Utorak, 11.02.2014.

18:29

Srbija nije u NATO zahvaljujući DSS

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO-a.

Izvor: Tanjug

Srbija nije u NATO zahvaljujuæi DSS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Posmatrac

pre 10 godina

Komunisti su bili pre nekog Kostunice, koji je palio srpski parlament da bi doneo "demokratiju" u Srbiju, protiv fasisticke ""eu", smao da se zna!

Nine

pre 10 godina

Konacno neko da kaze ono sto ja , a i mnogi drugi mislimo. Necemo u EU, necemo u NATO .Svoj na svome i sa svima u pristojnim ili od toga boljim odnosima. Nema vajde za nas u EU , to su samo lazi i prazne price . Glasacu drugi put u zivotu i glasacu za sranku V. Kostunice.

vosa

pre 10 godina

... mozda jedino dobro proizaslo od njih ... ukinuti sve glupe vojne alijanse ... satrti svo oruzje od bajoneta do atomskih bombi.

Veso

pre 10 godina

Gospodine Koštunica , Srbija nije u NATO, zato što ne žele građani a ne što je protiv toga DSS. DSS je izričito protiv EU , ali Srbija je otpočela pregovore sa EU , jer je to u interesu građana Srbije.

zoran

pre 10 godina

Vojo, a i svi vi ostali koji isto mislite,
Na kraju će u NATO da uđe Jevremova ulica sa Dorćolskom padinom između Braće Jugovića i Dušanove. Qrtzchenje protiv celog sveta nam je mnogo toga dobrog donelo....
Živi bili pa videli

klosar72

pre 10 godina

"Kad damo mnogo milijardi za tuđe kompatibilno naouružanje i pobijemo neke domoroce i nama procenat nečije nafte?
Ovo olako pljuvanje sa 0 argumentacije znači da se radi o stvarima totalno jasnim i očiglednim. Ne bi trebalo biti problem da se objasne nama koji nismo na vašem nivou. Biću posebno dojmljen akcentima na ljudske vrednosti.
(Helios, 11. februar 2014 19:46)"

Za tebe će sigurno biti strašno iznenađenje kad saznaš da Srbija već godinama proizvodi "kompatibilno" oružje i municiju, i da je čak i prodaje članicama NATO-a?

Frapantno je koliko nemaš pojma o zemlji koju nazivaš svojom, i za koju se navodno brineš?

Nagradno pitanje za tebe - koji kalibar su AP Kalašnjikov koje proizvodi Rusija za svoju vojsku?

7,62mm ili 5,56 NATO?

Držite se čuvanja ovaca i kopanja kukuruza, a ove priče za plašenje male dece pričajte nekom drugom.

nenad

pre 10 godina

@ivana

ako si clan Nato-a, to ne znaci da svaki vojnik treba da se ratuje u inostranstvu. za takve misije treba ugovor izmedju vojnika i vojske. jel ti stvarno mislis da su svi nemacki vojnici bili na kosovu? vojna obaveza je u vecinim zemljama ukinuta, tako da nema veze sto ti pricas.

wet

pre 10 godina

Jel to ovi pljuju po svrstavanju i u Prvom i u Drugom svetskom ratu? Iz dana u dan DSS pokazuje kakav su politički talog van vremena i prostora.

Brisel zove

pre 10 godina

@(lustig, 11. februar 2014 21:40)
Kad bi im to davali, i to bi bilo malo u odnosu na ono koliko od naroda kradu nasu politicari. I kad smo vec kod toga, NIS nas kosta puuuuno vise nego tih tricavih 200-300 milioncica godisnje. A ko je prodao NIS Rusima za dzabe, nagradno pitanje?

Slabo pratite EU. Godišnja korupcija u EU je 120 milijardi evra. Da, dobro ste pročitali - 120 MILIJARDI EVRA. Nađite izveštaj komesarke Sesilije Valstrom od pre par dana, ostali smo svi zapanjeni kad smo videli podatke. Nadam se da ste spremni za ovakve igre. Naši su amateri.

rasMudsen

pre 10 godina

14.12.2006 - Srbija je potpisala pristupnicu Partnerstva za Mir...
Tadašnji Predsednik vlade, gdin Koštunica je hibernirao - do dana današnjeg ga niko nije obavestio.
(Nata, 11. februar 2014 20:57)

Pa jeste potpisao sporazum o Partnerstvu za miri i šta sa tim?Taj sporazum su potpisale skoro sve zemlje Evrope,ali i neke iz Azije.A među njima Rusija,Ukrajina,Kazahstan...,verovatno i oni nisu obavešteni,jer ovde ima velikih stručnjaka i vojnih eksperata koji stavljaju u isti koš NATO pakt i Partnerstvo za mir.

Zoran

pre 10 godina

Za sve vas koji ste pobornici Srbije u EU samo da vam kazem da Bugari i Rumuni iz EU dolaze svako leto kod mene da beru breskve. Ja samo znam da ako udjemo u EU nasu zemlju ce pokupovati velike kompanije i unistiti svu domacu poljoprivredu, a u ponudi ce se naci samo genetski modifikovana hrana koja ce vam ubrzati dobijanje raka uz pomoc osiromasenog uranijuma koji nam je podario "milosrdni andjeo". Nije mi jasno zasto ljudi zagovaraju EU i Nato kao da smo neke budale pa ne znamo kako ce nam biti sa njima.

Mali cas istorije...

pre 10 godina

Tradicionalno Srbija nikada nije bila protiv carske Rusije. Cim je Rusija pala pod komunisticku okupaciju srpska monarhija je sa njima prekinula odnose. Neka se Rusija vrati svojim korenima. A ne da je vode KGB-ovska Putinova partija. A druga najjaca partija su im komunisti. I mi sa takvom Rusijom trebamo da stvaramo saveznistvo?
(Bane, 11. februar 2014 20:33)

Slazem se sa svim, ali kod prve recenice gresis. 1878. godine na Berlinskom Kongresu, carska Rusija se zalagala za Veliku Bugarsku preko teritorije Srbije, do Jonskog mora, i juzno preko celog severa Grcke osim Soluna. To je sprecio Zapad, da se razumemo, a Srbija je konacno dobila sve uslove za svoju drzavu. Naravno, na zalost carske Rusije. Upamtite to svi vi rusofili.

ludimilojko

pre 10 godina

Srbija nije u NATO jer nas je isti bombardovao, pobedio i pomogao formiranje nezavisnog Kosova. Uci cemo u NATO cim prodju izbori i objavi se priznanje Kosova od strane onih koji su ga izgubili u ratu (sns i sps)! Toliko

Srbin 100%

pre 10 godina

Molim vas da li zaista i jedna ozbiljna politicka grupacija u Srbiji uopste razmislja o ulasku u Nato,pa to bi automatski znacilo opsti haos na ulicama...ova price Kostunice ne pije vodi i verovatno je bila upucena svom birackom telu koje je jos zarobljeno u proslosti

Republika Valjevo

pre 10 godina

Srbija ce biti u Nato 1000%.
Svako ko to ne razume je njegov problem.
Pa to znaju svi politicari u Srbiji, samo jos nije dosao taj trenutak...tako je bilo i sa Hagom-hspsenja Mladica, Karadzica i ostalih.
Tako je bilo i sa Kosovom-potpisivanje sporazuma Bg-Pristina...tako ce doci i NATO...a u sustini to nije nista lose.

malisa

pre 10 godina

Srbija zahvaljujuci tebi koji si sve ratove prespavao u podrumu i nisi obavesten ide galopirajuci jos uvek u nazad......A Nato,nato ide gde zacrta uvek,a ti???

Neko Iz Mase

pre 10 godina

Ја се не слажем са овим Доктором Војиславом.

Баш у инат, треба да уђемо у НАТО и тако га ироваримо ижнутра, као некад сто смо радили у Србији са Комунистима Титовим. Хи,хи...
Па онда, дођемо ми на Власт...хи,хи,хи!
Супер си то сконто, ****** те ******* *******, хи, хи...

Цицко

pre 10 godina

Да смо помогли Американцима у Авганистану са водом специјалаца, примили би нас експресно у НАТО и Косово никада не би било независно. Али ти си имао преча посла него да размишљаш шта је дугорочно добро за државу и националне интересе.

Drogon

pre 10 godina

Covek je objasnio. Jedina stranka koja sme da se odupre tiraniji Vucica. Neka se ti bivsi radikali Slobovci sete ko je posle 5 oktobra pomirivao Srbiju. Svi bi bili politicki mrtvi da nije bilo Voje. Ali sta je tu je

nenad

pre 10 godina

onda da se zahvalujemo i DSSu sto su nas bombardovali. da smo usli na vreme u Nato ne bi nam nista bilo. Kosovo bi bilo i dalje srpsko. gledajte turke, kolju sve zivo ne sme im niko nista jer su u nato i amerikanci saveznici. ne mi cemo opet sa Rusima...

Anti-BojkOT

pre 10 godina

Никад у Нато, никад у ЕУ! Живела Србија!
(Шањика-НС, 11. februar 2014 19:45)

Mi nismo ni u Nato-u ni u Eu. Jel zivimo dobro? Jel zivimo bolje od makar jedne clanice NATO i EU?

centralna doktrina

pre 10 godina

No...ono što je smešnije od te činjenice jeste to, da Srbija kao vojno neutralna država (po shvatanju VdrK-a) aktivno učestvuje u skoro svim operacijama NATO programa Partnerstvo za mir!
(Dinosaur Jr, 11. februar 2014 19:34)

A kakve to ima veze,kad su i Rusija,Ukrajina,pojedine zemlje iz centralne Azije u Partnerstvu za mir.To nije vojni savez,već ono što sam naziv govori.Vojna neutralnost znači da ne pripadate nijednom vojnom bloku,sada postoji jedan,a ne da ne možete vojno sarđivati sa svima,uključujući i vojne saveze.Većina zemalja u svetu je neutralna.Treba se okrenuti budućnosti.Evidentno je da vreme vojnih blokova prošlost,da je Amerika veoma nezadovoljna ponašanjem drugih članica(po davanju ljudstva,a pogotovu novca),da se politički,ekonomski,pa samim tim i bezbednosni interesi od pre deceniju preselili u Istočnu Aziju i Pacifik.Tako da meni nije jasno zašto uopšte i postoji ta rezolucija,to je zdrav razum.Ali ipak je poznato da kod naših političara nekad nadvlada potčinjenost drugim(zapadnim ili istočnim)a ne domaćim interesima.

Anti-BojkOT

pre 10 godina

Jedini pravi gospodin.
(Paja, 11. februar 2014 18:36)
Ja ne vidim razliku izmedju njega i Zvezdana Jovanovica. Jedan je pucao a drugi dao politicku podrsku ubicama.

