Aktuelno

Nedelja, 09.02.2014.

19:51

Vitamin C može da bude efikasan u borbi protiv raka?

Izvor: BBC

Vitamin C može da bude efikasan u borbi protiv raka? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

lale

pre 9 godina

.. majka mi je umrla prosle godine od raka ( leomi sarcom ). Imala je metastaze na jetri, plucima, bubregu i kostima. Kada su poceli bolovi zbog metastaza na kostima dobila je da pije prvo trodon a kasnije morfijum. Morfijun je pila 4x dnevno. Iako je doktor rekao da dnevno nema potrebe da pije vise od 2g vitamina C, posto su bolovi bili jaki, neizdrzljivi pristala je da pije 2g vitamina C na sat, dnevno 30g. Bolovi su prestali za dva dana. Prestala je da pije morfijum. Vratio joj se apetit i osecala se mnogo bolje.
Kome treba ili ima vremena preporucujem da procita " Ziveti duze i osecati se bolje " Linus Pauling.
Vitamin C najpovoljnije mozete kupiti u DM drogeriama - 100g u prahu - 280 dinara. Cesto ga nema pa vam ga moze doneti neko iz Madjarske, Nemacke, Austrije isto DM drogeria .. cena 2 eura.

Nikola Trifunović geofizičar

pre 10 godina

Javljam se u cilju razumevanja i objektivnog informisanja ljudi. Rak nastaje isključivo u anomalijskom magnetnom polju(AMP). AMP prvo napravi teleno viskozno namagnetisanje u telu a zatim paraonkogen mutira u onkogen inastaje klonarna ćelija raka koja se dalje progrsivno širi. Kako može vitamin C, vrlo slabih pramagnetnih osobina, da pomogne u borbi protiv raka. Velika je koris vitamina C kao antioksidansa u organizmu jer inhibira slobodne radikale koji mogu da budu veoma štetni. Detaljnije objašnjenje čitaoci mogu naći na sajtu: stetoskop.info gde je prezentiran rad o raku u celost sa naslovom "Nikola Trifunović nastanak maaligne neoplazme".Puno vas pozdravlja geofizičar.

Goca

pre 10 godina

Procitah jutros uvodnik u datom zurnalu (Science Translation Medicine) i koliko videh testirali su vitamin C i kod zena u datom clanku. Zakljucak je da se bolje podnosi hemoterapija (davali su ga zajedno sa standardnom hemoterapijom). Znaci ni i od izlecenja. Nazalost vecina danasnjih lekova je sa istim rezultatima (produze zivot par meseci ili bolje se osecaju pacijenti).

@Sale: sjajan komentar. Ja bih jos dodala da je vise terorista nego gerila. Celija terorista ne razlikuje na povrsini mnogo od obicnih celija i moze druge da zarazi svojim idejama. Jos jedan (po meni) veliki problem je sto se celije raka menjaju. Kad postignu veliki genetski varijabilitet rade kao ubrzana evolucija, imas gomilu vrsta celija i bar jedna ce da prezivi cime god ga napao. A ta jedna ima sposobnost da se razmnozava. Zato i dalje rano otkrivanje i preventiva najbolje rade.

Najbolja nada zasad je bazirana na imunoterapiji. Interferoni zasad a i druge koje se razvijaju da koriste treniranje imunih celija da prepoznaju rak.

Sin Bludimir

pre 10 godina

Ne zalecite se puno sa ovakim izjavama.

U porodici su mi umrli dvoje bliskih od raka, majka i deda i pokusao sam na njima sve alternative koje postoje:

1) Deda je umro 2008. davali smo mu ogromne kolicina vitamina C, intravenski - nije bilo efekta. Takodje je bio na Brojsovoj totalnoj terapiji
2) Majka je umrla 2011. godine - davali smo joj prvo Vitamin B17, intravenski takodje u venu, nista nije pomoglo, nakon mesec dana tumor je bio jos veci

Jedine dve stvari koje JESU pomogle bile su soda bikarbona i Cesium hlorid. Citajte o ovome.
Problem je bio taj sto je majka imala velike srcane probleme i nije mogla da ovo uzima u dovoljnim merama. U jednom trenutku terapija je morala da prestane.

