Četvrtak, 20.02.2014.

16:35

B92 u Ukrajini: Kijev podeljen grad

Kijev je podeljen grad, situacija u centru je mirna, ali se policija i demonstranti spremaju za novi okršaj, javlja reporterka B92 Aleksandra Godfroa iz Kijeva.

Izvor: B92

B92 u Ukrajini: Kijev podeljen grad IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Humanoid

pre 10 godina

Ukrajina gasi i internet i mobilnu telefoniju i ATM.
(Zahuktava se, 20. februar 2014 17:34)

Samo ne gasi 'priručnik mantri' NVO parazita.

Violeta

pre 10 godina

Kamo sreće da se Ukrajina podeli bez rata. Teško možemo govoriti o Ukrajincima kao homogenom narodu. Unijati streme ka zapadu,EU(čak i ka NATU,ali ne smeju od Rusa). Pravoslavni teže ka Rusima. Kulturološke razlike su velike.
Licemerje zapadnih političara je neshvatljivo.

Darko

pre 10 godina

Iskreno mi je žao naroda.Mislim da je odgovornost podjednaka kako EU,SAD tako i Rusije.Ako ovako nastave odosmo svi zajedno u tri lepe.

Pantheon

pre 10 godina

Ukrajina- podeljena drzava, pre bih rekao. Imam prijatelje koji su iz razlicitih regiona Ukrajine: Ljvova, Čerkasija, Harkova i Odese. Svi oni očekuju isti scenario, nazalost, a to je raspad drzave i stvaranje tri nezavisna entiteta. Svejedno ko je povukao prvi potez i koje su namere EU, Amerike, Rusije ili nacionalista sa obe strane podeljenog ukrajinskog naroda. Jadan narod, samo da ne bude gradjanskog rata sirih razmera. Skromnog sam misljenja, da se ovde ne radi o samo o smeni vlasti. Demonstranti pucaju na policiju- ko ce sutra da ih brani od kriminalaca, ruše i pale institucije svoje drzave- kako ce sutra objasniti svojoj deci da postuju svoju drzavu, da postuju red i zakon. Ako pobede, kakva je to pobeda? Jedino mirni protesti koji iskljucuju radikalne fanatike, placenike sa obe strane, provokatore- mogu da uspeju. Mogu da promene sistem u korist gradjana, da pomognu da narod postane dostojanstven i ponosan. Istorija je to dokazala. Bojim se da je Ukrajina zakasnila, velike sile su pocele da igraju partiju šaha

Perun

pre 10 godina

Ukrajinci videli kako zive Letonci, Estonci, Litvanci koji su se oslobodili ruske gubernije. Lupajte minuse do sutra ali idite do tih Baltickih zemalja pogledajte uredjenost, standard, gradovi proglasavani za Evropske prestonice kulture pa kad vidite to i kad se uverite onda dodjite da mi lupite plus!
(NI EU NI RUSIJA!, 20. februar 2014 16:53)

1.Балтички народи данас живе боље од Украјинаца али не и од Руса. Био сам прошло лето у Каунасу код пријатеља Литванаца и просечна плата се креће од 300-400 еура. Велики број Литванаца ради у Енглеској,чак су по бројкама близу да претекну Пољаке.

2.Што се тиче изгледа градова,то је истина. Прелепи су и уређени а то дефинитво зависи од становника а не под чијим је патронатом држава...

sasa

pre 10 godina

cinimi se da se tamo sprema gradjanski rat... koji ce dugo trajat. jedne ce da naoruzavaju rusi a druge nemci... a narod ce najvise propatiti. :-(

cilj opravdava sredstva

pre 10 godina

Nista nije slucajno. Ni trenutak kad su poceli protesti koji su se primirili pa ponovo eskalirali kad su u toku ZOI u Sociju. Nije ni olimpijada bas u Sociju slucajnost. Vec vidjeno na nasim prostorima. Nisam pristalica teorija zavere, ali ne mogu da verujem da na ovoj zemaljskoj kugli postoje bolesni umovi koji do tancina planiraju unistavanje pojedinih zemalja. Krajnji cilj je njima, a pretpostavljam i vecini nas poznat. Kakva crna demokratija kad sa njenim navodnim uvodjenjem dolazi do jos vece korupcije i do potpunog raslojavanja drustava na malobrojne bogate i vecinu siromasnih bez srednje klase. Uniste privredu zemlje, narod se medjusobno poubija, ostaju mentalne posledice i javljaju se jos vece suprotnosti u misljenjima o svim pitanjima tako da se neretko desava da se poteze noz ili pistolj da se resi ko je u pravu. Nisam ni rusofil, ali Moskva je mnogo blizu kriznom zaristu i glupo je ocekivati da Rusija sve posmatra sa strane jer mecka igra mnogo blizu praga kuce. Jos uvek je mocna i uticajna da bi se udarilo direktno na nju. Ide se polako korak po korak. Do sada se scenario bolesnih umova nije u potpunosti ostvario i spotakli su se vise puta. Po meni konacan razvoj situacije bice da se Ukrajina podeli na dva dela. Rusi zadovoljni sire svoju teritoriju, a i Zapad zadovoljan jer prilazi sve vise granicama Rusijie.

bakunjin

pre 10 godina

„Неопходно је потпуно и принципијелно и у пракси укинути све што се може назвати политичка моћ, јер док има политичке моћи увек ће бити владара и оних којима се влада, господара и робова, експлоататора и експлоатисаних.“

AZ

pre 10 godina

A sto se mi ne borimo protiv domace politicke mafije koja nas je ojadila ovih 20 godina, nego cemo opet na izborima da glasamo za njih... Kiparske pare, svi tajkuni, ubice, hipobanka, Sloba, Mira, Franjo, Alija, strani ''posmatraci'' Karici, Misko, Dinkic, Dacic, Tadic, Djelic, Zivkovic, Kostunjavi, Vuk, Vucic, Ceda .... i molim vas da nekog ne zaboravim.... Na ulice svi i oteti im sve sto su pokrali! Do tad, tisina!

seljadin

pre 10 godina

jedno su zelje, drugo su mogucnosti, voleo bih i ja da je prosek u Beogradu 1000 evra kao u Moskvi, ili 4000 kao u Cirihu, ali mi imamo 300 evra prosek mesecno, kao Rumuni i Bugari, Letonci, Estonci i ostali trabanti...

iksilon

pre 10 godina

Evo moram i ja da pohvalim b92. Za razliku od prepisivaja propagandnih pamfleta, sad možemo da čujemo priču i jedne i druge strane pa da sami donosimo zaključke. A reporterka neka nabavi neki šlem i neka se pazi da joj braća Ukrajinci ne razbiju glavu :)

Darko

pre 10 godina

kostunicini botovi imaju pune ruke posla. vidi se zasto nikad nismo odmakli od slobine politike kad smo svojevremeno glasali za njega. coek zaljubljen u putina i shabane

Stefan

pre 10 godina

Video sam upravo snimak gde radikalni "protestanti" brutalno tuku i sutiraju nesrecnog policajca koji je pao na zemlju. I takve ljude neko da podrzava?

