrajine iliti demonstranata, onda ce od ukrajine samo da ostane samo ovaj zapadni deo i to samo ukoliko se rusi smilostive na ove nazovi ukrajince ,sve ostalo ce rusi staviti pod svoje ionako je to vekovima ranije bilo njihovo, zapravo sami ukrajinci poticu od rusa kao nacija isto kao kad bi uporedjivali crnu goru i srbiju...

Burazerq

pre 10 godina

(#MoscowMaidan, 24. februar 2014 14:43)
Moskovski Majdane, ti znas sta bi se desilo da je ruljica ovo pokusala u Moskvi?
Pofasovali bi takav gulag za pokusaj Drzavnog udara, da nisi svestan. Olimpijada se zavrsila, ili bih ja rekao da je jedna druga vec pocela.

zamena..

pre 10 godina

Zakoni rulje!Ukrajina je postala talac militantnh ulicnih bandi,potpomognutih od onih,koji imaju interesa da im pomognu..Tako su i osudjenu za korupciju pustili na slobodu!Kao ona nije bogata a Janukovic jeste..Koji pacijenti!Kao izdali nalog da se uhapsi Predsednik!Samo ne znamo ko je to raspisao,kad im je drzavas u totalnom rasulu!A i ko im je to potpisao!Mora da su se sami snasli!Bice tu jos svega..sem demokratije!Nju je Klicko zamenio za Timosenko!Ovo je kao ona narodna izreka..Od cega se pametan stidi,time se bokser ponosi!

Komsija Sloba

pre 10 godina

...evo primera: zapadne marionete su i Turska, Izrael, Filipini, Tajland, Singapur, Tajvan pa imaju rast proizvodnje, ekonomije i visok životni standard,,,a ruske marionete Belorusija, Kirgistan ili Jermenija ne mogu da sastave kraj sa krajem. Bolje biti sluga u kraljevskom dvoru nego činovnik u propaloj zemlji. Pametnom dosta. Hvala na pažnji:)
(Komshija Hashim, 24. februar 2014 14:06)

Postovani komsija, kakav je standard kod vas "na dvoru"?

buda

pre 10 godina

Bicu sasvim otvoren. Bitrajuci izmedju zemlje u kojoj su stalno izbori i u kojoj se smenjuju predsednici i vlade a sve nazaduje i autokratske vlasti u kojoj je jedan covek predsednik/vlada 20 godina i u kojoj se iz godine u gosinu kako tako popravlja stanje - biram autokratiju. Evo u Srbiji se glasa u proseku svake dve do tri godine, izmenjali su se i Kutra i Murta (i oni su stalno isti) i sta imamo - politicki haos i ekonomsko dno. Bolje jedan SPOSOBAN autokrata nego deset nesposobnim demokrata.

hm.....

pre 10 godina

Nadam se da niko na Zapadu nije podcenio Ruse previse! Staljinu su Nemci dosli u predgradje Moskve da bi natupio preokret. Mislim da smo svedoci pocetka jednog novog sukoba. Ocekujte ustanak ruske nacionalne manjine u Ukrajini.

Dusan

pre 10 godina

Jesu li se ti Rusi zapitali nekad zasto ih niko u svetu ne voli (osim Belorusa i Srba, koji su gori od njih)? Ta zemlja nema ni jednog iskrenog prijatelja ili saveznika, jer se njena "diplomatija" svodi na konstantne ucene i pretnje silom. Za razliku od njih Ameriku postoje ceo zapadni svet i mnoge druge jake i uticajne zemlje. A njeni saveznici su maltene nedodirljivi vojno i diplomatski. Jel to nama toliko tesko da shvatimo? Da smo se '91 priklonili njima, sad bi bili vodeca zemlja na Balkanu (mozda i sire) i clanica EU i NATO-a, sa celovitim granicama, visokim standardom zivota, vojno i diplomatski uticajna. A gle gde smo sad...

Hazjajin vas posmatra

pre 10 godina

Drugovi i kamaradi, SSSR se raspao, boljsevici ne postoje. Pripadaju istoriji. KGB je u legendi.
Cesto se pominju neki boljsevici ovde. Kamaradi, istoriju u sake. Rusija je neo-liberalna kapitalisticka zemlja, a Putin demokratski izabran.

Postoji samo snaga argumenta. Ko se krije iza propagande, brzo propada pod teretom stvarnog stanja.

Ukrajina je od svog osnivanja ''pro-evropska'' republika i do sad imala vise pro-evropskih vlada,zar ne?

I?

Mislite o tome, vi koji skole nemate ali wikipedije imate :-D

milan

pre 10 godina

Da je Rusija htela da pomogne i intervenise, ona bi to uradila. Jedini logican zakćjucak je da ovo stanje zbog neceg, odgovara i Rusima i zapadu. Ili je to, ili je Rusija i dalje slaba. Trece nema.

Aca

pre 10 godina

(Washington, 24. februar 2014 14:47)Brate ne volim ni ja Ruse ali sta mi mozemo da prodamo zapadu od nase robe slabog kvaliteta,u Rusiju mozemo izvoziti svasta ali treba neko pametan to da organizuje.Rusi,Ameri,sve je to isto,nema besplatnog rucka nigde.

Zurkolomac

pre 10 godina

Ova planeta je zahvaljujuci ljudima vec odavno propala, bez obzira na cijoj ste strani. Postali smo gori od svih zivotinja. Samounistenje civilizacije je neminovno...

Sremac

pre 10 godina

@
(Dusan, 24. februar 2014 16:56)


Majstore mozda si ti gori od svih na ovoj planeti,evo ja ti verujem ali veruj i ti meni da ja nisam....
Ne postoje dobri i losi narodi,samo dobri i losi ljudi!!!
Shvatite to jednom!!!

gandra

pre 10 godina

dopada mi se smireni diskretani ton kojim medvedev saopstava ostar stav - da nazovi vlast u kijevu nema trunke legitimiteta - mislim da se na zapadu polako tresu gace - a putin jos nije ni progovorio - sve je ovo znak samopouzdanja rusije

Ne razumem

pre 10 godina

Cudni su skoro 95% komentatora u B92. Podrzali Milosevica, on izgubio. Podrzali su Sadama (posao i ja s njima), on izgubio. Podrzali Gadafija, ode i on. Podrzali Asada, on ni tamo ni ovamo. Cim su podrzali Janukovica - znao sam: gotov je! Sta je sa vama,ljudi bozji? Necu vas vise nikada slusati.

Pobesneli max

pre 10 godina

A po cemu se to rusofili, koji zagovaraju intervenciju Rusije i podelu jedne suverene zemlje, kao i Rusija, ako do toga zaista dodje, razlukuju od Amerike i tog omrznutog zapadnog sveta. Ni po cemu osim po
"dresovima". Zato bolje gledajte svoja posla i svoj zivot, slepci jedni da bi slepci. Ne vidite dalje od nosa a "bistrite" neku svetsku politiku.

@

pre 10 godina

@Magomed
SAD predsednici u poslednjih 20 god : Bus, Klinton, Bus, Obama ( Drzavni sekretar Klinton), na sl. izborima jedan od favorita je Klinton.
Jel to cirkus od drzave ili vladavina 2 porodice?

kasno Marko..

pre 10 godina

..kako god,ali nebeska Rusija je konacno pokazala svoju nemoc.
Pustiti tek tako niz vodu,za sebe veoma,veoma vaznu drzavu...
Umalo da zaboravim,majčica je tradicionalno reagovala u skladu sa svojim mogucnostima,,Otro je osudila''!Da,zapad je kriv za sve zlo koje se dogodilo u Ukrajini.Da,kriv je zato sto je u mogucnosti da bude kriv.