15 godina razmisljam o ovoj temi posto isti taj deda koji je umro 2008. ziveo je 10 godina godina pre toga sa rakom, koji je odrzavao sirovom hranom.

Sirova hrana - ako je covek u blazim stadijumima, soba bikarbona i pre svega Cesium hlorid su jedine stvari koje mogu da pomognu i imaju efekta.

Sve ostale stvari na zalost nisu pomagale..

Moje iskustvo, sto naravno ne znachi nista, siguran sam da vitamin C kod nekih osoba, pogotovu mladjih moze pomoci. Kao i B17, ali u ovim slucajevima ne..

Mare

pre 10 godina

Najdelotvorniji je vitamin C u mineralnom obliku, a to je Natrijum Askorbat. Njega ne mozete kupiti u apoteci, jer to ne proizvodi farmaceutska industrija. Proizvodi se u Americi, Madjarskoj, verovatno i kod nas. Pogledajte na internetu.

sale

pre 10 godina

Ruku na srce, ćelije raka su generalno osetljivije od zdravih ćelija na većinu agresivnih napada pa tako i na visoke doze vitamina C. Nije toliki problem ubijati ćelije raka kad znamo gde su. Problem je kako ih sprečiti da se ponovo namnože ako ih čak i malo ostane i problem je kako ih sprečiti da se ne rasprostru po telu i ne zakače u neke vitalne delove gde je rizično napadati ih. Rak je pravi "gerilac", slab, neotporan i trpi velike gubitke u frontalnoj borbi, ali se zato brzo širi, izvlači, infiltrira, napada neprimećen, skriva se među "civilima" koje drži kao taoce ... Da bi mogao biti pobeđen, potreban je nekakav "snajper" ili "dron" - lek ili sredstvo da može da ga pronađe i direktno nacilja na pojedinačnoj osnovi.

k

pre 10 godina

ali kako ga dati intravenozno kada ne postojibezbedan preparat? da li je on uzimao 18 g oralno, pa se tako malo prelivalo i u cirkulaciju?

Nemanja

pre 10 godina

Lajnus je genije! Divili su mu se, sve dok njegova istraživanja nisu potvrdila da vitamin c ima neverovatnu moć u borbi protiv raka, ali i drugih bolesti. Onda su počeli da ga ismevaju, jer "on nije covek koji se razume u medicinu,već hemičar." Prava istina je da farmaceutska industrijane radi u interesu ljudi, već protiv, i ovakvo otkriće bi zdravstvu širom sveta uštedelo milione, a ljudi ne bi morali da budu dodatno trovani hemoterapijom i radijacijom koji u suštini ne leče već uništavaju organizam. Danas postoji čitav organak medicine inspirisan Paulingom tzv. ortomolekularna medicina. Lajnus je čovek ispred vremena.

Mile

pre 10 godina

@Bojan

Procitaj malo sta se desava kada se u duzem vremenskom periodu uzimaju visoke doze vitamina C intravenozno. I nisu samo na klinici Mejo sprovodjena istrazivanja koja su za ispitivanje imala primenu visokih doza vitamina C. Imas na PubMedu nekoliko vecih studija. Linus Pauling jeste bio veliki naucnik, to niko ne spori, ali njegovi stavovi, narocito pred kraj zivota su bili vise u domenu pseudonauke, nego nauke, i to nije nista novo. Kada kazem pseudonauke, mislim da je tvrdio odredjene stvari bez dokaza, eksprerimenata i argumenata. Njegovo pravo, svakako, ali u tome i jeste poenta nauke - nema istine autoriteta, vec autoritet istine.

Linus

pre 10 godina

Vidim ovde se neki pozivaju na Paulinga. Nema nepogresivih naucnika. Taj isti Pauling je kritikovao na najprizemniji moguci nacin naucnika koji se bavio tzv. kvazikristalima, negirajuci njihovo postojanje. A taj naucnik je upravo za to nedavno dobio Nobela, tako da...Paul Offit je to lepo srocio.

zlaja

pre 10 godina

ispravka, Pauling je umro od posledica pada na surfovanju, kada je polomio vise rebara i povredio plucno krilo. Zena mu je umrla od raka i to relativno mlada, sto je kasnije dosta korisceno da se ismeje njegova teorija o mega dozama vitamina C. Njegov rad na ispitivanjima efikasnosti vitamina C je nastavio njegov sledbenik, nemacki doktor cijeg imena ne mogu da se setim.