Toni

pre 10 godina

Ukrajinci videli kako zive Letonci, Estonci, Litvanci koji su se oslobodili ruske gubernije. Lupajte minuse do sutra ali idite do tih Baltickih zemalja pogledajte uredjenost, standard, gradovi proglasavani za Evropske prestonice kulture pa kad vidite to i kad se uverite onda dodjite da mi lupite plus!
(NI EU NI RUSIJA!, 20. februar 2014 16:5

To su rezoni uglavnom neprosvećenog i neukog naroda. Da mi skinemo Ruse (nemam ništa protiv), i super, sve će biti u redu. Neće biti u redu, dok god preovladava loš mentalitet, sklonost ka korupciji i lopovluku. Ukrajina je odavno formalno odvojena od Rusije, ali se varaka između evropskih obaveza i ruskog gasa. E pa, jednog dana se mora napraviti izbor, ali mi se čini da Ukrajinci nijesu nešto Bog zna u izvršavanju obaveza. Ni priča o jakom ruskom uticaju ne pije vodu. Jaku, stabilnu i ozbiljnu državu niko ne može držati u zavisnom položaju. Ukraijna izgleda ide svojim putem, tj. prema raspadu, daj Bože bez građanskog rata.

zbing

pre 10 godina

Necu uopste da ulazim u to ko je u pravu a ko nije, da li je vecina Ukrajinaca za ovo ili za ono. Sama cinjenica da Janukoviceva vlast vec nedelju dana ne uspeva da uspostavi kontrolu nad centrom Kijeva (a koliko cujem pobunjenici mu preotimaju poluge vlasti i u provincijama) govori da je covek nesposoban i da mora pod hitno da se povuce. Predugo sve ovo traje i previse zrtava je palo da bi Janukovic imao pravo, pre svega moralno, da ostane tu gde jeste.

trpaj

pre 10 godina

Evo moram i ja da pohvalim b92. Za razliku od prepisivaja propagandnih pamfleta, sad možemo da čujemo priču i jedne i druge strane pa da sami donosimo zaključke. A reporterka neka nabavi neki šlem i neka se pazi da joj braća Ukrajinci ne razbiju glavu :)(iksilon, 20. februar 2014 18:00)

Mislis da je ne roknu proruski udbasi, jer je poznato da oni medijima caskom zalepe etiketu domacih izdajnika i vode u nepoznatom pravcu. Ah ti pravdoljubivi rusofili.

MatijaBeograd

pre 10 godina

Citava Evropa osudjuje zlocin Janukovcha,a Srbija cuti jer se prodala Rusima za lazni gasovod i lazne snove o zastiti srpskih interesa na Kosovu..ne cudi me vlast,ali me cudi nasa opozicija,njen proevropski deo.Preziveli smo isto,isti zlocin,a cutimo i ne solidarisemo se s zemljom i ljudima koji se ubijaju pred kamerama u zivom prenosu u 21 veku.Jako sam tuzan zbog dogadjaja u Ukrajini i nadam se da ce uskoro Janukovich odgovarati,a Ukrajina krenuti prema svojoj evropskoj buducnosti i miru!

sergi

pre 10 godina

Rat je počeo , duboko su se uvukli pa je sad teško tek tako prestati a imaju i jos podršku sa strane a ji vise zakomplikuju stvari.

ravnica

pre 10 godina

@kg: da postuje Ustav drzave, a ne naredjenja onih koji ga ne postuju. Tako je i nasa vojska onomad odbila da izvrsi napad na civile.

Sid

pre 10 godina

@
(Stefan, 20. februar 2014 18:14)

Nisu Protestanti jer to je religija, oni su demostranti a tuku one koji ubijaju, ponavljam ubijaju njihove saborce.

To smo i mi bili devedesitih i ponosam sam na to jer nismo zeleli da trpimo vise rezim dragog vam vodje!

Elvis, vatikanski mason zaduzen za HAARP

pre 10 godina

+ ko bi vise voleo savez sa Rusijom
- ko bi vise voleo savez sa EU
(Javno mnenje, 20. februar 2014 16:47)

Heh, da da, javno mnjenje, cek samo da pozovem "internet tim" :) Sace, evo stizu smsovi da se prikljuce iz centrale.

Elvis, vatikanski mason zaduzen za HAARP

pre 10 godina

Najbolje resenje je referdum da li ste za Eu ili RF. Lepo objasnite narodu sta ko donosi a sta se gubi. Zar direktna demokratija nije najbolja?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gazda cvetko, 20. februar 2014 18:17)

Nije ako dajes samo dva izbora. Gde su tu oni koji su za Ukrajinu? Meni kad bi rekao da biram izmedju ta dva rekao bih ti da mi je izbor Srbija bez Rusije i EU zajedno na kamari. Koji ce nam oni? Da nas cede? Nece da moze.

slobinator

pre 10 godina

(Rastko, 20. februar 2014 16:50)
milošević mi je ukrao mladost.onda su došli ovi 5.oktobra.oni su mi ukrali preostali deo života i budućnost.okreni obrni du...ti pozadi

Gde je preporuka SMIP-a za naše građane koji su trenutno u Ukrajini?

pre 10 godina

Šta sa našim državljanima tamo. MIP ćuti. Da li da se evakuišu ili ne?

alxxl

pre 10 godina

1956?
EU neće da interveniše, previše su neodlučni (vidi: bosna, hrvatska, kosovo). i RU je previše blizu.
Rusi hoće, ako se ne odvija situacija u njihovu korist, kao što smo već videli prethodnih godina.

Posle toga ima dva moguća ishoda: ili će cepati ukrajinu (manje verovatno), ili će ići do kraja, dokle god mogu - (a putin je pohlepan)
a onda je samo pitanje dokle će, pre nego što druga strana reaguje. nas hoće, a pitanje da li će dobiti BIH. i pitanje, šta će na to biti reakcija.

ljudi, bežite iz Evrope, dok još možete.

gazda cvetko

pre 10 godina

Najbolje resenje je referdum da li ste za Eu ili RF. Lepo objasnite narodu sta ko donosi a sta se gubi. Zar direktna demokratija nije najbolja?

FullHouse

pre 10 godina

Ne postoji dobra opcija, ali je svakako najgora ona u kojoj Janukovič ostaje na vlasti. Nebitno na čijoj je strani, prosto on nije bio sposoban ovo da reši bez krvoprolića.

Marko

pre 10 godina

Muka mi je vise od ovog "zapada", najveci izvor zla na svetu! Ali neka, ima Boga, kaznice ih za sve sto su cinila do sad, docice i taj dan kad ce im sve ovo izaci na nos, samo se nadam da je to uskoro! Poznata izreka glasi: "Sila Boga ne moli a Bog silu ne voli"! Na kraju svako dobije po zasluzi, pa tako i oni!

Jedanizmase

pre 10 godina

Mislim da je Klicko previse sedeo na kanabeu kod gdje Merkel i boli ga briga za Ukrajinu kao za lanjski sneg. Imala je ta zemlja i prorusku i prozapadnu vladu i isto kao i kod nas - lopovi.
A Janukovic nije trebao da dozvoli ovo, trebao je da slomi strajkove i pobune odmah.
Kako izgleda zapadna demokratija uverili smo se sami sve ove godine. A kako izgleda i bratska ruska pomoc pogotovo.

vanja

pre 10 godina

Eh da sam ja predsednik. . . Svi koji dignu ruku na drzavu odmah ostaju bez ruku.odmah mi angazovao specijalne jedinice, i vojne i policijske. U kratkoj akciji bi lisio zivota sve sto se buni. I Kina je tako postupila 89te i niko sad ne sme da je osudjuje za to.