Dr.

pre 10 godina

SAMO DA RATA NE BUDE tekst

Pijani momci prolaze
Duz nase tihe ulice.
Oni u vojsku polaze,
Prate ih tuzne curice,
Brinu ih slutnje sulude:
Da rata ne bude.

Ne mogu da me ne sete
Suze na vrhu nosica,
Devetsto-osamdesete,
Ulice Brane Cosica
I voza crnog k'o da s njim
Zauvek odlazim.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri rasture,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Neka kise ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

K'o zlatni prah
Oreol sna,
Oklopnih malenih glavica,
I tvoja ljubav ranjiva,
Cuva ih kao lavica,
Lose te vesti uzbude,
Da rata ne bude.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri razvale,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Kise neka ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju,
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

SAMO DA RATA NE BUDE,
LUDILA MEDJU LJUDIMA,
VELIKI NUDE ZABLUDE,
PLASE NAS RAZNIM CUDIMA
I SVAKOJ BAJCI NAUDE,
DA RATA NE BUDE.

Washington

pre 10 godina

Hehe, ko sta Rusiju pita? Evo skinuli im coveka u Ukrajini u roku od 2 sedmice, a sta Rusi rade? Salju protestnu notu kao kad je Srbija bombardovana. Toliko o moci Rusije.

Nemam ja nista protiv Rusa, deda mi je Rus, ali trebamo pazljivo da biramo sa kim cemo saradjujemo. Ni ti 100% sa Rusima a ni sa zapadom. Ipak sam za vecu saradnju sa ovim drugim. Naravno to se sve vekovima menja, ko ti je danas prijatelj ti sutra moze biti neprijatelj.

Prosek

pre 10 godina

U Ukrajini prosecna plata bila nesto niza od 400 EUR mesecno i to je bio "osnovni razlog za protest i nasilnu smenu vlasti".
Kolika li je prosecna plata u Srbiji, braco Euroljubi?
Sta je nama raditi?

Belgrade Calling

pre 10 godina

Da bile su diktatorske metode u Kijevu pod agenturom bojsevickog KGB bandita Janukovicha.

A ovaj lepuskasti dvojac Medvedev -Putin zajedno sa celom KGB boljsevickom okupatorskom svitom Rusije nek gleda sta ce uskoro kad ih doceka ruski narod na Crvenom Trgu u Moskvi.
Nisu smeli da primirisu brkove ka Ukrajini, jer znaju da ih i u Rusiji to isot ceka.
Boljsevici samo kupuju vreme do konacnog susreta sa ruskim narodom koji spava decenijama ali kad se probudi ruski narod nema Sibirkse i Kamcatske rupe gde ce boljsevicki KGB agenti moci da se sakriju po Rusiji.

Urke

pre 10 godina

Kad god se u nekoj vesti pominju Medvedev ili Putin, moram detaljno da procitam da se podsetim ko je od njih u tom momentu predsednik a ko premijer.

iz malog mozga

pre 10 godina

Ahahahah, rece neko ko se menja na mestima predsednik/premijer sa Putinom vec dvocifren broj godina... Pokrij se usima, jer imas male dlanove. Psiholozi znaju sta to znaci.

Zole

pre 10 godina

Ukrajina je podeljena drzava na dva dela. Na proevropski severozapad i proruski jugoistok. Sada kavko ima svoju vlast. Dva podrucija dve vlasti. Jedni druge ne priznaju. Kijev ss nalazi na proevropskom delu Ukrajine.

Brane212

pre 10 godina

ZA one koji se pale na oružane reakcije Rusije:

1. Oladite, nisu ovo 80-te.

2. Ovo je verovatno baš optimalna strategija za Rusiju.
Nikom ne treba nestabilna Ukrajina, ponajmanje EU. A u Ukrajini je glanvi "prodajni artikal" obećavanje skorog ćlanstva u EU, što izgleda ovoj za sada ne pada na pamet.

Rusi prodaju gas, EU ga kupuje, a Ukrajina tu ima samo potencial za pravljenje problema.
Što znači da je u interesu EU, da se stvari u Ukrajini transparentno i stabilno srede. A to opet znači,d a će ruski interesi morati biti ispoštovani, između ostalog i zato što je Ukrajina tu a ne bogu iza nogu, pa da mogu da nas navlače CNN i slični.

ivan78bg

pre 10 godina

Pa nije upitan vec ne postoji.Skupstina menja predsednika koji je direktno izabran??Glasanje u skupstini se pritom vrsi sa ukradenim karticama.Donose se zakoni ili stavljaju van snage zakoni sve bez predsednickog potpisa..Moze se pricati dali je to opravdano ali ono o cemu se ne moze pricati dali je legalno jer legalno nije.Dali je nesto legalno ili ne valjda ne zavisi od toga ko za koju stanu "navija"?.

istina je u sredini

pre 10 godina

Ukrajina je sada mnogo veci problem za kontinentalni deo EU nego za Rusiju! To mozda nije toliko je ocigledno, ali Rusija, Nemacka, Francuska... imaju interes za hitan mir i povratak institucija u drzavi, kao i da Ukrajina ostane celovita drzava!
Demonstranti i potpisnici sporazuma sa strane pobunjenika su izigrali EU posrednike, to je potpuno jasno!

Milan S.

pre 10 godina

Rusi sa velikim moralnim pravom postavljaju pitanje legitimiteta nove ukrajinske vlasti jer oni su uvek kroz dalju i bližu istoriju sve radili isključivo legitimno i demokratski. Podsetimo se samo velikih imena ugrađenih u temelje ruske i svetske demokratije: dinastija Romanovih, Lenjin, Staljin, Hruščov, Breženjev, Andropov, Černjenko, Jeljcin, Putin... Blaženi su licemeri!

hah

pre 10 godina

@vidi vidi: Cuj ovog "peru savest". Pa moja savest nije bila mirna dok Slobica nije napunio gace zajedno sa svojim kompanjonima, izmedju ostalog i tog vaseg sto izjavljuje danas da "ovde nece biti tako", sav je samouveren ko i tada kada je gasio releje dok je isao Pescanik. Nego, sad ja znam sto vi spamujete i botujete u rusko ime, bojite se tog scenarija ovde i on je to i pokazao izjavljujuci takve stvari. Nema cega da se plasite, pucicete na izborima, te se nista i necete pitati mnogo. A o tome da li ce i kako ce ovde biti ne odlucuje ni prepodobni, ni njegova stranka. Jel vam jasno to? Da cuje" "jasno druze". Ajde znam da vas je naucio makar toliko. :DDDD Sada mozete dalje da spamujete i lupate minusice do mile volje, to znaci Srbiji kao lanjski sneg. I nemo' da ste mi pred vrata dosli, prodavci Srbije. Lepo se spakujte, pa idite gore u maticu, jer Srbija ocigledno to za vas nije.