kakadu

pre 10 godina

Inace pošto se moderan čovek hrani uglavnom mesom, a mnogo manje jede povrće i voće (danas će pre klinac da pojede kolač ili čokoladu nego da pojede pomorandžu) samim tim unosi i manje vitamina C. Najviše vitamina C u životinjskom mesu nalazi se u jetri teleta ili krave a to je oko 35mg/100g što je nedovoljno jer se brzo izbaci iz organizma. Dok u samo 100 grama crvene paprike ima 190 mg (limun i pomorandža imaju po 53 mg ) - jedite papriku

U suštini protiv raka možet da se borite preventivno sa manje nerviranja jer to utiče gore nego loša iskhrana, vise sporta i čistog vazduha i što zdravija hrana (voće, povrće, žitarice ,prirodno ceđeni sokovi, mnogo manje mesa, isključite šećer jer nije potreban čoveku)

Nikola

pre 10 godina

Problem je sto je Vitamin C jeftin, pa farmaceutska industrija nema interes, jer su lekovi kojima se tretira rak namerno hiljade puta skuplji.

dejavu

pre 10 godina

Malo leči pa malo ipak ubrzava rast tumora,kao u onom istraživanju od pre neki dan kada su i antioksidanti bili na udaru,pa je sad opet "možda" efikasan.
Nije uopšte ni bitno ko sve to mora da čita.
Sve što nije postala definitivno postala naučna istina a od globalnog je značaja,mora se zabraniti za objavljivanje.
Ova priča sa vitaminom C se jako dugo vrti,koliko još "istraživanja" treba da prođe da bi nešto definitivno zaključilo.
Nije isto špekulisati na primer oko nastanka kosmosa,crnih rupa i slično,što je maltene u domenu zabave da se pročita,ili oko potencijalnih načina lečenja najtežih bolesti.Ovakve "može biti ali ne mora da znači" vesti imaju velikog uticaja na svakodnevno ponašanje ljudi.I u moralnom i u naučnom smislu,sramno je.

Bojan

pre 10 godina

lajnus Pauling je jedini covek koji je dva puta dobio nepodeljenu Nobelovu nagradu. Nije tvrdio da vitamin C leci od raka vec da znatno produzava zivot obolelima. Uzimao je dnevo 18 grama vitamina C. Umro je od raka,ali u 94 godini. Klinika Meyo je testirala uzimanje velikih kolicina vit C i nije utvrdila da pomaze. Puling ih je ismejao jer su kontrolnoj grupi vitamin davali oralno iako je preporucio intravenozno. Razlika je da li se ide preko zeluca ili preko vene ,priznacete ,velika. Ako ovo sa vitaminom prodje farmaceutska industrija vredna milijarde dolara propada. A i sama klinika Meyo.

Nikola

pre 10 godina

Problem je sto je Vitamin C jeftin, pa farmaceutska industrija nema interes, jer su lekovi kojima se tretira rak namerno hiljade puta skuplji.

Bojan

pre 10 godina

lajnus Pauling je jedini covek koji je dva puta dobio nepodeljenu Nobelovu nagradu. Nije tvrdio da vitamin C leci od raka vec da znatno produzava zivot obolelima. Uzimao je dnevo 18 grama vitamina C. Umro je od raka,ali u 94 godini. Klinika Meyo je testirala uzimanje velikih kolicina vit C i nije utvrdila da pomaze. Puling ih je ismejao jer su kontrolnoj grupi vitamin davali oralno iako je preporucio intravenozno. Razlika je da li se ide preko zeluca ili preko vene ,priznacete ,velika. Ako ovo sa vitaminom prodje farmaceutska industrija vredna milijarde dolara propada. A i sama klinika Meyo.