Aleksa1

pre 10 godina

(milan, 20. februar 2014 16:57)
Bravo prijatelju... to i ja uporno pricam. Ubijaju se medjusobno, malo za EU malo za Ruse umesto da oteraju i jedne i druge (cenzurisano) pa da se okrenu sami sebi i da stvarno budu nezavisna drzava koja moze odlicno da zivi sama bez EU investicija i Ruskog gasa. Vec 25 godina samo menjaju cizmu koja ih gazi i nastavice tako dok god ne budu stavili prst na celo... Nesto slicno je i kod nas u Srbiji, malo ka EU malo ka braci Rusima a i jedni i drugi nas samo kidaju dok mi tonemo sve dublje i dublje. Pamet nam nije jaca strana...

fyi

pre 10 godina

@NI EU NI RUSIJA: Ukrajina je neozbiljnoscu svog naroda i rukovodstva sama sebi stvorila probleme, ali uzimati pribalticke republike kao primer je neozbiljno. Te republike su bile najrazvijeniji delovi bivse drzave, cesto nazivane i "vitrinom socijalizma", sa znacajnom industrijom i najvecim lukama. EU je takodje htela da napravi "vitrine" od njih dajuci ima znacajne dotacije i kredite, ali je realnost ipak drugacija od onog sto zeli da se prikaze. "Uspeh" tih zemalja verovatno najbolje pokazuje cinjenica da je Estonija od osamostaljenja izgubila preko 15% stanovnistva, Latvija preko 23%, Litvanija 24% - ti podaci tesko da govore o uspehu i lepoti zivljenja u tim zemljama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Latvia
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Lithuania
S druge strane, "diktatorska" Belorusija je za to vreme izgubila oko 7%, a Rusija oko 4% - a sve to najvecim delom dok je tamo uz podrsku SAD i EU cvetala "demokratija i sloboda" tokom 90-ih.
Jeste da se parole i floskule mnogo lakse primaju kod vecine naroda i naizgled deluju ubedljivije, ali samo cinjenice mogu da daju stvarnu sliku i osnovu za realno sagledavanje stanja.

bane

pre 10 godina

kijev podeljen ali u odesi ne sme muva da zucne ;) nesto ovi protestanti nemaju tamo uporiste , ma ni u kijevu nemaju uporiste ,ima ih maksimum 5000 na trgu i u celom gradu ostalo stanovnistvo nece da se mesa i veruje u drzavu da ce resiti problem

Ivan 81

pre 10 godina

Ovo je 'Jugoslavizacija' Ukarjine, posle ovoga najbolje da naprave granice izmedju neke njihove Srbije,Hrvatske, Bosne.....
Isti virus kojim je zarazena nasa zemlja devedesetih.
I ta Ukrajina je mozda neki promasaj koji sada dolazi na naplatu.

social anxiety

pre 10 godina

+ ko bi vise voleo savez sa Rusijom
- ko bi vise voleo savez sa EU
(Javno mnenje, 20. februar 2014 16:47)

Samo i jedino Srbija. Use i u svoje kljuse.

Nemanja KG

pre 10 godina

Da li je moguce da njihova politicka elita(vlast i opozicija) ne moze da postigne neki dogovor i da zaustave ovaj uzas, pa nakon toga neka pegovaraju koliko im volja...

Reakcija

pre 10 godina

Nisam neki poštovalac B92, čak naprotiv.
Međutim sve pohvale za reportera. Koji za razliku od ostalih medija izveštava krajnje objektivno, bez stajanja na ičiju stranu.

NI EU NI RUSIJA!

pre 10 godina

Ukrajinci videli kako zive Letonci, Estonci, Litvanci koji su se oslobodili ruske gubernije. Lupajte minuse do sutra ali idite do tih Baltickih zemalja pogledajte uredjenost, standard, gradovi proglasavani za Evropske prestonice kulture pa kad vidite to i kad se uverite onda dodjite da mi lupite plus!

Rastko

pre 10 godina

Ovde verovatno ima svega i svacega. I Amera i Rusa ali i Ukrajinaca kojima je dosta svega. Greota za toliko mrtvih, da li je bilo sta vrednije od zivota?

I za ove koji konstanto pricaju da smo i mi ovako prosli... NISMO! dosta je bilo mirnije i vredelo je itekako! Iako nismo napredovali bolje je mnogo nego pre. Ako ni zbog cega slobodni smo kolilo toliko, svega ima na svakom cosku, ulazu zemlje u nas i EU i Amerika i Rusija i Arapi i... Reforme su dug i uzasno tezak proces i zemlja smo u tranziciji. Ne daj boze nikome Milosevicevu Srbiju!

NI EU NI RUSIJA!

pre 10 godina

Ukrajinci videli kako zive Letonci, Estonci, Litvanci koji su se oslobodili ruske gubernije. Lupajte minuse do sutra ali idite do tih Baltickih zemalja pogledajte uredjenost, standard, gradovi proglasavani za Evropske prestonice kulture pa kad vidite to i kad se uverite onda dodjite da mi lupite plus!

Reakcija

pre 10 godina

Nisam neki poštovalac B92, čak naprotiv.
Međutim sve pohvale za reportera. Koji za razliku od ostalih medija izveštava krajnje objektivno, bez stajanja na ičiju stranu.

Rastko

pre 10 godina

Ovde verovatno ima svega i svacega. I Amera i Rusa ali i Ukrajinaca kojima je dosta svega. Greota za toliko mrtvih, da li je bilo sta vrednije od zivota?

I za ove koji konstanto pricaju da smo i mi ovako prosli... NISMO! dosta je bilo mirnije i vredelo je itekako! Iako nismo napredovali bolje je mnogo nego pre. Ako ni zbog cega slobodni smo kolilo toliko, svega ima na svakom cosku, ulazu zemlje u nas i EU i Amerika i Rusija i Arapi i... Reforme su dug i uzasno tezak proces i zemlja smo u tranziciji. Ne daj boze nikome Milosevicevu Srbiju!

slobinator

pre 10 godina

(Rastko, 20. februar 2014 16:50)
milošević mi je ukrao mladost.onda su došli ovi 5.oktobra.oni su mi ukrali preostali deo života i budućnost.okreni obrni du...ti pozadi

social anxiety

pre 10 godina

+ ko bi vise voleo savez sa Rusijom
- ko bi vise voleo savez sa EU
(Javno mnenje, 20. februar 2014 16:47)

Samo i jedino Srbija. Use i u svoje kljuse.

Stefan

pre 10 godina

Video sam upravo snimak gde radikalni "protestanti" brutalno tuku i sutiraju nesrecnog policajca koji je pao na zemlju. I takve ljude neko da podrzava?