Igor

pre 10 godina

Uf, ko to kaže. Foliranti, danas su izrečene kazne za demonstrante, koji su pobunili protiv izbornre krađe u organizaciji karatiste iz Kremlja.
Gadite mi se.

danijel

pre 10 godina

Od cepanja Ukrajie nema nista. Mozda Rusi to i prizeljkuju, ali ne pitaju se oni, vec se pita USA za sve. Mislim da Ameri jedva cekaju da Rusi preduzmu neke neplanirane korake, pa me ne bi cudilo da se otvoreno udje u sukob, gde ce ispastati ukrajinski narod. Problem Rusije je sto ce se potencionalne borbe vodite na granici sa Rusijom i sto se nece koristiti nuklearno oruzje, vec samo konvecionalno. Problem Rusa je sto znaju da bi takav rat izgubili. Vojno su slabiji visestruko, a i Rusi ne zele vise da se bore za Putia i njemu slicne. I oni su zeljni demokratije, razvoja, zapada. Putin je u debelom problemu, nije iskljuceno da se desi i rusko prolece uskoro gde narod moze uzeti vlast u svoje ruke. USA trenutno igra savrseno inteligentno, bez ijednog metka ostvaruju svoje interese, pobune narod protiv, u glavnom, lopovske vlasti u njihovim zemljama i okrenu novu vlast sebi u zagrljaj. Putina vec u zapadnim medijima, od licnosti godine za 2013tu, proglasavaju gubitnikom godine za 2014. Ni Gorbacov nije izgubio Ukrajinu, a Putin jeste. Ukrajina je za Ruse kao Kosovo za Srbe, tako da mora da boli jako.

Milutin

pre 10 godina

Ovo je 21. Vek, takve stvari se u svakoj zemlji zahvaljujuci tehnoloskom napretku mogu resiti izborima, onda bude jasno za neki naredni period ko je na vlasti. Pa ako ne valja, na sledecim izborima bice neko drugi... I tako dalje. A ne da se ljudi ovako poubijaju i dave u mrznji.

Pedja

pre 10 godina

Tovaris Medvedov, vozi dalje , ko tebe nesto pita....Idi lovi medvede po Sibiru, papriku u Afriku, dodji na Gusanijadu kod nas u Mokrin, radi sta ti je drago... samo odbij od Ukrajine... Slava Svetoj Zemlji Ukrajini !!!

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Uvijek se na ratove gladalo preko vojne i ekonomske moci ,kako ce siromasna zapadna Ukrajina pobedit istocnu Ukrajinu i mocnu Rusiju,ljudi pricaju gluposti o podeli to Rusi nece dozvolit,bilo bi bolje za njih da se smire dok nisu dobili po g..i,hahahahahaha.

America the beautiful

pre 10 godina

Ja nisam nesto u toku, sto se ove Olimpijade tice,ali, rece nas narod da ce ,cim se i to cudo zavrsi, Putin - Ataman na celo svojih Kozaka i njihove slavne divizije Bal-tik-Vot-ka-Special, a to su oni koji su ucestvovali u legendarnom Boju zvanom "Bicevanje kod Socija" ... da ce da krene da srede stvari u Kijevu...Pa, pitam domace eksperte,kad se ta Olipijada zavrsava... ove godine, iduce, za 5 , 50, 500 ili vise godina. Molim brz odgovor....

jasno k'o dan

pre 10 godina

Čim ruski diktatori kritikuju "diktatorske " metode u nekoj državu ,ovog puta u Ukraini ,znači da je svijet zaista otišao do đavola.

Zeleni zub

pre 10 godina

Ja iskreno ne vidim cemu toliki problem u ukrajini. Izbori, pod hitno i gotova stvar.

Samo... fora je sto narod ukraine ispasta, i sve se ovo desava zbog tudjih interesa, rusije sa jedne strane, evropske unije/amera sa druge. Imam neki utisak da ovo nece dobro da se zavrsi...

MIX

pre 10 godina

Nigde, ali baš nigde nijedan predstavnik EU nije spomenuo da se na ovaj način Ukrajina približila EU. Jedno je želja (koliko mogu da zaključim blage većine) stanovkika Ukrajine. I da, čak i prilikom pominjanja pomoći od EU automatski sledi (ili prethodi) da je potrebno da Ukrajina ispuni odredjene uslove. Smatram de je pridruživanje Ukrajine EU vrlo bitno i dobrodošlo za Ukrajinski narod, ali prvo moraju da porade na sebi (svidja mi se što je deo okupljenih pre dva-tri dana zviždao Juliji T jer sam i ja uveren da od proćlih i kompromitovanih nema ništa.

Jovan

pre 10 godina

Samo kada tvoje "kuplungovanje" na vlasti sa Putinom ima legitimitet.
Ceo svet proglasio izbore u Rusiji neregularnim, a ovaj se 'vata priče o "legitimitetu". Gledaj bolje ti da ti se 100 miliona gladnih Rusa ne seti ko im krv pije na pamuk-pa da vidiš kako perje leti!

DEDA CVETKO

pre 10 godina

To APSOLUTNO NISU diktatorske metode: ja ne znam nijednog jedinog diktatora koji bi palio sopstveni grad, rusio sopstvene spomenike i pucao u sopstvenu policiju. Ako neko zna nekog takvog, neka mi pod hitno javi, cisto da se obrazujem po novom nastavnom metodu.

milisav

pre 10 godina

problem koji je mnogo veći od samog režima, su njegove posledice, bolne i katastrofalne; isto kao što će srbija morati još decenijama da se bori sa posledicama miloševićevog režima, tako će nažalost morati i ukrajina da se dugi niz godina bori sa posledicama janukovičeve strahovlade.

Sindjelic

pre 10 godina

@Magomed

Pa i Arabiji nemaju cak ni izbore, tamo jos seku ruke za lopovluk i kamenuju zene za preljubu. 40 sibom ako voze kola. A najveci prijatelji USA.

X101

pre 10 godina

Drzava je stvar naroda ako narod izadje polupa i otera govedo svaka prica o legitimitetu je prica u vetar i nema veze sa realnoscu, a jos manje sa malim covekom. LJUSI SU VAZNI NE VLAST!!!

only fools and horses

pre 10 godina

Za one koji neprestano, kao papagaji pominju CNN floskule o diktatoru i njegovom režimu, rekao bih da treba da se malo informišu. To barem danas, u eri interneta, nije problem, i pored svih medijskih blokada i pokašaja da se spreči da se čuje bilo kakva istinita informacija.
Janukovič je na vlast došao izbornom voljom građana, i to u trenutku kad su vladali i zemlju u potpunosti kontrolisali Timošenko i ostala ekipa koja je na vlast došla putem tzv narandžaste revolucije. Njegovu pobedu je, iako nevoljno, kao legitimnu priznala i EU i SAD.
Ukrajina skoro i da nema vojsku, broji ukupno oko 60,00 pripadnika kopnenih snaga, slabo obučenih i opremljenih uglavnom za pomoć NATO i UN misija. Policije ima oko 40,000, prilično slabo plaćenih i ne baš motivisanih za neko održavanje reda u zemlji. Te toliko spominjane "zloglasne" specijalne jedinice Berkut ukupno imaju oko 2,700 pripadnika, što je sve zajedno prilično smešno za zemlju od 50 miliona stanovnika.
Sve to lako dovodi do zaključka da tog "nesrećnog" Janukoviča, možremo okarakterisati kao nesposobnog, lopova, tajkuna isl, ali nikako kao diktatora . Pa valjda osnovna odlika svakog diktatora je da formira dobro plaćene, obučene i motivisane snage za održavanje unutrašnjrg reda u državi i samim tim i vlasti. I sigurno ga ne bi mogli oboriti šačica (ne više od destak hiljada) pučista, ma koliko bili plaćeni i motivisani spolja da urade to što su uradili.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