dejavu

pre 10 godina

Malo leči pa malo ipak ubrzava rast tumora,kao u onom istraživanju od pre neki dan kada su i antioksidanti bili na udaru,pa je sad opet "možda" efikasan.
Nije uopšte ni bitno ko sve to mora da čita.
Sve što nije postala definitivno postala naučna istina a od globalnog je značaja,mora se zabraniti za objavljivanje.
Ova priča sa vitaminom C se jako dugo vrti,koliko još "istraživanja" treba da prođe da bi nešto definitivno zaključilo.
Nije isto špekulisati na primer oko nastanka kosmosa,crnih rupa i slično,što je maltene u domenu zabave da se pročita,ili oko potencijalnih načina lečenja najtežih bolesti.Ovakve "može biti ali ne mora da znači" vesti imaju velikog uticaja na svakodnevno ponašanje ljudi.I u moralnom i u naučnom smislu,sramno je.

kakadu

pre 10 godina

Inace pošto se moderan čovek hrani uglavnom mesom, a mnogo manje jede povrće i voće (danas će pre klinac da pojede kolač ili čokoladu nego da pojede pomorandžu) samim tim unosi i manje vitamina C. Najviše vitamina C u životinjskom mesu nalazi se u jetri teleta ili krave a to je oko 35mg/100g što je nedovoljno jer se brzo izbaci iz organizma. Dok u samo 100 grama crvene paprike ima 190 mg (limun i pomorandža imaju po 53 mg ) - jedite papriku

U suštini protiv raka možet da se borite preventivno sa manje nerviranja jer to utiče gore nego loša iskhrana, vise sporta i čistog vazduha i što zdravija hrana (voće, povrće, žitarice ,prirodno ceđeni sokovi, mnogo manje mesa, isključite šećer jer nije potreban čoveku)

Nemanja

pre 10 godina

Lajnus je genije! Divili su mu se, sve dok njegova istraživanja nisu potvrdila da vitamin c ima neverovatnu moć u borbi protiv raka, ali i drugih bolesti. Onda su počeli da ga ismevaju, jer "on nije covek koji se razume u medicinu,već hemičar." Prava istina je da farmaceutska industrijane radi u interesu ljudi, već protiv, i ovakvo otkriće bi zdravstvu širom sveta uštedelo milione, a ljudi ne bi morali da budu dodatno trovani hemoterapijom i radijacijom koji u suštini ne leče već uništavaju organizam. Danas postoji čitav organak medicine inspirisan Paulingom tzv. ortomolekularna medicina. Lajnus je čovek ispred vremena.

zlaja

pre 10 godina

ispravka, Pauling je umro od posledica pada na surfovanju, kada je polomio vise rebara i povredio plucno krilo. Zena mu je umrla od raka i to relativno mlada, sto je kasnije dosta korisceno da se ismeje njegova teorija o mega dozama vitamina C. Njegov rad na ispitivanjima efikasnosti vitamina C je nastavio njegov sledbenik, nemacki doktor cijeg imena ne mogu da se setim.

Sin Bludimir

pre 10 godina

Ne zalecite se puno sa ovakim izjavama.

U porodici su mi umrli dvoje bliskih od raka, majka i deda i pokusao sam na njima sve alternative koje postoje:

1) Deda je umro 2008. davali smo mu ogromne kolicina vitamina C, intravenski - nije bilo efekta. Takodje je bio na Brojsovoj totalnoj terapiji
2) Majka je umrla 2011. godine - davali smo joj prvo Vitamin B17, intravenski takodje u venu, nista nije pomoglo, nakon mesec dana tumor je bio jos veci

Jedine dve stvari koje JESU pomogle bile su soda bikarbona i Cesium hlorid. Citajte o ovome.
Problem je bio taj sto je majka imala velike srcane probleme i nije mogla da ovo uzima u dovoljnim merama. U jednom trenutku terapija je morala da prestane.

15 godina razmisljam o ovoj temi posto isti taj deda koji je umro 2008. ziveo je 10 godina godina pre toga sa rakom, koji je odrzavao sirovom hranom.

Sirova hrana - ako je covek u blazim stadijumima, soba bikarbona i pre svega Cesium hlorid su jedine stvari koje mogu da pomognu i imaju efekta.

Sve ostale stvari na zalost nisu pomagale..