Jedanizmase

pre 10 godina

Mislim da je Klicko previse sedeo na kanabeu kod gdje Merkel i boli ga briga za Ukrajinu kao za lanjski sneg. Imala je ta zemlja i prorusku i prozapadnu vladu i isto kao i kod nas - lopovi.
A Janukovic nije trebao da dozvoli ovo, trebao je da slomi strajkove i pobune odmah.
Kako izgleda zapadna demokratija uverili smo se sami sve ove godine. A kako izgleda i bratska ruska pomoc pogotovo.

Toni

pre 10 godina

Ukrajinci videli kako zive Letonci, Estonci, Litvanci koji su se oslobodili ruske gubernije. Lupajte minuse do sutra ali idite do tih Baltickih zemalja pogledajte uredjenost, standard, gradovi proglasavani za Evropske prestonice kulture pa kad vidite to i kad se uverite onda dodjite da mi lupite plus!
(NI EU NI RUSIJA!, 20. februar 2014 16:5

To su rezoni uglavnom neprosvećenog i neukog naroda. Da mi skinemo Ruse (nemam ništa protiv), i super, sve će biti u redu. Neće biti u redu, dok god preovladava loš mentalitet, sklonost ka korupciji i lopovluku. Ukrajina je odavno formalno odvojena od Rusije, ali se varaka između evropskih obaveza i ruskog gasa. E pa, jednog dana se mora napraviti izbor, ali mi se čini da Ukrajinci nijesu nešto Bog zna u izvršavanju obaveza. Ni priča o jakom ruskom uticaju ne pije vodu. Jaku, stabilnu i ozbiljnu državu niko ne može držati u zavisnom položaju. Ukraijna izgleda ide svojim putem, tj. prema raspadu, daj Bože bez građanskog rata.

cilj opravdava sredstva

pre 10 godina

Nista nije slucajno. Ni trenutak kad su poceli protesti koji su se primirili pa ponovo eskalirali kad su u toku ZOI u Sociju. Nije ni olimpijada bas u Sociju slucajnost. Vec vidjeno na nasim prostorima. Nisam pristalica teorija zavere, ali ne mogu da verujem da na ovoj zemaljskoj kugli postoje bolesni umovi koji do tancina planiraju unistavanje pojedinih zemalja. Krajnji cilj je njima, a pretpostavljam i vecini nas poznat. Kakva crna demokratija kad sa njenim navodnim uvodjenjem dolazi do jos vece korupcije i do potpunog raslojavanja drustava na malobrojne bogate i vecinu siromasnih bez srednje klase. Uniste privredu zemlje, narod se medjusobno poubija, ostaju mentalne posledice i javljaju se jos vece suprotnosti u misljenjima o svim pitanjima tako da se neretko desava da se poteze noz ili pistolj da se resi ko je u pravu. Nisam ni rusofil, ali Moskva je mnogo blizu kriznom zaristu i glupo je ocekivati da Rusija sve posmatra sa strane jer mecka igra mnogo blizu praga kuce. Jos uvek je mocna i uticajna da bi se udarilo direktno na nju. Ide se polako korak po korak. Do sada se scenario bolesnih umova nije u potpunosti ostvario i spotakli su se vise puta. Po meni konacan razvoj situacije bice da se Ukrajina podeli na dva dela. Rusi zadovoljni sire svoju teritoriju, a i Zapad zadovoljan jer prilazi sve vise granicama Rusijie.

AZ

pre 10 godina

A sto se mi ne borimo protiv domace politicke mafije koja nas je ojadila ovih 20 godina, nego cemo opet na izborima da glasamo za njih... Kiparske pare, svi tajkuni, ubice, hipobanka, Sloba, Mira, Franjo, Alija, strani ''posmatraci'' Karici, Misko, Dinkic, Dacic, Tadic, Djelic, Zivkovic, Kostunjavi, Vuk, Vucic, Ceda .... i molim vas da nekog ne zaboravim.... Na ulice svi i oteti im sve sto su pokrali! Do tad, tisina!

MatijaBeograd

pre 10 godina

Citava Evropa osudjuje zlocin Janukovcha,a Srbija cuti jer se prodala Rusima za lazni gasovod i lazne snove o zastiti srpskih interesa na Kosovu..ne cudi me vlast,ali me cudi nasa opozicija,njen proevropski deo.Preziveli smo isto,isti zlocin,a cutimo i ne solidarisemo se s zemljom i ljudima koji se ubijaju pred kamerama u zivom prenosu u 21 veku.Jako sam tuzan zbog dogadjaja u Ukrajini i nadam se da ce uskoro Janukovich odgovarati,a Ukrajina krenuti prema svojoj evropskoj buducnosti i miru!

Ivan 81

pre 10 godina

Ovo je 'Jugoslavizacija' Ukarjine, posle ovoga najbolje da naprave granice izmedju neke njihove Srbije,Hrvatske, Bosne.....
Isti virus kojim je zarazena nasa zemlja devedesetih.
I ta Ukrajina je mozda neki promasaj koji sada dolazi na naplatu.

bane

pre 10 godina

kijev podeljen ali u odesi ne sme muva da zucne ;) nesto ovi protestanti nemaju tamo uporiste , ma ni u kijevu nemaju uporiste ,ima ih maksimum 5000 na trgu i u celom gradu ostalo stanovnistvo nece da se mesa i veruje u drzavu da ce resiti problem

Elvis, vatikanski mason zaduzen za HAARP

pre 10 godina

Najbolje resenje je referdum da li ste za Eu ili RF. Lepo objasnite narodu sta ko donosi a sta se gubi. Zar direktna demokratija nije najbolja?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gazda cvetko, 20. februar 2014 18:17)

Nije ako dajes samo dva izbora. Gde su tu oni koji su za Ukrajinu? Meni kad bi rekao da biram izmedju ta dva rekao bih ti da mi je izbor Srbija bez Rusije i EU zajedno na kamari. Koji ce nam oni? Da nas cede? Nece da moze.

Elvis, vatikanski mason zaduzen za HAARP

pre 10 godina

+ ko bi vise voleo savez sa Rusijom
- ko bi vise voleo savez sa EU
(Javno mnenje, 20. februar 2014 16:47)

Heh, da da, javno mnjenje, cek samo da pozovem "internet tim" :) Sace, evo stizu smsovi da se prikljuce iz centrale.

seljadin

pre 10 godina

jedno su zelje, drugo su mogucnosti, voleo bih i ja da je prosek u Beogradu 1000 evra kao u Moskvi, ili 4000 kao u Cirihu, ali mi imamo 300 evra prosek mesecno, kao Rumuni i Bugari, Letonci, Estonci i ostali trabanti...

zbing

pre 10 godina

Necu uopste da ulazim u to ko je u pravu a ko nije, da li je vecina Ukrajinaca za ovo ili za ono. Sama cinjenica da Janukoviceva vlast vec nedelju dana ne uspeva da uspostavi kontrolu nad centrom Kijeva (a koliko cujem pobunjenici mu preotimaju poluge vlasti i u provincijama) govori da je covek nesposoban i da mora pod hitno da se povuce. Predugo sve ovo traje i previse zrtava je palo da bi Janukovic imao pravo, pre svega moralno, da ostane tu gde jeste.