Anti-BojkOT

pre 10 godina

Svi vi koji mislite da treba da budete u NATOu mozete vec sada da posaljete svoju decu, bracu i oceve da ratuju negde u tudjini pa se onda pitajte da li treba da budemo neutralni!Ja mislim da treba!!!
(Ivana, 11. februar 2014 19:46)

Da treba da budemo neutralni, treba. Da mozemo da budemo neutralni, NE MOZEMO. Mi ne zivimo od para iz Rusije nego od MMF i Eu. Da nije te EU i MMF-a kod nas nebi bilo ni plata ni penzija. Od Rusa nismo NISTA dobili, cak su nas namagarcili za NIS koji smo im prodali za kesu semenki da bi dobili podrsku za Kosovo. I ostasmo i bez Kosova i bez NIS-a. Kostunica nece u Eu da bi izbegao da odgovara za ubistvo Djindjica jer je istraga o tom ubistvu jedan od uslova Eu. Kakva crna Rusija i Vojina neutralnost. Pa Japan nam je pomogao vise od "brace".

desperado

pre 10 godina

Ako se Koštunica dočepa vlasti zajedno sa Vučićem i ako postane ministar, predlažem da uzme Legiju sa šefa kabineta.
(Mancini, 11. februar 2014 19:15)

Ne verujem da će se to desiti jer bi značlo da će Koštunica dobiti podršku iz EU.Veći su izgledi da bi u eventualnim pregovorima nove(stare)vlade o ulasku u NATO glavni oficir za vezu u Briselu bio Legija.Ipak je on "zanat"naučio na zapadu.A delom je zaslužan i za uspeh petog oktobra.A to što je organizovao ubistvo premijera može mu se oprostiti samo ako bude dovoljno požrtvovan u priključenju Nato Paktu.

mile

pre 10 godina

Podrzavam! Isti taj NATO nam je bombardovao drzavu i nemilosrdno ubijao nas narod!!! To ne sme da se zaboravi!
Da li je moguce da jedino DSS misli o Srbima i Srbiji, svaka im cast, ove izbore svi za njih glasamo.

lustig

pre 10 godina

Po komentarima izgleda da bi vise njih volelo da srpski vojnici ginu po gudurama Avganistana zarad interesa Amerike.i to jos mi da finansiramo.Napred Kostunice!!!
(bojan ar, 11. februar 2014 20:13)

Nema da biju nikog po usima da ide. Ko je profi vojnik, ima sanse da ode. Za lovu, naravno. Ako ne znate, pitajte nasu aktivnu vojsku da li su vec isli negde na stranu. Ja znam njih puno koji su bili na vise mesta van Srbije, van Evrope. I, iskreno, jedva cekaju nove zadatke da odu gde god zatreba. A vi i dalje plasite narod.

fidel

pre 10 godina

Vojo znamo mi cega se ti plasis, ne EU i NATO , plasis se za svoju gu..... Dozvolio si najgorim lopovima da pljackaju zemlju, dva puta. Prvo posle 5tog , a zatim kada si bio Premijer. Ovi su svi sitne ribe pljuckavice. I naravno sasvim je logicno da Srbija ostane sam i okruzena zemljama Nato. Ima to veze i sa Djindjicem pomalo. Dobro da sacuva Kosovo.

lustig

pre 10 godina

Сви који заговарате НАТО, слободно гласајте да вам држава годишње издваја 40 милиона за ову организацију, поред пар стотина милиона за ЕУ. Војна опрема и слање војника у мисије попут Авганистана се подразумева, кошта још пар стотина милиона евра годишње (амерички авиони и више). Само не не тражите онда бесплатно здравство, бесплатно школовање, не тражите ни социјалу ако будете без посла. Ено вам паре у НАТО, па се договорите са алијансом.
(Хладни прагматик на монетарним питањима, 11. februar 2014 20:18)

Kad bi im to davali, i to bi bilo malo u odnosu na ono koliko od naroda kradu nasu politicari. I kad smo vec kod toga, NIS nas kosta puuuuno vise nego tih tricavih 200-300 milioncica godisnje. A ko je prodao NIS Rusima za dzabe, nagradno pitanje?

Vaso Šolaja

pre 10 godina

Juče za Juče. Danas DSS mora okupljati Srpski narod i pobediti da Srbija ne uđe u EU i NATO, jedina dva sigurna oslonca svoje propasti.
Ne kolebajte se. U narod! Sa narodom! Nisu narod ni Vučić, ni Dačić. Nisu oni na vlasti. Vlast drži Srpsko Nejedinstvo, kolebljivost, a bogami, i kukavičluk! I DSS nije narod, ako je usmaljen u svom narodu.

dosta je bilo...

pre 10 godina

Niko nije najzasluzniji od politicara..Nego su politicari doneli odluku prema raspolozenju gradjana!Gradjani nisu bili za ulazak u NATO!Neutralnost je ono sto nama najvise odgovara..Nije jasno ni sta traze nasi ljudi individualno u Siriji i po slicnim ratistima..Odlicno znamo ko su psi rata!Znaci ako hocemo neutralnost,demokratsku i uredjenu zemlju ..moramo i imidz da menjamo!Moramo cvrsto da podrzavamo mir i demokratiju a nikako da podrzavamo rat!Dosta smo mi ratovali i ginuli kroz vekove..Danas se treba braniti gandijevskim metodama i pamecu a ne oruzjem!Toliko je oruzja na svetu,da nas moze sve unistiti!Ako to ne shvatimo na vreme,nece nas biti..Ajmo sad isto toliko da se bavimo prosperitetom i da se okrenemo zivotu i miru,koliko god je to moguce u ovom svetu punom turbulencije i nepoverenja jednih prema drugima!Bar toliko,koliko smo vekova ziveli pod oruzjem!

hogar

pre 10 godina

ne podrzavam ni jednu stranu... nadam se da ce doci vreme u kome nije bitno ko je na vlasti, ljudi koji ce reci "ajde da se organizujemo, pokrenemo poljoprivredu "

Markiza

pre 10 godina

Iskreno, ne zelim da Srbiju vodi starac od 70 godina. On treba da je u penziji. A takodje mislim da je vecina gradjana Srbije saglasna sa cinjenicom da nemaju nikakve koristi od toga da li je Srbija clanica NATO saveza ili ne. Jeftin je taj "patriotski" marketing koji igra na kartu mrznje prema nekome ko nas je napao iz interesa. Ajde recimo i da se "osvetimo" NATO paktu za bombardovanje. I sta s tim? Kakva korist od toga? Gradjane Srbije interesuju radna mesta, a ne osveta nekom ko nas je bombardovao.

Quilt

pre 10 godina

"Koštunica je podsetio i da je u mnogim zemljama članicama EU u toku ekonomska kriza i velika nezaposlenost, posebno među mladima, navodi se u saopštenju."

Mislim da ne postoji ni jedan ekonomski parametar koji je u Srbiji bolji nego u EU, tako da se u toj njihovoj "krizi" bolje živi i radi nego ovde. Isto važi i za nezaposlenost, koja je možda samo u Španiji slična kao kod nas. Ukupno gledano, u EU se bolje živi. Neko ko negira tu činjenicu time samo gubi kredibilitet.

e

pre 10 godina

Ovaj građanin je neverovatan tovarišč. Šta god mi pisali negativno o politici njegove stranke on i dalje uporno to propoveda.Kada čitam njegove izjave izgleda kao produžena ruka ruske federacije u Srbiji. SA njim se slažem u jednom da Srbija sarađuje sa svim prijateljskim zemljama sveta, ali samo i samo sama da bira sa kim će se družiti.On (Koštunica) uporno nam nameće nešto svoje-Rusko. Znate kad slušate reklame na TV-u za ovu, ili onu robu to proizvođači debelo plaćaju. Upravo to se dešava sa njegovom reklamom Rusije. Volim Ruski narod i želim im svako dobro, ali mi sami treba da biramo sa kim ćemo se družiti.Još kralj Milan Obrenović davno je to shvatio jer su baš Rusi pogazili prijateljstvo i priklonili se Bugarima u ratu sa njima, a Austrougarska nam je pomogla. Srbija je čista evropska država i nesme biti članica evro-azijske grupacije.

LaLaNS

pre 10 godina

Pola komentara za, a pola protiv! Debilizam i kratka pamet opet vladaju Srbiom! Malo da objasnim ovim velikim patri(j)otama i protivnicima nato-a i dragim neutralcima! Nasa zemlja broji koliko dusa? 7 miliona po poslednjem popisu! Uporedite sa brojem clanica NATO-a i njihovim broje stanovnistva! Da hoce, pojelibi nas za dorucak sa sve saksijom od Vojislava i njegove bagre i ovih velikih ratnika i iseljenika koji gredaju samo svoje dupe kako im je proslo u ratu! Pa majkumu, valjda su sve strane u ratu JADNE I BEDNE, jer su zaboravile da smo odavno sisli sa drveta i naucili govor i prepoznavanje znakova! Sto zanci za ove maloumnije, da se komunikacijom moze postici SVE! Jeste li probali to nekada ili vam je draze da raspalite po samr ili pesnicu!?

Rusija, NIKADA! Sto nam nisu pomogli kada je bilo bombardovanje? Sto nas tada nisu zastitili? Kazite veliki protivnici nato-a!? Ili Kada su nas zatvorili kao poslednju gamad? Sto nam tada nisu pomogli veliki Rusi!? ......
Bole ce ih uvo! Dobili pare od Amera i Nato-a i zacutali kao vaške, one najgore dvolicne!Kako imate kratku pamet i pored toga ni trunke sivih celija!

Sto se mene tice ja sam za NATO! Nisu dvolicni, tacno znas sta te sleduje, sta treba da uradis i koliko!
Neutralci mozemo postati kada postanemo Svajcarska i kada svi mocnici budu drzali pare u nasim bankama! U prevodu NIKAD!

Stoka ostaje stoka. Mozes ih nauciti da udju u obor i njihovo mesto, ali nikako ih nauciti ne mozes, da se nevaljaju u sopstvenim govnima!

marko_bgd

pre 10 godina

sve bi to bilo dobro za srbiju za sta se dss zalaze..ali zasto ne kaze kako bi to sproveo?to da srbija bude vojno neutralna, dovelo bi verovatno da toga da pritisci sa zapada budu jos veci,i da jos losije zivimo...ipak smo mi jedna mala zemlja...ali posto u ovoj zemlji nema sposobnih politicara,koji bi mogao ideju da sprovede,glasacu samo za ideju

СРБ

pre 10 godina

Захваљујући Коштуници који донесе Устав и Јужни ток имамо шансе да сачувамо ДРЖАВУ.

Nata

pre 10 godina

14.12.2006 - Srbija je potpisala pristupnicu Partnerstva za Mir...
Tadašnji Predsednik vlade, gdin Koštunica je hibernirao - do dana današnjeg ga niko nije obavestio.

bojan ar

pre 10 godina

po komentarima izgleda da bi vise njih volelo da srpski vojnici ginu po gudurama Avganistana zarad interesa Amerike.i to jos mi da finansiramo.Napred Kostunice!!!

genije

pre 10 godina

Vojo, šta to pričaš crni sine?
"Neutralnost" je nešto rezervisano za uticajne i snažne države a Srbija nije ni jedno od toga. Uzgred, okruženi smo njima a oni nisu baš svetionik tolerancije (to prodaju nama)... Tako da se time nisi proslavio...

Jedino ti za ovo delimično dajem za pravo:
"jer se od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju prazni budžet Srbije"
I pitam ko su poimence budale koje su tako loše ispregovarale sporazum?
Od tog "mi ćemo sporazum da primenjujemo a EU kad se seti" DS više nije dobio moj glas (URS i SPS ionako nikad), ali bih voleo ime i prezime...

Хладни прагматик на монетарним питањима

pre 10 godina

Сви који заговарате НАТО, слободно гласајте да вам држава годишње издваја 40 милиона за ову организацију, поред пар стотина милиона за ЕУ. Војна опрема и слање војника у мисије попут Авганистана се подразумева, кошта још пар стотина милиона евра годишње (амерички авиони и више). Само не не тражите онда бесплатно здравство, бесплатно школовање, не тражите ни социјалу ако будете без посла. Ено вам паре у НАТО, па се договорите са алијансом.