Moje iskustvo, sto naravno ne znachi nista, siguran sam da vitamin C kod nekih osoba, pogotovu mladjih moze pomoci. Kao i B17, ali u ovim slucajevima ne..

sale

pre 10 godina

Ruku na srce, ćelije raka su generalno osetljivije od zdravih ćelija na većinu agresivnih napada pa tako i na visoke doze vitamina C. Nije toliki problem ubijati ćelije raka kad znamo gde su. Problem je kako ih sprečiti da se ponovo namnože ako ih čak i malo ostane i problem je kako ih sprečiti da se ne rasprostru po telu i ne zakače u neke vitalne delove gde je rizično napadati ih. Rak je pravi "gerilac", slab, neotporan i trpi velike gubitke u frontalnoj borbi, ali se zato brzo širi, izvlači, infiltrira, napada neprimećen, skriva se među "civilima" koje drži kao taoce ... Da bi mogao biti pobeđen, potreban je nekakav "snajper" ili "dron" - lek ili sredstvo da može da ga pronađe i direktno nacilja na pojedinačnoj osnovi.

Mile

pre 10 godina

@Bojan

Procitaj malo sta se desava kada se u duzem vremenskom periodu uzimaju visoke doze vitamina C intravenozno. I nisu samo na klinici Mejo sprovodjena istrazivanja koja su za ispitivanje imala primenu visokih doza vitamina C. Imas na PubMedu nekoliko vecih studija. Linus Pauling jeste bio veliki naucnik, to niko ne spori, ali njegovi stavovi, narocito pred kraj zivota su bili vise u domenu pseudonauke, nego nauke, i to nije nista novo. Kada kazem pseudonauke, mislim da je tvrdio odredjene stvari bez dokaza, eksprerimenata i argumenata. Njegovo pravo, svakako, ali u tome i jeste poenta nauke - nema istine autoriteta, vec autoritet istine.

k

pre 10 godina

ali kako ga dati intravenozno kada ne postojibezbedan preparat? da li je on uzimao 18 g oralno, pa se tako malo prelivalo i u cirkulaciju?

Linus

pre 10 godina

Vidim ovde se neki pozivaju na Paulinga. Nema nepogresivih naucnika. Taj isti Pauling je kritikovao na najprizemniji moguci nacin naucnika koji se bavio tzv. kvazikristalima, negirajuci njihovo postojanje. A taj naucnik je upravo za to nedavno dobio Nobela, tako da...Paul Offit je to lepo srocio.

Mare

pre 10 godina

Najdelotvorniji je vitamin C u mineralnom obliku, a to je Natrijum Askorbat. Njega ne mozete kupiti u apoteci, jer to ne proizvodi farmaceutska industrija. Proizvodi se u Americi, Madjarskoj, verovatno i kod nas. Pogledajte na internetu.

Goca

pre 10 godina

Procitah jutros uvodnik u datom zurnalu (Science Translation Medicine) i koliko videh testirali su vitamin C i kod zena u datom clanku. Zakljucak je da se bolje podnosi hemoterapija (davali su ga zajedno sa standardnom hemoterapijom). Znaci ni i od izlecenja. Nazalost vecina danasnjih lekova je sa istim rezultatima (produze zivot par meseci ili bolje se osecaju pacijenti).

@Sale: sjajan komentar. Ja bih jos dodala da je vise terorista nego gerila. Celija terorista ne razlikuje na povrsini mnogo od obicnih celija i moze druge da zarazi svojim idejama. Jos jedan (po meni) veliki problem je sto se celije raka menjaju. Kad postignu veliki genetski varijabilitet rade kao ubrzana evolucija, imas gomilu vrsta celija i bar jedna ce da prezivi cime god ga napao. A ta jedna ima sposobnost da se razmnozava. Zato i dalje rano otkrivanje i preventiva najbolje rade.

Najbolja nada zasad je bazirana na imunoterapiji. Interferoni zasad a i druge koje se razvijaju da koriste treniranje imunih celija da prepoznaju rak.