Darko

pre 10 godina

kostunicini botovi imaju pune ruke posla. vidi se zasto nikad nismo odmakli od slobine politike kad smo svojevremeno glasali za njega. coek zaljubljen u putina i shabane

Marko

pre 10 godina

Muka mi je vise od ovog "zapada", najveci izvor zla na svetu! Ali neka, ima Boga, kaznice ih za sve sto su cinila do sad, docice i taj dan kad ce im sve ovo izaci na nos, samo se nadam da je to uskoro! Poznata izreka glasi: "Sila Boga ne moli a Bog silu ne voli"! Na kraju svako dobije po zasluzi, pa tako i oni!

sasa

pre 10 godina

cinimi se da se tamo sprema gradjanski rat... koji ce dugo trajat. jedne ce da naoruzavaju rusi a druge nemci... a narod ce najvise propatiti. :-(

Aleksa1

pre 10 godina

(milan, 20. februar 2014 16:57)
Bravo prijatelju... to i ja uporno pricam. Ubijaju se medjusobno, malo za EU malo za Ruse umesto da oteraju i jedne i druge (cenzurisano) pa da se okrenu sami sebi i da stvarno budu nezavisna drzava koja moze odlicno da zivi sama bez EU investicija i Ruskog gasa. Vec 25 godina samo menjaju cizmu koja ih gazi i nastavice tako dok god ne budu stavili prst na celo... Nesto slicno je i kod nas u Srbiji, malo ka EU malo ka braci Rusima a i jedni i drugi nas samo kidaju dok mi tonemo sve dublje i dublje. Pamet nam nije jaca strana...

gazda cvetko

pre 10 godina

Najbolje resenje je referdum da li ste za Eu ili RF. Lepo objasnite narodu sta ko donosi a sta se gubi. Zar direktna demokratija nije najbolja?

iksilon

pre 10 godina

Evo moram i ja da pohvalim b92. Za razliku od prepisivaja propagandnih pamfleta, sad možemo da čujemo priču i jedne i druge strane pa da sami donosimo zaključke. A reporterka neka nabavi neki šlem i neka se pazi da joj braća Ukrajinci ne razbiju glavu :)

fyi

pre 10 godina

@NI EU NI RUSIJA: Ukrajina je neozbiljnoscu svog naroda i rukovodstva sama sebi stvorila probleme, ali uzimati pribalticke republike kao primer je neozbiljno. Te republike su bile najrazvijeniji delovi bivse drzave, cesto nazivane i "vitrinom socijalizma", sa znacajnom industrijom i najvecim lukama. EU je takodje htela da napravi "vitrine" od njih dajuci ima znacajne dotacije i kredite, ali je realnost ipak drugacija od onog sto zeli da se prikaze. "Uspeh" tih zemalja verovatno najbolje pokazuje cinjenica da je Estonija od osamostaljenja izgubila preko 15% stanovnistva, Latvija preko 23%, Litvanija 24% - ti podaci tesko da govore o uspehu i lepoti zivljenja u tim zemljama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Latvia
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Lithuania
S druge strane, "diktatorska" Belorusija je za to vreme izgubila oko 7%, a Rusija oko 4% - a sve to najvecim delom dok je tamo uz podrsku SAD i EU cvetala "demokratija i sloboda" tokom 90-ih.
Jeste da se parole i floskule mnogo lakse primaju kod vecine naroda i naizgled deluju ubedljivije, ali samo cinjenice mogu da daju stvarnu sliku i osnovu za realno sagledavanje stanja.

Sid

pre 10 godina

@
(Stefan, 20. februar 2014 18:14)

Nisu Protestanti jer to je religija, oni su demostranti a tuku one koji ubijaju, ponavljam ubijaju njihove saborce.

To smo i mi bili devedesitih i ponosam sam na to jer nismo zeleli da trpimo vise rezim dragog vam vodje!

Pantheon

pre 10 godina

Ukrajina- podeljena drzava, pre bih rekao. Imam prijatelje koji su iz razlicitih regiona Ukrajine: Ljvova, Čerkasija, Harkova i Odese. Svi oni očekuju isti scenario, nazalost, a to je raspad drzave i stvaranje tri nezavisna entiteta. Svejedno ko je povukao prvi potez i koje su namere EU, Amerike, Rusije ili nacionalista sa obe strane podeljenog ukrajinskog naroda. Jadan narod, samo da ne bude gradjanskog rata sirih razmera. Skromnog sam misljenja, da se ovde ne radi o samo o smeni vlasti. Demonstranti pucaju na policiju- ko ce sutra da ih brani od kriminalaca, ruše i pale institucije svoje drzave- kako ce sutra objasniti svojoj deci da postuju svoju drzavu, da postuju red i zakon. Ako pobede, kakva je to pobeda? Jedino mirni protesti koji iskljucuju radikalne fanatike, placenike sa obe strane, provokatore- mogu da uspeju. Mogu da promene sistem u korist gradjana, da pomognu da narod postane dostojanstven i ponosan. Istorija je to dokazala. Bojim se da je Ukrajina zakasnila, velike sile su pocele da igraju partiju šaha

vanja

pre 10 godina

Eh da sam ja predsednik. . . Svi koji dignu ruku na drzavu odmah ostaju bez ruku.odmah mi angazovao specijalne jedinice, i vojne i policijske. U kratkoj akciji bi lisio zivota sve sto se buni. I Kina je tako postupila 89te i niko sad ne sme da je osudjuje za to.

Gde je preporuka SMIP-a za naše građane koji su trenutno u Ukrajini?

pre 10 godina

Šta sa našim državljanima tamo. MIP ćuti. Da li da se evakuišu ili ne?

Perun

pre 10 godina

Ukrajinci videli kako zive Letonci, Estonci, Litvanci koji su se oslobodili ruske gubernije. Lupajte minuse do sutra ali idite do tih Baltickih zemalja pogledajte uredjenost, standard, gradovi proglasavani za Evropske prestonice kulture pa kad vidite to i kad se uverite onda dodjite da mi lupite plus!
(NI EU NI RUSIJA!, 20. februar 2014 16:53)

1.Балтички народи данас живе боље од Украјинаца али не и од Руса. Био сам прошло лето у Каунасу код пријатеља Литванаца и просечна плата се креће од 300-400 еура. Велики број Литванаца ради у Енглеској,чак су по бројкама близу да претекну Пољаке.

2.Што се тиче изгледа градова,то је истина. Прелепи су и уређени а то дефинитво зависи од становника а не под чијим је патронатом држава...