Darko 581

pre 10 godina

Voja neutralis totalis,od sad mogu tako da ga zovu...Nece covek u EU,a hoce neutralnost,a Rusiju sanja:))..Pa odluci se Vojo ili si neutralan ili budi privezak Rusa!

Nemanja

pre 10 godina

Традиционално Србија никада није била у савезу против Русије. Толико о томе колико се ти разумеш у српски традиционализам.
(Јованчица, 11. februar 2014 19:19)

Ajde nemoj se brukati takvim izjavama.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

@ (Јованчица,

@Bane - Tradicionalno Srbija nikada nije bila neutralna drzava. Toliko o tome koliko se on ustvari razume u srpski tradicionalizam.

Традиционално Србија никада није била у савезу против Русије. Толико о томе колико се ти разумеш у српски традиционализам.
(Јованчица, 11. februar 2014 19:19)

Taradicionalno Srbija NIKADA nije bila ni "drzava" a kamo li "neutralna" ili u nekakvom savezu sa ili против Русије !
Da je Srbija nekada u svojoj istoriji bila drzava imala bi danas bar jednu instituciju koja funkcionise a Srbija je NEMA i tek pokusava da ih "formira" !
"Толико о томе колико се (Vi) ти разумеш у српски традиционализам.

Zato NATO

pre 10 godina

To samo znaci da Srbija treba da udje u NATO:

- da se integrise u zapadni svet
- da se otvore nova radna mesta i investicije
- da se nasto nauci radeci sa strancima
- da bi se pomogao ulazak u EU

Слобода

pre 10 godina

Док је он видио Србију живели смо боље. Гласао сам за СНС, али више нећу. Овај пут Коштуница добија мој глас. Време је да се бавимо собом, а не да срљамо у ЕУ и НАТО, па да сваким даном живимо све горе!

Dinosaur Jr

pre 10 godina

Srbija je za vreme VdrK-a, skupštinskom rezolucijom 26.decembra 2007. proglasila vojnu neutralnost iako to ni u jednom zvaničnom državnom dokumentu nikada nije jasno predstavljeno!
No...ono što je smešnije od te činjenice jeste to, da Srbija kao vojno neutralna država (po shvatanju VdrK-a) aktivno učestvuje u skoro svim operacijama NATO programa Partnerstvo za mir! Cela ta kontradiktorna, da ne kažem idotska situacija (kakva je inače i politika DSSa), kao i izostanak pravno obavezujućeg karaktera, javne debate i objašnjenja javnosti koncepta neutralnosti je, ne samo umanjila kredibilitet ove države i dovela je do podsmeha od strane država EU, već pokazuje da Srbija danas više deluje kao strateški dezorijentisana, nego zaista neutralna država!
Zato Vojislave, bez obzira na političku kampanju koja se ovih dana odvija, ja bih te kao običan građanin, ove nazovi države, najiskrnije zamolio da prestaneš da lupaš gluposti, jer ne samo što će kampanji doći kraj a tvoja ideja će i dalje izazivati podsmehe, već i zbog toga što to ne priliči čoveku u sedmoj deceniji života!

Nikola

pre 10 godina

Tragedija Srbije je u tome sto samo Vojislav Kostunica sme da podseti ljude kako su nam ubijali ljude i unistavali zemlju. Svi ostali cute.

Ubedjuju nas kako su te bombe u stvari bile pametne...

Јованчица

pre 10 godina

@Bane - Tradicionalno Srbija nikada nije bila neutralna drzava. Toliko o tome koliko se on ustvari razume u srpski tradicionalizam.

Традиционално Србија никада није била у савезу против Русије. Толико о томе колико се ти разумеш у српски традиционализам.

Helios

pre 10 godina

@Svetlana Subotica:
"Čega se pametan stidi, time se Vojislav Dr. Koštunica ponosi."

Jel može neko objašnjenj za nas manje pametne? Zašto je ne biti član vojnog pakta SRAMOTA? Jel zato što se ne učestvuje u ubijanju ljudi širom planete? Biću zahvalan uzvišenoj Svetlani da nama nedostatnima objasni tu MORALNU vrednost NATO pakta kako bi i mi shvatilu tu SRAMOTU.

@Bucko razmisljam:
" nije članica NATO > ...jedina drzava regiona ostala samo "potencijalni neprijatelj" NATO-a !"

Ponovo - ovde samo osobe više inteligencije to mogu objasniti nama sa nižom inteligencijom. Ako nisi član nekog udruženja to nekako povlači - da si ti njegov neprijatelj?
Postoje, zaista, mafijaška, džihadistička, boljševička i slična udruženja kojima je svako ko nije njihov neprijatelj. Generalno baš po toj nakaradnoj logici: "ko nije s nama protiv nas je" takve i odmeravamo kao bagru, potvrđeno u istoriji hiljadu puta.

@Pametniji:
"Budalo bolje bi bilo da si u NATO ne van NATO!"

Kao Gluplji opet molim Pametnijeg za eksplikaciju. Mi ćemo članstvom u NATO dobiti.. šta? Povratak prognanih Srba u Sarajevo, Krajinu, Prištinu? Povoljne ugovore o izvozu u Rusiju? Kad damo mnogo milijardi za tuđe kompatibilno naouružanje i pobijemo neke domoroce i nama procenat nečije nafte?
Ovo olako pljuvanje sa 0 argumentacije znači da se radi o stvarima totalno jasnim i očiglednim. Ne bi trebalo biti problem da se objasne nama koji nismo na vašem nivou. Biću posebno dojmljen akcentima na ljudske vrednosti.

Ivana

pre 10 godina

Svi vi koji mislite da treba da budete u NATOu mozete vec sada da posaljete svoju decu, bracu i oceve da ratuju negde
u tudjini pa se onda pitajte da li treba da budemo neutralni!Ja mislim da treba!!!

Milos

pre 10 godina

Хвала Богу, да наша земља има некога као што је Војислав Коштуница!!! Само напред Дсс! Имате мој глас на изборима!

Mancini

pre 10 godina

Ako se Koštunica dočepa vlasti zajedno sa Vučićem i ako postane ministar, predlažem da uzme Legiju sa šefa kabineta. Lepo su se družili u vreme pobune Crvenih beretki i državnog udara protiv Đinđića, sad je red da to i ozvaniče. Pošto će Vučić i Toma da oslobode Legiju u međuvremenu...Pa da se nađe lepo društvo na okupu!

Biljana Novi Sad

pre 10 godina

DSS je kocnica napretka ove drzave i sve su radikalniji. U sve se mesaju: Kosovo, EU, NATO, Ustav Srbije, Statut APV..., a vuku nas ka Rusiji. Neki clanovi su ih napustili, jer, verovatno, nisu dovoljno "kruti" u stavovima.

nikad nece ni da bude u NATO

pre 10 godina

Bravo za Kostunicu. Komentatori koji bi da menjaju Ustav Srbije da bi nasa zemlja usla u NATO imaju nacin da ako osvoje vlast pokrenu proceduru te dodatno animiraju vecinu naroda Srbije o "blagodetima" NATO clanstva. Vecina (oko 70%) koji su protiv ove imperijalne organizacije.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO.

Ovo je prvi put da neko javno PREUZME KRIVICU NA SEBE sto je Srbija kao jedina drzava regiona ostala samo "potencijalni neprijatelj" NATO-a !

Patak Dača

pre 10 godina

"...Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO..."

Manje-više za NATO... Ali JAKO ste vi zaslužni za mnogo stvari!
Bolje da ih ne nabrajam, ne bi mi objavili komentar...

Svetlana, Subotica

pre 10 godina

"Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO."

Čega se pametan stidi, time se Vojislav Dr. Koštunica ponosi.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO.

Ovo je prvi put da neko javno PREUZME KRIVICU NA SEBE sto je Srbija kao jedina drzava regiona ostala samo "potencijalni neprijatelj" NATO-a !

Svetlana, Subotica

pre 10 godina

"Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO."

Čega se pametan stidi, time se Vojislav Dr. Koštunica ponosi.

Patak Dača

pre 10 godina

"...Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO..."

Manje-više za NATO... Ali JAKO ste vi zaslužni za mnogo stvari!
Bolje da ih ne nabrajam, ne bi mi objavili komentar...

Mancini

pre 10 godina

Ako se Koštunica dočepa vlasti zajedno sa Vučićem i ako postane ministar, predlažem da uzme Legiju sa šefa kabineta. Lepo su se družili u vreme pobune Crvenih beretki i državnog udara protiv Đinđića, sad je red da to i ozvaniče. Pošto će Vučić i Toma da oslobode Legiju u međuvremenu...Pa da se nađe lepo društvo na okupu!

Nikola

pre 10 godina

Tragedija Srbije je u tome sto samo Vojislav Kostunica sme da podseti ljude kako su nam ubijali ljude i unistavali zemlju. Svi ostali cute.

Ubedjuju nas kako su te bombe u stvari bile pametne...

bojan ar

pre 10 godina

po komentarima izgleda da bi vise njih volelo da srpski vojnici ginu po gudurama Avganistana zarad interesa Amerike.i to jos mi da finansiramo.Napred Kostunice!!!

Milos

pre 10 godina

Хвала Богу, да наша земља има некога као што је Војислав Коштуница!!! Само напред Дсс! Имате мој глас на изборима!

Слобода

pre 10 godina

Док је он видио Србију живели смо боље. Гласао сам за СНС, али више нећу. Овај пут Коштуница добија мој глас. Време је да се бавимо собом, а не да срљамо у ЕУ и НАТО, па да сваким даном живимо све горе!

Јованчица

pre 10 godina

@Bane - Tradicionalno Srbija nikada nije bila neutralna drzava. Toliko o tome koliko se on ustvari razume u srpski tradicionalizam.

Традиционално Србија никада није била у савезу против Русије. Толико о томе колико се ти разумеш у српски традиционализам.

nikad nece ni da bude u NATO

pre 10 godina

Bravo za Kostunicu. Komentatori koji bi da menjaju Ustav Srbije da bi nasa zemlja usla u NATO imaju nacin da ako osvoje vlast pokrenu proceduru te dodatno animiraju vecinu naroda Srbije o "blagodetima" NATO clanstva. Vecina (oko 70%) koji su protiv ove imperijalne organizacije.

Хладни прагматик на монетарним питањима

pre 10 godina

Сви који заговарате НАТО, слободно гласајте да вам држава годишње издваја 40 милиона за ову организацију, поред пар стотина милиона за ЕУ. Војна опрема и слање војника у мисије попут Авганистана се подразумева, кошта још пар стотина милиона евра годишње (амерички авиони и више). Само не не тражите онда бесплатно здравство, бесплатно школовање, не тражите ни социјалу ако будете без посла. Ено вам паре у НАТО, па се договорите са алијансом.

Ivana

pre 10 godina

Svi vi koji mislite da treba da budete u NATOu mozete vec sada da posaljete svoju decu, bracu i oceve da ratuju negde
u tudjini pa se onda pitajte da li treba da budemo neutralni!Ja mislim da treba!!!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

@ (Јованчица,

@Bane - Tradicionalno Srbija nikada nije bila neutralna drzava. Toliko o tome koliko se on ustvari razume u srpski tradicionalizam.