To je ozbiljna pretnja kad kazu da ne znaju sta se tamo radi i vide oruzanu pobunu,biti ce nesto,to je provokacija Nato prema Rusiji a oni glupi pa ne vide,zanjela ih mrznja hahahahahaha.

rada

pre 10 godina

Pitanje za pametne, koji je Diktator dobar. A ovde je sve jasno, Evropa se mesa kao i Rusija. Rusima ugrozen monopol na gas, ne zbog Ukrajine. Postoji i Severno more. Niste znali. Za sada samo cuh vest da je Putin jednom razgovarao sa Obamom. Ameriku ocigledno Ukrajina ne zanima.
Strada narod, politicare bas zabole. Podatak da je u Ukrajini prosecan mesecni dohodak 400 Evra nije tacan. Pogledati Gdp per cappita , losiji su i od nas.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Moskovski Majdane, ti znas sta bi se desilo da je ruljica ovo pokusala u Moskvi?
Pofasovali bi takav gulag za pokusaj Drzavnog udara, da nisi svestan. Olimpijada se zavrsila, ili bih ja rekao da je jedna druga vec pocela.
(Burazerq, 24. februar 2014 17:04)

Počela je, po ko zna koji put, u mislima dušebrižnika neslobode i pristalica sibirskih gulaga. Od Iraka, Egipta, Libije... oni iz toplih soba sajberski ratuju i prizivaju neki novi hladni ili pravi svetski rat. Džaba vam posla, svugde je pobedilo srce naroda koji traži slobodno društvo. Ta želja pobeđuje novac kojim se plaćaju uniformisani branioci diktatura, pa se oni svugde daju u beg. Svaka čast i slava narodu Ukrajine za hrabrost, a i razum u pobedi.

ekspert za ukrainsko pitanje

pre 10 godina

pa upravu je medvedev jer nemacka ne moze da namesti ni timosenko ni klicka na vlas nego ce doci neko treci tj americki kandidat i on ce biti predsednik ili sta vec onoga sta ostane od ukrajne sto se nemacke tice corava posla

Komshija Hashim

pre 10 godina

Ovaj sukob u Ukrajini je sukob između istoka i zapada, između Ruskog i Američkog uticaja na tu golemu zemlju bogatom prirodnim resursima. Kad več moraju birati Ukrajinci bi trebali birati zapad koji donosi ulaganja, promene, prosperitet, ukidanje raznih sankcija i viza, financijsku pomoč, razne projekte i saradnju, rast proizvodnje, modernizaciju zastarele tehnologije i infrastrukture it itd,,,a kad bi birali Rusiju birali bi status kvo i dosadašnju stagnaciju i tapkanje na mestu kao i iskorištavanje Ukrajinske teritorije za plasmanom riske nafte i plina na zapad i istok. Blili bi Ruska marioneta. Sad če neki reči da su ovako zapadna amrioneta i zato ču ja odma odgovoriti takvima: bolje biti zapadna marioneta nego ruska marioneta, evo primera: zapadne marionete su i Turska, Izrael, Filipini, Tajland, Singapur, Tajvan pa imaju rast proizvodnje, ekonomije i visok životni standard,,,a ruske marionete Belorusija, Kirgistan ili Jermenija ne mogu da sastave kraj sa krajem. Bolje biti sluga u kraljevskom dvoru nego činovnik u propaloj zemlji. Pametnom dosta. Hvala na pažnji:)

KGB

pre 10 godina

Medvedev o legitimitetu? On, koji se s Putinom legitimno rotira na mestu predsednika / premijera? Bolje mu je da se bavi svojim problmeima, eno desetak demonstranata uhapsneo juce u Petersburgu, jutros u Moskvi vec 200 pohapseno. Za popodne najavljen protest pored Crvenog trga, do zuba naoruzana policija u opremi za razbijanje demonstracija blokirala centar.

vracajte nam prirodne resurse koje ste oteli!

pre 10 godina

imali smo svi prilike posredstvom novih tehnologija da vidimo kako vi u rusiji sprovodite "izbore" tako da je onda i vas tamo legitimitet upitan...

kako vam nije jasno da vas niko (sem mozda belorusa i srBskih patriJota) ne zeli?
svi su pobegli od vas glavom bez obzira cim su dobili priliku!
pitajte jednog estonca, poljaka, slovaka... kako zivi sad a kako je ziveo pod vasom ruskom cizmom, pa svi oni bi se pre samoubili nego vratili pod vasu kamu...

Dusan

pre 10 godina

Jesu li se ti Rusi zapitali nekad zasto ih niko u svetu ne voli (osim Belorusa i Srba, koji su gori od njih)? Ta zemlja nema ni jednog iskrenog prijatelja ili saveznika, jer se njena "diplomatija" svodi na konstantne ucene i pretnje silom. Za razliku od njih Ameriku postoje ceo zapadni svet i mnoge druge jake i uticajne zemlje. A njeni saveznici su maltene nedodirljivi vojno i diplomatski. Jel to nama toliko tesko da shvatimo? Da smo se '91 priklonili njima, sad bi bili vodeca zemlja na Balkanu (mozda i sire) i clanica EU i NATO-a, sa celovitim granicama, visokim standardom zivota, vojno i diplomatski uticajna. A gle gde smo sad...

Belgrade Calling

pre 10 godina

Da bile su diktatorske metode u Kijevu pod agenturom bojsevickog KGB bandita Janukovicha.

A ovaj lepuskasti dvojac Medvedev -Putin zajedno sa celom KGB boljsevickom okupatorskom svitom Rusije nek gleda sta ce uskoro kad ih doceka ruski narod na Crvenom Trgu u Moskvi.
Nisu smeli da primirisu brkove ka Ukrajini, jer znaju da ih i u Rusiji to isot ceka.
Boljsevici samo kupuju vreme do konacnog susreta sa ruskim narodom koji spava decenijama ali kad se probudi ruski narod nema Sibirkse i Kamcatske rupe gde ce boljsevicki KGB agenti moci da se sakriju po Rusiji.

neznam1111@gmail.com

pre 10 godina

Fridrih Nice je rekao da onaj ko ne pamti istoriju je osudjen da je stalno ponavlja. Ameri ocigledno nista nisu naucili iz Napoleonove i Hitlerove ekskurzije u Rusiji.

borislav

pre 10 godina

Jasno kao dan. Nemam nikakve namere da se svrstavam uz neku od strana, ali ako je gomila preuzela kontrolu nad parlamentom koji potom u toku jednog dana menja ustav, predsednika, oslobadja zatvorenike i sta sve ne radi... KOJA OZBILJNA DRZAVA moze da prihvati te promene?!

danijel

pre 10 godina

Od cepanja Ukrajie nema nista. Mozda Rusi to i prizeljkuju, ali ne pitaju se oni, vec se pita USA za sve. Mislim da Ameri jedva cekaju da Rusi preduzmu neke neplanirane korake, pa me ne bi cudilo da se otvoreno udje u sukob, gde ce ispastati ukrajinski narod. Problem Rusije je sto ce se potencionalne borbe vodite na granici sa Rusijom i sto se nece koristiti nuklearno oruzje, vec samo konvecionalno. Problem Rusa je sto znaju da bi takav rat izgubili. Vojno su slabiji visestruko, a i Rusi ne zele vise da se bore za Putia i njemu slicne. I oni su zeljni demokratije, razvoja, zapada. Putin je u debelom problemu, nije iskljuceno da se desi i rusko prolece uskoro gde narod moze uzeti vlast u svoje ruke. USA trenutno igra savrseno inteligentno, bez ijednog metka ostvaruju svoje interese, pobune narod protiv, u glavnom, lopovske vlasti u njihovim zemljama i okrenu novu vlast sebi u zagrljaj. Putina vec u zapadnim medijima, od licnosti godine za 2013tu, proglasavaju gubitnikom godine za 2014. Ni Gorbacov nije izgubio Ukrajinu, a Putin jeste. Ukrajina je za Ruse kao Kosovo za Srbe, tako da mora da boli jako.