Nemanja KG

pre 10 godina

Da li je moguce da njihova politicka elita(vlast i opozicija) ne moze da postigne neki dogovor i da zaustave ovaj uzas, pa nakon toga neka pegovaraju koliko im volja...

sergi

pre 10 godina

Rat je počeo , duboko su se uvukli pa je sad teško tek tako prestati a imaju i jos podršku sa strane a ji vise zakomplikuju stvari.

trpaj

pre 10 godina

Evo moram i ja da pohvalim b92. Za razliku od prepisivaja propagandnih pamfleta, sad možemo da čujemo priču i jedne i druge strane pa da sami donosimo zaključke. A reporterka neka nabavi neki šlem i neka se pazi da joj braća Ukrajinci ne razbiju glavu :)(iksilon, 20. februar 2014 18:00)

Mislis da je ne roknu proruski udbasi, jer je poznato da oni medijima caskom zalepe etiketu domacih izdajnika i vode u nepoznatom pravcu. Ah ti pravdoljubivi rusofili.

bakunjin

pre 10 godina

„Неопходно је потпуно и принципијелно и у пракси укинути све што се може назвати политичка моћ, јер док има политичке моћи увек ће бити владара и оних којима се влада, господара и робова, експлоататора и експлоатисаних.“

Humanoid

pre 10 godina

Ukrajina gasi i internet i mobilnu telefoniju i ATM.
(Zahuktava se, 20. februar 2014 17:34)

Samo ne gasi 'priručnik mantri' NVO parazita.

FullHouse

pre 10 godina

Ne postoji dobra opcija, ali je svakako najgora ona u kojoj Janukovič ostaje na vlasti. Nebitno na čijoj je strani, prosto on nije bio sposoban ovo da reši bez krvoprolića.

ravnica

pre 10 godina

@kg: da postuje Ustav drzave, a ne naredjenja onih koji ga ne postuju. Tako je i nasa vojska onomad odbila da izvrsi napad na civile.

alxxl

pre 10 godina

1956?
EU neće da interveniše, previše su neodlučni (vidi: bosna, hrvatska, kosovo). i RU je previše blizu.
Rusi hoće, ako se ne odvija situacija u njihovu korist, kao što smo već videli prethodnih godina.

Posle toga ima dva moguća ishoda: ili će cepati ukrajinu (manje verovatno), ili će ići do kraja, dokle god mogu - (a putin je pohlepan)
a onda je samo pitanje dokle će, pre nego što druga strana reaguje. nas hoće, a pitanje da li će dobiti BIH. i pitanje, šta će na to biti reakcija.

ljudi, bežite iz Evrope, dok još možete.

Violeta

pre 10 godina

Kamo sreće da se Ukrajina podeli bez rata. Teško možemo govoriti o Ukrajincima kao homogenom narodu. Unijati streme ka zapadu,EU(čak i ka NATU,ali ne smeju od Rusa). Pravoslavni teže ka Rusima. Kulturološke razlike su velike.
Licemerje zapadnih političara je neshvatljivo.

Darko

pre 10 godina

Iskreno mi je žao naroda.Mislim da je odgovornost podjednaka kako EU,SAD tako i Rusije.Ako ovako nastave odosmo svi zajedno u tri lepe.

NI EU NI RUSIJA!

pre 10 godina

Ukrajinci videli kako zive Letonci, Estonci, Litvanci koji su se oslobodili ruske gubernije. Lupajte minuse do sutra ali idite do tih Baltickih zemalja pogledajte uredjenost, standard, gradovi proglasavani za Evropske prestonice kulture pa kad vidite to i kad se uverite onda dodjite da mi lupite plus!

MatijaBeograd

pre 10 godina

Citava Evropa osudjuje zlocin Janukovcha,a Srbija cuti jer se prodala Rusima za lazni gasovod i lazne snove o zastiti srpskih interesa na Kosovu..ne cudi me vlast,ali me cudi nasa opozicija,njen proevropski deo.Preziveli smo isto,isti zlocin,a cutimo i ne solidarisemo se s zemljom i ljudima koji se ubijaju pred kamerama u zivom prenosu u 21 veku.Jako sam tuzan zbog dogadjaja u Ukrajini i nadam se da ce uskoro Janukovich odgovarati,a Ukrajina krenuti prema svojoj evropskoj buducnosti i miru!

Darko

pre 10 godina

kostunicini botovi imaju pune ruke posla. vidi se zasto nikad nismo odmakli od slobine politike kad smo svojevremeno glasali za njega. coek zaljubljen u putina i shabane

Rastko

pre 10 godina

Ovde verovatno ima svega i svacega. I Amera i Rusa ali i Ukrajinaca kojima je dosta svega. Greota za toliko mrtvih, da li je bilo sta vrednije od zivota?

I za ove koji konstanto pricaju da smo i mi ovako prosli... NISMO! dosta je bilo mirnije i vredelo je itekako! Iako nismo napredovali bolje je mnogo nego pre. Ako ni zbog cega slobodni smo kolilo toliko, svega ima na svakom cosku, ulazu zemlje u nas i EU i Amerika i Rusija i Arapi i... Reforme su dug i uzasno tezak proces i zemlja smo u tranziciji. Ne daj boze nikome Milosevicevu Srbiju!

trpaj

pre 10 godina

Evo moram i ja da pohvalim b92. Za razliku od prepisivaja propagandnih pamfleta, sad možemo da čujemo priču i jedne i druge strane pa da sami donosimo zaključke. A reporterka neka nabavi neki šlem i neka se pazi da joj braća Ukrajinci ne razbiju glavu :)(iksilon, 20. februar 2014 18:00)

Mislis da je ne roknu proruski udbasi, jer je poznato da oni medijima caskom zalepe etiketu domacih izdajnika i vode u nepoznatom pravcu. Ah ti pravdoljubivi rusofili.

Sid

pre 10 godina

@
(Stefan, 20. februar 2014 18:14)

Nisu Protestanti jer to je religija, oni su demostranti a tuku one koji ubijaju, ponavljam ubijaju njihove saborce.

To smo i mi bili devedesitih i ponosam sam na to jer nismo zeleli da trpimo vise rezim dragog vam vodje!

alxxl

pre 10 godina

1956?
EU neće da interveniše, previše su neodlučni (vidi: bosna, hrvatska, kosovo). i RU je previše blizu.
Rusi hoće, ako se ne odvija situacija u njihovu korist, kao što smo već videli prethodnih godina.

Posle toga ima dva moguća ishoda: ili će cepati ukrajinu (manje verovatno), ili će ići do kraja, dokle god mogu - (a putin je pohlepan)
a onda je samo pitanje dokle će, pre nego što druga strana reaguje. nas hoće, a pitanje da li će dobiti BIH. i pitanje, šta će na to biti reakcija.

ljudi, bežite iz Evrope, dok još možete.

Stefan

pre 10 godina

Video sam upravo snimak gde radikalni "protestanti" brutalno tuku i sutiraju nesrecnog policajca koji je pao na zemlju. I takve ljude neko da podrzava?

vanja

pre 10 godina

Eh da sam ja predsednik. . . Svi koji dignu ruku na drzavu odmah ostaju bez ruku.odmah mi angazovao specijalne jedinice, i vojne i policijske. U kratkoj akciji bi lisio zivota sve sto se buni. I Kina je tako postupila 89te i niko sad ne sme da je osudjuje za to.

Marko

pre 10 godina

Muka mi je vise od ovog "zapada", najveci izvor zla na svetu! Ali neka, ima Boga, kaznice ih za sve sto su cinila do sad, docice i taj dan kad ce im sve ovo izaci na nos, samo se nadam da je to uskoro! Poznata izreka glasi: "Sila Boga ne moli a Bog silu ne voli"! Na kraju svako dobije po zasluzi, pa tako i oni!