Традиционално Србија никада није била у савезу против Русије. Толико о томе колико се ти разумеш у српски традиционализам.
(Јованчица, 11. februar 2014 19:19)

Taradicionalno Srbija NIKADA nije bila ni "drzava" a kamo li "neutralna" ili u nekakvom savezu sa ili против Русије !
Da je Srbija nekada u svojoj istoriji bila drzava imala bi danas bar jednu instituciju koja funkcionise a Srbija je NEMA i tek pokusava da ih "formira" !
"Толико о томе колико се (Vi) ти разумеш у српски традиционализам.

СРБ

pre 10 godina

Захваљујући Коштуници који донесе Устав и Јужни ток имамо шансе да сачувамо ДРЖАВУ.

Zato NATO

pre 10 godina

To samo znaci da Srbija treba da udje u NATO:

- da se integrise u zapadni svet
- da se otvore nova radna mesta i investicije
- da se nasto nauci radeci sa strancima
- da bi se pomogao ulazak u EU

Quilt

pre 10 godina

"Koštunica je podsetio i da je u mnogim zemljama članicama EU u toku ekonomska kriza i velika nezaposlenost, posebno među mladima, navodi se u saopštenju."

Mislim da ne postoji ni jedan ekonomski parametar koji je u Srbiji bolji nego u EU, tako da se u toj njihovoj "krizi" bolje živi i radi nego ovde. Isto važi i za nezaposlenost, koja je možda samo u Španiji slična kao kod nas. Ukupno gledano, u EU se bolje živi. Neko ko negira tu činjenicu time samo gubi kredibilitet.

Dinosaur Jr

pre 10 godina

Srbija je za vreme VdrK-a, skupštinskom rezolucijom 26.decembra 2007. proglasila vojnu neutralnost iako to ni u jednom zvaničnom državnom dokumentu nikada nije jasno predstavljeno!
No...ono što je smešnije od te činjenice jeste to, da Srbija kao vojno neutralna država (po shvatanju VdrK-a) aktivno učestvuje u skoro svim operacijama NATO programa Partnerstvo za mir! Cela ta kontradiktorna, da ne kažem idotska situacija (kakva je inače i politika DSSa), kao i izostanak pravno obavezujućeg karaktera, javne debate i objašnjenja javnosti koncepta neutralnosti je, ne samo umanjila kredibilitet ove države i dovela je do podsmeha od strane država EU, već pokazuje da Srbija danas više deluje kao strateški dezorijentisana, nego zaista neutralna država!
Zato Vojislave, bez obzira na političku kampanju koja se ovih dana odvija, ja bih te kao običan građanin, ove nazovi države, najiskrnije zamolio da prestaneš da lupaš gluposti, jer ne samo što će kampanji doći kraj a tvoja ideja će i dalje izazivati podsmehe, već i zbog toga što to ne priliči čoveku u sedmoj deceniji života!

Biljana Novi Sad

pre 10 godina

DSS je kocnica napretka ove drzave i sve su radikalniji. U sve se mesaju: Kosovo, EU, NATO, Ustav Srbije, Statut APV..., a vuku nas ka Rusiji. Neki clanovi su ih napustili, jer, verovatno, nisu dovoljno "kruti" u stavovima.

Helios

pre 10 godina

@Svetlana Subotica:
"Čega se pametan stidi, time se Vojislav Dr. Koštunica ponosi."

Jel može neko objašnjenj za nas manje pametne? Zašto je ne biti član vojnog pakta SRAMOTA? Jel zato što se ne učestvuje u ubijanju ljudi širom planete? Biću zahvalan uzvišenoj Svetlani da nama nedostatnima objasni tu MORALNU vrednost NATO pakta kako bi i mi shvatilu tu SRAMOTU.

@Bucko razmisljam:
" nije članica NATO > ...jedina drzava regiona ostala samo "potencijalni neprijatelj" NATO-a !"

Ponovo - ovde samo osobe više inteligencije to mogu objasniti nama sa nižom inteligencijom. Ako nisi član nekog udruženja to nekako povlači - da si ti njegov neprijatelj?
Postoje, zaista, mafijaška, džihadistička, boljševička i slična udruženja kojima je svako ko nije njihov neprijatelj. Generalno baš po toj nakaradnoj logici: "ko nije s nama protiv nas je" takve i odmeravamo kao bagru, potvrđeno u istoriji hiljadu puta.

@Pametniji:
"Budalo bolje bi bilo da si u NATO ne van NATO!"

Kao Gluplji opet molim Pametnijeg za eksplikaciju. Mi ćemo članstvom u NATO dobiti.. šta? Povratak prognanih Srba u Sarajevo, Krajinu, Prištinu? Povoljne ugovore o izvozu u Rusiju? Kad damo mnogo milijardi za tuđe kompatibilno naouružanje i pobijemo neke domoroce i nama procenat nečije nafte?
Ovo olako pljuvanje sa 0 argumentacije znači da se radi o stvarima totalno jasnim i očiglednim. Ne bi trebalo biti problem da se objasne nama koji nismo na vašem nivou. Biću posebno dojmljen akcentima na ljudske vrednosti.

Darko 581

pre 10 godina

Voja neutralis totalis,od sad mogu tako da ga zovu...Nece covek u EU,a hoce neutralnost,a Rusiju sanja:))..Pa odluci se Vojo ili si neutralan ili budi privezak Rusa!

Markiza

pre 10 godina

Iskreno, ne zelim da Srbiju vodi starac od 70 godina. On treba da je u penziji. A takodje mislim da je vecina gradjana Srbije saglasna sa cinjenicom da nemaju nikakve koristi od toga da li je Srbija clanica NATO saveza ili ne. Jeftin je taj "patriotski" marketing koji igra na kartu mrznje prema nekome ko nas je napao iz interesa. Ajde recimo i da se "osvetimo" NATO paktu za bombardovanje. I sta s tim? Kakva korist od toga? Gradjane Srbije interesuju radna mesta, a ne osveta nekom ko nas je bombardovao.

e

pre 10 godina

Ovaj građanin je neverovatan tovarišč. Šta god mi pisali negativno o politici njegove stranke on i dalje uporno to propoveda.Kada čitam njegove izjave izgleda kao produžena ruka ruske federacije u Srbiji. SA njim se slažem u jednom da Srbija sarađuje sa svim prijateljskim zemljama sveta, ali samo i samo sama da bira sa kim će se družiti.On (Koštunica) uporno nam nameće nešto svoje-Rusko. Znate kad slušate reklame na TV-u za ovu, ili onu robu to proizvođači debelo plaćaju. Upravo to se dešava sa njegovom reklamom Rusije. Volim Ruski narod i želim im svako dobro, ali mi sami treba da biramo sa kim ćemo se družiti.Još kralj Milan Obrenović davno je to shvatio jer su baš Rusi pogazili prijateljstvo i priklonili se Bugarima u ratu sa njima, a Austrougarska nam je pomogla. Srbija je čista evropska država i nesme biti članica evro-azijske grupacije.

mile

pre 10 godina

Podrzavam! Isti taj NATO nam je bombardovao drzavu i nemilosrdno ubijao nas narod!!! To ne sme da se zaboravi!
Da li je moguce da jedino DSS misli o Srbima i Srbiji, svaka im cast, ove izbore svi za njih glasamo.

Mali cas istorije...

pre 10 godina

Tradicionalno Srbija nikada nije bila protiv carske Rusije. Cim je Rusija pala pod komunisticku okupaciju srpska monarhija je sa njima prekinula odnose. Neka se Rusija vrati svojim korenima. A ne da je vode KGB-ovska Putinova partija. A druga najjaca partija su im komunisti. I mi sa takvom Rusijom trebamo da stvaramo saveznistvo?
(Bane, 11. februar 2014 20:33)

Slazem se sa svim, ali kod prve recenice gresis. 1878. godine na Berlinskom Kongresu, carska Rusija se zalagala za Veliku Bugarsku preko teritorije Srbije, do Jonskog mora, i juzno preko celog severa Grcke osim Soluna. To je sprecio Zapad, da se razumemo, a Srbija je konacno dobila sve uslove za svoju drzavu. Naravno, na zalost carske Rusije. Upamtite to svi vi rusofili.

Anti-BojkOT

pre 10 godina

Никад у Нато, никад у ЕУ! Живела Србија!
(Шањика-НС, 11. februar 2014 19:45)

Mi nismo ni u Nato-u ni u Eu. Jel zivimo dobro? Jel zivimo bolje od makar jedne clanice NATO i EU?

Drogon

pre 10 godina

Covek je objasnio. Jedina stranka koja sme da se odupre tiraniji Vucica. Neka se ti bivsi radikali Slobovci sete ko je posle 5 oktobra pomirivao Srbiju. Svi bi bili politicki mrtvi da nije bilo Voje. Ali sta je tu je

Anti-BojkOT

pre 10 godina

Jedini pravi gospodin.
(Paja, 11. februar 2014 18:36)
Ja ne vidim razliku izmedju njega i Zvezdana Jovanovica. Jedan je pucao a drugi dao politicku podrsku ubicama.

Zoran

pre 10 godina

Za sve vas koji ste pobornici Srbije u EU samo da vam kazem da Bugari i Rumuni iz EU dolaze svako leto kod mene da beru breskve. Ja samo znam da ako udjemo u EU nasu zemlju ce pokupovati velike kompanije i unistiti svu domacu poljoprivredu, a u ponudi ce se naci samo genetski modifikovana hrana koja ce vam ubrzati dobijanje raka uz pomoc osiromasenog uranijuma koji nam je podario "milosrdni andjeo". Nije mi jasno zasto ljudi zagovaraju EU i Nato kao da smo neke budale pa ne znamo kako ce nam biti sa njima.

Vaso Šolaja

pre 10 godina

Juče za Juče. Danas DSS mora okupljati Srpski narod i pobediti da Srbija ne uđe u EU i NATO, jedina dva sigurna oslonca svoje propasti.
Ne kolebajte se. U narod! Sa narodom! Nisu narod ni Vučić, ni Dačić. Nisu oni na vlasti. Vlast drži Srpsko Nejedinstvo, kolebljivost, a bogami, i kukavičluk! I DSS nije narod, ako je usmaljen u svom narodu.

Republika Valjevo

pre 10 godina

Srbija ce biti u Nato 1000%.
Svako ko to ne razume je njegov problem.
Pa to znaju svi politicari u Srbiji, samo jos nije dosao taj trenutak...tako je bilo i sa Hagom-hspsenja Mladica, Karadzica i ostalih.
Tako je bilo i sa Kosovom-potpisivanje sporazuma Bg-Pristina...tako ce doci i NATO...a u sustini to nije nista lose.

ludimilojko

pre 10 godina

Srbija nije u NATO jer nas je isti bombardovao, pobedio i pomogao formiranje nezavisnog Kosova. Uci cemo u NATO cim prodju izbori i objavi se priznanje Kosova od strane onih koji su ga izgubili u ratu (sns i sps)! Toliko

Anti-BojkOT

pre 10 godina

Svi vi koji mislite da treba da budete u NATOu mozete vec sada da posaljete svoju decu, bracu i oceve da ratuju negde u tudjini pa se onda pitajte da li treba da budemo neutralni!Ja mislim da treba!!!
(Ivana, 11. februar 2014 19:46)

Da treba da budemo neutralni, treba. Da mozemo da budemo neutralni, NE MOZEMO. Mi ne zivimo od para iz Rusije nego od MMF i Eu. Da nije te EU i MMF-a kod nas nebi bilo ni plata ni penzija. Od Rusa nismo NISTA dobili, cak su nas namagarcili za NIS koji smo im prodali za kesu semenki da bi dobili podrsku za Kosovo. I ostasmo i bez Kosova i bez NIS-a. Kostunica nece u Eu da bi izbegao da odgovara za ubistvo Djindjica jer je istraga o tom ubistvu jedan od uslova Eu. Kakva crna Rusija i Vojina neutralnost. Pa Japan nam je pomogao vise od "brace".

nenad

pre 10 godina

onda da se zahvalujemo i DSSu sto su nas bombardovali. da smo usli na vreme u Nato ne bi nam nista bilo. Kosovo bi bilo i dalje srpsko. gledajte turke, kolju sve zivo ne sme im niko nista jer su u nato i amerikanci saveznici. ne mi cemo opet sa Rusima...