Nikola Trifunović geofizičar

pre 10 godina

Javljam se u cilju razumevanja i objektivnog informisanja ljudi. Rak nastaje isključivo u anomalijskom magnetnom polju(AMP). AMP prvo napravi teleno viskozno namagnetisanje u telu a zatim paraonkogen mutira u onkogen inastaje klonarna ćelija raka koja se dalje progrsivno širi. Kako može vitamin C, vrlo slabih pramagnetnih osobina, da pomogne u borbi protiv raka. Velika je koris vitamina C kao antioksidansa u organizmu jer inhibira slobodne radikale koji mogu da budu veoma štetni. Detaljnije objašnjenje čitaoci mogu naći na sajtu: stetoskop.info gde je prezentiran rad o raku u celost sa naslovom "Nikola Trifunović nastanak maaligne neoplazme".Puno vas pozdravlja geofizičar.

lale

pre 9 godina

.. majka mi je umrla prosle godine od raka ( leomi sarcom ). Imala je metastaze na jetri, plucima, bubregu i kostima. Kada su poceli bolovi zbog metastaza na kostima dobila je da pije prvo trodon a kasnije morfijum. Morfijun je pila 4x dnevno. Iako je doktor rekao da dnevno nema potrebe da pije vise od 2g vitamina C, posto su bolovi bili jaki, neizdrzljivi pristala je da pije 2g vitamina C na sat, dnevno 30g. Bolovi su prestali za dva dana. Prestala je da pije morfijum. Vratio joj se apetit i osecala se mnogo bolje.
Kome treba ili ima vremena preporucujem da procita " Ziveti duze i osecati se bolje " Linus Pauling.
Vitamin C najpovoljnije mozete kupiti u DM drogeriama - 100g u prahu - 280 dinara. Cesto ga nema pa vam ga moze doneti neko iz Madjarske, Nemacke, Austrije isto DM drogeria .. cena 2 eura.

Bojan

pre 10 godina

lajnus Pauling je jedini covek koji je dva puta dobio nepodeljenu Nobelovu nagradu. Nije tvrdio da vitamin C leci od raka vec da znatno produzava zivot obolelima. Uzimao je dnevo 18 grama vitamina C. Umro je od raka,ali u 94 godini. Klinika Meyo je testirala uzimanje velikih kolicina vit C i nije utvrdila da pomaze. Puling ih je ismejao jer su kontrolnoj grupi vitamin davali oralno iako je preporucio intravenozno. Razlika je da li se ide preko zeluca ili preko vene ,priznacete ,velika. Ako ovo sa vitaminom prodje farmaceutska industrija vredna milijarde dolara propada. A i sama klinika Meyo.

Nikola

pre 10 godina

Problem je sto je Vitamin C jeftin, pa farmaceutska industrija nema interes, jer su lekovi kojima se tretira rak namerno hiljade puta skuplji.

dejavu

pre 10 godina

Malo leči pa malo ipak ubrzava rast tumora,kao u onom istraživanju od pre neki dan kada su i antioksidanti bili na udaru,pa je sad opet "možda" efikasan.
Nije uopšte ni bitno ko sve to mora da čita.
Sve što nije postala definitivno postala naučna istina a od globalnog je značaja,mora se zabraniti za objavljivanje.
Ova priča sa vitaminom C se jako dugo vrti,koliko još "istraživanja" treba da prođe da bi nešto definitivno zaključilo.
Nije isto špekulisati na primer oko nastanka kosmosa,crnih rupa i slično,što je maltene u domenu zabave da se pročita,ili oko potencijalnih načina lečenja najtežih bolesti.Ovakve "može biti ali ne mora da znači" vesti imaju velikog uticaja na svakodnevno ponašanje ljudi.I u moralnom i u naučnom smislu,sramno je.

Mile

pre 10 godina

@Bojan

Procitaj malo sta se desava kada se u duzem vremenskom periodu uzimaju visoke doze vitamina C intravenozno. I nisu samo na klinici Mejo sprovodjena istrazivanja koja su za ispitivanje imala primenu visokih doza vitamina C. Imas na PubMedu nekoliko vecih studija. Linus Pauling jeste bio veliki naucnik, to niko ne spori, ali njegovi stavovi, narocito pred kraj zivota su bili vise u domenu pseudonauke, nego nauke, i to nije nista novo. Kada kazem pseudonauke, mislim da je tvrdio odredjene stvari bez dokaza, eksprerimenata i argumenata. Njegovo pravo, svakako, ali u tome i jeste poenta nauke - nema istine autoriteta, vec autoritet istine.