FullHouse

pre 10 godina

Ne postoji dobra opcija, ali je svakako najgora ona u kojoj Janukovič ostaje na vlasti. Nebitno na čijoj je strani, prosto on nije bio sposoban ovo da reši bez krvoprolića.

Reakcija

pre 10 godina

Nisam neki poštovalac B92, čak naprotiv.
Međutim sve pohvale za reportera. Koji za razliku od ostalih medija izveštava krajnje objektivno, bez stajanja na ičiju stranu.

Elvis, vatikanski mason zaduzen za HAARP

pre 10 godina

+ ko bi vise voleo savez sa Rusijom
- ko bi vise voleo savez sa EU
(Javno mnenje, 20. februar 2014 16:47)

Heh, da da, javno mnjenje, cek samo da pozovem "internet tim" :) Sace, evo stizu smsovi da se prikljuce iz centrale.

social anxiety

pre 10 godina

+ ko bi vise voleo savez sa Rusijom
- ko bi vise voleo savez sa EU
(Javno mnenje, 20. februar 2014 16:47)

Samo i jedino Srbija. Use i u svoje kljuse.

Jedanizmase

pre 10 godina

Mislim da je Klicko previse sedeo na kanabeu kod gdje Merkel i boli ga briga za Ukrajinu kao za lanjski sneg. Imala je ta zemlja i prorusku i prozapadnu vladu i isto kao i kod nas - lopovi.
A Janukovic nije trebao da dozvoli ovo, trebao je da slomi strajkove i pobune odmah.
Kako izgleda zapadna demokratija uverili smo se sami sve ove godine. A kako izgleda i bratska ruska pomoc pogotovo.

bane

pre 10 godina

kijev podeljen ali u odesi ne sme muva da zucne ;) nesto ovi protestanti nemaju tamo uporiste , ma ni u kijevu nemaju uporiste ,ima ih maksimum 5000 na trgu i u celom gradu ostalo stanovnistvo nece da se mesa i veruje u drzavu da ce resiti problem

cilj opravdava sredstva

pre 10 godina

Nista nije slucajno. Ni trenutak kad su poceli protesti koji su se primirili pa ponovo eskalirali kad su u toku ZOI u Sociju. Nije ni olimpijada bas u Sociju slucajnost. Vec vidjeno na nasim prostorima. Nisam pristalica teorija zavere, ali ne mogu da verujem da na ovoj zemaljskoj kugli postoje bolesni umovi koji do tancina planiraju unistavanje pojedinih zemalja. Krajnji cilj je njima, a pretpostavljam i vecini nas poznat. Kakva crna demokratija kad sa njenim navodnim uvodjenjem dolazi do jos vece korupcije i do potpunog raslojavanja drustava na malobrojne bogate i vecinu siromasnih bez srednje klase. Uniste privredu zemlje, narod se medjusobno poubija, ostaju mentalne posledice i javljaju se jos vece suprotnosti u misljenjima o svim pitanjima tako da se neretko desava da se poteze noz ili pistolj da se resi ko je u pravu. Nisam ni rusofil, ali Moskva je mnogo blizu kriznom zaristu i glupo je ocekivati da Rusija sve posmatra sa strane jer mecka igra mnogo blizu praga kuce. Jos uvek je mocna i uticajna da bi se udarilo direktno na nju. Ide se polako korak po korak. Do sada se scenario bolesnih umova nije u potpunosti ostvario i spotakli su se vise puta. Po meni konacan razvoj situacije bice da se Ukrajina podeli na dva dela. Rusi zadovoljni sire svoju teritoriju, a i Zapad zadovoljan jer prilazi sve vise granicama Rusijie.

Toni

pre 10 godina

Ukrajinci videli kako zive Letonci, Estonci, Litvanci koji su se oslobodili ruske gubernije. Lupajte minuse do sutra ali idite do tih Baltickih zemalja pogledajte uredjenost, standard, gradovi proglasavani za Evropske prestonice kulture pa kad vidite to i kad se uverite onda dodjite da mi lupite plus!
(NI EU NI RUSIJA!, 20. februar 2014 16:5

To su rezoni uglavnom neprosvećenog i neukog naroda. Da mi skinemo Ruse (nemam ništa protiv), i super, sve će biti u redu. Neće biti u redu, dok god preovladava loš mentalitet, sklonost ka korupciji i lopovluku. Ukrajina je odavno formalno odvojena od Rusije, ali se varaka između evropskih obaveza i ruskog gasa. E pa, jednog dana se mora napraviti izbor, ali mi se čini da Ukrajinci nijesu nešto Bog zna u izvršavanju obaveza. Ni priča o jakom ruskom uticaju ne pije vodu. Jaku, stabilnu i ozbiljnu državu niko ne može držati u zavisnom položaju. Ukraijna izgleda ide svojim putem, tj. prema raspadu, daj Bože bez građanskog rata.

Ivan 81

pre 10 godina

Ovo je 'Jugoslavizacija' Ukarjine, posle ovoga najbolje da naprave granice izmedju neke njihove Srbije,Hrvatske, Bosne.....
Isti virus kojim je zarazena nasa zemlja devedesetih.
I ta Ukrajina je mozda neki promasaj koji sada dolazi na naplatu.

slobinator

pre 10 godina

(Rastko, 20. februar 2014 16:50)
milošević mi je ukrao mladost.onda su došli ovi 5.oktobra.oni su mi ukrali preostali deo života i budućnost.okreni obrni du...ti pozadi

fyi

pre 10 godina

@NI EU NI RUSIJA: Ukrajina je neozbiljnoscu svog naroda i rukovodstva sama sebi stvorila probleme, ali uzimati pribalticke republike kao primer je neozbiljno. Te republike su bile najrazvijeniji delovi bivse drzave, cesto nazivane i "vitrinom socijalizma", sa znacajnom industrijom i najvecim lukama. EU je takodje htela da napravi "vitrine" od njih dajuci ima znacajne dotacije i kredite, ali je realnost ipak drugacija od onog sto zeli da se prikaze. "Uspeh" tih zemalja verovatno najbolje pokazuje cinjenica da je Estonija od osamostaljenja izgubila preko 15% stanovnistva, Latvija preko 23%, Litvanija 24% - ti podaci tesko da govore o uspehu i lepoti zivljenja u tim zemljama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Latvia
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Lithuania
S druge strane, "diktatorska" Belorusija je za to vreme izgubila oko 7%, a Rusija oko 4% - a sve to najvecim delom dok je tamo uz podrsku SAD i EU cvetala "demokratija i sloboda" tokom 90-ih.
Jeste da se parole i floskule mnogo lakse primaju kod vecine naroda i naizgled deluju ubedljivije, ali samo cinjenice mogu da daju stvarnu sliku i osnovu za realno sagledavanje stanja.

AZ

pre 10 godina

A sto se mi ne borimo protiv domace politicke mafije koja nas je ojadila ovih 20 godina, nego cemo opet na izborima da glasamo za njih... Kiparske pare, svi tajkuni, ubice, hipobanka, Sloba, Mira, Franjo, Alija, strani ''posmatraci'' Karici, Misko, Dinkic, Dacic, Tadic, Djelic, Zivkovic, Kostunjavi, Vuk, Vucic, Ceda .... i molim vas da nekog ne zaboravim.... Na ulice svi i oteti im sve sto su pokrali! Do tad, tisina!