Цицко

pre 10 godina

Да смо помогли Американцима у Авганистану са водом специјалаца, примили би нас експресно у НАТО и Косово никада не би било независно. Али ти си имао преча посла него да размишљаш шта је дугорочно добро за државу и националне интересе.

wet

pre 10 godina

Jel to ovi pljuju po svrstavanju i u Prvom i u Drugom svetskom ratu? Iz dana u dan DSS pokazuje kakav su politički talog van vremena i prostora.

Brisel zove

pre 10 godina

@(lustig, 11. februar 2014 21:40)
Kad bi im to davali, i to bi bilo malo u odnosu na ono koliko od naroda kradu nasu politicari. I kad smo vec kod toga, NIS nas kosta puuuuno vise nego tih tricavih 200-300 milioncica godisnje. A ko je prodao NIS Rusima za dzabe, nagradno pitanje?

Slabo pratite EU. Godišnja korupcija u EU je 120 milijardi evra. Da, dobro ste pročitali - 120 MILIJARDI EVRA. Nađite izveštaj komesarke Sesilije Valstrom od pre par dana, ostali smo svi zapanjeni kad smo videli podatke. Nadam se da ste spremni za ovakve igre. Naši su amateri.

malisa

pre 10 godina

Srbija zahvaljujuci tebi koji si sve ratove prespavao u podrumu i nisi obavesten ide galopirajuci jos uvek u nazad......A Nato,nato ide gde zacrta uvek,a ti???

rasMudsen

pre 10 godina

14.12.2006 - Srbija je potpisala pristupnicu Partnerstva za Mir...
Tadašnji Predsednik vlade, gdin Koštunica je hibernirao - do dana današnjeg ga niko nije obavestio.
(Nata, 11. februar 2014 20:57)

Pa jeste potpisao sporazum o Partnerstvu za miri i šta sa tim?Taj sporazum su potpisale skoro sve zemlje Evrope,ali i neke iz Azije.A među njima Rusija,Ukrajina,Kazahstan...,verovatno i oni nisu obavešteni,jer ovde ima velikih stručnjaka i vojnih eksperata koji stavljaju u isti koš NATO pakt i Partnerstvo za mir.

marko_bgd

pre 10 godina

sve bi to bilo dobro za srbiju za sta se dss zalaze..ali zasto ne kaze kako bi to sproveo?to da srbija bude vojno neutralna, dovelo bi verovatno da toga da pritisci sa zapada budu jos veci,i da jos losije zivimo...ipak smo mi jedna mala zemlja...ali posto u ovoj zemlji nema sposobnih politicara,koji bi mogao ideju da sprovede,glasacu samo za ideju

fidel

pre 10 godina

Vojo znamo mi cega se ti plasis, ne EU i NATO , plasis se za svoju gu..... Dozvolio si najgorim lopovima da pljackaju zemlju, dva puta. Prvo posle 5tog , a zatim kada si bio Premijer. Ovi su svi sitne ribe pljuckavice. I naravno sasvim je logicno da Srbija ostane sam i okruzena zemljama Nato. Ima to veze i sa Djindjicem pomalo. Dobro da sacuva Kosovo.

Nemanja

pre 10 godina

Традиционално Србија никада није била у савезу против Русије. Толико о томе колико се ти разумеш у српски традиционализам.
(Јованчица, 11. februar 2014 19:19)

Ajde nemoj se brukati takvim izjavama.

LaLaNS

pre 10 godina

Pola komentara za, a pola protiv! Debilizam i kratka pamet opet vladaju Srbiom! Malo da objasnim ovim velikim patri(j)otama i protivnicima nato-a i dragim neutralcima! Nasa zemlja broji koliko dusa? 7 miliona po poslednjem popisu! Uporedite sa brojem clanica NATO-a i njihovim broje stanovnistva! Da hoce, pojelibi nas za dorucak sa sve saksijom od Vojislava i njegove bagre i ovih velikih ratnika i iseljenika koji gredaju samo svoje dupe kako im je proslo u ratu! Pa majkumu, valjda su sve strane u ratu JADNE I BEDNE, jer su zaboravile da smo odavno sisli sa drveta i naucili govor i prepoznavanje znakova! Sto zanci za ove maloumnije, da se komunikacijom moze postici SVE! Jeste li probali to nekada ili vam je draze da raspalite po samr ili pesnicu!?

Rusija, NIKADA! Sto nam nisu pomogli kada je bilo bombardovanje? Sto nas tada nisu zastitili? Kazite veliki protivnici nato-a!? Ili Kada su nas zatvorili kao poslednju gamad? Sto nam tada nisu pomogli veliki Rusi!? ......
Bole ce ih uvo! Dobili pare od Amera i Nato-a i zacutali kao vaške, one najgore dvolicne!Kako imate kratku pamet i pored toga ni trunke sivih celija!

Sto se mene tice ja sam za NATO! Nisu dvolicni, tacno znas sta te sleduje, sta treba da uradis i koliko!
Neutralci mozemo postati kada postanemo Svajcarska i kada svi mocnici budu drzali pare u nasim bankama! U prevodu NIKAD!

Stoka ostaje stoka. Mozes ih nauciti da udju u obor i njihovo mesto, ali nikako ih nauciti ne mozes, da se nevaljaju u sopstvenim govnima!

desperado

pre 10 godina

Ako se Koštunica dočepa vlasti zajedno sa Vučićem i ako postane ministar, predlažem da uzme Legiju sa šefa kabineta.
(Mancini, 11. februar 2014 19:15)

Ne verujem da će se to desiti jer bi značlo da će Koštunica dobiti podršku iz EU.Veći su izgledi da bi u eventualnim pregovorima nove(stare)vlade o ulasku u NATO glavni oficir za vezu u Briselu bio Legija.Ipak je on "zanat"naučio na zapadu.A delom je zaslužan i za uspeh petog oktobra.A to što je organizovao ubistvo premijera može mu se oprostiti samo ako bude dovoljno požrtvovan u priključenju Nato Paktu.

lustig

pre 10 godina

Po komentarima izgleda da bi vise njih volelo da srpski vojnici ginu po gudurama Avganistana zarad interesa Amerike.i to jos mi da finansiramo.Napred Kostunice!!!
(bojan ar, 11. februar 2014 20:13)

Nema da biju nikog po usima da ide. Ko je profi vojnik, ima sanse da ode. Za lovu, naravno. Ako ne znate, pitajte nasu aktivnu vojsku da li su vec isli negde na stranu. Ja znam njih puno koji su bili na vise mesta van Srbije, van Evrope. I, iskreno, jedva cekaju nove zadatke da odu gde god zatreba. A vi i dalje plasite narod.

lustig

pre 10 godina

Сви који заговарате НАТО, слободно гласајте да вам држава годишње издваја 40 милиона за ову организацију, поред пар стотина милиона за ЕУ. Војна опрема и слање војника у мисије попут Авганистана се подразумева, кошта још пар стотина милиона евра годишње (амерички авиони и више). Само не не тражите онда бесплатно здравство, бесплатно школовање, не тражите ни социјалу ако будете без посла. Ено вам паре у НАТО, па се договорите са алијансом.
(Хладни прагматик на монетарним питањима, 11. februar 2014 20:18)

Kad bi im to davali, i to bi bilo malo u odnosu na ono koliko od naroda kradu nasu politicari. I kad smo vec kod toga, NIS nas kosta puuuuno vise nego tih tricavih 200-300 milioncica godisnje. A ko je prodao NIS Rusima za dzabe, nagradno pitanje?

centralna doktrina

pre 10 godina

No...ono što je smešnije od te činjenice jeste to, da Srbija kao vojno neutralna država (po shvatanju VdrK-a) aktivno učestvuje u skoro svim operacijama NATO programa Partnerstvo za mir!
(Dinosaur Jr, 11. februar 2014 19:34)

A kakve to ima veze,kad su i Rusija,Ukrajina,pojedine zemlje iz centralne Azije u Partnerstvu za mir.To nije vojni savez,već ono što sam naziv govori.Vojna neutralnost znači da ne pripadate nijednom vojnom bloku,sada postoji jedan,a ne da ne možete vojno sarđivati sa svima,uključujući i vojne saveze.Većina zemalja u svetu je neutralna.Treba se okrenuti budućnosti.Evidentno je da vreme vojnih blokova prošlost,da je Amerika veoma nezadovoljna ponašanjem drugih članica(po davanju ljudstva,a pogotovu novca),da se politički,ekonomski,pa samim tim i bezbednosni interesi od pre deceniju preselili u Istočnu Aziju i Pacifik.Tako da meni nije jasno zašto uopšte i postoji ta rezolucija,to je zdrav razum.Ali ipak je poznato da kod naših političara nekad nadvlada potčinjenost drugim(zapadnim ili istočnim)a ne domaćim interesima.

genije

pre 10 godina

Vojo, šta to pričaš crni sine?
"Neutralnost" je nešto rezervisano za uticajne i snažne države a Srbija nije ni jedno od toga. Uzgred, okruženi smo njima a oni nisu baš svetionik tolerancije (to prodaju nama)... Tako da se time nisi proslavio...

Jedino ti za ovo delimično dajem za pravo:
"jer se od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju prazni budžet Srbije"
I pitam ko su poimence budale koje su tako loše ispregovarale sporazum?
Od tog "mi ćemo sporazum da primenjujemo a EU kad se seti" DS više nije dobio moj glas (URS i SPS ionako nikad), ali bih voleo ime i prezime...

Srbin 100%

pre 10 godina

Molim vas da li zaista i jedna ozbiljna politicka grupacija u Srbiji uopste razmislja o ulasku u Nato,pa to bi automatski znacilo opsti haos na ulicama...ova price Kostunice ne pije vodi i verovatno je bila upucena svom birackom telu koje je jos zarobljeno u proslosti

zoran

pre 10 godina

Vojo, a i svi vi ostali koji isto mislite,
Na kraju će u NATO da uđe Jevremova ulica sa Dorćolskom padinom između Braće Jugovića i Dušanove. Qrtzchenje protiv celog sveta nam je mnogo toga dobrog donelo....
Živi bili pa videli

dosta je bilo...

pre 10 godina

Niko nije najzasluzniji od politicara..Nego su politicari doneli odluku prema raspolozenju gradjana!Gradjani nisu bili za ulazak u NATO!Neutralnost je ono sto nama najvise odgovara..Nije jasno ni sta traze nasi ljudi individualno u Siriji i po slicnim ratistima..Odlicno znamo ko su psi rata!Znaci ako hocemo neutralnost,demokratsku i uredjenu zemlju ..moramo i imidz da menjamo!Moramo cvrsto da podrzavamo mir i demokratiju a nikako da podrzavamo rat!Dosta smo mi ratovali i ginuli kroz vekove..Danas se treba braniti gandijevskim metodama i pamecu a ne oruzjem!Toliko je oruzja na svetu,da nas moze sve unistiti!Ako to ne shvatimo na vreme,nece nas biti..Ajmo sad isto toliko da se bavimo prosperitetom i da se okrenemo zivotu i miru,koliko god je to moguce u ovom svetu punom turbulencije i nepoverenja jednih prema drugima!Bar toliko,koliko smo vekova ziveli pod oruzjem!

nenad

pre 10 godina

@ivana

ako si clan Nato-a, to ne znaci da svaki vojnik treba da se ratuje u inostranstvu. za takve misije treba ugovor izmedju vojnika i vojske. jel ti stvarno mislis da su svi nemacki vojnici bili na kosovu? vojna obaveza je u vecinim zemljama ukinuta, tako da nema veze sto ti pricas.