.

pre 10 godina

Lepo ja kazem, ovo je sve uvod u odvajanje Krima i Istocne Ukrajine.
Za neupucene da napomenem da je na slican nacin doslo do otcepljenje velikog dela Gruzije.
Upravo Medvedev je bio Predsednik Rusije kada su napali Gruziju.
Slicno ce proci i Ukrajina, nazalost, a sve to ide na dusu Klicka, Timosenkove i onih koji su palili i ubijali policajce i narod.

kasno Marko..

pre 10 godina

..kako god,ali nebeska Rusija je konacno pokazala svoju nemoc.
Pustiti tek tako niz vodu,za sebe veoma,veoma vaznu drzavu...
Umalo da zaboravim,majčica je tradicionalno reagovala u skladu sa svojim mogucnostima,,Otro je osudila''!Da,zapad je kriv za sve zlo koje se dogodilo u Ukrajini.Da,kriv je zato sto je u mogucnosti da bude kriv.

Pedja

pre 10 godina

Tovaris Medvedov, vozi dalje , ko tebe nesto pita....Idi lovi medvede po Sibiru, papriku u Afriku, dodji na Gusanijadu kod nas u Mokrin, radi sta ti je drago... samo odbij od Ukrajine... Slava Svetoj Zemlji Ukrajini !!!

Milan S.

pre 10 godina

Rusi sa velikim moralnim pravom postavljaju pitanje legitimiteta nove ukrajinske vlasti jer oni su uvek kroz dalju i bližu istoriju sve radili isključivo legitimno i demokratski. Podsetimo se samo velikih imena ugrađenih u temelje ruske i svetske demokratije: dinastija Romanovih, Lenjin, Staljin, Hruščov, Breženjev, Andropov, Černjenko, Jeljcin, Putin... Blaženi su licemeri!

America the beautiful

pre 10 godina

Ja nisam nesto u toku, sto se ove Olimpijade tice,ali, rece nas narod da ce ,cim se i to cudo zavrsi, Putin - Ataman na celo svojih Kozaka i njihove slavne divizije Bal-tik-Vot-ka-Special, a to su oni koji su ucestvovali u legendarnom Boju zvanom "Bicevanje kod Socija" ... da ce da krene da srede stvari u Kijevu...Pa, pitam domace eksperte,kad se ta Olipijada zavrsava... ove godine, iduce, za 5 , 50, 500 ili vise godina. Molim brz odgovor....

Washington

pre 10 godina

Hehe, ko sta Rusiju pita? Evo skinuli im coveka u Ukrajini u roku od 2 sedmice, a sta Rusi rade? Salju protestnu notu kao kad je Srbija bombardovana. Toliko o moci Rusije.

Nemam ja nista protiv Rusa, deda mi je Rus, ali trebamo pazljivo da biramo sa kim cemo saradjujemo. Ni ti 100% sa Rusima a ni sa zapadom. Ipak sam za vecu saradnju sa ovim drugim. Naravno to se sve vekovima menja, ko ti je danas prijatelj ti sutra moze biti neprijatelj.

iz malog mozga

pre 10 godina

Ahahahah, rece neko ko se menja na mestima predsednik/premijer sa Putinom vec dvocifren broj godina... Pokrij se usima, jer imas male dlanove. Psiholozi znaju sta to znaci.

Igor

pre 10 godina

Uf, ko to kaže. Foliranti, danas su izrečene kazne za demonstrante, koji su pobunili protiv izbornre krađe u organizaciji karatiste iz Kremlja.
Gadite mi se.

Ne razumem

pre 10 godina

Cudni su skoro 95% komentatora u B92. Podrzali Milosevica, on izgubio. Podrzali su Sadama (posao i ja s njima), on izgubio. Podrzali Gadafija, ode i on. Podrzali Asada, on ni tamo ni ovamo. Cim su podrzali Janukovica - znao sam: gotov je! Sta je sa vama,ljudi bozji? Necu vas vise nikada slusati.

milisav

pre 10 godina

problem koji je mnogo veći od samog režima, su njegove posledice, bolne i katastrofalne; isto kao što će srbija morati još decenijama da se bori sa posledicama miloševićevog režima, tako će nažalost morati i ukrajina da se dugi niz godina bori sa posledicama janukovičeve strahovlade.

svevidece oko kad tad

pre 10 godina

Pa normalno da nije.
Kad se potpise dogovor sa opozicijom u slucaju Ukrajne, ili zavrse izbori kao u slucaju Egipta. Onda je u redu.

E kad u Ukrajni rulja, pogazi dogovor o izborima u Decembru onda je to u redu, ako je u interesu zapada.

A u Egiptu, kada vojska napravi puc protiv legitimno izabranih vlasti na demokratskim izborima (Muslimansko Bratstvo), a koje ne odgovara zapadu, onda je to u redu.

Jbg, "demokratske tekovine" za Utopiste, i one sa Baron Mahauzenovom pamecu.

Urke

pre 10 godina

Kad god se u nekoj vesti pominju Medvedev ili Putin, moram detaljno da procitam da se podsetim ko je od njih u tom momentu predsednik a ko premijer.

Jovan

pre 10 godina

Samo kada tvoje "kuplungovanje" na vlasti sa Putinom ima legitimitet.
Ceo svet proglasio izbore u Rusiji neregularnim, a ovaj se 'vata priče o "legitimitetu". Gledaj bolje ti da ti se 100 miliona gladnih Rusa ne seti ko im krv pije na pamuk-pa da vidiš kako perje leti!

Dragan BL

pre 10 godina

Zapad je mnogo puta pokazao da pravila za njih ne važe. Pravila su za slabije, a za njih važi samo njihov interes.
E, sad...ko ima snage da se odupre, blago njima. Ko nema, spašavaj se ko kako može!

jasno k'o dan

pre 10 godina

Čim ruski diktatori kritikuju "diktatorske " metode u nekoj državu ,ovog puta u Ukraini ,znači da je svijet zaista otišao do đavola.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Јуче су завршене Зимске олимпијске игре у Сочију, а већ данас започињу Пролећно-летње олимпијске игре у Украјини! Руси су били прваци у укупном пласману у Сочију, па се надам да ће и у Украјини бити прваци! Видим да се већ оглашавају руски председник и премијер, а Бога ми и руски генерали! Американци се баш тога прибојавају да се руси не умешају војно, јер НАТО-пакт нема душу да издахне а камо ли да води ратове по свету, а поготово против Русије!