Elvis, vatikanski mason zaduzen za HAARP

pre 10 godina

Najbolje resenje je referdum da li ste za Eu ili RF. Lepo objasnite narodu sta ko donosi a sta se gubi. Zar direktna demokratija nije najbolja?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gazda cvetko, 20. februar 2014 18:17)

Nije ako dajes samo dva izbora. Gde su tu oni koji su za Ukrajinu? Meni kad bi rekao da biram izmedju ta dva rekao bih ti da mi je izbor Srbija bez Rusije i EU zajedno na kamari. Koji ce nam oni? Da nas cede? Nece da moze.

seljadin

pre 10 godina

jedno su zelje, drugo su mogucnosti, voleo bih i ja da je prosek u Beogradu 1000 evra kao u Moskvi, ili 4000 kao u Cirihu, ali mi imamo 300 evra prosek mesecno, kao Rumuni i Bugari, Letonci, Estonci i ostali trabanti...

sasa

pre 10 godina

cinimi se da se tamo sprema gradjanski rat... koji ce dugo trajat. jedne ce da naoruzavaju rusi a druge nemci... a narod ce najvise propatiti. :-(

Aleksa1

pre 10 godina

(milan, 20. februar 2014 16:57)
Bravo prijatelju... to i ja uporno pricam. Ubijaju se medjusobno, malo za EU malo za Ruse umesto da oteraju i jedne i druge (cenzurisano) pa da se okrenu sami sebi i da stvarno budu nezavisna drzava koja moze odlicno da zivi sama bez EU investicija i Ruskog gasa. Vec 25 godina samo menjaju cizmu koja ih gazi i nastavice tako dok god ne budu stavili prst na celo... Nesto slicno je i kod nas u Srbiji, malo ka EU malo ka braci Rusima a i jedni i drugi nas samo kidaju dok mi tonemo sve dublje i dublje. Pamet nam nije jaca strana...

zbing

pre 10 godina

Necu uopste da ulazim u to ko je u pravu a ko nije, da li je vecina Ukrajinaca za ovo ili za ono. Sama cinjenica da Janukoviceva vlast vec nedelju dana ne uspeva da uspostavi kontrolu nad centrom Kijeva (a koliko cujem pobunjenici mu preotimaju poluge vlasti i u provincijama) govori da je covek nesposoban i da mora pod hitno da se povuce. Predugo sve ovo traje i previse zrtava je palo da bi Janukovic imao pravo, pre svega moralno, da ostane tu gde jeste.

gazda cvetko

pre 10 godina

Najbolje resenje je referdum da li ste za Eu ili RF. Lepo objasnite narodu sta ko donosi a sta se gubi. Zar direktna demokratija nije najbolja?

Humanoid

pre 10 godina

Ukrajina gasi i internet i mobilnu telefoniju i ATM.
(Zahuktava se, 20. februar 2014 17:34)

Samo ne gasi 'priručnik mantri' NVO parazita.

Gde je preporuka SMIP-a za naše građane koji su trenutno u Ukrajini?

pre 10 godina

Šta sa našim državljanima tamo. MIP ćuti. Da li da se evakuišu ili ne?

Perun

pre 10 godina

Ukrajinci videli kako zive Letonci, Estonci, Litvanci koji su se oslobodili ruske gubernije. Lupajte minuse do sutra ali idite do tih Baltickih zemalja pogledajte uredjenost, standard, gradovi proglasavani za Evropske prestonice kulture pa kad vidite to i kad se uverite onda dodjite da mi lupite plus!
(NI EU NI RUSIJA!, 20. februar 2014 16:53)

1.Балтички народи данас живе боље од Украјинаца али не и од Руса. Био сам прошло лето у Каунасу код пријатеља Литванаца и просечна плата се креће од 300-400 еура. Велики број Литванаца ради у Енглеској,чак су по бројкама близу да претекну Пољаке.

2.Што се тиче изгледа градова,то је истина. Прелепи су и уређени а то дефинитво зависи од становника а не под чијим је патронатом држава...

Violeta

pre 10 godina

Kamo sreće da se Ukrajina podeli bez rata. Teško možemo govoriti o Ukrajincima kao homogenom narodu. Unijati streme ka zapadu,EU(čak i ka NATU,ali ne smeju od Rusa). Pravoslavni teže ka Rusima. Kulturološke razlike su velike.
Licemerje zapadnih političara je neshvatljivo.

bakunjin

pre 10 godina

„Неопходно је потпуно и принципијелно и у пракси укинути све што се може назвати политичка моћ, јер док има политичке моћи увек ће бити владара и оних којима се влада, господара и робова, експлоататора и експлоатисаних.“

ravnica

pre 10 godina

@kg: da postuje Ustav drzave, a ne naredjenja onih koji ga ne postuju. Tako je i nasa vojska onomad odbila da izvrsi napad na civile.

iksilon

pre 10 godina

Evo moram i ja da pohvalim b92. Za razliku od prepisivaja propagandnih pamfleta, sad možemo da čujemo priču i jedne i druge strane pa da sami donosimo zaključke. A reporterka neka nabavi neki šlem i neka se pazi da joj braća Ukrajinci ne razbiju glavu :)

sergi

pre 10 godina

Rat je počeo , duboko su se uvukli pa je sad teško tek tako prestati a imaju i jos podršku sa strane a ji vise zakomplikuju stvari.

Pantheon

pre 10 godina

Ukrajina- podeljena drzava, pre bih rekao. Imam prijatelje koji su iz razlicitih regiona Ukrajine: Ljvova, Čerkasija, Harkova i Odese. Svi oni očekuju isti scenario, nazalost, a to je raspad drzave i stvaranje tri nezavisna entiteta. Svejedno ko je povukao prvi potez i koje su namere EU, Amerike, Rusije ili nacionalista sa obe strane podeljenog ukrajinskog naroda. Jadan narod, samo da ne bude gradjanskog rata sirih razmera. Skromnog sam misljenja, da se ovde ne radi o samo o smeni vlasti. Demonstranti pucaju na policiju- ko ce sutra da ih brani od kriminalaca, ruše i pale institucije svoje drzave- kako ce sutra objasniti svojoj deci da postuju svoju drzavu, da postuju red i zakon. Ako pobede, kakva je to pobeda? Jedino mirni protesti koji iskljucuju radikalne fanatike, placenike sa obe strane, provokatore- mogu da uspeju. Mogu da promene sistem u korist gradjana, da pomognu da narod postane dostojanstven i ponosan. Istorija je to dokazala. Bojim se da je Ukrajina zakasnila, velike sile su pocele da igraju partiju šaha

Nemanja KG

pre 10 godina

Da li je moguce da njihova politicka elita(vlast i opozicija) ne moze da postigne neki dogovor i da zaustave ovaj uzas, pa nakon toga neka pegovaraju koliko im volja...

Darko

pre 10 godina

Iskreno mi je žao naroda.Mislim da je odgovornost podjednaka kako EU,SAD tako i Rusije.Ako ovako nastave odosmo svi zajedno u tri lepe.