Neko Iz Mase

pre 10 godina

Ја се не слажем са овим Доктором Војиславом.

Баш у инат, треба да уђемо у НАТО и тако га ироваримо ижнутра, као некад сто смо радили у Србији са Комунистима Титовим. Хи,хи...
Па онда, дођемо ми на Власт...хи,хи,хи!
Супер си то сконто, ****** те ******* *******, хи, хи...

Nata

pre 10 godina

14.12.2006 - Srbija je potpisala pristupnicu Partnerstva za Mir...
Tadašnji Predsednik vlade, gdin Koštunica je hibernirao - do dana današnjeg ga niko nije obavestio.

hogar

pre 10 godina

ne podrzavam ni jednu stranu... nadam se da ce doci vreme u kome nije bitno ko je na vlasti, ljudi koji ce reci "ajde da se organizujemo, pokrenemo poljoprivredu "

klosar72

pre 10 godina

"Kad damo mnogo milijardi za tuđe kompatibilno naouružanje i pobijemo neke domoroce i nama procenat nečije nafte?
Ovo olako pljuvanje sa 0 argumentacije znači da se radi o stvarima totalno jasnim i očiglednim. Ne bi trebalo biti problem da se objasne nama koji nismo na vašem nivou. Biću posebno dojmljen akcentima na ljudske vrednosti.
(Helios, 11. februar 2014 19:46)"

Za tebe će sigurno biti strašno iznenađenje kad saznaš da Srbija već godinama proizvodi "kompatibilno" oružje i municiju, i da je čak i prodaje članicama NATO-a?

Frapantno je koliko nemaš pojma o zemlji koju nazivaš svojom, i za koju se navodno brineš?

Nagradno pitanje za tebe - koji kalibar su AP Kalašnjikov koje proizvodi Rusija za svoju vojsku?

7,62mm ili 5,56 NATO?

Držite se čuvanja ovaca i kopanja kukuruza, a ove priče za plašenje male dece pričajte nekom drugom.

Veso

pre 10 godina

Gospodine Koštunica , Srbija nije u NATO, zato što ne žele građani a ne što je protiv toga DSS. DSS je izričito protiv EU , ali Srbija je otpočela pregovore sa EU , jer je to u interesu građana Srbije.

vosa

pre 10 godina

... mozda jedino dobro proizaslo od njih ... ukinuti sve glupe vojne alijanse ... satrti svo oruzje od bajoneta do atomskih bombi.

Nine

pre 10 godina

Konacno neko da kaze ono sto ja , a i mnogi drugi mislimo. Necemo u EU, necemo u NATO .Svoj na svome i sa svima u pristojnim ili od toga boljim odnosima. Nema vajde za nas u EU , to su samo lazi i prazne price . Glasacu drugi put u zivotu i glasacu za sranku V. Kostunice.

Posmatrac

pre 10 godina

Komunisti su bili pre nekog Kostunice, koji je palio srpski parlament da bi doneo "demokratiju" u Srbiju, protiv fasisticke ""eu", smao da se zna!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO.

Ovo je prvi put da neko javno PREUZME KRIVICU NA SEBE sto je Srbija kao jedina drzava regiona ostala samo "potencijalni neprijatelj" NATO-a !

Svetlana, Subotica

pre 10 godina

"Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO."

Čega se pametan stidi, time se Vojislav Dr. Koštunica ponosi.

Milos

pre 10 godina

Хвала Богу, да наша земља има некога као што је Војислав Коштуница!!! Само напред Дсс! Имате мој глас на изборима!

Mancini

pre 10 godina

Ako se Koštunica dočepa vlasti zajedno sa Vučićem i ako postane ministar, predlažem da uzme Legiju sa šefa kabineta. Lepo su se družili u vreme pobune Crvenih beretki i državnog udara protiv Đinđića, sad je red da to i ozvaniče. Pošto će Vučić i Toma da oslobode Legiju u međuvremenu...Pa da se nađe lepo društvo na okupu!

Слобода

pre 10 godina

Док је он видио Србију живели смо боље. Гласао сам за СНС, али више нећу. Овај пут Коштуница добија мој глас. Време је да се бавимо собом, а не да срљамо у ЕУ и НАТО, па да сваким даном живимо све горе!

Zato NATO

pre 10 godina

To samo znaci da Srbija treba da udje u NATO:

- da se integrise u zapadni svet
- da se otvore nova radna mesta i investicije
- da se nasto nauci radeci sa strancima
- da bi se pomogao ulazak u EU

Patak Dača

pre 10 godina

"...Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO..."

Manje-više za NATO... Ali JAKO ste vi zaslužni za mnogo stvari!
Bolje da ih ne nabrajam, ne bi mi objavili komentar...

СРБ

pre 10 godina

Захваљујући Коштуници који донесе Устав и Јужни ток имамо шансе да сачувамо ДРЖАВУ.

bojan ar

pre 10 godina

po komentarima izgleda da bi vise njih volelo da srpski vojnici ginu po gudurama Avganistana zarad interesa Amerike.i to jos mi da finansiramo.Napred Kostunice!!!

Markiza

pre 10 godina

Iskreno, ne zelim da Srbiju vodi starac od 70 godina. On treba da je u penziji. A takodje mislim da je vecina gradjana Srbije saglasna sa cinjenicom da nemaju nikakve koristi od toga da li je Srbija clanica NATO saveza ili ne. Jeftin je taj "patriotski" marketing koji igra na kartu mrznje prema nekome ko nas je napao iz interesa. Ajde recimo i da se "osvetimo" NATO paktu za bombardovanje. I sta s tim? Kakva korist od toga? Gradjane Srbije interesuju radna mesta, a ne osveta nekom ko nas je bombardovao.

Biljana Novi Sad

pre 10 godina

DSS je kocnica napretka ove drzave i sve su radikalniji. U sve se mesaju: Kosovo, EU, NATO, Ustav Srbije, Statut APV..., a vuku nas ka Rusiji. Neki clanovi su ih napustili, jer, verovatno, nisu dovoljno "kruti" u stavovima.

nikad nece ni da bude u NATO

pre 10 godina

Bravo za Kostunicu. Komentatori koji bi da menjaju Ustav Srbije da bi nasa zemlja usla u NATO imaju nacin da ako osvoje vlast pokrenu proceduru te dodatno animiraju vecinu naroda Srbije o "blagodetima" NATO clanstva. Vecina (oko 70%) koji su protiv ove imperijalne organizacije.

Nikola

pre 10 godina

Tragedija Srbije je u tome sto samo Vojislav Kostunica sme da podseti ljude kako su nam ubijali ljude i unistavali zemlju. Svi ostali cute.

Ubedjuju nas kako su te bombe u stvari bile pametne...

Ivana

pre 10 godina

Svi vi koji mislite da treba da budete u NATOu mozete vec sada da posaljete svoju decu, bracu i oceve da ratuju negde
u tudjini pa se onda pitajte da li treba da budemo neutralni!Ja mislim da treba!!!

e

pre 10 godina

Ovaj građanin je neverovatan tovarišč. Šta god mi pisali negativno o politici njegove stranke on i dalje uporno to propoveda.Kada čitam njegove izjave izgleda kao produžena ruka ruske federacije u Srbiji. SA njim se slažem u jednom da Srbija sarađuje sa svim prijateljskim zemljama sveta, ali samo i samo sama da bira sa kim će se družiti.On (Koštunica) uporno nam nameće nešto svoje-Rusko. Znate kad slušate reklame na TV-u za ovu, ili onu robu to proizvođači debelo plaćaju. Upravo to se dešava sa njegovom reklamom Rusije. Volim Ruski narod i želim im svako dobro, ali mi sami treba da biramo sa kim ćemo se družiti.Još kralj Milan Obrenović davno je to shvatio jer su baš Rusi pogazili prijateljstvo i priklonili se Bugarima u ratu sa njima, a Austrougarska nam je pomogla. Srbija je čista evropska država i nesme biti članica evro-azijske grupacije.

Хладни прагматик на монетарним питањима

pre 10 godina

Сви који заговарате НАТО, слободно гласајте да вам држава годишње издваја 40 милиона за ову организацију, поред пар стотина милиона за ЕУ. Војна опрема и слање војника у мисије попут Авганистана се подразумева, кошта још пар стотина милиона евра годишње (амерички авиони и више). Само не не тражите онда бесплатно здравство, бесплатно школовање, не тражите ни социјалу ако будете без посла. Ено вам паре у НАТО, па се договорите са алијансом.

Јованчица

pre 10 godina

@Bane - Tradicionalno Srbija nikada nije bila neutralna drzava. Toliko o tome koliko se on ustvari razume u srpski tradicionalizam.

Традиционално Србија никада није била у савезу против Русије. Толико о томе колико се ти разумеш у српски традиционализам.

Darko 581

pre 10 godina

Voja neutralis totalis,od sad mogu tako da ga zovu...Nece covek u EU,a hoce neutralnost,a Rusiju sanja:))..Pa odluci se Vojo ili si neutralan ili budi privezak Rusa!

Dinosaur Jr

pre 10 godina

Srbija je za vreme VdrK-a, skupštinskom rezolucijom 26.decembra 2007. proglasila vojnu neutralnost iako to ni u jednom zvaničnom državnom dokumentu nikada nije jasno predstavljeno!
No...ono što je smešnije od te činjenice jeste to, da Srbija kao vojno neutralna država (po shvatanju VdrK-a) aktivno učestvuje u skoro svim operacijama NATO programa Partnerstvo za mir! Cela ta kontradiktorna, da ne kažem idotska situacija (kakva je inače i politika DSSa), kao i izostanak pravno obavezujućeg karaktera, javne debate i objašnjenja javnosti koncepta neutralnosti je, ne samo umanjila kredibilitet ove države i dovela je do podsmeha od strane država EU, već pokazuje da Srbija danas više deluje kao strateški dezorijentisana, nego zaista neutralna država!
Zato Vojislave, bez obzira na političku kampanju koja se ovih dana odvija, ja bih te kao običan građanin, ove nazovi države, najiskrnije zamolio da prestaneš da lupaš gluposti, jer ne samo što će kampanji doći kraj a tvoja ideja će i dalje izazivati podsmehe, već i zbog toga što to ne priliči čoveku u sedmoj deceniji života!

Quilt

pre 10 godina

"Koštunica je podsetio i da je u mnogim zemljama članicama EU u toku ekonomska kriza i velika nezaposlenost, posebno među mladima, navodi se u saopštenju."