Nikola RUSOFIL a ujedno i NACIFOB

pre 10 godina

Ukrajina je podeljena drzava na dva dela. Na proevropski severozapad i proruski jugoistok. Dva podrucija dve vlasti. Jedni druge ne priznaju. Kijev ss nalazi na proevropskom delu Ukrajine.
(Zole, 24. februar 2014 14:46)

Zole,

budu li Rusi krenuli, a siguran sam da ce se to desiti, nece se zaustaviti na nekim imaginarnim granicama istocne Ukraine. Cilj ce im biti bas Kijev. Pa u Kijevu je proglasena/stvorena prva RUSKA, a ne ukrainska drzava. Kada ce se desiti invazija zavisi od ukrainskih nacista. Ne budu li ostavili ukrainske gradjane ruskog porekla na miru, ne budu li zabranjivali upotrebu ruskog jezika, a pogotovu, ne budu li prestali svakoga ko ne misli kao oni da terorisu, bice im Rusi brze za vratom nego sto misle. A onda treba da se kupaju u sopstvenoj, nacistickoj, plavoj (povraca mi se) krvi.

hah

pre 10 godina

@vidi vidi: Cuj ovog "peru savest". Pa moja savest nije bila mirna dok Slobica nije napunio gace zajedno sa svojim kompanjonima, izmedju ostalog i tog vaseg sto izjavljuje danas da "ovde nece biti tako", sav je samouveren ko i tada kada je gasio releje dok je isao Pescanik. Nego, sad ja znam sto vi spamujete i botujete u rusko ime, bojite se tog scenarija ovde i on je to i pokazao izjavljujuci takve stvari. Nema cega da se plasite, pucicete na izborima, te se nista i necete pitati mnogo. A o tome da li ce i kako ce ovde biti ne odlucuje ni prepodobni, ni njegova stranka. Jel vam jasno to? Da cuje" "jasno druze". Ajde znam da vas je naucio makar toliko. :DDDD Sada mozete dalje da spamujete i lupate minusice do mile volje, to znaci Srbiji kao lanjski sneg. I nemo' da ste mi pred vrata dosli, prodavci Srbije. Lepo se spakujte, pa idite gore u maticu, jer Srbija ocigledno to za vas nije.

Pobesneli max

pre 10 godina

A po cemu se to rusofili, koji zagovaraju intervenciju Rusije i podelu jedne suverene zemlje, kao i Rusija, ako do toga zaista dodje, razlukuju od Amerike i tog omrznutog zapadnog sveta. Ni po cemu osim po
"dresovima". Zato bolje gledajte svoja posla i svoj zivot, slepci jedni da bi slepci. Ne vidite dalje od nosa a "bistrite" neku svetsku politiku.

ekspert

pre 10 godina

Na krjau ce Rusi uvaliti EU zapadnu ukrajinu koja je ekonomski i po resursima na nivou Albanije .. Videcemo kakav ce izgovor EU biti zasto nece primiti zapadnu Ukrajinu u EU ? Skupo evropa placa svoju bezglavu poslusnost americi koja bi preko evropskih ledja ucinila sve da se geopoliticki priblizi moskvi ovoga puta su se malo preracunali ,ali opet na tudju stetu ovoga puta EU.

Marko

pre 10 godina

U telefonskom razgovoru Putin i Merkelova su se slozili da celovitost Ukrajine ne dolazi u pitanje. Putin nije glup kao ovi nasi rusofili koji bi odma u rat, dobice istocni deo siroku autonomiju,Rusima je potrebno zapadno trziste a ne rat, Ukrajinci ce placati gas kao Nemci a to ce opet biti niza cena nego sto je mi placamo

DEDA CVETKO

pre 10 godina

To APSOLUTNO NISU diktatorske metode: ja ne znam nijednog jedinog diktatora koji bi palio sopstveni grad, rusio sopstvene spomenike i pucao u sopstvenu policiju. Ako neko zna nekog takvog, neka mi pod hitno javi, cisto da se obrazujem po novom nastavnom metodu.

AlekS

pre 10 godina

Kad god se u nekoj vesti pominju Medvedev ili Putin, moram detaljno da procitam da se podsetim ko je od njih u tom momentu predsednik a ko premijer.
(Urke, 24. februar 2014 16:18)

Duhovito, nema sta. Pretpostavljam da nemas problema da znas sta ide na Pinku u ovom trenutku ?

zamena..

pre 10 godina

Zakoni rulje!Ukrajina je postala talac militantnh ulicnih bandi,potpomognutih od onih,koji imaju interesa da im pomognu..Tako su i osudjenu za korupciju pustili na slobodu!Kao ona nije bogata a Janukovic jeste..Koji pacijenti!Kao izdali nalog da se uhapsi Predsednik!Samo ne znamo ko je to raspisao,kad im je drzavas u totalnom rasulu!A i ko im je to potpisao!Mora da su se sami snasli!Bice tu jos svega..sem demokratije!Nju je Klicko zamenio za Timosenko!Ovo je kao ona narodna izreka..Od cega se pametan stidi,time se bokser ponosi!

goran

pre 10 godina

Za sada je kremlj miran i nema razloga da ishitreno reaguje, pa nisu oni maloumni da sad izlete sa vojskom u Ukrajinu to bi samo imalo kontra efekat, Putin sad lepo ceka da se sve iskristalise pa da adekvatno reaguje ,a pre svega finansijski ,ukoliko to ne pruzi efekta naravno sigurno ce reagovati i vojno, s tim sto ce naravno prvo nahuskati proruski krim i jos neke proruske istocne regione da se pobune protiv zapadne vlasti (sto mu naravno nece biti nimalo tesko jer tamo zive rusi u vecini) i da potom ti regioni proglase nezavisnost ,ukoliko kijev pokusa vojno da intervenise Putin ce to jedva docekati i naravno iskoristiti kao opravdanje da vojno reaguje,a u tom slucaju ne bih da sam u kozi ovih samoproglasenih gospodara ukrajine iliti demonstranata, onda ce od ukrajine samo da ostane samo ovaj zapadni deo i to samo ukoliko se rusi smilostive na ove nazovi ukrajince ,sve ostalo ce rusi staviti pod svoje ionako je to vekovima ranije bilo njihovo, zapravo sami ukrajinci poticu od rusa kao nacija isto kao kad bi uporedjivali crnu goru i srbiju...

Dr.

pre 10 godina

SAMO DA RATA NE BUDE tekst

Pijani momci prolaze
Duz nase tihe ulice.
Oni u vojsku polaze,
Prate ih tuzne curice,
Brinu ih slutnje sulude:
Da rata ne bude.

Ne mogu da me ne sete
Suze na vrhu nosica,
Devetsto-osamdesete,
Ulice Brane Cosica
I voza crnog k'o da s njim
Zauvek odlazim.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri rasture,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Neka kise ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

K'o zlatni prah
Oreol sna,
Oklopnih malenih glavica,
I tvoja ljubav ranjiva,
Cuva ih kao lavica,
Lose te vesti uzbude,
Da rata ne bude.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri razvale,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Kise neka ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju,
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

SAMO DA RATA NE BUDE,
LUDILA MEDJU LJUDIMA,
VELIKI NUDE ZABLUDE,
PLASE NAS RAZNIM CUDIMA
I SVAKOJ BAJCI NAUDE,
DA RATA NE BUDE.