Nemanja

pre 10 godina

Lajnus je genije! Divili su mu se, sve dok njegova istraživanja nisu potvrdila da vitamin c ima neverovatnu moć u borbi protiv raka, ali i drugih bolesti. Onda su počeli da ga ismevaju, jer "on nije covek koji se razume u medicinu,već hemičar." Prava istina je da farmaceutska industrijane radi u interesu ljudi, već protiv, i ovakvo otkriće bi zdravstvu širom sveta uštedelo milione, a ljudi ne bi morali da budu dodatno trovani hemoterapijom i radijacijom koji u suštini ne leče već uništavaju organizam. Danas postoji čitav organak medicine inspirisan Paulingom tzv. ortomolekularna medicina. Lajnus je čovek ispred vremena.

Linus

pre 10 godina

Vidim ovde se neki pozivaju na Paulinga. Nema nepogresivih naucnika. Taj isti Pauling je kritikovao na najprizemniji moguci nacin naucnika koji se bavio tzv. kvazikristalima, negirajuci njihovo postojanje. A taj naucnik je upravo za to nedavno dobio Nobela, tako da...Paul Offit je to lepo srocio.

Sin Bludimir

pre 10 godina

Ne zalecite se puno sa ovakim izjavama.

U porodici su mi umrli dvoje bliskih od raka, majka i deda i pokusao sam na njima sve alternative koje postoje:

1) Deda je umro 2008. davali smo mu ogromne kolicina vitamina C, intravenski - nije bilo efekta. Takodje je bio na Brojsovoj totalnoj terapiji
2) Majka je umrla 2011. godine - davali smo joj prvo Vitamin B17, intravenski takodje u venu, nista nije pomoglo, nakon mesec dana tumor je bio jos veci

Jedine dve stvari koje JESU pomogle bile su soda bikarbona i Cesium hlorid. Citajte o ovome.
Problem je bio taj sto je majka imala velike srcane probleme i nije mogla da ovo uzima u dovoljnim merama. U jednom trenutku terapija je morala da prestane.

15 godina razmisljam o ovoj temi posto isti taj deda koji je umro 2008. ziveo je 10 godina godina pre toga sa rakom, koji je odrzavao sirovom hranom.

Sirova hrana - ako je covek u blazim stadijumima, soba bikarbona i pre svega Cesium hlorid su jedine stvari koje mogu da pomognu i imaju efekta.

Sve ostale stvari na zalost nisu pomagale..

Moje iskustvo, sto naravno ne znachi nista, siguran sam da vitamin C kod nekih osoba, pogotovu mladjih moze pomoci. Kao i B17, ali u ovim slucajevima ne..

kakadu

pre 10 godina

Inace pošto se moderan čovek hrani uglavnom mesom, a mnogo manje jede povrće i voće (danas će pre klinac da pojede kolač ili čokoladu nego da pojede pomorandžu) samim tim unosi i manje vitamina C. Najviše vitamina C u životinjskom mesu nalazi se u jetri teleta ili krave a to je oko 35mg/100g što je nedovoljno jer se brzo izbaci iz organizma. Dok u samo 100 grama crvene paprike ima 190 mg (limun i pomorandža imaju po 53 mg ) - jedite papriku

U suštini protiv raka možet da se borite preventivno sa manje nerviranja jer to utiče gore nego loša iskhrana, vise sporta i čistog vazduha i što zdravija hrana (voće, povrće, žitarice ,prirodno ceđeni sokovi, mnogo manje mesa, isključite šećer jer nije potreban čoveku)

Mare

pre 10 godina

Najdelotvorniji je vitamin C u mineralnom obliku, a to je Natrijum Askorbat. Njega ne mozete kupiti u apoteci, jer to ne proizvodi farmaceutska industrija. Proizvodi se u Americi, Madjarskoj, verovatno i kod nas. Pogledajte na internetu.

zlaja

pre 10 godina

ispravka, Pauling je umro od posledica pada na surfovanju, kada je polomio vise rebara i povredio plucno krilo. Zena mu je umrla od raka i to relativno mlada, sto je kasnije dosta korisceno da se ismeje njegova teorija o mega dozama vitamina C. Njegov rad na ispitivanjima efikasnosti vitamina C je nastavio njegov sledbenik, nemacki doktor cijeg imena ne mogu da se setim.

k

pre 10 godina

ali kako ga dati intravenozno kada ne postojibezbedan preparat? da li je on uzimao 18 g oralno, pa se tako malo prelivalo i u cirkulaciju?