Mislim da ne postoji ni jedan ekonomski parametar koji je u Srbiji bolji nego u EU, tako da se u toj njihovoj "krizi" bolje živi i radi nego ovde. Isto važi i za nezaposlenost, koja je možda samo u Španiji slična kao kod nas. Ukupno gledano, u EU se bolje živi. Neko ko negira tu činjenicu time samo gubi kredibilitet.

marko_bgd

pre 10 godina

sve bi to bilo dobro za srbiju za sta se dss zalaze..ali zasto ne kaze kako bi to sproveo?to da srbija bude vojno neutralna, dovelo bi verovatno da toga da pritisci sa zapada budu jos veci,i da jos losije zivimo...ipak smo mi jedna mala zemlja...ali posto u ovoj zemlji nema sposobnih politicara,koji bi mogao ideju da sprovede,glasacu samo za ideju

Helios

pre 10 godina

@Svetlana Subotica:
"Čega se pametan stidi, time se Vojislav Dr. Koštunica ponosi."

Jel može neko objašnjenj za nas manje pametne? Zašto je ne biti član vojnog pakta SRAMOTA? Jel zato što se ne učestvuje u ubijanju ljudi širom planete? Biću zahvalan uzvišenoj Svetlani da nama nedostatnima objasni tu MORALNU vrednost NATO pakta kako bi i mi shvatilu tu SRAMOTU.

@Bucko razmisljam:
" nije članica NATO > ...jedina drzava regiona ostala samo "potencijalni neprijatelj" NATO-a !"

Ponovo - ovde samo osobe više inteligencije to mogu objasniti nama sa nižom inteligencijom. Ako nisi član nekog udruženja to nekako povlači - da si ti njegov neprijatelj?
Postoje, zaista, mafijaška, džihadistička, boljševička i slična udruženja kojima je svako ko nije njihov neprijatelj. Generalno baš po toj nakaradnoj logici: "ko nije s nama protiv nas je" takve i odmeravamo kao bagru, potvrđeno u istoriji hiljadu puta.

@Pametniji:
"Budalo bolje bi bilo da si u NATO ne van NATO!"

Kao Gluplji opet molim Pametnijeg za eksplikaciju. Mi ćemo članstvom u NATO dobiti.. šta? Povratak prognanih Srba u Sarajevo, Krajinu, Prištinu? Povoljne ugovore o izvozu u Rusiju? Kad damo mnogo milijardi za tuđe kompatibilno naouružanje i pobijemo neke domoroce i nama procenat nečije nafte?
Ovo olako pljuvanje sa 0 argumentacije znači da se radi o stvarima totalno jasnim i očiglednim. Ne bi trebalo biti problem da se objasne nama koji nismo na vašem nivou. Biću posebno dojmljen akcentima na ljudske vrednosti.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

@ (Јованчица,

@Bane - Tradicionalno Srbija nikada nije bila neutralna drzava. Toliko o tome koliko se on ustvari razume u srpski tradicionalizam.

Традиционално Србија никада није била у савезу против Русије. Толико о томе колико се ти разумеш у српски традиционализам.
(Јованчица, 11. februar 2014 19:19)

Taradicionalno Srbija NIKADA nije bila ni "drzava" a kamo li "neutralna" ili u nekakvom savezu sa ili против Русије !
Da je Srbija nekada u svojoj istoriji bila drzava imala bi danas bar jednu instituciju koja funkcionise a Srbija je NEMA i tek pokusava da ih "formira" !
"Толико о томе колико се (Vi) ти разумеш у српски традиционализам.

Republika Valjevo

pre 10 godina

Srbija ce biti u Nato 1000%.
Svako ko to ne razume je njegov problem.
Pa to znaju svi politicari u Srbiji, samo jos nije dosao taj trenutak...tako je bilo i sa Hagom-hspsenja Mladica, Karadzica i ostalih.
Tako je bilo i sa Kosovom-potpisivanje sporazuma Bg-Pristina...tako ce doci i NATO...a u sustini to nije nista lose.

Цицко

pre 10 godina

Да смо помогли Американцима у Авганистану са водом специјалаца, примили би нас експресно у НАТО и Косово никада не би било независно. Али ти си имао преча посла него да размишљаш шта је дугорочно добро за државу и националне интересе.

Anti-BojkOT

pre 10 godina

Svi vi koji mislite da treba da budete u NATOu mozete vec sada da posaljete svoju decu, bracu i oceve da ratuju negde u tudjini pa se onda pitajte da li treba da budemo neutralni!Ja mislim da treba!!!
(Ivana, 11. februar 2014 19:46)

Da treba da budemo neutralni, treba. Da mozemo da budemo neutralni, NE MOZEMO. Mi ne zivimo od para iz Rusije nego od MMF i Eu. Da nije te EU i MMF-a kod nas nebi bilo ni plata ni penzija. Od Rusa nismo NISTA dobili, cak su nas namagarcili za NIS koji smo im prodali za kesu semenki da bi dobili podrsku za Kosovo. I ostasmo i bez Kosova i bez NIS-a. Kostunica nece u Eu da bi izbegao da odgovara za ubistvo Djindjica jer je istraga o tom ubistvu jedan od uslova Eu. Kakva crna Rusija i Vojina neutralnost. Pa Japan nam je pomogao vise od "brace".

malisa

pre 10 godina

Srbija zahvaljujuci tebi koji si sve ratove prespavao u podrumu i nisi obavesten ide galopirajuci jos uvek u nazad......A Nato,nato ide gde zacrta uvek,a ti???

nenad

pre 10 godina

onda da se zahvalujemo i DSSu sto su nas bombardovali. da smo usli na vreme u Nato ne bi nam nista bilo. Kosovo bi bilo i dalje srpsko. gledajte turke, kolju sve zivo ne sme im niko nista jer su u nato i amerikanci saveznici. ne mi cemo opet sa Rusima...

Srbin 100%

pre 10 godina

Molim vas da li zaista i jedna ozbiljna politicka grupacija u Srbiji uopste razmislja o ulasku u Nato,pa to bi automatski znacilo opsti haos na ulicama...ova price Kostunice ne pije vodi i verovatno je bila upucena svom birackom telu koje je jos zarobljeno u proslosti

wet

pre 10 godina

Jel to ovi pljuju po svrstavanju i u Prvom i u Drugom svetskom ratu? Iz dana u dan DSS pokazuje kakav su politički talog van vremena i prostora.

Anti-BojkOT

pre 10 godina

Jedini pravi gospodin.
(Paja, 11. februar 2014 18:36)
Ja ne vidim razliku izmedju njega i Zvezdana Jovanovica. Jedan je pucao a drugi dao politicku podrsku ubicama.

genije

pre 10 godina

Vojo, šta to pričaš crni sine?
"Neutralnost" je nešto rezervisano za uticajne i snažne države a Srbija nije ni jedno od toga. Uzgred, okruženi smo njima a oni nisu baš svetionik tolerancije (to prodaju nama)... Tako da se time nisi proslavio...

Jedino ti za ovo delimično dajem za pravo:
"jer se od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju prazni budžet Srbije"
I pitam ko su poimence budale koje su tako loše ispregovarale sporazum?
Od tog "mi ćemo sporazum da primenjujemo a EU kad se seti" DS više nije dobio moj glas (URS i SPS ionako nikad), ali bih voleo ime i prezime...

LaLaNS

pre 10 godina

Pola komentara za, a pola protiv! Debilizam i kratka pamet opet vladaju Srbiom! Malo da objasnim ovim velikim patri(j)otama i protivnicima nato-a i dragim neutralcima! Nasa zemlja broji koliko dusa? 7 miliona po poslednjem popisu! Uporedite sa brojem clanica NATO-a i njihovim broje stanovnistva! Da hoce, pojelibi nas za dorucak sa sve saksijom od Vojislava i njegove bagre i ovih velikih ratnika i iseljenika koji gredaju samo svoje dupe kako im je proslo u ratu! Pa majkumu, valjda su sve strane u ratu JADNE I BEDNE, jer su zaboravile da smo odavno sisli sa drveta i naucili govor i prepoznavanje znakova! Sto zanci za ove maloumnije, da se komunikacijom moze postici SVE! Jeste li probali to nekada ili vam je draze da raspalite po samr ili pesnicu!?

Rusija, NIKADA! Sto nam nisu pomogli kada je bilo bombardovanje? Sto nas tada nisu zastitili? Kazite veliki protivnici nato-a!? Ili Kada su nas zatvorili kao poslednju gamad? Sto nam tada nisu pomogli veliki Rusi!? ......
Bole ce ih uvo! Dobili pare od Amera i Nato-a i zacutali kao vaške, one najgore dvolicne!Kako imate kratku pamet i pored toga ni trunke sivih celija!

Sto se mene tice ja sam za NATO! Nisu dvolicni, tacno znas sta te sleduje, sta treba da uradis i koliko!
Neutralci mozemo postati kada postanemo Svajcarska i kada svi mocnici budu drzali pare u nasim bankama! U prevodu NIKAD!

Stoka ostaje stoka. Mozes ih nauciti da udju u obor i njihovo mesto, ali nikako ih nauciti ne mozes, da se nevaljaju u sopstvenim govnima!

Nata

pre 10 godina

14.12.2006 - Srbija je potpisala pristupnicu Partnerstva za Mir...
Tadašnji Predsednik vlade, gdin Koštunica je hibernirao - do dana današnjeg ga niko nije obavestio.

lustig

pre 10 godina

Сви који заговарате НАТО, слободно гласајте да вам држава годишње издваја 40 милиона за ову организацију, поред пар стотина милиона за ЕУ. Војна опрема и слање војника у мисије попут Авганистана се подразумева, кошта још пар стотина милиона евра годишње (амерички авиони и више). Само не не тражите онда бесплатно здравство, бесплатно школовање, не тражите ни социјалу ако будете без посла. Ено вам паре у НАТО, па се договорите са алијансом.
(Хладни прагматик на монетарним питањима, 11. februar 2014 20:18)

Kad bi im to davali, i to bi bilo malo u odnosu na ono koliko od naroda kradu nasu politicari. I kad smo vec kod toga, NIS nas kosta puuuuno vise nego tih tricavih 200-300 milioncica godisnje. A ko je prodao NIS Rusima za dzabe, nagradno pitanje?

Drogon

pre 10 godina

Covek je objasnio. Jedina stranka koja sme da se odupre tiraniji Vucica. Neka se ti bivsi radikali Slobovci sete ko je posle 5 oktobra pomirivao Srbiju. Svi bi bili politicki mrtvi da nije bilo Voje. Ali sta je tu je

lustig

pre 10 godina

Po komentarima izgleda da bi vise njih volelo da srpski vojnici ginu po gudurama Avganistana zarad interesa Amerike.i to jos mi da finansiramo.Napred Kostunice!!!
(bojan ar, 11. februar 2014 20:13)

Nema da biju nikog po usima da ide. Ko je profi vojnik, ima sanse da ode. Za lovu, naravno. Ako ne znate, pitajte nasu aktivnu vojsku da li su vec isli negde na stranu. Ja znam njih puno koji su bili na vise mesta van Srbije, van Evrope. I, iskreno, jedva cekaju nove zadatke da odu gde god zatreba. A vi i dalje plasite narod.

Neko Iz Mase

pre 10 godina

Ја се не слажем са овим Доктором Војиславом.