Igor, Banja Luka, Republika Srpska

pre 10 godina

Vidim da se u komentarima stalno spominje KGB i boljševici.
Za neupućene KGB-Resor državne bezbjednosti SSSR-a je raspušten poslije neuspjelog avgustovskog puča '91. godine, a na njegovo mjesto je došla FSB-Federalna služba bezbjednosti.
Komunistička partija SSSR-a raspuštena je takođe raspuštena '91. godine, a KP Rusije je osnovana '93. godine i još nijednom od svog osnivanja nije pobjedila na izborima u ruskoj federaciji, snaga joj oko 20% biračkog tijela.
Ruska federacija je danas kapitalistička zemlja u pogledu društveno-ekonomskog uređenja, tako da korištenje termina "KGB" ili "boljševici" nema veze sa stvarnim društvenim odnosima u Rusiji i pokazuje elementarno neznanje komentatora.

hm.....

pre 10 godina

Nadam se da niko na Zapadu nije podcenio Ruse previse! Staljinu su Nemci dosli u predgradje Moskve da bi natupio preokret. Mislim da smo svedoci pocetka jednog novog sukoba. Ocekujte ustanak ruske nacionalne manjine u Ukrajini.

gandra

pre 10 godina

dopada mi se smireni diskretani ton kojim medvedev saopstava ostar stav - da nazovi vlast u kijevu nema trunke legitimiteta - mislim da se na zapadu polako tresu gace - a putin jos nije ni progovorio - sve je ovo znak samopouzdanja rusije

buda

pre 10 godina

Bicu sasvim otvoren. Bitrajuci izmedju zemlje u kojoj su stalno izbori i u kojoj se smenjuju predsednici i vlade a sve nazaduje i autokratske vlasti u kojoj je jedan covek predsednik/vlada 20 godina i u kojoj se iz godine u gosinu kako tako popravlja stanje - biram autokratiju. Evo u Srbiji se glasa u proseku svake dve do tri godine, izmenjali su se i Kutra i Murta (i oni su stalno isti) i sta imamo - politicki haos i ekonomsko dno. Bolje jedan SPOSOBAN autokrata nego deset nesposobnim demokrata.

X101

pre 10 godina

Drzava je stvar naroda ako narod izadje polupa i otera govedo svaka prica o legitimitetu je prica u vetar i nema veze sa realnoscu, a jos manje sa malim covekom. LJUSI SU VAZNI NE VLAST!!!

Komsija Sloba

pre 10 godina

...evo primera: zapadne marionete su i Turska, Izrael, Filipini, Tajland, Singapur, Tajvan pa imaju rast proizvodnje, ekonomije i visok životni standard,,,a ruske marionete Belorusija, Kirgistan ili Jermenija ne mogu da sastave kraj sa krajem. Bolje biti sluga u kraljevskom dvoru nego činovnik u propaloj zemlji. Pametnom dosta. Hvala na pažnji:)
(Komshija Hashim, 24. februar 2014 14:06)

Postovani komsija, kakav je standard kod vas "na dvoru"?

Ooops

pre 10 godina

"Pretnja po bezbednost nasih gradjana..."
Zapamtite ovu recenicu.
Inace, po Ustavu Rusije, Predsednik je u OBAVEZI da zastiti bezbednost ruskih gradjana gde god da se nalaze i moze upotrebiti vojsku van granica Rusije.
Taj deo Ustava je citiran 2008 posle napada na Gruziju.
Pametnom dosta...

Burazerq

pre 10 godina

(#MoscowMaidan, 24. februar 2014 14:43)
Moskovski Majdane, ti znas sta bi se desilo da je ruljica ovo pokusala u Moskvi?
Pofasovali bi takav gulag za pokusaj Drzavnog udara, da nisi svestan. Olimpijada se zavrsila, ili bih ja rekao da je jedna druga vec pocela.

milan

pre 10 godina

Da je Rusija htela da pomogne i intervenise, ona bi to uradila. Jedini logican zakćjucak je da ovo stanje zbog neceg, odgovara i Rusima i zapadu. Ili je to, ili je Rusija i dalje slaba. Trece nema.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Moskovski Majdane, ti znas sta bi se desilo da je ruljica ovo pokusala u Moskvi?
Pofasovali bi takav gulag za pokusaj Drzavnog udara, da nisi svestan. Olimpijada se zavrsila, ili bih ja rekao da je jedna druga vec pocela.
(Burazerq, 24. februar 2014 17:04)

Počela je, po ko zna koji put, u mislima dušebrižnika neslobode i pristalica sibirskih gulaga. Od Iraka, Egipta, Libije... oni iz toplih soba sajberski ratuju i prizivaju neki novi hladni ili pravi svetski rat. Džaba vam posla, svugde je pobedilo srce naroda koji traži slobodno društvo. Ta želja pobeđuje novac kojim se plaćaju uniformisani branioci diktatura, pa se oni svugde daju u beg. Svaka čast i slava narodu Ukrajine za hrabrost, a i razum u pobedi.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

To je ozbiljna pretnja kad kazu da ne znaju sta se tamo radi i vide oruzanu pobunu,biti ce nesto,to je provokacija Nato prema Rusiji a oni glupi pa ne vide,zanjela ih mrznja hahahahahaha.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

Uvijek se na ratove gladalo preko vojne i ekonomske moci ,kako ce siromasna zapadna Ukrajina pobedit istocnu Ukrajinu i mocnu Rusiju,ljudi pricaju gluposti o podeli to Rusi nece dozvolit,bilo bi bolje za njih da se smire dok nisu dobili po g..i,hahahahahaha.

miki

pre 10 godina

nema tu ni l od legitimiteta...skupstina jedini organ koji donosi odluke,a to funkcionise tako sto naoruzani demonstranti stoje unutar sale i time direktno uticu na volju poslanika...odluke donesene na taj nacin ne samo da nisu legitimne vec po svim zakonima nisu ni legalne...

Joda

pre 10 godina

Slušam izjavu direktorke Svetske Banke - mogu Ukraini da pruže savetodavnu pomoć! Neki engleski ministar pak kaže da moraju da porade na Rusima da doznaçe Ukraini te milijarde! Rasplet tek sledi. Jadan taj narod u Ukrajini, tek će da vidi u šta se uvalio.

Hazjajin vas posmatra

pre 10 godina

Drugovi i kamaradi, SSSR se raspao, boljsevici ne postoje. Pripadaju istoriji. KGB je u legendi.
Cesto se pominju neki boljsevici ovde. Kamaradi, istoriju u sake. Rusija je neo-liberalna kapitalisticka zemlja, a Putin demokratski izabran.

Postoji samo snaga argumenta. Ko se krije iza propagande, brzo propada pod teretom stvarnog stanja.

Ukrajina je od svog osnivanja ''pro-evropska'' republika i do sad imala vise pro-evropskih vlada,zar ne?

I?

Mislite o tome, vi koji skole nemate ali wikipedije imate :-D

Brane212

pre 10 godina

ZA one koji se pale na oružane reakcije Rusije:

1. Oladite, nisu ovo 80-te.

2. Ovo je verovatno baš optimalna strategija za Rusiju.
Nikom ne treba nestabilna Ukrajina, ponajmanje EU. A u Ukrajini je glanvi "prodajni artikal" obećavanje skorog ćlanstva u EU, što izgleda ovoj za sada ne pada na pamet.

Rusi prodaju gas, EU ga kupuje, a Ukrajina tu ima samo potencial za pravljenje problema.
Što znači da je u interesu EU, da se stvari u Ukrajini transparentno i stabilno srede. A to opet znači,d a će ruski interesi morati biti ispoštovani, između ostalog i zato što je Ukrajina tu a ne bogu iza nogu, pa da mogu da nas navlače CNN i slični.