Goca

pre 10 godina

Procitah jutros uvodnik u datom zurnalu (Science Translation Medicine) i koliko videh testirali su vitamin C i kod zena u datom clanku. Zakljucak je da se bolje podnosi hemoterapija (davali su ga zajedno sa standardnom hemoterapijom). Znaci ni i od izlecenja. Nazalost vecina danasnjih lekova je sa istim rezultatima (produze zivot par meseci ili bolje se osecaju pacijenti).

@Sale: sjajan komentar. Ja bih jos dodala da je vise terorista nego gerila. Celija terorista ne razlikuje na povrsini mnogo od obicnih celija i moze druge da zarazi svojim idejama. Jos jedan (po meni) veliki problem je sto se celije raka menjaju. Kad postignu veliki genetski varijabilitet rade kao ubrzana evolucija, imas gomilu vrsta celija i bar jedna ce da prezivi cime god ga napao. A ta jedna ima sposobnost da se razmnozava. Zato i dalje rano otkrivanje i preventiva najbolje rade.

Najbolja nada zasad je bazirana na imunoterapiji. Interferoni zasad a i druge koje se razvijaju da koriste treniranje imunih celija da prepoznaju rak.

Nikola Trifunović geofizičar

pre 10 godina

Javljam se u cilju razumevanja i objektivnog informisanja ljudi. Rak nastaje isključivo u anomalijskom magnetnom polju(AMP). AMP prvo napravi teleno viskozno namagnetisanje u telu a zatim paraonkogen mutira u onkogen inastaje klonarna ćelija raka koja se dalje progrsivno širi. Kako može vitamin C, vrlo slabih pramagnetnih osobina, da pomogne u borbi protiv raka. Velika je koris vitamina C kao antioksidansa u organizmu jer inhibira slobodne radikale koji mogu da budu veoma štetni. Detaljnije objašnjenje čitaoci mogu naći na sajtu: stetoskop.info gde je prezentiran rad o raku u celost sa naslovom "Nikola Trifunović nastanak maaligne neoplazme".Puno vas pozdravlja geofizičar.

lale

pre 9 godina

.. majka mi je umrla prosle godine od raka ( leomi sarcom ). Imala je metastaze na jetri, plucima, bubregu i kostima. Kada su poceli bolovi zbog metastaza na kostima dobila je da pije prvo trodon a kasnije morfijum. Morfijun je pila 4x dnevno. Iako je doktor rekao da dnevno nema potrebe da pije vise od 2g vitamina C, posto su bolovi bili jaki, neizdrzljivi pristala je da pije 2g vitamina C na sat, dnevno 30g. Bolovi su prestali za dva dana. Prestala je da pije morfijum. Vratio joj se apetit i osecala se mnogo bolje.
Kome treba ili ima vremena preporucujem da procita " Ziveti duze i osecati se bolje " Linus Pauling.
Vitamin C najpovoljnije mozete kupiti u DM drogeriama - 100g u prahu - 280 dinara. Cesto ga nema pa vam ga moze doneti neko iz Madjarske, Nemacke, Austrije isto DM drogeria .. cena 2 eura.

sale

pre 10 godina

Ruku na srce, ćelije raka su generalno osetljivije od zdravih ćelija na većinu agresivnih napada pa tako i na visoke doze vitamina C. Nije toliki problem ubijati ćelije raka kad znamo gde su. Problem je kako ih sprečiti da se ponovo namnože ako ih čak i malo ostane i problem je kako ih sprečiti da se ne rasprostru po telu i ne zakače u neke vitalne delove gde je rizično napadati ih. Rak je pravi "gerilac", slab, neotporan i trpi velike gubitke u frontalnoj borbi, ali se zato brzo širi, izvlači, infiltrira, napada neprimećen, skriva se među "civilima" koje drži kao taoce ... Da bi mogao biti pobeđen, potreban je nekakav "snajper" ili "dron" - lek ili sredstvo da može da ga pronađe i direktno nacilja na pojedinačnoj osnovi.