Баш у инат, треба да уђемо у НАТО и тако га ироваримо ижнутра, као некад сто смо радили у Србији са Комунистима Титовим. Хи,хи...
Па онда, дођемо ми на Власт...хи,хи,хи!
Супер си то сконто, ****** те ******* *******, хи, хи...

fidel

pre 10 godina

Vojo znamo mi cega se ti plasis, ne EU i NATO , plasis se za svoju gu..... Dozvolio si najgorim lopovima da pljackaju zemlju, dva puta. Prvo posle 5tog , a zatim kada si bio Premijer. Ovi su svi sitne ribe pljuckavice. I naravno sasvim je logicno da Srbija ostane sam i okruzena zemljama Nato. Ima to veze i sa Djindjicem pomalo. Dobro da sacuva Kosovo.

Anti-BojkOT

pre 10 godina

Никад у Нато, никад у ЕУ! Живела Србија!
(Шањика-НС, 11. februar 2014 19:45)

Mi nismo ni u Nato-u ni u Eu. Jel zivimo dobro? Jel zivimo bolje od makar jedne clanice NATO i EU?

mile

pre 10 godina

Podrzavam! Isti taj NATO nam je bombardovao drzavu i nemilosrdno ubijao nas narod!!! To ne sme da se zaboravi!
Da li je moguce da jedino DSS misli o Srbima i Srbiji, svaka im cast, ove izbore svi za njih glasamo.

Zoran

pre 10 godina

Za sve vas koji ste pobornici Srbije u EU samo da vam kazem da Bugari i Rumuni iz EU dolaze svako leto kod mene da beru breskve. Ja samo znam da ako udjemo u EU nasu zemlju ce pokupovati velike kompanije i unistiti svu domacu poljoprivredu, a u ponudi ce se naci samo genetski modifikovana hrana koja ce vam ubrzati dobijanje raka uz pomoc osiromasenog uranijuma koji nam je podario "milosrdni andjeo". Nije mi jasno zasto ljudi zagovaraju EU i Nato kao da smo neke budale pa ne znamo kako ce nam biti sa njima.

rasMudsen

pre 10 godina

14.12.2006 - Srbija je potpisala pristupnicu Partnerstva za Mir...
Tadašnji Predsednik vlade, gdin Koštunica je hibernirao - do dana današnjeg ga niko nije obavestio.
(Nata, 11. februar 2014 20:57)

Pa jeste potpisao sporazum o Partnerstvu za miri i šta sa tim?Taj sporazum su potpisale skoro sve zemlje Evrope,ali i neke iz Azije.A među njima Rusija,Ukrajina,Kazahstan...,verovatno i oni nisu obavešteni,jer ovde ima velikih stručnjaka i vojnih eksperata koji stavljaju u isti koš NATO pakt i Partnerstvo za mir.

Nemanja

pre 10 godina

Традиционално Србија никада није била у савезу против Русије. Толико о томе колико се ти разумеш у српски традиционализам.
(Јованчица, 11. februar 2014 19:19)

Ajde nemoj se brukati takvim izjavama.

desperado

pre 10 godina

Ako se Koštunica dočepa vlasti zajedno sa Vučićem i ako postane ministar, predlažem da uzme Legiju sa šefa kabineta.
(Mancini, 11. februar 2014 19:15)

Ne verujem da će se to desiti jer bi značlo da će Koštunica dobiti podršku iz EU.Veći su izgledi da bi u eventualnim pregovorima nove(stare)vlade o ulasku u NATO glavni oficir za vezu u Briselu bio Legija.Ipak je on "zanat"naučio na zapadu.A delom je zaslužan i za uspeh petog oktobra.A to što je organizovao ubistvo premijera može mu se oprostiti samo ako bude dovoljno požrtvovan u priključenju Nato Paktu.

zoran

pre 10 godina

Vojo, a i svi vi ostali koji isto mislite,
Na kraju će u NATO da uđe Jevremova ulica sa Dorćolskom padinom između Braće Jugovića i Dušanove. Qrtzchenje protiv celog sveta nam je mnogo toga dobrog donelo....
Živi bili pa videli

Veso

pre 10 godina

Gospodine Koštunica , Srbija nije u NATO, zato što ne žele građani a ne što je protiv toga DSS. DSS je izričito protiv EU , ali Srbija je otpočela pregovore sa EU , jer je to u interesu građana Srbije.

Vaso Šolaja

pre 10 godina

Juče za Juče. Danas DSS mora okupljati Srpski narod i pobediti da Srbija ne uđe u EU i NATO, jedina dva sigurna oslonca svoje propasti.
Ne kolebajte se. U narod! Sa narodom! Nisu narod ni Vučić, ni Dačić. Nisu oni na vlasti. Vlast drži Srpsko Nejedinstvo, kolebljivost, a bogami, i kukavičluk! I DSS nije narod, ako je usmaljen u svom narodu.

ludimilojko

pre 10 godina

Srbija nije u NATO jer nas je isti bombardovao, pobedio i pomogao formiranje nezavisnog Kosova. Uci cemo u NATO cim prodju izbori i objavi se priznanje Kosova od strane onih koji su ga izgubili u ratu (sns i sps)! Toliko

centralna doktrina

pre 10 godina

No...ono što je smešnije od te činjenice jeste to, da Srbija kao vojno neutralna država (po shvatanju VdrK-a) aktivno učestvuje u skoro svim operacijama NATO programa Partnerstvo za mir!
(Dinosaur Jr, 11. februar 2014 19:34)

A kakve to ima veze,kad su i Rusija,Ukrajina,pojedine zemlje iz centralne Azije u Partnerstvu za mir.To nije vojni savez,već ono što sam naziv govori.Vojna neutralnost znači da ne pripadate nijednom vojnom bloku,sada postoji jedan,a ne da ne možete vojno sarđivati sa svima,uključujući i vojne saveze.Većina zemalja u svetu je neutralna.Treba se okrenuti budućnosti.Evidentno je da vreme vojnih blokova prošlost,da je Amerika veoma nezadovoljna ponašanjem drugih članica(po davanju ljudstva,a pogotovu novca),da se politički,ekonomski,pa samim tim i bezbednosni interesi od pre deceniju preselili u Istočnu Aziju i Pacifik.Tako da meni nije jasno zašto uopšte i postoji ta rezolucija,to je zdrav razum.Ali ipak je poznato da kod naših političara nekad nadvlada potčinjenost drugim(zapadnim ili istočnim)a ne domaćim interesima.

Mali cas istorije...

pre 10 godina

Tradicionalno Srbija nikada nije bila protiv carske Rusije. Cim je Rusija pala pod komunisticku okupaciju srpska monarhija je sa njima prekinula odnose. Neka se Rusija vrati svojim korenima. A ne da je vode KGB-ovska Putinova partija. A druga najjaca partija su im komunisti. I mi sa takvom Rusijom trebamo da stvaramo saveznistvo?
(Bane, 11. februar 2014 20:33)

Slazem se sa svim, ali kod prve recenice gresis. 1878. godine na Berlinskom Kongresu, carska Rusija se zalagala za Veliku Bugarsku preko teritorije Srbije, do Jonskog mora, i juzno preko celog severa Grcke osim Soluna. To je sprecio Zapad, da se razumemo, a Srbija je konacno dobila sve uslove za svoju drzavu. Naravno, na zalost carske Rusije. Upamtite to svi vi rusofili.

Brisel zove

pre 10 godina

@(lustig, 11. februar 2014 21:40)
Kad bi im to davali, i to bi bilo malo u odnosu na ono koliko od naroda kradu nasu politicari. I kad smo vec kod toga, NIS nas kosta puuuuno vise nego tih tricavih 200-300 milioncica godisnje. A ko je prodao NIS Rusima za dzabe, nagradno pitanje?

Slabo pratite EU. Godišnja korupcija u EU je 120 milijardi evra. Da, dobro ste pročitali - 120 MILIJARDI EVRA. Nađite izveštaj komesarke Sesilije Valstrom od pre par dana, ostali smo svi zapanjeni kad smo videli podatke. Nadam se da ste spremni za ovakve igre. Naši su amateri.

nenad

pre 10 godina

@ivana

ako si clan Nato-a, to ne znaci da svaki vojnik treba da se ratuje u inostranstvu. za takve misije treba ugovor izmedju vojnika i vojske. jel ti stvarno mislis da su svi nemacki vojnici bili na kosovu? vojna obaveza je u vecinim zemljama ukinuta, tako da nema veze sto ti pricas.

klosar72

pre 10 godina

"Kad damo mnogo milijardi za tuđe kompatibilno naouružanje i pobijemo neke domoroce i nama procenat nečije nafte?
Ovo olako pljuvanje sa 0 argumentacije znači da se radi o stvarima totalno jasnim i očiglednim. Ne bi trebalo biti problem da se objasne nama koji nismo na vašem nivou. Biću posebno dojmljen akcentima na ljudske vrednosti.
(Helios, 11. februar 2014 19:46)"

Za tebe će sigurno biti strašno iznenađenje kad saznaš da Srbija već godinama proizvodi "kompatibilno" oružje i municiju, i da je čak i prodaje članicama NATO-a?

Frapantno je koliko nemaš pojma o zemlji koju nazivaš svojom, i za koju se navodno brineš?

Nagradno pitanje za tebe - koji kalibar su AP Kalašnjikov koje proizvodi Rusija za svoju vojsku?

7,62mm ili 5,56 NATO?

Držite se čuvanja ovaca i kopanja kukuruza, a ove priče za plašenje male dece pričajte nekom drugom.

dosta je bilo...

pre 10 godina

Niko nije najzasluzniji od politicara..Nego su politicari doneli odluku prema raspolozenju gradjana!Gradjani nisu bili za ulazak u NATO!Neutralnost je ono sto nama najvise odgovara..Nije jasno ni sta traze nasi ljudi individualno u Siriji i po slicnim ratistima..Odlicno znamo ko su psi rata!Znaci ako hocemo neutralnost,demokratsku i uredjenu zemlju ..moramo i imidz da menjamo!Moramo cvrsto da podrzavamo mir i demokratiju a nikako da podrzavamo rat!Dosta smo mi ratovali i ginuli kroz vekove..Danas se treba braniti gandijevskim metodama i pamecu a ne oruzjem!Toliko je oruzja na svetu,da nas moze sve unistiti!Ako to ne shvatimo na vreme,nece nas biti..Ajmo sad isto toliko da se bavimo prosperitetom i da se okrenemo zivotu i miru,koliko god je to moguce u ovom svetu punom turbulencije i nepoverenja jednih prema drugima!Bar toliko,koliko smo vekova ziveli pod oruzjem!

vosa

pre 10 godina

... mozda jedino dobro proizaslo od njih ... ukinuti sve glupe vojne alijanse ... satrti svo oruzje od bajoneta do atomskih bombi.

hogar

pre 10 godina

ne podrzavam ni jednu stranu... nadam se da ce doci vreme u kome nije bitno ko je na vlasti, ljudi koji ce reci "ajde da se organizujemo, pokrenemo poljoprivredu "

Nine

pre 10 godina

Konacno neko da kaze ono sto ja , a i mnogi drugi mislimo. Necemo u EU, necemo u NATO .Svoj na svome i sa svima u pristojnim ili od toga boljim odnosima. Nema vajde za nas u EU , to su samo lazi i prazne price . Glasacu drugi put u zivotu i glasacu za sranku V. Kostunice.

Posmatrac

pre 10 godina

Komunisti su bili pre nekog Kostunice, koji je palio srpski parlament da bi doneo "demokratiju" u Srbiju, protiv fasisticke ""eu", smao da se zna!