Aca

pre 10 godina

(Washington, 24. februar 2014 14:47)Brate ne volim ni ja Ruse ali sta mi mozemo da prodamo zapadu od nase robe slabog kvaliteta,u Rusiju mozemo izvoziti svasta ali treba neko pametan to da organizuje.Rusi,Ameri,sve je to isto,nema besplatnog rucka nigde.

Prosek

pre 10 godina

U Ukrajini prosecna plata bila nesto niza od 400 EUR mesecno i to je bio "osnovni razlog za protest i nasilnu smenu vlasti".
Kolika li je prosecna plata u Srbiji, braco Euroljubi?
Sta je nama raditi?

@

pre 10 godina

@Magomed
SAD predsednici u poslednjih 20 god : Bus, Klinton, Bus, Obama ( Drzavni sekretar Klinton), na sl. izborima jedan od favorita je Klinton.
Jel to cirkus od drzave ili vladavina 2 porodice?

Ooops

pre 10 godina

@Komshina Hashim
Komsija, u Belorusiji je plata veca nego u Srbiji, Albaniji, Bugarskoj, Rumuniji... Jermenija nije nista manje razvijena od tvog komsiluka a citav komsiluk je marioneta Zapada.
Sto se Filipina tice, prosecna plata od 50-100 dolara je dokaz njihove moci i bogatstva. Indonezija je jos gora po tom pitanju.

Zole

pre 10 godina

Ukrajina je podeljena drzava na dva dela. Na proevropski severozapad i proruski jugoistok. Sada kavko ima svoju vlast. Dva podrucija dve vlasti. Jedni druge ne priznaju. Kijev ss nalazi na proevropskom delu Ukrajine.

ivan78bg

pre 10 godina

Pa nije upitan vec ne postoji.Skupstina menja predsednika koji je direktno izabran??Glasanje u skupstini se pritom vrsi sa ukradenim karticama.Donose se zakoni ili stavljaju van snage zakoni sve bez predsednickog potpisa..Moze se pricati dali je to opravdano ali ono o cemu se ne moze pricati dali je legalno jer legalno nije.Dali je nesto legalno ili ne valjda ne zavisi od toga ko za koju stanu "navija"?.

Milutin

pre 10 godina

Ovo je 21. Vek, takve stvari se u svakoj zemlji zahvaljujuci tehnoloskom napretku mogu resiti izborima, onda bude jasno za neki naredni period ko je na vlasti. Pa ako ne valja, na sledecim izborima bice neko drugi... I tako dalje. A ne da se ljudi ovako poubijaju i dave u mrznji.

Zurkolomac

pre 10 godina

Ova planeta je zahvaljujuci ljudima vec odavno propala, bez obzira na cijoj ste strani. Postali smo gori od svih zivotinja. Samounistenje civilizacije je neminovno...

istina je u sredini

pre 10 godina

Ukrajina je sada mnogo veci problem za kontinentalni deo EU nego za Rusiju! To mozda nije toliko je ocigledno, ali Rusija, Nemacka, Francuska... imaju interes za hitan mir i povratak institucija u drzavi, kao i da Ukrajina ostane celovita drzava!
Demonstranti i potpisnici sporazuma sa strane pobunjenika su izigrali EU posrednike, to je potpuno jasno!

Sremac

pre 10 godina

@
(Dusan, 24. februar 2014 16:56)


Majstore mozda si ti gori od svih na ovoj planeti,evo ja ti verujem ali veruj i ti meni da ja nisam....
Ne postoje dobri i losi narodi,samo dobri i losi ljudi!!!
Shvatite to jednom!!!

MIX

pre 10 godina

Nigde, ali baš nigde nijedan predstavnik EU nije spomenuo da se na ovaj način Ukrajina približila EU. Jedno je želja (koliko mogu da zaključim blage većine) stanovkika Ukrajine. I da, čak i prilikom pominjanja pomoći od EU automatski sledi (ili prethodi) da je potrebno da Ukrajina ispuni odredjene uslove. Smatram de je pridruživanje Ukrajine EU vrlo bitno i dobrodošlo za Ukrajinski narod, ali prvo moraju da porade na sebi (svidja mi se što je deo okupljenih pre dva-tri dana zviždao Juliji T jer sam i ja uveren da od proćlih i kompromitovanih nema ništa.

Zeleni zub

pre 10 godina

Ja iskreno ne vidim cemu toliki problem u ukrajini. Izbori, pod hitno i gotova stvar.

Samo... fora je sto narod ukraine ispasta, i sve se ovo desava zbog tudjih interesa, rusije sa jedne strane, evropske unije/amera sa druge. Imam neki utisak da ovo nece dobro da se zavrsi...

only fools and horses

pre 10 godina

Za one koji neprestano, kao papagaji pominju CNN floskule o diktatoru i njegovom režimu, rekao bih da treba da se malo informišu. To barem danas, u eri interneta, nije problem, i pored svih medijskih blokada i pokašaja da se spreči da se čuje bilo kakva istinita informacija.
Janukovič je na vlast došao izbornom voljom građana, i to u trenutku kad su vladali i zemlju u potpunosti kontrolisali Timošenko i ostala ekipa koja je na vlast došla putem tzv narandžaste revolucije. Njegovu pobedu je, iako nevoljno, kao legitimnu priznala i EU i SAD.
Ukrajina skoro i da nema vojsku, broji ukupno oko 60,00 pripadnika kopnenih snaga, slabo obučenih i opremljenih uglavnom za pomoć NATO i UN misija. Policije ima oko 40,000, prilično slabo plaćenih i ne baš motivisanih za neko održavanje reda u zemlji. Te toliko spominjane "zloglasne" specijalne jedinice Berkut ukupno imaju oko 2,700 pripadnika, što je sve zajedno prilično smešno za zemlju od 50 miliona stanovnika.
Sve to lako dovodi do zaključka da tog "nesrećnog" Janukoviča, možremo okarakterisati kao nesposobnog, lopova, tajkuna isl, ali nikako kao diktatora . Pa valjda osnovna odlika svakog diktatora je da formira dobro plaćene, obučene i motivisane snage za održavanje unutrašnjrg reda u državi i samim tim i vlasti. I sigurno ga ne bi mogli oboriti šačica (ne više od destak hiljada) pučista, ma koliko bili plaćeni i motivisani spolja da urade to što su uradili.

Sindjelic

pre 10 godina

@Magomed

Pa i Arabiji nemaju cak ni izbore, tamo jos seku ruke za lopovluk i kamenuju zene za preljubu. 40 sibom ako voze kola. A najveci prijatelji USA.

rada

pre 10 godina

Pitanje za pametne, koji je Diktator dobar. A ovde je sve jasno, Evropa se mesa kao i Rusija. Rusima ugrozen monopol na gas, ne zbog Ukrajine. Postoji i Severno more. Niste znali. Za sada samo cuh vest da je Putin jednom razgovarao sa Obamom. Ameriku ocigledno Ukrajina ne zanima.
Strada narod, politicare bas zabole. Podatak da je u Ukrajini prosecan mesecni dohodak 400 Evra nije tacan. Pogledati Gdp per cappita , losiji su i od nas.

ekspert za ukrainsko pitanje

pre 10 godina

pa upravu je medvedev jer nemacka ne moze da namesti ni timosenko ni klicka na vlas nego ce doci neko treci tj americki kandidat i on ce biti predsednik ili sta vec onoga sta ostane od ukrajne sto se nemacke tice corava posla